B1 blogcsalád



Fifty-fifty az esélye, hogy Orbán átlép a keményen szélsőjobbos frakcióba

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. április 09. - Szelestey
  • Hogy kik és hányan nem mentek el a Nacionalista Internacionálé milánói alakuló ülésére a szélsőjobb vezető személyiségei közül, az sokat elárul a mozgalom kilátásairól;
  • Timmermans szerint félő, hogy Európában újból egymás ellen fordulnak az országok, miután a nacionalisták rájátszanak a félelmekre és gyűlöletet keltenek;
  • A jogállam megrendülése a külföldi beruházásokat is veszélyezteti Közép- és Kelet-Európában.

 download_6.jpeg

Daily Telegraph

daily_telegraph.jpg

Az olasz kormánykoalíció nagyobbik pártjának vezetője aggódik, mert úgy látja, hogy az új pártcsalád meghirdetésével Salvini szélsőségekhez került veszedelmesen közel. Die Maio nyugtalan az európai jobbratolódás miatt, annál is inkább, mert Salvini olyan pártokat is be akar vonni, amelyek egyes esetekben még a holokausztot is kétségbe vonják. Azt meg igencsak különösnek nevezte, hogy Salvini olyanokkal áll össze, mint Orbán, aki következetesen visszautasítja az olasz és görög kérést, mármint hogy tisztességes arányban fogadjon be menedékkérőket. Mint mondta, meglehetősen paradox, hogy itt olyanokkal fognak össze, akik hallani sem akarnak a kvótákról. De Magyarország és a többi, hasonló állam körüludvarlását már csak azért is furának tartja, mert azok semmibe veszik az olaszokat, így azt, amit azok akarnak. Vagyis nem tisztelik sem a népet, sem Olaszországot.

Az új tömörülés egyik tagját, a német AfD-t sűrűn vádolják neonáci nézetekkel, ám Salvini szerint a négy megjelent párt közül egyik sem rokonszenvez a fasizmussal, bár a német szervezetet januárban megfigyelés alá helyezte a belső elhárítás, nehogy onnan bármiféle szélsőséges fenyegetés induljon ki. Ám az olasz politikus azt bizonygatta, hogy egyik tagjuk sem rossz fiú. Ellenben akik bírálják őket, azok baloldali radikális sznobok. Hozzátette, hogy őket nem érdekli fasizmus-kommunismus-paláver, inkább a jövőbe tekintenek, miután az EU sok ember számára lidércnyomássá vált, álom helyett.  

Az AfD EP-képviselője azt jósolja, hogy az új frakció akár 170 helyet is kaphat a 705-fős strasbourgi parlamentben. De ha az unió az Európai Egyesült Államok felé venné az irányt, akkor pártja a kilépést szorgalmazná. Az új pártcsalád kapcsán pedig úgy nyilatkozott, hogy Salvini annak kitűnő vezetője lenne, de rá nagyobb szükség van Olaszországban. Az eseményről egyébként feltűnő módon hiányzott Orbán, Le Pen és a PiS.     

 

The Times

the_times_1.jpg

Az AfD képviselője 50-50 százalékra becsüli annak az esélyét, hogy Orbán Viktor átlép a keményen jobbos pártok csoportjába. Meuthen Milánóban kiemelte, hogy erődöt akarnak létrehozni Európában. Szerinte Salvini alkalmas volna akár a Bizottság elnöki tisztére is. Egyébként az alakulásnál jelenlévő négy párt jelenleg három, különböző frakcióhoz tartozik Strasbourgban, de a házigazda azt bizonygatta, hogy sokan betársulnak majd hozzájuk, és akkor nem lesz náluk nagyobb erő az Európai Parlamentben. A jobboldali újság megjegyzi, hogy a belügyminiszter a földrész populistáinak reklámarca lett. Ezek a körök azt hiszik, hogy a kontinens kultúráját meg lehet „menteni” a bevándorlás leállításával. Ám egyébként igen nagyok az ellentétek közöttük. Idekapcsolódik, hogy a Facebook letiltotta Mussolini dédunokájának oldalát.

 

New York Times

new_york_times.jpg

Salvini ugyan bejelentette a szélsőjobbos európai populisták szövetségének megalakulását, de egyelőre nem világos, hogy mennyire lesz népszerű az összefogás. Mindenesetre az olasz  vezető azt mondta, hogy a többi euroszkeptikus párt a jó másfél hónap múlva esedékes EP-választásig csatlakozik, mert változásokat akarnak az EU-ban. Látnivaló, hogy ezek az erők már nem marginálisak, sőt lendületbe jöttek és kiterjesztik hatalmukat az egész földrészen. Ám tegnap nem volt ott Milánóban több olyan politikus, így Orbán Viktor, akinek pedig a jelek szerint volna kedve összeszövetkezni. Le Pen ugyanakkor twitter-üzenetben támogatásáról biztosította az új csoportot, amely május 18-án nagy tömeggyűlést akar tartani szintén Milánóban. A cél az, hogy a választások után megalakuljon az Európai Parlamentben a Népek és Nemzetek Szövetsége-frakció.

A jelenlévő Finn Párt képviselője már óvatosabban fogalmazott a további tagokat illetően. Azt mondta, majd meglátják, kik lépnek be még. Igazából azonban csakis a migráció elutasítása, valamint a hagyományos nemzeti identitás köti össze őket, mert a szélsőséges populisták véleménye ütközik egy sor más kérdésben. Pl. Salvini azt akarja, hogy a többi tagállam átvegyen Olaszországtól menedékkérőket, Magyarország azonban becsapta az orruk előtt az ajtót. Ettől függetlenül az olasz miniszter azon van, hogy az érintett pártok a lehető legtöbb mandátumot szerezzék meg és utána átvegyék a gépezet ellenőrzését Strasbourgban.

 

Guardian

guardian.png

Fennhéjázó szónoklattal és klasszikus populista üzengetéssel indította Salvini a hadjáratot az új, szélsőjobbos szövetség felállítására. Úgy fogalmazott, hogy az európai álmot fenyegetik az EU-t irányító bürokraták és bankárok, de most már tényleg a nép kormányának kell átvennie a vezetést. Nem kétséges, hogy a szélsőségesek feljövőben vannak a kontinensen. Jobboldali populisták gyakorolják a hatalmat Magyarországon és Lengyelországban, Olaszországban a helyi választásokon előretörtek a koalíciós pártok, várhatóan jól szerepel a májusi választáson Le Pen pártja, illetve az osztrák FPÖ. Vagyis előreláthatólag az eddiginél jóval több szélsőjobbos képviselő lesz Strasbourgban. A kérdés csupán az, hogy ezek az erők képesek lesznek-e félretenni az ellentéteiket, pl. az uniós költségvetés, valamint Oroszország kapcsán.

A tömörülés több támogatást kaphat május után az szélsőséges Orbán Viktortól, aki egyelőre tanácsosabbnak látja, ha a Fidesz a Néppártban marad, függetlenül a felfüggesztéstől. Ám utalt arra, hogy átállhat, még mielőtt a konzervatívok kizárnák, azaz becsatlakozhat a nacionalistákhoz. Verhofstadt, a liberális frakció vezetője azt hangsúlyozta, hogy az EP-választás Európa lelkéért, a nyílt és toleráns földrészért folyik majd. Salvini ezt a maga részéről úgy ragadta meg, hogy nyerni akarnak, hogy utána megváltoztassák a játékszabályokat, amivel egyetértenének a nacionalisták.

 

Economist

economist_1.jpg

Salvini ugyan igyekszik egy táborba gyűjteni az európai nacionalistákat, de jelenleg még az sem világos, közülük hányan állnak be a közös zászló alá. Mert ugyan a tegnapi show látványos volt, de adós maradt a magyarázattal, mármint miért hiányzott ennyire feltűnően a Fidesz vagy a PiS. Salvini egységtörekvéseivel különben is van legalább két bibi. Az egyik, hogy a nacionalisták e pillanatban három, különböző pártcsalád soraiban foglalnak helyet az EP-ben. Azon kívül: nacionalisták. Ha a kontinens múltja bármit is alátámaszt, akkor az az, hogy egy ország érdekeinek védelme általában érdekütközéshez vezet valamely más állammal.

Erre a legnyilvánvalóbb példa a bevándorlás. A V4-ek nem hajlandóak segíteni Olaszországnak a menedékkérők átvételével. Ám a jobboldal azt válaszolja erre, hogy igazából a határokat kell lezárni és akkor megszűnik ez a gond.  De várhatóan még ennél is nagyobb problémát jelent a gazdaságpolitika. Az AfD a költségvetési fegyelem mellett kardoskodik, amiről Salvini azt állítja, hogy az megfojtja a gazdasági növekedést.

 

Die Welt

die_welt.jpg

A szokásos harciassággal kezdte Salvini Milánóban: mindjárt az elején hadat üzent a Néppárt strasbourgi dominanciájának, de lehet, hogy ezúttal nem került közelebb a jobboldali nacionalisták közös frakciójának megteremtéséhez, sőt, két lépést távolodott attól. Sokatmondó, hogy ki maradtak távol az eseménytől, hiszen még Orbán sem jelent meg. A nagy terv útja igencsak rögösnek ígérkezik, mert az önmagában ellentmondás, hogy a nacionalisták működőképes koalíciót próbálnak létrehozni egy olyan nemzetek feletti intézményben, mint az Európai Parlament. Épp ilyen okokból nem lett semmi sem idáig az euroszkeptikus körök közös mozgalmából. És a jó közvélemény kutatási eredmények sem szavatolják automatikusan, hogy az új parlamenti csoport erős lesz. Már a mostani három szövetségessel is van épp elég gond.

Hogy Orbán egyelőre nem akar belépni, azt könnyű megmagyarázni. A politikus sötét sárga figyelmeztetést kapott a Néppártból, büntetőpadba került, de bízik a kibékülésben. Konzervatív részről Berlusconi a hét végén azt javasolta jó barátja, a magyar miniszterelnök érdekében, hogy az EPP a választás után mondja fel az együttműködést a baloldallal és inkább  fordítsa a kormányt élesen jobbra. De azt még neki is illik tudnia, hogy az ilyen irányváltás földrengéssel volna egyenlő, a többi közt a migráció vagy a menedékjog ügyében. Ugyanakkor az egész milánói rendezvény azt példázta, hogy az európai pártok, így a jobboldali nacionalisták is, egyre távolabb kerülnek egymástól. Hiszen nem képviseltette magát, sem a Vox, sem az FPÖ, sem a Le Pen-féle Nemzeti Gyűlés.

De még nagy választási győzelem esetén sem látszik, hogy jelentős EU-ellenes mozgalom alakulhatna. Ahhoz ugyanis Le Pennek, Orbánnak, Strachének és az AfD kellene közös platformra lépnie, ami igencsak meglepő volna. A család minden tagja a maga nemzeti útját járja.  

 

Die Zeit

die_zeit.jpg

Négy nacionalista ugyan összejött Milánóban, de a legtöbb meghívott távol maradt és időnként fontosabb, hogy ki nincs jelen. Főleg ha ennyien hiányoznak, mint ezúttal. Pedig hírek szerint elment a levél sok helyre, így a visegrádiak vezető képviselőinek is. Ám azok nem vettek részt az eseményen, amely igazából csupán sajtótájékoztató volt. Még a francia Nemzeti Gyűlés és az osztrák FPÖ sem küldött senkit, pedig ők jelezték, hogy be akarnak lépni a szélsőjobbos klubba. Salvini a távollétet firtató kérdésekre idegesen, káromkodással reagált. Konkréten a nemi szervét emlegette. Majd azzal hozakodott elő, hogy nem lenne jó az újságíróknak, ha még másik 15 politikus ott ülne mellette. De a barátai őt delegálták, hogy ismertesse a programot. Továbbá a rajtpisztoly igazából majd május 18-án dördül el. Oda elmegy mindenki, azt ígérte.

De az ilyen közös megmozdulások nemigen hoznak a jobbos pártok konyhájára. Az egészből csupán Salvini profitált, aki azt sugallta az olaszoknak, hogy az ő jóvoltából az ország ismét számít. Az európai jobboldal ugyan egy ideje már próbálja azt a benyomást kelteni, hogy egységes, épp ezért erős partner szövetségesként. Csak éppen nemigen mutatkozik közös nevező a tagok számára. Ebből következően nem sok érdemi információ hangzott el Milánóban. A fontos kérdésekben tátongóak az ellentétek. Orbán már előzőleg kikosarazta az olasz vezetőt. Miután a Néppárt csupán felfüggesztette a Fideszt, a magyar kormányfő meg akarja őrizni pozícióit a jelenlegi legbefolyásosabb pártcsaládban.

 

Die Welt

die_welt.jpg

A Bizottság alelnöke attól tart, hogy ismét egymásnak esnek az európai államok. Timmermans, aki egyben a szociáldemokraták jelöltjeként pályázik Juncker posztjára, óv attól, nehogy valakik gyűlöletbe fordítsák át az emberek félelmét, mert akkor kudarcot vall az Európa-ház terve. De a nacionalisták rájátszanak a polgárok aggodalmaira. Újból fel akarják húzni a belső határokat – önvédelemre hivatkozva. Pedig az EU esély, hogy ismét a kezünkbe vegyük a sorsunkat. A politikus éppen azért száll harcba a választási hadjárat során, mert a populisták és nacionalisták az uniót fenyegetik. Amit csinálnka, az nem torkollik ez okvetlenül háborúba, de meggyengítené a közösséget. Hogy ez ne így legyen, ahhoz sokat kell tenni, pl. szociális területen, hiszen nagyon sokan igazságtalannak tekintik a jelenlegi társadalmi rendet.

 

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

A legnépszerűbb német napilap szerint legfőbb ideje, hogy az EU rendre utasítsa Magyarországot és Lengyelországot, mégpedig a két kormány legérzékenyebb pontjára kell csapást mérni: a zsebükre, miután makacsul megszegik az unió alapértékeit és ily módon az összetartást és a jólétet fenyegetik. Az apropó az, hogy a 28-ak külügyminiszterei ma megvitatják a lengyel jogállamiság helyzetét, illetve azt, hogy Magyarország mennyire tartja tiszteletben a közös normákat. Enyhén szólva is időszerű, hogy napirendre kerüljön a kérdés. Az pedig szégyen, hogy már az is szinte sikerrel ér fel, hogy a Tanács tárgyalja a témát. Igaza van a Németországnak, Belgiumnak, Hollandiának és a skandináv államoknak, amikor kemények ennél a pontnál. Egyetlen pillanatra sem szabad engedniük. Hiszen az Európa-terv alapját a jogállam képezi. És látni kell, hogy amit Orbán és Kaczynski művel, annak súlyos következményei nem ismernek határokat.

A jogállam mindenkit érint, nélküle kilátástalan a korrupció elleni harc. És az egységes piac csak akkor működik, ha a vállalatok mindenütt bízhatnak a független bíráskodásban – beruházásaik védelmében. Egyre több az aggasztó eset. Nem állja meg a helyét az a magyar, illetve lengyel vád, hogy a Bizottság másodrangú tagként bánna a két országgal, csak azért, mert mindkettő kelet-európai. Akik a szabályok betartását követelik, azoknak megfelelő érveik vannak. A média függetlenségére ugyanaz áll, mint az igazságszolgáltatás önállóságára: itt nem számítanak állítólagos kulturális különbségek, csakis a világos, mérhető kikötések. Ezért fontos Oettinger biztos javaslata, hogy a következő pénzügyi évben a demokratikus elvek betartásától tegyék függővé a brüsszeli pénzügyi támogatásokat. Azt jelezné a német, vagy svéd adófizetőknek, hogy pénzük nem tűnik el mindenféle, korrupt csatornákon. És milyen nagy összegekről van szó, igencsak hatékonyan működne.

A mostani tipródás zavarja a nyugat- és észak-európaiakat. Nem csak azért, mert félnek az utánzóktól, hanem mivel az akadozó eljárás elmélyíti az árkokat a földrész két fele között és mérgezi a légkört az EU-ban. Egyszerű kiút nemigen kínálkozik. Az állam- és kormányfőknek világossá kell tenniük a távolodó tagok számára, hogy hozzáállásuk mindenki számára káros. Gyengíti az uniót a világpolitika szereplőjeként, hogy még a saját soraiban sincs rend. És Kína pontosan tudja, miként kell kihasználni az ilyen gyenge pontokat. A soros német elnökségnek kiemelkedő figyelmet kell szentelnie 2020 második felében a jogállam védelmének, az anyagi eszközök bevetésével. Hiszen itt a szervezet alapjairól van szó.

 

Wall Street Journal

wsj_1.jpg

A konzervatív lap arra figyelmeztet, hogy Közép-Európa mostanság veszélyes lehet a magánbefektetők számára, a választott bíróságok egyre több ilyen üggyel kénytelenek foglalkozni. Egy chicagói cég pl. amely 2005 óta telepít szélerőműveket Lengyelországban, most 671 millió dollárt követel a lengyel kormánytól az  érvénytelenített szerződések miatt, amelyeket hivatalosan a vártnál gyengébb megtérülés miatt töröltek. Ezért a vállalat minden érdeklődőnek azt tanácsolja, hogy jobban teszi, ha elkerüli az országot.

1989 óta csaknem ezer vita került döntő bíróságok elé, közülük minden hatodikat volt szocialista ország ellen nyújtottak be, főleg 2004 után. A perérték több mint 10 milliárd dollár, miközben a térségben erősödik a nacionalizmus és a protekcionista politika. Az ügyek csaknem felében Csehország és Lengyelország az alperes. A magyar és a lengyel kormány, de mások is,  kipécézték a külföldi vállalkozásokat, sokat fokozatosan kiszorítottak közülük. Egy holland szakértő azt mondja, a nagyszámú per arról tanúskodik, hogy a régióban visszaszorul a jogállam. Az egyes országokban tapasztalható beruházási klímát értékelve az illetékes amerikai kormányhivatal figyelmeztetést adott ki Csehország, Magyarország, Románia és Bulgária esetében.

 

Washington Post

washington_post_1.jpg

Szlovák törvényhozók megtiltották, hogy nyilvános eseményeken a jelenlévők elénekeljék bármely más ország himnuszát, kivéve, ha külföldi küldöttség van jelen, de most mégis azon törik a fejüket, miként lehetne érvényteleníteni a döntést. A jogszabályt Magyarország felháborodottan fogadta a mintegy félmillió felvidéki magyar miatt. Kiska elnök, aki megvétózhatja a határozatot, amelyet saját bevallásuk szerint tévedésből megszavaztak a Most-Híd Párt képviselői is, szóval, az államfő egy középiskolai tanár lemondó kiábrándultságával azt ajánlja a honatyáknak, hogy legközelebb már az előkészítés során nézzék meg jobban, mire is akarnak voksolni.

ind.png

Independent

Kovács Zoltán eloszlatta a brit jobboldal reményeit, hogy Magyarország az Egyesült Királyság oldalára áll a kilépési tárgyalásokon. A kormányszóvivő azt közölte Londonban, hogy az EU közös és egységes frontot képvisel a Brexit kapcsán. Konzervatív, keményvonalas, euroszkeptikus körök abban bíztak, hogy a populista magyar és olasz vezetés segít majd Theresa May-nek szembeszállni a Bizottsággal, nem utolsósorban azért, mert Budapestnek és Rómának is megvannak a maga gondjai a liberális Nyugat-Európával. Orbán többször is támadta Junckert és magyar miniszterek bírálták az unió álláspontját a Londonnal szemben. Továbbá a múlt szeptemberben a tory EP-képviselők elutasították, hogy jogállami eljárás induljon Magyarország ellen. Ám hiába hitték, hogy ezek után viszonzásra számíthatnak. A magyar kormányfő feltűnően csendben maradt az egyik csúcsértekezleten, amikor pedig brit kollégája kiállást várt tőle.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2514749817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.09. 06:17:59

el kell zárni az EU pénzeket, megszűnne a nagy lopezolás, és elkezdődne az izzadás.

jönne megint a mutogatás, a mocskos Brüsszel plakátáradat, a mindenről Brüsszel tehet, mi meg néznénk végig a gazdaságilag erős országunk pusztulását.

dőlne a légvár, mint a fidessfing. szegény lölő birodalma is elkezdene zsugorodni.

jöjjön, aminek jönnie kell, a büntetésnek, egy zsarnok, hazug, arrogáns, strómankirály miatt.

Ennyi volt lipsikék! Takarodó! 2019.04.09. 06:56:39

Szerintem a pofátlan lipsikéket kellene móresre tanítani – úgy, hogy fájjon!

@csüngőhasú norvégbáró: "el kell zárni az EU pénzeket, megszűnne a nagy lopezolás, és elkezdődne az izzadás."

Úgy hallottam, hogy azért a lipsikék és volt nácikák (Jobbik) bőre alatt szerencsére még van pénz, ha már úgyis kiállnak a hazájuk elleni szankciók mellett, akkor éppen ideje, hogy ezt a pénzt beszolgáltassák.

Jut eszembe lipsikém, bevándorlási különadót megfizettétek még?

Úgy hallottam, a CEU, Helsinky, Transparency, Amnesty még együtt sem fizetett egy vasat sem, éppen ideje lenne.

Ami a CEU-t illeti, ők úgy hallottam, költöznek, de akkor az oktatási épületekre sincs szükségük, pl. a Nádor utcaira.

Ami meg az MTA-t, hát olyan szép az a Lánchíd előtti palota, igazán kár lenne, ha történne vele valami?

rallus 2019.04.09. 07:31:54

Nyakig a szamócában van a demokratikus oldal, ha megint előkapták a holokauszt és a nácizás erősen elkoptatott csodafegyverét....

2019.04.09. 07:35:47

@csüngőhasú norvégbáró: Azért az ne zavarjon, hogy az eu-s 'támogatások' nem könyöradományok, vagy segélyek, jutalmak hanem egy szerződésben lefektetett adok-kapok ügylethez kapcsolódó vételár törlesztő részletei..

Vagy te elhiszed, hogy eddig csakis azért jelent meg a bevételi oldalon pénz az eu felől, mert a német, meg a francia srácok ekkora irgalmas szamaritánusok lennének?
Persze, ha most úgy gondolják, hogy a transzferek ára a függetlenségünk teljes feladása és érdekeink feltételek nélküli alárendelése a fene tudja kik által kézben tartott nyugat-eu technokrata elit céljainak.. nos akkor lehet érdemes lenne elővenni azt a szerződést és felfrissíteni az emlékeket. Biztos, hogy mi ilyen lovat akartunk? Biztos ilyen ló adásvételi szerződését írtuk alá egykoron? Vagy volt valami apróbetűs záradék?

Magán?Véleményem? 2019.04.09. 09:54:20

@csüngőhasú norvégbáró: " ... el kell zárni az EU pénzeket, megszűnne a nagy lopezolás, és elkezdődne az izzadás. ... "

Hát, egyelőre nincs lehetőség rá, a liberálfasiszták ugyan gyúrnak rá, hogy az EP elfogadjon egy pénzügyi szankciós lehetőséget, de azt még jóvá kéne hagynia az Európai Unió Tanácsának is, ha jól sejtem egyhangú döntéssel. Ez azért még odébb van, kizártnak tartom, hogy átmenne a választások előtt ilyesmi a tanácson... A választások után meg ki tudja mi lesz.... Talán még a liberálfasiszták is kénytelenek lesznek visszafogni magukat....

Egyelőre maradjunk annyiban, hogy az "... el kell zárni az EU pénzeket ... " nem más mint 'wishful thinking' azaz bilibe lógó kéz ... :-)

Helga Beauty Salon. 2019.04.09. 10:13:59

A magyar és a lengyel kormány, de mások is, kipécézték a külföldi vállalkozásokat, sokat fokozatosan kiszorítottak közülük. Egy holland szakértő azt mondja, a nagyszámú per arról tanúskodik, hogy a régióban visszaszorul a jogállam..................

Felelős kormány gondoskodik a hazai vállalkozóiról és amit lehet, belsőleg old meg! Jellemző, hogyha nem idegen cégek garázdálkodnak és húzzák le a hasznot, akkor az nem jogállam!

Helga Beauty Salon. 2019.04.09. 10:14:27

A magyar és a lengyel kormány, de mások is, kipécézték a külföldi vállalkozásokat, sokat fokozatosan kiszorítottak közülük. Egy holland szakértő azt mondja, a nagyszámú per arról tanúskodik, hogy a régióban visszaszorul a jogállam..................

Felelős kormány gondoskodik a hazai vállalkozóiról és amit lehet, belsőleg old meg! Jellemző, hogyha nem idegen cégek garázdálkodnak és húzzák le a hasznot, akkor az nem jogállam!

Helga Beauty Salon. 2019.04.09. 10:15:07

A magyar és a lengyel kormány, de mások is, kipécézték a külföldi vállalkozásokat, sokat fokozatosan kiszorítottak közülük. Egy holland szakértő azt mondja, a nagyszámú per arról tanúskodik, hogy a régióban visszaszorul a jogállam..................

Felelős kormány gondoskodik a hazai vállalkozóiról és amit lehet, belsőleg old meg! Jellemző, hogyha nem idegen cégek garázdálkodnak és húzzák le a hasznot, akkor az nem jogállam!

Secnir 2019.04.09. 11:18:12

@Helga Beauty Salon:
"Felelős kormány gondoskodik a hazai vállalkozóiról és amit lehet, belsőleg old meg!"
mármint Lészáros Mőrincre gondolsz? annál beljebb nem lehet megoldani!

" Jellemző, hogyha nem idegen cégek garázdálkodnak és húzzák le a hasznot, akkor az nem jogállam!"
ahogy mondod! az a jellemző, hogy nem idegen cégek garázdálkodnak a közbeszerzések terén is, és húzzák le a hasznot, tehát nem jogállam!

amúgy egy felelős kormány nem "gondoskodik" a hazai vállalkozókról, hanem olyan piaci környezetet teremt, ahol minél több hazai vállalkozás munkához juthat, nem pedig csak három.

István Tamasi 2019.04.09. 11:23:37

@Ennyi volt lipsikék! Takarodó!:
1. A bevándorlási különadót annak kell megfizetni aki a letelepedési kötvényes 20 ezer ázsiait, a többszáz latinamerikait meg a szintén többszáz drúz keresztényt behozta. Valóban legfőbb ideje, hogy fizessen.
2. A CEU épületei a CEU tulajdonában vannak.
3. Az MTA lánchídi épülete Széchenyi pénzéből épült.
Amennyiben a CEU és aZ MTA épületeit is el akarja rabolni a fideszmaffia, akkor az újabb és a korábbinál is nagyobb világméretű felháborodást fog kiváltani.

István Tamasi 2019.04.09. 11:25:32

@Secnir:
A rögvalóság az, hogy mészároslölő és társaik nem vállalkozók hanem csak strómanok. Egy valódi piaci versenyben egy percig sem maradnának talpon.

István Tamasi 2019.04.09. 11:28:42

@rallus:
Nyakig a szamócában van a fideszmaffia ha még mindig csak a migráncsozás, sorosozás erősen elkoptatott csodafegyverét kénytelenek elővenni hogy az agyatlan birkáit riogassák.

2019.04.09. 11:30:51

@István Tamasi: sag schon! Az aprónak nem mondható Gyurcsány rezidencia meg Kurtz Károlyné pénzéből épült ;)

"A rögvalóság az, hogy mészároslölő és társaik nem vállalkozók hanem csak strómanok. Egy valódi piaci versenyben egy percig sem maradnának talpon."

Osztán már milyen verseny az, ahol néhányaknak úgy kellene tartani a tempót, hogy 40 évvel később léptek pályára.. mit 40.. 240..
Ne röhögtesd már ki magad.. és nem a stróman, hanem a cégeit irányító emberek munkáján múlik, mire lesznek képesek a cégei..én nem írnám azért le egyiket sem.

István Tamasi 2019.04.09. 11:31:04

@Helga Beauty Salon:
Milyen hazai vállalkozókról gagyogsz? Mert pénztároslölő és társaik nem vállalkozók, ők csak strómanok akik egy valódi piaci versenyben seperc alatt elbuknának.

Secnir 2019.04.09. 11:57:19

@István Tamasi:
+1
ha arról a hájfejűről beszélünk, aki önállóan a nevét is nagyon nehezen tudja kimondani...

arabok balrol 2019.04.09. 12:54:25

Folyamatos hangemberkedes megy, mikozben sosem zarjak el a penzcsapot, vajon miert?

ha ha ha

arabok balrol 2019.04.09. 12:56:27

@István Tamasi: "Mert pénztároslölő és társaik nem vállalkozók, ők csak strómanok akik egy valódi piaci versenyben seperc alatt elbuknának."

Pont mint a magyar ellenzek meg a Nepszabadsag.

Tangooo 2019.04.09. 13:01:26

Salvini elhamarkodta ezt az összeröffenést. A májusi EP választás eredménye mutatja majd meg az erőviszonyokat. Addig senki sem kényszerül színt vallani.
Akkor kiderül az is, hogy az EPP akár egyesülhet is a szocialistákkal és liberálisokkal, mert nagy különbség már most sincs köztük.

Nekoashi2005 2019.04.09. 13:44:42

Tipikus "gondolkodó" fidesses!

"Minekünk, cigányoknak van kultúránk, hagyományaink, nyelvünk, kereszténységünk. Ezt a kultúrát, hagyományokat, kereszténységünket el akarják venni idegen hatalmak: az Európai Unió"

index.hu/belfold/2019/04/09/egy_roma_vezeto_szerint_a_migransok_90_-a_terrorista/

2019.04.09. 14:01:15

@Nekoashi2005:

"- Gondoltam, elmegyek a polgármesterhez, adjon kölcsön egy kis pénzt: hiába, hogy a hatalomhoz húz, de ő is közülünk való, tudja, milyen szegényen élünk, az anyámék házában összezsúfolódva – meséli a nő. "
Ő is közülünk való... nohiszen..

Arra azért kényesen ügyelt a Népszava, hogy a pógi 'hovatartozását' csak politikai vonalon emelje ki.. a többire boruljon homály;)

Helga Beauty Salon. 2019.04.09. 14:09:34

@Nekoashi2005: A gyerekét csak meztelenül tudja óvodába vinni ezért kért kétezret a polgármestertől kölcsön aki közülük való, de az inkább szopást ajánlott tizenötért, amit egy anya természetesen elfogad! Azután leszopott két emberét is a polginak akik levidejózták, de píz az nem lett!
Jól értem? :D

Nekoashi2005 2019.04.09. 14:46:47

@Helga Beauty Salon:
Tipikus fidesspatkány vagy! Amit csinálsz, az a legmocskosabb "áldozathibáztatás"! Az áldozat nem a "szellem arisztokratája" az tiszta sor! De teljesen mindegy, lehet akár szellemi fogyatékos is, de ezt nem lehet kihasználni! Ez akkor is bűncselekmény!

Helga Beauty Salon. 2019.04.09. 15:03:20

@Nekoashi2005: Én nem hibáztattam. Tulajdonképpen semmit nem mondtam rá, ha tudnál olvasni és meg is értenéd amit olvasol, akkor látnád hogy csak összefoglaltam. Legközelebb, ha neked írok, majd mellékelek egy magyarázatot is jó?
Annyit azért elmondanék, hogy egy hülye kurva, de bűncselekményről az ő részéről nincs szó, mert nem fizették ki így nem prostitúció! :D

Nekoashi2005 2019.04.09. 15:10:19

@Helga Beauty Salon:
Ásd csak magad mélyebbre a szarban, fidesspatkány, ebből már úgysem jössz ki jól!

Inkább hallgattál volna.....

2019.04.09. 16:21:00

@Nekoashi2005: "Nem emelte ki sem az áldozat sem az elkövető származását sem! De nem ez az első eset!"

Ööö.. ezt ugyan nem írtam.. de így a biztos, ha te még jól meg is cáfolod ;)

Aranka1973 2019.04.09. 16:41:56

@Secnir: "amúgy egy felelős kormány nem "gondoskodik" a hazai vállalkozókról, hanem olyan piaci környezetet teremt, ahol minél több hazai vállalkozás munkához juthat, nem pedig csak három."

Na, látszik, hogy te a közgazdaságtanhoz analfabéta vagy.

Milliárdos útépítéseket, óriásberuházásokat mikro- és kisvállalkozások nem tudnak rendesen megcsinálni.

Ezekhez nagyobb, tőkeerős cégek kellenek; akik biztosan nem mondanak csődöt akkor sem, ha bejön valami váratlan helyzet, mondjuk 10 nap fizetési késedelembe esik a megrendelő, helyt kell állni egy alvállalkozó helyett (akivel szemben külön eljárásban a vállalkozó érvénysítheti a kárigényt, de ez évekbe telik).

A méretgazdaságosságból fakadó hatékonysági előnyöket kevés számú cég tudja jobban kihasználni.

Végső soron az államnak, adófizetőknek nem az a legfontosabb, hogy 10 forintot spóroljanak egy milliárdos beruházáson, hanem hogy az időben, megfelelő minőségben készüljön el; a hibák kijavítása, jótállás ügyében, ha ez szükséges az adott (stabil) céget egy évvel később is elő lehessen venni.

És az sem árt, ha egyébként az alvállalkozók is ki vannak fizetve, márpedig egy nagyobb, stabilabb, több tendert elnyerő cégnél jobban lehet számítani!

Épüljön STADION a CEU helyére.. 2019.04.09. 16:52:01

@István Tamasi: "Egy valódi piaci versenyben egy percig sem maradnának talpon. "

A liberalis piaci verseny az ugy nézki, hogy országnyi méretü nemzetközi cégek letarolják az országok piacát . Orbanék pont azért hozták létre Mészárosék 100 milliárdos cégbirodalmát, hogy esélyel száljanak szembe a nemzetközi nagy tökével.

Szilágyi Imre 2019.04.09. 17:04:54

"Die Maio nyugtalan az európai jobbratolódás miatt, annál is inkább, mert Salvini olyan pártokat is be akar vonni, amelyek egyes esetekben még a holokausztot is kétségbe vonják. Azt meg igencsak különösnek nevezte, hogy Salvini olyanokkal áll össze, mint Orbán, aki következetesen visszautasítja az olasz és görög kérést, mármint hogy tisztességes arányban fogadjon be menedékkérőket. Mint mondta, meglehetősen paradox, hogy itt olyanokkal fognak össze, akik hallani sem akarnak a kvótákról."
Azért nem semmi, hogy az olasz miniszterelnök nem tudja az EU hivatalos álláspontját. Ennyire tájékozatlan?
Nincs migránsválság, nincs kvóta.
A B1 blog is folyamatosan megírja, de ez az idióta Die Maio folyamatosan aggódik. Miért?

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.09. 17:25:13

@rallus:

"Nyakig a szamócában van a demokratikus oldal, ha megint előkapták a holokauszt és a nácizás erősen elkoptatott csodafegyverét.... "

kettős mérce fidesstroll?

csuti cziggányot mióta "soros migráncsozik" ugye vagy 2 éve?
más mondandója sincs a staddion cziggánynak, miközben lölő haverjával zsákol, ugye, ELIOS?

csak a lopás. csak a migráncsozás, a jó édes anyátok.

közben a kusza-szemű ge.i 320 fölé tolta az eurót, kell az árfolyamnyereség a patkányainak, igaz?

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.09. 17:28:32

@Épüljön STADION a CEU helyére..:

" Orbanék pont azért hozták létre Mészárosék 100 milliárdos cégbirodalmát, hogy esélyel száljanak szembe a nemzetközi nagy tökével. "

ezzel csak az a baj, hogy ezek a cégek kivétel nélkül az EU pályázatokból élnek, és lopják el, töredékük termel haszonnal (invesztál, kutat és fejleszt) EU piacra, euróért.

lölő cégei megdöglenek, ha nem lesz eu lóvé és a csuti staddion cziggányotok.

te fidessféreg.

2019.04.09. 17:30:29

@csüngőhasú norvégbáró: "közben a kusza-szemű ge.i 320 fölé tolta az eurót, kell az árfolyamnyereség a patkányainak, igaz?"

Jujjjdebuti vaaagy.. nem az árfolyamnyereség a nagy kasza.. hanem az exportőröknek magas árfolyamú euróra konvertálni a forintért vett munkaerőt.. légy te is exportőr, magas hozzáadott értékkel és széles lesz a mosolyod.

Helga Beauty Salon. 2019.04.09. 17:45:43

@Nekoashi2005: Te félreismertél engem, eszembe sem jutott mentegetőzni, csak szívattalak.
Ha nem tetszik valami, mehetsz a cigányasszonyt szopatni tizenötért, de add oda előre, mert fogazni fog!

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.09. 17:50:45

@Helga Beauty Salon:

"Ha nem tetszik valami, mehetsz a cigányasszonyt szopatni tizenötért, de add oda előre, mert fogazni fog! "

legalább elárultad, hogy anyád hogy csinálja, te primitív barom. miért nem a híres ORIGO blogokban ugatod tele a világot, a csuti staddion cziggányod dicsőítésével?

takarodnátok oda, szutykos fidesstrollok.

www.youtube.com/watch?v=_RH4iPtI2uw

Nekoashi2005 2019.04.09. 18:04:25

@Helga Beauty Salon:
Tényleg ízig vérig fidesses tahó vagy.....

illaim 2019.04.09. 19:23:52

Megint ellepte a blogot a fidess SA csürhéje, és vonyítanak piszkosul! LOL

morpho 2019.04.09. 19:44:06

50 napot kell várnunk, ha kardiológushoz akarunk bejutni. De nem gond, csak migráncsozzatok tovább! Az szerintem is sokkal fontosabb!!! Jó sokan írják alá az íveket, mert attól elrettennek a migráncskaravánok. Ez közismert. Van még egy csodafegyver a migráncskaravánok ellen. Ez a plakát! A Hunyadiak elkúrták. Nem hadsereget kellett volna szervezni. Kidobott pénz volt az egész. Aláírások és plakátok kellettek volna Szulejmán ellen! Meglátja a plakátokat összefossa magát és hazaszalad! Az lehetett a gond, hogy akkor még kurva kevesen tudtak írni, ezért aztán nem jött volna össze a kellő számú aláírás, ami megállítja a törököt a határon. Tulajdonképpen erre kúrtunk rá 1526-ban. Én mindig azt mondom, hogy a lakosság oktatása a társadalmi jólét kulcsa. De komolyan!

Sir Bates dö Hól 2019.04.09. 19:54:14

@Womb Raider: először is köszönöm a választ a másikon, majd oda is írok. sajnos azonban a transzfereket nevezhetjük aminek akarjuk, de azok bizony segélyek. azok voltak csatlakozás előtt is, azok csatlakozás után is.
úgy használta fel mo, ahogy felhasználta, ebben mindenki felelőssége benne van az establishmentből.

Sir Bates dö Hól 2019.04.09. 20:00:52

@Womb Raider: mo pontosan mit is exportál? mert két termékkel tud megjelenni a globális piacon: az alacsony hozzáadott értéket képviselő rabszolgamunkával és palvin barbarával jelenleg...

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.09. 20:07:36

@morpho:

"Én mindig azt mondom, hogy a lakosság oktatása a társadalmi jólét kulcsa. De komolyan! "

a csuti padkány staddionbáró nem akar okos népet, mert azt nehezebb meglopni, nem tudtad? azért rohad az oktatás is.

Sir Bates dö Hól 2019.04.09. 20:10:14

@morpho: van egy szaros carte vitalom, bemegyek egy röntgenre a kórházba, mondják, hogy nem tudnak fogadni már külső beutalóval, keressek egy labort... ó bazmeg, mennyibe fog ez kerülni?! bemegyek az első laborba, kéri a kártyám, kérdi van-e kiegészítő biztosításom (mitől lenne, moon még taj-kártyám sem volt), nincs, akkor fizessek 3,5€-t. minden vizsgálat ilyen. a cukorbetegeknek meg a betegséggel kapcsolatosan minden ingyenes.
de a moi egészségügy rendben van, mint olvasom. aki ilyet ír, annak nincs összehasonlítási alapja.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.09. 20:10:33

@Sir Bates dö Hól:

majd a csuti elmondja, mit is exportálunk, kitől olyan fasza a gazdaság, mitől fasza a forint... amit évek óta rothaszt a kancsal mocska, hja, ő tolja át az alapítványaiba, ott lehet tapsolni a zsét.

ez a gec.i pl. még jó exportcikk

24.hu/belfold/2019/04/02/bayer-zsolt-fidesz-ner-olcso-onkormanyzati-lakas-uri-utca-budai-var/?fbclid=IwAR2AIt220Sg_GVCGqdUgZspye4nND1-gWZjd8RVFnoa2Lbh0s-4vSsOzCms

Sir Bates dö Hól 2019.04.09. 20:13:28

@Helga Beauty Salon: "Ha nem tetszik valami, mehetsz a cigányasszonyt szopatni tizenötért, de add oda előre, mert fogazni fog!"

hájas testvér, minek adna pénzt ki bárki, amíg te ingyen szopsz le mindenkit itt 24/7-ben?

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.09. 20:15:16

@Womb Raider:

"Jujjjdebuti vaaagy.. nem az árfolyamnyereség a nagy kasza.. hanem az exportőröknek magas árfolyamú euróra konvertálni a forintért vett munkaerőt.. légy te is exportőr, magas hozzáadott értékkel és széles lesz a mosolyod."

szerinted mennyit lopott ki a kuszaszemű az mnb ből árfolyamnyereség címén az alapítványaiba te patkány? sok sok milliárdot, nem aprópénz.

a magyar exportőrök meg kivétel nélkül multik, magyar kkv alig.. :D azért kellett a csuti staddionbárónak a rabszolgatörvény.

igen, a multi exportál, és az erős euróért vesz fosh forintot és kifizeti a fosh béremelést, amire a staddionbáró veri a kis kolbiját, persze albérletre sem elég.

kibaszott tolvaj fidess

miért kell egész nap a faszságod bizonygatni, te mocskos állat? szar az ország, hiába ugatsz fidessmocsok.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.09. 20:17:06

@Sir Bates dö Hól:

"amíg te ingyen szopsz le mindenkit itt 24/7-ben? "

nem ingyen, fizeti a fidess a netjét és egy ezres per nap, ennyi a becsülete ennek a féregnek.

Sir Bates dö Hól 2019.04.09. 20:21:10

@csüngőhasú norvégbáró: ok, hogy soros-brüsszel-migráns, de egyébként nem teljesen idióták miért mennek bele ebbe a "mészáros vagy másik ner-lovag képes piaci alapon bármit is üzemeltetni" témába? mert a baribaszó ner-cselédeket megértem, az hülye, mint a segg, de a másik? az torkozni akar?

(a ner egy dolgot csinált helyesen: kifehérítette jelentősen a gazdaságot, az minimum 3,5%/év, ennyi eleve megvolt, sz'al ezt levonva a növekedésből pontosan hol is az a kiugró eredmény?)

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.09. 20:24:05

@Sir Bates dö Hól:

nem hiszem, hogy pénztáros lölő az EU pályázati pénzeken kívül más bevételre szert tesz e, összeomlik a NER lovag összes cégének árfolyama, ha a staddionbáró kiáll mögüle.

nem termel ez lófaxt se, kiad mindent amúgy is alvállalkozónak. egy dolga van, kivinni a lóvét biztonságba.

rallus 2019.04.09. 20:31:06

@csüngőhasú norvégbáró:" Javította idei és jövő évi magyar GDP-növekedési előrejelzését a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kedden közzétett tavaszi világgazdasági prognózisában, a globális gazdasági növekedéssel kapcsolatban viszont pesszimistább a valutaalap, mint volt." (Index.....)
Nem fordulhat elő, hogy hülyék vagytok? Mert a jelek szerint....

rallus 2019.04.09. 20:32:45

@Sir Bates dö Hól: Ha " kifehérítette jelentősen a gazdaságot" akkor hogy a búbánatba lopnak el mindent?
Orvos látott már?

Sir Bates dö Hól 2019.04.09. 20:33:53

Tényleg, arra azért kíváncsi leszek, hogy a CEU miatti csuklóztatást miként magyarázzák majd a ner-cselédek?;-DDD

Sir Bates dö Hól 2019.04.09. 21:48:04

@rallus: mi van majom, mi a retkes anyád picsáját nem értesz azon, hogy 2+2=4?
gondolom nem köttetted el magad, hülyeként szaporodsz, kérdezd meg valamelyik porontyod, biztos el tudja magyarázni valamelyik, csak van egy 70IQ-s legalább...

Sir Bates dö Hól 2019.04.09. 21:50:52

@taga20: erről van szó;-)... mint az itteni baribaszók:⅔ ⅔ ⅔! majd nagy kuss;-)...

Ennyi volt lipsikék! Takarodó! 2019.04.09. 22:11:04

@Sir Bates dö Hól: Te barobaszózol miközben keletről a ti tevebaszóitok jönnek, akiket a német köztévé szerint nekünk kéne befogadnunk.

Tudjátok mit, lipsikéim? Te meg a Soros Gyuri bácsi járjatok elő jó példával, fogadjatok be egy évre egy migráns családot a saját otthonotokba, aztán ha letelt az egy év, akkor majd meglátjuk mekkora lesz a pofátok.

Ami pedig a CEU-t illeti, nekem nagyon nem hiányozna, ha elhúznának a francba.

Sir Bates dö Hól 2019.04.09. 22:42:27

@Ennyi volt lipsikék! Takarodó!: baribaszó, klasszikusoktól csak pontosan! én froban vagyok seggfej, neked nem csak a ceu nem hiányzik, hanem az a hét elemi sem, amiről lemaradtál;-)...

én már láttam menekültet is, bevándorlót is -veled és ner-magyarország nagy részével ellentétben-, sz'al pontosan tudom, hogy egy tevebaszó sem akarja megcsinálni a valagad, azt mondják, már csak harangozna a méretes kékeresük is csak a ner lovagjai után benned... inkább maradnak a tévénél...

Ennyi volt lipsikék! Takarodó! 2019.04.09. 23:52:57

@Sir Bates dö Hól: Franciaország? Ja, hallottam, az agysebészeknek köszönhetően érdekes tûzijátékkal kezdődött nálatok az év:
pestisracok.hu/99-auto-felgyujtasaval-koszontottek-a-francia-migransok-az-uj-evet/

Nem jó arrafelé kereszténynek lenni mostanság:
www.origo.hu/nagyvilag/20190403-atlagban-napi-harom-kereszteny-templomot-gyalaznak-meg-franciaorszagban.html

És Pârizsra se lehet már ráismerni:
www.origo.hu/nagyvilag/20190325-parizs-mara-franciaorszag-leromboloja-lett-eric-zemmour.html

Persze máshol Nyugat-Európában, pl. Hollandiában sem jobb a helyzet a migránsokkal való együttélést tekintve:
www.origo.hu/nagyvilag/20190408-a-migraciorol-a-nemzeteket-kepviselo-politikusoknak-kellene-dontenie.html

De jó, hogy te már láttál menekültet. Persze, gondolom tévében a belpesti lakásod kényelmes pamlagján. Ismerem a fajtádat.

Libsik visítanak de az ország a miénk ! 2019.04.10. 00:56:54

@morpho: "50 napot kell várnunk, ha kardiológushoz akarunk bejutni. De nem gond, csak migráncsozzatok tovább! "

Ezzel a szánalmas demagogiával már semmire nem mentek. A rendszerváltás után volt 20 évetek, hogy bizonyitsatok, de miután megusztátok a felelöségre vonást, a lopáson hazaáruláson kivül mással nem foglalkoztatok. A libsik egyetlen sikere hogy átmentették a politikai és gazdasági hatalmukat a diktaturábol, hogy aztán tovább akadályozák az ország fejlödéset, védjék a diktaturában megszerzett elöjogaikat.
Orbán meg 2010-ben megragadta a lehetöséget és a szétrabolt lepusztitott, idegen érdekeknek kiszolgáltatott országbol, 8 év alatt, egy virágzo gazdaságot hozott létre, és ezt nem tudjátok semmisé tenni demagog hazudozással.
A bérek sosem látott mértékben nönek, az inflácio és a munkanélküliség türhetöen alacsony, az ország tekintélye, politikai sulya meg százszorozodott.

Sir Bates dö Hól 2019.04.10. 01:00:50

@Ennyi volt lipsikék! Takarodó!: gyökér, olvasd el eredetiben a híreket, nézz utána, hogy ki az a zemour, majd rájössz, hogy mi is a valóság!
nem bevándorlók gyújtották fel a kocsikat, hanem a racaille-ok, nem gyalázzák meg a templomokat, eric zemour pedig egy rasszista, szélsőjobbos gyökér, egy feketelábú berber zsidó, aki maga is migráncs, ha azt nézzük, ennek megfelelő prekoncepcióval az élethez.
és laktam én itt banlieue-ben is, azt semmi bajom nem volt. az összes francia rajtatok röhög, hogy milyen beszariak vagytok. de nyugalom, kiállok a ner-magyarok mellett is, elmagyarárom, hogy nem beszari gyáva szarok, csak analfabéta, nyelvet nem beszélő ostoba szolganép, az vagytok.
na, húzzál bőrt a fogadra, baribaszó ner-cseléd...

Magán?Véleményem? 2019.04.10. 08:55:29

@taga20: Látom még élsz....

Bírod a zenét? Nesze egy kis rokoni rock :-))

www.youtube.com/watch?v=05c4pUDJGuU

Helga Beauty Salon. 2019.04.10. 09:08:14

@István Tamasi: Milyen hazai vállalkozókról gagyogsz? Mert pénztároslölő és társaik nem vállalkozók, ők csak strómanok akik egy valódi piaci versenyben seperc alatt elbuknának..............

A lölözésedet és strómanozásodat most nem méltatom hülye elvakult proli, a piacgazdaságról meg csak annyit, hogy minden országnak vannak gyengébb pontjai, nézd meg az USA-t hogy kúrja a németeket, a japánokat, a kínaiakat, ha a hazai strómanjait és a piacgazdasági versenyben alulmaradó cégeit kell óvni!
A piacgazdaság az erőfölényről szól, nagyon jó amíg fölényben van valaki, ha meg nem, akkor simán beavatkoznak a picgazdaság legnagyobb apostolai is! Nekünk is legyen már szabad!

István Tamasi 2019.04.10. 11:54:11

@Helga Beauty Salon:
Te egy díszpéldánya vagy az agyatlan fitymaszbirkáknak aki még tapsikolnak és sikongatnak is örömükben amikor a csüngőhasú suttyó és bandája meglop.
A piacgazdaság nem arról szól, hogy autokrata, despota uralkodók a strómanjaikhoz, családtagjaikhoz csatornázzák a közpénzt. Közpénz illiberális - értsd maffia típusú - gazdasági viszonyok között ömlik gazdasághoz, gazdálkodáshoz nem értő csókosokhoz.

2019.04.10. 12:27:06

@Sir Bates dö Hól: "az összes francia rajtatok röhög, hogy milyen beszariak vagytok. de nyugalom, kiállok a ner-magyarok mellett is, elmagyarárom, hogy nem beszari gyáva szarok, csak analfabéta, nyelvet nem beszélő ostoba szolganép, az vagytok."

Éppen elérkezettnek tűnik az idő, hogy a kijáratnál leadd a magyar állampolgárságod... ne égesd már magad velünk...

6.Lenin 2019.04.10. 12:50:45

@István Tamasi:

" ömlik gazdasághoz, gazdálkodáshoz nem értő csókosokhoz. "

Már csak az IMF bízik a csüngőhasúban, meg a csókosaiban, amikor feljavította a magyar gazdaság kilátásait. Te nem a GKI-nál dogozol? Ott még a büdös életben nem találtak el semmit, és már legalább 1000x bukott a magyar gazdaság, szerintük.

Helga Beauty Salon. 2019.04.10. 13:35:43

@István Tamasi:
A piacgazdaság nem arról szól, hogy autokrata, despota uralkodók a strómanjaikhoz, családtagjaikhoz csatornázzák a közpénzt......................

Okés, legyen így és ugorhatunk is! Előttük, tudod amikor még minden jó volt.... akkor mi történt a közpénzzel??????
Mesélhetsz, figyelek erősen hidd el! :DDDDDDDDDDDDD

Sir Bates dö Hól 2019.04.10. 13:41:58

@Womb Raider: soha nem is volt ner-magyar állampolgárságom, így leadni sincs mit;-)... viszont a magyarsághoz tartozás, mint identitásom alapja soha nem függött egy papírtól, miként az sem, hogy kiket tekintek a családomhoz tartozónak, de ezekkel te is tisztában vagy;-)...

egyébként azt hallotad, hogy provanszban betiltották a bor vásárlását a ramadan idejére? legalábbis a ner-magyarok sajtója szerint... a franciákra hagytam: qui, c'est la stand up comedy á la hongroise;-)...

Helga Beauty Salon. 2019.04.10. 13:42:35

@Sir Bates dö Hól: . az összes francia rajtatok röhög, hogy milyen beszariak vagytok............

Úgy bírom ezt a dumát! Az összes francia mirajtunk röhög! :DDDDDDDDDD Mondd már meg ki nem szarja le? Mit röhögnek máson a demokrácia bölcsőjében? Furcsa számukra a népi akarat? Mi ezt akarjuk ők azt, leszarom a véleményüket, csigát sem zabálok bármennyire is menő arrafelé!

Sir Bates dö Hól 2019.04.10. 14:22:35

@Helga Beauty Salon: hogyne hájas testvér, ti így szálltok le a bicikliről...

Helga Beauty Salon. 2019.04.10. 16:06:43

@Sir Bates dö Hól: : hogyne hájas testvér, ti így szálltok le a bicikliről...

Annyira életszerű amit írtál, nem akarsz rendszeres tudósításokat küldeni, a Szelestey is ebből él!
Franciaországban Sir Bates dö Hól kiment az utcára, ahol nagyon nevettek az emberek! De egyfolytában, egytől egyig! Sir Bates dö hól elcsodálkozott, gyorsan végigjárta az egész országot, hát mindenhol nevettek! Még jobban elcsodálkozott és megkérdezte.
-Mit nevettek ti emberek?
Az emberek elcsodálkoztak.
-Nem tudod? A magyarokon! Be vannak szarva a migrációtól!
Hú de jó, gondolta Sir Bates dö Hól, itt szeretik a migránsokat, jó helyre kerültem, csak hát Trianon! Na nem baj, majd azt mondom hogy román vagyok! És boldogan éltek, míg meg nem haltak! Talán még mindig nevetnek a magyarokon, akik nem engedték be a migránsokat!

taga20 2019.04.10. 17:34:09

@Magán?Véleményem?: Élek, csak mostanában már, nem tudok annyi arabot leszopni, mint a régi szép időkben, amikor még nem volt kerités.

taga20 2019.04.10. 18:11:29

@Magán?Véleményem?: szeva haver! nem rossz, amit beraktál. én anno nagyon bírtam a véhákát:)

mostanában, ilyeneket kaptam kommenttársaimtól, és ez se rossz:)

www.youtube.com/watch?v=vaPtq5vCgow

u.i.: ez az arab szopó fityeszork nem én voltam:)

Sir Bates dö Hól 2019.04.10. 19:22:19

@Helga Beauty Salon: hát, valahogy így, trianont kivéve, mert az hidd el, csak moon téma, egy kicsi ország gondja; ha kimosnád a csipát a szemedből, még te is látnád, hogy mo még onnan sem minősül a világ közepének;-)...

István Tamasi 2019.04.11. 17:09:53

@6.Lenin:
Bezony olyan jól hasít a magyar gazdaság, hogy mutatói már csak Bulgáriát előzik meg.

István Tamasi 2019.04.11. 17:12:54

@Helga Beauty Salon:
Például épült kisvasút meg csónakázótó. Ja, nem is, ezek is már a csüngőhasú suttyó idején épültek és ott ahol a csüngőhasú suttyó a libákat legeltette mezítlábas korában.

Helga Beauty Salon. 2019.04.11. 17:45:58

@István Tamasi: Például épült kisvasút meg csónakázótó. Ja, nem is, ezek is már a csüngőhasú suttyó idején épültek és ott ahol a csüngőhasú suttyó a libákat legeltette mezítlábas korában.......................

És azóta negyedszer miniszterelnök! :D És benneteket szopat! :D És ti meg szoptok! :D
Meg csüngőhasúztok! :D Ti ennyit tudtok, ez meg a ti pályafutásotok!

István Tamasi 2019.04.11. 20:05:43

@Helga Beauty Salon:
Ezért vagy te egy agyatlan fitymaszbirka: a csüngőhasú suttyó téged is meglop de te még örömödben tapsikolsz is hozzá, sőt még a pofádat is odatartod, hogy fossa telibe.

6.Lenin 2019.04.11. 20:11:03

@István Tamasi:

Én itt élek jobban, nem máshol. Mi közöm másokhoz?
Az a lényeg, hogy jobban élek, mint előtte itt bármikor. Úgy loptak, hogy a környezet is jobb lett, és még sok minden más is.

István Tamasi 2019.04.12. 09:23:30

@6.Lenin:
"Mi közöm másokhoz?"
Ez egy teljesen beszűkült, impertinens véglény véleménye.

6.Lenin 2019.04.12. 11:27:07

@István Tamasi:

Én örülök annak, hogy te ülsz a putri előtt, várod a segélyt, de azért rágod a körmöd egész nap, hogy szegény bulgárok mikor érnek már be minket.
Vagy az osztrák sógorok mikor előztek be minket, netán könnyeket hullatsz, hogy mégis érdemes volt gyarmattartónak sok -sok millió embert megölniük, ha ezért beelőztek minket.
Jó ember lehetsz. Ha délután lesz egy kis időm, majd szégyellni fogom magam néhány percig.

Helga Beauty Salon. 2019.04.12. 11:59:31

@István Tamasi: Ezért vagy te egy agyatlan fitymaszbirka: a csüngőhasú suttyó téged is meglop de te még örömödben tapsikolsz is hozzá, sőt még a pofádat is odatartod, hogy fossa telibe...........................................

Azt hogy te mi vagy számtalan jelzővel leírhatnám, ostoba kérődzőktől a rosszindulatú hüllőkig, közte pár puhatestű, illetve egysejtű életforma segítségével! Te mindig ugyanazt írod ugyanazokkal a szavakkal mindenre válasz gyanánt? Buta!

István Tamasi 2019.04.12. 12:56:18

@Helga Beauty Salon:
A hozzád hasonló agyatlan fitymaszbirkáknak sokszor kell ismételni az igazságot hátha egyszer megértik.

Helga Beauty Salon. 2019.04.12. 16:04:52

@István Tamasi: A hozzád hasonló agyatlan fitymaszbirkáknak sokszor kell ismételni az igazságot hátha egyszer megértik.......................

A visszatérő hülyeséghalmazod jobbára ormótlankodás és személyeskedés pár alapszó segítségével, az igazságot nem lehet belőle megtudni arra nem jó, a saját hülyeséged bizonyítására igen, de azon te már régen túl vagy. Persze folytathatod, van felület bőven.
süti beállítások módosítása