B1 blogcsalád



Kisüthette a Nap a fideszes államtitkár agyát

2019. augusztus 16. - nickgrabowszki

Az Orbán-univerzumban minden máshogy van, sőt egyenesen mindennek az ellenkezője igaz. ob.jpg

Azt már megszoktuk, hogy az adóemelés nem megszorítás. Hogy a negatív növekedés is növekedés. Hogy a GDP 5 százalékát kitevő uniós támogatás jelentéktelen. Hogy keresztény szabadságnak címkézik át azt az politikát, aminek a nevében

Rég megszoktuk, hogy a Fidesz-univerzumban minden máshogy van, sőt egyenesen mindennek az ellenkezője igaz. De most Orbán Balázs alighanem 

megdöntötte a párhuzamosvalóság-előállítási magyar rekordot.

A miniszterelnökségi államtitkár a kormánykézbe került Figyelőnek adott interjút, amiben egyszerre sikerült neki a klímaváltozást létező jelenségnek és liberálbolsevik-sorosista ármánynak beállítani, mint ami a "globális, birodalmi kormányzás" megteremtését szolgálja.

De még ennél is továbbment. Emlékeztetett a múltra, és azt mondta:

ahogy az lenni szokott, a politikai haszonlesők is megjelentek e téren, akik nem a probléma megoldásában, hanem

a hisztériakeltésben érdekeltek, ahogyan a bevándorlással kapcsolatban is tette a baloldal.

Érted.

Miközben már több mint 4 éve az van Magyarországon, ami.

  • Hogy a Fidesz-kormány 2015-ben 400 ezer embert engedett/szállított át mindenfajta regisztráció és ellenőrzés nélkül Nyugat-Európába.
  • Közben ugyanők magyar nyelven(!) teliplakátolták az országot, hogy "Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját".
  • Majd kődobálókat ítéltettek el el terrorizmus(!) miatt.
  • Orbán Viktor 2016-ban teljesen inadekvát népszavazást kezdeményezett, és hónapokon át kampányoltatott az állítólagos betelepítés ellen.
  • Fiktív Soros-tervvel riogattak.
  • A kormánypropaganda a menekülteket Európát elfoglalni kívánó hadseregnek és emberalatti állatoknak mutatta, illetve mutatja be.
  • Akiktől Nyugat-Európa szerintük már élhetetlen és veszélyes hellyé, "no-go zónává" vált.
  • A kormánytévé évek óta gyakorlatilag haditudósít a magyar-szerb határról.
  • Miközben már nemhogy bevándorlók, de menekültek is csak elenyésző számban vannak.
  • De a biztonság kedvéért őket is éhezteti a magát kereszténynek gondoló Orbán-kormány.

És mindezek után Orbán Balázs úgy emlékszik, hogy a "baloldal" (értsd: az ellenzék, mindenki, aki nem a Fidesz) keltett hisztériát "a bevándorlással kapcsolatban". "Ahogy az lenni szokott."

Ezek  beleestek a nyúl üregébe

- négy éve legalább -, és nem is akarnak kijönni onnan. Mondjuk az is lehet, hogy a klímaváltás nem csak valami globalista ármány, hanem valóban tény, és a már nem is nagyon szokatlan nyári hőség egyszerűen kisütötte szegény államtitkár agyát.

Mert ha nem, akkor biztos nem hazudna ekkorát.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1515012684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabó Miklós János 2019.08.16. 16:33:31

Valamiért ez a hasonlat nekem a ti agyatokról ugrik be.

Mert most már döntsétek el, hogy voltaképp mi is a bajotok?!

Hogy nincs migráns? Hogy van migráns? Egyszer ez, egyszer az?

Vagy csak el akarjátok terelni a figyelmet arról, hogy a CEU, amelyik állítólag már el is költözött Bécsbe, kiemelt támogatást kap Gyuri bácsitól?!

"A bevándorláspárti milliárdos, Soros György, a Budapesten fenntartott magánegyeteme honlapján üzente meg, hogy nem hagyja magát, tovább növeli magyarországi befolyását, ennek érdekében pedig a jövőben még több pénzt fog költeni a CEU hazai tevékenységére. Korábban Soros és a jelentős részben általa pénzelt balliberális média azt hazudta, hogy a kormány elüldözte az egyetemet Magyarországról. Soros most lebuktatta saját magát és propagandasajtóját is: ha ez tényleg így lenne, akkor a milliárdos nem költene a budapesti oktatási intézményére."
www.origo.hu/itthon/20190816-soros-gyorgy-tovabb-noveli-a-budapesti-egyeteme-penzugyi-alapjait.html

morpho 2019.08.16. 16:52:23

@Szabó Miklós János: Figyu narancskullancs! Ha már Soros. Érdeklődnék, hogy a "Soros terv" elleni küzdelem hogy áll most? Sikerült viszaverni plakátokkal és szögesdróttal Soros támadását, vagy elárasztottak már bennünket a migráncsok, akik erőszakolják lányainkat és asszonyainkat? Csak azért kérdem, mert Németh Szilárd államtitkár úr, mostanában nem tart naponta minden kerületben és településen három sajtótájékoztatót a Soros álltal betelepíteni szándékozó milliókról. Egyszerűen nem vagyunk tájékoztatva egy ilyen fontos nemzeti sorskérdésről(Soros kérdésről) Vagy ez csak közvetlen választások előtt veszélyes, vagy hogy van ez? Te bennfentes propagandistának látszol, biztos tudsz valami infót, a "Soros terv" elleni kormányzati harc aktuális állásáról.

Az meg hogy egy magánszemély mennyit költ a saját pénzéből egy egyetemre, magánügy és inkább örülni kell neki, hogy ezt Magyarországon költi el, ha már az amerikai képzéseket sikerült ostoba módon kizavarni Magyarországról.

LINOLEA 2019.08.16. 16:53:28

az ilyenek tartják fent ezt a rendszert, mint te, János: semmit nem ért, mindent félreért és mindent elhisz.

morpho 2019.08.16. 16:54:24

@LINOLEA: Tévedsz. Ő tudatosan hazudozik.

GNDL 2019.08.16. 16:59:22

@Szabó Miklós János: Egyrészt mindig megdöbbent az Origo „nyelvezete”... a fogalmazási és mondatszerkesztési készségeik alapján olyan, mintha kissé értelmi fogyatékos és nehezen kezelhető tinédzserek írnák a posztjaikat, akiknek bár már kialakulóban vannak a másodlagos nemi jellegeik, de pszichésen messze elmaradnak hasonló korú társaiktól, ez a krízis pedig tökéletesen kiolvasható a frusztrációtól zavaros gondolataikból. :)

Másrészt meg a CEU-ról azt kell tudni, hogy kb. 50 képzést nyújtanak amelyekkel amerikai diplomát lehet szerezni, ezek közül csak mindösszesen kb. 10-et akkreditáltak Magyarországon, így az 50 képzésükből 10-ben magyar diplomát is osztanak, de a fő vonzerejét az egyetemnek (és a fő bevételi forrását is) az amerikai diploma jelenti.

A kérdésem pedig csak annyi lenne ezzel az elmegy/nem megy el a CEU dologgal kapcsolatban, hogy most pontosan mi is a helyzet, újra adhatnak amerikai diplomát Magyarországon? Mert ha nem, akkor elég nyilvánvaló hogy az amerikai diplomát adó képzéseiket (úgy az összes képzésük 80%-át) el kell költöztetniük oda, ahol adhatnak amerikai diplomát... értsd, a „vonzerejüket” és a legtöbb bevételi forrásukat. Tehát elmennek...

Momentum beelőzte a románokat magyargyűlőletben. 2019.08.16. 17:05:18

"Hogy a negatív növekedés is növekedés. "

GDP csokkenes utoljara liberalis kormanyok alatt volt. 2010 -ota folyamatos 3-5 szazalekos novekedes van.

mikimackó 2019.08.16. 17:10:55

nem volt mit kisütni a fejibül !

nincs1itt 2019.08.16. 17:13:38

#nickgrabowszki tényleg nem emlékszel a 2015-ös nyugati hozzáállásra? emlékeztetlek, hogy ha nem engedte volna át mo. azt 400 ezer(?) embert, akkor bizony mindenki náczi lett volna. de amúgy is az volt, de csak addig ameddig a sok agysebész, kvantum fizikus kényelmetlenné nem kezdtek válni a "nyugatnak". a "no-go" zónák bizony realitások, egyes bűncselekmények átlagosan 3-400%-al lettek gyakoribbak. sorost meg magasról lexarja akinek van egy csepp esze, a ceu "egyetemmel" együtt. a menekültekkel kapcsolatban pedig biztosan ismered a genfi konvenciót. de '56 sincs annyira távol, Traiskirchenről remek anyagot találhatsz itt: mult-kor.hu/cikk.php?id=14380&pIdx=1&print=1

Momentum beelőzte a románokat magyargyűlőletben. 2019.08.16. 17:21:49

"Hogy a Fidesz-kormány 2015-ben 400 ezer embert engedett/szállított át mindenfajta regisztráció és ellenőrzés nélkül Nyugat-Európába."

Az orszagot varatlanul erte az iszlam horda tamadasa. De miutan megepult a kerites a problema megszunt. Ezenkivul nem mi hivtuk oket, hanem a nemetek, ezert nekik kell megoldaniuk a problemat.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.08.16. 17:23:22

" a Fidesz-kormány 2015-ben 400 ezer embert engedett/szállított át mindenfajta regisztráció és ellenőrzés nélkül Nyugat-Európába"

Mertkell és Nagyonfájman kérésére.

GNDL 2019.08.16. 17:23:42

@Momentum beelőzte a románokat magyargyűlőletben.: 2011-13 közt közel 2%-os recesszió volt Magyarországon, ekkor osztotta meg forradalmi gondolatait Dancsó elvtárs, az egyik fideszes f̶a̶s̶z̶f̶e̶j̶ khm „szakértő”, hogyaszonyga annak ellenére hogy ez csökkenés a „GDP növekedésben” de ez is növekedés, csak negatív... :D Egyébként van ilyen hogy „negatív növekedés”, egészen konkrétan ezt nevezzük recessziónak... :)

Egyébként meg a magyar gazdaság tulajdonképpen a 90-es évek végétől a kétezres évek közepéig tartó EU-s konjunktúrában éves átlag 4-4.5%-os növekedést volt képes elérni. Ezen csak részben sikerült rontani a 2006-07-es megszorításokkal, de igazság szerint csak a 2008-as válság vágta agyon ezt a valóban stabil és kiegyensúlyozott növekedést... amely 2008-as válság egyébként a téves hiedelmekkel és álhírekkel ellentétben „világválság” volt, és vajmi kevés köze volt mondjuk Gyurcsánynak a kialakulásában. Ám a 2008-as IMF-EU hitelek segítségével a magyar állam finanszírozási problémái megoldódtak 2009-re, ugyancsak a téves hiedelmekkel és álhírekkel ellentétben szó sem volt már semmiféle államcsődről, és 2009-2010 fordulójára már újra közel 2%-os növekedést produkált a magyar gazdaság... és ezt sikerült újra n̶e̶g̶a̶t̶í̶v̶ ̶n̶ö̶v̶e̶k̶e̶d̶é̶s̶b̶e̶ khm recesszióba fordítaniuk Orbánéknak az „unortodox” ámokfutásukkal.

Tulajdonképpen csak 2014-re állt vissza (a válság utáni újabb EU-s konjunktúra és az új EU-s költségvetési ciklusban elkezdett kormányzati EU-s forrás/közpénzégetés hatására) a magyar gazdaság 4% körüli növekedésre, tehát ha a 2008-as válságot nem számítjuk, akkor 2010-18 között a magyar gazdaság átlag növekedése még mindig közel 2 százalékponttal marad el a fent említett, 90-es évek végétől a kétezres évek közepéig tartó, hasonlóan pozitív világgazdasági helyzetben volt átlag növekedéstől.

Tehát ezek a tények, igazság szerint nincs mire vernetek magatokat, illetve igazság szerint egy huncut garast sem adnék azért hogy megérted amit itt leírtam... de azért a Zember csak próbálkozik. :D

bájvágen 2019.08.16. 17:23:51

@nincs1itt:

bakker haver, remélem meggyógyulsz, me ez egy baromság, amit itt összehordtál.

egyetlen tényre sem reagáltál, hanem hablatyoltál mindenféle nácikról.

narancsot vigyek? vagy inkább kőbányai világost?:)))

bájvágen 2019.08.16. 17:26:43

@közíró MAXVAL bircaman:

hazudsz ruszkiügynök. ömlik a pofádból a fos minden nap!

GNDL 2019.08.16. 17:32:38

@nincs1itt: „ha nem engedte volna át mo. azt 400 ezer(?) embert”

És ez hogyan nézett volna ki?! Mert ugye a menekültválság csúcsán mind az osztrák, mind a német rendvédelem képes volt több ezres készenléti, tartalékos rendvédelmi erőt kiállítani a fokozottabb határvédelem és a menedékkérőkkel kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátása érdekében...

Tehát hogyan tudta volna a magyar állam ellátni alapvető rendvédelmi feladatait, mikor már akkoriban is több ezres létszámhiány volt a rendvédelemben, és ha a megfelelő rendvédelmi erőt kivezényelték volna a déli határra, már csak az alapvető feladatukat tisztességesen, szakmai módon és böcsülettel ellátni, akkor gyakorlatilag _az ország minden más területén még közlekedési rendőr sem maradt volna_.

Nem vágod, mi?! :) Orbán tyúkketrece a déli határon nem csak azért épült (a belügy költségvetésének kb. a feléből egyébként) mert abból is tízmilliárdosával loptak Orbánék, hanem legfőképp azért is, mert az állam a rendvédelmi állomány hiányosságai miatt nem volt képes alapvető feladatait sem ellátni... és ma még kevésbé lenne képes, mivel ma már még több ezres létszámhiánnyal szív a rendvédelem. Erre szokják mondani a szakik, hogy a 400+ ezer menedékkérő/illegális határátlépő átengedésével és a tyúkketrec építésével a magyar állam gyakorlatilag kapitulált a rendvédelmi feladataiból 2015-ben.

Jó kezekben a Zország, mi, pöcsök?! :D Áh, csak rendvédelem nincs... mi baj lehet belőle... :)

nincs1itt 2019.08.16. 17:34:54

@taga 20: minden tényre reagáltam! csak baxottul nem bírom, ha kiragadnak valamit egy olyan nagyobb egészből, ami értelmezhető lehetne.
ismersz, hogy o.v. is érdektelen, a nála kisebb xardarabok meg pláné. a magyar politika olyan mint a pöcegödör, a legnagyobb darabok úszkálnak legfölül. de attól a kisebbek sem más anyagból valók... kösz van helyi söröm... a narancsot nem szeretem

rallus 2019.08.16. 17:35:04

Sok szerencsétlen ballibsi itt járatja a pofáját, de egyikben sincs annyi jóérzés, hogy legalább az ünnepekre magához venné az ártatlanul meggyanúsított Ahmed H.-t!

nincs1itt 2019.08.16. 17:37:46

@GNDL: gondolom az első soraidat magad megnyugtatására szántad. itt sem volt elég erő, csak kapkodás. ami azóta is tart...

Oxica 2019.08.16. 17:38:33

Ki ez az elvtárs?

Én nem tudom eldönteni, hogy egy fehér hetero, vagy egy szemüveges genderbuzi.

Na de mindegy is, lényeg, hogy hülye mint a tök, tehát fideSSes.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

Amúgy meg elvtársak, a hisztériát, a felcsúti cigánymaffia kurmány terjeszti a menekültek ellen, már sokadik éve.

GNDL 2019.08.16. 17:45:56

@nincs1itt: „gondolom az első soraidat magad megnyugtatására szántad”

Mármint?! Hogy ismerős fogalom a „készenléti tartalékos állomány” a németeknél és osztrákoknál, a magyaroknál meg egy fokozottabb határvédelemhez még a titkárnő Jucikát is gyakorlóba kéne öltöztetni, hogy legalább közlekedési rendőr maradjon a Zországban... akár csak mutatóba?! :D

Töki, nem tudom mit képzeltek, hogyan kéne működnie egy országnak, de nyilvánvalóan nem működik amit toltok kilencedik éve... sem az ország emiatt.

Ráadásul valóban csak egy dolog, hogy ma már a 2015-ös válság előtti években tapasztaltaknál is jóval kevesebb menedékkérő érkezik a mediterrán térségből (erről itt tájékozódhatsz: data2.unhcr.org/en/situations/mediterranean ), de bazmeg, ez egyrészt nem lesz mindig így, másrészt tekintve az orosz/fehérorosz/ukrán helyzetet jöhet keletről is egy komolyabb menekülthullám, bármikor (remélem az orosz hatalom szétesése miatt hamarosan:)... akkor mit fogtok csinálni, majd húztok tyúkketrecet a keleti határra is? Mibű? :) És ha évente százával szerelnek le a rendvédelmisek, akkor azt az újabb tyúkketrecet ki fogja őrizni?

Szóval tényleg nem vágom mi a tervetek Magyarországgal, de egyre inkább úgy tűnik mintha szándékosan akarnátok kicseszni a magyarokkal...

alöksz róz 2019.08.16. 17:48:42

@morpho: "Az meg hogy egy magánszemély mennyit költ a saját pénzéből egy egyetemre, magánügy" - az oktatás nem magánügy, hanem közügy. mint ahogy az is közügy, ha vki csilliárdokat költ arra, hogy a saját szája íze szerint befolyásolja a politikai döntéseket. ha meg a választópolgárok többségének ez nem tetszik, teljesen szabadon elhajthatják a picsába, ez a liberális demokrácia.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.08.16. 17:53:31

@morpho: "Egyszerűen nem vagyunk tájékoztatva"

Hat igy jartatok, budos lipsik.

"Az meg hogy egy magánszemély mennyit költ a saját pénzéből egy egyetemre, magánügy"

Nagy tevedes, lipsikem.

Az, hogy MAGYARORSZAGON ki milyen feltetelekkel adhat ki diplomat, szervezhet egyetemi kepzest, semmikeppen nem maganugy, ahogy mas orszagban sem az.

Ilyen alapon azt is hagyni kene, hogy az ecserin barki aruljon nyelvvizsgat meg diplomat kepzes nelkul is?!

Probalj Jeruzsalemben Hamasz-egyetemet alapitani, s ha sikerult, akkor esetleg visszajohetsz pofazni.

@GNDL: "90-es évek végétől a kétezres évek közepéig tartó"

Szo se rola, lipsikem, ugyesen valasztottad meg az idoszakot, de azert emlekeztetnem az itteni kommentelotarsakat, hogy 1998-tol 2002-ig szinten Orban-kormany volt. Es akkor meg nem nyomta a vallunkat az elkuro ballibbant rezsim altal felhalmozott rekord allamadossag (bonusz IMF-beklyoval), az altaluk rank hagyott devizahitelek stb.

"2009-2010 fordulójára már újra közel 2%-os növekedést produkált a magyar gazdaság... és ezt sikerült újra n̶e̶g̶a̶t̶í̶v̶ ̶n̶ö̶v̶e̶k̶e̶d̶é̶s̶b̶e̶ khm recesszióba fordítaniuk Orbánéknak az „unortodox” ámokfutásukkal."

Aha, ezzel a szep teoriaval csak egy pici problema van.

2011-ben EU-szinten igen visszafogott novekedes volt, de mar egy ujabb visszaeses volt a lathataron (HU: +1,7%; EU: +1,7%), pontosabban valojaban meg az elozo sem ert veget (w-alaku kilabalas).

2012-re rajtunk kivul a kovetkezo orszagok es tersegek GDP-novekedese fordult negativba:
EU-28 (-0,4%), eurózóna (-0,9%), Csehország (-0,8%), Gorogorszag (-7,3%), Spanyolorszag (-2,9%), Horvatorszag (-2,3%), Olaszorszag (-2,8%), Ciprus (-2,9%), Luxemburg (-0,4%), Hollandia (-1%), Portugalia (-4%), Szlovenia (-2,7%), Finnorszag (-1,4%), Svedorszag (-0,3%).
ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&plugin=1&language=en&pcode=tec00115

Vajon a hazug libbant propagandista szerint ezekben az orszagokban, EU-szerte is a gonosz Zorban es Matolcsy, meg az unortodoxia okozta a visszaesest?

Esetleg azt is eszre lehetne venni, hogy a legnagyobb visszaesest a magas allamadossagu, a befektetok altal nem biztonsagosnak tartott orszagok szenvedtek el (pl. mediterran periferia), mint amilyennek az elkuroeknak hala akkor meg minket is tartottak?!

Hat bizony, libbantkam, vigyazni kell, mert a hazug embert hamarabb utolerik, mint a santa kutyat.

Sajna a lipsikekre rossz idok jarnak mostanaban, es a nyilvanvalo, olcso hazugsagaiddal te sem segited az ugyeteket...

bájvágen 2019.08.16. 17:58:34

@alöksz róz: mi van ibrahim, rotyog már a fazekadban a farhát, fityesznyugger?:)))

alöksz róz 2019.08.16. 18:06:40

@taga 20: a párizsis zsemléd mellől irigykedsz, hikomat? itt az ünnep, hosszú hétvége meg fesztiválok, otthon ne maradj! talán össze tudsz szedni pár kolbászvéget az asztal széléről az összesakálkodott langyos sörmaradékok mellé

morpho 2019.08.16. 18:21:35

@alöksz róz: Az oktatásról senki nem beszélt. Egy magánszemély azt csinál a pénzével amit akar. Egy egyetemre is költheti.

@Magyarország MAGYAR Ország: Nem képzésről volt szó, hanem egy magánszemély saját pénzéről. A törvényt, amire hivatkozol, meg direkt azért hozták, hogy kibasszanak a CEU-val. Nagyon okos ötlet volt.
Te sem tudsz ezek szerint semmit a "Soros terv" elleni harc aktuális állásáról. Kár.

2019.08.16. 18:22:46

Soros egy elmebeteg. Egy zsidó Hitler.

6.Lenin 2019.08.16. 18:35:17

Na, ezek a jó posztok. Itt ki lehet élni az elfojtottat. Meg is jelent a ballib "értelmiség" bocs értelmi fogyatékos réteg, sivalkodni, feleslegesen.
Még 2 hónap, aztán ismét csend lesz, mint a tavalyi választások után. Volt nagy kuss.
Most is az lesz.
Mindig ugyan az a semmitmondó szöveg. A B1 is már csak vergődik.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.08.16. 18:40:43

@rallus:
"ünnepekre magához venné az ártatlanul meggyanúsított Ahmed H.-t!"

Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy Gyurcsány Ferenc szerencsére feljelentette a Zorbánt az ENSZ menekültügyi szervezeténél a röszkei rasszista atrocitások miatt!!
A szemkilövető orbán ügye nincs elfelejtve!!!
Az ENSZ malmai ugyan lassan őrőlnek, de a katonai rezsimváltás már a spejzban van!!!

www.blikk.hu/aktualis/politika/gyurcsany-orban-szervezte-a-menekultek-elleni-tamadast/g8zvn1r

bájvágen 2019.08.16. 19:00:33

@Quercus Maximus: mi van erdész, meghülyültél?:))))

szopd le a digger haverodat, attól meg foksz nyugodni!

bájvágen 2019.08.16. 19:01:22

@Magyargyűlölő Gyula:

mi van erdész, meghülyültél?:))))

szopd le a digger haverodat, attól meg foksz nyugodni!

2019.08.16. 19:01:37

@6.Lenin:

Minden posztnál azt gondoljuk, hogy ezek a liberofasiszta, agyatlan, hazátlan hulladékok már leértek a pöcegödör aljára. Aztán a következő posztnál szembesülünk azzal, hogy á dehogy. Vannak még tartalékaik.

bájvágen 2019.08.16. 19:03:15

@6.Lenin:

persze a ner az szárnyal, mint a fradika a héten!

mi van munkásőr, bebasztál?:)))

6.Lenin 2019.08.16. 19:05:44

@Quercus Maximus:

Nagyon 1xű a magyarázat. Eltévesztették az irányt-mint mindig-nem kifelé indultak a pöcegödörből, hanem 1re mélyebbre ássák magukat. Kitartóak, küzdenek az utolsó emberükig.

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.16. 19:06:38

@GNDL: „ 2011-13 közt közel 2%-os recesszió volt Magyarországon……”

Az euróválság miatt több országban volt recesszió, nagyobb, mint Magyarországon. Magyarországon 2012-ben volt 1,6%-os visszaesés, de a következő évben már növekedés volt. Görögország és Ciprus ezen időszakban mutatott brutális visszaesését nem is említve néhány adat más országokból:

Recesszió Spanyolországban: 2011-2013 :- 5,6%
Portugália:-4,0%
Olaszország::-2,8%
Szlovénia:-2,7%
Finnország: 2012-2013: -2,2%
Csehország: 2012-2013: -1,3%

„Ezen csak részben sikerült rontani a 2006-07-es megszorításokkal, de igazság szerint csak a 2008-as válság vágta agyon ezt a valóban stabil és kiegyensúlyozott növekedést...”

A válság nálunk okozta az egyik legnagyobb visszaesést.
Stabil és kiegyensúlyozott növekedés nem nálunk volt, hanem Szlovákiában és Lengyelországban. A mi növekedésünk nagymértékű államadósság növekedés mellett valósult meg, ami fenntarthatatlan volt. Az államadósság 37 milliárd euróval nőtt 2002-2010 között, ami nagyobb volt, mint Horvátország háborús anyagi kára a délszláv háborúban (kb. 26 milliárd USA dollár).

A megszorítások igencsak visszavetették a magyar GDP-t. Ez is mutatja, hogy növekedésünk túlfűtött volt.

2008 és 2010 között GDP volumen növekedés:

Magyarország: - 5%
Románia: - 0,1%
Csehország: +0,2
Szlovákia: +5,2%
Lengyelország: +10,6%

„……..amely 2008-as válság egyébként a téves hiedelmekkel és álhírekkel ellentétben „világválság” volt, és vajmi kevés köze volt mondjuk Gyurcsánynak a kialakulásában. „
Világválság volt, csak a dilettáns gazdaságpolitika miatt minket érintett a legsúlyosabban.

Gy.F.-nek csak ennyi köze volt mindehhez:

kellie-leeson.squarespace.com/assets/publications/2017/shrinkingdictators.pdf

A Penn World Table adatai alapján legrosszabb 25 gazdasági vezetőnek számító listán Gyurcsány Ferenc olyan nevek között szerepel, mint az ugandai Idi Amin, a kínai Mao Ce-tung, az iráni Khomeini ajatollah és a kambodzsai Pol Pot.

Ez volt az őrület, nem az unortodox gazdaságpolitika!

„Ám a 2008-as IMF-EU hitelek segítségével a magyar állam finanszírozási problémái megoldódtak 2009-re, ugyancsak a téves hiedelmekkel és álhírekkel ellentétben szó sem volt már semmiféle államcsődről….”

A gigahitel megmentette az országot az államcsődtől. A rövid lejáratú adósság lényegesen több volt, mint az MNB devizatartaléka.

„…. és 2009-2010 fordulójára már újra közel 2%-os növekedést produkált a magyar gazdaság……..” ámokfutásukkal.”

Szlovákia: 5%
Lengyelország: 3,6%
Csehország: 2,3%
Magyarország: 0,7%

„ ……..tehát ha a 2008-as válságot nem számítjuk, akkor 2010-18 között a magyar gazdaság átlag növekedése még mindig közel 2 százalékponttal marad el a fent említett, 90-es évek végétől a kétezres évek közepéig tartó, hasonlóan pozitív világgazdasági helyzetben volt átlag növekedéstől.”

A növekedés 2002-2010 között adósság növelésből valósult meg és államcsőd közeli helyzetet eredményezett.

„Tehát ezek a tények, igazság szerint nincs mire vernetek magatokat, illetve igazság szerint egy huncut garast sem adnék azért hogy megérted amit itt leírtam... de azért a Zember csak próbálkozik. :D”

Ezek csak féligazságok, az igazság másik felét mindig elfelejtitek hozzátenni.

rasztaszív 2019.08.16. 19:15:58

@atomic power 1986DucaDuca: az igazság másik fele az,hogy amikor '98-ban fideszék leállították a tervezett,megkezdett nagyberuházásokat,az csökkentette az adósságot,amikor pótolni kellett ezeket,az meg növelte.de ezt mindig elfelejtitek hozzátenni.

bájvágen 2019.08.16. 19:18:37

@Quercus Maximus:

mi van szarházi, kimerted dugni a gecis pofádat a diggerfosblogról, ahol full cenzura van?

és itt vagánykodsz, te hazaáruló selejt! a purdéd is elhúzott brüsszelbe, mert nem bírta az infantilis apját!:)))

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.16. 19:26:04

@rasztaszív:

Minden kormánynak saját joga, hogy milyen beruházáspolitikát folytat. Az nyilván nem jó gazdaságpoltika, ha az orszég eladósódik. Az meg pláne nem, ha olyan konstrukcióban történik a beruházás, hogy utána hosszú évekig nyögni kell az államnak a koncessziós beruházások miatti több ezer milliárdos díjakat.

6.Lenin 2019.08.16. 19:27:43

@taga 20:
Olyan jó téged olvasni, nem bonyolult fogalmazás. Igaz két tucatos szókinccsel nehéz is lenne, ha meg hozzávesszük, hogy kb egyik ősöd által átélt doberdói légnyomás gyógyító hatása nálad csúcsot ver. Nem kell izgulnod, hogy a maradék agysejtedet túlzott igénybevétel terhelné, és ez kellemes bárgyú mosolyt jelenthet nálad, mindenképpen nyugtató lehet számodra.
Érezni ezt a nyugodt, egyszerű, mondhatni bárgyú DK-s színvonalat. De nem bonyolítom, nehogy csak a hosszú ünnep után értsd meg, mit is szerettem volna neked írni. Bár lehetséges,hogy neked a kannás is előidézhet hasonló gondolatokat, amiket itt sikerül kipréselni magadból. Rövidebben , te akkor is fasz lehetsz, ha meg se szólalsz.
Mind1.

bájvágen 2019.08.16. 19:34:13

@6.Lenin:

munkásőr, maradjunk annyiban, hogy mind fizikailag, mind szellemileg megeszlek tízóraira.

de csak csattogtasd a műfogsorodat fater!:)

zenét szereted gyökér? nesze a kurvaanyádat!:)))

www.youtube.com/watch?v=SPBfx4_WT-w

rasztaszív 2019.08.16. 19:42:28

@atomic power 1986DucaDuca: ha mindenképp szükséges dolgokat később csinálunk meg,az miért jó?

az autópályák ma bőven hasznot hoznak.csak útdíjból háromszor annyi jön be,mint a fenntartási költség.
és akkor még nem számoltunk a gazdaságélénkítő hatással.

GNDL 2019.08.16. 19:43:41

@Magyarország MAGYAR Ország: „ugyesen valasztottad meg az idoszakot”

Inkább okkal, mivel többször is említettem (te „véletlenül” lehagytad a tőlem idézettekből) hogy a hasonló EU-s konjunktúrát hasonlítjuk most ösze... tudod, az „isteni gondviselés” meg a „világgazdaság pénzbősége”, amit Gyurcsány is említett Őszödön, na ugyan ez védi jelenleg Orbán seggét is... :)

„akkor meg nem nyomta a vallunkat az elkuro ballibbant rezsim altal felhalmozott rekord allamadossag”

Egyrészt azért nem nyomta a vállukat, mert az első MDF majd az azt követő Horn-kormányok a felhalmozódott államadósságot a harmadával csökkentették a 90-es évek elején-közepén. :)

Egyébként nem értem ezt a fideszes államadósság-fétist, pedig jobboldali vagyok (vagyis én vagyok velük szemben a jobboldali): nem az államadósság a probléma a jobboldali filozófiában, elvtársak, hanem ha azt nem tudja finanszírozni az állam. :) Ez volt a baj 2008-ban is, és ez lesz Orbánék problémája is amint véget ér hamarosan a kamatmentes időszak, mivel nominális értéken 2010 után is közel ugyan olyan mértékben nő az adósság mint 2010 előtt.

Vagyis, a kamatmentes időszak már lényegében véget ért, a jegybankok óvatosan már inkább emelgetnek, matolcsynak is kéne de ők azért még egy kicsit belefullasztják a lakosságot és a vállalkozásokat az inflációba... a kamatemelés kicsit szarul jönne most nekik. :)

„az altaluk rank hagyott devizahitelek”

Mondjuk a devizahitelezés Orbán-Járai-művek, ők találták ki és vezették be ebben a formában, de ne törődj vele. :) Persze, te mondhatnád hogy mert miért nem módosított a feltételeken az MSZP-SZDSZ, de a Fidesz sem nyújtott be törvényjavaslatokat ezügyben 2002-től, úgyhogy, objektíven a devizahiteles csúzt mindkét posztkomcsi söpredékre (MSZP-Fidesz) kenném...

„2012-re rajtunk kivul a kovetkezo orszagok es tersegek GDP-novekedese fordult negativba”

Ebben az időszakban már nem válság volt, hanem hitvány válságkezelés az érintett országok részéről. Míg 2009-re szinte kivétel nékül az egész EU rekord recesszióba fordult (vagyis a fél világ), az ezután következő időszak néhány tagállamának recesszióját már csak a balfék kormányok okozták. A 2008-as válság okai 2010-re megszűntek, lásd még Varga Mihály is úgy nyilatkozott 2010 júniusában, hogy „az államháztartás konszolidált”... na, innen sikerült elkúrni 2011-13 között. :) Olvasd a hitelminősítők értékelését, miért vágták ekkor bóvliba az adósosztályzatot...

„vajon a hazug libbant propagandista szerint”

Ööö... ezzel az ostoba infantilis szöveggel nem tudok mit kezdeni, mindig ügyelek rá hogy tényszerű, bizonyítható adatokat említsek... mondjuk a magadfajta trollokkal szemben. :)

„a hazug embert hamarabb utolerik, mint a santa kutyat”

Ezért is szavazta meg az EP kétharmada a hetes cikkes eljárást a magar állam ellen... gondolom én. :D

„a lipsikekre rossz idok jarnak mostanaban”

Gondolom azért nyerték hülyére magukat az EP választáson a liberálisok (a zöldekkel együtt), és ezért lettek ők a harmadik legnagyobb EP frakció, nem pedig Orbán fasiszta haverjai, akik a zöldek után az ötödik „futottak még” kategória. :)

Egy kibaszott álomvilágban éltek, töki...

6.Lenin 2019.08.16. 19:49:48

@taga 20:

Ja, csak brahiból csinálsz itt naponta magadból hülyét?
Bár 1x valahol már találkoztam ilyen esettel. Egy nagydarab marhának a nagyapja, aki szintén átélt Doberdonál sokkos légnyomás változásokat, karácsonyi ajándékként azt mondta ennek a nagy darab marhának, hogy nagyon okos vagy te lökött, az meg bevette, sőt örült is az ajándéknak. Mindenkinek ezzel dicsexik a napi kannás elfogyasztása után. Mindenki olyan kedvesen mosolyog rá ilyenkor, szegényke, igaz egy nagy lóbaszó, de....
Mind1.

Van tőlük vagy 2-3 LP-m.

bájvágen 2019.08.16. 19:54:55

@6.Lenin: öregsátán, az első bekezdést a legutolsó kommentedből felejtsük el, me egy semmi volt.

a második bekezdés viszont érdekelne.

dobjá valamit, dobtáras barátom!:)))

nincs1itt 2019.08.16. 19:55:46

@GNDL: szokásotokhoz híven, figyelmetlen és nagyképű vagy. 1994-ben volt az utolsó év, amit mo.-n töltöttem, nem egészében. de azért kérlek mesélj a német és osztrák tartalékos rendszerről

GNDL 2019.08.16. 19:56:25

@atomic power 1986DucaDuca: „euróválság miatt több országban volt recesszió”

Blablabla... trolltársadnak már elmagyaráztam mi volt a szitu, nem fogok minden egyes ostoba trollnak külön korrepetálást tartani. :D

„Stabil és kiegyensúlyozott növekedés nem nálunk volt, hanem Szlovákiában és Lengyelországban.”

A stabil és kiegyensúlyozott növekedés az, amikor évről évre nagyjából ugyan azt a növekedést hozza a gazdaság, nálunk ez a 90-es évek végén és a kétezres évek közepén 4-4.5% volt, évről évre. Az nem stabil és kiegyensúlyozott, amikor a szlovákoknál egyik évben 5% majd a másikban 10% a növekedés. :) Ezt azért tisztázzuk, töki...

„mi növekedésünk nagymértékű államadósság növekedés mellett valósult meg, ami fenntarthatatlan volt”

Akkor neked is említek egy kis jobbos közgázt: nem az államadósság a méreg, hanem annak finanszírozása. Nincs mit. :)

„a dilettáns gazdaságpolitika miatt minket érintett a legsúlyosabban”

Az „egyik” nem pedig „a” legsúlyosabban, csakhogy a dilettáns gazdaságpolitika itt nem kizárólag a 2002 utáni, hanem már az 1990 utáni időkre vonatkozik, ugyanis az elmúlt három évtizedben egyetlen posztkomcsi kormányzat sem volt képes átvezetni a magyar gazdaságot (és a társadalmat, legfőképp) a szocializmusból a piacgazdaságba... ma meg már tökéletesen szocializmust idéző tervgazdálkodás folyik, egyelőre még EU-s forrásokból finanszírozva. Aztán ennek is hamarosan vége lesz úgy tűnik, mert Orbánék biztosan nem fognak csatlakozni az EU-s ügyészséghez az EU-s forrásokért cserébe... :)

„növekedés 2002-2010 között adósság növelésből valósult meg és államcsőd közeli helyzetet eredményezett”

Tök mindegy hányszor ismétled, minden esetben faszság lesz. :) Nem volt semmiféle államcsőd (lásd Varga kijelentéseit közvetlenül a 2010-es kormáynváltás után), és nem is lett volna probléma a magas államadósság 2008-ban sem (lásd az EU felének rekord az államadóssága jelenleg, mégis dübörögnek), ha éppenséggel nem lőtték volna el a puskaporukat Gyurcsányék a megszorításokkal 2006-07-ben.

„az igazság másik felét mindig elfelejtitek hozzátenni”

Tök mindegy mit írok, mert a magadfajta trollok a tized részét nem képesek megérteni. :)

bájvágen 2019.08.16. 19:58:24

@Quercus Maximus:

mi van erdész?
megbaszott egy néger migráncs, és most megosztod velünk az élményeidet?:)))

na húzzál a köcsög a blogodra, aztán gabalyodjatok össze birkával.
a két köcsög a diggerblogról! a két holovác:)))

6.Lenin 2019.08.16. 20:00:46

@taga 20:

Keressem meg a nagy lóbaszót, aki pont olyan seggfej, mint te? Szeretnél vele barátkozni?

Vagy a lemezeim érdekelnének? Van néhány100 +CD+DVD. Blues, jazz. Régi nagyságok inkább.

taga 20 2019.08.16. 20:02:51

@6.Lenin:
Te nem szoktad hallani, amikor az arabokat orálisan kényeztetem, hogy folyamatosan "TAGA AKBAR, TAGA AKBAR, TAGA AKBAR" -oznak. Hidd el nem ok nélkül mondják, mert arab szopásban tényleg én vagyok a legnagyobb a legjobb.

Rendszeresen zeng a
TAGA AKBAR
TAGA AKBAR
TAGA AKBAR
TAGA AKBAR
TAGA AKBAR
miközben szopom a faszukat.

csüngőhasú norvégbáró 2019.08.16. 20:05:08

@Szabó Miklós János:

volt, amikor a legszebb stadioncziggánynak nem volt büdös SOROS pénze, persze akkor még szerényebb cziggány volt

youtu.be/4Zw4_fxdhoQ?t=9

most már az EU és Isten pénze se elég a gecinek...

a 3000 milliárd nyugdijpénzünk se.

CSOKKI MÁLNA 2019.08.16. 20:05:14

@rasztaszív: Hányszor kell még elmagyarázni, hogy nem kezdtek el semmiféle 4-es metróberuházást '98-ban. Megyó és Demszky aláírt egy szerződést a választások előtti utolsó pillanatban, amelyről a bíróság később kimondta, hogy törvénysértő.
Azt, hogy valójában egyáltalán nem találták sürgősnek ezt a beruházást, az is mutatja, hogy csak 2007-ben kezdték meg a munkálatokat, amikor már öt éve hatalmon voltak.. A tények makacs dolgok..

csüngőhasú norvégbáró 2019.08.16. 20:07:09

@Quercus Maximus:

"És ennek eredményeként most itt van nektek az oldalkocsidós genetikai hulladék. "

a nyelvöltögető kövér g..i?

alöksz róz 2019.08.16. 20:07:12

@rasztaszív: "csak útdíjból háromszor annyi jön be,mint a fenntartási költség." - ja, csak nem nekünk..nagy üzlet :D

bájvágen 2019.08.16. 20:08:04

@taga 20 :

taga 20
0 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2019.08.16. óta tag.

te új fityeszfaszszopókisgeci lehecc itt, me nálad vannak nagyobb csútigecifaszszopó fityeszorkok.

térdepelj le te fityeszhulladék!

:)))

FCUK6 2019.08.16. 20:08:32

azért jó a B1-re jönni, mert itt mindig garantált a jó szórakozás. főleg, ha nick a napi hülye.

Nick, a létezéseddel igazolod a mondást, mi szerint Nem az a vétek, ami bemegy, hanem ami kijön. hát belőled aztán jön...

rasztaszív 2019.08.16. 20:08:34

@CSOKKI MÁLNA: az olaf megállapítása szerint a beruházást legjobban megdrágító tétel a leállítás-újrakezdés volt.a tények makacs dolgok.

alöksz róz 2019.08.16. 20:09:42

@morpho: "Egy magánszemély azt csinál a pénzével amit akar" - ez pont nem igaz.

csüngőhasú norvégbáró 2019.08.16. 20:13:32

@taga 20:

kaptá új klónt?

az a tetves fidessnyugger lenin szórakozik..

bájvágen 2019.08.16. 20:14:07

@CSOKKI MÁLNA:

te egyébként mi a kurvaanyádat vergöcc itt egész héten?

ja és, erről pl. mi a véleményed fityeszribanc?

444.hu/2019/08/14/hadhazy-megkerdezte-a-legfobb-ugyeszt-nem-kellene-e-nyomozni-a-microsoft-ugyben-amire-polt-peter-valaszolt-de

6.Lenin 2019.08.16. 20:14:28

@csüngőhasú norvégbáró:

Na végre, már éppen ellenőrizni akartam a névsort, hogy minden köcsög ballib írt-é már valami értelmeset. Épp időben jelentkeztél.
Valami új még nem jutott eszedbe? Ez már kicsit uncsi, talán még nektek is.

bájvágen 2019.08.16. 20:15:59

@csüngőhasú norvégbáró:

haver, csak a legnagyobbaknak vannak klónjai;)

úgy látom, neked csak egy van:)))

rallus 2019.08.16. 20:17:56

@rasztaszív: "Tavaly 114 milliárd forintot fizetett a magyar állam az M5-ös és M6-os autópályák tulajdonosainak. Ezek a legdrágább magyarországi köz- és magánszféra közti koncessziók, avagy a közismertebb angol rövidítéssel ppp-szerződések. Ezt a liberális közgazdászok szerint előnyös konstrukciót a 2002-2010 közötti MSZP-SZDSZ kormányok alkalmazták"

alöksz róz 2019.08.16. 20:18:46

@rasztaszív: az egyéb költségeket azért még illene levonni, papám :-)

amúgy sikerült már bármiféle bizonyítékot találnod az autópályás elméletedre?

2019.08.16. 20:21:12

Igen hazudok, igen bérblogger vagyok. És aztán? Jól megfizetnek. Ez még mindig jobb, mint amikor egy ezresért kellett leszopnom egy ragyás cigányt!

CSOKKI MÁLNA 2019.08.16. 20:21:24

@rasztaszív: De nem kezdtek el semmit '98-ban te szerencsétlen. Ezt próbáld már meg felfogni. A választás előtti utolsó pillanatokban Megyó és Demszky aláírt egy szerződést. Ennyi. A beruházás munkálatai 2007-ben kezdődtek..Aztán le is álltak egy időre..

csüngőhasú norvégbáró 2019.08.16. 20:21:52

@6.Lenin:

"Valami új még nem jutott eszedbe? Ez már kicsit uncsi, talán még nektek is. "

a csutti cziggányod nem unja a SOROS MIGRÁNCS dumát?

lehet pofázni a Microsoft lopásról, a kórházak, oktatás állapotáról, a strómanokról az ellopott 3000 milliárdról.

van téma, amibe a csutti geci belesülne

CSOKKI MÁLNA 2019.08.16. 20:23:40

@közíró MAXVAL bircaman: Meg ugye ez a tömeg már átjött Görögországon, mint első uniós államon..

alöksz róz 2019.08.16. 20:24:19

@csüngőhasú norvégbáró: hát igen, megvan annak is a szépsége, amikor egy vérnáci fideSS-ezik.
hogy ennyire ostoba sötét proli legyen valaki, mint te.. :D

bájvágen 2019.08.16. 20:24:57

@6.Lenin:

mi van kicilenyin? bántják a gazdádat, a csútigecit?

uncsi, hogy a kibaszott fityeszmaffiád és a potrohosgeci bukni fog?

ez van. kezdjél el tanulni! kezdjed a történelemmel! van még pár éved fityeszretek, talán ráeszmélsz!:)))

CSOKKI MÁLNA 2019.08.16. 20:25:30

@taga 20: Megkaptad már a rokinyugdíjat ? Szaladj csirkefarhátért te online létező szerencsétlen..

bájvágen 2019.08.16. 20:27:35

@CSOKKI MÁLNA:

te melyik szutyok vagy a századik nickeddel?

beléd rúgni sincs kedve az embernek, me csúti gecis lesz a gumicsizmám!

6.Lenin 2019.08.16. 20:28:18

@csüngőhasú norvégbáró:

Ezek a témák tényleg uncsik már, pláne a manyup-os szöveg. De az egészségügy, oktatás is. A Sorosról már ne is beszéljünk. Most jelentette ki, hogy több pénzt ad a nem létező egyetemének.
Mi a faszt esztek ti, hogy már lassan minden ballib elhülyül (igaz, normálisak soha nem voltatok)

rasztaszív 2019.08.16. 20:28:52

@rallus: igen,és ezzel együtt hasznot hoz.sokat.

rasztaszív 2019.08.16. 20:29:54

@alöksz róz: ez nem elmélet,papám,egyszerű matek.

bájvágen 2019.08.16. 20:32:01

@CSOKKI MÁLNA:

mi van alekszrözse, mennyivel tolod itt? tíz nicknévvel?

habonyék jól fizetnek szardarab?!

undorító amit műveltek, hulladék fityeszszardarabok!

2019.08.16. 20:33:07

Most látom, megjött a pénz a számlámra. Na akkor tökök.......

Ezt kérdeztem én is... :D Tajtékzani fogtok, töki, ha már most megőrültök a frusztrációtól. Ráadásul tekintve hogy a „fiatal demokraták” ma már erősen 60+ csóringer exmunkásőr, remélhetőleg a sztrók fog tizedelni titeket. :)

„Amikor komolyra fordulna az ügy (még a szankciók előtt), akkor az egyhangúságot követelő szavazáson a lengyelek vétóznak.”

Ahahaha... amikor komolyra fordul az ügy az már idén szeptemberben lesz, és kibaszottul nem kell majd eljutni a „végső szavazásig” (az egyébként is még kb. másfél év lenne), már az első meghallgatások után kínos magyarázkodásba és bizonyításba kell majd kezdenie a magyar államnak, hogy mégis mi a faszért nem tudnak beilleszkedni a civilizált európai kultúrkörbe, és miért nem képesek betartani az EU-s alapszerződéseket, a Lisszaboni-szerződést, és miért szarnak magasról az előbbiben foglalt EU-s alapértékekre, amely 2009 óta gyakorlatilag az EU alkotmánya. :)

Nem kell eljutni Magyarország szavazati jogának felfüggesztéséig, már az első meghallgatások agyonbasszák majd Orbán fasiszta propagandáját... :)

Amúgy meg ősszel lengyel választások lesznek, egyelőre nagyon kapálóznak Orbán fasiszta cimborái, de ha Tusk a hivatali ideje után vissza akar térni majd a lengyel közéletben a polgári jobboldal egyik vezetőjeként, Kaczynski kérheti a barna gatyát... :)

De "önmagában" valami döntés előkészítő irománynak csak kéne lennie... valamiféle hatástanulmánynak, hogyan érint ez folyamatban lévő ügyeket... gondolom volt róla vita is szakmai fórumokon... szóval, valami tájékoztatás ennek kapcsán jó lenne... csak hogy ne tűnjön önkényuralminak ez az egész, vágod ugyi... :)

A populista ECR és a fasiszta ID képviselőit is kigolyózták... _mindenki_, köztük az a Néppárt is, amelynek (bár „önként” felfüggesztve) de a Fidesz is a tagja.

Ez a „lázadás éve”, töki... tudod, amit Orbán már 2017-ben beígért, de csak most jött el... bár, Orbán sem így gondolta, hogy a fasiszta/oroszpárti haverjai helyett a zöldek és a liberálisok fogják rommá nyerni magukat Európában. :D

Mindegy, csak azért mondom mert én már álltam korábban Orbán közelében (bocs, akkor és ott nem tudtam bántani mert nem az a helyzet volt:), de a vállamig sem ért úgy ránézésre, és mivel 190+ centi vagyok, én ott nem 15-20 centi különbséget láttam hanem többet. :) Eleve az „egy fejjel magasabb” lett volna kb. 25-30 centi, és mondom, az ostoba feje úgy vállmagasságban lengedezett... :D Ennek már közel egy évtizede, és azóta a gonoszság és a gyűlölet gondolom csak tovább töpörítette a kis gecit...

Tájékozódni meg smafu, mi, töki?! A Fidesz kizárása a Néppártból lehet a határ a német cégeknél, nem a Sargentini-jelentés: mfor.hu/cikkek/makro/a-fidesz-kizarasa-a-neppartbol-lehet-a-fordulopont-a-nemet-cegeknel-nem-a-sargentini-jelentes.html

„Ha leveszel 5%-ot Orban gdp novekedesebol, akkor megkapod a lipsiket.”

A 2008-as válságig a hasonló mértékű EU-s konjunktúrában hasonló volt a GDP növekedés mint manapság, mint említettem az MSZP és a Fidesz kormányzati ámokfutása miatt túl sok különbség nincs... legfeljebb annyi, hogy a Fidesz egy fasiszta párt önkényuralmi törekvésekkel és nagyságrendekkel többet lopnak, de „eredményeik” ugyan azok:
www.portfolio.hu/img/upload/2018/12/eurozonamagyar181205-20181205.png

A minap az OpenDemocracy is lehozott egy jól összeszedett írást, tulajdonképpen sorra veszik, hogyan- és milyen eszközökkel csalták el Orbánék közvetve vagy közvetlenül a 2018-as választásokat: www.opendemocracy.net/en/breaking-fresh-evidence-hungary-vote-rigging-raises-concerns-fraud-european-elections/

Az EU-nak valóban nem kéne elfogadniuk azoknak a tagállamoknak a választási eredményeit (mindegy hogy EP- vagy országgyűlési választás), amelyekben ilyen pofátlanul és egyébként elég nyilvánvalóan manipulálják a választásokat.

Hogy minél magasabb bázisról zuhanjatok recesszióba amikor visszavonulót fúj a német autóipar és amikor jogállamisági és egyéb demokratikus hiányosságok miatt hónapokon belül elapadnak az EU-források? Normális vagy?! Várj, jobbat kérdezek: tudod te mi a faszról van szó? :)

Eddig ugye világos tökik?

rasztaszív 2019.08.16. 20:33:21

@CSOKKI MÁLNA: nem kezdték el,és végül ez került sokba,ezt próbáld már meg felfogni.

a metró esetében ezt kiszámolta az olaf - de talán nem ártana,ha valaki végre utánaszámolna ennek az autópályák vonatkozásában is...

bájvágen 2019.08.16. 20:34:56

@6.Lenin: "Ezek a témák tényleg uncsik már, pláne a manyup-os szöveg. De az egészségügy, oktatás is. "

a kurvaanyád unalmas munkásőr!

bazdmeg, téged má csak a tepsi vár, de azért a fityeszmaffiádon kívül élnek még emberek te faszszopó rohadék!

alöksz róz 2019.08.16. 20:37:13

@rasztaszív: hát akkor lássuk azt a matekot, a gazdasági növekedéssel meg mindennel

6.Lenin 2019.08.16. 20:38:14

@taga 20:

Na, figyelj te szardarab, vegyük komolyra a figurát.

2010-ben bukott egy kormány (rendszer), te nyertél 2010-ben. Írd le szép sorban, miként is hoztad volna rendbe az országot. Lépésről-lépésre. Győzz meg, nyitott vagyok.

Más is megteheti ezt. Szabad a pálya. Elég a süketelésből.

csüngőhasú norvégbáró 2019.08.16. 20:43:30

@6.Lenin:

"Más is megteheti ezt. Szabad a pálya. Elég a süketelésből. "

dolgoznék, kevesebbet lopnék, kevesebb strómannal (andy, lölő, elios pittyer, NER patkányok) nem a kibaszott stadionokat építeném, nem csak a multikat erősíteném, és nem lennék egy GECI.

vágod fidessánus?

rasztaszív 2019.08.16. 20:44:36

@alöksz róz: már az alap matek durván pluszos,ha csak az útdíjjal számolunk.a gazdasági növekedésre gyakorolt hatás pedig még ehhez képest is plusz.kiszámolni meg nem az én dolgom.pedig valakinek csak ki kéne,nem gondolod...?kinek a dolga lenne ez,mit gondolsz...?:)

6.Lenin 2019.08.16. 20:47:50

@csüngőhasú norvégbáró:

Azt is írtam, hogy vegyük már komolyra a figurát. Lépésről-lépésre.
Első, egy valós helyzetfelmérés, aztán jöhetnek az intézkedések.

Ez egy rakás szar, amit írtál. Igaz, eddig azt írtál.

Ha csak ezt tudod továbbra is, akkor bizonyítottad, hogy balfaszok vagytok ti az ország rendbe tételére. Jól gondold meg a továbbiakat. Emlékeztetni foglak mindig erre.

bájvágen 2019.08.16. 20:48:58

@6.Lenin:
oké!

ha kétharmadom lett volna, akkor elfoglaltam volna az ügyészséget, a választási bizottságot, a nemzeti bankot, az ászt, az önkormányzatokat, a focit, a vadászújságot, megtettem volna egy fogyatékost cukkembergnek, kancigánnyá híztam volna magam, és takarómisit ezt a hulladék nácit megtettem volna valaminek!

a kurvaanyádat inszinuáld, ostoba fityeszesrobot!

alöksz róz 2019.08.16. 20:50:19

@taga 20: :D tippelgess még, nyomi.
az a szerencséd, hogy csak egy szerencsétlen frusztrált rokkant vagy... mert ha nem lennél, már lehet visszanyomtalak volna az anyád seggébe. persze lábbal előre, hogy lássam közben az arcodat, élvezed-e :-)
de azért ne élj vissza a kivételezett helyzetedből fakadó közsajnálattal

2019.08.16. 20:50:19

Hol is hagytam abba? Mindegy csak dőljön a lé!

Az Országos Vízjelző Szolgálat jelenti
2014-február-18-án.

A Duna végig apad.
Paksig igen alacsony, lejjebb alacsony vízállású.

A Duna vizének hőmérséklete:

Komáromnál nem jelentett

Budapestnél 4,9 C fok

Mohácsnál 6,1 C fok

A mai vízállások a Dunán:

Pfelling 351 cm 19 %

Passau 435 cm 10 %

Kienstock 200 cm 7 %

Dévény 161 cm 12 %

Gönyü 57 cm 16 %

Komárom 141 cm 18 %

Esztergom 128 cm 17 %

Nagymaros 72 cm 16 %

Budapest 181 cm 16 %

Dunaújváros 65 cm 15 %

Dunaföldvár -45 cm 15 %

Paks 104 cm 17 %

Baja 273 cm 24 %

Mohács 315 cm 28 %

Ujvidék 269 cm 40 %

Orsova 2465 cm 95 %

Gruia 304 cm 47 %

Giurgiu 209 cm 37 %

Cerna voda 178 cm 43 %


A holnapra várható vízállások:

Nagymarosnál 71 cm

Budapestnél 179 cm

Mohácsnál 306 cm

Gázlóviszonyok a Dunán:

1799.0 - 1798.3 folyamkilométer között hajóútszükület,
szélessége: 100 m, hosszúsága: 700 m.

1797.4 - 1796.7 folyamkilométer között hajóútszükület,
szélessége: 90 m, hosszúsága: 700 m.

1796.6 - 1795.8 folyamkilométer között hajóútszükület,
szélessége: 90 m, hosszúsága: 800 m.

1735.5 - 1733.7 folyamkilométer között 26 deciméter,
szélessége: 100 m, hosszúsága: 1800 m.
Piros úszó mellett 28 deciméter
szélessége: 60 m, hosszúsága: 1800 m.

1680.4 - 1679.8 folyamkilométer között hajóútszükület,
szélessége: 80 m, hosszúsága: 600 m.

1567.3 - 1566.1 folyamkilométer között 26 deciméter,
szélessége: 100 m, hosszúsága: 1200 m.

1559.8 - 1559.7 folyamkilométer között hajóútszükület,
szélessége: 160 m, hosszúsága: 100 m.

1558.5 - 1557.5 folyamkilométer között 27 deciméter,
szélessége: 100 m, hosszúsága: 1000 m.
Zöld úszó mellett 32 deciméter
szélessége: 60 m, hosszúsága: 1000 m.

1555.8 - 1554.6 folyamkilométer között hajóútszükület,
szélessége: 100 m, hosszúsága: 1200 m.

1551.5 - 1551.4 folyamkilométer között hajóútszükület,
szélessége: 130 m, hosszúsága: 100 m.

Mai vízállások a Duna mellékfolyóin:

Rába Szentgotthárd 230 cm 57 %

Győr 272 cm 33 %

Ipoly Nógrádszakál 132 cm 29 %

Balassagyarmat 21 cm 25 %

Sió Siófok 6 cm 5 %

Simontornya 226 cm 32 %

Mura Letenye 311 cm 60 %

Dráva Örtilos 153 cm 50 %

Barcs 117 cm 36 %

Drávaszabolcs 269 cm 50 %



A Tisza Tiszabecsig árad, lejjebb apad.
Vásárosnaményig igen alacsony, lejjebb alacsony vízállású.

A Tisza vizének hőmérséklete:

Tiszabecsnél 5,0 C fok

Tokajnál 4,5 C fok

Szolnoknál 4,2 C fok

Szegednél 3,5 C fok

A mai vízállások a Tiszán:

Tiszabecs -128 cm 14 %

Vásárosnamény -46 cm 16 %

Záhony -119 cm 21 %

Dombrád 122 cm 30 %

Tokaj 479 cm 60 %

Kisköre-felső 619 cm 49 %

Kisköre-alsó 155 cm 35 %

Szolnok 186 cm 35 %

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.08.16. 20:51:42

@rasztaszív:

Az alap matek a G7 baloldali gazdasági szakportál szerint is mínuszos:
"Az állam éves fizetési kötelezettségének nagyságát jól illusztrálja, hogy a tavaly e-útdjból és e-matricából befolyt 315 milliárd forintból 114 milliárdot kellett a két autópálya ppp-szerződéssel érintett 359 kilométerére fordítani. Tehát a teljes útdíjbevétel 36 százalékát a díjköteles hálózat 15 százaléka vitte el. Ha azt is megnézzük, hogy ezeken a ppp-s szakaszokon mekkora a forgalom, még nagyobb az aránytalanság: tavalyi számításunk szerint az M6-os évi 50 milliárd veszteséget termel."
g7.hu/kozelet/20190723/negy-szerzodessel-annyit-dobott-ki-az-allam-mint-a-nyugdijpenztari-vagyon/

6.Lenin 2019.08.16. 20:55:27

@taga 20:

Igen hamar beismerted, hogy valójában szart se értek, Ezt mutatják a választások is. Még van néhány debil, aki elhiszi, de itt a bizonyíték, és fogadni mernék, hogy csak hasonló választ tud adni bármelyikötök is.

Beteg balfaszok vagytok, és ezt szerencsére a normális választók már 10 éve tudják.
Ti szolgáltattok bizonyítékot a saját alkalmatlanságotokra.

csüngőhasú norvégbáró 2019.08.16. 20:56:05

@6.Lenin:

"az ország rendbe tételére."

ott kezdeném, hogy aki lop, lebaszni 1 ujját, a következőnél kettőt.

a csutti bevállalná ezt a matekot, te faszfej?

alöksz róz 2019.08.16. 20:56:37

@rasztaszív: szóval nincs is semmilyen matek, csak vagdalkozol a kisujjadból szopott elméleteddel a vakvilágba? :D
szééép

bájvágen 2019.08.16. 20:59:38

@alöksz róz: az a szerencséd fityeszhulladék, hogy megvéd a net.
össze-visszafenyegetőzhetsz és még a farhátad se ég oda.

mégegyszer mondom! anyádat fenyegesd köcsög, vagy a kecskédet, akit mindennap meglepsz!

remélem világos voltam fityeszork?

csüngőhasú norvégbáró 2019.08.16. 21:00:03

@6.Lenin:

"és ezt szerencsére a normális választók már 10 éve tudják."

a krumplis romák, vagy a megvásárolt román és ukrán?

www.youtube.com/watch?v=5X3hKKwArxs&t=0s

www.youtube.com/watch?v=NV2MIqmcRiY

www.youtube.com/watch?v=4AWQTyTd1rY

6.Lenin 2019.08.16. 21:01:00

@csüngőhasú norvégbáró:

Ki a fasz érdekel, hogy mit csinált a csüngőhasú, lölő, vagy bárki.

Te nyertél, mit tennél. Lépésről -lépésre. Egy valós helyzetértékeléstől indulva.

Ha nem tudsz válaszolni, igazolod -magad-, hogy te is csak egy ballib balfasz vagy.
Vagy képtelen vagy felfogni mit is írtam?

Leszarom Orbánt a bandájával együtt. Te vagy a nyertes, elő a farbával.

csüngőhasú norvégbáró 2019.08.16. 21:01:28

@taga 20:

ne vedd el a kecskéjét egy fidessbaromnak se....

rasztaszív 2019.08.16. 21:01:49

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: magyarán csak van olyan autópálya-szakasz,ami az útdíjból még nem pluszos.amihez,tíz év kormányzás után már van némi közötök.

bájvágen 2019.08.16. 21:02:33

@6.Lenin:

az a baj munkásőr, hogy már röhögni sincs kedvem rajtad, és a csútigecigazdád által szétbaszott országunkon.

egy normális mondatod nincs faszkalap. egy egyenes pillanatotok nincs rohadék fityeszbűnözők!

csüngőhasú norvégbáró 2019.08.16. 21:02:48

@6.Lenin:

"Leszarom Orbánt a bandájával együtt. Te vagy a nyertes, elő a farbával. "

nos, akkor végre befoghatnád a fidesssegnyaló mocskos pofádat.

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.16. 21:03:53

@GNDL:

„Blablabla... trolltársadnak már elmagyaráztam mi volt a szitu, nem fogok minden egyes ostoba trollnak külön korrepetálást tartani. :D”

Szuverén adósság válság volt, mely mögött fizetési mérleg válság volt. Ne akarj Nobel díjas közgazdászokat megcáfolni.

„A stabil és kiegyensúlyozott növekedés az, amikor évről évre nagyjából ugyan azt a növekedést hozza a gazdaság…”

Hülyeség! Ha hitelválságot eredményez, akkor a gazdaságnak hogy lehet stabil?

„Akkor neked is említek egy kis jobbos közgázt: nem az államadósság a méreg, hanem annak finanszírozása. Nincs mit. :)”

Vagyis a GDP arányos államadósság a lényeg. Ami most csökken. Ha a GDP gyorsabban nő, mint a nominális adósság, akkor az állam évről évre könnyebben tudja finanszírozni.

„Nem volt semmiféle államcsőd”

Államcsőd közeli helyzet volt.

„.... és nem is lett volna probléma a magas államadósság 2008-ban sem (lásd az EU felének rekord az államadóssága jelenleg, mégis dübörögnek)”

A Harvard egyetem kutatói empírikusan kimutatták, hogy feltörekvő gazdaságokban igenis súlyos növekedési deficitet eredményez már 60% feletti GDP arányos államadósság. Nálunk meg 80% volt.

Ne hasonlítsd a magyar gazdaságot erős nyugat-európai gazdaságokhoz.
Annyira azért nem dübörögnek.

„…..ha éppenséggel nem lőtték volna el a puskaporukat Gyurcsányék a megszorításokkal 2006-07-ben.”

Ezért nem volt a növekedés fenntartható.

www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.16. 21:03:54

@GNDL:

„Blablabla... trolltársadnak már elmagyaráztam mi volt a szitu, nem fogok minden egyes ostoba trollnak külön korrepetálást tartani. :D”

Szuverén adósság válság volt, mely mögött fizetési mérleg válság volt. Ne akarj Nobel díjas közgazdászokat megcáfolni.

„A stabil és kiegyensúlyozott növekedés az, amikor évről évre nagyjából ugyan azt a növekedést hozza a gazdaság…”

Hülyeség! Ha hitelválságot eredményez, akkor a gazdaságnak hogy lehet stabil?

„Akkor neked is említek egy kis jobbos közgázt: nem az államadósság a méreg, hanem annak finanszírozása. Nincs mit. :)”

Vagyis a GDP arányos államadósság a lényeg. Ami most csökken. Ha a GDP gyorsabban nő, mint a nominális adósság, akkor az állam évről évre könnyebben tudja finanszírozni.

„Nem volt semmiféle államcsőd”

Államcsőd közeli helyzet volt.

„.... és nem is lett volna probléma a magas államadósság 2008-ban sem (lásd az EU felének rekord az államadóssága jelenleg, mégis dübörögnek)”

A Harvard egyetem kutatói empírikusan kimutatták, hogy feltörekvő gazdaságokban igenis súlyos növekedési deficitet eredményez már 60% feletti GDP arányos államadósság. Nálunk meg 80% volt.

Ne hasonlítsd a magyar gazdaságot erős nyugat-európai gazdaságokhoz.
Annyira azért nem dübörögnek.

„…..ha éppenséggel nem lőtték volna el a puskaporukat Gyurcsányék a megszorításokkal 2006-07-ben.”

Ezért nem volt a növekedés fenntartható.

www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html

rasztaszív 2019.08.16. 21:04:13

@alöksz róz: vagy csak nálad ment le a roló...:)ahogy szokott,amint belefutsz valamibe,amiről te nem akarsz tudni.

6.Lenin 2019.08.16. 21:09:03

@csüngőhasú norvégbáró:

Hagyjátok már a picsába az idióta összehasonlítgatást, táblázatokkal vagdalódzást, meg hasonló faszságokat.

TE NYERTÉL 2010-ben!! Írd le pontosan az ország valós helyzetét, és te miként oldottad volna meg a fennálló problémákat!!!

Ha nem tudod ezeket leírni, akkor magad ismered be a saját balfaszságodat. Mi köze ehhez másoknak?

Más is válaszolhat.

alöksz róz 2019.08.16. 21:10:24

@taga 20: mert mi lesz, rágurulsz a tolókocsival a nagylábujjamra? :D
anyádnak ugassál, nyomi, amikor lógsz ki a picsájából...
mégis mit gondolsz, ki a faszom vagy, primitív szardarab

alöksz róz 2019.08.16. 21:13:56

@rasztaszív: hát ha egyszer nincs a világon semmi, amivel alá tudnád támasztani az elméleteidet...

bájvágen 2019.08.16. 21:19:40

@alöksz róz: szaladj a gazdádhoz fityeszszardarab!

fenyegetsz, és én belebaszok a képedbe fityeszszardarab. és te pofázol?

mennyé sírjá anyádnak, habonyárpinak, a csútigecinek, vagy mészaroslölö gazdádnak!

mégegyszer mondom.
a családodat fenyegesd!

Uebermensch 2019.08.16. 21:20:14

@alöksz róz: A sivatagban az araboknak egy marék homokért "szolgáltató" anyád hogy van?

rasztaszív 2019.08.16. 21:21:59

@alöksz róz: egyelőre még a világon semmit nem sikerült érdemben hozzászólnod.ha kérhetném,ilyesmivel gyere.

bájvágen 2019.08.16. 21:35:39

egyébként ez az orbánbalázs mikor fog kámingáutolni?

persze csinálhatja úgy, mint jörghájder. nekem az is mekfelel.

alöksz róz 2019.08.16. 21:50:09

@taga 20: tőlem aztán mondhatod ezerszer is...
nem tetszik, ha szádba szarok? szaladj a bíróságra

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.08.16. 21:51:13

@rasztaszív: "magyarán csak van olyan autópálya-szakasz,ami az útdíjból még nem pluszos"

Az M6 nem egy autópálya-szakasz, hanem egy egész autópálya, ami az útdíjból még bőven mínuszos, ellenben Baranyában már nem is használja senki, és ipar se települt a közelébe...
g7.hu/kozelet/20190723/negy-szerzodessel-annyit-dobott-ki-az-allam-mint-a-nyugdijpenztari-vagyon/

És ahogy ki is számolják a cikkben (tehát itt van matek), ugyanennyi pénzből, amit eddig erre a szarra fordítottak, MESSZE több autópályát lehetett volna építeni, ha nem ilyen elcseszett konstrukciót választanak. (Az még hagyján, hogy PPP, de még ebben a kategóriában is kiugróan rossz feltételekkel.)

Arról viszont tőled még egy sort sem láttunk, hogy miből veszed, hogy a szoci-szadi autópályák NPV-je pozitív. (A megvalósíthatósági tanulmányokra hiába hivatkozol, hiszen ahogy a G7 is bemutatta, azok a számok már rég megdőltek, pl. forgalomban nem hozta a várakozások töredékét se.)

Ellenben persze nem vagyoni hozzájárulásként igazi hungarikumokkal is gazdagított minket, meg kell hagyni:
"A beruházás megkoronázása volt a négy dombba fúrt alagút, amelyeknek azóta is csodájára jár az ország"

alöksz róz 2019.08.16. 21:57:54

@rasztaszív: jönnék én szívesen, papám, ha végre lenne mire... de eddig még csak a kisujjadból szopott 'elméleteidet' láttuk, amiket se megmagyaráznod, se alátámasztanod nem sikerült

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2019.08.16. 22:05:34

@6.Lenin: Na, ezek a jó posztok. Itt ki lehet élni az elfojtottat. Meg is jelent a fideszes bérkommentelő "értelmiség" bocs értelmi fogyatékos réteg, sivalkodni, feleslegesen.
Még 2 hónap, aztán ismét csend lesz, mint a tavalyi választások után. Volt nagy kuss.
Most is az lesz.
Mindig ugyan az a semmitmondó szöveg. A habonykommandó is már csak vergődik.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2019.08.16. 22:08:18

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: Hülyegyerek, ebbe nem számoltad be azt, amit a privát befektető beletett.

alöksz róz 2019.08.16. 22:21:01

@Uebermensch: szóltál vagy csak fingottál?
mert a szaga és az értelme alapján nem lehet eldönteni

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.08.16. 23:05:26

@Kuviklacz: Először is, a deszkán telibebaszott bárcás kurva anyáddal beszélj ilyen hangnemben, te agyhalott lipsi szar...

Másodszor, a számítások éppen arról szólnak, hogy amit a magánbefektető beletett, annak sokszorosát kapja vissza a koncessziós idő alatt (a pénz időértékét figyelembe véve is), és mivel az államnál jobb adós lényegében nincs, ez az előre kalkulálható nyereség ráadásul számára szinte kockázatmentes volt.

A konstrukció azért különösen előnytelen, mert az állam viszont teljesen magára veszi a keresleti kockázatot: nem számít, hogy a vártnál jóval kevesebben használják, a magánbefektető ettől még az előre kialkudott koncessziós díjat kapja, míg útdíjbevételből, járulékos/indukált hasznokból a rosszul meghatározott várakozásokhoz képest a fele se jön be.

rasztaszív 2019.08.16. 23:08:09

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: ahhoz,hogy tíz év kormányzás után egy megépült autópálya nem vonz elég beruházást VAN NÉMI KÖZÖTÖK.te itt lényegében arra mutogatsz,hogy az autópálya beruházás gazdaságélénkítő hatását segítő további fejlesztések megint csak elmaradtak.erre jó is,hogy rámutatsz.

ugyanannyi pénzből még sokkal több autópályát lehetett volna építeni,ha a fideszed '98-ban csinálja tovább az előkészített beruházásokat.talán jobb konstrukciókat is ki lehetett volna dolgozni - meg lehetett volna mutatni!

mivel használják az autópályákat,ezért egészen biztosan hasznot is hoz a használóinak is,nem csak az útdíjból az államnak.amiről persze egy fideszesnek jobb nem is tudni...:)

alöksz róz 2019.08.16. 23:27:35

@rasztaszív: ne terelj... elő a matekkal!

GNDL 2019.08.16. 23:30:00

@atomic power 1986DucaDuca: „Ne akarj Nobel díjas közgazdászokat megcáfolni.”

Csak nem te is kártyán nyerted mint Gorcsev Iván?! :D

„Ha hitelválságot eredményez, akkor a gazdaságnak hogy lehet stabil?”

Nem volt semmiféle „hitelválság” (a lakosság más kérdés, de ők adósságcsapdában voltak, ahogyan nemsokára újra abban lesznek), illetve csak ismételni tudom magam, de ezt úgysem érted hiszen itt hőbörögsz még mindig holott elég világosan fogalmaztam fentebb... :)

„Vagyis a GDP arányos államadósság a lényeg.”

Vagyis nem feltétlenül, mivel ha nominális értéken nem stagnál az államadósságod mindeközben, vagy nem csökken esetleg ami valós törlesztést jelentene, akkor kibaszott nagy bajban leszel ha jön megint valamiféle válságos időszak, és nem tudod hozni a GDP növekedésed, így az adósságod finanszírozásával együtt az ezzel arányos államadósság csökkenésed. Mindenki érti, hogy Orbánék nem törleszteni hanem „kinőni” szeretnék az adósságot, de ez több szempontból sem fog menni.

Továbbra is csak azt tudom hangsúlyozni, hogy nem az államadósság mértéke a lényeg, hanem annak finanszírozása. Orbánék egy kibaszott zsákutcába lavírozták magukat ezzel az államadósság-fétissel és az alacsony kamatokkal, mert egyrészt lásd GDP arányosan sem úgy csökken az adósság ahogyan szeretnék (ugye a folyamatos vitájuk az Eurostattal az eximbankos és MNB alapítványi mutyijaikkal illetve egyéb „trükkök százaival” kapcsolatban), illetve nem lesz mindig évi 1.5-2 ezer milliárdnyi EU-s forrásuk felpörgetni a GDP növekedést, és elég szarul fogja magát előadni a GDP arányos államadósság is ha nem tudják majd tovább „kinőni”, ugye, mivel ahogy említettem nominális értéken folyamatosan rekordokat döntöget. Vagyis, én érteni fogom mi történik, de sem te, sem a fideszes hívek, sem senki nem ezzel fog foglalkozni, hanem azzal, hogy némá' hát megint nő az államadósság... vagyis konkrétan te nem, mert te az akkori aktuális, valósággal ellentétes fideszes propagandát fogod szajkózni, ami szerint továbbra sem nő az adósság... holott a lófaszt, az nő folyamatosan egyébként, csak populista gecik kampányolnak mindig valami alternatív valósággal. :)

„Ha a GDP gyorsabban nő, mint a nominális adósság, akkor az állam évről évre könnyebben tudja finanszírozni.”

Nem, az állam akkor tudja könnyebben finanszírozni ha alacsonyak a kamatok, és csökkenti az állam kiadásait. Orbánék növelik az állam kiadásait folyamatosan, sőt, szocializmust idéző tervgazdálkodást folytatnak, miközben lassan vége az alacsony kamat időszakának, Magyarországon is... szóval, Matolcsy és Orbán ott állnak jelenleg a szakadék szélén, és amekkora pöcsök még ugrálnak is a kiálló sziklán. :D

„Államcsőd közeli helyzet volt.”

Ja, ha én azt állítom hogy elvágom a torkod, akkor neked is most halálközeli élményed van?! :D Hogy a faszba lehettek ekkora pöcsök...

„Harvard egyetem kutatói empírikusan kimutatták”

Nem brit tudósok vótak? :)

„Ne hasonlítsd a magyar gazdaságot erős nyugat-európai gazdaságokhoz.”

Én mondtam olyasmit hogy 10 éven belül Magyarország az EU 5 legjobb országa lesz?! Nem, nem én mondtam ilyesmit, hanem a Kedves Beteg. :) Szóval, hacsak a Kedves Beteg nem hazudik, vagy valóban nem beteg, akkor hasonlítsuk már bazmeg Magyarországot az „5 legjobb országhoz”, nem?! Vagy esetleg nem kéne állandóan faszságokkal kampányolni, hm?! Esetleg valaki még számon kérni...

Momentum beelőzte a románokat magyargyűlőletben. 2019.08.17. 00:38:18

@GNDL: "Vagy esetleg nem kéne állandóan faszságokkal kampányolni, hm?! Esetleg valaki még számon kérni... "

Es megis mivel kene kampanyolni, ha nem az orszag stabil fejlodesevel ?
SZEMKILOVETESSEL, ALLAMCSODDEL, 30 %-OS MUNKANELKULISEGGEL ?????
Mert a liberalis idokben csak ezek voltak.

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.17. 00:44:31

@GNDL:

„Nem volt semmiféle „hitelválság” „

Nem is olvasom tovább, nincs értelme. Te át akarod írni a gazdaságtörténelmet. Sok sikert hozzá, de ilyen szinten nincs értelme annak, hogy erről vitát folytassak. Vicces egy ember vagy.

„Mindenki érti, hogy Orbánék nem törleszteni hanem „kinőni” szeretnék az adósságot, de ez több szempontból sem fog menni.”

Miért is? Akkor nézzük a folyamatokat és az adósságszerkezetet is.

Az ország nettó külső adóssága a válság előtti 60 százalékról a GDP 8 százalékára esett. A nettó külső adósságszint Magyarországon jóval nagyobb mértékben tudott mérséklődni, mint a régiós országokban, így ma már Szlovákia és Lengyelország szintje alatt vagyunk.

Ezzel párhuzamosan a rövid külső adósságunk is csökkent

2018 végén Magyarországon körülbelül 17 milliárd euró volt a rövid külső adósságszint, miközben a devizatartalék szintje, aminek ezt legalább fedeznie kell, 27 milliárd eurót tett ki. Volt ilyen kedvenc kormányod idején 2002-2010 között?

A fizetésimérleg adatok alapján az ország egyre stabilabbá válik.

„ Orbánék növelik az állam kiadásait folyamatosan….”

A folyó fizetési mérlegünk többletes, a GDP körülbelül fél százaléka.
Ez mintegy két százalékpontos csökkenést jelent a 2017-es értékhez képest.
2019-ben 60 milliárdos, 2020-ban szintén 60 milliárdos, 2021-ben 460 milliárdos, 2022-ben a következő parlamenti választások évében lesz a legnagyobb költségvetési mozgástér, 510 milliárd forint. Mindez úgy valósulhat meg, hogy a költségvetési hiány az eredeti csökkenő pályán marad, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi kormányzati ciklus végére (2022-ben) a GDP-arányos ESA-deficit már csak 0,5% lesz.

Az 1%-os hiánycél és a jövő évi 488 milliárd forintos tartalék elegendő lenne, hogy nullás legyen a költségvetés, ha nem kell a tartlékokhoz nyúlni.

Az államháztartási folyamatokból az következik, hogy 2023-ra érheti el a költségvetés a nullszaldós állapotot.

Na, ennyi elég mára. Jó éjszakát!

vasaloboltos 2019.08.17. 07:27:48

Ezt nem fogom soha megérteni, hogy egymást szapuljátok ezerrel és nem jöttök rá hogy nem ti vagytok az egymás ellenségei vagy ellenfelei hanem a mindenkori kormány ami mindanyiónkat kifoszt és ellopja a mások által adományozott pénzeket, Ez az ország selejtes lett.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.08.17. 07:39:33

@GNDL: Nezd mar, a lipsi szar ujra akarja feltalalni a kozgazdasagtant, holott csak a lipsike propagandahoz ert, ahjoz se nagyon.

"Nem volt semmiféle „hitelválság”"

Attol, hogy te mondod, meg nem lesz igaz, akarhanyszor is ismetelgeted a faszsagaidat.

archive.nytimes.com/www.nytimes.com/interactive/2012/06/14/business/global/understanding-the-european-crisis.html?_r=0
www.bbc.com/news/business-13856580

"ha nominális értéken nem stagnál az államadósságod mindeközben, vagy nem csökken esetleg ami valós törlesztést jelentene, akkor kibaszott nagy bajban leszel"

Ja, persze; ha meg csokkented, ahhoz akkora megszoritas kell, ami hazavagja, agyonhuti a gazdasagot, es te elveszited a valasztasokat.

A kovetkezo kormany meg koszoni szepen, hogy teli volt a kassza, gyorsan ki is szorjak a penzt nepjoleti intezkedesre, ezzel vegkepp hazavagjak az eselyeidet a kovetkezo valasztasra is. (Medgyessy-fele 100 napos program, 50%-os beremeles, ugye-ugye? 2006-ban is nyertek, de evtizedekre eladositottak az országot.)

Idezzunk inkabb egy LIPSIKE kozgazdaszt, a CEU kutatojat, hogy o cafolja a faszsagaidat:
"EGYÉRTELMŰEN LÁTSZIK, HOGY A PIROS HÁROMSZÖGEK TIPIKUSAN A NARANCSSÁRGA PÖTTYÖK FELETT HELYEZKEDNEK EL, AZAZ UGYANOLYAN GAZDASÁGI NÖVEKEDÉS MELLETT A FIDESZ-KORMÁNY TÉNYLEG KEVESEBB ÚJ ADÓSSÁGOT VETT FEL, MINT AZ MSZP VEZETTE KORMÁNY.

Ezért egyértelműen a 2002-től 2006-ig terjedő öt év a „bűnös”, amikor az erőteljes gazdasági növekedés mellett az állam túlköltekezett. (...)

Jól látható, hogy a gazdasági növekedés és az infláció együttes adósságcsökkentő hatása hasonló volt a két kormányzat alatt. A nagy különbség, hogy a Fidesz nyolc éve alatt sokkal kisebb volt a hiány, tehát az új adósság felvétele, így a GDP-arányos adósság összességében csökkenhetett. Ez nem magyar sajátosság, nemzetközi trend, hogy az országok ritkán fizetik vissza az adósságukat, inkább „kinövik” azt"
index.hu/gazdasag/defacto/2018/05/31/akkor_most_no_az_allamadossag_vagy_csokken/

Javaslom, hogy a faszsagaidat tartogasd inkabb a DK-s lakossagi forumokra, ott meg esetleg valaki beszopja oket, foleg a 70 ev feletti gyurcsanyista nyugdijasok lehetnek a te celcsoportod.

rallus 2019.08.17. 08:59:31

"Majd kődobálókat ítéltettek el el terrorizmus(!) miatt."
..és még mindig nem vitte haza senki Ahmed H,-t, aki az diktátor Orbán börtönében senyved!
Szegény József Attila forog a sírjában !

"Küzdtünk híven a forradalomért,
nem halhatunk meg, élnünk kell tovább.
Zizegve várnak a röpcsik, a hék
s éhbérrel várnak mind a burzsoák.
A mozgalom vár, munka és család,
míg megbukik a kizsákmányolás,
sarló villan, lesújt a kalapács
s börtönről, gyárról lehull a lakat.
Éljen a Szovjet, a munkástanács!
Testvér, segítsd a lebukottakat."

bájvágen 2019.08.17. 09:18:03

@GNDL.: nem! te egy hulladék, tolvaj fityeszork vagy.

aki arra recskázik, ha más nicknevével szórakozik!

"GNDL.
0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2019.02.17. óta tag."

hogy dögölnél meg, a csútigeci gazdáddal együtt szardarab!

Szabó Miklós János 2019.08.17. 09:30:08

@LINOLEA: "az ilyenek tartják fent ezt a rendszert, mint te, János"

Ezt a rendszert?? Mire gondolsz? A képviseleti demokráciára?!

Minden hibájával együtt, én még mindig ezzel a rendszerrel tudok inkább együtt élni, mint a balliberális (vélemény)diktatúrával, ahol mindenkire ráerőltetik, hogy kötelező szeretnie a négereket, arabokat, melegeket (stb.), és rasszistaként bélyegzik meg azt, aki azt mondja, hogy nem akar tömeges bevándorlást, nem akarja a nemzeti identitás feladását.

Hát tudod mit? Ha ezzel járna az a másik rendszer, amit ti szeretnétek, akkor inkább fenntartom a jelenlegit, pedig nem vagyok Fidesz-hívő!

István Tamasi 2019.08.17. 09:30:14

Hogy is volt?
Nemzetthy Szotyialista Mutyisztán diplomatái diplomáciai védettséget jelentő autókkal segítettek át országhatárokon keresztül egy illegális migránst - nem voltak érvényes személyes okmányai - és az érvényes személyazonosító iratok nélküli, saját országában köztörvényes bűncselekményért elítélt illegális migráns gyorsított eljárásban menedékjogot kapott.

István Tamasi 2019.08.17. 09:34:11

Nemzetthy Szotyialista Mutyisztán jobban teljesít, de csak hazudozásban.

Szabó Miklós János 2019.08.17. 09:39:54

@GNDL: "Tehát elmennek"

Oké, elmennek, ez így rendben is lenne, DE!!!

Akkor minek ad nekik (és konkrétan a budapesti kampusznak!) több pénzt az alapító, Soros György?!

Ha oktatni már nem akarnak itt, akkor mit fognak csinálni azzal a pénzzel??!

Állítólag a cél az, hogy "mind az akadémiai, mind a tágabb közösség számára eseményeket szervezzen a budapesti kampuszán"?

Miféle események lennének azok?! Most akkor egy egyetemről van szó, vagy egy rendezvényszervező cégről?!

Megannyi kérdés, válaszok meg sehol.

@morpho: "Érdeklődnék, hogy a "Soros terv" elleni küzdelem hogy áll most?"

Eddig azt hittem, lezárult, és a Nyílt Társadalom Alapítvány a Central European University-vel (közkeletű nevén a CEU-val) együtt elhúznak innét.

De most úgy tűnik, hogy növelik a pesti kampusz támogatását, és mindenfajta rendezvényeket akarnak szervezni?!

Vajon mi a rákért?

Profilt váltanak?! Egyházzá szervezik át magukat?!

felucca02 2019.08.17. 10:03:18

@Szabó Miklós János: Konkrétan ki erőltette rád és mikor, hogy kötelező szeretned a négereket? Volt ilyen? Na, na bassz!

Valaki vizionált arról, hogy az a másik rendszer, amiben nem lopják ki másodpercenként a szemedet, ahol nem egy (két-három) család ural le egy teljes államháztartást, szóval, hogy ebben a másik, viszonylag normálisnak tekinthető rendszerben neked tényleg szóvá tenné valaki, hogy szereted-e az arabokat?

Vagy ez egy ilyen nyárivégi delirálás?

Apropó, gyerekkel hogy álltok, mert ha nem lesz négy, nemzetileg elkötelezett, akkor nehéz idők fognak rád járni!

felucca02 2019.08.17. 10:06:17

@Szabó Miklós János: Sajnos nem figyelsz, tájékozatlan vagy, mint az egyszeri Kossuthrádió-hallgató.
A CEU az amerikai akkreditációjú képzését költöztette el innen (talán arról is tudsz, hogy a rájuk szabott törvénynek eleget tettek, többszöri ígéret ellenére viszont nem írták alá velük a megállapodást - tiszta úriemberek, nem?), a többi maradt.

Namost, ezt az ittmaradt rész fog támogatást kapni.

István Tamasi 2019.08.17. 10:17:09

@GNDL.:
Köszönjük önvallomásod, magadról adott nyilatkozatod.

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.17. 10:56:09

@felucca02:

"A CEU az amerikai akkreditációjú képzését költöztette el innen (talán arról is tudsz, hogy a rájuk szabott törvénynek eleget tettek, többszöri ígéret ellenére viszont nem írták alá velük a megállapodást - tiszta úriemberek, nem?)"

A CEU folytat akadémiai tevékenységet az USA-ban? Végeznek posztgraduális oktatást? Van mesterdiplomát adó képzésük? Van kampuszuk?

Ezek voltak a feltételek, amiket minden más, Magyarországon működő külföldi felsőoktatási intézmény teljesít a felsőoktatási törvény értelmében.

látjátok feleim szümtükkel 2019.08.17. 11:12:57

Nagy a baj. Évek óta nem nézek magyar nyelvű tv adókat - hány ingerem szok lenni tőlük - de ma véletlenül az Mtv1-re kapcsoltam. A fideszesek ezek szerint szintén nem nézik saját tv-ik adásait, mert bezony nem beszélnének ilyen nagy ökörségeket. Főleg nem fiatal aggyal. Mert a vén hülyéknek mér mindegy mit monanak, mindent elhisznek.

Egy szakember, neve mellékes , arról beszélt a végig némán hallgató műsorvezetőnek, hogy a világ hegyeiben ha elolvadnak a gleccserek, azok pedig politikai oldal nélkül olvadnak, akkor a hegyekből lefelé futó folyóknak nyáron nem lesz víz utánpótlásuk. Pl. nem lesz majd a Dunának sem. Biztosan az a hüje Soros meg a libsibolskomcsi baloldalial intézik ezeket az ügyeket is.

Elmondta az illető, hogy India lakossága az utóbbi időkben a felével nőtt, és vízhiány ott is, meg minden más nagy folyó mellett élő nép számára is, gondot fog okozni. Mi lesz, ha a rokonyok elindulnak indiai lakóhelyükről északabbra? Soros akkor már igen csak nem lesz útban, de Orbán nertárs még megérheti, akkor ki lesz a hibás?

Mi egy medencébeen élünk, az esőnek át kellene jönn a hegyeken. Télen meg az ott lehullott hónak elolvadva ide lefolyn. Már évek óta nincsenek nagy telek, nagy árvizek, agyarul egyr keveesebb víz jön a medencénkb. Ennek ellenére kormányunk a stadijonyok építésében látja a jövőt, mert talán azt gondolják, az edzett ifjúság majd vizet fakaszt a pusztába is.

Kiosztották a haveroknak a víztároló területeket, már azokat, amelyek mindig vízállásosak voltak, felszántották, és eltüntették a csapadékvizet, de vízgyűjtők és tározók nem működnek, agyba főbe engedélyezik a halastavak létesítését, amelyek víz utánpótlás hiányában olyan halat nevelnek, hogy azt egye meg a fidesz. A faültetésről a műsoban nem is volt szó, pedig a víz megkötésének az egyik eszköze.

Talán most kezd érelmet nyerni a fidesz szlogen is, hogy hajrá Magyarország. Mondjuk arra gyerekként sosem gondoltam, hoyg ez lezs az előre. Szerencsére én már azt nem fogom megérni, amikor majd fejadagra osztják a vizet.

felucca02 2019.08.17. 11:28:01

@látjátok feleim szümtükkel: Hát igenj. Az ugye régen látható volt, hogy kontraszelektáltak, ostobák, inkompetensek, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy csökött agyukkal képesek beleállni egy ilyen nyilvánvalóan vesztes, csak a leghülyébbeknek szóló ügybe, és buzgón elkezdik tagadni a klímaváltozást.

Ezt most nyilván zavart okoz a trolloknál, mert eddig viszonylagos konszenzus volt ezügyben, hogy nem mondjuk azt a pirosra, hogy zöld, de most hirtelen fordult a szél és az átállás a pártdirektíváknak megfelelően némi időt vesz igénybe.

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.17. 11:31:22

@felucca02:

"Igen, végez, van, van."

Nekem az a furcsa az egész történetben, ha a CEU megfelel a magyar felsőoktatási törvénynek, akkor az Európai Bizottság miért indított kötelezettségszegési eljárást a felsőoktatási törvény ügyében és miért fordult bírósághoz, mondván a "magyar hatóságok nem hozták összhangba az uniós szabályokkal a kifogásolt törvényt."

Ha a CEU tudja teljesíteni és teljesíti a törvényi előírásokat, akkor miért kell az "akadémiai szabadság" jegyében törvénymódosítás? Az lenne a logikus, ha ilyen feladatot akkor vállalna fel az Európai Bizottság, ha a CEU a feltételeket nem tudja teljesíteni.

felucca02 2019.08.17. 11:38:06

@atomic power 1986DucaDuca: Ezt most - bevallom - nem értettem.

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.17. 11:46:27

@felucca02:

Azt értem, amit kérdeztem, csak a kérdésben lévő kvázi ellentmondást nem értem az érintett felek vonatkozásában. /CEU, EB/

felucca02 2019.08.17. 11:48:33

@atomic power 1986DucaDuca: Akkor talán kérdezzünk meg itt valakit, aki érti, mert én még a kérdést sem:)

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.17. 11:50:45

@felucca02:

Nem baj, vannak a CEU-nál sokkal fontosabb kérdések.

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.17. 12:27:20

@felucca02:

"Igen, például a klímaügy."

Nagyon fontos téma. Nem is értem azokat, akik elbagatellizálják. Most viszont nincs erről kommentelni.
Minden jót!

maxval bircaman cenzúrázott 2019.08.17. 13:15:04

Kicsit off, de mindegyre M. jut eszembe. a kiálló fogak. M. leszbikus. N-nel nyomul, de ez most lényegtelen. Szóval a fogak.

Úgy képzelem, pinát nyal, s közben azt mondja, hogy fü-fü-fü-fü.

6.Lenin 2019.08.17. 13:27:59

@Kuviklacz:

Te sem fox már elhülyülni.

A tavalyi választás után miért kussolt volna a fideszes bérkommentelő?

bájvágen 2019.08.17. 14:23:20

@maxval bircaman cenzúrázott:

"maxval bircaman cenzúrázott
0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2019.08.16. óta tag."

eszt miért csinálod szardarab?

antiinternáci 2019.08.17. 14:26:03

Most kivételesen nem lehet egy az egyben és 100-ban azonnal lesöpörni az asztalról grabovszki elvtárs legújabb ostobaságait.
A négylikences baromságokon túl van egy apróság, ami megfontolandó, egy valódi veszélyre hívja fel a figyelmet az írás.
Még pedig arra, hogy a klímaváltozás terén nem jó a normalitás és tisztesség erőinek kommunikációja, hagyják, hogy a bolsevisták átvegyék, sajátjukként tüntessék fel ezt a területet. Pedig ennek fontosságát nagyon jól jelzi az EP-választások borzalmas részeredménye a nyugati országokban, főleg Németországban: a görögdinnyék előretörtek, pont azzal, hogy a környezetvédelem ügye mögé rejtették el alávaló szándékaikat. Természetesen szó sincs arról, hogy a nyugati bolsevistákat tényleg érdekelné a klímaváltozás ügye. h
Hiszen pont gazdáik, az őket pénzelő, a fogyasztás felpörgetésében érdekelt trasznacionális tőke és az internacionalista lobbi a fő felelőse ennek. De ezzel a témával sajnos szavazókat tudmak szerezni, és az így kovácsolt politikai tőkét azután alávaló bolsevista céljaik megvalósítására használják fel. Ezek között is kiemelt helyen áll az szervezett, erőltetett illegális migráció fokozása és a békés többség aberrációkkal való terrorizálása.
Valamit ki kell tehát találni, bem szabad hagyni, hogy ezt a témát gyarmatosítsák a Soros-félék zsoldosai, és azt meg aztán főleg nem, hogy a normalitás és tisztesség erőit a klímaváltozás elleni küzdelemmel szemben fellépőkként tüntethessék fel.
Látjuk micsoda förtelmes pusztítást végez a fiatalok agyában a bolsevista felforgatás, Bp-en sztem a fiatalok legalább 60-70%-a valamelyik internáci párt propagandájának áldozata, és ennek legfőbb faktora a klímaváltozás kérdése.

antiinternáci 2019.08.17. 14:34:49

@atomic power 1986DucaDuca:

Már hogy ne lenne kampusza a CEU-nak Amerikában???
Nem láttad a fényképet? Innen vittek hozzá egy 18 négyzetmétetes ERDÉRT Campus típusú faházat. Csak a Zorbán nem akarja megérteni, hogy a abbam folyik az oktatás az összes csúcsszintű büfészakon.
És az is jó, hogy most már az osztrákoknak is van Foxi Maxijuk, kiharcolták maguknak. Tudod, amin a kommunizmusban mindenki harsányan röhögött. Na, az ilyen diplomákat most majd Bécsben adják ki.

antiinternáci 2019.08.17. 14:49:01

@látjátok feleim szümtükkel:

"Pl. nem lesz majd a Dunának sem. Biztosan az a hüje Soros meg a libsibolskomcsi baloldalial intézik ezeket az ügyeket is."

Nem Soros, nem a globális műanyagszennyező, kátrányitalgyártó Coca Cola, meg a Monsanto a felelősök, vagy a napi 1-2 dollárért borzalmas mérgekkel dolgoztató Gucci és egyéb gender fluid fashion cégek a felelősök. Azok, akik abban érdeleltek, hogy a lehető legtöbb fogyasztó keletkezzen, és a lehető leghamarabb újra fogyasszanak az emberek. Nem azok a felelősek, akik az olcsó munkaerőt biztosító illegális migrációt és az aberrációkat támogatják, akik a bolsevistákat pénzelik, hogy fenntartsák számukra a korlátlan profitot.
Nem ők a felelősek.
Hanem a Zorbán a felelős.

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.17. 15:34:34

@antiinternáci:

"Már hogy ne lenne kampusza a CEU-nak Amerikában???"

A kérdés természetesen költői kérdés volt.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.08.17. 15:43:46

a lippsi ugat az ország halad
nagyon jól van ez így

morph on deer 2019.08.17. 16:12:59

@antiinternáci:
“Látjuk micsoda förtelmes pusztítást végez a fiatalok agyában a bolsevista felforgatás, Bp-en sztem a fiatalok legalább 60-70%-a valamelyik internáci párt propagandájának áldozata“

Pedig olyan meggyőzően magyarázta el Kövér elvtárs, hogy ők nem is igazi magyarok, hogy nem is értem, mért nem tódulnak tömegesen a fidesz nevű szektába!
Biztosan bolsevista vallásuk tiltja, ahogy a 3-4 gyerek sürgős legyártását is, hogy magyarok lehessenek végre...

(Amúgy neked fingod nincs, hogy mi a bolsevizmus, jobb ha tudod!:))

antiinternáci 2019.08.17. 18:13:24

@morph on deer:

Már mondtam párszor, én politikailag senkivel sem értek 100%-ban egyet, néha még saját magammal sem. (Ajándék magas labda...)
Mivel számomra a Fidesz taktikai szövetséges (=a kisebbik rossz), nem okoz semmi gondot, hogy egyetértsek veled: Kövér hülyeséget beszélt. Sőt, problémássá kezd válni a nyilatkozhatnékjaival lassan...
Azért mégis más, ha valaki lényegi tartalom, következmény nélküli hülyeséget beszél, merz pillanatnyilag jó ötletnek tűnik, mint a bolsevisták, akik viszont szándékosan, gonosz módon, alávaló indokból, előre kitervelten ártanak.

CSOKKI MÁLNA 2019.08.17. 18:20:59

@látjátok feleim szümtükkel: Látom te is a klíhisztérikusok táborát gyarapítod..
Arrol tudsz,hogy a földnek vannak természetes melegedési és hülési periódusai,függetlenül az emberi tevékenységtől..?

antiinternáci 2019.08.17. 18:22:53

@atomic power 1986DucaDuca:

"A kérdés természetesen költői kérdés volt."

Persze, tudom.
Arra a mérhetetlen cinikus pimaszságra céloztam, hogy a CEU merészelt egy kutyaólat bemutatni, mint egyetemi kampuszát, mondván, hogy ezzel teljesítette a törvényi feltételt.
És hogy az itteni internácik meg hangos csaholásba kezdtek erre, hogy hát ja, tényleg...

Alex Soros 2019.08.17. 18:55:55

Itt láthato a méltán hires amerikai CEU egyetem. Érthetetlen, hogy a náci fidesz kormánynak mi a problémája.

kepkezelo.com/images/l414t56bf16ghqdqo1dc.jpg

nincs1itt 2019.08.17. 19:10:30

@látjátok feleim szümtükkel: aha, a dunát szegélyező és tápláló gleccsereket ha lennél kedves listázni. egyébként a vízhiánytól többek között, mo.-nak kell a legkevésbé félnie. van erről egy szép kis besorolás, pl németo. veszélyeztetettebb... pedig egy fia gleccsere se nincsen...

bájvágen 2019.08.17. 19:33:16

@Alex Soros:

bazdmeg a kurvaanyádat!

"Alex Soros
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2019.06.27. óta tag."

morph on deer 2019.08.17. 19:39:42

@antiinternáci:
“Azért mégis más...”

Stimmel. A többi is.
A bolsevizmus viszont tévedés: az a többség (hatalma) diktatúrája, ami jelenleg a legcsekélyebb mértékben sem jellemzi az ellenzéket, teljesen objektív okokból. ;)

Viszont jelenleg van egy másik halmaz, amelyik gyakorlatilag eszerint él, erre hivatkozva hoz törvényeket, rendezi át a közigazgatást és tartja ellenőrzés alatt maholnap a társadalom minden szegmensét, és az összes állampolgárt: a(z elsöprő) többség döntött!
Na ez a bolsevizmus.

Függöny, csapó, vége a játéknak! 2019.08.17. 19:47:28

@taga 20: I am not a bitch, you fucking anti-Semite!

I am a respected American historian and the founder of the Bard Graduate Center. You should have heard about Bard College, because that is the institution that supposedly co-hosts CEU's American programme. If it weren't all a sham, of course...

Some people sent me this link about this programme, but unfortunately I can't understand it, since it is in Hungarian. Maybe some of you could translate it for us?
www.origo.hu/itthon/20181030-leleplezodotta-csalas-a-sorosegyetem-valojaban-egy-kulipintyo-a-pusztaban.html

Alex Soros 2019.08.17. 19:54:37

@taga 20: Megmondalak apunak, holnapra elintéztet az ANTIFAK -al. Véged lesz mint a botnak.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.08.17. 19:58:07

@taga 20:

úgy mondják, minél több arab faszt szopsz le, annál hamarabb bukik a patás
hajrá taga
kellemeset a hasznossal

bájvágen 2019.08.17. 20:00:52

@Susan Weber:

az volt már cigány, hogy a geci basszon pofán?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.08.17. 20:03:49

taga 20

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2019.08.11. óta tag.

Függöny, csapó, vége a játéknak! 2019.08.17. 20:04:00

@taga 20: Please do not make any more hateful comments about our rroma friends, you racist jerk!

bájvágen 2019.08.17. 20:10:58

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

nigger, miért égeted magad?

Függöny, csapó, vége a játéknak! 2019.08.17. 20:15:21

@taga 20: YOU USED THE N-WORD????!

Okay, you prick, this was the final straw, I am calling the ANTIFA police!

You brought this on yourself, kid! I warned you!

bájvágen 2019.08.17. 20:19:01

@Susan Weber:

mi van ibrahim? belém szerettél szutyok?

Függöny, csapó, vége a játéknak! 2019.08.17. 20:25:56

@taga 20: Ibrahim??! That was an ethnic slur again, right?

YOU SHOULD STOP SPREADING THE HATE AND ABUSING OUR MINORITIES RIGHT NOW!!!

alöksz róz 2019.08.17. 20:29:32

@taga 20: csak nehogy téged basszon pofán véletlenül valaki

CSOKKI MÁLNA 2019.08.17. 20:36:48

@morph on deer: A bolsevikok csak többségnek hazudták magukat.Ez stimmel..A jelenlegi ellenzék sokszor ezt próbálja sugallni magáról..

bájvágen 2019.08.17. 20:43:50

@alöksz róz: mi van köcsög, belém zúgtál búza!:)))

bájvágen 2019.08.17. 20:48:19

@alöksz róz: mi van köcsög, belém zúgtál búza!:)))

Függöny, csapó, vége a játéknak! 2019.08.17. 20:51:39

@taga 20: "búza"????!

Now a homophobic remark??! You are SO getting it!!!

CSOKKI MÁLNA 2019.08.17. 20:58:56

@Alex Soros: Impozáns épület..Mondjuk az aula nem lehet túl nagy..:)

CSOKKI MÁLNA 2019.08.17. 21:03:47

@nincs1itt: Fekete-erdei gleccserek..Ha ezt a Brinkmann professzor tudta volna..:))

alöksz róz 2019.08.17. 21:09:33

@taga 20: aztán ne mondd hogy nem szóltam előre :D

Blogolo Blogi 2019.08.17. 21:14:32

@Susan Weber:
Hi Susan.

That article is about Viktor's plan to transform Hungarians to sheeps then rule over them forever.

Blogolo Blogi 2019.08.17. 21:17:13

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "úgy mondják, minél több arab faszt szopsz le, annál hamarabb bukik a patás"

Szo ami szo, a geci elkezdte beengedni az olcso migransokat, legutobb epp egy hete olt egy ukran Rakospalotan. Te meg tapsikolsz neki, szerencsetlen fideszgyoker.

Blogolo Blogi 2019.08.17. 21:25:50

@Susan Weber: "YOU SHOULD STOP SPREADING THE HATE AND ABUSING OUR MINORITIES RIGHT NOW!!!"

You to stop.... or You must stop....

nincs1itt 2019.08.17. 22:10:35

@Blogolo Blogi:
Seit Jahren wird behauptet, dass zu viel Bier am Abend dick macht!
Wissenschaftler haben jetzt herausgefunden, dass Bier gar nicht weiß, wie spät es ist!

Csak azért, hogy egy kicsit relevánsabb nyelven is megnyilvánulhasson a nagyérdemű!

Függöny, csapó, vége a játéknak! 2019.08.17. 22:23:29

@nincs1itt: Ich weiß, dass ich einen deutschen Namen habe, aber ich bin in den USA geboren und meine Eltern stammen aus Litauen, daher spreche ich nicht viel Deutsch. Es tut mir leid.

@Blogolo Blogi: Oh, I see! What a truly evil plan!

And judging from your IQ, it already produced spectacular results...

CSOKKI MÁLNA 2019.08.17. 22:32:38

@Blogolo Blogi:
Muszlim barátaid három év alatt háromszáz bennszülött Európait gyilkoltak meg előre megtervezett módon, bombával,baltával,furgonnal..Azokatöldösve,akiknek adójából kapják a segélyt..

Blogolo Blogi 2019.08.18. 08:34:25

@Susan Weber: "And judging from your IQ,"

Judging... You are just a freak without any capability to judge, my dear friend.

Blogolo Blogi 2019.08.18. 08:42:55

@CSOKKI MÁLNA: Muszlim barátaid három év alatt háromszáz bennszülött Európait gyilkoltak meg előre megtervezett módon"

Latod, latod milyen kis csicska vagy, edes fiam.
Nagyon gyorsan elfelejtetted, hogy 2015ben Viktor mindenfajta ellenorzes nelkul atengedett a hataron tobb szazezer potencialis terroristat. Az Abdeslam nevu Budapesten vette fel a haverjait, hogy szetbasszak Parizst, lehet meg bekesen meg is kaveztak a Keletinel, mielott utnak indultak. Erdekes modon ezutan szaporodtak meg a terrorista tamadasok, Viktornak hala van utanpotlas rendesen. Most megint elkezdte beengedni az olcso migransokat, raadasul a kibaszott draga keritese is csak a magadfajta csokott faszkalapokat nyugtatja meg, a migrik rajottek, hogy a kerites ket vege utan szabad az ut, Romania meg Ukrajana tovabbra sincs normalis hatarvedelem, jonnek is a hirek, hol 30, hol 40 migranssal teli kamion bukott le, altalaban azert, mert dorombolnek a majmok, hogy ki akarnak jonni.
Ennyit a migranssimogato Viktorrol, meg a kurva anyadrol edes gyerekem.

István Tamasi 2019.08.18. 08:51:09

@GNDL.: Egyszer már olvastuk az önbevallásod, tudjuk.

István Tamasi 2019.08.18. 08:56:29

@CSOKKI MÁLNA:
Csak óvatosan a muszlim terroristázással! Csüngőhasú suttyó vezérkéd az összes illetékes magyar szerv ellenében meghívta magához, egy vályúból zabált és még üzletelt is a muszlim terroristák nemzetközi körözés alatt álló bankárjával.

Függöny, csapó, vége a játéknak! 2019.08.18. 10:44:32

@Blogolo Blogi: Calm down, my dear liberal friend!

Unfortunately, Viktor's evil plan has already succeeded, but do not worry, we will feed you high-quality grass and legumey for the rest of your life.

magyarparaszt 2019.08.18. 12:18:01

A fideszállat számára létkérdés a valóság tagadása, és mások leköpése, mert ha nem tenné, fel kellene akasztania magát.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.08.18. 12:28:35

@magyarparaszt: Mirol beszelsz, te agyhalott lipsi szar?!

A hozzad hasonlo valosaghajlito, magyargyulolo lipsi majmokat persze tenyleg szivesen lekopne az ember, de a legtobbunk azert uralkodik magan.

Ellenben azt viszont tenyleg nem bannam, ha TE felakasztanad magad egy szep, sudar diofara.

CSOKKI MÁLNA 2019.08.18. 13:30:57

@Blogolo Blogi: @István Tamasi:

Kezdjük ott, hogy Görögország volt az első uniós állam, amelynek a területére léptek az illegális migránsok..Egyébként mit is kellett volna csinálnia a magyar kormánynak akkoriban, a wilkommenshiszti kellős közepén? Táborokba zárni a migriket, amíg száz százalékosan nem sikerül beazonosítani őket,akik ugye irataikat eldobálva léptek az ország területére. Hát mekkora kurva nagy übercirkusz lett volna a világsajtóban?? Arról nem is beszélve, hogy egy kb. 200 ezres táborrendszert kellett volna felhúzni,ha napi ötezer migrivel számolunk..Tán nem emlékszel, hogy az osztrákok autókkal jöttek értük. Nagyon rövidtávú a memóriád..:)
Egyébként meg a rengeteg áldozatot követelő muszlim terrorcselekmények elkövetői nem ritkán már Európában született muzulmánok voltak, mint a Manchesterben bombával 22 tizenévest meggyilkoló Salman Abedi, de Abdeslám csoportjának jó része is másodgenerációs muszlim fiatalok közül került ki..

Blogolo Blogi 2019.08.18. 13:38:50

@Magyarország MAGYAR Ország: "sudar diofara."

A jegenye az sudar, a dio terebelyes. Te hulye szerencsetlen vermagyar.
Kb ugyanolyan szanalmas vagy, mint ez kis horogkereszteny "szuletett amerikai" akinek a nativ angolhoz kb. annyi koze van, mint neked egy sikeres erettsegi vizsgahoz, megis eszt akartok osztani. Ket pancser.

6.Lenin 2019.08.18. 13:46:31

@CSOKKI MÁLNA:

"Egyébként mit is kellett volna csinálnia a magyar kormánynak akkoriban, a wilkommenshiszti kellős közepén? "

Leülni a déli államok vezetőivel, megszervezni, hogy vonaton elszállítják a migriket (leszállás nélkül) az osztrák, vagy német határra, és átdobálják őket. Aztán visszafordulni a következő adagért.
Az osztrákok, németek előbb-utóbb közéjük lőttek volna. Nem a mi gondunk lett volna.

Az olaszoknak meg ki kéne menni hadihajóval az embercsempész taxikhoz, átrakni a migriket, aztán visszavinni Afrikába, a számlát meg benyújtani a németeknek. A taxikat személyzettel együtt lefoglalni, a személyzetet legkevesebb 20 évre lecsukni. Vagy szintén olasz kikötőkből vasúton Franciaországba, Németországba szállítani és az állomásokon kidobálni. Ölelgessék őket, akiknek hiányoznak.

Szerintem mindkét esetben heteken belül megszűnt volna ez a cirkusz.

Sajnos a háttérben olyan érdekek ütközhetnek, amiről minket nem tájékoztatnak. Vagy akik ezeket szervezik, pont az az érdekük, hogy a tranzit országok összeomoljanak, gazdaságilag, politikailag.

Itt a migrik csak eszközök egy rendkívül aljas játékban.

Blogolo Blogi 2019.08.18. 13:52:04

@CSOKKI MÁLNA: "Egyébként mit is kellett volna csinálnia"

Oriznie kellett volna a hatart. Ott volt a Honvedseg es a Rendorseg, plusz a titkosszolgalatok. Mi a fasznak fizetek adot, ha Viktor nem alkalmazza oket arra, amire valok? Azt gondolod, hogy hirtelen jelentek meg a migransok a hataron? Jajjj, dehogyis. Boven lett volna ido felkeszulni melto fogadasukra es akinek nincs papirja, azt be se engedni az orszagba.
Fasz Viktor meg buszokat szervez nekik es utaztatja oket az orszagon keresztul a ki tzdja mifele embereket. Mi ez, ha nem az illegalis migracio segitese? Es te nyalod a segget, mert a kis gecinek szoltak, hogy azert egy schengeni hatarnak nem igy kene kineznie, na azota meg o lett a nagy kiraly, aki megallitja oket.
Persze kizben pont o hivja oket, kotvennyel, fizetessel
Meg szallast is epit nekik (kozpenzbol), ahelyett, hogy helyettuk inkabb a magyarokat tamogatna. Merthogy igeny lenne ra balfaszkam.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.08.18. 14:41:20

@Blogolo Blogi: Mi van, lipsike? Gyerekkent megjegyeztel valami hulye mondokat a sudar jegenyefarol, ami beragadt a hatso agyadban? Egyeni szoc. problema...

Az meg dicseretes ugyan, hogy a londoni mosogatas kozban rad ragadt valami a helyi nyelvbol is ("serenyebben, Blogikam, nem erunk ra egesz nap, varjak a konyhaban a talakat, poharakat"), de ehhez aztan vegkepp mi kozom?

Azt mondjuk nem nagyon bannam, ha tartosan is ottmaradnal, tokeletesre csiszolva az angol tudomanyodat, es ide tobbet nem tenned be a labad... Hulye lipsi pocs.

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.08.18. 14:47:03

@Blogolo Blogi: "a kis gecinek szoltak, hogy azert egy schengeni hatarnak nem igy kene kineznie"

Úgy látom, lipsikém, te már nem nagyon emlékszel a nyugati (lib. média által finomhangolt) közhangulatra, meg azokra a bírálatokra, amiket akkor kaptunk, amikor az állat módjára a határra törő migrikéknek adtunk egy kicsit a könnygázból. (Orbán volt a csúnya rossz magyar Hitler.)

Szóval, hogy kicsit felfrissítsem a memóriádat, felidézném, hogy hogyan fogadtak nyugaton az "átbuszoztatott" agysebészeket:

"When the first 400 migrants and refugees arrived in Vienna, charity workers offered a wide choice of supplies displayed in separately labeled shopping carts containing food, water and packages of hygiene products for men and women. A mixed crowd of friends and Austrian onlookers cheered their arrival, with many shouting "Welcome!" in both German and Arabic. One Austrian woman pulled from her handbag a pair of children's rubber rain boots and handed them to a Middle Eastern woman carrying a small boy."
www.theatlantic.com/notes/2015/09/migrant-crisis-hungary-germany-austria/404008/

Megható, ugye?

Azóta szerencsére már arrafelé is fordult a közhangulat, de sajnos azokban az időkben még rosszul fogadták volna, ha jól megkardlapozzák az agysebész csapatot, ahogy kell...

Blogolo Blogi 2019.08.18. 15:11:14

@Magyarország MAGYAR Ország: "sudar"

Persze a dal is, de ha tisztaban lettel volna a szo jelentesevel, akkor valoszinuleg elmarad a sudar diofa kepzavar. Suttyo videki paraszt, tipikus fideszgyoker szavazo.

Blogolo Blogi 2019.08.18. 15:19:31

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: " sajnos azokban az időkben még rosszul fogadták volna"

Sajnos mar soha nem tudjuk meg mi tortent volna, ha Viktor szakszeruen jar el es szotyizas helyett foglalkozik a hatarvedelemmel is, szerencsere meg javithat, ha elkezdi vegre orizni a Roman es Ukran hatart, ahol bearamlanak a migransok.
Plusz ket seggnyalas kozott szolj lecci neki, hogy ne engedjen be ukranokat, pakisztaniakat, indiaiakat, egyaltalan senki vendegmunkast. Amig Mo-n egyetlen kozmunkas is van, akinek 70rel kiszurja a szemet, addig ne fizessen szazezreket idegeneknek.

Blogolo Blogi 2019.08.18. 15:21:13

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: "Megható, ugye?"

Majd ha meg akarok hatodni nehany eszement nagylelkusegen fogok szolni, addig is torodjunk azzal, hogy sajat orszagunk ne valjon hasonlo multikultiva.

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.08.18. 15:30:54

@Blogolo Blogi: "Sajnos mar soha nem tudjuk meg mi tortent volna, ha Viktor szakszeruen jar el es szotyizas helyett foglalkozik a hatarvedelemmel is"

Hát ebben tévedsz, ezt könnyen megtudhatjuk, hiszen a migránsok beengedése, átbuszoztatása nem előzmények nélkül történt. Amikor védtük a határt, mi voltunk a rosszfiúk, épp csak a hágai nemzetközi bíróság nem idézte be Orbánt vádlottként.

"Serbia's prime minister has condemned the "brutal treatment" of refugees and migrants by Hungarian police"

"UN Secretary General Ban Ki-moon said he was "shocked" to see how refugees and migrants have been treated, and called it unacceptable."

"Ference Gyurcsany said Hungary's leaders needs to sit down with their Austrian and German counterparts to map out a "safe corridor" for migrants escaping war-torn regions in the Middle East and Africa.

"Thousands and thousands of people arrive every day," Gyurcsany told CBC News. "Sooner or later, we have to pull down these borders, and somehow we have to solve the problems.""
www.cbc.ca/news/world/refugees-migrants-hungary-syria-croatia-1.3230033

Blogolo Blogi 2019.08.18. 15:49:31

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: "védtük a határ"

Eloszor is, nem hinnem, hogy rendor vagy katona lennel, vagyis a tobbes szam elso szemely indolkolatlan rs demagog.
Masodsorban, hogyan vedtek a hatart? László Petra többet tett, mint a körben álló rendőrök. Ki adta nekik azt a parancsot, hogy csak nezelodjenek? Gondolom soros vagy gyurcsany, ugye fideszgyoker?

Blogolo Blogi 2019.08.18. 16:05:43

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Faszom!Ez hányadik neved?"

Sokaig nem lehetett kommenteli, a sok uj nick annak koszonheto, hogy ezek seggfejek elfelejtettek az account jelszot. Szanalmas egy suttyo csapat ez a fideszbanda.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.18. 16:13:16

@Magyarország MAGYAR Ország: ....valaki egyszer írta,hogy a londoni mosogató vádakat az itthoni mosogatók terjesztik...

KERESZTÉNY SZABADSÁG 2019.08.18. 16:13:48

@6.Lenin: "A taxikat személyzettel együtt lefoglalni, a személyzetet legkevesebb 20 évre lecsukni."

Abbol akkora felhaborodas lenne, hogy az tarhatatlan lenne. Szerintem eleg lenne, elkobozni a hajokat. Nem tudom, hogy belugyminisztrenek volna e joga, hogy ilyen torvenyt hozzon. Aki illegalis bevandorlokat szallit, annak elkobozuk a hajojat. Elobb utobb elfogynanak a hajok.
Vagy akar csak lefoglalnak par evre, amig tart a vizsgalat.

6.Lenin 2019.08.18. 16:28:59

@KERESZTÉNY SZABADSÁG:

Itt a lényeg nem az lenne, hogy lefoglalják a hajóikat, hanem a "kimentetteket "visszavinnék Afrikába. Vagy egyenesen vonaton, repülőn Németországba, Franciaországba a számlával együtt.
Rögtön lennének szárnyas kapuk.

Különben tényleg nem értem az egészet. Azt elfogadom, hogy vannak olyan országok, ahol szívesen látják a migriket. Mind gazdag ország, rendelkeznek megfelelő szállító eszközökkel. Vagy a bombázókat is át lehetne alakítani személy szállításra.

Elmennek Afrikába, kiválasztják az árút, mert itt az embereket annak tekintik, hazaviszik őket, és mindenki hepi. Miért kell végiggyalogolniuk egy rakat országon, tengerbe fulladnia sok szerencsétlennek? Ezért mikor fognak valakit is felelősségre vonni?

Túl sok a logikus, és meg nem válaszolt kérdés.

Miért is kéne egy kisebbség érzékenységére figyelemmel lenni? Itt, ebben a buliban milliók halnak meg a harcokban, bombázásokban, útközben.

MIÉRT?
Egy gazember, önjelölt messiás lázálmáért, pénzéért? Miért is kéne jópofizni?

taga20 2019.08.18. 17:09:13

@6.Lenin:

egy féreg, egy hulladék vagy fityeszribanc!

remélem férgek zabálják meg a hulládat.

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.08.18. 17:12:19

@taga20: Nahàt lipsike, milyen agresszív lettél hirtelen.

Érzed, hogy lefőtt nektek már a kávé?

Bizony! Ennyike a lipsi világnak Magyarországon.

Sajnos a sorsotok beteljesedett. Oda fogtok kerülni, ahová valók vagytok: a történelem szemétdombjára.

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.08.18. 17:16:04

@Blogolo Blogi: "Masodsorban, hogyan vedtek a hatart?"

Ahogy kellett... Volt ott minden, élőerő, könnygáz, határozottság...

De mivel a nemzetközi közvélemény (és mint idéztem, a hazai balliberálisok) nyomására be kellett engednünk az agysebészeket.

És persze, mivel nem mi akartuk őket, azonmód tovább is engedtük őket, oda, ahol várták és a fentiekben idézett módon fogadták őket – egyék meg amit főztek...

6.Lenin 2019.08.18. 17:18:52

@taga20:

Miért a tiédet a Mekiben fogják kimérni?

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.18. 17:23:01

@Blogolo Blogi:

"Masodsorban, hogyan vedtek a hatart? László Petra többet tett, mint a körben álló rendőrök. Ki adta nekik azt a parancsot, hogy csak nezelodjenek?"

Látom, magabiztos nyilatkozatod és kritikai észrevételed alapján, a 2015-ös migrációs válság alapos ismerője és ennek megfelelően az akkori helyzet megoldásának is birtokában vagy.

Javaslom, oszd meg ezt a tudást a blogon, különösen abban a tekintetben, hogy Te hogyan védted volna meg a határt, figyelembe véve a jogszabályokat, nemzetközi szerződéseket és a nemzetközi politikai helyzetet. Hadd tanuljunk belőle, még ha utólag is.

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.18. 17:23:01

@Blogolo Blogi:

"Masodsorban, hogyan vedtek a hatart? László Petra többet tett, mint a körben álló rendőrök. Ki adta nekik azt a parancsot, hogy csak nezelodjenek?"

Látom, magabiztos nyilatkozatod és kritikai észrevételed alapján, a 2015-ös migrációs válság alapos ismerője és ennek megfelelően az akkori helyzet megoldásának is birtokában vagy.

Javaslom, oszd meg ezt a tudást a blogon, különösen abban a tekintetben, hogy Te hogyan védted volna meg a határt, figyelembe véve a jogszabályokat, nemzetközi szerződéseket és a nemzetközi politikai helyzetet. Hadd tanuljunk belőle, még ha utólag is.

antiinternáci 2019.08.18. 17:49:09

@Blogolo Blogi:

Szerinted a Zorbán fizet százezreket a legálisan érkező vendégmunkásoknak? Vagy a munkáltatók?
Az az ország helyzetének javulására utal, hogy vonzerőt jelent olyanoknak, akik az itteni munkaerőhiányt enyhítik. Szerinted Gyurcsány idején ki jött volna ide vendégmunkásnak? Megsúgom: senki.

CSOKKI MÁLNA 2019.08.18. 18:20:13

@Blogolo Blogi: Őriznie? Ezt hogy érted? Katonai erővel akadályozni a belépést? Ember, emlékezz már vissza arra az időszakra. Merkel meghívót küldött nekik, tombolt a wilkommenskultur.Az osztrákok autókkal jöttek értük. Most komolyan, visszanézzem az akkori kommentjeidet? Egy rohadt határzár felhúzásából is elképesztő cirkuszt rendezett a CNN meg a BBC meg a brüsszeli politikusok.
De ugyanezt a valóságidegen hülyeségedet miért nem a görögökön kéred számon egyébként is, hisz ők voltak az első uniós ország, amelynek a területére léptek..
"Boven lett volna ido felkeszulni melto fogadasukra es akinek nincs papirja, azt be se engedni az orszagba."
És ha mégis tovább akar menni, akkor lelőni,vagy hogy képzeled el?

"Fasz Viktor meg buszokat szervez nekik es utaztatja oket az orszagon keresztul a ki tzdja mifele embereket."

Hogyha már az akkori nemzetközi közhangulatban úgyis átvonulnak az országon, akkor minél gyorsabban történjen, csökkentve a magyar lakosságra nehezedő migrációs nyomást.Egyébként is hamar nyilvánvalóvá vált, hogy határzár lesz.Amelyről azóta Merkel is elismerte, hogy Németországot is védi..
Mégegyszer kérdezem milyen alternatív intézkedést vártál volna a magyar vezetéstől? Tűzparancs, vagy táborrendszer? Mert másképpen nem valósítható meg az illegális migránsok országon kívül tartása határzár nélkül..

nu pagagyí 2019.08.18. 18:47:22

@CSOKKI MÁLNA: "Mégegyszer kérdezem milyen alternatív intézkedést vártál volna a magyar vezetéstől? "

Hát nem egy autokrata módon egy embertelen rendszer bevezetését. Azt meg pláne nem, hogy valódi párbeszéd helyett különböző köpködőbrigádokat mozgósítson mindenki ellen, aki szót emelt a kormányzati megafonból harsogó hazugságok ellen. Embertelen a valódi menekültek és a gazdasági bevándorlók összemosása, embertelen a bánásmód a tranzitzónákban, embertelen a civil segítség hatósági üldözése. Az egész NER egy undorító fasiszta képződmény, ami ezt a primitív szörnyűséget kiizzadta magából.

nu pagagyí 2019.08.18. 18:50:45

@antiinternáci: Az itteni munkaerőhiány annak köszönhető, hogy a magyarok inkább a külföldi munkaerőhiányt enyhítik, nyilván azért mert most minden fasza itthon.

nu pagagyí 2019.08.18. 19:02:22

@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: Ha jól emlékszem, a Keletiben azért gyűlt fel a tömeg, mert az osztrákok és németek megunták, hogy ellenőrizetlen emberek áramoljanak be a közös határon hozzájuk, mint célország.

Addig Magyarország sehogyan sem ellenőrizte, ki jön át a magyar határon. Aztán Orbán a jogos kritika miatt, sértődésből, hermetikusan lezáratta a déli határt, de előtte még kidolgozta a politikai haszonlesés komplex menetrendjét, amelyben azok akik nehezményezték, hogy terroristákat enged át az országon hozzájuk, lettek a migráció ösztönzői, a menekülteket meg egye meg a fene.

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.18. 19:04:46

@nu pagagyí:

Szerinted hány ezer fő Magyarország menekülteltartó képessége? Konkrét számot kérek!
Azután a következő kérdésem, hogy mi legyen az ezen felül érkezőkkel? Előre is köszönöm.

alöksz róz 2019.08.18. 19:14:36

@nu pagagyí: nyilván ha ti maradtok kormányon, már biztos annyit keresnének a magyarországi dolgozók, mint a németországi, ausztriai, dániai munkavállalók...
na és ki építette ki az olcsómunkaerőországa-modellt, véletlenül nem ti? :D

atomic power 1986DucaDuca 2019.08.18. 19:29:59

@nu pagagyí:

"Ha jól emlékszem, a Keletiben azért gyűlt fel a tömeg, mert az osztrákok és németek megunták, hogy ellenőrizetlen emberek áramoljanak be a közös határon hozzájuk, mint célország."

Hogy lehet azokat a "menekülteket" ellenőrizni, akik nem a hivatalos határátkelőhelyen érkeznek, hanem törvénytelenül a zöld határon, okmányok nélkül, a gyűjtőtáborokból kitörnek, megtagadnak a magyar hatóságokkal mindenfajta együttműködést és továbbállnak kérelmük elbírálását meg nem várva?

6.Lenin 2019.08.18. 19:42:55

@nu pagagyí:

"Ha jól emlékszem, a Keletiben azért gyűlt fel a tömeg, mert az osztrákok és németek megunták, hogy ellenőrizetlen emberek áramoljanak be a közös határon hozzájuk, mint célország."

Azt hiszem most megkarcoltad a lényeget, bár szerintem véletlenül, hiszen tuti, hogy nem érted a lényegét.

A németeknek szükségük van/lenne olcsó munkaerőre. De a piszkos munkát másokra baznák, aminek plusz van egy aljas értelme is.

A tranzit országok válogassák ki helyettük a jó, megbízhatónak vélt munkaerőt, a selejttel meg szenvedjenek, menjen rá a saját gazdaságuk. Náluk csapódjon le az egésznek a szennyes része.

Most csodálkozik az index is, hogy a németek milyen irdatlan pénzt kerestek az euró bevezetésével, más országok kárára. Akik előtte ezt megírták, azokat akkor lehülyézték.

Ez a lényege a migrációnak is. Valakik nagyot nyernének, mások meg belebuknának.
Nyernének a válogatott olcsó munkaerővel, az otthonit is le tudnák nyomni. Mások meg belefulladnának a vele járó kellemetlen részétől. Ezért is ragaszkodnának az elosztás intézményéhez. Nekünk a jót, nektek a szart.
Erről szólt az EU, eddig. Mi lesz most? Majd kiderül, de láthatóan erre már többen rájöttek.

Bankkártyát minden arabnak !!! 2019.08.19. 02:19:08

@nu pagagyí: "Hát nem egy autokrata módon egy embertelen rendszer bevezetését."

Titeket kurvara nem erdekelt egy pillanatig sem egyetlen bevadorlo sem, szamotokra az egesz kizarolag arrol szolt, hogy hatha megbukik az Orban. Kizarolag azert kezdtetek tamogatni az illegalis bevandorlast, mert ettol remeltetek, hogy valahogy az ellenseges kulfolddel egyutt mukodve hatalomra kerultok.
Ugy gondoltatok, ha beengedi oket akkor azert bukik meg, ha nem engedi akkor meg azert, ti csak kaoszt es zavart akartatok. Es attol ORULTOK meg, hogy az Orban zsenialisan kivedekezte ezt a lehetetlen helyzetet, es duplan megerosodve jott ki belolle, belfodi es kulfoldi viszonylatban is.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.08.19. 08:30:10

@Bankkártyát minden arabnak !!!: "Titeket kurvara nem erdekelt egy pillanatig sem egyetlen bevadorlo sem"

Nem tudom, kikre gondolsz, lehet, hogy van olyan népcsoport, akiket nem érdekel a migráció, de nem lehet túl népes.

Ondó (migránssimogató) Viktort nagyon is érdeklik, többszázezer migráncsot ellenőrzés nélkül beengedett az EU-ba. Magyarországra is betelepített 260 ezret. Húszezer fizetős migráncstól kapott több, mint százmilliárd forintot. A geci gazdád a legnagyobb támogatója és haszonélvezője a migrációnak.

István Tamasi 2019.08.19. 09:32:49

@CSOKKI MÁLNA:
Kezdjük ott, hogy Pharaion nemzetközi körözéséről tudtak a magyar hatóságok és arról nyilván tájékoztatták a csüngőhasú suttyót is aki a rendőrség, TEK egyértelmű jelzése ellenére meghívta magához. Sőt még egy vályúból zabált is a terroristák bankárjával a csüngőhasú suttyó és nem csak hogy engedélyezte a muszlim terroristák segítőjének többszöri belépését Nemzetthy Szotyialista Mutyisztánba hanem üzletelt is vele.
Saját szöveged szerint Európában született második generációs bevándorlók követték el a terrorcselekmények /jó részét/, DE AKKOR miért kell a menekültek ellen uszítani azzal hogy a menekültek egyben terroristák is???

conchita wurst 2019.08.19. 12:43:31

@István Tamasi: azota sincs semmi gond vele, nem el segelyen, nem eroszakoskodik az utcan

azaz, orulunk Gruevszkinek, mint az osszes tobbi turistanak

Isten Hozta! Usse meg a lipsiket a lapos guta!

István Tamasi 2019.08.20. 10:51:24

@conchita wurst: a köztörvényes elítélt bűnöző gruevszki esete csak egy újabb bizonyíték arra, hogy a csüngőhasú suttyó vonzódik, sőt barátkozik bűnözőkkel. Köszi, hogy felhoztad mint egy példa a régi dakota közmondás - hasonló a hasonlónak örül - alátámasztására.

István Tamasi 2019.08.20. 10:53:25

@conchita wurst:
folytatás. Sőt arra is bizonyíték, hogy a csüngőhasú suttyó bármikor (gruevszki esetében sem először) képes segget csinálni a szájából és megerőszakolni a saját maga hozott törvényt.

CSOKKI MÁLNA 2019.08.20. 14:21:54

@István Tamasi: Tudod Pharaion nem robbant koncerten, nem hajt bele furgonnal a karácsonyi vásárba, és nem kezd el konyhakéssel hadonászni a zsúfolt metrószerelvényben, és nem erőszakol nőket sötét parkolókban. Vagyis nem terheli a bennszülött lakosságot, ahogy azt a "menekült"táborok népe teszi. Akiknek egyébként 75%-a fiatal férfi. Hát milyen menekültválság ez kéremszépen? A nők és gyerekek nem menekülnek, csak a "lovagias" férfiak..? Másrészt nyugati országok is falaznak nem ritkán kétes ügyekkel összefüggésbe hozható üzletembereknek, sőt akár háborús bűnösöknek, ahogy a CIA tette Klaus Barbie-val, a lyoni gestapo hóhérral évtizedeken keresztül..

"Saját szöveged szerint Európában született második generációs bevándorlók követték el a terrorcselekmények /jó részét/, DE AKKOR miért kell a menekültek ellen uszítani azzal hogy a menekültek egyben terroristák is??? "

A második generációs szülei is elsőgenerációsok voltak. Másrészt a terrorcselekmények egy része elsőgenerációs bevándorló. Pl az ansbachi robbantó, vagy a németországi ,vonaton gyilkoló baltás rém..É persze nem "csak" a terrorcselekmények jelentik a problémát, hanem a rengeteg bűncselekmény, amely az elsőgenerációs bevándorlókhoz köthető úgy, hogy közben súlyosan terhelik a befogadó állam szociális ellátórendszerét..

CSOKKI MÁLNA 2019.08.20. 14:23:19

@nu pagagyí: Továbbra sem mondod meg, hogy szerinted mit kellett volna tennie a kormánynak a 2015-ös menekültválság idején. Átlátszó..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.08.20. 14:39:58

@CSOKKI MÁLNA: "mit kellett volna tennie a kormánynak a 2015-ös menekültválság idején."

Például védenie kellett volna a határokat a migránssimogató gecinek, nem pedig ellenőrizetlenül beengednie Európába többszázezer migáncsot.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.08.20. 14:41:17

@CSOKKI MÁLNA: "Tudod Pharaion nem robbant koncerten"

Annál nagyobb kárt tett Magyarországban, Ondó Viktor és maffiája mocskos pénzeit sikálta tisztára.

István Tamasi 2019.08.20. 15:33:25

@CSOKKI MÁLNA:
Persze, Pharaon "csak" a pénzügyeiket intézte a terroristáknak és biztosította a számukra az anyagi hátteret hogy azok robbantgathassanak. Ez a jog szerint is bűnsegédi bűnrészesség és teljes mértékben azonos felelősség terheli mint az elkövetőt.
A 2015-ös magyarországi képsorok egyáltalán nem azt bizonyítják, hogy a menekültek 75 %-a fiatal férfi. Ami egyébként nem is lenne indokolatlanabból a szempontból, hogy a családok őket küldik előre, hogy teremtsék meg az anyagi alapját annak, hogy a család többi tagja is utánuk mehessen.
Sunyi hazugság egyenlőségjelet tenni a terroristák és a menekülők közé.

István Tamasi 2019.08.20. 15:35:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
A fideszmaffiának az a jó migráncs - és azt be is engedi Nemzetthy Szotyialista Mutyisztánba aki nagy pénzeket fizet a fideszmaffia offshore számlájára és aki nem tud fizetni az a fideszmaffiának rossz migráncs.

István Tamasi 2019.08.20. 15:42:42

@CSOKKI MÁLNA:
A 2000-es évek elején a csüngőhasú suttyó az AMCHAM ülésén még arról beszélt, hogy Magyarországnak évente többszázezer migránst kell betelepíteni ahhoz, hogy a gazdasági versenyképességét megőrizze.
A 2015-ös nagy menekülthullámmal mintegy 1 millió menekült érkezett Németországba. Közülük mára mintegy 400 ezer adó és járulékfizető munkavállaló, más részük tovább ment, egy részüket visszaszállították hazájukba és egy részük még kis- illetve fiatalkorú azaz nem munkavállaló.

CSOKKI MÁLNA 2019.08.22. 00:26:17

@István Tamasi: Nem mindegy, hogy milyen kultúrkörből származókról van szó. Az Afrikából és a muszlim világból betelepítettek jó része a vastag segélyek miatt tart Európába, és nem dolgozni akar. Náluk eleve alap az is, hogy a nők nem dolgoznak. A befogadó ország szokásait pedig nem akarják felvenni, hanem szegregálódnak, és állami transzferekből tartják fenn eredeti az Európiatól idegen kultúrájukat. " A multikulturalizmus megbukott" Ezt Merkel még a 2015-ös illegális migránsválságot megelőzően mondta..

"A 2015-ös nagy menekülthullámmal mintegy 1 millió menekült érkezett Németországba. Közülük mára mintegy 400 ezer adó és járulékfizető "

Arcpirító hazugság..

CSOKKI MÁLNA 2019.08.22. 00:31:10

@István Tamasi: Egy francokat.. Semmi köze az ISIS-hez.. Egyébként is az európai muszlim terrorizmus egy "csináld magad" terrorizmus. A bemigrált még nem terrorista muszlim fiatalt a neten keresztül fanatizálják, tippeket adnak neki, hogy hogyan követhet el terrorcselekményt a "hitetlenekkel" szemben, pl. hogyan készíthet primitív bombát boltban kapható anyagokból,hogyan kövesse el a furgonos tömeggyilkosságot stb..

CSOKKI MÁLNA 2019.08.22. 00:32:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ha a tegyerekedet gyilkolták volna meg egy koncerten, vagy egy sétálóutcában iszlamista szélsőségesek, nem így beszélnél..

CSOKKI MÁLNA 2019.08.22. 00:43:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Hogyan? Kérdezem ezredszerre? Aki a felszólítás ellenére tovább akar menni, azzal mit kellett volna csinálni? Lelőni? Vajon a görögök miért engedték be őket?

István Tamasi 2019.08.22. 08:16:04

@CSOKKI MÁLNA: Méghogy arcpirító hazugság? Egy fideszmaffiásnak a szeme sem rebben ha hazudik.

István Tamasi 2019.08.22. 08:18:01

@CSOKKI MÁLNA: Akár hogy is csűri-csavarja,a csüngőhasú suttyó vezérkéje igenis muszlim terroristák bankárjához dörgölődzött, egy vályúból zabált vele és üzletelt is vele.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.08.22. 09:47:00

@CSOKKI MÁLNA: "Hogyan? Kérdezem ezredszerre? Aki a felszólítás ellenére tovább akar menni, azzal mit kellett volna csinálni?"

Nem értem a kérdésedet. Aki bejön, azt elfogják, ha menedéket kér, kivizsgálják, ha nem jogos a kérése, visszazsuppolják. Az EU minden segítséget megadott volna, csak a geci nem akarta. Minden EU tagállam védi a schengeni határokat. Ondó Viktor gazdád most védi. 2015-ben viszont simán beengedett ellenőrzés nélkül sokszázezer migráncsot.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.08.22. 09:50:53

@CSOKKI MÁLNA: "Ha a tegyerekedet gyilkolták volna meg"

Ondó Viktor gazdád ellopott rengeteg pénzt az egészségügyből, és így meggyilkolta édesanyámat. Kórházi fertőzésben halt meg, pedig simán élhetett volna még sok szép évet. Kórházi fertőzéssel tízszer annyi magyar honfitársunkat gyilkolja meg a geci, mint amennyit mások meggyilkolnak.

látjátok feleim szümtükkel 2019.08.23. 20:21:10

Nagy a baj. Évek óta nem nézek magyar nyelvű tv adókat - hány ingerem szok lenni tőlük - de ma véletlenül az Mtv1-re kapcsoltam. A fideszesek ezek szerint szintén nem nézik saját tv-ik adásait, mert bezony nem beszélnének ilyen nagy ökörségeket. Főleg nem fiatal aggyal. Mert a vén hülyéknek mér mindegy mit mondanak, mindent elhisznek.

Egy szakember, neve mellékes , arról beszélt a végig némán hallgató műsorvezetőnek, hogy a világ hegyeiben ha elolvadnak a gleccserek, azok pedig politikai oldal nélkül olvadnak, akkor a hegyekből lefelé futó folyóknak nyáron nem lesz víz utánpótlásuk. Pl. nem lesz majd a Dunának sem. Biztosan az a hüje Soros meg a libsibolskomcsi baloldalial intézik ezeket az ügyeket is.

Elmondta az illető, hogy India lakossága az utóbbi időkben a felével nőtt, és vízhiány ott is, meg minden más nagy folyó mellett élő nép számára is, gondot fog okozni. Mi lesz, ha a rokonyok elindulnak indiai lakóhelyükről északabbra? Soros akkor már igen csak nem lesz útban, de Orbán nertárs még megérheti, akkor ki lesz a hibás?

Mi egy medencébeen élünk, az esőnek át kellene jönn a hegyeken. Télen meg az ott lehullott hónak elolvadva ide lefolyn. Már évek óta nincsenek nagy telek, nagy árvizek, agyarul egyr keveesebb víz jön a medencénkb. Ennek ellenére kormányunk a stadijonyok építésében látja a jövőt, mert talán azt gondolják, az edzett ifjúság majd vizet fakaszt a pusztába is.

Kiosztották a haveroknak a víztároló területeket, már azokat, amelyek mindig vízállásosak voltak, felszántották, és eltüntették a csapadékvizet, de vízgyűjtők és tározók nem működnek, agyba főbe engedélyezik a halastavak létesítését, amelyek víz utánpótlás hiányában olyan halat nevelnek, hogy azt egye meg a fidesz. A faültetésről a műsoban nem is volt szó, pedig a víz megkötésének az egyik eszköze.

Talán most kezd értelmet nyerni a fidesz szlogen is, hogy hajrá Magyarország. Mondjuk arra gyerekként sosem gondoltam, hoyg ez lezs az előre. Szerencsére én már azt nem fogom megérni, amikor majd fejadagra osztják a vizet.

látjátok feleim szümtükkel 2019.08.23. 20:33:23

@Bankkártyát minden arabnak !!!: "Titeket kurvara nem erdekelt egy pillanatig sem egyetlen bevadorlo sem, szamotokra az egesz kizarolag arrol szolt, hogy hatha megbukik az Orban. Kizarolag azert kezdtetek tamogatni az illegalis bevandorlast, mert ettol remeltetek, hogy valahogy az ellenseges kulfolddel egyutt mukodve hatalomra kerultok. "

No látod koma! Érted te a történelmet, mert még egyetlen rezsim sem maradt örök életű ( Orbáné sem fog ) . Mindig jött utánnuk valaki. Mint ahogy Kádárék után az unokáik. Akik pont a Soros pénzén tanulták meg külföldön, hogy mi lesz a dolguk, ha hatalomra kerülnek. Pont.

CSOKKI MÁLNA 2019.08.24. 00:14:05

@István Tamasi

A munkához szükséges minimális nyelvtudást sem képesek elsajátítani..

valasz.hu/vilag/megszolal-a-nemetorszagi-migransok-tanara-egy-mero-kin-a-nyelvoktatas-119744

„Sok fiatal férfi ezért nem azzal a mintával nő föl, hogy apa reggel bemegy a munkahelyre, majd este hazajön, és életét a szervezett munka teszi ki, nem pedig a barátkozás, a rokonlátogatás vagy a vizipipázás. (…) Az esetek legnagyobb részében az integráció előtt a legfőbb akadály a munkára való folyamatos koncentrálás képességének hiánya.”

CSOKKI MÁLNA 2019.08.24. 00:18:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: És amíg elbírálják ,addig mi történjen vele? Erre válaszoljál már? Hogyha minden áron tovább akar menni nyugat felé akkor mit kell csinálni vele? Százezres zárt táborrendszert kellett volna kiépíteni?

"Kizsuppolják.." Ezt beszéld meg István Tamásival.. szerinte nem szabad senkit megállítani..:)

CSOKKI MÁLNA 2019.08.24. 00:25:52

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A nyugati világban is komoly probléma a kórházi fertőzés. Egyszerűen azért , mert bizonyos baktériumok az idők során immunissá váltak a legerősebb antibiotikummal szemben is..

"www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fertozo-betegsegek/mrsa-es-mas-korhazi-fertozesek/l6hv400

"A nozokomiális, vagyis kórházi eredetű fertőzések rendkívül komoly egészségügyi problémát okoznak világszerte: a felmérések szerint évente több millió ember fertőződik meg a kórházakban vagy más egészségügyi intézményben.."

De mi köze ennek ahhoz, hogy az Európába behurcolt iszlamista fanatizmus gyakran fiatal életeket követel. Az eszközök: bomba, furgon, balta..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.08.24. 00:27:35

@CSOKKI MÁLNA: "Százezres zárt táborrendszert kellett volna kiépíteni?"

Ha kell, akkor azt. A katasztrófavédelem fel van készülve ennyi ember elszállásolására. Az EU minden segítséget megadott. Még lophatott is volna a geci gazdád belőle, mindenki boldog.

CSOKKI MÁLNA 2019.08.24. 00:29:43

@István Tamasi: Az ISIS bankárait sokkal inkább abban a Szaud-Arábiában kell keresni, amelynek hercegei luxuslakásokkal rendelkeznek Londonban Párizsban, Hamburgban stb..A szunnita terrorizmust gyakran az öböl menti olajállamok bizonyos politikai körei finanszírozzák..

CSOKKI MÁLNA 2019.08.24. 00:30:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Vajon miért nem Görögországban épültek fel ilyen táborrendszerek..? ;)

István Tamasi 2019.08.24. 08:03:37

@CSOKKI MÁLNA: Szaudi hercegek ritkán ereszkednek le a csúti suttyó szintjére ezért a kis ondó kénytelen volt beérni a nemzetközi körözés alatt álló Pharaonnal és vele zabálni egy vályúból.

CSOKKI MÁLNA 2019.08.24. 23:25:43

@István Tamasi: " Szaudi hercegek ritkán ereszkednek le a csúti suttyó szintjére "

Lehet. viszont tény, hogy ők pénzelik az ISIS-t, mégis háborítatlanul korzóznak a szabad világ luxuslétesítményeiben."Quod licet Iovi, non licet bovi.."? :)

CSOKKI MÁLNA 2019.08.24. 23:28:02

@István Tamasi: A gyereklányt megbecstelenítő Polanskinak, aki elmenekült az amerikai igazságszolgáltatás elől, pedig évtizedek óta biztosít menedéket a francia állam.. Ezt hogyan értékeled..?

István Tamasi 2019.08.25. 08:30:53

@CSOKKI MÁLNA: A (főleg fiú) gyerekeket megbecstelenítő papokat a klérus - ami ma a fő szövetségese a csüngőhasú suttyónak a hatalma megtartásában - évszázadokon keresztül óvja, védi az igazságszolgáltatás elől. Ezt hogyan értékeled ...?

István Tamasi 2019.08.25. 08:33:52

@CSOKKI MÁLNA: Tipikus agyatlan fitymaszbirka logika. Ha mások is csinálják akkor a fideszmaffia is csinálhatja: ha mások is lopnak akkor a fideszmaffia is lophasson, ha mások is támogatják a muszlim terroristákat akkor a csüngőhasú suttyó is támogassa, haverkodjon muszlim terroristákkal.

CSOKKI MÁLNA 2019.08.25. 19:25:20

@István Tamasi: Ne csináljunk már úgy ,minthogyha demokratikus államok kormányai ilyen-olyan érdekektől vezérelve ne adnának menedéket gyanús üzletembereknek, vagy akár tömeggyilkos diktátoroknak világszerte. Te most jöttél le a falvédőről..?

CSOKKI MÁLNA 2019.08.25. 19:26:02

@István Tamasi: Donáth bácsi ügyét hogyan értékeled..?

István Tamasi 2019.08.26. 08:33:32

@CSOKKI MÁLNA:
Nem most jöttem le a falvédőről ezért pontosan tudom, hogy a csüngőhasú suttyó - a similis simile gaudet (dakotául suba a subához, guba a gubához) elv alapján - nagyon is haverkodik , menekít, bújtat bűnözőket.

István Tamasi 2019.08.26. 08:34:25

@CSOKKI MÁLNA:
A Donáth ügy színtiszta példája a fideszmaffia karaktergyilkosságainak.

CSOKKI MÁLNA 2019.08.26. 23:57:46

@István Tamasi: Ahogy más kormányzó politikusok is a szabad világban.."Quod licet Iovi, non licet bovi.."?

CSOKKI MÁLNA 2019.08.26. 23:59:17

@István Tamasi: Értem, hogyha Donáth lelkészt vádolják meg, akkor az karaktergyilkosság, hogyha egy katolikus papot, akkor az 100%, hogy úgy történt. Csak a jó öreg kettős mérce.. Nincs új a nap alatt..:)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.08.28. 18:09:11

@CSOKKI MÁLNA: Azé,hogy volt pofátok a lányát is belekeverni.
Nem tudtok elég mélyre süllyedni!
süti beállítások módosítása