B1 blogcsaládHúsvétkor határolódtak el a katolikus főpapok a Fidesz-rezsim politikájától

2019. április 22. - nickgrabowszki

"Csak mert valaki magyarnak születik, még nem lesz rögtön keresztény is."ep_5.jpg

Orbán miniszterelnök húsvétkor is (illetve akkor főleg) hangoztatta a kereszténységét, és mivel önképe szerint ő maga és a politikai tábora is a kereszténység megmentőjeként szereti látni magát, továbbá egész regnálása alatt folyamatos gesztusokat tesz az egyházak felé. Ezek után alkalmasint elvárná, hogy a megmenteni kívánt vallás is jelezze felé a támogatását.

Ehhez képest a kereszténység legnagyobb - saját felfogása szerint éppen a létjogosultságát bizonyító - ünnepén a legnagyobb magyarországi keresztény egyház, a katolikus két főpapja is inkább világos elhatárolódását jelezte a Fidesz-KDNP politikájától.

Beer Miklós váci megyéspüspök nagypénteken az ATV-n utasította vissza, hogy a párizsi Notre-Dame katedrális egy héttel ezelőtti leégésébe bárki apokaliptikus bárki apokaliptikus tartalmat vizionáljon, mint teszi azt a Fidesz-KDNP, például Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ("Az égő templom valahogy kifejezi azt az apokaliptikus értékvesztést, aminek a nyugati világban tanúi lehetünk: Franciaország megtagadta saját történelmét, megtagadta önmagát, megtagadta saját kereszténységét és hitét").bm_4.jpg

Akármilyen csodálatos is egy kőtemplom mint művészeti örökség, nem szabad elfelejteni, hogy Jézus az élő templomot, az embert tartja a legnagyobb értéknek. Érdemes tehát arra gondolni, hogy mi az az életünkben, ami igazán fontos.

A kőtemplomot tiszteljük művészeti értékéért, de az igazi érték az ember.

(...) A kereszténység eredeti értelmében az emberi kapcsolatok, az erkölcsi értékek, a nevelés, a jövőről való gondolkodás fontosabb kell hogy legyen, mint a kőből épített templomok által képviselt kulturális értékek

- közölte Beer püspök, aki teljesen tévesnek tartja az Orbán-rezsim oktatáspolitikáját is, ti. hogy az egyházi iskolák kiemelt támogatásával az elitképzést preferálja, és sorsára hagyja az elhanyagolt állami iskolákban maradó, hátrányos helyzetben lévő milliókat:

A tanítással is foglalkozó szerzetesrendek által alapított iskolák célja eredetileg a szegény gyerekek segítése volt, ám az évszázadok alatt ezek az intézmények elitiskolákká váltak.

Föl kéne ébredni, vissza kell térni az egyházi iskolákban az eredeti szándékhoz:

a hátrányos helyzetű gyerekekre kellene több figyelmet fordítanunk és a szakmunkásképzésben kellene részt venniük az egyházi intézményeknek.

Beer püspököt a katolikus egyház mérsékelt, ún. liberális szárnyához szokás sorolni, ezért nem képviseli a főpapok többségének véleményét, Erdő Péter esztergom-budapesti bíboros-érsek azonban a katolikus egyház hierarchiájának legmagasabb rangú magyarországi tagja, aki ugyancsak a nagypénteket ragadta meg, hogy hangsúlyozza távolságtartását a Fidesz-KDNP-től.

Embere válogatja, ki milyen rokonszenveket érez, de

az egyház maga nem óhajt közel kerülni egyik politikai csoportosuláshoz sem.

Már az is szimbolikus, hogy Erdő nem valamelyik fideszes propagandalapnak, hanem a kormányoldalon árulónak minősülő, az egykori hetiválaszosok által készített Válaszonline-nak adott húsvéti interjút, amelyben ugyancsak felemlegeti: a katolikus egyház véleményét egyáltalán nem kérték ki, az állami oktatáspolitika vagy az iskolai hitoktatás kialakításakor:

Egyszer sem voltunk döntési helyzetben. (...) Megkérdeztek egyáltalán minket arról, mit, hogyan szeretnénk? Szinte hagyomány már ez a magyar politikában.

ep2.jpgA bíboros-érsek legerősebb mondatai azonban azok, melyekben visszautasítja a Fidesz-KDNP politikájának azt a vezérelvét (vagy propagandaszólamát), miszerint ők a fehér, keresztény Európáért küzdenének:

Lehet-e egy országot, egy kontinenst kereszténynek nevezni?

(...) A fehérséget azért nem nagyon hangsúlyoznám katolikusként – elég elmenni Budapesten a Szent István Bazilikába, ahol egy nagyon kedves ghánai testvérünk tartja az angol misét minden vasárnap. Budapesten tizenhat nyelven van mise. (...) 

A mai magyar helyzetre nem alkalmazható már a népegyház fogalma sem.

Csak mert valaki magyarnak születik, még nem lesz rögtön keresztény is.

Erdő érsek ugyancsak kitért a kormány idegenellenességére, valamint a menekültek (bevándorlók) és a muszlim vallás azonosítására:

2015-ben, azokban a hektikus napokban volt olyan papunk – fekete hajú fiatalember, remekül tud angolul –, aki nemcsak a Keleti pályaudvar előtt beszélgetett az emberekkel, de felszállt a vonatra is és egészen Salzburgig velük tartott. Azzal jött vissza, hogy nagy részük egyáltalán nem is hívő ember.

(...) A franciáknak nagy tapasztalatai vannak a bevándorlással, ők pedig elmondták:

kár lenne hagyni, hogy ilyen kategóriákkal, mint „kereszténység” és „iszlám”, emberek csoportjait utólagos izgatással fordítsák szembe egymással.

A jövő szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust az 1938-as előzőhöz hasonlította, mint aminek a békesség és az összetartozás lesz, illetve volt a célja,

más kérdés, hogy a politikai vezetők nem hallgattak rájuk.

A két főpap megnyilatkozásai erős okot adnak arra a feltételezésre, hogy még a magyarországi keresztények se nagyon szeretnék, hogy őket Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP mentse meg.

(Képek: Népszava, Szemlélek, Válaszonline)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6914779750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oláh István 2019.04.22. 13:59:33

A bíboros úr hamarabb is felébredhetett volna. Persze, jól jön az a néhány száz milliárd.

Hungry horse 2019.04.22. 14:19:33

Grünwald nagyváradi rabbi unokája, no meg a másik díszpinty véleménye annyit számít, mint luciferié, az ellenpápáé.
Semmit.
Az ördög ugat belőlük.

rasztaszív 2019.04.22. 14:28:10

érzik a veszélyt,de már késő.a lóvét benyelték,a templomokban kampányolnak,máig is.

a Miniszterelnök Úr nagy tisztelője 2019.04.22. 14:29:24

"nem képviseli a főpapok többségének véleményét"
köszönjük
idén az első igaz mondat a buzi1-en

GNDL 2019.04.22. 14:46:12

Nekem - keresztényként - ez már igen kevés.

Évek óta tűrik szótlanul, hogy a Fidesz-KDNP a kereszténységet mint egyfajta politikai pajzsot maga előtt tolva gyűlöletet szítson, megszállja az országot és két marokkal fosztogassa a közpénzeket... tehát szinte minden szempontból szembe menjenek a keresztény értékekkel a kereszténységre hivatkozva. Számtalan esetben felszólalhattak volna már a keresztény értékek védelmében, a kirekesztés és a gyűlöletkeltés ellen, ráadásul jóval egyértelműbben és szigorúbban fogalmazva, de a százmilliárdokat amelyeket az egyházi iskoláikra meg épületeikre kaptak persze csöndben zsebre vágták, és egy szót nem szóltak az ellen sem hogy ezt pont az állami oktatási rendszertől veszik el a fideszes elvtársak, amelynek színvonala és hatékonysága emiatt (is) zuhan az elmúlt években. A nettó hungarista egyházi vezetőik szélsőséges megnyilatkozásairól és ezek eltűréséről (lásd például Kiss-Rigó) nem is beszélve.

Szóval nálam mára olyan szinten leamortizálták és hiteltelenítették a magyarországi keresztény egyházak gyakorlatilag saját magukat, hogy én személy szerint már csak igen széleskörű vezetőcserék után lennék hajlandó elfogadni őket annak aminek vallják magukat. Főleg annak tükrében lenne szükség egyfajta „rendszerváltásra” a keresztény egyházakban, hogy nem csak a jelenlegi fasiszta önkényuralom ellen nem léptek fel a saját eszközeikkel, nem csak hogy számtalan vezetőjük egyenesen ki is szolgálja a fasiszta önkényt és a templomokban harsogják tovább azt a fajta fasiszta propagandát amit a fideszes elvtársak az agitprop sajtójukban, de az állambiztonsági múlt feltárásának hiánya miatt a mai napig is számtalan egykori moszkovita besúgó van a keresztény egyházak berkeiben.

Tehát ez nagyon kevés lesz, ilyen gyenge nyilatkozatokkal és további semmittevéssel tulajdonképpen semmit nem fognak elérni. Viszont ezek állítólag tanult és művelt emberek, annyit legalább képesek lehetnének megérteni, hogy amikor Orbán hamarosan bukik, akkor mindenkit magával fog rántani akik közel állnak hozzá... és ha a keresztény egyházak nem hajlandóak élesen és egyértelműen elhatárolódni a fideszes fasiszta önkénytől, akkor azzal akár évtizedekre is meghatározhatják a magyarországi keresztény egyházak igen negatív imázsát és (további) hanyatlását...

Hungry horse 2019.04.22. 14:49:00

@GNDL: úgy vagy te mesüge keresztény, ahogy a húsvéti sonka kóser.
Sehogy.
Bár ha ingyen van, az nagy kísértés nektek.
Is.

GNDL 2019.04.22. 15:07:04

@Hungry__horse: Most mi a franc bajod van, töki?! Fentebb te is azt állítottad hogy nem keresztények (vagyis hát kissé visszafogottan - ha lehet így - lezsidóztad őket), és én is megkérdőjeleztem a keresztény értékek iránti elköteleződésüket... hirtelen majdnem egy platformra kerültünk, pöcsöm, már ez is baj?! :D

kunzoo 2019.04.22. 15:14:23

A franciáknak nagy tapasztalatik vannak a bevándorlással. Például amikor agyonvárott az áram két hottentottát miközben a rendőrök elől rejtőzködtek, olyan lázadást csináltak a tezsvíreik hogy a hadsereget kellett bevetni a csőcselék ellen. Szelestey úr meg csodálkozik Sarkozy miért ölelgeti a csútidúcsét. Pont a tapasztalatok miatt.

GNDL 2019.04.22. 15:20:02

@kunzoo: „Sarkozy miért ölelgeti a csútidúcsét”

Gondolom a rasszizmus mellett azért a rájuk jellemző dilettantizmusuk és igen erős korrupciós hajlamaik miatt is egyfajta tezsvírnek tekintik egymást. :D

kunzoo 2019.04.22. 15:38:30

@GNDL:
Lehet, de a franciáknál a hadsereg bevetése beismerése annak hogy a polgári rendvédelem nem bírt el a feladattal. Ezért álságos mikor Macron minket szid mert egyrész a saját országában a francia hadsereg küzdött a bevándorlókkal meg a kölykeikkel, másrészt lezárta az olsz határt ami belső határ, a kvótákat ő sem teljesíti. Bevándorlófuvaros hajókat a francia kikötők nem fogadnak. Salvini bezzeg ezért maga az ördög. A kvóták miatt Orbán maga az ördög. Macron eljátssza a kozmopolita toleráns vezetőt miközben a módszerei ugyanazok. Sarkozy legalább őszintébb.

GNDL 2019.04.22. 16:00:38

@kunzoo: „franciáknál a hadsereg bevetése beismerése annak hogy a polgári rendvédelem nem bírt el a feladattal”

Mondjuk ha 2006-ban a magyar hadsereg is besegített volna a rendfenntartásba amikor a fideszes elvtársak erőszakos puccsot kíséreltek meg és utcára vezényelték a nettó hungarista futballhuligánjaikat, lehet a söpredék által okozott milliárdos károk is megelőzhetőek lettek volna... nem tudom... :)

Egyébként meg ez inkább a franciák kissé mediterrános mentalitásával illetve történelmi „hagyományaikkal” lehet összefüggésbe, nem kell ahhoz náluk bármiféle migránsnak lenni hogy piszok gyorsan felgyújtsanak és leamortizáljanak fél városrészeket már csak tüntetés gyanánt a „polgári rendvédelem” határozottabb fellépésének a hiánya miatt. Lásd mit szoktak művelni náluk még akár a pedagógusok vagy közigazgatásban dolgozók szakszervezetei is, nem említve a fasisztáik (és jellemzően oroszok) által mostanában heccelt sárgamellényes idiótáikat, ugye... :)

„Salvini bezzeg ezért maga az ördög. A kvóták miatt Orbán maga az ördög.”

Mondjuk ha már itt tartunk, akkor konkrétan Salvini a kvóták szerinti elosztás egyik legelkötelezettebb támogatója, sőt, egyike azoknak akik minden uniós forrást megvonnának azoktól, akik nem vesznek részt a menedékkérők kvóta szerinti elosztásában, ugye... így röviden ennyit arról is, mennyire lenne életképes egy Nagy Európai Fasiszta Koalíció egyik részről Salvinivel, a másik részről meg Orbánnal is... :D

Magentax 2019.04.22. 16:08:07

@Hungry__horse: Persze, hogyne. Aki nem nyalja a despota valagát, az rögtön ellenség a ti végtelenül egyszerű, torz világnézetetek szerint.
Hihetetlenül ostobák, ezért aztán agresszívek, trágárak, közönségesek vagytok ti fidesznyaloncok.

kunzoo 2019.04.22. 16:34:48

@GNDL:
Salvininek jobb üzlet ha nem oszt szét migriket ha cserébe elérheti hogy ne is kelljen fogadnia. Ugyanis akik vállaltak kvótát nem teljesítik, tehát átbaszták őket -lásd Macron- ráadásul a kvótamennyiség elenyésző a beözönlő migrikhez képest de elvárják az olaszoktól hogy befogadók, toleránsak legyenek. A mérleg az hogy a nyakukon maradna rengeteg migri. Salvini nem hülye, udvarol is orbánnak rendesen mert tudja jól hogy a kvóta nem jó bolt az olaszoknak.

GNDL 2019.04.22. 17:05:03

@kunzoo: Hát, ilyen azért nincsen, hogy „nem fogadunk be menekülteket”, nemzetközi egyezmények és szerződések kötik az olaszokat is, mint ahogy minden EU-s tagállamot hogy ilyen esetekben bizony le kell folytatni a menedékkérelmi eljárásokat. Az olaszok a földrajzi elhelyezkedésük miatt jobban ki vannak téve ennek (mint ahogyan a görögök is), mert a legtöbb menedékkérő (illetve az illegális bevándorló is) Észak-Afrikából és a Közel-Kelet felől érkezik.

Erre lenne egyfajta megoldás a „humanitárius vízum”, amelynek köszönhetően az EU-s tagállamok (amelyek élni akarnak ezzel) lehetőséget kapnak arra, hogy már az adott nem EU-s országban a konzulátusaikon jelezni lehessen menedékkérelmet, így már csak azokat engedik be EU-s területre akik nagy bizonyossággal jogosultak nemzetközi védelemre. Ezt ráadásul az olaszok is támogatják, lásd megint ki van ez ellen... :D

Tehát bár Salvini nem hülye, de mindamellett nem is egy atomfizikus, de ettől függetlenül a rasszizmuson és nacionalizmuson kívül szinte semmiben nincsenek egy platformon Orbánnal. Hidd el. :)

rasztaszív 2019.04.22. 17:14:46

idővel majd arra is kellene valami jó magyarázatot találni,hogy jött létre az a helyzet,hogy a fidesz szinte teljes második vonalát az egyházi fenntartású oktatási intézmények adják.

GNDL 2019.04.22. 17:24:24

@rasztaszív: „a fidesz szinte teljes második vonalát az egyházi fenntartású oktatási intézmények adják”

Mármint azokat az igazság szerint alapvetően képzetlen és gyakorlatlan (mert egy friss diploma a megfelelő szakmai tapasztalatokkal még nem ér semmit) pöcsöket akiket behúznak magukhoz a kormányba és az államigazgatásba?! Ezek már csak a haveri körből kerülnek ki, egyrészt az Orbánra jellemző nepotizmusa, másrészt az általuk éveken át elkövetett konkrét korrupciós bűncselekmények miatt ma már csak tényleg a sógorkoma és az urambátyám, meg a legközelebbi családtagjaik kaphatnak pozíciót náluk... bár azért vannak már olyan szivárogtatások, amelyek azt feltételezik, hogy a közigazgatás magasabb szintjein is sokaknak van ám elege ebből ami itt megy. :) Tehát ezért is nehéz ilyesféle önkényuralmi rendszert fenntartani, egy idő után sortüzek és bebörtönzések nélkül nem fog menni.... :)

De egyébként meg a korcsoportonkénti és iskolázottság alapján mért közvélemény kutatások azt mutatják, hogy minél idősebb és minél képzetlenebb valaki annál jellemzőbben lesz Fidesz-szimpatizáns (nagyrészt, mert itt vannak jellemzően az MSZP-DK szimpatizánsai is bár kisebb arányban), és fordítva, minél fiatalabb és minél képzettebb valaki, annál inkább Momentum-LMP és Jobbik.

rasztaszív 2019.04.22. 17:52:52

@GNDL: a közvélemény kutatások az egyházi fenntartású oktatás szerepére még nem térnek ki - pedig kéne.

topi15 2019.04.22. 18:31:39

Itt soha nem lesz béke köztetek!Mindenki darálja a magáét.Az "okosságát".Részvétem...

tollas 2019.04.22. 20:21:43

Hazug egy cikk, annyi szent. :-) Beer-enk meg már régóta elment az esze.

Magán?Véleményem? 2019.04.22. 20:36:21

"Csak mert valaki magyarnak születik, még nem lesz rögtön keresztény is."
Ez bizony szikár tény, mint az is, hogy a világ összes papja közül a katolikus papok basszák meg a legtöbb gyereket!

bogáncs11 2019.04.22. 20:38:57

@Oláh István: Egyetértek. Ezek, és más egyházi személyek az Orbán-kormány ámokfutása alatt hallgattak, hagyták, hogy a gyűlölet és az ostobaság uralja Magyarországot, hagyták, hogy politikusok és papok kampányoljanak a templomokban a regnáló kormányzat mellett, hagyták, hogy a papok nyiltan felhívják a híveket a Fideszre történő szavazásra, nyilvánvalóan azért, mert Orbán az általa kedvesnek tartott egyházakat jelentős mértékben pénzelte és ma is pénzeli, azaz megvásárolta őket.
Mára kialakult az egész rendszer - a nemzeti elnyomás rendszere -, most már késő.

Hungry horse 2019.04.22. 20:51:30

@GNDL: összekeversz anyáddal. Neki ugass így.
Ha nem érted a magyar szót mit nyomulsz itt mesüge?
A két egyházfi "veleményéről" írtam elsőre.
Másodjára pedig a te "kereszténységedről".
Ha nem érted, kérdezd a rabbit!

Oxica 2019.04.22. 20:56:35

A tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigány meg még csak nem is magyar, pláne nem keresztény, csak egy közönséges lótolvaj.

"Csuhások, térdre, imához" Ennyit ért a kereszténységből.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

kunzoo 2019.04.22. 21:26:14

@GNDL:
Nagy ívben le vannak szarva a szerződések. A humánum is. Ha a nyugati világ legfőbb hatalma az USA üzemeltetheti Guantanamót ahol vádemelés nélkül tartanak fogva és kínoznak sokakat, Kerítést építhet a határaira, kilép az ENSZ egyezményből akkor ez már csak írott malaszt. Ráadásul ez nem csak Trump miatt van így, a csodás Obama alatt is így mentek a dolgok. A jelenlegi terroristák nagy részét az USA fegyverezte fel, A borzalmas afrikai határokat a britek és a franciák húzták meg elhintve a folytonos polgárháború magvait. Ezen országok meggazdagodtak, nagyhatalmak lettek a gyarmatbirodalom jóvoltából. A szolidaritás jegyében nem adtak nekünk csak úgy olajat, kaucsukot, gyémántokat nekünk semmit. Most hogy a nagy könyv tartozás rovatába kellene valamit tenni, egyből eszükbe jut a szolidaritás meg európa felelőssége meg a humánum. A dédapjuk még vígan gazdagodott a feketék kvázi rabszolgamunkájából, Afrika Ázsia, India kirablásából, az ott lakó népek egymás ellen uszításából hogy uralkodhassanak felettük. A németek igazi lúzer szerepet játszanak mert tőlük hamar elvették a gyarmatokat, de már folyton a fejükhöz vágják a felelősségüket. A franciák, spanyolok konkrétan fegyverrel irtották még a hatvanas évek elején is a saját gyarmati népüket Algériában és Marokkóban most meg előadják milyen fasza dolog befogadni a fiúkat, akiknek az apját, rokonait még ők gyilkolták le. Gázosnak tűnik a dolog, ráadásul Afrikában van vagy félmilliárd ember akit ilyen alapon be kellene fogadni de az úgysem megy. A befogadással nem oldható meg ez a probléma, csak importáljuk ide az ottani ellentéteket. Ennek első jelei már láthatóak Németországban, itt ott volt már török-kurd "meccs"

kunzoo 2019.04.22. 21:31:12

@Magán?Véleményem?:
Hű, jó viccet hallottam idevágó témában:
Két katolikus pap beszélget
"testvérem! szerinted mikor törlik el a cölibátust? Megérjük azt?
-Áááá mi már nem. Talán a gyerekeink!

Litle József 2019.04.22. 22:04:46

Örvendetes ,hogy Erdő bíboros és érsek Uramnál hajnal hasadás körvonalazódik , felkelőben van a Nap, melynek fényét évekre átengedték az álkeresztény hamis prédikátoroknak. Nagy hibát követtek el, hogy részt vállaltak a nép butításában, hazugságok elfogadtatásában különböző alantas propaganda frázisok ráerősítésében keresztényi hítvallásokba foglalva.!

morpho 2019.04.22. 22:05:59

@kunzoo: Ez kivételesen tényleg jó :) Ki se néztem volna belőled, hogy humorod is van.

szemkilovetok iszlamizalni akarjak magyarorszagot 2019.04.22. 23:32:01

"magyarországi keresztények se nagyon szeretnék, hogy őket Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP mentse meg."

Ugy van, az egesz orszag a felszabadito arab csapatokat varja.

Gábris szomszéd 2019.04.22. 23:46:25

Elnézve a hazai közállapotokat egyre inkább úgy érzem, hogy a NER-t nem is
annyira a baloldaliak vagy liberálisok szívják meg, hanem a konzervatívok és a
valóban keresztények. Tetszik vagy sem, a NER a lumpenprolik morálján
állóknak kedvez. Most sokkal rosszabb annak, aki valóban vallja Jézust, mint
bármikor Rákosi vagy Kádár alatt: akkor mintegy erkölcsi magaslaton
állhattak, most meg csak azt látják, hogy Jézusra hivatkozva bolseviktorék szinte mindenben ellene tesznek az általuk fontosnak tartott értékeknek. Volt komcsik,
kiszesek és ifjúgárdisták nemzeti jelmezbe bújva mocskolják a tiszta értékeket.
Ez talán az egyik legnagyobb bűne Orbánnak és nersevik rendszerének,
amelynek szintén súlyos következményei lesznek még.

Gábris szomszéd 2019.04.22. 23:48:27

@szemkilovetok iszlamizalni akarjak magyarorszagot: Ők még magukat sem tudják az örök életre megmenteni.

GNDL 2019.04.23. 00:05:30

@kunzoo: „Nagy ívben le vannak szarva a szerződések.”

Nem, egyébként nincsenek, kicsit jobban kéne követned az afrikai politikai folyamatokat, is, némely afrikai állam már most demokratikusabb mint Magyarország és ők kibaszottul rossz néven veszik ha ilyesféle nemzetközi szerződéseket az általuk etalonnak tekintett európai államok sértenek meg, és kicsit nagyobb a befolyásuk a nemzetközi szervezetekben mint Magyarorszgé... de ez csak egyetlen példa, tudnék még mesélni. :)

„a nyugati világ legfőbb hatalma az USA üzemeltetheti Guantanamót”

Ez a történet már lejárt lemez, egyébként fénykorában valóban vitatható volt többféle emberi jogi szempontból is, de 911 után azért némileg érthető volt a jenkik álláspontja is... és eszközeik... főleg nekünk mint szövetségeseiknek... és mivel „mi magyarok” a 89-90-es állítólagos rendszerváltás után már hivatalosan is a jenkik szövetségesei vagyunk, így hajlamosabbak vagyunk az ő pártjukat fogni ebben a kérdésben, nem gondolod?! Persze ha te orosz lennél érthető lenne hogy az orosz propagandát részesíted előnyben, de akkor ezt beszéljük már meg, hogy te az oroszokkal vagy, vagy velünk, „mi magyarokkal”?! :)

„Kerítést építhet a határaira, kilép az ENSZ egyezményből akkor ez már csak írott malaszt. Ráadásul ez nem csak Trump miatt van így”

A kerítésfaszság, az ENSZ egyezményekből kilépés illetve például a párizsi klímaegyezmény felmondása (egyelőre) már 100%-ban az oroszok befolyása miatt megválasztott Trump miatt van. Ezen nincs mit szépíteni.

Komolyan elbizonytalanítasz azzal kapcsolatban, hogy te velünk vagy-e vagy az oroszokkal, ez már nem ez az első orosz propaganda maszlag amit szó szerint változtatás nélkül felmondasz. :)

„a csodás Obama alatt is így mentek a dolgok”

Nem egészen, az USA még a republikánus Bush után sem volt olyan erős külpolitikai és gazdasági szempontból mint Obama után. Persze a 2008-as válság miatt voltak hiányosságaik, de ma ezeket Trump ígéretei ellenére sem sikerült orvosolniuk, sőt, a Trumpra szavazó alsó-középosztály ma szarabb helyzetben van mint volt bármikor a jenkik történelmében.

„A jelenlegi terroristák nagy részét az USA fegyverezte fel”

Igen, úgy tűnik nem tudsz leszakadni az orosz propagandáról. :D A legnagyobb részüket a szovjetek majd az oroszok fegyverezték fel pont a jenkik (és nyugati szövetségeseik) ellen, de ne is törődj vele, neked úgy tűnik ma itt az orosz propaganda terjesztése a feladatod. :)

„borzalmas afrikai határokat a britek és a franciák húzták meg elhintve a folytonos polgárháború magvait”

Komolyan elkedztem kételkedni abban hogy te még velünk vagy-e vagy mindig is az ellenségeinkkel voltál. :)

„Afrikában van vagy félmilliárd ember akit ilyen alapon be kellene fogadni”

Bazmeg még Szijjártó is csak százmillióval riogat... te meg már ötszázmilliónál tartasz... komolyan, biztos hogy nincs az egy milliárd?! :D Egyébként a ivatalos szervek szerint pár százezernyi menekültről van szó (egyébként sajnálatos dolog), de a Szaharától délre, akik biztosan nem Európa felé fognak elindulni, tekintve a földrajzi sajátosságokat: data2.unhcr.org/en/situations/

Ráadásul ezek évtizedes konfliktusok abban a régióban, tehát már a Fidesz-KDNP kormány előtt is ugyan ennyien voltak arrafelé a menekültek... érdekes módon 2010 előtt a fideszesek még az sem tudták merre van nigéria, Szudán vagy Szomália. :D

„Ennek első jelei már láthatóak Németországban, itt ott volt már török-kurd "meccs"”

Mi van? Mi az anyád volt??? Mesélj már te paraszt... :D

Hungry horse 2019.04.23. 06:57:05

@Magentax: valamit benéztél seggfej.
Semmiféle ellenségről nem írtam.
Arról sokkal inkább, hogy a magadfajta seggfejekből a sátán okád.
Ha a trágárság zavar, rossz helyre keveredtél, mert a b1 a ballibhant blogok pöcegödre, ahol a cimboráid nicknevei is jelezhettek volna neked - ha nem lennél képmutató gazember - ez nem a széplelkek vasárnapi iskolája, hanem a zindex legmocskosabb uszító szarfészke.

Toportyán Zsóti 2019.04.23. 08:14:25

@Hungry__horse: Fajtád miatt határolódtak el a főpapok is szegíny gyűlöletgombóc....Tanulmányoznod kéne a hit tanításait,nem csak beképzelned keresztény mivoltod.

TanBá · www.istenteszt.blog.hu 2019.04.23. 10:33:57

Magyar fiatalság kétharmada nem kér a vallásokból.

A valós és nem kozmetikázott felmérések szerint a magyar fiatalság 16-29 évesek köre nem tudja magát egyik vallással sem azonosítani. A tanulmány két évnyi (2014-2016) adatgyűjtés eredményét elemzi. A felmérés egyértelművé teszi, hogy a magyar fiatalság a judeokereszténységet propagáló F.MPSZ-ből és KDNP-ből sem kér. Főként az utóbbiból nem, mert egy idegen, internacionalista vallás és Vatikán állam és nem a magyarság érdekeit szolgálják.

Forrás1
erkolcstan.blog.hu/2019/03/21/magyar_fiatalsag_ketharmada_nem_ker_a_vallasokbol

Forrás2
www.stmarys.ac.uk/research/centres/benedict-xvi/docs/2018-mar-europe-young-people-report-eng.pdf

Minden ballib bérretteg 2019.04.23. 10:36:24

Bizony bizony..
Sokkal jobb ha az ateista kereszténygyűlölő B1 féle ballib majmok mondják majd meg, hogy ki a jó keresztény. :DDD

Teljesen hülyének néztek mindenkit ?

Minden ballib bérretteg 2019.04.23. 10:39:17

@TanBá:

Ezt szar helyre írtad. Itt nem a keresztények fikázása a célpont most éppen, bár látom ez téged is megzavart itt a komcsi B1 blogon.

Ebben a bejegyzésben az ÁVH-s haverjaid épp a keresztényeket akarják meggyőzni, hogy a magadfajta ateista kereszténygyűlölők sokkal jobban képviselik az érdekeiket.

Kivlov 2019.04.23. 10:49:09

"...kár lenne hagyni, hogy ilyen kategóriákkal, mint „kereszténység” és „iszlám”, emberek csoportjait utólagos izgatással fordítsák szembe egymással...."

Az a gond, haver, hogy nem kell itt egymással szembe fordítani. Mivel az iszlám egy agresszív, térítő vallás. Az ő szemükben aki nem iszlamista, az egy söpredék és úgy is kezelik a többieket. Tehát már alapból ott a szembefordulás. És nem utólagosan.
Majd akkor okoskodjatok az utólagosságról, amikor nem kell levenni a kereszteket az olasz iskolák falairól, mert zavarja az arab csürhe lelkivilágát és satöbbi...

Stenonis 2019.04.23. 10:52:02

@Hungry__horse:
Ezzel mit akartál mondani?
Jézus anyai nagyapja is zsidó volt.

TanBá · www.istenteszt.blog.hu 2019.04.23. 10:53:38

@Minden ballib bérretteg:
Tév és kényszerképzeteid gyógyíthatóak.
Az egy angol vallási szervezet felmérése éppen. :-) Ott a link. kac-kac

Ja és soha sem voltam és nem is leszek ateista.
istenteszt.blog.hu/2018/08/27/ateizmus_mint_tagadasvallas_kepekben

Jenő jenő 2019.04.23. 11:13:19

@Hungry__horse: mi van , ma te vagy az ügyeletes agyhalott fidesz troll.

ankica 2019.04.23. 11:17:37

@rasztaszív: Ezt honnan veszed hogy ma is templomokban kampányolnak? Nem, nem kampányolnak, sőt.

nemecsekerno_007 2019.04.23. 12:18:58

@kunzoo: Like. Szépen összeszedted :)
Sargentini országa építette a hatalmas gyarmatbirodalmát, amíg mi a törökökkel mórikáltunk.

Harari 2019.04.23. 12:30:32

@GNDL: Itt parasztozol, miközben a tények összezavarják a kétbites oroszfóbiás gondolkodásodat ("..100%-ban az oroszok befolyása miatt megválasztott Trump ...", nyilván Hillary-ra csak a hozzád hasonló tiszta lelkű felvilágosultak akartak csak szavazni). Az Afrikával kapcsolatos politika-földrajzai ismereteid is előítélet mentesek és megkérdőjelezhetetlen tényeken alapulnak, mint pl. az a vélekedés, hogy "... némely afrikai állam már most demokratikusabb mint Magyarország...". Persze konkrét példa nélkül és vajon milyen skálán vizsgálva (nyilván a sokat idézett mainstream, mindentől független NGO-k általi értelmezés szerint). Nagyon meg az vezetve, aki elhiszi, hogy Afrikában bárhol a mi fogalmaink szerinti (európai civilizáció) demokrácia működik. A többi tárgybeli tévedés nem éri el azt a szintet, hogy érdemi cáfolat tárgya legyen.

Látens Inszinuáció 2019.04.23. 12:45:46

@Hungry__horse:

Csak annyit kérdeznék tőled, hogy neked, mint kivül állónak, mi a véleményed az intelligens eszmecseréről?

Tényelek 2019.04.23. 13:12:03

A migránsok befogadásával meg lehetne oldani a muszlim világ problémát csak ezt ésszel kellene csinálni és szervezetten! ; Minden EU-s országnak adni kelleen egy muszlim országot, amelyik nagyjából akkor területű, mint az ő országuk és az ott lévő szociális, demográfiai eredetű problémákat teljes mértékben kezelniük kellene, így egy csapásra megszűnne minden gond.
Pl.; A mostanában megjelenő bangladesi határsértők egyből eltűnnének, ha a Bangladeshez hasonló területű Szlovákia és Magyarország befogadná az éves ~3 millió fős /Nem ennyi gyerek születik évente, ennyivel nő a lakosságszám!/ népszaporulat többletet.
Bangladesben jelenleg ~170 millió ember él, amiben nincsenek benne a rohingyáknak nevezett vándorcsoportok, akik már többször kiszorultak az országból, de rendszerint visszakergetik őket, legutóbb épp Burmából. Azon vita van, hogy ők 1,5 milliónyian vagy netán 9 millióan vannak. Ha a felét vesszük is akkor az derül ki, hogy míg nálunk tömegesnek tekinthető számban harcolnak ki a helsinkisek milliókat a börtönben lévő gyilkosoknak, rablóknak kárpótlásként, mert nem jut nekik elég hely a cellában /Ez a mostani direktíva szerint minimum 7-9 négyzetméter, fő, addig Bangladesben a népsűrűség jóval 1300 főre jön ki, ami ugye országos szinten épp, hogy eléri azt a minimum életteret /7,3 négyzetméter/fő/ , amit nálunk a rabok számára biztosítani kell.
Azt gondolom mindenki tisztán látja, hogy ez a probléma az ott élőktől függetlenül jött létre, tehát a helyhiányukat nekünk kell megoldani.
Ráadásul ha befogadnánk az évi 3 milliós növekményt csecsemőben a szlovákokkal közösen, akkor nekünk onnantól kezdve soha nem lenne gondunk a népességfogyással, húsz év múlva már egy 100 millió lakosú országunk lehetne. A Duna-Tisza homokból álló közét tudnánk hasznosítani, egy több megyéből álló bölcsőde és óvoda létrehozásával. A kis lurkókat magyar és szlovák nyelvre tanítanánk.
Ráadásul közben Banglades lakosságszáma sem csökkenne, ugyanolyan boldogan élnének, mint most.
Ennyire egyszerű ez, de sokan nem látják benne a lehetőséget, hogy pl. ekkora népességgel már simán visszaszerezhetnénk Erdélyt de akár Kárpátalját is :-) .
Ehelyett megy az idegen vagy miféle gyűlöletkeltés! Csúnya dolog ez nagyon!
Arról nem beszélve, hogy pl. Nigériában, Indonéziában vagy a Fülöp-Szigeteken már régen bebizonyították, hogy a muszlimok igenis tudnak békében élni a keresztényekkel, ha azokat már sikerült elüldözni vagy megölni.
De az én ötletem a az újszülöttek befogadásával ezt a problémát fel sem veti, annak neveljük őket, aminek akarjuk.

Hungry horse 2019.04.23. 13:17:45

@Toportyán Zsóti: nagyon szánalmas, amikor a magadfajta mesügék hohmecolnak a kereszténységgel.
A hitközségi gyűlöletszeánszaitokon villogj mesüge, mert én leszarlak a beteg fajtáddal együtt.

GNDL 2019.04.23. 13:20:13

@Harari: „Persze konkrét példa nélkül és vajon milyen skálán vizsgálva”

Mondjuk az aktuális sajtószabadság-ranglistán (ami egy elég jó „skála” egy demokrácia állapotának megítéléséhez) Magyarország a 87. helyen áll (a 2010-es 23. helyről zuhantunk ide folyamatosan az #elmúltkilencévben), számos afrikai állam pedig jóval előttünk van, például Namíbia 23., Ghána 27. Dél-Afrika 31. hely.

De említhetném a korrupcióérzékelési indexet is (ami ugyancsak egy remek tükörképe egy demokrácia állapotának), amelyen tavaly Magyarország a 64. helyen volt (az EU-ban csak Bulgária korruptabb a magyaroknál), ezzel szemben a fent is említett Namíbia az 54.

„mindentől független NGO-k általi értelmezés”

Ezek a nemzetközi RSF és TI adatai, és egyébként „mi magyarok” a civil szervezeteket civil szervezeteknek nevezzük, nem pedig az angol nyelvben honos NGO-nak (vagyis nem kormányzati szervezet, tehát érted). :) Vágom én egyébként, hogy így is próbáltok gyűlöletet kelteni, a parasztjaitok azt azért értik hogy mi az a civil szervezet, de inkább NGO-kal kell riogatni a szerencsétleneket, mert erről meg lövésük sincs a legfeljebb 8 általánosukkal... :D

„Afrikában bárhol a mi fogalmaink szerinti (európai civilizáció) demokrácia működik”

Hát pedig egyrészt de, az elmúlt egy évtizedben igen sok afrikai állam ment keresztül demokratikus átalakuláson, és váltak például nyugati befektetők illetve főleg kínaiak kedvelt üzleti célpontjaivá. Másrészt pedig nagy tétekben mernék fogadni arra is, hogy a te fogalmad szerinti „európai civilizáció” igen távol áll a valódi európai értékektől, és a fasizmussal kevered ami egyáltalán nem európai érték, de még csak civilizáltnak sem nagyon nevezném... :D

„többi tárgybeli tévedés nem éri el azt a szintet, hogy érdemi cáfolat tárgya legyen”

Ja, mert eddig volt a hőbörgésen kívül „érdemi cáfolatod”?! Hm... pontosan mi volt az szerinted?! :D

Hungry horse 2019.04.23. 13:21:01

@Stenonis: valamit benéztél mesüge, nem értekeztem Jézus származásáról, de ha már szóba hoztad, akkor ő Isten gyermeke.
Ezt nem mesélte el neked a rabbid?

Hungry horse 2019.04.23. 13:22:27

@Jenő jenő: összekeversz anyddal mesüge. Nagy hiba.

Sir Galahad 2019.04.23. 13:28:12

A cím félrevezető, mert nem "a katolikus főpapok" (azaz az összes katolikus főpap) nyilvánult meg így, mindössze közülük kettő. Ami egyébként szerintem rendben van. A papok is emberek, nekik is lehet véleményük politikai kérdésekről. A cikkben bemutatott kettő például nem rokonszenvez a Fidesszel. Szólásszabadság van, megtehetik, mint ahogy azok is, akik meg a Fideszt támogatják.

Hungry horse 2019.04.23. 13:30:33

@Látens Inszinuáció: el vagy tévedve mesüge. Nagyon.
Ha itt ért3lmes vitát keresel, akkor nagyon rossz helyre keveredtél, mert a b1 a ballibhant blogok pöcegödre, ahol a cimboráid nicknevei is jelezhettek volna neked - ha nem lennél képmutató gazember - ez nem a széplelkek vasárnapi iskolája, hanem a zindex legmocskosabb uszító szarfészke, ahol örömmel oltom szarrá a magadfajta képmutató gazembereket a soron következő ordas nagy választasi bukásuk előtt.

Jó látni, olvasni a vergődéseteket, ahogy a tanulás legkisebb jele nélkül bolyongtok a pofonok völgyében és ahogy beszopjátok a gyűlölt patás következő adag maflását.
www.kozvelemenykutatok.hu

Ajvékoljatok!

morph on deer 2019.04.23. 13:31:43

@ankica:
”Nem, nem kampányolnak, sőt.”

Légy oly kedves és magyarázd már el, hogy hogyan lehet “sőt” nem-kampányolni!
Előre is köszönöm!

vajdasagi 2019.04.23. 13:32:33

@Hungry__horse: Hát komám, te aztán tényleg közel vagy a kereszténységhez. Minden szavadból látszik. Csak gratulálni tudok hozzá. Hol osztják ezt a mély hitet?

ankica 2019.04.23. 13:39:30

@morph on deer: A kérdésedre csak kérdéssel tudok válaszolni. Te jártál valaha templomba, részt vettél valaha miséken és ha igen ott mit hallottál, hogy összehoztad ezt a lehetetlen kérdésedet?

Tényelek 2019.04.23. 13:44:22

@GNDL: Afrikában valóban vannak olyan országok, amelyek demokratizálódtak az utóbbi években, de ezek között egy sincs, amelyik muszlim többségű lenne!
Ez azért van mert míg a nyugati világban a deprivált rétegeket az alapján mérjük, hogy van-e automata mosógépe, megfelelő étel, addig a muszlim társadalmakban a többnejűség miatt egy sor olyan dolog van, amit mi el sem tudunk képzelni.
Ja, azért mert négy feleséget enged a Korán , attól még nincs annyi csak 2-3 feleség, szokták mondogatni muszlim ismerőseim. De a matek szerint ez azt eredményezi, hogy ha az átlag, mondjuk 2,5 feleség, akkor a társadalom férfi tagjainak háromnegyede soha sem fog tudni szaporodni, mert a nők/férfiak aránya nagyjából azonos.
Ha ennyi kiéhezett férfi van egy társadalomban, akkor óvintézkedésként meg kell fosztani a nőket a szex élvezetétől /lásd. wikipedia, iszlám, megcsonkított nők térképének egymásra helyezésével!/!
Ez azt jelenti, hogy, ami nekünk annyira természetes mint a levegővétel, a muszlim társadalmak minden női tagjának és a férfiak három,negyedék soha az életben nem adatik meg.
Egy olyan társadalmat, ahol a lakosság csak ~egynyolcada jut hozzá a legalapvetőbb lehetőségekhez, nem lehet demokratikusan irányítani csak diktatórikusan.
Nem véletlen, hogy ha nyugati szemmel diktátornak nevezett személyt kiiktatnak egy muszlim társadalomból, ott egyből vérengzés lesz és kiskirályok, hadurak tömege.
lásd.: Afganisztán, Irak, Líbia, Szomália, stb.

nemecsekerno_007 2019.04.23. 13:59:13

@Tényelek: Ha már üzlet, akkor menekültért terület. Magyarország kap egy muszlim országot ahonnan befogad menekültet, 1 ember, 10 km2, lehetőleg tengerparton. Egyből más lenne a szitu. Ha a korábbi gyarmattartó országok vezekelni akarnak akkor ők nem kapnak területet, csak migránst...

GNDL 2019.04.23. 14:04:04

@Tényelek: „ezek között egy sincs, amelyik muszlim többségű lenne”

Teljesen irreleváns, mivel nem erről volt szó hanem arról hogy vannak afrikai államok amelyek már jóval előrébb tartanak a demokratikus átalakulásban mint Magyarország. Egyébként meg ha valamiféle keresztényező kampányra akarjuk ráhúzni mindezt akkor például Ghána vagy Namíbia 80%-ban keresztény vallásos államok, míg Magyarországon a vallásos keresztény hívek száma nincs 50% sem, ráadásul a régióban a legalacsonyabb ez az arány, tehát lehet tényleg szerencsésebb lenne kissé jobban odafigyelni a keresztény értékekre, elsősorban a kormányzat részéről amely gyakorlatilag pont szembe megy ezekkel... :) De egyébként ugyan így fel lehet hozni muszlim vallásos többségű államokat is amelyek hasonlóképpen „jobban teljesítenek” ezen a téren mint Magyarország, illetve lásd ott a turbókeresztény Lengyelország amely évek óta ugyan úgy fulladozik a fasizmus terhe alatt mint Magyarország... szóval ez gyakorlatilag „vallásfüggetlen” dolog.

Illetve a demokrácia állapotát a legkevésbé sem a társadalom fogyasztási szokásai vagy a többnejűség befolyásolják, hanem a hatalmi ágak szétválasztása, a független demokratikus intézményrendszer, sajtószabadság vagy jogállamiság állapota többek közt, és a fékek és ellensúlyok hatékony rendszere.

„nyugati szemmel diktátornak nevezett személyt kiiktatnak egy muszlim társadalomból, ott egyből vérengzés lesz és kiskirályok, hadurak tömege”

Ez sem igazán jellemző, ennek oka többnyire az hogy magára hagynak egy akár évtizedekig a jogaitól, és legfőképp modern és hatékony egészségügy- és oktatástól megfosztott társadalmat. Nem azzal van a baj ha a nyugati hatalmak „felfegyvereznek” ellenzékieket hogy megbuktassanak ilyen-olyan diktátorokat, hanem azzal hogy utána elfelejtenek nem csak hogy infrastruktúrát fejleszteni egy (polgár)háborútól leamortizálódott országban, de az „értelmiség” és az „elit” további támogatását is hanyagolják... a hatalmi vákuumba pedig így már könnyedén beszivárognak a populisták és vallási fundamentalisták, akik aztán befolyásolhatják a társadalom többségét.

Tisztességes Természettudomány 2019.04.23. 14:09:31

Még egy-két pedofilbotrány, ahol százasával kerülnek elő a csontvázak a szekrényből, és már nem kell több pápaválasztással bajlódni. A Fidesz nem a legrosszabb, ami a katolikusokkal történhet. A legrosszabb, ami velük történhet, azok ők maguk.

GNDL 2019.04.23. 14:13:04

@nemecsekerno_007: Vagy esetleg mi lenne befogadni egy-egy ilyen háborúk és diktátorok által súlyosbított országból 100-100 menedékkérőt, őket kitaníttatni, megismertetni a demokratikus értékekkel, egy modern állam felépítésével, tudományokkal és kultúrával, majd ezeket a már tanult és kiművelt emberfőket visszaengedni a saját országukba, hogy csináljanak demokráciát, prosperáló piacgazdaságot, és így tudjanak boldogulni a népeik, szabadságban, békességben, jólétben, és ne kelljen menekülniük.

Ja, várj, előbb azt kéne elérni hogy Magyarországon is szabadságban és jólétben éljenek az emberek, és ne kelljen menekülniük a fasiszta önkény, a rekord adóterhek és a rekord alacsony bérek miatt... :D

chrisred 2019.04.23. 14:22:24

@nemecsekerno_007: Amikor a törökök nálunk voltak, Németalföld a spanyol Habsburgok elleni szabadságharcát vívta.

nemecsekerno_007 2019.04.23. 14:35:09

@GNDL: A jóemberkedést meghagyom neked, meg a korábbi gyarmattartóknak...
Ráadásul amit én javasoltam az több legyet is üt egy csapásra, többek között a te neo-naív ötletedet is. Így win-win szitu...

rasztaszív 2019.04.23. 14:38:47

@ankica: esetleg a napot nem akarod lehazudni az égről?

GNDL 2019.04.23. 14:41:35

@nemecsekerno_007: Csakhogy ez nem „jóemberkedés” hanem rövidebb távon az egyetlen olyan megoldás amely hosszabb távon képes lenne csökkenteni a válságövezetek számát és így a menedékkérőket/kivándorlókat... ráadásul a klímaváltozás hatásait még nem is említettem, tehát ha nem lesznek jól képzett szakemberek akik mondjuk modern mezőgazdaságot lennének képesek kialakítani majd működtetni, akkor biztosra lehet majd venni hogy az élelmiszerhiány (és az ez okozta egyéb válságok) miatt valóban százmilliók fognak elvándorolni bizonyos térségekből az évszázad közepére...

Szóval én elhiszem hogy jóval egyszerűbb öklöt rázni meg gyűlöletet szítani, de pont ennek a problémának a megoldását, vagy legalább az enyhítését szerencsésebb lenne szakemberekre bízni. :)

antiinternáci 2019.04.23. 14:43:10

Imádom, amikor a szélsőségesek a kereszténységet féltik. Erre mondjuk, hogy akinek ilyen barátai vannak, annak ellenségre már nincs is szüksége.

antiinternáci 2019.04.23. 14:50:58

@Harari:

Sztem nem kell nekünk azon aggódni, amikor a ballibek azt mondják, hogy Afrika demokratikus hozzánk képest.
Ezt ők úgy értik, hogy a szélsőséges elvetemültség, a liberrált lelki sivárság ott is felütötte a fejét itt-ott.
Ez legyen az ottaniak baja, nekünk ki kell tartani saját álláspontunk és értékeink mellett.
Ha jobban vernyákolnak a libbantak, azt jelenti, hogy jól mennek a dolgok.

antiinternáci 2019.04.23. 15:03:33

@GNDL:

Nem régen kötött hazánk megállapodást arab diákok itteni képzéséről, pont ahogyan írod.
Attól pedig, hogy valaki nem akarja a neo-bolsevista terrort, és hazája külső erők által előírt megszállását, nem lesz faszista.

Köztudott, hogy Magyarországról kisebb a külföldre vándoroltak aránya, mint a térségből.
Biztosan a Zorbán miatt van, hogy a többi országból többen mentek el. Mert nekünk van faszistánk, nekik meg nincs, és ezért bánatukban világgá mennek...

Hungry horse 2019.04.23. 15:20:15

@vajdasagi: valamit beneztél seggfej.
Nem írtam a hitemről egy szót se.

Hungry horse 2019.04.23. 15:21:50

@Boar.: összekeversz a veres apáddal.

nemecsekerno_007 2019.04.23. 15:22:31

@GNDL: Most azt hagyjuk, hogy felmondtad a szokásos"ballib" mantrát. Amit én javasoltam az win-win szitu, amit te az meg kérdéses, kb. 20-30 év múlva derül ki és kétséges, hogy mi nyerünk vele. Az én javaslatom fényében meg totál szívásnak tűnik főleg, hogy némi jóemberkedős elemet át is lehet venni belőle, így tovább erősödik a win-win jelleg. De mint írtam aki akar az lehet irgalmas szamaritánus, de mindenki döntse el maga.

GNDL 2019.04.23. 15:27:04

@antiinternáci: „arab diákok itteni képzéséről, pont ahogyan írod”

Ami még örvendetesebb lenne ha inkább egy bizonyos előre meghatározott koncepció és EU-s együttműködés mellett valósulna meg, nem utolsó sorban transzparens és átlátható módon (mert az sem lenne szerencsés ha terrorszervezeteket pénzelne ilyen formában a magyar állam, lásd mint a gyanú szerint Pharaon „üzletei” esetében), valamint ha ezzel együtt nem rombolnák le a kormányon lévő elvtársak a hazai felsőoktatás színvonalát, és nem rekesztenék ki a magyar diákokat a felsőoktatásból... :)

„valaki nem akarja a neo-bolsevista terrort, és hazája külső erők által előírt megszállását, nem lesz faszista”

Fasiszta attól lesz valaki ha megfelel a fasiszták tankönyvi definícióinak: antiszemita, rasszista, nacionalista, idegengyűlölő, elutasítja a polgári liberális értékeket és szabadságjogokat, vallási fundamentalista, és feltétlen hittel rendelkezik a generalissimó, a kedves vezető iránt... tehát nem sértésként fasisztázzuk a fideszes elvtársakat és ostoba híveiket, hanem tényszerűen és konkrétan azért mert a tankönyvi definíció szerint fasiszták a fideszes elvtársak. :)

Másrészt meg bolsevizmus, khm... nem tudod miért szavazták le kétszer is a fideszes elvtársak a Jobbik lusztrációs törvényjavaslatát, 19 alkalommal az LMP állambiztonság múlt feltárására vonatkozó javaslatait, és több mint 70 alkalommal a kommunista nyugdíj-privilégiumok eltörléséről szóló javaslatok napirendre vételét?! Szóval az egy dolog hogy a megszállott fideszes hívek (gondolom pusztán a maguk módján körösztyéni értékek mentén) rasszista és antiszemita szlogenek mellett előszeretettel kommunistáznak meg bolsevikoznak, de egyelőre ott tartunk hogy pont a fideszes elvtársak szabotálják kilencedik éve a rendszerváltás befejezését, és az egykori kommunisták és/vagy muszka besúgók közéletből való eltávolítását... gondolom ebben szerepet játszik az is, hogy ezek az egykori kommunisták és ezek az egykori muszka besúgók ma többségükben a Fidesz-KDNP sorait „gazdagítják”... :D

„Köztudott, hogy Magyarországról kisebb a külföldre vándoroltak aránya, mint a térségből.”

Egyrészt a köztudott az, hogy nem a „térségben” vezették be a hatnapos munkahetet a kivándorolt szakképzett munkaerő hiánya miatt hanem Magyarországon. Másrészt meg annak is köztudottnak kéne lennie hogy míg a „térségben” már évek óta felismerték a problémát, és ennek köszönhetően olyan kormányzati programokat indítottak amelyekkel megelőzhetik a további elvándorlást, lásd milyen mértékben ugrottak meg a bérek a régióban és így került a magyarországi bérszínvonal lassan már a román és bolgár mögé is, addig a magyar kormányzat hallani sem akar az elvándorlás mértékének enyhítéséről, esetleg a már kivándorolt magyarok visszacsábításáról, inkább még a magyarnál is jóval olcsóbb ukrán meg szerb „vendégmunkások” tízezres importjával próbálják enyhíteni a szakképzett munkaerőhiányt... ami mindamellett nem túl jó ötlet hogy gyakorlatilag a kormányzat szervezi az idegenek bevándorlását/betelepítését annak ellenére hogy szerintük ez nem jó, de mivel az ukrán és a szerb munkaerő (egyelőre) még olcsóbb mint a magyar, így az egyébként is a „térségben” az egyik legalacsonyabb magyar béreket is leszorítják...

Harmadrészt meg a magadfajta negatív intelligenciával rendelkező pöcsöket biztosan valamilyen szinten megnyugtatja ha látja, hogy a sajátja mellett a szomszéd tehene is dölgődik, de szerencsésebb lenne ha inkább ti is azzal foglalkoznátok hogy mit nem csinál a magyar kormányzat Magyarországon, annak ellenére is hogy dolga lenne... :D

szepipiktor 2019.04.23. 15:29:34

Hát ez a sztori sem hoz szavazatot az ellenzéknek...
A hívők többségének régen világos, hogy a kdnp nem keresztény párt, ahogy az is, hogy a szervezett egyház a történelem során, egészen napjainkig kollaborál a hatalommal.
Tehát most ezek mondhatnak bármit, az emberek emlékeznek arra, hogy korábban meg nem mondtak semmit.
Tudja minden nem bigott, hogy a templomoban aktuálpolitikia propagnda zajlik.
Hogy miért most szólaltak meg, azt nem tudni, talán jönnek a választások és ők is pozíciót akarnak fogni? Azaz újabb milliárdokhoz jutni? Majd kiderül.
De ez a híveknek szólt, tehát ebből nem kap semmit a balodal vagy a neoliberális szekták...
A csúti majd dob nekik valamit, kibékülnek, stabilizálja a helyzetet és kész.
Ha nem előre tervezett dologról van szó, azaz a hívők kiengesztelése is egy kis csel.

GNDL 2019.04.23. 15:39:21

@nemecsekerno_007: „felmondtad a szokásos"ballib" mantrát”

Nem, ez igazság szerint gyakorlatilag axióma, hogy ez a leghatékonyabb módja annak hogy ilyesféle válságokat hosszabb távon eredményesen kezelni lehessen. De egyébként meg ha mindenképp ragaszkodsz ehhez az infantilis „érveléshez” akkor legyen inkább „jobblib” mantra, mert jómagam nemzeti liberális vagyok és így jobboldali, nem pedig baloldali. :)

„Amit én javasoltam az win-win szitu”

Nem, te annektálni szeretnéd idegen országok területét, annak ellenére hogy nem hogy említhető hadereje nincs Magyarországnak de ráadásul rendőrből is Magyarországon van a legkevesebb EU-s szinten... szóval tulajdonképpen nettó irracionális faszságot említettél. :)

„amit te az meg kérdéses, kb. 20-30 év múlva derül ki”

Az lehet, hogy a fideszes Deutsch-féléknek a rájuk és híveikre jellemző szellemi korlátaik miatt 12 (!!!) évig tart elvégezni egy olyan jogi egyetemet ami minden egészséges fiatalembernek legfeljebb 5 év alatt megvan, de egyébként ez nem így működik, lennének akiket már 2-4 év alatt is fel lehetne készíteni ilyesféle feladatokra... itt csak az a gátja ennek hogy a származási országukban többnyire polgárháborúk és diktatúrák vannak, tehát az ilyesféle menekülteknek/bevándorlóknak a elméleti és gyakorlati képzése csak egy dolog, még valamint az országukkal sújtó válsággal is kezdeni kéne... :) Tehát inkább ez a hosszadalmasabb feladat, de azokban az államokban ahol nem feltétlenül nyílt diktatúra tombol csak a korrupt kormányzat miatt menekülnek az emberek (lásd mondjuk Magyarország), jóval hamarabb lehetne eredményeket elérni...

„aki akar az lehet irgalmas szamaritánus, de mindenki döntse el maga”

Nem csak nemzeti liberális de keresztény is vagyok (mint ahogyan ezt fentebb említettem), én az ilyesféle megoldáskeresésnél maradnék az úgynevezett „civilizált európai” lehetőségeknél... :)

chrisred 2019.04.23. 15:39:59

@nemecsekerno_007: Nem, éppenséggel nyolcvanéves háborúnak nevezik.

Comte de Gippaud 2019.04.23. 15:41:13

"A két főpap megnyilatkozásai erős okot adnak arra a feltételezésre, hogy még a magyarországi keresztények se nagyon szeretnék, hogy őket Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP mentse meg."

Na, na. Ne mossuk már össze,a magyarországi keresztényeket, ezekkel @GNDL: az egyházi vezetőkkel. Ők csak tolják azt, amit a Vatikán elvár tőlük.

Homo fideszbirkusz 2019.04.23. 15:43:38

@Tényelek:

Homo fideszbirkuszom, jól belesültél a habonyos-orbános muszlimozásodba. Látom hallottál róla hogy vannak ilyen meg olyan devianciák meg más szokások a muszlim országokban. Pl hogy van aki többnejű, erre te Kisztarcsáról a Homo fideszbirkusz agyaddal levonod a követleztést, hogy akkor minden muszlim az. Hát kistarcsai Homo fideszbirkuszom nem az abaj, hogy te a másodikos matekból is síkhülye vagy, hanem hogy még hangoztatod is!

Amúgy meg ha te neked annyi forintból kellene megélned, ahány muszlim többnejű a világiasabb muszlim országokban (tudod, pont innen jönnek a migrik, nem Kuvaitból meg Szaúd Arábiából), akkor neked a hónap közepén már menned kellene a Blahára ingyen ebéd osztásra.

Na de ezt szeretem bennetek Homo fideszbirkusz népség, ezt a mélysötétséget ami a fejtek belsejében teljesen kitölti az űrt.

Comte de Gippaud 2019.04.23. 15:54:37

@GNDL:

"és így került a magyarországi bérszínvonal lassan már a román és bolgár mögé is,"

Ezek szerint a Románok már jobban élnek ? Akkor valami gond lehet a látásommal, mert én ezt ott kinn egészen másképpen láttam.

"vendégmunkások” tízezres importjával próbálják enyhíteni a szakképzett munkaerőhiányt... ami mindamellett nem túl jó ötlet hogy gyakorlatilag a kormányzat szervezi az idegenek bevándorlását/betelepítését annak ellenére hogy szerintük ez nem jó,"

Azért abban megegyezhetünk azt hiszem, hogy egészen más, ha idejön ukrajnából egy szakmunkás, és b.szki egyből munkába áll, vagy idejön egy afroeurópai, aki még írni sem tud, nemhogy dolgozni tudjon valami szakterületen. Az ukrán dolgozik, hétvégén meg szépen hazamegy a családjához.
A migri meg idejön a 2000 eurós segélyért, aztán elvan nyugisan.

Pipas 2019.04.23. 15:55:31

"Csak mert valaki magyarnak születik, még nem lesz rögtön keresztény is."

Persze, hogy nem. A katolikus egyház szerint attól lesz valaki keresztény, hogy pici korában ráöntenek egy kis vizet a fejére és elmormolnak valami latin szöveget közben.

Namost nem hiszem, hogy ez a vízráöntéses definíció jobb -e, de tény, hogy a magyarok elég jelentős részével megcsinálják ezt a vizes varázslást, úgyhogy az orbáni és a katolikus definíció nem áll olyan nagyon messze egymástól

Comte de Gippaud 2019.04.23. 16:01:36

@Homo fideszbirkusz:

"Amúgy meg ha te neked annyi forintból kellene megélned, ahány muszlim többnejű a világiasabb muszlim országokban (tudod, pont innen jönnek a migrik, nem Kuvaitból meg Szaúd Arábiából), akkor neked a hónap közepén már menned kellene a Blahára ingyen ebéd osztásra."

Na, és ki a f.szomat érdekli, hogy melyiknek hány felesége van ? Itt nem az a lényeg, és q.vára nem is számít.
A lényeg az, hogy náluk elfogadott, sőt természetes a többnejűség, és a nők alárendelése, életük szigorú szabályzása.
Gyökeresen más kultúra.

Világít a torony 2019.04.23. 16:04:11

Hamar előkerült a távirányított keresztény NERharcosok népes csoportja, hogy neki essenek két olyan magas rangú egyházfinak, akik szellemileg és mentálisan is magasan felettük állnak. Pusztán azért mert erre kaptak utasítást , a NER-hez nem kompatibilis értékelések után.
Hasonlóan aljadék módon, mint mikor nemrégiben a pápát támadták szintén utasításra.
Ezek az alakzatok sosem éreznek cseppnyi szégyent sem. Fidiodroidok.
Magyarország ismét jobban teljesít!

GNDL 2019.04.23. 16:10:06

@Comte de Gippaud: „Ezek szerint a Románok már jobban élnek?”

Legalább azt a nyúlfarknyi szöveget próbáld megérteni amit tőlem idézel. :) Egy szóval sem említettem hogy „már jobban élnek”, bár egyes elemzések szerint a román életszínvonal az elmúlt évben vagy már idén lehagyja a magyart.

Itt egy remek elemzés, amiből nyilvánvalóvá válik hogy az elmúlt években „bérrobbanásnak” eladott magyarországi béremelkedés gyakorlatilag csak a felső 10%-ot érintette a medián bérek tekintetében, a középső 40% bére alig emelkedett míg a maradék 50% (!!!) bére gyakorlatilag évek óta stagnál: g7.hu/kozelet/20180402/a-magyar-vergodes-europa-aljan-ahogy-meg-sosem-lattad/

Össze lehet hasonlítani az adatokat a régióbeli államok bérmozgásaival, jól látható hogy Magyarországon kívül jóval egészségesebb, egyenlőbb mértékben nőttek a bérek.

„Akkor valami gond lehet a látásommal, mert én ezt ott kinn egészen másképpen láttam.”

Én meg ilyesféle vitákban a konkrét, ellenőrizhető és bizonyítható adatokra szoktam támaszkodni, az ilyesféle „én mást láttam” szubjektív történetekkel legfőképp az a probléma hogy nem bizonyíthatóak, és akár kitaláltak is lehetnek. :) Szóval, Eurostat adatokat lásd fenn.

„Azért abban megegyezhetünk azt hiszem, hogy egészen más, ha idejön ukrajnából egy szakmunkás”

Nem csak úgy „idejön” hanem a magyar kormányzat konkrétan betelepíti őket, amivel egyébként nem is lenne baj ha mindeközben nem költenének a fideszes elvtársak manapság már napi 100+ milliókat „migránsellenes” és idegengyűlöletet szító állami kampányokra, ugye. :)

Ráadásul mint említettem nekem azért jobban bejönne olyasféle kormányzati intézkedés amely egyrészt a kivándorlás mértékét próbálja enyhíteni, másrészt pedig az eddig kivándorolt több mint félmillió de akár több mint 750 ezer magyar közül próbálnának visszacsábítani néhány százezret.

„idejön egy afroeurópai, aki még írni sem tud”

Kevered őket Orbán vidéki legfeljebb 6 elemis exmunkásőr nyugdíjasaival. :)

„ukrán dolgozik, hétvégén meg szépen hazamegy a családjához”

A valóságban egyébként ez úgy történik, hogy idehozzák az ukránt, bevágják valami munkásszállóra, kap némi képzést és munkavállaláshoz szükséges papírokat, aztán legfeljebb 2-3 hónapos gyakorlat után már húznak is a picsába nem csak Nyugatra, de sokan Lengyelországba vagy Szlovákiába, mert már ezekben az országokban is akár a harmadával többet kereshet mint Magyarországon. :D Tehát ez a nagy büdös helyzet ezzel...

„A migri meg idejön a 2000 eurós segélyért, aztán elvan nyugisan.”

De ide nem jön semmiféle migráns, Magyarországról még a menedékkérők is menekülnek a „bennszülött” magyarok mellett...

antiinternáci 2019.04.23. 16:12:11

@GNDL:

Tudom, hogy a tények roppant zavaróak a ballib gondolkodásúak számára, nem véletlen az ellenük folytatott permamens forradalom.
A legnagyobb bérnövekedés pont nálunk volt.
Pont a magyar kormány támogatja a fiatal családokat a legnagyobb arányban.
És éppen a magyar kormány tesz meg mindent a biztonság és a nemzeti identitás garantálása érdekében azzal, hogy akadályozza a neo-bolsevisták és kollaboránsaik által szervezett és erőszakolt illegális bevándorlást, illetve a hazánk ellen bevetett marxista véleményterrort.

A bolsevista pedig akkor is bolsevista marad, ha ma már (még?) nem tud lövetni és akasztatni, mint elődei, akik minden létező alkalommal behívták a külföldi elnyomókat internacionalista segítségnyújtásra. Pont mint Hegedűs-Niedermüller és a többi terrorhuszár teszi ma is naponta.
Most más eszközökkel mint Szamuely meg a Lenin-fiúk, de irtják a magyart derekasan, minden létező gazságot, hazugságot és gyűlölködést bevetnek.
Az van ám, hogy ami úgy néz ki mint a disznó, úgy dagonyázik mint a disznó, és úgy röfög mint a disznó, az bizony maga is disznó lehet.

Comte de Gippaud 2019.04.23. 16:14:54

@GNDL:

"De ide nem jön semmiféle migráns,"

ide alatt európát értettem.

Comte de Gippaud 2019.04.23. 16:17:59

@GNDL:

"egyes elemzések szerint a román életszínvonal az elmúlt évben vagy már idén lehagyja a magyart."

Egyes elemzések szerint meg, románia már most el van adósodva, de katasztrofálisan. Várj csak egy pár hónapot azzal az összehasonlítgatással.
Ezek nem tanultak a Medgyessy féle balf.szkodásból.

Pipas 2019.04.23. 16:19:19

@GNDL: "bár egyes elemzések szerint a román életszínvonal az elmúlt évben vagy már idén lehagyja a magyart."

Ne röhögtesd már ki magad öregem. Ha túl nagyot kamuzol senki sem fogja elhinni mint ahogyan ezeket az "egyes elemzéseket" sem hiszi el senki.

Comte de Gippaud 2019.04.23. 16:25:35

@Világít a torony:

"Hamar előkerült a távirányított keresztény NER harcosok népes csoportja, hogy neki essenek két olyan magas rangú egyházfinak, akik szellemileg és mentálisan is magasan felettük állnak. "

Két hete még pedofiloztátok a papokat. Akkor most mi van ?

Tartalom 2019.04.23. 16:27:45

"Csak mert valaki magyarnak születik, még nem lesz rögtön keresztény is."
A magyar államlapító Szent István királyunk alighanem más véleményen volna mint Erdő Péter. De Kádár János biztosan egyetértene vele. Úgy tűnik a békepapság Magyarországon megvalósult és még ma is létező fogalom. A blogban szereplők mind erősítik ezt a jelenséget.

GNDL 2019.04.23. 16:29:28

@antiinternáci: Tudom hogy képtelenek vagytok kissé tágítani primitív és beszűkült világnézeteiteket, de az nem úgy működik hogy aki kritizálja a korrupt tolvaj Fidesz-KDNP fasiszta rendszerét, az csak „ballib” lehet... meg egyébként is, európai mércével az hogy „ballib” egy baloldali/szocdem és egy jobbos/centrista nagykoalíciót jelent, mivel a liberalizmus az inkább közelebb áll jobboldali értékekhez. :) Tehát akkor újra megjegyzem, hogy én egyfajta nemzeti liberális vagyok, de lehetek „jobblib” is ha neked így könnyebben megjegyezhető... :D

„legnagyobb bérnövekedés pont nálunk volt”

Igen, pont ezzel kapcsolatban jegyeztem meg fentebb a trolltársadnak, hogy ez konkrétan nem igaz abban a formában, ahogyan azt ti elő akarjátok adni. :)

Ezt írtam, nem ismétlem még egyszer:

„Itt egy remek elemzés, amiből nyilvánvalóvá válik hogy az elmúlt években "bérrobbanásnak" eladott magyarországi béremelkedés gyakorlatilag csak a felső 10%-ot érintette a medián bérek tekintetében, a középső 40% bére alig emelkedett míg a maradék 50% (!!!) bére gyakorlatilag évek óta stagnál”

És itt a doksi hozzá: g7.hu/kozelet/20180402/a-magyar-vergodes-europa-aljan-ahogy-meg-sosem-lattad/

De egyébként számos elemzést találhatnál magadtól is, amelyek alapjaiban cáfolják a fideszes elvtársak hamis sikerkampányait, csak ahhoz ugye meg kéne próbálnod önállóan tájékozódni kicsit. :)

„Pont a magyar kormány támogatja a fiatal családokat a legnagyobb arányban.”

Ez sem igaz, kezdve onnantól hogy a bérek adóéke tekintetében a magyar adóterhelés az 5-6. legmagasabb EU-s szinten, odáig hogy a családosoknak nyújtott állítólagos adókedvezményt figyelembe véve is kirívóan magas EU-s szinten a gyermekes családok adóterhelése Magyarországon. Ennek pedig itt tudsz utána nézni: www1.compareyourcountry.org/taxing-wages/en/0/all/ranking/

„éppen a magyar kormány tesz meg mindent a biztonság és a nemzeti identitás garantálása érdekében”

Mi köze a biztonsághoz valamiféle „nemzeti identitásnak”? Illetve ha már mindent megtesznek a biztonság érdekében, akkor miért Magyarországon van a legkevesebb rendőr EU-s szinten, és miért tartják őket éhbéren? :)

„akadályozza a neo-bolsevisták ... hazánk ellen bevetett marxista véleményterrort”

Ezek aztán szép körösztyényi gondolatok, de itt akkor inkább visszatérnék oda, hogy miért kommunistáznak ennyit a magadfajta posztkommunisták? :) Kérdeztem hogy miért rejtegeti a Fidesz-KDNP az egykori kommunistáikat és az egykori moszkovita besúgóikat, de erre elfelejtettél válaszolni, töki...

Egyébként meg ha már valamiféle „véleményterrornál” tartunk, az megvan, hogy manapság már napi 100+ milliót költ a kormányzat fasiszta agitprop kampányokra, és mindemellett a magyarországi hírmédia felét maga az állam tarja el? Pedig értesülhettél volna róla, egy hete jött ki a tanulmány: mertek.atlatszo.hu/allami-reklamkoltes-2006-2018/

Szóval mi lenne ha ezekkel a végtelenül ostoba és egyébként alapjaiban cáfolható fideszes szlogenekkel engem személy szerint békén hagynál, és kizárólag csak arra reagálnál amit leírtam, és amire ellenérveket is tudsz felhozni, hm, töki?! Fogalmazhatnék úgy is, hogy nem akarsz inkább valamelyik fideszes fasiszta propagandaszeméten trollkodni a továbbiakban? :D

Thunder_th 2019.04.23. 16:29:42

@Comte de Gippaud: Azt jelenti, hogy a NER harcosok szellemi szintje még a pedofilok szellemi szintjét sem éri el.

GNDL 2019.04.23. 16:35:47

@Tartalom: „magyar államlapító Szent István királyunk alighanem más véleményen volna mint Erdő Péter”

Aki alaposan aprította a népességet német segítséggel, mert képtelen volt a törzsi pogány (egyébként bevándorló, ugye) magyarokat kereszténységre téríteni?! :D

Pipas 2019.04.23. 16:43:48

@GNDL: "Ez sem igaz, kezdve onnantól hogy a bérek adóéke tekintetében a magyar adóterhelés az 5-6. legmagasabb EU-s szinten, odáig hogy a családosoknak nyújtott állítólagos adókedvezményt figyelembe véve is kirívóan magas EU-s szinten a gyermekes családok adóterhelése Magyarországon. "

A te általad linkelt oldal szerint ez a "kirívóan magas" azt jelenti, hogy egy kereső + 2 gyerek esetén például tizenhatodikak vagyunk.

Megint bekamuztál egy hatalmasat. Kirívóan magas, az!

Pipas 2019.04.23. 16:47:45

@GNDL: "Itt egy remek elemzés, amiből nyilvánvalóvá válik hogy az elmúlt években "bérrobbanásnak" eladott magyarországi béremelkedés gyakorlatilag csak a felső 10%-ot érintette a medián bérek tekintetében, a középső 40% bére alig emelkedett míg a maradék 50% (!!!) bére gyakorlatilag évek óta stagnál"

A remek elemzésed 2016-os adatokat használ. Az "elmúlt évek" nem azt jelenti, hogy 2016, azokat az adatokat azért választották, hogy rosszabb adatok jöjjenek ki.

Megint kamuztál egyet.Elmúlt évek, mi?!

darlacko 2019.04.23. 16:54:03

Katólikus Egyház = háttérhatalom.
Nem vicc ez, ők mindig is a római birodalmat nedves álmaiban újraéleszteni kívánó pápához hűségesek. A pápa címe pontifex, ami a római császároktól ered.
A keresztényt és iszlámot nem más fordítja szembe egymással, mint ők maguk. Főleg az iszlám. A keresztény annyival elintézi, hogy aki nem abban hisz, amiben ő, az majd pokolra jut. Ez se szél dolog.
De a mohamedán konrétan azt a parancsot kapta a pröfétájától, hogy segítsen minden nemmohamedánt a másvilágra. Ez azért jelentős különbség.

Pipas 2019.04.23. 16:56:24

@Comte de Gippaud: "Egyes elemzések szerint meg, románia már most el van adósodva"

Románia el van adósodva, futja a köröket az IMF-el, az egy főre jutó GDP tekintetében a legnagyobb reményük, hogy 25-30 év múlva elérnek oda, ahol mi tartunk most, a külföldön élők aránya 27%. A nemzetközi szervezetek elvándorlási katasztrófáról beszélnek, azt mondják, hogy az elvándorlás olyan méreteket öltött, ami csak szíriához hasonlítható.

De persze a liberál megmondóemberek egy lélegzettel képesek szörnyen aggódni a magyar elvándorlásról és ódákat zengeni arról, hogy romániában milyen jól élnek az emberek.

Comte de Gippaud 2019.04.23. 16:57:44

@GNDL:

Amúgy ellátogattam az általad ajánlott linkre, a 2016-os adatok szerint messze verjük a románokat.
Pont.
Ki lehet persze ragadni olyan részleteket, hogy "a legszegényebb réteg jövedelme nem nőtt" tudjuk jól, hogy a magyar társadalomnak van egy olyan rétege, amelynél a munka végzés az utolsók között szerepel mint opció.
Ezt mi sem jelzi jobban, minthogy kemény munkaerőhiány van már nálunk, a bérek kényszerűségből nőttek, ezek még mindig "munkanélküliek". Gyanítom egyébként hogy már ez sem teljesen igaz, mindössze nincsenek bejelentve. Az erdő közepére a NAV-os nem megy el favágókat ellenőrizni. Vagy egy magánháznál történő villanyszerelést pl.
Hány lepattant személyautót látni, a tetejükön létra, utánfutón betonkeverő, benn meg ül 4 "rosszul, vagy nem kereső"
Most kétszer annyi embert látok a bevásárló központokban, mint 10-15 éve.

Lehet persze olyan statisztikát készíteni, hogy a Románoknak lejtsen a pálya.
Pl. hol vásárolnak több káposztát a családok? Nálunk, vagy a Románoknál.
Nagy összegben lefogadom, hogy a románok nyernének.
Figyu, én a saját tapasztalatom alapján mondhatom, most minden szempontból sokkal jobb, mint a 2002-2010 ciklus alatt volt. Három gyermeket nevelek, és munkából élek. Pont.

Comte de Gippaud 2019.04.23. 17:02:17

@Pipas:

"Románia el van adósodva, futja a köröket az IMF-el, az egy főre jutó GDP tekintetében a legnagyobb reményük, hogy 25-30 év múlva elérnek oda, ahol mi tartunk most,"

Akkor mégiscsak igaza van GNDL-nek, csúnyán leköröztek bennünket :)))

GNDL 2019.04.23. 17:02:43

@Pipas: A „kirívóan magashoz” azt kellett volna hozzátennem a kedvedért, ha már lehazugoztad a trolltársadat aki szerint a magyar állam adja a legtöbb családi kedvezményt, hogy ahhoz képest hogy a magyar bérek a második-harmadik legalacsonyabbak EU-s szinten, és ehhez képest ebből a kevésből fosztogatnak rekord mértékben a fideszes elvtársak.

„remek elemzésed 2016-os adatokat használ”

A trendek nem változtak, az adatokból egyébként ezt is kiolvashattad volna, ha halvány lila fingod lenne hogy mit is olvastál, ha egyáltalán elolvastad. :) De említettem hogy ha esetleg további információkra lenne szükségetek akkor igazság szerint senki nem tart vissza titeket attól, hogy megpróbáljatok önállóan tájékozódni. És akkor ilyesmit is olvashatnátok, ebben már 2017-es adatok is vannak, mely szerint EU-s összehasonlításban nem hogy nőnének manapság a magyar bérek de kissé csökkennek, mivel a régióban (a versenytársainknál) jóval nagyobb mértékben emelkednek a bérek: g7.hu/kozelet/20190103/a-nagy-magyar-bernovekedes-europaban-csak-visszaesesre-volt-eleg/

antiinternáci 2019.04.23. 17:02:57

@GNDL:

Ha kinyilatkoztatni akarsz, nem jó helyen vagy. Esetleg Jézus Krisztus reinkarnációja lennél?

Azt gondolom, nehéz lesz felfognod, hogy mivel elutasítom a liberálextrémizmus, liberálfundamentalizmus, neobolsevizmus, marximus, ISIS, stb... általam kártékonynak tartott terrorirányzatok minden formáját, ezért ezek saját eszközkészletével semmiről sem tudsz meggyőzni.
Így marad az, hogy leírod a véleményedet, én meg a magamét, ha nem tetszik, ne olvasd el.

A bérekkel kapcsolatban pedig az van, hogy a kormányzat tulajdonképpen egy jóvátételi programot folytat a dolgozó, adózó, teherviselő rétegek számára. Én ezzel értek egyet, mivel ez a réteg el volt nyomva a marxista jellegű egyenlősítő politika, a lustaságra és tétlenségre ösztönző progresszív adózás által, amiben például még az első fidesz kormány is ludas volt. Nem beszélve a kommunisták által elszabotált rendszerváltó kormányzásról.
És milyen nemzeti liberális, tehát liberális vagy Te, ha ezt fikázod? Ez aztán kifejezetten gazdasági liberalizmus a kormány részéről.
Az orbáni kormányzás egyik nagy liberális vívmánya, hogy az öngondoskodás irányába tolta a rengeteg potyautast, a mindenféle nehéz fizikai munkát végző rokkant-nyugdíjasokat, a munkanélküli segélyen fekete munkát végzőket, meg hasonlókat.
Ami ritkán, egy-egy egyén esetében lehetett akár hibásan végrehajtott is, de mégis a közösség szempontjából hasznos lépés volt.
Megértem, ha liberálisként inkább a marxistákkal vagy ebben is, de ezzel magaddal kell elszámolnod.

darlacko 2019.04.23. 17:04:38

@Oxica: Orbán nyilván nem őszintén keresztény, de fel tudja használni a keresztény egyházakat a hatalma megszilárdításához, hisz az egyházak pár millió forintért az anyjukat is megbasznák.
De Orbán jól csinálja. A templomokban és egyházi iskolákban folytatott propaganda az egyik biztosíték arra, hogy a balliberált oldal soha többé ne kerülhessen a kormányzás közelébe. Én ateista vagyok, utálom az egyházakat, de Orbán ügyesen használta fel őket a céljaira. Egy MSZMP-s propagandista fiától ez nem annyira rossz taktika.

A franciáknál a mohamedánok szépen irtják a keresztényeket, zsidókat, ateistákat. De ma már annyi iszlámista van ott, hogy a politikusok nem kritizálhatják a totalitárius középkori ideológiájukat, hisz az iszlámisták szavazatai választásokat dönthetnek el ma már.

Geonczeol Gyula Felvidek 2019.04.23. 17:06:18

Ilyen össze-vissza beszédek Mindszenty és Serédi hercegprimások idején nem hangoztak volna el. Csakhát Erdő Péter NEM hercegprimás, Beer meg nyiltan családellenes, nem tetszik neki, hogy a magyar családokban magyar gyerekek születnek. Mivel a Rákosi rezsim törölte el a hercegprimási cimet, és a magyar alkotmányosságot az 1949-es szovjet alkotmánnyal, Mindszenty 1956-ban vissza állitotta, a magyar kormányt meg gyakorlatilag kivégezték. Akkor most ez a két főpap miért azon dolgozik, hogy ezt a minden részében megtizedelt népet mindenféle idegenekkel higitsák föl? Ugyanakkor éppen ezek az össze-vissza beszédek mutatják, hogy az egyház mennyire meghasonlott önmagával és figyelmeztetés a kormányzatnak is, hogy nagyon vigyázni kell a tanaik kritikátlan használatával. Vagyis az alap csakis a szkita kereszténység lehet, ami pl. a Nag Hamadi szövegekben Zostrianosnál olvasható, és amitől az intézményes egyház irtózik, mint ördög a tömjénfüsttől.

GNDL 2019.04.23. 17:11:34

@Comte de Gippaud: „a 2016-os adatok szerint messze verjük a románokat. Pont.”

Jó, hát ilyenkor mindig megdöbbenek azon hogy a magatokfajta fideszes trollok semmilyen szinten nem képesek az önálló tájékozódásra, többek közt az értő olvasás mellett ami ugyancsak egy jellemző hiányosságotok... :)

De akkor segítek kicsit, bár ha azt nem érted amit eddig írtam, ez sem fog beleférni a migránsos álhírekkel átmosott diónyi agyadba: mfor.hu/cikkek/makro/Ezt_is_megeltuk__tobbet_er_a_roman_minimalber_a_magyarnal.html

„Most kétszer annyi embert látok a bevásárló központokban, mint 10-15 éve.”

Ez meg a legostobább, egyébként trollokra jellemző érvelési hiba amit egy ilyesféle vitában el lehet követni... :D

„én a saját tapasztalatom alapján mondhatom, most minden szempontból sokkal jobb, mint a 2002-2010 ciklus alatt volt”

Csakhogy egyrészt a saját tapasztalatod szubjektív, mint említettem fentebb nem bizonyítható adatokkal, így akár kitalált is lehet. Másrészt meg hidd el 2002-2010 között is jobban éltek emberek mint mondjuk 1990-1994 között, csak azt értsd meg hogy a régiós gazdasági versenyben viszont igen nagy mértékben szakadunk lefelé... és már nem az van mint az EU-s csatlakozáskor 2004-ben hogy az EU-s szinthez kéne felzárkózni, hanem ma már az van hogy a velünk csatlakozott mondjuk maradék V4-ekhez kéne felzárkózni, de legalább azt a szégyent kéne elkerülni hogy a románok és a bolgárok is utol érjenek minket.

Tehát minden tekintetben a varrásainál foszlik az ország, ezt mutatják a tények.

GNDL 2019.04.23. 17:12:36

@antiinternáci: „Szóval mi lenne ha ezekkel a végtelenül ostoba és egyébként alapjaiban cáfolható fideszes szlogenekkel engem személy szerint békén hagynál, és kizárólag csak arra reagálnál amit leírtam, és amire ellenérveket is tudsz felhozni, hm, töki?! Fogalmazhatnék úgy is, hogy nem akarsz inkább valamelyik fideszes fasiszta propagandaszeméten trollkodni a továbbiakban? :D”

Pipas 2019.04.23. 17:14:55

@GNDL: "A trendek nem változtak, az adatokból egyébként ezt is kiolvashattad volna"

Ne kamuzz, hogy a 2016-os adatokból ki lehet olvasni, hogy azóta a trendek nem változtak. Azt írtad, hogy az elmúlt években nem nőttek nagyon a bérek, erre behoztál egy 2016-os adatsort.

Több mint 10% a *reálbér* növekedés évente és erre behozol 2016-os adatokat, hogy alig nőttek a bérek? Nemá öreg, ez gáz!

Comte de Gippaud 2019.04.23. 17:23:05

@GNDL:

"Tehát minden tekintetben a varrásainál foszlik az ország, ezt mutatják a tények."

Akkor a hitelminősítők nagyon elqrták hallod. Egy varrásainál foszló országot minősítettek fel.

Pipas 2019.04.23. 17:24:15

@GNDL: "De akkor segítek kicsit, bár ha azt nem érted amit eddig írtam, ez sem fog beleférni a migránsos álhírekkel átmosott diónyi agyadba: "

Ne rőltesd már ezt a "de fasza a román minimálbér" dolgot. Már az index is számtalanszor megírta, hogy ez butaság. Értelmes embereknek tök világos, hogy a románok most vezetik a falnak az országot, pont úgy, ahogy annak idején az mszp a falnak vezette magyarországot. Hogy mást ne mondjak már most megszorításokat erőltetnek az elszaladt bérek következményeként.

GNDL 2019.04.23. 17:27:29

@Pipas: „a 2016-os adatokból ki lehet olvasni, hogy azóta a trendek nem változtak”

De most komolyan, mitől változtak volna, töki?! Mindamellett hogy változatlan a gazdasági környezet mind a régióban és mind az EU-ban már gyakorlatilag 2012-től mire elvonult a 2008-as válság és összekapta magát az EU, változatlan a konjunktúra mértéke is (bár tavaly már enyhén idén várhatóan nagyobb mértékben de ez elmúlóban van), változatlan volt a magyar kormányzat úgynevezett „gazdaságpolitikája” is, tehát akkor most komolyan, mégis mitől változott volna a medián bérek alakulása ha egyszerűen nem történt semmi amitől változnia kellett volna?! :D

„az elmúlt években nem nőttek nagyon a bérek, erre behoztál egy 2016-os adatsort”

Nem azt említettem hogy „nem nőttek nagyot”, hanem egészen konkrétan azt említettem hogy a medián számítások szerint az 50%-nak stagnált az elmúlt években, a 40%-nak a régió átlagánál jóval alacsonyabb mértékben emelkedett, és egyedül a 10%-nak emelkedett a régió átlagát másfélszeresen is meghaladó mértékben a bére.

A KSH átlagszámításával az a legnagyobb probléma, hogy ha van 10 fő melósunk, ebből 9 fő havi 200 ezer nettót keres 1 fő meg 2.2 milliót, akkor a 10 fő melósunk bérének „átlaga” fejenként 400 ezer lesz... de a valóságban a 90%-uk ennek a felét keresi meg. A KSH meg baszik medián bérszámításokat nyilvánosságra hozni 2014 óta, gondolom nem teljesen függetlenül attól hogy az így már egyáltalán nem támasztaná alá a fideszes elvtársak által szajkózott „bérrobbanás” kampánymesét... :D

„Több mint 10% a *reálbér* növekedés évente”

De akkor ismétlem, a medián számítások szerint az 50%-nak gyakorlatilag stagnál a bére Magyarországon évek óta. Az az átlag 10% növekedés simán kijöhet úgy is, ha vesszük a 10 fő melósunkat, abból 5-nek nem nő a bére (0%), 4-nek 5%-kal nő a bére és 1 főnek meg 80%-kal, ezeknek az arányoknak az átlaga a 10 főre vetítve 10% lesz, de elég világos hogy mi a baj ezzel... remélem... hogy alapvető aritmetikai műveletek még mennek arrafelé a fideszes kocsmáitokban... :D

ankica 2019.04.23. 17:31:48

@rasztaszív: A vádaskodáshoz én feltettem neked egy kérdést, arra válaszoljál különben bármikor beperelhetnek a súlyos vádaskodásodért. Mit gondolsz hol élsz te hogy az Egyházat, csak úgy kedvedből minden hazugságaiddal vádolhatod, de nemcsak az Egyházat, bármi fontos területet ahol fenntartják hazánkat.

GNDL 2019.04.23. 17:32:13

@Comte de Gippaud: „Akkor a hitelminősítők nagyon elqrták hallod.”

Egyrészt a legutóbbi visszaminősítésnek mi köze ahhoz hogy nincs civilizált egészségügy, nincs hatékony oktatás, a korrupció gyakorlatilag az egyetlen kormányprogram 2010 óta és egyébként a magyar bérek leszek lassan a legalacsonyabbak EU-s szinten?!

Másrészt meg amikor Orbánék unortodox ámokfutása miatt bóvliba vágták az országot akkor gondolom még nem nagyon hivatkoztál a hitelminősítőkre... de csak tippelek. :D

Harmadrészt meg még mindig egy szinttel el vagyunk maradva a 2010-es kormányváltáskor volt osztályzattól, tehát tök jó hogy lassan 10 év után elérjük ebben is a 2010-es szintet... végül is csak egy évtizedet pazaroltunk el újra, semmi gond... :D

Egyébként meg olvasd el az indoklásukat, azért van ám ott kritika bőven amit ugyancsak nem fogsz elfogadni...

GNDL 2019.04.23. 17:37:23

@Pipas: Nézd, hidd el nem rám vet rossz fényt az hogy te képtelen vagy elfogadni a bizonyítható tényeket, és ragaszkodsz az alaptalan fideszes propagandához... :D

„Értelmes embereknek tök világos, hogy a románok most vezetik a falnak az országot, pont úgy, ahogy annak idején az mszp”

Nem pont úgy, hanem inkább pont úgy ahogy Orbánék is hasonlóképpen padlógázzal mennek a kiszámítható betonfal felé, csak Orbánék éppen az EU-s forrásokat élték fel erre a célra. :)

„mást ne mondjak már most megszorításokat erőltetnek az elszaladt bérek következményeként”

Mondjuk ha már megszorítások, 2010 óta 48 esetben vezettek be vagy emeltek adónemeket Orbánék... szóval, a kérdés itt az lenne, ha Magyarországon már nincs válság, és nincsenek sosemvoltak megszorítások, akkor mikor vonják vissza ezeket az intézkedéseket a fideszes elvtársak? :) Lásd a bankadót amikor bevezették azt ígérték hogy 2014-re fokozatosan csökkentve kivezetik... idén pedig még csökkenteni sem voltak hajlandóak, csak azt hiszem valami elenyésző mértékben... milyen évet is írunk? :)

A másik meg hogy Matolcsyék meg épp most fojtják inflációba az országot. Az jobb, mint az évtizedek óta késő strukturális reformok?

apro_marosan_petergabor 2019.04.23. 17:46:51

Azért valljuk be, nem a B1 blog fogja megomondani, mi az igazság a kereszténység és a bevándorlás körül...:)
Sem Erdő, sem Beer azok a papok, akikre erősen támaszkodnék a rekatolizációban...
...de a keresztény egyházak védelmében sem....
Madarat tolláról, embert barátjáról... azért ne feledjük, mikor Erdő Péter neve felbukant a pápaválasztáskor, meglepően támogató hangvételben nyilatkozott róla az Index...
Ezt azért ne feledjük...
Minden egyházba inzertáltak téglát eleget a bolsevikok (szdsz + kommunisták), ez a módszer azóta sem változott - kemény utóvédharcok zajlanak, minden pozícióért, s mióta a bolsevikok átvették az írányítást Mo-on, azota Mindszenty volt az utolsó szabadon választott bíboros...
Az iszlám a kereszténység létezésére tör, amely 2000 éves fenállása óta semmi sem veszélyeztette jobban, mint az Iszlám. Nagy nehezen eltávolítottuk őket az ibériai félszigetről, nem kell nekik megágyazni másutt is. Küzdöttünk ellenük több száz évet, a végén eredménnyel, ...nem kellene eről önként, dalolva lemondam.
Az pedig, hogy Erdő és társai mit mondanak, a lőtéri kutyát sem érdekli...

Világít a torony 2019.04.23. 17:49:15

@Comte de Gippaud:
Már nagyon régóta pedózom papságot, de én egy vagyok, hiába nyomod a többest. A mostani polémiával azonban az nem függ össze.

antiinternáci 2019.04.23. 17:50:46

@GNDL:

Kibújt az elvtárs a liberális édestestvérből...
Azt mondod, én nem jó helyen vagyok itt. Te viszont megtaláltad a helyed a B1-en, ami aztán tényleg a legsunyibb bolsevista propaganda felület. Jó gusztusod van...

Comte de Gippaud 2019.04.23. 17:55:11

@GNDL:

"Másrészt meg amikor Orbánék unortodox ámokfutása miatt bóvliba vágták az országot akkor gondolom még nem nagyon hivatkoztál a hitelminősítőkre... de csak tippelek. :D"

Hát, igen, a hitelminősítők ortodox nézeteinek nem felelt meg az akkori stratégia, de később kénytelen kelletlen, de burkoltan a csúsztatgatott felminősítgetésekkel el kellett ismerniük, hogy bejött az unortodoxia. Ugye, amikor egy ország GDP arányos államadóssága csökken, arra reagálniuk kell, ortodoxia ide, ortodoxia oda.

eloi 2019.04.23. 17:58:09

@TanBá: "Magyar fiatalság kétharmada nem kér a vallásokból."

Na, éppen ezzel kellene leginkább foglalkozniuk a püspök uraknak!!! Cipész a kaptafánál. Csak ebben meg ők mondanak csődöt.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.04.23. 18:11:21

judeo krisztian siramok.
1000 eve értünk...na persze.

GNDL 2019.04.23. 18:13:58

@Comte de Gippaud: Ezért is említettem, hogy szerencsésebb lenne ha elolvasnád az indoklásaikat is (mind azt amikor bóviba vágtak, mind azt amikor nem fel- hanem inkább visszaminősítettek, ugye, ragaszkodjunk a tényekhez), mert kiismerve troll hozzáállásod nagy tétekben mertem volna fogadni rá hogy csak felmondod majd a fideszes propagandát, de nem vagy kíváncsi a kritikus megjegyzéseikre. :)

Nos, utoljára 2016-ban szedték ki Magyarországot a bóvliból, és két évnek kellett eltelnie az újabb visszaminősítésnek, azt is leginkább az export bővülésének (német autóipar) és annak köszönhetjük, hogy a magyarországi bankok összekapták magukat és elkezdtek hitelezni... ha odalennének Orbánék unortodox ámokfutásától akkor 2017-ben is kellett volna egy fokozatot javítani, ugye, de hát ez nem történt meg. Lásd Varga elvtárs is brühüzüzött egyet, mivel ő is két fokozatot várt, és erre várhat is mert legközelebb 2020-ban fogják felülvizsgálni a döntéseiket a hitelminősítők (leginkább az S&P).

Másrészt meg államadósság... khm, egyelőre ott tartunk hogy a „trükkök százai” miatt nem túl egyértelmű hogy olyan mértékben csökkenne az ahogyan kéne, ha hihetnénk a magyar államnak: g7.hu/kozelet/20190423/ujabb-csontvazat-talalt-az-eurostat-a-magyar-allamadossag-szekrenyeben/

De nem igazán hihetünk. :)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.04.23. 18:14:32

@eloi: ohhh hát igen, ha az egyhaz vagy barmelyik puspok ur ezzel foglalkozna, akkor a b1 televonitana a teret h el a kezekkel a gyerekeinktől....
ne csinaljunk ugy mintha nem ez lenne...

Comte de Gippaud 2019.04.23. 18:28:59

@GNDL:

"2017-ben is kellett volna egy fokozatot javítani, ugye, de hát ez nem történt meg. Lásd Varga elvtárs is brühüzüzött egyet, mivel ő is két fokozatot várt, és erre várhat is mert legközelebb 2020-ban fogják felülvizsgálni a döntéseiket a hitelminősítők (leginkább az S&P)."

2019 februárjában két hitelminősítő is javította a magyar adósosztályzatot.
Amúgy igen, legközelebb 2020-ban lesz újabb felülvizsgálat.

R.V.J. 2019.04.23. 18:32:40

A kereszténység felett eljárt az idő!!!!!!!

Ideje Mekka felé fordulva lekuporodni az Ikeás perzsaszőnyegre fidesznyikek!!!!

BiG74 Bodri 2019.04.23. 18:37:32

@Comte de Gippaud:
Az unortodox annyit tesz, hogy lopunk amennyit bírunk, sok magyar kárára ?

Tényelek 2019.04.23. 18:37:55

Érdekes megközelítés, ha valaki a szaporodástól való eltiltást és a szex élvezetének lehetetlenné tételét demokratikusnak tartja!
A felsorolt "demokratikus" afrikai országok nemrég még gyarmatok voltak ebből következik, hogy náluk csak a liberális /demokratikus/ diktatúra alakulhatott ki /Ezért előrébb járnak, mint mi :-) !/ , hasonlóképpen, mint nálunk 1990 előtt, amikor az elvárás a NÉPIdemokrácia elnevezésű diktatúra dívott.
Onnan lehet megismerni a liberális "demokráciákat", hogy minél "fejlettebben" demokratikusak, annál aránytalanabb a vagyonok elosztása a társadalmon belül. Ez természetesen logikus, mert a liberális társadalmak a fogyasztói társadalom folyamatos működésével vonják el a lakosság pénzét, vagyonát és minél több idejük van erre, annál többet sikerül elvenniük.
Pl. a nagyon demokratikus Hollandiában a lakosság ~70%-nak több az adóssága, mint a vagyona, de a dánok finnek is 60% fölött vannak ebből a szempontból. Úgy vonulnak el a temetőbe fehér lepedőben, hogy a gyerekeik adósságot örökölnek, ráadásul ott nem is tudják az államra hagyni, mint Magyarországon.
A sajtószabadság nevű sallangot meg hagyjuk, olyan sehol sincs. Itt keleten még csak-csak le lehet írni a véleményét az embereknek, de pl. Svédországban már a generációk óta beépített pc miatt hozzá sem mernek kezdeni saját gondolat legépeléséhez.
A liberális demokrácia külpolitika szempontjából, mellesleg agresszívebb, mint a kommunista országok voltak. A Szovjetunió átvette a nyugati demokráciáktól kapott ajándékot, Közép-kelet-Európát és három alkalommal lépett fel fegyveresen a népidemokrácia védelmében.
Az USA-nak megalakulása óta 23 olyan évet töltött el, amikor nem állt háborúban valakivel, ráadásul a polgárháborút és függetlenségi háborút kivéve mindig agresszorként, megszállóként. Hitler még a lábúját is megnyalta volna, ha annyi emberrel végezhetett volna, mint az amerikai hadsereg ez idő alatt.
pl.: Irak a "diktatúra" idején Ausztria fejlettségi és életszínvonal szintjén volt. A liberális demokrácia fellegvárai ronggyá bombázták a teljes infrastruktúrát, utakat, víz, csatornahálózat, elektromos ellátás, egészségügy, oktatási intézmények, múzeumok, .. mindent, ami kiállt a földből. Mindezt azzal a jelszóval, hogy demokráciára van szükség az ott élőknek, ezt viszik nekik ajándékba. Az "újjáépítés" az olajkutak üzembehelyezését jelentette, amit háborús kárpótlásként erőltetett ütemben használtak ingyen az amerikaiak és a britek. A társadalom szétesett és minden falunak más hadura lett.
Líbiában ~470.000ft/hó létpénzt fizetett az állam minden líbiai állampolgárnak, ingyenes oktatás, egészségügy. Házasságkötésnél ingyen lakás örökbe, stb. . A demokrácia náluk felmenőrendszerben működött családi, törzsi alapon, ami valószínűleg szélesebb rétegek véleményét képviselte, mint a "fejlett liberális demokráciák" négy-öt évente visszatérő színpadias ígéretcunamija, miközben egy idő után már mindenki tudja, hogy csak újjbábok gyülekezete játszik versenyfutást, ha kell akkor simán összefog a mű víz meg a tűz /lásd.: Németország, Ausztria, stb. jobboldal-baloldal összeborulás, mert a háttérhatalom érdeke azt kívánja.
A liberális demokráciákban a pénzen kívül semmi sem számít, minden bohóckodás.
pl.: Orbán mint Putyin csicskája, mert évente találkoznak és gáz, atom üzletet kötnek, ami lássuk be kell, mert az nekünk nincs.
Németországban bevett szokás, hogy a kibukott politikusok pl. Schröder volt szocdem kancellár a Gazpromhoz meg pénzt keresni, mint felügyelő bizottsági tag. Az EON jelentős háttértulajdonosai a német és az orosz állam.
A Krím miatt olyan szankciókat vezettek be az oroszok ellen, ami csak volt szocialista országokat sújtja, miközben pl. Mercedes gyár épült Oroszországban.
De visszatérve az iszlám veszélyességére, aki azt komolytalannak tartja, annak érdemes elolvasnia a Koránt, vagy ha erre lusta, akkor legalább azt nézze meg mi történt azokkal népekkel, országokkal, ahova a muszlimok betették a lábukat!

Comte de Gippaud 2019.04.23. 18:44:27

@BiG74 Bodri:

"Az unortodox annyit tesz, hogy lopunk amennyit bírunk, sok magyar kárára ?"

Ha így lenne, akkor az unortodoxiát a ballibsik nevéhez társítanánk, a rendszerváltást övező mutyijaikkal, a metro, M6-os alagút, meg egyéb strabag demokratás projektekkel.

BiG74 Bodri 2019.04.23. 18:44:29

@Tényelek:
A vallás mindig is veszélyes, akár keresztény, akár zsidó, akár iszlám stb. Nincs olyan önmagában, hogy vallás. Emberek vannak akik körömszakadtáig védik hitüket. Hogy miben hisznek, az pedig tág határok között irányítható.

Comte de Gippaud 2019.04.23. 18:52:56

@Tényelek:

"A Krím miatt olyan szankciókat vezettek be az oroszok ellen, ami csak volt szocialista országokat sújtja, miközben pl. Mercedes gyár épült Oroszországban."

Tudok olyan magyar élelmiszeripari cégről, amely ebbe bukott bele. Mára ott tart a dolog, ha az embargót fel is oldanák, b.szhatnánk, mivel azóta Oroszország önellátó, sőt exportőr lett. Annyi esetleg előfordulhatna, hogy ők tolnák ide az élelmiszeripari cikkeiket.

torró 2019.04.23. 18:58:04

A katolikus kar véleményéről van szó! Orbán református!
@R.V.J.:
Nem minden keresztény fideszes. És semmit sem tudsz a kereszténységről ha ilyesmit sugalsz.Az imaszőnyeget meg te sem kerülnéd el, ha megtörténne a baj! Nehogy azt hidd, hogy téged megkímélnének. Gyaúr kutya vagy !

Tényelek 2019.04.23. 18:59:10

@GNDL: A hitelminősítőkkel kapcsolatban ezt szerintem érdemes elolvasni, ráadásul nem is egy elfogult antiliberális rakta össze 2011-ben! ;
index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/25/kik_azok_a_hitelminositok/
Szóval nincs itt semmi látnivaló, minden a pénzről szól, még a hitelminősítés is. Semmi köze ahhoz, hogy milyen gazdasági folyamatok vannak az adott országban. Ha valaki megnézi visszafelé is pl. a magyar minősítéseket, akkor egyértelműen látható, hogy balliberális oldal valamiért mindig kedvesebb volt nekik, ... pedig pl. a 2006-os gigahiányt vagy a 2009-es összeomlást lehetett volna negatívan értékelni.

GNDL 2019.04.23. 19:04:46

@BiG74 Bodri: Az unortodox ebben a kontextusban azt jelenti, hogy nem a tanult módon járunk el, felhasználva korábbi tapasztalatokat, bevett gyakorlatot, ehelyett megpróbáljuk újra és újra feltalálni a kereket, annak ellenére is hogy már elég régóta használjuk... ismerjük ezt a hozzáállást még dilettantizmusként is. ;)

Jenő jenő 2019.04.23. 19:06:15

@Hungry__horse: ez a mesüge duma beakadt nálad, vagy humcsinak gondolod. A primitívséged hagyjuk. Ez vagy , ilyenek vagytok, buta ,ostoba emberek.

eloi 2019.04.23. 19:07:42

@FILTOL: Persze, hogy így van. Ezek a püspökök (a pápa, a "liberális" keresztények...) csakis addig sztárok itt és az egész ballib oldalon, amíg itt-ott beszólnak Orbánnak (vagy úgy néz ki), vagy amíg a ballib nóta egy-egy strófáját fújják.
Előtte is, utána is ellenség maradnak, maradunk. Orbánnal vagy Orbán nélkül. Tök mindegy.
És ezt a teljesen hülye vagy naiv keresztényeken kívül minden más keresztény/konzi/nemzeti ember jól tudja. Ezért szavaz oda, ahová, minden negatívum ellenére is.
Mert vagy a Fidesz vagy a szopóág!!! És szoptunk már eleget - sok évizedig - a balosok alatt!!! Elég volt abból bőven annyi.
A ballib oldal most elvárná, hogy ne fogadjunk el semmit a nemzeti-ker. kormánytól, mert ez nekik nem tetszik. Hát teszünk rá!

Halibuli 2019.04.23. 19:10:56

"Elhagyja az ember fia az ő anyját az szexért."
(János ev.)
"Ne kívánd meg felebarátod magángyugdíj megtakarítását!"
(Gabriell(a) ark.)

eloi 2019.04.23. 19:12:58

@Tényelek: Naná, hogy a hitelminősítés is politika és ideológia! Csak a hülye nem fogja fel.
Lásd még: korrupció indexek, ilyen-olyan szabadság/jogállam/demokrácia... indexek, amiket kivétel nélkül ballib nyomásgyakorló szervezetek készítenek.

antiinternáci 2019.04.23. 19:16:13

@Tényelek:

Hát, ez nagyon sok unortodox gondolat. Nyoma sincs benne a liberális demokratikus felfogásnak.
Szerencsére.

Tényelek 2019.04.23. 19:26:01

@BiG74 Bodri: Van a vallás mint kategória és van az iszlám, ami vallás és elképesztően kötött, az életük minden egyes percére kiterjedő előírásokkal. A többnejűséget kifejezetten a hódítási szándék miatt építette bele Mohamed. A vallásalapítás utáni 34 évben megszállták az Arab-félszigetet, keleten Szamarkandig, nyugaton a mai Tunéziáig jutottak, teveháton, de nem egész száz évvel később már a mai Franciaország területén jártak. Aki keresztény annak szerencséje van mert kötelezően fel kell ajánlani számukra az áttérést vagy adót fizetnek, rabszolgák lesznek, de a nem keresztényeket meg kell ölniük. Na ilyenek egyetlen vallásban sincsenek. Amikor a kereszténység nevében öltek halomra embereket azt nem a Biblia szerint tették.
Ha most akarnánk egy olyan alaptételen nyugvó vallást alapítani, mint az iszlám, hátralévő életünket börtönben töltenénk.
Az iszlámnak olyan vad előírásai vannak, hogy engem azért tiltottak ki a facebook-ról, mert az islam.com-ról /Az iszlám egyház hivatalos oldala!!/ raktam be idézeteket a más vallásúakhoz, életvitelhez való viszonyulásról. Az indoklásban "iszlamofóbia" volt megjelölve.

eloi 2019.04.23. 19:28:15

@Tényelek: Nagyon jól összefoglaltad a lényeget!

Ilyenkor jönnek az olyan elvakult bolondok, mint pl. az állítólagos keresztény DNLP vagy ki, és mivel nincsenek ellened érvei amelyek megállnának, ezért inkább le orosz ügynököz.
Ennyit tudnak vagy ennyit értenek a világból.
Az amerikai elvtársakkal karöltve, akik szerint nyilván nem az amerikaiak szavazták meg nem őket, hanem az oroszok csalták el az amerikai választást (is). (Most meg éppen az EU-s elcsalására készülnek. Ami elcsalt lesz, ha a ballib vonal veszít, és nem elcsalt, ha győznek. Lásd még a magyar választást, amivel semmi gond nem volt még kora délután sem - sőt, a nagy részvétel miatt a demokrácia ünnepe volt!!! -, amikor Karácsony már a győzelmet ünnepelte, hanem csak akkor lett elcsalt, amikor jöttek ki a valódi számok... Ilyen a baloldal!)

GNDL 2019.04.23. 19:31:48

@Tényelek: „ezt szerintem érdemes elolvasni”

Nem említ semmi olyasmit amit eddig ne tudtam volna... már csak az lenne a kérdésem hogy neked konkrétan mi a bajod ezzel?! Azon kívül hogy jól láthatóan lövésed nincs arról hogy mit jelent a piacgazdaság... :D

„minden a pénzről szól, még a hitelminősítés is”

Nem mondod... konkrétan pénzről szól, és arról, hogy mennyire biztos hogy vissza is tudod fizetni a hiteleidet. :)

„Semmi köze ahhoz, hogy milyen gazdasági folyamatok vannak az adott országban.”

Érdekes módon mégsem prosperáló országok besorolását szokták rontani, hanem olyan országokét ahol vagy már gond van, vagy az előjelek alapján látható/kiszámítható hogy gond lesz. De, elképesztően szorosan összefügg azzal a munkájuk, hogy milyen gazdasági folyamatok vannak egy országban.

„egyértelműen látható, hogy balliberális oldal valamiért mindig kedvesebb volt nekik”

Mert őket nem minősítették visszafelé? Vagy hogy érted?

„pl. a 2006-os gigahiányt vagy a 2009-es összeomlást lehetett volna negatívan értékelni”

2006-2007-ben kezdték a leminősítéseket, csak úgy mondom. Tehát de, „értékelték” a dolgot... :)

Tudod ha csak olyan témához szólhatnál hozzá amihez értesz is, akkor itt most valószínűleg nem olvashattuk volna a rettentően ostoba orosz propagandádat... :D

eloi 2019.04.23. 19:37:58

@Tényelek: Az Európába áramló muszlimok most éppen az itteni ballib/materialista/ateista/kommunista/újpogány erőterek és erőközpontok ökle!
Számos tanulmány boncolgatja, hogy hogyan lehetséges, hogy az elvileg szabadság-, demokrácia-, emberi jogok-... párti európai baloldal úgy összefonódott a szabadságot, demokráciát, emberi jogokat minden téren eltipró iszlámmal/muszlimokkal?

Ez egy igazi "szentségtelen szövetség".
Szükségük van egymásra. A muszlimoknak arra, hogy a baloldal bemenedzselje őket Európába, az európai baloldalnak meg arra, hogy cserébe szavazzanak rájuk, és eszközök legyenek az egykor volt "keresztény Európa" végső felszámolásában.
És a tanulmányok igazolják is ezt az együttműködést!!!

rasztaszív 2019.04.23. 19:40:39

@ankica: ne verd magad,hazudtál,bebuktál,a vak is látja.az agymosottságod se nem mentség,se nem dicsőség.

GNDL 2019.04.23. 19:42:50

@eloi: „mivel nincsenek ellened érvei amelyek megállnának”

Muhaha, ennek ellenére már többen többször porig cáfoltuk a trolltársadat, csak übersuttyó fideszes troll mentalitása miatt a konkrét és tényszerű cáfolatok leperegnek róla, inkább folytatja a propaganda szajkózását mintha mi sem történt volna...

Most komolyan, azzal jöttök bazmeg hogy Európában nincs sajtószabadság, bezzeg keleten? Mennyire kell intellektuálisan korlátoltnak lenni ennek a faszságnak a beszopásához? :D Nézd már meg a sajtószabadság indexet... ja, nem, azok hitetlen gyaur kutyák, meg Soros... akkor mégis ki a faszomat fogadtok el hiteles forrásként, ha nem a szakembereket? Putyint? :D

GNDL 2019.04.23. 19:46:28

@eloi: „Európába áramló muszlimok”

Nézd már meg a hivatalos adatokat, te szerencsétlen: data2.unhcr.org/en/situations/mediterranean

Több mint két éve teljesen megszűnt a 2015-ös menekültválság, hónapok óta kevesebben jönnek mint amennyien a 2015-ös válság előtt jöttek... :D

Honnan szeditek ezt a sok alaptalan faszságot meg álhíreket? Vagyis van egy jobb kérdésem: miért nem vagytok képesek tájékozódni? :)

Tényelek 2019.04.23. 19:53:42

@GNDL: Írtam, hogy el kellene olvasni :-) ! "A Fitch, a Moody’s és az S&P iránti bizalom a 2008-as világválsággal csappant meg, ugyanis azt nem csak nem jelezték előre, de kezdettől tévedtek előrejelzéseikben, olyan értékpapírokat és hiteltermékeket minősítettek kiválónak, amelyek aztán lényegében lenullázódtak.A leglátványosabb kudarc a Lehman Brothers kötvényeinek kíváló besorolása volt, a befektetési bank papírjait nem sokkal a bedőlése előtt még a legjobbak közé sorolták."
Ha egy ország akkora hiányt hoz össze, mint Fletóék 2006-ban, amit csak az akkor háború sújtotta Libanon tudott überelni, az talán indokolta volna bóvlit, .. az erőltetett adósság visszafizetés, amit Orbánék vállaltak, harmad akkora hiánnyal miért lökte az országot bóvliba? Meg kell nézni, hogy a 2002-es kormányváltás után mekkorát ugrottak a minősítések felfelé, pedig olyan bevételi háttér nélküli költekezésbe kezdett az új kormány, hogy még az amatőr közgazdászoknak is felállt a szőr a hátán!
Abban viszont van valami, hogy lövésem sincs a piacgazdasághoz, de tisztán látom, miként működik és azt hogyan lehet ellen védekezni.

Blogolo Blogi 2019.04.23. 19:58:16

@eloi: "És szoptunk már eleget - sok évizedig - a balosok alatt!!! Elég volt abból bőven annyi."
Akkor szoptal, most nyalsz. Egeszsegedre!

élhetetlen 2019.04.23. 20:00:11

@Comte de Gippaud: Nem akarok ebbe az épületes vitába beszállni, ami itt megy, csak néha megakad a szemem egy-egy mondaton. „Ne mossuk már össze,a magyarországi keresztényeket, ezekkel…az egyházi vezetőkkel. Ők csak tolják azt, amit a Vatikán elvár tőlük.”. Azt mondod, hogy az az igazi magyar keresztény, aki tesz a Vatikánra és a pápára? Lehet, hogy nem is a pápa a keresztény egyház igazi vezetője, hanem Orbán Viktor fia, Gáspár? Felház? Még van ideje megalapítani a hunglikán egyházat az anglikán mintájára, és lehet ő a vallási vezető, és akkor ti lesztek az igazi keresztények?

Tényelek 2019.04.23. 20:04:10

@GNDL: Vannak a határon, tengeren ténfergő illegális bevándorlók és vannak a hivatalosan a volt francia gyarmatokról bejövők tízezrei, akiket a franciák lelkiismeretfurdalási alapon engednek be szerződések alapján. Cserébe fél Közép-Afrika aranytartaléka Párizsban van elhelyezve. Na mondjuk az az arany is úgy van meg, mint a németeké az USA-ban, hogy amikor el akarták hozni, akkor kiderül, egy gramm sincs meg belőle. Több, mint tíz évet kértek, hogy összevásároljanak annyit, amennyit oda kell adni.
Egyébként a muszlim társadalom négyszer-ötször gyorsabban szaporodik, mint a nyugati társadalmak, szóval akik bent vannak egyes területeken 10-15 éven belül meg fogják alapítani a saját kormányzásukat, saria alapján. Mindenütt ezt tették eddig és most is ez várható. Okos ember más kárán tanul.
Most azt kell elérni, hogy legalább több ne juthasson be a kontinensere belőlük.
Mellesleg, a franci diplomáciában bízhatunk, Szulejmán a francia király szövetségeseként, kifejezett kérésére támadt a Magyar Királyságra 1526-ban, ..
Jó lenne, ha a történelem nem ismételné önmagát, mert még egy Mohácsot már nem biztos, hogy túlélünk, még akkor sem, ha azt a csata valószínűleg Sopronnál kellen megvívnunk a muszlim hadak ellen!

Tényelek 2019.04.23. 20:07:41

Bocsi a foghíjért! Egy kupac betű eltűnik a hozzászólásaimból mikor felviszem!

Blogolo Blogi 2019.04.23. 20:09:40

@Tényelek: ". A demokrácia náluk felmenőrendszerben működött családi, törzsi alapon"
Csaladi, torzsi alapu demokracia, ezen behaltam. Igazi hulye vagy.

GNDL 2019.04.23. 20:13:22

@Tényelek: „Írtam, hogy el kellene olvasni”

Én meg említettem, hogy semmi olyan nincs benne amit nem ismernék. :) Persze lehet ostoba módon (mert azért az Index is írhat hülyeséget) a hitelminősítőkre verni a 2008-as hitelválságot, de a hitelminősítők hozott anyagból dolgoznak, tehát a kötvénykibocsátók, a pénzintézetek és az adott államok által kiadott _hivatalos_ adatait veszik alapul és azok valamint egyéb körülmények alapján adják ki a jelentéseiket... ha egyszer egy pénzintézet vagy egy állam kamuzik vagy manipulálja a saját adatait, akkor a hitelminősítők bár gyaníthatják ezt, de nem kérdőjelezhetik meg és ebből a szempontból nem formálhatnak politikai véleményt, mert akkor az rengetné meg a hitelességüket... kérdezném, hogy vágod-e, de kevés reményt fűzök hozzá. :)

„Ha egy ország akkora hiányt hoz össze, mint Fletóék 2006-ban, amit csak az akkor háború sújtotta Libanon tudott überelni”

Egyrészt konkrétan nem igaz, mert a költségvetési hiánynak semmi köze egy állam adósságbesorolásához, másrészt adósság szempontjából ma is van jó néhány prosperáló gazdaság elképesztő, a magyarországinál jóval magasabb államadóssággal, mégis A+ minősítésekkel... mert nem az adósság mértéke a lényeg ebből a szempontból, hanem hogy egyrészt mihez kezd az állam azzal a pénzzel, másrészt meg hogy mennyire stabilan tudja nem csak az adósságát de magát is mindeközben finanszírozni.

Harmadrészt meg nézd meg a tavalyi hiányszámokat, Varga elvtárs számmisztikai elméleteken alapuló költségvetésének hiánya igen közel volt a 2006-os szinthez, ha az EU nem kezd el utalni közel 2 ezer milliárdot tavaly november- és december közepén (sőt még az ünnepek előtt is záporoztak az EU-s százmilliárdok), akkor igen nagy bajban lettek volna a fideszes elvtársak. :) Nagyjából ez vár rátok amikor elkezdenek majd apadni az EU-s források, várhatóan már az idén...

„az talán indokolta volna bóvlit”

Nem, mert akkoriban messze voltunk attól a szinttől, valamint - tényleg nem értem miért állok szóba ennyire hozzá nem értő pöcsökkel - nem a hiány vagy adósság mértéke a kérdés, hanem az hogy azt hogyan tudják finanszírozni. És mivel Gyurcsányék elkezdtek úgymond reformokat bevezetni, így semmi nem indokolta hogy több fokozattal elkezdjenek leminősíteni...

„az erőltetett adósság visszafizetés, amit Orbánék vállaltak, harmad akkora hiánnyal miért lökte az országot bóvliba?”

Azért bazmeg, mert Orbánék nem reformokat vezettek be az adósság törlesztése érdekében, hanem konkrétan lenyúlták a manyup vagyont, és azt használták fel adósságtörlesztésre. Hát ez piacgazdaságban nem így megy, elvtársak, és ha már bolsevikoztok meg állandóan marxistáztok, akkor Orbánék manyup-államosítása gyakorlatilag Rákosiék padlássöpréséhez volt fogható, bár annál jóval nagyobb mértékű és jóval pofátlanabb volt... szóval örülhettek magatoknak, fasza ideológiai elődöket találtatok magatoknak. :D

„a 2002-es kormányváltás után mekkorát ugrottak a minősítések felfelé, pedig olyan bevételi háttér nélküli költekezésbe kezdett az új kormány”

Semmiféle ok-okozat nincs ezen intézkedések és a minősítések között, elég látványosan a legalapfokúbb közgáz ismereteid sincsenek, csak a legarcpirítóbb infantilis és ostoba fideszes szlogeneket böfögöd felfelé... :D

„Abban viszont van valami, hogy lövésem sincs a piacgazdasághoz, de tisztán látom, miként működik és azt hogyan lehet ellen védekezni.”

Most először írsz részben igazat... másrészt meg a piacgazdaság ellen akarsz védekezni?! Hogyan, töki? Szocialista tervgazdálkodást akarsz? Kommunizmust? Vagy mi a francot? :D

Blogolo Blogi 2019.04.23. 20:13:53

@Tényelek: "a franciák lelkiismeretfurdalási alapon engednek be szerződések alapján."
Mindenki ul es figyel.

élhetetlen 2019.04.23. 20:15:42

@Hungry__horse: „ahol örömmel oltom szarrá a magadfajta képmutató gazembereket”, ilyen ragyogó szöveggel, mint „nem értekeztem Jézus származásáról, de ha már szóba hoztad, akkor ő Isten gyermeke.”. Ezzel aztán leoltottál mindenkit, mindent, de leginkább a pilácsot a fejedben. Jézust a gólya hozta, vagy volt anyja is? Tényleg úgy érzed, hogy tarolsz itt az eszeddel? Egy dologban igazad van, a választás, sok lúd disznót győz, de ez nem jelenti azt, hogy bármelyik liba (pl. te), okosabb egy disznónál.

Tényelek 2019.04.23. 20:16:12

@GNDL: "Most komolyan, azzal jöttök bazmeg hogy Európában nincs sajtószabadság, bezzeg keleten?" Mondjuk itt keleten olyan nem fordulhatna elő, mint a Kölni erőszakolásoknál, hogy egyetlen média sem adott hírt róla csak akkor, amikor már külföldről visszafordult a hír, hogy miért nem írnak róla. Magyarországon a sajtó buktatta meg a köztársasági elnököt és még sokmindenkinek tör borsot az orra alá. Ez az oldal a jobboldalt szokta mocskolni, míg mások a balt, liberálisat, senkinek nem esik bántódása, .. a büszkeség csorbulásán kívül :-) . .. és ez így van jól, ez a sajtószabadság! A nyugati újságírást már lassan egy honlapba lehetne sűríteni, mert mindegyik ugyanazt írja Párizstól Berlinig, alig van ellentmondó hang.

GNDL 2019.04.23. 20:16:29

@Tényelek: „ azt a csata valószínűleg Sopronnál kellen megvívnunk a muszlim hadak ellen”

Csak annyit tudok kívánni neked és a kedves kis családodnak és a szeretteidnek, meg minden magadfajta műveletlen és iskolázatlan tuskónak, hogy eben a kibaszott ostoba rettegésben éljétek le szánalmas és hitvány életeteket... :D

Közben azért gondolkodjatok el azon, hogy ki fogja eltartani a magadfajta ingyenélőt ha már nem lesznek EU-s források...

Tényelek 2019.04.23. 20:19:16

@Blogolo Blogi: Mondjuk Algériában, ahol a francia történetírás szerint 300.000 áldozattal járó incidensek voltak, .. míg az algériaiak szerint volt az 9 millió is, ... Csádban és a többi országban hasonló a helyzet. A lelkiismeret a közvéleménynek szól, .. jó az ironikus meglátás, a valóság az aranyhoz van közelebb, de ezt is írtam.

GNDL 2019.04.23. 20:24:33

@Tényelek: „keleten olyan nem fordulhatna elő, mint a Kölni erőszakolásoknál, hogy egyetlen média sem adott hírt róla”

Nem bazmeg, itt keleten az fordul elő hogy a West Balkánban a zsúfolt tömeg okozta tragédia után elkezdték lehozni a portálok hogy késelés történt, és a szeretetteljes fehér keresztény magyarok már elkezdtek szerveződni és cigányokat akartak lincselni... egy kibaszott álhír miatt.

Azért gondolkozz már el azon, hogy egyes esetekben miért nem szerencsés lehozni meg nem erősített információkat.

„Magyarországon a sajtó buktatta meg a köztársasági elnököt”

Orbánról sokkal súlyosabb infókat is lehoztak már mint egy plagizálás, mégsem bukott meg... :D Schmidt elvtársat az akkor még létező fideszes értelmiség buktatta meg... lásd például ilyesmibe minden nyugati kormány belebukna: mertek.atlatszo.hu/allami-reklamkoltes-2006-2018/

„Ez az oldal a jobboldalt szokta mocskolni”

Nem, ezen az oldalon többnyire helytálló kritikákat fogalmaznak meg a fideszes elvtársakkal szemben, tehát egyrészt ez nem mocskolódás (azt az Origon vagy 888-on, vagy más turbókeresztény sajtópöcegödörben keresd), másrészt meg a Fidesz-KDNP és ostoba híveik nem jobboldal... ezt azért szögezzük le. A jobboldal a piacgazdaság, az alacsony adók és kisebb állam, a jobboldal a jogállamiság, a jobboldal a szubszidiaritás... a fideszes elvtársaid minden keresztény, és minden jobboldali értékkel szembemennek...

BiG74 Bodri 2019.04.23. 20:24:38

@Tényelek:
Jelenleg az iszlám van a porondon, a külső hatásokra az iszlám így radikalizálódott. A biblia is tartalmaz olyan részeket, melyeket jelenleg nem követünk. De van rengeteg keresztény felekezet aki szintén elvadulna, ha akkora és olyan tanulatlan követője lenne mint az iszlámnak. Sőt, mondhatnám a jelenlegi mohamedánok jelentős részének fingja nincs a koránról, és egyéb hitéleti kérdésről. Sok esetben a vallási vezetőik is pont olyan hülyék ezen kérdésekben, mint a vezetett emberek.
Nem akarom védeni az iszlámot, de a kereszténység túl jutott az emberi aljasság azon szintjén, amiben az iszlám még benne van. Ezért kár magát csak az iszlámot kárhoztatni, ez főképp kulturális és nem vallási kérdés. A keresztény bantu néger pont annyira tájidegen errefelé, mint a harcos iszlám.
De ez nem a vallás kérdése, hanem a vallást gyakorló közösség fejlettségének szintjéé.

Tényelek 2019.04.23. 20:27:31

@GNDL: Műveletlen, művelt szópárbajba csak a műveletlenek szoktak belemenni, szóval én kitérek a vitakezdemény elöl.
Okos ember érvel, .. de legalább megpróbál érveket, válaszokat kieszközölni;
Ha nem jönnek ide a a népességrobbanás miatt élhetetlenné vált országokból az emberek, akkor hová mennek majd?
Mi az életcélja annak a ~600 millió muszlim férfinak, akinek esélye sincs arra, hogy gyereket nemzzen?

élhetetlen 2019.04.23. 20:29:06

@Comte de Gippaud: „Két hete még pedofiloztátok a papokat. Akkor most mi van ?”. Csak annyi van, hogy nem akarsz korrekt lenni. Soha senki nem mondta, hogy minden pap pedofil. Vannak tisztességes, vallásukban hívő papok. Sőt, az emberségben hívő papok is. Téged most mi zavart meg?

Tényelek 2019.04.23. 20:42:15

@BiG74 Bodri: A többnejűség miatt a muszlim társadalmakban csak a lakosság ~nyolcada élhet olyan életet, amit szeretne, illetve, amit egyáltalán életnek lehet nevezni és ezt a szokást hozzák magukkal, naponta lehet látni Bécsben vagy bárhol, ahol már létrehozták a kolóniáikat.
Szintén a többnejűség miatt folyamatos nőhiány van náluk, amit a gyereklányok irányába való eltolódást eredményezett. De ennek /És annak is, hogy Mohamed is így tett!/ következménye az is, hogy családon belül biztosítják maguknak a nőszerzést, első unokatestvér szintjén, lassan 1400 éve. Az európai uralkodóházak hasonlóan házasodtak négy évszázadon keresztül, egy rakás szellemi és testi nyomorék lett a következmény. Egy muszlim férfi bármilyen vallású nőt feleségül vehet, ha az felveszi az iszlám hitet, azonban ha bárki elhagyja az iszlám vallást, azt a többieknek kötelessége megölni /Ezt láttuk pár éve Berlinben is./. "Törvényt csak isten alkothat, ember nem!", ezért kell nekik a saria szerint élniük. A Biblia azt írja, hogy add meg az Istennek, ami az Istené és a császárnak, ami a császáré. Egy muszlim csak akkor tud integrálódni, ha elhagyja a vallását, azért meg ugye halál jár, .. a kör bezárult.

Tényelek 2019.04.23. 20:45:49

@GNDL: Ez az oldal a liberális vallás alapján nézi a dolgokat, míg a mások más szemüveget használnak. A hívők mindig igaznak gondolják azt, amit írnak, mondanak, .. de attól még nem biztos, hogy az!

Blogolo Blogi 2019.04.23. 20:47:32

@Tényelek: Drága Barátom, legutóbbi 3 hozzászólásodat elolvasva meg kell kövesselek, azt hittem totál húlye vagy, pedig dehogyis. Te egy zseniális troll vagy és még jól is csinálod.Grat!

BiG74 Bodri 2019.04.23. 21:15:15

@Tényelek:
Ez a gyereklányosdi ez nem muszlim sajátosság, és nincs köze a többnejűséghez. Mint ahogy a kínai férfi népességnek sem. Egy modern világban az átlag muszlim is csak egy nőt bír eltartani. Ez a feltételezés mulatságos!

Tényelek 2019.04.23. 21:16:26

@Blogolo Blogi: Nem áll szándékomban trollkodni, bár az már valami, ha nem nézek ki hülyének. Köszönöm!
Amikről én írok azt a normálisabb felsőoktatási intézményekben / A CEU-n nem!/ kulturális, vallási antropológia és társadalomszociológia néven futó kurzusokon tanítják a Magyarországon és Ausztriában is, .. a többiről nincs személyes tapasztalatom, de valószínűleg még nagyon sok más helyen is.
Nekem inkább az a gondom ezzel, hogy ugyan bőven nincs kisebbredűségi érzésem a tudásom miatt, de azt azért nem tudom elképzelni, hogy okosabb vagyok, mint a nyugati országok vezetőinek az összes tanácsadója együttvéve. Erre mondta Teller Ede, ha túl okosnak érzed magad egy témakörben, akkor a többieknek teljesen más a célja, mint a tiéd, .. na ez a lehetséges cél azért aggaszt.
A trollkérdésre visszatérve, .. szerintem vitázni csak olyannal lehet, akivel nem értünk egyet, okosodni csak akkor lehet, ha az ilyen helyzeteket nem hagyjuk ki.
Egyébként szerintem a troll az, aki semmilyen érvet nem vet be csak beszólogat, vagy netán érvel, de eltűnik, nem reagál a viszont érvre.

ankica 2019.04.23. 21:17:26

@rasztaszív: Miben is hazudtam? Szerinted abban, hogy a vádjaidat az Egyházzal szemben számon kérem? A szüleidnek nem volt pénze arra hogy taníttasson, legalább a minimum tisztességre és alap illemre? A sötétséged az éjszaka fényét is túl lövi. Természetesen miután nem tudtál bizonyítékkal előállni itt te hazudozol összevissza. Szóljál ha nincsen pénzed iskolába járni kifizetem csak legalább a 8 elemit végezzed el.

Minden ballib bérretteg 2019.04.23. 21:19:23

@Tényelek:

A ballibek kialakítottak maguknak egyvallást, ahol az elkúrók az istenek, és Orbán a gonosz.

Bármi ami ellentmond a téveszműjüknek azt álhírnek minősítik, vagy kormánypropagandának, teljesen függetlenül a hír igazságtartamához.

Kialakítottak maguknak egy párhuzamos valóságot.
Isteni szerencse hogy csak a leghülyébbek eszik meg ezeket a ballib baromságokat csont nélkül.

Tényelek 2019.04.23. 21:22:44

@BiG74 Bodri: A gyereklányosdinak nőszerzési szerepe van a muszlim társadalmakban, ami olyan szinten veszélyezteti a női populációkat, hogy az statisztikailag mérhető.pl. Szaud-Arábiában 100 férfira 84 nő jut, .. bár ott a saria alkalmazása is besegít a nők ritkításába.
Az egy feleség nagyon ritka náluk, mert hadi társadalom, azért az erősebb fönök ...
Nekem volt szerencsém Szaud-Arábiát és Szomáliát kutatni ebből a szempontból pár éve, .. lefogytam a hónapokig tartó hányingertől.

rasztaszív 2019.04.23. 21:33:21

@ankica: pofátlanul hazudsz,hogy nincs templomi propaganda.és minél jobban vered magad,annál nevetségesebb vagy.

R.V.J. 2019.04.23. 21:42:15

@torró:
Teljesen mindegy mi jön csak ne keresztény legyen!!! Amúgy nekünk az Amnesty-nél elmondták, hogy ha sárga mellényt veszünk fel akkor abdulék majd átnéznek rajtunk. Szóval HAHAHA fidesznyik nektek annyi!!!!

GNDL 2019.04.23. 21:43:37

@Tényelek: "szerintem a troll az ... nem reagál a viszont érvre"

Nem fogalmaz meg ellenérvet az érvekre vagy az ostoba propagandájára érkezett ellenérvekre, a véleménye pedig hivatalos, tényszerű, valós adatokkal nem alátámasztható. Stimmel. Ez vagy te. :) Fent már említettem... csak "elfelejtettél" ellenérvet felhozni... troll... :D

Orbán veje 2019.04.23. 21:51:08

@Tényelek:

Haver! Énszerintem te ugyanaz a hülye orbán propagandista troll vagy, aki itt lebzsel állandóan legalább másik 20 nicken. Nagyon csúnyán lebuktál megint!

A fideszes hazugságaiddal meg nyugodtan kitörölheted a seggedet, inkább arról beszélj, hogy orbán családja, lánya, veje, mészárosa, haverja, hogy a kurva annyába lett 8 év alatt 0-ról milliárdos?

ankica 2019.04.23. 21:56:54

@rasztaszív: Te, mondd csak a borsodi tájakon az oktatásban csak egyetlen mondatot tanítottak meg neked, hogy magadat osszad meg másokra? Utoljára ajánlom fel neked tanuljál, fejezzed be legalább az általános iskolát, és ott már a fejedbe tolják ha magadtól nem megy, hogy a vádakat bizonyítani kell! Ez a Bíróságon is így működik, jegyezzed meg mert egyszer egy alap inteligenciával rendelkező emberrel találkozol és a helyedre tesz.

Tényelek 2019.04.23. 22:00:22

@GNDL: Nem igazán volt mire reagálni, mert ilyen szintű "érvek" voltak; "Orbánék manyup-államosítása gyakorlatilag Rákosiék padlássöpréséhez volt fogható, bár annál jóval nagyobb mértékű és jóval pofátlanabb volt... szóval örülhettek magatoknak, fasza ideológiai elődöket találtatok magatoknak. :D"
Nos amennyiben Németországot, Ausztriát, Dániát, Svédországot, /Kontinentális országok./ stb. piacgazdaságnak lehet nevezni, ahol törvény tiltja a magánnyugdíjpénztárak létrehozását, akkor nem igazán értem, hogy itt a megszüntetése miért a Rákosi kort idézi fel egyesekben.
Nem tudom eldönteni, hogy ez most a tudatlanság számlájára írható vagy vallási dogma eredménye?!
Azért tiltották be a fent említett országok, mert történelmi tapasztalat, hogy az ilyen pénzeket mindig ellopják a bankárok. Na mondjuk nagyon balgának kell ahhoz lenni, hogy valaki azt gondolja egy bankár gondoskodóbb partner, mint az állam, mert az utóbbinak van szüksége szavazatra, míg a bankárnak csak a pénz kell! Erről a dél-amerikai országok lakosai tudnának mesélni, ez okozta a kommunista eszme elterjedését náluk.

Tényelek 2019.04.23. 22:06:10

@Orbán veje: Kedves István! Olvasó már voltam többször, de a hozzászólást ma kezdtem el. Nem vagyok fideszes, de kérem ne szóljon az apósának, nehogy valami probléma legyen belőle!

GNDL 2019.04.23. 22:08:49

@Tényelek: "ahol törvény tiltja a magánnyugdíjpénztárak létrehozását"

Ezeket az alaptalan faszságokat honnan szeditek, de tényleg?! Nyugaton jó néhány tagállamban még a szakszervezeteknek is saját nyugdíjalapjaik vannak...

"valaki azt gondolja egy bankár gondoskodóbb partner, mint az állam"

Zsidó bankárról van szó, ugye?! Ne szégyelld magad, tudjuk hogy fideszes troll vagy tehát jöhet az antiszemita faszság is... :)

Tényelek 2019.04.23. 22:15:46

@Orbán veje: Nem foglalkozom párt ügyekkel. Ha valakinek más a véleménye még nem biztos, hogy fideszes. Mellesleg most kezdtem írni a mai naptól. Addig maradok, amíg értelmét látom vagy ki nem zárnak a nem ideillő véleményem miatt. Nem szoktam visszajárni sehová, pláne nem más neveken.

rasztaszív 2019.04.23. 22:15:51

@ankica: te figyu,az hogy süt a nap,nem egy vád...:)

Tényelek 2019.04.23. 22:23:19

@GNDL: A nyugdíjalap és a magánynyugdíjpénztár olyan mint a csizma és tányér, nem igazán hasonlítanak egymásra, főleg nem azonosak!
Teljesen mindegy, hogy zsidó, örmény, magyar, szlovák vagy bármilyen nemzetiségű az a bankár, csak és kizárólag a pénz érdekli, .. az meg hogy milyen öreg kora lesz, az végképp nem.
Ez ugyanolyan igazság, mint az, hogy a politikusak a hatalom megszerzésén kívül semmi sem érdekli, ... az emberek meg pláne nem, de nekik a választás miatt mégiscsak adni kell valamit éhenhalás ellen, ellentétben a bankárral.
Ez sima logika és mint írtam, történelmi tapasztalat.

GNDL 2019.04.23. 22:24:25

@Tényelek: "Nem vagyok fideszes"

Kacsateszt... ha úgy hápogsz, úgy úszol, ráadásul úgy is nézel ki mint egy kacsa, akkor te egy kacsa vagy. Állíts bármit ennek ellenkezőjéről.

GNDL 2019.04.23. 22:30:02

@Tényelek: "nyugdíjalap és a magánynyugdíjpénztár"

Az általad említett országokban többpilléres nyugdíjrendszer van, amelyeknek ezek is részei.

"ugyanolyan igazság, mint az, hogy a politikusak a hatalom megszerzésén kívül semmi sem érdekli"

Ez is faszság, legalábbis a nyugati politikai kultúrában... igen, arrafelé van ilyen. :) Érdekérvényesítésről van szó, és azt demokráciában lehet kisebbségből vagy ellenzékből is... erről szól a demokrácia.

anyadmajma 2019.04.23. 23:01:36

@Tényelek: nem foglalkozol te semmivel, te hazaáruló bolsevik geci terrorista birka, csak hogy honnan lesz pénzed, hogy leszophasd az arabok retkes faszát, te gyökér:)

Tényelek 2019.04.23. 23:14:32

@GNDL: Magyarországon is többpilléres nyugdíjrendszer van, ami a németeknél a cégesalap és az önkéntes nyugdíjpénztár, az itt is működik. Amit itt "lenyúltak" ott törvény tiltja a bevezetését.
A nyugati politikai kultúra a pártokráciára épül, senkit nem érdekel az érdekérvényesítés csak a hatalom. Ha egy párt bebukik, akkor csinálnak egy másikat a vállalkozás sikere érdekében. Erről a technikáról nagyon sokan, de a mostaniak közül pl. Macron sokat tudna mesélni. De Gyurcsány Ferenc is mestere ennek. Mindkét oldalon vannak olyanok, akik ide-oda mászkálnak, mindig arra, ahol a fazekat vélik majd elhelyezkedni.

GNDL 2019.04.24. 00:04:32

@Tényelek: „Magyarországon is többpilléres nyugdíjrendszer van”

A lónak a büdös faszát van itt bármi is... :D Gondolj már bele, pöcsöm, bár fentebb már bevallottad hogy lövésed nincs a piacgazdaságról. Magyarországon jelenleg egyetlen nyugdíjrendszer van, az állami, mellette még vegetál valamilyen szinten az önkéntes magánbiztosítói rendszer, de mivel jogállamisági és egyéb hiányosságok miatt valamint a magán nyugdíjbiztosítási rendszer 2010-11-es bolsevik-típusú államosítása óta tökéletesen bizonytalan a gazdasági- és pénzügyi helyzet, gyakorlatilag épeszű ember nincs a Földön aki bármiféle ilyesmi befektetést hozna ide, mert egyáltalán nem biztos hogy a szuperkeresztény és turbópolgári kormányzat nem fogja lenyúlni ha már mást nem tudnak ellopni... :D Legalább ezt próbáld már meg ép ésszel felfogni, hülyegyerek...

„nyugati politikai kultúra a pártokráciára épül”

Anyád picsájára épül, hülyegyerek. :D

„egy párt bebukik, akkor csinálnak egy másikat a vállalkozás sikere érdekében”

Anyád picsáját, hülyegyerek. :D

„Mindkét oldalon vannak olyanok”

Milyen „mindkét oldal”, hülyegyerek? Szocdemek, liberálisok, kereszténydemokraták, zöldek? Ez mér mindjárt négy oldal, hülyegyerek... :D

Fejezd. Már. Be.

Vedd már észre, hogy ezzel a fideszes trollmelóval nem csak magadból, de egész családodból és a hitközségedből is hülyét csinálsz...

GNDL 2019.04.24. 00:06:05

@GNDL: Ja, bocs, a végéről lemaradt hogy „hülyegyerek”... :D

Tényelek 2019.04.24. 00:37:07

@GNDL: "Kacsateszt... "
Ha abból indulok ki, hogy mi az országgyűlési választások előtt próbáltuk kitalálni, melyik magyar párt hová tartozik, mit akar, mire lehet velük kapcsolatban számítani és a végén feladtuk, ahhoz képest arra vállalkozni, hogy valaki kitalálja, hogy egy ismeretlen ember melyik párt szimpatizánsa, ... , az már feladat. De, hogy ez bárkinek is menjen az kizárt!
Mellesleg normális ember ezzel soha nem foglakozik, a pártokkal is csak akkor amikor nagyon kell, a választások előtt.
Akinek minden napját ez köti le az egy idő után szellemileg biztosan leépül.

Tényelek 2019.04.24. 00:55:51

@GNDL: Azért a Macron és Gyurcsány féle új vállalkozásra érvekkel reagáltam volna, ha már ennyire egyértelmű, hogy az nem a hatalom bármiáron megszerzésért jött létre!
Az önkéntes pénztárakról /Portfolio/ "Az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszáma 2017. végére 1138021 fő volt, ami gyakorlatilag ugyanannyi, mint egy évvel korábban." Ez ha jól saccolok, akkor azt jelenti, hogy több, mint minden negyedik dolgozónak van ilyen.
A multiknál meg szinte mindenütt van nyugdíjalap és egészségpénztár is, ami azt jelenti, hogy ~500.000 ember lehet érintett.
Ahhoz képest, hogy nincs is Magyarországon ilyen, nem is olyan rossz az 1,6 millió fős érintettség. Mi lenne, ha még lenne is :-) ?
A két oldalon kívülinek titulált politikai irányzatokat csak a hatalom megszerzése érdekében találták ki.
Nem véletlen, hogy a "teljesen különböző", "ellenségesen viselkedő" pártokról pontosan lehet tudni, hogy a választások /Értsd színjáték!/ után ki, kivel fog összeállni.
Soha nem szokott két oldalnál több kijönni ebből a bohóc matekból, .. de attól még egyesek gondolhatják azt, hogy ugye vannak zöldek, akik teljesen mások és soha, de soha senkivel, de ők mindig a szocdemekkel és liberálisokkal szoktak összeállni.
A szókészlet és az érvrendszer viszont eléggé alpárira sikeredett! Az utóbbira gyúrni kellene egy kicsit, mert, mint pszichológiából tudjuk a csúnya szavak használata a tehetetlenség következménye, jelen esetben az érv hiánya szokott lenni.

n3spr3ss0 2019.04.24. 05:21:54

@Comte de Gippaud: Ezzel a felminősítéssel elérték az 1999-es besorolást.

Pipas 2019.04.24. 08:05:31

@n3spr3ss0: A hitelminősítés késleltetése nagy. Az mszp-nek három-négy év kellett, hogy zuhanórepülésbe vigyék a minősítésünket, a fidesznek kábé ennyi idő kellett, hogy elindítsák felfelé:

www.portfolio.hu/img/upload/2017/12/hitmin1-20171215.png

Érdekes, hogy a hitelminősítők elég óvatosak, akkor kezdték leminősítgetni az országot, amikor a miniszterelnökünkkiszivárgott beszéde alapján már a "nincs tovább, mert elk.rtuk" állapotában voltunk.

midnight coder 2019.04.24. 08:12:27

@GNDL: "De most komolyan, mitől változtak volna, töki?!"
Igazából azoknak amit felsorolsz csak közvetve, max. hosszabb távon van hatása. A béreket közvetlenül az eszkimók és a fókák aránya, azaz a munkaerőpiaci kereslet/kínálat határozza meg. Persze egy szabolcsi faluban dolgozó szociális munkás ebből túl sokat nem profitál, de ahol van élet ott most elég nagy a kereslet a melósokra. Pesten a buszok is tele vannak a plakátokkal hogy a buszt ők adják, a vezetés élménye a tiéd, meg hogy ez itt a te sörjegyed csak gyere be állásinterjúra, ha kimész az állomásra nem azt hallod hogy mikor jön a vonat, hanem hogy vonatvezetőt, kalauzt keresnek, a Lidl-ből kisétálva ember nagyságú plakát fogad hogy legyél a munkatársunk és hogy mennyi most a fizetés. Normális szakit találni szinte lehetetlen. Ez az ami felhajtja a béreket, legalábbis a versenyszférában.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.24. 08:32:28

Minden év augusztus 20-án ünnepeljük Szent Istvánt, a KERESZTÉNY MAGYAR ÁLLAM megalapítóját és egyben a most már 1019(!) éves KERESZTÉNY MAGYAR ÁLLAMOT! - Az ellenséges, imperialista Szovjet-Orosz Birodalom, a Gonosz Birodalma 45 éven keresztül üldözte a magyar keresztényeket, a kereszténységet hazánkban (és mindenütt). Rengeteg keresztény magyart elpusztítottak, a népet megfélemlítették és annak a mentálisan gyengébbik része a kényszer hatására elhagyta ősei vallását. A gyarmatosítók behálózták és megfélemlítették az egyházakat, beszervezték az egyházi vezetők többségét. Csak ilyenek kerülhettek főpapi tisztségekbe. Ma is ilyesféle tisztázatlan múltú személyek szerepelgetnek. - Mi mást várhatnánk tőlük? - Gyengítik az országot, szétzilálják az egyházat...A katolikus egyház, az elmebeteg, nőgyűlölő alapszabályai miatt különösen alkalmas életidegen, torz személyiségek kialakulásához.

Minden ballib bérretteg 2019.04.24. 08:39:47

@AZ IGAZI HUNGAROFIL:

Az egyházban ugyan tényleg ugyanúgy beférkőztek a komcsik, akik a Gyurcsnyista gyűlölet propagandát tolják, mint ahogy a B1 blog is, de azért mégis leginkább ez az a terület, ahová a bolsevik propagandának legkevesebb hatása volt és van.
Főként vidéken.

Minden ballib bérretteg 2019.04.24. 08:42:10

@GNDL:

A karaván halad, a ballib kutya ugat.

Nincs esélyetek.

Az elkúrókat éppeszű ember itt már soha nem szavazza vissza !

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.24. 08:53:54

"Lehet egy országot, egy kontinenst kereszténynek nevezni?" - Ha ezt Sargentini elvtársnő, vagy a Sörös Brigádok más tagjától halljuk, nem lepődünk meg, de ugyanezt hallani a magyar katolikus egyház vezetőjétől, világbotrány! - Miféle renegátok ezek? - Akkor Európa iszlám hagyományú, vagy inkább ateista, netán kommunista? Kontinensről szólva - Észak- és Dél-Amerika nem keresztény vallású? - Erdőnek ajánlom, hogy olvassa el, mi van az amerikai dollárra írva: "IN GOD WE TRUST."

ankica 2019.04.24. 10:24:08

@rasztaszív: Első megszólalásodból világos volt hogy értelmi képességed a béka sejhaja alatt van, azonban ez nem mentesít a felelősségedtől.

Pipas 2019.04.24. 10:26:29

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: "Erdőnek ajánlom, hogy olvassa el, mi van az amerikai dollárra írva: "IN GOD WE TRUST.""

1) Az alapító atyák nagyobbrészt ateisták voltak, ezért is alapítottak szekuláris államot.
2) Az, hogy "istenben bízunk" nem feltétlenül keresztény, minden vallás istenről szól, csak másik istenről.
3) Az "in god we trust" csak 1956 óta van a bankjegyeken, nem nagyon lehet hagyománynak nevezni.

Pipas 2019.04.24. 10:34:22

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: "a most már 1019(!) éves KERESZTÉNY MAGYAR ÁLLAMOT! "

A magyar állam nem keresztény. Senkitől sem kérdezheti meg, hogy milyen vallású, az államnak tilos megkülönböztetnie a különféle vallású vagy éppen vallásnélküli embereket.

eloi 2019.04.24. 10:39:49

@GNDL: Ha Orbán 2015-ben és azóta nem áll keresztbe ennek, akkor a statisztika sem így nézne ki! Továbbá, tény, hogy mind az EU, mind az ENSZ a migráció menedzselésében látja a megoldást, és ezért tesz erőfeszítéseket, nem a megállításában, és abban, hogy ott segítsünk, ahonnan eljönnének, hogy ne kelljen eljönniük.
Orbán annyit kért már akkor, hogy nyilvánítsák ki, hogy nem lehet Európába betörni a zöldhatárokon! Nem lehet illegálisan bejönni, és ezért az EU ÖSSZES állama tenni fog és ezt támogatni fogja. Azóta is csak a mismásolás megy.
Ja, és a kvótarendszer: Orbán annyit kért, hogy az ne legyen felülről nyitott, vagyis ne lehessen végtelen. Nem teljesítették. Erre mondta azt, hogy akkor nem veszünk benne részt, mert nem teremtünk precedenst, amire hivatkozva aztán már nincs visszaút, és automatikussá válna, hogy a beözönlőket leosztják. Erre mondta, hogy NEM! És jól mondta!
Azóta kiderültek dolgok: 1. a kerítéssel mégis meg lehet állítani a magyar ZÖLD határokon ILLEGÁLISAN betörő bevándorlókat, 2. az olasz határok is védhetőek, hiába cikk-cakkos tengerpart szinte az egész (a görögök azt állították, hogy ezért nem tudnak mit tenni), 3. az EU nyugati államai sehogyan sem akarják megtalálni a megoldásokat az illegális bevándorlásra, sem arra, hogy ott segítsenek, ahonnan elindulnának, hogy ne induljanak el (de fegyvert adnak el oda bőven, és a nyersanyagokra is ők teszik rá ott a kezüket...), 4. az ENSZ-el karöltve MENEDZSELNI KÍVÁNJÁK a migrációt, nem megállítani (a gazdaságuknak még a kelet-európai melós is drága, ha van olcsóbb is, a kulturálls, civilizációs és társadalmi ára ennek meg nem érdekli a döntéshozókat és akik érdekeit képviselik.).
Ezek tények.

Tehát lehet igaz, hogy 2015-óta csökkent a beáramlás, de annak oka az, hogy először Orbán, majd Salvini és mások is útját állták! Illetve Merkel is észbekapott (későn!), és szaladt a törökökkel lezsírozni, hogy jó pénzért ne engedjék át őket, és inkább fizet egy ballibek által diktátornak mondott Erdogánnak érte...

eloi 2019.04.24. 10:43:52

@Pipas: Az állam nem, de a kultúránkat, civilizációnkat ezer évig a kereszténység határozta meg - máig - , ha tetszik ez, ha nem.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.24. 10:44:42

@Pipas: Nagy hiba, hogy nem kérdezheti meg, hogy milyen vallású. Ettől függetlenül ezer év kereszténység nem múlt el nyomtalanul. Az emberek (néhány ezer migráns libsit leszámítva, akik a médiát bitorolva ezerszer erősebbnek tüntetik fel magukat ), gyakorlatilag a keresztény erkölcs, hagyományok szerint élnek és ünnepekkor a keresztény templomokba járnak, keresztény szertartással kereszteltetnek, esküdnek házasságkötéskor és úgy is temetik el őket...

eloi 2019.04.24. 10:46:21

@Pipas: Az USA alapító atyái protestáns keresztények voltak!
Elvétve persze már akkor is akadhatott egy-két ateista is köztük. De nem ez volt a jellemző.

GNDL 2019.04.24. 10:49:49

@midnight coder: „béreket közvetlenül az eszkimók és a fókák aránya, azaz a munkaerőpiaci kereslet/kínálat határozza meg”

A munkaerőhiány csak egy dolog, ami felhajthatja a béreket, de itt ezen a ponton is Magyarország inkább a negatív példa, mivel lásd a régióban is vannak hasonló munkaerőpiaci problémák, de a magyarországihoz képest jóval nagyobb arányban nőnek a bérek... olyan szinten, hogy a maradék V4-ek bérei már messze lehagyták a magyart, és az egykor elmaradottabb bolgárok és románok már gyakorlatilag felzárkóznak Magyarországhoz, a többi balkáni EU-s tagról nem is beszélve.

A bér nagysága függ a termelékenységtől is, már a termelőerő/termelés hatékonyságától és az előállított hozzáadott értéktől is, az exportképességtől, és nem utolsó sorban az adott gazdaság versenyképességétől illetve nem kis mértékben az adórendszertől is. Ahogy említettem, hajthatja a munkaerőhiány is, na de nem mindegy ám hogy mitől alakult ki munkaerőhiány: a gazdaság valódi növekedésétől, a termelés és export bővülésétől, vagy épp ellenkezőleg, a gazdasági problémák és így az alacsony bérek miatti elvándorlástól.

Magyarországon ha random elhajítunk egy követ szinte biztos hogy valamilyen súlyos problémába fog csapódni, hitvány a versenyképesség és a termelékenység illetve a melós szakképzettsége, a középfokú szakképzés és az egészségügy romokban, nem mi exportálunk hanem legfőképp csak a multik, sőt még olyan kisebb államok is mint a szlovákok látják el Magyarországot mezőgazdasági termékekkel, az adórendszer meg egy rossz buta posztkommunista vicc. Az állami korrupciót, a dilettáns/ötletszerű kormányzat intézkedéseket vagy a kormányzat szocialista tervgazdálkodását nem is említve, ugye, amelyek mind alapjaiban rontják a versenyképességet.

„ahol van élet ott most elég nagy a kereslet a melósokra”

Hát ez az, hogy „ahol van élet”... :) Magyarországon ma már gyakorlatilag csak a kisebb-nagyobb városokban és a fővárosban van élet, a vidék egyre gyorsabb ütemben haldoklik. Nincs munkahely, nincs orvos, nincs szórakozóhely, ma már nincs melós sem, se bölcsi se ovi, lassan már se iskola se. Közmunka, az van vidéken... ebből így nem lesz európai életszínvonal. :)

eloi 2019.04.24. 10:54:28

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Különbséget kell tenni a kulturális és a hitbeli kereszténység között. Az országunk egyértelműen a keresztény kultúrkörhöz és civilizációhoz tartozik. Még akkor is, ha manapság sokan nagyon szeretnének ebből kiszakadni.

A katolikus egyház egyáltalán nem nőgyűlölő! Sőt! Akkora a Mária-kultusz, hogy már nekem is sok. Rengeteg női szerzetesrend van, sok-sok munkát nők végeznek, stb. Csak pappá nem szentelhetők, mert Jézus sem emelt egy nőt sem a tanítványai/"papjai" közé. Nekik más a hivatásuk mind az egyházban, mind a családban. Ami ugyanolyan fontos, mint a férfiaké, csak más.
A Biblia - lásd pl. Pálnál - egyértelművé teszi az egyenrangúságot, az azonos méltóságot, de a különböző szerepeket is.

Pipas 2019.04.24. 10:57:53

@eloi: "Az USA alapító atyái protestáns keresztények voltak! "

Ja, amennyire én keresztény vagyok. A katolikus egyház szerint keresztény vagyok, mert ráöntöttek a fejemre egy kis vizet. Szerintem meg nem vagyok keresztény, mert nem hiszek istenben.

Abban az időben meg különösen nehezen lehetett ateista valaki, úgyhogy nyilván mindenki kereszténynek vallotta magát. Az alapítók többségében szabad gondolkodók, deisták, a természetfelettit elutasító emberek voltak.

"Elvétve persze már akkor is akadhatott egy-két ateista is köztük. De nem ez volt a jellemző."

Ha csak elvétve lett volna köztük ateista és keresztények lettek volna, akkor keresztény államot alapítottak volna. Szekuláris, a kereszténységtől független, minden vallástól független államot alapítottak.

Tessék, a többségük deista volt, ami nagyjából olyan álláspont, amit egy ateista publikusan bevallhat:

en.wikipedia.org/wiki/The_Faiths_of_the_Founding_Fathers

Nem hittek a csodákban, nem hittek abban, hogy isten beleavatkozik a világ történéseiben, nem hittek a természetfelettiben, de nem tagadták aktívan isten létezését.

pulsarito 2019.04.24. 10:59:22

"Anyád picsájára épül, hülyegyerek. :D" (by GNDL)
Így érvel egy igazi liberális!
Köszönjük!

eloi 2019.04.24. 11:01:05

@GNDL: Na, ezekben van igazság. Borsodban, még Miskolcon is, simán dolgoztatnak 600, 700 forintos órabérrel! Napi bejelentéssel! Munkaerőhiány ide vagy oda.
Sajnos a magyart senki nem tanította meg vállalkozni! És ha vállalkozik is, magyar marad. Szarul fizet és szívatja a munkaerőt aki neki dolgozik. Mert még mindig megteheti.

Pipas 2019.04.24. 11:04:19

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: "gyakorlatilag a keresztény erkölcs, hagyományok szerint élnek"

Nem, nem aszerint élnek. Órákat lehetne beszélni erről, de az biztos, hogy a keresztény erkölcs isteni erkölcsöt hirdet, istentől származó tanításokat, a mai ember viszont racionális erkölcsök szerint él. Például elítéli a rabszolgatartást, a gyermekek verését, az állatkínzást, a más vallású emberek megölését, nem mutat be áldozatot, nem a papok ítélkeznek, nem a biblia alapján mennek a bíróságok, nem fogadjuk el a látomásokat mint bizonyíték és még sorolhatnánk.

"és ünnepekkor a keresztény templomokba járnak, keresztény szertartással kereszteltetnek, esküdnek házasságkötéskor és úgy is temetik el őket..."

Hagyományőrzés. És persze a lakosság többsége nem jár templomba.

"A hit azonban nem feltétlenül jár együtt a templomba járással, a teljes népesség 9, de a magukat katolikusnak mondóknak is csak 12 százaléka megy templomba legalább heti rendszerességgel, további 8-10 százalék pedig legalább havonta egyszer. Azoknak az aránya, akik soha nem járnak templomba, 39 százalék."

Hívőnek vallják magukat sokan, de valójában nem azok. A lakosság ötöde jár csak templomba én pedig nem tudom elképzelni, hogy valaki tényleg hisz a keresztény istenbe, de nem jár templomba.

Az emberek nagy része abban hisz, hogy a hit jó dolog, azaz hisz a hitben, de istenben már nem hisz. Ha hinne, akkor hetente legalább egyszer elmenne a templomba, nem akarna kiszúrni saját magával.

eloi 2019.04.24. 11:06:30

@Pipas: Igen, már akkor is voltak megtévedt emberek, akik nem ismerik fel az igazságot. :-)
Szekuláris államot meg azért alapítottak, mert többnyire azért menekültek el Európából, mert itt állandóak voltak a vallásháborúk, a felekezeti gyűlölködés és egymás üldözése, és ezt nem akarták folytatni.
De az is igaz, hogy sokan közülük "szabadgondolkodók" (bármit is jelentsen ez, én is szabadon gondolom azt, hogy van Isten, ők nyilván a hitetlenségüket is érthették alatta) és szabadkőművesek voltak.

GNDL 2019.04.24. 11:11:00

@eloi: „Ha Orbán 2015-ben és azóta nem áll keresztbe ennek, akkor a statisztika sem így nézne ki!”

Alaptalan hülyeség, Orbán az első nehézségek után kapitulált, ezen nincs mit szépíteni. A kerítést is azért „kellett” felhúzni, mert a magyar állam nem volt képes egy hatékony, határvédelmi feladatokra kifogástalanul felkészített rendvédelmi erőt a déli határra kiállítani, különben ha a megfelelő létszámú erőt kivezénylik akkor az ország többi részén még közlekedési rendőr sem maradt volna. Ahogy szinte mindenhol Magyarországon úgy a rendvédelemben is igen komoly szakképzett munkaerőhiány van.

A menekültválságot részben az EU-török paktum állította meg, majd később az „utánpótlást” a szíriai konfliktus csillapodása.

„mind az EU, mind az ENSZ a migráció menedzselésében látja a megoldást, és ezért tesz erőfeszítéseket, nem a megállításában”

Ha ismernéd a menekültválságok kialakításának okait, akkor tudhatnád hogy ezt megállítani nem lehet, csak csillapítani és valamilyen (ha már kereszténység akkor legfőképp humánus) módon kezelni. Az egyik ilyen ok pedig a klímaváltozás, afrikai és Közel-keleti területek elsivatagosodása, így a mezőgazdasági termőterületek zsugorodása, és emiatt kialakult munkanélküliség, élelmiszerhiány, majd ugye ezt követik a kisebb-nagyobb politikai- vagy akár fegyveres konfliktusok.

Hogyan akarod ezt megállítani? Ha van valami megoldásod a klímaváltozásra vagy a sivatagos területek mezőgazdasági hasznosítására, akkor add elő azonnal, jó néhány Nobel-díjat fog érni... :)

„és abban, hogy ott segítsünk, ahonnan eljönnének, hogy ne kelljen eljönniük”

Erre lenne egyfajta megoldás a „humanitárius vízum”, amely lehetővé tenné azoknak az EU-s tagállamoknak amelyek élni akarnak ezzel a lehetőséggel, hogy már a nem EU-s országokban a külföldi konzulátusaikon lehessen menedékjogot kérni, így anélkül hogy sok tízezren elhagynák az országukat, már meg lehet bizonyosodni afelől hogy jogosultak-e nemzetközi védelemre. Ezzel nem csak azt lehet elérni hogy addig ne induljanak el amíg bizonytalan a menedékjogi helyzetük, de az embercsempészetet is vissza lehet szorítani.

Viszont ha valaki jogosult nemzetközi védelemre, akkor azoknak segítenünk kell... már csak azért is, mert mi civilizált keresztény európaiak vagyunk, nem pedig valami barbár emberellenes náci söpredék, vágod?!

„Azóta kiderültek dolgok: 1. a kerítéssel mégis meg lehet állítani a magyar ZÖLD határokon ILLEGÁLISAN betörő bevándorlókat”

Ahogyan fent említettem, Orbánék a kerítéssel gyakorlatilag csak kapituláltak, nem teljesítették határvédelmi feladataikat (amelybe a menedékjogi eljárások lefolytatása is beletartozik), csak elterelték az ide érkezőket dél-nyugat (horvátok, szlovének majd az osztrákok) felé, és „mosták kezeiket”... még Salvini is kurva pipa volt Orbánra emiatt egyébként. :)

„az EU nyugati államai sehogyan sem akarják megtalálni a megoldásokat az illegális bevándorlásra”

Ennek ellenére több programcsomag van az EP, a bizottság és a tanács előtt évek óta, és jó néhány intézkedést már meg is hoztak, többek közt ezek is szerepet játszottak a menekültválság kezelésében. Csak tájékozódni kellene, ugye. :) Az pedig hogy nem akarják halomra lőni a menedékkérőket, bármennyire is nem tetszik Orbánnak és turbókeresztény szuperhumánus elvtársainak, még nem azt jelenti hogy nem is akarnának megoldásokat.

„a kulturálls, civilizációs és társadalmi ára ennek meg nem érdekli a döntéshozókat”

Pont nem szerencsés amikor műveletlen paraszt fideszesek hivatkoznak bármiféle kultúrára és civilizációra... :D

Próbáld megérteni a fentieket, próbálj végre emberi módon gondolkodni, mert nem vagyok kíváncsi a szélsőséges fasiszta propagandátokra.

GNDL 2019.04.24. 11:14:19

@eloi: „És ha vállalkozik is, magyar marad. Szarul fizet és szívatja a munkaerőt aki neki dolgozik.”

A fideszes fasiszta propaganda mellett ezekre a kádárista „maszekellenes” szlogenekre sem vagyok kíváncsi. :)

Érdekes módon a kivándorolt magyarok azonnal megtalálják a helyüket a nyugati piacgazdaságban, remek munkaerőt képviselnek, remek vállalkozók külföldön is. Nem a magyarral van probléma, hanem azzal hogy a magyarok egy része képtelen levetkőzni posztkommunista mentalitását, és harmadik évtizede a rendszerváltás híján nyakunkon maradt korrupt posztkommunista szemetet szavaznak a többi magyar nyakába kormányra, akik pedig mindmáig képtelenek voltak átvezetni Magyarországot a szocializmusból a piacgazdaságba...

GNDL 2019.04.24. 11:16:58

@eloi: „Szekuláris államot meg azért alapítottak...”

...mert a vallási dogmáknak nincs helyük semmiféle államigazgatásban.

De ha adsz tudományos bizonyítékot arra hogy isten valóban létezik, cáfolod az ősrobbanás- és az evolúciós elméletet és konkrétan bebizonyítod a teremtéselméletet, akkor majd lehet el kéne gondolkozni azon, hogy a vallásnak legyen-e bármi köze az államhoz.

Addig is inkább maradjunk annál, hogy az államigazgatás nem hiedelmekről meg mesékről szól.

pulsarito 2019.04.24. 11:20:52

GNDL:
Nyilván emberi módon csakis a liberálisok tudnak gondolkodni, mindenki más fasiszta!
Az is gáz ahogy itt minden témában, vallás, közgazdaságtan, társadalomtudományok stb. kioktatsz mindenkit.
Annyira szánalmas ez az erőltetett felsőbbrendűségi attitűd!
Lassan 10 éve műveletlen parasztoztok le mindenkit, aki nem az MSZP/LMP/DK stb. liberális baloldali gyülekezetekre szavaz.

eloi 2019.04.24. 11:21:24

@Pipas: Sokan hisznek az egyetemekben is de nem járnak oda! Sőt, a rációban is, de nem gondolkodnak! ...
Abban igazad van, hogy nyilván a legelkötelezettebbek járnak templomba is. De aki nem jár, attól még hihet Istenben. És sokan hisznek is.
Más kérdés, hogy milyen Istenben hisznek?
Hiszen, ha nem járnak templomba, sem hittanra, és nem is képzik magukat a saját hitükben, akkor a hitük jórészt a fantáziájukra és az érzelmeikre épül. Hisznek amit akarnak, ahelyett, hogy azt hinnék, amit adott hit/vallás valóban tanít/hirdet! És ez nagyon nem mindegy.
Én is azt gondolom, hogy a többség hite ilyen maga alkotta fantáziatermék sajnos. Mivel egyik hit sem hihető anélkül, hogy behatóan megismernénk! Ahhoz meg tanulni kell, vagy minimum elmenni vasárnap egy misére, ahol a pap beszél egy-egy bibliai tanításról részletesen.
Félő, hogy sok magát keresztényként értelmező tartozik abba a csoportba, amelyben az emberek nem tanulnak a hitükről, ezért valójában nem ismerik, hanem maguk találják azt ki maguknak.
Továbbá sokan csak kulturálisan keresztények, mert ebben a civilizációban és hagyományban nőttek fel és élnek.
Azonban az is igaz, hogy egy kultúra fenntartásához nem kell mindenki.
A művészeteket és a tudományokat is nagyon kevesen művelik, kicsit többen ismerik értőn, a nagy tömegnek semmi köze hozzájuk. Mégis fenn áll és megmarad és meghatározza egy ország/nép kultúráját. A kereszténység is éppen ilyen. Nem kell ahhoz mindenkinek templomba járnia, vagy értőn ismernie, hogy egy kereszténység által is meghatározott közegben, kultúrában éljen.
Persze jobb lenne, ha ismernék is.

eloi 2019.04.24. 11:27:30

@GNDL: Ezeket előbb bizonyítani kellene, hogy legyen mit cáfolni!!! Pl. az evolúció materialistáknak kitalált meséjét.
Van rá amúgy cáfolat, de kétlem, hogy meg szeretnéd ismerni, hogy elolvasnál erről szóló könyveket, vagy megnéznél filmeket és el is gondolkodnál rajtuk.
A világnézetet nem könnyű megváltoztatni, a kognitív disszonancia pedig meg is akadályozza, hogy akard. :-(

De ha mégis, itt elindulhatsz: www.ertem.hu

GNDL 2019.04.24. 11:35:27

@pulsarito: Persze hőbörögni lehet, de ha nincsenek ellenérveid, képtelen vagy önálló gondolataid alapján tényszerűen cáfolni az általam leírtakat, akkor ne csodálkozz ha leparasztoznak titeket... :) Másrészt meg nem a liberálisokról van szó, mert vannak Európában jobboldaliak, centristák, szocdemek, baloldaliak, konzi-libsik és libsi-konzik, zöldek, kereszténydemokraták ugye... fasisztázni meg azokat szoktuk akik megfelelnek ennek tankönyvi definíciójának: nacionalizmus, rasszizmus, antiszemitizmus, idegengyűlölet, illiberalizmus, EU-ellenesség, az alapvető polgári szabadságjogok elutasítása, és ugye a vezetőben való feltétlen hit... Orbánt, a Fidesz-KDNP-t és ostoba híveiket azért lehet lefasisztázni mert konkrétan a tankönyvi definíció szerint azok.

GNDL 2019.04.24. 11:37:28

@eloi: A dinócsontvázakat meg a szíriuszi magyarok rejtették el anno hogy megtréfálják a következő évezredek generációit, és a kőolaj meg valójában a mennyei manna amit isten adott... :D

eloi 2019.04.24. 11:39:17

@GNDL: Mind melózni megy ki, nem vállalkozást alapítani!
Én azt írtam, hogy nem alapítanak itthon sem vállalkozást, mert nem értenek hozzá. Kint sem alapítanak, melóznak.
És igen, általában jól dolgozunk, és ezt nem becsülik meg itthon azok, akik mégis vállalkoznak. Mert a legtöbb vállalkozó kis stílű prosztó marad.
Nem tudod cáfolni, mert én dolgoztam már párnál. Igazán sem vállalkozni nem tudnak jól, sem az emberekkel bánni. Többek között ezért maradnak mindig kisvállalkozások, családi vállalkozások meg egyéni vállalkozások szintjén. Mert képtelenek felfejleszteni bármit. Ahhoz már jó szakembereket kellene felvenni, akik meg nem mennek el 700 Ft/óra díjakért, napi bejelentővel, és feladatokat, hatás- és jogköröket kellene delegálni, hogy önálló döntéseket hozhassanak! De ettől minden magyar kisvállalkozó úgy retteg, mint ördög a tömjénfüsttől!
Még hogy átadni egy részt is az irányításból? Soha!
Így nem jutnak semmire.

eloi 2019.04.24. 11:40:44

@GNDL: Mondom, olvashatnál erről is, kapnál rá válaszokat, meg tanulhatnál is, de nem fogsz. :-( Pedig van bőven irodalom hozzá. Csak rajtad áll.

GNDL 2019.04.24. 11:44:26

@eloi: Említettem, ugye, hogy nem kérek ebből a kádárizmust idéző maszekellenes hőbörgésből?! :) Na... hát csak nem érted... :)

eloi 2019.04.24. 11:50:31

@GNDL: Ostoba vagy, ha szerinted attól fasiszták az emberek, mert te annak akarod őket látni. Amiket felsoroltál azok azok a vádak és bélyegek amiket a fajtád ránk akar sütni, hogy annak láthassatok minket, aminek akartok, és nem annak, amilyenek valójában vagyunk. Ezért vagyunk, vagytok ellenség. A hazugságok tesznek azzá.
Azt sem fogod fel, hogy pontosan azt csinálod, mint anno a nácik: addig gyalázod (most éppen fasisztázod) a kipécézett társadalmi csoportot, amelyikkel nem értesz egyet, amíg untermenschek lesznek számodra, és amikor elviszik őket és meg is ölik, az magától értetődő lesz számodra és elvbarátaid számára.
Ha ezt csinálod, magad vagy a legelkötelezettebb náci. Gondold át!
Ja, ha belgindolok, a nácik és a KOMMUNISTÁK is pontosan így bályegeztek meg aztán üldöztek és próbáltak eltüntetni csopprtokat!!! A módos, dolgos parasztból éppen így lett kulák pl.
Te ezt a "hagyományt" folytatod és nyomod itt!!!
Állítólagos keresztényként, ami egészen biztosan nem vagy. Ez már a hozzászólásaidból kiderült.

eloi 2019.04.24. 11:53:02

@GNDL: Oké, tényleg simán csak ostoba vagy. "Kádárizmus, fasizmus, oroszok (a spájzban)..." DK-s ex-komcsi nyugdíjas vagy?
Tanulni meg nem volna szégyen, sőt hasznos. Ha nem, hát nem.

GNDL 2019.04.24. 11:57:03

@eloi: Teljesen felesleges ez a fajta frusztrált hőbörgésed, töki.

Fentebb elég világosan fogalmaztam, a fideszes elvtársak és ostoba híveik a tankönyvi definíció szerint fasiszták. Ha te nem ismered ennek a tankönyvi definícióját, vagy a kibaszott trollkodás mellett arra már nem futja hogy utána is olvass valaminek ha nem érted vagy tájékozatlan vagy a témában, az tökéletesen irreleváns...

Ismétlem, Orbán, a Fidesz-KDNP és - lásd a te példádat - mérhetetlenül ostoba és műveletlen sutyerák híveik konkrét definíció szerint fasiszták... minden jellemzőjük megvan.

pulsarito 2019.04.24. 12:07:26

@GNDL:
Értem, tehát ha te lefasisztázol, leparasztozol másokat, csak mert egyes dolgokat másként látnak az rendben van, ha ezt valaki szóvá teszi, az csak hőbörgős.
És valóban nem csodálkozom az érvrendszereteken, mert ezt nyomjátok már nagyon régóta!
Még egy dolog és befejeztem:
Én nem rekesztek ki és nem bélyegzek meg senkit az eltérő véleménye miatt, ellentétben veled, akkor most ki a tankönyv szerint fasiszta?
Te magad vagy a liberálfasizmus megtestesítője!

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.24. 12:11:34

@eloi: 1.) A XXI. században a katolikus egyház számára kifejezetten hátrányos, hogy a nők ki vannak zárva a papi pályáról, ez olyan nemi diszkrimináció, amit nem is enged meg az alkotmány!
2.) A papi nőtlenség abszolút embertelen, kegyetlen és indokolatlan, alkotmánnyal ellentétes, jogfosztó katolikus egyházi törvény! Ezért van a sok beerka, elferdült személyiségű pederaszta, pedofil, képmutató szerencsétlen.

GNDL 2019.04.24. 12:14:03

@pulsarito: @eloi: Akkor kedves fideszes trollelvtársak, próbáljuk onnan megközelíteni ezt a történetet, hogy egy-egy következő kommentben megpróbáljátok vagy a saját szavaitokkal definiálni, hogy szerintetek mit jelent a fasizmus és mi jellemzi a fasisztákat, vagy szerencsésebb lenne ha - már ott ültök a Zinternet előtt amit trollkodás mellett tájékozódásra is lehet ám használni - rákeresnétek és beidéznétek ide hogy mit találtatok a témában.

Aztán onnan megyünk tovább és példákon keresztül körbejárjuk, hogy miért fasiszták a fideszes elvtársak és ostoba híveik egészen konkrétan. Mert azok.

De ebből a frusztrált hőbörgésből elég legyen, elvtársak...

Szóval, hajrá. :)

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.24. 12:20:47

FIDESZ-KDNP a keresztény humanizmus szellemében támogatja a keresztényeket az egész világon etnikai eredettől függetlenül. A hagyományos, értékteremtő keresztény világot szeretné újra teremteni. - Ezt minden becsületes, jó szándékú ember támogatja.

pulsarito 2019.04.24. 12:22:47

Itt aki frusztráltan hőbörög az egyedül te vagy! Gondolom 2010 óta ebben a permanens frusztráltságban élsz.
Nekem nem kell semmit meghatároznom veled kapcsolatban mert te magad határozod meg saját magadat a parasztozással, fasisztázással és az ilyen kommentekkel:
"Anyád picsáját, hülyegyerek."

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.24. 12:25:19

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Engedélyez-e a magyar alkotmány olyan céget, szervezetet, mely megtiltja tagjainak a természetes testi-lelki igényeinek jogszerű kielégítését?

Tényelek 2019.04.24. 12:59:43

@GNDL: "Fentebb elég világosan fogalmaztam, a fideszes elvtársak és ostoba híveik a tankönyvi definíció szerint fasiszták."
Kérnék forrást erre az állításra, mert eddig az összes neves keleti és nyugati professzor az ellenkezőjét állította!
Az egy más kérdés, hogy politológiai szempontból kizárt, hogy ilyen könyvet ép elméjű ember írt volna, .. de kitudja, a CEU-n lehet egy ilyen hirtelen felindulásból írt jegyzet.

GNDL 2019.04.24. 13:00:17

@pulsarito: Tehát?

Tisztában vagy vele hogy mit jelent a fasizmus és hogy ez tökéletesen jellemző a fideszes elvtársakra és híveikre?!

Tisztában vagy vele hogy ez a fajta fasizmus mennyire veszélyes Magyarországra (lásd Trianon, amit nagyrészt az előtte évtizedeken át folytatott ultranacionalista „magyarkodás” okozott), és hogy ebben a formában a fideszes elvtársak bizony igen komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek?!

Vagy továbbra is elzárkózol a tényektől és inkább meghúzod magad a fideszes elvtársaid által a magadfajta ostoba parasztjaiknak kreált alternatív valóságban?! :)

Berkiné Ibolya 2019.04.24. 13:03:38

@pulsarito: Végre észhez tértek a katolikus főpapok is! Én már kiábrándultam belőlük is,mert még az erős hitem is elveszett miattuk! Kilenc év kellett hozzá, hogy tisztán lássanak? De jobb későn ,mint soha!

GNDL 2019.04.24. 13:05:16

@Tényelek: „Kérnék forrást erre az állításra”

Gondolom ott ülsz a Zinternet előtt, és ha már így alakult, ahogyan a trolltársaidnak is említettem, Orbánék fasiszta propagandájának szajkózása mellett, vagy akár helyett tájékozódásra is lehet azt használni. :)

Annyit tudok segíteni, hogy a Google keresőbe beírva a „fasizmus” vagy „fasizmus jelentése” esetleg „fasizmus tétel” kereső kifejezésekre igen gazdag irodalmat fogsz ezredmásodpercek alatt az arcodba kapni... szóval én csak bátorítani tudlak az önálló tájékozódásra, hidd el nagyon hasznos dolog. :)

„politológiai szempontból kizárt, hogy ilyen könyvet ép elméjű ember írt volna”

Te már csak tudod, hogy mit írnak a bolondok, igaz?! Van személyes tapasztalatod... :D

Tényelek 2019.04.24. 13:33:52

@GNDL: Az állítás az, hogy TANKÖNYI, erre kérek forrást. Ki írta, mikor, hanyadik fejezet, hányadik oldal, bekezdés, stb. ! Ahogy ez elvárható egy tudományos szakembertől, aminek ön beállítja magát.
Megjegyzem, hogy egy elsős egyetemista diák, ha ezt nem teszi meg a házi dolgozatának hivatkozásával kapcsolatban, azt úgy kirúgják, hogy a lába sem éri a földet.
Mi társadalomtudósok legalább egymásközt tartsuk be ezt az egyszerű szabályt! Köszönöm!

GNDL 2019.04.24. 13:38:29

@Tényelek: „Ki írta, mikor, hanyadik fejezet, hányadik oldal, bekezdés, stb.”

Igen, erre írtam hogy sok sikert az _önálló_ tájékozódáshoz. :)

„ez elvárható egy tudományos szakembertől, aminek ön beállítja magát”

Egyáltalán nem állítottam ilyesmit, sőt, a fasizmus jelentésének ismeretéhez nem kell „tudományos szakembernek” lenni, elég lett volna csak leérettségizni... ugye... erről így röviden ennyit. :)

„egy elsős egyetemista diák”

Ez bővebben középiskolai tananyag.

„mi társadalomtudósok”

Muhahaha... :D Egyelőre ott tartunk hogy az is alapjaiban megkérdőjelezhető, hogy nem csak hogy leérettségiztél volna, de egyáltalán elkezdted volna középiskolai tanulmányaidat...

Tényelek 2019.04.24. 14:01:09

@GNDL: Ha minden kanyarban megtalálható, akkor nem nehéz konkrétan megadni a forrást.
Kérem jelölje meg a forrást pontosan, ahogy egy ilyen állításnál minimum elvárható!
Ráadásul az ön önfelfogása szerint még az itt tévelygő tudatlanokat is nagyban segítené ezzel, mert lássuk be, az alapján ahogyan és amiket ír, nem tűnik túl hitelesnek.
Most itt a lehetőség, hogy alátámassza az állítását, amit ellentmondást nem tűrő módon tett fentebb.

pulsarito 2019.04.24. 14:15:09

@GNDL:
Te vagy az ostoba paraszt!

pulsarito 2019.04.24. 14:19:59

GDNL:
És hogy mennyire tudatlan vagy arról te magad állítottál ki kiállított bizonyítványt:
"Tisztában vagy vele hogy ez a fajta fasizmus mennyire veszélyes Magyarországra (lásd Trianon, amit nagyrészt az előtte évtizedeken át folytatott ultranacionalista „magyarkodás” okozott)"
Kevered a szezont a fazonnal, fogalmad sincs a fasizmus, nacionalizmus és nácizmus közötti különbségekről de próbálod magas lóról osztani az észt!
Ráadásul még a történelmi tényekkel sem vagy tisztában, már ami Trianont illeti!
Tudatlanságod, szeméyleskedő hangnemed vitára alkalmatlanná tesz!

GNDL 2019.04.24. 14:22:14

@Tényelek: „akkor nem nehéz konkrétan megadni a forrást”

A hangsúly itt azon van, hogy könnyedén megtalálható azok számára, akik valamit nem tudnak és képesek önállóan tájékozódni. :) Mondanám, hogy te elég nyilvánvalóan nem vagy képes, ha nem lenne az is elég nyilvánvaló hogy csak trollkodsz...

„egy ilyen állításnál minimum elvárható”

Nem, nem várható el. Az várható el, hogy aki azt állítja magáról hogy ő egy „társadalomtudós”, az legyen már legalább saját kútfőből tisztában a fasizmus definíciójával, de ha ez mégsem megy valamilyen okból kifolyólag, akkor „társadalomtudósként” legyen már legalább azzal tisztában, hogyan találhat meg a Zinternet segítségével olyan információkat amik érdeklik.

De leginkább az várható el, hogy ha valaki annyit sem tud hogy mit jelent a fasizmus, akkor távol tartja magát az ilyesféle nyilvános fórumoktól, és inkább befejezi az eddig elszalasztott iskolai tanulmányait, mert trollkodás helyett ez lenne a feladata, már csak a társadalom is ezt várná el tőle... :)

„még az itt tévelygő tudatlanokat is nagyban segítené ezzel”

Aki nem képes önálló tájékozódásra az már veszett fejsze nyele, valljuk meg őszintén... :D

„itt a lehetőség, hogy alátámassza az állítását”

Elég világosan fogalmaztam fentebb először is azzal kapcsolatban, hogy miért lehet fasisztának nevezni a fideszes elvtársakat, mivel ahogyan említettem, a fasizmus tankönyvi definíciójának megfelel a „politikájuk” és a kormányzati ámokfutásuk; másodszor pedig azzal kapcsolatban fogalmaztam egész világosan, hogy ha annyira iskolázatlan és műveletlen paraszt vagy hogy nem ismered a fasizmus jellemzőit (illetve ugyan itt akkor honnan az anyád picsájából tudnád mit jelent a liberalizmus is, ugye, amire előszeretettel hivatkozol), akkor ha már nyilvánvalóan ott ülsz a Zinternet előtt és a trollkodásoddal teleszemeteled az ilyesféle nyilvános fórumokat, akkor arra is lehetőséged lenne emellett vagy inkább ehelyett hogy egy egyszerű kereséssel megtaláld a téged érdeklő információkat.

Szóval nincs olyan indok hogy miért ne küldjelek el az anyád picsájába hogy azzal trollkodj aki elfelejtett téged iskoláztatni és elfelejtett belőled embert faragni, és hogy miért ne nevezzelek hülyegyereknek, te hülyegyerek... :D

pulsarito 2019.04.24. 14:23:03

És hogy mennyire tudatlan vagy arról te magad állítottál ki kiállított bizonyítványt:
Helyesen így?
És hogy mennyire tudatlan vagy arról te magad állítottál ki bizonyítványt:
(először másként akartam írni. Mielőtt még belekötnél.

GNDL 2019.04.24. 14:27:27

@pulsarito: „fogalmad sincs a fasizmus, nacionalizmus és nácizmus közötti különbségekről”

Akkor ahogyan már a trolltársaidnak is említettem, itt lenne az ideje hogy mondjuk te saját kútfőből megfogalmazd nekem, szerinted mik a jellemzői ezeknek az ideológiáknak (btw, a nacionalizmus ebben a kontextusban nem feltétlenül „politikai nézet” hanem mondjuk úgy eszméje egy „politikai nézetrendszernek”), és akkor utána elbeszélgetünk arról, hogy mennyiben jellemző mindez a Fidesz-KDNP-re és ostoba híveikre.

Szóval, itt várok már egy ideje mindhiába, hogy valamelyikőtök a frusztrált hőbörgés helyett végre konkrétumokat is említsen. :)

GNDL 2019.04.24. 14:28:56

@pulsarito: Nem érdekelnek a nyilvánvaló typok, megesik, még velem is... :) Térjünk inkább vissza a konkrétumokhoz... vagyis, kezdjetek el konkrétumokat említeni. :)

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.24. 14:29:54

Tulajdonképpen kinek mi a baja a kereszténységgel? - Miért lenne baj, hogy a magyar kormány, a magyar nép keresztény? - A "békepapság" a diktatúra alatt jól elvolt a nagy semmit tevésben. - Egészen meg vannak lepve, fel vannak háborodva, hogy mások, náluknál igazabb keresztények szólnak és valóban tesznek a kereszténységért. Azt hiszik, hogy ez nekik kizárólagos előjoguk. - Azon nem lehetünk meglepve, ha a "békepapság" és partnereik, az ávósgyerekek itt az indexen jól egymásra találnak...

eloi 2019.04.24. 14:31:22

@GNDL: Csak sajnálni tudlak, hogy együtt kell élned magaddal.

rasztaszív 2019.04.24. 14:33:45

@ankica: olyan kis finoman,keresztényien személyeskedsz,hol tanultad...?a templomban?

eloi 2019.04.24. 14:35:26

@GNDL: Annyira korlátolt vagy, hogy nem érted, hiába magyarázzák már itt neked többen is, hogy nem a fasizmus definíciója sántít (jó, az is), hanem az, hogy te önkényesen fasisztázod le az ellenfeleidet, akiik NEM FASISZTÁK csak azért, mert te mondod rájuk! Érted ezt?
Na jó eddig etettem a trollt.

GNDL 2019.04.24. 14:35:54

@eloi: Ezek remek érvek... legfeljebb egy nagyon vidéki leszakadt fideszes kocsmában tele a legfeljebb általános iskolát végzett műveletlen törzsközönséggel, de inkább térjünk vissza oda hogy a Fidesz-KDNP és híveik fasiszták... :)

pulsarito 2019.04.24. 14:37:27

@GNDL:
Mint mondtam a tudatlanságod, személyeskedő hangnemed okán vitaképtelen vagy!
És egy idézet tőled:
"Aki nem képes önálló tájékozódásra az már veszett fejsze nyele, valljuk meg őszintén"

GNDL 2019.04.24. 14:40:31

@eloi: „te önkényesen fasisztázod le az ellenfeleidet, akiik NEM FASISZTÁK csak azért, mert te mondod rájuk”

Egyrészt nem önkényesen hanem tényszerűen lehet a fideszes elvtársakat fasisztának nevezni, másrészt nem azért fasiszták mert én mondom, hanem azért mert ennek szinte minden jellemzője tökéletesen passzol rájuk, ahogyan ezt is említettem kezdve a rasszizmustól és idegengyűlölettől, a liberális demokrácia és a polgári szabadságjogok elutasításán át a vallási fundamentalizmusig és a Kedves Vezetőben való feltétlen hitig...

„nem a fasizmus definíciója sántít (jó, az is)”

Pont erre várok, hogy ha nem értesz egyet azzal amit írtam, akkor hőbörgés helyett ideje lenne konkrétumokat említened. Segítek: én azt állítom hogy a nacionalizmus jellemző a fasisztákra. Elfogadod vagy sem? Én azt állítom hogy a rasszizmus és idegengyűlölet jellemző rájuk. Így van vagy így van? :) Én azt állítom hogy elutasítják a liberális demokráciát (illiberalizmus) és a polgári szabadságjogokat, te azt állítod hogy... na és így kéne menni tovább. Vágod-e már?! :D

pulsarito 2019.04.24. 14:41:09

@eloi:
"@GNDL: Annyira korlátolt vagy, hogy nem érted, hiába magyarázzák már itt neked többen is, hogy nem a fasizmus definíciója sántít (jó, az is), hanem az, hogy te önkényesen fasisztázod le az ellenfeleidet, akiik NEM FASISZTÁK csak azért, mert te mondod rájuk! Érted ezt?"
Dehogy érti!
Az ő világukban aki mást mer gondolni az náci/fasiszta/rasszista/antiszemita/homofób.
Kb. mind egyszerre.

GNDL 2019.04.24. 14:41:16

@pulsarito: „És egy idézet tőled”

Azt már észrevehetted, hogy igyekszem mindig tűpontosan fogalmazni... :D

pulsarito 2019.04.24. 14:48:58

@GNDL:
Az lehet hogy pontosan fogalmazol, de hogy nem érted amit olvasol az biztos!
Ezért hogy felvilágosítsalak, csak halkan jegyzem, meg hogy amit te követelsz rajtunk azt rajtad is számonkérte már itt más, ráadásul egy kicsit előbb, úgyhogy illene időt vesztegetned arra a forrásmegjelölésre!
Persze ilyent nem tudsz írni, mert mint egy papagáj mondod fel a pártközpontban leadott egyenszöveget, anélkül, hogy értenéd is!

Sir Bates dö Hól 2019.04.24. 14:51:19

@Tényelek: igazad van! itt, froban is, minden muszlimnak legalább négy felesége van, a nem muszlimok meg egymást farkalják!
szaud-arábia, szomália. ja, az egyik egy középkori törzsi társadalom az olaj miatt motorizálva, a másik meg egy bukott állam romjain tengődő és klánok szintjén újjászerveződő. mindkettő jó terep egy kultúrantropológiai, etnongráfiai kutatás helyszínének, de azért nem ártana ismerni a többi iszlám (s a migráció szempontjából kibocsátó) államot, azok jelenlegi helyzetét.
de így tovább!

GNDL 2019.04.24. 14:55:11

@pulsarito: „amit te követelsz rajtunk azt rajtad is számonkérte már itt más, ráadásul egy kicsit előbb, úgyhogy illene időt vesztegetned arra a forrásmegjelölésre”

Egyrészt nem igaz, mert én nem „számonkérek” valakit hogy idézzen nekem forrást, hanem hogy írja le saját szavaival saját önálló gondolatai alapján, hogy hogyan vélekedik a témáról; másrészt az sem igaz hogy bárki is előbb vetette volna fel ezt a témát mint én, ehhez elég ha csak visszagörgetsz egy kicsit és elég nyilvánvaló lesz; harmadrészt meg elég világosan fogalmaztam ennek kapcsán fentebb, hogy egy olyan dologról van szó ami az alapvető műveltség körébe tartozik, tehát gyakorlatilag olyasféle axióma amit nem sűrűn szoktak megkérdőjelezni tanult és legalább általános szinten művelt emberek... :)

Tehát, akkor mint már sokadjára említem, a trollkodás és a frusztrált hőbörgés helyett mi lenne, ha a saját szavaiddal megpróbálnád nekem leírni, hogy szerinted mik a jellemzői a fasizmusnak és a fasisztáknak?! Hm, töki?! :) Nem érdekel ha puskázol, csak valami _konkrétumot_ legyél már szíves kiszenvedni magadból...

GNDL 2019.04.24. 14:59:11

(Egyébként mókás az idevezényelt fideszes trollok szenvedése, nyilvánvalóan azért képtelenek belemenni ebbe a „fasizmus” vitába, mert tudják hogy igazam van, és ha bármi konkrétumot kellene említeniük a fasizmusról, ami könnyedén ellenőrizhető a Zinterneten, piszok gyorsan fel lehetne mellette vonultatni nem csak fideszes nyilatkozatokat, akár Orbánét is az „etnikai homogenitásról” vagy arról hogy „meg kell őriznünk a színünket”, de fideszes intézkedések tucatját is lehetne említeni, ami mind azt támasztja alá hogy Orbán, a Fidesz-KDNP és így az ostoba híveik is rohadék embertelen fasiszták, és ezen nincs mit szépíteni.:)

ankica 2019.04.24. 15:00:09

@rasztaszív: Ahol én tanultam ott neked is volt, van rá lehetőséged, persze oda szándék is kell.

rasztaszív 2019.04.24. 15:04:59

@ankica: igen,a szándék jól látszik nálad.de hogy valaki még büszke is legyen erre...?

ankica 2019.04.24. 15:10:06

@GNDL: Nem tudom miről szól a vitátok de gondolom leírom amit én tudok. Az hogy fasiszta és szocialista fogalom nem létezik. Ahogyan liberalizmus iliberalizmus sem, és folytathatnám, ami létezik az a nemzetek és azon belül döntések jó vagy rossz irányba. Nagyon sok helyen olvasom mostanában ezeket a szóhasználatokat és egyre jobban kiráz tőle a hideg. Talán gondolkodni kellene történelmünkön és gyorsan rá jönnél, honnan fúj a szél. Minden "izmus" egy tőről fakad, a világ polgárai meg ölik egymást. Szörnyű.

rasztaszív 2019.04.24. 15:18:59

@ankica: hogy milyen szép,keresztényien tudsz személyeskedni.

ankica 2019.04.24. 15:21:11

@rasztaszív: A személyeskedés belőled árad, a kérdésekre válaszolni szoktak, nem jól mondom?

rasztaszív 2019.04.24. 15:24:42

@ankica: árad,mi?olvasd már vissza.te nem bírsz meglenni nélküle:)

ankica 2019.04.24. 15:28:16

@rasztaszív: Mi nélkül nem tudok meglenni te nagyon buta, tanuljál ahogyan sokszor ajánlottam, utána beszélgethetünk. Hajrá

rasztaszív 2019.04.24. 15:30:35

@ankica: na látod:)

pont úgy nem személyeskedsz,ahogy nincs templomi propaganda.szépen beáraztad a szavahihetőségedet.

GNDL 2019.04.24. 15:36:03

@ankica: „Az hogy fasiszta és szocialista fogalom nem létezik. Ahogyan liberalizmus iliberalizmus sem, és folytathatnám, ami létezik az a nemzetek és azon belül döntések jó vagy rossz irányba.”

Na ez egy elég radikális és új szemlélet, bár eddig sehol nem olvastam róla, de mindegy... nem szoktam olvasni a kemtréles összeesküvéseket meg a laposföldhívők agymenéseit sem, úgyhogy most ha nem haragszol a téma ezen irányát is dobnám sürgősen... :D

ankica 2019.04.24. 15:37:34

@rasztaszív: Akinek nincsen hite, nem jár templomba, annak nincsen joga vádaskodni. Jegyezzed meg magadnak, az élet minden területére érvényes. Valaki egyszer csak meg talál és perre visz. Ott sem fogod érteni miért? Buta ember vagy és kész.

rasztaszív 2019.04.24. 15:38:45

@ankica: én keresztény vagyok.

te meg egy személyeskedő senki.

GNDL 2019.04.24. 15:49:11

@ankica: „akinek nincsen hite, nem jár templomba”

A kettő között nincs összefüggés. Lehet igazán erős hite egy embernek attól függetlenül is hogy nem jár templomba, és lehet korrupt embertelen gazember az is aki minden vasárnap ott bohóckodik...

Tényelek 2019.04.24. 15:52:35

@Sir Bates dö Hól: Szomáliában az USA által ajándékba adott liberális demokrácia áldása virágzik, nem maguktól estek szét.
A legnagyobb kibocsátó jelenleg Nigéria ahol 60 év alatt 45 millióról 200 millióra nőtt a népesség. Ott lehet leginkább modellezni, hogy mi vár ránk; Északon muszlimok élnek és náluk van a népességrobbanás. 1960-óta egy tartományból kiindulva belakták fél Nigériát. A keresztényeket áttérítették, elkergették, megölték. Jelenleg pont a felét uralják az országnak és a központi hatalom hivatalnokai be sem mernek menni a területeikre, ott a saria törvénykezés a "hivatalos". Nemrég volt náluk elnökválasztás és a hozzájuk küldött összes központi felügyelőt megölték. Általános náluk a 3-4 feleség, ezért már most van ~30 millió fölösleges férfi a társadalmukban, azok jönnek ide Európába. 2060-ra minden kutatás azt jelzi, hogy a lakosságszámuk meg fogja haladni az EU összlakosainak a számát.
Pakisztánban 1960-ban 45 millió ember élt, ma 205 millió. Termőterület már nincs, menekülniük kell. A társadalmukban ~80 millió fölösleges férfi van, akinek nem jut feleség, azok jönnek ide.
Afganisztán a legjobb példa arra, hogy a többfeleséges rendszert haditársadalomnak találták ki, ugyanis a folyamatos háborúk ellenére az 1960-as 6 milliós lélekszám mára 37 milliósra nőtt. Termőterület nincs, szociális rendszer meg nem is volt.
A kedvencem Banglades, ahol egy másfél Magyarországnyi területen 175 millió ember "él". A népsűrűség olyan magas, hogy egy embernek csak 7,3 négyzetméter jut. Évente 2-5-3 millióval nő a népesség.
Az ilyen eszeveszett társadalmaknak nem lehet megoldás kínálni azzal, hogy beengedjük őket!

ankica 2019.04.24. 15:53:49

@GNDL: Ebben neked teljes mértékben igazad van és egyetértek, azonban itt egészen másról van szó, pontosan vádaskodásról. Erre volt ez a válaszom, ugyanis akinek nincsen hite és nem jár templomba az ne állítson olyasmit amiről fogalma sincsen mi történik egy mise, vagy Isten tisztelet alatt.

Sir Bates dö Hól 2019.04.24. 18:11:31

@Tényelek: még az a szerencse, hogy az usa előtt ott rend volt, egy virágzó társadalom. ja, nem. mikor az ensz fellépett, már egy bukott állam volt.
nigériában valóban súlyos gond a boko haram, de a katonai junta és a mindent átszövő korrupció a fő probléma. a boko haramot pedig ne azonosítsuk az iszlámmal, ha lehetne. (hogy pontosan mik is az arányok a népesség vonatkozásában jelenleg, azt nem tudom, esetleg egy linket, mert te inkább képben vagy, előre is köszönöm).
pakisztán és banglades valóban jelentős népességgel rendelkezik, még szerencse, hogy a hindu india nem produkált ugyanilyen növekedést, sz'al tudományosan megállapíthatjuk, hogy a népességrobbanás az iszlám vallás következménye. (igen, szarkazmus;-))

figyelj, senki nem akarja, hogy ide jöjjenek. sőt, amennyiben beszélsz valódi, élő bevándorlóval, menekülttel, akkor ők is megemlítik, hogy nem akartak ide jönni! nem kalandvágyból kellnek útra, mint a transzatlanti térség ifjúsága, hanem az életösztön okán. ha a transzatlanti térség abbahagyja a kizsákmányolásukat, mellyel fedezi a te és az én jólétem is, valamint a legnagyobb profittermelő háborúkat, akkor megoldják a saját gondjaikat rövid időn belül.
iszlám fundamentalista meg nem jön nyugatra élni, embereket ölni idejöhet, de élni nem. azok, akik idejönnek, azok mind csak élni akarnak. mert ahonnan jönnek, ott nincs élet.
tudod azt kellene megérteni, hogy a határon úgy tudod őket megállítani -amennyiben a migráció okait, melyeket mi konstruálunk, nem szüntetjük/mérsékeljük!-, hogy legéppuskázod őket! nekem ennyit nem ér a fogyasztói társadalom, mert aki így bánik a menekültekkel, az, egy idő után, a saját népességével is így fog bánni. azt meg inkább nem szeretném.
az európában született és szocializálódott, majd a fundamentalizmus felé forduló 2.-4.G radikalizálódásának okain kellene elgondolkodni. persze, könnyebb a brüsszelmigránssoros, mint szembenézni a valósággal. de a brüsszelmigránssoros nem állítja meg a mindenképpen bekövetkező folyamatokat.

jókat írtál nekem, csak még nem tudom eldönteni, hogy csupán a prekoncepciód akartad igazolni, s az egyébb körülményeket ezért hanyagoltad, vagy nem tudsz komplexen gondolkodni, s emiatt vonsz le téves következtetéseket, esetleg iszlamofób vagy, vagy csak engem néztél egy ostoba egyénnek.;-)

(egyébként meg, akkor az usának gondja sem lehet a latinókkal, hisz azok nem muszlimok, ugye?)

Hungry horse 2019.04.24. 18:15:24

@élhetetlen: lehet nem érted a Szentháromságot, de nem is baj.
Nem a fajtádnak találták ki.

élhetetlen 2019.04.24. 18:30:01

@Hungry__horse: Hogyne érteném. Magyar katolikus vagyok, hittanra jártam, tanultam, elsőáldozó voltam, bérmálkoztam, te meg csak egyszerűen hülye vagy. Ha Jézus anyja nem számít, akkor kinek is ajánlottuk fel az országunkat? Ennyit a fajtámról, meg a te eszedről, meg a keresztényi hitedről…

Tényelek 2019.04.24. 20:06:02

@Sir Bates dö Hól: Ezek nekem fejből jöttek, de megnéztem a wikipedia-n minden olyan tény hivatkozás fent van, amiket írtam, kivéve Bangladesben a rohingya vándorok /Ők már többször "kiszorultak" az országból, legutóbb épp Burmából kergették őket vissza, mert irtották a bennszülötteket, hogy legyen életterük./, őket nem adják hozzá a lakosságszámhoz. A Nigéria lapon még egy térkép is van, hogy meddig tart a normál és mettől saria törvény hatálya az országban. A Boko Haram az iszlám szerves része, az ütközőzónában ők csinálják meg a helyet az elképesztő iszlám népszaporulatnak Ez bevett szokás, ugyanez a módszer működik a Fülöp-Szigeteken is, ahol pár évtizede még csak egy pici déli szigeten éltek muszlimok, ma már csak fegyveres harcosból közel 40.000 van nekik, akik robbantgatnak, ölögetnek, terrorizálnak az élettér megszerzésért és már a nagyobb szigeteken portyáznak.
Valóban vannak békés muszlimok, azonban a Korán /islam.com -ról el lehet érni magyar fordítást!/ ezt nem engedi nekik, mert az írott szövegre hivatkozva a többi muszlim kikényszeríti a sariat /"Törvényt csak Isten alkothat ember nem!"/. Legjobb példa erre az utóbbi hónapokból Indonézia Aceh tartománya, ahol nemrég bevezették a sariat. Járja a tartományt a saria rendőrség, bemennek a házakba, bárhová és büntetnek.
Erről jut eszembe, hogy a nő nélküliek nem nem lehetnek homoszexuálisok, mert azokat le kell dobni egy magas helyről, .. Acehben most még csak nyilvános botozás jár érte, hogy szokják a rendszert.
Be kell ütni a keresőbe, hogy aceh botozás, büntetés és több ezer találat jön ki. Így lehet ismerkedni az iszlám kultúrával is! Pl.:
www.origo.hu/nagyvilag/20190320-tobb-part-nyilvanosan-megbotoztak-indoneziaban.html
Ha valaki beleássa magát a muszlim világ rejtelmeibe, akkor biztosan "iszlamofób" lesz, aki meg nem annak sokkal komolyabb baja van.
Nem kell prekoncepció, el kell játszani a gondolattal, hogy ha ma bemennénk bármelyik európai ország hivatalába, hogy egy ilyen vallást alapítottunk, engedélyezzék, életünk végéig börtönben ülhetnék csak a szándékért.
A spanyol ajkúak csak létszám szempontjából okozhatnak gondot az USA-nak, a "kuturájuk" miatt nem kell tőlük félni!

Sir Bates dö Hól 2019.04.24. 20:38:10

@Tényelek: én nem tudom, hogy te milyen társadalomtudós lehetsz, de azért még ők is értenek annyit a matematikához és a biológiához, hogy a boko haram 2002-es megalakulása és 2009-es radikalizálódása óta eltelt idő nem volt elégséges arra, hogy ".A Boko Haram az iszlám szerves része, az ütközőzónában ők csinálják meg a helyet az elképesztő iszlám népszaporulatnak." állítást semmiképpen se kockáztassák meg. Ezt inkább olyan "társadalomtudós" mondja, aki egyben chemtrailes laposföld-hívő is. Te ilyen lennél?!
(mondd, olvastad te egyáltalán a Koránt? Mert az, hogy valami írástudatlan falusi tanítóval beszélgettél róla, aki sajátosan, amolyan semjén-módra, interpretálja annak másoktól hallott tanításait, még nem elégséges, bár etnongráfiai szemmel nézve bizonnyal érdekes a helyi hiedelmek túlélése és beépülése, miként a húsvéti nyuszié is. nigériában meg még mindig katolikus többség van;-). sz'al hagyjuk a süketelést, mint tényekre való hivatkozást, ám az ellen nem emelek kifogást, hogy, miként te is írtad, "Ezek nekem fejből jöttek,". ezt készséggel elhiszem, hisz'nagy az isten állatkertje, s alacsony a kerítés.)

ja, egyébként a latinók, keresztény voltuk ellenére, is basznak, mint a nyulak.;-)... sz'al valami más lehet a népességrobbanás hátterében. talán a fejlődő egészségügy, táplálkozás, vagy valami ilyesmi. persze én nem állítom magamról, hogy társadalomtudós lennék;-)...

Tényelek 2019.04.24. 20:45:53

@Sir Bates dö Hól: Indiát kihagytam, mint mű szarkazmust; India népessége nem egész háromszorosára nőtt ugyanezen idő alatt és folyamatosan lassul a növekmény aránya a születésszabályozásnak köszönhetően. Ez azért korántsem 4,5-6 szoros növekedés, bár tény ez is sokkal több, mint a kívánatos.

Tényelek 2019.04.24. 21:02:31

@Sir Bates dö Hól: Természetesen olvastam a Koránt meg is jelöltem fentebb hol érhető el magyarul, az iszlám egyház által elismert szöveggel.
Azt kellene látni, hogy teljesen mindegy, hogy minek hívják a dzsihadista csoportot az mindig van. Most éppen Boko Haram, ha az nem akkor Piros Papucs KFT, de mindig van, része az iszlámnak, ugyanis azoknak a férfiaknak, akiknek nem jut feleség a hit szolgálata a feladatuk olyan módon, ahogyan azt az imámjuk "kéri". Afganisztánban az elmúlt évtizedekben már vagy öt-hatféle névvel futottak, de mindig ugyanazt a célt szolgálták. Eredetileg őket kifejezetten harcoló katonának szánta Mohamed, ezért tudtak 100 év alatt a Római Birodalomnál is nagyobb területet meghódítani.
Az iszlám nem egy szimpla vallás, hanem egy életforma is, ahol az egyénnek nem sok beleszólása van abba, hogy miként éli a napjait, megmondják neki vagy le van írva.
"miként te is írtad, "Ezek nekem fejből jöttek,". ezt készséggel elhiszem, hisz'nagy az isten állatkertje, s alacsony a kerítés.)"
Nem kellett volna forrást kérni, ha nincs szándék az olvasására, ugyanis ott pontosan ezek az adatok megtalálhatóak! Ha már fejből nem megy :-) !

Sir Bates dö Hól 2019.04.24. 21:12:03

@Tényelek: "Az iszlám nem egy szimpla vallás, hanem egy életforma is, ahol az egyénnek nem sok beleszólása van abba, hogy miként éli a napjait, megmondják neki vagy le van írva."
még szerencse, hogy ez a többi vallásnál nem így van, igaz?;-)...
(sz'tem hagyjuk ezt, kellemetlen szar helyzetbe kerülni, de csak az igazán ostoba kezd el kapálodzni;-)... csókoltatom az alma matered;-)...)

Tényelek 2019.04.24. 21:28:03

@Sir Bates dö Hól: A többi vallás közül a zsidó elég kötött, de meg sem közelíti az iszlám napi szigorú előírásait, mert Mohamed a zsidó vallás kötöttségeit turbózta fel, majd még megálmodott hozzá sok-sok oldalt. A többi vallás elvárja a hívőket vasárnap vagy még akkor sem, az előírásaik nem extrémek, könnyen betarthatóak.
Jót tenne az olvasás, hogy világosabb legyen! Legalább a Koránt, ha már arról vitatkozunk!

GNDL 2019.04.24. 23:28:12

@Tényelek: "az előírásaik nem extrémek, könnyen betarthatóak"

Nagyböjt megvolt az utóbbi több mint egy hónapban?! Esküdj... :D

Sir Bates dö Hól 2019.04.24. 23:34:18

@Tényelek: figyú bazmeg, nem akartam írni, de én itt, froban, olyanokkal beszélgetek az iszlámról, akik a kairói nagy egyetemen végeztek, s az iszlámot tanulmányozták! a faszért írsz hülyeségeket?! az iszlámba a legkönnyebb az áttérést: elmondasz két igazhitű (szerintük) előtt egy mondatot, azt kész! mi az anyád picsájáról beszélsz?! a zsidó vallás felturbózva?! te hülye vagy?! na felejts el?! igaza volt @GNDL: mikor azt írta, hogy "Egyelőre ott tartunk hogy az is alapjaiban megkérdőjelezhető, hogy nem csak hogy leérettségiztél volna, de egyáltalán elkezdted volna középiskolai tanulmányaidat...", valamint az alábbi megjegyzés sem alaptalan, miszerint "Szóval nincs olyan indok hogy miért ne küldjelek el az anyád picsájába hogy azzal trollkodj aki elfelejtett téged iskoláztatni és elfelejtett belőled embert faragni, és hogy miért ne nevezzelek hülyegyereknek, te hülyegyerek... :D", bár én kevésbé cizellált formába önteném... ne akard azt megismerni!
figyú, nem vagyunk egy ligában, te még a csipát törlöd ki a szemedből a havat melegítve a témához az alaptáborban, miközben én már a K2-ről jövök vissza egy sikeres csúcstámadás után...

A többi vallás vasárnap, mi?! meg az anyád picsáját, hülye pöcs...

Hungry horse 2019.04.25. 07:30:59

@élhetetlen: nos nem értekeztem a megtestesült Isten anyjáról. Arról ellenben igen, hogy a teremtő, megváltó és megszentelő Isten nem zsidó.

élhetetlen 2019.04.25. 14:05:13

@Hungry__horse: Mesügézel, fajtázol, és egyre nagyobb hülyeségeket írsz. „valamit benéztél mesüge, nem értekeztem Jézus származásáról, de ha már szóba hoztad, akkor ő Isten gyermeke.”. „nos nem értekeztem a megtestesült Isten anyjáról. Arról ellenben igen, hogy a teremtő, megváltó és megszentelő Isten nem zsidó.„. Értekezésed teljesen értelmetlen, mert soha, senki nem állított olyat, hogy Isten zsidó. A katolikus vallás szerint Jézus zsidó, mert az anyja az volt. A zsidó származás csak anyai ágon öröklődik. „lehet nem érted a Szentháromságot, de nem is baj „, írtad. „a teremtő, megváltó és megszentelő Isten”. A vallás megváltónak Isten földi anyától született fiát, Jézust tekinti.

Tényelek 2019.04.25. 15:10:08

@Sir Bates dö Hól: Kedves Himalája csúcstartó! Akkor az megvan, hogy a Koránban a József Juszuf és az ehhez hasonlók, a történet ugyanaz csak Mohamed annyit csavart rajta, hogy akik nem ő előírásai szerint élik az életüket, azok alsóbb rendűek, tévelyedettek. Ebből származik a muszlimok elképesztő felsőbbrendűségi viszonyulása minden nem muszlimhoz. /Annyira plágium, hogy Mózes leszármazottai a jóvátételből élhetnének évezredekig, ha ezt ma csinálta volna Mohamed./
"az iszlámba a legkönnyebb az áttérést: elmondasz két igazhitű (szerintük) előtt egy mondatot, azt kész!" Erről írok már egy ideje, hogy egy hódításra kitalált vallásnál, .. igen letérdelnek és vagy elmondják azt a pár szót, amivel felveszi az iszlám vallást vagy tömegsírban végzik, mint a jazigok pár éve, akik után csak eddig 600 tömegsírt találtak.
Ha valaki zsidóként, katolikusként éli az életét az bármikor kitérhet, betérhet máshová, de ha egy muszlim elhagyja a hitét azt a többieknek meg kell ölnie. /islam.com/
Ha olyanokkal beszél az ember, akik a Koránt egyetemen tanulmányozták azok nagy valószínűséggel később imámok lesznek, ebből következően ugyanolyan hitelesen képesek elmondani a vallásuk hibáit, mint papneveldében végzett a katolikus egyházról.
Nekem csak olyanok jutottak eddig akik ott vendégtanárként dolgoztak, de ha kéznél vannak ilyen hittudósok azokat ki kell használni, hogy okosodjon az ember!
Van pár javaslatom kifejtendő témákra;
Egyiptom területét ~1400 éve szállták meg a muszlimok és annyi kopt keresztényt élve hagytak, akik dolgoznak a földeken, kiszolgálják őket. 14 évszázad telt el azóta de még mindig évente 1500-2000 főt ölnek meg közülük. Ez a hagyomány a folyamatos terrorizálása a közösségnek bár már pár évtizede legalább a lányaikat nem veszik el, mint ahogy egy rabszolgától szokás volt. Ezek alapján mire számítsanak az európai keresztények, ha eléri a muszlim közösség a kritikus tömeget?
A több nejűség fenntartása megér-e annyit, hogy ezért a saját lányaikat megcsonkítsák, hogy soha az életben ne tudják élvezni a szexet!? Egyiptomban a muszlim nők 100%-a meg van csonkítva! hu.wikipedia.org/wiki/N%C5%91i_nemi_szervek_megcsonk%C3%ADt%C3%A1sa
A speciális előírások közül minden képtelenség végigmenni annyira sok van náluk, de azt azért érdemes megkérdezni, - ami szintén a többnejűség következménye -, a vallási jóváhagyással végzett zoofilia esetében miért csak egymás állataival sajáttal nem? Azt "értem", mert le van írva, hogy azt amit önmaga, .. azt nem eheti meg, de ha körbejárnak, akkor végül mindenki olyat eszik, amit nem rendeltetésszerűen használtak. Na ez engem is komolyan érdekelne, feltétlenül írja meg, ha megvan a válasz!
Ahogy én látom a K2 a nem tetsző gondolatokat írok kur... anyázását jelentheti duplán.

Sir Bates dö Hól 2019.04.25. 15:52:10

@Tényelek: agyalágyula, te kevered a szezont a fazonnal;-)... rettegj, ha akarsz, de inkább a muszlimok legyenek többen, mint az ilyen hozzád hasonló laposföldes-kemtréles agyhalottak, akik csupán az internetes szennyoldalakról tájékozódnak... mondd, elhagytad te már egyáltalán a saját helységedet? mert, hogy élő muszlimmal nem találkoztál, az már biztos...

Tényelek 2019.04.25. 16:23:53

@Sir Bates dö Hól: Örülök, hogy ilyen magas szintű öntömjénező is él földön, mint ön, de eddig még csak olyat olvastam, hogy ön mennyire okos és amit én írok az mekkora hülyeség. Érvből még egyet sem sikerül felfedeznem, pedig az esetleg alátámaszthatná azt a vélt nagy észt is, amiről itt már regényeket zengett. /Segítségképpen ; Ha egy mondatba beteszünk öt negatív minősítést a vitapartnereinkkel kapcsolat, tíz pozitívat önmagunkról, de a tény állítását semmilyen másik ténnyel nem tudjuk megingatni sem azt kocsmai filozofálgatásnak hívják, ... 15 feles után szokott ilyen előfordulni, de az még csak nem is vita.!

Tényelek 2019.04.25. 16:46:26

@Sir Bates dö Hól: "akik csupán az internetes szennyoldalakról tájékozódnak.."
Javaslok pár "hiteltelen oldalt" a témában, én is szoktam használni!; magyariszlam.hu/mikmagyar/articles.php?article_id=100
iszlam.com/
Ezeken az oldalakon olyanokat is lehet olvasni, amit én ide le sem merek írni, mert tutira kitiltanak Csak a lájtosabbakat írtam le fentebb.
A közvetlen baráti körben is van volt muszlim. Az egyik női ismerős hozzáment egy egyiptomi diákhoz és amikor kimentek megnézni a családot, a család női tagjaival elmentek nőgyógyászati ellenőrzésre. Őt is vitték magukkal, mire felébredt már élvezetmentesítették. Hat év után jutott haza beletörődést színlelve, itthon beadta a válópert. Soha életében nem lesz belőle normális ember. Ha néha beszél róla, akkor azt mondja, hogy olyan barbár közösséget ép ésszel el sem lehet képzelni, ami ott van, .. hiába néz ki minden jól a piramisok lábától nézve.

Hungry horse 2019.04.25. 18:12:03

@élhetetlen: nem tudom érted-e a magyar szót mesüge.
Nekem nem úgy tűnik.

A vitád nem velem van, hanem a keresztény dogmatikával és hittel, szorosabban a Szentháromság tannal.
A katolikus vallás szerint Jézus Istennel egylényegű, nem pedig zsidó, vagy bármi más.

Mária helyét és szerepét Gábor angyal kijelentéseiből értheted meg, ha akarod: "kegyelemmel teljes, gyermeked a Magasságbeli erejéből a Szentlélek által születik, s azért Isten Fia lesz".
A keresztény hit és dogmatika szerint Isten önmagában és öröktől fogva Szentháromság, és ezt a Krisztus-eseményben nyilatkoztatta ki magáról.

Nem érdekel a zsidó rasszizmusod és fajelméleted, talmudi mocsok, amit a genetika is megcáfolt.

élhetetlen 2019.04.25. 19:00:48

@Hungry__horse: Kedves, zavaros fejű embertársam. „A vitád nem velem van, hanem a keresztény dogmatikával és hittel, szorosabban a Szentháromság tannal.„. Vitám azért veled van, mert sem a keresztény dogmatika, sem a hit, sem a Szentháromságtan nem ír nekem olyan hülyeségeket, mint te. "kegyelemmel teljes, gyermeked a Magasságbeli erejéből a Szentlélek által születik, s azért Isten Fia lesz". Te, aki mindent értesz, ezt úgy érted, hogy hogy a Szentlélek szülte meg Jézust, nem Mária? Vagy miért nem számít Mária? Ezt a mélységet nem kívánom követni, befejeztem.

Hungry horse 2019.04.25. 20:09:05

@élhetetlen: a keresztény hit alapja a Szentháromság.
Ezek szerint közöd nincs hozzá.