B1 blogcsaládEgy elveszett telefon lehet a Borkai-botrány hátterében

2019. október 09. - nickgrabowszki

A gruppenszex-videót egy csak első ránézésre hihető sztoriba ágyazták.
bozso.jpg

Ígéretes kezdés után erős visszaesés. Az "Ördög ügyvédje" nem tartotta a szavát, nem hozott nyilvánosságra bizonyítékokat arra nézve, hogy talicskával tolták ki a milliárdokat a győri városházáról.

  • Sehol a szingapúri bankszámlaszámok.
  • Sehol a "közeli ország bankjában" tisztára mosott pénzek és cégek adatai.
  • Sehol videók a százmilliókat számolgató Borkai Zsoltról.
  • Vagy akár csak a kokaint szippantó polgármesterről.

Csak néhány fénykép és videó van egy jachton elkövetett gruppenszexről. Habár ez sem kevés, mert rámutat arra,

miként mulatnak a NER nagyurai, amikor azt hiszik, hogy nem látják őket illetéktelenek.

De emiatt az ügyészségnek még csak látszat kedvéért sem kell nyomozást indítani. Ahhoz meg kisebb csoda kellene, hogy némi kis kurvázás miatt Borkai elveszítse a választást vasárnap. (Némi kokainszippantó képre azért még számítok, de valószínűleg az sem lenne elég hozzá.)

Kedden még azt ígérte a blogszerző, hogy a Maldív-szigetekről oszt meg egy sztorit, ami korrupciós ügyet bizonyít majd, ehelyett csak egy névvel vállalhatatlan gyanúgyűjteményt publikált.

Az ígért, de elmaradt bizonyítékok hiánya arra utal, hamis volt az eredeti narratíva. Az "Ördög ügyvédje" nem egy bűnbánó maffiózó, a NER-elit strómanja vagy stómanszervező ügyvédje, mint magáról állította. Ilyen nem létezik. Az Orbán-rezsimben tartják az omerta fogadalmát:

amíg van pénz, kurvák és kokain, addig senki nem fog kiszállni a tutiból.

Pláne nem indít zsarolásszagú akciót azért, hogy kiszállhasson. Életszerűtlen volna bűncselekményekkel megvádolni magát, hogy büntetlenséget nyerhessen. A gruppenszexen kívüli összes információt már a sajtó tette hozzá - némelyiket sok évvel ezelőtt, csak nem érdekelt senkit.

A lapok már 7 éve megírták az Audi-földek sztoriját. És most ugyancsak az újságírók ásták elő a szexbuli előtti hetekben kivett százmilliókat, az önkormányzati pénzzel kitömött ügyvédhaver által a polgármester fián keresztül visszaosztott havi egymilliót vagy a szintén gruppenszex-résztvevő vendéglátóssal bizniszelő polgármesteri leány történetét.

Az "Ördög ügyvédje" pár szexképnél és videónál többel nem állt elő. Csak olyan, Győr-szerte közismert sztorikat, pletykákat és feltételezéseket osztott meg, amelyeket nem lehet bizonyítani - bár az nemigen kétséges, hogy 90-95 százalékuk igaz.

Ilyenformán arra is keresztet vethetünk, hogy - mint a blogszerző ígérte - Borkai csak a kezdet, és majd eljut a leleplezésben a NER igazi nagyágyúiig. Minden bizonnyal eleve Borkai volt a célpont. Annál az egyszerű oknál fogva, hogy róla volt anyag.

Nem egy kiugrani kész ügyvéd állt a háttérben, ilyen nincs. Hanem egyszerűen egy telefon. Amivel a nem túl szofisztikált és veszélyérzet nélküli prostik egyike csinált pár fotót és videót, alkalmasint fel sem fogva, mihez gyárt bizonyítékot éppen. Ráadásul 

képes volt elveszíteni a telefont.

Esetleg ellopták tőle. Mindenesetre eljutott olyanokhoz, akik ütni akartak Borkain, de még inkább a NER-lovagokon és magán a rezsimen.

A gruppenszex-anyagot nem egyszerűen feltették a netre, hanem egy csak első pillantsára hihető háttérsztori ágyazták. A dolgot kézenfekvő volt a kampányhajrában, 1-2 héttel a választás előtt kihozni, nem mintha érdemben tudna változtatni az eredményen.

  • A Fidesz-szavazók egy nem jelentéktelen részéhez el sem jutott a dolog.
  • Akihez mégis, azoknak egy komoly hányada már olyan fokra jutott a valóság tagadásában, hogy Borkai beismerése ellenére is képes kétségbe vonni a képek és videók valódiságát.

A nagy többséget azonban - hiába tud róla - se a kurvázás, se annak fedezete nem érdekli. Nem szavazott volna két és félmillió magyarországi választó tavaly a Fideszre, ha Orbán személyes vagyonkezelőjére íratott, sokszázmilliárdos, egészen felfoghatatlan nagyságú vagyon bármit számított volna a szemükben.

És holt van ehhez képest a Borkaiék által feltételezetten ellopott havi egymilliárd? Lőrinc ennyiért a nevét se írja alá.

Annyi hatása azért minden bizonnyal lesz a Borkai-botránynak, hogy - nemcsak helyben, hanem országosan, főleg országosan - mozgósítja az ellenzéki szavazókat, akik az egész Fidesz-rezsimre jellemzőnek látják a közpénzből kistaffírozott haverokkal elkövetett jachtozást és kurvázást. És alighanem jó okkal.

További valószínű következmény, a Fidesz is kénytelen visszavenni újdonat propagandaszólamaiból a "keresztény értékekről" és a normalitásról. Különben azt kockáztatják, hogy a saját közönségük egyszerűen kiröhögi őket.

Mert az, hogy a történtek után nem határolódtak el Borkaitól élesen, és nem rúgták a pártból azonnal, az azért világossá tette, hogy mennyit számítanak nekik a keresztény, konzervatív értékek, és hogy a Fideszben, meg a NER-lovagok és -potentátok között egészen más számít normálisnak, mint a magyarok túlnyomó többségénél.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3515213106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2019.10.09. 13:44:29

Még a végén kiderül hogy nem igaz! Ma a NER állomány bármit megtehet, következmény nincs, max. egy buksisimi.

6.Lenin 2019.10.09. 13:56:58

Majdnem meglepődtem, hogy a B1 próbálja kimosni más szaros gatyáját. Azért a biztonság kedvéért bele-bele rúg a pacákba.
Gondolom ők is egy picit beszartak, hogy esetleg-ha a pacák perel-fizetniük kell.

Akkor én is rúgok 1et: na, ilyen a ballib oldal. Hazudnak reggel, délben, este.

Cycmen 2019.10.09. 14:07:03

Mi ez a libsi mesedélután? Ez kurvára több, mint egy elveszett telefon ami rossz kezekbe került, csak nem elkezdték felfejteni az ügyet? Netalán valamelyik ügynök már észrevette hogy követik? Az a baj fiúk, hogy ez egy kétkapus játék, pl. a győri jobbikosok sem a véletlen folytán ugrottak ki, hanem az már a visszavágás!

6.Lenin 2019.10.09. 14:10:32

@Cycmen:

A Feri szarkeverés közben beleesett a trutyiba.
Megint takonyra ugrott a ballib média.
Ezek tényleg balfácánok, nagyon ideje lenne, ha elmennének végre a P-ba.

szárny 2019.10.09. 14:25:44

Nota bene: senki nem állítja, hogy a Fidesz Grál-lovagok légiója lenne.
Az viszont a napnál is világosabb, hogy a mai politikai felhozatalból toronymagasan emelkedik ki; mind a stratégiai és taktikai politizálást, mind a hozzáértést tekintve.
Ezért nyert eddig nyolcszor kétharmaddal az elmúlt kilenc év alatt.
És amíg a magyarországi "baloldal" az, ami most - ne is reménykedjenek Orbán gyűlölői.

Talasz 2019.10.09. 14:29:36

@6.Lenin: Tudod, tökfej, ha pöcsöd úgy működne, mint Zsolté....itt nem szólalnál meg.....

6.Lenin 2019.10.09. 14:32:44

@Talasz:

Ezt tényleg én nem tudom, mert soha nem álltam háttal neki.
Mesélj!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.10.09. 14:45:08

mi van gradbolsky megzsaroltak valamivel?
mit mentegeted a nyer lovagokat
csak nem hagytad el a telefonod rajta hot gaypornoval?

Cycmen 2019.10.09. 14:56:12

"A nagy többséget azonban - hiába tud róla - se a kurvázás, se annak fedezete nem érdekli. Nem szavazott volna két és félmillió magyarországi választó tavaly a Fideszre, ha Orbán személyes vagyonkezelőjére íratott, sokszázmilliárdos, egészen felfoghatatlan nagyságú vagyon bármit számított volna a szemükben."

Mert azt mondják, hogy ha ezek ennyit lopnak és még sehol a csőd, akkor ti mennyit lophattatok! Tíz éve nincs csőd,, akkor meg elfogyott a száznapos program alatt a lóvé, azután meg kezdődött az egyik napról a másikra élés! Meg ugye megnézik az ellenzéki politikusok politizálását és viselkedését is!
Persze ezt már ezerszer mondtuk, de szívesen a pofátokba dörgöljük ezeregyedszer is!

Gábris szomszéd 2019.10.09. 14:58:08

@6.Lenin: "Akkor én is rúgok 1et: na, ilyen a ballib oldal. Hazudnak reggel, délben, este."

Na most aztán mindenki elkeseredett a ballib oldalon. :)

atlatszo.hu/2019/02/07/109-helyreigazitasi-pert-vesztett-2018-ban-a-kormanykozeli-media/

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.10.09. 14:59:26

az igazság mindig utat tör magának

6.Lenin 2019.10.09. 15:01:57

@Gábris szomszéd:

Most meg ti fogtok. Én szóltam neked, hogy kamu lesz, hiszen nem volt semmi bizonyíték.
Ja, és a kedvenc Alfahírnél már kalapoznak ?

Gábris szomszéd 2019.10.09. 15:03:19

@6.Lenin: "na, ilyen a ballib oldal. Hazudnak reggel, délben, este."

Tavaly óta már jóval több a szám. Szerintem mindegyiket cáfolni tudjátok majd. :)

444.hu/2018/10/24/a-fideszes-mediabirodalom-100-hazugsaga
444.hu/2017/11/03/orban-viktor-100-hazugsaga

6.Lenin 2019.10.09. 15:03:27

@PeniValdes:

Milyen igaz, és elsöpri az útjában álló söpredéket.

6.Lenin 2019.10.09. 15:05:09

@Gábris szomszéd:

Már megint kaparod magadról a szart, és próbálod másra kenni? Még nem unod?
Én már kurvára unlak ezzel.

6.Lenin 2019.10.09. 15:07:37

@Gábris szomszéd:

Mi van, most már a 444 a kedvenc? Vagy jobban fizetnek a feltöltött linkjeik után?
kaparj kurta!

nu pagagyí 2019.10.09. 15:13:15

@6.Lenin: Mégis mit lehet arról hazudni, hogy leszopták a polgármester urat, amit ő is elismert. Poénkodni persze lehet rajta, hogy most majd ő is a feleségével megy szavazni, mintha minden rendben lenne a házasságában.

6.Lenin 2019.10.09. 15:17:51

@nu pagagyí:

Én valahogy nem szoktam más bilijében turkálni. Ez magánügy, oldják meg ők, ha tudják.
Nem a szexrők hazudtatok, hanem drogozás, gyerekeket nyúztak élve, meg kötegekben dugdosták a lóvét a csajok repedéseibe, meg ilyenek.

6.Lenin 2019.10.09. 15:21:44

@Gábris szomszéd: @nu pagagyí:

Van névsorolvasás nálatok? Látom hozni kell a kötelezőt.
szar életetek lehet.
Látjátok, ezért kifizetődőbb ingyen csinálni, ha beégnék, nyugodtan kussolhatnék.
Ja, de nem sajnállak benneteket, megérdemlitek.

Gábris szomszéd 2019.10.09. 15:25:05

@6.Lenin: Mi van fideszbirka a tényekkel nem tudsz foglalkozni, elég csak annyit ideböfögnöd, hogy 444? Lejár a munkaidőd és nem tudod már cáfolni a 100 pontot. :)

Gábris szomszéd 2019.10.09. 15:26:10

@6.Lenin: Ki nem szarja le, hogy te mit unsz? Szerinted téged nem un már mindenki? :)

Gábris szomszéd 2019.10.09. 15:27:53

@6.Lenin: Mi lesz kamu Isten barma? Ja tudom az orbánseggszolgálatosok már a szemüknek és a saját agyhalott híveiknek sem hisznek.

"Ostoba balek", "erkölcsi elmebeteg", "őseim forognak a sírjukban", "viszlát, Fidesz!" - fideszes szavazók Borkai pünkösdi orgiájáról

alfahir.hu/2019/10/08/borkai_orgia_borkai_zsolt_fideszesek_fidesz

6.Lenin 2019.10.09. 15:29:24

@Gábris szomszéd:

ÉS? Közöd? Vergődsz? Beégtetek, ez most már tény.

Gábris szomszéd 2019.10.09. 15:30:17

@vitéz Beverneky: Mivel egy maffiaállamban sem az ügyészség, sem a rendőrség nem lehet független, ezért a Jobbik a horvát hatóságokhoz is feljelentéssel fordul, már csak azért is, mert a lehetséges bűncselekmények egy részét Horvátországban követték el.
A jobbikos képviselő felhívta a figyelmet:
Horvátországban is büntetendő cselekmény a kábítószer-csempészet és -fogyasztás, illetve a prostitúció és annak segítése.

alfahir.hu/2019/10/09/jobbik_szilagyi_gyorgy_fidesz_borkai_zsolt_borkai_orgia_borkai_ugy_horvatorszag

mgdé 2019.10.09. 15:33:25

@Cycmen:

"a győri jobbikosok sem a véletlen folytán ugrottak ki"

Én is efelé hajlok. De az egyelőre még kérdés, hogy volt alattuk vízzel teli medence, vagy legalább kifeszített ponyva, avagy halálugrás volt.

nu pagagyí 2019.10.09. 15:36:32

@6.Lenin: Jól idézed a fideszes média koholmányait, amit be nem azonosítható hangú emberek szereplésével, összevagdosott felvételekkel szoktak előállítani.
Itt viszont minden kristálytiszta, Borkai nagyszerűen tartja a dákót a hölgy szájában és egy csaj nem is elég, mind kell neki. Látszik az önhitt pofája, hogy mindez jár neki, mert megszolgálta. De hát sajnos ilyen az élet, a haverja dobta fel nyilván, mert az is pont olyan görény, mint a polgármester úr. De majd kiegyeznek vele is, mint Simicskával.

élveteg 2019.10.09. 15:43:46

"A Fidesz-szavazók egy nem jelentéktelen részéhez el sem jutott a dolog."

Győriként mondom öreg : Nincs olyan ember a városban aki ne tudna a dologról

A Borkai ha megválasszák max 2 évre tippelem mig hivatalba marad Aztán lemond Az hogy kurvázott sajnálatos Pénzt is biztos lenyult őis meg a mögötte meghúzodó kör is Viszont az ő polgármestersége alatt több minden épült a városban mint az azt megelőző 30 évben Én ismertem személyesen is annak idején a suliból Egyszerű srác volt A Feleségével melóztam is egy cégnél Na őt sajnálom klasz csaj remek ember

Bryan élete 2019.10.09. 15:45:25

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: pont ilyesmi járt a fejemben, ekkora buktát így lefikázni, azért ócska teljesítmény graboszkitól. Talán belekeveredett valamibe?????

nu pagagyí 2019.10.09. 15:51:59

@élveteg: Jó ember volt, aztán meg milyen lett? Amúgy ezek a remek emberek gátlástalanul elfogadták a korrupciós járadékokat: egy ki lóvé a fiacskájuknak, egy kis jachtozás, egy kis csomó minden, ami nem járt volna.

Cycmen 2019.10.09. 15:53:55

@alöksz róz: "@Gábris szomszéd: ez saját gondolat?"

Ilyesmivel őt igazán nem lehet gyanúsítani! :D

Gábris szomszéd 2019.10.09. 15:55:30

@alöksz róz: Miért kérdezel hülyeséget? :)

morph on deer 2019.10.09. 15:56:40

@Talasz:
“ ha pöcsöd úgy működne, mint Zsolté”

Hát ha már a feje nem működik eléggé..:))

Egyébként az valóban egy nagyváros polgármesterének legfőbb erénye kell, hogy legyen, azért kell megválasztani!
Persze csak akkor, ha fideszes az illető, és családi meg haveri mutyikba tolja a város pénzét.

De én úgy látom, hogy a szólásmondás valóra vált:
Sokat akart a (szarka) Borkai, de nem bírta a farka.

Gábris szomszéd 2019.10.09. 15:58:08

@6.Lenin: "Beégtetek, ez most már tény."

Mi mást is hazudhatnál, hiszen nincs az a szar, amit ne nyalnál fel a geci gazdid bandája után. Szánalom hová el tud jutni egy narancshívő, miközben mindenkit lenéz a szokásos felsőbbrendűségével. :)

6.Lenin 2019.10.09. 15:58:23

@nu pagagyí:

A szocikat ismerem, semmi meglepetés nem volt benne számomra.
A félredugás meg magánügy. Nem érdekel.
Az se nagyon érdekel, hogy te miért is vergődsz ezeken.

Már régen túl kellett volna lépni az ilyen picsa módszereken. Nem ezekre várnak az emberek.
Elő kéne állni, ha mi jövünk, elzavarunk mindenkit, és mi ezt és ezt fogjuk csinálni, ha valaki felrekúr, levágjuk a pöcsét és megetetjük vele Bp-en a Nagyvárad téren.
Rögtön rájuk szavaznék.

Cycmen 2019.10.09. 16:00:02

@Gábris szomszéd: "Mivel egy maffiaállamban sem az ügyészség, sem a rendőrség nem lehet független, ezért a Jobbik a horvát hatóságokhoz is feljelentéssel fordul, már csak azért is, mert a lehetséges bűncselekmények egy részét Horvátországban követték el."

Erre gondolom a Gyurcsány utasította őket, mert az a góréjuk ahogy nézem! Viszont nem győri jobbikosok voltak, mert azok most szopatták szénné az ellenzéket! :DDDDDDDD

morph on deer 2019.10.09. 16:03:25

@6.Lenin:
“ Beégtetek, ez most már tény.”

Mármint ki és mivel?

Vagy igazából Karácsony volt a filmen, csak átretusálták?
:)

Cycmen 2019.10.09. 16:06:50

@morph on deer: De én úgy látom, hogy a szólásmondás valóra vált:
Sokat akart a (szarka) Borkai, de nem bírta a farka..............................

Karigeri viszont a híre szerint most kapott egy műfaszt, azzal bírni fogja! Geri Scarlett Johansson helyett viszont Alföldi Róberttel kampányol (aki szintén kapott egy műfaszt) már ha ezt egyáltalán szeretnénk értelmezni egy hónap pride propaganda után,, amikor örülünk hogy elmúlt!

2019.10.09. 16:10:07

@morph on deer:
soros volt a migráncs menyecskékkel a menekült hajón, ahol gyurcsányi volt a kapitány.

Punxsutawney Mormota 2019.10.09. 16:12:04

@6.Lenin: Miért is kamu? Borkai szopat? Szopat. Te hazudsz? Hazudsz! Borkai faszát szopod. Azt hát... Nem látom a kamut a történetben.
Még akkor sem, ha ebben a formában úgy nevetséges az egész, ahogy van.

Cycmen 2019.10.09. 16:12:53

@Gábris szomszéd: Látom dőlnek az Alfahírek és te be is vagy izgulva ugyanúgy mint tegnap, pedig nézd csak meg ezt a posztot is, ez már nem ugyanaz a nap, mégsem olyan forró a kása, már eltűnt az ördögügyvéd úr is! És légy erős, lesz ez még ígyse! .:DDDDDDDDDDDK-s buzi!

6.Lenin 2019.10.09. 16:12:54

@morph on deer:

Valszeg nem jön össze ez a borkai dolog. A Feri ezt is elbaszta, mint mindent, amihez hozzáér.
A Karácsony is Feri bábja, de valamiért nem tud tőle elszakadni. Ez az ő baja.

Feri szétveri az ellenzéket, aztán ő is megy utánuk, a kedves nejével együtt. Aztán lehetne valami normálisat is kezdeni az országban.

Az úton végig kell menni.

6.Lenin 2019.10.09. 16:15:59

@Punxsutawney Mormota:

Te is ki vagy éhezve? Érdekes, hogy minden ballibsi itt akad le. ennyire nem megy már semmi?
Elolvastad a posztot?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.10.09. 16:17:15

@Cycmen: úgy néz a zindex rendesen eltévedt a faszerdőben, még mindig erőltetik a témát
remélem nem ússzák meg pár helyreigazítással

2019.10.09. 16:20:24

@6.Lenin:
"Aztán lehetne valami normálisat is kezdeni az országban."

látod már megint hülye vagy.
jelenleg az ország folyamatosan fejlődik, csak már nem tudni hová, mert itt a kánaán, ahogy ezt a mi pénzünkön felvásárolt il-libsi sajtó naponta kinyilatkoztatja, vagy fenntartásaid vannak ezzel szemben??

Gábris szomszéd 2019.10.09. 16:24:31

@Cycmen: Legyél már egy picit komolyabb mirrmurrka. Ezt a gyurcsányrendeltemeg a videót, már ti sem hiszitek el. :)

6.Lenin 2019.10.09. 16:24:44

@vitéz Beverneky:

Igen, mert ilyen balfaszok mellett csak elkurvulhat mindenki. Senki, nincs kényszerítve semmiféle komoly, ellenőrizhető munkára, és ez nem normális.
Nagyon ideje lenne, ha ez valamilyen normális mederben mehetne.

Képesnek érzed magad ezt felfogni? Bólints, ha igen.

Gábris szomszéd 2019.10.09. 16:30:00

@Cycmen: "már eltűnt az ördögügyvéd úr is!"

Most komolyan ekkora faszlámák vagytok? :)

neocasino.wixsite.com/ezazordogugyvedje

Kukkants mondjuk a Konkrétumok 5. rész című tényfeltáró cikkre. Úgy "eltűnt", hogy eddig közel 700 ezren látták. Ne égesd már le magad még jobban, lécci lécci. :)

https://www.facebook.com/Borkai-Zsolt-valódi-arca-110955260308909/

Gábris szomszéd 2019.10.09. 16:32:00

Na kedves narancshívek, jöhetnek ide is a cáfolatok. :)

Miért nem csak a szexről szól a Borkai botrány.

index.hu/belfold/2019/10/08/miert_nem_csak_a_szexrol_szol_a_borkai-botrany/

Gábris szomszéd 2019.10.09. 16:39:23

Vajon a Fidesz-maffiózók, mikorra fogják elérni pld. Strache haverjuk szintjét?
Mivel ugyanúgy kapaszkodnak a hatalomba, mint annak idején Gyuriferiék ez a kérdés is csak költői marad. :)

VAN MASIK 2019.10.09. 16:39:36

"A Fidesz-szavazók egy nem jelentéktelen részéhez el sem jutott a dolog."

Eddig el sem mentem volna szavazni, de ez olyan aljas primitv huzas volt az ellenzek reszerol, hogy megyek es leszavazok Borkaira.
Ezt ertek el a libbantak.

2019.10.09. 16:40:19

@6.Lenin:
"Igen, mert ilyen balfaszok mellett csak elkurvulhat mindenki. Senki, nincs kényszerítve semmiféle komoly, ellenőrizhető munkára, és ez nem normális."

konkrétan kinek a munkájára gondolsz(?), habony, mészáros, tiborcz, varga, matolcsi, stb akik a huf manipulálásából élnek (egész jól)

2019.10.09. 16:43:05

már csak ezért sem érdeke a tescós napóleonnak és csűrhéjének az ojró bevezetése...

6.Lenin 2019.10.09. 16:43:41

@vitéz Beverneky:

Bocs, hogy értelmes embernek néztelek. Tévedtem.

2019.10.09. 16:46:20

@6.Lenin:
hozzád illő válasz, nem tévedtem...

ellenzéki összefoSás 2019.10.09. 16:50:36

" Nem szavazott volna két és félmillió magyarországi választó tavaly a Fideszre, ha Orbán személyes vagyonkezelőjére íratott, sokszázmilliárdos, egészen felfoghatatlan nagyságú vagyon bármit számított volna a szemükben."

Bezzeg mennyivel jobb lett volna, ha a kozpenzen drogozo szemklilovetokre szavaznak.

6.Lenin 2019.10.09. 16:53:06

@vitéz Beverneky:

Te idióta, az általad írt mberek miért csinálhatják-esetleg-azt, amit felrósz nekik? Mert nincs ellenfelük, balfaszok vagytok, ezt most ékesen bizonyítottad is, hiszen egy egyszerű dolgot is képtelen vagy felfogni.

H alenne egy valódi, kormányzóképes ellenzék, akit a választók is elfogadnak, akkor a jelenleg kormányon lévők is más munkára lennének kényszerítve, vagy simán leváltanák őket.
De bebizonyítottad, hogy fingod sincs, miről is írtam. Faszfej.

Gábris szomszéd 2019.10.09. 16:55:28

@6.Lenin: "más munkára lennének kényszerítve..."

Eddig állandóan arról regéltél, hogy mennyire meg vagy elégedve a "munkájukkal".
Amúgy nem újdonság, hiszen továbbra is nap mint nap beveszed. :)

tinyurl.com/y6no6hts

F1őr 2019.10.09. 17:02:46

@Gábris szomszéd: 444-től linkelsz? Akik már pénteken beszámoltak Novák Katalin szombati beszédéről? :-D

6.Lenin 2019.10.09. 17:04:26

@Gábris szomszéd:

Te mit gondolsz, azt leszarom, mert annyira hülye vagy, hogy az még a szomszéd kutyájának is csak szenvedést okoz.

B+ miért dolgoznának jobban a Fideszben, ha ilyen balfaszokkal vannak körülvéve?
A választók miért váltanák le? Hogy te, ilyen balfaszok jőjenek helyettük?
De, ha lenne normális alternatíva, nem ti, bunkók, hanem akiket a választók többsége tartana annak, akkor már talán régen elfelejthettük volna Orbánt, és a Fidesz is.
10. éve nyomjátok-feleslegesen- a semmit sem érő baromságaitokat, minden elfogadható jövőkép nélkül. Nem erre várnak az emberek.

F1őr 2019.10.09. 17:07:12

Egy a lényeg! A Borkai jó csajokat dugott amíg a libsik a löttyedt pöcsüket lóbálták a buzifelvonuláson.

Gábris szomszéd 2019.10.09. 17:09:17

@F1őr: Ne égesd már magad haver, hogy a fehér faj védelmezői és a példás családapa fideszkeresztények már csak fekete pákóra képesek dugni. A másik barom meg ott recskázott egymagában, miközben a többiek partiba rakták a fidesz kurvákat. LOL. :)

Gábris szomszéd 2019.10.09. 17:10:15

@6.Lenin: Jól mondod uljanovka. Lassan kéne megint egy birkamenet. :)

tinyurl.com/yy4xh8dq

morph on deer 2019.10.09. 17:13:26

@Cycmen:
“ most kapott egy műfaszt”

Szerintem előbb azt a gyökeret kéne kikérdezned, aki ilyesmit hord magánál. A jelek szerint egészen meghitt viszonyban volt az ízléses eszközzel, csodálom is, hogy megvált tőle.
Dehát mit tegyen szegénykém, így diktálta a fideszes “bajtársiasság”...

Mert ugye azt mondanom sem kell, hogy ekkora gyökér csak egy fideszes lehet, mint tudjuk.

Gábris szomszéd 2019.10.09. 17:13:59

@F1őr: "A Borkai jó csajokat dugott"

Jó sok pénzünkbe fájt az is, szerintem az asszony is örült neki. Szó mi szó kurvára mennek az EU-s pénzek. - Mondta a győri polgármester és a felesége - más más hangsúllyal. :)

tinyurl.com/y5ut8dfy

6.Lenin 2019.10.09. 17:20:21

@Gábris szomszéd:

Te most tényleg ennyire hülye vagy, vagy valamilyen programozott gép?

F1őr 2019.10.09. 17:28:21

@Gábris szomszéd: Jobb ha tudod, amelyik recskázott annak jutott a fekete hajú kurva.

Gábris szomszéd 2019.10.09. 17:28:27

@6.Lenin: "Te most tényleg ennyire hülye vagy, vagy valamilyen programozott gép?"

Nyugi nem akarok rád hasonlítani. :)

F1őr 2019.10.09. 17:33:02

@Gábris szomszéd: Jól sikerült a kép szép munka. Egyébként lehet hogy nyitott házasságban élnek. Nem kell ezen meglepődni, libsiknél bevált dolog.

6.Lenin 2019.10.09. 17:37:47

@Gábris szomszéd:

Szerintem nincs min csodálkozni, hogy az ellenzék a béka seggénél már 10. éve, és még lesz is sokáig, ha ekkora barmok a híveik. Mi a fenében bízhatnak ezek? Vagy már semmiben, azért ennyire köcsögök? Mind1, ez az ő dolguk. Vasárnap megint buknak. Szerintem ezek már ezt élvezik, ha mindig buknak. Szarni rájuk, megérdemlik.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.09. 17:45:12

Wittinghoff kis masszázskalandjáról volt poszt a b1-en?

Gábris szomszéd 2019.10.09. 17:49:54

@6.Lenin: Nagy ügy ti meg Stockholm-szindrómások vagytok.

morph on deer 2019.10.09. 17:50:33

@6.Lenin:
“ Valszeg nem jön össze ez a borkai dolog.”

Tudod az a helyzet, hogy - szerintem - nem kell semminek “összejönnie”.

Ha a Győriek szerint egy ilyen “keresztény konzervatív családapa” kell a város élére, akkor csak gratulálni tudok.
Szerinted lesz olyan ember, akinek Borkait meglátva nem a fizetős ribancokat töcskölő balfasz jut eszébe?

Mert ne tévedj, szerintem az egy lúzer, akinek fizetett ribancok kellenek a férfiúi önérzete megerősítésére, legalább is nálam. Igaz, én még csak mintegy tizenöt évvel vagyok idősebb nála, szóval én még nem tudom, milyen érzés olyan komplexusokkal nyűglődni, hogy az ember arra kényszerül, hogy pénzért készséges kurvákkal bizonygassa a férfiasságát.
Szerintem ez szánalmas.

De semmi gond, legyen a falu bikája a főkolompos, mert az olyan nemzetthy.
Ja.

6.Lenin 2019.10.09. 17:57:37

@morph on deer:

"Szerinted lesz olyan ember, akinek Borkait meglátva nem a fizetős ribancokat töcskölő balfasz jut eszébe?"

Látod, ebben lehet valami.

Amikor meglátom Gyurcsányt, elragad a nevetés, és egy falu bolondja jut az eszembe róla.

2019.10.09. 17:58:46

@6.Lenin:
monopol helyzetben van a maffia-kormány mindenki tudja...
de akkor meg mit rinyáltok, karácsonyoztok, gyurcsánaoztok, sorosoztok itt itt naphosszat?
tolvaj népnek tolvaj kormány, ennyikehhhh....

Sir Bates dö Hól 2019.10.09. 18:01:00

@6.Lenin: ember, nem veszed észre, hogy az téged minősít, ha nagypofával azt hangoztatod, hogy ugyan lopnak ezek (sz'al szerinted is becstelenek), de akkor is rájuk szavazol? nem gondolod, hogy ne nekem vagy @vitéz Beverneky: nek ródd fel, hogy nincs számodra alternatíva! annyira ostoba vagy, hogy nem érted, hogy nem az ellenzéke miatt fog kevesebbet vagy egyáltalán semmit sem lopni az, akire szavazol, hanem azért, mert a visszatetszések miatt nem fognak rá szavazni! persze a fenti eset az a polgárokra vonatkozik, az alattvalók és ner-cselédek mindig a hatalommal fognak együtt szavazni;-)...

sZulamith 2019.10.09. 18:01:04

Majd az idő feledteti, gondolja Borkai Zsolt, mint sok más aki ebben hisz. Pedig nem, amikor kell előjön, és az fájóbb lehet. Helyében én lemondtam volna már az elején, kevesebb kavarás, kisebb bű7:)

morph on deer 2019.10.09. 18:07:42

@6.Lenin:
Csak nem Balatonőszöd?
:)

6.Lenin 2019.10.09. 18:08:56

@vitéz Beverneky:

Miért rinyálok? Hogy zavarjátok már el őket a picsába, hogy kialakulhasson valami más, valami normális. ami ellenfele lehet a Fidesznek, és tényleg lehessen választani, nem a kevésbé balfaszokat támogatni.
Ma Mo -on ellenzékváltó hangulat van, nem kormányváltó. Ha én szeretném elzavarni, akkor az inkább összerántja őket. A híveiknek kéne.

6.Lenin 2019.10.09. 18:10:20

@Sir Bates dö Hól:

Ezt gondold át néhányszor. Így hülyeség.

nincs1itt 2019.10.09. 18:23:51

@6.Lenin: ajjaj, vologya! ez azért nem semmi! azért egy trágyadomb a fidesz, mert a zellenzék nem kényszeríti, hogy üde, zöldellő hortobágyi puszta legyen... mert az összes csak azért lopja magát betegre, hazudozik telipofával és veri a mellét árpáccsávos féltéglával, mert a libsi/bolsik...
ilyenkor teljesen jól vagy? mert szoktál rengeteg faszságot összehordani, de ez mindet lekörözi!

6.Lenin 2019.10.09. 18:28:04

@nincs1itt:

Akkor néhány sorban írd le, mi a megoldás szerinted.

nincs1itt 2019.10.09. 18:32:29

@6.Lenin: tőlem kérdezed? alig tengődöm itt a rothadó nyugaton a segélyből! bezzeg te a majdnem mészáros... te ne tudnád?
egyébként komolyra fordítva a szót, én tudok egy megoldást, percenként 800 válasz a kérdésedre. eredetileg 1200 válaszra tervezték, de a cső nem bírta. na tehát, az összes politikust, aki országot akar(!) vezetni, azt szépen elé vezetném és vadul válaszolnék...
találós kérdés. mi ez az eszköz?

taga20 2019.10.09. 18:39:04

Gusztustalan amit a fideszes náci Borkai csinált. Nővel szexelni ? Fújj.
Mennyivel jobb lett volna, ha leszopott volna néhany arabot, amivel egyuttal kifejezhette volna az ország szolidaritását is, a szegény menekültek iránt.

nincs1itt 2019.10.09. 18:41:56

@taga20 : te jószág, igazán nem akarok beleszólni, de ha ez a fideszes "humor", akkor tényleg igen egyszerű lehetsz. a faéket megérted, vagy belezavarodtál?

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.09. 18:48:56

@vitéz Beverneky: Miről szólnak szinte kizárólag a ballibsi kampányok már vagy 8 éve? Hogy lopik a Fidess..Aztán beüt a kispesti hanganyag, ahol 100 milliókkal dobálóznak elvbarátaitok Kispesten, az ős bal fészekben..Szar lehet szegényeknek úgy ráfordulni a választásra, hogy valszeg a jövő héten már előzetesben lesznek..:)

6.Lenin 2019.10.09. 18:50:13

@nincs1itt:

Vagyis fingod sincs róla.

nincs1itt 2019.10.09. 18:53:09

@6.Lenin: te vologya, nem lenne egyszerűbb azt mondanod, hogy nem érted amit írtam? lassan tényleg nem lehet téged komolyan venni...

nincs1itt 2019.10.09. 18:57:14

@Veszéjben a lyogállamiság !: most komolyan. disznóság amit a kispesti tökömtuggya melyik idióta nemfideszes mondott... menjen is a kóterbe, ha igaz. de az nem zavar, hogy közben fidesznél ugyanez zajlik, csak milliárdokkal dobálóznak a "nagy" fijjúg?
akkor nincs semmi gond?

6.Lenin 2019.10.09. 19:01:13

@nincs1itt:

Én kérdeztem, miként oldanád meg, hogy az országban legyen egy komoly, kormányzóképes alternatíva. ehhez nyilván kellene valami vázlatos jövőképet is előre vetíteni, megnevezni hiteles embereket, és valamiféle sorrendiséget, hogy miként is változna néhány dolog. Pl aki hanyagul kezelné a közvagyont, mi lenne a megoldás, továbbra is vállalhatnának elítélt, vagy gyanúsított személyek közfeladatot, stb.
Komolytalan vagy.

Gábris szomszéd 2019.10.09. 19:04:43

@Veszéjben a lyogállamiság !: "Wittinghoff kis masszázskalandjáról volt poszt a b1-en?"

Persze hogy. :)

coub.com/view/22gqw8

ja és nektek Wittinghoffról csak kussolni lehet, hiszen a geci gazditok bandája (Fidesz-maffia) a napokban már kiadta az ukázt, hogy az ilyen ügyek a magánélet részét képezik, ezért azt nem kommentálhatjátok. :)

Gábris szomszéd 2019.10.09. 19:05:54

@6.Lenin: "Pl aki hanyagul kezelné a közvagyont, mi lenne a megoldás"

Kezdetnek mondjuk az, hogy Gyuriferi és ondó elvtárs egy cellában rohadna meg.

nincs1itt 2019.10.09. 19:06:37

@6.Lenin: én pedig konkrétan válaszoltam. ha nem világos számodra, hogy az eddig a politikai palettán(legyen az bármelyik "irányzat")szerepelt/szereplő személyek alkalmatlanok a feladat megoldására, az nem az én problémám. leírtam miként szelektálnék. de annyira azért nem vagy eszes, hogy meg értsd.
számodra most megfelelő a szivárványos(szélsőtől a szélsőig, volt már minden) fidesz, akkor ne is tegyél fel ilyen kérdést. mert neked aztán végképp halványlila segéd dunsztod sincs.

Gábris szomszéd 2019.10.09. 19:14:14

@nincs1itt: Az persze eszükbe sem jut, hogy úgy járjanak el, mint mondjuk Strache haverjuk. :)

eszti..... 2019.10.09. 19:15:08

@Gábris szomszéd:

minap már kaptunk választ elszámoltatás témában:

1, nem lehetséges
2, senkit sem érdekel ez a téma / ezt épp a kérdező közölte/ :D

6.Lenin 2019.10.09. 19:16:06

@Gábris szomszéd:

Vagyis dögöljön meg a másik tehene is. De legyen, és kit ajánlanál helyettük?
Ugyan olyanokat, de akik neked kedvesebbek?
És kik, miként döntenének, hogy a két gazember büntetése mi legyen? Népbírók? És utánuk listáznátok a híveiket is? Hány évig menne a tisztogatás?
Dicsőséges 133 nap lenne, vagy több? Mennyi akasztás lenne a megengedett, hogy a csőcselék elégedett legyen?

nincs1itt 2019.10.09. 19:16:47

@Gábris szomszéd: azért strache-nak voltak elvei, nem annyira szerette a fideszt, mint hírlett... haider meg egy phaeton-ban mert elhunyni... na ja, sog moi scho! wie einen trabi, ne?

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.09. 19:18:18

@nincs1itt: Van erről hanganyag..? Majd szólj,ha lesz..Most komolyan.. ezer és egy magán nyomozó cég van. 10 év alatt egyetlen rohadt hanganyagot nem sikerült összehozni "fidesses lopásokról"..? Ennyire balfaszok vagytok..?

nincs1itt 2019.10.09. 19:18:35

@eszti.....: konkrétan körberajzoltam vologyának, mi is lenne a megoldás, de nem képes dekódolni(szerintem nem akarja, mert nem annyira ostoba, mint amilyennek mutatja magát), 800 válasz percenként, 1200 volt eredetileg...

Gábris szomszéd 2019.10.09. 19:18:59

@eszti.....:

3. a ballipsi ügyészek és bírók miatt van, mert meg sem vádolták őket.
4. Papcsák és Budai "elszámoltatási" kormánybiztosok pedig csak a fideszbirkák hülyítése miatt lettek kinevezve.

Cycmen 2019.10.09. 19:20:06

@morph on deer: A jelek szerint egészen meghitt viszonyban volt az ízléses eszközzel, csodálom is, hogy megvált tőle............................

Ha a műfasz és Alföldi között kéne választani, akkor én inkább a műfasszal mutatkoznék! :D
De Karigei tudja..... meg te! :DDDDDDD

nincs1itt 2019.10.09. 19:21:58

@Veszéjben a lyogállamiság !: hugi(öcsi), mennyi tény!anyag kell? mészárostól, tonyóig?
tiborcztól, simicskáig?
esetleg pintérre gondolsz? vagy polt pötyi fog vádat emelgetni? testedzés céljából kifolyólag, sérelmére?
azért ennél te is finszesebb vagy! esetleg mégsem?

Gábris szomszéd 2019.10.09. 19:25:04

@6.Lenin: Ne a másik tehene dögöljön meg, hanem a gengszterváltók.

"Orbán és Gyurcsány ugyanannak a fillérekre inflált, nyálban és köpetben úszó érmének a két oldala – ez az elmúlt tizenhat év legfőbb tanulsága. Gyurcsányból Orbán, Orbánból Gyurcsány következik – Orbán Gyurcsányból, Gyurcsány Orbánból nyeri legitimitását. Ők a két arca a nemzetet túszul ejtő, véres és gennyes huszadik századnak. Ha a magyarság nem értette meg a leckét, és Orbánra ismét Gyurcsánnyal, Gyurcsányra ismét Orbánnal válaszol, önmagát tizenhat újabb eltékozolt tanévre ítéli – nyolc évre kaotikus, csődközeli enyészetben, nyolc évre szigorú autoritás alatt zajló, módszeres rothasztásban. Hibás kérdésre nem lehet helyes választ adni: vissza kell utasítani a rossz dilemmát. Nincs Orbán vagy Gyurcsány – csak Orbán és Gyurcsány van." (P.R)

Szóval Gyurbán Fektor takarodj!

Cycmen 2019.10.09. 19:26:41

@Gábris szomszéd:" ja és nektek Wittinghoffról csak kussolni lehet, hiszen a geci gazditok bandája (Fidesz-maffia) a napokban már kiadta az ukázt, hogy az ilyen ügyek a magánélet részét képezik, ezért azt nem kommentálhatjátok. :)"

Ha valaki fizet azért, hogy kinyaljon egy ilyen csúnya cigányasszonyt, azt nehéz kommentálni! :D

6.Lenin 2019.10.09. 19:28:29

@Gábris szomszéd:

Akkor még egyszer. Rendben, akasszuk fel őket. Egy nap zene , tánc, mulatozás, köpködés.

Másnap reggel felkelünk, hányunk egy faszát, aztán...

innen fojtasd te...

Gábris szomszéd 2019.10.09. 19:28:58

@Cycmen: "Ha valaki fizet azért, hogy kinyaljon egy ilyen csúnya cigányasszonyt, azt nehéz kommentálni! :D"

Milyen kár, hogy erről ondó elvtárs média kanálisai nem tudtak. :)

Gábris szomszéd 2019.10.09. 19:31:15

@6.Lenin: Alkotmányozó nemzetgyűlés. Választási törvények visszaállítása, korrigálása, szabad választások, valós elszámoltatás az elmúlt 30 év politikusbűnözőinek,... stb.

Tudod folytatni?

Oxica 2019.10.09. 19:32:34

Na de azért még így is kellett, hogy a 4 jobbikos pribék kilépjen az ellenzéki összefogásból. Őket is meg kellett venni borkai elvtársnak, hogy hatalomban maradhasson, pedig kurvákra is költhette volna ezt a lóvét.
A 4 jobbikos pribék, borkai elvtárs lebukása után jött rá hirtelen, hogy nem tud együttműködni a baloldallal.

Na de mindegy, vasárnap minden kiderül.

Ha borkai elvtárs marad, akkor kijelenthetjük, hogy az ország, egy kibaszott nagy kupleráj lett és az is marad, míg a tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigány meg nem döglik. Aki tegnap Miskolcon, ma Gödöllőn fenyegetőzött, ha nem az ő jelöltje nyer, akkor baj lesz.
Aki már annyira bekattant, hogy minden ellenzéki polgármestert ellenségnek tekint. Persze az nem zavarja a cigányt, hogy a baloldali emberek is fizetnek adót és mégis mindenki ellenség aki nem a fideSS szekerét tolja.

Hát már itt tartunk, a pöcegödör alján az ország. A ner-lovagok meg vidáman kurváznak, kokóznak, lopják a közpénzt. A lápi hülyemagyarok meg tapsolnak hozzá.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G és az 1:2

2019.10.09. 19:35:53

@Veszéjben a lyogállamiság !:
ne irigykedj, bőven marad nektek.

Cycmen 2019.10.09. 19:37:12

@Gábris szomszéd: "Milyen kár, hogy erről ondó elvtárs média kanálisai nem tudtak. :)"

Tudod kiskomám, ezt nevezik független sajtónak! Orbán mond valamit és nem azt csinálják!
Ezek nem libsi bérfirkászok! :D :P

6.Lenin 2019.10.09. 19:38:10

@Gábris szomszéd:

Igen, erre most is minden adott, kivéve, hogy ezekről nem tudjátok a választókat meggyőzni.

Ugyanis egy lényegi kérdést kihagytál. Mindazokat, amiket felsoroltál ki vezényelné le? Népbíróság, 133 nap alatt, hány akasztás lenne elfogadható? Kik mondanák meg, hogy kiket kell akasztani, és kiket csak simán agyonverni?

Nem lenne egyszerűbb, ha egy választási pártszövetség meggyőzné azt az 5 millió választásra jogosultat, akik nem a Fideszre szavaztak, hogy tudtok jobbat, hiteles emberekkel, akasztás nélkül, de felelősségre vonva mindenkit, minden oldalról, akik bűnt követtek el az ország ellen? Nem lenne ez 1xűbb? Minden adott most is.

Gábris szomszéd 2019.10.09. 19:40:31

@Oxica: Bezzeg azok a régi szép idők, amikor azért égtek az autók és a kukák, mert egy politikus bevallotta, hogy hazudik. Most viszont semelyik turó Rudi automatát nem fosszák ki a narancshívek, hiszen ondó elvtárs és bandája hazudni sem szokott. (a többi "apróságról" már nem is beszélve)

Gábris szomszéd 2019.10.09. 19:43:48

@6.Lenin: Megint baromságot írsz, hiszen értekezhettél volna a fehér terrorról is. De a lényeg nem is ez, hanem, hogy csak szándék kérdése az elszámoltatás, ugyanúgy mint mondjuk a lusztrációs törvény, ügynök akták nyilvánosságra hozása, és rengetek valós nemzeti sorskérdésünk megoldása.

Gábris szomszéd 2019.10.09. 19:45:09

@Cycmen: "Ezek nem libsi bérfirkászok!"

Ilyesmi ondó elvtárs hazugsággyáraival kapcsolatban eszembe sem jutott. :)

Gábris szomszéd 2019.10.09. 19:50:48

@vitéz Beverneky: "Az bizony eszembe jutott, hogy 2010-ben az ön hű seggnyalói, a Lázár János meg a Kocsis Máté beadtak egy alkotmánymódosítási javaslatot azért, mert a Borkai alezredes úr másként nem lehetett volna polgármester, mert akkor Győr fideszes polgármestere, 2006 szeptemberéig a Béri Balogh Ádám Honvédelmi Középiskolát és Kollégiumot igazgatta – alezredesi rangban. Szóval a régi passzus úgy szólt, hogy ne lehessen képviselő, polgármester, semmi se az, aki öt éve még katona volt vagy rendőr. Lett is zűr meg zavar meg vita, mert a törvény szerint 5 évig nem lehetett volna polgármester, de a szélsőjobbról tolakodó Kocsi Máté kapcsolt, hogy az 5 évet át kell írni 3 évre. Így született meg 2010.07.12-én a történelmi T/676-os törvényjavaslat.

Borkait akkor a HVG kérdezte meg, hogy van-e összefüggés a módosítás és a között, hogy 2006-ben szerelt le:

Nem tudom. De amennyiben van, az megtiszteltetés számomra. Ez esetben – ha a választópolgárok ismét megválasztanak – tudom folytatni azt a munkát, amelyet Győrött 2006-ban elkezdtem. Az elmúlt négy év eredményei után hasonló sikereket szeretnék elérni. Egyébként az alkotmánymódosítás tervezetében az „öt év” nem volt kőbe vésve: fölmerült kevesebb is, több is. Végül is a három év lett a végső változat.

Az lett a lex Borkai. Így lett ő polgármester. Érdeklődnék a miniszterelnök úrtól, hogy akkor most hogyan nézzünk a Borkai úr szemébe, hogy ne röhögjük el magunkat, amikor megjelenik a szemünk előtt a lengés gyakorlata, vagyis amikor lóg a szeren. Meg aztán konkrétan az is érdekelne, hogy minta lesz-e a Borkai úr, esetleg készül-e egy újabb alkotmánymódosítás lex szex Borkai álnéven? Ne hagyjon bennünket a bizonytalanságban, mert nekünk vasárnap be kell húzni a farkunkat, vagy kinek mi jutott, de leginkább az ikszet.

Majdnem igaza van, miniszterelnök úr! Minden tisztességes és felelősen gondolkodó magyar ember szavaz. De nem a Fideszre."

kolozsvaros.com/2019/10/09/valasztas-miniszterelnok-ur-lesz-e-ujabb-alkotmanymodositas-a-polgarmester-urert-lex-szex-borkai-neven/

eszti..... 2019.10.09. 19:50:57

@nincs1itt:

a dekódolás, ugye belezavarna a teóriába, az meg adott.

nincs1itt 2019.10.09. 19:55:48

@eszti.....: ööö, teória? olyat még nem evett, de ha fideszes akkor biztosan jóízű!

Eszti.... 2019.10.09. 19:57:49

De honnan tudjuk, hogy elvesztett telefon van a háttérben?

nincs1itt 2019.10.09. 19:59:38

@eszti.....: ajjaj, mit találtam: Haza Szolgálatáért Érdemérem arany fokozata (1987) ez is borkaié. akkor büdös komcsi bérenc?
és még ez is: Magyar Népköztársaság Csillagrendje (1988)
hujjuj, ajvé és a többi!

6.Lenin 2019.10.09. 20:01:13

@Gábris szomszéd:

Ezt értem mind, de kik , ki által választottak hajtanák mindezt végbe?

Szándék Józsi? Vagy a részeges Szándék János? Mindig csak vágyakról írsz. Valami konkrét nincs?
Az ügynökakták nyilvánosságra hozása mit oldana meg, amikor rengeteg benne a megtévesztő adat. Akit érdekel most is hozzáfér.

Hány évig csámcsogna rajta a csőcselék? Addig miből élne az ország? Valaki dolgozna is közben? Mi az a rengeteg valós nemzeti kérdés? Csak néhányat mondjál.

Nincs fiatal a mezőgazdaságban? Ki kéne kötelezően telepiteni a romkocsmákból a momentumosokat vidékre földet művelni? 3 nap alatt létrehozni a világhírű magyar ipart? Húszezres ültetvényeket létrehozni a Hortobágyon?

Jövő héten hétfőn minden faluba autópályát építenétek?

Vagy mindenki a tv elé ülne, és 3-4 évig azon fetrengenénk, Lottyadt Mariska néni jelentett a plébános úrról, a mocsok, És a Sánta Józsi bá 3 kismalacot lopott a tsz-ből, és közben Jó Gáspár kommunista elvtársról jelentett, pedig ő vitte haza az anyadisznót, azért tudott ő csak kismalacot lopni. Ezeken csámcsognánk?

Vagy azon is hogy kikről jelentett a mindenki Árpi bácsija, vagy mécs imi bá?
Esetleg arról is hogy kiknek is szállitott fegyvert Dobrev papa, mennyit síbolt Fekete Jani bá, vagy Apró nagymama? Hová tűnt a nemzeti vagyon, és mennyi?
Hány évig rágnánk ezeket?

morph on deer 2019.10.09. 20:07:43

@6.Lenin:
“...hogy kialakulhasson valami más, valami normális”

Ezzel csak az a baj, hogy ez itt Magyarország. Ez nem (csak) azt jelenti, hogy itt senki nem normális, hanem azt is, hogy még olyan megmozdulás, szerveződés, egyesülés sem volt soha, amelynek tagjait ne kezdték volna ki és járatták volna le drága jó honfitársaink, csak azért, mert csak!
Itt teljesen mindegy, hogy ki hány éves, hiszen itt már/még a kiskorú is lehet komcsi, náci, és/vagy bármi más, mi szem s szájnak ingere!
Itt teljesen mindegy, hogy ki hogyan él és milyen ideológiát vall magáénak, ha a dédnagyanyja nyilas/kommunista/whatever volt, azért ő lesz a bűnös, életfogytig... Folytathatnám, de szerintem látod, hogy hová akarok kilyukadni.

Szóval miből gondolod, hogy itt valaha normális és tisztességes ember jószántából elkezd politizálni?

Aki itt ilyesmibe belekezd, azoknak 90-valahány százaléka megélhetési politikus, a maradék néhány meg ideológiailag elhivatott, tehát hülye/bolond/stb.

Így aztán minden azon múlik, hogy ki gátlástalanabb, és ki az, aki a legarcátlanabbul képes és hajlandó a képedbe hazudni, mert az nyer!
És eközben qrvára mindegy neki, hogy te vagy én milyen - normális? - országról ábrándozunk!
Ez van, товарищ.

6.Lenin 2019.10.09. 20:18:32

@morph on deer:

Látod B+, miért nem ezekről beszélünk? Ezért írtam valahol, hogy kell néhány generációnak felnőni, hogy valami változás elinduljon. Sok mindenben 1etértek abban, amit írtál. De egyet elkerültél, hagy a mai helyzetért te is , én is, mindnyájan felelősek vagyunk. Kinek kéne elkezdeni?

Ezért kérdezem már mióta, hogy ki, mit is ajánlana. Olvastad a válaszokat?
Te most legalább összefoglaltál egy szatyor valós okot, de sajnos megoldási javaslat nélkül.

Szerinted akasszuk fel magunkat egy kiválasztott napon, kiválasztott zenei kíséret mellett?

Miért nem lehet ezekről normálisan véleményt cserélni? Valamikor tudtunk ezekről beszélgetni. Hol romlott el?

morph on deer 2019.10.09. 20:22:59

@Veszéjben a lyogállamiság !:
“ 10 év alatt egyetlen rohadt hanganyagot nem sikerült összehozni "fidesses lopásokról"

“Ne nyerjünk annyit, amennyit kértünk, ne mi kapjuk a legtöbbet...” hogy hangzik? Tudod, amikor nem is közgyűlés volt Sárazsadány ügyben. Nekem tetszik!
Csak mert így szóba került...

Gábris szomszéd 2019.10.09. 20:26:42

@6.Lenin: Szerintem hülyeség a részedről egy konkrét választási programot követelned, másodperc bontásban. Ilyet ondó elvtárstól sem várhattál el, hiszen nem volt neki.
Egyébként a ti táborotoknak is jót tenne a tisztulás. A mostani események fel fogják gyorsítani az erjedést.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.10.09. 20:27:34

egyébként meg honnan tudjuk, hogy Borkaiék tthon higy vannak? hogy Borkainé nem csinálja e huszas srácokkal? nem tudjuk, és nem is ez a lényeg. Borkai megbotlott, de szerintem mindannyian megbotlunk néha, de aztán felállunk és megyunk tovább.

eszti..... 2019.10.09. 20:30:21

@nincs1itt:

Tök mindegy mi volt. Ez a jóember fogja megmenteni Győrt a migránsoktól. Megmondta Németh Szilárd:
"Olyan polgármesterekre, olyan képviselőkre van szükség, akik megvédik a településüket, és ezért akarnak és képesek együttműködni a Magyar Honvédséggel."

eszti..... 2019.10.09. 20:32:44

@PeniValdes:

azért érdekes, hogy nekem sosem sikerült egy adriai jachtra botlanom...

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.10.09. 20:33:04

@Gábris szomszéd: látod ez a baj..hogy ugy gondolkodtok, hogyha neki nincs akkor nekunk se legyen, ha o lop , akkor mi is lopjunk...

Gábris szomszéd 2019.10.09. 20:33:08

@PeniValdes: De a rendszeres botlás, már nem az. :)

Gábris szomszéd 2019.10.09. 20:34:24

@PeniValdes: Marhára nem erről beszéltem, és nem is gondolkodom "úgy".

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.10.09. 20:38:47

@Gábris szomszéd: oh dehogynem, semmi sem változott 10 év alatt...

6.Lenin 2019.10.09. 20:43:07

@Gábris szomszéd:

Nézd, én sok politikus beszédét meghallgattam az elmúlt 30 évben minden oldalról. Ne gyere ilyen elfogult véleménnyel.
Orbán 2010 óta rengeteg mindent átalakított, lépésről , lépésre, fontossági sorrendben. Nem holmi picsa ügynökaktákkal baszta el az időt.

De tegyél fel magadnak te is néhány kérdést., Pl Mindenkinek az az érdeke, hogy ez az ország sikeres legyen? Akár belföldön, akár az unióban?
Aztán jöhet a következő kérdések sorozata.
Hogyan érjük el az embereknél 40 év komcsi rendszer után, hogy legalább az emberek többsége ezt az országot a magáénak tekintse elsősorban?
Voltam önkormányzati képviselő, ahány ember, annyi érdek, annyifelé húzás. Tudod milyen nehéz közös célt találni, még egy kisebb közösségben is?

Ezeket anyázással, egymás lenézésével soha, senki nem fogja tudni megoldani.

Nem követeltem választási programot, de valamiféle cél, eszköz már néhány sorban leírható, és lehet belőle következtetni, hogy mi is a szándékod. Vagy érted-é, hogy tulajdoképpen amit szeretnél, megvalósítható-é egy olyan országban, amiről @morph on deer is írt.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.10.09. 20:53:26

egyébként ezek a telefonok kísértik oket.))

eszti..... 2019.10.09. 20:55:48

@PeniValdes:

Nem az baj Borkaival, hogy megbotlott, hanem az, hogy egy Adrián ringatózó luxusjachton, luxuskurvák társaságában botlott meg, ahová magánrepülőgéppel utazott.
Az ő szintjükön ez a normális lazítás. De nehogy részrehajló legyek, említhetném a kispesti mszpseket is.
A tisztelt politikai pártok legalább a látszat kedvéért megtehetnének annyit, hogy menesztik a lebukottakat. Ha már lebuktak a hülyéi.

eszti..... 2019.10.09. 21:04:00

@PeniValdes:

Ha közülünk valaki követne el hasonló botlást /kizárt!/ a videó megjelenése utáni 2. nap nyakán a TEK, az adóhatóság.... stb.
Ezek megússzák, mert egy politikai párt belső körének tagjai?

Ugyan, ugyan....

eszti..... 2019.10.09. 21:14:38

@Eszti....:

szivi! átadjam a terepet? szívesen megteszem, csak kérned kell. de aztán ügyesen trollkodj, ne hozz szégyent a nevünkre! )))))))))))))))

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.10.09. 21:19:34

@Eszti....: nálatok tótoknál minden rendben? mérnem azzal foglalkozol

morph on deer 2019.10.09. 21:21:56

@6.Lenin:
“ Szerinted akasszuk fel magunkat egy kiválasztott napon, kiválasztott zenei kíséret mellett?”

Igeeen!
De csak akkor, ha Ő-Lölősége birtokol minimum egy Nemzetthy Kötélverő céget, amely majd szállítani fogja a piros-fehér-zöld köteleket! (Olyasmit képzelj el, mint pl a közjegyzői hitelesítő pecsét alatt, csak nagyban..!

Na ez volt a -tőlem- szokásos válasz.

Hogy mikor rontottuk el?
Szerintem akkor, amikor hagytunk axiómává emelni egyes politikai, vallási, filozófiai elemeket, illetve ezek zagyva egyvelegét.
Amikor elfogadtuk, hogy a pluralitás rossz, hogy csak az helyes, ha mindenki egyszerre lép az egyetlen személy által kijelölt úton. Szerintem ez felér egy nemzeti öngyilkossággal. (És még a kötelet is megspóroltuk!:))

Én ezt semmilyen ideológia esetén nem tartom elfogadhatónak, félreértés ne legyen!

Ez azért egy hatalmas öntökönlövés, mert ez alapértelmezetten kizárja az ország legalább felét, ráadásul megszünteti/meggátolja a két fél közötti együttműködést!

Ki is veszít ezáltal?
Mindenki! Magyarország!
Azt ugyanis soha az életben nem fogja tudni senki bebizonyítani, hogy nem lenne hatékonyabb az, ha nem a politikai (vagy bármilyen) dogmák szabnák meg a nép gondolkodásmódját, együttműködési hajlandóságát, vagy éppen gazdasági fejlődését!

A másik igen nagy elqrás a langyos rendszerváltáskor történt, és hogy belenyugodtunk abba, hogy nem kell tiszta víz abba a nyamvadt pohárba, jó az a maradék lötty úgy is!

Mert igen, akkor kellett volna tabula rasat csinálni, kerül amibe kerül!
Akkor ma már nem kéne azon merengeni, hogy még hány évtizedig fog velünk együtt élni a “dicső” múlt, levakarhatatlanul.

Most meg nagyon úgy tűnik, hogy beszorultunk orbán “önmegvalósító” ámokfutásának csapdájába, és öles léptekkel haladunk a harmincas évek urambátyám, hierarchikus, úr-szolga viszonyokon alapuló félfeudalista világa felé, jó adag háborús retorikával tetézve.
Ez pedig egyedül arra jó, hogy - néhány tucat (-száz?) család eszelős mértékű gazdasági hatalmán túl, - visszacsessze az országot a balkáni perifériákra, szellemileg és az átlagos életszínvonalat tekintve egyaránt.

Megoldásról azért nem beszéltem, mert olyan már nincs. Legalább is civilizált megoldás már nincs. Szerintem.
Ezért tartom illuzórikusnak egy új, “tiszta” erő felemelkedését, mert már nincs honnan!
Ne felejtsd el, hogy azoknak a “megfelelő” személyeknek döntő többsége, akik mernek, tudnak és képesek vállalkozni, belevágni valami újba, az már nincs itthon, - pontosan amiatt, mert olyanok, akikről elképzelhető lenne, hogy tudnának és mernének lépni egy új irányba.
Így aztán marad ez a szar, amíg már az orrunk se látszik ki belőle.

Tudod, “nekünk Mohács kell”
Na ez az, amit meg is fogunk kapni. Mindössze a dátum kérdéses.

Gábris szomszéd 2019.10.09. 21:43:27

@morph on deer: Vannak azért alternatívák. :)

Kisteherautó mögé kötötték a polgármestert, amiért nem teljesítette a kampányígéretét

444.hu/2019/10/09/kisteherauto-moge-kotottek-a-polgarmestert-amiert-nem-teljesitette-a-kampanyigeretet?

6.Lenin 2019.10.09. 21:45:02

@morph on deer:

Van benne elfogadható is.

Abban 1etértek, hogy 90-ben már félresiklott sok minden, de talán azért, mert nem minden a mi döntésünk volt.

Nem tudtuk, tudták akkor eldönteni, hogy az ország melyik felével induljunk el, és milyen irányba, de nem is biztos, volt valódi választási lehetőségünk.

Sajnos ez a másik felet kizárni, mert nincs meg a bizalom a térfelek közt a mai napig érvényes. Talán nem is véletlenül. Ránk a sok részre szakadás a jellemző.
Most se tartom jónak, ezt a "csak mi lehetünk a nemzet" felfogást. Vannak tisztességes baloldaliak is, és liberálisok is, meg oldal nélküli tisztességes emberek is. Persze vannak ennek ellenkezői is.

De talán nem csak a mi hibánk (magyarok), hogy valakik mindig ki szerették volna sajátítani a nemzet fogalmát, anélkül, hogy lenne pontos meghatározása ennek a hovatartozásnak.
Mind1
Talán tényleg szükség lesz több generációra míg ezek a kérdések a helyükre kerülnek, vagy végleg beleolvadunk egy színes, érték nélküli, fogyasztói masszába, és jelentőségüket vesztik ezek a kérdések. A jövő eldönti, talán "nekünk Mohács kell" nélkül is, és megint nem a mi szabad választásunk lesz ez.

mgdé 2019.10.09. 22:53:50

@PeniValdes:

Peni kedves, azért ahhoz, hogy te saját kedvedre megbotolj egy pont a lábad előtt felmeredő - de nem a férjedé - farokban, valószínűleg nem szükséges napi - vélhetőleg KÖZPÉNZ eredetű - másfél milla, mint jó Zsoltinknak a puncikba botláshoz. Ha meg mégis, akkor javaslom, személyiségi jogaid okán tiltasd le az ügyvédeddel az adriai yachtos videókat.

De sebaj, mindjárt jön világot látott bölcs Gollam bácsi (kereste a Gyűrűt, csak valahogy nem találta, s most zokog, zokog és zokog ... ), s majd elmondja, hogy az Audis győri telek eladás már idejétmúlt, szétmállott, nem érdekes, "következésképp" az a napi másfél milla semmiképpen nem lehetett hajdan közpénz. Meg Noé bárkája, meg a neandervölgyiek, meg a kréta-jura-triász. A lényeg, hogy minden rendben, nincs itt semmi látnivaló, ez itt minden létező világok legjobbika. Ugye szerinted is? :)

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.10.09. 23:12:43

@Én de genere Mi: én teljesen meg vagyok elégedve, hiszen kormányunknak koszonhetoen minden fejlodik, és épul, amikor kimegyek az utcára szembejonnek velem a boldog és elégedett emberek. új uszodákban pihenteti ki a magyar ember a mindennapokat, és a városaink szépülnek, na és amikor kinézek az ablakon, akkor nem egy migráns néz vissza. ennél jobb nem is lehetne.
szegény Zsolt meg igazán megérdemelte a pihenést a tengeren. olvasgatta a fedélzeten az újságot, zenét hallgatott...

mgdé 2019.10.09. 23:43:27

@PeniValdes:

Hanyadikon laksz? Vagy te még mindig hiszel az ablakon bebámuló, nap mint nap magyarnőkkecsescombcsontjaitropogtató, hatméteres óriásmigránsok meséjében, akik a hetvenhétpúpútevetestű, csivavafejű szörnyűtatárok elől futottak idáig, de innen már semmiképpen nem tovább?

A kell a pihenéssel teljesen igazad van, az ő korában az olvasás mellett már a prosztatát is rendszeresen kezeltetni kell, nehogy már idejekorán elhalálozzon egy ilyen tehetséges városvezető! Hisz mi lenne nélküle a további végeláthatatlan szépüléssel?

ellenzéki összefoSás 2019.10.10. 01:17:26

@6.Lenin: "Abban 1etértek, hogy 90-ben már félresiklott sok minden, de talán azért, mert nem minden a mi döntésünk volt."

Azert siklott felre, mert a hazaarulo baloldal, mar az 1980-as evektol elkezdtek megszervezni maguknak a "rendszervaltast". Megoldottak hogy, buntetlenul megusszanak mindent, mikozben mindent vagyont megtartottak.
Es most ugyan ezek probaljak ujra megkaparintani a hatalmat, a letezo legaljasabb eszkozokkel.

Arthur Bloch 2019.10.10. 02:47:56

@ellenzéki összefoSás: Qualis dominus , talis es servus....avagy más szóval : a félműveltség mindig veszélyes, a bunkóság pedig mindennek a na továbbja !

Csák Norisz kettévágott egy fotont. 2019.10.10. 03:45:08

"Akihez mégis, azoknak egy komoly hányada már olyan fokra jutott a valóság tagadásában, hogy Borkai beismerése ellenére is képes kétségbe vonni a képek és videók valódiságát."

A szex magánügy senkinek semmi köze hozzá. Amugy meg egészségére, az emberek 99.9999 % szivesen cserélt volna vele.
Ezenkivül nincs rá bizonyíték, hogy Borkai van a videón, lehet hogy csak hasónlít rá, és csak dicsekvésből vállalta be.

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.10.10. 07:03:49

@Én de genere Mi: "az Audis győri telek eladás már idejétmúlt, szétmállott, nem érdekes, "következésképp" az a napi másfél milla semmiképpen nem lehetett hajdan közpénz"

1. A polgármester járandósága, azaz az illetménye, illetménykiegészítése, jutalmai stb. per definitionem közpénzből fizetendők; de azt a pénzt aztán – persze a jogszerűség keretén belül – arra költi, amire akarja, magánügy, nektek nincs közötök hozzá.
2. Senki nem bizonyította, hogy Borkai Zsoltnak törvénytelen ingatlanügyletekhez lenne köze. Ahogy a poszt is írja, az ördög ügyvédje "blogon" is csak bizonyítatlan, bizonyíthatatlan, névvel válalhatatlan homályos vádaskodás található, ami még egy feljelentéshez is kevés.

Szóval ezt az ügyet is csúnyán buktátok, ahogy vasárnap is csúnyán arcra fogtok esni.

Cycmen 2019.10.10. 07:30:16

@vitéz Beverneky: "tolvaj népnek tolvaj kormány, ennyikehhhh...."

Ott még nem tartunk,, egyenlőre nektek vannak hozzátok hasonló szellemi fogyatékos falnakszaladó, földön fetrengő, sípoló, helyesírási hibás táblákkal tüntető képviselőitek!

Cycmen 2019.10.10. 07:34:10

@Csák Norisz kettévágott egy fotont.: "Ezenkivül nincs rá bizonyíték, hogy Borkai van a videón, lehet hogy csak hasónlít rá, és csak dicsekvésből vállalta be."

Te a Fajkasházy Tivadaj humorakadémiájára jártál?

Cycmen 2019.10.10. 07:52:43

@morph on deer: "Tudod, “nekünk Mohács kell”
Na ez az, amit meg is fogunk kapni. Mindössze a dátum kérdéses."

Annyira utálom az állandóan forradalmat vizionáló libsiket! Mielőtt Cserny utódjának képzeled magad, vedd figyelembe, hogy Ostenburg Moraveknek is vannak követői!

Gábris szomszéd 2019.10.10. 08:45:29

@Cycmen: Miért szerinted Mohácson forradalom volt? Kapd már össze magad mirrmurrka.

Cycmen 2019.10.10. 09:04:21

@Gábris szomszéd: Összeomlás volt és a töröktől függetlenül, a belső ellentétek tragikus kimenetelét szimbolizálja. Waterloo sem egy vesztes csata csupán, olyan van még kismillió, hanem egy nagyívű pályafutás végeként van jelen a közbeszédben.
Megint kiraktad a szmájlit, mert azt hiszed hogy valami nagyot sikerült mondanod, közben csak szokás szerint az egyszerű fantáziátlan gondolkodásod áldozata lettél!

Európai téridő 2019.10.10. 09:22:25

"Annyi hatása azért minden bizonnyal lesz a Borkai-botránynak, hogy - nemcsak helyben, hanem országosan, főleg országosan - mozgósítja az ellenzéki szavazókat, akik az egész Fidesz-rezsimre jellemzőnek látják a közpénzből kistaffírozott haverokkal elkövetett jachtozást és kurvázást. És alighanem jó okkal." - Irigykedve, vagy elítélően - "ez itt a kérdés" - "vagy ha nem, hát... kis nyúl!" ( Arany János: Családi kör)

látjátok feleim szümtükkel 2019.10.10. 09:33:33

Azért abban megegyezhetünk, hoyg az ügy nagyon hasonlít a Mengyi és a Simonka eseteire. Mert ugyé Mengyit elítélték, Simonkáról meg most jelent meg, hogy nav vezetőt is megvesztegetett.

24.hu/kozelet/2019/10/10/simonka-gyorgy-fidesz-kenopenz-vesztegetes-nav-felszamolo/

Azért van itt újabb hír is: hvg.hu/gazdasag/20191010_borkai_maldiv_szigetek_korrupcio_vagyon_bank?s=hk

látjátok feleim szümtükkel 2019.10.10. 09:40:43

Mellesleg a Simonka ügyben belharcok folytak Békésben, de a reklamálókat maga Orbán verte le azzal, hogy tovább támogatta, majd a végén kénytelen volt a Lajost ( nem a Simicskát ) békemenetbe küldni, hogy mentsék a menthetőt.

Érdeks az is, hogy Lázár és Kubatov összekülönböztek a szegedi polgármester kapcsán. Forr a fidesz belülről, mert ott sem korrupt minden tag, és talán megelégelték a vezérség flegmaságát? Vagy talán nem is a tagság, hanem a héttérből a szürke eminenciás/ok?

2019.10.10. 09:44:20

@Cycmen:
nektek meg vekker viktorotok, legyetek büszkék rá.

youtu.be/CLCokYTDNnU

Cycmen 2019.10.10. 10:03:16

@vitéz Beverneky: Nekem ne linkelj mert nem nyitom meg.
Fogalmazni, fogalmazni, fogalmazni!
Ahogy a benneteket hasznos hülyéknek nevező Lenin mondaná!

Gábris szomszéd 2019.10.10. 10:32:30

@Cycmen: Ha te mondod, akkor tényleg nincs aggódni valóm. :)

Womb Rаider 2019.10.10. 10:41:03

@vitéz Beverneky: Hűűűű... nagy lehet a tanácstalanság odaát, ha már téged is harcba küldtek, az összes nickeden..

@látjátok feleim szümtükkel: Hú, azannya.. most összezavartál ám!! Akkor most az 'igazságszolgáltatást' mégsem a fidesz kézivezérli? Vagy Simonka valójában DK-s vakond? Vagy izé...

A Borkais ügyben azért ne rohanjunk annyira előre, Virág eftás! A vád még nem bizonyíték.. azért ugye meg kellene dolgozni, ha lenne tehetség hozzá.. a puncizás csak felétek büntetendő, meg az , ha családja körében utazik valaki bulvárkodni ;)

Gábris szomszéd 2019.10.10. 10:52:02

Na ennyit arról, hogy Gyuriferiék készítették az "anyagot". Remélem nincs itt olyan fitymaszbirka, aki ezt egy másodpercig is elhitte. :)

"Nem egy, hanem több sértett ember profiljából áll össze egy "ügyvéddé" az a karakter, amely országos botrányt generált Borkai Zsolt és barátja, Rákosfalvy Zoltán adriai szexpartijából - ez derült ki azokból a beszélgetésekből, amelyeket olyan emberekkel folytattunk, akik közelről ismerik a történetet és a két főszereplőt vagy azokat, akikkel üzleteltek. A felvételekhez "félbűnözői" körön keresztül juthattak hozzá ismeretlenek, miközben az érintettek már a botrány kirobbanása előtt ismerték a teljes anyagot. Talán nem ennyire drámaian alakult volna a történet vége, ha a Borkai mögött álló Rákosfalvy az évek során nem rúgja fel azt a status quót, amely hosszú évekig jellemezte az elsősorban jobboldalra húzó győri gazdasági elitet."

index.hu/belfold/2019/10/10/egy_szemelyes_ugy/

Womb Rаider 2019.10.10. 11:04:58

@Gábris szomszéd: :))) Ohh.. a 'névtelen, bennfentes informátor".. Ha ebből film lesz, tuti, hogy Matt Damon lesz a főszereplő...
A nagy indexes 'oknyomozók', akik még Gasztonyit is Gosztonyinak írták.. következetesen..

Tisztára, mint valamelyik nap az RTL-en: MUSTÁRgáz mérgezésbe halt bele a pógi a saját pincéjében... anyám borogass..

Gábris szomszéd 2019.10.10. 11:10:31

@Womb Rаider: Tuti, hogy a prostisrácok vagy a 888 igazmondó oknyomozó "újságíróira" gondoltál.

Womb Rаider 2019.10.10. 11:12:41

@Gábris szomszéd: Ez ugye jó poén..de nem vélasz.
Lábjegyzetben hozzátenném, se egyik, se másik említett 'orgánumot' nem követem. Elég időmet leköti, hogy az ellenzék kissé bepárásodott ojjektívjein átszűrt valóságot valahogy rekonstruáljam.

Cycmen 2019.10.10. 11:26:51

@Womb Rаider: "@vitéz Beverneky: Hűűűű... nagy lehet a tanácstalanság odaát, ha már téged is harcba küldtek, az összes nickeden.."

Harcba? Láttam egy filmet, ahol bábukat öltöztettek katonaruhába az ellenség megtévesztésére, mert nem volt már emberük!
Ő szerintem már csak egy papírmasé figura, vagy egy száraz fűvel kitömött gatya és kabát ebben nem vagyok biztos, de hogy a feje egy tök, az tuti!

ZX 2019.10.10. 11:37:39

@Womb Rаider: Persze, ha mondjuk valamelyik ellenzéki politikusról került volna ilyen felvétel akkor még az atyaúristent is lemondatnátok, meg attól lenne hangos az összes kormányfosmédia, hogy bezzeg ezek ilyenek és még csecsemőket is esznek. Ezért vagytok ti gerinctelen férgek, mert a saját oldalatok ocsmányságain nagyvonalúan átsiklotok.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.10. 11:45:15

@morph on deer: Ez mitől lopás? Ne ők kapják a legtöbb támogatást,erről szólt..Egyébként is az utóbbi 8-10 évről beszéltem..Viszont a kispesti szoci brigád jövő héten már előzetesben..

Call of dutyi..:)))

Womb Rаider 2019.10.10. 12:03:48

@ZX: Ne fantáziálj.. csak a véleményedre voltam kíváncsi.. adott három figura, akik trisót szippantanak és töredelmesen bevallják, hogy az "Ami a tiétek, az a mién is, de mihelyst a miénk, elveszítette közvagyon jellegét"
A trisót még ki lehet magyarázni.. szeretnek tüsszenteni..vagy mit tudom én.. de a hűtlen kezelés 3 perc alatt igazolható.. Miért nem akarjátok kimosdatni őket?
Miért Rákosfalvy fonnyadt pöcsén csüngtök napok óta? Értem én, hogy a gyökeresen eltérő (szexuális) szokások képezhetik ellenszenv, értetlenség alapját.. de se az orális szex, se az anális, se a gruppen nem Btk.-ba ütköző cselekmény. Eddig erre láthattunk bizonyítékot. A győriek nektek köszönhetik, hogy most már egészen biztosan ez a tökös gyerek marad a pógi...

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.10.10. 12:06:21

Egy jó ideje csak a címekre futja időmből, ha egyáltalán. Ez a Borkai egykori olimpikon és újabban polgimester dolog kíváncsivá tett, irány a wiki. :-)

Utolsó fejezete a "közéleti tevékenysége". Annak utolsó bekezdése ez az adriai botrány.

hu.wikipedia.org/wiki/Borkai_Zsolt

Lehet hogy ez volt a közéleti tevékenységének is az utolsó fejezete?

ZX 2019.10.10. 12:10:27

@Womb Rаider: Pont leszarom, hogy borkaiék milyen szakadt ribancokat dugnak. Az már érdekesebb, hogy a pénz amit erre költenek milyen forrásból származik? Tudjuk is, csak hát polt petike szerint nincs itt látnivaló. Így azért elég nehéz börtönben látni őket. Ti meg erre hivatkoztok csak.

2019.10.10. 12:14:53

@Womb Rаider:
ne irigykedj, inkább videózd le amikor leszopd (erzsébet utalványért)
a családszerető konzervatív keresztény polgármester urat és tedd fel a netre.
lehetsz még te is híres prosti.

Womb Rаider 2019.10.10. 12:20:24

@vitéz Beverneky: Ezt szerettem volna tőled hallani.. Ecce homo..

Womb Rаider 2019.10.10. 12:22:02

@ZX: Hát.. tessék utána járni! Kispesten legalább megspórolták nektek a nyomozást a fiúk.. beismerésben vannak.. Mi legyen velük?

ZX 2019.10.10. 12:27:39

@Womb Rаider: Aki pénzt lop annak börtönben a helye oldaltól függetlenül. Amíg ez nem történik meg, addig akármelyik oldal van hatalmon, az lopni fog.

mgdé 2019.10.10. 12:29:29

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.:

:DDD

Inkább az óvodás kisfiadnak mesélj, ha már semmi máshoz nem értesz.

mgdé 2019.10.10. 12:38:05

@Womb Rаider:

Wombi, ne már ...

Ha nincs a balhé, Borkait egészen biztosan megválasztják (lásd a múltkori %-ok, s lásd Győr "hagyományai"). Tehát az ő esetleges további polgármesterkedését semmiképpen nem a botránynak köszönhetitek. Azt már sokkal inkább, ha esetleg nem sokára lesz arra egy időközi polgi választás ...

Womb Rаider 2019.10.10. 12:45:28

@Én de genere Mi: Akkor kibontom.. az ellenzék képtelen értékelhető, hiteles, ígéretes jelölte felvonultatni, és tetejébe még megbuktatni sem képes egy nyilvánvalóan kifogásolható normák szerint tevékenykedő embert. Ez a faszi már egy évtizednél is régebben bassza itt a rezet (Balogh kartácsról meg hadd ne kelljen értekeznem...) és basszki nem tudják elmozdítani. Erőtlen puhapöcsök, akiket láthatóan semmi más nem hajt, csak az éhség.

_atpijkamo_ 2019.10.10. 13:01:22

@Womb Rаider: "az ellenzék képtelen értékelhető, hiteles, ígéretes jelölte felvonultatni"

Mert Ondó Viktor elvtársad csak Tarlóst tudja, egy impotens vénembert, aki lelkesen asszisztált Budapest kifosztásához, a városliget, vár, római einstandolásához, a nagykörutat évente felszántja, stb. stb...

Tarlósnak annyi az érdeme, hogy jobb, mind demszki. Ez elég sovány.

ZX 2019.10.10. 13:23:38

@Womb Rаider: "Erőtlen puhapöcsök, "

Elég nehéz úgy játszani, hogy neked be kell tartanod a szabályokat, míg a másik fél gyakorlatilag azt csinál amit akar.

Cycmen 2019.10.10. 13:24:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Tarlósnak annyi az érdeme, hogy jobb, mind demszki. Ez elég sovány...............................

Aki jelenleg Karigerire, Puzsérra, Berkire cserélhető, de felvetődött ellenzéki oldalról még Kálmán Olga, meg valami szőrmók zsidó! Gratulálok bazmeg, mi a faszt vergődsz, elmesélnéd?

ZX 2019.10.10. 13:32:35

@Cycmen: Puzsér és Berki mióta ellenzéki? Mindkettő Fideszmajom.

mgdé 2019.10.10. 13:34:22

@Cycmen:

S mi bajod egy véletlenszerű sorsolással Bp. lakói közül?
Sztem kb. 70 % az esélye, hogy Pista Bá'-nál jobb nevet húz ki a szűzlány keze. :P

Gábris szomszéd 2019.10.10. 13:37:43

@Womb Rаider: Szerintem sokkal több időd lekötheti, hogy ondó elvtárs hazugsággyárain ojjektívjein átszűrt "valóságot" rekonstruálgasd valahogy, de persze azt is mi pénzünkből.

g7.hu/kozelet/20190815/sokba-kerul-a-propaganda-egy-ev-alatt-65-milliard-ment-el-allami-kommunikaciora/

_atpijkamo_ 2019.10.10. 13:40:30

@Cycmen: "Karigerire, Puzsérra, Berkire cserélhető, de felvetődött ellenzéki oldalról még Kálmán Olga"

A bohóc berkiteken kívül ezek mind fényévekkel verik Taplóst.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.10. 13:50:21

@nincs1itt:Betűzöm: h. a. n. g. a. ny. a. g ,valamint hiteles önkormányzati politizálás, hogy lopással leprázhassátok a jobboldalt..

Womb Rаider 2019.10.10. 14:02:20

@ZX: "Elég nehéz úgy játszani, hogy neked be kell tartanod a szabályokat,"

persze ugye nem tartják be.. és pár 'civilt' sikerült igazából lejáratni, akiknek a történet szempontjából semmi jelentősége nem volt.
Ámátőrök vagytok..éccsapa. Mihez kezdenétek egy egész országgal? megint garázsvásárt tartanátok? Az jó buli volt, mi? PPP

@Gábris szomszéd: "de persze azt is mi pénzünkből."
Bogárka.. a te pénzedből még te sem jössz ki.. szóval ne fárassz. Ne tartsunk faszméregetést, nehogy ebben is alulmaradj, szégyenszemre. ;)

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"A bohóc berkiteken kívül ezek mind fényévekkel verik Taplóst. "
Ja.. Karigeri, aki egy gübbedt parkolómaffiától is gatyájába csinált és tehetetleül tárta szét a mancsát.. na, haggyá lógva, Vászka!
Hangember az összes, élesben elvéreznének egy hónap alatt. Nincs mögöttük más, csak sok éhes száj.

Womb Rаider 2019.10.10. 14:03:13

@Orbán veje: Na, ez a ti kompetenciátok.. a 'vicces' gifek.. hülye gyerekek a romkocsmából.

6.Lenin 2019.10.10. 14:12:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Szerintem is KariGeri volt Mo legnagyobb minisztrelnüke az utóbbi 3000 évben , álmotokban. Talán, mint főpolgi ezt félkézzel is hozná még 2000 évig, simán, szintén álmotokban.
Majd vasárnap felébredtek.
Puzsér, Puzsér....... sajnos jobb bohócot én se láttam még. Hatalmas életművét, mint 1xű halandó képtelen lennék átlátni.

ZX 2019.10.10. 14:18:19

@Womb Rаider: "persze ugye nem tartják be.. és pár 'civilt' sikerült igazából lejáratni, akiknek a történet szempontjából semmi jelentősége nem volt."

El vagy tévedve kispofám! A videot készítőt nem a baloldalon kell keresni, ez van amikor a hollók egymás szemét vájják ki. Aztán ki lenne ott az ártatlan bárányka? Esetleg a kurvákra gondolsz? Hát nem nagyon tudom őket sajnálni már bocs.

"Hangember az összes, élesben elvéreznének egy hónap alatt."

Micsoda szerencse, hogy a fideszben csupa dörzsölt maffiózó van. :P

Gábris szomszéd 2019.10.10. 14:18:27

@Womb Rаider: Ti tudjátok amúgy, hogy kicsoda Skrabski Fruzsina a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom kuratóriumának elnöke?

Sir Bates dö Hól 2019.10.10. 14:23:55

@Womb Rаider: "persze ugye nem tartják be.. és pár 'civilt' sikerült igazából lejáratni, akiknek a történet szempontjából semmi jelentősége nem volt.
Ámátőrök vagytok..éccsapa. Mihez kezdenétek egy egész országgal? megint garázsvásárt tartanátok? Az jó buli volt, mi? PPP"

az utóbbi időben olyan kommenteket írtál, melyek tényleg nem méltóak hozzád (várjál, nem a nobel-díjat hoztad előtte sem, de egy jó "felső-közép" intellektust azért igen!)...

Egyébként a PPP-től mitől is jobb a "mészáros-tiborcz" féle szisztéma mo és lakossága szempontjából?;-)...

Orbán veje 2019.10.10. 14:52:55

@Veszéjben a lyogállamiság !: @6.Lenin: @Womb Rаider:

A Maldív-szigetekre nem valamelyik repülőjükkel mentek, ahhoz azok kicsik. Nagy magángép a fideszes oligarchák közép-ligájának nem jár, csak a top-csapatnak, a Mészáros-Orbán-Tiborc családnak, Rogánnak, Matolcsynak van saját.

Így nemzetközi járattal utaztak (a Business Class nem volt elég, mindig First Class-on ültek), ahol nyilván lényegesen fokozottabb a biztonsági ellenőrzés, mint Péren. Csakhogy volt egy előnye annak, hogy Borkai a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke volt. Járt hozzá diplomata útlevél. Így Borkai gond nélkül juttatta fel a gépre a készpénzt: érinthetetlen diplomáciai csomagként utazott minden évben a bőröndnyi készpénz.

Rákosfalvy szinte mindig, Neumann Zoltán gyakran, Gasztonyi László sokszor tartott Borkaival az útra.

A Maldív-szigeteken a bankot Rákosfalvy intézte. Az első útjuk mindig oda vezetett. Aztán hidroplánt béreltek, és azzal repkedtek a szigetek között.

Legalább két bankban tartja Borkai a korrupcióból származó vagyonát, és ott van még annak az offshore cégnek is a bankszámlája, amivel a győri földügyletet varázsolták meg.

Borkai az elmúlt bő tíz évben Győr egyik leggazdagabb emberévé vált, a polip többi tagját és a hozzájuk tartozó sleppet pedig még gazdagabbá tette.

Na akkor, most el lehet képzelni Tiborczot meg Mészárost, meg a többi rohadék fideszgazembert, ha egy kis fidesztolvaj így talicskázza a pénzt!

:))))))

Cycmen 2019.10.10. 15:13:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: : "Karigerire, Puzsérra, Berkire cserélhető, de felvetődött ellenzéki oldalról még Kálmán Olga"
A bohóc berkiteken kívül ezek mind fényévekkel verik Taplóst."

Ennek az ellenkezőjéről vasárnap meg is győződhetsz.

Gábris szomszéd 2019.10.10. 15:17:46

A fidesztrollok kedvence. :)

Tarlós: Bede Zsolt kificamodott lelkű, bamba lúzer

hvg.hu/itthon/20191010_Tarlos_Bede_Zsolt_kificamodott_lelku_bamba_luzer

2019.10.10. 15:24:32

@Womb Rаider:
nem hiszem, szerintem valami il-libsi hazugság jobban elvitt volna az orgazmusig.
mint pl.:
magyarország jobban teljesít...
vagy a fidesz becsületes párt, soha nem hazudik..
vagy a fidesz egy nemzeti, családi, keresztény értékeket képviselő párt...

de hát tőlem sajnos az igazsággal kell beérned.

van itt elég tolvaj, mutyi proli aki majd felizgat és eljuttat a csúcsra pubika.

nincs1itt 2019.10.10. 15:46:46

@Veszéjben a lyogállamiság !: nem kell betűznöd, nektek minden nap élő, egyenesben érkezik a tényanyag. nem fogom felsorolni a neveket, mert szerintem teljesen tisztában vagy velük.
nekem tökéletesen mindegy, melyik oldal, mert amennyire én látom itt a 19 és a 20-1 állnak egymással szemben, mint ég és föld különbség.

nincs1itt 2019.10.10. 15:54:53

@eszti.....: értem, akkor a"mi" volt komenista káderünk => jó káder volt, aki már akkor is bomlasztott... világos.

Womb Rаider 2019.10.10. 16:15:53

@Sir Bates dö Hól: Persze..hiszen a Nobel díj a tiéd.. lehet, többé ki sem osztják.

De ehhez még el kell magyaráznod, mi célból volt fontos a 3+1 nyomoronc ribanc életébe gázolni? Vagy semmi nem számít? A cél szentesíti az eszközt? (Heller Anyó is megmondta már..)
Tudom, aki dudás akar lenni.. de ez a bagázs semmit sem tud méltósággal, szakszerűen (sőt..jogszerűen) intézni?

A PPP egyet mutat meg: ha kivéreztetik az országot, nem vigasz, hogy anesztézia mellett teszik.

Itt nem a te, vagy az én igazamért, a tisztesség nevében szállt síkra senki. Te is csak eszköz lettél , millió magaddal a koncért folyó harcban.. (Bár igaz, a nevedben nem tudok nyilatkozni..de az én konyhámra vajmi keveset hoz (bár vinni sem fog..) ha itt a DK ül a trónra.

Womb Rаider 2019.10.10. 16:19:27

@ZX: " Esetleg a kurvákra gondolsz? Hát nem nagyon tudom őket sajnálni már bocs."

Nem is gondoltam erre.. ettől még vannak jogaik.. (nem központi kérdés, de megmutatja, miként is viszonyultok ti a joghoz. Amíg titeket szolgál, addig fontos csak..)

Womb Rаider 2019.10.10. 16:23:29

@Orbán veje: Édesem.. győri vagyok, van néminemű rálátásom a sztorira, szóval miattam ne túráztasd magad. A fantasy nem nagyon érdekel.. sok filmet nézel.. azt azért érezni :)))

ZX 2019.10.10. 16:29:07

@Womb Rаider: Megint hangsúlyozom, nem a baloldal áll emögött, és ahogy lenni szokott ismét a ti oldalatok szarik a jogokra és szabályokra, úgyhogy ne ájvékolj itt nekem. Amúgy meg ahogy a mondás tartja aki kurvána áll....

Womb Rаider 2019.10.10. 16:33:01

@ZX: Cui prodest.. de ugye nem azt akarod mondani, hogy a fidesznek/jobboldalnak kell székbe segíteni a DK jelöltjét :))) Ennyire nem lehettek impotensek.
Oké, beégtetek, most a kudarcot át kéne tolni valki harmadikra..

"Amúgy meg ahogy a mondás tartja aki kurvána áll.... "
Nem érdekel a szociokulturális örökséged.. Mit mond a jog?? (Már, ha itten nap mint nap lobogtatjátok az ájrópai értékeket..mint annak egyedüli , felkent őrzői.

morph on deer 2019.10.10. 16:36:18

@Gábris szomszéd:
“ Tarlós: Bede Zsolt kificamodott lelkű, bamba lúzer”

Szerintem is az, többek közt.

Tarlósnak viszont lejárt a szavatossági ideje, csak sajnos nem veszi észre. Sőt, el sem hiszi, mert ő még nem úgy gondolja.
Attól tartok messze jobban járt volna, ha nem hagyja magát orbán által rábeszélni még egy körre.

ZX 2019.10.10. 16:38:26

@Womb Rаider: Te tényleg ennyire hülye vagy? Borkai és Rákosfalvy üzletei még a fidesz szimpatizáns vállalkozóknak is szúrta a szemét. Majd jön a helyébe más fideszmajom, viszont borkait és rákosfalvyt most rövid úton küldik a süllyesztőbe. Jogról meg ne pofázz nekem, amikor naponta telibeszarjátok!

6.Lenin 2019.10.10. 16:39:47

@morph on deer:

B+, Amerikában a hullaházból hozzák vissza az elnökjelölteket.

Womb Rаider 2019.10.10. 16:43:09

@Orbán veje: Nehari.. én öreg vagyok már ehhez..és ne vedd a szádba a kis lapátot, azzal takarítom a macskaalmot.

Sir Bates dö Hól 2019.10.10. 17:06:12

@Womb Rаider: amit a lányok megítéléséről írsz, azt pedig a szociológiának és a "gender studies"-nak kellene vizsgálni, de ugye ner-moon még a létezését is tagadják a fenti tudományterületeknek (bár ott már lassan a "tudomány" létezését is tagadják, ha az nem egy fékbetét! (palkovics, mint kutató?! efm! soha nem volt az kutató;-))

6.Lenin 2019.10.10. 17:07:30

@Sir Bates dö Hól:

Csak sejtetted, hogy a dutyiban szarul főznek, inkább léptél időben froba. gondolom álnéven. Meg talán olcsóbbak is az arab kurvák. Meg a füvezést is lazábban kezelik.

Sir Bates dö Hól 2019.10.10. 17:23:21

@6.Lenin: Lajos, már írtam volt, hogy nem veszek pénzért szerelmet;-)...
(A kurvák nagyobbrészt kkeu-i szerencsétlenek (köztük sok magyar is!!), akik a nagyon dübörgő gazdaságú térségből jönnek ide migráncsbránert szopni. Arabok nem nagyon vannak köztük. Én speciel az utcán állni egyet sem láttam.)

Hogy miként főznek a börtönben, azt tapasztalatból tudod?;-)...

6.Lenin 2019.10.10. 17:29:45

@Sir Bates dö Hól:

Nem, csak te írtad, hogy szabad voltál, jó állással, és mégis kimentél, ennek csak volt valami előzménye. Nem te lennél az első, aki a börtön elől húzza el a csíkot.
Nehogy írjál erre valami, mert nem érdekel, csak morfondíroztam 1 mp-et.

Sir Bates dö Hól 2019.10.10. 17:42:16

@6.Lenin: Lajosom, a világ kissé bonyolultabb, mint a gyökérkefe és/vagy szentkép;-)... ellenben jól esik, hogy gondolsz rám;-)...

6.Lenin 2019.10.10. 17:49:26

@Sir Bates dö Hól:

A tököm se gondol rád, de fentebb válaszoltál vkinek, és emléxem, hogy már írtad ennek az ellenkezőjét is, magadról.
mivel it írogatok én is, emléxem, hogy ki, mikor mit írt, attól függetlenül, hogy a leírt személye nem érdektelen, mert ez egy névtelen felület. Mindenki azt ír, amit akar.

Attól semmi nem lesz bonyolultabb-esetleg neked-, hogy össze-vissza irkálsz, sok esetben marhaságot. Elhitted a gyökérkefe/szentkép dolgot? Látom nem értetted.
Ennyi a titok.

6.Lenin 2019.10.10. 17:52:40

@6.Lenin:

Érdektelen a személy , a "nem" véletlenül marad, mert mást írtam, töröltem, de véletlen ott maradt. Mind1 a szövegből amúgy is kiderül.

Sir Bates dö Hól 2019.10.10. 18:02:09

@6.Lenin: minek az ellenkezőjét? miért ne hittem volna el? én azt gondolom, ha valaki leírja, hogy mesterleveles közgazdász, akkor az is, ha valaki meg azt, hogy magánzó volt és a piacokon árult, akkor azt is.

miért írnék valótlant? te szoktál?

mgdé 2019.10.10. 18:16:28

A szentkép árusítás szélhámosság. Már-már a búcsúcédula árusítással ér fel.
Akkor is, ha csak képletesen történt/történik. :P

(Zsoltit majd az árva lányok önzetlen támogatójaként festik meg.)

eszti..... 2019.10.10. 18:24:56

@nincs1itt:

a fidesz esetében indokolt a többes szám:
a mi volt kommunista kádereink jó káderek voltak, akik már akkor is bomlasztottak.

Kósa már meg is szakértette az ügyet: Le fog ez csengeni...

6.Lenin 2019.10.10. 18:55:14

@Sir Bates dö Hól:

Te tényleg azt képzeled, hogy visszakeresem az összes kommented? Minek? Én emléxem , hogy kikkel, mit is írtunk egymásnak. Nálam ez szakmai ártalom, a személy érdektelen, ahogy te is. Elég, ha annyira emléxem, hogy egy öntelt hólyag, aki össze-vissza irkál marhaságokat is. Ha van kedvem reagálok, ha nincs, nem. Most volt, eddig.
Mielött még, én leszarom, hogy neked mi a véleményed rólam, ezzel ne erőlködj.

6.Lenin 2019.10.10. 18:57:30

@Orbán veje:

Majdnem azt írtam, hogy nyald ki a seggem, de visszavonom, nem szeretném ha a te szinted lenne. Bocs, de ne is próbálkozz, nem engedném.

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.10.10. 19:04:55

@Én de genere Mi: ":DDD

Inkább az óvodás kisfiadnak mesélj, ha már semmi máshoz nem értesz."

Hát lipsikém, sajnos annyira mi nem lehetünk sokoldalúak, mint TI, akik mindenhez IS értetek.

Csak sajnos egyetlen ici-pici, de fontos dologhoz nem konyítotok: választást nyerni nem tudtok, immár 13 éve.

És mivel abban biztos vagyok, hogy ez a sorozat nem most október 13-án fog megszakadni, azért szívesen megnézném a bárgyú képeteket majd vasárnap éjféltájban, hogy vajon ezt az arrogáns vigyorodat, magabiztosságot felváltja-e az éktelen vonyítás és sivalkodás.

(Ami persze zene lesz füleinknek.)

Gábris szomszéd 2019.10.10. 19:06:46

@Womb Rаider: "Édesem.. győri vagyok, van néminemű rálátásom a sztorira,"

Akkor gondolom azt is el tudod nekünk regélni, hogy a B. Zsolt nevű fideszmaffiózó miért rejtegeti a vagyonnyilatkozatait. :)

Két peres eljárás is folyamatban van Borkai Zsolt vagyonnyilatkozatai miatt

orszagszerte.atlatszo.hu/ket-peres-eljaras-is-folyamatban-van-borkai-zsolt-vagyonnyilatkozatai-miatt/

mgdé 2019.10.10. 19:08:23

cúf kissz hobbitok ..., gollam, gollam ..., gonossz kissz hobbitok ..., mockossz kissz hobbitok ..., a Drágaszágom ..., gollam, gollam ... el akarják venni ... grrr ...

Hiába, az Egy Gyűrű naggyon kegyetlen. :D

Igaz-e, Szmeagol apó? :P

mgdé 2019.10.10. 19:15:22

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.:

Sosem indultam, te szerencsétlen. Meg lipsi se voltam. Majd meséld azt a fiacskádnak, hogy te viszont Hős Partizán voltál, s részt vettél a Tv Székház Felszabadításában, a vitrinben levő Túró Rudi is onnan van, a hősiességedért "kaptad". Meglásd, csillogó szemekkel fog felnézni rád! Aztán nyomj a kezébe egy szentképet Zsolti bácsiról. :D

Kismajom, te ...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.10.10. 19:20:15

@PeniValdes: Te figyelj!Megtudta az öcséd a jelszavadat?

mgdé 2019.10.10. 19:25:08

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Nyugi, Peni csak a kulturált, a "A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem" közéleti stílus feltétlen és tántoríthatatlan híve. :)

morph on deer 2019.10.10. 19:29:15

@Womb Rаider:
“...de az én konyhámra vajmi keveset hoz (bár vinni sem fog..) ha itt a DK ül a trónra”

Tudod az alapkérdés nem elsősorban az kéne, hogy legyen, hogy DK vagy fidesz, hanem hogy egy általános értelemben vett tisztességes ember-e az illető.

Vagy szerinted nem akadna egy tisztakezű és normális erkölcsi érzékű fideszes a posztra?
Vagy annak már nem tudnák úgy kézben tartani a golyóit fideszéknél, mint a “megtévedt” tornásznak, például?

Klasszikus módszer ugyanis, hogy először korrumpálnak egy személyt, amit megfelelően dokumentálnak, aztán már zsarolható is, - ha van veszteni valója, - imígyen még jobban elásva magát, és voilà, máris egy “lojális” cseléddel több...

Szóval az eredeti kérdés még egyszer: valóban nincs már egyetlen tisztességes, tisztakezű fideszes sem Győr városában, akivel le lehetne cserélni ezt a parázna-billegetőt, és alkalmas lenne a város vezetésére?
Tényleg nincs?

morph on deer 2019.10.10. 19:44:47

@Sir Bates dö Hól:
“...bár ott már lassan a "tudomány" létezését is tagadják”

Ugyan már, mit nem mondasz!
Arra már rég semmi szükség! Elég meghallgatni egy-egy kijelentést, beszédet, és/vagy hasonlót tőlük, és egyértelművé válik, hogy már a szót is kiirtották a tudatukból, (a helye bevetve sóval:)) lásd: ...................!

(A pontozott helyre tetszés szerint bármelyik nertárs neve beírható!)

morph on deer 2019.10.10. 22:04:53

@Én de genere Mi:
“A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz...”

Szerintem most már ez is inkább így aktuális:
“ A királynét megölni nem kell kefélnetek jó lesz...”

Womb Rаider 2019.10.11. 08:56:44

@Gábris szomszéd: "Akkor gondolom azt is el tudod nekünk regélni, hogy a B. Zsolt nevű fideszmaffiózó miért rejtegeti a vagyonnyilatkozatait. :)
"

Bucifej.. bemész, megnézed.. a 2017.-es meg nyilvános.
Másrészt, nem olvastad végig a cikket és nem sikerült értelmezned..láthatóan. Fuss neki újra.
Vagy hívj fel valakit, aki segít. Óra indul!

Womb Rаider 2019.10.11. 09:00:37

@morph on deer: " hanem hogy egy általános értelemben vett tisztességes ember-e az illető. "
Hát hogyne!!! Mutass rá egy ilyen emberre és vállalj érte garanciát!

"valóban nincs már egyetlen tisztességes, tisztakezű fideszes sem Győr városában, akivel le lehetne cserélni ezt a parázna-billegetőt, és alkalmas lenne a város vezetésére?
Tényleg nincs? "
Biztos van.. de ez hadd legyen a mi dolgunk ;) Ti a saját portátokon sepregessetek. Remélem nem vagy kispesti..vagy érdi ;)
És nőj már fel, nincs Télapó és a Jézuska is kamu..

Womb Rаider 2019.10.11. 09:05:36

@Sir Bates dö Hól: "palkovics, mint kutató?! efm! soha nem volt az kutató;-))"

Nyilván .. ezért is jó, hogy te itt vagy fénynek az ugar sötét éjében, nekünk, lápi suttyó magyaroknak.
A te tudományos munkásságodról amúgy mit lehet/kell tudnunk? Küldd el sms-ben, ha nem publikus.

2019.10.11. 09:18:22

@Womb Rаider: "Erőtlen puhapöcsök"
A videót látva Wombi nekem pont ez Borkairól jutott eszembe.
De te jobban ismered őt.
Mint polgármestert :)

Womb Rаider 2019.10.11. 09:24:26

@Frau Untermensch4: Hát..ez elég harmatos próbálkozás volt.
Nem tudok érdemben hozzászólni a nosztalgiázásodhoz.. de te vagy annyira hiteles számomra, hogy ha te Borkai pöcséről lekicsinylően nyilatkozol, úgy én ezt objektív, megalapozott véleménynek könyvelem el.
;)

2019.10.11. 09:39:26

@Womb Rаider: nem értelek. Nosztalgia Borkaival kapcsolatban neked lehet, hiszen hozzád van közel. Biztos megfordult itt-ott, találkozhattál vele :)
Ha mégsem, akkor hogy látod, fergeteges szexpartner lehet?
Bár abban igazad van, ez csak egy rövid részlet volt, és előtte-utána bármi megtörténhetett, az én véleményem szubjektív, nem kell, hogy elfogadd, ebben az esetben csak a sajátodra támaszkodj ;)

Womb Rаider 2019.10.11. 09:43:28

@Frau Untermensch4: "Ha mégsem, akkor hogy látod, fergeteges szexpartner lehet? "

Nem tudom.. ilyen szempontból még egyetlen egyszer sem vizsgáltam. Nagyon érdekel?
Felizgatott? Mindegy, cserélj betétet, aztán valahogy húzd ki, amíg Unter hazaér.

Te amúgy mindenkit le szoktál szopni, akivel kezet fogsz? Csak kérdem..

2019.10.11. 10:00:35

@Womb Rаider: nos,
nem izgatott fel.
Betétet sem kell cserélnem.
Unti sem ér haza.
Nem. :)

Womb Rаider 2019.10.11. 10:03:13

@Frau Untermensch4: Gyertek holnap tüntikézni!!! Tök jó idő lesz, megiszunk egy kávét Ervinnél ;)

2019.10.11. 10:38:44

@Womb Rаider: á, köszi, keresek valami közelebbi tüntetést inkább. Biztos lesz valamilyen, valahol, elérhetőbb távolságban is itt a finisben :)

Womb Rаider 2019.10.11. 10:42:56

@Frau Untermensch4: Elaprózzátok magatokat :( Egy látható méretű transzparenshez is már legalább két ember kell...

Sir Bates dö Hól 2019.10.11. 10:58:34

@Womb Rаider: várjál már egy picit! én nem állítottam magamról, hogy akadémiai kutató vagyok, miközben fékeket modellezek!;-)...

Womb Rаider 2019.10.11. 11:02:58

@Sir Bates dö Hól: Hát..figyusz.. szerintem ezt vitasd meg az Akadémia azon tagjaival, akik maguk közé emelték ezt a semmire való tökfejet. Még az is lehet, hogy lecsaphatsz az üresedésre!
na..küldöd az sms-t, vagy sem?

Sir Bates dö Hól 2019.10.11. 11:22:22

@Womb Rаider: figyú, győri vagy, bemész a széchenyire és keresel egy előadót, aki elmagyarázza, hogy mi is a kutatás és a termékfejlesztés között a különbség... s valószínűleg még le se kell szopnod, ha kezet fogsz vele;-)...
(Milyen számra küldjek sms-t?)

Womb Rаider 2019.10.11. 12:48:38

@Sir Bates dö Hól: Nem nekem kell eldöntenem, hogy érdemes-e az akadémiai tagságra..de lelombozlak, nem is téged fognak erről megkérdezni.
Hogy 2, azaz 2 éven át nem végzett kutatási tevékenységet.. az csak felétek számít szégyennek.
Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy újra megkérdezzelek: te milyen tudományos tevékenységről tudsz beszámolni? Kutattál-e valaha akadémiai szinten 2 évet?
Égesd be az öreget, hátha észreveszi magát és elkullog...

_atpijkamo_ 2019.10.11. 13:39:27

@Womb Rаider: "Kutattál-e valaha akadémiai szinten 2 évet?"

Én kutattam több, mint egy évtizedet, ebből 4 évet meghívásra külföldön. 30+ publikáció, 250-300 hivatkozás. Mi a kérdésed?

alöksz róz 2019.10.11. 13:51:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "4 évet meghívásra külföldön" - tudjuk, piroska, a szófiai külker kirendeltségen

Sir Bates dö Hól 2019.10.11. 14:19:54

@Womb Rаider: Muci, én nem az akadémiai tagságát kérdőjeleztem meg, hanem azt jeleztem, hogy a fejlesztés az nem kutatás;-)...
s ehhez nem kell tudományos munkát végeznem;-)... te viszont megint csak csúsztatsz... nem kellemetlen mindig felsülni egy vita során?;-)...

Womb Rаider 2019.10.11. 15:31:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Munkásőr Akadémián? Ciccus... Erigyy má :) Lőttél is?
A konkrét kérdés: Mi a neved?

@Sir Bates dö Hól: Még egyszer: hol vagy te ehhez a faszihoz, hogy ilyen lesajnálóan nyilatkozz róla? A folyosót nem moshatnád fel utána. Ne játszd már az agyad. Ha meg úgy gondolod, hogy az akadémiai tagságát ultin nyerte egy piros passzal.. úgy az meg azokat minősíti, akiket nagy ügybuzgalommal emelsz piedesztálra.
Lehet, egy ideje már nem kutat.. de elég sokat tett le az asztalra (nálad sejthetően, ciccuson még vacillálok) és volt-van rálátása az akadémián zajló folyamatokra. Az is lehet, hogy az itt fikázók mindegyikéhez képest is. Szólalt meg több nagy kaliberű tudós, akik külföldi tapasztalataikkal összevetésben nem tartották ördögtől való gondolatnak a kutatóintézeti rendszer átszabását.. ti itt megmondtátok a tutit, az úgy nem lesz jó. Meg is lepett volna, ha nem így lett volna. 'Fideszes'..ááá.. ez nem is ember..
Heller Anyu amúgy nem zavart? Palkovics meg csak azért, mer belepiszkít az elvtársak bulijába.
Várjuk ki, mi is lesz ebből, majd utána értékeld.

"nem kellemetlen mindig felsülni egy vita során?;-)... "
Nem ciki , hogy az arcod csak oldalvást fér be az ajtón?

mgdé 2019.10.11. 15:55:28

@Womb Rаider:

"az arcod csak oldalvást fér be az ajtón"

Te nagy mozizó vagy: ugye láttad az Elefántembert?
Ő jó ember volt, szöges ellentétben a kedvenc akadémikusoddal, aki csak okos.
(A további jellemzését hagyjuk, nem szabad ám megszegni az omertát.)

2019.10.11. 16:00:29

@Womb Rаider:
sosem értettem miért szenvedtek itt a fertőben, mikor az összes fidesznyik sajtó orgánumnak van fóruma, blogja.
bayer zsóti is tárt karokkal várja a hozzátok hasonló turbó keresztény népnemzeti haza megmentőit, ahol nem kéne vitatkoznotok, legfeljebb sorszámot kéne húznotok, ki birtokolja a kedves vezér farpofái között a legmelegebb helyet...

Sir Bates dö Hól 2019.10.11. 16:06:05

@Womb Rаider: én mit tettem le az asztalra? felneveltem a gyerekeimet, kifizettem az elvált asszonyokat, munkát adtam cca. 200 embernek, s mindezt úgy, hogy mindvégig független maradtam;-)... palkoviccsal meg az a gond, hogy baromságokat/hazugságokat beszélt az alapkutatásokról úgy, hogy soha életében nem kutatott, ő termékfejlesztő volt, aminek szintén megvan a maga helye és elismertsége. én ezt állítottam. erre te jösz ezzel a falmelléki dumával, hogy folyosót nem takaríthatna utána senki!;-)... Muci, ne szaladgálj nyitott szájjal a faszerdőben, s akkor nem lesz gondod!;-)...

_atpijkamo_ 2019.10.11. 16:10:35

@Womb Rаider: "elég sokat tett le az asztalra"

Nemtom mit tett le az asztalra. A két cikke, ami az interneten elérhető, egymásról vannak smittelve. Nem zárom ki, hogy okos ember, és valami hasznosat is kitalált, de mint tudós lenullázta magát az Akadémia szétverésével. Tíz élet alatt nem tud annyit kitalálni, hogy ezt kijavítsa.

alöksz róz 2019.10.11. 16:13:13

milyen jól anyázódnak ezek a meglettebb korú hírneves akadémikusok

alöksz róz 2019.10.11. 16:13:56

van egy amék a faszt szereti nagyon, feszt arról beszél

Sir Bates dö Hól 2019.10.11. 16:15:02

@Womb Rаider: ja, csak jelzem, mert olyan tisztán látod a helyzetet, mint ha tejüvegen keresztül szemlélnéd, hogy az MTA einstandja elsődlegesen nem a pénzről szólt, hanem a társadalomrudományok ellehetetlenítéséről, arról, hogy csupán a rezsimnek megfelelő személyek maradhassanak pozícióban, s azokat, akik nem állnak be a sorba, azokat ellehetetlenítse... tudom, szerinted nincs szükség társadalomtudományokra, kizárólag mérnökökre, de megsúgom: pl. az ai vagy önvezető autók kapcsán is szükség van filoszokra, legalább akkora mértékben, mint műszakiakra;-)...

mgdé 2019.10.11. 16:15:58

@Frau Untermensch4:

Ha igazán kisgonosz akartál volna lenni, Bübüvel kapcsolatban kíváncsiskodtál volna. :D

6.Lenin 2019.10.11. 16:23:08

Azta!

Az utóbbi 2-3 órában kiderül, hogy ballib oldalon csupa félisten, tisztességes családapák, még más gyerekeit is felnevelték, pedig a legyártásukhoz talán közük sem volt, csodálatos vállalkozók, tudományos kutatók, akikért rajongtak külföldön, itt hobbiból eljátssza a tök bunkót, bármit képesek lennének felvirágoztatni, mindenhez nem értenek, de....

A bunkó fideszes meg törheti a zagyát, hogy akkor ki a faszom lopta szét az országot 90 előtt, miért is nyalták mindig valakinek a seggét, miért is csőd, csődközeli helyzetet hagytak maguk után?
A sok kutyabőrös túlkultúrált balfasz most meg itt játssza a tökkelütöttet?
Mi a faszért vezetik állandóan félre az embereket? Ez valami ütődött hobbi lenne a ballibáéknál?

Allahu Akbar 2019.10.11. 16:24:43

@Sir Bates dö Hól: "pl. az ai vagy önvezető autók kapcsán is szükség van filoszokra, legalább akkora mértékben, mint műszakiakra"

Basszus, ezt te magadtol, vagy esetleg segitenek?

Meg ha jogaszokat mondtal volna, akkor esetleg hummogok egy kicsit, hogy na jo, szakmai elfogultsag; meg a karfelelosseg szabalyozasa kapcsan (kocsitulaj – gyarto – connectivity provider felelossegmegoszlas) valoban van megoldando jogi problema is, na de filoszok?

Persze, a semmirevalo EP-kepviseloknek is az volt az elso, hogy az AI etikai iranyelvekrol adjanak ki utmutatast, de valojaban ez egy huszadrangu kerdes.

Ha mar mukodik a technika, csokkentheto a balesetek szama, akkor ugyis netto nyereseg a bevezetes; ha meg kevesbe biztonsagos, akkor pedig ugyis a tesztpalyakon kell maradni.

Az egy bolcseszkongresszuson biztos baromi izgalmas kerdes, hogy ha elkerulhetetlen a baleset, akkor az utasokat vedjuk vagy az uton levo babakocsit, de ebbol annal tobb nem jon ki, mint egy-ket senki altal nem olvasott essze valami belterjes filosz folyoiratban.

mgdé 2019.10.11. 16:37:35

@Sir Bates dö Hól:

P. feladatot hajtott végre. Amiket mondott, nem feltétlenül azért mondta, mert úgy is gondolta. Ami megkérdezhető tőle, az az, hogy mi a fenéért vállalta el? (Amire persze megvan a valós válasz.) Amit/amiket mondott, az a kiadott feladat elvégzéséhez szükséges eszköz volt csupán. Több sci-fi is kitárgyalja, miért nem jó, ha a hatalmat puszta bürokraták és/vagy puszta technokraták gyakorolják, "célirányosan". (No, hogy politikusoknak se adjuk, arról valós tapasztalataink vannak. Meg hogy főkatonáknak se. :D) Hogy ő tudósnak milyen, azt hosszan megtárgyalták már az erre jobban rálátó jó-, valamint gonosz tündérek a saját blogjukon. Persze a saját szemüvegükön keresztül, ami azért nem feltétlenül mindig életszerű képet mutat meg nekik, nem véletlenül némi deviancia a tudósság. (Mely deviancia elterjedtsége - talán - csökkenőben, a technológiai fejlődés nem igazán a szobatudósok típusát támogatja, szükségesek kommunikációs képességek is. Persze vérprofi hacker - az is vmi tudorféle - akár szótlanul is lehet valaki. :) )

mgdé 2019.10.11. 16:42:13

@6.Lenin:

"ki a faszom lopta szét az országot 90 előtt"

'90 előtt? :DDD

Pl. te, öngólbajnok Cöfi bácsi. Lévén te voltál ehhez már elég idős akkor.

Sir Bates dö Hól 2019.10.11. 16:43:58

@Allahu Akbar: aleikum salem...

"Az egy bolcseszkongresszuson biztos baromi izgalmas kerdes, hogy ha elkerulhetetlen a baleset, akkor az utasokat vedjuk vagy az uton levo babakocsit, de ebbol annal tobb nem jon ki, mint egy-ket senki altal nem olvasott essze valami belterjes filosz folyoiratban."

ez az egyik legfontosabb kérdés, javaslom gondolkodj el ezen;-)... az, hogy a nagyközönséget ez nem érdekli, az nem gond, a többséget az sem érdekli, hogy miként működik a mobil;-)...

(szerinted asimov a robotika három törvényét mérnökként vagy filoszként alkotta meg?;-))

6.Lenin 2019.10.11. 16:52:33

@Én de genere Mi:

Utána is loptatok? Kösz, hogy kiigazítottál. Igaz addigra már nem sok minden maradt.
Az ősök szokásaihoz mindig is ragaszkodtatok. Vérben van, még ha kék is a sok alkoholtól.

Igaz, aki még kr.e leragadt, attól nem kell túl sokat elvárni.

Sir Bates dö Hól 2019.10.11. 16:53:42

@Én de genere Mi: "Mely deviancia elterjedtsége - talán - csökkenőben, a technológiai fejlődés nem igazán a szobatudósok típusát támogatja"

ez a tudás vulgarizálódása...

mgdé 2019.10.11. 17:29:51

@6.Lenin:

"Utána is loptatok?" :DDD

"IS" ...

De hisz ha előtte TE loptál, akkor "utána IS" csak TE lophattál.
Ha netán arra gondolsz, hogy utána már lophatott még MÁS is, nem csak TE, akkor az úgy mást jelent, más a szórend kelletik

Ülj be az iskolapadba, szabadidőd úgy is túl sok van. :P

6.Lenin 2019.10.11. 17:56:04

@Én de genere Mi:

94-98, 2002-2010, mondanak ezek a dátumok neked valamit? Olvastál ezekről az időkről, a 90- ig zajlókról?

De figyelj töki, én elhiszem, hogy kurva okosnak tartjátok magatokat, de igazold ennek a nyomait Mo-on.
Az nem éppen magas intelligenciára vall- inkább az irigy csürhére jellemző-, hogy esetleg 1-2- gazember hibái miatt ítélkezel több millió másik ember felett.
Az se titeket igazol, hogy 10. éve nem tudtok alternatívát nyújtani a buta éhező százmillióknak Mo-on.
Láttam én már hozzád hasonlókat, akik el voltak maguktól ájulva, miközben valójában szart se értek. Ezeket a dolgokat bizonyítani kéne, az kevés, hogy te magaról álmodozol, és az egekbe próbálod emelni. Nagyon kevés. De a te dolgod, csak ne csodálkozz, ha megpróbállak visszarángatni a földre, a hegyről és a bogarak közül.
Igaz, ha neked ott jó, legyen. Élj a magad kis zárt világában.

mgdé 2019.10.11. 18:27:11

@6.Lenin:

"94-98, 2002-2010, mondanak ezek a dátumok neked valamit? Olvastál ezekről az időkről, a 90- ig zajlókról?"

khm: "EZEKRŐL az időkről,a 90- ig zajlókról"

Cöfi bácsi, b+, tanuld már meg a számokat.

'94-'98 és 2002-2010 is '90 UTÁN volt.
Mint ahogy '90-'94 is.
Meg '98--2002 is, és 2010-2019 is.

Ha meg már demens vagy, inkább ne irkálj ...

Függöny, csapó, vége a játéknak! 2019.10.11. 18:36:10

@Én de genere Mi: Mi van öreg, funkcionális analfabéta vagy?

Képzelj oda a két tagmondat közé egy "és"-t, és máris le fog esni az értelme (ti. 1994-98 és 2002-10 között a kommunista utódpárt volt kormányon; 1990 előtt pedig ugyanők kapitalista-demokrata álruha nélkül).

Egy blogkomment nem egy doktori értekezés, hogy minden mondatnak 100%-ig kimunkáltnak kelljen lennie; ilyenekbe csak egy szarrágó pöcs köt bele.

Függöny, csapó, vége a játéknak! 2019.10.11. 18:37:41

@PeniValdes: Szerintem indítsd újra az iróniadetektorod, és utána olvasd újra a "százmillió éhezőről" szóló mondatot.

;-)

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.10.11. 18:41:59

@Vége a játéknak, ennyi volt, lipsik: nem tudom...én ebből a Leninből most már kinézem hogy volt III. Sándor cár díszvacsoráján

6.Lenin 2019.10.11. 18:54:45

@Vége a játéknak, ennyi volt, lipsik:

Még én se tartom annyira hülyének, hogy ne értette volna, de volt ott egy "," is.

De ez egy trükk, ha nem tud válaszolni, akkor maszatol, beleköt minden másba, de ez =, hogy tudja miről van szó, csak ciki neki rá válaszolni, normálisan. Vagy tényleg nem tud.

Egy öntelt seggfej, és nyitott könyv már.

Sir Bates dö Hól 2019.10.11. 18:56:20

@6.Lenin: "Az nem éppen magas intelligenciára vall- inkább az irigy csürhére jellemző-, hogy esetleg 1-2- gazember hibái miatt ítélkezel több millió másik ember felett."

ezzel azt mondod, hogy mindenki, aki a kispestiek okán általánosít a ner-ellenzékkel kapcsolatban, az "irigy csűrhe";-)...

Sir Bates dö Hól 2019.10.11. 19:05:24

@Vége a játéknak, ennyi volt, lipsik: "ha csöndben maradtál volna, bölcs maradtál volna";-)...

Sir Bates dö Hól 2019.10.11. 19:07:39

@6.Lenin: "Egy öntelt seggfej, és nyitott könyv már."

Lajos, de abban a könyvben csak bötük vannak;-DDDD...

6.Lenin 2019.10.11. 19:16:15

@Sir Bates dö Hól:

Igen, sok betű, értelmetlen zagyvaságban. Ahogy nálad.

Sir Bates dö Hól 2019.10.11. 19:21:07

@6.Lenin: a funkcionális illetve tényleges analfabéták nak az csupán "értelmetlen zagyvaság";-)...

Függöny, csapó, vége a játéknak! 2019.10.11. 19:27:29

@Sir Bates dö Hól: Nattyon eredeti... Gondolom neked még latinul is menne...

Figyelj má', bölcs ember, szerinted attól lesz a kommentfolyam színvonalas, ha pár sekkfej minden hiányzó kötőszóba, vesszőbe beleköt?! Hä?

Esetleg nem lenne jobb a tartalmi vitánál maradni az öncélú kötekedés helyett? Csak kérdem.

6.Lenin 2019.10.11. 19:30:44

@Sir Bates dö Hól:

Figyelj töki, egyszer berágok, és visszakeresek néhány hsz-edet, ahol magadnak mondasz ellen. vagy látszik, hogy nem érted (na jó, ezt még én sem hiszem, hogy egyszer ennyire berágnék miattatok)

6.Lenin 2019.10.11. 19:36:57

@Vége a játéknak, ennyi volt, lipsik:

Csak így tudják-maguknak- bemesélni, hogy netán véletlenül számítanak is valamit. Itt érdemi vita?
Majd pont neked, vagy nekem, vagy bárkinek egyszer csak beismerik, hogy balfaszok?
Biztos hanyatt vágnám magam a meglepetéstől. Nem hiszem, hogy biztonsági övet kéne a székemre szereltetni.

6.Lenin 2019.10.11. 19:57:31

@Sir Bates dö Hól:

Honnan ? Innen is. Valamelyik este azt hitted, hogy csak neked van neted. ezen a gépemen szoktam nézni ezek-, és a többi közül, hogy mi is a helyzet máshol.

wwitv.com/television/73.htm

Sir Bates dö Hól 2019.10.11. 20:53:47

@Vége a játéknak, ennyi volt, lipsik: ;-) az "is" másra vonatkozott, olvasd vissza az elejétől, akkor látod;-)...
(egyébként igazad van, nem volt korrekt az inszinuáció veled szemben, elnézést, ha tényleg bánt)

Tartalmi vita? Itt? Kivel? A fidesztálibokkal? Mert velük nem lehet (tudom, sokakkal azok közül, akik a ner-rel szemben állnak, azokkal sem lehet).
Milyen tartalmi vitát lehet olyannal folytatni, aki a mészáros-tiborcz vagy a ner-lovagokkal kapcsolatban annyit mond, hogy "feljelentést kell tenni"! Komolyan? Arról esetleg lehetne vitatkozni, hogy jó-e az egykulcsos adórendszer (sz'tem ma moon nem), hogy a 9%tánya jó e (sz'tem alacsony), hogy a MÁK+ mire jó (sz'tem csupán arra, hogy a 27%áfával terhelt Eco+-os terméket megvenni kénytelen szerencsétlenek által befizetett adóból még többen kaphassanak vissza azok, akiket a ner magyarnak gondol), hogy miért nem tesz semmit az establishment a cigányság integrációjáért (muszlimoktól fosnak itt az árvízkárosultak?! jelenleg 9-15% közt van a cigányok moi aránya, s már hat évvel ezelőtt is lehetett tudni, hogy '50-re 30-35% lesz ez az arány! nem ezzel kell foglalkozni, a nemlétező migráncsokkal!). De sajnos tényleg az a helyzet, hogy a ner intellektuális hátrányban van, vitaképtelen: pl. németh, kósa, semjén, mráz, gajdics, stb. nullák eleve alkalmatlanok bármilyen intellektuális tevékenységre, a g.fodor meg mit tud mondani, mikor tudja, hogy hamis az, amit állít? A ner mellett elvből kiállni lehetetlen, érdekből igen, de elvből?...

Sir Bates dö Hól 2019.10.11. 21:01:01

@6.Lenin: ezzel most mit kezdjek? innen ismered froot? attól, hogy nézem az nhk adásait, még nem ismerem japánt;-)...
(nem is tudtam, hogy beszélsz franciául! akkor esetleg megmagyarázhatnád, hogy a lakájmédia miként is hozta ki macron beszédéből azt, hogy ő már orbánt követi;-))

mgdé 2019.10.11. 23:46:30

@Vége a játéknak, ennyi volt, lipsik:

Kiscsillag, Cöfi bácsi nem először beszél félre, ugyanazt a hibát egyfolytában harmadszor is elkövetni nem véletlen ... Csak nem ő a tanítóbácsid, hogy így véded? Választhattál volna legalább egy komoly énektagozatos szaktanárt helyette. :P

Másrészt meg eldönthetnéd végre, hogy libsik vagy komcsik. :P
Lévén '90 előtt nem az szdsz, '90 után meg nem Thürmer irányított. Messze nem ugyanaz. Tudod, államosítás kontra privatizáció. Állami tervgazdaság kontra piac. Stb. Meg stb. Persze ez neked magas, aki nem narancs az neked mind-mind hazátlan kurd. Ideje előbb Marxot, s csak már aztán, ha az alapok már úgy ahogy rendben, a 6. Lenin bácsi összest olvasgatnod ... :P

mgdé 2019.10.11. 23:50:43

@6.Lenin:

Cöfi bácsi, innen indult:
""ki a faszom lopta szét az országot 90 előtt""

Te tényleg demens vagy.
Elnézést, hogy eddig frocliztalak, beteg emberrel szemben ez nem szép.

A hű kistanítványod természetesen azért még ütöm tovább. :P

mgdé 2019.10.12. 00:02:32

@Vége a játéknak, ennyi volt, lipsik:

S mondd kisfiú, pl. azt a kifejezést már hallottad, hogy 'teljes foglalkoztatottság'?
S most, hogy már hallottad, értelmezni is tudnád? Meg azt is hogy ez mit hoz magával, mivel jár?

De ha akarod, megkérdezem tőled a bértömeg gazdálkodást és a bérszínvonal gazdálkodást is, a gmk-t is és a gebint is. Meg még azt is, tudod-e hány ezer nagyságrenddel volt jobb és nagyobb ember Farkas Jancsi a Farkasflóridnál?

Függöny, csapó, vége a játéknak! 2019.10.12. 00:04:24

@Én de genere Mi: "Lévén '90 előtt nem az szdsz, '90 után meg nem Thürmer irányított"

Jaj, ne gyere már ilyen faszságokkal.

Én kommunista utódpártot írtam, tudod, az a NAGYOBBIK kormánypárt, az MSZP volt, ami átmentette az MSZMP vagyonát és pártszervezetét, de megszabadult néhány doktríner komcsitól (Grósz Karcsi).

Ettől még a kontinuitás a személyek szintjén is megvolt, Horn Gyula, Medgyessy Péter, Kovács László – legfeljebb ugyanők átmaszkírozták magukat komcsikból szociáldemokrata piacgazdaság-hívőkké...

Sz'al ez gyenge próbálkozás volt, degeneráltkám, legközelebb valami okosabbat találj ki

Függöny, csapó, vége a játéknak! 2019.10.12. 00:06:54

@Én de genere Mi: "S mondd kisfiú, pl. azt a kifejezést már hallottad, hogy 'teljes foglalkoztatottság'?"

Igen, ahogy azt is, hogy "kapun belüli munkanélküliség".

youtu.be/BDpxL4I0rZo

mgdé 2019.10.12. 00:16:42

@Vége a játéknak, ennyi volt, lipsik:

Kontinuitás. :D

Ezt most az alelnökségig jutó nemzetközi libsi Viktornak címezted, vagy a forradalmár Bonaparte tüzérkapitánynak?

Kicsi fiú, te ...

B+, a társadalmi-gazdasági rendszerek működési alapjait nem az határozza meg, hogy épp milyen hülye szlogent adtak ki aznapra a fidelitasnál.

A szász törzs- és nemzetségfők mind behódoltak Nagy Károlynak, s alkalmazkodtak az új feudális rendhez, természetesen ők jól is jártak, a népeik már nem annyira. A sorozatos lázadásokat vezető Widukind - míg végül egy hercegi címmel és birtokkal meg nem vásárolták őt is - az új rendben lejjebb csúszó köznemes volt. De úgysem érted ...

mgdé 2019.10.12. 00:23:17

@Vége a játéknak, ennyi volt, lipsik:

Ezt most vették fel egy Lölő-féle építőipari cégnél? :D

A ... útnál áprilisban kezdtek.
Amikor még ki volt táblázva a kivitelező, a határidő, az ár (az a hülye EU elvár ilyeneket, ha fizet) július 7. volt a feltüntetett határidő.
Mostani állapot: Kb. egy hét óta az egyik irányú sáv már kész. A másik irányba még "várják a billencset".
A táblák június vége óta nincsenek kint, valamelyik éjszaka szégyenükben egyszerűen elszöktek. Utoljára a moldáv határnál látták őket ...

Örülök, hogy segíthettem. :)

Függöny, csapó, vége a játéknak! 2019.10.12. 00:27:41

@Sir Bates dö Hól: "Arról esetleg lehetne vitatkozni, hogy jó-e az egykulcsos adórendszer (sz'tem ma moon nem)"

Nézd, az nagyjából ismert, hogy milyen érvek szólnak az egykulcsos szja mellett ill. ellene; az, hogy ebből ki mit érez erősebbnek, leginkább értékválasztás kérdése (többletteljesítmény megfelelő honorálása v. "társadalmi igazságosság").

Ami viszont objektív probléma volt a korábbi, többkulcsos rendszerrel, hogy a Magyarországon amúgy is problematikus "adómorált" jelentős mértékben gyengítette.

A minimálbér adómentessége, szemben akár az átlagos bérek adóterhelésével bizonyos vállalatkategóriákban és iparágakban általános gyakorlattá tették a minimálbéren bejelentést + zsebbe fizetést. Ez persze a dolgozóknak is rossz volt (kiszolgáltatottság, kisebb nyugdíjra, munkanélküli segélyre való jogosultság); az államnak is (kieső adóbevételek), meg a tisztességesen játszó cégeknek is (versenyhátrány a csalókkal szemben).

További hátrány a Magyarországon amúgy is jellemző munkaerő-elvándorlásra való hatás, hiszen ha a magasabb képzettségű ill. kurrensebb szakmákban dolgozó (tehát magasabb fizetésű) munkaerőtől arányaiban többet veszel el, akkor felerősítheted a Nyugat-Európával szembeni bérhátrányt, így a kivándorlást is. (Kivándorni nem a képzetlen, nyelveket sem beszélő minimálbéres dolgozó fog.)

Függöny, csapó, vége a játéknak! 2019.10.12. 00:30:22

@Én de genere Mi: "B+, a társadalmi-gazdasági rendszerek működési alapjait nem az határozza meg, hogy épp milyen hülye szlogent adtak ki aznapra a fidelitasnál."

Azt nem, de az idegen érdekek kiszolgálói akkor sem lesznek hazafiak, ha moszkvai helyett már washingtoni seggeket nyalnak.

Komcsi kutyából nem lesz szociáldemokrata szalonna.

mgdé 2019.10.12. 01:42:06

@Vége a játéknak, ennyi volt, lipsik:

Brüsszel elvtársat már meg sem akarják gyilkolni??? :P

Valamint:
A német multik seggét nyaldosók azok vajon igaz hazafiak vagy pusztán csak kifinomult ínyencek?

Azt hallottad, hogy Győrben gyűjtés indítottak zoknira, szegény Borkainak?
Nem elég, hogy lebukott, de lyukas talpú zokniban dugott a szerencsétlen.
Hiába, egy komoly nemzeti politikusnak nem telik felesleges luxusra ...

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.12. 07:44:27

@Én de genere Mi: Még mindig jobb egy lyukas zokni,mint egy lyukas koton..:)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.12. 07:48:46

Időközben Lackneréknál is előkerültek a prostik.Lackner arról beszél,hogy az egyk bérnő rosszul lett,mert cukorbeteg..

Cycmen 2019.10.12. 09:34:31

@Veszéjben a lyogállamiság !: Időközben Lackneréknál is előkerültek a prostik.Lackner arról beszél,hogy az egyk bérnő rosszul lett,mert cukorbeteg...........................

Kurváknál nincs üzemorvos?

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 09:53:05

@Vége a játéknak, ennyi volt, lipsik: én nem tudok azonosulni az érveiddel (ez már lehet a szubjektum hatása;-))...

nem érzem teljesen korrektnek azt, hogy "többletteleljesítmény megfelelő honorálása": ez a "honoráció" megjelenik már a jövedelemben. azt elfogadom/támogatom, hogy mindenki adózzon, azt nem, hogy a medián jövedelemmel rendelkező többel adózzon, mint 25%, az átlagjövedelem legyen 20%, a legmagasabb kulcs meg legyen 60-75% között. viszont azt nem gondolom, hogy 4-500k/hó már magas jövedelemnek számít!

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 10:01:04

@Sir Bates dö Hól: folyt.

sz'tem nem a többkulcsos adórendszer okozta az általad leírtakat, hanem 1/ az adósávok és -kulcsok nem megfelelő meghatározása; 2/ a nem megfelelő kommunikáció a mindenkori establishment részéről, akik nem voltak képesek elmagyarázni komplexen, hogy miért van szükség adózásra, ezzel ráerősítve arra az évszázados, a kollektív tudatban máig élő izére (mi is az pontosan? mentalitás, determináltság, ösztön?), hogy a hatalmat mindig át kell baszni (amivel én is azonosulok, amennyiben a "hatalmat" tőlem független entitás

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 10:12:56

@Sir Bates dö Hól: bazdmeg! folyt

amennyiben a "hatalmat" tőlem abszolút független, omnipotens entitásként kezelem, s nem pl. a germán vagy kelta típusú törzsi demokrácia vagy ún. közvetlen demokrácia manifesztumaként, amely halmazba én is beletartozom)

Cycmen 2019.10.12. 10:20:45

@Sir Bates dö Hól: "Tartalmi vita? Itt? Kivel? A fidesztálibokkal? Mert velük nem lehet (tudom, sokakkal azok közül, akik a ner-rel szemben állnak, azokkal sem lehet).
Milyen tartalmi vitát lehet olyannal folytatni, aki a mészáros-tiborcz vagy a ner-lovagokkal kapcsolatban annyit mond, "

Nem hajlandóak az általad kijelölt szempontok alapján az általad elvárt következtetést levonni? Ezek a csúnya fidesztálibok!

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 10:24:32

@Sir Bates dö Hól: a társadalmi igazságosság vs. egyéni teljesítmény kérdésében (bár eleve nem tartom helyesnek a "versus" axiómatikus használatát!) pedig azt gondolom, hogy bármely egyéni teljesítmény elismeréséhe/érvényesüléséhez szükségesek a társadalom, mint tér, mint keret, ezt azonban együtt hozzuk létre, együtt tartjuk fent, s minél inkább sikeres vagy, annál inkább érdeked, hogy az adott tér fennmaradjon (kinek okoz nagyobb gondot, ha összeomlik a magyar állam, ha összeomlanak a keretek? egy cigánytelepi herbálozó kancigánynak vagy egy sikeres vállalkozónak? mindkettő ugyanolyan adókulccsal adózik ma.).

Cycmen 2019.10.12. 10:24:51

@Sir Bates dö Hól: "amennyiben a "hatalmat" tőlem abszolút független, omnipotens entitásként kezelem, s nem pl. a germán vagy kelta típusú törzsi demokrácia vagy ún. közvetlen demokrácia manifesztumaként, amely halmazba én is beletartozom)"

Jó lenne tudni, hogy mi a faszt akart mondani a költő!

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 10:32:40

@Cycmen: ;-) nem ezt írtam, ezt te akarod így interpretálni, s ezzel azonnal meg is akadályozni egy konstruktív eszmecsere kialakulását;-)...
(ami szerintem öngyilkosság, mert kooperálnunk kell, ha előre akarunk jutni, de anélkül, hogy legalább minimális mértékben megértenénk egymás motivációit, én ezt nem tartom lehetetlennek.)

[az külön bájos, hogy -miként azt te is tudod- nem téged sorollak a "fidesztálib" csoportba, veled nem lenne gond az együttműködés, persze nem itt, ebben a környezetben... ez most olyan piszkos fredes dícséret volt?;-))

Függöny, csapó, vége a játéknak! 2019.10.12. 10:44:05

@Sir Bates dö Hól: "nem érzem teljesen korrektnek azt, hogy "többletteleljesítmény megfelelő honorálása": ez a "honoráció" megjelenik már a jövedelemben"

Ha a magasabb jövedelem (lényegesen) magasabb kulccsal adózik, akkor pl. a többletteljesítménnyel arányos többletjuttatásnak csak egy része juthat el a címzetthez; másik része az államkincstárba vándorol majd.

Ha csak nem "zsebbe" fizetik a jutalmat is, ami egyébként szintén ismert gyakorlat, de ugyanúgy az adófizetési fegyelem romlását mutatja.

"legmagasabb kulcs meg legyen 60-75% között"

75%-os elvonás már-már a kisajátításnak felel meg, és ezt valahogy azért be is kéne hajtani. Azt se felejtsd el, hogy a különböző adóoptimalizációs technikák (offshore adóparadicsomok, külföldön bejelentett jövedelem/nyereség) is pont a megnyúzni szánt rétegek számára állnak rendelkezésre.

És az már csak a nyilvánosságot kapott ügyekből is látszik, hogy ezt ki is akarják használni (Depardieu orosz állampolgárságától Lionel Messi adóügyéig; v. számtalan amerikai ügyig: www.ajc.com/news/national/celebrities-who-have-ran-into-tax-trouble/AlItm0JbBUULmDsJks4d0H/ ); ahol az adómorál eleve rosszabb, mint nálunk, ott ez még többeket, még nagyobb svindliket jelentene.

"sz'tem nem a többkulcsos adórendszer okozta az általad leírtakat, hanem 1/ az adósávok és -kulcsok nem megfelelő meghatározása"

Az biztos, hogy ez is része volt a problémának. De szerintem az általad említett 75%-os kulcs a felső sávban hasonlóan része lenne, egyszerűen ekkora elvonás már túl erős ösztönzést adna az adóelkerülésre.

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 10:45:06

@Cycmen: a jobbágy/alattvaló kontra polgár/citoyen attitűdre vonatkozik ez: nem mindegy, hogy miként gondolsz a családi pótlékra: az állam, mint pater familias, adta azt nagy kegyesen a saját erszényéből vagy az egyéneknek -akik a közösséget képezik- a közösség döntésének megfelelően, a közösség fenntartását szolgáló közös befizetéseikből/hozzájárulásaikból járó jogos rész...

Függöny, csapó, vége a játéknak! 2019.10.12. 10:56:21

@Vége a játéknak, ennyi volt, lipsik: "Ha a magasabb jövedelem (lényegesen) magasabb kulccsal adózik, akkor pl. a többletteljesítménnyel arányos többletjuttatásnak csak egy része juthat el a címzetthez; másik része az államkincstárba vándorol majd."

Ezt kicsit jobban is kifejtem: ha az adózás sávos rendszerű, és mondjuk a felső sáv 75%-os kulccsal adózik, akkor az ide éppen csak beleeső jövedelem teljes (átlagos) adókulcsa is mondjuk pl. csak 40-50% körül lehet; de a jutalom, a többletjövedelem egésze már 75%-os kulccsal adódik.

Márpedig a közgazdasági elméletek (költség-haszon elemzés) szerint viszont ez, a marginális kulcs számít akkor, amikor egyénünk azt fontolgatja, hogy emelje-e erőfeszítéseit a magasabb jövedelem elérése érdekében. Ezért ez a rendszer nemigen támogatja azt, igen drágává teszi, hogy a munkáltató pl. pénzügyi ösztönzéssel bírja munkavállalónkat teljesítménye emelésére (persze a kirúgással fenyegetés, mint eszkôz megmarad...).

Cycmen 2019.10.12. 11:03:22

@Sir Bates dö Hól: A kettőnk viszonyát megbeszéltük és meg is egyeztünk, viszont amit most írtál az nettó demagógia!
Az állandó mindenhonnan a nerlovagokhoz kanyarodás nehézzé tesz egy normális vitát, sok egyéb terület van még a gazdasági háttérhatalmon kívül!

Cycmen 2019.10.12. 11:18:41

@Sir Bates dö Hól: " miként gondolsz a családi pótlékra: az állam, mint pater familias, adta azt nagy kegyesen a saját erszényéből vagy az egyéneknek -akik a közösséget képezik- "

Amiből visszaoszt az a saját erszénye hiába te fizetted be, de egyébként is fingfűrészelés magának az összegnek ilyen szintű meghatározásán filozófálni. A családdal kapcsolatos különböző támogatások pedig kormányonként változtak, tehát amire te diszkréten államként célzol az a Fidesz (ugye nem tévedek?) amit lehet is becsülni a számtalan támogatási mód miatt ami az előzőknek eszükbe sem jutott és azért,, mert a súlypontot áthelyezték a pusztán szaporodók támogatásáról a hasznosabb réteg ösztönzésére!

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 11:25:33

@Vége a játéknak, ennyi volt, lipsik: "Ha a magasabb jövedelem (lényegesen) magasabb kulccsal adózik, akkor pl. a többletteljesítménnyel arányos többletjuttatásnak csak egy része juthat el a címzetthez; másik része az államkincstárba vándorol majd."

Az is lenne a cél, hogy az államkincstárnál landoljon a különbözet. Természetesen az így létrejött forrásokat a közösség érdekében kellene felhasználni, nem egyéni érdekek mentén.

Értem én a 75% "megnyúzásként" való artikulálását, de ezt akkor tekintem korrekt álláspontnak, ha a kevesebb jövedelemmel rendelkezőknek is ugyanolyan esélye van elérni az állam által biztosított szolgáltatásokat, mint a jobb módúaknak pl. az oktatás terén: skandináviában mindegy, hogy hol laksz és milyen jövedelemmel rendelkezel, mindenki egyenlő (és magas!) színvonalú alapfokú oktatásban részesül, ezért mindegy, hogy a gyerek melyik iskolába jár. Moon ezzel szemben ez nem igaz, ellenben az oktatási rendszert a közösből fizetjük.

Azzal meg nem nagyon tudok mit kezdeni, hogy "adóelkerülés", "adóoptimalizáció": ezek megszüntetése csupán politikai akarat kérdése: depardieu szégyen sz'tem, ehhez joga volt, ellenben én azonnal megvontam volna tőle a francia állampolgárságot, s érvényesüljön az orosz útlevéllel; amit ők és a multinacionális cég tesznek, az a societas leonina iskolapéldája: csak az előnyöket élvezik, a kötelezettséget negligálják (egy kicsit ilyen ma az orbáni ner és az EU viszonya is)...

(gondolom nem ér meglepetésként, hogy én a vagyonkoncentráció ellen is fellépnék, az örökséget is megadóztatnám rendesen (50%) 2-3M€ felett→ mindebből kitűnhet, hogy nem egaliter, a más tehetségén elősködő bolsi vagyok, csupán a vagyoni különbségek demokráciára gyakorolt erózióját tekintem a legnagyobb veszélyforrásnak... miként a klasszikus athénban, mikor cserépszavaztak; ezt csak azért, hogy ne menjünk el a "tehetségtelen, önállóan életképtelen komcsi vagy" irányába;-))

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 11:40:17

@Cycmen: ;-)... igazad van: azon nem tudok felülemelkedni, hogy a morális origó nem lehet más, mint az, hogy a közös javakat magánosítani elfogadhatatlan/erkölcstelen/lopás/sikkasztás/stb. (kinek mi tetszik), s ez ugyanúgy vonatkozik '10 előttre, mint '10 utánra: igen, ez vonatkozik mátéra, gyurcsányra, az összes funkcionáriusra, akik politikai hatalmukat gazdasági hatalommá konvertálták '90 körül; de pontosan ezért vonatkozik ez a mai napra is...

S azért gondolom ezt alapnak, mert az, hogy esetleg zsidózol y az nem akadályoz meg abban, hogy leüljünk egy asztalhoz, az azonban igen, mikor az általam befizetett adóból hatalmi segítséggel lopsz minden konzekvencia nélkül (ha önállóan, független outsiderként dézsmálod a kincstárt, az persze más eset nálam, az nem zavar, hiszen vállalod a következményeket;-))

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 11:46:19

@Cycmen: más malomban örlünk;-)...

nem, állam alatt nem a fideszt értem, állam alatt az a konstrukciót értem, melynek velemszületett jogaim egy részét átadtam a társadalmi keretek létrehozásának hatékonyabb menedzselése érdekében, mert így eredményesebb a közösség fennmaradása; mondhatni a Birca által hangoztatott közjó érdekében;-)...

taga20 2019.10.12. 11:47:52

@vitéz Beverneky:

na elmész te a...ba!

a subbán normálisabbakat dobtál fel anno:))))

Cycmen 2019.10.12. 11:49:24

@Sir Bates dö Hól: "S azért gondolom ezt alapnak, mert az, hogy esetleg zsidózol y az nem akadályoz meg abban, hogy leüljünk egy asztalhoz,"

Attól pont leülhetsz, mert az itteni zsidózásomnak dramaturgiai okai vannak, amivel táncba hívom a szerényebb képességgel megáldott lippsitzeket, a zsidókhoz való viszonyom ennél összetettebb, bár kétségkívül abban a formában sem pozitív! Itt gyakorlatilag csak a megkövetelt hozzáállást kifogásolom a kérdéshez.

taga20 2019.10.12. 11:54:34

@Sir Bates dö Hól:

sír, te olyan jófej vagy, hogy még handkéval is kvaterkáznál:)))

de azé te is tudod, hogy mit mondott esterházy, és remélem nem felejted!

mgdé 2019.10.12. 11:58:48

@Cycmen:

Mirrmurr, nagyon igazad van!: A látványosan hasznosabb Csengécskét és Lilikét (meg azért ne nagyon szólaljanak ...) én is szívesebben támogatnám, mint holmi 19 gyerekes vénasszonyt, természetesen csak addig, amíg - ahogy jól mondtad - nem akarnának átkerülni a mindenáron tőlem szaporodni akarók táborába. A szaporodási költségeiket már fizesse a 'munkáltatójuk', tényfeltáró újságírói nyelven mondva: a futtatójuk ... Meg persze az EU ...

ui.: Aztán vigyázz magadra Cicus, nehogy valami nagy buli után kutyák szájából kelljen kiszedni téged. :D

(Szvsz: Nem az összeg nagysága került megkérdőjelezésre. Az a"vs" tárgya, hogy állami 'kegy', vagy az állampolgárok szándéka szerinti juttatás a közösség vagyonából (melynek egyik fő forrása az adó, de nem csak az), azokra helyzetekre, amikor jónak látja a közösség támogatni az ilyen helyzetbe került tagjait. Lásd régen: Kisgyerekes özvegyasszony nem adózik, ha a férje a király hadjáratában részt véve esett el. /Különben ki a dilis kockáztatta volna az életét azért, hogy aztán az ő hősiessége miatt a gyerekei mind-mind éhen dögöljenek?/ Mindez a társadalom érdeke - védjék meg, ha szükséges -, nem a királyé, a király csak egy zászló. S máris eljutottunk oda, hogy kik érdemelnek állami trafikjogot? Naná, hogy a deutchtomi rajongó csini manikűröslányok!!! :P (S ezzel nem állítottam azt, hogy a korábbiak bezzeg kivétel nélkül mind megérdemelték. De bármit is "állami keggyé tenni" alávalóság. Meg persze kiscsatlós réteg kialakítása, ó, nem az állam, hanem a Pásztor fiúk részéről.))

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.12. 12:02:17

@Cycmen: Volt egy dubaiozó prosti, akinek az egyik sejkherceg kiverte a teljes fogsorát a nász során, szóval, amit most látnak-mondta- az már épített fogsor..Viszont a kapott pénzből még három ilyen fogsor építtethetne..

mgdé 2019.10.12. 12:06:59

@Veszéjben a lyogállamiság !:

Jogos! Hiába, ebben tényleg profi vagy! :D

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 12:07:59

@Cycmen: még annyi: én nem gondolom, hogy az az ő erszénye lenne, azt gondolom, hogy az továbbra is közös pénz/erszény, melybe/melyből meghatározott szabályok szerint lehet belenyúlni/kifizetéseket eszközölni; máshogy tekintünk az államra, mint entitásra/aktorra;-)...

mgdé 2019.10.12. 12:11:25

@Sir Bates dö Hól:

"aktorra"

Cicus utálja a színészeket, Alföldi miatt is - hisz másként tekint rá - mindig hisztizik. :D

Cycmen 2019.10.12. 12:11:59

@Sir Bates dö Hól: : más malomban örlünk;-)...

Én rendes malomban, te viszont imamalomban! :D

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 12:18:43

@Vége a játéknak, ennyi volt, lipsik: köszönöm, de értettem elsőre is (viszont aki nem, annak sokat segítettél)

"Márpedig a közgazdasági elméletek (költség-haszon elemzés) szerint viszont ez, a marginális kulcs számít akkor, amikor egyénünk azt fontolgatja, hogy emelje-e erőfeszítéseit a magasabb jövedelem elérése érdekében. Ezért ez a rendszer nemigen támogatja azt, igen drágává teszi, hogy a munkáltató pl. pénzügyi ösztönzéssel bírja munkavállalónkat teljesítménye emelésére (persze a kirúgással fenyegetés, mint eszkôz megmarad...)."

ezek a sávoktól függenek: nem 10-20M a 75%-os sáv, hanem 0,5M vagy 1M€ után lépne be ez, ami azért nem az általános jövedelem (nézd, én egy igen magas árfekvésű országban élek (fro), de azért nagyon jó és kényelmes életet lehet itt élni már nettó 5k/hó vagy családként(2-3gyerek) 8k/hó bevétel mellett is...

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 12:19:52

@Cycmen: talán nekem ezért nem korpás a hajam;-)...

Cycmen 2019.10.12. 12:22:49

@Én de genere Mi: Bazmeg te is, az állam gazdálkodik a te pénzeddel (legyen, hogy megnyugodj) ez a világon mindenütt így van, de érdemben ebbe már nem nagyon szólhatsz bele de ha közvetlenül beleszólhatnál, akkor sem lehetne mindenkinek a kedvére tenni ezt nem akarod elismerni és így tartunk még mindig ennél a témánál!

Cycmen 2019.10.12. 12:24:08

@Sir Bates dö Hól: Komojtalan huje vagy tudod? :DDDDDDDDDD

Függöny, csapó, vége a játéknak! 2019.10.12. 12:28:44

@Sir Bates dö Hól: "Azzal meg nem nagyon tudok mit kezdeni, hogy "adóelkerülés", "adóoptimalizáció": ezek megszüntetése csupán politikai akarat kérdése"

Bocs, de ez szerintem kissé naiv megközelítés. Gondolod, hogy azokban a nyugati országokban, ahol a progresszív adórendszer kitermeli a saját adóoptimalizáló és adócsaló celebjeit (számtalan példával) a "politikai akarat" nincs meg arra, hogy ez ne így legyen?

Aligha. A kiskapukat folyamatosan próbálják bezárni, egy-két durvább esettel lebukott főkolompost még dutyiba is zárnak (l. pl. Uli Hoeneß, a Bayern München fejese is leült másfél évet), de közben az adótanácsadó cégek újabb és újabb kiskapukat is találnak.

Ez egy folyamatos küzdelem, amiben a nyugati államok is mindig vesztésre állnak...

"gondolom nem ér meglepetésként, hogy én a vagyonkoncentráció ellen is fellépnék, az örökséget is megadóztatnám rendesen (50%) 2-3M€ felett"

Gondolom téged sem ér meglepetésként, hogy ahol nagyon magas az örökösödési adó, ott ugyanúgy megjelennek a technikák arra, hogy ezt hogyan lehet ügyesen kijátszani, pl. a vagyon nagyobbik részét már az örökhagyó életében a leendő örököshöz juttatva...

mgdé 2019.10.12. 12:31:11

@Cycmen:

Az osztrakizmosz bevezetését ettől még támogathatom. :D
S bizonyára kedvenc fecód repülne elsőnek, de másodiknak már a népmesei legkisebbik idősebb Pásztor fiú.

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 12:34:08

@Cycmen: valószínűleg én érzem itt leginkább a viszonyod/hozzáállás a fenti témához (hogy nem tartom elegánsnak az ilyen provokációt, az egyéni szociális probléma), viszont abszrahálj már jobban: antiszemita helyett írhattam volna azt is, hogy liberális/konzervatív/bolsevik/bigott katolikus/stb. (pedofillal azért nem szívesen ülnék egy asztalhoz, sem erőszaktevővel)...

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 12:35:36

@taga20: miért ne?

esterházy sz'tem nem az ilyen szituációra értette azt;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 12:39:29

@Én de genere Mi: az szvsz a "tűpontos" interpretációja (hogy klasszikust is idézzek!;-)) az eredeti szándéknak...

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 12:43:14

@Cycmen: semmivel sem nagyobb, mint te;-)... még megjelenik itt egy két nick és azonnal indulhat egy jóval színvonalasabb Troll, mint a hírtv-é (a szabadfogáshoz meg bevennénk Lajosom is, meg még valami másik roggyantat is)...

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 12:45:29

@Én de genere Mi: val'szeg most már scarlett johanssonra is, hogy szakított tarlóssal;-)...

2019.10.12. 12:54:22

@taga20:
nem tudom mire írtad, tfonon nem lehet visszanézni.
meg sose tudom, te vagy, vagy a klónod.

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 12:55:01

@Cycmen: sz'tem pedig az állam definíciója, szerepe, s a primátus kérdése a közösség, az egyén és az állam viszonyában a legfontosabb kérdés/választóvonal, mely meghatározza identitásunk/identifikációnk, s ezáltal a gondolkodásunk is (ez nem jó vagy rossz kérdése)

mgdé 2019.10.12. 12:59:08

@Veszéjben a lyogállamiság !:

Arra nehéz lenne, pláne te 'finoman' :D - én apám fejéből pattantam ki.

Mondhatnám akár, hogy teljes fegyverzetben, de az a pontosan és jól fogalmazó, helyesen és szépen írni tudó, igazat és bölcseket mondó Pallasz Athéné. Azaz, őt te semmiképp nem ismerheted. :P

mgdé 2019.10.12. 13:00:36

@Sir Bates dö Hól:

Legyen. A kedvedért tételezzük fel, hogy olvasták. :)

2019.10.12. 13:02:00

@taga20:
ja ezt csak a nemzeti kersztény családbarátoknak raktam be, az il-libsi szentfazék csuti gecijükről.

taga20 2019.10.12. 13:02:46

@Sir Bates dö Hól: szerintem, esterházy a zsidózásra is gondolt, amikor a szintekről írt;)

taga20 2019.10.12. 13:04:43

@vitéz Beverneky: kösz haver, má majdnem elkesztem gépelni:)))

coub.com/view/1yntsy

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 13:11:02

@Vége a játéknak, ennyi volt, lipsik:
"Bocs, de ez szerintem kissé naiv megközelítés. Gondolod, hogy azokban a nyugati országokban, ahol a progresszív adórendszer kitermeli a saját adóoptimalizáló és adócsaló celebjeit (számtalan példával) a "politikai akarat" nincs meg arra, hogy ez ne így legyen?

Aligha. A kiskapukat folyamatosan próbálják bezárni, egy-két durvább esettel lebukott főkolompost még dutyiba is zárnak (l. pl. Uli Hoeneß, a Bayern München fejese is leült másfél évet), de közben az adótanácsadó cégek újabb és újabb kiskapukat is találnak.

Ez egy folyamatos küzdelem, amiben a nyugati államok is mindig vesztésre állnak..."

nincs meg a politikai akarat és erő, pontosan ez okozza a rendszer válságát (de természetesen sz'tem erre nem a meghekkelt demokráciaval létrehozott autokrácia vagy a diktatúra, esetleg a moon kialakítani szándékozott feudalizmus1.5 a megoldás!)! amellett megjelentek azok a multinacionális konglomerátumok, melyek önálló aktorként lépnek fel az informális térben, egyre jobban "state capture" pozícióba kerülve...

"Gondolom téged sem ér meglepetésként, hogy ahol nagyon magas az örökösödési adó, ott ugyanúgy megjelennek a technikák arra, hogy ezt hogyan lehet ügyesen kijátszani, pl. a vagyon nagyobbik részét már az örökhagyó életében a leendő örököshöz juttatva..."

ez csupán technikai kérdés: én is írok neked olyan szabályozást, mely ezt kizárja/lehetetlenné teszi; itt is az akarat és az erő hiányzik;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 13:12:49

@Én de genere Mi: sz'al tudnál hagyományos módon is kopulálni Mirmurral;-)...

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.12. 13:13:14

@Én de genere Mi: Fallosz Athéné lesz az az LMBTQxy§%)("><#&@}{~^^° valamelyik szakágában..:))

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 13:18:37

@taga20: akkor meg gyökér, ugyanis nem tabusítunk egy olyan probléma kibeszélését, mely végig jelen van kultúrkörünk (keresztény európa) problémái között az utóbbi 2000 évben;-)..

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 13:19:39

@Veszéjben a lyogállamiság !: sz'al te a hermafroditákat preferálod;-)...

taga20 2019.10.12. 13:29:03

@Sir Bates dö Hól: szerinted is pártusherceg vot dzsézusz, és a rohadék zsidrákok keresztre feszítették?

végre, kiderült!:)))

ja és, szerintem vágod, hogy miről beszélek.

mgdé 2019.10.12. 13:37:51

@Sir Bates dö Hól:

Nem egészen. Csupán arra céloztam - tudod, a hagyományok ... - az első fiú jöttét a hős típusú apák kifejezetten akarják, nem baleset eredménye, mint vélhetőleg a mi kis "veszéjben"-esünk. Aki miért kérdezné, ha nem sorstársakat keres? :)

mgdé 2019.10.12. 13:41:56

@Veszéjben a lyogállamiság !:

Tátott szájú kiscsillag, a barbárok minden kiejtett szava szélbe szórt, felesleges homokszem ...

Előbb tanulj, művelődj, tégy le valamit az asztalra, legyél valaki! :P

mgdé 2019.10.12. 13:46:56

@taga20:

Párthus!!! A zsinaton akárki nem vehet részt! Holmi Esterházy sem!

Szóval majd Kövér úr eldönti, Bayer úr megírja, és kész.

taga20 2019.10.12. 13:47:26

@Én de genere Mi: ez a valami nem akar tanulni, ennek a rohadék fityeszparazitának a tiborcgyerek és mészaroslölö az eszményképe. és olyan kemény akar lenni, mint borkai a kokohajón:)))

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 13:49:10

@taga20: érteni vélem;-)
(bár sz'tem te egy kicsit túlpörögtél e témában, lassan már rozensteint is lecseszed, ha zsidótojást készít;-))

mgdé 2019.10.12. 13:53:14

@taga20:

Az avatárja alapján én azt véltem, ő pusztán csak annyit szeretne, hogy végre ne ordítsa le minden egyes percben a fejét valamiért az asszony ...

taga20 2019.10.12. 13:53:23

@Én de genere Mi:

gulyásgergely mek elmagyarázza, semjénzsoca meg lelövi, ez az iciri-piciri meg megeszi az ökröcskét:))

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.12. 14:11:57

@Én de genere Mi: Ha már semmit nem tettél le az asztalra, legalább ne szarj az asztal közepére..Mindössze ennyi a társadalom elvárása veled szemben..:)

mgdé 2019.10.12. 14:12:01

@Sir Bates dö Hól:

(Egyébként beszélgetni valószínűleg tudnék vele. Persze az is benne van, hogy a végén lelőne, vagy én őt. :D S pont azért, amit te is vélsz, s ami miatt Birca is érdekes volt, az ő talpa alatt is valami hit (avagy tévhit ...) található, mintha, s nem puszta együttbégetés. Mindenesetre unokahúgom viszonylag komolyan erősportolgató, de kevésbé tanulgató fia nagyon elszontyolodott, amikor felvilágosítottam, hogy Adolf bizony egyheréjű volt, ezáltal egy jókiállású kamaszfiúnak nem biztos, hogy ő a legideálisabb történelmi tétel. Helyette Muhammad Alit ajánlottam. :D (Teofilo-ról sajnos nem tudta kicsoda, Castro helyében én azért minimum ide basznék egy valódi keményöklű légidesszantot.))

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.12. 14:13:30

@Én de genere Mi: az avataromon Kohnberger Ágika van, csak szólok. Valamin épp nagyon meglepődik..:)

mgdé 2019.10.12. 14:14:44

@Veszéjben a lyogállamiság !:

Barbárka, kiscsillag, én az asztalt tettem oda. Na, egyél gyorsan és csendben, mielőtt megtalál az asszony ... :P

mgdé 2019.10.12. 14:21:16

@Veszéjben a lyogállamiság !:

Igen látom. Pont ezért mondom, hogy fordulj pszichológushoz, az asszonykát pedig rendezd el, de jól(!), legalább heti 4-szer- 5-ször. Hidd el, számodra mindkettő elengedhetetlenül szükséges az emberi élethez. Ha ezekhez véletlenül segítség kell, szólj Cicusnak. De figyelmeztetlek, csak a pszichológust nem fogja vállalni.

taga20 2019.10.12. 14:27:15

@Sir Bates dö Hól: lehet. ráadásul tőled még el is fogadom;)

zenét bírod migráncs, tessék!:))) (lehet, hogy votmá, de jó:)

www.youtube.com/watch?v=VyRxTTegjXM&list=RDVyRxTTegjXM&start_radio=1

taga20 2019.10.12. 14:29:26

@Veszéjben a lyogállamiság !:

te szerencsétlen ostoba nyilas szardarab!
nem lenne egyenesebb, ha úgy zsidóznál, mint cycmen?

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 17:11:12

@Veszéjben a lyogállamiság !: Azért van abban némi báj, mikor orbán az idolod, te meg kohnbergerezel;-)... Ne legyél már hülye;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 17:15:16

@taga20: ez tényleg megtisztelő.
(engem különösebben nem zavar itt)

taga20 2019.10.12. 17:17:28

@Sir Bates dö Hól: ha eszt netanyau megtudja! a csutigeci biztos nem engedné, ha a náci/nyilas szavazóbázisa eszt tenné!

ebben biztos vagyok!

az se engedné, hogy mir-mur nyilas legyen, pedig van esze a rohadéknak, csak rosszra használja:)))

taga20 2019.10.12. 17:30:27

@Sir Bates dö Hól:

ami jár, az jár;)

zenét bírod migráncs? nesze:)

www.youtube.com/watch?v=83KHLFKsbxQ&list=RD83KHLFKsbxQ&index=1

ha vot má, akkor csurdigung, de jó:)))

Sir Bates dö Hól 2019.10.12. 21:27:20

@taga20: figyú, én is vakaróznék, ha a gyerek egy -berggel állítana be, hogy ő lesz a vejem vagy menyem, de egy kanalastól azért hirtelen lepadlóznék; első, zsigeri reakció a tenyérbe temetett arc, s azonnal tekernék egy hatalmas rakétát (nyilván kezelném a helyzetet, s minél kevesebb reláció a másik családjával); s bárki bármit is mond, ez mo... sz'al @Cycmen: nincs egyedül...

Womb Rаider 2019.10.13. 11:21:12

@Sir Bates dö Hól: Hűűű..látom, üsszeült a hímzőkör :))

Na, Taga, ma legalább jóllaktál! Adj hálát a Teremtőnek ;) Tudod, több nap , mint kolbász..jön a córesz !

mgdé 2019.10.13. 22:26:33

@Womb Rаider:

na szegény Zsolti, a mai napért ő lesz a bűnbak házon belül ...

Womb Rаider 2019.10.14. 11:47:55

@Én de genere Mi: Nem hiszem. (Az egy dolog, hogy mi jön majd át a kommunikáción, de attól, hogy fideszesek, nem hülyébbek ők se nálad, se a Pártmoslék 'stratégáinál'
Korán isznak sokan a medve bőrére, de ennél nagyobb ütések után is felállt a 'csapat'. Van hátország, van forrás/tartalék.. és lássuk be, van törvényhozási potenciál is.

mgdé 2019.10.14. 13:41:48

@Womb Rаider:

Nem állítottam, ugyan mitől állítottam volna, hogy a párt elbukta a hatalmat, az országot vagy a parlamentet. A basi is tud bizony még háborúzni is Büzantion, Szmirna és Ankara városai uralása nélkül is.

Csak jeleztem, hogy a vártnál azért számottevően rosszabb eredményért kifelé várhatóan Zsolti lesz a bűnbak. Bizonyára mozdított a %-okon az ő története/videója, de ha csak erre fogják, magukat csapják be, vannak más okai is a vártnál nagyobb nagyvárosi elégedetlenségeknek. De a "népnek", a hívőknek valamit mondani kell. S erre a "valamire" most Zsolti a fő esélyes. (Meg persze a 'rohattlibsik', akik ugyebár egy személyes botlást teljesen alaptalanul :D kivetítettek egy egész pártra ...)

S hogy a következmény valamiféle konszolidáció lesz (figyeljünk oda jobban, "mindent" azért mégsem szabad ...), vagy tovább karcosodó háborúsdi, majd kiderül. Az ország talán a konszolidációval járna jobban, lásd, a hollandokkal kooperálva bizony már a nagy Azerbajdzsánt is meg tudjuk verni! ;) , de azt vélelmezem, sajnos nem ezen a szemponton fog múlni ...

Womb Rаider 2019.10.14. 15:17:41

@Én de genere Mi: Én azt gondolom.. de én nem szövök ebbe spontán történelmi műveltségemet villantva utalásokat.. ami nem öl meg, az nagy eséllyel meg is erősíthet.
Attól mentsen meg minket az ég. Ha felmész a mandira, ott egészen jó (széles spektrumú) a kommentszekció. Nos ott is több irányból elhangzott, Bp kapcsán, hogy ~csöbörből vödörbe.. és még valószínű ellenszél is lesz. Az egyik csapat igyekszik a raktárakat feltölteni..a másik meg igyekszik a forrásokat megvonni. Könnyen két fasz között, a rosszabbik végen találja magát a város.

Nem azért, mert Orbán szívatni akarja a 'népet' .. pusztán azért, hogy az ellenfelet elvágja az utánpótlás vonal létrehozásától.
Zsóti meg verje bele a faszöget, egye amit főzött. és adjon hálát az égnek, ha felállhat az asztaltól a zsetonjaival. Jó ötlet lenne vele példát statuálni és úgy már meghozná a hasznát a befektetés.

mgdé 2019.10.14. 15:43:23

@Womb Rаider:

Nem épp feltétlenül a műveltség kedvéért, hanem mert a háborúzó birodalmi basi_és_lépegető elődei ezeket bizony - Ankara az kivétel - lopták ... Még 1922-ben is Izmir lakosságának még úgy 90 %-a kis-ázsiai görög volt. (A maradék nagyobb része meg örmény.) Nincs még 100 éve sem ...
Szóval nem jók a kurdok - szírek kilátásai. Mint ahogy a Vajdaságé sem* ...
(*No akkor: oda kell EU, vagy nem kell EU?)

(De Konstanca (RO) népszámlálási adatai, nemzetiségi arányai változásai is elég érdekesek az utsó 150 évet tekintve ...)

Ergo: a kakadu egy ostoba, másodosztályú pittypangmaggal is bármikor megvehető állatfaj!

mgdé 2019.10.14. 15:47:14

@Womb Rаider:

"faszög"

Úgy gondolod, küldjék el spanglit sodorni Fro.-ba? :D
Avagy: inkább ültessék le?

Nos?

Womb Rаider 2019.10.14. 16:18:28

@Én de genere Mi: "Úgy gondolod, küldjék el spanglit sodorni Fro.-ba? :D"

Hogy ellennének Szőrrel!! Kurvázni is egyformán szeretnek.. jó az ötlet!

Egyébként én a Fidesz helyében nagy dérrel-dúrral felszámolnám a Ráskosfalvys vonalat, kezdve a győrszentiváni rezesbandával..meg a többieket, sorban.. (vicc, hogy pl Gasztonyit sok évvel ezelőtt bevitték egy hétre (papa-mama-fiú) ~1mrd-os áfacsalásért..majd kiengedték és három hónapra rá díszpolgár lett :))) )
Szóval lehetne cirkusz a népnek, rendezni lehetne a sorokat.. sokaknak most a zabszem sem fér be :)
Ezzel együtt szegény Glázertől óvja az ég a várost. Ha hallgattad a vasárnapi prédikációját, magad is belátod..
süti beállítások módosítása