B1 blogcsalád



Juncker tiszteli Orbánt, de azért reméli, hogy a bódult nacionalisták ráfaragnak az EP-választáson

2019. április 29. - Szelestey
  • Vajon Magyarország ráébred-e egy szép napon, mivel is jár Kína vazallusának lenni? 
  • Salvini, Le Pen és Orbán egyaránt magának vindikálja a jogot, hogy az európai populista szövetség hangadója legyen;
  • A migráció kérdésének forszírozása csak arra jó, hogy elleplezze a társadalom széttöredezését.

20150522hungarian-prime-minister-viktor-orban.jpg

Politico

politico_1.jpg

A Bizottság elnöke azt közölte, hogy a legnagyobb tisztelettel viseltetik Orbán Viktor iránt és úgy látja, hogy a magyar kormányfő mindig is hős volt. Már akkor csodálta, amikor a szovjet hadsereg még Magyarországon állomásozott. Juncker most azt mondta, hogy kettejük viszonya igen jó, és szerinte ez Orbán is így ítéli meg. A luxemburgi politikus elárulta, hogy négyszemközt éveken át diktátornak nevezte a magyar vezetőt, amin az jókat szokott nevetni.  Juncker a kelet-európai bővítés 15. évfordulója alkalmából a 4 visegrádi állam sajtójának nyilatkozott és védte Brüsszel irányvonalát Közép-Európával kapcsolatban, ami igencsak előtérbe került a Magyarország és Lengyelország ellen indult jogállami eljárás miatt.

Úgy fogalmazott, hogy a jogállam az unió pillére. Egyes tagok ugyan időről időre megpróbálnak lázadni ellene. Ennek foka attól függ, hogy ki van éppen hatalmon, és hogy a politikai ciklus mely szakaszánál járnak. Juncker azonban bízik abban, hogy pár éven belül ezek az aggályok lekerülnek a napirendről. Szerinte a volt szocialista országoknak időre van szükségük, amíg elfogadják a tényt, hogy a jogállam az EU alapvető építőköve. Ugyanakkor tagadta, hogy figyelmen kívül hagyta volna a térség érdekeit. Hiszen pl. amellett kardoskodik, hogy beléphessenek az euróövezetbe. De pl. Kaczynskival azért nem találkozott 15 éve, mert az nem reagált a tárgyalási kezdeményezéseire.

Ugyanakkor bízik abban, hogy a jövő hónap végén megfizetik az árát mindazok, akik az őrült nacionalizmust hirdetik. Egyben utódja nevében burkoltan arra figyelmeztetett bizonyos kormányokat: eszükbe ne jusson, hogy a Bizottság munkájának akadályozására EU-ellenes biztos küldjenek Brüsszelbe. Elárulta, hogy annak idején ő maga ilyen alapon hat jelöltet utasított el.

 

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

A német gazdasági miniszter úgy értékelte, hogy a vártnál eredményesebben zárult Pekingben az „Új selyemút”-tanácskozás, miután konszenzus alakult ki az ügyben, hogy tisztességes szabályokra és nyitott piacokra van szükség Kína nemzetközi gazdasági tervei kapcsán. Altmaier azonban arra is figyelmeztetett, hogy a szavakat tetteknek kell követniük. A háromnapos fórumon, amelyen csaknem 40 állam- és kormányfő volt jelen, a házigazdák 64 milliárd dollár értékben írtak alá fejlesztési megállapodásokat. A német tárcavezető június közepén delegáció élén visszatér a kínai fővárosba, hogy a részletekről tárgyaljon. Mindenesetre a kínai terjeszkedés megosztja Európát. Az olaszok, magyarok és görögök keresik az együttműködés lehetőségét, a franciák, németek és britek ezzel szemben arra mutatnak rá, hogy a beruházások révén könnyen függő viszonyok alakulhatnak ki. Az EU-ban neheztelést váltott ki, hogy Olaszország a fejlett ipari államok közül elsőként csatlakozott az „Egy övezet – egy út”-programhoz.

Der Standard

der_standard.jpg

Budapesten meglepő módon még senki sem gondolkodott el azon, mit jelent a kínai birodalom szolgájává szegődni, miközben Peking erőlteti saját rendszerének exportját és kőkemény, erkölcstelen hatalmi politikát folytat. De hát a magyar kormány az illiberális demokráciát hirdeti és szabadságharcra szólít fel Brüsszel ellen. Ám ha a Nyugat számára számítanak az értékek, akkor szintén az érdekek alapján szembe kell szállnia a kínai törekvésekkel, mert az nem lehet, hogy az EU egyik tagja az ázsiai hatalom trójai falova legyen Európában.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem kell együttműködni a kínai féllel. Csak az eddiginél sokkal több szkepszissel kell reagálni a kínai szirénhangokra. Hiszen tévesnek bizonyult a feltételezés, miszerint a tekintélyelvű rezsimek előbb-utóbb jobb belátásra térnek, ha bevonják őket a nemzetközi munkamegosztásba, mert akkor megerősödik náluk a középosztály, és így egy idő után liberális demokrácia váltja fel a legrosszabb diktatúrát is. Hát, Kína esetében látnivaló, hogy a jólét fokozódása egyáltalán nem rendítette meg az autokráciát. Ráadásul az ország az Új selyemút-program keretében hiteleket osztogat Magyarországtól Chiléig, hogy politikai befolyáshoz jusson. Az elnök meg is mondta, hogy legkésőbb 2050-re világhatalom akarnak lenni.

 

Spiegel

der_spiegel.jpg

A német kancellár és a francia elnök azért hívta össze a mai nyugat-balkáni konferenciát Berlinbe, mivel nem szeretné, ha a térségben a nacionalista törekvések kerekednének fölül. Merthogy a forgalomban lévő elméletek, úgy mint területcsere, az etnikai határok megvonása, népcsoportok átköltöztetése, egytől egyik életveszélyesek. Ennek ellenére egy-két uniós tagállam, így Magyarország és Ausztria, valamint az USA is támogatja, hogy bizonyos körzetek cseréljenek gazdát Szerbia és Koszovó között. Ám Merkel és Macron véget akar vetni az újból fellángolt etnikai-nacionalista vitáknak, mégpedig hatalmi szóval. Szakértők szerint különösen a német vezetés fél attól, hogy a határok módosításával precedens jön létre a régióban.

A nyugtalanság oka az, hogy a szerb elnök és a koszovói kollégája egy éve, nyilvánvalóan titkos tárgyalásokon abban állapodott meg, hogy a közös határtérségben kicserélik a szerbek, illetve albánok által lakott körzeteket, egyben pedig a két állam kölcsönösen elismeri egymást. Ily módon akarják rendezni a viszályt, bár mindketten tagadják, hogy létezne ilyen egyezség. Mindenesetre Belgrád azért van az elképzelés mellett, mert azt reméli, hogy a megoldás elősegítené az uniós tagságát. Az albán vezető pedig az igyekszik elkerülni, hogy háborús bűncselekmények miatt különbíróság elé állítsák. Az ötlet azonban egyik országban sem élvez széleskörű támogatást. Viszont, hogy bizonyos államok mellé álltak, az szárnyakat adott a Nyugat-Balkánon egy-két bujtogatónak, így a boszniai szerbek vezérének. Ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy Merkel és Macron jobb belátásra tudja bírni a feleket.

 

Der Standard

der_standard.jpg

Az Európai Külkapcsolati Tanács igazgatója teljesen bizonytalannak tartja a három hét múlva esedékes EP-választások kimenetelét, szerinte csak az biztos, hogy politikailag radikális ingadozásokat mutat a földrész. A változó szövetségek kiszámíthatatlan csatamezővé teszik a kontinenst. Az opciók annyira ködösek, hangsúlyozza Leonard, hogy az elemző intézet által elvégzett széleskörű közvélemény kutatás során a megkérdezettek fele azt mondta: nem is akar szavazni. Viszont aki azt tervezi, hogy leadja a voksát, abból 70 % ezúttal nem azt támogatja, akit korábban. Vagyis még 100 millió szavazat sorsa nyitott. És szó sincs arról, hogy a migráció volna a központi kérdés. A legtöbben legalább ilyen nagy, ha nem súlyosabb gondnak tartják országukban a gazdasági helyzetet, valamint a nacionalizmus, az iszlám radikalizmus, a klímaváltozás és a harcias Oroszország jelentette veszélyt.

Ilyen formán téves a feltételezést, hogy a globalisták és a nacionalisták küzdelméről van szó. A nagy többség egyáltalán nem látja szükségét, hogy válasszon az európai, illetve a nemzeti identitása között. A fő gond a szemükben a rendszerhez való viszony. Az emberek háromnegyede azt gondolja, hogy a politikai rendszer nem működik. Márpedig ez szabja meg, hogy kire voksolnak. Hogy le lehessen győzni a populistákat és nacionalistákat, ahhoz az kell, hogy a nagy középpártok bizonyos rétegeket visszahódítsanak. A csatát olyan helyeken kell megnyerni, mint Magyarország és Olaszország, ahol euroszkeptikusok vannak hatalmon, illetve Franciaország, ahol az EU támogatói politikai ellenreakcióval szembesülnek. A viadal éppen megkezdődött.

 

Daily Telegraph

daily_telegraph.jpg

Gondjaik vannak a populista pártoknak, mert európai szövetséget akarnak létrehozni, ám a vezetés ügyében vita támadt Salvini és Le Pen között, de lehet, hogy Orbán Viktor is bele akar szólni a dologba. A formálódó összefogás célja mindenesetre az, hogy belülről alakítsák át az EU-t és rávegyék Nagy-Britanniát, hogy maradjon tag a nemzetállamok laza uniójában. Beavatott források szerint a Liga és a Nemzeti Gyűlés elnökét minden ideológiai azonosság ellenére az fordította egymás ellen, hogy az olasz vezető igen leereszkedő hangon beszél szövetségesével, amióta belügyminiszter lett. Ugyanakkor Orbán még nem kíván véglegesen szakítani a Néppárttal, és hírek szerint kétli, hogy Le Pen odahaza hatalomra tud kerülni.

Az e hónapban tartott milánói alakuló ülésen sem a francia, sem a magyar vezető nem volt jelen, a PiS pedig még képviselőt sem küldött. Egy francia szakértő szerint Le Pen, Orbán és Salvini azon hadakozik, hogy melyikük legyen a főnök. Steve Bannon ugyan igyekszik katalizálni az egyesülést, de a már idézett szakember szerint ő nagyon nem érti, hogy a szélsőséges pártok nem rá várnak megmentőként. Ugyanakkor a populista erők a helyek akár 30 %-át is elnyerhetik Strasbourgban.

 

Guardian

guardian.png

A lap két magyar kutató munkája alapján azt írja, hogy Európában fordított arányosság van a migránsokkal szembeni ellenségesség, illetve az adott országban élő idegenek száma között. Ám Messing Vera és Ságvári Bence azt is kimutatta, hogy az elutasítás szintje ott igen magas, ahol az emberek nem bíznak a társadalmi intézményekben, mert úgy érzékelik, hogy azok nem vesznek tudomást az ő gondjaikról. A megállapításhoz az adatokat a két évente elvégzett Európai Szociális Felmérés szolgáltatta, már a migrációs válság után. Fontos az a következtetés, hogy a jó egymillió ember beözönlése nemigen hatott ki a kérdés általános megítélésére. Mert ugyan Magyarországon lényegesen elutasítóbb lett a hozzáállás az idegenekkel szemben, de egyébként csak minimális a változás. Más tanulmányok ugyanezt mutatták ki. Azaz az európaiak ma sokkal kedvezőbben vélekednek a bevándorlásról, mint az évezred elején.

A félelmeket nem maga a migráció mozgatja, a jelenségben szélesebb társadalmi aggályok csapódnak le. Hogy azután a vélt bajok által gerjesztett érzelmek a jövevények ellen fordulnak, és hogy milyen mértékben, az a szerzők szerint attól függ, hogy a kérdéses országban miként zajlik a kapcsolódó vita, amibe belejátszanak a kormányok, a politikusok és a sajtóorgánumok. A populizmus és szélsőjobb megerősödésében alapvető, hogy a választók jelentős része elszakad a politikától, az intézményektől, a hagyományos pártoktól. Csak éppen a felszínen úgy jelenik meg, hogy a kisebbségek képtelenek beilleszkedni, noha pl. Nagy-Britanniában azok britebbnek érzik magukat, mint a fehérbőrű honpolgárok.

Azaz itt a gond az, hogy szétszakadoznak a kapcsolatok az egyének, a közösségek és a társadalom között, mert a politika széttagol, megoszt és egyenlőtlenséget eredményez. Emiatt sokan úgy érzik, magukra maradtak és nem hallgatják meg őket. Következésképpen egyre fokozódik a bizalmatlanság a népesség különféle rétegei, illetve a hagyományos társadalmi intézmények között, növekszik a távolság bizonyos kisebbségek, valamint a társadalom között. Ily módon ha a bevándorlókat tekintjük megoldandó problémának, az integrációjuk pedig a megoldásnak tűnik, akkor megválaszolatlan marad az igazi kérdés: a társadalom széttöredezése.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6314792834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anatolij Ubijca 2019.04.29. 06:42:43

"Vajon Magyarország ráébred-e egy szép napon, mivel is jár Kína vazallusának lenni?"

Nem, mert nem lesz Kína "vazallusa".

Üzletelni viszont lehet velük és az oroszokkal is, pénzügyi és nem értékalapon – az üzlet az üzlet.

Cycmen 2019.04.29. 06:59:45

Vajon Magyarország ráébred-e egy szép napon, mivel is jár Kína vazallusának lenni? ..........

Lesz sok ócó cucc!

Cycmen 2019.04.29. 07:04:19

. És szó sincs arról, hogy a migráció volna a központi kérdés. A legtöbben legalább ilyen nagy, ha nem súlyosabb gondnak tartják országukban a gazdasági helyzetet, valamint a nacionalizmus, az iszlám radikalizmus, a klímaváltozás és a harcias Oroszország jelentette veszélyt..............................

A nyugat EU-ban jól működik az agymosás.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.29. 07:16:11

@Cycmen:

"A nyugat EU-ban jól működik az agymosás. "

a hazai nazi propaganda se kezdő, habi árpi jól tolja, persze közpénzen, ugye fidesstroll?

soros soros migráncs migráncs!

persze közben a csutti staddioncziggány bandája lop amit csak ér.

Szemkilővetők iszlamizálni akarják az országot.. 2019.04.29. 07:30:03

" Mert ugyan Magyarországon lényegesen elutasítóbb lett a hozzáállás az idegenekkel szemben, de egyébként csak minimális a változás. Más tanulmányok ugyanezt mutatták ki. Azaz az európaiak ma sokkal kedvezőbben vélekednek a bevándorlásról, mint az évezred elején."

Remek hogy az agyatlan nihilista, a jolétbe belehüjült liberálisoknak tetszik a bevándorlás, de azt, ez a kamu tanulmány sem magyarázza meg, hogy egyáltalán : MIÉRT VOLNA SZÜKSÉG BÁRMIFÉLE BEVÁNDORLÁSRA ???
Azon kivül, hogy az arabok el akarják foglalni europát.

Cycmen 2019.04.29. 07:43:18

@csüngőhasú norvégbáró: a hazai nazi propaganda se kezdő, habi árpi jól tolja, persze közpénzen, ugye fidesstroll?..................................

Jól tolja és ugyan kár, hogy közpénz kell a hiteles tájékoztatásra, de én emlékszem a rendszerváltás utáni volt komcsi újságírók nagyon fasza időszakára, amikor egyoldalúan dőlt a libbantság mindenhonnan! Itt a példa a Lajos által beollózott libsi sajtó korrektségére, emellé nem árt egy ellenpont. De egyébként ne bánkódj, olvasd a mentális állapotodnak megfelelő híreket, a többit hagyd a csudába és a közpénzzel se törődj, kétharmados felhatalmazással azt most mi osztjuk a saját belátásunk szerint. :D

Cycmen 2019.04.29. 07:49:24

A migráció kérdésének forszírozása csak arra jó, hogy elleplezze a társadalom széttöredezését.............................

Ez után a mondat után tényleg keresse fel orvosát, gyógyszerészét!
Töredezik szét a társadalom és ezt úgy akadályozhatjuk meg, hogy nem feszegetjük a migráció kérdését?

Cycmen 2019.04.29. 08:26:28

A populizmus és szélsőjobb megerősödésében alapvető, hogy a választók jelentős része elszakad a politikától, az intézményektől, a hagyományos pártoktól. .............

Hát igen! Az anyagi kár jelentős, mert a hagyományos pártokat bekebelezte és felvásárolta a globális tőke, a választók ezt felismerték és a csúnya illiberalizmust és a rusnya populizmust kezdték el favorizálni! De ha nem mélyedünk nyakig a politikába, csak a szereplőket nézzük az is elég a választáshoz, az ilyen Juncker Weber, Sargentini, Tavares, Cohn-Bendit típusú hadibarmok intő jelként funkcionálnak mindenképpen!

Sir Bates dö Hól 2019.04.29. 08:34:01

@Cycmen: nem, a legnagyobb gond valóban a vagyoni/jövedelmi viszonyok polarizálódása, a migrációról is beszélni kellene, annak okait feltárni, megoldást találni, konszenzussal, de jelenleg lehetetlen az afféle interaktív párbeszéd, mint amit mi is folytattunk, s ennek hiánya miatt megoldatlan. nem lehet befogadni mindenkit, aki úgy dönt, hogy akkor idejön. de ennek egyik oka pl. orbán, a másik, aki meg mindenkit hívna kondíciók nélkül. ez olyan, mint a cigányság helyzete moon, az arról való párbeszédet a jobbik tette lehetetlenné a "cigánybűnözés" panellel, de a másik oldal is kapva kapott az alkalmon, s mindketten önző érdekből tették (szavazatnyerés), de a helyzet nem változott, a bomba továbbra is ketyeg, s megoldást senki sem keres.
(most megyek, majd válaszolok, ha reagálsz)

Secnir 2019.04.29. 08:54:24

@Anatolij Ubijca:
"Üzletelni viszont lehet velük és az oroszokkal is, pénzügyi és nem értékalapon – az üzlet az üzlet."

de az ugye megvan, hogy sem az oroszokkal, sem a kínaiakkal nem kötöttünk még egy olyan épkézláb üzletet, amiből jól jöttünk volna ki, és csak a pénzt égetjük vele?

Cycmen 2019.04.29. 09:27:36

@Sir Bates dö Hól: A migráció mostani helyzetét a mentőcsónak effektushoz hasonlítanám, nem lehet mindenkit felvenni, mert mi is elsüllyedünk, pláne undorító hogy arról a tengeralattjáróról követelik tőlünk, ami elsüllyesztette a hajójukat! Korlátozottan is véleményes a befogadásuk, vallásuk, kultúrájuk és az, hogy valószínűleg nem oszlanának el az országban, hanem nyugati példák alapján közösségeket alkotnának, nem is illeszkednének be! Munkaerőként sem számbavehetőek, mit csinálnak a képzetlenségükkel olyanok, akik ráadásul még a nyelvet sem beszélik?
A cigánybűnözés pedig csak egy szó, nem a Jobbik találta fel, lehet sértőnek titulálni, viszont kriminalisztikailag megvan a maga jelentése ami pontos, korrekt gyűjtőfogalma bizonyos bűncselekménytípusoknak. A probléma szóvirágokba burkoltatása nem old meg semmit, aki ezen lovagol az véleményem szerint egyébként is tudatosan szabotálja a valódi helyzet feltárását és az áldatlan állapotok megszüntetését.

2019.04.29. 13:38:53

"Messing Vera és Ságvári Bence azt is kimutatta, hogy az elutasítás szintje ott igen magas, ahol az emberek nem bíznak a társadalmi intézményekben, mert úgy érzékelik, hogy azok nem vesznek tudomást az ő gondjaikról. " Nagy valószínűség szerint Kulcsár proffnál, aki az összes nagy, Magyarországon működő társadalomkutató intézet vezetőjét is tanította, ez a két antikutató már az első félévet sem érte volna meg.
Azok az országok utasítják el leginkább a főként muszlim migránsokat, ahol több évszázadig harcoltak ellenük és van történelmi tapasztalat /Balkáni országok, Románi, Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Litvánia, Lettország, stb./m A nyugati országok közül senkinek sincs ilyen tapasztalata, sőt a franciák évszázadokon keresztül szövetségeseik voltak az Oszmán Birodalomnak, Mohácsot is az ő kérésükre kellett elviselnünk.
Visszatérve a két "kutatóra", ez a tipikus tévkövetkeztetés esete, ugyanolyan, mintha azt állítanánk, hogy a barna szem szín hajlamosít a bűnözésre. Az igaz, hogy felülreprezentáltak a barna szeműek a bűnözők között, de attól még semmi köze a kettőnek egymáshoz.

2019.04.29. 13:44:57

"Hogy le lehessen győzni a populistákat és nacionalistákat, ahhoz az kell, hogy a nagy középpártok bizonyos rétegeket visszahódítsanak."
Magyarra lefordítva, nem csak olyan elemeket kellene betenni a programokba, ami a társadalom felső 10%-nak kedvez.
De ez azért nehéz, mert a hagyományosnak tekinthető pártokat a nagytőke felvásárolta, ma már napi szinten kell nekik jelenteni a gazdájuknak /Lásd.: Soros vagy fiának havi szintű ellenőrző látogatása ezeknél a pártoknál.!/ és a megfelelési kényszer miatt eszükbe sem jut, hogy a sima polgárok számára is nyújtaniuk kellene valamit.

Sir Bates dö Hól 2019.04.29. 13:47:28

@Cycmen: cigánybűnözés: ja, egy csomó ( inkább a nagyrészük) követ el bűncselekményeket, ezt vitatni képmutatás, ellenben nem azért követik el a bűncselekményeket, mert cigányok, hanem azért, mert egy nagyon speciális szociókulturális környezetben vannak: képzetlenek, kitaszítottak, megvetettek. elismerve az ellenük felhozott közhelyek érzelmi megalapozottságát a személyes tapasztalatok által indukálva, azért nem konvencionális magatartásuk okaival is tisztában kellene lennünk, mint többségnek, hiszen a demográfiai mutatók és tendenciák szerint 2050-re már ⅓-át fogják képviselni mo népességének. nem pozitív diszkriminációt várok el velük szemben, hanem azt, hogy adjunk nekik esélyt, s ne naplopó népségként kezeljük őket, hanem vegyük figyelembe, hogy őket rakták elsőként az utcára a '90-es évek leépítései során, s az azóta felnőtt két generáció soha nem látta azt, hogy a szülőnek van munkahelye.

a migrációról meg nem beszélhetünk mo vonatkozásában, hiszen menekülteket (refugee)állítottak meg a határon, nem a bevándorlás szándékával érkezőket (immigrant). a bevándorlókat nem kötelező befogadni szerintem, ellenben a menekülteknek mindenképpen segítséget kell nyújtani, de mivel menekültek, ezért közölni kell velük, hogy speciális státuszuk van, s a segítségnyújtás milyen mértékű lesz, valamint pl. kötelezni kell őket, hogy a befogadó ország nyelvének elsajátítását meg kell kezdeniük három hónapon belül, ennek elmulasztása milyen szankciókkal jár. (ne hozd fel, hogy noban nem tanult meg senki németűl, mert természetesen szakképzett oktatókat kell biztosítani, nem lelkes vagy kevésbé motivált amatőröket!) ez persze nem a befogadó ország büdzséjét terhelné, hanem egy közös kasszából menne.

Sir Bates dö Hól 2019.04.29. 14:00:14

@Cycmen: ja, még annyit: én valóban beszéltem szíriai menekültekkel, s legnagyobb megdöbbenésemre a felük nyilatkozott úgy, hogy szándékában áll visszatérni hazájába a harcok befejeződése után, családjával egyetemben.

Blogolo Blogi 2019.04.29. 14:03:53

@Cycmen: "Töredezik szét a társadalom és ezt úgy akadályozhatjuk meg, hogy nem feszegetjük a migráció kérdését?"

Indul mar az a rohadt migranskaravan vegre vagy soros megint keresztbetett a fideszgyokereknek? Heyyyy fideszgyokerek! Rogan 2 millio fore tette a szamossagukat, ugyhogy valoban nem babra megy a jatek.

Magán?Véleményem? 2019.04.29. 14:09:59

@Sir Bates dö Hól: " ... hiszen menekülteket (refugee)állítottak meg a határon, nem a bevándorlás szándékával érkezőket (immigrant). ... "

Melyik határon?

Kivlov 2019.04.29. 14:15:45

"Úgy fogalmazott, hogy a jogállam az unió pillére"
Aha. Akkor nem kéne zsarolni. :D

Cycmen 2019.04.29. 14:21:24

@Sir Bates dö Hól: Cigányprobléma megoldása: a gyerekek tanuljanak, a felnőttek dolgozzanak és ezt keményen naponta számonkérni rajtuk, mert bebizonyosodott, hogy sem a szép szó, sem a pénz (pláne) nem használ.
Migránsokat pedig már leírtam, annyi még, hogy hasonlóan a cigányokkal a megoldásra nem is törekedve zsarolási potenciálként tekint rájuk a ballib, a nagy és alapvető problémákat elhazudva kikerülve, a kicsi és a mondvacsinált problémákra ráfókuszálva próbálják fenntartani a feszültséget.
Mindkét csoport csak eszköz a látszólag őket védők kezében.

konrada 2019.04.29. 14:23:49

@Magán?Véleményem?:
Természetesen a Szerbiából, Romániából menekülteket....

Sir Bates dö Hól 2019.04.29. 14:35:44

@Magán?Véleményem?: most a 2015-ös magyar határra gondolok, miközben a bevándorlási céllal érkező 200k koszovóihoz a kutya sem szólt, csak torockay berzenkedett ellenük...

konrada 2019.04.29. 14:37:31

@Secnir:
Ugye az is megvan, hogy a magyar termékeket - magyar tulajdonú ipari, szellemi és mezőgazdasági - azt csak oda lehet eladni, ahol kereslet is van rá.

...ezért persze eljátszhatunk azzal, hogy sz.runk a keleti nyitásra, és majd a németek, franciák, stb... átveszik a magyar gépipar, és mezőgazdaság termékeit, de ugye az is megvan, hogy pont ezekben speciel ők felénk nettó exportörök?

...s gondolom az is megvan, hogy ezen termékekből merre vagyunk mi nettó exportörök?
Mert ha megvan, akkor tán nem írtad volna le azt, amit.
...jobban járnál, ha gazdasági lapokat olvasgatnál, nem azok kommentárjait, akiknek az a feladatuk, hogy a "minden sz.r" hangulat fenntartása, így észre sem veszik, hogy a csútiék még ezzel a túldimenzionálással is arányaiban jóval kevesebbet képesek eladni, mint például a németek, franciák, az USA, akik megköszönik, ha valamelyik ország önként elássa magát azzal, hogy a szavaknak hisz, nem a tetteknek...

Sir Bates dö Hól 2019.04.29. 14:43:50

@Cycmen: mindkét oldal kezében, sz'tem (most tekintsünk el a valóban elvi alapokon állóktól, hisz'oly csekély a számuk; valamint nem kellene ez a balfasz "ballib" kifejezés -legalább velem szemben, ha kérhetem;-)-, mert ugye van a baloldali, meg a szocdem, meg a liberális, meg a konzervatív, meg a neoliberális (az az usa-ban használt terminus szerint neokonzervatív) gazdaságpolitikát folytató ner, mint demagóg és etnicista kleptokrácia. elég annyi, hogy nem populista;-))

Magán?Véleményem? 2019.04.29. 15:09:37

@Sir Bates dö Hól: " ... 2015-ös magyar határra gondolok ... "

Ahová később a kerítést építették a Csuti Napóleon parancsára?

Ha igen, akkor az a kérdés, hogy a refugee-k melyik szomszédos országból menekültek, ahol épp az életük volt veszélyben?

Sir Bates dö Hól 2019.04.29. 15:09:56

@konrada: azért nekem nem igazán ugrik be most hirtelen, hogy pontosan mit is tudnánk eladni bárhová, mivel nem igazán látom a terméket, melyet moon fejlesztettek, állítottak elő, valamint a befolyó profit is itteni döntés alapján kerül bármilyen felhasználásra (ugye, azt azért nem állíthatjuk, hogy az agrárágazat kínába exportálva szignifikáns fejlődést fog felmutatni, mivel nincs mennyiség, a minőség pedig nem annyira speciális (tán az unikum tokaji aszút kivéve), hogy sikerrel hódítson meg piacokat). milyen termékekre gondoltál? gyógyszerekre?

Sir Bates dö Hól 2019.04.29. 15:22:06

@Magán?Véleményem?: éppen szíriából, a görögökön keresztűl, akik már nem tudták kezelni a helyzetet, mivel a törökökhöz hasonlóan a teljes unió szart rájuk, s nem dinanszírozta a költségeiket; most azért nincsenek menekültek, mert merkel és erdogan rendezte az anyagiakat (ebben az esetben teljesen jogosak voltak a török igények!).
nem megyek bele a propaganda szajkózásának meghallgatásába, orbán parasztvakításába, ezt ne is várd! ha a leckét akarod felmondani, akkor inkább hagyjuk! mindazonáltal készségesen elismerem, hogy mo nem tudta volna ellátni a menekülteket, ellenben orbán jól ismerte fel, hogy mit nyerhet a helyzet eszkalálásával ott és akkor, s ezt -véleményem szerint cinikus és aljas módon, saját személyes (!) - nem az ország (!) - érdekében ki is használta. hogy ennek mi lesz az ára, s azt ki fizeti ki, azzal ott és akkor nem törődött.

konrada 2019.04.29. 15:31:51

@Sir Bates dö Hól:
...disznóhús...
Csak mert egy példát kértél.
Szerinted hová adunk el pozitív szaldóval abból, Nyugat-Európába, vagy Kínába?

konrada 2019.04.29. 15:33:36

(De persze nézheted mondjuk a Rába csoport termékeit is, hol van nagyobb külpiacuk, ha az iparra vagy kíváncsi...)

nemecsekerno_007 2019.04.29. 15:46:00

Nacionalisták. Ja. Vicces ez a Junkers. Az a baj, hogy a "ballibek" javíthatatlan naívak, egy aranyozott "jogállam" tábláért bármit eladnak...

rasztaszív 2019.04.29. 16:04:08

@nemecsekerno_007: juncker jobboldali.és egy ceruzával firkált cetli is elég neki...

Sir Bates dö Hól 2019.04.29. 17:58:13

@konrada: én úgy tudtam, hogy a spanyolok viszik el a jambon serranohoz, meg, mintha csak most engedélyezték volna a kínaiak az exportját a közelmúltban. egyébként mit értesz az alatt, hogy "pozitív szaldó"? értékesítünk veszteségesen is? s mennyi disznóhúst értsek ez alatt? s miben mutat ez olyan kitörési pontot, mely indokolná a kereskedőházak, a keleti nyitás költségeit, a soha meg nem térülő és méregdrága, s nem indokolt belgrád-budapest beruházást?
nem kötözködöm, csak jó lenne valami számokat is látni, mert úgy látom, hogy te benne vagy, vagy szakértő vagy.
s a Rába, az mit ad el? ha vezető, a saját piacán, akkor meg magától is megkeresik, ha meg nem elsőrangú a termék, akkor meg nem inkább a fejlesztésbe kellene beletolni inkább a pénzt?
mert a déli nyitásnál is olvasom azt, hogy vízügyi szakértők, meg export, egyébként üzlethez kevés, lenyúláshoz viszont sok összeggel, hogy milyen befektetéseket, kereskedelmi forgalom zajlik pl. az off-shore szigetekkel, meg egyértelműen korrupt államalakulatokkal, sz'al tényleg érdekel.
mert eddig azt gondoltam, hogy két kurrens cikkel tudunk bekapcsolódni a globális gazdaságba: a szakszervezeti védelem nélküli élőmunkával, meg a pornóipar szereplőivel...

illaim 2019.04.29. 20:39:26

A fidess SA csürhéje megint ellepte a blogot, és vonyítanak, meg terelnek piszkosul! LOL

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.04.29. 20:53:57

index.hu/kulfold/2019/04/29/heinz-christian_strache_nepessegcsere_iszlamizalodas_europa_ausztria/

terjed az orbáni fasizmus ejropában
verje már hozzá magát a földhöz valamelyik demokrata, hátha megáll

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.29. 21:00:08

@illaim:

"A fidess SA csürhéje megint ellepte a blogot, és vonyítanak, meg terelnek piszkosul! LOL "

fura, hogy mennyire kell védeni az ártatlan csutti főstróman staddioncziggányt, csak nem mégis sz@ros a segge????

ELIOOOOOOSSSSSSSSSSSSSS lopáááááááááááááááás

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.04.29. 21:02:28

@illaim: ájvék testvérem
mostan aztán bajba vagyunk, senkit nem tudunk behívni
amerika diktátor kézbe került, izráél szintén, orosz testvéreink is, a türkökről ne is beszéljünk
a lánglelkű feri testvér megírta levelét az gaz germánoknak, de le sem tojták
mi lesz így velünk haladó értelmiségikkel

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.29. 21:03:33

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

nocsak, most mégis linkeled a libsi portál cikkét a prostisrácok helyett de darab fidessgané?

láttok ti fidesscsicskák ha akartok, csak a pénzért az anyátok lelkét is a staddioncziggánynak adnátok. jellemtelen férgei

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.04.29. 21:07:00

@csüngőhasú norvégbáró: vastag sapit vegyél fel egyenlőre harcostárs, az véd a guta ütése ellen

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.29. 21:11:16

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

bújj be anyucid mellé, oszt tedd amit megkövetel tőled a csutti istened.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.04.29. 21:17:03

@csüngőhasú norvégbáró: nem bírom anyucidd, de nem a szaga a legfőbb gond hanem a csüngője
ne is kínáld nem köll

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.29. 21:35:08

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

migráns köll mi? mind nektek köll fidessmajmok

"És mit csinálnátok ti agysebészek? 2,8 millió szavazó maradna itt, mínusz a határon túliak és a szavazásra bejelentett ukránok. Maradna egy raklap nyugdíjas, közmunkás, migránsrettegő krumplielfogadó, trafikos, földmutyis, oligarcha és néhány templomba járó átlagember. Ügyesen eltartanátok egymást."

milyen igaz, a főcziggány staddionbáró szavazóbázisa.....

Európai téridő 2019.04.30. 09:21:48

Juncker pedig tényleg egy bódult internáci.
süti beállítások módosítása