B1 blogcsaládIdén harmincéves a hely, ahol sátánmajmok élnek

2019. augusztus 18. - kkerenyi

És binturongok. Az anoákról már nem is beszélve.phpthumb_generated_thumbnail.jpeg

Amíg néhányan azon vitatkoznak, milyen következményei vannak a klímaváltozásnak, közben milliárdokat húzkodva ki egymás zsebéből, akadnak még olyan helyek, ahol egyszerűen csak tesznek azért, hogy néhány veszélyeztetett faj fennmaradjon.

Csöndben, különösebb felhajtás nélkül - ezért sokan nem is tudják, mennyire értékes munkát végeznek. Az egyik ilyen hely a Szegedi Vadaspark, ami hivatalosan május végén ünnepelte harmincadik születésnapját.

A név megtévesztő,

mivel csak az alapítása idején volt valóban hazai állatokat bemutató klasszikus park az intézmény. Ma már állatkert, ahol ritka és veszélyeztetett egzotikus fajok képviselőivel találkozhat a látogató - méghozzá Magyarországon arányaiban a legtöbbel.

Az itt bemutatott állatok 26 százaléka tartozik valamilyen tenyésztési vagy fajmegmentési programhoz, ami elképesztően nagy arány, különösen, ha azt is figyelembe vesszük, hogy mennyire rövid idő alatt került az intézmény a veszélyeztetett fajok kiemelt támogatói közé. Hogy ez miért nem kapott soha nagyobb nyilvánosságot, az rejtély. Igaz, hogy ez az állatkert nagy hírverés nélkül is fontos és sikeres projekteket visz véghez, de épp ezért megérdemelné, hogy ezt a közvélemény is elismerje. 

A laikus látogató számára úgy tűnhet, mintha a Szegedi Vadaspark a veszélyeztetett fajok közül azokat részesítené előnyben, amelyeknek a legfurcsább nevük van, és egyben a legaranyosabbak. 

A sátánmajom

nevének említésére például az ember minimum összerezzen, ha életében először hallja. Közben pedig erről az állatról van szó: h_orig_saki_monkey_branch_gal.jpg

A fentebb már említett anoa nem más, mint egy indonéz törpebivaly, alig egy méteres testmagassággal és pici hegyes szarvacskákkal:1310815118_anoa.jpg

A binturong pedig egy nyestféle, leginkább talán mosómedvére emlékeztet, tekintélyes méretű bajusszal:binturong-1581987_960_720.jpg

Azt már nem áruljuk el, miféle jószág a dzseláda, a fossza vagy az unau. Legyen elég annyi, hogy érdemes őket is felkeresni a Szegedi Vadasparkban. Akár az állatkertek éjszakáján augusztus végén, akár csak úgy. Mert tényleg megérdemlik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr115009342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.08.18. 09:40:07

Ez semmi. Budapesten a Körúton belül rezervátumot tartunk ballibungok és sorosmajmok részére. De szabadon gágoghatnak itt a gyurcsányoák és a libgenyládák is.

Cycmen 2019.08.18. 09:54:33

Szabadítsuk fel a fideszes elnyomás alól a szegedi binturongokat!
Ne légy indonéz törpebivaly, szavazz Votkára!

Punxsutawney Mormota 2019.08.18. 09:56:28

És hogy ez mennyire nem jelent semmit, nálunk olyan közveszélyes elmeroggyantak is szabadon kószálhatnak, mint KGBirca, aki gyógyszereit nem bevéve KGB ügynöknek vizionálja magát. Jellemzője, hogy alacsony intellektusa miatt, csak jó előre megfogalmazott, teljesen értelmetlen mondatokat ír le. A mondatokat univerzálisnak szánja, ezért repatatíve teleszar minden fórumot velük. Életmódja: rejtőzködő, bár már régóta senki nem kíváncsi rá. Szaporodása: ismeretlen, de szereti, ha baszogatják. Elterjedése: lokális, online fórumokon. Gyorsan lelép, ha az asszony bevásárolni, vagy mosogatni küldi.

csüngőhasú norvégbáró 2019.08.18. 10:22:44

@közíró MAXVAL bircaman:

orsós csutti patkány kinyírta a 444-et is, tapsolhattok fidessnácik, hamarosan ez a blog jön, marad a tisztes embereknek a face, ahová a mocsok keze nem ér, még...

rohadjatok meg

R.V.J. 2019.08.18. 10:27:43

Ami a cikkből kimaradt:

A fidesz, ezen belül is a Zorbán óriási nyomás alá helyezte a vadaspark igazgatóját, mert a park beruházásaiban igénybe vette a szerb kormány segítségét. A szerb segítség természetes is, tekintve a város lakosságának etnikai arányait és hiszen egy, a szerbiától a "honfoglaláskor" elszakított területről beszélünk!
Az irredenta fidesznek ez persze nem tetszik, ezért fúrton fúrja a parkot, nyomná tele olcsó és unalmas zsiráfokkal, zebrákkal meg tevékkel amik élelmezése elviszi a költségvetés legnagyobb részét!!!
Eközben a különleges állatok éheznek!!! Pedig őket is, mint embertársainkat, megilletné az ártatlanság élelme!!!

csüngőhasú norvégbáró 2019.08.18. 10:34:58

@R.V.J.:

"Eközben a különleges állatok éheznek!!! Pedig őket is, mint embertársainkat, megilletné az ártatlanság élelme!!! "

www.youtube.com/watch?v=OCnttDCikok

csüngőhasú norvégbáró 2019.08.18. 11:00:41

mikor az emberek megmentéséért is strómanok seggét kell nyalni, saját hazánkban, a saját ellopott lopott pénzünkből...

"A mosolyok ellenére kevés lehangolóbb képet lehet mostanában látni ezeknél. Pedig semmi más ez, minthogy Orbán veje, a hercegi pár tagja a lopott milliárdokból most 35 millióért egy életmentő műszert kegyeskedett venni a gyermekklinikának.
Örüljünk? Maximum annak, hogy az ELIOS LED-lámpáin keresett 3,5 milliárd EGY SZÁZALÉKÁT a közjóra fordította. De nem beszéltünk még a HCS Experts fél milliárjáról (sok jel mutat arra, hogy az a Microsoft-botrányban született), a vérplazma bizniszről, arról, hogy az adományozó cég (BDPST Group Ingatlanfejlesztő) tulajdonában mennyi palota van, a bagoóért szerzett 500 hektár állami földről és - gondolom - még sok egyéb dologról sem.
És arról sem beszéltünk, hogy ha nem lemutyizott közbeszerzéseken, kétszeres áron venné az állam az EU támogatásokból az orvosi műszereket, akkor pont kétszer annyi fejlesztés történhetett volna az egészségügyben az európai pénzekből - és akkor nem lenne szüksége a professzoroknak a kisherceg lopott pénzének töredékéért hálálkodni.
Talán van mégegy örülni való: lehetséges, hogy Tiborcz érzi, hogy a Microsoft-ügy miatt még nagyobb bajban lehet és a propaganda mesterek javasoltak neki egy kis jótékonykodó PR eseményt. Részletek itt:"

semmelweis.hu/hirek/2019/08/16/34-millio-forintos-adomanyt-kapott-az-i-sz-gyermekgyogyaszati-klinika/?fbclid=IwAR3fAkaPY6JdVaUXybfzH85cNFglXyI5Krsg8xmLOOV0SQLHBngIuWD3OPg

Cycmen 2019.08.18. 11:20:09

@csüngőhasú norvégbáró: Azért neked most sikerült szintet lépned és az itt regnáló hihetetlenül aljas és elképesztően ostoba bunkó prolikon úgy összességben
is túltettél!
Tudod vannak esetek, pl. egy életmentő műszer adományozása egy gyermekkórháznak, amikor az egyébként mindenre képes rablógyilkosok is megérzik a pillanat szentségét és kussolnak, undorító tevékenységükkel arra a kis időre felhagynak!
TE NEM, MERT TE EGY SZAR VAGY!

R.V.J. 2019.08.18. 11:20:42

@csüngőhasú norvégbáró:
Ne ringasd magad bele abba tudatba, hogy bárki kákattint a retardált linkjeidre.
Most mit reklámozol? Alfahír, Kuruc.info??
Meglepetés!!!

csüngőhasú norvégbáró 2019.08.18. 12:26:10

@R.V.J.:

"Ne ringasd magad bele abba tudatba, hogy bárki kákattint a retardált linkjeidre."

arra van erőd, hogy mindennap erre a blogra kattints, és rommá nyald a sufni cziggányod valagát, és elégedett vigyorral írogasd a faszságaid a többi fidess-zombival, és azon élveztek, hogy a GECI, szanaszét baxxa és lopja az országot.

nem a libsiknek, nem a fidessbarmoknak, a csürhéjének.

R.V.J. 2019.08.18. 12:49:11

@csüngőhasú norvégbáró:
"és rommá nyald a sufni cziggányod valagát,"

Apropó valag. Sikerült kitisztítanod novákelőd popsiját mára, vagy egy gyilkoshangulatú kuruc.infós cikkre vársz mielőtt belekezdesz a nyelvcsapásokba??

Mellesleg mindkét petefészkemet odaadnám a Zorbán leváltásáért, de ha ez azt jelentené, hogy ti -a jobbikos, mihazánkos vérszomjas csőcselék- jutnátok a hatalom közelébe, akkor inkább a kedves lovári miniszterelnök urat választanám!!!

sZulamith 2019.08.18. 13:08:12

Azért pár érdekességet, és fotót megnéznék, nem mindenki lakik Szeged közelében:) Ja, és többször is jelentkezhetne a B1 Blogcsalád.

taga20 2019.08.18. 13:10:06

@csüngőhasú norvégbáró:

döbbenet, hogy ez a hulladék fityeszbűnöző tiborc visszaszór pár üveggolyót.

a fityeszjobbágyok, itt is elolvadnak, mint a geci a napon, és a pecsétgyűrűjét csókolgatják ennek a szardarabnak.

inkább a börtönbe kéne bebaszni ezeket a bűnözőket!

KIBASZOTT MÉRGES VAGYOK ERRE A SZARDARAB TIBORCFÉREGRE!

6.Lenin 2019.08.18. 13:28:39

@taga20:

Szerintem te mindenkire mérges vagy, aki sikeresebb tőled. Ez nem újdonság a ballibáéknál (bunkóéknál). Genetikai örökség.

6.Lenin 2019.08.18. 13:29:43

Mellesleg...

Állatkert= állatkínzás.

R.V.J. 2019.08.18. 13:36:35

@sZulamith:
"nem mindenki lakik Szeged közelében"

Kinek is lenne kedve a balkánon élni...
Amúgy tudomásom szerint a sátánmajom pesten is megfigyelhető, péntek-szombat éjszakánkét a Dürer-kert vagy a Barba Negra környékén.

Törölt felhasználónév 2019.08.18. 13:50:40

@taga20: "MÉRGES VAGYOK"

Mérges vagy , megesz a sárga irigység, mert ő vitte valamire az életben, ellentétben veled.

Tiborcz István egy sikeres vállalkozó, nem elégedett meg azzal, hogy alkalmazottként eltengődjön valahogy a hónap végéig, megteremtette a maga egzisztenciáját.

És most valamit szeretne visszaadni a közösségnek is ebből az adományból.

Dicséret illetné őt meg, nem köpködés...

taga20 2019.08.18. 13:55:49

@6.Lenin: hülye vagy munkásőr.

szerinted ez az akasztófavirág tiborcgyerek, miben tehetségesebb nálam?

rasztaszív 2019.08.18. 13:55:51

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: ilyen alapon pablo escobart szentté kellene avatni.

taga20 2019.08.18. 13:57:47

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.:

téged is leköplek fityeszjobbágy, és a hulladék maffiádat is!

az olyan állatok miatt, mint amilyen te, és ez a fogyatékos nyuggerlenin vagytok tart itt az ország!

taga20 2019.08.18. 13:59:14

@rasztaszív:

meg láki lucsiánot is, meg pintérsanyát, meg a csútigecit is!

:)))

6.Lenin 2019.08.18. 14:00:15

@taga20:

Mert még sehol nem olvastam, hogy bármilyen megjegyzést tett volna rád. Valószínűleg jól elvan nélküled. Magasról tojik a hozzád hasonlókra. Nem bonyolult a kérdés.

6.Lenin 2019.08.18. 14:03:45

@taga20:

Ha valóban igaz, hogy én is közrejátszok abban, hogy most hol is tart az ország, akkor nyugodtan nevezz állatnak. Büszke leszek erre.
Mert az ország talán még soha nem volt ilyen jó helyzetben. Titeket meg ki nem szar le?

taga20 2019.08.18. 14:04:10

@6.Lenin: te tényleg ekkora rohadék jobbágy vagy munkásőr?

a tiborcgyerek a koterban fog megrohadni, ha az apósa, az a pokolfajzat csúti szardarab, akit az apja az a komcsipártitkár néhányszor szétvert, beadja a kulcsot.

uccabált fogok rendezni, és téged is meghívlak szardarab!

6.Lenin 2019.08.18. 14:10:27

@taga20:

Ettől nekem nem lesznek álmatlan éjszakáim. Ehhez ti hülyék vagytok, pláne, ha az utolsó 10 évet nézem (nagyvonalúan, ha mélyebbre ásnék, neked már régen a tajga mélyén kéne szégyenedben bujkálni)

taga20 2019.08.18. 14:21:12

@6.Lenin: neked munkásőr 90-től kussolnod kéne. de az ilyen szardarab arcok, minden rendszerben a felszínen úsznak, és nagypofával kioktatnak erkölcsről demokráciáról.

a kurvaanyádat oktasd ki fityeszparzita!

6.Lenin 2019.08.18. 14:23:49

Beugrott 1 jó 5let.

Mivel nagyon sajnálom az állatokat, az állatkertekben. Vissza kéne őket vinni a természetes környezetükbe, és helyettük ilyen taga20 féle faszokat kéne mutogatni, igaz csak 18 éven felülieknek, meg libsiket, lassan ők is már a kihalás szélén imbolyognak.

Olyan elrettentés ügyből kifolyólag, hogy ilyen marhákra sose szabadna többet szavazni. Gyerekektől meg egyenesen tiltanám az ilyen libsi kertek látogatását.

Már be is adtam levédetni ezt az 5letemet. A szerencsétlen állatok meg éljenek szabadon a saját környezetükben, a libsik is, nekik ez lenne a Paradicsom.

csüngőhasú norvégbáró 2019.08.18. 14:31:52

@6.Lenin:

"Szerintem te mindenkire mérges vagy, aki sikeresebb tőled. Ez nem újdonság a ballibáéknál (bunkóéknál). Genetikai örökség. "

igazad van fidessféreg, ha a sikeresség a nemzet kirablása, akkor a csutti geci sikeres.

erre verheted

6.Lenin 2019.08.18. 14:39:22

@csüngőhasú norvégbáró:

Pont ma délelőtt kirándultunk olyan helyeken, ahol már 10 éve nem jártam.

Soha jobb kirablását a nemzetnek. Csak óriási fejlődést láttam. Nyilván mindenhol akadnak még olyan bunkók, mint te, vagy a taga 20 félék. Az meg is látszik, de ez csak a másikat ösztönzi a jobb munkára.

taga20 2019.08.18. 14:45:22

@6.Lenin: "Csak óriási fejlődést láttam. "

meséjj, merre láttál óriási fejlődést?

csak nem felcsúton jártál te szellemifogyatékosfityeszjobbágy?

6.Lenin 2019.08.18. 14:53:25

@taga20:

Könnyebb lenne talán felsorolni, ahol nem láttam, de csak azért, mert arra mostanában nem jártam.
Ma nem is olyan nehéz meglátni a fejlődést, hiszen fesztivál, fesztivál hátán, már lassan a legkisebb településeken is. Gyere vidékre, és, ha láttad 10 évvel ezelőtt milyenek voltak azok a helyek, akkor sokat meg sem fox ismerni. Nagy pöcs vagy taga 20 a nyomorult életeddel.

CSOKKI MÁLNA 2019.08.18. 15:09:22

@közíró MAXVAL bircaman: Nem is,mert el vannak nyomva..Úgy lenne pc,ha a választásokon ezerszeres szorzóval számítana a szavazatuk..Ez egy előremutató,progresszív választási rendszer lenne..:)

6.Lenin 2019.08.18. 15:14:01

Jól bemutatta a válogatásod, hogy milyen is lenne Mo, ha a DK kerülne hatalomra.

Ilyen válogatást a világ leggazdagabb országaiban is lehetne forgatni.

Ezzel csak saját magatokat csapjátok be. Nem véletlenül van a DK a jelenlegi szintjén, amit nem is igen fog meghaladni. Te hiszel az elmeroggyant vezetőjének? Nem csodálkozom rajtad.

Törölt felhasználónév 2019.08.18. 15:17:21

@csüngőhasú norvégbáró: "A DK a kormányváltás után a sokak Magyarországát fogja elhozni"

:))))))

Valahogy ez mégse jött össze, lipsikém? Lehet, hogy a választópolgárok nem gondolták azt, hogy az összeprivatizált + Apró-vagyonból milliárdos többet fog tenni a "sokak Magyarországáért", mint az Orbán-kormány, ami rekord-növekedést hozott az országnak?

m.portfolio.hu/gazdasag/ismet-kellemes-meglepetest-okozott-a-gdp-adat.334259.html
www.google.com/amp/s/www.portfolio.hu/gazdasag/felrobbant-a-magyar-gazdasag-mindenkit-megeloztunk-europaban.324269.html%3famp

Hát 2022-ben majd lehet újra próbálkozni, lipsikém. De nagyon azért ne reménykedj, mert azóta még rosszabbul áll a szénátok... Ősszel már a ballipsik utolsó fellegvára is eleshet:
mindenszo.hu/hamarosan-neki-is-vege-mint-a-botnak-fogy-a-levego-botka-rolex-laci-laszlo-korul/

csüngőhasú norvégbáró 2019.08.18. 15:21:37

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.:

" mint az Orbán-kormány, ami rekord-növekedést hozott az országnak?"

a strómanok valóban növekednek, más nem, szerencse, hogy endy megdöglött már. :D

a többieknek marad a 100-150 ezres albérlet (és 30 millás lakások) a stadioncziggány nettó 90 ezres minimálbéréből. :D

ha ez jó egyeseknek, szopkodják csak a csutit-dzsipszid, hajrá

csüngőhasú norvégbáró 2019.08.18. 15:24:15

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.:

"Ősszel már a ballipsik utolsó fellegvára is eleshet:"

hála istennek, akkor a csutti cziggányod ott is rabolhat kedvére, ennek érdemes örülni, fidessnácczi

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.18. 15:40:35

@Cycmen: LOL bazzeeeg!XD
Bírom amikor fideszbirka játssza az ártatlant!
Olyan éééédes!XD

taga20 2019.08.18. 15:48:23

@csörgőhasú kurvabáró:

mi van fityeszribanc?
kibaszott veled a csútigeci gazdád, és nem kapsz migráncsfaszt a pofádba?

ne nálam reklamálj hulladék!

taga20 2019.08.18. 15:49:50

@6.Lenin:

"Ma nem is olyan nehéz meglátni a fejlődést, hiszen fesztivál, fesztivál hátán, már lassan a legkisebb településeken is. "

te fogyatékos vagy, az fiksz!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.18. 15:51:53

@6.Lenin: Hát az az elmeroggyant vezető igencsak simán felmosta a padlót a szent ,sérthetetlen és tévedhetetlen nagyvezéreddel!XD

Tény,hogy 9 éve ezért szopik az ország ,és még vagy száz évig minimum ezért szopni fogtok,de akkor ez jó volt.:))

taga20 2019.08.18. 15:52:11

@CSOKKI MÁLNA:

csoki, te egyébként tucc magyarul, vagy csak leningrádból tolod fordító programmal igor?

taga20 2019.08.18. 15:55:09

@6.Lenin: még egyszer kérdezem munkásőr! ha nem érted, akkor újra mek fogom kérdezni!

"Csak óriási fejlődést láttam. "

meséjj, merre láttál óriási fejlődést?

csak nem felcsúton jártál te szellemifogyatékosfityeszjobbágy?

6.Lenin 2019.08.18. 15:57:43

@taga20:

Gyere már ki a pöcegödörből te fasz. Ne itt lökd a hülyeséged, hanem nézz már körül az országban.

6.Lenin 2019.08.18. 16:00:00

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Annak a "felmosásnak" érdekes vége lett 2010-ben. Sőt azóta is keményen felmosnak a csüngőhasúval.
Ti tényleg ekkora seggfejek vagytok? Minden DK-s lökött, nem csak a főnök?

6.Lenin 2019.08.18. 16:02:31

@taga20:

Felcsúton tényleg még nem jártam, de ígérem elmegyek megnézni.
Most felsoroljam neked az ország nagy részét, ahol jártam, korábban is, és most is?

6.Lenin 2019.08.18. 16:12:30

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Akkor bocs, de így se vagy 100-as. Mind1 neked, hogy hová tartozol a jelek szerint.
De az akkori felmosásnak igen JÓ vége lett, ezt továbbra is fenntartom.

taga20 2019.08.18. 16:15:32

@6.Lenin:

még egyszer kérdezem retek!

"Csak óriási fejlődést láttam. "

meséjj, merre láttál óriási fejlődést?

csak nem felcsúton jártál te szellemifogyatékosfityeszjobbágy?

ugassál fityeszállat!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.18. 16:19:01

@6.Lenin: Egy darabig tűrhető volt utána de 9 éve csak a rombolás folyik.
És ez folytatódni fog egy darabig még.
Remélem én ezt már valahonnan kintről nézem majd.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.18. 16:28:51

@Magyarország a Magyarok Országa: Hehejjj quercuskám!!!
És ez mind ,mind a mi viktorunknak köszönhető! :))

morph on deer 2019.08.18. 16:29:28

@taga20:
“meséjj, merre láttál óriási fejlődést?”

Hát a viktor dereka körül! Legalább fél métert fejlődőtt, de komolyan...

taga20 2019.08.18. 16:32:30

@Magyarország a Magyarok Országa:

te szerencsétlen "magyar", aki szétbassza az országomat, ami magyar.

ehhez mitszósz?

444.hu/2019/08/18/a-sote-megkoszonte-tiborcz-istvan-cegenek-adomanyait

6.Lenin 2019.08.18. 16:38:36

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"Egy darabig tűrhető volt utána de 9 éve csak a rombolás folyik."

Végre, ebben 1etértünk.

Ez a kormány 10. éve rombolja azt az aljas balliberális politikát, amelyik igyexik a saját nemzetét porba tiporni.

Amíg ez így lesz, támogatni is fogom őket. Szerencsére a ballib oldal már igen közel van a bányászbéka seggéhez. DK-val az élen. Egy gyogyós kapitánnyal az élen.
A gyogyós Ferinek is sokat lehet ebben a harcban köszönni, a Fidesz hálával tartozik neki az óriási segítségéért.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.18. 16:42:33

@Magyarország a Magyarok Országa: Mit csinált?!Rászólt a Németekre,hogy:Hé!Költsetek már többet,hadd pörögjön az a magyar GDP!?
HM, feketeeperkém???

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.18. 16:44:26

@taga20: A stílus hasonló,csak ezen a nevén még nem borult el az agya.

morph on deer 2019.08.18. 16:46:03

@Magyarország a Magyarok Országa:
“Hát itthon, Szűz Mária országában, csak körül kéne nézned néha?!”

Nana!
Te letagadnád, hogy tengeri nagyhatalom lettünk?!
Most nem a kukoricaföldről van szó, hanem a trieszti “tengeri (vész)kijáratról,” amit a minap vett drága viktorunk!
Mind a 300 métert!

Ez ám a növekedés!
Csak figyeld meg, már csak idő kérdése, és lesz magyar “zászlóshajó”(!!) is, meg még tengeralattjáró is!

Meg fogod látni, hogy drága viktorunk újra megépítteti a Szent István csatahajót is, bizony..!
Igaz, hogy legfeljebb Szent Pistike lehet belôle, mert csak úgy fér el, de sebaj, az elv a fontos!

Majd azzal fogjuk megállítani a migránsokat a tengeren, mintha Hunyadi János és Búvár Kund reinkarnálódott volna a viktorban..!
Bezonyám!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.18. 16:47:06

@6.Lenin: LOL! A fidesz az ÖSSZES elődjének hálával tartozik,mert nélkülük ma viki csak a húgymeleg kőbányait inná a kubikosmunka után a helyi talponállóban.

Cycmen 2019.08.18. 16:48:45

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: " LOL bazzeeeg!XD
Bírom amikor fideszbirka játssza az ártatlant!"

Én nem játszom az ártatlant, csupán arra mutattam rá, hogy a ballib prolikkal nem lehet szót érteni és felesleges is érdemi vitát kezdeni! Régóta meggyőződésem, hogy Ostenburg Moravek Gyula nyomdokaiba lépve kellene szó és kérdezés nélkül felszámolni az ország testét belülről pusztító aljas bandátokat!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.18. 16:50:01

@6.Lenin: Rombolja ám az .
A hangulatot,a közéletet,a közösséget.
A sok hülye meg aki ezt nem érti mehet ki a hanyatló nyugatra!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.18. 16:53:08

@Cycmen: A faszomat!Már mióta nem vagyok ballib!
Adjatok már egy kis időt!
Há viki is ballibként kezdte nem?(mármint kisz komcsi-rendszerváltás-ballib)
Hátha én is tudok fejlődni!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.18. 16:56:12

@taga20: azé mondom,mer tudom.
Nagy a hasonlóság!XD

taga20 2019.08.18. 16:56:38

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

mindig röhögök rajtatok jobbikos köcsögök, mikor a fityeszes turhák lelibsiznek:)))))))))))

zenével, hogy állsz bozgor?;)

nesze!

www.youtube.com/watch?v=XHE0MAOgvRY

6.Lenin 2019.08.18. 16:57:49

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Van benne némi igazság, de amit a Feri hozzátett 2004-2010-ig azért azt nem becsülném le.
A kétharmados sorozat a Feri érdeme is, minden igaz magyar retteg, nehogy visszajöjjön ez a seggfej. Még azok is, akik amúgy nem kedvelik a Fideszt sem.

A többiek lényegtelenek, hiszen még a Ferinél is hülyébbek. Ha lett volna eszük (csak 1 csöpp, legalább) 2006-ban kirúgják ezt a faszt még az országból is, de szerencsére ennyi esze nem volt egyiknek sem. Most jól megszívták.
Az országnak meg szerencse. Áldozat nélkül semmi se megy simán. A Feri meg 1x piásan csak beleőrül a nagy baloldaliságába. Már nem sok hiányzik hozzá.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.18. 17:04:08

@taga20: Az hagyján baszod!
De amikor mán Gábris is libsibolsi!
Na az aztán a nagyon durva!XD

Talán Hoplitáról nem mondtak még ilyet.
De az asztán tényleg überdurva lenne!

CSOKKI MÁLNA 2019.08.18. 17:04:34

@taga20: Ezt már írtad..Talán frissíteni kellene a fityiszezős paneleidet,mert kezdesz unalmassá válni..:)

R.V.J. 2019.08.18. 17:05:27

@morph on deer:
"Most nem a kukoricaföldről van szó, hanem a trieszti “tengeri (vész)kijáratról,” amit a minap vett drága viktorunk!
Mind a 300 métert!"

Azt mondja a fáma, hogy a kikötőt csak azért vette a fidesz, mert a rakodódaru tornyából belehet gukkerezni a Demszky főpolgármesterúr nyaralójának hálószobájába!!!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.18. 17:06:52

@6.Lenin: Ha nem szvárog ki az őszödi beszéd,viki már eltűnt volna a süllyesztőben!

6.Lenin 2019.08.18. 17:08:40

Basszus!! Látom bejött az 5letem másoknál is, igaz még nyíltan nem merik felvállalni.

Egy pillanatra elméláztam, hogy miért is írnak annyit a ballib oldalról, néhány minta példányról.

Mert elfogadták, hogy inkább őket kéne egy kertben mutogatni.

HONFITÁRSAIM!

Nyissuk ki az állatkertek kapuit! Szabadságot az ott szenvedő állatoknak!
Adjunk helyet a ballibáknak bennük!

Mindenkit a maga helyére!

És nem térünk nagyon el a poszt témájától sem.

Cycmen 2019.08.18. 17:12:22

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: A ballib proli fogalmát vidáman kimeríted, felesleges tiltakozni és eltérő ideológiára hivatkozni, köze nincs a szónak az igazi balosok, igazi liberálisok eszméihez, valamint a proli kifejezés sem a városi gyárimunkás réteget takarja mára! A jobbikosságod meg még nagyobb szégyen, az a párt egyszerűen undorító, nézd meg a pályafutását a Gárdától, Jakab Péterig!

6.Lenin 2019.08.18. 17:15:00

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Hoplitáról jutott eszembe, hogy miért nem értitek, ki is a ballibsi.

Az olyan gerinctelen senkik, akiknek soha nem voltak igazán elveik, csak valamelyiket hazudták kifelé.
Mellesleg a baloldal, liberális, náci gyökere azonos. Szart se érő különleges emberek, legalább is ezt képzelik magukról, de adott helyzetben még egymást is kinyírják.
Röviden a ballib= elvtelen szarrakás.

taga20 2019.08.18. 17:15:41

@CSOKKI MÁLNA:

csoki, ha elárulod, hogy tegnap ki voltál, ja és tegnapelőtt, akkor nem csinálom ezt.

de te szarházi fityeszrobot mindennap a fost szarod ki a szádon:)))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.18. 17:16:38

@Cycmen: Faszom,hogy ilyenkor írtok!
Gárdával semmi baj,Jakab Péter meg simán lealázta azt a szentesi zöldi gyereket a tévében,mert az az idióta csak a sajátjai között okos.
Szóval még mindig fideszesként elgondolkodnék a helyedben,hogy mi az igazi szégyen!
Na csá!

taga20 2019.08.18. 17:16:51

@Cycmen:

és az istened mi csinált, te kutya fityeszes?!

coub.com/stories/4122-fidesz-idogep

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.18. 17:18:33

@6.Lenin: Baszod "ember"!
Most miért bántod vikit?!?!
De most már tényleg mennék!

Cycmen 2019.08.18. 17:19:04

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: " Ha nem szvárog ki az őszödi beszéd,viki már eltűnt volna a süllyesztőben!"

Ebből látszik, hogy milyen tájékozatlan idióta vagy, a beszéd nélkül is ugyanoda jutottak volna. Már a választások előtt hamisított gazdasági adatokat küldtek az EU-nak és nyakig ért a szar, különösebben titok sem volt, csak a hozzád hasonló hülyék a Mónikasót nézték, nem híradókat!

CSOKKI MÁLNA 2019.08.18. 17:24:41

A posztban az ellenzéki árnyékormány politikusai szerepelnek....:))))))

Cycmen 2019.08.18. 17:25:04

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Jakab Péter szellemi fogyatékos, Szentesi röhögött rajta kínjában és csak a vendégjog tartotta vissza, hogy kibassza, mint a macskát szarni!

CSOKKI MÁLNA 2019.08.18. 17:27:55

@taga20: Elárulom: taga18, taga19..:)

Cycmen 2019.08.18. 17:32:40

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Talán Hoplitáról nem mondtak még ilyet.
De az asztán tényleg überdurva lenne!"

Na az a büdösproli archetípusa, a szóváltásunk második körében már ki akarta "nyomozni" hogy ki vagyok és az avatarán látható 1800-as évekbeli elöltöltős forgótáras pisztolyával fenyegetőzött! Mi is volt az a blog, ahonnan ismeritek egymást? Nem semmi állatkert lehetett!

2019.08.18. 17:41:18

@6.Lenin:

Akkor ha jól értelmezem szavaidat, az oldalkocsis genetikai hulladék 7,592,111,000 embert utál. Vagyis a föld teljes népességét. Mert ugye ahhoz kétség nem fér, hogy mindenki sikeresebb nála.
És akkor még az állatvilágban szét sem néztünk.

6.Lenin 2019.08.18. 17:47:32

@Quercus Maximus:

Kb, jól számoltad, bár van itt néhány haverja, vagy több néven is ír a köcsögje. Mind1.
Az állatokat nem becsülném le ennyire, hogy hozzá mérném bármelyiküket is.

2019.08.18. 18:00:34

@6.Lenin:

Azért van a számsor végén a 3 nulla. Az oldalkocsishoz, meg a ferrarishoz hasonló hulladékoknak.

Egyébként szerintem az anyjáék találták. Valószínűleg sokáig nem tudták eldönteni, hogy amit találtak, az mi. A legoptimálisabb meghatározás az volt, hogy egy előgerinchúros valami. Aztán mára már kiderült, hogy egy mutáns laposféreg.

6.Lenin 2019.08.18. 18:06:00

@Quercus Maximus:

Lehet, hogy pont ezért retkeskurvaanyázik álandóan, mert megharagudott rá amiért megpróbálta kikaparni a szarból, sikertelenül. Mindig hálátlan ez a fajta.

taga20 2019.08.18. 18:12:56

@6.Lenin:

az mindig teccik, mikor két retkes munkásőr egymásra talál!

te és a szargerincű erdész a digger fosblogjáról!:)))

6.Lenin 2019.08.18. 18:22:07

@taga20:

Na, legalább neked is van valami, ami fényt hoz a nyomorult életedbe, és ebben nekem is van egy parányi szerepem, óriási boldogsággal töltene el, ha nem tojnék rá.

nincs1itt 2019.08.18. 18:23:59

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: tudod a sikeres vállalkozó, nem azután válik sikeressé, hogy az aktuális államfő vejévé válik. továbbá sikeressé válását követően jut csak politikai támogatáshoz és/vagy állami megbízásokhoz. ismereteim szerint ez itt fordítva történt. ez bennem felvet kérdéseket, pl a tehetségével kapcsolatban...

nincs1itt 2019.08.18. 18:29:03

@6.Lenin: te uljanov, nem akarlak összezavarni, de azt megmagyaráznád, hogy ha annyira húdeqrvajó ottan mo.-on, akkor mijabánatért döntött történelmi rekordot az ausztriában dolgozó magyarok száma, miért kért majd 32 ezer jó magyari pógár londoniában letelepedési/tartózkodási engedélyt??? hogyan lehetséges, hogy németo.-ban évről-évre nő a magyar munkavállalók száma??

morph on deer 2019.08.18. 18:32:27

@R.V.J.:
“...be lehet gukkerezni a Demszky főpolgármesterúr nyaralójának hálószobájába!!!”

Csak nem azt mondod, hogy a viktor gerontofil? Szűzmáriám..!

6.Lenin 2019.08.18. 18:39:02

@nincs1itt:

Nem szeretnék általánosítani, de akiket ismerek azok közül, akik kimentek dolgozni, hát nem hiányoznak itthon.
De nyilván ahányan kimentek, annyiféle ok. Mellesleg kiharcolt jog, mivel uniós állampolgárok is vagyunk.
Sikeres kinti munkást nem nagyon ismerek. Biztos van olyan is, nem vitatom.

Még talán annyit, hogy Mo-ról vannak kint a legkevesebben a szomszédos országok közül.
Ez olyan téma, amibe bármilyen faszság is belefér, pláne, ha találkozik a szándékkal is.
Szerintem ne görcsölj ilyenekkel, mert esetleg véletlenül (?) hülyének nézlek téged is.

morph on deer 2019.08.18. 18:42:52

@Quercus Maximus:
Te semminek nem tudsz örülni?
Hát milyen hazaffy az ilyen?!
:)

Momentum beelőzte a románokat magyargyűlőletben. 2019.08.18. 18:44:13

@nincs1itt: Es az hogy lehet, hogy Europaban Magyarorszagon, a legalacsonyabb az elvandorlas ??? Mindenutt mashol nepeseg aranyosan 2-3 szor annyian mentek kulfoldre dolgozni. Ez azt bizonyitja, hogy Europaban Magyarorszag a legjobb hely pillanatnyilag.

R.V.J. 2019.08.18. 18:55:49

@morph on deer:
"Csak nem azt mondod, hogy a viktor gerontofil?"

Gerontofil? Passz.
Ahogy hallottam arról lehet szó, hogy a fidesz még mindig retteg a főpolgi úrtól!
Amikor Demszkyt megpuccsolták és az általa felvirágoztatott Budapestet kénytelen volt átengedni a rontóbogár Tarlósnak, akkor megígérte, hogy ismét lemegy szamizdadba és muníciót nyomtat az ellenzének!!
Ettől rezelt be a Zorbán és még most is árgús szemekkel halgattatja le Nemezisét!!!

A főpolgi úr első pamfletje hozzám is eljutott, amiben szívbemarkoló ősziteséggel írja le éppen azt, hogy milyen embertelen szenvedéssel jár egy teljesen bepoloskázott ház ágyában aludni.
#uldoztetes

CSOKKI MÁLNA 2019.08.18. 18:57:16

@6.Lenin: Magyarországból kb. annyian dolgoznak illetve élnek más országban,mint Ausztrából:kb 6 %-nyian..

taga20 2019.08.18. 19:01:58

@6.Lenin: Engem csak az tölt el boldogsággal, ha leszophatok pár arabot, és érzem a meleg spermájukat a számban. Ilyenkor vagyok határtalanul boldog. És persze az arabok is boldogok, igazi win win helyzet.

6.Lenin 2019.08.18. 19:18:40

@taga20 :

Te vagy az 1. legbetegebb a sok beteg taga20 közül. Jogod van hozzá.

taga vagyok| 20 dioptriás| buzi vagyok| és orbán f 2019.08.18. 19:28:20

@taga20 : lyaly de lyó a haboss ssültemény
kaka lyó van az ő tetelyén

6.Lenin 2019.08.18. 19:30:42

@CSOKKI MÁLNA:

Ezeknek valójában semmi értelme. Lehet konkrét számokkal, konkrét esetekkel előjönni.
Ugyan úgy mennek minden európai országból egy másikba dolgozni, letelepedni.
Ismerek olyan somogyi települést, ahol lassan több a külföldről odatelepült, mint az őslakós.
Ez a téma sima hangulatkeltésre jó, de úgy sincs sok értelme, mert könnyen cáfolható, mint minden faszság.

2006 óta a ballib oldal minden választást elbukott. De nem tanulnak, ragaszkodnak a saját hülye elképzeléseikhez (ha van, de ezt inkább csak gondolom, tévesen, hogy lenne nekik)
Ez senkinek sem jó, még a Fidesznek sem, hiszen nem mérhető a valós teljesítmény ilyen silány ellenzékkel szemben. Az országnak is, hiszen nincs valós alternatívájuk a választóknak sem.
Az itt zajló értelmetlen anyázásoknak meg végképp semmi értelme, a lelki nyomorukat betegesen kiélőket kivéve. Évek óta ez megy.

CSOKKI MÁLNA 2019.08.18. 20:25:31

@6.Lenin: Igen..„künn kolbászól a kerítés is,itthon meg minden szar..” Kb. erről szól az indexesek „Szevasztóóóók” kampánya..
Arról már nem szól a fáma,hogy mennyi brit fiatal húz el az országából..

taga20 2019.08.18. 20:26:28

@6.Lenin: te fogyatékos, te!

taga20
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2019.08.18. óta tag.

hulladék fityeszparaziták vagytok tetvek!

6.Lenin 2019.08.18. 20:32:12

@taga20:

Tök mind1, nekem minden taga20 faszfej, bármennyi hozzászólása is volt. (néha megnézem melyik a sok fasz közül, de értelmetlen, hiszen nincs színvonalbeli különbség. Mind bányászbéka segge alatt 1 hangyányival)

nincs1itt 2019.08.18. 20:35:53

@6.Lenin: tudod, nagyon kedvelem az olyanokat, akik azt mondják a honfitársaikról "nem is hiányoznak". csak felhívom a figyelmed, hogy szerénytelenségem rövidebb kórházi tartózkodásra kényszerült, egy ortopédiai klinikán, Isten háta mögött félórával terül el ez a klinika németo.-ban. a lényeg, 5 orvosból 3! magyar volt, amit addig nem is tudtam, amíg nem szólítottak a nevemen, hibátlan magyarsággal, oberartz volt a selejtes, sikertelen magyarja. sorolhatnám a mérnököket, orvosokat, kiváló szakmunkásokat, akiket személyesen ismerek. remekül megállták a helyüket, sikeresek és eszük ágában sincs visszatérni mo.-ra.

hogy te kit ismersz, nem releváns, mivel aki visszatér mo.-ra az gyakran rosszul mérte fel a képességeit és az adott ország nyújtotta lehetőséget. a leggyakoribb ok a nyelvismeret hiánya, illetve a mo.-i Anderzen Jóskák akik irreális mesékkel traktálják a 304-es italbolt kupolatermének hallgatóságát. a kedvencem a 3000 eurót kerestem nettó és én voltam a "kisfőnök" már a második napon, mert annyira jó a magyar maurer mithelfer...

6.Lenin 2019.08.18. 20:39:34

@nincs1itt:

Vegyük úgy, hogy elhittem. Pont most nincs kedvem ellenőrizni.
Talán, majd, 1x.

nincs1itt 2019.08.18. 20:40:30

@Momentum beelőzte a románokat magyargyűlőletben.: leginkább abban látom az okot, hogy igen magas a magántulajdonú lakások/házak aránya. kevesen adják el, azért, hogy máshol próbáljanak szerencsét. a másik ok, hogy igen kevesen beszélnek idegen nyelvet, megfelelő szinten és a fiatalok 25-40 között nem rendelkeznek szakmával, pl. cnc marós, hegesztő, lakatos stb. az érettségi és a fizetős himi-humi szakos "diplomával" bizony itt sem kellenek...

taga20 2019.08.18. 20:41:37

@nincs1itt:

haver, ne zavard má összze lenyinevtársat, me még maga ellen fordítja a dobtárasát.

és itt fogunk úszni a vérben:)))

egyébként, minden rendben? mekgyógyultál, te migráncs?:)))

nincs1itt 2019.08.18. 20:43:18

@6.Lenin: sejtettem, ha összefutsz némi személyes tapasztalaton alapuló ténnyel, akkor nem kívánod "ellenőrizni"...

nincs1itt 2019.08.18. 20:44:35

@taga20: még 5 hét és máris frisch und knusprig leszek, addig egy kis gyógytorna és pihenés...

Törölt felhasználónév 2019.08.18. 20:47:09

@nincs1itt: A jó mesteremberre mostanság itt is van kereslet.

Csak sajna sokszor az "értelmiségi" szülőknek még a kevésbé értelmes gyermekeik esetében is derogál, hogy inkább jó szakit neveljen belőlük a közoktatás, mint használhatatlab szabad bölcsészt.

Pedig a kereseti lehetőség egyértelműen jobb az előbbieknél, és nem kéne éveket koptatnia az egyetemi padot sem a nem oda való nebulónak...

taga20 2019.08.18. 20:48:25

@nincs1itt: a zsebhoki nem gyógytorna, csak szólok.

remélem vágod haver:)))

zenét bírod? nesze nigger!:)))

www.youtube.com/watch?v=anwc-PTBFSA

6.Lenin 2019.08.18. 20:49:40

@nincs1itt:

Bocs, de tényleg nem gondoltam, hogy te is ekkora seggfej lehetsz. B+, mindenki azt mond, amit akar. Te is. Milyen tényről beszélsz?

Én azt írtam, hogy szinte minden eset más, és más. Konkrét számokat, és konkrét eseteket kéne vizsgálni, de annak sincs itt sok értelme, mert itt csak hangulatkeltés zajlik 1000-el. Semmi értelme.
Ez így annyit ér, mintha azon vitáznánk, hogy melyikünk apukájának a pöcse nagyobb.

6.Lenin 2019.08.18. 20:50:19

@nincs1itt:

Bocs, de tényleg nem gondoltam, hogy te is ekkora seggfej lehetsz. B+, mindenki azt mond, amit akar. Te is. Milyen tényről beszélsz?

Én azt írtam, hogy szinte minden eset más, és más. Konkrét számokat, és konkrét eseteket kéne vizsgálni, de annak sincs itt sok értelme, mert itt csak hangulatkeltés zajlik 1000-el. Semmi értelme.
Ez így annyit ér, mintha azon vitáznánk, hogy melyikünk apukájának a pöcse nagyobb.

nincs1itt 2019.08.18. 20:52:06

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: abból itt is erős a hiány! de itt még tanulni sem akar a zöm. jogászból, meg schicki-micki szakosból van elég...

nincs1itt 2019.08.18. 20:57:36

@6.Lenin: te uljanov, nálad tényleg hibádzik valami... arról tényről pofázok, baz+, hogy én nem hallomásból tudom, hogy milyen németo., nem nagyvárosi közegben élek, és ha feldobsz egy krigli sört, sicher magyarra esik... te nem azt írtad, hogy minden eset más és más, hanem azt, idézlek: "Nem szeretnék általánosítani, de akiket ismerek azok közül, akik kimentek dolgozni, hát nem hiányoznak itthon.
De nyilván ahányan kimentek, annyiféle ok. Mellesleg kiharcolt jog, mivel uniós állampolgárok is vagyunk.
Sikeres kinti munkást nem nagyon ismerek. Biztos van olyan is, nem vitatom."

valóban odaírtad, hogy ahányan kimentek annyiféle ok - én nem az okokról beszéltem! de helyből azt állítottad, hogy akiket ismersz, azok sikertelenek és nem is hiányoznak mo.-ról.

6.Lenin 2019.08.18. 21:07:24

@nincs1itt:

Hányan élnek külföldön egy adott országból, valamilyen oknál fogva. Lehet pl. munkavállalás is.

Amire válaszoltam, az az okokról szólt.

Azért mennek el, mert itt minden szar. Ez volt a kiindulás. Erre válaszoltam.

Neked pedig azt írtam: vegyük úgy, hogy elhittem. Mert ki a tököm vagy, hogy bármit is elfogadjak tőled? Ráadásul úgy, hogy kevered itt a dolgokat.

nincs1itt 2019.08.18. 21:15:46

@6.Lenin: tudod, tényleg az én druvaanyámat... bizony sok minden xarrá ment ott mo.-on, o.v. nem ok hanem következmény. a gengszter váltás és az azt megelőző korszak következménye. tényleg mennyibe kerül egy kiló karaj, vagy kenyér, 1 liter tej? most komolyan érdekel. mert fogalmam sincs, mennyi az órabér mo.-on? ebből hány liter benzint, hány kiló kenyeret tud venni a melós? mert ezek a lényeges számok. itt most egy liter 95-ös benzin 1,429 eur átlag. a minimális órabér 9,19 eur/óra bruttó

nincs1itt 2019.08.18. 21:19:30

@6.Lenin: bocs 1 kg kenyér weizenmisch brot, talán félbarna? mo.-on, 1,29-1,49, 1 liter tej 0.89, én a termelő automatájából veszem 1 eur. a karaj átlag 7 eur/kg.

6.Lenin 2019.08.18. 21:26:01

@nincs1itt:

Nézd, én is jártam Németországban. Írtam, hogy minden esetet külön- külön kéne vizsgálni.
Mi a faszt számít, hogy mi mennyibe kerül, ha gyáram van, itthon?
Az a te gondod, hogy kint klozetot pucolsz.

Amikről te írsz, azok arra jók, hogy politikusok megpróbálják átbaszni az ellenfél szavazóit. Propaganda célból készített hamis összehasonlítás.
Most ezen kéne egymásnak esnünk? Észnél vagy? Vagy nem véletlen, hogy taga20 a barátod? Te is pontosan akkora.......vagy? Mind1.

Baszki, és jól éltem a munkámból Mo-on az előző rendszerben is, és most is. Politikától függetlenül, érdekel, foglalkoztat, de leszarom. Nem ettől függ/függött az életem, eddig. Mások oldják meg a sajátjukat.

CSOKKI MÁLNA 2019.08.18. 21:30:44

@taga20: Most akkor te nem az a taga20 vagy,aki szeret arab faszt szopni?

CSOKKI MÁLNA 2019.08.18. 21:35:43

@nincs1itt: Igen a kisker árak..Menj el fodrászhoz,moziba ,autószerelőhöz,hívj egy Baby sittert,és ezeket az árakat is légy szíves leírni..

6.Lenin 2019.08.18. 21:42:38

@CSOKKI MÁLNA:

Bocsi, de lehetséges, hogy egy jó németnek is sok minden gondot jelenthet, és egy kitelepült magyar cigány, aki kurvákat futtat, semmi gondja nincs az árakkal, vagy egy arab drog árúsnak.

nincs1itt 2019.08.18. 21:50:56

@6.Lenin: semmi gond, Anderzen Lenin... a válaszra vártam, nem arra, hogy te mekkora király vagy. felejtsük el a diskurzust, mert fegyvertelen emberrel nem párbajozom...

6.Lenin 2019.08.18. 21:55:21

@nincs1itt:

"mert fegyvertelen emberrel nem párbajozom... "

Őszintén bevallom nem gondoltam, hogy ekkora pöcs vagy. Mind1.

nincs1itt 2019.08.18. 21:57:37

@CSOKKI MÁLNA: mozi ár, a minap voltam, 7,5 eur/fő, a fodrász tényleg drága, a zasszony 40 eurót fizet, autószerelő 75-150 eur/óra + anyag márkától függ... baby sitter-t soha nem vettem igénybe, lüvésem sincs, de szerintem mo.-on sem mindennapi kiadás.
1 kWh áram 30,22 cent azaz 0.322 euro, 1 km3 víz 1,69+2,36 eur a szennyvíz.

nincs1itt 2019.08.18. 21:59:41

@6.Lenin: tudod, benned lefullad a láncfűrész... Anderzen Lenin a gyáros... ne röhögtess már! ha egyetlen választ kiküzdenél magadból, lásd amiket írtam, akkor lehetnél a fegyverhordozóm... de addig csak Anderzen Lenin a gyáros kommunista maradsz

nincs1itt 2019.08.18. 22:10:15

@6.Lenin: még annyit, kegyelem döfésként, ezek az összehasonlító adatok órabér/kiló kenyé vagy liter benzin, az pontosan mutatja milyen egy adott ország bér és ár viszonya... egy gyárosnak ezt tudni kellene.

6.Lenin 2019.08.18. 22:10:49

@nincs1itt:

Már bocsi, de te tényleg egy seggfej lehetsz. Az ilyen összehasonlítósdival.
Kit, kivel, minek?

Azt leírhatod, hogy kint ennyit, meg ennyit keresel, jól élsz belőle. Szerencsés vagy.
Itthon meg szarba se vették a munkád, mert....ki a fasz tehet róla?Vagy kit érdekel rajtad kívül?

A másik itthon ezzel,és ezzel jól keres, jól él, nincsenek anyagi gondjai. Vannak olyanok, akiknek vannak. ÉS?

Csaknem szeretnéd Mo-ot, és Németországot összehasonlítani, történelmileg, gazdaságilag, vagy bármilyen más téren?
Ráadásul olyan szinten, hogy itt, meg ott mennyi 1 l benzin?

Tényleg ne légy már ekkora seggfej. Csalódtam benned. Mind1.

Jó8!
Mindenkinek.

nincs1itt 2019.08.18. 22:16:16

@6.Lenin: Uljanov, uljanov a gyárosok szövetsége csalódott benned, eftárs! sajnos az a helyzet, hogy létezik bigmac index is... xar az élet, de az van, hogy egyetlen kérdésre sem válaszoltál. mennyi a minimál órabér mo.-on? iscsoráz továriscsi, mennyi 1 kg kenyér és ezek viszonya megadja, eftárs, hogy szar egy országban élni vagy sem.
csak jelzem, hogy a kettedik vh-ban mindkét ország vesztes... volt 1948-ban 0. óra mindkét helyen, lásd németo. hova jutott és lásd mo. hova. szóval Anderzenkém várom a számokat, addig is guten8

CSOKKI MÁLNA 2019.08.18. 22:37:15

@nincs1itt: Lakbér? Felteszem nem saját lakásban laksz..

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.18. 22:44:18

@nincs1itt:

"........csak jelzem, hogy a kettedik vh-ban mindkét ország vesztes... volt 1948-ban 0. óra mindkét helyen, lásd németo. hova jutott és lásd mo. hova."

Ez ugye vicc, nem gondolod komolyan, hogy Németország nem volt gazdaságilag erősebb, mint Magyarország már 150 éve is? A háború után ez a különbség csak fokozódott az eltérő /számunkra hátrányos/ geopolitikai helyzet miatt?
Mit akarsz bizonyítani?

CSOKKI MÁLNA 2019.08.18. 23:04:38

@nincs1itt: Arról esetleg hallottál,hogy nálunk úgy 45 évig állomásozott a Vörös Hadsereg,és tervutasításos államosított gazdasági rendszer jött létre öt évvel a háború végét követően..?

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.18. 23:25:05

@nincs1itt:

Reál GDP/fő 1920-ban:

Németország: 3.777 (2011-es USA dollárban)
Magyarország: 1.237 (2011-es USA dollárban)

Reál GDP/fő 1918-ban:

Németország: 52.559 USD
Magyarország: 31.903 USD

Forrás:

www.rug.nl/ggdc/historicaldevelopment/maddison/releases/maddison-project-database-2018
Arányok: 1920: 3,05-szor nagyobb a német adat
2018: 1,647 –szer nagyobb a német adat

Annak ellenére, hogy Magyarország sokkal nehezebb időszakot élt meg az I. világháború után, megfigyelhető a gazdasági közeledés a két ország között.
Ez azok munkájának az érdeme, akik mindvégig, minen nehézség ellen kitartottak a hazájuk mellett és nem külföldről okoskodtak.

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.18. 23:30:32

Természetesen a 2. adatsor 2018-ra és nem 1918-ra vonatkozik

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.18. 23:56:40

@nincs1itt:

A Maddison adatbázisból az is kiolvasható, hogy 1949-re a német -magyar reál GDP arány 1,88-ra csökkent, majd 2010-re 2,02 -re nőtt.

nincs1itt 2019.08.19. 07:14:26

@CSOKKI MÁLNA: én saját lakásban lakom, de sokáig bérlakásban éltem, ahogy a németek kb. fele. a lakbér nagyon változó, de mondjuk berlinben átlagosan 750 eur+rezsi, münchen drágább. bizony halottam a nagy vörösről.

nincs1itt 2019.08.19. 07:18:57

@atomic power 1986DucaDuca: nem mennék vissza 1918-ig, de abban a háborúban is mindkét ország a vesztesek oldalán volt. hasonlóan a németekhez, mo.-nak sem voltak nyersanyagai, gyarmatai. tehát valami különbség csak van, amiért németo. lett európa vezető gazdasága. igyekszem nem "okoskodni", te pedig igyekezz megtalálni az okot, hogy miért van az mo.-on ami...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2019.08.19. 08:22:04

@nincs1itt: "valami különbség csak van, amiért németo. lett európa vezető gazdasága."

Dolgosak, takarékosak, minimális a korrupció. Van még kérdésed? :))

Ja, és saját kárukon megtanulták, hova vezet a gyűlöletpropaganda.

6.Lenin 2019.08.19. 08:35:01

@nincs1itt:

Most tényleg...

Amerikában vannak milliárdosok, milliomosok, és hajléktalanok is.
Németországban is.
Mo-on is.
Mindenhol a világon.
ÉS?

Lehet ebben összehasonlítani, fejméretet, kinek mekkora pöcse van. Mennyi itt 1 l benzin, ott mennyi. Sok mindent.

Ezektől a különbség ember, és ember közt fennmarad.

Egy dolognak látom esetleg értelmét, ha mindenki, mindent saját magához mér, honnan indult, hová jutott. ez dönti el az egyén, ország értékét egyedül. Nincs két azonos út.
Persze lehet azt játszani, amit erőltetsz, de semmi értelme., a másik félrevezetésén kívül. Különösen akkor, ha csak bizonyos neked kedvező összetevőket hasonlítgatsz.
Vagy mindent kell, vagy semmit.

CSOKKI MÁLNA 2019.08.19. 08:38:28

@nincs1itt: Javította később az elírást: 2018-ról van szó,nem 1918-ról..
Annak meg,hogy Európa nyugati fele miért volt fejlettebb a keletinél már 3-400 éve is számos történelmi oka van..
III. Bélának még kb. akkora jövedelme volt,mint a francia királynak,de Mátyás alatt sem volt jelentős különbség.Aztán jött a török hódoltság kora nekünk,számukra pedig a gyarmatosítás kora..

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2019.08.19. 08:51:02

@CSOKKI MÁLNA: "3-400 éve is számos történelmi oka van.."

Aha. Az emútnyócév, meg az emútnéccázév a hibás, nem Ondó Viktor. A GDP 30%-ára rugó EU-segílyt lehetett volna a gazdaság fejlesztésére fordítani, és akkor nem a legszegényebb EU állam lennénk.

6.Lenin 2019.08.19. 09:01:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Amennyiben Mo-ot szeretnéd értékelni, akkor az elmúlt több, mint 1000 évet kell figyelembe venni, az összes olyan személy értékével együtt, akiknek közük volt a ország vezetéséhez.
Utána lehet hivatkozni a körülöttünk zajlókról, a szomszédok érdekeiről, mennyiben voltak ezek közösek/ellentétesek a miénkkel stb.

Jelenleg mennyiben függünk másoktól, gazdaságilag, politikailag, vannak, vagy nincsenek azonos érdekeink, stb.

Amit te művelsz az csak az olyan hülyéknek lehet gyógyír a saját balfaszságukra, mint te. Vagy annak a bandának, akik a saját tehetségtelenségüket szeretnék másokra kenni.

Cicus a hülyeséged már a szomszéd kutyájának is fáj(hat).

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2019.08.19. 09:11:00

@Quercus Maximus: "Összehasonlítja Magyarországot, egy közepesen fejlett országot, a fejlett nyugati országokkal."

Ondó Viktor nem összehasonlítja, hanem azt ígéri, 2030-ra lehagyjuk Ausztriát. És a sok hülye fidesz hívő meg beszopja. :))

R.V.J. 2019.08.19. 09:13:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Dolgosak, takarékosak, minimális a korrupció."

+++1
Milyen igaz, és ha hiszed ha nem, a hazai migránsok mind gyorsan beilleszkednek ebbe a mintatársadalomba!!
Ahogy ezt @nincs1itt: kolléga példája is jól mutatja, nem csak ebbe tudunk nagyon jól beilleszkedni, hanem a németes kivagyiságba és rátartiságba is!!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2019.08.19. 09:16:36

@Quercus Maximus: "mikor ezek az országok is csak hasonló fejlettségi szinten voltak, mint Magyarország."

A finnek szegényebbek voltak a magyaroknál, nyírfakéregből volt a cipőjük is. Húsz év alatt Európa legfejlettebb államai közé jutottak. Tanulás, tudomány, innováció. Tudod, amiket Ondó Viktor minden erejével tönkretesz.

maxval bircaman cenzúrázott 2019.08.19. 09:35:25

Az anorákról meg végképp ne is beszéljünk, szóra se érdemes.

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.19. 09:49:21

@nincs1itt:

„nem mennék vissza 1918-ig, de abban a háborúban is mindkét ország a vesztesek oldalán volt.”

Ha össze akarod vetni a két ország közötti életszínvonal különbséget, akkor bizony vissza kell menni az időben, mert mi, kelet-európaiak komparatív hátrányban voltunk Nyugat-Európához képest már a kezdeteknél és ezt a különbséget a mai napig nem sikerült ledolgozni.

1. A gyarmatosítás beindította a Nyugat-Európában az eredeti tőkefelhalmozódást. A gyarmati területeket nyersanyagfelvevő és késztermék felvevő piacokként működtek.

2. Kelet-Európa már a kezdeteknél a nyugat élelmiszer beszállítójaként működött a nemzetközi munkamegosztásban, mivel a gyarmatosító országok nagy mennyiségű élelmiszert igényeltek.

3. Az iparcikk áramlás iránya fordított volt a fejlett nyugati gyáripar és kézműves ipar jóvoltából.

4. Kifejlődött a világkereskedelem a gyarmati területekkel való kapcsolattartás során. Ennek központja nyilván Nyugat-Európa volt.

5. Óriási fejlődésnek indult a német kereskedelem /Hanza Szövetség, 1159/, mely nagy gazdasági erővel és zsoldos hadsereggel rendelkezett.Ez az is mutatja, hogy még Anglia ellen is háborúzott. Jelentős gazdasági erőt képviselő városok voltak a Szövetség részei: Hamburg, Bréma, Stockholm, stb.

6. A 14. század második felére a Hanza-szövetség korlátlan gazdasági hatalommá vált Észak-Európában és tőle fügött a Német Lovegrend és sok észak-európai ország gazdasága. Ekkor erősődőtt nagyon meg Észak-Rajna Westfália (Ruhr vidék), ami ma is a német gazdaság legerősebb központja.

7. A német gazdasági fejlődésnek a német egység megteremtése adott újabb lökést. A 19. század végén már sokkal gyorsabban fejlődött, mint az angol vagy a francia, aminek oka az volt, hogy könnyebben tudta alkalmazni a legfejlettebb technológiákat, mint az említett országok, amelyek korábban iparosodtak. Ez a jelenség ma is megfigyelhető a feltörekvő országok javára.

Tehát Nyugat- Európában /így Németországban is/ a földrajzi determináció miatt sokkal hamarabb kialakult a kapitalizmus, mint Kelet-Európában. A tengeri kikötők megléte és a gyarmatosítás beindulása olyan accelerátornak bizonyult, mellyel Európa keleti fele nem rendelkezett.

Mi volt a fenti időszakban Magyarországon?

Tatárjárás, török hódoltság, Habsburg, német, majd orosz elnyomás.

Az első – és második világháborút a németek oldalán vesztettük el, de a németeket korántsem érte arányaiban akkora anyagi kár, mint Magyarországot. A II. világháború után is teljes szabadságban fejlődhetett, míg mi nem.

Németországban nem tették tönkre a protestáns munkaerkölcsöt az évszázadok folyamán, nálunk elég volt erre néhány évtized. Mindenféle erkölcs rombolására.

Ráadásul nem volt olyan pusztító hatású kormányzásuk, mint nekünk 2002-2010 között, amikor 37 milliárd euróval nőtt az államadósság, miközben csúnyán visszaestünk a régiós országokhoz képest GDP-ben. Csak egy adat: Horvátország háborús anyagi kára /26 milliárd USD/ nem érte el Magyarország említett adósságnövekedését.

Csodálkozom, hogy a fentieket magyarázni kell!

Nem elsősorban a különbséget kell nézni két ország viszonylatában, hanem azt, hogy a két ország közeledik -e egymáshoz gazdaságilag, vagy nem.

Világtendencia, hogy a feltörekvő országok gyorsabban fejlődnek, mint a fejlettek.
Nekünk is megvan az esélyünk arra, hogy közelítsünk a fejlettekhez.

Konzervatív számítások szerint, ha fennmarad a 10 százalékos ütem a bérnövekedésben, akkor változatlan forintárfolyam mellett 2023 végére elérhetjük a német átlagbérek felét.

Ez első pillantásra kevésnek tűnik, de ez az a szint, ahol már nem jelentős az elvándorlás, sőt akár tömegesen vissza is térhetnek a munkavállalók Magyarországra.

Törölt felhasználónév 2019.08.19. 09:49:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A finnek lehet, hogy szegények voltak, de nagy előnyük, hogy hozzájuk a nagy Szovjetunió hős felszabadító csapatai nem költöztek be 40 évre, mint hozzánk. Ahogy Nyugat-Németországra sem (a keleti részre igen, de az '90-ben majdnem olyan szegényház is volt, mint mi, csak azóta 30 év alatt a nyugatiak már valamennyire felhúzták őket)

Esetleg a töriből bukott lipsi elvtársaknak a volt keleti blokk országaiból kéne benchmarkot keresni? Ja nem, mert akkor esetleg kijönne, hogy ezek az országok nagyjából azért hasonló, geopolitikailag/történelmileg determinált fejlődési utat követtek?

Libbant faszkalapok...

Törölt felhasználónév 2019.08.19. 09:54:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Ondó Viktor nem összehasonlítja, hanem azt ígéri, 2030-ra lehagyjuk Ausztriát. És a sok hülye fidesz hívő meg beszopja. :))"

Ausztria lehagyása lehet ugyan (túl) ambíciózus cél, de azért a rakétákat mostanság bekapcsoltuk, többek között ezért is vár igazán sistergős pofon a hozzád hasonló libbantkákra ősszel...

m.portfolio.hu/gazdasag/ismet-kellemes-meglepetest-okozott-a-gdp-adat.334259.html (Q3)
m.portfolio.hu/gazdasag/felrobbant-a-magyar-gazdasag-mindenkit-megeloztunk-europaban.324269.html (Q2)
m.portfolio.hu/gazdasag/itt-a-friss-gdp-adat-ujra-nagy-meglepetes.314059.html (Q1)

Készítheted az orcádat az októberi maflásra, libbant faszkalap...

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.19. 10:04:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Tanulás, tudomány, innováció. Tudod, amiket Ondó Viktor minden erejével tönkretesz."

Mielőtt állítasz valamit nézzél már utána az adatoknak!
Magyarország innovációban közvetlenül a világ legfejlettebb országai után következik.

A World Intellectual Property Organization publikálta 2019-es innovációs rangsorát, melynek keretében 129 országot vizsgált meg 80 mutató alapján, számszerűsítve az innováció mértékét. A vizsgálat során áttekintették az egyes országok OKTATÁSI RENDSZERÉT, INFRASTRUKTÚRÁJÁT, ÜZLETI SZFÉRÁJÁT, POLITIKAI KÖRNYEZETÉT, hogy teljes képet kaphassanak az innovációs folyamatokról.

A 129 országból a leginnovatívabb 40-ben szerepel Magyarország, a 33. pozícióban.
megelőzve Szlovákiát - 37. hely - és Lengyelországot - 39. hely.

www.wipo.int/edocs/pubdocs/en/wipo_pub_gii_2019-intro4.pdf

nincs1itt 2019.08.19. 10:12:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: akkor a magyarok ezekben gyengébbek? a gyűlölet-propaganda hasonlóan szerepet játszott mo.-on is...

nincs1itt 2019.08.19. 10:14:08

@6.Lenin: igyekeztem a hétköznapi élet "költségeit" és a jövedelem arányait összevetni, de nem járultál hozzá, mert tényleg nem ismerem a mo.-i árakat. szóval mellébeszélsz.

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.19. 10:15:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"A GDP 30%-ára rugó EU-segílyt lehetett volna a gazdaság fejlesztésére fordítani, és akkor nem a legszegényebb EU állam lennénk."

Az EU transzferek 60%-át fordítjuk gazdaság fejlesztésre, 2007-2013 között csak 15%-ot, de ez nem a mostani kormány sara.

A bruttó felhalmozás pedig 2017-ben 3,4%-al, 2018-ban 3,9%-al nőtt.

2019 első negyedévben a beruházások volumene 26,4%-kal haladta meg az egy évvel korábbi szintet.

nincs1itt 2019.08.19. 10:17:10

@atomic power 1986DucaDuca: a gyarmatosítás emlegetése németo.-val kapcsolatban finom csúsztatás. esetleg közvetett előnyeit élvezte, de erre mo.-nak volt lehetősége, mivel volt tengeri kapcsolata akkoriban. ha jól rémlik.

nincs1itt 2019.08.19. 10:19:34

@Quercus Maximus: csak felmerült egy kérdés és erre kerestem választ, miért dolgozik egyre több magyar külföldön... majd megpróbáltam rábökni, hogy miért. o.v. és a többi mo.-i politikus szerepe fel sem merült nálam. csak annyiban, hogy közös a felelősségük mo. jelenlegi helyzetében.

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.19. 10:21:16

@atomic power 1986DucaDuca:

"A GDP 30%-ára rugó EU-segílyt lehetett volna a gazdaság fejlesztésére fordítani, és akkor nem a legszegényebb EU állam lennénk."

Attól, hogy még valamit rengetegszer ismételsz, még nem lesz igaz!!

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.19. 10:21:16

@atomic power 1986DucaDuca:

"A GDP 30%-ára rugó EU-segílyt lehetett volna a gazdaság fejlesztésére fordítani, és akkor nem a legszegényebb EU állam lennénk."

Attól, hogy még valamit rengetegszer ismételsz, még nem lesz igaz!!

nincs1itt 2019.08.19. 10:21:58

@R.V.J.: cica bogár, ez nem aról szólt, hogy én mennyire lettem "német", mert annak születtem, csak mo.-on. hanem arról, hogy mi lehet a baj mo.-on. de megint csak a személyeskedés és ostoba mellébeszélés...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2019.08.19. 10:29:11

@atomic power 1986DucaDuca: "Tatárjárás, török hódoltság, Habsburg, német, majd orosz elnyomás."

... majd a geci elnyomó, hazaáruló politikája.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2019.08.19. 10:31:29

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: "a nagy Szovjetunió hős felszabadító csapatai nem költöztek be 40 évre"

Az elmúlt 30 évben nem állomásoztak szovjet felszabadító csapatok, mégis a legszegényebb EU állam lettünk. És nem nyírfacipőktől indultunk. A finneknek meg elég volt 20 év. Ezt nem tudod kimagyarázni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2019.08.19. 10:32:18

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: "a rakétákat mostanság bekapcsoltuk"

Fasznak vártatok vele egy évtizedet?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2019.08.19. 10:33:41

@atomic power 1986DucaDuca: "Magyarország innovációban közvetlenül a világ legfejlettebb országai után következik."

Ezért is tragikus, hogy Ondó Viktor minden erejével igyekszik szétverni.

Törölt felhasználónév 2019.08.19. 10:35:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Hát szó mi szó, a 40 év szocializmus után, a rendszerváltást követően a ballipsik is hozzájárultak a lemaradás fenntartásához.

De mostanság szerencsére nagyon fut a szekér, a hozzád hasonló lipsikék nagy bánatára. Brühühü...

m.portfolio.hu/gazdasag/ismet-kellemes-meglepetest-okozott-a-gdp-adat.334259.html
m.portfolio.hu/gazdasag/felrobbant-a-magyar-gazdasag-mindenkit-megeloztunk-europaban.324269.html

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2019.08.19. 10:39:53

@nincs1itt: "akkor a magyarok ezekben gyengébbek?"

Munkában, takarékosságban gyengébbek, a korrupcióban erősebbek. A legerősebbek.

Nyilván nem ismered a németeket, ha ez kérdés neked.

"a gyűlölet-propaganda hasonlóan szerepet játszott mo.-on is..."

A magyarok hozzájárultak 500 000 honfitársuk elpusztításához. A németek elgázosítottak 6 000 000 zsidót. Nem ugyanaz a kategória. A következmények sem, a világ megítélése sem. A múlttal való szembenézés is gyökeresen eltér.

Törölt felhasználónév 2019.08.19. 10:46:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A magyarok hozzájárultak 500 000 honfitársuk elpusztításához. A németek elgázosítottak 6 000 000 zsidót. Nem ugyanaz a kategória. A következmények sem, a világ megítélése sem"

LOL, ja, valóban, a német nácikat, Hitlert mindenki a holokauszt fő felelőseinek tartja; Szálasit, Tisót, Arthur Seyss-Inquartot pedig alávaló, kollaboráns söpredéknek.

Vagy nem így gondoltad, lipsi gyökér?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2019.08.19. 10:51:51

@atomic power 1986DucaDuca: "2007-2013 között csak 15%-ot, de ez nem a mostani kormány sara."

Az elkúró szinte mindet benne hagyta, a geci használta fel az egészet.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2019.08.19. 10:59:45

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: "a ballipsik is hozzájárultak a lemaradás fenntartásához."

Úgy van. Sikeresen el is zavartuk őket. Most már csak Ondó Viktor a lemaradás motorja.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2019.08.19. 11:01:17

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: "ja, valóban, a német nácikat, Hitlert mindenki a holokauszt fő felelőseinek tartja; Szálasit, Tisót, Arthur Seyss-Inquartot pedig alávaló, kollaboráns söpredéknek."

Nem, csak a normális emberek. A fideSSfasszopók éltetik hortit, szálasit.

nincs1itt 2019.08.19. 11:09:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: természetesen, te sokkal tájékozottabb lehetsz a német néplélek és mentalitás tekintetében. de legalább a honfitársaidat lenézed.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2019.08.19. 11:12:55

@nincs1itt: Én a buta és gonosz embereket nézem le. Ha éppenséggel a honfitársaim, az nem oszt, nem szoroz.

nincs1itt 2019.08.19. 11:16:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ennek a két kritériumnak tévedhetetlen meghatározására csak te vagy képes...

6.Lenin 2019.08.19. 11:17:11

@nincs1itt:

Nem mellé beszéltem, hanem másról.
Még 1x leírom, az ilyen eseteket külön-külön lehet csak vizsgálni.

Még az se lehet mérvadó, ha két azonos szakmát, jövedelmet próbálnánk összehasonlítani, mert a két ember fogyasztási szokásai is másak lehetnek. Zsákutca.

Én értelmetlennek tartom a cicus féle összevetéseket. Ő egy szarrakás, a saját bandájának a balfaszságait próbálja másokra kenni, eredménytelenül, de annyi esze már nincs, hogy ezt felmérje. 10. éve vergődik a marhája, minden kézzelfogható eredmény nélkül, de ezt nem képesek felfogni. Másra meg nem képesek. Ennyi.

Személy szerint senkit nem ismerek, csak az itt leírt véleményét, és aszerint minősítem esetleg. Itt a személy érdektelen, mindenki azt mond/ír, amit akar. Én is.

R.V.J. 2019.08.19. 11:20:25

@nincs1itt:
"cica bogár"
Az nem én vagyok.

"mennyire lettem "német", mert annak születtem"
akkor gondolom nem is kellett nagyon felkapaszkodi sem arra a magaslóra.

"csak mo.-on. hanem arról, hogy mi lehet a baj mo.-on. de megint csak a személyeskedés és ostoba mellébeszélés"
Mégha osztráknak születtél volna, akkor megérteném, hogy rugdalsz kicsit lefelé a volt gyarmatra, de németként mit érdekel téged, hogy mi nyomorultkodnak itt a jobbágyok?? Nem a lengyel gyarmatok felé kellene inkább vau-vauzni kicsit?

nincs1itt 2019.08.19. 11:21:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a takarékosság kérdése, bizony ezért feszegettem este az ár/bér viszonyt. de senkitől nem kaptam számokat. pedig leírtam, hogy itt mennyibe kerül néhány alapvető dolog. a munka, nem gondolom, hogy német keményebben dolgozna, vagy többet bírna, mint bármely más nemzet. de egyben tényleg jobbak, ha megkapják az utasítást azt végrehajtják, kérdés nélkül. ezzel szemben sok nemzet azonnal "okoskodni" kezd, jobban tudja, " nem lehet?! fogd meg a sörömet, majd én megmutatom!!"

az egyezés csak a véletlen műve!

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.19. 12:00:07

@nincs1itt:

"a gyarmatosítás emlegetése németo.-val kapcsolatban finom csúsztatás. esetleg közvetett előnyeit élvezte, de erre mo.-nak volt lehetősége, mivel volt tengeri kapcsolata akkoriban. ha jól rémlik."„a gyarmatosítás emlegetése németo.-val kapcsolatban finom csúsztatás. esetleg közvetett előnyeit élvezte, de erre mo.-nak volt lehetősége, mivel volt tengeri kapcsolata akkoriban. ha jól rémlik.”

Egy tengeri kijárat önmagában még nem elegendő. Ismered Magyarország zaklatott történelmét, ugye?

A gyarmatosítást nem Németországgal, hanem Nyugat-Európával kapcsolatban említettem. Németország gazdasági elődjének tekinthető Hanza Szövetség viszont a gazdasági centrumban volt, mi pedig a periférián. A fejlődés mindig a centrumokban indul meg. Ez a történelem folyamán áthelyeződik, aminek most is látjuk jeleit. /Távol- Kelet újbóli felemelkedése./

Nyugat-Európában ért el a tőkefelhalmozódás, iparosítás, a mérnökök, tudósok munkások képzettsége egy olyan szintet, hogy elindulhatott a kumulatív növekedés.
Egy hasonlattal élve: az atombomba is csak akkor tudja kifejteni a robbanó hatását, ha a töltet eléri a kritikus tömeget. Ez a küszöbszint Nyugat-Európában kialakult, a periférián, így Magyarországon nem, csak jóval később. Ezzel döntő előnyre tett szert Kelet-Európával szemben. Ezért maradt kelet periféria. Az egyenlőtlen fejlődés a kapitalizmus törvényszerűsége.

Másrészt viszont azok az országok, amelyek később kapcsolódtak be a fejlődésbe, de már rendelkeznek a kumulatív növekedés alapvető előfeltételeivel, képesek meghaladni a korábban vi¬lágpiaci túlsúllyal rendelkezőket.

A később indulók azzal érik el a relatíve gyors fejlődést, hogy modernebb technikát alkalmaznak. Ez az egyik oka annak, hogy Németország és az USA még tudta előzni Nagy-Britanniát és Franciaországot, a 19. század végének fő ipari termelőit, valamint az, hogy az NSZK és Japán egyre inkább felzárkózott az USA- mellé.

Napjainkban pedig Finnország érte be és hagyta le az Egyesült Királyságot.

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.19. 12:10:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Éveket kell nézni, nem 3 hónapot."

Ez nem a te napod ma. Már 2017-ben is 24 %-al nőttek a beruházások. Azóta az ütem hasonló. Ezek már évek, ugye?

Cycmen 2019.08.19. 12:10:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: . A fideSSfasszopók éltetik hortit, szálasit....................

A libsik meg Marxot, Kun Bélát, Lukács Györgyöt, tele vannak ávós leszármazott zsidrákokkal akik pofátlanul újra és újra vezetni akarják azt az országot azt a népet amit egyébként a jelek szerint gyűlölnek! Nekünk ők az ellenség, Horthyval, Szálasival semmi személyes problémánk nem volt! Nehogy már zsidrák szemszögből szemléljük a történelmet!

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.19. 12:16:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

" F- nak vártatok vele egy évtizedet?"

Mert végre kellett hajtani a pénzügyi konszolidációt 2010-2012 között. Ha ez nem történik meg, akkor ugyanúgy jártunk volna, mint 2002-2010 között, amikor az államadósság gyorsabban nőtt, mint a GDP.

nincs1itt 2019.08.19. 12:41:15

@atomic power 1986DucaDuca: ha jól rémlik direkt németo. vs mo. viszonylatról beszélgettünk. a többi stimmt!

conchita wurst 2019.08.19. 12:46:12

mi az hogy klimavaltozas?

most akkkor a globalis felmelegedes kamu volt?

nincs1itt 2019.08.19. 12:46:57

@R.V.J.: reméltem, hogy a lelkedre veszed... magas ló, hm süddeutsche kaltblut-ra (www.seidinger-s.de/attachments/Image/Valentiner(1).jpg)gondolsz? esetleg frízre( comps.canstockphoto.at/sommer-l%C3%A4ufe-friesisch-galopp-pferd-stock-foto_csp42311347.jpg )?
de maradjunk ennyiben, mert látom zavaró ha kérdésekkel szembesülsz

conchita wurst 2019.08.19. 12:52:18

Mi lett, hogy mar nincs ez a szennykanalis minden nap cimlapon? Beigertek vmi reklampenzt az Indexnek Zorbanek?

R.V.J. 2019.08.19. 13:03:21

@nincs1itt:
"de maradjunk ennyiben, mert látom zavaró ha kérdésekkel szembesülsz"

Ezt miböl szürted le?
Kérdést utoljára én tettem fel neked azzal kapcsolatban, hogy mi motivál téged arra, hogy németként Georg Spöttle-i magaságokból szakértsed a hazai gazdaságot?
Nincs jobb dolga egy jóllakott Hanzinak, mint hogy az elnyomott kárpát-medencei jobbágyokon kacarásszon?

maxval bircaman cenzúrázott 2019.08.19. 14:58:32

Ja megvan, csak nem ide írtam.

Anorák Csaba riportját láthatták.

CSOKKI MÁLNA 2019.08.19. 15:54:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Még mindig annál a szegénységi statisztikánál tartasz? Már elmagyaráztam, hogy mennyire torzít..Ne higgy el mindent, ami be akarnak magyarázni neked..!

nincs1itt 2019.08.19. 16:50:48

@R.V.J.: a lovak sem segítenek? na nem baj, majd csak lesz valaki aki lemegy a boltba és válaszol a kérdéseimre...

nincs1itt 2019.08.19. 16:54:21

@atomic power 1986DucaDuca: mire lennék még kíváncsi? erre sem igazán voltam, csak meg mertem állapítani, hogy amit levezettél az rendben van, csak a kérdéshez nem kapcsolódik. de akkor segítek:"tényleg mennyibe kerül egy kiló karaj, vagy kenyér, 1 liter tej? most komolyan érdekel. mert fogalmam sincs, mennyi az órabér mo.-on? ebből hány liter benzint, hány kiló kenyeret tud venni a melós? mert ezek a lényeges számok. itt most egy liter 95-ös benzin 1,429 eur átlag. a minimális órabér 9,19 eur/óra bruttó"

na kb ez volt a kérdés...

6.Lenin 2019.08.19. 17:21:34

-Halló. jó napot, kit tetszik keresni?
-Jó napot. Átlag Bélával szeretnék beszélni.
-Milyen ügyben?
-Szerettem volna megkérdezni mennyi egy kiló kenyér.
-Tudomásom szerinte éppen a helyi 4Csöcsűben issza a kenyerét, csak a folyékony kenyeret szereti, kőbányai világosat.
-És az mennyi?
-Csak lejmolni szokott, ha van kit.
-Rendben, vajon tudja mennyi 1 l benzin?
-Nem hiszem, mert biciklivel megy a 4Csöcsűbe, ha bezár legyen mibe kapaszkodnia hazafelé.
-Akkor valószínűleg a tej árát se ismeri.
-Múltkor a doki kérdezte tőle, hogy mire emléxik gyerekkorából, de semmi nem jött elő neki.
-És mennyit keres a Béla?
-Keresni sokat keres, mert mindent elfelejt, hogy hová tette.
-Nem úgy értem, a munkahelyén?
-Egyszer dolgozott állítólag, mert véletlenül bement egy gyárba kíváncsiságból, de csak 1 napot volt ott talán.
-Miért is kíváncsi ezekre?
-Hanzi kíváncsiskodott, valami rejtélyes okból, hogy vajon Átlag Béla miként is él Mo-on.
-Hátha ez segített neki.
-Nagyon köszönöm. Viszont hallásra.
-Viszlát, de, ha találkozik a Bélával ne kérdezzen tőle semmit, mert ma egy kicsit talán túlzottan is ideges volt.
-Rendben, még egyszer köszönöm a válaszait.

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.19. 17:22:06

@nincs1itt:

"........csak jelzem, hogy a kettedik vh-ban mindkét ország vesztes... volt 1948-ban 0. óra mindkét helyen, lásd németo. hova jutott és lásd mo. hova."

Én erre reagáltam, amit most írtál, azt tőlem nem kérdezted, úgyhogy nem ez volt a kérdés, maradjunk annyiban.

R.V.J. 2019.08.19. 18:44:25

@nincs1itt:
"na nem baj, majd csak lesz valaki aki lemegy a boltba és válaszol a kérdéseimre..."

Ne várj másokra, intézd magad. Amúgy is menned kell a kibicológushoz nárcizmuscsillapítót felíratni.

nincs1itt 2019.08.19. 19:55:49

@R.V.J.: értem, hogy kényelmetlen a válasz, te kis betyárkörte o.v. alsó felén. de azért becsületből is gyengén vizsgázik a magyar

R.V.J. 2019.08.19. 20:17:50

@nincs1itt:
"értem, hogy kényelmetlen a válasz, te kis betyárkörte o.v. alsó felén. de azért becsületből is gyengén vizsgázik a magyar"

Látom lassan hat a pirula. Sebaj, annyit azért árulj már el, hogy a magatokfajta online polihisztoroknak miért mindig a Zorbán első és hátsó felén jár az esze?? És miért mindig a Zorbáné? Az Edmund Stoibernek nincs hátsófele?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.20. 17:48:32

Azé fideszgecik!
A magyar nem mobil,de ahhoz képest szépen vándorlunk.
Meg asszem az innen kivándorló diplomásoknak igen nagy az aránya!
Fideszfasszopók!
A hozzátok hasonló tetveknek tényleg jó ez a hely.