B1 blogcsalád



A Glamour magazin esete a rasszizmussal: a magyar divatlap címlapján nem lehet fekete modell?

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. április 21. - Szelestey
  • A magyar kormányfő az európai jobboldali populisták, valamint a szélsőjobbosok példaképe; 
  • Orbán csak a magyarok egy részét tudta behülyíteni a migrációval, az európaiak nagy részét komolyabb gondok kötik le, semmint az állítólagos újabb népvándorlás rémképe;
  • A magyarok már a divatlapokban sem akarnak négereket látni? (A fekete bőrű modellek is potenciális migráncsok?) 

glamour-magazine-december-2018.jpg

NZZ

nzz.jpg

A német belügyminiszter, Orbán Viktor nagy barátja ismét védelmébe vette a magyar kormányfőt. A lapnak adott terjedelmes interjúban Seehofer, a bajor keresztény szociálisok korábbi vezetője, aki újabban elhatárolódott a magyar vezetőtől, főleg a migránskérdésben, ezúttal azt mondta: nem hajlandó megkérdőjelezni Orbán demokratikus mivoltát. Azt világosnak nevezte, hogy a magyar politikus bizonyos dolgokban, mint pl. az EU-ellenes kampány kapcsán túltolta a biciklit, de szerinte az ilyesmi a német közéletben is megesik. Viszont rámutatott, hogy a miniszterelnök- keresztényi meggyőződésből – már akkor harcolt a kommunisták ellen, amikor a Nyugat még kényelmesen üldögélt a karosszékében. Seehofer nem tartja hibának, hogy Orbánon kívül feltűnően jó viszonyt alakított ki Putyinnal és a kínai elnökkel is, akik szintén megnehezítik Németország dolgát a világban. Azzal érvelt, hogy ezekkel az országokkal fenn kell tartani a párbeszédet, mert anélkül nem lehet náluk semmit sem elérni.

Ugyanakkor arra a kérdésre, hogy Magyarország és Lengyelország elsősorban a menekültpolitikai területén éppen búcsút int a közös értékeknek, az interjúalany úgy válaszolt, hogy nincs alternatíva az európai béke- és értékközösséggel szemben. Az emberek látják, hová vezet, hogy a britek puszta szeszélyből a kilépés mellett döntöttek. Viszont a miniszter egyáltalán nem ért egyet az Európai Egyesült Államok gondolatával, de a szorosabb együttműködést nem utasítja el,ám vannak olyan feladatok, amelyeknek nemzeti szinten jobban eleget lehet tenni. Előbbire példaként hozta fel a biztonságot, utóbbira a kulturális sokszínűséget és a képzést.

Seehofer az egész európai menedékpolitika Achilles-sarkának tekinti a külső határok gyenge védelmét. Szerinte ezzel együtt ha most indulna meg egy olyan menekülthullám, mint 4 éve, akkor már más lenne a helyzet. Nem vesztenék el az ellenőrzést a folyamat fölött. Részben a Törökországgal kötött egyezmény, részben pedig annak következtében, hogy főként Ausztriának és Macedóniának köszönhetően lezárult a balkáni útvonal. De egy-egy állam aligha volna képes ellenállni, ha megint ezrek indulnának meg. Itt európai megoldás szükséges, csak éppen az egyelőre nemigen körvonalazódik.

A német belügyek gazdája egyaránt veszedelmesnek tartja az iszlám, valamint a bal- és jobboldali szélsőséget, ám jelenleg mégis utóbbi okozza neki a legnagyobb fejfájást. Épp ezért helyesli, hogy az ultrajobbos NPD nem kap több állami támogatást.  

 

Die Welt

die_welt.jpg

A német konzervatív lap az egész Seehofer-interjúból azt tartja a legfigyelemreméltóbbnak, hogy a miniszter azt a jobboldali-nacionalista Orbán Viktort mentegeti, aki ellen az EU az alapértékek veszélyeztetése miatt büntető eljárást indított. Hogy kiről is van szó, ahhoz magyarázatként hozzáteszi, hogy a magyar kormányfő az illiberális demokrácia képviselőjének minősíti magát, noha a német elnök szerint fogalom teljes képtelenség, mert valami vagy illiberális, vagy demokratikus, a kettő együtt nem lehetséges.

A beszélgetésben szereplő magyar plakátkampány rágalmakat és hamis híreket tartalmaz az unió migrációs politikájáról. Orbán szerint sorsdöntő választás közeleg, a tét az európai civilizáció jövője, mert azt létében fenyegeti a muzulmánok tömeges inváziója, valamint a brüsszeli elit politikája, mivel az a magyar vezető szerint elősegíti a tömegek beözönlését. Magyarországon a miniszterelnök – a demokratikus fordulat egyik egykori közreműködőjeként  – a bezárkózást hirdeti a menekültekkel és a gazdasági bevándorlókkal szemben. Brüsszel árgus szemekkel figyeli a sajtószabadság korlátozását, az igazságszolgáltatás függetlensége körüli gondokat, valamint a civilek elleni fellépést is.

Európai jobboldali populistái az idegenellenes irányvonal, a nacionalista retorika, valamint a Putyinnal kialakított szoros kapcsolat miatt nagyra becsülik Orbánt. A szélsőjobbos AfD többé-kevésbé leplezetlenül példaképnek tekinti Orbánt. Az Európai Néppárt azonban nemrégiben felfüggesztette a Fidesz tagságát.

 

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

A francia-német határterület evangélikus egyházai a populizmus és a bezárkózás ellen foglaltak állást. A közös nyilatkozat felszólítja az összes európai pártot: ne engedjék, hogy populista erő kijátsszák az EU ellen a regionális és nemzeti hagyományokat és az identitást a gyengébbek, valamint a nemzeti és vallási kisebbségek kirekesztésével határozzák meg. A kiáltványt, amely a kontinens erejét a sokszínűségben jelöli meg, rajna-pfalzi, a baden-württembergi és a Rajna túlpartjáról, az elzászi evangélikus egyház vezetői írták alá. Képviselőjük aggodalommal beszélt a visegrádi államok körében tapasztalható euroszkepszisről, de arról is, hogy nyugaton szintén vannak olyan pártok, amelyek le akarják bontani az uniót. Ám az egyház szembe kíván szállni velük, mert az európaiak egymásra vannak utalva.

 

Guardian

guardian.png

A kommentár szerint leginkább az ingatagság lett az állandó jellemző az európai politikában  az alig egy hónap esedékes választás előtt és erre igen jó példa Magyarország. Merthogy a miniszterelnök, a jobboldali, nacionalista-populista erők zászlóvivője zsigerien euroszkeptikus, ám a lakosság jó 60 %-a azt mondja, hogy az európai identitás épp olyan fontos számára, mint a magyarsága. A legtöbb államban a többség hasonlóképpen gondolkodik, de hogy bizonyos dolgok az ingadozó politikai közhangulatban egyáltalán nem változnak, arra bizonysággal szolgálnak a franciák, akik számára többet számít a maguk nemzeti hovatartozása. Viszont szinte lehetetlen megjósolni a választás kimenetelét.

A független Európai Külkapcsolati Tanács legutóbbi átfogó felmérése azt mutatja, hogy az emberek elidegenedtek és ezúttal is roppant bizalmatlanok a nagy pártokkal szemben. Vagyis nagy az igény a változásra, de sokan nem bíznak abban, hogy új viszonyok alakulnak ki, ily módon minden elképzelhető. Abban persze nincs semmi rendkívüli, hogy várhatóan csak a jogosultak fele megy el voksolni, pedig nagyjából kétharmad mondja azt, hogy országuk profitált az uniós tagságból. Ilyen magas értékre 36 éve nem volt példa. De a kedvező számok mögött egy csomó félelem és fájdalom húzódik meg.

Pl. Franciaországban megalázó Macron számára, hogy 69 % szerint megroppant mind a hazai, mind az EU-s politikai rendszer. A németeknél és a svédeknél 35 % látja így. Ennélfogva a hagyományos pártok hatalmas nyomás alá kerülnek. Kelet-Európában a népek hajlamosak azt hinni, hogy az unió jól működik, de csak a saját kormányukhoz viszonyítva. Ugyanakkor a földrészen még csaknem 100 millióan nem döntötték el, kire is szavazzanak. Ők bárhová csapódhatnak, ráadásul a pártszövetségek folyamatosan módosulnak. De az is kiderült, hogy túlzottak a félelmek, mármint hogy a kontinensen az erőviszonyok a nacionalista-populista erők javára tolódnak el és ezáltal az EU destabilizálódik, mint hogy nem sok alapja van a kelet-nyugati szakadás rémképének sem.

Bár a bevándorlás-ellenes erők előretörnek, a migráció valószínűleg nem lesz lényeges téma, ellentétben a szélsőjobb reményeivel. A többség fontosabbnak tartja a gazdaságot, az izmosodó nacionalizmust, Oroszországot, a kivándorlást és a klímaváltozást. Ha van kiemelkedő közös téma, akkor az a félelem az iszlám radikalizmustól, nem pedig a migrációtól. A közvélemény kutatásban szereplő 14 állam közül ez csupán Magyarországon számított az első számú fenyegetésnek.

 

Yahoo/WWD

yah.png

Bocsánatot kért a Glamour magazin magyar kiadása, amiért először nem volt hajlandó lehozni egy fotósorozatot, mivel az egy fekete bőrű modellről készült. A magyar szerkesztő arra hivatkozott, hogy náluk csakis kaukázusi típusok jelenhetnek meg. Ezek után a fényképész a kiadvány amerikai tulajdonosaihoz fordult. Az eredmény az lett, hogy a szerzőt megkövette a főszerkesztő, Maróy Krisztina, aki 15 éve tölti be a tisztséget. Az írta, egyáltalán nem akarták megbántani, mert ő és a munkatársai valamennyien az emberi jogok, a demokrácia és a női egyenjogúság elkötelezett hívei. Az érintett külsős szerkesztő eljárását pedig kétségesnek és furának minősítette. Szerinte valójában a szerző – gyengébb angol tudása miatt – nem tudta pontosan kifejezni magát, mert azt akarta mondani, hogy az olyan helyeken, mint Magyarország a szépséggel foglalkozó lapok az olvasók ízlését követik. A sajnálkozásra a fotós úgy válaszolt, hogy ő túlnyomórészt csakis fehér modelleket talált a legutóbbi 11 számban, hiába mond mást a főszerkesztő asszony.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9814777496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2019.04.21. 07:39:41

Szerencsére a sajtószabadság maradékai Orbán diktatúrája ellenére megmaradtak kis hazánkban, mert volt eredménye az amerikai tulajdonos kedves szavainak!

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.21. 08:30:35

@rallus:

jó korán keltél benyalni csontig a csutti cziggányod korrupt rendszerének, bravó te majomláda. pisiltél előtte, vagy már bement az is?

ne álljunk már neki századjára elmondani, a mocskod húzásait.

éljenek a staddionok, éljen a lopás, éljen a 320 feletti ojró!! ELIOOOOOOOOOOS

Helga Beauty Salon. 2019.04.21. 08:34:45

Orbán csak a magyarok egy részét tudta behülyíteni a migrációval, az európaiak nagy részét komolyabb gondok kötik le, semmint az állítólagos újabb népvándorlás rémképe.............

Lajos a tegnapi posztod első mondata Juncker bácsi replikája, miszerint Magyarország és Lengyelország nem hajlandó a KVÓTA szerint átvenni migránsokat onnan, ahol behívták őket, de mostanra elviselhetetlenül sok lett belőlük!

Tehát kimondhatjuk, hogy naponta összevissza hazudtok, egyetlen célotok a dezinformáció és ti vagytok Európa igazi ellenségei, miközben másokat vádoltok ezzel!
Amúgy mik azok a komolyabb gondok? Megkéseli meg felrobbantja őket a nyílt utcán egy populizmus mi?

n_dy 2019.04.21. 08:44:23

@Helga Beauty Salon: mik azok a komolyabb gondolatok?

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.21. 08:48:04

@Helga Beauty Salon:

"Magyarország és Lengyelország nem hajlandó a KVÓTA szerint átvenni migránsokat onnan, ahol behívták őket, de mostanra elviselhetetlenül sok lett belőlük!"

neked mi bajod a migránsokkal, szétmosta a csutti cziggány a fejed? van egymillió roma lakosunk, azok se szentek ám, de neked, mint a csutti staddioncziggánynak éppen a szíriai nők és gyerekek mint migránsok a bajod?

az nem baj, hogy lölő stróman és gazdája ellopja az életed? vagy neked az már nincs, mert kitölti a kibaszott FIDESS?

éljenek a közpénzből épült STADDIONOK, lakás -a fiataloknak. nincs, az nem kell a csutti cziggánynak) és az ELIOS és a nemzeti stróman trafikos kaszinós maffiaállam!

n_dy 2019.04.21. 08:48:33

drukkolunk, hogy még sokáig nevezzétek Orbánt és kormányát antidemokratikusnak, meg hogy nincs sajtószabadság, meg fasiszta, stb.... addig ugyanis nincs épkézláb gondolatotok a jövőről, csak birka módra alkalmazkodni akartok másokhoz és addig midig 2/3 lesz ...

n_dy 2019.04.21. 08:52:06

nagy barom az, aki szerint a demokráciáa ellentéte az illiberalizmus ...
az első "liberálisok" a jakobinusok voltak, akik mindenkit lemészároltak maguk köről és egymást is ...

Helga Beauty Salon. 2019.04.21. 09:28:05

@n_dy: az első "liberálisok" a jakobinusok voltak, akik mindenkit lemészároltak maguk köről és egymást is ...

Érdekes, a régi bolsevikok is! Az is érdekes, hogy gyakorlatilag a bolsevik vérvonal illegeti magát liberális szerepkörben. Érdekes a világ, minden ismétlődik, nem kéne megvárni amíg újra egymást kezdik irtani, mert az azt jelenti hogy velünk már végeztek.

sZulamith 2019.04.21. 09:51:10

Álhírnek is lehetne a poszt cime, ha nem lenne személyes tapasztalatom. Változtatni kellett az avatar képemen - afgán lény -, mert kikezdtek miatta. Itt tartunk.

taga20 2019.04.21. 10:23:50

@Helga Beauty Salon:

beszarok tőled, te bazdmeg még húsvétkor se tucc leállni.

mondjuk annyit a javadra lehet írni, hogy nem jáccod meg magad.
egész évben egy retardált barom vagy!

remélem azé a körmeneten voltál tegnap:))

élveteg 2019.04.21. 11:18:31

"mert azt akarta mondani, hogy az olyan helyeken, mint Magyarország a szépséggel foglalkozó lapok az olvasók ízlését követik. "

De az nem jóóóóó, az nem lehet ,az égbekiálltó bűn Az olvasóknak az az ízlése ami? Pfujj le vele........ Majd a Glamur tulajdonosa megmondja ezeknek a piszkos disznóknak milyen kell lennie az izlésüknek

Helga Beauty Salon. 2019.04.21. 11:27:13

@élveteg: Általános trend négert futtatni, a filmekben mindig néger a főnök, sugallva hogy mennyire menők. Amikor túltolják, akkor Denzel Washington angol herceg, Will Smith meg cowboyként pofozkodik a kocsmában, pedig egy négert már az ajtón belépésért is ló után kötöttek volna arrafelé, nemhogy még pisztollyal lófráljon!

Bryan élete 2019.04.21. 13:29:00

Az miért nem zavar senkit, hogy már többezer minősíthetetlen minőségű alja ukrán, vagy kétezer tökidegen venezuelai!!!! basssza itt a legyet fizetésért, szállásért, amivel letörik a magyar munkások sztrájklehetőségeit ?????? Már munkásssszállót építenek nekik. Hol kap egy magyar nyírségi pl. Szombathelyen munkásszállást? Ingázhat hétvégén, mint állat.
Ha befogad a csúti háromezer migrit, ugye akkor nincs ez a hisztéria, nincs a valakiknek milliárdokat jövedelmező plakátos politikai kút- és agymérgezés. Egyébként hivatalosan - persze a legnagyobb titokban - is itt tartózkodik már legalább háromezer befogadott arab menekült.
Ja, hogy akkor nem lehetne gyűlölködni és ezzel választást nyerni az agymosottakkal?
Az is igaz, de egyszer nagyon ráununk erre a permanens gyülöletkeltésre és megláthatjuk hogyan tud egy pocakos miniszterelnök futni.

Helga Beauty Salon. 2019.04.21. 13:47:53

@Bryan élete: Az is igaz, de egyszer nagyon ráununk erre a permanens gyülöletkeltésre és megláthatjuk hogyan tud egy pocakos miniszterelnök futni....................

Most mindenki nagyon be van szarva! Ja, nem!
Kispofám, választások után láttuk hogy mennyien vagytok a tüncizéseken, volt, hogy olyan kevesen, hogy még az úttest használatára sem voltatok jogosultak!
Ébredj már fel, unhattok ti bármit, a kutyát sem érdekli!

taga20 2019.04.21. 13:55:19

@Helga Beauty Salon: a gazdád a geci úgy fogja végezni, mit csau.

Ennyi volt lipsikék! Takarodó! 2019.04.21. 14:47:44

@taga20: Csak nehogy véletlenül ti végezzétek úgy, mint Csau.

Ennyi volt lipsikék! Takarodó! 2019.04.21. 14:49:47

@Bryan élete: "Az is igaz, de egyszer nagyon ráununk erre a permanens gyülöletkeltésre és megláthatjuk hogyan tud egy pocakos miniszterelnök futni."

Hát lipsikém, ahhoz mostanában te a barátaiddal együtt is kevés vagy, mint mackósajtban a brummogás.

De remélem te azért tudod 10 percen belül futni az 5 km-t, mert könnyen lehet, hogy ha sokat emberkedsz, akkor még szükség lehet e tudásodra.

Ennyi volt lipsikék! Takarodó! 2019.04.21. 14:55:45

@csüngőhasú norvégbáró:
Aha, mert Szíriából persze CSAK nő és gyerekek jönnek.

Ja, bocs, nem; 90% egyedülálló férfi.

"Svédországban például a bevándorlók miatt a férfiak és a nők egymás közötti aránya ma már jóval meghaladja a Kína és India veszélyhelyzetet mutató, hasonló arányát. A probléma az, hogy a bevándorlók között rendkívül nagy a huszonéves fiatal, nőtlen férfiak száma"
demokrata.hu/magyarorszag/fiatal-ferfiak-invazioja-90587/

@sZulamith: "Változtatni kellett az avatar képemen - afgán lény -, mert kikezdtek miatta"

És aztán mire kellett neked az az afgán lány?

Csalogató, hátha rád mozdulnak a huszonéves, izmos arab férfiak?

Sajnos anyóka, te már aligha vonzanád őket, ezek a kanok csak a huszonéves svéd lánykákra gerjednek.

taga20 2019.04.21. 15:33:14

@Ennyi volt lipsikék! Takarodó!:

hát szutyok, te már biztos úgy végezted, me egy agyhalott vagy. de ne aggódj, az olyan rohadék bűnözők, mint a gazdád a geci, majdnem mindig a saját szarjába fullad bele, vagy a kibaszott csicskái szedik szét.

remélem megérem. kurva nagy bulit rendezek az uccánkba:)))

sZulamith 2019.04.21. 17:57:17

@Ennyi volt lipsikék! Takarodó!: nem Tudtad? az "Afgán lány" csodaszép dijnyertes fotó. Kellemes Ünnepeket neked is, lökött:)

Cycmen 2019.04.21. 18:02:01

@sZulamith: : nem Tudtad? az "Afgán lány" csodaszép dijnyertes fotó. ............

És ez a nyomott bula az avatarodon volt a második? :D

Cycmen 2019.04.21. 18:04:49

@taga20: remélem megérem. kurva nagy bulit rendezek az uccánkba:)))...........

Lesz kannásbor dögivel, meg varjúleves és kényszervágott disznósült! :D

taga20 2019.04.21. 18:29:29

@Cycmen: mi van helga, szopásra áll a szád?

na jó, téged is meghívlak, együtt fogunk örülni:)

ja és, az ürgepörköltből is kéccer kapsz!:))

Sir Galahad 2019.04.21. 23:51:05

Az utolsó témához hozzászólva, szerintem teljesen érthető, ha egy Magyarországon megjelenő divatlapban többségében fehér nők vannak, hiszen Magyarországon fehér emberek élnek, a lap pedig nekik szól, ők a reklámok célközönsége. Ettől persze megjelnehetnek feketék és ázsiaiak is, miért ne? Ha a szerkesztő ettől eleve elzárkózik, az pont olyan rasszista bunkóság, mint pl. hogy a Porgy és Bess jogtulajdonosai kikötötték, hogy csak feketék adhatják elő a darabot.

a Miniszterelnök Úr nagy tisztelője 2019.04.22. 01:16:13

pákót minden címlapra!
hogy a buzi taga is örüljön valaminek már

szemkilovetok iszlamizalni akarjak magyarorszagot 2019.04.22. 02:03:44

"A sajnálkozásra a fotós úgy válaszolt, hogy ő túlnyomórészt csakis fehér modelleket talált a legutóbbi 11 számban,"

Es amugy ki a faszt erdekelnek, valami primitiv szennylapnak, ahol az aktualis rtl klubbos faszporgeto celebek szerepelnek, a belso szerkesztesi muveletei ?

szemkilovetok iszlamizalni akarjak magyarorszagot 2019.04.22. 02:20:15

@csüngőhasú norvégbáró: "az nem baj, hogy lölő stróman és gazdája ellopja az életed? "

Mennyivel jobb volt, amikor a szemkiloveto liberalisok, ugy szetloptak az orszagot, hogy allamcsod lett belolle.

moonlight777 2019.04.22. 04:09:52

" sajnálkozásra a fotós úgy válaszolt, hogy ő túlnyomórészt csakis fehér modelleket talált a legutóbbi 11 számban, hiába mond mást a főszerkesztő asszony."

na és????? ha másra nem vagyunk kíváncsiak????
amúgy meg ki nem szarja le ezt a budipapír újságot....

darlacko 2019.04.22. 04:37:00

@sZulamith:

"Változtatni kellett az avatar képemen - afgán lény -, mert kikezdtek miatta."

Az afgán lény minősítés kissé rasszista. Attól, hogy afgán, még ember az a hölgy. Nem csak egy lény.

Amúgy annak az afgán "lénynek" az életútja nagyon érdekes. Igazi Stockholm-szindrómás áldozatként tekint az iszlámra, figyelmeztető jel ez, hogy véletlenül se engedjenek be mohamedánokat.

darlacko 2019.04.22. 04:38:10

@sZulamith: A kikezdtek miatta az konkrétan mit jelent? Engem suliban kezdtek ki anno, mert jól tanultam, de fekete ruhákban jártam, bőrdzsekiben és hosszú hajjal.

darlacko 2019.04.22. 06:22:13

Magyarországon voltak a fehérnél színesebb bőrű emberek a TV képernyőn elég sokat. Onyutha Judit időjárásjelentő, Fekete Pákó, hivatásos idióta, Kálid Artúr, színész. Meg minden tehetségkutatóban egy magát RnB énekesnek képzelő C nyer vagy lesz celeb. Magyarország elég nyitott, egy magazin címlapja meg kit érdekel. Pláne ha a modell nem is magyarországi származású fekete ember. Magyarország egy olvasztótégely, mindenkinek vannak sváb, szlovák, lengyel, szerb felmenői. Az nem a magyarok hibája, hogy Magyarországnak nincs gyarmattartó múltja, tehát nincs több százezer vagy millió néger se.

darlacko 2019.04.22. 06:41:32

@sZulamith: Az a helyzet, hogy az afgán lány fotójának sztorija pontosan jól mutatja a nyugati mentalitást, egy fotós csinál egy hatásos képet, ami romantikusnak, titokzatosnak, misztikusnak állítja be az afgán "kultúrát", learatja vele a babérokat, díjakat nyer, de valójában csak egy általa kreált képre izgulnak a nyugati hippik, aztán ha veszik a fáradságot kicsit megkapargatják az afgán lány élettörténetét, akkor rájönnek, hogy az iszlám tette tönkre az afgan lány életét, úgy öregedett, meg, ami minden szenvedést az arcára rajzolt, de ő nem ismer más életet, csak azt a nyomort, de mivel mohamedán, bele is törődik, a nők jogait leszaró kultúrájának Stockholm-szindrómás foglya ő maga is. A talibán uralmát visszasírja, mert akkor rend volt. Ami igaz is. A nyugati liberális hatalmak visszavetették Afganisztánt a kőkorszakba. Tehát az afgan lány az amerikai imperializmus helyett inkább az iszlámistákat sírja vissza.
Szó sincs arról, hogy bárki is a demokrácia, liberalizmus, fejlődés szószólója lenne arrafelé. Két irányzat van: az amerikai megszállókat kiszolgáló korrupt hadurak és politikusok, akiket amúgy a pakisztáni titkosszolgálat is támogat titokban, az ő hadseregük és rendőrségük az, ami gyakorolja a Bacha bāzī-t, tehát fiatal fiúkat tartanak szexrabszolgaként.

A másik oldal meg az iszlámisták, akikre a helyi lakosság (köztük a nők is) Robin Hood-ként tekint.

Hungry horse 2019.04.22. 08:39:31

A szar cenzúratok nem másítja meg a főkomisszár isiászát és azt sem, ahogy balfasz módon kikotyogja amit a patás is állít 2015 óta: a brüsszelita komisszárok kitartanak a kvótáik mellett, ránk akarják zúdítani az illegális bevándorlókat.

Ettől lesz az ormányuk fokhagymás!

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.22. 08:43:01

@n_dy: "drukkolunk, hogy még sokáig nevezzétek Orbánt és kormányát antidemokratikusnak, meg hogy nincs sajtószabadság, meg fasiszta, stb.... addig ugyanis nincs épkézláb gondolatotok a jövőről, csak birka módra alkalmazkodni akartok másokhoz és addig midig 2/3 lesz ..."

Baszod, ez mit is tartalmaz? "Szerinte valójában a szerző – gyengébb angol tudása miatt – nem tudta pontosan kifejezni magát, mert azt akarta mondani, hogy az olyan helyeken, mint Magyarország a szépséggel foglalkozó lapok az olvasók ízlését követik."

Szeény angol tudás? No, pedig a fidesz nem is akar diplomát adni nyelvvizsga nélkül. Közben meg az elmúlt kilencben agyonverte a nyelvtanulás, csak a nyelv működtetését tanította. Tudod, azt a nyelvcsapást, amit itt bemutattál.

Egyébként meg honnan tudja a nertárs szerkesztő, hogy az ovasók ízlése nem visel el egy szép barna bőrszínű modellt? Netán a tudást a nemzeti divatügynöség saját lábon állásból merítette?;D

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.22. 08:49:55

@Helga Beauty Salon: "az első "liberálisok" a jakobinusok voltak, akik mindenkit lemészároltak maguk köről és egymást is ..."

Érdekes. Mi is?
Az, hogy mészárlást már a keresztes lovagoknál lehet tanulmányozni, akik elmentek a szent földre lemészárolni az ott élő keresztényeket? Nem érdekes? Különösen az, hogy akkor még liberálisok nem is léteztek.;D

Mondjuk azért az inkvizícióról is lehetne mesélni, akik idején szintén nem volt még liberalizmus. Ezért nem is értem miért fáj neked, hogy a történelemben a korábbi üldözöttek üldözőkké váltak, és miért is tolod rájuk a felelőssséget?

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.22. 08:56:14

@darlacko:" Magyarországon voltak a fehérnél színesebb bőrű emberek a TV képernyőn elég sokat."

Hiányos a felsorolásod, a saját nem a napon barnlt sómeneket kihagytad, a kedvenc politikusokkal együtt. .;D

Mellesleg nagyon sok "fekete" bőrű orvos is van ( nem a napon barnult annél kevesebb ), akikre még te is rászorulhatsz ( azért, mert a fehérek elhúztak, oOda a liberálisok országába ). Itt a hazádban. Már ha ez a hazád.

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.22. 08:59:31

@szemkilovetok iszlamizalni akarjak magyarorszagot: "Mennyivel jobb volt, amikor a szemkiloveto liberalisok, ugy szetloptak az orszagot, hogy allamcsod lett belolle"

Gondolod, hogy most sokáig tartana államcsődbe kerülni? Talán elég lenne egy-két liberális államból ide települt multinak kivonulnia.

Mellesleg úgy tűnik, te sem itthon szarod a gyepet. Netán elmentél a migráncsok közé dolgozni?;D

Cycmen 2019.04.22. 09:11:45

@látjátok feleim szümtükkel: Keresztes lovagok, meg inkvizíció? Papukám, az a sötét középkorban volt, akkor ez egyébként is bevett szokás volt, mondhatni a mindennapok része, a keresztények azóta egészen jól viselkednek. A jakobinusk már kicsit később voltak, a bolsevikok pláne, az ávós bulizások meg gyakorlatilag most! Tehát mit is akartál mondani? Mert keresned kéne egy frissebb példatárat, ha megingathatatlanul alá akarod támasztani a kis butaságaidat.

Cycmen 2019.04.22. 09:15:37

@látjátok feleim szümtükkel: Gondolod, hogy most sokáig tartana államcsődbe kerülni? Talán elég lenne egy-két liberális államból ide települt multinak kivonulnia...................

Újabb gyerekes érv! Mintha azért lennének itt, hogy ne legyen államcsőd mi? Azért vannak itt mert belőlünk élnek és kicsit jobban, mint ahogy mi élünk belőlük! Úgyhogy bugyutaság ez is.

sZulamith 2019.04.22. 09:21:45

@darlacko: Ami szép, az szép és nem kell belemagyarázni semmit. A fotó 1985 -ben jelent meg. /olvass kicsit utána/

sZulamith 2019.04.22. 09:27:32

@darlacko: Kikezdtek? Annyit jelent, hogy a képre hivatkozva gúnyoltak Nem kell nagyon utána járni, most is azon csodálkoznak, hogy egy afgánról készült fotó hogy-hogy tetszik:).

Cycmen 2019.04.22. 09:33:07

@sZulamith: Annyit jelent, hogy a képre hivatkozva gúnyoltak ......................

Nagy kaland! Engem meg a Helga Beauty miatt a taga állandóan meg akart szexelni, hiába mondtam neki hogy férfi vagyok! Ilyenek ezek, nem kell törődni velük!

sZulamith 2019.04.22. 09:43:24

Bocsánat. @Cycmen: OK! Talán visszaveszem. Habár a mostani Mikes Éva képet nem szivesen cserélem, nagyon szép hangja van, és azt gondolom kissé elfeledett.

Nyílt Sisak 2019.04.22. 11:09:56

Egy szinhazi eloadasnal kikotni, hogy csak fekete szineszek jatszhatnak, az nagyszeru, ezt nem figyelembe venni pedig rasszizmus.

Egy divatmadazinban kikotni, hogy kaukazusi modellek szerepelhetnek, az rasszizmus, ellene fellepni nagyszeru.

Cycmen 2019.04.22. 11:22:57

@Nyílt Sisak: Hja komám, ez a demokrácialiberalismusegyenlőségesdi legszilárdabb alapelve, hogy az engedmények mindig csak rájuk, a megkötések pedig mindig csak ránk vonatkoznak, a viszonosság teljesen kizárható!

2019.04.22. 11:55:34

"Az Európai Néppárt azonban nemrégiben felfüggesztette a Fidesz tagságát."

A Fidesz függesztette fel a saját tagságát a választásokig, éppúgy, ahogy az Osztrák Néppárt tette annak idején..

engedélyes pinaellenőr 2019.04.22. 12:22:16

"Az eredmény az lett, hogy a szerzőt megkövette a főszerkesztő, Maróy Krisztina, aki 15 éve tölti be a tisztséget. "

Mikor lesz a kivégzés?

( Egyébként meg miért ne lehetne néger nő a címlapon, hisz a Beethovenről készülő német filmben is egy fekete színész lesz a címszerelő..)

miért 2019.04.22. 12:29:18

@szemkilovetok iszlamizalni akarjak magyarorszagot: Macskajancsi! Az államcsődöt 2011-ben sikerült majdnem összehozni a munkaadóinak!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.04.22. 12:29:18

@Szóra kész Szókratész: "A Fidesz függesztette fel a saját tagságát"

A néppárt megszavazta, hogy a fideSS önként függessze fel a saját tagságát? Fasznak kellett volna a néppártnak erről szavaznia. :))

A fideSSfasszopók minden baromságot elhisznek, amit Ondó Viktor nyom beléjük. :))

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2019.04.22. 14:13:54

"A magyar szerkesztő arra hivatkozott, hogy náluk csakis kaukázusi típusok jelenhetnek meg."

Kétlem, hogy ezt mondta volna. Ehelyett valószínűleg azt, hogy megjelenhet néger modell is, csak nincs rá érdeklődés. Ami egy újságnál nem sokadrendű szempont. Bocsáttassék meg nekem, hogy engem nem vonzanak a néger nők, nehogy már kötelező legyen.

Minden ballib bérretteg 2019.04.22. 15:10:20

Egy divatlap elsősorban ruhát szeretne reklámozni.

Namármost ha fekete modellen tökéletesen álló ruhát reklámoznak Magyarországon, az éppen olyan, mintha hússal etetnék a zebrákat, és rasszizmust ordítanának, mikor tökéletes baromnak titulálnák az ötlet gazdát.

darlacko 2019.04.22. 16:15:16

@sZulamith: szerintem te olvass utána az afgán lánynak, hogy milyen élete volt a fotó után és hogy nagyon is visszasírja a tálibokat, bár a családját a National Geographic és az új afgán kormány is nagyon megtámogatta

A régi képe hatásos volt, de aki nem kapargatja meg a felszínt, annak tévképzetei támadhatnak.

en.m.wikipedia.org/wiki/Afghan_Girl

darlacko 2019.04.22. 16:23:32

@sZulamith: A fotó hatásos és ikonikus volt, de ha melléteszed a csaj sztoriját, akkor kerek a kép, csak hát a nyugati emberek 99,9%-a leragad ott, hogy milyen szép, karakteres a zöld szemű afgán lány fotója. A fotó az emberek nagy részének tetszik, senki se lepődik meg, hogy valakinek tetszik, hisz tényleg jó fotó. De a rárakódott politikai propaganda más téma. Az amerikaiak is elővették, amikor a szovjetek elleni titkos műveketek támogatásához kellett érzelmeket felkorbácsolni. Aztán a talibánok elleni intervenció idején is nyomták, mert azt kellett elhitetni a közvéleménnyel, hogy az elnyomott nők jogait érvényesíteni mennek oda. A vicc a sztoriban az, hogy az afgán lány azt nyilatkozta, hogy neki inkább megfelelt a tálib uralom, mert akkor rend volt. Ez kb. olyan, mintha valaki ma Horthy csendőreit sírná vissza vagy a hiteri birodalom autópályáit emlegetné nosztalgiával. Vagy a sztálini időket, mert akkor ugye mindenkinek volt munkája és mindenki tudta, hol a helye.

élhetetlen 2019.04.22. 17:09:20

@Szóra kész Szókratész: „A Fidesz függesztette fel a saját tagságát”. Ez kicsit olyan, mint mikor a hőbörgő vendéget ki akarják dobni a kocsmából, már ott áll mellette a két markos kidobó, aztán a vendég azt mondja, jó, jó, nem kell kidobni, megyek már. Orbán szavaival: „Nyilván egy ilyen párt nem engedi meg magának, hogy felfüggesszék vagy kizárják, mert akkor inkább feláll és távozik”. Ez a jó, jó, megyek már. www.portfolio.hu/gazdasag/megszolalt-orban-viktor-a-fidesz-felfuggesztese-utan.318147.html
És nem a választásokig, hanem „az EPP által felkért háromtagú bizottság jelentésének elkészültéig”. A többi stimmel. Ja, hogy nem volt más?

élhetetlen 2019.04.22. 17:29:42

@Androsz: „megjelenhet néger modell is, csak nincs rá érdeklődés.”. Mi van? Te vagy a közvélemény, ahogy Birca a nép? „engem nem vonzanak a néger nők”. Magánügy, de ha megjelenik egy, egy címlapon, attól neked mi is kötelező?

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.22. 17:50:43

@Cycmen:

Ja, de mit is mond a fidesz? Nem leszünk mások gyarmata. Ebbe ugyé az is benne lenne, hogy nem hagyja az ország népéti kzsákmányolni a multiknak. Vagy tévedek, és a propaganda ellenére nem így gondoljátok?

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.22. 17:53:33

@Cycmen: "Keresztes lovagok, meg inkvizíció? Papukám, az a sötét középkorban volt, akkor ez egyébként is bevett szokás volt, mondhatni a mindennapok része, a keresztények azóta egészen jól viselkednek."

Jó, akkor elég lesz, ha a keresztény nácizmust megemlítjük, az utánuk jövők elődeiktől tanultak. Hortyék is, amikor a keresztény zsidókat elutaztatták lengyelországi nézelődésre.

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.22. 17:55:05

@Cycmen:

Nem értem miért fáj neked, hogy a történelemben a korábbi üldözöttek üldözőkké váltak, és miért is tolod rájuk a felelőssséget, he?

Cycmen 2019.04.22. 18:45:09

@látjátok feleim szümtükkel: Ja, de mit is mond a fidesz? Nem leszünk mások gyarmata. Ebbe ugyé az is benne lenne, hogy nem hagyja az ország népéti kzsákmányolni a multiknak. ....................

Mi ez a hülyeséghalmaz? Mi köze az idegen befolyásnak a multikhoz közvetlenül? Ha nem engedik hogy túl jó feltételeket alkudjanak ki maguknak a multik, mint ahogy a szocik idején, akkor nagyon jó hogy itt vannak és munkát biztosítanak, valamennyit még adóznak is.
Amit te próbálsz sugallni, az egy agyatlanság.

Cycmen 2019.04.22. 18:50:40

@látjátok feleim szümtükkel: Jó, akkor elég lesz, ha a keresztény nácizmust megemlítjük, az utánuk jövők elődeiktől tanultak. Hortyék is, amikor a keresztény zsidókat elutaztatták lengyelországi nézelődésre...................................

Annak végképp nem volt köze az egyházhoz, ezzel a Horthy vs. zsidók vonallal meg elémehetsz a picsába mostmár te idióta barom! Te seggfejebb vagy mint vártam. Tetű libshitz!

szepipiktor 2019.04.22. 19:25:18

Amikor az elvtelen PC felülírja a marketingszabályokat... Az altivistáknak fontosabb a PC érvényesítése, mint a hitelesség.
Azt azonban nem értem, hogy hazánkban a kínai vagy a cigány kisebbség is jóval népesebb, mint a fekete, de azokért nincs szűkölés, hogy miért nincs ásiai vagy igány nő a lapban...
Ezt az utasítás érkezett a parancsnokságról.

szepipiktor 2019.04.22. 19:29:33

@élhetetlen: De ugye akérdés nem e, hanem az, hogy miért kell?
Ugyanis a divatlapok - más tematikus magazinokhoz - nemzetspecifikus tartalmúak, eladni akarnak a benne megjelenők, hirdetést jelent számukra a közölt tartalom.
Hazánkban semmi marketingalapja nincs a fekete nőknek, mivel nálunk nincs számottevő fekete közösség. Ázsiai van, cigány van és némi arab...
Így a kérdés az, hogy ide nekünk miért KELL olyat megjelentetni, aminek nincs köze hozzánk?
Ez csak a PC, a globalizációs kötelezettség, és rárepültek az aktivisták.
Mondjuk ők jobban szeretnék, ha hazánkban nem a eurázsiai és keresztény emberek élnének, nekik a New Yorki, Los Angelesi kozmopolitizmus az életterük.

sZulamith 2019.04.22. 19:32:13

@darlacko: Nem akarom a csaj sztoriját mellé tenni, a szépet élvezni kell, és nem mögöttest keresni. Azért kell utána olvasni, hogy a képe sokkal előbb készült, mint ahogy a migráns örület kitört. Nincs politika, nincs tálib, nincs semmi csak egy csodaszép fotó, fogd már fel!

élhetetlen 2019.04.22. 20:05:30

@szepipiktor: Szokás szerint mellémentél. Nem az a kérdés, hogy miért KELL, hanem, ha úgy adódik, miért nem LEHET. „hazánkban a kínai vagy a cigány kisebbség is jóval népesebb, mint a fekete, de azokért nincs szűkölés, hogy miért nincs ásiai vagy igány nő a lapban...”. Itt sem szűkölés volt, hogy miért nincs fekete nő a címlapon, csak készült egy remek címlapfotó, amit nem engedtek megjelenni. Nem érted a különbséget? Persze, hogy nem.
„Ugyanis a divatlapok - más tematikus magazinokhoz - nemzetspecifikus tartalmúak, eladni akarnak a benne megjelenők, hirdetést jelent számukra a közölt tartalom.”. Ne aggódj, már alakul. Kis idő kell, és nem láthat a magyar nő párizsi divatot, csak a közpénzből gründolt, Orbán Ráhel-féle divatügynökség termékeit, és akkor teljes lesz a boldogságod. Az biztosan magyar specifikus lesz. Hülye vagy.

Magán?Véleményem? 2019.04.22. 20:57:22

Valahogy úgy érvelt valaki korábban, hogy az iszlám a béke és a szeretet vallása....

Ezt a témakört boncolgatták majdnem napra pontosan 2 éve:
mandiner.hu/cikk/20150421_a_szeretet_vagy_a_haboru_vallasa_az_iszlam

Ez pedig ma (2019.04.22.) volt olvasható az indexen:
index.hu/kulfold/2019/04/22/brunei_nem_enged_a_melegek_megkovezesebol/
index.hu/kulfold/2019/04/22/sri_lanka_robbantas_ongyilkos_merenylet_nemzeti_tauhit_dzsamaat/

élhetetlen 2019.04.22. 21:00:32

@szepipiktor: Kiegészítés. „de nekünk miért KELL olyat megjelentetni, aminek nincs köze hozzánk?”. Egy példa, amihez nincs közünk. Lorraine Pascale, szakács, félvér. Egy tv műsorban bemutatta a baconos tekert rudat. Én is sütöm. Ha körülnéznél a magyar gaszrobloggerek világában, nem ajánlom, kb. két hetente feldobja valaki, mint a saját receptjét, forrásmegjelölés nélkül. (nem, találtam már olyat is, aki megjelölte, csak ritka). Tehát már semmi közünk Lorraine Pascale-hoz, már minden magyar kitalálta ugyanazt, ez már magyar. Loptuk az ötletet, de semmi közünk ahhoz, akitől loptuk. Ne hergeld fel magad, én is tudom, hogy egy ilyen egyszerű süti receptje nem jogvédett, nem erről beszélek, csak a „miért kell nekünk az, amihez semmi közünk” hozzáállásról. Mert kell. Most jobb, ha lehazudjuk, hogy közünk van a forráshoz, attól magyar, népi lesz?

Magán?Véleményem? 2019.04.22. 21:22:38

" ... A sajnálkozásra a fotós úgy válaszolt, hogy ő túlnyomórészt csakis fehér modelleket talált a legutóbbi 11 számban, hiába mond mást a főszerkesztő asszony. ... "

Hát, igen, ilyen amikor egy nettó idióta magából indul ki. Egy divatlapnak az adott célközönség számára kell a divatot közvetíteni... Amerikában teljesen természetes, hogy fekete bőrű modelleket is megjelenítenek, hiszen rengeteg fekete bőrű olvasójuk is van, ugyanez magyarországon rohadtul nem igaz, talán ha 2-3 fekete bőrű olvasója van a magyar nyelvű kiadásnak. Miért kellene itt fekete bőrű modellekkel bemutatni bármit is? Csak azért mert ők feketék? Csak azért mert az USA-ba rabszolgának hurcolták be őket? Csak azért mert ezt megköveteli a liberalizmus nevében néhány köcsög buzi fényképész?

@élhetetlen: " ... egy remek címlapfotó ... "
Az lenne amikor a csaj bal fölfelé néz egy glamouros-feliratos-fotosoppos fal előtt.... ez lenne egy "remek" címlapfotó? Egy faszt, ez egy teljesen kommersz előre beállított zsánerkép, egy pózolós illusztráció, nem címlapfotó.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2019.04.22. 21:28:48

@élhetetlen: "Te vagy a közvélemény?"

Nem. És te? Te sem? Akkor meg sem szólalhatunk?

Szerintem a hír csak félig lehet igaz.

"azt akarta mondani, hogy az olyan helyeken, mint Magyarország a szépséggel foglalkozó lapok az olvasók ízlését követik. A sajnálkozásra a fotós úgy válaszolt, hogy ő túlnyomórészt csakis fehér modelleket talált a legutóbbi 11 számban, hiába mond mást a főszerkesztő asszony."

A főszerkesztő asszony az olvasók ízlésére hivatkozott. A fotós szerint ennek ellentmond, hogy az újságban fehér nők vannak. Ez egy idióta. Bele fognak dögleni a rasszizmusba, aminek saját maguk készítik elő a terepet.

élhetetlen 2019.04.22. 21:41:09

@Magán?Véleményem?: Igazad van. „kommersz előre beállított zsánerkép, egy pózolós illusztráció”. Bezzeg ez: hvg.hu/elet/20190401_Oriasplakaton_feszit_Rogan_Cecilia , egy teljesen természetes megjelenés. Tudod mit, nem érdekel a véleményed. Az enyémet már leírtam több embernek, nem ismétlem meg.

élhetetlen 2019.04.22. 22:19:47

@Androsz: Nem azt írtad, hogy téged nem érdekel, hanem azt, hogy „csak nincs rá érdeklődés”. Persze, megszólalhatsz, a saját nevedben, de mire fel általánosítasz? „A főszerkesztő asszony az olvasók ízlésére hivatkozott.”, amit mire is alapozott? Ha nincs fekete modell a címlapon, akkor honnét tudja, hogy az ütközne az olvasók ízlésével? blogozine.blog.hu/2017/07/08/o_legfeketebb_boru_modell_a_vilagon
Ha ő lenne egy címlapon, biztosan hányna Magyarország összes lakosa? Nem, csak egy részük. Egy személyes ügy. Tavaly nyáron éppen megjöttek az unokahúgom eljegyzési képei Angliából, a vőlegény néger. Lelkesen mutatom egy olyan családnak, akivel 15 éven keresztül szoros kapcsolatban voltunk. A feleség. És mit szólt a család? Mit szóltunk volna, örülünk, hogy megtalálta a párját. És hol fognak élni, Afrikában vagy Magyarországon? A srác már Angliában született. Csak azt nem kérdezte meg, hogy ezentúl csak banánt esznek-e. Visszakérdeztem, komolyan gondolod, hogy mert világosabb a bőröd, ezért okosabb vagy minden feketénél? Azóta nem érintkeznek velem. Ki a sötét?

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.23. 09:31:46

@Cycmen:

Mi van vérszívó kullancs? Nem fizet elég közpént a pártod, muszáj nyomi a sódert?;D

látjátok feleim szümtükkel 2019.04.23. 09:53:41

A szöveget nehezen értelmezőknek ajánlom ismételt elolvasásra:

Sajnálkozva " A magyar szerkesztő arra hivatkozott, hogy náluk csakis kaukázusi típusok jelenhetnek meg... Maróy Krisztina, aki 15 éve tölti be a tisztséget. Az írta, egyáltalán nem akarták megbántani, mert ő és a munkatársai valamennyien az emberi jogok, a demokrácia és a női egyenjogúság elkötelezett hívei. Az érintett külsős szerkesztő eljárását pedig kétségesnek és furának minősítette. Szerinte valójában a szerző – gyengébb angol tudása miatt – nem tudta pontosan kifejezni magát, mert azt akarta mondani, hogy az olyan helyeken, mint Magyarország a szépséggel foglalkozó lapok az olvasók ízlését követik. "

" A sajnálkozásra a fotós úgy válaszolt, hogy ő túlnyomórészt csakis fehér modelleket talált a legutóbbi 11 számban, hiába mond mást a főszerkesztő asszony."

Aki esetleg ezek után sem értené, nem az gond ebben a hozzáállásban, hogy a fekete bőrű modellről nem jelnt meg a kép, hanem az indokok, ami miatt. Különsn az a kifejezés ( remélem ezt nem nyelvi neházségek miatt foglmazta így, hogy " az olyan helyeken, mint Magyarország ". Teccenek érteni?

Az a gond, hogy a mai Magyarországon a nertársak akarják megmondani, hogy milyen legyen az olvasók ízlése. Népnemzeti, tenyeres-talpas, csöcsös-faros, ízléstelen?

Mellesleg nem csuda, hogy a magyar szerkesztő meg akar felelni a magyar dizájn elvárásainak, hiszen ez alap elvárás a nerben boldogulóktól. Ha már a magyar divatot is a ner akarja a saját lábán állva uralni.
Maróy Krisztina szakmai gyakorlatát a brit Vogue magazinnál töltötte. Gondolom ott, azoktól a hüje libsiktől tanulta, hogy az olvasók helyett a politikai irányzatot kell követni, mert még rá találják sütni, hogy migráncs pártoló.

No, ez a megfelelési kényszerhangulat a baj. Ha valaki nem értené.

Occam beretvája 2019.04.23. 20:40:26

@taga20: Vót' 56-ban. A fajtád lógott fejjel lefelé.Ha nem jöttek volna vörösök rátok is sor került volna. :-))
süti beállítások módosítása