B1 blogcsalád



Orbán magával akarja rántani az országot

2019. április 07. - nickgrabowszki

Magyarország csak akkor menekülhet meg, ha Olaszország elesik. orb_3.jpeg

A Fidesz elnöke pénteki kampányindítóján gyakorlatilag - mert ki nem mondva - azt jelentette be, visszautasítja a németek ajánlatát. Már nyomokban sem volt meg a március 15-ei visszafogottsága, a Fidesz kampánya folytatja az aljas, rasszista uszítást, harcát a fiktív apokalipszis és a képzelt ellenség ellen. Orbán nem kíván konszolidálódni, nem akar és nem tud letérni az illberális útról.

Ezzel viszont két szék között a pad alá esik.

Egyfelől ezek után a Néppártban biztosan nem maradhat. A maradásra maga mondott nagy, hangos és határozott nemet pénteken. (Bár a sameszaival már korábban megüzente ugyanezt.)

Az EPP egy hónapja azért nem zárta ki a Fideszt, mert nem lett volna meg ehhez a kellő támogatottság. A pártcsalád szétszakadása fenyegetett. A felfüggesztéssel viszont elérték Orbán kiszorítását, de anélkül, hogy többen kiléptek volna vele együtt.

A kizárás majd csak az EP-választás után esedékes, amikor már világos lesz, hogy nem nyert a szélsőjobb, nincs szükség Orbánra és pártjára, mert a Néppártnak a szocialistákkal és a liberálisokkal együtt kényelmes többsége lesz a parlamentben.

De az EPP-t domináló németek még akkor is jobban szeretnék, ha Orbán sértődötten maga léptetné ki a Fideszt és a szövetségeseit, és nem kellene erővel kizárni onnan. (Van is esély arra, hogy nem tévednek nagyot, amikor a magyarországi miniszterelnök egójával kalkulálnak.)

Jelenleg nincs olyan közvéleménykutatás, amelyik ne azt prognosztizálná, hogy

Brüsszelben megvalósul a a centrális erőtér európai verziója,

de úgy, hogy pont nem Orbán áll középen, hanem kiszorul szélsőjobbra.

A formálódó szélsőjobboldali koalícióhoz viszont ő maga nem csatlakozna szívesen.

  • Azért nem, mert az újnáci populistáknak nem lesz elég szavazatuk május 26-án, hogy elég, az Unió sorsát befolyásolni képes hatalmuk legyen.
  • Továbbá azért sem, mert ott Orbán Viktor csak sokadrangú szereplő lenne Salvini, Le Pen vagy Kaczynsky mögött, akiknek vagy több szavazójuk és képviselőjük van/lesz, vagy nagyobb, ezért fontosabb és befolyásosabb országokat reprezentálnak.

Orbán olyan a szélsőjobb számára, mint egy brand. Egy celeb érdemi politikai súly nélkül. Ő az európai szélsőjobboldal Schmitt Pálja vagy Deutsch Tamása: ismertség (és a bázison elismertség), minden súly és érdemi befolyás nélkül.

Orbán Viktor számára ez lose-lose pozíció. 

Ahol maradni akar, oda nem kell, ahol befogadnák, oda ő nem akar menni. Egyedül marad, elveszíti befolyásos patrónusait, végképp elszigetelődik.

A helyzetét egyedül az menthetné meg, ha legalább valamelyik nagy országban bekövetkezne a szélsőjobb áttörés. Erre egyedül Olaszországban van esély. Ebben az esetben borítékolható volna, hogy a Liga kilép a koalícióból, amivel új választásokat kényszerít ki, ami után Salvini alakíthat kormányt.

Ennek esélye nem elhanyagolható. Ekkor máris nem Orbán, hanem egyszerre Salvini lenne az Uniót fenyegető legnagyobb veszély.

Ide jutott hatalmas európai ambíciótól: már nem az van, hogy "mi jövünk", hanem az, hogy bárcsak ne mi jönnénk. Orbán most arra bazírozik, hogy megszűnjön tényezőnek lenni.

De ezért ő maga nem sokat tehet. Amit mégis, hogy megpróbálja azt bizonyítani, legalább a Fidesz és a magyar választók többsége xenofób, rasszista, neofasiszta politikája mögött áll, és őt nem lehet leváltani:

ha meg akarnak szabadulni tőle, az egész országot ki kell rúgni az EU-ból.

Az intenzív kampánnyal mozgósítja a híveket, és ami ugyanolyan fontos: a Fidesz józanabb arcait is beelekényszeríti a rasszista politika melletti kiállásba, nehogy eszükbe jusson az ország érdekére (nota bene: a párt és a saját érdekeikre) tekintettel mérsékelt hangvitelt, konszolidációt és a szélsőjobb helyett a jobbközép mainstreamhez való igazodást követelni.

  • Ha Salvini komolyan megerősödik, az egész Unió léte veszélybe kerül. 
  • Ha Salvini nem nyer nagyot, Orbán viszont igen, akkor Magyarország uniós tagsága kerül veszélybe.

Mert ebben az esetben az illiberális látszatdemokrácia marad a fő ellenfél, de mivel Orbánt nem lehet eltávolítani, nyilvánvalóan felerősödnek majd a Magyarország kizárását követelő hangok.

Orbán stratégiája a győzelem vagy halál. Ha neki bukni kell, bukjon vele mindenki. 

Bő kétmillió szavazó, akik fogékonyak a mesére, a végletekig szimplifikált világmagyarázatra, amit Rogán feltálal nekik, minden bizonnyal most is bejelenti majd, hogy a bukásba is követi a vezért.

Nem volt ez másként régebben, más vezérek és híveik esetében sem. És ahogy akkor, most is velük bukik majd mindenki más is.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5914746309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2019.04.07. 15:19:35

"A kizárás majd csak az EP-választás után esedékes, amikor már világos lesz, hogy nem nyert a szélsőjobb,"

Ha meg nyer, akkor kinyalják a seggét. Mit számít ez ballibáéknak, mást se csináltak, valakinek mindig nyaltak, hiszen a lipsik egyedül sose nyertek. Jól ismerik már egymás seggét.

Lakatos Rodolfó 2019.04.07. 15:51:40

"a Néppártnak a szocialistákkal és a liberálisokkal együtt kényelmes többsége lesz a parlamentben"

Szóval szívesebben kormányoznak az ultralibsikkel, mint a kereszténydemokrata, konzervatív Fidesszel.

Azaz az EPP valójában belliberális, bevándorláspárti erő lesz, összenő, ami összetartozik!

Timur Link 2019.04.07. 16:32:23

Látom, hogy ismered a választás eredményét, tehát csak a jövőből jöhetsz! Nem súgnád meg a jövő heti lottószámokat?
Ui.: Egy párt fontosságát és szerepét a pártcsaládjában nem mindig az adott pillanatban szerzett képviselők száma határozza meg -ami most is elég nagynak tűnik- hanem az is, hogy stabilan és rendszeresen hozza a képviselőket!

István Tamasi 2019.04.07. 17:05:24

@6.Lenin: Ha nyer az epp a csüngőhasú suttyó nélkül akkor pláne nem lesz rá szüksége az epp-nek.

István Tamasi 2019.04.07. 17:07:44

A csüngőhasú suttyó kisebbségi érzéséből - törpe, potrohos, görbelábú és csámpás - valamint pszichiátriai bajaiból következően úgy sivalkodik mintha ő fújná a passzátszelet az EU-ban.

6.Lenin 2019.04.07. 17:12:32

@István Tamasi:

Ha nem, akkor nyalni fognak neki. De erre az EPP-re nekünk sincs szükségünk. Ha nyer ez a bagázs, az unió bukása csak kicsit később lesz, de elkerülhetetlen. Ezek is alkalmatlanok, nem várható tőlük jobb, csak rosszabbak.

István Tamasi 2019.04.07. 17:41:59

@6.Lenin:
"Ezek is alkalmatlanok, nem várható tőlük jobb, csak rosszabbak."
Ebbe a társaságba tartozott hosszú évekig és ehhez ragaszkodik (nem lépett ki) a csüngőhasú suttyó is tehát ő is alkalmatlan, tőle sem várható jobb csak rosszabb.

Csaba Sz 2019.04.07. 17:44:21

Ahogy most haladunk,hát csak rántsa.

6.Lenin 2019.04.07. 17:54:19

@István Tamasi:

Nem a párthoz tartozó személyekhez ragaszkodik, hanem a pártcsaládhoz, azért áll ki a rúd, mert továbbiakban már nem elfogadhatóak az oda tartozó személyek.
Neked macerás gondolkodni, vagy értelmezni vmit?

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.07. 18:11:21

@Lakatos Rodolfó:

"kereszténydemokrata, konzervatív Fidesszel"

én nem szavazok majd a csuti főstróman cziggányodra, ha nem bánod.

építsen az anyjának még staddiont.

István Tamasi 2019.04.07. 18:36:46

@6.Lenin:
Egy pártot személyek képezik, nem tárgyak.
A csüngőhasú suttyó, mielőtt az epp tette volna be neki a méretes lófaszt nagy sietve saját magának akasztotta be azt vagyis még a lófasz a seggében is elfogadhatóbb volt számára mint a többiek általi kizárás vagy felfüggesztés.
Megértem hogy neked macerás gondolkodni vagy értelmezni valamit hiszen agyatlan fitymaszbirka és bértollnok vagy.

rallus 2019.04.07. 18:54:45

Miért nem tudod méltósággal viselni, hogy szép, magas, karcsú és ráadásul kulturált, intelligens és tájékozott vagy?
Miért kell bántanod azokat, akikhez nem volt ilyen bőkezű a teremtő?
Azt viszont nem értem, hogy miért csak kb. az 5. általánosig jutottál....

6.Lenin 2019.04.07. 18:55:00

@István Tamasi:

Weber jött ide. Miért lenne nagy tragédia a kilépés? Ha bentmaradna ezzel a társasággal, csak ezek a kis pöcsök ugrálnának nagyfiúként, mint a hazai ellenzék. Nincsenek egy súlycsoportban , de ugrálnak, mintha.
Mellesleg nemsokára kiderül, kinek van nagyobb szüksége, kire.

Miért lennék én bárki az általad felsoroltak közül? Kirekesztenél? Náci vagy?
Miért ne írhatnám le a véleményem ingyen? Ráadásul az általam támogatott pártok vannak hatalmon, és előreláthatólag maradnak is.

Én nem vitatom el a te jogodat, hogy leírd, mit is gondolsz, még annak ellenére is, hogy tulajdonképpen szart ér jelenleg. Nem sok vizet zavartok ma Mo-on.

István Tamasi 2019.04.07. 19:01:20

@6.Lenin:
Épeszű, látó és nem csak néző, önállóan gondolkodó ember nem védi a csüngőhasú suttyót aki már gyerekeink és unokáink jövőjét lopja.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.04.07. 19:01:54

@Csaba Sz: "Ahogy most haladunk,hát csak rántsa."

Igazad lehet. Mivel az EU legszegényebb államává tette a geci Magyarországot, akárhova rántja, rosszabb már nem nagyon lehet.

Vajon miért nem kezd el legalább 9 év elteltével végre kormányozni? Akkora munka nem lehet, hogy a tolvajlást ne folytathatná mellette.

6.Lenin 2019.04.07. 19:08:39

@István Tamasi:

Nem tudnának rászokni a segélykére? Dolgozni meg az őseik se szerettek nagyon?
Ettől félsz?

Azért érdekelne, hogy ezt a megalapításaidat mihez viszonyítod? Ugyanis reális képet akkor alkothatunk, ha önmagunkhoz viszonyítunk, honnan indultunk, és hová jutottunk.
Vagy csak hazudozni szeretsz?

Ennyi volt lipsikék! Takarodó! 2019.04.07. 19:24:47

@csüngőhasú norvégbáró: "építsen az anyjának még staddiont"

Alternatív projektként az is felmerült, hogy az anyádnak meg a nővéredéknek építsenek egy nyilvánosházat.

Csak aztán a hatástanulmányok, költség-haszon elemzés alapján ezt kénytelenek voltak elvetni, mert túl alacsony lett volna a megtérülés. Ugyanis sajna randák mint a bűn, így messze több szavazatot buktak volna, mint a falábúakkal:
memegenerator.net/img/instances/52679875/anyone-want-a-free-blowjob.jpg

taga20 2019.04.07. 19:26:08

@6.Lenin: cukrostej, asztán szunya öreg, me már megint segg hülye vagy!

19540511 2019.04.07. 19:30:03

@Lakatos Rodolfó: Egyben tévedsz, a fidesz, azaz orbán nem keresztény és nem konzervatív. Nézz utána, hogy mit jelentenek ezek a fogalmak, mert o1g-nek egyikhez sincs semmi köze.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.07. 19:30:47

@Ennyi volt lipsikék! Takarodó!:

"Alternatív projektként az is felmerült, hogy az anyádnak meg a nővéredéknek építsenek egy nyilvánosházat."

de nem épített, mert azt a pénzt is ellopta a hájas csutti cziggánya. :D

rallus 2019.04.07. 19:52:30

Orbán egyszer már magával rántotta az országot és letérítette a a Gyurcsány-Veres-Bajnai által megtervezett útról!
Hol lehetnénk most, ha nem teszi.....

Gandosz 2019.04.07. 20:07:54

Ha a Szelestey nem vállalná a nevét, akkor azt hinném, ezeket az ostobaságokat a Fidesz írja az ellenzék lejáratására.

Nekoashi2005 2019.04.07. 20:29:46

@Gandosz:
Miért lenne ostobaság amit ír?

Egyszer olvastam valahol, ha rá akarsz készülni a fidessre, akkor gondold el, mi a legrosszabb amit megtehetnek, szorozd meg legalább kettővel, de még így is kellemetlen meglepetés fog érni.........

Nekoashi2005 2019.04.07. 20:46:16

Van az a plakát a családtámogatási programról. Itt van a teljes történet :)!

66.media.tumblr.com/3b6f9961409df4c825b74ca49bd750f0/tumblr_ppl9scpnHe1rcdlva_500.jpg

Gandosz 2019.04.07. 21:20:50

@Nekoashi2005: mert nekem van agyam, neked meg nincs

kunzoo 2019.04.07. 21:23:49

Ha jól tudom, az EU ból nem lehetséges kizárni valakit, akárhogy is követelik. Saját akaratból ki lehet lépni, de még az is nehéz lásd brexit.
A német nagytőke nem hülye, bizonytalanra nem tesz pénzt.
A poszt toló összekeverte a vágyait a lehetséges forgatókönyvekkel.
Az a nagykoalíció nem lesz könnyű menet, a szocdemeknek eddig nem jött jól sem eus, sem német szinten. Ha meg akarják őrizni az arcukat akkor nem biztos hogy össze kell állniuk a néppárttal. Ez eddig csak vitte a szavazatokat. Ott van koloncnak a román párt.
Ha viktort kirúgják, vagy kilép akkor utána már opció a Salvini szövetség, addig nem. Attól hogy most nem, később az lehet. Az olaszokkal nincs vitánk, a digóknak is jobb üzlet a kemény migri álláspont 1800 ember átvétele nélkül, anyagi és politikai támogatással a határvédelemben mint 1800 ember átvétele de szidnánk a védelmi politikájukat ami korábban százezrek bejövetelét segítette elő. Ezért túlzónak érzem a véleményeltérésekre alapozni a salvini kezdeményezés kudarcát.

Nekoashi2005 2019.04.07. 22:19:41

@Gandosz: fidessnyik és agy? Kizárja egymást......

Gandosz 2019.04.07. 22:24:07

@Nekoashi2005:
egy agynélküli tarthat csak engem fidessnyiknek, úgyhogy megint igazam van, nincs agyad

Ekrü 2019.04.08. 00:57:50

"mert a Néppártnak a szocialistákkal és a liberálisokkal együtt kényelmes többsége lesz a parlamentben."-Ezek szerint teljesen mindegy ,hogy pld. a német/osztrák/holland stb. emberek kire,melyik oldalra szavaznak.Ez nem más mint a szavazók becsapása és egy többpártrendszernek álcázott egypártrendszer létrehozása,egy látszatdemokrácia.Gyakorlatilag a jobboldali és baloldali pártok a hatalom megtartása érdekében lepaktálnak egymással.

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.04.08. 00:58:35

"Orbán nem kíván konszolidálódni, nem akar és nem tud letérni az illberális útról."

Tényleg felháborito, hogy az Orbán még mindig nem kért bocsánatot Magyarország létezése miatt. Bezzeg ha liberális kormányunk lenne, ök már hasonszuszva igérnék, hogy azonnal bezárják felszámolják az országot, és hogy bocsánatot kérünk mindenkitöl, akit megsértetünk az elmult 1000 évben, fölleg az arab menekültektöl.

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.04.08. 01:12:11

@István Tamasi: " valamint pszichiátriai bajaiból következően úgy sivalkodik mintha ő fújná a passzátszelet az EU-ban. "

Ja és egy ilyen szegény bolond vert meg titeket HÁROMSZOR KÉTHARMADDAL, ami jól mutatja a szellemiképeségeteket.

szepipiktor 2019.04.08. 01:15:14

Láthatóan az ellenzéki bloggereknek már semmi sem drága vagy nem hiszik, hogy akár egy ellenzéki képviselő is kijuthat hazánkból...
Jó propagálni, hogy ha a csútiéket kizárják vagy kilépnek, akkor vége az EU-nak, itt a világvége.
Pedig ez nem is belpolitikai dolog és csupán az EP egyik frakciójának méretét befolyásolja. Annyira magával rántja az országot, hogy ha valami földöntúli csoda miatt a baloldalika lennének többségben, akkor az országunk a szakadékba megy.
Ezt ÁLLÍTJA a szerző...
A többi képviselőt is hazazavarják...
Az EP nem maga az EU, az EU-ból népszavazással lehet kilépni, ez meg ma itthon nem támogatott a többség által...

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.08. 03:00:07

@Orbán 1 GÉNIUSZ:

+Ja és egy ilyen szegény bolond vert meg titeket HÁROMSZOR KÉTHARMADDAL, ami jól mutatja a szellemiképeségeteket. "

hja, és a csuti cziggány még a román ukrán hazaszavazó romák szavazatait is megvette kilóra pár staddionnal, az a kétharmad meg még mindig nincs a hazai szavazópolgárok fele se.

ne HAZUDJ FIDESSGECI!!

mellesleg, mennyi roma, nyugdijas és megfélemlített ember szavazata van benne? (zsák krumpli, erzsébet utalvány..)

a csutti czigány szavazótábora, a küllföldi "madzsar", a hazai csóró romaság, és a nyuggerek.

elmehet a pitsába, a csutti cziggányxod!

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.08. 03:07:36

a budai vár új, és legszebb fidess seggnyalója. :D igazi alja, a fidess büszkesége

www.youtube.com/watch?v=BbbtpoYPNBU

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.04.08. 04:56:38

Ezt a csatát Orbán nem tudja elvesztene. Míg hű a néptömegekhez, nyert ügye van.

Az meg, hogy mindenféle ultraliberális néppártok és más brüsszelista csoportocskák mit halandzsáznak nem érdekel senkit. Ha sokáig húzzák, feszítik a húrt az oligarchák és filantlopós gazemberek csicskásai, a néptömegek csapatai személyesen vonulnak be majd Brüsszelbe, s lesz ám akkor meglepi... ki-ki szaladhat amerre lát.

n3spr3ss0 2019.04.08. 05:19:15

@Lakatos Rodolfó: Javítalak, szóbűvész. Fasiszta, nem kereszténydemokrata.

n3spr3ss0 2019.04.08. 05:21:13

@Ekrü: Mert ti, nem? Lepaktált a fidesz a kisgazdákkal, az mdf-el, az volt mszmp-sekkel, a gyertyaszopogatókkal.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.04.08. 05:26:44

egy ujabb kozépszar sci.fi novella.
kicsit sablonos, ismert elemekbol epitkezo. talan olaszorszag bukasanak vagya az uj elem.

2019.04.08. 06:45:24

A B1 szokásos hisztéria keltése csúsztatásokkal, hazugságokkal. Ásítás.

Visceroid 2019.04.08. 07:04:55

@kunzoo: Hát igen, szóval ez kényelmes Orbánnak. Őt megválasztották örökös diktátornak, az EU túl gyáva, hogy komolyabb szankciókat alkalmazzon az ország ellen, itt már úgyis csak nyugdíjasok élnek, nekik mindegy, akinek meg nem tetszik a helyzet, annak még mindig nyitva vannak a határok. Szépen ellavírozik ő itt.

László Szűcs Szümi 2019.04.08. 07:13:24

A stílus jellemzi az embert. Az ezen emberek jellemzik a belőlük álló társaságot.
A "csüngőhasú suttyó", "hájas csutti cziggány" kifejezések és társaik híven mutatják azt a szellemi színvonalat, ami predesztinálja a mostani ellenzéket arra, hogy a következő ciklusban ugyanígy ellenzék legyen. Majd - talán - ha kivetik maguk közük az ilyen alpári, bunkó, egyedeket, majd akkor - talán.

Ennyi volt lipsikék! Takarodó! 2019.04.08. 07:24:07

@n3spr3ss0: Bár fasiszta lenne. Akkor a magadfajta libbantak nem pofátlanodtak volna el ennyire. A fasiszták még tudták, ezekkel mit kell csinálni. Egy-két jóféle csicskalángos, és mindjárt megjuhászodnátok.

midnight coder 2019.04.08. 07:25:36

Vicces egy post. Az angolok saját maguk szeretnének menni az EU-ból, de nem úgy néz ki, hogy záros határidőn belül ezt össze tudják hozni. Ha most egy ilyen kirúgást valamelyik európai vörösnáci csapat kis is tudna eszközölni, mire az európai bürokrácián végigmegy addigra Orbán már rég meghal végelgyengülésben, a mostani európai vörösnácik unokái pedig eunuchok lesznek a brüsszeli kalifa háremében.

csobi2011 2019.04.08. 07:27:15

Ha valaki ismeri az eu-s döntéshozatalt akkor tudja, hogy az eu parlament nem olyan komoly hatalmi tényező. Ha a radikálisok blokkoló kisebbséget szereznek, azaz a mérsékeltek nem tudják kétharmaddal átnyomni az ötleteiket, az már éppen elég, hogy az eu parlament impotens legyen. Erre megy ki a játék. Soha senki nem állította hogy a radikálisok többségbe kerülhetnek. Mindig arról volt szó hogy az erőviszonyok változhatnak meg. Csak itt a b1 blogon mindig elferdítik a valóságot.

Ennyi volt lipsikék! Takarodó! 2019.04.08. 07:29:25

@csüngőhasú norvégbáró: "mennyi roma, nyugdijas ... ember szavazata van benne?"

Szerintem arányaiban nem több, mint a tietekbe. Kivénhedt munkásőrök, házmesterek megszokásból szavaznak még mindig rátok (az az egy bôtű különbség az MSZP-MSZMP között fel se tűnik nekik), amúgy még a 2x5%-os küszöbbe is megbotlottatok volna.

midnight coder 2019.04.08. 07:30:20

Amúgy lehet hogy most még nem nyer a szélsőjobb Európában, de hosszabb távon nekik áll a zászló. Egyre kevesebb olyan dolog van, ami azt indokolja hogy Nyugat-Európában az átlagpolgár ugyanazért a melóért 4-8x annyi fizut kapjon mint a világ kevésbé szerencsés sarkain. Márpedig a csökkenő életszínvonal a szélsőséget erősíti.

midnight coder 2019.04.08. 07:33:38

@Ennyi volt lipsikék! Takarodó!: Az MSZP mindig is arra játszott, hogy ő az utódpárt. Nem véletlenül haknizott anno a Horn a szocotthonokban.

M_R 2019.04.08. 07:45:08

Olyan vidám látni a sok sivalkodó fideszes kis g..ci nicket..

Weber elég egyértelművé tette hogy nincs szüksége a fideszes O1G szavazataira - az EPP nagyon bőven megél a fidesz 10+ mandátuma nélkül - sőt nélkülük jobban, mert Orbán már az európai szélsőjobbnak is vállalhatatlan. Az is esélyes hogy el lesznek zárva az EU-s "pénzcsapok" is - ezért találták ki ezt az 5 éves "békekölcsön" állampapírt - más kérdés hogy ezekre egy üres sörösüveget sem bíznék, nemhogy 5 évre a pénzemet. Lassan esedékes a letelepedési kötvények visszafizetése is. Megaz oroszok is kötbérezni fognak PaksII csúszása miatt..

Nanemaaaar 2019.04.08. 07:47:21

Az, hogy mennyire nincs lövèsed a politikáról az egészen elképesztô. Muszáj ezeket a végtelenül primitív “elemzéseket” erôltetni? Még akkor is ciki, ha fizetnek érte.

midnight coder 2019.04.08. 07:48:37

@M_R: Nem baj, a te adódból fogják ezeket majd kifizetni. És persze az EU-s pénzcsapok elzárása miatt is az ellenzéket fogja utálni a nép. Pont úgy fogja Orbán rátok tolni a szart, ahogy ti toltátok a gengszterváltás összes szarát anno az MDF-re. Orbán nem túl kreatív, viszont veletek ellentétben roppantmód tanulékony.

arabok balrol 2019.04.08. 08:06:28

Gyozelem vagy halal!

Nekem tetszik a jelszo, tovabb harcolunk.

József Kun hidra 2019.04.08. 08:11:44

Az a legnagyobb baj, hogy a libsik teljesen olyanok mint a bolsik. Európára a legnagyobb veszélyt ők jelentik és nem o1g + a migráncsok. ha még sokáig hatalmon lesznek európának totálisan vége lesz, ahogy anno a szu-nak.

István Tamasi 2019.04.08. 08:27:21

@6.Lenin: "Dolgozni meg az őseik se szerettek nagyon."
Nyilván a fideszmaffia tagokra gondolsz akik életükben egy perc produktív értékteremtő munkát nem végeztek mint például a csüngőhasú suttyó, bajszos szar, köteleslaca, lézerjankó, sivalkodó kakadu, stb

felucca02 2019.04.08. 08:30:16

@Lakatos Rodolfó: Kereszténydemokrata, konzervatív Fidesz, ez jó, ezt hogy találtad ki?

Mitől lenne a fidesz kereszténydemokrata? Attól, hogy két lenyúlás közben hányják a keresztet és istenhazacsaládoznak?

Pláne, mitől lenne demokrata? Attól, hogy egyszemélyi hatalom van, és megnézheti magát az, aki nem nyal be neki csontig? Ljubljanai magyar nagykövet esete megvan?

A konzervatív meg hogy jön ide? Van valamiféle elv, ami mellett kiáll a fidesz, azontól, hogy soros?

Szóval ezt még gondold át, szerintem...

felucca02 2019.04.08. 08:30:48

@Lakatos Rodolfó: Kereszténydemokrata, konzervatív Fidesz, ez jó, ezt hogy találtad ki?

Mitől lenne a fidesz kereszténydemokrata? Attól, hogy két lenyúlás közben hányják a keresztet és istenhazacsaládoznak?

Pláne, mitől lenne demokrata? Attól, hogy egyszemélyi hatalom van, és megnézheti magát az, aki nem nyal be neki csontig? Ljubljanai magyar nagykövet esete megvan?

A konzervatív meg hogy jön ide? Van valamiféle elv, ami mellett kiáll a fidesz, azontúl, hogy soros?

Szóval ezt még gondold át, szerintem...@6.Lenin:

felucca02 2019.04.08. 08:32:23

@arabok balrol: Oké, harcoljatok, de kik ellen? Meg hol van egyáltalán háború?
Ti teljesen megőrültetek? De most komolyan!

felucca02 2019.04.08. 08:36:12

@6.Lenin: Figyelemreméltó, hogy mindaddig szopkodtátok az EPP faszát, amíg ott ki nem nyilvánították, hogy elegük van orbánból. Néhány nap alatt aztán közellenség lett az addig hőn szeretett EPP-ből.
Nekem mindegy, mert közöm nincsen az EPP-hez és Orbánhoz fűződő szerelmi viszonyotokhoz, csak hallgatom ezt a komédiát, ahogy a szomszéd házból kiszűrődő házastársi veszekedést, és nagyon mulatok rajta.

citrix 2019.04.08. 08:41:30

A Párttal, a néppel egy az utunk, jelszavunk munka és béke...

István Tamasi 2019.04.08. 08:42:25

@Orbán 1 GÉNIUSZ:
A csüngőhasú suttyó egyetlen dologban géniusz mégpedig abban hogy évek óta képes demagóg hazugságokkal megvezetni a birkáit és azzal, valamint választási csalásokkal képes a parlamentben sorozatosan 2/3-ot szerezni (noha a szavazatoknak soha nem kapta meg a 2/3-át).

István Tamasi 2019.04.08. 08:46:48

@László Szűcs Szümi:
A csüngőhasú suttyó elnevezést vállalom mert mindkét része valós: A potroha lecsüng. Aki pedig protokolleseményeken képes gyűrött, trottyos nadrágban megjelenni és a mancsait a nadrágzsebbe süllyeszteni az bizony egy suttyó.

2019.04.08. 08:47:19

@arabok balrol:

Agyhalott.
Ebben a jelszóban: "Gyozelem vagy halal(sic!)" hol az anyádban van a "tovább harcolunk"?

Tipikus példa a kognitív disszonanciára.

Mert ha győzünk, nincs ki ellen tovább harcolni.
Ha pedig meghalunk, nem tudunk tovább harcolni.

Bár a csúti takony lehet, hogy még ezt is megoldja....

Sir Galahad 2019.04.08. 08:53:20

Milyen jót el tudtok vitatkozni a semmin! Szerintem várjuk meg, hogy szerepel az uniós választáson a Fidesz , meg a különböző pártcsaládok. Pár hét csak... aztán meglátjuk, hogyan alakulnak az erőviszonyok, hová kerül a Fidesz. Addig minden csak találgatás.

Futurance 2019.04.08. 09:04:44

Persze figyelembe kell venni a jogállamiság kérdését. Lehet hogy Orbán már alvilági lett, hiszen vannak erre utaló pénzügyi jelek, és az unióból való kilépésre játszik. Ekkor sok egyéb " felesleges " jogszabályt fel lehetne rúgni, és a saját körében " ügyeskedni ". Hiszen itt a lopásról van szó. És hogy már eladta a Fidesz az unokák életét is. ( Pl. Paks 2) Ki fogja azt kifizetni? A Magyar Állam? Mert akkor az EU biztos nem. Valami történik a pénzügyekkel az államon belül, de egy biztos, hogy a magyar állam jelenleg csak úgy 2-2,5 millió emberről szól, a többi csak a statisztikák stabilizálásához kell....

6.Lenin 2019.04.08. 09:07:09

@felucca02:

Amennyiben te valakivel, valamiben 1etértesz, akkor ez nálad a faszszopkodással egyenlő:
Béla a kedves nejed?
A migráns kérdés kezdte megosztani az EPP-t, d ez is miért baj, ha vita van?
És még ti beszéltek folyamatosan az egyeduralomról.
Miért nem demokratikus a véleménykülönbség?

Ki kell mondani egyenesen, hogy csupán az a baj, nem ti vagytok hatalmon, és nem a ti véleményetek az egyetlen meghatározó.
Görcsöltök itt hülyeségeken.

Rettegek mert ballib vagyok 2019.04.08. 09:09:39

Szokatlan ez.. Mégcsak hétfő van és Orbán máris megbukott.
Kedden szokott a B1-en menetrendszerint megbukni. :DDD

A karaván halad, a ballib kutya ugat.
9 év után, hogy nem unjátok meg rejtély.. :DDD

illiberális 2019.04.08. 09:10:27

@M_R: Micsoda boldogság legalább jól tönkremegy az ország végre örülhetünk és fellélegezhetünk! A baj csak az hogy ettől Neked meg Nekem lesz sokkal rosszabb nem Orbánnak meg a NER-es fiúknak ők majd legfeljebb elvonulnak valami nyugis kis baráti országba aztán éldegélnek abból a párszáz vagy párezer milliárdból amit sikeresen zsebre tettek az EU pénzekből az EU-s tisztségviselők jótékony asszisztálása mellett.

drover(fanyul társa) 2019.04.08. 09:11:17

Volt már példa ara, hogy az önjelölt és magától elszállt vezér magával akarta rántani az országát, népét is. Aztán lehangoló sercegéssel perzselődött a kis huncut kefebajuszkája a benzinlángban az udvar közepén egy gödörben. A népe meg jelenleg Európa legerősebb nemzete lett. Hál' Istennek nélküle.

werinter 2019.04.08. 09:12:08

Orbán állandóan a migránsokkal, bevándorlókkal riogat, ők a fő ellenség, akiktől rettegni kell egész nap. Erre hivatkozva ás alá minden demokratikus intézményt, szünteti meg lassan a teljes jogállamiságot.
De kedves Fideszes honfitársak: miért zavarna titeket, ha tegyük fel az EU "liberális" (khmm) pártjai (de említhetjük a magyarországi liberálisnak/baloldalinak kikiáltott pártokat is) önként beengednék, sőt szándékosan be teleptenék ezeket az embereket.
Mi bajotok van azzal, hogy Németországba, vagy Ausztriába, Belgiumba, Hollandiába harmadik világbeli emberek települnek le?

Mert félreértés ne essék, itt, Magyarországon biztosan nem maradnának.
Miért is tennék, mikor pár km-t tovább utazva olyan országba érhetnek, mint Ausztria.
Mi a francért maradna a EU második/harmadik legszegényebb országában bárki is, ha egyszer gond nélkül továbbmehet egy gazdagabb, jobb életet kínáló helyre?

2015-ben is annyi lett volna a megoldás, hogy felrakjuk ezeket az embereket vonatokra/buszokra és továbbszállítsuk őket nyugatra. De neeeeem, Orbán megvédi a hazát és Európát! Kerítés kellett, amire milliárdokat el lehetett szórni.
Meg uszítani kellett a népet. Baromi jól jött neki anno, hogy ezek az emberek ideértek a határainkhoz, ki lehetett őket kiáltani fő ellenségnek, politikai tőkét kovácsolhatott belőlük.
Ha nem így történt volna valószínüleg a 2018-as választásokat nem is nyerte volna meg a pártja, de legalábbis biztosan nem 2/3-os többséggel...

(Ja és én nem vagyok liberális, se baloldali, sose szavaztam rájuk és nem is fogok, mielőtt bárki elkezdené...)

arabok balrol 2019.04.08. 09:17:09

Gyozelem vagy halal, korcsok!

A harc meg csak most kezdodik!

6.Lenin 2019.04.08. 09:24:20

@werinter:

És neked, vagy bárkinek az miért lenne jó, hogy olyan emberekre kellen költeni óriási pénzeket, akik a hátunk közepére se kívánunk?

Nyilván ide a nyugati barátaink a tényleg selejt embereket osztanák, akiket , mivel szabad lenne a mozgásuk, nekünk kellene őrizni, visszacipelni, a jólétüket megteremteni, a helyiek rovására. Luxus börtöneket építeni nekik.

Ha buszokon, és vonatokon szállítanánk nekik a migránsokat, akkor azért büntetnének mert nem védjük az unió határait.
Ezt nem érted, mi a gyarmatuk vagyunk, és nem szertjük ezt. Te miért szeretnéd?

arabok balrol 2019.04.08. 09:24:48

@werinter: Perszepersze nincsiskvota azabajhogytovabbmennek, na kusolsz cseled.

arabok balrol 2019.04.08. 09:25:59

@illiberális: Igy van mocskosul korupt Brusszel, meg kell gondolni kell-e ez nekunk.

arabok balrol 2019.04.08. 09:30:10

@Látens Inszinuáció: Gyozelem vagy halal az a fidexre igaz csak, a libbantaknak halal vagy halal a jelszo, de valaszthatnak hogy csondes halal vagy sivalkodos, qrva eros vagokepekkel.

midnightcoder2 2019.04.08. 09:33:45

@werinter: Szerinted ki is nekünk a legfõbb exportpiacunk jelenleg ? Jé, Nyugat-Európa. Jó nekünk az, ha a németeknél Mad Max van ? Nem.

Más kérdés, hogy ezt a Mad Maxet max. késleltetni lehet.

werinter 2019.04.08. 09:33:46

@arabok balrol: A kvótát így is teljesítettük de ez téged ne zavarjon.

@6.Lenin: mégis milyen pénzekről beszélsz? Épp mi vagyunk (pontosabban Orbán és a kis sleppje) akik számolatlanul költik az EU más országainak (főleg a németek) pénzét baromságokra! Kisvasút, stadionok, Lőrincke és a többi faszkalap zsebének kitömésére megy a lóvé.
És ha be is telepítenék azt a pár ezer külföldit:
1. semmit se jelent egy 10 milliós országban,
2. úgyis visszaszivárognának nyugatra, mert mint írtam hülyék lennének ebben a putri országban maradni
3. "mi mindent megtettünk, de hát nem akarnak itt maradni" Orbán Viktor az EU felé...

werinter 2019.04.08. 09:34:50

@midnightcoder2: Miről beszélsz? A németek örülnek az ingyen proli munkaerőnek. Mi is azok vagyunk nekik. Tök mindegy, hogy magyar vagy arab vagy néger pucolja a szart...

2019.04.08. 09:35:06

@László Szűcs Szümi: Aha, persze, már látom a "kampóorrú bolsi libás geci" - féle kitételeket, ha visszajönne Gy.F. Meg persze láncos csahosostok, Bayer is Pulitzer-díjas stílusban irkál, ugye.

arabok balrol 2019.04.08. 09:37:02

@werinter: "A kvótát így is teljesítettük de ez téged ne zavarjon."

Hat, mivel nem teljesitettuk, sot nincs is kvota, nem zavar.

Gyozelem, vagy HALAL!

törppicur 2019.04.08. 09:38:13

@werinter: Zértnem lenne baj több mint 2 évet előre gondolkodni migráncs ügyben sem
1 - ha szabad özönleni, kb 2-3 millio migráncs után majd jut nekünk is bőven, és nem az atomtudósok közül, akkor aztán majd a bölcs liberálisok biztos megoldják, hogy velük megerősödve ne mégösszeszerelőbbország legyünk
2 - ha szabad illegálisan határátlépni, hogy nekik is jo legyen, szabad lesz illegálisan betörni, megfélemlíteni, más feleségére mászni, stb
3 - olyan jol megy az integrálás, hogy a múlt héten a legmenőbb cigányt keresték az indexen, 800e db-ból kb 10-et tudtak találni
4 - ha van egy álláspontunk és feladjuk, legközelebb meg sem kérdeznek - emléxel feri és gönc kinga visszafogott külpolitizálására?

arabok balrol 2019.04.08. 09:40:25

@midnightcoder2: Az nem olyan biztos.

A legyengult Nemetorszagot, konnyen elfoglalhatjuk. Kaphatnak egy protektoratust a pofajukba, ha keptelenek kormanyozni magukat. Gyengecske, motivalatlan, muzulman hadsereguk van, nekunk valo.

Gyozelem vagy HALAL!

Rettegek mert ballib vagyok 2019.04.08. 09:40:48

@werinter:

Orbán ha pókokkal vagy selyemhernyóval riogatna, akkor is győzne, mert a balfasz ballib elkúrókat senki nem fogja visszaszavazni.

Óriási szerencsére.
Mindenki érzi a különbséget a 2010 elötti és utáni élete között. 2010 elött 140 ezer bruttó felett 40% voltl az SZJA, ma meg 340 bruttó az átlagfizetés 15% SZJA-val.

Pipas 2019.04.08. 09:45:01

@werinter: "És ha be is telepítenék azt a pár ezer külföldit:"

Svédországban kábé annyi ember él mint nálunk. Ők befogadtak több százezer muszlim bevándorlót.

Miért gondolod, hogy a svédek például megelégednének azzal, hogy mi csak pár ezer muszlimot fogadnánk be? Miért vagy biztos, hogy nem követelnék, hogy mi is több százezer bevándorlót fogadjunk be?

Miért gondolod, hogy ott megálnak, hogy a pár százezer után már nem akarnak sem befogadni, sem hozzánk küldeni egyetlen bevándorlót sem?

György Csaba Nagy 2019.04.08. 09:45:06

@közíró MAXVAL bircaman: Ó igen, már a Nagy Mao Elnök megmondta: az imperialisták és az összes reakciósok csak papírtigrisek és vajpuha tigrisek, mert nincs velük a nép. Végre ideemelkedett egy új vátesz, aki tisztán látja az Európa-méretű forradalmi helyzetet. Birkák, barikádra, csattogtassátok félelmetes rágóitokat! Már csak egy vezérürü hiányzik, mert Orbán láthatólag még nem jutott idáig. Netán te? Jól látható állapotod arra mutat, felkészültél a Legnagyobb Birka magasztos hívatására.

werinter 2019.04.08. 09:47:09

@arabok balrol: Ahhoz képest 1300 embert betlepített titokban...

@törppicur: És mindezek miatt a meglévő jogállamot, a demokráciát bontsuk le. Egy kvázi fiktív ellenség miatt dobjunk el mindent és hódoljunk a Nagy Orbán Viktor minden baromsága előtt! Érdekes elgondolás...
Arról nem is beszélve, hogy annyi pénzt költöttek rájuk fejejnkét, amiből akár valami normális megoldást is ki lehetett volna találni.
index.hu/belfold/2019/01/04/fejenkent_15_millioba_kerult_a_migransok_elleni_vedelem/
A legnagyobb probléma, hogy ORbán NEM akarja megoldani ezt a helyzetet, mert ő csak nyer vele. És láthatólag az EU sem törekszik erre.

arabok balrol 2019.04.08. 09:50:02

@werinter: Titokban? Akko, honnan tudod?

2019.04.08. 09:51:56

@illiberális: Baráti menedékhelynek ott van a testvéri türk Kirgizisztán, Rákosi tokmaki kecója tán még megvan, rottyantós budival a közös udvar végében, ruhásszekrény gyanánt a falba vert 100-as szöggel, ha Rodostó valamiért nem fogadókész...

werinter 2019.04.08. 09:52:32

@Rettegek mert ballib vagyok: Hát a pókokkal való riogatás azért komolyabb veszél jelenleg. :D

"Mindenki érzi a különbséget a 2010 elötti és utáni élete között. 2010 elött 140 ezer bruttó felett 40% voltl az SZJA, ma meg 340 bruttó az átlagfizetés 15% SZJA-val."

Ok. És?
Kb. minden téren ugyanekkora volt a drágulás is.
Orbánék megadóztatták a minimálbért, most ugyanannyit fizet %-osan a legnyomorultabb, legszarabbul kereső ember, mint a millió fizetésekből élő legfelső elit! Zseniális ötlet!
Az átlagbérrel meg kitörölhetem a seggem.

arabok balrol 2019.04.08. 09:54:46

@werinter: "Orbánék megadóztatták a minimálbért, most ugyanannyit fizet %-osan a legnyomorultabb, legszarabbul kereső ember, mint a millió fizetésekből élő legfelső elit! Zseniális ötlet!"

Szerintem is, de meg nem tokeletes. Az lenne a jo, ha telleg ugyanannyi sarcot fizetne mindenki, mondjuk havi 100ezer, aztan senki se kerdezi mennyit keres. Mi koze az allamnak hozza?

6.Lenin 2019.04.08. 09:54:49

@werinter:

Látom azt sem tudod, hogy azokat a pénzeket csak bizonyos célokra lehet felhasználni. tájékozatlan vagy, de össze-vissza beszélsz. Ennyit ér, amit írsz, semmit.

2019.04.08. 09:57:38

@arabok balrol: Akkor harcolj, amíg bele nem döglesz, áldozd fel magad a NER oltárán, és tűnj el a Nagy Süllyesztőben névtelenül, mint előtted már pár 10 millióan, átadom neked a harcmezőt, és inkább lépek.

törppicur 2019.04.08. 09:58:15

@werinter: ok-okozat mond neked valamit?
Hogy lehet az évek óta álló kerités költségeit a kerités dacára is belépni próbálkozóTÖRVÉNYSZEGŐK számához viszonyítani? Ja az indexnek sikerült
Segitek értelmezni
Van egy kisebb krumplifölded, sok munkával eléred, hogy a krumplibogarak más felé járjanak tönkretenni a termést. Mégis találsz 10 bogarat a földeden. Elég hulye gondolatnak tünik a költségeidet a 10 krumplibogárra vetiteni a megmaradt termés helyett

midnightcoder2 2019.04.08. 09:59:27

@werinter: Azzal az apróbb különbséggel, hogy a magyar nem robbantja fel alattuk a buszt aranybulla alapú törvénykezést követelve.

werinter 2019.04.08. 10:01:08

@6.Lenin: Látszik, hogy te nagyon tájékozott vagy minden téren. Elismerésem!
Biztosan stadionokra meg magánrepülőzésre adja az EU a pénzt. Meg arra, hogy Orbán a saját pereputtyát gazdagítsa. Még véletlenül sem az ország fejlesztésére és modernizálására. ÁÁÁ dehogy...

midnightcoder2 2019.04.08. 10:01:29

@werinter: "Orbánék megadóztatták a minimálbért, most ugyanannyit fizet %-osan a legnyomorultabb, legszarabbul kereső ember, mint a millió fizetésekből élő legfelső elit! Zseniális ötlet!"

A legfelsõbb elit ezt kb. leszarja, kétlem hogy Fletó vagy Orbán túl sok SZJA-t fizetne a pénzecskéje után. A magasabb fizetésû átlagpolgár viszont mobilisabb is, ergo a túladóztatások után a millió minimálbéres TESCO árufeltöltõ országa lennénk.

György Csaba Nagy 2019.04.08. 10:01:39

@Pipas: Kihagysz egy apróságot: az Unión belül az egyszer befogadott migráns oda megy, ahova akar, helyhez kötésére se terv, se eszköz. Hiába követelnének a svédek (vagy németek, vagy akárki) tőlünk tömeges migráns-befogadást, ők seperc alatt továbbállnának. Erről a kerítésnél hatékonyabban gondoskodik Nagyvezírünk azáltal, hogy gazdaságunkat a sor végére vezérli. Regnálásának 9 éve alatt 2 %-kal sikerült közelítenünk a főre eső EU-s átlag GDP-szinthez, így utól is érhetjük azt koszos 300 év alatt, addig pedig a migrik tudják, hova menjenek. Azért csak fújjuk a migráns-apokalipszis indulóját.

werinter 2019.04.08. 10:02:56

@törppicur: A lényeget nem sikerült felfognod látom. Tessék: "Az előző évhez képest 70 százalékkal csökkent a létszám, viszont a helyzet kezelésére fordított összeget csak 36 százalékkal csökkentette a kormány"...

Szabványok 2019.04.08. 10:07:12

@Lakatos Rodolfó: "Azaz az EPP valójában belliberális, bevándorláspárti erő lesz, összenő, ami összetartozik!"
Mint cseppben a tenger, úgy tükröződik ebben a mondatban a tarthatatlan egyoldalú személeted. Egyszerűen csak egy biten gondolkozol, aki nem ért egyet Orbánnal, az csak baloldali, liberális, bevándorláspárti, keresztényellenes, stb. lehet.
Hát nem.
A világ sokszínűbb. Például a baloldaliság és a liberalizmus egyáltalán nem korreláló nézetrendszerek, független dimenziók. Keress rá a "polcompass"-ra és láthatod, hogy bizony létezik mind a négyféle politikai nézet, a baloldali liberális, a baloldali autoriter, a jobboldali autoriter és a jobboldali liberális. (Én magam jobboldali liberális vagyok, Sztálin és a többi kommunista átlós ellenpontja.

A "bevándorláspárti" megint egy ostoba jelző.
Miért?
Egyrészt, mert ez sem egybites, bináris. Mert senki nem akar 1 milliárd afrikait Európába hozni, senki nem akar terroristákat idehozni. Viszont valamennyi (természetesen válogatott) bevándorlót mindenki e akar fogadni, valamennyi (rászorult) embernek mindenki menedéket akar adni.
A vita csak azon van, hogy pl. Magyarország évi 1000 vagy évi 20000 menekültnek adjon menedéket, milyen jogokat adjunk nekik, hogyan válogassunk. Mindenki akar bevándorlót munkaerőnek "vérfrissítésnek", csak épp a számon van a kérdés, hogy évi 1000 vagy 50000, meg a válogatás módszerén (számít-e, hogy mennyi pénzt tesz le az asztalra, számít-e, hogy Ukrajnából jön, vagy Mozambikól, számít-e a őrszíne, számít-e a vallása, kell-e tennie magyar nyelvvizsgát, legyen-e előre munkahelye, stb.)
Továbá mindkét esetben kérdéses, hogy milyen módszerrel szűrjük a terroristákat, bűnözőket.

Nem, ne mond, hogy a helyes megoldás 0 menekült, 0 bevándorló. Mert még Orbán is évi pár ezer menekültet befogad, mert még Orbán is befogad évi sok ezer bevándorlót.
Csak épp ő egyfajta alapon válogat (pl. kiválasztotta a venezualia magyar származásúakat és azoknak ad menedéket, a bevándorlókat meg a környező országokból fogadja, illetve azokat, akik jó sok pénzt leperkálnak.)

Szóval felejtsd már el ezt az egybites gondolkodásmódot, hogy csak kétféle ember van, "mi"és a "rosszemberek".

werinter 2019.04.08. 10:07:18

@midnightcoder2:
Így is az vagyunk.
Millió minimálbéres, gyártósori biorobot országa.
Csak nem mindegy, hogy a 145 ezernek veszed el a ~33,5%-át és elvárod, hogy éljen meg belőle a szerencsétlen, vagy a 1,5 milliónak. Az előbbi nem elég még az önfenntartásra, vegetálásra sem, az utóbbi még így is bőven elegendő akár egy nagyon népes család fenntartására is.

arabok balrol 2019.04.08. 10:09:22

@György Csaba Nagy: Akkor biztos ezert fenyegettek a brusszeli sorosista libbantak 250eze ojros buntetessel a nigger-nembefogadokat/nigger.

Koszi Brusszel, tovabbra se kell leselejtezett niggerallat, ha ha ha.

arabok balrol 2019.04.08. 10:12:50

@Szabványok: "A világ sokszínűbb. Például a baloldaliság és a liberalizmus egyáltalán nem korreláló nézetrendszerek, független dimenziók."

Foleg Magyarorszagon ahol a lippsik lefekudtek a kommunistaknak, aztan a naciknak. Mindja egymas utan.

Muhaha

Gyozelem, vagy HALAL!

arabok balrol 2019.04.08. 10:14:30

@werinter: 400ezer minimalberes van az egesz orszagban, a 1,5 millio az a lipcsi ElQrok alatt volt

ha ha ha

törppicur 2019.04.08. 10:16:53

@werinter: az a gond, hogy te nem érted, olyan dolgokat köt össza a Zindexes cikk, amik nem függenek össze, a költségek, meg az ezres nagyságrendu probálkozók száma függvény nem létezik
Ha 3 éve nem épül kerités, most nem lennének költsegei, de hoedák kelnének át az országon, melyből a legalja meg is ragadna. Ehhez képest most nincsenek hordák és tökmind1 hogy 2 vagy 6 ezer próbálkozót fogunk meg
Ha a krumplibogár ellepte a földedet, felzabálta a termésed és még le is petézik rosszabb helyzetben vagy, mintha megelőzted volna a bajt

arabok balrol 2019.04.08. 10:18:26

Nna, lehet hogy amerikaban is lesz niggermentesites:

www.portfolio.hu/befektetes/befektetesi-alapok/ujabb-amerikai-polgarhaborutol-retteg-a-vilag-legnagyobb-hedge-fundjanak-vezetoje.320129.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Mar varhato volt. Szerencsere van egy ingyen tokenunk Putyin urnal, amig kiderul, ki maradt eletbe.

Ha ha ha

várom a levelet 2019.04.08. 10:21:03

mint a hitler,csak gyáva lenne,hozzá,hogy öngyilkos legyen.inkább elmenekül oda,ahová már a pénzét kimentette.

6.Lenin 2019.04.08. 10:21:13

@werinter:

Tényleg tájékozatlan vagy. Azoknak a pénzeknek a felhasználását az unió megfelelő szervei jóváhagyják, ellenőrzik.
Más szervezetei meg általában a választások előtt a hazai balfasz ellenzéknek a felböszítésére-segítségképpen-látszóülag kifogásolják, amik aztán a választások után szép csendben elhalnak.
Erről szól a politikai, ami neked ezek szerint magas. Te csak örjöngj nyugodtan a semmiért.

werinter 2019.04.08. 10:24:34

@arabok balrol: +a garantált bérminimumért dolgozók kb. 900 ezres száma. Ez együtt 1,2 millió ember, a 4,26 milliós hazai munkaerő ~28%-a. De ha már valaki 1000Ft-al többet kap, nyilván nem számít minimálbéresnek vagy bérminimumért dolgozónak. Ettől függetlenül semmivel sem él jobban...
HA HA HA

Pipas 2019.04.08. 10:25:23

@György Csaba Nagy: "Kihagysz egy apróságot: az Unión belül az egyszer befogadott migráns oda megy, ahova akar, helyhez kötésére se terv, se eszköz."

Például olyan bankkártyát adnak nekik, amivel pénzt kivenni nem lehet, vásárolni pedig csak a kibocsájtó országban. Erre kapják a segélyt, maradnak a seggükön.

Ez már van.

Ha mindenütt ugyanannyi pénzt kapnának, nem akarnának nagyon költöni. Erre meg van terv.

Szóval de, van megoldás és vannak tervek.

midnightcoder2 2019.04.08. 10:25:32

@werinter: Így is azok vagyunk, de egy rakás olyan ember van aki azért megél kis hazánkban, de eléggé rezeg a léc. És egy mérnök vagy egy szoftverfejlesztõ távozásával jóval többet veszít az ország mint amennyivel több SZJA-t fizetnek be. Ráadásul ezek általában nyelvet is beszélnek, ergo mobilisabbak is. Amúgy pont az a vicc a szocik kommunikációjában, hogy egyrészt sipákolnak hogy összeszerelõüzem vagyunk, másrészt a progresszív adózással pont elõsegítenék ezt a folyamatot, arra ösztönözve mindenkit aki nem a szalag mellett áll, hogy húzzon el innen a fenébe. Holott már így is húznak elegen, nem kell ezt még ösztönözni is.

werinter 2019.04.08. 10:25:50

@6.Lenin: Hát persze. Biztosan jóváhagyták az EU milliárdok lenyúlását és az intézményesített korrupciót...

Pipas 2019.04.08. 10:30:07

@Szabványok: "A világ sokszínűbb. Például a baloldaliság és a liberalizmus egyáltalán nem korreláló nézetrendszerek, független dimenziók. "

Marhaság, a világon mindenhol balra húznak a mai liberálisok. Nálunk is összebútoroztak, máshol is megteszik. Attól, hogy tagadod még így van.

arabok balrol 2019.04.08. 10:32:10

@werinter: A munkaero 4,5 millio

Az 1,2 millio nem sok, plane hogy annyit keres meg a legalja berminimumos is mint az utolso lipcsi ATLAGber.

Soha tobbet BOLSI-LIPSI(-NACI) ElQro koala diktaturat!

Ha ha ha

6.Lenin 2019.04.08. 10:32:10

@werinter:

Ezek csak az hülyéknek szólnak, mint te is vagy.

Pályázni kell a pénzekre, kint jóváhagyják, ellenőrzik a felhasználását. Aztán a választások előtt bedobnak egy gumicsontot a hülyéknek, azok megtépik egymást.
Ha valaki nem képes maga eldönteni, hogy lát-é, érez-é változást, az egy seggfej, vagy provokátor. ezt döntsd el te. szerintem egy seggfej vagy, hiszen valószínűleg önként vállaltad ezt a szerepet.

György Csaba Nagy 2019.04.08. 10:35:37

@Pipas: Tudtommal ilyen kártyát csak Görögországban osztogat az EU, és csak korlátozott időre és összeghatárral, arra az átmeneti időre, amíg menedékkérelmükről döntenek. A végeredmény: a migrik tömegével akarnak Görögországból továbbállni, nem maradnak a seggükön, harcolnak a rendőrséggel.

teéjesenmindegy 2019.04.08. 10:38:18

@werinter: "Az átlagbérrel meg kitörölhetem a seggem."
Te igen. Ahhoz hozni kéne az átlagot, mind észben, mind munkaminőségben, képzettségben stb.
Mondjuk hétfő reggel 10kor dolgozni kellene, nem kommentelni, hogy kevás a pénzed

flydomi 2019.04.08. 10:38:55

Ez van.A fasiszta hazaáruló birkák még egymást is túllicitálva követik a Grazi elmebeteg királyukat,még akkor is,ha őket xardarabként kezeli szintúgy. :) A birkáknak ez az élvezet,amit majd a saját fattyaik is érezni fognak a saját életükön,h igy elbaxták a jövöjuket. :)

arabok balrol 2019.04.08. 10:39:47

@György Csaba Nagy: "Tudtommal ilyen kártyát csak Görögországban osztogat az EU, és csak korlátozott időre és összeghatárral, arra az átmeneti időre, amíg menedékkérelmükről döntenek."

Az EU elejetol hazudik arrol, mit hol fizet, nem fizet, nincsiskvota.

Oszinten szolva, a kutyat nem erdekli mit hazudik Brusszel. Ezek a frontexet is feltoltenek mersekelt arab TERORistaval, hogy orizze a hatart.

HA HA HA

Gyozelem, vagy HALAL!

Homo fideszbirkusz 2019.04.08. 10:43:35

@6.Lenin: "Ha valaki nem képes maga eldönteni, hogy lát-é, érez-é változást, az egy seggfej"

Akkor az az egymillió magyar aki már kimigrált Nyugatra a változásoktól, az nem seggfej.
Csak te öreg bolsiból lett Homo fideszbirkusz vagy az, aki maradtál.

Homo fideszbirkusz 2019.04.08. 10:44:24

@arabok balrol: "Gyozelem, vagy HALAL!"

Jó hogy jöttél aztán látjuk rajtad, hogy mi az a fidióta AGYHALÁL.

arabok balrol 2019.04.08. 10:45:03

@Homo fideszbirkusz: "Akkor az az egymillió magyar aki már kimigrált Nyugatra a változásoktól, az nem seggfej. "

Miert lenne seggfej? Nekunk tokmind1, honnan szavaz a Fidexre a polgar.

Homo fideszbirkusz 2019.04.08. 10:46:06

@teéjesenmindegy: "Mondjuk hétfő reggel 10kor dolgozni kellene, nem kommentelni, hogy kevás a pénzed"

Ja persze, te mint fizetett bértroll Homo fideszbirkusz ezt hivatalból írhatod 10 óra 38-kor

6.Lenin 2019.04.08. 10:49:57

@Homo fideszbirkusz:

Uniós állampolgárok, oda mennek dolgozni, ahol szerintük megéri. Sokan vissza is jöttek.
Általánosítani ebből, hülyeség. Sok olyat ismerek, akik kimentek-nem éppen a csúcs polgárok-és sokakat, akik visszajöttek. szinte minden eset más, és más.
ez, amit csinálsz, sima hőbörgés.

György Csaba Nagy 2019.04.08. 10:51:05

@arabok balrol: Állításaim cáfolatával nem fáradsz, mert szilárdan tudod, Brüsszel mindíg hazudik, szemben kútfőddel, a Habony-Rogán igazmondó gépezettel. Jó dolog az akolmeleg, ha kedveled az akolbűzt is.

Homo fideszbirkusz 2019.04.08. 10:51:50

@arabok balrol: "Nekunk tokmind1, honnan szavaz a Fidexre a polgar."

Ezt tudjuk: a magyar vidéki mélysötétségből, ahol az egyetlen kultúra elem az M1. Az egyetlen munka lehetőség meg a közmunka. Nyóc általánosa meg a 98%-nak nincs meg. Ezekből álltok ti kétharmadnyi légy, aki biztos nem a szarra repül.

Az ékezetek meg amúgy hol maradnak Homo fideszbirkuszom? Csak tán te is nem fizetett román vagy szlovák bértrollnok vagy, magyar adóforintokból kitartva? Akkor meg szopjál fel a kommentjeiddel a Meciarodnak meg a Ceaucescudnak, de a magyarok dolgába ne üsd bele a külföldi orrodat!

Homo fideszbirkusz 2019.04.08. 10:53:44

@6.Lenin:

A más országba kivándorolt magyar = MIGRÁNS.

Még jó hogy tudják, hogy be se jöhetnek Orbanisztánba, mert itt lövetnek a migrikre.

Nagykörúton túli magyar 2019.04.08. 10:58:03

@werinter:
A libsik alatt 60 ezer volt a nettó minimálbér. Egy BKK bérletért, ami 9800 Ft-be került így 27 órát kellett dolgoznia a minimálbéresnek. Ma a nettó minimálbér 99 ezer, a BKK bérlet 9500 (és azóta még 1 metró üzemeltetése is belefér ennyibe hogy hogy nem), azaz mára már csak 16 órát melózni érte.
Senki nem érdekel mennyit vesz el az állam, ha mégis többet ad utána. Jóval többet.

Pipas 2019.04.08. 11:06:28

@Homo fideszbirkusz: "Még jó hogy tudják, hogy be se jöhetnek Orbanisztánba, mert itt lövetnek a migrikre."

Egy normális ország külpolitikája a viszonosságon alapul. Európában fogadják a magyar betelepülőket, mi is fogadjuk azokat, akik onnan jönnek. Szíriába nem fogadják be a magyarokat, mi akkor miért fogadnánk be őket?

6.Lenin 2019.04.08. 11:07:57

@Homo fideszbirkusz:

És? Az union belül ez mit számít? Dolgozni mentek nem segélyért.
akkor mi a faszért harcoltak anno, hogy az unión belül szabad legyen a munkaválalás, letelepedés?
írtam már , hogy ez sima hőbörgés, amit csinálsz te is.

Pipas 2019.04.08. 11:08:44

@Homo fideszbirkusz: "Ezt tudjuk: a magyar vidéki mélysötétségből, ahol az egyetlen kultúra elem az M1. Az egyetlen munka lehetőség meg a közmunka. Nyóc általánosa meg a 98%-nak nincs meg. Ezekből álltok ti kétharmadnyi légy, aki biztos nem a szarra repül. "

1) Nem nézek tévét már vagy 25 éve.
2) Programozásból élek.
3) Két diplomám van.

Akkor most érdemes lenne elgondolkodnod, hogy valamiféle képzeletbeli világban élsz nemdebár?

6.Lenin 2019.04.08. 11:09:48

@Homo fideszbirkusz:

Ja, és nagy részük hazautal egy valag pénzt. ez miért is rossz nekünk? Itt kerül elköltésre, az ÁFA minket gazdagít.

Pipas 2019.04.08. 11:12:12

@György Csaba Nagy: "Tudtommal ilyen kártyát csak Görögországban osztogat az EU, és csak korlátozott időre és összeghatárral, arra az átmeneti időre, amíg menedékkérelmükről döntenek. A végeredmény: a migrik tömegével akarnak Görögországból továbbállni, nem maradnak a seggükön, harcolnak a rendőrséggel."

Ez egy megoldás. Lehet továbbfejleszteni, lehet kiterjeszteni mind térben mind pedig időben. Ha megteszik egy okkal több lesz, hogy a magyarországra telepített migránsok itt maradjanak. Ha nagyon ide akarják kötni mohamedet és nem akarják, hogy elmenjen a hegyhez, akkor megteszik.

arabok balrol 2019.04.08. 11:21:48

@György Csaba Nagy: Igy van, Brusszel elejetol hazudozik a migrikrol, es folytatja az importot.

Nekunk meg nem koll, ugyhogy coki.

Kuglóf. Az 2019.04.08. 11:23:04

@Homo fideszbirkusz: Hatszázezer ember ment ki, ezeknek kb. az egyharmada családdal lévő gyerek.
Több éve konstans az elmenők/hazajövők száma, MIKÖZBEN pl a lengyeleknél folyamatosan emelkedik, de még a cseheknél is.

Nem baj ha nem vagy hajlandó nézegetni az EUSTAT adatokat, végül is balliberális módszer az össze-vissza hazudozás.

konrada 2019.04.08. 11:32:43

@Homo fideszbirkusz:
"
Ezt tudjuk: a magyar vidéki mélysötétségből, ahol az egyetlen kultúra elem az M1. Az egyetlen munka lehetőség meg a közmunka. Nyóc általánosa meg a 98%-nak nincs meg. Ezekből álltok ti kétharmadnyi légy, aki biztos nem a szarra repül. "

Ha megfogadhattad volna, azt az intelmet: "tanulni, tanulni, tanulni", akkor ekkora hülyeséget nem írnál le.
...kezdhetnéd ott, hogy átnézed a közvélemény-kutatók párttámogatási adatait iskolai végzettségre lebontva.

...és ezzel mindenki jól járna, mert te nem csinálnál magadból hülyét, mások megúsznák azt, hogy ilyen fogalmatlan beírásokba beleakadjanak...

Wéső 2019.04.08. 11:39:21

Amilyen Európát akarnak építeni a liberálisok adott esetben a néppárttel karöltve, inkább az egész menjen a levesbe és legyen háború. Inkább háború, mint liberális, multikulti muszlim Európa. Inkább háború.

teéjesenmindegy 2019.04.08. 11:39:25

@Homo fideszbirkusz: persze, bértroll.. Annyira frappáns és eredeti. Hogy ez még senkinek nem jutott az eszébe. Ja, de.

Wéső 2019.04.08. 11:41:26

@Homo fideszbirkusz: "Ezt tudjuk: a magyar vidéki mélysötétségből,"

Ezért lesztek ti mindig is a társadalom legalja. De vidékre ne merészkedjetek, mert a vasvilla megtalál.

Nagykörúton túli magyar 2019.04.08. 11:42:15

@konrada: Az a magyaroknak csak jó, ha ilyen hülyeségeket irkálnak folyamatosan. Ember nem tudja komolyan venni őket. Még aki elgondolkodna is a rájuk szavazáson, meglát egy ilyen írást, és inkább a Fideszhez rohan. Csak köszönet jár nekik, de úgy sem fogják fel. Immáron a harmadik ciklusban sem.

arabok balrol 2019.04.08. 11:43:16

@Wéső: "Inkább háború, mint liberális, multikulti muszlim Európa. Inkább háború."

Szabaccsag vagy HALAL!

arabok balrol 2019.04.08. 11:45:37

"Ötven késszúrással gyilkolta meg keresztény hitre áttért feleségét egy iráni migráns"

"Az elkövető, Dana Abdullah ráadásul korábban pedofil bűncselekményért ült börtönben. A gyilkosságra azért kerülhetett sor, mert a migráns illegálisan visszaszökött az Egyesült Királyságba.
A helyi sajtó beszámolója szerint a pedofíliáért korábban elítélt Dana Abdullah brutálisan meggyilkolta feleségét, Avan Najmadeent: október elsején az áldozat lakásán egy konyhakéssel ötvenszer megszúrta nőt. A törzsén és nyakán is érték késszúrások, az egyik a szívét is eltalálta.

A házaspár először 2011-ben érkezett Nagy-Britanniába, négy gyermekük született. Abdullahot aztán 2013-ban 15 hónapos börtönbüntetésre ítélték, miután megerőszakolt egy 13 éves kislányt. Büntetése letelte után visszatoloncolták Iránba."

yay

888.hu/article-otven-kesszurassal-gyilkolta-meg-kereszteny-hitre-attert-feleseget-egy-irani-migrans

Gyozelem vagy HALAL!

teéjesenmindegy 2019.04.08. 11:46:05

@Homo fideszbirkusz: Mi a véleményed a német orvosokról, akik ezrével mennek svájcba dolgozni? Már olyan szinten, hogy korlátoznák őket valahogy? Az is a patás miatt van?

Aztán
"a magyar vidéki mélysötétségből, ahol az egyetlen kultúra elem az M1. Az egyetlen munka lehetőség meg a közmunka. Nyóc általánosa meg a 98%-nak nincs meg. Ezekből álltok ti kétharmadnyi légy, aki biztos nem a szarra repül."
Ugye milliószor bebizonytottátok, hogy a királyit a kutya sem nézi,pénzkidobás a fenntartása. Most meg hirtelen miliónyi embernek az egyetlen kulturális forrása?
Aztán ha nincs meg a 8 általánosa ezeknek a népeknek, akkor oda milyen munkát kéne vinni. Te pl. milyen ipart telepítenél rájuk? Ja, mellesleg mi is a felelős azért, hogy ezek az emberek még a 8at sem végezték el?

Röhejes vagy bazmeg. Akkora elitnek hiszed magad, aztán gyakorlatilag egyik mondatod üti a másikat, beszélsz összevissza.

György Csaba Nagy 2019.04.08. 11:48:26

@Pipas: A fantázia szabadon csaponghat, csak nem szabad összetéveszteni a tényekkel.

Kivlov 2019.04.08. 11:50:16

"Orbán Viktor számára ez lose-lose pozíció. "

De sokszor álmodtatok már hasonlót és a végén mégis mindig viktor nyert. Mert a ballibbantak még bőven szarabbak nála is. :D

konrada 2019.04.08. 12:05:14

@Ma is mentek gecizni?:
...valahol azt érzem, hogy ő egy ellentroll, aki szándékosan mutatja az ellenzéki beírók legrosszabb arcát pont azért, hogy a higgadtabbakat túlkiabálva ellehetetlenítse őket a vállalhatatlanságával...

Nagykörúton túli magyar 2019.04.08. 12:13:22

@konrada: a szomorú az, hogy messze nem ő a legrosszabb arcuk...

midnightcoder2 2019.04.08. 12:50:05

@Pipas: Ettõl függetlenül a _valódi_ liberalizmus és a _valódi_ baloldaliság valóban kizárja egymást. Tûz és víz.

illiberális 2019.04.08. 12:57:36

@Szabványok: A bevándorlásnál igazad is van meg nincs is. Valóban itt folyik a "szarkeverés" mind a kormányoldalon mind az EU-ban. Egyrészt általános munkaerőhiány van az egész EU-ban persze hogy kell a munkás kéz csak hát nem az analfabéta szíriai, afgán birkapásztorokra, meg afrikai csavargókra van szükség mert ezek nagy része csak és kizárólag a segély miatt jön Európába. Ők azok akik illegálisan jönnek, letagadják életkorukat, nemzetiségüket és célirányosan a legnagyobb segélyeket osztogató államokba jönnek, na ők biztos nem fogják érdemben csökkenteni a munkaerőhiányt. Az EU is belátta már némi fáziskéséssel hogy őrájuk nincs szükség de őket a legnehezebb megállítani és hát vannak már belőlük szép számmal az EU-n belül is hála Frau Merkelnek, meg a brüsszeli bürokratáknak, akiket aztán szerettek volna "igazságosan" szétosztani Európában. De valóban szükség van munkáskézre Magyarországon ma pl. állítólag 200 ezer kínai van (egy részük szintén illegálisan keveredett ide) de senkit sem zavarnak mert dolgozni jöttek ide és nem segélyért,még ha adózni nem is szeretnek.
De az EU-ban is vannak ma is olyan "elvakult" liberálisok akik szerint Európa kötelessége minden rászorult befogadása, (persze jogos a kérdés ki az aki valóban rászorult mert természetesen mindenki annak állítja be magát aki be akar jönni) ami már valóban egy komoly morális kérdés is lehet. Pl. egy szélsőséges de azért nem teljesen kizárható esetben Afrikában kitör az éhínség és ha nem fogad be Európa pl. 100 Millió afrikait akkor ezek az emberek éhen halnak. Persze jó duma az hogy oda kell vinni a segítséget Afrikába csak hát mint láttuk az elmúlt 50 évben a segélyeket szétlopják a helyi nagyurak tehát ez nem oldja meg érdemben ezt a problémát.
Akkor vajon mi a fontosabb Európának? Az hogy továbbra is fenn tudja tartani állampolgárai megszokott életszínvonalát és nyugalmát hagyva éhen veszni az afrikaiakat, vagy megpróbál segíteni akár úgy is hogy tömegesen befogadja ezeket a valóban rászoruló éhező embereket akik majd ömlenek át a Földközi tengeren? Vissza lehet toloncolni őket Afrikába de ezzel gyakorlatilag halálra is ítéltük őket. itt jó megoldás szerintem nincs, nyilván segíteni kell az afrikaiakat, meg felvilágosítani őket stb. de ma is kb. napi 80ezerrel(!!) nő a népesség Afrikában (évi 30Millió!) ezt a tendenciát nem lehet megfordítani néhány év alatt ezzel már elkéstünk.

Pipas 2019.04.08. 13:15:43

@midnightcoder2: "Ettõl függetlenül a _valódi_ liberalizmus és a _valódi_ baloldaliság valóban kizárja egymást. Tûz és víz."

Ha a végletekig akarom egyszerűsíteni, akkor a baloldaliság az egyenlőségre törekszik, a liberlizmus pedig a szabadságra. Az egyenlőség és a szabadság semmiképpen nem zárja ki egymást.

Te mire alapozod, hogy a kettő egymást kizáró dolog lenne?

2019.04.08. 13:18:31

"Akkor az az egymillió magyar aki már kimigrált Nyugatra"

Szokasos hazugsag. 5 perces google keresessel ime:
www.portfolio.hu/gazdasag/mar-tobb-mint-600-ezer-magyar-elhet-europaban-2019-is-kivandorlo-ev-lesz.308543.html
Meg a kormanypartisaggal nemigazan vadolhato portfoliotol is kepes leirni a tenyeket.

Amugy 900 ezer az a szam, ami 2004-ota kint dolgozott magyarok szamat adja. Abbol 300 ezer hazajott, 600 ezer van kint. Ami szerintem meg jo is, hiszen minden fiatalnak jot tesz egy kis kulfoldi let, tapasztalat mind munkaban, mint az elet eleseben, es osszehasonlitasi alapot is ad. En is voltam kint kb 2 evet.

Mellesleg matematikai teny hogy hosszutavon nem tarthato fenn a nagy berkulonbseg egy szabad munkaero- es aru-aramlasu teruleten.

élhetetlen 2019.04.08. 13:46:27

@midnightcoder2: „másrészt a progresszív adózással pont elõsegítenék ezt a folyamatot, arra ösztönözve mindenkit aki nem a szalag mellett áll, hogy húzzon el innen a fenébe.”. Ügyes érvelés. Minden jól kereső elhúzna egy másik országba, ahol szintén sávos adózás van. Nem több pénzért, más életminőségért, kifejezetten amiatt, mert itt sávos adózás lenne. Csodálkoztam is, hogy miért költöznek ide svájci, német dolgozók tömegesen. Már értem. Az egy kulcsos adózás miatt. Vagy nem is jönnek tömegesen?

Homo fideszbirkusz 2019.04.08. 14:06:20

@Wéső: "De vidékre ne merészkedjetek, mert a vasvilla megtalál."

Nem én vagyok a retkes tolvaj hazug Homo fideszbirkusz fajta, hanem te , neked kell fonod a népharag miatt bértrollocska! Videkre mert pont ezért te ne utazzál, bár elképzelem ahogy a faludban ahol tudják hogy orbán farokszopó vagy, csak este mersz kimenni az u´tcára

Homo fideszbirkusz 2019.04.08. 14:09:09

@Pipas: "Két diplomám van."

A nap poénja! Ha már minden magadhoz hasonló illibbant Homo fideszbirkusznak két diplomája lenne, akkor mennyi van az európai, polgári értékrendü, gondolkod´´ásra képes embernek? Tizenhárom?

Szabványok 2019.04.08. 14:09:37

@arabok balrol: Mi az, hogy "Magyarországon a lippsik lefeküdtek a fasisztáknak, kommunistáknak"???
Ember!
Kik azok a "lippsik"??
-A jobboldali _autoritánusok_ azok "lefeküdtek" a fasisztáknak. Mert a polcompass jobb felső sarka az pont a fasizmus.
-A baloldali _autoritánusok_ azok "lefeküdtek" a kommunistáknak, hiszen pont ők azok akiknek Sztálin, Kádár, stb. tetszik.

+A _liberálisok_ (a baloldaliak is, a jobboldaliak is) *lent* vannak a polcompassin, így mindkét autoritánus rendszernek ellenségei. (Az más kérdés, hogy az életbenmaradás kedvéért valamilyen elvtelen kompromisszumot kötöttek a regnáló hatalommal. Sőt egyesek a karrierjük érdekében beléptek az MSZMP-be, KISZ-titkárok lettek, illetve ma teli szájjal migránsoznak.)

Homo fideszbirkusz 2019.04.08. 14:10:04

@teéjesenmindegy:

Kétharmadnyi orbánfarokszopó légy csak nem téved tán??!!

Szabványok 2019.04.08. 14:13:15

@illiberális: Nem értelek.
Azt mondod, igazam is van, nem is és ezek után leírod az álláspontomat. Na jó, nem teljesen értek Veled egyet, csak 99%-ban és néhol másképp fogalmaznék, de _egyetértek_veled_.

Homo fideszbirkusz 2019.04.08. 14:13:55

@arabok balrol:

ilyet az orgiro.hu is tud írni:

"Az elkövető, Kovács József ráadásul korábban pedofil bűncselekményért ült börtönben. A gyilkosságra azért kerülhetett sor, mert a magyar mosogató illegálisan visszaszökött az Egyesült Királyságba. Kovács József brutálisan meggyilkolta feleségétt: október elsején az áldozat lakásán egy konyhakéssel ötvenszer megszúrta nőt. A törzsén és nyakán is érték késszúrások, az egyik a szívét is eltalálta és közben Hajrá Orbán Viktort kiabált.

A házaspár először 2011-ben érkezett Nagy-Britanniába, négy gyermekük született. Kovács Józsefet aztán 2013-ban 15 hónapos börtönbüntetésre ítélték, miután megerőszakolt egy 13 éves kislányt. Büntetése letelte után visszatoloncolták Magyarországra."

élhetetlen 2019.04.08. 14:13:58

@közíró MAXVAL bircaman: „a néptömegek csapatai személyesen vonulnak be majd Brüsszelbe”. Ez jó! Elképzeltem, ahogy egy csapat magyar bevonul Brüsszelbe, vállukon kacagányként a Mészárostól kapott fél disznóval… Tényleg futna, ki merre lát.

Homo fideszbirkusz 2019.04.08. 14:14:59

@konrada: "Ha megfogadhattad volna, azt az intelmet: "tanulni, tanulni, tanulni""

Aki Lenin elvtársat idéz, az ne pofázzon bele a 21. századi magyarok dolgába!

ursus artos 2019.04.08. 14:15:40

@werinter: "Ok. És?
Kb. minden téren ugyanekkora volt a drágulás is."
A buszjegy ára például 2012-óta nem emelkedett...

Homo fideszbirkusz 2019.04.08. 14:16:54

@arabok balrol: "Szabaccsag vagy HALAL!"

Nálad már megvan az AGYHALÁL, Homo fideszbirkuszom, ezt egész nap látjuk.
Nem tehetsz róla, ez a fidióta sors.

Az ékezeteket még mindig nem küldte ki neked Habony Romániába, te ostoba bértroll?

Szabványok 2019.04.08. 14:19:57

@Pipas: "Marhaság, a világon mindenhol balra húznak a mai liberálisok. Nálunk is összebútoroztak, máshol is megteszik. Attól, hogy tagadod még így van."
Ez nem igaz. Pont az jellemző a liberálisokra, hogy nem egységesek.
Igenis vannak emberek a polcompass jobb alsó síknegyedében. Például én, a családom, a barátaim. Egyikünk sem baloldali, nem szocialista, de még csak nem is szociáldemokrata. Jobboldali eszméket vallunk, jobboldali gazdaságpolitikát vallunk. De liberálisak, sőt libertiánusok vagyunk.
Az egy másik kérdés, hogy a mai, magyarországi pártpalettán nincs képviseletünk. egyetlen pártra sem tudunk jó szívvel szavazni. (Utoljára az MDNP volt az, amire mint pártra szavaztunk.) Ezért szavazunk az MKKP-ra.

Homo fideszbirkusz 2019.04.08. 14:20:21

@Kuglóf. Az:

Egymillió magyar ment ki, vissza meg csak az jön, aki nem bírja a tempót. De ez nincs 5% sem.

arabok balrol 2019.04.08. 14:21:11

@Szabványok: Igen erdekes elmelet

Akkor segitek A lippsi SZDSZ (DK, MOMO, MOMA Egyutt stb.) lefekudt a kommunista MSZMPnek, aztan Zorban ellen most a NACIknak.....

Vergodj, cseled

gyozelem vagy HALAL

arabok balrol 2019.04.08. 14:23:02

@Homo fideszbirkusz: Egymillio magyar ment ki, azaz 11 millio volt a lakossag, mert most 9,8.

JA, nem.

Ha ha ha

konrada 2019.04.08. 14:31:20

@Homo fideszbirkusz:
Igaz. Egy ilyen ZS nemzedékesnek -mint te - tényleg ne.
Te majd eldöntöd. De inkább ne mellett döntöttél...;)

arabok balrol 2019.04.08. 14:32:05

"Christian Dad Flees Sweden with Daughters Placed in Muslim Foster Care, Claims Asylum in Poland
A Christian father and his three daughters are seeking asylum in Poland after he fled Sweden with them when they were placed in foster care with a Muslim family."

MIVAN?

www.breitbart.com/europe/2019/04/06/man-flees-sweden-poland-daughters-placed-muslim-foster-home/

Pipas 2019.04.08. 14:44:30

@Szabványok: "De liberálisak, sőt libertiánusok vagyunk.
Az egy másik kérdés, hogy a mai, magyarországi pártpalettán nincs képviseletünk. egyetlen pártra sem tudunk jó szívvel szavazni."

Én is liberális, sőt libertáriánus vagyok, én is jobboldali, nekem sincs olyan párt, amelyikkel ne lenne gondom és én is úgy érzem, hogy nincs képviseletem. Mert a liberálisok összebútoroztak a baloldallal, mert a legtöbb liberális baloldali beállítottságú.

Ergo a kettő nem "összeegyeztethetetlen", QED.

teéjesenmindegy 2019.04.08. 14:46:50

@élhetetlen:
"Minden jól kereső elhúzna egy másik országba, ahol szintén sávos adózás van. Nem több pénzért, más életminőségért, kifejezetten amiatt, mert itt sávos adózás lenne. "
Okoska, már megint. Szerinted az, hogy ha több adót kell fizetnie az érintettnek az nem kevesebb pénzt, rosszabb életminőséget jelentene neki?
Azt ne számítsuk, hogy teljesen jogosan baszná fel magát, hogy az ezer eurós fizetésével kopasztani való burzsujnak van nézve. Plusz ugye megint mindenki bejelentkezne minimálbérre. Mert ugye azt még a te kis hülye fejeddel sem hiszed, hogy a minimálbéresek mind minimálbért keresnek?

konrada 2019.04.08. 14:47:52

@élhetetlen:
...valszeg arra gondolt, hogy a több-kulcsos adó ott tud nagyobb kárt okozni, ahol a legfelső kulcs a környező országok átlagbére alatt már belép.
Azaz nem fog azért egy svájci, vagy német idejönni, hogy a negyedakkora magyar bérből nem kell itt magasabb adót fizetnie, mert hogy otthon sem kell.
...viszont egy magyar átlagbéres - ha hirtelen azzal szembesül, hogy minden 100 forint béremeléséből 40 Ft-ot (+járulékok) visz el az adó, akkor hamarabb megy oda, ahol ugyanennyiből még bőven az alsó kulcsnál marad.

(De jó helyen kapizsgálsz: az autóversenyzők - mint pl. Schumi - vagy színészek - mint pl. Depardieu - sorban jelentkeznek át olyan országokba, ahol az adóban nincs bőrnyúzó kategória.)

Ekrü 2019.04.08. 14:48:03

@n3spr3ss0: Az,hogy mi a lepaktálás azt az adott párt szavazói döntik el.Az ,hogy a Fidesz anno koalíciót kötött akár a Kisgazdákkal,vagy akár az MDF-el az normális dolog,lévén mindegyik jobboldali párt.Ezért a szavazói a Fidesznek megmaradtak.(Nem érdekel,hogy te a Fideszt jelenleg minek tartod.)Az viszont ,hogy anno az SZDSZ összebútorozott az MSZP-vel az meg a szavazói elárulása volt, ez világosan látszott a következő választáson ,ahol a szavazói bizony elpártoltak tőle.Pont így fog járni a Néppárt is az EU-ban.Mert jobboldali gondolkodású ember nem fogja eltűrni,hogy a feje fölött alkut kössenek a baloldallal,inkább majd rászavaz arra a pártra (AFD stb.)akiről úgy gondolja,hogy nem árulja el.Amúgy ,téged tényleg nem zavar az,hogy végül teljesen mindegy kire szavazol mert egypártrendszer épül az EU-ban?

ételizésítő 2019.04.08. 15:02:25

Én ugyan utálom az Orbán1Gecigányt, mint a szart, de ez a blog úgy faszság, ahogy van.
Az ilyen faszok miatt, mint ez az elmebeteg blogger is, fog nyeri a Fidesz 2/3-dal legközelebb is.

ételizésítő 2019.04.08. 15:03:35

@arabok balrol:
Semmi gond, dögöljetek meg nyugodtan, Fidesz-seggnyaló faszkalapok.

De addig is ízlik a cigányszar, amit mindennap nyaltok teli pofával?

Rоdney_2 2019.04.08. 15:06:39

Narancstálib mágnes...

Libsi nicktolvaj vagyok Sorostól kapom a Ióvét 2019.04.08. 15:07:27

"Húsz helyett négy párt jött össze az Európa megmentését célzó, milánói összejövetelen, ahová Matteo Salvini olasz belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes a nemzetekben gondolkodó, Brüsszel- és elitellenes pártokat hívta.

Múlt héten mi is beszámoltunk arról, hogy mekkora várakozás előzi meg az egyben a kisebbik olasz kormánypártot, a Ligát vezető Salvini hétfőre tervezett milánói kampányindítóját. Salvini egy európai összefogást hirdetett meg azoknak, akik a nemzetállamokat akarják képviselni Brüsszellel szemben. Meghívták a Fideszt is, a magyar kormánypárt azonban nem jelezte, hogy részt akar venni a találkozón, bár Salvini nagyon számított Orbán Viktorra."

illiberális 2019.04.08. 15:12:14

@Szabványok: Hát inkább 60% az a 99%. Pl. Igenis sokan "egybitesen" gondolkodnak még Magyarországon is, és nem csak az egyszerű emberek hanem politikusaink között is, van aki szerint minden bevándorló befogadása kötelező mert segíteni kell a rászorultakon legyen az illegális vagy sem , vannak akik még az Ukrajnában élő és ma ott nem éppen kedvelt magyar kisebbség befogadásával sem értenek egyet. Egyáltalán nem ostobaság bevándorláspártinak hívni azokat akik szerint a migráció egy hasznos pozitív és ezért támogatandó folyamat (hogy valóban az-e vagy sem azon persze lehet vitatkozni), persze nyilván ők sem akarnak 1 milliárd afrikait befogadni egy év alatt.

Ménár Atya 2019.04.08. 15:19:25

Hát, ez már megint elrugaszkodott kissé a valóságtól.
Egyrészt semmiféle rasszizmus nincs orbán politikájában, főleg meredek az újfasisztázás, meg a szélsőjobbozás minden alap nélkül.
Másrészt magyarországon az emberek többsége eu párti annak ellenére, hogy mit próbálnak néha lenyomni a torkunkon, tehát ha ezen múlik akkor orbi repül egy előrehozott választáson.
A nemzeti erők pedig nemcsak olaszországban erősödnek, hanem mindenhol.
Legutóbb hollandia lett a nagy meglepi, szar gentini liberális hazája nem kér szar gentini politikájából.
Azért ez vicces :)
Kíváncsi vagyok ír e hollandiáról egy szar gentini jelentést :)
Az viszont kétségtelen, hogy európai politika szempontjából orbi 19-re kért még egy lapot.
Az eredményt majd májusban látjuk meg.

Magán?Véleményem? 2019.04.08. 15:25:51

@Szabványok: " ... +A _liberálisok_ (a baloldaliak is, a jobboldaliak is) *lent* vannak a polcompassin, így mindkét autoritánus rendszernek ellenségei. ... "

Már csak az a kérdés, hogy mi a liberális definíciója, mert simán lehet, hogy nem ugyanazt értitek alatta...
A jelenlegi európai liberális már nem ugyanaz, mint ami anno kialakult, ugyanis akik nem tűrnek meg másféle véleményt, az már nem liberálisok, hanem csak liberálfasiszták.

" ... Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de halálomig harcolni fogok azért, hogy mondhasd ... ", szól a liberalizmus egyik jelmondata

Ez jelenlegi liberálfasiszták szájából így szól: " ... ha nem értek egyet azzal amit mondasz, mindent megteszek, hogy ki legyél közösítve ... "

teéjesenmindegy 2019.04.08. 15:37:30

@illiberális: " persze nyilván ők sem akarnak 1 milliárd afrikait befogadni egy év alatt."
Ühüm. És ezek mégis mikor szándékoznak meghúzni a határt?
Szóval jön mondjuk százezer. Oké. Aztán jön megint. Aztán megint. Egyszer nyilvánvalóan elég lesz mindenkinek. Mégis mikor?
A másik, hogy az is elég nyilvánvaló, hogy minél több arab/néger/pakisztáni akármi él itt, annál nehezebb azt mondani a többinek, hogy ne jöjjön. Ha egy sincs, akkor nem nagyon jön ide, hiszen mit csinálna? Ha van egy fél városnyi negyed, akkor ott azért el tud lenni, támogatják, segítik, rejtegetik akár.
Az is elég egyértelmű, hogy ha már itt van, akkor azt soha az életben nem tudják visszatoloncolni. Kb. egymillió dologból válogathat, hogy mit csináljon, ha nem kap letelepedésit, úgyis tehetetlen lesz a hatóság.
Ha munkaerő kéne, akkor fel lehet adni hirdetéseket ugandai meg nigériai meg akármilyen lapokban, hogy tessék, lehet jönni hegesztőnek meg orvosnak meg akárminek. Hát nem lenne jobb a követségen leellenőrizni a diplomáját meg végzettségét és úgy beengedni, mint azt a csörhét ami jött?

élhetetlen 2019.04.08. 15:37:55

@konrada: Kicsit másról beszélünk. Az egyik, hogy a sávhatárok változtathatóak, nem biztos, hogy a tíz évvel ezelőttivel kell számolni. Ami nekem gondot okoz ebben a nagyon igazságos rendszerben (nem lesznek jók a számok, nem keresek régieket, csak az arányok). Valamilyen határig a jól kereső is adómentes volt, a legfelső sávba eső rész magasabb adója mellett is megélt, aki kapta. Hogyan próbáljam mondani? Ha most valaki hazavisz 400 eft nettót, és a sávosban csak 360 eft-t vinne haza, még nem hiszem, hogy létbizonytalanságba süllyedne. Ha valaki egy adózatlan alsó sávban hazavinne nettó 100 eft-t, de most 85 eft-t visz haza, az sokkal jobban megérzi. És nem a nagyon gazdagok vagyonmentéséről beszélek, a magyarországi rosszabbul, jobban kereső dolgozókról. És nem hiszem, hogy, ha valaki 400 helyett 360-at kapna meg, az ettől csomagolna, és elhagyná az országot. Így látom. És, hogy tiszta legyen a kép, nem hazabeszélek. Akkor hozták be az egy kulcsost, mikor nyugdíjba mentem, így 6 milla helyett 9 milla végkielégítést kaptam (beosztottként). Nem kell a szöveg, hogy visszafizethettem volna, ha nem tetszik, mert attól még a rendszer nem változna.
Ez már csak a vicc, vagy tényleg nem értem. „a több-kulcsos adó ott tud nagyobb kárt okozni, ahol a legfelső kulcs a környező országok átlagbére alatt már belép.”. Jól hangzik, de mi az értelme? Láttál már embert, aki a magyar fizetéséért megy ki Németországba dolgozni, csak azért, mert ott a magyar fizetése még alacsonyabb sávba tartozik?

midnightcoder2 2019.04.08. 15:39:33

@élhetetlen: Nézd, egy skandinávnak nyilván nem érdeke hogy elhúzzon valahová ahol negyedannyit kereshet. De egy magyarnak aki idehaza is megél, de hezitál a kinti 4x-es fizu miatt már mindjárt nem mindegy, hogy progresszív-e vagy nem.

arabok balrol 2019.04.08. 15:43:22

@élhetetlen: "Hogyan próbáljam mondani? Ha most valaki hazavisz 400 eft nettót, és a sávosban csak 360 eft-t vinne haza, még nem hiszem, hogy létbizonytalanságba süllyedne."

Ez mar egyenes beszed a szavazatomat itt felejtsetek el!

Ménár Atya 2019.04.08. 15:45:28

@arabok balrol:
Hát , ha lehet, akkor én a második részből kimaradnék, de bármelyik aktív politikusunkat beáldoznám akár kormánypárti,akár ellenzéki :D:D:D

élhetetlen 2019.04.08. 15:59:38

@midnightcoder2: Na, ennek megint se füle, se farka. „de hezitál a kinti 4x-es fizu miatt már mindjárt nem mindegy, hogy progresszív-e vagy nem.„. Nem kezdem előről, nincs értelme. Próbáld meg elolvasni, amit írtál. A 4xes fizu miatt ugyan nem menne el a szintén sávos adózású országba, csak hezitál, de, ha az itthoni jövedelme, ami több száz eft, havi 40 eft-vel kevesebb lenne, akkor csomagolna. Ja.

Willkommenskultur 2019.04.08. 16:01:46

"Ahmed al-Miszmari, az LNA szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Tripoli elleni offenzíva jól halad, és az LNA katonái nyomulnak a város felé. "A harc Tripoliért végső és eltökélt a terrorizmus kiirtásában" - mondta Miszmari"

megnyugodtam vazze

"Menekülnek a civilek Tripoliból"

hova?
milyen civilek, soros civilek vagy dzsihadista civilek?

yay

Willkommenskultur 2019.04.08. 16:02:47

@élhetetlen: Koszonnyuk emese, az elQrok adorendszerebol SEM kerunk

you can thank me later

morph on deer 2019.04.08. 16:03:42

@arabok balrol:
“Szabaccsag, vagy HALAL”

HALAL, mi?
Se szalonna, se kolbász?
Te kis igazhitű..!

élhetetlen 2019.04.08. 16:06:43

@arabok balrol: Mindig egyenesen beszélek, nem vagyok idomított papagály, mint itt egyesek. Szívesen elfelejtem a szavazatodat, mert sehol nem vagyok jelölt. Én egy független ember vagyok. A másik dolog. Szerinted ki várt/vár tőled bármilyen társadalmi szolidarítást? Ahhoz kéne némi érzelmi intelligencia, ami nálad nincs.

Ménár Atya 2019.04.08. 16:09:37

@élhetetlen: Nem akarok beleszólni a vitába, de véleményem szerint, a többsávos adózással az a probléma, ha a régi rendszert vesszük, hogy, igazságtalanul nagy volt az adókulcsuk közötti különbség.
Bizonyos szempontból, kicsit sarkítva, egy nem állami bérsávos fizetést nézve, hanem versenygazdasági ágazatban nem érte meg a többet teljesítő termelő munkakörökben dolgozni.
Ill inkább megoldották okosba.
Ezt most elkezdte kifehéríteni az egységes szja.
Ha majd emelkednek az alsó bérek is még, akkor majd ellehet gondolkodni mondjuk egy második sávon de max 5-8% különbséggel.
Az még igazságos valahol.
E felett megint jön az"okosba megoldjuk" elv.

Willkommenskultur 2019.04.08. 16:12:14

@élhetetlen: A tarsadalmmi szolidaritas az, hogy en odaadom a penzem annak, aki megerdemli.

Nem az, hogy jon a LIPSI lesopri a padlast aztan odaadja a ciganyoknak a penzem.

Ertve vagyok?

VT Man 2019.04.08. 16:13:29

@midnightcoder2:
" És egy mérnök vagy egy szoftverfejlesztõ távozásával jóval többet veszít az ország mint amennyivel több SZJA-t fizetnek be."

Na ez az, tovabbra se ertem, hogy akar gyozni az ellenzek a progressziv adoval.

Illetve ertem: az emberi irigysegre apellal, hogy "szemet gazdagtol vegyuk el a penzt".

Csak egyreszt egy parszazezer Forint keresetu informatikus meg nem gazdag, masreszt valoban, elhuz a francba, amint az elso progressziv adozast megszavazzak.

Esetleg elkezd szamlagyarozni, kenyszervallalkozni, ami utan megint csak nincs SZJA.

Lehetne persze ertelmes progressziv ado, pl. havi 1.5 millio brutto felett egy masodik kulcs, de az meg tul sok embert nem erintene, tobb lenne az adminisztracio vele, mint amennyit er.

Homo fideszbirkusz 2019.04.08. 16:13:58

@arabok balrol: "Egymillio magyar ment ki, azaz 11 millio volt a lakossag, mert most 9,8."

jaj, te legsötétebb Homo fideszbirkusz troll, 10 millió minusz egymillió kivádorolt, plusz 800 ezer, aki még mindig magyar állampolgár csak nem olyan hülye mint te, hogy orbán alatt rohadjon az élete, plusz betelepített 100 ezer határontúli, plusz letelepedési kötvénnyel betelepített 40 ezer ruszki, ukrán maffiózó, plusz orbán maffia kollogái, a Pharaon meg Gruzevszki, aztán pont a statisztikában mutatott 9,8 millión vagy te AGYHALÁL román.

arabok balrol 2019.04.08. 16:15:41

@Homo fideszbirkusz: Akkor mi a gond?

Nem mind1 neked, hogy Magyarorszagrol vagy nyugatrol szavaznak a hazaffyak Orbanra?

ha ha ha

VT Man 2019.04.08. 16:15:57

@élhetetlen:
"ha az itthoni jövedelme, ami több száz eft, havi 40 eft-vel kevesebb lenne"

Nem 40 ezerrel lenne kevesebb, hanem mondjuk netto 600 ezer helyett 400 ezer maradna.
Mert nagyjabol ez a baloldali program.

Komolyan mondom, ezzel a programmal akartok gyozni?
Elvenni attol, aki rendesen, exportra dolgozik? Aki rendesen leadozza a keresetet?

VT Man 2019.04.08. 16:17:47

@Homo fideszbirkusz:
"plusz betelepített 100 ezer határontúli, plusz letelepedési kötvénnyel betelepített 40 ezer ruszki,"

Azert van abban valami gyonyoru, amikor a migrans-barat baloldaliak sirnak azon, hogy 140 ezer ember vandorolt be.

Tehat migransok johetnek, de csak sziriabol, mert azok az igaziak?

Ha a kornyezo orszagbol jonnek, akkor fujj fujj?

Homo fideszbirkusz 2019.04.08. 16:17:52

@VT Man: "Na ez az, tovabbra se ertem, hogy akar gyozni az ellenzek a progressziv adoval."

Magas ez nektek Homo fideszbirkuszoknak, mint a nyugat-európai életszínvonal. Ahelyett hogy egész életetekben csak bámultok ki a birka fejetekből és semmit nem értetek, menjetek el a nyugati országokba és kérdezzétek meg hogy mire jutottak a progresszív adóval.

élhetetlen 2019.04.08. 16:26:10

@Willkommenskultur: Csak az a probléma, hogy még emese is értelmesebb nálad. Lehet, hogy le tudná írni, hogy köszönjük. Téged nem zavar meg, hogy a több sávos adózást nem az „elQrok” találták ki, működik Németországban is, Svájcban is pl. Semmi gond, tőled nem vár senki társadalmi szolidarítást. Ahhoz kéne némi érzelmi intelligencia. Arra meg ne fogadj, hogy neked valamit is megköszönök valaha is.

Willkommenskultur 2019.04.08. 16:32:47

@élhetetlen: Figy, mar kampanyolt es bukott a ballib a tobbsavos adoval, raadasul kiprobaltuk, szar volt.

Az hogy nyugaton mi van, tokmind1. Ok nem fejlodnek, stagnalnak. Oket nem fenyegeti az elvandorlas nyugatra. A regioban levo adozas meg az orbanihoz hasonlo (cseheknel, szlovakoknal van par %-kal nagyobb kulcs havi 3000 euro felett - ez nem ordogtol valo de ertelme nincs)

Raadasul annyira ecceru vagy hogy annyit sem tudsz, hogy nem a kulcsok szama a lenyeg, hanem a savhatar.

Azaz olyan also savnak kene lenni, ami minden az osztrak atlagberig. Annak meg semmi ertelme, bevetel nincs belole, akkor nyugodtan maradhat 1kulcsos.

orbántrollirtó 2019.04.08. 16:34:36

@arabok balrol: @VT Man: @Willkommenskultur: @Ménár Atya:

Te nyomorult orbánpropagandista troll! Miközben mások dolgoznak te egész nap csak hányod ide a fideszes moslékot!

Nem loptatok még eleget? Nem elég orbán ráhel 12 milliós karórája, Tiborcz 50 milliós terepjárója, meg a 13 milliárdos lámpabiznisze? Nem elég mészáros gázszerelő yactja, és a 300 milliárdos vagyona. Nem elég még Lázár vadászkastélya sem, és Rogán százmilliői? Mennyit akartok még lopni ti gazember fideszesek?

Takarodj innen te rothadék troll az origóra, a köztévére, vagy a fideszes szennymédiába. Az orbáni moslékra sem Európa sem a magyar nép többsége nem kíváncsi. Menj a kurva anyádba.

Ménár Atya 2019.04.08. 16:34:55

@Homo fideszbirkusz: iGAZ LEHET, MIRE IS JUTOTTAK A SZOCIK AZ IGAZSÁGOS ADÓJUKKAL? :)
Elvonták az emberektől a bevételt, és lelasstották a belső fogyasztást, megoldás, hitellel pörgetni a gazdaságot, abba meg bele is rokkantunk.............
Magas ez a fajtádnak cimbora.
Tudod, az a kormány, aki a vállakozásokat agyonadóztatja, aztán tolvaj rablónak álltja be, az halálra van ítélve, főleg ha a az aktív korban lévő családoktol csak elvon.
Ez történt a szocikkal.
Ne cáfold.
Nem tudod.
Több sávot majd talán akkor kell bevezetni, ha megközelítjük a nyugati béreket x szintre.
De akkor sem szoci módra 38 % al.

teéjesenmindegy 2019.04.08. 16:34:59

@élhetetlen: Okoska! Az azért megvan, hogy amikor adózatlan volt a minimál, akkor konkrétan a fél ország minimálra volt bejelentve? De nem ám csak a kisboltban a pultos, hanem komoly mérnökök meg informatikusok is. Bankban fő rendszergazda a fizetése felét borítékban kapta, azért ott nem merték elsütni a minimálbért.

A másik része, hogy aki minimált keres az ne fizessen adót? Miért? Neki nem megy ki a rendőr, a tűzoltó, vagy az ő gyerekét nem tanítja a tanár? Az hol igazságos, hogy a rohadt gazdagok (tanultak és dolgoznak tisztességgel) fizessenek mindent, a lusta lump meg adómentesen elkarcoljon? Ez volna az igazság?

teéjesenmindegy 2019.04.08. 16:38:39

@Homo fideszbirkusz: Ja. Itt is volt progresszív adó ugye? Aztán pont svéd életszínvonal volt, ugye?

teéjesenmindegy 2019.04.08. 16:41:35

@orbántrollirtó: Mi van kicsi trollírtó? Nem megy az irtás? Senki nem ment el se az origóra se a kurva anyjába azért mert te itt puffogsz? :D
Ejj, nehéz lehet neked. Még nevet is választottál keményet, hirtelen tolltartónak olvassa az ember, aztán eredmény meg semmi? Ráadásul copypasteled a nagy okosságaidat? :D

6.Lenin 2019.04.08. 16:42:05

@élhetetlen:

Először tudatosodni kéne, ha többet tanulsz, többet kereshetsz, több marad.
Aztán vitáztok a sávoson anélkül, hogy tudnátok sávokat, és a kereseti lehetőségeket, és ismernétek a környezetet, amiben az emberek élnek. Köcsögök vitáznak a semmin.

A nyugati országokban nem kellet megtanítani az embereket, ha dolgozol gazdag is lehetsz, ha nem, éhen döglesz. Nem segélyen felnőtt szülőket láttak a gyerekek, hanem azt, ha a szülők dolgoztak, jól éltek, ha nem, lecsúsztak.

A gondolkodás megváltoztatásához több generáció kell (sok évtized)

élhetetlen 2019.04.08. 16:47:50

@Ménár Atya: Nem szólítanálak Méná Ratyának, mert nem érne fel a „szar gentini”-zéssel. Ez csak így bevezetőként. „Ezt most elkezdte kifehéríteni az egységes szja.„. Nincsenek statisztikáim, de nem hiszem, hogy egy fejlesztő mérnök elfogadott egy állást minimálbéren bejelentve, és ezzel kilőve, hogy valaha is normális állása lesz. Ez a fehérítés, legfeljebb a volt alsó sávra igaz, ha igaz. Az a vállalkozó, aki a saját cégéből csak az adózatlan összeget vette ki, a többit költségként kezelte, pl. fizetett magának, mert az irodája a lakásában volt, az most mind több adót fizet, mert az egy kulcsos hatására megtért? Nincs több kérdésem, mondanivalóm sem.

Ménár Atya 2019.04.08. 16:55:45

@orbántrollirtó:
Drága agyhalott dk ember.
Megértjük a mentális problémáidat, de most kár tolnod ezt a baromságod, fingod sincs miről folyik a beszélgetés.
Örülök, hogy ennyire ráérsz, hogy mindenkit ellenőrzöl, de tudod 3 probléma is van a gondolatmenetedben, egyrészt manapság mobilról,laptopról bárhonnan netezhetsz, vagy a munkahelyedről is.
Másrészt, nem nehéz lekövetni és cáfolni ki mikor van itt, de ehhez sincs sok közöd, ne szabd már meg ki hol mikor mit csinálhat, ez már nem a kommunizmus.
Harmadrészt pedig ostoba vagy, ez a legnagyobb baj veled.
Na kisfiam, most nyugodj meg, attól majd megnyugszol! :D

élhetetlen 2019.04.08. 17:00:36

@Willkommenskultur: Persze, hogy „értve vagy”. Akinek van pénze, az menjen másfél milláért egy magánkórházba egy csípő protkóra, akinek nincs, az szenvedjen, vagy akár haljon bele egy nem fogadott vakbélgyulladásba. „A tarsadalmmi szolidaritas az, hogy en odaadom a penzem annak, aki megerdemli”. Nem, nem annak, aki megérdemli, hanem annak, aki rászorul. Érteni értelek, de értékelni soha nem foglak, és a hozzád hasonlókat sem. Nem gond, elég vastag a védőrétegetek ahhoz, hogy a véleményem áthatoljon rajta, és ezt tudom.

Ménár Atya 2019.04.08. 17:05:22

@élhetetlen:
Az az igazság, hogy azért az országban sajnos nem a fejlesztő mérnök állás a jellemző.
Igazság szerint szar fizetések voltak( vannak) nagy átlagban, viszont ha a valamivel több bért akkora adóval sújtod, hogy majdnem akkora jövedelmed marad, mintha nem kerestél volna jóval többet, hát az eléggé demoralizáló.
Nem is működött.
Ha majd a minimálbérből is megtudsz élni, akkor lehet rendesen adóztatni az ez feletti béreket.
Amúgy, a vállalkozók valóban több adót fizetnek most, ha kifizeted az adódat és cserébe nem csesztetnek, akkor kifizeted, ehhez 20% alatt kell lenni a kulcsnak.
Ez nem fidesz találmány, ezt már tőlünk gazdaságilag fejlettebb részeken kitalálták.
20% felett elkezd az ember gondolkozni, hogy lenyúlják.
38 % nál meg kilopja a kormány a szememet gondolkodás jön.
Ráadásul, nálunk ezért cserébe nem is kapsz jó szolgáltatást.

Willkommenskultur 2019.04.08. 17:12:38

@élhetetlen: „A tarsadalmmi szolidaritas az, hogy en odaadom a penzem annak, aki megerdemli”. Nem, nem annak, aki megérdemli, hanem annak, aki rászorul."

A lenyeg, hogy a Fidex-adorendszerben en dontom el hogy adok-e es kinek. Ram van bizva.

ha ha ha

élhetetlen 2019.04.08. 17:17:28

@VT Man: Egy nem létező rendszer nem megbeszélt feltételiről mondod azt, „hanem mondjuk netto 600 ezer helyett 400 ezer maradna.”. Meggyőző. Én azt is belátom, hogy a forint gyengülése jó az exportra rendesen dolgozóknak, de mi van, az itthon vásárlókkal? Nem számít. Hozzáfüzném, semmilyen programmal nem akarok győzni, mert sem párt, sem párttag, sem független jelölt nem vagyok. Azért elmondhatom a véleményemet, akkot is, ha nem vagyok csordában?

teéjesenmindegy 2019.04.08. 17:19:26

@élhetetlen: "nem hiszem, hogy egy fejlesztő mérnök elfogadott egy állást minimálbéren bejelentve, és ezzel kilőve, hogy valaha is normális állása lesz. "
J igen. Ha te nem hiszed, akkor az úgy is van.

VT Man 2019.04.08. 17:20:54

@élhetetlen:
"a több sávos adózást nem az „elQrok” találták ki, működik Németországban is"

Nemetorszag, effektiv SZJA adozas:
240 ezer Ft/ho es az alatt: 0% kulcs, majd novekszik,
530 ezer Ft/ho-nal kb. 15% effektiv (a teljes osszegre vetitett %),
1.4 millio Ft/ho: 25% effektiv SZJA,
Efelett emelkedik meg, egesz 40% effektiv ertekig

Ilyen kulcsokkal a magyarok 90-95%-a nem fizetne SZJA-t, egy nagyon kis csoport pedig 15-25% kozott, ami nagyjabol a mostani SZJA kulcs.

Azaz ertelme nem sok lenne.
Forras: Wikipedia: en.wikipedia.org/wiki/Taxation_in_Germany#Income_tax_rates_in_2019

VT Man 2019.04.08. 17:23:31

@élhetetlen:
"Egy nem létező rendszer nem megbeszélt feltételiről mondod azt, „hanem mondjuk netto 600 ezer helyett 400 ezer maradna.”"

Valoban, lehet, hogy az ellenzek ugy gondolja a ketkulcsos adorendszert, hogy havi 3 millio Forintig 0%, es afelett 40% savosan.

Csak nem valoszinu.

A multbeli tapasztalatok alapjan (MSZP) ez mindig is arrol szolt, hogy minimalberre 0%, akar kamu minimalber, akar igazi, es dupla ado az atlag korul es felett keresokre, hogy meg legyen a bevetel.

élhetetlen 2019.04.08. 17:35:03

@Willkommenskultur: Óh , zsenikém! „Raadasul annyira ecceru vagy hogy annyit sem tudsz, hogy nem a kulcsok szama a lenyeg, hanem a savhatar. „. Ezt honnét szürted le, szoptad az ujjadat, és onnét jött? Egy előző mondatom másnak. „Az egyik, hogy a sávhatárok változtathatóak, nem biztos, hogy a tíz évvel ezelőttivel kell számolni”. Amíg nem érted meg, hogy nem az osztrák átlagbérhez kellene egy adómentes alsó sávot létrehozni, hanem a magyarhoz, ezt is leírtam már, élhetetlen 2019.04.08. 15:37:55., addig nincs miről beszélni. Ha nem érted, hát nem érted, felőlem akármilyen okosnak képzelheted magad, nem zavar.

Willkommenskultur 2019.04.08. 17:37:21

@élhetetlen: A szocik soha a budos eletben nem csinalnak olyan adorendszert, hogy az atlagber ne erjen bele a bunti-zonaba.

Kulonben nem tudjak a lumpen-proletarjaikat kifizetni. Ez a baj.

teéjesenmindegy 2019.04.08. 17:40:55

@élhetetlen:
Egy nyomorult dolgot érnél el. Megint mindenki minimálra, vagy a sávhatár aljára lenne bejelentve. Ismét mondom, attól mert te nem hiszed, hogy fejlesztőmérnökök is zsebbe kaptak fizetést még igaz volt.
Van jó dolog is abban, hogy ha magas a fizetésed - pl. kapsz hitelt. De azért igen, a 38%nál baszod, majdnem a fele! már elgondolkodott mindenki, hogy annyira nem kell a hitel neki.

A kérdésem továbbra is ott van, hogy szerinted az az igazságos, ha a minimálbéres nem fizet semmit, neki ingyen a tanár, a rendőr meg a tűzoltó is? A jól kereső, tehát tanult és szorgalmas tartsa el az országot?

élhetetlen 2019.04.08. 17:50:09

@6.Lenin: Nem mondom, hogy kedvelem az ilyen gyöpösöket, mint te vagy. „ha többet tanulsz, többet kereshetsz, több marad.„ B+, nézz már meg egy pedagógusi bértáblát, hogy mennyit keres egy diplomás az első négy évben, azután beszélj hülyeséget a tanulj többetről. Jogos lenne a minimálbérig adómentesség, és a jól keresők felsőbb sávjánál magasabb adókulcsból ennek a kompenzálása.

Willkommenskultur 2019.04.08. 17:54:10

@élhetetlen: Minek ment oda?

Marmint komolyan, a pedagogusok mindig szarul kerestek, szarul fognak 20 ev mulva is. Meg hat mindenki mas is, aki bertablahoz kotott.

Ugyhogy ezt akkor kene vegiggondolni amikor tovabbtanulnak. Pl. villany vagy
gazszerelokent siman kereshetnenek 1 miLiot

élhetetlen 2019.04.08. 18:02:32

@Ménár Atya: „Igazság szerint szar fizetések voltak( vannak) nagy átlagban, viszont ha a valamivel több bért akkora adóval sújtod, hogy majdnem akkora jövedelmed marad, mintha nem kerestél volna jóval többet, hát az eléggé demoralizáló". Nem vagyok képben, de a 0 kulcsos feletti első sáv már elvitte a plusz keresetedet? Ezért nem kell a 0 %-os sáv? „Ha majd a minimálbérből is megtudsz élni, akkor lehet rendesen adóztatni az ez feletti béreket.”. Mert addig a minimálbérből, ha adózik, nyilván jobban megél. Jaj.

midnight coder 2019.04.08. 18:09:27

@élhetetlen: Ha van mondjuk havi 450 ezer forintod, és ehelyett kapsz 400-at mert rohadt megfejni való burzsuj vagy a szocik szerint, akkor igen, ez egy elég jó impulzus az induláshoz, pláne ha előzőleg is kacérkodtál a gondolattal, és amúgy a váltás kb. annyi, hogy ezentúl a kávét is angolul kéred a büfében, mert ahhoz hogy ennyi pénzt megkapj kis hazánkban, általában már tudni kell külföldiül is. Egy norvégnak vagy egy svédnek nincs ilyen problémája, ő annál amit otthon keres máshol sem kap sokkal többet.

midnight coder 2019.04.08. 18:11:29

@midnight coder: Szerk. Persze nettóról beszélek.

élhetetlen 2019.04.08. 18:15:18

@VT Man: Te tényleg komolyan gondolod, hogy Magyarországon a német sávhatárokat kéne alkalmazni, ha bevezetnék a sávos adózást? Nincs több kérdésem. Tudod, mit dobd hozzá, hogy milyen igazságos az rezsicsökkentés, ahol valaki havi 300 ft, és van aki 30 eft nyer havonta. Ennek így sok értelme volt.

élhetetlen 2019.04.08. 18:21:58

@Willkommenskultur: Ja, hogy szerinted már a minimélbér feletti sáv az már bünti kategória volt, mert egyáltalán adózott? Sajnálom, hülyeség ellen nincs orvosság.

6.Lenin 2019.04.08. 18:24:17

@élhetetlen: Szerintem te vagdalkozol össze-vissza, de tulajdonképpen nem értesz semmit az egészből.
90-ig azt tanulta meg mindenki, hogy miként kell átverni, meglopni a közösséget (államot).
szinte a géneket is átalakította ez a mentalitás.
Aztán te elképzeled, hogy az emberek (többség) az egyik napról a másikra elkezd tömegesen teljesen másként gondolkodni. Nagyon tévedsz.

A másik, egy szétlopott országban talán elsőnek meg kellene teremteni, hogy miből, és mennyit adjunk.
Az embereknek nem tudsz annyi pénzt adni, hogy azt mondják, kösz, de ez már elég lesz.
Még ma is rengetegen vannak segélyen, de mellette rengeteget seftelnek, lopnak az államtól (a közösből)
Írtam már, de látom az agyadig nem jutott el, a gondolkodásmódot megváltoztatni hosszú évtizedekre lenne szükség. A nálunk beidegződött felfogást megváltoztatni nem lesz egyszerű. Ne hasonlítsd a nyugati emberek felfogását a munkához, megélhetéshez, adózáshoz. Teljesen más világ. Másként kezdték élék ezt meg. Majd egyszer talán mi is eljutunk oda, de ez nem holnap lesz.
Úgy állsz ehhez a kérdéshez, hogy az összefüggéseket nem nagyon látod, így meg semmi értelme.
A lányom pedagógus, ismerem a problémákat. Mellesleg minden pedagógus alkalmas a pályára? Vagy bárki?
Ne foglalkozz olyasmivel amihez nem értesz.

Ménár Atya 2019.04.08. 18:28:24

@élhetetlen: Láthatóan nem akarod megérteni a problémát.
Nem akarok minimálbérből élni!
Tudom ez a fletó kormány nagy vívmánya volt, hogy mindenki éljen minimálbéren és azt majd nem adóztatjuk, de hát épp ez a hiba.
38% szja az igazságtalan ezeknél a béreknél.
Ha a minimálbéred majd akkora, hogy abból szerényen de azért emberhez méltóan megtudsz élni , akkor lehet más sávokról beszélni.
Viszont ha én többet vállalok, több állásom van, esetleg éjszaka melózok pluszban, míg a másik szimpla 8 órában elvan a minimálbérén, miért is fizetek többet mint ő?
Mert ő lusta volt, én meg nem? :)
Viszont mivel én így másik sávba tartozok, ezért nekem nem jár juttatás, mert jobban keresek szegénynél, neki ingyen kaja ingyen tankönyv ingyen orvos ingyen gyógyszer, ingyen utazás, nekem meg ezért fizetni kell, plusz a magasabb adó.
Tehát a végére ott vagyok, hogy amíg én megszakadtam mert előrébb szerettem volna jutni, ugyanannyi pénzem maradt,mint aki minimálbérből otthon nézte a a szocialista kormányokról elnevezett brazil ,Gyökerek c.sorozatot.
És még el sem fáradt, csak leszázalékolták, mert az ücsörgéstől szívbeteg lett, már 22 évesen..............
Na ez volt a baj.
Ehhez képest, ha most többet vállalsz több marad, plusz kapsz adókedvezményt a gyerekeid után.
Nekem pl ez sokkal jobban tetszik.

élhetetlen 2019.04.08. 18:31:20

@Willkommenskultur: Ez már a b+ kategória. „Minek ment oda?”. Minek ide a tanár? Majd a mostani villanyszerelők megtanítják írni, olvasni, meg a mostani technikával villanyt szerelni a gyerekeket, és működő képes lesz az ország. Azt hiszem, hülye vagy.

törppicur 2019.04.08. 18:33:06

@élhetetlen: értsd már meg, a 0%-os sáv, ami szerinted minden embernek jár, az nem hoz bevételt az államnak
Ha az 5 millió dolgozó az általad meghatározott alsó sávban nem fizet 15%-ot, akkor a a 1,5 millió sáv fölöttinek, meg az 1 millió még jobban keresőnek mennyit kell a sáv felett adózni, hogy betolja a közösbe az 5 millió*alsósáv*15% hiányt?
Ez mekkora örömet fog nekik okozni?

élhetetlen 2019.04.08. 18:41:28

@midnight coder: Hülyeséget beszélsz. Sok minden miatt elhagyhatja valaki az országot, de annak nem a sok százezer mínusz ötven ezer lesz az oka. Ne győzködj, inkább gondold át.

Ménár Atya 2019.04.08. 18:43:02

@Willkommenskultur:
Azért ez így marhaság.
Alapból a tanárokat meg kellene fizetni sokkal jobban.
Persze ehhez tegyük hozzá, hogy sokkal jobban képzettnek is kellene lenniük.
De egyik hozza a másikat.
Ha nincs jó oktatás, nincs versenyképes munkaerő sem, ezt azért be kell látni.
Ha meg sarkítok kicsit, akkor ha mindenki gáz,meg villanyszerelő lesz, túlkínálat lesz a piacon, és máris nem egymillát keresel, hanem 10 ezret :)
A legnagyobb probléma, amikor valaki elkezdi fontosabbnak érezni a munkáját a másiknál, holott lehet , hogy csak átmenetileg felkapott.
Be kellene látni, hogy egymásra vagyunk utalva, a gázszerelő a tanárra a tanár a szerelőre, és mindkettő az utcaseprőre is.
Ismerek embereket,akik nem szeretik az irodai munkát, és vannak akik nem szeretik a mobil munkát, nem hinném hogy jó lenne belekényszeríteni bárkit olyanba amit nem akar.

sutyerák 2019.04.08. 18:52:42

@Pipas: szabadság,egyenlőség,testvériség

élhetetlen 2019.04.08. 18:56:30

@6.Lenin: Így van, ki mint él, úgy ítél. Te nem tudod elképzelni, hogy a családomból senki nem lopott, nem ügyeskedett, de mivel a te családod így érvénysült, így általánosítottál. „A másik, egy szétlopott országban talán elsőnek meg kellene teremteni, hogy miből, és mennyit adjunk„ . Világos, Mészáros Lőrincnek milliárdokat. Nincs miről beszélnünk.

törppicur 2019.04.08. 19:02:38

@Ménár Atya: tudod, Atya az a baj, hogy élhetetlen a tipikus alsotagozatos tanerő 25-30 év tanitás után
Régen szocializálodott, nem tul okos, de tanitoi "diplomája " van, érzékeny, de nem kreativ, de legalább mindezek alapján makacs, meggyőzhetetlen és sértődőtt
A sávok, %-ok, meg a hatszámjegyű számok értelmezhetetlenek számára
Még az is aranyos, ahogy kőnnyedén lemond mások jövedelméről, mondván nekik az sok, majd ő okosan elosztja

Szabványok 2019.04.08. 19:06:22

@arabok balrol: Miket hordasz itt össze?
* Az SzDSz-nek az vetett véget, hogy '92-ben elment balra, de annyira, hogy '94-ben összeállt az MSzP-vel. Azt már sokaknak nem vette be a gyomra. Balliberális párttá vált, az utódpárt szatellitjévé, aztán kiderült, hogy tényleg semmi igény egy baloldali *s* liberális pártra, feszívódott, eltűnt.
DK az MSzP-ől kiutált Gyurcsánypárt.
A MoMa egy jó kezdeményezés volt, de mivel elvi alapokon állt, hamar marginalizálódott. Ki szavaz itt elvek szerint?
A MOMO-t nem ismerem, az Együttről sem sokat tudok.

Nem vergődöm és nem vagyok cseléd.

Én szelíd, keresztény ember vagyok, nem harcos. Épp ezért a "győzelem vagy halál" számomra nagyon taszító jelszó. Én élni akarok, nyugodtan, békében, szabadságban, nem akarok harcolni, sőt győzni sem akarok. Mert ahol győztes van, ott vesztes is. (Ezért nem szeretem a versenysportot sem, mert a nyertes mellett én mindig látom a veszteseket is.)

Willkommenskultur 2019.04.08. 19:08:39

@Ménár Atya: Szerintem nyugaton sehol nem keresik meg a tanarok az atlagbert az allami iskolakban. Itt az alap-kozep oktatasrol beszelunk.

Szoval az egy mitosz hogy a tanarsag jol fizet MASHOL. Nem fizet jol, az a tudas fizet jol, amit kozvetlenul dollarra lehet valtani. Ilyet meg nem lehet szerezni az allami oktatasban, meg egyetemen is ritkan.

6.Lenin 2019.04.08. 19:10:15

@élhetetlen:

Aki 90 előtt dolgozott valahol, az valamilyen szinten tuti meglopta a közösséget, a te szüleid, nagyszüleid is.
Nem is lehetett másként csinálni.

Elég lenne tudni, hogy milyen munkakörben dolgoztak, és elmondom, hogy miként rövidítették meg a közöst.

Pl a 70-es évek végén tolmácsként részt vettem egy kiküldetésen, az üzem párttitkárával, 4 féle jogcímen adtak pénzt a kiküldetésre. volt amivel el kellett számolni, számlákkal igazolni, pl szállást. Külön kértem számlát mindannyiunknak, de egy helyen laktunk mindannyian. Természetesen a számlát kiállító is elkérte a maga részét.

azt mondja ezek után a pártitkár úr: a kurva pacák meglopott minket. Én meg azt mondtam neki: mi meg az államot a többszörösével. 3 napig nem szólt hozzám, de azért rájött, hogy igazam van.
Nem nagy dolog, de szorozd be néhány millióval.

Mellesleg te egy elég primitív, rosszindulatú seggfej lehetsz, már az írásaid tartalma alapján ítélve.

arabok balrol 2019.04.08. 19:13:01

@Szabványok: jo, akkor SZABACCSAG vagy HALAL

olyan nincs, hogy te nem harcvolsz, majd mas meg kiassa a gesztenyet neked

te kUUtya

morph on deer 2019.04.08. 19:15:51

@teéjesenmindegy:
“az igazságos, ha a minimálbéres nem fizet semmit, neki ingyen a tanár, a rendőr meg a tűzoltó is”

Ezt hívják - máshol - társadalmi szolidarításnak.
Elhiszem, hogy magyar fülnek furcsán hangzik, de sok helyen van ilyen.

Mert erről szól az a történet, hogy egy ország népe EGYÜTT alkot egy társadalmat, nem pedig mindenki mindenki más ellen, mint ami nálunk van.
Tudod, máshol még arra is van példa, hogy emberek a saját szabad akaratukból együttműködnek egymással közös cél érdekében! És a “közös cél” nem az, hogy ki tud lenyúlni többet a másikról, hogy neki legyen jobb, hanem hogy mindnyájan jól járjanak, hosszú távon is..!

Hihetetlen, ugye?
Ugyanezek az emberek hajlandóak több adót fizetni azért, hogy több jusson a közös célokra, - pl oktatás, egészsségügy, - vagy éppen a környezet megóvása érdekében, ami mindenkinek, azaz másoknsk is jó! Gyakran ennek az eredménye még nem is jelentkezik az életük folyamán, de hosszú távon számít a KÖZÖSSÉGNEK!

Mondom, van ilyen.
Máshol. :(

inteligencs elenzeki 2019.04.08. 19:16:46

@Ménár Atya:

"Ehhez képest, ha most többet vállalsz több marad, plusz kapsz adókedvezményt a gyerekeid után.
Nekem pl ez sokkal jobban tetszik."

Nekem is, sok egyéb más mellett.
Végre van egy pragmatikus kormányzás, amire a rendszerváltás óta nagy igény lett volna.
A ballibsik gazdasági összeomlást vízionáltak 2010 után. Egy része ennek propaganda volt, de én simán el tudom képzelni, hogy volt egy két "szakember" is köztük, aki őszintén el is hitte, hogy államcsőd lesz, annyira nem értette mi történik.
Na ezek a balf.szok ne kerüljenek vissza a kormányzásba, ez számomra a legfontosabb.
Akár mi is történik a ladikunkkal, a kormányos ne legyen balf.sz ez a lényeg.

midnight coder 2019.04.08. 19:25:35

@morph on deer: 4x annyi fizuból mint ami a magyar átlagpolgárnak van, az emberek könnyebben szolidarítanak. Az ember alapvetően egy olyan állatfajta, aki elég nagylelkű ha tele a hasa. Viszont ha kiürül, akkor jönnek az ordas nézetek, hogy előbb nekem és a családomnak aztán valahol nagyon hátul a többi polgártárs, és kb. sehol a világ többi része. És várhatóan a következő 30 évben ez fog előtérbe kerülni Európában, mert hogy a nagy jólétnek előbb-utóbb vége lesz.

6.Lenin 2019.04.08. 19:27:55

@morph on deer:

Csak ezekben az országokban nem volt hatalmon 40-50 évig a ballib tolvaj, gazember banda. Erről írtam fentebb. Másként indultak, gondolkodnak. ezt csak sok évtizedes "kényszerítéssel" lehet megváltoztatni.
A kényszerítés alatt azt értem, hogy körülményeket kell úgy alakítani, hogy az emberek maguktól érezzenek rá, melyik is jobb nekik.

Pl. senki nem használna takarékos égőket, ha ingyen lenne az áram, vagy az üzemanyag.

enrikokaruszo 2019.04.08. 19:29:53

@morph on deer: hülyeség, itt is rengetegen lógnak a rendszeren

inteligencs elenzeki 2019.04.08. 19:30:20

@morph on deer:

"Ugyanezek az emberek hajlandóak több adót fizetni azért, hogy több jusson a közös célokra, - pl oktatás, egészsségügy, - vagy éppen a környezet megóvása érdekében, ami mindenkinek, azaz másoknsk is jó! "

Nem mindegy az, hogy mennyi jövedelemből történik az adózás. Ha nekem azt mondanák, hogy a bruttó jövedelmem 6000 euro, abból adóba be kell fizetnem 2000-et, én is lesz.rnám. De itt a ballibsi gondolkodás szerint már a bruttó 500000 is magas fizu, amiből fokozottan kell adózni.
Magasabb bérkategóriában pedig nagyon kevesen vannak nálunk.
Szóval ami a skandinávoknál remekül működik, az nálunk egyszerűen nem tud opció lenni.
Ez a gond veletek, nem gondolkodtok, csak másolni akartok más fejlett gazdaságú országok adózási rendszeréből, mintha attól nálunk is egyből minden f.sza lenne.

arabok balrol 2019.04.08. 19:33:19

@morph on deer: "Ezt hívják - máshol - társadalmi szolidarításnak.
Elhiszem, hogy magyar fülnek furcsán hangzik, de sok helyen van ilyen. "

az erre utazokat meg migrancsnak hivjak masjhol, itthon lumpen-prolinak

Mellesleg a netto minimalber ugyanugy kb. 80%-kal tobb most mint 2010ben, mint az atlagber, szoval igaz, nem lehet belole megelni, de nem is muszaj minimalbert keresni, lehet valogatni, tudas es tapasztalat nelkul is

6.Lenin 2019.04.08. 19:39:13

@Comte de Gippaud:

Szerintem a jövedelem nagyságához ezeknek nem sok köze van. Nyugaton is milliókat, milliárdokat keresők a legnagyobb adócsalók is néhányan, kivéve akinek balfácán a könyvelője. Adóparadicsomokat is ott találták ki.
Más az összefüggés lényege, szerintem.
Más a tapasztalat, ha van jó jövedelem, vagy , ha valami történik, munkanélküliség, betegség, vagy más tragédia. Aki ezt átgondolja, nyilván másként éli meg a közösség, adózás összefüggéseit.
Szerintem.

élhetetlen 2019.04.08. 20:08:49

@6.Lenin: Hogy te, vagy ti, mint család, csak lopásból tudtatok megélni, ez nem jelenti azt, hogy nem volt más út. És az, hogy részt vettél mocskos dolgokban, nem jogosít fel, hogy mindenkit mocskosnak minősíts. És igen, én is loptam a cégtől, egy guriga celluxot, mert nem volt kedvem elmenni egy papírboltba, de ennyi. „Mellesleg te egy elég primitív, rosszindulatú seggfej lehetsz”. Bezzeg te, aki az ország népességét ítéled meg úgy, hogy csak lopásra képesek, arra vannak szoktatva, te egy igazán jóindulatú, galamblelkű, nagyon művelt ember vagy. Ja.

teéjesenmindegy 2019.04.08. 20:18:23

@morph on deer:
Bocs hülyegyerek, szerintem nem ez a szolidaritás. A szolidaritás nem arról szól, hogy vannak potyautasok, akik semmiért nem fizetnek, de van nekik, és vagyok én, akiről legombolják az utolsó bőrt is.
Baszod, ha én egymilliót keresek, te meg százezret, akkor te adózol 13-t én 130at. Ez nem elég szolidáris veled? Ha belőled van 10, belőlem meg egy, akkor 260 megy az államnak. Nem, te ne adj semmit a közösbe, meg a másik 9 se, tőlem vegyenek el 260at, ugye? Ez az igazságos, meg közösségépítő. Te semmit, én duplát.
Menj a picsába.

Aranka1973 2019.04.08. 20:19:06

@élhetetlen: "És igen, én is loptam a cégtől"

Na, akkor ezek után egy szavad se lehet.

Ez a mentalitás egyébként a mai napig él, én még a 2000-es években is bőven láttam olyat, hogy anyuka a minisztériumban a gyerek iskolai jegyzetét nyomtatta ki a minisztérium papírjára és eszközeivel.

Kis lopás nem lopás?

Aranka1973 2019.04.08. 20:22:26

@orbántrollirtó: "Nem loptatok még eleget? Nem elég orbán ráhel 12 milliós karórája, Tiborcz 50 milliós terepjárója, meg a 13 milliárdos lámpabiznisze?"

A jól menő vállalkozók feleségének tőlünk nyugatra meg keletre is drága karórája meg kocsija van.

Erről szól a kapitalizmus.

Te is vállalkozhatnál (vagy vállalkozhattál volna), de ezek szerint nem volt meg hozzá a tehetséged, az üzleti érzéked, a kockázatvállalási hajlandóságod, hogy felfuttass egy Tiborczéhoz hasonló magyar középvállalkozást.

Pedig sok ilyen cég kéne még, mint az övéké, enélkül csak a nyugati multik összeszerelő bázisa leszünk örökké.

6.Lenin 2019.04.08. 20:23:48

@élhetetlen:

Látod, hogy igazam volt. Mikor írtam, hogy lopásból éltünk, te seggfej? Én annyit írtam, hogy akkor mindenki ellopott valamit a közösségtől. Szorozd be, hányan loptak "csak " egy celluxot, más egy egész üdülőt.
Gimnazistaként (5+1- es rendszer) egy gyárban dolgoztunk (szombatonként, és nyári szünetben) ahol elvittek a gyári üdülő építéséhez. Ugyan abból az anyagból az összes górénak ott épült kisebb-nagyobb vityilló, a közösből. A gyárban minden melós, kis, és nagyobb góré valamit mindig hazavitt, a hivatalokban szintén. Mindenki, amihez hozzájutott.

És a legszebb , hogy ahogy neked is, nekik is megvolt a magyarázat, miért is volt "jogos". Te lustaságból. Szerintem lenne ott még több is.

Én nem ítélem alaptalanul, láttam, hogy mik is történtek anno. Én nem magyaráztam meg a "jogosságát", én úgy vettem, hogy ellopták a közösből.

Természetesen tudom, hogy az emberek bármit képesek kimagyarázni, amit elkövettek.
Erre van kitalálva az erkölcs, ahol mindig a másik a gazember, én soha.

Aranka1973 2019.04.08. 20:25:45

@Szabványok: "Én élni akarok, nyugodtan, békében, szabadságban, nem akarok harcolni, sőt győzni sem akarok. Mert ahol győztes van, ott vesztes is. (Ezért nem szeretem a versenysportot sem, mert a nyertes mellett én mindig látom a veszteseket is.)"

Ha nem mersz részt venni a versenyben, akkor már eleve csak vesztes lehetsz.

Legalábbis a magad ura nem, csak valakinek a csicskása, jó esetben egy multinál, rossz esetben egy agrárgazdaságban napszámos.

Erről szól a kapitalizmus.

Aranka1973 2019.04.08. 20:28:55

@morph on deer: "Ezt hívják - máshol - társadalmi szolidarításnak.
Elhiszem, hogy magyar fülnek furcsán hangzik, de sok helyen van ilyen. "

Sok helyen van ilyen, az eredményt meg látjuk.

Odamegy a sok léhűtő, ahol sok a segély, beilleszkedni nem tudnak, dolgozni nem akarnak, csak a gond van velük.

Olyan, egykor gazdag és jól működő országok, pl. Svédország csúsznak le:
www.origo.hu/nagyvilag/20181021-nem-sikertortenet-a-migransok-integracioja-svedorszagban.html

Ezek után nem csoda, ha az embernek ökölbe szorul a talpa, amikor a német köztévében arról beszélnek, hogy velük nem vagyunk szolidárisok, merthogy mi nem akarunk ingyenélőket befogadni és eltartani.

Nekik se kellett volna magukhoz hívni őket, de ha már megtették, ne kenjék másra a saját bélsárjukat!

Ménár Atya 2019.04.08. 20:29:18

@törppicur: Nem tudom kicsoda, én csak próbálom meggyőzni miért jobb a mostani adózás a mostani fizetések mellett.
Amúgy azért mert alsó tagozatos tanár volt esetleg, még nem lenne vele bajom.
Szerintem az egyik legfontosabb az alsó tagozatos tanerő.
Ha ő megszeretteti a sulit, akkor rendben az életed, ha megutáltatja, akkor csak kínlódsz.
Inkább generációs probléma lehet csak.
A ma nyugdíjasokkal teljesen kiszúrt ez az egész elkúrt rendszerváltás, nagyon sok ember, aki sokat dolgozott, méltatlanul kevés pénzt kap.
Ez nekik sem jó, és az aktívaknak sem.
És megértem a csalódottságukat.
Persze ettől még beláthatnák, hogy a sávos adó jelenleg nem jó, feleslegesen venne el pénzt, hiszen attól hogy a zsebembe kerül és nem az államhoz, valószínűleg nem a párnacihába gyűjtöm, hanem elköltöm, abból pedig megvan az állam bevétele,hiszen az áfa mindenkit érint .
Szóval ezt most csak vitának tekintem, és nem akarom megbántani, vagy megalázni,mert másképp látja.
Bár van azért olyan gyökér ellenzéki aki nem ért a szép szóból :)

apro_marosan_petergabor 2019.04.08. 20:33:39

Ugyan kampány időszak van, de ez nem magyarázza, hogy a szerző ennyi zöldséget hordjon össze. Úgy feltüntetve, mint tuti tényt. Ez a vágyvezérelt kommunikáció vitte sírba a szadeszt is (na, nem kár érte).
Röviden:
- Sem OV, sem a magyar centrumpártok (F + KDNP) nem rasszisták, egy ISMERETLEN ellenég ellen (ahogy a szerző írja) - ezt elég nehéz elképzelni
- A néppárt erősen balra húzódott, megtagadta a keresztény alapokat nyomás hatására, a magyar polgári koalíció maradt ott, ahol eddig volt
- Hogy az EP választás után mi lesz, majd meglátjuk
- Aki nem fogja fel, hogy a jelenlegi bevándorlási politika a Európa identitásának elvesztésével jár közép távon, az óvodás szinten áll a politikában, az előre látásban
- Premissza, hogy Mo meg akarja tartani hagyományait, nemzetiségi összetételét, vallási struktúráját
- Szintén premissza, hogy Mo meg akarja tartani identitását, nem akar USE-t (európai egyesült államokat)
Mindezek elég józan programot jelentenek az EU-magyar jövőre, azt a hörgést, amely ebben a cikkben össze-vissza csapong nem indokolják

élhetetlen 2019.04.08. 20:45:23

@Furulyás Ferencné Tóth Aranka: Na jól, van higgadj le. Egy guriga cellux már elég ahhoz, hogy egy életre tolvajnak minősítsenek? Ha bevittem volna, amit meg akartam ragasztani, akkor meg jogtalanul használtam a cég celluxát? Kíváncsi lennék, hogyan élted le az életedet. Van gyereked, aki néha bement a dolgozóba? Nem engedted meg neki, hogy a céges filccel rajzoljon a céges papírra? Vagy, ha bement hozzád egy ismerősöd, és elment wcre, akkor, ha volt is a mosdóban wc papír, te az ismerősödnek a saját bevittet adtad, hogy ne lopjon már a cégtől? Nevetséges, és nem hihető. Vagy nincs gyereked, ezért minősíted tolvajnak, aki a gyerekét engedi céges tollal céges papírra rajzolni néha? „Kis lopás nem lopás?”. De, de ha be akarod adni, hogy te soha, ennyit se…

Ménár Atya 2019.04.08. 20:49:45

@Comte de Gippaud:
Szerintem nem propaganda volt.
Nagyon tudták mit hagytak itt, és hogy abban a helyzetben mozgástér nélkül nem lehet teljesteni az imf,és eu hitelek teljesítését.
Csak azt nem vették figyelembe, hogy 2/3 allehet törvényeket módosítani,alkotmányt, és a manyup pénzt, felhasználják, valamint megadóztatják a bankokat, multikat.
Lett is akkor nagy sipítozás ,azt hitték hogy egy báb állam leszünk, de ezt orbi keresztül húzta.
Még emlékszem amikor itt srt a bankszövetség hogy ezt nem lehet,mert kivonulnak meg jujj de rossz lesz, aztán mégsem mentek.
És valahogy csak nem akartunk összeomlani.
Ezt jónak tartottam.
Persze azért azt is hozzáteszem, hogy elég korruptak is lettek közben, semmivel sem jobbak ebben mint a szocik voltak, de még így is jobbak más miatt.

Aranka1973 2019.04.08. 20:53:24

@élhetetlen: "Ha bevittem volna, amit meg akartam ragasztani, akkor meg jogtalanul használtam a cég celluxát?"

Így van, ráadásul a munkahelyedet magáncélokra használtad.

Persze a szocializmusban ez még úgy-ahogy elfogadott volt, de valódi kapitalista viszonyok között elképzelhetetlen lenne.

A vállalat eszköze nem a tiéd, tessék megvenni a celluxot a boltban!

"Nem engedted meg neki, hogy a céges filccel rajzoljon a céges papírra?"

Nem, ilyet soha nem engedtem volna, és a főnököm se engedte volna!

Ha behozom a gyereket rendetlenkedni, úgy rúgtak volna ki, hogy a lábam se éri a földet!

Ismerősöket se a céghez hívtam, hanem a lakásunkra, vagy esetleg étterembe, cukrászdába.

"De, de ha be akarod adni, hogy te soha, ennyit se"

Én soha, és ennyit se!

Ha a kis lopás nem lopás, akkor hol van a határ?

A kicsi lopásokból lesz a nagy, a nagyból meg az óriási panama!

Mert ha az erkölcsi parancs nem számít, akkor az összeghatár se!

Ménár Atya 2019.04.08. 20:55:57

@Furulyás Ferencné Tóth Aranka: Ez csak egy fasz copy droid.
Ne foglalkozz vele.

6.Lenin 2019.04.08. 20:56:14

@élhetetlen:

Szerintem Gyurcsánynak, Demszkinek és mindenkinek megvan a jogos magyarázata. Csak te 1 guriga celuxot igyexel tisztára mosni, ők esetleg milliókat, milliárdokat.
Az ősök hol is dolgoztak? Elég egy A4-es ív az összeírásra?

Nem ítélem el őket sem, ez volt a trend, becsípődött az emberekbe ez a gondolkodásmód, ettől a legnehezebb megszabadulni, hosszú évtizedek kellenének hozzá. Adósávokkal lehet variálni, de egy másfajta gondolkodásra kell "kényszeríteni" az embereket, Aztán lehetne akár sávos is, vagy bármi.

Remélem lassan rájössz te is az összefüggésekre. Az embereket kell ismerni, milyenek is valójában. Nem meséket kitalálni.

6.Lenin 2019.04.08. 20:58:54

@Furulyás Ferencné Tóth Aranka:

Akkor te 90 előtt még nem dolgoztál, talán nem is éltél még.

Aranka1973 2019.04.08. 21:00:30

@6.Lenin: Élni éltem már, de dolgozni tényleg nem dolgoztam.

'91-ben álltam munkába az első munkahelyemen.

6.Lenin 2019.04.08. 21:05:00

@Furulyás Ferencné Tóth Aranka:

Akkor jól gondoltam. Gondolom nem állami cégnél.
Mind1.

Jó8!
Mindenkinek.

élhetetlen 2019.04.08. 21:19:50

@6.Lenin: Huh, Nem azt írtad, hogy lopásból éltetek, csak azt, hogy mindenki lopott, te is. Én is, és nem mondtam, hogy jogos volt. És persze ettől dőlt össze az előző rendszer. Nem magyaráztam ki semmit, sem a nagyszüleimnek, sem a szüleimnek nem volt semmi köze semmilyen „közöshöz”, ergo nem loptak belőle, mint te és szerinted mindenki. De fontosak az erkölcseid, amik azon szocializálódtak, hogy mindenki lop.

orbántrollirtó 2019.04.08. 21:23:43

@Ménár Atya: @6.Lenin: @apro_marosan_petergabor: @teéjesenmindegy: @Furulyás Ferencné Tóth Aranka: @arabok balrol:

Te nyomorult fidesz propagandista troll! Azt hiszed ha 5 nicken hazudozol itt egész nap, akkor már tömeg vagy és hisz neked valaki?

Takarodj az orbáni moslékkal az origóra vagy a Ripostra esetleg a köztévébe. Mennyit akartok még lopni? Mészáros 300 milliárdja nem elég? Orbán vejének 50 milliós terepjárója nem elég? Orbán ráhel 12 milliós karórája sem elég? És Lázár vadászkastélya sem elég nagy, lopnátok még többet? Még még és megint csak még?

Ti szemét fideszes tolvajok! Elloptátok az emberek pénzét! Menj a kurva anyádba az összes nickeden te gazember orbán troll!

élhetetlen 2019.04.08. 21:31:53

@Furulyás Ferencné Tóth Aranka: Értem, fából vagy faragva, és szálkás is vagy, vagy csak fested magad. Ha létezik ilyen merev ember, min te, nem szeretnék találkozni vele.

Aranka1973 2019.04.08. 21:37:59

@élhetetlen: Te hívhatod merevségnek, de szerintem hívjuk inkább tartásnak.

Erkölcsi tartásnak.

A Tízparancsolat is mondja, hogy "Ne lopj!", szerinted azt nem kell komolyan venni?

Mi lesz a következő? Már ölni is szabad lesz?

Aranka1973 2019.04.08. 21:39:34

@orbántrollirtó: Mocskos a szád kisfiam, moderáld már magad kicsikét!

Örüljél, hogy nem az én gyerekem vagy, mert ha nekem bármelyik így beszélt volna, mosószappannal mostam volna ki a száját!

élhetetlen 2019.04.08. 21:48:56

@6.Lenin: Nem igyekszem tisztára mosni a guriga celluxot, csak elmondtam. És nem tartozik rád, de a családi vállalkozás független volt, a tsz-be sem léptünk be. És nem loptuk meg a saját állatainkat. A lopás csak nálad, meg a hozzád hasonlóknál csípődött be. És képzeld el, én is emberek között élek, velük érintkezem, és szerencsére nem olyanok, mint te. Ha ilyenek lennének, mint te, nem érintkeznék velük.

élhetetlen 2019.04.08. 21:58:08

@Furulyás Ferencné Tóth Aranka: Ha úgy gondolod, hogy életed során még soha sem vétettél, botlottál, akkor egyszerűen elmebeteg vagy. Ha mégis botlottál, de meggyóntad, és már tiszta vagy, akkor katolikus vagy. Engem nem érdekel. Az erkölcsi tartásod ilyen szinten legfeljebb önáltatás.

teéjesenmindegy 2019.04.08. 22:15:41

@orbántrollirtó: Ja. Nem elég. Még kell. És akkor most mit csinálsz kicsi kazán? Puffogsz tovább? :D

Aranka1973 2019.04.08. 22:16:15

@élhetetlen: Szívecském!

Csak azért mert neked enyves a kezed, ne álltasd magad azzal, hogy mindenki másnak is az!

Van, aki csak akkor érzi jól magát, ha nem élősködik a társadalmon, hanem hasznos tagja lehet annak!

teéjesenmindegy 2019.04.08. 22:17:27

@élhetetlen: Öhöm. Tehát te a családi vállakozásodtól loptál celluxot?

6.Lenin 2019.04.08. 22:20:39

@élhetetlen:

Szerintem kicsit túlliheged ezt a dolgot. Más összefüggésre szerettem volna inkább rávilágítani, de nem értetted meg. Gondoltam erre , ezért jöttem vissza, és bejött.

Itt valaki hivatkozott a másként gondolkodó nyugatra, megint összehasonlítva az almát a dinnyével. Erre hoztam példának a 90 előtti Mo-ot.
Itt beívodott az emberekbe egy teljesen más hozzáállás. Az érzékeny lelkivilágod miatt legyen inkább az, hogy kialakult egy érdekes felfogás, minden a mienk, tehát nálam otthon van a legnagyobb biztonságban.
Sok szerencsés(?) nyugati országban meg más volt a szokás, ami náluk csípődött be.

Aki dolgozott az akár jól is élt, addig, míg volt munkája, jövedelme. Azt is megtanulta, hogy a jövedelme után adót kell fizetni, és a még jobb helyeken ebből az adóból nyújtottak egy biztonságot is, ha netán valami nem várt esemény történt a polgár életében, és megcsappant a jövedelme.
Szerencséjükre megúszták a komcsik és lipsik uralmát.

Namármost, ott se a sávok miatt alakult ki ez a becsípődés, hanem sok-sok év tapasztalatai alapján az emberek ezt elfogadottnak tartották, önszántukból, mert biztonságot is adott nekik. És még egyet, a szolidaritás érzetét is. most nekem jól megy, adok a közösbe, mert talán valaki jelenleg rá van szorulva, lehet, legközelebb én leszek hasonló helyzetben, és akkor más fog helyettem hozzájárulni az én megélhetésemhez is.

Ezt a kétféle gondolkodásmódot nem lehet csupán technika megoldásokkal , rövid időn belül összehozni, úgy, hogy nálunk is hasonló módon működjön.

Nálunk első lépésként- nagyon hosszú idő alatt- ezt a rossz becsípődést kéne megváltoztatni. Utána jöhetnének bármiféle technikai megoldások, de addig ezek nálunk nem fognak működni. Szerintem.

Erre szerettem volna rámutatni, Sem téged, és a szüleidet, nagyszüleidet megbántani, bár az estedben bejött. Ha nagyon zavar téged, élnézésedet kérem, az őseidtől is.

Szerintem abban tévedsz, hogy ilyen kérdésekben csak egyes, soxor lényegtelen dolgokat veszel figyelembe. Mindig ajánlatos -szerintem- szélesebb körben is megvizsgálni az összefüggéseket.

Remélem sikerült megnyugtatnom, a celuxot meg ha kell kifizetem helyetted, vagy közösen tojjunk rá, régen volt, spongyát rá.

teéjesenmindegy 2019.04.08. 22:42:15

@6.Lenin: "Mindig ajánlatos -szerintem- szélesebb körben is megvizsgálni az összefüggéseket."
ehhehhe sok sikert hozzá. Szerintem egy macskávalelőbb megérteted a Pitagorasz tételt...

apro_marosan_petergabor 2019.04.09. 00:34:27

@orbántrollirtó:
trollirtó? nem, csak egy bunko vagy, a stilus maga az ember, ez pedig nem stílus...

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.04.09. 01:49:25

"Orbán magával akarja rántani az országot"

A gonosz Orbán magával rántja az országot a felvirágzásba, gazdasági erösödésbe meg a szuverenitásba.
És a libbantak legnagyobb bánatára, az ország örömmel ugrik vele.

tisztviselőként dolgozó arcszörzet szakállamtitkár 2019.04.09. 05:11:19

@élhetetlen: A lopas az lopas.
Ha te atleped a ceg kapujat egy, a ruhadba bele akado papir sarkabol kihullo, elgorbult tuzokapoccsal, az mar LOPAS. Az pont ugyan olyan lopas, mint amikor Gyurcsany Ferenc 800 millios allami udulot szerzett meg 16 millio forintert, majd fel evvel kesobb 2.5 milliardert vissza vasarolta tolle az allam 1990-ben.
Nincs duma a lopas az lopas.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.09. 06:13:14

@Orbán 1 GÉNIUSZ:

"A gonosz Orbán magával rántja az országot a felvirágzásba, gazdasági erösödésbe meg a szuverenitásba. "

nincs gazdasági erősödés, összeszerelő üzem vagyunk. EU pénzek nélkül végünk te kis majom. a magyar kkv képtelen a garantált bérminimum kitermelésére is, ami amúgy sem elég arra, hogy egy fiatal kifizesse az albérletét, azért kell hogy szüljön, a cziggányod segílyes hiteléért, a kuszaszemű geci meg rohassza a forintot 320 majd 330+ felé, mert a kiáramló béreket akarják értékteleníteni.

nincs gazdaság, lóf@sz van meg fidessadó hegyek, 27% os áfa, és cziggányunk hazugságokkal és staddionokkal, jó sok staddional.

fidessssbarma

Ménár Atya 2019.04.09. 06:32:39

@orbántrollirtó:
Ne aggódj okoska, majd a választások után is nyekeregj, hogy 3 millió nicken szavaztak orbira :D:D:D
B+, téged most védetté nyilvánítalak.
Egy ilyen ritka állatot mint te mutogatni kell egy ketrecben,mielőtt kihal! :D

arabok balrol 2019.04.09. 06:45:45

@Furulyás Ferencné Tóth Aranka: Ujabb mitosz. A kulfoldi kollegaim -nem ex-szoci orszagbol- ugyanugy nyomtatnak magancelra a ceges nyomtaton, hasznaljak magancelra is a ceges netet, stb.

orbántrollirtó 2019.04.09. 09:31:27

@arabok balrol: @Ménár Atya:

Te nyomororék agitpropos hazudós fidesz troll! Takarodj innen a fideszes szennysajtóba, a köztévébe, vagy az origóra, mert itt errefelé az orbáni moslékot nem veszi be senki.

Ti fideszes gazemberek szégyent hoztatok Magyarországra, szégyen hoztatok a magyar népre! Menj az összes nickeden a kurva anyádba.

Szabványok 2019.04.09. 10:20:43

@Furulyás Ferencné Tóth Aranka: :-)
Kevered a dolgokat!
Más a gazdaság. Nem, nem nagyon vagyok multi csicskája, régóta, nagyon régóta független szereplője vagyok(vagyunk) a gazdaságnak.
Miért más, mint a sport? Azért, mert itt nem az a cél, hogy ki tud messzebbre pisilni, hanem egy jól cél van, a vevő kielégítése.
Miért más, mint a sport? Mert nem a másik *embert* győzöm le, hanem egy multit. Nem egyszer győztünk multival szemben. Mert jobbak, okosabbak voltunk.
Miért más mint a sport? Mert racionálisak a szereplők. Nem érzelemvezérelten "győzni minden áron, akkor is ha belepusztulok" küzdenek.
A versenynek célja van: a fejlődés. Az, hogy olcsóbb legyen a villany, az, hogy biztonságosabban utazz a vonaton. A végeredmény win-win. Jól jár a vevő is(pl. az E.On, meg az ő vevője: Te, és jól járok én is, mert csinálhatom és pénzt kapok érte. De a sportban? Ha nyernek az Csúzlik, akkor az kinek jó? Kapnak egy arany kupát egy évre és? Miért versenyeztek? Azért, hogy ki kapja el a cikeszt? Micsoda ostobaság ezért küzdeni, az embernek az egészségét, sőt életét kockáztatni, hogy ő repüljön leggyorsabban és ő kapja el a cikeszt? Az egészen más, ha van egy koncepcióm, hogy hogyan lehet egy üzemzavar esetén gyorsan csökkenteni a kiesett terület nagyságát és erre teszek egy ajánlatot az ELMÜ-nek. Mert azon nyerek én, nyer az ELMÜ, nyersz Te.

Még egy érdekesség, amit megtanultam a kapitalizmusban: A vevő nem hirdet abszolút győztest és kukázza a vesztest. Miért? Mert akkor ő segítené monopólium létrehozását, ami hosszú távon neki lesz rossz. Két példa: Az E.On-nál (igen-igen kemény feltételek mellett) nyertünk egy multival szemben. Mert olcsóbbak tudtunk lenni és olyan szolgáltatásokat találtam ki, amiket a multik nem tudtak implementálni. Mit csinált erre az E.On? Nem azt, hogy ezentúl csak tőlünk rendelt, mert akkor a multi (Konrétan a Landis & Gyr, illetve a LangMac), hagyja a fenébe ezt az egészet mást csinál és két év múlva olyan árat kérhetek, amilyet akarok. Hanem a kétharmad megrendelést az első helyezettnek, egyharmadot a második helyezettnek adta.
De ugyanezt tapasztalom például a vasúti biztosítóberendezések területén. Mit csinál a MÁV? (Az ÖBB dettó!) Nem azt, hogy aki nyer, az építhet mindent ezentúl. Hanem két vasat tart a tűzben (jelen esetben a Siemenst és a Thalest). A vesztest sem rúgja ki.

Szóval a gazdaság az más. Van ott verseny, de az más verseny, mint a sport, vagy a háború. Észjáték, mint a sakk. Tudom, 40(!) éve (sikeresen) vállalkozom. Kezdtem PJT-vel (ugye megvan még ez a fogalom?) utána GMK (de nem vállalati!), aztán KFT, majd Rt. Nagyon sok mindent csináltam, nem egyszer előfordult, hogy multival szemen győztünk, igaz volt olyan is,hogy multi beszállítói, társai voltunk. Igaz, én alapvetően műszaki ember vagyok, az üzleti tárgyalásokon általában, mint műszaki szakértő vettem részt, aki megcsinálja a cuccost.
Mára kiszálltam. Egyrészt a korom miatt, másrészt azért, mert Magyarországon az üzleti élet átalakult. Ma nem az számít, hogy mit tudsz, hanem az, hogy milyen viszonyban vagy Mészáros Lőrinccel. Nem akarok részt venni abban, hogy semmit csinálunk, de osztozunk a pénzen és majd elmismásoljuk a teljesítést. Egyre több cég állami (vagy fideszes) és ott kevésbé vannak kapitalista körülmények, mint a '80-s években. Racionálisabb tárgyalásokat lehetett folytatni pl. a MÁV-val a '80-s években, mint ma. Akkor azt mondtam ezt tudom nyújtani, ennyiért, kell? Ma... inkább nem mondom, ki tudod találni, ha elég piszkos a fantáziád.

Szabványok 2019.04.09. 10:23:08

@arabok balrol:
* Nem kutya, hanem Medve vagyok már vagy 50 éve.
* Nem kaparja ki a gesztenyét nekem senki. mindig is én kapartam ki magamnak a gesztenyét. De nem úgy, hogy a másikat félrelöktem, amikor már félig kikaparta. Hanem önállóan, magamnak, másokkal való harc, halál nélkül.

élhetetlen 2019.04.09. 13:19:18

@tisztviselőként dolgozó arcszörzet szakállamtitkár: @Furulyás Ferencné Tóth Aranka: Mi van? Osztódással szaporodtok? Csapatbővítés van?

Ménár Atya 2019.04.09. 14:35:03

@orbántrollirtó:
Jól van kisfiam, kissé bomlik az elméd :)

élhetetlen 2019.04.09. 14:53:03

@6.Lenin: Nehéz úgy vitatkozni, hogy, ha nem értek egyet veled, akkor azt mondod, hogy nem értem, amit mondasz. „minden a mienk, tehát nálam otthon van a legnagyobb biztonságban.”. 74-ben kezdtem el dolgozni, de egyik munkahelyemen sem tapasztaltam ezt. Nem vitték haza darabonként az R40-t, és az irodai székeket sem, sőt később a már mozgathatóbb asztali számítógépeket sem. Lehet, hogy sokan loptak, de nem hiszem, hogy az egész ország. És a szabad rablással is csak a rendszerváltáskor, és azután találkoztam. Tegyük fel, elfogadom, amit mondasz, hogy a magyar alapvetően önző, nem képes a szolidarításra, és mindenki lop, mert a komcsik. Ettől függetlenül egész jól elketyegett a többsávos. És nem azért váltottak egy kulcsosra, mert százezrek tiltakoztak a több kulcsos ellen. A széles világlátásoddal ezt te is biztosan tudod.
Más. teéjesenmindegy úgy ugrál körülöttem, mint egy felhergelt csivava, de nyugodtan egyezzetek meg, hogy buta vagyok, nem zavar, és nem változtat semmin.

6.Lenin 2019.04.09. 15:14:29

@élhetetlen:

"Tegyük fel, elfogadom, amit mondasz, hogy a magyar alapvetően önző, nem képes a szolidarításra, és mindenki lop, mert a komcsik. Ettől függetlenül egész jól elketyegett a többsávos."

Látom nem érted amit írtam. Sehol nem írtam, hogy alapvetően, hanem az akkori rendszerben más rögzült (általánosan, kivételek mindig lehetnek), mint az akkori nyugati polgárokban. ez nem az emberek hibája , hanem rendszerhiba volt. ezt megváltoztatni csak generációkon keresztül lehet általánosan. Egyes embereknél hamarább is, de a közösség szempontjából mindig a tömeges a meghatározó. nem egyes egyedek.
Ilyen esetekben az egykulcsos ösztönzőbb lehet. A sávos, ha már szinte mindenki érti a lényegét, és inkább a szolidaritás lesz a lényegesebb.
Ezeket vagy elfogadod, vagy nem, a te dolgod. Én így látom, ennyi a lényege.

Mellesleg volt már többkulcsos, és nem oldott meg semmit. Ugyanúgy csődbe vitték az országot.

élhetetlen 2019.04.09. 15:53:42

@6.Lenin: Persze, megint én nem értem az eszmefuttatásodat, ha azt mondom, hogy nem lopott az egész ország. De, szerinted ilyen a magyar. „. A sávos, ha már szinte mindenki érti a lényegét, és inkább a szolidaritás lesz a lényegesebb.„. A sávos működött, anélkül is, hogy mindenki „értette volna a szolidarítás lényegét”. „Mellesleg volt már többkulcsos, és nem oldott meg semmit.”. De, annak segített, aki száz eft-ből 100 eft-t vihetett haza, mert neki számít a 15 eft. És nem a többsávos vitte „csődbe” az országot. „az egykulcsos ösztönzőbb lehet”. Persze, az egy kulcsos megszüntette az adócsalásokat is. Ja. Azt hiszem, itt abbahagyhatjuk.

6.Lenin 2019.04.09. 17:05:02

@élhetetlen:

OK! Nyertél, lehet, hogy volt 10 ember, akik nem loptak, mert tök mozgáskorlátozottak, és szellemi fogyatékosok voltak.
A többsávos működött, persze, mindenki igyekezett papíron egy alacsonyabb sávba tartozni, a többi zsebből-zsebbe ment, mondjuk sokan rá is csesztek, amikor elérték a nyugdíjkorhatárt.
szerintem is abba lehet hagyni, hiszen nem ismered az embereket, csak esetleg egy szűk körön belül. Beszélsz össze-vissza.

élhetetlen 2019.04.09. 17:54:33

@6.Lenin: Jaj. Ilyen rossz a véleményed a magyarokról? „, lehet, hogy volt 10 ember, akik nem loptak, mert tök mozgáskorlátozottak, és szellemi fogyatékosok voltak.”. Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni.” A többsávos működött, persze, mindenki igyekezett papíron egy alacsonyabb sávba tartozni, a többi zsebből-zsebbe ment,„, Ez csak az alkalmazónak érte meg, a kiszolgáltatott legfeljebb elfogadta. Viszont nem ismerek egy szem mérnököt, vagy informatikust sem, aki minimálbérre bejelentve elment egy gagyi céghez. „hiszen nem ismered az embereket, csak esetleg egy szűk körön belül. Beszélsz össze-vissza.„ Te bezzeg az összes embert ismered, bár csak azt a réteget, aki egész életében lopott. Meggyőző vagy. Ennyi.

6.Lenin 2019.04.09. 18:23:44

@élhetetlen:

Nem írtam, hogy mindenkit ismerek, de a foglalkozásomnál fogva sok ezer családot ismertem meg az ország sok körzetéből, a putriktól a fényűző palotákig. Volt merítési lehetőségem. A jelentéktelentől, országgyűlési képviselőkig, sőt külföldön is,hiszen több, mint 6 évet éltem ott is, és a hobbimból kifolyólag szintén megismerhettem fél Európából sokféle embert.
Mind1.

élhetetlen 2019.04.10. 23:15:56

@6.Lenin: Bocs, csak visszanéztem, nem vettem észre a válaszodat. Szóval azt mondod, hogy „A jelentéktelentől, országgyűlési képviselőkig, sőt külföldön is,hiszen több, mint 6 évet éltem ott is, és a hobbimból kifolyólag szintén megismerhettem fél Európából sokféle embert.”, és mind tisztességes adófizető volt csak Magyarország az, ahol „lehet, hogy volt 10 ember, akik nem loptak, mert tök mozgáskorlátozottak, és szellemi fogyatékosok voltak”. Kemény kijelentés, és nem hiszem, hogy megalapozott. Nehéz komolyan venni, amit összehordasz. Ennyire még nem szar az egész ország erkölcsi helyzete.
süti beállítások módosítása