B1 blogcsalád



Az Orbán-kormány bosszút állt a kormánykritikáért

2019. december 16. - nickgrabowszki

Aki nem lép egyszerre, elpusztul még estére. roh.jpg

A bosszú olyan étel, amelyik hidegen jó. Alighanem ismerik ezt a régi szólást a NER-ben is, amit a következő történet is igazol. Az eset megmutatja, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében a lojalitást jutalmazzák, a kritikát büntetik:

az együttműködés nem jog, hanem kötelesség.

Az történt, hogy 

2018 novemberének végén a Szakkollégiumi Mozgalom tíz tagja közösen jegyzett egy nyilatkozatot, amely elsősorban a CEU melletti kiállást fogalmaz meg, továbbá a felsőoktatást érintő egyéb kérdésekben, így pl. az MTA függetlenségével, az egyeztetés nélküli szakbezárásokkal (ld. genderszak) vagy az ösztöndíjrendszerrel kapcsolatban foglal állást.

A dolgot Ballai Attila,  az ELTE Illyés Sándor Szakkollégium egyik öregdiákja elevenítette fel, hozzátéve, hogy

  • a nyilatkozat visszafogott hangvételű volt, pártpolitikailag semleges, valamint kizárólag a felsőoktatással kapcsolatban kritizálta a kormányzást;
  • bár néhány országos hírportál beszámolt róla, de nagyobb vihart nem kavart, továbbá nem is kapcsolódott hozzá az aláíró műhelyek részéről semmilyen további látványos tiltakozás.

Az Orbán-kormány akkor nem válaszolt a kritikára, azonban nem kerülte el a figyelmüket, és el sem felejtették. Amit az bizonyít, hogy a 10 aláíró szakkollégium egy évvel később jelentősen kevesebb támogatást kapott, mint az alá nem írók.

Több mint négyszer annyi forráshoz jutott átlagosan az a szakkollégium, aki nem írta alá az ominózus nyilatkozatot, szóval szervezetenként kb.

másfél millió forint volt a kiállás ára.

Erre mondta Orbán Viktor tavaly szeptemberben Strasbourgban, hogy ők soha nem vetemednének arra, hogy elhallgattassák a velük egyet nem értőket.

Azt a részletet azonban annyira nem bontotta ki, hogy azért nem, mert elhallgatnak azok majd maguktól is, amint éhen haltak:

A szankcióban érintett ELTE Illyés Sándor Szakkollégiumból azt az információt kaptam, hogy a tavalyi évben megítélt nagyjából 2,2 millió forintos NTP támogatás a szakkollégium éves költségvetésének nagyjából a 40%-át tette ki, tehát ebben az esetben

az ijesztő politikai üzeneten túl komoly anyagi érvágásról is beszélhetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4415354572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grimbusz Makszimusz 2019.12.16. 14:31:55

Ja kérem, aki odaszarik ahonnan eszik, az így jár!
Felejtsük már el, hogy a nyíltan kormányellenes szervezetek, teljes ellátást várnak el, az amúgy általuk minden fórumon szidott kormánytól!

6.Lenin 2019.12.16. 14:42:02

"a 10 aláíró szakkollégium egy évvel később jelentősen kevesebb támogatást kapott, mint az alá nem írók."

Kaptak támogatást. Talán többet is, mint amennyit érdemelnének.

GNDL 2019.12.16. 14:46:37

@Grimbusz Makszimusz: Tehát akkor nyilvánvalóan egyetértesz azzal is, hogy az EU-tól se kapjon a Fidesz-kormányzat egy kanyi vasat sem, ha folyamatosan az EU ellen uszítanak és trollkodnak, igaz?! :)

rallus 2019.12.16. 15:03:18

@GNDL: Az EU -ba mi is adtunk és adunk anyagiakat, a szakkollégiumos meg csak a pofájukat szellőztetik! Adjon nekik a Soros! Mire különített el 18 milliárd dollárt, ha nem ezekre?

GNDL 2019.12.16. 15:06:55

@rallus: „az EU -ba mi is adtunk és adunk anyagiakat”

És a magyar kormányzat szerinted kinek a pénzét osztogatja pofára?!

Szóval, a kérdés továbbra is az, hogy te és a troll barátnőd ezek szerint egyetértenétek azzal, ha az EU sem adna pénzt olyan tagállamoknak, amelyek EU-ellenesek. Igaz?! :)

Grimbusz Makszimusz 2019.12.16. 15:30:54

@GNDL: :DDDDDDDDDDDD Na ez frappáns volt, nem is vagy te hülye gyerek, csak hát az EU-s pénzek máshoz vannak kötve, a kifizetésük megtagadásának az állítólagos jogcímének köze sincs a valódi okhoz!

GNDL 2019.12.16. 15:39:41

@Grimbusz Makszimusz: „kifizetésük megtagadásának az állítólagos jogcímének köze sincs a valódi okhoz”

Mármint?! Annak hogy jogállamisági normák betartásához fogják kötni az EU-s támogatások osztogatását nincs köze egy-egy tagállam EU iránti elköteleződéséhez?

2019.12.16. 15:45:38

" ELTE Illyés Sándor Szakkollégiumból azt az információt kaptam, hogy a tavalyi évben megítélt nagyjából 2,2 millió forintos NTP támogatás a szakkollégium éves költségvetésének nagyjából a 40%-át tette ki,"
Ha ez igaz, akkor az egy olyan szakkollégium, ami szinte semmilyen érdemi tevékenységet nem folytat, társadalmi támogatottsága nulla, egyébként az állami támogatás nem érhetné el még csak közelítőleg sem a törvényben meghatározott maximum 40%-ot.
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1100175.tv

A következő nyivákolás majd abból fog következni, hogy ha akapnak egy ellenőrzést, akkor egy csomó pénzt vissza kellene nekik fizetni abból is, amit eddig kaptak, ..,
Örüljenek neki, hogy egyelőre még nem számoltatták el őket, mert ilyen aránnyal kizárt, hogy elfogadható költségvetéssel dolgoznak.

Az a döbbenet ezekben a liberálbolsikban, hogy ugatnak, miközben lapulniuk kellene, mint szarka a fűben, mert 99%, hogy a kollégium szervezeti költségvetése nem felel meg a törvényi előírásoknak!

2019.12.16. 15:50:34

@GNDL: " jogállamisági normák betartásához fogják kötni az EU-s támogatások osztogatását"
Az EU pénzek nem támogatás, még akkor sem, ha annak csúfolják, hanem járandóság azért a veszteségért, ami az érintett országokat pénzügyileg éri, a vámok lebontása és az adózás centralizációja miatt.
Olyan, hogy jogállamiság még csak fogalomként sincs elismerve sehol sem, az meg kizárt, hogy Brüsszel pofára adja oda a járandóságokat, ... de ha mégis, akkor, simán eléri a Szovjetunió működési kompetenciáit.

GNDL 2019.12.16. 16:13:17

@Tényelek: „járandóság azért a veszteségért, ami az érintett országokat pénzügyileg éri, a vámok lebontása és az adózás centralizációja miatt”

Bár népszerű szélsőjobbos fóliasisakos összeesküvés-elmélet, de ennek megfelelően nem igaz... ráadásul közel annyira ostoba elmélet mint a lapos Föld. :)

Az EU-s támogatásokat azért osztogatják azoknak az újonnan csatlakozott, és több szempontból az EU-s átlagot el nem érő tagállamoknak, hogy azok képesek legyenek felzárkózni, a nyugati tagállamokkal szembeni hátrányaikat behozni és így egyenlő esélyekkel helyt állni a közös piacon. Tehát támogatás. Ráadásul érdekes módon minden régiós tagállam képes élni a lehetőséggel, kivéve Magyarország (lásd több szempontból is már legfeljebb csak a bolgárokkal vagy a még nem csatlakozott balkáni államokkal lehetünk versenyben), itt a rekord támogatások ellenére az elmúlt legkevesebb másfél évtizedben egy lépést sem sikerült felzárkózniuk a régióknak, sőt, még a legjobban fejlett Közép-magyarországi régió is a stagnálás és némi visszaesés jeleit mutatja.

Másrészt meg semmiféle veszteségről nincs szó, sőt, Magyarország például egyike a legjobban kedvezményezett országoknak, a magyar állam éves szinten nagyjából négyszer-ötször több EU-s támogatást kap, mint amennyit befizet a közös kasszába... ráadásul az EU-s támogatások forintban számolt összege tök véletlenül mindig szinte fillérre megegyezik az adott év magyar GDP növekedésével, szóval fura, hogy ha dübörög a gazdaság és jobban teljesít, akkor hol a többi pénz... tehát ahogy a trollfarmos fideszes propagandisták szoktak fogalmazni, hogyaszongya „akinek van szeme az látja”, hogy ez mennyire kibaszottul megéri Magyarországnak. :)

Egyébként pedig adózási/pénzügyi kérdésekben pont hogy nincs túl szűken vett EU-s jogharmonizáció, igen tág keretek közt mozoghatnak a tagállami kormányok... lásd például hiába ajánlgatják a magyar kormánynak az EU-s szakértők, hogy csökkentsék már a kurva adóterheket, mert az köti gúzsba a gazdaságot és (az állami korrupció valamint a dilettáns kormányzati döntéshozatal mellett) a rekord adóterhek rontják leginkább a magyar gazdaság versenyképességét, a magyar kormányzat szarik bele, és továbbra is a középkorba adóztatja vissza a magyar lakosságot és a kkv-kat, bármiféle EU-s szankció nélkül.

Illetve még annyi, hogy egyébként vannak vámbevételek, de azt az EU-s tagállami közt osztják szét ugyan olyan módon, mint a tagállami befizetésekből az EU-s támogatásokat, tehát nem estél el semmiféle vámbevételtől... inkább arról van szó, hogy ha nem lennének német autóipari és egyéb az autóiparral összefüggő multik Magyarországon, akkor mégis mi a fészkes fenét tudnál exportálni Magyarországról?! Mármint a képzett és rátermett munkaerőn kívül, mert ezek százezresével menekülnek az országból a kilátástalanság, a csóróság, és a kormányzat fasiszta ámokfutása elől. Gyűlöletet, azt exportálnál? Mert minden másban olyan szarok a magyarok hgy az rekord... :D

„olyan, hogy jogállamiság még csak fogalomként sincs elismerve sehol sem”

Nocsak, a targoncavezetői OKJ-s képzésedhez kaptál egy jogi diplomát is?! :D Akkor nagyon elkúrták, mert ha ezzel a szöveggel mennél az államvizsgára, nem hogy nem engednének át de talán még el is tiltanának minden jogtudományokat oktató intézménytől. :D Már csak azért is, mert a jogállamiság egyébként igen világosan definiált fogalom, sőt, Magyarország EU-s csatlakozásakor ennek megléte még ellenőrizhető is volt... tudod ki tárgyalta le az EU-s csatlakozást? Egy Martonyi nevezetű fickó volt a főtárgyaló, egy Orbán nevezetű miniszterelnök idején.... szóval, valamit csak kellene tudniuk nekik is a jogállamiságról, talán őket kéne megkérdezned erről, nem gondolod, buksi?! :)

Addig meg elég szarul adja elő a magadfajta trollfarmos fideszes propagandisták „szovjetuniózása” magát, amíg a parlamenti elvtársaitok folyamatosan leszavazzák az állambiztonsági múlt feltárását... elég nyilvánvalóan pont a fideszes elvtársak rettegnek a rendszerváltás befejezésétől, szóval, ahogy mondani szokták, kevés annál pofátlanabb és szemetebb dolog van mint amikor pont a kommunisták kommunistáznak... :)

GNDL 2019.12.16. 16:21:19

@Tényelek: „következő nyivákolás majd abból fog következni, hogy ha akapnak egy ellenőrzést”

Nem lesz „nyivákolás”, töki... egész egyszerűen az lesz mint a kutatóintézetek államosítása után: a rátermett szakemberek szépen összecsomagolnak, és itt hagynak titeket a francba. Aztán majd kezdjetek valamit a közmunkásaitokkal meg a képzetlen debil felkapaszkodott paraszt híveitekkel a 21. században tudományos elit nélkül... :D Úgy fogtok visszasüllyedni a pattintott kőkorszakba hogy öröm lesz nézni...

6.Lenin 2019.12.16. 16:47:06

@GNDL: nem kell komcsi elit, mi vagyunk az új elit.

rallus 2019.12.16. 16:54:10

@GNDL: A "rátermett szakemberek " hülyék lennének összecsomagolni most, amikor a frissen megválasztott ballib önkormányzatoknál újra felvirradt az "Aranykor", megint száguldani fog a Pannon puma és zsíros posztokat kapnak a megbízható elvtársak! (A felsorolástól eltekintek...)
Majd azután mennek el, ha megint sikerül lerohasztani mindent, felvenni a lehető legtöbb hitelt és nyom nélkül eltüntetni...
Addig itt fogják élvezni a diktatúrát....

György Csaba Nagy 2019.12.16. 16:55:41

@Grimbusz Makszimusz: és rallus és 6.Lenin: Kicsit félre kellene tennetek a Fidesz-vakhitűekre jellemző primitív-erőszakos csípőlövést, és a konkrét ügyet végiggondolni. A szakkollégisták nem ellenség, nem a kormányt támadták, hanem javaslatot adtak a hibás döntés elkerülésére, szólásszabadságukkal élve. A reakció leleplező. Nem érdekel a vélemény, én döntök, kuss. A mi diktatúránk nem lő, csak fojtogat.
Az EU-pénzek visszatartásánál csak 2 indokkal találkoztam: vagy célellenes felhasznlást, vagy korrupciót jelöltek meg. Ugyan melyik nem valós?

taga20☺ 2019.12.16. 17:16:49

én inkáb maradok
mekkúrnak az arabok

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.12.16. 17:19:09

@véresszájú fideSSfasszopó: "mekkúrnak az arabok"

Dugd be a fejed Ondó Viktor gazdád seggébe. Legalább őt ne kúrják meg. Te meg úgyis élvezed. :))

nincs1itt 2019.12.16. 17:19:55

@GNDL: rosszul látod! mindjárt itt lesznek a mesterleveles, és egyéb közgazdászok egyenesen a pénzsámánképzőről kuszaszem dékán ajánlásával és megaszongyák a tutit: mo. nettó befizetője az eu-nak, akkora növekedést produkál, hogy már direkt fojtogatják a leszakadó németek, ezért is telepítik ide az autógyárakat... szakemberek: az egészségügyet láttam nemrégen belülről, itt teuton földön, 8-ból 5 orvos magyar volt, egy aprócska klinikán(105 ágyas).

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.12.16. 17:22:49

Nem szolgálhatsz 2 úrnak: vagy a néppel vagy vagy az elnyomókkal. De ha az elnyomókkal, sorosokkal, filantlos gazemberekkel vagy, miért kéred aztán a nép pénzét?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.12.16. 17:23:33

@György Csaba Nagy: "nem a kormányt támadták, hanem javaslatot adtak a hibás döntés elkerülésére"

Tehát a kormányt támadták. Aki nem talpnyaló, az szerintük a kormányt támadja. Kádár idején is ez volt, megint ez van. Ondó Viktornak nem a Kádár rendszerrel volt baja, hanem hogy nem ő működtette.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.12.16. 17:26:51

@GNDL: "Az EU-s támogatásokat azért osztogatják azoknak az újonnan csatlakozott, és több szempontból az EU-s átlagot el nem érő tagállamoknak, hogy azok képesek legyenek felzárkózni"

Nabazmeg, én meg aszittem, hogy Ondó Viktort kell meggazdagítani. Ami sikerült is. Ha valóban ez volt a cél, az nem sikerólt, a 10 legszegényebb EU régióból ma is 4 Magyarországon van.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.12.16. 17:28:16

@Tényelek: "Az EU pénzek nem támogatás, még akkor sem, ha annak csúfolják, hanem járandóság azért a veszteségért"

Milyen veszteség érte Ondó Viktor gazdádat, amiért az EU-tól jövő járandóságát felveszi?

taga20☺ 2019.12.16. 18:02:27

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: fel alyánlanék neked az egyik arabus férjembőőőől
de nem érdemled mek
maraddnak a czigányok a segedben xd

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.12.16. 18:19:24

@véresszájú fideSSfasszopó: "fel alyánlanék neked az egyik arabus férjembőőőől"

Mi nemzeti érzelmű magyarok nem vagyunk arabsimogatók, mint ti, hazaáruló bolsevik fideszesek.

taga20☺ 2019.12.16. 19:17:05

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: höhö
gyuri nem ezt dikktálta ti mostan czukikukik vagytok nem kömén rászisták
segrepacsit foknak veled csinálnyi

2019.12.16. 19:33:45

@GNDL: Egy agyatlan nemzethyleg sötéttel nincs miről konzultálni!

Bicepsz Elek 2019.12.16. 20:11:42

GNDL:
Mehet a nagy p.fazas, de teny, hogy Nemetorszag hatalmasat nyer a belso vammentessegen, es azon, hogy a konkurrensei(pl. Japanok)vamot kell fizessenek. "Ugyanakkor az EU-ból hazánkba importált ipari termékek vámkötelesek voltak. Ezt követően azonban olyan ütemű és mértékű vámleépítést kényszerített Magyarországra az EU, hogy következményeként a normális - évi két milliárd dollár - cserearány-veszteségen felül további irreális cserearány-veszteséget kellett a magyar államnak és gazdaságnak elszenvednie. Az EU-ból érkező import mennyisége 1994-től 2003-ig a 2,7-szeresére nőtt. Ennek ellenére a vámbevételek bruttó összege az egytizedére csökkent."
Drabik Janos
mek.niif.hu/06800/06897/html/0909.htm
Az EU tamogatas az zsebpenz, amit visszaadnak az kb. mint mikor a korrupt afrikai elitet megvesztegetik es kizsakmanyoljak az orszagaikat. Az EU azert adja ezt a penzt, hogy az elit esikassza es ne fejlessze belole az adott orszagot.
Amugy meg ha vam lenne akkor is lenne pl. turizmus a mezogazdasag mellett. Sot Magyarorszag es Kelet-Europ is gyarthatna autot de hogy-hogynem 1989 ota megallapodtak "kornyezetvedelmi es biztonsagi" szabalyozasrol, amibe a nyugati tokeeros cegek autoi belefertek, a kelet-europai autok meg nem(adtak kivezetesi idoszakot persze).

nincs1itt 2019.12.16. 20:29:00

@Bicepsz Elek: neked még bogár lászlót is kellene hallgatnod! tényleg, mo. tartja el az eu-t! az usa-t is és kínát is csikkzsebből támogatja! autógyártás: mo. a kgst-ben sem gyárthatott személyautót, az utolsó magyar gyártású személyautó a magotax volt 1928-ban, olyan hülye vagy, hogy a hullámvasúton felfelé sikítasz!
sötét gyalog, a dacia-ra, a skoda-ra esetleg a zastava-ra gondolsz, mint kelet európai autó?
fidesz-tálib, a vámok nem érintik a turizmust, de a mezőgazdaságot igen, mert ha lenne vám(az oda-vissza érvényes), akkor a magyar export mezőgazdasági termékek piac-képtelenek lennének...

morph on deer 2019.12.16. 20:33:14

@Tényelek:
“Az EU pénzek nem támogatás, még akkor sem, ha annak csúfolják, hanem járandóság azért a veszteségért, ami az érintett országokat pénzügyileg éri, a vámok lebontása és az adózás centralizációja miatt.“

Már megbocsáss, de te ébren vagy?
Milyen vámoktól is esett el az ország az EU-ba történt belépéssel?
Aztán meg mennyit is nyertünk azáltal, hogy nekünk sem kell vámot fizetni?

Az adócentralizáció szerinted milyen veszteségeket okozott a magyar államnak?
Csak mert még a nyomorult pálinkafőzés is adómentes, ami kivétel, a forgalmi adó meg a legmagasabb az EU-n belül, hogy az összes egyéb ősmagyar trükköt már ne is soroljam..!

Szóval?

morph on deer 2019.12.16. 20:44:36

Miért, kit lepett meg az, hogy pártunk és kormányunk dicső ura igazából egy pitiáner bosszúálló kis seggfej?
Hiszen világ életében ezt csinálta, mindig és mindenhol!

A legócskább ahogy Iványi Gáborral viselkedik, amiért állítólag megsértette!
Azaz személyes sértettség okán képes még akár törvényt is fabrikálni, csak hogy mebűntethesse azt, aki kritizálni meri!
Igazi talajmenti sötét suttyó, nem több.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.12.16. 21:14:19

"az együttműködés nem jog, hanem kötelesség"

Nem kötelesség, de aki a markát tartja a támogatásért, az lehetőleg ne harapjon bele a kézbe, ami enni ad. Vagy ha megteszi, hát viselje a következményeket.

Egyébként a szakkollégiumok támogatása "adható" támogatás, nem pedig "jár"; azaz semmiféle pusztítás, jogsértés nem történt.

Bicepsz Elek 2019.12.16. 21:32:51

@nincs1itt:
Nem gyartott autot, mert buszt gyarthatott a megallapodasok szerint. Ahol buszt lehetett gyartani, ott autot sem lehetetlen Kelet-Europa nem a 3ik vilag te atlantista gyökér!!!
Magyarorszag mar ipari-agrar orszag volt kb 1950 ota. Semmi szukseg nem lett volna nemet vagy mas nyugati termekere csak olyanra, amit gazdasagtalan lett volna itt legyartani(nagyobb hajok, repulok stb.). Persze tobbnyire szemetet exportaltak ide(cola, filmek, csokoladek es hasonloak). A Nyugat ugyesen leepitette errefele az ipart a komcsik hathatos segitsegevel, aki Moszkva utan az uj gyarmatositokat imadjak 1989 ota. Az oroszok atadtak az egesz terseget. Nem mondom, hogy nincs fejlodes, de ez mindenkeppen lett volna, es csak technologiai jellegu, mert a Nyugat szocialis ellatorendszerehez es munkajogi rendszerehez kepest a mienk meg Horthy korszakban is aranykor volt.
De a lenyeg:
"Márpedig mi nem fogjuk azt elfogadni, amit az előttünk regnáló kormány. Az Európai Unió részéről gyakori sugallat, hogy nettó haszonélvezőként illene csendben maradnunk. A 2007 és 2013 közötti ciklusban 8600 milliárd forintnyi támogatás áramlott az országba, miközben a magyar befizetések és az uniós támogatások egyenlege 5600 milliárd forint pozitívumot mutatott.

Érdemes azonban kiszámolni, valójában mekkora is volt ez az egyenleg: 2004 után, a tőke szabad áramlása szabályainak bevezetése követően mekkora volt az a vámbevétel, amelytől a magyarországi cégek elestek, illetve adómentesen mekkora tőkét vontak ki a nyugat-európai cégek magyar leányvállalataikból. Ha ezt a két értéket összeadjuk, jócskán nagyobb számot fogunk kapni, mint a fejlesztési támogatásként beérkező 8600 milliárd forint. Ugyanakkor elvi és anyagi alapon még mindig megéri az EU-tagság, de hozzáteszem - nem vagyunk másodrangúbbak másoknál."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/csepreghy_ameddig_lehet_elmegyunk_akar_a_falig.614377.html

2019.12.16. 22:23:54

@morph on deer: "Milyen vámoktól is esett el az ország az EU-ba történt belépéssel?
Aztán meg mennyit is nyertünk azáltal, hogy nekünk sem kell vámot fizetni?"
A fogyasztásunk bő nyolcvan százaléka lenne vámmal terhelt, az úgy a gdp 4-5 százaléka lehet vámbevételként, ezt bukjuk minden egyes évben, + az egyebek és ki fog jönni, hogy nagyjából akkora tiszta veszteségünk van, mint amennyi pénz bejön "támogatásként" .

nincs1itt 2019.12.16. 22:24:22

@Bicepsz Elek: most szépen tedd fel az alumínium sisakodat, a föld márpedig lapos, bárki bármit is mondjon! kuszaszemű pénzsámánnak igaza van! de a csúti bonsai fáraónak aztán még inkább!
mo. tartja el a 2/3 világot!

nincs1itt 2019.12.16. 22:25:59

@Tényelek: jááános, azzal nem is számolsz, hogy ha lenne mo.-nak exportja, akkor az is vámmal terhelt lenne? akkor egyetlen multi sem jönne ide. oszt' főzhetnéd magadnak a pálinkát...

alöksz róz 2019.12.16. 22:26:06

@Bicepsz Elek: "mekkora volt az a vámbevétel, amelytől a magyarországi cégek elestek" -költség nem volt?

alöksz róz 2019.12.16. 22:28:07

@nincs1itt: "kuszaszemű pénzsámánnak igaza van" - az már nagyon nem a te szinted :-)

alöksz róz 2019.12.16. 22:28:41

azt má nem adja ki a gogle

alöksz róz 2019.12.16. 22:31:41

@Bicepsz Elek: "adómentesen mekkora tőkét vontak ki a nyugat-európai cégek magyar leányvállalataikból" - mennyit hoztak?
hogy tudtok így számolni? :D

taga20☺ 2019.12.16. 22:56:22

az arab kanokra nehoggy vámot raklyanak mer akko nincsegyittagy elftásnak drágában rakják meg a puzójátt

Muhammad Balfas 2019.12.16. 23:09:47

@morph on deer: Importvámról hallottál esetleg? Ok,hogy exportvámot nem kell fizetni az itt előállított termékekre az egységes gazdasági övezetben,de ezzel az itt termelő multik is igencsak jól járnak..Ezenkívül a kohéziós pénzek rendszerével sok nyugati cég (Swietelsky és társai) is jól járnak,elég csak az elhíresült Ottinger interjúra gondolni ezzel kapcsolatban.
Ehhez jönnek k-Európában tanult orvosok,informatikusok,egyéb szakemberek,akik nyugaton dolgoznak..

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.12.16. 23:31:56

HAHÓ , LIPSIKÉK , ITT AZ ÉV VÉGE !!!

IDEJE SZÁMOT VETNI !!!!!!!!!!!!!!

"Egyelőre még nincs tüntetés Karácsony Gergely főpolgármesteri hivatala előtt, pedig az első 50 nap bőven adna rá arra okot, hogy tüntessenek. Helyette műbalhék, és hazugságok miatt vezénylik ki Karácsonyék a birkákat a Madách térre."
mindenszo.hu/kedves-budapesti-szavazok-ime-karacsony-gergely-elso-50-napja/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.12.16. 23:34:29

@Hova fogják elásni KariGerit?!: ÉS EZ MÉG NEM MINDEN !!!!!!!!!!!!

"Kálmán Szolgát 60 millióval tömik ki! Meg fogja hálálni…

Karácsony Gergely hálás volt Gyurcsány főpolgármester-jelöltjének, 60 milliót adott neki, és öt évre valósággal bebetonozta – írja a Ripost."
mindenszo.hu/kalman-szolgat-60-millioval-tomik-ki-meg-fogja-halalni/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

taga20☺ 2019.12.16. 23:58:59

@Hova fogják elásni KariGerit?!: k. olgica eggy igazi föggetlen szabacság hős
ne bántanni őtet

taga20☺ 2019.12.17. 00:02:06

@taga20☺: meg érdemeli a 16 mill is ne csak a 60at mer szakért is meg dolgoszik a demokracijában
kuss fityesztrolok ss rotlfao

taga20☺ 2019.12.17. 03:49:26

@Hova fogják elásni KariGerit?!: cégyen így ki forgatni k.olicka tetétt
ő má a kitud töbet a SzoietÚniorul vetélkedésbe is mekelözte a Vágo urat
höhö müvetlen paraszt

6.Lenin 2019.12.17. 07:44:49

A fidesszel csak annyi a baj, hogy út szélén hagyja a jobb oldali melegeket.

cila44 2019.12.17. 08:12:54

@Grimbusz Makszimusz: Akkor orbán se reklamáljon, hogy kevesebb pénzt kap az általa sokat szidott EU-tól.

nincs1itt 2019.12.17. 08:19:18

@alöksz róz: az már egyszer igaz! nem könnyű odáig felcsökkenni és még piros pöttyöm sincs.

István Tamasi 2019.12.17. 08:36:31

@Grimbusz Makszimusz:
Ja kérem a fideszmaffi tagjai rendszeresen odaszarnak ahonnan előtte ettek:
- köteleslaca a kommunisták egyetemére felvételi nélkül jutott be és különleges kiváltságokat, huttatásokat élvezett mert a kedves felmenője különleges kitüntetésben részesült illegális kommunista tevékenységért
- A suttyó patkány Soros pénzén élt, tanult Oxfordban.
- kovács desikerült a CEU egyetemén phd-zett.
stb

Muhammad Balfas 2019.12.17. 09:25:20

@István Tamasi: Jól mutatja szervilis felfogásodat, hogy ezek után megbízható csatlósként kellett volna viselkednie szerinted. Azért mert a Soros pénzén ment ki Oxfordba, örök hűséggel, és kézcsókkal tartozik..

István Tamasi 2019.12.17. 10:53:09

@Muhammad Balfas: Jól mutatja szervilis felfogásodat, hogy nem zavar ha a suttyó patkány odaszar ahonnan előzőleg evett.

Muhammad Balfas 2019.12.17. 10:56:36

@István Tamasi: Vált volna inkább engedelmes szamurájjá, mint édesdrágablogárúr.. Örök hűséget esküdve a pénzt osztó kéznek..:)

Grimbusz Makszimusz 2019.12.17. 11:15:34

@György Csaba Nagy: . "A szakkollégisták nem ellenség, nem a kormányt támadták, hanem javaslatot adtak a hibás döntés elkerülésére, szólásszabadságukkal élve. "

A szólásszabadság remek dolog, be lehet mögé bújni, de barátocskám, az a baj itten most, hogy a szakkollégium kurvára nem politikai, hanem tanulmányi célú képződmény! Ők viszont elkezdtek politizálni, tehát önmaguk léptek sorompóba politikai síkon olyan kérdésben (CEU) ami eleve roppant viharos téma, komoly szereplőkkel! Nem fogod fel te sem, meg a többi libsi sem, hogy átlátszó ez a képmutatás, nyilvánvalóan a színházak, oktatási intézmények, tudományos testületek, tele vannak ellenzéki liberális alakokkal, azok nyíltan politizálnak, majd amikor megjön a megérdemelt reakció, akkor a tudomány, a kultúra, meg a tököm tudja minek a nevében kikérik maguknak és a semlegességüket meg az érinthetetlenségüket hangoztatják!

2019.12.17. 11:27:20

@István Tamasi: Okos ember, igyekszik mindenféle irányzatról a lehető leghitelesebben tájékozódni, ezt tette Kovács is.
A CEU számára egy volt a sok közül, ráadásul ott a második phd szerezte meg, már meg volt a doktorija előtt Debrecenből.
" 1992-ben kezdte meg MA tanulmányait a Közép-európai Egyetemen (CEU). 1993-ban kitüntetéses történészdiplomát szerez a Kossuth Lajos Tudományegyetemen, majd a Közép-európai Egyetemen MA diplomát. Tanulmányai során számos ösztöndíjban részesül. 1994 augusztusától Ausztriában, egy nyári egyetem keretein belül folytat tanulmányokat az ország EU-s csatlakozása kapcsán. 1995-től 2000-ig a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem óraadó tanára, közben PhD ösztöndíjat kap a Közép-európai Egyetemen (CEU). Közben négy hónapos kutatóösztöndíjat kap a Londoni Egyetemen (University College), majd a Woodrow Wilson Centerben. 1999 és 2004 között tanársegéd, majd adjunktus a Miskolci Egyetem Történelmi Intézetében. 2001-ben szerzi meg PhD diplomáját a Debreceni Egyetemen, egy évvel később pedig a Közép-európai Egyetemen (CEU). 2004-től a Debreceni Egyetem Történelmi Intézetének adjunktusa. 2005-től 2006-ig a McDaniel College Budapest oktatógárdájának a tagja. Kutatási területe a közvélemény és a nyilvánosság története, a kommunikáció-elmélet, a kora újkori, valamint a hidegháborús diplomáciatörténet, illetve Anglia és Nagy-Britannia története.[1]"

Orbán meg csak a felét vette igénybe az ösztöndíjának, mert közben hazajött a választások miatt.

Szerintem akkor még nem volt számukra világos, hogy Soros hazaárulást kíván tőlük cserébe, ... szerencsénk volt, hogy nem vállalták be, mert most sokkal szarabbul állnánk!

2019.12.17. 11:43:02

@alöksz róz: A tőkekivonás évente 1-1,5 milliárd euró, de volt olyan időszak, amikor ez meghaladta a 3 milliárdot, .. ezért kell a kínai és egyéb tőke, hogy ne legyen negatív a mérlegünk ebből a szempontból.
A profitot viszont mindig kiviszik, kivéve az a kevés, akivel Orbánék szerződtek, hogy itt fektetik be.
A lényeg, hogy hatalmas összegeket bukunk azzal, hogy nincs saját tőkésrétegünk.

György Csaba Nagy 2019.12.17. 11:58:52

@Grimbusz Makszimusz: We don t need no education, we don t need no self--control, we re just breaking the wall.
(sajna, a fölső vesszőt nem találom a billentyűzeten)
Csak nem képzeli az a sok libsi barom, hogy a szólásszabadság rájuk is vonatkozik? Hogy véleményük lehet? Hogy azt bárki, becsületes narancsszín turulröpteolvasó szittya meghallgatja, netán megérti, netán megvitatni hajlandó? Viktor, légy már kemény, ki a libsiket e boldog hazából, még vartyognak itt a tűrhetetlen libsi eszméikről.

István Tamasi 2019.12.17. 12:08:34

@Muhammad Balfas:
Vált volna inkább egyenes gerincű, nem hazudozó emberré, olyanná aki nem köpi szembe egykori önmagát.

István Tamasi 2019.12.17. 12:12:56

@Tényelek:
- A fideszmaffia kért zárt ülést a szokásos nyílt ülés helyett amiről desikerült, saját magát szem,beköpő kovács soktucatnyi twitter üzenetekkel közvetített.
- A suttyó patkánynak azért volt sürgős hazajönni nehogy bárki is elorozza a helyét a fideszmaffia élén.
- A hazaárulás az amit a fideszmaffia művel tizedik éve: egészségügy lepusztítása, oktatásügy komplett szétverése, az EU-s pénzek ellopása, stb.

György Csaba Nagy 2019.12.17. 12:40:09

@Tényelek: Továbbá rengeteget bukunk azon, hogy van egy vékonyka, de igényes magyar tőkésrétegünk. Ők ugyanis nem képesek, de nem is akarnak versenyképesek lenni, tulajdonukat jövedelemtermelő módon üzemeltetni. E helyett a közpénzek fosztogatására gyúrnak: a sor elején állnak a közbeszerzéseknél, az uniós és költségvetési források osztásánál. Jelképértékű figura Lőrinc, aki kb. az ország 1070. legokosabb gázszerelőjéből vált ragyogó gazdasági szakemberré, egy éjszaka alatt, és igazgat átláthatatlan méretű vállalatbirodalmat. Gazdaságunk magyar része egy piramisjáték, amit a költségvetés, a mögött az adófizetők pénze finanszíroz. Engem nem dob fel, hogy a magyarok pénze magyar pancserek és/vagy gazemberek zsebében landol, sőt súlyosbító körülménynek tartom, hogy honfi rabol honfit. Noch dazu: az ebül szerzett pénz nagy része luxusfogyasztásra megy el, nem kerül vissza a gazdaságba. Persze hogy nem, mert a tulaj tudja magáról, úgy sem tudná jövedelmezően hasznosítani. Egyetlen nagy kivétel Csányi, az örök kaméleon, aki vmit konyít a versenyképes gazdálkodáshoz.
Sokba kerül nekünk ez a furcsa magyar tőkésteremtésnek nevezett feudális udvari zsákutca. Itthon marad az a profit, amit meg sem termelnek, míg a külföldi befektető kiviszi azt a profitot, amit nélküle meg sem termelnénk.

FCUK6 2019.12.17. 13:19:50

Majd egyszer valaki mesélje már el, hogy ha az unió elvárhat (szerintetek) bármit a pénzéért, akkor a kormány miért nem?

2019.12.17. 13:32:48

@István Tamasi: "A fideszmaffia kért zárt ülést a szokásos nyílt ülés helyett amiről desikerült, saját magát szem,beköpő kovács soktucatnyi twitter üzenetekkel közvetített."

Szerintem az ilyen szintű hazudozást önnek még tanulnia kell, mert hogy éppen az a gondja a Soros bérencekkel tele tűzdelt ET-nek, hogy a megbeszéléseik titkosak.
Azt csak a liberálbolsevik média hantája, hogy felajánlották a nyílt ülés lehetőségét, ha az ön állítása igaz lenne, akkor az ET-nak semmi gondja sem lenne Kovács közvetítésével.
Csak így egyértelműen látható volt, hogy ott csak és kizárólag Soros alapítványainak "szakanyagaira" hivatkozva támadták a magyar kormány, ami valljuk be elég amatőr hiba az libsik részéről, ..., erről szól most a visításuk a patkányoknak.
Ha valakinek van egy picike esze, és eddig elhitte, hogy Sorosnak semmi köze a Magyarországgal szembeni jogi hadjárathoz, az most világosan láthatta, hogy csak neki van köze hozzá, amit a hűbéresei végrehajtanak a különböző szintű európai vezető testületekben.

"Az Európai Tanács finn elnöksége számon kérte Kovács Zoltán tweetelését, arra hivatkozva, hogy a tanács ülései titkosak, ezekről nem szabad tudósítani."

Hungry horse 2019.12.17. 13:39:19

Hallatlan!
Pénzt kapnak a rohadék kormánytól!
De nem annyit amennyit akarnak!
Diktatúra!
Fasizmus!
Ejrópasegíts!

2019.12.17. 13:45:03

@György Csaba Nagy: A világ minden országában az új tőkés osztály bűncselekményből szerezte a vagyonát vagy olyanból, amit mi annak hívunk, de a jog jogszerű "lopásnak".
Lőrinc vagyona mind mozdíthatatlan, nem vihető ki az országból, a vagyonának kétharmada meg abból ered, hogy amikor megvesz, megszerez valamit, az másnap háromszor annyit ér a tőzsdén.
Ettől még lehet azon agyalni, hogy miért Lőrincz, miért nem mi, de egy helyi tőkés /Nem pénzügyi spekuláns!/ nem fogja kivinni a pénzt az országból.
Úgy egyébként meg a magyar embereknek még tanulniuk kell a kapitalizmust, mert az nem normális dolog, hogy Budapesten a panziók kétharmada külföldi kézen van, .., mert a szállodákat még csak-csak értem, de panzió nyitást már két szobával is el lehet kezdeni, ... a sima szoba kiadások zöme sem a helyiekhez köthető, ahhoz meg csak takarítani, mosni, vasalni kellene.
Lehet itt cincogni, de basszus Lőrincz még az értelmesebbek közül való, már Horn idején is százmilliói voltak.

morph on deer 2019.12.17. 14:08:42

@FCUK6:
“ ha az unió elvárhat (szerintetek) bármit a pénzéért, akkor a kormány miért nem?”

Például mert nincs neki pénze!
A tiédet meg az enyémet osztogatja, a saját primitív ízlésükre hagyatkozva, vagy/és a vazallusok megvásárlása céljából!

Szóval olyan nincs, hogy “a kormány pénze”!
És minekutána nem csak fideszes adófizetők pénze van a közösben, - sőt, ők vannak kisebbségben az adózók között is, - semmiféle erkölcsi alapja nincs a magyar kormánynak a közpénz ilyen módon, azaz pártpolitikai célra történő felhasználására!
Na ezért.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.12.17. 14:34:14

6.lenin eftárs jutott az eszembe, mikor magasztalták hogy ráüvöltött a Kreml alatt focizó gyerekekre. Hát hiszen le is lőhette volna őket. :-( Ja? Túl kedves vezetőnk nem lövethet (a szemkilövetőhöz képest már csak ez maradt). :-) Vagy igen? :-(

6.Lenin 2019.12.17. 14:35:42

@morph on deer:

Olyan sincs, hogy az unió pénze. az is befizetésekből van. Ott senki nem "termel" pénzt.
Az uniónak se lenne pártpolitikai okokból diszkriminálni.

György Csaba Nagy 2019.12.17. 14:43:40

@Tényelek: Így igaz, a kapitalizmust tanuljunk kell. Embertelen rendszer, kifacsarja a dolgozót, de teljesítményt kényszerít ki. Ettől lettek gazdagok tőlünk nyugatra. A baj, hogy nem tanuljuk. Feudalizmust tanulunk, osztályismétlőként.
Ha véded a Lőrinc-jelenséget, saját elfogultságod teregeted ki. A vagyon semmit sem ér, ha nem termel profitot. Birmingham tele van elhagyott gyárakkal, melyek elvesztették profiltermelő képességüket. Lebontásukra sem áldoznak pénzt. Detroit ugyanaz. Sok kimerült bányatelep szerte a világban szintén. A kapitalizmus úgy méri a vagyon értékét, hogy normális üzemeltetéssel mennyi profit remélhető. Lőrinc vagyona semmitérő, mert nem tud kihozni belőle profitot.
A baj, hogy a propaganda elhitette, mi átugorhatjuk a kapitalizmust, annak megtanulása helyett. A versenyképességre törekvés, a saját teljesítményből megélés nem trendi, utálatos külföldmajmolás, lefekvés a kizsákmányolóknak. A magyar ember lelkivilágának a vezérkultuszba oltott klerikálfeudális anarchia üdve kell. Nekem valahogy nem.

György Csaba Nagy 2019.12.17. 14:45:16

Nem profil, helyesen profittermelő.

morph on deer 2019.12.17. 15:02:43

@6.Lenin:
“ Olyan sincs, hogy az unió pénze. az is befizetésekből van. Ott senki nem "termel" pénzt.“

Nem mondod? :)
Most már csak az érdekel, hogy ennek az ellenkezőjét hol olvastad tőlem?
Csak mert én az EU-t szóba sem hoztam... Nem figyelsz, Aljosa!

“Az uniónak se lenne pártpolitikai okokból diszkriminálni.“

Te itt most melyik pártra gondolsz, és milyen diszkriminációra, úgy őszintén?
Mert például Kovács pajti tweetelésével nem az volt a baj, hogy egy bunkó fidesztálib a kis drága, hanem az, hogy zárt ülésről tUdósított, ami ugye tilos.
Kérdezd csak meg a Németh Szilárd nevű haverodat, ő rendszeresen csinálja a botrányt hasonló okokból, biztosan tudja, hogy mi is illik ilyenkor.:))

Muhammad Balfas 2019.12.17. 15:04:02

@István Tamasi: Ennek mi köze ahhoz, hogy te örökös kurvájává válsz annak, akitől egyszer pénzt kaptál?

nu pagagyí 2019.12.17. 15:05:55

@Grimbusz Makszimusz: A kormány által irányított állami szervek közpénzt osztogatnak, nem a sajátjukat. A tákolmányban nem szerepel, hogy diktatúra lenne, így kötelező ideológia sincs előírva a polgárok számára, különben mi értelme lenne a többpártrendszernek vagy az úgynevezett szabad választásoknak? A közpénzek politikai szempontú osztogatása tehát tákolmányellenes és mivel szándékosnak minősíthető, így tulajdonképpen bűncselekmény.,a politikai korrupció egyik formája, a valós teljesítmény fölött közpénzzel kitömött szervezetek és a politikai osztogatók gazdasági bűnszövetkezete.

6.Lenin 2019.12.17. 15:07:09

@morph on deer:

"@FCUK6:
“ ha az unió elvárhat (szerintetek) bármit a pénzéért, akkor a kormány miért nem?”

Például mert nincs neki pénze!
A tiédet meg az enyémet osztogatja, a saját primitív ízlésükre hagyatkozva, vagy/és a vazallusok megvásárlása céljából!"

Ezt írtad. Ha azt szeretnéd, hogy köcsögnek nézzelek ezek után, hát legyen, te akartad.
Nekem tök mind1.

6.Lenin 2019.12.17. 15:09:07

@nu pagagyí:

Tüntess az ellenzéki önkormányzatok előtt, hogy lopják a közpénzt.

nu pagagyí 2019.12.17. 15:09:42

@morph on deer: Ja, ráadásul a fityesz kérte a zárt ülést, nyilván mert itthon ez a módi.

nu pagagyí 2019.12.17. 15:10:37

@6.Lenin: Egyelőre még nem tudtak lopni, meg nehéz is lesz az üres kasszából.

nu pagagyí 2019.12.17. 15:27:06

@Tényelek: Mészáros Lőrinc egy költségvetési alfejezet. Belenyomnak évente néhány százmilliárdot, amit aztán magánemberi (magáncég) minőségben szétosztogat a holdudvari álvállalkozók között. Ez a NER oiac, ami a versenypiac helyére lépett. Így lehet minimalizálni a közpénzek magánpénzzé konvertálásának büntetőjogi felelősségét. Lőrinctől lefelé minden törvényes, ott helyezkednek az igazi gazemberek strómancégek mögé bújva. Az ország károsul a felülszámlázott produktum miatt, hiszen kevesebb társadalmilag hasznos beruházás valósul meg, mint amit ráfordít (a különbözetet magánkastélyokban, kurvázó jachtokban szervesül). Hosszabb távon pedig még inkább károsul az ország az ilyen módon nyilvánvalóan kontraszelektált, parazita elit nyakára telepítése miatt.

6.Lenin 2019.12.17. 15:27:59

@nu pagagyí:

Nem tudtak lopni? Hány új ejtőernyős kap magasabb fizetést a semmiért? A megemelt fizetések, pozíciók nem közpénzből vannak?
És még nem is csináltak semmit.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.12.17. 15:34:54

@Tényelek: Figyusz, fideSSfasszopó. Nagyon ócska már ez a sorosozás, menj vissza Kubatov elvtárshoz, és kérj egy frissebb sillabuszt, a magad fejéből még hazaárulónak se vagy elég jó. Soros György patriótának egyetlen bűne van, hogy támogatta a fideSSmaffiát.

nu pagagyí 2019.12.17. 15:41:20

@6.Lenin: Nézd Iljics, neked nincs okod felháborodni, hiszen nem háborodtál fel azon sem, hogy Rogán, vagy a várbeli polgi (de akármelyik fideszes szarzsákot megnezhetném) hogyan lopja szét a kerületét. Nem háborodtál fel, hogy politikai kinevezetekkel tömnek tele minden önkormányzati és állami vezetői szintet, nem háborodtál fel a NER üzemszerű működésén, melynek lényege a korrupció (Századvég), a Farkas Flóriánok és Tiborczok rendszere. Nem háborodtál fel, mert szerinted "azok" is loptak/lopnak", akkor most meg minek pofázol? Nem lesz több lóvé?

nu pagagyí 2019.12.17. 15:50:23

@Tényelek: Neked minden szakértői anyag sorosgyörgy. Kurva nagy ember lehet! A helyzet az, hogy az EU-ban, így egy ET ülésen is az EU alkotmánya a zsinórmérték, ami sajnálatodra nem kipcsak szellemben íródott Nazarbajev elvtárs útmutatásával. Tudod, valamit aláírtunk, amikor beléptünk a szövetségbe és a nép örült neki és szerintem most is örül, hogy nincs bezárva 93 000 négyzetkilométerbe egy idióta börtönőrrel.

Grimbusz Makszimusz 2019.12.17. 15:55:38

@nu pagagyí: " A közpénzek politikai szempontú osztogatása tehát tákolmányellenes és mivel szándékosnak minősíthető, így tulajdonképpen bűncselekmény.,a politikai korrupció egyik formája, a valós teljesítmény fölött közpénzzel kitömött szervezetek és a politikai osztogatók gazdasági bűnszövetkezete."

Igazad lehetne, viszont rengeteg szervezet nyíltan politikai tevékenységet végez liberális színekben, Soros támogatással, sorosista emberekkel, úgyhogy ilyen alapon a közpénz nekik sem jár, vagy ha esetleg jár is valami, akkor sz tükrözze a választási eredményeket és arányosan kapjanak kevesebbet, mint ahogy az esetünkben is történt!

6.Lenin 2019.12.17. 15:58:18

@nu pagagyí:

Linkeld be azt a hozzászólásodat, ahol kritizáltad az ellenzékben lévő politikusok lopásait.
Azt, hogy te mit mondsz a vakvilágba, minden bizonyíték nélkül, az nem sokat jelent.

2019.12.17. 16:13:35

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: @nu pagagyí:
A Szar Gentini jelentés EP vitájában a Nyílt Társadalom Alapítvány és Helszinki Bizottság "szakanyagaira" alapozták a Magyarország elleni vádakat, illetve az utóbbi prominens patkánya fel is szólalhatott Magyarország ellen.
Az ET ülésén kizárólag a Nyílt Társadalom Alapítvány anyagait használták fel a vádpontok megfogalmazásánál.
Mindegyik Soros érdekköre a Nyílt Társadalom Alapítvány közvetlenül hozzá tartozik, ő alapította, a Helszinkis görényeknek csak ő a legfőbb támogatója.
Szívesen olvasok önöktől olyan ellenérvet, ami ezt cáfolja, de ilyen nem létezik csak hazudni lehet róla.

2019.12.17. 16:19:12

@György Csaba Nagy: "Ha véded a Lőrinc-jelenséget, saját elfogultságod teregeted ki."
Nem védtem, realista vagyok és tudom, hogy ez csak és kizárólag így lehet működőképes, minden országban így történt, ..., nem biztos, hogy sikeres lesz a próbálkozás, de ha nem csinálják, akkor esély sem lesz rá.

taga20☺ 2019.12.17. 16:26:33

gyuribácsi csakk ety őreg munkás ember kubikozott és csákkányt ragadot hoty fel épitseaz országot
az orbant is meg tanitata olvasni
irigy fidess trololok

morph on deer 2019.12.17. 16:29:41

@6.Lenin:
“ Ezt írtad. Ha azt szeretnéd, hogy köcsögnek nézzelek ezek után, hát legyen, te akartad.”

Amíg nem ragaszkodsz ahhoz, hogy Cucuska is legyek, addig bármilyen edény megfelel. (Csak szólok, hogy nálam a Bauhaus a módi, szóval a kézműves kacatokat felejtsd inkább el!:))

Ami a lényeget illeti: igen, pontosan tudom, hogy mit mondtam. Ezzel együtt az EU-ra vonatkozó részt csak te következtetted, nem én mondtam!

Továbbá figyelmedbe ajánlom, hogy sehol nem fordult elő a “de” sem, azaz NINCS szembeállítás vagy összehasonlítás, csak magyarázat van a kérdésre, hogy “miért nem”.

Szemben mondjuk a te válaszoddal, amely csendesen megfeledkezett az EU-s pártpolitikára vonatkozó kérdésemről. Hát van ilyen, bizonyos kor után megesik..;)

taga20☺ 2019.12.17. 16:30:01

mi liberralisak vagyunk ertelemségi bárók ti atyhalot orbanseg nyalok butások vaygtak mint
tanuj + magyart haza árulo parasztt
höhö xd

morph on deer 2019.12.17. 16:35:31

@nu pagagyí:
“... most is örül, hogy nincs bezárva 93 000 négyzetkilométerbe egy idióta börtönőrrel.”

Még.
Már nem kell sokat aludni addig..:(

6.Lenin 2019.12.17. 16:39:37

@morph on deer:

Nézd, nincs kedvem egyértelmű dolgon kekeckedni.

"@FCUK6:
“ ha az unió elvárhat (szerintetek) bármit a pénzéért, akkor a kormány miért nem?”

Ez volt a kérdés.

"Például mert nincs neki pénze!" -Nyilván a magyar kormányra értetted.

Ezek után logikus a másik kérdés: Miért, az uniónak van?

Szerintem ez így logikus. Mondjuk a DK-nál ez nem, azt el tudom fogadni, hiszen gyogyósoktól nem várok logikus gondolkodást.

Bólints, ha te is így gondolod, akkor ezt túltárgyaltuk.

Épüljön STADION a CEU helyére.. 2019.12.17. 16:51:18

"Az Orbán-kormány bosszút állt a kormánykritikáért"

Jol teszik, pusztuljanak a lipsik.

morph on deer 2019.12.17. 16:51:19

@6.Lenin:
“ Ezek után logikus a másik kérdés: Miért, az uniónak van?”

Hogyne. Csak indokolatlan ebben az összefüggésben.
Ugyanis ezt is írtad:

“ Az uniónak se lenne pártpolitikai okokból diszkriminálni.”

Ez az a rész, amit rendszeresen kifelejtesz, és ez az, amire reagáltam.
Na mindegy, ha nem megy, akkor nem megy.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.12.17. 16:59:09

@Tényelek: "ez csak és kizárólag így lehet működőképes"

Ez így bizonyosan az ország elszegényítéséhez vezet. Ja, várj, már nem tudunk jobban elszegényedni, az EU sereghajtója Magyarország.

Az viszont bizonyított, hogy protekcionizmus nélkül nagyot fejlődhet a gazdaság, elég, ha a skandinávokat nézed. Bármelyiket.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.12.17. 17:00:33

@Tényelek: "A Szar Gentini jelentés EP vitájában a Nyílt Társadalom Alapítvány és Helszinki Bizottság "szakanyagaira" alapozták a Magyarország elleni vádakat"

Na, ezzel bizonyítottad, hogy semmi közük Soros Györgyhöz. Annak több esze van, minthogy ennyi hülyeséget belevegyen a jelentésbe.

6.Lenin 2019.12.17. 17:04:22

@morph on deer:

Miért kérded? Nem olvasol ? Kik támadják a migráns ellenes országokat? Nem a ballibsik?
A Soros fizetett ügynökei?
Nem mondvacsinált ürügyekkel? Olyan dolgokkal, amit a támadók se tartanak be, vagy tök másként értelmeznek.
Most tényleg ilyen hülyeségekkel dobáljuk egymást? Attól változna valami az unióban?

Talán ott nem hazudoznak? Ne bassz (már fel).

Mellesleg nem tűnt fel, hogy akik nagyon baszogatni szeretnék Orbánt, sorban buknak, mint a finn rokon is? Vagy azt is sorolnom kellene? Renzitől kezdve?

Épüljön STADION a CEU helyére.. 2019.12.17. 17:06:27

"Amit az bizonyít, hogy a 10 aláíró szakkollégium egy évvel később jelentősen kevesebb támogatást kapott, mint az alá nem írók."

LOFASZT A SEGGUKBE. Semmit se kene kapniuk az ilyen magyargyulolo rohadekoknak.
Nem hogy penzt nem kene adni az ilyen szelsosegesen magyarellenes szervezeteknek, hanem inkabb buntetest kene fizetniuk a magyargyuloletert.

György Csaba Nagy 2019.12.17. 17:17:03

@Tényelek: Orbán körültekintő és eszközökben nem válogató hatalomtechnikával elérte, hogy az országban minden fontos ügy az ő akarata szerint történjék. Választhatott, hogyan akar magyar tőkésosztályt szervezni. Egyik lehetséges út a húség és szavazatbiztosító képesség jutalmazása. A másik azok helyzetbe hozása, akik gazdasági teljesítmény nyújtására képesek. Ő nyilvánvalóan az első utat választotta. Hatalmának fenntartása, személyes és családi gazdagodása fontosabb neki, mint az ország gazdagodása egészségesen működő gazdaság révén.
Hogy Mészi az ő pénztárosa, azt bizonyítja, hogy mikor egy rokon csődbe került, Mészi legombolt néhány százmilliót. De a kezdet, hogy előkerül egy iskolatárs a semmiből és hirtelen milliárdos lesz, mutatja, hogy nem szimpátia alapján indult az üzlet, hanem érdek és megbízhatóság okán. A többi kegyenc sem teljesítménnyel került a kondér köré, hanem személyes kapcsolat révén.
Van a hazában jónéhány szakember, aki jövedelmező gazdálkodást folytat. Rájuk lehetett volna építeni, támogatni további tulajdonszerzésüket forrással és adókedvezményekkel, ahogy azt sok külföldi befektető megkapja, a közbeszerzéseknél őket szeretni. Orbán őket látványosan nem kedveli. Demján egyedül veszkődött haláláig, Bigét, Dávidot és a Gyáriparosok Szövetségét sem pátyolta, noha ezek lettek volna a hazai tőkésképzés logikus csírái. Ők nem vállalták a feltétel nélküli alattvalói szerepet, az egyenes gerinc pedig nem NER-kompatibilis.
A hazai tőkésosztály kiépítésének jelen forgatókönyve rablómese. A való: gátlástalan hatalomtechnika, feudális kliensgazdaság, a teljesítmény lefojtása, ezzel az ország fejlődési lehetőségeinek elfecsérlése.
Még mindig csip-csip csóka?

Muhammad Balfas 2019.12.17. 17:24:17

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Ember,ha Soros megjelenik Brüsszelben a fél EU parlament haptákba vágja magát.Juncker az EU legfontosabb politikusa soronkívül fogadta bármikor ezt a közepes súlycsoportú amerikai milliárdost,(aki persze jóval több ennél).
Ez a sötét gazember azzal töltötte a 80-as,90-es éveket,hogy összevásárolta az -akkor még-politikus és bíró kezdeményeket Európa és világszerte ,hogy elmebeteg társadalommérnökösködési elképzeléseit szolgálják a jövőben..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.12.17. 17:35:22

@Muhammad Balfas: "ha Soros megjelenik Brüsszelben a fél EU parlament haptákba vágja magát"

Ha meg Ondó Viktor gazdád, akkor nevetve félrevonulnak előle. :))

hvg.hu/itthon/20180630_Kinos_video_levegonek_nezte_Orbant_Merkel_es_Macron

Ez a különbség aközött, hogy valaki konstruktívan, segítő szándékkal áll hozzá a dolgokhoz, vagy direkt keresztbe tesz a közösségnek.

Ez a sötét gazember, a geci gazdád azzal töltötte az elmúlt évtizedet, hogy kifossza és tönkretegye Magyarországot.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.12.17. 17:38:16

@Épüljön STADION a CEU helyére..: "Semmit se kene kapniuk az ilyen magyargyulolo rohadekoknak."

Egyetértek. De sajnos ez a hazaáruló bolsevik fideSSmaffia szétlopta az országot, az EU legszegényebb államává tette.

Muhammad Balfas 2019.12.17. 18:17:14

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Soros kényszeresen össze akarja keverni a totálisan eltérő kultúrákat egy utopisztikus lázálomnak engedelmeskedve.Az eredmény bűnözés,nemi erőszak, és az állami támogatásokon élősködő harmadikvilágbeliek tömegei Európa nagyvárosaiban,amelynek vége egy brutális polgárháború lesz.Ehhez a kártékony tevékenységéhez használja fel a már fiatal korukban megvásárolt ,támogatott politikusokat,bírókat

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.12.17. 18:22:17

@Muhammad Balfas: Persze, meg kemtrél, meg a gyíkemberek elraboltak. Hát jobb lenne, mert még fideSSfasszopónak is hülye vagy. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.12.17. 18:23:49

@Kubatov_anyád_picsája: Küldjél már valami rendesebb trollokat, mert ezek itt boka alattiak. :))

Muhammad Balfas 2019.12.17. 19:22:13

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Maga nyilvánította ki,hogy évente 1 millió bevándorlót kellene betelepíteni Európába,és a cél érdekében hitelezne is..

Gábris szomszéd 2019.12.17. 19:32:32

@Muhammad Balfas: Mindnyájan tudjuk, hogy hazudnak a fitymaszbirkák, arról nem is beszélve, hogy nem az eszetekért tart titeket ondó elvtárs. :)

24.hu/belfold/2017/11/20/megszolalt-soros-gyorgy-pontrol-pontra-cafolta-a-soros-tervet/

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.12.17. 19:34:23

@Muhammad Balfas: "évente 1 millió bevándorlót kellene betelepíteni Európába"

Igen. Ha nem akarjuk, hogy az európaiak kihaljanak, és az arabok elfoglalják, teleépítsék mecsetekkel, és bevezessék a sariát - tudom, ti fideSSfasszopók erre bazíroztok -, akkor nincs más megoldás, mint a kontrollált betelepítés, és a betelepülők asszimilációja.

Soros György nem enged illegális bevándorlást, ez ellene van Ondó Viktornak, aki sok százezer illegális migráncsot engedett be az EU-ba.

Gábris szomszéd 2019.12.17. 19:37:07

@Muhammad Balfas: "Ember,ha Soros megjelenik Brüsszelben a fél EU parlament haptákba vágja magát."

Egyeztess az agitprop osztályon a főnökeiddel. :)

Abba kéne hagyni az elemi iskolai szintű sorosozást

mandiner.hu/cikk/20180227_bencsik_abba_kene_hagyni_az_elemi_iskolai_szintu_sorosozast

Fülig José 2019.12.17. 19:49:26

@Muhammad Balfas: haver, ezzel a rakománnyal a fejedben ne menj az utcára....ezzel még a birkameneten is kiröhögnek.

taga20☺ 2019.12.17. 20:32:13

index.hu/belfold/2019/12/17/veszprem_lovassy_gimnazium_gendersemleges_vece/

orbani faszizmus bízonyitékja a liberrált gyerköcöknek se engedik a genderr váltást
gyuribácsi tégyel valamitt

morph on deer 2019.12.17. 21:00:09

@6.Lenin:
“Mellesleg nem tűnt fel, hogy akik nagyon baszogatni szeretnék Orbánt, sorban buknak..”

Szerintem a Soros buktatja meg őket, mert hiszen ő mozgatja az egész EU-t, nem?
Merthogy ki más is lehetne... :)

Az tényleg eszembe sem jutott, hogy ha véletlenül orbánnal valami történne, (politikailag) akkor Vlagyimir kezdhetné elölről a faló-barkácsolást, azon felül is, hogy futhatna a befektetése után!
Mondom: iyesmi eszembe sem jut!

morph on deer 2019.12.17. 21:08:47

@Muhammad Balfas:
“ Ez a sötét gazember azzal töltötte a 80-as,90-es éveket,hogy összevásárolta az -akkor még-politikus és bíró kezdeményeket Európa és világszerte...”

Mit nem mondasz!
Szóval orbán és társai szerinted is Soros-ügynökök?
Gyanús volt már ez a nagy látszat Soros-ellenesség, mert normális ember ilyesmit nem tenne!
De most már értem, hogy orbán direkt ezzel akarta elterelni a figyelmet!
Ravasz, nagyon ravasz!

morph on deer 2019.12.17. 21:22:08

Közben a kultúrharc jegyében a közmédia bevitt egy mélyütést már megint!
A kultúrának...

“ A Dal nyertese egyben a Petőfi Zenei Díj „Év Dala” elismerését is megkapja.”

Petőfi Zenei Díj!
Amit nyilván Petőfiről a nagy magyar zeneszerzőről nevezhettek csak el, mert ki másról, nem?

Hogy MI VAN?!!!

index.hu/kultur/media/2019/12/17/a_kormany_egyik_kedvenc_publicistajat_is_beultettek_kozteve_zenes_musoraba/

morph on deer 2019.12.17. 21:25:26

@csörgőhasú kurvabáró:
“ Ön elmeháborodott.”

Remélem is!
Különben még kénytelen lennék azt feltételezni, hogy mindez ami itt ebben az országban történik, az a valóság..!
De hálisten megnyugodhatok. ;)

6.Lenin 2019.12.17. 22:08:36

A sok fingástól fáj már a faszom. Az arab fingik, nem én.

Muhammad Balfas 2019.12.17. 22:23:45

@morph on deer: Kinyílt a szemük, és otthagyták a vén stricit..Pedig mennyivel könnyebb lett volna '94 után szépreményű ifjú lipschiként bekerülni a fincsibe. Ehelyett a bizonytalant választották, az ország szerencséjére..

eszti..... 2019.12.17. 22:25:16

@morph on deer:

:D :D :D

a Néküled nélkül mit sem ér a verseny. remélem a zsűritagok állva fogják hallgatni.
különben.......

Muhammad Balfas 2019.12.17. 22:26:37

@Gábris szomszéd: Pff..közel két éves felvétel..Ehhez képest a kormány se szállt le a témáról , nagyon helyesen.Szóval akkor kivel egyeztessek?

Muhammad Balfas 2019.12.17. 22:38:06

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: "Soros György nem enged illegális bevándorlás" A Soros által támogatott szervezetek mit csinálnak te agyamputált. Támogatják az illegális migránsok Európába áramlását. Pl a Migration aid:

mandiner.hu/cikk/20180320_lebukott_a_migration_aid_hangfelvetelek_alapjan_soros_hazai_befolyasat_erositik

"hogy Siewert András, a Migration Aid vezetője egy beépített újságíróval folytatott beszélgetésen elmondta, hogy Soros filantrópnak beállított akciói valójában a milliárdos politikai befolyását maximalizálják.

Soros valódi céljairól pedig úgy vélekedik: „Végeredményben minden a pénzről szól. Ebben biztos vagyok.” Siewert ezen kívül beszél arról is, a Migration Aid a tranzitzónába való bejárását arra használta fel, hogy illegális adatbázist építsenek a menekültekről."

Muhammad Balfas 2019.12.17. 22:43:25

@eszti.....: Nem indulsz el az Euroviziós Dalfesztiválon a zorbány elleni tiltakozásul..?A sikerhez persze szakállat kellene növesztened,(vagy ragazstanod)..Télleg segíts már: Conchita Wurst most egy szakállas nő, vagy egy szakállas férfi női ruhában? Nem tudok ezeken az aberrált idiótákon kiigazodni..:)

2019.12.17. 23:10:53

@György Csaba Nagy: "A magyar ember lelkivilágának a vezérkultuszba oltott klerikálfeudális anarchia üdve kell."

Remélem azt tudja, hogy minden nagyközösségnek arra van igénye, nem véletlen, hogy pl. a briteket még az is érdekli mikor fingott a királynő és milyen színű csipát szedett ki a szeméből reggel.
Addig, amíg nem lesz egy díszkirályunk, addig az emberek kénytelenek a politikusokban keresni a vezért, kinek Gyurcsi, kinek Orbán, vagy majd valaki más, de mindig bele fogják látni a vezért.

2019.12.17. 23:24:20

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: "akkor nincs más megoldás, mint a kontrollált betelepítés, és a betelepülők asszimilációja."
A muszlimoknak elő van írva; törvényt csak ember alkothat, ember nem /Kénytelen szerencsétlen a saria szerint élni!/.
Muszlim nő csak muszlim férfihoz mehet feleségül, muszlim férfi bármilyen vallású nőt elvehet, de annak fel kell venni az iszlám hitet /Lesz integráció csak nem abba az irányba, amerre az idióta libsik gondolják!/.
A muszlim társadalmakban a nők bő kilencven százalékát megcsonkítják, szóval őket nem lehet elcsábítani, mert soha életükben nem tudják élvezni a szexet.
Ha többségbe kerülnek, akkor a kisebbséggel szemben semmilyen toleranciájuk nem lehet a Korán szerint, a keresztényeknek felajánlják az áttérést vagy a vallási adót, a nem keresztényeket és az ateistákat kapásból meg kell ölniük, nesze neked libsi banda, ..
Az még csak érthető, hogy egy libsi képtelen reálisan értékelni a helyzetet mert vagy álmodozó vagy be van lőve, de azért egy kicsit gyanús lehetne, hogy miért hullanak a keresztények mint a legyek Nigériában, Fülöp-Szigeteken, stb.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.12.17. 23:34:48

@Tényelek: "Muszlim nő"

Faszt érdekel, mit csinálnak a muszlim nők, ha az arab faszokért vagyok oda? Fene a fideszes gusztusotokat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.12.17. 23:37:21

@Muhammad Balfas: "A Soros által támogatott szervezetek mit csinálnak"

A magyar demokráciát támogatják. Miért kérded?

"mandiner"

Ismert féknyúz szájt. Te minden fasságot beszopsz???

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.12.17. 23:39:28

@Muhammad Balfas: "A baloldal G-napja"

Az régen volt, az az őszödi beszéd. Nincs még két annyira utált barom, mint a gazdáitok, az elkúró meg a geci. :))

taga20☺ 2019.12.18. 00:55:40

@Hova fogják elásni KariGerit?!: semi köszötök hoty kurjuk 1mást mi liberrált szép fiukok

Grécsi Zsot segge az ellenzék igazi arca ! 2019.12.18. 06:20:51

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Ja kiveve, hogy Orbanra ugy fognak emlekezni, mint Szent Istvanra, Szechenyire, Kossutra, Deakra, az imadott Gyurcsanyodra, meg csak tomegbe lovetesek miatt fognak emlekezni.

PuniValdes 2019.12.18. 06:55:42

Pöcsök fáj a csöcsöm!

morph on deer 2019.12.18. 07:26:28

@Tényelek:
“Ha többségbe kerülnek, akkor a kisebbséggel szemben semmilyen toleranciájuk nem lehet a Korán szerint...”

Tehát azt mondod, hogy a fidesz lényegében ugyancsak egy muszlim szekta, hiszen hajszálpontosan a fentiek szerint viselkednek!
Nahát!
Hogy mik derülnek ki manapság...

Akkor ez lehet a nagy testvériség mögött Erdogannal is, mi?
Insallah...

István Tamasi 2019.12.18. 08:34:59

@Tényelek:
Hazudósabb vagy az átlag fiszmaszbirkáknál. Az ülés nyilvánosságát nem kellett kérni senkinek, mert az alapból nyilvános és a fideszmaffia kérte a zárt ülést amiről desikerült CEUdiplomás folyamatosan közvetített.

István Tamasi 2019.12.18. 08:36:22

@Tényelek: Persze, tudjuk, strómanlőrinc okosabb Zuckerbergnél,ugye?

István Tamasi 2019.12.18. 08:39:16

@Muhammad Balfas:
Tudhattam volna: egy olyan fitymaszbirkának mint te, magyarázni a gerincességet, önbecsülést annyi mint egy bélféregnek magyarázni a madarak repülését.

konrada 2019.12.18. 09:13:20

@morph on deer:
...látom - helyesen! - nem követed a Petőfi Rádió mostani profilját, mely mai magyar könnyűzenére alapul.
...szóval a Petőfi Zenei Díj nem a költőre, hanem a róla elnevezett rádióadóra utal.

látjátok feleim szümtükkel 2019.12.18. 09:28:41

@György Csaba Nagy:

Dunántúlon már a gépet is viszi, nem csak a profitot. Tegnap olvastam hogy egy autóipari beszállító 200 embert bocsát el, és már szerelik szét a gyártósort. De a veken sajátlábon álló sem termelő üzembe fekteti az állami banktól kapott 8 milliárdot, hanem bp-i luxushotelbe. Vidéken meg dögöljenek meg az emberek, mert még alap orvosi ellátás sem jut mindnekinek.

látjátok feleim szümtükkel 2019.12.18. 09:33:34

@Tényelek: "A muszlimoknak elő van írva; törvényt csak ember alkothat, ember nem /Kénytelen szerencsétlen a saria szerint élni!/."

Tájékoztatásod alapján kurvára tájékozot vagy, netán magad is muszlim, csak ügyesen titkolod? Esetleg állami fizetést kapsz érte?

2019.12.18. 10:20:15

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: "Ez így bizonyosan az ország elszegényítéséhez vezet. Ja, várj, már nem tudunk jobban elszegényedni, az EU sereghajtója Magyarország."

Kérem vezesse le ezekből a 2016-os adatokból, grafikonról, hogy mitől vagyunk mi a legszegényebbek, mert nagyon úgy néz ki, hogy az eurostat szakemberei nagyon hülyék önhöz képest, .. mert hogy teljesen másként értékelik a számokat, tényeket, mint ön! Azóta ráadásul óriási fejlődés volt ezen a területen a két számjegyű béremelkedések miatt ...
ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Income_poverty_statistics/hu&oldid=413316

2019.12.18. 10:31:10

@látjátok feleim szümtükkel: Szerintem az általános műveltség része, hogy valaki ismerje a Koránt, ami alapján közel kétmilliárd ember éli az életét és nagyjából 200 millió nem muszlim életére /halálára/ van hatással.
Ha netán önnek ez még kimaradt volna és pótolni kívánja a hiányosságait, akkor ezeken az oldalakon kaphat információkat, bár ez nem tudományos, hanem általános ismeretterjesztésre szolgál, de kezdésnek megteszi.
iszlam.com/koran
qa.islam.com/t/islam/#gsc.tab=0
Ha rám lenne bízva, akkor minden liberálbolsinak kötelezővé tenném az információk begyűjtését, hogy megtanuljanak félni, ne csak a mű vészeket gyártsák, amikor van valódi is.

2019.12.18. 10:37:02

@István Tamasi: "Az ülés nyilvánosságát nem kellett kérni senkinek, mert az alapból nyilvános és a fideszmaffia kérte a zárt ülést amiről desikerült CEUdiplomás folyamatosan közvetített. "
Amióta létezik ET ülés, azóta még sohasem volt nyilvános, ezért háborodott fel a finn idióta, hogy kikerültek információk, bár az nem zavarta őket, hogy legutóbb ők adták ki a CEU-nak a teljes jegyzőkönyvet, .., mert nekik szabad, abban meg ugye csak az volt benne, amit ők a fontosnak tartottak, az nem, hogy az információk akkor is a Nyílt Társadalom Alapítványtól származnak, máshonnan nem is gyűjtöttek infót, ... magyarul minden vádat Sorosék fogalmaztak meg, mint most is.

Muhammad Balfas 2019.12.18. 10:38:32

@István Tamasi: Az nem gerincesség, hogy akitől egyszer-nem minden hátsó szándék nélküli támogatást kapsz-azt örökké szolgálod..Ezt szervilizmusnak nevezik..

2019.12.18. 10:43:02

@morph on deer: "Tehát azt mondod, hogy a fidesz lényegében ugyancsak egy muszlim szekta, hiszen hajszálpontosan a fentiek szerint viselkednek!"
Nagyon viccesnek tetszik lenni, de nem pont ugyanaz, mert, ha ugyanaz lenne, akkor önt és az önhöz hasonlókat már régen megölték volna és itt cikk sem jelenne meg, legfeljebb a keresztények magukban kommentelgetnének.
Nehéz eldöntenem, hogy a liberálbolsevikok valóban ennyire hülyék a témában vagy csak úgy gondolják, hogy mindenkit, de ez őket biztosan nem érinti, .., pedig önt fogják az elsők között lefejezni, ..., azt nem tudom, hogy jó lesz-e az nekünk, hogy mi későbbre maradunk, de mi ha másként nem is, rabszolgaként megúszhatjuk és hátha sokkal később valamelyik generációnak esélye lesz lerázni az igát, .., de önöknek semmi sem marad, családostól tűnnek majd el.

morph on deer 2019.12.18. 10:43:14

@konrada:
“ szóval a Petőfi Zenei Díj nem a költőre”

Örök hálám! Az életben nem jöttem volna rá!
Mondjuk attól még nem hangzik kevésbé hülyén...:)

Muhammad Balfas 2019.12.18. 10:44:27

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: A magyar demokráciát persze..Egy körözött tőzsdecápa beteges lázálmának megvalósulását támogatják nem kevés pénzért, amely utópisztikus fantázia a végromlásba döntheti Európát..De hálistennek az öreg földrész kezd magához térni. Timmermans EB elnökségét sikerült megakadályozni, Johnson győzött, és csak idő kérdése, hogy mikor választják Salvinit olasz miniszterelnöknek..
Arról tudsz egyébként, hogy az EP nem szavazta meg a "menekültek" tengeri mentéséről szóló javaslatot..? Hmmm..

morph on deer 2019.12.18. 10:48:50

@Tényelek:
“ de mi ha másként nem is, rabszolgaként megúszhatjuk”
:)
Ilyen gyakorlattal már az is menni fog, zökkenőmentesen! :))

2019.12.18. 10:52:46

@Muhammad Balfas:
Minden aberráció el szokta nyerni méltó jutalmát;

"2018-ban Wurst nyilvánosságra hozta, hogy HIV pozitív, melyet már néhány éve kezeltet.[14] Az Instagramon keresztül tudatta rajongóival, hogy kénytelen volt ezt feltárni, mivel egy korábbi barát megfenyegette, hogy a világ elé tárja betegségét.[15] " wikipedia

2019.12.18. 10:55:38

@morph on deer:
Nem tudom az a rész feltűnt-e, hogy ezt az önhöz hasonlók már nem fogják megélni, mert ez az életek sorsa a muszlim világban?!
De ha mégis röhögni szeretne rajtunk, akkor azt a lefejezésénél kell megoldani, hogy úgy maradjon a szája, egyébként még csak látni sem fogjuk!

István Tamasi 2019.12.18. 11:04:23

@Muhammad Balfas:
Gerincesség, önérzet, önbecsülés az, hogy nem szarunk oda ahonnan előzőleg ettünk - ez az ami teljesen ismeretlen fitymaszbirkák, fideszpatkányok számára.

György Csaba Nagy 2019.12.18. 11:10:02

@Tényelek: Inkább lényegelj: az angol királyi család ügyei pletykatéma, nullát hat az emberek életére, politikára, gazdaságra. Az angolok úgy döntöttek, annyit megér a hagyománytisztelet, amennyit a költségvetés utal a királyi családnak, oszt jónapot! De nézzünk szét régiónkban: Visegrádon hol találsz még a miénkhez mérhető személyi hatalmat? Ilyen a világban csak a többi diktatúrában van, demokráciákban sehol. Azt pedig nem kell bizonygatni (bizonyítja az ország állapota), milyen tévedésveszéllyel jár az egyszemélyi döntéshozatal. Ezt csak fokozza, hogy a diktátorok általában személyiségsérült alakok, és korruptak.

2019.12.18. 11:15:03

@István Tamasi: Az EU-ról azt hirdetik, hogy egy közösség, akkor viszont minden tagnak lehet külön véleménye, érdeke.
Azt értem, hogy akik komcsiból váltak liberálbolsivá, azoknak evidencia, hogy ha azt mondják a sarokba áll, akkor onnan ki nem jön, amíg erre határozott utasítást nem kap, de normális ember megpróbálja érvényre juttatni a saját közössége érdekeit, ezt csinálja most a Fidesz.
Ez az asztalra szarás csak azokban vetődik fel, akik tovább akarják vinni a szovjet időkben megszokott alattvalói szemléletet.

konrada 2019.12.18. 11:16:39

@István Tamasi:
...na ja, mindenre van magyarázat.
...ha egyszer fizettek valamiért, akkor már örökre ki vagy fizetve, bárhogyan is látod már azt, hogy valami már rég nem stimmel...

2019.12.18. 11:19:37

@György Csaba Nagy: "De nézzünk szét régiónkban: Visegrádon hol találsz még a miénkhez mérhető személyi hatalmat? Ilyen a világban csak a többi diktatúrában van, demokráciákban sehol.+
Ne hülyítsük már az embereket, a francia elnöknek van a legnagyobb hatalma a Európában, Erdogan csak álmodozik olyan hatalomkoncentrációról, ami a franciáknál van.
Orbán nem indíthat háborút, mint az USA elnöke, ..., de a példákat sokáig lehetne írogatni, ami egyértelműen bizonyítja, hogy önnek még csak az igazság egy szelete sincs az állításában, .. ha meg kibontjuk mindegyik, akkor meg hazugság, .. bár lehet, hogy csak beveszi a liberálbolsi média hazudozásait.

István Tamasi 2019.12.18. 11:46:05

@Tényelek:
Tipikus habonytakony módszer: sokszor ismételgetni valamit és akkor a birkák elhiszik.
Egyébként pedig akár eredetileg akár a fideszmaffia kérésére volt zárt ülés arról folyamatosan kipofázni a gerinctelen fideszmaffia jellemzője.

István Tamasi 2019.12.18. 11:47:27

@Tényelek:
Világos: az önérzet, önbecsülés és gerincesség a fideszmaffia patkányaiban egyáltalán fel sem merül.

István Tamasi 2019.12.18. 11:49:02

@konrada:
Nagyon sok minden már rég nem stimmel abból amit a fideszesek korábban hangoztattak.

fáskerti elvtárs 2019.12.18. 11:54:55

@Tényelek: "Orbán nem indíthat háborút, mint az USA elnöke"

Ja, papíron nem. Ezért aztán nálunk úgy nézne ki egy háborúindítás, hogy hétfőn hajnali fél négykor Kocsis Máté benyújtana egy módosító javaslatot a Sertéstelepek higiéniai követelményeiről, a Timbuktuval kötendő kereskedelmi egyezményről és más felsőoktatási kérdésekről szóló törvényjavaslat 5. számú mellékletéhez (indokolás: "mert csak"), amit a parlament sürgősséggel még délelőtt elfogadna, Áder János pedig délután aláírná. Szegény Orbán meg csak nézne, mint Rozi a moziban, hogy mit művel az Országgyűlés meg a köztársasági elnök, amire neki semmi ráhatása.

konrada 2019.12.18. 12:08:48

@István Tamasi:
Ez is igaz.

...de sajnos szerinted sincs esélye más pártoknak, mert aki egyszer valamire leszavazott azért, mert attól vagy kaptak valamit, vagy azt hitték, hogy kapnak, azok már másra nem is szavazhatnak, elvégre ott a önérzet, önbecsülés és gerincesség, amibe az már nem fér bele, hogy közben változzon a véleménye, preferenciái, így legfeljebb a DK-nak, MSZP-nek van esélye a másik oldalon. (Az MSZP-nek azért, mert rá már szavaztak, a DK meg MSZP2, így még határeset), de a többiek a te elveid alapján honnan szereznek majd szavazót, ...hát passz...

;))

György Csaba Nagy 2019.12.18. 12:37:14

@Tényelek: Mintha Macron hatalmát épp nem annyira tisztelnék most otthon. Mintha Macron nem börtönözhetne köztisztviselőket, tanárokat, újságírókat ezrével. Mintha egy 10 milliós, mellesleg NATO-tag, operetthadsereggel rendelkező ország indíthatna háborút.
Minél inkább elfogytak érveid, annál inkább mutatod a sarokba szorított vad dühét, s tudatvesztett állapotodban hülyeségeket hadoválsz. Értelmes vita kizárva veled, a rács mögé pedig nincs hajlamom követni.

Muhammad Balfas 2019.12.18. 12:43:06

@István Tamasi: El vagy tévedve..Az, hogy csicska vagy nem azonos gerincességgel és az önérzettel..Sőt, ellentétes vele..:)

PuniValdes 2019.12.18. 13:14:37

Én egyhez A zentaiéban egy furulyát tudtam a neumannba.

látjátok feleim szümtükkel 2019.12.18. 14:25:27

@Tényelek:

Nyugi tata, nig! Én már akkor olvastam a koránt, amikor te még későn kelő voltál. Mjad a több időm lesz, idézek is neked belőle.

látjátok feleim szümtükkel 2019.12.18. 14:29:12

@Tényelek: "Ez az asztalra szarás csak azokban vetődik fel, akik tovább akarják vinni a szovjet időkben megszokott alattvalói szemlélete"

Aha, ezt mond már el Orbánnak is, amikor Putyint ölelgeti. Hol itthon, hol Moszkvában.

morph on deer 2019.12.18. 16:23:35

@Tényelek:
“ az a rész feltűnt-e, hogy ezt az önhöz hasonlók már nem fogják megélni”

Hogyne! Épp ennek örülök:
az ember addig ember, amíg szabad.

A fideszcselédek számára a rabszolgaság meg mindössze még egy lépés az orbáni úton, az üdvözülés felé.
Ez a tuti win-win helyzet!
:)

Grimbusz Makszimusz 2019.12.18. 16:24:44

@látjátok feleim szümtükkel: Aha, ezt mond már el Orbánnak is, amikor Putyint ölelgeti. Hol itthon, hol Moszkvában.

Egyszer sem ölelgette. Putyin és Orbán, két államférfi megfelelő méltósággal, nem Juncker kategória, pláne nem mint Macron fiú esete az izzadt testű negrókkal!

Grimbusz Makszimusz 2019.12.18. 16:27:49

@morph on deer: A fideszcselédek számára a rabszolgaság meg mindössze még egy lépés az orbáni úton, az üdvözülés felé..............

Előbb lesz meg az üdvözülés, mintha sorosista migráns importőr eu-csicska libsi politikusokat választanánk meg!

morph on deer 2019.12.18. 16:28:32

@Tényelek:
“ Minden aberráció el szokta nyerni méltó jutalmát; ”

Van benne valami. Lám, te is fideszes lettél.:)

morph on deer 2019.12.18. 16:29:53

@Grimbusz Makszimusz:
“ Előbb lesz meg az üdvözülés”

Nagyon helyes! Már alig várom!
:D)))

látjátok feleim szümtükkel 2019.12.18. 19:58:15

@Grimbusz Makszimusz:

Igazad van, Putyin a méltóság, Orbán meg aki hajbókol neki.

Ha nem érted a politikai irónia tartalmát a mondandómnak, kérdezz rá, szívesen megmagyarázom.!

Rodney2 2019.12.19. 02:23:39

Nyilván azokban a szakkollégiumokban akik kiálltak a CEU és a genderszak-agyhalál mellett, tömegével vannak debilek, így nem érdemelnek annyi támogatást. Ez logikus :)

István Tamasi 2019.12.19. 08:33:53

@Muhammad Balfas:
El vagy tévedve. Csicska az - mint te - aki még azután is védelmezi, pátyolgatja a suttyó patkányt és rablóbandáját, hogy azok teljesen lerohasztották az egészségügyet, teljes vertikumában szétverték az oktatásügyet, eladták az ország maradékát putyinnak és erdogannak és muszlimokkal riogatják a népet miközben ők maguk muszlim terroristákkal és diktátorokkal bratyiznak.

Grimbusz Makszimusz 2019.12.19. 09:14:19

@látjátok feleim szümtükkel: Ha nem érted a politikai irónia tartalmát a mondandómnak, kérdezz rá, szívesen megmagyarázom.!.....................

Ja, így már világos, csak iróniának annyira szar volt, hogy nem is tippeltem rá, de akkor a te szinteden nézem majd ezek után! :D

Muhammad Balfas 2019.12.19. 09:56:28

@István Tamasi: Ügyes terelési kísérlet,de a kiindulópont az volt, hogy te azt várnád el Orbántól, hogy örókké legyen hűséges ahhoz a milliárdoshoz, aki oxfordi tanulmányait finanszírozta,mivel egy kurvoid szervilis selejt vagy..:)

István Tamasi 2019.12.19. 13:04:54

@Muhammad Balfas: Nem várok én el semmi jót a suttyó patkánytól aki lassan nagyobb pusztítást végez hazánkban mint a II. világháború.

2019.12.19. 22:21:20

@látjátok feleim szümtükkel: "Nyugi tata, nig! Én már akkor olvastam a koránt, amikor te még későn kelő voltál. Mjad a több időm lesz, idézek is neked belőle. "
Tudom vannak olyanok, akik olvasnak sokmindent, idézni is tudnak belőle, de nem értik.
Magyaráztassa el valakivel a környezetében, aki képes is felfogni azt, amit olvas.

"Aha, ezt mond már el Orbánnak is, amikor Putyint ölelgeti. Hol itthon, hol Moszkvában. "
Merkel évente átlag hatszor találkozik Putyinnal és közvetlen telefonvonaluk is van egymással. Akkor ő most mije Putyinnak :-) ?

2019.12.19. 22:23:31

@morph on deer: " “ Minden aberráció el szokta nyerni méltó jutalmát; ”

Van benne valami. Lám, te is fideszes lettél.:) "

Egy jó párszor már leírtam, hogy nem vagyok fideszes.
Azért mert valaki rühelli a liberálbolsevikokat az még nem jelenti azt, hogy fideszes, lehet, hogy csak simán normális.

2019.12.19. 22:27:10

@morph on deer: " az a rész feltűnt-e, hogy ezt az önhöz hasonlók már nem fogják megélni”

Hogyne! Épp ennek örülök:
az ember addig ember, amíg szabad. "

Azt még csak értem, hogy szuicid hajlamai vannak, de miért küzd azért, hogy mi is az ön sorsára jussunk?

2019.12.19. 22:36:29

@György Csaba Nagy: "Minél inkább elfogytak érveid, annál inkább mutatod a sarokba szorított vad dühét, s tudatvesztett állapotodban hülyeségeket hadoválsz. "
Nekem nem okoz gondot, hogy ön képtelen felfogni, ha a vezető jogköröket nézzük /Csak, mert erről volt szó!/, akkor a diktátoroknak kikiáltott embereknek az esetek legnagyobb részében megközelítőleg sincs akkora személyes hatalma, mint a "mintademokráciák" vezetőinek.
Európában a sorrend a legszélesebb jogkörtől indulva; Francia elnök, német kancellár, fehérorosz elnök, orosz elnök, török elnök. Orbán a fasorban sincs, ...
Az USA elnöke ebben a sorban közvetlen Merkel után következne, egy-két területen van több, de sok területen kevesebb a jogköre.
Szerintem fogadja meg Lenin elvtársa tanácsát, Tanulni, tanulni, tanulni és ha meg van a tudás, arra alapozva már vitaképes is lehet az adott témában!

2019.12.19. 22:38:28

@István Tamasi: "Világos: az önérzet, önbecsülés és gerincesség a fideszmaffia patkányaiban egyáltalán fel sem merül. "

Látom elfogytak az érvei, marad a minősítés :-) .

taga20☺ 2019.12.20. 08:11:42

i1.wp.com/www.vadhajtasok.hu/wp-content/uploads/2019/12/IMG_2040-scaled.jpg?ssl=1

uty pörrögnék a geczy zsótin mind malyom a farrkának
kár hoty a feri ösze szarozta a cíp DáKóját

látjátok feleim szümtükkel 2019.12.20. 09:35:30

@Tényelek:

Nem tudod? Ellenfele. Mert a német állam, és gazdaság nem akkora, mint a magyar. Mások az érdekvisznyok. Meg aztán nem én kiabáltam, hogy ruszkik haza. Szóval van neked sok tanulni valód.

látjátok feleim szümtükkel 2019.12.20. 09:50:30

@Muhammad Balfas: "Ügyes terelési kísérlet,de a kiindulópont az volt, hogy te azt várnád el Orbántól, hogy örókké legyen hűséges ahhoz a milliárdoshoz, aki oxfordi tanulmányait finanszírozta,mivel egy kurvoid szervilis selejt vagy."

Ez meg egy kurvára jól sikerült mondat a részedről.
Nézük a részeit!
Orbántól ki a fasz ( stíklusan, ahogy te is írtad a hsz-t ) várja el, hogy hű legyen Soroshoz?
Senki, ilyen marhaságot csak a fidesz hirdet. Azt viszont magad is tudod, hogy az oxfordi tanulmányait Soros finanszírozta, meg a Kovács nertársét, meg még többekét. Ilyen alapon a szüleinket is le kéne köpködn miután már nem támogatnaki, pedig azok meg felneveltek.

Azt várnánk el, hogy se Orbán, se a fidesz ne szarjon abba a tálba, amiből ő maga is cseresznyézett. Ja, ezt ugyé nem tudtad? Pedig ez egy régi magyar mondás. Arrról szól, hogy aki nekünk segített, azt ne fosssuk le ( stílusod szerint fogalmazva ).Kádárban sokla több politikai elegancia volt, mint Orbánban és az egész fideszben van. Nem kellene másokat pocskondiázni azért, mert nem soroltak még be a nerbe. Azt gondoljátok, hogy az egész világ egy foci pálya annak szotyis köpködéseivel? Pedig nem az.

Majd eccer ha ráérsz, olvasd már el az alaptörvényetek hitvallásait. Talán megvilágosodsz, hogy mire tettekek hitvallást, és ahhoz képest mit cselekszetek az országgal, és a polgáraival.
.

György Csaba Nagy 2019.12.20. 12:37:49

@Tényelek: Az okosak mindíg tanulni akarnak. Az ostobák tanítani.
Amit előadsz, az egyszerű,. de primitív terelési kísérlet. A diktatúrák épp azért diktatúrák, mert a diktátor tetszése szerint megszegheti az írott szabályokat. Demokráciákban ez nehéz. Van fejlett tudatú, szervezett, érdekérvényesítő polgárság, hatalomellenőrző és korlátozó intézmények, melyek kordában tartják a vezető tevékenységét. Putyin bőrgyilkoltathat, kirakatpereket nyerhet gazdasági és politikai ellenfeleivel szemben, Erdogan tömeges bebörtönzéseket rendelhet el, Orbán pedig, bár nem lövet, mert azzal kiírná magát az Unióból pénzestől, de sumák pénzügyi és személyzeti eszközökkel mindenkit végrehajtó szerepre lefokozva mindent megtehet, amibe Macron vagy Merkel azonnal belebukna. Te pedig, orrod az alkotmányokba dugva, a való életnek háttal próbálod magyarázni, mi az elnöki hatalom, és mi a demokrácia. Kövessen a kutyád, ha van. Változtass nicket, a tények neked idegenek.

2019.12.20. 13:49:21

@György Csaba Nagy: "Demokráciákban ez nehéz. Van fejlett tudatú, szervezett, érdekérvényesítő polgárság, hatalomellenőrző és korlátozó intézmények, melyek kordában tartják a vezető tevékenységét."
Tud olyan országról, ahol ezek léteznek, mert én eddig csak hallottam, hogy vannak országok, ahol ezek az elemek megvannak, de még sehol sem találtam olyat, ahol valóban létezik és a működik a rendszer?

Macron gondolt egyet és megemelte a benzin árát, a tüntetőket gyúrcsányi brutalitással kezeli már egy éve, a kutya sem foglakozik vele, ugyanúgy hatalmon van, Kim Ir Szennek sem volt nagyobb hatalma.
Macron belejött ezért most csökkenti a nyugdíjakat, ha sikerül neki, akkor tíz éven belül annyi lesz a francia átlagnyugdíj, mint a magyar, ..., ezt is áterőlteti.
Mi ebben a demokratikus, amikor az egész társadalom kárárra tud egy vezető tenni büntetlenül, egyeztetés nélkül, mint Lenin idejében.
Az, hogy most utólag látszat egyeztetéseket végeznek majd, hogy úgy nézzen ki demokrácia van, szerintem nem sokat javít a képen.
Ahogy én látom a demokráciának nevezett rendszerek és a diktatúráknak nevezettek között mindössze annyi a különbség, hogy előbbiben megteremtik a jogszabályi hátteret a lopáshoz, rabláshoz, míg utóbbiban ezzel kevésbé foglalkoznak.

2019.12.20. 13:56:15

@taga20☺: Abba kellene hagyni a DáKosok piszkálását, mert azt mondta a szóvivőjük, hogy ha olyan képeket közölnek le, amit az érintett nem a nagyközönségnek szán az nem közügy, hanem magánügy, .. igaz erről nem beszéltek Borkai esetében, de szerintem, amilyen becsületes képpel mondta a fickó, valószínűleg csak elfelejtették akkor mondani.

2019.12.20. 14:02:34

@látjátok feleim szümtükkel: "Mások az érdekvisznyok. Meg aztán nem én kiabáltam, hogy ruszkik haza. Szóval van neked sok tanulni valód. "

Milyen érdekviszony indokolja, hogy Markel hatszor annyiszor találkozik Putyinnal, mint Orbán, amelyik egyenletben ön szerint Orbán nem Magyarország érdeke miatt találkozik Putyinnal, Merkel meg igen?Csak súgom önnek, hogy a németek szintén használták a "ruszkik haza" szlogent, ebben semmilyen különbség nincs a két ország között, .. szóval tanuljon még, mert most éppen hátrafelé megy a tudás "gyarapításában"!

György Csaba Nagy 2019.12.20. 14:57:29

@Tényelek: Ahogy viszont én látom, a demokráciákban vezetők, sőt egész kormányok, esetleg pártok belebuknak antidemokratikus intézkedéseikbe, akár ilyen terveikbe. Példák özöne, hogy ne menjünk messzire, Szlovákia, Románia, Ausztria.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.12.20. 15:18:27

@György Csaba Nagy: nem kell olyan messzire menni, itt van pl. a szemkilövető csótány

látjátok feleim szümtükkel 2019.12.20. 20:36:32

@Tényelek:

Gyarpítsd!

Németország nagyhatalom, Magyarország meg kicsi. Mások az érdekek még akkor is, ha egy únióban működünk. Egyébként meg mi a fene érdekünk nekünk, hogy az oroszokkal üzleteljünk. Eleget üzleteltünkk velük 40 évig, sőt még itt is laktak. Sőt a néprádió szerint a barátság kőoljavezetéken a magyar olaj ment oda, és nem onnan jött az orosz ide.;D

Meg ugye a kádárizmus alat az oroszok irányították a Kádárt meg a kormányát, tönkre is mentünk szépen, tehát miért is udvarolunk mi magyarok nekik? Még közös határunk sincs velük, akikkek meg van, azokkal nem éppen a legbarátságosabban bánunk.

2019.12.20. 23:36:02

@látjátok feleim szümtükkel: "Egyébként meg mi a fene érdekünk nekünk, hogy az oroszokkal üzleteljünk. "
Jelenleg Magyarország energiaellátásának bő 60%-a + a paksi fűtőanyag a kényszer üzletünk az oroszokkal.
Ha sikerül megépíttetnünk Paks II. akkor ez le fog menni a 30-40% környékére, mert az ahhoz szükséges fűtőanyag máshonnan is beszerezhető lesz.
Ha nem üzletelnénk az oroszokkal, akkor egyszerűen megfagynánk és leállnának a gyáraink, .. ez azért elég nyomós érv.

Az, hogy ki, kit irányít, ..., a németek energiafüggősége most olyan 70% körüli az oroszoktól, az új gázvezetékekkel ez bőven 90 % fölé fog menni és gondolom emlékszik rá, hogy a németek vétózták meg a Déli-Áramlatot, amivel az azeriektől is tudtunk volna gázt szállítani.

2019.12.20. 23:40:16

@György Csaba Nagy: Nincs jelentősége, ha megbukik egy háttérhatalmi megbízott, mert "demokratikusan" raknak helyette egy másikat.
Ha meg fel akar jönni a nép közül egy valóban demokratikus párt, akkor azt úgy akadályozzák meg a hatalomra jutásban, hogy a háttérhatalmi pártok jobb és baloldal lép szövetségre, ezeket hívják nagykoalíciónak.
A liberális demokráciák olyan szintű diktatúra felé haladnak öles léptekkel, amilyet még nem látott a történelem.

György Csaba Nagy 2019.12.21. 10:56:27

@Tényelek: Nos, ha megbukik egy elnök, miniszterelnök, akárki, valóban kerül vki a helyére. Látsz más lehetőséget?
Nem vagyok fogékony az osszeesküvéselméletekre, és nem tetszelgek a jövőlátó pózában, viszont optimista vagyok. Az emberiség sokszor élt át mély válságokat, és valahogy mindet megoldotta.

antiinternáci 2019.12.21. 17:10:01

Nyilván a 8 aláíró busásan megkapja majd a hiányzó pénzt Sorostól. És ingyenesen bemehetnek majd a CEU menstruációs vér tömegdemonstrációk során való felhasználásáról szóló előadására. Hogy azért a lényeg ne vesszen el itt a nagy tipródásban...

Grabovszkijnak is járna valami. Egész éves kitartó és rendíthetetlen gyűlölködése jutalmául kaphatna egy Gréczy Zsolt Összes Műveit pajzán fényképekkel illusztrálva. Persze bőrkötésben, dedikálva.

antiinternáci 2019.12.21. 17:29:19

@látjátok feleim szümtükkel:

"Arrról szól, hogy aki nekünk segített, azt ne fosssuk le"

Soros shortolni akarta Orbánt, de megszívta, mert felment az árfolyama. Ennyi. Nem lehet mindent megvenni, bár ő ezt nem akarja megérteni.

Egyébként: Orbánnak (mivel közben min. elnök lett) semmilyen joga sem lenne hálásnak lenni Sorossal szemben. Mert azt hívnák korrupciónak, ugyebár. Ez a bolsevisták gondolkodásának megfelel ugyan, de a haza érdekeinek nem.
Orbánnak hivatalból kötelessége szembeszállni a haza potenciális ellenségével, aki sokak szerint Európa-szerte embercsempészeket, felforgatókat, zsoldosokat, aberrációkat terjesztő hálózatokat pénzel.

látjátok feleim szümtükkel 2019.12.21. 19:56:27

@antiinternáci: "...aki sokak szerint ..."

Kik azok a sokak, és főleg ki, és mi a bizonyíték rá? Konkrétumokat!

Orbán nem azzal szarja teli a cseresznyéstálat, hogy nem azt csinálja, amit szerintetek Soros szeretne, hanem azzal, ahogy ő, és ti is beszéltek róla, pedig ugye ő magyar állampolgár. Meg ahogy azokról is beszéltek, akiket a soros bérencnek tituláltok, akik szintén magyar állampolgárok. Szerintetek ha valaki nem Orbán, és ner imádó, akkor az már nem lehet hazafi, az hazaáruló, meg libsibolsokomcsi, meg a f* tudja mit nem kiabáltok rájuk. Ez a gond a viselkedéseketekkel. Ja meg az Orbánéval az is, hogy vizet prédikál, és közben a nerrel együtt bort iszik. Aki pedig nem lép veletek egyszerre, az szerintetek kinyírandó, és tesztek is róla. Olyanok vagytok, mint a rákosisták voltak, meg a kádáristák, amikor a tszbe belépni nem akaró emberek vegzálását a helyi párttagoknak megengedték. Mert egysze sem a Rákosi, meg a Kádár vegzálta a "kulálkokat". Mint ahogy most te is teszed, pedig nem valósznű, hogy Orbán mondta, hogy így viselkedjetek a saját honfitársaitokkal. ár egy-két nerfőnök azért adja alátok a lovat, ti meg pattantok is rá gondolkodás nélkül.

Tudod Csaucseszku is istennek gondolta magát a seggnyalóival együtt, aztán leesett a földre.

antiinternáci 2019.12.22. 10:04:04

@látjátok feleim szümtükkel:

Nem találsz olyat tőlem, hogy kinyírni kell benneteket. Én azt szeretném, ha az emberek kiröhögnék azt a kifordított, silány, természetellenes, élet- és emberellenes és gyakran perverz, gusztustalan, sokszor gyilkos világképet, amit a bolsevisták erőszakolnak terrorisztikus módon.
Hihetetlen, hogy a világtörténelem leggyilkosabb eszméje ma más álarcban (de épp csak némileg másban) Nyugat Európa és Amerika uralkodó áramlata lehet. Óriási pénzhatalom áll mögötte, és a bolsevista gyűlöletmédia is szinte kizárólagos uralmat élvez.
Ennek képviselői valóban állampolgárok nálunk is. Pontosabban csak állampolgárok.
De Hegedűs hadnagy is az volt. Meg Ephialtész is az volt másutt. Szóval az állampolgárság nem mentség.
süti beállítások módosítása