B1 blogcsalád



Az ellenzéknek tilos, de ha a Fidesz csinálja, akkor nem hazaárulás

2019. július 12. - nickgrabowszki

Mert ők kivételesek. mo_1.jpg

  • A baloldalon a jobboldal gyengítéséért még az sem nagy ár, hogy közben ártanak Magyarországnak - közölte Orbán Viktor.
  • Ki kell mondanunk: az első pillanatban megkezdték Brüsszelben az áskálódást saját hazájuk ellen - állította Kocsis Máté.
  • Kezeljük őket úgy, ahogyan ők minket: ellenségként. S ennek megfelelően viszonyuljunk hozzájuk. Bármilyen eszköz megengedett a védekezéshez - írta Pilhál Tamás.
  • Ezennel határozottan követelem, hogy a magyar kormányzópártok azonnali hatállyal váltsák le a magyar parlament bizottsági elnöki és alelnöki stallumaiból nevezett pártok képviselőit - követelte Bayer Zsolt.
  • Az ellenzék a magyar szavazók akaratát akarja felülbírálni - állította Deutsch Tamás.

Mindezt pusztán azért, mert az ellenzék ellenzékként mert viselkedni, és a Momentum, a DK és az MSZP EP-képviselői nem voltak hajlandók megszavazni a Fidesz delegáltjait az Európai Parlament bizottsági alelnöki posztjaira.

Mintha a Fidesz ezek a pozíciók alanyi jogon járnának, és mintha az valami szokatlan dolog volna, hogy az ellenzék teszi a dolgát, és ellenez.

Pedig dehogy szokatlan. Elég csak a múlt hétre visszatekinteni, amikor a német kormány képviseletében Angela Merkel nem szavazta meg (tartózkodott) saját kormánytagja és párttársa, Ursula von der Leyen jelölését a legfontosabb uniós posztra. Csak azért, mert a koalíciós partnerek ellenezték azt. A német szociáldemokraták egyáltalán nem gondolták kézenfekvőnek, hogy csak azért, mert azonos az anyanyelvük, nekik mindenféleképpen  támogatniuk kell von der Leyen bizottsági elnökségét.

Pedig védelmi miniszter nem is akarja mindenféleképpen eltiporni a vele egyet nem értőket. Ami mondjuk a Fideszre például nem igaz

A magyar kormánypártok teljes szereptévesztését az is jól mutatja, hogy korábban ők is egészen

pontosan ugyanígy jártak el a szocialista jelöltekkel szemben.

  • 2004-ben például úgy próbálták megakadályozni Kovács László uniós biztosságát, hogy egy nem is őt ábrázoló fotó alapján azt hazudták, munkásőr volt. A képet - ráírva Kovács nevét - minden EP-képviselőnek elküldték.
  • 2010-ben pedig a Fidesz - illetve személyesen Deutsch Tamás - kampányolt Fazakas Szabolcs számvevőségi jelöltsége ellen, miközben Fazakas nemcsak magyar volt, de a néhány hónap múlva felálló Orbán-kormányban számtalan állambiztonsági múlttal bíró személy is miniszter vagy államtitkári posztot kapott.

De az más. Nekik lehet. Ha a Fidesz csinálja, akkor nem hazaárulás.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6714941972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.16. 00:26:26

@alöksz róz: "minek hergeled fel minden alkalommal ennyire magad"

Csak trollkodik a fasz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.16. 00:29:30

@Aranka1973: "egyenesen szárnyal:"

:))

Egyenesen a legszegényebb államok közé.

Sőt, 2030-ra lehagyjuk Ausztriát. :))

Minden szar propagandát beszoptok, hazaáruló bolsevik fideszesek.

Aranka1973 2019.07.16. 00:30:46

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Látványosan csúszott le az ország az elkúró alatt is, és a geci alatt is."

Az Elkúró alatt valóban, szörnyű statisztikákat hoztak, ők tényleg nemhogy a nullás, de a felelős költségvetési tervezést sem ismerték, nem csoda, hogy kilőtt az adósság, mint a rakéta:
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html

Szerencsére mostanában már nem az államadósság növelésével, hanem a gazdasági növekedés terén elért eredményekkel hívjuk fel magunkra a figyelmet Európában:
m.portfolio.hu/gazdasag/felrobbant-a-magyar-gazdasag-mindenkit-megeloztunk-europaban.324269.html

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.16. 00:34:47

@Aranka1973: "hívjuk fel magunkra a figyelmet"

A geci azzal, hogy levegőnek nézik. :))

hvg.hu/itthon/20180630_Kinos_video_levegonek_nezte_Orbant_Merkel_es_Macron

Illetve éppen nem tudta magára felhívni a figyelmet. Porbafingó szarzsák. :))

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.16. 08:18:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Neoliberális gazdaságpolitika volt, ugyanúgy, ahogy a geci alatt. Látványosan csúszott le az ország az elkúró alatt is, és a geci alatt is."

Átaludtad az elmúlt kilenc évet? Hallottál a nem ortodox gazdaságpolitikáról?

Ez a bankokat és a multikat adóztatja meg és nem a bérből és fizetésből élőket, illetve a nyugdíjasok jövedelmét csapolja meg, mint 2010 előtt.

A nyugdíjrendszert állami kézbe veszi, a bankokat államkötvények vásárlására ösztönzi.
A stratégiailag fontos cégeket állami irányítás alá veszi. Az energiaszektort, az energia árakat állami ellenőrzés alatt tartja.

Ennek az ellenkezője volt 2010 előtt.

A neoliberális közgazdasági felfogás szerint a munkanélküliség csökkenése esetén a fogyasztói árak emelkedése gyorsul, mert a több munkahely miatt megnő a kereslet, és ez megbontja a kereslet-kínálat egyensúlyát.

Ezel szemben a nem ortodox gazdaságpolitika bebizonyítota, hogy lehet csökkenteni a munkanélküliséget úgy, hogy az infláció nem szabadul el, tervezhető marad, miközben a reálbérek jelentősen nőnek.

Hogy lehet lecsúszásról beszélni, amikor 2010-től 2020-ig, mintegy 15 százalékponttal csökken a magyar államadósság, míg 2002 és 2010 között 25 százalékponttal nőtt.
Ne gyere a válsággal, mert az a többi országot is érintette!

A magyar gazdaság tartósan és gyorsan növekszik a külső adósság növekedése nélkül. Ilyen az elmúlt száz évben sosem fordult elő!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.16. 08:41:39

@atomic power 1986DucaDuca: "nem ortodox gazdaságpolitikáról?"

Nincs ilyen közgazdasági fogalom. Megint a pártállami propagandának dőltél be. :))

"Ez a bankokat és a multikat adóztatja meg és nem a bérből és fizetésből élőket"

Hehe. És a bankok lenyelik az extra adókat, és nem terhelik rá a lakosságra, cégekre. Ja, de. Kimagaslóan nagyok a banki költségek más országokhoz viszonyítva.

"lehet csökkenteni a munkanélküliséget úgy, hogy az infláció nem szabadul el"

Akkor miért nem csökkentik a munkanélküliséget, he?

Amennyien többen dolgoznak, az egyrészt az EU pénzekből van, másrészt a rendkívül káros közmunkának nevezett munkanélküliségből van. A geci egy munkahelyet nem teremtett.

És a legmagasabb Magyarországon az infláció.

Saját magad ellen érvelsz. :))

6.Lenin 2019.07.16. 09:02:43

@György Csaba Nagy:

Te jársz emberek közé? Jársz vidéken?
Marhaságokat írogatsz.
Soha nem voltam vallásos, nem vagyok lekötelezettje a Fidesznek, de 94 óta rájuk szavazok, mert NINCSENEK MÁSOK, akikre érdemes lenne szavazni. Mellesleg 90-ben az SZDSZ-re szavaztam, sőt majdnem a pártba is beléptem-életemben először akartam politikai párthoz csatlakozni. Se előtte, se azóta ilyen álmaim, vágyaim nincsenek.

Mi köze a polgárosodáshoz egy politikai pártnak? Ki, mi vagy, az TŐLED FÜGG, legalább is szerintem. A megélhetésem is, mindig voltak, vannak, és talán lesznek LEHETŐSÉGEK, amik közt válogathatsz. Most különösen, hisze uniós állampolgár is vagy, nem tetszik itt, oda mész, ahol el tudod adni magad.
Nyugaton mindenki POLGÁR? A nagy lófaszt. Pontosan olyanok az emberek, mint nálunk, vagy bárhol máshol a világon. Ott nem hódolnak be a hatalomnak? Olvasol, nézel te híreket a világból? Mantrákat nyomsz te is, de olyanokat, amik neked kedvesek.
Ennyi a különbség.

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.16. 09:20:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Akkor miért nem csökkentik a munkanélküliséget, he?Amennyien többen dolgoznak, az egyrészt az EU pénzekből van, másrészt a rendkívül káros közmunkának nevezett munkanélküliségből van. A geci egy munkahelyet nem teremtett."

Döntsd már el, hogy többen dolgoznak vagy nem! Az EU pénzeket meg ellopják! Ugye?

Németországban 800 ezer ember van, aki több mint egy éve nem talál munkát.

A német szociáldemokratákis meg akarják szüntetni a feltétel nélküli ingyenpénzt és – a magyar példához hasonlóan – munkához kötnék azt.

A szociáldemokraták új munkaügyi minisztere Hubertus Heil "méltósággal élt életet szeretne biztosítani a szegénységet konzerváló segélyrendszer helyett."

Szociális munkaerőpiacot akarnak létrehozni. Ez azt jelentené, hogy az állam biztosítana munkahelyeket a rászorulóknak, akik közösségi feladatokat végeznének.

"És a legmagasabb Magyarországon az infláció."

Az MNB tevében 3%-os éves infláció szerepel. Ennyi lesz év végére. Ez nem magas, ez normális infláció közigazgatási értelemben.

"És a bankok lenyelik az extra adókat, és nem terhelik rá a lakosságra, cégekre."

Ráterhelik egy részét, de mindenkire, nem csak a bérből és fizetésből élőkre, nyugdíjasokra. így kisebbek a társadalmi költségek.

"Akkor miért nem csökkentik a munkanélküliséget, he?"

A csúcson 240 ezer főt foglalkoztatott a közfoglalkoztatási program, amiben ma már csak százezren dolgoznak és az elsődleges munkaerőpiacra kilépők száma folyamatosan növekszik. Ezt még te sem tudod letagadni.

Ma már meghaladja a foglalkoztatási rátánk a visegrádi országok és az unió átlagát.

2010-hez képest ma egymillióval több magyar dolgozik, ebből 820 ezren Magyarországon.

atomic power 1986DucaDuca 2019.07.16. 09:21:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Most dolgom van, előre is mondom, hogy nem fogok tudni válaszolni!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.16. 09:43:45

@atomic power 1986DucaDuca: "Az EU pénzeket meg ellopják!"

Sajnos el. Te még tagadási fázisban vagy? 9 év után? :))

Aranka1973 2019.07.16. 09:46:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Bizonyíték? Az persze nincs, csak hőbörögni tudtok.

Százalékos arányban a közbeszerzési szabálytalanságok, emiatt kirótt átalánybüntetések mértéke sem kirívóan magas.

Aranka1973 2019.07.16. 09:48:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "nem tudta magára felhívni a figyelmet"

Tudod, kandúr, én inkább vâlasztom azt, hogy javulnak a makrogazdasági adataink, de a politikai ellenfelei nem szeretik a kormányfőt, mint ennek az ellentettjét.

György Csaba Nagy 2019.07.16. 09:51:10

@6.Lenin: Egyre jobban elfajulsz szektás irányban, mellébeszélsz, hülyeségeket mantrázol.
Járok vidéken, és szomorgok. Elkeserítő a szegénység, a munkalehetőségek hiánya, a közszolgáltatásokhoz hozzáférés nehézkessége, a "szolgáltatók" pökhendi úrhatnámsága, a nagygazdák fennsőbbséges viselkedése, a nép kiszolgáltatottsága. Ez a pőre feudalizmus.
Polgárosodás: ez máshol úgy zajlott, hogy a gazdasági ereje révén széleskörű jogokat szerzett polgár a földesúri és állami hatalomtól döntési jogokat és pénzt, nevezetesen önkormányzatot harcolt ki. Ehhez szerveződnie kellett, céhekbe és egyéb civil szervezetekbe tömörült. Na, ezeket a csírákat oltogatja kifelé Orbán szorgosan: pénzt és hatásköröket von el az önkormányzatoktól, vegzálja a civileket. Fejlesztési forrást oda szelektál, ahol az önkormányzat fideszes. Mindezzel erősíti, hogy a népség mindent az államtól kaphat és várjon, legyen hálás érte. A polgárosodás nem egyéni önképzés terméke, hanem a hatalom által erősen befolyásolt folyamat, serkentheti vagy gátolhatja. Mi az utóbbit élvezzük.
A Nyugat annyira más, mint a polgár a jobbágytól. Példa: Strache-nek csak a szándékai kerültek napfényre, amit Orbán rég és durvábban megvalósított, s magától távozott, mert felmérte, ezzel hitelét vesztette a szavazópolgároknál, Orbánt pedig vallásos áhítat övezi. Emberi viszonyaink (is) feudálisak, nem polgáriak.
Lehangol, hogy ilyen nyilvánvaló tapasztalati tényeket kell neked előrángatnom. Tégy egy tanulmányi kirándulást Kisvárdára vagy Békésbe Simonkiába, nyitott szemmel.
Kétséget ébresztesz gondolkodóképességedről.

6.Lenin 2019.07.16. 09:53:51

@György Csaba Nagy:

Akkor nem egy országban járkálunk.

György Csaba Nagy 2019.07.16. 09:58:42

@6.Lenin: Valóban. Tiéd a mennyeknek országa. Innen minden szó felesleges.

György Csaba Nagy 2019.07.16. 10:12:10

@atomic power 1986DucaDuca: Érveid nem érvek. A gazdaság fellendülő szakasza tiszavirág-életű kell legyen, mert a rendszer beteg: egy feudális kliensgazdaság soha nem győzhet egy versenyorientált kapitalista környezetben. Beteg rendszert nem ideológizálni kell, hanem leváltani.
A tulajdonos, pl. Mészi, ugye az ég ajándéka. Nem azért lett tulaj, mert a vezér gyermekkori barátja és így hű strómanja, hanem lappangva is ragyogó üzleti érzéke miatt. Ma is van funkciója, ő dönt a cégbirodalom ágas-bogas ügyeiben, felülbírálva hozzáértő menedzsereit, mert ő képzettség és tapasztalatok nélkül is hozzáértőbb.
Van még ötleted, hogy tudod jobban lejáratni magad?

6.Lenin 2019.07.16. 10:24:12

@György Csaba Nagy:

A környékemen ismerek 4 polgármestert-jókat vitázunk- 2 Fideszes, 2 ellenzéki. + igen szépen fejlődik, egy nem nagyon. Ez az egy fideszes, és az emberek ősszel nem szeretnék újraválasztani. A másik 3 már több cikluson keresztól vezeti a települését.
Vagyis az ott élkő emberektől függ, hogy miként élnek. A két ellenzéki is elég szép támogatást nyert az utóbbi időkben. Az országgyűlésin a Fideszre szavaztak, az önkormányzatin az ellenzékire ( 1 szoci, 1 a volt Gémesi féle valami)

Amit te löx, az egy hazug, üres propaganda.

6.Lenin 2019.07.16. 10:26:28

@6.Lenin:

+ = 3 (3 település szépen fejlődik, két ellenzéki vezetővel, csak 1 fideszesnek mondható, nem tagja a pártnak)

alöksz róz 2019.07.16. 10:29:34

@György Csaba Nagy: "Polgárosodás: ez máshol úgy zajlott, hogy a gazdasági ereje révén széleskörű jogokat szerzett polgár a földesúri és állami hatalomtól döntési jogokat és pénzt, nevezetesen önkormányzatot harcolt ki." - kicsit ismételhetnél töriből, papám, faluhelyen sehol nem volt polgárosodás...

alöksz róz 2019.07.16. 10:30:18

@atomic power 1986DucaDuca: "Ez a bankokat és a multikat adóztatja meg" - muhaha.

alöksz róz 2019.07.16. 10:33:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: dehogy trollkodik, ahhoz nem kellene felhergelnie magát..

6.Lenin 2019.07.16. 11:05:20

@alöksz róz:

Ebben igazad van. ez a seggfej banda le szeretné váltani a csüngőhasút, de hülyék hozzá. Szenvednek már 10. éve, de nem képesek felismerni, hogy mit kéne csinálniuk.
nekik természetesen mindenki más hülye, mucsai.
Pedig az igazi fejlődéshez alternatíva kellene, hogy fossanak a Fideszben, hogy esetleg elveszthetik a hatalmat (pénzt), mert lenne alternatíva, de így?

Nem jobb lenne egy valódi választási lehetőség? Ezt nem értik. Lökik a hülyeségüket, másokat alázni próbálnak, miközben ezerrel reklámozzák a saját tehetségtelenségüket.

Nekik mindenki troll, azok is, akik valóban szeretnének már változást és nem a szarba pottyanni ismét.
Sajnos semmi kilátás arra, hogy rövid időn belül lenne valami komoly változás. Természetes, hogy a Fideszben sokan simán elkurvulnak, elkurvulhatnak, hiszen van mitől félniük? Nincs, ilyen balfaszoktól?
Néha valóban bosszant a hülyeségük.

György Csaba Nagy 2019.07.16. 11:20:58

@alöksz róz: Dehogynem, legfeljebb a vakfoltodra esett. A legkisebb német, skandináv, francia stb. faluban is századok óta van polgármester tanácsurakkal, pénzzel és hatáskörrel a helyi ügyek intézésére. Sőt, nálunk is volt a németlakta területeken, Szepességben, Szászföldön, de Erdélyben a magyar városokban, és azon kívül is a szabad királyi városokban. Olvasd a történelmet, ne írd.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.16. 11:35:51

@6.Lenin:
"Nem jobb lenne egy valódi választási lehetőség? "

Elfelejted, hogy a Zorbán két kézzel folytogatja az ellenzéket!!!
A Nagylelkű Nyugat támogatása csak a rezsire elég, ami nagyon magas!! A kreativokra egyszerűen nem marad pénz!!

A mi kampánytanácsadóinkat dollárban kell fizetni, nem rúbelben mint a csüngőjét!!!

György Csaba Nagy 2019.07.16. 11:39:26

@6.Lenin: Ide másolhatnám utolsó mondatodat, vedd úgy.
Azon kívül, amit mondasz, az kis köldöknézős szeletke az összképből. Mitől élne jól a vidék, ha nincs ipartelepítés, a mezőgazdaság pedig kevés embert foglalkoztató, gabonatermesztő nagybirtok, elválasztva és kiszolgáltatva a külföldi kézben lévő élelmiszeripartól/nak. Okos lehet a polgármester, de elégedett nem: a beteg rendszerben nem megy sokra a faluja.

6.Lenin 2019.07.16. 11:40:13

@R.V.J.:

Bocs, de te komolytalan vagy. Igaz rendkívül jól mutatsz rá, hogy miért is balfasz az ellenzék, beleértve a momentumot is.
Nem vettem eddig észre, hogy valami "haszna" lenne, bár elképzelhető, hogy a blog olvasói közt , igen.

6.Lenin 2019.07.16. 11:54:02

@György Csaba Nagy:

Van telepítés vidékre, de ez összetettebb probléma, nem rendszer, hanem EMBER függő kérdés.
Nem a lényegről megy a "vita" ezeken a felületeken, hanem táborok egymásnak feszüléséről. Hosszú folyamatok ezek, átállni más gondolkodás módra.

A süketelés, kurvaanyázás nem a megoldáshoz vezet. Probléma mindenhol-még nyugaton is- van dögivel, de akkor a valós válaszokat kéne keresni, nem álproblémákkal viaskodni.
Miért nem szereti az ellenzék az M1-et? Mert ott már elég soxor láthatóak azok a települések, ahol az emberek elkezdték építeni a közösségüket, fejlődnek. 1re több helyen.
Ne hasonlítgassuk magunkat olyan országokhoz, ahol ezekhez a folyamatokhoz száz évek kellettek.

alöksz róz 2019.07.16. 12:10:08

@György Csaba Nagy: nagyvárosok, papám, onnan indul a polgárosodás.
a polgári demokrácia "bölcsőjében", angliában a vidéki kisebb településeken 100 éve (de lehet még a két világháború között is) szinte ugyanolyan feudalizmus volt, mint 3-4-500 évvel korábban.

amúgy faluba nem telepítenek nagyipart, max a szocialista tervgazdálkodásban

alöksz róz 2019.07.16. 12:12:46

@György Csaba Nagy: ja és nem a prolik csinálják a polgárosodást :-)

alöksz róz 2019.07.16. 12:17:35

@6.Lenin: "ez a seggfej banda le szeretné váltani a csüngőhasút, de hülyék hozzá. Szenvednek már 10. éve, de nem képesek felismerni, hogy mit kéne csinálniuk." - ja, de ez az ő bajuk, az még érthető is, hogy ettől ők frusztráltak...

alöksz róz 2019.07.16. 12:19:12

@alöksz róz: jé, nem tudok számolni, a két világháború között is 100 éve volt már :D

György Csaba Nagy 2019.07.16. 12:22:04

@6.Lenin: Persze, az anyázás, árokásás csak a csőd felé vezet, és csak lassú haladás célozható. De most visszafelé haladunk, szorgosan építjük az önkormányzatiságot lefelé. Az infrastruktúra vidéken is látványosan fejlődik, de ez minden. Kulcs lenne a jövedelemtermelő-képesség növelése, a mezőgazdaságon belül az alig jövedelmező alapanyagtermelés csökkentése, a kertészet támogatása, a feldolgozó-ipar magyar kézbe visszavétele, a szövetkezés elősegítése horizontálisan és vertikálisan. Vannak ilyen intézkedések? Van ilyen koncepció? Nem mégis a rendszer beteg? Keleten munkanélküliség, nyugaton munkaerőhiány, és a magyar lakosság nehezen mozog, mert köti a saját lakás. Akkor nem az ipart kéne odavinni, a támogatást vidéki ipartelepítésre összpontosítani, akár az infrastruktúra helyett/előtt? Ha igen, miért nem ez történik?

György Csaba Nagy 2019.07.16. 12:25:51

@alöksz róz: Kinek képzeled te magad, hogy prolizol?Kevés arisztokrata viselkedési formát mutatsz.

alöksz róz 2019.07.16. 12:27:00

@György Csaba Nagy: "a feldolgozó-ipar magyar kézbe visszavétele" - hát éppen van ilyen törekvés is, csak azt oligarchák kiszolgálásának hívja a független objektív sajtó

alöksz róz 2019.07.16. 12:28:09

@György Csaba Nagy: amúgy ahogy így olvasom a szövegedet, már biztos vagyok benne, hogy te se vagy liberális :-)

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.07.16. 12:30:46

@6.Lenin:
"Bocs, de te komolytalan vagy."

Habár én a kiváló humorérzékemről vagyok híres, komolytalansággal igazán nem lehet vádolni!!
Sőt!!
Én vádolom a fideszt és támogatóit azzal, hogy semmibe veszik a demokráciát, a piacgazdaságot, valamint joggal tiporják az emberi lábakat!!!!

György Csaba Nagy 2019.07.16. 12:31:07

@alöksz róz: Az új oligarchák részéről kevés igyekezetet látok az élelmiszer-feldolgozóipar kézbevételére, az egy Csányi kivételével, vertikális integrációra pedig épp semmit.

György Csaba Nagy 2019.07.16. 12:37:14

@alöksz róz: Nagyvárosokból indult, de tovaterjedt. Angliában minden porfészeknek van önkormányzata, hatáskörrel és pénzzel, s nem tűrik a helyi ügyeikbe belebarmolást, csak egyenlő felek kiegyezése működik. Ez a polgárosultság, és ettől boldogabbak.

alöksz róz 2019.07.16. 12:37:24

@György Csaba Nagy: 1. szerinted a prolik csinálják a polgárosodást?
2. mér ne prolizhatnék?
3. kinek képzeled te magad, hogy jobbágyozol?
4. mi ez a burzsujmentalitás - vagy beletörődöttjobbágy-mentalitás :D - a részedről, hogy arisztokratákat különbeknek gondolod?

alöksz róz 2019.07.16. 12:47:14

@György Csaba Nagy: kinek képzeled te magad, hogy leporfészkezed a kistelepüléseket?

amúgy itt is van minden településnek önkormányzata, hatáskörrel, pénzzel stb. akkor itt is teljes a polgárosultság, nem?
az irányításban egyenlő felek meg sehol a világon nincsenek (talán még svájc áll a legközelebb ehhez)

György Csaba Nagy 2019.07.16. 12:48:50

@alöksz róz: A prolizás a Horthy-korszakból maradt, úri társadalmi, leértékelő-elkülönítő minősítés, mint azt magad is tudod, csak froclizhatnékod van. Az arisztokrata nem különb emberi minőség, csak megtanult viselkedni, és ezzel kérkedik. Sorold be magad. A jobbágyozásom nem skatulyázás, hanem viselkedési forma megjelölése, amibe a föld népét nem minősége, hanem a rendszer működése kényszeríti. De ezeket te is tudod, legföljebb letagadod.

6.Lenin 2019.07.16. 12:56:23

@alöksz róz:

Sajnos nem csak az ő bajuk, az enyém is. Hiszen én is szeretnék már végre VÁLASZTANI a jó, és jobb között, nem kényszerből esetleg a kevésbé rosszat támogatni.

alöksz róz 2019.07.16. 12:59:16

@György Csaba Nagy: a proli az pedig proli, irigy másokra, nem tanult meg viselkedni és ezzel kérkedik.

a jelenlegi hatalom egyszerre dolgozik a polgárosodás mellett és ellen. jelentős anyagi támogatásban részesít egy talán polgárinak nevezhető és egyre szélesedő réteget, ugyanakkor a társadalom alsó rétegeit még jobban kiszolgáltatja így el is zárja ettől a lehetőségtől

alöksz róz 2019.07.16. 13:01:05

@6.Lenin: hát ahogy a feltörekvő fiatal momentumot elnézem, ezt már nem fogod megérni sajnos

György Csaba Nagy 2019.07.16. 13:02:51

@alöksz róz: Froclizhatnékod töretlen, de értelmetlen. Ahol a település kicsi, földek veszik körül, ott több a por. A kifejezést te is ismered.
A polgárosodás foka, mint minden egyéb, a mértéken múlik. Mire terjed ki a hatáskör, és mennyi pénz marad helyben. Ez messze nem a nyugati mérték, és az irány ellenkező.
Svájcban sokat jártam,ott laktak nővérem-sógorom 40 évig. Kuncogtam, milyen piszlicsári témákban népszavaznak, és hogy védik oroszlánként a helyi hatásköröket, akár kormányzati szándékkal szemben. Hasonlítva az egy sokkal egészségesebb rendszer, és visszaköszön a lakók elégedettségi fokában. Svájc szélsőséges példája a közvetlen demokráciának, de nem áll messze tőle az egész Nyugat-Európa, vagy az USA sem.

alöksz róz 2019.07.16. 13:10:11

@György Csaba Nagy: "Ahol a település kicsi, földek veszik körül, ott több a por. A kifejezést te is ismered." - persze hogy ismerem, nem azt jelenti h földek veszik körül és emiatt több a por, hanem lekicsinylő, leértékelő kifejezés.

papám, az usa-val nem is érdemes összehasonlítani, ott nem az emberek döntenek, hanem a vállalatok pénze

György Csaba Nagy 2019.07.16. 13:11:04

@alöksz róz: Szépen leproliztad ezzel miniszterelnökünket, a második főméltatlansággal és sleppjükkel egyetemben. a kedvezményezett réteg pedig keskeny, nem a saját teljesítményén alapuló jogos önbecsülésre épül, tehát nem polgár, hanem rabló társtettes.

György Csaba Nagy 2019.07.16. 13:14:16

@alöksz róz: A kicsi az kicsi, nem kell lekicsinyelni, magában az.
Az USA népe döntési jogkörét ugye nem a miénkkel veted össze?

György Csaba Nagy 2019.07.16. 13:16:45

@alöksz róz: Pedig még leginkább, de nem polkorrekt.

alöksz róz 2019.07.16. 13:19:21

@György Csaba Nagy: hát ha proliként viselkedik, arról igazán nem én tehetek, akkor mér ne lehetne leprolizni? mint a proli aki nyert a lottón :-)

alöksz róz 2019.07.16. 13:23:50

@György Csaba Nagy: "Az USA népe döntési jogkörét ugye nem a miénkkel veted össze?" - dehogynem. svájccal nem lehet... usában arról dönthetsz h az olaj és háború bizniszben érdekelt vállalatokat vagy a nagy techcégeket és médiabirodalmakat támogatod a szavazatoddal :-)

alöksz róz 2019.07.16. 13:27:28

@György Csaba Nagy: besértődni a prolizáson nekem eléggé polkorrektnek tűnik ;-)

György Csaba Nagy 2019.07.16. 13:32:54

@alöksz róz: Nekem meg a prolizás elég bunkónak tűnik.

alöksz róz 2019.07.16. 13:35:37

@György Csaba Nagy: mert nem a helyén kezeled. ahogy a paraszt kifejezés se feltétlenül a földeken dolgozó emberre vonatkozik, úgy a proli se a munkásra

György Csaba Nagy 2019.07.16. 13:37:49

@alöksz róz: Tegyük helyére az állama szenátorait és képviselőházi tagjait, a polgármesterét, helyi képviselőit, rendőrfőnökét, szülői munkaközösségi tagjait.

György Csaba Nagy 2019.07.16. 13:43:07

@alöksz róz: Azt csak tudod, kiket és hogyan akartál minősíteni a prolizásoddal. Mint Kövér is tudta, mikor panelprolizott.

alöksz róz 2019.07.16. 13:45:57

@György Csaba Nagy: azokat panelprolizta, akik ugyanolyan prolik mint ő, csak vele ellentétben nem nyertek a lottón

alöksz róz 2019.07.16. 13:50:39

@György Csaba Nagy: na tegyük:
nuus.hu/tv/sorozatok/0604/na-ez-a-kemeny-a-walking-dead-beszigoritana-az-abortusztorveny-miatt/
"Több médiacég is befenyítette már a fenti államot, hogy el fogják hagyni a forgatási helyszínül szolgáló területeket, hogy így fejezzék ki ellenérzésüket a bevezetendő abortusztörvény iránt."
"Egyelőre a médiacégek próbálnak politikai nyomást gyakorolni, de Brian Kemp kormányzó eléggé hajthatatlannak tűnik. Akárcsak Alabama és Missouri vezetése, ahol hasonló módon előretörtek a konzervatív erők, teszi hozzá a Forbes.com."

György Csaba Nagy 2019.07.16. 14:02:23

@alöksz róz: Talált, süllyed. De még nem most.

György Csaba Nagy 2019.07.16. 14:10:03

@alöksz róz: Ez van de nem tudom az előzményekhez kötni.

Egyébként az USA egy nagy katyvasz, óriási különbségek vannak az egyes államai közt, főleg az emberek eszméiben és viselkedésében, fehéren belül is. Formálisan bigott keresztények, életmódban nem. Semmiképp nem példa, alig van olyan vonásuk, ami becsülhető. Mondjuk a munka iránti eltökéltség, aztán passz.

alöksz róz 2019.07.16. 14:10:11

@György Csaba Nagy: van másik oldalra is, ezt az előbb lehagytam:
24.hu/kulfold/2017/03/26/a-vilagot-a-tonk-szelere-loki-trump-uj-rendelete/
"Az olaj- és szénlobbi hatására tesz kockára mindent az amerikai elnök, aki eltörölné Obama örökségét, a Tiszta Energia Tervet. A klímaszkeptikusok örvendezhetnek."

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.07.16. 14:14:26

@György Csaba Nagy: munka iránti eltökéltség

ilyenkor a kínaiakra hivatkozol? vagy a mexikóiakra esetleg a koreaiakra?

alöksz róz 2019.07.16. 14:22:06

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: nem, csak látta a "tűzben edzett" c. műsort :-)

György Csaba Nagy 2019.07.16. 14:44:04

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:A jenkikre. Illik a kínaiakra és koreaiakra is, a latinokra nem, lásd szieszta.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.16. 17:52:03

@György Csaba Nagy: Baszod!Te tényleg ennek a szerencsétlen balfasz seggnyalónak magyarázol?!:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.16. 17:58:26

@6.Lenin: Szeretnél választani te vén hülye?!
orbános seggén kívül mást nem látsz!

2019.07.16. 18:19:46

@alöksz róz: ""Több médiacég is befenyítette már a fenti államot, hogy el fogják hagyni a forgatási helyszínül szolgáló területeket, hogy így fejezzék ki ellenérzésüket a bevezetendő abortusztörvény iránt."
"Egyelőre a médiacégek próbálnak politikai nyomást gyakorolni, de Brian Kemp kormányzó eléggé hajthatatlannak tűnik. Akárcsak Alabama és Missouri vezetése, ahol hasonló módon előretörtek a konzervatív erők, teszi hozzá a Forbes.com." "
A fasiszta felfogás szerint a magzat is élőlény, sőt ember ezért védik sokan, ezzel szemben egy normális, liberális közösségben a szülés megkezdésének pillanatáig elvégezhető az abortusz, sőt most két USA államban azért küzdnek, hogy a születés után is el lehessen tenni láb alol a csecsemőket. A lényeg, hogy az aktív állatvédelemmel ellensúlyozzák az emberekkel szembeni gyilkos ösztöneiket, .. szóval ki van egyensúlyozva liberális társadalom.
www.hetek.hu/hatter/201904/az_elet_csodalatos
777blog.hu/2018/05/29/egy-abortusz-tulelo-megrazo-vallomasa/

2019.07.16. 18:52:14

@György Csaba Nagy: "Svájc szélsőséges példája a közvetlen demokráciának,... "
A régóta meglévő közösségek mentalitását a történelem formálta azzá, ami.
Svájcban egy jól szervezett 50-fős csapat simán meg tudott védeni egy völgyet, ezért ott a kisközösségek jogai nagyságrenddel magasabb szinten vannak még mai, amikor már nagyközösséggé szerveződtek, .. ehhez szoktak hozzá, illetve zt harcolták ki maguknak. Az egy más kérdés, hogy a lakosság lecserélésével elég hamar el fog tűnni ez a szokás.
A kelt-európai népek nem azért keresik az erős vezetőket, mert birkák lennének, hanem azért, mert itt nincsenek földrajzi akadályok, az orosz, ukrán sztyeppéken egy lendületből végigvágtatott bárki /tatások, magyarok, hunok, mongolok, a vikingek meg a folyókon, mert a partok sem védhetőek./ ezért ott csak akkor van esély életben maradni, ha egy erőskezű vezető ül a trónon vagy bármin ami hatalmat képviseli.
A német államok is védhető földrajzi területeket foglaltak el, de mi magyarok is a Kárpátok mögé bújva próbáltunk védekezni, délről nem tudtunk megfelelő védelmi állást kialakítani, ezért a részben erős vezetőre vágyó nemzetté fejlődtünk a szlovákokkal és a románokkal, szerbekkel, horvátokkal, bolgárokkal együtt.
Ezért vicces, amikor itt sokan az orosz modellel riogatják az embereket, mert mi odáig sohasem fogunk eljutni, megállunk félúton, azt meg a többség igényli is.
Az, hogy most éppen nem lenne rá szükség csak egy átmeneti állapot, idő kérdése, hogy mikor áldoznak fel a nyugati országok bennönket, mint azt már sokszor megtették a történelem folyamán. Az életösztön felülírja a napi érdeket és az ilyen átmeneti idióta liberális devianciákat, amihez most éppen igazodni kellene, mint"európai értékhez".

2019.07.16. 18:54:44

Bocsi! Mindig tűnnek el betűk a bevitel során, de ennyi, ez már kínos, ennyire hülye nem vagyok!

alöksz róz 2019.07.16. 19:22:19

@Tényelek: innen úgy látszik h inkább szavak meg mondatok tűntek el :-)
de te tudod, mit akartál írni...
azér remélem nem történésznek tanulsz

alöksz róz 2019.07.16. 19:26:55

@Tényelek: "A német államok is védhető földrajzi területeket foglaltak el" - komolyan?

"a részben erős vezetőre vágyó nemzetté fejlődtünk" - ez hogy működik, ez a részben, ez még érdekel. fele ilyen, fele olyan? vagy inkább mint domináns meg recesszív gének, mikor mék gyön elő?

György Csaba Nagy 2019.07.16. 19:32:40

@Tényelek: Ez is egy elmélet türelemmel olvastam nem az enyém. Svájc egy csücskébe állítólag 18910-ben betörtek a burgundi herceg csapatai, azóta semmi. Hitler mondta, mikor a svájci sajtóban egy harcias cikk megjelent: Svájcot a tűzoltóim fogják elfoglalni. Most itt: megígérem neked, nem lesz háború. Európa túl fontos ahhoz, hogy ne fajulna szükségszerűen világháborúvá, akkor a vesztésre álló bevetné az atomot, ami az emberiség végét jelentené, s ezt senki nem kockáztatja meg. Na meg itt a NATO: bármely tagország megtámadása az egész belépése kötelezettségével jár, s ezt feladni a szervezet végét jelentené. Marad a kölcsönös elrettentés, a többi konteo.

nincs1itt 2019.07.16. 20:08:17

@6.Lenin: tényleg, neked mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról? de hagyjuk a csipkelődést. ha elég régen szavazol a fideszre, akkor felmerülnek kérdések és válaszok is születnek. a kérdés az, hogyan lehetséges az, nem vettél észre semmi hibát a rendszerben? a válasz a következő: nem csodálkozom, hogy nem érted amit írok...

alöksz róz 2019.07.16. 20:34:14

@György Csaba Nagy: te hasonlóan nagy baromságokat válaszolsz, mint az RVJ, csak profibban

6.Lenin 2019.07.16. 20:40:32

@nincs1itt:

Sok hibát észrevettem a rendszerben-amit én annak tartok, de...
Miért akadályozna meg abban, hogy jobb hiányában a kevésbé rosszat támogatom.
Te tökéletes vagy?
Vagy létezne helyettük tökéletes megoldás?
Vagy mi is lenne a tökéletes megoldás? Létezik olyasmi?

Miért ne érteném amit írsz? Gondolod, hogy annyira bonyolult lennél?

nincs1itt 2019.07.16. 20:54:02

@6.Lenin: értem, te a fideszt támogatod a hibáival együtt, vagy azok ellenére. ez is egy álláspont. én sem vagyok tökéletes, de baromi közel állok hozzá!
természetesen a politikában sincs tökéletes megoldás, de igyekezni kell, hogy arra haladjunk! de ha a két szar közül, a kisebbet választod, mert csak, akkor ne engem szapulj, mert merek gondolkodni. nem vagyok bonyolult, csak egy gép-ész. viszont azt látom, hogy te tényleg nem vagy valami komplikált, leginkább a legegyszerűbb gépre, a faékre emlékeztetsz!

6.Lenin 2019.07.16. 21:01:06

@nincs1itt:

Belegázoltam az önképedbe? Nehezen viseled?
Közöm?

taga_20 2019.07.16. 21:01:27

@nincs1itt: "én sem vagyok tökéletes, de baromi közel állok hozzá!"

ja, ezt a mesét má ismerjük:))))

www.youtube.com/watch?v=doVYFjIJcfU

nincs1itt 2019.07.16. 21:09:09

@6.Lenin: azért ennyit ne feltételezz magadról!

2019.07.16. 22:22:22

@alöksz róz: ""a részben erős vezetőre vágyó nemzetté fejlődtünk" - ez hogy működik, ez a részben, ez még érdekel. fele ilyen, fele olyan? "
Meg kell nézni a magyar történelmet és egyértelműen látszik, hogy vagy a totális anarchia vagy a fenék lefetyelésig becsicskult nemesség erős királlyal. Mátyást is maguk fölé emelték és mindent elviseltek neki, ,mert hát nem volt igazságos, soha annyi adót nem vetettek ki előtte kivéve a másik két csicskáztató királyunkat Károly Róbertet és Nagy Lajost.

2019.07.16. 22:39:51

@György Csaba Nagy: wikiből; "A völgyek és a városok változó összetételű átmeneti szövetségeket kötöttek érdekeik védelmére. Ezen szövetségek egyikéről tanúskodik a keltezése szerint[4] 1291. augusztus elején írt szövetségi levél (Bundesbrief), amelyet három völgyközösség, (Uri, Schwyz, és Unterwalden, a három „őskanton”) írt alá.[5] Bár a levél szövege utal egy korábbi szövetségre, amit az aláírók megújítanak, a svájci hagyományban az ország alapításának dokumentumaként tekintenek a levélre, és a nemzeti ünnepet a szövetség tiszteletére tartják augusztus 1-jén. "
A földrajzi viszonyok az alapjai a közösségek rendszerének felépítésének.. Egy völgy egy közösség, .. ehhez szoktak hozzá és csak úgy szövetkeztek egymással, ha a jogaikat megtarthatták, és hát elég sok lakható völgy van náluk, ezer éve gondolom csak pár tíz család képezte a a lakosságot egy-egy völgyben, hasonlóan, mint nálunk a falu csak itt puszta volt körülötte, .. legfeljebb földsánc.
Ahhoz, hogy egy közösség védekező reflexei megváltozzanak, normális esetben nem elég 100-150 év, .. de a közösségeket felhígításos módszerrel, le lehet "szoktatni" a védekező ösztönéről, ez történik most Nyugat-Európában.
Egyébként meg a közösségi rendszerek szabályai szerint legkésőbb 25 év /Egy generáció/ és olyan háború lesz Európában, amire még soha sem volt példa.
Arra kicsi az esély, hogy kívülről támadjon meg bárki minket, inkább a megerősödő muszlim közösségek fogják érvényesíteni a Koránban leírt előjogaikat a hitetlen gyaurokkal szemben. Szóval szerintem ne ígérjen olyat, amit nem tud betartani, sőt semmi ráhatása nincs a megvalósulásra és ellene sem!

alöksz róz 2019.07.16. 23:01:57

@Tényelek: akkor a második. az egyik a domináns, szóval leginkább vezérelvűek vagyunk, de időnként túlsúlyba kerülnek a recesszív gének és ilyenkor születnek nagyobb önállóságra 'kódolt' generációk, igaz?

alöksz róz 2019.07.16. 23:03:49

@György Csaba Nagy: igen. dicséretnek szántam amúgy, egész jól adod

alöksz róz 2019.07.16. 23:20:52

@Tényelek: fantasztikus elmélet amúgy tényleg

2019.07.16. 23:23:42

@alöksz róz: Az önállóságra való hajlam alapból benne van a közösségben, mert ehhez szoktunk hozzá /Székelyek, kunok, besenyők, stb. autonómiája, vagy pl. a vízrajz miatti elszigetelődések miatti önállósághoz való szokás pl. "Viharsarok", stb. / csak ez nem igazán vezet a hatalom megszerzésére irányuló aktivitáshoz., lásd, pl. most a sok idióta ellenzéki párt, akik alaphelyzetben nem képesek olyan programot összehozni, amivel megszerezhetnék a hatalmat, .. helyette a hatalom a hibás, mert nem adja oda nekik önként a kormányzás jogát.

alöksz róz 2019.07.17. 00:56:34

@Tényelek: a vízrajz nem jó, azon simán átkelnek a vikingek

alöksz róz 2019.07.17. 00:57:42

@Tényelek: elég baj az is, mert akkor elhitted valakinek

2019.07.17. 01:23:05

@alöksz róz: A Kárpát-medencében nem igazán kószáltak vikingek, de vízigótok sem.
A jelenlegi Magyarország jó háromnegyede évezredeken keresztül rendszeresen víz alatt volt, .. Hódmezővásárhely, ami most a puszta közepén van, szigetekre épült, komoly kikötője volt, ahová Erdélyből szállították pl. a sót, fát. Több olyan időszak volt, amikor az ilyen területeken nem kiszabták az adót, hanem megegyeztek, hogy mennyit hajlandók fizetni, ... pedig az még bőven a középkor volt és hát most a fene nagy liberális demokráciában ilyet el sem tudnának képzelni a vezetők.

"elég baj az is, mert akkor elhitted valakinek"
Ennél sokkal szélesebb tudás áll rendelkezésükre azoknak akik a "nép lelkét" kutatják és átadják azt az operatív szervezeteknek, .... amiket én írtam csak a keretek egy részét adja, ... .
Ön szerint másként hogyan lehetne "Majdan", "Arab tavasz" és ehhez hasonlók egyik napról a másikra?

György Csaba Nagy 2019.07.17. 10:31:11

@Tényelek: Svájban van egy elég erős pszichózis a háborúk túlélésére való felkészülésre. Gazdag ország, van mit féltenie, fél is rendesen. A művelet költséges és sztem elég haszontalan. A II. Vh. elején, a német sikereknél erős belső mozgalom törekedett a németekhez való csatlakozásra, az államelnök pedig "az új realitásokhoz való alkalmazkodásról" beszélt. A sajtot belülről lehet leginkább rágni. Atomháborút pedig ők sem élnének túl, a szelek mindenhova elviszik a szennyezést, a felezési idő százévekben mérhető és a fele is sok, addig nem gunnyaszthatnak az óvóhelyen.
Az erős vezetőkről elmélkedésedhez: sztem a gombhoz varrtad a kabátot. Nincs háborús helyzet, kollektív demokratikus vezetés jobban megtenné. Ha veszély támad, adják át a marsallbotot a hadsereg főparancsnokának, vagy inkább vonják be a döntéshozatalba.(Hötzendorfi Konrád, a Monarchia haderejének főparancsnoka 1915-ben javasolta, ürítsék ki a határsávot polgárilag 25 km szélességben. Ferenc Józsefnek volt annyi esze, hogy nem engedte).

György Csaba Nagy 2019.07.17. 10:51:10

@Tényelek: Véleményünk eltér, vsz. kibékíthetetlenül. A muszlimok beolvadását több észszerű tényező serkenti, amellett nincsenek eszközeik a terrorakciókon túlmenő komoly veszélyeztetésre. Háborúk helyett gazdasági eszközökkel lehet nyerni ma Európában és egyre inkább a világban, szerencsére.
Nemrég láttam egy videót: Londonban adott koncertet Nusrat Fateh Ali Khan, egy azóta elhunyt szufi dalnok. A szufi a mohamedánok egyik szentének-stílusa, főleg Pakisztánban népszerű. A koncert közönsége nagyrészt révült felnőtt pakokból állt, de vitték Angliában születhetett gyerekeiket is. Nos, ők révület helyett láthatóan unatkoztak. A hely szelleme dolgozik. És ott a 3 millió német török, akik nem robbantgatnak, sőt nem is hőbörögnek. Ezért mondom, hogy a beolvadás, és nem a háború felé megyünk.

2019.07.18. 11:14:25

@György Csaba Nagy: "A muszlimok beolvadását több észszerű tényező serkenti, amellett nincsenek eszközeik a terrorakciókon túlmenő komoly veszélyeztetésre. "
A muszlimoknak annyira engedi a vallása az integrálódást /Beolvadást :-) ?!/, amennyire az ortodox zsidóknak, csak a zsidók békés türelme helyett a Korán agresszív, kegyetlen bánásmódot ír elő a nem muszlimokkal szemben, illetve a hitből kitérőket kötelesek a muszlim közösség tagjai megölni.
"Törvényt csak Isten alkothat, ember nem!" tételük sem azt segíti, hogy majd a lenézett liberális demokráciák keretei között fognak élni, nem is élnek csak annyira, amennyiben az kötelező a fennmaradásukhoz és a szaporodásukhoz.

Okos ember más kárán tanul, ha eddig egyetlen muszlim közösséget sem sikerült integrálni, beolvasztani a világon, ön szerint mitől lennénk mi szerencsésebbek, mint az egyiptomi, nigériai, indonéziai, pakisztáni, bangladesi, nigeri, szomáliai, stb. őslakosság, akik nem élték túl a muszlimok "integrációját"?

Vallási és kulturális antropológiát átböngészve, velük kapcsolatban egyértelmű, hogy csak akkor képesek integrálódni, ha feladják a vallásukat, ha viszont feladják, akkor meg fogják ölni őket.
Ez nem azt jelenti, hogy köztük mindenki reménytelen alapból, csak attól reménytelen a helyzet, hogy a vallási előírásaik szerint nem integrálódhatnak és ezt az előírást a csőcselékkel ki is kényszerítik, mert ugye Mohamed szavára való hivatkozás ellen nem lehet védekezni.

Gondolhatják sokan tudatlanságból, hogy ez egy békés időszak, de ha megnézzük pl. a Fülöp-Szigetek mini muszlim közösségét, ami ~70-80 éve még csak egy kis déli szigetet foglalt el magának élettérként, ma meg ~40.000 fős állandó hadsereget tart fenn és bőven bent vannak a főszigetek déli részén, akkor nem igazán van miben bíznunk, .. kivéve abban, hogy amíg a bennszülött franciákat, hollandokat kiirtják, addig nekünk lesz időnk felkészülni ellenük, ... bár nem lesz az annyira egyszerű, mert hozzá fognak jutni a brit és franci atomarzenálhoz is.

Az öt millió török németországi békés jelenléte meg ne tévesszen meg senkit, kemény szabályok vonatkoznak rájuk, ellentétben a z elmúlt években beengedett csordával, akik tízszer nagyobb lehetőséget kaptak más akkor amikor megérkeztek, mint ők, .. alapeltérés, hogy egy kerítés ugró migrinek még útlevél sem kell, pedig semmit sem tudnak róluk, míg a több generáció óta Európában dolgozó törökök sok-sok órát várakoznak a határokon még kifelé is, amikor szabadságra mennek haza vagy vissza.

Szóval legyen nyugodt rövidesen háború lesz Európában, a kérdés csak az, hogy mennyire rövid idő alatt fog bekövetkezni, .. a gyerektelen európai vezetők ezt akarják felgyorsítani, .. ha sikerül lelassítani a szokásos túlszaporodási haditechnikájukat, akkor azt ki lehet tolni akár két évtizeddel mis, .. de pl. a hollandokat és a francia területek egy részét már biztosan nem lehet megmenteni a polgárháborútól.

A megelőzéséhez szükséges tudással biztosan rendelkeznek azok, akik döntési pozícióban vannak, mert kizárt, hogy ne lenne olyan tanácsadójuk, aki legalább alapképzés szintjén tanult vallási és kulturális antropológiát, .. ezért csak a céljuk lehet más mint pl, nekünk, hogy élni szeretnénk és az unokáink számára is meg szeretnénk őrizni ennek a lehetőségét.

György Csaba Nagy 2019.07.18. 11:58:13

@Tényelek: Azt feltételezni egy Merkel-Macron bvezette EU-döntésvezér kettősről, és kormányukról, hogy a fehér keresztény Európát muszlim uiralom alá akarják terelmi, az kívül esik a józan ész határain. Egyedül abban tudok igazat adni neked, hogy az integrációhoz fel kell adni a vallást. A vallások, valamennyi, jellegüknél fogva közösségmeghatározó erő, belsőleg összefogó, kifelé kizáró. Európát megosztotta a katolikus-protestáns ellentét, míg a vallásnak komoly közéleti szerepe volt, mára ez erősen korlátozódott. Atavisztikusnak tekinthető a lengyel katolicizmus erőssége: 2 "pogány" közt mi igazhívők. A muzulmán hit különösen vesztésre érett, mert leragadt a feudális életmód és emberi viszonyok őrzésében, tagadja a korral haladást, alkalmatlan a mai viszonyokhoz alkalmazkodásra, innen a radikalizmusa, nem a tanaiból (a zsidó vallás is buzdít papíron a más vallásúak irtására, de akiket tényleg üldöz, azt nem vallási okból teszi, és a keresztények is használták ezt az ideológiát hódításaikhoz). A muszlimok Európában sztem ugyanúgy ki fognak józanodni, ahogy a törökök már megtették. Addig ezt rendőrségi problémaként kell kezelni, nem rettegni és rosszakat álmodni.

N. Barbie 2019.07.19. 13:59:14

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Magyarország 1000 éve keresztény ország, és a következő 1000 évben is az marad."

Ja, legalabbis a fideszpropaganda szerint. Ahol a keresztenyseg csak a felvett alca, a propaganda resze.
Menj mar be vasarnap egy templomba, barhol. Kong az uressegtol mindegyik. A kis falvakban esetleg vannak a misen, de ott is csak a meg elo oregek.
Vagy nezd meg a nagy kereszteny orszagban mennyien fizetik mondjuk az egyhazi adot vagy mennyien ajanljak fel az ado 1%-at valamelyik kereszteny egyhaznak.
Segitek, 4,5 millio foglalkoztatottbol kevesebb, mint 1 ajanlotta fel barmelyik egyhaznak az 1%-at. Az olyan 20%.
Tehat akkor 20%-os tamogatottsag alapjan lenne kijelentheto, hogy MO egesze kereszteny orszag? Ketlem.
süti beállítások módosítása