B1 blogcsalád



Orbán utasításba adta: minden kitartottja álljon ki az atlétikai vébé mellett

2019. november 11. - nickgrabowszki

De az csak ürügy. A lényeg a stadion felépítése az olimpiára.szgy_1_1.jpg

Orbán Viktor ugyan az októberi önkormányzati vereség után közvetlenül azt mondta, a választott budapesti vezetők döntésétől teszi függővé, megépíti-e a kormány az atlétikai stadiont vagy visszavonja-e a szövetség a pályázatát a 2023-as világbajnokság megrendezésére.

A meghunyászkodás, a népakaratba való beletörődés azonban legfeljebb csak látszólagos, Orbán békülékeny, megengedő megnyilatkozásai ellenére igyekszik nyomást gyakorolni Karácsonyra Gergelyre és a Fővárosi Közgyűlési képviselőkre, és úgy tesz,

mintha ellenállhatatlan társadalmi nyomás követelné a stadion megépítését és a vébé megrendezését.

Kb. kétnaponta ad ki egy sportoló vagy szervezet közleményt arról, hogy mennyire szükségesnek és elengedhetetlennek tartják a vébé magyarországi megrendezését. Kezdte Baji Balázs, a gátfutó, aztán szombaton az ún. Nemzet Sportolói jöttek.

Az utóbbi szervezet megszólalásának súlyát azonban jelentősen gyengíti, hogy a nevükben Schmitt Pál, a szöveglopásba dicstelenül belebukott egykori államfő, Orbán familiárisa nyilatkozott, szóval korántsem lehet biztosra venni, hogy a nemzet sportolói valóban összegyűltek és szavaztak a kérdésben.

Hétfőn aztán Orbán egy másik kitartottja, a miniszterelnök vagyonkezelő cégének alkalmazottja, Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője állt elő támogatási közleményével. Hivatalosan  a sportújságíró-szövetség elnöksége nevében, aminek ő az elnöke:

A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége ezúton fejezi ki, hogy támogatja a már elnyert 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezését, sajnálja, hogy a régóta zajló szakszerű előkészítő munka közben

politikai okokból bizonytalanság lépett föl az ügyben. 

(...) A magyar sport történetében se szeri, se száma az elszalasztott nagy lehetőségeknek. Nem szeretnénk, a budapesti atlétikai vb is ezeknek a meg nem valósult álmoknak a számát gyarapítaná.

A sportmédia képviselőiként a világot járva mindenütt tapasztaljuk Budapest, a budapesti rendezvények, sportviadalok népszerűségét. (...)

A sportújságírók családjának Gyulai István emléke miatt is kötelessége kifejezni szakmai véleményét és a veszélybe került budapesti világbajnokság ügye mellé állni.

Politikai okokból bizonytalanság lépett fel az ügyben = az emberek, a magyar, a budapesti választók döntöttek: nem akarják, hogy presztízscélú, gigantomán magamutogatás ürügyén ellopják a pénzüket. Karácsony ezzel kampányolt, és ennek ismeretében választották főpolgármesterré.

A sportújságírók saját érdekeik ellen lépnek fel- állítólag egyhangúan. Köztudott, hogy abból lesz sportújságíró, aki tud írni vagy legalább beszélni, szereti a sportot, továbbá imád utazni. Tehát ha Észak-Csepelen lenne a 2023-as atlétikai vébé, akkor pont a sportújságírók némelyike lenne az, aki elesne valamilyen fincsi kis külföld kiküldetéstől. Ők akkor járnának jól, ha a vébé Szingapúrban vagy Indianapolisban, de semmiképpen nem Budapesten lenne.

Az atlétikai vébének amúgy sem lenne semmilyen pozitív hozadéka Magyarország számára.

  • Nacionalista büszkeségre okot adó magyar sikerek nem várhatók; jelenleg mindössze két éremesélyesnek mondható magyar atléta van, a már említett Baji mellett a súlylökő Márton Anita. Akik azonban már túl lesznek a legjobb korukon 4 év múlva.
  • A vébé nemhogy növelné, de inkább visszavetné a turizmust. Ahogy ez már 2 éve, a vizes vébé idején is látszott.
  • De legalább a költségek elszállnának. Szintén a 2017-es vizes vébé mutatta meg, miként tud egy 50 milliárd forintos eseményből a Fidesz-klientúra egy 150 milliárdost csinálni.
  • És végül: ottmarad  egy kihasználatlan és fenntarthatatlan stadion, ami belekerült néhány 10 milliárd forintba.

De éppen ez a lényeg.

Az atlétikai vébé nem más, mint Orbán cezaromán álmának, az olimpiai rendezésnek előkészítése. Hogy a 2032-es budapesti olimpiai pályázat ellen ne lehessen azzal érvelni, a kleptokrata klientúra, a miniszterelnök vagyonkezelői és kötélbarátai saját számlájukra csatornázzák át a köz jobb sorsra érdemes pénzét.

Mert addigra már ellopják azokat.

A terv szerint a pályázat benyújtásának 2025-ös időpontjára már minden fölépül (vagy legalább épülőben lesz), az építőipari konjunktúra fent van tartva, a közpénzek már elveszítették közpénz jellegüket. Nem lehetne tehát azzal kampányolni, hogy az olimpia csak ürügy a lopásra. A pénzek akkora már el lesznek lopva.

Nem az atlétikai vébé megrendezése a fontos Orbán számára. Az csak ürügy:

a lényeg a stadion felépítése a 2032-es olimpiára.

Schmitt és Szöllősi ezt annyira nem hangsúlyozza. Két eset lehetséges. Vagy nem tudják, és akkor buták, mint a tök. Vagy - mint az valószínűbb - pontosan tudják, csak mellébeszélnek.

Mentségük csak az lehet, hogy utasításra teszik.

A civilnek álcázott, de valójában NER-kitartott szervezetek, Orbán embereinek folyamatos nyomásgyakorlása azt mutatja, a főnök nem tett le arról, hogy felülmúlja Rákosit, és megrendezze az olimpiát. (Továbbá ennek ürügyén finanszírozza az oligarcháit.) Nem 2030-ig tervez ő miniszterelnökként, hanem  2032-ig. Hogy érdemes legyen, ahhoz kell neki az atlétikai vébé és a stadion.

Orbán álma a dolog tétje, nem Gyulai István emléke.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6915301576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.11.13. 10:59:00

@István Tamasi: Ennyire azért nem bonyolúlt, pl. Dániban egy rakás sportcsarnok van, ahová simán beférne az a kisváros lakossága, ahová építették, meg még mindenki vihet egy-egy vendéget is.
Az új direktíva szerint akár 20 város is összeállhat olimpiát szervezni
Szerintem a csarnokok, stadionok így már közösségi hasznosság szempontjából is szétszórhatóak.
Abban egyetértünk, hogy az olimpiai falu hasznosítása csak Budapesten lenne megoldható.
Ha engem kérdeznének, akkor annak helyét Csepel romhalmazának helyére tenném, ezzel megszűnne Budapest egyik szégyenfoltja.
Ellátnám jó infrastruktúrával, kiemelten a belváros felé és kollégiumi negyedet csinálnék belőle.
Elég tisztességesen le lehetne tőrni az albérlet árakat, ami sok fital számára közvetlen befolyásoló tényező, hogy egyáltalán milyen jövője lehet.
Az olimpiához kapcsolódó létesítmények mindegyike közösségi szempontból hasznosítható, az egy más kérdés, hogy eddig ezeket sportmenedzserekkel akarták működtetni ezért logikusan nem is ment a fenntartatóság.
Ideje lenne átállni a közösségi menedzselésre és akkor mindenki nyerne az ügyön!, mint pl. az észak-európai országokban, mert érdekes módon ezt Stockholmban nem veszteséggel oldották meg!
A poén az, hogy ahol a hasznosítást megoldották, ott mindenütt az egyeteemi korosztály nyert vele, itt meg pont az ahhoz köthető rétegpárt ellenzi leginkább.

2019.11.13. 11:16:22

@Cycmen: Az antiszemita szót a fehér eberekne találták ki, amikor a zsidó közösség volt az egyetlen szemita eredetű népcsoport Európában.
Jelenleg Európában az antiszemitizmus szintje közel 100 százalék, mert megjelentek az arabok is, akik szintén szemiták és szintén felsőbbrendűnek gondolják magukat csak ők az iszlám hitre alalapozva.
Most ott tartunk, hogy a nem szemitáknak vagy az arabokkal vagy a zsidókkal van tele a hócipője, tehát antiszemita.
Hogy ennél is bonyolultabb legyen a dolog, az arabok és a zsidók egymást is utálják, ami a régi terminológia szerint antiszemitizmus.
A lényeg, hogy az antiszemita szó elvesztette értelmezhető jellegét, ezért illő lenne egy normális szóval helyettesíteni, hogy egyáltalán érthető legyen annak a számára, akinek mondják.

nincs1itt 2019.11.13. 11:21:36

@CSOKKI MÁLNA: megsértettem a falusi, savanyú, áporodott szagú fodbalöltözőhöz szokott, szép hegyeset köpő lelkedet? mikor jössz, majd a népi szavalókör kedvencével:"durva anyád, durva anyád, hüjje bíró!"?

mgdé 2019.11.13. 11:25:21

@CSOKKI MÁLNA:

"nincs problémád"

Dehogy nincs.
Magyarországra nagyobb stadionból nagyjából 4 db pont elég.
(Lévén még ezeket sem tudod RENDSZERESEN megtölteni sem meccsekkel, sem egyéb fizetős rendezvényekkel - pl koncert -.)

Egy "népstadion", azaz az országos nagystadion.
Egy a Fradinak, az hébe-hóba még megtelhet.
Egy a Dunán innen, azaz, legnagyobb eséllyel Debrecen.
Egy a Dunántúlon, elvben Győr lenne alkalmasabb, de a foci már több évtizedes állása alapján Fehérvár is szóba jön.

Értelmes érvekkel nem tudsz többet megindokolni.
Tudom, tudom, egy közeli stadion mindenkinek "jár", lehetőleg a házától/lakásától 50 méteren belül ... Ja.

Füves focipályát, melegvizes öltözővel, tőlem valóban rakhatsz minden faluba. Csak épp engedd játszani rajta a helyieket is, kivétel nélkül, ne csak a Helybeni Botlábú FC-t, amit az éppeni körzeti képviselő patronál.

Ja, most hogy szólsz, valóban, fedett olimpiai bobpálya is kellene még vagy ezer ...

mgdé 2019.11.13. 11:29:46

@mgdé:

"Füves focipályát"

Lölőnek meg szólj, kedves, ártatlan Málnácska, hogy a beton ágazat mellé gyeptégla készítő ágazatot is szerezzen magának, s máris minden kóser. Ha van kellő állami akarat, a gyeptégla is bármikor túlárazható.

alöksz róz 2019.11.13. 11:32:20

@Tényelek: ez tényleg fantasztikus, de miről akarod meggyőzni a közönséget, amikor nyilvanvaló, hogy a városrész fejlesztését olimpia meg kihasználhatatlan atlétikai stadion nélkül is meg lehetne valósítani :-)

2019.11.13. 11:34:41

@mgdé: Van logika a hozzáállásában, de az olyan elven mozog, mint Magyarországon az autópálya építés.
Azt is mindig úgy oldják meg hogy a tervezéskori forgalom+ egy kicsire méretezik, ezért mire elkészűlnek, akkor a zöméről kiderül, hogy nem képes funkcionálisan kiszolgálni az érintett közösséget. Ok az m6 kivétel, de többire szinte mindegyikre igaz

nincs1itt 2019.11.13. 11:35:34

@Tényelek: jáános, már megint? olyan kiábrándító, amikor egy akadémikus nem képes helyesen írni, központozni. szerintem másolj továbbra is a wikipédiáról, ott legalább a helyesírás alapjai rendben vannak...
stockholmban 1912-ben 1956-ban (ausztrálokkal közösen) rendeztek olimpiát.
dánia ismereteim szerint nem rendezett olimpiát.
svédo. és dánia egy cseppet sikeresebb és főleg gazdagabb, mint mo. egyébként az akadémiai székletfoglalónak szánt szösszeneted szinte hibátlan...
ülj le, elégtelen.

2019.11.13. 11:41:19

@alöksz róz: Egy olimpia tiiszta veszteségrátája 40 százalék körül szokott mozogni, ha ezt a sima fejlesztés mellé tesszük, akkor az azt jelenti, hogy az én verziommal 60 százalékkal olcsóbban lehetne megoldani a fejlesztést az olimpiával.
Szerintem ez elég nyomós érv.

nincs1itt 2019.11.13. 11:49:43

@Tényelek: a tudatlanság erős vár számodra! csak nem a kuszaszemű pénzsámán okj-s képzésén tanultad ezt a közgazdasági paradigmát?
te italbolti schrödinger...

2019.11.13. 11:51:44

@nincs1itt: Kedves felsöbbrendű!
Senki sem írta, hogy Dánia olimpiát szervezett volna, csak a hatalmas sportcsarnokok létéről volt szó.
Az északi országok eddig öt olimpiát rendeztek, legutóbb 1994-ben és nem mentek csődbe, sőt.

nincs1itt 2019.11.13. 11:54:48

@Tényelek: az megvan, hogy dánia és svédo. mennyivel erősebb gazdaságilag mint mo.?
nem mentek csődbe a fentiek miatt. de durvára nem voltak nyereségesek sem...
ne menj a piacra, mert nem tudod mi a különbség a paradicsom és a pumpa között.

2019.11.13. 11:54:56

@nincs1itt: Kiváncsi lennék érvei vannak-e, mert eddig csak minősítéseket olvastam öntől, azt meg 60 iq ponttól simán összehozza bárki!?

2019.11.13. 11:58:58

@nincs1itt: Csak szólok, hogy 40 százalék alapveszteséget írtam fentebb, de valószínűleg nem tudta értelmezni, ezért győzköd róla, hogy nem nyereséges.
Az alappal rendelkező felsőbbrendűséghez, ennél azért több kellene!

nincs1itt 2019.11.13. 12:15:36

@Tényelek: érvek? minek, ott vannak az adatok, külföldön nyilvánosak. a 60 iq pontot többekkel együtt sikerült összehoznod, jááános?
mi az az "alapveszteség"? mert ha a beruházás 100 egység, akkor azt be kell fektetni, tehát az állás mínusz 100, ha ehhez a legfrissebb "alapveszteség" fogalmát és értékét azaz mínusz 40-et hozzáadok, akkor az nem lesz plusz de mínusz 60 sem... ahogy az iq-d sem éri el a szobahőmérsékletet...
szerintem fejezd be.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.13. 12:19:45

@Tényelek: "Az északi országok eddig öt olimpiát rendeztek, legutóbb 1994-ben és nem mentek csődbe"

Ja, persze, mert azokat az országokat nem lopta szét Ondó Viktor gazdád. :))

2019.11.13. 12:47:21

@nincs1itt: Látom meghaladja az agykapacitását a fenntarthatóság, újrahasznosítás gyakorlatának felfogása.
Hát akkor hagyjuk inkább, észt nem tudok adni, hiába lenne bőven miből.
Szerintem jobb lenne, ha kevesebbet írogatna itt, nem mintha egyébként is lenne érteme, de egyre sűrűbben használja ugyanazokat a szókombinácókat, mint más nick neveken, ez meg ugye nem használ senki renoméjának!

2019.11.13. 12:52:54

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
Számomra nem szempont, mint önnek, hogy csókolóznék-e az épp regnáló miniszterelnökkel, de a számadatokból tudom, hogy ha a liberálbolsi kormányok csak annyit loptak volna, mint a mostani garnitúra, akkor ma nem lenne államadósság és évente 1700 milliárd szabadon elkölthető pénzünk lenne.

nincs1itt 2019.11.13. 12:54:09

@Tényelek: kedves zseni, fejtsd meg először a következő feldványt: -100 + -40 = ?
majd utána fejtegesd, hogy mennyi eszed van...
az újrahasznosítás, csak a befektetés után következik, illetve az olimpián realizált veszteség után. tehát ahogy te zseniséged mondta volt, ha befektetek 100 egységet és abból veszítek 40 egységet, akkor marad a zsebemben plusz 60 egység...
tényleg én vagyok a hülye...
jáános, ne bonyolódj bele olyasmibe, ami túlmutat a 2 kevert + 1 kisfröccs kombináción!

alöksz róz 2019.11.13. 12:59:26

@Tényelek: akár nyomós érv is lehetne, ha így bemondásra el lehetne fogadni az adataidat és ugyanakkorák lennének az építési és fenntartási költségek a két esetben, csak nagyon nem mindegy mekkora összegnek az x%-a amiről beszélünk

alöksz róz 2019.11.13. 13:00:37

@mgdé: össze ne dőljön a világképed

Cycmen 2019.11.13. 13:16:29

@nincs1itt: megsértettem a falusi, savanyú, áporodott szagú fodbalöltözőhöz szokott, szép hegyeset köpő lelkedet? ....................

Marha! :DDDDDDDDDDDD

Cycmen 2019.11.13. 13:24:03

@Tényelek: Az én antiszemitizmusom is valami hasonló, mert alapból nekem mindenki csak egy ember, de amikor elkezdi verni magát, hogy ő a zsidó, meg holokausztozik, akkor kurvára be tudok gurulni! Ja, meg ugyebár a zsidó kultúra! Ha kivonjuk a kaftánt, nem marad, csak a bőgatya, meg a fütyülős barack! Hát én nem bánnám!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.13. 14:43:09

@Tényelek: "ha a liberálbolsi kormányok csak annyit loptak volna, mint a mostani garnitúra"

Akkor már nem lenne Magyarország.

Elfelejted faszfej, hogy 13. havi nyugdíjat adtak, a manyupot növelték, nem ellopták, az egészségügybe, oktatásba rakták a pénzt, innen az államadósság. És rohadj meg a neved napján, hogy, jobboldaliként egy bolsevik fideSSbérenc ellen kell védenem a liberálbolsikat.

2019.11.13. 15:25:22

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Szerintem nincs igazán képben a liberálbolsik lopásával kacsolatban, mert egyébként tudná, hogy ők annyira jók ebben, hogy még most is sok-sok milliárdot tudnak lopni a 2010 előtti szerződéseiknek kószönhtően.
Ön szerint a CEU meg a civilek miatt lett annyira fontos a jogállamiság, miközben, amikor ők voltak hatalmon embereket tettek nyomorékká, mert tüntetni mertek, adatokat hamisítottak, félretájékoztatták az embereket, stb.
Csak az M6 autópálya stiklijei miatt közel ezer milliárdot utaltak Orbánék a liberálbolsi klientúrának és ez csak egy a sok közül.

2019.11.13. 15:42:11

@nincs1itt: vegyük dedósra a magyarázatot, az már az ön szintje.
A 40 százalék bukta az eddigi olimpiák átlaga, azért számolunk azzal.
Ha építtetünk egy Ferrárit egy olyan alkalomra, amikor csak két hétig használjuk autóként, mert mondjuk szerződésük kizárja, hogy utána is, ráadásul le is kell venni róla az emblémát, a Ferrari nem adja hozzá a nevét, tehát egy márkanélküli valamink lesz.
A mezőgazdasági gépek az évtizedes Eu korrupció miatt Ferrári árban vannak, a lóerő megvav, ezért még ötven évig lehet vele szántani, trágyát hordani.
Az első két hétben visszajön az ár 60 százaléka, egy minőségi traktor meg a felébe kerülne, így a tiszta nyereségünk 10 százalék. és mind két funkciót kielégítő szerkentyünk van.

2019.11.13. 15:46:48

@alöksz róz:
Persze nem ennyire egyzerűez, mert szemléletváltásra van szükség, min fentebb írtam, sportmnedzserek helyett közösségi menedzserekre kellene bízni, akik Elinor Ostrom tanai szerint gazdálkodnak.
Modjuk ez utóbbi a kormányoktól is elvárható lenne.

alöksz róz 2019.11.13. 16:31:10

@Tényelek: "mert szemléletváltásra van szükség" - :DD ez annyira magas labda, hogy lecsapni se érdemes

mgdé 2019.11.13. 16:35:15

@alöksz róz:

Ettől nem fog, már szóltál, hogy elég jól hamisítasz. :)

Meg amúgy sem.

2019.11.13. 16:37:05

@alöksz róz: Ez van, én azért reménykedem benne, hogy a hatalmi harc nagyon rövid időn belül kikényszeríti ezr is. Szerintem Budapest megszívta Karigerivel, de az össztársadalom profitálhat belőle.

eszti..... 2019.11.13. 16:58:38

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

"nehéz nektek izrelita ügynököknek"

újabb titulus?

eszti..... 2019.11.13. 17:17:16

@Cycmen:

te mennyit szoktál kérni?

2019.11.13. 17:26:56

@eszti.....: Mi ez itt, Borkai csatorna?

eszti..... 2019.11.13. 17:45:24

@Tényelek:

Ne reménykedj! Csak Mirr-Murr romantikázik a maga módján.

2019.11.13. 17:49:26

@eszti.....: Lehet, hogy csak felméri az erőviszonyokat, mert tudja, hogy róvidesen minden ballibsinek az lesz a dolga, hogy megmagyarázza miért jó az mindenkinek, ha dugódíjat fizthet.

eszti..... 2019.11.13. 17:54:01

@Tényelek:

ezért hozta szóba a gumit? briliáns csel!

2019.11.13. 18:06:55

@eszti.....: Igaziból ez már nekem túl magas.

6.Lenin 2019.11.13. 18:09:38

@eszti.....:

"te mennyit szoktál kérni? " Ez jó szöveg, csak nehogy úgy járj, mint én.

A 60-as évek közepén a kelet pu környékén lévő Fehér ló nevezetű becsületsűjesztőbe tértünk be szomjat oltani. Az ott álldogáló (eléggé bizonytalan lábakon) nagyságos hölgy megmutatta az árukészletét...
-Megér neked 500-at? kérdezte (kurva nagy pénz volt az akkor)
Mondom neki...
-Figyu, én 700-ért szoktam, jössz nekem 200-al, és benne vagyok

Éppen, hogy ki tudtam futás közben inni a maradék fröccsömet. Nehogy te is így járj. Rossz a kérdés, veszélyes.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.13. 18:23:20

@Tényelek: "ez már nekem túl magas."

Mondj olyat, amit még nem tudunk, faszfej.

eszti..... 2019.11.13. 18:44:05

@6.Lenin:

"a dříve, než mě přijme svatý Petr u komise,
básníkům české země chtěl bych uklonit se "

www.youtube.com/watch?v=SK7Be_3bAxA

6.Lenin 2019.11.13. 18:47:52

@eszti.....:

Kösz. Őt eddig nem ismertem, de tetszik.

maxvall baribaszó 2019.11.13. 18:50:37

Ez egy ilyen basznivaló barna. Bociszemű. Hónaljban izzad.

6.Lenin 2019.11.13. 19:03:40

@eszti.....:

Jsem příliš starý na to, abych věřil v revoluci

Célozgatsz?

Olvastam a kommenteket...

Kelet-Európa átka, nem csak náluk. Nagy kár sokukért.

Jsem Anglican, bydlim v Ostrave a vidim Nohavice skoro kazyby tyden v Avionu (u Rybicek!) a hraju 'mam jizvu' kazdy den na klavir. Kdyby spival v Anglictinu, on bych byl svetovy hvezdu urcite

eszti..... 2019.11.13. 20:45:53

@6.Lenin: :D :D

Nem hiszem, hogy Nohavica világsztárrá akart válni. Hát nem hallottad? A világ legjobb kávéja a Hypernovában van. A legjobb sör /szerintem/ a Fekete Macskában, a Szent Vitus mellett.
Átok? Szerintem áldás.

6.Lenin 2019.11.13. 21:02:02

@eszti.....:

Ebben van igazság, hogy az ő világuk ott volt, és jól is érezhették magukat benne. hiszen nem lehet mindenki egyszerre mindenhol.

Talán a kommentelő sem úgy értette, én sem. Én arra gondoltam, hogy a világ lett szegényebb, mert nem ismerhette meg őket. Ahogy én is most véletlenül, általad.
Esetleg sajnálom, hogy nem kortyolhattam ott én is a sört, őt hallgatva.

Én régen nagyon élveztem a kis presszókat, ahol élőzene volt. Esetleg 1 szál zongoristával. Teljesen más volt ott a hangulat. Persze, én akkor voltam fiatal. Mind1.

CSOKKI MÁLNA 2019.11.13. 21:12:36

@nincs1itt: A helyesírási szabályokat sértetted meg ,nem engem.De úgy látom, ez téged, a tőről metszett bunkót, továbbra sem zavar túlzottan.De bunkóskodjál tovább. Szórakoztat.. Suksükölni is fogsz te "fodbal szakértő"..? :)

CSOKKI MÁLNA 2019.11.13. 21:15:00

@mgdé: És szerinted Gyárfás pályázatában mindössze 4 stadion szerepelt? Akkor miért nem őrjöngtetek? Miért nem gyűjtöttetek aláírásokat?

eszti..... 2019.11.13. 21:36:28

@6.Lenin:

Eur´ópa részben ismerte. 68 után Husákék emigrációba kényszerítették a cseh folk nagyjait. Elsőnek a cseh Bob Dylant, Karel Kryl 1969-ben, aztán a többieket is Hutka-78, Merta-80, Karásek-80, Soukup-81 .... Németországban és a skandináv országokban koncerteztek, főleg emigránsoknak.
A velem egykorúak csak a Szabad Európából ismerték dalaikat, vagy agyonmásolt magnókazettákról. 89 novemberében az ikonok hazatértek. Néhányan elsírták magukat az első közös prágai koncerten, mert 100 ezer fiatal együtt énekelt velük.

www.youtube.com/watch?v=yvdqoClYHYU

mgdé 2019.11.13. 23:17:56

@CSOKKI MÁLNA:

Fogalmam sincs hány stadion volt Gyárfás pályázatában, s őszintén szólva nem is érdekel. Valamint, mint már megírtam, csak hát úgy tűnik, a felfogókád alsókategóriás, sem akkor, sem most nem őrjöngtem, nekem ugyanis ez nem dolgom. A mindkét oldali őrjöngők meg egyeztessenek egymás közt. Leírtam azt is, hogy szerintem Magyarországnak nagyjából négy stadionra lehet szüksége. Azt még nem írtam, de most a kedvedért: de csak a jelenlegi kitudódott kivitelezési árak inkább feléért, max kétharmadáért. Többet ugyanis nem érnek, a lopást meg nincs kedvem helyeselni.
Most már tényleg mindent tudsz ...

nincs1itt 2019.11.14. 00:03:43

@Tényelek: Istenem... jááános! (legyint) ingoságot az ingatlannal összezagyválni, meg emblémákról karattyolni... a kérdés változatlanul alap algebra -100 + -40 = ?
aha ferrári(helyesen ferrari) traktor? esetleg a lamborghini-vel kevered... de az első 2 hétben egyik sem hoz vissza 60%-ot. de azért azt a ingatlant fenn kell tartani, állag-megóvni, karbantartani stb. ez esetben olyan összegekről beszélünk, ami az álombéli 60% megtérülést háromszorosan felemészti. de neked italbolti richard stone-nak hiába mondanám...

nincs1itt 2019.11.14. 00:05:23

@CSOKKI MÁLNA: suksükölni itt vagy te. elvégre egy fodbal rajongó fidesz-tálib nem a cizelláltságáról híresült el.

CSOKKI MÁLNA 2019.11.14. 06:18:31

Van itt egy adott pont az alagsorban. Na ott mindig fingok egyet. Hangosat.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.14. 07:04:18

Én meg a puncifaló mormota vagyok.

2019.11.14. 10:42:36

@nincs1itt: Ha az eddigi olimpiák visszahoztak 60 százalékot a végső kimutatások szerint, akkor ön honnan veszi a számokat, ami szerint az nem úgy van, a hasraütésen kívül.?
A Ferrárit nem írhattam le az eredeti módon, mert az ön szintjén úgy nem biztos, hogy rájön mire gondolok.
Az embléma levétel azért fontos a példában, mert az olimpia is egy világmárka, ami ha vége van a versenyeknek már nem hoz több pénzt a létesítményeknek, addig meg dollármilliárdokat a jogdíjak révén.
Igen, nincs Ferrári traktor, nem is ez a lényeg, a Lamborgini sportautó sem alkalmas szántani, egyedül trágya hordásra alkalmas a valóságban mindkettő.
Na mindegy, egyszer hátha képes lesz elvontabban is gondolkodni, a dedóban ez még nem mindenkinek sikerül.

2019.11.14. 10:47:04

@nincs1itt: A fenntartási költségeket pl Dániában a sportcsarnokok esetében simán megoldják közösségi menedzseléssel, de erről is írtam fentebb.

nincs1itt 2019.11.14. 11:10:02

@Tényelek: kezdjük az elején, mert a ferrarit nem véletlenül írtad "á"-val, nem is az én kedvemért. lamborghin, a "h" betű itt is kimaradt, gyárt traktorokat és mezőgazdasági gépeket, a luxus sportautó gyártás mellett. ez a helyesírási irány a tanÚlt felé mutat.
a dániai közösségi menedzselésű sport létesítmények nem alkalmasak nemzetközi sport események lebonyolítására. tehát nem összehasonlíthatóak az olimipiai kritériumoknak megfelelő sport létesítményekkel.
szajkózod a "60% megtérült", ez sem igaz. mert -100 + -40 = ? na mennyivel? és a későbbi költségeket nem is számoltam ide.
a jogdíjak, legfeljebb a közvetítés jogáért szedhető be díj. ami viszont nem a beruházó államot gazdagítja.
semmiféle ténnyel nem álltál elő, csak 60% megtérüléssel.
elvontan nem kell gondolkodni, ne tudományoskodj jááános, ez ugyanis nem kvantumfizika, egyszerű alap algebra. majd ha megérted a negatív számok összeadásának és kivonásának szabályait, akkor esetleg felfogod.
kérlek, ne folytasd mert egyre világosabbá válik, hogy nem megy ez neked!

István Tamasi 2019.11.14. 12:06:07

@Tényelek:
- Nagyon gyorsan visszajött vidéki városból Budapestre az olimpia ötletével.
- Az utóbbi néhány olimpia példái - Athén, Rió, London, stb - azt mutatják, hogy pár évvel a rendezvény után embernagyságú gaz veri fel a létesítményeket.
- A budapesti vizes vébé, a szombathelyi stadion példája mutatja, hogy Nemzetthy Szotyialista Mutyisztánban a soprtlétesítmények építésekor az első számú cél és szempont az, hogy vagy egy stróman vagy egy fideszmaffia tag keresse magát degeszre és az utóhasznosítás már csak huszadrangú fontossággal bír.

2019.11.14. 12:07:43

@nincs1itt: A dániai sportcsarnokok nem alkalmasak nemzetközi sportrendezvényre :-)?!
A hozzáértése kimagasló :-), de ettől még pl. a legutóbbi kézilabda EB-t ott tartották, hülye gyerek.
A többi felvetésére ugyanilyen egyértelmű válaszok vannak, de ha képtelen felfogni, azzal nem lehet mit kezdeni.

nincs1itt 2019.11.14. 12:18:25

@Tényelek: és ez igaz az összes dániai sportcsarnokra is... jááános, fejezd már be végre, nekem kellemetlen milyen ostoba vagy!
a többi felvetésre is várom az egyértelmű válaszokat. mert eddig semmit nem indokoltál meg, hülye gyerek...

2019.11.14. 12:18:51

@István Tamasi: Ezért írtam többször, hogy érdemes lenne átállni a közösségi szemléletű menedzselésre.
Ebben azért nem feltétlenül a kormány a hibás, hogy a helyi közösség nem képes felfogni, hogy az az érték, amit kapott egy közösségi szemléletű menedzselést igényelne,...., na monjuk mit is igényelhetne?
A kormány nem tudja megmondani, hogy mi lehet a helyi közösségi gény, amit képes kiszolgálni az adott létesítmény.
Ezt csak az ökormányzatok tudják, vagy nem, de akkor meg hülyék, függetlenül attól, hogy milyen a színük.

2019.11.14. 12:23:56

@nincs1itt: A nemzetközi rendezvényekre épültekről beszéltünk, azokra igaz, az összes többivel kapcsolatban, ha érdekli, nézzen utána, de ne hagyja ki a falusi csarnokokat sem, csak precízen!
Minden kédésére válaszoltam, az elkövetkező pár évben talán fel is tudja fogni.

nincs1itt 2019.11.14. 12:25:15

@Tényelek: a bonyolult az nem bonyolÚlt, rövid az "u"... majd ha ezek mennek, sokszor, hiba nélkül, akkor kezdj el foglalkozni olimpiával, tömegközlekedéssel és egyébbel.

István Tamasi 2019.11.14. 12:29:28

@Tényelek:
Ott kezdődne a "közösségi szemléletű menedzselés", hogy a helyi közösség mondja meg mire van szüksége: stadionra, krikettpályára vagy csapadékvíz elvezetésre, netán por és kátyú mentes utakra? Ez nem működhet olyan körülmények között ha Nemzetthy Szotyialista Mutyisztán elqrmánya legatyásítja az önkormányzatokat.

6.Lenin 2019.11.14. 12:37:56

@eszti.....:

Kösz az infókat. Szlovákiából esetleg?
A cseheket, akiket felsoroltál meghallgatom. Hátha még valaki a kedvencem lesz.

2019.11.14. 12:42:21

@István Tamasi: Ha ez úgy működne, ahogy ön elvárja, akkor az összes múzeumot, színházat, sportlétesítményt be kellene zárni, mert van azoknál fontosabb.
Tudomásom szerint, egyébként egyetlen sportlétesítmény sem épűlt sehol a helyi közösség akarata ellenére.

nincs1itt 2019.11.14. 12:43:40

@Tényelek: ne hazudj. nem akarok már finomabb lenni! dánia hatalmas sportcsarnokairól brekegtél, amiket közösségi menedzselésben tartanak fenn.
hazudozol, azt sem vagy képes megjegyezni, mit írtál korábban és leírod az ellenkezőjét.
egyetlen kérdésre sem válaszoltál. hagyok időt, de addig egyetlen sort se írj, amíg a kérdéseket alaposan meg nem válaszolod, indoklással természetesen.
első -100 + -40 = ?

2019.11.14. 12:45:04

@nincs1itt: Látom egyetlen érv sincs, marad a nyelvtan, az meg ugye még úgy sem megy, mert az biziny alap, hogy a mondatokat nagybetűvel kezdjük :-).

István Tamasi 2019.11.14. 12:48:45

@Tényelek:
Ön szerint a csüngőhasú suttyó megkérdezte a helyi közösségeket, hogy épüljenek üresen kongó stadionok, épüljön új atlétikai stadion Budapesten vagy Szombathelyen????
Egyetlen helyi közösségi akarat megnyilvánulásáról tudok: amikor 266 ezren aláírták, hogy legyen helyi népszavazás a budapesti olimpiáról. Ettől viszont a csüngőhasú suttyó egyből összeszarta magát és vissza is mondatta taplós elvtárssal az olimpiát.

Tényelek 2019.11.14. 12:51:39

@István Tamasi: nem tud megcáfolni ön faszfej!

nincs1itt 2019.11.14. 12:53:37

@Tényelek: édes fiam, neked először a kisegítő általános iskolát illene befejezned, utána kioktatni bárkit.
alapvetés, ne hazudj, ha rajta kaptak az a legkevesebb, hogy csendben maradsz. nem folytatod tovább.
majd, ha sikerül egyetlen választ is összehozni, az sem zavar ha a wikipédia a forrás, mert abból is tanulhatnál valamit. rád fér!

2019.11.14. 13:14:36

@István Tamasi: Megjött a liberálbolsi klónom, ne foglalkozzon vele!
Szerintem ön azt hagyja ki a nézőpontjából, hogy ha van egy száz fős igény valamire, de az érdekérvényesítése jó, akkor azt meg tudja valósítttatni, akár tízmillió ember akaratával szemben is, ilyen pl. a Tömeggyilkosság elméletének a kidolgozója, Lukács György szobra Budapesten.
De a stadionok építése mögött pl. Szombathelyen tízezres tömeg állt, de másutt is hasonló a helyzet.
Ha mindent csak akkor építenének meg, ha azzal a többség egyetért, akkor még mindig a barlangban pödörgetnénk a fadarabokat, hogy meg ne fagyjunk.
Az olimpia megszervezésére elindított szavazás végeredménye s 50 százalék igen alatt lett volna, mert azt úgy tálalta volna a liberálbolsi oldal, hogy vagy olimpia és éhezni fogsz vagy nem és, akkor eljön a Kánaán,... tutira az utóbbit válassza az egybites többség.

2019.11.14. 13:21:07

@nincs1itt: Rosszul emlékszik, nem én jártam önnél egy osztállyal lejjeb a kisegítőben!
Minden választ megkapott, a szájába is rágtam a falatokat, de hát az a fránya értelmi képessége most is keresztbe tett az értelmezésnél.
Részemről befejeztem.

István Tamasi 2019.11.14. 14:12:07

@Tényelek: Ne erőlködjön, mert be fog szarni a gatyájába.
Ha Szombathelyen lett volna 10 ezres tömeg akkor október 13-án nem zavarják el a fideszmaffiás polgármestert.
Nolimpia: Volna helyett tény, hogy a csüngőhasú suttyó csúnyán összefosta magát egy népszavazás lehetőségétől.

2019.11.14. 14:39:14

@István Tamasi: Legyen nyugott, Szombathelyen biztosan jóval több, mint tízezer ember örűlt a stadionnak, abban nagyot téved, hogy aki szeret a focit, az Orbánra szavaz.
A sport teljesen más, mint a politika, a foci EB-n simán összeölelkezett az mszpés a fideszessel, ha gólt rugtunk és ő volt a legközelebb.
Ettől még tőlem Orbán összefoshatta magát, bár ha átgondolta, akkor még örűl is neki, mert szerintem az az időpont túl korai lett volna.

6.Lenin 2019.11.14. 16:42:56

@eszti.....:

A zene jó, a szöveg , elgondolkodtató. (főleg azoknak, akik valamilyen biztos pont hiányzik az életükből, vagy mindig máshol szeretnének lenni, mint ahol vannak. Ismerős emberi tulajdonság. Ismerek is ilyeneket néhányat, soha nem találják a helyüket, mindig másra vágynak, de soha nem képesek megtalálni, mert ahhoz tudni kéne, mit is szeretne)

Elsőre nekem ez jött le, de majd többx is meghallgatom, mert jó a zenéje.

CSOKKI MÁLNA 2019.11.14. 18:40:28

@mgdé: Hát nyugodtan elhiheted, hogy egy EB pályázatnak nem lehet neki futni 4 új ,illetve felújított stadion ígéretével, és különösen nem lehet utolsó körbe kerülni vele. De nem vagy te annyira hülye, hogy ezzel ne lettél volna tisztában..Tehát, akkor miért nem őrjöngtél, miért nem gyűjtöttetek aláírásokat?

CSOKKI MÁLNA 2019.11.14. 18:45:25

@nincs1itt: A teniszt is tenyisznek fogod mondani, ahogy a budin ülő öregapádtól hallottad két fingás között, miközben Steffi Graf címlapfotóját ragasztgatta a deszkafalra..:))

mgdé 2019.11.14. 19:23:29

@CSOKKI MÁLNA:

HA nem egyedül rendezed, lehet, s pontosan pont 4 nemzetközi szintű pálya szükséges hozzá. Tessék ápolni a környező országokkal a (sport)kapcsolatokat ...

mgdé 2019.11.14. 19:42:27

@CSOKKI MÁLNA:

"miért nem gyűjtöttetek aláírásokat?"

Miért is kellett volna nekem aláírásokat gyűjtenem???

(Nem kevered te véletlenül össze a kettőnk foglalkozásait?)

nincs1itt 2019.11.14. 23:58:18

@CSOKKI MÁLNA: nálunk volt rendes illemhely, nem úgy mint nálatok, jobbágyoknál a tanyán...

Maxvall Bircaman 2019.11.15. 00:07:18

Kétszer szartam, de hiába.

István Tamasi 2019.11.15. 08:55:04

@Tényelek:
Én teljesen nyugodt vagyok.
Ha a csüngőhasú suttyó olimpiát szeretne rendezni (ha netán akkoriban a 2024 túl korai lett volna) - nem valószínű, mert Karácsony biztosan nem lesz olyan talpnyalója mint taplós elvtárs volt - akkor újból lesz Nolimpia aláírásgyűjtés és a suttyó ismét összefoshatja magát.

CSOKKI MÁLNA 2019.11.15. 17:58:08

@nincs1itt: A beszéded alapján te jössz a tanyavilágból, te büdös paraszt, csak szégyelled a budis múltadat..Mikor mész "fodbal"meccsre Mucsára te sötét tahó?

CSOKKI MÁLNA 2019.11.15. 18:01:34

@mgdé: Ne zavarjon ,hogy két ország közösen adta be a pályázatot. Tehát, a kínzó kérdés továbbra is: miért nem őrjöngtél a Gyárfás féle stadionépítési és stadionrekonstrukciós terveken? Akkor ez miért nem fájt?

CSOKKI MÁLNA 2019.11.15. 18:04:01

@mgdé: Hát az aláírásgyűjtés mellet bőven van időd itt baszni az időd a b1-en, ahogy látom, de Fekete-Győr kollégádra gondoltam..(A semmittevő, parazita életmódban persze hasonlítotok..:)

CSOKKI MÁLNA 2019.11.15. 18:05:12

@mgdé: "Tessék ápolni a környező országokkal a (sport)kapcsolatokat ... "

És ezt Gyárfásnak,meg az akkori vezetésnek miért nem ugattad akkor? Miért nem őrjöngtél?

nincs1itt 2019.11.15. 18:07:22

@CSOKKI MÁLNA: na mi történt? telitalálat volt a jobbágy? pedig hidd el, hogy ezzel még túl is értékeltelek!

mgdé 2019.11.15. 23:46:43

@CSOKKI MÁLNA:

Nézd, kedves kicsi Málnácska, értem, hogy te egy szép, rózsaszín chatbot vagy, de akkor talán nem intellektus versenybe kellene benevezned, lévén te nagyon nem az a gép vagy amelyik legyőzte Kaszparovot.

CSOKKI MÁLNA 2019.11.16. 11:39:32

@nincs1itt: Tudod, az a helyzet, hogy akármennyire is szégyelled mucsai, szaros budis múltadat, bizonyos szavak, kifejezések, amelyeket használsz elárulnak, és egy pillanat alatt összeomlik a saját magadról összehazudozott kép. Ez a helyzet kedves kis "fodbal"szakértő..:)

CSOKKI MÁLNA 2019.11.16. 11:44:55

@mgdé: Látom, így éjfélhez közeledve kezded tolni a kendert..:)

nincs1itt 2019.11.16. 14:15:48

@CSOKKI MÁLNA: nem gondoltam volna, hogy ennyire rosszul esik, ha a származásod és képességeid szerint nevezlek meg.

CSOKKI MÁLNA 2019.11.16. 19:53:56

@nincs1itt: Ne zavarjon, hogy én hoztam be a származásoddal kapcsolatos témát, mert ugye a szóhasználatodból eléggé érezhető, hogy egy szaros szájú büdös paraszt vagy, aki a kocsmában nevelődött Ózd külsőn az alkesz bácsik "fodbal" vitáin..:)

Karoly Temesi 2019.11.17. 08:48:52

@Tényelek: győri ifjusági olimpiai faluja egy forittal sem tette olcsóbbá a győri albérleteket ... azt meg megsaccolni sem tudom borkai mennyit tett zsebre az építkezésből és hány lakás lehet a környezete tulajdonában...

Karoly Temesi 2019.11.17. 08:51:38

@Tényelek: győri ifjusági olimpiai faluja egy forittal sem tette olcsóbbá a győri albérleteket ... azt meg megsaccolni sem tudom borkai mennyit tett zsebre az építkezésből és hány lakás lehet a környezete tulajdonában...

Karoly Temesi 2019.11.17. 08:55:09

@Tényelek: görögörszág ......brazilia....stb

Cycmen 2019.11.17. 09:02:38

@Karoly Temesi: " győri ifjusági olimpiai faluja egy forittal sem tette olcsóbbá a győri albérleteket .."
És erről ki tehet????? Borkai, meg a kormány, meg a Orrbán mi proli? A libsiknél ez sem lenne, de bárminél egyből megy az ajvékolás, hogy nem jó! Egy ifjúsági falu szociális beruházás, köze nincs a piaci kereslet, kínálat által szabályozott albérlet árakhoz!

" azt meg megsaccolni sem tudom borkai mennyit tett zsebre az építkezésből és hány lakás lehet a környezete tulajdonában..."

Nem tudod megsaccolni? Esetleg nem is tudsz semmiről, csak nyomod a proliságodat ugye????
Karoly Temesi
0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2016.02.26. óta tag.

Sunyi nickváltogató lumpenprolitroll!
süti beállítások módosítása