B1 blogcsalád



Komoly veszély a nacionalista előretörés Európában, de kérdés, hogy mennyire szerepelnek jól az EP-választáson

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. április 12. - Szelestey

• Az európai konzervatívoknak vigyázniuk kell, mert hatalomra segíthetik Salvinit és Orbánt, ha túl sokáig cirógatják azokat, miközben mindkettő az unió szétverésén dolgozik 

• A brit toryk még beleköphetnek Salvini levesébe, mármint hogy az olasz szélsőséges politikus létrehozhassa az egységes nacionalista frakciót Strasbourgban

• Kovács Zoltán szerint Brüsszel megpróbálja kioktatni Magyarországot (értsd: a magyar kormányt), de hasztalan, mert az úgysem enged

FT

financial_times.jpg

A kommentár szerint Trump létre akarja hozni a populisták világklubját, ennek érdekében szinte példátlan segítséget nyújtott az izraeli kormányfőnek, akit azután a szavazópolgárok megerősítettek hivatalában. Olyannyira, hogy enélkül Netanjahu aligha győzhetett volna. Ideértendő, hogy az elnök terrorszervezetnek nyilvánította az Iráni Forradalmi Gárdát, elismerte a Golan megszállását és Jeruzsálembe helyezte át az USA nagykövetségét. Tavaly az elnök még elszigetelődött a G7-es csúcsértekezletén, amikor azt sürgette, hogy vegyék vissza Oroszországot. Mára az akkori ellenlábasai vagy meggyengültek, vagy – mint a japán miniszterelnök – átmentek mini-Trumpba. Olaszország ma már jelentős részben az elnök populista táborának részét alkotja.

A vezető államokon túlra tekintve Orbán pontosan olyan pillért képez a washingtoni tervekben, mint izraeli kollégája. De ugyanebbe a kategóriába tartozik a brazil és az indiai elnök is. A maguk módján valamennyien rombolnak, épp úgy, ahogyan azt Trump teszi. De aki tudni akarja, hogy a továbbiakban mi várható a Fehér Ház részéről, annak érdemes odafigyelnie az izraeli választásokra. A tanulság az, hogy a demokrácia halálához nem okvetlenül szükséges a sötétség. Elvonhatják az éltető oxigént a jól megvilágított szavazófülkékben is.

Guardian

guardian.png

Az újság úgy ítéli meg, hogy az európai konzervatívoknak erkölcsi kötelességük kerülni Orbánt és Salvinit, és a nagy pártok nem működhetnek együtt idegengyűlölő nacionalistákkal, akik azt remélik, hogy uralni fogják a következő Európai Parlamentet. A szerző, aki az utóbbi hónapokban járt Budapesten, Varsóban és Rómában is, nem azt tartja kulcskérdésnek, hány szavazatot kapnak a szélsőséges erők, bár az is aggasztó, hanem hogy megpróbálnak és képesek-e létrehozni egy kifejlett fasiszta szövetséget, de úgy, hogy abba betársulnának a fenyegetett kereszténydemokraták, akik keményebb partnert keresnek. A legutóbbi felmérés szerint Salvini jelenleg jócskán elmarad az áhított szinttől: a szélsőségesek 150 helyre számíthatnak. Az általa meghirdetett összefogás eléggé siralmasan indult: hétfőn nem sikerült Milánóba csábítania sem Le Pent, sem Orbán, sem Strachét.

Érthető, hogy sok baloldali a fasizmus visszatértének csatakiáltásával igyekszik mozgósítani a szavazópolgárokat. Ez hatékonyabb, mintha azt mondanák, hogy Európa könnyen zsákmányul eshet a nyíltan xenofób, intoleráns, propaganda által vezérelt, erősember-imádó pártoknak. A mérleg másik serpenyőjében azok vannak, akik lekicsinylik a fenyegetést. A szélsőjobbot úgy mutatják be, mint amely krónikusan megosztott, és hogy a bevándorlás nem lesz olyan kényes téma, amint ahogy azt Salvini és az őfélék beállítják. Az igazság a kettő között van. De nem valószínű, hogy szélsőséges cunami következne be, nem kell számítani az önjelölt diktátorok áttörésére.

A lényeg úgyis a választások után jön, mert félő, hogy a konzervatívok elkezdik átvenni a fasiszták technikáját, soraikba illeszteni a szélsőségeseket, így azok közelebb kerülnek a hatalomhoz. Az újságíró a múlt hónapban döbbenten látta Budapesten, hogy Nicholas Sárközy a nyílt színen átölelte Orbánt, alig pár nappal a Fidesz néppárti felfüggesztése után. Ez újabb jele annak, hogy a francia jobboldal vezető ereje keményvonalasoknak, illetve radikálisoknak udvarol. A magyar miniszterelnök és Salvini már tett kísérletet az összefogásra, és Orbán módszeresen lebontja országában a fékeket és ellensúlyokat. Azonban még ez sem győzte meg a konzervatívokat, hogy teljes egészében ki kellene rakni a strasbourgi frakcióból. Ez pedig csak arra jó, hogy legitimálja a magyar és az olasz vezető megnyilvánulásait, még inkább alátámassza, hogy a demokrácia félrecsúszott.

A szélsőjobbnak esélye van arra, hogy győzzön a kulturális és identitásháborúban, ha társakra talál saját pártbirodalmán túl. De ha nem veszik be a hatalmon lévő elitbe, akkor csak korlátozott veszélyt jelent. A szélsőségesek egymaguk nem képesek átvenni az EU ellenőrzését, de eszméik kétségtelenül megfertőztek másokat. A nagy pártoknak igazolniuk kell, hogy megvan bennük akarat és a történelmi felismerés, mármint, hogy a nacionalisták és rasszista demagógok ne kerülhessenek közel a hatalom sáncaihoz. Ez a döntő. És jó lenne, ha Weber olvasná az idevágó politikai irodalmat.

Time

time_1.jpg

Kovács Zoltán azt közölte, hogy az EU hiába próbálja politikai, kulturális és sok más értelemben kioktatni Magyarországot, az ettől nem fog megváltozni. A lap azért kereste meg a szóvivőt, mert címlapsztoriként hosszú összeállítást készített arról, miként egyesülnek a nacionalisták, hogy szétszakítsák Európát. A cikkben megszólalt Szíjjártó Péter is, aki szerint a magyar, a lengyel és a cseh kormány el van szánva, és megakadályoz minden kísérletet, amelynek célja, hogy felforgassa a földrész etnikai összetételét. A lap rámutat, hogy itt érhető tetten az egyik fő elválasztó vonal a kontinensen: a liberális Nyugat és az élesen nacionalista Kelet világnézeti csatája. Ez az árok leginkább Magyarország esetében rajzolódik ki. Orbán és Brüsszel küzdelme lakmuszpapírként szolgál a populisták és a szélsőjobbosok számára, amint azok a politikai fő áramlat felé araszolnak Európában. A kérdés most az számukra, mennyire mehetnek szembe az elvekkel a migráció, az emberi jogok és a gazdaság kapcsán.

Szíjjártó szerint a tömeges bevándorlás módosította a játékszabályokat, az okoz egy sor politikai viszályt a tagállamok között. Ezzel még liberálisok is egyetérthetnek. A magyar kormány plakáthadjáratot indított az EU ellen, miközben vidéken az unió zászlói mellett sok helyen kint vannak a táblák is, hogy Brüsszel mennyi pénzt adott a szóban forgó beruházásra. Az ország ebben az időszakban 28 milliárd dollárt kap az uniótól. Tessely Zoltán, Bicske parlamenti képviselője és Orbán hűséges követője el is ismeri, hogy a közösségi források nélkül nem boldogulnának. Ez azonban nem enyhíti a kritikát. A politikus azt mondja, hogy nincs az az összeg, amennyiért a magyar fél befogná a száját az uniós visszásságok láttán.

Sok magyar azonban nem ért egyet ezzel a hozzáállással. Most pl. folyik az aláírásgyűjtés, hogy az ország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, mert akkor külső intézmény tudná szemmel tartani a gyanús magyar ügyeket és véget tudna vetni a korrupciónak. A fő szervező, Hadházy Ákos azt fejtegette, hogy a kormány szajkózza a hazugságokat és az emberek egy idő után el is hiszik azokat, ebben áll a hatalom sikerének titka.

Európában összeállnak a szélsőjobbos nacionalisták, hogy megszilárdítsák befolyásukat az unión belül. Szélsőséges politikusok a margóról a közép irányába tartanak, de egyre biztosabbak a májusi esélyeiket illetően. Le Pen ezt úgy érzékelteti, hogy idáig is sorra dőltek el a dominók: Magyarországon, Ausztriában, Olaszországban, Svédországban. A francia Nemzeti Gyűlés várhatóan az eddiginél több megbízottat küldhet az EP-be. De feljövőben van a többi, haszonszőrű párt is. Egy idő után pedig belülről formálhatják az EU döntéseit. Le Pen és Salvini nem feszegeti a kilépés lehetőségét, viszont azon van, hogy szétszakítsa az uniót egyben tartó szálakat, mert céljuk az, hogy tönkretegyék a szervezetet – mondja a NATO korábbi politikai tervezési igazgatója.

Közbizalom erősen megingott Brüsszellel szemben. A fokozódó egyenlőtlenségek protekcionizmushoz és populizmushoz vezethetnek. Máris milliók voksolnak a populistákra és nacionalistákra, akik az EU alapelveit támadják és összeesküvést szőnek Európa átalakítására. Hogy tervüket keresztül tudják vinni, ahhoz legalább a strasbourgi mandátumok egyharmadát el kell nyerniük. Néhány felmérés szerint ez nem is lehetetlen. És akkor, ahogy Bannon megfogalmazta: létrehozhatják a tagadás frontját. A bajok a gazdasági válsággal kezdődtek és a hatalmas migrációs hullám csak fokozta a belső ellentéteket. Utána a Brexit okozott óriási megrázkódtatást. Így most Európa hívei is gyors változást sürgetnek, nehogy a nacionalizmus megerősödjön. Az elégedetlenség az évek során elrákosodott, Párizstól Budapestig, a gyógyulás megint csak éveket vehet igénybe. A populisták gyorsan lecsaptak a dühre. A francia gazdasági miniszter úgy ábrázolja a helyzetet, hogy visszatért a történelem, a maga erőszakával és viszályaival. Az európaiaknak a jövő hónapban arról kell szavazniuk, hogy újra itt van-e a veszedelmes nacionalizmus ideje.

Die Presse

die_presse.jpg

Hogy az EU október végéig kitolja a Brexitet, az kellemetlenül érinti Salvini elképzelését a jobboldali frakció létrehozására, mert ha a toryk újból helyet kapnak Strasbourgban, az egészen valószínűtlenné teszi, hogy sikerül egyesíteni a szélsőjobbot. Ugyanis ha a brit konzervatívok továbbra is helyet foglalnak eddigi parlamenti csoportjukban, az esetben az olasz vezető hiába ácsingózik annak meghódítására. Hiszen amíg a brit jobboldal ott van, addig oda Salvini be nem teheti a lábát. Ehhez még hozzájön, hogy a frakció másik jelentős tagja, a lengyel PiS hírek szerint nem hajlandó együttműködni sem Le Pennel, sem az FPÖ-vel. És nem valószínű, hogy a toryk összeállnának azzal az Osztrák Szabadságpárttal, amely barátsági szerződést kötött Putyinnal.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

A német elhárítás korábbi vezetője az Orbán Viktor propaganda szócsövének számító magyar állami tévében bírálta Merkel menekültpolitikáját. Kijelentései valószínűleg tetszettek a magyar kormányfőnek, miután Maaßen, úgy gondolja, hogy a kancellár és az unió nagy mulasztásokat követett el a migrációs politikában. A menedékkérők és az illegális migránsok száma ugyan jócskán visszaesett 2015-höz képest, de a zsilipek szerinte még mindig nyitva vannak.  A csaknem félórás beszélgetést, amely hétfőn ment le, úgy is lehet tekinteni, hogy az leszámolás a német miniszterelnök irányvonalával, amellyel nagyon nem ért egyet Orbán sem. Az interjúalany is azt hangoztatta, hogy továbbra is nagy a bevándorlási nyomás Afrika és a Közel-Kelet felől, és nem történt semmi az enyhítésére. Hozzátette, hogy a beáramló tömegeket nem lehet csak úgy beilleszteni. Ráadásul azt észleli, hogy újabb hullám van kialakulóban. Ennek elhárítására a külső határok védelmének megerősítését szorgalmazza, de azt tapasztalja, hogy az őrizet nem működik.

Maaßent tavaly novemberben mentették fel állásából, miután koalíciós válságot robbantott ki a kijelentése, miszerint Chemnitzben egy haláleset utáni tiltakozást követően hajtóvadászat indult az idegenek ellen.

Spiegel

der_spiegel.jpg

„Kína üres ígéretei” címmel a lap arra hívja fel a figyelmet a közép- és kelet-európai államok, valamint a kínai kormányfő mai, dubrovniki csúcstalálkozója előtt, hogy a térségben hatalmas eladósodás és fejetlenség fenyeget az ázsiai nagyhatalom befektetési törekvései kapcsán. Peking azonban mindenképpen sikernek akarja láttatni a 16+1-es konferenciát, amelyen 12 részvevő egyben uniós tag, annál is inkább, mert a messziről érkezett vendég kedden, Brüsszelben kénytelen volt engedményeket tenni az EU-nak. Amúgy a Bizottság bizalmatlanul figyeli a fórumot, mert attól fél, hogy a kínai fél igyekszik megosztani a közösséget. De hát a régiónak, Európa kapujaként fontos szerep jut az „Új selyemút” elképzeléseiben. 2007 óta sok milliárd dollár áramlott a kontinens keleti részébe. , vagy kínai kölcsön, vagy közvetlen építési megbízások formájában. Az első számú célpont Szerbia, jó 10 milliárd dollárral, utána Magyarország következik, amelynek idáig nem egészen 4 milliárd dollár jutott.

 Csakhogy a hitelek drágák és az érintett államok könnyen adósságcsapdába esnek. És van rá példa, hogy az adósság fejében Kína rátette a kezét a megépített infrastrukturális létesítményre. De sokszor előfordul az is, hogy a kilátásba helyezett befektetésből nem lesz semmi. Szóval itt nem ártana egy kicsivel több megbízhatóság. Végül pedig súlyos gond a tervszerűtlenség, az átgondolt fejlesztési koncepció hiánya is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2414759494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga Beauty Salon. 2019.04.12. 08:11:16

Az európai konzervatívoknak vigyázniuk kell, mert hatalomra segíthetik Salvinit és Orbánt, ha túl sokáig cirógatják azokat, miközben mindkettő az unió szétverésén dolgozik ............

Soha egyik sem tett olyan nyilatkozatot, illetve arra utaló tettük sem volt ami az unió szétverésére, feloszlatására utalt volna. Egy a közös bennük, egyet hangoztatnak, hogy káros a dologtalan, beilleszkedésre képtelen tömegek betelepítése és az hatalmas gazdasági és társadalmi terheket ró az egyes országokra! Ez az alapvető probléma, pont a bevándorlás támogatói verik ezzel szét az uniót, bár egyéb gazdasági hőstettek is vannak, amiért pl. a britek éppen kilépnek. A libsik persze szokás szerint pofátlanul immár az uniónak tekintik magukat, illetve az unió gazdáinak, örökös tévedhetetlen vezetőinek és szerintük aki velük bármiben is nem ért egyet, nem csinálja amit mondanak, az az uniót veri szét! Nem az uniót kell szétverni, hanem a libsiket elsősorban, de ha az unió teljesen libsi lesz akkor azt is, mert inkább az unió vesszen mint Európa!

Helga Beauty Salon. 2019.04.12. 08:29:53

@csüngőhasú norvégbáró:
van nekünk erős gazdaságunk, egy kancsal puttonyunk erős forinttal, és egy lölőnk, kiváló stróman vénával és vállalkozásokkal....................................

Bizony ostoba libsi, Matolcsy kancsal, de hülye vagy ahhoz hogy egyebet is felhozz ellene, a forint ereje meg relatív, mert van egy középállapot amitől ha eltér bármelyik irányban, az már a gazdaság valamelyik részének bajt okoz!
Egyébként előtte egy offshore lovagunk bigfoot nyomokkal, de aztán kiderül hogy nem yeti járt az MNB-ben hanem csak a kibaszott kamatlábak!
A strómanokon is elmerenghetünk, mert ezek legalább elsővonalas magyar strómanok és nem kormánytagok. Anno Gyurcsányék voltak a strómanok, de az EU strómanjai, illetve azoknak a stróman Eu vezetőknek a strómanjai, akik maguk is csak strómanok, a globáltőke strómanjai! Bábok bábok hátán, sehol egy tehetség, csak jól irányítható alkoholista strómanok és egyéb hülyék! Ez ma az EU, ezt kell gyorsan eltörölni amíg nem késő!

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 09:30:01

Miben kulonboznek az europai konzervativok a buzilobbista lipsiktol? Marmint celjaikban, elkepzeleseikben.

csak kerdezem

István Tamasi 2019.04.12. 11:24:36

A nacionalizmus egy súlyosan retrográd, káros és ártalmas nézet.

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 11:27:01

@István Tamasi: Pedig Europaban jon az illiberalis jovo.

2019.04.12. 12:27:16

@csüngőhasú norvégbáró: Valamint van nekünk egy scmidt máriánk is aki-valljuk be páratlan tehetséggel és szorgalommal-próbálja átírni a történelmet. Legalább is nagyon erőlködik. Tudás és ész hiányában nagyon nehéz dolga van szegénynek. Mint itt pár embernek. Lassan bezárul a kör.

2019.04.12. 12:31:36

"Kovács Zoltán szerint Brüsszel megpróbálja kioktatni Magyarországot (értsd: a magyar kormányt), de hasztalan, mert az úgysem enged" Ezzel egyet értek. Talán sok mindenki más is. Nagyon félnek, hogy esetleg valami kis résen egy kis világosság szorulna a sötét fejükbe. Ugyan olyan féltő gondoskodással óvják a kb. 2 700 000 szavazóikat is. Eddig teljes siker.

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 13:29:36

@István Tamasi: Minnel tobb colored lesz, annal nagyobb lesz a nacizmus, ez mar csak ilyen. Egy gazdasagi valsag, es mennek taborba megint.

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 13:30:36

@Thomas Grande: A kadarista-kommunistaknak befellegzett, es a tortenelemszemleletuknek is.

Aki uralja a jelent, uralja a multat.

n3spr3ss0 2019.04.12. 13:49:12

@Lakatos Rodolfó: Ez egy beteg vélemény, köze sincs a valósághoz, úgy mint a kormány adatainak.

törppicur 2019.04.12. 14:03:08

Azt, hogy ki kivel szeretne/hajlandó összeállni, hogy közös kondérból zabálhasson még kérdés. Ahhoz, hogy Weberéknek elég hosszú kanaluk legyen még Orbánra is szükség lehet. Ha lesz, Weber nem fogja tartani a szavát.

Azok után, hogy 94-ben a Maszop összeállta Szadesszal sokakat meglepett, olyan szinten elvtelen volt, és utána még 2* megtették annak igazolására, hogy nem véletlen volt, és a hatalomért mindent.

Az EJU ugyanolyan nagyban, semmivel sem jobbak, a nagykoalíció minden csek nem pártcsaládok hatékony együttműködése. 2 vagy 3 mocsok libbant gyülekezet érdekházassága, igazi vezető nélkül. Ezért én azt kívánom a Fidesz hagyja ott őket és használják ki a szabad mozgás adta lehetőséget. Ha lesz 3-4 kisebb csoportosulás kb. összesen 200-250 fővel az a néhány nagy frakcióban ülő gondolkodó képviselővel bőven meg tud állítani idióta törekvéseket.

törppicur 2019.04.12. 14:06:22

@csüngőhasú norvégbáró:
a kilépés önmagában nem tűnik jó gondolatnak.
De ha ezzel összefüggésben te és a fajtád átköltözne az EJU-ba Dobrev Demokratikus Klára szárnyai alá, bizony még megfontolandó...

Lakatos Rodolfó 2019.04.12. 14:10:53

@n3spr3ss0: "köze sincs a valósághoz, úgy mint a kormány adatainak"

A "kormány adatai" az államháztartás hiányát, az államadósság/GDP rátát és a GDP-növekedést tekintve pont azok az adatok, amelyeket pl. az Eurostat oldalán is megtalálhatsz.

Az államadósság-ráta 2011 óta csökken:
ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=sdg_17_40&plugin=1

A KSH adattáblájából nyomon követhető, hogy a szocik alatt ez folyamatosan nőtt, màr a válság előtt is:
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html

A reál-GDP-növekedésünk 2013 óta átlagosan a régió többi országáéhoz hasonlóan meghaladja az uniós átlagot, tavaly majdnem 3%-kal haladta meg:
ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=tec00115&plugin=1

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.04.12. 14:35:34

A népe előretörése mind keleten, mind immár nyugaton is lassan, megállíthatatlan.

A népek tengere ellen tehetetlenek a háttérhatalom atomrombolói.

törppicur 2019.04.12. 15:00:17

@MUIE Orban:
A gondolkodó képviselők nem nácik - attól gondolkodók, hogy elvek és érvek mentén ki fognak szavazni a ballib csordából. A Fideszesek sem nácik - gondolom te sem hiszed.
Vannak nácik is kis számban. meg lesznek is, őket a 3-4 kisebb csoportosulás egyikébe és a szükség esetén blokkoló kisebbségbe számoltam.

A bili kérdést tedd félre még vagy másfél hónapra. Volt már néhány reménykedésetek, ami aztán magyarázkodásba és feleősség elhárításba torkollott. Ha 12-14 képviselője lesz a Fidesznek 2-3 a Jobbiknak érdekelne, hogy a maradéknak tudtok-e majd őszintén örülni.

Természetesen, ha a liblingjeidnek lesz 12-14, megyek veszek egy bilit és 0-24-ben fogom lógatni bele a kezem, tőled meg elnézést kérek. Ezt tőled is elvárom, ha behibáztál.

törppicur 2019.04.12. 15:03:30

@MUIE Orban: Korábbi, nem nekem írt bölcsességeidről csak annyit, hogy mire alapozod azt, hogy a miniszterelnököd cigó, meg nem árja, illetve a fideszesek nácik?
Ugye ez több, mint vélemény, mert véleménynek elég alja. Ha esetleg alá is tudnád támasztani...

Rettegek mert ballib vagyok 2019.04.12. 15:36:35

Sokat röhögök, mikor a ballib Soros csicskák kifejtik, hogy mit kell tennie az Európai konzervatívoknak.

Ez Kb olyan, mintha Orbán diktálná a Soros csicskáknak hogyan kell viszonyulniuk a világhoz.

Mondjuk a B1-nek pl ez csak segítene, de ezek az agyhalott gyűlölködő faszkalapok már mennthetetlenek.

Rettegek mert ballib vagyok 2019.04.12. 15:38:27

@törppicur:

Ez a B1 törzskommentelő ballib seggnyalóknál evidencia.

Aki nem tartozik közéjük, az cigány, antiszemtia, náci, és fasiszta is egyben. De ha kell akkor lehet akár díszzsidó is az illető, vagy olyan zsidó, aki maga is antiszemita pl Netanjahu.

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 15:43:35

muhaha

444.hu/2019/04/12/trump-demokrata-ellenfelei-valasztokorzeteibe-akarta-deportaltatni-a-hataron-elfogott-bevandorlokat

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.12. 15:45:05

@Rettegek mert ballib vagyok:

"Ez Kb olyan, mintha Orbán diktálná a Soros csicskáknak hogyan kell viszonyulniuk a világhoz."

a staddionczigány gyűlölködő plakátjai (közpénzből, ugye) kinek a véleményét, viszonyulását a világhoz próbálják befolyásolni, te f@sszopó?

kettős mércéd jól működik, mikor a főstrüman staddioncziggány valagát kell nyalni.

ELIOS?

Ellopott 3000 milliárd nyugdíj?

27% világbajnok áfa?

Rabszolgatörvény?

kinek melózik, ez a staddion strómanbáró főcziggány?

nemecsekerno_007 2019.04.12. 16:05:37

@csüngőhasú norvégbáró: Jó kis gyarmatosító duma, csak már rég nem működik. Ezerszer leírták, hogy nem alamizsna amit az EU-tól kapunk, a piacnyitás meg nem volt fenékig tejfel, ezt meg tapasztaltuk. Az ellenzék kormányzását is tapasztaltuk IMF hitelből finanszírozva...

törppicur 2019.04.12. 16:23:46

@csüngőhasú norvégbáró:
te kettősmérce bajnok, tényleg nem érzed a különbséget a MINDENKIHEZ szóló plakátkampány (legfeljebb téged és hitsorstársaidat nem érdeklő) és a között, hogy Orbán akarja meghatározni a DK belső politikáját, külső együttműködését egy pártkongresszus előtt, esetleg sugalmazza, kiket kellen kizárni az elnökségből ahhoz, hogy utána a DK-Fidesz frígy létrejöhessen.

Mert kb. az utóbbi történt a néppárt esetében , amihez a töketlen Wéber még asszisztált, abban a hitben, hogy akkor Timmermans majd lefekszik neki. Ez között meg egy szerinted elhiobázott plakátkampány között párhuzamot látni elég ferde szem és gané mentalitás kell.

A többi sirámodnak meg köze nincs a témához és csúsztatás is.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.12. 16:24:50

@nemecsekerno_007:

"IMF hitelből finanszírozva... "

most lehet az EU pénzét lopni, igaz? hordja is a cziggányod a falubéli lölővel elég rendesen, a k.vaanyátok.

ha jól láttam, a staddion főcziggány azért nem birja egyik csodá terméklüket a TRANZAKCIÓS NÉPNYÚZÓ-ADÓ
kivezetését kivitelezni, mert nincs miből fizetni a családvédelmiakciótervédelmilopásvédelmiakciótervét.

persze fáj nekik a készpénz brutális elterjedése, a kib@szott erős gazdaság melletti a 320 feletti euró árfolyam már nem, mert hát abból is van mit lopni. éljen a kuszaszemű ge.i is.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.12. 16:27:36

@törppicur:

a téma mindig az, minek nekünk a cziggányod????

nincs más témája, mint a bevándorlás, menjen már vele a pitsába, vagy messzebb.

lehet neki és drága bahrátainak a megélhetés nem gond, de az ország zömének igen, nem mindenki fidess-STRÓMAN! vagy nyalintós budavári lakos bájer zsóti.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.12. 16:30:30

@törppicur:

"Azok után, hogy 94-ben a Maszop összeállta Szadesszal sokakat meglepett, olyan szinten elvtelen volt, és utána még 2* megtették annak igazolására, hogy nem véletlen volt, és a hatalomért mindent."

a cziggányod hova nem építetett még staddiont, és kéri... hogy hálából szavazzanak ide a kinti, madzsarok, mert annyira kell minden kamu X.
eladná a lelkét az ördögnek is, ha lenne, az utolsó pofánvágható eurócentért is.

Helga Beauty Salon. 2019.04.12. 16:45:24

A vezető államokon túlra tekintve Orbán pontosan olyan pillért képez a washingtoni tervekben, mint izraeli kollégája...................................

Más is belegondolt már ennek a mondatnak a hátsó jelentésébe? Kik és milyenek lehetnek azok, akiknek már Netanjahu sem eléggé zsidó?

törppicur 2019.04.12. 17:03:16

@csüngőhasú norvégbáró:
1 Orbán úcgy cigány, ahogy te norvég vagy
2 megvan az az 1 db használt lemezed, amit bármikor lejátszol, mindenre klappol - akkor is ha a kérdést, véleményt, párhuzamot, akármit nem értesz, jöhet a deazorbán a tőled szokásos buzis módon
3 Orbánról bármit leírhatsz, nem kell itt karaktercserékkel bajlódnod, Baka vérbíró csak Bayert tiltotta el a csunya beszedtől nektek szabad - ilyen a diktatúra

Csak ugy erdekessegként, te elolvasod, megérted a mások üzenetét? Ha igen miért nem válaszolsz is azon kivül, hogy felteszed a lemezt? Másik - probáltál már kreativan gondolkodni? Tudod pozitiv, onállo, előremutató, stb - hatha hoz valamit - ettől a cigányozásfól nem leszek a barátod

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.12. 17:15:38

@törppicur:

"Ha igen miért nem válaszolsz is azon kivül, hogy felteszed a lemezt?"

egy fidessgeci se, mint te, nem ért a szép szóból. maradjunk annyiban, te, és a többi orsós troll nem vitázni, hanem pofázni vagytok itt is, pénzért, seggnyalásért. mindegy.

ahogy a csuti cziggánynak bevált, csak nyomta a soros és más mocskolódó plakátot, más ellene nincs, mint szembesíteni a mocskosságaival.

pl. ELIOS, nyugdíjpénzek, rabszolgatörvény, az EU mocskolása.

nem kell vita, és nem kell a staddioncziggányod egy rohadó kirakat-balkáni orbanisztánban.

csutinak nincs más mondanivalója 2 éve legalább, mint

SOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCS
SOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCS

közben meg az EU pénz + gőzerővel lopódik elfele....

törppicur 2019.04.12. 17:56:57

@csüngőhasú norvégbáró:
Bocs buzikám, hogy hozzádszóltam
Szorakozz a gőzben a szivárványos identitású hitsorstársaiddal, nekem ez nem pálya

szepipiktor 2019.04.12. 18:11:33

Bizony, bizony, komoly veszély!
De nem az államoknak, az embereknek,hanem a nemzetállamiság felszámolását zászlajára tűző neoliberális aktivistakozösségeknek, mittudni honnan fizetett ál-civil szervezeteknek.
Nekik veszély...
Azért, mert az átlagemberek Európában (is) felismerik a veszélyt és védekezni kezdenek, védve a múltjukat, kultúrájukat, nyelvüket stb. Aminek a felszámolása a célja a fészbúk alapú szektáknak.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.12. 18:26:51

@törppicur:

"Bocs buzikám, hogy hozzádszóltam
Szorakozz a gőzben a szivárványos identitású hitsorstársaiddal, nekem ez nem pálya "

neked mi a pálya?

a sok stadion melletti brutális lopás? egy sapka szar ország melyet szétlop a sok fidesstetű? az a pálya mi?

hullik szét az ország, de egy fax csak 2 éve

SOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCS
SOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCS
SOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCS
SOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCS
SOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCS
SOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCS
SOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCS
SOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCS
SOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCSSOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCS

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2019.04.12. 18:51:29

@közíró MAXVAL bircaman: Ez mégis milyen hozzáállás tovaris? Le fogom tiltatni a гомосексуальный.RU homopornó oldalról amit cafeteriaként kapott!

Az oxigén kiredukálja a szenet 2019.04.12. 18:53:28

@szepipiktor: Te faszfej! A neoliberalizmus egy közgazdasági fogalom.

kunzoo 2019.04.12. 19:12:32

@csüngőhasú norvégbáró:
Működik a sorosmigráncs kampány? Működik. Minek változtatna rajta?
Az ellenzéknek kellene kreatívabbnak lennie mert most jajjjistenem nem lesz CEU, megafékekésellensúlyok láthatóan nem működik.
Azon kár siránkozni hogy a nyerő szériában levő nem változtat.

torró 2019.04.12. 19:18:15

A kommunisták volt a vesszőparipája a nacionalizmus! Azt ádázul emlegették, mondván az internacionalizmus az az oké! Apja f..a minden baromnak aki a hazaszeretőket próbálja elhallgattatni! Sajnos ezzel próbálják az embereket félrevezetni. Már akit lehet. Nem muszáj a hazát szeretni, el lehet menni világgá. De nekem senki ne mondja meg, hogy lehetek e nacionalista! Pláne ne a pár százalékos pártocskák hívei!

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.12. 19:26:11

@kunzoo:

"Működik a sorosmigráncs kampány? Működik. Minek változtatna rajta?"

ez igaz.... ha ilyen birka a nép, nem lát át ezen a csuti cziggányon, tulajdonképpen megérdemli a sorsát.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.12. 19:28:26

Mi a baj a magyar nacionalizmussal? Hány népet tömeggyilkolásztunk, hánytól vettük el a szülőföldjét, falvait, városait? – Elárulom, sehányat. – A beképzelt franciák kiirtottak vagy egymillió algériait pld. és mellette gyarmatosították Afrika jelentős részét…A belgák 10 millió(!) afrikait pusztítottak el! – A németekről ne is beszéljünk! – Az izraeliek robbantották ki az összes közel-keleti háborút, polgárháborút és válságot, az ő Moszadjuk mozgatja az álarab, álmuszlim terrorszervezeteket, mint Fekete Szeptember, Al Kaida és Iszlám Állam…és pont bennünket magyarokat akarnak kérdőre vonni?

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.12. 19:30:06

Miért nincs joga a kelet-európai államoknak, ahhoz, hogy eldöntsék - át akarnak-e térni az iszlámra vagy mégsem?

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.12. 19:34:36

A KGB fióka EU és NATO ellenes áljobboldalt, (Le Pen, Ukip, AFD, NPD, SNS, Szabadság párt, Nagy Románia párt, Arany Hajnal, Ataka, stb.) aljasság összemosni az igazi európai keresztény és kommunista ellenes FIDESZ-KDNP-vel, a lengyel PIS-szel. - Nem véletlen, hogy az egyébként tehetséges Salvininak sem sikerül a tüzet a vízzel összebékítenie...

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.12. 19:36:56

Hol vannak a szárnyaskapus Faymannok, egymillió néger migráns importáló Renzik? - Mentek a levesbe, ahová MehrKill anyó is vágyódik már és a saját nagyanyját feleségül vevő, pederaszta gyanús Macronci is kerülni fog...

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.12. 19:38:52

A fent idézett Rothschild-Sörös Ördög média, (a Lügenpresse) valósággal őrjöngve uszít, mert liberálnyikjainak vesztét érzi.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.12. 19:43:47

Egy kis politika történeti szótár: - Az "internacionalizmus" = nagyorosz imperializmus, "szocializmus" = kisebbségpusztító nemzeti szocializmus, (kivéve Magyarországon, ahol egy kollaboráns etnikum magyarellenes rendszert vezetett.)

kunzoo 2019.04.12. 19:43:54

@csüngőhasú norvégbáró:
Az a szitu hogy m8ndenk tudja mekkora szarkák, de: viktorovicsról még elhiszik azt hogy képes kordában tartani az embereit, képesek döntéseket hozni.
Karácsony geriről az már kiderült hogy ügyeskedni tud (zuglói parkolás) az már kevésbé hogy képes irányítani a saját embereit, nemhogy másokat.
A nincs is menekültválság duma visszafelé sül el mert ezt egyszer már durván benézték. Valóban kevesebb lenyúlás lenne ha kormányra kerülnének de érzésre nem azért mert becsületesebbek hanem mert a lopáshoz is hülyék. Ez sok választó érzése velük kapcsolatban. Talán Mesterházival vihették volna valamire, ez a geri borzalom.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.12. 19:47:01

Miféle elfajult, elkorcsosodott csődtömeg lett az Európai Unió, melyet egy népeket kifosztó közbűntényes spekuláns, Sörös Ördög irányít "civil" szervezeteknek álcázott amerikai titkosszolgálati különítményekkel?

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.12. 19:50:17

Miért korrupció az, ha Magyarországon magyar emberek nyerik a közbeszerzések nagy részét és nem a Nemzetközi Rabló-Kapitalista Maffia cégei, emberei, mint a maszopnyik banditák idején? - Nem hallottuk, hogy a Maffia valaha is panaszkodott volna, hogy jobb ajánlatot adott, mint a magyarok, de mégsem ők kapták a munkát...

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.12. 19:52:59

ELŐRE A KERESZTÉNY-DEMOKRATA EURÓPÁÉRT! EURÓPA LEGYEN AZ EURÓPAIAKÉ!

kunzoo 2019.04.12. 19:53:31

@AZ IGAZI HUNGAROFIL:
Inkább csak két magyar ember.
A vejjel nem az a baj hogy ő nyer, nem is az hogy drágán hanem rossz minőségű a munka. Nézd meg a hódmezővásárhelyi elkerülőn a lámpákat. A nagyobb részük félvak már.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.12. 19:58:26

Lefogadom tíz láda Hungária Extra Dry pezsgőbe, (a kedvencem), hogy a magyarok közül FIDESZ-KDNP képviselőire többen szavaznak, mint az összes többi libsi és libsi-kamu áljoboldali pártra!

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.12. 20:01:21

@kunzoo: Jobb lenne, ha sokkal többen nyernének, ebben egyetértünk. Abban is, hogy a közbeszerzéseken legyen 20 év teljes körű garancia! A tulajdonosok teljes vagyonukkal, cégeikkel, családjukba átmentett vagyonukkal, stb. feleljenek az elnyert munkákért!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.04.12. 20:16:13

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: "keresztény és kommunista ellenes FIDESZ-KDNP-vel,"

Az rendben, hogy keresztény ellenes. De már hogy lenne a Kádár rendszert visszaépítő bolsevik hazaáruló fideSS kommunista ellenes? Ők maguk a kommunisták.

Ménár Atya 2019.04.12. 20:28:38

@AZ IGAZI HUNGAROFIL:
Azzonnal leállna minden közbeszerzés :D:D
B+, egy szimpla csatorna fedelet nem tudnak tisztességesen úgy az útba építeni, hogy az vagy az aszfalt a helyén maradjon, és ne kúrja szét az autód.
Gondolod, hogy erre 20 év garit kapsz?
Amúgy kicsit lépj ki ebből a munka világából, mi van pla gemkapoccsal, vagy a papírral, vagy a számítógéppel stb amit közbeszen vesznek, arra milyen garit akarsz.
A korrupcióban ez a legsimább ügy, valódi terméket kapsz közbesz áron, látszólag minden ok, csak épp 3x annyiért adta el mészáros lölö vagy a slepp, vagy kókány janó vagy a slepp, és a kiírásokban épp az ő arcukra írták ki, a tied nem jó.
Na ez a gáz.
:D:D:D

Weißkopf 2019.04.12. 20:44:58

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: "Az izraeliek robbantották ki az összes közel-keleti háborút": speciel az 1973. évit nem. Meg az ún. intifádákat sem. Ja és az Öböl-háborút sem. (Mert hogy az is a Közel-Keleten történt.)

taga20 2019.04.12. 21:02:39

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: "Mi a baj a magyar nacionalizmussal? Hány népet tömeggyilkolásztunk, hánytól vettük el a szülőföldjét, falvait, városait? – Elárulom, sehányat. "

mi csak a saját állampolgárainkat. pl. lásd azt az 500000-t, anno a vagonokban!

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 21:13:36

@taga20: Senkinek sem artott meg a marhavagon, a katonakat is igy szallitottak anno, meg a civileket is.

Zsidok persze mindenen kepesek ajvekolni.

taga20 2019.04.12. 21:26:27

@Nincs közöttünk csicska: gondolom te is ajvékolnál, ha a családodat bebasznák egy marhavagonba, és utána be a gázba.

ritka nagy féreg vagy, fityeszork!

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 21:31:27

@taga20:"utána be a gázba."

Magyarorszagon senki nem ment gazba, bar valoszinuleg mashol se.

A vagont meg megbeszeltuk, mindenki igy utazott a haboruban, a nagyszuleimek is, katonakent is meg civilkent is. Gyorsabb volt mint gyalog, a lovakat meg be kellett szolgaltatni. Mar akinek volt. Benzinhez senki civil nem jutott hozza.

ankica 2019.04.12. 21:34:56

Szelestey úr! Egyetlen kérdésem van Önhöz! Honnan veszi azt az infót hogy Salvini és Orbán azon dolgozik hogy tönkre tegye az EU-t? Ezzel az a gond hogy mi Európai nemzet vagyunk és képzelje ezt még Orbán is és Salvini is tudja. Ma hazánkban már az ovodás gyerekek is tudják miről van szó, hogy miért gyűlölik Orbánt és a jelek szerint Salvinit is annyira. Igen azért mert nem hajlandó belevinni minket abba a helyzetbe amiket Önök, és társaik szeretnének az európai egyesült államokba(szándékosan kis betűkkel). Na ez nem fog menni Szelestey úr, voltunk már eleget elnyomva különböző uradalmak alatt, ami szintén egy irányítás alól jött, csak más néven nevezték,őket. Pl. kommunizmus, fasizmus,..... Meg kell most már jegyezniük az elnyomásnak vége! Önálló nemzet és saját döntés. Ha valakinek nem tetszik el lehet menni.

Brix 2019.04.12. 21:38:46

Az sem biztos, hogy olyan nagy populista előretörés lesz majd az európai parlamenti választásokon ,ahogy azt sokan, többek között Orbán Viktor is várja... Ha csak Németországot nézzük, a közvélemény kutatások szerint jönnek fel a Zöldek (20-22%-os népszerűséget mértek nekik, az FDP 10%-körül, SDP 16%, Baloldal 6%, CDU/CSU 32-34%, az AFD meg csak 12%-on áll. Németországban jele sincs az ADF óriási előtertörésének, hiszen a társadalom többsége vagy balos/liberális/zöld vagy mérsékelt konzervatív. A CDU/CSU veszített szavazatokat , de a mérések szerint csak kevesek lettek az AFD szavazói.
Be kellene látni, hogy Nyugat-Európa soha nem lesz olyan gondolkodásilag , mint Kelet-Közép -Európa. Ott tanultak a múlt hibáiból, és belátják, hogy a populizmus, a nacionalizmus eddig soha nem hozott jót Európának, a fasisztoid elvek újra politikába emelése meg főleg nem. Az Orbán-Néppárti konfliktus egyik lényege eleme éppen az, hogy a keresztény/konzervatív gondolkodás alapvetően szolidáris altruista , azaz: Európa nem lesz sem körbekerítve szögesdrótokkal, és százezres hadsereg sem fogja védeni a határokat és nem fognak a menekültekkel vagy migránsokkal sem embertelenül bánni. Amit lehetett azt megtették, ( török egyezség 4 millárd euro évente, észak-afrikai államokkal Líbiával, Egyiptommal is...) Bár nem léptek időben, az valóban súlyos hiba volt, de a közgondolkodás ezt akadályozta
Nyugat-Európában az emberek többsége jómódban él , nyitottabb , elfogadóbb gondolkodású és ebből következően a többség " liberális ".... Az ottani demokrácia modell is más, hiszen ott nincs " többségi demokrácia" hanem érvényesül a valós társadalmi érdekkülönbségeket legjobban megjelenítő, plurális politikai rendszer és ehhez rendelten sok országban pl. színtiszta arányosság a választások során ( német, svéd... az angolszász egy más hagyomány, de erre ne hivatkozzunk egy olyan fiatal demokrácia esetében mint a magyar..
Orbán szalonképtelenné vált mint európai politikus , hiszen túl sok kommunikációs hibát követett el, így a kezdetben szimpatikus lépései, amelyek határozottságot sugalltak és megoldási javaslatokat kínáltak, a stíluson elbukott.
Óriási hiba volt a civil szervezetek ellen támadni és a gyűlöletkeltő propagandát folytatni a vezető nyugati politikusokkal szemben, ezért fordult el tőle a nyugati kereszténydemokrata politikai elit.
Másrészt , a német tévé bemutatta a korrupt hazai közállapotokat: az Orbán-család és Mészáros Lőrinc birodalmát , így Orbán diszkreditálódott az enyhén jobbos közemberek között is...
Eljött az idő, hogy Manfred Weber is rádöbbent , hogy Orbán marginalizálódott politikus lett Európában, és már többet visz, mint hoz a Néppártnak....

taga20 2019.04.12. 21:39:05

@Nincs közöttünk csicska:

"Magyarorszagon senki nem ment gazba, bar valoszinuleg mashol se."

magyarországon, a magyar közigazgatás 500000 embert vagonírozott be és küldött el a halálba.

a fricek csak néztek, mint hal a szatyorban, hogy eszeszebbek voltunk az eszesznél!

ankica 2019.04.12. 21:39:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Szelestey úr! Egyetlen kérdésem van Önhöz! Honnan veszi azt az infót hogy Salvini és Orbán azon dolgozik hogy tönkre tegye az EU-t? Ezzel az a gond hogy mi Európai nemzet vagyunk és képzelje ezt még Orbán is és Salvini is tudja. Ma hazánkban már az ovodás gyerekek is tudják miről van szó, hogy miért gyűlölik Orbánt és a jelek szerint Salvinit is annyira. Igen azért mert nem hajlandó belevinni minket abba a helyzetbe amiket Önök, és társaik szeretnének az európai egyesült államokba(szándékosan kis betűkkel). Na ez nem fog menni Szelestey úr, voltunk már eleget elnyomva különböző uradalmak alatt, ami szintén egy irányítás alól jött, csak más néven nevezték,őket. Pl. kommunizmus, fasizmus,..... Meg kell most már jegyezniük az elnyomásnak vége! Önálló nemzet és saját döntés. Ha valakinek nem tetszik el lehet menni.

taga20 2019.04.12. 21:41:33

@ankica:

"Ma hazánkban már az ovodás gyerekek is tudják miről van szó, "

margit!!!!

ankica 2019.04.12. 21:43:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Mondd mi a problémád a kereszténységgel? Az előző kommentem nem tudom miért nálad telepedett le, nem neked írtam.

ankica 2019.04.12. 21:51:47

@taga20: Tökéletes válasz. :-))))))))))))) ja nem :((((((((((((((((

taga20 2019.04.12. 21:58:47

@ankica: az a baj a kereszténységgel, hogy olyan barmokat termel ki, mint amilyen te is vagy, vagy a semjénzsoti!

ankica 2019.04.12. 22:04:51

@taga20: Örülök neki hogy ennyire ismersz és még minősíteni is tudsz. A hozzászólásaid pont erről erősített meg engem hogy a barmok közé tartozol és még finoman fogalmaztam.

taga20 2019.04.12. 22:09:29

@ankica: ne fogd magad vissza fityeszork, me a végén megfekszi a gyomrod.
viszont legyél egy kicsit kreatívabb, me így hülyébbnek nézel ki, mint tállaievtárs:)))

egyébként a vesszőt ismered?

ankica 2019.04.12. 22:13:38

@taga20: Most írtam le neked minden hozzászólásoddal saját magadat minősíted. Ki az a tállaievtárs? Véletlenül nem nem elvtársat akartál írni , vessző! :)))))))))

taga20 2019.04.12. 22:16:35

@ankica: margit, te már a puszta létezéseddel minősíted magad.

remélem minden nap imádkozol lefekvés előtt az istenedhez, a gecihez!:)))

ankica 2019.04.12. 22:20:22

@taga20: Nem gondolom hogy haragudnom kellene rád, ugyanis 77 ördög lakik benned. Szánalmas vagy és sajnállak. Istennel mindennap találkozom de ne feledd egyszer te is találkozol vele, valószínüleg egyetlen pillanatra mert ott már látni fogod hol a helyed.

taga20 2019.04.12. 22:26:13

@ankica: bennem 666 gonosz lakik margit:)))

szánalmas vagy és nem sajnállak, mert minden geciséget, amit te és a fityeszbandátok elkövet minden nap, úgy is meggyónjátok, és mehet minden tovább.

ankica 2019.04.12. 22:34:00

@taga20: Valahol nagyon eltévedtél, nekem nincsenek fideszes barátaim. Nekem a barátaim nem magyarok, és barátságunk is üzletről szól nem politikáról. Én itt élek, engem viszont érdekel az itthoni politika mert itt születtem, itt élek, és itt fogok meghalni ha a repülő egyszer le nem zuhan velem. A fidesz pedig próbálja helyre hozni az országot, nem tűnt még fel? Itt hazahívják a kivándorlóinkat, de a te gyurcsányod a nélkülözőknek mit is mondott, ha nem tetszik el lehet menni. Nagy különbség van kettőjük között.

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 22:35:51

@taga20: A magyar kozigazgatasnak ugyanugy fogalma sem volt gazkamrakrol, mint ahogy az elso gazkamras konyvekig/filmekig (70es evektol) senkinek

Begyujtottek az ellenseget, ahogy az amerikaiak az ott elo japan civileket.

taga20 2019.04.12. 22:42:36

@ankica: "Itt hazahívják a kivándorlóinkat, de a te gyurcsányod a nélkülözőknek mit is mondott, ha nem tetszik el lehet menni. Nagy különbség van kettőjük között."

az a baj veled margit, hogy hülye vagy, mint a segg, de neked már ez se mond semmit!

kolozsvaros.com/2016/02/15/el-lehet-innen-menni/

Belzebubo 2019.04.12. 22:44:01

@ankica: Hogy a kérdésére válaszoljak, A Guardian és a Time cikkéből. Mindkettő erre utal.Az, hogy Mo. európai nemzet-é (sőt, Európai!), az nézőpont kérdése, innen nézve (Linztől 25 km D-re) nem. Legalábbis a V-fanatikus része nem. Látszik ez abból is, amilyen vehemenciával azonosítani akarja a bigott V-fanokat a magyar nemzet egészével. Az utolsó mondata árulkodik az igazi európai keresztény-demokratikus elkötelezettségéről: akinek nem tetszik az elmehet. Nos, akinek nem tetszenek a liberális demokrata európai értékek, az meg elmehet az Eu-ból

ankica 2019.04.12. 22:47:40

@taga20: Érvek? Az utolsó mondatod egészen biztos magadnak akartad mondani, de nekem leírtad? Az éjszaka sötét, még azt is túl léped. Sajnos a falusi kocsmásoktól nem szabad többet elvárni.

taga20 2019.04.12. 22:52:35

@ankica: "Itt hazahívják a kivándorlóinkat, de a te gyurcsányod a nélkülözőknek mit is mondott, ha nem tetszik el lehet menni. Nagy különbség van kettőjük között."

erről a hazugságodról érdekes módon nem beszélsz, margit!

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 22:58:59

@Belzebubo: "Nos, akinek nem tetszenek a liberális demokrata európai értékek, az meg elmehet az Eu-ból"

El is fog!

Ha ha ha

ankica 2019.04.12. 22:58:59

@Belzebubo: Az utolsó mondatodra reagálok. Magyarország soha nem volt liberális és ország és nem is lesz. Magyarország keresztény ország volt a kommunizmus sem tudta tönkre tenni, így kereszténynek is marad.A módszerváltás hozta a liberelizmust majd mindenünktől megfosztottak és el is tüntek. A liberaizmus feltalálója nem magyar volt és nem is európai ezért én is azt mondom, ha nem tetszik valakinek hogy keresztény országba él el lehet menni innen és ahogyan írtad európából is mert európa mindig keresztény volt, és akik most egészen mást szeretnének elérni ők is rövidesen feledésbe kerülnek, vagy inkább nem mert annyi kárt okoztak hogy nem szabad elfelejteni még akkor sem ha jó lenne.

ankica 2019.04.12. 23:01:37

@taga20: Na most akkor mond csak meg, milyen hazugságról beszélsz?

taga20 2019.04.12. 23:03:55

@Nincs közöttünk csicska:

fityeszcsicska, szerintem putyinlandban jól éreznéd magad.

az ilyen muzsikok, mint te, imádják, ha befogják a pofájukat, és nyalhatják egy kibaszott diktátor picsáját fényesre!

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 23:06:56

@taga20: Az britt soros-ugynokoket szidd, ok mar leleptek a sullyedo EU-kolhozbol

taga20 2019.04.12. 23:06:57

@ankica: "de a te gyurcsányod a nélkülözőknek mit is mondott, ha nem tetszik el lehet menni."

""Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!"
Gyurcsánynak ebből a kirohanásából is szállóige lett, szokás szerint úgy, hogy az ellenkezőjét jelentse az eredetinek. És ebből a hamisításból kivette a részét a Magyar Hírlap, vagyis Széles Gábor személyesen. Most pedig arra kénytelen ráébredni, hogy bár Gyurcsányról a médiája csak hazudta, hogy Szlovákiába akarja zavarni a magyarokat, Orbán alatt már neki sincs más választása."

na hazudj tovább!

ankica 2019.04.12. 23:15:27

@taga20: Még egyszer és utoljára kérdezem, miben hazudtam? Mi van Szlovákiával kapcsolatban? Gyurcsányhoz a kérdés így szólt, tesz e valamit annak érdekében hogy a fiataljaink ne menjenek százezrével nyugatra, Angliába, Hollandiába, Németországba és Amerikába? A folytatás különböző kérdésekkel folytatódott és amikor kérdezték tőle, munkahely stb miért nincsen, ekkor mondta el lehet menni. Te mit hablatyoltál itt összevissza?

taga20 2019.04.12. 23:24:58

@ankica: te fogyatékos vagy? vagy mi a kurvaanyádat nem értesz azon, amit írtam?

össze-visszahazudozol, és te kérsz számon engem?

elmész te a csúti gazdád picsájába!

ankica 2019.04.12. 23:31:22

@taga20: Anyukád neked van tudtommal, mit nem értek én hát azt nem amit szlovákiáról és sok baromságodról írtál, na azt nem értem. Azt korrigáltam pontosan azzal, ami megtörtént a valóságban tetszik érteni, mámoros agyú ...? Gazdád is neked van mert én a magam ura vagyok.

Belzebubo 2019.04.12. 23:34:31

@Nincs közöttünk csicska: Ha az angolokra célzol, hát ők a K-Eu migránsok miatt szavaztak a kilépésre, sőt, még az oda költözött németet is inzultálták, mint migránst. Egyébként is csak fél szívvel voltak bent, sokallották a befizetést, pedig a mg. támogatások legnagyobb haszonélvezője a királynő (volt)

taga20 2019.04.12. 23:45:23

@ankica: hát neked valószínű nem volt anyukád, me nem létezik, hogy hús-vér ember vagy.

szerintem, te egy számítógép vírus lehetsz!

ankica 2019.04.12. 23:52:52

@taga20: Komoly veszély a nacionalista erőltetés a vidéki suttyóknál. a vírust magadba hordozod és közben másba keresed, ha ha ha.

Belzebubo 2019.04.12. 23:56:42

@ankica: Persze, most hogy mondod, már rémlik, hogy már Árpád is kereszttel a nyakában foglalta a hont... Egyébként tévedsz, a kiegyezés után kifejezetten liberális volt, sőt sokáig a liberális párt (most nem keresek utána a pontos nevének) volt kormányon. Volt is olyan fejlődés az országban, mint soha utána, napjainkig bezárólag. A politikatörténeti ismereteid pedig erősen hiányosak, a liberalizmus egy É-Ny-Eu politikai irányzat, főleg francia és német gondolkodók dolgozták ki. Az angoloknál pedig már Arthur király óta adott volt. (ld. kerekasztal) Mo. pedig valóban a kersztény kultúrkörhöz tartozó ország (bár ez most erősen kétséges már), de nem keresztény, ha a tényleges vallásgyakorlókat nézzük, arányaiban itt vannak szinte a legkevesebben. A többi összeesküvés-elméletével meg nem is érdemes foglalkozni, azok után, amit Bayer összehordott a pápáról. Valamint, hogy a liberálisok fosztottak meg "minket" "mindenünktől", ezt a balladai homályt terjesztik az ut. 10 évben, akik akkor még nem éltek, vagy amnéziásak már...

ankica 2019.04.13. 00:10:26

@Belzebubo: Ha komolyan érdekel akkor mélyen nézzél utána a liberalizmus atyjának. Pontosan mikor, ki és honnan terjedt el Angliába és Franciaországba és szép sorba még Európába. A pápáról nem tudom miket hordott össze, de bármit is azt nem jól tette. Az országunk és az egész világ kifosztása leberálisok műve, azonban van itt
egy nagyon fontos kérdés, honnan ered ez a meghatározás hogy liberáis és valójában mit takar? A honfoglalásról csak annyit, soha nem volt honfoglalás, csupán hazatérés.

Nincs közöttünk csicska 2019.04.13. 05:20:12

@Belzebubo: Hat persze, a keleteuropaiak miatt persze brexit utan is mind maradhat...

bru hu hu hu

Weißkopf 2019.04.13. 20:20:05

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: @taga20: akkor nézzük "a zsidók által kirobbantott" közel-keleti háborúkat (Wikipédiából):
[1948.] május 14-én Dávid Ben-Gúrión kikiáltotta a szabad és független Ciont, azaz Izrael államát, amelyet azonnal megtámadtak az őt körülvevő arab államok, kitört az első arab–izraeli háború.
1967-ben Egyiptom, Szíria és Jordánia sok katonával lezárta az izraeli határt, kiutasította az ENSZ békefenntartókat és Izraelt blokád alá vette a Vörös-tengeren. Izrael ezeket az akciókat casus bellinek (háborút indokló eseménynek) tekintette és megelőző támadást indított. Ez a hatnapos háború.
A hatvanas évek végén és a hetvenes évek elején palesztin csoportok izraeli célpontokat támadtak szerte a világban. Ezek közé tartozott az izraeli sportolók lemészárlása az 1972-es nyári olimpián. Az izraeli válasz az Isten haragja művelet volt, amelynek keretében felkutatták és megölték a müncheni mészárlás tetteseit. 1973. október 6-án, a zsidó naptár legszentebb ünnepén, jom kippur napján az egyiptomi és a szír hadsereg általános támadást indított Izrael ellen. A háború október 26-án ért véget. Izrael sikeresen visszaverte az ellenségeit, de maga is nagy veszteséget szenvedett.
süti beállítások módosítása