B1 blogcsalád



Orbán és a kínaiak elosztanak egymás között 1000 milliárd forintot

2019. április 27. - nickgrabowszki

Vasútépítésnek álcázva. orkin.jpg

A legnagyobb tévedést akkor követjük el, amikor egyáltalán csak leírjuk Mészáros Lőrinc nevét azzal Budapest-Belgrád vasútvonallal kapcsolatban, aminek megépítéséről a héten egyezett meg a magyar miniszterelnök és a kínai politikai vezetés.

Ehhez Mészárosnak éppen úgy semmi köze nincs, mint nekem vagy az olvasónak. Mészáros csak arca annak a cégcsoportnak, amelyik mögött titkos tőkealapok és bizalmi vagyonkezelők állnak. A haszon se Mészárosé, hanem az övék. Ezért nem Mészáros fog keresni az új vasútvonal építésén sem.

Valójában az történik, hogy Orbán Viktor megegyezett a kínaiakkal abban, elosztanak kb. 1000 milliárd forintot a magyar költségvetésből egymás között.

Hogy milyen arányban, azt nem kötik a pénzt összedobó magyar adófizetők orrára.

És egészet egy olyan építkezéssel álcázzák, ami soha nem fog megtérülni, amire Magyarországnak nincs semmi szüksége. (A dolog innentől kísértetiesen emlékeztet az Orbán-éra stadionépítési boomjára, ami szintén csak a közpénzjelleg elveszítését célozta.)

Most az fog történni, hogy kínai cégek a magyar adófizetők pénzéből építenek egy vasútvonalat, ami senkinek nem kell, és semmire nem jó.

Gyakorlatilag Orbán átjátsza Kínának a magyar költségvetés egy - nem jelentéktelen - részét, a semmiért - illetve a puszta jó viszonyért - cserébe.

Abból, hogy az építésre kiírt első tendert le kellett fújni, és a második már jelentősen magasabb összegről szól, arra lehet következtetni, hogy Kína az első körben elégedetlen volt a nekik jutó résszel. Ezért Orbán csaknem megduplázta az összeget.

A vonal hossza nem változott, továbbra is 160 kilométer, de az összeg 472 milliárd forintról hirtelen 750 milliárdra, kamatokkal kb. 950 milliárd forintra nőtt. Egy olyan vasútvonalért, mit ki lehet hozni ennek a tizedéből, 100-120 milliárd forintból is - ha valakinek éppen szüksége lenne az új Belgrád-Budapest vonalra.

De nincs. Valójában Kínának sincs semmi szüksége rá.

Egyfelől azért, mert az árut úgyis Hamburgon keresztül hozzák be, és onnan terítik Európában. A Szaloniki-Belgrád-Budapest irány abban az esetben értékelődne fel, ha a hamburgi vonal valamiért kiesne. Az viszont azt jelentené, hogy felbomlott az Európai Unió mint szabadkereskedelmi övezet, és Nyugat-Európa elszakad a keleti régiótól. Ebben az esetben Magyarország és Budapest azonban csak egy végpont lenne,

az átmenő forgalom hasznának lefölözésében reménykedni illúzió.

Másrészt Kínának azért nincs szüksége egy új Budapest-Belgrád vasútra, mert az a semmiből a semmibe fog vezetni. Hogy ezt a vonalat a jelenleginél nagyobb volumennel lehessen használni, jelentősen bővíteni kellene a szaloniki kikötő kapacitását, továbbá építeni kellene egy új vasutat onnan Belgrádig, amire se pénz nincs, se politikai akarat, se szükség: a jelenlegi kapacitás bőven elegendő a mostani kereslet kiszolgálásához.

Amire Kínának szüksége van, az a fölös pénz és ipari kapacitás lekötése. Magánbeszélgetésekben fideszes politikusok is elismerik, hogy az új - és fölösleges - vasútvonal nem több, mint a kínai vezetésnek tett politikai gesztus: Orbán azt jelzi, mellettük áll az Amerikával és Európával folytatott kereskedelmi háborújukban.

  • Azzal az Amerikával szemben áll Kína mellé, amelyikkel katonai szövetségben vagyunk, és amelyik védőernyőjével a biztonságunkat - aka. az életünket - garantálja.
  • És azzal az Európai Unióval szemben, amelynek Magyarország is tagja, továbbá amelyik támogatásával és forrásaival a pénzüket és a jólétünket biztosítja. (Az utóbbi 20 évben gyakorlatilag semmi nem épült Magyarországon, amire nem az Unió adott pénzt.)

Orbán csak egy új finanszírozót keres a rezsimjének.

Eddig a New York-i pénzpiac és a brüsszeli források biztosították Magyarország likviditását. Most az a terv, hogy ha ezek politikai okokból elapadnának, akkor Kínától kaphasson hitelt; hogy ne lehessen pénzügyi nyomásgyakorlással megingatni a pártállam stabilitását.

Mert Washingtonnal és Berlinnel-Brüsszellel szemben Peking nem akar semmiféle kívánalmat előterjeszteni Orbánnak; szóba se hozza a jogállamot, a közpénzek privatizációját, a politikai pluralizmust vagy a szabadságjogokat.

Kína semmi mást nem akar, mint pénzt.

Fölös saját pénze van, amit profitét és kamatra ki akar helyezni, amit csak újabb hitellel lehet visszafizetni, és a többi. Ördögi kör.

A világgazdaságban ennek már neve is van: kínai adósságcsapda. Mert a hitelek nem megtérülő beruházások finanszírozását célozzák, hanem olyan fölösleges - és túlárazott - infrastrukturális fejlesztésekét, amelyek egyetlen valós célja a kínai építőipari kapacitások lekötése.

Ez Orbán kínai biznisze. Amivel jól jár a kínai építőipar, pénzügyi szféra és politikai vezetés. Továbbá természetesen jól jár Orbán is, aki mindamellett, hogy új finanszírozót talál a rezsimjének, nem mellesleg egyetlen üzleten szakít kb. egymilliárd dollárt.

  • Csak a nagyságrend érzékeltetésére: amikor 2010 után szintet lépett és állami szervezésűvé vált a fideszes korrupció, akkor Simicska - a pénzlenyúlás korabeli irányítója - 60-80 milliárd forintnyi pénzt szedett ki a magyar államból 4 év alatt.
  • Ehhez képest újabb ugrás történt 2014 után, amikor 4-5 esztendő már arra volt elég, hogy kb. 380 milliárd forint kerüljön a rezsim strómanja, Mészáros nevére.

Most ugyanehhez a nagyságrendhez már ügyetlen üzlet is elegendő. 

Orbán mostanra már teljesen úgy kezeli a magyar költségvetést, mintha a saját bankszámlája volna, amibe akármikor belenyúlhat, és tetszőleges mennyiségű pénzt kivehet belőle.

És kétmillió szavazója ezt nemhogy elítélné, de egyenesen tapsol neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6814789148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.04.27. 17:12:33

"Most az fog történni, hogy kínai cégek a magyar adófizetők pénzéből építenek egy vasútvonalat, ami senkinek nem kell, és semmire nem jó."

Na, ezt ne ti akarjátok eldönteni.

Én ellenben még emlékszem olyan szoci-libsi fejlesztésre, amire csakugyan igaz volt, hogy senkinek sem kell, semmire se jó, de legalább jó drága volt.

[Az M6-os autópályán, 2014-ben az] "átlagos napi forgalom - ún. személygépkocsi egységben számolva - csupán 10,5 ezer darab volt. Ez azt jelenti, hogy az M6-os legtöbb szakaszán a kapacitáskihasználtság 10-20 százalék közötti, de Tolnában van példa 10 százalék alatti értékekre is, miközben a maximumot a fővárosi bevezető egyik szakasza jelenti, 36 százalékkal."
www.napi.hu/magyar_gazdasag/ez_az_a_magyar_autopalya_amit_kar_volt_megepiteni.602733.html

GNDL 2019.04.27. 17:29:51

Egyrészt először is azt szögezzük le, hogy egyetlen ezer milliárdnyi összeg a kínaiaknak - bár ők pont nem a felelőtlen költekezésről híresültek el, de - jelentéktelen, Orbánnak meg (a későbbiekben) EU-s források híján legfeljebb egy évre lenne elegendő ha „túl akar élni”, de ennek elégetésével is csak nagyon kisebb mértékben tudná fűteni a Patyomkin-gazdaságát. Lásd tavaly közel 2 ezer milliárdot égettek el EU-s forrásokból, plusz még elég jól dübörgött az EU-s konjunktúra (és így a mi szempontunkból a német autóipar), plusz a külföldön dolgozó magyarok is szépen utalgatnak haza manapság már több milliárd EUR nagyságrendben... és így jött ki a 4.8%-os növekedés. Szóval a következő években gyengülő EU-s konjunktúra, apadó vagy esetleg elzáruló EU-s pénzcsapok, hát, Orbán akár azt az egész lopott ezer milliárdnyit is feldughatja magának, mert az EU és a forrásai nélkül tankolhatja a luxusrepcsit és menekülhet... :)

Szóval itt nem feltétlenül lopásról van szó...

„A Szaloniki-Belgrád-Budapest irány abban az esetben értékelődne fel, ha a hamburgi vonal valamiért kiesne. Az viszont azt jelentené, hogy felbomlott az Európai Unió mint szabadkereskedelmi övezet ...”

Másrészt meg itt szerintem arról van szó, hogy nyugati, elsősorban lomos/textiles cégek és a divat- valamint ruhaipar akarja visszaszorítani a kínai textilszemetet, tehát ezért lehet veszélyben a „hamburgi vonal”, illetve ezért keresnek valami számukra hasznos idiótát a kínaiak, akinek a segítségével továbbra is önthetik a textilszemetüket Európára... más kérdés, hogy ha valóban ez lenne a cél, akkor Orbánra emiatt valószínűleg valamiféle vérdíjat fognak kitűzni említett textilesek Nyugaton. :D

taga20 2019.04.27. 17:48:12

ez a csúti disznó és ez a szarházi kínai szardarab, miért nem a négyfal között bassza meg egymást?

a csúti geci a börtönben fog megrohadni, és arccal lefelé fog megpihenni, az fiksz!

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.04.27. 17:59:18

Jó hír. Ismét csökken picit Mo. euroatlantista függősége.

taga20 2019.04.27. 18:02:21

@Kigyozo kigyok: kígyó, a telibe baszott kurvaanyádat, miért nem baszod meg te kibaszott hazaáruló rohadék fityeszes szardarab?

ha a sárga csávó szétkurja az ánuszrózsádat, és a geci gazdád azt mondja, hogy ez csak joga, akkor te széles mosollyal mosolyogsz?

hülye egy állat vagy, bárki vagy!

taga20 2019.04.27. 18:29:45

@közíró MAXVAL bircaman: miért nem takarodsz a kurvaanyádba ruszkiügynök?

Oxica 2019.04.27. 18:46:41

Na jó jó elvtársak, na de mi lesz holnap, mikor az uniós pénzek elapadnak, viszont a ruszkiknak és a kínaiaknak csengetni kell vissza a lóvét, na akkor mi lesz elvtársak?

Kibaszott nagyot fog durranni ez a fideSS lufi, na akkor nem lennék a tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigány helyében.

Kíváncsi leszek, melyik baráti kommunista országba fog menekülni.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

Nekoashi2005 2019.04.27. 18:50:22

Minden értelmes embernek ajánlom! Talán a legjobb oknyomozó riport, ami eddig Magyarországon készült! Lehet utálni Gulyás Mártont, de ez mestermunka! Ő és csapata elvégezte azt a munkát, amit a rendőrségnek, ügyészségnek és a számvevőszéknek kellett volna elvégeznie. Persze, csak kettő milliárd forintról van szó......

www.youtube.com/watch?v=ymXH4mODDfk

taga20 2019.04.27. 18:54:13

@Oxica: azerbajcsán, putyinland, és a többi illiberális fos szar geci ország nevezett szarkupac!

nincs1itt 2019.04.27. 18:56:05

kedves nickgrabowski, tájékozódj kérlek az "új selyem út" projektről, ami nagyobbrészt szárazföldön fut, kínából indulva egészen az észak-német hansa városokig...
az 1000 milliárd forint pedig kínának, pláné a fele, smafu... értem, hogy o1g, de égetni magad tájékozatlanságból...

Nekoashi2005 2019.04.27. 19:19:09

@nincs1itt:
Tényleg tájékozódni kellene, mert ez az 1000 milliárd kínai hitel, és egyszer vissza is kell fizetni! Mondjuk ebből vagy 250-400 milliárd megy úgy magyar zsebekbe a következő elosztásban: csuti g. 90%, pénztáros lőrinc 10%. És ebből a pénzből 1 méter sín sem fog épülni......

taga20 2019.04.27. 19:19:48

@nincs1itt: retek, holnap elkaplak, me kezd nagy arcod lenni!:)))

Behaton 2019.04.27. 19:20:37

Lesz poszt Bangóné "remekléséről", vagy ezt tiltotta a pártközpont?

Behaton 2019.04.27. 19:22:19

@taga20:

Mi történt az isteni Sebastian-nal...ma is...
Nem kellene végre megkedvelned a Mercedest?
:)

Nekoashi2005 2019.04.27. 19:36:02

@Behaton:
"Lesz poszt Bangóné "remekléséről", vagy ezt tiltotta a pártközpont?"

Kedves fidessnyik!
1. A pártközpont téged szokott utasítani vagy tiltani!
2. Bangóné mondott egy nagy baromságot. Ebből mennyi anyagi haszna van? El tud repülni belőle magángéppel vb döntőre?

168ora.hu/itthon/luxusjacht-maganrepulo-orban-meszaros-es-a-tobbek-156474

Vagy elutazott a Maldív-szigetekre nyaralni?

blog.atlatszo.hu/2019/02/meszaros-lorincek-az-orban-viktor-altal-is-hasznalt-osztrak-magangeppel-utaztak-a-maldiv-szigetekre/?fbclid=IwAR1en0q_R-F8gCUOZM9XK2zeh4G8EdXtlav5YorleUpKaK9G17VvRjgH6NU

Bangóné hülyesége milliomod rangú dolog a fidesses lopások mellett!

taga20 2019.04.27. 19:50:48

@Behaton: haver, veled ellentétben én a gyengébbekkel vagyok, nem a tróger geci gecivel.

zenét bírod? nesze kis geci!:)))

www.youtube.com/watch?v=QCp7-6NQeKo&list=RDQCp7-6NQeKo&start_radio=1

2019.04.27. 20:03:50

Magára valamit adó ország nem üzletel a kínaiakkal.
Pl. A németek kereskedelmében Kína az export szempontjából csak ötödik helyen áll 6,4%-al, az importból meg csak a második legjelentősebb partner, mindössze 7,1%-al. A német GDP-ból elég könnyen kiszámolható, hogy ez mindössze 350-400 milliárd eurós áruforgalmat takarhat. A magyarokkal ellentétben a németek nagyon vigyáznak rá, hogy a kommunista Kínával ne kössenek komoly üzletet, mert esetleg függővé válnának tőlük.
Tanulnunk kellene tőlük!

6.Lenin 2019.04.27. 20:13:24

@Tényelek:

Szerintem nem kéne tanulni, főleg, ha az import a magasabb %.

anyadmajma 2019.04.27. 20:17:20

@Behaton: mi van te hazaáruló bolsevik geci terrorista birka, új mantrát kaptál a pártközpontból? Te szarevő:)

Behaton 2019.04.27. 20:19:28

@Nekoashi2005:

:)
Bangóné hülyeségét a Fidesz kegyetlenül kihasználja. Bangóné hülyesége pontos képet fest az ellenzék tehetségéről, rátermettségéről és alkalmatlanságáról. Kampányidőszakban ilyen hülyeséget elkövetni...

Behaton 2019.04.27. 20:22:41

@anyadmajma:
:)))))))
Te vagy az, Ildikó?

Nekoashi2005 2019.04.27. 20:22:59

@Behaton:
Mit használt ki a fidess, te bolsevik? Tehetség? Rátermettség? Alkalmatlanság? Csak annyit mondok, hogy kósa lali és német sziszi...

Behaton 2019.04.27. 20:24:57

@taga20:
Falunapokra a Kis Grófót szokták hívni, nem ilyen magányos-gitáros utcazenészeket.
:)

6.Lenin 2019.04.27. 20:26:17

@Behaton:

" Kampányidőszakban ilyen hülyeséget elkövetni... "
Hmm!

Gondolod, hogy az ellenzék tevékenységét (csak az elmúlt 10 évet)elemeznénk, találnánk benne logikus részeket is?
Én már jó néhány éve követem a blogokon a híveiket is, de 1re reménytelennek tartom, hogy létezne logikusan értékelhető tevékenység is a részükről.

Nekoashi2005 2019.04.27. 20:27:26

@Behaton:
Mit használt ki a fidess, te bolsevik? Tehetség? Rátermettség? Alkalmatlanság? Csak annyit mondok, hogy kósa lali és német sziszi...

Behaton 2019.04.27. 20:28:00

@Nekoashi2005:
Igen, őket kellene legyőzni, de valamiért ez nem megy. Ami azért elég kínos. Mondjuk, ha a túloldalon Bangónék, Kunhalmi Ágicák és Vadai Ágnesek vannak, akkor érthető. Így Orbán miniszterelnöksége örökélet, plusz egy nap.
:)

nincs1itt 2019.04.27. 20:31:07

@Nekoashi2005: okos vagyol! mert valóban hitel, aminek feltételei vannak. mesélj kérlek, a mo.-i első lépésekről, amelyek nem tegnap történtek... illetve arról is, hogy mibe került a kínai hitel azoknak az országoknak, amiket szintén érint a selyem út, csak nem tudták visszafizetni...

Nekoashi2005 2019.04.27. 20:31:14

Azért az is jelzésértékű, hogy a sok fidessnyik semmit sem reagál Gulyás Márton oknyomozó riportjára, amiből minden értelmes ember számára kiderül - természetesen a fidess-bolsevikok kivételt képeznek - hogy a fidess a választási törvény módosításával megágyazott a kamu pártok okozta választási csalásoknak.......

nincs1itt 2019.04.27. 20:32:10

@taga20: hónap nem érek rá elveretni magamat... vagy mégis?!

Nekoashi2005 2019.04.27. 20:34:51

@Behaton:
Jól mellélőttél fidess-bolsevik, mert Vadai Ágnes bármelyik kormánymaffiózót szétcincálná, már ha valamelyik ki merne állni vele vitára- de hát nincs elég vér a pucájukban.....

6.Lenin 2019.04.27. 20:35:21

@Nekoashi2005:

Egy demokráciában a hülyéket se lehet kizárni. Ez ilyen játék.
Bár lassan csak tényleg csak a Fidesz tudja átlépni a küszöböt ( 5%-ot).

Nekoashi2005 2019.04.27. 20:42:31

@Behaton:

Buta fidess-bolsevik.... A csuti geci mikor mert bemenni utoljára a nép közé testőrök nélkül....

Nekoashi2005 2019.04.27. 20:43:59

@6.Lenin:
"Egy demokráciában a hülyéket se lehet kizárni. "

Erre te vagy a példa, te nagyon hülye.....

6.Lenin 2019.04.27. 20:48:00

@Nekoashi2005:

De én nem is szeretném megdönteni a csüngőhasút, ha igen, akkor tudnám, hogy miként is kellene.

Behaton 2019.04.27. 20:50:40

@Nekoashi2005:

:DDDD
Ilyen úri huncutságokra kevés az idő, mikor Bangónéék egészpályás letámadására kell reagálni.

anyadmajma 2019.04.27. 20:54:49

@Behaton: nana te hazaáruló bolsevik geci terrorista birka, még mindig ezzel a nickeddel vagy itt szopni?

Behaton 2019.04.27. 20:57:08

@anyadmajma:
:))))
Ildikó, még mindig te vagy az?

2019.04.27. 21:36:56

@6.Lenin: Ha a kereskedelmi mérleg pozitív, mint a németeknél, akkor simán belefér, mert az egy kisebb összeg nagyobb százaléka.

kunzoo 2019.04.27. 21:55:11

@Tényelek:
Az egész világ függ tőlük, az akksikhoz szükséges ritkafémeket 90 százalékban kína felügyeli. A dajcsoknak semmi bajuk kínával amíg Mercit, Audit vesznek.

Secnir 2019.04.27. 22:03:15

380 mrd forint az ~250km TGV szintű vasútvonal.
csak jelzem, hogy nem kínai minőségben, két nyomvonalon, ~400km/ sebességgel....

taga20 2019.04.27. 22:18:33

@nincs1itt: mekkapod ne félj!:)

addig is nézegess valami teknyikát, ami nem a köcsög dajcs teknyika!:)

totalcar.hu/galeria/totalcar/hirek/2016/06/22/aston_martin_vanquish_zagato_coupe/8

2019.04.27. 22:35:53

@kunzoo: Ezzel nem lehet vitázni, így van.
A ritka földfémekkel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy Észak.Koreában azóta lett teljesen elviselhetetlen a diktatúra a liberális világ szerint, amióta kiderült, hogy a világ második legnagyobb ritka földfémkészlete ott található. Szegények megszívták, mint az irakiak és a líbiaiak az olajkészletük miatt, csak itt még nagyobb vagyonról van szó.

Secnir 2019.04.28. 06:45:32

@Tényelek:
"amióta kiderült, hogy a világ második legnagyobb ritka földfémkészlete ott található"

segíts kérlek, minket tudatlanokat. milyen ritkaföldfémek vannak észak-koreában? valami linket igazán csatolhatnál, valami tudományosra gondoltam, nem szóbeszédre, becslésre meg találgatásra...

Toportyán Zsóti 2019.04.28. 08:08:27

@6.Lenin: Ellenzék szar lenne nem kéne kamupártokba csilliárdokat tömnötök,lenyúlni a pártkasszájuk,napi 100 milkáért migráncsoznotok 500 milkáért hazugsággyárakat üzemeltetni....választásokat elcsalni ukrán "magyarokkal"...Sajna ótvar szar tolvajok vagytok,10 év után csak a frankenstein választási szisztéma ment meg az örök börtöntől.

frici77 2019.04.28. 08:37:35

Ezekkel a disznó migráns-jelöltekkel hogy lehet szóba állni ? Ezek mi nd Sirisizta ügynökök !!!

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.04.28. 08:43:18

@taga20: "ha a sárga csávó szétkurja az ánuszrózsádat, és a geci gazdád azt mondja, hogy ez csak joga, akkor te széles mosollyal mosolyogsz?"

Köszönjük, libsikém, hogy ország-világ elé tárod a ballib vitakultúra és szellemi színvonal mélységeit (az "ánuszrózsát szétkúró sárga csávó" képe mutatja, hogy milyen okos, toleráns ember vagy te).

Ami a dolog érdemét illeti, a helyzet világos: jelenleg Magyarország és polgárianak gazdasági jóléte jelenleg nagyon erősen a nyugati partnerektől, ezen belül döntően Németországtól függ; ez az egyoldalú függőség sérülékennyé teszi a gazdaságot.

Ezért hasznos és üdvözlendő az, ha a nyugati partnerek MELLETT üzleteket tudunk nyélbe ütni új keleti partnerekkel, pl. a kínaiakkal is. Ennek az infrastrukturális feltételeit teremtené meg a Belgrád-Budapest vasút.

@GNDL: "kínaiak, akinek a segítségével továbbra is önthetik a textilszemetüket Európára..."

Mivel nálunk a könnyűipar sajnos már nagyrészt tönkrement ("hála" a rendszerváltás utáni két kormánynak), mi sokat már nem veszíthetünk azon, ha a kínaiak rajtunk keresztül több textilárut hoznának be; de egyébként, ha a nyugati textillobbi új vámokat/kvótákat/antidömping-intézkedéseket (stb.) harcol ki a kínaiakkal szemben, akkor az nem segít rajtuk, ha Hamburg helyett Szalonikin keresztül hoznák be az árut.

6.Lenin 2019.04.28. 09:37:46

@Toportyán Zsóti:

Kik szavaznak a kamupártokra? Miért nem az ellenzékiekre?

Ha 18-ban többen szavaztak a kormánypárt ellen, akkor az ellenzék miért nem azt tette, amit ilyenkor egy okos társaságnak tennie kellene?
Ha az ország polgárainak többsége kormányellenes, miért nem az ellenzék nyert?

Pedig a megoldás igen 1xűnek tűnik.

István Tamasi 2019.04.28. 09:45:25

Mindenki nyugodjon le. a Bp-Belgrád vasút beruházás úgy kétezer év alatt megtérül, de strómanlölőnek azonnali profitot jelent a kínaiaknak pedig egy kaput az európai piacra. a bolondnak is - vagy csak annak - megéri.

2019.04.28. 09:56:47

Aki a fideSSre szavaz az az igaz nemzeti!Jah,csak azt kéne eldőnteni,hogy milyen nemzeté?

6.Lenin 2019.04.28. 10:05:49

@István Tamasi:

Nyugati barátaink mindent elkövetnek, hogy Mo-ot, és még másokat is lehetőleg gazdaságilag a legalacsonyabb szinten tartsák. Miért ellenzik akkor, hogy Paks2, és a kínai vasút megvalósuljon? 2000 évre padlóra küldene bennünket úgy, hogy nekik ez ingyenben lenne.
Vagy pont az ellenkezője igaz?

István Tamasi 2019.04.28. 10:46:55

@6.Lenin: A két ügyet válasszuk ketté.
1. Paks 2: Nem véletlen, hogy a fideszmaffia elqrmánya csak a lényeges részek kitakarásával hozta nyilvánosságra (bírósági ítéletre!) a szerződést. Az viszont látszik, hogy nagy valószínűséggel soha meg nem térül Paks 2 különösen akkor nem ha figyelembe vesszük az alternatív energiatermelési formák rohamos fejlődését.
2. Ön is úgy említi, hogy "kínai vasút" nyilván mert nem magyar érdek a beruházás. Az is árulkodó hogy a fideszmaffia megvédte strómanlölő szerepét mint kivitelező. Ön például ismer olyan gazdaságossági számítást ami szerint nem 2000 vagy legalább 200 év alatt térül meg?

2019.04.28. 10:57:20

@Secnir: "segíts kérlek, minket tudatlanokat. milyen ritkaföldfémek vannak észak-koreában? valami linket igazán csatolhatnál, valami tudományosra gondoltam, nem szóbeszédre, becslésre meg találgatásra... "
Ilyenkor számomra kézenfekvő, hogy beírom a googl-ba, javaslom hogy egyszer próbálkozzon meg ön is, hátha nem kell akkor külön megkérni mást erre!
Nem tudom mit fogad el "nem szóbeszédnek", de ebből talán el juthat az eredeti kutatás anyagához. Remélem koreai nyelven tud olvasni!
hvg.hu/kkv/20181016_Eszement_kincsen_ul_EszakKorea_mikozben_lakoi_eheznek

6.Lenin 2019.04.28. 10:59:13

@István Tamasi:

Miért kellene bármit is szétválasztani részeire?

Voltál vállalkozó? Az egész a lényeg. Egy ország esetében is.

Vannak olyan részek, amik valóban soha nem lesznek, lehetnek nyereségesek, de szükségesek, hogy másik részek is működjenek, nyereségesen, vagy mert nélkülözhetetlenek az egész sikeres működéséhez.

Egy közösség működésében sok ilyesmi lehetséges, mert szükséges a működéshez.

Egyes részek kiemelése csak rossz szándékú lehet.

István Tamasi 2019.04.28. 11:09:42

@6.Lenin:
Mellébeszélés, pártpolitikai brosúrákból vett csúsztatások és népbutítások helyett inkább konkrétumokkal kellett volna előjönnie.
Egyébként pedig voltam vállalkozó.
A fideszmaffia tevékenységének egésze - a lényeg - pedig nem más mint a közvagyon és közpénz ellopása. Kiemelhetünk más részeket is de akkor is csak a fideszmaffia rossz szándékát látjuk.

himmihummi 2019.04.28. 11:14:37

@Nekoashi2005:

Vajon nem-e patkányok azok aki nőket kurváznak le nyilvánosan vagy drónokat reptettnek emberek lakása fölé fotózzák a kiskorú gyerekeiket azután hazug cikkeket írnak, azután meg csorog a nyáluk a Hir tv-ben mind a kéjenc vén faszoknak.
Sorra vesztik el a sajtó pereket a bíróságokon hát kik ezek, hát nem patkányok, dehogynem azok és azok a legfőbb patkányok akik ezeket fizeti és azok is patkányok akik tovább terjesztik a patkány hazugságokat napi szinten.

himmihummi 2019.04.28. 11:17:10

@Behaton:

Bayer: „az összes patkány azon sivalkodik, hogy a miniszterelnök megfenyegette őket”

www.youtube.com/watch?v=a7_HJtEklIA

A Békemenet egyik szervezője így értékelte a miniszterelnök március 15-ei beszédére érkezett ellenzéki reakciókat.

6.Lenin 2019.04.28. 11:18:07

@István Tamasi:

Milyen mellébeszélés? A tömegközlekedés lehet nyereséges?

Ha az elektromos autó esetében csak a káros anyag kibocsájtást nézzük, de azzal nem foglalkozunk, hogy mennyibe fog kerülni a rengeteg akkumulátor, elektromos hulladék megsemmisítése, akkor jó következtetésekre juthatunk?

Más dolog az egyes visszaélések, bűncselekmények vizsgálata. Te sem azt teszed, kiragadsz nyilvánvalóan olyan részeket, amit rossz színben lehet tálalni a buta embereknek.
Mit nyersz vele? Lehet alapozni buta emberekre? Miért nem tud kitörni az ellenzék, ha minden rossz ebben az országban? Nem veszi be mindenki? Ez rossz lenne? Neked biztosan.

6.Lenin 2019.04.28. 11:25:25

@himmihummi:

Bangóné képviselő, szeretnének hatalomra jutni. Emberek (patkányok) sorsáról dönteni.
De ez nem menti Bayer patkányozását, de Bangónéét sem.
Én nem szavaznék egyikükre sem.

István Tamasi 2019.04.28. 11:36:40

@6.Lenin:
"Milyen mellébeszélés?" Olyan mellébeszélés amit csinál:
- A Bp.-Belgrád vasútvonal felújítása még a fideszmaffia propagandájában sem a tömegközlekedésről szól.
- Az e-autók energiaellátása más módon is megoldható mint a soha meg nem térülő Paks 2-vel és a fideszmaffia propagandájában sem szerepel az e-autó!
- A fideszmaffia bűncselekményeinek vizsgálata nem várható amíg olajossanya a belügyminiszter és pártszolga poltpéter a főügyész.
- Igen, fideszmaffia a buta emberekre alapoz és ők be is veszik a soros-migráncs féle hazug mantrát.
- Az ellenzék tesze-toszasága egy teljesen más téma - ennek idehozatala terelés és csúsztatás.

6.Lenin 2019.04.28. 11:49:50

@István Tamasi:

Látom nem értetted az összefüggéseket. Szerintem pont ezért vagytok ott, ahol.
A választók lenézése nagy hiba.

A Bp-Belgrád vasút nyilvánvalóan nyugati gazdasági érdekeket sért. Miért is tiltakoztak Paks2 ellen az osztrákok? Mert nem tudnának nekünk olcsóbban adni elektromos energiát. A függetlenséget-csak más szolgáltatóktól- nem lehet csak pénzben mérni (IMF hitel)
Miért mentenek fel annyi ballib gazembert a fideszes bíróságokon?

Soros tevékenysége, érdekei nem csak minket sértenek, való probléma. Valójában ma már sok minden róla szól az EU-ban is. Miért is vesz pénzért politikusokat? Szeretetből?

Az érdekeket is figyelmen kívül hagyni nagy hiba. Az érdekek irányítanak mindent.

István Tamasi 2019.04.28. 12:07:35

@6.Lenin:
- A választókat éppen hogy a fideszmaffia nézi le mert évek óta a soros-migráncs hazugsággal eteti őket.
- A Bp-Belgrád vasútvonal a maga 2000 éves megtérülésével mitől lenne magyar érdek????
- Paks 2 a magyar gazdasági érdekeket sérti: úgy számol 37 forintos árammal hogy ma kb 11 forintért lehet áramot venni az európai árampiacon, de még így is kihagytak a költségek közül súlyos tételeket mint például a reaktor épület különléeges kupolája vagy a kiégett fűtőelemek tárolóhelye (több százezer évig kell tárolni a kiégett fűtőelemeket biztonságos körülmények között!!). Ott van még a hűtővíz probléma: tavaly nyáron még Paks 1 fűtővíz ellátását is csak a hatályos törvények megsértésével tudták biztosítani és akkor mi lesz Paks 2 hűtésével???
- IMF hitel: Annak a hitelnek kb 1/3-át már az első orbán kormány tapsolta el például a MOL részvények megvásárlására ami egy hatalmas veszteség volt az államnak. Azonkívül az IMF hitelt a csüngőhasú suttyó kétszer drágább, kétszer akkora kamatteherrel járó banki hitelre cserélte - ezt kár volt felhozni mert6 ez is hatalmas gazdasági bukta amit a csüngőhasú suttyónak köszönhetünk.
- Soros tevékenysége Magyarországon annyiból áll, hogy olyan valódi civil szervezeteket támogat amik olyan tevékenységeket látnak el amik egyébként a kormány feladata lenne mint például szociális, egészségügyi, kulturális segítség rászoruló embereknek.
- Azt pontosan látjuk, hogy a fideszmaffia nem hagyja figyelmen kívül a saját önös érdekeit és azok irányítják a fideszmaffiát a közpénz és a köztulajdon ellopásában.

atomic power 1986DucaDuca 2019.04.28. 12:18:44

@István Tamasi:

„A fideszmaffia bűncselekményeinek vizsgálata nem várható amíg olajossanya a belügyminiszter és pártszolga poltpéter a főügyész.”

Itt van egy kis fogalomzavar. Vizsgálni nem a bűncselekményt szokták, hanem azt, hogy elkövették-e a bűncselekményt. Ez a büntetőeljárást megelőző vizsgálat.

Ezután következik a nyomozati szakasz, bizonyítékok összegyűjtése.
Az ártatlanság vélelme, mint jogelv, szerepel a nemzetközi egyezményekben, az Alaptörvényben és a büntetőeljárásról szóló törvényben (2017. évi XC törvény).

himmihummi 2019.04.28. 12:36:16

@6.Lenin:

Nagyon rossz mondatott mondott Bangóné ez tény, csak azt gondolom, hogy a hatalomnak nincs alapja, hogy Bangónét fikázza, először a saját házuk előtt kéne söprögetni.

atomic power 1986DucaDuca 2019.04.28. 12:39:04

@István Tamasi:

"A Bp-Belgrád vasútvonal a maga 2000 éves megtérülésével mitől lenne magyar érdek????"

A dolog jelentősége túlmutat azon, hogy csak egy vasútvonalat vizsgáljunk. A vasútvonal csak egy kis szegmense annak az óriási projektnek, amelynek neve "Egy övezet egy út".

Az egyik legpatinásabb brüsszeli kutatóintézet, a Bruegel egy közelmúltbeli elemzésében arra jutott, hogy a magyar kereskedelem akár 8,7 százalékkal is nőhet a transzázsiai infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően. A GDP jelentősen nagyobb lehet. A logisztikai központokban realizálódó vámbevételek, turizmus fellendülése kisebb részét jelentik a dolognak.

bruegel.org/wp-content/uploads/2016/09/WP-05-2016.pdf

Figure 5: Who wins and who loses in the transportation scenario
Panel A: Top 10 winners in trade

Secnir 2019.04.28. 12:43:01

@Tényelek:
igen, ez megint hivatkozás egy másik lap által felvetett sejtésre, becslésre.
de tények? valahol közölnek tényeket, ember? sehol.

atomic power 1986DucaDuca 2019.04.28. 12:53:39

@himmihummi:

"Nagyon rossz mondatott mondott Bangóné ez tény....................."

Igen, országgyűlési képviselőhöz méltatlan mondatokat mondott, de mint a kolbásznak, ennek is két vége van.

Azzal, hogy ezt kimondta, hozzájárult a kormánytábor megerősítéséhez, növeléséhez.
Nem tudni, hogy ezt szándékosan tette-e.
Akár így, akár úgy, ellenzéki szempontból nézve, de az ország érdekeit tekintve is az ilyen képviselőtől nyilvánvalóan meg kell szabadulni.

2019.04.28. 12:54:28

@István Tamasi: "A választókat éppen hogy a fideszmaffia nézi le mert évek óta a soros-migráncs hazugsággal eteti őket."
Az elkövetkezendő 30 évben csak Nigéria lakosságszáma, önmagában meg fogja haladni az EU lakosságszámát és hasonló a dinamika más muszlim országokban is. Bangladesben ebben az évben 7 négyzetméter alá csökken az a terület, ami egy lakosra jut, 25 éven belül már három négyzetméter sem fog jutni lakosonként.
Ennyi embert nemhogy nem tudnak etetni, több országban fizikai képtelenség, hogy elférjenek, még vigyázállásban is.
Már ma kellene nekik milliárd számban óvszert osztani, de a demográfiai robbanás okozta válságot nem fogjuk tudni elkerülni, ezt állítja az ENSZ és NATO is.
Magyarul a migrikkel riogatás nem riogatás hanem tény.
Ez már annyira evidencia, hogy a lakosság túlnyomó része is tudja, annak ellenére, hogy több ellenzéki pártja tagadja.
Az ember fejében az is megfordul, hogy ennyire hülyék nem lehetnek ellenzékiék, hogy azt tagadják, ami a napnál világosabb - és az összes mérvadó nemzetközi szervezet is tényként kezeli.- lehet, hogy csak a Fidesz örökös kétharmadát akarják bebetonozni?

6.Lenin 2019.04.28. 12:59:07

@István Tamasi:

Nagyon beléd van égve(égetve) egy oldal hülyesége. De legalább azon elgondolkodhatnál néha, hogy, ha minden úgy van, akkor miért csökken a hazai ellenzék támogatottsága, vagy az eu-s vezetésének a megítélése.
Miért törhetnek elő "populistának" nevezett pártok? Vagy tényleg igaz a mondás, hogy a kutya is a jó dolgában veszik meg? De akkor azokban az országokban ahol még valamennyire működik a "jólét" ott miért nem, vagy, ha mégis, akkor tényleg minden rendben megy ott is?
Ez sima 1xű logikus gondolkodást igényelne csupán, minden pártpropagandát mellőzve. Ennyire eltérően nem lehet megítélni jogosan ugyanazt, csak úgy, ha a szándék eleve az, hogy rossz színben mutassuk be azt, ami másoknak, mást jelent.

Próbáld csak magára a jelenségre keresni a logikus magyarázatot.

István Tamasi 2019.04.28. 13:00:39

@Tényelek:
o1g is felismerte a muszlim népesség növekedését és nyilván azért haverkodik, üzletel (Naffa testvérek) sőt barátkozik és zabál velük egy vályúból mint a nemzetközi körözés alatt álló G.Pharaonnal aki amúgy muszlim terroristák bankárja volt. Valamint a muszlim vallási állam Iránnal még nukleáris együttműködési szerőzdést is íratott alá a helyettesével tömjénzsoltika háziállatokra vadászó stüszivel. De még az arab-muszlim kultúra magasabbrendűségét is meleg szavakkal méltatta.
Úgyhogy te is jobban teszed ha sürgősen áttérsz a muszlim hitre és elkezded magolni a Koránt.

István Tamasi 2019.04.28. 13:02:04

@6.Lenin:
Látom nem talál fogást az érveimen és ismét a mellébeszélés, csúsztatás módszeréhez kényszerült. Úgyhogy it be is fejezhetjük.

István Tamasi 2019.04.28. 13:02:50

@István Tamasi:
Egy kimaradt betű korrekciója: Úgyhogy itt be is fejezhetjük.

nemecsekerno_007 2019.04.28. 13:37:31

Nyílván gazdasági érdekeket sértünk, ezért ekéznek.

Csak azt nem értem a "ballib" oldal miért veszi be megint ezeket az üveggyöngyöket...

szólásszabadság, demokratikus értékek, 2000 év alatt térül meg....

S. Baldrick 2019.04.28. 13:44:05

@6.Lenin: "Vannak olyan részek, amik valóban soha nem lesznek, lehetnek nyereségesek, de szükségesek, hogy másik részek is működjenek, nyereségesen, vagy mert nélkülözhetetlenek az egész sikeres működéséhez."

LÓFASZT. Itt kérem arról van szó, hogy soha meg nem térülő, túlárazott beruházásokra hitelt vesznek fel csak azért, hogy az Orbán(közeli) cégek kivegyék részüket az építkezésből. Részükről semmi kockázat sincs, ha nem jön be, majd a parasztok kifizetik. Ennyi. Oszt jónapot!

6.Lenin 2019.04.28. 13:46:34

@István Tamasi:

Milyen érveid vannak? Balos propaganda, Írtam, hogy tedd félre és próbálj a logika mentén keresgélni válaszokat.
Vagy az ilyesmi már nem megy? Nem tudsz szabadulni a beégett propagandától?

Amennyiben a jobboldalon minden propaganda, akkor a ballib oldalon miért nem?
Mire megy a játék? Nem a hatalomért, pénzért?
Vagy a Porbafingó Jánosok jólétéért? Ők esetleg-ha van eszük- jól is járhatnak, vagy nem.

Orbán veje 2019.04.28. 13:47:18

Hatástanulmány, szakmai elemzések, közgazdasági műhelyek véleménye, érzékenységi vizsgálatok, van? Lófaszt van!

Egy dolog itt a lényeg! Hogy mészáros benne legyen a százmilliárdos buliban, hogy tovább lophasson a Nemzeti Gecinek, a magyar adófizetők verejtékkel megkeresett pénzéből.

A fidesznél mocskosabb, korruptabb párt nem sok van a Föld nevű bolygón.

6.Lenin 2019.04.28. 13:49:44

@Orbán veje:

Közben meg az ország fejlődik, az emberek 1re jobban élnek.
Miért nem jössz már ki a pincéből?

Vannak problémák, vannak, hol nincsenek?

ProjectMayhem 2019.04.28. 13:50:46

@6.Lenin: minden lehet nyereséges, plána ha nem szedjük részeire. és igen: a buta emberekre alapozni kell. főleg, ha nem szedjük részeire.

S. Baldrick 2019.04.28. 13:54:26

@6.Lenin: Hülye, de (veletek ellentétben) nem GECI!

ProjectMayhem 2019.04.28. 13:57:20

@atomic power 1986DucaDuca: sőt: amíg bizonyítékot gyűjtenek, addig is megilleti a vádlottat az ártatlanság vélelme. tehát már mindenki tudja, hogy bűnös, de az alapelv a jogerős ítéletig minimum kitart.

Orbán veje 2019.04.28. 14:01:24

@6.Lenin:

Ja, fejlődik! Sőt, képzeld bazdmeg Etiópa is fejlődik. Mi meg olyan kibaszottul fejlődünk haver, hogy Bulgária után Magyarországon a legkisebb az egy főre jutó fogyasztás az Európai Unió 28 országát tekintve.

Menj a kurva anyádba a hazugságaiddal.

6.Lenin 2019.04.28. 14:06:50

@ProjectMayhem:

Miért dicsexel vele, hogy hülye vagy?

(igen, sok minden lehet nyereséges, megfelelő kezekben, de veszteséges is, de én arról írtam, hogy kivesszünk egy nyereséges valamiből a veszteséges részt, és úgy mutatjuk be, hogy az egész az, akkor ez a szándék aljas) Nem értetted, vagy nem akarod érteni.

6.Lenin 2019.04.28. 14:08:34

@S. Baldrick:

Már a születésed előtt is geci voltál, mint mindenki, de vannak, akik közben megváltoznak, vannak, akik úgy maradtak, te is.

6.Lenin 2019.04.28. 14:10:23

@Orbán veje:

Természetesen, de mindenki mérje magát ahhoz, hogy honnan indult, milyen körülmények voltak, és hová jutott. Hülye propagandát löx.

rasztaszív 2019.04.28. 14:10:49

@6.Lenin: azért ez majd akkor is jusson az eszedbe,amikor az autópálya-építésekről esik szó...

Belzebubo 2019.04.28. 14:12:56

@nemecsekerno_007: ez jó, nagyon tetszik :-) üveggyöngyök: szólásszabadság, demokratikus értékek... Segitek neked, itt van még pár "üveggyöngy": törvény elôtti egyenlôség, transzparencia, vallás és ideológiai szabadság, pluralizmus, emberi jogok, gyülekezési jog... Na ezek mind üveggyöngyök egy fidesz-zombinak. Te vagy a cseppben a tenger, szóval nem is lehet Mo-on változás, amig a tudat még itt tart...

ProjectMayhem 2019.04.28. 14:13:44

@6.Lenin: szar lehet ennyi embert hülyézni, neked sem áll jól.

rasztaszív 2019.04.28. 14:27:45

@6.Lenin: tök mindegy.jusson eszedbe.

Fülig José 2019.04.28. 14:28:28

@ProjectMayhem: hagyd, a csóka (meg a kacsasegg) a hétvégi ügyelet. a csávó sötét, mint a kátrány, szót sem érdemel.

S. Baldrick 2019.04.28. 14:37:24

@6.Lenin: Csicska egy életed lehet, ha a hétvégéidet, ünnepeket... itt kell kommenteléssel elbaszni. Az az egyik különbség köztünk, hogy erre én nem vagyok rászorulva...

Világít a torony 2019.04.28. 14:44:43

@közíró MAXVAL bircaman: Rossz hír, hogy ismét növekszik Magyarország kitettsége a kommunista rezsimek térfoglalásával szemben.
A birkaemberre nem kellene hallgatni, mert csak egy senkiházi kommunista bérfirkász.

6.Lenin 2019.04.28. 14:45:52

@S. Baldrick:

Én se, te igen? Hiszen itt vagy.

6.Lenin 2019.04.28. 14:47:39

@rasztaszív:

Ok, majd igyexem nem elfelejteni. Aug. 20.-ig elég?

nemecsekerno_007 2019.04.28. 14:47:52

@Belzebubo: Üveggyöngyök egy Fidesz szavazónak?! Gyakorlatilag a "ballib" oldal adta el az általad felsorolt üveggyöngyökért a fél országot. "Ami veszteséges azt be kell zárni" Ismerős a szöveg?!
És lett hirtelen 3 millió munkanélküli... Az elvtársak meg privatizáltak, aztán 2004 után - amikor EU tagok lettünk - azt hitték sínen az ország, minden f@sza csak legyen sajtószabadság, demokratikus értékek meg a többi bullshit. Csak a népek ezzel nem laktak jól, a válság meg megmutatta, hogy mégsincs rendben az ország... Így jött 2010, azóta meg a folyamatos sz@pás a ballibeknek. Amit a kormányzásaik alatt az országgal műveltek az a hazaárulás és a hűtlen kezelés határát súrolták, el kéne húzniuk a pics@ba és nem itt rontani a közélet levegőjét, de olyan vastag a pofájukon a bőr, hogy az elképesztő...

rasztaszív 2019.04.28. 14:52:23

@6.Lenin: mert...?akkorra ki vagy írva elektrosokkra?

Világít a torony 2019.04.28. 14:55:12

@6.Lenin: Általánosságokat papagájkodsz, féligazságokat nyomsz. Hazudozol.
A kormánynak nyilvánosságra kellett volna hozni a beruházás részleteit, a hatástanulmányokat és a tervezett megtérülést. Egyiket sem tette meg, hanem a hozzád hasonló bérfirkászokra bízza inkább a figyelem elterelését. Hogy fityeszesen fogalmazzak, ez tömény hazaárulás a részedről is.

Világít a torony 2019.04.28. 15:01:08

@nemecsekerno_007: Egyrészt hazudsz, másrészt féligazságokat nyomsz a fityeszi ország kiárulás takargatásának érdekében.
minek csinálod? Az agyhalottaknak úgy is mindegy mit hazudsz, másoknál azonban rögtön lebuksz.
A bérfirkászat ennyire jól fizet?

nemecsekerno_007 2019.04.28. 15:16:38

@Világít a torony: Hazudok és féligazságokat mindok?! Hát persze! De az újabb 2/3-d az elég valódi, nem is tudjátok se lenyelni, se kiköpni pedig már egy éve rágjátok veszettül. Az eredmények mutatják, hogy nem számít mit óbégattok...

antiinternáci 2019.04.28. 15:23:05

Hihetetlen, hogy az internáciknál minden csak a pénzről tud szólni.
Pedig van az írásban értelmes gondolat is.
Orbán biztosítani akarja, hogy a bolsevizmus szennyébe dőlő Nyugat mellett/helyett legyen még egy láb, amire támaszkodni lehet.
Azt látjuk Sargentini, Soros, Weber példájából, hogy a szélsőségesek és kollaboránsaik teljesen elvesztették a kontrollt, azonnal lövetni akarnak. Hazánk ebben a helyzetben jogos védelmi pozícióban van, el kell kerülni a fertőzés -a jelenleginél is súlyosabb- áttejedését.

VT Man 2019.04.28. 15:33:11

Na most emlékezzen a posztoló, hogy nemrég még arról nyafogott, hogy nem rendezhet olimpiát Magyarország, mert 3000 milliár Forint, és nincs annyi pénze az országnak.

Tessék, 1000 milliárd már meg is van abból a "nincs annyi" pénzbõl.

Viszont valószínûleg ez a vasútvonal nem fog annyi turistát idevonzani, mint egy olimpia.

felucca02 2019.04.28. 15:36:41

@Kigyozo kigyok:
Nem mi, ezt a közlekedési szakemberek dönthetnék el.
Azok, akik azt mondják, hogy ez hülyeség. Ugyanazok, akik az m6-nál is azt mondták, hogy ez hülyeség.

Négy nap, amíg szalonokiből a konténer eljut belgrádba. Ennyi idő alatt hajóval triesztben van, ahonnan sokkal több és gyorsabb kapcsolat vezet európa belsejébe.
Belgrádból még két nap Budapest, akkor is, ha százhatvannal lehet menni. Most százzal lehet, és tehervonat a jövőben is max százzal fog menni.
A budapestről nyugat felé továbbvezető vasútvonal csurig van, és tele van lassújelekkel, noha papíron százhatvanas néhol.
Ez az, amit húsz éve próbálunk felhozni százhatvanra, de nem megy. Pedig itt lenne utas is, meg áru. A százhatvan kizárólag az utas miatt kell, az árunak elég a száz.

Ami a kelebiai vonalnak kell, az az elővárosi térségben kétvágányúsítás, máshol a mindennapi karbantartás. Ez olyan hetvenmilliárd lenne, és az eu adna rá támogatást.

Csak szólok, hogy az országos területszerkezeti terv szerint a nagysebességű vonal belgrád felé szegeden át megy, teljesen értelmesen.

Szóval attól tartok, hogy éppen kurvára megvezetnek titeket, ti pedig felállva tapsoltok.

beiwagen 2019.04.28. 15:37:37

@antiinternáci: "Orbán biztosítani akarja, hogy a bolsevizmus szennyébe dőlő Nyugat mellett/"

és ezért kína?

bazdmeg, téged se az eszedért fognak elrabolni az ufok!

felucca02 2019.04.28. 15:40:10

@nemecsekerno_007: Így van! Igazad van! Az, hogy ez a projekt szar, az pedig nem számít.

Ha tudni akarod, miért, elolvasod az eggyel feljebb lévő hozzászólást.
Ha nem akarsz okosodni, azaz elég neked, hogy kétharmadozzál, akkor semmiképpen ne olvasd el!

Blogolo Blogi 2019.04.28. 15:49:44

Kulon tetszik a tortenetben, hogy a _fidesz_ kezdett eloszor magyarazkodasba, hogy miert Orban es tarsa nyerte a kozbeszerzesnek alcazott mutyit. Mintha a fidesznek normal esetben barmi koze lenne egy ilyen kozbeszerzeshez.
Sok seggnyalo fideszpatkany egybol szakerto lett, pedig tudhatna, hogy a kinai nyomulast eppenseggel akadalyozni kene, mar ha fontos lenne az europai munkahelyek vedelme. Persze jol tudjuk mi fontos nekik: a napi tobbszori, alapos seggnyalas az alamizsnaert.

felucca02 2019.04.28. 15:52:30

@Tényelek: Az a kurva nagy helyzet, hogy erre a valós problémára a fidesz óbégatása és a gyűlöletszítás semmiféle választ nem ad. Ellenben kellene beszélni erről normálisan, ami viszont most, a viktor hatalmi tébolya következtében lehetetlen.

6.Lenin 2019.04.28. 15:57:45

@Világít a torony:

1xű kérdésekre képtelenek vagytok válaszokat adni. Minek menjek bele valótlan adatokon folyó értelmetlen vitákba?

Mondjál min. 15 percet az elmúlt 30 évből, amikor így ment az országnak. Lehetne jobban?
Tudjátok is a megoldást? Akkor miért nem arról beszéltek, meggyőzve a választókat, hogy érdemes rátok szavazni. Mi a fasz ebben olyan bonyolult?

Te eldöntötted valahol, valamikor, hogy rajtad kívül mindenki hülye? De akkor miért az ellenkezőjét igyexel bizonyítani?

felucca02 2019.04.28. 15:58:10

@antiinternáci: Az a helyzet, hogy mire a nyugat -esetleg és mindenképpen velünk együtt -említett mocsokba dől, addig három viktor fog végképp elhasználódni. Utyoty tartok tőle, hogy szarik ő az egész problematikára, és két dolog érdekli:
1.pénz
2. Törikönyvekbe akar betegesen kerülni. Ez amúgy meg fog történni, csak másképpen.

Európa pedig majd nélküle is megoldja a bajait.

De mit szólsz a vasúthoz? Nincsen egy csöpoet tízszeresen túlárazva?

6.Lenin 2019.04.28. 16:01:13

@felucca02:

Látom te tudod a tökéletes megoldást, de akkor miért a bunkó fideszeseket szidod?
Van 5 millió választásra jogosult polgár, miért nem őket igyexel az igazságról meggyőzni?

Majd felrobbantjátok ezt a szart érő vasutat.

Orbán veje 2019.04.28. 16:05:26

@6.Lenin:

Haver te meg a mi faszról hazudozol itt összevissza? A válság előtti 1998-2008 közötti teljesítménynek az elmúlt nyóc év a közelébe sem érhet, sőt bazdmeg, olyan szarul megy mostanság, hogy még a KSH béradatait is hamisítjátok.

Haver! Az orbán familia minden tagja milliárdossá vált az elmúlt nyóc évben, annyit loptak a magyaroktól. Tiborc 50 milliós terepjáróval furikázik, orbán lánya 12 milliós karórát hord, a tökhülye mészáros gázszerelőnek meg 300 milliárdos vagyona van, miközben a nép közel fele minimálbéren tengődik.

Takarodj a tolvaj kurva anyádba, te hazug fideszpropagandista!

Érdekes 2019.04.28. 16:11:02

@István Tamasi:
- A választókat éppen hogy a fideszmaffia nézi le mert évek óta a soros-migráncs hazugsággal eteti őket."

Te se vagy túl okos, mint a többi libsi propagandista hontalan kisbarátod. Igen, tudjuk, hogy se sorosgyurka se ngo-i, se a migránsok nem léteznek, illetve 3 millió szavazó patkány. És akkor csodálkoztok és csalásról óbégattok, hogy ha nem juttok hatalomra... :D:D:D:D ezen már csak térdcsapkodva tudok csak röhögni :D:D:D:D:D a szánalmas fajtátok, szavazókat kellene, hogy átcsábítson....de hogy fog szavazókat szerezni, ha a jövőbeni szavazókat lepatkányozza :D:D:D:D és olyan egyértelmű eseményeket, mint az migráció letagad....vagy nem hoz szóba : pl. amerika - szíria bombázása, több tízezer ártatlan halottal, vagy SA - fegyver ellátása, akik köztudottan az ISIS-el bizniszelnek......látjátok, amíg o1g-ztek, patkányoztok, szép lassan eltüntök a pöcébe, mert csak a saját kis rózsaszín deviáns világotokat hajtjátok....;) De nincs ezzel baj egyébként.

6.Lenin 2019.04.28. 16:13:42

@Orbán veje:

A te hülye fejedben. 98 előtt adtak el mindent. Azért buktak 98-ban, 2010-ben mert minden rendben ment.
Ha nem vagy totál hülye, vígan élhetsz ma Mo-on.
Nézz körbe az országban.

а nаgу hohohorgász 2019.04.28. 16:14:00

azorbán szájából a híg szar is ajándék!

midnight coder 2019.04.28. 16:18:21

@GNDL: "Másrészt meg itt szerintem arról van szó, hogy nyugati, elsősorban lomos/textiles cégek és a divat- valamint ruhaipar akarja visszaszorítani a kínai textilszemetet"

Mármint úgy érted, hogy azok a nyugati textiles cégek akik kínából behozzák a textilszemetet és eladják az itteni lúzereknek 10x annyiért ?

6.Lenin 2019.04.28. 16:18:30

@6 Lenin:

Látod, te is csak erre vagy alkalmas. Tényleg nincs több eszetek, mint ilyesmikkel operálni?
Áruld már el, hogy mire jó ez? Kiket szeretnél ilyesmivel meggyőzni, és miről?

Tényleg ennyire szerencsétlenek vagytok?

midnight coder 2019.04.28. 16:23:08

@Nekoashi2005: Kamu pártok a gengszterváltás óta vannak. Lásd SZDSZ.

Blogolo Blogi 2019.04.28. 16:32:26

@Érdekes: "és olyan egyértelmű eseményeket, mint az migráció letagad...."
Epp kerdezni is akartam, hogy ma esetleg indul-e a migranskaravan. Te biztosan tudod, okosabbnak latszol a tobbinel.

6.Lenin 2019.04.28. 16:35:15

@MAXVALL bircaman közíró:

Akkor neked is felteszem a kérdést, hogy csak ennyire vagy képes? Legalább magadat sikerül valamivel meggyőznöd?
B+, én az ilyen embereket rendkívül szánalmasnak tartom. Kuncogsz közben, és csorog a nyálad? El nem tudom képzelni, hogy ez mit is jelenthet neked. Kurvára beteg agyú fasz lehetsz, de 1 mp-ig se sajnállak, és még nevetni se tudok az ilyeneket.
Rendkívül szánalmasnak tartom, de, ha neked ez öröm, éld ki magad benne.

GNDL 2019.04.28. 16:38:04

@Kigyozo kigyok: „nálunk a könnyűipar sajnos már nagyrészt tönkrement ... "hála" a rendszerváltás utáni két kormánynak”

Egyrészt nem volt rendszerváltás különben nem lehetnének még ma is posztkommunisták kormányon, másrészt meg pont ez a baj, hogy a rendszerváltás híján nyakunkon maradt posztkommunisták csinálják ki szép lassan az országot... :) Nézd meg csak az elmúlt években hová amortizálódott mondjuk csak a varrónők képzése?! A mai maradék varrónők lassan nyugdíjba mennek, és semmi utánpótlás... a magyarok meg a románoknál vagy a szerbeknél gyártatnak már.

„mi sokat már nem veszíthetünk azon, ha a kínaiak rajtunk keresztül több textilárut hoznának be”

De, elképesztő sokat veszíthetsz te is, ahogyan Európa is, ha a kínaiak a gyakorlatilag valóban textilszemetükkel (ezt tényleg értsd úgy, hogy textilszemetet hasznosítanak újra erre a célra) elárasztva az EU-t munkahelyeket szüntetnek meg.

@midnight coder: Többnyire a törököktől hozzák a textilt, de az olaszok és néhány balkáni állam is ráállt a minőségi textilgyártásra az utóbbi években... pont ezért nézik rossz szemmel, hogy mire készül a magyar kormány.

Hamihami 2019.04.28. 16:40:21

@antiinternáci: jajj, ilyeneket birca szokott irni. Hianyolom meg a "nepakarat mindent elsopor" humorbombat! Azzal lenne teljes a kommented, de penzkeresetre az erdeti is eleg.

felucca02 2019.04.28. 16:40:55

@6.Lenin: Nem feladatom meggyőzni senkit. Az ötmillióból szerinted mennyi konyít valamit a közlekedésfejlesztéshez? Kétezer? Az a kétezer ezt tudja nagyon jól. Nektek mondtam, hogy okuljatok. Ha akartok. De lehet a lágy trágyalében is feküdni, kétségkívül kockázatmentesebb.
Amúgy az ilyen értelmetlen hozzászólásokkal mi a célod?

nemecsekerno_007 2019.04.28. 16:42:57

@felucca02: Jó akkor leírom:
- a projektről nem tudom, hogy jó-e, esetleg feltételezem róla a jót
- csak azért nem gondolhatom sz@rnak mert a "ballib" ellenzék ezt mondja mert kb. Mindenről ezt mondják amit a kormány csinál
- a külföldi szakértők szintén nem releváns, mert sanszos, hogy nem azért mondják róla, hogy sz@r mert annyira aggódnak Mo. gazdaságáért
- vagyis más dolog, mondjuk gazdasági érdek húzódik mögötte
- ha meg ez a helyzet, akkor vannak jó PR cégek akik meg tudják kampánnyal támogatni.
- ilyenkor szoktak hirtelen a sajtószabadság miatt aggódni egyes nemzetközi sajtótermékek
- nincs ezzel amúgy gond kb. én is így csinálnám ha fenyegetnék az érdekeimet
- az már gond ha vannak MO-on olyanok akik ebbe beszállnak. Az külön érdekes lehet, hogy miért teszik ezt
- 1000 Mrd mint nagyságrend: kb. Ennyi pénz hiányzik a költségvetésből a külföldön dolgozók kieső járulékai miatt. Nem egyszer, hanem évente
- ebből a pénzből szűk 3 hónapig lehet nyugdíjat fizetni
- szóval az ellenzék utóbbi 9 évben bemutatott produkciói miatt szinte lehetetlen elképzelni, hogy valóban az a gond ezzel a vasúttal amit állítanak

Anatolij Ubijca 2019.04.28. 16:44:20

@Blogolo Blogi:
"Epp kerdezni is akartam, hogy ma esetleg indul-e a migranskaravan"

A görög rendőrök április elején szerencsére határozott intézkedésekkel megállították a migránskaravánt, a főkolomposokat garázdaság, gyújtogatás és hivatalos személy elleni erőszakért lekapcsolták.

Ha érdekel a téma, itt van róla videó is:
"migránsok az öngyújtójukkal gyújtották meg a kiszáradt füvet, aljnövényzetet, hogy ezzel is elválasszák maguktól az őket megfékezni akaró rohamrendőröket."
888.hu/article-felvetelen-gyujtogatott-a-gorogorszagi-migranskaravan-egy-resze

De sajnos arra van azért esély, hogy a terroristák maradéka még nyár előtt újraszerveződhet, és újra megindulhat a macedón határ felé.

nemecsekerno_007 2019.04.28. 16:44:38

@GNDL: Poszt-kommisták kormányon?! Meg kommunisták és/vagy leszármazottaik ellenzékben.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja! 2019.04.28. 16:49:14

@Blogolo Blogi: jönnek bizony, ne ironizálj!

@6.Lenin: Engem is volt hogy nicken loptak, szánalmas.

2019.04.28. 16:50:49

@István Tamasi: Nem igazán értem, amit írt, azt pláne nem, amire írta. A muszlimokkal semmi gond nincs, ha otthon vannak csak ide ne jöjjenek, elég volt velük 460 évig háborúzni!
A migráció valós veszély és szerintem az ellenzéki vezetők közül mindegyiknek börtönben lenne a helye /Nem a tagadás, hanem az alternatíva hiánya miatt!!/, mert ezt tagadják ezáltal annyira leszűkítik a választékot, hogy az már a demokráciát veszélyezteti. Nem kell itt Orbánra mutogatni, ő legalább vezeti a szekeret. Amíg nincs alternatíva, mert az ellenzék az itt élő emberek fennmaradását veszélyeztető állásponton van évek óta, addig nem is kell nekik gondolkodniuk kire szavazzanak. Ha marad az ellenzék az IQ bányaművek szintjén akkor a következő választáson már nem kétharmad, hanem négyötöd lesz a tét.
... és még a sok pókember meg földön fetrengő helyesírásszakértő ezen képes csodálkozni is! Vagy, hogy a klasszikust idézzem, "Mi az, hogy , nagyon is!"
A demokráciát nem a Fidesz-től kell félteni, hanem az ellenzéktől, akik vállalhatatlanul viselkednek és nem képesek legalább egy olyan programot összerakni, amivel ne veszélyeztetnék az ország fennmaradását.

а nаgу hohohorgász 2019.04.28. 16:52:52

@Tényelek: hát azért a jó anyádat neked is, azt a migránstalpú románt!

Blogolo Blogi 2019.04.28. 16:54:50

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja!: "jönnek bizony, ne ironizálj!"

Ertem, hogy fognak jonni, hiszen bakondi foszakerto minden evben elore megmondja hatarjaras kozben, legutobb asszem 6milliora becsulte a szamukat. Csak azert kerdeztem, hogy fennall-e meg a veszely vagy ujra mehetnek iskolaba a gyerekek.

GNDL 2019.04.28. 16:56:29

@nemecsekerno_007: Mármint melyik ellenzéki pártban vannak kommunisták?! LMP, vagy Momentum, esetleg a Párbeszéd, vagy a kétfarkúak?! A tagságuk átlag életkora nincs 40 év, többségük a „rendszerváltásnak” nevezett cirkusz idején kezdték vagy végezték az általános iskolai tanulmányaikat... tudod, amikor például Kövér már az MSZMP KB társadalomtudományi intézetének dolgozott, vagy amikor Orbán alapszervezeti KISZ titkár volt... vagy amikor többek közt Fónagy, Martonyi, Matolcsy, Schmidt MSZMP kormánytag volt... vagy Martonyi esetében három per akárhányas muszka besúgó... :D

Na, ők a posztkommunisták... és leszarom hogy az MSZP-DK is tele van posztkommunistákkal, a Fidesz-nek van kétharmados mandátumaránya kilencedik éve, és a Fidesz szavazta le eddig kétszer is a Jobbik lusztrációs törvényjavaslatát, és 19 alkalommal az LMP állambiztonsági múlt feltárására vonatkozó javaslatát, illetve a fideszes elvtársak akadályozták meg közel 70 (!!!) alkalommal, hogy napirendre kerülhessen a Jobbik kommunista nyugdíj-privilégiumok eltörléséről szóló javaslata a parlamentben...

Tudom, hogy a fideszes posztkomcsiknak és a magadfajta trolljaiknak ez kibaszott kellemetlen, hogy a hitvány söpredéketek nem csak korrupt tolvaj szarházival de nettó hazaáruló egykori komcsival és muszka besúgóval is tele van, de ez van pöcsöm... :D

6.Lenin 2019.04.28. 16:56:40

@felucca02:

És neked? Nem akarsz meggyőzni senkit, csak simán hülyének nézel másokat.

Azért azt nehezen tudnám elképzelni, hogy a kínai vezetés az elmúlt időszak fejlődése ellenére totál hülyékből állna.

Az ilyen beruházásokat sokkal szélesebb körben illene vizsgálni, mint a szerelvények sebessége, vagy turista látványnak megfelel-é.

Mennyi munkahely keletkezik, hány beszállítójuk lehet hazai vállalkozókból, mennyivel könnyebben szállítható esetleg magyar élelmiszer (bor) a visszaúton. Mennyi más iparágban lehetnek közös vállalatok stb.

A másik oldalon kinek az érdekeit sértheti, miért, mi közünk hozzá? Figyelembe veszik-é mások a mi érdekeinket, ha a sajátjaikat érvényesítik a mi rovásunkra?

Miért vitáznék konkrétabb dolgokban veled? És se szeretnélek meggyőzni semmiről sem, de elfogadni tőled bármit is értelmetlen, hiszen ....na mind1.

Blogolo Blogi 2019.04.28. 16:57:42

@Tényelek: amig hozzad hasonlo eszlenyeknek joga van lelegezni, nem kerdeses, hogy meglesz a negyotod a kovetkezo valasztasokon.

6.Lenin 2019.04.28. 16:58:38

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja!:

Betegagyú faszok. Itt nagy divat a B1-en. Valami ballib ferdülés lehet, agyilag. Szarni rá.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2019.04.28. 17:02:40

@6.Lenin: baszkikám, azt mindenki érti, mért jó a sárgáknak, a kérdés az, hogy NEKÜNK mért jó. Nem lőrinctestvérnek, hanem az országnak.

Hacsaknem hogy a migrók vonattal jöhetnek Belgrádból.

Blogolo Blogi 2019.04.28. 17:05:37

@6.Lenin: "Azért azt nehezen tudnám elképzelni, hogy a kínai vezetés az elmúlt időszak fejlődése ellenére totál hülyékből állna."
Mi sem bizonyitja jobban tehetseguket, minthogy talanak eleg korrupt politikust, akuvel megeri nekik bizniszelni.

A projectrol megjelent egy iras az indexen. Amig az abban leirtakat senki nem cafolja, amig a kormany nem kommunikal eltero es logikusnak tuno narrativat, addig bizony minden okunk megvan az aggodalomra, hogy itt bizony megint sulyos lenyulas fog tortenni.

2019.04.28. 17:08:09

@6.Lenin:

Téged tata nem lehet hülyének nézni, mert sík hülye vagy.
Ezek a liberálisok,1994 óta és már megint, még midnig ellopják a pénzünket ugye?
Na a fidesz legostobább trolljának logikáját követve (ez vagy te) tegyük fel a kérdést:
Mészáros Lőrincnek (aki az ország leg míg a föld 2059-ik leggazdagabb embere) hány millárd Ft ÁLLAMI TÁMOGATÁS jár, ha POLITIKAILAG MEGBÍZHATÓ és egyébként
*AZ ÁLLAM VISSZAOSZT AZOKNAK PÉNZT, AKIK HATALOMBA SEGÍTIK
miközben Mészáros az égadta világon senkit nem segített hatalomba.

- a csupa nagybetűs rész a te forrest gumpot földbedöngölő gondolatidat adja vissza, ha még emlékszel a saját hülyeségedre
* ezt meg külön ki kellet emelnem, mert önmagában is akkora baromság, hogy repedezik a födém.

Na fidesz troll!
Hány milliárd is jár Lőrinc barátnak?

Felhívnám a figyelmet ara, hogy ezt hívják úgy, hogy korrupció.
Ami miatt Orbánnak egész életében a börtönben kellene rohadnia.

Ez egy másik kérdés:
Ugye egyet értünk ebben? Te is úgy gondolod, hogy egy velejéig korrupt politikusnak a börtönben a helye!?
Ugye kicsi troll?

Jajj elfeledtem, hogy képtelen vagy egy értelmes mondatot kisajtolni magadból!
NE IS VÁLASZOLJ SEMMIT!

midnight coder 2019.04.28. 17:08:26

@GNDL: Erről a vidékről már úgy a 2000-es években eltűnt a textilipar, mert hogy nincs rajta profit. Picit kétlem, hogy ezek után az olaszoknak megéri az ottani minimálbérért, amikor nekünk már az akkori hazaiért sem érte meg.

felucca02 2019.04.28. 17:08:37

@nemecsekerno_007: Csak, hogy tiszta legyen az álláspontom:
A projekt szar, mert arra, amire készül, nem jó. Ezenkívül gyanús irányba adósít el minket.
A projekt ugyanilyen szar lenne, ha a gyurcsány, a vona, a fekete-győr találta volna ki.
Ezt most viktor találta ki éppen, ezért hibáztatom ő és nem mást.
A közlekedéstervezés egy szakma. Ha a politika beleszól, abból mindig szar projektek sülnek ki. Volt már egypár, nem kell mégegy.

midnight coder 2019.04.28. 17:09:03

@VIII. Lenin: Nicket lopni ősi román szokás.

6.Lenin 2019.04.28. 17:10:20

@MAXVALL bircaman közíró:

Miért lenne káros, ha néhány dolog központja Mo-on lenne? Főleg ami magyar munkahelyeket, beszállítást, közös tervezést stb jelentene?
Miért arra kéne törekednünk, hogy drágábban gyártsunk kevesebb dolgot, amit mások már olcsóbban gyártanak nagyobb tömegben?
Szerintem ők se hülyék (kínaiak), hogy visszafelé üresen menjenek a szerelvények. Rajtunk múlik, hogy mit tudnánk mi kínálni nekik.

Fikalnyik Eugén 2019.04.28. 17:14:10

@Tényelek:
"Bangladesben ebben az évben 7 négyzetméter alá csökken az a terület, ami egy lakosra jut, 25 éven belül már három négyzetméter sem fog jutni lakosonként"

Akkor igencsak bele kéne húzniuk, mert jelenleg 1200fő/km2-nél tartanak, ami lakosságszámra vetítve 789m2 /fő :)))
Segíts be nekik a komplett fidesz vezérkarrar, Istenemre fizetném a repjegyet ha vissza sem jönnétek...

6.Lenin 2019.04.28. 17:14:39

@VIII. Lenin:

1 éve írtam valamit, látom kezd lecsúszni az agyadban, igaz még nem érted teljesen.
Mind1.
Próbáld még rágni 1-2 évig, hátha menni fog.

6.Lenin 2019.04.28. 17:18:04

@Blogolo Blogi:

"A projectrol megjelent egy iras az indexen. Amig az abban leirtakat senki nem cafolja, amig a kormany nem kommunikal eltero es logikusnak tuno narrativat, addig bizony minden okunk megvan az aggodalomra..."

Ja, az indexen leírták a tutit, a kormány leírta logikus narratívát, az indexen erre többen kiugrottak az ablakon szégyenükben. El tudnád ezt képzelni?

felucca02 2019.04.28. 17:19:21

@6.Lenin: Az ilyen beruházásokat, igen, sokkal szélesebb körben kellene vizsgálni.

Vizsgálták? Ja, az elfelejtődött, sorry.

Még egyszer: a vonal baja egyrészt a szűk keresztmetszet budapest elővárosi zónájában (egy vágány), màsrészt az általános elhanyagoltság, ami miatt a személyvonatok átlagsebessége alacsony. Teherszállításban a vonal kapacitása nem merült még ki, távolról sem.
Mint írtam, eus projektként megoldható lenne. Nyilván, úgy csak tizedakkora pénzből lehetne lopni, és a kínai elvtársaknak való csontig benyalás is elmaradna.

GNDL 2019.04.28. 17:20:58

@midnight coder: „picit kétlem, hogy ezek után az olaszoknak megéri”

Az olasz textilipar világpiaci részesedése 1%, ami nem tűnik soknak de ha hozzáteszed hogy a második legnagyobb részesedés Indiáé kevesebb mint 7%-kal, a nyolcadik meg a törökök 2%-kal, akkor azért azt mondhatjuk már a kontinensen igen jelentősnek... mivel ugye ennek a világpiaci részesedésnek az 50%-át viszi Kína, de akkor megint megemlítem, hogy az nem minőségi textil, hanem egészen konkrétan szemét... nem hiszem, hogy nem vagy képes legalább a szemét fogalmát megérteni... :)

A ruhaiparban pedig még nagyobb az olaszok részesedése a kontinensen, itt is a törökökkel vannak partiban (2- és 2.5%), ugyanebben 7.1% az indiai és 49% a kínai részesedés.

Szóval, kínaiakkal textilszemetet importáltatni a legnagyobb szemétség Európa textil- és ruhaiparával szemben.

felucca02 2019.04.28. 17:23:05

@6.Lenin: A visszafelé üresen menéshez mi köze van ahhoz, hogy százmilliárdokat kap egy gázszerelő cége?

Figyu, szerintem ma nem készültetek fel alaposan, ezt a témát szokás szerint csípőből nem tudod leküzdeni.

Szerezz be infókat!

2019.04.28. 17:24:38

@6.Lenin:

KÉT HETE ÍRTAD EZEKET A BAROMSÁGOKAT TE FASZ!
TE HÁNYADÉK:
1. Lemerted írni azt, hogy ML azért lett ilyen gazdag, mert megbízható politikailag.
Olyan hülye vagy, hogy azt sem fogod fel, hogy nyíltan korrupcióval vádolod Orbánt te magad.
2. Le tudtad írni azt, hogy ML állami támogatásból lett milliárdos, mert azt sem tudod, a KÖBE és a TÁMOGATÁS közt mi a különbség.
3. Aztán azzal próbálkoztál, hogy azért, mert az állam visszaoszt azoknak, akik őt hatalomra segítették. Olyan hülye vagy, hogy azt sem gondoltad végig, hogy ML az égadta világon soha senkit sem segített hatalomba és olyan fogalmatan vagy, hogy az államot a politikusokkal összekeverted.
Na pici troll! Akarsz vitázni? :D

6.Lenin 2019.04.28. 17:28:37

@felucca02:

Miért ne kaphatna egy gázszerelő százmilliárdokat, ha azokkal jól bánik? Milyen hülye ballib szokás volt, hogy csak azok nyerhettek, akik el is bukták a lóvét? Miért kéne azt követni ma is?
Egy gázszerelő csak hülye lehet? Valami konkrétabb is van?

midnight coder 2019.04.28. 17:30:41

@GNDL: Egészen pontosan mi az, amit a kicsi kínai textil nem tud, de az olasz igen ?

beiwagen 2019.04.28. 17:31:16

@VIII. Lenin: ne báncsd má!

öreg, hülye, demens fasz, de a légynek se árt:)

2019.04.28. 17:33:44

@beiwagen:

Bal lábbal keltem.
Csak nem verhetem az asszonyt meg a gyerekeket!?
Naugye. ;)

midnight coder 2019.04.28. 17:34:43

@VIII. Lenin: "Olyan hülye vagy, hogy azt sem gondoltad végig, hogy ML az égadta világon soha senkit sem segített hatalomba"

Őszintén szólva, kétlem hogy ML a saját szakállára dolgozna. Ahogy Orbán sem. Ők szerintem bábok, ugyanazoknak a kezében, akik anno az MSZP idején a 3x-os áron épült autópályák haszonélvezői voltak.

6.Lenin 2019.04.28. 17:36:07

@VIII. Lenin:

Így felgyorsultál? Fejlőcc B+.

Akkor talán annyit írtam, hogy ezek a dolgok a világon mindenhol így működnek. Egyik kormány se az ellenségeit támogatja anyagilag, erre a mutatványra még a hülye ballibák se voltak képesek. Annyi eszük nekik is van, hogy a sajátjaikat támogatták.
Veled vitázni, miről?
Te egy betegagyú fasz vagy, szerintem.
(válassz egy valódi nicket, írd le a véleményed, aztán majd meglátom érdemes-é)

2019.04.28. 17:39:08

@midnight coder:

Tudod ML nyilván egy báb vagy stróman vagy nevezzük ahogy akarjuk.
Ha Orbán is az, na az sok kérdést felvetne.
De, ha ő az lenne. Nem Soros bábjának kellene lennie véletlenül?
Hisz oly sokat támogatta ezeket az új politikusokat vagy 30 éve.

6.Lenin 2019.04.28. 17:39:22

@beiwagen:

Május lesz néhány mp múlva, rajzanak a balfaszok a B1-en.
Mókás.

2019.04.28. 17:40:10

@6.Lenin:

Ne nyomd fullba a kretént.
Csak óvatosan tata.

6.Lenin 2019.04.28. 17:45:45

@VIII. Lenin:

Fenyegetsz?
Már 3x kizártak innen, túléltem.

vajdasagi 2019.04.28. 17:51:02

@Secnir: No de nálunk sík és könnyű terepen át vezet ez a vasútvonal. Jogos tehát, hogy drágább legyen. Meg ez most is megvan, csak korszerűsíteni kell, és nem újat építeni. Ez is drágábbá teszi ugye.

És minek az a TGV-szintű sebesség, amikor 300 kilóméterenként országhatár van és 1-1 napig vámkezelnek minden határon. Még a 60km/óra is sokkal gyorsabb, mint amennyit a vámkezeléseken elveszítenek. Ez még az M6-os alagútjainál is nagyon lopás, pedig azt hittem, azt nem lehet überelni.

2019.04.28. 17:52:04

@6.Lenin:

OMG!
Meg se értetted. A hülyeséget ne told fullba ember.
Csak tovább égeted magadat.
"Akkor talán annyit írtam, hogy ezek a dolgok a világon mindenhol így működnek."
Mutasd meg nekem azt a "minden országot", ahol falusi faszparaszt gázszerelőből, aki az elnök barátjából a faluban 8 év alatt az ország leggazdagabb embere lett a semmiből.
Mert szerinted mindenhol így mennek a dolgok, mi?
Na ezért ne told fullba....

Elárulok egy titkot kicsi troll!
A VILÁGON MINDEN ORSZÁGBAN VAN KORRUPCIÓ!
Ez tény.
De valahogy Svájc egy kibaszott jó hely Szomáliához képest.
Na most Svájc a korrupciós listán máshol helyezkedik el, mint Szomália.
DE!!!!!!!
Mindkettőben van korrupció.
Na látod így érvelj ilyen dolgokkal:
"hogy ezek a dolgok a világon mindenhol így működnek"
mert ha véletlenül "vitázunk" cafatokra szedem egy pillanat alatt.

midnight coder 2019.04.28. 17:57:29

@VIII. Lenin: Az hogy ki kinek a bábja innen mi elég nehezen mondjuk meg. Akit én eddig láttam ebben a műfajban az kisstílű tolvaj volt, pár tízmilliót lopott csak el, de neki is megvolt a kapcsolata mindkét oldallal. Gyanítom, hogy akik olyan nagyban játszanak, hogy ők mozgatják a szálakat, pláne nem korlátozzák magukat egy-egy oldalra.

6.Lenin 2019.04.28. 17:59:43

@VIII. Lenin:

Drágaságom!
Van, ahol a sajtó "tudja", hogy miről szabad írni, miről nem. Vagy mondjuk másként nevezik a korrupt politikust, mondjuk lobbistának.
Eddig nem tudtam, hogy nyugaton mindenki annak születik, amilyen pozícióban van jelenleg. Vannak, akik eleve politikusként születtek, már az óvodában is azok voltak. Kösz az infót. Még a végén tanulok is tőled valamit.
Cafatokra szedsz? Faszságon rágódsz.

taga20 2019.04.28. 18:00:29

@6.Lenin: tata, rajzasz? a te korodban?:))))

Blogolo Blogi 2019.04.28. 18:20:04

@vajdasagi: "És minek az a TGV-szintű sebesség, amikor 300 kilóméterenként országhatár van és 1-1 napig vámkezelnek minden határon."

Schengen?

taga20 2019.04.28. 18:21:56

@vajdasagi: mészaros lölöről hallottál má?

2019.04.28. 18:22:22

@6.Lenin:

Te ember!
Ennek az uccsó beírásodnak mi értelme volt?
Te tényleg összemosod az országokat korrupció szempontjából?
Te tényleg leírod azt, hogy ez mindenhol így megy oszt jó napot?
Ennyire hülye nem lehetsz.
Vagy azt feltételezzem, hogy a szemembe próbálsz hazudni itt a blogban?
Az eszem megáll, mekkora barom vagy!

Csak tudod az ilyet hamar elkapják ám.
Te ugyanis saját szavaid szerint rájöttél 1994-ben, hogy a libsik lopnak.
Most meg azt írod, hogy minden politikus minden országban ugyan olyan és uygan úgy lop.
Akkor meg miért is nem kockadobással döntöd el kire szavazol?
Miért is agitálsz itt szent Orbán meg a fidesz mellet, a helyett hogy azt mondanád tök mindegy, mert minden politikus ugyan úgy lop?

Blogolo Blogi 2019.04.28. 18:25:06

@6.Lenin: "Ja, az indexen leírták a tutit, a kormány leírta logikus narratívát, az indexen erre többen kiugrottak az ablakon szégyenükben. El tudnád ezt képzelni?"

Nem érdekel, hogy mennyien ugranak ki az ablakon. Ami viszont érdekel, hogy mástól (mondjuk akinek ezért fizetek adót) miért nem kaptam még semmiféle tájékoztatást.

2019.04.28. 18:28:06

@6.Lenin:

És azért ne sikkadjunk el az igazi kérdés mellett.
Na szóval ez minden országban így megy!
"Mutasd meg nekem azt a "minden országot", ahol falusi faszparaszt gázszerelőből, aki az elnök barátjából a faluban 8 év alatt az ország leggazdagabb embere lett a semmiből."
Várom a megoldást kicsi troll!
A politika nagy ismerője!
Szépen sorold azokat az országokat, ahol az ország leggazdagabb embere és a Miniszterelnök között ilyen kapcsolat van.
Tehát
ország név
ME neve
legazdagabb neve
kapcsolat.
Négy adat kell tata!
Hajrá, különben hazug blöffölő marad belőled!

Blogolo Blogi 2019.04.28. 18:32:19

@Fikalnyik Eugén: @Tényelek:
"Bangladesben ebben az évben 7 négyzetméter alá csökken az a terület, ami egy lakosra jut, 25 éven belül már három négyzetméter sem fog jutni lakosonként"

Vigyázz ezzel a fideszbirkával, borzasztó sötét egy valami. A múltkor olyat tudott előadni, hogy a kb 2Mrd muszlim közül 600millió faszinak nincs nője a többnejűség okán, ezért hát olyan veszélyes népség ők.

а nаgу hohohorgász 2019.04.28. 18:35:14

de sok itt a lenin :)

a bolgár birka meg nincs itt...

Nem lehet, hogy a lenin a birca?

Kivlov 2019.04.28. 18:36:06

Valójában az történik, hogy az ellenzék cumizik tovább. :D

6.Lenin 2019.04.28. 18:50:22

@VIII. Lenin:

Csak nem tudsz megbékélni.
A támogatást csak te (esetleg az elvbarátaid is) nevezik lopásnak..
Vegyük annak. Akkor a Fidesz nagyon jól lop, mert közben sok minden épül is.

A lopás az, amit mondjuk Bajnai is csinált, " nem értettünk hozzá", tönkrementek családok, cégek, miközben ő milliárdos lett. Ugyan olyan profilú céget Mo-on csődbe vitt, Ausztriában a faterjával remekül üzemeltették a hasonlót. De lehetne sorolni, vagy visszanézni a korabeli sajtót. Vagy valamit elkezdett egy előző kormány, aztán hagyják szétrohadni a másik banda. az lopás. Völgyhíd, alagút a síkságon, felesleges metró építés, telekcserék. Nyilván a Fideszen belül történnek visszaélések, ki is rúgtak néhányat. Lesznek is hasonló esetek mindig, bárki legyen kormányon. Kell hagyni? NEM!
De hagyjuk az általánosításokat is. Minden esetet konkrétan ki kell(ene) vizsgálni, és nem minden fideszest családostól felakasztani, ahogy 1esek szeretnék. Vagy akasszunk minden oldalról.

ML által megszerzett volt állami, vagy magány vagyonok (üzemek, sajtó, szállodák) itt vannak, üzemelnek, sok ezer embernek munkát adnak, ne adj isten nyereséget termelnek. Ja, nem a füttyös peti nyerte? nem füvezte el néhány hónap alatt? Ez fáj?

ML lopott? Jelentsd fel, ha itthon nem ítélik el. el lehet menni nyugatra is.
Minden választás előtt jönnek Brüsszelből is a lesújtó hírek a lopásokról, aztán szépen elhalnak. Vagy esetleg váltáskor kiderül, hogy ott is kaptak valamit vissza. (pl német cégek, bankok).
Nem védem egyiket sem, mert tudom, hogy miként is működnek ezek a dolgok. Csak mondjuk fegyverrendszereket kell venni az USA-tól, aztán sok mindent elnéznek.
Vagy a volt gyarmattartók-milliók gyilkosai-papolnak erkölcsi felelősségről.

Vagy kiabálnak a sok szerencsétlen menekültről, de előtte jól lebombázzák őket, mert másként baszik kimozdulni otthonról.
Persze erről nem szabad pofázni, mert ciki sok gazembernek.
Te meg itt szarságokon rágódsz.

Orbán veje 2019.04.28. 19:04:50

@6.Lenin: "Akkor a Fidesz nagyon jól lop"

Így van haver! És kibaszott sokat! Nincs még egy ország ahol egy totál hülye gázszerelőből a miniszterelnök haverjából nyóc év alatt százmilliárdos lesz, a világ 2400. leggazdagabb embere.

Szóval így és ennyit lopnak. Te meg elmehetsz a hazug, fideszes, tolvaj, korrupt kurva anyádba, te szarházi fideszpropagandista.

2019.04.28. 19:05:12

@6.Lenin:

Most már relativizáljuk a korrupciót?
Nagyon jó kicsi troll!

De azért a kérdésre válaszolj már, mert hazug szar maradsz!

"Mutasd meg nekem azt a "minden országot", ahol falusi faszparaszt gázszerelőből, aki az elnök barátjából a faluban 8 év alatt az ország leggazdagabb embere lett a semmiből."
Várom a megoldást kicsi troll!
A politika nagy ismerője!
Szépen sorold azokat az országokat, ahol az ország leggazdagabb embere és a Miniszterelnök között ilyen kapcsolat van.
Tehát
ország név
ME neve
legazdagabb neve
kapcsolat.
Négy adat kell tata!
Hajrá, különben hazug blöffölő marad belőled! "

2019.04.28. 19:07:04

@Orbán veje:

2057.
Adjuk már meg Lőrincnek ami jár!

Orbán veje 2019.04.28. 19:20:57

@VIII. Lenin:

Haver! Mert te már beleszámoltad a Belgrád - Budapest vasútvonalból eredő lopásokat is. Tudod most nyerte meg a tökhülye gázszerelő mészáros.

A fideszhez hasonló szarházi bandát rég nem látott ez az ország, de még Európa sem. Nem véletlenül mondta tolvaj gazdádnak az Európai Néppárt: Repülj Geci!

Blogolo Blogi 2019.04.28. 19:21:39

@6.Lenin: "ML lopott? Jelentsd fel, ha itthon nem ítélik el."

Semmi értelme. Az OLAF feljelentette az ELIOSt. Mi tortent? Az ugyeszseg bele sem kezdett, az EU tamogatta korbol kivettek, a magyarok kifizettek, effan.
Persze mindennek van kovetkezmenye, igy Viktor okosan rajott, hogy erdemesebb a nagyobb bulikat oroszokkal vagy kinaiakkal bonyolitani. A lovet itt is le lehet nyulni, csak kellemetlenkedni nem fog senki, mivel elore le van osztva minden lap. Az adofizetok perkalnak, legfeljebb kevesebb kozut vagy korhaz ujul meg vagy epul fel. Miert erdekelne ez akar egyetlen fideszgyokeret is?

а nаgу hohohorgász 2019.04.28. 19:32:02

ledölt lenin mint a f@sz, izé, a szobor :)

Orbán veje 2019.04.28. 19:34:01

@VIII. Lenin:

Jaja, igazad van! De a végén úgyis rács mögött végzi. Mert az holt zicher, hogy nem a yachtján fog megdögleni.

6.Lenin 2019.04.28. 19:35:04

@VIII. Lenin:

Kezdesz unalmas lenni.

"Mutasd meg nekem azt a "minden országot", ahol falusi faszparaszt gázszerelőből, aki az elnök barátjából a faluban 8 év alatt az ország leggazdagabb embere lett a semmiből."

Nem tudom ki a fasz lehetsz, de talán azt sem zárnám ki, hogy nagyobb bunkó ML-nél.
Valójában persze leszarom.
Altalánositva írtam, hogy miként is működik a politika, hiszen sok éve olvasom a különböző híreket, és nem a személy érdekelt soha, hanem a jelenség. az én életem soha nem függött annyira a politikától, hogy faszkalapokkal foglalkozzam. Jönnek-mennek.
Soroljam fel, hogy hány politikusról derült ki utólag, hogy korrupt volt? Vagy fog kiderülni még, ha megbukik?
De miért nem tudsz túllépni. ha hazug blöffölő vagyok? Mi bánt? Seggfej.

6.Lenin 2019.04.28. 19:37:47

@Blogolo Blogi:

Te is ennyire hülyének nézed az eu jelenlegi vezetését? Látod, ebben 1etértünk.
(hagynák, ha lenne tényleges bizonyítékuk?)

vajdasagi 2019.04.28. 19:39:32

@Blogolo Blogi: Szerbia és Macedónia még nemcsak hogy nincsnenek Schengenben, de az EU-ban sem. És még vagy 10-20 évig így lesz ez. Én vajdaságiként is elismerem, hogy ez egy téves beruházás. Pedig nekem személyesen jól jön majd az a vonat. Csak éppen túl sokba kerül és kínai adóságcsapdába kerülünk. Mindezt azért, hogy a vezír még gazdagabb legyen. Szégyelld magad!

vajdasagi 2019.04.28. 19:40:41

@taga20: Iróniáról hallottál már?

2019.04.28. 19:42:40

@6.Lenin:

Azért nem lépek túl, mert itt a blogok világában eltaposom a HAZUG FAJTÁDAT!
Értve vagyunk?
Na szóval kicsi hazug. Ugye nem baj, hogy így szólítlak, hisz ez vagy tudjuk.
HAZUDTÁL!
Nem, nem minden ország ilyen.
Vannak jobbak és rosszabbak.
Magyarországnak pedig a rendszerváltás óta a legkorruptabb vezetés jutott.
Élén Orbánnal.
Te pedig őt véded.
Engem nem érdekel, miért.
Mennyire vagy hülye.
De azt, aki azokat védi, aki a hazámat és engem meglopják, azt itt a fórumok világában eltaposom mint egy férget.
És neked pontosan ez jár.
És mindig amikor erre jársz ezt meg is fogod kapni.
Mert pontosan ezt érdemled.

kolomparlole1114 2019.04.28. 19:43:10

Ilyenkor kéne az ellenzéknek előre deklarálni, hogy úgy adjanak pénz Orsós Viktornak, hogy az a rendszerváltással semmissé válik, Kína felé megszűnik az ország tartozása. Mert azt nem az ország vette fel, hanem a Cigányvajda, tehát ő is fizeti vissza. Persze nem a tőlünk ellopott államkasszából, hanem teljes (a pereputtyot, egész rokonságot is érintő) vagyonelkobzás után, abból amije marad. Ha semmi, akkor így jártak, Kína kockáztatott, nem mi. Lehet egy ilyen elvenné a kedvüket túl sok pénz befektetésétől.

rasztaszív 2019.04.28. 19:47:06

@6.Lenin: "De miért nem tudsz túllépni. ha hazug blöffölő vagyok?"

van egy tippem.mert túl nagy mellé a pofád.

6.Lenin 2019.04.28. 19:48:50

Akkor foglaljuk össze:

A Fidesz 1 végtelenül aljas szemét banda. ML még álmában is, sőt szarás közben is lopik, minden becsületes ballib adófizető zsebéből.
Van 3 millió bunkó fideszes szavazó, mindenki kibaszott nagy köcsög, nem látják, hogy nyomorognak. A marhák még azt sem veszik észre, hogy már 10. éve éheznek, és kilátszik a seggük, és ezt még a legfényesebb terepjáróikkal se tudják eltakartni az éles szemű ballibsik előtt.
Apropó éles szemű, kibaszott okos ballibsik.

Már 10. éve szívják a fideszes brokit, semmit nem tesznek ellene. Vagy nem tudnak? Nincs annyi eszük?

Megkedvelték?
Más logikus magyarázat nincs a látszat szerint.

Blogolo Blogi 2019.04.28. 19:50:17

@6.Lenin: "hagynák, ha lenne tényleges bizonyítékuk?"

Nem hagyják, ezért kellett visszavonni a támogatási igényt és ezért fizetik az adófizetők a lenyúlt összeget. Az ügy kivizsgálására egyébként egyedül a magyar hatóságoknak lenne jogköre, akik viszont szarnak a dologra, ami érthető, ha egyszer Viktor belengette nekik a sallereket, meg a kokikat ilyen esetekre.
Más lenne a helyzet, ha csatlakoznánk az Európai Ügyészséghez, melynek feladata lesz fellépni az uniós pénzügyeket érintő csalásokkal szemben, érthető módon ezt viszont Viktor nem támogatja. Még a végén mehetne a beach-ről a priccsre.

kolomparlole1114 2019.04.28. 19:50:50

"És kétmillió szavazója ezt nemhogy elítélné, de egyenesen tapsol neki."

Mert 2 millió zsidókommunista van ebben az országban. A munka tegye szabaddá őket!

sírjatok 2019.04.28. 19:52:32

@VIII. Lenin: highup, le kéne állnod ezzel, totál siralmas. Az embereket nem érdekil mészáros lölö, mert kurvára nem azon múlik a fizujuk meg a kenyér ára. ezen csak magadfajta vesztes faszok verik magukat, hiába. mindenki tudja, ki a mészáros lölö, és mégis 56%-on áll a fidesz, mitől lehet, ezen gondolkozz már el, faszocska.

6.Lenin 2019.04.28. 19:53:00

@VIII. Lenin:

Eltaposni? Ahhoz fel kéne kelned a monitor elől, kis köcsög. Téged még az oviban is leszartak, a lányok is vertek.
Túl be van szűkülve a maradék néhány agysejted. Miért nem jársz emberek közé?

Blogolo Blogi 2019.04.28. 19:53:14

@6.Lenin: "Van 3 millió bunkó fideszes szavazó"

A bunkó stimmel, bár nem mind. Nagyobb része komcsi nyugger, van pár kitartott és ahogy írod is egy jó nagy részük falusi bunkó.

Orbán veje 2019.04.28. 19:58:09

@6.Lenin:

Haver! Én úgy látom, hogy nagyon felsültél, hiszen kiderült, hogy nem tudtad bizonyítani az állításodat, többszöri kérés ellenére sem. Magyarul: egy hazug szaralak vagy.

Persze ezt eddig is tudta rólad mindenki. De így legalább megszégyenülten takarodhatsz el, a hazug tolvaj, korrupt, fideszes kurva anyádba.

2019.04.28. 19:59:52

@6.Lenin:

"Altalánositva írtam, hogy miként is működik a politika, hiszen sok éve olvasom a különböző híreket, és nem a személy érdekelt soha"

Tehát, ha te híreket olvasol, tudod, hogy működik a világ, ugye?
Mert te híreket olvasol?
Te tényleg olyan hülye vagy, hogy hírekből tájékozódsz?
Hisz minden ország olyan politikailag mint a minek ezt ugye tőled tudjuk.
Mutatok neked valamit hírolvasó:

www.mtva.hu/menedzsment/felso-vezetoseg/

Nézd meg a vezérigazgatóját!
Úgy hívják Papp Dániel.
Egyetlen híres dobása van azonkívül, hogy újságíró!
Ehhez csak ennyit kell beírnod a Gulgliba te hírekből tájékozódó csúcszseni."Hírhamisító".
index.hu/kultur/media/2018/09/28/papp_daniel_mtva_kinevezes_vaszily_miklos/

Ő egy olyan ember, akinek bírósági papírja van arról, hogy hírhamisító.
És ő az MTVA vezérigazgatója.
Ez a mi demokrácia az a gyönyörű.
Ami szerinted minden országban így van.
Csak azt áruld el maghadnak, hogy ha minden országban hírhamisítók lehetnek ilyen pozícióban te mi a fasznak tájékozódsz hírekből? És miből GONDOLOD HOGY ISMERED A VILÁGOT HÍREKBŐL?
Biztos minden ország olyan, mint a magyar.
Ha te mondod biztos.
De akkor kegyetlenül megszoptad kicsi hírolvasó.
Mert akkor oylan híreket olvasol, amiket hírhamisítók gyártanak neked.
Ó te szegény agyhalott.
Hát azt hitted, ismered világot hírekből?

6.Lenin 2019.04.28. 19:59:57

@Blogolo Blogi:

Az Európai Ügyészség politikai tisztogató szervezet, nézd miként működtek Romániában.
Nem az lenne a megoldás.

Mo-on közismert kik is lopták szét az országot 90 előtt. és környékén, azóta is. És hol vannak? A közéletben, a politikában, a Parlamentben.

Hát ez meg, hogy a faszban lehet?

Mert vannak emberek, akik rájuk szavaztak, szavaznak. Ha rájuk lehet, másokra miért ne lehetne?
Ez a demokrácia (?)

Blogolo Blogi 2019.04.28. 20:01:47

@vajdasagi: "Szerbia és Macedónia még nemcsak hogy nincsnenek Schengenben, de az EU-ban sem."

Egyenlőre Belgrád-Budapest vasútról van szó. Macedónia hogy is jött a képbe? Tudsz valamit? Mondott valamit Viktor mikor ott járt?
Szerbia hamarosan az EU tagjává válik, máskülönben végleg orosz befolyás alá kerül.

а nаgу hohohorgász 2019.04.28. 20:02:40

@sírjatok: de épp ezaz, hogy azon múlik, csak ezt egy biten nem lehet megérteni, mert ahhoz a jogállamiság, a korrupció és a gazdasági fejlettség összefüggéseiről kéne beszélni

és akkor beszélgetni kéne, és pl én se küldenélek el a kurvaanyádba ehelyett.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2019.04.28. 20:05:39

@6.Lenin: az uggye nem zavar, hogy eu ógyészség még nibncs is, most hozzák épp létre

2019.04.28. 20:07:13

@sírjatok:

Most attól függetlenül, hogy teljesen tévúton jársz velem kapcsolatban
Faszocska!
Most figyelj, mi érdekli az embereket a fidesz szerint (már csak azért, mert én itt a blog világában elég szűk társasággal találkozo,):

444.hu/2019/04/28/a-fidesz-tobblepcsos-tajekoztato-akciot-indit-bangone-patkanyos-nyilatkozatarol

Na látod FASZOCSKA! Ez érdekli az embereket a fidesz szerint és én hiszek nekik.
Hogy egy hülye picsa mit nyilatkozik.
Más miért is érdekelné az embereket, csakis ez.
Ehhez képest Lölő sztorija a fasorban sincs.

kolomparlole1114 2019.04.28. 20:07:59

@sírjatok: Sok a patkány, megmondták a hozzáértők.

6.Lenin 2019.04.28. 20:08:51

@VIII. Lenin:

Te tényleg hülye vagy. Igaz nem írtam le, hogy én minden szennylapot elolvasok, minden oldalról. Te meg vagy szokva ezek szerint, hogy mindent a szádba tegyenek.
Sokat jártam nyugatra is, vannak barátaim fél Európából (szerencsére nem abból a hülye fajtából, ahol te is vagy)
Éltem is külföldön több, mint 6 évig. most is sokat járok oda vissza.
Tv-n is lehetőségem van több száz csatornát nézni, nem csak magyar nyelven.

Mivel ne4m függ az életem a politikától, tudok külső szemlélőként is olvasni, nézni, beszélgetni.

Sőt, azt is elárulom neked, hogy tényleg érdekel, a mai magyar ellenzék miért erőltethet olyan politikát, ami a mai napig eredménytelen a számukra.
Amikor téged is olvaslak már 1re ritkábban csodálkozom a tehetségtelenségükön.

Blogolo Blogi 2019.04.28. 20:12:57

@6.Lenin: "Az Európai Ügyészség politikai tisztogató szervezet, nézd miként működtek Romániában.
Nem az lenne a megoldás."

Drága Barátom, próbálj koncentrálni, mert most is nagyon félrementél. Romániában egész biztosan nem működik az EU Ügyészség, mivel még egyáltalán sehol sem működik. Tudod követni?:)

2019.04.28. 20:12:57

@6.Lenin:

És az nem érdekel picinyem, hogy lehet egy ilyen ember az MTVA elnöke?
Csak mert normális demokráciában nem lehet.
Ez ilyen egyszerű.
Normális demokráciába nem nőhet ki a földből Mészáros Lőrinc.
Normális demokráciába nem lehet MTVA elnök Papp Dániel.
És kibaszottul sorolom egész nap, ha kell.
És kinek köszönhetjük ezt a szart többek közt, na kinek?
Hát mivel a fejétől bűzlik, úgy hívják Orbán Viktor.
Ezt a szart neki köszönhetjük.
És aki ezt védi, az ezt a nagy rakás szart védi.
és ez vagy te, most jutottunk el hozzád.
Hát ez van tata!

6.Lenin 2019.04.28. 20:14:24

@MAXVALL bircaman közíró:

A leánykori neve Korrupcióellenes Ügyészség, nem mind1 minek nevezik? A célja az érdekes. Az pedig a politikailag nem megfelelők eltávolítása., és tudják, hogy egyik se mentes a korrupciótól.

Blogolo Blogi 2019.04.28. 20:17:34

@6.Lenin: "Tv-n is lehetőségem van több száz csatornát nézni, nem csak magyar nyelven."

Történt anno egy vidéki megyeszékhelyen (parasztabbik felén az országnak), hogy az egyik ismerősöm venni szeretett volna egy kis zseb fordítógépet. Kérdezte a ránézésre is síkhülye eladót, hogy "Ez a zsebszótár mennyi szót ismer?". Hölgy ránézett és asszonta: "Ez? Vagy százat!"

Rokon volt esetleg?

6.Lenin 2019.04.28. 20:19:46

@VIII. Lenin:

Miért érdekelne?
Mi az, hogy normális demokrácia?
Amikor csak ti hazudtok?

Ne légy már ekkora köcsög.
Az se érdekel, hogy neked ki tetszik, ki nem. Azzal neked kell megbirkóznod.
Sőt a véleményed se nagyon érdekel, mert bűzlik az elfogultságtól.
Te is csak azt bizonyítottad eddig, hogy miért is balfasz a jelenlegi ellenzéknek nevezett valami.

6.Lenin 2019.04.28. 20:22:51

@Blogolo Blogi:

Most én meg írjam le, hogy laktam Bp-en is, és sehol nem találkoztam annyi hülyével, mint ott? Igaz, ebből sok esetben nyereségem is volt, szerencsére.

2019.04.28. 20:24:49

@6.Lenin:

Ember!
Te most mellébeszélsz?
"Miért érdekelne?
Mi az, hogy normális demokrácia?
Amikor csak ti hazudtok?"

Ezeknek mi köze ahhoz, amit írtam?
Ne kezdj már úgy tenni, mintha én politikus lennék, mert körbe röhöglek.

Felteszem a kérdést konkrétan:
Normális szerinted, hogy az MTVA élén egy hírhamisító van?
Normális szerinted, hogy a Miniszterelnök falujának gázszerelője az ország leggazdagabb embere lesz a Miniszterelnök akaratából az adófizetők pénzén?
Válaszolj! Ez NORMÁLIS egy demokráciában?
Tehát te ilyen országban akarsz élni?

nemecsekerno_007 2019.04.28. 20:36:00

@felucca02: Ez nehezen hihető.

Mondj valamilyen korábbi projektet amit a kormány csinált és nem mondod rá, hogy sz@r?

6.Lenin 2019.04.28. 20:40:42

@VIII. Lenin:

Nem tartalak politikusnak, bár a ballib oldalon simán ütöd a mércét.

Mi a faszért érdekelne, hogy neked bárkiről is mi a véleményed? írtam már, hogy leszarom a személyeket, jönnek-mennek.

Mi a normális, és mi az a normális demokrácia?

Én már váltottam országot, de visszajöttem. Az én életem nem függött soha a politikai garnitúrától, most se. Természetesen érdekel, hiszen valamilyen szinten csak kell alkalmazkodnom, de semmi több. Csak a szabadságom (minden téren) a lényeges, és az most sincs se korlátozva, se veszélyeztetve. Ha lenne, elmennék megint.

Mellesleg túléltem Rákosit,Kádárt,Hornt, és sok mást is. Komolyan egyik se érdekelt soha.
Voltam vállalkozó is, és tudom, hogy mennyi gonddal jár. Ha ML nem őrült bele eddig, akkor olyan nagyon hülye csak nem lehet. Ennyire érdekel a személye.

Ahhoz, hogy hol, és hogyan élek,az ilyen ML-eknek semmi köze, nem volt. és remélem nem is lesz. Ha bűnöző, jelentsd fel. Itt voltak megvizsgálni a kis vasutat is. Lett belőle valami? Még tetszett is az uniós küldöttségnek, vezették is.
Néhány idióta gyurcsányistának mi a véleménye, ki a faszt érdekel.

Blogolo Blogi 2019.04.28. 20:41:41

@nemecsekerno_007: "Mondj valamilyen korábbi projektet amit a kormány csinált és nem mondod rá, hogy sz@r?"

Mikor kibaszták Lázárt. Kibaszott egy seggfej volt (az is).

2019.04.28. 20:42:57

@Fikalnyik Eugén: Jogos! Bocsi! Elnéztem a tizedesjegyeket.
Persze attól még hidegrázós, hogy egy ország népsűrűsége többszöröse egy magyar város népsűrűségének úgy hogy közben a rohingyákat nem számolják bele, akikről vitáznak az ENSZ menekültügyi szakembereivel, hogy 1,5 vagy 9 millióan vannak.

Secnir 2019.04.28. 20:43:55

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
akkor csókold, és adj egy olyan linket, ami egyrészt nemcsak az előfizetők számára hozzáférhető, esetileg másold be az eredetit, köszi...

2019.04.28. 20:45:15

@Blogolo Blogi: Ha nem 600 millió feleség nélküli muszlim van a többnejűség miatt, akkor mennyi?

Blogolo Blogi 2019.04.28. 20:45:23

@6.Lenin: "laktam Bp-en is, és sehol nem találkoztam annyi hülyével, mint ott? Igaz, ebből sok esetben nyereségem is volt, szerencsére."

Kb. a kínaiak ugyanígy röhögnek most a markukba. Ők is laktak/laknak Bp-en (is) és a sok hülye miatt nyereségük lesz. "Kis" pénz, nagy szerencse.

6.Lenin 2019.04.28. 20:47:34

@Blogolo Blogi:

Jogosan, sok esetben. Hülyék mindenhol vannak.
Te hol is lax?

2019.04.28. 20:48:23

@6.Lenin:

Nem értelek! Rád van bízva, mi a normális?
Csak mondd rá, hogy az.
Én két példát hoztam, ami szerintem abszurd és nem fordulhatna elő.
Az a kérdés, hogy szerinted is az-e vagy sem?
Csak annyit kel mondanod, ha így gondolod, igen ML és PD személyével semmi gond és ez így jó ahogy van, ha úgy gondolod, ez így jó ahogy van.

"Az én életem nem függött soha a politikai garnitúrától, most se."
Ha nem függ, ugyan minek agitálsz bármelyik mellett vagy ellene?

2019.04.28. 20:52:41

@Blogolo Blogi:

Híd a munka világba program ala Farkas Florián.
Örülök, ha segíthettem :)

2019.04.28. 20:54:55

@VIII. Lenin: Normális demokrácia nem létezik!
Mindenütt a pártok színjátékát nevezik demokráciának.
Ha egy országban olyan helyzet alakul ki, hogy két-három ciklust vagy többet tölt hatalmon ugyanaz a párt az úgy bebetonozza magát, hogy szinte kirobbantani sem lehet onnan. Tehát csak a másodikért kell küzdeni, ha meg harmadik is megvan, akkor a többieknek lőttek, mert úgy vannak kitalálva ezek a rendszerek /'demokráciák"/, hogy a parlament nevezi ki, választja meg a jogállamiságot biztosító, ellensúlynak nevezett hivatalok, hatalmi ágak vezetőit, tagjait.
Ezt a rendszert váltópolitizálásra találták ki, arra jó is, de ha nincs váltás, akkor hiába van hatalmon pl. az előző párt által odatett főügyész hivataliideje lejár és jön egy újabb, ami már hozzájuk kötődik. Így 12 év alatt kiesik az összes.
Így lett agymosott pl. Svédország, Bajorország, .. stb. .. és lehet, mi is így járunk.

2019.04.28. 20:59:18

@Tényelek:

Nem mondtam azt, hogy létezik.
De nem is ez a lényeg.
Itt már előkerült ez a probléma.
Korrupciómentes ország sem létezik.
Mégis van különbség Svájc és Szomália között.
És aki ezzel érvel, hogy azért fogadjuk el ezt a szar NER-t, mert nem létezik normális vagy korrupciómentes az mellébeszél.
Érted?

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.28. 21:02:19

megint lopott a csutti főstrómann staddioncziggány és bandája?

nem tudok csoddálkozni.

6.Lenin 2019.04.28. 21:14:42

@VIII. Lenin:

Kezdelek tényleg unni. B+, kemény fejed van az már tuti.

Kezdjük elölről? Mindenhol előfordulnak hasonló esetek, csak egyik jogosnak tartja, a másik ,ellenzékben, nem, kormányon igen.
PD-t se ismerem, nem is hallottam tőle eddig semmit, kivéve, mikor a korlátmászó fasszal beszélt. Akkor egészen elfogadhatóan viselkedett.
ML-t még annyira se ismerem, de annyi cég felett rendelkezni nem egy kis dolog, és jól üzemeltetni, még nagyobb dolog. Alapítványa is van, ha jól tudom fiatalokat támogat.
Néha olvasom az indexen, hogy a cégei, papírjai szárnyalnak. Nagy nyereséget produkálnak. Nyilván adózik is, munkások ezreit foglalkoztatja.

Sok olyasmit ismerek, amit valamelyik rendszerben megpályázták, aztán hagyták szétrohadni. Én ezt tartom lopásnak. Mégse történt semmi.

Nem agitálok egyik mellett sem. Szeretnék már végre valóban a jó, és jobb között választani. Jelenleg a Fidesznek nincs alternatívája. Nem azért mert tökéletesek, hanem mert a másik oldal totál szar.

Min rugózol te is? Minden szar, mindenki lop. aztán jönne a másik garnitúra még nagyobb tolvajokkal. Mit tudok ez ellen tenni? A kevésbé rosszra szavazok.

90-ben az SZDSZ-re, mert inkább liberális lennék (nem a mai lipsi). A szocikat mindig is megvetettem, mert gazemberek. Kire másra kéne szavaznom?

Mi zajlik ezeken a blogokon? Kínál valaki alternatívát? Jobb lesz attól, hogy azt mondom ML, vagy PD tolvajok. Aztán te meg megszavazod Gyurcsányt és megint szétbassza az országot. Vagy a kis momentumosok? Akik hatalmon sincsenek, de eltapsoltak fél milliárd Ft-t egymás közt, vagy az LMP-sek szintén. Vagy amik kiderültek a Jobbikról.

Elvtelen alkudozók, pozíció osztogatók jobbak lennének? Mond meg a tutit, rád szavazok (bár az eddigiek alapján ez nem fordulhatna elő).

A ide irkáló, és csak fikázni tudó, sok esetben tök idióta talán jobbá tenné ezt az országot? A fél ország felakasztása családostul, mit oldana meg?

Tehetségesebb, okosabb lenne közülük bárki is? Kurvára kétlem.

Még valamit?

Sir Bates dö Hól 2019.04.28. 21:16:50

@atomic power 1986DucaDuca: miva' pubi? jogász lettél? inkább hozz tíz kiló krumplit a sapkádban...

hogyne, mert azt biztos, hogy nem a görög területen elhelyezkedő kínai kikötőben vámolnák. egyébként tudod, hogy miért szerettek moon vámolni a kínaiak, s miért járt majd'minden érintett pénzügyőr először bömössel, majd a bíróságra?;-) tehát attól nő a gdp, hogy a kínai árú bejön mora, kínai cégnek, majd innen továbbítják, s mo kaszálja az akkori tányát;-), de minderre kifizetünk egy kínai hitelt, a bolondnak és neked is megéri, ugye, ki kancsalgyurka népfőiskolai egyetemén képzett zseni;-)... és turisták is fognak utazni a konténerek én, mi? miért vagy már megint hülye?
amíg nem voltam, addig is ide jártál torkozni minden vasárnap? miért nem misére mész inkább?

@István Tamasi: ne bíztasd! nem szép dolog szerepeltetni a falu bolondját!

@Tényelek: na, megjelent a társadalomtudós is! látom, neked ez a dilid;-) gyorsan adtam is egy ötvenest a nigériai haveromnak, biztos jól jön majd, ha 2050-ben hatszázmillióan lesznek;-)... ezt milyen előjelzésből olvastad? ugyanonnan, ahonnan a többit? hogy már több a boko haram által csinált gyerek, mint a déli, keresztény többség? az ausztriai egyetemed az hol volt? grázban, orbán klinikáján?

@midnight coder: más az anyagösszetétel, az nem esik szét; azt valószínűleg kína is le tudja gyártani, csak akkor meg nem olcsóbb; ugyanez a játék volt a törököknél a '90-es években: ők tök korrekten megkérdezték, hogy mennyiért gondolod darabját, mert van eredeti lacoste minőség, meg olyat is adnak, aminek csak az eleje van meg, de a poló háta meg hiányzik, viszont azt ne ismerősnek ad el;-)...

@Blogolo Blogi: az nagyon komoly műsor volt, főleg, hogy társadalomtudós!;-) kb. mint az ottó, a gajdics, csak nem üvölt, sz'al azért jobb;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.04.28. 21:19:18

na, ez az igazi b1!;-) bár a dk-s szekta most nincs itt, elleneben a baribaszó ner-cselédeket milyen jó ismét látni!;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.04.28. 21:26:59

@6.Lenin: szevasz Lajosom! látom, még gyűröd az ipart, ¡no pasaran! látom, bővült a család is;-)... azért örülök, hogy nem változol, kell némi stabilitás a mai rohanó világban, még ha az a te lángeszed, de akkor is;-)... vigyázz magadra, belőled csak egy van:-DDD...

2019.04.28. 21:36:33

@6.Lenin:

Te jóságos ég!
Te egy novellával válaszolsz eldöntendő kérdésre, hogy mellébeszélhess? :D
Óriási.

Figyelj ide te mindent megélő!

Mészáros Lőrinc Orbán strómanja.
Neki nincs saját pénze, az ő pénze a Fideszé vagy Orbáné.
Ezt nem tudtad?
Elárulok neked valamit, te kis tájékozatlan. Tudod mit mond (vagyis hazudik a szemünkbe) Orbán, mikor ML-ről kérdezik?
Ezt:
hu.euronews.com/2019/01/10/elo-orban-viktor-sajtotajekoztatoja

Ő nem foglalkozik üzleti ügyekkel. Aha! Nekem meg tollas a hátam te meg beszopod.
És most a lényeg:
Orbán a szemünkbe hazudik.
Nekem neked mindannyiunknak.
És ezt te véded.
Ez pedig nem az én értékrendem és egyetlen normális demokratának sem az értékrendje.
Orbánnak igen. Neked lehet. és még sok helyen lehet így van.
De ezek közül (és mindegy, hogy te hülye vagy vagy ugyan olyan hazudozó mint Orbán) szóval ezek közül engem senki ne oktasson ki.
Sőt ezek közül én mindenkit eltaposok itt, aki ezt védi és mint mondtam nekem mindegy, hogy hülye vagy hazudozó.

Neked úgy látom beletartozik az értékrendedbe, hogy egy ME elárulja és meglopja és széthazudja a hazáját és ehhez te "tapsolsz" is, de ez nekem nem jön be.
És most akkor remélem megérted, hogy miért van a helyed ott ahol és miért vagy megvetve általam.
És jöhetsz nekem Gyurcsánnyal meg Bajnaival meg a többi ellenzéki párttal meg már nem létező pártokkal, mert ezen az égadta világon ez semmit nem változtat.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.28. 21:36:53

@6.Lenin:

"A ide irkáló, és csak fikázni tudó, sok esetben tök idióta talán jobbá tenné ezt az országot? A fél ország felakasztása családostul, mit oldana meg?"

a csuttiról beszélsz? sok mindent....

egyébként jobbá tenné, csak nem kellene lopni. ugye? ELIOS?

vagy mire számítsunk az EU egyik kib@szott főstrómanjától? mindenki libbant vagy sorosbérenc, akinek nem tetszik ez a mocskos lopás és fasiszta uszítás, ami az országban megy?

szellemi roncs már mindenki, csak a migráncs-ozás és a lopás, nem unjátok fidesstetvek??

Világít a torony 2019.04.28. 21:38:27

@nemecsekerno_007: " De az újabb 2/3-d az elég valódi, nem is tudjátok se lenyelni, se kiköpni pedig már egy éve rágjátok veszettül. Az eredmények mutatják, hogy nem számít mit óbégattok..."
Az agyhalottak tirádája ez. Minden ép eszű tudja, hogy a Fidesz a torz választási rendszer és választási csalások sorozata miatt lehetett ismét a 2/3 tulajdonosa. Van még egy konklúziója a dolognak. A legyek sajnos többen vannak mint a méhek. Lefordítva, hogy megértsd, a fityesz szavazó agyhalottak száma tragikusan nagy. Ám ezek a dolgok nem érintik azt a jelen állapotú tényt, hogy hazudozol.

2019.04.28. 21:40:47

@6.Lenin:

És végezetül megmutatom, hogy szopja be ezt az egészet egy "igazi fidesz szavazó"!
Habár ez lehetnél te is!

coub.com/view/14wmvi

Jó ékszakát ezzel az örökzöld videóval NER BOLOND"

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.28. 21:40:55

@Világít a torony:

"Lefordítva, hogy megértsd, a fityesz szavazó agyhalottak száma tragikusan nagy. Ám ezek a dolgok nem érintik azt a jelen állapotú tényt, hogy hazudozol. "

honnan nem vett még szavazót a főcziggány? románia, ukraina, vagy szerbia?

hol épül még staddion, vagy megy némi támogatás a külhoni szavazatokért?

nár kínában is lejmol ez a stóman g..i.

6.Lenin 2019.04.28. 21:42:22

@VIII. Lenin:

"És most akkor remélem megérted, hogy miért van a helyed ott ahol és miért vagy megvetve általam."

Hú, B+, ez most jelent valamit is?

2019.04.28. 21:42:24

@Világít a torony:

Te meg ne Bangónézz baszod! :D

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.28. 21:43:07

@VIII. Lenin:

"Jó ékszakát ezzel az örökzöld videóval NER BOLOND"

simicska nem a csutti cziggány zsebért tömte te nyomorék?
miután a pénzen összekaptak, a fő ner cziggány kicsinálta, ennyike. majd lölő is copni fog, ha nem tejel, kaszinó endy megúszta.

Blogolo Blogi 2019.04.28. 21:43:45

@Tényelek: "Ha nem 600 millió feleség nélküli muszlim van a többnejűség miatt, akkor mennyi?"

Drága Barátom őszinte leszek veled és bevallom, hogy fogalmam sincs, az biztos, hogy sajnos nem láttam azt a kimutatást, amiből tudást merítettél, talán megosztod itt megosztod az társasággal. Azt viszont nagyjából megsaccoltam, hogy ha igazak a hírek és valóban kb. 2Mrd muszlim él a földön, akkor annak kb. a fele lehet nő, a másik fele férfi. Ha ez valóban így van, akkor vagy rengeteg hajadon muszlim nőt hagynak parlagon a muszlim férfiak, vagy minden férfinak van 2 felesége, ami szintén baromság.

Amúgy legutóbb ugyanúgy komoly lesre futottál ezzel az adósság öröklés témával is, most meg ez az Indonéz népsűrűség ... B+, ilyen népsűrűség mellett az országunk lakossága elférne nagyjából 7km2-en, ami alig nagyobb, mint Hollókő területe (kb 400 lakos). Meg sem próbálsz gondolkodni, csak nyomod a faszságokat.

2019.04.28. 21:43:57

@Sir Bates dö Hól: "nigériai haveromnak, biztos jól jön majd, ha 2050-ben hatszázmillióan lesznek;-).." Soha nem írtam, hogy 600 millióan lesznek, de attól még lesznek, a tendenciát nézve 2065-70 környékén. Az EU-hoz viszonyítottam, ahol a britek nélkül ~440 millió ember él.
A nigériaiak azt a szintet ~ 2050-55 környékén fogják produkálni.
Több helyen is vannak előrejelzések én itt szoktam leginkább tájékozódni.
nepesseg.population.city/
Nekik általában bejön már több évtizede, nem szoktak fölé lőni, inkább óvatosak és később korrigálnak. Ekkora időtávban olyan -10-12% lehet a "jóslatukban", tehát annyival több lesz majd akkor.

2019.04.28. 21:44:10

@6.Lenin:

Csak ha tudsz magyarul és megérteted.
A többit is ugye?
Szerinted te olyan hazug vagy mint Orbán vagy olyan hülye mint az a nő a videón?
Tudjuk már meg melyik csoportba tartozol tata?

2019.04.28. 21:46:49

@csüngőhasú norvégbáró:

He?
Te sem vetted fel a fonalat rendesen ha jól látom! :D

6.Lenin 2019.04.28. 21:48:20

@csüngőhasú norvégbáró:

Nem, rólad is, és még sorolhatnám a neveket, de minek.
Mikor fogtok rájönni, hogy nektek ezzel a dumával tök reménytelen a hülyéken kívül bárkit is meggyőzni valamiről is?
B+, és már 10. éve.

Nézz már meg egy pártok támogatását bemutató táblázatot 2010-ből, és 1 jelenlegit.
Mikor fog már leesni, hogy......? Soha?

2019.04.28. 21:48:54

@Blogolo Blogi: "most meg ez az Indonéz népsűrűség "
Az ember sokmindenbe belefut, de én legalább bocsánatot kértem, hogy elnéztem.
De ha valaki nem tud olvasni, az komoly hiányosságra utal, mert gondolom nem a térkép előtt ülve lett Bangladesből Indonézia! Bár csak 6000 km az eltérés a googl szerint, de attól még apró tévedésnek elmegy ez is.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.28. 21:53:14

@6.Lenin:

téged nem kell meggyőzni, mert fizetett fidesspatkány vagy, szégyen, hogy ennyi a becsületed, meg a többi szaros fidess bértolnoknak.

kinek kell egy staddioncziggány, kinek?

tán én szégyelljem magam, hogy unom a pofátlan lopást és migráncs-ozást? én?

rohadnál már telibe. ELIOS!!!

6.Lenin 2019.04.28. 21:56:08

@VIII. Lenin:

Ritkán nézek meg ilyen videókat. A hülyéknek szól.
Mit hazudtam eddig neked?
Ritka sötét fasz vagy.
Ja, és te hová sorolsz engem? Most írjam le, hogy leszarom?
Seggfej.

Figyeljetek már köcsögök, ha a fideszesek, főleg a csüngőhasú hülyék, és ti ezeket már 10. éve képtelenek vagytok megszorongatni is, akkor ti csak jóval hülyébbek lehettek.
Ez eddig nem esett le nektek?
Akkor mit is kéne még bizonyítani veletek kapcsolatban?

Világít a torony 2019.04.28. 21:56:11

@6.Lenin: Ahogy eddig is írtam, simán és pofátlanul hazudozol.
"1xű kérdésekre képtelenek vagytok válaszokat adni. Minek menjek bele valótlan adatokon folyó értelmetlen vitákba?"
Pusztán arra a jogos kérdésre vártam a választ tőled, hogy miért nem tette közzé a kormány, a vasúttal kapcsolatos hatástanulmányokat, megtérülési számításokat stb.
Ebben mi volt a valótlan?
"Mondjál min. 15 percet az elmúlt 30 évből, amikor így ment az országnak. Lehetne jobban?"
Erre gondoltál ugye?
"Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat legfrissebb jelentése szerint 2017-ben a magyar lakosság 25,6 százaléka élt szegénységtől vagy társadalmi kirekesztettségtől fenyegetetten: ez a nők 26,1 százalékát, a férfiak 25 százalékát, a 18 évnél fiatalabbak 31,6 százalékát és a 65 évnél idősebbek 16,8 százalékát érintette."

"Tudjátok is a megoldást? Akkor miért nem arról beszéltek, meggyőzve a választókat, hogy érdemes rátok szavazni. Mi a fasz ebben olyan bonyolult?"
Én a magam nevében firkázom. Ha te sokan vagy ostoba, az a te bulid. Az agyhalottakat nem lehet meggyőzni. A Fidesz statisztikailag is az agyhalottak pártja.
"Te eldöntötted valahol, valamikor, hogy rajtad kívül mindenki hülye? De akkor miért az ellenkezőjét igyexel bizonyítani?"
Ahogy elnézem, vannak itt még páran, akik orbitálisan ostobának tartanak téged. Ne hegyezd ki rám ezt a tényt.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.28. 21:58:13

@6.Lenin:

"Akkor mit is kéne még bizonyítani veletek kapcsolatban? "

minek küzdessz itt, ha reménytelen a helyzetünk, te majomláda? :D

szánalmas csuttistrómanstaddioncziggányseggnyaló vagy

küzdeni kell a csutti cziggány ellen, míg el nem lop mindent, az életünket is.....

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.28. 22:00:00

@Világít a torony:

""Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat legfrissebb jelentése szerint 2017-ben a magyar lakosság 25,6 százaléka élt szegénységtől vagy társadalmi kirekesztettségtől fenyegetetten: ez a nők 26,1 százalékát, a férfiak 25 százalékát, a 18 évnél fiatalabbak 31,6 százalékát és a 65 évnél idősebbek 16,8 százalékát érintette."

ez hazugság, tuti soros bérencek. :D csak a csutti cziggány mond igazat

soros migráncs és ELIOS!!!

6.Lenin 2019.04.28. 22:00:22

@csüngőhasú norvégbáró:

Neked nem kell szégyellned magad semmiért sem. Az evolúció kegyetlen is tud lenni. Neked ez jutott.
Hiszel egy másik életben?
Ha igen, ne ragaszkodj hozzá, ha felajánlanák a lehetőségét.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.28. 22:02:51

@6.Lenin:

fizetném neked a kötelet, a stokit is, nem lenne több bajod az életben, nem kellene fidess pénzért segget nyalnod. na?

ne küzdj, ne nyald a csutit, állj a stokikára.

2019.04.28. 22:05:18

@6.Lenin:

"Mit hazudtam eddig neked?
Ritka sötét fasz vagy."

Nézd már meg a kérdést!
"Szerinted te olyan hazug vagy mint Orbán vagy olyan hülye mint az a nő a videón?"
Tehát hazug vagy vagy hülye?
Szépen megnézed a videót és rájössz. 10 mp

Blogolo Blogi 2019.04.28. 22:05:38

@6.Lenin: "Már 10. éve szívják a fideszes brokit, semmit nem tesznek ellene. Vagy nem tudnak? Nincs annyi eszük?"

Nem sokat tudnak ellene tenni. A legutóbbi parlamenti választáson a fidesz kevesebb szavazatot kapott, mint a többi párt, mégis Viktor alakíthatott kormányt, sőt, több, mint 2/3-nyi parlamenti hellyel rendelkezik. Nyilván nem várja el senki tőled, hogy felfogd: a fidesz nemhogy az ország kétharmadának, de még többségének támogatását sem élvezte. Az pedig egy magyar unikum, hogy amúgy erre nagyjából mindenki magasról szarik.

2019.04.28. 22:08:00

@6.Lenin:

Azért elmagyarázom!
Orbán a szemünkbe hazudik. EZ TÉNY!
Te itt agitálsz mellette. EZ TÉNY!
Ez vagy azért van mert ez neked nem okoz gondot, ergo te is ugyan olyan hazudozó vagy vagy azért, mert gondot okozna, d hülye vagy ahhoz, hogy észrevedd.

Na tata! Melyik a kettőből?

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.28. 22:09:29

@Blogolo Blogi:

a csutti staddion főcziggány nem azért vásárolgat a határon túlról szavazatokat, mert oly stabil lenne a helye....

remeg a pénzért, egészen Graz-ig.

6.Lenin 2019.04.28. 22:10:23

Tényleg, most jutott eszembe...

Szidjátok a csüngőhasút, lölőt, a fideszeseket, felakasztanátok őket családostól.
Rendben.
De ti mi a faszt védtek?
A nyomorult kis életeteket?

De mi a faszért nem tesztek valamit ellene? Ez az itt zajló epehányás már elég nektek?
Ennyire igénytelenek is vagytok?
Ez tényleg kurvára szánalmas.

Örültem, hogy veletek lehettem (kamu). Erősíti az önbizalmat (ez nem)
Jó8!
Mindenkinek.

2019.04.28. 22:10:49

@Blogolo Blogi: Ezt a hány feleséges témát már egyszer kiveséztük. Nincs annyi nő, mint férfi a muszlim világban, mert ahol jól működik az egészségügy ott nyugati módon, ahol nem ott meg primitív módon oldják meg, hogy inkább fiú szülessen. A saria, gyerekházasság miatt nagyon sok nő meghal gyerekként vagy csak mert. De jelentős kislány áldozatot szed a megcsonkítás , főként az elmaradott területeken.
Az iszlám négy feleséget enged, de ők csak 2-3 feleséget szoktak tartani. /Van, akinek négy, van akinek egy, a többségnek meg, e miatt egy sem.
Az öböl országokban, ahol van pénz ott "szülőcselédeket" alkalmaznak. Feleségül veszik őket, de 30-35 évig nem kapnak állampolgárságot, az idő alatt el is zavarják őket.
pl. Szaud-Arábiában, a nők ahogy idősödnek úgy fogynak, .. nem úgy mint a nyugati társadalmakban!
nepesseg.population.city/szaud-arabia/
Az arány abban a korosztályban kezd kiegyenlítődni, amikor a férfiak el kezdenek tömegesen meghalni 65-70 év körül. Legörgetve lehet látni a változásokat!

Sir Bates dö Hól 2019.04.28. 22:11:52

@VIII. Lenin: mikor elmondtam orbán "kellemes karácsonyi ünnepeket" válaszát a parlamentben, a franciák egyöntetűen azt mondták "itt ilyenért már lángokban állna az ország, ezt most csak kamuzod, ugye? itt azonnal forradalom lenne! te, ilyet nem lehet! ezt nem hiszem el!", majd megmutattam a videót, hápogtak egy sort, majd "ja, akkor most már értem, hogy miért vagy itt"...

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.28. 22:12:29

@6.Lenin:

"Ez az itt zajló epehányás már elég nektek?
Ennyire igénytelen"

te mi a kuvv@@nyádért ugatsz nap mint nap itt? valami nagyon hajt, valami ami nagyon faszistoid fidess-es.

Blogolo Blogi 2019.04.28. 22:16:37

@Tényelek: Megfogtál na, valóban nem tudok olvasni.

Avass már be, hogyan jött ki ez a 7m2-es népsűrűség?

2019.04.28. 22:18:23

@Sir Bates dö Hól:

Ez egyébként jogos.
Az a mondat a parlamentarizmus megcsúfolása volt.

@6.Lenin:
Figyelj NER barom ez neked is szólt.
Egy másik videó a szaros demokráciátokról:
www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=orb%C3%A1n+boldog+kar%C3%A1csonyt
Ez már maga a Viktorod, őt megnézheted.

6.Lenin 2019.04.28. 22:19:05

@Blogolo Blogi:

"Nem sokat tudnak ellene tenni. A legutóbbi parlamenti választáson a fidesz kevesebb szavazatot kapott, mint a többi párt, "
Van 5 millió választásra jogosult, akik nem a Fideszre szavaztak.

B+, akkor mi sem 1xűbb, meg kell(ene) őket győzni, hogy kire szavazzanak, és miért.

Nincs kire, nincs miért?
Ez a baj, B+. De miért nem ezen dolgoztok? A lehetőség adott, hiszen te is ezt írtad.

Mi hiányzik hozzá? A tehetség?
Majd hoznak a kínaiak, kicsit, és olcsón. Csak lenne már kész a Bp-Belgrád vasút.
Mindjárt betojok a röhögéstől, ennyi köcsög, édes Istenem.
L

2019.04.28. 22:26:02

@Blogolo Blogi: "Avass már be, hogyan jött ki ez a 7m2-es népsűrűség? " Akkor lenne jelentősége, ha nem tisztáztam volna. De, ha valóban akkora a kíváncsiság szintje, akkor meg kell nézni, milyen területegység lett összekeverve, hagy annyival tér el, egyébként meg arra jó volt!

2019.04.28. 22:26:31

@6.Lenin:

Te NER barom!
Te mi a f.szt akarsz?
Itt mi nem politikusok vagyunk, hanem egymást közt beszélgetünk politikáról?
Te is azt teszed, nem? Vagy te talán propagandát folytatsz?

Ezekkel meg mit kezdjünk?
"De mi a faszért nem tesztek valamit ellene? Ez az itt zajló epehányás már elég nektek?
Ennyire igénytelenek is vagytok?
Ez tényleg kurvára szánalmas."
Mi a tököm közöd van neked ahhoz, itt ki mit csinál, ha nem polititkáról blogol?
He? Ehhez mi közöd NER barom?

John Brennan 2019.04.28. 22:27:34

Ennyiért nem kellene vasút. Bár jó lenne összehasonlító elemzés mondjuk a TGV költaégeiről, vagyis a B1 terminológiáját használva a francia Mészárosok mennyit loptak el az adófizetők pénzéből a TGV fejlesztésére. Persze a hazudozó B1 től nem várom el, hogy megírja kilométerenkénti 4-7 milliárd forintnyi költséget.
Na mindegy. Pl. a 300 kilométeres Tanger-Casablanca vonal építése 2 milliárd euró lesz, egy Magyarországhoz képest koldusszegény országban.

Sir Bates dö Hól 2019.04.28. 22:27:57

@Tényelek: figyú, ad1/ a haverom katolikus, sz'al nem muszlim, de otthon neki is van hat porontya, viszont nem beszél franciául, mivel angol a hivatalos nyelv, de nem gond, mivel neked a latinókkal sincsen gondod, hisz azok is katolikusok, sz'al minek hozod mindig nigériát, akik különben is a uk-be tendálnak elsősorban?; ad2/ te írtad, hogy az eu népességét méghaladják, már bocs, de uk még itt van, sz'al az kb plusz 100M 30 év múlva; ad3/ azért az oldal az lineárisan számol, sz'al ez akkor lesz, HA semmi változás nincs;-)...
de köszi, az oldalt, bár ettől még nem változik a véleményem: istentelen baromságokat hordasz össze, tényleg gajdics szint, a havat gyűjtöd a teához az alaptáborban, viszont legalább illedelmes vagy, s nem agresszív, ami nagy szó manapság, ellenben sajnos ezen kívül nem találok több pozitívumot;-)...

6.Lenin 2019.04.28. 22:32:40

@VIII. Lenin:

Szavazásra jogosult polgár vagy.
Mit kéne tennetek?
Meggyőzni egymást, hogy kire igen, és kire nem. Miért is.
HITELESEN.

Bár a szellemi képességeidhez ez így talán kissé bonyolultnak tűnhet. Bocs, ha túlértékeltelek.

Blogolo Blogi 2019.04.28. 22:36:10

@Tényelek: Az, hogy miért épp egy kisebb országot szúrtál ki, nem tudom, de görgessed már a nagyobb muszlim országokat is, ha már ennyire benne vagy. Indonézia, Banglades, Törökország, stb. fele-fele. Szóval hogy jött ki a 600millió? Csak hogy tudjam kitől kell majd rettegnem, ha ideérnek Bivalybasznád alsóra.

6.Lenin 2019.04.28. 22:38:50

@VIII. Lenin:

Egy választásra jogosult szavazó, aki kénytelen a Fideszre szavazni, már 94 óta ( az SZDSZ-ben csalódtam), mert a többi annyira hülye, hogy rájuk szavazni felérne egy öngyilkossággal.
Bonyolult ez neked?

(mellesleg, ha neked van véleményed másokról, nekem is lehet, még ha eltérő is a tiédtől, de ez az igazi demokrácia szerintem)

Sir Bates dö Hól 2019.04.28. 22:40:58

@John Brennan: szevasz haver! már hiányoltam a félcédulásokat!;-) muterod hogy van? még mindig sír utánam? egyébként neked mi a bajod? hidd el, nem én vagyok az apád, az a félnótás az, a sarki ivóból. sajnálom töki, de ez a helyzet: anyád is okos és szép, én is, te ellenben a debilhez korrelálsz, még g fodor is vonzó férfinek tűnik melletted, sz'al marad a szittyós, mint nemződ (szerintem anyád boszzúból állt vele össze, max. ennyiben áll a felelősségem, sajnálom töki)

colonel Tigh 2019.04.28. 22:47:44

Patkányok. És ezért bocsánatot kérek minden tisztességes rágcsálótól.

2019.04.28. 22:48:34

@Blogolo Blogi: Most komolyan, ha van ~2 milliárd muszlim, ahol 45-55 arányban vesszük a nők-férfiak arányát és két feleséggel számolunk mennyinek nem jut feleség?
A muszlim országok a legnagyobb migráns kibocsátó országok, ahonnan az ilyen férfiak jönnek el, nem véletlen, hogy 90% fölötti a részesedésük az idevándoroltak között. Azok a hazai statisztikában már nem jelennek meg /Nigéria, Banglades, Pakisztán, Niger, Szudán, stb./., tehát javítják az ottani nő-férfi arányt.

Blogolo Blogi 2019.04.28. 22:59:34

@John Brennan: "Na mindegy. Pl. a 300 kilométeres Tanger-Casablanca vonal építése 2 milliárd euró lesz, egy Magyarországhoz képest koldusszegény országban."

És milyen szégyen már, hogy a koldusszegény Marokkóban 320km/h-val közlekednek vonatok, Mátészalka-Debrecen viszonylaton meg jelmezes majmok lefutják az ott közlekedő személyvonatot. Lehet Viktornak oda kéne inkább erőket koncentrálni és előbb a magyarokra fókuszálni, aztán majd jöhetnek a kínaiak is, valahol a sor végén.

trabant 2019.04.28. 23:06:23

@6.Lenin:
"Az Európai Ügyészség politikai tisztogató szervezet, nézd miként működtek Romániában."

El vagy tévedve. Az Európai Ügyészség - indokolt - létrehozása még csak a tervekben szerepel. Románaia saját korrupcióellenes ügyészséget hozott létre, ami egészen más.

tpl 2019.04.28. 23:08:46

Milyen jó lett volna ez a projekt, ha a szocik idején jött volna és pl. az osztrák Strabag nyeri a pályázatot. Avval semmi baj nem lett volna. Kár.

Blogolo Blogi 2019.04.28. 23:09:55

@Tényelek: "Most komolyan, ha van ~2 milliárd muszlim, ahol 45-55 arányban vesszük a nők-férfiak arányát és két feleséggel számolunk mennyinek nem jut feleség?"

Ja, értem. Minden muszlimnak két felesége van, így már tényleg világos. Köszönöm, hogy utánanéztél.

trabant 2019.04.28. 23:10:06

A hitelkiváltás újabb hitelfelvételéllel történő törlesztését rüviden csődnek nevezik. Egy ország, ill. Magyarország esetében államcsőd a neve.

A kínai hitelfelvétel a hazai államcsőd újabb beismerése. Hányan veszik észre?

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.28. 23:12:08

@6.Lenin:

"Egy választásra jogosult szavazó, aki kénytelen a Fideszre szavazni, már 94 óta ( az SZDSZ-ben csalódtam), mert a többi annyira hülye, hogy rájuk szavazni felérne egy öngyilkossággal."

helyettük egy tolvaj soros soros migráncs migráncs staddioncziggány kiváló választás...

tpl 2019.04.28. 23:12:08

@csüngőhasú norvégbáró: csak keményen! Jól áll neked a suttyóság.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.28. 23:14:49

@tpl:

he? staddion kell majomláda? ott a cziggányod, kérned sem kell.

Sir Bates dö Hól 2019.04.28. 23:17:36

@John Brennan: ez bizony előfordul, de azt nem várhatom, hogy azt is lenyald, elég, ha a seggem tisztítod;-)...

2019.04.28. 23:25:10

@Blogolo Blogi: Nem lehet minden muszlimnak két felesége maximum a felének (sem!).
Nem értem mit nem lehet ezen nem érteni, minden hadi társadalomnak ez az alapja, így volt ez a vikingeknél és valószínűleg a magyaroknál is. De, ha a szükség hozta, akkor a keresztényeknél is, pl. a 100 éves háború idején.
Az iszlám része a dzsihad, már az óvodában tanítják a fiúknak /Csak a fiúknak!/, Bécsben nemrég tiltották be a kisharcos képzéseket pár muszlim óvodában. Gondolom a hírekből ez még megmaradt....
Van egy-két üde színfolt a muszlim országokban is, ahol nem ez a természetes, de pl. Törökország most vívja a csatáját az egyfeleséges-többfeleséges szemléletnek /Meg, ami ezzel jár!/. A keleten az ortodox muszlim felfogás kezdi túlszaporodni a nyugati egyfeleséges rendszert. Erdogan ezért keményített be, ahogy Nyugat-Európában mondják diktatúrát épített ki, de ha nem sikerül neki győzni, akkor még a líbiai társadalom szétesésnél is rosszabbul járunk mi itt Európában.

Sir Bates dö Hól 2019.04.28. 23:36:10

@Blogolo Blogi: és ebből egyenesen következik, hogy az a muszlim, akinek nincs neje, az kivándorol, hogy nőt szerezzen, s természetesen európába vándorol ki. sz'tem itt nem igazán az iszlámmal van baja a kollégának, ez egyszerű pinairígység;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.04.28. 23:37:43

@Sir Bates dö Hól: bár megjegyzem, hogy nem értem, akkor miként van itt froban annyi jó kis arab csaj, ha a férfiak vándorolnak ide...

vajdasagi 2019.04.28. 23:38:36

@Blogolo Blogi: Én nagyon szeretném, ha Szerbia hamarosan az EU tagja lenne, de ez sajnos még legalább 10, de inkább 20 évig nem következik be. Azután a schengeni övezethez csatlakozás aránylag gyorsan fog menni nekik. Az orosz befolyás amúgy igaz sajnos.

Attól tartok, hogy mire Szerbia csatlakozna az EU-hoz, addigra a viktor-félék miatt minket kivágnak onnan.

És végül: a Belgrád-Budapest vonal akkor nyerhetne (esetleg) értelmet, ha Szalonikiből Belgrádig is megépülne a vasút, valamint Észak-Macedónia is a schengeni övezet része lenne. De annak még se híre se hamva. Tehát igen: tudok valamit.

Sir Bates dö Hól 2019.04.28. 23:48:40

@Tényelek: nebassz! tehát erdogán nem azért tisztogat, hogy szultán legyen, hanem nekünk védi a keresztény muffot?! az isten áldja meg érte! sz'al eljutottunk ahhoz, hogy van jó muszlim (persze az mind üzleti partnere a ner-nek!) és van a rossz muszlim (aki többnyire menekült)... nagyon mész ma!...

2019.04.29. 00:05:11

@Sir Bates dö Hól: Erdogannak nagyjából akkora hatalma van otthon, mint a francia elnöknek Franciaországban. Az ő küzdelmeinek semmi köze ahhoz, hogy bennünket védenek vagy sem, az csak nekünk fontos. Ha Erdogan veszít, akkor lehet, hogy lesz szultán egyébként biztosan nem. A nyugat fordítva ül a lovon ebben a témában és majdhogy nem, nem csak képletesen.
Ahhoz viszont komoly agymosáson kell átesni, hogy valaki még ebbe is hazai pártpolitikát keverjen, .. NERbasszameg!
A menekült muszlimok szinte mindegyike a családostól jön /Logikus, ki hagyná ott a családját, ha valóban veszélyben van!/, a többinek csak az ingyen ebéd kellene.
Az Európába jövő migránsok jóval kevesebb, mint 10 %-a családos, 2015-ben is csak 8% volt, pedig azok közül sokan a háború sújtotta Szíriából jöttek.

Sir Bates dö Hól 2019.04.29. 00:12:51

@Tényelek: milyen érdekes, én itt csak olyan szíriai menekülttel találkoztam (s nem kevéssel találkoztam!), akik családdal jöttek;-)... de én vagyok az agymosott, nem az, aki még életében nem látott élő arabot;-)...

2019.04.29. 00:19:41

@Sir Bates dö Hól: ~150.000 ember érkezhetett családdal Szíriából.
Ennél többel sikerült találkozni személyesen?

Hamihami 2019.04.29. 00:30:43

@tpl: latod ez a baj, hogy a fidesz azt mantrazta be a hivoinek, hogy aki nincs veluk, az szoci vagy gyurcsany. Az, hogy van meg ott egy jobbik is, az nem erdekes, ok is balosok. A valosag pedig ettol igencsak elter. Se erre a tolvaj bandara, se a szocikra nem szavaznek, ugyhogy az, hogy jonnek a fideszhivok ezzel a "gyurcsany is lop" mantraval az arra jo, hogy legyen valasz (a kellemes karacsonynal mindenkepp jobb), viszont ugyanugy nem fedi a valosagot, mint a tobbi legyartott egybites kommunikacios panel marhasag.
Ha gyurcsany lop, neki is ugyanugy bortonben a helye, mint a cigicsempesznek, orbannak, a drogarusoknak vagy a rogan fele fehergalleros tolvajoknak.

Sir Bates dö Hól 2019.04.29. 00:44:15

@Tényelek: nem, maximum 300-400 fővel. te mennyivel beszéltél?;-)

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.04.29. 01:37:08

@Hamihami: van meg ott egy jobbik
oszlóban
valamiért nem vette be a gyomruk a szemkilövető lopcsánnyal való ölelkezést

2019.04.29. 02:08:15

@Sir Bates dö Hól: "a haverom katolikus, sz'al nem muszlim, de otthon neki is van hat porontya, viszont nem beszél franciául, mivel angol a hivatalos nyelv, de nem gond, mivel neked a latinókkal sincsen gondod, hisz azok is katolikusok, sz'al minek hozod mindig nigériát, akik különben is a uk-be tendálnak elsősorban?"
Az egyetlen hódításra kitalált vallás az iszlám, a többi vallású az a társadalmi berendezkedése, életfelfogása szempontjából nem veszélyes.
Persze ha sokan vannak, akkor eleszik a kaját, de egyébként lehet bármilyen vallású.nemzetiségű, bőrszínű, semmi gond vele. A katolikus haver hat gyereke nincs versenyben a muszlim nigériaiak átlag nyolc gyerekével, ezért szorulnak egyre délebbre.
A nigériaiak főként Olaszországba mentek eddig, most éppen a spanyolokat boldogítják. Olaszországból ruccantak át a franciákhoz, őket paterolták vissza birkatereléses módszerrel, nem hivatalosan Olaszországba éveken keresztül. Amióta Salvini van, azóta őrzik a határt és nem megy a franciák ilyen irányú spórolása.
A britekhez hivatalosan nem nagyon mehetnek, oda a Brit Nemzetközösség országaiból van szabad kártya, de Nigéria nem tartozik oda, a létszámot meg a jogosultak bőven kitöltik.
Azért hozom fel rendszeresen Nigériát, mert a legtöbb illegális bevándorló a tenger irányából onnan érkezik Európába, egyedül álló muszlim férfiak. Ha lehetőségük van rá, akkor hoznak magukkal útközben összeszedett nőt, prostituáltnak, Szicília tele volt velük.

VT Man 2019.04.29. 02:18:59

@csüngőhasú norvégbáró:
"téged nem kell meggyőzni, mert fizetett fidesspatkány vagy,"

Megjött a patkányozó Bangóné, álnéven!

2019.04.29. 02:41:16

@Sir Bates dö Hól: Elnéztem, a bevándorlási összetétel alapján gondoltam, hogy nem tagja Nigéria a Nemzetközösségnek, de de. Nem tudom miért nem mennek oda többen /A feketék aránya mindössze 3% és a zöme dél-afrikai. Valami speciális oka lehet annak, hogy miért szeretnek csónakázni a Földközi-tengeren.

tpl 2019.04.29. 06:55:23

@Hamihami: félreértesz. Pont az ellenkezőjét mondom. Miért nem volt baj, amit szocik csináltak? Hol volt az index, hol volt az RTL annak idején? De egyáltalán hol voltak a befejtetések, mi épült az EU-s pénzekből? 2010 óta épül az ország. Azon lehet vitatkozni, hogy jók-e a hangsúlyok, hogy kell-e ennyi sportlétesítmény, hogy hova vezet a fővárosi ingatlan boom, hogy mennyire káros az állami protekcionizmus. De ez egy másik beszélgetés.

6.Lenin 2019.04.29. 09:51:24

@csüngőhasú norvégbáró:

Ez csak a te torz véleményed. Több millió embernek meg más. Győzd meg őket is, hogy mégis neked van igazad, ha nem tudod, vagy nem tudsz jobbat kínálni, akkor szívsz.
A te életed neked kell berendezni, hogy elfogadható legyen, ez nem mások feladata.

Köcsög ballibák, mindig összekeveritek a véleményeteket a tényekkel.

Jelenleg a tény az, hogy alkalmatlanok vagy egy jobb megvalósításához, csak a pofátok jár, minden eredmény nélkül.

Patkányozzatok, rohanjatok ajtóknak, vagy másszatok korlátokon, de ettől még hülyék maradtok ezután is.

felucca02 2019.04.29. 09:55:11

@nemecsekerno_007: Például a hódmezővásárhely és szeged közötti tramtrain az egy kurva jó dolog. Túl van árazva az is, rendesen, de ennek ellenére azt mondom, hogy emiatt le a kalappal!
És, hogy még egy kicsit egyensúlyozzak, a szocik alkotásai közül megbocsáthatatlan bűnnek tartom a völgyhidat és az alagutakat, sőt, az egész M7-es balaton menti vonalvezetését.
Nagyon drága volt a Szajol-Püspökladány közötti vasútfejlesztés, ez már a Fidesz-érában, de egyrészt az egy nagyon fontos vonalszakasz, másrészt a jelenlegihez képest aprópénz volt.
Remélem, kiegyensúlyozott voltam!

felucca02 2019.04.29. 10:04:57

@6.Lenin: Na, oké, van ilyen, hogy az ember kénytelen erre, vagy amarra szavazni, mert nincsen más, ettől még nem megyünk a falnak.
De, hogy kiálljon és megvédjen egy beruházást, ami
a) hazaárulás,
b) felesleges, megalapozatlan
c) tízszeresen túlárazott,
d) a korrupció mintapéldánya
ahhoz már gyomor kell!

Nekem bőven elég lenne, ha odaszavazol, ahová akarsz, te dolgod. De, hogy eleve reménytelen dolgot akarsz megvédeni, abban nem látom a rációt. Mondhatnád például, hogy ez neked is büdös már, de ez a politikai preferenciád és kész. Tök életszerű és hiteles lenne.

6.Lenin 2019.04.29. 10:21:53

@felucca02:

Nem vitatom, hogy le tudnál rakni néhány méter sínpárt, tökéletesen, de itt többről is szó lehet.
Miután a 80-as években visszajöttem külföldről, egy számomra eddig ismeretlen környezetbe, és vállalkozásba kezdve, első lépsem a konkurencia visszaszorítása volt, hatalmas veszteségek árán, de betervezve.
4-5 év után kezdett csak a haszon is jelentkezni.

egy ilyen beruházásnak nagyon sok vonzata is lehet, hiszen a környékén rengeteg új munkahely is keletkezhet, amire ráépülhetnek más szolgáltatások is, szintén sokaknak megélhetést biztosítva, és ez összességében csak nyereség a közösségnek.

Több munkahely, nagyobb fogyasztás, több ÁFA, stb. Ez hosszútávú dolog, nyilván kezdetben esetleg inkább veszteséges lesz, de hosszútávon lehetnek óriási előnyei is (a konkurencia visszaszorítása)

A korrupció pedig akkor van, ha nem te lophatsz, ha te, akkor annak rengeteg más elnevezését is kitalálták már.
Nyilván annak is megvan a magyarázata, hogy az ellenérdekelt oldalnak miért is rosszak az ilyen beruházások.
Túlságosan szűk metszetben vizsgálod a dolgokat, azt is elfogultan, de érthető, hiszen ez neked veszteség minden oldalról. Csökkenti az esélyét, hogy te fújd a passzát szelet.

Nem olyan bonyolult dolgok ezek.

Hamihami 2019.04.29. 10:27:24

@tpl: hogyne lett volna baj, amikor a szocik loptak! Pl en szurkoltam a legjobban, amikor az index(!) szo szerint a varoson at uldozte a csavot, akinek a neven talaltak par szaz milat Ausztriaban. Mikor tenne ilyet szerinted a tv2 most egy fideszes eseten? Ennyit tehat a "balos" jelzorol az index eseteben. Latod, ezt is eloszeretettel benyomja a fidesz kommunokacioja az ellenzekiek koze, csak mert nem a habony kozpontbol lekuldott anyagokat hozzak le. Aztan komoly arccal beszelnek a balos mediatulsulyrol.... ertem, hogy ez csaknapolitika, de mar abbol is a legcinikusabb es legpofatlanabb. Aztan meg fake news-oznak, hogy erre hivatkozva ne kelljen valaszolni a kerdesekre, mert ugye azt azert latjuk, hogy amikor nem a kozponti kommunikaciobol szemezgetunk, hanem egyes fideszeseket allitunk meg az utcan, osszevissza beszelnek, mert nem tudjak, eppen aznap mit kell mondani.

felucca02 2019.04.29. 10:42:59

@6.Lenin:
"Nem vitatom, hogy le tudnál rakni néhány méter sínpárt, tökéletesen, de itt többről is szó lehet."

Nem tudnék, nem szakmám.

"Miután a 80-as években visszajöttem külföldről, egy számomra eddig ismeretlen környezetbe, és vállalkozásba kezdve, első lépsem a konkurencia visszaszorítása volt, hatalmas veszteségek árán, de betervezve.
4-5 év után kezdett csak a haszon is jelentkezni."

Riszpekt! De miért érdekelne ez engem? Miért jó, ha Mészáros olyat szorít ki, aki olcsóbban megcsinálná?

"egy ilyen beruházásnak nagyon sok vonzata is lehet, hiszen a környékén rengeteg új munkahely is keletkezhet, amire ráépülhetnek más szolgáltatások is, szintén sokaknak megélhetést biztosítva, és ez összességében csak nyereség a közösségnek."

Ez igaz, de elfelejted, hogy ott most is van vasút, ugyanolyan gyors a teherszállítás, mint majd lesz az ezermilliárd elköltése után, kapacitásfelesleg van a vonalon. Ha a rengeteg új munkahely szeretne keletkezni, már eddig is keletkezhetett volna, vagy akár ma is keletkezhetne, nincsen semmi akadálya. Ez a mesemondás kategóriája.

"Több munkahely, nagyobb fogyasztás, több ÁFA, stb. Ez hosszútávú dolog, nyilván kezdetben esetleg inkább veszteséges lesz, de hosszútávon lehetnek óriási előnyei is (a konkurencia visszaszorítása)"

Ugye az történik, hogy a miniszerelnök haverja leszámláz, a háttérben meg visszaosztják a pénzt a megállapodás szerint. Milyen konkurrenciát fog ez visszaszorítani? Azt, amelyik piaci, és nem mutyi alapján szeretne versenyezni?

"A korrupció pedig akkor van, ha nem te lophatsz, ha te, akkor annak rengeteg más elnevezését is kitalálták már."

Oké, ne nevezzük korrupciónak. Nézzük csak a dolog meztelen vázát. Itt most egyetlen, kisebb fontosságú vasútvonalra annyi pénzt akarnak elkölteni, amiből az ország teljes törzsvonalhálózatát gatyába lehetne rázni. Jó üzlet ez? Miért nem ott lopnak, ahol mér értelme is lenne? Budapest és Bécs között is lehetne lopni, talán még többet is.

"Túlságosan szűk metszetben vizsgálod a dolgokat, azt is elfogultan, de érthető, hiszen ez neked veszteség minden oldalról. "

Nem csak nekem, mindenkinek. Neked is.

citrix 2019.04.29. 10:50:03

És ugye a hitelben "megújuló" kommunista (Kína dedikáltan kommunista ország) vastat ki más, mint a nemzeti gázszerelő mindenhez értő cége építi magyar részről. Ez az ember egy világ csodájának is mondható, de pontosabb megnevezés a fogalmatlan tökfilkó aki 10%-ért vállalja a stróman szerepét. Viszont megbízhatóan lojális, nem kavar, nem fordul szembe gazdájával (lásd Simicska) és egy ostoba fajankó vagyis nem lesz vele gondja a gazdinak.

6.Lenin 2019.04.29. 11:09:34

@felucca02:

Már csak le kéne venned a szemellenzőt. A világ másként működik, sajnos.

Valahol, valakik eldöntötték, hogy Európát el kell árasztani teljesen más kultúrájú tömegekkel, hogy évekig vergődjön olyan gondokkal, ami lehetetlenné teszi, hogy gazdaságilag valakik fölé nőhessen. Vagy valami hasonló.

Akkor mi is a megoldás? Mivel az emberek csak úgy basznak kimozdulni otthonról, le kell bombázni a kérójukat, és ha még akkor sem, akkor fanatikus barmokkal levágatjuk a fejüket. ezek a lépések eddig bejöttek, sok millió ember halálát okozva. A többség elindult, vagy ezután teszi, hiszen erős a kényszerítés.

Van, akiknek ez is üzleti kérdés. Tisztességes? Kinek lesz nyereséges?

Kínának ez a beruházás picsa összeg. Nekünk lehetőség. Szinte tök mind1, hogy kiknek a rabszolgái leszünk, hiszen mindenki ezt a szerepet szánja nekünk. A nyugat is.
De Kína egyenlőre nem követel cserébe olyasmit, amit a másik oldal igen, hogy adjuk fel a teljes szabadságunkat, mindenben. Melyik a jobb( kevésbé rosszabb)?

Túlságosan hiszel a mesékben. Én nagyon korán megtanultam, hogy nem azt kell figyelni, mit mondanak az emberek, hanem amit mond, azt vajon miért mondja. Hamarább rájöttem a valódi szándékokra. Nagyon hasznos.

Nyilván ebben az esetben is lehetne találni racionális szándékot, ha ismernénk a háttérben meghúzódó valódi érdekeket, ezt viszont ritkán veri nagydobra bárki is.

A USA is a demokrácia nevében gyilkol, rombol le társadalmakat, ha sértik az érdekeit.
A viálág már csak így működik több ezer éve.. És valószínűleg fog is, sajnos.

Az evolúció lényege is az, hogy az életképesebbnek kell győznie. A kipusztulás nem lehet célja senkinek sem. Még az emberek által irányított hatalmaknak sem.

Nekem sok minden nem jelent vesztességet, mert fel tudok rájuk készülni, ha nem elfogultan követem az eseményeket. Veszteség csak azoknak, akik mindent másoktól várnak, én nem.

(mellesleg ezeken a felületeken pont az érdekel, hogy mások miért másként látják ezeket. Nem zárom ki, hogy esetleg nekik lehetne igazuk, bár erre még nem találtam magyarázatot, de kitartó vagyok)

atomic power 1986DucaDuca 2019.04.29. 11:22:14

@felucca02:

A megtérülési számítások a jelenlegi teherforgalom mértékén alapulnak.
Az viszont szimulációs eljárásokkal prognosztizálható, hogy a vonal hogyan növeli az árucsere volument, értéket.

A beruházás összetett módon térülhet meg, semmi esetre sem a tényleges forgalom alapján.

Ha a tényleges forgalommal számolnánk, akkor Magyarországon nem épülhettek volna autópályák.
Az autópályák nélkül magyarország elesett volna sok munkahelyteremtő beruházástól.
A német autógyárak nem fektettek volna be Magyarországon. Most nem lenne itt a Mercédesz, BMW.

A Belgrád-Budapest tranzitfolyosó növeli Kína és Magyarország között a bizalmat, ami önmagában újabb befektetéseket eredményezhet Magyarországon kínai részről.

A kárt az okozta volna Magyarország számára, ha a beruházástól elálltunk volna.

A legrövidebb út KKE-ba Magyarországon keresztül vezet. Az Adria tenger kikötői nem tudnak nagy teherszállító hajókat fogadni. Ez csak Görögországban lehetséges.

Az egyik legmértéktartóbb kutatóintézet, a brüsszeli Bruegel intézet elemzésében arra jutott, hogy a magyar kereskedelem akár 8,7 százalékkal is nőhet a transzázsiai infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően. A GDP jelentősen nagyobb lehet.
Magyarország a projekt 10 kereskedelmi győztese között lehet az uniós országok között.

bruegel.org/wp-content/uploads/2016/09/WP-05-2016.pdf

Figure 5: Who wins and who loses in the transportation scenario
Panel A: Top 10 winners in trade

felucca02 2019.04.29. 11:26:54

@6.Lenin: "Valahol, valakik eldöntötték, hogy Európát el kell árasztani teljesen más kultúrájú tömegekkel"

Na, idáig olvastam. Összeesküvéselméletekre nem vagyok vevő. Ezeket azoknak találták ki, akik szerint mindig más a hibás. Sötét hatalmak működnek és össze akarják kutyulni a mi csodálatos életünket.

Csodálatos ív a fejlevágástól a kelebiai vonalig, mi? Lófaszt! Fel kellene már nőni!

6.Lenin 2019.04.29. 11:34:20

@felucca02:

"Patai Mihály jelenlegi MNB-alelnök nemrég azt nyilatkozta,

az államháztartást fegyelmezetten menedzselik, a fizetési mérleg és a külkereskedelmi mérleg pozitív. Ez a három mérleg soha nem volt így kézben tartva az elmúlt száz évben."

Itt egy példa, hogy ki, miként is magyaráz meg dolgokat.

Patai Mo-ot hasonlítja Mo-hoz. Mit csinál az index? Hosszú cikkben összeszed tücsköt-bogarat, hogy ezt a megállapítást Patainak rontsa.
Miért?
Mert rontaná a ballib oldal esélyeit. Cáfol? Nem, csak elferdít egy megállapítást. Lesznek, akiknek elfogadható módon, mert nekik is ez az érdekük.

Tisztességes? Döntsd el.

index.hu/gazdasag/2019/04/29/gazdasagpolitika_makrogazdasag_gdp_100_ev/

felucca02 2019.04.29. 11:38:44

@atomic power 1986DucaDuca: Oké, legyen így! Erre a bizalomerősítésre egy megfelelő válasz a 150-es vonal kismértékű kikalapálása, részleges kétvágányúsítás, vízzsákok megszüntetése, aláverés, néhol síncsere. Vmax 100 km/h.

Ez kijönne hetvenmilliárdból, Kína pedig iszonyatos mértékben kezdene bízni bennünk. Vonat sem több, sem kevesebb nem lenne, de az mindegy, a Szabadka-kelebiai vámolás meg maradna 24 óra, de hát ez van.

A Pireuszig hátralévő további kilenctizedet meg majd a jóisten meg- és átépíti valamikor.

Kína meg valószínűleg megvakult, amikor nekünk ad pénzt arra, hogy egy százas vonalat százhatvanra tornásszunk fel, amikort relatíve jobban járna, ha a Szabadka és Újvidék közötti, negyvennel járható vonalszakaszba öntené a pénzét.

Ugye, az még mindig megvan, hogy a tehervonatok max százzal mennek, a százhatvanas pályán is?

6.Lenin 2019.04.29. 11:44:58

@felucca02:

Attól egy probléma még létezni fog, ha te megpróbálod elmismásolni.

Akkor mivel magyarázod azokat a jelenségeket, amikről írtam?
Mi a fő téma jelenleg a világon, ENSZ,EU? Miről tárgyalnak, és miért?

Szívesen elolvasom a te verziódat, hátha tényleg én tévedek, Győzz meg erről.

(Afrika esetében a felmelegedést egy problémaként el is fogadom, de Szíria,Líbia, Afganisztán esetében már nem)

felucca02 2019.04.29. 11:55:07

@6.Lenin: A globalizációval magyarázom.
A liberális piacgazdasági rendszerek számos olyan technikai eszköz használatát tették mindennapivá, ami a világot összenyomta. A birkákat terelő pakisztáni az okostelefonján ma online látja, hogy mi történik hollandiában és svédországban, tehát el fog indulni arrafelé a túlnépesedő országából. Pláne, hogy utazni mindennél egyszerűbb ma.

A probléma létezik, igen, lehet és kell is róla beszélni. Ahogy orbán ezt teszi, az nem a megoldást célozza, hanem a megoldatlanság fenntartását, mert neki, hatalomtechnikailag az a jó. Neki az kell, hogy a nógrádi nénik rettegjenek a migráncsoktól, és semmiképpen ne oldódjon meg a helyzet.

6.Lenin 2019.04.29. 12:39:40

@felucca02:

OK! Egy biztos, nem te fox megdönteni abban a hitemben, hogy én látom jól a dolgokat.
Igen globális szempontból rendkívül meghatározó lehet a nógrádi nénik hozzáállása a világpolitikai eseményekhez.
Azért kösz, hogy az igyekezet megvan benned.

Sir Bates dö Hól 2019.04.29. 18:37:29

@6.Lenin: "A korrupció pedig akkor van, ha nem te lophatsz, ha te, akkor annak rengeteg más elnevezését is kitalálták már."

Lajosom, a korrupció az korrupció! a többi csak szarmaszatolás! én elég sokszor vesztegettem meg embereket, de nem is néztem őket szarba se! gyökér kis geci mind, aki hagyja magát megvesztegetni! ez a normális morális álláspont! aki mást mond, az meg morálisan nulla!

6.Lenin 2019.04.29. 18:58:26

@Sir Bates dö Hól:

B+, ez jó!

" normális morális álláspont! "
"én elég sokszor vesztegettem meg embereket, de nem is néztem őket szarba se! "

Ők is így lehettek veled, ha csak pénzért tudtál valamilyen előnyhöz jutni, szart se értél nekik, de pénzért ezt elnézték.

Sir Bates dö Hól 2019.04.29. 19:26:46

@atomic power 1986DucaDuca: ja, a bruegel arra jutott, hogy

Scenario I: Simulating the impact on trade of a reduction in transportation costs
"In this exercise, we take this information and apply the reduction of transportation costs across the board within the Belt and Road area. IT SHOULD BE NOTED THAT WE DO NOT INCLUDE THE COST OF OF SUCH IMPROVEMENTS IN TRANSPORT INFRASRUCTURE BECAUSE OF LACK OF DATA. More specifically, we reduce railway transportation costs by 50 percent and sea transportation costs by 5 percent, for the geographical area under the Belt and Road project."

illetve
Scenario II: Simulating trade gains from establishing a free trade agreement within the Belt and Road area
"EU countries, whose trade gains were the largest under the reduced transportation cost scenario, would now experience weak losses. The result is intuitive, because the EU countries would be outside the Belt and Road free trade agreement, so EU trade would be expected to be substituted to some extent by enhanced trade within the Belt and Road region. This is true even for EU countries formally included in the Belt and Road initiative, such as Hungary and Poland. This is because EU members cannot strike separate trade agreements with China, so they could not take part in a potential Belt and Road free trade agreement."

Sir Bates dö Hól 2019.04.29. 19:30:46

@6.Lenin: nem töki, én megcsináltam a magam pénzét, csakhogy én nem árultam el senkit és semmit, szemben azzal, aki a pénzt kapta;-)... aki korrupt, az eladja magát, az egy megvett árúcikk, mint egy prostituált;-)...

6.Lenin 2019.04.29. 20:15:01

@Sir Bates dö Hól:

Megkaptál tőle egy árút, amit a magad tehetsége révén nem tudnál megszerezni, vagy mások ától lopott árút szeretnél, mint orgazda. Ők csak közvetítik neked az óhajtottat.
Pont annyira szart érsz te is, de ezt pénzért elnézik.
Kár vergődnöd ezen, pláne morális kérdésként kezelned.
Nem volt egy jó 5let ezt szóba hoznod, pláne nekem címezve.
Én se nézlek többre, de ezt már régebben is megírtam neked.
Nem kellett volna még sokadszorra bizonyítanod is.

Sir Bates dö Hól 2019.04.29. 20:33:46

@6.Lenin: Lajos, most még nincs szalonnasütés, akkor vesszük hasznát majd a lángeszednek;-)! töki, én sosem voltam kereskedő, minek foglalkozzam bármivel, amit el kell adni, ha pénzt akarok? Mondhatjuk, hogy nekem az árum a pénz volt mindig is;-) van ilyen is, töki, még ha te nem is hallottál róla:-DDD... hülye vagy Lajosom?! még, hogy én fizessek, hogy dolgozhassak?! hogy megnyerjek egy munkát? Lajos, te így csináltad? nebassz'má'meg!:-DDD

az viszont óriási különbség, hogy én elítélem a korrupciót, te viszont megengedő vagy azzal szemben, ezért vagy morálisan nulla...

6.Lenin 2019.04.29. 20:41:47

@Sir Bates dö Hól:

Te tényleg köcsög vagy. Te dicsexel, hogy korrumpáltál másokat mert a sarki ribanc a két szép szemedért nem volt hajlandó leszopni, lefizetted a stricijét.

Aztán elítéled. Be vagy füvezve?
Egy rakás szar moralizál.

B+, ez a hónap legnagyobb dobása eddig a B1-en.

Sir Bates dö Hól 2019.04.29. 20:59:36

@6.Lenin: Lajosom, ebből már nem jössz ki jól, bárhogy is kapálódzol!:-DDD
te támogatod a korrupciót, én használtam, a különbség ég és föld;-)...

Anatolij Ubijca 2019.04.29. 21:31:46

@Sir Bates dö Hól: A használat is egyfajta támogatás. Ha egy nyugat-európai cégvezetőről bebizonyosodik, hogy keleti, balkáni politikusokat korrrumpált, akkor általában esni szokott az árfolyam, ezt sem a részvényesek, sem a tőkepiaci felügyelet nem veszi jó néven.

A korrupciós bűncselekményekért az is büntethető, aki veszteget, nem csak az, akit megvesztegettek, sőt. A vesztegetésnek már a kísérlete is bűncselekmény, ami akár letöltendő szabadságvesztéssel is büntethető.

Sir Bates dö Hól 2019.04.29. 21:46:48

@Anatolij Ubijca: persze, de itt kimondottan hivatali vesztegetésről illetve annak elfogadásáról van szó, ahol az elfogadót súlyosabban is büntetik. s nem jogi, hanem morális szempontból minősítettem. aki adja, az nem szeg meg semmilyen kvázi eskűt, aki eldogadja, az ellenben igen, nem hűséges a cégéhez, az üzleti életben. de az, aki hivatalt visel, az nem csupán egy csoportot, hanem az egész társadalmat árulja el.

én nem állítottam soha, hogy fehér lovas grál-lovag vagyok, de eskűt még nem szegtem, s eskűszegőket sem mentegettem;-)...

6.Lenin 2019.04.30. 09:02:59

@Sir Bates dö Hól:

"te támogatod a korrupciót, én használtam, a különbség ég és föld;-)..."

Sehol nem írtam, hogy támogatom, sőt. Annyit írtam, hogy mióta ember létezik, azóta ez is van, és mindenhol, létezni is fog, csak másként nevezik.

Semmi ég és föld, pontosan szart érsz te is , aki használja, és az is, aki elfogadja.

Én csak ennyit írtam. Te vergődsz, hogy megmagyarázd magadnak, de erről is írtam.

Ha te lopsz, akkor jogos, ha más, az jogtalan. Ez nem az elfogadását jelenti, csak az olyan szarrakásokról szól, mint te is vagy, meg akit megkentél egy szopásért.

Sir Bates dö Hól 2019.04.30. 09:26:24

@6.Lenin: "A korrupció pedig akkor van, ha nem te lophatsz, ha te, akkor annak rengeteg más elnevezését is kitalálták már."

ezt te írtad, te bagatellizálod el azt, hogy valaki bizalommal él vissza. és pont.

6.Lenin 2019.04.30. 09:51:04

@Sir Bates dö Hól:

Próbáld meg többx elolvasni amit előzőleg írtam. Ugyan egy szarrakásnak tartalak, de nem hülyének (eddig), hátha megérted. Én abban bízom, hogy menni fog.

Sir Bates dö Hól 2019.04.30. 12:18:44

@6.Lenin: látod Lajos, én meg alapvetően nem szarrakásnak tartalak (csupán egy kissé képmutató opportunistának), hanem egy meglehetősen korlátolt ostobának. jól kiegészítjük egymást;-)...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.04.30. 14:57:52

még megvárnám taga véleményét, hogy tudjam mimerre
gondolom kibaszták azt a nikkjét
taga milyen néven nyomod most? csüngő?

taga20 2019.04.30. 18:26:42

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

veled ellentétben fityeszpatkány, én egyel nyomom.
te viszont hetente váltod, mint a szaros gatyádat!

Alex62 2019.08.08. 00:32:49

@Tényelek: Ezek szerint Bangladesben 21 milliárd ember él. 20x annyi mint Kínában
süti beállítások módosítása