B1 blogcsalád



Segítünk Novák Katalinnak: milyen lenne egy igazi családbarát ország?

2019. április 21. - Mr Flynn Rider

Azért igen messze vagyunk attól, hogy családbarátnak lehessen nevezni egy kormányt, vagy országot, mert a gazdagabb sokgyerekesekhez hozzávág egy rakat pénzt.

csaladbarat.jpg

Nagyon sok területen lehetne az országot családbaráttá tenni, amitől – elképzelhető – hogy több gyerek születne. Azért nem használjuk a „több nő szülne gyereket”-kifejezést, mert a nők nem szülőgépek. Íme néhány olyan pont, ami tényleg segítene Novák Katalinékon. hogy ne csak kritizáljunk, hanem javasoljunk is.  

  1. A szemlélet

Mindenki utálja, ha a magánéletében vájkálnak, néhány szerencsétlen valóságshow-szereplőn és celeben kívül, akik ebből élnek. Az ideális szemlélet valószínűleg az lenne, ha meghagynák a lehetőséget mindenkinek, hogy akar-e gyereket vállalni, vagy sem. Attól még ugyanis, hogy a kormány most éppen ezt tűzte ki célul és a kormány (gyk Orbán Viktor) most éppen ezt akarja, attól nem biztos, hogy mások is ezt akarják. Túl banális? Ezek szerint nem az: ha banális lenne ez a kijelentés, nem dugnák minden lehetséges csatornán az emberek arcába, hogy TÖBB GYEREK KELL, meg, hogy SZÜLJÉL MÁR!

Az állam elősegítheti, hogy több gyerek szülessen, de az újabb és újabb kampányok inkább szolgálnak fideszes politikai célokat, mintsem igazán hatékonyak. Az államnak nem feladata szemléletet formálni. Az államnak nem feladata tájékoztató kampánynak hazudott politikai kampányt folytatni, főleg nem egy párt (gyk a Fidesz) politikai haszonszerzése céljából. Vegyük észre, hogy a családbarát-kereszténydemokrata vonal csak egy újabb póz, egy újabb politikai kampány, semmi több.

  1. Egészségügy

Köszörüljük meg a torkunkat és gondoljunk arra, hogy Magyarországon milyen egészségügyi állapotok vannak. Vagy csak arra a statisztikára, hogy Magyarországon az egyik legnagyobb a császármetszéssel világra jövő babák aránya. Vagy a kórházi fertőzések aránya. De, ha elengedjük azt a gondolatot, hogy mennyivel csökkentette a „családbarát kormány” az egészségügyre fordítható kiadásokat, nincs orvos, nővér, műszer, gyógyszer, budipapír, fertőtlenítő, szappan, elég, ha csak ránézünk az omladozó kórházakra. Vagy arra gondolunk, hogy a „családbarát országban” az anyukáknak külön harcot kell vívniuk a kórházakkal, hogy ágyban aludhassanak a gyerek mellett, ha annyira beteg, hogy ott kell tölteni az éjszakát. Ez csak egy apróság, nem is igazán pénzügyi tétel. Az is durva, hogy az embernek a magánegészségügybe kell elmennie, ha valami problémája van és nem akar hónapokat várni arra, hogy kiderüljön, mi a baja és azt meg is gyógyítsák.

  1. Oktatás

Igen, pont most üldözték el a CEU-t (a világ egyik legjobb egyeteme), a kormány harcot vív az ország Tudományos Akadémiájával, közben államosítja a tankönyveket, központosít mindent.  Kontraszelektált, alulfizetett, agyonadminisztrált, agyonstresszelt, kiégett pedagógusok, iskolabezárások, ötvenszer átszerkesztett tananyag, ami egyre rosszabb lesz. Egy ismerősnek azzal magyarázták, hogy nem elég érett az iskolához, hogy nem elég jó a kudarctűrő képessége. Megintcsak, tekintsünk el a lehetetlen körülményektől, tegyük csak fel a kérdést: azért járjon a gyerek iskolába, hogy kudarcok sorozata érje? Azért szüljön valaki több gyereket, hogy annak a gyereknek ne legyen jó? Ráadásul a magyar iskola szegregál és elzárja a felemelkedés útját a szegényebbek elől – vagyis pont az ellenkezőjét csinálja annak, amire hivatott lenne. De már az is nagy dolog lenne, ha elég férőhely lenne a bölcsődékben, óvodákban.

  1. Szociális támogatások

Az egy dolog, hogy nem kell többet adót fizetni, ha valakinek van négy gyereke. Ez rohadtul igazságtalan, mondjuk ki. De a másik dolog, hogy a családi pótlékot évek óta, sőt, lassan több mint egy évtizede (2008 óta) nem emelték. Akkor kap valaki 25 ezer forintot a gyereke után, ha az súlyosan beteg, fogyatékkal élő, egyébként meg 12 ezer forintot kap. Akinek három, vagy négy gyereke van, annak meg utána dobnak 10 milliót (nem kell visszafizetni), meg 15 millió hitelt. Meg külön pénzt autóra. A kormány büszkén lobogtatja a családi adó- és járulékkedvezményt (kedvező a gazdagoknak, a szegények nem tudják kihasználni), a GYED extrát és a CSOK-ot, de ezek mind olyanok, amik a szegényeket nem igazán érintik. Aki szegény, magára vessen – annyit is ér, üzeni a kormányzat. Viszont közben a másik oldalon verik a mellüket, hogy mennyire családbart az ország. Családbarát lenne, ha a szegény gyerek ugyanannyi, vagy több támogatást kapna az élethez, mint az, akinek eleve van. 

  1. Gyerekvédelem

Maradjunk abban, hogy árva gyerekeket kirúgni a saját otthonaikból úgy, hogy fogalmunk sincs, hogy hova mennek, az nem igazán családbarát kormányzást jelent. Megy ugyan a himihumizás, meg a mismásolás, hogy mennyire jó lesz majd a gyerekeknek, de a B1 blog például arról értesült, hogy más fogyatékos intézetek is hasonlóképpen járnak (pl a diósjenői szociális otthon): az állam elveszi tőlük azokat a kastélyokat, ahová beköltöztették ezeket az intézményeket és után a haveroknak odaadja, hogy azok felújítsák és luxusszállodává alakíthassák őket. Mindez inkább arra utal, hogy a nyers, rövidtávú haszonszerzés mellett folyik egy álságos kampány, ami igazából eltakarja a valóságot a magyarok szeme elől. De tíz év kormányzás után mit vártunk a Fidesztől: ugyanezt csinálják a társadalom és a gazdaság minden területén.

  1. Nők munkavállalása

Mindenki szembesült már azzal az intim kérdéssel, hogy az első kérdés egy fiatal nőnek egy állásinterjún, hogy mikor megy szülni, meg hányat. Aztán mindenki szembesült már azzal a problémával, hogy egy nőnek kötelező választani a karrier és a család között, a kettőt együtt szinte lehetetlen megoldani. Márpedig Magyarországon egykeresős családnak lenni egyet jelent a szegénységgel, hacsak a papa nem éppen Tiborcz, vagy Mészáros vezetéknevet visel. Ha pártunk és kormányunk valóban elő szeretné segíteni a gyerekvállalást, ezeken a területeken hozhatna olyan törvényeket, amelyek védik a nőket és anyákat, amelyek lehetővé teszik, hogy a nők ne szenvedjenek hatalmas hátrányt a munakerőpiacon amiatt, mert gyereket vállalnak. Vagy elég arra gondolnunk, hogy sokan betegen is elmennek dolgozni, félve a kirúgástól és félve attól, hogy nem lesz elég pénzük a hó végén, mert a táppénz nem elég. Emiatt elküldik a beteg gyereket is óvodába, iskolába, ahol aztán szépen megfertőzi a többit.

 7. Diszkrimináció

A magyar kormány előszeretettel mondja meg, hogy mi a család. Azzal viszont, hogy önkényesen kijelölik, mi a család, ezzel automatikusan diszrkiminálnak egy csomó embert, akik ugyanolyan értékes tagjai lehetnének a társadalomnak - ha hagynák őket. A diszkrimináció és a gyűlölet terjesztése (a menekültek nem családok, hanem gonosz migráncsok, a menekült gyerekek szüleit lehet éheztetni a tranzitzónában, a melegek nem család, stb.) nem igazán családbarát dolog, sőt: kifejezetten ellenséges azokkal szemben, akik szintén családként gondolnak magukra. És miért ne tehetnék. 

(Kép: Marabu rajza a Magyar Nemzetben)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1514778034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2019.04.22. 17:11:29

@Gyorgy007: gyuri a kurvaanyádat! te és a fityeszhordád a geci gazdáddal az élen, a legnagyobb hazaáruló, mert szétbasszátok az országot!

Gyorgy007 2019.04.22. 17:13:32

@taga20: Fel kell ismerned, hogy ez nem a te országod :D
Hajrá migrálj tovább, a fejlett nyugat tárt karokkal várja az ilyen felvilágosult faszfejeket pont ezekre van szüksége :) Mehet

Gyorgy007 2019.04.22. 17:15:24

@taga20: a hvg egy gazdasági lap álcája mögé bújt balprogpaganda oldal.
Minden cikkének a mondanivalója, hogy a probléma oka a fidesz.
Pnt az olyan hugyagyú állértelmiségi balfaszoknak való mint te!

szepipiktor 2019.04.22. 17:15:32

Hú öreg... Hú bzdmeg...
Az ELSŐ mondatoddal tetted hazuggá, hiteltelenné írásodat!
Ugye a babaprogram bejelentése idején ez a közösség, ez az indexes, blog.hu-s, 444-es közösség azért köpködött, hogy a magyar nők kurvák, tenyészállatok, pénzért fognak unokát szülni a köteleslacinak...
Most, amikor az nem jött be, 180 fokos fordulattal a másik irányból indul a hazugságzuhatag.
Mit is írsz, barátom?
"mert a gazdagabb sokgyerekesekhez hozzávág egy rakat pénzt"
Hát nem sok odd lenne arra, hogy ezt bármivel alá tudod támasztani, hiszen a program pont az ellenkezőjéről szól.
Hát azért kurváztátok a nőket! Hogy szüni FOGNAK pénzért...
Most azt hazudod, hogy gazdag sokgyerekesek kapnak pénzt?????
.
Tudod öreg, ez a lett a fidesz csodafegyvere és nektek erre nincs válaszotok.
Hiszen a társadalom többsége (a fideszesek, a passzívak jelentős része és a jobbikosok is) alapból "elavult mocskos lények", akik a klaszikus modellt támogatják, a férfi-nő vonalat, a gyerekeket, a nagymamát és unokákat és nem a ti beteg világképeteket követi.
Tehát akkor is ők fognak dönteni, ha tudjuk, ez a szokásos kamu, propaganda, jönnek a választások, azaz ezért lett bejelentve.
De sok-sok szülő fogja azért odahúzni az X-et, mert a gyerekük saját lakáshoz juthat, előre és nem piaci alapú banki hitelekből.
Na AZ volt a gazdagok privilégiuma, mert az átlagfiatalok elég kicsi százalékban rendelkeztek sokmilliós megtakarítással, megfelelő családi háttérrel (ingatlanfedezettel, hitelképes kezesekke) és ha mégis, akkor egy szar garzonért dugták a fejüket a bank hurkába, kockáztatva a kezesek vagyonát is.
Szerencsére engem nem érint a dolog, minden gyerekem egyenesbe van, de a környzetemben rengeteg olyan család van, ahol a fiatalok otthon laknak vagy albérletben élnek, most mind örül és reménykedik, hogy nem 40 évesen jutnak saját egziszteniájuk.
És nem vagyon kell hozz, hanem kefélni kell és gyerekekkel törleszteni.
Ahogy a mai Y generációs neoliberális hangadók szülei is tették a kádári világban, hiszen az ő családjuk is gyerekvállalással juthatott lakáshoz...
Szóval ez az a bomba, emire nincs ellenszer, akkor sem, ha tudjuk, csak propaganda és választási ígéret.
Egy a társadalom többségének jó dolog köpködésével, tagadásával meg nem lehet választót szerezni.

szepipiktor 2019.04.22. 17:17:43

@taga20: Te, ezt már megbeszéltük ám korábban.
Nem mindenki fideszes, aki nem neoliberális!
A társadalom jelenlegi többsége semleges, passzív pártnélküli.
Tudom hogy fáj, de a többség sem a fideszt, sem titeket nem szeret.

Visceroid 2019.04.22. 17:21:26

"a menekültek nem családok, hanem gonosz migráncsok"

Azok. Mondjuk a Orbán a "magyar" családok közül is csak egyet támogat, a sajátját, de ti liberók meg leállhatnátok már ezzel a "menekültes" témával. Kontraproduktív. Furcsa 2015 előtt nem voltak "menekültek", pedig addig is jöttek a Balkánról meg innen/onnan, csak gondolom akkor Gyuri bácsi még nem adta a szátokba, hogy mit kell mondani.

Sir Galahad 2019.04.22. 17:23:46

@GNDL: Ez egy szemléletbeli kérdés. Ma Magyarországon a többség például úgy gondolja, hogy nem lenne helyes, ha homoszexuális párok gyermeknevelését az állam külön támogatná, s mivel demokrácia van, a családpolitikában a többség szándéka érvényesül. Mi a baj a demokráciával?

Egyébként vannak olyan támogatások, amelyeket nem csak házasok vehetnek igénybe. Ilyen például a családi adókedvezmény vagy a gyed. Én nem látok problémát azzal sem, hogy bizonyos támogatásokkal ösztönzik a házasodást. Ez is megfelel a demokráciának.

törppicur 2019.04.22. 17:24:15

@Pár dollárral többért: kis butus, szerinted hány többletszavazot hozott a fidesznwk a ballib ellenzéktől a választási körzetek létszámarányos korrekciója?
A fideszes oda szavazott, a dks meg a saját karokájába, hogy lesz ebből tobbletmandátum és miért pont a fidesznél?

szepipiktor 2019.04.22. 17:24:23

@GNDL:
OK, akkor ezt megmagyaráznád?
" A demokrácia hatalom ellenőrzéséről szól, a fékek és ellensúlyok rendszeréről, a hatalmi ágak szétválasztásáról és többek közt a jogállamiságról."
Hogyan jön akkor ebbe a feministák kvótaelve, a #metoo, és számtalan kisebbségi dolog, amit az érintett aktivistamozgalmak a törvények tudatos leszarásával művelnek? Említhetném a cigányok pozitív diszkriminációját is, ahol a többségi érdekeket áldozzák be a kisebbség érdekei miatt.
Most akkor a demokrácia nem a többségi akarat tükre?
Mégis jobb a kisebbségi agresszív diktatúra?
Vitatkozhatunk, hogy mi a többség, meg hogy a fidesz csak 1/3-ot kapott, de ezt nem azoknak kellene erőltetniük, akik a parlamenti küszöböt is csak tűzoltólétrával képesek átlépni.
Ma azok, akik itt a leghangosabbak, összesen nem kapnak 6-7%-ot.
Akkor mi is a jogállamiság, a demokrácia?
A lenini bolsevizmus? Az ifjúkommunista erőszak?
Ha nem értenéd - és tudom, hogy nem érted -, ennek semmi köze orbánhoz, a fideszhez.
Ez hozzátok köthető, kisebbségből végzett nemzetrombolás, árokáás, idegen érdekek kélpviselete.

Blogolo Blogi 2019.04.22. 17:24:39

@Nyírjeslakó: "A mostani családpolitikai intézkedések hatását elvileg sem lehet elmérni úgy 2025 előtt."

A CSOKot 2015ben vezettek be, ha a politikai haszonszerzesen kivul valos ertelemmel birna, akkor, 3-4 ev alatt trendfordulasnak kellett volna tortennie. Nem tortent. A helyzet, hogy hiaba vagsz hozza csilliardokat a fiatalokhoz, ha ezekkel az osszegek egyedul az ingatlanpiac felfutesere jok. Ellenorizd mekkora aremelkedesek voltak vilagviszonylatban Budapesten. Nyilvan duborog a gazdasag (is), de a 3%os bovules valoban 20%os aremelkedest kell genearaljon az ingatlanpiacon?
Plusz teljesen hibas felfogas fiatalokat sajat tulajdon fele nyomni, mikor a munkapiacra belepesuktol szamitott elso 5-10 evuk a mobilitasrol kellene szoljon, epp annak erdekeben, hogy kvalitasainak leginkabb megfelelo munkahelyet talaljanak.

törppicur 2019.04.22. 17:25:53

@Sir Galahad: plusz még a homopárok gyermeknevelésevel nem nő a születésszám sem

taga20 2019.04.22. 17:27:49

@szepipiktor: "Tudom hogy fáj, de a többség sem a fideszt, sem titeket nem szeret."

akkor kit szeretsz, te ostoba fityeszork? a gecit a gazdádat?

anyádnak hazudozzál fityeszparazita!

2019.04.22. 17:28:09

@Gyorgy007:

Milyen hazaáruló propaganda?
Melyik imám uralkodik Németország,Franciaország, Svédország fölött?
Vagy még mindig pedofil katolikus papok buknak le?

2019.04.22. 17:29:59

@törppicur:

Meg az utaztatott szavazók egyik körzetből a másikba.
Mindent kihasználnak és felhasználnak, hogy a se.ggdugó orbánt hatalmon tartsák.

taga20 2019.04.22. 17:30:37

@Gyorgy007: "Fel kell ismerned, hogy ez nem a te országod :D"

ebben tök igazad van szargerincű fityeszdroid. ez az országunk egy pöcegödör lett, miattad és a csúti geci miatt pl.

menyé asztán örüljél ostoba állat, hogy szétbasztátok az országunkat!

Gyorgy007 2019.04.22. 17:33:13

@taga20: Tényleg ne szenvedj! Holnap kijózanodsz és már neki is láthatsz tervezni a kiutazást! Jó utat!

taga20 2019.04.22. 17:36:34

@Gyorgy007: te szerencsétlen fityeszork, te a kurvaéletbe nem fogsz kijózanodni a két oldalú geci seggébe beleállt nyelvedből!

szenvedj jobbágy, ez az életed!

szánlak, te szerencsétlen jobbágy!

apro_marosan_petergabor 2019.04.22. 17:37:16

Ritka agyatlan(hozzá nem értő) és rosszmájú poszt.

Sir Galahad 2019.04.22. 17:39:48

@törppicur: Ezt én is jeleztem az első hozzászólásomban.

Gyorgy007 2019.04.22. 17:41:39

@taga20: Nekem jó itt, annyira jó, hogy nem szeretném, ha megváltoztatnád. Szóval ha nem bánod én maradnék. Viszont neked segítek, parancsolj:
http://elvira.mav-start.hu/elvira.dll/uf?language=1&i=BUDAPEST*&e=M%C3%9CNCHEN*&d=2019.04.25&mikor=-1&u=1156&go=

Vagy tessék: www.bravofly.hu/flight/shopping/results/1dkyrl122720w

Remélem nem csak enni, inni és szarni tudsz külföldiül, te kretén!

törppicur 2019.04.22. 17:46:56

@Pár dollárral többért: értem, hogy kerülöd a választ, de meg egy marhaságot böffentettél
Ha voltak utaztatások, az mennyiben fogyasztotta a ballib és mennyivel novelte a fidesz szavazatszámát? És ezt hogy lehetett kisakkozni választás előtt?
Azért kérdem, mert kisakkoztátok, hogy nektek jo a magas reszvetel, ami azután lett is, de hogy ez mitöl volt jó?
Nem azon kellene vergődnötök, hogy több szavazótok legyen? Tudod többletszavazatok szerzéséről beszélek

GNDL 2019.04.22. 17:48:07

@szepipiktor: „ezt bármivel alá tudod támasztani, hiszen a program pont az ellenkezőjéről szól”

Már a családi adókedvezménynek nevezett szemfényvesztés is jellemzően a magasabb keresetűeknek kedvez, mert ugye nem nehéz kiszámítani hogy mennyit tud az adóterheiből érvényesíteni a kedvezményekre egy fő kereső, ha tudjuk hogy a medián bruttó átlagkereset az több mint harmadával alacsonyabb mint a mára fideszesített KSH által rendre benyögött bruttó átlagkeresetek.

Ugyan így az szja „egykulcsosítása” is az átlagnál jóval magasabb keresetűeknek kedvezett, mivel a magasabb keresetűek szja adókulcsai csökkentésével együtt az alacsony keresetűek adókedvezményeit is eltörölték. Ezt sem nehéz kiszámolni, csak gondolj bele mikor adózol kevesebbet, ha mondjuk 300 ezres bruttó béred van:
- egykulcsos 15%-os szja esetén a 300 ezer bruttód szja terhe 45 ezer forint
- többkulcsos szja mondjuk 150 ezerig 0%, 150 ezer fölötti részre 25% esetén a 300 ezer bruttód szja terhe 37 500 ezer forint
Tehát hiába magasabb a második kulcsa az szja-nak, az alacsony keresetűek kedvezménye miatt 7 500 forinttal kevesebbet adózol.

Ezt a szemfényvesztést szopták be a magyarok 2011-ben, a melósok bő 70%-ának nőttek az adóterhei. :D

Ezek a csok, meg ilyen-olyan tízmilliós hitelek pedig nem „családi kedvezmények”, ezek hitelek bazmeg amit ha bármilyen feltétel nem teljesül jókora kamatokkal fizethetnek majd vissza (és mivel lassan inflációba fullad a lakosság, hidd el lesznek itt fasza kamatok hamarosan). Ráadásul melyik bank fog osztogatni 10+ milliós hiteleket a medián átlagkereseten tengődőknek? Vagy akkor amikor KHR-es a lakosság fele? Még akkor sem ha az állam garanciákat vállal, bár egyelőre nem tudjuk mert szó sincs semmiféle komolyabb, hosszabb távú, kiszámítható garanciavállalásról.

Szóval de, elég alaposan alá lehet támasztani azt, hogy Orbánék gondosan ügyelnek arra, hogy a lehető legszűkebb kört érjék el ezekkel a támogatásoknak nevezett kampányszarokkal. Mármint konkrétan a támogatásokkal, mert a kampányokat azt azért nyomják rendesen. :)

„Tudod öreg, ez a lett a fidesz csodafegyvere és nektek erre nincs válaszotok.”

A Fidesznek az egyetlen „csodafegyvere” az agymosás és a propaganda. Ezért számolták fel az objektív és kiegyensúlyozott tömegtájékoztatást, ezért számolták fel a médiapluralizmust, ezért korlátozzák a sajtószabadságot, mindemellett ezért hozták létre (lopott közpénzekből) a saját agitprop médiabirodalmukat, és mindemellett ezért költenek ma már napi 100 milliót ostoba kampányokra: uploads.disquscdn.com/images/86e59b10ca7254f5d6f02

A lakosság egy igen jelentős része ma sajnos semmi mást nem kap tömegtájékoztatás címszó alatt mint fideszes álhíreket, migránsos rémisztgetéseket, az ellenzék lejáratását és alaptalan sikerkampányokat. Nem csoda, hogy 50% körül van a Fidesz támogatottsága, bár ezt is szarul csinálják és a minőség helyett (korlátlan kampánybüdzsével megtámogatva) inkább a mennyiségre mennek, mert ugyan ilyen körülmények és lehetőségek mellett az MSZMP-nek 102% volt a támogatottsága anno. :D

„De sok-sok szülő fogja azért odahúzni az X-et, mert a gyerekük saját lakáshoz juthat, előre és nem piaci alapú banki hitelekből.”

De ez nem igaz, mert azokat a hiteleket bankok fogják adni, és olyan nincs hogy bármiféle jövedelemigazolás nélkül mert azt meg az EKB (pontosan a 2008-as válságot megelőző felelőtlenségek miatt) fogja elkaszálni. Márpedig jövedelemigazolással nem fognak 10+10 milliókat osztogatni a bankok alapvetően az EU-s szinten egyik legalacsonyabb fizetéssel rendelkező magyaroknak.

Nézz már utána, hogy a csok-nak nevezett lófaszt mennyien vették igénybe eddig, a célközönség pár százaléka... :D Ezért egy bankban még ügyfélszolgálatot sem érdemes fenntartani. :D

Szóval térjünk már vissza a realitások kőkemény talajára. Amit Orbánék bejelentettek „családvédelmi eszemfaszom” néven az nem más csak kampány, nem fogja orvosolni a népesedési problémákat, nem fogja orvosolni a lakhatási problémákat, nem fogja elősegíteni a családalapítást. De a kádárista nyuggerek könnyes szemmel hallgatják meg nézik ezeket a reklámokat, és mondják hogy „hát milyen jó is ez a kormány”... na, egészen konkrétan erről szól, kizárólag nekik szól. :D

eßemfaßom meg áll 2019.04.22. 17:48:31

@Pár dollárral többért: Az, hogy te nem %-ban méred az arányokat még nem változtat a valóságon. A parlament csökkentését évtizedek óta igérte MINDEN kormány (utoljára 2010 előtt 2009-ben GYF tervezett 199fős parlamentet) . A fidesz volt amelyik nem csak ígérte hanem megcsinálta. Kevesebb képviselő kevesebb körzet. Ráadásul már régóta alkotmánysértő volt a Parlament az aránytalan körzetek miatt (alkotmánybírósági döntés) szóval azokat meg KELLETT változtatni.

Ha te azt hiszed, hogy a körzethatárok változása miatt nyeri egy évtizede szarrá magát a fidesz akkor hülyébb vagy mint az átlag ellenzéki nagyonhülye.

nemecsekerno_007 2019.04.22. 17:52:43

@Pár dollárral többért: Ja persze. De azért ebben a keleti barbár országban fizetik a külföldön dolgozók, nyugger családtagjainak a nyugdíját. Helyettük is ...

Amúgy amit írtam az változatlanul igaz. Nem osztottak nektek lapot...

törppicur 2019.04.22. 17:55:35

@GNDL: azért ha za utolso kétkulcsost nézed az18 és 36 százalék volt, nem 0 és 25
ket kezdő szakmunkás fő 200/ho bérének adója 30/ho/fő, az ? gyermek adojováírására elég

2019.04.22. 17:55:36

@törppicur:

Marhaságot ?
Hallod migránsoztok éjjel-nappal és észre sem veszitek, hogy boldog-boldogtalannak adtok Magyar Állampolgárságot. Akkora a korrupció, hogy észre sem veszitek, hogy egy ingatlanra több százan vannak bejelentkezve magyar lakcímre ami követelmény a szavazásnál.
Olyanok ikszelnek akik jó ha meg tudnak szólalni magyarul. Mert ukránok, románok, magyar állampolgársággal.
Nem, nem a határon túli magyarokról van szó.
Viszont a határon túli magyaroknak sem lenne szabad szavazniuk. Nem róluk szól a dolog.
Nem baj, egyszer minden ember meghal. orbán sem él örökké és akkor összedől a rendszere ennek a ganénak.

eßemfaßom meg áll 2019.04.22. 17:56:03

@GNDL: "Magyarországon 89-90 előtt is voltak választások, "

Akkoriban hány induló párt között választhatott szabadon a választópolgár?

Komolyan nem érzed milyen szánalmas ezzel jönni?

Illetve örülök, hogy nem érzed/érzitek az eszmetársaiddal, nyomjátok csak tovább az ingyenkapányt orbánnak :) nélkületek garantáltan kevesebben éreznék elfogadhatatlannak veletek egy platformon lenni.

FOLYTASSÁTOK!

törppicur 2019.04.22. 17:57:59

@Pár dollárral többért:
Már másodszor terelsz és dobsz be egy 3. legendát
Mennyivel lett több szabazoja a fidesznek az állitolagos átrajzolástól utaztatástol?

2019.04.22. 17:59:14

@eßemfaßom meg áll:

hülye az anyád 3,14csája.
Egyébként meg lehetett volna azt tovább csökkenteni. Még mindig sok az ingyenélő képviselő. Arról nem is beszélve, hogy az államtitkárokkal és egyéb semmittevőkkel ezres nagysángrenddel növekedett az ingyenélő siserehad.

GNDL 2019.04.22. 18:01:16

@szepipiktor: „Hogyan jön akkor ebbe a feministák kvótaelve, a #metoo, és számtalan kisebbségi dolog, amit az érintett aktivistamozgalmak a törvények tudatos leszarásával művelnek?”

Ha a törvények leszarásával művelnék akkor már nem művelhetnék, nem igaz?! :) A kvótaelvvel lehet vitatkozni, de ez csak egy elv, ilyen törvényt viszont nyugati-típusú jogállamiságban nem lehet hozni. Irányelvet persze szabhatnak, de nem érhet senkit retorzió, ha nem tartja be. Ugyan így a #metoo egy mozgalom, ha valaki úgy érzi hogy alaptalanul vádolják (egyébként nem jellemző), akkor bírósághoz fordulhat, teljesen függetlenül attól hogy ki vádolt kit, a bíróság pártatlanul fog eljárni.

Tehát van egy olyan érzésem hogy te inkább csak rákattantál a fasiszta propagandára, de egyébként alapvetően lövésed sincs arról mit jelent a demokrácia. :)

„Említhetném a cigányok pozitív diszkriminációját is, ahol a többségi érdekeket áldozzák be a kisebbség érdekei miatt.”

Említs egy konkrét esetet, aztán megbeszéljük hogy az mennyire törvénytelen, vagy mennyire megy szembe a demokratikus elvekkel. Az nem „többségi érdek” hogy te gyűlölöd a cigányokat, és igazság szerint egyet sem szeretnél látni, ezt azért szögezzük le...

„Most akkor a demokrácia nem a többségi akarat tükre?”

Egy választáson a többség ad felhatalmazást kormányalakításra, például, de aztán a kormányzat az intézkedéseit már az érintettekkel és érdekeltekkel történő egyeztetések során hozza meg. Lásd, hiába szavazott az összes legfeljebb 6 elemis exmunkásőr kádárista nyugdíjas Orbánra, az Orbán-kormány egészségügyi intézkedéseit az egészségügyi szakmai és társadalmi szervezetekkel kell egyeztetnie a kormánynak, mert ebben az esetben ők az érintettek és érdekeltek, az ő többségük fogja meghatározni az irányt (vagyis nekik kéne), teljesen függetlenül attól hogy Orbán képzetlen és demenciás nyugdíjasai többen vannak mint az egészségügyi dolgozók. Vágod?! Nem sokat tennék rá... :D

„Ma azok, akik itt a leghangosabbak, összesen nem kapnak 6-7%-ot.”

Én szavazni sem voltam, mert 2012 óta az alapvetően önkényes fideszes választási rendszerben nem veszek részt, pontosan azért mert ahogy fent említettem nincsenek meg a szabad és tiszta demokratikus választások alapvető feltételei... tehát 2012 óta elcsalják a választásokat, pofátlanul. Na, akkor most ilyenkor mi van? Azért a véleményemet még leírhatom, nem, töki?! Előre is kösz a lehetőséget. :)

„Akkor mi is a jogállamiság, a demokrácia?”

Fentebb elég pontosan összefoglaltam neked a hivatalos, tankönyvi definíciót: jogállamiság, hatalmi ágak szétválasztása, fékek és ellensúlyok, mert csak így lehet ellenőrizni, számon kérni a hatalmat.

„kisebbségből végzett nemzetrombolás, árokáás, idegen érdekek kélpviselete”

Muhaha, akkor itt beszéljünk már kicsit a KGB/FSZB bankról, aPaks2-ről, tízezrével osztogatott kamuállampolgárságokról magyarul még tüsszenteni is képtelen orosz és ukrán maffiózóknak, a letelepedési kötvényekről például, vagy Orbán olyan arab haverjairól akik közvetlen kapcsolatban állhatnak vagy állhattak iszlamista terrorszervezetekkel (lásd Pharaon)... ez mind konkrétan nettó hazaárulás a Fidesz és Orbán részéről. Nemzetrombolás, idegen érdekek, mi te kis pöcs?! :D

miketbeszéltek 2019.04.22. 18:03:51

Nem vagyok sem muszka, sem fidesztroll. (Megjegyzés: ha valaki nyilvános posztot ír, az kissé reagálhatna visszafogottabban a kritikákra....)
Vnnak részigazságok a posztban, de valóban a szélsőséges liberalizmus minden állítását tartalmazza. Csak nénány megjegyzés:
"Azért nem használjuk a „több nő szülne gyereket”-kifejezést, mert a nők nem szülőgépek." Te annak tekinted őket? Én elismerésre, megbecsülésre méltó édesanyának! Azon a tényen meg nem tudsz változtatni, hogy a gyermekeket nők szülik..
"Az államnak nem feladata szemléletet formálni." A jelenlegi demográfiai ráta mellett a kihalás felé menetelünk. Épeszű vezetőnek, sőt közembernek emiatt nem kéne aggódni? Nem kéne próbálni változtatni? Legyünk polt korrekt liberálisok, ha ki is pusztulunk?
Császármetszés: nem mutatja az egészségügy hatásfokát, az igény növeli főleg a számát.
Kórházi fertőzés: a multirezisztens kórokozók kérdése éppen a fejlett országok problémája. Várólisták nyugaton is vannak.
Az oktatásban sok a probléma, de komolyan állítod, hogy a rossz tananyag miatt nem vállal valaki gyereket?
Szegregáció ellenesség sok esetben: cinikusan tönkretenni antiszociális gyerekek "beintegrálásával" sok jól szocializált tanuló gyerekkorát.
Az önhibájukon kívül (pld betegség miatt) elszegényedettek magukra hagyását én is bírálom. Van felelősséggel (tudatosan) és felelősség nélkül sokgyermek-vállalás. Ez előbbit kell szelektíven támogatni. Ez nem könnyű, és szülhet igazságtalanságokat is, ez tény.

taga20 2019.04.22. 18:04:30

@eßemfaßom meg áll:

"Magyarországon 89-90 előtt is voltak választások, amiken az MSZMP elvtársai nem egy esetben 102%-ot szereztek... de csak választásoktól önmagában még nem lesz demokratikus egy rendszer, mert lásd ugye 89-90 előtt nem lehetett ellenőrizni a hatalmat, nem voltak fékek és ellensúlyok, nem voltak a hatalmi ágak szétválasztva és nem volt jogállamiság sem,"

a kurvaanyádat vezesd meg rohadék fityeszszar!

undorító amit műveltek evvel az országgal szargerincű!

GNDL 2019.04.22. 18:05:21

@eßemfaßom meg áll: „Akkoriban hány induló párt között választhatott szabadon a választópolgár?”

Teljesen lényegtelen hány párt indul egy olyan választáson, amelynek tisztaságát nem lehet garantálni... :D Orbánék is azért hozták létre a saját kamupártjaik rendszerét, mert számíthattak arra, hogy az önkényes választási rendszerük miatt az ellenzéki pártok esetleg bojkottálhatják a választásokat (bár nem voltak sajnos ennyire tökösek), és akkor szajkózhassák ugyan ezt a faszságot.

De ismétlem, teljesen lényegtelen hogy hány és miféle párt indul egy választáson, ha egyébként az alapvető feltételei hiányoznak egy szabad és tiszta demokratikus választásnak. Pont.

GNDL 2019.04.22. 18:11:18

@törppicur: „azért ha za utolso kétkulcsost nézed az18 és 36 százalék volt, nem 0 és 25”

De volt alacsony keresetűek kedvezménye, most pontosan nem tudom de ha szeretnéd utána olvasok, azt hiszem 18%-os adójóváírás volt évi 3 millió forintig. A lényeg viszont és ezt pontosan tudom, hogy 2010-ben 46.6% volt az adóék mértéke, az szja egykulcsosításával 2011-re 49.5%-ra emelték ezt az adóéket. Tehát az egykulcsos szja bevezetése egészen konkrétan komoly adóemeléssel ért fel.

rallus 2019.04.22. 18:19:11

@GNDL: Jó természeted van, mert rólad még az "Elkúrtuk! Nem kicsit, nagyon!" is lepattant....

axolotl77 2019.04.22. 18:26:55

@csobi2011: "Mindenki szembesült már azzal az intim kérdéssel, hogy az első kérdés egy fiatal nőnek egy állásinterjún, hogy mikor megy szülni, meg hányat."
Csak egy kiragadott példa.
Te meg lépj ki a burokból!

GNDL 2019.04.22. 18:31:47

@miketbeszéltek: „Nem vagyok sem muszka, sem fidesztroll.”

Azt majd eldöntjük a véleményed alapján. Ha a fideszes ostobaságokat hangoztatod az vagy, ha képes vagy önállóan tájékozódni és képes vagy a kritikus gondolkozásra, akkor nem fogod a fideszes ostobaságokat hangoztatni és akkor nem vagy az. Ez a kacsateszt... :)

„a szélsőséges liberalizmus”

Fideszes szlogen, először.

„Te annak tekinted őket? Én elismerésre, megbecsülésre méltó édesanyának!”

A Fidesz-KDNP tekinti „szülőgépeknek” a nőket, több szempontból is, mivel ugye mindig csak arról van szó a fideszes „családpolitikában” hogy szüljenek a nők, de a nők helyzetével semmit nem foglalkoznak: leszarják az egyenlőtlenséget a nők és férfiak bére között, leszarják a szülők (főleg anyák) munkahelyi diszkriminációját, leszarják a családon belüli erőszakkal kapcsolatos törvénymódosításokat (ami túlnyomó részt nőket, anyákat ér), többek közt, pedig hát valljuk meg őszintén ez mind a „családpolitika” része.

„Azon a tényen meg nem tudsz változtatni, hogy a gyermekeket nők szülik.”

Látom neked is meséltek kiskorodban virágokról és darazsakról. :D Csakhogy nem mindegy milyen körülmények vezetnek a szülésig, és mi történik utána mind a gyermekkel, mind az anyjával. Ez is családpolitika lenne, ugye.

„Épeszű vezetőnek, sőt közembernek emiatt nem kéne aggódni? Nem kéne próbálni változtatni?”

A kommunistáknak és a náciknak sem ment a társadalom „átnevelése”, Orbánnak sem fog menni, hidd el. Egy kormányzatnak nem a társadalmat kell átnevelnie, hanem a társdalom boldogulását kell elősegítenie. Tehát értsd, azzal kell főzni ami van, a társadalmat - bár Orbán próbálkozik vele a választási csalásaival - leváltani márpedig nem lehet. Szóval ideje lenne ha a családpolitikai intézkedéseit a kormányzat már csak a parlamentáris demokrácia alapvető normái szerint is magával a társadalom érintettjeivel beszélné meg.

„Kórházi fertőzés: a multirezisztens kórokozók kérdése éppen a fejlett országok problémája. Várólisták nyugaton is vannak.”

Nincs még olyan ország az EU-ban ahol tízezrével halnának meg betegek éves szinten a civilizált egészségügy hiánya miatt. Elég jól mutatja a helyzet súlyosságát, hogy a kormányzat - annak ellenére hogy közérdekű adatokról van szó - titkolja a kórházi fertőzések miatti halálesetek számát.

Várólista pedig nyugaton is van, de többnyire olyan betegségekkel kapcsolatban amelyek nem, vagy nem nagyrészt gátolják a beteg munkavégzését, életét. Magyarországon daganatos (!!!) betegségek szűrése esetén is több hetes, hónapos várólista van, ahol azért valljuk meg őszintén a betegség felfedezése és a megkezdett kúra közti idő rövidsége alapvetően meghatározza a gyógyítás sikerét és így a beteg életbenmaradásának esélyeit.

„Az oktatásban sok a probléma, de komolyan állítod, hogy a rossz tananyag miatt nem vállal valaki gyereket?”

Ez pontosan így van egyébként, ráadásul nem csak a rossz tananyag, nem csak a fideszes politikai agitrpop már a közoktatásban is, hanem az hogy a jelnelegi oktatási rendszer nem készíti fel a következő generációkat a 21. század kihívásaira. Vannak olyanok akik nem akarnak úgy családot alapítani, ha tudják hogy a gyerekeikből legfeljebb közmunkás vagy szalagmunkás lehet... vagy nem Magyarországon akarnak családot alapítani, lásd arányaiban már jóval több gyermek születik a kivándorolt magyarok közt mint a magyarországi magyarok közt... na, őket kéne megkérdezni, hogy külföldön miért jutnak el hamarabb a magyar fiatalok a gyermekvállalásig?! :)

„cinikusan tönkretenni antiszociális gyerekek "beintegrálásával" sok jól szocializált tanuló gyerekkorát”

Attól lesz antiszocális ha kirekesztik. Ehhez a témához elég nyilvánvalóan nem értesz, hidd el ebbe jobb ha nem mész bele. :)

Tehát az a nagy büdös helyzet, hogy fentebb hiába állítottad hogy nem vagy fideszes troll, azért elég szépen felmondtad az aktuális fideszes fasiszta propagandát. :)

miketbeszéltek 2019.04.22. 18:45:30

"Tehát az a nagy büdös helyzet, hogy fentebb hiába állítottad hogy nem vagy fideszes troll, azért elég szépen felmondtad az aktuális fideszes fasiszta propagandát. :)"
Ejha, de könnyen lefasisztázol mindenkit, aki nem ért veled egyet! Ez nem kirekesztés, nem liberálfasizmus?
Egészségügyben dolgozom, tehát személyesen látom, hogy mi a két oldalon az igazság, és a demagógia.
"Attól lesz antiszocális ha kirekesztik. Ehhez a témához elég nyilvánvalóan nem értesz, hidd el ebbe jobb ha nem mész bele. :)"
A feleségem tanított kisegítő iskolában, úgyhogy van némi rálátásom....Csak úgy szigorúan elvileg: kizárod, hogy a családjában nem kapja meg a megfelelő szocializációt? Mert a feleségem a-és antiszociális tanítványai közül egy sem a kisegítőben vált azzá.....
A demográiai ráta meg nyugaton is rossz, és egyenes arányú a fejlettséggel (sőt), tehát igenis számít a szemlélet.

Gyorgy007 2019.04.22. 18:46:15

@JTU: Felénk 5 ig van nyitva, és akkor se mehet haza a gondozó hamarabb, ha nincs gyerek. Ennek az oka, hogy ne nézzen csúnyán a szülőre aki fél 5 re érkezik.
Továbbá addig nem mehet haza, ameddig gyerek van az intézményben.

Szabványok 2019.04.22. 18:46:25

Nem állítom, hogy minden pontjával egyetértek a cikknek. Sőt.

De a a 2.-vel és a 3.-mal nagyon.
2.) Az egészségügyi helyzete Magyarországon tragikus. Minden adat szerint évi 10000+ ember hal meg ma Magyarországon, akinek nem kellene. Sajnos ismerem a magyar, különösen a budapesti egészségügyet. Sírni, üvölteni tudnék. A prioritásokkal nagyon nagy baj van. 200Mrd-ot elköltünk az új Népstadionra, közben meg nézzétek meg, hogy nézz ki a János kórház! Régebbi, mint a régi Népstadion, de még sem építenek a helyére másikat, hanem a betegek fagyoskodnak a 70(!) éves rosszul záródó alakok miatt. De lehetne sorolni vég nélkül a példákat, szerintem mindenki ismeretségi körében van olyan, aki rászorult már az egészségügyre,akár egy szűrővizsgálatra.
Gyerekvállalás?
Gyerekorvos hiány van. Ennek ellenére nem írnak ki elég gyerekorvos rezidensi helyet. Normális?? Egy SOTE-n végzett doktor hova menjen gyerekorvos rezidensnek? 200e-ért Nyíregyházára, vagy 5000EURO-ért Grazba?

3) Oktatás. Az is tragikus, amit azzal művelnek. Ezernyi hibát követnek el. KLIK egy nagyon rossz ötlet volt. Tanárok fizetése? Iskolaigazgatók kontraszelekciója? Ami az egyetemekkel történt az utóbi 9 éven, attól kinyílik a zsebemben a bicska. Nincs még egy olyan ország, amelyik GDP arányos ilyen keveset költ felsőoktatásra. Emlékeztek, amikor a térítésmentes jogászoktatást fel akarták számolni? Egyetemi autonómiát a komisszárok ("kancellárok") odaküldésével kezdték felszámolni. A CEU cseszegetése, meg az ELTE BTK és TTK oktatóinak elbocsájtása 0,5Mrd miatt csak két csúcsa a jéghegynek.
Egyre kevesebb fiatal akar Magyarországon továbbtanulni és, ha egyszer kimegy, nem valószínű, hogy hazajön negyed fizetésért, hanem odakint választ magának párt, alapít családot.

Nem szólamokkal lesz családbarát az ország, hanem azzal, ha a szülők látják, hogy a gyerekeik boldogulni fognak Magyarországon.

Gyorgy007 2019.04.22. 18:48:22

@axolotl77: A párom még nem találkozott a kérdéssel, viszont nem rég szólt a felettese, ha szeretne gyereket menjen nyugodtan és szeretettel várják vissza.

miketbeszéltek 2019.04.22. 18:52:12

@Szabványok: A 3. pontoddal szinte teljesen egyetértek. (A CEU azért ennél komplikáltabb.)
Az egészségügyben sok a probléma, sok a demagógia, de a poszt császármetszéses érve is demagógia.

sakkosfx 2019.04.22. 18:53:42

Az a baj, hogy az átverős nép vallása a világ uralom. Azt még megértenék az emberek, ha csak vezetni akarnák, de nem uralkodni! Uralkodni azt jelenti, hogy élet-halál urai akarnak lenni amit a világ soha nem fog meg engedni nekik! A Magyar nép saját bőrén tapasztalhatja meg uralkodásukat! A gengszter váltás óta mindig rosszabb volt népünknek! És a sok átverésről ne is beszéljünk, mint a Svájci frank átverés, posta bank és bróker átverések! És életünk minden apró részében átvernek! De nemcsak minket, az egész világon mindenkit akit csak lehet! Az EU teljes egészében és az Észak-Amerikai föl drészt! És nem lehetünk büszkék magunkra sem, hogy így át tudtak verni és mi hagytuk! És reméljük, hogy a világ többi országának megjön az esze!

axolotl77 2019.04.22. 18:53:47

@Gyorgy007: A mi családunkban és ismeretségi körünkben viszont már gyakran elhangzott. Én szoktam mondani, hogy állásinterjúra, főnök színe elé csakis hangfelvevőre kapcsolt mobillal megyünk be.

Gyorgy007 2019.04.22. 18:56:16

@axolotl77: A mobillal kapcsolatban igazad van!
Manapság nem nehéz munkahelyet találni, de hatalmukkal visszaélőket lehet nyugodtan munkaügyibíróságra vágni. Tisztuljon a közélet, elég már a posztkomcsikból!

GNDL 2019.04.22. 19:16:24

@miketbeszéltek: „de könnyen lefasisztázol mindenkit, aki nem ért veled egyet! Ez nem kirekesztés, nem liberálfasizmus?”

És akkor folytatod a fideszes troll hozzáállást, annak ellenére hogy fentebb azzal nyitottál hogy neeeem, te nem vagy az... mintha már előre mentegetőztél volna. :D

Nézd, elég világosan fogalmaztam fentebb, elég alaposan megcáfoltam a véleményeidet, nem arról van szó hogy „aki nem ért veled egyet” hanem arról van szó hogy „akinek megcáfolod az ostoba és alaptalan véleményét amely meglehetősen kísértetiesen hasonlít a jelenleg hatalmon lévők fasiszta propagandájához”.

Ráadásul a Fidesz-KDNP és híveik a tankönyvi definíció szerint fasizták: nacionalizmus, rasszizmus, antiszemitizmus, vallási fundalmentalizmus, nyugatellenesség, a liberális és polgári értékek elutasáítása, és még a vezetőben/generalissimóban való feltétlen hit, ugye... nem az a baj hogy lefasisztázom a fasiszta fideszeseket, hanem az hogy a 20-as és 40-es évek után újra fasiszták vannak hatalmon, pedig már akkoriban sem volt túl jó ötlet... :)

„Egészségügyben dolgozom ... A feleségem tanított kisegítő iskolában”

Igen, ez is a jellemző fideszes troll hozzáállás, legyen szó oktatásról, kiderül hogy ők pedagógusok és szerintük minden a legnagyobb rendben az oktatásban. Legyen szó egészségügyről, ők ott fognak dolgozni, és persze minden a legnagyobb rendben szerintük. Ha gazdasági kérdések jönnek akkor ők vállalkozók, akik soha nem nem voltak még ilyen jó helyzetben, ha devizahitelekről akkor ők persze nagyon jól jártak azzal hogy a Orbánék „megmentették” őket, és így tovább.

Azért abban egyezzünk már meg, hogy ha nem lenne gond Magyarországon a kórházi fertőzésekkel akkor egyébként alapvetően közérdekből nyilvános adatokat nem titkosítanának egyébként ebben a formában törvénytelenül, és abban is egyezzünk már meg hogy nyugaton a daganatos betegségeket illetően kibaszottul nincsenek várólisták mert ez nem így működik. :D Nem véletlenül vezeti Magyarország a daganatos betegségek miatti halálozási listákat világszerte, ezt azért ne szépítsük.

„kizárod, hogy a családjában nem kapja meg a megfelelő szocializációt?”

Ha be akarod integrálni például a cigányokat (mert ez bassza a csőröd, de te nem vagy fasiszta, ugye) a társadalomba, akkor már az iskolában beintegrálod őket a „fehér keresztény” (copyright by Parragh) diákok közé. Ha szegregálod őket, akkor ott elbasztad, kész, vége.

„demográiai ráta meg nyugaton is rossz, és egyenes arányú a fejlettséggel (sőt), tehát igenis számít a szemlélet”

Vannak olyan államok ahol rosszabb, vannak olyanok ahol jobbak. A magyar demográfiai ráta elég hitvány, de figyelembe kellene venni ugye azt is, hogy itt már kifutott egy nagyobb merítésű „Ratkó korrszak és leszármazottaik”, tehát érteem szerűen nem is lehet olyan demográfiai rátát elvárni mint a 70-80-as években. Illetve bár van némi köze az életszínvonalhoz és a gazdaság fejlettségéhez, de akkor hogy magyarázod meg a kivételesen jó francia vagy néhány skandináv adatot? Ők azért nem kongói életszínvonalon tolják. :) Tehát ezt sem kellene jobban továbbgondolni mint amennyi egyébként.

A szemlélet meg teljesen más dolog, megint csak ismételni tudnám magam, hogy a társadalmat nem lehet nevelni ilyen formában. Persze gyűlöletet lehet szítani, lásd mit műveltek Orbánék pár év alatt éves szinten 20-40+ milliárdos fasiszta kampányokkal, de ez is más meg az is hogy „vállalj 3+ gyereket”, miközben a magyar családmodell alapvetően 1 + 1 gyerek, évtizedek óta.

Szóval, mondom, ha folyamatosan a fasiszta fideszes propagandával jössz azt elég könnyű egyébként cáfolni... :)

midnight coder 2019.04.22. 19:16:53

@Szabványok: Az egészségügynek ráadásul csak az egyik baja a forráshiány. Nagyobb baj a struktúra. Kb. az utolsó szocialista nagyvállalat. Már rég privatizálni kellett volna az egészet, és csak a biztosítót állami kézben tartani, de maguknak az intézményeknek profitorientált, egymással versengő cégeknek kellene lennie, akiknek fontos a betegek megszerzése illetve a krónikus betegek megtartása. Ehhez persze a kezeléseknek is nyereségesnek kell lennie.

Az oktatásban a KLIK alapvetően nem lenne baj, ha nem szarul csinálják. És persze ha nem lenne forráshiányos az egész. Az biztos, hogy a következő választásoknál a pártok programjainál nagy plusz lenne a szememben, ha valamelyik megígérné hogy az élsport támogatását teljes mértékben megszünteti. Támogatni a tömegsportot kell, nem a szórakoztatóipart.

eßemfaßom meg áll 2019.04.22. 19:24:04

@taga20: csak így tovább, ne lassíts egy percre se.

eßemfaßom meg áll 2019.04.22. 19:26:02

@GNDL: "Teljesen lényegtelen hány párt indul egy olyan választáson, amelynek tisztaságát nem lehet garantálni..."

Szerencsére az EU tagjaiként a választások tisztaságát senki nem vonja kétségbe. Na jó persze azokon kívül akikkel a padlót mossák ezeken a választásokon.

Folytasd kérlek.

GNDL 2019.04.22. 19:31:15

@eßemfaßom meg áll: "az EU tagjaiként a választások tisztaságát senki nem vonja kétségbe"

Ööö... a tavalyi "választásokkal" pont ez történt az EBESZ részéről, konkrétan és több példán keresztül részletezve leírják, hogy a kormányzat befolyása miatt alapvetően nem volt tiszta: www.osce.org/hu/odihr/elections/hungary/391616

Szabványok 2019.04.22. 19:33:11

@midnight coder: Tökéletesen igazad van, az egészségügynek csak egyik baja a forráshiány. Szocialista vállalat? Hát inkább feudalizmusra, hűbériséghez hasonlítanám. Amikor az ifjú orvosokkal "csendőrpertut" tart a prof... Amikor a pénzek és posztok uram-bátyám rendszerben vannak elosztva... Fentről jönnek a teljesen átgondolatlan intézkedések, amiket vagy elszabotálnak, vagy még rosszabbá torzítanak. Protekció, várólisták, nővérhiány, közbeszerzés, stb.
Egynémely (budapesti!) osztályon olyan állapotok vannak, amiről azt hiszi az ember, hogy csak a 3. világban lehetséges. És nem csak azért, mert a két éve kitört ablakot nem javítják meg.

Szerintem törvényszerű, hogy a KLIK-et rosszul csinálják. Amit felülről, politikailag meghatározottan irányítanak, abból mindig ez lesz, akár a baloldal, akár a jobboldal csinálja.

1000 pontot adok arra, amit az élsportról írtál. Én is fontolóra venném annak a pártnak a támogatását.
Valahol összeszámolták, hogy az elmúlt években 1500Mrd-ot költöttünk élsportra. Falusi stadionokra, 3milliárdos ugrótoronyra, nagypocakú szakvezetőkre, idióta, külföldi játékosok vásárlására, fociakadémiákra határon innen és határon túl. Az uszodák az embereknek épüljenek, ne pár sportolónak.

eßemfaßom meg áll 2019.04.22. 19:48:42

@GNDL: Semmi olyan nincs benne ami megkérdőjelezné, hogy a választás demokratikus volt és az EU számára ne lenne elfogadható az eredménye.

GNDL 2019.04.22. 19:53:07

@eßemfaßom meg áll: Majd akkor legközelebb figyelmesebben olvasod (vagy egyáltalán elolvasod) és megtalálod benne... :D Lásd az előbb még azt sem tudtad hogy egy olyan szervezet mint az EBESZ alapvetően megkérdőjelezi a tavalyi "választás" tisztaságát. :)

törppicur 2019.04.22. 19:57:52

Figyu, poszter,
Itt van ez a szakmailag szinte hibátlan családpolitikai ötlet
kérem, ne pazarold Novák Katalinra, építsétek beaz eukampányba, az önkoris kampányba és ha még léteztek 22ben, akkor az ottaniba is
Annyira franko, hogy mindenki csak nyer vele, a fidesz szavazokat, ti meg tapasztalatot (ismét )

Estevez atya 2019.04.22. 20:13:40

1és 7 kivételével egyetértek, ez egy hazug kampány, gazdagokat támogatva.

Estevez atya 2019.04.22. 20:19:12

@JTU: igen, ez is fontos pont

Behajtó70 2019.04.22. 20:50:39

Segítünk a B1 blog fizetett hazugságcunaminak: 1-7-ig mindnhazugság:
1: nincs itt semmi politika, csak a józan ész. Akinek egy csepp esze van a pnzt nem migránsokra, ingyenélőkre fordítja, hanem a családra
2: ami szemetet a balliberálisok itt hagytak, azt mára majdnem mindenhol sikerült kijavítani. Nincs minden kész, de kb 300 kórház felújítása megtörtént. Állami egészségügyben nincsmit szégyelni a nyugati országok előtt sem. A többi hazugság.
3: a CEU nem egyetem az USÁ-ban, hogy elmentek? Nem mentek. Csak a székhelyet tették át. Megint hazudtok.

Behajtó70 2019.04.22. 20:57:31

4: szociál juttatás? Kinek? Aki dolgozik, az az EU-ban a legmagasabb a családi adókedvezménye. Henyélőknek, lustáknak kisebb a segély. Ez a munka becsülete, hogy ne lehessen munka nélkül is vidáman megélni!
5: 1-2 esetből általánosítani, megint nettó hazugság.
6: a nők sosem voltak jobban megbecsülve mint most. Ismét hazudtok!
7: nem a magyar kormány mondja meg mi a család, hanem a józan ész! Ezzel mentek szembe.

Szánalmasak vagytok!

nyiktonyeatszusztvujet 2019.04.22. 21:14:16

@GNDL: olvashatod Te ezt akárhogyan.Ha az EBESZ kehésnek itélte volna meg erről lett volna visszhangos minden.Igy csak a tákolt ,nulla valóságtartalmú szöveget toljátok :)Nullák voltatok a választáson...,és most is azok vagytok.Sanszos ,hogy 3 év múlva is azok lesztek...ennyike

miketbeszéltek 2019.04.22. 21:22:34

@GNDL:
"„Egészségügyben dolgozom ... A feleségem tanított kisegítő iskolában”
Igen, ez is a jellemző fideszes troll hozzáállás, legyen szó oktatásról, kiderül hogy ők pedagógusok és szerintük minden a legnagyobb rendben az oktatásban. Legyen szó egészségügyről, ők ott fognak dolgozni, és persze minden a legnagyobb rendben szerintük. "
Na ácsi , bácsi. Azért nem fogom magam "nem egészségügyben dolgozónak" hazudni, és nem fogom azt hazudni, hogy a feleségem nem doldozott kisegítő iskolában, hogy ne minősítsél fiesztrollnak! És az milyen mentalitás, hogy hazugnak rágalmazol, ismeret nélkül, szimplán előítéletből!? Illetve világosan leírtam, hogy sok gondot látok az egészségügyben és az okatatásban (ezt észre sem veszed, csak hajtod a "mindent rendben találó fidesztroll"-os előítéletedet, de konkrét állításokkal viatatkoztam, saját usmereteim, és nem a propaganda alapján!
Demográfiai ráta: Ausztria, Németország ugyanott áll, mint mi, a legnagyobb Írországban, de ott is gyakorlatilag 2, tehát még ez sem elég a populáció fenntartásához.
Franciaország, Nagy-Britannia jó helyezésében talán már benne van a migráció, Németország statisztikáját meg a nagyobb rátájú jelentős török populáció is csak ennyire tudja feljavítani.
Az iskolai integrációnál én nem beszéltem rasszokról, csak szociális helyzetről, te igen, mégis ismételten lefasisztázol.
Egyébként te milyen területen dolgozol? Láttál már antiszociális gyereket? Vagy családokat, akik nem is akarnak integrálódni?

GNDL 2019.04.22. 21:22:49

@nyiktonyeatszusztvujet: "erről lett volna visszhangos minden"

Mindamellett hogy remek fogalmazási és helyesírási készségeid vannak, egy alsós is megirigyelhetné, egyébként a Sargentini-jelentést az EP kétharmados többsége megszavazta, többek közt a 18-as fideszes választási csalások miatt is, ez alapján indult a hetes cikkes eljárás a magyar állam ellen... először az EU történetében... szóval ez elég "visszhangos" dolog, paraszt, annak ellenére is hogy hozzátok zsákfaluba nem "visszhangzik"... :D

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.04.22. 21:33:51

@GNDL: "egyébként a Sargentini-jelentést az EP kétharmados többsége megszavazta"

Az EP többsége megszavazta a migránsvízumot is, nem kell ehhez más, csak jó kis Soros-lobbi, szóval ez elég gyenge érv.

Fogadni mernék, hogy ha átvettünk volna Görögországból és letelepítünk 20000 szerecsent, akkor a magyar jogállamisággal és választásokkal minden a legnagyobb rendben lett volna.

Mint a szemkilövető Fletó idején, amikor a tömegbe lövető Gergényit kitüntették...

nyiktonyeatszusztvujet 2019.04.22. 21:47:31

@GNDL: Ostoba libbant duma ,megy a terelás ezerrel.(többek közt a 18-as ...) ..többek közt a tetves családodat parasztozd le te falusi tahó

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.04.22. 23:50:55

@Kigyozo kigyok:

Aztán a felcsúti Putyin bérencednek miért nincs lobbija az EU-ban? Mert szégyellik mint a leprát?

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.04.22. 23:52:16

@nyiktonyeatszusztvujet:

illiberált, te csak ne szidd a falusi tahókat, hiszen azok adják a fidesz szavazók 90%-át!

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.04.22. 23:59:27

Annyira családbarát ez a kormány, hogy MINDEN HATODIK magyar gyerek inkább KÜLFÖLDÖN SZÜLETIK MEG. Majd ha ez a családbarát maffia eltakarodik és a magyar gyerekere a birka magyar sors helyett m´ás jövő várna rájuk, akkor talán visszajönnek.
Tehát sose.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.04.23. 00:01:39

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: "miért nincs lobbija az EU-ban"

Természetesen Magyarország Kormánya is – a lehetőségeihez mérten – lobbizik Brüsszelben, de ez nehéz falat egy dollármilliárdos spekulánssal szemben, hiszen az ő emberei vannak beépítve minden brüsszeli főigazgatóságon és az EP is tele van velük, ráadásul emberünknek nincsenek erkölcsi gátlásai; ha a piszkos céljai eléréséhez meg kell kenni valakit, szemrebbenés nélkül megteszi.

Vajon miről tárgyal a dollármilliárdos spekuláns a nyilvánosság kizárásával, sőt a sajtó kicselezésével? Mi lehetett a téma?
24.hu/kulfold/2017/04/27/cselesen-ment-junckerhez-soros-brusszelben/

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.04.23. 00:04:59

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: "Annyira családbarát ez a kormány, hogy MINDEN HATODIK magyar gyerek inkább KÜLFÖLDÖN SZÜLETIK MEG"

Aha, és vajon a románok és a lettek körében mekkora ez az arány?

Tekintve, hogy a kivándorlás mértéke a népesség arányában kb. 2-3*-os, feltehetőleg ennél is nagyobb. De biztosan azért, mert a román miniszterelnök utálja a családokat, más ok nem lehet.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.04.23. 00:10:19

Te tökfej, orbánod is Soros fizetett embere! Soros kaparta ki orbánt a felcsúti koszfészekből és csinált belőle Liberális Internacionálé alelnököt, Sosos taníttatta meg reptette orbánt külföldre (a komcsik engedélyével, mert orbán a komcsik kettős ügynöke volt), így tehát orbán is Soros által megvásárolt ügynök akik csak játssza a Soros ellenességet csak azért hogy így telejesítse a Soros Tervet.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.04.23. 00:12:39

@Kigyozo kigyok:

T román vagy hogy ennyire érdekelnek t´éged a románok? Akkor takarodj le a magyar fórumokról, írjál a rom´án hazád fórumaira és éltesd ott a Ceaucdescu diktátorodat te szőröstalpú seggfej!

GNDL 2019.04.23. 00:15:16

@Kigyozo kigyok: „ha átvettünk volna Görögországból és letelepítünk 20000 szerecsent”

Egy nagy részük ateista/világi, másik nagy részük keresztény egyébként... de Magyarországnak mindösszesen ennek tizedét, 1200+ menedékkérő adminisztrációtját kellett volna ellátnia... ha képesek lettek volna rá.

„akkor a magyar jogállamisággal és választásokkal minden a legnagyobb rendben lett volna”

Nem, mert már 2014-ben is hasonlóan kritikus jelentést adott ki az EBESZ... de akkor még ugye nagyon a néppárti haver volt Orbán, na ma már nem az, tehát ha a következő EP választáson is csalnak a fideszes elvtársak (mint ahogyan már elkezdték), akkor nem olyan biztos az hogy az EP elfogadja majd Orbán választási csalásait... főleg ha Orbán a fasisztákkal akar majd koalíciózni a végén. :)

Írtam már párszor, de biztos még nem olvastad, hogy kibaszott vékony jégen ugrálnak ma már a fideszes elvtársak... :)

GNDL 2019.04.23. 00:19:28

@Kigyozo kigyok: „vajon a románok és a lettek körében mekkora ez az arány?”

Az anyád, a szeretteid és a családod Romániában vagy Lettországban él? Ha nem akkor miért nem azzal az országgal foglalkozol ahol a szánalmasan hitvány családod él, hm?! Gondolod az anyádnak megnyugvást jelent majd, ha mellette még más nyugdíjasok is meghalnak a magyar kórházakban a civilizált egészségügy hiánya miatt? Neked elfogadható lesz, paraszt?!

darlacko 2019.04.23. 02:57:09

A végére, a 7. pontban csak kibújt a szög a zsákból, tehát a családbarát ország megteremtéséhez korlátlan bevándorlás kell, lehetőség szerint muszlim országokból. Meg persze homoszexuálisok.

Elmondom mi kellene: az osztrák bérszínvonal fele, esetleg kétharmada. Nem az osztrák életszínvonal, hanem annak fele, kétharmada. Ennyi.

A kivándorlás egy pozitív dolog, erre csak a magyarok tekintenek negatívumként. Az írek lengyelek, olaszok, románok a kivándorlást egy lehetőségként élik meg.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.04.23. 06:26:37

A ballibek képtelenek megemészteni. hogy Sorosék terve az ország muszlimosításáról és homokosításáról elbukott végleg.

anyo05 2019.04.23. 06:28:49

Köszönjük Emese, de Katika jobban tudja, hogy mi kell nekünk, hogy több magyar gyerek születhessék:))))

Jenő jenő 2019.04.23. 07:06:40

@nemecsekerno_007: mantrázol agyhalott. Lehet nekünk nem osztottak lapot , de nektek észt nem. Sötétek vagytok , primitív bayer utánzatok.

midnight coder 2019.04.23. 07:07:06

@Szabványok: A KLIK-et szerintem lehetne jól is csinálni. Alapvetően nem ördögtől való, hogy az alsó és középfokú oktatás közös irányítás alatt van, azonos követelményekkel, központi erőforrás elosztással, és nem attól függ az egyes iskola ellátása az adott önkormányzat anyagi helyzetétől. Anno kb. két olyan dolog volt, ami a Kádár-rendszerben jól működött: az egyik az oktatás, a másik a közbiztonság. Persze az is igaz, hogy az még a mostani túltolt liberalizmus előtt volt.

Jenő jenő 2019.04.23. 07:08:35

@közíró MAXVAL bircaman: már hiányoltalak. Nem kéne már mást kitalálni ,mint soros, meg migráns? Mondjuk ahhoz ész kéne , az nektek nincs , bunkó csürhe.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.04.23. 07:08:43

@GNDL: "Az anyád, a szeretteid és a családod Romániában vagy Lettországban él?"

Ez a nyuszika, van rajtad sapka kérdés? Ha azt írom, hogy igen, persze lebüdösrománoznának a kedves elvtársaid, mint ahogy az MSZP is szívesen uszított az erdélyiek ellen a 23 millió románnal. Maradjunk annyiban, hogy semmi közöd hozzá, jó?

Ellenben egy kelet-európai válságjelenségről nem illik speciális magyar betegségként írni, ez hazug bolsevik tempó lenne, azt meg mégsem akarhatjátok, ugye?

"Írtam már párszor, de biztos még nem olvastad, hogy kibaszott vékony jégen ugrálnak ma már a fideszes elvtársak"

Ja, olvastam, írtad ezt már szerintem tavaly is, meg fogod 2022-ben is, meg kell hagyni ez az optimista agresszív kismalac stílus a maga nemében még szórakoztató is, egyfajta sajàtos Sas Józsi kabaré-szerű trash comedy.

Kivlov 2019.04.23. 08:45:20

"Az egy dolog, hogy nem kell többet adót fizetni, ha valakinek van négy gyereke. Ez rohadtul igazságtalan, mondjuk ki. De a másik dolog, hogy a családi pótlékot évek óta, sőt, lassan több mint egy évtizede (2008 óta) nem emelték"

Nagyon helyes. Nem a megélhetési gyerekgyártókat kell támogatni alanyi jogon, hanem azt aki munkából akarja eltartani a családját (és egyúttal az országot).

Minden ballib bérretteg 2019.04.23. 09:05:07

@Gyorgy007:

A B1 nevű szennyblognak sok szavazatot köszönhet Orbán.

A hazudozásnak, és gyűlöletkeltésnek ezt a fokát kevesen művelik, még az agyhalott ballib oldalon is.

Sok-sok egészségesen gondolkodó embert tántorítanak el a ballib elkúróktól szerencsére.

2019.04.23. 09:45:58

Figyelmesen végigolvastam a listát de vagy olyan dolgok voltak amik mindig minden ellenzék által elmondottak a világ minden országában (oktatás, egészségügy) vagy olyanok amik teljesen rendben vannak (ne támogassuk azt aki nem áll olyan anyagi helyzetben, hogy gyerekeket neveljen). Ehhez nem kell gazdagnak lenni csak kell egy normális szakma és állás.

n3spr3ss0 2019.04.23. 09:46:07

Egy biztos, nem ez a geci fészek az.

Ballib vagyok mert rettegek 2019.04.23. 09:48:42

@GNDL:

Orbán Viktor csak azért volt a Soros ügynöke hogy belülről ismerje meg és számolja fel a liberális világuralmat. Tehát valójában Orbán nem a Soros fizetett ügynöke volt, hanem ezt az iliberális szövetségeseink érdekében (Putyin, Erdogán, Azerbajdzsán) pénz nélkül teljesítette mert ez egy egészségesen gondolkodó társadalom érdeke hogy ne 10 millió ember legyen aki mindent mondhat és abból csak káosz van és ne 5-6 parlamenti párt legyen akik csak vitatkoznak, hanem az az egészséges hogy egy megválaszott vezér megmondja hogy mi legyen és 10 millió ember követi. Mert hát ezért választották őt meg, mert ő tudja a legjobban hogy mi kell a magyar embereknek.
Épp ezért semmi szükség nincs a liberalizmus találmányára hogy egynél több párt üljön a parlementben, mert csak a megválasztott korm´ányzó idejét rabolják el attól hogy addig is fojtassa a szabadságharcát az EU ellen.

Erre már minden egészségesen gondolkodó országban rájöttek (Oroszország, Törökország, Azerbajdzsán, Kína, Kazahsztán, Zöld foki szigetek), de nálunk a lippsik egy beteg gondolkodó nép, akik nem is gondolkdnak csak követik az SZDSZ-es vezéreik minden szavát.
Ez különböztet meg minket gondolkodó fideszeseket a nem gondolkodó lippsiktől.

2019.04.23. 10:10:23

a gondolkodó fidesznyik gondolkozzon ezen:

"A 24.hu vette észre, hogy a Fidesz 2018. évi pénzügyi kimutatása szerint Orbán Viktor a 2018-as év során

1 032 421 FORINTOT ADOMÁNYOZOTT A FIDESZNEK.
ORBÁN 2019-ES ADÓBEVALLÁSA SZERINT A VAGYONA 1 395 000 FORINT. "

kocsisj 2019.04.23. 10:17:22

@nemecsekerno_007: Seggfejkém! A nyugaton dolgozó emberke nyugdíjas családtagja 35-45 évet dolgozott ebben az országban. Ezért jár neki a nyugdíj (vagyis a csúti óta "adható"). A mostaniak a saját nyugdíjukért dolgoznak - állítólag - de abból már nem sok minden lesz, ha ezek a sz.rháziak még sokáig regnálnak. Talán a Mészárosnak meg a Tiborcznak...

Cycmen 2019.04.23. 10:25:02

@Szóra kész Szókratész: Svájcban Ausztriában is 1,5 körüli a szaporodási ráta..---

Ezen mindig elmosolyodok. Elképzelem hogy van egy normális gyerekük, meg egy olyan ballib kommentelő féle!

Pipas 2019.04.23. 10:33:56

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: "Annyira családbarát ez a kormány, hogy MINDEN HATODIK magyar gyerek inkább KÜLFÖLDÖN SZÜLETIK MEG. Majd ha ez a családbarát maffia eltakarodik és a magyar gyerekere a birka magyar sors helyett m´ás jövő várna rájuk, akkor talán visszajönnek."

Látom te sem vetted észre, hogy az orbán kormány mintegy egymillió külföldön élő magyarnak adott állampolgárságot.

titáti 2019.04.23. 11:08:24

Kíváncsi lennék, hogy a tisztelt törvényhozók mikor veszik észre, hogy a gyerekvállaláshoz nemcsak pénz szükséges. Bizony szükség van mellette stabil családi háttérre is. Egy nagyszülőre, aki vigyázni tud a gyerekre, ha szükséges. Egy apukára, aki nemcsak akkor látja a gyereket, amikor már megfürdetve az álom manók kerülgetik. Hogy egy gyerek nemcsak 3 éves korig gyerek, hanem bizony mellette kell lenni 6-8-10 éves korában is.
Hogy az anyukákat ne a gyerek három éves koráig lehessen részmunkaidőben foglalkoztatni, hanem kapjon munkaidő kedvezményt a legkisebb gyerek 10 éves koráig. Vagy apuka addig, amíg anyuka cseden-gyeden-gyesen van otthon. Ismétlem: munkaidő kedvezményt, és nem részmunkaidőt! Az így foglalkoztatott munkavállalók után a munkaadók járulék kedvezményt vehetnének igénybe.
Készülhetne egy felmérés, hogy az egy-két -három vagy több gyereket vállaló anyukák mellett mekkora segítség volt.

Pipas 2019.04.23. 12:00:23

@titáti: "kapjon munkaidő kedvezményt a legkisebb gyerek 10 éves koráig. Vagy apuka addig, amíg anyuka cseden-gyeden-gyesen van otthon. Ismétlem: munkaidő kedvezményt, és nem részmunkaidőt! Az így foglalkoztatott munkavállalók után a munkaadók járulék kedvezményt vehetnének igénybe."

Persze, kapjanak pénzt, adókedvezményt, szabadságot, pénzt lakásra, pénzt kocsira, bankgaranciákat, ingyenes óvodát, ingyenes iskolát, ingyenes tankönyvet, ingyenes étkeztetést és... és? Hát még kevesebbet is kelljen dolgozniuk, majd a többiek robotolnak helyettük.

Tudod mit? Ne szaparodjál! Ne vállalj gyereket, hagyd a fenébe.

A hócipőm is tele van, hogy egyesek elvárják, hogy kinyalják a seggüket csak azért, mert szaporodnak. A macskám és a szomszéd kutyája is szaporodik, nem nagy érdem, ne várd, hogy a világot a lábad elé pakolják, mert hajlandó vagyok gyereket csinálni!

"Kíváncsi lennék, hogy a tisztelt törvényhozók mikor veszik észre, hogy a gyerekvállaláshoz nemcsak pénz szükséges."

Nemcsak? B+, leírod, hogy "nemcsak", de arról okoskodsz, hogy a "tisztelt" törvényhozók nem veszik észre? Észreveszik öregem, észereveszik. Csak amikor neked a kölköd miatt odaadnak valamit, azt másoktól kell elvenni. Észrevehetnéd és abbahagyhatnád ezt az állandó "aggyanak-aggyanak-aggyanak" nyavajgást. Tanultál volna valami normális szakmát és akkor nem azt várnád, hogy a gyerekeidet mások tartsák el.

titáti 2019.04.23. 12:18:04

@Pipas: Látom szöveg értési problémád van a "nemcsak pénzre van szükség" mondatnál....

titáti 2019.04.23. 12:36:40

Mellesleg hol írtam azt, hogy egyetértek a számolatlanul öntött 10 millió forintokkal? Az anélkül adott támogatásokkal, amelyek gazdasági hatása nincs rendesen felmérve? (építőipar túlfűtöttsége, indokolatlan lakásárak stb.)
De igazad, van B+ olj csak, ennyit tudsz.

Pipas 2019.04.23. 13:58:54

@titáti: "Látom szöveg értési problémád van a "nemcsak pénzre van szükség" mondatnál...."

Az. Nem pénzt akarnál, hanem azt, hogy kevesebbet kelljen dolgozni ugyanannyi fizetésért. Nagy trükk, nem pénzt kérsz, mi? És énnem értem!

Pipas 2019.04.23. 14:00:10

@titáti: "gazdasági hatása nincs rendesen felmérve?"

Nincs olyan, hogy egy döntés gazdasági hatását "rendesen felmérik". Ha a gazdaságot ki lehetne számolni nem lenne tőzsdézés.

Pipas 2019.04.23. 14:02:04

@titáti: "építőipar túlfűtöttsége, indokolatlan lakásárak stb."

Az építőipar nem túlfűtött, most tér magához a válság után. A lakásárak meg magyarországon baromi alacsonyak, mindig is azok voltak. Nézd meg, hogy mennyi szokott lenni egy lakás/ház európában és csodálkozz!

titáti 2019.04.23. 17:37:34

Lassan kérdezem, hogy megértsd: hol írtam azt, hogy a munkaidő kedvezmény plusz támogatás lenne? Hol írtam olyat, hogy egyetértek a 10 millió forintos támogatásokkal, és ezekkel mind?" adókedvezményt, szabadságot, pénzt lakásra, pénzt kocsira, bankgaranciákat, ingyenes óvodát, ingyenes iskolát, ingyenes tankönyvet, ingyenes étkeztetést és.." ??
Mert ezt csak beleképzelted.

megamedve 2019.05.03. 05:51:39

A cél látható:
Nem azt akarják, hogy még több Kolompár Rikárdó szülessen, aki azt az egyet tanulja meg (és alkalmazza majd ő is az életében), hogy hogyan lehet megélhetési szaporodóként elevickélni munka nélkül, hanem bio-robotokra van szükség, akik megtermelik a (orbán)Család betevőjét.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.03. 06:00:29

@megamedve: "Nem azt akarják, hogy még több Kolompár Rikárdó szülessen"

Akkor rossz hírem van nekik. Amíg szegregáltságban, szegénységben tartják a cigányokat, azok messze túlszaporodják a magyarokat. Az egyetlen lehetőség az lenne, hogy a szegény és gazdag gyerekeknek egyenlő esélyt adnak a tanulásra, felemelkedésre. A mostani iskolarendszer ellentettje kellene.
süti beállítások módosítása