B1 blogcsaládKi tartja hatalomban a pesti hetedik kerületben a Fideszt?

Moldován László egyszer már besegített a Fidesz győzelmébe

2019. október 04. - b1 blog

Míg Budapest több kerületében sikerült megegyezni az ellenzéknek a közös indulásban a pesti Erzsébetvárosban a közös ellenzéki jelölt Niedermüller Péter mellett ringbe száll a volt MSZP-s, bűncselekmények egész sorával vádolt Hunvald György és az egykori LMP-s budapesti elnök Moldován László is.

moldovan.jpg

Amikor még LMP-s volt. A nyáron

Nézzük most Moldován szerepét. (Ő az, aki többször próbálkozott már reménytelenül, így például a XIII. kerületi országgyűlési választáson is.)

Az LMP-s tisztségéről a nyáron lemondott Moldován korábban többször is keményen és határozottan bírálta a kerület fideszes vezetését, Vattamány Zsolt polgármestert.

Ahogy egy index.hu- riportban a minap fogalmazott, a legrosszabb, ami történhet, hogy Vattamány marad, mert, idézzük : ”Vattamány alkalmatlan, a mögötte álló fideszes gazdasági körök irányítják”

Világos beszéd, amelyből nyilvánvalóan következik, hogy akkor mindent meg kell tenni azért, hogy ne ő nyerjen. A közös jelölt helyzetét már úgyis nehezíti, hogy Hunvald egyelőre állítja, nem lép vissza.

Igenám, de Moldován sem, ezzel tovább gyengítve az ellenzék esélyeit.

Ezzel ő maga is tisztában van, annyira, hogy a már idézett index interjújában ki is mondja: „Azt gondolom, hogy sajnos Vattamány marad a polgármester.”  

Moldován rutinos kerületi politikus. 2014-ben már eljátszott – igaz, akkor még az LMP színeiben – hasonló szerepet.  Az LMP – Moldovánnal az élen – nem lépett vissza a kerületi képviselői helyekről. S ezzel behozta a fideszeseket. Szerény számítások szerint, ha a legtöbb helyen visszaléptek volna és a később rájuk szavazóknak csak a fele voksolt volna az ellenzéki jelöltre, akkor a kerületi 12 egyéni képviselői helyből tízet megnyerhetett volna az ellenzék. Moldvánék kötötték az ebet a karóhoz – így csak öt helyet sikerült elvinnie az ellenzéknek.

Ha úgy tetszik, Moldován és társai öt helyhez segítették hozzá a hetedik kerületben a Fideszt – s ezzel nem volt erő az önkormányzatban, amely megállíthatta volna az orbáni gőzhengert. Bármit is mondott Moldován.

Pedig a kerületben összefogással lenne esély. A Závecz Reaserch a kerületben, ezer fős mintán készült felmérése szerint az ellenzéki szavazók a biztos választók körében többségben vannak Erzsébetvárosban. (Niedermüller Péter 31%, Hunvald György 5% Moldován 4% - ami együtt 40 – szemben Vattamány 39 %-val.) Kétségtelen, nem egyszerűen matematikai műveletről, sima összeadásról van szó, de egyrészt a kampány még nem ért véget, másrészt joggal feltételezhető, hogy a nagyobb összefogás híre önmagában is az urnákhoz vonzhat olyan ellenzéki érzelműeket, akik most a széthúzás miatt gondolják azt, hogy otthon maradnak. Annál is inkább, mert az európai uniós választáson csak 37 százalékot csípett meg a Fidesz a leadott szavazatokból.

A helyzet tehát most úgy áll, hogy miközben lenne esély megbuktatni a fideszes polgármestert és egy határozott programmal rendelkező, közös ellenzéki polgármestert választani – éppen az teszi lehetetlenné ezt, aki szavakban a Fidesz kemény bírálója. A saját maga – na és a közvéleménykutatás szerint is – esélytelen Moldován László.

Ahogy a 444.hu összefoglalta: „A VII. kerületben szépen alakul megint a sok jelölttel felduzzasztott mezőny, hogy mindenképp a Fidesz-KDNP-s Vattamány Zsolt nyerhessen.” 

És ez jelentős részben Moldován felelőssége.

Ráadásul nem először

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6915190814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszti..... 2019.10.05. 19:56:57

@6.Lenin:

Bűncselekmény esetén tegyenek feljelentést. Hányszor is mondtad ezt, az OV elleni vádakra?

Gábris szomszéd 2019.10.05. 19:59:46

@6.Lenin: Jókeresztény Borkaiék drogoztak is.

Gábris szomszéd 2019.10.05. 20:01:20

@6.Lenin: "Milyen értéke van egy jogerős ítéletnek korrupt igazságszolgáltatás esetén?"

Ha fideszest ítélnek el? :)

444.hu/2019/09/25/4-ev-letoltendot-kapott-masodfokon-mengyi-roland

taga20 2019.10.05. 20:02:21

@eszti.....: szerintem az lesz, hogy kinek van szebb rabruhája:)))

6.Lenin 2019.10.05. 20:12:10

@eszti.....:

Mit gondolsz honnan veszünk át mindezt? Én nem bennük keresem a hibát. Ők nem hibásak, hiszen ott is, itt is a hatalmukat féltik. Ezért vannak, akik bármilyen határt átlépnek, bárminek az értékét lejáratják.

Miért vízgereblyézés, ha az egyik oldal védi a sajátjait, de a másiknak ezt nem engednék meg. Miért is?

Bűncselekmény azonos aq magánélettel?

Egy híres filmrendező miután elhunyt, nyilatkozott a felesége, hogy tisztában volt a férje kicsapongásairól de megbocsátotta mert valójában csak őt szerette, és mindig visszatért hozzá. Ő nem ítélte el a volt férjét.
Másoknak miért lenne ehhez joga?

(nem állítom, hogy most is ez a helyzet, de ez nekik kéne elsősorban tisztázni)

Vagy mondjuk olyan embernek lenne joga, aki vasárnap reggel elmegy a templomba, utána, a szomszéd városban simán megcsalja a feleségét. Neki joga lenne ítélkezni?

Gondolom a közpénz valós ellopását nem kéne részleteznem.

De, ha néhány százezer embernek joga van szavazni Gyurcsány Ferencre, akkor 3 milliónak miért nincs joga Orbánra? Ki dönti ezt el? Egy korrupt igazságszolgáltatás?
Vagy egy másik korrupt politikus, vagy egy másik kurvahajcsár?

Nem a mi hibánk mindez, választóké? De, ha az, hogy kit is imádunk, kire is szavazunk, eleve bennünk van, és szarunk a másikra?

Miért vízgereblyézés ez az évezredes probléma? Mert te is csak a másikban keresed a hibát?

eszti..... 2019.10.05. 20:16:31

@taga20:

Ne viccelődjél már! Ezek az ügyek csak a kampányzárásig érdekesek. Ugyan ki vonná őket felelősségre / pl a kispestieket/?
A hasonszőrű fideszes társaik, akikkel talán egy dílertől vásárolnak?
Ez a hajcihő a választópolgárnak szól, aztán szépen szőnyeg alá söprik.

6.Lenin 2019.10.05. 20:18:52

@Gábris szomszéd:

Ezt a felvételen nem látni, ezt csak bemondják. A másikon látszik.

Ha fideszest ítélnek el, akkor hogy lehet a Fidesz bábja? Ki állítja, hogy Orbán kezében vannak?

Látod, össze-vissza beszéltek, és nem veszitek észre, hogy közben minden lejáratódik, elveszti az értékét.

Miért lenne jogod a sajátodéknak bármit elnézni, de a másiktól már megvonnátok ugyanezt a jogot. Miért van ez így?

Mi is zajlik itt is most ezerrel?

taga20 2019.10.05. 20:22:11

@6.Lenin: haver, ti vagytok 3millióan, mi vagyunk kábé ugyan annyian.

aszt szeretném kérdezni tőled, te széles látókörű barátom, hogy akkor itt pl. érden, miért nincs fifti-fiftin leosztva a helyi önkormányzati lapban a szitú?

miért van az, hogy minden oldalon témészaros van?

ha van ellenzéki politikus akkor csak valami negatív konteksztusban.

én is ennek a városnak a lakója/választója/adófizetője vagyok.

mi a kurvaostobaállatkurvaanyátokért teszitek ezt velünk, a fele magyarországgal?

MIÉRT?

Gábris szomszéd 2019.10.05. 20:22:31

@6.Lenin: "Mi is zajlik itt is most ezerrel?"

Természetesen arról van szó, hogy a makulátlan Fideszt méltatlan aljasságokkal támadja a hazug ellenzék. :)

eszti..... 2019.10.05. 20:24:07

@6.Lenin:

Politikusokról beszélünk. Miért kellene őket védeni?

6.Lenin 2019.10.05. 20:29:02

@taga20:

Miért?

Mert nem vagytok képesek közösen megvédeni az érdekeiteket. Mi a faszért szavaztok kis picsa megélhetési pártokra? Nekem kéne?
Az én véleményem szerint, akikre én szavazok, azok megvédik egy nagyobb réteg érdekeit. Én nem szavaznék olyanokra, akik csak a saját érdekeiket nézik, de a tiéddel nem törődnek. nem azt tartják fontosabbnak, és csak utána a sajátjukat.

Ezért.
Szerintem. Nem bonyolult.

Gábris szomszéd 2019.10.05. 20:29:21

"aszt szeretném kérdezni tőled, te széles látókörű barátom, hogy akkor itt pl. érden, miért nincs fifti-fiftin leosztva a helyi önkormányzati lapban a szitú?"

Ez azért van mert a lipsibolsi soros ügynök EBESZ is elmondta már, hogy

"A magyarokat a választások előtt korlátozták a hiteles tájékoztatásban"

168ora.hu/itthon/ebesz-jelentes-a-magyarokat-a-valasztasok-elott-korlatoztak-a-hiteles-tajekoztatasban-155119

6.Lenin 2019.10.05. 20:30:05

@Gábris szomszéd:

Nem akarod megérteni, vagy tényleg nem érted?

6.Lenin 2019.10.05. 20:32:16

@eszti.....:

Ugyan olyan emberek, mint a választóik.

Gábris szomszéd 2019.10.05. 20:34:11

@6.Lenin: Érdekes logika. Tehát ondó elvtárs és bandája azért ténykedik úgy mint egy geczi, mert az ellenzéki pártok és szavazóik nem képesek közösen megvédeni a saját érdekeiket.
A legjobban viszont az tetszett, amikor előadod, hogy Orbán és bandája elsősorban a ti érdekeiteket nézi és csak utána a sajátját. Tényleg indulnod kéne már a humorfesztiválon. :)

Nekoashi2005 2019.10.05. 20:35:23

Megpróbálom elmagyarázni egyszerűen a fidess trolloknak, mi a különbség Wittinghoff és Borkai dugása között.

Előrebocsátom, hogy nem érdekel hogy ki kivel baszik, mert ahogy nem nézem, hogy a sebész - aki mondjuk a szívemet operálja - vagy a buszsofőr kivel dug, az sem érdekel, hogy egy politikus kivel kavar. A teljesítménye a lényeg és ne legyen korrupt, ne lopjon!

Vegyük a két ügyet.

Wittinghoff egyszerűen hülye volt, elment egy masszőr hölgyhöz, és történt ami történt. A hölgy egy 10-es skálán jó indulattal alulról nyaldosta a 6-ost, de akkor jóindulatú voltam. Nem mondom, hogy két nem fotómodell kinézetű ember között nem működhet a kémia, de Wittinghoff-nál azért már be kellett volna kapcsolnia a vészcsengőnek. De ha még fizetett is a hölgynek, egy polgármesteri fizetésből azért telik rá!

Nézzük Borkait. Ugye ő nem egy kissé lepukkant baszobában látható, hanem a hírek szerint egy Adrián ringatózó jachton. Egy - a hírek szerint meglehetősen rossz hírű - ügyvéd társaságában. Plusz néhány olyan hölgy, akik a hírek szerint másfél millát kértek fejenként, és úgy is néztek ki! Miből tellett erre Borkainak? Ez az igazi probléma! Tőlünk nyugatra már az adónyomozók kezében lenne Borkai farka, de azt nem élvezné!

Gábris szomszéd 2019.10.05. 20:36:25

@6.Lenin: Itt mindenki tudja, hogy csak te értesz mindent mi pedig semmit, vagy ha mégis, azt is csak félreértjük. :)

taga20 2019.10.05. 20:37:10

@6.Lenin: haver, neked a cocializmus volt a paradicsom, mer akkor az olyan kérdéseket feltevő renitenseket el tudtátok vinni börtönbe, mint én.

soha nem néztelek semminek munkásőr, de ez a válaszod válasz volt arra, hogy miért utállak téged és a fityeszmaffiádat, mint a szart!

mindig azon leszek, hogy a pofátokat a saját szarotokba basszuk.

ahogy a komcsiknak, a csútigecinek, az ostoba fajtádnak!

6.Lenin 2019.10.05. 20:40:35

@Gábris szomszéd:

Tulajdonképpen jól írod, de annyira csak egyoldalúan nézel mindent, hogy észre se veszed a saját tévedéseidet.

Te tényleg elhiszed, hogy a világ más? Máshol nem a különböző érdekek csapnak össze?
Tényleg elhiszed, hogy bárhol a világon valakinek is a te érdekeid élveznek elsőbbséget?

Te valóban nem értesz semmit.

eszti..... 2019.10.05. 20:43:16

@6.Lenin:

Ugye ezt nem mondod komolyan? :D :D

rasztaszív 2019.10.05. 20:44:06

@6.Lenin: te figyu,azért valami van?vagy semmi sincs?:)ebből gumiszoba lesz:)

6.Lenin 2019.10.05. 20:46:15

@taga20:

Megsúgom neked, ha abból az 5 millióból, akik nem a Fideszre szavaztak, egy értelmes ember képes lenne egy szövetségben 3,5 milliót meggyőzni, hogy nektek van igazatok, a Fidesz mehetne a picsába, holnap.

Ti menthetetlenül hülyék vagytok. Még saját magatokkal is képesek vagytok kibaszni.

Én miért szavaznék ilyenekre? Csak 1 drb okot mondjál!

6.Lenin 2019.10.05. 20:48:53

@eszti.....:

Miért? Ugyan olyan gazemberek becsületesek, tolvajok, szorgosan dolgozók, hűek, kurvahajcsárok. A pozíció mindenkiből kihozná a valódi énjét.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.10.05. 20:50:09

@6.Lenin: na igen, ide még nem jutottak el...és egyre rosszabbak

6.Lenin 2019.10.05. 20:50:12

@rasztaszív:

Ezt belülről mondod nekem, aki kívülről nézem, hogyan vergődsz?

rasztaszív 2019.10.05. 20:55:00

@6.Lenin: a kórismédet az orvosnak add elő...:)

Gábris szomszéd 2019.10.05. 20:55:21

@6.Lenin: "Tényleg elhiszed, hogy bárhol a világon valakinek is a te érdekeid élveznek elsőbbséget?"

Pszichiátereddel mikor beszélgettél utoljára? :)

eszti..... 2019.10.05. 20:56:01

@6.Lenin:

Plusz van hatalmuk, aminek megtartása érdekében bármilyen határt képesek átlépni - ahogy oly találóan írtad.
Ez érvényes minden politikusra.
A választópolgár, ha van annyira értelmes, nem védi őket, hanem ellenőrzi.

6.Lenin 2019.10.05. 21:00:16

@PeniValdes:

10. éve. Mit lehet ilyenkor még mondani/írni?
Számomra felfoghatatlan, hogy egyszerűnek látszó dogokat miért nem képesek valakik felismerni. Bennem lenne a hiba?
Vagy lehetséges-é ezen változtatni? Vagy a hovatartozás ennyire meghatározó?
Tényleg képtelenség teljesen kívülről szemlélni dogokat?

Gábris szomszéd 2019.10.05. 21:00:19

@taga20: Haver! Ismét bizonyítást nyert, hogy a Fidesz a szellemi létminimum alatt élők szektája. :)

6.Lenin 2019.10.05. 21:02:38

@eszti.....:

"A választópolgár, ha van annyira értelmes, nem védi őket, hanem ellenőrzi. "

Sajnos mindig csak a másik oldalt. Erről írok már több, mint 10 éve, hiába.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.10.05. 21:05:35

@6.Lenin: igen, de nem éppen a hovatartozásnak kéne annak lennie, ami közbekiált, hogy ne csináljátok már ezt fiuk!!!!...hogy ugyanazokat a köröket futjátok 10 éve....mert ezeket csak a hatalom érdekli...visszaulni a fazekhoz, és kimeríteni...és igen, most mészárosoznak, meg tiborcznak...de ha ok ulnenek ott, akkor meg lenne a saját mészárosuk...

eszti..... 2019.10.05. 21:07:51

@6.Lenin:

Milyen másik oldalt? Azt kell ellenőrizni, amelyiket választottad, az a te felelősséged.

6.Lenin 2019.10.05. 21:11:27

@Gábris szomszéd:

Most komolyan kérdem, miért szeretnéd mindenáron elhitetni velem, hogy ennyire nem érted, miről is írtam eddig neked?

(ha holnap ti kerülnétek hatalomra, holnap után 3 millió volt fideszes szavazó arról kezdene beszélni, hogy az ő érdekeit nem védi senki, és a következő választáson megbuknátok) Bólints ha legalább ezt érted.

Oxica 2019.10.05. 21:12:29

off

Van baj elvtársak. Győr is elesett elvtársak.

Borkai elvtársnak a Ne lopj! és a Ne paráználkodj! valahogy kimaradt a Bibliából.

Nekünk Győr az első, persze csak a kurvák és a drogok után, mi elvtársak? 15 millás baszós, drogos, yachtos bulikák mi elvtársak, oszt mibűűű elvtársak? Csak nem meglopták a lápi hülyemagyarokat elvtársak? Ezt a keresztény szemtelenséget elvtársak.

Hát mi lesz így a kereszténységgel elvtársak? Keresztény lápimagyarország, keresztény Európa, keresztény kurvaanyja, mi elvtársak.
Az utolsó muzulmánba is több becsület szorult, mint a fideSSkeresztény szarháziakba elvtársak.
Tolják csak tovább a keresztény szabadságot elvtársak de minden jónak vége lesz egyszer elvtársak és mindenki a megérdemelt helyére kerül elvtársak.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G és az 1:2

on

rasztaszív 2019.10.05. 21:12:46

@6.Lenin: te figyu,az az alapállás,hogy minden ballib hülye,mihez képest van kívülről...?:)

taga20 2019.10.05. 21:13:02

@eszti.....:

szerintem ez má itt a montipájton!:)

szerinted van a nerre más magyarázat?

www.youtube.com/watch?v=3Axpp63HShM

Nekoashi2005 2019.10.05. 21:13:10

@PeniValdes:

Kedves hozzászóló, az okfejtéseddel az a baj, hogy ők már ültek ott, de akkor próbáld már elmondani, hogy Gyurcsány melyik gyerekkori jóbarátja volt "mészáros lőrinc" és melyik gyerekének/hozzátartozójának a párja volt tiborcz?

taga20 2019.10.05. 21:17:06

@6.Lenin: ha kaptok 50 kiló krumplit, szerintem átálltok retek.

jó, te 25 évet kapsz, me megérdemled:))))

zenét bírod vádlott? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=cDqTcen_4HM&list=RDcDqTcen_4HM&start_radio=1

6.Lenin 2019.10.05. 21:17:43

@PeniValdes:

Ez nyilvánvalóan így volt/van/lesz, de akkor mi a megoldás?

Egy Gyurcsányista holnap ráébred, hogy átverte a Feri őket. Vagy egy Orbánra 10 éve szavazó holnaptól rádöbben, mégis Fletó a magyarok királya?

Át tudnánk lépni a született/örökölt/ vagy a környezetünk által meghatározott hovatartozásunkat? Szerintem erre csak nagyon-nagyon kevesek lennének képesek, ha...

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.10.05. 21:19:30

@Nekoashi2005: kedves hozzászoló, a lényeg nem az, hogy kinek kije..egyébként ne legyunk álszentek...mindenki kihasználná hogy az apja, sógora, szomszédja a miniszterelnök, a főtitkár, hanem az, hogy én személy szerint nem tudok olyanokban bízni akikből árad a hatalomvágy, akik minden választás elött összefognak, és fejben már elosztják, hogy te leszel az alpolgármester1, te az alpolgármester2.....bizalmat nem tudtak építeni..lassan 10 éve...és ezek után ök az alternatíva..ki van csukva

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.10.05. 21:22:39

@6.Lenin: point ez a baj...hogy vannak ezek a kedvencek...akikrol rosszat nem mondhatsz...pedig emberek ők is.....azt gondolom hogy a meggyozodesunk nem kell átlépni..csakhogy annak elvekrol kéne szolni, elvégre az ember az nem holmi sás, hogy jobbra-balra hajoljon...na az elvek hiányoznak..

6.Lenin 2019.10.05. 21:23:44

@rasztaszív:

Hogy nem vagyok ballib, és túl sokat ismerek ahhoz, hogy ez levonható legyen, nagyobb tévedést kizárva.
De leírtam fentebb az egyetlen célravezető megoldást ma Mo-on.
Van esetleg egy másik, de az nem vezetne sehová sem.Megvárni, míg a Fidesz magától szétesik. De ettől automatikusan az ellenzék még pont annyira szart se érne, mint most.
Ugyan ez lenne, ha egy külső hatalom segítené őket. Felesleges lenne.

6.Lenin 2019.10.05. 21:27:27

@PeniValdes:

Elvek hiányoznak? Szerintem inkább túlságosan is sok van. Eltéved köztük a gyanútlan ember.
Talán kevesebb is sok lenne, de ahhoz ragaszkodni kéne, de akkor pont ott lennénk, ahol a mádi zsidó, mindig visszajutnánk a mai alaphelyzethez.

eszti..... 2019.10.05. 21:28:01

@6.Lenin:

Talán nem kellene vakon hinni a politikusoknak. Mert az ember nem gyurcsányistának vagy orbán-hívőnek születik.
De könnyen azzá válik, ha elhiszi a kacsa-meséket. :D

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.10.05. 21:28:37

@6.Lenin: a mádi zsidót azt nem ismerem.
igen, igen, ugy értem, hogy van amibol nem engedsz..

rasztaszív 2019.10.05. 21:28:43

@6.Lenin: aha.tehát ami nem te vagy,az mind hülye.ez tényleg igen egyszerű...:)

6.Lenin 2019.10.05. 21:34:39

@PeniValdes:

Elindult Mádról Szerencsre. Féluton rá szeretett volna gyújtani, de a nagy szél miatt meg kellett fordulnia, rágyújtott és továbbment, hazaérve rajtakapta az asszonyát a szomszéddal ( az utóbbit én tettem hozzá. simán hazaért, Mádra)

Persze, hogy nem engedek mert én oda tartozónak érzem magam, de miért?

6.Lenin 2019.10.05. 21:36:35

@rasztaszív:

Csak ennyi jön le neked? Ennyire a bögyödben vagyok, hogy még gondolkodni se vagy képes? Ez a korlátoltság biztos jele.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.10.05. 21:36:40

@6.Lenin: a miértekre nem érdemes választ keresni, addig a pontig, amig nem zavarnak

eszti..... 2019.10.05. 21:38:12

@taga20:

Ne zavarj, mert elveszítem a fonalat! )))

rasztaszív 2019.10.05. 21:41:22

@6.Lenin: ugyan,miért bántanálak...?:)szerintem mindenki számára kellően nyilvánvaló,min állsz kívül.

6.Lenin 2019.10.05. 21:42:26

@eszti.....:

Miért neki hisz? Miért nem a másiknak? Elképzelhető lenne az átjárás? Meggyőzhető az egyik a másik érveivel?
Több, mint 10 éve figyelem ezeket a felületeket. Nem tudnék átjárásra példákat felhozni.

Gábris szomszéd 2019.10.05. 21:47:49

@rasztaszív: Szegénykémnek jól esne, ha néha legalább bottal megpiszkálnák. :)

alöksz róz 2019.10.05. 21:53:54

@eszti.....: "Azt kell ellenőrizni, amelyiket választottad, az a te felelősséged." - na látod, tudsz te okosat is írni

eszti..... 2019.10.05. 21:55:59

@6.Lenin:

Te miért hiszel a fidesznek? Mert azt mondják, amit hallani akarsz.

Szlovákiában van " átjárás". Magyarországon miért nincs?

6.Lenin 2019.10.05. 21:57:17

@PeniValdes:

Ennyire könnyen nem adom fel. Nem zavar, csak érdekelne, hogy értelmes-é az a küzdelem, ami itt is zajlik, vagy csak sima időmúlatás, és egymás cikizése, minden kézzelfogható eredmény nélkül.

Hiszen 10 éve ismert a megoldás. És az ellenzék eddig képtelen volt összehozni. Mit nem látnak világosan? Min nem képesek átlépni? Miért is?

Tényleg elhiszik, hogy taga20 prosztosága, vagy Gábris szomszéd idióta képei/videói bármilyen eredményt is hozhatna? Már 10. éve semmi, sőt egyre rosszabb minden nekik, mégsem képesek túllépni ezen.

Tulajdonképpen szarok rá (már bocs), de mivel ráérek, és érdekelt is mindig, hogy az egyik ember miért ilyen, a másik meg miért olyan, hát elszórakozom ezzel.

Jó8!
Mindenkinek.

6.Lenin 2019.10.05. 22:02:36

@eszti.....:

Szlovákiában? Beszéltél te már tótókkal, az egyik, vagy a másik oldalon? Te vagy az kannásbory?
Mindjárt betojok, ha igen.

Ja, és én nem hiszek a Fidesznek, csak nem szavazok hülyékre, Orbán megcsinálja, amit akar, és tudja is, hogy miként is kell. Ilyen a másik oldalon nincs. A céltudatos embereket díjazom, ennyi.

Gábris szomszéd 2019.10.05. 22:04:26

@Oxica: "Pénzfeldobással akartam eldönteni, melyik sztorival kezdjem, de minden Ördögnek maga felé hajlik a keze: egy kedves ügyvéd kollégám miatt előre veszem a korrupt, drogozó és kurvázós polgármestert.

Tanult kollégám az élet császára. Legyél jóban egy nagyváros polgármesterével, old meg minden gondját-baját, mosd ki néha a szarból, elégítsd ki minden vágyát, és máris a tenyeredből eszik – ezt szokta mondogatni. Ő megkapott mindent, amit csak akart, és velem ellentétben érinthetetlen. Vagy legalábbis eddig az volt.

Sok évvel ezelőtt összekötöttek vele. Arrogáns volt és nagyképű, de azért kellett neki a tanácsom. Meg akartak szerezni polgármester haverjával szántóföldeket. Persze tudták, hogy lesz rá majd gazdag vevő, ha ipari hasznosítását engedélyeztetik. Elmondtam neki, hogy másoknak miként csináltam: alapítottam egy uniós kis államban céget, aminek papíron egy helybéli lett a tulajdonosa, a törvényes képviselője viszont én. Ha balhé lenne, akkor arra kell hivatkozni, hogy az ügyvéd maga jár el, de a cég nevében.

Így is tettek, kedves ügyvéd kollégám alapított egy céget, ő lett a képviselője, megvették a szántóföldeket, amit aztán polgármester haverjával át is minősítettek ipari területté. A gazdag külföldi cég pedig megvette. Az ügyvéd kollégánál és a polgármesternél is csengetett a kassza – alig fért bele a sok pénz.

Évekkel később keresett a kolléga, hogy polgármester haverja kijárta neki, hogy állami monopóliumhoz jusson, és ezt meg akarja neki hálálni. Pénzt is adnia kell, de a polgármester nagyon fél, hogy lebukik, így szó sem lehet arról, hogy itthon üssék nyélbe.

Ráadásul a pénzt tartani is kell valahol. Semmi gond! Oldottam én már meg sok ilyet. Elrepültünk hát közösen egy barátom magángépével egy közeli országba – egy ottani kis bankba már bejáratos voltam -, ott nyitott bankszámlát a polgármester. Persze, ha már oda mentünk, szórakozás is dukált! Így aztán itthon szereztem neki prostikat, azok drogot, hiszen nagy igény volt rá – így mulat egy magyar úr, főleg ha milliárdos polgármester. A lányok autóval jöttek utánunk, a sofőröm hozta őket. A jachtot, ahol a sikeres üzletet ünnepeltük meg, szintén én intéztem.

Olyannyira elégedett volt mindenki, hogy aztán több utat is szerveztünk – távolabbi országok, egzotikus szigetek, pálmafák. Ahogy azt a filmek alapján mindenki elképzeli. Csak ez a mi esetünkben a valóság. A közeli országba is minden évben visszautaztunk, hiszen a polgármester már csak az állami monopólium intézése miatt is elvárta, hogy részesüljön az üzletből. A pénzt és kiváltságokat gyakorlatilag követelte."

ezazordogugyvedje.wordpress.com/2019/10/01/a-korrupt-drogos-polgarmester/

eszti..... 2019.10.05. 22:12:04

@6.Lenin:

Én vagyok. Mondtam néhány hete.

Nem hiszel? Fullba nyomod a fideszpropot.

Meciar óta ott kezd gyanússá válni számomra egy párt, mikor azonosítja magát a nemzettel.

6.Lenin 2019.10.05. 22:12:06

@PeniValdes:

Gyurcsány nem, de ő meg gyogyós. Vannak tervei, de nem látja át a következményeit.
Más meg tényleg nincs.

morph on deer 2019.10.05. 22:12:57

@6.Lenin:
“a született/örökölt/ vagy a környezetünk által meghatározott hovatartozásunkat”

Érdekes gondolat.
Viszont ez azt is feltételezi, hogy az illetőnek a (vala)‘hovatartozás’ a fontos, lásd focidrukker, stb., minden egyéb annak van alárendelve. (Ezért is van az, hogy valaki pl a végletekig bizonygatja, hogy valami bizony így vagy úgy helyes, “az nem is volt szabálytalan”, vagy gól, stb.

Ez nekem például azért nem megy, mert valahogy soha nem az számított, hogy valaki milyen színű zászlót lengetett, hanem az, hogy milyen morális értékrendet követ. Azaz képtelen vagyok szurkolóként gondolkodni, és ami még “rosszabb”: nálam a cél soha nem szentesíti az eszközt.
Egyértelmű véleményem és álláspontom van, de “hovatartozásom” az nincs.

Mielőtt még én lennék a három árva, és megsajnálnál (csak vicceltem,- tudom, hogy nem érdekel) elmondom, hogy én ezzel nagyon jól elvagyok.

Szerintem egyébként a legnagyobb baja a magyar politikának pontosan az a szurkolótábor-mentalitás, “a pártos honfivér” ha úgy tetszik.
Itt soha nem az ügy fontos, hanem az, hogy ki mondta, ki találta ki, stb., és nem az, hogy jó-e a dolog, vagy sem.

Tanulság: ne idegeskedj, (szinte) senki nem fog öntudatra ébredni és hátat fordítani a vezérnek, nem úgy vagyunk errefelé gyártva.

taga20 2019.10.05. 22:19:16

@6.Lenin: te beleszarsz a saját szádba?:))

6.Lenin 2019.10.05. 22:21:29

@eszti.....:

Akkor biztos szunyókáltam. Te könnyen bedőlsz pillanatképeknek. aztán soxor jön a meglepetés, hogy az mégesem úgy volt. A tót olyan könnyen lemondana arról, hogy ők Európa legtehetségesebb nemzete? És anélkül megszüntnek nyilvánítanák magukat, hogy szinte soha nem is voltak nemzet? Pont a tótok?
Maradt a humorod.

Na, ezért érdemes volt még fennmaradni egy picit. Reggelig röhögni fogok. Úgysem voltam álmos, de itt érdemes abbahagyni, nehogy elcsesszem a jó hangulatom.

Dobru noc, moja mila. (most nem keresem a szlovák billentyűket)

Gábris szomszéd 2019.10.05. 22:29:56

@taga20: Már ezt is elfelejtette a fityeszdroid. :)

youtu.be/ghIAh_5l5sc

alöksz róz 2019.10.05. 22:31:32

@morph on deer: "Ez nekem például azért nem megy, mert valahogy soha nem az számított, hogy valaki milyen színű zászlót lengetett, hanem az, hogy milyen morális értékrendet követ. Azaz képtelen vagyok szurkolóként gondolkodni, és ami még “rosszabb”: nálam a cél soha nem szentesíti az eszközt.
Szerintem egyébként a legnagyobb baja a magyar politikának pontosan az a szurkolótábor-mentalitás, “a pártos honfivér” ha úgy tetszik.
Itt soha nem az ügy fontos, hanem az, hogy ki mondta, ki találta ki, stb., és nem az, hogy jó-e a dolog, vagy sem."
:DDD
és az mi, hogy saját bevallásod szerint se érdekelne ha sokkal szarabb lenne is, de orbán takaroggy
most felköptél és aláálltál

alöksz róz 2019.10.05. 22:35:08

@6.Lenin: vegyél mán ki egy hét szabit, papám... jót fog tenni neked ha egy kicsit kilépsz a fórumról
az univerzumnak meg úgyis mindegy :-)

eszti..... 2019.10.05. 22:38:52

@6.Lenin:

Most vagy a fáradtság, vagy fixa ideáljaid gátolják az értelmezést.
Pártokról beszélünk.
Egyik politikai párt sem azonosíthatja magát a nemzettel. Nem nevezheti ellenlábasait, politikai ellenfeleit nemzet-, hazaárulóknak.

Amennyiben megteszi, olcsó propagandafogással él, aminek pont a nemzet látja kárát hosszú távon.

" tótok" - ez vagy te. :D

taga20 2019.10.05. 22:39:55

@Gábris szomszéd: ja és még ez is!

és a zsidókkal, hogy állsz csanád barátom?

tessék! én csak filoszemita vagyok. persze, ha zsidó lennék, az se zavarna.

www.youtube.com/watch?v=FDRhRZmiGFY

Gábris szomszéd 2019.10.05. 22:43:01

@taga20: Figy haver. Így hallottad már a 80-as évek egyik nagy slágerét? :)

youtu.be/dt7-Y1oWayE

6.Lenin 2019.10.05. 22:46:04

@morph on deer:

B+, kénytelen voltam visszajönni, mert ez belémcseszett..

"Viszont ez azt is feltételezi, hogy az illetőnek a (vala)‘hovatartozás’ a fontos, "

Baszki, te mást se csinálsz, mint elhatárolódsz a szotyiköpködőktől, a mucsai magyaroktól.
Pontosan neked fontos, hogy kihangsúlyozd a valahovátartozásod. Ekkora elvakult pacákot is ritkán látni, min te vagy.
Te még talán pisilés közben is eltartod a kisújjadat. Csak a nagy-, és a mutató újjaddal fogod a bránered. Annyira ügyelsz az osztrák őseid emlékére. (talán ezzel dicsekedtél 1x)

L

nincs1itt 2019.10.05. 23:04:07

@rasztaszív: lenin aszongya nonverbálisan, hogy semmi... de ha azt mondja, hogy semmi, az már valami, tehát nem semmi! igazam van? nem? de! ez már kettő, mert amikor elkezdtem írni, már volt egy! nem? de! ez már három...
lenin csak egy a sok fogyatékos fidesz-tálib közül, magyarország... alöx, cycmen...

nincs1itt 2019.10.05. 23:08:05

@Nekoashi2005: érdekes, nem? adva van egy kormányzó párt sógoréknál, megbukik a koalíciós partner, mert ibizán korrupció... és már meg is voltak az előrehozott választások... ez háccsószotyisztánban valahogy másként néz ki. borkai+ügyvéd+lányok, na és? más is kefél... ok. de nem több millióért, keresztény erkölcsiség jegyében, majd simán újraindul... ez baj.

taga20 2019.10.05. 23:10:57

@Gábris szomszéd: én miért szeretem eszt?

www.youtube.com/watch?v=xOzgft37uGY&list=RDxOzgft37uGY&start_radio=1

talán mer minden benne van a trágya magyar énünkből? talán?

morph on deer 2019.10.05. 23:17:03

@6.Lenin:
“ Baszki, te mást se csinálsz, mint elhatárolódsz a szotyiköpködőktől, a mucsai magyaroktól.“

Igen, az értékrendjüktől és a gondolkodásmódjuktól!
De ez azt jelenti, hogy “ezt nem” és nem azt, hogy ezért aztán automatikusan egy másik bagázst keresek magamnak, mert hajt a csordaszellem!
Olyanom ugyanis sosem volt. Erre a kis időre meg ugye...:)

“Pontosan neked fontos, hogy kihangsúlyozd a valahovátartozásod.”

Lófaxt, mama! Az előbb épp azt állapítottad meg, - helyesen, - hogy hová nem/sem tartozom, ez pedig ennél többet bizony nem jelent!

Ha már itt tartunk, én legfeljebb értékrend- és gondolkodásmód beli jellemzőket szoktam emlegetni, amelyeket magaménak vallok, mást nem.
Itt egyedül neked fontos, hogy mindenképpen találj EGYETLEN dobozt amibe beletuszkolhatsz, pedig már rég rájöhettél volna, hogy ez egy dobozzal nem megy...
Azt viszont mindenféle nehézség nélkül megállapíthatod, hogy a NER csomagolás garantáltan nem passzol..! :))

nincs1itt 2019.10.05. 23:29:43

@taga20: mint a francz! úgy öregszem... jók ezek a gyerekek, de azért ha már déli blues

www.youtube.com/watch?v=HKR1gH-fi68

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.10.05. 23:56:10

@nincs1itt: "csak egy a sok fogyatékos fidesz-tálib közül, magyarország..."

Fogyatekos – mondja a lipsi, akinek a 93–63-ba mar beletorik a bicskaja. :-)))

De legalabb 353 ezer milliardig el tud szamolni; mig masok beerik evi rongyos szazmilliocskaval.
www.youtube.com/watch?v=LJXFLdtnwpo

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.10.06. 00:12:13

@Gábris szomszéd: Zuglorol? Hat szaftos sztori onnet is van.

"Gergő nekem is többször emlegette, hogy Tóthék megfenyegettték, az ominózus "tudjuk melyik óvodába jár a gyereked"-et emlegette többször is. Engem, minket is többször, megfenyegetett Tóth valamelyik embere, úgyhogy sosem kételkedtem Gergő állításában. Gergő az elmúlt években kifejezetten tartott Tóthtól, ezért engedett át minden általa is jól ismert korrupciós ügyet, ingatlan eladást, közbeszerzést, parkolást és hallgatott róluk akár a sír. Szó nem volt nyilvánosságról.
Az elásnak Zuglóban kifejezés sem valami költői metafóra, ha visszagondoltok a Pécset elitélt védőemberükre Gottira, az MMM harcos fenyegetéseire, és ott van Sápi Attila MSZP-s képviselő három évvel ezelőtti nyomtalan eltünése. A képviselő Tóth bizalmi embereként tudott eleget ahhoz, hogy érdemes legyen inkább elásni, mintsem hogy beszéljen.
Én a 2017-es időközi kampánybéli húzásai után mondtam, hogy a zuglói MSZP maffiaszerűen működik. De ugyanezt mondta Barta LMP, Juhász Péter Együttös politikus is - tán nem véletlenül.
És hát érdemes visszanézni Tóth Csaba Vas megyei és zuglói elnökké választása körüli ügyeket is. És ezekre az emberekkel akarják leváltani a Fideszt...."
(Varnai Laszlo, Civil Zuglo Egyesulet www.facebook.com/laszlo.varnai.1/posts/10157393095098405 )

Gábris szomszéd 2019.10.06. 00:13:54

@Magyarország MAGYAR Ország: Irigykedsz, hogy ti még szarabbak vagytok. :)

nincs1itt 2019.10.06. 07:49:43

@Magyarország MAGYAR Ország: majd ha lesz egy érettségid, akkor beleszólhatsz a nagyok a dolgába. de addig, csak foglald el magad a dátum bélyegző rejtelmeivel...

Cycmen 2019.10.06. 08:39:18

@nincs1itt: "majd ha lesz egy érettségid, akkor beleszólhatsz a nagyok a dolgába."

Mi van faszfej, estin leérettségiztél és most arra vered magad?

nincs1itt 2019.10.06. 09:36:22

@Cycmen: ne irigykedj! ha összeszeded magad, neked is lehet! bár nem sok esélyt látok rá, de azért ne add fel!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.10.06. 09:52:32

@nincs1itt: Nagyon ratapadtal erre az onkormanyzat+datum belyegzo temara – esetleg amig at nem rugdostak a poterettsegin, azt kellett csinalnod egesz nap? :DDDD

Bar mondjuk kizartnak tartom, hogy legyen erettsegid, ahhoz a 93–63-nak mar keszseg szinten kellene mennie.

Na de, azert adunk meg egy lehetoseget a bizonyitasra.

10 feladat, 2 perces szintido, hajra!

47 – 32 =

78 – 49 =

86 – 38 =

91 – 56 =

77 – 13 =

24 – 53 =

46 – 87 =

22 – 69 =

18 – 43 =

20 – 85 =

Na gyerunk, lipsi, ketyeg az ora. Szamologepet nem hasznalhatsz! Hajra!

6.Lenin 2019.10.06. 09:52:51

@morph on deer:

Drága disznóbőrös barátom!

Akar a tököm téged, vagy bárkit is valamilyen dobozba belegyömöszölni. Minek ? Ezt megteszi mindenki önként és dalolva, saját maga.

Engem csak kurvára szórakoztat, hogy évek óta, ugyanazok szapulják egymást, ugyanazért, amit maguk is elkövetnek.

Foggal körömmel harcolsz valamiért, de közben állítod, hogy kurva független, önálló egyéniség vagy, miközben ordít belőled egy magad számára kiválasztott értékrend.

De, hogy végre értsd is, ez engem 1 mp-ig sem érdekel, jogod van hozzá. Senkit nem ítélek el, vagy dicsőítek a saját magának választott értékrendjéért, csak szórakoztat ez az elvakult "harc" az igazságért, amit mindenki a magáénak hisz.

Propagandáért ítéli el a másikat, miközben tövig benyal egy másik propagandát. Csak neki az fexik.
Roppant érdekes (?) ezekre a miérteket megkeresni. Bár lassan eljutok oda, hogy semmi értelme, hiszen egyidős az emberiséggel, és valszeg marad is, míg ki nem pusztulunk.

Ez a program így lett megírva, tőlünk függetlenül.

Úgyhogy továbbra is két újjal fogva a fránert, kis újj eltartva, nyugodtan pisilj továbbra is, őrizve az osztrák ősök szokásait. És ügyelj arra, vasárnap kire x-elsz.

nincs1itt 2019.10.06. 17:17:33

@Magyarország MAGYAR Ország: nem fogom megoldani a sikertelen "szakvizsgádat"...
szerencsétlen hülye, ennyire eltaláltam?

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.10.06. 18:13:34

@nincs1itt: Hat igen lipsi, sejtettem, hogy nem tudod megoldani.

De ne busulj, manapsag mar tulkoros diakokat, felnottkepzes kereteben is beiskolaznak 7-8. osztalyos felzarkoztato kepzesre.

Ott majd szepen beavatnak a ketjegyu szamok rejtelmeibe, es ha sikerrel elvegzed a kepzest, talan a konnyugepkezelo tanfolyamra is beiratkozhatsz.

Addig viszont fiacskam, amig ki nem jarod az oskolat, ne akarjal beleugatni a nagyfiuk dolgaba. :))))))))))))

nincs1itt 2019.10.06. 19:16:43

@Magyarország MAGYAR Ország: azért elég szar lehet az életed, ha így kell kiharcolnod, hogy foglalkozzanak veled. de mindig szívesen segítem a fogyatékosat.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.10.06. 20:00:51

@nincs1itt: Hogyne szivem.

Na, majd gyere vissza, ha a 93–63 mar megy.

Addig pedig szepen kussolj!

:))))))))))))))))))))))

nincs1itt 2019.10.06. 20:13:09

@Magyarország MAGYAR Ország: szólj valakinek, hogy kössön a nyakadba rántott húst, akkor a kutya játszani fog veled!
nehéz az életed megértem.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.10.06. 20:19:19

@nincs1itt: "nehéz az életed"

Hat meg a tied... 8 elemi nelkul manapsag nehez a melos elete.

Talan arkot asni kozmunkasnak meg felvesznek.

;-)
süti beállítások módosítása