B1 blogcsalád



Orbán azt igyekszik sugallni külföldre, hogy nem rendítette meg a Néppárttól kapott gyomros

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. április 02. - Szelestey
  • A szlovák liberális hullám begyűrűzhet Magyarországra is, jobb, ha Orbán komolyan veszi a veszélyt;
  • Netanjahunak odahaza el kell számolnia azzal, miért paktál olyanokkal, mint Orbán, bár az új "barátok" kétségtelenül növelik külföldi mozgásterét, a Fidesz az olasz szélsőjobbal is igyekszik kiépíteni a kapcsolatokat;
  • Orbán Gáspár igehirdetőként egy egész nemzedéket próbál megtéríteni.

orb_3.jpg

 

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

A Néppárt ugyan jegelte a Fidesz tagsági jogait, a kormánypárt mégis kemény magabiztossággal, határozottan készül az európai választásra, középpontban a migrációval – írja a legnépszerűbb német napilap. A jelentés szerint a párt a felfüggesztés óta egyfolytában az izmait mutogatja. A szövetségesek részéről figyelmeztetésnek szánt lépést a sikerhez vezető tudatos lépésnek állítja be, annak bizonyítékaként, hogy az elvhűség kifizetődik.  Orbán továbbra is kirohan az uniós intézmények ellen. Kovács Zoltán szóvivő szerint azért a migrációt állítják a kampány középpontjába, mert ez a téma prizmaként mutatja meg, milyen kihívásokkal szembesül a földrész. A miniszterelnök már korábban egyértelművé tette, hogy a szemében az EU nem nőtt fel ezekhez a feladatokhoz.

Szóvivője Bécsben csak rátett még egy lapáttal, amikor azt állította, hogy az EPP balra sodródik. Az ő olvasatában nem a Fidesz sérti meg a pártcsalád közös értékeit, hanem az európai konzervatívok adják fel a saját elveiket - szociálliberális programjukkal. A magyar fél egyre élesebben bírálja Webert, aki ultimátumot adott Orbánnak, ha az a Néppárt tagja akar maradni. Kovács szerint azonban az ilyen fenyegetések a magyarok esetében nem működnek. A szóvivő nem sokat vár a kereszténydemokraták által kirendelt Bölcsek tanácsától sem. Mint mondta, itt nem a néppárti tagság, hanem Európai jövője a lényeg. Ő a maga részéről azt várja, hogy alapvetően megváltoznak a hatalmi viszonyok Strasbourgban. A Fidesz az eredmények ismeretében dönt a hogyan továbbról.

 

FT

financial_times.jpg

Hogy Szlovákiában meglepő módon Caputová lett a befutó, azt a vezércikk ritka reménysugárnak, a liberalizmus felülkerekedésének nevezi – egy populista korban.  Így most ünnepelhetnek az ország szomszédságában is, ahol sajnálatos módon a tekintélyelvűség és az urambátyám kapitalizmus válik mindennapi normává. Amit az új elnök képvisel, az ennél már nem mehetne jobban szembe mindazzal, amit a populista erős emberek hirdetnek a hatalom sáncai mögül Budapesten és Varsóban, de ugyanígy Prágában és Bukarestben is. A románoknál korrupt politikusok éppen aláássák a jogállamot. A szlovák vezető ezzel szemben elkötelezetten hisz Európában, komolyan beszél igazságról, egyenlőségről, polgárjogokról.

Kísért, hogy sikerét úgy tekintsék, mint a liberalizmus megújulását a földrész középső és keleti részén. És tényleg bimbózik valami. Lásd pl. a Momentumot, vagy az ukrán Zelenszkijt, akinek eredménye azt ígéri, hogy elsöpri a korrupt rendszert. De hogy azután mi lesz a reményekből, az már más kérdés. Magyarországon és Lengyelországban a liberális újjászületés bármiféle jele a képzett városi értelmiségre kötődik. De még Szlovákiában is különlegesnek számíthat, ahogyan Caputová nyerni tudott, hiszen jelenleg óriási az elégedetlenség a korrupció, illetve a kettős újságíró gyilkosság miatt. De másutt nem látni ilyen szeizmikus mozgásokat. Ugyanakkor a muzulmán-ellenes és szélsőséges jelöltek Szlovákiában 25 %-ot kaptak és ez feltárta az ottani politika gusztustalan oldalát. Ám a leendő államfő megmutathatja, hogy a liberalizmus és a jogállam tisztelete többet adhat az embereknek, mint a populista demagógia és a gyakran azzal kéz a kézben járó kliensrezsim.

 

Washington Post

washington_post_1.jpg

Egy nappal a győzelme után a liberalizmus megmentőjeként üdvözlik az új szlovák elnök asszonyt, de sokfelől nehezedik rá nyomás, hogy feltartóztassa a populista hullámot. Caputová nyugatbarát liberálisként kampányolt és az ígérte, hogy nagyobb átláthatóságot hoz a közéletbe, ami roppant fontos. Cas Mudde, a Georgia-i Egyetem professzora úgy értékeli, hogy a siker megmutatta: nem okvetlenül szükségszerű hogy a populisták aknázzák ki az elitellenes érzelmeket, és hogy a liberális kihívók akár az addigi politikai vezetést is képesek kibilleteni a nyeregből. Az Amerikai Enterprize Intézet kutatója, Dalibor Rohac azt emeli ki, hogy kívülállóként, a következő elnök a kisemberek érdekének képviselőjeként képes volt a maga javára fordítani a jogállam és az igazság állapota miatt kirobbant elégedetlenséget. De ehhez nem kellett demagóg eszközöket igénybe vennie. Ily módon most várhatóan erőre kapnak Szlovákiában az EU-barát, reformer körök.

Ezzel szemben támadásba lendült ellene a másik oldal, Magyarországon a kormányhű média máris arról cikkez, hogy Caputová Sorosra emlékeztet. Mudde azt emeli ki, hogy a győzelem fenyegetés Orbán és mások számára, és Magyarországon is korrupcióellenes tüntetéseket válthat ki. Egyben cáfolja, amit a miniszterelnök állít, mármint hogy csakis ő, illetve a popolista-radikális politika képzelhető el a térségben, a tézist azután felelőtlenül átvesz a legtöbb nyugati sajtóorgánum. Csáky Zselyke, a Freedom House európai és ázsiai kutatási igazgatója szerint most sok függ attól, az elnök mennyire tudja lehűteni a túlzott várakozásokat. Ha képes rá, akkor az tartósan kedvező változásokat hozhat a szlovák politikában. A kérdőjelek persze nagyok. Amihez Rohac azt tette hozzá, hogy az eredmény nyitány lehet egy olyan, reformista, széles, liberális koalíció felbukkanásához, amely véget vethet Fico mindenevő populizmusának.

 

Time

time_1.jpg

A folyóirat úgy mutatja be Caputovát, mint aki ritka eredményt produkált a haladó erők részéről abban a Közép-Európában, ahol az utóbbi években igencsak elharapózott a nacionalista retorika. Magyarországon, Lengyelországban és Ausztriában jobbos, nacionalista pártok irányítják a kormányt. A térségben másutt is küszködnek a liberálisok, hogy megbirkózzanak az olyan populistákkal, mint Orbán Viktor, aki a migrációval és társadalmi kérdésekkel házal. Ám a szlovák választás kimenetele azt tanúsítja, hogy a fennálló helyzettel szembeni elégedetlenség haladóbb vezetőket hozhat felszínre. Ily módon a siker a baloldal harcának kezdete lehet az országban. A mozgalom tényleges erejét az EP-választás, illetve a jövő évi szlovákiai parlamenti választás világítja majd meg.

 

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

Kudarcot vallottak Szlovákiában az Európa újjáalakításán dolgozó nacionalisták, és így lehet, hogy most Európában is megindult valami, hogy legyőzzék az ilyen erőket a májusi választásokon. Caputová eredménye mindenképpen jelzés, hogy milyen irányba hajlanak a szavazópolgárok. Egyben figyelmeztetés lehet a szomszédságban az olyan vezetőknek, mint Orbán Viktor, aki hasonló pártokkal áll össze, hogy a választás referendum legyen a további európai integráció ellen. Egy prágai befektetési alap vezető közgazdásza úgy érzékelteti a lényeget, hogy a szlovák elnök minden, ami Orbán nem. A világ élenjáró gazdaságait képviselő államok csaknem 70 %-át nem demokratikus, populista körök vezérlik, ami kétszer annyi, mint három évvel ezelőtt. De úgy néz ki, hogy Európában visszaszorítják őket, noha a szavazópolgárok elégedetlenek a hagyományos elittel, ám nagyra becsülik a jólétet, a szabad munkavállalás és utazás lehetőségét. 

A legutóbbi EU-felmérés azt igazolta, hogy a középpártok kényelmesen vezetnek a nacionalista táborral szemben a kontinentális választások közeledtével. Orbán ugyan továbbra is erős pozícióban van idehaza, ám nemzetközi befolyása megbicsaklott a néppárti felfüggesztés után. Példaképe, Erdogan pedig éppen most vesztette el több nagyvárost is a helyhatósági választásokon. A pozsonyi Politikai Intézet vezetője szerint Szlovákia jelzést küldött, hogy Közép-Európa még nem adta fel a liberális demokráciát, és ez bíztató a csehek, magyarok, de főként a lengyelek számára. 

 

New York Times/Reuters

new_york_times.jpg

Az Európai Központi Bankot továbbra is aggasztja, hogy a Magyar Nemzeti Bank kezében van a Budapesti Tőzsde többségi tulajdona, ezért továbbra is éberen figyeli, mit tesz az MNB,  nehogy a jegybank a kormányzati finanszírozás bűnébe essen. Ezt tartalmazza az EKB jelentése a tavalyi évről. A hírügynökség felhívja a figyelmet, hogy Matolcsy György Orbán szoros szövetségesének számít és jó pár dolog, amit a jegybank élén csinált, nemigen egyeztethető össze az intézmény elsődleges feladatával, az infláció féken tartásával. Amúgy nem is titkolja, hogy erősen támogatja a hatalom gazdaságpolitikáját. Az is szokatlan volt, hogy a bank megszerezte a tőzsde ellenőrzését. Ám azóta sem sikerült elérnie a meghirdetett célt, tehát hogy megdobja a forgalmat és a jegyzett részvények körét. Ugyanakkor a nem euróövezeti államok jegybankjai esetében az Európai Központi Bank nem sokat tehet, főként ha az érintett országok nemigen iparkodnak bevezetni a közös fizetőeszközt.

 

Die Presse  

die_presse.jpg

Az ellenzéki osztrák szociáldemokraták amellett vannak, hogy az unió csökkentse a támogatásokat Magyarország és Lengyelország részére, mivel a két kormány adókedvezményekkel vág a nyugati partnerek alá. A párt most indította meg európai választási kampányát és Rendi-Wagner elnök szerint fő céljuknak az igazságos adókat és a szolidáris Európát tekintik. Példaként hozta fel, hogy a cégeknek a magyar törvények értelmében mindössze 9 %-os nyereségadót kell fizetniük, miközben az ország évi hárommilliárd eurót kap Brüsszelből. Vagyis az Orbán-kabinet ez utóbbi pénzből fedezi az adódömpinget. Az SPÖ listavezetője, Schieder rendkívül sportszerűtlennek tartja az ilyesfajta, egyoldalú előnyöket. Mint mondta, véget kell vetni a pusztító adóversenynek. De ez a gyakorlat az érintett államoknak sem jó, mert mindent egybevéve nem jutnak elég forráshoz a befektetések céljaira.

 

Tagesspiegel

tagesspeiegel_logo.png

Egyelőre nem világos, hogy a Néppárt miként akarja megmenteni a CEU-t a három, Bajorország által finanszírozandó professzori állással. De lehet, hogy a bajor trükk segít a magyar tudomány szabadsága érdekében. A Müncheni Műegyetem mindenesetre azt közölte a lappal, hogy a három hellyel azt szeretnék, ha az által képviselt technikai szemléletű politológia helyet kapna a magyar egyetem oktatási programjában. Azt ugyanakkor még nem látni, hogy az együttműködés révén a Néppárt tagja maradhat-e a Fidesz, és ha igen, akkor az új kapcsolat miként járulhat hozzá ahhoz. A német fél, akárcsak a Közép-Európai Egyetem rektora, jogi biztosítékokat akar. A két fél vezetői 9 nap múlva egyeztetnek egymással. Palkovics László úgy nyilatkozott a lapnak, hogy ha a két iskola talál jogilag elfogadható megoldást, akkor a hatalom támogatja azt.

A minisztert támadják, főként a Tudományos Akadémia tervezett reformja miatt. Szerinte azonban nem sokat számít, hogy a Parlament idáig mindig elfogadta az intézmény munkáját összegző jelentéseket. Azzal érvel, hogy a képviselők nem tudják felmérni a tudományos munka színvonalát. A kormány komolyan veszi a tudomány szabadságát, jelentette ki, ám arról is beszélt, hogy annak részeként az eredményeket hozzáértőknek kell ellenőrizniük. Csak éppen még az sem várta meg, hogy összefoglalja vizsgálata eredményeit a kormány által felkért nemzetközi szakértői bizottság. Már előtte leállította a kutató intézetek finanszírozását. A magyar tudományos élet úgy tekint a fenyegető átalakításra, hogy az újabb lépés a jogállam leépítése felé. Jó pár nemzetközi szakintézmény szolidáris a tiltakozó magyar kollégákkal.

 

FT

financial_times.jpg

Mostanában szinte kötelező a világ erős emberei számára, hogy elzarándokoljanak Izraelbe, úgy hogy egy héttel a választások előtt még soha nem volt ennyire bizonytalan Netanjahu hazai helyzete, annál jobbak viszont a külföldi pozíciói. A politikusnak kezére játszik, hogy feljövőben van a nacionalista-populista vezetők új nemzedéke, Washingtontól Delhiig, Budapesttől Brazíliáig. Az érintettek valamennyien csodálják a zsidó államot. Annak elsősorban Trump megválasztása segített sokat.

A barátok közé tartozik Orbán Viktor, az illiberális demokrácia bajnoka, ám a viszony ellentmondásos Izraelben a Soros elleni, antiszemita utalásokat tartalmazó kampány miatt. Ezzel együtt ideológiai rokonság van a két vezető között. Mindkettő etnikai nacionalista, és Netanjahut nem zavarja különösebben, hogy a magyar nacionalizmusban van jókora adag zsidóellenesség is. Az izraeli vezető igazoltnak látja a taktikai szövetséget az olyan, kétes figurákkal, mint Orbán, ha az segít országának. És ilyen szempontból a közép-európai nacionalisták jelenleg kapóra jönnek neki. Tavaly a magyar, a cseh és a román kormány megakadályozta, hogy az EU elítélje az USÁ-t, amiért az Jeruzsálembe költöztette nagykövetségét. Mostanság az európai szélsőjobb ellenségesebb a muzulmánokkal, mint a zsidókkal szemben és az iszlám elutasítása sűrűn csapódik le Izrael támogatásában. 

Netanjahu nagy eredményeknek tekinti ezeket az új keletű barátságokat és visszautasítja a liberális aggályokat, tehát, hogy nem kellene olyanokkal összeszűrni a levet, mint Duterte, Bolsonaro és Orbán. De ennek az irányvonalnak a puszta reálpolitika alapján is vannak lényeges kockázatai Izrael számára. A legsúlyosabb vád, hogy amikor a kormánya populista-nacionalisták új generációjával szövetkezik, akiknek többség esetében erősen kétes a demokratikus mérleg, nos, ez még inkább hiteltelenné teszi azt az állítását, hogy a demokrácia egyik élharcosa. Vagyis a miniszterelnök kétségtelenül talál új barátokat országának, ám ezzel párhuzamosan egy egész sor új ellenség sorakozik fel vele szemben. 

 

Politico

politico_1.jpg

A Fidesz erősíti kapcsolatait az olasz szélsőjobbal: Novák Katalin a hétvégén, a veronai Családok Világkongresszusa alkalmából találkozott Salvinival, a Liga vezérével. A családügyi államtitkár, a párt alelnöke utána úgy nyilatkozott, hogy a két tömörülés számíthat egymásra. De leült tárgyalni a szintén szélsőséges Olaszország Fivérei elnökével is. Mindkettőjükkel egyetértett abban, hogy most az EP-kampány a legfontosabb, és akit csak lehet, mozgósítani kell szavazni, a két ország érdekeinek érvényesítésére. Azaz a migráció leállítására, a külső határok védelmének megerősítésére. Maga az alapesemény tiltakozásokat váltott ki, mert a bírálók szerint ott LGBTQ-ellenes nézeteket hangoztattak, nem beszélve az orosz kapcsolatokról.

 

Le Monde

le_monde.jpg

Orbán Viktor egyetlen fia egyházat alapított, célja, hogy megtérítse a 18 és 30 év közötti fiatalokat, noha Magyarország igencsak világi. Ám Gáspár nem biztos abban, hogy az apja érti, mit is csinál ő, bár jelentős támogatást ad neki. A gyerek, akit egy ugandai humanitárius küldetés során érintett meg Isten, igehirdetőként a diplomás, nyelveket beszélő, a világra nyitott rétegeket vonzza. A Felház a pünkösdisták margóján működik, de Magyarországon még nem túl népszerű. Azonban ez a miniszterelnöki sarjat nem riasztja el: életét a vallásnak kívánja szentelni. A tudósító ott volt a március 15-i nemzeti ünnepen, a Tüskeházban, ahol igazi, amerikai látványosságban volt része, nagy kivetítőkkel, keresztény rockkal., fényjátékkal, sőt kollektív transszal. Úgy tűnik, Gáspár örökölte az apja szónoki képességeit. Jelenleg több ezren követik, főleg a közösségi oldalakon, de azért az ilyen új egyházak még elég súlytalanok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8714733081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lakatos Rodolfó 2019.04.02. 06:54:47

"A szlovák liberális hullám begyűrűzhet Magyarországra is, jobb, ha Orbán komolyan veszi a veszélyt"

LOL, na ez meg a nap vicce?

Nézzetek már utána a közvéleménykutatások adatainak, mielőtt ilyen marhaságokat leírtok. A jelenlegi pártpreferenciák alapján előrejelzés az EP-választásokra:
magyarnemzet.hu/belfold/nezopont-tovabb-nott-a-fidesz-tamogatottsaga-6421580/

Fidesz-KDNP 14 mandátum (2/3)

(szakadék)

Jobbik 3
MSZP-P 2
DK 1
LMP 1
Momentum 0
MKKP 0.

Ezek közül az ALDE tagpártja ("liberális") a küszöbben megint megbotló Momentum. De ha még fel is jön 5%-ra (hiszem ha látom), még akkor is, hol van ez attól, hogy megszorïtsátok a Fideszt? Hát a fasorban sem vagytok!

megvagyhadnagy 2019.04.02. 06:54:55

"A szlovák liberális hullám begyűrűzhet Magyarországra is, jobb, ha Orbán komolyan veszi a veszélyt"
Muhahahaaaaa....itt lakok a szlovák határ mellett. Ha gyűrűzne, akkor itt már biztos gyűrűzne. De itt max a tapló, tilosban parkoló, nagyképű, szlovák bevásárlóturisták gyűrűznek.

rallus 2019.04.02. 07:12:10

Caputova valójában olyan Macron, aki nem csak a négy fal között van bugyiban....

2019.04.02. 07:51:55

Márpedig nem is rendítette meg. Akkor rendítette volna meg, ha itthon jobboldali-konzervatív szavazórétege lenne, akik rossz szemmel néznék, hogy eltávolodik a párt az európai jobboldaltó. De ez rég nincs így, és a Fidesz nem most távolodott el a jobboldaliságtól, hanem ez egy 2008 óta tartó folyamat befelyezése.

Helga Beauty Salon. 2019.04.02. 07:59:04

Az ellenzéki osztrák szociáldemokraták amellett vannak, hogy az unió csökkentse a támogatásokat Magyarország és Lengyelország részére, mivel a két kormány adókedvezményekkel vág a nyugati partnerek alá. A párt most indította meg európai választási kampányát és Rendi-Wagner elnök szerint fő céljuknak az igazságos adókat és a szolidáris Európát tekintik. Példaként hozta fel, hogy a cégeknek a magyar törvények értelmében mindössze 9 %-os nyereségadót kell fizetniük, miközben az ország évi hárommilliárd eurót kap Brüsszelből................................

Igazságos adókat! LOL! Íme, ezek a barátaink, ezeket szolgálnák ki a magyar libsik, mert gondolom egy ilyen benyögésre nyugati részről, azonnal jól megadóztatnák a magyar cégeket!
Erről szól egyébként ez az egész külső nyomás, lófaszt érdekli őket igazából a jogállam meg a többi szaruk, csak belső gyarmatnak akarnak minket ahol mindenbe belepofázhatnak és vihetik ki a lóvét!
A prolik erre Lölözni fognak, de amikor nem volt Lölö akkor kinél landolt a rengeteg pénz? Illetve rengetegebb, mert munkanélküliség volt nem épült semmi kivéve az autópályákat (hitelből) meg jött az IMF is! Az nagyon jó volt tényleg, ez meg nem tetszik a jóakaróinknak!
Le a libsikkel!

Helga Beauty Salon. 2019.04.02. 08:09:57

Caputová nyugatbarát liberálisként kampányolt..........................

Nem is tagadja hogy egy potenciális hazaáruló! Gyönyörű! Fejlett öntudatú nép az aki külső erők barátját választja meg és nem egy olyat, aki elsősorban a saját hazája barátja!
Jó lenne már felébredni ebből a zavaros illúzióból, mert a nyugatiaknak nincsenek barátaik, csak érdekeik!

Helga Beauty Salon. 2019.04.02. 08:26:54

A Fidesz erősíti kapcsolatait az olasz szélsőjobbal: Novák Katalin a hétvégén, a veronai Családok Világkongresszusa alkalmából találkozott Salvinival, a Liga vezérével. A családügyi államtitkár, a párt alelnöke utána úgy nyilatkozott, hogy a két tömörülés számíthat egymásra. De leült tárgyalni a szintén szélsőséges Olaszország Fivérei elnökével is. Mindkettőjükkel egyetértett abban, hogy most az EP-kampány a legfontosabb, és akit csak lehet, mozgósítani kell szavazni, a két ország érdekeinek érvényesítésére. Azaz a migráció leállítására, a külső határok védelmének megerősítésére. Maga az alapesemény tiltakozásokat váltott ki, mert a bírálók szerint ott LGBTQ-ellenes nézeteket hangoztattak, nem beszélve az orosz kapcsolatokról......................

Migráció leállítása, határok védelme, az ország érdekeinek az érvényesítése az LBTQ "emberek" problémái helyett? Ez a botrány libsiéknél, ez mindent elmond az értékrendről amit ránk akarnak erőltetni!
A legszomorúbb, hogy vannak hülyék akik ennek tapsikolnak!

Helga Beauty Salon. 2019.04.02. 08:36:14

A pozsonyi Politikai Intézet vezetője szerint Szlovákia jelzést küldött, hogy Közép-Európa még nem adta fel a liberális demokráciát, és ez bíztató a csehek, magyarok, de főként a lengyelek számára. ............................

Szerencséje mindhárom ezeréves országnak hogy 92-ben megalakult Szlovákia, mert nélküle ki mutatna most utat nekik!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.04.02. 08:47:58

" ... A térségben másutt is küszködnek a liberálisok, hogy megbirkózzanak az olyan populistákkal, mint Orbán Viktor, aki a migrációval és társadalmi kérdésekkel házal. Ám a szlovák választás kimenetele azt tanúsítja, hogy a fennálló helyzettel szembeni elégedetlenség haladóbb vezetőket hozhat felszínre. ... "

Hát, itt lenne az ideje, hogy ez az elégedetlenség valamit értelmeset is a felszínre hozzon, mert az amit eddig ide ömlesztett, az csak a pöcegödör tartalma volt: maszopiták, kurcsányiták, alytónindzsák, kurvaerősképek stb.

Helga Beauty Salon. 2019.04.02. 09:02:35

Ha annyira komázzátok a vagány szőke nőket, akkor ajánlanám Morvait, ő szabad lesz nemsokára! :D

Helga Beauty Salon. 2019.04.02. 09:06:24

@Magánvéleményem: Hát, itt lenne az ideje, hogy ez az elégedetlenség valamit értelmeset is a felszínre hozzon,.....................

Az értelem egyértelműen kizáró tényező, aki a legkisebb jelét is mutatja azt kigolyózzák maguk közül, vagy elmenekül önként, lásd Schiffer!

Helga Beauty Salon. 2019.04.02. 09:07:04

@Magánvéleményem: Hát, itt lenne az ideje, hogy ez az elégedetlenség valamit értelmeset is a felszínre hozzon,.....................

Az értelem egyértelműen kizáró tényező, aki a legkisebb jelét is mutatja azt kigolyózzák maguk közül, vagy elmenekül önként, lásd Schiffer!

Helga Beauty Salon. 2019.04.02. 09:15:22

Le Monde
Orbán Viktor egyetlen fia egyházat alapított, ........................

Szerintem a Francia újságnak inkább a Párizsi mecsetalapításokkal, meg az ottani imámokkal kéne foglalkoznia, bár gondolom az újságíró azon a környéken nem sokáig "lógatná az orrát" !

Helga Beauty Salon. 2019.04.02. 09:19:24

Az izraeli vezető igazoltnak látja a taktikai szövetséget az olyan, kétes figurákkal, mint Orbán, ha az segít országának. ...........................

Ez a Netanjahu gyerek nem hagyja magát irányítgatni? Kár hogy nem lehet lefasiztázni, meg antiszemitázni mi? :D

élveteg 2019.04.02. 09:35:37

"Maga az alapesemény tiltakozásokat váltott ki, mert a bírálók szerint ott LGBTQ-ellenes nézeteket hangoztattak, nem beszélve az orosz kapcsolatokról."

Aztán akkor mi van mi? . Az LGBTQmzperx hírdetheti csak a saját nézeteit? A Lófaszt mama
.
" Lásd pl. a Momentumot, vagy az ukrán Zelenszkijt, akinek eredménye azt ígéri, hogy elsöpri a korrupt rendszert."

Téényleg? Én mintha ugy turdtam volna idáig hogy az ukrán forradalom az elsöpörte a korrupt rendszert Vagy mégsem? Esetleg annyi történt hogy az oroszbarát korrupt Janukovics helyett kaptak nyugatbarát korrupt Porosenkót?

A Helsinki Bizottság gyilkosok, bűnözők jogait véd 2019.04.02. 11:01:11

Akit ez a szennyblog szélsőségesnek hív, az a normalitást képviseli.

Épüljön STADION a CEU helyére.. 2019.04.02. 13:43:59

"Orbán azt igyekszik sugallni külföldre, hogy nem rendítette meg a Néppárttól kapott gyomros"

Pedig kemény volt, hiszen ebben a honapban, csak 2 %-ot erösödött a fidesz.
Fantasztikus, hogy mindig kitalálnak valami ujabb kormány buktato témat, pár hétig verik a habot, aztan a lezáras mindig az, hogy nö a fidesz szavazótábora. Köszönjük libbantak.

sZulamith 2019.04.02. 13:52:46

Ahogy nézem, hallom olvasom, most éppen az olaszok a kedvencek. Személyes tapasztalatom alapján, kissé öntelt, saját magukon kívül másokat nem becsülő népség.

A LIPSI UGAT AZ ORSZÁG HALAD 2019.04.02. 15:12:40

"miközben az ország évi hárommilliárd eurót kap Brüsszelből. Vagyis az Orbán-kabinet ez utóbbi pénzből fedezi az adódömpinget. "

Ujabb lebukas. A libbantak 9 eve azt hazudjak, hogy Orbanek egy az egybe ellopjak, ezt penzt, es mar eleve Meszaros Lorinc szamlajara utaljak.
Szoval elkene mostmar donteni, hogy szerintuk mire megy a penz ?
Orbanek ellopjak, a gazdasagi novekedest fedezik belolle, vagy az adocsokkentest ???
Szoval egyeztetniuk kene az hazai es kulfoldi libbantaknak a hazugsagaikat.

Helga Beauty Salon. 2019.04.02. 15:45:28

@A LIPSI UGAT AZ ORSZÁG HALAD: Nem érted? Átutalják, utána kiveszik hogy mégegyszer ellophassák és azt a pénzt is ellopják ami nincs is!Az Orbán veje meg ellopta a főútról a fényt, a rácsel meg lopja a divatot de az még ravaszabb mert otthagy helyette egy szaros pelenkét! Ilyenek ezek!

Európai téridő 2019.04.02. 16:41:46

Lajos, azt következetesen elhallgatjátok, hogy a szőke hölgy a "maffiás" Kuciak-gyilkosság hatására nyert ilyen nagyot. És a jelek szerint az tényleg "maffia" volt". Nem ma kezdték, Csehszlovákia megalapítói is "maffiának" hívták magukat, "tréfásan". Na, persze, a "jogállam" sem igazán "maffiamentes" az ártatlanság vélelme és a fene sok bizonyítási teher miatti kekeckedések okán.

Oxica 2019.04.02. 20:54:58

444.hu/2019/04/02/a-fideszt-is-varja-salvini-az-aprilisban-alakulo-partcsaladjaba

A tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigányt már várja Európa pöcegödre, ahova mindig is tartozott, a putyinszopó fasiszta ligába.

Ez ám a karrier elvtársak, vénségére Európa végbeléből kandikálva, megbomlott elmével nézelődik és nem érti hogy mi történik körülötte.
Pont mint Kádár elvtárs, az utolsó éveiben.
Hiába, a diktátoroknak már csak ez a sors jutott, golyó vagy kötél, vagy megbomlott elme.

Ez van elvtársak, lassan ideje új nyalható segg után nézni, mert a tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigány már a végét járja.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

Helga Beauty Salon. 2019.04.02. 21:07:29

@Oxica:
Ez van elvtársak, lassan ideje új nyalható segg után nézni, mert a tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigány már a végét járja...............

Ebből a dumából 2018 ápr. 08-án délelőtt rengeteget láttam, majd délutánra még az ezt hangoztató nickek is eltűntek örökre! Deja vum van?
Hajrá szarszagú oxibuzi, hajrá lippshitzek! :DDDDDDD

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.02. 21:10:50

@Lakatos Rodolfó:

"Nézzetek már utána a közvéleménykutatások adatainak, mielőtt ilyen marhaságokat leírtok. A jelenlegi pártpreferenciák alapján előrejelzés az EP-választásokra:
magyarnemzet.hu/belfold/nezopont-tovabb-nott-a-fidesz-tamogatottsaga-6421580/"

van bőr a pofádon a retkes magyar nemzetet (idők) reklámozni, ami a fidess szócsöve? :D

ha a csuti orsós staddion cziggányod ilyen korrekt sikeres manó, miért kell neki 1000 összelopott média, alapítványba tömörítve?

te alja fidesstetű, meddig hazudoztok még?

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.02. 21:15:14

@Helga Beauty Salon:

te hülye fidesstetű, neked miért jó, hogy a csuti orsós staddion cziggányod a nemzet pénzét átpasszírozza pénztáros falubéli lölőnek?? téged is meglop ez a lócsuti, vagy annyire hüje vagy, mint @nyád?

ELIOS ról tudunk valamit? végül is beszopta a kis vej, és fizethettük mi a számlát? he?

mocskos fidess tolvajok...

Lakatos Rodolfó 2019.04.02. 23:46:24

@csüngőhasú norvégbáró: Hiába szenvedsz, libsikém, az emberek nem a "lopást" vagy a stadionokat érzik a bőrükön, hanem a rekord gazdasági növekedést, méghozzá mindezt a GDP-arányos államadósság leépítése közben produkálva:
www.google.com/amp/s/www.portfolio.hu/gazdasag/a-tobb-evtizedes-rekord-utan-tudott-meg-nagyot-robbantani-a-magyar-gazdasag.313937.html%3famp

Na ez az, amit a te elkúró gazdáid sosem tudtak produkálni.

Ezért nem fértetek hozzá a húsos fazékhoz tavaly sem, és ezért lesztek elküldve a sunyiba 2022-ben is.

2019.04.03. 06:27:27

@Lakatos Rodolfó: Szóval ha nem érezzük a bőrünkön akkor semmi gond a lopásokkal és az őrült stadion lázzal, igaz? Vehetjük ezt beismerésnek részedről, elismered, hogy létezik? Amíg nem érzed semmi baj, csinálják csak. Jó magyar mentalitás, szarok mindenre amíg nekem jó és nem érint. Önzőség, szűklátókörűség? Csak a holnapi napot látom, nem érdekel és nem is akarok előre tekinteni holnaputánra. Valamint úgy látom létezik az a húsos fazék is. Gondolom tudod, milyen értelemben szokták használni ezt a kifejezést. Nem éppen pozitívban.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.03. 06:48:51

@Lakatos Rodolfó:

"Hiába szenvedsz, libsikém, az emberek nem a "lopást" vagy a stadionokat érzik a bőrükön,"

sajnos a koszlott főstrómann staddionbáród lopását is érzik, az a szavazópolgárok épeszű fele volt, aki ki is fejezte nemtetszését.

nyilván most is azért küzködik a külföldi szavazatokért a főcziggány, mert nem félti a bőrét.. :D

egyébként,

minimálbér 2019 bruttó: 149 000 Ft

garantált bérminimum 2019 bruttó: 195 000 Ft (nettó 129 675 Ft)

ez siker??? a magyar vállalkozások zöme ugat és sír, hogy nem tudja kitermelni, pedig robog a cziggányod gazdasága, a fenti éhbér egy siker??

e mellé kellett a hírhedt csuttistaddionbáró rabszolgatörvény?

ez a csutticziggányod sikere? :DDDDDDDDDDDD

viszont a seggnyalói bérét szépen emeli, a milliót is simán

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.03. 06:55:23

@Thomas Grande:

"Szóval ha nem érezzük a bőrünkön akkor semmi gond a lopásokkal és az őrült stadion lázzal, igaz? Vehetjük ezt beismerésnek részedről, elismered, hogy létezik?"

persze. hogy létezik, a csutticziggánystrómanstaddionbáró már rég rájött, hogy a magyar miért megy utcára és mire tesz nagyiívben. s ezt alja O1G ki is használja.

de, ez sajnos a nép hibája. ez a norvégszolisge.i futna rohanna, ha a magyar összetartóbb lenne.

Nzoltan 2019.04.04. 08:36:42

Magyarországon rendre nem jönnek be azok a receptek, amik kölföldön megszokottak. Orbán jól mondta, itt nagyon különleges a néplélek. Kölföldön egyszerűen nem értik.
Ez a mi szerencsénk. Különben már ukrajai állapotok lennének.

Nzoltan 2019.04.04. 08:39:55

@csüngőhasú norvégbáró: Nem. Orbán mindig is lehajolt az apróért. Emlékezzünk vissza a tizennyolcas választásokra. Az utolsó hónapokat végigturnézta a kisemberek között. A balos szarkupacok soha nem alacsonyodtak le a plebshez. Alázat nélkül pedig nem megy.

Nzoltan 2019.04.04. 08:44:50

A libsik megint belefutnak abba, hogy a populizmust mint negatívumot értelmezik.
Mikor kihúzzák a talajt a többségi polgárok alól, az egész vissza fog ütni.

Nzoltan 2019.04.04. 08:48:31

@sZulamith: És ez igaz szinte minden európai és nem európai országra is. Ahol nem, ott előbb-utóbb felborul a rend. Jó példa erre Svédország, Franciaország, Nagy-Britannia.
süti beállítások módosítása