B1 blogcsalád



Az ellenzéknek tilos, de ha a Fidesz csinálja, akkor nem hazaárulás

2019. július 12. - nickgrabowszki

Mert ők kivételesek. mo_1.jpg

  • A baloldalon a jobboldal gyengítéséért még az sem nagy ár, hogy közben ártanak Magyarországnak - közölte Orbán Viktor.
  • Ki kell mondanunk: az első pillanatban megkezdték Brüsszelben az áskálódást saját hazájuk ellen - állította Kocsis Máté.
  • Kezeljük őket úgy, ahogyan ők minket: ellenségként. S ennek megfelelően viszonyuljunk hozzájuk. Bármilyen eszköz megengedett a védekezéshez - írta Pilhál Tamás.
  • Ezennel határozottan követelem, hogy a magyar kormányzópártok azonnali hatállyal váltsák le a magyar parlament bizottsági elnöki és alelnöki stallumaiból nevezett pártok képviselőit - követelte Bayer Zsolt.
  • Az ellenzék a magyar szavazók akaratát akarja felülbírálni - állította Deutsch Tamás.

Mindezt pusztán azért, mert az ellenzék ellenzékként mert viselkedni, és a Momentum, a DK és az MSZP EP-képviselői nem voltak hajlandók megszavazni a Fidesz delegáltjait az Európai Parlament bizottsági alelnöki posztjaira.

Mintha a Fidesz ezek a pozíciók alanyi jogon járnának, és mintha az valami szokatlan dolog volna, hogy az ellenzék teszi a dolgát, és ellenez.

Pedig dehogy szokatlan. Elég csak a múlt hétre visszatekinteni, amikor a német kormány képviseletében Angela Merkel nem szavazta meg (tartózkodott) saját kormánytagja és párttársa, Ursula von der Leyen jelölését a legfontosabb uniós posztra. Csak azért, mert a koalíciós partnerek ellenezték azt. A német szociáldemokraták egyáltalán nem gondolták kézenfekvőnek, hogy csak azért, mert azonos az anyanyelvük, nekik mindenféleképpen  támogatniuk kell von der Leyen bizottsági elnökségét.

Pedig védelmi miniszter nem is akarja mindenféleképpen eltiporni a vele egyet nem értőket. Ami mondjuk a Fideszre például nem igaz

A magyar kormánypártok teljes szereptévesztését az is jól mutatja, hogy korábban ők is egészen

pontosan ugyanígy jártak el a szocialista jelöltekkel szemben.

  • 2004-ben például úgy próbálták megakadályozni Kovács László uniós biztosságát, hogy egy nem is őt ábrázoló fotó alapján azt hazudták, munkásőr volt. A képet - ráírva Kovács nevét - minden EP-képviselőnek elküldték.
  • 2010-ben pedig a Fidesz - illetve személyesen Deutsch Tamás - kampányolt Fazakas Szabolcs számvevőségi jelöltsége ellen, miközben Fazakas nemcsak magyar volt, de a néhány hónap múlva felálló Orbán-kormányban számtalan állambiztonsági múlttal bíró személy is miniszter vagy államtitkári posztot kapott.

De az más. Nekik lehet. Ha a Fidesz csinálja, akkor nem hazaárulás.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6014941972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.12. 17:51:57

mindenki hazaáruló, aki nem asszisztál az ország szétrablásához.

www.youtube.com/watch?v=4Zw4_fxdhoQ

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.12. 17:53:20

Rosszak a párhuzamok.

Lehet hazát árulni, de meglesz a következménye

Ennyi.

2019.07.12. 18:11:26

Akkor most aki nem a Fideszre szavaz, az teljesen elutasítja a Fidesz politikáját, a Fidesz kormány intézkedéseit?

rallus 2019.07.12. 18:17:10

Azt mindannyian a bőrünkön éreztük, hogy mire képesek a ballib kormányok. Nem éltük volna túl, ha a Fidesz is támogatta volna őket...

GNDL 2019.07.12. 18:58:55

Továbbra is csak a Momentum egyik bejegyzését tudom idézni, mert annyira találó:

„Nem tudunk úgy Magyarországért politizálni, hogy ezzel ne politizáljunk szükségszerűen a Fidesz ellen is.”

Egyébként:

„határozottan követelem, hogy a magyar kormányzópártok azonnali hatállyal váltsák le a magyar parlament bizottsági elnöki és alelnöki stallumaiból nevezett pártok képviselőit”

Szerintem meg a demokratikus ellenzéknek ki kell vonulnia a parlamentből, és akkor ez a műveletlen és semmirekellő hitvány fasiszta söpredék sem tud mivel fenyegetőzni. Amúgy sem értem, hogy mit keres még mindig a demokratikus ellenzék abban a vidéki zsákfalu suttyó fideszes parasztokkal tömött egyetlen kocsmájának intellektuális és erkölcsi szintjére amortizált koszfészekben, amit még van pofájuk ráadásul parlamentnek is nevezni.

- Az ellenzék javaslatait lesöprik az asztalról.
- Átláthatóság, adatszolgáltatás gyakorlatilag nincs, még országgyűlési képviselőknek sem adnak ki egyébként közérdekből alapvetően nyilvános adatokat.
- Ráadásul az ellenzéki országgyűlési képviselők jogköreit is korlátozzák, semmibe veszik, lásd az MTVA székházban történteket.
- A bizottságokban nem jelennek meg a fideszes elvtársak, a vizsgálatokat szabotálják, elfojtják.
- Valós vita egyébként sem alakulhat ki semmiféle napirendi vagy ezelőtti felszólalás-, kérdés-viszontválasz során, a fideszes elvtársak gyakorlatilag papírról olvassák a propagandaszöveget, konkrét kérdésre nem válaszolnak, személyeskednek vagy arrogáns módon sértegetnek, pofátlanul hazudoznak.

Szóval marad az, hogy csak a pénzért és az állami támogatásokért van az ellenzék a parlamentben, mert más magyarázat nincs. Ami egy dolog, mondanám a másik dolgot ezzel kapcsolatban: mondjon az összes ellenzéki párt egy összeget, amit havonta nélkülözniük kellene ha kivonulnának a parlamentből, és összedobjuk.

Aztán tessék létrehozni az ellenzéki kerekasztalt 89-es mintára, ugyanis annak van itt az ideje, ahogyan akkor, ma is csak így lehet fellépni a pártállami önkény ellen.

Ez meg:

„Bármilyen eszköz megengedett a védekezéshez”

Hát ugye a bolsevik vér nem válik vízzé... :D

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.12. 19:12:51

@GNDL: Remélem megfogadják a tanácsodat,és lenullázzák magukat te balfasz..

GNDL 2019.07.12. 19:19:14

@Veszéjben a lyogállamiság !: Az ellenzéki kerekasztal „lenullázás”? Muhaha. Tudod egyáltalán miről szólt és miről szól az egyébként, te vadparaszt?! :D

taga_20 2019.07.12. 19:21:36

@GNDL: szerintem ez a szerencsétllen barom, csak azt tudja, hogy a geci az istene.

és ettől boldog:)

rasztaszív 2019.07.12. 19:32:12

a valódi hazaárulás egy idegen ideológiai hatalom kezére játszani az oktatást.

www.magyarkurir.hu/hazai/orban-viktor-fogadta-az-apostoli-nunciust

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.12. 20:02:51

@GNDL: Remélem az ellenzéki stratégák közt hozzád hasonló zsenik ülnek ,és megint ráléptek a gereblyére teli talppal..:))

GNDL 2019.07.12. 20:05:03

@taga_20: Én nem tudom hogy ezek a fideszes pöcsök mit tudnak vagy mit nem... elég nehéz fideszes fejjel gondolkozni, ahhoz egy marék antidepresszánst kéne leöblítenem egy fél üveg kék Smirnoffal, hogy olyan szellemi állapotba kerüljek ami náluk alapértelmezett... lehet egy kövér mókos cigit is rá kéne toljak... ki kellene ütnöm magam gyakorlatilag... :D

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.12. 20:05:25

@taga_20: Neked a geci nem az istened ,hanem az eledeled..:)

2019.07.12. 20:17:06

@GNDL:

Nem kell semmit csinálnod. A te értelmi szinted alaphelyzetben is az oldalkocsis genetikai hulladék értelmi szintjével kompatibilis. Lejjebb már nincs. Fölfelé lenne út, de azt soha nem fogjátok megtalálni.

rallus 2019.07.12. 20:17:28

@GNDL: Ahogy Sztálin:elvtárs megénekelte: "Különös emberek vagyunk mi, kommunisták. Különös anyagból vagyunk mi gyúrva."
Ezért ne is törd a fejed az átalakuláson, legfeljebb ha nemváltó műtétben gondolkozol... Az most úgyis trendi....

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.12. 20:17:49

Magyarázza már el valaki, hogy miért kampányol a fidesz azzal, hogy a Kovács önkéntes tűzoltó volt???
Hogy jön ez ahhoz, hogy az MSZP kiváló szakembereket küldött az EU-ba???
Kovács az adóügyeken kívül a nőügyekben is nagy elánnal elmélyült!!!

taga_20 2019.07.12. 20:17:52

@Veszéjben a lyogállamiság !:

0-24-ben, hétfőtől-vasárnapig itt zabálod a geci gazdád gecijét.

és van geci a pofádon, hogy rám kend az undorító bandád fehérjéjét, te szerencsétlen, ócska, szargerincű fityeszork?!

taga_20 2019.07.12. 20:22:15

@GNDL: egyébként, minden elismerésem a tiéd, így látatlanban is, ahogy a pofájukat belevered a saját szarukba, ezeknek a hulladék fityeszdroidoknak:)

cserébe egy zene, ha bírod:)))

www.youtube.com/watch?v=jS826PwLHdQ&list=RDjS826PwLHdQ&index=1

taga_20 2019.07.12. 20:27:41

@R.V.J.: a nőügyi vonalon tompika szerintem a szaktekintély.
ő röptében, oda-vissza gerincre vág minden titkárnőt:)

rallus 2019.07.12. 20:31:17

@R.V.J.: Laci bácsinak csak a hobbija volt a csajozás, a végzettsége szerint hivatásos forradalmár volt. Mintegy mellékesen V.I.Uljanov (alias" Lenin") is a szebbik nem aktív kedvelője volt! Haladó hagyomány...
Csodálatosan tudta keverni a szamócát, nem csoda, hogy hozzá képest intellektuálisan a fasorban tartózkodó ifjú janicsárok gyorsan a brüsszeli komposztálóba toloncolták.

2019.07.12. 20:35:05

Geciben Mi Tagák otthon vagyunk. Lefetyeljük nyaljuk szlopáljuk.
Annál már csak az a jobb, amikor a szép nagy arab kanom belém vágja a redvás dákóját.

taga_20 2019.07.12. 20:39:08

@taga vagyok| 20 dioptriás| buzi vagyok| és orbán f:

na befutott az átlag fityeszszavazó mintapéldánya!

hazudozik, lop, és egy hulladék.

íme a fityeszmaffia bástyája!

2019.07.12. 20:59:14

@taga_20: A múltkor még nem ezt mondtad, mikor a Dajcs Tomira recskáztál. Jó irányba változtál irigyellek amiért összejöttél a Karigerivel. Szépek vagytok puszóka a seggedbe.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.12. 21:18:16

@taga_20:
"tompika szerintem a szaktekintély"

Ahogy azt a Deutsch-ról szóló cikk alá írtam, megbízhatatlansága miatt a Momentum számára a legelfogadhatóbb fideszes jelölt lenne!!
Mivel emellett elvtelen és lusta is, teljesen beleillik a modern európai demokraták élcsapatába!!!
Sajnos megválasztására kicsi az esély, mert a Dónáth Pannival is volt egy röpke projektje amióta a Panni úgy útálja mint a szart.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.12. 21:25:49

@rallus:
"Laci bácsinak csak a hobbija volt a csajozás"
Igazi legenda az öreg Bruxelles-ben, bármerre hívták adó- és nőügyekben szakérteni, névjegykénkt mindig hátrahagyott egy féknyomos fehér fecskét az ágy alatt.

taga_20 2019.07.12. 21:31:02

@R.V.J.: "Mivel emellett elvtelen és lusta is, teljesen beleillik a modern európai demokraták élcsapatába!!!"

tökéletes fityesz gazember.

"Sajnos megválasztására kicsi az esély, mert a Dónáth Pannival is volt egy röpke projektje amióta a Panni úgy útálja mint a szart."

szerintem a geci asszonya alávágott ezé kevés az esélye, hogy megválasszák.

bazdmeg, neked tetszik az amit hetek óta itt művelsz?

nálatok a fityelitászban ez a munka?

sok rohadék szardarab rohangál itt is, de te benne vagy a topháromban.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.12. 21:39:43

@GNDL: "Szóval marad az, hogy csak a pénzért és az állami támogatásokért van az ellenzék a parlamentben, mert más magyarázat nincs"

Valóban nincs, mert semmi hasznos alkotói tevékenységet nem fejtenek ott ki.

Az se lenne baj, ha kivonulnának, mert a fizetésüket megspórolnák az adófizetőknek, és amúgy a kutyának nem hiányoznának.

Szóval csodás az ötlet, remélem lecsapnak rá, mint gyöngytyúk a takonyra...

2019.07.12. 21:40:17

A frakció tisztségeket az elért választási eredmények alapján osztják ki, ezért demokráciában nem is szokás ellen szavazni a jelölteknek még akkor sem, ha utálják, mint a szaharint. A magyar parlamentben sem azért szavazták be a DK-s képviselőket a Fideszesek mert egyetértenek a DK politikájával, hanem azért mert ez a demokrácia alapja.
A biztosok megszavazása más kérdés, mert azokat viszont az országok kapják és ha valamelyik nem kap elég szavazatot, akkor visszadobják ugyanannak az országnak, hogy jelöljön mást helyette, tehát az ország érdeke nem sérül.
Ezzel szemben ha a parlamenti bizottságokba nem sikerül bejuttatni egy fideszeset vagy momentumost, akkor azt egy másik országból fel fogják tölteni, mert nem országhoz, hanem a frakcióhoz van kötve a tisztség.
Ebből következően, aki a biztosokkal szórakozik az kifogásolhatóan, de csak politizál, míg aki a parlamenti bizottságok tisztségeinek betöltését akadályozza a saját hazáját érintően az hazaáruló.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.12. 21:49:48

@taga_20:
Köszönöm a bíztató szavakat! Hasonló jókat neked is, hogy a Konok Péter szakálla ecsetelje a szaporítószervedet!!!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.12. 21:55:32

@Tényelek: "A frakció tisztségeket az elért választási eredmények alapján osztják ki,"

Ez melyik törvényben szerepel.

De egyébként is, fasiszta hazaárulóknak nem jár semmilyen tisztség, inkább főbelövés.

alöksz róz 2019.07.12. 21:59:36

"A német szociáldemokraták egyáltalán nem gondolták kézenfekvőnek, hogy csak azért, mert azonos az anyanyelvük, nekik mindenféleképpen támogatniuk kell von der Leyen bizottsági elnökségét." - eléggé fel is háborodtak rajta a németek... rájönnek ők is milyenek ezek a hazaáruló ballibek :D

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.12. 22:00:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "fasiszta hazaárulóknak nem jár semmilyen tisztség, inkább főbelövés."

Milyen kedves gondolat...

Csak nehogy aztán a végén a tűéles, csodálatos "logikádat" fasiszta helyett lipsikével értelmezze valaki, és meg is valósítsa.

Mert akkor lesz csak a brühühü...

alöksz róz 2019.07.12. 22:06:09

@taga_20: "most komolyan, ez mire jó?" - nagyon jó a kérdés, papám:
és van geci a pofádon, hogy rám kend az undorító bandád fehérjéjét, te szerencsétlen, ócska, szargerincű fityeszork?!
sok rohadék szardarab rohangál itt is, de te benne vagy a topháromban.
na befutott az átlag fityeszszavazó mintapéldánya! hazudozik, lop, és egy hulladék.

2019.07.12. 22:14:46

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: " "A frakció tisztségeket az elért választási eredmények alapján osztják ki,"

Ez melyik törvényben szerepel.

De egyébként is, fasiszta hazaárulóknak nem jár semmilyen tisztség, inkább főbelövés. "
Ez a demokrácia nevű valamiben természetes, de értem hogy nem tudja miről írok, mert a liberálbolsevikok szerint a demokrácia egy nagyon korlátozott fogalom, csak tekintik demokráciának, amikor az nő fajtájuk győz.
Ezzel szemben normális közösségekben a választáson győztes párt hitvallásától függetlenül az a demokrácia, amikor választáson dől el, hogy ki kerül hatalomra.
Az a meglátása, hogy a fasiszták hazaárulók lennének biztosan nem állja meg a helyét, mert az a politikai irányzat a saját közösségét minden fölé helyezi.
Sajnos nálunk ennyire elkötelezett párt nem is létezik!
De látom, hogy a Tanácsköztársaság és Rákosi, Kádár rendszerben edződött felmenői olyan szintű hatással voltak, vannak önre, hogy a főbelövést tarja még mindig a demokrácia csúcsának, .. hát el kell keserítenem, az nem demokrácia, ahol agyonverik, megölik azokat, akik nem olyan ferde gondolkodásúak, mint pl. ön!

alöksz róz 2019.07.12. 22:21:10

@rasztaszív: "a valódi hazaárulás egy idegen ideológiai hatalom kezére játszani az oktatást." - az az, résen legyél, még bevezetik megin az inkvizíciót ha nem figyel az ember.
de szerencsére van aki átlátja egyből a dolgokat

rasztaszív 2019.07.12. 22:33:52

@alöksz róz: valóba,még talán ez a lekicsinylés az alaphangulat az ellenzékben is.de olyan túl sokáig már nem lovagolhatjátok meg...:)

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.12. 22:45:02

@rasztaszív:
Abszolút megértem az aggodalmadat!!!! Amikor albán füvet szívok engem is kergetnek a csuhások!!!

rasztaszív 2019.07.12. 22:53:10

@R.V.J.: nos,a fideszhez húzók egy részének el kell majd döntenie,hogy hogy viszonyuljon a "keresztény ország" koncepcióhoz.szerintem ez rád is igaz lehet.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.12. 23:03:20

@rasztaszív:
"szerintem ez rád is igaz lehet."

Megőrültél??? Én a keresztény egyházat a fidesszel együtt úgy beszántanám, mint taga_20 a takarmánykukoricát!!!

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.12. 23:32:42

@rasztaszív: "a fideszhez húzók egy részének el kell majd döntenie,hogy hogy viszonyuljon a »keresztény ország« koncepcióhoz"

Nem kell eldönteni, mert már el lett döntve Géza fejedelem & fia, Államalapító Szent István királyunk korában.

Magyarország 1000 éve keresztény ország, és a következő 1000 évben is az marad.

Ha nektek nem tetszik, hát az a ti bajotok. És ha elviselni se tudjátok, akkor egy klasszikust idézve: "El lehet menni Magyarországról".

Kis lépés Orbánnak, oriási szopás a lipsiknek. 2019.07.12. 23:35:36

"Mindezt pusztán azért, mert az ellenzék ellenzékként mert viselkedni,"

Ez nem ellenzek, hanem ELLENSEG.

Kis lépés Orbánnak, oriási szopás a lipsiknek. 2019.07.12. 23:52:13

"Ki kell mondanunk: az első pillanatban megkezdték Brüsszelben az áskálódást saját hazájuk ellen - állította Kocsis Máté"

Az biztos, hogy a momentum meg az elod partjan is tul tesz hazaarulasban.
Az azert megnyugtato, nem bujkal tovabb az SZDSZ, nem a hatterben askalodik, hanem elobujt az arnyekbol momentum neven.

alöksz róz 2019.07.12. 23:53:36

@rasztaszív: addigra má ki lesztek irtva vagy megkeresztelve mind a indiánok

rasztaszív 2019.07.13. 01:22:47

@Szergej Szergejevics Szergejev: itt te vagy az agresszor,a hülye vallásoddal.de amikor majd tényleg a többség dönt erről,te majd csak sunnyogni fogsz.

rasztaszív 2019.07.13. 01:24:58

@alöksz róz: te sem leszel kivétel.úgy gondold végig.még hozzád is szólhat így a szergejevics pajtásod.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.13. 08:32:48

@Szergej Szergejevics Szergejev: "fasiszta helyett lipsikével értelmezze valaki"

Lipsikért nem vérzik a szívem.

Főleg, hogy a fideSSfasszopók a legnagyobb liberálisok, egyedül ők azok, akik sírva kérik számon a liberális értékeket. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.13. 08:37:01

@Tényelek: "demokrácia"

Ti fideSSfasszopók mindjárt a demokrácia nagy harcosaivá váltok, ha a fasz rosszabbik végére kerültök. :))

"a fasiszták hazaárulók lennének biztosan nem állja meg a helyét,"

Márpedig megállja, hisz eladjátok az országot a ruszkiknak, kínaiaknak, németeknek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.13. 08:42:53

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Magyarország 1000 éve keresztény ország"

Ezt a szép hagyományt törte meg a fideSS, akik semmilyen keresztény értéket nem tisztelnek.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.13. 09:06:33

A szkeptikus fideszesek figyelmébe ajánlom a cikket!!
A klimaváltozás miatt már most emberek halnak meg Magyarországon!!!!! :(((

index.hu/belfold/2019/07/12/a_pecsi_gyermekklinikan_operaciokat_kell_elhalasztani_a_klimagondok_miatt/

Blogolo Blogi 2019.07.13. 09:34:48

Semmi teljesitmeny a seggnyalason kivul. Meg jo, hogy nem szavazzak meg oket, ha alkalmatlanok! Nem szabad elfelejteni, hogy ok az orszag erdeket kepviselik, nem pedig Viktoret.

Blogolo Blogi 2019.07.13. 09:40:21

Ez milyen jo kis recap Viktor kisvasutjarol, meg ugy altalaban a rendszerrol, aminek kiepiteseert az osszes patkany fideszgyoker felelos.

www.youtube.com/watch?v=hZH_UXrIioA

Ráuvolt a vonat, keeeer meeeeg
Bankjegyet nem pedig eeeermeeeet.

Zsenialish.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.13. 09:45:33

@Blogolo Blogi:
Tudom nem túl ízléses közvetlen munkatársat reklámozni, de olvassátok el ezt a leleplező cikket!!!

index.hu/velemeny/olvir/2019/07/12/mindig_van_lejjebb_orbanek_eltussolnak_a_fulop-szigeteki_tomeggyilkossagokat/

ORBÁN KEZE VAN A FÜLÖP-SZIGETEKI TÖMEGGYILKOSSÁGOKBAN!!!!!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.13. 10:08:51

@R.V.J.: "A klimaváltozás miatt már most emberek halnak meg Magyarországon"

Meghal évente 10-20 magyar, az semmiség, Ondó Viktor az egészségügyből kivont milliárdokkal évente tízezrek halálát okozza.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.13. 10:09:51

@R.V.J.: "ORBÁN KEZE VAN A FÜLÖP-SZIGETEKI TÖMEGGYILKOSSÁGOKBAN"

Leszarom. Inkább a geci által meggyilkolt magyar tízezrekért aggódj.

István Tamasi 2019.07.13. 10:39:09

@rasztaszív: A valódi haza- és nemzetárulás a tudásalapú társadalom korában tönkretenni az oktatásügyet, lehetetlenné tenni hogy szegény de tehetséges gyerekek tovább tanuljanak, elüldözni az országból az ország legjobb egyetemét és szétverni a tudományos kutatóhálózatot.

rasztaszív 2019.07.13. 10:43:58

@István Tamasi: lehet.de amit linkeltem,az alapján a vád is megáll.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.13. 11:18:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Lipsikért nem vérzik a szívem."

Akkor jó, mert nekem sem. Nem lesz kár értük...

"»Magyarország 1000 éve keresztény ország«

Ezt a szép hagyományt törte meg a fideSS, akik semmilyen keresztény értéket nem tisztelnek."

Aha, persze. Akkor ez vajon miért nem a jó kis komcsika, 1949. XX. tv. számot viselő "Alkotmányotokba" került be, és miért az Alaptörvénybe?

"Elfogadta az Országgyűlés az alaptörvény hetedik módosítását a kormány kezdeményezésére szerdán. Az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme"
www.magyaridok.hu/belfold/elfogadtak-az-alaptorveny-modositasat-3217207/

Hazudoztok össze-vissza, de egy perc alatt buktok le már megint...

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.13. 11:19:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Meghal évente 10-20 magyar, az semmiség, 
Leszarom. Inkább a geci által meggyilkolt magyar tízezrekért aggódj."

Brutálisan cinikus és kegyetlen a hozzáállásod!!!

Pedig még Sztálin is megmondta:
"Pár ember halála tragédia, tízezrek halála statisztika!!!

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.13. 11:21:20

@István Tamasi: "elüldözni az országból az ország legjobb egyetemét"

Hát igen, iszonyúan fognak hiányozni a CEU által képzett világszínvonalú informatikusok, mérnökök tömegei... Ja nem, ilyenből egyet se képeztek, csak bőcsészkéket a mekdonaldszba.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.13. 11:23:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "a geci által meggyilkolt magyar tízezrekért aggódj"

Látom, szeretsz hazudozni, lipsike barátom...

Pedig Orbán Viktor ténylegesen egy magyart se gyilkolt meg, amit mondjuk a pufajkás Horn Gyuszi barátotokról már nem lehet elmondani.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.13. 11:26:22

Kapcsolódó cikk:
"Apró kis élősködők bukkantak fel a magyar Parlamentben és Brüsszelben is (...) Nyüzsögnek, áskálódnak, csípnek, marnak, és fertőző betegségeket terjesztenek."
mindenszo.hu/apro-kis-eloskodok-bukkantak-fel-a-magyar-parlamentben-es-brusszelben-is/

alöksz róz 2019.07.13. 11:33:04

@rasztaszív: na és akkor ugyan mi van?
azt kommentel amit akar, azt se veszem komolyabban mint a ti akasztós szövegeiteket

Gábris szomszéd 2019.07.13. 11:46:59

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Hát igen, ez az eredménye, ha valaki olyan feneketlenül ostoba, mint egy vödör sitt, de ennek ellenére propagandistának áll. Normális országban egy kormánynak nincs és nem is lehet vallása. Ezt csak Orbán vezette be, miután nem jött be a számítása liberálisként - ellőtte meg ifjú kommunistaként... A hülyék anyja mindig terhes. Ez egy olyan igazság, ami felülír minden más igazságot. Kivétel nélkül mindig. Magyarországon meg plánehogy, fideszék uralkodása alatt pedig halmozottan. A fideszesek harcban állnak. Állandóan egyébként, nem most, kivételesen. Egyfeszt mindenki ellen háborút hirdetnek, leginkább azok ellen a magyarok ellen, akik nem az egyélőistent imádják, hanem mást szeretnek." :)

rasztaszív 2019.07.13. 11:52:15

@alöksz róz: az van,hogy épp azzal dicsekszik a haverod,hogy sikerült beleírni magukat az alkotmányba.talán ideje lenne komolyan venni.

alöksz róz 2019.07.13. 12:35:05

@rasztaszív: most tényleg azt akarod, vegyem komolyan, h inkvizíciótól parázol meg attól félsz h erőszakkal megkeresztelnek?

István Tamasi 2019.07.13. 12:49:14

@rasztaszív: Amit linkeltél az egy alaptalan ökörség.

István Tamasi 2019.07.13. 12:52:34

@Szergej Szergejevics Szergejev: Azt csak álmodod, hogy egy CEU bölcsész végzettségű fog melletted a mekiben gályázni.

Behaton 2019.07.13. 13:01:21

Most, hogy az EP választáson hatalmas sikert elérve győzött az ellenzék ideje rendet tenni a Jobbiknál is. Elismerésre méltó és a demokratikus ellenzék köszönetét érdemli az, hogy a Jobbik jelenlegi vezetése a nacionalista, rasszista, antiszemita, fasiszta és hazaáruló tagokat a Mi Hazánk elnevezésű kamupártba száműzte. Ez dicséretes és ez tette lehetővé, hogy a megújult Jobbik a demokratikus ellenzék összefogásában meghatározó szerephez jusson. De nem állhatunk meg félúton! A Demokratikus Koalíció elnöksége úgy döntött, hogy kilép az ózdi polgármester, Janiczak Dávid mögött épülő ellenzéki összefogásból. A DK a polgármester széleskörben köztudott korábbi neonáci megnyilvánulásai miatt döntött úgy, hogy támogatói nem vehetnek részt Janiczak Dávid polgármester jelölésében, megválasztásának támogatásában. Jogos! A kígyó a bőrét levedli, de a politikában indokolt az elvek számonkérése. A Jobbiknak lett volna ideje ezt a nácit eltávolítani, és nehezen érthető az ez ügyben történő időhúzás. Most, miután már egyértelmű, hogy az önkormányzati választáson biztosnak tekinthető ellenzéki siker miatt hamarosan előrehozott választások lesznek, a keresztény-liberális Jobbik nem késlekedhet, nem tétovázhat. Hiszen ősszel, az önkormányzati választásokon a vidéki kistelepüléseken tarolni fog a Jobbik, ahogy azt korszakalkotó parlamenti felszólalásában Jakab Péter ígérte.
"Nem hátrálunk, és megújulva térünk vissza az önkormányzati választásokra, ahol a Fidesz képébe fogunk röhögni, amikor elvesszük a városaikat meg a falvaikat.”
Persze a városaikat nem, mert azt a Momentum és a DK fogja megszerezni. A Momentum és a DK szakértelemről, hozzáértésről, elhivatottságról és a demokrácia kérlelhetetlen képviseletéről tanúbizonyságot tevő programja, minden városi polgár szívéhez utat talált. Karácyony Gergely tökéletes budapesti főpolgármester lesz! Nem akárki támogatja őt, mert Gyurcsány Ferencnének nem EU-s képviselőként kell majd harcolni a fasiszta orbáni diktatúra ellen, hanem az előrehozott választások után ő lesz Magyarország új miniszterelnöke...elnöknője.
Amikor Orbán washingtoni látogatásával egy időben, a German Marshall Fund bekérette, berendelte Márki-Zay Pétert és Kész Zoltánt, valószínűleg azt közölték velük, hogy Magyarország új miniszterelnöke Gyurcsány Ferencné lesz. Nagyon jó döntés! Bízhatunk amerikai barátaink szakértelmében, tapasztalatában és éleslátásában.
Nem lehet tétovázni, lépni kell a Jobbik vezetésének is.
Most arathatjuk le gyümölcsét a tavaly december óta folyamatosan tartó több tízezres, gyakran százezres tüntetéseknek, mely tüntetések tömegéhez csatlakoztak a szülésre kényszerített fiatalok, az éhséglázadásig jutott szegények, a rabszolgatörvény által sújtott dolgozók, a külföldre menekült fiatalok és a déli határnál terrorizált, kétségbeesett menekültekért aggódó civilek ezrei, tízezrei...százezrei. Szavazópolgárok millióinak szavazata jelzi, hogy az ellenzék jó úton jár! Másfél millió szavazót vesztett a Fidesz és ezek a szavazók most mind az ellenzék jelöltjeire szavaztak. A hatalmasra duzzadt ellenzéki tábor láttán pedig nyugodtan kimondhatjuk, hogy a Fideszt a magyarok hatoda sem támogatja.
Orbán rendszerének vége. A demokratikus ellenzék már most hozzálátott, hogy kormányra kerülve beváltva ígéretét, visszahozza a 2002 és 2010 között megélt aranykort, amikor szárnyalt a gazdaság és minket irigyelt Közép-Kelet Európa, de túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az egész világ. De ehhez szükség van a megtisztult, megújult keresztény-liberális Jobbik szerepvállalására is. Itt az idő, most kell cselekedni!!

György Csaba Nagy 2019.07.13. 13:29:12

Egy politikai eszme győzelme nem attól függ, hogy igaz-e, hanem hogy milyen brutalitással képviselik
/Adolf Hitler/

2019.07.13. 13:33:42

@István Tamasi:

Konkrétan Soros-Szaros Gyurka libbant kamu "egyetemére" gondolsz Pityuka.

György Csaba Nagy 2019.07.13. 13:48:42

@Szergej Szergejevics Szergejev: Szóval beírták az Alaptörvénybe és ezzel a dolog letudva. A keresztényi elvek: mértékletesség, felebaráti szeretet, nem lopás, elesettek támogatása, stb. pedig fényesen megvalósul a gyakorlatban, ugye?
Orbán: "Ne azt nézzék, mit mondok, hanem hogy mit teszek". Ez a rendszeres hazudozás beismerése. Ugyanaz, ami miatt Gyurcsány ördöggé lett felmutatva, Viktort pedig vallásos áhitat övezi.
A valóság szembejön, és nem tér ki.

2019.07.13. 14:16:25

Most alaposabban megnéztem a képet.

Az ott kovácslacika mögött nem horngyuszika?

2019.07.13. 14:22:00

@György Csaba Nagy:

Na de ugye mi ez a hazudozás ahhoz képest amit degenerált gyurcsótány ferike, meg a közgazdasági analfaméta minisztere veresjancsika adott elő.

Emlékszel még a 2006-os választás utáni első parlamenti napokra. Tudod, amikor libbant ferike bevallotta, hogy a költségvetési hiány nem 4.3% hanem 10,1%? Hogy 4 éven keresztül kozmetikázták a költségvetési adatokat?

A saját szarotokat takarítsátok el először kicsihuszár.

György Csaba Nagy 2019.07.13. 14:50:10

@Quercus Maximus: Nagyhuszár, ez egy igazi szemellenzős, gondolatmentes válasz. Nekem furcsa mód az fáj, hogy MOST ki hazudik és lop, s erre nem mentség, hogy a múltban más is tett hasonlót.

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.13. 15:23:09

@György Csaba Nagy:

"Nekem furcsa mód az fáj, hogy MOST ki hazudik és lop, s erre nem mentség, hogy a múltban más is tett hasonlót."

Ha még csak hasonló tett volna! Sokkal rosszabbat tett. Hasonlítsd össze a 2002-2010 közötti magyar és régiós versenytársak makrogazdasági eredményeit. Ugyanezt az összehasonlításd végezd el 2010-2019 között és rájössz, hogy állításod nem igaz!

György Csaba Nagy 2019.07.13. 15:28:28

@atomic power 1986DucaDuca: Azt állítottam, hogy a mostani kormány tevékenységének semmi köze a keresztény értékekhez, ezen belül hazudnak és lopnak. Ezt kellene cáfolnod, ha jó lelkiismerettel tudod.

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.13. 15:47:09

@György Csaba Nagy:

Azt állítottad, hogy nem mentség az, hogy a múltban is hasonlóan loptak mint most. Ezt cáfolják a mostani és a múltbeli makrogazdasági eredmények.

György Csaba Nagy 2019.07.13. 15:57:09

@atomic power 1986DucaDuca: Logikailag bukfencezel. A lopás és hazugság tény vagy sem, gondolom, utóbbit te sem mered állítani. De akár igen, akár nem, más fogalom, mint a gazdasági eredmények, azokkal sem cáfolni, sem igazolni nem lehet. A keresztény értékekkel viszont igen.

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.13. 16:02:14

@György Csaba Nagy:

Ne viccelj már! Van annál nagyobb keresztényi érték, mint ha egy gazdaság jól van működtetve? Ha jól működik kevesebb a lopás, ha nem, akkor több.

2019.07.13. 16:03:59

@György Csaba Nagy:

És mikortól számítjuk a mostot kicsihuszár?

2019.07.13. 16:06:26

@György Csaba Nagy:

Az előző kormánynak volt köze a libbant "értékekhez"?

rallus 2019.07.13. 16:07:35

@György Csaba Nagy: Nagyon bölcsen teszitek, hogy nem a mérhető és adatokkal bizonyítható tényekkel támadjátok a kormányt, hanem szubjektív dolgokkal, amit feltehetően a pisitek színéből következtettek ki!
Ne zavarjon, hogy a többség már röhögni sem tud a folyamatos nyivákolásotokon, ha nektek ez okoz orgazmust, akkor így tovább!
Kevesen vagytok, fogytok, igazi keresztény csak mosolyog rajtatok...

György Csaba Nagy 2019.07.13. 16:08:27

@Quercus Maximus: Szemtelen álkérdésekre nem válaszolok.

György Csaba Nagy 2019.07.13. 16:11:37

@rallus: Igaz keresztény kommenttárs, stílusod és érveid ereje tökéletes összhangban van, szó bennszakad...

2019.07.13. 16:18:29

@György Csaba Nagy:

Nebazd! Nem írták le a gazdák a választ műszakkezdéskor?

György Csaba Nagy 2019.07.13. 16:24:47

@atomic power 1986DucaDuca: Na ne!. Idéznéd a prófétát vagy evangélistát, aki a keresztényi értékek közé sorolta a gazdaság jó működtetését? Nem inkább a földi javaktól tartózkodást eszményítik? A te logikád szerint a kínai és indiai gazdaságirányítás lenne most a legkeresztényibb. Egy fejlettebb gazdaságból mellesleg többet lehet lopni, és mintha most ez lenne műsoron.

2019.07.13. 16:27:35

@György Csaba Nagy:

Mi a bajod a keresztényekkel kicsihuszár? Te is csak a keresztényi könyörület miatt nem lettél abortusz áldozata.

György Csaba Nagy 2019.07.13. 16:33:44

@Quercus Maximus: Érveid hiánya, primitív-erőszakos egyéniséged egyre inkább kiütközik. Bajlódjon veled a családod. Pá!

2019.07.13. 16:37:04

@György Csaba Nagy:

Mindig pipáld ki sablondumát a listán, amit már ellőttél.
Ismétlésért nem fizet a gazda.

eszti..... 2019.07.13. 16:38:29

@Quercus Maximus:

"Te is csak a keresztényi könyörület miatt nem lettél abortusz áldozata."

Mintha rémlenék több kommented, amiben támadó/erőszakos/primitív hangvétel miatt panaszkodsz. )))

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.13. 16:44:24

@György Csaba Nagy:

A gazdaság jó működtetése lehet az alapja a közjónak, ami minden keresztényi elv gyakorlati megvalósításának az alapja. Szilárd anyagi bázis alapján teljesedhet ki a kereszténység által hirdetett emberi méltóság és szolidaritás, felebaráti szeretet, szociális jólét, ami nem egyenlő a mértéktelen fogyasztással.

Az evangélium szociális üzenete csupán elmélet maradna, ha nem állnának kellő mennyiségben rendelkezésre az elosztható javak.

2019.07.13. 16:45:50

@eszti.....:

Hát tanerő, ez itt nem a szenilis nyugger blogja. Itt nem versikélnek.

nincs1itt 2019.07.13. 16:47:08

@alöksz róz: az spd kb annyira ütős, mint mo.-i ellenzék(mára shultz és nahles "sikereinek" is köszönhetően), hogy pusztán azért vették figyelembe amit éppen nyávogott, mert a fenn akarja tartani merkel, a baromi nehezen összelapátolt gro-ko-t.

György Csaba Nagy 2019.07.13. 16:50:05

@Quercus Maximus: Nicked találó. A tölgy nagyra nő, igyekszik mindent és mindenkit beárnyékolni, és agy nélkül él. Végül szétrágják a picinyke szúbogarak és lesz belőle korhadó szemét. Plus ultra!

eszti..... 2019.07.13. 16:56:03

@Quercus Maximus:

Volt már rá példa, de akkor még nem voltál itt, legalább is nem ezzel a nickkel.

Ez a pulikutya üzemmód ragályos?
De térjünk vissza az alapgondolathoz, amit oly gyorsan kikerültél.
Hetekig nyöszörögtél hozzád intézett válaszok sértő hangvétele miatt, hogy bántanak, támadnak, tiszteletlenek veled szemben.
Elmúlt az érzékenységed? :D

2019.07.13. 16:59:19

@György Csaba Nagy:

Hát ebbe a tölgy dologba ne menj bele kicsihuszár.
Bár azért azon elgondolkodhatsz (ha van mivel), hogy egy öreg tölgynek mennyi erős ága van. Rengeteg libbantat föl lehet rá lógatni.

György Csaba Nagy 2019.07.13. 16:59:31

@atomic power 1986DucaDuca: Ne írd újra a Bibliát légyszi, az eretnekség. A te eszmefuttatásod szöges ellentétben áll az ég madarairól szóló igével. Sokkal inkább emlékeztetsz Marxra, aki azt írta: a legnagyobb bűnöket anyagi javak megszerzése érdekében követik el, tehát az igazi humanizmus az anyagi javak bőségének megteremtését szolgáló tett. De ő nem a kereszténység felkent evangélistája.

2019.07.13. 17:01:50

@eszti.....:

Nyöszörögtem volna? Nagyon nem ismersz szivi.

György Csaba Nagy 2019.07.13. 17:03:11

@Quercus Maximus: Mindezt a keresztényi értékek nevében, ugye, Nagy Fafej.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.13. 17:09:30

@taga_20: Te gecin élsz,akkor mégis mi bajod a Gecivel,te gecievő-gecinyelő geciszar?

2019.07.13. 17:12:13

@György Csaba Nagy:

Szóval mi a gondod a keresztényekkel kicsihuszár?
Vagy libbantéknál te lettél kijelölve az ekézésükre?

Nem tetszik zOrbán kicsihuszár?
Váltsátok le.
Ja, hogy ahhoz hülyék vagytok.
Hát akkor így jártatok.

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.13. 17:23:03

@György Csaba Nagy:

Pontosan a zsidó-keresztény vallás az, ellentétben a többi vallással, amely egyedülálló abban, hogy az anyagi világhoz pozitívan viszonyul.

A pogány vallások azok, amelyek ellenségesen viszonyulnak az anyagi világhoz, a spiritualizmus ellenségének tartva azt.

A hindu-buddhista világnézet szerint a valóság csak látszat, az ember feladata megszabadulni a látszat fogságából. Az európai civilizációt alakító görög filozófiák egy része hasonlóképpen negatív álláspontra helyezkedett az anyagi valósággal szemben, s ez beszivárgott a korai kereszténységbe is.

Az igazi keresztény hit legfőbb célja azonban nem a világból való elmenekülés egy szellemi világba nevében, hanem éppen fordítva, a világ aktív megváltoztatása és felemelése.

Biblia: "Atyánk, aki a mennyekben vagy, legyen szent a Neved, jöjjön el a királyságod, valósuljon meg az akaratod a Földön is ugyanúgy, ahogyan a mennyben!"

Ebben nem az van, hogy meneküljünk el a mennyekbe a gonosz Földről.

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.13. 17:23:03

@György Csaba Nagy:

Pontosan a zsidó-keresztény vallás az, ellentétben a többi vallással, amely egyedülálló abban, hogy az anyagi világhoz pozitívan viszonyul.

A pogány vallások azok, amelyek ellenségesen viszonyulnak az anyagi világhoz, a spiritualizmus ellenségének tartva azt.

A hindu-buddhista világnézet szerint a valóság csak látszat, az ember feladata megszabadulni a látszat fogságából. Az európai civilizációt alakító görög filozófiák egy része hasonlóképpen negatív álláspontra helyezkedett az anyagi valósággal szemben, s ez beszivárgott a korai kereszténységbe is.

Az igazi keresztény hit legfőbb célja azonban nem a világból való elmenekülés egy szellemi világba nevében, hanem éppen fordítva, a világ aktív megváltoztatása és felemelése.

Biblia: "Atyánk, aki a mennyekben vagy, legyen szent a Neved, jöjjön el a királyságod, valósuljon meg az akaratod a Földön is ugyanúgy, ahogyan a mennyben!"

Ebben nem az van, hogy meneküljünk el a mennyekbe a gonosz Földről.

György Csaba Nagy 2019.07.13. 17:30:22

@Quercus Maximus: És szóla a zöld ostoros: Ezek csak két lábon poroszkálnak, egy lyukon esznek és egyen ürítenek, míg mi száz csillószőrrel haladunk, és egész testünkön tetszés szerint tudunk be- és kikebelezni, s még ők képzelik magukat a teremtés/evolúció csúcsának. Nevetséges, és mi vagyunk többen.
Nos, Orbánt nem tudjuk leváltani, elismerem. Azért nem, mert kis hazánkban annyi a primitív és erőszakos illibsi véglény, mint a tényeket értékelő, gondolkodó ember, és a liberalizmus mindenkinek adott szavazati jogot, a többit pedig elintézte a megbarkácsolt választási törvény csalása. De nem aggódom mód felett: a feudalizmus nem tart örökké. Lehet, akkor már avar leszel.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.13. 17:35:56

@eszti.....:
"Volt már rá példa, de akkor még nem voltál itt, legalább is nem ezzel a nickkel."

Gyönyörű verseidre jól emlékszem! Az általad egyszer ideidézett Nádasdy verset elszavaltam a Pride after party-ján az asztaltársaságomnak.
Mondanom sem kell nem egyedül aludtam aznap éjszaka!!
Köszi Eszti, köszi Ádám!!!

2019.07.13. 17:40:10

@György Csaba Nagy:

Tökéletes libbant jellemrajz.

Na faszfej, ezért nem fogjátok soha- mondom soha- leváltani Orbánt.
Idióták.

eszti..... 2019.07.13. 17:40:50

@R.V.J.:

A Petri versért jól leértelmiségeztél, még Miss Cunnesburry koromban. :D

taga_20 2019.07.13. 17:40:54

@eszti.....: állandóan sír, mint egy fürdőskurva a kukkolós vén rohadék:)))

György Csaba Nagy 2019.07.13. 17:47:37

@atomic power 1986DucaDuca: Mellébeszélsz. A keresztény vallás kezdetben a világtól elfordult, kisemmizett rabszolgák és egyéb szegények ideológiája volt, az anyagi javaktól elfordulást, a lelki táplálék fogyasztását hirdette, épp ebben bizonyult a zsidó vallás eretnek tagadásának. Csak a Nagy Konstantinnal történő kiegyezés után lett a világi hatalommal együttműködő, a gazdagodást megtűrő, de célként el nem fogadó eszmerendszer. A katolikus vallás végig őrzi ezt az ellentmondást: a klérus mértéktelen gazdagodása mellett a szegénységet eszményíti a híveknek. Csak a polgárosodással kikényszerített reformáció engedte meg a szorgalommal elérhető gazdagodást.

2019.07.13. 17:48:18

@atomic power 1986DucaDuca:

Ez övön aluli volt.

Most az összes degenerált hülye libbant megpróbálja értelmezni amit írtál. Igaz legalább el lesznek foglalva a következő hetekben.

Behaton 2019.07.13. 17:53:49

@Gábris szomszéd:

Döbbenetes, hogy a helyi szervezet, szembe menve a párt elveivel, a demokratikus alapokkal, egy olyan jelöltet támogat, akiknek széleskörben köztudott korábbi neonáci megnyilvánulásai elfogadhatatlanok egy demokrata számára. Most, amikor az őszi önkormányzati választásokon döntő csapást mérhet az ellenzék a NER tömbjére, nem megengedhető, hoogy egy olyan jelöltet támogasson az Összefogás, aki ellen a Fidesz gyűlöletbeszéd és náci megnyilvánulások vádjával fog kampányolni.
Közben Donáth Anna, a Momentum EP képviselője a következőket nyilatkozta:
„Nem támogatjuk Janiczak Dávid jelölését Ózd polgármesterének. Számomra a vörös vonal a rasszista és szexista kijelentéseknél húzódik, Janiczak esetében ráadásul súlyosbító tényező, hogy évekkel ezelőtti kijelentéseiért nem kért még bocsánatot. Ugyanakkor fontos hangsúlyozni: az ózdi összefogásról szóló döntés nem a Jobbik elítélése, hanem Janiczaké Dávidé.”
Jobbiknak lépni kell! Egy nyíltan rasszista, neonáci érzelmű jelöltet nem állíthat.
Ez milyen üzenet lenne Ózd elnyomott roma kisebbsége felé? Most az ellenzék nem adhat támadási felületet egy ilyen ember miatt! Őt is száműzni kell a Mi Hazánk Mozgalomba. Ott acsarkodhat kedvére a fideszes kitartottak mellett.
A helyi DK szervezet pedig minden bizonnyal megkapja a méltó büntetését azért, mert ellenkezésével a Fidesz szekerét tolja. Nincs szükség árulókra az ellenzék soraiban.
Hallgatni kell a DK vezetőire, hisz bebizonyosodott, hogy ők az ellenzék vezető ereje. Gyurcsány Ferencné pedig a jövő demokratikus Magyarországának egyetlen reménye.

György Csaba Nagy 2019.07.13. 17:53:50

@Quercus Maximus: Tedd egymás mellé a 2 kommentet, jól tükrözi a minőségkülönbséget. Orbán kb. ugyanannyit árt mindkettőnknek. A különbség, hogy ti társtettesek vagytok, mi szimpla áldozatok. Soha pedig soha nincs.

2019.07.13. 18:03:31

@György Csaba Nagy:

Soha nem fogjátok leváltani Orbánt.

Azért nem mert öntelt, pökhendi, beképzelt sekkfejek vagytok, akik lenézik, alázzák, mocskolják a választókat. És ezek után ugyan ezen emberektől elvárjátok, hogy rátok szavazzanak. Megkérdőjelezitek a képviseleti demokráciát, a többségi demokráciát, a demokratikus választási rendszert, aztán habzó szájjal diktátorozzátok Orbánt. Miközben minden rezdülésetek a diktatúra imádatáról szól. Liberális diktatúráéról.

Soha nem fogjátok leváltani Orbánt, mert 2010 legfontosabb üzenete, hogy ebben az országban még egyszer liberofasiszták nem fognak hatalomra jutni.

György Csaba Nagy 2019.07.13. 18:16:13

@Quercus Maximus: A képviseleti demokrácia, az egyenlő és általános szavazati jog liberális vívmány. Az agymosó propaganda viszont illibsi diktatúrák terméke. Érveid nincsenek, így vita nem lehetséges. A többit lásd fent.

taga_20 2019.07.13. 18:16:47

@Quercus Maximus:

te beteg vagy erdész, az fiksz.
valószínű a lányod is azért húzott el brüsszelbe, mert nem bírta, az ostoba, agresszív, állat apját.

mi van genetikai hulladék, a határátkelő blogot akartad kicsinálni, erre a digger haverod blogját nyírtad ki?:))))))))

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.13. 18:29:26

@György Csaba Nagy:

Az anyagi valóság és az anyagi jellegű értékek a Szentírás eredeti tanítása szerint pozitívak. Az Ószövetségből kell kiindulni, a keresztények számára ez a legfőbb törvény. Erre Jézus utal a következőképpen: ......"az Ószövetség Isten ihletett Igéje, amely érvényben marad, amíg a világ fennáll, s amelyet az Újszövetség sem érvénytelenít."
Magyarán a korai kereszténységre gyakorolt pogány befolyás anyagi javakat tagadó világszemlélete ilyen szemponból nem fejezi ki Isten eredeti akaratát.

Biblia: a zsidó-keresztény hit atyjáról, Ábrahámról van a következő feljegyzés:

"Ábrám pedig igen gazdag vala barmokkal, ezüsttel és arannyal"(1Móz 13:2), amit az Ószövetség áldásnak minősít.

"Az Úr pedig igen megáldotta az én uramat [Ábrahámot], úgyhogy naggyá lett: mert adott neki juhokat, barmokat, ezüstöt, aranyat, szolgákat, szolgálóleányokat, tevéket, szamarakat." (24:35)

Sok kinyilatkozást lehetne még idézni a Bibliából, ami alátámasztja, hogy az anyagi gyarapodás nem áll ellentmondásban a keresztény hittel.

Ne tévesszen meg a szegénységet hirdető ferences szerzetesrend megalapításáról készült Zeffirelli-filmben, a Napfivér, Holdnővérben az, amikor az anyagi javakról azt állították, hogy azok nem fontosak, mert ez a pogány szemléletnek a leképeződése a korai kereszténységben.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.13. 18:39:34

@Quercus Maximus: Ha jófajta kender..kötéllel történik,meg lesznek elégedve..Persze a priderek egy jó kis karóba húzásnak jobban örülnének..:))

taga_20 2019.07.13. 18:42:44

@Veszéjben a lyogállamiság !:

mi van kisgeci, neked mindenről a karóba húzás jut eszedbe?
ennyiszer karóba húztak, hogy itt örömködsz minden nap?:)))

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.13. 19:09:58

@eszti.....:
"A Petri versért jól leértelmiségeztél, még Miss Cunnesburry koromban"

Jaj tényleg! A Cunnesburry Mesék alapján igaz??? Én is nagy Pasolini rajongó vagyok!!
Ízléses filmjei vannak, főleg az utolsó!! Nyam nyam...
Ne vedd amúgy a szivedre, vannak még értelmiségi tanárok itthon!! Igaz, föleg csak a Lauderba', meg a CEU-ba'!!

György Csaba Nagy 2019.07.13. 19:16:12

@atomic power 1986DucaDuca: Jézus mondataira hivatkozni illetlenség. Senkinek fogalma sem lehet, miket is mondott. A sok megtalált, korabeli eseményeket rögzítő Holt-tengeri tekercsek egy árva szóval nem említik Jézust, noha az azokban foglalt nézetek nagyon hasonlóak az Újszövetségiekhez. Az evangélisták több évtizeddel később, szájhagyomány alapján írtak Jézus kijelentéseiről, a szájhagyomány értéke pedig ismert. Valójában a Jézus-hivatkozásokat 2000 éven keresztül barkácsolta a klérus, ismeretalap nélkül, aktuális érdekei szerint. Aki komolyan veszi magát és viszolyog a csalástól, tartózkodik tetteinek/nézeteinek Jézussal való igazolásától.
Ami sztem a lényeg: a korai kereszténység a zsidó államvallás eretnek fordulata, a szegény, vagy épp nincstelen népréteg ideológiája. Üldözték is nem csak a rómaiak, de a zsidó klérus is. A zsidó vallás mai napig nem ismeri el Jézust, várja az "igazi" Messiást, Dávid házából. A kereszténység induláskor tagadása volt a zsidó vallásnak, helytelen tehát az Ószövetségből eredeztetni nézeteit. A lázadó szegény tömegekbe pedig a tulajdonra törekvést, a tulajdon tiszteletét belemagyarázni csalás.

taga_20 2019.07.13. 19:18:38

@taga vagyok, aki megbaszta a saját anyját:

szerintem keress fel egy szakembert, me kezdesz bedilizni!
ennyire nem utálhatsz, hogy hetente gyártod a nickeket a nevemmel.

persze van egy másik fogyatékos, aki a nicknevemet és az avataromat is lopja, ő még betegebb.

de hát aki a geci és maffiájának szekerét tolja, az mind beteg.

zenét bírod fityeszretek? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=cDqTcen_4HM

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.13. 20:18:10

@taga_20: Te vagy a legnagyobb gecinyelő délen..És északon is!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.13. 20:20:11

@taga vagyok, aki megbaszta a saját anyját: És még dicsekszel is vele..Te aztán tényleg egy geci vagy,te geci!

taga_20 2019.07.13. 20:26:07

@Veszéjben a lyogállamiság !:

hozzád képest iparitanuló vagyok, te fehérjeszájú fityeszork!

rasztaszív 2019.07.13. 20:26:11

@István Tamasi: agymosott lehetsz,ne legyél suttyó.amit linkeltem,megtörtént.

rasztaszív 2019.07.13. 20:27:43

@alöksz róz: te tényleg nem akarsz látni a szemedtől?

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.13. 20:32:03

@György Csaba Nagy:

„A kereszténység induláskor tagadása volt a zsidó vallásnak, helytelen tehát az Ószövetségből eredeztetni nézeteit.”

Az Újszövetség az Ószövetségre épült és nem a pogány filozófiára. Az Újszövetség nem alkot önálló rendszert, mert az ószövetségi kinyilatkoztatás folytatása, ezért nem lehet a kettőt szembeállítani egymással.

Az Újszövetség tehát nem önálló mű. Nem tartalmaz minden kulcsot az értelmezéséhez. Szövege világnézettől függően magyarázható, ezért más és más képet ad a kereszténységről. A megértésének alapja az Ószövetség, mert hiszen arra épült.

Miután tisztáztuk, hogy a Biblia tanítása egyáltalán nem tiltja a földi javak birtoklását, sőt áldását adja rá, leszögezhetjük azt a tényt, hogy a gazdaság hatékony működtetése az elosztáson keresztül segíti a keresztény világnézet érvényesülését.
Ezzel visszatértünk a kályhához, hiszen az eredeti kérdés ez volt.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.13. 20:33:51

@taga_20: Mennyi gecit gyűjtöttél össze a Pride-on te geci? Oszd be! Holnap is van nap..:)

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.13. 20:35:12

@György Csaba Nagy:

„Jézus mondataira hivatkozni illetlenség.”

A Biblia hivatkozik Jézus gondolataira, nem én! A keresztény hívők a Bibliából merítik világnézetüket és nem a Holt-tengeri tekercsekből.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.13. 20:39:33

@György Csaba Nagy: Hülyeség nem volt tagadása.Máté evangéliumának elején Dávid királytól származtatja Jézust.Egészen Szent Pálig egy zsidóságon belüli csoport voltak.Pál indítványozta,hogy nem zsidókat is bevegyenek..

rasztaszív 2019.07.13. 20:46:21

@atomic power 1986DucaDuca: pedig,mivel a kumrani tekercseken talált újszövetségi töredékek legalább száz évvel előbb keletkeztek,mint amikor a rómaiak szerint történt,az kell legyen az eredeti.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.13. 20:54:53

@Veszéjben a lyogállamiság !:
"Egészen Szent Pálig egy zsidóságon belüli csoport voltak"

Így igaz, a kereszténység a legnagyobb zsidó szekta. Csakhát elég piszkosul bántak az anyaszervezettel!!!
"Szent" Saul óta létezik amúgy az "öngyűlölő zsidó" kifejezés.

taga_20 2019.07.13. 20:57:27

@Veszéjben a lyogállamiság !: te naponta telibe szopod a gazdádat a csútigecit.
és te kérdezel engem?

má az is csoda, hogy a gecitől tudsz még pofázni, fityeszgeci!:))

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.13. 21:11:47

@rasztaszív:

Az USA elnökei a Bibliára esküsznek fel beiktatásukkor, nem a tekercsekre!

rasztaszív 2019.07.13. 21:16:06

@atomic power 1986DucaDuca: tényeken nem változtatnak a szokások.

taga_20 2019.07.13. 21:17:45

@atomic power 1986DucaDuca:

trámp is? nem hiszem el, erről a trógerről! szerintem amikor a bibliára tette a mocskos mancsát, akkor is a pinára gondolt, ez a szentségtelen!

2019.07.13. 21:19:06

@taga vagyok, aki megbaszta a saját anyját: de csak egyszer amikor nem volt szájraálló arab csődör
amúgy ne dicsekedj suttyó fityeszork már régen basztad anyánkat, azóta lerohadt a szerszám

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.13. 21:24:21

@rasztaszív:

Az számít, amiben az emberek hisznek.

taga_20 2019.07.13. 21:29:02

@taga vagyok| 20 dioptriás| buzi vagyok| és orbán f: @taga vagyok, aki megbaszta a saját anyját:

csicskák, rendezek nektek egy taga világ találkozót, és az összes fityeszcsicskát megbüntetem:)))

rasztaszív 2019.07.13. 21:31:54

@atomic power 1986DucaDuca: azok számítanak,akik az igazságban hisznek.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.13. 21:38:27

@taga_20: Három feltétel van: ne bizuskodj nyilvánosan,ne viselj női ruhát, valamint ne ronts meg kiskorúakat!
Ha ezeket betartod,felőlem kiélheted szodomita homoerotikus perverzióidat egy hozzád hasonló véglénnyel..:)))

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.13. 21:41:20

@R.V.J.: Igen ,miután államvallássá lettek az i.sz. 4. században..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.13. 21:42:21

@R.V.J.: Igen ,miután államvallássá lettek az i.sz. 4. században..

taga_20 2019.07.13. 21:43:33

@Veszéjben a lyogállamiság !:

te fityeszretek, te annyira aberrált vagy, hogy szöges deszkával se piszkálnálak!

meséjj, milyen sötét kis geci álmaid vannak, fityeszdroid?:)))

taga_20 2019.07.13. 21:47:17

@Veszéjben a lyogállamiság !:

még a mai napig zavar kisnyilas, hogy dzsézusz zsidó? mi?:)))

gondolom, téged ez is zavar.

www.youtube.com/watch?v=tIeC2G4HCcU&list=RDtIeC2G4HCcU&start_radio=1

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.13. 21:54:31

@taga_20:
"csicskák, rendezek nektek egy taga világ találkozót, és az összes fityeszcsicskát megbüntetem:)))"

De jó ötlet!!! Legalább kiderül ki a leg-taga-baszakadttabb!!!
Tigeri maszterdigrii-t el ne felejtsd meghívni!!!

taga_20 2019.07.13. 22:00:47

@R.V.J.: "Legalább kiderül ki a leg-taga-baszakadttabb!!!"

csicska, eszt fordíts má le magyarra ruszkiból!

egyébként lesz, visszafelé nyílazos taga verseny is:)))

persze, amilyen fogyatékos vagy, csak rám számíthathatsz:)

György Csaba Nagy 2019.07.13. 22:06:57

@Veszéjben a lyogállamiság !: Dávid és Jézus közt durván 1000 év feszül. Máté bizonyára gondosan tanulmányozta a nem létező anyakönyveket. Vagy, ne adj Isten, lantolt egy nagyot.

taga_20 2019.07.13. 22:12:55

@György Csaba Nagy: te most komolyan evvel a fityeszdroiddal akarsz beszélgetni?:)))

szerintem ma ez a retek az országunk.

www.youtube.com/watch?v=RVXXgBecbB8&list=RDRVXXgBecbB8&start_radio=1

taga_20 2019.07.13. 22:25:16

@György Csaba Nagy: ráadásul ádám is élt 930 évet:))))

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.13. 22:26:26

@taga_20:
Nye ponyemáju!!??

További minden jót kívánok, hogy a Buday Péter reszelje pépesre a répádat!!!

György Csaba Nagy 2019.07.13. 22:31:31

@atomic power 1986DucaDuca: Az egész Újszövetség egy barkácstermék. Nem-kortárs evangélisták adnak elő intim részleteket, egyik visszavezeti Jézust Ábrahámig, másik egyenest Ádámig, a tekercsek nem tudnak róla, nyilvánvaló csúsztatásokkal, helyenként nyílt hazugságokkal jön elő, mazoretikusok kanonizálták a szent iratok tetszésük szerinti részét a VII. században, majd később is igyekeztek a hívek számára fogyaszthatóvá tenni (pl. eredetileg Jézus a világ végén ítél eleveneket és holtakat, de ez ugye nem elég vigasztaló, közbeiktatták a halál utáni purgatóriumot, majd a halált közvetlen követő mennybe-pokolra jutást). Kételkedni bűn, sőt Szent Benedek szerint a Biblia értelmezése is az. A csalás minden jellemzője szembeötlő. Te azért csak higgy, ha meg akarod óvni magad a zavaró tényektől.

György Csaba Nagy 2019.07.13. 22:35:10

@taga_20: Bízom az emberi értelem erejében. Vagy vmi gyors eseti evolúcióban. Vagy a válaszaimtól megüti a guta.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.13. 22:41:12

@György Csaba Nagy:
"tekercsek nem tudnak róla, nyilvánvaló csúsztatásokkal, helyenként nyílt hazugságokkal "

Nem is értem, hogy miért oktatják az ókori történelmet még mindig a bibliából, hisz nyilvánvalóan a fantázia szüleménye!!!

Habár ha jól tudom a magyar őstörténetet is az arvisúrákból oktatják az egyetemen!!!

György Csaba Nagy 2019.07.13. 22:52:08

@atomic power 1986DucaDuca: Volt szerencsém eljutni Szíriában egy ókeresztény kolostorba. Az áldozó kőasztaluk emelt peremes márványlap volt. A kísérő szerzetes elmondta, azért, mert így fogták fel az áldozati állat vérét, míg az egyik zsinat meg nem tiltotta. Tárgyi bizonyíték: a kereszténység hagyományokra épült, pogányra is, nem csak az Ószövetség szent betűire. Az égő csipkebokor története pedig a mitraizmusból került a Bibliába. A Biblia történelmi termék, tények és hiedelmek elegye. Nem árt, ha így szemléljük.

György Csaba Nagy 2019.07.13. 23:02:45

@R.V.J.: Tudtommal jelenleg Róma 410-es elfoglalásáig számítják az ókort. Ha te úgy tudod, hogy a Bibliából tanítják Egyiptom, Mezopotámia, Kína, India, Afrika, Amerika, Európa ókori történelmét, vagy akár a görög és korarómai történelmet, sajnállak. A magyar őstörténeten pedig manapság is tudósok serege kutatgat.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.13. 23:04:55

@taga_20: Milyen szerkóban vonultál fel a Pride-on?Csak műbőr tangára futotta?

György Csaba Nagy 2019.07.13. 23:08:16

@taga_20: Majdnem igazad van, de azért nem operáltatom nővé magam.
A zene állandó szórakozásom, de elég sajátos ízlésem van: afrikai, mexikói, argentin, venezuelai, country és rock.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.13. 23:09:20

@György Csaba Nagy: Nem erről van szó te fogyatékos,hanem,hogy megvolt az igény az evanélistábam,hogy Jézust összekösse a zsidóság legjelentősebb uralkodójával..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.13. 23:13:20

@taga_20: Nem,veled akar beszélgetni,te kétmondatos Orbánfixált pszichopata..:)

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.13. 23:15:31

@György Csaba Nagy:
Biztos vagy benne, hogy nem a bibliából oktatnak az egyetemen?

"A Biblia történelmi termék, tények és hiedelmek elegye"

Ezért a felismerésért azért járna egy tudományos díj!!! Gratula!!!

rasztaszív 2019.07.13. 23:16:02

@Veszéjben a lyogállamiság !: a zsidóknak annyi a köze a bibliához,hogy ők adták a lóvét a megalkotásához.tulajdonképpen ők lehelték az életet a gólembe,ami valószínűleg azonnal ellenük fordult,amint irányítani próbálták.

2019.07.13. 23:34:16

@taga_20: büntess minket keményen apa!
de semmi buzulás, csak kemény férfiszeksz

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.14. 09:02:43

@rasztaszív: Erre nagyjából háromszáz évet kellett várni.Mellesleg az egyik legismertebb spanyol főinkvizítor az 1400-as években, Torquemada maga is zsidó származású volt.30 ezüstpénzt vágott a királyi párhoz,amikor azok késlekedtetek a zsidók száműzésével az országból..

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.14. 09:04:28

Elképésztő udvariatlanság, és az együttérzés teljes hiánya jellemzi a hazai sportot!!!!
De mit is várhatnánk a Zorbán kegyeltjeitől!!! Pfejj!!!

Nem elég, hogy a Zorbán nem fejezte ki részvétét nyilvánosan a kóreai áldozatok miatt, most még a szervilis kivégzőosztagát is odaküldi, hogy megalázza a vízben -érthetően- még mindig nagyon ideges kóreai sportolókat!!!
Ez ám a sport diplomácia!! Ezután biztos drágább lesz a Samsung teló Mo.-on!!!
HÁT KÖSZ ORBÁN!!!

index.hu/sport/vizilabda/2019/07/14/vizes_vb_noi_polovalogatott_64-0-s_kiutes/

taga_20 2019.07.14. 09:20:55

@R.V.J.: " hogy a Zorbán nem fejezte ki részvétét nyilvánosan a kóreai áldozatok miatt,"

tényleg miért is nem tette meg, fityeszdroid?
erről dumálj, és ne süketelj itt, hogy ezt a pólógyőzelmet is a csútigecinek köszönhetjük!

rallus 2019.07.14. 09:52:20

@taga_20:
" Levélben fejezte ki együttérzését Orbán Viktor kormányfő Lee Nak-yeon dél-koreai miniszterelnöknek és népének a Dunán szerencsétlenül járt ..."

Nem mehetett el Koreába, mert akkor egy évig azon kínlódnátok, hogy milyen géppel ment és ki csomagolta neki a szendvicset....

taga_20 2019.07.14. 10:02:29

@rallus: nem kínlódnánk azon.

azon szoktunk kínlódni fityeszjobbágy, hogy az urad, a csútigeci, magándzsettel repked focimeccsekre.

na pl. ilyeneken szoktunk. téged ez nem zavar, mert akkor vagy jól, ha a gazdád kezét csókolgatod!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.14. 10:04:18

@taga_20:
"ne süketelj itt, hogy ezt a pólógyőzelmet is a csútigecinek köszönhetjük!"

Mintha nem tudnád, hogy fidelitaszos mind!!!
Orbán személyesen válogatja őket Tusnádfürdőn!!! Ő súgja az edző, meg a kapitány fülébe a meccsen, hogy mikor kell lőni!!!
Szerinted, hogy kerülhet be bárki is a válogatottba???? Csak úgy??
Hol élsz te 2006-ban??
Egy rendes nyugati demokrácia csapata érzékenységből kikapott volna 9-10-re és hogy védje a hazai mobilvásárlók érdekeit!!!
A Szolidaritást ezek hírből sem ismerik!!!

taga_20 2019.07.14. 10:06:24

@rallus: ja és mégegy te beteg fityeszork.

azé még vannak normális emberek magyarországon, akik tudják, hogy kezeljenek egy ilyen tragédiát.

www.youtube.com/watch?v=QKoRNeaPfTo&list=RDQKoRNeaPfTo&start_radio=1

rallus 2019.07.14. 10:19:56

@taga_20: Akik a te értékrended szerint "normális emberek", azok nem kezelnek tragédiát, hanem őket kezelik....

taga_20 2019.07.14. 10:24:11

@R.V.J.: ember, kicsit fárasztó vagy.

azt értem, hogy egy-két napig teccik neked ez a marhaság, amit hónapok óta tolsz itt, de aki nem a hat huszassal jött, az vágja, hogy mit művelsz.

taga_20 2019.07.14. 10:25:41

@rallus: na húzzál a moslék fityeszgeci bandádhoz, és ott pofázzál fityesz hulladék!

alöksz róz 2019.07.14. 10:26:15

@rasztaszív: hát én hiába erőltetem a szemem, sehogy se látom a lopakodó inkvizíciót.
pedig rápróbáltam nagy beállva is. nekem nem adja. lehet sokkal többet kéne szívnom.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.14. 10:31:00

@alöksz róz:
"nekem nem adja. lehet sokkal többet kéne szívnom."

Próbáld ki az albán cuccot a Szimplában!!! Garantálom, hogy egy slukk után már maga Ferenc pápa akar majd tisztábarakni!!!

taga_20 2019.07.14. 10:31:43

@alöksz róz: amit te a vaksi szemeddel lácc?:)))

www.youtube.com/watch?v=qEWpCxYQGYs&list=RDqEWpCxYQGYs&start_radio=1

nem fossá kicsi vírus, ez nem vírus;)

György Csaba Nagy 2019.07.14. 11:01:18

@R.V.J.: Persze, hogy a Bibliából oktatják az ókor történelmét. A jesíva-egyetemen.
Az általad idézett kijelentésem cáfolójának adnék Nobel-díjat. Nosza!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.14. 11:10:33

@György Csaba Nagy:
"Persze, hogy a Bibliából oktatják az ókor történelmét. A jesíva-egyetemen."

Itt most a Tótára gondolsz? Óvatosan a poénokkal Eichmann-kám!!!
Garantálon neked, hogy azon patinás egyetemen az újszövettséget még wc papírnak sem használnák!!!

György Csaba Nagy 2019.07.14. 11:12:31

@Veszéjben a lyogállamiság !: Megvolt az igény az evangélistában... Aki ilyet le mer írni, az szellemi fogyatékos. Honnan volt meg ez az igény? Szentlélek sugallatára? Szándék volt az e3vangélistában, manipulálásra. Ilyen, népi fogyasztásra szánt érvvel akart legitimitást adni Jézusnak és az új eszméknek, ennyi. Ami ugye csalás.
Ami kis utánagondolást igényelt volna: Jézus Isten fia, Isten Szent Lelke szállta meg Mária méhét, József tétlen kellék, nem ős. Innen kezdve bármi emberi őskutatás értelmetlen. De ez már nem alkalmas közfogyasztásra.

György Csaba Nagy 2019.07.14. 11:28:14

@R.V.J.: Nem gondolok a Tótára. Még a Tórára sem. Minthogy olyat le mertél írni, hogy az egyetemen az ókori történelmet a Bibliából oktatják, így rád is csak rácson belülre.
Az Új Szövetséget persze hogy lebecsülik a zsidók, számukra eretnek irat, de ez nem teszi értéktelenné- Az idő megérlelt más embereket, más vágyakkal, eszmékkel és célokkal, nekik írták az Új Szövetséget, és mozgósított akkor és ott. Aztán kialakult belőle valamicske: a keresztény világ. Aki ezt lekicsinyli, szemellenzős és buta.

taga_20 2019.07.14. 11:33:00

@s lőn világosság:

felteszel egy ilyen kérdést, és te egybitezel fityeszretek?

:))))))))

bakker, nálatok a fityeszorkképzőben, mindenki ekkora állat, mint te, vagy te vagy az, akit onnan is kibasztak, szargerincű fityeszjobbágy?

alöksz róz 2019.07.14. 11:43:31

@taga_20: "persze van egy másik fogyatékos, aki a nicknevemet és az avataromat is lopja, ő még betegebb." - szerintem ezt csak beképzeled.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.14. 11:50:37

@György Csaba Nagy:
"Nem gondolok a Tótára. Még a Tórára sem."
Nyugodttan gondolj a Tótára, fess intelligens fiú, nem leszek féltékeny!!!

Kereszténység = klerikális fasizmus! Aki ezt mentegeti a nettó holokaust tagadó!!!

Bárki aki a történelmet az újszövettség nevű fantasyból tanulja, az indoktrinált antiszemita lesz!!!
És ez megy itthon nagyiparban!!! Nem csoda hogy annyi barátom enervált már külföldre!!! Ha csak rá gondolok mi folyik itt, kiakadok mint a Gergely Müller számláló Chernobylban!!!

György Csaba Nagy 2019.07.14. 12:31:23

@R.V.J.: Azzal a szándékkal indulok vitába, hogy végül próbáljunk megegyezésre jutni Ez általában nehéz, sokszor lehetetlen, de célszerű legalább megkísérelni. A túlzásokba esés, a saját induló álláspont bigott védelmezése ellensége a megegyezésnek.
Sztem mind az Ó-, mind az Új Szövetség alkalmatlan történelemoktatásra. Az Ó eleve csak a Közelkelet egy részének történelmére ad tartalmat, a kor hiányos ismeretanyagával, és nyilvánvaló elfogultsággal. Az Új pedig alig tartalmaz történelmi anyagot.
Sztem az Új Szövetség a maga idejében szükséges és hasznos irat volt, hozzájárult a világ megváltoztatásához, pozitív és negatív értelemben is, az előző túlsúlyával. Utóbb, az érdeke3k szerinti barkácsolásával, az eszme és gyakorlat változott. A kereszténység jelenlegi szerepe nekem sem tetszik, de hogy klerikális fasizmus lenne, az torz agyszülemény. Csak egy adalék: Hitler a katolikus klérussal végig konfrontálódott, azt ellenségként kezelte. A folyamat inkább arra halad, hogy az eszme és szervezete, a klérus visszaszorul a világban, tömegbefolyása csökken, és ezt így tartom helyénvalónak. Az ezzel ellenkező magyar folyamatok sajnálatosak, ebben is szembe megyünk a világgal, az idő majd helyreteszi.
Az antiszemitizmus csökkentése sztem mindkét oldalról kíván tetteket, de ez terjedelmes téma.
Mondd, az "enervált" és a "Gergely-Müller számláló" csak humornak szánt elírás, vagy itt tartasz?

taga_20 2019.07.14. 12:32:19

@R.V.J.: ember, kicsit fárasztó vagy.

azt értem, hogy egy-két napig teccik neked ez a marhaság, amit hónapok óta tolsz itt, de aki nem a hat huszassal jött, az vágja, hogy mit művelsz.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.14. 13:02:06

@György Csaba Nagy: Szerinted a bibliában a valós tényeket írták le,te nagyon hülye? Legalább egyszer olvasd el Máté evangéliumának elejét!Önmagában abból,hogy a szerző Dávid királytól származtatja Jézust látható,hogy nem volt zsidóellenes a kereszténység ekkor..

alöksz róz 2019.07.14. 13:02:34

@taga_20: én nem látom h más is írna a neveddel (vagy h mást írnának mint amit amúgy is szoktál)

György Csaba Nagy 2019.07.14. 13:08:36

@Veszéjben a lyogállamiság !: Nem tűnt fel, hogy olyat próbálsz cáfolni, amit nem is állítottam? Furcsa szerzet lenne egy antiszemita szemita. Kifejlett diszlexia kórkép,

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.14. 13:09:08

@György Csaba Nagy:
"Csak egy adalék: Hitler a katolikus klérussal végig konfrontálódott, azt ellenségként kezelte"

Csak kibújik a szög a zsákból!! Jön az apollógizálás, meg a hitlerrel takarózás!!!
Persze nem a klérusokat lökték elevenen a krematóriumba vagy csinált belőlük mengele lámpaernyőt!!!
Ha akkora ellenségek voltak, akkor miért nem küldték az Angus Dei-t vagy a jezsuitákat hitlerre???
Mit is várhatnék egy nyelvtannácitól aki beleköt egy kötöjel hiányába!!!

rasztaszív 2019.07.14. 13:09:27

@alöksz róz: neked nem tűnt fel,hogy beleíratták magukat az alkotmányba,és a haverjaid még dicsekszenek is vele.tök hiteles...:)

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.07.14. 13:11:52

@s lőn világosság: miután a kisdobosok elhajtották a kurva anyjába kénytelen azzal beérni

alöksz róz 2019.07.14. 13:12:02

@taga_20: ismerem, de nem nagyon tudok röhögni rajta sajnos. mondjuk a szomszédnéni párosnál jobb, azt elismerem, de az meg elég szar.
(meg volt még valami blogger csaj, most nem jut eszembe a neve, valami kisvirág vagy kisviki ilyesmi, aki állítólag nagyon vicceseket írt, a tarisznyás csajok oda voltak érte, de szerintem az is elég messze volt attól h férfiak is röhögjenek rajta. de nem kötelező egyetérteni)

alöksz róz 2019.07.14. 13:12:58

@R.V.J.: az majoranna te nagyon hülye :D

alöksz róz 2019.07.14. 13:16:05

@s lőn világosság: te meg most kicsit lebuktattad magad, nem? :D

tényleg gáz már amúgy, abbahagyhatnátok

rasztaszív 2019.07.14. 13:31:55

@alöksz róz: mert te most hallasz róla először...?:)

alöksz róz 2019.07.14. 13:34:38

@rasztaszív: nem, hallottam már az alkotmányról máskor is.
a lopakodó inkvizícióról meg az erőszakos keresztelésekről eddig még csak tőled.

György Csaba Nagy 2019.07.14. 13:34:38

@R.V.J.: Egyre nyilvánvalóbb, te harcos fajvédő szemita vagy, mindenütt megsemmisítendő ellenséget látsz. Ebbe a harcba nem megyek bele, bigottság, gondolkodáshiány nem gyógyítható. A többi fórumo
snak. akit érdekel:
A katolikus egyház általában nem bocsátkozik nyerhetetlen harcokba, inkább kivár és sumákot. A német és olasz fasizmus a maga idejében legyőzhetetlen ellenfél volt, maradt a passzív ellenállás, enyhe kollaborálással. Ilyen a klérus.
A nyelv nekem fontos, 2 okból: népmozgalommá vált a kerékbetörése, no meg a szellemi szint jó fokmérője. Te megbuktál, nem egy kötőjel miatt, hanem:
- az "enervált" az nem azonos az emigrálttal
- a számláló az Geiger-Müller, a Gergely az a Róbert
- apológizálás egy l-lel írandó, nem mint a görög isten.
Javaslom, olvass többet írj kevesebbet, indulj el az egyedfejlődés rögös útján.

alöksz róz 2019.07.14. 13:39:04

@György Csaba Nagy: "a számláló az Geiger-Müller, a Gergely az a Róbert" - vagy a pápa! ne ugorgyunk má bele ilyen történelemhamisításba...

rasztaszív 2019.07.14. 13:40:08

@alöksz róz: ja,persze:)csak azt nem tudod már,miről van szó.

tőlem itt nem hallhattál ezekről.ez csak a saját kis terelési kísérleted,amit talán ironikusnak is vélsz...?

alöksz róz 2019.07.14. 13:42:21

@rasztaszív: hát akkor fejtsd ki, papám, mire gondolsz!

hadd röhögjünk :-)

taga_20 2019.07.14. 13:46:14

@alöksz róz:

"@alöksz róz: taga.20 2019.07.08. 22:30:55
@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "amúgy taga elvt.t kimosták már a geciből, vagy még mindig mámorosan fetreng? "

Hát keményen leszoptam pár arabot, ömlött a geci rendesen, én meg nyeltem az arabgecit, mint kacsa a nokedlit. Eleinte a szokásos modon allak akbaroztak, de a végén, már mindegyik a "TAGA AKBAR, TAGA AKBAR"-t ismételgette. Nem akarok dicsekedni, de arabszopásban tényleg én vagyok a legnagyobb. Persze a liberálisok alapból jók az arabszopásban.

TAGA AKBAR
TAGA AKBAR
TAGA AKBAR.........."

te csinálod ezt, vagy csak csinálod a hülyét?

rasztaszív 2019.07.14. 13:46:49

@alöksz róz: ha nem tűnt volna fel,már kifejtettem...:)

alöksz róz 2019.07.14. 13:50:58

@rasztaszív: nem fejtetted ki.
nem mered, mert tudod, h mindenki kiröhögne.
inkább sunyítasz, célozgatsz, dumálsz

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.14. 13:52:43

@taga_20: "keményen leszoptam pár arabot, ömlött a geci rendesen, én meg nyeltem az arabgecit"

Miért jössz folyton ezzel a gusztustalansággal, hogy hogyan fajtalankodsz (szerintem csak a fantáziádban) az arabokkal?

Ki a rák kíváncsi erre, mégis?

Normális embernek kifordul a bele ettől. Vagy ez a cél, hogy elvedd a normális politikai diskurzus lehetőségét másoktól, mert te a mondanivalód hiánya miatt ebben nem tudsz részt venni?

rasztaszív 2019.07.14. 13:54:13

@alöksz róz: ja:)vagy csak valahogy ugyanúgy nem vetted észre,mint az egyházi nyomulást.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.14. 13:54:32

@György Csaba Nagy: "Te megbuktál, nem egy kötőjel miatt"

Szerintem te otthonfelejtetted a humorérzékedet...

rasztaszív 2019.07.14. 14:02:10

@Szergej Szergejevics Szergejev: te tényleg meg vagy róla győződve,hogy majd ezen is segít egy kis mutogatás...?:)

alöksz róz 2019.07.14. 14:05:14

@taga_20: lehet hogy te se az eredeti vagy...

taga_20 2019.07.14. 14:06:47

@alöksz róz: lehet. de az fiksz, hogy te és a geci fityeszbandád a pöcegödör vagytok.

remélem érthető voltam!

György Csaba Nagy 2019.07.14. 14:07:24

@Szergej Szergejevics Szergejev: Ha visszalapozol láthatod, rákérdeztem: humornak szánta-e? Válasz nuku. Amit írtam, az nem humormentes. A nélkül a kis magyar abszurdot nem is lehet megélni.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.14. 14:07:57

@rasztaszív: "ezen is segít egy kis mutogatás"

A horogkeresztes vandálok problémáján? Akik ráadásul zsinagógákat választanak célpontuk?

Nem, szerintem ezen csak az nyomozó, bűnüldöző szervek és az igazságszolgáltatás határozott, hatékony fellépése segíthet.

A felelősöket el kell kapni, és példásan meg kell büntetni. Ez nem maradhat következmények nélkül.

taga_20 2019.07.14. 14:08:40

@Szergej Szergejevics Szergejev:

telibebaszott kurvaanyádat szólítsd meg fityesztálib!

azt!

remélem a gecigazdátokkal fogtok pusztulni, szardarabok!

alöksz róz 2019.07.14. 14:09:15

@rasztaszív: ez is csak duma...

de azért jó jel lehet, hogy nem mered kifejteni, nyilván érzed te is h kicsit gáz ez a füves pszichózis

alöksz róz 2019.07.14. 14:10:26

@György Csaba Nagy: "Amit írtam, az nem humormentes." - hát dehogynem.

taga_20 2019.07.14. 14:12:25

@alöksz róz: ezt nem láttad?

bazd meg, azt látod, hogy a csútigeci mit művel az országunkkal?

BAZDMEG, ESZT LÁTOD TE SZERENCSÉTLEN BAROM?

na zene, és ne fossá nem vírus:)

az egyik lekjobb és tartalmasabb.

www.youtube.com/watch?v=xOzgft37uGY&list=RDxOzgft37uGY&start_radio=1

taga_20 2019.07.14. 14:17:35

@taga vagyok| 20 dioptriás| buzi vagyok| és orbán f:

beteg vagy fityeszjobbágy!
és az összes fityeszjobbágy egy beteg állat, mert itt örömködtök, ahogy a gecimaffia lehúzza a pöcegödörbe, eszt a szerencsétlen országunkat.

rasztaszív 2019.07.14. 14:20:24

@alöksz róz: szerintem ne másokban keress pszichózist:)

alöksz róz 2019.07.14. 14:20:51

@taga_20: túl primitív és beszűkült vagy te ahhoz, hogy érdekeljen a véleményed :D
de azért meg ne sértődj.. ha nem lennél az, akkor se érdekelne, ez egy noname fórum, ahol te is, én is, mindenki olyan szerepet ad elő a nicknevével amilyet akar, ez elég nagy részben egy szerepjáték is, tudja ezt mindenki aki belegondol kicsit... te pl itt ugyanolyan vagy mint aki a nevedben gusztustalankodik, remélem nem ez az igazi éned :D

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.14. 14:21:43

@György Csaba Nagy:
"Egyre nyilvánvalóbb, te harcos fajvédő szemita vagy,"

És tessék, a végső érv mindig egy teliszájú zsidózás!!!
Igenis sokat olvasok, hangos könyveket, képregényeket, indexet stb.
A tv-ben is csak a dokumentumfilmeket nézem!!
Lehet rosszul írtam valamit, de pl. az index irt enervált ellenzékiekről a Bécsben élő Paul Lendvaival kapcsolatban!!!

rasztaszív 2019.07.14. 14:23:08

@Szergej Szergejevics Szergejev: ahogy az oktatásnak egy idegen ideológiai hatalom kezére való átjátszása sem.de,szerencsére,a hazaárulás nem évül el.

alöksz róz 2019.07.14. 14:23:11

@rasztaszív: nekem nincsenek a lopakodó inkvizícióhoz hasonló tévképzeteim

alöksz róz 2019.07.14. 14:27:04

@taga_20: sok mindent látok, de nem csak egy oldalra kancsalítok mint te...

rasztaszív 2019.07.14. 14:28:32

@alöksz róz: olvasd már vissza...csak neked van...:)))

taga_20 2019.07.14. 14:30:46

@alöksz róz: "túl primitív és beszűkült vagy te ahhoz, hogy érdekeljen a véleményed :D"

akkor mi a kurvaanyádért kommentelsz itt nekem is, fityeszork?

egyébként, hogy van pofád nekem bármit felróni, mikor a geci bandád mindent szétbasz?

alöksz róz 2019.07.14. 14:36:27

@taga_20: :D
te ilyen vagy a valóságban is, beszarás :D

alöksz róz 2019.07.14. 14:38:13

@taga_20:
1. nem a bandám, elmondtam már többször világosan.
2. a te bandádból ettől még soha nem fogok kérni.

György Csaba Nagy 2019.07.14. 14:41:25

@alöksz róz: A hiba az ön készülékében van.

alöksz róz 2019.07.14. 14:43:47

@György Csaba Nagy: és tényleg. ez eddig a hét poénja.

rasztaszív 2019.07.14. 14:48:14

@alöksz róz: hiszen téged az sem zavar,ha kiderül...:)

alöksz róz 2019.07.14. 14:50:03

@rasztaszív: jaja, mondom én h nekem a legjobb

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.14. 15:22:15

Egy perc néma csend a hős elvtársnak, aki a menekültek jobb életéért folyó harcban vesztett oda!!!
RED LIVES MATTER!!!!

index.hu/kulfold/2019/07/14/egyesult_allamok_tamadas_bevandorlo_gyujtotabor/

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.14. 15:24:07

@csörgőhasú kurvabáró:

szétcsapom a fidessses szád te senkiházi... anyuk@d itt térdel, neki nem kell arab, kap szép fehéret.

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.14. 15:27:22

@taga_20:

"egyébként, hogy van pofád nekem bármit felróni, mikor a geci bandád mindent szétbasz? "

szétlop!! már egy vadiúj trómanja gyúr a t komra, ezeknek semmi se elég

taga_20 2019.07.14. 15:41:06

@spechaver: a tiéd azt mondta, hogy élvezi!

csak téged, a szargerincűfityesztrógert nem tudd leadni sehol.

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.14. 15:43:25

@spechaver:

hogy jön ide az anyja, te fidessmocsok? nektek semmi se szent, csak a főcziggányvajda kékerese?

nyaldosd, csak kussolj mellé.

taga_20 2019.07.14. 15:46:13

@csüngőhasú norvégbáró:

haver, ne szívd mellre, ha egy-két fityeszköcsög babrál a nickneveddel:)))

alöksz róz 2019.07.14. 15:49:46

@csüngőhasú norvégbáró: ilyen alja mocskok vagytok, látod, azért nem kérnek belőletek a magyarok

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.14. 15:51:22

@alöksz róz:

"ilyen alja mocskok vagytok, látod, azért nem kérnek belőletek a magyarok "

én nem lpptam meg egy magyart se, a csutti cziggány bőnyállal, akkor?

minek küzdesz, nincs köteled? adok.

alöksz róz 2019.07.14. 15:52:35

@csüngőhasú norvégbáró: "hogy jön ide az anyja, te fidessmocsok?" - magadnak akarod, mi?

taga_20 2019.07.14. 15:56:51

@alöksz róz: fityeszmocsok látom nem érted!

és te lennél magyar? belőled van két milla hulladék?

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.14. 16:03:52

@alöksz róz:

"magadnak akarod, mi? "

a tiéd? ki a francnak kell egy kivénhedt öregasszony? told neki, mint eddig. legyen sok tesód, sok segijjed. ostoba

alöksz róz 2019.07.14. 16:08:59

@csüngőhasú norvégbáró: úgy úgy, hergeljétek csak magatokat, annál rosszabb lesz nektek :-)

alöksz róz 2019.07.14. 16:10:30

@taga_20: na mit nem értek, hogy csak ti anyázhattok? :D

alöksz róz 2019.07.14. 16:16:13

@taga_20: jobb propagandistája vagy a fidesznek mint grabowszki meg ashwood együtt

nincs1itt 2019.07.14. 16:17:27

@R.V.J.: szerencsére az ellenzéki győzelem után, a mo.-i demokratikus kormány megmenti a gonosz usa terrorjától a menekülteket! amióta először olvastam ezt a hírt, érdeklődve figyelem, mikor követik az usa (mindig követendő, demokratikus bla, bla, bla) példáját teuton földön is?!

taga_20 2019.07.14. 16:21:52

@nincs1itt: szerintem idén má ne igyá többet haver, me csak hülyeséget dumálsz egy ideje:)

taga_20 2019.07.14. 16:25:04

@alöksz róz: te meg barmabb vagy, mint tállaievtárs és rezsisziszi együtt!

mi a kurvaanyád van fityeszdroid? te még a fejlettebb robot voltál, de az utóbbi napokban, mintha meghülyültél volna.

mi a faszszopó kurvaanyád van veled haver?:))

nincs1itt 2019.07.14. 16:32:25

@taga_20: na ja... bizony a liberális demokrácia szülőföldjén, a mindig igazságosan háborúzók mekkájában is megeshet az ilyen szégyen... xar az élet, már a jó öreg usa-ban sem lehet megbízni...

taga_20 2019.07.14. 16:40:22

@nincs1itt: remélem ma is hálát rebegtél az istennek, hogy leküldte neked putyinevtársat, és csútigecievtársat.

zenét bírod német/magyarcigány? vigyázz me egy kicsit gondolkodós!:)))

www.youtube.com/watch?v=xOzgft37uGY&list=RDNLkj0ukhE48&index=2

alöksz róz 2019.07.14. 16:42:02

@taga_20: olyan primitív vagy h nem tudod felfogni
nem baj, ezek annál jobban röhögnek rajtad :-)

nincs1itt 2019.07.14. 16:50:08

@taga_20: ment vacakon is egy kis zene...

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.14. 16:50:40

@nincs1itt:
"xar az élet, már a jó öreg usa-ban sem lehet megbízni..."
A CEU-s proffom elmagyarázta ezt a látszólagos ellentmondást.

1. Az államok helyi rendőrségei és az FBI az maga a megtestesült gonosz olyan mint a III. Birodalom
2. Az ez elleni belső ellenállás hősei, éharcosai a központi politikából (sokszor a kormányból) kerülnek ki értsd Demokraták.
3. Az aktuális elnök mindig ezen hősök -rasszisták spektrumon helyezkedik el.
4. Ez a belső harc kiegyensúlyozza az erőviszonyokat, ergo az USA politikája úgy általában hibátlan és követendő!!!

taga_20 2019.07.14. 16:52:15

@nincs1itt: billt soha nem bírtam, szerintem egy erőltetett valaki.

ez viszont patent:)

www.youtube.com/watch?v=v-YzdvmD2aQ&list=RDv-YzdvmD2aQ&start_radio=1

taga_20 2019.07.14. 16:53:08

@nincs1itt: látom, azé szerecc migráncs!:)))

nincs1itt 2019.07.14. 16:54:30

@taga_20: hát ízlések és pofonok... rammstein nóta, nina hagennel...
tessék az ursprung:
www.youtube.com/watch?v=srN1GsnBui8

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.14. 16:57:13

@rasztaszív: "szerencsére,a hazaárulás nem évül el."

Szerencsétekre nem üldözik olyan hévvel, mint kéne.

Különben az Európai Parlamentben a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentés megszavazói már a börtönben rohadnának...

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.14. 16:59:22

@taga_20: "remélem a gecigazdátokkal fogtok pusztulni, szardarabok!"

Mossad ki a szád, lipsikém, mert ömlik belőle a xar...

Egyébként hasonló szépeket kívánok neked, és a kedves családodnak!

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.14. 17:00:39

@csüngőhasú norvégbáró: "minek küzdesz, nincs köteled? adok."

Ne adjál, inkább keress egy erős diófát...

taga_20 2019.07.14. 17:06:04

@Szergej Szergejevics Szergejev: neked a csúti geci a családod?

:))))))))

nincs1itt 2019.07.14. 17:06:57

@taga_20: nem rossz, de nem összekeverendő a "hast" és a "hasst"...

taga_20 2019.07.14. 17:23:22

@nincs1itt: bakker, most megint tanítottál egy német szót.

utálom, ha ránézek a magyar kormányra:)))

taga_20 2019.07.14. 17:25:10

@Szergej Szergejevics Szergejev:

szergej, hogy rohadnál meg a hármasmetróban 40 fokban te szardarab!

György Csaba Nagy 2019.07.14. 17:35:30

@spechaver: Kidobtak a kocsmából, Disznószájú? Kéretzkedj vissza, ott van a tefajtád. Kapsz pár orrbavágást, de vígasztaljon: úgysem tudnak úgy eltángálni, ahogy megérdemelnéd.

taga_20 2019.07.14. 17:39:22

@György Csaba Nagy:

haver, te most komolyan haragszol erre a fityeszhulladékra?

én röhögök ezeken a fityeszhulladékokon:)))

nincs1itt 2019.07.14. 17:40:42

@taga_20: ne nézzed, csak fadenkreuz-on keresztül! de akkor csak nyugodtan!

György Csaba Nagy 2019.07.14. 17:43:42

@taga_20: Egy fenét haragszom, lenézem és megvetem őket, mint az evolúció selejtjét.

nincs1itt 2019.07.14. 18:15:53

@György Csaba Nagy: tényleg, ki a fene is vagy te, aki bárkit lenézhet, megvethet, selejtnek nevezhet? te vagy a gáncstalan lovag? a hibátlan és szeplőtelen tökéletesség?
a mindent tudás(főleg jobban) egyedüli birtokosa? a tévedhetetlen ítéletek meghozója? szerényebben! mert amint megélheted nap, mint nap, bizony ez az általad megvetett, lenézett selejt irányítja az életedet! te pedig csak tehetetlenül vagdalkazol.

alöksz róz 2019.07.14. 18:20:25

@György Csaba Nagy: "lenézem és megvetem őket, mint az evolúció selejtjét" - így beszél egy igazi náci. gratulálok

taga_20 2019.07.14. 18:29:12

@alöksz róz: mi van kisfityesznáci, zavar a görbetükör?

tudod, ez nem a velencei!:)))

www.youtube.com/watch?v=hVSzQBgcq28

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.14. 18:42:36

@nincs1itt:
"tényleg, ki a fene is vagy te,"

Gyuri úr a Mindent (jobban)Tudás egyetemén tanít történelmet , teológiát és fajelméletet.

alöksz róz 2019.07.14. 18:57:42

@taga_20: nem.
lehet nem ír olyan rosszul, nem tudni, lehet csak még szokni kell... kicsit körbe kell lövöldözni, az a biztos :-)

nincs1itt 2019.07.14. 18:58:51

@R.V.J.: áááá, rémlik nekem egy régi szó: übermensch. ajjaj csak nem?

nincs1itt 2019.07.14. 19:01:40

@taga_20: übermensch-eket bírod? tudod, az kis bajszos volt a legüberebb, emléxel! na az éppen ilyeneket mondott, írt és tett...

taga_20 2019.07.14. 19:04:39

@nincs1itt: mi van veled haver, meghülyültél?

2019.07.14. 19:05:39

@György Csaba Nagy:

A szegedi rottyantóson is szétrúgják a segged, meg itt is? Nehéz mostanában a soroscsicskák élete.

nincs1itt 2019.07.14. 19:21:15

@taga_20: látom te sem érted... én mint egyszeri halandó, qrva rosszul tűröm, ha valaki lenézi, megveti, selejtnek tartja a másik embert, csak azért, mert az a másik nem ért vele egyet. nekem mindegy, hogy az fideszes, vagy momentumos, jobbikos, vagy timbuktui vitrin üveg pucoló! ha jól rémlik voltaire mert mondani: "nem értek önnel egyet, de az életemet adnám, hogy kifejthesse a véleményét!"

taga_20 2019.07.14. 19:24:59

@nincs1itt: te egyébként tudod miről beszélsz?

a kibaszott fityeszcsürhe tudod miről pofázik, közpénzből 0-24 órában?

pestisracok.hu/betelt-a-pohar-eleg-volt-magukbol-valasz-kerpel-fronius-gabornak/

taga_20 2019.07.14. 19:26:40

@Quercus Maximus: nehéz a szargerincű állatok élete, mint neked is erdész!

te a kurvaanyádnak moralizálj genetikai hulladék!

nincs1itt 2019.07.14. 19:32:01

@taga_20: és ez feljogosít ilyesmire? én tudom miről beszélek, nem akarom egyik magyar volt honfitársamat sem megsérteni, de éppen ez a hangnem, kivagyiság, gőg, önteltség vezetett el mo. jelenlegi lehangoló állapotához! mo.-ot nem jegyzik sehol a világon. és ez nem csak o.v. hibája, hanem a teljes politikai és gazdasági elité! tartozzon bármelyik oldalhoz is! mert annyit senki nem ártott mo.-nak mint tenmaga!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.14. 19:34:20

@nincs1itt:
"áááá, rémlik nekem egy régi szó: übermensch. ajjaj csak nem?"

Nem!!! Ha Gyuri úr lenne az übermensch, akkor Nietzsche kimászna a Röckeni parcellájából és lekaparná a nevét sírkövéről!!

taga_20 2019.07.14. 19:42:04

@nincs1itt: maszatolsz össze-vissza. egybe mosod az áldozatot a hóhérjával.

pontosan ez, ami miatt a pöcegödör alján van ez az ország.

alöksz róz 2019.07.14. 19:43:41

@taga_20: "Maguk a legaljasabb eszközökkel támadhatják a nemzeti oldalt, sőt az egész országot, mi viszont fogjuk be a szánkat?" - ebbe pont igaza van a pilhálnak

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.14. 19:46:28

@Quercus Maximus:

"a soroscsicskák élete. "

a geci is soros csicska volt, szal a kurv@@nyád. :)

www.youtube.com/watch?v=4Zw4_fxdhoQ

hiperúrcziggány. igazigerincféreg.

6.Lenin 2019.07.14. 19:48:07

@nincs1itt:

Mi köze Orbánnak ahhoz a stílushoz, amit itt mutattatok ma?
Ki kényszerít bárkit is, hogy esetleg átvegye?

Ritka magas színvonalon ment ma itt a társalgás. Szerintem Orbán 1x sem szólt hozzá, vagy válaszolt a taga_20 féléknek. Miért mentitek fel magatokat?

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.14. 19:52:02

@taga_20:

kabaré ez a fidessbérenc oldal, miért ugatnak az olimpia miatt? tán az a pár bértollnok-patkány, van a nép fizette volna?

"Meg akar szabadulni a Fidesztől? Most, hogy a magyarok 53 százaléka rájuk szavazott? Börtönbe velük, mi? Döbbenet, hogy maguk fikarcnyit sem tisztelik a többség akaratát, a demokráciát. " idézet, az O1G bérenc oldalról.

talán a 47% akarata, aki telibe-fossa a tolvaj gecit, azok akarata semmi? hol a f@szomba a demokrácia, amikor a 47% ról van szó?

taga_20 2019.07.14. 19:52:49

@alöksz róz: nem a fityesz, nem a csúti geci, nem ti vagytok az egész ország.

jó lenne, ha ezt felfognád végre!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.14. 19:55:23

@alöksz róz:
"ebbe pont igaza van a pilhálnak"

Majd meglátjuk Hágában, hogy igaza volt-e!!!

Már listázzuk a Der Stürmer "újságíróit"!!!

mandiner.hu/cikk/20190712_kerpel_fronius_gabor_jegyezzuk_meg_jol_pilhal_tamas_nevet

Az intervenció után új Nürnberg jön rátok!!!

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.14. 19:57:53

@taga_20:

"nem a fityesz, nem a csúti geci, nem ti vagytok az egész ország."

53% amelyben van ukrán bérszavazó, több tonna ostoba megvett balfax, az a többség. :D

demokrácia az, ahol a 47% akarata el van hallgatva, ez cziggaorbanisztán.

az 53% egyértelmű akarata, szétlopatni az országot pénztáros lölövel. persze. :D

taga_20 2019.07.14. 20:06:55

@csüngőhasú norvégbáró:

szép egy országban laksz haver!

remélem ez csak egy rémmese részedről, me durva lenne, ha létezne ilyen ország európában;)

alöksz róz 2019.07.14. 20:23:27

@taga_20: hát ja, az nyilván túlzás.
(ők is szeretnek ebben a szerepben tetszelegni, még nálatok is jobban. részben komcsi örökség lehet, a párt az egész népet képviseli)
de attól a kérdés még áll.

az meg pl tény, h az uniós források befagyasztása az egész országnak árt, nemcsak a fidesznek

taga_20 2019.07.14. 20:31:10

@alöksz róz: az meg pl. tény, hogy a fityeszmaffia az egész országnak árt.

kolozsvaros.com/rovidek/tenyleg-nem-erdemeljuk-komolyan/

alöksz róz 2019.07.14. 20:37:15

@taga_20: és? attól ti még az egész országnak ártotok.

taga_20 2019.07.14. 20:42:58

@alöksz róz: az aki anno a kádárék ellen tett nyugaton, az az ország ellen tett?

eszednél vagy fityeszjobbágy?

felejtsd már el azt, hogy a csútigeci és maffiája az ország!

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.14. 20:44:26

@alöksz róz:

"az meg pl tény, h az uniós források befagyasztása az egész országnak árt, nemcsak a fidesznek "

én akkor is elzárnám a csapot, hátha az ország rákfenéje, ez a tolvaj szolis geci és bandája felfordulna, mint a rák kaja nélkül.

megérne a rezsim pusztulása egy kis szopást a népnek, mert már így is egy erkölcsi hulladék a zöme.

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.14. 20:46:37

@taga_20:

én megnézném, hogy ha a csuti gecire szavazók adója lenne az, amiből a mocsok gazdálkodna, mennyi lenne az,

és mennyi menne a 47% tól, az ellenzéknek....

kunzoo 2019.07.14. 21:01:18

Az Index összerúgta a port a B1 bloggal? Korábban ha felkerült egy poszt, azonnal címlapon volt. Most van 300 komment, indexen semmi. Az EP választások óta.

alöksz róz 2019.07.14. 21:03:37

@taga_20: hát ja, gondoltam h túl primitív vagy ehhez, de úgy voltam vele, teszek egy próbát, hátha mégse...
nem jött be, van ilyen.

6.Lenin 2019.07.14. 21:06:31

@kunzoo:

Miért reklámoznának egy olyan blogot, amelyik a Fideszt támogatja?

Ha véletlenül nem csak mentálisan betegek olvassák, akkor azok nyilván a Fideszre szavaznak, vagy nem szavaznak, de az ellenzékre tuti nem.

A csellengő szavazói jelenleg csak ide-oda cikáznak a kis pöcs pártok között, de így is fogyatkoznak rendesen.

alöksz róz 2019.07.14. 21:10:37

@kunzoo: lehet nem kellett volna leárulózniuk a karigerit

kunzoo 2019.07.14. 21:11:34

@6.Lenin: Értem, de mitől változott meg a hozzáállás? Első blikkre a blog irányvonala maradt ami volt, talán az írások minősége kissé javult. (volt honnan) Az Index meg indexre teszi.

taga_20 2019.07.14. 21:16:50

@alöksz róz:

mi van?

szerintem mára már eléggé efáradtál, mennyé csicsikázni inkább vírus!:)))

taga_20 2019.07.14. 21:19:14

@kunzoo: szerintem mennyé az origora vagy a pestikurvákra, ott majd eligazítanak.

6.Lenin 2019.07.14. 21:19:52

@kunzoo:

Én észrevettem, hogy ha sokáig áll egy poszt, kiteszik a főoldalra-akár visszamenőleg is- és rögtön megugrik a hozzászólások száma.
az EP választások "eredménye" jól mutatja, hogy nem hozott ez a a stílus semmit a konyhára, sőt.
Pontosan az a hiba szerintem, hogy az irányvonal maradt-szerintem nagyot esett-és a jelek szerint ellenkező hatást vált ki.
Ez érdekes lesz majd az őszi választások után. 10. éve eredménytelen ez a fajta hozzáállás.

alöksz róz 2019.07.14. 21:23:00

@taga_20: jaja, tényleg megyek aludni, csak előtte még kitolok egy jó nagy tagát a vécécsészébe

alöksz róz 2019.07.14. 21:27:46

@6.Lenin: "Én észrevettem, hogy ha sokáig áll egy poszt, kiteszik a főoldalra-akár visszamenőleg is- és rögtön megugrik a hozzászólások száma." - nagy felfedező vagy, az biztos

taga_20 2019.07.14. 21:29:57

@alöksz róz: szerintem az az agyad lesz, de észre se fogod venni a hiányát.

alöksz róz 2019.07.14. 21:31:41

@taga_20: csak irigy vagy, hogy nekem van olyanom

6.Lenin 2019.07.14. 21:35:03

@alöksz róz:

És itt leragadtál? A többi nem ment át?

Átnéztem a mai "termést", szinte ugyanaz a néhány mentálisan roggyant honfitársunk lökte az igét. Hány olyan van közte, aminek értelme is van?

Kinek hoz ez hasznot? Ha nincs főoldalon néhány tucat hozzászólás jelzi, hogy leszarják amúgy a blogot. Ha kint van, rögtön jönnek a fentebb említettek és hosszan megtárgyalják egymás szellemi sérüléseit. Ez van.

taga_20 2019.07.14. 21:38:20

@alöksz róz: mi más lennék?
sőt, arra is irigy vagyok, hogy milyen nagyszerű fityeszjobbágy vagy:)

na lépek, me én holnap melózom, és nem itt baszom a rezet egész délelőtt, mint te és a többi fityeszretek!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.14. 21:41:38

@kunzoo:
"indexen semmi. Az EP választások óta."
Nekem a Szelestey dezertálása fáj a legjobban!
A saját oldalán ugyan el lehet olvasni, hogy mindjárt bukik a Zorbán, de örülni már nem lehet neki kommentekben. :(((

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.14. 21:56:11

@taga_20: "a kibaszott fityeszcsürhe tudod miről pofázik, közpénzből 0-24 órában?

pestisracok.hu/betelt-a-pohar-eleg-volt-magukbol-valasz-kerpel-fronius-gabornak/ "

KFG-nek érkezett egy szívhez szóló szép üzenete, mondjuk te is magadra veheted, ha akarod:
www.youtube.com/watch?v=qAQ7-tP-1Q8

György Csaba Nagy 2019.07.14. 22:06:13

@Quercus Maximus: Ki kéne végre préselned magadból egy, legalább egy ép gondolatot. Persze ez mission impossible.

György Csaba Nagy 2019.07.14. 22:21:51

@nincs1itt: Már találkoztunk egy másik fórumon. Ott felpanaszoltad a magyarok elmaradott gondolkodását, ami miatt ott tartanak, ahol. Most pedig véded a rendszer támaszait, akiknek a nemtörődömsége, ostobasága, jobbágytempója miatt tartunk ott, ahol. Gondolkodj mielőtt ítélsz.
Amit pedig esetleges jövőként írsz, az sajnos a jelen. Orbánt éppúgy a csőcselék élteti, mint pl. Trumpot.

alöksz róz 2019.07.14. 23:25:53

@György Csaba Nagy: ilyen ez. az RVJ-set kurvára elhittem.

alöksz róz 2019.07.14. 23:29:01

@6.Lenin: a b1-et a te logikád alapján már régen kilőtték volna a címlapról, ott se csak hülyék dolgoznak

6.Lenin 2019.07.15. 09:02:41

@György Csaba Nagy:

Olvastad te a vasárnapi "termést"? Akkor magyarázd már el nekem, hogy az elmeroggyant hozzászólások-kormányellenes körből- miként szolgálnának a haza felvirágozásához?
Mi a fene köze van az országnak az itt kormány kritikaként írt szellemi pöcegödröknek?
Ki a fenét érdekelnek az egymást anyázók?

A kirekesztők, mint te is pl. Akik megvetik a más véleményen lévőket? És még te kritizálod a a szavazók millióit? Kik csináltak a Parlamentből egy alacsony színvonalú kocsmára hajazó intézményt?

Hol vannak a jobbnál jobb alternatívák? Engem nem a másik gyalázása érdekel, hanem ti, a tévedhetetlenek, mit kínáltok helyette? A megvetést, mások kirekesztését?
Mennyivel lennétek különbek?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.15. 09:29:08

Ez ám "keresztényi" hozzállás a Zorbántól!!!!
Azt a 22 millió forintot oda is adhatná annak a szegény menekültnek, hogy szép új életet kezdhessen!!!
Jézus ezt tenné!!!

index.hu/belfold/2019/07/15/22_millio_forintert_allitunk_meg_egy_illegalis_bevandorlot/

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.15. 09:38:56

@R.V.J.: No igen,milyen jó kis migrisimiző telepeket lehetne létrehozni ebből a hülye határvédelemre költött pénzből.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.07.15. 09:44:27

@R.V.J.: Ha most egy pillanatra komolyan szeretnénk venni ezt a néphergelő cikket (bár nem kéne), azért azt megjegyezném, hogy a határvédelem egyik fontos funkciója az elrettentés (ne [itt] próbálja meg átlépni a határt), ennek megfelelően manipuláció a teljes, határvédelemre költött összeget csak az illegális határátlépési cselekményt elkövető (azt megkísérlő) migránsok számával [kb. 6,5 ezer] elosztani, hiszen minden ilyenre jut 30 olyan, aki tőlük hallotta, hogy "itt meg se próbáld, haver, mert esélytelen".

Ilyen értelmezésben teljesen pozitív, és nem a kiadások felesleges voltát mutatja az az is, hogy az illegális határátlépők jóval kevesebben lettek tavaly óta...

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.15. 09:50:40

@György Csaba Nagy: Az az állításod sem állja meg a helyét hogy a korai keresztények a zsidó vallás ellenségei lettek volna.Épp hogy utóbbi bizonyos képviselői (farizeusok,főpapság) üldözték őket.Állításodnak kb. annyi érteme van,mintha azt mondanád,hogy a 30-as évek németországi zsidósága náciellenes volt..

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.15. 09:55:48

@Veszéjben a lyogállamiság !:
"No igen,milyen jó kis migrisimiző telepeket lehetne létrehozni"

Sem a tábor, sem a telep kifejezéseket nem akarom hallani!!! Én a szegregáció mentes kisvárosi, esetleg zsákfalvakba telepítés mellett vagyok. Mindegy a lényeg az, hogy a pesti belváros és hegyvidéki budai kerületek nem ideálisak a menekültek integrációjára!!!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.15. 10:00:28

Vanegy remek ötletem! Egy afterparty keretében össze lehetne hozni a pridereket afgán migránsokkal egy kellemes öt órai teára..:))

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.15. 10:06:03

@Szergej Szergejevics Szergejev:
"határvédelemre költött összeget csak az illegális határátlépési cselekményt elkövető (azt megkísérlő) migránsok számával [kb. 6,5 ezer] elosztani"

A cikk logikája hibátlan, mert ha elosztom az elmúlt 60 èv katonai kiadásait az európai háborúk számával, akkor az megkerülhetetlen érv európa teljes katonai leszerelése mellett!!!
Make love not war...and then get an abortion!!!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.15. 10:19:39

@R.V.J.: Egyezzünk ki a pesti külvárosokban.Ez a migrikéknek is megfelelő,és a posztkommancs-libsi elitet sem zavarják a budai hegyvidéken. Csak az átlaghülyemagyar szívja meg,az meg ugye jó is..
Zsákfalvak? Hát nemtom..Érdekes jelenetek lennének,ha mondjuk egy borsodi cigótelep mellé telepítenék őket..„Patakvér..” :)

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.15. 10:34:12

@Veszéjben a lyogállamiság !:
"Zsákfalvak? Hát nemtom"

Szerintem a zsákfalvak egzotikus romantikája megfelelő inspiráció lenne az menekültek integrációjának!!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.15. 10:51:49

@R.V.J.: No igen,amikor Lakatus Ronaldócska és kis caládja jön majd egy kis szomszédolásra,kisbaltával vasvillával..:)

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.15. 11:10:08

@Veszéjben a lyogállamiság !:
"szomszédolásra,kisbaltával vasvillával"

Értem az inszinuációt és kategórikusan visszautasítom!!
A kelet-európai roma kultúra egyedülálló a világon!!! Néprajzkutatók hadának kellene dokumentálni, mielőtt végleg kihal.
Gondolj bele milyen jó lesz amikor unokáink skanzenekben ismerkedhetnek meg eme barátságos kultúra részleteivel, mindennapi életével!!!
És mielőtt ellövöd ezt a hülye viccet, nem!! A rendőrségi nyilvántartás és bírósági jegyzőkönyvek nem elegendő dokumentáció!!!

György Csaba Nagy 2019.07.15. 12:23:04

@Veszéjben a lyogállamiság !: Az eretnek (elhajló) és az ellenség a te fejedben azonos fogalmak? Önmagaddal vitázol.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.15. 12:23:52

@R.V.J.: Szerintem a mi fehér,észak -atlanti kultúránkat fogják skanzenekben mutogatni 1-2 évszázad múlva a muszlim,négus és roma lurkóknak,ha így haladunk..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.15. 12:28:09

@György Csaba Nagy: A korai keresztények nem léptek fel a greddzívan zsidó vallással szemben,ők maguk voltak az üldözöttek.
A 4. században ,amikor a kereszténység államvallás lett akkortól beszélhetünk erről..

György Csaba Nagy 2019.07.15. 13:10:13

@6.Lenin: Hogy miért ezt a nicket választottad, ami Makó-Jeruzsálem viszonyban van veled, legyen a titkod, mellékes. Kérdésedre:
Adott egy szegény és elmaradott ország, állam, és egyén közti úr-alattvaló viszonnyal, alig polgárosodva, ebből ered minden további baj. A nép tűri, hogy egy elvektől és erkölcsi gátlásoktól mentes vezér minden korlátot leépítve irányítsa az élet minden fontos területét, üzemeltessen feudális kliensgazdaságot, királyi kegyként ossza a tulajdont és pozíciókat, gátolja a polgárosodást az önkormányzatiság és civil kezdeményezések korlátozásával, leépítse az egészségügyet, torzan központosítja és az egyház kezére játssza az oktatást, az értelmiséget udvari regőssé fokozza le. Ezt a nép fele észre sem veszi, a másik fele nem törődik vele, de a libsik fikázása népsport. Ez így nem jövő. Jövőt sztem az adna, ha először is eltakarítanánk ezt a csődtömeget, választanánk arányos alapon, majd összeülne egy alkotmányozó nemzetgyűlés, ami eltakarítaná a romokat és egészséges kereteket teremtene: megszüntetné a mentelmi jogot, megengedné az alkalmatlanok időközi leváltását, új Alkotmánybíróságot, főügyészt és főbírót választana, szakembert a NAV és számvevőszék élére, a frakciófegyelmet a szóbeli ráhatásra korlátozná a szankcionálás kizárásával, a gazdaságot versenypályára állítaná, több jogot és pénzt adna az önkormányzatoknak, szabályozná a közpénzek kezelését, meg ami még eszükbe jut a hozzáértő okos embereknek, azt mind megvitatná és egészséges új pályára állítaná. Lehet naívnak venni, ócsárolni, de a jelen rendszerben nincs jövőnk: egy feudális kliensgazdaság soha nem fog utolérni egy versenyalapú kapitalistát, egy klerikálfeudális társadalom pedig nem ad normális, élhető emberi viszonyokat. Az idő sürget, a mocsár mély.

alöksz róz 2019.07.15. 13:18:39

@György Csaba Nagy: "a libsik fikázása népsport" - visszafikázása
(hátha akarod érteni különbséget)

György Csaba Nagy 2019.07.15. 13:36:24

@alöksz róz: Értem a magam módján. Az pedig: a "libsi" szitokszó lett a hazai közéletben, és a sárdobálás ezzel kezdődött. Aki él vele, nagyrészt nem tudja, mit is jelent, főleg pedig azt, mit kezdene a szabadságával. Mennyivel egyszerűbb a szokott úr-jobbágy viszony.

György Csaba Nagy 2019.07.15. 13:42:19

@Veszéjben a lyogállamiság !: Sorozatosan magaddal harcolsz, én nem állítottam még hasonlót sem. Teremts rendet odafönn.

alöksz róz 2019.07.15. 14:42:20

@György Csaba Nagy: a sárdobálás szerintem nem ezzel kezdődött, csak azért gondolod, mert te erre vagy érzékeny
(vagy én másra, ki tudja)
nem csak az egyik oldal tehet róla, h az lett ami

alöksz róz 2019.07.15. 14:45:27

nézd a jó oldalát, legalább má nemcsak a zsidókat utálják

György Csaba Nagy 2019.07.15. 15:11:31

@alöksz róz: Nane, a végén még egyetértésre jutunk, és mindkettőnket kizárnak a klubunkból.
Annyit azért: a közutálatban, a hagyományos nemzeti széttartás mellett, talán van némi szerepe a központi ellenséggyártásnak is.

Hu de pofánvernék egy lipsit !! 2019.07.15. 15:15:31

@György Csaba Nagy: "Aki él vele, nagyrészt nem tudja, mit is jelent "

Mindenki tudja hogy a "libsi" :

MAGYARGYÜLŐLŐ HAZAÁRULÓ GYILKOS -t jelent.
De ezt túl hosszú lenne minden alkalommal kimondani, ezert röviditjük libsire.

György Csaba Nagy 2019.07.15. 15:24:30

@Hu de pofánvernék egy lipsit !!: Most már azt is mindenki tudhatja, aki erre jár: te egy buta és agresszív senki vagy.

alöksz róz 2019.07.15. 15:41:31

@György Csaba Nagy: az nem klub, csak a b közép :-) aki így gondolkodik, azzal amúgy se lenne dolgom. mondjuk nekem sokkal könnyebb, azt aláírom, mivel utálom mindet, így nem igazán kényszerülök totál alaptalan és védhetetlen álláspontok melletti kiállásra.
bár pukkasztásnak jó az is :D

van szerepe, de nem kizárólagos, sőt szerintem még csak nem is elsődleges oka, sokan mégis beleszaladnak, kár érte

György Csaba Nagy 2019.07.15. 16:31:09

@alöksz róz: Sztem az ellenségkép-gyártás az elsődleges összeugrasztó. Tudsz még egy országot (Észak-Koreát kivéve) ahol ilyen könnyen rámondják a más véleményen lévőre, hogy hazaáruló?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.15. 16:41:06

@György Csaba Nagy:
"Sztem az ellenségkép-gyártás az elsődleges összeugrasztó."
A jobboldal generációról generációra ráront a lakosság egy részére etnikai alapon!!!
Ez most is várható és erre jön rá a Zorbán xenonfóbiája meg európa ellenessége!! Mintha ő fújná a passzántszelet a világban!!!! Pfejj!!!

Aranka1973 2019.07.15. 16:45:33

@György Csaba Nagy: Ha valaki megszavaz egy, a hazáját elítélő, azt szankciókkal fenyegető jelentést (Sargentini-jelentés), azt minek lehet nevezni?

A btk-s definíciót talán nem meríti ki, de a köznapi jelentést nagyon is!

Mellesleg ez a fajta kettősség (jogi és köznapi értelmezés különbsége) más országokban, pl. az USA-ban is megvan:
theconversation.com/treason-is-now-a-popular-word-heres-what-it-really-means-102968

alöksz róz 2019.07.15. 16:52:10

@György Csaba Nagy: tudsz még egy olyan országot, ahol köpködik azokat, akik kirakják a nemzeti zászlót?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.15. 17:02:04

@alöksz róz:
"köpködik azokat, akik kirakják a nemzeti zászlót"

Az eredendő bűn miatt Rózsa úr, az eredendő bűn miatt!!!
Amúgy sem Németországba', sem Ausztriába' nem lobognak indokolatlanul sokszor a nemzeti zászlók!!!

György Csaba Nagy 2019.07.15. 17:07:03

@Aranka1973: Ez alapos csúsztatás. A Sargentini-jelentés nem a hazát, nem a népét ítéli el, hanem egy személyben Orbánt, aki a jogállamot egyszemélyi diktatúrára építette le. Ha van valamicske hatása a magyar belső életre, az csak üdvös: lásd közigazgatási bíróságok létesítésének elhalasztása. Hazaáruló az, aki árt az ország népének, aki gátolja a polgárosodást, feudalizmust épít, versenygazdaság helyett kliensgazdaságot működtet, lop, közpénzből fedezi kedvteléseit, leépíti az egészségügyet és oktatást. A probléma megoldása ránk marad.

György Csaba Nagy 2019.07.15. 17:12:20

@alöksz róz: Nem tudok ilyen esetről itthon sem. Nem elképzelhetetlen persze, az ilyen lényt, ha van, néhány pofon után át kell adni a rendőrnek, sztem a nemzeti jelképek meggyalázása cikkely a BTK-ban. De ez ugye nem tömegsport.

ZX 2019.07.15. 17:13:22

@Aranka1973: A Sargentini jelentés nem az országot és a magyarokat ítélte el, hanem a pöffeszkedő kisgömböcöt. Csak a kisgömböc szeret abban a szerepben tetszelegni, hogy ő=Magyarország= minden magyar. Hát meg a nagy lószart!

György Csaba Nagy 2019.07.15. 17:18:27

@R.V.J.: Nem, erre semmi mentség. Ausztriában, Németországban, Svájcban jártamban sokkal több zászlót láttam lobogni. Érdekes módon Franciaországban, a sovinizmus szülőföldjén és fészkében alig, de hát ők lezser népség. Az eredendő bűn pedig az almazabálás volt, ami ugye az emberi tudat ébredésének szimbóluma. A zászlók másért lobognak.

alöksz róz 2019.07.15. 17:25:50

@György Csaba Nagy: így is jó... én meg nem tudok olyanról, hogy indokolatlanul hazaárulóznák a lippsiket

ezzel le is zárhatjuk szerintem :-)

Aranka1973 2019.07.15. 17:32:30

@ZX: "A Sargentini jelentés nem az országot és a magyarokat ítélte el, hanem a pöffeszkedő kisgömböcöt"
@György Csaba Nagy: "A Sargentini-jelentés nem a hazát, nem a népét ítéli el, hanem egy személyben Orbánt"

Mondja a ballibbantka propagandista, akinek felültetek. A valóság más:
www.europarl.europa.eu/doceo/document/A-8-2018-0250_HU.html

A határozat címében és szövegében is Magyarország van, Magyarországnak címezték, és Magyarországot ítéli el:
"1. cikk

Egyértelműen fennáll a veszélye annak, hogy Magyarország súlyosan megsérti az Unió alapját képező értékeket.

2. cikk

A Tanács azt ajánlja, hogy Magyarország az e határozatról szóló értesítést követő három hónapon belül hozza meg a következő intézkedéseket: [...]

3. cikk

Ez a határozat az Európai Unió Hivatalos Lapjában való kihirdetését követő [...] napon lép hatályba.

4. cikk

Ennek a határozatnak Magyarország a címzettje."

Ennyi.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.15. 17:46:04

@ZX: Asszem régen voltak ilyenek az újságban,hogy:Az egész nemzet atyjának tekinti sztálint.

György Csaba Nagy 2019.07.15. 17:49:12

@Aranka1973: Mondd, kinek az akarata szerint történik minden fontos dolog 2010 óta Magyarországon? Ki követte el a jelentésben felrótt intézkedéseket, és ki tudná kijavítani a felrótt hibákat, ha erre akarata lenne?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.15. 17:56:59

@György Csaba Nagy:
"Az eredendő bűn pedig az almazabálás volt"

Nagyon jól tudod hogy ez egy eklekticizmus volt a zsidóüldözésre/irtásra, aminek a zászló a jelképe!!!
Az említett országokban meg igenis óvatosan kell lobogtatni a zászlót, sőt a himnusz éneklésénél is nagyon kell vigyázni.
De hagyjuk ezt a témát mielőtt megint teleszájjal zsidózni kezdesz!!!!

6.Lenin 2019.07.15. 17:57:23

@György Csaba Nagy:

A libsiknek, komcsiknak semmi közük ahhoz az ideológiához, amire hivatkoznak. A libsik, komcsik bármikor eladták a hatalomért talán még a saját anyjukat is, az országot, benne az emberekkel, minden szívfájdalom nélkül.

A többi, amit írsz, rizsa, a te elfogult véleményed. Nem tudok vele mit kezdeni.
A nickemben nem tűnt fel (neked sem), hogy 6. és nem VI.

György Csaba Nagy 2019.07.15. 17:58:45

@alöksz róz: Hogy igazságosak legyünk annyit azért hozzá kell tenni: a "lippsik" igen kevéssé tudják befolyásolni a haza sorsát, mert hogy nincsenek hatalmon, sőt hatókörük is minimális. Ez nem korlátozza a Fidesz-oldalt abban, hogy naponta többször nyilvánosan hazaárulózzon. Hazát árulni hatékonyan hatalomból lehet, és az Orbán-rendszer ezt teszi.
A lezárási szándékkal így értek egyet.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.15. 18:00:31

@6.Lenin: Miért beszélsz így a gazdádról papa?!
Teljesen meghülyültél?(a kérdés költői)
Nem lesz ebből így prémium efftársam!

György Csaba Nagy 2019.07.15. 18:05:08

@6.Lenin: Örülök, hogy egyetértésre jutottunk abban, hogy mindkettőnk megállapitja: a másik hülyeségeket beszél, nincs igaza. A konkrét helyzet konkrét elemzése. Éljen Lenin, tovább előre a lenini úton!

alöksz róz 2019.07.15. 18:14:14

@György Csaba Nagy: hát jó.. ez is egy vélemény :-)

amúgy eredetileg nem a fideszé volt a libsizés, de a szélsőjobboldali szavazókra nagy szükségük van

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.15. 18:17:03

@György Csaba Nagy:

„Hazaáruló az, aki árt az ország népének, aki gátolja a polgárosodást, feudalizmust épít, versenygazdaság helyett kliensgazdaságot működtet, lop, közpénzből fedezi kedvteléseit, leépíti az egészségügyet és oktatást.”

Ha már ilyen szépen meghatároztad a hazaáruló fogalmát /szembe menve a BTK-val/, akkor azt is határozd már meg, hogy ki az (mi az), akinek a kormányzása alatt

1. folyamatosan csökken a GDP arányos államadósság, szemben a korábbi kormányoknál mutatkozó drasztikus emelkedéssel szemben, és 2023-ra a GDP 66%-ra csökken

A 2010 előtti átlagos eladósodási tempóval haladva 2018-ra a GDP 105 százaléka lenne a magyar államadósság.

2. sorozatban, immár kilencedik éve a költségvetés hiánya a 3 %-os uniós hiánycél alatt van és jövőre 1% körüli értéken várható

Erre a 2010-et megelőző 18 évben csak egyszer volt példa, 2000-ben.

3. az állam devizaadóssága is csökkenő pályára állt, a háztartásoké pedig megszűnt

A háztartások devizaadóssága 2005-ben még a GDP két százaléka volt, 2010-re viszont már a húsz százalékot is meghaladta, miközben egyetlen visegrádi országban sem nőtt 13 százalék fölé.

4. az ország devizatartalék már elegendő a külső sokkok kivédéséhez

2006 és 2010 között nem fordult elő, hogy a tartalékszint kellően magas legyen, míg 2011-től kezdve a tartalékszint évről évre stabilan meghaladja a rövid lejáratú külső adósság mértékét, amely elengedhetetlen egy külső válság kivédéséhez.

5. az átlagos magyar középvállalat már kevesebbet adózik, mint a lengyel, cseh vagy a szlovák

A középvállalatok adóterhelése a kétezres években a Világbank adatai alapján még 55 százalék feletti volt, miközben Lengyelországban már ekkor is 45 százalék alatti volt az adóterhelés.

Mára Magyarországon az adóterhelés jelenleg 39,1 százalékos a korábbi 57 százalék helyett, egy átlagos középvállalat tehát negyedével kevesebb adót fizet a hozzáadott értéke után, mint 2010-ben.

6. 2010 után már a munkaerőt is támogatja a gazdaságpolitika

Míg az átlagbéren tízezer forintos emelés esetén az állam elvont 7200 forintot 2010 előtt, 2018-ban már csak 4300-at. A marginális adóék ezzel 72 százalékról 43 százalékra csökkent a családi adókedvezményeket is figyelembe véve.
.
7. Húsz év stagnálás után 750 ezer új munkahely keletkezett

Csak kétszázezer fővel bővült a foglalkoztatás Magyarországon 2006-ig, hogy aztán 2010-re újra ugyanott tartsunk, mint 1996-ban, a magyar foglalkoztatás történelmi mélypontján. 2010-ben 3 millió 781 ezer fő foglalkoztatott volt. Ez a kétezres évek legalacsonyabb, 44,8 százalékos foglalkoztatási rátáját jelentette.

Emiatt 2012 óta a súlyosan nélkülözők száma 1 millió 300 ezer fővel, mintegy 40 százalékkal az elmúlt húsz év legalacsonyabb szintjére csökkent Magyarországon.

8. évtizedek óta nem látott reálbér-emelkedés valósul meg

A nettó reálbérek öt éve megtorpanás nélkül nőnek. Míg 2002 és 2010 között mindössze 13 százalékkal emelkedtek a nettó reálbérek, 2010-től 201 végéig családi adókedvezményekkel számítva 48 százalék volt az emelkedés.
Összehasonlításul 1970 és 2010 között összesen 28 százalékkal nőtt Magyarországon a nettó reálbér.

Még lehetne sorolni, de ennyi is elég egy reálisan gondolkodó ember számára!
Mutass még egy olyan korszakot a II. világháború után, amikor ilyen makrogazdasági teljesítmények valósultak meg Magyarországon!

Tartok tőle, hogy a hazaárulókat máshol, más időben kell keresni!

György Csaba Nagy 2019.07.15. 18:18:29

@R.V.J.: Csak egy megjegyzés: nem zsidóztam korábban sem, most sem fogok. Minden, amit írtam, nem a fajtádra, hanem egy személyben rád vonatkozott. Nagyon egyoldalúan szemléled a világot. Észre kéne venned: a világ nem a Tóra szerint mozog, az orthodox zsidó szemlélet a ma emberétől idegen, itt pláne nem tudsz Tóra-hívőket szerezni. Nagy buzgalmadban ártasz az ügynek, amit szolgálsz.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.15. 18:27:03

@atomic power 1986DucaDuca: Azért még jó,hogy elég az ország devizatartaléka még úgy is,hogy 2010 óta kiloptak belőle vagy 8-10 milliárd eurot.

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.15. 18:32:29

@atomic power 1986DucaDuca:

"Emiatt 2012 óta a súlyosan nélkülözők száma 1 millió 300 ezer fővel, mintegy 40 százalékkal az elmúlt húsz év legalacsonyabb szintjére csökkent Magyarországon."

Ez a 8. ponthoz tartozik.

alöksz róz 2019.07.15. 18:38:02

@6.Lenin: "A nickemben nem tűnt fel (neked sem), hogy 6. és nem VI." - mindenkinek feltűnt, csak mi tudunk rómaiul is olvasni

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.15. 18:42:25

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"Azért még jó,hogy elég az ország devizatartaléka még úgy is,hogy 2010 óta kiloptak belőle vagy 8-10 milliárd eurot."

Magyarország lakosságarányosan jobban eladósodott 2002-2010 között, mint a délszláv háborúban 1991-1995 között szétvert Horvátország ugyanebben az időszakban. Pedig a rombolás nagysága, amelyet Horvátország a háborúban elszenvedett 27 milliárd USD volt a számítások szerint. Horvátország igencsak hitelfelvételre szorult emiatt. Mégis leköröztük őket ebben, pedig nálunk békeidő és konjunktúra volt 2002-től 2008-ig.

Javaslom, ha lopásról beszéltek, tanulmányozzátok ezt az időszakot!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.15. 18:44:11

@atomic power 1986DucaDuca: Első bekezdés jól leírja a gazdádékat.

1.pont:Ez ugye csakis vikiéknek köszönhető,ugye?
2.pont:Szintén.
3.pont fingom sincs.
4.pont:Már írtam fentebb.
5.pont:Ehhez sem értek,de a tapasztaltabbak ezért is szét szednek szerintem.
6.pont:2010 után szívatással kezdték a kiskeresetűeknek,aztán indult be az "adakozás".
7.pont:LOL!
8.pont:Meg az árak is szépen emelkednek.
Reálisan gondolkodva nekem ez a deagyurcsány nem elég.
És még én egy kis buta senki vagyok de aki jobban ért ehhez az egészhez simán szétszedi az okfejtésedet.
De azért sikeresen felmondtad a propagandát.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.15. 18:45:58

@atomic power 1986DucaDuca: Majd megnézem gyurcsány melyik haverja keresett pár év alatt 300 milliárd forintot!

6.Lenin 2019.07.15. 18:47:29

@alöksz róz:

Örülök, hogy tudsz romaiul, de ez nem arról szól.

6.Lenin 2019.07.15. 18:56:19

@György Csaba Nagy:

Azért van némi különbség. Én azt írtam, az a te véleményed, nyilván jogosnak érzed az abban leírtakat, de az nem jelenti, hogy igazad is lenne. Te tényként kezeled a saját véleményed, én véleményként.
És nem tényként kezelem a sajátomat, csak leírom, hogy ez a véleményem.

a véleményéhez mindkettőnknek joga van. Cáfolni is. Kinek van igaza, azt mindig másoknak kell(ene) eldönteni.

Leírsz egy rakás tévesen értelmezett dolgot, amit nyilván mások másként látnak. Mivel nem egyezik az ő véleményük a tiéddel, megveted, lenézed őket, sőt dicsekvésként le is írod.

Semmit nem elemeztél konkrétan.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.15. 19:03:15

@György Csaba Nagy:
"itt pláne nem tudsz Tóra-hívőket szerezni"

Semmijen a Tórával kapcsolatos ügyem nincsen!!! Egyszerűen irrigál a ha valaki etnikai komplexusba helyezi a mai hazai politikai küzdelmet!!! Igaz az én egész családomnak nevet kellett változtatni a vészkorszak miatt, de nem emiatt vagyok ellenzéki!!!
Egyszerűen az igazságérzetemet sérti ahogy a Zorbán kliensgazdaságot épít ahelyett, hogy ez fordítva lenne mint azelőtt.
Csak a diktatúrákban dönti el a kormány melyek a sikeres vállalatok, a normális nyugati demokráciában a sikeres vállalatok döntik el kik lehetnek vezető politikusok!!! Ez a piaci verseny!!! Ezért harcolunk!!!

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.15. 19:04:12

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

" Majd megnézem gyurcsány melyik haverja keresett pár év alatt 300 milliárd forintot!"

Aránytévesztésben vagy! 300 milliárd foglalkoztat, ami megfordul a gazdaságban, miközben elfeledkezel 37 milliárd euróról, amivel Magyarország államadóssága nőtt 2002-2010 között. A fő probléma azonban az, hogy ekkora adósságnövelés ellenére a GDP alig növekedett ebben az időszakban, leköröztek a versenytársak, a felvett hitel nem hasznosult. A pénz a társadalom számára megsemmisült.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.15. 19:05:04

@6.Lenin: nektek viki egy isten,nekünk egy senki.
senkinek sem az a baja fidiótám,hogy nem egyezik a véleménye a másikkal.

György Csaba Nagy 2019.07.15. 19:06:32

@atomic power 1986DucaDuca: Hát ez elég apologetikusra sikeredett.
Az államadósság csökkentése örvendetes, mivel az adósság kamatterhei csökkentik a megtermelt és így elfogyasztható új értéket. Hogy igazunk legyen, tegyük mellé, hogy a jelen ütemű leépítéssel 40 év múlva tűnne el az adósság. Ez nem korlátozza Dúcsénkat, hogy már tőkeexportról álmodozzon, noha az adósság kamatát fedező hozam aligha remélhető, és a kihelyezendő tőke biztonsága kérdéses.
Ami jelen gazdasági virágzásunkat illeti, az is örvendetes, tart már másfél éve. Ki tudja, meddig. Az ipar nagyrészt külföldi kézben van és virágzik, előnye számunkra a magas foglalkoztatás, hátránya az induló támogatás, adókedvezmény és profitkivitel, de ezzel együtt a mérleg pozitív, nem lehetett volna jobban alakítani. Baj az autóipar túlsúlya, erre rossz idők jöhetnek. A hazai tulajdonú ipar udvarhű kezekMost már azt is mindenki tudhatja, aki erre jár: te egy bhuta és agresszív senki vagy.e került, a Csányi-birtok kivételével pancserekhez, akik azt nem tudják, de nem is akarják jövedelmezően működtetni, a közpénzek folyamatos fosztogatásából fedezik a tulajdonszerzést és a működési veszteséget. A kis- és középvállalatok kiszolgáltatott helyzetben vannak beszállítóként, diktálnak a nagy kültulajdonú gyártók. A lakosság bevételein sokat dobott a kierőszakolt bérnövekmény, ez fellendítette a szolgáltató szektort és részben az építőipart is, de mivel nem áll mögötte érdemi termelékenységemelkedés, ez egyszeri hatás marad. Bő 10 éve világkonjunktúra van, örüljünk neki, de ez sem örök.
Ami meghatározza a jelent és jövőt, az a gazdaság és társadalom működési rendszere. A gazdaság, kapitalista környezetben, feudális kliensgazdaság, nem a saját teljesítmény, hanem az uralkodó kegye határozza meg, ki mit kap, mit bővíthet. A többletbevétel nem befektetést, hanem luxusfogyasztást fedez. A néhány nagytőkés, aki a piaci teljesítményéből akar boldogulni és nem udvarhű, veszélyeztetett (lásd Bige). Ez a gazdaság rendszeréből eredően soha nem lesz képes olyan teljesítményre, mint versenypiaci vetélytársai.
Folytathatnám az ugyancsak meghatározó társadalmi rendszerhibánkkal, a polgárosodás elmaradásával és annak gátolásával, de már úgyis hosszú és fölösleges, a változás feltételei hiányoznak. Inkább a végkövetkeztetés: jelen gazdasági és társadalmi rendünk feudális, alacsony hatékonyságú, versenyképtelen. Illúzió lenne a jelen vezetéstől gyökeres változtatást remélni. A nélkül pedig illúzió a fejlettek utolérése, de még a lemaradás fokozódásának elkerülése is.

alöksz róz 2019.07.15. 19:11:12

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ez nagyon komoly, megcáfolni nem tudod semmivel, de annyit tudsz, hogy biztos nem lehet igaza, mert a fidesz mellett szólt

6.Lenin 2019.07.15. 19:14:55

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Én szavaznék rád, de te hülye vagy. Miért nem mutatsz magadból valami jobbat.
Mi a faszért nem lehet megérteni, ha hatalomra szeretne jutni valaki, akkor jobbat kell kínálni a hatalmon lévőknél.
Ha nem tudsz, hiába téped a szád, csak azt bizonyítod, hogy te alkalmatlan vagy.
Hülyékre miért szavaznék?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.15. 19:18:41

@alöksz róz: Azért a kommentemben van válsz is.:))
Van olyan témakör amihez nem értek és van olyan ami engem is érintett.
Csak mondjuk a 2006 és 2010 közötti időszak teljesen más volt,mint mondjuk az utóbbi öt év.
Elég furcsa összehasonlítani a kettőt.
Fecóék meg elbaszták,mert 2006 ősze után már lehetett tudni,hogy 2010-ben vikiék jönnek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.15. 19:21:34

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
@alöksz róz:
Na,megpróbálom,hátha értitek.Senkinek sem az a baja,hogy a vikit véditek,hanem ahogy véditek.
kertész ákosnak sem a véleményével volt baj,hanem ahogy mondta.

alöksz róz 2019.07.15. 19:26:16

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Van olyan témakör amihez nem értek" - jó, de akkor honnan tudod h nem igaz amit írt róla, az a kérdés

György Csaba Nagy 2019.07.15. 19:35:34

@R.V.J.: Azért kicsit Tóráztál: a történelemoktatást ószövetségi alapokon látod szívesen, és a Tórára konkréten is hivatkoztál, ami nem a mi talajunkra való.
A gazdaságról leírtakkal egyetértek, ezt a témát több kommentben véleményeztem. Igen, ez a feudális kliensrendszerű gazdaságműködtetés egyik fő bajunk, korszerűtlen, versenyképtelen.
Bajban vagy az idegen szavak használatával, jobb, ha szótárban vagy a Neten utánanézel, mielőtt használnád. Az "irrigál" jelentése: csatornáz, az orvosi szaknyelvben beöntést ad; amit mondani akartál, az az irritál. Egy korábbi esetről már beszéltünk, ezért a jóakaratú figyelmeztetés.

nincs1itt 2019.07.15. 19:47:00

@György Csaba Nagy: látom a gondolkodást még tévedésből sem alkalmazod, mint probléma megoldási módszert. nem az általad "rendszer támaszainak" nevezetteket védem, mert olyanok amilyenek. viszont ha azt gondolod magadról, hogy bárkit lesajnálhatsz, lenézhetsz, akkor te sem vagy különb, mint a "rendszer támaszai". bizony, hosszú ideje csak "madártávlatból" szemlélem a magyar valóságot. ez sokat segít abban, hogy pártatlanul(?) ítélkezhessek. bár nem szeretek ítélkezni. ahogy látom, mindkét, 3-4-5-6 oldal azzal van elfoglalva, hogy a többieket mocskolja. de mint tapasztalhatod, semmi nem változik, az egyik középszar után jött a megaszar. és ez így forog körbe-körbe! miért? mert mindenki azt óbégatja: "változást, változást!!!" de tenni azért... ha megváltozna bármi is elveszítenék a talajt a lábuk alól, na ezért sem történik semmi! hőbörgésen kívül...

6.Lenin 2019.07.15. 19:53:54

@nincs1itt:

"hosszú ideje csak "madártávlatból" szemlélem a magyar valóságot."

"mert mindenki azt óbégatja: "változást, változást!!!" de tenni azért..."

Az ilyenek a kedvenceim.

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.15. 19:55:14

@György Csaba Nagy:

„ Hogy igazunk legyen, tegyük mellé, hogy a jelen ütemű leépítéssel 40 év múlva tűnne el az adósság.”

Nem kell eltüntetni az adósságot, elég, ha 60 % alá viszik.

Fontosabb ezen belül a külső adósság csökkentése. Az ország nettó külső adóssága a válság előtti 60 százalékról a GDP 8 százalékára esett vissza, ezáltal Szlovákia és Lengyelország szintje alá kerültünk.

Ezt többek között köszönhetjük annak, hogy folyó fizetési mérlegünk évek óta többletes.

A nullás költségvetés nincsen már távol és a tőkeexport lehetősége sem.

„Ami jelen gazdasági virágzásunkat illeti, az is örvendetes, tart már másfél éve.”

Tehát 2018 elejétől. Ez jól illeszkedik Bokros L. korábbi szállóigévé vált mondásával, aminek a lényege az volt, hogy 2002-2010 között úgy tönkre vágták az országot, hogy legalább 10 év kell a kilábaláshoz.

„Bő 10 éve világkonjunktúra van, örüljünk neki, de ez sem örök.”

Nekünk meg egy 10 éves handikapünk, lásd Bokros L.

„Illúzió lenne a jelen vezetéstől gyökeres változtatást remélni. A nélkül pedig illúzió a fejlettek utolérése, de még a lemaradás fokozódásának elkerülése is.”

Nézd meg a makrogazdasági adatokat 2002-2010 között és 2010-2018 között, és vesd össze mindkét időszakban a versenytársak teljesítményével.

Ezután gondolkozz el pl. versenyképességről. Mert a versenyképességünk 2007-ben volt a legjobb, amikor fegyelmezetlen költségvetési politika jellemezte az országot, és az IMF-hez kellett fordulnunk segítségért a válság során. Ennyit a versenyképességről.
A társadalmi rendszerhibáról meg annyit: 2002-2010 között liberális demokrácia volt magyarországon. Eredmény?

Japán és Dél-Korea akkor fejlődött a leggyorsabban, mikor a feudális maradványok még javában éltek és a legmagasabb volt a korrupció.
Kliens rendszer: nézd a nepotikus Szingapurt!

nincs1itt 2019.07.15. 19:57:56

@6.Lenin: akkor mentsd el és olvasgasd, ha kedved tartja. tényleg, ki is szólt hozzád?

6.Lenin 2019.07.15. 20:00:49

@nincs1itt:

Ez egy nyílt fórum. Miért nem vidámkodhatom azon, hogy valaki a másikon kéri számon a gondolkodás hiányát, miközben ő sem gyakorolja azt a tevékenységet.

György Csaba Nagy 2019.07.15. 20:02:05

@nincs1itt: Sztem viszont azért nem történik semmi, mert megrekedtünk a polgárosodás alacsony fokán, és a jelen rendszer mindent megtesz, hogy visszalökdössön a feudalizmus még mélyebb bugyraiba: korlátozza az önkormányzatok hatáskörét és pénzforrásait, akadályozza a civil szerveződést, vegzálja a meglévőket, az oktatást egyházi kézbe tereli. A nép polgár helyett jobbágyként mindent eltűr és mindent vár (nem elvár, még kevésbé számonkér) az államtól. Ezt a rendszert a fékevesztett központi propaganda által megvezetett, gazdaságilag kiszolgáltatott "szavazópolgárok" tömege tartja fenn. Én őket nézem le és vetem meg, mert gondolkodásképtelenek, nem tudják felmérni, hogy az egészséges egyén-állam viszony az ő szavazataikon múlik, hogy a keretek adottak ahhoz, hogy tényleg szabadságban élhetnének. Valójában 1989-ben egy ajándékot kaptunk, amit éretlenségünk miatt eltékozoltunk. Ezt belülről nem lehet felháborodás nélkül megélni.

nincs1itt 2019.07.15. 20:03:04

@6.Lenin: mond szövegértéssel minden rendben? demencia sem kerülget? vidámkodj...

nincs1itt 2019.07.15. 20:05:26

@György Csaba Nagy: na ezt ugyanúgy látjuk! viszont én meg az "ellenzéktől" kérem számon, hogy nem emeli fel a népet maga mellé, hanem lenézi, megveti, mert ostobának tartja. tessék tanítani!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.15. 20:07:12

@György Csaba Nagy:
"történelemoktatást ószövetségi alapokon látod szívesen, és a Tórára konkréten is hivatkoztál"

Nem igaz, én csak kérdeztem hogy arra gondolsz e, miután TE Jesiváztál. Ami nem is burkolt zsidózás. Én elhatárolódom ettől a szélsőséges Jugend stílustól.
Mellesleg azt is csak kérdeztem, hogy miért tanítják a történelmet a Bibliából, miután TE oldalakon keresztül magyaráztad, hogy e könyv mennyire hibásan historizál!

6.Lenin 2019.07.15. 20:08:13

@nincs1itt:

Tőlem kérded, amikor azt sem érted, amit leírsz?

Mellesleg értem én ezt a fajta mentalitást, hogy a tehetségtelenek mindig másoktól várják a megoldást. Itt a barátod is épp ezzel vergődik (GY Cs N)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.15. 20:10:12

@atomic power 1986DucaDuca: Utolsó bekezdésed fantasztikus.
Csak mi nem fejlődünk,miközben szétlopják az országot.
Imf hitel többek között nem valami válság miatt kellett.Ne kelljen megtudnunk mit csinálnának ilyenkor vikiék.
Mondjuk az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése sem tett jót a gazdasági helyzetünknek.
Meg nyilvánvalóan fecóék balfaszkodásai sem,meg hogy a szocik megijedtek,hogy visszajön a viktor.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.15. 20:11:47

@atomic power 1986DucaDuca: "Nem kell eltüntetni az adósságot, elég, ha 60 % alá viszik."

Az államadósságot 2018-ban 50%-ra vitték le. A geci megígérte a Széchenyi programban, és ő sose hazudik. Abból is látszik, hogy a Széchenyi programban betervezett összes adót kivetették.

"A nullás költségvetés nincsen már távol"

Aki nem analfabéta közgazdaságból, azt tudja, hogy nullás vagy pozitív költségvetés baromság. Az csak arra jó, hogy leállítsa a gazdaságot, és az utolsó csepp vért is kiszívja az adózókból.

"legalább 10 év kell a kilábaláshoz."

Akkor a nyakába szedhetné Ondó Viktor a lábát, nem sok ideje maradt elkezdeni a kilábalást, egyelőre csak egyre lejjebb süllyedt, az EU legszegényebb államává tette Magyarországot.

"nézd a nepotikus Szingapurt!"

Szingapúrban kiváló oktatás van, ezért fejlődik. Magyarországon a létező legszarabb oktatás van, ezért csúszik le. Mindkét helyen diktatúra van, az erősen visszafogja a fejlődést. Nézd a nyugati jóléti államokat.

alöksz róz 2019.07.15. 20:11:56

@nincs1itt: mert fidesztroll vagy te is, azért

György Csaba Nagy 2019.07.15. 20:13:24

@6.Lenin: Ha visszanézel, sokszor előrebocsátottam, hogy "sztem". Ez ugye véleményre utal, nem kinyilatkoztatásra. Épp az az egyik bajom, hogy hosszan írok, indoklok, nem akarom másra erőltetni a véleményem, bár a jelen magyar valóságot oly abszurdnak tartom, hogy kényszeresen írok ellene.
Nem a más véleményét vetem meg és nézem le, ilyet nem találhatsz, hanem azt a szavazópolgár-tömeget, aki nemtörődömségből, félretájékozottságból, vagy akár gazdasági kényszer/előny alatt működteti ezt a kártékony rendszert, eljátssza azt a lehetőséget, amit 89-ben véletlen ajándékba kaptunk: a szabad polgári élet esélyét.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.15. 20:16:01

@György Csaba Nagy: Haver!Hiába erőlködsz ilyen bonyolult dolgok leírásával ennek!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.15. 20:22:29

@György Csaba Nagy: Eeeez?!Olvasni??
maximum nézi a betűket.
Vagy ha olvas is,nem ért semmit.

6.Lenin 2019.07.15. 20:24:31

@György Csaba Nagy:

Nem kell magyarázkodnod. Olyasmikről írsz, amiről nyilvánvalóan csak egy oldalról származó infóid vannak. Vagyis a véleményedet tényként kezeled. Nem vagy itt ezzel egyedül.
A választói véleményeket is nyilván a saját elvbaráti körből szerzed, fel sem merül benned-a leírtak alapján-, hogy mások miként is vélekednek, főleg miért is úgy?

Nekem ezzel semmi bajom, ez a te véleményed, de nem tartom követendőnek, megoldásra ajánlottnak, mert már megmutatta, hová is vezet.

Talán inkább azon lehetne gondolkodni, miért is nem vezet eredményre már 10 éve. Nem a választók a hibásak, szerintem. Nem jelent nekik kiutat.

Miért lenne kártékony ez a rendszer? Kinek kártékony? De a lényegesebb az lenne, ha látnának a választók elfogadható megoldásokat, hiteles emberektől.
Vannak ilyenek? hol? Kik ők?

György Csaba Nagy 2019.07.15. 20:36:06

@nincs1itt: Jó dolog, hogy egyetértésre jutottunk.
Az ellenzék ramaty állapotban van. Gyenge a szellemi kapacitás, 30 év alatt nem tudták kitalálni, mi is kapitalista rendszerben a baloldali politika célja és terepe, sok pártfunkci megelégszik a pozíciójával és együttműködik a hatalommal, gyengék a szakszervezetek és azok kapcsolata az ellenzéki pártokkal, a médiát a kormány bekebelezte és azon át zuhog az egyoldalú propaganda a népre. Ezek indokok, de nem mentség. Sajna lassú folyamatnak nézünk elébe, de a vége nem lehet más: a feudalizmus csődje egyre nyilvánvalóbb lesz, majd csak összeomlik. Hogy mitől, az még nem került elő az idő méhéből.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.15. 20:41:11

@6.Lenin: Teee persze széles látókörű vagy!:))Nem tudom kinek kártékony ez a rendszer de például a tavalyi választás után megnégyszereződött a külföldi munka iránt érdeklődők száma.A sok hülye aki elmegy.Nem tudják felfogni milyen jó itt a szovjetunióba....öö izé a NER-ben!

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.15. 20:41:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

„Aki nem analfabéta közgazdaságból, azt tudja, hogy nullás vagy pozitív költségvetés baromság. Az csak arra jó, hogy leállítsa a gazdaságot, és az utolsó csepp vért is kiszívja az adózókból.”

Fordítva ülsz a lovon. Pont a jól működő gazdaság teremti meg a lehetőségét a nullás költségvetésnek. Németországban 2012 óta nincs költségvetési hiány, azóta nullszaldós a német büdzsé. Sőt 2018-ban 61 milliárd eurós pluszban zárt a költségvetés, mert a foglalkoztatottság nőtt, és ennek következtében nőtt az adóbevétel.
Ez az útja annak, ha egy ország meg akarja állítani az adósság növekedését, illetve csökkenteni akarja.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.15. 20:45:58

@nincs1itt:
@György Csaba Nagy:
Az a baj az ellenzékkel,hogy valahogy töketlenek.
Egy határozott vezető kéne,mert ha sok van,akkor megy a széthúzás.

György Csaba Nagy 2019.07.15. 20:48:11

@atomic power 1986DucaDuca: Most csak annyit: mi Európában vagyunk, édeskevés közzel Japánhoz, Dél-Koreához, Szingapurhoz. Japán ügyében vagyok vmelyest képben: ott az állam felvásárolta a gyengén működő nagyokat, szanálta és bankok tulajdonába adta, szigorú állami utóellenőrzés mellett, a korrupciót halállal büntetve; ugye ez kissé eltér a magyar modelltől. Csak nem akarod mondni, hogy a Mészáros-, Tiborcz, Garancsi- stb jelenség a nemzeti burzsoázia kiépítésének, a hatékonyság biztosításának kívánatos módja?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.15. 20:49:02

@nincs1itt:
@György Csaba Nagy: Amúgy viki is egy nímand kis pöcs.
Ha nincsen gyurcsány akkor már rég vissza lett volna zavarva a putriba.
Meghát kretén egy népség vagyunk.+ én sem szavaznék mégegyszer gyurcsányra viszont a szavazói még kellhetnek.

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.15. 20:49:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

".......az EU legszegényebb államává tette Magyarországot."

Az állam a szegény vagy a lakói? Nem mindegy! A lakók lehetnek relatíve szegények, ha az ország kénytelen nyögni több évtized adósságait.

A 2002-2010 között háborúval felérő gazdasági károkból még csak most kezd kilábalni az ország. A horvátok 27 milliárd USD kárt szenvedtek a saját háborújukban 1991-1995 között, mi meg 37 milliárd eurót veszítettünk el 2002-2010 között a semmiért!

6.Lenin 2019.07.15. 20:51:29

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Te seggfej, én éltem abban a rendszerben is, amit visszasírtok. Éltem külföldön is (több, mint6 évet). Elolvasom még a klozetpapírt is, ha valaki írt rá valamit. Én szívesen elbeszélgetek olyanokkal is, akiknek más a véleménye.
Csak az olyan seggfejeket nem kedvelem, mint te is vagy. Nyomsz itt már elég régen egy tök értelmetlen szöveget. Nem zavar, a te dolgod, de semmi értelmét nem látom.
Te ragaszkodsz a saját hülyeségedhez, ezért tök felesleges veled társalogni, bármennyire is erőlködsz.

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.15. 20:53:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Szingapúrban kiváló oktatás van, ezért fejlődik. Magyarországon a létező legszarabb oktatás van, ezért csúszik le.

Ezért nyerjük sorra a diákolimpiákat.

"Mindkét helyen diktatúra van, az erősen visszafogja a fejlődést. Nézd a nyugati jóléti államokat."

A liberális demokrácia 2002-2010 között látványos lökést adott a magyar fejlődésnek. Manapság a leggyorsabban fejlődő államokban nem liberális demokrácia van.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.15. 20:56:29

@6.Lenin: Haver! te állítólag 94' óta a fideszre szavazol!
Akkor olyan kurva okos nem lehetsz ha ennyi idő alatt nem vetődtek fel benned kérdések.
Amúgy te meg csak olyan közepesen idióta fideszbirka vagy.
Van nálad rosszabb is itt a blogszférában.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.15. 20:58:31

@atomic power 1986DucaDuca: Oké Kínában Indiában meg Törökországban nem liberális demokrácia van.

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.15. 20:58:57

@György Csaba Nagy:

"Csak nem akarod mondni, hogy a Mészáros-, Tiborcz, Garancsi- stb jelenség a nemzeti burzsoázia kiépítésének, a hatékonyság biztosításának kívánatos módja?"

Minden ország a saját útját járja. Japánban nem volt több évtizedig tartó államszocializmus, úgyhogy nem jó a példa.
A hatékonyságról meg annyit: egy dolog a tulajdon, más dolog a működtetés. Ha van elég pénzem, felvehetem a legtehetségesebb menedzsereket.

György Csaba Nagy 2019.07.15. 21:00:09

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Hát épp ez az: rühellném, de valahogy ellenék egy olyan diktatúrában, amit egy fényes elme vezet, akinek esetleg elvei és némi erkölcse is van, továbbá esetleg csapatmunkás, hallgat tanácsadóira. Nekünk a selejt maradt: egy nemzetiségi paraszt gyerek (nem parasztgyerek), gyenge szellemiekkel, nulla szakértelemmel (a hatalomtechnikán kívül), túlmozgással, kivagyisággal, a nála különb emberek elnyomásával. És minden másodikunknak ő az istene. Hej, népem, mikor ébredsz?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.15. 21:00:20

Faszom!Mennék már aludni/tévézni/fürödni de nyomatjátok a jobbnál jobb hülye szövegeket!:))

Na jóéjt!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.15. 21:03:08

@atomic power 1986DucaDuca: Attól,hogy te szereted hogy ha a szádba szarnak,nekünk még nem lesz jobb!

Na de most már tényleg jó éjt!

6.Lenin 2019.07.15. 21:04:06

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Pontosan a felvetett kérdések miatt szavaztam eddig a Fideszre.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.15. 21:05:52

@György Csaba Nagy: Igazad van.
De én most már tényleg feküdnék!:))

Na csá!

György Csaba Nagy 2019.07.15. 21:30:13

@R.V.J.: Akkor neked a macska is zsidózik.

György Csaba Nagy 2019.07.15. 21:36:06

@atomic power 1986DucaDuca: Saját út: az a jó, amelyik a hatékonyságot honorálja, nem a kapcsolatot.
Jó menedzser: akkor minek a hülye tulajdonos, miért nem a hozzáértő menedzser maga kapja a tulajdont?
Te a helyzetet véded, az észszerűség helyett.

György Csaba Nagy 2019.07.15. 21:45:04

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Uram, nagy erőt ad nekünk, hogy nem vagyunk tisztában szándékainkkal. Így bármi történjék, szabadon választhatjuk meg, mit tegyünk és mit nem.
/Jean Anouilh: Beckett/ valahogy így, de nem tudom szó szerint
Az ellenzék bajai ezzel kezdődnek, de nem ezzel végződnek.

György Csaba Nagy 2019.07.15. 22:00:00

@6.Lenin: Te csak a saját brosúrádat olvasod. Vagy 3x leírtam, miért kártékony ez a rendszer: mert feudális kliensgazdaságot épít, mert akadályozza a polgárosodást, mert alattvalókat nevel egyházi segítséggel, mert rendszerszerűen lop, mert az egészségügy lerohasztásával gyilkol, mert fékevesztett hazug propagandával megvezet. Ez nem tűnt föl neked?

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.15. 22:02:13

@György Csaba Nagy:

„Saját út: az a jó, amelyik a hatékonyságot honorálja, nem a kapcsolatot.”

A magyar gazdaság tartósan és gyorsan növekszik a külső adósság növekedése nélkül. Ilyen az elmúlt száz évben sosem fordult elő. Az államadósság devizaaránya a 2010-es közel 50 százalékról 2021-re le is nullázódhat. Mi ez, ha nem hatékonyság?

„Jó menedzser: akkor minek a hülye tulajdonos, miért nem a hozzáértő menedzser maga kapja a tulajdont?”

Nem kaphatja, mert jogilag a tulajdonos képviseli a céget a közbeszerzéseken.
A cégvezetés a napi, operatív munkát végzi, a tulajdonos a stratégiai döntéseket hozza.

„Te a helyzetet véded, az észszerűség helyett.”

Lásd az első mondatom! Az a helyzet! Egyben az ésszerűség!

alöksz róz 2019.07.15. 22:58:36

@6.Lenin: de minek hergeled fel minden alkalommal ennyire magad, papám? :-)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.16. 00:21:40

@atomic power 1986DucaDuca: "Pont a jól működő gazdaság teremti meg a lehetőségét a nullás költségvetésnek. Németországban"

Németország Európa legerősebb gazdasága. Magyarország a leggyengébb.

Aranka1973 2019.07.16. 00:25:18

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Elavultak a statisztikáid, bizonyára még a 2010 előttieket nézted, a vízbe fulladt Pannon Pumával.

Manapság már más idők járnak, nemhogy gyenge a gazdaság, de egyenesen szárnyal:
m.portfolio.hu/gazdasag/felrobbant-a-magyar-gazdasag-mindenkit-megeloztunk-europaban.324269.html

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.16. 00:25:44

@atomic power 1986DucaDuca: "nyerjük sorra a diákolimpiákat"

Attól, hogy van néhány kimagasló tehetség, akiket még a szar magyar oktatás se tudott tönkretenni, a nagy többség teljesítménye tragikus, elég, ha csak a PISA eredményeket nézed.

"A liberális demokrácia 2002-2010 között"

Neoliberális gazdaságpolitika volt, ugyanúgy, ahogy a geci alatt. Látványosan csúszott le az ország az elkúró alatt is, és a geci alatt is.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.16. 00:26:26

@alöksz róz: "minek hergeled fel minden alkalommal ennyire magad"

Csak trollkodik a fasz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.16. 00:29:30

@Aranka1973: "egyenesen szárnyal:"

:))

Egyenesen a legszegényebb államok közé.

Sőt, 2030-ra lehagyjuk Ausztriát. :))

Minden szar propagandát beszoptok, hazaáruló bolsevik fideszesek.

Aranka1973 2019.07.16. 00:30:46

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Látványosan csúszott le az ország az elkúró alatt is, és a geci alatt is."

Az Elkúró alatt valóban, szörnyű statisztikákat hoztak, ők tényleg nemhogy a nullás, de a felelős költségvetési tervezést sem ismerték, nem csoda, hogy kilőtt az adósság, mint a rakéta:
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html

Szerencsére mostanában már nem az államadósság növelésével, hanem a gazdasági növekedés terén elért eredményekkel hívjuk fel magunkra a figyelmet Európában:
m.portfolio.hu/gazdasag/felrobbant-a-magyar-gazdasag-mindenkit-megeloztunk-europaban.324269.html

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.16. 00:34:47

@Aranka1973: "hívjuk fel magunkra a figyelmet"

A geci azzal, hogy levegőnek nézik. :))

hvg.hu/itthon/20180630_Kinos_video_levegonek_nezte_Orbant_Merkel_es_Macron

Illetve éppen nem tudta magára felhívni a figyelmet. Porbafingó szarzsák. :))

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.16. 08:18:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Neoliberális gazdaságpolitika volt, ugyanúgy, ahogy a geci alatt. Látványosan csúszott le az ország az elkúró alatt is, és a geci alatt is."

Átaludtad az elmúlt kilenc évet? Hallottál a nem ortodox gazdaságpolitikáról?

Ez a bankokat és a multikat adóztatja meg és nem a bérből és fizetésből élőket, illetve a nyugdíjasok jövedelmét csapolja meg, mint 2010 előtt.

A nyugdíjrendszert állami kézbe veszi, a bankokat államkötvények vásárlására ösztönzi.
A stratégiailag fontos cégeket állami irányítás alá veszi. Az energiaszektort, az energia árakat állami ellenőrzés alatt tartja.

Ennek az ellenkezője volt 2010 előtt.

A neoliberális közgazdasági felfogás szerint a munkanélküliség csökkenése esetén a fogyasztói árak emelkedése gyorsul, mert a több munkahely miatt megnő a kereslet, és ez megbontja a kereslet-kínálat egyensúlyát.

Ezel szemben a nem ortodox gazdaságpolitika bebizonyítota, hogy lehet csökkenteni a munkanélküliséget úgy, hogy az infláció nem szabadul el, tervezhető marad, miközben a reálbérek jelentősen nőnek.

Hogy lehet lecsúszásról beszélni, amikor 2010-től 2020-ig, mintegy 15 százalékponttal csökken a magyar államadósság, míg 2002 és 2010 között 25 százalékponttal nőtt.
Ne gyere a válsággal, mert az a többi országot is érintette!

A magyar gazdaság tartósan és gyorsan növekszik a külső adósság növekedése nélkül. Ilyen az elmúlt száz évben sosem fordult elő!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.16. 08:41:39

@atomic power 1986DucaDuca: "nem ortodox gazdaságpolitikáról?"

Nincs ilyen közgazdasági fogalom. Megint a pártállami propagandának dőltél be. :))

"Ez a bankokat és a multikat adóztatja meg és nem a bérből és fizetésből élőket"

Hehe. És a bankok lenyelik az extra adókat, és nem terhelik rá a lakosságra, cégekre. Ja, de. Kimagaslóan nagyok a banki költségek más országokhoz viszonyítva.

"lehet csökkenteni a munkanélküliséget úgy, hogy az infláció nem szabadul el"

Akkor miért nem csökkentik a munkanélküliséget, he?

Amennyien többen dolgoznak, az egyrészt az EU pénzekből van, másrészt a rendkívül káros közmunkának nevezett munkanélküliségből van. A geci egy munkahelyet nem teremtett.

És a legmagasabb Magyarországon az infláció.

Saját magad ellen érvelsz. :))

6.Lenin 2019.07.16. 09:02:43

@György Csaba Nagy:

Te jársz emberek közé? Jársz vidéken?
Marhaságokat írogatsz.
Soha nem voltam vallásos, nem vagyok lekötelezettje a Fidesznek, de 94 óta rájuk szavazok, mert NINCSENEK MÁSOK, akikre érdemes lenne szavazni. Mellesleg 90-ben az SZDSZ-re szavaztam, sőt majdnem a pártba is beléptem-életemben először akartam politikai párthoz csatlakozni. Se előtte, se azóta ilyen álmaim, vágyaim nincsenek.

Mi köze a polgárosodáshoz egy politikai pártnak? Ki, mi vagy, az TŐLED FÜGG, legalább is szerintem. A megélhetésem is, mindig voltak, vannak, és talán lesznek LEHETŐSÉGEK, amik közt válogathatsz. Most különösen, hisze uniós állampolgár is vagy, nem tetszik itt, oda mész, ahol el tudod adni magad.
Nyugaton mindenki POLGÁR? A nagy lófaszt. Pontosan olyanok az emberek, mint nálunk, vagy bárhol máshol a világon. Ott nem hódolnak be a hatalomnak? Olvasol, nézel te híreket a világból? Mantrákat nyomsz te is, de olyanokat, amik neked kedvesek.
Ennyi a különbség.

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.16. 09:20:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Akkor miért nem csökkentik a munkanélküliséget, he?Amennyien többen dolgoznak, az egyrészt az EU pénzekből van, másrészt a rendkívül káros közmunkának nevezett munkanélküliségből van. A geci egy munkahelyet nem teremtett."

Döntsd már el, hogy többen dolgoznak vagy nem! Az EU pénzeket meg ellopják! Ugye?

Németországban 800 ezer ember van, aki több mint egy éve nem talál munkát.

A német szociáldemokratákis meg akarják szüntetni a feltétel nélküli ingyenpénzt és – a magyar példához hasonlóan – munkához kötnék azt.

A szociáldemokraták új munkaügyi minisztere Hubertus Heil "méltósággal élt életet szeretne biztosítani a szegénységet konzerváló segélyrendszer helyett."

Szociális munkaerőpiacot akarnak létrehozni. Ez azt jelentené, hogy az állam biztosítana munkahelyeket a rászorulóknak, akik közösségi feladatokat végeznének.

"És a legmagasabb Magyarországon az infláció."

Az MNB tevében 3%-os éves infláció szerepel. Ennyi lesz év végére. Ez nem magas, ez normális infláció közigazgatási értelemben.

"És a bankok lenyelik az extra adókat, és nem terhelik rá a lakosságra, cégekre."

Ráterhelik egy részét, de mindenkire, nem csak a bérből és fizetésből élőkre, nyugdíjasokra. így kisebbek a társadalmi költségek.

"Akkor miért nem csökkentik a munkanélküliséget, he?"

A csúcson 240 ezer főt foglalkoztatott a közfoglalkoztatási program, amiben ma már csak százezren dolgoznak és az elsődleges munkaerőpiacra kilépők száma folyamatosan növekszik. Ezt még te sem tudod letagadni.

Ma már meghaladja a foglalkoztatási rátánk a visegrádi országok és az unió átlagát.

2010-hez képest ma egymillióval több magyar dolgozik, ebből 820 ezren Magyarországon.

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.16. 09:21:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Most dolgom van, előre is mondom, hogy nem fogok tudni válaszolni!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.16. 09:43:45

@atomic power 1986DucaDuca: "Az EU pénzeket meg ellopják!"

Sajnos el. Te még tagadási fázisban vagy? 9 év után? :))

Aranka1973 2019.07.16. 09:46:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Bizonyíték? Az persze nincs, csak hőbörögni tudtok.

Százalékos arányban a közbeszerzési szabálytalanságok, emiatt kirótt átalánybüntetések mértéke sem kirívóan magas.

Aranka1973 2019.07.16. 09:48:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "nem tudta magára felhívni a figyelmet"

Tudod, kandúr, én inkább vâlasztom azt, hogy javulnak a makrogazdasági adataink, de a politikai ellenfelei nem szeretik a kormányfőt, mint ennek az ellentettjét.

György Csaba Nagy 2019.07.16. 09:51:10

@6.Lenin: Egyre jobban elfajulsz szektás irányban, mellébeszélsz, hülyeségeket mantrázol.
Járok vidéken, és szomorgok. Elkeserítő a szegénység, a munkalehetőségek hiánya, a közszolgáltatásokhoz hozzáférés nehézkessége, a "szolgáltatók" pökhendi úrhatnámsága, a nagygazdák fennsőbbséges viselkedése, a nép kiszolgáltatottsága. Ez a pőre feudalizmus.
Polgárosodás: ez máshol úgy zajlott, hogy a gazdasági ereje révén széleskörű jogokat szerzett polgár a földesúri és állami hatalomtól döntési jogokat és pénzt, nevezetesen önkormányzatot harcolt ki. Ehhez szerveződnie kellett, céhekbe és egyéb civil szervezetekbe tömörült. Na, ezeket a csírákat oltogatja kifelé Orbán szorgosan: pénzt és hatásköröket von el az önkormányzatoktól, vegzálja a civileket. Fejlesztési forrást oda szelektál, ahol az önkormányzat fideszes. Mindezzel erősíti, hogy a népség mindent az államtól kaphat és várjon, legyen hálás érte. A polgárosodás nem egyéni önképzés terméke, hanem a hatalom által erősen befolyásolt folyamat, serkentheti vagy gátolhatja. Mi az utóbbit élvezzük.
A Nyugat annyira más, mint a polgár a jobbágytól. Példa: Strache-nek csak a szándékai kerültek napfényre, amit Orbán rég és durvábban megvalósított, s magától távozott, mert felmérte, ezzel hitelét vesztette a szavazópolgároknál, Orbánt pedig vallásos áhítat övezi. Emberi viszonyaink (is) feudálisak, nem polgáriak.
Lehangol, hogy ilyen nyilvánvaló tapasztalati tényeket kell neked előrángatnom. Tégy egy tanulmányi kirándulást Kisvárdára vagy Békésbe Simonkiába, nyitott szemmel.
Kétséget ébresztesz gondolkodóképességedről.

6.Lenin 2019.07.16. 09:53:51

@György Csaba Nagy:

Akkor nem egy országban járkálunk.

György Csaba Nagy 2019.07.16. 09:58:42

@6.Lenin: Valóban. Tiéd a mennyeknek országa. Innen minden szó felesleges.

György Csaba Nagy 2019.07.16. 10:12:10

@atomic power 1986DucaDuca: Érveid nem érvek. A gazdaság fellendülő szakasza tiszavirág-életű kell legyen, mert a rendszer beteg: egy feudális kliensgazdaság soha nem győzhet egy versenyorientált kapitalista környezetben. Beteg rendszert nem ideológizálni kell, hanem leváltani.
A tulajdonos, pl. Mészi, ugye az ég ajándéka. Nem azért lett tulaj, mert a vezér gyermekkori barátja és így hű strómanja, hanem lappangva is ragyogó üzleti érzéke miatt. Ma is van funkciója, ő dönt a cégbirodalom ágas-bogas ügyeiben, felülbírálva hozzáértő menedzsereit, mert ő képzettség és tapasztalatok nélkül is hozzáértőbb.
Van még ötleted, hogy tudod jobban lejáratni magad?

6.Lenin 2019.07.16. 10:24:12

@György Csaba Nagy:

A környékemen ismerek 4 polgármestert-jókat vitázunk- 2 Fideszes, 2 ellenzéki. + igen szépen fejlődik, egy nem nagyon. Ez az egy fideszes, és az emberek ősszel nem szeretnék újraválasztani. A másik 3 már több cikluson keresztól vezeti a települését.
Vagyis az ott élkő emberektől függ, hogy miként élnek. A két ellenzéki is elég szép támogatást nyert az utóbbi időkben. Az országgyűlésin a Fideszre szavaztak, az önkormányzatin az ellenzékire ( 1 szoci, 1 a volt Gémesi féle valami)

Amit te löx, az egy hazug, üres propaganda.

6.Lenin 2019.07.16. 10:26:28

@6.Lenin:

+ = 3 (3 település szépen fejlődik, két ellenzéki vezetővel, csak 1 fideszesnek mondható, nem tagja a pártnak)

alöksz róz 2019.07.16. 10:29:34

@György Csaba Nagy: "Polgárosodás: ez máshol úgy zajlott, hogy a gazdasági ereje révén széleskörű jogokat szerzett polgár a földesúri és állami hatalomtól döntési jogokat és pénzt, nevezetesen önkormányzatot harcolt ki." - kicsit ismételhetnél töriből, papám, faluhelyen sehol nem volt polgárosodás...

alöksz róz 2019.07.16. 10:30:18

@atomic power 1986DucaDuca: "Ez a bankokat és a multikat adóztatja meg" - muhaha.

alöksz róz 2019.07.16. 10:33:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: dehogy trollkodik, ahhoz nem kellene felhergelnie magát..

6.Lenin 2019.07.16. 11:05:20

@alöksz róz:

Ebben igazad van. ez a seggfej banda le szeretné váltani a csüngőhasút, de hülyék hozzá. Szenvednek már 10. éve, de nem képesek felismerni, hogy mit kéne csinálniuk.
nekik természetesen mindenki más hülye, mucsai.
Pedig az igazi fejlődéshez alternatíva kellene, hogy fossanak a Fideszben, hogy esetleg elveszthetik a hatalmat (pénzt), mert lenne alternatíva, de így?

Nem jobb lenne egy valódi választási lehetőség? Ezt nem értik. Lökik a hülyeségüket, másokat alázni próbálnak, miközben ezerrel reklámozzák a saját tehetségtelenségüket.

Nekik mindenki troll, azok is, akik valóban szeretnének már változást és nem a szarba pottyanni ismét.
Sajnos semmi kilátás arra, hogy rövid időn belül lenne valami komoly változás. Természetes, hogy a Fideszben sokan simán elkurvulnak, elkurvulhatnak, hiszen van mitől félniük? Nincs, ilyen balfaszoktól?
Néha valóban bosszant a hülyeségük.

György Csaba Nagy 2019.07.16. 11:20:58

@alöksz róz: Dehogynem, legfeljebb a vakfoltodra esett. A legkisebb német, skandináv, francia stb. faluban is századok óta van polgármester tanácsurakkal, pénzzel és hatáskörrel a helyi ügyek intézésére. Sőt, nálunk is volt a németlakta területeken, Szepességben, Szászföldön, de Erdélyben a magyar városokban, és azon kívül is a szabad királyi városokban. Olvasd a történelmet, ne írd.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.16. 11:35:51

@6.Lenin:
"Nem jobb lenne egy valódi választási lehetőség? "

Elfelejted, hogy a Zorbán két kézzel folytogatja az ellenzéket!!!
A Nagylelkű Nyugat támogatása csak a rezsire elég, ami nagyon magas!! A kreativokra egyszerűen nem marad pénz!!

A mi kampánytanácsadóinkat dollárban kell fizetni, nem rúbelben mint a csüngőjét!!!

György Csaba Nagy 2019.07.16. 11:39:26

@6.Lenin: Ide másolhatnám utolsó mondatodat, vedd úgy.
Azon kívül, amit mondasz, az kis köldöknézős szeletke az összképből. Mitől élne jól a vidék, ha nincs ipartelepítés, a mezőgazdaság pedig kevés embert foglalkoztató, gabonatermesztő nagybirtok, elválasztva és kiszolgáltatva a külföldi kézben lévő élelmiszeripartól/nak. Okos lehet a polgármester, de elégedett nem: a beteg rendszerben nem megy sokra a faluja.

6.Lenin 2019.07.16. 11:40:13

@R.V.J.:

Bocs, de te komolytalan vagy. Igaz rendkívül jól mutatsz rá, hogy miért is balfasz az ellenzék, beleértve a momentumot is.
Nem vettem eddig észre, hogy valami "haszna" lenne, bár elképzelhető, hogy a blog olvasói közt , igen.

6.Lenin 2019.07.16. 11:54:02

@György Csaba Nagy:

Van telepítés vidékre, de ez összetettebb probléma, nem rendszer, hanem EMBER függő kérdés.
Nem a lényegről megy a "vita" ezeken a felületeken, hanem táborok egymásnak feszüléséről. Hosszú folyamatok ezek, átállni más gondolkodás módra.

A süketelés, kurvaanyázás nem a megoldáshoz vezet. Probléma mindenhol-még nyugaton is- van dögivel, de akkor a valós válaszokat kéne keresni, nem álproblémákkal viaskodni.
Miért nem szereti az ellenzék az M1-et? Mert ott már elég soxor láthatóak azok a települések, ahol az emberek elkezdték építeni a közösségüket, fejlődnek. 1re több helyen.
Ne hasonlítgassuk magunkat olyan országokhoz, ahol ezekhez a folyamatokhoz száz évek kellettek.

alöksz róz 2019.07.16. 12:10:08

@György Csaba Nagy: nagyvárosok, papám, onnan indul a polgárosodás.
a polgári demokrácia "bölcsőjében", angliában a vidéki kisebb településeken 100 éve (de lehet még a két világháború között is) szinte ugyanolyan feudalizmus volt, mint 3-4-500 évvel korábban.

amúgy faluba nem telepítenek nagyipart, max a szocialista tervgazdálkodásban

alöksz róz 2019.07.16. 12:12:46

@György Csaba Nagy: ja és nem a prolik csinálják a polgárosodást :-)

alöksz róz 2019.07.16. 12:17:35

@6.Lenin: "ez a seggfej banda le szeretné váltani a csüngőhasút, de hülyék hozzá. Szenvednek már 10. éve, de nem képesek felismerni, hogy mit kéne csinálniuk." - ja, de ez az ő bajuk, az még érthető is, hogy ettől ők frusztráltak...

alöksz róz 2019.07.16. 12:19:12

@alöksz róz: jé, nem tudok számolni, a két világháború között is 100 éve volt már :D

György Csaba Nagy 2019.07.16. 12:22:04

@6.Lenin: Persze, az anyázás, árokásás csak a csőd felé vezet, és csak lassú haladás célozható. De most visszafelé haladunk, szorgosan építjük az önkormányzatiságot lefelé. Az infrastruktúra vidéken is látványosan fejlődik, de ez minden. Kulcs lenne a jövedelemtermelő-képesség növelése, a mezőgazdaságon belül az alig jövedelmező alapanyagtermelés csökkentése, a kertészet támogatása, a feldolgozó-ipar magyar kézbe visszavétele, a szövetkezés elősegítése horizontálisan és vertikálisan. Vannak ilyen intézkedések? Van ilyen koncepció? Nem mégis a rendszer beteg? Keleten munkanélküliség, nyugaton munkaerőhiány, és a magyar lakosság nehezen mozog, mert köti a saját lakás. Akkor nem az ipart kéne odavinni, a támogatást vidéki ipartelepítésre összpontosítani, akár az infrastruktúra helyett/előtt? Ha igen, miért nem ez történik?

György Csaba Nagy 2019.07.16. 12:25:51

@alöksz róz: Kinek képzeled te magad, hogy prolizol?Kevés arisztokrata viselkedési formát mutatsz.

alöksz róz 2019.07.16. 12:27:00

@György Csaba Nagy: "a feldolgozó-ipar magyar kézbe visszavétele" - hát éppen van ilyen törekvés is, csak azt oligarchák kiszolgálásának hívja a független objektív sajtó

alöksz róz 2019.07.16. 12:28:09

@György Csaba Nagy: amúgy ahogy így olvasom a szövegedet, már biztos vagyok benne, hogy te se vagy liberális :-)

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.16. 12:30:46

@6.Lenin:
"Bocs, de te komolytalan vagy."

Habár én a kiváló humorérzékemről vagyok híres, komolytalansággal igazán nem lehet vádolni!!
Sőt!!
Én vádolom a fideszt és támogatóit azzal, hogy semmibe veszik a demokráciát, a piacgazdaságot, valamint joggal tiporják az emberi lábakat!!!!

György Csaba Nagy 2019.07.16. 12:31:07

@alöksz róz: Az új oligarchák részéről kevés igyekezetet látok az élelmiszer-feldolgozóipar kézbevételére, az egy Csányi kivételével, vertikális integrációra pedig épp semmit.

György Csaba Nagy 2019.07.16. 12:37:14

@alöksz róz: Nagyvárosokból indult, de tovaterjedt. Angliában minden porfészeknek van önkormányzata, hatáskörrel és pénzzel, s nem tűrik a helyi ügyeikbe belebarmolást, csak egyenlő felek kiegyezése működik. Ez a polgárosultság, és ettől boldogabbak.

alöksz róz 2019.07.16. 12:37:24

@György Csaba Nagy: 1. szerinted a prolik csinálják a polgárosodást?
2. mér ne prolizhatnék?
3. kinek képzeled te magad, hogy jobbágyozol?
4. mi ez a burzsujmentalitás - vagy beletörődöttjobbágy-mentalitás :D - a részedről, hogy arisztokratákat különbeknek gondolod?

alöksz róz 2019.07.16. 12:47:14

@György Csaba Nagy: kinek képzeled te magad, hogy leporfészkezed a kistelepüléseket?

amúgy itt is van minden településnek önkormányzata, hatáskörrel, pénzzel stb. akkor itt is teljes a polgárosultság, nem?
az irányításban egyenlő felek meg sehol a világon nincsenek (talán még svájc áll a legközelebb ehhez)

György Csaba Nagy 2019.07.16. 12:48:50

@alöksz róz: A prolizás a Horthy-korszakból maradt, úri társadalmi, leértékelő-elkülönítő minősítés, mint azt magad is tudod, csak froclizhatnékod van. Az arisztokrata nem különb emberi minőség, csak megtanult viselkedni, és ezzel kérkedik. Sorold be magad. A jobbágyozásom nem skatulyázás, hanem viselkedési forma megjelölése, amibe a föld népét nem minősége, hanem a rendszer működése kényszeríti. De ezeket te is tudod, legföljebb letagadod.

6.Lenin 2019.07.16. 12:56:23

@alöksz róz:

Sajnos nem csak az ő bajuk, az enyém is. Hiszen én is szeretnék már végre VÁLASZTANI a jó, és jobb között, nem kényszerből esetleg a kevésbé rosszat támogatni.

alöksz róz 2019.07.16. 12:59:16

@György Csaba Nagy: a proli az pedig proli, irigy másokra, nem tanult meg viselkedni és ezzel kérkedik.

a jelenlegi hatalom egyszerre dolgozik a polgárosodás mellett és ellen. jelentős anyagi támogatásban részesít egy talán polgárinak nevezhető és egyre szélesedő réteget, ugyanakkor a társadalom alsó rétegeit még jobban kiszolgáltatja így el is zárja ettől a lehetőségtől

alöksz róz 2019.07.16. 13:01:05

@6.Lenin: hát ahogy a feltörekvő fiatal momentumot elnézem, ezt már nem fogod megérni sajnos

György Csaba Nagy 2019.07.16. 13:02:51

@alöksz róz: Froclizhatnékod töretlen, de értelmetlen. Ahol a település kicsi, földek veszik körül, ott több a por. A kifejezést te is ismered.
A polgárosodás foka, mint minden egyéb, a mértéken múlik. Mire terjed ki a hatáskör, és mennyi pénz marad helyben. Ez messze nem a nyugati mérték, és az irány ellenkező.
Svájcban sokat jártam,ott laktak nővérem-sógorom 40 évig. Kuncogtam, milyen piszlicsári témákban népszavaznak, és hogy védik oroszlánként a helyi hatásköröket, akár kormányzati szándékkal szemben. Hasonlítva az egy sokkal egészségesebb rendszer, és visszaköszön a lakók elégedettségi fokában. Svájc szélsőséges példája a közvetlen demokráciának, de nem áll messze tőle az egész Nyugat-Európa, vagy az USA sem.

alöksz róz 2019.07.16. 13:10:11

@György Csaba Nagy: "Ahol a település kicsi, földek veszik körül, ott több a por. A kifejezést te is ismered." - persze hogy ismerem, nem azt jelenti h földek veszik körül és emiatt több a por, hanem lekicsinylő, leértékelő kifejezés.

papám, az usa-val nem is érdemes összehasonlítani, ott nem az emberek döntenek, hanem a vállalatok pénze

György Csaba Nagy 2019.07.16. 13:11:04

@alöksz róz: Szépen leproliztad ezzel miniszterelnökünket, a második főméltatlansággal és sleppjükkel egyetemben. a kedvezményezett réteg pedig keskeny, nem a saját teljesítményén alapuló jogos önbecsülésre épül, tehát nem polgár, hanem rabló társtettes.

György Csaba Nagy 2019.07.16. 13:14:16

@alöksz róz: A kicsi az kicsi, nem kell lekicsinyelni, magában az.
Az USA népe döntési jogkörét ugye nem a miénkkel veted össze?

György Csaba Nagy 2019.07.16. 13:16:45

@alöksz róz: Pedig még leginkább, de nem polkorrekt.

alöksz róz 2019.07.16. 13:19:21

@György Csaba Nagy: hát ha proliként viselkedik, arról igazán nem én tehetek, akkor mér ne lehetne leprolizni? mint a proli aki nyert a lottón :-)

alöksz róz 2019.07.16. 13:23:50

@György Csaba Nagy: "Az USA népe döntési jogkörét ugye nem a miénkkel veted össze?" - dehogynem. svájccal nem lehet... usában arról dönthetsz h az olaj és háború bizniszben érdekelt vállalatokat vagy a nagy techcégeket és médiabirodalmakat támogatod a szavazatoddal :-)

alöksz róz 2019.07.16. 13:27:28

@György Csaba Nagy: besértődni a prolizáson nekem eléggé polkorrektnek tűnik ;-)

György Csaba Nagy 2019.07.16. 13:32:54

@alöksz róz: Nekem meg a prolizás elég bunkónak tűnik.

alöksz róz 2019.07.16. 13:35:37

@György Csaba Nagy: mert nem a helyén kezeled. ahogy a paraszt kifejezés se feltétlenül a földeken dolgozó emberre vonatkozik, úgy a proli se a munkásra

György Csaba Nagy 2019.07.16. 13:37:49

@alöksz róz: Tegyük helyére az állama szenátorait és képviselőházi tagjait, a polgármesterét, helyi képviselőit, rendőrfőnökét, szülői munkaközösségi tagjait.

György Csaba Nagy 2019.07.16. 13:43:07

@alöksz róz: Azt csak tudod, kiket és hogyan akartál minősíteni a prolizásoddal. Mint Kövér is tudta, mikor panelprolizott.

alöksz róz 2019.07.16. 13:45:57

@György Csaba Nagy: azokat panelprolizta, akik ugyanolyan prolik mint ő, csak vele ellentétben nem nyertek a lottón

alöksz róz 2019.07.16. 13:50:39

@György Csaba Nagy: na tegyük:
nuus.hu/tv/sorozatok/0604/na-ez-a-kemeny-a-walking-dead-beszigoritana-az-abortusztorveny-miatt/
"Több médiacég is befenyítette már a fenti államot, hogy el fogják hagyni a forgatási helyszínül szolgáló területeket, hogy így fejezzék ki ellenérzésüket a bevezetendő abortusztörvény iránt."
"Egyelőre a médiacégek próbálnak politikai nyomást gyakorolni, de Brian Kemp kormányzó eléggé hajthatatlannak tűnik. Akárcsak Alabama és Missouri vezetése, ahol hasonló módon előretörtek a konzervatív erők, teszi hozzá a Forbes.com."

György Csaba Nagy 2019.07.16. 14:02:23

@alöksz róz: Talált, süllyed. De még nem most.

György Csaba Nagy 2019.07.16. 14:10:03

@alöksz róz: Ez van de nem tudom az előzményekhez kötni.

Egyébként az USA egy nagy katyvasz, óriási különbségek vannak az egyes államai közt, főleg az emberek eszméiben és viselkedésében, fehéren belül is. Formálisan bigott keresztények, életmódban nem. Semmiképp nem példa, alig van olyan vonásuk, ami becsülhető. Mondjuk a munka iránti eltökéltség, aztán passz.

alöksz róz 2019.07.16. 14:10:11

@György Csaba Nagy: van másik oldalra is, ezt az előbb lehagytam:
24.hu/kulfold/2017/03/26/a-vilagot-a-tonk-szelere-loki-trump-uj-rendelete/
"Az olaj- és szénlobbi hatására tesz kockára mindent az amerikai elnök, aki eltörölné Obama örökségét, a Tiszta Energia Tervet. A klímaszkeptikusok örvendezhetnek."

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.07.16. 14:14:26

@György Csaba Nagy: munka iránti eltökéltség

ilyenkor a kínaiakra hivatkozol? vagy a mexikóiakra esetleg a koreaiakra?

alöksz róz 2019.07.16. 14:22:06

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: nem, csak látta a "tűzben edzett" c. műsort :-)

György Csaba Nagy 2019.07.16. 14:44:04

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:A jenkikre. Illik a kínaiakra és koreaiakra is, a latinokra nem, lásd szieszta.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.16. 17:52:03

@György Csaba Nagy: Baszod!Te tényleg ennek a szerencsétlen balfasz seggnyalónak magyarázol?!:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.16. 17:58:26

@6.Lenin: Szeretnél választani te vén hülye?!
orbános seggén kívül mást nem látsz!

2019.07.16. 18:19:46

@alöksz róz: ""Több médiacég is befenyítette már a fenti államot, hogy el fogják hagyni a forgatási helyszínül szolgáló területeket, hogy így fejezzék ki ellenérzésüket a bevezetendő abortusztörvény iránt."
"Egyelőre a médiacégek próbálnak politikai nyomást gyakorolni, de Brian Kemp kormányzó eléggé hajthatatlannak tűnik. Akárcsak Alabama és Missouri vezetése, ahol hasonló módon előretörtek a konzervatív erők, teszi hozzá a Forbes.com." "
A fasiszta felfogás szerint a magzat is élőlény, sőt ember ezért védik sokan, ezzel szemben egy normális, liberális közösségben a szülés megkezdésének pillanatáig elvégezhető az abortusz, sőt most két USA államban azért küzdnek, hogy a születés után is el lehessen tenni láb alol a csecsemőket. A lényeg, hogy az aktív állatvédelemmel ellensúlyozzák az emberekkel szembeni gyilkos ösztöneiket, .. szóval ki van egyensúlyozva liberális társadalom.
www.hetek.hu/hatter/201904/az_elet_csodalatos
777blog.hu/2018/05/29/egy-abortusz-tulelo-megrazo-vallomasa/

2019.07.16. 18:52:14

@György Csaba Nagy: "Svájc szélsőséges példája a közvetlen demokráciának,... "
A régóta meglévő közösségek mentalitását a történelem formálta azzá, ami.
Svájcban egy jól szervezett 50-fős csapat simán meg tudott védeni egy völgyet, ezért ott a kisközösségek jogai nagyságrenddel magasabb szinten vannak még mai, amikor már nagyközösséggé szerveződtek, .. ehhez szoktak hozzá, illetve zt harcolták ki maguknak. Az egy más kérdés, hogy a lakosság lecserélésével elég hamar el fog tűnni ez a szokás.
A kelt-európai népek nem azért keresik az erős vezetőket, mert birkák lennének, hanem azért, mert itt nincsenek földrajzi akadályok, az orosz, ukrán sztyeppéken egy lendületből végigvágtatott bárki /tatások, magyarok, hunok, mongolok, a vikingek meg a folyókon, mert a partok sem védhetőek./ ezért ott csak akkor van esély életben maradni, ha egy erőskezű vezető ül a trónon vagy bármin ami hatalmat képviseli.
A német államok is védhető földrajzi területeket foglaltak el, de mi magyarok is a Kárpátok mögé bújva próbáltunk védekezni, délről nem tudtunk megfelelő védelmi állást kialakítani, ezért a részben erős vezetőre vágyó nemzetté fejlődtünk a szlovákokkal és a románokkal, szerbekkel, horvátokkal, bolgárokkal együtt.
Ezért vicces, amikor itt sokan az orosz modellel riogatják az embereket, mert mi odáig sohasem fogunk eljutni, megállunk félúton, azt meg a többség igényli is.
Az, hogy most éppen nem lenne rá szükség csak egy átmeneti állapot, idő kérdése, hogy mikor áldoznak fel a nyugati országok bennönket, mint azt már sokszor megtették a történelem folyamán. Az életösztön felülírja a napi érdeket és az ilyen átmeneti idióta liberális devianciákat, amihez most éppen igazodni kellene, mint"európai értékhez".

2019.07.16. 18:54:44

Bocsi! Mindig tűnnek el betűk a bevitel során, de ennyi, ez már kínos, ennyire hülye nem vagyok!

alöksz róz 2019.07.16. 19:22:19

@Tényelek: innen úgy látszik h inkább szavak meg mondatok tűntek el :-)
de te tudod, mit akartál írni...
azér remélem nem történésznek tanulsz

alöksz róz 2019.07.16. 19:26:55

@Tényelek: "A német államok is védhető földrajzi területeket foglaltak el" - komolyan?

"a részben erős vezetőre vágyó nemzetté fejlődtünk" - ez hogy működik, ez a részben, ez még érdekel. fele ilyen, fele olyan? vagy inkább mint domináns meg recesszív gének, mikor mék gyön elő?

György Csaba Nagy 2019.07.16. 19:32:40

@Tényelek: Ez is egy elmélet türelemmel olvastam nem az enyém. Svájc egy csücskébe állítólag 18910-ben betörtek a burgundi herceg csapatai, azóta semmi. Hitler mondta, mikor a svájci sajtóban egy harcias cikk megjelent: Svájcot a tűzoltóim fogják elfoglalni. Most itt: megígérem neked, nem lesz háború. Európa túl fontos ahhoz, hogy ne fajulna szükségszerűen világháborúvá, akkor a vesztésre álló bevetné az atomot, ami az emberiség végét jelentené, s ezt senki nem kockáztatja meg. Na meg itt a NATO: bármely tagország megtámadása az egész belépése kötelezettségével jár, s ezt feladni a szervezet végét jelentené. Marad a kölcsönös elrettentés, a többi konteo.

nincs1itt 2019.07.16. 20:08:17

@6.Lenin: tényleg, neked mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról? de hagyjuk a csipkelődést. ha elég régen szavazol a fideszre, akkor felmerülnek kérdések és válaszok is születnek. a kérdés az, hogyan lehetséges az, nem vettél észre semmi hibát a rendszerben? a válasz a következő: nem csodálkozom, hogy nem érted amit írok...

alöksz róz 2019.07.16. 20:34:14

@György Csaba Nagy: te hasonlóan nagy baromságokat válaszolsz, mint az RVJ, csak profibban

6.Lenin 2019.07.16. 20:40:32

@nincs1itt:

Sok hibát észrevettem a rendszerben-amit én annak tartok, de...
Miért akadályozna meg abban, hogy jobb hiányában a kevésbé rosszat támogatom.
Te tökéletes vagy?
Vagy létezne helyettük tökéletes megoldás?
Vagy mi is lenne a tökéletes megoldás? Létezik olyasmi?

Miért ne érteném amit írsz? Gondolod, hogy annyira bonyolult lennél?

nincs1itt 2019.07.16. 20:54:02

@6.Lenin: értem, te a fideszt támogatod a hibáival együtt, vagy azok ellenére. ez is egy álláspont. én sem vagyok tökéletes, de baromi közel állok hozzá!
természetesen a politikában sincs tökéletes megoldás, de igyekezni kell, hogy arra haladjunk! de ha a két szar közül, a kisebbet választod, mert csak, akkor ne engem szapulj, mert merek gondolkodni. nem vagyok bonyolult, csak egy gép-ész. viszont azt látom, hogy te tényleg nem vagy valami komplikált, leginkább a legegyszerűbb gépre, a faékre emlékeztetsz!

6.Lenin 2019.07.16. 21:01:06

@nincs1itt:

Belegázoltam az önképedbe? Nehezen viseled?
Közöm?

taga_20 2019.07.16. 21:01:27

@nincs1itt: "én sem vagyok tökéletes, de baromi közel állok hozzá!"

ja, ezt a mesét má ismerjük:))))

www.youtube.com/watch?v=doVYFjIJcfU

nincs1itt 2019.07.16. 21:09:09

@6.Lenin: azért ennyit ne feltételezz magadról!

2019.07.16. 22:22:22

@alöksz róz: ""a részben erős vezetőre vágyó nemzetté fejlődtünk" - ez hogy működik, ez a részben, ez még érdekel. fele ilyen, fele olyan? "
Meg kell nézni a magyar történelmet és egyértelműen látszik, hogy vagy a totális anarchia vagy a fenék lefetyelésig becsicskult nemesség erős királlyal. Mátyást is maguk fölé emelték és mindent elviseltek neki, ,mert hát nem volt igazságos, soha annyi adót nem vetettek ki előtte kivéve a másik két csicskáztató királyunkat Károly Róbertet és Nagy Lajost.

2019.07.16. 22:39:51

@György Csaba Nagy: wikiből; "A völgyek és a városok változó összetételű átmeneti szövetségeket kötöttek érdekeik védelmére. Ezen szövetségek egyikéről tanúskodik a keltezése szerint[4] 1291. augusztus elején írt szövetségi levél (Bundesbrief), amelyet három völgyközösség, (Uri, Schwyz, és Unterwalden, a három „őskanton”) írt alá.[5] Bár a levél szövege utal egy korábbi szövetségre, amit az aláírók megújítanak, a svájci hagyományban az ország alapításának dokumentumaként tekintenek a levélre, és a nemzeti ünnepet a szövetség tiszteletére tartják augusztus 1-jén. "
A földrajzi viszonyok az alapjai a közösségek rendszerének felépítésének.. Egy völgy egy közösség, .. ehhez szoktak hozzá és csak úgy szövetkeztek egymással, ha a jogaikat megtarthatták, és hát elég sok lakható völgy van náluk, ezer éve gondolom csak pár tíz család képezte a a lakosságot egy-egy völgyben, hasonlóan, mint nálunk a falu csak itt puszta volt körülötte, .. legfeljebb földsánc.
Ahhoz, hogy egy közösség védekező reflexei megváltozzanak, normális esetben nem elég 100-150 év, .. de a közösségeket felhígításos módszerrel, le lehet "szoktatni" a védekező ösztönéről, ez történik most Nyugat-Európában.
Egyébként meg a közösségi rendszerek szabályai szerint legkésőbb 25 év /Egy generáció/ és olyan háború lesz Európában, amire még soha sem volt példa.
Arra kicsi az esély, hogy kívülről támadjon meg bárki minket, inkább a megerősödő muszlim közösségek fogják érvényesíteni a Koránban leírt előjogaikat a hitetlen gyaurokkal szemben. Szóval szerintem ne ígérjen olyat, amit nem tud betartani, sőt semmi ráhatása nincs a megvalósulásra és ellene sem!

alöksz róz 2019.07.16. 23:01:57

@Tényelek: akkor a második. az egyik a domináns, szóval leginkább vezérelvűek vagyunk, de időnként túlsúlyba kerülnek a recesszív gének és ilyenkor születnek nagyobb önállóságra 'kódolt' generációk, igaz?

alöksz róz 2019.07.16. 23:03:49

@György Csaba Nagy: igen. dicséretnek szántam amúgy, egész jól adod

alöksz róz 2019.07.16. 23:20:52

@Tényelek: fantasztikus elmélet amúgy tényleg

2019.07.16. 23:23:42

@alöksz róz: Az önállóságra való hajlam alapból benne van a közösségben, mert ehhez szoktunk hozzá /Székelyek, kunok, besenyők, stb. autonómiája, vagy pl. a vízrajz miatti elszigetelődések miatti önállósághoz való szokás pl. "Viharsarok", stb. / csak ez nem igazán vezet a hatalom megszerzésére irányuló aktivitáshoz., lásd, pl. most a sok idióta ellenzéki párt, akik alaphelyzetben nem képesek olyan programot összehozni, amivel megszerezhetnék a hatalmat, .. helyette a hatalom a hibás, mert nem adja oda nekik önként a kormányzás jogát.

alöksz róz 2019.07.17. 00:56:34

@Tényelek: a vízrajz nem jó, azon simán átkelnek a vikingek

alöksz róz 2019.07.17. 00:57:42

@Tényelek: elég baj az is, mert akkor elhitted valakinek

2019.07.17. 01:23:05

@alöksz róz: A Kárpát-medencében nem igazán kószáltak vikingek, de vízigótok sem.
A jelenlegi Magyarország jó háromnegyede évezredeken keresztül rendszeresen víz alatt volt, .. Hódmezővásárhely, ami most a puszta közepén van, szigetekre épült, komoly kikötője volt, ahová Erdélyből szállították pl. a sót, fát. Több olyan időszak volt, amikor az ilyen területeken nem kiszabták az adót, hanem megegyeztek, hogy mennyit hajlandók fizetni, ... pedig az még bőven a középkor volt és hát most a fene nagy liberális demokráciában ilyet el sem tudnának képzelni a vezetők.

"elég baj az is, mert akkor elhitted valakinek"
Ennél sokkal szélesebb tudás áll rendelkezésükre azoknak akik a "nép lelkét" kutatják és átadják azt az operatív szervezeteknek, .... amiket én írtam csak a keretek egy részét adja, ... .
Ön szerint másként hogyan lehetne "Majdan", "Arab tavasz" és ehhez hasonlók egyik napról a másikra?

György Csaba Nagy 2019.07.17. 10:31:11

@Tényelek: Svájban van egy elég erős pszichózis a háborúk túlélésére való felkészülésre. Gazdag ország, van mit féltenie, fél is rendesen. A művelet költséges és sztem elég haszontalan. A II. Vh. elején, a német sikereknél erős belső mozgalom törekedett a németekhez való csatlakozásra, az államelnök pedig "az új realitásokhoz való alkalmazkodásról" beszélt. A sajtot belülről lehet leginkább rágni. Atomháborút pedig ők sem élnének túl, a szelek mindenhova elviszik a szennyezést, a felezési idő százévekben mérhető és a fele is sok, addig nem gunnyaszthatnak az óvóhelyen.
Az erős vezetőkről elmélkedésedhez: sztem a gombhoz varrtad a kabátot. Nincs háborús helyzet, kollektív demokratikus vezetés jobban megtenné. Ha veszély támad, adják át a marsallbotot a hadsereg főparancsnokának, vagy inkább vonják be a döntéshozatalba.(Hötzendorfi Konrád, a Monarchia haderejének főparancsnoka 1915-ben javasolta, ürítsék ki a határsávot polgárilag 25 km szélességben. Ferenc Józsefnek volt annyi esze, hogy nem engedte).

György Csaba Nagy 2019.07.17. 10:51:10

@Tényelek: Véleményünk eltér, vsz. kibékíthetetlenül. A muszlimok beolvadását több észszerű tényező serkenti, amellett nincsenek eszközeik a terrorakciókon túlmenő komoly veszélyeztetésre. Háborúk helyett gazdasági eszközökkel lehet nyerni ma Európában és egyre inkább a világban, szerencsére.
Nemrég láttam egy videót: Londonban adott koncertet Nusrat Fateh Ali Khan, egy azóta elhunyt szufi dalnok. A szufi a mohamedánok egyik szentének-stílusa, főleg Pakisztánban népszerű. A koncert közönsége nagyrészt révült felnőtt pakokból állt, de vitték Angliában születhetett gyerekeiket is. Nos, ők révület helyett láthatóan unatkoztak. A hely szelleme dolgozik. És ott a 3 millió német török, akik nem robbantgatnak, sőt nem is hőbörögnek. Ezért mondom, hogy a beolvadás, és nem a háború felé megyünk.

2019.07.18. 11:14:25

@György Csaba Nagy: "A muszlimok beolvadását több észszerű tényező serkenti, amellett nincsenek eszközeik a terrorakciókon túlmenő komoly veszélyeztetésre. "
A muszlimoknak annyira engedi a vallása az integrálódást /Beolvadást :-) ?!/, amennyire az ortodox zsidóknak, csak a zsidók békés türelme helyett a Korán agresszív, kegyetlen bánásmódot ír elő a nem muszlimokkal szemben, illetve a hitből kitérőket kötelesek a muszlim közösség tagjai megölni.
"Törvényt csak Isten alkothat, ember nem!" tételük sem azt segíti, hogy majd a lenézett liberális demokráciák keretei között fognak élni, nem is élnek csak annyira, amennyiben az kötelező a fennmaradásukhoz és a szaporodásukhoz.

Okos ember más kárán tanul, ha eddig egyetlen muszlim közösséget sem sikerült integrálni, beolvasztani a világon, ön szerint mitől lennénk mi szerencsésebbek, mint az egyiptomi, nigériai, indonéziai, pakisztáni, bangladesi, nigeri, szomáliai, stb. őslakosság, akik nem élték túl a muszlimok "integrációját"?

Vallási és kulturális antropológiát átböngészve, velük kapcsolatban egyértelmű, hogy csak akkor képesek integrálódni, ha feladják a vallásukat, ha viszont feladják, akkor meg fogják ölni őket.
Ez nem azt jelenti, hogy köztük mindenki reménytelen alapból, csak attól reménytelen a helyzet, hogy a vallási előírásaik szerint nem integrálódhatnak és ezt az előírást a csőcselékkel ki is kényszerítik, mert ugye Mohamed szavára való hivatkozás ellen nem lehet védekezni.

Gondolhatják sokan tudatlanságból, hogy ez egy békés időszak, de ha megnézzük pl. a Fülöp-Szigetek mini muszlim közösségét, ami ~70-80 éve még csak egy kis déli szigetet foglalt el magának élettérként, ma meg ~40.000 fős állandó hadsereget tart fenn és bőven bent vannak a főszigetek déli részén, akkor nem igazán van miben bíznunk, .. kivéve abban, hogy amíg a bennszülött franciákat, hollandokat kiirtják, addig nekünk lesz időnk felkészülni ellenük, ... bár nem lesz az annyira egyszerű, mert hozzá fognak jutni a brit és franci atomarzenálhoz is.

Az öt millió török németországi békés jelenléte meg ne tévesszen meg senkit, kemény szabályok vonatkoznak rájuk, ellentétben a z elmúlt években beengedett csordával, akik tízszer nagyobb lehetőséget kaptak más akkor amikor megérkeztek, mint ők, .. alapeltérés, hogy egy kerítés ugró migrinek még útlevél sem kell, pedig semmit sem tudnak róluk, míg a több generáció óta Európában dolgozó törökök sok-sok órát várakoznak a határokon még kifelé is, amikor szabadságra mennek haza vagy vissza.

Szóval legyen nyugodt rövidesen háború lesz Európában, a kérdés csak az, hogy mennyire rövid idő alatt fog bekövetkezni, .. a gyerektelen európai vezetők ezt akarják felgyorsítani, .. ha sikerül lelassítani a szokásos túlszaporodási haditechnikájukat, akkor azt ki lehet tolni akár két évtizeddel mis, .. de pl. a hollandokat és a francia területek egy részét már biztosan nem lehet megmenteni a polgárháborútól.

A megelőzéséhez szükséges tudással biztosan rendelkeznek azok, akik döntési pozícióban vannak, mert kizárt, hogy ne lenne olyan tanácsadójuk, aki legalább alapképzés szintjén tanult vallási és kulturális antropológiát, .. ezért csak a céljuk lehet más mint pl, nekünk, hogy élni szeretnénk és az unokáink számára is meg szeretnénk őrizni ennek a lehetőségét.

György Csaba Nagy 2019.07.18. 11:58:13

@Tényelek: Azt feltételezni egy Merkel-Macron bvezette EU-döntésvezér kettősről, és kormányukról, hogy a fehér keresztény Európát muszlim uiralom alá akarják terelmi, az kívül esik a józan ész határain. Egyedül abban tudok igazat adni neked, hogy az integrációhoz fel kell adni a vallást. A vallások, valamennyi, jellegüknél fogva közösségmeghatározó erő, belsőleg összefogó, kifelé kizáró. Európát megosztotta a katolikus-protestáns ellentét, míg a vallásnak komoly közéleti szerepe volt, mára ez erősen korlátozódott. Atavisztikusnak tekinthető a lengyel katolicizmus erőssége: 2 "pogány" közt mi igazhívők. A muzulmán hit különösen vesztésre érett, mert leragadt a feudális életmód és emberi viszonyok őrzésében, tagadja a korral haladást, alkalmatlan a mai viszonyokhoz alkalmazkodásra, innen a radikalizmusa, nem a tanaiból (a zsidó vallás is buzdít papíron a más vallásúak irtására, de akiket tényleg üldöz, azt nem vallási okból teszi, és a keresztények is használták ezt az ideológiát hódításaikhoz). A muszlimok Európában sztem ugyanúgy ki fognak józanodni, ahogy a törökök már megtették. Addig ezt rendőrségi problémaként kell kezelni, nem rettegni és rosszakat álmodni.

N. Barbie 2019.07.19. 13:59:14

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Magyarország 1000 éve keresztény ország, és a következő 1000 évben is az marad."

Ja, legalabbis a fideszpropaganda szerint. Ahol a keresztenyseg csak a felvett alca, a propaganda resze.
Menj mar be vasarnap egy templomba, barhol. Kong az uressegtol mindegyik. A kis falvakban esetleg vannak a misen, de ott is csak a meg elo oregek.
Vagy nezd meg a nagy kereszteny orszagban mennyien fizetik mondjuk az egyhazi adot vagy mennyien ajanljak fel az ado 1%-at valamelyik kereszteny egyhaznak.
Segitek, 4,5 millio foglalkoztatottbol kevesebb, mint 1 ajanlotta fel barmelyik egyhaznak az 1%-at. Az olyan 20%.
Tehat akkor 20%-os tamogatottsag alapjan lenne kijelentheto, hogy MO egesze kereszteny orszag? Ketlem.
süti beállítások módosítása