B1 blogcsalád



A fasizmus előszobája, hogy a magyar hatóságok nem adnak enni az elutasított menedékkérőknek

Nemzetközi sajtószemle

2019. április 27. - Szelestey

harari.jpg

  • Árulkodó, hogy Putyin és Orbán díszvendégnek számít Pekingben. 
  • A magyar kormányfő által csodált izraeli történész szerint majd elválik, hogy járható-e az orbáni út, azaz létezhet-e demokrácia egyéni szabadságjogok nélkül, avagy csupán szimpla diktatúráról van szó.
  • Aki nem veszi észre, hogy a sorosozás mögött antiszemitizmus bújik meg, az felfuvalkodott, reakciós majom. 

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Az újság sokatmondónak nevezi a kínai Új selyemút-program szempontjából, hogy az e célból összehívott pekingi nemzetközi konferencián Putyin és Orbán az első sorban kapott helyet, az olasz és a görög miniszterelnök társaságában. Még a német gazdasági miniszter is csak mögöttük ülhetett le. Az öt éve meghirdetett tervvel Kína próbálja kiépíteni befolyását a világ jó néhány részén, csak éppen törekvését némi bizalmatlansággal figyelik külföldön. Ugyanakkor az is árulkodó, hogy a pekingi fórumon az USA nem volt jelen, de a kínai államfő azt üzente a tanácskozáson Washingtonnak, hogy jobban odafigyelnek a szellemi tulajdon védelmére, illetve az eddiginél nagyobb mértékben megnyitják a hazai gazdaságot az idegen befektetők előtt. Viszont az európai partnerek nem értik, Olaszország miként csatlakozhatott a kínai kezdeményezéshez. Hiszen több példa is igazolja, milyen könnyen belesétálhatnak az adósságcsapdába a partnerállamok.

A Valutaalap vezetője éppen arra hívta fel a figyelmet Pekingben, hogy igen kényesek a Kína által szorgalmazott infrastruktúra-fejlesztések, mert azok igen hosszú időre szólnak. Lagarde mindenkit arra szólított fel, hogy szorítkozzanak csak a lehető legszükségesebb projektekre. Mellesleg az új maláj miniszterelnök újratárgyalt egy vasútépítési megállapodást és az ár 16 milliárd dollárról 11 alá esett.

Le Monde

le_monde.jpg

A lap a nap egyik meglepetésének tartja, hogy a programadó beszédének elhangzása utáni sajtótájékoztatón Macron szóba hozta a schengeni övezet szűkítését, azaz hogy bizonyos tagállamoktól váljanak meg, ha azok nem hajlandóak szolidaritást tanúsítani a közös menedékpolitikában. A politikus arról már többször beszélt, hogy Schengen nem működik, de az új, hogy csökkenteni kell a tagok számát. Csak éppen nem látni, miként volna ez lehetséges. A párizsi Science Po egyik professzora szerint bizonyosan az érintett államok közé tartozik Magyarország, Szlovákia és Csehország, miután azok nem hajlandóak érdemi együttműködésre a kérdésben és elutasítják a közös értékeket. A büntetés az volna számukra, hogy polgáraik nem részesülhetnének a szabad mozgás előnyeiből a közösségen belül.  Ám az államfő nem keresett támogatást a tervéhez, miközben a hangot ez ügyben Salvini és Kurz adja meg. A menedékjog áramvonalasítása körül viták már régóta mérgezik a légkört az EU-ban. A párbeszéd teljesen befagyott, mivel szinte az egyik tagkormány sem akar jobb együttműködést.

Economist

economist_1.jpg

A nacionalisták és az Európa-hívek egyaránt nagyobb sebességre kapcsolnak az EP-választás előtt, amely minden eddiginél az unióról szól majd. Az utóbbi öt év során a válságok és változások kiemelték, hogy a dolgok mennyire összefüggnek egymással a földrészen. Pl. a migráció megugrása nem csupán görög, magyar vagy német ügy volt. A terrorhullám, Trump elnöksége, vagy Kína megerősödése az egész EU-t fenyegeti. Természetesen, arról nincs szó, hogy az európaiak elégedettek volnának az unióval. Azonban a Brexit megalázó jelensége eltérítette az euroszkeptikusokat a távozástól, és inkább afelé terelte őket, hogy belülről alakítsák át a szervezetet. Merkel az euró és menekültek védelmezőjének számít. Orbán a „keresztény Európa” önjelölt védője. Macron populista-ellenes bástya, Salvini pedig edzőtársa a ringben.

Az európaiasodás – bármennyire is meglepő – leginkább a nacionalisták és a populisták körében figyelhető meg, már abban az értelemben, hogy átveszik egymástól a taktikát, az érveket és a mondanivalót. Salvini a minap szövetséget hozott létre. De lassan rákapcsol a politikai közép is. A feljövő populizmus láttán mozgósítja az Európabarát szavazókat. Ez pedig valamennyire az EU felé fordítja az embereket, mert már nem tekintik magától értetődőnek az integrációt. Természetesen a választást továbbra is a hazai témák uralják majd, de azért az eddiginél jobban belejátszik abba az európai politika is.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Az európaiak bele kívánnak szólni, hogy mely pártok képviseltethessék magukat a jövőben Strasbourgban, ám a voksukat figyelmeztetésnek szánják. Vagyis nem az általuk kedvelt pártra voksolnak, hanem az ellen, amelyet a leginkább elutasítanak. márpedig ebből a szélsőjobbos és Európa-ellenes erők profitálhatnak leginkább. Erre a következtetésre jutott a német Bertelsmann-alapítvány felmérése, amelyet 12 tagállamban, köztük Magyarországon 23 ezer megkérdezett bevonásával végeztek el. Megállapította továbbá, hogy a szélsőségesek tábora erősebben készülődnek, mint a politikai közép. Minden 2. embernél erős motiváló tényező, hogy nem kérnek valamelyik pártból, sőt, lehet, hogy többől sem. Az eredményre döntően kihat majd, hogy hányan járulnak az urnákhoz. Hogy az EP működni tudjon, ahhoz biztos többségre van szükség Strasbourgban, ezért fontos, hogy az EU-hívő közép rávegye a tömegeket a szavazásra.

Kiderült a közvélemény kutatásból, hogy a populisták csak az unió elutasításában és demokrácia bírálatában értenek egyet. Szakkérdésekben a szélsőjobb és –bal jobban megosztott, mint a nagy középpártok. Mellesleg 52% vallotta azt, hogy taszítják a szélsőséges, illetve populista erők. Ám utóbbi tábor viszonylag rövid idő alatt stabil bázist tudott magának kiépíteni. Viszont hogy úgy általában, mennyire népszerűtlenek, az igazolja, hogy nagy hiba volna a többi vetélytárs részéről utánozni őket. A mérsékelteknek a nagyfokú elutasítást sokkal inkább a populistaellenes mozgósításra kellene kihasználniuk.

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

Az Unió arra figyelmeztet, hogy a tagállamok jó kétharmadában csökken a polgárok bizalma a nemzeti jogrendszer függetlensége iránt. A Bizottság az idén is felmérette, hogy az emberek mennyire látják önállónak a bíróságokat, miként vélekednek az ítéletek minőségéről, a jog hatékonyságáról. A legrosszabb eredmény Horvátországban jött ki, azaz ott félnek a legtöbben attól, hogy a politika rátenyerel a hatalmi ágra. De nem sokkal jobb a helyzet Magyarországon, Lengyelországban és Olaszországban sem. Az illetékes brüsszeli biztos sajnálattal beszélt arról, hogy egy-két ország visszalép ezen a területen, azon kívül még mindig túl sokan vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy a bírák nem függetlenek és túl sokáig kell várniuk arra, hogy ügyük jogi úton elrendeződjön. A jelentés megjegyzi, hogy egyre több a bírálat éri a magyar, a lengyel és a román kormányt, mivel azok megpróbálják politikai ellenőrzés alá vonni az igazságszolgáltatást.

FT

financial_times.jpg

Az Orbán Viktor által nagyra becsült izraeli történész, Yuval Noah Harari (a felső képen) azt latolgatja, vajon a liberalizmus is követi-e a történelem szemétdombján a fasizmust és a kommunizmust, miután populista és tekintélyelvű rendszerek a kulcselemeit kezdik ki. Mint írja, a liberálisok a 2. világháború vége óta uralkodó ideológiaként azt hirdetik, hogy a harc a szabadság és a zsarnokság között zajlik, de egy olyan világot kell teremteni, amelyben az emberek szabadon és békében együttműködnek, az állami ellenőrzés csupán minimális, még akkor is, ha ennek némi egyenlőtlenség az ára. A szakember válasza az, hogy az irányzat bizonyosan válságban van, de csak kevés rezsim hajlandó teljes mértékben feladni. Annál is inkább, mert a liberalizmus értelmezése meglehetősen széleskörű, így mostanában már nem kötelező menüként tálalják, hanem csak tetszés szerint csipegetnek belőle.

A liberalizmusnak összesen hat alapvető összetevője van, a gazdaságot, a politikát és az emberi jogokat tekintve, de ezek között mostanában már nem olyan feszesek a kapcsolatok, mint korábban. Habár nagyon sok populista és tekintélyelvű hatalom antiliberálisként határozza meg magát, egyik sem utasítja el teljes egészében a liberalizmust. Trump például odahaza erősen támogatja a szabad piacot, de jócskán tesz a szabad világkereskedelem ellen. Utóbbi Kínának nagyon is kedvére van, viszont cseppet sem lelkesedik a szabad választásokért. Olaszország nem kér a bevándorlókból, de tárt karokkal fogadja az Új selyemút-kezdeményezést. Orbán Viktor az illiberális demokrácia mellett tör lándzsát , azzal érvelve, hogy a személyes szabadságjogok megkurtítása mellett is lehetségesek szabad választások. A békét viszont valamennyien pártolják, legalábbis elvben, ám hallani sem akarnak a migrációról.

Meglátjuk, mennyire működőképes ez az á la carte-rendszer. Ki fog derülni, hogy az orbáni rendszer netán csupán diktatúrát jelent, vagy a demokrácia működhet személyes szabadságjogok nélkül is. Hogy fennmaradhat-e a világban a béke, miközben egyre több határkerítés emelkedik és erősebbre váltanak a kereskedelmi háborúk. Lehet, hogy teljesen összeomlik a liberális rendszer, csak éppen egyáltalán nem látszik, mi léphet a helyére?

The Times

the_times_1.jpg

A vezércikk szerint a szólásszabadságnak és a vitakultúrának árt, hogy a brit kormány azonnali hatállyal menesztette egyik tekintélyes tanácsadóját, amiért az egy interjúban a többi közt Soros magyarországi birodalmáról beszélt és megfeledkezett az ügy antiszemita hátulütőiről. Tett Kínáról is vitatott kijelentést. Csakhogy az unortodox vélemények gazdagítják a közvitát, ezért Sir Roger Scruttont sem szabad kitaszítani, kár volna elhallgattatni. Nézeteit alaposan meg kell vizsgálni, és ahol lehet még tanulni is érdemes azokból. Ráadásul kiderült, hogy a beszélgetés szerzője egy-két részt valóban elferdített, amikor azokat előre közzétette a közösségi médiában. Ezért a szakértő most joggal érzi sértve magát, bár neki is vannak vitatható kijelentései. Ezeket nyilvánosan bírálni kell, ám a kormány ez esetben elsiette a reakciót, meg sem várta a bizonyítékot. A brit közélet lesz szegényebb ily módon.

Guardian

guardian.jpg

1. A lap teljesen megalapozatlannak tartja, hogy Sir Roger Scrutton bármiféle baloldali boszorkányüldözés áldozata volna, mert az igaz, hogy az inkriminált interjú bizonyos részeit kiragadták részleteiből, csak éppen a filozófus szem elől téveszti a nagyobb képet. Hiszen rettenetesen álnok, amikor most pl. azzal védi magát, hogy eredetileg csupán azért beszélt a Magyarországot elárasztó közel-keleti muzulmán törzsekről, mert az átlag magyar jogos aggályának kívánt ily módon hangot adni. Merthogy először is: a feje tetejére állítja a valóságot, amikor a földkerekség legnagyobb veszélyben lévő embereit írja le fenyegetésként vagy invázióként, és ennek azért van hatása.

Másodszor, amikor nagyszámú menekültet emleget, akkor megerősíti Orbán koholmányát, ami persze időtlen idők óta jellemzi a szélsőjobbot, mármint hogy bűnbakokat kreál. Hiszen Magyarországon tavaly kevesebb, mint ezer menedékkérelmet terjesztettek elő. Harmadszor, a Helsinki Bizottság szerint akik hiába próbálkoztak, azokat elkülönítő táborokba zárják és következetesen megtagadják tőlük az élelmet. Márpedig ennek ki kellene vernie a biztosítékot a jobboldal fő erőinél is, hiszen ők jelentik az első védvonalat a fasizmussal szemben.

Scruton ugyan most azzal mentegetőzik, hogy amikor a Soros-birodalmat emlegette Magyarország kapcsán, nem okvetlenül egy zsidó hálózatra gondolt. Ám Orbán gyűlölt figurát csinált az üzletemberből. Összeesküvés elméleteket gyártanak ellene, úgy tüntetik fel, mint aki aljas módon mozgatja a szálakat. Ha Soros megkerülhetetlen a magyar társadalomban, akkor az azért van, mert a nevét kihasználva ősrégi antiszemita közhelyeket keltenek ismét életre. Scruton arról feledkezik meg, hogy a menekülteket, közülük is főként a muzulmánokat, ördögnek állítják be, akárcsak a zsidókat, éspedig nagyon is tudatosan. A megosztottságot igyekeznek fokozni egy tekintélyelvű politika szolgálatában. De az egyetemes emberi jogok fontosabbak, mint az, hogy egy reakciós majom vezethet-e továbbra is egy kormánybizottságot.  

2. Kovács Zoltán visszautasítja a Helsinki Bizottság bírálatát, miszerint a magyar hatóságok következetesen megtagadják az ételt azoktól, akik sikertelenül kértek menedéket. Az emberi jogi szervezet szerint ez az eljárás embertelen bánásmódnak, sőt kínzásnak minősül. Bizonyítékok támasztják alá, hogy az idén ilyesmi 8-szor fordult elő, és 13 embert érintett. A magyar állam csak akkor adott enni nekik, amikor az Emberi Jogi Bíróság kötelezte rá. Egyesek előtt öt napon át éheztek. A nacionalista Orbán Viktor a migráció elleni kemény fellépésre építi politikáját. A menekülteket befeketíti. Igen kevés embert engednek be a tranzitövezetbe.

A hivatalos szóvivő szerint viszont teljes ellátását kapnak mindazok, akik jogosan tartózkodnak a zónában. Ám nem adnak élelmiszert, ha valakiről kiderül, hogy nem jogosult a menedékre. Ez olyan, mint az üzlet: ha lezárult, akkor onnantól kezdve nincs mit tenni – mondta Kovács. Ugyanakkor azt bizonygatta, hogy aki bizonyítani tudta, hogy élete odahaza veszélyben volt, azt befogadják. Tavaly 349 kérelemnek adtak helyt Röszkénél, illetve Tompánál, a többség afgán, iraki és szír volt. A nyilatkozó arra is kitért, hogy akit elutasítanak, az mehet isten hírével vissza Szerbiába. Ám a két állam közt nincs visszafogadási egyezmény, így senkit sem lehet jogosan visszatoloncolni a két táborból. Pardavi Márta a Helsinki Bizottságtól úgy látja, hogy pontosan azért igyekeznek kiéheztetni az érintetteket, mert így akarják rábírni őket a távozásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9014788514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycmen 2019.04.27. 08:55:42

A hivatalos szóvivő szerint viszont teljes ellátását kapnak mindazok, akik jogosan tartózkodnak a zónában. Ám nem adnak élelmiszert, ha valakiről kiderül, hogy nem jogosult a menedékre. .............................

Mi a probléma? Három éves óvodás is megérti.

Cycmen 2019.04.27. 09:01:15

Aki nem veszi észre, hogy a sorosozás mögött antiszemitizmus bújik meg, az felfuvalkodott, reakciós majom ........................................

Most azt hiszed csórikám, hogy jól kifogtad a szelet a vitorlából? Akkor ócska reakciós majom vagyok (ez vajon mi lehet?) sőt egyébként eléggé antiszemita is, de Sorost önmagáért rühellem!

Cycmen 2019.04.27. 09:15:36

Pardavi Márta a Helsinki Bizottságtól úgy látja, hogy pontosan azért igyekeznek kiéheztetni az érintetteket, mert így akarják rábírni őket a távozásra..........................

Pardavi Mártát rágalmazásért fel kell jelenteni. Senki sem éheztet senkit, a belépésre nem jogosult forduljon vissza, nincs fogságba ejtve, a nagyon korrekt Szerbi tele van közérttel, egyen igyon érezze jól magát a kedves turista! Esetleg ott követelhet ellátást, bár ahogy a szerbeket ismerem, ennek nem lesz jó vége! :D

Cycmen 2019.04.27. 09:25:28

Merthogy először is: a feje tetejére állítja a valóságot, amikor a földkerekség legnagyobb veszélyben lévő embereit írja le fenyegetésként vagy invázióként, .......................

Állítsuk a talpára a valóságot! Azok az emberek tényleg veszélyben vannak, még azok is, akik gazdasági menekültek, hát még akiknek a földjén háború van!
Kik is okozták a veszélyt, kik is okozták a háborút????? Annak nem kéne véget vetni, meneküljenek csak nyugodtan?
Na így nincs a feje tetejére állítva a valóság!

István Tamasi 2019.04.27. 11:06:36

@Cycmen: A feje tetejére állítja a valóságot az aki nem veszi észre, hogy Magyarország katonailag is ott van azokban az országokban ahonnan a legtöbb menekült érkezik.

Cycmen 2019.04.27. 11:19:54

@István Tamasi: De ugye ezt most csak úgy kínodban rángattad elő és nem is gondolod komolyan? Mert ha igen, akkor nagyon nagy a baj nálad!

István Tamasi 2019.04.27. 11:51:31

@Cycmen:
Valóban kínzással ér fel amiket összehord.
Egyébként pedig feje tetejére állított helyzet az, hogy magyar katonák a polgárháborúk kirobbantójának, fenntartójának csatlósaként részt vesznek a helyi háborúkban közben pedig a magyar állam nem ad menedéket a menekülőknek, sőt éhezteti őket.

Csepp a tengeriben · http://www.vasalobolt.hu 2019.04.27. 11:57:36

Látom a vívódást azokon az embereken akik a cikkeket írták. Vajon merre és hová haladunk? Nos a kérdés költöi. Én azt hiszem nagyon nem jó irányba. Mert ha igy megy a veszekedés továbbra is és ha nem békülnek azok akik erőszakosak. Háború lesz a vége. A verbális háború már zajlik. Ahol sem a tisztesség sem a becsület sem a jog nem tud egyezséget teremteni a felek között ott óhatatlanul erőszakba fog torkolni az állapot. Rettenetes sok példa van rá. Remélem nem lesz önbeteljesítő jóslat.

Magán?Véleményem? 2019.04.27. 12:32:09

" ... Tavaly 349 kérelemnek adtak helyt Röszkénél, illetve Tompánál, a többség afgán, iraki és szír volt. ... "
Nocsak, ezek szerint mégiscsak van akiket az ország befogad...

" ... akit elutasítanak, az mehet isten hírével vissza Szerbiába. Ám a két állam közt nincs visszafogadási egyezmény, így senkit sem lehet jogosan visszatoloncolni a két táborból. ... "
Ezek szerint akit elutasítanak, azt élete végéig az országnak kell eltartania ... kezdem érteni, erre megy ki a játék, van a lángszavú helszinkibizottság, amelyik kiharcolja, hogy minden jöttment, aki nem menekült, és nem jogosult az országba belépésre, életfogytig kosztot és kvártélyt kapjon az országtól, mert ugye nincs jog kitoloncolni...

Minek nevezhetnénk az ilyen embereket? Hivatásos élősködő? Igen asszem ez megfelelő kifejezés lesz rájuk.... ráadásul ez a "politikus" szónak is szinonimája. Sőt, az NGO magyar megfelelője is!

Hungry horse 2019.04.27. 12:44:49

Van egy szép régi mondás: hívatlan vendégnek ajtón kívül a helye.
Szóval ez van.
Zabálni meg azt zabál, amit magának vásárol a kibaszott eu és kibaszott ensz által osztogatott névtelen betéti kártyájával.

Apropos!
Miként nem érvényes az eu direktíváinak sora ezekre a patkányokra (copyright by bangóné 2019) és az őket pénzelőkre?

Magán?Véleményem? 2019.04.27. 12:49:29

" ... Az eredményre döntően kihat majd, hogy hányan járulnak az urnákhoz. Hogy az EP működni tudjon, ahhoz biztos többségre van szükség Strasbourgban, ezért fontos, hogy az EU-hívő közép rávegye a tömegeket a szavazásra. ... "

Hát, igen... ilyesmit már láttunk 2008 tavaszán, az ellenzék a délután közepén már ünnepelte a győzelmét a sok-sok-sok szavazó láttán, aztán jött a Csuti Rablóbanda vezetője a Vízszintes Napóleon, és eccerüen elcsalta a választásokat....

Nem számítok másra akkor sem, ha a zuniós tömegek elmennek szavazni, mert ha véletlenül nem alakul ki a liberálfasiszta többség az EP-ben, akkor nyilvánvaló lesz, hogy megint a Csüngőhasú Bonsai Duce volt az aki elcsalta a választásokat, és liberálfasiszták ismét picsogni fognak, mint tavaly, mert fáj az arcuk miután arcra vették a flasztert (a gyengébbeknek: pofára estek)...

--------------------------------------------------------

Szerintem ezzel a migráncsmizériával, és azoknak a befogadási erőltetésével eléggé elvetették a sulykot. Minden egyes olyan bűncselekmény amit a migráncsok követnek el, erősen visszaüt azokra, akik pártolják a migráncsok befogadását. Ennek a TÉNYnek köszönhetik az úgynevezett nyugati liberális demokráciák azt, hogy megerősödött az országon belül a szélsőséges irányzatok.

2019.04.27. 12:58:34

"Aki nem veszi észre, hogy a sorosozás mögött antiszemitizmus bújik meg, az felfuvalkodott, reakciós majom."
Ezzel az állítással maximálisan egyet lehet érteni, ugyanúgy, mint azzal, hogy Don Corleonét is azért tartják rossz embernek, mert digó.
Fasiszta felfogás, hogy a származása miatt bántanak talpig becsületes embereket!

2019.04.27. 13:30:42

"Árulkodó, hogy Putyin és Orbán díszvendégnek számít Pekingben."
Na meg az is, hogy Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója, António Guterres ENSZ-főtitkár is. A sunyi osztrákokról és a többiekről már jobb nem is beszélni. A liberális propagandisták elfelejtik, hogy ma már nem lehet úgy hülyíteni a népet, mint akár 30 éve, amikor még nem volt internet!

yourmomtits 2019.04.27. 14:19:55

atyaég, ez még csak az előszoba??? akkor mi a faszt ríttok már évtizedek óta???? mellesleg nekem sem ad enni a kormány, akkor az is fászisztá???

Sir Bates dö Hól 2019.04.27. 14:41:23

@Cycmen: szerintem nem helyénvaló most a cinizmus. nem csíped őket, nem segítesz jézus szellemében, ez okés, a te dolgod. de gúnyolódni rajtuk, méltatlan hozzád is. egy kóbor kutyának is adsz enni. ezek meg emberek.
(az agyhalottak válaszra sem méltóak)

2019.04.27. 14:55:14

"A fasizmus előszobája, hogy a magyar hatóságok nem adnak enni az elutasított menedékkérőknek"
Ez elég súlyos vád, mert akkor minden európai ország fasiszta. Ha ez az ingyen etetés normális lenne, akkor csak benzinre kellene költeni ahhoz, hogy körbejárjuk Európát. Minden határátkelőhelyen beadnánk a menedékkérelmet, kapnánk szállás és ételt. Nappal megnéznénk a környező nevezetességeket. Ha már mindent megnéztünk, akkor átmennénk egy olyan határátkelőhöz, aminek a környékén sok látnivaló van. és kezdődne elölről minden. Évtizedekig el lehetne így éldegélni. Mi sem lennénk jogosultak a menekültstátuszra, de ha nem etetnének, akkor fasiszták lennének, azt meg nem vállalnák liberális ék. A Helsinkisekkel kapcsolatban már az is megkérdőjelezhető, hogy járkálhatnak-e az utcán egyáltalán emberek között, olyan komoly mentális problémákkal küzdenek.

Cycmen 2019.04.27. 15:28:59

@Sir Bates dö Hól: Nem néztél a témába mélyebben. Itt nem a kajáról és nem a migránsokról van szó egyáltalán, ők csak az eszköz. A Helsinki droidjai akarnak egy visszafordíthatatlan helyzetet teremteni, de legalábbis botrányt csinálni lejáratási célzattal.
A szerbiai visszafogadás is baromság, vannak olyan okmányaik amiben kiléptették őket a Szerb határőrök? És ugye azt sem fogadjuk el, hogy ha valahova nem engednek be valakit, akkor a kiléptető ország nem engedi vissza?
A cinizmusom a Helsinkinek szólt.

ebella 2019.04.27. 18:51:07

Én igazán rühellem a Fideszt, de én se adnák enni annak , akit elzavartunk. Ilyen alapon, akár milliókat is eltarthatnánk, a magyar szegények helyett, vagy inimum az ő rovásukra. Mire?

Minden lipsi hazudik. 2019.04.27. 20:15:11

"A fasizmus előszobája, hogy a magyar hatóságok nem adnak enni az elutasított menedékkérőknek"

Kapjak a bankkartyakat, vegyenek maguknak.

Greccsi Zsot 2019.04.27. 20:22:02

'Aki nem veszi észre, hogy a sorosozás mögött antiszemitizmus bújik meg, az felfuvalkodott, reakciós majom. '

Ugy van, aki szerint a fidesz nem náci, az fasiszta. Jól mondta Bangóné, a fideszesek kiirtandó patkányok kivétel nélkül.

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.04.27. 20:32:32

miután azok nem hajlandóak érdemi együttműködésre a kérdésben és elutasítják a közös értékeket.

Jo lenne ha ezeket a kozos ertekeket egyszer konkretan megfogalmaznak. Mert megis miota szamit kozos erteknek europa iszlamizacioja, meg a saria torvenyek bevezetese ?

Ego55 2019.04.27. 21:36:33

Mesélje már el valaki, hogy melyik ország eteti-itatja az elutasított menedékkérőket a határon?

2019.04.27. 22:42:46

@Orbán 1 GÉNIUSZ: "Jo lenne ha ezeket a kozos ertekeket egyszer konkretan megfogalmaznak. " Az olyan, mint Voldemort, soha nem mondják ki a nevét, vagy kimondják, de mindig mást, hogy jól megkeverjenek bennünket.
Szerintem valami speciális gyümölcsfa lehet, ami kizárólag nyugaton és nagyon északon terem. Az biztos, hogy Európa kelet-közép és keleti részén egyetlen ilyen fa sincs, mert olyan érték még nem került elő, ami innen származna. Ezzel az egész európai értékköveteléssel csak az a baj, hogy még sosem mutatták meg, hogy miként néz ki, magot meg pláne nem adtak, hogy mi is termeszteni tudjuk.
Persze ez csak találgatás, mint Potteréké Voldemortról az első rész elején.

Ader Janos 2019.04.27. 23:05:47

" a Helsinki Bizottság szerint"
Vagyis ahogy Soros nevezi oket : "Menekult bizottsag".

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.28. 21:10:48

@Cycmen:

azért annak is nézz már utána, hogy a csutti főstróman staddioncziggányod és a falubéli cimbora pénszaros lölő, mennyit lopot 10 év alatt.

a jó kurv@ @nyádat.... kissé egyoldalúan jár a pofád, sokat nyalintassz a staddioncziggánynak.

Sir Bates dö Hól 2019.04.28. 21:37:18

@Cycmen: de azok nem kapnak enni, akik nem mehetnek el, hiszen az első fokon elutasítottak fellebbeznek, de a zónából való kilépés annulálja a fellebbezést, sz'al nem állít valótlanságot a helsinki. pitiáner a kormány hozzáállása.
(a kovácsot, a szóvivőt (vagy micsoda az a kis patkány), meg remélem majd otthagyják, nem viszik a tiplinél a pivátdzsettel! azt majd akkor elmondja a tutit! volt a ner előtt is egy pár görény, akit fejbe basztam volna, de egyiket sem volt ennyire fíregforma!)

Cycmen 2019.04.30. 09:32:53

@Sir Bates dö Hól: de azok nem kapnak enni, akik nem mehetnek el, hiszen az első fokon elutasítottak fellebbeznek, de a zónából való kilépés annulálja a fellebbezést, sz'al nem állít valótlanságot a helsinki. pitiáner a kormány hozzáállása. ...............................

Ebben most nem vagyok kellően tájékozott, de nem szerencsés hogy a fellebbezgetők tízezrével verjék a faszokat a határon teljes ellátással, márpedig erre könnyen sor kerülhet, a civilek egyből megindítanák a karavánokat ha így be tudnák tenni a lábukat. A másik a kibaszott Helsinki, emlékszem hogy az ellátásba is belekötöttek akkor amikor még volt, semmi sem volt jó nekik.

Cycmen 2019.04.30. 09:36:05

@Sir Bates dö Hól: (a kovácsot, a szóvivőt (vagy micsoda az a kis patkány), meg remélem majd otthagyják, nem viszik a tiplinél a pivátdzsettel! .....................

Hagy már ezt a hülyeséget, froba a Macronod sminkre annyit költ mint amennyi Orbán repülőszámlája.

Sir Bates dö Hól 2019.04.30. 09:53:44

@Cycmen: el is vezetett ez meg az étkészlet kicserélése a sárga mellényesekhez;-)... teljesen jogosan.

Sir Bates dö Hól 2019.04.30. 10:04:21

@Cycmen: ne kezd el a demagógiát! nem az adott állam költségvetésének kellene finanszíroznia, s megfelelő apparátus kellene a kérelmek elbírálásához (hogy ne hónapok teljenek el), valamint transzport a visszatoloncolásukhoz, s mindezt közös büdzséből, ennyi az egész. s a schengeni határok védelméről is közösen kellene gondoskodni, miként egy közös haderővel is rendelkezni kellene. persze megfelelően kialakított garanciákkal, hogy ne legyen visszás. ezekről kellene beszélni, de az egyik oldalon az orbán-félék akadályozzák ezt, a másik oldalon pedig szintén a dögevő keselyűk a leghangosabbak.

2019.05.03. 19:36:33

"de azok nem kapnak enni, akik nem mehetnek el, hiszen az első fokon elutasítottak fellebbeznek, de a zónából való kilépés annulálja a fellebbezést, sz'al nem állít valótlanságot a helsinki. pitiáner a kormány hozzáállása. "
Lehetne erre azt írni, hogy ezt a hülyeséget meg ki írta, ugyanis a fellebbezés bírósági eljárás keretében zajlik, ahol az ügyvéd akkor is képviselheti a védencét, ha az nincs jelen!
www.bmbah.hu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=421&Itemid=392&lang=hu#
süti beállítások módosítása