B1 blogcsalád



Az LMP pont ott folytatja, ahol kezdte: a Fidesz oldalán

2019. április 08. - ashwood

15413_schifferorban.jpgNem kell politikai zseninek lenni ahhoz, hogy kiderüljön: kinek az érdeke az LMP külön indulása bármely választáson. Tavaly a Fidesz kétharmadát köszönhettük az állítólagos zöldeknek, most pedig Tarlós újrázásában érdekeltek.

Az állítólag ellenzéki LMP, amelyet ugye Schmidt Mária fia vezet, tavaly, az országgyűlési választáson elintézte a Fidesz harmadik kétharmados többségét. Ezzel együtt attól a blamától is megkímélte az állampártot, hogy a fővárosban egyetlen képviselőjét se válasszák meg. Nem sokon múlt: 1500-2000 szavazatok hiányoztak az ellenzék teljes győzelméhez néhány választókerületben. Épp ennyit zsákmányolt – az ellenzéktől – az állítólag ellenzéki LMP.

Hogy mennyire sokra mentek ezzel, azt remekül jelzi, hol tartanak most: ma már be se jutnának az országgyűlésbe. Külön pikantériája a dolognak, hogy egyetlen, egyéniben szerzett mandátumukat annak köszönhetik, hogy bár nem vettek részt a koordinált visszalépésekben, a valódi ellenzéki pártok e nélkül is visszaléptek a Belvárosban a javukra.

A hálának pedig most jött el az ideje. Mármint a Fidesz felé kimutatandó hálának. Hogy erre miért van ténylegesen szükség, azt rajtuk kívül más aligha tudhatja. Ahogy más számára az sem értelmezhető: miért vettek részt az ellenzéki tárgyalásokon az őszi, önkormányzati választásokat illetően, ha végül mégsem akartak benne részt venni.

A megsértődés indoka: több polgármester-jelöltséget adtak volna a pártok a DK-nak, mint az LMP-nek.

Bár eddig és ezután sem vádolhatnak majd minket azzal, hogy a DK apologétái lennénk, a közvélemény-kutatások azért abban mégis egyet értenek, hogy a Gyurcsány-szekta népszerűségben, szavazótáborban kenterbe veri a Schmidt-fiú bagázsát. Ezen lehet keseregni, de vitatni nem érdemes.

Az állítólag bal-zöld formáció tehát most már kizárólag a mosottbarna Jobbikkal kooperál – és elsődleges ellenfelének az ellenzéki összefogást tartja.

Puzsér sem volt rest megsértődni. Bár eddig teli szájjal állította: hajlandó megméretni magát egy ellenzéki előválasztáson, ám most kapva kapott az alkalmon, hogy kikerülje a tuti bukót. Ugyanis – ahogy LMP-s elvbarátaival érvelnek – valójában a Fideszt támogatja mindenki Karácsony Gergely körül. Csak ők nem. Persze. Naná.

Sokáig lehetne ragozni ezt a helyzetet, de nem érdemes, hiszen a képlet végtelenül egyszerű: Puzsér a maga másodlagos népszerűségével épp annyi szavazatot tud szerezni – 10-15 ezret maximum – amennyivel Tarlós győzhet. És ugyan ez a helyzet áll majd elő a kerületek sokaságában is: az LMP épp annyi – néhány ezer – voksot szippant el, amennyi a Fidesz-uralom bebetonozásához kell. Mert ők így harcolnak a Fidesz ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4414748737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lakatos Rodolfó 2019.04.08. 15:16:26

"Nem kell politikai zseninek lenni ahhoz, hogy kiderüljön: kinek az érdeke az LMP külön indulása bármely választáson."

Valóban nem, magának az LMP-nek, amelyik már az imázsát is arra építette fel, hogy egyenlő távolságot tart az MSZP-től/DK-tól és a Fideszről, ezért szavaztak rá a szavazói.

Persze nyilván a bukott balliberális pártoknak különösen az MSZP-nek nem érdeke, hogy ne ők legyenek az egyetlenek az ellenzéki oldalon, teljesítmény nélkül is megmaradhassanak a legnagyobb ellenzéki erőnek.

A Fidesz győzelme meg nem ezen múlt, hanem azon, hogy a balliberálisoknak se hiteles jelöltjeik, sem vonzó programjuk nem volt (& amúgy továbbra sincs).

n_dy 2019.04.08. 16:33:04

LMP: Láthatósági Mellény Pártja

rallus 2019.04.08. 17:00:17

...és erre a sok rizsára semmi szükség nem lenne, ha a hajdan daliás MSZP nem küzdötte volna le magát még a Jobbik alá is.....

rallus 2019.04.08. 17:05:03

"Karácsony Gergely ellenfél nélkül is elindul az előválasztáson"
Nem ám tökölni! Ez az egyetlen út a győzelemhez! Karácsony karizmatikus vezető lett, ennek ellenére valószínű, hogy még ellenfél nélkül is csak harmadik lesz....

FCUK5 2019.04.08. 17:55:17

azt, hogy Puzsér 10-15 ezer szavazatot szerezne-e, nem tudom.

de azt igen, hogy karigeri pont annyit fog, mint pár éve Falus Ferenc, talán még páran emlékeznek e névre. ja, hogy FF nem indult végül? pontosan.

dare 2019.04.08. 19:21:47

Mosottbarna Jobbik?
Schmidt-fiú bagázs?
Másodlagos népszerűségű Puzsér?
Így kell ezt, ha nem az történik amit a "valódi ellenzék" szeretne, akkor mehet ez karcosabban is ugye?

"a közvélemény-kutatások azért abban mégis egyet értenek, hogy a Gyurcsány-szekta népszerűségben, szavazótáborban kenterbe veri a Schmidt-fiú bagázsát. Ezen lehet keseregni, de vitatni nem érdemes."

Jó ne vitassuk, csak játszunk el egy gondolattal.
Ha valóban 1% körülire méri minden közvélemény-kutatás az Lmp-t, akkor miért nem lehetett megvárni a "valódi ellenzéknek" az EP választást?
Csúnyán leszerepelnek a választáson, és akkor lehet nekik mondani, hogy tipli van gyerekek, ez itt a nagyok asztala, itt más tétekben játszunk.
Szerintem ez lett volna a logikus részükről, addig pedig ezerrel kampányolhattak volna az ellenzéki pártok (a nem valódiak is) az EP választásra, majd június elsején ráfordulhattak volna az önkormányzatira.
Mire ez a nagy sietség?
A válasz egyszerű, már megint a jó öreg nyomásgyakorlás, eddig is milyen remekül működött igaz?
(csak nehogy más eredmények szülessenek, mint amit a tűpontos közvélemény-kutatások mutatnak jelenleg, mert akkor elég ciki lesz a mostani fővárosi megegyezés majd).

Puzsér pedig nem azért vergődik, mert ilyen kedve van (mondjuk sokszor van ilyen is, de most pont nem), hanem azért mert egy db egyeztetésre nem hívták el, pedig arról szólt a megállapodás, hogy mind a két jelölt részt vesz az egyeztetéseken, és erre kapott egy ilyen listát.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.08. 20:18:11

@Lakatos Rodolfó:

"A Fidesz győzelme meg nem ezen múlt, hanem azon, hogy a balliberálisoknak se hiteles jelöltjeik, sem vonzó programjuk nem volt (& amúgy továbbra sincs). "

szerencse, hogy a csuti főstróman cziggányod tele van programmal, ami mindösszesen kimerül a soros migráncs betelepülés vonalon.

persze a mocska, továbbra is hordja el a strómanjai által az eu milliárdokat.

hajsza szarszagú magyarország!

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.08. 20:21:36

@rallus:

"még ellenfél nélkül is csak harmadik lesz.... "

de te abban szeretnél első lenni, hogy rongyosra nyald a csuti cziggányod strómanos valagát, nem igaz, te alja faszkalap?

Aranka1973 2019.04.08. 20:32:17

Azzal nem számoltok csak, hogy aki az LMP-re leszavaz, az egyáltalán nem biztos, hogy a Gyurcsányékra is ugyanúgy leszavazna.

Pláne, ha jogerősen elítélt polgármestereket akarnak indítani, mint az Erzsébetvárosban a szocik.
www.origo.hu/nagyvilag/20181021-nem-sikertortenet-a-migransok-integracioja-svedorszagban.html

Hát ezek után, ha egy bűnöző és egy fideszes között kell választani, akkor az LMP-s szavazók inkább otthon maradnának. (Vagy befogott orral a fideszesre szavaznak!)

rallus 2019.04.08. 20:36:30

@csüngőhasú norvégbáró: A jelek szerint te vagy Nagy Blanka irodalomtanára....

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.08. 21:28:42

@rallus:

"A jelek szerint te vagy Nagy Blanka irodalomtanára.... "

Blankának lehet, hogy mocskos a szája, de a becsülete még megvan, s ő nem épített staddiont a kertje végébe, és nem játssza át az ország pénzét a falubéli pénztáros lölőnek, nincs 300 stróman haverja,hja, és nem elmebajos cziggány.

a pokolba is nemzeti kaszinót, onnnan is jöjjék a szavazat a főcziggánynak.

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.04.09. 01:38:42

Tokmindegy mi van az lmp- vel, vagy Puzserral, a libbantak akkorat fogni szopni mindket valasztason, amilyen meg nem volt a vilagtortenelemben.

megamedve 2019.04.09. 05:59:30

Szépen együtt van a csapat.
Rodolfó, mont törekvő hamutartó, természetesen az első helyen.
Egy hajszállal lemaradva követik a többiek.

Miért nem fogok a fideszre szavazni:

-mert baromságokra szórják el a pénzemet.
- mert a baromságokra elszórt pénzemet is szétlopják.
- egyáltalán mindent, de mindent, szétlopnak, amihez az állam hozzáfér.
- mert idióta ideológiákat akarnak rám, és a gyerekeimre erőltetni.
- mert zombi balfaszokat tesznek pozíciókba.
- mert a zombi balfaszai arrogánsak, pökhendiek, cinikusak, beképzeltek, mentálisan és érzelmileg érzéketlenek.
- mert az egész fidesz működési modellje olyan, mint kövér bajusza: gusztustalan.

Attila Mravik 2019.04.09. 06:45:16

@megamedve: sztem azt kihagytad, hogy amihez még nem férnek hozzá, annak az ellopására rövid időn belül törvényt alkotnak. minden egyébben egyetértek Veled

rallus 2019.04.09. 07:25:56

@Attila Mravik:
"A magyar gazdaság egyre jobb teljesítményének és a felelős költségvetési gazdálkodásnak köszönhetően az államadósság bruttó hazai termékhez viszonyított aránya 73,4 százalékról 70,8 százalékára csökkent, miközben a költségvetés hiánya a tervezett 2,4 százalék helyett 2,2 százalékon alakult tavaly.."

Pontosan fordítva alakulnak a számok, mint az általatok ránkválasztott feddhetetlenek idején... Valami nem passzol....

Kelly és a szexi dög 2019.04.09. 08:38:55

Karácsony-Gyurcsányt még sintérnek se választanám meg...

Buchhalter 2019.04.09. 08:51:51

Ez már kabaré.El se megyek szavazni.Minek? Az ellenzék egy trágya a Fidesz meg Oligarcha.

Kivlov 2019.04.09. 08:55:26

"
Az LMP pont ott folytatja, ahol kezdte: a Fidesz oldalán"
Tévedés. Az elempé (meg a momentum és saj a a jobbik is) ott folytatja, ahol a szadesz abbahagyta. Azaz összeáll a maszoppal, akik ellen kb. létrejött. barmok.

Rettegek mert ballib vagyok 2019.04.09. 09:04:31

Az LMP Gyurcsány és az MSZP ellen kezdte elsősorban, ahogyan a Jobbik is.
Tették ezt úgy, hogy a Fidesszel se álltak össze.

Azaz tényleg úgy kezdték ahogy folytatták.
Mondjuk aki az elkúró Gyurcsánnyal vagy az MSZMP utódpártjával összeáll az meg is érdemli a sorsát. Lásd SZDSZ, vagy a mérhetetlen EGyütt illetve PM.

Attila Mravik 2019.04.09. 09:05:53

@rallus: amit itt beidéztél valahonnan, az mennyiben cáfolja azt amit megamedve és én írtam?

Rettegek mert ballib vagyok 2019.04.09. 09:06:46

@csüngőhasú norvégbáró:

Blanka egy mocskos szájú hülye kurva.

Csak szarozva és faszozva tudott kitünni a tömegből, ezért állt kurvának.

Most meg csúnyán ordít, mert basszák, dehát ő választota a sportot, és nyelvezetet is a "nemes" küzdelemhez. :DDD

Rettegek mert ballib vagyok 2019.04.09. 09:10:01

@csüngőhasú norvégbáró:

Azért nyer mert működik a gazdaság, nőnek a reálbérek, csökken a rezsi, a kamat és infláció alig mérhető, nincs munkanélküliség, csökken az államadósság, és az emberek adóssága is, nincs devizahitel, .....

Egyszóval minden az ellenkezője mint az elkúró ballib tolvajok alatt volt, szerencsére.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.04.09. 09:14:18

Az LMP lassan kezd visszatérni - a ballib SZÉLvihar epizódja után - valódi önmagához, azaz ballibverő erő lesz ismét. Ez jó hír.

egyjózsi 2019.04.09. 09:19:00

A blog állításai számokon, s tényeken alapulnak. A Momentum, mely mindeddig szintén a mindenkitől egyenlő távolságot hirdette, részt vesz az együttműködésben. Az MSZP és DK ellenében ezidáig egyetlen formáció sem tudta bizonyítani, hogy a kiábrándultak tömegéből a nagy monstrum ellen eséllyel induló képződményt hozzon létre. A következtetés egyszerű: aki változást akar, aki a Fideszt el akarja zavarni, annak el kell fogadnia, hogy Gyurcsányék, s az MSZP nem hagyható ki, mint ahogy e két múltbeli tömörülés sem ragaszkodhat kizárólagossághoz. Aki ezt a tényt nem fogadja el, s szavazatát nem teszi hozzá, a Fidesz hatalomban maradását támogatja.

Larrikin 2019.04.09. 09:19:34

Aki nincs velünk az ellenünk van.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2019.04.09. 09:21:51

Anyátokat basznátok szájba már az állampártozás meg rezsimezés közben. Hazug gecik vagytok, mindig azok voltatok és azok is lesztek. Nem szavaz rátok senki néhány százezer még rúgkapáló kommunista nyugdíjason kívül. Hamarosan eltűntök a picsába.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2019.04.09. 09:24:17

@egyjózsi: Te meg azt nem fogod fel, hogy nem szavaz értelmes ember se Gyurcsányra vagy az ostoba feleségére se az az MSZMP maradékára. Ennyi erővel lehet szavazni az NSDAP

Rettegek mert ballib vagyok 2019.04.09. 09:24:50

@egyjózsi:

Mindenki elfogadta, hogy az elkúró Gyurcsány és MSZP massza illetve a Fidesz között kell választani.

Ezért nyer a Fidesz.

Aki meg összeáll az elkúrókkal, az sűlyesztőbe kerül. Ennyi a történet, nincs itt semmi látnivaló.
Gyurcsányt és az MSZP-t ma is sokkal jobban rühellik, nagyobb az elutasítottságuk kategóriákkal mint a Fidesznek ugyanis.

Jó okkal, és szerencsére ! :DDD

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2019.04.09. 09:27:15

@megamedve: Minden amit leírtál az ellenzéki pártokra igaz :) vicces vagy.

Szeretni kell a niggereket és az arabokat
Szeretni kell a buzikat és egyéb deviánsokat
Szeretni kell a balos liberális ideológiát mert csak az az út járható
Etc etc..
Kapd be :)

arabok balrol 2019.04.09. 09:27:19

Foleg Gyuuurcsany segiti gyozelemre a Fideszt, ha eddig nem Orban fizette Ferit akkor itt az ido.

rasztaszív 2019.04.09. 09:27:20

@rallus: a jelek szerint te lehetsz orbán etikatanára.

chrisred 2019.04.09. 09:28:36

@Lakatos Rodolfó: "Valóban nem, magának az LMP-nek, amelyik már az imázsát is arra építette fel, hogy egyenlő távolságot tart az MSZP-től/DK-tól és a Fideszről, ezért szavaztak rá a szavazói."

De ez Schmidt Mária fiával az élen és Mészáros Lőrinc pénzéből megtámogatva teljesen hiteltelenné vált.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2019.04.09. 09:29:29

@csüngőhasú norvégbáró: a számok azt mutatják hogy az Orbán kormány minden tekintetben jobb és eredményesebb bármelyik baloldali kormányzatnál ami ebben az országba valaha volt. Bekaphatod :) proli kisköcsög

rasztaszív 2019.04.09. 09:30:05

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: apró különbség,hogy amit ő írt,az szóról szóra igaz,amit te írsz,az meg szóról szóra kitaláció.

rasztaszív 2019.04.09. 09:33:04

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: a számok azt mutatják,hogy a rendszerváltás óta a térségben éllovasból sereghajtók lettünk.

te figyu,mondj hirtelen pár politikust,aki végigcsinálta ezt az időszakot!

arabok balrol 2019.04.09. 09:33:56

@rasztaszív: Megbaszhatjatok az igazsagtokat.

Allah Akbar

chrisred 2019.04.09. 09:36:34

@rallus: Tulajdonképpen ez igaz is, azzal a kitétellel, hogy a felelős költségvetési gazdálkodást nem a magyar kormány, hanem a nyugati nettó befizető országok kormányai végzik, nekik köszönhető az az évenkénti plusz 2 ezer milliárd forintos uniós támogatás, ami helyrebillenti az ország költségvetését.

István Tamasi 2019.04.09. 09:40:10

@Orbán 1 GÉNIUSZ:
A csüngőhasú suttyó egyetlen dologban géniusz: abban hogy demagóg hazugságokkal évek óta össze tudja tartani az akolban az agyatlan birkáit.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2019.04.09. 09:40:18

@arabok balrol: az arabok lesznek megbaszva. a világ legostobább népcsoportja

Nanemaaaar 2019.04.09. 09:40:57

Akkor ezzel a poszttal gyakorlatilag el is mondtad magadról mennyire hiszel a demokráciában. Tehát nemcsak buta vagy, de még elveid sincsenek.

Hogy kerültem én ide? 2019.04.09. 09:42:13

Imádnivaló, ahogy egyesek leállnak vitatkozni egy szimpla összeadással. Lehet mögé bármilyen ideológiát felfesteni, meg benyalni orbánnak a meleg szarig, de tény, hogy az LMP csak és kizárólag arra jó, hogy az ellenzék szavazatainak a számát szétszórja kicsit, ami viszont a fidesznek kedvez. Aki ezt nem képes/hajlandó megérteni, az jobb esetben fizetett fidesznyik, rosszabb esetben meg egy ostoba fasz.

István Tamasi 2019.04.09. 09:43:12

Az lmp-vel kapcsolatban csak azon csodálkozom, hogy Hadházy miért a fideszcsicska lmp-t választotta azután hogy hányógörcsöt kapott a fidesztől.

Helga Beauty Salon. 2019.04.09. 09:44:07

Az LMP pont ott folytatja, ahol kezdte: a Fidesz oldalán...................

A libsik ugyanott folytatják ahol kezdték, mindenki hülye, csak ők a helikopter!
Karácsony egy színtelen nulla, Puzsér meg egy futóbolond (gondolom nem olyan hülye mint mutatja magát néha, de hogy nem százas az fix). Ezeket kellene az LMP-nek támogatnia Tarlós ellen?

arabok balrol 2019.04.09. 09:45:22

@chrisred: "nekik köszönhető az az évenkénti plusz 2 ezer milliárd forintos uniós támogatás, ami helyrebillenti az ország költségvetését."

Akkor nem ertem mit ugatnak. zarjak el a penzcsapot es kesz...:)

Vagy lehet hogy megsem erne meg a biznisz?

Elegem van a hangemberkedesbol.

arabok balrol 2019.04.09. 09:46:55

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: Az ostobak maradnak eletben, meg az egysejtuek. Ez mindig is igy volt, a legprimitivebb organizmusoke a jovo.

AllahAkbar

István Tamasi 2019.04.09. 09:47:24

@Rettegek mert ballib vagyok:
Olyan jól működik, úgy hasít a gazdaság, hogy 6-800 ezer aktív korú magyar már elviselni sem tudja és inkább a halódó Nyugaton keresi a szenvedés lehetőségét, ugye?
Ja, hogy valójában már csak Bulgária számait előzik meg a magyar gazdasági mutatók az Eu-ban?!

Egyallampolgar 2019.04.09. 09:49:31

Az LMP-t van miért köpködni!!

A 2018-as 2/3-ot rájuk varrni viszont hazugság, ostobaság.
A 2010-es 2/3 -ot az MSZmP hozta össze. A MASZOP Gyurcsánnyal. Ezek után 2014-ben az LMP nem akart Gyurcsányos programban részt venni. 2018-ban sem. Igazuk van.
Lehet hőbörögni meg mutogatni, de ha Gyurcsány és az MSZP elhúzna ahova való, nem lenne már NER.

István Tamasi 2019.04.09. 09:49:49

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta:
Csak óvatosan az arabok szidalmazásával!
A csüngőhasú suttyó vezérkéd arab terroristák nemzetközi körözés alatt álló bankárjával haverkodott, zabált vele egy vályúból és üzletelt vele (a veje-lánya révén). Úgyhogy kezdd el tanulni a Koránt.

KalmanBlog 2019.04.09. 09:52:29

Öröm nézni ezt a vergődést. A baloldali összefogás fából vaskarika.

Helga Beauty Salon. 2019.04.09. 09:52:31

@István Tamasi: Az lmp-vel kapcsolatban csak azon csodálkozom, hogy Hadházy miért a fideszcsicska lmp-t választotta azután hogy hányógörcsöt kapott a fidesztől..................

Az a Hadházy aki eszelős arckifejezéssel dulakodik a biztonsági őrökkel? :D És tényleg! Ilyen nagy formátumú, méltóságteljes politikus hogyan is választhatta az LMP-t! Persze a kommentjeid alapján nem meglepő számomra, hogy ilyen fajsúlyos emberek a liblingjeid.

arabok balrol 2019.04.09. 09:52:48

444.hu/2019/04/09/habony-arpad-nemzetkozi-hirugynokseget-alapitott-londonban

Na ezt pofazom mar miota, at kell venni a hatterhatalmat.

Csak Habony el fogja baszni, ugyanis pont Europa szarabositasat kellene promozniuk ezerrel. Aztan amikorra mar kapitulal a maradek feher lakossag, akkor befejezzuk a honfoglalast, lisszabontol kijevig minden magyar fold lesz.

chrisred 2019.04.09. 09:53:06

@arabok balrol: Azért jogállamokban nem úgy történnek a dolgok, mint az illibsiknél, hogy a főnök reggel kinyitja a szemét az ágyban, és eldönti, hogy kinek ad pénzt és kinek nem. Az Unió hétéves költségvetését 2013-ban elfogadták, tehát az a pénz 2020-ig érkezni fog.

Nancsibacsi 2019.04.09. 09:54:09

Legalább áprilisig úgy éreztétek hogy van bármi esélyetek a választásokon - ez is szép teljesítmény tőletek. Én kb januárban megmondtam, hogy akár így, akár úgy de megint a fidesz fog nyerni, mivel ők profik, ti meg amatőrök vagytok, ráadásul még csak nem is lelkesek. Nyilván a hibát ti nem saját magatokban keresitek, hanem egy támogatás nélküli pártocskában, meg egy bohócban - de hát nézzük már a másik oldalról: a fidesz vajon megijedne egy lmp-től, vagy egy puzsértól? Nem hinném. Akkor meg ki is érdemli meg a győzelmet?

kocsisj 2019.04.09. 09:57:06

@megamedve: Azt hiszem a problémákat jól összefoglaltad. Talán a világverő külpolitikájukat kihagytad.

Bravehearth 2019.04.09. 09:58:37

@chrisred: "...a felelős költségvetési gazdálkodást nem a magyar kormány, hanem a nyugati nettó befizető országok kormányai végzik, nekik köszönhető az az évenkénti plusz 2 ezer milliárd forintos uniós támogatás, ami helyrebillenti az ország költségvetését."

Csak úgy érdeklődőn tenném föl a kérdést: a 'csótány' regnálása alatt nem kapott az ország uniós felzárkóztató pénzeket? Nem volt 'kohéziós alap'? Nem voltunk akkor ugyanúgy 'kedvezményezettek', mint most? Mert, ha jól emlékszem, akkor DE! Nos, a csótánynak és undorító hungarofób ballibáinak akkor is sikerült 7-8%-os hiányt produkálnia. Na és 11%-os munkanélküliséget, 36%-os SZJA-t átlagbéren (szuperbruttóval)! Persze, akkor 'puszira' adtuk a T72-eseket valami 'Iraknak' nevezett szarhegynek és nagyiparilag tenyésztettük a cigányokat is. De szép is volt, igaz? Ja, nem. Nem volt az...
B.

high up! 2019.04.09. 09:59:01

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: " az arabok lesznek megbaszva. a világ legostobább népcsoportja"

Na te díszhülye, az a helyzet, hogy ez éppenséggel a te csoportodra, a 90%-nyi Átlaghülyemagyarra mondható el. Ha már összehasonlítunk: az araboknak max. a modern iskolázottságuk marad el az európiatól, ennek ellenére ők tudnak idegen nyelveket, te meg a NER oktatási csúcsterméke egyet sem tudsz.

Az arabokra a diktatórikus rendszereik ostoba hagyományokat és vallási kényszert erőltetnek, amitől egy részük félretájékozott lesz az életben, ennek ellenére az életről és a világról többet tudnak mint az Átlaghülyemagyar, amelyiket senki nem akdályoz meg abban, hogy olyan tájékozott legyen amennyire csak akarja, ennek ellenére 90%-nyi Átlaghülyemagyar csak annyit tud a világról hogy Soros, migráns, Brüsszel.

A magyar a Csele patakon nem tud átkelni úgy hogy bele ne fulladna, az arabok meg a Földközi tengert is átszelik.
És még sorolhatnánk hogy pl. a muszlimoknak Londoni polgármesterük, a magyaroknak meg londoni mosogatóik vannak. Oszt ezt így folytathatnánk, de egy NER trollnak már az első mondat is akkora bithalmaz, hogy azt az egybites agya be se tudja engedni információ feldolgozásra.

FOLYTASSUK!

chrisred 2019.04.09. 10:00:19

@Egyallampolgar: Egy ellenzéki párttól 2018-ban egyetlen felelős magatartást vártak el a szavazói: tegyenek meg mindent az állampárt alkotmányozó többsége ellen. Mert ha minimum 133 kormánypárti képviselő jut mandátumhoz, akkor az összes többi mandátum nullát ér, mintha nem is létezne. Az LMP ezt képtelen volt felfogni, nekik, mint piacról élő politikusiéoknak számított az, hogy hány nulla értékű, viszont a pártnak pénzt jelentő mandátumot gyűjtenek be. Tehát a szavazóik érdekei ellen dolgoztak.

Larrikin 2019.04.09. 10:00:37

@chrisred: ugyan már, a centrális erőtér logikájából fakad, hogy a fidesznek külön-külön minden ellenzéki párt fontos (amíg le nem nyúlják a fidesz pénztárosát). Minél többen vannak és minél kevésbé egy platformon, annál jobb. Divide et impera.

chrisred 2019.04.09. 10:02:49

@Bravehearth: Az első uniós programozási időszak a 2007-2013 közötti volt, amiben részt vettünk, ebből kivehető, hogy mekkora szerepe volt Fletónak az uniós támogatásokban. Bajnai idejében meg gyakorlatilag le is álltak az uniós programok.

arabok balrol 2019.04.09. 10:03:52

@chrisred: Erdekes, bar gondoltam hogy kamuznak amikor arrol beszelnek hogy penzugyileg toluk fuggunk. Szoval nem mernek a penzekhez nyulni, hat akkor pofa lapos.

Larrikin 2019.04.09. 10:04:49

@chrisred: az LMP vezetése tán felfogta volna, csak épp felhatalmazást nem kapott rá. Abban sincs újdonság, hogy a pártok a saját, szervezetileg értelmezett érdekeiket (is) követik. Amelyik nem, azok gyorsan eltűnnek.

Lémusz 2019.04.09. 10:07:00

Az önkormányzati választások ősszel lesznek. Ehhez képest az összefogás pártiak képtelenek voltak június elejéig várni a lista kiadásával, így kihagyták belőle az LMP-t, és úgy tűnik a Jobbikot be sem akarták venni.
Tehát most azt várják az LMP-től, és a Jobbiktól, hogy Puzsér mérettesse meg magát Karácsonnyal, és ha veszít, akkor álljanak be az MSZP-Párbeszéd-DK-Momentum összefogás jelöltjei mögé, és ne indítsanak saját jelölteket. Puzsér esetleges győzelme esetén sem indíthatnának azonban más jelöltet az elgondolás szerint.
Nem is értem, miért nem kap az LMP és a Jobbik ezen a soha vissza nem térő frenetikus lehetőségen.

Magán?Véleményem? 2019.04.09. 10:07:27

@Rettegek mert ballib vagyok: " ... Mindenki elfogadta, hogy az elkúró Gyurcsány és MSZP massza illetve a Fidesz között kell választani. ... "

Hát erősen tévedel, nem mindenki fogadta el. Egyre többen jönnek rá, hogy aki nem az általad preferált gerinctelen tolvaj bagázsra vagy a 2006-os ártányokra akar szavazni, az a MKKP-t választja, mert mindenképpen véleményt akar nyilvánítani.

arabok balrol 2019.04.09. 10:07:59

@chrisred: "Az LMP ezt képtelen volt felfogni, nekik, mint piacról élő politikusiéoknak számított az, hogy hány nulla értékű, viszont a pártnak pénzt jelentő mandátumot gyűjtenek be. Tehát a szavazóik érdekei ellen dolgoztak."

Es az LMP mindig be is fog kerulni a parlamentbe, aki viszont Qrcsannyal lepaktal, annak irany a szemetdomb. A momentum a 2022es valasztast mar nem fogja megerni (bar lesz helyette ujabb 2%-os belpesti kazar yuppiepart)

Hogy kerültem én ide? 2019.04.09. 10:08:01

@Bravehearth: hoppá, mintha megfeledkeztél volna a 2008-as gazdasági világválságról. Egy picit más volt a környezet, mint ma. De gondolom, a pártközpontban bedumálták neked, hogy arról is Fletó tehet, ugye?

szepipiktor 2019.04.09. 10:12:12

A poszter pontosan leírta a megbízóinak előnyös véleményét.
Miszerint ma kizárólag a gonosz fidesz és a becsületes mszp/dk létezik, és a választópolgárok vagy a gonoszt támogatják vagy a "megmentőket"
És mindenki, aki nem a "megmentőket" választja, az hazaáruló, a gonoszt támogató.
.
Hát szerencsére nem így van.
Ma a politikai formációk mögött a saját szimpatizánsaik állnak.
Ha az ellenzék összes pártja azonos elveket képviselne, miért lenne szükség rájuk????
Ez az mszp/dp dok éves dogmája, hogy ők a megmentők, az egyedüliek, mindenki más meg soroljon be mögéjük.
Viszont az ellenzéki pártok érdeke nem az, hogy a leszerepelt, sokszor megbukott és a történelem által sokszor igazolt hazugok szatellitjei legyenek, hanem a saját irányukat, érdekeiket akarják képviselni.
A baloldal hányszor mutatta meg, hogy a szövetségeseit azonnal megsemmisíti, amint nincs rájuk szükség! Leninék, nálunk rákosiék.
A mostani cicaharc - ahogy a 2014-es és a 2018-as is - kizárólag arról szól(t), hogy az ellenzék álljon be a szocik mögé, és tekitsék őket a vezető erőnek.
Miközben a választói támogatottságuk ezt nem igazolja vissza.
Vajon a Jobbik miért vállalná ezt be? Minden porcikájukban ellenkezik az érdekük a baloldaliakkal szemben és a támogatottságuk is jóval magasabb!
.
Az lmp nem a szívem csücske, de most igazat adok nekik!
A következő választások gyakorlatilag nem nyerhetők az ellenzék számára, így ha besorolnának, akkor a bukásért felelősek lennének és a jó balos módi szerint mennének a kukába.
Így viszont megmarad a saját kis bázisuk és létezhetnek (ami anyagi érdekük is persze) és kivárhatják azt a 20-25 évet, míg létrejön végre egy hiteles magyar ellenzéki erő.
A mostaniak semmiféle formációban nem nyerhetnek, hiszen a támogatottságuk 1/3-hoz elég és össze nem egyeztethető érdekeket képviselnek.
A ma meghatározó 38-39%-os passzív halmaz egy részére kizárólag a jobbik számíthatna.
Ezért kellett volna egy éve egy jobbik-lmp-momentum szövetség, de maradt a cicaharc és a hiányzó 1 millió új szavazó nem jelent meg az úrnáknál.
Most sem fog!

Magán?Véleményem? 2019.04.09. 10:13:37

@Helga Beauty Salon: " ... Puzsér meg egy futóbolond ... "

Én még emléxem, hogy a válság előtt az egyik rádióban 'Szélsőközép' címmel antiglobalista műsort vezetett. Egész értelmes dolgokról beszélgettek...

high up! 2019.04.09. 10:13:46

@Bravehearth:

gyurcsótány alatt már voltak EU-s támogatások, csak teccik tudni töredéke volt a mostaninak. Mészaros Lőrinc egy hónap alatt nyer annyi közbeszerzést, mint amennyi EU-s kerete gyúrcsótányéknak két évre volt.

gyurcsótány úgy produkált 7-8%-os éves államháztartási hiányokat, hogy beörökölte a 2002-ben a FIDESZ ÁLTAL IS MEGSZAVAZOTT 100 napos programot és az azutáni további kassszafosztásokat. Szintén fideszes megszavazásokkal. Aztán gyurcsótány hogy megnyerja a 2006-os választást, inkább nem csinált semmi megszorítást csak hamisította a számokat. A fidesz meg asszisztált ehhez, mert akkor ők voltak a megélhetési ellenzék.

gyurcsótány alatt progresszív adó volt, ami garantálta az államnak, hogy a gazdagja nem jutott a több adó befizetésével koldusbotra, a közép keresetű egy magasabb kulcs miatt még nem vándorolt ki, az állami közfeladatok ellátására meg befolyt annyi pénz, hogy ha nem is magas színvonalon, de legalább botrányok, állandó sztrájkok, munkaerő elvándorlás, tömeges halálozások és hasonlók nélkül müködött az eü, az oktatás, a közlekedés, és általánosságban a teljes közszféra.

Ma már minden romokban áll. Kivéve a hótüres stadion birodalmat.

FOLYTASSUK!

törppicur 2019.04.09. 10:16:33

Ashwood, miért kell kétpólusúnak láttatni azt, ami nem az. Más országban sem az. Van, ahol egypólusú, de inkább több mint kettő. A kisebbeknek is vannak elveik, ezt nem értitek meg? Nem az az elve, hogy Orbánt segítse, és különösen nem az, hogy Gyurcsányt. Az a ti naivitásotokat mutatja, hogy magatokhoz számoltok olyan szavazóbázist, ami nem ért veletek egyet. Lehet velük együttműködni, bizonyos programpontokban a Fidesznek is, meg ennek a ballib katyvasznak is, de nem kell koalícióra, pártszövetségre lépni. A nagy ballib programnak meg 1 pontja van, a húsos fazék. De mivel annyiféle dolgot kevertek össze elvtelenől, hogy kintről nézve az a fazék elvesztette húsos jellegét és lehet, az LMP nem akar egy vályúból moslékolni veletek. Ők így gondolják, ha nem így tennének, ők lennének a P vagy az E, vagy más.

chrisred 2019.04.09. 10:19:51

@Lémusz: Nem ismerem a megállapodást, amit kötöttek. Tényleg arról szólt, hogy aki megnyeri a főpolgármester-jelölti előválasztást, az azt is eldöntheti, hogy ki induljon a kerületi polgármester választásokon?

Bravehearth 2019.04.09. 10:20:26

@chrisred: "Egy ellenzéki párttól 2018-ban egyetlen felelős magatartást vártak el a szavazói: tegyenek meg mindent az állampárt alkotmányozó többsége ellen."

Na, ezért veszítsék is el a választásokat az ilyen ostoba gyökerek. Ha csak ennyi a cél, akkor az ennyire elég! Egyetlen ellenzéki párt sem volt, amelyik vállalható alternatívát kínált volna, csak ment az osztozkodás az adott méretű tortaszelet fölött. Nos, akkor ebből erre futotta.

"Mert ha minimum 133 kormánypárti képviselő jut mandátumhoz, akkor az összes többi mandátum nullát ér, mintha nem is létezne."

De azért arra a 'nullára' mégis jó volt becsücsülni a házikóba és a mandátumokat is jó volt fölvenni, igaz? Még az a ripacskodó kis szarházy is csak fölvette durcásan! És miért ér 'nullát'? Azért, mert a jelenlegi támogatottságuk épp csak arra elég, hogy rontsák ott a levegőt. Tetszettek volna értelmesebb és hitelesebb politikát csinálni!

"Az LMP ezt képtelen volt felfogni..."

HAZUDSZ! Ezt nem csak az lmp nem fogta föl, de az összes többi vállalhatatlan mocskos kis hungarofób balliba patkányszövetkezet is képtelen volt felfogni. Mindegyik csak azt számolgatta, hogy hány kis majomfasz fog beülni az ő mezükben a padok közé. A szabótimike nevű szövettenyészetből is csak úgy lehetett 'csoportvezető', hogy egy maszopos patkány átült hozzájuk. Na, ennyit a 'felfogásról'! Szerintem...

"...nekik, mint piacról élő politikusiéoknak számított az, hogy hány nulla értékű, viszont a pártnak pénzt jelentő mandátumot gyűjtenek be."

Ahogy az összes ellenzéki szartartálynak is! Talán a Mi Hazánk a kivétel, ők dobták a frakciót... De az ÖSSZES balliba+ballik ellenzéki retek csak a matekot nézte! NEM CSAK a lomposok!

"Tehát a szavazóik érdekei ellen dolgoztak."

Tehát akkor azok a szavazók most majd boldogan támogatják ugyanazt a szarhegyet ugyanazokkal a szarháziakkal? Sok sikert...!

"Az első uniós programozási időszak a 2007-2013 közötti volt, amiben részt vettünk, ebből kivehető, hogy mekkora szerepe volt Fletónak az uniós támogatásokban."

Nagyjából annyi, hogy '12-ig alig hívtak le egyáltalán bármit is a keretből. De ennek ellenére a 7-9% közti hiány azért csak összejött!
Mellesleg azt azért írd már le, hogy a befolyó uniós támogatások gdp aránya kevesebb, mint 1,5%. Ennek ugye a nagyját a fidesz és a patásorbán ellopja. Ok. Közben pedig van 4,8%-os gdp növekedés. De ez is csak a 'zunijónak' köszönhető? A költségvetés egyensúlyi állapotában valóban jelentősebb az uniós források aránya. Ez tény.

"Bajnai idejében meg gyakorlatilag le is álltak az uniós programok."

Annak a patlány bajnainak kellett volna leállnia. Mondjuk épp az anyagcseréjének. Szerintem...
B.

arabok balrol 2019.04.09. 10:20:37

napi 100 forint az EU tamogatas/kopf (ez az osszes EU "tamogatas" fele, mert a masik fele befizetes)

azaz evi 36500 forint/fo

Tehat lofasz osszegrol van szo, arrol nem beszelve hogy aki nem EU-tag az vamot szedhet es azt csinal amit akar, ugy favorizalja a hazai elitet a brusszelita helyett ahogy akarja.

nemecsekerno_007 2019.04.09. 10:20:39

@Egyallampolgar: Pontosan. De ezt az ellenzéki oldalon nem képesek felfogni. Amíg egy korábbi kommunista potentát unokája indul EP választáson addig nem lesz változás...

törppicur 2019.04.09. 10:20:47

@megamedve:
És az általad rögzített szempontok alapján reggel 6-tól már sikerült kitalálni, kire szavazol? Akkor azt már tudtad kire nem, innen már nem kell nagyot lépni (hopp, vigyázz, gödrök vannak!) Szélballib szivárvány, LMP, Jobbik, Mi Hazánk, Munkáspárt, Magyar Cigánypárt?

Helga Beauty Salon. 2019.04.09. 10:29:01

@Magán?Véleményem?: Hallottam én is tőle értelmes dolgokat írtam is hogy nem olyan hülye mint ahogy mutatja, viszont emellett sem való ilyen mentalitású ember politikai vonalra. Persze nem gondolja ő ezt komolyan, én abban biztos vagyok!
És itt az LMP-ről volt szó, persze hogy nem társul olyanokkal, akik médiacelebet jelölnek egy fontos posztra, mert bármilyen okosnak is láttad Puzsért, te sem hiszed ugye hogy Budapest vezetésére alkalmas lenne.

nemecsekerno_007 2019.04.09. 10:30:15

Az LMP ott b@szta el, hogy összeállt a korábbi leszerepelt pártokkal, ezzel elvesztette az arculatát, hitelét. Most megint erre próbáljátok presszionálni őket. Amíg a korábbi állampárt roncsai el nem tűnnek (mszp, dk, együtt, pm, liberálisok) meg ezek gyerekei/unokái a közéletből addig biztos a fidesz 2/3.

rallus 2019.04.09. 10:30:40

@high up!: Mielőtt orgazmusod lenne a Gyurcsány-Veres páros zsenialitásától, szeretnélek emlékeztetni az:
" Elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi ..." mondatok értelmére....

high up! 2019.04.09. 10:31:09

Az LMP már sokadszorra bizonyítja hogy a diploma nem ment meg attól hogy ők is csak egy Átlaghülyemagyar tömörülés legyenek. Képtelenek megérteni a nagyokos fejükkel, hogy semelyik más pártban nem volt és nem is lesz soha teljes vezetőségi csere, hanem akik a múltban bejutottak a pozíciókba, azok 10-20 évig ott maradnak. Így a DK mindig is gyúrtcsány pártja lesz, a maszop mindig is fidesz mutyi-testvérpártja marad, a Jobbik meg genetikailag mindig is a legrassszistább banda marad.

A lomposok eldönthetik hogy ha a fidesz bünszövetkezetet le akarják váltani, akkor nem rinyálhatnak azon, hogy más pártokban milyen káderek meg milyen eszmék vannak, mert az a következő 30 évben sem lesz más.

Úgyhogy ha a lomposok nem egy álellenzéki párt, akkor össze kell állniuk az összes többivel. Egy kormány buktatás után 2-3 év alatt a teljes fideszt a börtönbe kell dugniuk, aztán szétmehet a nagy összefogás és mindegyikük nekivághat az új, immáron fidesztelenített magyar v´´alasztásnak úg gyepálva a másikat ahogy neki, tetszik.

A közös jelöltért való összefogás tehát a fidesznek a politikából való kiirtásához vezető út első és elengedhetetlen lépése

FOLYTASSUK!

bgp 2019.04.09. 10:32:25

@rallus: magyar gazdaságon értve: orbán strómanjai plusz a nagyvállalatok amikben a maradék lakosság dolgozik kínai viszonyok között?

high up! 2019.04.09. 10:32:55

@rallus: "Elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi .."

Hülye fidióta troll, pont ezt írtam. Kérj Karácsonyra a Jézuskától még két bit agysejtet, mert ez az egy neked már most kevés.

FOLYTASSUK!

Magán?Véleményem? 2019.04.09. 10:34:58

@Helga Beauty Salon: " ... Persze nem gondolja ő ezt komolyan, én abban biztos vagyok! ... "
Szerintem ez a főpolgármesteri ámokfutás simán elmegy trollkodásnak is!

Valahogy az az érzésem, hogy Puzsér a jobbik öklének kinyújtott középső ujja, a maszopiták és kurcsányiták irányában enyhén megrázva :-)

Magán?Véleményem? 2019.04.09. 10:41:47

@high up!: " ... Egy kormány buktatás után 2-3 év alatt a teljes fideszt a börtönbe kell dugniuk, aztán szétmehet a nagy összefogás ... "

Erre nincs esély, 100-150 fideszes felsővezető és stróman, 5-6 ezer fideszes középvezető, és 50-60 ezer talpas lecsukása, vagyonelkobzások, külföldi bankszámlák lehívása etc., úgy, hogy a jogállamiság látszatát azért meg kellene őrizni...

Ez egy újabb 'wishful thinking' azaz bilibe lógó kéz.

chrisred 2019.04.09. 10:41:55

@Bravehearth: "Közben pedig van 4,8%-os gdp növekedés. De ez is csak a 'zunijónak' köszönhető?"

A nyugati multiknak, különösen az autógyáraknak köszönhető, na meg persze az adóparadicsomi szintre csökkentett társasági adókulcsnak, ami miatt nekik érdemes a cégcsoport már országokban elért eredményét nálunk kimutatnia.
Helyes a megkülönböztetés, a gdp csak egy mutatószám, azért nem adnak tojást a piacon. Viszont a költségvetési hiány léte/nemléte a magyar adófizetők számára húsbavágó kérdés, mert ha elszáll, akkor a politikai elit reakciója nem az, hogy bánjunk takarékosabban az állami pénzekkel, hanem hogy csavarjunk még egyet az adóprésen.

Bravehearth 2019.04.09. 10:46:42

@Hogy kerültem én ide?: "hoppá, mintha megfeledkeztél volna a 2008-as gazdasági világválságról."

Elég jól képben vagyok vele. Tudod, épp akkor fektettem be. 2008 novemberében. Vagyis egész jó hozamokat realizáltam a következő néhány évben. De kérlek 'csekkold' majd a V4-ek gdp-növekedési görbéit 2003-2010 között! És csodákat fogsz látni! ;-)

"Egy picit más volt a környezet, mint ma."

Nem csak a környezet. Hanem a gazdaságot irányítók képessége és a monetáris és fiskális politika is. Ami persze szépen meg is határozta a gazdaság mozgásterét is.

"De gondolom, a pártközpontban bedumálták neked, hogy arról is Fletó tehet, ugye?"

Nem a pártközpont, hanem a pénzügyi eredmények, a gazdaság teljesítménye, a munkaerőpiaci feltételek, az akkori külpolitika dumálják be nem csak nekem, hanem minden értelmes lénynek, hogy a csótányfletó és undorító sleppje a legkártékonyabb állat a magyarságra nézve. Ennyi.
B.

Rettegek mert ballib vagyok 2019.04.09. 10:48:18

@Magán?Véleményem?:

Szerintem meg most dugjuk börtönbe az összes MSZP-s gecit, mg DK-s fassszopót !

Csakhogy érezzétek a demokráciát mikor ilyen faszságokat lökettek tök agyatlanul és nyíltan a fórumokon !

CsokiFudzsi 2019.04.09. 10:48:29

A DK népszerűbb mint az LMP a közvélemény kutatások szerint? Papi tavaly volt egy közvélemény kutatás, úgy hívják országgyűlési választás, és a budapesti listás szavazatok alapján 2 kerületen kívül mindenhol népszerűbb volt(sokszor jóval) az LMP Gyurcsány partjánál. Ja volt két külső kerület, ahol a Jobbik volt a legnépszerűbb ellenzéki párt. Just sayin. B1G a baloldal egy geci.

törppicur 2019.04.09. 10:53:05

@Magán?Véleményem?: az is egy tipp, nem tudom indulnak-e? gondolom társulni nem fognak, ha mégis, akkor felejtős

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2019.04.09. 10:53:05

A Kétfarkú Kutyát (és esetleg a Momentumot) leszámítva van még olyan ellenzéki párt, amelyik nem kötődik ezer szállal a Fideszhez?

arabok balrol 2019.04.09. 10:56:26

@chrisred: "Viszont a költségvetési hiány léte/nemléte a magyar adófizetők számára húsbavágó kérdés, mert ha elszáll, akkor a politikai elit reakciója nem az, hogy bánjunk takarékosabban az állami pénzekkel, hanem hogy csavarjunk még egyet az adóprésen."

Es ezert tamogatod Gyuuuurcsanyt, hat ez meglepo.

Bravehearth 2019.04.09. 10:58:54

@high up!: "Egy kormány buktatás után 2-3 év alatt a teljes fideszt a börtönbe kell dugniuk"

2-3 év alatt tömeggyilkosokat sem sikerül elítélni, nemhogy vitatott üzleti tevékenységek teljes hátterét földeríteni! És mit értesz a 'teljes fidesz' alatt? Kormányzati tisztségviselőket? Párt tisztségviselőit is? Párttagokat is? Vagy aktivistákat is? Vagy mindezeken túl a választóit is? Nagyon nem mindegy!

"...aztán szétmehet a nagy összefogás és mindegyikük nekivághat az új, immáron fidesztelenített magyar v´´alasztásnak úg gyepálva a másikat ahogy neki, tetszik."

Futurisztikus álmaidban! Egyrészt már egy ilyen összefogás is kétes a 'túloldalt' képviselő jelentős választói tömegek létezése okán is. Továbbá semmi garancia arra, hogy az 'összefosás' résztvevői közül bármelyik is betartja az egyezségeket a választásokat követően. És arra végképp semmi garancia, hogy belemennek egy olyan új választásba, ahol valóban mindegyiknek egyenlő esélyük lesz. Mivel már az egyenlő esély definiálása is problémás a részükről, valamint a legerősebb szereplőnek ez nem is volna érdeke, így boríték a konfrontálódás. És ismerve a résztvevőket szerintem erre van garancia és nem az együttműködésre.

@chrisred: "A nyugati multiknak, különösen az autógyáraknak köszönhető..."

Tehát akkor mégis sikerült kedvező gazdasági környezetet teremteni. Ok.

"...na meg persze az adóparadicsomi szintre csökkentett társasági adókulcsnak, ami miatt nekik érdemes a cégcsoport már országokban elért eredményét nálunk kimutatnia."

Ami egy helyes adópolitikai döntés eredménye. Jól tették, hogy meglépték. Mellesleg a multik nagyon ügyesen kihasználnak minden lehetőséget arra, hogy ami bevételt csak lehet, azt kint szépen 'elköltségeljenek' a keletiek rovására. ;-)
Vagyis bőven van közös érdek mindkét oldalon.

"Viszont a költségvetési hiány léte/nemléte a magyar adófizetők számára húsbavágó kérdés..."

Akkor kifejezetten pozitív a kiegyensúlyozott költségvetési politika, valamint az adóbeszedés hatékonyságának drasztikus növelése. Ok. Mondjuk, én már valóban a 'szufficites', de legalább a 'nullás' költségvetést várom! Mert nominálisan még mindig növekszik az eladósodottságunk. Sajnos... De legalább a szerkezete más!

"...mert ha elszáll, akkor a politikai elit reakciója nem az, hogy bánjunk takarékosabban az állami pénzekkel, hanem hogy csavarjunk még egyet az adóprésen."

Ezt jól látod. Ebben egyetértünk.
B.

Magán?Véleményem? 2019.04.09. 10:59:43

@Rettegek mert ballib vagyok: " ... Szerintem meg most dugjuk börtönbe az összes MSZP-s gecit, mg DK-s fassszopót ! ... "

Hát, ha ezt a fidesz meglépi, akkor valszleg kizárják a zunijóbú...

Attól még támogatom a dolgot, azzal az opcióval, hogy utánuk lehessen küldeni a fideszitákat is.

Magán?Véleményem? 2019.04.09. 11:01:25

@törppicur: Úgy tudom, az EP választáson indulnak, és ahol tudnak önálló jelöltet állítanak majd az önkormányzati választáson is. Koalázni nem fognak, ha mégis, akkor télleg felejtősek!

Magán?Véleményem? 2019.04.09. 11:02:49

@Frady Endre: A kérdés jogos, de inkább fogalmazzuk át úgy, hogy a fideszt behelyettesíted az MSMP-vel. Ez jobban fedi a valóságot.

Lémusz 2019.04.09. 11:05:17

@chrisred:
"Nem ismerem a megállapodást, amit kötöttek. Tényleg arról szólt, hogy aki megnyeri a főpolgármester-jelölti előválasztást, az azt is eldöntheti, hogy ki induljon a kerületi polgármester választásokon?"
Nem ezt írtam, hanem, hogy azt már az MSZP-Párbeszéd-DK-Momentum koalíció eldöntötte, ki induljon a kerületi polgármester választásokon. A jelöltjeik feltétel nélküli támogatását várják el az LMP-től és a Jobbiktól. A kérdés már csak az, hogy ki legyen a főpolgármester jelölt. Szerintük erről szól az előválasztás, és nem értik, mi gondjaezzel az LMP-nek és a Jobbiknak.

megamedve 2019.04.09. 11:05:29

@törppicur:
ki beszélt itt arról, hogy kire szavazok?

Én arról beszéltem, hogy kire nem szavazok.

Én a Hadházy LÁSZLÓ-ra szavazok!

törppicur meg maradjon a pelenkában....

Weißkopf 2019.04.09. 11:07:45

@Egyallampolgar: "A 2010-es 2/3 -ot az MSZmP hozta össze". Mély tévedés. Az Schifferen múlt. Akkor volt utoljára 2 fordulós a parlamenti választás. Az 1. forduló után látszott, hogy Orbánék nagyot fognak nyerni, ezért az MSZP felajánlotta, hogy 4-5 helyen visszalépteti a jelöltjét a "friss" LMP javára. Schiffer ezt gőgösen visszautasította. A többi már történelem.

Hogy kerültem én ide? 2019.04.09. 11:10:04

@Bravehearth: igazad van, amikor a gazdaságot irányítók képességéről beszélsz; már majdnem el is felejtettem azt a kreativitást, amivel egyik napról a másikra loptak magunknak a srácok mintegy 3.200 milliárd forintot a magánnyugdíj-pénzárakból.

Nem fogjuk egymást meggyőzni, ne is vesztegessük az időt. Üdv.

megamedve 2019.04.09. 11:10:50

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta:
Ezt mind abból vezetted le, hogy?:

-nem szeretem a maffiát
-nem szeretem a tolvajokat
-nem szeretem az idióta bolondokat
-nem szeretem focibajos elmebetegeket
-nem szeretem a hazafiság, meg kereszténység mögé bújó nácikat
-és nem szeretem a batár nagy bajuszt (ami alá úgy kell becsempészni a levest)

kapja be a fogaskerék :-)

törppicur 2019.04.09. 11:11:21

@megamedve: ő Miskolcon vagy Barcikán indul? Puzsér után szabadon?
Ne csodálkozz, ha kevesen lesztek mellette

arabok balrol 2019.04.09. 11:11:37

@Weißkopf: Az LMP mar sehol se lenne, ha lepaktal az ElQrokkal.

citrix 2019.04.09. 11:14:03

Puzsér indulása egy vicc volt szerintem. A fővárosi állatkert Hugó vízilova is nagyobb eséllyel indulna és nem hordana össze annyi zagyvaságot. És ha megválasztanák, nem lopna!

arabok balrol 2019.04.09. 11:24:29

@Magán?Véleményem?: A migransok szerint meg a romak 90%-a budos cigany

chrisred 2019.04.09. 11:25:09

@Weißkopf: Az tényleg sokat számított volna, ha egy tök ismeretlen párt számára visszalépnek 4-5 helyen, amikor minimum 7 mandátummal kellett volna többet szerezniük ahhoz, hogy a kétharmadot megskadályozzák. Miközben összesen 4 egyéni mandátum volt, amit nem a Fidesz szerzett meg.

Bravehearth 2019.04.09. 11:25:50

@Weißkopf: Faszság!

"...ezért az MSZP felajánlotta, hogy 4-5 helyen visszalépteti a jelöltjét a "friss" LMP javára. Schiffer ezt gőgösen visszautasította."

Mert neki volt esze! Tudta, mivel jár, ha összekeni magát a "maszopos" szarral.

"A többi már történelem."

Nem! Akkor '14-ben már az lmp lett volna történelem!

@Hogy kerültem én ide?: "...már majdnem el is felejtettem azt a kreativitást, amivel egyik napról a másikra loptak magunknak a srácok mintegy 3.200 milliárd forintot a magánnyugdíj-pénzárakból."

Egy vitatott eredményességű rendszer eleméről beszélsz, amit a balosok még a '90-es években indítottak el a 'zájemef' unszolására. És ez a rendszer AKKOR még sehol sem bizonyított, csak elmélet volt. És a 2000-es évek elejére a kompenzációk miatt nagyon súlyos tehertétel volt a költségvetés számára. Az oda befizetett pénzek egyébként NEM a befizetők tulajdona volt! Egyéni számlák voltak, ez igaz, de NEM az ő tulajdonuk volt. Egy államilag szabályozott elvonás, törvények által szabályozott átirányítása volt magánbiztosítók felé. A befizető a magánbiztosítót választhatta ki a piacon szereplők és törvényben meghatározottak közül. És azok kezelték a befizetéseket úgy, hogy gyakorlatilag költséglimit sem volt meghatározva! Egy lutri volt gyakorlatilag az eredményessége. Mivel nagyon nagy arányban állampapírokba fektettek, így még az 'államosítás' fogalma is másként értelmezhető volna.

"Nem fogjuk egymást meggyőzni, ne is vesztegessük az időt. Üdv."

Nem is állt szándékomban! Gondolj, amit csak akarsz, én is azt teszem. De a kibertér 'örökkévalója' számára azért szerepeljen itt mindez! ;-)
Üdv: B.

Szilágyi Imre 2019.04.09. 11:27:56

"Ezzel együtt attól a blamától is megkímélte az állampártot, hogy a fővárosban egyetlen képviselőjét se válasszák meg. Nem sokon múlt: 1500-2000 szavazatok hiányoztak az ellenzék teljes győzelméhez néhány választókerületben. Épp ennyit zsákmányolt – az ellenzéktől – az állítólag ellenzéki LMP."
Eddig sem jött be, ezután sem fog bejönni.
A választási eredmény nem szimpla matematika. Miből gondoljátok, hogy aki az LMP-re szavaz, az mind szavaz a DK-ra, MSZP-re?
Ezzel az idióta gondolkodással fel kell hagyni, mert nem vezet eredményre!

n3spr3ss0 2019.04.09. 11:29:26

@Rettegek mert ballib vagyok: 09.10
Szóval te is a tolvajok közé tartozol, mert csak az ilyen lelkes.

chrisred 2019.04.09. 11:33:43

@Szilágyi Imre: A választók sem teljesen hülyék, nyilvánvaló lett volna, hogy az LMP jelöltje azért lép vissza abban a körzetben, mert nincs esélye a mandátumra, viszont meg akarja akadályozni, hogy az állampárti jelölt szerezze meg.

Egy igazabb ember 2019.04.09. 11:34:48

@megamedve: Teljesen igazad van és maradj otthon, hiszen a másik oldal sem jobb. Gondolj csak két korábbi országvezetőre, Horváth Ágnesre vagy Kóka Jánosra.
A különbség csak az arroganciafaktorban van, ami e két személyben igencsak magas, a többiekről nem is szólva.
Egy kis emlék:
index.hu/belfold/koka0502/
hu.wikiquote.org/wiki/K%C3%B3ka_J%C3%A1nos
eddsz.hu/magunkrol/tisztsegviselok/35-hirek/eddsz-hirei/804-az-eddsz-feljelentest-tesz-dr-horvath-agnes-egeszseguegyi-miniszter-ellen

n3spr3ss0 2019.04.09. 11:35:34

Gyorsan drágul az élet, évtizedes csúcson a magyar áremelkedés - Kezdhetnek aggódni az MNB-ben?

Jól érzed, hogy egyre magasabb az infláció .
Mert itt minden olyan fasza.

chrisred 2019.04.09. 11:35:35

@Lémusz: Szerintem csak azt döntötték el, hogy ők kiket jelölnek.

megamedve 2019.04.09. 11:38:09

Mindenkinek, kinek van erre ideje:

Kedveseim!
Leszarom az egész XXI. századot (is)!

Egy igazabb ember 2019.04.09. 11:38:27

Remélem ezek után Jobbik-LMP polgármesterjelöltek lesznek minden budapesti kerületben. Végre megszabadultak ettől a sunyi bandától.

Merlot 2019.04.09. 11:39:43

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta:
Te meg a Nagy Blanka édesapja vagy? Szádat kimosod, mielőtt ide behánysz! :D

chrisred 2019.04.09. 11:39:47

@Bravehearth: "Nem! Akkor '14-ben már az lmp lett volna történelem!"

Ez mondjuk így is lett volna, ha Karácsonyékon múlik.

konrada 2019.04.09. 11:43:12

...azért számoljunk: az 1990-es választások óta hány olyan létező-mérhető párt van, amelyik - akár a győztes, akár a vesztes oldalon - összefogott valamelyik erősebb párttal választási szövetségben?
...na jó, kicsit bővítsük a sort, önállóan indultak, csak a 2. fordulóban álltak össze:
1990: kisgazda, KDNP
1994: SZDSZ
1998: kisgazda, KDNP , MDF
2002: SZDSZ
2014: E+P...

A lista elég kivonatos, de a tendencia egyértelmű: Amelyik párt összeáll egy erősebbel, az elveszíti saját arculatát, így már nem lesznek alternatívái a nagyoknak, és ez a pártok eljelentéktelenedéséhez -eltűnéséhez vezet.

Azaz a magyar politikai viszonyok között egy pártnak el kell döntenie, akar-e valamely nagyobb párt tagozatává válni, vagy felszámolni magát a közös cél érdekében.
Ez esetben a közös célnak illik olyannak lenni, amiért érdemes.
...az meg nem feltétlen lehet közös cél, hogy egyik bukott erőt hatalomba segítsék a maguk feladásával...

chrisred 2019.04.09. 11:47:04

@konrada: A magyar választási rendszer alapvetően nem kedvez a kis pártoknak.

arabok balrol 2019.04.09. 11:50:29

@konrada: Momentum letette a garast Soros mellett, ugyhogy nekik kampec

Bravehearth 2019.04.09. 11:54:03

@chrisred: "Ez mondjuk így is lett volna, ha Karácsonyékon múlik."

Ebben is egyetértünk. Akkor használt az lmp-nek, hogy a szabótimike-kiskarácsony és hasonszőrűi leléptek onnan. Ők azóta már a megérdemelt méltó 1%-uk körül döglődnek. Mint életképtelen parazitáknak kellett nekik egy 'gazdatest'. És ez lett az egyébként szintén dölgődő 'maszop'. Miért nem érzek szánalmat...?

"A magyar választási rendszer alapvetően nem kedvez a kis pártoknak."

Csak egy gondolat, de lehet, hogy rosszul látom. Akkor javíts ki! A kis pártoknak szerintem a kis támogatottság nem kedvez. Nem igaz? Azért kicsik, mert qrvára nem tudnak nagyobb tömegeket megszólítani valami miatt. A politikájuk, egyes politikusaik, múltjuk vagy a retorikájuk (vagy ezek szabadon választott kombinációja) okán nincs támogatottságok. Tehát kicsik. És ha túl kicsik, akkor marad a helyi romkocsma/művház/utca a politizálásuk színtereként. A parlament a 'nagyoknak' való.
B.

Attilajukkaja 2019.04.09. 11:57:47

Az LMP tényleg látványosan a Fidesz oldalán politizál, ahogy tette ezt a 2018-as választásokkor is. Azóta persze kiszállt a két húzó embere, így nem tudom, miben reménykednek. Főleg egy olyan bohóc támogatásával, mint ez a hisztis Puzsér.

arabok balrol 2019.04.09. 12:05:49

Kis kocsogoknek megint hasmenesuk van.

Mintha barmit is szamitana, hogy mit csinal az LMP, igy-se ugy-se jonnek vissza az ElQrok, nyugi. 2030 korul, ha orban megoregecskedik, akkor lehet rolla szo hogy kijeloli az utodjat. A libbantak akkor is a valasztasi rendszerre, az oroszokra, az LMPre meg az M1-re fogjak majd a taknyon csuszast.

Ha ha ha

Bravehearth 2019.04.09. 12:07:15

@Attilajukkaja: "Az LMP tényleg látványosan a Fidesz oldalán politizál, ahogy tette ezt a 2018-as választásokkor is."

Miért politizált volna a Fidesz oldalán? Mert önálló jelölteket mert indítani? Mert nem kívánt beállni egy számára akkor nem elfogadható közösködésbe? Meg tudod mondani, hogy hol van az előírva, hogy egy párt nem politizálhat önállóan?
Szerinted mit kellett volna tennie az adott helyzetben?

"Azóta persze kiszállt a két húzó embere, így nem tudom, miben reménykednek."

Szerintem nagyjából semmiben. Talán a különállásukban látják a kiutat. Az összefogósdi már többször bizonyította, hogy nem 'piacképes'.
Ha a két 'húzóember' alatt a szélütöttet és a sz@rházyt érted, akkor ezek eltűnésével szerintem csak nyertek. Hogy az új helyzettel hogyan élnek (vagy nem élnek), az már az ő dolguk. A választók majd megítélik.

"Főleg egy olyan bohóc támogatásával, mint ez a hisztis Puzsér."

Szerintem sem volt jó választás, de ugye ők maguk sem bővelkednek immár 'húzóemberekben'! ;-)
B.

FF 2019.04.09. 12:09:30

@nemecsekerno_007: az unoka nem tehet a nagyapjáról, de amúgy tényleg ideje lenne az összes kommunistát kitakarítani a Parlamentből. Kezdjük mondjuk a KISZ-titkárokkal.

chrisred 2019.04.09. 12:10:10

@Bravehearth: "Csak egy gondolat, de lehet, hogy rosszul látom. Akkor javíts ki! A kis pártoknak szerintem a kis támogatottság nem kedvez. Nem igaz?"

Nem, az nem kedvez nekik, hogy nem kapják meg a támogatottságukkal arányos közéleti szerepet, érdekérvényesitési lehetőséget. A választási rendszer logikája szerint a győztes túlnyeri magát, a többieknek kuss. Ezért a kisebb pártokra szavazók előbb-utóbb megunják, hogy semmi hatása nincs a szavazataiknak, és otthagyják a pártot. Ennek a logikus folyománya volt, hogy a kilencvenes évek többpártrendszere a kétezres évekre kétpártrendszerre váltott, amiből mostanra egypártrendszer lett.

Kuglóf. Az 2019.04.09. 12:12:14

Gyurcsány ferenc nélkül SOHA nem lenne meg a Fidesznek nem a kétharmad, de az 50% SEM. A legnagyobb segítség, amikor ő, meg a DK vezetők BESZÉLNEK.
Ehhez még hozzátesz, ha az MSZP-sek teszik ugyanezt.

arabok balrol 2019.04.09. 12:13:23

aszongya a neger itt a szomszed workstationon: "Your feedback will be respected..."

Ha ha ha

LOL

chrisred 2019.04.09. 12:13:42

@Bravehearth: A Fidesz kétharmada mellett semmilyen önálló politizálás nem lehetséges. Amikor a Fidesz bevonta az LMP-t az alkotmánybírák megválasztásába, az is csak azért volt, mert a Fidesz az időköziken elvesztette a kétharmadot.

konrada 2019.04.09. 12:13:58

@chrisred:
Pontosan erről írtam: egy pártnak csak úgy van esélye megnőni, ha önálló marad és néppártosodni kezd.
Ha valamelyik nagyobb mellé áll szatelitté, akkor legfeljebb pár funkcionáriusa marad, akik a színességüket átváltják személyre szóló aprópénzre...

arabok balrol 2019.04.09. 12:14:59

@chrisred: Es az eletszinvonal emelkedese annal gyorsabb lett, minnel kevesebb part gyakorolta a hatalmat...

ha ha ha

egyjózsi 2019.04.09. 12:18:00

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: Remek. Nyilván a rezsiszilárd, a kossalali, no meg a többiek, akikre ma a legtöbben szavaznak, maguk az értelem megtestesítői. Egyszerű a világ a neked, s a hozzád hasonlóan gondolkodóknak. Van a Gyurcsány, meg van az Orbán. S a világ rajtuk kívül üres. S mindenkinek ehhez a kettőhöz való viszonyában fejeződik ki álláspontja. De segítek: vannak a bevándorlásellenesek, no meg a migráncsssimizők. Ezt is írhattad volna. Ja, meg a mélymagyar keresztények, meg a hazaárulók. Szar lehet neked ebben a fekete-fehér világban. Vagy nem. Mert a teljesség bonyolultabb. S még eltévednél...

Egy igazabb ember 2019.04.09. 12:19:41

van egy új hír az Origón, aminek azt hiszem jelentősége lesz:
www.origo.hu/itthon/20190404-kdb-dontese-gatat-szabott-karacsonyek-pofatlansaganak.html

Ha a cikk alapján egy kicsit keresgélünk, akkor érdekes dolgokat találhatunk:

1. Az említett C-Ware Kft. egyik tulajdonosa Kupper András, aki a Fidesszel is meglehetősen jóban van:
444.hu/2019/03/07/gulyas-szerint-semmi-akadalya-hogy-a-centrum-parkolo-korabbi-vezetoje-kulfoldon-is-szerencset-probaljon
444.hu/2019/02/14/evtizedes-rejtozkodesbol-bujik-elo-a-rendszer-atyja-aki-egysegbe-forrasztja-a-fideszt-es-a-szocialistakat

2. A másik tulajdonos egy bizonyos Centshare GmbH, meglehetősen érdekes céghálóval:
www.northdata.de/centshare+GmbH,+Limburg+a.+d.+Lahn/HRB+4708

3. A társaság átlagos statisztikai létszáma tárgyévben 13 fő, ebből 12 fő teljes munkaidőben
foglalkoztatott, 1 fő részmunkaidőben foglalkoztatott. Fizikai foglalkozású 4 fő, szellemi
foglalkozású 9 fő. Egész jól fizetnek: A személyi jellegű ráfordítások a bérköltség (76.327 e Ft), a személyi jellegű egyéb kifizetések (5.066 e Ft), valamint a bérjárulékok (19.048 e Ft) összegéből áll.

Úgyhogy a cirkusz a mienk, a kenyér az övék.

Kuglóf. Az 2019.04.09. 12:20:57

@chrisred: Húbazz, hát mekkora rendszer is lenne, ahol ötvenhárom rétegpárt baszakodna azon, mit is kéne valóban csinálni, mekkora demó krácilya lenne az!
Képzeld csak el, a családodban neked és a feleségednek NEM 50-50% lenne, hanem csak 20 és a maradék 60% meg a gyerekeid meg a kutyád/macskád közt osztódna el, és csakis 51%-kal lehetne döntést hozni.
B+ éhenhalnátok azon vitatkozva, mi legyen a vacsora!

chrisred 2019.04.09. 12:23:33

@arabok balrol: A hatalmat mindig egy párt gyakorolta.@konrada: Hát, én egyáltalán nem láttam semmi olyan folyamatot, hogy egy párt öntevékenyen kinőtte magát néppárttá kis támogatásból. Mindig a hatalmi helyzetben lévők összeomlása teremtett teret egy háttérpártnak a kiugrásra.

Kuglóf. Az 2019.04.09. 12:23:47

@FF: A kisztitkárok lófaszt sem jelentenek, a kisz TAGSÁGA semmi más nem volt mint egy olyan jó kis gittegylet, ahol jó nők meg jó hapsik voltak és hivatalos formában ülhettek közösen egy csomó helyen.
Nem is tudom, miért vagy ennyire korlátozó, én a kisdobosokkal meg az úttörőkkel kezdeném a helyedben.

chrisred 2019.04.09. 12:25:51

@Kuglóf. Az: Nem tudom, mi a helyzet nálatok, nekem a családtagjaim nem a riválisaim.

chrisred 2019.04.09. 12:28:54

@Kuglóf. Az: Kisdobosnak, úttörőnek kötelező volt lenni, a KISZ titkárság a mozgalmi káderek karrierépítésének kezdete volt. Akik nem abból akartak megélni, hogy szakmát tanulnak, hanem hogy ismerik ezt meg azt a bennfentes elvtársat.

arabok balrol 2019.04.09. 12:33:52

@chrisred: Igen, Orban ezt ugy kamatoztatta hogy zargattak es lehallgattak a rendorok, Fegyencnek meg inteztek az egyetemi vizsgait

www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA

Ha ha ha

arabok balrol 2019.04.09. 12:35:53

@chrisred: A legtobb lenyugodott demokraciaban max. 2 part valtakozik

Urancityhero 2019.04.09. 12:37:44

Ritka undorító és demagóg írás ez megint. Nézelődj kicsit a saját házad táján is, MSZP=NER=Fidesz témában, Puch Laci, Karácsony, Molnár és Mesterházy környékén és megtalálod a Fideszt mindenütt.

Urancityhero 2019.04.09. 12:38:30

@Helga Beauty Salon: Ritka undorító és demagóg írás ez megint. Nézelődj kicsit a saját házad táján is, MSZP=NER=Fidesz témában, Puch Laci, Karácsony, Molnár és Mesterházy környékén és megtalálod a Fideszt mindenütt.

chrisred 2019.04.09. 12:42:00

@arabok balrol: Ja, a volt bibósok rendőrségi zargatásának biztosan nagy tétje lehetett, miközben Stumpf Isrván apósa volt a belügyminiszter. De a pártállam utáni időszakra jól jött ez a legenda.

chrisred 2019.04.09. 12:45:22

@arabok balrol: Ezért tartott hónapokon keresztül a német kormányalakítás.

lenörd hofstadter 2019.04.09. 12:47:04

Egy kis valóság az ócska kommunista fideSSbolsevikoknak, a sok orbán seggében edződött nyelvű agyhalott szereti ha kedvenc bolsevista vezérüket bayer elvtársuk szóhasználatával dícsérik:

O1G = oRBÁN EGY tetves koszos kommunista hazaáruló tolvaj kanGECIgány
O1G = oRBÁN EGY tetves koszos kommunista hazaáruló tolvaj kanGECIgány
O1G = oRBÁN EGY tetves koszos kommunista hazaáruló tolvaj kanGECIgány
O1G = oRBÁN EGY tetves koszos kommunista hazaáruló tolvaj kanGECIgány
O1G = oRBÁN EGY tetves koszos kommunista hazaáruló tolvaj kanGECIgány
O1G = oRBÁN EGY tetves koszos kommunista hazaáruló tolvaj kanGECIgány
O1G = oRBÁN EGY tetves koszos kommunista hazaáruló tolvaj kanGECIgány
O1G = oRBÁN EGY tetves koszos kommunista hazaáruló tolvaj kanGECIgány
O1G = oRBÁN EGY tetves koszos kommunista hazaáruló tolvaj kanGECIgány
O1G = oRBÁN EGY tetves koszos kommunista hazaáruló tolvaj kanGECIgány
O1G = oRBÁN EGY tetves koszos kommunista hazaáruló tolvaj kanGECIgány
O1G = oRBÁN EGY tetves koszos kommunista hazaáruló tolvaj kanGECIgány
O1G = oRBÁN EGY tetves koszos kommunista hazaáruló tolvaj kanGECIgány
O1G = oRBÁN EGY tetves koszos kommunista hazaáruló tolvaj kanGECIgány

Lehet habzó szájjal őrjöngeni a valóságon, agyhalott orbánkomcsik...

arabok balrol 2019.04.09. 12:49:32

@chrisred: Hat most pont igen, de elotte 40 evig nem. A LIPSIK szetbasznak mindent, ami mukodik.

arabok balrol 2019.04.09. 12:50:43

@chrisred: Apos az nem rokon, te marha.

Bravehearth 2019.04.09. 12:57:54

@chrisred: "Nem, az nem kedvez nekik, hogy nem kapják meg a támogatottságukkal arányos közéleti szerepet, érdekérvényesitési lehetőséget."

Milyen érdekérvényesítési lehetősége kell legyen egy gyakorlatilag vesztes pártnak? A kommunikációs lehetőségeket még értem. És arányosan a bizottságokban is képviselve vannak. Bizottsági elnöki és alelnöki posztjuk is van. Milyen egyéb érdekeiket érvényesítő lehetőség járna még nekik?

"A választási rendszer logikája szerint a győztes túlnyeri magát, a többieknek kuss."

Anno a kormányzóképesség biztosítása céljából alkották így a törvényeket. A holland, svéd, német kínlódásokat látva azt hiszem, ez talán indokolható is. Ha a maszop nem 8%-ot szerezne, hanem 18-at, ha a 'déká' nem 5%-ot kapna, hanem 15-öt, ha a jobbik esze nem ment volna el, akkor ugye máris itt volna egy tuti kis többpártrendszer. Oh, wait! Most is itt van! Csak a maszop-déká-párnembeszéd-ballik valamiért mind ott rohad ahol van. Ennek eredményeképpen a fidesz 50%-on kormányoz, amiből a választási rendszer (lista+egyéni) simán meglett a kétharmad. Ez ilyen. A lehetőség áll, talán mégis a kurvákat kéne kicserélni ballibáéknál és nem a kanapét és a tapétát!

"Ezért a kisebb pártokra szavazók előbb-utóbb megunják, hogy semmi hatása nincs a szavazataiknak, és otthagyják a pártot."

Az nem lehet magyarázat, hogy maguk azok a pártok lesznek egyre inkább vállalhatatlanok? Persze akkor ugye nem növekedne a 'nemválasztók' aránya a kutatásokban. Nos, a kutatások szerint a nemválasztók közül is elég szépen elmentek szavazni tavaly áprilisban. És behúzták a fideszt... Miért nem a szabótimikét és ostobáit?

"A Fidesz kétharmada mellett semmilyen önálló politizálás nem lehetséges."

Dehogynem. Csak olyan program és retorika kell, ami vállalható. Nem csak a balliba oldalon, nem csak az inaktívak között, de a kormányoldal támogatói között is! De ezt egyik ellenzéki pártocska sem volt képes eddig fölismerni. Mindig csak az adott tortaszeletet szabdalták egymás között, de meg sem próbálták megszólítani a kormány támogatóit! Már 9. éve nem fogják föl, miért lesz ebből mindig 'aszfaltpuszi'! Ő bajuk, '22-ig van még idő.

"Amikor a Fidesz bevonta az LMP-t az alkotmánybírák megválasztásába, az is csak azért volt, mert a Fidesz az időköziken elvesztette a kétharmadot."

És miért ne próbálta volna meg? Az lmp is nyilván érdekek mentén ment bele. Ha az lmp nemet mond, akkor nem lett volna mód erre. De ők valamiért, valamilyen érdekből belementek. Politizálni gyakorlatilag az érdekek mentén döntéseket hozni. Hogy ezt valaki jól vagy balf@sz módjára teszi, ez már minden párt saját döntése és képessége kérdése! Szerintem...
B.

chrisred 2019.04.09. 13:01:54

@arabok balrol: Talán a baloldali araboknál nem, a magyar családokban igen.

konrada 2019.04.09. 13:04:20

@chrisred:
...ez is igaz.
De nem cáfolja azt, amit írtam, mert ha mégis, akkor sem betagozódott szatelitából nőtt azzá.

Lémusz 2019.04.09. 13:10:22

@chrisred:
"Szerintem csak azt döntötték el, hogy ők kiket jelölnek."
Ezek szerint nem bánják, hogy a másik két ellenzéki párt szintén jelölteket állít ezekben a kerületekben.
Akkor viszont nem értem, hogy a tél végi ellenzéki összefogásból mi lett, és miért szidják most a kihagyott két pártot?

Most hallottam, hogy az közös listát állító pártok egyikéből valaki azt nyilatkozta, hogy az Európai Parlamenti választások után újrakezdődnek a tárgyalások az LMP-vel a fővárosi polgármesterjelöltek, és mandátumok ügyében, de a Jobbikkal nem. Ezek szerint a nagy vízhanggal beharangozott listát le lehet húzni a WC-n.
A Jobbik erre azt nyilatkozta, hogy akkor ők meg vidéken sem fognak közösködni.
Én már nem értek semmit.
Bocsánat, hogy beleszóltam, rajtam kívül mindenkinek igaza van.

Helga Beauty Salon. 2019.04.09. 13:30:26

@Urancityhero: Ritka undorító és demagóg írás ez megint. Nézelődj kicsit a saját házad táján is,.............................

Háháhá szépöcsém, mindössze megfordítottam a címet! Az eredeti nem undorító és demagóg ugye, a ti szarotok nem is büdös! Nem demagóg a cím, hogy az LMP a Fidesz oldalán van? Kötött vele megállapodást? Nem! Mindössze nem vesz részt az ellenzék szokásos idiótáskodásában, hogy hülyébbnél hülyébb jelölteken meg nonstop tárgyalgatásokon vegyen részt! Na menj a libsi ....... ba!
Nem az LMP miatt buktok basszátok meg! Pont ez a "mindenki csinálja azt amit mi mondunk, mindenki mondja azt amit mi akarunk hallani, mert különben demagóg és undorító" jellegű magatartásotok a sikertelenségetek titka!

Kánikula 2019.04.09. 13:30:33

Két pártnak nem kellene ma létezni a politikai porondon: MSZP és DK.. a blog térben meg ennek a blognak..

Attilajukkaja 2019.04.09. 13:37:19

@Helga Beauty Salon:
"Nem demagóg a cím, hogy az LMP a Fidesz oldalán van?"
Miért lenne az???????

nemecsekerno_007 2019.04.09. 13:44:00

@Bravehearth: Szépen összefoglaltad a lényeget. Egyébként nem atomfizika, nem is értem miért nem képesek felfogni. Félelmetes belegondolni, hogy ezek valaha hatalmon voltak, az agytrösztjeik meg élet-halál urai...

martineden 2019.04.09. 13:47:13

@Furulyás Ferencné Tóth Aranka: Attol fuggetlenul,h nincs lecsukva,(koszonhetoen polt fobunvednek)jo sok fideszesnek botonben lenne a helye.Kezdve mindjart o1gv-vel es kozeli csaldtagjaival es a fidesz maffia prominens kepviseloivel .(ROGAN<SZIJARTO<LAZAR stb,stb)

Helga Beauty Salon. 2019.04.09. 13:53:00

@Attilajukkaja: "Nem demagóg a cím, hogy az LMP a Fidesz oldalán van?"
Miért lenne az???????..............

Szívesen elmagyarázom. Először is, mert nincsenek szövetségben. Mindössze azon alapszik a kijelentés, hogy nem vesznek részt a szokásos ellenzéki bohóckodásban.
A másik még hülyébb demagógia rejtett, előre érezvén a vesztüket, az LMP-t hibáztatják az újabb bukásért!

törppicur 2019.04.09. 14:00:55

@chrisred: a kis pártoknak kis szerep jut. Ha összeházasodnak, akkor még kicsi sem.
Nyugati demokráciákban is vannak olyan 3-15% között ingázó, rangsorban 3-6.5 helyek között liftező pártok, mint az LMP. Nem állnak be egyik nagy zászló alá sem, Cserébe évtizedeken át csinálhatják a SAJÁT politikájukat. Van ami többségi javaslatot támogatnak, van amit nem, van hogy beállnak egy másik ellenzéki ügye mellé támogatni. Elvszerűen. Lehet ellenzékben politizálni, nem lehet mindenki hatalomban, csak fel kell vállalni - ennek pont ellenpédája volt Bernikénk, aki azt hitte magáról, miniszterelnök-jelöl, pedig csak listavezető volt
A választók is tudják, néhányan támogatják is ezt.
A másik ügymenet, amit nálunk az SZDSZ, később az E meg a P csinált (fentebb valaki írta, de jó) a parazita együttműködő, abba eddig az SZDSZ és az E már belepusztult, és volt már néhány ilyen a Fidesz térfelén is.
Szerintem hagyjuk az LMP-t, küzdjön a 4-7%-áért és csinálja a SAJÁT műsorát.

Alpból amúgy a szélballib szvárványkoalíció szavazathiány nem Budapesten jött össze, hanem kistelepüléseken. Érdekes módon az LMP vidéken is tudott annyit, amennyit az őt köpködő ballibntak esetenként nem. És ebben a Momentum sem fogja őket erősíteni

martineden 2019.04.09. 14:02:35

@Rettegek mert ballib vagyok: ,,és infláció alig mérhető, "``ja,3% folott van van.Alig merheto,aham.Azert lepett mar az MNB bandzsa ura is,ugye?Jellemzo fideszes hazugsag.Raadasul a legtobb erintett meg magassabbat erzekel ,mert az elelmiszer es a lakhatas 10-20%-al emelkedik evente,a kutgyuru pedig egyre olcsobb.

martineden 2019.04.09. 14:05:54

@arabok balrol: ,, Apos az nem rokon, te marha."..ezt ne feledd fidesztroll,mikor a gyurcsany reven az apro csaladot emlegetitek.

törppicur 2019.04.09. 14:06:17

@Helga Beauty Salon: azért a Fidesz is besértődhetne, hogy az LMP a ballibbantakkal van, mert nincs velük ;-)

Ha velük lenne közös lista lenne - ezt abból szűrtem le, hogy ballibantak szerint nincs velük sem, mert nincs velük közös listájuk.

Huh de bonyolult a politika, legalább is akkor, ha a feltételezéseket két pólusúra egyszerűsítjük és a környezet meg nem olyan alakú és nem akar idomulni.

Bravehearth 2019.04.09. 14:22:05

@Attilajukkaja: "Nem demagóg a cím, hogy az LMP a Fidesz oldalán van?"
"Miért lenne az???????"

Mert ostoba önigazolás. Abba a hitbe ringatjátok magatokat, hogy azért szívtok folyamatosan és kapjátok a betoncsókokat sorra, mert van mindig valami 'gaz' és 'álnok' pártocska, aki épp a Fidesz szekerét tolja! Ez így könnyű nektek, mert nem kell belenézni a tükörbe és rádöbbenni, hogy sokak számára még a Fidesz korrupciójánál is vállalhatatlanabbak vagytok. És ez így megy tovább, míg '22-ben is kaptok egy laza 'harmadost' vagy 'negyedest'???
Az lmp simán lehet a saját maga oldalán. Politizál, ahogy jónak látja. Chrisredet idézve próbálja érvényesíteni az érdekeit. És hogy ebből a balliba oldal jön ki rosszul? Simán lehet. Ergo valamit a ballibák nagyon rosszul csinálnak és/vagy kommunikálnak. Nagyjából ennyi. Örülök, ha segíthettem megérteni egy teljesen világos és egyértelmű kérdést!
B.

Bravehearth 2019.04.09. 14:23:10

@Attilajukkaja: "Nem demagóg a cím, hogy az LMP a Fidesz oldalán van?"
"Miért lenne az???????"

Mert ostoba önigazolás. Abba a hitbe ringatjátok magatokat, hogy azért szívtok folyamatosan és kapjátok a betoncsókokat sorra, mert van mindig valami 'gaz' és 'álnok' pártocska, aki épp a Fidesz szekerét tolja! Ez így könnyű nektek, mert nem kell belenézni a tükörbe és rádöbbenni, hogy sokak számára még a Fidesz korrupciójánál is vállalhatatlanabbak vagytok. És ez így megy tovább, míg '22-ben is kaptok egy laza 'harmadost' vagy 'negyedest'???
Az lmp simán lehet a saját maga oldalán. Politizál, ahogy jónak látja. Chrisredet idézve próbálja érvényesíteni az érdekeit. És hogy ebből a balliba oldal jön ki rosszul? Simán lehet. Ergo valamit a ballibák nagyon rosszul csinálnak és/vagy kommunikálnak. Nagyjából ennyi. Örülök, ha segíthettem megérteni egy teljesen világos és egyértelmű kérdést!
B.

Rettegek mert ballib vagyok 2019.04.09. 14:35:09

A választók sokkal jobban rühellik Gyurcsányt és az MSZP-t mint a Fideszt.

Azaz ha az LMP vagy Jobbik vagy bárki összeáll az elkúrókkal az magát nullázza ki.

Lásd SZDSZ, Együtt, vagy PM.

vagy lesz elkúrók nélküli alternatíva, vagy a Fidesz győz 20 év múlva is.

Mert az elkúrók visszatértét minden normális ember kézzel lábbal megakadályozza !

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa (törölt) 2019.04.09. 14:38:15

Nagyon jó cikk, benne van a lényeg. Láss csodát, hát nem idegyűlt megvédeni az Orbán-csicskapártot az ismert szaros nyelvű fideszes troll brigád? Ez csak véletlen lehet.
O1G és Lófaszt Más Politika, a legszebb fideszbolsi összefogás, szakadnának meg a fosos szájú Orbán csicskák.
Inkább azt nézzük, mit adott Tarlós elvtárs Budapestnek:
- tonnányi kutyaszart az utcákon
- sok ezer hektárnyi kátyút és útfelbontást
- zajos, forgalom akadályozó (ál)sport rendezvényeket
- kevesebb sávot az autósoknak
- rossz levegőt az ócska szarokkal ingázó fideszes parasztoknak miatt, akik Budapestre járnak be
- sok felesleges bringasávot a szabálytalankodó biciklis bandának
- egyre több fizetős parkolási zónát (még több pénz a fideszesek zsebébe)
- milliárdokért üzemeltetett városi buszok, hogy néhány hülye utazzon rajtuk nap közben
- fölösleges buszsávok, hogy mesterségesen növeljék a dugókat
- nem tiltotta ki a városból az EURO 3-as alatti roncsokat (nyilván, mert azzal jár a sok fideszes proli).
Sorolhatnám még, csak jóról nem tudok. Szóval, teljesen mindegy, hogy kit indít a tolvaj maffia, nekünk nem rá kell szavazni. Bár, ha jó a Putyin-szoftver, akkor ebből is ki fogják hozni a kétharmadot a narancsos bűnözők.

VT Man 2019.04.09. 14:38:26

@Egy igazabb ember:
"van egy új hír az Origón, aminek azt hiszem jelentősége lesz:
http://www.origo.hu/itthon/20190404-kdb-dontese-gatat-szabott-karacsonyek-pofatlansaganak.html"

Valamelyik ellenzeki vagy baloldali kommentelo arulja mar el, hogy mi akadalyozza meg Karacsony Gergelyt abban, hogy azonnali hatallyal kirugja a Zugloi parkolomaffia ceget?

Pisztolyt tartanak a fejehez az MSZP-sek? Miert olyan nehez ezt megtenni?

VT Man 2019.04.09. 14:41:39

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
"Inkább azt nézzük, mit adott Tarlós elvtárs Budapestnek:
- tonnányi kutyaszart az utcákon
- sok ezer hektárnyi kátyút és útfelbontást
- zajos, forgalom akadályozó (ál)sport rendezvényeket
- kevesebb sávot az autósoknak
- rossz levegőt az ócska szarokkal ingázó fideszes parasztoknak miatt, akik Budapestre járnak be
- sok felesleges bringasávot a szabálytalankodó biciklis bandának
- egyre több fizetős parkolási zónát (még több pénz a fideszesek zsebébe)
- milliárdokért üzemeltetett városi buszok, hogy néhány hülye utazzon rajtuk nap közben
- fölösleges buszsávok, hogy mesterségesen növeljék a dugókat
- nem tiltotta ki a városból az EURO 3-as alatti roncsokat (nyilván, mert azzal jár a sok fideszes proli)."

Te most TarlosNAK kampanyolsz?!?!?!

Mert amiket leirtak, annak pont az ellenkezojevel ert egyet a tobbseg.

A szavazok tobbsegenek nem 1 honapos Audija van, hanem 10 eves "roncsa".
A szavazok jo resze szimpatizal a biciklisekkel.
A parkolasi zonak nem csak a Fideszeseket gazdagitjak, hanem az MSZP-t es Karacsony Gergelyt is (ezt hivjak ongolnak az erveles eseten).
stb.

high up! 2019.04.09. 14:41:47

@Bravehearth: "2-3 év alatt tömeggyilkosokat sem sikerül elítélni, nemhogy vitatott üzleti tevékenységek teljes hátterét földeríteni! "

Lószart! Bóvlisztánban egy nap alatt lehet mindenre törvényt hozni, ezt épp Orbaneszku vezette be.

Egy nem féleszű, nem mutyi átvétlre orientált ellenzéknek már kész listája van az összes NER börtöntöltelék az összes mutyijával. Ezt csak fel kell majd dátumozni.
A bizonyítékok is már ré´góta megvannak, csak éppen a NER felszopó bűnüldöző szervek tagadják hogy azok lennének. Mészaros, Tiborc, Rogán, Garancsi, a föld- meg trafik mutyisok meg a többi esetében még a falusi Mari néni is fújja a bizonyítékokat.

A hatalomra jutott ellenzéknek egy nap alatt törvényt kell hoznia egy külön bünüldöző intézmény felállítására, amibe belepakolnak több 100 jogászt és nyomozót és ezek csak a fidesz korszak bűneit vizsgálják. Polt Péterből ezzel Volt Pétert csinálnak, aki csak a pályán kívül les majd, hogy 9 évre a hatalomba ragasztva se tudja elkenni többé a fidesz mocskot, mert mások kompetenciájába került.

Rogán, Mészaros, Tiborc , a földmutyisok esetében így már egy fél éven belül le lehet zárni az első lopási meg korrupciós ügyleteik feltárását, rá egy éven belül már meg is van az ítélet. És ez meg csak az első lopásukra hozott ítélet. Utána jöhet a többi.

Ráadásul amikor a sok beépített NER felszopó látja hogy a gazdijaikon kattan a bilincs, akkor majd világrekorder számban fognak jelentkezni vádalkura a közbeszerzési bizottságok tagjai, a strómanok, meg a teljes kiszolgáló személyzet.

Így a fidesz maffiát 2-3 éven belül kompletten sittre lehet vágni, igaz annyi hely nincs, de pont azért vannak a stadionok, hogy majd oda beterelik őket, a szögesdrót kerítést rájuk építik, nehogy beszökjenek a magyar társadalomba, a kaját meg majd bedobálják nekik. Boldog lehet tehát majd a fidióta, magának építette a stadiont, végre lesz benne értékelhető nézőszám.

FOLYTASSUK!

arabok balrol 2019.04.09. 15:11:38

@high up!: "FOLYTASSUK!"

tutira folytatjatok a szopast, nem kell aggodni

Ménár Atya 2019.04.09. 15:20:00

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
Te vidéki vagy az biztos :D:D
Trabid hogy megy, ma már érték az is :D

Attilajukkaja 2019.04.09. 15:23:22

@Helga Beauty Salon:
"Először is, mert nincsenek szövetségben."
Na és? Attól még az LMP a Fidesz oldalán áll. És nem először. Szél és Hadházy nem véletlenül hagyta ott a bagázst.

"nem vesznek részt a szokásos ellenzéki bohóckodásban."
Mert nekik a Jobbikkal megvan a saját bohócuk? Vagy mert inkább tudják, hogy ezzel növelik Tarlós esélyét?

"A másik még hülyébb demagógia rejtett, előre érezvén a vesztüket, az LMP-t hibáztatják az újabb bukásért!"
Nem őket hibáztatom, de ők nyilvánvalóan nyakig benne vannak.

Rettegek mert ballib vagyok 2019.04.09. 15:28:19

@high up!:
Mondjuk kinézem a tetves ÁVH-s fajtádból, hogy minden másként gondolkodót börtönbe zárnál.
A főnököd Gyurcsány 2006-ban már bepróbálkozott az ellenzék terrorizálásával, ahogy tanulta EP jelölt feleségének apjától, akit Nagy Imre hóhéraként ismerünk, az Apró familiából.

De ettől még a fenyegetőzésed nem kevésbé röhejes, mint mikor Gyurcsány vörös fejjel ordibál baromságokat. A magadfajta ÁVH-s csápoló csak ismétlési funkcióra képes.

Rettegek mert ballib vagyok 2019.04.09. 15:30:12

@Attilajukkaja:

Gyurcsány és az MSZp miatt szoptok 10 éve és fogtok még szopni legalább 10 évig.

De ez nem baj, mert ez az ország érdeke, hogy az elkúrópárti Gyucrsány csicskák szopóágon maradjanak ! :DDD

Bravehearth 2019.04.09. 15:51:12

@Attilajukkaja: "Na és? Attól még az LMP a Fidesz oldalán áll."

Erre van konkrét bizonyítékod?

Ismét megkérdezem:

Miért állna a Fidesz oldalán? Nincsenek szövetségben.

Ez egy ostoba önigazolás. Abba a hitbe ringatjátok magatokat, hogy azért szívtok folyamatosan és kapjátok a betoncsókokat sorra, mert van mindig valami 'gaz' és 'álnok' pártocska, aki épp a Fidesz szekerét tolja! Ez így könnyű nektek, mert nem kell belenézni a tükörbe és rádöbbenni, hogy sokak számára még a Fidesz korrupciójánál is vállalhatatlanabbak vagytok. És ez így megy tovább, míg '22-ben is kaptok egy laza 'harmadost' vagy 'negyedest'???
Az lmp simán lehet a saját maga oldalán. Politizál, ahogy jónak látja. Chrisredet idézve próbálja érvényesíteni az érdekeit. És hogy ebből a balliba oldal jön ki rosszul? Simán lehet. Ergo valamit a ballibák nagyon rosszul csinálnak és/vagy kommunikálnak. Nagyjából ennyi. Örülök, ha segíthettem megérteni egy teljesen világos és egyértelmű kérdést!

@nemecsekerno_007: Köszönöm. Őszintén szólva engem annyira nem zavar, hogy a ballibáknak ennyi esze van. Ha így folytatják, '22-ben is hozzák majd az arcraesést. Az országnak csak jobb lesz, ha ezek ott maradnak a sötét nyálkában, ahová valók! Szerintem...

@high up!: "Bóvlisztánban egy nap alatt lehet mindenre törvényt hozni, ezt épp Orbaneszku vezette be."

Ehhez ismét legalább 2/3-os balliba győzelem volna szükséges. Nos, ha minden balliba összefog minden más ballibával, akkor is jó eséllyel egy egyszerű többség lehet meg nekik, ami ekkora mértékű átalakításra édeskevés. Ezt így nem fogjátok tudni megoldani.

"Egy nem féleszű, nem mutyi átvétlre orientált ellenzéknek már kész listája van az összes NER börtöntöltelék az összes mutyijával."

Ezt pedig azért buktad, mert ilyen ellenzékről csak álmodozhatsz, de jelenleg nincs ilyen a pályán! Féleszűből van ezer, de azok a saját nyálukba is belefulladnak, ha valaki nem kotorja ki őket belőle. ;-)

"A bizonyítékok is már ré´góta megvannak, csak éppen a NER felszopó bűnüldöző szervek tagadják hogy azok lennének."

Csak szólok, ha egy többséget össze is hoztok, attól még az elnök, a jegybank vezetése, a főügyész, az ÁSZ elnöke marad ugyanaz. :-) Vagyis hiába verted ki a csótányfletó ostobaságaira otthon, attól az még ugyanúgy csak vágyálom marad számodra. Vagy, neked nem szóltak...?

"A hatalomra jutott ellenzéknek egy nap alatt törvényt kell hoznia egy külön bünüldöző intézmény felállítására, amibe belepakolnak több 100 jogászt és nyomozót és ezek csak a fidesz korszak bűneit vizsgálják."

Fent tárgyaltak okán esélytelen. Vágyálomnak is rózsaszín.

"Rogán, Mészaros, Tiborc , a földmutyisok esetében így már egy fél éven belül le lehet zárni az első lopási meg korrupciós ügyleteik feltárását, rá egy éven belül már meg is van az ítélet.

Ahogy ez is. :-)

"Ráadásul amikor a sok beépített NER felszopó látja hogy a gazdijaikon kattan a bilincs, akkor majd világrekorder számban fognak jelentkezni vádalkura a közbeszerzési bizottságok tagjai, a strómanok, meg a teljes kiszolgáló személyzet."

Bizonyítékok hiányában vádalkuról sincs értelme filozofálgatnod! :-) Gyakorlatilag minden, amit itt összehordtál, már az első nap első órájában szépen elhal, mert jogi szempontból nem is tudod megindítani. A jogszabályi környezet sem teszi lehetővé.

"Így a fidesz maffiát 2-3 éven belül kompletten sittre lehet vágni..."

A kérdés továbbra is ugyanaz:
Kiket?
A kormányzati tisztviselőket? Az államigazgatás irányítóit is? A Fidesz párt-tisztségviselőit is? A párt aktivistáit is? A párttagokat is? A választóikat is? Kikre gondoltál?

"Boldog lehet tehát majd a fidióta, magának építette a stadiont, végre lesz benne értékelhető nézőszám."

Értem én, hogy szétb@sz az ideg, de amit te itt összeálmodtál, az nem egy választás eredménye és következménye lehet, hanem egy színtiszta polgárháborúé. Azt pedig jó eséllyel buknátok. Szóval szerintem inkább álljatok neki valami értelmes és vállalható programot kreálni, normális vezetéssel és retorikával. És akkor talán elindulhat valami folyamat, ami több ember számára is elfogadható. Addig marad a gyomorsav túltengés és a habzó száj, aszfaltcsók és vörös fej. Ez ilyen.

"FOLYTASSUK!"

Nos, ahogy látom, ti folytatjátok. Rendületlenül! A szopást...
Néha azért nyeljetek is, nehogy baj legyen!
Üdv!
B.

martineden 2019.04.09. 16:09:28

@Magán?Véleményem?: ,,Erre nincs esély, 100-150 fideszes felsővezető és stróman, 5-6 ezer fideszes középvezető, és 50-60 ezer talpas lecsukása, vagyonelkobzások, külföldi bankszámlák lehívása etc., úgy, hogy a jogállamiság látszatát azért meg kellene tartani"..........Szoval elismered,h minimum ennyi fideszes tolvajnak bortonben lenne a helye?Ezek utan meg veded oket?Mi vagy te ,csiga?Hol a gerinced?

kocccc 2019.04.09. 16:42:58

Amikor már épp eldöntöm, hogy nem szavazok többé erre a komolytalan, játékpárt LMP-re, mindig jön egy ilyen gyurcsányista, posztkomcsi firkász és meggyőz róla, hogy ez a brigád (MSZP-DK+csatlósok) komolytalanságban nem, aljasságban pedig csak nagyon nehezen túlszárnyalható. Szerintem jobb lenne saját portán söprögetni, még mielőtt a nem egybites szavazótábor bizalmát kéri a blog gazdapártja, mert enélkül marad 5-10%-on, ami azért elég nevetséges eredmény, és messze nem magyarázható a pályalejtéssel. A teljesség igénye nélkül:
- Gyurcsány Ferenc, aki privatizációban és rendőri túlkapásban felülmúlhatatlan, ráadásul egy ripacs.
- Dobrev Klára, aki vérében és pénztárcájában hordozza a létező szocializmust és a kétes kapcsolatokat
- Horváth Csaba, aki 100 év után sem fogná fel, hogy még a kozmopolita Budapest is viszolyog a személyétől.
- Kunhalmi Ágnes, aki utolérhetetlen tehetséggel röhögteti ki a pártját mindenkivel, aki tud írni-olvasni, vagy legalább tévét nézni.
- Molnár Zsolt, akiről azt sem lehet eldönteni, hogy melyik párt beépített embere, de az MSZP-ből azért nem tanácsolják el.
- Bangóné, akiről az űrből is látszik, hogy alkalmatlan bármely értelmiségi munkakör ellátására, beleértve a finom stílusához jobban illő konyhásnénit is, ezért inkább képviselő lett egy tétet-kockázatot nem vállaló pártban.
- Karácsony Gergely, akiről nem tudom eldönteni, hogy röhögjek-e rajta vagy sírjak miatta, hogy felelős posztot betölthet és valaki belé helyezi a bizalmát.
- Jávor Benedek, aki egy EP-képviselői helyért mindenkit eladna.
- Szanyik, Niedermüllerek, Fodor Gáborok, Molnár Csabák, akikről azt sem tudom elhinni, hogy valaki valaha rájuk szavazott, annyira hihetetlen az egész.
Ez a kínálat? Erre kértek szavazatot? Nevetséges...

n3spr3ss0 2019.04.09. 17:07:13

@kocccc: Ezekkel a nevekkel valóban akad időnként probléma, de nálatok 3 név nincs akik ezekkel felvenné a versenyt, pedig valóban nem nagy a nívó. Holnapig sorolhatnám a hülyébbnél hülyébb fideszes funkcikat, hisz fideszéknél sikk idiótának lenni.

nemecsekerno_007 2019.04.09. 17:11:32

@Bravehearth: Hát szerintem is jobb ha ott maradnak. Végül is ez olyan mint a piaci verseny....

Bravehearth 2019.04.09. 17:34:41

@nemecsekerno_007: Verseny? :-) El inkább alázás... Az ostoba balliba idióták sem hiszik el szerintem, hogy ez egy verseny. Elkönyvelték, hogy engedik még őket kocogni a pálya szélén, fölveszik érte az alamizsnát és eljátsszák a hangos ellenzéket, mintha bármi értelme volna a létezésüknek! Nos, nincs. Az ellenzéknek (a szerepkörnek) nagyon is volna értelme és jelentősége. De ezek a véglények teljesen alkalmatlanok bármilyen értelmes tevékenységre.

@kocccc: Szerintem tűpontos értékelést adtál.

@n3spr3ss0: "Ezekkel a nevekkel valóban akad időnként probléma..."

Időnként..??? :D Pfff... Nagyjából csak két esetben van ezekkel a balliba lényekkel probléma. Amikor kilélegeznek és amikor be! ;-) Nagyjából...

"...de nálatok 3 név nincs akik ezekkel felvenné a versenyt, pedig valóban nem nagy a nívó. "

Említettek mégis szénnéverték a ballibákat 'x' választáson. És ha jól tudom, ezt a 'demokráciaizét' erre játsszák.
Mellesleg az is lehetséges, hogy az említett balf@szok tényleg sokkal értelmesebbek bármely kormánypolitikusnál. Lehet. De valamiért ezt a kutya sem akarja elhinni róluk immár egy évtizede. ;-) Hátha neked még nem szóltak...
B.

Laciii 2019.04.09. 17:50:12

Nem a pár százalék LMPst kéne meggyőzni, hanem a millió nem szavazót (aki szerintetek mind fideszellenes amúgy).

Sufi István 2019.04.10. 09:06:40

A tavalyi választáson, egy Hajdú Mária nevű hölgy indult a XII. ker-ben. Többen kérték lépjen vissza. Nem tette, 6 %-ot kapott, és ez elegendő volt a 2/3-hoz. Soha többet nem szabad az LMP-t a szavazólapra felengedni. Teljesen nyílvánvaló, hogy a fidesz kitartottja. Ha ez nem volna elég, gondoljatok arra, hogy ki a vezetője az LMP-nek: a Schmidt mama fia. Akinek ez semm elég, az nem érti a hazai pártérdekek összefüggéseit.

Sufi István 2019.04.10. 09:11:34

@Helga Beauty Salon: igen, az LMP az első számú felelőse a fidesz 2/3-nak

Helga Beauty Salon. 2019.04.10. 09:22:19

@Sufi István: igen, az LMP az első számú felelőse a fidesz 2/3-nak......................

Jaj komám, azt hiszed hogy felidegesítesz ezzel a konok ragaszkodásoddal a tévhitetekhez? Ez nekünk csak jó, nyugodtan mellőzzétek az önkritikát, keressétek továbbra is másban a hibát, szidjátok és birkázzátok továbbra is a választókat és mocskoljátok csak az egyébként potenciális szövetségeseiteket! Én is ezt támogatom, csináljátok csak!

Attilajukkaja 2019.04.10. 11:06:50

@Rettegek mert ballib vagyok:
"Gyurcsány és az MSZp miatt szoptok 10 éve és fogtok még szopni legalább 10 évig."
Ez lehetséges, mert Orbán mindent szeret Gyurcsányra kenni. A saját szarát is rá keni, az emberek meg mindent elhisznek.

"De ez nem baj, mert ez az ország érdeke"
Sajnos nem az ország, hanem az Orbán maffia érdeke.

"az elkúrópárti Gyucrsány csicskák szopóágon maradjanak !"
Ugye figyelembe veszed, hogy az ország nagyobbik részéről beszélsz? Mi értelme olyan hatalmat, országot építeni, ahol a lakosság nagyobbik része nem érzi biztonságban magát?

Helga Beauty Salon. 2019.04.10. 11:19:13

@Attilajukkaja:
"az elkúrópárti Gyucrsány csicskák szopóágon maradjanak !"
Ugye figyelembe veszed, hogy az ország nagyobbik részéről beszélsz?.....................

Szerintem meg pár elvakult DK nyuggert sértett meg, nem az ország nagyobbik részét. Gyurcsányt szinte mindenki utálja, néhányan most szerintem a DK-ban is, amiért Klára asszony visz egy EP helyet. :D Lesz még itt cirkusz! Szóval ne rendezgesd itt az erővonalakat, nézd a választásokat, abból látszik hogy kik mit akartak! Persze összeadhatod jó ballib szokás szerint a nem Orbánra szavazókat meg azokhoz a távolmaradásuk okán szintén nem rá szavazókat és örvendezhetsz a komoly számnak, de feldughatod, egyébre nem jó, a választásokat nem így lehet megnyerni!

Attilajukkaja 2019.04.10. 15:45:34

@Helga Beauty Salon:
"Szerintem meg pár elvakult DK nyuggert sértett meg, nem az ország nagyobbik részét."
Szerintem meg a politikusoknak a lakosság egy rétegét sem kellene direkt sértegetnie. Amúgy meg arra utaltam, hogy a szavazók nagyobbik része nem a Fideszre szavazott. Egyszer sem.

"Gyurcsányt szinte mindenki utálja"
Ha nem is mindenki, de sokan orrolnak rá, hála Orbán hatékony karaktergyilkolászos politikájának.

"Lesz még itt cirkusz! "
Remélem is!!!!!

"Szóval ne rendezgesd itt az erővonalakat"
He?

"nézd a választásokat, abból látszik hogy kik mit akartak!"
Eddig azt látom, hogy a választók többsége soha nem a Fideszre szavazott, ők mégis 2/3-ot csináltak belőle maguknak.

" Persze összeadhatod jó ballib szokás szerint a nem Orbánra szavazókat meg azokhoz a távolmaradásuk okán szintén nem rá szavazókat és örvendezhetsz a komoly számnak"
Bizony, bizony! A tények (számok) bizony makacs dolgok! :o)

"de feldughatod, egyébre nem jó,"
Már elnézést, de én nem szoktam feldugdosni magamnak semmit sem. Az bizonyára a te területed, ... vagy megint csak sértegetni akarsz, mert nem bírod elviselni, ha valaki nem a te narancsos szemüvegeden keresztül látja a magyar valóságot.

ankica 2019.04.11. 18:28:32

@lenörd hofstadter: Ugye befejezted a 6 általánost legalább, abból gondolom hogy igen mert írni tudsz, azonban lélek és agy nélküli torz szülött vagy. Javaslom kérjél segítséget a környezetedben ha már mindenáron hozzászólási vágyad van. Biztosan lesz közöttük aki korrigálja az általad leírni óhajtott mondatokat. Remélem hogy van olyan. Ha nincsen szóljál ajánlok valakit, de semmiképpen ne kezdjél neki egyedül.

Helga Beauty Salon. 2019.04.11. 18:44:27

@Attilajukkaja: vagy megint csak sértegetni akarsz, mert nem bírod elviselni, ha valaki nem a te narancsos szemüvegeden keresztül látja a magyar valóságot...............

Marhára nem érdekel hogy te nem úgy látod! :D Kétharmad van, a választási törvények alapján jogos és nem a nem erre meg arra nem szavazók száma alapján dől el. Ha annyira a számok bűvöletében vagy, akkor ízlelgesd hogy 114 választókörzetből 91-ben a fidesz győzött és 15-ben egyéb. Ezt add össze, nem azt akik nem szavaztak! :D
süti beállítások módosítása