B1 blogcsalád



Kiállt-e Merkel Orbán mellett, vagy azért jött, hogy lenyúlja a pénzét?

2019. augusztus 20. - nickgrabowszki

A szövegkörnyezetből az látszik, hogy a német kancellár az uniós pénzek német ellenőrzéséről, illetve német-magyar közös felhasználásáról beszélt.ormersop.jpg

A kormánypropaganda természetesen nagy erőkkel nyomatja, hogy óriási áttörés történt augusztus 19-én Sopronban, és még ellenzéki oldalon is felmerült, hogy a német kancellár kiállt Orbán Viktor politikája mellett.

Merkel gesztust gyakorolt azzal, hogy egyáltalán elfogadta Orbán meghívását, de vigyázott a látszatra, nem ment a Karmelita Kolostorba, hanem úgy intézte, hogy csak egy határszéli protokolleseményen találkozzanak, mintegy véletlenül. Ez már mindenképpen eredmény Orbán számára, mert a német kancellár az utóbbi egy évben nem volt hajlandó vele találkozni, sorra utasította vissza a meghívásait.

Ez a mostani tárgyalás is annak köszönhető, hogy nem vezetett semmilyen eredményre Orbán és az Európai Bizottság frissen megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen pár héttel ezelőtti találkozója.

Ami tény:

  • Sopronban Merkel nem állt Orbán mellé, amikor az megint Európa védelmének kérdését feszegette;
  • nem dicsérte meg a határvédelmet (sőt, az ünnep apropójának megfelelően a 30 évvel ezelőtti határnyitás fontosságát fejtegette)
  • nem ígérte meg a költségek fedezését, pedig Orbán már csak a felét akarja.

Továbbá a német kancellár azt sem reagálta le, amikor a Fidesz elnöke a demokráciát és jogállamot féltő nyugati megnyilvánulások mögött politikai motivációt vizionált.

Azonban azt is mondta, Magyarország jó használja fel az uniós pénzeket.

De mondta-e valójában?

Mert a DK-s pártblogokon keresztül elterjed, hogy nem is mondta. Illetve nem ezt mondta, hanem a magyarországi német befektetésekről beszélt.

Azonban tény, hogy valóban mondta. Előbb a német és a magyar gazdaság összefonódásáról beszélt, majd váratlanul közbeszúrta a kohéziós és strukturális alapokat, ami után a német-magyar kutatási és innovációs együttműködéssel folytatta.

Ha hihetünk a sajtótájékoztató a szövetségi kancellár hivatalos oldalán található leiratának, akkor ez hangzott el németül:

Wir haben aber natürlich zuerst auch unsere bilateralen Beziehungen in den Blick genommen. In diesem Zusammenhang will auch ich betonen, dass es sehr wichtig ist, dass wir einen wirklich großen Handelsaustausch haben, dass es viele Direktinvestitionen deutscher Unternehmen in Ungarn gibt, auch zum Wohle dieser Unternehmen; Deutschland profitiert also auch davon. Die Handelsbilanz ist mit 55 Milliarden Euro nicht nur umfangreich, sondern sie ist auch ausgeglichen.  Das heißt, unsere beiden Volkswirtschaften sind schon sehr stark miteinander verquickt.

Wenn man darüber spricht, mit welchem Ziel Kohäsionsfonds und Strukturfonds eingerichtet werden, dann muss man sagen, dass sie eingerichtet werden, um die Konvergenz innerhalb der Europäischen Union zu stärken. Wenn man sich die Wirtschaftswachstumsraten Ungarns anschaut, dann sieht man, dass Ungarn dieses Geld wirklich so einsetzt, dass es auch dem Wohle der Menschen zugutekommt. Deutschland freut sich, hieran mit Arbeitsplätzen beteiligt zu sein.

Anknüpfend an das Gespräch, das wir vor einem Jahr geführt hatten, wollen wir jetzt die Forschungs- und Innovationszusammenarbeit noch sichtbarer machen. Dazu werden unsere Wirtschaftsminister und unsere Forschungsminister in diesem Herbst weitere Treffen - es gab schon Treffen - abhalten. Wir werden dann miteinander eine noch sichtbarere Wissenschafts- und Forschungsagenda entwickeln.

Ami Google-translater - nyilván nem tűpontos, de amennyire meg tudom ítélni, tartalmilag nem téves - fordításában így van magyarul:

Természetesen először is megvizsgáltuk kétoldalú kapcsolatainkat. Ebben az összefüggésben azt is szeretném hangsúlyozni, hogy nagyon fontos, hogy valóban nagy kereskedelmi tőzsdénk legyen, hogy a német vállalatok sok közvetlen befektetést végezzenek Magyarországon, ezen társaságok javára is; Németország is részesül ennek előnyeiből. Az 55 milliárd eurós kereskedelmi egyenleg nemcsak kiterjedt, hanem kiegyensúlyozott. Ez azt jelenti, hogy két gazdaságunk már nagyon összekeveredik.

A Kohéziós Alap és a strukturális alapok létrehozásának céljáról beszélve el kell mondani, hogy ezek célja az Európai Unión belüli konvergencia fokozása. Ha megvizsgálja Magyarország gazdasági növekedési ütemeit, akkor láthatja, hogy Magyarország valóban ezt a pénzt használja fel, hogy az az emberek jóléte is javuljon. Németország örömmel vesz részt ebben a munkában.

Az egy évvel ezelőtti beszélgetésre építve most még inkább láthatóvá akarjuk tenni a kutatási és innovációs együttműködést. Gazdasági minisztereink és kutatási minisztereink idén ősszel további üléseket tartanak - már vannak találkozók. Ezután együtt fogunk dolgozni egy még láthatóbb tudományos és kutatási menetrend kidolgozása érdekében.

  • Az nyilvánvalóan erősen vitatható,  hogy jól használták volna fel az uniós pénzeket, ti. ez az "emberek javára/érdekében" ("der Menschen zugutekommt") történt volna, és ne lopták volna el.
  • Valamint az is kérdéses, hogy ez a magyar gazdaság növekedési üteméből látszana, tekintve, hogy szinte az összes régiós gazdaság, a lengyel, a cseh, a szlovák, a román jobban növekszik a magyarnál.

De akkor miért mondhatta, amit mondott?

A kontextusból, a két gazdaság összefonódásának hangoztatásából, és abból, hogy Merkel végig az Unió érdekeit és jövőjét hangsúlyozta, erősen úgy látszik, egyáltalán nem az történt, hogy a német kancellár kiállt volna az Orbán-rezsim mellett.

Hogy a zárt tárgyaláson mi hangzott el, az természetesen nem tudható biztosan, de nyilvánosan Angela Merkel azt jelentette be, hogy

német-magyar közös ellenőrzéshez köti a következő uniós költségvetésből Magyarországnak járó pénzeket.

Minden bizonnyal ezt jelenti annak hangsúlyozása, hogy Németország örömmel vesz részt a kohéziós és strukturális alapok felhasználásában ("Deutschland freut sich, hieran mit Arbeitsplätzen beteiligt zu sein"), mert a két gazdaság már nagyon összefonódik ("unsere beiden Volkswirtschaften sind schon sehr stark miteinander verquickt").

Merkel azt mondta, Magyarország jó használja fel az uniós pénzeket, de alighanem úgy értette (vagy azt akarta, hogy a hallgatóság így értse), ez majd a jövőben lesz így.

Ebből az értelmezésből az következik, hogy Merkel szándékai szerint vége a rezsim finanszírozásának a túlárazott infrastruktúrafejlesztésen/építőiparon keresztül. Az a német ajánlat Magyarországnak, hogy a német gazdaság összeszerelőüzeméből a kutatás-fejlesztési, innovációs központja lehet.

Merkel 3 célt is elér ezzel:

  • elejét veszi az Unió további forgácsolódásának, még jobban Németországhoz, és ezzel Európához köti Magyarországot;
  • a lassuló német gazdaságba egy másik országon keresztül pumpál pénzt;
  • a közös felhasználással megakadályozza, hogy a kleptokrata rezsim klientúrája ellopja.

Az eddigiekkel már úgy sem lehet mint kezdeni, azt megtarthatják. De új pénzeket csak azzal a feltétellel kapnak, ha belemennek a kötött felhasználásába, hogy a forrásokat valóban a gazdaság (amelynek egy jelentős részét amúgy is német tulajdonú cégek teszik ki) érdekében költsék el, és ne újabb stadionokra, pusztába fúrt alagutakra, vagy az ország teljes letérkövezésére, meg persze ne a saját kizárólagos hasznukra fordítsák.

Ez a német ajánlat Orbánnak. Merkel minden bizonnyal azért jött Sopronba, hogy személyesen is közölje, mert a magyarországi miniszterelnök Ursula von der Leyen szájából júliusban nem fogadta el.

Most ott a dilemma, hogy mit tegyen. Mit veszítsen el? A források fölötti kizárólagos irányítást, vagy az uniós pénzeket?

Ohne szuverenitás vagy ohne Geld.

Nem az Orbán-rezsim melletti kiállás történt itt, hanem alighanem az, hogy a németek a pénzek közös kezelését, a további gazdasági integrációt, azaz a függetlenség csökkentését, a még inkább elkötelező összefonódást ajánlották a magyaroknak.

Ami így, augusztus 20-án, Szent István ünnepén egyébként is egészen alkalomhoz illő.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6015016856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.08.22. 10:56:43

@R.V.J.: Kevered a dolgokat.

A szocik úgy loptak, hogy korrumpálható cégeket túlfizettek, és egy részét utána visszakapták.

Ondó Viktor ilyen bonyolult dolgokat nem csinál. Ő van az ügylet mindkét végén, ő adja a pénzt, és közvetlenül ő kapja, erre használja a rengeteg strómanját.

a nagy hohoohooo 2019.08.22. 10:58:58

@R.V.J.: Mindig élvezem amikor egy idomított orbánseggszolgálatos hímvessző feldobja saját szärát hehee...oszt a vezérimádattól bambán tátott szájjal aládzsavel hehee...
Ahogy azt is, hogy a van olyan seggfej aki más gatyájában kritizálja a féknyomot hehee..miközben a szája tele szarral hehee...
Még a csekélyértelmességű medvebocsnak Micimackónak is több esze volt hehee..ő mielőtt hülyeséget mondott volna leült egy fatörzsre gondolkodni hehee...
Kormányok útépítői. Szeretnék tisztelegni intelligens, tanítanivaló hozzászólásaid előtt egy kis gyűjtéssel:
Bocika úgy látom megint nyitvahagyta valamelyik túlértelmes a istállóajtót ...hehee Olyan mérhetetlenül agyhalott vagy, hogy szinte hullagyalázás téged a helyedre tenni
Végleg lezárult egy valaha siker-sztorinak indult történet: néhány év szárnyalás, és az azt követő vergődés után lehúzta a rolót a Vegyépszer. Az első Orbán-kormány kegyelméből felemelkedett mélyépítő cégnek 2002 után nem csak versenytársaival, de korábbi támogatóival és szövetségeseivel is meggyűlt a baja. Esete azonban nem az egyetlen és feltehetőleg nem is az utolsó a magyar állami nagyberuházások háza táján.
Az első fejezet megírása az 1990-es választásokon hatalomra került Antall József vezette kabinetnek jutott.
A Horn kormány
A Medgyessy Péter hivatalba lépése utáni időszakban azonban nem ezért kezdtek új szelek fújni az állami nagyberuházásoknál. Az ellenzékből éppen a közbeszerzések hiánya miatt kiabáló MSZP-SZDSZ párosa a következetesség jegyében az Európai Unió szabályainak megfelelő közbeszerzési eljárásokon igyekezett kiválasztani sztrádaépítőit.
Az első Orbán-kormány
idején megerősödött Vegyépszernél a Fidesz 2010-es második országgyűlési választási győzelmére még koccinthattak. Hamar kiderült azonban, hogy az új Orbán-kormány már nem tekinti különleges helyzetben lévőnek a társaságot. Szerepét a cég nem kaphatta vissza. Meglehet, másnak adták.
A találgatások szerint a választások óta csődbe ment Vegyépszer szerepe a Közgép Zrt.-é. A társaság évek óta jelen van a mélyépítési piacon, és már szocialista kormány idején, 2008-ban belevágott az igazi hajrába. Három évvel ezelőtt a Strabag érdekeltségnek számító Szentesi Vasútépítő vezette konzorciumban a Közgép, a Mávépcell és a Kelet-Út társaságában elnyerte a Tárnok-Székesfehérvár vasútvonal 54,9 milliárd forintos átépítését.
nol.hu/gazdasag/kormanyok_utepitoi-1154861

Strabag Demokraták Szövetsége: így nőtt össze a Fidesz a korábbi főmumus osztrák óriáscéggel.
A nagy Strabag-sztori alapjai, dióhéjban:

A sógorok lobbistája, Aczél Zoltán együtt ült be fontos testületekbe a Nemzeti Együttműködés Rendszere egyik oszlopával, Nyerges Zsolttal.
A 2010 előtti kartellbotrányokban, BKV-ügyletekben megégett Strabag-kört egy percre sem küldte büntibe a jobboldali hatalom: a társaság továbbra is hasíthat az állami tendereken – és közben példamutató lelkesedéssel támogatja a miniszterelnök kedvenc sportját, a focit.
Egy Aczél apja által jegyzett bécsi érdekeltség nemrég már a „magyar királyi építő”, azaz a Duna Aszfalt tulajdonostársaként alapíthatott horvátországi céget.
Ám még ez is csak előjátéka volt a mostani cikkünk apropóját jelentő közös budapesti Mérföldkő-vállalkozásnak. A Válasz megmutatja, hogyan nőtt össze, amiről tíz éve még senki sem hitte volna, hogy összetartozik.

www.valaszonline.hu/2019/01/29/strabag-fidesz-sztori-meszaros-belfry/

Ugye elgondolkodtál azon, hogy hozzászólásod a fejedben lévő sötétség visszaigazolása? Igyekezz fiú! Ismertesd magad minél szélesebb körben! ...Mé'mindig a leghülyébbeket vezénylik ki trollkodni?......Szerencsétlen szellemi korlátolt csak röhögni lehet rajtad hehee...tanujj tinó...Széles mosollyal nyugtázom,hogy fingod sincs a témához,a dolgokhoz, helyből olyan hülyék vagytok mint más nekifutásból, a szellemi színvonalatok a bányászbéka segge alatt van, szóval az sem érdekel ha agyvérzést kaptok,..hehee...
Na, kábé ilyen hiteles minden amit
mondanak... ezen már csak röhögni lehet.... vagy sírni...
Fel kellene mérni, hogy ki vezeti a "ki tud a leghülyébb" lenni címért
folyó versenyt ...Az apád faszát szerencsétlen...Mi lenne, ha az ilyeneknek emberi agyvelőt juttatnának a fejébe?
A teste kilökné.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.08.22. 10:59:47

@nincs1itt: Nagyon szívesen. :-) De mit?

Végső gondolatodra, aki tud vagy jól tud németül jobbára a németeknél él (vagy a sógoréknál, vagy Svájcban). Ezért nincs senki itthon aki lefordítaná, lefordíthatná. :-( Bő egy nap kihagyás után látom hogy nagy hohóho horgász linkelte a jó fordítást, ami alapján kiderült hogy nincs itt semmi látnivaló. :-)

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.22. 11:00:51

@a nagy hohoohooo:

összefoglalnád nekem 3 mondatban? diszlexiás vagyok.

a nagy hohoohooo 2019.08.22. 11:04:36

@R.V.J.: Óbameg most látom csak egy rövidpöcsszindrómás hímvesszővel hozott össze a net...a seregbe az ilyen "kopasznak "nevezték, milyen érzés fizetett kormánytrollnak lenni? Hogy tudsz minden reggel belenézni a tükörbe anélkül, hogy lehánynád magad? Nem zavar az a szellemi posvány amiben dagonyázol? Ilyen kevésnek tartod magad, hogy ez is elég?

"R.V.J.

0 bejegyzést írt és 1077 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2019.01.08. óta tag."
Egyszerűen ZSENIÁLIS.Mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?Ehhez mondjuk kb másodikos szintű logikai készség kell, de ne izgulj, ha sokat kommentelsz helyeken, akkor majd felhozunk erre az intellektuális lépcsőfokra...hehee..

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.22. 11:08:20

@a nagy hohoohooo:
"Óbameg most látom csak egy rövidpöcsszindrómás hímvesszővel hozott össze a net...a seregbe az ilyen "kopasznak "nevezték"

Ez egy LMBTQ+ filmalkotás, vagy a fantáziád szüleménye?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.08.22. 11:08:40

@a nagy hohoohooo: Kérlek, ne bántsátok egymást. Mindkettőtöket kedvellek. Ha értelmes vitát folytattok, azt érdeklődve olvasom.

a nagy hohoohooo 2019.08.22. 11:17:34

@R.V.J.: te magadtól vagy ilyen buta és korlátolt vagy segít valaki? .nem tudom, említettem-e már, te vagy itt a világ legtudatlanabb és legbutábbja és tanulni sem akarsz, a teféle sok idióta ,tanulatlan obánvalagszolgálatos mélymagyar nem tudja a másság nem választás kérdése,nem olyan,hogy akarom e vagy nem,nemis betegség ami nem gyógyítható ,hanem az evolúció döntése ,mint azon mélymagyarok ostobasága.Nem provokálnak,nem a szexualitásról szól, hanem az elfogadásról, az azonos jogokról. Persze az egyéntől függ, hogy mit akar belelátni.csak csak megpróbálják felhívni a társadalom figyelmét ,hogy a meleg, leszbikus és biszexuális embereknek ugyanolyan jogokkal kéne rendelkezniük, mint mindenki másnak.Az evolúció barkácsol, és a lehetőségek
közül kell a legjobbat megtalálnia. Tehát nem valamilyen genetikai mutáció miatti hibás működés okozza
a homoszexuális orientációt, hanem – az
adott génszabályozási módszer mellett –
ez egy összességében előnyös megoldás
következménye.Ha egy úton elindul, akkor annak mentén haladva keresi a legjobb megoldásokat, újratervezésre nincs lehetőség, a nemekre jellemző agyi különbségek nem kizárólag
a születés vagy a serdülőkor után alakulnak ki, hanem már a korai magzati korban is megfigyelhetők, s fokozatosan lesznek
egyre határozottabbak. Kizárt tehát, hogy
csupán a születés utáni környezeti, nevelési hatások alakítják ki a jellegzetes férfi és női agyat!
A kutatók különböző Kinseyindexnél húzzák meg a homoszexualitás határát, de a legtöbben a legegyszerűbb megoldást
javasolják:akiknekaKinsey-indexenagyobb.A megtermékenyített petesejt (zigóta) mind az apától, mind az anyától hoz örökölt epi-jeleket, melyek a nemi
szervek kifejlődéséért (Ne), a szexuális érdeklődés (Sé és a szexuális identitás (Si) kialakításáért felelősek. Azembrionális szakaszban az embrió nemétől függően
férfira (f) vagy nőre (n) jellemző epi-jelmintázatok alakulnak ki. Vannak ezek között az átlagosnál erősebbnemi meghatározottságot jelentő epi-jelek (piros) és
átlagosnál gyengébbek (fehér). Az erősebb hatású nemre jellemző Sé-jelek esetenként az ivarsejtekbe jutnak, s ha onnan egy olyan ellenkező nemű utódba
kerülnek, melynek a másik szülőtől hozott hasonló epijelei gyengék, akkor az utód nagyeséllyel homoszexuális érdeklődésű lesz .Az élővilág egyik alaptulajdonsága a sokféleség. Több millió, formában, élőhelyi igényekben, életmódban, a működés metabolikus részleteiben is különböző faj van a Földön. Az élőlények egy fajon belül is sokfélék, ráadásul e sokféleség háttere is gyakran sokféle okokra vezethető vissza.
Ahogy vannak nagyon magas vagy nagyon
alacsony emberek, különleges zenei érzékkel rendelkezők és gyenge ritmusérzékűek, úgy vannak olyanok is, akiknek a szexuális orientációjuk különbözik a többségtől. A melegség - ahogyan a heteroszexualitás is - jóval több, mint pusztán szexualitás, és míg az intim részletek valóban magánügynek tekintendők, maga a melegség témája közügy, hiszen számtalan társadalmi-jogi vetülete van. Ma még ott tartunk, hogy a melegeknek meg kell küzdeniük mind azért, hogy a többségi társadalom elfogadja őket, mind azért, hogy a heteroszexuálisokkal azonos jogaik legyenek (pl. házasság, öröklés, örökbefogadás). Tehát ha egy meleg nem a rejtőzködés útját kívánja választani - mert nem akarja magát heterónak hazudni, vagy mert szóvá szeretné tenni az őt ért esetleges megkülönböztetést - akkor szükségszerűen beszélnie kell a témáról. Az agyonhallgatás nem lehet megoldás egy demokratikus társadalomban. Persze a melegek szíves-örömest fogadnák, ha a homoszexualitás olyannyira elfogadott lenne, hogy ezt már nem kellene külön taglalni, és pl. a "van barátnőd?" kérdésre teljes természetességgel válaszolhatna,egyértelműen látszik, hogy a modern nyugati társadalmak vonzereje
és embersége éppen abban rejlik, hogy a többséghez tartozók igyekeznek megérteni és elfogadni az emberi sokféleséget, s
az ilyen társadalmak a csoport összetartozását nem a biológiai és szociológiai okok miatt kisebbségben lévők kirekesztésével,
megbélyegzésével, hanem ellenkezőleg, azok elfogadásával, támogatásával valósítják meg.A büszkeség arról szól, hogy már felvonulhatnak és ünneplik a jogaikat. Ne tereljük félre a dolgot. Viszont még van miért vonulgatniuk
És arról , hogy mindazon amin egy melegnek keresztül kell mennie ( megbélyegzés , szégyenkezés , közutálat , folyamatos bántás és megalázás ) élete során, ember tud maradni és a végén szabadon lehet önmaga.Ez a cél.
Itt nem az a lényeg hogy feltétlen elfogadást csikarjanak ki, hanem hogy a melegséget mint közügyi kérdést ne lehessen a szõnyeg alá söpörni.Te nem azért utalod a melegeket, mert "vonulgatnak", hanem mert egy begyöpösödött, tudatlan barom vagy, aminek (igen, meg az akit sem érdemled meg) fogalma sincs, hogy miről szol ez az egész megmozdulás.
De ez a gondolkodó emberekre vonatkozik,de látni sok hozzászóláson ,hogy a legnagyobb kárt a fejekben okozta Orbán ,gyere máskor is hehee...jó röhögni a teféle tanulatlan säggbuta orbánszärcsimbókokon.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.22. 11:22:48

@a nagy hohoohooo:
Tényleg sajnálom, de táncolnak a betük a szemem elött amikor ránézek a kommentedre.
Nem lehetne rövidebben?

nu pagagyí 2019.08.22. 11:29:10

@6.Lenin: A szocialista hiánygazdaság maszekosdija, gebines rendszere, TSZ melléküzemágai nem valódi vállalkozások voltak, nem volt kockázata a buktának, csak nyerni lehetett rajta, nem voltál valódi tulajdonos, csak egy dolgozó akinek nem az állami tröszt számfejti a bérét. Egy versenypiacon működő saját tulajdonú cég ezektől alapvetően különbözik. Utóbbira sajnos nem volt lehetőséged a 70-es években, mert előbb meg kellett teremteni az állami gyámkodás nélküli piacot.

A 82-től induló GMK-k, VGMK-k, PJT-k már egy kisérlet volt, de ezekben is kockázat és tulajdon nélkül dolgozgattak az emberek, jellemzően a rendes állás mellett, plusz pénzért, az állami vállaltoknál.

A igazi vállalkozásokat, amelyben minden felelősség, a tőke, a haszon és a kockázat is a tiéd az 1988-as VI. törvény tette lehetővé.

jogiportal.hu/index.php?id=w9y3roysew7jz6khf&state=19910530&menu=view

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.22. 11:36:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"A szocik úgy loptak, hogy korrumpálható cégeket túlfizettek, és egy részét utána visszakapták."

Hát nemtudom, apu sohasem mesélt ilyesmiröl. Az igaz, volt, hogy hónapokig a képviselöházba járt be dolgozni, és sokat papirozta a sikerdijakat, de ezek mind teljesen legálisak és elfogadottak a Strabag és egyéb fejlett nyugati cégek kelet-európai leányvállalatainál!
Ezen felül amit a Strabag megépített az még ma is áll!!!

a nagy hohoohooo 2019.08.22. 11:37:20

@R.V.J.: Mondták itt ezek a hangok is a fejedben. Ez ismét lehengerlő volt! No, és ismét nem volt köze ahhoz, amit írtam.
Pontosan olyan volt, mint anno Torgyán József nyilatkozatai, akinek mindegy volt, mi a kérdés. Szemrebbenés nélkül elmondta, amit akart... Igaz, a mostani garnitúra is ilyen... höhöö..Igazából mindig a földhöz verem a seggem a röhögéstől amikor ilyeneket lovasok ezektől a szellemi óriásokról. Végiggondolni, hogy milyen magánéletük lehet, és milyen öregkoruk lesz, örökre ilyen gondolatok csapdájában élni. Szär lehet, hogy ekkora szopás az életük.
Én nem sajnálom őket, ugyanis megtehetnék, hogy gondolkodnak és valami értelmes dolgot csinálnak seggnyalás helyett.Mindig így volt, ha valaki önmaga semmire nem jó, kiválóan tud mocskolni másokat, és azt hiszi, ettől lesz valaki,a témához segghülye vagy és így továbbra sem velem vitatkozol.
Az ilyenekkel sosem szabad vitába szállni, ahogy a rajongott maffiáddal sem: vagy semmibe kell venni , vagy viccet csinálni az egészből. Na hess, kis szerencsétlen propagandista. És akármit kampányolsz itt, Magyarország 1989 utáni legnagyobb tragédiája vagytok, és kifejezetten kártékony tolvajok, semmi, de semmi más. Dolgozz csak, brekegj tovább, attól ez nem változik....hehee...Nincs még egy ilyen buta népség mint az orbánseggszolgálatos "MImagyarok"...hehee.....mindig van lejjebb. Amikor azt hiszed, hogy ezt már nem, akkor mindig rácáfolnak, és de, igen. A mélypont világcsúcstartói. Veretlenül.

6.Lenin 2019.08.22. 11:48:50

@a nagy hohoohooo:

Egy lényeges dolgot kifelejtettél, gondolom szándékosan.

Azoknál az egyedeknél, akiknél a szaporulat elér egy kritikus szintet, kipusztulnak. Hány egyed tűnt már el az élet keletkezése óta? Érződik a hiányuk?
Azt elfogadhatónak tartom, hogy bizonyos gén mutációkkal-akár kívülről irányítottan, akár véletlenül(?), az adott élőlények kipusztítása is lehet egy cél. Vagy a természet törvényei szerint mindenképpen bekövetkezik, Az idő ebben nem érdekes. Néhány millió év, vagy százas, ezres nagyságrend bolhafing.

Nem a hallás, művészeti érzék, politikai hovatartozás, alacsony, magas, LMBTQ a lényeg, hanem a szaporodási képesség, az életben maradás egyik legfontosabb feltétele.
A kipusztulás előszobája a szaporodni képtelenek elterjedése, lásd patkánykísérlet.
Adott feltételek esetén is a kipusztulás megtörtént. Csupán idő kérdése az egész.

Persze lehet itt irkálni össze vissza minden marhaságot is, de minek.

www.youtube.com/watch?v=NDgwrAxHoRA&t=305s

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.22. 11:56:52

@a nagy hohoohooo:
Töredelmesen bevallom, nem vagyok elég intelligens ahhoz, hogy összefüggésében értelmezzem a mondataidat. További jó eszmefuttatást.
Kívánom neked, hogy a kórózslajos bruttósítsa progresszívan a rokkantnyugdíjadat.

6.Lenin 2019.08.22. 11:57:38

@nu pagagyí:

Egy szolgáltatást végző vállalkozásban minden az enyém volt. Még az adókedvezmény is. A készlet, felszerelés, rizikó, minden.

Neked a vállalkozás csak egy kőműves brigád? Akik klozetokat építenek a hétvégi telken?

Nekem soha nem egy intézkedés célja volt az érdekes, hanem a benne rejlő lehetőség, hogy meg tudtam teremteni a saját, független megélhetésemet. Ki a faszt érdekel benne egy esetleg segghülye politikus szándéka?

A lehetőség az érdekes mindig. Van, vagy nincs. A többi az egyénen múlik, rajtam, rajtad, és másokon.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.22. 12:09:48

@6.Lenin:
"Nekem soha nem egy intézkedés célja volt az érdekes, hanem a benne rejlő lehetőség, hogy meg tudtam teremteni a saját, független megélhetésemet"

Akkor gondolom megérted, hogy miért lennének a válóperes ügyvédek olyan boldogok a melegházasság bevezetésétöl. Totál beröffentené a szektort!!!

a nagy hohoohooo 2019.08.22. 12:24:59

@R.V.J.: Hát jó lemenve a te orbánseggszolgálatos "ÍKÚ"szintedre egyszerűen:nem kell megjátszanod mekkora "nagyfasz"vagy,tisztán látszik,de miért a nyakadon hordod?...hehee..amúgy semmi bajom veled hehee...jól mutatja ki vagy..hehee..

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.22. 12:34:31

@a nagy hohoohooo:
"vagy,tisztán látszik,de miért a nyakadon hordod?...hehee..amúgy semmi bajom veled hehee...jól mutatja ki vagy..hehee.. "

Minden tiszteletem a Tourette szindrómásoké, van is sok ilyen barátom.
Be kell vallanom, még nem találkoztam olyannal akinél ez a rendellenesség írásban is jelentezik.

Nézd, ha bármikor úgy érzed hogy gonoszak veled az emberek, csak gondolj arra, hogy az autizmus ezen formája mindig magas intelligenciával jár. További szép napot!

#imwiththehandicapped

6.Lenin 2019.08.22. 13:05:24

@R.V.J.:

Azt hiszem már néhányszor leírtam, hogy nekem a melegekkel, vagy agyilag sérült embertársaimmal semmi bajom. Nem az én ügyem. Így jártak, oldják meg a problémáikat maguk. Én se nagyon kértem másoktól segítséget.

Engem a lehetőségek, következmények érdekelnek, amik befolyással lehetnek az én életemre.
Csupán kíváncsiságból érdekel még mások véleménye, hogy ők miként is láthatják a dolgokat, hátha le tudok belőlük vonni számomra is értékes tanulságot, nehogy feleslegesen én is elkövessem azokat. Ennyi.

Válóperes ügyvéd tuti nem lennék soha, bármennyire is kifizetődőnek ígérkezik. Sose szerettem mások szarában turkálni. Rengeteg más lehetőség is van a kényelmes megélhetéshez.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.22. 13:19:47

@6.Lenin:
"Azt hiszem már néhányszor leírtam, hogy nekem a melegekkel, vagy agyilag sérült embertársaimmal semmi bajom."

Ne csinájl úgy mintha nem egy hajóban eveznénk. Az oppurtunizmus nem bün, pont ezért nem értem miért ellenzi a NER a melegházasságot "elvi" alapon, hiszen óriási gazdasági lehetöségek vannak benne.

"Válóperes ügyvéd tuti nem lennék soha,"
Tudod a mi fajtánknak ez nem választási lehetöség. :((((
Akitet üldöznek, rágalmaznak és sarokbaszorítanak, annak muszály megvédenie magát!! Akár joggal, krav maga-val, vagy éppenséggel 360db Merkava mark IV-gyel.

"Válóperes ügyvéd tuti nem lennék soha,"

6.Lenin 2019.08.22. 13:44:30

@R.V.J.:

Szerintem tévedésben vagyol. Nem üldöz itt senki, senkit.

Ha nem ordibálnátok, hogy buzik vagytok, szinte mindenki leszarna benneteket. Ős szerintem igazán ez fáj nektek.
Valahogy igazolnotok kéne-legalább magatoknak-hogy ti másak, különbek vagytok-, mint a normális átlag. Ráadásul a különbség stimmel is, de , hogy valamivel is "értékesebbek" lennétek másoknál, az egy ordas nagy hazugság.

Nézd meg a pecást. Az anyja nyakán él, el van ájulva magától, de ezt valahogy rajta kívül mindenki leszarja. Ez számára feldolgozhatatlan. Anyázik, heherészik az isten barma, mintha pont ettől lenne valamivel is különb a taga20-ak színvonalától. Sőt taga20 a maga 40 valahány ezer hozzászólásával a legmagasabb intelligenciával kellene, hogy rendelkezzen a blogszférában, mert ez a lökött pecás ehhez méri.

Szerintem ez a szép az egészben, valahogy szinte mindenki másként hülye, de mindenki meg van győződve, hogy ő az egyedüli normális. De ki a normális???? Kihez, mihez kéne magát mérnie bárkinek is?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.08.22. 14:02:34

@6.Troll: "Ha nem ordibálnátok, hogy buzik vagytok"

Csak a történelmi hűség érdekében rögzítem, hogy itt egyedül ti, fideSSfasszopók kiabáljátok, hogy arabokat akartok leszopni. :))

6.Lenin 2019.08.22. 14:04:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Te egy hülye szarzsák vagy. Ezt eddig nem sikerült megcáfolnod.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.08.22. 14:05:47

@6.Troll: "Válóperes ügyvéd tuti nem lennék soha"

Hát az tuti. Még ha csalással meg is szereznéd a diplomát, 80-as IQ-val nem sok hasznára lennél az ügyfelednek. Szerintem most már maradj a cipész mesterségnél. :))

nu pagagyí 2019.08.22. 14:19:37

@R.V.J.: A NER-nek az a legjobb üzlet, ha mindent korlátoz, mert így potenciálisan bárki zsarolhatóvá válik, a szemet hunyás pedig bónuszként osztogatható.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.22. 14:24:29

@6.Lenin:
"Ráadásul a különbség stimmel is, de , hogy valamivel is "értékesebbek" lennétek másoknál, az egy ordas nagy hazugság."

Ez a szélmalomharc (vagy szalmabábú agyabugyálás) legszebb példája. Az egyenlö jogok kiharcolása nem jár külön- és/vagy elöjogokkal. Csak ugyanazokkal ami a heteroknak van, ergo a többség joga nem sérül.

"Nézd meg a pecást. Az anyja nyakán él"
Ez az élethelyzet egy Tourettes autista esetében érthetö. Légy megértöbb!

"Szerintem ez a szép az egészben, valahogy szinte mindenki másként hülye."
Ezért ragaszkodom ehhez a bloghoz a fönökeimnél. A legjobb csapat a szférában!!
Aki itt ingyen melózik az csak szélüttött megszállott lehet. Nagyon szórakoztató!!!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.22. 14:36:46

@nu pagagyí:
"A NER-nek az a legjobb üzlet, ha mindent korlátoz, mert így potenciálisan bárki zsarolhatóvá válik, a szemet hunyás pedig bónuszként osztogatható. "

Ebben tévedsz, mert ez nem csak a NER-en múlik, hanem a társadalmon is!
Ezért világosítunk fel látástól mikulásig, hogy ne a homofóbia legyen az alapreakció, hanem legyen igény a dolgok mögé is nézni!!
Tudod hány volt miépes most fideszes képviselö/kézilabdaelnök lazulna el, ha nem lenne általános szégyen melegnek lenni????

6.Lenin 2019.08.22. 14:42:16

@R.V.J.:

Nincsenek egyenlő jogok, nem voltak, és nem is lesznek.

Te (is) egyenlő jogokat emlegetsz, aztán kétségbe vonod más jogát abban, hogy eltérhet a véleménye a tiétektől.
Ezek a jogok, erkölcsök felemlegetése a világon a legnagyobb faszság, amivel az egyik ember megpróbálja átbaszni a másikat, magának több "jogot" követelve, bizonyítva a saját felsőbbrendűségét.

Gondolom ez a faszság egyidős az emberrel, és az is marad, míg az utolsó buzi el nem patkol.
A többivel 1etértek.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.22. 14:49:58

@6.Lenin:
"magának több "jogot" követelve"

Garantálom neked Vlagyi, hogy a melegek nem akarnak "több" jogot maguknak, bármit is jelentsen ez a te univerzumodban.

"aztán kétségbe vonod más jogát abban, hogy eltérhet a véleménye a tiétektől"
MIVAN?? Mitcsináltam??? Citájl már ide légyszi.

morph on deer 2019.08.22. 15:11:28

@6.Lenin:
“nekem a melegekkel, vagy agyilag sérült embertársaimmal semmi bajom. Nem az én ügyem. Így jártak, oldják meg a problémáikat maguk. Én se nagyon kértem másoktól segítséget.”

Miért, te melyik vagy, mleg, vagy agyilag sérült? (Mert bár nem lehetetlen, az talán mégiscsak túlzás, hogy mindkettő..!

6.Lenin 2019.08.22. 15:15:11

@R.V.J.:

Olvasd vissza amit írtál.

Nekem az a véleményem, hogy nekik sem lehet joguk mondjuk más gyerekét félrevinni, elferdíteni esetleg. Fennáll a lehetősége.

Neked erről más a véleményed, de meg vagy győződve a saját igazadról, tehát az enyémet elveted. És addig fogtok harcolni, míg Soros finanszírozza ezt a harcot az egyenlő jogokért. Vagyis elvetitek mások véleményét. Nincs ebben semmi, szerintem ez a "normális". Legyőzni a másikat. az életképesebb meg győzni fog, a gyenge eltűnik.

Így működik az univerzum. Az életképesség meg nem biztos, hogy emberi feladat eldönteni. Lehet, hogy a cél a műanyag, az ember megcsinálta, mehet a picsába. ennyi volt, konyec filma.

6.Lenin 2019.08.22. 15:20:35

@morph on deer:

Látom, hogy pontosan illik rád is, amit írtam. Már nem gondolkodol.

ezt is írtam, de a jelek szerint neked feleslegesen.

"Szerintem ez a szép az egészben, valahogy szinte mindenki másként hülye, de mindenki meg van győződve, hogy ő az egyedüli normális. De ki a normális???? Kihez, mihez kéne magát mérnie bárkinek is?"

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.22. 15:25:43

@6.Lenin:
" Nincs ebben semmi, szerintem ez a "normális". Legyőzni a másikat. az életképesebb meg győzni fog, a gyenge eltűnik."

Tudod, a logikus válasz az lett volna, ha azt írod:
"tényleg, ha az én jogaimat nem csorbítja, akkor kit érdekel, hogy milyen nemü az a 2 felnött a házasságkötöteremben."

Ehelyett jösszi itt a te pszeudo-darwinista maszlagoddal.

6.Lenin 2019.08.22. 15:40:40

@R.V.J.:

Mi a faszért változtassam meg a véleményem? Meggyőztél valamiről?
Te ebből élsz. Én másból.

Mellesleg, te tisztában vagy az ősrobbanás céljaival? Az ember lenne az Univerzum csúcsa? Te ezt mind félkézzel vágod?

Téged ezért fizet Gyuri bá, dicsekedtél, hogy nem is akárhogyan. Rendben. ez a te ügyed.
Az én szememben az öreg meg egy gazember ( a sok közül 1), nekem nem fizet, szarok az öregre. Ha fizetne, akkor se érdekelne, van saját hülyeségem. Ja, és én nem szeretnék legyőzni senkit.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.22. 15:45:02

@6.Lenin:
"Mellesleg, te tisztában vagy az ősrobbanás céljaival? Az ember lenne az Univerzum csúcsa?"

Fogalmam sincs, de ha te tudod írd meg, mert érdekel.
Persze csak akkor, ha megy az eszmefuttatás anélkül, hogy buziznál, zsidóznál vagy migránsoznál. Köszi.

dunántúli gyerek 2019.08.22. 15:58:48

A homokosok a megturt kategoriaban vannak, nem a tamogatottban

Akinek ez keves takarodjon az arabokhoz

6.Lenin 2019.08.22. 16:00:37

@R.V.J.:

Látod, én ezért nem szeretnék senkit legyőzni, mert nem ismerem a történet végét. igaz az eleje se világos. Engem is csak érdekel, agyalok, de igyexem nem belehülyülni.

Ezért (is) érdekel mások véleménye, hátha más tudja (be is tojnék, ha tudná). Bár kétlem, hogy tudni is kéne. Simán elvan az ember ezek nélkül is, sőt sokkal mókásabb az egész, mert mindig jön egy faszkalap, aki belemagyaráz valamit, és mindig vannak, akik ezt megeszik. Aztán megint jön egy másik. Most itt Orbán, és Soros furulyázik. Valakinek ez tetszik, van, akinek a másik. Aztán megint jön, aztán megint jön, aztán megint jön.....és az utolsó nem biztos, hogy az ember lesz. Lehet, hogy egy nemtelen de nagyon szép, kerek, vagy szögletes jó hangú, ehető biszbasz.

ÉS???

(sok hülye meg marja egymást)

nincs1itt 2019.08.22. 16:07:19

@R.V.J.: érdekes meglátás, bár svábok sok helyen élnek/-tek mo.-on. de gondolom a kék alga megártott

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.22. 17:08:07

@nincs1itt:
"bár svábok sok helyen élnek/-tek mo.-on"

Nagyon jól tudjuk, hogy a valódi svábokat visszatelepítették a '45-48 között. A ma itt élő wannabe svábok inkább galiciai askenázik, szintik és szlovákok.

Mellesleg egy jó adag kékalga turmixban lévő jótékony toxinok serkentik az agyműködést!!! Kipróbálhatnád, németben nagy kultusza van.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.22. 17:19:03

@6.Lenin: neked egy önálló gondolatod nincsen,faszfej!

@dunántúli gyerek: Ma már elküldtelek ezen a neveden a retkes telibebaszott kurva anyádba?Most már igen.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.22. 17:20:08

@6.Lenin:
"aztán megint jön.....és az utolsó nem biztos, hogy az ember lesz."

Majd a meleg gyíklények felfedik magukat, mindenkit megbuzítanak, majd az utolsó lekapcsolja a villanyt.

konteo.blogrepublik.eu/2014/06/12/a-gyikember-konteok/

nincs1itt 2019.08.22. 17:28:25

@R.V.J.: áááá, már mindjárt világosabb! maradok a leberkas+semmel+goaßmaß kombónál, a kék algát egyék a betyárkörték...

taga20 2019.08.22. 17:30:42

@nincs1itt:

haver nincs mese, valld be r.v.j.-nek, hogy budafokról, a törley gyárból tolod:)

lebuktál labanc!:)))

6.Lenin 2019.08.22. 17:32:27

@R.V.J.:

És, ha véletlenül egy egér lesz, aki ivott néhány cseppet az örök élet italából?
Vagy Soros egy nagy lófasszal a seggében, szivárvány színű hálósapkában, momentumos kitűzővel a segge bal partján?
Vagy fordítva, egy ló, Sorossal a seggében.

nincs1itt 2019.08.22. 17:34:26

@taga20: ja, ja! én vagyok a frontdeszkamenedzser! de az ótputinputmenedzser is egy személyben. el ne áruld r.v.j-nek, hogy ez a portás mozgalmi neve a fidesszel szemben állók között...

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.22. 17:39:35

@nincs1itt:
"maradok a leberkas+semmel+goaßmaß"
Godolom csak poénból írod el a német szavakat.
Amúgy nyugodtan ideírhattad volna finnugorul a jobbágyoknak, hogy májkrémes zsömle lóhúggyal, csak hogy értsék milyen kifinomult vagy.

taga20 2019.08.22. 17:43:08

@nincs1itt: számíthacc rám haver! az se árulom el, hogy lábas volt a fedőneved:)))

nincs1itt 2019.08.22. 17:51:59

@R.V.J.: kicsi retardált, a "leberkäse"(hivatalosan), nem "májkrém", bár valóban van benn máj is. ha neked a bajor sör lóhúgy, akkor igyad a kinizsi-t, ha még létezik, esetleg kék alga főzetet. nincs bajom a jobbágyokkal, de szerintem már nincs olyan. de ha te annak érzed magad... nem az én gondom...

nincs1itt 2019.08.22. 17:53:39

@taga20: szorgos népünk győzni fog!

taga20 2019.08.22. 18:00:42

@nincs1itt:

ja, ahogy szoktunk:)

arról, hallottál má, hogy a sör gyógyít?:)))

www.napiszar.hu/showPost/Tobben_mondtak_mar_-_A_sornek_gyogyito_ereje_van

nincs1itt 2019.08.22. 18:16:55

@taga20: micsoda??? hallottam-e? mindennap alkalmazom, természetesen orvosi utasításra!

ezt írta fel az orvos:

www.rhaner.de/

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.22. 18:18:36

@nincs1itt:
", nem "májkrém", bár valóban van benn máj is. ha neked a bajor sör lóhúgy,"

Nem kell megsértődni. Ha geci akartam volna lenni akkor löncshúst írtam volna.
Visszatérve a goasmaß-ra, egy 30 éves Château Margaux-ból is lehet VBK-t csinálni de minek.

nincs1itt 2019.08.22. 18:21:38

@R.V.J.: látom a gógli nem sokat okosított rajtad, a goaßmaß nem szódavizes valami. de járj magad utána. ne tippelgess. ahhoz, hogy "geci" légy, kellene némi muníció is.

csüngőhasú norvégbáró 2019.08.22. 18:37:18

@6.Lenin:

neked van életed a durvaanyád, a cziggányod nyalni éjjel nappal.

annyira szánalom

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.22. 18:46:58

@nincs1itt:
"látom a gógli nem sokat okosított rajtad, a goaßmaß nem szódavizes valami."

Ez igaz, hogy is segíthetne a google, hisz mindenki tudja hogy a májkrémes zsömle és a lóhúgy receptjét a bajor királyi palota kincstárában, 7 lakat alatt őrzik!!!
UPSZ!! Basszus!!!
Hát az oroszok nem kilopták???
0,5l Dunklem Bier
0,5l Cola
10cl Asbach Uralt.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.22. 18:51:28

@6.Lenin:
"És, ha véletlenül egy egér lesz, aki ivott néhány cseppet az örök élet italából?"

Te is olvastad Walt Disney önéletrajzi könyvét?? Letehetetlen!!!

6.Lenin 2019.08.22. 19:05:52

@R.V.J.:

"Soha. Soha nem nyugodhatok békében!” – döbben rá Raymond Fosca, a Minden ember halandó című regény főhőse. Bár megszerezte az életelixírt és ezáltal örök életű lett, elveszítette személyiségének azt az egyediségét, amit csak az élet végessége adhat meg. Mert a halhatatlannak nincs életcélja, felelősségérzete, és nem érez életörömöt sem…Simone de Beauvoir, az egzisztencialista filozófus-író az 1946-ban napvilágot látott Minden ember halandó című regényével arra világít rá, hogy az életnek az elmúlás beláthatósága jelenti a legfőbb értékét. Az örök élet titkának keresése éppen ezért terméketlen kísérlete évszázadok óta az emberiségnek."

Ajánlom, ne idióta messiásokat olvass.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.22. 19:16:18

@6.Lenin:

Jó könyv lehet, majd beszerzem hangoskönyvben, hogy ne "fáradjon el a szemem" az olvasástól.

Addig is hallgass egy (kevésbé) jó számot az író úr (kevésbé) tehettséges unokájától!!
Nesze!!

youtu.be/RdFfRN3MrAk

6.Lenin 2019.08.22. 19:22:27

@R.V.J.:

Az író úr el volt repedve azon a helyen, ahonnan a lábai kinőttek. Egy look is volt ott. Kicsit hátrébb is egy másik. Azt talán jobban ismered szexuális élményeidből kifolyólag.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.22. 19:26:21

@6.Lenin:
Ott a pont!!!! Látom figyelsz :)
Nem titok, diszlexiás vagyok, kb. annyit tudok az irodalomról, mint Németh Szilárd a horgolásról.

maxval bircaman cenzúrázott 2019.08.22. 22:05:07

Jónapot kínálok!

Ezt a tanga20-at nikken kéne mán lopni.

nincs1itt 2019.08.23. 18:21:51

@R.V.J.: gondolom segítséggel, de megoldottad a feladatot. igaz ez is csak egy fajtája, de sebaj olyan vagy mint átlag fideszes, a sikertelenség is siker!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.23. 18:33:04

@nincs1itt:
Siker nemsiker, legalább megtudtam, hogy a wannabe sváb bevádorló prolik kólával öntik fel a bajor sört :DDDD

nincs1itt 2019.08.23. 19:34:14

@R.V.J.: óóóó, te kis butus, már megint tátott szájjal a f@szerdőben? ez a "proli" wannabe svábok visszaérkezését megelőző időkből származó keverék.
látom nehezen megy, ha nem "prolizhatsz" le valakit, te kis huncut vytéz nemesch echt magyar niemand...

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.23. 19:49:20

@nincs1itt:
" wannabe svábok visszaérkezését megelőző időkből származó keverék."

Télleg??? Történelmi távlatai vannak a pancsolásnak? Ki öntötte bele először a kólát a sörbe? Charlemagne? :DD

nincs1itt 2019.08.23. 20:36:18

@R.V.J.: látom azzal akarsz kuttyabőrösch magyari nemesch lenni, hogy flanszia szavakat, tulajdonneveket másolsz a gógliból... tudod, a helles+cola = diesel, helles+limonádé = radler. tudod amikor a kuttyabőrösch őseid megérkeztek a kies alföldre, akkor itt már javában főzték a sört. kb 1050-től adatolt ez a tény, majd németes precizitással megalkották a reinheitsgebot-ot, ami a világ első élelmiszer törvénye. de te csak pancsold a flanszija bornak nevezett lábvizeket, mert attól lesz kuttyabőrösch

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.23. 20:58:11

@nincs1itt:
Jó az akcentusod. A kollégák még mindig sokat visszakérdeznek amikor beszélsz, vagy már csak simán kiröhögnek a hátadmögött?

nincs1itt 2019.08.23. 21:04:49

@R.V.J.: jajj, maradj már... ez itt nem mo., ahol kiröhögnek, ha nem tudsz valamit... vetkőzd le ezeket a beidegződéseket. csak lazán. próbálj meg emberként és nem gyökér magyarként viselkedni és gondolkodni... tudom nehéz kibújni a bőrödből, de hidd el, megéri.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.23. 21:32:01

@nincs1itt:
"ez itt nem mo., ahol kiröhögnek, ha nem tudsz valamit.."

Aham. :DDD nehéz elhinni, hogy a félrecsúszott önbizalmadból eredő mesterkélt beszédstílusod csak engem szórakoztatna ennyire.

nincs1itt 2019.08.23. 21:37:11

@R.V.J.: na figyelj te szerencsétlen, ezt nem én írtam, de minden szava igaz:

hataratkelo.blog.hu/2019/08/23/tiz_pontban_a_honvagy_hianyarol

tudod(szerintem nem) a beszéd és a stílus maga az ember, még veled is igyekszem ember módra bánni.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.23. 22:14:14

@nincs1itt:
Miből gondolod, hogy érdekel a nyavajgásotok?

Már az is sokatmondó, hogy valaki az internetet használja a lelki szemetesládájának.

nincs1itt 2019.08.23. 22:16:42

@R.V.J.: te mit csinálsz? ezek tények, nem nyavalygások... mondom "ly"

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.23. 22:41:10

@nincs1itt:
Jaj köszi, hogy kijavítottad a helyesírásomat.
Bocs, nem tudtam, hogy a határátkelő blog egy tényközlő hírcsatorna. Idáig azt hittem, hogy csak változóan sikeres vendégmunkások ventillálják ott benyomásaikat, élményeiket.

nincs1itt 2019.08.23. 22:47:45

@R.V.J.: lenne még ott reparálni való... vélemények olvashatók, ott is...
tudod, ezek a "vendégmunkások" legalább megpróbálták... valóban változó sikerrel, de nem kérdés, hogy 90%-uk még tévedésből sem költözne vissza mo.-ra.

ez van, megdolgozott érte a sok magadfajta.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.23. 23:01:54

@nincs1itt:
"lenne még ott reparálni való... "
Jaj, láttad volna előtte. Diszgráfiás és diszlexiás vagyok. A tanárom szerint a primitív nyelvi környezetben történő írásos párbeszéd segít a problémámon, így kötöttem ki a B1-en.
Amúgy én is jobban érzem magam külföldön. Amikor a Momentummal befejeztük az ország modernizálását, Budapestet csak Dunamenti Amszterdamként fogják ismerni!!!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.08.23. 23:14:22

@R.V.J.: "a primitív nyelvi környezetben történő írásos párbeszéd segít a problémámon, így kötöttem ki a B1-en."

:))

"az ország modernizálását"

Az oktatást kell mindenekelőtt rendbe rakni. Ha az megvan, egy-két emberöltő múlva akár magától is rendbe jön az ország. Ha az nincs, minden hiába.

Ingyenes, jó oktatás, hogy a cigánygyerek is egyenlő eséllyel induljon az orvosgyerekkel. Ne kelljen különórákra járatni a gyerekeket, az iskola tanítson meg mindenre jó színvonalon. A legjobban megtérülő befektetés nem a MOL részvény, hanem az oktatásba való befektetés.

2019.08.24. 14:11:53

@6.Lenin: "Ha nem ordibálnátok, hogy buzik vagytok, szinte mindenki leszarna benneteket."
Na ez most egy olyan ötlet, ami eddig még nem került képbe ebben a témában :-) .
De szerintem már kipróbálták és nem jött be.
Mivel ők a fekáliára gerjednek, ha működne így, ahogyan ebben a mondatban szerepel, akkor az összes buzi lapítana :-) .
Így viszont marad évente egyszer a hányinger keltő végig vonaglás Budapesten, ... azt azért megnézném, hogy Mátészalkán vagy Orosházán ugyanezt hogyan tolerálnák :-) .

2019.08.24. 14:19:38

@nincs1itt: "hataratkelo.blog.hu/2019/08/23/tiz_pontban_a_honvagy_hianyarol"
Ezt a cikket egy agymosott liberálbolsevik barom írta, tényszerű hazudozások és ferdítések sora van benne, a többi panasza meg arról szól, hogy miért nem az ő vallása az egyeduralkodó Magyarországon.
A vallásából következően az Internacionalizmus és a globalizmus híve, ami kizárja, hogy ő magyar legyen, .. mert ugye a kettő együtt nem működik csak egymás ellen.
Szóval szerintem ezzel a cikkel pont az ellenkezőjét bizonyította annak, amit szeretett volna.

nincs1itt 2019.08.24. 14:50:16

@Tényelek: nem tudom miből szűrted le, ezt a frappáns(?) véleményt. de az 500 ezer tartósan (tehát nem csak "kijár sógorékhoz" dolgozni) magyar, az mind ostoba, agymosott, lebrálbolsevik? sokan a fenti 500 ezerből(ami szerintem alulbecsült szám) hosszú évek óta él, dolgozik külföldön. sőt sokan közülük fidesz szavazók... akkor most hogy is van ez?

nincs1itt 2019.08.24. 14:52:00

@R.V.J.: a tanárodat sem értetted tisztán, mert ő az 1B osztályt ajánlotta az általánosban.

2019.08.24. 14:57:42

@a nagy hohoohooo: "Az USA- fegyveresen megdöntötte a saját népét gyilkoló ,fosztogató diktátort ,aztán magához hűt rakott a helyére ,egy idő után azok is követték a "dicső "elődeik példáját és ugyanolyan diktátorrá lettek,mint pl :Kadhafi,a későbbi politika szakított ezzel a demokrácia deficittel és ugyan katonai erővel segített a helyi demokratikus erőknek elzavarni a diktátorokat ,de a kialakítandó demokratikus berendezkedésbe nem szólt bele,azt ráhagyta a hatalomra segített demokratikus pártokra ,mozgalmakra stb ...és ez így elfogadható ,arról már nem az USA tehet ,hogy azok nem voltak képesek megerősödve összefogni és a szegénységet ,az ellentéteket kihasználva a szélsőséges vallási fanatikus jutottak hatalomra ."
Kár, hogy a kényszeres vihorászás mellett nem jut ideje arra, hogy ne csak a szájába rágott mondatokat pakolgassa ide!
Az USA egy rabló ország, a megalakulása óta kevesebb mint 30 évet húzott le úgy, hogy éppen ne állt volna hadban a világ valamelyik országával.
Az ő meghatározásuk szerint ott van diktatúra, ahol éppen olyan dolog van, amit ők ingyen el akarnak rabolni.
Pl. : Úgy ítélték meg, hogy Korea északi részén olyan ásványkincsek vannak, amit szívesen elvinnének ingyen, ezért megpróbálták megszállni azt. A koreaiak szerencséjére /?!?/ önös érdekből ennek megakadályozására Kína beszállt a háborúba, ... Korea északi fele a mai napig háborúban áll az USA-al,.. és ezt bizony ez olyan pici ország csak úgy tudja talpon kibírni, ha ott még a legyek repülését is központilag ellenőrzik. Ugyanez a helyzet Kubával is csak ott nem az ásványkincsek vonzották az amcsikat.
Ha nem lenne szükség arra, hogy a az agresszor ellen védekezzennek, akkor ezekben az országokban megszűnne a központosítás ilyen magas szintje, vagy ahogyan divatosan mondogatják sokan, a diktatúra.
Szaddam Irakjában a "diktatúra áldozatainak számát három évtized alatt 27-43.000 főre becsülték, ráadásul ez a gonosz ember, aki nem volt hajlandó ingyen odaadni az olajat a amerikaiaknak és a briteknek még olyan szintű atom, vegyi és biológiai fegyver arzenállal rendelkezett, amivel százszor kiirthatta volna az egész Földet, .. bár ezt a demokrácia hívei később nem találták meg, .. de ettől megérdemelte a sorsát :-) .
Amikor beütött a demokrácia Irakban, akkor az első nyolc évben a szétbombázott víz, csatorna, áram hálózatok, egészségügy miatt az ENSZ adatai szerint 1,6 millió ember halt meg, .. Nem tudom melyik a több a 43 vagy 1600 ezer halott?
Ha Szíria ingyen megengedné az öböl menti arab bábállamok gázkészletének átvezetését az országon, akkor még olyanabb hős demokrata lenne, mint a Saud dinasztia országa, ahol azt sem tudják, hogy létezik olyan, hogy parlament.
Kadhafi dzsemahilia rendszerében a hatalom gyakorlásában gyakorlatilag a lakosság minden tagja részt vett, ahhoz képest a liberális pártokrácia csak egy színjáték, de mivel nem adta az olajat ingyen, ráadásul az USA hadihajóinak sem engedte meg, hogy a felségvizein állandó jelleggel állomásozzanak, ezért ő diktátor lett. Mikor végre sikerül odavinni nekik a demokráciát :-) , .. na onnantól kezdve már valóban diktatúra lett az országban, ötvenszer annyi áldozattal, mint az előtte lévő rendszerben.
Pahlavi totális diktatúrát vezetett Iránban, ingyen vihették az olajat az országból, de mint nagy demokratára tekintettek a liberális országokban, .. amikor az olajért már fizetni kellett, akkor lett diktatúra náluk :-) .
Az egy másik dolog, hogy kulturális és vallási antropológiai ismeretek kellenének ahhoz, hogy felismerje a muszlim társadalmak, hadi társadalmak, ahol soha az életben nem fog működni a liberális demokráciának nevezett idiótaság, .. de ugyanúgy, mint a többi, szerintem bőven meghaladja egy állandóan vihorászó idióta értelmi szintjét.

Ha meggyógyult akkor térjen vissza legalább egy saját gondolattal, addig szerintem hagyja másokra a vitákat!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.24. 15:01:51

@nincs1itt:
"a tanárodat sem értetted tisztán, mert ő az 1B osztályt ajánlotta az általánosban."

Ááúú sick burn!! Nyertél!
Guríts le egy söröskólát erre a történelmi győzelemre!!

2019.08.24. 15:02:14

@nincs1itt: A cikkből szűrtem le és szerintem a cikk írója egy törpe kisebbséget alkot a kint dolgozók között a véleményével, mint többszörösen érintett ezt elég bátran állítom. Amiket a listán feltüntetett az a liberális párt programja is lehetne, .. úgy 99%-ban fedi is azt, .. még a drog liberalizáció hiányzik belőle.
Egész jó dolgokat szokott idehozni saját gondolatként, de ez szerintem most nagyon félrement!

nincs1itt 2019.08.24. 17:23:29

@Tényelek: értem, tehát rokon, barát is dolgozik külföldön, de csak kalandvágyból teszik. vagy csak a mocskos anyagiak miatt. azért meglehet, hogy sokan kicsit másként látják mo.-ot, különösen akkor, ha nem 1 hete mentek el. az én véleményem nem számít, mert 2 évvel ezelőtt 2 napot tartózkodtam mo.-on, ennek is nagyobb része az oda és visszautazás volt.

2019.08.24. 19:17:56

@nincs1itt: Rokon, barát, ismerős, de nekem is sikerült lehúznom ~20 évet kint, ..
Azok, akik ilyen hülyeségeken vinnyognak, mint a cikk szerzője is, itthon is "ki volt rekesztve" az idióta liberális vallása miatti normális magyarok egymást segítve jól éreztük magunkat, ők a saját elszigeteltségükben panaszkodtak arra, hogy a magyarok kint is milyen ellenségesek velük, .... hát igen :-) .
Itthon és kint kisebbségben vannak az ilyen deviáns elképzelésekkel rendelkező, alapból közösségellenes figurák ezért nem is szabad általánosítani a kint dolgozók véleményét illetően, úgy is írhatnám, hogy sértő ránk nézve, ha az beteg véleményét nekünk tulajdonítják!
Nem véletlen, hogy a szélsőségesen liberális Határátkelő blogon jelent meg az írás, ahol sorra tiltják le a nem nekik tetsző kommenteket IS!, .. a cikkek válogatásáról nem is beszélve.
Ott ennek a cikknek az ellenkezője meg sem jelenhetett volna,, mert csak az kap nyilt utat náluk, aki megfelel az ortodox liberális egyház elvárásainak, ott viszont semmilyen közösség nem létezik a családdal kezdve a vallási és nemzeti közösséget is beleértve.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.24. 19:35:46

@Tényelek:
Akinek rosszul megy külföldön, az hazajön és lapít.
Akinek rosszul megy odakinnt, vagy éppen csak csak, de arcvesztés nélkül nem tud hazajönni, az szellőzteti a frusztrációját a határátkelőn.
Akinek jól megy külföldön, annak itthon is jól menne, tehát nincs oka nyavalyogni.

2019.08.24. 19:42:21

@R.V.J.: Még ilyet, egyetértünk :-) !
Bár az utolsó mondatnál annyi kiegészítést tennék, hogy ha valakinek rosszul megy itthon és kimegy tőkét gyűjteni, majd visszajön egyből másként látja itthon is a jövőjét.
Ki lehet menni és szerintem érdemes is tapasztalat és tőke gyűjtése szempontjából, de az ott keresett pénz itthon minimum a dupláját kamatozza, .. és erre egyre többen jönnek rá, nem véletlen, hogy Budapesten a lakások lassan negyede van magyar befektetői kézen, .. persze sok angol és német, stb. "fedőnév" alatt.

6.Lenin 2019.08.24. 19:54:08

@Tényelek: @R.V.J.:

Aki meg csak átjár a határon dolgozni, vagy a családját itthon hagyva csak kint dolgozik, de hazajár, és az ott keresett pénz nagy részét itthon költi az jár a legjobban.
Vagy akik az itthoni eladósodás miatt átmenetileg mentek ki, aztán a törlesztés után itthon kezdenek egy új életet.
Azok jártak a legrosszabbul, akik itthon felszámoltak mindent, kimentek, nem jött be, visszajönni se tudnak, vagy, ha visszajöttek, elölről kezdhetnek mindent.
Nagyon sok a variáció.

R.V.J. nagyjából 1etértek az összefoglalóddal, jól látod a lényegét a problémának, szerintem is.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.24. 21:34:33

@6.Lenin:
@Tényelek:
"Azok jártak a legrosszabbul, akik itthon felszámoltak mindent, kimentek, nem jött be"

A határátkelő és az oda író/kommentáló nincs1itt féle stockholm szindrómás nyomorultak nagyon idegesítenek.
Nem fogják fel, hogy ha minden olyan faszán menne nekik odakint, akkor nem éreznék szükségét a folytonos önigazolásnak.
Persze csak akkor lehet jobb májkrémes zsömlén és kólás sörön élő panelprolinak lenni nyugaton, ha itthon mindenkit hajléktalannak vizionálsz.

2019.08.24. 23:25:52

@nincs1itt: "de nem kérdés, hogy 90%-uk még tévedésből sem költözne vissza mo.-ra. "
Ez azért elég bátor kijelentés, mert az ellenkezőjére, hogy a 90% hazajön, több esély van.
Az angolszász országokból szinte mindenki hazamenekül majd, mert ki fog derülni, hogy a ~27%-os nyugdíjráta + vagyon és 9ingatlanadó még az éhenhaláshoz is kevés lesz, .. a bérarányokból egyértelműen kiszámolható, hogy az brit árakon magyar nyugdíjakat jelent. Oda csak pár évre, maximum 10 évre éri meg kimenni, tőkét gyűjteni. Utána irány haza!
a svájciak szintén haza fognak jönni, de az ausztriai és a németországi magyarok nagy része is biztosan haza fog jönni. Csak emlékeztetőül; ezekben az országokban az 1940-es években kitelepített svábok leszármazottai még mindig "vándorcigányok" jelzővel élik az életüket, pedig ők a saját fajtájuk, .. a magyarokkal ez még durvábban zajlik, még ha nem is cseszegetik őket szemtől szemben. Szóval ők is hazajönnek, mint az nyugdíjas svábok Baranyába ....
Két év nem idő, .. gondolom nagyon még a családdal sem kell foglalkozni, .. 6-8 év után már tisztábban lát az ember, .. szerintem ne tegyen olyan kinyilatkoztatásokat, amit később majd szégyellni fog!

nincs1itt 2019.08.24. 23:47:18

@Tényelek: mende-mondákra ne alapozzon semmit. a svábokat 1945-48 között telepítették ki. semmilyen megkülönböztetésben nincs részük. a magyarokkal sincs semmiféle durva kirekesztés. szerintem a külföldre költözöttek 90%-a marad külföldön. az angliai nyugdíj szabályokat nem ismerem, de a németet igen, 5 év folyamatos munkaviszony után jár a minimál nyugdíj. előtakarékossággal+saját tehermentes ingatlannal nyugodt nyugdíjas évek várnak ránk. mo. nem az a hely, most, ahova visszaköltözne az aki, hosszabb ideje "nyugaton" él. a hosszabb idő az 5+ év. ne keverje össze a napi ingázókat akik ausztriában dolgoznak, azokkal akik állandó munkát találtak és letelepedtek bárhol a világban.

2019.08.25. 00:47:38

@nincs1itt: A svábokkal kapcsolatos mende-mondák a családtagoktól származnak, akik személyesen érintettek, ... én inkább alapoznék rá, mint a "hivatalos" álláspontokra.
Annak, hogy az első pár évben ki mivel magyarázza, hogy ilyen döntést hozott, nincs jelentősége. Később dönteni kell, hogy a gyerekek nagyszülő nélkül nőjenek-e fel, miből fog megélni a delikvens, amikor beteg, pláne, ha tartósan beteg!
Baranyában van olyan falu, ahol már a finnek többségbe kerültek, a kitelepített sváb nyugdíjasok ezrével jönnek haza, az ő kedvükért alakult a PE az idegennyelvi központ, ahol a magyar nyelvet, mint idegennyelvet tanítják.
Persze bőven van még probléma, de elég nehéz lesz a gyerekeknek megmagyarázni, hogy miért dolgozik apuka csőszerelőként Berlinben 17 euróért, amikor Pesten 20-at is kereshetne.
A kimenni dolgozni és a kitelepülés két külön kategória. Aki kiköltözik annak számolnia kell a nyugati kultúra vagyonhoz köthető adóival, amivel itthon nem!
Ez utóbbi persze csak azokat érinti, akik véglegesnek gondolják a helyzetüket és megpróbálnak vagyont felhalmozni, ami pl. Németországban nem igazán jellemző a városokban, az inkább a falvakban élőknél szokás.
Gondolom mielőtt "véglegesen" kiköltözött tájékozódott és tudja, hogy a nyugati és a skandináv országokban az emberek több, mint ötven százaléka úgy hal meg, hogy nagyobb adóssága van, mint a vagyona. Ez pl. Hollandiában 70%-a, Dániában 60+%-a, Németországban 48%-a teljes társadalomnak. Ön szerint egy kopasz fenékkel kiment magyarnak mennyi az esélye arra, hogy ne ezeknek a táborát gyarapítsa?
Na ezért írtam fentebb, hogy majd 6-8 év múlva lehet esély arra /Országonként!!/, hogy jó döntést hozzon, mert az elején mindenki csak a kolbászból készült kerítést látja.
Majd, ha megismerte a társadalmi berendezkedést, szokásokat, már döntési pozícióban lesz, addig csak szövegel és magyarázkodik, hogy miért nem volt itthon jó, .. pedig senki sem vár magyarázatot, bármikor ki lehet menni dolgozni és hazajönni is, .. ez utóbbit sem kell megmagyarázni, mert a mozgásszabadság miatt ez természetes.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.25. 07:09:20

Van még mit söprögetni németország portáján!
Szerencsére rengetegen fogják a partfist európa szívében!!
index.hu/kulfold/2019/08/24/drezda-tuntetes-intolerancia-idegengyulolet/

6.Lenin 2019.08.25. 09:44:58

@R.V.J.:

"Nem fogják fel, hogy ha minden olyan faszán menne nekik odakint, akkor nem éreznék szükségét a folytonos önigazolásnak."

Ez a lényege ennek.

6.Lenin 2019.08.25. 09:53:04

@nincs1itt:

Gyere el nyugat Mo-ra, meg fox lepődni hány finn, osztrák, német nyugdíjas jött Mo-ra, és nem visszatelepültek. Nem beszélve néhány déli országról.

Mit szeretnél igazolni? Hogy van, akiknek rosszul megy, vannak akiknek jól? Ne bassz!
Ez mindig, mindenhol így volt, van, és lesz is. Az egyénektől is függ.

A környezetemben is vannak, akik Amerikából települtek vissza, amikor elérték a nyugdíjas kort. Otthagyva gyerekeket, unokákat. Mindenre lehet példák sokaságát találni, az ellenkezőjére is. Mire jók ezek? A saját nyomorod takargatására?

2019.08.25. 12:25:49

@R.V.J.: Hülyék ezek a ballipsik! Mi baja van pl. a fákkal az Antifának?!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.25. 13:02:15

@Tényelek:
"Mi baja van pl. a fákkal az Antifának?!"

Hmm... Jó kérdés, ezen még nem gondolkodtam.
Lehet talán a valamibe belefásulás ellen vannak...

nincs1itt 2019.08.25. 16:16:37

@6.Lenin: megint csak a szófoschásch... képzeld taiföld, mallorca, teneriffe, málta, sőt dél amerika bizonyos országai is tele van német és egyéb nyugdíjasokkal... sőt munkaképesekkel is. képzeld találtam olyan cégeket, amik a világ bármely országába segítik a letelepedést. te csak foglalkozz a garázs abc-del... az sem megy igazán.
süti beállítások módosítása