B1 blogcsalád



Csak vicc volt, hogy a hatalom józanságot tanúsítana a CEU kapcsán

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. április 11. - Szelestey
  • A britek még a káosz kellős közepén sem engedik meg, hogy egy hivatalos személyiség Soros ürügyén zsidózzon;
  • Orbán tudja, hogy a pénz beszél, ezért maradni akar a Néppártban; 
  • Magyarországon már csak nyomokban létezik a független sajtó, és egy sor európai államban sem sokkal jobb a helyzet, ezért közszolgálati médiát kellene létrehozni az EU-ban, hogy a polgárok objektívan tudjanak tájékozódni.

ceu_3_1.jpg

                                                       

New York Times/Yahoo/Reuters

reuters.jpg

Kovács Zoltán cáfolta, hogy a hatalom jottányit is engedne a CEU ügyében, noha az unió erős nyomást fejt ki, Németország pedig közvetítést ajánlott fel. A nacionalista Orbán Viktort, aki gyakran összecsap Brüsszellel, nos, őt azzal vádolják, hogy korlátozza a tanszabadságot az új felsőoktatási törvénnyel. A jogszabályról a Közép-Európai Egyetem az mondja, hogy amiatt kénytelen elhagyni az országot. A kormányszóvivő most azt közölte, hogy semmi változás nincs a dolog lényegét illetően, nem kívánják módosítani a szabályozást. Csakhogy éppen ez a vita volt az egyik fő oka annak, hogy a Néppárt felfüggesztette a Fidesz tagságát.

Pár napja Orbán Balázs államtitkár bejelentette az Országgyűlésben, hogy bizalomépítő lépésnek tekintik, ha Weber javaslatának megfelelően a müncheni Műegyetem bekapcsolódik a CEU-n zajló képzésbe. És hogy megvizsgálják a lehetőséget, miszerint az intézmény olyan diplomákat adjon ki, amelyeket elfogadnak Németországban, valamint az USÁ-ban is. Ám most Kovács egyértelművé tette, hogy maradnak az eddigi jogi feltételek.

 

Independent

independent.jpg

A brit kormány a Brexit okozta legnagyobb zűrzavar közepette menesztette lakásügyi tanácsadóját, mert az kijelentette, hogy Soros György egész birodalmat irányít Magyarországon, ami nagy felháborodást keltett, hiszen a szokásos antiszemita közhelyet pendítette meg. Szerinte csak rá kell nézni Magyarországra és azonnal látni lehet, hogy a magyar zsidók a Soros-féle hálózat részét képezik. Ráadásul Sir Roger Scruton, aki filozófus és Orbán Viktor személyes barátja, rátett egy lapáttal, amikor azt fejtegette, hogy a kínai emberek robotok, az iszlámellenességet pedig a Muzulmán Testvériség találta ki. A lap emlékeztet arra, hogy a szélsőjobbos magyar miniszterelnök szintén azt állítja: Soros titokban ellenőrzi a magyar ügyeket, ami megint csak a szokásos antiszemita klisékre utal. Scruton szerint azonban képtelenség zsidóellenességgel, vagy iszlamofóbiával vádolni a politikust, a magyarokat rendkívül megriasztotta a váratlan kirobbant, hatalmas muszlim invázió a Közel-Kelet felől.

A szakértő nekiment Theresa Maynek is, mondván, hogy jelen helyzetben az nem alkalmas az ország vezetésére. Régimódi, merev, inkább egy erőskezű politikus kellene. Az interjú után alig pár órával azonban közölték, hogy felmentették tisztségéből.

 

Wall Street Journal

wsj_1.jpg

A vezércikk szerint egyesülnek az euroszkeptikus erők, már a maguk fajták, hogy az új, populista szerveződés keretében vitát kényszerítsenek ki Európa jövőjéről. Programjukat úgy állították össze, hogy abban helyet kapjanak sok uniós polgár legnagyobb ellenvetései az EU-val kapcsolatban. Idetartozik Brüsszel jogkörének visszanyesegetése, a migráció szorosabb ellenőrzése, valamint, hogy előtérbe kell helyezni a földrész kulturális identitását. Mindez nagy kihívás a hagyományos nagy pártoknak, annál is inkább, mert a lázadók elhódíthatják akár a mandátumok egyharmadát is. Onnantól kezdve pedig gátolhatják a döntések elfogadását, és beleszólhatnak, hogy kik kerüljenek be a Bizottságba.

Salvini azonban megmutatja az EU-ellenesség korlátait is. A most megalakult ernyőmozgalom aligha képes magához vonzani az összes érintett pártot, továbbra is megmarad közöttük a mély megosztottság. Így a menedékkérők megosztása, valamint az orosz kapcsolat ügyében. Ez pedig nem ígér sok jót az olasz politikus számára, mármint hogy befolyásolni tudja Brüsszelben a politikai vitákat. De eljön a megvilágosodás pillanata az emberek számára is, mert rá kell jönniük, hogy ha nem szeretik az uniót, az még nem helyettesítheti a széleskörű támogatásra számot tartó politikát. Ugyanakkor Salvini bizonyosan nem az a vezető, akit a kontinens keres, ám kikényszeríti a vitát, amelyre Európának szüksége van.

 

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

Orbán Viktor eltávolodik az európai nacionalistáktól. Hozzáállása mutatja, hogy minden bizonnyal kudarcot vallanak a próbálkozások, éspedig egy egyesült, bevándorlás-ellenes front megalakítására a következő EP-ciklusban. Pedig ő volt a kérdés leghangosabb szószólója. De a Fidesz néppárti felfüggesztésének nem ez indokolta, hanem a Juncker elleni kampány, valamint a CEU –ellenes támadás. Azóta a miniszterelnök meglehetősen kihívó, de ezzel párhuzamosan úgy tűnik, hogy az egyetem ügyében belement a kompromisszumba. Az olyan tekintélyelvű vezetők, mint ő, nem viselik el, hogy visszavegyenek a retorikából. Szavazóik erőt várnak tőlük, továbbá, hogy ne hajoljanak meg a nyomás hatására és folyamatosan igazolják a szuverenitást. Orbán a nyilvános állásfoglalásokban megingathatatlan, ebben nagyon hasonlít Putyinra vagy Kaczynskira.

De nem is kell semmit sem mondania, amikor sokkal praktikusabb és hasznos lépésként engedi, hogy a Közép-Európai Egyetem nagyjából az eddigi feltételekkel működhessen tovább Budapesten.  Szakíthatott volna teljes egészében a Néppárttal és hétfőn, Milánóban beállhatott volna Salvini mögé. De nem ment el, mint ahogy Kaczynski és Le Pen sem. A szövetség egyébként is csak a választás után áll fel, mert a német, francia vagy finn nacionalisták számára elfogadhatatlan volna, hogy egy olyan tömörülésre voksoljanak, amelyet egy olasz vezet. A keletiek részéről viszont taktikai melléfogás volna, ha támogatnák a Liga vezérének zászlóbontását. A brüsszeli támogatások nagy kedvezményezettjeiként tekintettel kell lenniük a nemzeti érdekekre. Ami Orbán esetében a néppárti tagságot vonzóbbá teszi, mint hogy Salvini szekerét tolja.

 

Die Zeit

die_zeit.jpg

A nacionalisták korábban szét akarták verni az uniót, most arról ábrándoznak, hogy átveszik annak irányítását. Salvini 14 éven át volt EP-képviselő, ám Brüsszelben csak azóta kezdtek félni tőle, hogy odahaza a kormányrúdhoz került. A Liga vezére a szélsőjobbos európai pártok élére állt és rohamot vezényel az EU ellen. Az utóbbi években szinte az egész földrészen feljöttek a tekintélyelvű, idegenellenes, szélsőséges pártok. Céljuk, hogy visszaszerezzék nemzetük állítólag elvesztett függetlenségét. Fő ellenségüknek Brüsszelt tekintik. És májusban várhatóan tovább javítanak eredményükön. Előreláthatólag a strasbourgi helyek több mint egynegyedét foglalják el és fel akarják kavarni az ottani viszonyokat.

A Ligának jó az esélye, hogy a jövőben a legerősebb párt lesz az Európai Parlamentben, akár a CDU-t is megelőzheti. Ám Salvini még ennél is többet akar, viszont éppen ezért volt meglepő, hogy a hétfői alakuló tanácskozásról hiányzott egy sor, vélt barát. Vagyis változatlanul fennállnak a kételyek, hogy a nagy szövetség a vártnál sokkal kisebb lesz. És kérdéses, hogy tudják-e egyesíteni erőiket, ami meghatározza befolyásukat Strasbourgban. Igazából csak a brüsszeli központ elutasítása, az iszlámellenesség és az illegális migráció elleni fellépés köti össze őket, utána vége is a nagy egyetértésnek. És az ellentéteket csak fokozzák az érintett közép-keleti-európai pártok törekvései. Döbbenet volna, ha ezek az ellentétek eltűnnének a választások után.

Vagyis valószínűleg továbbra is két-három frakcióban működnek majd, de a legnagyobb bizonytalansági tényező: Orbán Viktor. Kampányprogramjának lényege, hogy végleg véget kell vetni a bevándorlásnak, szembe kell szállni a „lakosságcserével”, továbbá megálljt kell parancsolni a hol marxistáknak, hol szocialistáknak minősített „brüsszeli bürokratáknak”. Mindennek nem sok köze van a Néppárt krédójához, de nagyon is egybeesik a szélsőjobbos erők álláspontjával, már ha a magyar miniszterelnök a választás után elhagyja az EPP-t. A radikális jobboldal ugyan feltehetőleg nem szerzi meg a többséget, ám már így is beleszól a közös dolgokba. És ez akkor is így lesz, amikor az új Bizottságról kell dönteni, még ha annak elnökét nem Salvininak fogják hívni.

 

Die Presse

die_zeit.jpg

A SZER mintájára új európai közmédia felállítását sürgeti a nemzetközi Prosum Alapítvány igazgatója, mert úgy látja, hogy a kontinens több államában is veszélybe került a sajtószabadság, Magyarországon pedig már nem is létezik. Teplán István, aki egykor a CEU rektorhelyettese volt, rámutat, hogy nálunk mindössze negyedszázad alatt teljesen eltűnt a sokszínű média. A Fidesz központosította a tájékoztatást, az új sajtómonopóliumra nem vonatkoznak a gazdasági versenyszabályok sem, miközben özönlenek az EU-ellenes, illetve radikális álhírek. Az állami média több országban is hazugságokat és uszító kampányokat terjeszt.  A gond immár akkora, hogy nemzeti keretekben nem is lehet megoldani. A piaci erők nem képesek ellensúlyozni bizonyos kormányok totalitárius megközelítését, hiszen a hatalom befolyásolni tudja a magánsajtó bevételeit.

A kiutat csakis egy Európai Közmédia, illetve Sajtószolgálat jelentheti. Úgy működne, mint a BBC vagy mint korábban a Szabad Európa. Az EU irányításával hiteles információkhoz juttatná a polgárokat, mégpedig az európai adófizetők pénzéből, minden politikai elfogultságtól és gazdasági nyomástól mentesen. Az összes tagállam nyelvén sugározna műsort, a Felügyelő Bizottság tagjait az unió nevezné ki. Az érintetteknek semmi közük nem volna a nemzeti kormányokhoz. A programban a hírek, krónikák mellett élő közvetítések, stúdióbeszélgetések, dokumentumfilmek és kulturális magazinok szerepelnének. A műsor a társadalom minden rétegéhez eljutna. A frekvenciát a nemzeti hatóságok adnák, ingyen. Az induló tőkét azok az alapok jelentenék, amelyeket Brüsszel von meg a jogállamot megsértő tagállamoktól. Az ár elenyésző ahhoz képest, amekkora károkat a sok fake news és EU-ellenes propaganda okoz.

 

FT

financial_times.jpg

A szerkesztőségi állásfoglalás arra figyelmeztet, hogy Netanjahu újraválasztása nagy bajt hozhat Izrael fejére, mert a politikus azt ígéri, hogy megszállja az összes zsidó települést a Nyugati partvidéken. Az pedig véget vet a független palesztin állam minden bimbódzó reményének. Ráadásul ehhez lökést kapott Trumptól, aki előbb az egész Jeruzsálemet Izrael fővárosaként ismerte el, utána pedig kijelentette, hogy el kell fogadni az izraeli szuverenitást a Szíriától elfoglalt Golan fölött. A BT ugyan annak idején mindkét döntést semmisnek nyilvánította, ám hogy az amerikai elnök visszamenőleg legitimálja ezeket az izraeli lépéseket, az megnyitja az utat az eddigi legnagyobb izraeli földszerzéshez.

Ha Netanjahu valóban elfoglalja a Nyugati partot és rákényszeríti ezt a megoldást a palesztinokra, az az ország jövőjét veszélyeztetné. Felgyorsítaná a folyamatot, hogy a zsidó államban a palesztinok csak kevesebb jogot élvezzenek, mint a többségi nemzet. A rivális Ganznak és kemény és gyakorlatias pártjának meg kell győznie az izraelieket, hogy vegyék komolyan a veszélyt, még mielőtt alvajáróként belesétálnak egy katasztrófába.

 

Le Monde

le_monde.jpg

Orbán Viktor megindította saját, nemzetközi hírügynökségét, amelynek segítségével olyan vetélytársakkal próbál konkurálni, mint az AFP vagy a Reuters. Saját országa már túl kicsi a kormányfő számára., aki épp ezért jelentős összegeket mozgósít, hogy nacionalista mondandóját külföldön is terjessze. A V4NA-nak látnivalóan egyetlen törekvése van:  alternatív szemszögből igyekszik tálalni a dolgokat. Olyam témákkal foglalkozik, amelyek a szélsőjobb, illetve a magyar vezetés számára fontosak. Nemigen kétséges, hogy Orbán nézeteit tükrözik. A tulajdonjog olyanok kezében van, mint a mostani londoni nagykövet, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, valamint Habony Árpád. A hasonszőrűek máris tapsikolnak a hír hallatán, mármint hogy elindult sajtóiroda. Ugyanakkor Magyarország egy valamiben biztos lehet: ilyen még nem volt, hogy egy fizetős oldal fake news-t terjeszt. Világra szóló találmány.  

 

New York Times

new_york_times.jpg

A Gershwin-hagyatékot kezelő new yorki ügynökség vezetője megerősítette, hogy a Magyar Állami Opera engedély nélkül adta, adja elő a Porgy és Besst. Merthogy a korábbi szerződés már lejárt, azt pedig azért kötötték meg, mert a magyar fél tudomásul vette, hogy az összes szerepet fekete bőrű művészeknek kell játszaniuk. Ám hogy a darab most mégis színre került, azt az ügy amerikai érintettje teljes mértékben jogsértőnek tartja, úgy hogy most vizsgálja a jogi lehetőségeket.  Egyébként egy angliai operatársulat vezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy a Gershwin-örökösök kikötése csakis a főszerepekre, valamint a kórusra vonatkozik, de a baj az, hogy kevés a fekete bőrű operaénekes. A jelentés hozzáteszi, hogy Ókovács Szilveszter Orbán Viktor szélsőjobbos kormányának pártfogása mellett vezeti az intézményt és jócskán kibővítette a repertoárt.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7714757479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lakatos Rodolfó 2019.04.11. 06:39:03

"Csak vicc volt, hogy a hatalom józanságot tanúsítana a CEU kapcsán"

Csak vicc, hogy egy ún. jogállamisági eljárásnak, a Fidesz elleni Néppárt-vizsgálatnak az a fő vádpontja, hogy nem kivételeznek egy amúgy csak bölcsész és társtud-képzést adó, gyanús hátterű magánegyetemmel.

Magyarország jogállam, így a jogszabályok mindenkire vonatkoznak, a gyevi bíróra is, tessék megemészteni.

rallus 2019.04.11. 10:07:18

Mindezek ellenére nagyon szép a CEU-tól, hogy úgy ragaszkodik kis hazánkhoz, mint bolha a kutyához! Lehet bennünk valami vonzó.....

Helga Beauty Salon. 2019.04.11. 10:17:45

A brit kormány a Brexit okozta legnagyobb zűrzavar közepette menesztette lakásügyi tanácsadóját, mert az kijelentette, hogy Soros György egész birodalmat irányít Magyarországon,

Az interjú után alig pár órával azonban közölték, hogy felmentették tisztségéből...............

Mert a kis buta nem tudta hogy Soros nem csak Magyarországon irányít!

Helga Beauty Salon. 2019.04.11. 10:24:35

. A jogszabályról a Közép-Európai Egyetem az mondja, hogy amiatt kénytelen elhagyni az országot. ..............

Fel sem vetődik hogy betartsák a jogszabályt.

Magán?Véleményem? 2019.04.11. 10:31:56

" ... A V4NA-nak látnivalóan egyetlen törekvése van: alternatív szemszögből igyekszik tálalni a dolgokat. ... ilyen még nem volt, hogy egy fizetős oldal fake news-t terjeszt. ... "

Aham, ééértem, szóval, ha valaki más szemszögből vizsgál valamit, az féknyúz. Jó tudni!

Helga Beauty Salon. 2019.04.11. 10:45:45

egy angliai operatársulat vezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy a Gershwin-örökösök kikötése csakis a főszerepekre, valamint a kórusra vonatkozik, de a baj az, hogy kevés a fekete bőrű operaénekes.........................

Ja jobbára drogdíler-strici szakon végeznek.

Helga Beauty Salon. 2019.04.11. 10:53:24

financial
A szerkesztőségi állásfoglalás arra figyelmeztet, hogy Netanjahu újraválasztása nagy bajt hozhat Izrael fejére,......................

Megint az a fránya demokrácia, a nép képtelen a szerkesztőségek elvárásainak megfelelő döntéseket hozni!
Amúgy óvatosabban a figyelmeztetésekkel, mert itt nem büdös gójok dolgába ütöttétek az orrotokat, még baj is lehet belőle! Ugyebár Robert Maxvell is hogy járt.

István Tamasi 2019.04.11. 18:01:49

@Magán?Véleményem?:
Na persze, takonyhabony pont apárttatlanságáról híres. mesélj még.

István Tamasi 2019.04.11. 18:03:18

A csüngőhasú suttyó tudja, hogy a pénz beszél ezért maradni szeretne a néppártban de közben valamivel tovább kell hülyítenie a hazai agyatlan birkáit.

Európai téridő 2019.04.11. 19:06:54

"Ugye örülsz, Öcsi,/ Hogy a cipőd Fröcsi?"

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.11. 19:10:10

@Lakatos Rodolfó:

"Magyarország jogállam, így a jogszabályok mindenkire vonatkoznak, a gyevi bíróra is, tessék megemészteni. "

mondjuk, a szabályokat lehet úgy fidess módra alakítani, hogy a csuti staddioncziggány gyevi bíró elhordja az eu pénzek (és az ország) zömét a haverjaival, mégse gáz.

ja de, az ELIOS t beszopták a fidess köcsögei. :D

Koshinae 2019.04.11. 19:18:55

"Fel sem vetődik hogy betartsák a jogszabályt."

Mivel betartják, kénytelen vagyok e kijelentésed viktorékra érteni, mert ők nem tartják be a saját törvényeiket.

Helga Beauty Salon. 2019.04.11. 19:26:08

@Koshinae: Mivel betartják, kénytelen vagyok e kijelentésed viktorékra érteni, mert ők nem tartják be a saját törvényeiket....................................

Ezt felesleges is volt leírnod komám, tudjuk hogy ti mindig mindent Viktorra értetek, ez már nem is oszt, nem is szoroz! Persze mire mentek vele? :D

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.11. 19:48:16

@Helga Beauty Salon:

"Persze mire mentek vele? :D "

neked szaros a nyelved, nekünk van még tartásunk. faszfej.

s nem szeretjük a tolvajokat, tök mindegy hogy libsi, vagy fidesspatkány.

sok már ebből a staddion strómann cziggányból, hidd el.

Rettegek mert ballib vagyok 2019.04.11. 22:04:24

A Gyurcsnyista tetvek, a B1 szintű hírhaisítók marhaságaira verik..

Nincs új a nap alatt.

Weißkopf 2019.04.11. 22:36:44

Die Zeit: "A frekvenciát a nemzeti hatóságok adnák, ingyen." Mármint a független, EU irányította, Európai Közmédia, illetve Sajtószolgálathoz. Elképzelem, hogy Orbán ingyen frekvenciát ad erre a célra...

szepipiktor 2019.04.11. 22:37:53

Istenem, nem elég, hogy megint összeszedted azokat a cikkeket, amik az ellenzéki demagógiát igazolja, még ezt a marhaságot is betetted:
"Prosum Alapítvány igazgatója, mert úgy látja, hogy a kontinens több államában is veszélybe került a sajtószabadság, Magyarországon pedig már nem is létezik. "
Eleve egy "alapítvány", azaz minden, csak nem független, aki megmondja a tutit, miközben itt az indexen is napi szinten jelenik meg olyan tartalom, ami ha nem lenne sajtószabadság, akkor már börtönben ülnének a szerkesztők, szerzők.
Ráadásul ma nincs független média hazánkban, minden ideológiai őrületnek, szektának a saját szócsövei vannak csak, és a vita arról szól, megjelenhet-e az egyik véleménye a másik "lapjában".
Hol olvashatunk, nem, nem fideszes, hanem akárcsak egyetlen jobbikos tartalmat az indexe, a 444-en, a Népszabadságban vagy az atv-ben??? És a jobbik ugye ellenzéki, mégis tiltólistán van a mai napig.
Ez a sajtószabadság, hogy a "demokratikus" ellenzék a saját kiadványaiban korlátoz, majd tiltakozik, hogy a másik nem azt írja, ami nekik tetszik.
Ma hazánkban mindenki megtalálhatja a saját szemeteskosarát.
Már csak a többségnek, a semlegeseknek nincs mit olvasniuk, mert mindenhol a debil demagóg pártpropaganada, és az alját is, a szektások "forradaalmi" ostobaságait is.

kissiú 2019.04.11. 23:33:15

@szepipiktor: Jó, hogy felhoztad! Sok jobbikos tartalmat láthattunk, míg Simlicska bácsi be nem dobta a törülközőt.

kocsisj 2019.04.11. 23:47:21

@Lakatos Rodolfó: "Magyarország jogállam"
Ezt melyik vicclapban olvastad? A párthíradó közölte?

dare 2019.04.12. 01:20:31

"menesztette lakásügyi tanácsadóját, mert az kijelentette, hogy Soros György egész birodalmat irányít Magyarországon, ami nagy felháborodást keltett, hiszen a szokásos antiszemita közhelyet pendítette meg. Szerinte csak rá kell nézni Magyarországra és azonnal látni lehet, hogy a magyar zsidók a Soros-féle hálózat részét képezik."

Fogalmazzunk inkább úgy, ha volt is ilyen veszély, az a 2010-es választási eredménnyel teljesen értelmét vesztette.
És nem a magyar zsidók, hanem a magyar zsidók egy része helyesen.
Veszélyesek az ilyen mondatok, nem jó az, ha általánosítunk és bélyegzünk népcsoportokat pár aktívabb képviselőjük miatt.
Ahogy a magyar zsidók se mind kozmopoliták, úgy a magyar kormánypárti szavazók se mind idegengyűlölő nacionalisták.
Vannak a kozmopoliták között is nagyon normálisak, és vannak a nacionalisták között is.
Annyi csak, hogy a nacionalista szitokszó lett manapság, a kozmopolita pedig nagyon színes és menő, és kicsit elaljasodott az egyik, és talán túlságosan is felértékelődött a másik (már vélekedésben).
Ez nem baj, már az hogy egyre több kozmopolita van, a baj inkább az, hogy a nacionalista csak mucsai paraszt lehet mindenhol, és gyűlölködő, maradi, soviniszta....

Akkor egy kicsit megkésve egy vers a magyar néplélekről a költészet napján.
Tetszik nem tetszik, ezt az érzést nem könnyű ám kigyomlálni az emberekből.
Belőlem se lehet, inkább erre kellene valami stratégiát felépíteni, és kicsit kevesebb hisztériát kelteni mind a két oldalról.
Az egyik is nyugodjon meg a harmadik 2/3 után végre, és a másik is törödjön bele, hogy azok a nézetek itt annyira nem menők amit képviselni akarnak, és találjanak végre valami más elfoglaltságot öregkorukra a rettegés helyett.

Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,

nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt

kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.

Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága

s remélem, testem is majd e földbe süpped el.

Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel

egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom,

tudom, hogy merre mennek, kik mennek az uton,

s tudom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon

a házfalakról csorgó, vöröslő fájdalom.

Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,

s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály;

annak mit rejt e térkép? gyárat s vad laktanyát,

de nékem szöcskét, ökröt, tornyot, szelíd tanyát;

az gyárat lát a látcsőn és szántóföldeket,

míg én a dolgozót, ki dolgáért remeg,

erdőt, füttyös gyümölcsöst, szöllőt és sírokat,

a sírok közt anyókát, ki halkan sírogat,

s mi föntről pusztítandó vasút, vagy gyárüzem,

az bakterház s a bakter előtte áll s üzen,

piros zászló kezében, körötte sok gyerek,

s a gyárak udvarában komondor hempereg;

és ott a park, a régi szerelmek lábnyoma,

a csókok íze számban hol méz, hol áfonya,

s az iskolába menvén, a járda peremén,

hogy ne feleljek aznap, egy kőre léptem én,

ím itt e kő, de föntről e kő se látható,

nincs műszer, mellyel mindez jól megmutatható.

Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép,

s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,

de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen,

és csecsszopók, akikben megnő az értelem,

világít bennük, őrzik, sötét pincékbe bújva,

míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja,

s fojtott szavunkra majdan friss szóval ők felelnek.

Nagy szárnyadat borítsd ránk virrasztó éji felleg.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.04.12. 06:37:01

ceu ceu ceu...nyenyenyenyenyenyeeee
a parazita ugy tunik eleg lassan akar levallni a gazdatestrol...
de hogy minek errol heti 3 cikk?
fene se tudja.

arabok balrol 2019.04.12. 07:31:21

"közszolgálati médiát kellene létrehozni az EU-ban, hogy a polgárok objektívan tudjanak tájékozódni."

Mehetne benne a bestofjuncker.

Ha ha ha

Orbán veje 2019.04.12. 07:34:13

@FILTOL: Haver! Megnéztem azt a blogodat, vagy mi a fasznak nevezzük, amit itt reklámozol.

Hát öregem, nem ér többet egy nagy rakás szarnál, gyakorlatilag a fideszes fostalicskát nyomatod pocsék stílusban. Ha piaci alapon menne a dolog, tulajdonképpen rögtön éhen döglenél, hiszen értéket nem teremtő, tehetségtelen orbán csicska vagy, mint a többi geci orbántroll.

Nem csoda hogy irigy vagy a B1 blogcsaládra, akiktől nap mint nap remek, tényfeltáró írásokat olvashatunk.

Orbán veje 2019.04.12. 07:40:50

@Lakatos Rodolfó:

Haver! Képzeld orbán Magyarországon úgy szétbaszta a jogállamot - a rendszerváltás legnagyobbb vívmányát - hogy még a saját pártcsaládja is azt mondta neki:

REPÜLJ GECI!

Orbán veje 2019.04.12. 07:46:31

@arabok balrol:

Haver! Mit gondolsz, ha nem lenne internet, mennyit tudnánk arról, hogy a Geci Gazdád strómanja évi százmilliárdokkal gyarapszik? Vagy hogy a tiborc hogy gazdagodott 13 milliárddal az Elioson keresztül?

Semennyit bazdmeg, Semennyit! Ugyanaz lenne mint a nácik, meg a kommunisták alatt! És te meg itt viccelődsz a sajtószabadság kinyírásán?

Eltakarodhatsz a retkes, hazug fideszes, tetves kurva anyádba!

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 08:04:29

@Orbán veje: A gazdagodassal semmi baja nem lenne az ellenzeknek, ha Lolo nem lenne joban a Fonivel.

Sot, Simicseknel kiderult, hogy ha gecizi a fonokot, es csurgat lovet foni-ellenes propagandara, akkor rogton hazafi lesz.

Ha meg homar v. zsido is lenne, akkor szerintem akar meg filantroposnak is neveznek a fuggetlenobjektivek.

Ha ha ha

2019.04.12. 08:48:58

@Helga Beauty Salon:

www.portfolio.hu/gazdasag/jogtalanul-menesztettek-a-ksh-elnoket.53651.html

Ugyanezt tette anno a Megyo-kormányzat is.
Habár a csúti takony is követi az effajta módozatot.

Kezdve a kirúgott MVM vezértől, a Budavári Kft. ügyvezetőjén át( ez mondjuk morálisan mindenképp jogos volt), egészen a Hír(telen) Tv villámgyors hatalomátvételéig.

Azaz nyilvánvaló, hogy a mindenkori hatalom azt szereti, ha talpnyalók hada veszi körül, és csak azt szajkózzák, amit az annak birtoklója kitalál.
Ellenvéleményről szó sem lehet.

Rettegek mert ballib vagyok 2019.04.12. 09:13:52

www.origo.hu/nagyvilag/20190411-kirugta-a-brit-kormany-a-filozofust-aki-soros-birodalmarol-mert-beszelni.html
Scruton tehát őszintén elmondta, hogy mit gondol a világról, Orbán Viktorról, Magyarországról és Soros Györgyről. "Ez pedig a "fejlett Nyugaton" – ami elvileg a sokszínűség, az elfogadás, a tolerancia és a megértő álláspontok olvasztótégelyének mindenkori szimbóluma – túl soknak bizonyult" - írja a 888, és levonja a nyilvánvaló következtetést: a szólásszabadság jogát nem Nyugaton, hanem Magyarországon biztosítják.

Semper Fidelis 2019.04.12. 09:37:32

"Az interjú után alig pár órával azonban közölték, hogy felmentették tisztségéből."

Ez a ti demokráciátok meg szólásszabadságotok. Van otthon tükör? Bele tudtok nézni?

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 09:38:37

@Látens Inszinuáció: "Ugyanezt tette anno a Megyo-kormányzat is."

Pontosabban egyedul a Megyo-kormanyzat csinalta ezt, senki mas.

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 09:40:29

@Semper Fidelis: Allami alkalmazottak a kozszolgalati jogviszonnyal lemondanak a szolasszabadsagrol minden orszagban, ez alap.

Ha ha ha

darlacko 2019.04.12. 09:53:08

Senki se zsidózott Magyarországon Soros kapcsán, Sorost talán Izraelben utálják legjobban a világon. Orbánnal meg pont nagyon is összeborult az izraeli kormány. A magyarországi zsidók meghatározó részének semmi baja nincs Orbánnal.

Az iszlámellenességhez: aki olvasgatta már a Koránt, ismeri Mohamed élettörténetét, az láthatja, hogy az iszlám egy agresszív, erőszakos ideológia, nem vallás, hanem komplett ideológia, államelmélettel, jogrendszerrel, étkezési és mindenféle szabályokkal, pont ezért se vallás, hisz legkevésbé se a lelki és túlvilági dolgokra összpontosít, sokkal inkább az evilági hatalom megragadására. Tehát egy totalitárius ideológia, ami az élet minden területét uralni akarja, pont mint a nácizmus, fasizmus, kommunizmus, bolsevizmus, polpotizmus, dzsúcse (az észak-koreai sztálinizmus).

Az iszlám nem rassz, nem nemzetiség, hanem egy elcseszett ideológia. Csak mivel nem a 20. században alkották, hanem 1400 éve, ezért mindenki azt hiszi, hogy oké, csak egy a sok vallás közül.
Iszlámellenesnek lenni pont olyan, mint antifasisztának vagy antikommunistának lenni.

A nyugati antiszemizmus legerősebb képviselői pont az iszlámisták és a szélbalos szövetségeseik. Nem véletlen, hogy pont az iszlamizálódó, liberálfsizálódó Franciaországból menekülnek tömegesen a zsidók Izraelbe.

darlacko 2019.04.12. 10:01:59

Ma bárki vallhatja magát nőnek, férfinak, csillámfaszlámának vagy mókus jelmezbe öltözve furryként élhet, valamint van olyan középkorú férfi, aki 6 éves kislánynak vallja magát, ez tök komoly. Sőt vannak genderfluid személyek is, akik akár két kávé elfogyasztása közt vagy egy mondaton belül is változtathatják a nemüket. Hisz a nem, a társadalmi nem csak egy társadalmi koncepció. Akkor a rassz is lehet ilyen társadalmi koncepció. Végülis minden ember Afrikából származik...
Az, hogy csak fekete színész játszhat egy szerepet, az kirekesztő, intoleráns kikötés. És mint ilyen, semmis. Azt se lehet már kikötni, hogy csak fehér ember játszhat egy szerepet. Mind egy emberi fajhoz tartozunk, ezt kellene felfogni.

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 10:07:05

@darlacko: Hat szerintem meg qrvara oke, ha neger nem jatszhat el feher szerepet es viszont.

Helga Beauty Salon. 2019.04.12. 10:09:32

@Látens Inszinuáció: Azaz nyilvánvaló, hogy a mindenkori hatalom azt szereti, ha talpnyalók hada veszi körül, és csak azt szajkózzák, amit az annak birtoklója kitalál.
Ellenvéleményről szó sem lehet....................................

Ezt csinálják, még valahol érthető is hogy nem hagyják garázdálkodni a csapatból kilógókat, ezt kívánja meg a hatalom. A brit szakértő esetében csak az a probléma, hogy a hatalom egy külső hatalom érdekében (kérésére) bocsájtotta el.

darlacko 2019.04.12. 10:11:42

Én ma jamaicai feketének vallom magam.

Yo man, everything criss!
Who born fi heng cyaan drown.
Rude bwoy, hide di herbs, Babylon deh roun di corna.

Hát így...

Helga Beauty Salon. 2019.04.12. 10:19:20

@darlacko: Az, hogy csak fekete színész játszhat egy szerepet, az kirekesztő, intoleráns kikötés.....................................

Egyébként nem, mert van egy érthető magyarázata, mégpedig hogy a mű hazájában méltatlanul háttérbe voltak szorítva a fekete művészek (kivéve néhány futtatott és a futtatóik által fejőstehénnek használt világsztárt).
Ez a kikötés az államokon kívül már csak nettó hülyeség és az már csak hab a tortán hogy megfordítva a mostanra körtelezően erőltetett PC-t és toleranciát, egyesek a saját farkába próbálják haraptatni a rasszistázó kígyót! Ez egy kabaré több felvonásban, semmi egyéb!

Helga Beauty Salon. 2019.04.12. 10:22:01

@darlacko: Én ma jamaicai feketének vallom magam....................................

Ja! Össze van csimbókosodva a hajad és szívod a gandzsát mint az atom mi? :DDDDDDDD

Weißkopf 2019.04.12. 11:35:21

@darlacko: "Az, hogy csak fekete színész játszhat egy szerepet, az kirekesztő, intoleráns kikötés." Lehet intoleráns stb., de ha a jogtulajdonos így dönt, akkor punktum. Vagy ennek megfelelően adják elő a darabot, vagy sehogy. Erről szól a szerzői jog. Hogy most valóban all black cast kell, vagy csak a főbb szerepekre igaz ez a megszorítás, részletkérdés.

Weißkopf 2019.04.12. 11:41:35

Ugyanehhez. Ókovács (Orbán) hozzáállása cinikus vagy nevetséges. Ezek szerint ha teszem azt Japán elvárná, hogy a Pillangókisasszonyban csak japánok alakíthassák a japánokra írt szerepeket, akkor Ókovács aláíratna a stáb illetékes szereplőivel egy nyilatkozatot, hogy ők japán identitásúak? Ne csináljunk már Krisztusból bohócot!

Helga Beauty Salon. 2019.04.12. 11:52:20

@Weißkopf: Ezek szerint ha teszem azt Japán elvárná, hogy a Pillangókisasszonyban csak japánok alakíthassák a japánokra írt szerepeket, akkor Ókovács aláíratna a stáb illetékes szereplőivel egy nyilatkozatot, hogy ők japán identitásúak? .................

Ebből látszik hogy mekkora műveletlen barom vagy és csak a vérszagra jöttél mongolidióta módon Orbánozni. A Pillangókisasszonyt Puccini írta te vaddisznó, a japánoknak semmi közük hozzá.

Weißkopf 2019.04.12. 11:55:01

@Helga Beauty Salon: Műveletlen barom a jó anyád, aki a világra ejtett. Természetesen tudom, ki írta a Pillangókisasszonyt, de te képtelen vagy felfogni az analógiát. (Mit is jelent ez?

Helga Beauty Salon. 2019.04.12. 12:11:16

@Weißkopf: képtelen vagy felfogni az analógiát. (Mit is jelent ez?.........

Azt hogy nincs analógia és az alap történetet sem voltál képes felfogni!
A Porgy és Bessnél a fehér (zsidó) szerző örökösei kötötték ki hogy feketék játsszák a szerepeket, tehát a pillangókisasszony esetében nem felelhet meg analógiaként a japánok szerepeltetése mint feltételek kikötői. Mégha a műveltséged arra a fokra el is jutott, hogy van a műben japán vonal, az analógiát mint olyat még képtelen vagy helyesen alkalmazni abba a megfelelő jellemzőket behelyettesíteni. Ergo egy vaddisznó vagy.

Helga Beauty Salon. 2019.04.12. 12:34:49

@Weißkopf: Újabb szegénységi bizonyítvány, vélhetően nem az utolsó, ideje nicket váltanod! :DDDDDDDD

nemecsekerno_007 2019.04.12. 12:41:06

@Nincs közöttünk csicska: Ugye akkor ez nálunk is így van? Mondjuk az MTA esetében is... Ott is lemondtak némileg a szólásszabadságró?!

nemecsekerno_007 2019.04.12. 12:47:16

Ez a Lajos féle sajtószemle már annyira egyoldalú, hogy nincs értelme foglalkozni vele, ballib PR

darlacko 2019.04.12. 13:18:59

@Helga Beauty Salon: Gandzsát nem szívok, mert itt, ahol élek, kb. életfogytot osztanak érte, a csimbókok se jellemzőek, se a fejemen, de a seggemen és a bőröm is fehérebb az átlag jamaicainál, viszont mivel annak vallom magam, aminek akarom, ezért ma így döntöttem. Holnap viszont egy japán diáklány leszek térdzokniban, vihogva. Vagy aszexuális transzgender mamut. Még nem döntöttem el.

darlacko 2019.04.12. 13:26:07

@Weißkopf: a jogtulajdonos meg abba nem szólhat bele, hogy ki vallja magát feketének
Ma már akárki akárminek vallhatja magát. Amerikában a lakosság nagy részének vannak indián és fekete felmenői, bá a génkészletükben csak pár százalékban jelenik ez meg. Az olaszok genetikájában is van egy jó adag afrikai és arab gén. Az a vicc, hogy az íreknél is erős az arab behatás, de végülis mind a Homo sapiens sapiens fajba tartozunk, kár a megosztottságot növelni.

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 13:26:11

@nemecsekerno_007: Allami alkalmazott nyilvanosan nem ugathat se a kormany, se a sajat szervezete ellen, a fenntartoja, gazdaja ellen meg senki sem ugathat nyilvanosan a maganvilagban se.

Megvan erre a protokoll a szerven, cegen belul. Persze lehet boritani kifele, csak aztan nem kell csodalkozni.

bölcsbagoly 2019.04.12. 13:26:16

@Weißkopf: de ha a vendéglőtulajdonos dönt úgy, hogy nem enged be toprongyos, bedrogozott fekákat, vagy nálunk egy falka etnikumot, akkor az halálos bűn, nemde?

Weißkopf 2019.04.12. 13:48:38

@nemecsekerno_007: Még mindig jobb, mint a KESMA propagandája.

Weißkopf 2019.04.12. 13:50:58

@darlacko: "Ma már akárki akárminek vallhatja magát." De errefelé, ahol félázsiaiak vagyunk (Orbán szerint), néger gyökerekre hivatkozni nem furcsa?

Weißkopf 2019.04.12. 13:54:38

@Helga Beauty Salon: nekem (veled ellentétben) elég 1 nick.

élhetetlen 2019.04.12. 14:33:58

@rallus: „Lehet bennünk valami vonzó.....”. Esetleg a 25 év befektetett munka, az épületek, a könyvtár, az oktatói gárda? Ez nem jut eszedbe? Lehet, hogy te úgy költözöl, hogy rászórd a cuccaidat egy lepedőre, összekötöd, és kész, Ez egy egyetem esetében kicsit bonyolultabb.
@nemecsekerno_007: Nem semmi, ahogy tudományos kérdésekben egyetértetek!

Boycie 2019.04.12. 14:55:41

@Weißkopf: Most képzeld el hogy a jogtulajdonos úgy dönt, hogy a darabjában nem szerepelhetnek zsidó vagy nigger szinészek. Vagy hogy a cipőpucolót csak nigger játszhatja. Akkor nyilván az egész nemzetközi zsidó liberálfasiszta sajtómaffia azt is rendbenvalónak találná ugye?? Vagy esetleg reggeltől estig hisztériázanának mindenhol hogy rasszizmus, antiszemitizmus, fasizmus ááááááá? Vagy hogy a férfi hadvezér főhőst ne játszhassa valami korcs buzeráns?

élhetetlen 2019.04.12. 15:00:20

@Helga Beauty Salon: „Fel sem vetődik hogy betartsák a jogszabályt”. Az egyik előírás az volt, hogy legyen Amerikában is oktatás. Már van.
www.scribd.com/document/391584263/CEU-ugy-New-York-allam-2018-junius-20-i-levele-Kasler-Mikloseknak
Egy feltétel hiányzik. Nincs államközi egyezmény. Miért nincs? Mert a magyar kormány nem írta alá, mert csak. Két éve előkészítették, New York aláírná. Ezt a feltételt hogyan teljesíthette volna a CEU?

élhetetlen 2019.04.12. 15:09:27

@FILTOL: „parazita„. Hány magyar adóforintba került a CEU alapítása, működése? És mennyibe Matolcsy borházzal egybeépített doktorképzője?

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 15:17:51

@élhetetlen: Ha ha ha

Matolcsy milliardokat keres a magyaroknak minden nap, a CEU meg arra gyur hogy legyen millio migri, es szaros gyuri szervezetei osszak nekik az allami segilyt, mint Nemetorszagban

Ha ha ha

Helga Beauty Salon. 2019.04.12. 15:22:07

@Nincs közöttünk csicska: Allami alkalmazott nyilvanosan nem ugathat se a kormany, se a sajat szervezete ellen, a fenntartoja, gazdaja ellen meg senki sem ugathat nyilvanosan a maganvilagban se.........

Itt az angol csóka Soros ellen ugatott amiért kivágták, ergo ő a gazda, ahogy voltam bátor én is célozgatni rá! :D

Weißkopf 2019.04.12. 15:46:48

@Nincs közöttünk csicska: "Matolcsy milliardokat keres a magyaroknak": a fideszes csókáknak biztosan, a ringyóját is betette valami jól fizető szinekúrába, ugye?

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 16:30:06

@Weißkopf: Miert, ALAMcsod van, vagy mexoritas, mint eddig az osszes nem-matolcsy kormany idejen?

taga20 2019.04.12. 17:12:31

@Helga Beauty Salon:

"Ebből látszik hogy mekkora műveletlen barom vagy és csak a vérszagra jöttél mongolidióta módon Orbánozni. A Pillangókisasszonyt Puccini írta te vaddisznó, a japánoknak semmi közük hozzá."

tényleg egy primitív fityeszork vagy, ha nem vágod mit akart mondani a nicktárs!

de hát, téged se az eszedért fognak elvinni a zsidók:)))

Weißkopf 2019.04.12. 17:18:43

@Nincs közöttünk csicska: mióta kormányfő a kuszaszemű, he?

Helga Beauty Salon. 2019.04.12. 17:25:28

@taga20:
tényleg egy primitív fityeszork vagy, ha nem vágod mit akart mondani a nicktárs!........

Jaj tangamanga buzibarátom siess már a segítségemre, bennfentes gyakorló hülye idegenvezetőre van szükségem úgyis az itteni mongolidióta proli kommentelőkhöz! :D

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 17:32:44

@Weißkopf: Levetted a lenyeget. Matolcsy for President!

taga20 2019.04.12. 17:36:18

@Helga Beauty Salon:

vizet nem gereblyézek, fityeszközmunkás:)))

élhetetlen 2019.04.12. 17:37:33

@Nincs közöttünk csicska: De van köztünk csicska, pl te is. „Matolcsy milliardokat keres a magyaroknak minden nap”. Hogyan is, a 320 feletti euro árfolyam jó az exportnak, de az itthon vásárlók pusztuljanak meg? Ez neked a pénzkereset? Alapítványokba, meg bedőlő családtagi bankokba tolja a pénzt, ez neked a pénzkereset? Volt már valamilyen károd a CEU működéséből? Ne válaszolj, felesleges.

Helga Beauty Salon. 2019.04.12. 17:47:01

@taga20: vizet nem gereblyézek, fityeszközmunkás:))).............................

Persze tudjuk, felbukkanásaid minden esetben építő jellegűek, kb. ilyenek: :D
www.youtube.com/watch?v=zQU-h_ztVzE

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 17:48:33

@élhetetlen: Az itthon vasarlok egyre jobban elnek, annyira halasak Matolcsynak es jobaratjanak Orbannak, hogy ha az ellenzeknek minden bejon, akkor a kov. 3 valasztason nem lesz meg a 2/3 a Fidesznek...:)

Esetleg, mert valoszinubb, hogy meglesz. Ezzel Orban lesz a magyar demokracia tortenetenek leghosszabb ideig megbizott szakerto miniszterelnoke. Ami azert Batthyanyiektol datalodik.

Ha ha ha

taga20 2019.04.12. 17:56:48

@Helga Beauty Salon: haver, véletlenül a családi vodeotáradból dobtál fel valamit:)))

élhetetlen 2019.04.12. 18:05:21

@Nincs közöttünk csicska: Jobb lett volna, ha nem válaszolsz. Hogyne, a kisnyugdíjasok, a minimálbérből élők, a közmunkások mind jobban élnek, ha drasztikusan drágul az élelmiszer. Sőt a tanárok, ápolónők, mentősök, védőnők is jobban élnek. Sőt, ahogy a napokban látszik, még a kormányzati tiszviselők is jobban élnek, azért mondanak fel tömegesen. Jogod van hülyének lenni, de nincs jogod mást annak nézni. Inkább kussolj.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2019.04.12. 18:14:41

@szepipiktor: "miközben itt az indexen is napi szinten jelenik meg olyan tartalom, ami ha nem lenne sajtószabadság, akkor már börtönben ülnének a szerkesztők, szerzők."

Hagyd, nem akarják megérteni, vagy elismerni. Ami nagyobb szégyen, mint ha csak egyszerűen hülyék lennének, mert szándékosan mondanak ostobaságokat.

"Már csak a többségnek, a semlegeseknek nincs mit olvasniuk"

Teljesen egyetértek, ez nekem is fájdalmam. Nem tudom, hol olvashatnék egyszerűen tényeket, úgy, hogy közben ne idegesítsenek a hülye ferdítésekkel is.

inteligencs elenzeki 2019.04.12. 18:35:04

Ez a CEU ügy qvára nem érdekel nálunk senkit.
De csak tolják ezt a sz.rt

élhetetlen 2019.04.12. 18:52:32

@Comte de Gippaud: „Ez a CEU ügy qvára nem érdekel nálunk senkit.”, csak a tudományos életben érintetteket. Tudom, ők senkik a kőművesekhez, villanyszerelőkhöz képest.

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 18:56:53

@élhetetlen: "Hogyne, a kisnyugdíjasok, a minimálbérből élők, a közmunkások mind jobban élnek, ha drasztikusan drágul az élelmiszer."

Ugy erted azert szavaznak Zorbanra, mert egyre rosszabbul elnek? Ez erdekes, szerinted ennek mi az oka?

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 18:59:41

@élhetetlen: A CEU kapott ingyen epuletet Becsben, es Webber is ajanlott nekik vmi penzt. Szerinted mi lehet az oka, hogy megis Budapesten akarjak oktatni a tudomanyt?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.04.12. 19:23:29

@Nincs közöttünk csicska: "azert szavaznak Zorbanra, mert egyre rosszabbul elnek? Ez erdekes, szerinted ennek mi az oka?"

Agymosás. 8 független médium ellen van 500 fideSS propaganda szócső, beleértve a közmédiát is.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.04.12. 19:25:17

@Nincs közöttünk csicska: "mi lehet az oka, hogy megis Budapesten akarjak oktatni a tudomanyt?"

Ők igazi hazafiak. Ellentétben a hazaáruló gecivel, aki minden magyar értéket lerombol.

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 19:29:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: De a komcsiknak ez nem jott be anno, nekik nem hittek el, hogy milyen fasza a kommunizmus, pedig semmilyen fuggetlen media nem letezett

élhetetlen 2019.04.12. 19:30:34

@Nincs közöttünk csicska: Kedves ostoba emberke. Mond az neked valamit, hogy 25 év munkája, az oktató gárda összehozása, vagy a high-tech öt emeletes könnyvtár épületének létrehozása, egyáltalán, az itt befektetett pénz az ingatlanokba? Ez nem tolható át a határon.
A másik kommented. „Ugy erted azert szavaznak Zorbanra, mert egyre rosszabbul elnek?”. Nem, már dőzsölnek, azért szavaznak Orbánra. Vannak, akinek a fideszes polgármester azt mondja, hogy, ha nem jól szavazol, akkor közmunka sincs. A kiszolgáltatottak többen vannak. És vannak, akiknek a tízezer is számít, és a propaganda azt mondja, hogy ennyit sem kapna, ha nem ők lennének hatalmon. Szólj, ha nem értesz valamit, egyébként hanyagolj. .

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 19:31:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Marmint Soros Gyorgy? Mi neki a hazaja? Mert Izraelben, a UK-ben, az USA-ban es Magyarorszagon utaljak mint a szart, szoval minden olyan helyen, amihez valaha koze volt

HAAAAAA ha aha

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 19:33:58

@élhetetlen: Semmi nem fog tortenni az ingatlannal, ennek koze nincs a temahoz. A befektetes kockazatos, Szaros Gyorgy tudna meselni errol....:DDD

élhetetlen 2019.04.12. 19:53:37

@Nincs közöttünk csicska: Kezdem azt hinni, hogy hülyébb vagy a sokévi átlagnál. „Semmi nem fog tortenni az ingatlannal”, csak pl. Bécsből használhatatlan lesz. Vagy átfutkosnak néha, és ezért fenntartják? Vagy feladják, és eladják Matolcsynak fillérekért? Tényleg hagyj a hülyeségeiddel, hogy ez rendben van, és tisztességes.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.04.12. 20:10:37

@Nincs közöttünk csicska: "Soros Gyorgy?"

Hogy jön ide Soros György, a legnagyobb hazafi Széchenyi óta. Ő nem oktat a CEU-n.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.04.12. 20:13:18

@Nincs közöttünk csicska: "De a komcsiknak ez nem jott be anno, nekik nem hittek el, hogy milyen fasza a kommunizmus, pedig semmilyen fuggetlen media nem letezett"

Már hogy ne hitték volna el? Kádár rendere 98% fölötti választási eredményt produkált. A csúti csüngőhasú 49%-a sehol sincs ehhez képest.

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 20:26:56

@élhetetlen: Hogy lenne hasznalhatatlan, el is adhatja, nyithat kocsmat, maganugy.

Helga Beauty Salon. 2019.04.12. 20:33:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Agymosás. 8 független médium ellen van 500 fideSS propaganda szócső, beleértve a közmédiát is............

Már csak nyolc van amióta megszűnt a Népszabadság, meg a Magyar Rendőr mi?

élhetetlen 2019.04.12. 20:43:25

@Nincs közöttünk csicska: Jól van hülyegyerek, de szerintem feküdjél le aludni, hátha kitisztul az agyad. Egy high-tech öt emeletes könnyvtárból kocsmát csinálni? Vagy gondolkodj, ha erre ha erre nem vagy képes, akkor próbálj meg leállni. Megismétlem, jogod van hülyének lenni, csak nem kellene ezzel másokat terhelni. Kussolj.

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 20:46:15

@élhetetlen: Kit erdekel mit csinal vele? Ki mondta hogy vegyen itt epuletet? A CEUt elotte minden orszagbol kirugtak, ugyhogy ki lepodott meg?

rallus 2019.04.12. 20:51:08

@élhetetlen: Nem lehetséges, hogy a CEU induló:

"Ha megversz is imádlak én, te drága rossz apacslegény
Csak üss meg, de tekints le rám, tiéd a hű apacsleány "

az oka a kitartásuknak?

élhetetlen 2019.04.12. 21:09:02

@rallus: Na, mára elegem van a hülyékből és a hülyeségekből. Az érveket nem érted. Az, hogy te csak a kurvák világát ismered, nem jogosít fel, hogy egy egyetemet kuplerájnak minősíts. Egyébként tarthatod magad zseninek, szellemesnek, ki nem szarja le.

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 21:12:11

@élhetetlen: Pedig jo pelda, a hatosag bezaratta a kupit, nincs ra engedely. De az epuletet megtarthatta a tulajdonos.

Ami tobb mint meltanyos soros eseten, nemde?

élhetetlen 2019.04.12. 21:41:35

@Nincs közöttünk csicska: „a hatosag bezaratta a kupit, nincs ra engedely.”. Tudod, miért nincs engedély? Mert a kormány nem írta alá a már több éve letárgyalt együttműködési megállapodást New York állammal. Ja, és nem vették el az épületeket? Ez több, mint méltányos? Miért is vehette volna el bárki is, akár az állam? Van valami közöd az erkölcshöz? Nem hiszem.

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 22:31:38

@élhetetlen: Igen, mert a kormany szerint nem teljesitik a felteteleket.

Sorosnal lehet panaszt tenni!

élhetetlen 2019.04.12. 22:41:50

@Nincs közöttünk csicska: Tényleg unom a hülyéket, de neked azért még leírom: Egy feltétel hiányzik. Nincs államközi egyezmény. Miért nincs? Mert a magyar kormány nem írta alá, mert csak. Két éve előkészítették, New York aláírná. Ezt a feltételt hogyan teljesíthette volna a CEU? Nem várom, hogy ezt az egyszerű dolgot megértsd, de ne magyarázd már a saját, vagy a propagandából szedett hülyeségedet tovább. Esetleg nézz utána a dolgoknak, ha agyilag képes vagy rá.

Nincs közöttünk csicska 2019.04.12. 23:01:32

@élhetetlen: Fake News

Az a feltetel hianyzik, hogy nem oktatnak az USAban semmit, egy budiba vannak bejelentve...:D

Soros style

élhetetlen 2019.04.13. 11:35:23

@Nincs közöttünk csicska: „Az a feltetel hianyzik, hogy nem oktatnak az USAban semmit”. Te már csak tudod, a new yorki oktatási hivatal meg nem tudja, mi van. www.scribd.com/document/391584263/CEU-ugy-New-York-allam-2018-junius-20-i-levele-Kasler-Mikloseknak
És a többi hülyeségedet is megtarthatod magadnak.

Lakatos Rodolfó 2019.04.13. 11:55:25

@élhetetlen: És ami ebből a levélből kiderül, az nem az, hogy a náluk választható, amerikai diplomát adó mesterképzési vagy doktori képzési szakok közül lehet hallgatni valamit a Bard-CEU közös szervezésben; hanem egy hangzatos "Advanced Certificate in Inequality Analysis" nevű programra iratkozhatnak be a hallgatók, a mesterképzésükhöz 12 kemény kreditet szerezve a kulipintyóban, ami Magyarországon jóindulattal talán valami mellékszakiránynak felelne meg, de semmiképpen nem teljesértékű egyetemi képzésnek. Ennyi erővel óvodásoknak is szervezhettek volna szexuális felvilágosító tanfolyamokat.

élhetetlen 2019.04.13. 12:14:46

@Lakatos Rodolfó: Van a magyar törvényben olyan előírás, hogy hány hallgatónak kell lenni Amerikában, vagy hány témát kell oktatni? „Ennyi erővel óvodásoknak is szervezhettek volna szexuális felvilágosító tanfolyamokat.”. Persze, ha New York állam oktatási hivatala megadta volna rá az akkreditáció. De biztosan megadták volna, mert ott mindenki hülye, az ész itthon van, nálad.
süti beállítások módosítása