B1 blogcsalád



Orbán és sleppje végre őszinte: nyíltan gyűlölik a demokráciát

2019. június 30. - ashwood

orbannez.jpgAz a kormány, amely lépten-nyomon demokratikus felhatalmazásával dicsekszik, mindent elkövet, hogy megakadályozza a népakarat érvényesülését.

Az elmúlt hetekben két alkalommal is egyértelművé tette az Orbán vezette NER-elit és az őket elvtelenül kiszolgáló, adómilliárdokon tartott propaganda, hogy a legkevésbé sem elkötelezett a demokrácia, a népképviseleti rendszer irányába. Az első támadást a

csúcsjelölti rendszer ellen intézte 

az a társaság, amely amúgy lépten nyomon a választók felhatalmazására hivatkozva rabolja le az országot.

A folyamatosan demokrácia-deficittel vádolt Európai Unióban a pártok azt merészelték kitalálni, hogy olyan ember vezesse az Európai Bizottságot, 

– akire a szavazók voksoltak,

– aki a kampány során egyértelművé tette az elképzeléseit,

– akit meg lehetett ismerni, 

– aki a végül győztes párt uniós listáját vezeti.

Ezek lennének a csúcsjelöltek. Ha tetszik: az Európai Unió kormányának potenciális első emberei.

A magyarországi – és minden más uniós államban tartott – választásokon magától értetődő, hogy győztes párt listavezetője kapja meg a kormányalakítási megbízást. Még akkor is, ha ez hosszadalmas komrányalakítási tárgyalásokat, akár kisebbségi, külső támogatásra szoruló kabinet felállítását jelenti is - mint amilyen épp Csehországban működik.

Ezzel szemben Orbán hónapokon keresztül kardoskodott azért, hogy ne a közvetlen demokrácia, vagyis a direkt népakarat érvényesüljön az EU-ban, hanem a neki sokkal testhez állóbb, zárt ajtók mögötti alkuk és mutyik eredménye. Vagyis Orbán nem bízna az emberekre fontos döntést - a választók játszák csak el a szerepüket, de a komoly dolgokba nehogy beleszóljanak. Inkább majd megismerhetetlen háttéralkuk eredményeként emeljenek trónra valakit, akit senki nem ismer, senki nem szavazott rá, így az emberek támogatását sem bírja.

Ugyan ez a mentalitás nyilvánult meg a kormányoldalon 

az ellenzéki előválasztással kapcsolatban.

A kormány altájékán lakozó propagandisták “roncsderbinek” meg ki emlékszik még, minek nevezték az előválasztást. Pökhendi, kioktató és lesajnáló stílusban igyekeztek ítéletet mondani egy ugyancsak demokrtikus folyamatról.

Értjük persze, hiszen:

– arról a Fideszről beszélünk, ahol Észak-Koreát megszégyenítő arányban szoksá Orbánt újra és újra és újra elnökké választani,

– ellenben sem párton belül, sem azon kívül nem szokás vitába bocsátkozni az ellenfelekkel,

– fontos, pontosabban bármilyen döntést pedig kizárólag a vezénylő tábornok hozhat, senki más.

Mindez persze érthető: Orbán és sleppje joggal tart az emberektől, a szavazóktól. Ahogy kebelbéli illiberális jóbarátja, Erdogan is. Könnyen elképzelhető, hogy összellenzéki összefogással Budapest Isztambul sorsára jut - pontosabban Orbán jut a török diktátor sorsára.

Meglátjuk, ősszel mennyire lesz demokrata a miniszterelnök.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1514918604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2019.06.30. 09:59:56

A csúcsjelölti rendszer abszolút demokratikus, mert teljesen szabadon lehet választani a nagy EU tagállamok vezetőinek ismeretlen okból odatolt jelöltjei közül!

Az előválasztás megmozgatta a budapesti választók tömegeit, majdnem 6%-át!!! és Demszky után végre megint karizmatikus, felkészült jelölteket láthattunk! Budapest egy része megérdemelné, hogy bármelyik ezek közül döntsön a sorsáról!

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.06.30. 10:12:19

Csúcsjelöltek és a demokrácia: tessék mondani, hol is lehetett látni, hogy én melyik csúcsjelöltre adom a voksomat, ha egy adott magyarországi pártra szavazok?

Talán a helyi néppárti lista élén ott díszelgett Weber, a lippsike lista élén Vestager a helyi szocialista élén meg Timmermans?

A nagy lófütyit! Sehol semmi nem utalt erre!

A DK-val pl. olyannyira zsákbamacskáról volt szó, hogy a szavazáskor még azt sem tudtuk, hogy Klárikáék vajon a kőlippsi vagy a ballippsi frakciót, azaz Vestagert vagy Timmermanst akarják-e erősíteni?!

Ha komolyan gondoljuk ezt a csúcsjelöltesdit, akkor a jelölési/választási folyamat legyen transzparens és demokratikus; és legyen egyértelmű az is, hogy melyik helyi pártlista mely jelölt támogatását jelenti. (Amúgy, mivel a Fidesz a választás napjakor már előre tudottan, határozottan NEM támogatta Webert a Bizottság élére, nálunk tkp. senki se szavazott, szavazhatott az ő csúcsvezetői szerepére.)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.30. 10:38:04

@Szergej Szergejevics Szergejev: "a jelölési/választási folyamat legyen transzparens és demokratikus"

Vicces, mikor egy antiliberális fideSSfasszopó éppen a demokrácia miatt vergődik. :))

GNDL 2019.06.30. 11:00:25

@Szergej Szergejevics Szergejev: „Sehol semmi nem utalt erre!”

Mondjuk én több élő vitát követtem a május végi EP választást megelőző hetekben, amelyeken az általad ismeretlen csúcsjelöltek vitáztak egymással, kifejezetten azért, hogy az európai választópolgároknak felvázolják elképzeléseiket a „mi lenne ha én lennék a bizottság elnöke” kategóriában.

Például: www.youtube.com/watch?v=L7dnTm2Bid0

Például: www.youtube.com/watch?v=c8WBM9ZAmTk

Szóval, talán szerencsésebb lett volna ha te is megpróbálsz önállóan tájékozódni, ha már a fideszesített közmédia a lakosság heccelése és megfélemlítése valamint az orosz propaganda és álhírek szajkózása helyett baszik tájékoztatni a közvéleményt a valós helyzetről és valós történésekről. :)

„komolyan gondoljuk ezt a csúcsjelöltesdit, akkor a jelölési/választási folyamat legyen transzparens és demokratikus”

Az volt, a csúcsjelölteket a saját pártcsaládjuk demokratikusan jelölte és demokratikusan választották meg őket, lásd a Néppárt is a Helsinki kongresszusán döntött a csúcsjelötjéről, a saját jelöltjeik még egymással is vitáztak: www.youtube.com/watch?v=bIqWJ9aDsSU

Megértem, ha a Fidesz-tudatú híveknek katyvasznak tűnik ez az egész, mivel - ahogyan fent is említve van - őket teljesen „leszoktatták” erről a demokratikus hogyishívják izémizéről, a Fidesz-szekta ma már úgy működik hogy a főpapjuk mondja meg mi van, aztán ha valaki ellentmond neki az eretnekség... :D

Egyébként meg akkor először is tisztázzuk, hogy a liberálisoknak nem Vestager volt a jelötjük, ők egyébként elutasítják ezt a „spitzenkandidat” rendszert, ehelyett egy úgynevezett „Team Europe” hétfős csapatot állítottak össze, amelynek Cseh Katalin is a tagja volt (ha már akkora turbómagyarok vagytok amilyennek vélitek magatokat, akkor büszkék lehetnétek erre a magyar sikerre is): www.aldeparty.eu/news/team-europe-seven-leaders-renew-europe

Másrészt meg a szavaidból az derül ki, hogy te is elutasítod ezt a fajta „spitzenkandidat” jelölési rendszert, mivel azt vetetted fel hogy „legyen egyértelmű az is, hogy melyik helyi pártlista mely jelölt támogatását jelenti”... tehát akkor minden bizonnyal a liberálisok és a zöldek transznacionális/páneurópai jelölési rendszerét támogatod, amikor is nem tagállami pártokra szavaznak az európai választópolgárok EP választásokon, hanem a „nemzeteken átívelő” európai pártcsaládok által összeállított listákra, igaz?! :)

Na, látod, ha demokráciát és átláthatóságot követelsz, akkor így fogsz hirtelen egy platformra kerülni a liberálisokkal... szóval amikor a liberálisokat mocskolod és okádsz rájuk, akkor azért jusson eszedbe, hogy mélyen legbelül te is az vagy... csak még nem fejlődött ki teljesen az értékrendszered. :D

Behaton 2019.06.30. 11:04:08

Pontosan így van! Az elmúlt hét a demokrácia ünnepe volt Magyarországon. Bár az előválasztás miatt most elmaradt a tüntetés, nem kell aggódni Budapest miatt. Most, hogy az EP választáson hatalmas sikert elérve győzött az ellenzék, egyértelművé vált, hogy hamarosan előrehozott választások lesznek. Ősszel, az önkormányzati választásokon a vidéki kistelepüléseken tarolni fog a Jobbik, ahogy azt korszakalkotó parlamenti felszólalásában Jakab Péter ígérte.
"Nem hátrálunk, és megújulva térünk vissza az önkormányzati választásokra, ahol a Fidesz képébe fogunk röhögni, amikor elvesszük a városaikat meg a falvaikat.”
Persze a városaikat nem, mert azt a Momentum és a DK fogja megszerezni. A Momentum és a DK szakértelemről, hozzáértésről, elhivatottságról és a demokrácia kérlelhetetlen képviseletéről tanúbizonyságot tevő programja, minden városi polgár szívéhez utat talált. Kálmán Olga tökéletes budapesti főpolgármester lett volna, de Karácsony Gergely tehetségét és rátermettségét nem lehet vitatni. A főváros bölcs és előrelátó előválasztó többsége, ami kicsivel kevesebb, mint 49 százalékot jelent, Karácsony Gergely zuglói hagyományokat folytató programjával látta biztosítottnak Tarlós eltávolítását. Bízhatunk benne, hisz a DK is támogatja, és ez nem akárki támogatását jelenti, mert Gyurcsány Ferencnének nem EU-s képviselőként kell majd harcolni a fasiszta orbáni diktatúra ellen, hanem az előrehozott választások után ő lesz Magyarország új miniszterelnöke...elnöknője.
Amikor Orbán washingtoni látogatásával egy időben, a German Marshall Fund bekérette, berendelte Márki-Zay Pétert és Kész Zoltánt, valószínűleg azt közölték velük, hogy Magyarország új miniszterelnöke Gyurcsány Ferencné lesz. Nagyon jó döntés! Bízhatunk amerikai barátaink szakértelmében, tapasztalatában és éleslátásában.
Most arathatjuk le gyümölcsét a tavaly december óta folyamatosan tartó több tízezres, gyakran százezres tüntetéseknek, mely tüntetések tömegéhez csatlakoztak a szülésre kényszerített fiatalok, az éhséglázadásig jutott szegények, a rabszolgatörvény által sújtott dolgozók, a külföldre menekült fiatalok és a déli határnál terrorizált, kétségbeesett menekültekért aggódó civilek ezrei, tízezrei...százezrei. Szavazópolgárok millióinak szavazata jelzi, hogy az ellenzék jó úton jár! Másfél millió szavazót vesztett a Fidesz és ezek a szavazók most mind az ellenzék jelöltjeire szavaztak. A hatalmasra duzzadt ellenzéki tábor láttán pedig nyugodtan kimondhatjuk, hogy a Fideszt a magyarok hatoda sem támogatja. Örömhír, hogy marad a CEU is, és ontani fogja a mérnökök, fizikusok, matematikusok, biológusok hadát. A CEU-s szakemberekre nagy szükségünk van. Ahogy arra is, hogy minél több szakképzett, több nyelvet beszélő, felsőfokú végzettségű bevándorló érkezzen hozzánk a Közel-Keletről és Ázsiából. Ők már a déli határnál várják, hogy a demokraták végre lebontsák a kerítést.
Orbán rendszerének vége. A demokratikus ellenzék már most hozzálátott, hogy kormányra kerülve beváltva ígéretét, visszahozza a 2002 és 2010 között megélt aranykort, amikor szárnyalt a gazdaság és minket irigyelt Közép-Kelet Európa, de túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az egész világ.

Behaton 2019.06.30. 11:10:38

@GNDL: Nem kell Weber miatt keseregnünk, hisz a magyarországi EP választások eredménye, azaz az ellenzék fölényes győzelme azt jelentette, hogy a hazai többség Timmermans mellett áll. Ezt látta be a fasiszta Fidesz gépezete is, és hiába harsogta a népnyúzó nacionalista propaganda, hogy támogatják a Néppárt csúcsjelöltjét, be kellett látniuk, hogy több millió magyar választó akaratával szembe nem mehetnek.

GNDL 2019.06.30. 11:24:03

@Behaton: Persze értem én az iróniát, de te olyan szarul csinálod hogy az távolról sem vicces, inkább meglehetősen kellemetlen... gondolom a szerencsétlen Bagi&Nacsa duótól tanultad el ezt a fajta humor nélküli kormánypárti humort, igaz?! :D Olyan is, haver, olyan is...

Ami pedig az EP választások eredményét illeti, szerintem nézz rá az új EP összetételére: europeelects.eu/ep2019/

Ez európai választás volt nem pedig csak magyarországi választás, és bizony a kb. 550 milliós EU-ban csúnyán elmaradt az Orbán főpap által h̶a̶l̶l̶u̶c̶i̶n̶á̶l̶t̶ khm vizionált fasiszta/populista „lázadás éve”... megint, egyébként. A szocik és néppártiak kezéből kikerült a döntéshozatal, és most már bizony a liberálisok és a zöldek is beleszólnak az EU és intézményei csúcsjelötjeinek személyébe, mivel minden ellenkező híresztelés és fideszes propaganda ellenére a liberálisok és a zöldek nyerték a legnagyobbat a májusi EP választáson, így most ők az úgymond „királycsinálók”.

Szóval Orbán feldughatja magának az egyetlen szavazatát a 28 fős Tanácsban, és feldughatja magának a magyarországi EP „választáson” összecsalt 13 fideszes mandátumát is, mert a szocik, néppártiak, liberálisok és zöldek kb. 520 mandátumos többségével szemben szart sem ér a fideszes parasztjainak szavazata... erről... így... röviden... ennyit. ;) Orbán és emberszabású fasiszta söpredéke európai szinten tök jelentéktelen.

Behaton 2019.06.30. 11:34:09

Carola Rackete, egy hős, akinek ereje, kitartása példát mutat mindannyiunknak. A német Sea Watch szervezetnek dolgozó Rackete egy tutajon hánykolódó menekültcsoportot vett fel a Földközi-tengeren Líbia partjainál június 12-én. Ahelyett, hogy líbiai kikötőbe vitte volna őket, vállalva a hosszú, nehéz és rendkívül veszélyes tengeri utat, hajójával, a Sea Watch 3-al, az olasz partokhoz vitte az 53 menekültet, megmentve ezzel életüket. Rackete kitartását, megalkuvást nem ismerő hitét jelzi, hogy bár a fasiszta és nacionalista olasz kormány megtiltotta, hogy kikössön, ő nem hátrált meg. Végül a népnyúzó kormányzatnak kellett engednie. Sajnos a diktatúra csendőrsége őrizetbe vette az ártatlan, hős kapitányt. De bízhatunk benne, hogy Európa törvénytisztelő és emberbarát többsége kiszabadítja ezt a remek embert.
Az 53 menekültből azóta 13 esetében jelezte valamelyik európai ország, hogy befogadja őket, a többi negyven embert ideiglenesen helyezték el.
Rackete korábban a Greenpeace aktivistája volt. A közösségi médiában egyáltalán nem nyomta magát, de a Sea Watch-3 helyzetéről posztolt videókat, többek között itt jelentette be előre, hogy végül úgy döntött, behajózik a lampedusai kikötőbe. A "baloldal hőse lett"!
A Sea Watch szervezet vezetője, Johannes Bayer közölte, büszke a kapitányra, aki helyesen járt el.

Behaton 2019.06.30. 11:42:38

@GNDL:

Orbán és a 13 fideszes EP képviselő szavazata tényleg semmit sem ér. De szerencsére országunkat nem ők képviselik, hanem a Momentum és a DK képviselői. Cseh Katalint például a harmadik legnagyobb EP-frakció választotta meg alelnökének. Mivel frakcióról van szó, ez praktikusan frakcióvezető-helyettest jelent, de a liberálisok képviselőcsoporton belül inkább használják az elnök és alelnök terminusokat. Cseh Katalin egyedüli magyarként ül majd egy európai frakció vezetésében, folyamatosan bemutatva, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral és a Fidesszel. Hogy van egy másik, szabadságszerető, nyitott, fiatal Magyarország.
Az ő szavazata például egymaga többet ér Orbán és a 13 fideszes képviselő szavazatánál. De ez természetesen abból adódik, hogy az ellenzék fölényesen megnyerte a magyar EP választást.

Behaton 2019.06.30. 12:06:28

A G7 lap, az Eurostat adatai alapján, grafikonokon mutatja be a NEET (Neither in Employment nor in Education and Training, azaz se nem dolgozó, se nem tanuló) csoport összetételét. A statisztikák szerint tavaly a 20-34 éves korosztály 16,5 százaléka tartozott idei európai uniós szinten, ami 15 millió fiatalt jelent. Nálunk 17 százalék a se nem tanuló, se nem dolgozó 20-34 évesek aránya, azaz fél százalékkal haladjuk meg az uniós átlagot. Ez viszont így 340 ezer fiatalt jelent. Ennek a több százezer tanult, szakképzett és nyelveket beszélő fiatalnak nem tud munkát adni Magyarország. Itt érhető tetten az orbáni diktatúra statisztikai adatokat hamisító hazug valósága. Ezek a fiatalok mind külföldre mennek majd, ahol kapkodnak utánuk a különböző cégek és vállalatok. Talán még időben érkezik a segítség, hisz az előrehozott választások után megalakuló új, demokratikus kormányzat gazdaságpolitikája megoldásokat kínál a közmunkából felszabadított százezreknek és ennek a 340 ezer fiatalnak is.

T.Jani 2019.06.30. 12:09:20

Orbán rendszere teljesen Demokratikus hiszen szabadon megválaszthatjuk a Fidesz jelöltjét!
A NER célja "egy párt, amely teljesen és kizárólagosan kormányoz egy nemzetet”, mondta Mussolini a fasizmus céljáról.

Friedrichbulgakov 2019.06.30. 12:35:58

@Behaton: Hogyan tud szakmányban ennyi faszságot írni? Ha szed valamit ossza már meg a készítmény nevét, mert bámulatos hatású!

Behaton 2019.06.30. 12:36:34

@T.Jani:

Az orbáni elnyomó rendszernek, a NER-nek vége. A fideszes fasiszta diktatúra érzi vesztét és kétségbeesetten kapálózva próbálja lejáratni az ellenzék legesélyesebb jelöltjeit. Legutóbb a gyermeknevelési tanácsadással is foglalkozó Márki-Zay Péternek esett neki a fideszes propagandasajtó. Mindenféle index.hu-s, 168óra-ás, Népszavás és 444.hu-s cikket idézve próbálták úgy beállítani a politikust, hogy ő egy gyerekbántalmazó szörnyeteg. És mindezt csak azért, mert Márki-Zay péter az ellenzék egyik legfontosabb, legértékesebb és legmeghatározóbb politikusa, akit Orbán washingtoni látogatásával egy időben, a German Marshall Fund bekéretett és berendelt, hogy vele és Kész Zoltánnal közöljék, ki lesz Magyarország új miniszterelnöke.

Behaton 2019.06.30. 12:43:59

@Friedrichbulgakov:

Ideje lenne már Magyarországon is legalizálni a könnyű drogokat. Az ENSZ friss jelentése szerint világszerte kb. 271 millió ember, vagyis a 15 és 64 közöttiek közül minden 20. ember használt valamilyen rekreációs drogot 2017-ben. Ez 2009-hez képest 30 százalékos növekedés. A kannabisz, a kokain, az amfetamin és a vényköteles stimulánsok fogyasztása újra olyan nagy, mint a gazdasági világválság idején. Tehát igény és kereslet van. Az, hogy a kannabiszt több államban legalizálták, hozzájárult a lefoglalások csökkenéséhez, 2010 óta 77 százalékkal kevesebb lefoglalás történt 2017-ben. Eközben a világon opioidokból 693 tonnát foglaltak le, 5 százalékkal többet, mint az előző évben. Az ENSZ jelentése kiemeli, hogy a világ legforgalmasabb opioidcsempész útvona a Afganisztánból a Balkánon át vezet, itt foglalták le a globális heroin- és morfinfogások több mint 47 százalékát. A csempészett szerek a Balkánon keresztül két lehetséges úton jutnak Közép- és Nyugat-Európába, az egyik Románián és Magyarországon keresztül vezet – derül ki a jelentésből. Tehát vannak érvek a legalizálás mellett.

Blogolo Blogi 2019.06.30. 12:48:04

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Csúcsjelöltek és a demokrácia: tessék mondani, hol is lehetett látni, hogy én melyik csúcsjelöltre adom a voksomat, ha egy adott magyarországi pártra szavazok?
Talán a helyi néppárti lista élén ott díszelgett Weber, a lippsike lista élén Vestager a helyi szocialista élén meg Timmermans?
A nagy lófütyit! Sehol semmi nem utalt erre!"

Látod Szergejke, megy ez neked, gyorsan megfejtetted ki melyik tömörülés csúcsjelöltje, annak ellenére, hogy egyik név sem szerepelt a szavazóíveken.

HabonyArpi 2019.06.30. 13:01:22

" Orbán és sleppje joggal tart az emberektől, a szavazóktól."

Ja rettetoen be vannak szarva. :

Uristen mar megint 50 % folotti eredmenyt ertunk el.

HabonyArpi 2019.06.30. 13:15:03

@GNDL: "520 mandátumos többségével szemben szart sem ér a fideszes "

Ja Orban jelentektelen, megis ugy kirugatta Webbert es Timermanst is, hogy most mar be sem tehetik a labukat az unioba.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.30. 13:39:10

@HabonyArpi: "kirugatta Webbert"

:))

Kevered a gecit a mikronnal. :))

GNDL 2019.06.30. 13:48:52

@HabonyArpi: „megis ugy kirugatta Webbert es Timermanst is”

Ja, jól hangzik... egy baj van vele, hogy nem igaz... :D

Először is ismétlem, a csúcspozíciókba a jelölteket a Tanács nevezi meg, minősített többségi döntéssel, persze azt is figyelembe véve hogy olyan jelölteket nevezzenek meg akiket az EP frakciók biztosan támogatnak majd.

A Tanácsban a 28 tagállam állam- és kormányfői szavaznak a jelölltekről, ebből Orbánnak csak 1 szavazata van 27 szavazattal szemben, és még a V4-eknek is csak összesen 4 szavazatuk van a 24 szavazattal szemben. Az EU úgynevezett „magállamainak” (britek, franciák, németek, benelux és skandináv államok, satöbbi) simán megvan a minősített többségük, ráadásul ők képviselik az EP-ben a szocik, libsik, néppártiak és zöldek frakcióit is többnyire, tehát Orbánnak itt nincs esélye semmit sem blokkolni, vétózni vagy megakadályozni... főleg senkit sem „kirúgatni”... :)

A jelölteket aztán az EP szavazza majd meg, tehát az EP választások után kialakult „új többség” amely a néppártiakból, szocdemekből és liberálisokból áll a zöldek (külső vagy belső, most ezt még nem tudjuk) támogatásával. Ezeknek az EU-párti mérsékelt frakcióknak kb. 520 mandátumuk van a jelenlegi 751-ből ami kb. 68-69%-os többség... tehát egy valódi kétharmad. Még Orbán 13 elcsalt fideszes mandátuma nélkül is közel 68%-os többségük van a mérsékelteknek, tehát gyakorlatilag senkit nem érdekel hogy Orbán és fasiszta fideszes söpredéke kit támogatnak és kit nem, kit szavaznak meg vagy kit nem.

Orbán egy jelentéktelen kis csicska EU-s szinten, ezt kéne végre megérteniük a Fidesz-tudatú híveknek. :)

GNDL 2019.06.30. 13:54:44

@HabonyArpi: „megis ugy kirugatta Webbert es Timermanst is”

Illetve még ezzel illetve a fentiekben általam írtakkal kapcsolatban annyit, hogy egyébként a liberálisok és a zöldek már a kezdetektől fogva, tehát 2014-től elutasítják ezt a fajta „spitzenkandidat” jelölési rendszert, ha figyelmesen követted volna az általam fent idézett két jelölti vitát akkor ott is nem egyszer hallhattad volna a részükről... és ott azon a ponton amikor az első vitákat megrendezték Orbán még támogatta Webert (áprilisban kezdődtek a jelölti viták, Orbán pedig május elején kezdett hisztizni Weber miatt).

Tehát van az a dolog, egyébként szokás szerint, hogy Orbán agitprop médiája mit akar beadni a híveiknek, és van ezzel szemben egy másik dolog általában, amit rögvalóságnak nevezünk... :D

Toportyán Zsóti 2019.06.30. 14:15:45

@Behaton: Sajna lórépát sem ér a gnarancstolvajok szavazata,nehéz felfogni ugyi?Felfüggesztettek lettek pár óra térgyeplés után önfelfüggesztettként híresedtek el.Nevetség tárgya már csak o1g mióta megtekintették kertvégi gagyi kisvasútját

GNDL 2019.06.30. 14:30:21

Közben van itt egy kisebbfajta bréking: twitter.com/MehreenKhn/status/1145295737313464320

Timmermans EB elnök, liberális (feltehetően a belga Charles Michel) ET elnök, és Weber mint az EP elnöke... ami így még Weber szempontjából is elfogadható lenne, EPP frakcióvezető után az EP elnöki poszt azért egy elég komoly előrelépés, bár mégsem EB elnök. :)

Viszont ha ez a lista igaz, akkor a V4-ek és főleg a fideszes elvtársak epét fognak köpni hetekig... Orbán meg kérheti a barna gatyát. :D De ahogy olvasom a reakciókat, gyakorlatilag szarják le a V4-eket, nélkülük is simán megva a többség az ET-ben és az EP-ben is... vagyis, V4-ek akik inkább csak V3 ebben az esetben, mert a szlovákok támogatni fogják Timmermanst... vagyis V2, mert a csehek meg a liberális jelöltet az ET elnökének... :D

atomic power 1986DucaDuca 2019.06.30. 15:30:52

„Orbán és sleppje végre őszinte: nyíltan gyűlölik a demokráciát”

Ma is tanultam valamit. Macron gyűlöli a demokráciát, mert nem támogatja a csúcsjelölti rendszert. Sőt a V3-ak vezetői sem demokraták, mert ők sem támogatják.

„Az a kormány, amely lépten-nyomon demokratikus felhatalmazásával dicsekszik, mindent elkövet, hogy megakadályozza a népakarat érvényesülését.”

A népakarat érvényesül, mert az EP-nek kell megszavazni az Európai Tanács minősített többséggel elfogadott, a személyekre vonatkozó javaslatát. A jelöltet az Európai Parlament tagjainak többségével választják meg. Ha a jelölt nem kapja meg a szükséges többségi támogatást, az Európai Tanács minősített többséggel egy hónapon belül új jelöltet javasol, akit az Európai Parlament ugyanezen eljárás szerint választ meg.

„A magyarországi – és minden más uniós államban tartott – választásokon magától értetődő, hogy győztes párt listavezetője kapja meg a kormányalakítási megbízást.”

Csakhogy ez nem nemzeti választás. Itt az Európai Unióról szóló szerződés, 17. cikk (7) bekezdés szerint történik az uniós vezetők megválasztása és a Szerződésekben lefektetett szabályok szerint a földrajzi egyensúly mellett demográfiai szempontoknak is figyelembe kell venni. Igy lesznek a nagy és a kis országok egyaránt képviseltetve az EU legmagasabb pozícióiban. Ennyiben isbben is több, mint a csúcsjelölti rendszer, melyet 2014-ben német nyomásra alkalmaztak, minden jogalap nélkül. Politikai döntés volt és nem demokratikus. A csúcsjelölti rendszer nem biztosítja, hogy a politikai centrumban lévő politikus kerüljön az Európai Bizottság elnöki székébe. Nem biztosítja a szuverenista-föderalista tengely egyensúlyát az unióban, ezáltal fokozza az unió megosztottságát.

antiinternáci 2019.06.30. 15:33:51

Ez az írás hemtseg a butaságoktól.
1. A szavazók közül csak nagyon-nagyon kevés szavazott a csúcsjelöltekre, hiszen nem is ismerik őket. Talán egy eset volt, ahol komolyabban szavaztak csúcsjelöltre, az ped8g Hollandia. Itt az egyébként már megbukott Timmermans kapott a vártnál 4x több szavazatot, mert a választók holland voltát vették figyelembe. De például Manfred Who?-ra még a németek sem szavaztak.
Tehát igencsak valótlannak tűnik a csúcsjelölti rendszer támogatásához kötni a demokráciát.

2. Tessék mondani, akkor Macron sem demokrata?

3. A balliberális előválasztást árulások, szószegés, kamu ruhahiány, ellenőrizhetetlen eredmény , nevetséges mértékű részvétel, 2,5 alkalmatlan jelölt jellemezte. Mit kell itt mondani a Fidesznek?
Semmit. Önmagukért beszélnek a tények.

antiinternáci 2019.06.30. 15:40:18

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Mi van, visszaszöktél? Már az ISIS is rájött hogy mekkora hülye vagy, és visszaküldtek?

Akkor miért nem jajbékoltál, amikor bolsevista suttyók aggódtak folyamatosan a keresztény vallásért, meg az EPP-ért?

antiinternáci 2019.06.30. 15:44:49

@GNDL:

"akkor büszkék lehetnétek erre a magyar sikerre is): "

Tessék mondani, az ISIS soraiban is volt/van olyan magyarországi delegált, akire büszkék lehetünk?

antiinternáci 2019.06.30. 15:50:43

@GNDL:

Ha ilyen sima eredmény született az EP választáson, akkor hogy-hogy nem választották már meg simán vmelyik bolsevistát, vagy a kollaboránst? Lehet, hogy még sem olyan sima ügy?

Oxica 2019.06.30. 15:51:26

444.hu/2019/06/30/reuters-timmermans-lesz-az-europai-bizottsag-elnoke

A weréb gyerek megbukott, megérdemelten, mert nem baszta ki a tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigányokat a néppártból.

Na de ez elvtársak, ez a Timmermans hogy lesz győzelemnek eladva elvtársak a lápi hülyemagyar birkáknak?
Takonyárpinak nem kevés csíkot kell felszívni, mire ebből győzelem lesz elvtársak.
Aztán ősszel még jön a három bölcsek jelentése is elvtársak.
Meg a hetes cikkely is befigyel a finn elnökség alatt elvtársak. Na meg sarlós elvtárs is a bukás szélére került elvtársak.
Úgy hogy elvtársak, a nemzetközi helyzet fokozódik elvtársak.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.06.30. 16:20:01

Mivel NEM lehetett a csúcsjelöltekre szavazni azok országán kívül, így abszurd az érvelés, hogy a csúcsjelölti rendszer az igazi demokrácia.

Ezzel a logikával legyen annak a pártnak a jelöltje a főpolgármester Bp-en, akinek pártjára a legtöbben szavaztak Szegeden, Debrecenben és Miskolcon.

2019.06.30. 19:52:55

Ha a liberálbolsevik csürhe aggódik Weberrért, akkor mégis csak igaza lesz annak, aki erre az álkonzervatív, gumigerincű szemétre már hónapokkal ezelőtt is azt mondta, hogy semmi köze í kereszténydemokráciához.
Egyébként meg a liberális demokrácia alapú rendszereknek pont annyi köze van a demokráciához, mint a népidemokráciáknak volt, ráadásul a művelői és hívői is megegyeznek, ..... szóval logikus, hogy pont ugyanolyan.
De, ha a balliberális logikát nézzük, akkor nem ez lenne az első, hogy 24%-os választási eredménnyel hatalomra kerül egy párt, 1947-ben a kommunisták is így szerezték meg a hatalmat, Rákosi vezérletével.
Szerintem az elvtársak most is ebben bíznak. Nyugaton erről nincs még tapasztalat, így ott még sikerülhet is, de itt keleten ennek hagyománya van, mi pontosan tudjuk, hogy balliberális erőknek egy Károlyi megbízás is elég a hatalom megszerzéséhez, ha meg már meg van, akkor kiirtják az ellenfeleiket és újra hatalmon lehetnek évtizedekig.

alöksz róz 2019.06.30. 20:06:40

@Szergej Szergejevics Szergejev: "a szavazáskor még azt sem tudtuk, hogy Klárikáék vajon a kőlippsi vagy a ballippsi frakciót, azaz Vestagert vagy Timmermanst akarják-e erősíteni" - oszt nem is tökmindegy neked, mi? :D

alöksz róz 2019.06.30. 20:13:04

grabovszki lesz ez, belépett az ashwood jelszavával
:D

alöksz róz 2019.06.30. 20:20:00

@Tényelek: igazad van papám, idősebbek is olvassák ezt, és nem is rossz
nekik ez a stílus kell

az király hogy van nálatok is többféle szerepkör, vagy h egy ember akár többféle stílusban is részt vehet a fórumon

FCUK5 2019.06.30. 21:14:07

a csúcsjelölti rendszer semmiylen eu-s jogszabályban nem létezik, tehát egy nem létező dologról kellene véleményt mondanunk, plusz ha Orbán mond, akkor ez a vélemény antidemokratikus is. az Eu megérett a pusztulásra.

taga.20 2019.06.30. 21:17:16

@FCUK5: a geci gazdád fog pusztúlni szarházi fityeszretek!!!

FCUK5 2019.06.30. 21:40:01

@taga.20: lehet, de a jelek nem ezt mutatják. nagyon is inkább az néz ki, hogy megint igaza lesz. ti meg buktok, nem mintha ebben lenne bármi újdonság :D:D:D

taga.20 2019.06.30. 22:16:54

@FCUK5: fák, te annyira fasz vagy, hogy mikor az olyan állatok, mint te, üldöznek, akkor én foglak bujtatni te szardarab.

a kurvaanyádat!

eszti..... 2019.06.30. 22:29:45

@taga.20:

Vajon miért gondolod, hogy valaha is üldözni fogják? Majd szépen betagozódik a következő rendszerbe. Úgy, ahogy eddig. :D

taga.20 2019.06.30. 22:35:40

@eszti.....: én egy hülye vagyok, me azt hittem.

hallod, itt punnyadunk az oldalbordámmal sárospatakon a barátainknàl. és itt is normális arcok él

eszti..... 2019.06.30. 22:45:11

@taga.20:

Nahát! Remélem, nem vidékizted le őket. A kocsmába is benézhetnél időnként.
Nem, mintha hiányoznál.... ))))

taga.20 2019.06.30. 22:49:00

@taga.20: ...élnek.

arra gondoltam hercegkúton a pincében, hogy mi magyarok többre vagyunk predesztinálva, csak mindig elbasszuk.

taga.20 2019.06.30. 22:52:02

@eszti.....: dehogy nem!

én azt olvastam a velveten, hogy ti vidékiek imádjátok az egyenes dumát

csüngőhasú norvégbáró 2019.06.30. 22:53:23

@Behaton:

"Az orbáni elnyomó rendszernek, a NER-nek vége. A fideszes fasiszta diktatúra érzi vesztét és kétségbeesetten kapálózva próbálja lejáratni az ellenzék legesélyesebb jelöltjeit. "

pont ezt csinálja a retkes csuti dzsipszid, köszönjük a beismerésed. mellette szépen gyarapszik a csűrhéje is.

nyald a staddion cziggányod valagát te egyszerű gyökér, amíg hagyja neked.

eszti..... 2019.06.30. 22:53:29

@taga.20:

Borospincében a magyarságról elmélkedni......
Iszol te rendesen?

taga.20 2019.06.30. 22:56:40

@eszti.....: gumácskával dumáltam, mondtam neki is, hogy ha nincs valamim, akkor inkább nem.

csak a fogyatékosok pofàznak állandóan, ha kell, ha nem kell

taga.20 2019.06.30. 22:58:30

@eszti.....: eszt bontsd ki, me ez nekem nem kerek

eszti..... 2019.06.30. 22:59:50

@taga.20:

még egy ilyen infó és oda lesz a renoméd. :D
na, gyorsan essünk neki valakinek, mert túl barátságosak vagyunk a b1-hangvételéhez képest és kitiltanak mindkettőnket.

eszti..... 2019.06.30. 23:02:44

@taga.20:

lekottázom. borospincében a magyarság sorsáról töprengeni olyan..... olyan nemzeti jellemvonás.

csüngőhasú norvégbáró 2019.06.30. 23:06:27

@Toportyán Zsóti:

"Nevetség tárgya már csak o1g mióta megtekintették kertvégi gagyi kisvasútját "

O1G nek van saját staddionja is a kertvégibe, sőt, ővé és a sleppjéé a fél Balaton, és szépen rabolja le az országot is.

imi60 2019.06.30. 23:11:45

@Szergej Szergejevics Szergejev: Ilyen névvel csak Putyinra szabazhatsz !!

csüngőhasú norvégbáró 2019.06.30. 23:25:18

szellemes dal, a retkes csutti dzsipszitekről, köszönjük akik még ki merik mondani, hogy büdös van... staddion dzsipszi szag...

www.youtube.com/watch?v=LAlYlqedW18

taga20 2019.07.01. 00:59:49

@eszti.....: Csak az arabokkal tudok barátságos lenni, mert azokat imádom keményen leszopni. Szeretem mikor tövig nyomják a számba a kemény dákojukat, és szinte fulladozom a gecijüktől. Amíg nem volt kerítés egyiket szoptam a másik után.

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.01. 01:17:51

@taga20 :
taga nem tudnál nekem átpaszolni pár arabot, hogy jól leszophassam őket ? Tudom hogy te sem tudsz annyi arabot leszopni mint ahányat kéne, de hátha tudsz párat. Sajnos mióta a stadioncigány kerítést épített, már alig van arab. Pedig előtte korlátlanul lehetett szopni. Volt, hogy egy tucat arab erőszakolta meg a számat, és csak nyeltem, csak nyeltem, csak nyeltem. Csodálatos volt, mindenütt fröcsögött az arabgeci. Mostmár Bécsbe járok arabgeciért, ott még rengeteg arab van.

taga20 2019.07.01. 02:15:02

@csüngőhasú norvégbáró :
Hát nem nagyon. Mi itt pár indexes cimborával (GNDL , Toportyán Zsóti, Oxica, és mások) a kerítéshez járunk, és könyörgünk az araboknak, hogy kerítés lyukain át hadd szophasuk le őket. Van hogy sikerül, de a csuti cigány határőrei gyakran elzavarnak. Az sem érdekli őket, ha már csak pár másodperc kéne, hogy telelöjék a számat gecivel.

2019.07.01. 02:53:09

@taga20 : világ tagái közösüljetek
ha nem jut arab fasz gyakran fanyalodok kecskére, lóra, de itt sároson csak disznyó van
a párom tomi gyakran hisztizik hogy már minden disznyóval megcsalom

Szalay Miklós 2019.07.01. 03:25:05

@csüngőhasú norvégbáró : @taga20 :

Itt egy tömör, de alapos összefoglaló arról, hogyan kell arabokat szopni.

egyvilag.hu/temakep/157.shtml

DonáldTrámppp 2019.07.01. 06:36:19

@taga20 : @csüngőhasú norvégbáró : @Szalay Miklós :

Azt a kibaszott tetves arabszopo kurvaanyatokat, rohadt sorosberenc, ceu szokevenyek.
A kurvaanyatokert nem mentek sziriaba arabokat szopni. hogy rohadnatok meg anyatokkal egyutt.

2019.07.01. 06:52:06

@DonáldTrámppp: miről fecsegsz náci
Megtalálom itt az Eu-ban a napi arab betevőt, Szíriába be sem engednének az izreli útlevelemmel. Csak le kell menni a szerb határra és tosszák is belém a kemény barna dákót.

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.01. 07:58:45

@DonáldTrámppp:

"Azt a kibaszott tetves arabszopo kurvaanyatokat, rohadt sorosberenc, ceu szokevenyek."

helyette csutti orsós staddioncziggány kellene nekünk? meg stróman lölő és ELIOS pityuka? ez a rendszer, ez a tolvajisztán kellene?

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.01. 08:59:33

2002 tavaszán nem a győztes párt listavezezője kapta a kormányalakítási megbízást,vagyis nem magától értetődő..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.01. 09:25:25

@eszti.....: Vigyázz, mert Taga nagyon népszerű az imposztorok között. Amelyik barátságos a fidesztolvajokkal és az illegális arab bevándorlókkal, és nincs humora, meg több ezer kommentje, a nem Taga.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.01. 09:34:10

@Veszéjben a lyogállamiság !: "2002 tavaszán nem a győztes párt listavezezője kapta a kormányalakítási megbízást"

Én nem úgy emlékszem, hogy Ondó Viktor kapta volna.

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.01. 09:39:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

ma a csutti cziggány tuti többet lopat el a néptől, mint tegnap.

éljen a falubéli lölő és a leggazdagabb csuttiklántag, ELios pityuka, és ostoba szavazóik.

Magán?Véleményem? 2019.07.01. 09:40:25

@Toportyán Zsóti: " ... Sajna lórépát sem ér a gnarancstolvajok szavazata,nehéz felfogni ugyi ... "

Hát, salynos tévedsz! Pontosan ugyanannyit ér, mint egy-egy maszopita vagy kurcsányita szavazat.
Pontosan ugyanojan szarszemét brigádot tartanak benn a politikában. Az egyik mindent ellop, a másik ugyan kevesebbet lop, de tömegbe lövet, csak az érdekli őket. Ez az igazság, a többi lózung!

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.07.01. 09:43:46

A brüsszeliták nagy bukása. Micron és Mertkell - mögöttük Soros gazdával - csúnyán elszámolták magukat.

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.01. 09:46:59

@közíró MAXVAL bircaman:

"- mögöttük Soros gazdával - "

ezt honnan a ku..a anyádból veszed?? beszívtad csutti farkából?

ha jól emléxem, a csutti cziggányod is soros tanonc volt, lehet a csuttid lerázta soros "láncait", de a kövér dzsipszisége és a fajtája vére megmaradt....

Magán?Véleményem? 2019.07.01. 09:49:00

@GNDL: " ... De ahogy olvasom a reakciókat, gyakorlatilag szarják le a V4-eket, nélkülük is simán megva a többség az ET-ben ... "

" ... Az európai – és a német – szocialistáknak tett egy gesztust azzal, hogy komolyan bedobta a szocialista jelölt, Frans Timmermans nevét a kalapba. A holland politikus heves elutasítása azonban bebizonyította, hogy nem érdemes a jelölésével tovább próbálkozni: nem fog mögötte felállni egy többség. ... "
index.hu/kulfold/eurologus/2019/06/30/az_europai_neppart_fellazadt_timmermans_jelolese_ellen/

" ... Angela Merkel német néppárti kancellár állítólag még abba is belement, hogy Frans Timmermanst, a második legnagyobb szociáldemokrata pártcsalád csúcsjelöltjét támogassák Weber helyett, ám ezt pártcsaládja aligha tudná elfogadni. ... "
index.hu/kulfold/2019/07/01/eu_csucs_donald_tusk/

Magán?Véleményem? 2019.07.01. 09:56:04

@Oxica: " ... A weréb gyerek megbukott, megérdemelten, mert nem baszta ki a tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigányokat a néppártból. ... "

Tudod, kis kurcsányita cimbora, az a gyanúm, hogy ez az egész balhé a Feketesseggű Csuti Napóleon ellen, gyakorlatilag a kampány része volt. Ezt támasztja alá, hogy gyakorlatilag ez az egész "Basszuk Ki A Fidesz Az EPP-ből" dolog már csak itt téma a B1-en nálatok, gyakorlatilag a nemzetközi sajtó elhallgatott, azaz ezzel a témával már a kutya nem foglalkozik. Új gumicicát kellene választani, ennek lejárt a szavatossága...

Fel kellene végre fogni, hogy holló a hollónak nem vájja ki a szemét. politikusokról van szó, nem grál lovagokról, korrupt szarházi mindahány!

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.01. 09:58:31

@Magán?Véleményem?:

"politikusokról van szó, nem grál lovagokról, korrupt szarházi mindahány! "

ez igaz, ha lopni kellene, a legnagyobb haverja lenne sorosnak a csutti dzsipszi.

GNDL 2019.07.01. 10:06:17

@Magán?Véleményem?:

„Italian PM Conte showed up. ... Asked on Timmermans, he says "we’ll see"”: twitter.com/eszterz/status/1145554848957571073

Szóval ha az olaszok nem hőbörögnek miatta és nem jelentik ki kategorikusan hogy nem, akkor továbbra is meglenne a többség, persze ahhoz még a Néppárt populistáit is le kell csillapítani. :)

Viszont az FT brüsszeli tudósítója szerint most ezzel a névsorral próbálkoznak: twitter.com/StollmeyerEU/status/1145601338153283590

EB elnök Timmermans
EB 1. alelnök Vestager
ET elnök Georgieva
EP elnök Weber
Külügyi képviselő Charles Michel

De az éjjel is több jelentés szólt arról, hogy még nem dobták hivatalosan az „Oszaka-tervet”. :) Sőt, bár most fogalmam sincs ki nyögte be és mikor az éjjel, de volt egy olyan opció is hogy Merkel az ET elnök. :D

Szóval, stay tuned... alakul még ez. :) Bár az eddig felvetődött nevek közül egyik sem Orbán kedvence. :D

Larry Silverstein 2019.07.01. 10:08:51

Grtulalok Orbannak, hogy mind2 lipsi jeloltet kifurta 48 Ora Alatt!

Abbas pedig egyetertunk, hogy mindent Meg kell tenni a lipsi demokracia Ellen, minnel hangosabban sir ASSWOOD, annal jobb

GNDL 2019.07.01. 10:45:31

@Magán?Véleményem?: Timmermans still on the table: twitter.com/europressos/status/1145609962342748160 :) Úgy tűnik a szocik mindenbe belemennek ha Timmermans az EB elnök, és a Néppárt illetve a liberálisok most azon egyezkednek, hogyan osszák fel a fennmaradó helyeket.

Továbbra is ezt az étlapot pörgetik: twitter.com/alex_owski/status/1145612473082494976

EB elnök Timmermans
EB 1. alelnök Vestager
ET elnök Georgieva
EP elnök Weber
Külügyi képviselő Charles Michel

GNDL 2019.07.01. 10:47:43

@Magán?Véleményem?: Akkor még egy megerősítés az Euractiv/Euronews egyik spanyol tudósítójától: twitter.com/BeaRios_/status/1145614477276143616

Magán?Véleményem? 2019.07.01. 10:48:32

" ... A kormány altájékán lakozó propagandisták “roncsderbinek” meg ki emlékszik még, minek nevezték az előválasztást. Pökhendi, kioktató és lesajnáló stílusban igyekeztek ítéletet mondani egy ugyancsak demokrtikus folyamatról. ... "

Kedwes ASSvúd!

Szeretném figyelmébe ajánlani azt a tényt, hogy a czirka 70 ezres részvétel kb 6 nap alatt, az nem tekinthető komolynak... egy kb 2 milliós városban ....

Ne áltassa senki magát azzal, hogy ez a részvétel bármiféle optimista "rendszerváltó hangulat" eredménye, ahol a felbőszült kormányellenes tömeg megmutatta, hogy netovább....

Aztat kellene inkább figyelembe venni, hogy a jelenlegi állapotok kaotikusak, állandóan túrják a Nagyfalu uccáit, mindenfelé építkeznek, az emberek állandóan anyáznak ezek miatt, és még a patkány is sok, DE a korábbi polgármester regnálásához képest a város fejlődik. Lehet, hogy a Tarlós egy arrogáns faszparaszt, és kormánybérenc, de ennek ellenére az lakosok kevésbé elégedetlenek vele, mint elődjével és annak sleppjével... Van egy liberálfasiszta kisebbség, akik szeretnék piedesztálra emelni az előválasztáson leszerepelt idiótákat, de ez kurva nehéz lesz anélkül, hogy hogy meggyőznék az embereket arról, hogy a fent nevezett maszopita vagy kurcsánybérenc TÉNYLEG JOBBAN tudja tolni a Nagyfalu szekerét.... Karácsony, mint Zugló Fényes Ikonja, vagy Kálmán Olgi, mint városvezetésben jártas Bölcs Vezető...., nehezen hihető alternatíva.... És ezeket bírja prezentálni a jelenlegi ellenzék.... Puzsér legalább jó agitprop lenne, jó a beszélőkéje....

Minden ballib bérretteg 2019.07.01. 11:10:09

Mi ez a marhaság ?

Jelenleg az EP-ben éppen azon ügyködnek Soros csicskái, hogy a választásokon alulmaradt pártcsaládjuk leghűbb Soros bérence bizonyos Timmermans vezesse az EU-t.
Azaz éppen a demokrácia megcsúfolásán munkálkodnak.

Persze itthon is megpróbálták a ballibek elhitetni, hogy csalás volt, mert nem ők nyertek, és rendre leszarják a demokratikus döntéseket, úgyhogy ezen nincs is mit csodálkozni.

Minden ballib bérretteg 2019.07.01. 11:11:54

@Magán?Véleményem?:

Ha Tarlós veszít, visszaállítják a ballibek a Demszky fémjelezte elkúrást, és semmittevést Budapesten.

ÉS ezt pontosan tudják a Budapestiek is, ezért fog nyerni Tarlós.

BiG74 Bodri 2019.07.01. 11:14:15

Magán?Véleményem?

Ez jó 10%-os részvétel.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.07.01. 11:23:11

@GNDL:

Georgievát ismerem, sajnos.

Olyan lelkes Soros-csahos, hogy hozzá képest pl. Pikó András egy náci.

Ekrü 2019.07.01. 11:24:27

@GNDL: "Úgy tűnik a szocik mindenbe belemennek ha Timmermans az EB elnök, és a Néppárt illetve a liberálisok most azon egyezkednek, hogyan osszák fel a fennmaradó helyeket."-Marakodás a koncon...? Ez nektek demokrácia?
"tehát az EP választások után kialakult „új többség” amely a néppártiakból, szocdemekből és liberálisokból áll a zöldek (külső vagy belső, most ezt még nem tudjuk) támogatásával. " -Egyelőre csak annyi látszik,hogy a régi ,kényelmes szoci-néppárt többség helyett kialakult egy patthelyzet, köszönhetően a bevándorlásellenes pártok megerősödésének,ahol mindegyik fél megpróbálja zsarolni a másikat a jobb pozíció eléréséhez.Kétlem,hogy az általad emlegetett "új többség" fontos ügyekben határozatképes lesz.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.01. 11:33:18

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Én sem,erről szólt a mondatom..Próbáld meg helyesen értelmezni az olvasottakat..

konrada 2019.07.01. 11:33:43

@Szalay Miklós :
Hülye!!!!
;)))))

(Hát szabad ilyet?! Majdnem leestem a székről!;)))

inteligencs elenzeki 2019.07.01. 11:34:36

"Meglátjuk, ősszel mennyire lesz demokrata a miniszterelnök."

Abszolut az lesz.
A gond veletek lesz, hogy pl. pesten elmegy 1,000,000 ember szavazni, abból 600,000 a jelenlegi vezetésre szavaz, ti meg azt mondjátok majd, "ez tűrhetetlen !!! ez diktatúra !!!! pesten 1,400,000 ember nem a jelenlegi vezetésre szavazott, hol van itt a demokrácia ?!!!!!!".

Ennyire lesztek demokraták ti.

GNDL 2019.07.01. 11:38:52

@Magán?Véleményem?: „a czirka 70 ezres részvétel kb 6 nap alatt, az nem tekinthető komolynak... egy kb 2 milliós városban”

Ez előválasztás volt, és tekintve hogy ebben a kategóriában az első, ráadásul tekintve azt a politikai/közéleti/jogállami klímát amelyben meg kellett rendezniük, szerintem mind a lebonyolítás teljesen profi volt, illetve mind a részvétel kimagaslónak tekinthető, lásd maguk a jelöltek és a jelölő szervezetek is 50 ezres határt húztak az „érvényesség és eredményesség” kategóriában, és ezt másfélszer felülmúlták...

Persze ha például a közmédia - egyébként alapvető feladatainak eleget téve - objektíven és rendszeresen beszámolt volna az eseményről, közvetítve a jelöltek közti vitákat is, valamint a jelölő szervezeteknek valamint az előválasztást lebonyolító társadalmi szervezetüknek lett volna lehetőségük köztéri politikai marketingre (amit gyakorlatilag betiltottak a kedves fideszes elvtársak), akkor minden bizonnyal lehetett volna jóval magasabb részvétel is.

De egyébként teljesen rendben volt ez az esemény.

„a korábbi polgármester regnálásához képest a város fejlődik”

Ez konkrétan nem igaz. Az nem fejlődés hogy évenként-kétévenként túrnak fel közműveket vagy útszakaszokat, hogy „felújítsák”, aztán a hitvány kivitelezés miatt kezdik elölről. Az sem fejlődés hogy ezresével irtják a fákat, letérkövezik és betonba öntik a parkokat, köztereket. Az sem fejlődés hogy a közlekedésszervezést- és a tömegközlekedés gyakorlatilag káoszba fullasztják. Az sem fejlődés, hogy nincs semmiféle környezetvédelem és ezresével betegednek meg, százasával halnak meg éves szinten a budapestiek csak a levegőszennyezettség miatt. Az sem fejlődés hogy a hulladékgazdálkodás és a közterület fenntartás is összeomlóban van, és konkrétan ezért árasztják el a fővárost a csótányok és a patkányok... arról már nem is beszélve hogy a teljesen felesleges fideszes látványberuházások túlnyomó részét a budapesti polgárok kétharmada elutasítja, Tarlósnak mégsincs egy kurva szava ezek ellen, tehát Tarlós a Fideszt képviseli, nem a fővárosiakat.

Szóval lófasz van itt a fővárosban, de nem fejlődés. Egyszer talán el kéne látogatnod nem hogy Nyugat-európai városokba, de ugorj fel északra Pozsonyba vagy Prágába, és látni fogod mi a különbség egy „keleti főváros” és egy „leszakadó balkáni koszfészek” közt.

Tarlós és a tolvaj fideszes söpredékével együtt tökéletesen alkalmatlanok a főváros és a fővárosi kerületek vezetésére.

Demszkyzni meg egyébként bődületesen ostoba érvelési hiba, gyakorlatilag senki nincs már a közéletben azok közül akikkel az ő idejében dolgozott együtt a fővárosban, ráadásul az a fasz már a közélettől is évek óta visszavonult, eszébe nincs főpolgármester jelötként indulni a választáson. Tehát ha más ellenérvetek nincs Karácsony ellen, csak az ostoba és primitív fideszes kampányszlogenek, akkor az elég szánalmas... :)

„lakosok kevésbé elégedetlenek vele, mint elődjével és annak sleppjével”

Demszky 20 éven át volt főpolgármester, ha szerencsénk van akkor a 70-es 80-as évekből nyakunkon maradt szocializmust idéző Tarlós-őskövület csak 9 évig rombolta a fővárost...

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.01. 11:40:18

@Minden ballib bérretteg: Valamint tanulságos volt a ballibák számára,hogy ha a főpolgármesteri poszt a tét, akkor a választók nem feltétlenül a pártszimpátiáik alapján szavaznak,hisz ezesetben a Dk-s Zolgicska nyeri az előválasztást..

konrada 2019.07.01. 11:42:04

@Comte de Gippaud:
...hol van már a 2 millás Budapest???

Pont ez a rákfenéje a városnak, hogy kitántorgott vidékre 300 ezer, ahol persze jóféle közmukison kívül nincs munkahely, így visszajárnak a városba, és persze autóval, mert tömegközlekedéssel már messze van, és használják az egyéb infrastruktúrát is, de adózni már az alvófalujukba adóznak...

Pop40 2019.07.01. 11:42:45

A tolvaj törpe kapkod fűhöz-fához, szopna már bárkit, akit ér, csak pont le se szarják. Élvezet nézni.

Az meg külön röhej, ahogy ismét szájba szarta a segghülye követőit a tegnapi levéllel "tudom, hogy fel vagyunk függesztve"- nagyjából hónapokon át nyökögte minden lehetséges bérkommentelőjük minden fórumon, hogy a Geci maga függesztette fel magát. :-)))
Nem baj, kb erre jók a bérkommentelői. Ha már a vajdájukat napi rendszerességgel szarják Európában szájba, van kiknek átadnia belőle. :D

GNDL 2019.07.01. 11:44:02

@Ekrü: „Marakodás a koncon...? Ez nektek demokrácia?”

Nem, ezt tárgyalásoknak, vitának, egyeztetéseknek és végül kompromisszumnak nevezik. Igen, ez a demokrácia, elvtársak, nem pedig az hogy Orbán főpap rámutat az egyik udvari bohócára, és akkor azt „kell” megválasztanotok mert a főpap azt mondta, és neki ellentmondani mégis csak blaszfémia... :D

„kialakult egy patthelyzet, köszönhetően a bevándorlásellenes pártok megerősödésének ... kétlem,hogy az általad emlegetett "új többség" fontos ügyekben határozatképes lesz”

Nézz már rá a végeredményre, töki: europeelects.eu/ep2019/

Néppárt-Liberálisok-Szocdemek-Zöldek: 520 fős mandátum a 751-ből, ez bizony több mint kétharmad.

Fasiszták-nácik-populisták, tehát Orbán „megerősödött bevándorlásellenes” gittegyletei: 112 mandátum a 751-ből, 15%. :D

Ti tényleg nem azt a mozit nézitek amelyik valóban megy... :)

GNDL 2019.07.01. 11:44:51

@közíró MAXVAL bircaman: A Fidesz-tudatú híveknek ki az aki nem „Soros-csahos”?! :D

Kuglóf. Az 2019.07.01. 11:45:49

Már megint veszteni fog tegnapelőtt Orbán? Vagy csak tavaly?
Akkor jó.

Pop40 2019.07.01. 11:47:25

@rallus:

"A csúcsjelölti rendszer abszolút demokratikus, mert teljesen szabadon lehet választani a nagy EU tagállamok vezetőinek ismeretlen okból odatolt jelöltjei közül!"

Abszolút jogos.
Én se értem, hogy merészelik fontos posztokra a meghatározó államok vezetőit jelölni, ahelyett, hogy bolhafingnyi maffiaállamok lótolvaj cigány vezetőit jelölnék, mint pl Orbanisztán, ahol a vajda egyetlen tevékenysége, hogy az eun élősködik, miközben őket oktatja, és kitűnően össze tudja csalni magának a kérharmadot...
Érthetetlen. :-(

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.01. 11:50:37

@GNDL: A Karigeri korszak nagyon hasonló lenne a Demszky korszakhoz.Hasonló affinitások,hasonló dilettantizmus,hasonló prioritások,szemben Tarlós pragmatikus szemléletével..

Pop40 2019.07.01. 11:50:53

@Ekrü:

Patthelyzet? Te már hét elején tövig tolod a kannásbort?

Annyira patthelyzet, hogy a lótolvaj vajdáddal konkrétan felmossák a padlót, de oda-vissza. :-)
"Európa erős embere". Muhahahahahahahaaaaaa :-))))))))))

konrada 2019.07.01. 11:51:01

@GNDL:
Azért ez így nagyon saláta. Minek van szükség ennyi frakcióra, ha csereszabatosak?

...ha csak nem azért, amiért a magyar parlamentben is: hogy több bizottsági helyet lehessen lenyúlni, lásd KDNP, Párbeszéd...

...no de aki ezért lelkesedik is....

Kivlov 2019.07.01. 11:51:27

"Mindez persze érthető: Orbán és sleppje joggal tart az emberektől, a szavazóktól. "
Azoktól épp ti tartotok, mert elveszitek a lehetőségét annak, hogy az embernek lehessen több választási lehetősége is!!! És még ti demokráciáztok ha kell, ha nem, reggeltől napestig.

Pop40 2019.07.01. 11:52:17

@Veszéjben a lyogállamiság !:

Majd megsiratjuk, bolsi, mikor 4 hónap múlva takarodik Bp-ről, és viszi magával a kétlábú-, és négylábú patkányait is.

Pop40 2019.07.01. 11:54:48

@Kivlov:

Jól látod, az a lótolvaj Geci baja, hogy túl demokratikus.
Már persze azon túl, hogy túl keveset lop, csal, meg hazudik.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.01. 11:56:05

@Pop40: Kíváncsi leszek a magyarázatodra,amikor majd a Fidesz-Kdnp egy fontos Eu parlamenti szakbizottság vezetését megkapja..

BiG74 Bodri 2019.07.01. 11:56:24

@konrada:
Az átlagosan választani méltóztatóknak!

Pop40 2019.07.01. 11:57:52

@Magán?Véleményem?:

"Ne áltassa senki magát azzal, hogy ez a részvétel bármiféle optimista "rendszerváltó hangulat" eredménye, ahol a felbőszült kormányellenes tömeg megmutatta, hogy netovább...."

Rossz hírem van, elvtárs: a bp-iek zöme leszarja, melyik jelölt győz, csak egyetlen jelölt induljon végre a fideszes söpredék ellen.
Hogy melyik, az ellenzékiek zömének már tökmindegy, nekem pl mindhárom elfogadható volt, nem izgatott, ki nyer.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.01. 11:59:28

@Pop40: Hómezővásárhely után is de nagy volt a pofátok,aztán rátok vigyorgott a valóság április 8-án..:)

Pop40 2019.07.01. 12:01:08

@Veszéjben a lyogállamiság !:

Per pillanat a fideszes söpredék valami egészen mást kapott meg. :-)))
Barna, és büdös. Pont illik hozzájuk. :D

Ja, mit szólsz, hogy miután hónapokig hazudoztad, hogy a fidesz önfelfüggesztette saját magát, most a tulajdon vajdád szart (sokadszorra) szájba?
Finom, ugye? Kérj repetát, ahogy jó bérkommentelőhöz illik. :-))

Pop40 2019.07.01. 12:03:58

@Veszéjben a lyogállamiság !:

Kétségtelenül nagyon ügyesen elcsaltátok a választást, bolsi.
Remélem a vajdád bukása után plusz extra 20 év nehéz vasban töltött fegyház befigyel érte mindenkinek, aki részt vett benne.
Az ellenzék meg jobban odafigyel rátok, pláne most, hogy a kilóra megvett kollaboránsok, pl lmp, már nincsenek útban.

BiG74 Bodri 2019.07.01. 12:04:35

Mondjuk lehet anno a demszki ellen nem egy skicc palit, vagy egy latorcait kellett volna delegálni.

GNDL 2019.07.01. 12:05:23

@Magán?Véleményem?: Várjál, van még jobb forgatókönyv is, Orbán rémálma kezd rosszabbra fordulni: twitter.com/eublogo/status/1145630037598703616 :)

EB elnök: Timmermans
ET elnök: Georgieva
EP elnökök: Weber és Verhofstadt (:D)
Külügyi képviselet: Vestager

Most állítólag arról van szó hogy nyilvános vagy titkos szavazás legyen: twitter.com/DarrenEuronews/status/1145631370636664832

BiG74 Bodri 2019.07.01. 12:06:36

@Pop40:
Huh, ez nagyon optimista gondolkodás!

ittazaki 2019.07.01. 12:07:00

@Magán?Véleményem?: "70 ezres részvétel kb 6 nap alatt, az nem tekinthető komolynak... egy kb 2 milliós városban"... (Ez CSAK az ellenzék!)
Ez alapján a 8 milliós orszagban 2,8 millió szavazat kevés a "felhatalmazáshoz".

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.01. 12:08:07

@Pop40: Bolsi?? Nem a bolsik
hirdették ugyanúgy a nemzetköziséget,mint ti mocsok libsik?
„És nemzetközivéeéeééé lesz aaaz egész világ..”

GNDL 2019.07.01. 12:08:54

@Veszéjben a lyogállamiság !: „Karigeri korszak nagyon hasonló lenne a Demszky korszakhoz”

Nem hiszem, akkor MSZP-SZDSZ volt és Fidesz. Ha Karácsony nyer, és még a budapesti kerületek többségét is meg akarják szerezni, akkor eléggé szivárványos lesz a „nagykoalíció”: Momentum, DK, MSZP, Párbeszéd, Jobbik, kellenek a kétfarkúak és a civilek is... ez így azért véget vetne a három évtizedes Fidesz-MSZP mutyikorszaknak. :)

„amikor majd a Fidesz-Kdnp egy fontos Eu parlamenti szakbizottság vezetését megkapja”

Vezetés egyelőre nem néz ki nekik, olvastam egy listát nemrég azon Trócsányi lenne a külügyi bizottság ázsiai ügyekkel kapcsolatos alelnöke, de ennyi.

De a bizottsági posztok lényegtelenek egyébként, illetve „szokásjog” szerint nem csak a Fidesznek de még a Le Pen/Salvini-féle ID-nek is járnak posztok.

konrada 2019.07.01. 12:09:39

@BiG74 Bodri:
Aham.
Szóval az átlag szerinted az, aki a választási lapon úgy jelöl be, mint a lottózóban:
Becsukja a szemét, aztán bök egyet, mert tudja - teljesen mindegy kire szavaz, majd úgyis az lesz, amit néhány nagy ország vezetője zárt ajtók mögött leboltolnak...

...s ez tényleg így is van, de szvsz. az átlagos választó naiv reménykedő: azt hiszik, hogy értelme van annak, ha valami elv alapján szavaz...

BiG74 Bodri 2019.07.01. 12:12:07

@Pop40:
És lőn nemzetközi leszen libsi és ettől bolsi!
Hergeld még egy kicsit! Ilyenkor olyanokat tudnak, hogy szétröhögöm magam!

GNDL 2019.07.01. 12:12:51

@konrada: „Minek van szükség ennyi frakcióra, ha csereszabatosak?”

Nem azok egyébként, de a lényeg az hogy ezek EU-párti képviselőcsoportok, ellentétben ugye a fasisztákkal/populistákkal...

Ráadásul még nagyobb lehet a többségük, mert a ma már EU-realistának nevezett konzervatívabbak (ECR frakció egy része) igyekszik élesen elhatárolódni a ma már EU-ellenesnek nevezett populistáktól, fasisztáktól. Magukat EU-pártinak tartják de radikálisabb reformok hívei, viszont hogy ne mossák össze őket az EU-ellenesekkel, ezért lettek EU-szkeptikusból EU-realisták. A méréskelt frakciók velük is tudnak majd tárgyalni bizonyos kérdésekben...

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.07.01. 12:13:06

@GNDL:

Aki nem áll ki Soros érdekei mellett.

BiG74 Bodri 2019.07.01. 12:15:05

@konrada:
Na de kérem! Egyszerű alap matematikába ne tessék többet gondolni, pláne az én nevemben!

Magán?Véleményem? 2019.07.01. 12:15:10

@GNDL: " ... ez így azért véget vetne a három évtizedes Fidesz-MSZP mutyikorszaknak. ... "

Amiben ugye benne van kurcsány és a maszop... Tehát ez azt jelenti, hogy a mutyikorszak folytatódik...

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.07.01. 12:15:49

@GNDL:

Az előválasztáson nem csak ellenzékiek vettek részt.

Pl. ÉN is részt vettem rajta, pedig én ellenzékellenes vagyok. De SEHOL nem kellett aláírnom az előválasztás során, hogy ballib vagyok vagy hogy le akarom váltani Orbánt.

Magán?Véleményem? 2019.07.01. 12:17:44

@ittazaki: " ... Ez alapján a 8 milliós orszagban 2,8 millió szavazat ... "

Valamit elnéztél a nagyságrendeknél... HA 2 milla- 70 ezer , AKKOR 8 milla - 280 ezer
A matekod ekkor helyes...

BiG74 Bodri 2019.07.01. 12:20:12

@Magán?Véleményem?:
Azt azért nézted, mennyien szoktak szavazgatni egy-egy főpolgármesterre a 2 millából? Esetleg azt is, hogy adott jelöltek mennyi voksot vittek?

GNDL 2019.07.01. 12:20:20

@Magán?Véleményem?: „benne van kurcsány és a maszop”

Ha valóban le akarják váltani Tarlóst és a budapesti kerületek nagy részét, akkor pozíciókat kaphatnak csak de nem úgymond „hatalmat”. Ezért kell a többi ellenzéki párt (bocs, LMP-t nem említettem fentebb), egyfajta féknek és ellensúlynak. :)

„ez azt jelenti, hogy a mutyikorszak folytatódik”

Nem úgy néz ki mint említettem, de ha igen, akkor pedig a magyaroknak végre rá kéne szokniuk arra hogy nem csak akkor van választás amikor az elvtársak jónak látják, vagy amikor eljön ennek utolsó határideje... lehet akár évente, kétévente is választani, így azért hamar át lehetne szűrni az „elitet”... :)

Magán?Véleményem? 2019.07.01. 12:20:35

@Pop40: " ... Rossz hírem van, elvtárs: a bp-iek zöme leszarja, melyik jelölt győz ... "

Erre majd az elcsalt választás után térjünk vissza...

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.01. 12:24:18

@Pop40: A „fel lett függesztve” passzív nyelvtani mondatszerkezet miért zárja ki az önfelfüggesztést te nyelvi zseni?

GNDL 2019.07.01. 12:24:31

@Magán?Véleményem?: Illetve akkor mára itt a vége: twitter.com/PrebenEUspox/status/1145637971531616258

Holnap délelőtt 11-kor folytatódik a csúcs... amikor végre nem lesznek kialvatlan államfői- és miniszterei az EU-nak 20 órányi ülésezés után. :D

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.07.01. 12:25:38

@Veszéjben a lyogállamiság !:

Hódmező elsősorban a ballibellenes kisembereknek segített. Sokan olyanok is elmentek szavazni, akik elégedetlenek voltak a Fidesz teljesítményével, de látva a veszélyt, hogy visszatérhet a ballib szakértői országrontó kormányzás, elmentek szavazni a Fideszre.

Magán?Véleményem? 2019.07.01. 12:25:56

@BiG74 Bodri: Hát, nem igazán értem miért kérdezed ezt pont tőlem....
de ha csak érdeklődsz, elég jó összefoglaló ez is:
hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_f%C5%91polg%C3%A1rmestere

Ha esetleg valamit hozzáfűznél a mondandómhoz, akkor NE célozgass, hanem írd le...

konrada 2019.07.01. 12:27:40

@BiG74 Bodri:
Bocsi, azt hittem arra ment a válasz, kinek jó az ilyen saláta-koalíció.

...mert valóban, annak tényleg nagyjából 10%-a, köszönöm a választ.

Magán?Véleményem? 2019.07.01. 12:29:20

@GNDL: nekem ne twitterezz, ezt nem tudom értékelni, mert egyrészt nem jön be az oldal (valami proxi hiba van), másrészt a ezek az ÚN. közösségi médiák jobbára hiteltelenek....
Majd megírja a zIndex, akkor majd elolvasom.

GNDL 2019.07.01. 12:33:17

@Magán?Véleményem?: „ezek az ÚN. közösségi médiák jobbára hiteltelenek”

Eddig közismert brüsszeli tudósítók és újságírók tweetjeit idéztem a vezető európai lapoktól, legutoljára pedig személyesen az Európai Tanács elnökének, Tusk szóvivőjét... :) De te tudod, bár itt ezen a ponton illene részletezned hogy mit vagy kit tartasz „hiteltelennek” és miért. :)

BiG74 Bodri 2019.07.01. 12:36:25

@Magán?Véleményem?:
Oké!
Szerintem ködös, és semmitmondó ha a 70000 embert aki egy előválasztáson megjelent, 2 millió lakoshoz viszonyítod, mikor a tényleges tétmeccseken is 6-700 000 ember szavazott.
Mintahogy az is hogy, ha az ellenzéki térfél forgácsait nézegetem, messze a az előszavazás létszáma alá teljesített résztvevők vannak. De olyan jól hangzik a 60 e, 6 nap alatt, a 2 millióból.

Magán?Véleményem? 2019.07.01. 12:36:27

@GNDL: " ... Ha valóban le akarják váltani Tarlóst és a budapesti kerületek nagy részét ... "

Meglehetősen sok ellenzéki ismerősöm van, jóval kevesebb mint hithű fidesznyik.. ennek ellenére nem tapasztaltam lelkesedést az előválasztással kapcsolatban, sőt a néhány zuglói ELLENZÉKI cimbi, kimondottan negatívan nyilatkozott a "nyálas buzi Karigeri" -ről...

Lehetőleg ne nyilatkozz a mindenféle belvárosi romkocsmatöltelékek nevében, mert nem egyet ismerek, és nem igazán ismerem fel a mondandójukat az általad leírtakban, azaz amit itt leírsz nem más, mint "wishful thinking".

Nincsenek illúzióim, Tarlós leváltásának elég kicsi az esélye.

Pop40 2019.07.01. 12:38:10

@BiG74 Bodri:

Nincs semmi optimizmus abban, hogy tudom, a vajda előbb-utóbb megbukik.
Elnézve az egyre kontraszelektáltabb sleppet körülötte, ezzel párhuzamosan a nemzetközi érdekérvényesítő képességének rapid zuhanását, meg a gyógyszerektől püffedt képében vérben forgó szemeit (kb úgy néz ki, mint egy lestrapált hetvenes) nagyjából az első nemzetközi gazdasági zökkenő elviszi. Lehet, hogy szó szerint is, bár a magam részéről én remélem, hogy még megéri a börtönt.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.07.01. 12:38:30

@GNDL:

Szinte kizárt, hogy meglegyen a brüsszeliták többsége.

A román kormányzat - bár formailag szoci - ellenzékben van a szoci frakció vonalával szemben.

A cseh kormányzat - bár formailag liberó - ellenzékben van a liberó frakció vonalával szemben.

A magyar kormányzat - bár formailag néppárti - ellenzékben van a néppárti frakció vonalával szemben.

A lengyelek, az olaszok eleve kívül vannak ezen a 3 frakción.

A horvát és a bolgár vezetés néppárti, de ellenzi a Mertkell-Micron paktumot.

Szóval nehéz lesz a brüsszelitáknak győzni.

A valószínű kimenetel: új neveket hoznak be a játékba, valószínűleg kelet-európai is lesz köztük.

Pop40 2019.07.01. 12:40:38

@Veszéjben a lyogállamiság !:

Józanodj ki, elvtárs, sok volt a tömény. Csak azért, mert az m1-en bemondták, még nem tesz jót, ha 40 fokban alkoholizálsz.

Amúgy nem vagyok libsi, konzervatív vagyok - na persze nem a fideszes söpredék által lejáratott értelemben.

Pop40 2019.07.01. 12:42:26

@BiG74 Bodri: :-)))))))))

Elég alkohol, és simán levezetik ám a liberalizmust az internacionáléból is akár. :-))

Kuglóf. Az 2019.07.01. 12:42:28

@GNDL: Én kábé havonta ugrok el egy-egy európai városba, Prága szinte uncsi és túlterhelt, Budapesthez képest kb. tizedakkora (=kábé EGYETLEN!) turistalátványossággal. Bécsből Kismekka lett, a német nagyvárosok (Kölnben, Dürenben, Aachenben és Düsseldorfban jártam egy hónapja) mocskosak és gondozatlanok KEVÉS kivételtől eltekintve (a nagyon celeb helyek), Stockholmra rá sem ismernél ha jártál volna ott (mint én) tíz éve meg most, szóval lehet ilyen fotelturistaként MESÉLNI arról hogy mindenhol minden jobb, csak nem szabad összeakadnod olyannal, aki RENDSZERESEN végigjárja az általad hivatkozott helyeket és SAJÁT élményei vannak.

Kinézek most a légkondicionált irodából, és ha jól számolom tizenkét óriásdarut látok , hát persze, gondolom valamit FELÚJÍTANAK, arra szokás az óriásdarukat használni.

Szeretném felhívni a figyelmedet, nem véletlenül szeretik az iparban (ahol én dolgozom) a ZÖLDMEZŐS beruházásokat, mert a "meglévő szar" felújítása MINDIG sokkal többe kerül.
Az, hogy Budapesten mondjuk 50 éve fel nem újított metróhálózat van meg 60 éve működő buszok, az NEM tarlós és nem is a Fidesz bűne.

GNDL 2019.07.01. 12:44:31

@Magán?Véleményem?: „meglehetősen sok ellenzéki ismerősöm van”

Jó, hát ez egy olyasféle szubjektív vélemény ami akár kitalált is lehet. Erre kontrázhatnék hogy az én ismerőseim ezt egészen másként látják, de az ugyan ilyen ostoba bullshit lenne, se te se én nem tudnánk bizonyítani állításunkat. Komoly vitában ezért sem szoktak előjönni ilyesféle a „postás mesélte a boltban a pénztárosnak amikor sorban álltam, hogy mit mesélt neki a felesége keresztanyja mikor múltkor meglátogatták a kis Petike szülinapján”, szóval inkább most se... :)

Ahogyan fent említettem az előválasztás a számtalan negatív körülmény és műfajában az első szervezés ellenére meglehetősen profin volt lebonyolítva, sokan vettek részt és sikerként könyvelhető el.

Ha ugyan ezt a szervezettséget képes továbbvinni a „szivárvány koalíció” akkor a fideszes választási csalásokkal együtt is el lesznek űzve ősszel a fővárosból a fideszes elvtársak Tarlós csicskájukkal együtt.

Magán?Véleményem? 2019.07.01. 12:49:41

@BiG74 Bodri: Nézd, ez teljesen szubjektív. Ez az előzetes választási bohóckodás ami GNDL kolléga szavai szerint " ... szerintem mind a lebonyolítás teljesen profi volt, illetve mind a részvétel kimagaslónak tekinthető ... " , ehhez képest munkámból kifolyólag naponta többször BKV-val körbeutaztam a várost, több helyen elmentem a szavazó sátor mellett, ahol 3-4 ráérős egyetemista korú fiatal agitálta a népet, hogy ugyanmár menjenek be abba a sátorba és ixeljenek valahova...

Szóval, 6 nap alatt, sikerült 70 ezer embert arra megdumálni, hogy tegyenek egy x-et valahova, és ez jelentené a garanciát arra, hogy a Tarlós mostaztán el lesz küldve a véres gecibe ... Hát, eléggé szkeptikus vagyok... valahogy nem stimmelnek az arányok ... Hogy fog ez a 6 nap / 70ezer szavazt elszaporodni 1 nap / 250-300 ezerré, ami úgy naggyábú (az eddigi eredmények alapján) szükséges a győzelemhez....

GNDL 2019.07.01. 12:50:22

@közíró MAXVAL bircaman: „Szinte kizárt, hogy meglegyen a brüsszeliták többsége.”

De hát baszki, nézd már meg a végeredményt: europeelects.eu/ep2019/

Nem hogy a többségük van meg a mérsékelteknek (EPP, S&D, RE, Greens), de a kétharmados többségük. :) A Tanácsban a tagállamoknak annak figyelembevételével kell jelölniük, hogy ez a „nagykoalíció” lehetőleg egyhangú döntéssel megszavazza őket.

„valószínű kimenetel: új neveket hoznak be a játékba, valószínűleg kelet-európai is lesz köztük”

Nem kizárt, bár Kelet-európai most is volt köztük, de ha Merkel korábban már belement Timmermansba, ez volt az oszakai A terv, és egyedül az ő neve nem változott az éjszakai tárgyalások során, akkor annak valami oka csak van... Timmermans egyébként most nemrég találkozott személyesen a bolgár miniszterelnökkel is és puhította valószínűleg, valamint még az olasz miniszterelnök sem jelentette ki hogy „nem”.

Pop40 2019.07.01. 12:50:32

@Veszéjben a lyogállamiság !:

Jogos, könyörgős leveleket olyan mondatokkal, hogy "tisztában vagyok vele, hogy a fidesz tagsága az eui néppártban fel van függesztve", csakis olyan ír, aki saját maga kérte a felfüggesztést. :-))))
Hisz ugye a néppárt amúgy marasztalta volna ezerrel. :D

De így sokkal jobb a fidesznek, hisz " európa erős embere" kb zéró érdekérvényesítő képességgel nézheti, mit döntenek a nagyok.
Mert a lábát se teheti be még az épületbe se.

Hát persze, hogy maga kérte ezt, ki ne ugrana rá azonnal egy ilyen helyzet szopósabbik felére. :-))))))

Magán?Véleményem? 2019.07.01. 12:52:45

@GNDL: " ... Ahogyan fent említettem az előválasztás a számtalan negatív körülmény és műfajában az első szervezés ellenére meglehetősen profin volt lebonyolítva, sokan vettek részt és sikerként könyvelhető el. ... "

Ez most komoly? Gyakorlatilag lasszóval fogták a szavazókat. Ne gondold azt, hogy egy vérjobbikos, enyhén náciba hajló szavazó maszopita neve mellé x-et fog tenni... Inkább leköpi a szavazólapot...

Pop40 2019.07.01. 12:55:21

@Magán?Véleményem?:

"naggyábú" úgy, hogy a kormányváltást akaróknak kb tökmindegy volt, melyik jelölt nyer, csak egyedül indulva reális esélye legyen elhajtani tarlóst meg a fideszes sleppjét a vérbe. Ennyi.
Hogy egy ilyen lényegtelen szituációban is szavazott 70k ember, sokan sorban állva a 35 fokban, ez sok jót nem jelent fideszéknek.

Pop40 2019.07.01. 12:56:43

@Magán?Véleményem?:

Azok már rég a toroczkai-féle náciknál vannak. Ráadásul bp-n nem döntő a súlyuk.
A jobbik pedig nem indít jelöltet.

Kivlov 2019.07.01. 12:57:21

@Pop40:
Én kiegyeztem volna vele, ha ferkóék is csak ennyit lopnak, és ez mellett ilyen gazdasági növekedési számokat produkálnak. :D

GNDL 2019.07.01. 12:58:17

@Kuglóf. Az: „Én kábé havonta ugrok el egy-egy európai városba”

Igen, és ennek ellenére kizárólag csak a fideszes fasiszta propagandasajtó alaptalan faszságait tudod sorolni, hogy Európa nagyvárosaiban káosz és zűrzavar van és ellepik őket a migránsok... oké... tudod, ezt a ressentiment vidéki szimpatizánsaitokkal megetethetitek, akik soha az életükben nem dugták ki még az orrukat a fatornyos falvacskájukból, de akik valóban járnak rendszeresen nyugati nagyvárosokban, az elolvassa a hülyeségeit és csak néz hogy hogyan lehettek ekkora nettó pöcsök... :D

„ha jól számolom tizenkét óriásdarut látok , hát persze, gondolom valamit FELÚJÍTANAK”

Vagy éppen szokás szerint egy egykori budapesti parkot betonoznak le és térkövezek, pusztítva Budapest tüdejét és a városlakók szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeit, ezáltal növelve a környezetszennyezés lehetőségét, és így veszélyeztetve a budapestiek, a családjaik, és legfőképp gyermekeik jövőjét és egészségét...

Parkokat építeni, rendbe hozni, sétányokat, kerékpárutakat építeni nem kellenek ehhez óriásdaruk.

„Budapesten mondjuk 50 éve fel nem újított metróhálózat van meg 60 éve működő buszok, az NEM tarlós és nem is a Fidesz bűne”

Az #elmúlkilencévben közel másfél ezer milliárdnyi közpénzt égettek el a fővárosban ostoba látványberuházásokra, stadionokra (amelyeket továbbra is önkormányzatok tartanak fenn mert életképtelenek), később a fideszes korrupt oligarcháknak átjátszott épületek felújítására... ebből a feleslegesen elvert közpénzekből gyakorlatilag az egész tömegközlekedést rendbe lehetett volna hozni, akár még két új dunai híddal is, és egy újabb metróvonallal plusz az M3 meghosszabbításával.

Nem arról van szó hogy bűne vagy nem bűne... arról van szó hogy basznak a fideszes elvtársak bármit tenni a budapestiek érdekében.

GNDL 2019.07.01. 13:01:10

@Magán?Véleményem?: „ Gyakorlatilag lasszóval fogták a szavazókat.”

Bár állításod szerint soha nem láttál embereket a szavazósátraknál, én azért nem egy helyen láttam olyanokat akik állításuk szerint 1-2 órát álltak sorba hogy szavazhassanak. :) Bár valljuk meg őszintén, meglehetősen pöcsök voltak, mert mondjuk a Móriczról ennyi idő alatt elmehettek volna Újpestre meg vissza, és ott jellemzően nem kellett sorban állni. :)

De csak ismételni tudnám magam, bármennyire is frusztrál téged az ellenzéki előválasztás sikere: minden körülményt figyelembe véve kirívóan sikeresnek nevezhető az előválasztás. Ennyikeh...

Magán?Véleményem? 2019.07.01. 13:03:49

@Pop40: Tudodmit, legyen igazad, engem Tarlós bukása sem fog zavarni, csak kissé szkeptikus vagyok, hogy itt a Nagyfaluban működni fog a Lázárellenes metódus, ami Hódmezővásárhelyen összejött...

Meglátjuk, ősszel kiderül, hogy valóban volt-e rendszerváltási hangulat, vagy megint csak egy "wishful thinking" volt.

Rajtam nem fog múlni, ha a MKKP indít jelöltet, megyek, ha nem indít, nem megyek. :-)

Magán?Véleményem? 2019.07.01. 13:05:30

@GNDL: Legyen igazad, könyveljük el ezt sikernek, aztán majd ősszel kiderül, hogy ez a "siker" valójában mennyit ért....

konrada 2019.07.01. 13:06:26

@közíró MAXVAL bircaman:
...szvsz. nem új név lesz, hanem az, akiben speciel zorbán meg Micron is már közel féléve egyetértett, és aki a néppártiaknak (Muttin kívül) is megfelel:
Michel Barnier.

...csak hát ezt nem lehet leírni, mert akkor hol férne el a zorbán-bukta...

GNDL 2019.07.01. 13:11:55

@Magán?Véleményem?: „aztán majd ősszel kiderül”

Nem, ez már most kiderült, hiszen alapvetően nagy érdeklődés és számtalan komoly és izgalmas vita során sikerült egy kompromisszumos ellenzéki jelöltet állítani. Ez valóban a demokrácia csimborasszója volt, kár hogy nem így választják ki a kerületi és a megyeszékhelyek ellenzéki polgármester jelöltjeit. :)

Az őszi egy teljesen más történet lesz, az előválasztás a végeredmény kihirdetésével lezárult. Sikerrel. :)

Magán?Véleményem? 2019.07.01. 13:13:50

@GNDL: " ... Az #elmúlkilencévben közel másfél ezer milliárdnyi közpénzt égettek el a fővárosban ... "

Azt meg meg sem merem számolni, hogy mennyit égettek el az utóbbi 50 évben.... de már akkor szó volt arról, hogy a Ráckevei és a Szentenderei HÉV-et össze kellene kötni... tervek tucatjai készültek, és tűntek el a fiók mélyén... 4-es metró, 5 ös metró... ebből megvalósult a 4-es, de minek... szarra sem jó ...

Ne a mindenkori kormányberuházásokat ródd fel a mostani BP-i vezetésnek, mert akkor hozzá kell csapni a kórházakat, iskolákat és mindenféle egyék közintézmény lepusztultságát is.... Sőt azt is, hogy egyáltalán nincs még dugódíj bevetve, pedig jót tenne egy kirívóan durva, magas összegű díj a behajtásra a város levegőjének és élhetőségének... a sok kis buzi attós kiszorulna...

konrada 2019.07.01. 13:13:53

@GNDL:
...hát állítani bármit lehet, csak hát ilyet nem talált még az a média se, aki nagyon akart ilyent találni...

...persze ettől még lehet igaz, mert van olyan leépült-tudatmódosult állapot, hogy két lejmoló csövest is sornak nézzen, és sorbanálljon mögéjük egy bezárt bódéhoz...;)

Cycmen 2019.07.01. 13:14:42

Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy előzőleg Magyarországot támadó csúcsjelöltet fognak Orbánnék megszavazni? Elmondanám, hogy pont a szabad választás lehetősége a demokrácia és nem a szolgai módon megválasztgatása az úgynevezett nagyok által kijelölt faszoknak! Mert akkor akár ilyen Juncker féle alakok kerülnek olyan helyekre, ahol csak csetleni és botlani fognak!

Magán?Véleményem? 2019.07.01. 13:17:37

@GNDL: " ... Az őszi egy teljesen más történet lesz ... "

Hát, igen, az egy másik történet, annak tétje is van.

Cycmen 2019.07.01. 13:22:13

"– arról a Fideszről beszélünk, ahol Észak-Koreát megszégyenítő arányban szoksá Orbánt újra és újra és újra elnökké választani,"

Jaj akadjatok már le Észak-Koreáról, ha itt is az lenne, akkor titeket már légvédelmi gépágyú elé kötöttek volna!
A Fideszben pedig még nem kontraszelekció van és a bevált és tehetséges vezetőt választják újra! Nem úgy mint az MSZP-ben, ahol ha nincs megfelelő nagyságú kretén, akkor másik pártból szereznek egyet! :D

Cycmen 2019.07.01. 13:22:51

"– arról a Fideszről beszélünk, ahol Észak-Koreát megszégyenítő arányban szoksá Orbánt újra és újra és újra elnökké választani,"

Jaj akadjatok már le Észak-Koreáról, ha itt is az lenne, akkor titeket már légvédelmi gépágyú elé kötöttek volna!
A Fideszben pedig még nem kontraszelekció van és a bevált és tehetséges vezetőt választják újra! Nem úgy mint az MSZP-ben, ahol ha nincs megfelelő nagyságú kretén, akkor másik pártból szereznek egyet! :D

GNDL 2019.07.01. 13:27:11

@Magán?Véleményem?: „meg sem merem számolni, hogy mennyit égettek el az utóbbi 50 évben”

Ha van időd és energiád erre akkor csináld nyugodtan, bár az őszi önkormányzati és főpolgármester választás az #elmúltkilencévről illetve az #elmúltötévről fog szólni... legalábbis azok részéről akik valóban komolyan akarják venni a választást, és saját szűkebb környezetük jövőjét. :)

„egyáltalán nincs még dugódíj bevetve, pedig jót tenne egy kirívóan durva, magas összegű díj a behajtásra a város levegőjének és élhetőségének”

Az egy dolog hogy dugódíjra is szükség van (vagyis én inkább behajtási díjnak nevezném), ugyan így ingatlanadóra is (a Tiborcz-adó meg „lakatlansági adó” faszságok helyett), a parkolási káoszról és ehhez köthető rekord korrupcióról nem is beszélve, de a behajtási díj bevezetése az nem csak annyi hogy „ennyit kell majd fizetni oszt csá”, hanem alapvetően a közlekedésszervezés reformjáról és több ezer milliárdos hosszabb távú útfelújítási programokról... szóval az sem egyszerű történet, mindenesetre olyanokat kellene megszavazni a főváros és a kerületek élére akik nem csak Orbán korrupciós ügyeit menedzselik fővárosi szinten, hanem a fővárosban élők és az ide látogatók érdekeit képviselik.

BiG74 Bodri 2019.07.01. 13:28:30

@Magán?Véleményem?:
Ez így már szépen kerekedik. Ráadásul ezt én nem is láthatom, mert kerülöm Budapestet. Korrekt.

Ekrü 2019.07.01. 13:33:39

@GNDL: "Igen, ez a demokrácia, elvtársak, nem pedig az hogy Orbán főpap rámutat az egyik udvari bohócára, és akkor azt „kell” megválasztanotok mert a főpap azt mondta, és neki ellentmondani mégis csak blaszfémia... :D"-Hol van itt egyeztetés ?Jelenleg a főpapra Merkel és Macron próbálna rámutatni,csak épp láthatóan a többi országnak nem igazán jön be ez a mellőzés.
"Nézz már rá a végeredményre, töki"-Nézegetheted te bármeddig,a végeredmény bizony a patthelyzet.Ahhoz hogy valaki elhiggyen ,hogy a különböző Néppárti frakciók mindent egységesen megszavaznak amit a szocik vagy a liberálisok akarnak ,nagyon naívnak kell lenni.Mint ahogy fordítva sem működik.Egy kis ízelítő a jövőből:
"Frissítés: 12 óra után nem sokkal Preben Aamann, az Európai Tanács elnökének szóvivője a Twitteren jelentette be, hogy mára felfüggesztik a tanácskozást és holnap 11 órára hívják összes ismét az állam- és kormányfőket. " (by Index)
No,ennyit az új többségről.... :)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.01. 13:35:25

@Pop40: A passzív kifejezésmód lényege,hogy személytelen kifejezést használunk, mert a cselekmény megtörténtét akarjuk jelezni..Hogyha nem amőbáztál volna a pad alatt nyelvtan órán, te is tudnád..:)

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.07.01. 13:41:00

@GNDL:

Nyilván lesz eredmény, de az egész tákolmány egyre jobban remeg. Nehezen képesek a hatalmukat megtartani a brüsszeliták. A háttérhatalmisták egyre idegesebbek.

A korábbi statusquo már sehol. A két ultraliberális fővezér, Mertkell és Micron, egyött se képesek irányt mutatni.

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.01. 13:42:30

@Cycmen:

"akkor titeket már légvédelmi gépágyú elé kötöttek volna!"

nem titeket, téged is te patkány. :D

gondolkodj már. az a szerencsénk, hogy ez még az eu, mert ha a czzigányodon múlna, tényleg lámpavason kapaszkodna, Magyarország közel fele...

gondolod, a csutti cziggányod megkímélne ha nem lenne hasznod?

csüngőhasú norvégbáró 2019.07.01. 13:43:33

@Cycmen:

"A Fideszben pedig még nem kontraszelekció van és a bevált és tehetséges vezetőt választják újra!"

lázárt azért mészárolta le a czigányod, mert a helyét akarta, a führer tanult már valakitől, ebben ügyes, nem vét.

Cycmen 2019.07.01. 13:44:02

@Veszéjben a lyogállamiság !: ".Hogyha nem amőbáztál volna a pad alatt nyelvtan órán, te is tudnád..:)"

Szerintem az órára sem ment be, hanem a klotyóban húzgálta az amőbáját!: DDDDDDD

Kuglóf. Az 2019.07.01. 13:44:29

@GNDL: Anyád picsáját hazudtold meg, én a SAJÁT szememmel látott dolgokat és a saját tapasztalataimat osztom meg, Tefasz, szarok rá hogy az megegyezik a fideszével vagy sem. A KÖVETKEZTETÉST mindenki le tudja vonni, te fotelforradalmár erre képtelen vagy, hát legyen ez a te bajod.

Tefasz, az óriásdaruk LAKÁSOKAT meg épületeket, irodákat, esetzleg PARKOLÓHÁZAT építenek, a parkok lebetonozásához b+ BETON kell és nem óriásdaru.
Olyan vagy mint egy hülye óvodás, nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem.

Az 50 éve először rendberakott M3-as metró, Békástól a Nyugatiig, az Lóf. Az, mi? Azt ne mondd, hogy egy kétmilliós nagyvárosban presztízsberuházás a lassan a fejedre omló ezeréves Népstadion építése, mi?
Melyik kerületben élsz, mi? Budapesten még a cigánynegyed is FEJLŐDIK, pedig a Belvárosban piszok nehéz bármit is csinálni.

Ááááá, nem lehet ma már a Rákóczi hídig a Vörösvári úttól, ááá, nem. Presztízs. Ja, a DemSky által komcsi módra kilopott betont meg az ÁLTALA ide hozott ezer tonnával nehezebb tuja kártételét kell ötévenként javítani, neked ez is presztízs, mi?
FOLYAMATBAN Budapest távhővel való fűtése, millió tonna gázt fogunk NEM eleégetni, ha ez meglesz, presztízsberuházás, mi?
A Liget olyan lesz, a Világ négy sarkából fognak oda járni, ja, presztízsberuházás.

Q. Rvára sajnállak, komolyan, beteg lehet az életed, mindennap felkelsz, LÁTOD mi fejlődik de muszáj leülni a géphez és epét hányni.
Sok sikert hozzá!

GNDL 2019.07.01. 13:44:41

@Ekrü: „Hol van itt egyeztetés ?”

Komolyan egy közel 20 órás EU csúcs után kérdezed ezt?! :D

„Jelenleg a főpapra Merkel és Macron próbálna rámutatni”

Rossz a hasonlat, mert ebben az esetben Merkel és Macron lennének a főpapok, de ez nem így van egyébként... Timmermanst a németek, franciák, spanyolok és hollandok jelölték Tuskkal egyetértésben a G20-as csúcson, de ezt egyébként megelőzte már más egyeztetési folyamat is, ugye az EP választás óta folyamatosak a tárgyalások a jelenlegi EU-s vezetők, a régi-és új EP frakciók vezetői és vezető tagjai, valamint a tagállamok vezetői közt.

Az hogy te ezt eddig nem vetted észre betudható annak is, hogy a néppártiak már leszarják a felfüggesztett Fideszt és Orbánt, a többi tagállam vezetőinek nagy része pedig igyekszik messziről kerülni Orbánt mert az a felcsúti mélynövésű paraszt egy kibaszott métely... nem szeret vele senki sem mutatkozni nagyon. :D

„Egy kis ízelítő a jövőből:”

Ugyan ezt idéztem már fentebb, tehát lemaradtál egy kicsit. A patthelyzetnek meg pont az az egyik legfőbb oka, hogy az EP és az EU nem úgy működik, hogy csak úgy többségi döntéssel átnyomnak mindent a tiltakozók feje fölött. A csúcspozíciókba a jelölteket lehetőleg egyhangúan akarják megnevezni, hogy aztán az EP nagyobb frakciói is lehetőleg egyhangúan szavazhassák meg. Ezt nevezik kompromisszumnak... bár nem csodálom, hogy nem érted. :)

A halasztásnak pedig az volt a legfőbb oka, hogy már reggel óta számtalan kritika felvetődött annak kapcsán, hogy nem lehet felelős döntést hozni fáradtan, kialvatlanul, mivel az EU-s vezetők egész éjjel egyeztettek a jelöltek személyéről. Tehát bár én azt is megértem hogy téged az összeesküvés elméletek jobban vonzanak, de a valóság néha jóval egyszerűbb mint hiszed... :)

antiinternáci 2019.07.01. 13:45:13

@GNDL:

"kirívóan sikeresnek nevezhető az előválasztás."

-Árulás
-Teljes érdektelenség, minimális részvétel
-Ruhahiányos Olga
-Ellenőrizhetetlenség
-Arculcsapás min. 2,5 alkalmatlan jelölttel

Ez tényleg siker. Ennél nagyobb ne is legyen.

GNDL 2019.07.01. 13:46:12

@Kuglóf. Az: „Anyád picsáját hazudtold meg”

Na, megint egyenest a keresztény templomból jöttél trollkodni, töki?! :D

konrada 2019.07.01. 13:48:19

@GNDL:
Budapest rákfenéje, hogy jóval többen használják, mint amennyien ott élnek.
Azt én megértem, hogy kell az embereknek a madárcsicsergés, meg a nagy élettér, de hogy mindezért bedugítsák a várost, az nem OK.
...s az sem, hogy a budapestieknek kellene megoldani azt, hogy ők kényelmesen otthonról munkahelyig bejussanak, parkolhassanak.
Az sem OK, hogy a falvaik önkormányzata (jó, tudom, már mind város, de a valóság!...) a vasútállomásaik környékén nem biztosít nekik parkolóhelyet, mert sokkal jobban járnak, ha azokat a telkeket kiárusítják - de ez nem kéne, hogy a budapestiek gondja legyen.

Ha az agglomerációban lakó Budapesten akar autózni-parkolni, akkor fizessen, ahogyan a városban lakók is teszik adóban - ők meg dugódíjban tegyék meg, és verjék az asztalt a falujukban (ahol meg ők adóznak) hogy épüljön ki rendes P+R.

...a kormány dolga meg az, hogy onnan be is tudjon jutni a városba korszerűsített vonalakon-vonatokon.
(Azt viszont elvárnám egy főpolgármestertől, hogy azon lobbizzon, hogy a vasutak fejpályaudvaros jellege helyett földalatti átmenő legyen.)

GNDL 2019.07.01. 13:48:19

@közíró MAXVAL bircaman: „A korábbi statusquo már sehol.”

Na ebben most kivételesen igazad van, mivel mind a Néppárt, mind a szocdemek mandátumszáma csökkent, így az eddig megszokott S&D-EPP nagykoalíció helyett be kell vonni a liberálisokat és/vagy a zöldeket is az egyeztetésekbe... szerencsére. :) Eddig a szocdemek és a konzik mindent levajaztak egymás közt, most viszont a liberálisok lettek a királycsinálók.

Kuglóf. Az 2019.07.01. 13:50:01

@antiinternáci: Miközben az 1,4millió budapesti szavazópolgár 3,5%-a ment el, GariKerire szavazott 2,5% tehát a budapesti szavazók 97,5%-a ELUTASÍTJA őt.

Ez a Híres Balliberális Matek, nem? :-) :-) :-) :-)

Cycmen 2019.07.01. 13:50:13

@csüngőhasú norvégbáró: Vigyázz DK-s trotyli, mert szélütést kapsz a nagy melegben! Viktor egy tehetséges vezető azért csíi a tehetségtelen lusta és hülye libsik szemét! Nektek ki a Viktorotok? Fekete Pákó? :DDDDDDDDD

nemecsekerno_007 2019.07.01. 13:54:37

Hát gyerekek ti nem vagytok százasok, de ez nem baj. Minden elemzésetek, okoskodásotok újabb szavazatokat hoz a Fidesznek és csökkenti az esélyét annak, hogy az SZDSZ szellemisége visszatérhessen a hatalomba különféle klónok formájában. Olvassátok el a cikket az indexen az ormánsági zsákfaluról, k@rva tanulságos. Amíg nem jöttök ki a virtuális és fizikai buborékotokból addig maradtok ott ahova pozicionálnak a választók...

GNDL 2019.07.01. 13:55:58

@konrada: „de ez nem kéne, hogy a budapestiek gondja legyen”

Hát, annyiban az ő gondjuk, hogy a budapestieknek kell olyan kerületi polgármestereket és főpolgármestert választaniuk, akik valóban ezekkel a kérdésekkel foglalkoznak, és valóban a városlakók életét próbálják megkönnyíteni, boldogulásukat elősegíteni. :)

A részletekbe kár lenne most belemenni, hogy mit lehetne és hogyan jobbá, otthonosabbá, modernebbé és nem mellesleg környezetbarátabbá tenni Budapesten, de ahogy te is írod elég nyilvánvaló hogy ezen a téren semmi nem történt az elmúlt években... sőt, ami 2010-ben probléma volt amikor Tarlós átvette a város vezetését, az ma mára elviselhetetlen problémává eszkalálódott, mindemellett hogy Tarlós és a fideszes városvezetés újabb problémákat idézett elő.

Kurva sok meló lenne Budapestet „felzárkóztatni”, de ennek egyik első lépése hogy a fideszes elvtársakat és Tarlós cucut kell minél messzebb elüldözni Budapestről.

Cycmen 2019.07.01. 13:56:03

@Kuglóf. Az: " Miközben az 1,4millió budapesti szavazópolgár 3,5%-a ment el, GariKerire szavazott 2,5% tehát a budapesti szavazók 97,5%-a ELUTASÍTJA őt."

Nem, azt libsiék úgy számolják, hogy a maradék 97% nem Tarlósra szavazott!

nemecsekerno_007 2019.07.01. 13:56:38

@Cycmen: Fekete Pákó?! Ne viccel, ezeknek az túl értelmes :)

Minden ballib bérretteg 2019.07.01. 13:59:43

@GNDL:

Igaza van @Kuglóf-nak.. Egy szerencsétlen szarrágó Gyurcsány csicska vagy.
Minden Budapetsen élő pontosan tudja, hogy Tarlós alatt cirka 10-szer annyit fejlődött a város mint az elkúró ballibek és Demszky fémjelezte vezetés alatt.

antiinternáci 2019.07.01. 14:00:15

@Kivlov:

A szadeszmp minden egyes uralkodása után válságot kellett kezelni.
90-re csődben volt az ország.
94-re is. (A valódi hatalom a nomenklatura kezében volt...)
98-ra Bokros mélyfagyasztott állapotba juttatta a gazdaságot, mert a hírhedt csomagja túlzott megszorítás volt.
2010-re pedig sokan emlékeznek még, de nem elegen: a szadeszmp élen az LQróval a világ második legszarabb helyzetű gazdaságát hagyta maga után.
Az utóbbiról az a véleményem, hogy a bolsevisták szándékosan akartak államcsődöt előidézni, hogy abba Orbán azonnal bele is bukjon. Más magyarázat nem lehet. Ugyanis annyira mérhetetlenül ostoba, tehetségtelen, hozzá nem értő "véletlenül" nem lehet egy kormány sem, mint amekkora katasztrófába ezek vitték az országot.
Mert ha belegondolsz, az összes kommunista főkolompos, akik ezért felelősek, mind milliárdos. Tehát saját maguknak meg tudták csinálni a milliárdokat, de az országnak csak a szart?

konrada 2019.07.01. 14:00:47

@GNDL:
Mármint olyan városvezetőket, akik az ingázó autósokat ki tudná zárni, de legalábbis jól megsarcolni?

...ha lesz valamelyiknek ilyen programja - aminek a megvalósíthatóságát is felvázolja - én rászavazok.

...de csak azért, hogy más legyen, aki lop, az nem pálya...

antiinternáci 2019.07.01. 14:02:45

@Kuglóf. Az:

Ja, teljesen korrekt.
Ilyenkor hol vannak a liberrált megmondóemberek?

nemecsekerno_007 2019.07.01. 14:03:43

@GNDL: Az isten pénze nem lenne elég, hogy Budapestet élhetőbbé tegyük azzal is csak azt érnénk el, hogy még több munkaerőt és tőkét szívna el. Védhetetlen álláspont, hogy 8 millió embert szopassunk azért, hogy 2 millió úgy élhessen ahogy a leggazdagabb nyugat-európai országokban is csak kevés helyen.
Nézd meg Ausztriát, mekkora különbségek vannak a vidék és a főváros között.
Eleve egy döglött lóra próbáltok felszállni ha nem tudjátok megszólítani a vidéket.

Ekrü 2019.07.01. 14:04:07

@GNDL: "Komolyan egy közel 20 órás EU csúcs után kérdezed ezt?!"-Az,hogy 20 órán keresztül megpróbálnak egy embert erőből lenyomni a többiek torkán,csak mert ők a németek meg a franciák az NEM egyeztetés.Teszik ezt úgy,hogy pontosan tudták ,mikor elkezdték,hogy nincs meg a többsége.
"Az hogy te ezt eddig nem vetted észre betudható annak is, hogy a néppártiak már leszarják a felfüggesztett Fideszt és Orbánt, a többi tagállam vezetőinek nagy része pedig igyekszik messziről kerülni Orbánt mert az a felcsúti mélynövésű paraszt egy kibaszott métely... "-Aha.Ezért állnak ki vele egyetértésben a V4-ek ,a horvátok,az írek stb. :))) Nézd ,amúgy szívesen beszélgetek veled,de a szokásos ballib propagandából nem kérek.Főleg az ilyen "felcsúti mélynövésű paraszt " jelzőkből ,az ilyen típusú hozzászólások ugyanis téged minősítenek,nem pedig őt.Ráadásul jelzik,hogy mégsem vagy annyira magabiztos, mint mutatni szeretnéd.
"Timmermanst a németek, franciák, spanyolok és hollandok jelölték Tuskkal egyetértésben a G20-as csúcson, de ezt egyébként megelőzte már más egyeztetési folyamat is"-Talán a többi országgal sem ártott volna egyeztetni....
"A halasztásnak pedig az volt a legfőbb oka, hogy már reggel óta számtalan kritika felvetődött annak kapcsán, hogy nem lehet felelős döntést hozni fáradtan, kialvatlanul, "-Aha.Kicsit sem azért ,mert nem volt meg a többség Timmermans megválasztásához....:))) Ha ők olyan frankón egyeztettek mindenkivel és annyira meglenne az az "új többség" ahogy állítod ,már meglenne a döntés.

GNDL 2019.07.01. 14:05:24

@Minden ballib bérretteg: „Minden Budapetsen élő pontosan tudja, hogy Tarlós alatt cirka 10-szer annyit fejlődött a város”

Ja, ezt bármiféle érvek nélkül lehet ám szajkózni, csak hogy én konkrétumokkal cáfoltam fentebb, úgyhogy ebben a vitában a trollkommandótok primitív szlogenjei már nem sokat érnek... :D

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2019.07.01. 14:06:51

1. a csúcsjelölti rendszer ellentmond a demokráciában
2. nincs Magyarországon ellenzéki demokratikus párt

GNDL 2019.07.01. 14:08:27

@konrada: „Mármint olyan városvezetőket, akik az ingázó autósokat ki tudná zárni, de legalábbis jól megsarcolni?”

Semmiféle sarcon nincs hangsúly... fentebb pont azt részleteztem, hogy az nem úgy van ám, hogy csak kivetjük a behajtási díjat. Ehhez meg kell szervezni a tömegközlekdést végre, a közlekedést és forgalomirányítást önmagában is, utakat kell részben felújítani, részben létrehozni és részben lezárni és utóbbiakat átadni a gyalogosoknak, illetve igen, a parkolást is megszervezni...

antiinternáci 2019.07.01. 14:08:39

@GNDL:

Te miről beszélsz, jóember?
A kutyaszaros-okádékos, mocskos és reménytelenül lezüllesztett Demszkijville-t akarod vissza? Nooooormáááliiis????

Minden ballib bérretteg 2019.07.01. 14:09:20

@GNDL:

Szerencsétlen barom vagy..

Bármerre jársz felújított terek, utak.
1-es villamos, Kelenföld, 4-es metró, Várbazár, Moszkva tér, Mórizc ZSigmond körtér, ...
Ezek közül csomó olyan dolgot is Tarlós fejezett be, amit az elkúró kedvenceid el se kezdtek, vagy csak elkúrták a befejezést, viszont 20 évig kampányoltak vele.

Blogolo Blogi 2019.07.01. 14:10:22

Tetszett, ahogy Viktor ujra becsicskult hetvegen.
A baromarc elobb kiharcolta hogy felfuggesszek az EPP-ben (magat fuggesztette fel), aztan megiscsak otletel, meg levelet irogat a bevandorlast tamogato partcsalad elnokenek. Teljes ketsegbeeses, teljes arculatvesztes. Gondolom mar a szemetek sem kerekedett, csak nyaltatok tovabb neki, ugye fideszgyokerek?

ételizésítő 2019.07.01. 14:11:12

Legalább annyira nyíltan gyűlöli a demokráciát, mint ti a helyesírást.

GNDL 2019.07.01. 14:11:39

@nemecsekerno_007: „Védhetetlen álláspont, hogy 8 millió embert szopassunk azért, hogy 2 millió úgy élhessen”

Egyelőre ott tartunk hogy Budapest állítja elő a GDP több mint harmadát, ehhez képest lófasz forrás nem jut vissza a fővárosba... tehát épp arról van szó, hogy Budapestnek világvárosnak kéne lennie attól, hogy ennyi GDP-t képes megtermelni, és nem Budapestnek kéne eltartania a leszakadó régiókat... majd a leszakadó régiók is válasszanak maguknak rátermett polgármestereket, rátermett önkormányzatokat, hozzanak létre helyben magas hozzáadott értéket előállító munkahelyeket a szalagmunka helyett, és akkor lesz nekik is pénzük hogy kiássák magukat a disznószarból... azért álljunk már meg, elvtársak. :D

Budapestnek nem úgy van szüksége több forrásra hogy Orbán főpap többet adjon, lófaszt... Budapestnek kevesebbet kéne bedobnia a közösbe, az itt megtermelt közpénz nagy részét itt kell felhasználni.

ételizésítő 2019.07.01. 14:12:56

@Minden ballib bérretteg:
Amiket aztán pár hét múlva megint fel kell újítani.
Ez nem felújítás, hanem lopás, a haverok zsebének kitömése.

A körutat évente újítják fel, a rohadt komcsik alatt elég volt 20-25 évente egyszer, és mégis jobb minőségű volt, mint most.

GNDL 2019.07.01. 14:14:55

@Minden ballib bérretteg: „Bármerre jársz felújított terek, utak.”

Ja, kivágott fák ezrei, letérkövezett parkok, évente felújított utak mert olyan hitvány minőségben készítik hogy pár hónapon belül használhatatlan.

„4-es metró, Várbazár, Moszkva tér, Mórizc ZSigmond körtér”

A 4-es metró most jó vagy nem jó?! Amíg Polt elvtárs nem szüntette meg a nyomozást bűncselekmény hiányában úgy emlékszem az rossz volt a Fidesz-tudatú híveknek. :)

A felújított Szll Kálmán, meg Móricz, meg Kossuth tér meg ezek botrány... ott is kivágott fák száza, csak térkő és beton, még egy laza 25 fokban is kibírhatatlan, az ilyen kánikulában pedig mint ma egyenesen grillezni lehetne a betonon és a kőpadokon... ki a fasznak csinálták ezt a fideszes elvtársak??? Földönkívüli idegeneknek, akik bírják a sziklás terepet és a 40+ fokot? :D

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.01. 14:18:32

@antiinternáci: A számok,a tények Tarlós mellett vannak,a sötét balliberált butaság és demagógia pedig Karigeri mellett..Ezek küzdelme lesz az októberi választás..

GNDL 2019.07.01. 14:21:50

@Ekrü: „20 órán keresztül megpróbálnak egy embert erőből lenyomni a többiek torkán”

Nem egy emberről van szó egyébként hanem legalább két tucatról (a bizottsági posztokat is most osztják, ezek is a megegyezések feltételei). És pont arról van szó hogy nem erőből nyomnak át semmit, ezért is van szükségük a lehető legszélesebb körű konszenzusra.

„Ezért állnak ki vele egyetértésben a V4-ek ,a horvátok,az írek stb”

Ezek közül melyik látogatta meg az EP választási kampányban Orbán főpapot? :) Ki kampányolt Orbán mellett az EP választáson Magyarországon? Egyedül a lengyel kormányfő... oszt ő nem is a Néppárt tagja. :D

„szokásos ballib propagandából nem kérek”

Ez jobblib lesz, töki, mert én jobboldali vagyok és liberális. :)

„Főleg az ilyen "felcsúti mélynövésű paraszt " jelzőkből”

Hát most mit lehet tenni vele ha az istene ilyen csúnyán elbánt a törpe paraszttal?! :D

„Talán a többi országgal sem ártott volna egyeztetni”

Ez volt az elmúlt 20 órában.

„Kicsit sem azért ,mert nem volt meg a többség Timmermans megválasztásához”

ismétlem megint, bár a magadfajta Fidesz-tudatú hívők túl sok dologra jellemzően nem tudnak koncentrálni, még egy dologra sem sűrűn, de nem csak Timmermansról van szó.

konrada 2019.07.01. 14:39:08

@GNDL:
Ez tyúk-tojás esete.
Én biztosan nem szavaznék olyanra, akinek az én adómból az volna a legfontosabb, hogy az ingázóknak jobb legyen.

...ha meg tudja szervezni, hogy azok fizessék ki, akiknek ebből haszna lesz, az OK.
...szóval előbb tegye a várost élhetőbbé az ott lakóknak, és ha tud rá pénzt szerezni (például a behajtási díjból), akkor fejlessze abból a bejáróknak a kényelmét, elvégre ez már így egy rendes üzleti modell: aki fizet azért, hogy bejöjjön a városba, az kapjon azért valamit.

...ha nem kap, és otthon marad, helyette tömegközlekedik, akkor nem lesz belőle bevétel.
...de ez eddig is így volt, viszont a budapesti fizeti a dugó infrastruktúráját is.
...ezért nem hiszem, hogy a budapestieknek az a jobb, hogy addig dugóban kell élniük, míg ők ki nem gazdálkodják.
Szóval nem értek egyet a sorrendeddel.

konrada 2019.07.01. 14:42:23

@ételizésítő:
...ezt hívják mindent megszépítő nosztalgiának...;))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.01. 14:47:45

Látom fideszgecik ma is rendesen megdolgoznak a pénzünkért!
Van új poszt a gazdiról,gyerekek!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.01. 14:47:48

@ételizésítő: Híreket szoktál olvasni..?? A 4-es 6-os villamos vonalának olyan szakaszait újítják fel most,amelyek zöme 2010 előtt volt utoljára felújítva,köztük olyan is van,amely 20 éve..

konrada 2019.07.01. 14:49:41

@Veszéjben a lyogállamiság !:
Ne zavard össze!

Hőbörögni kifejezetten jó dolog!
...kár volna azt olyan hülyeséggel elrontani, mint a tények ismerete....

Cycmen 2019.07.01. 14:50:02

@nemecsekerno_007" Fekete Pákó?! Ne viccel, ezeknek az túl értelmes :)"

Ez igaz, viszont aki Pákónál hülyébb, az már mind profi ellenzéki politikus! :DDDDD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.01. 14:51:49

Gondolom a legtöbb felújítás EU-s pénzből lett.

Amúgy ha szarban lesz tarlós a választáson,majd az efftársak besegítenek egy kicsit a számolásnál.

2019.07.01. 14:52:27

A cigány csak ellenzékben demokrata.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.01. 14:53:46

@GNDL: Gondolom sose láttad Horn Gyulát élőben,ezért törpézel önfeledten..:)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.01. 14:54:31

@Veszéjben a lyogállamiság !: "A 4-es 6-os villamos vonalának olyan szakaszait újítják fel most,amelyek zöme 2010 előtt volt utoljára felújítva"

Egy faszt. A körúti villamospályát 2 évenként feltúrják, mióta kombínók vannak.

Kuglóf. Az 2019.07.01. 14:54:55

@GNDL: A francért lax itt ha ennyi bajod van? nekem vannak ismerőseim akik ott élnek vagy ott járnak, aztán a töredékét nem nyavajognak, mint teszed te itt.
nem csak azért mondom, mert legfeljebb pár ezer embert idegesítenek ezek, akiknek a kívánsága meg milliárdokba kerülne.
Könnyű Prágában 500 km2-eren meg hét beépíthetetlen dombon "erdőket" tartani, ahol csak 1,2 millió ember él. Budapest 525 km2-en meg kétmillió + ingázó DOLGOZÓK.
EGYSZER próbálj Prágán keresztül autózni, nekem ez rendszeresen muszáj volt, én az összes egérutat ismertem, mert éltem ott (is). Kibírhatatlan, nincs ugyanis rendes elkerülő út.
Budapesten is van minden, erdő, mező, menjél ki Csepelre, Soroksárra, Budafokra, Budára, meg az összes pesti PEREMKERÜLETBE. Én is egy ilyen helyen lakom, ezer madarat itatok naponta nyáron, télen meg etetek, NEM megyek a Moszkva térre, aztán annyi. Azon ÁTJÁRNAK az emberek, ha nem tudnád.
Olyan ostoba elképzelése van a sötétzöldeknek a városról, persze, legyen minden autó elektromos meg az utak a föld alatt, de pl. Paks2 az már geci és istenments hogy Gödre akkumulátorfeldolgozót építsenek.

Így q.rvakönnyű ZŐŐŐŐŐDNEK lenni, hallod-e!

Kuglóf. Az 2019.07.01. 14:56:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
De vannak olyan szakaszai, amelyeket 20 éve nem buheráltak.

A pálya az übernehéz DemSky tujáktól megy tönkre, aztán ott van még a komcsi betonkilopás is, még a Strabag Demokraták Szövetsége uralma alatt.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.01. 14:58:30

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: Mit szólnak DK-s barátaid,hogy cigányozol?

Mit is mondott Fletó mester? „Hogyha cigányoznak,akkor én cigány vagyok” Üres szavak mindössze?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2019.07.01. 14:59:16

aranyos a sok libsi bérrettegő, ahogy idegyűlt, és most majd várja a fizut érte :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.01. 14:59:49

@Kuglóf. Az: Gyerünk öccse,told a propagandát!

@Veszéjben a lyogállamiság !: De talán Horn nem képzelte magát óriásnak.
És a hívei sem látták félistennek,mint ti a gazdit.

wabama 2019.07.01. 15:03:35

@Szergej Szergejevics Szergejev:
De igenis szavazhatott VOLNA, ha tudta volna, hogy az adott párt melyik pártcsaládhoz tartozik!
De ezt a fidesznél /Orbánnál/ nem lehetett tudni. Ő fel van az Epp-ben függesztve.
A DK 4 képviselője ugyanoda tartozik, ahova korábban a kettő tartozott.
Talán arra gondolsz, hogy miért mentek el másokhoz tárgyalni? Egyszerű: meghívták őket, és kultúr ember ilyenkor tesz egy látogatást és vagy ott marad hosszabb időre, vagy nem!

GNDL 2019.07.01. 15:08:06

@Kuglóf. Az: „nekem vannak ismerőseim”

Jó, de már az egyik trolltársadnak is említettem, hogy ilyesféle vitában az ilyen alaptalan és nem bizonyítható szubjektív vélemények eléggé óvodás szintű érvelési hibának számítanak, mindamellett hogy mivel ahogyan említettem ezek szubjektív és nem bizonyítható történetek, akár kitaláltak is lehetnek... képzeld, múltkor nekem is mesélte a pénztáros a boltban, hogy mit mesélt neki a szomszédja amikor összefutottak a piacon, arról hogy te mekkora egy pöcsfej vagy, de azért te is megérthetnéd végre hogy ez így ebben a formában vitára tökéletesen alkalmatlan. :)

Egyébként nem „nyavajgok”, én a külvárosban lakok olyan környéken a zöldövezetben ami a fideszes prolinak egyszerűen megfizethetetlen, nincs is sok ebből az ingyenélő mihaszna söpredékből a környéken szerencsére, hanem csak tényeket említek, mivel mint említettem bár a külvárosban lakok de a fővárosban élek, így napi szinten tapasztalom hogyan verik szét az eddigieknél még jobban Tarlós és tolvaj fideszes haverjai a fővárost...

„de pl. Paks2 az már geci és istenments hogy Gödre akkumulátorfeldolgozót építsenek”

Az nagyjából nem érdekel hogyan szennyezik be a vidéket is Orbánék, majd ha a vidékiek kihúzzák végre a fejüket abból a sötétségből ahol eddig tartották akkor majd már csak a saját gyermekeik jövője és egészsége érdekében elüldözik a fideszes söpredéket a környékükről is... de Paks bazmeg, ne viccelj, a GDP konkrét százalékpontjait akarják elverni egy olyan orosz beruházásra, ami az eddig nyilvánosságra került tanulmányok szerint legfeljebb csak akkor hozhatná be a beruházásának költségeit, ha az üzembe helyezése pillanatától három-négyszeresére emelnék a villamos energia lakossági fogyasztói árát... :D

Aki a paksi beruházásra veri a pöcsét az tökéletesen nincs tisztában azzal, hogy Orbán kizárólag csak orosz elvtársai érdekében egyrészt mekkora pénzügyi/környezeti károkat okoz Magyarországnak, másrészt milyen szinten nettó hazaárulást követ el...

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.01. 15:08:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem igaz.A 4-6 Goldmann és a Práter közti szakasza sem volt felújítva az utóbbi időben. A szakaszos felújítás fogalmáról hallottál?

nemecsekerno_007 2019.07.01. 15:08:29

@GNDL: Egyelőre ott tartunk, hogy a vidék biztosítja a munkaerő-utánpótlást a fővárosnak így az általa megtermelt GDP egy részét betudhatjuk ezen munkaerő kiképzésének költsége gyanánt.
Másrészt a Kádár rendszerben (is) kiváltságos helyzetben volt Budapest nagyon sokat költöttek rá és jobb életminőséget biztosítottak az ott élőknek. Mindezt azért mert ha Bp-en nem hőbörögnek akkor kisebb az esély egy újabb '56-ra. Szóval ezt a diktatúrában folytatott többlettámogatást kell a jövöben kompenzálni mert az nem működik, hogy Budapest világváros, 20-30 km-re meg a harmadik világot idéző életkörülmények vannak.
De ha nem sikerül felfogni, hogy a többség nem a fővárosban él így nem ők döntenek akkor még sokáig lehet azon nyivákolnod, hogy kevés pénzt ad a kormány Bp-nek. Ha a Fidesz visszaszorulna a fővárosba ugyanúgy bukna mint az SZDSZ v. az MSZP...

GNDL 2019.07.01. 15:09:40

@wabama: Volt egyébként egy olyan pont is az EP választások után, amikor akár a liberálisok lehettek volna a második legnagyobb frakció... azért a DK sem véletlenül kacsintgatott egy ideig az ALDE/Macron bratyizgatás felé... :D

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.01. 15:14:26

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Tehát önmagában a kis testmagasságon gúnyolódni-törpézni-bunkóság.Örülök,hogy te is így gondolod..:)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.01. 15:18:22

@enpera: LOL!
A fizetett birkasereg van itt jelen nagy létszámban,védeni a vezért!XD

GNDL 2019.07.01. 15:18:50

@nemecsekerno_007: „vidék biztosítja a munkaerő-utánpótlást a fővárosnak”

Pont akkor kell neked is munkaerő-utánpótlásról beszélni, amikor a falvak kihalnak, vidéken gyakorlatilag felszámolják az oktatást, és országos szinten gyakorlatilag 30-40%-os szakképzett munkaerőhiány van?! :D

„Budapest világváros, 20-30 km-re meg a harmadik világot idéző életkörülmények vannak”

Ez nem igaz, mert az agglomeráció azért jóval élhetőbb mint a főváros. De csak ismételni tudnám magam, a vidékiek végre álljanak a sarkukra, előbb űzzék el a tolvaj fideszes elvtársakat a környékükről majd az országgyűlésből is, és ne olyanokat szavazzanak meg akik ellopják a közpénzeiket, hanem olyanokat akik az ő boldogulásukat segítik elő az intézkedéseikkel... tessék vidéken is munkahelyeket létrehozni, tessék visszavenni önkormányzati tulajdonba az oktatási-, egészségügyi intézményeket, tessék piaci alapon működtetni Orbán stadionjait és sportcsarnokait és nem pedig közpénzből fenntartani, és akkor nem kell majd a Budapestről lepotyogott morzsákon élősködniük...

„még sokáig lehet azon nyivákolnod, hogy kevés pénzt ad a kormány Bp-nek”

Akkor ismétlem megint, nem az a baj hogy kevés pénzt ad a kormány a fővárosnak, hanem az, hogy túl sokat síbolnak el Budapesttől a kormányzati elvtársak... :)

magyarparaszt 2019.07.01. 15:19:19

A csuti geci semennyire sem lesz demokrata, mert egy ruszkibérenc, posztkomcsi, illiberális tolvaj gazember, mint miden támogatója és szavazója.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.01. 15:19:28

@GNDL: Vajon a finnek miért építtetnek atomerőművet a Roszatommal Hanhikiviben?

konrada 2019.07.01. 15:19:36

@Veszéjben a lyogállamiság !:
Mondom! Ne zavard össze tényekkel!

...még azt a kis örömöt is elakarod venni tőle??

GNDL 2019.07.01. 15:25:59

@Veszéjben a lyogállamiság !: Az legyen a finnek problémája... ja várj, ez konkrétan a finnek problémája. :D Ugyanis a finn hatóságok továbbra sem adtak engedélyeket a beruházás elkezdéséhez, többek közt biztonsági aggályok miatt, és immár hatodik éve csúszik a projekt, ami a jelek szerint még évekig fog csúszni... bár, egyre több a jele annak hogy a finn kormányzat ki fog szállni a projektből.

Tehát nem igaz, nem épül finn atomerőmű, még el sem kezdték mert az orosz fél képtelen garantálni a biztonságot.

antiinternáci 2019.07.01. 15:27:17

@Blogolo Blogi:

Mikor írtál arról, hogy Kari Geri becsicskult az LQrónak, aki sunyi, aljas módon elárulta őt, de kénytelen volt azt mondani, hogy teljesen bízik benne?
Mikor írtál arról, hogy az LQró becsicskult, hiszen meg akarta merényelni Kari Gerit, de vissza kellett kullognia egy 2,5% támogatottságú jelölt mögé?
Mikor írtál arról, hogy a bolsevista számítási módszer szerint 97,5% Karácsony ellen volt az internácik bohóckodása alkalmából?

Nevetséges ez az Orbánnak szembeni kisebbségi komplexusotok. Igaz, sokszor tönkreverte a szélsőségeseket, de azért elképesztő, hogy azt hiszitek, hogy legyőzhetetlen, és ezért csak hazudozással és gyűlölködéssel próbáltok ellene harcolni.

Most is mi történt?
Orbán írt egy levelet. Két lehetőség van.
1.) Megfogadták, hiszen nem választották (még?) meg Soros csicskását.
2.) Orbán kitalálta, mi fog történni, hogy a Néppártban van még tere a józan észnek, nem szavaznak egy szélsőséges sorosistára.

Bármelyik, mindenképpen megint Orbán húzott jót, ti pedig szívtok. Szokás szerint.
Orbánbak van igaza, de nehéz a helyzete: kicsi mozgástere van a józan észnek, a tisztességnek és normalitásnak, de még nem nyertek Európa ellenségei.

Ekrü 2019.07.01. 15:29:52

@GNDL: Érdekes látni,mikor egy -egy hozzád hasonló hozzászóló ,hogyan tud átváltozni trágár kommentelővé,miután nem jön be a számítása.Tehát:
"(a bizottsági posztokat is most osztják, ezek is a megegyezések feltételei)."-Én eddig azt hittem ezek nem háttéralkuk ,hanem rátermettség kérdése....:))))Te minek nevezed azt ,mikor arról alkudoznak,hogy én kinevezem a te embered erre,te meg támogatod az én emberem arra a posztra...?Mert én uram-bátyám rendszernek....
"Ki kampányolt Orbán mellett az EP választáson Magyarországon? "-Miért kellett volna kampányolniuk Orbán mellet?Segíteni annak kell aki vesztésre áll ,márpedig azt még egy óvodás is tudta,hogy a Fidesz torony magasan megnyeri az EP választást. :)
Ami pedig a személyeskedést illeti:
"Ez jobblib lesz, töki, "-Lehet ,hogy nálatok ez a társalgási stílus,de itt mifelénk ez nem szokás.Nem őriztünk mi együtt disznót,hogy el kelljen tűrjem az ilyen megszólításokat.
"mit lehet tenni vele ha az istene ilyen csúnyán elbánt a törpe paraszttal"-Az,hogy ki mennyire magas az adottság kérdése,amiről senki sem tehet.Ráadásul Orbán Viktor 174 cm magasságával messze nem tartozik az alacsony emberek közé.Ebben az országban nagyon sokan vannak akik bőven ez alatt a magasság alatt vannak,közöttük én is.Nem hiszem,hogy emiatt szégyenkeznem kéne....
"bár a magadfajta Fidesz-tudatú hívők túl sok dologra jellemzően nem tudnak koncentrálni, még egy dologra sem sűrűn, "-Ehhez képest ,úgy hiszem ,kettőnk közül nem én vagyok az aki az értelmes vita helyett a személyeskedést és a trágárságot választotta.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.01. 15:32:18

@magyarparaszt: Ki adta el a Molt az oroszoknak? Véletlenül nem Gyurcsány? Akkor miért nem ruszkibérenceztél?

nemecsekerno_007 2019.07.01. 15:32:36

@GNDL: Olyan h@lye vagy mint a s@gg, biztos nem az olyanok állítják elő azt az 1/3 GDP-t mint te...

Budapestnek 1/3 GDP-je van, a Fidesznek meg 2/3-a. Majd akkor pampogj ha a főváros GDP-je is 2/3 lesz...

GNDL 2019.07.01. 15:44:33

@konrada: Akkor ez jó lesz, nem igaz?! Kérdés hogy mennyire viseli majd meg a magyarok pénztárcáját egy tíz éves késés, és a költségek folyamatos emelkedése... :D

alöksz róz 2019.07.01. 15:49:55

@Cycmen: "Nem, azt libsiék úgy számolják, hogy a maradék 97% nem Tarlósra szavazott!" - :D

morph on deer 2019.07.01. 15:53:34

”Meglátjuk, ősszel mennyire lesz demokrata a miniszterelnök”

Mennyire? Mihez képest?
Csak mert valaki vagy demokrata, vagy nem az, de olyan nincs, hogy valaki jelenleg 50% demokrata, de talán az őszre lesz az 60% is...

(Erről jutott eszembe az 50% Robin Hood, - aki ugyan elrabolta a lóvét a gazdagoktól, de nem adta a szegényeknek, hanem megtartotta magának..)

Arra meg esély nincs, hogy orbán bármilyen döntést is elfogadna, ami nem őt hozza ki győztesen, akármiről legyen is szó.
Várd meg a végét, lesz itt addig még törvénymódosítás szép számmal..!

GNDL 2019.07.01. 15:53:57

@Ekrü: „én eddig azt hittem ezek nem háttéralkuk ,hanem rátermettség kérdése”

Részben akkor rosszul hitted, mert bár háttéralkuk kérdése a posztok elosztása, de nyilvánvalóan a rátermettség is fontos, lásd mondjuk Webert pont azért is kritizálták, mert a néppárti frakcióvezetőségen kívül semmiféle jelentősebb politikai/diplomáciai tapasztalata nem volt az EB elnöki pszt betöltéséhez.

„minek nevezed azt ,mikor arról alkudoznak,hogy én kinevezem a te embered erre,te meg támogatod az én emberem arra a posztra”

Kompromisszumnak. De itt nem én-te rendszer van, hanem 28 tagállam, 4 nagy EP frakció, és több száz európai politikai szervezet.

„Miért kellett volna kampányolniuk Orbán mellet?”

Csak mert az EU-ban ez így szokás, Weber a régióban is körbe járta az összes tagállamot hogy segítse a néppárti politikai szervezetek kampányát... Timmermans és az ALDE Team Europe jelöltjei többször is jártak Magyarországon... csak Weber kerülte messziről Orbánt. :)

„márpedig azt még egy óvodás is tudta,hogy a Fidesz torony magasan megnyeri az EP választást”

Csak azt tudták, hogy a Fidesz ezt a választást is elcsalja, a kérdés csak az volt hogy mennyire: www.opendemocracy.net/en/a-magyarorsz%C3%A1gi-v%C3%A1laszt%C3%A1ssal-kapcsolatos-leg%C3%BAjabb-bizony%C3%ADt%C3%A9kok-f%C3%A9ny%C3%A9ben-indokolt-az-aggodalom-hogy-az-eur%C3%B3pai-v%C3%A1laszt%C3%A1sokon-is-csal%C3%A1sra-ker%C3%BClhet-sor/

„de itt mifelénk ez nem szokás”

Nem, nálatok hazudozni, lopni, csalni, rasszista gyűlöletkeltő és antiszemita uszító kampányokat vezényelni szokás... jogállamiságot és demokratikus intézményrendszert leépíteni... feladni az országot az oroszoknak, nálatok az szokás. És akkor egy kis parasztozástól meg brühühü van... egyem azt a kis érzékeny lelkedet, te embertelen fasiszta pöcs. :D

„Orbán Viktor 174 cm magasságával”

Gondolom ez is már erősen kozmetikázott adat, szokás szerint... :D

„kettőnk közül nem én vagyok az aki az értelmes vita helyett”

Aha, értelmes vitához tényszerűen kellene érvelned, töki, de eddig a trollkodáson és hazudozáson, illetve az alaptalan fideszes propaganda szajkózásán kívül túl sok mindent nem tettél hozzá a „vitához”... :)

GNDL 2019.07.01. 15:55:27

@nemecsekerno_007: „a Fidesznek meg 2/3-a”

Ekörül azért igen sok a kérdőjel: blog.atlatszo.hu/2019/05/unhack-democracy-europe-igy-csalhatott-a-fidesz-a-2018-as-valasztasokon/

Én azért még nem hirdetném ki a helyedben a 2018-as „viccválasztás” végeredményét, a dolgok jelenlegi állása szerint a fél Fidesz fog börtönbe kerülni miatta hamarosan. :D

morph on deer 2019.07.01. 16:00:31

@antiinternáci:
“...mindenképpen megint Orbán húzott jót”

Ja, a kisüstiből.
Mert józan ésszel hétszenség, hogy ennyire hülye nem lenne.
Na jó, remélem...

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.01. 16:02:35

@GNDL: Mint minden nagyberuházás esetén itt is vannak csúszások. A másik most beinduló atomerőművüknek Olkiluotoban pl. 2009-re kellett volna elkészülni a francia Areva kivitelezésében.Ezenkívül az előre tervezett költségeket is jelentősen túllépte a francia cég..

eszti..... 2019.07.01. 16:06:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Kösz a figyelmeztetést. Látom, mit művel ez a véglény mások nickjével. Az eredetit kb 5 éve olvasom. Időnként jókat vircsaftozunk néhány helyen. )))))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.01. 16:19:12

@Ekrü: Haver!Anno a fidesz azzal kampányolt,hogy hiszünk a szeretet és az összefogás erejében.Érted,a fidesz.
Akinek a hívei megzavartak egy temetői megemlékezést,fütyüléssel,bekiabálással.
Az a fidesz amelyik kettészakította az országot.

morph on deer 2019.07.01. 16:21:59

@GNDL:
„Orbán Viktor 174 cm magasságával”

Hogyne, ha dragban nyomja és épp a Prada csizmáját viseli a 14 centis stiletto sarkával...

A viktorral nem az a baj, hogy mekkora, hanem hogy mekkorának érzi magát.

Attól még lehetne normális, hogy nem nőtt nagyobbra, ehelyett egy frusztrált, komplexussal terhelt faß lett, aki túlkompenzál.

Nézd meg, Putyin mekkora, és nézd meg, hogy hogyan viseli magát!
Láttad-e valaha is kényszeresen izegni-mozogni, zakót- nyakkendőt rángatni, igazgatni magán, vagy zsebredugott kézzel pöffeszkedni valahol?
Vagy annak idején Horn esetében mikor volt az ennyire kínosan feltűnő, hogy milyen magas?

Az a helyzet, hogy a felnőtt méret hiánya igazából csak akkor gáz, ha valaki mindenáron magasabbnak, többnek, nagyobbnak akar látszani, mint valójában, de akkor nagyon.
Na ez van most.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.01. 16:25:30

@morph on deer: Én is írtam,hogy Horn nem akart nagynak látszani.
" A mi kis tikkelő Bonsai cézárunk" meg igen.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.01. 16:29:25

@GNDL:
@morph on deer:
Ez tökéletesen kifejezi viktorka súlytalanságát jellegtelenségét,semmilyenségét:
www.youtube.com/watch?v=4WvR2P35sOE

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2019.07.01. 16:30:29

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: kettészakította az országot ... ez nagyon jó, csapassad még :D

kurcsány persze egybeforrasztotta az internacionáléval :D

Alick 2019.07.01. 16:31:17

Maradjunk abban, hogy a tömegdemokrácia fosch, nálunk ez termelte ki a fideszt és a többi maffia-pártocskát... az EU-ban pedig éppen úgy megy a "demokratikus centralista" (by Lenin) huzakodás, hogy a Star Wars Régi Köztársaságában.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2019.07.01. 16:32:49

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Horn egy hazaáruló tömeggyilkos pufajkás geci. Istenítsd még.

GNDL 2019.07.01. 16:34:02

@morph on deer: Mindegy, csak azért mondom mert én már álltam korábban Orbán közelében (bocs, akkor és ott nem tudtam bántani mert nem az a helyzet volt:), de a vállamig sem ért úgy ránézésre, és mivel 190+ centi vagyok, én ott nem 15-20 centi különbséget láttam hanem többet. :) Eleve az „egy fejjel magasabb” lett volna kb. 25-30 centi, és mondom, az ostoba feje úgy vállmagasságban lengedezett... :D Ennek már közel egy évtizede, és azóta a gonoszság és a gyűlölet gondolom csak tovább töpörítette a kis gecit...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.01. 16:35:55

@enpera: Jaja,és kirugdosta egy ember fogait ugye.
Nyomassad még kisöreg!

Minden ballib bérretteg 2019.07.01. 16:36:04

@GNDL:

Igen .. Bezzeg téged a felebaráti szeretet az egekig emelt.. :DD

Nálad gyűlölködőbb suttyó parasztot igazán nehéz találni.. Pedig a ballibeknél erős a mezőny.. :DDDD

GNDL 2019.07.01. 16:39:38

@Minden ballib bérretteg: „a ballibeknél erős a mezőny”

Az jó, de én továbbra is „jobblib” vagyok, jobboldali és liberális... tudod, mint a reformkort majd a kiegyezést követő nagyjaink, a nemzeti liberálisaink. :) Akiknek ezt a kurva országot és a nemzeti szuverenitásodat köszönheted, paraszt...

Minden ballib bérretteg 2019.07.01. 16:40:01

@GNDL:

Arról van szó nagyban, hogy a ballib majmok simán törpéznek cigányoznak bárkit, csak magyarázatot fűznek hozzá, hogy miért is PC a viselkedésük.

Persze ettől cseppet sem vagytok kevésbé szánalmas kirekesztő, rasszista majmok, csak legfeljebb tudálékosabbak.

Minden ballib bérretteg 2019.07.01. 16:41:03

@GNDL:
A jobboldali ember a ballib férgektől hányingert kap.
Te meg nyalod a szaros seggüket évek óta.

Cycmen 2019.07.01. 16:42:11

@Veszéjben a lyogállamiság !: " Vajon a finnek miért építtetnek atomerőművet a Roszatommal Hanhikiviben?"

Fel akarnak robbanni! :D

Cycmen 2019.07.01. 16:46:04

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Mi van köcsögöm? Ma írtad már, hogy itt az összes fidesztroll, vagy az ezután következik? :D Kis kancsó, vannak jó csajok az indexen! Nézzed meg, ráncsál rá!

GNDL 2019.07.01. 16:50:31

@Minden ballib bérretteg: Ha jól emlékszem nem cigányoztam, és a PC bár a közbeszéd kulturált formája, de ehhez megfelelő vitapartnerre is szükség van, aki ugyancsak tisztában van ezzel... az hogy a ti suttyó paraszt stílusotokban válaszolok nektek, inkább az a fajta fogadjisten amilyen az adjonisten vót, tudod-e, töki... :)

„jobboldali ember a ballib férgektől hányingert kap”

Nem, a jobboldali, baloldali, liberális, konzervatív, vagy bármilyen más ember legyen az akár apolitikus semmilyen más embertől nem kap hányingert annak politikai hovatartozása, szexuális irányultsága, bőrszíne vagy nemzetisége miatt... az emberek inkább a magatokfajta, polgári demokratikus társadalomba beilleszkedni képtelen emberszabású pöcsöktől kapnak hányingert, mert már elegünk van a rasszista gyűlöletkeltéseitekből, az antiszemita uszításaitokból, abból hogy két marokkal fosztogatjátok az adófizetők közpénzeit, és abból hogy mindeközben nem csak romboljátok Magyarország imázsát és nemzetközi tekintélyét, tönkre teszitek a gazdaságot, egészségügyet, oktatást, elszegényítitek a társadalom nagy részét, de bazmeg még fel is adjátok _újra_ az oroszoknak az országot... ettől van hányingerünk, töki...

Simán elbeszélgetek baloldaliakkal, konzervatívabbakkal, zöldekkel, szocikkal, még a radikáljobbosokkal is addig a pontig amíg nem jön elő belőlük a horthysta/szálasista nosztalgia... de veletek fideszes gecikkel bazmeg egy kurva szót nem lehet értelmesen, nyugodtan megbeszélni, mert egyszerűen alkalmatlanok vagytok bármiféle eszmecserére...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.01. 17:10:29

@Cycmen: Basszus,most már nekem is kezded?!:))Engem sem érdekel a szexuális orientációd!XD
Amúgy elég kevés nicken nyomjátok ma.
A másik posztról meg még tarthat az eligazítás.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.01. 17:14:42

@GNDL: Aki báncsa viktort az mind ballib.
Még a jobbikos is.
Még ha előtte fecóékat meg a szadeszt is szidtuk-lásd Vastagbőr!

Cycmen 2019.07.01. 17:15:08

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nem akarlak megdugni ne rémüldözz, számold a fideszeseket!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.01. 17:33:24

@Cycmen: A hülyéi..Van vagy öt atomerőművük,ahelyett,hogy szélkerekeznének.Biztos nem gondolták át..:)

kiskutyauto 2019.07.01. 18:51:39

Nem kell aggódni, hazaáruló náci rablógyilkos szarbángeci és egész patkányfalka-maffiája, tokkal vonóval lámpavasra lesz húzva, MÉG AZ IDÉN!!!!

Cycmen 2019.07.01. 19:14:47

@kiskutyauto: Neked jól megbuggyantotta a meleg a trágyalevet a fejedben! Legközelebb húzódj árnyékba!!

Blogolo Blogi 2019.07.01. 19:19:30

@antiinternáci: "Nevetséges ez az Orbánnak szembeni kisebbségi komplexusotok."

Alljunk csak meg egy polgari szora Draga Baratom!
Egyreszt csak tenyekrol erdemes vitazni, marpedig Viktor tipikusan nem az az ember, akivel szemben barkinek is kisebbsegi komplexusa tamadna.
Amire ravilagitottam, hogy komoly politikus nem engedheti meg maganak, hogy havonta valtoztasson az iranyvonalon, ez igy borzaszto komolytalan! Csak egy luzer mondhat olyat, hogy tamogatja Webert, aztan par honap mulva megsem. Csak egy luzrr mondhat olyat, hogy az EPP bevandorlasparti, aztan par honap mulva terden csuszik, hogy viszzafogadjak. Csak egy luzer mondhat olyat, hogy felfuggeszti a tagsagat, par honap mulva megis bele akar ugatni a nagyok dolgaba.
Ami pedig a legfontosabb, csak egy luzer mondhat olyat, hogy ide nem johetnek migransok, par honap mulva meg elkezdi oket beengedni. A magyar gyarakban lassan tobb turbanos lesz, mint magyar.....

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.01. 19:34:43

@Blogolo Blogi: Az ukránok mióta turbánosok te nagyon hülye?

Blogolo Blogi 2019.07.01. 19:38:29

@Veszéjben a lyogállamiság !: "Az ukránok mióta turbánosok te nagyon hülye"

Azok az indiaiak, te fasz!

kiskutyauto 2019.07.01. 19:45:21

@Cycmen: ÉRTEM HOGY LEPRÁS CIGÁNYKURVA ANYÁD NAPONTA EZT MONDA NEKED A PUTRITOKBAN MIKÖZBEN A SEGGÉT BASZTAD, CSAK AZT NEM ÉRTEM, HOGY EZT MIÉRT KELLETT MEGOSZTANOD VELÜNK... NETÁN FÁJ AZ IGAZSÁG ORBÁNCSICSKA TROLL PATKÁNY? A KURVA ANYÁD...

Blogolo Blogi 2019.07.01. 20:11:49

@kiskutyauto: "ÉRTEM HOGY LEPRÁS CIGÁNYKURVA ANYÁD NAPONTA EZT MONDA NEKED A PUTRITOKBAN MIKÖZBEN A SEGGÉT BASZTAD"

Sulyos tevedes! Cicafiu nem indul be nokre.

Cycmen 2019.07.01. 20:51:21

@kiskutyauto: @Blogolo Blogi: Nyugi csicskák, a szegénységi bizonyítványotokat már kiállítottátok, kétharmadtól frusztrált lumpenprolik vagytok, az agyszinteteket nézve nyilván valami belterjes vérfertőző kapcsolat következményei! Ha mindehhez hozzávesszük az elfogyasztott kannásbort és a kánikulát, akkor már érthető a páviánokhoz méltó viselkedésetek!

Blogolo Blogi 2019.07.01. 21:36:22

@Cycmen: "akkor már érthető a páviánokhoz méltó viselkedésetek!"

Most vedtelek meg egy igen csunya ragalommal szemben es ez a hala! Senki be nem szolt rajtad kivul, szoval inkabb becsulned meg, hogy valaki kiallt melletted.

Cycmen 2019.07.01. 21:44:43

@Blogolo Blogi: Igazad van, hálám jeléül leszophatsz!

antiinternáci 2019.07.01. 21:51:45

@GNDL:

Ne kamuzz, hogy lehetnél te jobboldali, mikor minden szavaddal egy bolsevista puccsot segítesz elő?
Liberális sem lehetsz, hiszen akkor nem az elnyomó, hazug és gyűlölködő bolsevistákat segítenéd. Minden tisztességes és normális ember liberális - egészséges mértékben.
Amit a bolsevisták rá akarnak erőltetni az emberekre, az tisztességtelen és abnormális.
Szóval liberrált az lehetsz.

antiinternáci 2019.07.01. 22:00:07

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Nagyon ostoba vagy. Az országot egymaga senki sem tudja kettészakítani. Még Gyurcsánynak sem sikerült, pedig nagyon sokat tesz érte folyamatosan.
Szóval, ahhoz legalább két, antagonisztikus ellentétben álló, saját álláspontjából nem engedő oldal kell. De csak fújd a bolsevista baromságot, biztosan jól fizetnek érte.

antiinternáci 2019.07.01. 22:02:22

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Horn pufajkás volt.
Olyan, mintha SS, nyilas, vagy Lenin-fiú lett volna. Mit lehet ezen mentegetni?

taga.20 2019.07.01. 22:06:56

@antiinternáci: te tényleg náci vagy.

eszt ezé senki nem fogja tőled megkérdezni.

Blogolo Blogi 2019.07.01. 22:25:16

@Cycmen: "ÉRTEM HOGY LEPRÁS CIGÁNYKURVA ANYÁD NAPONTA EZT MONDA NEKED A PUTRITOKBAN MIKÖZBEN A SEGGÉT BASZTAD"

Helyesen: ÉRTEM HOGY LEPRÁS CIGÁNYKURVA ANYÁD NAPONTA EZT MONDA NEKED A PUTRITOKBAN MIKÖZBEN APÁD SEGGÉT BASZTAD.

Vicces arcot vaghatott.

Cycmen 2019.07.02. 07:30:58

@Blogolo Blogi: Mostt azt reklámozod, hogy mekkora fajankó vagy! Tudsz róla? :D

Blogolo Blogi 2019.07.02. 07:55:51

@Cycmen: "Mostt azt reklámozod, hogy mekkora fajankó vagy!"

Kijavitani mas tevedeset nem fajankosag.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.02. 10:05:32

@Blogolo Blogi: Ukránokról,távol-keletiekről van szó,akik dolgozni jönnek,nem az államon élősködni,mint muszlim barátaid..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.02. 10:14:26

@GNDL: Azt vajon,hogyan értékeled,hogy ellenzéki kommentelő társaid rendszeresen a miniszerelnök származásával foglalkoznak?(„stadioncziggány”, „csúti vajda”,stb.). „Orrbefogva” közösséget vállalsz velük..?

2019.07.02. 11:42:19

@Veszéjben a lyogállamiság !: Semmit nem érnek azok. Csak a délieknek van szép húsos nagy faszuk.

Blogolo Blogi 2019.07.02. 12:16:20

@Veszéjben a lyogállamiság !: A törökök is muszlimok? Apropo kozel- es tavolkeletiek. Miert nem vedjuk a sajat kulturankat? Miert kell ezekkel az olcso migransokkal megtorni a magyar berek emelkedeset? Miert kell tapsolnod, hogy idegeneket hoznak az orszagunkba?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.02. 12:21:53

@Veszéjben a lyogállamiság !: "stadioncziggány"

Senki se gondolja komolyan, de vicces ahogy vergődtök rajta, nehéz kihagyni. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.02. 12:25:36

@Veszéjben a lyogállamiság !: "Ukránokról"

Ukrán nyuggerek kurva sokat dolgoznak két magyar nyugdíj felvétele közben. :))

Orvos látott már?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2019.07.02. 14:40:09

Nincs mese, GyurcsányFeri kell nekünk, védje meg a demokráciát, ha kell szemkilövetéssel :D

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.02. 18:13:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Kispesten a Hofferben rengeteg ukrán dolgozik.A nők kifestve járnak dolgozni is..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.02. 18:17:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ó persze,legközelebb kezdj el cigányozni romák között,aztán mondd,hogy nem is gondoltad komolyan..Fizetem a gyógykezelésedet..:)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.02. 18:24:55

@Blogolo Blogi: A törökök egy sokkal szekularizáltabb államból jöttek.Közel sincs jelen köztük oly mértékben a vallási fanatizmus,mint az irakiak,afgánok,pakisztániak körében.
A távol-keletiekre pedig méginkább igaz ez.

Blogolo Blogi 2019.07.02. 18:44:58

@Veszéjben a lyogállamiság !: "A távol-keletiekre pedig méginkább igaz ez."

Egyreszt nem gondolom, hogy az allam direkt rakerdez a vallasi felekezetre, azt pedig vegkepp nem gondolom, hogy ha ra is kerdez, akkor arra mindenki oszinten valaszol
Lefogadom a pakisztani migransaid is hithu keresztenyek lesznek a vizum kedveert, te pedig kozben annak orulsz, hogy ha vegul torok muszlimok jonnek, az nekunk nem is olyan rossz, hisz johetnenek akar arabok is.

Gondolom annak is igy orultel, mikor a szovjetek voltak itt, hisz ok innen jottek a szomszedbol.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.02. 19:03:13

@Veszéjben a lyogállamiság !: "Kispesten a Hofferben rengeteg ukrán dolgozik."

Miért kéne nekem örülnöm, hogy Ondó Viktor százezrével hozza a migránsokat Magyarországra?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.07.02. 19:04:36

@Veszéjben a lyogállamiság !: "kezdj el cigányozni"ű

Vedd észre, hogy én nem cigányoztam.

De vicces ahogy ti, rasszista söpredék, vergődtök rajta. :))

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.02. 21:12:13

@Blogolo Blogi: Nem rákérdezés kérdése..Kínában,Vietnamban,Ukrajnában nemigen élnek muszlimok.Valamint mindhárom ország szekularizált állam.Vagyis az innen jövők könnyebben integrálódnak,válnak a társadalom hasznos tagjaivá,mint az Irakból,Afganisztából,Pakisztánból,Marokkóból érkező teljesen más munkakultúrában szocializálódott tömegek,akiknek körében egyre inkább teret hódít a fanatikus iszlám.Különösen a fiataljaik körében egyre népszerűbb szalafita nézetek nyugtalanítóak..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.02. 21:18:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ezt blogoló blogival vitasd meg.Ő örül a migránsoknak.Én a szűrt ,munkára szervezett,korlátozott migráció híve vagyok erős határvédelemmel,kemény idegenrendészettel..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.02. 21:50:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Legalább abba gondolj bele,hogy mit érez egy roma származású ellenzéki kommentelő,amikor elvbarátaid cigányozását olvassa..

Blogolo Blogi 2019.07.02. 22:04:26

@Veszéjben a lyogállamiság !: "Kínában,Vietnamban,Ukrajnában nemigen élnek muszlimok."

Muszlimok, ortodoxok, hinduk, stb, teljesen mindegy, semmi, de semmi keresnivalójuk az orszagunkban. Te miert nem utasitod el, hogy beengedjek oket, neked miert jo ez a multikulti? Mi hianyzik a mai Magyarorszagbol, ami majd ezekkel a kulfoldi migrans barataiddal jobb lesz?

Blogolo Blogi 2019.07.02. 22:12:03

@Veszéjben a lyogállamiság !: "Vagyis az innen jövők könnyebben integrálódnak,válnak a társadalom hasznos tagjaivá"
"Én a szűrt ,munkára szervezett,korlátozott migráció híve vagyok...."

Ez a multikulti a bukott Merkel mutter szovege. Mi a fasznak kene barkit beintegralni a magyar tarsadalomba? De komolyan, magadnal vagy, mikor ilyeneket leirsz? Mi hianyzik neked a magyar kulturabol, amiert be kellene engedni barki kulfoldit?

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.02. 23:14:03

@Blogolo Blogi: Amikor idegenek kerülnek beengedésre,rohadtul nem mindegy,hogy mennyi,és honnan származó ember az..

Blogolo Blogi 2019.07.02. 23:28:44

@Veszéjben a lyogállamiság !: "Amikor idegenek kerülnek beengedésre,rohadtul nem mindegy,hogy mennyi,és honnan származó ember az.."

Ezt mar levagtam az elejen, de azt meg mindig nem arultad el, hogy miert kell barkit beengedni? Romania itt van a szomszedban, megsem szeretnem, ha idejonnenek, potencialis gyilkos az osszes, ha kiszabadulnak kozutra. Miert jo, ha meghonositasz ukranokat, hogy telekopkodjek az utcat, meg reszegen randalirozzanak es meg tavolabbi orszagok lakoirol nem is beszeltunk.

Szoval miert kell a mi kulturanknak, hogy beengedjuk az o kulturajukat? Gondolod majd ettol lesz jobb az orszsgunk? Merkel is ezt gondolta es nezd meg, par ev es tele vannak no-go zonakkal. Miert is hianyzik ez neked?

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.07.03. 12:59:20

@Blogolo Blogi: Visszaolvasva más kommentjeidet,korábban egész más volt a véleményed a kérdésről.Tudathasadásos skizofrén vagy ? Esetleg úgy váltogatod véleményeidet,mint a fehérneműdet?

Tangooo 2019.07.03. 14:00:33

"Az a kormány, amely lépten-nyomon demokratikus felhatalmazásával dicsekszik, ..."
Talán nem véletlen, hogy ezt teszi, mivel a szarrá vert ellenzék lépten nyomon megkérdőjelezi ezt a győzelmet.

Blogolo Blogi 2019.07.03. 14:11:19

@Veszéjben a lyogállamiság !: "Visszaolvasva más kommentjeidet,korábban egész más volt a véleményed a kérdésről."

Tudnal bemasolni ilyesmit es hogy mikor, melyik blogban irtam? Kocce.

Hungry horse 2019.07.03. 14:19:51

Akkorát zakózott buktor, hogy elzavarta a tetves kurva anyjába webert, timmermanst és az őket protezsáló stasimamit, meg bandáját is:

www.magyarhirlap.hu/kulfold/20190702-weber-macron-es-orban-kivegezte-a-csucsjelolti-rendszert

mindenszo.hu/kiakadt-martin-schulz-ez-orban-gyozelme/

Én meg - miután kiröhögtem magam rajtatok - ide is leírom, a reményeiteket ismét elbuktátok, az EP választással, ami a 11. országos választási bukásotok volt.
Nem kicsit, nagyon, ahogy a kedvenc elqrótok mondta nektek.

Most pedig az ET és EP tisztségviselői választásokat elbuktátok, a többi pedig a jövő zenéje, amiről gőzötök nincs, ahogy itt a b1 gyűlöletblogon jól olvasható, évekre visszamenőleg.

Orbán azt tesz, amit tud, vagy amit akar: a felhatalmazása meg van hozzá itthon, a V4-ekkel, a V4-ek harcra kész szövetségeseivel, az epp-ben és az ep-ben is.

A döntések pedig a tanácsban születtek, ahol, tényszerűen kiderült minden normális ember, sőt még az érettségi nélküli bukott komancs kutya sulc számára is, hogy nem weber, timmermans és mürkül szopatja orbánt, hanem fordítva, orbán és a V4-ek, a horvátok, bolgárok, lettek, litvánok, olaszok szopatják mürkült, timmermanst és a webert. Orbán mellett durva koalíció sorakazotott fel és tartott ki a zsarolások, megvesztegetések, fenyegetések ellenére is.

Hazudozhattok, majomkodhattok még évekig, de minden egyes alkalommal ugyan így beégtek, mint szoktatok.
Ezt soha nem lehet megunni. :)

Amikor már a népszara, a zindex és a 444 is a b1-et és a ballibbant trollokat cáfolják, akkor nagy a gáz nálatok, az tuti.

ételizésítő 2019.07.03. 21:22:01

@konrada:
Faszfejkém, én Budapesten éltem már a Kádár-korszakban is, nem volt minden évben feltúrva a fél nagykörút. Amióta a fideszes faszkalap Tapló Pista vezeti a várost, azóta meg fel van, mert valahogy el kell lopni a pénzt, a munkát meg szar minőségben csinálják meg.

@Veszéjben a lyogállamiság !:

A hozzátok hasonló Fidesz-seggnyaló faszkalapok biztosan ezt hangoztatják, csak kár, hogy nem igaz. A 4-6-os teljes útvonala fel lett újítva kétszer az utóbbi 12 évben, amióta a Combinók megérkeztek.
Ja, én nem a Tapló Pista-féle hazugsággyár szemetét olvasom, hanem emlékszem.

Ami 20 éve volt, olyan meg nem lesz most, hogy teljes alagcsövezéscsere és hasonlók, faltól falig felújítással.

Szóval további jó seggnyalást, faszkalapok, remélem, ízlik a meleg cigányfos az O1Gecigány seggéből.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.05. 13:07:22

@Hungry horse: Ööö köszönhetik ezt a demokratikus Merkelnek.

Hungry horse 2019.07.08. 14:03:31

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: annyira köszönheti ezt buktor a stasimaminak, hogy - szövetségeseivel együtt - elzavarta a tetves kurva anyjába webert, timmermanst és az őket protezsáló stasimamit, mikront, meg bandáját is:

www.magyarhirlap.hu/kulfold/20190702-weber-macron-es-orban-kivegezte-a-csucsjelolti-rendszert

mindenszo.hu/kiakadt-martin-schulz-ez-orban-gyozelme/

Én meg - miután kiröhögtem magam rajtatok - ide is leírom, a reményeiteket ismét elbuktátok, az EP választással, ami a 11. országos választási bukásotok volt.
Nem kicsit, nagyon, ahogy a kedvenc elqrótok mondta nektek.

Most pedig az ET és EP tisztségviselői választásokat elbuktátok, a többi pedig a jövő zenéje, amiről gőzötök nincs, ahogy itt a b1 gyűlöletblogon jól olvasható, évekre visszamenőleg.

Orbán azt tesz, amit tud, vagy amit akar: a felhatalmazása meg van hozzá itthon, a V4-ekkel, a V4-ek harcra kész szövetségeseivel, az epp-ben és az ep-ben is.

A döntések pedig a tanácsban születtek, ahol, tényszerűen kiderült minden normális ember, sőt még az érettségi nélküli bukott komancs kutya sulc számára is, hogy nem weber, timmermans és mürkül szopatja orbánt, hanem fordítva, orbán és a V4-ek, a horvátok, bolgárok, lettek, litvánok, olaszok szopatják mürkült, timmermanst és a webert. Orbán mellett durva koalíció sorakazotott fel és tartott ki a zsarolások, megvesztegetések, fenyegetések ellenére is.

Hazudozhattok, majomkodhattok még évekig, de minden egyes alkalommal ugyan így beégtek, mint szoktatok.
Ezt soha nem lehet megunni. :)

Amikor már a népszara, a zindex és a 444 is a b1-et és a ballibbant trollokat cáfolják, akkor nagy a gáz nálatok, az tuti.
süti beállítások módosítása