B1 blogcsalád



A KDNP is repül a Néppártból, ha a Fideszt kizárják

2019. november 23. - nickgrabowszki

Orbán nem várja meg, hogy kirúgják, maga akar lelépni. ortus.jpg

Valamilyen tévedés okán az Európai Néppárt tavasszal elfelejtette felfüggeszteni a Fidesz csatolmánypártja, a KDNP tagsági viszonyét, amikor az Orbán-pártét megtette. Most úgy néz ki, hogy mégis párban repülnek: a KDNP egyik képviselője, Nacsa Lőrinc úgy nyilatkozott

ha számukra helytelen lesz az irány, akkor elképzelhető, hogy elhagyják a pártcsaládot.

Ha továbbra is a balratolódást, vagy a bevándorlás pártiak felé nyitást képzeli el az Európai Néppárt jövőjének, akkor az szerintünk egy helytelen irány, aminek nem feltétlenül van értelme továbbra is a részesének maradni. Ha viszont egy erős jobboldali, kereszténydemokrata és egyébként a jobboldal felé nyitott pártcsaládot képzel el, akkor természetesen van maradásunk.

Komoly stratégiai vita zajlik az Európai Néppártban, azt kell eldönteniük, hogy 

  • az EPP ragaszkodjon-e az európai, demokratikus (ha úgy tetszik: liberális) értékekhez;
  • vagy nyisson a szélsőjobbra, Salvini, Le Pen és az AfD felé, mint azt Orbán javasolja.

A vita kimenetel egyelőre nyitott. Ami biztos, hogy ezt a Fidesz és Orbán részvétele nélkül folytatják le: a pártcsalád zágrábi kongresszusára a felfüggesztett tagságú Fideszt nem hívták meg (a KDNP-t ellenben igen, továbbá az egyéb szatelliteket, az RMDSZ-t, az MKP-t, a VMSZ-t vagy a szlovén Néppártot szintén).

Orbán még mindig nem tett a tervről, hogy - ugyanúgy, ahogy Magyarországon már 2 évtizede megtette - integrálja a jobbközepet a szélsőjobboldali pártokkal és szavazókkal, noha ez a terve az EP-választáson csúnya vereséget szenvedett. 

Ha akkor hallgatnak Orbánra, és a Néppárt Salviniékkal szövetségben indult volna májusban, akkor most

az EPP kisebbségbe szorulva ellenzékben ülne a strasbourgi parlamentben, és az Európai Bizottságnak se CDU-s politikus volna az elnöke.

A Fidesz számára viszont nincs visszaút, ki kell tartaniuk a kudarcos stratégia mellett, mert az alternatíva a konszolidáció, a jogállamiság helyreállítása, egy mérsékelt politikai fordulat lenne, ami teljesen megváltoztatná a több mint 10 éve követett politikájuk lényegét.

A vita alighanem kettészakítja majd a Néppártot.

  • Ha nem zárják ki a Fideszt, akkor a skandináv és a Benelux-tagpártok távoznak az EPP-ből.
  • Ha viszont igen, akkor a Orbán és csatolmányai teszik ugyanezt, és 20 körüli képviselőt veszít a Néppárt EP-frakciója.

Az jelzésértékű, hogy a zágrábi kongresszuson a lengyel Donald Tuskot választották az EPP elnökévé, aki markánsan kiállt a populistákkal szemben. Után úgy nyilatkozott, nem Orbánnak üzent, hanem azoknak a néppártiaknak, akik ellenzik a Fidesz kizárását.

Orbán kapott még egy utolsó lehetőséget: december elején az ún. bölcsek tanácsa előtt mutatkozhat kompromisszumkésznek és mérsékeltnek - ha akar. De nem akar.

A győzelem vagy halál stratégiáját választotta.

Az állami rádióban pénteken azt mondta, a Néppártnak kell tisztáznia a pozícióját:

Ha az új elnök nem tudja megállítani a baloldali sodródást, akkor más politikai közösséget kell építenünk.

Értsd: kilépnek, mielőtt kirúgnák őket.  Puszta arcmentés okán: amikor márciusban felfüggesztették a tagsági viszonyát, akkor azt mondta, a Fidesz saját maga függesztette fel magát. Most is megfogja próbálni a vereséget győzelemnek álcázni. Ennek a tervnek a részként fog kilépni a Néppártból a KDNP is.

Párban repülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7015320014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábris szomszéd 2019.11.23. 12:26:32

A gecinek amúgy is igazodnia kell a gazdijához. :)

Kelet-európai országok uniós kilépéséről beszélt Vlagyimir Putyin

www.portfolio.hu/gazdasag/20191120/kelet-europai-orszagok-unios-kilepeserol-beszelt-vlagyimir-putyin-407723

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.23. 12:36:49

"Most is megfogja próbálni a vereséget győzelemnek álcázni."

Megfogni a kilincset szokták... A "meg fogja próbálni" esetében a meg- a próbálnihiz tartozó igekötő, ami így nem írható egybe a létige jövő idejű "fog[ja]" alakjával.

Ami meg a lényeget illeti: még ha nem is zárnák ki a Néppártból őket, nincs sok értelme egy olyan pártcsalád kötelékében maradni, amelynek politikájával nem tudnak azonosulni, amellyel Európa jövője szempontjából meghatározó kérdésekben nem értenek egyet.

A pártcsaládhoz való tartozás kérdése nem győzelem vagy vereség kérdése, hanem értékválasztásé.

Szembeköpni saját magukat és a szavazóikat egyértelműen vállalhatatlan megoldás lenne; és nincs is szükség ilyesmire. A legutóbbi választáson is győztes lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (amely éppen Tuskékat nyomta le ismét) sem tartozik a Néppárt kötelékébe, a lengyel gazdaság mégis szárnyal, támogatottságuk (Lengyelországon belül) stabil.

Ezt a kilépést szerintem éppenséggel jóval hamarabb, már tavaly meg kellett volna lépniük.

Cycmen 2019.11.23. 13:22:54

"az EPP ragaszkodjon-e az európai, demokratikus (ha úgy tetszik: liberális) értékekhez;
vagy nyisson a szélsőjobbra, Salvini, Le Pen és az AfD felé, mint azt Orbán javasolja."

Hogyne, európai meg demokratikus az a szar amit csináltok és ha úgy tetszik(?) akkor liberális, de minden más szélsőjobboldali!
Egyébként a demokratikus és liberális fogalmak jelentését megnézve köszönő viszonyban sem vagytok ezekkel, anarchista, fasiszta bolsevista söpredékek vagytok egytől egyig!

Cycmen 2019.11.23. 13:27:56

@Gábris szomszéd: "A gecinek amúgy is igazodnia kell a gazdijához. :)
Kelet-európai országok uniós kilépéséről beszélt Vlagyimir Putyin"

Naná, a briteket már ki is léptette majdnem! :D Vagy azokat nem? Azok azért lépnek ki, mert ez az egész ebben a formájában szar?
Az igazodás kérdése a Jobbiknál nem érdekel esetleg? Radikális jobboldali párt (hahaha!) szövetségben a libsikkel és a szocikkal?

2019.11.23. 13:40:04

Megette a fene, ha a demokrácia szinonímája a liberális, mert akkor olyan diktatúrában, polgárháborúk sorában kellene élnünk, amíg el nem fogyunk, amilyet az írott történelem eddig nem ismert!
Az EPPannyira elcsúszott a deviáns liberálbolsevik irányba, hogy a saját alapítóokiratának sem felel meg, ez már nem is hasonlít arra az értékrenre, ami a Fidesz a belépéskor választott.
Az tény, hogy manapság divattá vált az elvek feladása a hatalomért reszketés oltárán, erre itthon a legjobb példa a Jobbik integrálása Gyurcsány alá, de szerintem nincs annyi gerinctelen választó, aki folyamatában hajlandó feladni az elveit azért, hogy pár maroknyi embert hatalomba segítsen.

megamedve 2019.11.23. 13:41:08

Igen, ez így lesz később is.
Az EU előbb-utóbb megoldja, hogy Orbán ne tudja kilapátolni a lóvét a spanoknak, és akkor majd önként (ja és tapsolva) kilépünk az EU- ból is.

2019.11.23. 14:10:40

@Gábris szomszéd: Szerintem tájékozatlansága okozza, hogy azt gondolja Orbán jobban függ az oroszoktól, mint a németek
A német energiafüggőséget rövidesen kilencven százalék fölé löki majd az Északi áramlat 2 beüzemelése, ami önmagában az EU teljes gázigényének 60 százalékát adja.
Nálunk Orbán azért küzd, hogy a mostani hatvan százalék körüli függést lenyomja negyven százalék alá.

tablet.hvg.hu/gazdasag/20180510_Megosztja_a_nemeteket_szembeforditja_az_EUt_Amerikaval_megis_belevagtak
Úgy egyébként meg, amíg a csóró volt szocialista országok milliárdokat buknak az oroszok elleni szankciókon, addig a németek több milliárd eurós beruházásokat eszközölnek az oroszoknál, köztük pl. Mercedes gyárépítést is.
Itt meg idiótájék Putyin csicskáznak, miközben a németek meg a franciák kaszálnak az orosz piacon, ahonnan épp ők tiltottak ki minket.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/titkos_orosz-francia-nemet_osszefonodas_adu_lehet_a_magyar_kormany_kezeben.688527.html

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.23. 14:51:10

Az jelzésértékű, hogy a zágrábi kongresszuson a lengyel Donald Tuskot választották az EPP elnökévé

mivel más nem indult/indulhatott
"az ellenfele 0 szavazatot kapott" ezt kifelejtetted a lázálmodból szerencsétlen

atomic power 1986DucaDuca 2019.11.23. 14:51:19

„....az EPP ragaszkodjon-e az európai, demokratikus (ha úgy tetszik: liberális) értékekhez”

Ezek az értékek mára igencsak devalválódtak.
A liberalizmus válságban van az alábbi ellentmondások miatt:

A liberalizmus mai formájában nem képes összeegyeztetni az egyéni szabadság eszméjét a felelősségvállalással. Emiatt nem szolgálja a közjót.

Következmények: az egyenlő jogok hirdetése mellett minden eddiginél nagyobb vagyoni különbségek alakultak ki, a kisemberek pedig eladósodtak.
A liberalizmus a társadalmi támogatottságra hivatkozik, attól anyagi hozzájárulást kér, de a privatizációt erőlteti, az egyént erősíti a közösséggel szemben.
Az ember egyéni önrendelkezését hirdeti, de soha nem látott globális államszervezetet teremtett meg.

Neoliberális gazdaságpolitikája tönkreteszi a természeti környezetet a profit minden áron történő eröltetése révén, ugyanakkor ebből keveset juttatt a széles néptömegek számára. Következmény: nem fenntartható fejlődés.

Nemzetek feletti központokat hoz létre és elsorvasztja a lokális, helyi közösségeket, családokat, tradíciókat, szokásokat.

A liberalizmus mai formájában semmiképpen sem jelentheti a jövőt.

illaim 2019.11.23. 15:04:07

A fidess SA csürhéje megint ellepte a blogot, és védeni akarják a védhetetlent! Szarházi nemzetellenes bagázs! A vezérükkel , a második generációs oláh cigány bevándorló
nemzetgyilkos tolvaj gazemberrel együtt!

Cycmen 2019.11.23. 15:04:30

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Meg emlékezzünk meg a képen Orbánnal látható repülőkipa Manfred Weberről is, aki eme nagy formátumú lippsisegg nyaló párt éléről nem tudott Juncker helyére kerülni, pedig van akkora barom, hogy helyettesíteni tudja a vén kretént minden tekintetben!

2019.11.23. 15:23:03

@illaim: Ha a Fidesznek lenne SA-hoz hasonló szervezete, akkor ön csak egy beírást tudott vola eszközölni, ha elég gyors, de, mint a példa mutatja él és továbbra is azt csinálja, amit a kisnyúl a medvével kapcsolatban az erdő szélén.
Egyébként meg örülniük kellene, hogy olyanok is vannak itt, akiknek más a véleménye, mert az azt a látszatot keltené, hogy önök a demokácia hívei.

taga20 2019.11.23. 16:32:14

@Tényelek:

fityeszretek! nem csinálná ma olyat, hogy ma nem rontanád a levegőt itt a rothadt lelkivilágoddal?

taga20 2019.11.23. 16:34:12

@Cycmen: a csutigeci pedig, hogy dicsérte egykor.

talán fogott rajta a geci átka.
páran tudnának mesélni a börtönből, vagy a kriptából:)))

2019.11.23. 16:46:57

@taga20: Csodálom az érvrendszerét, már ezért érdemes idejárni :-)

taga20 2019.11.23. 16:58:30

@Tényelek: csodálom a sok hazugságot, amit idefosol nap-nap után.

árulj má el egy titkot cimbi, lécci!
te ezeket egyedül találod ki, vagy besegít a kecskéd, vagy a honfoglalás2000-res barmok?:)))

taga20 2019.11.23. 17:00:28

@Tényelek: egyébként, mit lehet olyan droiddal kezdeni, aki a héten pl. azt hazudta, hogy a horvátoknál 4db olyan stadion van, mint a népstadion?

hümmm?

eszti..... 2019.11.23. 17:23:31

@Szóra kész Szókratész:

nincsenek bevándorláspártiak, csak a kvóta támogatói és ellenzői.
a smer ellenzi a kvótát, mégis időről-időre fogad be, igaz ideiglenesen menekülteket.
a csehek is ellenzik a kvótát, most fogadnak be 40 szíriai árvát. 200 cseh család jelentkezett az elhelyezésükért.

morph on deer 2019.11.23. 17:28:08

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“ Ezt a kilépést szerintem éppenséggel jóval hamarabb, már tavaly meg kellett volna lépniük.”

Annál is inkább, mert akkor még talán lett volna hová lépniük.
Azóta viszont a nácik kissé hátrébb szorultak az EP-ban, így viktorkának a legjobb esetben is évei mennek rá, hogy egyáltalán észrevehető méretű pártcsalád legyen körülötte.
Az pedig, hogy az EPP majd benácul, és összeborul a Salvini féle selejttel, nem több, mint illúzió.
Ezért is hezitál orbán, mert most már csak valami csoda segíthet a hatalmi ábrándjai megvalósításában, mert az események messze nem úgy alakulnak, ahogy szeretné.

Pech - mondaná Kohn bácsi :)))

taga20 2019.11.23. 17:28:35

@Szóra kész Szókratész: a gecigazdád úgy jár kágébés putyinhoz, mintha a kurvája lenne.

a retekputyin meg úgy jár ide, mintha a hazánk egy szovjet kosztársaság lenne.

úgyhogy vegyél vissza a szaros nyelvedből!

2019.11.23. 17:38:25

@taga20: A stadinok kihsználhatóságát tárgyaltuk, amt nagy stadionok esetében a teljes lakossághoz szoktak arányosítani, még a hvg és az index is így számolt, ezek szerint ön nem, na ez már nem az én hiányosságom.
A horvátoknál most 7 10-40000 főt befogadó stadion van és négy építés alatt van, ez utóbbiak 20-35000 befogadóképességű lesz.
A horvátoknál a Puskás méret nagyjából 28000 fő környékén van a szakemberek szerint.
A zágrábi stadion, amit nemzetinek lehet nevezni náluk, ezzel a számítással több mint másfélszer akkora, mint a Puskás.
Legalább az indexből tájékozódjon néha, az is jobb, mint a semmi!

taga20 2019.11.23. 17:40:35

@Szóra kész Szókratész: a tények azt mutatják, hogy a csutigeci a ruszkik trójai falova.

lásd a kágébésbank, paksdvá, hármasmetro, a szardarab ruszki fegyverkereskedők kiadása putyinnak az usa helyett.

anyádnak hazudozzál, vagy a fityesznyuggerklubban. ne nekem muzsik!

morph on deer 2019.11.23. 17:47:18

@Tényelek:
“ A zágrábi stadion, amit nemzetinek lehet nevezni náluk, ezzel a számítással több mint másfélszer akkora, mint a Puskás.”

A foci meg legalább háromszor.:)

És mindehhez mekkora a focira elcseszett közpénz a horvátoknál, arról is van hír?

2019.11.23. 17:56:57

@morph on deer: Az EPP bengedte a soraiba a liberálbolsevikokat, akikhez képest Salvíni az összes hiányosságával együtt is egy angol uriember szintjén van.
Ha az EPP marad a mostani, hatalomért reszkető, nulla elvi elköteleződés irányvonalán, akkor ott csak a gerinctelenek fognak maradni.
Jövő tavaszra tisztább lesz a kép, de a legnagyobb esély arra van, hogy a mostani pártszövetségek teljesen újraszerveződik és ki fog derülni, hogy nagyon sokan nem azok, mint, akinek beállította magát, hasonlóan az itteni egyesülésekhez az elmúlt években.
Az, hogy az EPP feladva a saját elveit, meg akar felelni a libsiknek, azért jól behatárolhatóvá teszi a várható elmozdulásuk irányát.

2019.11.23. 18:15:46

@morph on deer: Jugoszláviában a foci kiemelten támogatott sport volt, Horvátország függetlenedése után ez az irányvonal maradt, az állam erőn felül költött a kirakatra.
Azóta a gazdaság komoly recesszióba került, a nagy stadionokra még telik nekik, de vidéken omladoznak a létesítmények, ezért van az, hogy a klubok sem annyira sikeresek már, a válogatottban meg csak két otthon játszó volt.
Több olyan játékosuk van, aki nem is Horvátországban nőtt fel csak visszament hazafias érzésből, mint pl. Rakitics Svájcból.

taga20 2019.11.23. 18:24:02

@Tényelek: rendben. csináljuk a te móccered szerint jobbágy.

akkor magyarázd el nekem/ünk a felcsúti aréna méreteit.

hallgatlak!

sZulamith 2019.11.23. 18:24:23

Azt gondolom, hogy a Fidesz/KDNP-t nem zárják ki a Néppártból, ha azt tartják szem előtt, hogy jobb ha az ellenfél előttünk van, mint mögöttünk:)

taga20 2019.11.23. 18:31:05

@sZulamith: szerintem az azé nem jó, hogy a rák bennünk van, nem valahol máshol;)

taga20 2019.11.23. 18:46:15

@Tényelek: mi van nigger, nem adják a számok a retardált fasz lelkivilágodat?

vagy mi van? kezded szégyellni a csutigecigazdádat?

leesett a tantusz, jani?:)))

2019.11.23. 18:57:07

@taga20: Nem vagyok Felcsút szaértő, de úgy tudm, hogy ott akadémiának nevezett futbalista képző van az övék a stadion.
Ez másutt 1500-5000 fős stadionokkal oldják meg, ami elég arra hogy gyerek, ifjúsági tornákat tartsanak benne, a nemzetközi mérkőzésekhez 3-3500 fő befogadóképesség kell minimum.
Ha rákérdezett, akkor feltételezem, hogy velem ellentétben jól ismeri a felcsúti stadion paramétereit, így el tudja dönteni, hogy az kicsi vagy nagy ahhoz képest, amit az oktató intézményeknek az UEFA előír.
Ha 5000 fő fölötti, akkor biztosan túltólták a biciklit.

nincs1itt 2019.11.23. 19:00:04

@Szóra kész Szókratész: aztan 2013-ban miller a gazprom föföfö fönöke, szepen megkerte o.v.-t, hogy ha a mol eladja a horvat ina-t, akkor szoljon mar, hogy a gazpromnak adjak el...
paks 2 meg eppen ezutan lett levajazva a mocskos oroszokkal... esetleg, ha felköpsz, tedd meg magadnak azt a szivesseget, hogy nem allsz ala.

2019.11.23. 19:00:41

@taga20: Az azért utal valamire, ha egy beszélgető társaságban pár lány folyatosan arról kérdezgeti a többit, hogy hány forintot kapnak menetenként.
Kedves taga, nem mindenki kurva azért mert az ön köreiben az természetes!

nincs1itt 2019.11.23. 19:05:13

@Tényelek: nem kell egy orszag lakossagahoz aranyositani a fodbal stadionok meretet. eleg, ha fodbalhoz hasonlitjuk. mo.-on a fodbal csak o.v. fejeben letezö valami. kb 50 eve komoly eredmenynek a közeleben sem volt a magyar valogatott. na ehhez kepest, minden faluba egy fodbal "akademia". na az az erös.

taga20 2019.11.23. 19:06:03

@Tényelek: jani, jani a telibebaszott kurvaanyádnak játszod az eszed!?

felcsút köbö 1800 lelkes szarfészek. oda építettünk a csútigecigazdádnak egy 3800-as szart.

szóval a te logigád szerinte a népstadionnak 36000000 kéne lennie, te ostoba!

anyádat, a purdédat, a kecskédet fáraszd, te istenbarma!

taga20 2019.11.23. 19:10:44

@nincs1itt: migráncs, ne zavard má össze az én országos cimbimet, a janit.

kettőig nem tud számolni, ezért tart egy kecskét, me az egy juk.

u.i.: látom te se adod fel tezsvérem a népnevelést!:)))))))))))))

zenével, hogy állsz, ugatod?:)

nesze, nem rossz!(ha volt má, akkor bocs)

www.youtube.com/watch?v=VcGruMAIzRs&list=RDVcGruMAIzRs&index=1

nincs1itt 2019.11.23. 19:11:20

@taga20: 4500 nezö... akkor 4375000 feröhelyesnek kellett volna lennie a legfrisseb penzbaxasi stadionnak.

taga20 2019.11.23. 19:15:55

@Tényelek: jani baszod! terelsz baszod!

én megértelek, hogy hittél egy istenbe, a csutigecibe, de átbaszott.

most még mindent mekbánhacc, mek fogunk bocsátani te eltévett bárány!

:)))

nincs1itt 2019.11.23. 19:16:44

@taga20: bocs, meg mindig a zöld gombokat baxtatom... ezört zene csak pianoban

taga20 2019.11.23. 19:17:32

@nincs1itt: jó, igazad lehet, de menet közben meksajnáltam janit, ezé lefelé kerekítettem:)))

taga20 2019.11.23. 19:21:48

@nincs1itt: ne süketelj itt nekünk!
a múlt héten dicsekedtél el, talán a csókosszájúnak, vagy valamelyik másik fityeszrobotnak, hogy má a piros gombból is ledoktoráltál, mint matócsievtárs!:)))

nincs1itt 2019.11.23. 19:26:46

@taga20: jovanna, a pirosat meg csak gyakorlom. de a zöldben verhetetlen vagyok!
majdnem olyan jol megy, mint a london alsoi mekiben a papirpohar mosogatas.
de mar kaptam egy piros gombot, de meg nem elesitettek, nehogy elrontsak valamit.

taga20 2019.11.23. 19:33:09

@nincs1itt: nehoggy azt hidd, hogy a nagy tezsvér nem figyel rád!:)))

nélküled, talán kijutnánk az ebére!

uploads.disquscdn.com/images/4a61acff285b12db2fbee2bcc7aa2c0a46f2aeb9edb8136b0ea4f40d608f8815.jpg?w=800&h=375

nincs1itt 2019.11.23. 19:33:55

@Tényelek: "de szerintem nincs annyi gerinctelen választó, aki folyamatában hajlandó feladni az elveit azért, hogy pár maroknyi embert hatalomba segítsen. " dehogynem!! kezdjük a fidesz szavazokkal.

Oxica 2019.11.23. 19:34:15

Csapásokat adunk, csapásokat kapunk elvtársak.

Mostanában inkább csak kapunk elvtársak, mert úgy tűnik vége a daliás időknek, a lejtőn nincs megállás elvtársak.
A szemét bárdok is hogy elkenték vitéz nemzeti csapatunkat és a bolgár csapás még hátra van elvtársak.

Na meg, megint jelentkezett az ördög ügyvédje is, a belső leszámolás is folytatódik elvtársak.
Egyelőre polpot elvtárs is csak sötétben tapogatózik, mert az ördögöt akarja elkapni a tolvaj fideSSes maffiózók helyett.

Gondolom, a tolvajpárti felcsúti lótolvaj kipcsak cigány, varacskos Maradona gatyója is tele lehet rendesen, mert ki tudja meddig érnek el a szálak.
Lehet hogy a legfelsőbb szinten is borul a bili és az még a karmelita teraszát is könnyen beterítheti szarral elvtársak.
Szóval elvtársak, lesz még sok móka és kacagás 2022 ig.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G és a 2:0, EB nélküled geci.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.23. 19:41:36

@Tényelek: "A zágrábi stadion, amit nemzetinek lehet nevezni náluk, ezzel a számítással több mint másfélszer akkora, mint a Puskás."

Akkora fasz vagy, épp hogy csak meg nem szólalsz. :))

hvg.hu/gazdasag/20190322_Az_Orbankormany_Isten_segedelmevel_lefocizta_a_palyarol_a_teljes_europai_mezonyt

"Magyarország uniós összehasonlításban keveset költ szociális juttatásokra, beleértve a nyugdíjakat és az egészségügyet is. Sportra és vallásra viszont kiemelkedően sokat, és az állam működtetése is sokba kerül."

nincs1itt 2019.11.23. 19:58:15

mi van ma a fidesz-talibokkal? szergej csapott csak a hurok köze egy kicsit.

nincs1itt 2019.11.23. 19:59:55

@Oxica: cscak nyugi, majd elmaganrepülözik az eb-re, mert 30 eve igy szokott meccsre jarni.

taga20 2019.11.23. 20:23:12

@nincs1itt: szerintem az ánuszrózsájuk kezd szétesni. én még sajnálom is őket.

A LÓNAK A FASZÁT!:))))))))))))

taga20 2019.11.23. 20:29:09

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:

baszod, te hol voltál egész nap? csak nem fityesz fejtágíton?:)))

eszti..... 2019.11.23. 20:33:20

@taga20:

"mek fogunk bocsátani te eltévett bárány!"

muszáj?

taga20 2019.11.23. 20:44:38

@eszti.....: eszt láttam a vidámvasárnapon németsanyaördögnél:)

te soha nem acc egy szekundsanszot a másiknak? te keresztény vagy?

uploads.disquscdn.com/images/cdfca7ce65a8d8efcdfbe2b2bdbe86aca8c5bf4dadd916d1797db8379abb6811.gif?w=800&h=250

kunzoo 2019.11.23. 20:49:34

Kizárják-e vagy sem? Szerintem ez egyszerű matek lesz. Ha a kizárással veszítenek többet akkor nem, ha a távozással fenyegetőző skandináv, benelux pártok vannak többen akkor kidobják őket. Nem párt mennyiségre gondoltam hanem képviselői helyre. Gondolom szondázzák a fidesz kirúgásával mely pártok tartanának velük.

eszti..... 2019.11.23. 20:50:29

@taga20:

újra megnyitom a naivaképzőt, úgy látom, igény van rá.
minek adnék második esélyt, miután az elsőt biztos kézzel elpuskázta?
keresztény vagyok, nem hülye. :)

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.23. 20:55:51

VISSZATÉR AZ ELKÚRÓ KORSZAK ÉS AZ ELADÓSODÁS ??!

"Akcióban az ellenzék – 2 milliárdos hitelt vesz fel Dunaújváros – A törlesztést az adófizetők fizetik"
mindenszo.hu/akcioban-az-ellenzek-2-milliardos-hitelt-vesz-fel-dunaujvaros-a-torlesztest-az-adofizetok-fizetik/

UNOKÁINK IS FIZETHETIK !!!!!

KÖSZÖNJÜK , LIPSIK !!!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.23. 20:57:28

MIÉRT PRODUKÁLJA MAGÁT EZ A BOHÓC ?!!

"Zavarban lennék, ha döntenem kellene, ki a magyar parlament legtenyérbemászóbb politikusa. Az biztos, hogy az űzött tekintetű Tordai Bence ott lenne az aspiránsok között. Megrázó élmény."
mindenszo.hu/pilhal-velemenye-az-ovodas-budosszaju-tordairol/

EZ AZ EMBER EGY SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AZ ELLENZÉK SZÉGYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.23. 20:58:52

PUSZTÍTÓ LIBERÁLIS MANTRÁK AZ ELMÚLT IDŐKBŐL

"Mostanában megint divatos lett megmagyarázni, hogy ezek a szocialisták/jobbikosok/dékások/stb. már nem ugyanazok, akik korábban voltak, ahogy arra is van szövegpanel, miért lesznek most sokkal ügyesebbek, mint aminek korábban tanúi voltunk. Nézzük sorrendben!"
tutiblog.com/pusztito-liberalis-mantrak-az-elmult-idokbol/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.23. 20:59:57

EZEK TÉNYLEG NEM ÉRTENEK MÁSHOZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ÉVTIZEDEKRE ELADÓSÍTJÁK AZ URALMUK ALÁ KERÜLŐ ÖNKORMÁNYZATOKAT !!!!!!!!

"Pesterzsébet és Erzsébetváros után a második kerületben is “munkához látott” az új ellenzéki vezetés. Őrsi Gergely MSZP-s polgármester első dolga az volt, hogy 5 évre vetítve százmilliókat szórjon el 4 (azaz NÉGY!) alpolgármesterének"
pestisracok.hu/a-masodik-keruletben-is-bedurrant-az-ellenzeki-a-penzszivattyu/

SZÉGYEN !!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.23. 21:01:10

HA KINYITJÁK A SZÁJUKAT , MÁR ÖMLIK RAJTA KIFELÉ A SZAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Nem vagyunk meggyőződve arról, hogy ez bárkinek is újdonságot jelent, de már megint nem sikerült igazat mondania az ellenzéknek egy önkormányzat átadás-átvételéről. Most Újpesten keltettek pánikot az ellenzékiek, pedig a leköszönő fideszes polgármester bizonyítani tudja, hogy 9 milliárdos plusszal adta át a kerületet. Az ellenzék 10 milliárdos hiányról beszél."
pestisracok.hu/ezuttal-az-ujpesti-ellenzeknek-nem-sikerult-igazat-mondania/

SZÉGYEN !!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.23. 21:02:53

HÁNYNI KELL EZEKTŐL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"A mai nyugati társadalmak egyik virtuális csúcsát hódította meg az a hangos kisebbség, amely a szexuális másságát egyfajta szellemi gőggel, a haladás univerzális kisajátításával képviseli, és ahol csak lehet – mint valamiféle erényt – mutogatja, hivalkodik vele, büszke rá; hite szerint pedig ez adja meg számára azt a progresszív többletet, amellyel különbözik más, maradi csoportoktól. Úgy viselkednek ők, mintha a különböző szexuális irányultság egyes, a többségtől eltérő (LMBTQ…) formái lennének azok az identitásképző tulajdonságok, amelyek alapján valakit tisztelnünk kellene, mint embert."
pestisracok.hu/a-szexualis-massag-arisztokraciaja/

SZÉGYEN !!!!!

taga20 2019.11.23. 21:07:43

@eszti.....: és az mekkora, hogy van olyan fasz, aki ide veri ki!:))

és a kétésfélmisi fityeszjobbágy itt is kiveri:)))

kunzoo 2019.11.23. 21:10:37

@Hova fogják elásni KariGerit?!:
Egyszerűbb lenne ha így kommentelnél:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SZÉGYEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

taga20 2019.11.23. 21:10:46

@Hova fogják elásni KariGerit?!:

nigger, elárulok egy titkot.

idehánytál kábé öt kupacot. szerinted, ki olvassa el?

én nem, me ha meglátom a retardált lelkivilágodat, akkor lapozok.

ennyike jani!

eszti..... 2019.11.23. 21:17:07

@taga20:

csak néhány lelkes képviselője a másfélnek.

taga20 2019.11.23. 21:27:24

@eszti.....: én mingyá felállok, és visszafelé eléneklem a nélkülünket:)))

BROÁF! magamtól hányok:))))

eszti..... 2019.11.23. 21:34:39

@taga20:

:D :D :D

a nélkülünk lett a magyar viagra.

Friedrichbulgakov 2019.11.23. 21:36:30

@Cycmen: Előkerestem Csukás István általam igen nagyrabecsült Oriza Triznyákját, és megnyugodtam. Abszolút jól emlékeztem arra a jeles macskára, aki nagylelkűségével, jellemességével és főleg a sziporkázó elméjével annyira elbűvölt. Kár, hogy Ön pofátlanul bitorolja a fizimiskáját.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.23. 21:50:26

@eszti.....: "A pedagógusok is sorosista ügynökök lettek."

SZOMORÚ , DE ÍGY VAN . . .

REMÉLEM A TÜNTIKÉZŐ " TANERŐKNEK " DECEMBER 2-ÁN MÁR NEM KELL MAJD BEMENNI DOLGOZNI , MERT ( KARÁCSONY SZÓFORDULATÁVAL ÉLVE ) " KIVÁGJÁK ŐKET , MINT MACSKÁT SZARNI " !!!!!!!!!!!!!!!!!

"November 30-ra hirdettek ismét tanártüntetést. A szokásos szövegeket tolják, hogy a diákok túl vannak terhelve, stb.stb. Eközben a pedagógusok 50%-os béremelést kaptak, ami szintén okafogyottá teszi a tüntetéseket. Ez csak egy politikai megmozdulás lesz, semmi más.

A diákok túlterheltségéről:
Liberális állítás: szörnyen túl vannak terhelve a magyar diákok.

Ezzel szemben a valóság:
Itt egy szép 2015-ös OECD felmérés, aminek adatai azóta sem változtak, hogy mennyi is a magyar diákok heti óraszáma:
A LEGALACSONYABB EURÓPÁBAN!

Erről ennyit."
mindenszo.hu/teljesen-okafogyott-a-tanartuntetes-mutatjuk-miert/

SZÉGYEN !!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.23. 21:53:04

@taga20: "visszafelé eléneklem a nélkülünket:)))"

A DAL CÍME " NÉLKÜLED " , LIBSIKÉM !!!

DE HA MÁR EZT A SZÁMOT EMLEGETITEK , ITT VAN EGY MÁSIK IS UGYANATTÓL A BANDÁTÓL !

"Beszólt Brüsszelnek az ismerős Arcok is! – Videó"
mindenszo.hu/beszolt-brusszelnek-az-ismeros-arcok-is-video/

IGAZUK VAN !!!!!!!!!

taga20 2019.11.23. 22:00:09

@Hova fogják elásni KariGerit?!:

és ez má a fasiszta szardarab magyarországod himnusza, vagy csak kivered a csutigeci ikonodra, és számon kérsz másokat?

tudod milyen az én magyarországom?

ahol rubikernő, guttmanarnold, richtergedeon, reichjenő, usw.

A KURVAANYÁDAT BASZD TELIBE!

ha nem vagy full fasz, akkor vágod ki a magyar!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.23. 22:11:05

@taga20: "és ez má a fasiszta szardarab magyarországod himnusza"

HA NEKED MAGYARORSZÁG " SZARDARAB " , AKKOR MEHETNÉL SZÉPEN LANDESZMAN GYURI BÁCSI UTÁN KANADÁBA ( DE MINIMUM SVÉDORSZÁGBA ) !

NEM KÖTELEZŐ ÁM ITT ÉLNI , AZ EU-BAN TE IS SZABADON ELHÚZHATSZ A VÉRBE !!!

"ha nem vagy full fasz, akkor vágod ki a magyar!"
"guttmanarnold, richtergedeon, reichjenő, usw."

EZZEL MOST MÉGIS MI A RÁKOT AKARSZ MONDANI ?!

HOGY A TE MAGYARORSZÁGODON CSAK A ZSIDÓK ÉRNEK VALAMIT ?!

USW. AZ MAGYARUL STB. ( S A TÖBBI ) , MIÉRT IS ÍRSZ NÉMETÜL EGY MAGYAR BLOG KOMMENTSZEKCIÓJÁBA ?!

MAGYARUL MÁR NEM IS TUDSZ ?!

EGYÉBKÉNT MEG :
mindenszo.hu/breking-magyarok-kapjak-a-nobel-dijat-hatalmas-attorest-erhettek-el-magyar-fizikusok/

taga20 2019.11.23. 22:20:04

@Hova fogják elásni KariGerit?!:

azé retek, hogy szétbasszon az ideg, azé!:))

ibrahim, veled bármikor kiállok egy ki a nagyobb versenyre, me te egy ócska szar magyar vagy.

árpád az olyan kreatív, produktív magyar emberekre gondolt, mint én.

rólad, maksz a rémálmában gondolt:)))

nincs1itt 2019.11.23. 22:45:50

@Szóra kész Szókratész: sötét betyárkörte o.v. valagában, figyelj nem mondasz semmi újdonságot, hogy az ina nem magyar cég, de magyar cég tulajdonolta, és a gazprom legfőbb embere jött el, hogy szóljon o.v.-nak, gazpromnak adja el a mol.
ilyenkor ez csak biznisz...
a szervilis faszról szobrot készítenének te lennél a modell!
tényleg, jobbágy magyar, arról mi a véleményed, hogy o.v.-nak két olyan "tanácsadója" is van, akik a szovj..., orosz diplomata képzőn végeztek, az egyikük még a szovjetúnióban született. ez nem nettó hazaárulás? ha nem érted miért, akkor jérj utána a moszkvai diplomata iskolának. gyökér jobbágy!

morph on deer 2019.11.23. 22:50:13

@Tényelek:
“ Jugoszláviában a foci kiemelten támogatott sport volt, Horvátország függetlenedése után ez az irányvonal maradt, az állam erőn felül költött a kirakatra.”

De legalább van is némi látszata, mint tudjuk.
És mindeközben nálunk?

Itt sokkal több megy BNP arányosan is orbán hobbyjára, mint bárhol máshol az EU-ban, ehhez képest legfeljebb az ürülék állaga lehet vitatéma, aminek a magyar foci azóta is megfelel..!

Gondolj bele, egy négymilliós országról van szó, akik rendre jobban teljesítenek, mint nemzetünk büszkeségei, orbán falábú hadserege!

Az már felmerült valaha is, hogy mindez mi a faßnak kell? Mert az/egy ország rangjához édeskevés köze van annak, hogy van-e 11+akárhány balfasz/jófej szaladgál a gyepen?

Ez valaha is előkerült mondjuk Svájc megítélésénél?
Úgy őszintén, ki a francot érdekel ez úgy egyáltalán?
Mondjuk Felcsút kistermetű géniuszán kívül, aki a török elnöknek is a labdarúgó-izmát tapogatta meg először, mivel nyilván az a legfontosabb a magyar-török kapcsolatokat illetően!
Mert ha már a muszlimok mind egy szálig terroristák, legalább szeressék a focit, hát nem?

Na ugye, hogy mindjárt más!
...

nincs1itt 2019.11.23. 22:52:48

@Hova fogják elásni KariGerit?!: te nem tudsz magyarul sem? mi az, hogy "bréking"??!!
büdös jobbágy, egy usa-ban dolgozó, ázsiai származású fizikus támogatta őket. nem a magyarok szentje o.v.! fodbal nem volt benne, lopni sem lehet belőle, tehát ki nem szarja le!
ezzel szemben, még kb olyan messze van a fizikai nóbel-díj, mint tőled a 8 elemi...

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.24. 00:02:21

@nincs1itt: "te nem tudsz magyarul sem?"

EGYSZERŰ VAGY , MINT A FAÉK !!!!! DE LEGALÁBB A SZAR AZ ÖMLIK A SZÁDBÓL !!!!

ÉN TUDOK MAGYARUL , A TAGA HAVERODDAL ELLENTÉTBEN - A " BRÉKING " A LINKELT OLDALON VOLT ( + AZ URL ) , NEM AZ ÉN HOZZÁSZÓLÁSOMBAN.

"Fodbal nem volt benne, lopni sem lehet belőle, tehát ki nem szarja le!"

TUDOD PROLI , A FODBALON KÍVÜL MÁS IS VAN ÁM A VILÁGON !!!!

ÉS NEKED A 8 ELEMIDDEL LEHET , HOGY EZ SEMMIT NEM JELENT , ATTÓL MÉG NEKÜNK NAGYON IS SOKAT JELENT , HOGY VISZIK A HÍRÜNKET A NAGYVILÁGBAN !!!

"ezzel szemben, még kb olyan messze van a fizikai nóbel-díj, mint tőled a 8 elemi..."

LIBSIKÉM , AKKOR ÍRJÁL OLVASÓI LEVELET A CNN-NEK , REKLAMÁLD MEG A CIKKÜK CÍMÉT !!!!

"A 'no-brainer Nobel Prize': Hungarian scientists may have found a fifth force of nature
By Ryan Prior, CNN"
edition.cnn.com/2019/11/22/world/fifth-force-of-nature-scn-trnd/index.html

OSTOBA IRIGY PROLI !

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.24. 07:42:48

BERAGATT A CAPSLOCK!!!

KÖLCSÖNKÉRTEM A KVADRÍLIÓÉT DE AZ IS BE VAN RAGADVA!

www.mindenszo.com/ragad_a_fasz

SZÉGYEN !!!

PuniValdes 2019.11.24. 08:21:04

-sebb név azt hittem, nem hát a kávé, aztán rájöttem,, hogy -néd se után.!

Ez us szégyen!

taga20 2019.11.24. 10:56:30

@Sir Bates dö Hól: szeva migráncs! ezt olvastad már. nem rossz;)

lehet, hogy vótmá, de érdemes elolvasni Sándor László Esik írása a fészbukról:
..
Baszódás.

A válogatott foci az ritkán szól a tökéletesre csiszolt összjátékról, az a klubfoci, ahol ha pénz és szakértelem van, az edző posztra igazolva megcsinálja a maga álomfociját és kitalálhat mindent. A sportágban levő orosz, arab, kínai és más pénzek miatt ezt minden országban több csapat is megteheti.

A válogatottnál ez csak kivételesen van így, és inkább szegénységi bizonyítvány, amikor honosítani kell egy brazilt, esetleg valami mesés genealógiával, hogy Ignacio dos Santos Pereira Thiago Gremspergersson Monteiro Carlito di Maria y Azevedo KOVÁCS, tehát a mi Kovács Nácink.

A válogatott foci arra ad választ, hogy az adott országban hogy futballoznak. Az olasz fociválogatott állandó szereplőgárdával dolgozik. A két dromedár belső védő és a sípcsonttörő két külső védő, az előttük loholó lótüdejű, a jólfésült trequartista, a magas csatár és az alacsony csatár az bármelyik Serie B csapatnál ugyanúgy megvan, mint a válogatottban. Tök mindegy, hogy az ember most épp 7-8 évig nem követte az olasz focit, leül a tévé elé és tudja nagyjából, hogy mi van.

Ugyanígy a francia foci elé leülve is lehet élvezni a legalább egy, mérsékelten technikás, de nagyon francia hátvédet, a mindkét lábbal ezret dekázó, ehhez 195 centi magas, 92 kilós, csupa izom szenegálit a középpályán, aki szintén mindig van, meg a félarab varázslót, aki valamelyik banlieu-ből cselezte be magát a válogatottba.

Angliában is állandó a szereposztás, inkább csak az a kérdés, hogy a labdaügyes középpályásokat épp melyik csapat szállítja, de a szétvarrt balhés középpályás-hátravont csatár, a józan életű középpályás (Paul Scholes scores goals...) is mindig megvan.

A válogatott foci tehát a közhelyek sportja. Lehet persze úgy nézni vagy közvetíteni, hogy az ember tudja, hogy a jól fésült olasz trequartista épp jó szabadrúgáslövő formájában van klubcsapatában, a szétvarrt alkesz angolt épp csak elengedték a fogdáról, mert részegen megverte az ismert bugyimodell feleségét, aki azóta ezért már a kétméteres hátvéddel kavar, kiváló témát adva ezzel a Daily Mailnek...de lehet ezeket nyugodtan kihagyni.

Karakterekért is lehet ezt nézni és ezeket a stabil karaktereket az országok szállítják is. A svájci csapatban biztos, hogy valami bevándorló fog jól cselezni, az osztrák játékmesternek tuti -ics végű neve van, a dán kezdőcsapat áll nyolc, egyébként meglehetősen technikás berszerkerből, és három kapuccsínó színű játékosból, akiket ettől még Henrikssen-nek hívnak.

A walesi csapat tegnap teljesen jól hozta a brit-szigeti kiscsapat karaktert. Két élvonalbeli játékos, csak ezek már elszerződtek a premier league-ből, a többi pedig legfeljebb a Championshipben, de jellemzően még lejjebb nyomja minden nap a kick-and-runt, mivel azért az valamivel jobb megélhetés, mint hajnalban kelni és a pékség teherautóját vezetni. Szinte már álmosítóan közhelyes az egész csapat, kb. mindenki pontosan tudja, hogy mit fognak csinálni, tán még Bognár, Várhidi, vagy Hegyi Iván is eltalálná a taktikát.

Sajnos azonban teljesen közhelyes a magyar csapat is. Előszöris ez egy reményteli csapat, hiszen van 3-4 játékos, aki utánpótlásban azért pár évet jó helyen volt, és ugyan a nagy áttörés nem jött össze, de azért odaférnek valami egész márkás csapatba. A többi meg nagyon szeretne, magyar szinten valakik, nemzetközi szinten meg hamarosan lesznek valakik, a lelátón egyes hírek szerint ott bújkálnak a Juventus és a Real Madrid játékosmegfigyelői, keresik a következő céRonaldót (mondtam már, hogy a Portugáloknál mindig a hátranyalt hajú a főnök?). Aztán tényleg állandó elemként jön az, hogy kiderül, hogy egy brit kiscsapat presszingje az pont elég ennek a reményteli magyar csapatnak ahhoz, hogy frissen herélt növendék haszonállatok módjára kóvályogjanak a pályán.

Nem mennek emberhez a labdák, láthatóan kevés a hely és sok a tempó a magyar játékosoknak. Ilyenkor jönne az, futballkultúrával bíró országok csapatainál, hogy elkezdik csinálni azt, ami beléjük van verve. Az angol csapat elkezd ívelgetni, az olasz, mint egykor a Piavénál, kiássa az árkokat harminc méterre a kapuja előtt, a spanyolok passzolnak 47-et, az osztrákoknál a a 16 évesen (amikor megmondták neki, hogy van előtte három jobb játékos a poszton a horvát utánpótlásban) honosított Hogyishívjákovics meghal a szép cselekben és így tovább.

folyt.köv.

taga20 2019.11.24. 10:57:33

@taga20:

A magyarról meg kiderül, hogy egy 2-3 prémium játékossal feljavított angol másodosztályú csapat simán tud akkora nyomást helyezni rá, hogy vissza kelljen menni az alapokhoz. Az alapokról meg kiderül, hogy nincsenek. Ha az edző tud nekik valami jót összerakni és azt épp meg lehet csinálni, az jó. Ha nem, akkor jön az a tipikus magyar kapitányi nyilatkozat, hogy mélyen a tudásuk alatt teljesítettek a fiúk. Pedig nem. Ennyit tudnak. Nem lehet őket átvariálni, másik játékot kitalálni, mert nincs mire ráépíteni. Teljesen mindegy hány milliárd forint megy ebbe bele, mert még az sincs eldöntve, hogy milyen technikai, mentális és fizikai képességeket várunk el ezektől a fiúktól, így aztán azok, mint a ridegtartott haszonállatban, vagy kifejlődnek, vagy nem. Időnként valahonnan lesz egy Gera vagy egy Dzsudzsák, aztán lehet hogy nem lesz. Tudatosság zéró.

Ennek az eredménye meg a közhelyes magyarválogatott-meccs, amelyen szegény Hajdú B egyre fakóbb hangon közvetít, és látszik, hogy azért csak 2:0 mert a walesi játékosok nem akarnak megsérülni.

Baszódás. Sok pénzért."

morph on deer 2019.11.24. 11:25:40

@taga20:
Amióta eszem tudom, nálunk minden csak “majd” lesz jó.

A foci, a gazdaság, az egészségügy, az élet úgy egyáltalán. Olyan még nem volt, hogy végre valami már elég jó, és idővel biztosan még jobb lesz, ez nyilván nem elég magyarosch...
Nekünk mindig “küzdenünk” kell tovább, és akkor majd - “majd” lesz! Ez tuti olyan, mint szamár orra elé akasztott répa, (vagy mi) amit nyilván sosem ér el, de legalább igyekszik, és közben mintegy mellékesen húzza az igát.

Szóval MAJD lesz itt qrvajó foci is, (hogy minek, azt sosem értettem,) csak még az a pár száz milliárd kell hozzá, meg újabb akadémiák, meg stadionok. Aztán MAJD kiderül, hogy nem jól mértük fel, mert még háromszor annyi kéne, hogy MAJD jó legyen..!

Már említettem, hogy a klasszikus példa szerint, ha nem megy a kupleráj, akkor nem a madámot kéne lecserélni!
Sőt, az sem segít, ha kicserélik a bútort, meg új függönyöket tesznek fel!
(Bár az igaz, yachtról nem volt szó...)

morph on deer 2019.11.24. 11:46:52

@Hova fogják elásni KariGerit?!:
“ ATTÓL MÉG NEKÜNK NAGYON IS SOKAT JELENT , HOGY VISZIK A HÍRÜNKET A NAGYVILÁGBAN !!!”

Te is ott kutatsz?
Sose gondoltam volna, ha nem mondod..!

Bár ahogy pártunk és kormányunk bölcs vezetőitől megtudtuk, az ilyen elméleti kutazásoknak semmi értelme, ha nincs közvetlen gazdasági haszna, úgyhogy meg is kell szüntetni az efféle felesleges pénzszórásokat, mert nehogy már az Akadémia döntse el, hogy mit is kutatnak...
Inkább a pálinkafőzés fejlesztésével kéne foglalkozni ilyen hülyeségek helyett, vagy a csülkös pacal egészségfokozó hatásával, mint efféle hiábavalóságokkal, nem?

taga20 2019.11.24. 12:18:12

@morph on deer: sok az igazad haver, de nem biztos, hogy ez nem a mi hibánk?

persze nem személy szerint neked, vagy nekem, mert mi utáljuk és megvetjük ezt a rohadt fityesz rendszert. de sokunknak, akik éltetik ezt a szar rendszert.

Sir Bates dö Hól 2019.11.24. 12:45:41

@taga20: nem a mi hibánk, mit csinálnánk, szavazunk, itt kiadjuk magunkból. Tetszettünk volna politikusnak menni.

A foci meg végülis mindig szar, akárki van kormányon.

taga20 2019.11.24. 13:34:34

@Sir Bates dö Hól :

hallod baszod! te olyan jókat tolsz itt sír nevében, hogy ideje lenne megmutatni saját arcodat.

ja és! "A foci meg végülis mindig szar, akárki van kormányon."

azé az nem mindegy, hogy valaki(csutigeci) az élete fő művének képzeli, vagy a többiek, akik le se szarják ezt a fogyatékos sportot.

nem?

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.24. 13:37:52

1989-ben Willy Brandt állítólag azt mondta ( később kiderült, hogy nem mondta, hanem írta, hogy “Összenő, ami összetartozik” .

A fidesz meg a hátsó része már régen összenőtt, így ha egyiket rúgják, a másiknak is fáj.

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.24. 13:41:02

@Szóra kész Szókratész: "a Mol, akárcsak az OTP stratégiai magyar nagyvállalat."

Az OTP mitől az?

A MOL meg nem lenne az, ha a kormányzat beengedne más forgalmazókat is, de nem teszi, mert akkor nem tudná a rezsit felcsökkenteni. Ezért stratégiai nagyvállalat az áramellátó is.

eszti..... 2019.11.24. 13:46:59

@Hova fogják elásni KariGerit?!:

REMÉLEM A TÜNTIKÉZŐ " TANERŐKNEK " DECEMBER 2-ÁN MÁR NEM KELL MAJD BEMENNI DOLGOZNI , MERT ( KARÁCSONY SZÓFORDULATÁVAL ÉLVE ) " KIVÁGJÁK ŐKET , MINT MACSKÁT SZARNI " !!!!!!!!!!!!!!!!!

és kivel pótolják őket?

nincs1itt 2019.11.24. 13:55:49

@Szóra kész Szókratész: öcsi, leírtam az érveimet, erre jössz az ostoba fidesz-tálib agitprop szöveggel.
betyárkörte o.v. valagában, ha valamihez nem értesz, akkor nem kell bele vau-vau!
és elkerülheted, hogy lehülyézzenek.
szóval dalolj szépen a két tanácsadóról! igaz, a gondolkodást is főleg ismereteket igénylő válaszoktól a hozzád hasonló szervilis balfaszok erősen irtóznak, mint ecceri fideszes politikus a nyilvánosságtól!
na eredj te a deszkán telibebaxott anyádba...

morph on deer 2019.11.24. 14:00:58

@taga20:
“ de nem biztos, hogy ez nem a mi hibánk?”

Sőt! Az a biztos, hogy ez a mi hibánk!

Soha a büdös életben nem tudtunk/mertünk/akartunk szembenézni a valósággal, felvállalni a felelősségünket! Itt mindig mindenről más valaki tehet(ett), más volt az oka mindennek, soha nem mi magunk voltunk/vagyunk bénák vagy gonoszak.

Ezért van az, hogy itt az önáltatás az alaphelyzet, az a normális, és akkor van vége a világnak, ha valaki ki meri ezt mondani, mert tönkreteszi az illúzióinkat. (Lásd Gyurcsány.)

De ha valaki folyamatosan olyasmiket hazudik, ami mindig mást hibáztat az általunk elcseszett dolgok miatt, (is) az rendben van, mert mi azt akarjuk hallani, hiszen mi is így gondoljuk...

taga20 2019.11.24. 14:10:48

@morph on deer: +1.

baszod! ne csináld eszt velem, me mingyá kimegyek a temetőbe és fejbe lövöm magam.

ja és egy kérdés.
szerinted ez egy magyar sajátosság, vagy a földön, több ilyen barom nép is van, mint mi?

komolyan kérdezem.

morph on deer 2019.11.24. 14:12:51

@eszti.....:
“és kivel pótolják őket?”

Minek?
Még a végén a büdös kölkök másra is jók lennének, mint közmunkásnak! Micsoda felfordulás lenne itt abból!

Képzeld el, hogy a kis gonosztevői még valami normális képesítésig is felküzdenék magukat, és már huss, mennének is innen!
Háánehogymááá!

Az meg nem is lehet, hogy valaki ezt nem tarja elfogadhatónak, olyan alattvaló nem létezhet!

Legutóbb például Kásler is világosan megmondta, hogy a Soros szervezetek viszik ki a pedagógusokat az utcára, és nem az elbaßott intézkedéseikkel van baj, á, dehogy! A
Mert az ugye úgy teljesen rendben van, hogy félévente, évente, új módszereket vezetnek be, aztán mégsem, helyette jön a következő nagy ötlet, hátha egyszer véletlenül eltalálják a megoldást, ki tudja!
Az meg, hogy közben egész évfolyamnyi gyerek sorsát sikerül elcseszni, hát az teljesen természetes. Csak a rohadt Soros nem érti meg az ilyesmit..
Az lehet.

alöksz róz 2019.11.24. 14:14:59

@taga20: "persze nem személy szerint neked, vagy nekem, mert mi utáljuk és megvetjük ezt a rohadt fityesz rendszert." - neked teljesen mindegy, te fogyatékos, éltetsz helyette egy másik ugyanolyan szart vagy inkább egy még szarabbat.
fogyatékos dékás, ez való neked... kapcsold be a klubrádiót oszt köpködj inkább a drágabolgárúrral meg a para-kováccsal. mibe h az amerikai népszavának is olvasója vagy :-)

morph on deer 2019.11.24. 14:22:15

@taga20:
“ me mingyá kimegyek a temetőbe”

Azért rendes dolog, hogy legalább a szállítási költséget megspórolod.:)

Egy bizonyos pontig mindenhol van nemzeti önfelmentés, önáltatás, csak ahol már (ivar)érett demokrácia volt/van régóta, ott a felelősséghez is másképp viszonyulnak az elszámoltathatóság miatt.
Ez azt is jelenti, hogy eljön az a nap, mikor szembe kell nézni az adott helyzettel, akármilyen kellemetlen.
És az azért egyértelmű, hogy ez minél hamarabb megtörténik, annál hamarabb tovább lehet lépni, korrigálni a hibákat, stb.

Nálunk meg erre több száz év is kevés. Go, figure.

taga20 2019.11.24. 14:31:39

@alöksz róz: rözse, te egyre faszabb leszel. pedig anno bírtam a retardált lelki világodat, de mostanában, csak saját magad karikatúrája vagy.

na küldök valamit, amit többször megnézek egy évben.

tessék! a kurvaanyádat:)))

www.youtube.com/watch?v=XHE0MAOgvRY

taga20 2019.11.24. 14:35:16

@morph on deer: hát, nem nyugtattál meg. tehát mehetek a temetőbe?:)))

sokszor így vagyok a magyarságommal, mint őze latinovicsal.

www.youtube.com/watch?v=1dcXhOxRPQM

taga20 2019.11.24. 14:47:43

@alöksz róz: kanadai magyar hírlapot olvasom.
bartus nekem sokszor sok. persze néha benézek oda is, de nem napi szinten.

te hova jársz fityeszjobbágy?

István Tamasi 2019.11.24. 15:08:26

A bolhapöcsnél is kisebb kdnp fenyegetésétől aztán biztosan megijed és vörös szőnyeget leterítve visszafogadja a fideszmaffiát

István Tamasi 2019.11.24. 15:09:27

A bolhapöcsnél is kisebb kdnp fenyegetésétől biztosan megijed a néppár és visszafogadja a fideszmaffiát.

6.Lenin 2019.11.24. 15:21:52

@morph on deer:

"Soha a büdös életben nem tudtunk/mertünk/akartunk szembenézni a valósággal, felvállalni a felelősségünket! "

"Ezért van az, hogy itt az önáltatás az alaphelyzet, az a normális, és akkor van vége a világnak, ha valaki ki meri ezt mondani, mert tönkreteszi az illúzióinkat. (Lásd Gyurcsány.)"

A Feri tudja az igazságot? Mondtam már, hogy óvakodj ettől a pacáktól, de nem hallgattál rám.
A Feri teszi végre a helyére a magyarságot.
B+!

taga20 2019.11.24. 15:26:26

@6.Lenin: neked minden nap itt kell a kurva bűzös testedet szellőztetni?

ménem abuzálod az unokádat ma is fityeszretek?

6.Lenin 2019.11.24. 15:29:14

@taga20:

Nehezebben hazudsz, ha itt vagyok? Felőlem lökheted bármikor a hülyeséged, leszarom, engem nem zavar.

2019.11.24. 15:41:27

@morph on deer: "nehogy már az Akadémia döntse el, hogy mit is kutatnak..."
Meg kell nézni az MTA kutatásait, bakker, nem semmi a jelentős része.
Ha elvont tudósokat szabadon engedünk bármit kutatni, akkor az lesz, mint a "szabad művészettel", ahol rendszeresen arról panaszkodnak a Klub Rádióban és másutt, hogy sok idióta néző nem jön be megnézni, mert hülyék hozzá, hogy megértsék, ... és még komolyan is gondolják, hogy nem ők a deviánsak.
Azzal én sem értek egyet, hogy csak a gazdaságilag hasznos dolgokat kutathassák, de azzal igen, hogy csak olyan dolgokat, ami hasznos a közösségnek.
De valójában egy tudós egyik kategóriát sem képes betájolni, ahhoz külön szakember kellene. Az, hogy ezt a kormány vagy valami más szervezet adja, már lehet vitatkozni.

"Ezért van az, hogy itt az önáltatás az alaphelyzet, az a normális, és akkor van vége a világnak, ha valaki ki meri ezt mondani, mert tönkreteszi az illúzióinkat. (Lásd Gyurcsány.)"
Egy bűnöző patkányból ne csináljunk már az igazság hős bajnokát.
Ő azt mondta ki, hogy milyen bűncselekményeket csináltak, azért, hogy megtarthassák a hatalmat.
A konzekvenciákat sem vonta, mert utána miniszterelnökként ugyanazt csinálta tovább, amit elvileg ön szerint elítélt, tehát az volt számára a normális munkamenet, erkölcs és minden egyéb kritérium.
Ha ezeket az "igazságokat" a választás előtt egy hónappal mondta volna, akkor most valóban ő lenne az igazság bajnoka, de ezeket az információkat valójában nem a nagyközönségnek szánta, hanem a háttérmanipulációs rendszer része volt.

taga20 2019.11.24. 15:49:32

@6.Lenin: mennyé rá az unokádra, aszt vágod retek!

taga20 2019.11.24. 15:51:54

@Tényelek: lássuk be, a csutigeci foci agyréme bejött.

persze nem úgy ahogy az gondolta, hanem illiberálisan:)

jani, má előre szánlak:))

6.Lenin 2019.11.24. 15:58:45

@taga20:

Nálatok ez családi vonás?

2019.11.24. 16:11:11

@taga20: Valóban bejött Gyurcsány agyréme, mert 12.000 milliárddal több volt az államadósság 2010-ben, mint 2002-ben volt, mert csak úgy tettek, mintha kormányoznának, közben meg csak lopták a pénzt kifelé, még a hitelként felvetteket is.
Ezért van az, hogy már az előrelépés, hogy azért nem vesznek fel hitelt, hogy azt el tudják lopni, a többi meg már grátisz.
De mint látható, az ellenzék továbbra is csak Gyurcsányt tudja felajánlani a mostani kormány ellenében, ... érdekes jelenség.

taga20 2019.11.24. 16:38:20

@6.Lenin: nálatok az, me te kezdted el.

csak a rohadék pofádat baszom bele a szarodba munkásőr!

morph on deer 2019.11.24. 16:38:39

@6.Lenin:
“ A Feri tudja az igazságot? ”

Mit nem értesz, darling?

Arról van szó, hogy szakított a hagyományokkal, ami arról szólt volna, hogy megint más a hibás, ahogy ez általában szokás.
Kimondta, hogy “elcsesztük”, mi, azaz én, te, ő, tehát vége a másra-mutogatásnak.
Na ettől sokkoltak be úgy az elvtársak, hogy azonnal hozzáfogtak a nyakának kicsavarásához.

Én erről beszéltem, és nem másról. Gyurcsány felborította a lavórt a langyos vízzel, amiben addig kellemesen üldögéltek a seggükön, ahogy ez mindig is történt.
Ettől ő még a “Gyurcsány, a (nép) NER ellensége”- semmi egyébről nincs szó.

taga20 2019.11.24. 16:39:40

@Tényelek: most mennyi az állam adósság?

morph on deer 2019.11.24. 16:49:00

@Tényelek:
“ valóban ő lenne az igazság bajnoka,”

Feljebb már írtam, hogy nem erről van szó. Ő (vol)t a “deviáns“ abban a bagázsban, - hogy a definíciódnál maradjak.
Tőlem felhozhatsz jobb példát is, ha van, nekem ez jutott eszembe.

Az ég szerelmére, manapság még azt is megpróbálják letagadni, amiről felvétel van, és az istenadta nép megpróbálja megmagyarázni, hogy az nem is úgy van..!
“Hát most nekem hiszel, vagy a szemednek?!”

6.Lenin 2019.11.24. 16:49:21

@morph on deer:

Ne mond. Szakított a hagyományokkal? hiszen most is hazudik, és az elvtársai lopnak ezerrel.
Mit csinált miután elmesélte a szokásaikat, az elvtársainak, amit amúgy is tudott mindenki?
Változott valami?
De én azt hittem, hogy az egész magyar társadalomra vonatkozóan tudja a tutit, de ő csak a sajátjairól beszélt. Ők a magyarok? Ne bassz!

Ahhoz képest, hogy csavargatják a nyakát, szépen maga alá gyűrte a balfasz elvtársait.
Szerintem ő csak saját magának az ellensége.

taga20 2019.11.24. 17:04:11

@6.Lenin: azért hisztizel szardarab munkásőr, mert feri a pofádba dobta a hulladék lelkivilágodat!

ezért zabos a csutigeci gazdád is, mert érzi, hogy ez az igazság.

akár mennyi piramist(stadiont) is épített a csuti istened.

evan retek, de te csak toporzékolj tovább, mint egy gyerek, aki rájött, hogy nincs dzsézuszka!

6.Lenin 2019.11.24. 17:12:12

@taga20:

Engem miért is érdekelne GyF azon kívül, hogy egy elmebeteg? Leszarom, veled és a többi híveivel együtt.
Orbán neki köszönheti a hatalmát. Most is.
Nem hiszem, hogy képes vagy felfogni, de a Feri nyert 2006-ban is. aztán 2008-ban megbukott. kibaszták. Visszamászott, de megint ki fogják baszni. Akkor az SZDSZ. most majd az utódai.

Feri amihez hozzáér abból szar lesz. Budapestből is. Csak ki kell várni. A hátralévő 2 és fél év pont elég lesz hozzá. Mindent, mindenkit lejárat, aki a közelébe kerül.

Nem hiszem, hogy képes vagy ezeket felfogni, de hátha. Örök optimista vagyok.

6.Lenin 2019.11.24. 17:20:09

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

Néha lehetnek tiszta pillanatai, de néhány óra múlva elfelejti. Soha nem volt 100-as.

2019.11.24. 17:31:23

@taga20: 29252 mrd, bár ezt ön is megnézhette volna.
Az átvett GDP arányos államadósság 85 %-ról 68%-ra csökkent.
Gyurcsányéknál 54%-ról 85 %-ra nőtt,

2019.11.24. 17:38:59

@morph on deer: "manapság még azt is megpróbálják letagadni, amiről felvétel van, és az istenadta nép megpróbálja megmagyarázni, hogy az nem is úgy van..!"
A felvétel önmagában kevés, azért nem fogadják el "igazságbeszédnek" többek között, mert utána ott folytatta a "kormányzást" ahol abbahagyta, amit most utólag sokan úgy akarnak beállítani, hogy az egy pozitív kritika volt, pedig ő volt a főnök, simán megváltoztathatta volna az addigi gyakorlatot.

taga20 2019.11.24. 17:58:55

@Tényelek: szóval 20-ról lefogyott 29-re.

erre mondta anno konbácsi, hogy ügyes:)

fityeszretek, arról mi a véleményed, hogy 2007 óta nem léptünk előre a fociban, de a héten
kitalálták a csutigeciék a megoldást?!

2019.11.24. 18:05:40

@taga20: 2002-ben az évi adósságszolgálat 460 mrd forint volt, ezt sikerült feltornázni 2010-re évi 2760 mrd forintra,
Ha csak nem rontanak a helyzeten, akkor évente 2300 mrd forintot lehetett volna elkölteni az ország helyzetének javítására, fejlesztésre.
Ere mondaná Khon bácsi, hogy a kurva életbe, ez már lopás a köbön az elkövetkezendő generációktól.

Nem vagyok naprakész fociban, nem tudom miről írt.

taga20 2019.11.24. 18:17:25

@Tényelek: "Nem vagyok naprakész fociban, nem tudom miről írt."

ja ezt rögtön gondoltam, de arról gondolom hallottál, hogy a csutigeci és bandája 40csilliárd helyett 190 csilliárdot baszott ki egy olyan sportágra, amiben ez a retardált ország az ikszedik.

vagy a csutigeci putris falujában építettünk egy kibaszott nagy hodályt, ami kábé akkora, mintha a népstadion 3,5 millás lenne.

eddig tuttál követni jani?

6.Lenin 2019.11.24. 18:24:13

@taga20:

"szóval 20-ról lefogyott 29-re."

Figyelj köcsög, lehet, hogy legközelebb lefogy 40-re, és mégis az arány lemegy
60 % alá. ez ugyanis egy arány szám.
Tudsz követni?

taga20 2019.11.24. 18:28:49

@6.Lenin: ja úgy lesz moricka! mint ahogy a magyar fosválogatott is egyre jobb:)))

morph on deer 2019.11.24. 18:32:17

@6.Lenin:
“ Szakított a hagyományokkal? hiszen most is hazudik, és az elvtársai lopnak ezerrel.”

Miért, neked mit mondott?
Amúgy melyik dékást kapták lopáson, mesélj?

Remélem, legalább szorulásod van, mert ekkora erőlködés rendesen képes befolyásolni a bélműködést, szóval légy óvatos.
(Hacsak nem pelenkát viselsz ilyen alkalmakkor, mint a korai űrhajósok, mert akkor mindegy. Majd Ráhelke megszabadul az eredménytől, szokás szerint.:)))

“ De én azt hittem, hogy az egész magyar társadalomra vonatkozóan tudja a tutit”

Meg nyilván azt is, hogy a jóga felszabadítja a démonokat, mivel ehhez is hit kell, tudjuk.

Nem vagy te ennyire ütődött Aljosa, csak most valamiért úgy gondolod, hogy már megint be kell próbálkozni kissé, mert nyilván túl rég volt már sikerélményed.
Nyugodj meg, ebben a korban már ez is szép teljesítmény!
Én tudom!:)

6.Lenin 2019.11.24. 18:36:34

@morph on deer:

"Amúgy melyik dékást kapták lopáson, mesélj?"
Na, ne!

Ezt komolyan kérded? És Orbánt, vagy Mészárost? Elkapták, amikor talicskával tolta a lóvét?
B+!

morph on deer 2019.11.24. 18:43:45

@Tényelek:
“ A felvétel önmagában kevés, azért nem fogadják el "igazságbeszédnek"

Nem erre gondoltam, hanem a Borkai féle kedves emlékre. Még napokkal később is sokan bizonygatták, mély meggyőződéssel, hogy hamisítvány.

Az marad ki a képből, hogy akkor Gyurcsány nem egyszemélyi authoriter kormányzást folytatott, azok pedig akiket Őszödön lecseszett, ugyanúgy obstruáltak mint előtte, remélve, hogy szokás szerint megússzák azt a négy évet is. Nem támogattak semmilyen változást, nem hagytak politikai mozgásteret. Nem véletlenül szállt ki aztán az egész gittegyletből.

Esem ágában sincs az egész Gyurcsányt megmagyarázni, bőven van a rovásán, szerintem is.
Azt viszont tartom, hogy sem előtte, sem utána nem vállalta fel senki, hogy hibázott.
Mert ez egy tökéletes nép egy tökéletes országban..!
Vagy valami

taga20 2019.11.24. 18:46:38

@6.Lenin: szerintem kérdezd meg poltpetit munkásőr!

te tényleg aszt hiszed, hogy mészaroslölö okosabb, mint cukkenberg????????????

TE HÜLYE VAGY!

2019.11.24. 18:50:12

@morph on deer: "tartom, hogy sem előtte, sem utána nem vállalta fel senki, hogy hibázott. "
Így, hogy lebuktatták szerintem úgy vállalta fel, hogy hibázott, mint Borkai a jachtozást, .., de többi oké :-)

2019.11.24. 18:52:31

@taga20: A Puskás, meg a felcsúti stadion erőltetése egy baromság, nekem meg nincs kedvem Dunát gereblyézni, majd elülnek a hullámok anélkül is.

taga20 2019.11.24. 18:53:15

@morph on deer: ráadásul, a csutgeci mondta a saját szájával, hogy ő soha nem hazudott.

hoppá!:)))

taga20 2019.11.24. 18:54:52

@Tényelek: a gazdád, a gumicsizmás csutigeci erőlteti baszod!

neki koptasd a szaros nyelvedet, ne nekem te istenbarma!

2019.11.24. 19:00:21

@taga20: Azért nincs kedven ilyen pitiáner 190 mrd forintokkal foglalkozni, mert a jelenlegi választhatósági palettán Gyurcsány vezérletén kívül nincs senki a Fidesz ellenében és nem tudom számolta-e, de a fenti számok azt jelentik, hogy ha a mocskos Orbánék nem trükköznek, hogy valahogy kezeljék azt az elképesztő adósságot, amit örököltek, akkor az most nem 29.000 mrd, hanem 45.000 milliárd forint lenne, ... és ha nincs az adósságnövekmény 2002-2010 között, akkor több, mint 20.000 milliárdot lehetett volna elkölteni a nemzet boldogulására, e helyett a bankároknak kellett átutalni.
Na ehhez a 20.000 milliárdhoz képest egy 190 milliárdos tétel, nem tétel és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a 20.000 milliárdban nincsenek benne a Bajnai féle PPP építések, ami az elmúlt 9 évben további közel 10.000 milliárdba kerültek az adófizetőknek.

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.24. 19:00:47

@6.Lenin:

Hát valami elkapás szerűt lehet kiolvasni abból, hogy a Lőrinc barát erőműve veszteséges, oszt megveszi az állam. Közben meg olyanokat is olvasni, hogy nem képezték meg a kötelezően előírt alapot ( talán tartalék alap ), viszont milliárdos nyereséget számoltak el, oszt gondolom osztalék is volt belőle. Keress csak rá a neten!

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2019.11.24. 19:09:05

Trump a végbéltrófeát is hozza Budapestre!

6.Lenin 2019.11.24. 19:12:55

@morph on deer:

Nem vállalt fel semmit, elmondta, hogy nem csináltak semmit, a hazudozáson kívül. Figyellek benneteket, tudom, hogy mit csinálunk.
És mindezt zárt körben, amiről a többiek is tudtak, sőt talán többet is, mint a Feri.
Senki nem lett kirúgva, csak néhányan helyette mennek a sittre, azóta is. Ott vannak körülötte.

Majd most lehet, hogy valaki énekelni fog (borkai ügy), vagy majd egy következőnél. Előbb, vagy utóbb egy hülye nem akar majd helyette ülni néhány évet. Eddig voltak olyan balekok. Ő egy időzített bomba.

6.Lenin 2019.11.24. 19:23:01

@látjátok feleim szümtükkel:

Ezek csak akarat kérdése. Ha nagyon akarsz, akkor ilyeneket találsz az egész világon, mindenhol. Csak nem mindig van meg a kellő akarat. Választások környékén elő szokott fordulni.

alöksz róz 2019.11.24. 19:32:04

@taga20: hát persze hogy benézel oda is (klubrádió, am. népszava, b1 blog, egykutya, egyet láttál láttad az összeset), le se tagadhatnád, három mondatod után kivirít hol hergeltek fel ilyen hülyének... tapsolhatsz czeglédynek horvátcsabának gajdának, meg a pozicíóért segget széthúzó diktatúralebontóélharcosoknak :D

Sir Bates dö Hól 2019.11.24. 19:39:21

@alöksz róz: @6.Lenin: ejnye hapsikáim, én ugyan a valagam ki nem törölném az említett urakkal, vagy mikkel, ezt kéne megérteni az 1bites jobbágyoknak is.

Csak az a baj, hogy ti még rosszabbak vagytok.

És ez tényleg baj, az ország rákfenéje, hogy nemigazán van kiből választani.

6.Lenin 2019.11.24. 19:51:53

@Sir Bates dö Hól :

Szarzsák, Macront nem választhatjuk, meg miért is kéne, ugyan olyan báb. Te sem ugrasz a Szajnába, mert szar a választék.
Ne légy már ilyen hülye, hogy Mo-ot összehasonlítod egy nagyhatalommal. ennyire nem lehetsz hülye, vagy tévednék?
Vedd már figyelembe, hogy a legtöbb nyugati ország gyarmattartóként kirabolták a fél világot. Mo meg inkább gyarmat volt.
A választék meg olyan, amit mi választunk.

De miért vonnád meg a jogot másoktól, ha hülyét választanak, amikor a másiknak is csak egy hülye jut? De miért te szeretnéd eldönteni, hogy ki, kit is tart hülyének?

Szarzsák válassz magadnak te is egy hülyét, nyald ki neki, és te is boldog leszel.

Sir Bates dö Hól 2019.11.24. 20:43:17

@6.Lenin: kedves bikfasz barátom, ha már ily szép szavakkal illetsz: én Gyurcsányról meg a többi gyökérről beszéltem a szoci panoptikumból.

Hogy a túróba jön most ide Macron?!

Nem is értelek, egyet ugyan ritkán értünk, de némelyik másik elvtársaddal szemben te olvasni azért még tudtál.

6.Lenin 2019.11.24. 20:56:08

@Sir Bates dö Hól

Sehogy, csak eszembe jutott. Te szoktál ilyesmikre hivatkozni.
Gondolod, hogy nyugaton különbek a választók?

A szoci barmokról meg hiába is mondasz bármit. Van rájuk kereslet, hazai, de főleg külhoni. tolják nekik a lóvét vagonszám. Nekik pont ilyen helytartó mentalitású seggnyalók kellenének.
Talán be akarod dumálni, hogy Soros reszket olyan faszikért, mint Orbán, aki keresztbe tesz a lázálmának, a vén fasz, önjelölt messiásnak.
A nyugatnak olyanok kellenek, mint a momentum, vagy a szocik. A szocik gazemberek és buták, a momentumosok is gazemberek, és ők is buták. Csak ők modernül, haladóul buták. Szolgalelkűek mindkét bagázs.
Orbánék meg igazi szittyák, nem szeretik a szolgaságot. Ja, és ők is emberek, néha megbotlanak egyesek.
DE...
Rájuk is vannak vevők, a butákra is. Ezt tudomásul kell venni. A két tábor meg öli egymást, sok ezer éve, és még fogja is.
Ez egy ilyen játék.

6.Lenin 2019.11.24. 21:00:57

@Sir Bates dö Hól

Hoppá, az előbb elfelejtettem szarzsákozni, te szarzsák.
így már rendben van a dolog.

6.Lenin 2019.11.24. 21:16:45

Ja, és még néhány majdnem fontos dolog.

Nézzük a kisembert. Kurva sok irritáló dolog van a nyomorult életében,

Iskolába kell járni, dolgoznia kell kevés zsozsóért, mindenhol törvények, hivatalnokok baszogatják, van, akinek a kedves neje is félrekúr, ő is szeretne, de nem megy, túl sok a stressz. Vagy megy, de más is, ugyanazt a spinét. Mind1.

Mit tud tenni szegény pára. Választ egy vezért (inkább a génjei, meg a körülményei)
Így van egy kis izgalom a nyomorult életében. Tüntethet, ordibálhat, azt hiszi, hogy választhat is (lehet, mondjuk egy száraz sírhelyet, jó pénzért).

Igen, és esténként leül a pc elé, és belebasz a másik lelkivilágába egy jót. Megnyugszik, talán ilyenkor még mosolyogni is fog álmában. Na, ez fasza nap volt.
És tényleg.

Jó8!
Mindenkinek.

morph on deer 2019.11.24. 21:38:56

@6.Lenin:
“ Talán be akarod dumálni, hogy Soros reszket olyan faszikért, mint Orbán, aki keresztbe tesz a lázálmának, a vén fasz, önjelölt messiásnak.”

Nem vitatkozni akarok, csak úgy elméláztam: szerinted valaha is lehetett olyan elképzelése bárkinek is, amelynek orbán nem tett keresztbe, akár jó lett volna, akár nem?

Szerintem eleve keresztbe jöhetett a világra, mást még elképzelni is nehéz...

morph on deer 2019.11.24. 21:42:12

@taga20:
“... mondta a saját szájával, hogy ő soha nem hazudott”

Viszont azt nem mondta, hogy mindig igazat mondott, ugye!
Tehát nyugodtan hazudhatta azt, hogy nem hazudott, hiszen annak sem kellett igaznak lennie :))

csüngőhasú norvégbáró 2019.11.24. 21:57:14

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

ha jól látom a felcsúti kipcsak tolvaj cziggány összes kutyája itt vonyított a moslékért, egész hétvégén. :D

szánalmas fizetett pattkányok.

csüngőhasú norvégbáró 2019.11.24. 22:04:34

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

libbantak, te f@sszopó komcsi orbáncféreg.

fidesst akarunk, tolvajlást akarunk, könyörgünk az újabb orbanisztáni aljasságokért, mint:

- a lakástakarékok 2 napos kinyírásáért
- az idióta kafeteria rendszerért (focibérlet on, albi lé off)
- a 27% os ÁFA ért ( világbajnok népnyúzás)
- a Quaestor és Budacash lopásért (megmenekült fidesspatkányok)
- a 330 forint feletti euróért (rohasztott NEMZETI VAGYON)
- a brutál drága -import- zöldségekért, élelmiszerárakért (mivel hazai nincs)
- a fidessnyik kézbe került Balatonért, felvásárolt országért
- a megfizethetetlen lakás és albérletárakért
- a Gruevszki simliért
- a stadionokért, a felcsúti kisvasútért
- a rabszolgatörvényért, az ország szalagmunkássá züllesztéséért
- a strómanokért (pénztáros lölö, elios pittyer, pelus récsöl...)
- az MNB ből kilopkodott árfolyamnyereségért (kuszaszem off, alapítványok on)
- a primitív egykulcsos adórendszerért
- az ellopott 3 ezer milliárd nyugdijmegtakarításért
- az oktatás és eü rendszer szétveréséért
- a szabad sajtó megszállásáért
- a 48 féle fidess adóért (pl. ostoba tranzakciós -> durva kp. használat)
- a csutti cziggány ámokfutásáért
- a kamu inflációt, a megalázó betéti kamatokat, az értéktelenedő forintot
- az átverős rezsicsökkentést

csüngőhasú norvégbáró 2019.11.24. 22:05:40

a felcsúti ciggányvajda strómanja:

Felszámolás indult Mészáros Lőrinc egykori húsüzeme ellen

A bíróság fizetésképtelenné nyilvánította a Bakony Hús Kft.-t és elrendelte a felszámolását. Arról a veszprémi húsüzemről van szó, amely Mészáros Lőrinc felcsúti multimilliárdos céghálójába tartozott 2016 nyaráig, és amelyikről azt írtuk, hogy a tulajdonosváltás után sem apadtak el számára a közpénzforrások.

Fizetésképtelenné vált és elindult a felszámolása a fegyverneki Kunhalom Tej Kft. mezőgazdasági cégnek, amelyben közvetve Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester is érdekelt.

Kockázatos, sőt potenciálisan komoly veszteséget hordozó eszközként tartják számon Mészáros Lőrinc tőzsdei holdingjában a Mátrai Erőművet – amelynek megvásárlásáról épp most kezdett tárgyalni a magyar állam. Mészárosék amúgy bagóért vették a céget anno, az árát pedig már kamatostul kivették a tartalékból.

úgy tűnik, a felcsúti czzigány barátja a magyar zukkerberg, csak a túlárazott simán lopható eu pénzek ellapátolásához ért.

mindegy, így is megfelel a kokszos kipcsak csutti cziggányvajdának, mint strómman :D

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.24. 22:08:52

@csüngőhasú norvégbáró: nem felejtettél ki semmit?
a demenciát zabálja a rák a fejedben

csüngőhasú norvégbáró 2019.11.24. 22:13:10

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

azt üzenik a fidess pártházból, a zorbánc ge.id, mehecc aludni, ma már megdolgoztál a seggnyalás lehetőségéért.

tolvaj tetű támogató férge, szakadtál volna anyukádba.

imi60 2019.11.25. 00:56:04

ott is úgy tudják, hogy Fidesz-Kdnp az egy párt :)

imi60 2019.11.25. 00:59:33

@Tényelek: te hülyébb vagy mint a kuszaszemű

nincs1itt 2019.11.25. 06:56:54

@Tényelek: ezt a "tudós" kérdést, szerintem nagyon messzire kerüld el. a 304 sz. italbolt kupolatermének savanykás bukéja lengi körül az okoskodásodat. muslica glóriában előadott gondoltaid, fenti műintézményben arathatnak némi elismerést.
csak felhívom a figyelmed, hogy jó néhány ilyen "elvont tudós" munkájának köszönheted, hogy megoszthatod a világgal a... mit is?
kéne egy hivatal, ami eldönti, hogy az a sok idétlen tudós mivel foglalkozhat? esetleg mivel kell és/vagy szabad foglalkoznia... nem véletlenül vagy te fidesz-tálib!

6.Lenin 2019.11.25. 09:34:27

@morph on deer:

Na, jó, nem hiszem, hogy ennyire........lennél, bármennyire is szeretnéd elhitetni velem.
A világot az érdekek mozgatják, a népeket meg a mesék. Te hiszel a mesékben, én már nem, de jó lenne.
Mind1.

Sir Bates dö Hól 2019.11.25. 09:54:47

@6.Lenin: Lajosom, az a szarzsák @Sir Bates dö Hól : nem ez a szarzsák! a lángeszed tényleg a szalonnasütéshez;-)...

6.Lenin 2019.11.25. 10:07:54

@Sir Bates dö Hól:

Tök mind1, ő is beteg. Tőled betegebb, ez megnyugtató lehet számodra.
Nekem 19=20-1.

2019.11.25. 11:05:36

@nincs1itt: Ön a bizonyíték rá, hogy 60 iq környékén már nem teljesen tudják az emberek mit mondanak nekik, illetve arról sem sok fogalmuk van, ők mit kommunikálnak.
A hozzászólása talán egy érvet tartalmaz, a többi minősítés, ilyenért kár verni a billentyűzetet.
Az már csak hab a tortán, hogy az egy szem érvét, miszerint az elvont tudósoknak köszönhetem, hogy itt közölhet a véleményem, .... hááááááááát, kedves, mintha azt írtam volna, hogy szerintem egy kritériumot kell a kutatásokkal szemben támasztani, hogy az hasznos legyen a közösség számára.
Szóval az az egy érv is kiesett a hozzászólásából, .. ezért kár volt felkelnie!
Részemről egyébként azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy még sohasem nézte meg milyen kutatásokra adott az elmúlt tíz-húsz évben pénzt az MTA. Ha megnézné a listát, akkor tudná, hogy patak gereblyézés, buzi simogatás és egyéb a társadalom számára haszontalan, pénz pazarló dolgok tömkelegét találja ott.
Egy kutatásnak nem kell, hogy közvetlenül vagy közvetve pénzben kifejezhető nyeresége legyen, de az elvárható tőle, hogy abból valamilyen egyéb módon profitáljon az a közösség, akinek a pénzéből finanszírozzák azt.

Sir Bates dö Hól 2019.11.25. 11:28:32

@6.Lenin: "az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz": így mondják magyarul, nem írjuk számmal;-)... csak tájékoztatásul, mert tanultad a nyelvet (komolyan megtisztelő, egyben inspiráló, hogy így megtanultad a nyelvünk!)
a kolléga miért lenne hülye? semmi olyasmit nem láttam eddig tőle igazán, ami vállalhatatlan lenne számomra, az ő tevékenysége is megtisztelő;-)...

Cycmen 2019.11.25. 11:36:57

@Sir Bates dö Hól: (komolyan megtisztelő, egyben inspiráló, hogy így megtanultad a nyelvünk!)

Nem nyelvünket?

Cycmen 2019.11.25. 11:39:11

@Sir Bates dö Hól: a kolléga miért lenne hülye? semmi olyasmit nem láttam eddig tőle igazán, ami vállalhatatlan lenne számomra, az ő tevékenysége is megtisztelő;-)...

Az én klónom kretén, azt írta, hogy egy golyónk van, azóta nem beszélek vele!

6.Lenin 2019.11.25. 11:47:04

@Sir Bates dö Hól:

Akkor mégsem én tévedtem. Secko jedno mondja a művelt szlovák.

Aki más nickjén írogat az beteg, szerintem.
Én egy matematikai megoldással írtam ugyan azt.

Sajnos nem úgy születtem, hogy egy nyelvet tökéletesen beszéltem már a születésem pillanatában. Nekem is meg kellett tanulni, mint sok más embernek is, aztán egy másikat is, sorban egymás után. Téged biztosan cirkuszban is mutogattak, hogy még a pelenkát simán teleszartad, de tökéletesen beszéltél már néhány nyelven.
Biztos a szarzsákokra ez jellemző is lehet.

Sir Bates dö Hól 2019.11.25. 12:02:41

@Cycmen: tulajdonképpen mindkettő helyes szerintem, a "nyelvünk"-höz/hez (melyik a helyes?) születni kell, a "nyelvünket"-hez meg tanulni, mert ez a hivatalos (miként hangzana az "megtanultad a nyelvemet, nyelvedet"? a kontextus szerintem elhagyhatóvá teszi a tárgy ragját).

ki milyen rózsát szakajt, olyat szagol: kretén nickhez kretén klón!;-)))) (nekem nagyon nagy szerencsém van vele;>)... az > az orromat jelöli;>D)...

@6.Lenin: látszik, hogy tényleg csak a szalonna sütéshez használható a lángeszed : őszintén csodállak a magyar nyelvtudásod miatt... (egy apró megjegyzés, ami fontos: az "ugyan az" nem azonos értelmű, mint az "ugyanaz"; az egyik az egyezőséget jelzi (ugyanaz), míg a másik a különbséget (ugyan az, de/ám/ellenben/stb.))

morph on deer 2019.11.25. 12:45:51

@6.Lenin:
“ Te hiszel a mesékben, én már nem, de jó lenne.”

Nem vagy boldog mostanában Aljosa. Szerintem túl komolyan veszed ezt az egész halom szart, amit lapátolgatnak politikusaink jobbról és balról, majd viszont...
Itt meg a maradék maszatolása zajlik, váltakozó sikerrel, bár időnként egészen intenzíven.
Nincs értelme, lazíts inkább.
:)

6.Lenin 2019.11.25. 12:58:56

@morph on deer:

Miért ne lenne? Engem érdekel, hogy mások miért hisznek benne. Az egyik miért ebben, a másik miért abban. Miért áll valaki az egyik, a másik, a másik oldalra.
Létezne két igazság? (a fejekben igen, de a valóságban, vagy avalóság az, ami a fejben megjelenik? Neked az, nekem ez. De miért ? Az időt elbaszni, remek.

nincs1itt 2019.11.25. 13:07:23

@Tényelek: azt látom, hogy a minősítések, teljesen helytállóak.
az erőlködésed a magázódással nem növeli annak az esélyét, hogy bármit megérts.
képzeld, nemrégiben olvastam, hogy 2 tudós arra kapott dollár milliókat, hogy azzal foglalkozzon, mi történik cirka 5 milliárd év múlva, amikor a nap ki fog hunyni...
én tudom, hogy ott 304 sz italbolt kupolatermében, egyértelműen megállapítottátok a törzsközönséggel karöltve, melyek azok a kutatások, amik hasznosak lesznek a közösségnek rövid-, közép- és hosszútávon.
csak így tovább!

Cycmen 2019.11.25. 13:32:30

Birtokos esetben a tárgyrag elhagyható. Megfogom a golyóm = megfogom a golyómat.

Merthogy csak egy van.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.25. 13:56:47

@Cycmen : a golyókat tilos megfogni
a te fekete golyóidat dákóval szokták lökdösni

pbs.twimg.com/media/CoRnne-UEAAXfLs.jpg

2019.11.25. 15:56:30

@nincs1itt: Látom még mindig nem érti.
Az hogy mi fog történni öt milliárd év múlva, a társadalom bő ötödét érdekli, akkor viszont van közösségi haszna, ugyanúgy, mint az operaháznak, focistadionnak, hogy tárgyiasítsuk a közösségi hasznosság fogalmát, hátha úgy megérti.

2019.11.25. 16:04:09

@nincs1itt: Ja, és a magázódás számomra semmilyen plusz erőfeszítést nem igényel, mert számomra természetes, hogy minden idegent magázok., így önt is.
Ahány ház, annyi kultúra, van aki a nyilvános wc-ben is letegezi az ott dolgozó nénikét.

morph on deer 2019.11.25. 19:01:25

@6.Lenin:
“Az időt elbaszni, remek.”

Nyert!
Időnként valóban megfelel szórakoztatás gyanánt, ehhez méltóan én elég ritkán veszem komolyan. Csak a súlyos személyeskedés meg a drasztikus hazugságok, és/vagy torzítások alkalmával reagálok komolya(bba)n.

Milliószor mondtam, hogy nálam nem oldaliság kérdése, hanem bizonyos alapelvek, ha úgy tetszik értékrend léte vagy nem léte a választóvonal.
Az meg már csak a véletlenek aljas összjátéka, hogy ez a vonal masszívan köztem és a fidesz/NER között húzódik, és egyre szélesebb. Ez van.

nincs1itt 2019.11.25. 19:03:44

@Tényelek: úgy látom, az alapfogalmakat kellene készség szinten elsajátítani és csak azután dobálózni velük! ez amit most leírtál, ez a szájról indítható gumicsirkénél is gyengébb volt.
a társadalmat mi érdekli és mi a hasznos a közösség számára, bizony igen távol esnek egymástól.
nem szeretnélek a szokásosnál jobban megalázni. de kierőszakolod.
a fodbal érdekli a társadalmat, de nem hasznos. mivel sok-sok pénzt igényel(stadionok, játékosok fizetése, stb.), de semmiféle hozadéka nincs.
hasznos a társadalomnak, ami megkönnyíti a mindennapi életét, egészségesebbé teszi. ezek a hasznos dolgok, sokszor olyan kutatások eredményei, amelyek öncélúnak tűnhetnek, a hozzád hasonlóan zárt gondolkodásúak számára.
pl. az űrkutatás is ilyesmi, a te szemedben és a magfizika is, de az űrkutatásnak köszönheted a tépőzárat és mikrohullámú sütőt, többek között. a vegyészek munkája adta a pillanatragasztót, fizikusok adták a napelemeket, egyéb környezetvédelemben fontos szerepet játszó találmányt. de temérdek ilyen valóban hasznos dolog sorolható fel. sőt olyan is akad szép számmal, ami nem érdekli a társadalmat, de hasznára van a tudtán kívül is.
és akkor a hozzád hasonló zárt gondolkodású humanoidok, úgy gondolják, hogy kell egy hivatal, amelyik eldönti, hogy a tudósoknak mivel lehet, mivel kell és mivel szabad foglalkozni... ugyan ki fogja ezt a hivatalt vezetni? csak nem lapályok géniusza, varacskos maradona? barátom, szerintem a magázódás a te esetedben nem több, rosszul használt manírnál... ettől te még parvenü maradsz.

nincs1itt 2019.11.25. 19:18:58

@Szóra kész Szókratész: azért mielőtt megrészegülnél a nagyságodtól, elkezdhetnél válaszolni.
nincsenek kötelező paneleim, viszont olyan fidesz-tálibokba futok bele, akik ugyanazt nem értik. már látok összefüggést a politikai hovatartozás és az értelmi színvonal között.
itt habzol, kicsi rigó, hogy a gy.f. eladta a zoroszoknak aaaa, mindent eladta!!! a mocskoshazaáruló! erre felteszek két, három kérdést, paks II, ina eladása, tanácsadók a moszkvai diplomata képzőről, metrókocsi felújítás(meg amiről nem nagyon tudunk). reakció: "o.v. nagyon ügyesen kezeli az oroszokat.."
te tényleg azt hiszed, hogy a bonsai duce bárkit is "kezelhet", különös tekintettel az oroszokra és a németekre??? gondolom, miután ilyesmit leírtál, azért titokban fetrengve röhögsz, hogy "ez mekkora baromság".
akkor szólíts meg legközelebb, ha tévedésből a fenti kérdések felére elfogadható válasszal tudsz szolgálni!

nincs1itt 2019.11.25. 19:26:16

@Szóra kész Szókratész: értelek, de elárulod nekem, hogy kellett megoldani sok dolog felmelegítését(pl étel, kutatási anyagok), olyan módon, hogy az semmiféle tüzet ne okozhasson?
100 m és 3 mm közötti hullámhosszon működnek ezek a szerkezetek, Bay Zoltán és kutató társai is igen fontos szerepet játszottak benne. de ez még messze volt a mikrohullámú sütőtől...
de látom a gógli már jóbarát..

2019.11.25. 19:48:10

@nincs1itt: Csak szólok, hogy elfelejtette melyik nickjén ír és némileg megkeveredett a figurákhoz tartozó szókészlet, jellegzetesség :-).
Látom, hogy a liberális vallása megakadályozza abban, hogy értelmezze a közösségi hasznosság fogalmát, nagyjából annyira van képben, mintha egy vegánnal vitáznék a birka és a sertéshús izének különbségén.
Persze én vagyok a lüke, mert egyébként tudom, hogy egy libsi szerint semmilyen közösségnek nincs hellye egy társadalomban, erre fel én meg ilyen liberális istenkáromlással támadom.
Bocsánatot kérek érte!
Meglepett, hogy állítólagos németként milyen jól tud franciául.
Ha már a közösségi hasznosság fogalmának megértését nem várhatom el öntől, akkor azt mesélje el nekem legyen szíves, hogy honnan, hová kapaszkodtam fel, ha már tényként állította rólam?!

2019.11.25. 20:00:14

@nincs1itt:
Egy kis olvasni való, még mielőt még komlyabb előadásba kezdene mikroval kapcsolatban, mert jelenleg még csak a konyhanyelvnél tart :-)
energiam.blog.hu/2017/03/31/a_mikrohullamu_suto_felfedezesenek_tortenete_tortenelmi_erdekesseg
faktor.hu/faktor-60-eves-a-mikrohullamu-suto

nincs1itt 2019.11.25. 20:08:48

@Tényelek: ok. eljutottunk a mindent elsöprő érvhez. természetesen én vagyok a hülye!
örömmel látom, hogy felismertél francia eredetű szavakat is. de megint elkezdtél a libsizni, ami bizony arról tanúskodik, hogy egyetlen értelmes érvet sem sikerült összekaparnod. hány nicken írogatok? szar az élet, jáááános, mert csak ezen az egyen. veled ellentétben. nem zavarodtam össze, bármennyire szeretnéd ezt elhitetni magaddal. én nem vagyok fideszes, megrögzötten ragaszkodom a személyiségemhez.
kérlek idézd tőlem: "semmilyen közösségnek nincs hellye egy társadalomban" mikor és hol írtam?

a közösségi hasznosság elvét is kifejthetnéd. amúgy illiberális szemszögből, különös tekintettel a magfizikához köthető aspektusaira.
ha a parvenü-re gondolsz, akkor parancsolj: "...előkelőnek tartott szokásokat utánoz"
felkapaszkodást nem tudom megítélni(gyanítható csak virtuálisan következett be = te így gondolod), de az idézett rész teljesen illik rád.

nincs1itt 2019.11.25. 20:17:57

@Tényelek: jááános, te tényleg? ez a két remek írás, az első megjelent mikrohullámmal működő étel melegítésére alkalmas eszközről szól. gratulálok! van internet kapcsolatod!
de mikortól is terjedt el? hol alkalmazták először, olyan méretben és teljesítménnyel, ami már alkalmassá tette arra, hogy a nagyközönség (társadalom) is hasznát vehesse?
ne erőlködj, annyira nem megy ez neked.

2019.11.25. 20:38:33

@nincs1itt: Kedves Ödön!
A második cikk végén ínak róla, de bennem ne reménykedjen, én nem tudom ebből a helyzetből felolvasni önnek,......., de hátha talál a környezetében valakit, aki ezt megteszi!
Na ugye, hogy az internet semmit sem ér, ha nem tud az ember olvasni?!

alöksz róz 2019.11.25. 20:41:14

@nincs1itt: "természetesen én vagyok a hülye" - ez így van, papám
de ez ne kedvetlenítsen el, egy élmény amikor szakértesz :-)

2019.11.25. 20:42:25

@nincs1itt: parvenü – ‘felkapaszkodott ember, újnemes, újgazdag ‹akit a született előkelők lenéznek›’.
Francia szó (parvenu) a parvenir (‘elérkezik, felérkezik valahová’) igéből, tehát ‘(újonnan) érkezett’; forrása a latin venire (‘jön’). A magyarba a német Parvenü közvetítette.

nincs1itt 2019.11.25. 20:43:21

@Tényelek: és ismét sikerült helyből bemutatnod az öntökönrúgást! jáááános, ezért szeretek veled eszmét cserélni, mert olyan forrásokat ismersz, mint a faktor.hu nevű. hihetetlen részletességgel számol be erről is...
mert olvasni tudsz ezért egy kis segítség:

privatbankar.hu/kkv/hetkoznapi-szupertechnologiak-mit-adott-nekunk-az-urkutatas-302628

nincs1itt 2019.11.25. 20:44:42

@Tényelek: azért gondosan kifelejtetted azt a részt, amit kiemeltem...

nincs1itt 2019.11.25. 20:46:18

@alöksz róz: nem is csodálom! a te ismeret anyagoddal, még én is lenyűgözlek! de kedvetlenítsen el, csak keményen olvasd a fideszes "irodalmat". meglátod, megéri!

nincs1itt 2019.11.25. 20:48:34

@Tényelek: csak mert ez így illik: privatbankar.hu/kkv/hetkoznapi-szupertechnologiak-mit-adott-nekunk-az-urkutatas-302628 ez a forrás

és a TELJES magyarázata a szónak:
"parvenü (főnév)

1. Társadalmilag felkapaszkodott személy, aki szegény sorból származik, hirtelen meggazdagodott, és előkelőnek tartott szokásokat utánoz.

Egy parvenü sokszor válhat nevetségessé, ha nem ismeri viselkedési szabályokat. Egy parvenü megfeledkezik arról, hogy honnan származik.

2. Régies: Nemességet elért személy, aki a paraszti vagy polgári származású.

A parvenüt az ősi nemesik családok lenézik. A parvenü nagyon igyekszik ősi nemesnek látszani.
Eredet [parvenü < francia: parvenu (újgazdag, „befutott”) < parvenir (érkezik, eljut) < latin: pervenio (átjut) < per (át-) + venio (jön)]"

nincs1itt 2019.11.25. 20:49:21

@Tényelek: elnézést a hivatkozás valamiért nem a megfelelő lett, a helyes: wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Parven%C3%BC

2019.11.25. 20:57:25

@nincs1itt: Talán azért mert kinőttem wikipédiát :-).
De most megnéztem, mert arra tippeltem, hogy onnan dolgozik.
Nos ott a végén valóban ott van az ön szövege is, de az általam betett szöveg után, ugyanis a szó maga azt jelenti, ami a szöveg eleje.
Egyébként meg semmi érteme nem lenne annak, amit ön önkényesen kiemelt a szövegből.
Ha az ön logikáját veszem alapul, akkor sem lehet értelmezni külön, mert nincs benne az igazodási pont, ami miatt nevetséges lenne, akire a jelzőt ráhúzzák.
Na még egy nekifutás és írja le, hogy ön szerint honnan, hová kapaszkodtam és miben vagyok nevetséges, hogy az újonnan elfoglalt poziciomnak megfeleljek, de ezt kirívóan rosszul csinálom?!

nincs1itt 2019.11.25. 21:02:47

@Tényelek: na pont erről szól az általam "önkényesen" kiemelt részlet is...
nevetséges? nem vagy nevetséges, szánalmas vagy.
te sehonnan, sehova nem emelkedtél ki, nem értél el, ezért vagy szánalmas

2019.11.25. 21:07:17

@nincs1itt: Akkor viszont nem jó a jelzője, pedig olyan műveltnek tűnt tőle.

2019.11.25. 21:10:41

@nincs1itt: Megnéztem a rossz hivetkozást is és ledöbbentem, hogy Orbán ilyen hülyeségekre is ad milliárdokat, bezzeg a ballipsi kormányok nem pazaroltak ilyesmikre!

nincs1itt 2019.11.25. 21:19:50

@Tényelek: ööö, az a "rossz" hivatkozás 2-3 hozzászólással feljebb is ott volt, csak a vágólapon maradt, ezért kerülhetett rossz helyre. csak óvatosan jááános, ha o.v. is ad rá pénzt, akkor nem biztos, hogy hülyeség! nem tudom a ballipsi kormányok mennyit "pazaroltak" ilyesmire. de az biztos, hogy ha az mta mellé/fölé, az általad vizionált szervet megalkotnák, akkor biztosan nem jutna többé pénz ilyesmire...

a jelző, ami mellesleg főnév, teljesen illik rád. valóban a felkapaszkodott az nem, de a manírok nevetséges alkalmazása az bizony telitalálat! ilyenek ezek a jelzők, amik főnevek...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.25. 21:30:55

a nincsitt kebabos mindenhez hülye
ezért nem bízza rá ali a gázrezsót meg a cassát
marad nekije a csicseriborsó hámozás

alöksz róz 2019.11.25. 21:38:09

@nincs1itt: "a te ismeret anyagoddal, még én is lenyűgözlek" - ez így van, papám
tényleg lenyűgöz milyen síkhülye vagy
de olyan óriási ismeretanyag azért nem kell a hülyeséged felismeréséhez, elég hozzá tudni olvasni, számolni :-)

nincs1itt 2019.11.25. 21:41:41

@alöksz róz: na ez is valami, ha ez a kettő megy neked! ne erőltesd a továbbiakat.

2019.11.25. 21:41:55

@nincs1itt: Nekem igének tűnik, hogy jött össze a főnév :-)?
De, ha főnévnek vesszük, mint felkapaszkodott, akkor viisszajutottunk az eredeti kérdéshez, amire nem válaszolt.

nincs1itt 2019.11.25. 21:46:41

@Tényelek: akkor a gyengébbek és a te kedvedért, még egyszer:
wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Parven%C3%BC
parvenü (főnév)

nincs1itt 2019.11.25. 21:47:34

@Tényelek: igének tűnik? úristen... az alapok is hiányoznak... egy kapavágás sem történt

alöksz róz 2019.11.25. 21:54:07

@nincs1itt: ez pont kettővel több, mint amit te tudsz.

2019.11.25. 22:38:08

@nincs1itt: Na megy ez, ha önnel bizonyíttatom, be, amt tőlem nem fogadott el :-)
Most akkor folytathatjuk, hogy honnan hová kapaszkodtam fel?

nincs1itt 2019.11.25. 23:44:26

@Tényelek: te maradtál jobbágy. Legfeljebb néhány manírt lestél el és alkalmazol nevetségesen. Parvenü az igének látszó valami nálad. Csak így tovább.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.26. 00:57:59

gyengén ugattya ez a magyart mint a maszop élcsapata
jó hogy kirakták az országból

mgdé 2019.11.26. 20:41:52

@Cycmen:

No de kedves-szép Helgácska, ha szegény klónodnak csak egy van, akkor jól számolt!
Igazán baj akkor lenne, ha neki nulla lenne ...

:P

nincs1itt 2019.11.28. 12:03:52

@Szóra kész Szókratész: elvégezte azt, hogy a holdról visszaverődő radar jeleket fogott. de ezek előtt még kicsit csiszolgatta a radar technológiát...

nincs1itt 2019.11.28. 12:06:29

@Szóra kész Szókratész: jó barát, kovács istván remek ökölvívó. de nem sok esélye lenne muhammad alival szemben...
kezeljük helyén mo.-ot. csak ennyit várok, a nagymellényű pofafújást hagyjuk meg másoknak. az orosz világhatalom, o.v. egy gyenge képességű politikus. ennyi

nincs1itt 2019.11.28. 13:27:11

@Szóra kész Szókratész: sejtem, hogy örülsz... gondolom azért, mert továbbra sincs fogalmad a két dolog kapcsolatáról...
teljesen el vagy tévedve, egy szóval sem mondtam, hogy "merjünk kicsik" lenni. csak azt mondom, hogy ne akarjuk nagyobbnak hinni(!) magunkat, mint amire képesek vagyunk.
erőből? bármire rákényszeríthetik mo.-ot. mert sem gazdaságilag, sem katonailag nem olyan erős. mi több, addig riszált, táncikált, hogy még a korábbi partnerei sem veszik komolyan.
süti beállítások módosítása