B1 blogcsalád



Orbán Viktor fenyegetése: akinek nincs gyereke, az fogja eltartani azt, akinek van

2019. szeptember 05. - nickgrabowszki

Köteles leszel munkavállalókat előállítani az államnak. Vagy finanszírozni őket.


A Fidesz elnöke kipihente magát. Visszatért horvátországi nyaralásáról, és rögtön erősen nyitott egy - demográfiai konferenciának nevezett - propagandaeseményen, ahol államcélnak, kormányzati feladatnak nevezte az erőteljes demográfiai politika folytatását, egyúttal azt is elismerte, hogy az eddig 9 év kudarcos volt:

a fordulópont még nem történt meg.

Előadta ugyanakkor azt a nézetét is, hogy a gyerekvállalás puszta pénzkérdés:

A jó családpolitikához erős gazdasági alapok is kellenek, azt tapasztalom, ehhez pénz is kell. (...)

Akkor győztünk, hogy ha egy olyan családtámogatási rendszert tudunk felépíteni, hogy a gyermeket vállalók garantáltan jobb életszínvonalon élnek, mintha ugyanezek az emberek nem vállaltak volna gyermeket.

Már azzal, hogy gyermeket vállaltál, anyagilag egy előnyösebb helyzetben vagy, mintha azt a döntést hoztad volna, hogy nem vállalsz gyereket.

Ezt a pontot keressük, ezt akarjuk elérni, itt fog átbillenni majd a magyar családtámogatási rendszer, de egyelőre még nem tartunk itt, ehhez még jó néhány év kitartó munkájára lesz szükségünk.

Amiből egyrészt azt következhet, hogy Orbán nincs tisztában a jelenlegi anyagi viszonyokkal és a gyerekvállalási költségekkel. Például a gyerekvállaláshoz nyújtott kormánytámogatással, az ún. családi adókedvezménnyel, ami átlagfizetés esetén gyerekenként és naponta kb. 300 forint.

Napi 300 forintból próbáljon valaki gyereket etetni, ruházni, felnevelni.

Másfelől viszont az is következhet, hogy Orbán nagyon is tisztában van mindezzel, és a beszéde valóban a következő évek kormányzati politikáját volt hivatva előrejelezni. Mivel a visszatérést a Rákosi-kor repressziójához, az ún. gyermektelenségi adóhoz, valószínűleg még a fideszesített Alkotmánybíróság gyomra se venné be, alighanem az a terv, hogy tovább - és drasztikusan - tervezik növelni az adókedvezményeket.

Mígnem végül el nem jutunk addig, hogy minden közterhet a gyerektelenek (például katolikus papok, melegek, drogos hippik, ateista zöldek, romkocsmák félhomályában merengő értelmiségiek és egyéb nihilisták, illetve azok, akiknek van ugyan gyerekük, de már elmúlt 18) kénytelenek vállalni. Beleértve az iskola- és óvodaépítések, -felújítások, a nyugdíjbefizetések, vagy a stadionépítések és fideszes-orbáni klientúra gazdagodásához nyújtott egyéb állami támogatások költségeit.

Mert a jelenlegi gyereknevelési költségek ismeretében nyilvánvaló, hogy gyakorlatilag nulla környékére kellene csökkenteni a gyereket vállalók befizetéseit, ha a kormány azt akarja, jobban éljenek, mint a gyerektelenek. Ergo az államot a többiek tartanák el.

A terv, amit Orbán bejelentett, valójában egy tőketranszfer, belső gyarmatosítás,

a jövedelmek átcsoportosítása egyik állampolgári csoporttól a másikhoz.

Ami valójában represszió. Ugyanarra az eredményre vezet, ha pozitívan diszkriminálja a gyerekvállalókat, mintha  negatívan a gyerekteleneket. Azok fogják viselni Orbán álmának, a fiktív és absztrakt, ún. nemzeti közösség fenntartásának költségeit, akik nem is hisznek annak létezésében.

De legalábbis nem gondolják, hogy államérdek megelőzné az egyénit, és hogy kötelesek kis munkavállalókat előállítani Orbánnak, ha ő úgy rendelkezik.

Mintha a kormány az ateisták adójából építene templomokat.

Ha ez nem csak propagandabullshit, hanem tényleg bevezetik, az valóban fordulópont lesz, és végleg kettészakítja majd Magyarországot. Az eredménye viszont egyáltalán nem a demográfiai áttörés, hanem az lenne, hogy a gyerektelenek elhagynák az országot, és elköltöznének oda, ahol nem büntetik őket egy személyes döntésük miatt.

Mondjuk persze az is lehet, hogy éppen ez a cél.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5215042046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alöksz róz 2019.09.07. 13:54:19

@nincs1itt: na látom németbe is klórt raknak az ivóvízbe, nem okosságot

Vitéz Nagyuram 2019.09.07. 14:09:59

@alöksz róz: A honnan ered? Szerintem a 40 év szocializmus, és a módszerváltás utáni korszak (azon belül is különösen a "gazdasági átalakulás" időszakának) gazdaságpolitikai hibái biztosan hozzájárultak ehhez. De függetlenül attól, hogyan alakult ki, a jelenben ez már adottság...

Azt viszont igazán kifejthetnéd, hogy te mire gondolsz, mert pár homályos utalásból ez még nem érthető.

nincs1itt 2019.09.07. 14:18:58

@alöksz róz: mire mersz célozni? klór és az okosság, nem függenek szorosan össze...

nincs1itt 2019.09.07. 14:20:50

@Magyarország a Magyarok Országa: szerintem korábbról ered, bár az tény, hogy a coclizmus nem javított, sőt az "átmeneti időszak" sem. de ezt nem szabad adottságként kezelni, jobb lenne ha megoldandó feladatként foglalkoznának ezzel.

alöksz róz 2019.09.07. 14:29:32

@Magyarország a Magyarok Országa: az nem feltétlenül jó módszer, ha ilyen véleményes kérdésekben csak simán kifejtem, mert akkor elmarad az élmény a fogadó oldalról :-)
jobban szeretek kérdezni meg szempontokat hozzádni
mi az a hatékonyság meg termelékenység, honnan ered, miért kampányolnak (fizetett) véleménycikkekkel amikor elkezdi valaki komolyabban piszkálni a témát, ilyenekre gondolok

alöksz róz 2019.09.07. 14:32:02

@nincs1itt: azok nem, de a butaság meg az okosság hiánya igen :-)

Vitéz Nagyuram 2019.09.07. 14:40:11

@alöksz róz: "miért kampányolnak (fizetett) véleménycikkekkel amikor elkezdi valaki komolyabban piszkálni a témát"

Nézd, az eddig ismert, idepöttyintett homályos gondolatmorzsáidból (jövedelemelosztási problémák, fizetett véleménycikk stb.) nekem elsőre valami fura pszeudo-marxista beütésű összeesküvés-elmélet körvonalai sejlenek ki, sok kizsákmányolással és kevés ténybeli alappal; de e tekintetben nem szeretnék a felületes benyomásaimra hagyatkozni, mert lehet, hogy nem erről van szó.

nincs1itt 2019.09.07. 14:42:30

@alöksz róz: most olyan világos, hogy a fal adja a másikat. ha mondani szeretnél valami érdemlegeset, akkor mondjad, ha nem akkor ne mondjad.

Abrakadabra777 2019.09.07. 15:30:24

ORBÁN HABLATY & A VÉRES CIGÁNYÚT!!!
ORBÁN KILAKOLTATOTT ORSZÁGA⚠️⚠️⚠️

alöksz róz 2019.09.07. 15:30:57

@Magyarország a Magyarok Országa: ez is egy szempont :-)

de a jövedelemkoncentráció sajnos egy valós létező folyamat, azzal nem lehet leseperni hogy összeesküvés-elmélet.

meg a véleményformálás is létező dolog, vagy úgy gondolod ok nélkül sipákoltok amikor a facebook-cenzúráról van szó? :-)
(vagy pl. a környezetvédelem témája is ide illik, egész jó index-cikkeket lehet találni pl. a műanyagokról)

taga20 2019.09.07. 15:43:07

@alöksz róz:

jut eszembe rözse!

te nem tartozol nekem egy elnézést kéréssel a tegnapi miatt?;)

Cycmen 2019.09.07. 16:30:11

@taga20: "hát nem szeretném, hogy a zuhanyzóban mögöttem zuhanyozzál:)"

Én előtted leszek! Szemben. Te meg térdelsz! :P

taga20 2019.09.07. 17:05:18

@Cycmen: öklözőzsírt hozzál, me utána nagyon elraklak!:)))

taga20 2019.09.07. 18:07:04

@taga vagyok| 20 dioptriás| buzi vagyok| és orbán f:

tesó, erre csinálsz egy taga vagyok| 20 dioptriás| buzi vagyok| és orbán f: nicket.

tesó, téged se a gerincedért fognak elrabolni a zufok!:)))

u.i.: neked ez tetszik, hogy ekkora tolvaj geci vagy, amilyen a csútigeci gazdád?

komolyan érdekel a beteg lelkivilágod!

morph on deer 2019.09.07. 18:27:42

@atomic power 1986DucaDuca:
Csak éppen Traverso nem erről beszélt!
Ő elsősorban a sajátos perspektíva alapján a (második) világháború kapcsán a náci kolaboránsok és az ellenállók közti konfliktusra utalt:

“War and civil war merged”
- Ami ebben a viszonylatban érthető és értelmezhető is. Ahogy minden olyan országban is, ahol számottevő ellenállási mozgalom létezett a nácibarát mozgalmakkal (is) szemben, lásd pl csetnikek vs usztasák az akkori Jugoszláviában, hogy csak egyet említsek.

Na ilyen Magyarországon soha nem volt!
Bár voltak nyilasaink bőven, de néhány kissebb partizáncsoporton kívül (pl Nógrádi) említésre méltó ellenállás semmi. Ezért mondjuk minimum disszonáns egy magyar miniszterelnöktől ilyesmit hallani.

Ráadásul Traverso soha nem állította, hogy NEM VOLT világháború, csak polgárháború az a két helyre kis világégés, ugye...

Szóval viktorunk “személyes véleménye” szerintem továbbra is marhaság, sajnos.,
Arról már nem beszélve, hogy a polgárháború by definition egy országon belüli, a nemzet két csoportja - politikai, vallási, etnikai, stb. - közti fegyveres konfliktust jelenti, és NEM nemzetek közti konfliktust!
Akkor sem, ha “polgárok” vesznek részt benne, most képzeld!

Márpedig mind az első, mind a második világháborúban országok, népek, nemzetek estek egymásnak, a nacionalista és/vagy cezaromániás seggfejek miatt!

Érdekes módon ezt az aspektust viszont sikerült teljesen kifelejtenie a mi dicső uralkodónknak, ki tudja miért...
(Mondjuk pl én. Meg te. Meg még aki képes gondolkodni is valamennyire. Szóval a nem orbánhitűek.)

taga20 2019.09.07. 18:34:45

@morph on deer:

"(Mondjuk pl én. Meg te. Meg még aki képes gondolkodni is valamennyire. Szóval a nem orbánhitűek.)"

atomic, mint nem orbánhitű?

szakadok rajtad haver:))))

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.09.07. 18:52:16

@morph on deer: Érdekes, máskor jönnek a liberálisok ezzel az Európai Egyesült Államok ötlettel, van már uniós állampolgárság is; és már akkoriban is volt Thomas Mann, mint "fehérek közt egy európai", de az "európai polgárháborús" metaforán mégis ki kell akadni.

Persze ha valami balliberális megmondóember mondta volna, akkor biztosan nem akadtok ki, így is csak azért mert Orbán. Persze, Orbán Viktor is nyilván tisztában van azzal, hogy a világháborúban országok feszültek egymásnak, vagy azzal, hogy volt Európán kívüli hadiszíntér is; csak így ütősebben hangzik a sztori, de sebaj, most legalább van egy gumicsontotok.

Jól meglesztek vele október 13-ig, aztán majd nagyon fogtok csodálkozni, hogy már megint lefőtt nektek a kávé.

morph on deer 2019.09.07. 18:52:21

@taga20:
“atomic, mint nem orbánhitű?”

Csak éppen nem azt mondtam. “Te” (- aki akármilyen is lehetsz, de vagy annyira intelligens - szerintem) “meg” a nem orbánhitűek.
Ez két külön halmaz, felőlem nézve. :)

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.09.07. 19:05:56

@taga20: tesó!
mijen az új csődöröd
nem harap az atab?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.09.07. 19:08:01

@morph on deer: nehogy belekavarogy
mert megint jönnek érted a fehér ruhások a szurival

morph on deer 2019.09.07. 19:08:19

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.:
“Persze, Orbán Viktor is nyilván tisztában van azzal”

A faßt van. Ahogy azzal sem volt, hogy mi az illiberális jelentése, vagy éppen a populizmusé, ahogy maga bizonyította jónéhány esetben, amikor megpróbálta megmagyarázni, hogy SZERINTE mit jelentenek ezek a szavak!
Csak éppen a világ maradék része szerint meg nem! Aztán kiderült, hogy ő inkább kitalálja a szavak jelentését, ahelyett, hogy megtanulná, így aztán ez van.
Szerintem még a “demokrácia” szó jelentését sem ismeri pontosan, ahogy a jelek mutatják, pechünkre.

Jobban járna, ha nem próbálkozna ilyesmivel, de tényleg. Én például nem szerelek autót, mert én meg ahhoz nem értek... De én legalább tudom ezt magamról.

morph on deer 2019.09.07. 19:15:09

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
“megint jönnek érted a fehér ruhások ”

Csak nem a menyasszonyokra gondolsz?
:)
Méghogy fehér! Hát kinek telik ilyesmire manapság! Majd talán ha Ráhelke nekik is “tervez” valami újat, ami fehér..!

taga20 2019.09.07. 19:25:06

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

csókosszájú mi a kínod? csak nem az, hogy egy szargerincű fityeszork vagy?

hidd el, ha borogatod, akkor el fok múlni!:))

u.i.: ménem basszátok meg má az anyátokat fityeszjobbágyok? miért nem?

alöksz róz 2019.09.07. 19:27:55

@taga20: "öklözőzsírt hozzál, me utána nagyon elraklak!" - na látod hogy buzi vagy:-)))

taga20 2019.09.07. 19:39:05

@alöksz róz:

miért?

rözse, egyszer az életben, legyél egyenes, és nem kis geci fityeszdroid!

megvádoltál olyannal, amit a fityeszparazita haverjaid a nevemben írogattak.

ezé kéne bocsánatot kérned tőlem, ha van gerinced.

ha nincs, akkor ne haragugy rám, hogy embernek néztelek.

morph on deer 2019.09.07. 19:43:42

@taga20:
“miért nem?”

Mer’ orbán árvái, azééé..!

taga20 2019.09.07. 19:47:35

@morph on deer:

én néha úgy érzem, hogy ezeket a szerencsétleneket mek kell fordítanom a damaszkuszi úton.

persze aztán rájövök, hogy én ateista vagyok:)))

alöksz róz 2019.09.07. 19:54:08

@taga20: mi a kurvaanyádat játszod itt az agyadat dékásnyugger??

:-)))

taga20 2019.09.07. 19:57:44

@alöksz róz: nem vagyok nyugger, te rohadtlelkű fityeszjobbágy!

:)))

taga20 2019.09.07. 20:46:59

@alöksz róz: mi a többi? dékás?

aki manapság fityeszdroid, az egy lelki/testi szardarab.

gondolom, ebben nincs vitánk retek?

zenét bírod, te valami?:)))

nesze! talán volt?! akkor is.

www.youtube.com/watch?v=xOzgft37uGY&list=RDxOzgft37uGY&start_radio=1

atomic power 1986DucaDuca 2019.09.07. 21:03:12

@morph on deer:

"Talán azért mond akkora kreténségeket drága uralkodónk, hogy “mai” szinten nézzen ki “műveltnek,” ugye?
Tudod, hogy nem két világháború volt, hanem két polgárháború........"

Nem a M.E. találta ki. A történészek között létező, bár vitatott elméletről van szó.

"Csak éppen Traverso nem erről beszélt!
Ő elsősorban a sajátos perspektíva alapján a (második) világháború kapcsán a náci kolaboránsok és az ellenállók közti konfliktusra utalt......."

A könyvben "Fire and Blood: The European Civil War, 1914-1945" Traverso egészen az első világháborúig visszamenőleg vizsgálja az európai történelmet és ez alapján használja a kifejezést.

Vannak mások is:

Stanley G. Payne, University of Wisconsin, Madison
Civil War in Europe 1905-1949

„The first half of the twentieth century was the time not only of the most extensive international violence in European history but also of the greatest internal conflict.”

www.cambridge.org/core/books/civil-war-in-europe-19051949/4489444ED4F1F7C68DE15B0BFDCB1C0B

Philip Bobbitt Columbia University

The Shield of Achilles: War, Peace and the Course of History

"Alternate views on understanding conflicts during the same time period include the Second Thirty Years' War, which extends from 1914 to 1945 and includes both the First World Warand the Second World War and so forms a subdivision within Bobbitt's Long War, and the European Civil War, which extends the beginning of the period to the Franco-Prussian Warof 1870 but still concludes with the Second World War in 1945."

en.wikipedia.org/wiki/The_Shield_of_Achilles:_War,_Peace,_and_the_Course_of_History#Long_War_(20th_century)

„Those supporting the idea of a European Civil War contend that the heads of state in many European nations were so closely related as to constitute branches of the same family.[citation needed] European culture is also relatively homogeneous, with most nations tracing the roots of their culture to two principal sources, namely Christianity and classical antiquity. While separate, their respective legal systems were remarkably similar and evolved to become more so over time.
At the end of the conflict, elites in the different countries of Europe began work to create a community of nations that has since grown into the European Union. The emergence of the European Union from World War II is central to the argument as a civil war typically occurs when competing parties within the same country or empire struggle for national control of state power. Civil wars usually result in the emergence of a new or restrengthened central authority.

As mentioned below, some academics regard the First and Second World Wars as part of the same conflict with a 22-year cease-fire. The theory defines the Spanish and Russian civil wars as intermediate conflicts and links the roots of World War I back to the earlier Franco-Prussian conflict, regarding political changes in Italy, Portugal and elsewhere in a single context.

en.wikipedia.org/wiki/European_Civil_War

Maxvall Bircaman 2019.09.07. 21:05:45

Egyedem begyeden, tengertánc,
Mondd meg sógor, mit kívánsz!
Nem kívánok egyebet:
Basszunk meg egy egeret!

taga20 2019.09.07. 21:21:54

@Maxvall Bircaman:

te rosszabb vagy, mint az eredeti.

morph on deer 2019.09.07. 21:41:00

@atomic power 1986DucaDuca:
Igaz, igaz Ányicska...

Viszont szinte mindegyik csak mint “is” referál a polgárháborús konfliktusokra, és nem kizárólagosan, ahogy orbán teszi.
Mivel ő egyértelműen az iskolákban tanított változattal szemben nevezi világháboruk helyett polgárháborunak az említett két világégést.

Ez pedig - az én “személyes véleményem szerint” alapvető tévedés, különös tekintettel a szó jelentésére!

Természetesen számos polgárháborus konfliktus is kapcsolódott a világháborukhoz, - lásd nagy okt. szoc. forr. - de attól még a világháboru világháboru marad, hogy közben a helyi konfliktusokat is “rendezik,” ahogy én látom.

Az meg már csak ráadás, hogy ezt miért is kell a mai demográfiai helyzettel összefüggésbe hozni? Amenbyire én látom ugyanis, Jancsi és Juliska ma nem azért nem dug a szaporodás érdekében, mert volt két - akármilyen - háboru, hanem azért, mert a feltételeket ma nem tartja alkalmasnak erre!

Ez amúgy lehet(ne) bármi, a személyes preferenciától a nagymama hiányáig, de a legáltalánosabb mégis a jövő bizonytalansága, a stabil- és megfelelő szintű jövedelem, és/vagy a labilis társadalmi helyzet.
Itt én még nyomokban sem fedezem fel nagyapám Piace menti tapasztalatainak hiányát, bár ez lehet akár teljesen az én hibám.

Sajnos orbán részéről ez már megint valamiféle visszamenőleges önigazolás előkészítésének hat, ami majd előbb vagy utóbb “bizonyítani” fogja, hogy már az első világháborut is Soros tervelte ki, mígnem a mi hőn szeretett lovas tengerészünk útját nem állta, - csakúgy, ahogy utódja viktor, a “kormányzó” manapság teszi..!

Vagy valami hasonlóan nívós és cizellált okfejtés következik, de az hétszentség, hogy jön még majd átkötés ami belekeveri akár Gyurcsányt is az első vagy második világháboruba, és megtudjuk, hogy valójában miatta nem szülnek eleget manapság..!
Akarsz fogadni?

morph on deer 2019.09.07. 21:45:55

@taga20:
“hogy én ateista vagyok:)))”

Az nálam nem mentség, ugye tudod!
:)
Én meg inkább hagynám őket, mert ahogy elnézem Damaszkuszt, kevés jobb helyre mehetnének! Minél hamarabb, annál jobb!

Csak nem kezdesz puhulni így estefelé??!

morph on deer 2019.09.07. 21:53:58

@morph on deer:
Közben látom, hogy a “nagyapám Piave menti” tapasztalatai kapcsán mellélőttem, ahogy az a repeszgránát is, amelyiktől csak egy marék ócskavassal lett több a lábaiban, de életben maradt.
Az ötvenes években még jöttek elő gránátszilánkok a bőre alá, akkorról.

Szóval nem Piace, hanem Piave, az olasz fronton.

taga20 2019.09.07. 21:56:47

@morph on deer:

"Csak nem kezdesz puhulni így estefelé??!"

nem hinném, me a redvás csútigeciket és a nácikat még most is utálom.

de ma ilyet is vezettem:))

www.youtube.com/watch?v=anwc-PTBFSA

Maxvall Bircaman 2019.09.07. 21:58:24

@taga20: csak ha többet iszok

Ja és Béla én vagyok!

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2019.09.07. 21:59:54

Egyedem begyeden tengertánc
Halljuk sógor mit kívánsz
Nem kívánok egyebet
Csak egy szőrös feneket

taga20 2019.09.07. 22:34:39

@Maxvall Bircaman:

béla, akkor miért vagy ekkora fasz?

tényleg!

zene mehet retek? tessék, az egyik lekjobb. béla vágod a bizalmat előre?:))

www.youtube.com/watch?v=xOzgft37uGY&list=RDxOzgft37uGY&start_radio=1

atomic power 1986DucaDuca 2019.09.07. 22:51:43

@morph on deer:

„Viszont szinte mindegyik csak mint “is” referál a polgárháborús konfliktusokra, és nem kizárólagosan, ahogy orbán teszi. „

A polgárháború kifejezést nem kizárólagosan alkalmazza. Ezzel párhuzamosan, illetve utána többször elhangzik a világháború kifejezés is. A " polgárháború" szerintem csak egy szűkítettebb értelmezése a két világháborúnak, fókuszálva az európai kontinensre, ahol a lezajlott konfliktusok továbbra is részét képezik a nagyobb halmaznak, a világháborúnak. A M. E-nek ezt differenciáltabban kellett volna megfogalmazni. Nem szerencsés az iskolai oktatással példálózni.

Viszont az sem állja meg a helyét, hogy az Európai Polgárháború egy légből kapott kifejezés és ne lennének ennek az irányzatnak, elméletnek legalábbis elgondolkodtató érvei.

„Természetesen számos polgárháborus konfliktus is kapcsolódott a világháborukhoz, - lásd nagy okt. szoc. forr. - de attól még a világháboru világháboru marad, hogy közben a helyi konfliktusokat is “rendezik,” ahogy én látom. „

A világháború meghatározás természetesen továbbra is helytálló és a M.E. is utalt erre, mivel az európai határokon túlterjedt a konfliktus. A probléma ott van, ha a polgárháborús meghatározást – ami hangsúlyozom, jelenleg nem elfogadott általánosan a történészek körében - kiterjesztjük az egész világban zajló konfliktusra.
Az európai gondolkodásban már a XVIII. század közepén, végén előtérbe került valamiféle föderációs gondolat.( pl.:I. Kant Az örök békéről című esszéje). Ezek a törekvések is jelzik, hogy a kontinens nemzetei politikailag, társadalmilag már nagyon korán egymásra voltak utalva. Innen nézve, minden konfliktus akár egy belső konfliktusként is értelmezhető. Ettől már nem esik túl távolra a polgárháború terminológiája.

El tudom képzelni, hogy a történelem oktatásban megfér egymás mellett mindkét fogalom, egymást kiegészítve és nem egymás ellenére.

CSOKKI MÁLNA 2019.09.07. 23:39:31

@chrisred: Kevesebb fesőoktatás= több gyakorlati szakember, több anya, több gyermek, kevesebb lézengő léhűtő romkocsmatöltelék=működőképesebb ,fenntarthatóbb társadalom..

morph on deer 2019.09.07. 23:39:44

@taga20:
“de ma ilyet is vezettem:))”
:)
Akkor nincs vita: qrvajó a GDP-d és száguld a gazdaságod!
Lesz még ebből helikopter is, meg businessjet, ha a viktor megsegít!
Akarom mondani: az Isten..!
(Illetve mondtam is, nem?)

CSOKKI MÁLNA 2019.09.07. 23:43:19

@chrisred: Igen..Sok idősebb zsidó keserűen élte meg utódai asszimilálódását..Nézd meg pl. a Glamour c. filmet..Az asszimilálódás az eredeti kultúra és nyelv részbeni feladása.Erre nincsenek ma rákényszerítve az Európába migrált muszlimok. Elsősorban a pc idiotizmus miatt..

morph on deer 2019.09.07. 23:58:31

@atomic power 1986DucaDuca:
“...egymást kiegészítve és nem egymás ellenére.”

Ennek így lenne értelme, egy bizonyos szint fölött, ahol már képesek differenciáltan nézni az eseményeket és helyesen értelmezni a fogalmakat.
De az, hogy az akkor nem világháború, hanem polgárháború volt, az egyszerűen nem igaz. Szerintem ez egy teljesen felesleges kijelentés volt, hacsak nemvalaminek a felvezetéseként hangzott el.

chrisred 2019.09.08. 06:19:00

@CSOKKI MÁLNA: Azért vannak még, akik emlékeznek, milyen működőképes, fenntartható társadalom jött ki abból, amikor felsőfokú képzettségű szakemberek helyett martinászok és esztergályosok irányították az országot, a "lézengő léhűtőket" elvitték közveszélyes munkakerülés miatt, a nőket meg az állam szülésre kényszerítette.

chrisred 2019.09.08. 06:22:20

@CSOKKI MÁLNA: Nehogy már azt akart beadni, hogy az orthodox zsidóság ünnepelte, amikor sárga csillaggal jelölték meg őket.

alöksz róz 2019.09.08. 06:47:47

@chrisred: te most mi a faszt beszélsz, tisztában vagy vele??
komolyan.

alöksz róz 2019.09.08. 06:48:24

@chrisred: kétszer egymás után ráadásul :D

nu pagagyí 2019.09.08. 13:57:14

Nagyon úgy néz ki, hogy minél több lóvét adnak a gyerekes családoknak, annál kevesebb gyerek születik. Lásd: csökkenő születésszám.

Mi lehet az ok? A rezsim valószínűleg állatnak tekinti az embereket, melyek tudvalevőleg akkor szaporítják tele a környezetüket, amikor kedvezőek a körülmények, van elég kaja. Tegyük fel, igaza van van a rezsimnek, akkor viszont azért nem szaporodik a magyar, mert szaporodás előtt kedvezőtlennek ítéli a jólét állapotát. Nem is lehet ez másként, hiszen a túlnyomó többségben levő átlag magyarnak, amíg nincs gyerekük, finanszírozniuk kell a Mészáros unokákat, így fészekrakásra már nem marad semmijük, így inger sincs az utód előállítására. Ha emelik a még gyerektelenektől elvont jövedelmet, a fenti logika szerint, még kevesebb gyerek várható, a romló körülmények miatt.

Persze totálisan hamis a rezsim megközelítése. Az ember már nem állat. Akkor lesz elég gyerek, ha önerőből meg tudja egy pár teremteni a gyerekvállalás feltételeit, ha az állam hagyja hogy munkával gazdagodhasson, vagyont halmozhasson fel és ezekre a feltételekre, jogokkal körülbástyázva, folyamatosan számíthasson (úgymint jogbiztonság). Valószínűleg így nem lenne nem kívánt gyerekekből hadsereg, de a társadalom sokkal egészségesebb lehetne, pelenkázás helyett alkotásra is jutna idő, egymás vérének szívása helyett a saját boldogulásra koncentrálhatna mindenki, amiben természetesen gyerek is szerepel, mint minden normális családban.

CSOKKI MÁLNA 2019.09.08. 14:15:53

@chrisred: Egyik véglet sem helyes.. Arany középút..

CSOKKI MÁLNA 2019.09.08. 14:18:11

@chrisred: Miért akarnám ezt beadni? A zsidóság 19. századi asszimilációs folyamatairól beszéltem. Ennek a folyamatnak nem igazán örültek az orthodoxok.. Komoly ellentétek feszültek a különböző irányzatok között.

CSOKKI MÁLNA 2019.09.08. 14:19:32

@chrisred: "képzettségű szakemberek helyett martinászok és esztergályosok irányították az országot"

Pl. Dobrev Klára nagyapja..?

nu pagagyí 2019.09.08. 15:17:03

@CSOKKI MÁLNA: Ők legalább értettek valamihez, nem úgy, mint Skicc Pali, vagy a neves közgazdász Kósa Lali.

nu pagagyí 2019.09.08. 16:00:45

Orbán nem igazán akarja a nemzetet szaporítani, ki nem mondott célja, hogy csak a gazdagok szaporodjanak, ösztönzésként a szegények pénzét csapolja meg.

Ez már a totális állam előszobája, mindenki az államtól függ majd. A szegények önerőből nem jutnak semmire, nekik a jövedelemfüggő családtámogatás nem oszt, nem szoroz, a CSOK által felturbózott lakásárakhoz felveendő további hiteleket nem tudják vállalni, az anya kieső jövedelme lehetetlen helyzetbe hozza a családot. A gazdagok természetesen csak Orbán kegyéből lehetnek gazdagok.

A cikkben említett jövedelemtranszfer tehát valójában nem a gyerektelenektől a gyerekeseknek, hanem a szegényektől a gazdagok irányába történő jövedelem átcsoportosítás. Azaz, még jobban lerabolják a munka eredményét.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.09.08. 17:38:48

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.:
@Szabó Miklós János:

te egy mekkora kretén idióta fideszbirka vagy.
tehát minimum 3 néven tolod/toljátok.

John Brennan 2019.09.08. 21:55:06

@nu pagagyí: baromságokat írsz, ugye tudod.

John Brennan 2019.09.08. 22:10:35

@chrisred: A zsidók nem voltak gettóba zárva, a gettó azt a zsidónegyedet jelenti, ahova saját maguk önszántából különültek el. Legalábbis a történelem 99,9%-ában ezt jelenti a zsidó gettó, önkéntes elkülönülést.

chrisred 2019.09.09. 05:44:30

@John Brennan: Akkor bizonyára zsidótörvények sem léteztek.

chrisred 2019.09.09. 05:45:35

@alöksz róz: Szerintem rajtad kívül mindenki tisztában van vele.

antiinternáci 2019.09.09. 09:05:28

Hirtelen baj lett, hogy Orbán tőkét csoportosítana át egyik csoporttól a másikhoz, mert hogy a születésszámot akarja vele támogatni.
Bezzeg, amikor az alapjövedelem nevű dologtalansági támogatásról volt szó, akkor a gyönyörűségtől elalélt a teljes bolsevista tábor.
Ugyanígy a lustaságot díjazó, a teljesítményt és a munkát büntető progresszív adózás erőltetése is sláger nekik. Reméljük, sosem lesz lehetőségük ezekre a kártételekre.
És egyiknél sem volt baj nekik az átcsoportosítás, csak ha a gyerekszülésről van szó. Na, az borzalom a bolsevistáknak, hiszen születik gyerek Afrikában elég, a Soros-terroristák majd idehozzák őket. Minek magyarkodni, nem?

Eltiltott Vélemény 2019.09.09. 09:17:06

" ... Ugyanarra az eredményre vezet, ha pozitívan diszkriminálja a gyerekvállalókat, mintha negatívan a gyerekteleneket. ... "

Ez a kedvencem a posztból... cseréld ki a gyerekvállalókat cigányokra, a gyerekteleneket fehérre....
Voilá, ez a liberálfasiszta etnikai politika .... DE van még egy másik alkalmazási köre is, ahol érvényes a dolog, ez pedig a női kvóta ....
Ajjajj, ez is libsi dolog.... A végén még kiderül, hogy a Csuti Lótolvaj Napóleon a legnagyobb liberálfasiszta :-)

John Brennan 2019.09.09. 09:20:15

@chrisred: történetileg a zsidó gettók önkéntesek voltak, nem törvények írták elő az elkülönülésüket, hanem önkéntes volt. Abszurd a következtetésed!

antiinternáci 2019.09.09. 09:20:58

@nu pagagyí:

"Nagyon úgy néz ki, hogy minél több lóvét adnak a gyerekes családoknak, annál kevesebb gyerek születik. Lásd: csökkenő születésszám."

Wrong. A születésszám a szülőképes korú nők számának csökkenése miatt csökken, de az egy nőre jutó születések számában sikerült emelkedést elérni, nyilván az intézkedések által. Nekem pl. két fiatal kolléganőm is gyermeket vár.
Egyébként ostobaság amit a libbantak csinálnak ebben a témában: pár év alatt nem lehet lemérni az intézkedések hosszú távú hatását. Főleg úgy nem, hogy a bolsevisták folyamatosan destabilizálják a társadalmat, hazudnak, gyűlölködnek. És attól kell rettegni, hogy esetleg restauráció lesz, megint jön a Gyurcsány-dúlás, és akkor eltörölnek minden előremutató intézkedést, és visszatér a dologtalanság, a tespedés támogatása a családoké helyett.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.09.09. 17:12:27

@antiinternáci: Haver! te ezt le bírtad írni röhögés nélkül...

alöksz róz 2019.09.09. 17:33:55

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: mi baj van papám, kevés a segély?
akko tanulj dolgozz, ne a fórumon rinyálj...
ja hogy az egyszerűbb

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.09.09. 18:14:20

@alöksz róz: Jaja,mentős,orvos,tűzoltó,tanár.
Há mé nem megy el mindegyik burkolónak.
Annyi az eszed,mint egy fideszesnek.
Mondom.Nem a lipsiknek lesz rossz,hanem az országnak.
Mi lippsik elmegyünk,ti maradtok.

chrisred 2019.09.10. 05:22:13

@John Brennan: "Csillagos ház
Zsidók részére kényszerlakóhelyül kijelölt házak Budapesten 1944 júniusa és decembere között. A vidéki települések többségétől eltérően a fővárosban eleinte nem zárt gettóba kényszerítették a zsidókat, hanem mintegy kétezer, sárga csillaggal megjelölt lakóépületet jelöltek ki számukra. 1944 november végén-december elején lakóikat a nyilas kormány az ekkor létesített pesti „nagy” gettóba, illetve az ún. „nemzetközi” gettóba költöztette át."

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2019.09.10. 16:58:55

Sőt aztat hallottam, hogy akinek niccs gyereke, az csinál annak, akinek szintén nincs.

2019.09.11. 07:51:40

@nincs1itt: "a magyar kkv-nak nem termelékenységi problémái vannak,"
Dejóóó nekik :-) !
Eddig azt hittem, hogy Ausztriában, amikor kimennek a vakológéppel egy épülethez és harminc kőműves munkáját kiváltják vele, az sokkal magasabb termelékenységet jelent, mint itthon a brazil gépsor, .. de nyugaton természetes falmaró gépek is képesek kiváltani 8-10 villanyszerelő munkáját, akik így már a valódi szakmunkára tudnak koncentrálni, ... de az is a hatékonyság, termelékenység előnyére szolgál, amikor a szállító megérkezik és nem kézi erővel pakolgatnak, hanem daruval, minitargoncával, leereszkedő plató-békával, .. de a sort lehetne a végtelenségig folytatni a gyártócégekkel kapcsolatban.
De azért örülök neki, ha a magyar kkv-nak nincs lemaradása a termelékenység területén, .. ahogy ezt Besenyő Pista bácsi mondaná, ez egy nagggyon érdekes "adat".

2019.09.11. 08:07:18

Maga a cikk nagyon érdekesen közelíti meg a gyerekvállalással kapcsolatos kérdést, ... nekem pl. , amikor megszületett a gyerekem eszembe sem jutott, hogy munkavállaló született, .. a nélkül örültem neki.
De, ha már ennyire anyagias módon közelítünk a témához, akkor viszont azt nem értem, hogy ha eddig évtizedeken keresztül az volt az érv a magán-nyugdíjpénztárak mellett, hogy a jelenlegi alkalmazottak nem lesznek képesek fizetni az egyre nagyobb létszámú nyugdíjasok nyugdíjának kifizetésére, akkor az azt jelenti, hogy a gyermektelenek élősködnek a gyermekeseken, mert ők "nem állították elő a saját forrásukat" a saját nyugdíjukra /Hű, de hányinger keltően néz ki így leírva, de ez a liberális megközelítése a problémának./.
Ha kizárólag a pénzügyi oldalát nézzük, akkor az lenne az igazságos, ha a hedonista gyermektelenek aktív életükben előre kifizetnék az összes nyugdíjukat, hogy ne parazita módon éljenek egész nyugdíjas éveikben.
Egyébként meg, akinek nincs gyereke, annak kár volt megszületni, .. és ezt nem pénzügyi alapon írom.
Nyugaton az öregotthonok tele vannak olyan "fejlett gondolkodású" emberekkel, akiknek nincs gyereke, ... akár évtizedekig is nézegetik a plafont egyedül, mert a kutyát sem érdekli, hogy élnek-e vagy meghaltak. A vagyonukat vagy eladományozzák vagy az államra száll, .. sokuk a saját ápolásukra költi az egészet, mert pénz nélkül egy náthába is belehalhatna, senkit sem érdekelne. Érdemes elbeszélgetni azokkal a magyarokkal, akik ilyen ápolási otthonokban dolgoznak, a sok gyermektelen öreg, annak is örül, ha az ápoló ránéz, .. ha meg hozzá is szól akkor sokan sírva fakadnak az örömtől, .. Na ezt is érdemes átgondolni, amikor valaki úgy dönt, hogy a saját gyereke helyett egy macskát vagy kutyát puszilgat egész életében!

nincs1itt 2019.09.11. 10:18:15

@Tényelek: látom elek, hogy segédmunkás pozícióból szemléled a világot. az is egy munka, te el is végzed.

2019.09.11. 11:34:57

@nincs1itt: "látom elek, hogy segédmunkás pozícióból szemléled a világot."
Na még azt is most kell megtudnom, hogy a villanyszerelő és a kőműves munka segédmunka :-) .
Mik vannak a liberális világban, ... :-) , de legalább már ezt is tudom :-) !

nincs1itt 2019.09.11. 11:39:01

@Tényelek: amiket összehordasz, az o.v. csodálatos világában elő nem fordulhat... egy falmaró(helyesen horony maró) 1-2 segédmunkást vált ki, a NASA technológiájú vakológép sem fordult még elő mo.-on, de nem is váltja ki 30 kőműves munkáját.
ja mert mo.-on gondolom ökrös szekerekkel szállítanak és kizárólag kézi erővel rakodnak. a darut csak úgy ismerik, hogy magasan száll és szépen énekel.
édes Istenem, tényleg ennyire gyökér vagy? akkor honnan 5%-os növekedés?

nincs1itt 2019.09.11. 11:44:33

@Tényelek: értem, hogy 6xelső + 2x második = 8 általános nálad. te szerencsétlen barom, te ennyire fejletlen, kőkori xar helynek tartod mo.-ot? értem, hogy a segédmunkás (ez te vagy) bajban van, ha gépesítenek valamit. de azért próbáld megérteni amit írtam, kérj segítséget egy szakmunkástól!
most akkor megsértettelek? vagy mi? szóval mo. egy xar hely, ahol minden elavult, a termelékenység 0. aha... ezt meg ne tudja a fidesz! vége a segédmunkási pályafutásodnak!

2019.09.11. 19:15:59

@nincs1itt: "egy falmaró(helyesen horony maró) 1-2 segédmunkást vált ki"
A hornyot horonymaróval, a doboz helyeket meg mivel marják ki :-) .
Azért megnézném én azt a két segédmunkást, amelyik egy komoly maró teljesítményét meg tudja csinálni, ha szétszakadnak, akkor sem sikerülne nekik!
Egyébként meg, hogy nagyjából érthető legyen a különbség, nemrég hoztam egy cső és villanyszerelő brigádot Ausztriából, akik egy nap alatt megcsináltak mindent, a pesti két szaki egy-egy hetet vállalt.
Szállással és útiköltséggel együtt is olcsóbban dolgoztak az ausztriai magyarok és ez szerintem igenis baj, .. és hát ez a termelékenység, hatékonyság témaköre.
A termelékenység növeléséhez technikai eszközök kellenek, amihez pénz kell, .. és ami nincs elég. Nem azért nem veszik meg, mert kőkori bunkók, hanem nincs rá pénzük.
Ez igaz az egészségügyre és a gyártási technológiákra is, .. én csak pár szolgáltatást hoztam fel példának.

Az iskolázottsággal kapcsolatban meg az, aki nem tudja, hogy a kőműves, villanyszerelő az egy szakmunkás, .. inkább meg se szólaljon, .. bár jó liberálbolsevikhoz illően még önnek áll feljebb :-) !

nincs1itt 2019.09.11. 19:26:52

@Tényelek: jani, csillapodj, mert a doboz helyeket vagy korona fúróval, ha kör alakú(lásd még kapcsoló), ha szögletes akkor meg vésőkalapáccsal.
kisfiam, ha neked az a termelékenység pontos meghatározása: ha 1 ember egy nap alatt 1 méter árkot ás, akkor hány ember, hány nap alatt, hány méter árkot ás?
te, ausztriából hoztál, magyar villanyszerelőket??? akik olcsóbban dolgoztak mint a magyar szakik???
tényleg ennyire szar mo.-on? nem futja egy jó villanyszerelőnek szerszámra?
akkor most nem is jó a fidesz? a termelékenységnek meg nézz utána!
szakmunkás, bizony itt megfogja a horonymarót és dolgozik vele, 1 segédmunkás ki is esett... mert amíg a segédmunkás marja a hornyot, addig nem tud dolgozni a szakmunkás...
na legyen mára ennyi elég, nehogy információ sokkot kapj!

2019.09.11. 20:52:51

@nincs1itt: "ha 1 ember egy nap alatt 1 méter árkot ás, akkor hány ember, hány nap alatt, hány méter árkot ás?"
Lehet, hogy meglepem vele, de ha árokásásról van szó, akkor igen.
Ha cipő vagy bili gyártásról, akkor is az a termelékenyebb, aki ugyanannyi idő és befektetés mellett többet gyárt.
Az orvos esetében meg több beteget gyógyít meg, stb.
Háááát ezt még tanulmányoznia kellene a goglival vagy lapulni a témában, mint a tehénlepény.
"akkor most nem is jó a fidesz?"
Ki mondta, hogy jó a Fidesz?
Az emberek azért szavaznak rájuk tömegesen, mert a többi még náluk is hatvan klasszissal rosszabb, .. mert a választás arról szól, hogy választani kell.
Magyarországon az okozza a demokrácia deficitet, hogy nincs normális ellenzék, .. és ez nem a Fidesz hibája, ő nem csinálhat értelmes programmal előálló ellenzéket, mert az meg már megint nem normális demokrácia lenne, ráadásul még a mostani impotens, tömeggyilkosok unokái által promotált ellenzék.

2019.09.11. 20:55:09

@Tényelek: bohóckodásánál is rosszabb. /Kimaradt, elnézést!/

nincs1itt 2019.09.11. 21:35:07

@Tényelek: csak nem matolcsihoz van szerencsém? jó barát, jáános, azért kicsit bonyolultabb az ügy annál, ahogy azt felvázoltad. de sebaj. mo. nincs választás ezért csak szavazni szokott, aki...

chrisred 2019.09.12. 05:33:18

@Tényelek: "De, ha már ennyire anyagias módon közelítünk a témához, akkor viszont azt nem értem, hogy ha eddig évtizedeken keresztül az volt az érv a magán-nyugdíjpénztárak mellett, hogy a jelenlegi alkalmazottak nem lesznek képesek fizetni az egyre nagyobb létszámú nyugdíjasok nyugdíjának kifizetésére, akkor az azt jelenti, hogy a gyermektelenek élősködnek a gyermekeseken, mert ők "nem állították elő a saját forrásukat" a saját nyugdíjukra"

Egyáltalán nem azt jelenti, mert a gyermektelenek és a gyermekesek ugyanúgy fizették az előző korosztályok nyugdíját, tehát senki nem élősködik. Egyszerűen a felosztó-kirovó rendszer arra épült, hogy az emberek sokkal rövidebb ideig élnek, vagyis sokan vannak akik egész aktív időszakukban befizetnek, aztán nem élik meg, hogy ők is kapjanak nyugdíjat. Magyarországon a felosztó-kirovó rendszer bevezetésekor 60 év körül volt az átlagos élettartam, most 75 év. Tehát a hosszú életűek élősködnek a korán meghalókon.

chrisred 2019.09.12. 05:35:39

@Tényelek: "Az orvos esetében meg több beteget gyógyít meg, stb. "

Vagyis egy háziorvos hatékony, mert napok alatt meggyógyít egy náthát, míg egy onkológus hónapokig, évekig bajlódik egy rákossal, és egyáltalán nem biztos a siker-
süti beállítások módosítása