B1 blogcsalád



Ha Strache lemondott, akkor Orbánnak is le kellene

2019. május 19. - nickgrabowszki

Ez a legnagyobb különbség Magyarország és Ausztria között. str.jpg

Ausztriában előrehozott választás lesz, mert a szélsőjobboldali kormányfő-helyettes lemondott, és a pártja is kivált a koalícióból.

Mindeközben Magyarországon? Nincs itt semmi látnivaló, haladjanak tovább. A kormánypropaganda a kishírek között szerepelteti, ha egyáltalán, hogy mi történt a szomszédban, miközben annak hazai konnotációi is lehetnek.

  • Heinz-Christian Strache alkancellár, az FPÖ elnöke belebukott abba, hogy állami tendereken ígért győzelmet az oroszoknak, ha megveszik neki és pártjának a legnagyobb osztrák bulvárlapot, a Kronen Zeitungot.
  • Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a haja szála sem gördült, még csak meg sem rezdült a pozíciója, amikor 2 éve kiderült, az orosz Roszatommal akarta megvetetni a legnagyobb magyarországi kereskedelmi tévét, az RTL Klubot (hogy aztán bezárja).

Ebből látszik, hogy Ausztria, noha a 70-es évek óta Európában először ott került be a kormányba a szélsőjobboldal, még nem következmények nélküli ország. Ott még elfogadhatatlan a politikában a nettó hazaárulás: ha egy ellenséges hatalomnak akarják átjátszani a (kis)polgárok legfőbb szórakozását.

Magyarországon ez már teljesen nyíltan folyik. Olyan megszokott, hogy ha kiderül, már senki fel sem kapja a fejét.

A hazaárulás lett a kormánypolitika normája.

Az ország kiárusítását az oroszoknak amúgy nem valami ellenzéki, gonosz liberális, romkocsmák félhomályában merengő értelmiségi nihilista nevezte hazaárulásnak, hanem maga a miniszterelnök korábbi kebelbarátja, politikai szövetségese és egykori vagyonkezelője, Simicska Lajos.

A 2010-14 közötti időszak második leghatalmasabb embere egy interjúban arról beszélt, hogy Orbán 2014-ben, a Fidesz választási győzelme után felvázolt neki egy "komplett médiaprogramot", amelynek része volt az is, hogy

meg akarja vásárolni az RTL Klubot, hogy aztán meg tudja szüntetni.

Hüledeztem, hogy miket mond, és próbáltam vele megértetni, hogy így ez nem fog menni. Mondtam, hogy nem tudom, de ránézésre legalább 300 millió euró, 100 milliárd forint lenne. Erre azt mondta:

Nem baj, megveszi majd nekem a Roszatom.

 (...) Lehet oligarcházni, milliárdosozni, attól még nekem is vannak elveim, ha belementem volna, apám megfordult volna a sírjában. Én nem maffiaalvezérnek és hazaárulónak szerződtem.

 Ez csak azért nem pontosan ugyanaz, mit amivel Strache lebukott, mert az osztrák szélsőjobboldali politikus nem akarta megszüntetni az Kronen Zeintungot, miután megveszi/megveteti az oroszokkal. Szemben Orbánnal, aki viszont bezáratta volna az RTL-t.

Amúgy Strache azon a Heinrich Pecinán keresztül intézte volna a boltot, akivel Orbán is intéztette, hogy az Axeltől és Ringiertől azok fúziója után hozzá kerüljenek a (többek között) megyei lapok, a Nemzeti Sport és a Népszabadság. Amely utóbbit be is záratott.

A többiek meg mehettek a Kesma nevű propagandaholdingba, aminek létezését az Orbán-kormány határozatban minősítette nemzetstratégiai érdeknek.

És ezek után van pofája Orbánnak azt hazudni szombaton közleményben, hogy 

Strache alkancellár lemondását osztrák belügynek tartjuk, így a kormány nem kívánja kommentálni. Azt pedig több alkalommal világossá tettük, hogy

a magyar kormány nem foglalkozik üzleti kérdésekkel, így a médiatulajdonosok döntéseivel sem.

  • Miközben voltaképpen mással se foglalkozik.
  • És miközben Strache abba bukott bele, hogy - saját szavaival -: "olyan médiahálózatot szeretnék, amilyen Orbánnak van".

A dolog olyannyira nem osztrák belügy, azt is maga Orbán szögezte le a múlt héten, amikor fogadta az osztrák szélsőjobbodalit, hogy 

Azt kell mondanom, hogy minden stratégiai kérdésben egyetértés mutatkozott az FPÖ elnöke, illetve az alkancellár úr és a magyar kormány delegációtagjai között.

Kurznak volt annyi esze, hogy nem várta meg, amíg az oroszok és Orbán segítségével Strache megvalósítja a stratégiáját, mert akkor már soha nem lehet leváltani. Pont mint a Fideszt a 80 százalékos médiatúlsúlyával és a kiépült pártállammal, a független hatóságok, a fékek és ellen-, meg egyensúlyok szisztematikus leépítésével.

Ausztria nem akart úgy járni, mint mi. A történelemben alighanem először fordul elő, hogy Magyarország mutat utat Ausztriának. Nem követendő, de legalább intő példával szolgáltunk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7314833634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2019.05.19. 07:39:10

a geci és bandája egy pöcegödröt csinált ebből az országból.

Aranka1973 2019.05.19. 07:57:06

@taga20: Hát, ha szerinted ez az ország egy pöcegödör, akkor el lehet menni !

Nem ragaszkodik hozzátok senki !
_________

Erre a roszatomos baromságra a részeges, sértődött Simicska szaván kívül van BÁRMI bizonyíték ?

Mert ez így azért elég vékony, lippsikéim !

Arról nem is szólva, hogy rajtatok az se nagyon segítene, ha a kormány lemondana és új választásokat írnának ki, mert a Fidesz ott is tönkreverne titeket !

Jövő vasárnap megláthatjátok, hogy az embereket mennyire hatja meg ez az erőltetett mocskolódó kampány, ahol Orbánra megpróbáljátok ráhúzni a vizes lepedőt !

Nagyon azért ne lepődjetek meg, ha megint 2/3-dal intéznek el titeket !

taga.20 2019.05.19. 08:02:06

@Aranka1973: "Hát, ha szerinted ez az ország egy pöcegödör, akkor el lehet menni !

Nem ragaszkodik hozzátok senki !"

ez a mentalitásotok ezer éve gyökér. elüldöztetek innen már egy csomó értékes embert és így mindig csak a selejt maradt az országban. aki meg próbálna valamit tenni azt kicsináljátok.

örüljél bazdmeg, hogy a sok jobbágy, a kibaszott geciék által eluralt média és óriás plakátokon pofánkba öntött szeméttel, megint megszavazza a fityeszmaffiá!

ÖRÜLJÉL FOGYATÉKOS!

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.19. 08:02:54

Az osztrákok amatőrök, a magyar kormány viszont profi.

Akit egy ilyen gyerekes trükkel át lehet verni, az meg is érdemli, hogy bukjon.

Sorosék óvodás trükkel nyertek csatát Ausztria ellen. Mo. ellen viszont sorra vesztenek.

taga.20 2019.05.19. 08:15:29

@közíró MAXVAL bircaman: a magyar kormány profi bűnözőkből áll.

és te ennek örülsz, te félkegyelmű?

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.19. 08:17:51

@taga.20:

Profi politikusok, akiket nem lehet átverni gyerekes trükkökkel.

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.19. 09:00:19

@közíró MAXVAL bircaman:

Akkor talán lehetne a bukást kezdeni Kósa Lalával, ha már itten nem vernek át senkit, ahogy állítjátok. Talán csak a népet a lózungokkal.

Cycmen 2019.05.19. 09:01:55

Jájjazanyámkenyerit!!!!!!!!!!!!!!
Nézzük csak ezt a történetet. Van ez az osztrák politikus, aki orosz oligarchák unokahúgaival tárgyalgat Ibizán, milliárdos üzletekről (mi másról) közben jól felveszik magnóra meg gondolom képanyag is van erről, majd mindez két év múlva véletlenül pont az EP választások előtt kiderül. Gondolom erről a profi politikusról vannak olyan képek is, amin meztelenül fenekeli valami másik unokahúga, csak most nem ezt látták jónak elővenni.
A mi történetünk még jobb, mert a nyilvánvalóan igazmondó és elfogulatlan Simicska történetén alapul és egyébként reális más szempontokból is, hiszen hihető hogy a Roszatom rávehető RTL Klubok megvételéére milliárdokért baráti szívességből, valamint hogy Orbán annyira hülye legyen hogy ezt komolyan gondolja! :D

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.19. 09:02:00

@közíró MAXVAL bircaman: "Sorosék óvodás trükkel nyertek csatát Ausztria ellen. Mo. ellen viszont sorra vesztenek."

Kérdés, hogy ki és mikor vesztett? Netán a magyar nép, amikor Soros a fideszt támogatta a pénzével?

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.19. 09:04:10

@látjátok feleim szümtükkel:

Az nem volt politikai ügy, így nincs is politikai jelentősége.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.19. 09:05:37

@látjátok feleim szümtükkel:

Soros sokat vesztett, mert Orbán szakított vele. Ez tény.

élveteg 2019.05.19. 09:06:01

"Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a haja szála sem gördült, még csak meg sem rezdült a pozíciója, amikor 2 éve kiderült, az orosz Roszatommal akarta megvetetni a legnagyobb magyarországi kereskedelmi tévét, az RTL Klubot (hogy aztán bezárja)"

Ezzel csak az a kis gond van hogy ilyen nem derült ki ezt csak a Simicska delirálta

2019.05.19. 09:06:42

@közíró MAXVAL bircaman: Te Birka ! Még mindig itt rontod a levegőt, te lánglelkű forradalmár! Te voltál mát minden --miépes, szoc-demes, jobbikos, kisgazda, mdf-es, kdnp-s, mszp-s, szdsz-es, bolgár kommunista és most , soros imádó és migránstámogató fideszes. Csak egy valami nem voltál még--akasztott ember ! De ne add fel, még lehetsz !

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.19. 09:08:25

@Cycmen:

Baszod, ugyé nem hiszed, hogy Simicska nem tudott semmit? Azért ne fogadj rá, mert még sok csoda történhet.

Mellesleg ha nem lenne igaz, akkor vajon miért is mondott le ez a birka politikus? Gondolkodtál már rajta? Ha nem, akkor tedd meg minél előbb! Nem fog megártani az agyadnak.

profilo 2019.05.19. 09:08:39

@látjátok feleim szümtükkel:

www.eszakhirnok.com/kepek20180215/otab.jpg

Hogy rohadna el Soros! Ezért utálja őt mindenki. Nincs ezen mit csodálkozni.

taga.20 2019.05.19. 09:09:54

@jános515: birkához képest egy szélkakas, mereven álló valami.

ja, birka meg egy fasz!:)))

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.19. 09:10:17

@közíró MAXVAL bircaman:

Ja, ha egy vezető politikus annyira birka, hogy egy kis zsozsó reményében átverhetik, akkor az más? Eszednél vagy te?

profilo 2019.05.19. 09:10:22

@látjátok feleim szümtükkel:

Jó lenne már, ha Simicska ledobná az atombombáját, vagy a plakátfirkáláson túl csinálna valami olyat, ami jelent is valamit.

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.19. 09:11:35

@közíró MAXVAL bircaman:

Ha tisztességes kormányunk lenne, akkor te itt nem találnál.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.19. 09:12:29

@látjátok feleim szümtükkel:

Attól még alkalmas lehet harmadrendű posztra, amilyent be is tölt. Kormántfőnek, döntéshozónak nem alkalmas, ez tény.

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.19. 09:13:47

@profilo:

Lajosnak is van családja, nem lehet kitenni a fidesz prédájának őket. De ami késik, az nem múlik, majd eljön mindennek az ideje, mint tavasszal a pitének. Mondja a régi magyar mondás. Csak ezt a fidesz még nem tudja, pedig elég lenne, ha eszükbe jutna a csau, és az ő kis családja, meg sok más hasonló kis család.

profilo 2019.05.19. 09:18:57

@látjátok feleim szümtükkel:

Ha eddig nem jött el az ideje, akkor már soha. Annak pedig nem sok értelme lesz, ha a több ciklus után önként visszavonult Orbánnak akar majd ártani visszaemlékezéseivel a nyugdíjas Simicska.
Simicska is csak egy a sok ellenzéki légvár és vágyálom közül....

miért 2019.05.19. 09:32:49

@Aranka1973: Nagyon szórakoztatóak az elvtársnőhöz hasonló, megélhetési trollok. Persze a Baltásvezér bukása esetén gond nélkül találna másik hátsót, szerelme tárgyának!

András L 2019.05.19. 09:38:35

@taga.20: Szerinted, mennyi értelme van egy csomó szűk látókörű és arrogáns 'díszkereszténnyel' vitába szállni?

Gábris szomszéd 2019.05.19. 09:49:03

@Aranka1973: Persze az alábbiakról érdemben már nem ugattok fitymaszbirkák. Miért is tennétek, hiszen nektek bőven elég, hogy az geci gazditok mindenáron "nyerjen" a veletek egyet nem értő többséget magasan leszarjátok.

hirklikk.hu/kozelet/kutatas-bizonyitja-hogy-a-fidesz-csalt-a-2018-as-valasztason/350480

kolozsvaros.com/2018/04/12/a-valasztasi-csalasrol-131-pontban-egy-informatikus-szemevel/

Cycmen 2019.05.19. 09:49:13

@látjátok feleim szümtükkel: Baszod, ugyé nem hiszed, hogy Simicska nem tudott semmit? Azért ne fogadj rá, mert még sok csoda történhet.

Mellesleg ha nem lenne igaz, akkor vajon miért is mondott le ez a birka politikus? Gondolkodtál már rajta? Ha nem, akkor tedd meg minél előbb! Nem fog megártani az agyadnak...................

A te agyad szorul itt edzésre szerintem. Az osztrákról felvétel van és miután ez echte titkosszolgálati csőbehúzás, én azt is fenntartással fogadnám, a lemondás lehet kármentés, hiszen a kimosakodás ideje alatt áll a botrány és még nagyobb a kár, mintha annyiban hagyják.
A Simicska ügy tök zsákutca barátom, mifelénk nem hisznek az olyan "jóhiszeműen tanúskodóknak" akik jól össze vannak veszve az érintett féllel. :D És mint írtam, a Roszatom nem a sarki zöldséges aki megvesztegeti néhány karalábéval a közterest, legalábbis nem így!

Gábris szomszéd 2019.05.19. 09:51:44

@taga.20: Az osztrák kancellár példát mutatott ma politikai válságkezelésből. Tökös srác. Előrehozott választások lesznek Ausztriában. Lélekemelő igazi államférfit látni. Nem magyarázkodott, nem kamuzott, nem ferdített. Azt mondta, "Genug ist genug". Vagyis ami elég, az elég. Papír, szájnyalogatás, öntapizás nélkül gyakorlatilag lemondott. A koalíciós partnere is. Magyarországon nyilvánvaló, ami Ausztriában meghiúsult, vagyis az orosz befolyás, az oligarchadiktatúra, a válasz pedig nem lemondás, hanem "Boldog Karácsonyt!". Köszönöm Kurz kancellárnak, hogy megmutatta, miért IS áramlik a magyar Ausztriába. Ott van következménye annak, ha valaki korrupt, szar alak, mint Strache, akin ugyanúgy csak jelmez a honféltő kereszténység, mint a mi egész kormányunkon.

2019.05.19. 09:51:59

@közíró MAXVAL bircaman: Birka ! Ne gondolkozz, mert az neked fáj ! Tudod, most hogy arra a következtetésre jutottál, hogy sorosgyurikabácsika sokat vesztett azzal hogy egykor orsóssal szakitott, igazad lehet. Valóban nagy szerelem volt--pénzért !

De hogy sorsos vesztett azt nehezen hiszem. Szerintem nyert. Na jó nem sokat, de talán 500 millió dolcsit bizonyára, hiszen nem kellett tovább eltartani a sok ingyenélő, léhűtő és tolvaj bagázst, akik a pénzéért--hajlongtak, térdepeltek, kezet csókoltak és nagyokat cuppogtak. Tudod, akik pénzért eladják a becsületüket, szélforgók, tarhálók, képmutató tolvajok lettek, azok az én szememben csak ingyenélő és hazug patkányok.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.05.19. 10:04:33

@látjátok feleim szümtükkel: " elég lenne, ha eszükbe jutna a csau "

Ti nagyon rá vagytok gerjedve erre a csaura.

Nektek mindennap eszetekbe jut?

És az is eszetekbe jut, hogy esetleg a hazaáruló libsik is kerülhetnek abba a helyzetbe, mint ők? Vagy azt hiszitek, rajtatok nem fog az ólom?

Gábris szomszéd 2019.05.19. 10:06:49

@taga.20: Ha még nem olvastad? :)

A mi Kedves Vezetőnknek úgy hiányzott ez most, mint üveges tótnak a hanyatt esés!

Merthogy pánikszerűen lemondott a nagy cimbi, az osztrák szélsőjobbos csóka. Mindenről.
Talán a piáról nem, de az nem is lesz baj, mert nehéz ám feldolgozni a totális bukást hányás nélkül. Ahhoz pedig kell a snapsz. Rengeteg snapsz! Hát hajrá! Lehet gyakorolni.

Tudják amúgy, kiről beszélek? Az a szerencsétlen náci az, akinek a napokban még a K. Vezető lapogatta a hátát, dobált neki csókokat, és mutogatta neki, a hálás magyar néptől frissen gründolt várát.
Igen, Heinz-Christian Strache. Ő hasalt meg, mint Rottenbiller, szűk néhány órán belül.
Jónagy marha volt különben. Talán abba szaladt bele óvatlanul, hogy a K. Vezető anno a nagy agyával eldicsekedett neki, hogy az oroszok bárkinek vesznek tévét, újságot (nem egyet, és nem az aluljáróban. Ááá, dehogy! Egy komplett kiadót. A biznisz az biznisz.) szirszart, bármit, aki beengedi őket, azaz elárulja a saját hazáját.
Tudták? Nálunk ez nagy divat….ööö..Igor, kéne nekem az összes média. – Daragíj drug, értjük! Nézzük csak, nézzük csak. Nem egyszerű…Népszabadság is?....húúútovaris....másik ötszáz lap is….hmhm…daragíj tovaris, nem is tudjuk…Legyen. Paks 2. Maradhat? – Ja! Jó!….
Heinrich, a hülyéje meg hazament, és azt hitte még mindig Mordorföldön van. Mert, itt így éldegélünk boldogan. Mi, a bamba nép, a Kedves Vezető, meg az oroszok. Igen, mert Budapesten több GRU ügynök lebzsel már, mint Moszkvában.

De nem! Ez meg hazament és rongyolt is gyorsan az orosz elvtársakhoz a nagy ötlettel....Tovaris! Akkor úgy, ahogy mordoréknál népszabit, ha kérhetem... Noormális?
Mert „HEINRICH PECINA EGY OLYAN BEFEKTETŐ, AKI AZ ELMÚLT 15 ÉVBEN MINDEN MAGYAR LAPOT MEGVETT ÉS ELŐKÉSZÍTETT ORBÁNNAK”. Közbevetőleg jegyzem meg, többek között a Népszabadságot és a megyei lapok javát is ő, Pecina darálta be. Akkor senki nem értette miért.
MÁR ÉRTJÜK.

A biztonság kedvéért, ha nem esett volna le a kém elvtársaknak, még kicsit cifrázta is „PECINA A NAGY JÁTÉKOS, AKI 15 ÉVVEL EZELŐTT ELKEZDTE VENNI ORBÁNNAK A MÉDIÁT" ilyesmiket motyogott nagy bölcsen. Azok meg gondolom, majd megfulladtak a röhögéstől, ekkora marhát látva.

Strache ezeket mondta a szép szájával. Hogy a Pecina. Az segít.
Ja. Ügyes! Csak közben forgott, vagy tíz kamera a kecóban. Minden titkosszolgálatnak egy. A svájciaknak talán kettő. Ők mindig túlbiztosítanak mindent.

Ez viszont pech. Oltári nagy pech.
Olyannyira az, hogy mire lemászott az oroszok által bónuszba adott eszkorthölgyről, - igen, ezt eddig minden kémes-dugós filmben így láttam. Márpedig rengeteg kémes-dugós filmet nézek. Az orosz kémek ellátmányában rendszerint ott lapul egy-két ilyen darab. Nagyon meggyőzőek tudnak lenni. Nagyon! Most akkor miért lenne másként? – feltételezve, hogy itt is a szokásos khm…kópia futott, szóval, mire a K. Vezető cimborájának sikerült lemásznia a vélhetően igen dekoratív hölgyről, még a sliccén a gombokat babrálta talán, de már bukott ember, politikai hulla volt. Kész. Daszvidanyija Heinrich. Daszvidanyija! Neked már csak a pia marad. Konyec!

De, attól tartok, ma nemcsak az osztrák gazembernek lehetett igazán sz@r napja, de nemzetünk fénylő csillagának is.

Igen, mivel a kolléga, ezzel az ügyes, abszurditásában Mr. Bean-re hajazó öntökönlövésével a K. Vezetőt is rendesen leamortizálta. Morálisan, meg politikailag, meg mindenhogy.

Merthogy ember nincs, aki ezek után fel ne tenné a kérdést magában, AKKOR MORDORÉKNÁL VALÓJÁBAN MI A PIKLI IS TÖRTÉNT A NÉPSZABADSÁGGAL, MEG A TÖBBI LAPPAL?

Miért is vette meg Pecina? Kinek vette meg? Az oroszok ebben a ragyogó médiaportfóliós bizniszben milyen szerepet is játszottak? Mit is adott érte a Kárpát-medence géniusza? Tényleg Paks kettőt?

Ja! És még az is itt motoszkál agyilag, ha hazaárulás ez az osztrákoknál (Nyugi. Náluk, a sógoroknál tuti az! Nem mi vagyunk ők!) akkor ez, még itt, Mordorföldön is az.
A Kedves Vezetőnek mikor is méltóztatik börtönbe vonulni? Merthogy EZ HAZAÁRULÁS, BÁRHONNAN IS NÉZZÜK!

Utóirat: Nemtom ismerik-e a sztorit a cicáról, aki egy idősek otthonában lakott. Megfigyelték, hogy akinek az ajtaja elé feküdt, az másnapra rendre meghalt. Akihez odament, az már kérhette is a papot, meg az utolsó kenetet. Hatalmas ribillió volt eztán a macska miatt. Mindenki rettegett tőle. A végén el kellett altatni.
Valahogy így van a mi Kedves Vezetőnkkel is. Akivel kezet fog, akinek az öribarija lesz, annak meszeltek. Mubarak, Berlusconi, Kubilius, Saakashvili, Fico, Janukovics, most meg ez az osztrák fazon.
Valahogy nem jó ómen a mi kis pocakdanink.
Lesz még ebből ribillió, meglátják! (V.Z)

taga.20 2019.05.19. 10:07:25

@András L: ha hagyjuk, hogy ezek a rohadékok mindent eluraljanak, akkor megérdemeljük a sorsunkat.

egyébként értem a kérdésedet.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.05.19. 10:09:38

@profilo: " Jó lenne már, ha Simicska ledobná az atombombáját "

Biztos jó lenne nektek, csak az a baj, hogy Lajosnak NINCS atombombája.

Milliárdokat tolt bele a vagyonából a Jobbik promózásába, a Fidesz mocskolásába 2014-2018 között (HírTV, Magyar Nemzet, Heti Válasz milliárdos veszteségei, de.még az Index is; kedvezményes plakáthelyek a pártnak stb.); de nagyon nem jött be. (Újabb 2/3.)

Belátta, hogy ezt bukta, eladta a médiabirodalmát, és most él, mint Marci Hevesen.

Ti meg itt maradtatok a vágyálmaitokkal, álmodozva a "nagy bukásról", ami sose jön el. De talán majd jövő kedden...

András L 2019.05.19. 10:10:15

@taga.20: A rendszerváltás óta nem volt ilyen impotens ellenzékünk, ergo, hiába vagyunk nehány ezren, akik nem ezt szeretnénk, ez nem elég, sajnos!

taga.20 2019.05.19. 10:11:00

@Gábris szomszéd: haver, most adnék neked egy ötöst, ha ott lennék nálatok. brávo.

apám, te jellemfejlődésből kiválóra vizsgáztál.

a végén még elviszlek a zsidó nyári fesztiválra:)))

taga.20 2019.05.19. 10:12:07

@András L: hát akkor énekeljünk az oroszlánok előtt, ez anno bevált;)

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.05.19. 10:13:44

@Gábris szomszéd: "Lélekemelő igazi államférfit látni. Nem magyarázkodott, nem kamuzott, nem ferdített. Azt mondta, "Genug ist genug". Vagyis ami elég, az elég. Papír, szájnyalogatás, öntapizás nélkül gyakorlatilag lemondott"

Nyilván az járt a fejében Kurznak, hogy ez a botrány tönkrevágja az FPÖ támogatottságát, azok a jobbos szavazatok nagyrészt hozzá juthatnak majd el (a párt megerősödik), és vagy egyedül, vagy a szocdemekkel (de az ÖVP vezetésével) úgyis ő alakíthat majd új kormányt.

Egyébként, ha nálunk a kormány lemondana (amire egyébként semmi oka nincs), akkor a közv. kutatások adatai alapján jelenleg ugyanúgy 2/3-addal alakíthatnának kormányt, szóval nem egészen értem, hogy mégis miben reménykedtek.

miért 2019.05.19. 10:15:19

@élveteg:..és most a sógor bele a kamerába!!!! És szerintem ő, első kézből, és nem lalikirálytól tudja!

András L 2019.05.19. 10:15:32

@taga.20: :) De ha legalább még oroszlánok lennének, ezek csak hiénák, és semmi előkelő sincs bennük... :))))

Gábris szomszéd 2019.05.19. 10:20:35

@Szergej Szergejevics Szergejev: Kezdetben mondjuk abban, hogy képesek vagytok embernek tekinteni, akik nem fideszesek, utána pedig elindulni egy valóban tisztességes választási versenyben. Ősszel amúgy várható, hogy elindul a szombathelyi folyamat.

Gábris szomszéd 2019.05.19. 10:22:47

@taga.20: Vigyél bakker. Ezeknél az álkeresztény geciknél még az is jobb. :)

"Miért basszátok szét az országomat,
Miért rúgjátok hasba az ápolót,
Miért ültetitek szamárpadba a tanárokat,
Miért szarjátok szájba az álmodót?

Ti még a Sátánnak is túl gecik vagytok,
Még ő is megvet titeket,
Mert a Sátán bátran vállalja magát,
De ti hívőként lettetek hitetlenek.

Másfél millió káposztafej,
Hibbant elméjű hatalmasok,
Mocsár e táj és a Varangykirály
Ünnepli, amit alkothatott.

De ha lepihentek a büdös sárba
Ugyanúgy, mint a népetek
Én pióca leszek a pusztulásban,
És szívom majd a véretek." (K.T.)

Cycmen 2019.05.19. 10:23:33

@Gábris szomszéd: Mesélj még :).......................

Mit meséljek, hogy a szó, érv és úgy általában véve gondolatnélküli lúzerek ismérve a debil képek linkelgetése?

profilo 2019.05.19. 10:26:05

@Gábris szomszéd:

Ha most májusban nem vársz "fordulatot", ellenzéki áttörést, akkor ősszel miért?
Vagy már megint az lesz, hogy a sok "akármilyen független" indulót mind az ellenzékhez csapjátok a matematikai kreativitás jegyében?
Hány jobbikos polgármesterre és jobbikos többségű képviselő testületre számítasz?

taga20 2019.05.19. 10:26:19

@Gábris szomszéd: ne haragudj mir-murra!
csak szopni jár ide, de nem szokott fogazni:)))

coub.com/view/5mnxn

Gábris szomszéd 2019.05.19. 10:26:49

@Szergej Szergejevics Szergejev: Egyébként jobb ha tudjátok, a NER-t igazából nem a baloldaliak vagy liberálisok szívják meg, hanem a konzervatívok és a valóban keresztények... tetszik vagy sem, a Nemzeti Együttlopás Rendszere a lumpenprolik morálján állóknak kedvez. (lásd pld. Bedezsótika, Németsziszi, stb.) Most sokkal rosszabb annak, aki valóban vallja Jézust és mondjuk konzervatív, mint bármikor Rákosi vagy Kádár alatt: akkor mintegy erkölcsi magaslaton állhattunk, most meg csak azt látjuk, hogy a kereszténységre és a nemzetre hivatkozva szinte mindenben ellene tesznek ezeknek az elveknek. Volt sztálinisták nemzeti jelmezbe bújva mocskolják a tiszta nemzeti és keresztény értékeket. Ez talán az egyik legnagyobb bűne Orbánnak és nersevik rendszerének, de a lelkes hívőserege elvakultan ezt sem látja. Nekik bőven elég, hogy O1G elvtársnak hála ismét lehet ellenségképük gyuriferi, rohattlibsik, sorosgyuri. migránsok, hajléktalanok, melegek, ellenzékiek, stb. képében, akiket 0-24-ben utálva minden gondjuk "megoldódik". :)

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.19. 10:27:23

@jános515:

Ne féltsd a háttérhatalmat, bőven nyereséges még ma is.

Orbánnal ott vétettek, hogy azt hitték, nem fog megváltozni, s pénzzel megvehető. Ezért ekkora a gyűlölet ellene.

taga20 2019.05.19. 10:28:03

@Gábris szomszéd: ártu, gondoltad volna anno, hogy egyszer egy oldalra kerülünk?:))))

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.19. 10:28:55

@Gábris szomszéd:

Az "igazi konzervatívok" rosszabbak az őszinte liberóknál.

taga20 2019.05.19. 10:32:05

@közíró MAXVAL bircaman: hu bazdmeg, szerintem ezt már te sem érted.

ezek szerint, te álkonzervatív vagy?

Gábris szomszéd 2019.05.19. 10:33:25

@profilo: Nem feltétlen jobbikos polgikra számítok, nyilván lesznek olyanok is. Sokkal inkább arra a gyerekes befosásra, amikor a fideszmaffiozók szembesülnek azzal amikor elolvad a többségük egy önkormányzatban. Erre írtam pld Szombathelyt. Utána pedig ennyire telik nekik. :)

scontent.fbud5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/60661501_2174666706164467_5270892648582873088_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_ht=scontent.fbud5-1.fna&oh=2bc09f761dfd2f92cb78fc1b0b8e3cc0&oe=5D6456D0

mikimackó 2019.05.19. 10:33:52

lézerjani is megmondta, bécs nem biztonságos......., strache sem volt biztonságban.

Gábris szomszéd 2019.05.19. 10:34:04

@taga20: Nem igazán, de mint tudjuk a NEMZET SOKKAL TÖBB MINT A FIDESZ :)

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.19. 10:38:23

@Gábris szomszéd:

Minden nagy párt, szervezet működtet kampánystábot, sőt a nagy cégek is.

taga20 2019.05.19. 10:45:20

@közíró MAXVAL bircaman: ja tényleg. te bolsevik vagy.

már el is felejtettem:)))

profilo 2019.05.19. 10:46:32

@Gábris szomszéd:

Értelek. A Jobbik népszerűségének esésével járó "település veszteségek" megemésztésére tökéletes orvosság, ha a Fidesz is így jár...

taga20 2019.05.19. 10:46:56

@közíró MAXVAL bircaman: nem ilyenek a médiák.

a fityeszes szennygyárak olyanok!

Gábris szomszéd 2019.05.19. 10:48:53

@profilo: Nekem az az orvosság, ha a politikusbűnözők elbuknak. Állítólag a tisztességes emberek is így gondolják. Ez gondolom a narancshíveknél sincs másképp. :)

taga20 2019.05.19. 10:48:56

@profilo: te egyébként mit erőlköcc itt fityeszdroid?

szerinted, aki utálja a gané fityeszmaffiát, az majd a te "okos" kommentjeid miatt átáll?
vagymi?

Gábris szomszéd 2019.05.19. 10:49:47

@taga20: Sosem fogják fel ésszel, ami mindenki másnak tök egyértelmű. Na lépek a szabadba, ki kell használni, hogy elvonult a zivatar. :)

taga20 2019.05.19. 10:54:33

@Gábris szomszéd: széles utat neked ártu!:)))

taga20 2019.05.19. 10:55:47

@közíró MAXVAL bircaman: ez hogy jön ide?

mi köze a fityeszes kibaszott propaganda hadseregnek a médiához?

Cycmen 2019.05.19. 11:04:50

@közíró MAXVAL bircaman: Egy média csak liberális lehet?....................

Ha észreveszed, akár itt a B1-en is, liberális média nincs! Van a szemét kormánypropagandista fideszes sajtó és ők, a mindentől függetlenek, az igazság felkent bajnokai! A ballibnek nincs is semmije, ezért van diktatúra!

profilo 2019.05.19. 11:06:23

@Gábris szomszéd:
Alaptétel:
-A politikus ha megmozdul lop, ha megmozdul hazudik. Ez minden politikusra igaz, hisz gyarló emberek ők is. Társadalmuk állapotáról készült látlelet, hisz olyanok mint mi. Közülünk kerültek ki. Sokan álmodoznak "tökéletes" politikáról, "tökéletes" politikusokról....aztán olvashatják a híreket bezzeg Ausztria előrehozott választásáról.

"Az osztrák kancellár példát mutatott ma politikai válságkezelésből. Tökös srác. Előrehozott választások lesznek Ausztriában. Lélekemelő igazi államférfit látni. Nem magyarázkodott, nem kamuzott, nem ferdített. Azt mondta, "Genug ist genug". Vagyis ami elég, az elég. Papír, szájnyalogatás, öntapizás nélkül gyakorlatilag lemondott. A koalíciós partnere is. "

Ebben semmi tökösség sincs. Politikai szükségszerűség. A károk így tarthatók a legalacsonyabb szinten. Lehetett volna húzni, de Kurz azon többet veszített volna. Nincs itt államférfi, csak egy okos politikus.

profilo 2019.05.19. 11:09:52

@taga20:
Nem volt célom, hogy magam oldalára állítsak bárkit is. Ha híveket akartam volna szerezni, akkor a te stílusodban kommentelek, hisz a Varánusz óta tudjuk mennyire sikeres és célravezető ez. Rengeteg barátot, támogatót szereztél magadnak, a DK-nak és az általad rajongásig tisztelt és szeretett Gyurcsány Ferencnek...

profilo 2019.05.19. 11:10:45

@profilo:
Az idézet így helyes:
-A politikus ha megmozdul lop, ha megszólal hazudik.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.19. 11:17:07

@Gábris szomszéd: "Állítólag a tisztességes emberek is így gondolják. Ez gondolom a narancshíveknél sincs másképp."

Ezt most így hogy? Egy bekezdésbe hogy kerülhettek a "tisztességes emberek" és a "narancshívek"?

Sir Bates dö Hól 2019.05.19. 11:17:12

@Cycmen: "mifelénk" még az elios-ügynek sem volt következménye;-)... egy picit jobban teljesítő országban élek, de azért az elios-ügynek a vonzata 35M€, amiért itt már hömpölyögnének a felháborodott citoyenek az utcán! a különbség a lakosság hozzáállásában van, itt nem alattvalvónak tekintik önmagukat, hanem polgároknak, s ez a nagy különbség. szeretem a szülőföldem, de emiatt a mentalitásbeli különbség miatt nem is szándékozom hazamenni (tudom, te nagyon sajnálod;-)), s nyilván vannak még számosan olyanok, mint én. s ezzel a hiányzó/elveszett kreativitással, tudással mo és az ottmaradtak többet veszítenek, mint a távozók. mert mi megteremtjük az egzisztenciánkat máshol is, de mo számára ez egy elszalasztott lehetőség. tényleg a krém is megy el. immár negyedszerre egy évszázadon belül. ezt egyetlen közösség sem élheti túl megrázkódtatás nélkül. ez van...

taga.20 2019.05.19. 11:19:13

@profilo: "hisz a Varánusz óta tudjuk mennyire sikeres és célravezető ez. "

ezt kifejtenéd?

"Rengeteg barátot, támogatót szereztél magadnak, a DK-nak és az általad rajongásig tisztelt és szeretett Gyurcsány Ferencnek..."

én mikor akartam magamnak barátot, támogatót szerezni?

én mikor rajongtam bárkiért? (a depeche mode kivételével:)

fityeszdroid, te keversz magaddal, akinek az éjjeliszekrényén ki van rakva a geci képe.

bakker, te hülye vagy? mi a kurvaanyádért hazudozol?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.19. 11:24:50

@Aranka1973: "el lehet menni"

Te mint bolsevik fideSSes hazaáruló, könnyedén beszélsz. De Taga igazi hazafi, neki nehezebb örökre elhagynia a szülőföldjét.

profilo 2019.05.19. 11:27:39

@Sir Bates dö Hól:

1000 éve megy el a "krém". 1000 éve érik megrázkódtatások ezt az országot. És kb. ezer éve mondják, hogy ezt nem élhetjük túl...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.19. 11:30:41

@taga.20: "én mikor rajongtam bárkiért? (a depeche mode kivételével:)"

Fiatalka vagy. Én a Led Zeppelinért rajongtam. :-)

profilo 2019.05.19. 11:30:44

@taga.20:

Az értetlent...
Tudod jól mit miért írtam, és hogy miről beszélek.

taga.20 2019.05.19. 11:34:32

@profilo: nem teljesen.

én arra gondoltam, hogy arra utalsz, hogy miattam lett vége a varánusznak.

profilo 2019.05.19. 11:39:06

@taga.20:
Nem miattad lett vége, de értem, hogy mardos a lelkiismeret. A te szöged is benne van a Gyík koporsójában.
Gondolom már nem emlékszel mindenre, de mondjuk az kissé humoros, hogy az akkoriban alfahíres linkekkel operáló Gábrielt orosz ügynöknek, náci pribéknek tartottátok, most pedig a puszipajtásod...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.19. 11:41:55

@profilo: "ezer éve mondják, hogy ezt nem élhetjük túl..."

És akkor jön Ondó Viktorka, és megvalósítja az ezer éves "álmot". Már most a legszegényebb államok közé csúsztatta le az országot, és a jövőnk az oktatás szétverése miatt még borúsabb.

Sir Bates dö Hól 2019.05.19. 11:44:29

@profilo: én azt írtam, hogy az utóbbi száz évben, hogy más mit mondott azt rajta kérd számon. ha trollkodni akarsz, akkor meg keress mást;-)...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.19. 11:46:37

@Cycmen: "most nem ezt látták jónak elővenni."

Ondó Viktorkáról milyen kép- és hanganyaga lehet Putyin gazdának! De az nem kerül elő soha, mert a geci hiba nélkül gazsulál.

profilo 2019.05.19. 11:47:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Nem kell ehhez Orbán Viktor. Az Egyesült Európai Államok terve megoldja ezt nélküle is...Az Unióba való belépéssel a jövőnk már nem csak a mi kezünkben van. Az oktatás "szétverése" pedig évtizedekkel ezelőtt kezdődött.

profilo 2019.05.19. 11:51:01

@Sir Bates dö Hól:

Tudom mit írtál. Az ezer évet azért írtam, mert lehettél volna drámaibb, kétségbeesettebb is az aggódásoddal.

taga.20 2019.05.19. 11:57:56

@profilo: "Nem miattad lett vége, de értem, hogy mardos a lelkiismeret. A te szöged is benne van a Gyík koporsójában."

még mindig nem értem, hogy hol van az én szögem!

"Gondolom már nem emlékszel mindenre, de mondjuk az kissé humoros, hogy az akkoriban alfahíres linkekkel operáló Gábrielt orosz ügynöknek, náci pribéknek tartottátok, most pedig a puszipajtásod..."

mindenre emlékszem, még arra is, "hogy szappant akart vinni a dohány uccába".

arra válaszolj barátom, hogy én változtam meg vagy ártu!

te nem változtál, ahogy látom. te a mai napig rajongsz a geciért.

angyalt, sokkal többre tartom, mint téged.
neki volt lelkiereje lejönni a gecioldalatokról.

taga.20 2019.05.19. 11:59:13

@Sir Bates dö Hól: mi van haver, feladtad a hittérítést a traktoroséknál?

én mondtam neked, hogy vizet gereblyézel:)))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.19. 12:03:14

@profilo: "Az oktatás "szétverése" pedig évtizedekkel ezelőtt kezdődött."

Aha, szóval te is az elkúró nagy rajongója vagy. Mert alatta a PISA tesztek enyhe javulást mutattak, a geci alatt zuhantak be. Tehát szerinted az elkúró fordított a trenden. Csak szólok, hogy ti nem párt vagytok, hanem szekta.

profilo 2019.05.19. 12:08:25

@taga.20:
Persze, hogy nem érted.
Te nem változtál, ez tagadhatatlan(Habony Árpi lájkolja ezt!), de Gábriel sem változott annyit, mint gondolod. Ellenségem ellensége a barátom....Adott esetben simán tudnál újra olyan prosztó lenni vele, mint régen....még akkor is, ha épp Gábrielnek lenne igaza valamiben. A helyzet változott, amihez próbáltok igazodni. Nekem kevesebb magyarázni, magyarázkodni valóm van...itt a gecioldalon.

F1 L M 2019.05.19. 12:13:39

Vágy vezérelt "újságírás".

profilo 2019.05.19. 12:14:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ha te azt mondod, hogy a Kádár-rendszer utolsó éveiben az oktatásunk pariban volt a nyugat-európai és az amerikai oktatási rendszerrel, akkor minimum tévedsz. A módszerváltás után semmi, de semmi nem történt, hogy a hátrányunkat ledolgozzuk, vagy a lemaradásunkat minimum csökkentsük.
Jöhetsz a PISA tesztekkel, de az oktatásunk igazi erejét a rendszerből kikerülő kezdő munkavállalók piaci ereje és kelendősége mutatja...akár itthon...akár külföldön.
A 80-as évek elejétől folyamatosan nő a lemaradásunk.

taga.20 2019.05.19. 12:29:58

@profilo: "Adott esetben simán tudnál újra olyan prosztó lenni vele, mint régen.."

soha nem voltam vele prosztó (jó lehet egyszer-egyszer), csak az arcába dobtam, hogy mekkora geci fan volt anno.

egyébként, bajcsy-zsilinszky endréről hallottál már fityeszdroid?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.19. 12:31:38

@profilo: "Jöhetsz a PISA tesztekkel"

Aha. Ha valami objektív mutató Ondó Viktorka impotenciáját mutatja, akkor az nem számít. Persze. :-)

"az oktatásunk igazi erejét a rendszerből kikerülő kezdő munkavállalók piaci ereje és kelendősége mutatja."

Aha. Autógyári összeszerelő robotokat képzünk. A geci alatt a termelékenység jottányit sem emelkedett.

"A 80-as évek elejétől folyamatosan nő a lemaradásunk."

Aha. Persze. A fasz bokros elbaszott csomagja se alapozta meg az utána következő évtizedes fejlődést. A gazdád is része volt az 1998-2002-es kormánynak, most őt is sarazod. Nem fogy örülni Kubatov.

taga.20 2019.05.19. 12:33:26

@profilo: "A módszerváltás után semmi, de semmi nem történt, hogy a hátrányunkat ledolgozzuk, vagy a lemaradásunkat minimum csökkentsük."

az utóbbi 9 évben meg szétbasztátok az oktatás maradékát is.

hányni tudok az olyan szervilis faszoktól, mint amilyen te is vagy!

profilo 2019.05.19. 12:40:31

@taga.20:

Nem, nem hallottam. Ki ő?

taga.20 2019.05.19. 12:43:50

@profilo: nem kell rájátszani arra, hogy egy hülye fityesz fasz vagy.

lejön az enélkül is:)

profilo 2019.05.19. 12:47:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Remek statisztikákkal, kitűnő grafikonokkal minden, de minden igazolható. Az ellenzék kiemelkedő támogatottsága, a különböző kormányok sikerei, stb...

Amikor elkezdődött a CEU-s kiszorítósdi, akkor Magyarország egy kiemelkedően sikeres, és fontos egyeteméért aggódtatok. Akkoriban a CEU az alábbi mesterképzési szakokat kínálta hallgatói számára

Közgazdasági elemző
Gazdaságelmélet és gazdaságelemzés specializáció
Globális piacok gazdaságpolitikája specializáció

Történelem
Késő antik, medievisztika és reneszánsz tanulmányok specializáció
Összehasonlító történettudomány 1500-tól napjainkig specializáció

Kisebbségpolitika

Filozófia

Politikatudomány

Társadalmi nemek tanulmánya
MATILDA: Nők és társadalmi nemek története specializáció
GEMMA: Nők és társadalmi nemek tanulmánya specializáció

Közpolitika

Környezetpolitika és menedzsment

A Közép-európai Egyetem az alábbi területeken kínál szakirányú továbbképzéseket hallgatói számára:

Közgazdasági modellező

Összehasonlító történettudomány

Világpolitika tanulmányok

Nemzetiségi szakember

Összehasonlító politikatudomány

Ezek biztos nagyon fontosak, ezt nem is kétlem, de ez egy káderképző. Pont olyan, mint Kéri László Bibó szakkollégiuma volt.

profilo 2019.05.19. 12:50:09

@taga.20:

2010-ig minden tökéletes volt. Nem is tudom, hogy miért nem akarják a választók visszatapsolni azt. Bár ha rájönnétek, hogy miért, akkor simán kipicsázhatnátok Orbánt és Moszkváig zavarhatnátok.

taga.20 2019.05.19. 12:54:33

@profilo: "2010-ig minden tökéletes volt."

ki mondott ilyet, te tökéletlen?

te viszont itt hájpolod a gecimaffiádat.
bazdmeg, szerinted normális ami ebben a kibaszott országban megy?

komolyan kérdezem droid, me látom benned az értelem gyenge fényét pislákolni.

profilo 2019.05.19. 12:57:37

@taga.20:

1914 óta itt semmi és senki sem normális....

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.19. 13:07:06

ennyi maradt nektek libbantak
álmodozás, hogy a Vezér magától lemond
meg vágyakozás ahogy taga folyamatosan írja: "geci" "fasz"

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.19. 13:10:18

@profilo: "Remek statisztikákkal, kitűnő grafikonokkal minden, de minden igazolható"

Tehát a PISA felméréseket azért indították, hogy majd évek múlva bebizonyítsák, hogy az akkor hatalomra kerülő Ondó Viktor elbaszta az oktatást is. Nem hallod magadat, milyen fasságokkal jössz?

"Ezek biztos nagyon fontosak, ezt nem is kétlem, de ez egy káderképző."

Legyen káderképző, ahogy akarod. A környező országok fontos posztjaira kerültek itt végzett "káderek", akik jó emlékekkel, szimpátiával rendelkeznek a magyarokról. Persze egy bolsevik fideSSes hazaárulónak ez nem teszik.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.19. 13:11:22

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "folyamatosan írja: "geci""

A gazdád haverja nevezte el őt gecinek, Símacskánál panaszkodj. :-)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.19. 13:16:47

@profilo: "2010-ig minden tökéletes volt."

Hát 2019-ben, amikor az EU-ban a legszegényebb államok között vagyunk tökutolsók, a 2010-es állapot, amikor még a régiós rangsorban a középmezőnybe tartoztunk, ha tökéletesnek nem is nevezhető, de lényegesen jobb helyzet volt.

De nincs mit búsulni, Ondó Viktor azt hazudta, hogy 2030-ra lehagyjuk Ausztriát, és ezt minden bolsevik hazaáruló fideSSes beszopta. Örüjjetek bazmeg.

2019.05.19. 13:20:03

Ez a helyzet nagyságrenddel több kérdést vet fel mint amennyit megválaszol.
Eddig az volt a konteo, hogy az oroszok állnak a "szélsőjobb" pártok mögött, hogy bomlasszák az EU-t, erre fel most az orosz titkosszolgálat tőrbe csal egy osztrák politikust, orosz oligarchák unokahúgai segítségével, majd ezt a felvételt odaadják a egy német újságnak terítésre. Ebben legalább három antagonisztikus ellentmondás van!
Azok, akik most az osztrák demokrácia felsőbbrendűségéről áradoznak, érdemes lenne visszalapozni pár évet, hogy miért is kellett megismételni az osztrák elnökválasztást 2016-ban!
Ott is a "demokráciát" ünnepelték sokan, de mégiscsak arról volt szó, hogy szocdem apparátus évtizedekig csalt a választásokon, a bebukott módszerrel, amikor meg már nagyon látszott, akkor változtattak rajta.
Érdekes az is, hogy balliberális médiában az akkori hírek szinte mindegyike eltűnt ebben a témában, pedig voltak bőven, mert a semlegesség látszatát kellett kelteni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.19. 13:20:47

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Én önálló gondolkodó vagyok, a hazaáruló bolsevik fideSSfasszopóknak van szükségük anyatejet szopni... illetve apagecit. :))

taga.20 2019.05.19. 13:26:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

haver én is nevetek, de kínomban.
ilyen állatokból, mint birka, tényelek, vagy a csókoskisgeci van vagy kétésfél misi.

a vigyor lefagy az arcomról, mikor erre gondolok.

na mindegy, mind mekhalunk:)

coub.com/view/10av6l

profilo 2019.05.19. 13:30:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ezt a számháborút minimum 8 éve vívjátok. Minimum 8 éve próbáljátok és nem csak itt ti, hanem ellenzéki politikusok is bizonygatni, hogy katasztrófális elszegényedés, éhséglázadások, megfélemlítés, nyomor....stb....van itt. Pedig, ha megkeresnétek az "igazi" indokokat, hogy miért nem zavarják el a választók Orbánt, akkor már rég legyőztétek volna a NER-t. Nem megy. Ragaszkodtok a régi recepthez. Ám legyen.

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.19. 13:34:28

@Szergej Szergejevics Szergejev: "És az is eszetekbe jut, hogy esetleg a hazaáruló libsik is kerülhetnek abba a helyzetbe, mint ők? Vagy azt hiszitek, rajtatok nem fog az ólom?"

No, álljék meg a gyászmenet!

Tizedik éve tietek a kormány, meg az ország meg a hatalom, ja és az egyisten. Nem elég? Még a "hazaáruló" libsik is kellenének? Mert mit is tud árulni egy libsi? Hát sokat nem, mert sajnos sehol nem kell a ner a világban, csak ilyen bukott embereknek. Főleg azért, hogy bukás után, és a börtön elöl a haver Orbán befogadja. Ide, a tisztességes fidesz demokráciába.

Mert ugyé a Pecina is el lett bíróságilag meszelve, jó tudom, a fidesz elvei szerint koncepciós perben. De a Gruevszki nem volt koncepciós, neki már más indokot kreáltak, üldözik a hazájába. Természetesen, egészen a börtön ajtajáig. A körözött fáraóról ne is tegyünk említést, az is egy szégyenteljes ügy volt máshol bele is bukott olna valaki, nálunk meg nincs semmi látnivaló, csak egy bunkó kommentelő. Pedig feltehetőleg a fáraónak sem volt olcsó buli, hogy innen nem adták ki a körözése ellenére sem, sőt mélyebben hallgattak az itt létéről, mint szar a fűben.

Mellesleg vajon ki is szeret Ibizán bárban mulatni? Ugyé nem egy libsi? ;D

Persze, ha hazaárulót kell keresni, akkor számoljuk már össze a letelepedési nyerteseket, a betelepülőket is, meg a rajtuk gazdagodókat, mert az tényleg a haza pénzért árulása volt.

Szóval ki árul itt hazát 2010 óta?

profilo 2019.05.19. 13:37:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

A legszegényebbek vagyunk....éhezünk...fázunk...stb. Miért nem sikerül a magatok oldalára állítani a választókat?
Az ellenzéki legendáriumotok szerint a vidékiek bunkók, buták, agymosottak és megvezethetők a fideszes médiahenger miatt. No de Pesten?
Itt több mint kétmillió ember él, akik saját szemükkel látták az ellenzéki tüntetéseket, akik hozzájutnak az "ellenzéki" hírforrásokhoz, akik tanultak, nem megtéveszthetők, és javarészt hisznek a liberális demokráciában.
Ők hol vannak? Ők miért nem állnak mellétek? Miért nem látunk óriási fideszes vereségeket a fővárosban? Most az EP választáson tarol az ellenzék Budapesten?

Miért nem titeket igazolnak a számok?

profilo 2019.05.19. 13:39:49

@látjátok feleim szümtükkel:

Ibizán sokan szeretnek mulatni. Liberálisok is. És sokan csak szeretnének mulatni...
Ibiza jó hely...

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.19. 13:42:11

@Tényelek: "Ebben legalább három antagonisztikus ellentmondás van!"

Az első, hogy az orosz csaj még attól lehet orosz, hogy nem az orosz titkosszolgálat videózta le. Még attól is lehet orosz, hogy nem orosz újságban jelent meg a videó.

Egy a lényeg. Az osztrák alkancellár lemondott, mert nem volt más választása, vagy is maga legalizálta a sztorit. Sőt azt sem tagadt, hogy az oroszoknak ellenszolgáltatást ígért, és nem tagadta, hogy a csaj orosz volt.
Akarsz még valami bizonyítékot arra, hogy magad vagy az ellentmondás, sőt a hazug mellébeszélés, és a szar kenegetője?

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.19. 13:43:33

@profilo:

B+, még sem a liberálisokról jelennek meg kényelmetlen témájú videók. Ha tudsz ilyet, tedd már közzé!

profilo 2019.05.19. 13:46:25

@látjátok feleim szümtükkel:

A hely itt lényegtelen. Ez lehetett volna bárhol, ahol a csapda készítői csak szerették volna.
Hidd csak el nyugodtan, a liberálisok is szeretnek Ibizán mulatni. Te is szertnél....

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.19. 13:49:38

@profilo:" Miért nem titeket igazolnak a számok?"

Egyszerű erre a válasz, mert ha még a Simicska sincs biztonságban a saját barátja mellett, akkor ne csudálkozz rajta, hogy az átlag nem nerta g lassan jobban fé tőletek, mint anno Rákositól féltek. Mert Rákosi nem tudott mit elvenni a szegény emberektől, csak börtönbe tudta záratni, most meg látjuk, hogy vándorol a közpénz magánzsebekből magánzsebekbe, Lajostól a Lőrinchez, onnan meg ki tudja majd hová. Azért ilyen közegben nem irigylésre méltó sem barátnak, sem gázszerelőnek lenni.;D

rallus 2019.05.19. 13:51:46

Megint a fejlett nyugattól való lemaradásunk okoz problémát!
Ezt a szerencsétlen Heinz-Christian Strachet egyszerű eszközökkel, olcsón meg lehetett buktatni.
Ezzel szemben itt van ez az Orbán, akinek a lejáratására már milliárdokat költöttek a hazafias ballibek, (+ hazánk nem jelentéktelen, önzetlen külföldi barátai...) és mégis folyamatosan nő a támogatottsága!
Már könyvek jelentek meg bölcsődei megpróbáltatásairól, feleségverési szokásairól, de még elaggott ebének viszontagságos életéről is, és mégis!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.19. 13:52:00

@profilo: "elszegényedés"

Nem értem, mit kell azon bizonygatni, hogy a legszegényebb EU államok között vagyunk. Ez tény. És nem 8 éve vagyunk ott, hanem fokozatosan jutottunk oda, Ondó Viktor "sikeres" országlása eredményeképp.

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.19. 13:53:34

@profilo:

Tévedsz, én itthon szeretek mulatni. Nekem ez a hazám, igaz szerinted libsi vagyok. De azért nekem ez a kis ország nagyon jó, csak ti nem tetszetek, de mind mindennek, nektek is két végetek van, a kezdet, és a vég. Ha utóbbit én nem érem meg, majd megérik a mai fiatalok, de el fog jönni. Lehet félni, Rákosinak is eljött, Kádárnak is, meg majd még sokaknak eljön.

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.19. 13:55:07

@rallus:"... és mégis folyamatosan nő a támogatottsága!"

HOL?

profilo 2019.05.19. 13:57:44

@látjátok feleim szümtükkel:

Most 26.-án a szavazófülke magányában is félni fogna egy x-et húzni valamelyik ellenzéki párt mellé? Mikor mindig azt mondjátok, hogy akárkivel is beszéltek az ismerősi körből, szinte mindenki utálja Orbánt. szinte senki sem szereti. Akkor miért nem szavaznak ellene? Miért nem szavaznak az ellenzékre? Inkább éheznek, nyomorognak és tétlenül nézik saját elszegényedésüket? Te sem mersz a Fidesz ellen szavazni? Hány szavazáson nem mertél már?

Már rosszabb mint Rákosi?
'56 megvan? Egy kisebb forradalom...néhányak szerint ellenforradalom, söpörte el a kopaszt.
Most miért nem ?

profilo 2019.05.19. 14:01:24

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

300 forint miatt szegény Gyurcsányt majdnem keresztre feszítették. Most pedig, az éhséglázadások, az elszegényedés és a nyomor tetőpontján lapít a nemzet? Mi változott?
Miért tűrnek? Miért nem zavarják el azt, aki nyomorba dönti őket, aki miatt elszegényednek, aki miatt éheznek és kevés a pénzük? Most miért nem?
Van erre valami statisztikád, számsorok, táblázatok...?

taga.20 2019.05.19. 14:03:48

@rallus: "Ezzel szemben itt van ez az Orbán, akinek a lejáratására már milliárdokat költöttek a hazafias ballibek,"

száz csilliárdokat! és nem sikerül megbuktatni ezt a magyar szerzetes gecit.

feladjuk rallusz, nyertél te és a bandád!

:))))

profilo 2019.05.19. 14:04:02

@látjátok feleim szümtükkel:

Mikor jön el? Mire saccolsz? Most, hogy a lakosság jelentős része nyomorog, éhezik és folyamatos az elszegényedés, mit tippelsz? Mikorra jutnak el oda, hogy falhoz állítsák a fideszeseket?

Cycmen 2019.05.19. 14:04:13

Ha Strache lemondott, akkor Orbánnak is le kellene................

Álmodik a nyomor! Kilenc éve!

taga.20 2019.05.19. 14:09:57

@Cycmen: a szar meg ünnepel 9 éve, mi fityeszdroid?

Sir Bates dö Hól 2019.05.19. 14:19:59

@profilo: mondtam, trollkodj mással;-)... nem drámai, s nem aggódás: csupán a valót írtam, s erre nem is tudsz semmit mondani, így karikírozod az tényt;-)... ügyes, de nem velem szemben;-)... hová jutott mo az elmúlt évszázad alatt? s mindezt az etnicizmus és a sosemvolt_múlt_mítoszának áldozás leple alatti lopások, kisstílű önzések miatt. pedig csak annyi kellett volna, hogy nyisson a világra...

profilo 2019.05.19. 14:29:20

@Sir Bates dö Hól:

Melyik időszakban volt a legnehezebb nyitni a világra?

Horthy-korszak?
A II. világháború alatt?
Rákosi-korszak?
Kádár-rendszer?
A módszerváltás után?

Sosem volt múlt....1000 év sosem volt múltja. Lehet büszkének lenni és szégyellni bizonyos dolgokat, de egy biztos. A történelem tengernyi vihara után a Kárpát-medencében 1000 éve él egy sorsközösség, melyet összeköt egy csodás és egyedülálló nyelv, a múlt megannyi tragédiája, közös sikere és öröme. Népek, népcsoportok és államalakulatok tűntek el mellettünk ezalatt az 1000 év alatt. Mi még itt vagyunk. Szerintem joggal mondhatjuk, hogy ez sikertörténet.

Cycmen 2019.05.19. 14:29:58

@taga.20: Nem mi ünneplünk, ti szopatjátok magatokat, csak néznünk kell! :P
Itt van ez is, hogy "Orbánnak le kellene mondania". :DDDDDDDDDDDDD
Persze, a kis faszom nem kéne?

Sir Bates dö Hól 2019.05.19. 14:30:00

@taga.20: nem volt semmi hittérítés: ott az egyetlen érdekes szellem birca, akinél az a kihívás, hogy megalkosd a birca-magyar szótárt. a bloggazda egy londonban is bicskei maradó, önmagát autodidakta módon szorgalmasan képző, de korlátolt se falusi/se városi, a blogbika meg egy tudathasadásos, folyamatosan kognitív disszonanciába menekülő, mindent elolvasó, ám azt értelmezni nem tudó, komplexusos szerencsétlen, aki gyűlöl mindenkit, aki a tudás közelébe került, egy önmagát baloldalinak gondoló etnicista rendpárti kispolgári, a szó kkeu-i értelmében.

morpho 2019.05.19. 14:36:01

@profilo: "államalakulatok tűntek el mellettünk ezalatt az 1000 év alatt"

Keresgéltem Magyarországot a térképen 1526 és 1919 között és nem nagyon találtam ilyen néven semmit. 400 évig nem léteztünk ebből az ezerből? Vagy rossz a térkép?

taga.20 2019.05.19. 14:45:24

@Cycmen: a kis faszodat tarcsd meg magadnak és a kecskédnek!

:)))

Sir Bates dö Hól 2019.05.19. 14:45:50

@profilo: minden attól függ, hogy honnan nézed;-): az, hogy a magyar nyelv fennmaradt európa legnagyobb útkereszteződésében, az, hogy egy kisebbség képes volt a túlélése érdekében mindig és mindenkit integrálni, az valóban lehet sikertörténet is, bár semmi nem lenne, ha most nem lenne mo, valószínűleg te is, én is léteznének, de legalábbis a dns-ünk nem ment volna a kukába. az ezer évre hivatkozni mindig ellenben sz'tem szánalmas: soha semmit sem tudtunk felmutatni igazából ott és akkor amikor a jelen volt az egy kiegyezés utáni fejlődésen kívül.
bármikor tudtak volna nyitni a világra a regnáló establishmentek, de ezt nem tették meg. de nem tették meg rögtön a kiegyezés után sem;-)... most sem látják a kiutat az eltűnésből: egy ekkora népnek/sorsközösségnek az egyetlen esélye a kultúrális fennmaradásra a mai világban egy egységesült európa, amelyben pontosan, hogy megmaradna a nyelv, a kultúra, de nem, a mai korifeusok azt hírdetik, miként te is, hogy "hungarikum"! micsoda? az a hungarikum, hogy bármely idegen szót azonnal magyarítasz, s onnan használod, mint mindig is ide tartozót;-)...

honnan jött a hablatyolni szó? gondold csak végig ezt az egy példát;-)...

taga.20 2019.05.19. 14:53:17

@Sir Bates dö Hól: ember, a reformkort kihagytad. azé az se volt semmi.

zene mehet? nesze!:)

www.youtube.com/watch?v=rHkTKyCnsRA&list=RDrHkTKyCnsRA&start_radio=1

rasztaszív 2019.05.19. 15:02:09

@profilo: ha lett volna internet, '54-'55 - ben pont ugyanígy érveltek volna a rákosista trollok : akkor miért nincs forradalom...?

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.19. 15:04:43

@profilo: "Mi még itt vagyunk. "

Igen, itt. De csak a nyelvünkben, és nem a magyarságunkban. Bár nekem egy a nyelvem és a magyarságom, de azt sajnos nem tudom milyen nációból indultak az őseim. De nem is érdekel. Kevesen tudják, mert a lakosság többsége-zöme nem kutyabőrös nemes eredetű. Van akinek itt-ott egy kis migráncsvér is csörgedezik az ereiben. Tényleg szerinted mennyi ősmagyar vérű futkározik kis hazánkban? Szóval itt vagyunk.

Nem tudom hol, és mit dolgozol, miből vannak a szegénységgel és a népi érzelmekkel kapcsolatos ismereteid, de ott ahol én kerestem a kenyerem elég sokáig, bizony ráláttam arra, miért ilyen a magyar nép amilyen. Valaki azt mondta, hogy alattvaló nemzet, ami nagyon találó. Én meg azt is mondom, hogy gondolkodni lusta, mert valami birka génje benne maradt. Még ott, az etelközi mezőkön. Mert könnyebb a kolomp után menni, mint a saját esze után. A gondolkodás fárasztó. Nem véletlenül vagyunk Euróra legkövérebb népe ( tegnap olvastam ).

Talán h nem csak az ibizai lokálokról nyernétek információkat, hanem az ország végeiről, kis falvaiból, az ott élő emberektől, akkor árnyaltabb lenne neked is a világlátásod. Nem Budapestből, és a nagyvárosokból áll az ország, de aki onnan ki nem dugja az orrát, az ezt nem tudhatja.

Szerinted miből él a falusi ember, akinek a lakóhelyéhez legközelebb 50 km-re van kórház, munkahely? Az oda utazás másfél óra, de munkakezdésre ott kell lenni, már ha felveszik. Tudod mennyibe kerül egy havi bérlet ekkor távolságra? Tudod, mennyit kap a falusi ember aki általában szakképzetlen? Tudod mennyi marad neki és a családnak a megélhetésre? Tudod mit mond a helyi közmunkásnak a helyi nertárs, ha valamit reklamál? Nem? Hát pedig te olyan jól tájékozott vagy, főleg a libsikról.
No, majd ha ezeket is tudod, akkor okoskodj, addig húzd be a füled, és a farkad, mert nem tudod miről beszélsz.

profilo 2019.05.19. 15:05:46

@Sir Bates dö Hól:

Az Egyesült Európai Államok az, amelyben (persze idővel, és ez az idő majdnem történelmi távlat) biztosan eltűnne a magyar nyelv. A kulturális fennmaradás pedig pont olyan lenne, mint például Nebraskában vagy Utah-ban. És az 1000 évre hivatkozás szánalmassága akkor szokott megjelenni, amikor az Egyesült Európára szoktak hivatkozni. Mindez azért, mert a legfontosabbat tudtuk felmutatni ezalatt az 1000 év alatt. Nem tűntünk el. Nem olvadtunk be, mert nyelvünkben megmarad a nemzet. Mert itt vagyunk, még oly kicsi és apró nemzetként. Mond egy szlováknak, Szlovákia nemzeti ünnepén, hogy nem lehet büszke önálló államára és megérted.
A többi csak hablaty....

profilo 2019.05.19. 15:12:57

@látjátok feleim szümtükkel:

Az ellenzéki legendárium szerint éhező és katasztrófálisan elszegényedő falusiak vajon miért nem szavazzák le Orbánt? Erre gondolom van válasz...és még csak távoli misztikus Ibiza lokáljaiba sem kell kilátogatni érte. Tudom...a falusiak buták, tanulatlanok és agymosottak a fidesz médiahengerétől....De éheznek, nincs pénzük, közmunkára kényszerítik őket és nagyon szegények. Akkor mégis miért? Gyurcsányt 300 forint miatt kivéreztették? Orbánt miért nem, hisz többet vesz el tőlük?

Szerinted miből él a falusi ember, akinek a lakóhelyéhez legközelebb 50 km-re van kórház, munkahely?
Miből él?
Tudod mennyibe kerül egy havi bérlet ekkor távolságra?
Mennyibe?
Tudod, mennyit kap a falusi ember aki általában szakképzetlen?
Mennyit?
Tudod mennyi marad neki és a családnak a megélhetésre?
Mennyi?
Tudod mit mond a helyi közmunkásnak a helyi nertárs, ha valamit reklamál?
Mit mond?

Válaszolj kérlek, mert itt Ibizán mindenkit érdekelnek ezek a dolgok.

2019.05.19. 15:21:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"legszegényebb EU államok között vagyunk. "
Ezzel a szöveggel legalább annyira eredményesen lehet kampányolni, mint a másik oldalon az egyik elmebeteg által kitalált "Rosszabbul élünk, mint négy éve." szlogennel 2006-ban.

2019.05.19. 15:25:02

@profilo: Az az 1000 év az, amelyik valójában minimum 1124 év!

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.19. 15:26:44

@profilo:

Minek válaszoljak, hiszen neked Ibizára fussa, a rokonnak meg csak közmunkára. Neki nem fusa Ibizára, se még a közeli nagyvárosra sem. Mert tudod télen nincs közmunka, és segély sem.

Válaszolj inkább te arra, hogy miért mondott le az alkancellár? Mert ugyé szemenszedett hazugság amit a videón látni? Vagy mégsem?
Nem tudsz? Netán fáj az igazság? Fáj, hogy emiatt kénytelen volt lemondani, így erősen vitatható, hogy a videón elhangzottak, és láthatók nem igazak? Mert mi oka lehetett olyat állítani a magyar média kapcsán ami nem igaz, hiszen Obán kebelbarátja volt eddig, mint ahogy Pecina is az. Basszus, ez sajnos nem tagadható.

index.hu/kulfold/2019/05/19/heinz-christian_strache_fpo_botrany_oligarcha_orosz_ibiza_video_ausztria_johann_gudenus/

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.19. 15:29:22

@profilo:

Úgy látom elűünt a válaszom, ezért ezt kapd ki!

index.hu/kulfold/2019/05/19/heinz-christian_strache_fpo_botrany_oligarcha_orosz_ibiza_video_ausztria_johann_gudenus/

Ha nem kerül később sem elő, majd ismért megírom, addig viseld türelemmel a válasz hiányát.

Sir Bates dö Hól 2019.05.19. 15:33:27

@profilo: szerinted eltűnne, szerintem nem biztos, de meghosszabbítja fennmaradását, ez két vélemény, nem tudunk dönteni, vannak érvek pro és kontra.
nem érdekelnek a nemzeti ünnepek, nekem az ünnep azt jelenti, hogy azokkal vagyok, akik közel állnak hozzám, akikhez érzelmi kötelék fűzi, a nemzet nem természetes, az egy alkotott konstrukció. ünnepelhetjük a múltat, de ahhoz nekünk semmi közünk sincs, a jelenhez és a jövőhöz annál inkább;-)... én nem a szüleimnek/őseimnek akarok megfelelni, hanem gyerekeimnek/az eljövendő generációnak szánnék boldog jövőt;-)...

a hablaty eredete a spanyol hablar, s beszélni a jelentése. ellenben neked nincs értelme, mert nem nyitod ki a füled, az elméd, a szíved. sz'al sz'tem zárjuk le ezt most, még udvarias formában;-). köszönöm a rám áldozott gondolataid... (bár hazudnék, ha azt állítanám, hogy több lettem azoktól)

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.05.19. 15:37:15

@Tényelek: Pontosan. És ha ehhez vesszük hogy a nagy számú adózó nép (azért jöttek ide Árpádék hogy adóztassák őket) vélhetőleg nem jött sehonnan sem, igaz ezt már csak én mondom. A paraszt nehezen hagyja el a földjét.

index.hu/tudomany/tortenelem/magyar0131/

Nem mellékesen ez a paraszti társadalom a mainál jóval fejlettebb árasztásos öntözéses gazdálkodást és tógazdálkodást (halászatot) folytatott, vagyis nem nomádok voltunk.

Rövid ismertető (ekkor az origo még újság volt, nyugodtan olvashatod)
www.origo.hu/kornyezet/20130528-ontozes-mezogazdasag-arpad-kori-csatornarendszer-halasto-legelo-ret-kozepkor.html

Hosszabb
epa.oszk.hu/00400/00414/00001/pdf/takacskaroly.pdf

2019.05.19. 15:42:58

@Sir Bates dö Hól: " az ezer évre hivatkozni mindig ellenben sz'tem szánalmas: soha semmit sem tudtunk felmutatni igazából ott és akkor amikor a jelen volt az egy kiegyezés utáni fejlődésen kívül. "
Ahogy látom a történelem /Se!/ nem az erőssége, mert ha legalább az általános iskolában sikerült volna figyelni egy picikét történelem órán, akkor tudná, hogy a Magyar Fejedelmség, illetve Királyság 1100+ éves fennállása óta elég sok mindent "fel tudott mutatni".
Kezdve talán a "kalandozásoknak" nevezett időszakkal, amikor a hatalmi hatókör az Pireneusokig terjedt. Később Amerika felfedezéséig mi adtuk Európa ezüst és aranykitermelésének több, mint a felét.
Több, mint 200 évig egyedül védtük Európát a muszlim hordák ellen, erre ment rá a lakosság több, mint a fele. Amikor kellően meggyengültünk, akkor beszálltak az osztrákok. A helyett, hogy segítettek volna, területet szereztek maguknak, de a lakosságot katonáskodásra kötelezték, ne drága osztrák vér follyon.
Ha az éveket összeadjuk, akkor az jön ki, hogy az első ~650 évben a magyarok komoly hatalmi tényezők voltak Európában, olyannyira, hogy a magyar királyok apostoli címmel rendelkeztek. Ehhez hasonló csak a Német Római Birodalom császárának volt. Gondolom az megvan, hogy az egyetlen király volt Európában a magyar, akinek a pápai kinevezéseknél jog szerinti vétójoga volt, ezzel élt pl. Ferenc József a 1900-as évek elején.
De azért voltak sikerek bőven 1541 után is, szóval a soha, de soha nem tudtunk felmutatni semmit, egy kissé liberális túlzásnak tűnik.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.19. 15:44:14

@rallus: "Orbán, akinek a lejáratására már milliárdokat költöttek a hazafias ballibek"

Aha. Szóval a ballibek hizlalták százmilliárdokkal Ondó Viktor strómanját, a Mészarost, csak azért, hogy a gecit lejárassák. Nagyon ravasz. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.19. 15:47:34

@Tényelek: ""legszegényebb EU államok között vagyunk. "
Ezzel a szöveggel legalább annyira eredményesen lehet kampányolni"

Nem is kampányol a geci a szánalmas magyar szegénységi mutatókkal. Inkább összeesküvés elméletekkel eteti a birka szavazóit.

morpho 2019.05.19. 15:48:29

@Tényelek: "Kezdve talán a "kalandozásoknak" nevezett időszakkal, amikor a hatalmi hatókör az Pireneusokig terjedt" Valamit benézhettél, mert Augsburgig terjedt az, nem a Pireneusokig. És még ez volt a "legtudományosabb" része az egész hsz nek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.19. 15:49:24

@profilo: "éhező és katasztrófálisan elszegényedő falusiak vajon miért nem szavazzák le Orbánt?"

Mert félnek, hogy a nemlétező migráncs hordák elveszik tőlük azt a kicsit is, ami van. Ezermilliárdokból szórja Ondó Viktor a mérgező propagandát.

profilo 2019.05.19. 15:51:15

@látjátok feleim szümtükkel:

Látod, és a lényeg fel sem tűnt neked. Ezek a nyugati politikusok milyen jól látják a magyar médiahelyzetet, de....nem tesznek semmit. Nem lehetetlenítik el a fideszes kormányzatot. nem próbálják lemondásra kényszeríteni Orbánt...pedig ti időről időre nagyon bíztok ebben. És megvehetők...biztos lehetsz benne, hogy nem csak Strache.

Még egy érdekes adalék. Az a bulvárnapilap(Kronen Zeitung) 2 millió olvasót ér el naponta a 9 milliós Ausztriában, és mindenki királycsinálóként tartja számon: aki mellé odaáll, az jó eséllyel indul a kancellári székért is. Maga Strache mondja ki a videón, hogy ha a Kronen Zeitung mellé állna, akkor „nem 27 százalékot kapnánk, hanem 34-et”. Így tessék tekinteni a magukat független újságként, hírportálként jellemző lapokra.
A politikusok a Lajtán túl is olyanok, mint bárhol másutt. Naivitás azt hinni, hogy ott a nagybetűs Nyugaton ez máshogy van. Inkább okosabban, ügyesebben. Persze hülyék ott is vannak. Mint Strache.
És hogy Orbán kebelbarátja volna? Naivitás ezt hinni. Orbán érdekei mentén kihasznál bárkit és bármit. Nincsenek barátai csak alkalmi szövetségesei. Egy könnycseppet sem hullajt érte, maximum az osztrák széljobb gyengülő pozíciói miatt moroghat vagy kesereghet egy kicsit.

taga.20 2019.05.19. 15:51:57

@Tényelek: és akkor még nem is beszéltél arról, hogy dzsézusz is magyar volt!

hoppácska!:)))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.19. 15:52:56

@profilo: "Az Egyesült Európai Államok az, amelyben (persze idővel, és ez az idő majdnem történelmi távlat) biztosan eltűnne a magyar nyelv."

A magyar nyelv és kultúra mindenképpen eltűnik, mert elfogy aki használja. A honfoglaló magyarokból nem maradt hírmondó sem, de a folyamatosan betelepülő migráncsok, a mai magyarok ősei átvették, továbbvitték a nyelvet és a kultúrát. Ez nem fog többet megismétlődni a mérgező gyűlölködés miatt.

2019.05.19. 15:53:33

@látjátok feleim szümtükkel: "Valaki azt mondta, hogy alattvaló nemzet, ami nagyon találó."
Érdekes meglátás, miközben azon kevés nép közé tartozunk /Valójában én egyetlen másikat sem tudok, de hátha mégis van, ezért nem azt írom, hogy egyetlen./, akiknek a monda és népmesei világában olyan szintű vertikális társadalmi mobilizációs képek jelennek meg, amit más népeknél el sem tudnak képzelni. Melyik nép meséinek java részében van arról szó, hogy a társdalom legaljáról származó legkisebb gyerek, akinek valójában a szinte semmiből is semmi járna a jogszokás szerint, király lesz?
Egy szolgának született nép meséiben nem ilyen, még olyan mesék sem nagyon lehetnének, hogy wc pucolóból, utcaseprű karriert fut be valaki.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.19. 15:53:57

@taga.20: Ez egy akkora primitív fasz! Csak bámulok, hogy tudott ekkorára fejlődni. :))

Sir Bates dö Hól 2019.05.19. 15:54:16

@Tényelek: miva'bolond? ne legyél már hülyébb, mint amennyire alapból az vagy;-)... történelemórát meg a deszkán telibaszott retkes kurva anyádnak tarts;-)... te mi a véreres lófaszt tudsz felmutatni? nem anyád -mert azért remélem neki nem te vagy a legnagyobb teljesítménye, mert akkor egy elfecsérelt életet tud csak-, te!
sz'al húzzál bőrt a fogadra velem kapcsolatban!;-)...

2019.05.19. 15:57:00

@morpho: "Valamit benézhettél, mert Augsburgig terjedt az, nem a Pireneusokig. És még ez volt a "legtudományosabb" része az egész hsz nek. "
Ha ez volt a legtudományosabb, akkor esetleg a CEU-n tetszett végezni :-) ?
hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_kalandoz%C3%A1sok

profilo 2019.05.19. 15:57:12

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Kicsit? Hát nincs semmijük! Éheznek! És nem lázadnak?
Mindezt a migránsok miatt? Zseniális! Mondjuk ha ezt az ellenzéki oldalon mindenki tudja, akkor miért nem fogják ki Orbán vitorlájából a szelet azzal, hogy ők sem akarják a migriket! Vagy még Orbánnál is jobban nem akarják!
Vagy valami ilyesmi. Hát csak kellene segíteni az éhező milliókon...legalább próbálják meg. Mondjuk ha a székház foglalósdi azért volt, hogy azt megkaparintva, majd azt eladva, és annak az árát a nélkülözők között szétosztva.....akkor ez jó ötlet volt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.19. 15:58:28

@Gábris szomszéd: "Szlovénia számokban, - 15 évvel az EU-csatlakozás után. (Érdekes lenne látni a hasonló magyar adatokat.) :))"

Egyszerű, cseréld fel a jobb és baloldalt, azok lesznek a magyar adatok, csak arányosan fel kell szorozni.

morpho 2019.05.19. 16:01:37

@taga.20: "dzsézusz is magyar volt!"

Ez így van! Karácsonykor, valami pinceüzletben, turulos tarsolylemezt áruló forma az egyik orbántévében kifejtette, hogy a karácsony, a magyar kerecsen (sólyom) szóból jön, ami tulajdonképpen a turul. Na most a kerecsen, pedig nem más, mint Jézus sumér elnevezése, ami ugye tulajdonképpen magyar. Tehát szűz Mária, miközben a kis Dzsídzsiszt szoptatta, azt mondta neki, hogy egyél szépen, kis Kerecsenem. Ez tök komolyan elhangzott. Kurva jól szórakozom, amikor valamelyik jobbertévében pszichiátriai kongresszust hívnak össze. Mondjuk nem nézem igazán kitartóan...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.19. 16:03:11

@profilo: "nincs semmijük"

Még a hajléktalannak is van valami kis "vagyonkája", annál jobban ragaszkodik hozzá.

"Zseniális"

Inkább ördögi.

"miért nem fogják ki Orbán vitorlájából a szelet "

Ondó Viktor milliárdokból kampányol, mindenki más ennek a századából, ezred részéből. Esélytelen, hogy a gyűlöletorkánon keresztül átmenjen bármilyen más üzenet.

"kellene segíteni az éhező milliókon"

Soros György, a legnagyobb magyar patrióta Széchenyi óta, egymillió dollárt adott a kolontári áldozatoknak. A geci azt is ellopta. Mindent ellop.

profilo 2019.05.19. 16:03:43

@Sir Bates dö Hól:

Harari írta, hogy ahhoz, hogy egy csoport homo sapiens közösen tudjon dolgozni, együttműködni, kellet a vallás, a nemzet és kellettek mítoszok, melyek összekovácsolják az egyént, a kisebb csoportokat egy nagy egésszé. Kellett valami amiben közösen is tudtak hinni úgy, hogy nem ismerték egymás és nem éltek egymás közelségében.

Ezek a "nagyobb" közösségek "erejüknél" fogva hatékonyabbak voltak és "legyőzték" a kisebb csoportokat. Nemzetté válva könnyebb a túlélés.

2019.05.19. 16:06:19

@Sir Bates dö Hól: "@Tényelek: miva'bolond? ne legyél már hülyébb, mint amennyire alapból az vagy;-)... történelemórát meg a deszkán telibaszott retkes kurva anyádnak tarts;-)... te mi a véreres lófaszt tudsz felmutatni? nem anyád -mert azért remélem neki nem te vagy a legnagyobb teljesítménye, mert akkor egy elfecsérelt életet tud csak-, te!
sz'al húzzál bőrt a fogadra velem kapcsolatban!;-)... "
Ezt azért mások úgy oldják meg, hogy ez van nincs ellenérv és a káromkodási részét külön magukban mondják végig, .. de, hogy ebből csak az utolsó, nem rám tartozó rész került a kommentbe, már arra utal, hogy teljes az összeomlás. Pihenjen vasárnap van, ráadásul nem is kellett felkelni korán a mise miatt, mert .. !

morpho 2019.05.19. 16:07:09

@Tényelek: "Melyik nép meséinek java részében van arról szó, hogy a társdalom legaljáról származó legkisebb gyerek, akinek valójában a szinte semmiből is semmi járna a jogszokás szerint, király lesz?"

Az összesében. Minden szegény ember ilyen mesét talált ki!

Egy szolgának született nép meséiben nem ilyen, még olyan mesék sem nagyon lehetnének, hogy wc pucolóból, utcaseprű karriert fut be valaki.
Pont a szolgalélkű nép meséiben vannak ilyenek. egyébként rögtön királynak születne a főhős!
Augsburggal pedig a kalandozások kudarcára próbáltam felhívni a figyelmedet, de te olyan súlyosan hülye vagy, hogy ez sem ment át!
Viszont a nap hülyéje címért egyenlőre neked áll a zászló!

2019.05.19. 16:12:08

@morpho: "Augsburggal pedig a kalandozások kudarcára próbáltam felhívni a figyelmedet," Na ja :-) . Ez annyira logikus és tudományos, mint az, hogy Mohács semmissé teszi a Nándorfehérvári győzelmet :-).
Ez az új liberális történelemszemlélet koncepciója vagy csak önnek nem megy a történelem?

2019.05.19. 16:18:13

@morpho: "Pont a szolgalélkű nép meséiben vannak ilyenek. egyébként rögtön királynak születne a főhős!"
"Minden szegény ember ilyen mesét talált ki!" és minden népnél elő is fordul, hogy a valóságban egy jobbágyból esztergomi érsek vagy főnemes lesz, .. ne erőltesse már a butaságot!
Na mondjuk kulturális antropológiái szempontból nézve ezt az ön "meglátását" már csak úgy lehetne valósan értékelni, hogy azért kitiltanának, pedig igaz lenne.

taga.20 2019.05.19. 16:29:05

@morpho: amiért ilyen tájékozott nertárs vagy, ezé kapsz egy nótát!:)

www.youtube.com/watch?v=qpYW3qng78E&list=RDqpYW3qng78E&start_radio=1

taga.20 2019.05.19. 16:32:19

@Tényelek: igazad van tezsvérem! és akkor még a brátyiszlavai csatáról még nem is beszéltél!

dobd a pofájukba, ne hagyd magad!:)))

Sir Bates dö Hól 2019.05.19. 17:16:19

@Tényelek: szerinted mennyire érdekel, hogy egy magadfajta elmeroggyant miként interpretálja a közlésem?;-) a rád vonatkozó részért meg megdolgoztál, sz'al húzz a picsába, boldogíts mást, az időm drágább, mint hogy téged pátyolgassalak;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.05.19. 17:22:46

@profilo: ok. akkor a magyaroknak reszeltek így is, úgy is. mint jeleztem, a múlt az a múlt, arra hivatkozni, visszatekinteni, jogot alapítani felesleges. mi a jelen és a jövő? arról senki nem beszél. ha komolyan bárki azt gondolja, hogy azért mert valamelyik őse egy igazi rablólovag volt (ma ez az arisztokrácia), s ezért őt több jog illeti meg, mint a másikat, akkor hajrá, érvényesítse az igényét... ha tudja. mint már írtam, nem a szüleimnek, a gyermekeimnek akarok megfelelni, nekik tartozom elszámolással. aki a múltra hivatkozik folyamatosan, annak nincs jövője.

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.19. 17:24:01

@Tényelek: "...a társdalom legaljáról származó legkisebb gyerek, akinek valójában a szinte semmiből is semmi járna..."

No, ha sokat hangoztatod ezt a gondolatot(?), akkor majd csak kiadják előbb-utóbb a semmiből a valamit, csak várd meg. Egyébként meg milyen hülye elképzelés ez? Neked mi jár? Ja, a szád?

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.05.19. 17:27:33

@Sir Bates dö Hól: Jaj, az ügyvéd úr milyen magas óradíjjal dolgozik. Csak nehogy kiszámlázza... Te tényleg az igazi krém vagy... Barnítókrém...

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.05.19. 17:29:50

@látjátok feleim szümtükkel: Hülye vagy sem, de Amerikában ez a mese a "homeless to rich" formában szokott szólni. Az egyszeri amerikai Self-Made Men, aki megcsinálja a maga szerencséjét.

Míg nálunk a ballibbantak azért nyígnak, mert magas a lakbér, kevés a szociális bérlakás, és a nyugdíjakat sem emelik ezek a gaz népnyúzók...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.19. 17:31:46

már csak egy hét és a Miniszterelnök Úr ismét a szaros bilibe nyomja a pofátokat lippschik zsebhokizó nácik lumpenproletárok
3/4 hajrá Mo hajrá Viktor!

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.05.19. 17:32:01

@taga.20: Gúnyolódhatsz, de az angoloknak ugyanúgy téma a hastingsi csata és a Battle for Brittain, az oroszoknál a sztálingrádi csata, mint nálunk Nándorfehérvár és a pozsonyi csata; ezek a legtöbb nép kulturalis identitásában meghatározó szerepűek

profilo 2019.05.19. 17:41:46

@Sir Bates dö Hól:

A jelen katonai és gazdasági konfliktusai alapulnak a múltra hivatkozva, abból jogot formálva. Mind. A jelennel foglalkozni babrás, a jövővel pedig csak ígérgetés szintjén szoktak, mert különben kiderülne, hogy a jelen intézkedései és megoldásai hibásak, károsak és veszélyesek.
Nevelheted gyermekeidet környezettudatosan, nevelheted őket jónak, becsületesnek vagy leleményes túlélőnek, de biztosra nem mehetsz, mert a jövőt nem ismered és ennek a jövőnek az alakításán, rajtad kívül, még több milliárd ember "szorgoskodik"...akikre nem vagy hatással. Annyi látszik most, hogy közeleg a jéghegy. A "kapitányok" még elkerülhetik az ütközést, de te ezt már nem éled meg. Gyermekeidnek annyit mondhatsz a fedélzeten állva, hogy: "Sok szerencsét! Én minden tőlem telhetőt megtettem."

morpho 2019.05.19. 17:43:29

@Tényelek: "Mohács semmissé teszi a Nándorfehérvári győzelmet"

Nem teszi semmisé, viszont az kiderült, hogy csak időhúzásnak volt jó, a végén a törökök győztek.

"és minden népnél elő is fordul, hogy a valóságban egy jobbágyból esztergomi érsek vagy főnemes lesz, .. ne erőltesse már a butaságot!" Hát ezt tényleg nem erőltetem. Még szerencse, hogy nem én írtam le! :)) Te érted amúgy, hogy mi a faszt akartál ezzel?

@taga.20: Ez mennyivel jobb, mint az eredeti!!!

profilo 2019.05.19. 17:53:50

@morpho:

"Nem teszi semmisé, viszont az kiderült, hogy csak időhúzásnak volt jó, a végén a törökök győztek. "

Az általad felvázolt logikát követve ez nem igaz, hisz végül a törököket kiverték, tehát vesztettek. Így a török hódoltság, a török terjeszkedés korszaka, a végeredményét tekintve török szempontból kudarcnak tekinthető.

2019.05.19. 18:24:02

@profilo: Érteni kellene a logikáját@morphonak. Valószínűleg arra gondolt, hogy a muszlimoknak /Ekkor már régen nem a Török Birodalommal, hanem az Iszlám Kalifátussal harcoltunk./ nem kellett volna ott lennie Mohácsnál, mert a végén veszítettek, csak valószínűleg megkeveredett a történelem útvesztőiben az idősorban.
Az biztos, hogy ezen az agymenésen végigmenve érdekes történelmi elemzéseket lehetne csinálni, a Trónok harca forgatókönyve csak egy skicc lenne mellette.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.19. 18:26:56

@Szergej Szergejevics Szergejev: "és a nyugdíjakat sem emelik"

Ja. Mert a fideSSes vérnyuggerek örömtáncot járnak, ha csirkefarhára se telik. :))

2019.05.19. 18:38:17

@morpho: "Hát ezt tényleg nem erőltetem. Még szerencse, hogy nem én írtam le! :)) Te érted amúgy, hogy mi a faszt akartál ezzel? "
Szerintem komoly probléma, ha valaki nem tudja követni saját magát! Az állítás az volt, hogy a magyar szolga nép, mire felhoztam a magyar népmesék vertikális mobilitástól hemzsegő példáját. Erre az volt a válasz, hogy a jobbágyból király még inkább erősíti a szabályt, mert azért találták ki maguknak, mert soha semmi esélyük a ranglétrán feljebb lépni.
Magyarországon viszont a történelem során tömegével vannak példák az előrelépésre, erre hoztam fel példának a jobbágyból esztergomi érseket, hu.wikipedia.org/wiki/Bak%C3%B3cz_Tam%C3%A1s
A szolgalelkűség verzióját igencsak árnyalja, hogy volt több olyan népcsoport az országban, akinek alapból járt a nemesség vagy az ahhoz hasonló jogok, Ilyen csoport pl. a székelyeké, besenyőké, kunoké.
Ha csak azt nézem, hogy a felsorolt csoportok a mai lakosság legalább felét adják, akkor már csak az alapján nem alakítható ki a liberális felfogás által erőltetett szolgalelkű magyar nemzet képe és ehhez jönnek még a rendszeres szintugrási lehetőségek a társadalmi ranglétrán.
Csak, hogy közelebbi példával is éljek, ennek a tudatnak a kiteljesedése az is, hogy a Rákosiék négy osztályt végzetteket emeltek igazgatói rangra vagy netán egy gázszerelőből lehet milliárdos. Tetszik, nem tetszik a magyar nemzet az egyik legmobilisabb Európában. Csak figyelmeztetésként írom, hogy ez a szintű mobilitási lehetőség, ami ma Magyarországon van /Nem Mészárosék szintjén!/, nyugaton és északon már évtizedekkel ezelőtt megszűnt. A liberális demokráciák elég hamar lezárják a vertikális mobilitási kapukat. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem tudnak felmutatni egy-egy embert, aki nagyot ugrott egy generáción belül, a tömeges lehetősége a felemelkedésnek már régóta nincs meg.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.19. 18:51:40

@Tényelek: "Az állítás az volt, hogy a magyar szolga nép, mire felhoztam a magyar népmesék vertikális mobilitástól hemzsegő példáját."

A valóság pedig az, hogy vertikális mobilitás az EU-ban messze legkevésbé Magyarországon van. És ez a szolga réteg az agymosásnak megfelelően hatalmas arányban megszavazza az őket szegénységben tartó Ondó Viktorékat. Kurva nagy fasz vagy te, hogy a valósággal szemben népmeséket hozol fel.

Sir Bates dö Hól 2019.05.19. 19:14:18

@Szergej Szergejevics Szergejev: látod gyökér, ilyen a krém moon, akkor tőled mit is várhatnánk, te, baribaszó ner-cseléd...

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.05.19. 19:21:18

@Sir Bates dö Hól: Crème de la crème deluxe... Még szerencse, hogy te most már a francia piskótatorta tetején biztosítod a krémet... Szegény franciák!

Sir Bates dö Hól 2019.05.19. 19:29:25

@profilo: így van. én azt jeleztem, hogy a múltat a szakralitás szintjére emelni nem pálya. mellesleg majd beszélj egy brittel vagy franciával a hastingsi vagy poitiersi csatáról, s konstatálod, hogy csak néz, mint borjú az új kapura, miként a magyarok többsége muhi vagy 1867 említésekor. sz'al hagyjuk ezt a múltra hivatkozást. nekem a dicső múltra ne hivatkozzon egyetlen paraszt se, sem a nemzeti kultúrájára az, aki nem ismeri corneille, racine, milton vagy csáth géza nevét! tanuljon meg mindenki legalább egy idegen nyelven minimum makogni, mint a hollandok, skandivávok vagy románok túlnyomó többsége, s ne a az_úgy_sohasem_volt_dicső_múltra (mely csúsztatásokkal téli!) hivatkozva bújjon ki a jelen feladatai alól! nekem ne magyarázzon senki az iszlám veszedelemről és a bevezetendő saríjáról az, aki az iszlám öt alaptételével nincs tisztában! s ne hivatkozzon keresztény gyökerekre, ha a tízparancsolat elmondása gondot okoz! s legfőképpen ne magyarkodjon az, akinek gondot okoz a himnusz vagy szózat minden versszakának felmondása fejből! az összes ilyen húzzon bőrt a fogára és kussoljon!

Sir Bates dö Hól 2019.05.19. 19:44:12

@morpho: a csávó teljesen hülye, a magázásával meg elmehet az anyjába... tényleg a fasz kivan azzal, hogy egyedül védtük a keresztény európát: ugye bizonyított tény, hogy anatóliából -ahol az oszmán hadak gyülekeztek- eddig tartott a hadtápvonal hossza, s márciustól maximum szeptemberig lehetett hadat viselni... még jó, hogy a három tenger mosta mo partjait nem hozta fel! s, mint az saját maga közölte, társadalomtudós, aki nemcsak magyar, hanem osztrák diplomával is rendelkezik! de még jó, hogy a "haditársadalom" és iszlám lemezt nem tette fel most;-)...

morpho 2019.05.19. 20:26:56

@profilo: A "kiverték őket" azért volt, mert korábban győztek. Elfoglalták az országot 150 évig, tehát győztek. Utánuk se lettünk függetlenek, mert akkor meg a Habsburgok ültek a helyükre. A logikátok alapján a történelem sosem enged győzni senkit, mert a Római birodalom is megbukott végül. Mi lesz így a magyarokkal. 400 évig már így sem voltunk rajta a térképen, aztán véletlenül visszakeveredtünk. Csak közben elfogyunk lassan...
@Tényelek: A muszlimokat viszont nem keverném ide, bármennyire is szeretnéd.
"Magyarországon viszont a történelem során tömegével vannak példák az előrelépésre" TÖMEGÉVEL??? Na hadd lássuk azokat a tömegeket! Egy-kettő mindenhol van. Kedvencem a Koldus és királyfi! A magyar mindig is szolga nép volt. Ezt igényli is, jelenleg Orbánt szolgálja. A magyar nem tudott semmit kezdeni a demokráciával, nem is értette, a demokrácia Magyarországon 20 év alatt meg is bukott. Mindig kell egy Kádár, egy főideológus. Ezt most Orbán játssza. A vertikális mobilitáson meg nagyon jót röhögtem. Utoljára a Kádár rendszerben volt ilyen, bár az is mesterségesen lett létrehozva, mint most Mészáros "felemelkedése". A magyarok tökéletesen alkalmatlanok erre. Többek közt ezért virágzik Nyugat Európa, mert ott működő demokráciák és nyitott társadalmak vannak. A világ jelenlegi legsikeresebb politikai rendszerei a nyitott liberális demokráciák.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.05.19. 20:38:44

@morpho: "A magyar mindig is szolga nép volt"

Ja, meg "genetikusan alattvaló", mi?

Hát ilyen mentalitással soha nem is fogtok választásokat nyerni, barátom.

Mi magyarok türelmes, vendégszerető nép vagyunk, de nem szeretjük, ha valaki visszaél a vendégszeretetünkkel.

morpho 2019.05.19. 21:02:03

@Szergej Szergejevics Szergejev: A többes szám kedves, de tök egyedül ülök egy fotelban egy okostelefonnal a kezemben. A magyar sose volt vendégszerető. Ez egy legenda. A magyar gyűlölködő (szomszéd tehene) kárörvendő, kirekesztő népség volt mindig is. Továbbá lusta, tanulatlan, irányítható és buta. Ezt ismerték fel Orbánék, erre játszanak rá, ezt használják ki. Te meg az ellenzékre mutogatsz, ami ráadásul nem is létezik. Autokráciában nincs ellenzék. Itt minden a fidesz érdeme!

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.19. 21:08:37

Látom sikeresen elterelődött a téma, a főpásztor juhászai ügyesen terelnek. Gondolom ezért ezt nem is láttátok még.

index.hu/kulfold/2019/05/19/egy_kulon_kozlemennyel_is_udvaroltak_stracheek_az_oroszoknak_az_ibizai_talalka_utan/

Ez a csőbehúzás nagyon hasonlít a Kósa Lajos csőbehúzására. Ő is azt gondolta, hogy az isten lábát fogta meg. De tévedett.

Egyébként érseknek lenni nem is akkora nagy dolog, hiszen az egyház papjai nem csak a főrend soraiból kerültek ki. Sőt uraságék oda csak azokat a kölkeiket nyomták be, akik máshová nem voltak alkalmasak. Az eccerű fiú meg okos volt, és az egyháza ezt díjazta.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.05.19. 21:29:18

@morpho: "A többes szám kedves, de tök egyedül ülök egy fotelban"

Az lehet, hogy most egyedül ülsz ott, de irományaid hangnemét, tartalmát tekintve valódi "szellemóriások" nyomában jársz (A "genetikusan alattvalóra", a "bőgatyára és a fütyülős barackra" talán emlékszel még?)

"A magyar gyűlölködő (szomszéd tehene) kárörvendő, kirekesztő népség volt mindig is. Továbbá lusta, tanulatlan, irányítható és buta."

Hát barátom, a helyetekben azért ENNYIRE nem nézném le, nem becsülném le a magyarokat, mert még a végén csúnya meglepetések érhetnek titeket...

Sir Bates dö Hól 2019.05.19. 21:47:18

@Szergej Szergejevics Szergejev: oszt mi? a nagyonbüszke nagyonbarna moi népesség visszabassza a nyugati segélyeket? vagy micsoda? tudod, hogy mennyi île-de-france gdp-je? 2017-ben 680Mrd€. moé 139,1Mrd€. helyezzük már fel magunkat a térképre korrektül;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.05.19. 21:56:39

@Szergej Szergejevics Szergejev: de még az 1,8 milliós népességű elszász is 56Mrd€-t ért el 2014-ben;-)... a helyén kellene kezelni magunkat, büszkén, de nem pöffeszkedve, nem megalkuvón, de kooperálva;-)... helyette a meleg szarig benyal a ner a multiknak, élükön a német nagytőkének;-)... egyszerre vagytok szánalmasak és nevetségesek... sz'al kínosak;-)...

2019.05.19. 21:59:59

@Sir Bates dö Hól: "még jó, hogy a három tenger mosta mo partjait nem hozta fel! s, mint az saját maga közölte, társadalomtudós, aki nemcsak magyar, hanem osztrák diplomával is rendelkezik!"
Felhozhattam volna, de nem hoztam fel, mert társadalomszociológiáról beszéltünk nem a területbirtoklás nagyságáról, turisztikai jelentőségéről.
Az idézet utolsó részére kérnék forrás! Nem állítom, hogy nem igaz, azt sem hogy nem, de hogy nem írtam le itt ilyet soha az biztos.
De ha már átmegyünk személyes érdeklődésbe, igazán elmagyarázhatná, hogy ha önt kizárólag a gyerekei jövője érdekli, akkor szegényeket miért Európa legrosszabb mobilitású országába vittek ki, hogy ott éljenek? Gondolom az megvan, hogy az EU-ban bármilyen kutatást is megnéz a témában, ott a britek és a franciák vannak legalul. A magyarok a módszertan függvényében hol elöl, hol hátul, de a franciák mindig leghátul vannak. Milyen jövőt szán a gyerekeinek?

Sir Bates dö Hól 2019.05.19. 22:12:09

@Tényelek: itt, a b1-en írtad, te társadalomtudós vagy;-)... történelemórát próbáltál tartani nekem te szerencsétlen! miért torkoztatod magad? anyád nem tanított meg arra, hogy más ember privát szférájába nem kutakodunk? kérdeztem én a te vallási, etnikai hovatartozás is, szexuális preferenciád, családi állapotod? sz'al húzz a picsába!;-)...

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.05.19. 22:14:57

@Sir Bates dö Hól: Ti vagytok nevetségesek.

"mennyi île-de-france gdp-je? 2017-ben 680Mrd€"

Nagyszerű. És?

A nemzeti büszkeség nem GDP kérdése, persze ezt a magadfajta libbant, kozmopolita imbécile-ek aligha érthetik.

"benyal a ner a multiknak, élükön a német nagytőkének"

Minden KKE-régióbeli ország próbálja javítani a tőkevonzó képességét (ebben az adózási környezettől az állami támogatásokig sokminden benne van). Rövid- és középtávon csak így tudjuk növelni a GDP-nket.

Azzal versenyzünk, amivel a jelen fejlettségi szintünkön versenyezni tudunk. Álmodhatunk magyar Szilícium-völgyről, ha az adottságaink egyszerűen nincsenek meg hozzá.

Ettől azonban még nem tűrjük, hogy sértegessenek minket.

2019.05.19. 22:16:22

@morpho: "Ez egy legenda. A magyar gyűlölködő (szomszéd tehene) kárörvendő, kirekesztő népség volt mindig is. Továbbá lusta, tanulatlan, irányítható és buta."
Valószínűleg ezért fogadta be a besenyőket, böszörményeket, bunyevácokat, szerbeket, románokat, mert kirekesztő és gyűlölködő nép vagyunk, .,. ja később a svábokat is.
Az tény, hogy a szocializmus idején nem engedték tanulni az embereket, de azóta igencsak belehúztunk;
kamaraonline.hu/cikk/mennyire-iskolazott-az-atlag-magyar
Ezek ráadásul három éves adatok, ami azóta még javult is.
Az irányíthatóság is egy érdekes kérdés, ha azt nézzük, hogy Rákóczi idején és 1848-49-ben meg 1956-ban is olyan helyzetben vállalta a harcot, amikor esélye annyi volt, mint papagájnak a macska szájában. Persze lehet, hogy azért harcolt mert buta :-) .
Akinek ennyire rossz véleménye van a saját nemzetéről /Feltételezve, hogy magyar, nem csak magyarul ír./, annak azért nagyon rossz éjszakái lehetnek. Bár lehet, hogy csak azért szidja a z embereket, mert "rosszul szavaznak" az ön szempontjából, .. pedig azért nem ők a hibásak!

2019.05.19. 22:20:06

@Sir Bates dö Hól: Meg sem fordult volna a fejemben, hogy a családjával kapcsolatban kérdezzem, ha nem írta volna már le sokszor amire rákérdeztem. Ha nem ránk tartozik, akkor nem kell ideírni, vagy tudatmódosítókat használ és néha kiesik, hogy mit ír? Na mondjuk az sok furcsaságra magyarázat lenne.

Európai téridő 2019.05.19. 22:46:13

Nagy marha vagy te, Grabovszki!

György Csaba Nagy 2019.05.19. 23:34:00

@Tényelek: történelmünk érdekes olvasmány, csak tényanyaga hiányos, igen nehéz kiválogatni az ocsúból a pelyvát. Soxor ízlés kérdése, újabban pláne, ki mit kap ki belőle, és azt hogyan hangszereli.
Kalandozások: honfoglaló eleink korábban a kazárok zsoldos katonái voltak. A Kazár Birodalom gyengülése után másnak is elszegődtek, pl. 893-ban és 95-ben a keleti frankok zsoldjában harcoltak a Kárpát-medencében Szvatopluk ellen. Vsz. ekkor nézték ki maguknak a földet. Honfoglalva, mivel a földműveléshez még nem értettek, folytatták a lovas nomád rabló életmódot. Tény, hogy eljutottak a Pireneusokig, sőt az atlanti partokig, de ezek párszáz, ritkán párezer fős rajtaütések voltak, s mire az ellenfél összeállt, elpucoltak. Ezt nem lehet a hatalom kiterjesztésének tekinteni, sztem igazán büszkélkedni sem vele, legfeljebb jó stikli volt. Merseburgnál és Augsburgnál pedig, ahol folyóba szorította eleinket a nehézlovasság, végleg kiderült, hogy nincs folytatás.
A töröktől pedig nem Európát védtük, hanem magunkat, életünket és birtokainkat. Ha olvasol akkori iratokat, nagyjainknak eszébe nem jutott Európa, a kereszténységet is csak a klérus emlegette, szokásból. Uraink szélkakasként álltak hol a török, hol a német szolgálatába. Bécs 1683-as ostromakor sok főúr Bécsbe ment, sereg nélkül, hogy bármely győztesnek hűséget tudjon mutatni. Tragédiánk inkább az volt, hogy döntésképtelenek voltunk: a 70 milliós török birodalommal harcoltunk 4 milliónyian, mikor ésszel, korlátozott autonómiával túlélhettünk volna. Lásd a kis Erdélyt, ők sokkal okosabban vészelték át a török időket. Az osztrákok, akik akkor még németek voltak, Európában háborúztak (franciák, 30 év, Németalföld), csak Bécs ostromától ijedtek meg annyira, hogy komolyan hozzálássanak a török kiűzésének. Utána rengeteget ártottak nekünk valóban, de uraink hintapolitikája miatt elbukott minden szabadságharcunk. A kiegyezés utáni évtizedek aranykor volt, de nemzetiség-politikánk gyatra, nem adtunk semmiféle autonómiát, nem tudtunk kiegyezni a nemzetiségek vezetőivel, ez volt a csonkítás fő oka.
Mindig a jövő a fontos. A baj, hogy nem tanultunk kudarcainkból, mindenért mást hibáztatunk ahelyett, hogy ráébrednénk, a kudarcok sorát saját hibás viselkedésünk okozta elsősorban, nekünk kell másként viselkednünk. Széthúzunk, egyéni ügyeskedéssel akarunk boldogulni, szervezetlen a társadalmunk, feudális emberi és gazdasági viszonyokat tartunk fenn, míg a sikeres népek együttműködő, ezért hatékony társadalmakat alakítottak maguknak.
Ez csak afféle szerény vélemény. Bocs a fárasztásért.

Belzebubo 2019.05.20. 00:07:25

@György Csaba Nagy: Alapvetôen találó a leirásod, csak hát a poszt arról szólt, hogy O. ugyanolyan korrupt-e, mint Strache, és le kéne mondania emiatt, vagy... Az nem is kérdés, hogy ugyanannyira, viszont sokkal óvatosabb, különösen mióta megégette magát a székház-üggyel, meg a Hegyalja kft-vel. Bizonyiték erre sosem lesz, mert arra nagyon vigyáz, hogy irásos nyom ne maradjon, de hát Kádár is puritán volt és Hitler se adott soha közvetlen utasitást a zsidók kiirtására. Neki bôven elég, ha kiépiti azt az alattvalói rendszert, akik direkt kérés nélkül is végrehajtják a Vezér utasitásait. És akik kérés nélkül is tapsolnak neki, mint Tényelek ÚÚÚR és társai...

2019.05.20. 00:28:49

@György Csaba Nagy: Semmi probléma az összegzésével, nem vagyunk egyformák szerencsére! Ön így látja. Mellesleg a vikinget utódai végig rabolták Európát és nem gondolják, hogy ezt szégyellniük kellene. Szerintem egyébként, ha valahol mi vágunk képen csoportokat, népeket az a hatalom kiterjesztése. De mint írtam fentebb, semmi gond, ha ön ezt másként látja.
A Török Birodalommal addig harcoltunk, amíg Szulejmán el nem érte, hogy az iszlám kalifája címet megkapja, onnantól az Oszmán Birodalommal egy megnövekedett haderővel álltunk szemben.

morpho 2019.05.20. 02:14:11

@Szergej Szergejevics Szergejev: A csúnya meglepetésen már túlvagyok.

@Tényelek: Azért fogadtak be annyi népséget, mert néha kiürült az ország. Tatár, török ilyesmi... A földet meg meg kellett művelni.

n3spr3ss0 2019.05.20. 09:01:15

@profilo: Miért nem ? Erre egyszerű a válsz. A fővárosban is van birka. Sok van. Orbán meg olyan politikát csinál, ami rájuk van tervezve. A birkának meg ennyi is elég.

alfacharlybravo 2019.05.20. 09:03:17

@látjátok feleim szümtükkel: Figyú ha libzsi kormány lesz és totális káosz és szegénység, akkor majd lesz neked tetsző vezetés, de jól fogod érezni magad?

Minden ballib bérretteg 2019.05.20. 09:05:08

Orbán keddenként szokott megbukni, és csütrötökönként muszály lemondania.

Hova kapkod a Gyurcsnyista bérrettegő blog nem is értem..

Ma még csak hétfő van.. :DDDD

Minden ballib bérretteg 2019.05.20. 09:07:25

@n3spr3ss0:

Hát igen.. Vannak akik jobban szeretik, ha nincs kétszámjegyű banki kamat és infláció, mint az elkúrók alatt. Olyan is van, aki sokallja a 140 ezer bruttó feletti 40% SZJA-t, amit a gazdag 80%-nak kellett fizetni, az elkúrók alatt.
Olyanok is vannak, akiknek nem tetszik ha az embereket és országot rommá adósítják devizában, mint a Gyurcsányék regnálása alatt.

Szóval ja.. Van akinek ez jobban bejön, az elkúróktól.

Kuglóf. Az 2019.05.20. 09:09:15

A különbség az, hogy a patkányozó osztrák lemondott a patkányozó balliberális meg nem.

Szóval, drágaszágom, TÉNYLEG van különbszég politikusz és politikusz közt.

Kuglóf. Az 2019.05.20. 09:10:21

@Minden ballib bérretteg:
Orbán a múlt héten fog megbukni, de ha ez nem jön össze, akkor majd tavaly!

midnightcoder2 2019.05.20. 09:10:42

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "És nem 8 éve vagyunk ott, hanem fokozatosan jutottunk oda, Ondó Viktor "sikeres" országlása eredményeképp."

Valóban nem 8 éve vagyunk ott, a legtöbbet ezért a szocik tették.

Kuglóf. Az 2019.05.20. 09:23:14

@látjátok feleim szümtükkel: Az ugye megvan, hogy a BALLIBEK atombombája egy (volt?) fideszes oligarha, aki hogy, hogynem, KINYÍRTA a Jobbikot, KINYÍRTA a balliberális Magyar Nemzetet, most pedig békés nyugdíjas életét élvezi ANÉLKÜL hogy lófejet találna az ágyában vagy bombát az autója alatt.
Egy ekkora kaliberű maffiafőnöknek, mint ő, minimum arcplasztika és új országban újrakezdés szokott az egyetlen megoldása lenni, ő meg (bevállalva ezt a luci feri szerepet), BÉKÉBEN él a milliárdjaival meg a lelépési pénzzel a zsebében.
Amit neki Pénztáros Lőrinc minden bizonnyal ugyanúgy juttat, mint a többieknek.

midnightcoder2 2019.05.20. 09:24:02

Mondjuk anno már Öszödért is le kellett volna mondania Fletónak. Ezzel õ anno jó magasra tette a lécet ezen a téren. És mivel anno akkor az egész balfék tábor beállt mögé, ma eléggé vastag arcbõr kell ballib irányból azt mondani bárkinek is hogy le kellene mondania.

Kuglóf. Az 2019.05.20. 09:35:46

@Gábris szomszéd:
1. Hírklikk hú, b+ EZ aztán forrás.
2. A Kolozsváros "informatikusának" MINDEN szövege cáfolható, talán ha egy vagy kettő valóban rafinált módszer van, ami azonban NULLA ORSZÁGOS hatással bírt.

Ja, a legjobb a "több tízezer ukrán" duma, ami NULLA eredményt jelent a Fidesznek, akik NYERTEK. Győztesként ugyanis hótt mindegy, hogy ezer vagy harmincezer szavazattal nyersz, MIKÖZBEN a kompenzációs lista miatt MINDEN leadott szavazat létfontosságú a LISTÁS helyekre.
El lehet tehát mondani, hogy ukrán vendégszavazókat behozni csakis a kompenzációs lista korrekciója miatt volt érdemes, vagyis vagy az MSZP volt vagy a Jobbik, akik a MÁSIK kárára növelhették előnyüket.
Miután a ballib határon túli magyarok gyűlölete ismert, csakis a Jobbik lehetett képes 200 ukránt egy házba bejelentetni, stb.
A választóköri csalások MINDEGYIKE lebukott volna az ELLENŐRÖK és az eltett helyi eredmények miatt, tehát ezek mindegyike is kuka. EGY SE bukott le, szóval 2019-ben EZT idézni kicsit leminősít téged.

A "plusz húsz Fidesz lap" bedobása szuper trükk, csak az vele a baj, hogy soha olyan még nem volt, hogy 60-70-80%-kal győzött valaki már az ELSŐ fordulóban. Vagyis ez a trükk megint kizárólag a MÁSODIK hely és a kompenzációs lista eldöntésére alkalmas. Ergo ezerszer több érdeke pl. a Jobbiknak vagy bármely ballib pártnak, hogy az ŐRÁ VESZÉLYES ellenfeleket nullázza le.

Kuglóf. Az 2019.05.20. 09:41:34

Ja, ugye megvan a "haldokló" utolsó mondata, a Kappstattban kiskorú fekete lányokat dugdosó kábszeres RÖVID :-) :-) :-) (=németül kurz) partiról birtokolt videó ügyében?

Mert nekem megvan, még osztrákul is olvastam.

Minden ballib bérretteg 2019.05.20. 09:43:06

@midnightcoder2:

Ez pontosan így van.. Gyurcsány megmutatta, hogy senkinek semmiért se kell lemondania.
Loptak csaltak hazudtak, elkúrták, és le is buktak, majd szemrebbenésnélkül 4 év aktív "Gyurcsány Takarodj" mellett folytatták az elkúrást.

Sir Galahad 2019.05.20. 09:50:51

A szerző téved, a két eset közt van egy nagy különbség. Amit Strache mondott, arról bizonyító erejű felvétel van, míg arról, amit Orbán állítólag mondott, nincs. Csak a sértett, vele érdekellentétbe került volt bizalmasa állította, akit én azért nem neveznék ez ügyben megbízható forrásnak.

Kuglóf. Az 2019.05.20. 09:52:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
B+ tehát a KOMMUNIZMUSBAN és a balliberális érában KIKÉPZETT és oktatott pedagógusok képtelenek értelmes embereket kinevelni, ez ugye ORBÁN hibája.

Szegény, annyira hülye vagy, hogy az már fáj.

De tudod mit, próbálj javítani:
MIKOR végeztek azok a tanárok, akik a mostani hülyegyerekeket tanítják? Melyik Orbán kormány alatt és mikor?

Kivlov 2019.05.20. 09:59:55

Miért kéne? HOgy jöjjön újra ferkó, akinek 2006ban le kellett volna mondani, de nem tette? :D

Kuglóf. Az 2019.05.20. 10:06:16

@morpho: A törökök győztek? Mesélj még, lécci, mert ez nagyon érdekel!

György Csaba Nagy 2019.05.20. 10:19:07

@Belzebubo: Az alapkérdést sztem eléggé kibelezte a fórum népe, kialakultak a kibékíthetetlen frontok, mint általában. Azért foglalkoztam a történelmi ügyekkel, mert azt többen felvetették, kegyetlenül zavar a történelem-hamisítás, ezen felül pedig valamennyien "történelmi termék" vagyunk, ha bevalljuk, ha nem.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2019.05.20. 10:28:29

Az osztrák csávónak nem volt oka lemondani. Egy politikus azt tervezi hogy miképp tud nagyobb mediafelülethez jutni, és? Ez a dolga.

sinus67 2019.05.20. 10:31:15

@profilo:
Az a baj, hogy az atombomba ledobását elnaPOLTa. Nincs kivel vádalkut kötnie!
Ha kedves az élete, akkor továbbra is max. firkálgatni fog.

György Csaba Nagy 2019.05.20. 10:32:52

@Tényelek: Csak 2 megjegyzés: A vikingek a legtöbb helyen tartósan berendezkedtek (Franciaország, Dél-Itália, Anglia, Kiev), a meghódított népek uralkodó-osztálya lettek, míg kalandozó eleink mentek-raboltak-jöttek mint a villám, nem változtatva a társadalmi berendezkedésen, ami ugye egészen más végeredmény. Ezért érzem hamisnak a "hatalom kiterjesztése" állítást. A törökök pedig sztem a "jeni cseri" hadszervezéssel lettek nagyhatalommá, a meghódított népek fiaiból biztosítva a profi hadsereget.

erkölcsi hulla 2019.05.20. 10:35:50

Csináljatok orbánról is videót először.

2019.05.20. 10:40:11

"Az ország kiárusítását az oroszoknak amúgy nem valami ellenzéki, gonosz liberális, romkocsmák félhomályában merengő értelmiségi nihilista nevezte hazaárulásnak, hanem maga a miniszterelnök korábbi kebelbarátja, politikai szövetségese és egykori vagyonkezelője, Simicska Lajos."

Kár, hogy az ország külföldi tulajdonba került vagyonából punkt az oroszok nem tudtak nagyobbat szakítani.. viszont az ellenzék jogelőd politikai pártjai szép szeleteket értékesítettek német/francia/olasz/amerikai/osztrák befektetőknek, meglehetősen nyomott áron. Földet, energetikát, ásványkincset..ami a kezük ügyébe akadt.

VadMacs 2019.05.20. 10:40:51

@erkölcsi hulla:
>Csináljatok orbánról is videót először.

Gondolom a migráncs1 -en azonnal be is mutatnák...

arckönyv 2019.05.20. 10:43:30

a fidesz birkák erkölcsi nullák ezért az egymásra találás a maffiával. ezek az ostoba nyomik úgyis megmagyarázzák maguknak miért helyes amit a tartóik csinálnak. igazi csicskalelkű ostoba emberek. miattuk nem fog soha eszébe jutni egyik politikusnak nevezett bűnözőnek sem, hogy lemondjon. ennyire alacsonyan van a léc. ezt a jelenséget használja ki az orbán maffia.

Fergio 2019.05.20. 10:54:22

@Womb Raider: Majd ha lesz időm elkezdem sajnálni az orosz oligarchákat, amiért nem tudtak nagyot szakítani. Anyátok picsája. A nyugatnak kiárusítani az országot az nem tetszik, az oroszoknak, az jó lenne! Egyébiránt éppen most szaktanak jó nagyokat a szarházi oroszaid a Paks2-vel, meg az IIB bankkal, meg a 3-as metró felújításával... a budapsten felvásárolt ingatlanbizniszről, és a letelepedési kötvéyn alapján ide baszott orosz maffiózókról már nem is beszélve... álmodj királylány.

vajdasagi 2019.05.20. 10:59:57

@Gábris szomszéd:
2019.05.19. 10:26:49: Pontosan mondod. A legnagyobb kárvallott az igazi keresztény jobboldali. A ner ájtatoskodó álkeresztényei őket és hitüket tapossák el elsősorban (és persze ezzel együtt az országot is).

Magyarulaszlo 2019.05.20. 11:01:39

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta:
Ezt az ökörséget ugyebár te sem gondolod komolyan ugye?!?!?!?!

Kisbarátom, amikor egy másik országtól kérsz lóvét, hogy megvehesd a kedvenc újságodat, hatalomra kerlve pedig le leszel bevállalo, ogy a lekötelezetje leszel egy másik országnak, ez NETTÓ HAZAÁRULÁS!!!!!!

És értem, hogy Orbán pont ugyanezt teszi, a kis szíved pedig nyilván nagyon sír, mert a kedvenc elnöködről van szó, aki pontosan olyan mélymagyar, keresztény, nemzeti, polgári, álliberális és illiberális, ahogy azt te szeretnéd, de ettől
ez még hazaárulás!!!!

Oránnnak pusztulnia kell!

Magyarulaszlo 2019.05.20. 11:03:56

@erkölcsi hulla:
jaaa, tehát az, hogy bezabálja a médiát, bíróságokat, megszünteti a jogállamot, befekszik az oroszokhoz, Putyin faszát szopkodja nyilvánosan, az semmit sem jelent, csak akkor, ha van beismerő videó?!?!?!?!

Kicsit több gondolkodás is elég lenne, pontosan ez hiányzik Narancsvidékből...

Fergio 2019.05.20. 11:04:28

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta:
"Egy politikus azt tervezi hogy miképp tud nagyobb mediafelülethez jutni, és?"
Egy politikus ne azt tervezze, hogyan jut orosz segítséggel nagyobb médiafelülethez. Mert nem az a dolga wazze!!! Meg mert azt hazaárulásnak hívják. Úgyhogy kurvára mondjon le, ahogy le is mondott. Nem fogjátok ha 1000 évig is éltek kimagyarázni a magyar szálakat ebből a kibaszott botrányból. Felesleges erőlködni. Ennyit tud a kormány, mismásolni, orosz segget nyalni, fakenews-ozni a haverok által felvásárolt kormánypropaganda mellett... a birka követők meg még itt is nyomják a szart, hihetetlen egy söpredék.

Fergio 2019.05.20. 11:10:15

@Kuglóf. Az:
"MIKOR végeztek azok a tanárok, akik a mostani hülyegyerekeket tanítják? "

Annyi eszed van, mint egy ostoba birkának!
Nem a tanárokkal van a probléma, akik most oktatnak, hanem az OKTATÁSI TEMATIKÁVAL , amit a gennyes Orbán kormány kitalált! Az állami fostalicska könyvverdében összebaszott tankönyvekből... erre kellene okosakat mondani!
De kérdezgesd meg nyugodtan a tanárokat, már ha találsz még belőlük olyat, aki nem húzott ki külföldre ebben a nagy magyar szuper életben...
Komolyan mondom olyan sötétek vagytok, mint az éjszaka, és még nyomjátok a hülyeséget, mintha igaz lenne. Hihetetlen szánalom ez az ország a sok idióta birkával.

flydomi 2019.05.20. 11:12:37

@Aranka1973: Nagyon azért ne lepődjetek meg, ha megint 2/3-dal intéznek el titeket !

Szerinted mennyit szamit ez?Meg ennek fenyeben is senkik,barhogyan is nezzuk.Neppart nelkul meg mar csak a mult lesz a fidessbol,mert meg a naci tarsak sem veszik oket komolyan.Be lehet ulni hozzajuk,de a fidess marad az,ami mindig is volt mindenki szemeben:csicskak.Lehet orjongeni es sivalkodni,de nem a narancsos fasiszta nacik fogjak vezetni europat,annak ellenere,hogy ki akarnak lepni belole.Jo paradox ez nektek is,nem csak a Grazi betegnek es elmebeteg hazaarulo csapatanak.Szep jovo kopogtat,ahogy a 1930-as nemeteknel es oroszoknal:a nagy hazaszereto kereszteny feher ember olte a kereszteny embert. :))) Sivalkodjataok es orjongjetek tovabb. :))

beta wilson 2019.05.20. 11:24:38

Orbán megint megbukott. :)

2019.05.20. 11:25:34

@Magyarulaszlo: "Kisbarátom, amikor egy másik országtól kérsz lóvét, hogy megvehesd a kedvenc újságodat, hatalomra kerlve pedig le leszel bevállalo, ogy a lekötelezetje leszel egy másik országnak, ez NETTÓ HAZAÁRULÁS!!!!!!"

:))))) Naaaa.... és az mi, amikor 'független' internetes médiumok külföldi alapítványok támogatásával működnek, amikor hazai sajtóterméket amerikai (CIA) pénzekkel óhajtanak lélegeztető gépen tartani?

Sir Bates dö Hól 2019.05.20. 11:28:23

@Szergej Szergejevics Szergejev: te mire vagy büszke a "nemzeti büszkeségből"?! a magyar hordák dúlásaira? te ott voltál? mert egy regáti román arra, hogy visszakapták az "ősi" dák területeket, s pesten korzózva alázták a nagypofájú magyarokat;-)... egy finn meg arra, hogy mindenki beszél alapszinten angolul;-)...

nincs magyar szilícium-völgy? a parragh-féle oktatási modellel? nem is lesz;-)...

amit te/ti csináltok, az nem büszkeség, hanem kivagyi pöffeszkedés, miközben megalázkodtok mindenki előtt, fogvicsorgatva mosolyogtok az inszinuáción lesve az asztalról leeső morzsákat!
petőfi: a kutyák dala/a farkasok dala, nincs új a nap alatt;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.05.20. 11:37:55

@midnightcoder2: ezzel legitimálod azt, hogy gyurcsány helyesen cselekedett, mikor nem állt fel. a közvagyon ellopását is így legitimálja mindig mindenki. marad a magyar ugar, hol "Csönd van. A dudva, a muhar,/A gaz lehúz, altat, befed/S egy kacagó szél suhan el/A nagy Ugar felett."...

HaD 2019.05.20. 11:39:19

Ami nem fog megtörténni:( ezt a labancot NEM fogják kihallgatni pénzmosásra való előkészület,hazaárulás,korrupcióra való bűnszövetkezetben való előkészület,közpénzek elherdálására való előkészület illetve mindezek pártolása miatt. NEM fogják a Strabag vezetését kihallgatni az ügyben hogy mi is ez amiről ez a labanc pofázott...esetleg azonnali adatzárolás a cégnél majd könnyvizsgálat és jogi műszaki felülvizsgálat az állami megrendelések esetében SEM fog megtörténni. Emiatt pl. a magyarországi strabagos szerződésekre se kerül majd reflektor és NEM kell a magyar strabagos megbízásokat sem felülvizsgálni illetve a parafálókat kihallgatni.....tehát nyugi balfaszkáim lehet tovább tapsikolni a fasza kis "eliteteknek "ahhoz hogy hülyére vehesse a szavazóit(is:)) ..szóval a karaván halad tovább..a kérdés hogy pontosan hova is????

2019.05.20. 11:43:24

@Sir Bates dö Hól: "nincs magyar szilícium-völgy? a parragh-féle oktatási modellel? nem is lesz;-)...
"

Óóóóhhogyne.. hiszen csak ez a gátja.. pedig már majdnem sikerült.. Magyarvalentájn beleadott mindent, egy lépésre voltunk..

Igen, sajnos nem lesz..de azért tippem szerint akad az eredeti változatban magyar elég nagy számba.. éjjen a bréndrén!!!

Innentől a klafa versidézeted sem egészen állja meg a helyét.. bevetheted te tejjel-mézzel a magyr ugar, az aratás után mindig más hombárjai fognak hízni..

felucca02 2019.05.20. 11:53:25

@profilo: Oh, ez nyilván menti azokat, akik most folytatják!

maxval bircaman szeredőci anyabaszó 2019.05.20. 11:54:22

Mi van szar anyabaszó fideSS bérenc banda ? Kivezényeltek védeni a csúti tolvaj cigányt ?
Az osztrák félhülye fasszopó barátja már csak a múlt! (És a barom állatja azzal védekezik hogy azért beszétl hazaáruló módon egy orsoznak hitt nővel, mert részeg volt!!!! :D :D )
Orbánnak nem lemondania kéne, hanem felpuffadva arccal lefelé úszni a Dunában !
A Tifélékkel együtt !

2019.05.20. 12:02:35

"És ezek után van pofája Orbánnak azt hazudni szombaton közleményben, hogy..."
A cigánynak mindenhez van pofája.

felucca02 2019.05.20. 12:05:29

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: Szerintem is tök rendben van. Az is, hogy közpénzen akart saját médiafelülethez jutni. Mióta a magyar modell ilyen sikeres, az erkölcs is ehhez igazodott, nem igazak már a régi alapvetések, és Semjén Zsolt segítségével hamarosan a Bibliát is átírják.

Sir Bates dö Hól 2019.05.20. 12:29:19

@Womb Raider: mit is akarsz mondani? mert, ahogy látom te képviseled "a piszkos, gatyás, bamba/Társakra s a csordára nézett," attitűdött, ki miatt "Eltemette rögtön a nótát:/Káromkodott vagy fütyörészett.", miközben a halódó nyugat külsőségeit aggatod magadra;-)... te sem szabad akarsz lenni, te akarsz lenni a mester;-)... miként @György Csaba Nagy: jelezte "Mindig a jövő a fontos. A baj, hogy nem tanultunk kudarcainkból, mindenért mást hibáztatunk ahelyett, hogy ráébrednénk, a kudarcok sorát saját hibás viselkedésünk okozta elsősorban, nekünk kell másként viselkednünk. Széthúzunk, egyéni ügyeskedéssel akarunk boldogulni, szervezetlen a társadalmunk, feudális emberi és gazdasági viszonyokat tartunk fenn, míg a sikeres népek együttműködő, ezért hatékony társadalmakat alakítottak maguknak."

az egyéni túlélés a cél, s sikerességünk bizonyítékát látjuk abban, hogy vannak nálunk is nyomorultabb helyzetben lévők;-)...

N. Barbie 2019.05.20. 12:42:24

Igen, nekem is ez jutott eszembe a hir hallatan. Marmint hogy, a haldoklo nyugat egyik orszagaban rogton lemond az erintett, sot elorehozott valasztast irnak ki, orbanisztanban meg szamtalan hasonlo ugy volt mar es nemhogy nem mond le egyik erintett korrupt tolvaj se, de meg ki is kerik maguknak a pokhendi nagy keresztenyek ha valaki szembesiti oket ezekkel az ugyekkel.
Na ez a kulonbseg kedves idiota birka fidesznyikek, az ilyenektol lesz egy orszag kovetkezmenyekkel jaro demokracia vagy kovetkezmenyek nelkuli banankoztarsasag.

2019.05.20. 12:42:52

@Sir Bates dö Hól: Nehari.. most vagy szemforgató/képmutató pozőr vagy..vagy pedig végletekig naív gyerek..némi irodalmi becsípődéssel (talán kompenzáció??)

Az üres lózungjaid andráskeresztjeivel szilárdítanád csókamód magad alá emelt erkölcsi piedesztálod.
A legviccesebb, hogy a messzi távolból buzdítod a hazai csapatot... miközben pontosan tudod az esélytelenség nem bűn..csak örökség.Mindig meg lehet ideologizálni, mindig a menekülés, a kitaszítottság.. a valóság meg nem több, mint a kiaknázható lehetőség.
Ha egymillió orvost képzel, úgy egymillió fogja máshol elmajszolni a hamuban sült pogácsát.. mert annyira azért nem vagyunk bőgatyás suttyó ugarlakók, hogy a szakembereinket, tudósainkat ne látnák szívesen bárhol, ahol sok pénzt tudnak belőlük kifacsarni. Te elvárnád, hogy saját hajunkba markolva tépjük ki magunk a mocsár fojtogató bűzéből.. a nyugat meg röhög a markába. Egy (minden)nemzet képtelen minden szülöttéből brilliánst csiszolni.. ha ráadásul szegény is, hát azt a keveset is kicsavarják a kezéből. Értem, hogy álmodozni, leereszkedőn fitymálni a hazád és kárörvendőn mutogatni a rongyos talpasokra jó és élvezed is.. örülj, míg teheted.

N. Barbie 2019.05.20. 12:46:05

Ja, ezen ugy szanalmasan nevetseges kormanypropaganda altali talalasarol mar nem is beszelve.
Kilepek freemailrol, mi var? A csunya bevandorlaspartiak megbuktattak a hos nemzetvedo jobboldalit. Aha. Kar, hogy a valosag az, hogy magat buktatta meg de igen csunyan.
Ertem en, az agyhalott birkaknak nem szabad kifejteni miert is bukott meg, mert akkor talan paran kozuluk elgondolkodnanak, hogy dehat Magyarorszagon az ilyen ugyek mindennaposak es megsem tortenik semmi, miert is van ez...

törppicur 2019.05.20. 13:07:23

@N. Barbie: emlékszel feri bohóc 2006-os lemondására és új választás kiírására?
Nem? Pedig azért Öszöd elég ütősre sikeredett

felucca02 2019.05.20. 13:09:35

Amint látom, a fideszes tábor ismét örömmel ugrott be az emésztőbe, hogy ott azon versenyezzenek, ki tud mélyebbre merülni. Nem kell fiúk mélyebbre, ez már elég, a vezér látja, hogy hívei vagytok, a jutalom nem marad el, ne féljetek!

Ha jól látom, háromféle kiadott panel van, ezeket kell ismételgetni, magyarázva a megmagyarázhatatlant:

1. Gyurcsány. Ez hogy jön ide, én nem tudom, de ti biztosan:)
2. A bevándorláspártiak műve, a gonosz ismét megpróbálja lejáratni az eredendő, tündöklő jót.
3. Mindenki úgy szerez befolyást, ahogy tud, nincsen itt semmi látnivaló, teljesen normális, ami történt.

Tudjátok, ha még emberek lennétek, és nem elállatiasodott fideszgépek, akkor simán mondhatnátok azt is, hogy szégyenteljes dolog, ami történt és mélyen elítélitek. Nem kell több, ebből látszana, hogy azért valahol nagyon mélyen emberek vagytok ti is.

De nem, erre ti ezerrel ugrotok fejest a szarba, bizonygatva, hogy a piros, az zöld. Miért fontos nektek annyira, hogy a lelketek utolsó csücskét is odaadjátok az ördögnek? Valóban ennyire alávalóak volnátok, úgy mindenestül?

nu pagagyí 2019.05.20. 13:09:40

Az osztrák válság nem fog hozzánk begyűrűzni, mivel mi, a magyar rezervátum lakói, kifejezetten szeretjük a hazaáruló vezetőket. Imádtuk Horthyt, Rákosit, Kádárt és Orbánt is. Ezért is tartunk itt, ahol...

HaD 2019.05.20. 13:09:52

aczél tamás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

felucca02 2019.05.20. 13:11:25

@törppicur: Briliáns vitafordulat, gratulálok! Ebből mi is következik?

midnightcoder2 2019.05.20. 13:29:20

@nu pagagyí: Hornt, Árpi bácsit és Gyurcsányt se hagyd ki.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.20. 13:31:05

@midnightcoder2: "a legtöbbet ezért a szocik tették."

Ezen lehet vitatkozni. Szerintem Ondó Viktornál többet senki nem ártott a hazának. Az elkúró mikor tudta az EU legszegényebb államává tenni Magyarországot? Na mindegy. Mindenesetre a geci tönkretett az oktatást, úgyhogy innen szabadulni már nincs esély.

midnightcoder2 2019.05.20. 13:32:16

@Sir Bates dö Hól: Fordítva gondolkodsz. Az, hogy Orbán ma megteheti amit tehet, abból következik, hogy voltak elõdjei akik utat törtek neki. Az elsõ ciklusa alatt messze nem volt ennyire pofátlan a csapat. De aztán jöttek Fletóék is kicsit kitolták a határokat. Orbán egy picit még kijjebb tolta. Aki utána jön majd, bárki is lesz, ugyanezt teszi majd. Ahogy a Hofi mondta a legyekkel kapcsolatban: csak éhesebbek jönnek.

2019.05.20. 13:34:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Rád jellemzőn ócska és hazug csúsztatásokkal operálsz..
Semmit nem mond el egy ország lakóinak egzisztenciális helyzetéről az, hogy éppen mennyit fogyasztanak.. az, hogy egy egyértelműen szegény országnak sikerült egy bizonyos mutató tekintetében 1 alkalommal jobb eredményt felmutatnia..nos az nem jelenti, hogy ezzel máris leköröztek volna bárkit is.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.20. 13:34:27

@törppicur: "Öszöd elég ütősre sikeredett"

Az őszödi beszéd csak az agyhalottak számára volt meglepetés. Nincs is vele semmi baj, az elkúró kimondta az igazságot.

Amikor csalt, hazudott a választáson, és utána az ígéretei ellenére adót emelt, akkor kellett volna kimenni az utcára, de mindenki kussolt. Birkák vagytok, meg is érdemlitek a gecit.

midnightcoder2 2019.05.20. 13:35:39

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Az hogy ki a legszegényebb kb. döntés kérdése, legalábbis rövid távon. Hitelbõl - egy ideig - bárki tud magas életszínvonalat teremteni. Viszont az, ahogy Pl. a szlovákok lehagytak minket (és kb. a többi környezõ ország is hasonlóan alakult) példa értékû.

De az igazi kicseszés a 40 év szocializmus, és utána a gengszterváltás két ciklusa volt. Igazából ott dõlt el a sorsunk.

Az oktatással kapcsolatban viszont igazad van. Bár itt is sokat tett a szoclib is a rendszer lerohasztása érdekében. Normális oktatás utoljára Kádárék idejében volt.

Sir Bates dö Hól 2019.05.20. 13:35:55

@Womb Raider: cicamica, te találsz minden megoldásra egy új problémát, csak ne kelljen szembenézni saját hibás döntéseinkkel; mindig a körülmények, a mások elnyomása okán vagyunk szerencsétlenek, pedig bizonyost többre vagyunk rendeltetve(!), ugye, valahogy így? s aki ezt felveti, az azonnal kárörvendő lesz, kompenzáló pozőr;-)... babám, én európa egyik legmagasabb árszintű országában jól elvagyok, sz'al nem kell kompenzálnom semmit sem, még az itteni őshonosok átlagánál is jobban élek, s azt nem mondhatom, hogy megszakadok a munkába. sz'al mit is kompenzálok? a nullából úgy jutottam el ide két év alatt (kapcsolatrendszer/beágyazottság és nyelvismeret nélkül!), hogy senkit sem kellett letaposnom, de segget nyalnom/gazsulálnom sem, sz'al én bárhol megélek/boldogulok. persze ehhez kellett egy bizonyos alap is. azt mo javára is fordíthattam volna, de ott nem kértek belőle, pont az általad írtakból sugárzó mentalitás miatt;-)...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.20. 13:39:35

@midnightcoder2: "döntés kérdése"

Akkor szólj a geci gazdádnak, hogy döntsön úgy, mint a szlovákok, ahol negyedével magasabbak a fizetések. :))

Téged se az eszed miatt fognak elrabolni az ufók. :))

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2019.05.20. 13:40:30

@felucca02: Wizzairen utazol? Közpénzből van gründolva szoci politikai segítséggel. Nagyon szar nem? Minden politikus ad valamit valamiért. Pl közpénzből finanszíroznak minden hadi fejlesztést. Az USA-tól - Japánig. Gruppen botrány csak azért volt mert nem amerikai gépeket vettünk. Kérdezd már meg a svédországi korrupt politikusokat. Valamit valamiért, akár jobb akár baloldalról van szó. Ilyen a politika, és ezért szar a demokrácia mint rendszer.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.20. 13:42:01

@Womb Raider: "Semmit nem mond el egy ország lakóinak egzisztenciális helyzetéről az, hogy éppen mennyit fogyasztanak"

:))

"egy bizonyos mutató tekintetében"

Ha megnézzük a szlovákokat és a románokat, MINDEN mutatóban alul maradunk.

hvg.hu/gazdasag/20170707_Egyetlen_abra_osszefoglalja_hogyan_csuszunk_le_a_regioban

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.20. 13:43:26

@midnightcoder2: "jöttek Fletóék is kicsit kitolták a határokat."

Igen.

"Orbán egy picit még kijjebb tolta."

Ondó Viktorka nem kitolta, hanem ledöntötte a határokat. Többet senki vissza nem építheti.

törppicur 2019.05.20. 13:44:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: szerinted nem volt ember az utcán 2006-ban? Biztos nem láttál akkoriban irott sajtót, tv-t, netet. Nem gond.
Szerintem Orbánék abban bíztak, hogy majd Feri észre veszi magát és hagyják elvonulni az ország békéje érdekében.
Feri nem tette, Orbánék meg kb. azt gondolhatták, hogy minél tovább bomlasztja a légkört, a Fidesznek annál jobb lesz utána. Úgy is lett, megerősödött. Közben mi elvesztettünk 3-4 évet, rengeteg esélyt, talán annyit nyertünk, hogy néhány elvetemülten kívül (kb 5-8%) senki nem akarja Ferit vissza és még az mszp-t is leamortizálta.
Most viszont már a Fidesznek sem hiányzik Feri-effekt, de Klára asszonnyal illatosították, hátha úgy jobb, de nem az.

N. Barbie 2019.05.20. 13:45:06

@törppicur: Ja, ha az egyik nem mond le, akkor a masiknak se kell, mindig ez a szanalmas ferivel osszehasonlitas meg bagatelizalas, mert csak ugy tuntok jobbnak. Ha mar ehhez a cikkhez irsz, miert nem az osztrak szeljobbhoz hasonlitod a maffiad? Ok meg ugy latszik ismerik, mi az, hogy kovetkezmenyek meg felelossegvallalas.
Persze, ertem en, kb. minden nap lemondhatna a fel fidesz tolvajpart vezerkar orbannal egyutt 9. eve ha naluk is lenne barminek kovetkezmenye, mert kb. minden masnap van egy hasonlo sulyu mutyi mint amirol a cikk szol.
Ott lemondas a valasz, a maffiadnal meg pokhendiskedes meg "Boldog Karacsonyt".

nu pagagyí 2019.05.20. 13:46:27

@midnightcoder2: Miért is? Ők is orosz pénzből vásárolták fel a médiát? Esetleg strómanokon keresztül lopták a közpénzt, hogy lekorrumpálhassák az arra hajlamos gerinctelen férgeket: poltokat, palkovicsokat, szájernéket? Persze be lehet mindent kenni szarral, de akkor magadon kezd.

törppicur 2019.05.20. 13:49:35

@felucca02: Barbie írt arról, hogy nálunk nem szokás lemondani. Én csak céloztam arra az estre, ami a rendszerváltás után a leginkább megkívánta volna a lemondást.
Következni csak annyi következik belőle, hogy amíg annak nem lesz következménye (ld. Feri továbbra is kiáll a porondra, nem mond le), addig arról az oldalról ilyesmit felvetni sem szép dolog.

felucca02 2019.05.20. 13:52:28

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: Nem, nem wizzairen utazom, vonaton utazom. Öt-tízszeres áron átépített pályákon, amit aztán hagynak lerohadni, ugyanúgy, mint korábban.

Valamitől azt hiszitek, hogy attól, hogy a másik is egy becstelen féreg, attól a saját férgetek majd hirtelen egy jellemlovag lesz. Nem, nem lesz az, viszont jól látszik tőle, hogy mi az a szar, ami összetartozik.

Sir Bates dö Hól 2019.05.20. 13:54:08

@midnightcoder2: van olyan is, aki azt gondolta, hogy gyurcsánynak le kell mondania, hogy elítélendő, ha bizalommal feruházott képviselőként a saját zsebed az elsődleges (én eddig minden garnitúrával személyesen konfrontálódhattam, volt ilyen "szerencsém", s ez valóban nem mindenkinek adatik meg, szerencsés csillagzat alatt születtem;-)), s e mellett kitart most is. aki gyurcsányt elítélte, s nem ugyanezt gondolja orbánról, az nem a jelenséget ítéli el saját morálja szerint, hanem "irígyli", hogy nem ő van pozicióban, én így látom. aki viszont gyurcsánynál hallgatott, annak most nincs erkölcsi alapja ahhoz, hogy felemelje a szavát. ettől még üvölthet hangosan, csak nem kell megsértődni, ha ezt elmondják neki. tudod, aki kurvának áll, ne sivalkodjon, ha baszni viszik;-)...

comblog 2019.05.20. 13:54:39

Zseniális időzítéssel csinálták ki ezt a balféket (vagy inkább jobbféket?).

Mondjuk ahhoz is kell egy jó adag naivitás, hogy valaki elhiggye azt, hogy a politikusok olyanok mint a ma született bárányok. Ez az álnaivitás némi csordaszellemmel megfűszerezve leginkább a média szereplőit jellemzi.

Ha ezen túlléptünk akkor lehet áttérni arra, hogy tetteik alapján ítéljük meg ennek a színháznak a résztvevőit.
Akik meg tetteikben olyan középkorból menekült népvándorlók integrálására költik az adófizetők pénzét akiket aligha lehet normálisan integrálni eddigi kultúrájukból fakadóan aligha a helyi választó lakosság érdekeit képviselik. Sokkal inkább a zavarosban halásznak. Miért kellen őket kellene támogatni?

comblog 2019.05.20. 13:57:00

Zseniális időzítéssel csinálták ki ezt a balféket (vagy inkább jobbféket?).

Mondjuk ahhoz is kell egy jó adag naivitás, hogy valaki elhiggye azt, hogy a politikusok olyanok mint a ma született bárányok. Ez az álnaivitás némi csordaszellemmel megfűszerezve leginkább a média szereplőit jellemzi.

Ha ezen túlléptünk akkor lehet áttérni arra, hogy tetteik alapján ítéljük meg ennek a színháznak a résztvevőit.
Akik meg tetteikben olyan középkorból menekült népvándorlók integrálására költik az adófizetők pénzét akiket aligha lehet normálisan integrálni eddigi kultúrájukból fakadóan aligha a helyi választó lakosság érdekeit képviselik. Sokkal inkább a zavarosban halásznak. Miért kellen őket kellene támogatni?

felucca02 2019.05.20. 14:00:56

@törppicur: A rendszerváltás után számos eset megkívánta volna a lemondást. Egyszer el kellene kezdeni, és egyszer el is fogunk ide jutni, annak ellenére, hogy most távolodunk tőle.
És igen, a lemondás felemlegetése minden szükséges esetben szép dolog. Most azonban itthon nem lemondásról van szó, hanem börtönről, lemondásról odaát van szó, nagyon helyesen.
Érdekes, sohasem csíptem különösebben ezt a kis gigerli kancellárt, de a hazai mezőnyhöz képest ezek világítótornyok.

Sir Bates dö Hól 2019.05.20. 14:02:22

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: seggfej, a wizz air-t szíjjártó futtatta fel;-)... de, szükségetek lenne rám, nekem ellenben nincs rátok, s ez a nagy különbség;-)... de ezzel szar szembesülni, mi? inkább üvöltve köpködsz, miközben sóvárogva irígykedsz;-)...

én tudom, hogy mit vesztettem, de ezt bevallom, s tovább lépek, kihozok a legjobbat, amit lehet, te ellenben folyamatos tagadásban élsz, energiádat arra pazarolva, hogy fenntartsd a folyamatos kognitív disszonanciád, sz'al sz'tem szar egy életed lehet, még ha többmilliós jövedelmed is van havonta;-)...

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.20. 14:03:46

A liberálnácik ugyanúgy fognak járni ezzel az előrehozott választással, ahogy Theresa May járt a sajátjával..

midnightcoder2 2019.05.20. 14:07:46

@Sir Bates dö Hól: Én elhiszem hogy volt ilyen, de azért valljuk be, hogy itt és most a többség aki ezen rugózik a legjobban volt felháborodva akkor, amikor megemlítették hogy Öszöd után esetleg felállhatna Fletó.

N. Barbie 2019.05.20. 14:11:37

@törppicur: Nem egeszen. En arra hivtam fel a figyelmet, hogy attol, hogy egy kormany (szel)jobboldali, nalunk kevesbe banankoztarasasgra hajazo orszagokban meg igenis van kovetkezmenye dolgoknak. Erre te muszaj voltal terelni, mert elismerni nyilvan nagyon kellemetlen lett volna, igy jott a dehataferisemondottle dumad.
Azt mar meg se emlitem, mert ugysem ertened, hogy ilyen dolgok utani lemondas magatol kene, hogy jojjon, nem annyival elintezni, hogy dehat a masik oldal milyen alapon veti fel.

törppicur 2019.05.20. 14:20:34

@N. Barbie: Karácsonyt lemondás kapcsán nem kellene emlegetni. Legalábbis Gerit nem
A mondandód jó részével egyébként egyetértek, különösen a következmények nélküliséggel.

felucca02 2019.05.20. 14:22:45

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: Nem baj, nem a következmény a fontos, hanem hogy ilyen esetek után, egyéni hatalmi ambícióktól függetlenül, lemondás és új választás van.

Ezt ti még képtelenek vagytok felfogni, odáig tudtok eljutni, hogy akkor bibí, kinek lesz rosszabb. Ezt itt nagyjából mindenki leszarja, a lényeg az, hogy a rendszer képes legyen az önkorrekcióra.

Mindegy, nem várom, hogy megértsd.

N. Barbie 2019.05.20. 14:22:47

@midnightcoder2: "Én elhiszem hogy volt ilyen, de azért valljuk be, hogy itt és most a többség aki ezen rugózik a legjobban volt felháborodva akkor, amikor megemlítették hogy Öszöd után esetleg felállhatna Fletó. "

Az gondolom fel sem merul benned, hogy van aki (pl. en) feri lemondasat is elvarta, meg mondjuk roganet, mikor kiderult a hattere a letelepedesi kotvenybiznisznek, a fidesz diszciganyet, mikor kibukott a tobb milliard ellopott penz esete, orbanet, mikor kiderult, hogy kozbeszerzeseken jol hizlalt milliardosok magangepevel utazgat (meg meg tucatnyi masik mutyi utan), a nagy kereszteny semjenet, miutan szinten lebukott "ajandekba" kapott luxusvadaszattal es a sor meg nagyon hosszasan lenne folytathato.
Elvileg ti vagytok a talpig uriember, nagy vallasos nemzetvedo hazafiak, akikrol peldat lehet venni, azt` megis csak ferire mutogatasra telik? Mikor le kene mondani mar nem fontos a tizparancsolat?

nu pagagyí 2019.05.20. 14:23:50

@comblog: Az lehet probléma, hogy elég kevés a fasiszta és a korrupt disznó a migráncsok között, mert úgy tűnik csak az ilyenek integrálhatók nálunk. Az Al-Kaidás Pharaon prof. például, milyen prímán fészket rakott Orbánék szomszédjaként! A korrupcióba belebukott Gruevszki tapasztalatai pedig olyan sokat nyomhattak a latban, hogy a TEK csempészte be hozzánk egy bőröndben. Rottyant Tóni is sikeresen verbuválja a máshol nem kívánatos személyeket, igaz felszámít valamennyit a közreműködésért. A munkát meg ukránok veszik el manapság a magyar emberek elől. Összefoglalva, úgy látom, te szándékosan hallgatod el a pozitív példákat.

Sir Bates dö Hól 2019.05.20. 14:28:26

@midnightcoder2: én nem is támadtalak téged személyesen, az, hogy mást gondolunk a helyes redisztributiciós politikának, az egy dolog, a becsületről/morálról gondolkodhatunk azonosan. igen, igazad van az erkölcsi felháborodással kapcsolatban. ezért is írtam az első kommentet neked;-)...
amikor a ner-t kritizálom, az nem azt jelenti, hogy a másik oldalt lájkolom. mikor azt írom, hogy gyurcsány és orbán közt választva ezerszer gyurcsány, akkor azért mindig megjegyzem, hogy a fossal szemben a szarra szavazok, mert ez a kínálat. s azt is megértem, hogy sokan a fideszre szavaznak, mert a 16% vonzó, s nem látják a többi levonását vagy szarnak bele, de ettől még nem kell elvtelenül hájpolni a ner-t. a ner egyértelmű zsákutca, az előtte levő észak-balkáni bordélyból kisülhetett volna valami jobb is, a ner-ből semmi. de ez csak most gond, egy generáció múlva már ez lesz a normális, a románok is teljes hittel vallják a dákoromán kontinuitást;-)... százötven évvel ezelőtt tudtam volna, hogy csak a madár képes repülni;-)...

felucca02 2019.05.20. 14:30:21

@N. Barbie: Ajaj, mennyire igaz! Szépen összefoglaltad, hogyan üt vissza az állandó felsőbbrendűségre való hivatkozás.

pioneer2016 2019.05.20. 14:31:08

Orbán körül fogy a levegő, dőlnek sorra ki az "elvbarátai".

Éva Lonkay 2019.05.20. 14:32:46

"A hazaárulás lett a kormánypolitika normája."
Te bugris! Húzd le magad a wc-n!

Sir Bates dö Hól 2019.05.20. 14:35:16

@felucca02: nem értik a különbséget: ott nem azért mondanak le, mert korrektebbek lennének, hanem azért, mert a társadalom citoyenekből áll, s nem alattvalókból, s tudják, hogy mi lenne a következménye, ha nem állnak fel. a moiak, ha nem mismásolnak, akkor szembesülni kellene saját alattvalói attitűdjükkel. ők jól érzik magukat az autokráciában, mégis demokráciának hazudják azt. önbecsapás, semmi más;-)...

Pop40 2019.05.20. 14:36:35

Dehogy kell lemondania. Lemondani demokráciákban szokás ilyenkor, nem maffiaállamokban, mint amit a lótolvaj Geci üzemeltet.
Majd mond valami okosat, (Mondjuk, hogy Boldog májust) és rendben is vagyunk.

A lótolvaj kokeró nem mondhat le, mert a bukás után 2 perccel már vinnék sleppestől a börtönbe.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.20. 14:36:38

@törppicur: "szerinted nem volt ember az utcán"

Nem tüntettek az elkúró csalásai, hazugságai ellen, vagy az adóemelés ellen. Amire te gondolsz, az felháborodásotok volt az őszödi beszéd UTÁN. birkák vagytok, megsértett gyurcsány kedvesetek, ezért szaladtok a geci karjaiba sírni.

Éva Lonkay 2019.05.20. 14:41:36

@Sir Bates dö Hól: Meg anyádnak is le kéne mondania, akinek nem folytál végig a lábán ( sajnos ). ez a bloggernek szólt!

morpho 2019.05.20. 14:41:55

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta:

"Gruppen botrány csak azért volt mert nem amerikai gépeket vettünk"

Nem nézel te egy kicsit több pornót a kelleténél?

2019.05.20. 14:48:29

@Sir Bates dö Hól: cicamica,"csak ne kelljen szembenézni saját hibás döntéseinkkel;"
Én a sajátjaimmal szembe szoktam nézni.. gondolom te is, azért menekültél el erről a hajóroncsról, ugye? Emelt fővel, köpködve hátrafelé..

" mindig a körülmények, a mások elnyomása okán vagyunk szerencsétlenek, pedig bizonyost többre vagyunk rendeltetve(!), ugye, valahogy így?"
Én ugyan erről nem írtam, de vagy te olyan ügyes, hogy a saját céljaidnak megfelelőn kiforgasd amit leírtam. Szóval, nem , nem vagyunk másoknál többre rendeltetettek..de kevesebbre sem. De nézzünk másokat: sok hülye nigger, ahelyett, hogy ingyen dolgozott a gazdag fehéreknek, már saját Paradicsomot is építhetett volna. Nézzük a példának okáért Kongót.. Sajnos nagyon buta dolog egy nemzetet kollektíve hibáztatni.. mert még a tudatlanság és a jóhiszeműség, a naivitás sem bűn, amit kizsákmányolással, kisemmizéssel jogos büntetni.

".. babám, én európa egyik legmagasabb árszintű országában jól elvagyok, sz'al nem kell kompenzálnom semmit sem, még az itteni őshonosok átlagánál is jobban élek, s azt nem mondhatom, hogy megszakadok a munkába. sz'al mit is kompenzálok?"
Hát..én rögtön tudtam, hogy te fújod a passzátszelet, még a franciáknak is.. akikről amúgy is tudvalévő, hogy dolgos népek, a kizsákmányolás teljességgel idegen tőlük, aki mást mond, az fideszcsicska. De kérdezhetem másként: miért nem örülsz a luknak, és hogy jól szelel, miért kell idejárnod az amúgy jól fejlett egódat nyálaztatni ?? Mi hiányzik, mesélj? A szegény rokonok csodálata?

"a nullából úgy jutottam el ide két év alatt (kapcsolatrendszer/beágyazottság és nyelvismeret nélkül!), hogy senkit sem kellett letaposnom, de segget nyalnom/gazsulálnom sem, sz'al én bárhol megélek/boldogulok. "
Az autofellációval kísért hőseposzod előadása, ha megbocsátasz, nem nagyon érdekel..
"persze ehhez kellett egy bizonyos alap is. azt mo javára is fordíthattam volna, de ott nem kértek belőle, pont az általad írtakból sugárzó mentalitás miatt;-)..."

Ugyanennyire nem érdekelnek a magad igazát alátámogató anekdoták sem. Lófaszt. Ott lehetőséged volt többért eladnod. Megtetted, mert megtehetted.. nincs ebben semmi rossz. Ha szégyenled, hát ne nézz tükörbe..vagy ne hencegj de főleg ne próbáld másokra kenni a kapzsiságod szutykát.

Másfelől.. igen, vannak, akik kénytelenek elmenni itthonról..de azt neked is egyszerű belátnod, hogy vannak országok, amelyek bizonyos okokból bizonyos területeken olyna előnyökkel bírnak, amit emberöltők alatt is esélytelen lenne behoznunk.. Ettől még képzünk fizikusokat, akik elmennek kutatni a CERN-hez, vagy mérnököket, akik a NASA munkájából vállalnak részt.. és örülünk, hogy ez a kicsi ország legalább hasznos útravalót csomagolt..ingyen..a nagy kalandhoz.

N. Barbie 2019.05.20. 14:51:21

@Éva Lonkay: "Te bugris! Húzd le magad a wc-n!"
"Meg anyádnak is le kéne mondania, akinek nem folytál végig a lábán ( sajnos ). ez a bloggernek szólt!"

A fidesznyik szellemi szinvonalat lathattak kedves erdeklodok.

Amugy jol levezetted es megcafoltad, hogy a cikkben emlitett ugy miert is nem ugyanolyan, mint amibol volt az orban tolvajeknak tobb tucat hasonlo. Ja dehogy cafoltad, ahhoz agy is kene, csak alpari mocskolodasra futja ennyi esszel.

2019.05.20. 15:04:47

@N. Barbie: Egyelőre jobb lesz, ha a saját portádon sepregetsz, akad ott olyan kommenttárs, akit illőbb lenne a szőnyeg alá seperni..

Sir Bates dö Hól 2019.05.20. 15:08:22

@Éva Lonkay: "mindegy, hogy mit, csak írjanak rólam!";-)... azért megtisztelő, hogy mégis nekem jött;-)...

6.Lenin 2019.05.20. 15:09:21

Tényleg olyan becsületes lenne az osztrák sógor, hogy hibáztam (jó nagyot) és lemondok, mert a tisztesség így kívánja.

Vagy ne szeretett volna autóbalesetben elhunyni (Haider). Ugyanis a felvétel 2 éves. Miért vártak mostanáig? Mert a pacák most lett útban, eddig nem volt?

Beszarás, hogy a sok köcsög beszopja ezt a "mert ott van következménye" nevezetű süket dumát. Persze, hogy van, ha valakinek az érdekei ezt megkívánják, addig nincs.

És még ők hülyéznek állandó jelleggel másokat.

Óriási az Isten állatkertje.

2019.05.20. 15:12:15

@6.Lenin: Azon csodálkozom, hogy a Strabagra vonatkozó, kissé kétértelmű mondatok benne maradhattak a 'vágott' verzióban..

morph on deer 2019.05.20. 15:17:20

@N. Barbie:
“Mikor le kene mondani mar nem fontos a tizparancsolat?”

Nana, csak ne pocsékold, hiszen az a hazai egészségügy egyetlen válasza manapság!
Aztán hová jutunk, ha mndenféle jöttment politikusok is kezdik használni..!
Szóval csak óvatosan!
:)

Sir Bates dö Hól 2019.05.20. 15:20:08

@Womb Raider: cicmicc, tudod, hogy az egyik kedvencem vagy! ennyire a lelkedbe tapostam, hogy így fújsz?! én imádlak nagy seggel is;-) ellenben szerintem nem kellen azonnal igazolnod mindazt, amit írtam;-)...
ha akarod, külön neked privátban elküldöm az életem történetét, ha cserébe előre küldesz magadról egy képet;-)... de izgalmas legyen a kép!;-)...

(ha lehántjuk a frusztrált dühöd inszinuációját, akkor pontosan mi marad a kommentből: önfelmentés, hogy csupán csak ennyire vagyunk képesek, de ez is erőfeletti teljesítmény a folyamatos elnyomás mellett;-)... de nem, nekünk nem kell változni! én másként látom, de mindegy. szívesen csevegek veled, annak ellenére, hogy mindig mismásolsz, kerülöd a párbeszédet. ennyire vonzódsz hozzám? csak egy szavadba kerül;-))

Sir Bates dö Hól 2019.05.20. 15:21:52

@6.Lenin: te csak tudod, belülről;-)...

nu pagagyí 2019.05.20. 15:22:34

@6.Lenin: Pont úgy vártak a megfelelő pillanatra, ahogy Orbán az őszödi beszéddel. Igen, ott van következmény, épp most nézheted élőben. Orbán hazaárulásáról sajnos nem készült videó, de a következményeket látjuk: orosz "hitel", Pecina, "keleti nyitás".

N. Barbie 2019.05.20. 15:22:45

@6.Lenin: Meg jo, hogy meg nem magyarazod, hogy a lebukas --> lemondasnal sokkal jobb a lebukas es nem lemondas, mint a szektadnal altalanos. Na ne nevettesd ki magad.

Kit erdekel, hogy 2 eves ugy? Most derult ki, le is mondott a pacak masnap. De azert te magyarazkodj szepen, hogy a lemondas az nem is kovetkezmeny "kocsog".

Hogy miert vartak? Azert amiert a szektad is az elozo EU valasztasra dobta be a kamu KGBela ugyet. Tenyleg, hogy is all az a maholnap 5 eves ugy, amit tutibiztosnak allitott be a szektad? Ja, sehogy, 5 ev utan nemhogy targyalas, itelet, meg vademeles se. Csak a droton rangatott hudefuggetlen ugyeszseg nem meri ejteni a vadat, amig a gazdi nem jarul hozza.

6.Lenin 2019.05.20. 15:25:10

@Womb Raider:

Ezt már én is leírtam, vagy a drogos szexorgiákat sem emlegetik. Nyilván a pacák nem teljesen hülye, ismeri a módszereket is, ha útban van valakiknek (nem amatőrök csinálnak ilyen videókat), akkor ott semmi se drága, még az élet sem. Talán nem kell sokat keresgélni a kibaszott demokratikus, és erkölcsös nyugaton az ilyen példák után, ahol az útban lévő politikusok hirtelen elhaláloznak. Vagy mások is pl újságírók.

morph on deer 2019.05.20. 15:28:11

@Éva Lonkay:
“Meg anyádnak is le kéne mondania, akinek nem folytál végig a lábán ( sajnos ). ez a bloggernek szólt!”

Tudod abból lett a miniszterelnök, amiről beszélsz, szóval rossz helyre címezted, szivi

N. Barbie 2019.05.20. 15:29:59

@6.Lenin: "Talán nem kell sokat keresgélni a kibaszott demokratikus, és erkölcsös nyugaton az ilyen példák után, ahol az útban lévő politikusok hirtelen elhaláloznak. Vagy mások is pl újságírók. "

Meg mindig nagysagrenddel kevesebben, mint a gazdad altal felszopott es mintanak tekintett ruszkiknal.

6.Lenin 2019.05.20. 15:31:16

@nu pagagyí:

Most jött el az ideje. Salvini most hirdetett ki veszélyes dolgokat. Előfordulhatna az is, ha ez nincs, és a kijelölt mamelukok hatalmát nem veszélyeztetné semmi, akkor ez a picsa kis ügy se derül ki.
Ugyanis picsa az ügy, hiszen egy részeg fószer álmodozik, de ebből nem lett semmi, vagy igen?
Akik ezt megtervezték, tudták, hogy lehet 1 pillanat, amikor..... Ezért csinálták, sőt ismerték a pacák gyengeségeit is.

Ti meg itt szopjátok a süketelést.

6.Lenin 2019.05.20. 15:33:26

@N. Barbie:

És a kettő közt mi a különbség? az egyiket elfogadod, a másikat nem. Mások meg pont fordítva.
Miért nem kergetsz inkább lepkéket? Olyan szépek, és egészséges a mozgás is, gondolkodni se kell közben.

morph on deer 2019.05.20. 15:37:44

@6.Lenin:
“Talán nem kell sokat keresgélni a kibaszott demokratikus, és erkölcsös nyugaton az ilyen példák után, ahol az útban lévő politikusok hirtelen elhaláloznak”

Á, dehogy, hova gondolsz!
Csak egy öreg osztrák nyugdíjas látott rosszul a sötétben, semmi több..!

Tényleg, nem látta valaki mostanában a Lajost? Csak mert érdekelne az egészségi állapota.

morph on deer 2019.05.20. 15:43:24

@6.Lenin:
“Ugyanis picsa az ügy, hiszen egy részeg fószer álmodozik...”

Gondolom ő is sertéstelepet szeretett volna a mamájának, anyák napjára,, már az is baj?
Miért, van ilyen!

nu pagagyí 2019.05.20. 15:45:04

@6.Lenin: A mocsok jobb, ha a csatornában marad, mert ha kiömlik nehéz feltakarítani. Strachét még a konkrét károkozás előtt visszalapátolták oda, ahová való.

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.20. 15:49:24

Azért csak vaan ebben az átokban valami. Meg ebben a mosakodásban is van valami hason ló.;D

"A Kushner Companies közölte, hogy a pénzmosással kapcsolatos állítások "teljes mértékben hamisak". A cég szóvivője a Reutersnek azt mondta, a New York Times "mindig botrányt keltő, de teljes hamis cikkeket jelentet meg, amikor kifogy a témákból"."

Persze az alkancellár is politikai ármány áldozata lett. ;D

index.hu/gazdasag/2019/05/20/trump_es_veje_gyanus_ugyeirol_talaltak_ki_a_deutsche_bank_alkalmazottai/#

N. Barbie 2019.05.20. 15:53:44

@6.Lenin: Hol irtam, hogy elfogadom? Ja, sehol.
Csak ra akartam mutatni, hogy neked a szokoevente egyszeri ny-EU-ban tortent ilyenfajta gyilkossagok, eltunesek nem tetszenek, de a szektavezered ruszkikhoz dorgolozese ellen, ahol meg ez mindennapos, biztos sokszor emeltel szot.

A nagykepu dumat tartogasd a faluvegi kocsmad torzskozonsegenek, nincs ra alapod.
Itt nyomod a suketelest, hogy jaj regi sztori meg nem lemondott meg igy kocsog mindenki aki nem te vagy meg ugy.
Megtortent, ami a videon van? Meg. Lemondott erte az illetekes? Le. Hasonlo ugyekben lemondott akar csak 1 is a maffiad vezerei kozul? Nem.
Akkor mit terelsz itt?

6.Lenin 2019.05.20. 16:01:30

@nu pagagyí:

Az még nem tűnt fel neked, hogy szinte mindegyik nyugati politikusról utólag derül ki, hogy korrupt volt, vagy a lemondása után ott kap jól fizető állást, akik előtte az ellenfél térfelén játszottak.

Greccsi Zsot 2019.05.20. 16:06:12

"Ha Strache lemondott, akkor Orbánnak is le kellene"

Nem csak neki, hanem mindenkinek, akivel Orban valaha is talalkozott. Es termeszetesen a fideszt is fel kell szamolni.
Es a legfontosabb, hogy at kell adni az orszag iranyitasat az araboknak.
ALLAK AKBAR

6.Lenin 2019.05.20. 16:07:08

@N. Barbie:

Mert nálunk még nem bevett szokás a másikat elütni, idő előtt. Bár a szocik alatt volt néhány gyanús eset, de nem foglalkoztak nagyon vele, mert tényleg úrban volt a pacák.
Horn, Toller, és volt egy székesfehérvári , de a nevére már nem emléxem. Erős fiú volt.
Volt idő, amikor az itthon felesleges pacákokat inkább kiküldték az eu-ba. Most talán megint divat lesz inkább elütni. Most nagyobb a tét.

6.Lenin 2019.05.20. 16:11:34

@morph on deer:

Mert nincs? A szeretett vezéred kaszinót álmodott Velence környékére. Elfelejtetted? A Feri lemondott, vagy az előtte lévő sok-sok ügye miatt?
Még a csillárját is csalással szerezte.
Neked pont nem kellett volna beleszólnod ebbe a témába. A szerelmed a legsárosabb pacák sokat szenvedett kis hazánkban.

Ja, és ő se mondott le soha, kibaszták, félidőben.

midnightcoder2 2019.05.20. 16:12:36

@nu pagagyí: A mocskot úgy hívják hogy baloldal. Eddig több mint 60 millió ember vére szárad a kezükön.

midnightcoder2 2019.05.20. 16:15:54

@Sir Bates dö Hól: Gyurcsányt nem lehet önmagában nézni. Õ egy folyamat vége ami úgy a spontán privatizációval kezdõdött még 86-ban. És így nézve már annyival nem szebb õ sem mint a ner.

ursus artos 2019.05.20. 16:17:16

@Fergio: "Nem a tanárokkal van a probléma, akik most oktatnak, hanem az OKTATÁSI TEMATIKÁVAL"
Az oktatási tematika az mégis mi akar lenni? Tantervre gondolsz? Egyébként meg egy oktatási rendszer a tanároktól lesz jó. Nem elsősorban a pénztől, a könyvektől és a tantervtől...

Sir Bates dö Hól 2019.05.20. 16:22:05

@Greccsi Zsot: Allahu akbar inkább... a szarkazmus akkor hat, ha nem látszik, hogy egyébként hülye vagy... a viccmesélést se erőltesd!;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.05.20. 16:31:39

@midnightcoder2: nem, de nem ezt írtam. ellenben nem volt tekintélyelvű kormányzat, bár azt nem állítom, hogy ne lett volna erre igény. az mindig van, a legtisztább jószándék mellett is. ezért szükséges a fékek és ellensúlyok rendszere, a nyilvánosság, az önkormányzatiság. ma moon ebből semmi nincs. ez van.
macron semmivel sem különb jellem, mint orbán... ellenben jóval kifinomultabb, s nem pszichiátriai eset...

Sir Bates dö Hól 2019.05.20. 16:40:30

@midnightcoder2: az nem baloldal volt, hanem nagytőke ellenes államkapitalizmus, melyből hiányzott minden liberalizmus;-)... a ner sem konzervatív, hanem retrográd;-)... de nevezheted balodalnak is a 60 milliós áldozatot szedő zsarnokságot, csak nem igaz;-)...

inteligencs elenzeki 2019.05.20. 18:23:00

"Sebastian Kurz osztrák kancellár a Kronen Zeitungnak adott interjújában ismét azt emlegette, hogy a koalíciós partnerét, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökét, Heinz-Christian Strachét teljesen lejárató ibizai videót Tal Silberstein izraeli kampánytanácsadó készíttethette."

Szóval, egy ilyen másik országban szervezett, és kivitelezett lejárató kampány miatt miért is kéne Orbánnak lemondania ?

Amúgy nincs a világon ember, akit ne lehetne hasonló szituba sodorni. Megfelelően ügyesen megszervezett szituáció, és kiprovokált kommunikáció. Ennyi.

Fergio 2019.05.20. 18:27:56

@ursus artos: Igen, a tantervre gondoltam. És arra, hogy a mi időnkben - kb. 30 évvel ezelőtt - is sok hülyeséget tanítottak nekünk pl. kémia, vagy fizika órákon, most azt csinálják, hogy amit mi nyolcadikban tanultunk, azt ők most már 6.-dikban. Például magyarország gazdasági földrajza (környezetismeret). Hatodikban.
Ezen kívül az eddigi magánkézben lévő tankönyvkiadók helyett az állami tankönyvkiadók könyveiből lehet csak az iskoláknak vásárolni. Meg van határozva. Demokrácia. Nesze.
Szóval meg lehet taníttatni a gyerekekkel Magyarország gazdasági földrajzát hatodikban, csak nincs értelme. Mondjuk 8.-ban sincs...

sinus67 2019.05.20. 20:04:06

Orbán 30 év múlva fog lemondani!
Ugyanis akkor érjük el - szerinte - az osztrákok szintjét!

A rohadt életbe, de sok az még! Remélem megérem!

morph on deer 2019.05.20. 20:07:49

@6.Lenin:
“A szeretett vezéred kaszinót álmodott Velence környékére.”

Vezérem?
Ez jó! Gondolod, hogy ez a helyzet?
Biztosan álruhás dékás vagyok, és azért pusztítom az agyhalott orbánhitűeket?
Az gondolom fel sem merült, hogy alapból utálom a csúszómászókat, mi?

Viszont az a kaszinó egy érdekes történet. Ha most attól eltekintünk, hogy az a komplexum mintegy 2000 munkahelyet jelenthetett volna, azon túl, hogy ráteszi a helyet a térképre, és komoly állami bevételt generálhatott volna.
Szóval ettől eltekintve, szerinted milyen személyes előnye származott, - vagy származhatott volna, - Gyurcsánynak, ha megvalósul?
Netán valami politikai előnyt jelentett volna számára? Vagy talán tudott volna “állami megrendeléseket” adni cserébe - a miért is?

Nem gondolod, hogy kicsit mellélőttél, itt és most?

Azt most már nem is igazán érdemes felhozni, hogy mi is lett a magyar kaszinókkal, azok koncessziójával, azok jövedelmeivel és a vonatkozó adóbevételekkel!

Gyurcsány seregnyi hibát követett el, - szerintem a legnagyobb, hogy civilizált európai embernek nézte orbánt, - de korrupciót nem tudsz hozzá kötni.
Lehet próbálkozni, de az, ha valaki a cégének vesz csillárt és az neki még magánemberként is világít, az szerintem nem ez a kategória. Semmiképpen nem ugyanaz, mint a “ne mi nyerjük a legtöbbet” - például...

Nyugodtan sikítozhatsz, de szerintem Gyurcsány nagyságrendekkel egyenesebb és tisztességesebb ember, mint orbán valaha is.

Nálam pedig a geciséget nem menti az, hogy “de megvédi a keresztény Európát” duma, szerintem tudod te ezt jól.

Na további kellemes talpnyalást!

6.Lenin 2019.05.20. 20:17:30

@morph on deer:

"Nyugodtan sikítozhatsz, de szerintem Gyurcsány nagyságrendekkel egyenesebb és tisztességesebb ember, mint orbán valaha is. "

"Vezérem?
Ez jó! Gondolod, hogy ez a helyzet?"

Nem is tudom, most kicsit elbizonytalanodtam, de inkább nem írom le, mire is jutottam.

Na hogy érzi ez a Wágner magát? 2019.05.20. 20:37:06

@Gábris szomszéd:
"Azt mondta, "Genug ist genug". Vagyis ami elég, az elég."
Hát szó szerint valóban ezt jelenti, ahogy az angol "enough is enough" is, de a magyar erre azt mondja: ami sok, az sok. Magyarul nincs olyan, hogy ami elég, az elég.

morph on deer 2019.05.20. 21:12:01

@6.Lenin:
“inkább nem írom le, mire is jutottam.”

Akkor segítek: teljesen párto(ko)nkívüli, egyszál és autonóm személy, - valahogy sohasem volt meg bennem a valakikhez tartozás felemelő falkaösztöne, - valószínűleg feleslegesen túlfejlett morális princípiumpkkal megverve.
Például elvből nem hazudok.
(Szoktam is időnként figyelmeztetni a körülöttem levő személyeket, hogy csak akkor kérdezzenek, ha valóban akarják hallani a választ, mert én kimondom, ha nem tetszik, akkor is. “Oh well” énekelte Peter Green, kábé ötven éve.*)

Azaz - néhány történelmileg bizonyítottan gyalázatos ideológiához való dörgölődzéstől eltekintve - kizárólag az ember érdekel.
A fidesszel sem az a bajom, hogy úgymond “nemzeti konzervatív”, hanem az, hogy aljas célokra használják gátlástalan személyek, legfőképpen a legaljasabb: orbán viktor.
A fideszesekkel meg az, hogy ezt csak azért tartják elfogadhatónak, mert legalább árt a “másikaknak”, - akik tlajdonképpen honfitársaik kétharmadát teszik ki. Na ennyit a hazafiságról...

Aztán ebből azt szűrsz le, amit akarsz, a te dolgod.

*”I can't help about the shape I'm in
I can't sing, I ain't pretty and my legs are thin
But don't ask me what I think of you
I might not give the answer that you want me to”

Ader Janos 2019.05.21. 06:54:00

Azt kene kivizsgalni, mifele civilszervezet, vagy titkosszolgalatnak dolgozo civilek csinaltak ezt hideghaborus idoket idezo lejarat akciot.

SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl................. 2019.05.21. 07:02:16

@morph on deer: "Gyurcsány seregnyi hibát követett el, - szerintem a legnagyobb, hogy civilizált európai embernek nézte orbánt, - de korrupciót nem tudsz hozzá kötni"

Gyurcsanyék a kommunista diktatura alatt, a kommunista titkosszolgálatokba, keresztül kasul családilag beépülve milliárdos vagyonokat halmoztak fel, és 10 millliárdos nagyságrendü gazdasagi károkat okoztak.
Azokból a vagyonokból rombolják most is az országunkat.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.21. 09:00:42

@Pop40: Miért is kellene lemondania? Azonkívül hogy nektek örömet szerezne vele, milyen indoka is lenne a lemondásának? Egyébként Merkelék titkosszolgálata karöltve bizonyos "civil"szervezetekkel nyilván más bevándorlásellenes politikusokra is "dolgoztak", ahogy ezt a titkosszolgálati szlengben szokás mondani. Egyedül Strachenál értek célt, hisz mostanra előálltak volna a többivel is..

6.Lenin 2019.05.21. 09:22:02

@morph on deer:

Autonóm személyek szoktak úgy beszélni valakiről, mint a szellemi ikertestvér, fanatikus hívő.
Igen, te is ilyen autonóm vagy. Ez jelenthet bizonyos szellemi szintet is, amikor már eltűnik a valóság érzékelésének minden apró részlete is, már csak a gőzgép működik.

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.21. 10:35:03

Nincs ezzel a videóval semmi gond. Mert az erős nemzetállamok ( márpedig minden állam annak érzi magát ) gondoskodnak az ellenük harcoló államok-ploitikusok legyalulásáról. Aki ügyesebb, az nyer.

Szerencsére ma már lehet video felvételeket készíteni, így aztán aki lemond, az utólag hiába mutogat, hogy a felvétel illegálisan készült. Mert a videó tartalma, a látottak és elhangzottak a lényeg, minden más csak maszatolás.

Mellesleg jó is az, ha a bunkó, bepalizható politikusokat elteszik a süllyesztőbe, mert milyen politikus az, aki emberként megbukik azzal, hogy vizet prédikál, oszt bort iszik, meg hagyja magát csalók által csőbehúzni. Kell a közösségnek ilyen politikus? Ja, igen, nálunk kell, ő a Jani, akarom mondani Lajos . Melyik? Hát tessék válogatni.

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.21. 10:37:47

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !:

Nyugtával a napot!

Mert ami késik, az nem múlik.
Ha a pávatánc közben véletlenül vonalra lépnek, könnyen robbanhat a határzár.;D

2019.05.21. 11:02:46

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: "Egyébként Merkelék titkosszolgálata karöltve bizonyos "civil"szervezetekkel nyilván más bevándorlásellenes politikusokra is "dolgoztak", ahogy ezt a titkosszolgálati szlengben szokás mondani. Egyedül Strachenál értek célt, hisz mostanra előálltak volna a többivel is.."

Tudja a fene.. ezzel is vártak majd' két évet.. aztán amikor a pasas nagyon rángatta az istrángot, akkor elővették.. de vajon mennyien vannak, akiket pont ugyanilyen hibáiknál fogva vezetgetnek, idomítanak a gazdi céljaihoz igazodón? Vajon hány és hány képviselő ugat úgy, ahogy a póráz másik végén állók elvárják? Ez (szerintem messze érdekesebb kérdés. Sztracsi bukott.. tán még el is altatják.. nem kár érte.

Bankkártyát minden arabnak !!! 2019.05.21. 12:47:19

Teljesen nyilvanvalo, hogy Merkel is azert beszelt, es beszel jelenleg is felsokorlat nelkuli bevandorlasrol, mert Ot is egy hasonlo felvetelel zsaroljak mar evek ota.
Vajon hany embert iranyithatnak, zsarolhatnak meg ilyen felvetelekkel a nemzetkozi politikaban ???

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.21. 15:46:00

@Bankkártyát minden arabnak !!!: "Vajon hany embert iranyithatnak, zsarolhatnak meg ilyen felvetelekkel a nemzetkozi politikaban ???"

Feltehetőleg a Merkel féléket nem, mert azoknak valamivel több eszük van, nem a jogi egyetem padjából kerültek a mai helyükre, meg nem ülnek fel elsőre egy csalónak. Márpedig az élet közeli megtapasztalása sokat jelent ezekben a poziciókban. Tramp sem a falvédőről került az elnöki székbe, élőben gyakorolta a harcot a hatalomért. Általában az ilyen kivagyokén féléket tudják lebuktatni, mert nincs annyi eszük, hogy előre felkészüljenek arra, minként kell viselkedni alkancellárként.

A mondás szerint nagy bűnnek hosszú az árnyéka, ezért a régi ballépések sok idő múlva is kerékbe tudnak törni egy politikusi pályát. Aki meg nem tud korcsolyázni, ne menjen jégre.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.21. 18:38:16

@látjátok feleim szümtükkel: Igen, álmaidban legfeljebb. A valóság viszont vasárnap este 9 körül vigyorog rád ismét..:)

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.21. 18:40:12

@Womb Raider: Sztem az időzítés nyilvánvaló: az EU parlamenti választás előtti hétre tartogatták. Mostanra előálltak volna a többivel is, hogyha lenne ilyen anyaguk. Kell egy hét, hogy kifussa magát a botrány..

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.21. 22:38:09

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !:

ÉS? Nehogy azt gondold, hogy Orbán és rendszere örök életű. Majd leáldozik neki is,de nem biztos, hogy annyival megúsza, mint Kádár.

Örök hatalom nincs, mert még az istenek is jöttek-mentek, és attól, hogy a kereszténység már több, mint 2000 éves, nem jelenti azt, hogy örökké fog tartani. Van még az emberiségnek néhány istene a katolikusoké mellett. A mi egyistenünk is véges pályát fut be. Még akkor is, ha ez neked nem tetszik. Nekem meg mindegy, hogy holnap, vagy két év múlva. Az istenek buktatásához szükséges eszközök meg egyre feljettebbek, brutusok is mindig akadnak. Mert bizony a világ a már csak ilyen. Élvezd amíg teheted, mert a kényelmes bérkommentelésnek is vége szakad egyszer.

N. Barbie 2019.05.22. 08:34:27

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !:
"Miért is kellene lemondania? Azonkívül hogy nektek örömet szerezne vele, milyen indoka is lenne a lemondásának?"

Nem csodalom, hogy egyik fidesznyik se erti.
Jol figyelj segitek. Az osztrak faszikam fel akart vasaroltatni egy nagy mediat, cserebe allami megrendeleseket igert. Ami kiderult, es ezert lemondott.
Namost az van, hogy orbanisztanban ez a dolog mar tucatnyi alkalommal tenyszeruen megvalosult.
Na szerinted akkor miert is kene lemondania?

N. Barbie 2019.05.22. 08:38:58

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !:
"Sztem az időzítés nyilvánvaló: az EU parlamenti választás előtti hétre tartogatták."

Igen, pont mint a gazdad 5 eve a kamu KGBela ugyet. Hol is tart most az az ugy? Ja, pont ott ahol 5 eve, kb. 2x meghallgattak KB-t, se vademeles, se targyalas, se itelet, semmi. Csak a fideszes csicska altal vezetett ugyeszseg nem meri ejteni az ugyet amig a gazdi meg nem engedi.
Annyi "pici" kulonbseg van a ket ugy kozott, hogy Strache eseten video van, nincs mit tagadni, KB eseteben meg 5 ev alatt semmit nem tudott bizonyitani a fideszes ugyeszseg az anno tutibiztosnak szetkurtolt vadakbol.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.22. 10:09:41

@N. Barbie: KGBéla a Jobbikhoz köthető, akivel ugye közös gazdátok van..

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.22. 10:11:00

@N. Barbie: Van videó? Nincs videó..Szóval kusdi van. Majd hogyha előálltok valami konkrétummal, akkor beszélgetünk..

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.22. 10:11:56

@látjátok feleim szümtükkel: Lassan tíz éve mondogatjátok ezt. Vasárnap este ismét rátok vigyorog a valóság..:)

2019.05.22. 10:19:03

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: "Sztem az időzítés nyilvánvaló: az EU parlamenti választás előtti hétre tartogatták. Mostanra előálltak volna a többivel is, hogyha lenne ilyen anyaguk. Kell egy hét, hogy kifussa magát a botrány.."

Ettől még lehet betárazva ez-az a szűkösebb időkre..

@N. Barbie: "Na szerinted akkor miert is kene lemondania?"

Ja.. persze.. Na, de nézzük meg, ki volt a tanácsadója? Jééé..egy franszia valagrenddel kitüntikézett , a rencert anno belülről bomlasztó , beszédhibás , megpuccsolt fővezír?
"Akinek tévé kell, vegyen magának!"

N. Barbie 2019.05.22. 15:37:20

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: Nincs video? Na, ez nekem uj, akkor mit lehet mar napok ota megnezni tobb portalon ( na persze nem a fideszes lakajmediaba, ott megy a kussolas a temarol), szamtalan idezettel, hogy mit is mondott az urge?
Vagy ez a regi-uj fidesznyik modi, letagadjuk a tenyeket es ragaszkodunk is hozza?

"Vasárnap este ismét rátok vigyorog a valóság..:) "
Milyen aranyos, mikor a diktatura partjanak csicskaja, elore tudva, hogy a diktaturaban masnak nincs eselye, elore veregeti a sajat vallat meg nagykepuskodik...

N. Barbie 2019.05.22. 15:40:24

@Womb Raider: Bar tudnam mirol beszelsz. Milyen tanacsado, es ennek mi koze is van ahhoz, hogy a faszikam onszantabol igergetett allami megrendeleseket, ha vesznek neki egy ujsagot? Hmm?

2019.05.22. 15:47:12

@N. Barbie: Nem baj.. nem ez az egyetlen, aminek értelmezése számodra túl nagy kihívás.

N. Barbie 2019.05.22. 16:15:36

@Womb Raider: Arcbol vissza lehet venni, nincs mire oreg.
Majd mindjart magyarazd meg, hogy a helyes ugykezeles ebben az esetben az, amit a fidesznyikek csinalnak, hogy azon rugoznak, hogy ki szivarogtatott, meg tanacsado meg tokomtudja meg milyen terelesek, nem pedig az, hogy a leleplezett mit is csinalt es mondott, ami pedig a lenyeg.

2019.05.22. 16:55:49

@N. Barbie: Nem érdekel Ausztria belügye.. de rémesen izzadtságszagúnak gondolom, hogy lassan már az ózonlyuk növekedéséből vagy a villás farkú lummák egyedszám csökkenéséből is arra a következtetésre juttok, hogy Orbán monnyon le!

Oké.. monnyon le..és? Hogyan tovább? Mikor még annyi aktív támogatója sincs az összellenzéki kiccsapatnak, hogy minden választókerületbe 1db delegálttal legyen jelen.

N. Barbie 2019.05.22. 18:18:12

@Womb Raider: Jaj nem kell az alszent duma, ertem en, hogy fidesznyikeknek nagyon nem akarozik megerteni ezen ugy parhuzamat a fidesszel.
A kovetkeztetes meg helyes, habar az eszement hatalomvagytol hajtott vikike ugyse mondana le soha onkent. Voltak az osztrak faszienal nagyobb napvilagra kerult mutyik is, megsem tortent semmi.
Ez az ugy viszont kivalo peldaja annak, hogy egy olyan orszagban hogyan is mukodnek a dolgok, ahol a politikusok vallaljak a felelosseget a tetteikert.
Es raadasul azert is jo pelda, mert pontosan ugyanilyen eset tucatszam tortent orbanisztanban is. Csak a fidesz alacsony szintu politikai kulturajaba meg tisztesseg(telenseg)ukbe nem fer bele az ezekert valo feleossegvallalas es lemondas. Na ez a kulonbseg.

Hagyjuk ezt a jaj mi lesz akkor ha nem orban lesz tipikus fidesznyik riogatast is, sok part eljatszotta mar ezt, hogy vilagvegevel riogattak ha nem oket valasztjak ujra, aztan megse teljesult kormanyvaltaskor. Mi lenne, semmi. Esetleg johetne egy olyan part, amelyik nem lop. Kezdesnek. Ha mar van 2 millio hudekereszteny talpig becsuletes nagy nemzethy szavazonk, akkor esetleg kezdhetnek azzal, hogy a tizparancsolatot is bekalkulaljak a szavazatukba, nem pedig csak azzal tudjak le a lelki udvuket, hogy a leghangosabban enekelnek a vasarnapi misen.

2019.05.23. 06:47:39

@N. Barbie: "A kovetkeztetes meg helyes, habar az eszement hatalomvagytol hajtott vikike ugyse mondana le soha onkent."

Óóóóó... azért a hatalomvágy (vagy inkább éhség?) jelei kb. minden polpárt esetében felfedezhetőek. Politikus enélkül nincs. Ahogyan focista se, aki csak az edzésekre jár el..meg évente egyszer a kispadra ül..

"Voltak az osztrak faszienal nagyobb napvilagra kerult mutyik is, megsem tortent semmi."
Öööö.. ja..most, hogy így említed.. nekem dereng valami cserbenhagyásos , elengedett kormánnyal okozott baleset. Az ország a szakadékba zuhant, bár kihívták a mentőket, a cehhet, az ápolás költségeit elegánsan másokra hagyták.

"Es raadasul azert is jo pelda, mert pontosan ugyanilyen eset tucatszam tortent orbanisztanban is."
Mit tudni? Német, francia, olasz kezekbe átjátszott energetikai szektor új tulajdonosai az anyaországon keresztül politikai befolyásolással élve próbáltak még nagyobb szeletet kanyarítani a tortából? Már majdnem sikerült a kórházakat is eladni..

"Csak a fidesz alacsony szintu politikai kulturajaba meg tisztesseg(telenseg)ukbe nem fer bele az ezekert valo feleossegvallalas es lemondas. Na ez a kulonbseg."

Tudtommal Mo.-n egyetlen jelentős politikus nem mondott le ..és egyet nem vontak felelősségre..szóval ezt ne feszegessük.. puccs volt.. de az más.

"Hagyjuk ezt a jaj mi lesz akkor ha nem orban lesz tipikus fidesznyik riogatast is, sok part eljatszotta mar ezt, hogy vilagvegevel riogattak ha nem oket valasztjak ujra, aztan megse teljesult kormanyvaltaskor."

Peeeersze.. valahogy mindig van.. Persze, ugorjunk a sötétbe, lehet, hogy még a végén jól jövünk ki belőle.. ha meg nem..hát úgy jártunk! Lehet, hogy teher alatt égig nő a pálma! Bangóné rejtett kvalitásai kerülnek felszínre.

"Esetleg johetne egy olyan part, amelyik nem lop. "
Esetleg..ja.. ha meg mégsem, úgy még mindig ott az IMF..vagy eladjuk a dunántúlt..
Csak próbálkozni kell.

Megnyugtatlak, a politikus lop..max nem mindegyik bukik le. Sztracsi is lop..szeretett volna még többet..és fennállt a veszélye, hogy a Strabag demokraták bécsi tagozata kiesik a kosárból..így két év vacillálást követőn végül nagy csinnadratta közepette keresztre feszítették. Ezzel megtisztult az osztrák politikai szcéna, mostantól csakis talpig becsületes , a népért dolgozó politikusok tekerik a kormányt!... vagy legalábbis olyanok, akik nem rángatják nagyon a pórázt és nem ugatják meg a gazdit. ;)

"Ha mar van 2 millio hudekereszteny talpig becsuletes nagy nemzethy szavazonk, "
Valójában majd' 3 millió az :) 2 millió szavazata a 3 legnagyobb ellenzéki pártnak össszesítve volt :)...meccsoda különbség!

"nem pedig csak azzal tudjak le a lelki udvuket, hogy a leghangosabban enekelnek a vasarnapi misen."
Nem tudom, mi minden történik a vasárnapi (és egyéb) misékeken.. de lehet, hogy te is csak hallomásból szerzed a tapasztalataid. Ez persze nem ok a gyűlölködésre és az uszításra.:)

N. Barbie 2019.05.23. 12:32:48

Vilagos, tehat egy oldalon at minden temamra a valaszod egy jo ballibezes. Nem verciki ez mar igy lassan 10 evvel a bukasuk utan?
Itt a pelda, hogy mas orszagokban a (szel)jobber partokban is vannak kovetkezmenyek. Valaszod ra: ballibgyurcsany.
Tehat amiert Strache lemondott, ugyanazert miert mondana le tolvajfideszeknel barki is, mert gyurcsany.
Szanalmas.

2019.05.23. 12:40:49

@N. Barbie: "Vilagos, tehat egy oldalon at minden temamra a valaszod egy jo ballibezes. Nem verciki ez mar igy lassan 10 evvel a bukasuk utan?"

Nem, nem világos.. Akkor újra: megbuktak..de nem tűntek el és ne adták fel. Folytatnák, ahol abbahagyták, most, hogy lassan feledésbe merülnének a disznóságaik. A rendszerváltás után is milyen lekesen pattantak nyeregbe a második ciklusban..mintha nem ők cseszték volna fullra szét az országot..Ja, hogy Antallék nem tudták 50 év rombolását 4 röpke év alatt kijavítani?

"Tehat amiert Strache lemondott, ugyanazert miert mondana le tolvajfideszeknel barki is,"

Szerintem Sztracsi NEM a videó miatt mondott le.. vagyis amiatt, de azon része miatt, ami nem volt publikus. ..és míg neked csakis a sajtóval kapcsolatos bohóckodás kötötte le a figyelmed, nekem az is feltűnt, hogy emlegetett valamiféle Strabagot, akik fura módon minden állami megrendelést visznek..de ha ők jutnak hatalomra, úgy másoknak is juttatnak munkát :) Tehát most ezek szerint a Strabag Ausztria Mészárosa?

N. Barbie 2019.05.23. 12:56:54

@Womb Raider: Ahogy mondod, megbuktak es kesz. Mi kozuk van ahhoz, hogy Ausztriaban lapfelvasarlasert cserebe allami megrendeleseket igert a manus, ami MO-n mar tenyszeruen megtortent tucatszam a fidesz amokfutasa alatti evekben? Amiert ott lemondott az erintett, itt meg nem. Nem latom mitol lenne hiteles vedekezes ezen ugy kapcsan egy kiados ballibezes meg gyurcsanyozas. A bukasuk utan nem oszlattak fel a partot, ezert orbannak vagy mas fidesztolvaj politikusnak se kell lemondania semmiert. Ezt mondod, ami egy vicc.

A sajtoval valo "bohockodas"-t normalis orszagokban hatalommal visszaelesnek es korrupcionak hivjak. Nem csoda, hogy fidesznyikkent nem erted, nalatok ezek mar egy szemoldokfelhuzast se ernek.

2019.05.23. 13:01:10

@N. Barbie: Egyet magyarázz már meg: mi a retkes p..ért ültek 2 évig a sztorin?? Nem adta be a derekát, nem állt be a sorba, így nem maradt más megoldás, le kellett nyomni kajakra???

Másrész a párhuzam kissé erőltetett.. :) Szerintem majd a választópolgárok eldöntik a kérdést :)

N. Barbie 2019.05.23. 14:29:15

@Womb Raider: Ki nem szarja le miert ultek rajta? Lehet azert, amiert a fideszed is ult a kamu KGBela sztorin es 5 eve az EU valasztasok elott dobtak be, mikor mar a lehetosegeikhez kepest eleg kozel kerult a Jobbik a fideszhez?
Es a tortenes szempontjabol teljesen mindegy is. Vagy nem tudom mire akarsz kilyukadni, ha 2 eve tortent, akkor mar nem is hatalommal visszaeles es korrupcio es egy legyintessel el kene intezni? Nem oreg, ugy latszik az osztrak szeljobberek legalabb nem ilyenek, azt tudom, hogy orban pajtasanal pont ez lett volna, ahogy ez is volt.

A parhuzam kristalytiszta, nem csodalom, hogy egyik fedesznyik se akarja meglatni.
Mint mar tobbszor irtam, a faszikam ujsagot akart vetetni maganak, amiert allami megrendelessel fizetett volna. Pont ilyen MO-n tucatszam tortent. Ennel vilagosabb parhuzamot kitalalni se lehetne.

2019.05.23. 15:30:01

@N. Barbie: "Es a tortenes szempontjabol teljesen mindegy is. Vagy nem tudom mire akarsz kilyukadni, ha 2 eve tortent, akkor mar nem is hatalommal visszaeles es korrupcio es egy legyintessel el kene intezni? "

Ááá.. nem megy ez neked..
Rendben, Sztracsi egy g..i.. de vajon akinek ez tudomására jutott (mármint a félelmetes korrupciós konspiracy) az miért is nem tárta azonnal a nyilvánosság/hatóságok elé?
Csak nem zsarolási potenciált sejtett benne?? És vajon hány és hány ilyen videó lehet, amivel másokat tartanak sakkban? Mert ugye azt csak a hozzád hasonló megszállottak hiszik, hogy 'rossz emberek' csakis jobboldalon vannak..

"A parhuzam kristalytiszta,"
Hát persze, hogy az .. Orbán is kétfülű-egyorrú, mint Sztracsi.. az apja valamivel magasabb , mint az anyja..és bármerre is forduljon a világban, a segge mindkettőjüknek hátul van.

Annyira édi vagy, hogy előadod a 'független sajtó halála' koreográfiát.. miközben a világ nagyobb demokráciáinak hátterében pont ugyanezek a játszmák zajlanak. Politikus, aki a befolyásával 'gazdálkodik'.óóóó... tiszta hungarikum. A hülye struccpolitikád csak nevetség tárgyává tesz.

N. Barbie 2019.05.23. 16:16:25

@Womb Raider: Igen, nekem nem megy, vilagosan leirtam tobbszor, hogy az osztrak faszi olyan ugyert mondott le, amit otthon a gazdad tucatnyiszor eljatszott, tehat, hogy mediakat felvasaroltattak, utana meg kifizettek oket allami megrendelesekkel. Csak kurvara nem akarod megerteni, inkabb jatszod az ertetlent.
Es ha zsarolasi potencialt latott benne, akkor mi van? Akkor mar nem is tortent meg? Ne tereljel mar, nagyon unalmas. Mellesleg en nem irtam, hogy csak jobboldali rossz ember van, megegy szanalmas tereles.
Tehat ott tartunk, hogy olyanokat cafolsz, amit en nem irtam, amit meg irok arra nem valaszolsz, csak terelsz meg muertetlenkedsz. De azert nekem van struccpolitikam meg teszem magam nevetsegesse, igen. :DDD

N. Barbie 2019.05.23. 16:18:48

@Womb Raider: "Annyira édi vagy, hogy előadod a 'független sajtó halála' koreográfiát.. miközben a világ nagyobb demokráciáinak hátterében pont ugyanezek a játszmák zajlanak. Politikus, aki a befolyásával 'gazdálkodik'.óóóó... tiszta hungarikum. A hülye struccpolitikád csak nevetség tárgyává tesz. "

Te sokkal edibb vagy, ahogy probalod kinkeservesen jo fidesznyik szokas szerint szetkenni a kakit mindenkire, probalva megmagyarazni, hogy amugy a vilagban (legalabbis a demokratikus reszen, merthogy a diktatura megnevezes ellen nagyon tiltakoztok) az a jellemzo, hogy a kormanypart kezeben van a sajto kb. 80-90%-a, amit kozpenzbol alaposan kitomnek.

2019.05.23. 16:27:12

@N. Barbie: Bucikám... vedd már észre: a XXI. század eleje lassan leketyeg.. az újságpapírra a krumplit sem pucolják már, mert a Penny-ben mirelit krumplit vesznek..
Az internet szabad, és messze nagyobb befolyásoló erővel rendelkezik..és ez a hatalom csak nő és nő.. Ezt a piacot viszont multinacionális véleményirányítók uralják.. Se Sztracsi, se Orbán nem bír efelett hatalommal..
Amúgy meg tessék reklamálni az RTL-nél, hogy a rendelkezésükre álló időt/lefedettséget ne idióta Kékfényesdire pazarolják, és a tudósítás ne arról szóljon, hogy a narrátor felovassa, mi látható a képernyőn..
Másfelől.. látható, hogy a bal-lib csipet-csapat mögött már zsugorodik az amúgy sem túl nagy gazdasági háttér.. márpedig ha 'ők' lemondtak róluk.. akkor az annyit tesz: a hozzáértők sem hisznek bennük. El ne hidd, hogy a politikusokat a nép emeli hatalomba.. ennél még tőled is többet várok..(Mondjuk a fidesz részéről jó ötlet volt, hogy önmaguk hátországa lettek:)
;)

N. Barbie 2019.05.23. 17:39:48

@Womb Raider: Jaa, hogy tovabb magyarazod, hogy pont manapsag a media feletti hatalom semmi elonyt nem jelent, hat nem tudom ilyen szellemi fegyvertelenseg eseten akarom e tovabb huzni az idom veled. Johogy nem mar azt magyarazod, hogy az eg nem is kek, hanem rozsaszin...

Hat kimasnal is reklamalnek, mint az egyetlen megmaradt nem lakajmedia TV-nel az RTL-nel :DD
Istenem...
En inkabb a neveben kozTV-nel vagy TV2-nel reklamalnek, akik vallaltak politikai tartalmat ( ha jol emlekszem lehet valasztani, es ha valaki vallalja, akkor viszont minden partot egyforman kell bemutatni), megis csak a fidesz propagandat toljak, a torvenysertesek megallapitasa ellenere is.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.23. 18:50:19

@Womb Raider: "hiszik, hogy 'rossz emberek' csakis jobboldalon vannak.."

Ilyen fasságot senki se hisz. Jobboldalon csak jó emberek vannak. A bolsevik fideSSesek közt hazaáruló mindegyik.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.24. 05:53:15

ez a barbee annyira setét, hogy már nem is látszik mennyire pink
ki kéne fordítani hátha belül még nem rozsdásodott be
süti beállítások módosítása