B1 blogcsalád



A magyarok többsége tartósan elégedetlen a demokrácia állapotával

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. április 30. - Szelestey
  • A kétkulacsos politikával Orbán jól elvan az európai geopolitikai törésvonal mentén. 
  • Magyarország mutatja, miként porladhatnak szét olyan alapjogok, mint a sajtószabadság, miközben korunk Trumpjai és Orbánjai nem győznek lázítani a szabad sajtó ellen.
  • Az izraeli és a magyar kormányfő egyaránt demokráciaellenes és ultranacionalista, ezért értik meg annyira egymást, nem beszélve a Soros elleni közös utálatról.

 Pew Research

 pew.png

Magyarországon a lakosság többsége továbbra is elégedetlen a demokrácia állapotával, azonban az 53% nem jelent változást az előző évhez képest, miközben 45% nem lát gondot ebben a vonatkozásban. Ezt állapította meg a tengerentúli Pew Közvéleménykutató felmérése, amely 27 országban készült. Sokkal elégedetlenebbek viszont ezen az alapkérdésben a görögök, a spanyolok, az olaszok, de még a britek is, mi csak utánuk következünk. Ha belemegyünk a részletekbe, azt látjuk, hogy nálunk 55% úgy ítéli meg: teljesen mindegy, ki nyeri a választásokat, a lényegen úgysem változtat sokat. Viszont kiugróan magas, 70% azoknak az aránya, akik korruptnak tekintik a politikusokat. Európán belül csak Görögországban és Oroszországban rosszabb a róluk alkotott kép.

Idehaza 49% mondja azt, hogy nincs baj a sajtószabadsággal, ezzel szemben 46% szerint dehogyisnem. 54% úgy véli, hogy az igazságszolgáltatás nem egyenlő mércével mér. 61% azon a véleményen van, hogy a megválasztott képviselőknek édes mindegy, mit akarnak az egyszerű emberek. Ugyanakkor 68% elégedett a közbiztonsággal, simán ki mer menni éjszaka az utcára.

Washington Post

washington_post_1.jpg

Az ukrán választók honorálták a győztes színészi képességeit, de azt is, hogy igen rugalmas, vagyis gyorsan képes változtatni álláspontját és szövetségeseit, márpedig ez igen fontos tulajdonság az egész térségben – mutat rá az amerikai Külpolitikai Kutató Intézet egyik vezető elemzője. Orenstein hangsúlyozza, hogy egy olyan térségről van szó, amely az Oroszország és az EU közti törésvonal mentén fekszik, de egyes politikusok, mint Orbán Viktor egész jól elboldogulnak a geopolitikai ellentétek közepette. Merthogy a magyar kormányfő ügyesen navigál Moszkva és a Nyugat között, és meg is kapja jutalmát mindkét féltől. Megállapodott Putyinnal a gázszállításokról és Paks 2-ről, miközben a Freedom House szerint az ország már csupán részben szabad. Ám ezzel együtt egészen a közelmúltig a Néppárt köztiszteletben álló tagja maradt, és noha az elválasztó vonal mindkét oldalán játszik, a Fidesz nyeri a választásokat. Nem kell semmilyen komoly politikai kihívással szembenéznie.

Hasonlóan képlékeny politikára kell számítani Zelenszkij részéről is. Mindent meg fog tenni, hogy nyugatbarát pályán tartsa Ukrajnát, úton az EU-tagság felé. Ám egyidejűleg valószínűleg figyelembe veszi az orosz kisebbség véleményét, legalábbis olyan mértékben, hogy az orosz etnikum ne tartson tőle. Ezen felül valószínűleg megpróbál majd olyan reformokat hozni, amelyet szembemennek a korrupcióval, de nem keresztezik az oligarchák szándékait. Azaz nem foglal állást, hanem igyekszik senki sem elárulni. Legfőbbképpen magát nem, és az a képet, hogy ő az ország legnépszerűbb fia. A politika mélyen megosztott világában paradox módon azok kerekednek felül, akik a legkevesebb fixa ideát mutatják, viszont a legrugalmasabbak. Ez a nagy tanulság a Nyugat és a környező államok számára.  

Spiegel

der_spiegel.jpg

A populisták feljövőben vannak Európában, de nem mindenütt hatnak a jelszavaik. Erre a következtetésre jut a lap, miután megvizsgálta, hogy az utóbbi 20 évben miként is szerepeltek odahaza ezek az erők, amelyek alternatívaként határozzák meg magukat a hagyományos nagy pártokkal szemben. Több nyugati államban már jó ideje jelen vannak a nagypolitikában. Jellemző rájuk, hogy szinte kivétel nélkül bírálják az EU-t, elutasítják, hogy újabb nemzeti jogkörök kerüljenek át Brüsszelhez. De a jelenség leginkább a földrész középső és keleti részén figyelhető meg. Olyannyira, hogy errefelé ilyen pártok vannak hatalmon Magyarországon és Lengyelországban.

Independent

independent.jpg

A szélsőjobbos Vox 24 helyhez jutott a spanyol törvényhozásban, így az EU 28 tagállama közül már csak 5 olyan van: Írország, Málta, Portugália, Románia és Horvátország, ahol még nem törtek előre a jobboldali-populista, euroszkeptikus, szélsőjobbos pártok.  Közülük a Jobbik és a görög Arany Hajnal nem tartozik Strasbourgban egyik jelentős pártcsaládhoz sem. A Vox ugyan elutasítja, hogy szélsőséges volna, de programja nagy hasonlóságot mutat az ilyen erők törekvéseivel, beleértve a bevándorlás elutasítását. A radikális jobb minden valószínűség szerint nagyot javít eredményén a jövő hónap végén esedékes EP-választáson, és a legnagyobb frakciót alkotná, ha képes lenne egyesülni. Ám ez nemigen valószínű – a belső ellentétek és vetélkedések miatt. Ráadásul Európában messze nem olyan lendületesek, mint odahaza. De az egyes országokban minden bizonnyal tartósan jelen lesznek a politikában, bár sok helyütt csupán a margón.

Der Standard

der_standard.jpg

A HVG is az Osztrák Sajtóklub idei díjazottjai között van, miután egy német, egy olasz, egy lengyel, egy osztrák, egy francia és egy svájci szerkesztőséggel közösen az utóbbi egy évben feltérképezte az európai szélsőjobb stratégiáját, felemelkedésének hátterét. Így a kollektíva, benne a berlini Tageszeitunggal, Gazeta Wyborczával és a Libérationnal, átvehette Bécsben a Sajtószabadság-elismerést.  

Méltató beszédében az ARD egyik munkatársa, aki tavaly maga is a jutalmazottak között volt, azt emelte ki, hogy Magyarország legutóbb hatalmasabb zuhant a sajtószabadság rangsorában, és ez mutatja, hogy milyen könnyen odalesznek a biztosnak hitt szabadságjogok. Hozzátette: senki se higgye azt, hogy bármelyik ország megúszhatja. A magyar hetilap képviseletében Gergely Márton arról beszélt, hogy az újságírók nem katonák, még akkor sem, ha a populisták hadba vonulnak a szabad média ellen. Egyben szolidaritását fejezte ki az osztrák köztévé híradójának egyik műsorvezetője iránt, miután a FPÖ Armin Wolf elbocsátását követeli, amiért az nemrégiben a pártnak nem tetsző interjút csinált a szélsőjobbosok egyik vezetőjével.

A korábbi EU-biztos, Viviane Reding sajnálatosnak nevezte, hogy egyre kevesebb szabad és önálló dolgozik egyre kevesebb szabad és önálló sajtóorgánumnál, miközben populista despoták gondoskodnak a szalagcímekről. A világ Trumpjai és Orbánjai számára megszokott dolog, hogy a média ellen uszítsanak. Nem érvelnek, hanem elnémítják a másik felet.

Politico

politico_1.jpg

Kovács Zoltánnak már megint baja van az unióval, ezúttal azért, mivel az EU felmérette, az egyes tagállamokban az emberek mennyire bíznak a bíróságok függetlenségében. Nos, nálunk 33% mondta azt, hogy a helyzet rossz, illetve nagyon rossz, ellenben 43% jónak, illetve nagyon jónak tartja az állapotokat. A szóvivő vakmerőnek nevezi, hogy a Bizottság a közvéleményt szondázta az igazságszolgáltatás önállósága kapcsán. Ugyanis ez szerinte  nem olyan kérdés, amit a hangulat felmérésével komolyan lehetne mérni. Azon kívül minimum problémásnak tartja, hogy a szubjektív adatokat alapul vették a tagállamok közötti rangsor összeállításához.

Yahoo/The Daily Beast

daily_beast.png

Az antiszemitizmus ügyében a bal- és a jobboldal elbeszél egymás mellett: ha ilyen kilengések történnek, előbbi oldal a nacionalista, rasszista ideológiát teszi felelőssé, a konzervatívok ellenben a gyűlöletet emlegetik okként. Ráadásul a nézetek csak egyre távolabb kerülnek egymástól. Európában a fehér ultranacionalisták veszélyben látják a kultúrát az idegenek miatt, és azt gondolják, hogy az egész mögött a zsidók állnak. Ám nézetük mögött tudatlanság és gyűlölet, valamint értelemszerűen ideológia húzódik meg. Úgy vélik, hogy a zsidóellenességet gyűlölet mozgatja, de annak semmi köze a politikához. Csakhogy ez hatalmas tévedés. Viszont nagyon is kapóra jön a nacionalistáknak, akik csak súlyosbítanak a fennálló helyzeten.

Először is feloldja őket minden felelősség alól. Hiszen pl. Trump hazugságokat terjeszt a migránsbűnözés és a muzulmán terrorizmus veszélyeiről, gerjeszti a populista nacionalizmust. Másodszor, ráerősít magára a nacionalizmusra. A Fidesz pl. azt hirdeti, hogy csakis a határozott etnikai nacionalizmussal lehet harcolni az antiszemitizmus ellen. Ez az oka, hogy Netanjahu közös nevezőt talál egy olyan antiszemitával, mint Orbán Viktor, amibe belejátszik, hogy mindketten gyűlölik Sorost. De ennél fontosabb, hogy ugyanazt a demokráciaellenes vonalat viszik. Támadják a civileket, aláássák a bíróságok függetlenségét, de a legfőbb, hogy ördögnek állítják be az idegeneket.  

Végül pedig ami talán a leglényegesebb: azért kell leválasztaniuk az antiszemitizmust az ideológiáról, mert ily módon ütni lehet a baloldalon is, és el lehet fedni, hogy a jelenség igazából a jobboldalon fordul elő tömegesen.  És a jobboldal minden állításával ellentétben, az iszlámellenesség, illetve az antiszemitizmus ugyanannak a gyilkos szövetségnek az eszköze, akárcsak az ultranacionalizmus, a gyűlölet és a rasszizmus.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Bár a hét végén a francia elnök kifejtette, hogy veszélyben van a rendkívül sikeres német növekedési modell, gazdaságilag Németország köszöni szépen, jól van. Ennek egyik tényezője, hogy német ipar a keleti bővítés után a többi közt Magyarországra helyezte ki termelése egy részét és az új tagállamokban a bérek sokkal alacsonyabbak. A legfrissebb statisztika szerint a német munkaadóknak odahaza tavaly átlag 34 eurónyi közterhet kellett fizetniük minden munkaóra után, a magyar dolgozók után azonban csak 9,10 eurónyi járulékot és adót kellett leróniuk. A magyar alkalmazottak 15 éve, az EU-csatlakozáskor még csupán 4,90 eurót kaptak, ami akkor a német szint egyötödének felelt meg. Napjainkban ez az érték már felment ugyan, de még mindig csak egyharmadnál jár.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4714794692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl................. 2019.04.30. 07:14:36

"A Fidesz pl. azt hirdeti, hogy csakis a határozott etnikai nacionalizmussal lehet harcolni az antiszemitizmus ellen"

Ez baromsag senki nem mondott ilyet. De az vicces, hogy az az europai baloldal antiszemitazik, akik arabjaikat uszitjak a zsidok megolesere. De minimum elnezik, es bocsanatos bunnek tartjak, ha egy migrans megol egy zsidot valahol europaban.
Elkepeszto, hogy ugy gondoljak hogyha az arabjaikkal oletnek meg zsidokat, az nem antiszemitizmus.

Anatolij Ubijca 2019.04.30. 07:15:27

"Az izraeli és a magyar kormányfő egyaránt demokráciaellenes és ultranacionalista, ezért értik meg annyira egymást, nem beszélve a Soros elleni közös utálatról"

Hehehe, hát itt Bibin kívül bárki más esetében fasisztát írtak volna.

Csakhát az izraeli államfőt azért tőlünk nyugatra se illik lefasisztázni.

És nehéz Orbánt is, ha egyszer jóban van Izrael állammal, így még az antiszemitizmus bélyegét is nehezebb rásütni...

De ez már legyen a liberók baja.

SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl................. 2019.04.30. 07:28:04

" Ez az oka, hogy Netanjahu közös nevezőt talál egy olyan antiszemitával, mint Orbán Viktor, amibe belejátszik, hogy mindketten gyűlölik Sorost. "

Ezt sehogyan se tudjak a libbantak lekommunikalni. Mert mikozben, a balliberalisok azzal, hogy az arabokat uszitjak a zsidok ellen, egyertelmuen ok lettek a legnagyobb antiszemitak a vilagon, ekozben Orban meg a legnagyobb baratsagban van a zsidokkal.

SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl................. 2019.04.30. 07:35:17

"A HVG is az Osztrák Sajtóklub idei díjazottjai között van....
....átvehette Bécsben a Sajtószabadság-elismerést. "

Mindenki korusban nevet, mikor az egyik Soros szervezet, kitunteti a masik Soros szervezetet, ugynokseget, mert milyen fuggetlenek meg demokratikusak,
:))))))))))

SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl................. 2019.04.30. 07:39:21

"Ugyanakkor 68 % elégedett a közbiztonsággal, simán ki mer menni éjszaka az utcára."

Nem ugy mint a fejlett nyugaton, ahol a liberalisok arabjai szabadon gyilkolnak, robbantanak, gazolnak, gyujtogatnak kedvukre.

SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl................. 2019.04.30. 07:45:52

"Magyarország legutóbb hatalmasabb zuhant a sajtószabadság rangsorában, és ez mutatja, hogy milyen könnyen odalesznek a biztosnak hitt szabadságjogok. "

Igen tudjuk, ezt is az egyik "fuggetlen" Soros ugynokseg kozolte.
:)))))))))))))

Cycmen 2019.04.30. 08:08:39

A magyarok többsége tartósan elégedetlen a demokrácia állapotával...............

És ezért a Fideszre szavaz, hogy az megjavítsa!

Cycmen 2019.04.30. 08:17:40

A Fidesz pl. azt hirdeti, hogy csakis a határozott etnikai nacionalizmussal lehet harcolni az antiszemitizmus ellen....................

Írja mindezt a THE DAILY BEAST nevű világhírű orgánum és akkor el kell hinnünk annak ellenére is, hogy ilyesmit soha nem hallottunk a Fidesztől!

Cycmen 2019.04.30. 08:59:44

Az izraeli és a magyar kormányfő egyaránt demokráciaellenes és ultranacionalista, ezért értik meg annyira egymást, nem beszélve a Soros elleni közös utálatról.......................

Ja mert Soros maga a demokrácia!

Magán?Véleményem? 2019.04.30. 09:04:56

" ... kiugróan magas, 70% azoknak az aránya, akik korruptnak tekintik a politikusokat. ... "
Hát, ez magyarországon MINDIG így volt, ez kormánytól független, a magyar politikusok szentek, mindnek a maga zsebe felé hajlik a keze.

" ... 61% azon a véleményen van, hogy a megválasztott képviselőknek édes mindegy, mit akarnak az egyszerű emberek ... "
Ez bizony a (párt)képviseleti demokrácia hibája, mivel a képviselőt nem lehet lemondatni, így az általa képviselt terület polgárainak akarata fölé helyezi a pártérdeket. Van egy rossz hírem, ez szintén kormányfüggetlen.

" ... Idehaza 49% mondja azt, hogy nincs baj a sajtószabadsággal ... "
Minden sajtóorgánum azt jelentet meg, amit a tulajdonosok akarnak. A liberálfasiszták eladták a saját szócsöveiket a Csuti Maffiának, így azok többsége, akik a 2006-os ártányok világnézetét képviselik szócső nélkül maradtak. Visszaszorultak ide az internetre... Miért nem állt ki mellettük a saját oligarcha csürhéjük? Miért nem finanszírozzák meg a saját médiájukat?

" ... Ugyanakkor 68% elégedett a közbiztonsággal, simán ki mer menni éjszaka az utcára. ... "
Hát, ez az ami miatt felkapott lett a budapesti éjszaka... Nem olyan jó a sör, mint a németeknél vagy a belgáknál, de megihatod anélkül, hogy különösebb atrocitások érnének, hacsak nincs a környéken néhány idegbeteg kigyúrt állat, aki szétüti a hangoskodó bekábszerezett turisták száját a belvárosban, de szerencsére ez nem általános.

" ... a fehér ultranacionalisták veszélyben látják a kultúrát az idegenek miatt, és azt gondolják, hogy az egész mögött a zsidók állnak. ... "
Hát, ez kurvanagy tévedés, nem "a zsidók" állnak mögöttük, hanem a liberálfasiszták, akik importált arabokkal akarják megtörni a nacionalista ellenállást.

" ... az EU 28 tagállama közül már csak 5 olyan van: Írország, Málta, Portugália, Románia és Horvátország, ahol még nem törtek előre a jobboldali-populista, euroszkeptikus, szélsőjobbos pártok. ... "
Azért ez talán inkább azt jelzi, hogy valamit rosszul, az állampolgárok jelentős részének akarata ellen csinálnak a politikusok. Magyarán valamit nagyon elbasztak a liberálfasizmus nevében, ami az embereknek nagyon-nagyon nem tetszik. Lehet, hogy el kellene gondolkodni azon, hogy mit basztak el, mi az amivel "megerőszakolták" a saját népüket, amit annak akarata ellenére a politikai vízfej rájuk erőltetett.

Cycmen 2019.04.30. 09:09:08

@SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl.................: De az vicces, hogy az az europai baloldal antiszemitazik, akik arabjaikat uszitjak a zsidok megolesere. .........................

Ezt én sem értem. A halálos ellenségüket segítik pillanatnyi előnyökért, nem törődve vele hogy ez a betelepítési manőverük visszafordíthatatlan folyamat és a normális Európából Afganisztán kettőt fognak így csinálni ahova be sem tudják tenni majd a lábukat és maximum jó magasról megbombázni érdemes!

Cycmen 2019.04.30. 09:19:22

@Magán?Véleményem?: " ... kiugróan magas, 70% azoknak az aránya, akik korruptnak tekintik a politikusokat. ... "
Hát, ez magyarországon MINDIG így volt, ez kormánytól független, a magyar politikusok szentek, mindnek a maga zsebe felé hajlik a keze.......................

Akkor mondok egy meglepőt, a világon mindenhol! Mára a mindenható magántőke mozgatja a szálakat, korrumpálja a politikusokat, sőt újabban már kreálja is, lásd az indokolhatatlan idióta iskolázatlan, alkoholista, szexuálisan meghatározhatatlan majmokat és fajankókat a magas politikában!
Ergo ha a túlnyomó részt szintén a globáltőke tulajdonában lévő, a legnagyobb barmokat szakmányban ajnározó bérfirkászok egy politikust korrupcióval kezdenek kampányszerűen lejáratni, akkor az vélhetően a kevésbé korrumpálhatósága okán húzza ki a gyufát!

Magán?Véleményem? 2019.04.30. 09:30:15

" ... És a jobboldal minden állításával ellentétben, az iszlámellenesség, illetve az antiszemitizmus ugyanannak a gyilkos szövetségnek az eszköze, akárcsak az ultranacionalizmus, a gyűlölet és a rasszizmus. ... "

Hát, ez a liberálfasiszták szent grálja, ebből akarnak előnyt kovácsolni azzal, hogy azt sulykolják, hogy az iszlám ugyanolyan békés vallás mint a többi, és aki ezt nem ismeri el, az náci és fasiszta. DE azért érdemes lenne azon elgondolkodni, hogy ez kinek áll az érdekében, mert valahogy mindig az iszlám nevében indulnak háborúk a közel keleten, soxor az iszlám két ágazatának képviselői háborúznak egymás ellen, és nem a buddhisták a keresztényekkel vagy a keresztény ágazatok egymással... Valahogy valamit nagyon benéznek, és ezt akarják az egész világra ráerőltetni.

Sir Bates dö Hól 2019.04.30. 09:43:59

@Cycmen: erre mi szükség volt "lásd az indokolhatatlan idióta iskolázatlan, alkoholista, szexuálisan meghatározhatatlan majmokat és fajankókat a magas politikában!"?

macron nem ilyen, de egyértelműen a tőke kreálta, s az ő érdekeiket szolgálja. ellenben nem iskolázatlan és fajankó, trump viszont igen.
amit az újságokról írsz, az is csak részben igaz. válasszuk el a pelyvát az ocsútól, s akkor tisztul a kép...

Magán?Véleményem? 2019.04.30. 10:05:24

" ... ellenben nem iskolázatlan és fajankó, trump viszont igen. ... "

Azért vedd észre kettejük közt azt az elvi különbséget, hogy Mikront "A Tőke" csinálta, addig Trump "Maga a Tőke". Ki mit hozott otthonról.

Cycmen 2019.04.30. 10:18:18

@Sir Bates dö Hól: Több jelzőt használtam, több típus leírására, van aki csak egy akaratnélküli kreatúra, a "kezdő" politikusok üstökösszerű feltűnése ilyesmi, régen azért hosszú sikeres politikai karrier kellett például a Macron által betöltött pozícióhoz, Pompidou, Giscard, Mitterrend, De Gaulle (pláne) esetében. Trumpra bármit mondhatsz, de sokban ezekhez hasonló Big Boss és ez szúrja sokak szemét, mert nehéz irányítani és nehéz olyan helyzetbe hozni hogy megadja magát!

Sir Bates dö Hól 2019.04.30. 10:36:05

@Cycmen: trumppal teljesen más a gond, ő nem egy big boss, hanem egy félművelt sunyi paraszt, egy bohóc, aki magát selfmade man-nek állítja be, de közel sem az, mint clinton volt, s a legszebb, hogy egy családi gmk színvonalán tud csak gondolkodni...

Cycmen 2019.04.30. 10:53:45

@Sir Bates dö Hól: Clinton is eléggé karakán csávó lehetett, kellett a rövid póráz, azért volt hónapokig műanyag zacsiban a Monika lespermázott blézere. Mert ugyebár ott is meg kellett volna már indítani az iraki háborút véleményem szerint és nem a szopatás volt a gond, az csak az eszköz lehetett! Bush egy szemmel látható degenerált volt, csinálta amire megfogadták, nem is hülyézték le sokszor! :D

rasztaszív 2019.04.30. 11:40:34

@Cycmen: a fiatalabb bush-t verni szokták a kényes helyzetekben...

Sir Bates dö Hól 2019.04.30. 11:44:36

@Cycmen: mondjuk az tény, hogy mind trump, mind ifjabb bush komoly gondban lenne már egy gyépés felmérésen is;-)... nem vagyok benne biztos, hogy egy vaktérképen legalább a kontinenst eltalálnák az usa tekintetében...

Sir Bates dö Hól 2019.04.30. 11:48:22

ahogy látom, szelestey úr tendenciózus sajtószemléjét ismét kevésbé érdekesnek tartjuk, mint az általunk feldobott témát!:-D

Cycmen 2019.04.30. 11:52:43

@Sir Bates dö Hól: Trumpot egyébként annyira nem ismerem, viszont az élettapasztalatom alapján, amikor egy politikust nem a politikai baklövéseivel támadnak, hanem csak a karaktergyilkosságot látják járható útnak vele szemben, akkor gyanakodni kezdek.

Cycmen 2019.04.30. 11:58:36

@rasztaszív: : a fiatalabb bush-t verni szokták a kényes helyzetekben...............

Köszönjük Emese! :D
Egyébként igazad van, nagyon jó önterápiás elfoglaltság, az élete során mindenki kiveri, jópárszor, oldja a feszültséget és unaloműzésre is kiváló! :P Én mondjuk most kommentelek, de az ötleted mindenképpen szintén jó alternatíva!

Sir Bates dö Hól 2019.04.30. 12:10:14

@Cycmen: várjál már, trumpot nem karaktergyilkolják -azt nem kell, nézd meg akár csak egy twitterét is!:-)-, az embert a döntései és alkalmatlansága okán kritizálják;-)

Cycmen 2019.04.30. 12:20:19

@Sir Bates dö Hól: Jó, majd megnézem, bár sem a twitter, sem a mindenkori amerikai elnök nem érdekel napi szinten, van elég látnivaló errefelé is, rájuk akkor figyelek csak amikor már nagyon dobálják a demokráciát a B-52 repülők! :D

rasztaszív 2019.04.30. 16:46:24

@Cycmen: jó nagy fasz,az igaz,de szerintem simán csak nevelgették a kölyköt.

Lajos Kovács tanaka 2019.04.30. 16:58:19

Der Spiegel???!!! Ahol Claas Relotius díjazott újságíró olyan kamu riportokért lett sztár, amiket maga talált ki??!! Ez a "sajtótermék", mint mérvadó, idézhető véleményformáló??!! A hazugság és propaganda szinonímája lett!!! Andersen és Grimm tesók ezekhez képest, a realizmus és objektivitás csúcsai!!

erkölcsi hulla 2019.04.30. 17:15:39

Demokrácia? Ja igen, amikor a parasztok azt hiszik hogy akire szavaznak az nem lopni, csalni, és hazudni fog végig? Igen, igen, már rémlik.

2019.04.30. 17:52:58

A felmérésből az derült ki, hogy nem a Fidesszel van bajuk a magyaroknak, hanem a politikusokkal. Tehát az ellenzéki politikusokat sem tartják jobbnak. Ez elég kínos a b1-nek. Köszi b1! Jól szórakoztam!

n_dy 2019.04.30. 18:00:26

a "magyarok többsége"???????????????????
van pofátok leírni a szánalmas proletárok számára????
lesz helyesbítés a választások utáni napon?

Che21 2019.04.30. 18:34:35

Én annyira elégedetlen vagyok a demokrácia állapotával, hogy már nem is használom.

Blogolo Blogi 2019.04.30. 19:02:45

@Magán?Véleményem?: Elfelejtettél megemlékezni mennyire sikeres Viktor tömegsport koncepciója (lásd még: stadionok), amely korunkra az egészséges életmódra való nevelés alappillérének számít. Nagyon helyesen rájöttek arra ugyanis, hogy jobb a prevenció, mint a gyógykezelésekre kidobott adóforintok.
Itt van mindjárt egy jó példa, Szolnok (javarészt fideszgyökerek lakják), ahol máris befutottak az első biztató eredmények. Betegek híján simán bezárhattak egy osztályt az ottani kórházban is, így a költségvetés kiadási oldalán jelentkező összegek immáron átcsoportosíthatók sokkal fontosabb projektekre, mint pl. Belgrád-Budapest vasút - apropó, ez Felcsúton már meg sem áll?

www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/atmenetileg-bezar-a-fertozo-osztaly-a-hetenyiben-1658713/

Szóval csak így tovább fideszgyökerek, szavazzatok Viktorra egy erősebb Magyarországért!

2019.04.30. 20:36:28

"A Vox ugyan elutasítja, hogy szélsőséges volna, de programja nagy hasonlóságot mutat az ilyen erők törekvéseivel, beleértve a bevándorlás elutasítását."
Noooormális? Mondaná erre Besenyő Pista bácsi.
Mióta tartozik a szélsőséges besorolás jellemzője közé a migráció elutasítás?
Liberáliséknak már teljesen elment az eszük.

2019.04.30. 20:48:44

@SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl.................: "Elkepeszto, hogy ugy gondoljak hogyha az arabjaikkal oletnek meg zsidokat, az nem antiszemitizmus. "
Ha így gondolják, akkor jól gondolják. A liberális véleményformálók kitalálták az antiszemitizmus fogalmát, ami a zsidók ellen irányuló negatív megnyilvánulások jelölésére szolgált, de csak Európában és Amerikában,
A jelző elterjedt és megkövesedett, miközben ez két kontinens el kezdett átalakulni, egyre több szemita költözött főként ide, de az amerikai kontinensre is.
A legnépesebb szemita nép az arab, ebből következik, hogy ha egy arab megöl egy zsidót annak sok oka lehet, de hogy nem az antiszemitizmus , az biztos.
A bányászbéka IQ-val rendelkező liberális média ennek ellenére továbbra is antiszemitizmusról beszél, pedig az arabok 'csak" zsidóellenesek, nem akarják önmagukat is kiirtani.
Ezt csak azért írtam le, hogy ügyeljünk arra, hogy ne süllyedjünk le a liberális firkászok szintjére! Nem kell minden baromságukat átvenni, ami a tudatlanság és megszokás keverékéből jön náluk rendszeresen!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.04. 16:35:18

A magyarok többsége tartósan elégedetlen a demokrácia állapotával

ez lyó
megkérdeztetek 5M1 magyart és egyik sem volt elégedett
vagy mindet megkérdeztétek és legalább 5M1 elégedetlen volt?

biztos az előbbi, mert engem bizony nem kérdeztetek
süti beállítások módosítása