B1 blogcsalád



Ha Caputová nyer Szlovákiában, az fény lehet az egész közép-európai alagútban

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. március 29. - Szelestey

zc.jpg

  • Macron: Schengen ára a menedékkérők befogadása. 
  • FT: a nemzeti külön utak csak felnyitják a sorompót a kínai nyomulás előtt. 
  • Netanjahu a mai populizmus prototípusa, aki messze megelőzte korát, de hogy hatalmon maradhat-e, az érettségi vizsga a demokrácia számára.

FT

financial_times.jpg

A vezércikk azt ajánlja az uniós tagállamoknak, hogy egységesek lépjenek fel Kínával szemben, mert nem sokat tudnak elérni, ha mindenekelőtt a saját érdekeiket erőltetik. Az ázsiai ország persze rendkívül fontos gazdasági partner az EU számára, de egyben kiemelkedő vetélytárs is. A szervezet által a minap elfogadott „stratégiai kitekintés” először mondja ki, hogy Pedig módszeres rivális, amely alternatív kormányzási modelleket támogat és verseng Európával a technológiai vezetésért zajló küzdelemben. Az integráció magas rangú tisztségviselői és a nagy cégek egyaránt boldogtalanok, amiért csak korlátozottan jutnak be a kínai piacra, illetve a kínai állami vállalatok agresszív és tisztességtelen gyakorlata láttán. Vagyis rendkívül fontos tényezőről van szó, ám annak értékrendje és magatartása aláássa a szabályokra épülő nemzetközi rendszert.

A mai Kína odahaza elnyomóbbá vált, külföldön pedig még erőszakosabb. Az EU vezetői aggódnak, hogy a selyemút-program az ország erejét hivatott megerősíteni, beleértve kis és nagy európai államokat. Félnek, hogy az unió külpolitikájának gyengesége a Peking „oszd meg és uralkodj” taktikájának kezére játszik. Meg az a gond is felmerült, hogy Európa beszorul az USA és a kínaiak közé. Ám nem sokat tud tenni, ha a nemzeti kormányok jelentős számban elfogadják a közvetlen kínai befektetéseket, vagy jelentősen támogatják az ázsiai nagyhatalomnak szánt kivitelt. Bűnös, aki a saját érdekeit helyezi előtérbe: a görögök, magyarok, csehek, olaszok, franciák, németek.  Az uniónak nagyobb egységet kell tanúsítania. Ha a világ egyik vezetője akar lenni, akkor stratégiaibb megközelítést kell alkalmaznia, nem szabad hagynia, hogy megosszák. A nagyobb tagoknak át kell venniük az irányítást.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

A lap úgy látja, hogy a Frontex ügyében megfigyelhető huzavona példaszerűen illusztrálja: kudarcot vallott az unió menedékpolitikájának reformja. Pedig állítólag az egyik legfontosabb témáról, a külső határok védelméről van szó. Ennek ellenére csak 2027-re töltik fel 10 ezer emberrel a határőrizeti erőket, mert jó pár tagállamnak túl gyors volt a Bizottság által javasolt tempó. Így most az embercsempészek nyugodtak lehetnek, mert van idejük, hogy kidolgozzák a megfelelő üzleti modellt.  Ráadásul a mostani döntés nem ér semmit, ha nem határozzák meg, hogy mi legyen a menedékérőkkel. Ki az illetékes, hová küldjék ezeket az embereket?  Nagyon igaza van Macronnak, aki kijelentette: ha valaki fenn akarja tartani a szabad mozgást, mint Magyarország és Lengyelország is, akkor az nem vonhatja ki magát állandóan a közös felelősségből, ha a migránsok befogadásáról van szó.

Independent

independent.jpg

Az újság szégyen-gyalázatnak tartja, hogy az EU leállítja a Földközi-tengeren a Sophia-műveletet, noha az idáig csaknem 50 ezer embert mentett meg a vízbefulladástól. A döntő csapást azt mérte rá, hogy Olaszországban hatalomra került a karizmatikus, ám rendkívül veszedelmes Salvini, illetve az újfasiszta kormány. Így maradt a program beszüntetése, ahelyett, hogy a tagállamok megállapodtak volna: megosztják a költségeket, együtt dolgozzák fel a kérelmeket, illetve elosztják a befogadott menekülteket. Csakhogy a szélsőjobbos olasz vezetés egyértelművé tette, hogy nem fogad be senkit. Ily módon megpecsételődött a Sophia sorsa. A fájdalmasan kicsi és rosszul felszerelt líbiai partvédelemre marad a feladat, hogy védje az unió hatalmas déli határait.

Pedig minden nemzetnek jogi és erkölcsi kötelessége, hogy kimentse a tengeren bajbajutott embereket. A Sophia látványosan jelenítette meg az európai egységet, egyben hatékony módszer volt a példátlan menekültválság kezelésére. A többieknek azután segíteniük kellett volna a déli államoknak, ám erre csak a németek és a svédek voltak hajlandóak, a magyarok, lengyelek és csehek egyszerűen visszautasították még az igen minimális kvótát is. De nem tündököltek a franciák sem. A Sophiával Európa a legjobb arcát mutatta. Hogy kudarcot vallott, azért leginkább az ingatag olasz vezetés a felelős. De az is tény, hogy az EU rosszul kezelte a válságot, azaz itt mutatkozott a leggyengébbnek és a legönzőbbnek.

Deutsche Welle

deutsche_wellw.jpg

Egész Kelet- és Dél-Európa számára iránymutató lesz, ha a polgárjogi aktivista, Caputová nyeri holnap a szlovák elnökválasztást, márpedig minden jel az ő sikerére utal. A tétet egy pozsonyi újságíró úgy fogalmazta meg, hogy mi kerekedik fölül: a maffia vagy a jogállam. Az előrejelzések arra mutatnak, hogy a politikai újonc jogásznő akár 60%-ot is szerezhet párton kívüli vetélytársával, az uniós biztos Sefcoviccsal szemben, utóbbit a névlegesen szociáldemokrata, de voltaképpen jobboldali-nemzeti, populista kormánypárt, a Smer támogatja. Hogy mekkora a változás iránti igény, az kiderül abból, hogy egy igazából konzervatív országban egy elvált nő számít favoritnak, aki ráadásul liberális nézeteket vall és baloldali szociálpolitikát hirdet. De a felmérések azt támasztják alá, hogy az egész régióban növekszik az igény a több jogállamiságra, átláthatóságra, a jobb kormányzásra.

Caputová felemelkedését a hatalmat gyakorló elit korrupciós és bűnügyei által kiváltott tömeges felháborodás magyarázza, de belejátszik az is, hogy a kettős újságíró gyilkosság nyomán távozott ugyan a kormányfő és a belügyminiszter, de érdemben nem változott semmi. Ezzel szemben az elnöki poszt várományosa olyan nézeteket hirdet, amely nem felel meg a nagy pártoknak, ám ez csak erősíti a képet róla, mármint hogy megvesztegethetetlen és kikezdhetetlen személyiség. Sefcovic ugyanakkor egyre inkább hiteltelennek tűnik, és nem tesznek jót neki Fico kirohanásai sem. A korábbi miniszterelnök legutóbb azt állította, hogy a sajtó jelenti a legnagyobb fenyegetést a demokrácia számára. Az országban uralkodó hangulat azonban nem kedvez az ilyen kijelentéseknek.

Economist

economist_1.jpg

Az elemzés úgy mutatja be az izraeli miniszterelnököt a másfél hét múlva esedékes választás előtt, mint a korszerű populizmus mintapéldányát, aki zavarba ejtő módon vegyíti a tisztességes politikát az intézmények cinikus lebontásával. Nemzedéke legtehetségesebb politikusa. Már akkor az erőteljes nacionalizmust, a sovinizmust és az elit sértettségét testesítette meg, amikor ez a fajta populizmus még egyáltalán nem volt divatban. Barátai és szövetségesei közé számítanak olyan nacionalisták, mint Trump, vagy az indiai elnök, nem is beszélve Orbánról és Salviniról.

Amint veszélybe került a hatalma, egyre hangosabban rohant ki a szabad sajtó, igazságszolgáltatás és a sötét hatalmak ellen. Most nagyban van a korrupciós vádak miatt. De azt reméli, hogy a szavazópolgárok megmentik a rendőröktől, ügyészektől, bíráktól. Aki aggódik a demokrácia miatt, annak érdemes odafigyelnie. Olyasvalakiről van szó, aki tehetségesebb és intelligensebb, mint sok más populista. Ám egyben aggasztóan dogmatikus. Csak elmélyített egy sor törésvonalat a zsidók és arabok, a külföldön élő zsidók és az izraeliek, az askenázik és szefárdok, a világi és vallásos emberek között. Mivel magát tekinti egyedül alkalmasnak, hogy megvédje az országot, gyakran lekvárként vagy árulókként kezeli azokat, akiknek más a véleményük. Kokettált a Soros elleni összeesküvés elmélettel is. A korrupciós gyanúról azt állítja, hogy az a vérváddal ér fel. Csak éppen ő emelte hivatalba azokat, akik megindították ellene az eljárást.

Ily módon az izraeliek sorsdöntő választás felé közelednek, mert kiderül, mennyire ellenálló a demokrácia. Ha maradhat Netanjahu, az jutalom lesz számára, amiért aláásta a független intézményeket. Ha kidobják, abban a reményben, hogy sikerült helyreállítani a demokráciába vetett hitet, az fény lehet a nemzetek számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8214725743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anatolij Ubijca 2019.03.29. 06:40:29

"Macron: Schengen ára a menedékkérők befogadása"

Na, végre Micron is kimutatja a foga fehérjét.

Közös felelősségről papol a kicsike.

Hát igen, neked és Merkelnek van közös felelősségetek abban, hogy Európa ebbe a helyzetbe került.

A szart ti lapátoltátok magatokhoz, most pedig szétnennétek másokra is, hátha attól kevésbé lesztek büdösek?

Hát a nagy lószerszámot! Ti akartátok a szarabokat, egyétek meg, amit főztetek.

(Ugye nem kell mondanom, hogy ha nem is Macron személyesen, de Franciaország pl. a Kadhafi elleni háború, Líbia anarchiába taszítása révén maga is tevékeny részt vállalt a helyzet előidézésében is)

élveteg 2019.03.29. 08:03:33

" ha valaki fenn akarja tartani a szabad mozgást, mint Magyarország és Lengyelország is, akkor az nem vonhatja ki magát állandóan a közös felelősségből, ha a migránsok befogadásáról van szó."

Mondja ezt a Macron

Majd egy kicsit lejebb :

" a magyarok, lengyelek és csehek egyszerűen visszautasították még az igen minimális kvótát is. De nem tündököltek a franciák sem."

Szóval nem tündököltek a franciák sem Akkor mit jár a pofád?

Aztán Nem máshol itt ez a cím ordibálta az Orbánnról :

" Te, tökfej! Magyarországnak a kivándorlás okozza a gondot és nem a képzelt migránshullám"

Képzelt a migránshullám Rendben Csak akkor milyen migránsok befogadásáról hadovál a Macron ?

Ez meg

"Macron: Schengen ára a menedékkérők befogadása "

Ez meg természetesen üres blöff Belefingás a szélben Schengen egy szerződésen alapuló rendszer és abban semmiféle olyan nincsen amiről a Macron beszél Módosítani persze minden szerződést lehet Gondolom megvan erre a megfelelő uniós fórum .ott a Macron megteheti a javaslatát Aztán ha ott átmegy akkor hurráá ....

Helga Beauty Salon. 2019.03.29. 09:45:15

financial_times.
A vezércikk azt ajánlja az uniós tagállamoknak, hogy egységesek lépjenek fel Kínával szemben, mert nem sokat tudnak elérni, ha mindenekelőtt a saját érdekeiket erőltetik.

Annyira logikus! A saját érdekeik ellenében, egységesen lépjenek fel Kína ellen! Hogy ez kinek is jó? Az USA-nak.
Az EU-s oroszok elleni embargó után itt a következő öngyilkos feladat.
Az USA ugyanúgy diktál az EU-nak, ahogy az EU nyugati része diktál a keletinek!

Helga Beauty Salon. 2019.03.29. 09:51:35

Macron: Schengen ára a menedékkérők befogadása......................

A franciák, illetve Macron milyen alapon kérnek árat utólag Schengenért?
Schengen nem erről szólt, sőt pont ellenkezőleg, egy szilárd külső védelmet írt elő, a belső EU-s mozgásszabadság érdekében, hogy ne kelljen belső határokon veszélyes figurákat szűrögetni! Ha ezt elbaszták, ne ők kérjék meg az árát!

Helga Beauty Salon. 2019.03.29. 10:01:34

Egész Kelet- és Dél-Európa számára iránymutató lesz, ha a polgárjogi aktivista, Caputová nyeri holnap a szlovák elnökválasztást,.............

Miben lenne iránymutató? Jogász, polgárjogi aktivista, környezetvédő. Mára gondolom megtanulta mindenki, hogy ezek a paraméterek kiket is takarnak. Szintén kecsegtető, hogy kezdő ismeretlen politikusként menetel ilyen szépen, nem kis hátsó támogatást sejtetve! Nem iránymutató ez, hanem figyelmeztető jel!

Helga Beauty Salon. 2019.03.29. 10:18:53

A mai Kína odahaza elnyomóbbá vált, külföldön pedig még erőszakosabb.......................

Hoppácska! Kereskedelemben legyen ez a szempont? Mondjak ilyen alapon egy nagyon nagy hatalmat, egy olyan országot amelyiket megnevezni antiszemitizmus és egy sivatagi királyságot akikkel ezen szempontok alapján egy szál gyufát sem lehetne elcserélni?

Helga Beauty Salon. 2019.03.29. 10:35:00

Ez az egész Kína mizéria annyira tipikus nyugati önszopatástörténet! Japánnal is eljátszották már és Koreával is, ugyanazzal az eredménnyel. Mondjuk Korea kicsit más, de ez most mindegy. Az ázsiai egy tehetséges és szorgos, tanulékony népség. Ha betörnek a piacukra, összeszerelőként alkalmazzák őket, az nem tart a végtelenségig és hamarosan erős versenytársakként jelennek meg ami viszont álszent háborgást vált ki, ahogy kezd a mérleg elbillenni!

Nekoashi2005 2019.03.29. 14:44:42

@Helga Beauty Salon:
Szörnyű! Védi az emberi jogokat, a természetet! Kivégezni!

csüngőhasú norvégbáró 2019.03.29. 15:17:26

@Helga Beauty Salon:

húbaszki, nagyon nyalod a lótolvaj csuti cigányod valagát, ma vajh mennyit lopott az ő kis lölőjével összefele?

Eli Gold 2019.03.29. 15:36:29

@Nekoashi2005:
@csüngőhasú norvégbáró:
Mi van taknyok, magatokhoz tértetek a romkocsmázásból?
Felkeltetek, ittatok egy kávét, szívtatok egy tekert spanglit, és csipás szemmel, elől sárga hátul barna kinyult klott gatyában, máris írjátok a síró-rívó vicsorgó baromságaitokat?
Ja ez nem is kérdőmondat.
Mi egy retardált banda! Pontosabban, takonygerincű ávófattyak.
Még jó is hogy qrvára nincs közük semmihez.
De nincs ám!
Na erre most vegyetek be egy fájdalom csillapítót!
Ne füvet szívjatok, így is hülyébbek vagytok mint egy ötödikes!
:-)))))))))))

Nekoashi2005 2019.03.29. 18:49:40

@Eli Gold:
"szívtatok egy tekert spanglit"

Összetévesztesz d. tamással és h. árpáddal....... Még alkoholt sem iszok!

Nekoashi2005 2019.03.29. 19:00:17

@Eli Gold:

"Mi egy retardált banda! Pontosabban, takonygerincű ávófattyak. "

Először is nem "Mi" hanem "Milyen"! Ha nem orosz troll lennél, hanem született magyar, éreznéd a különbséget.

Az én felmenőim nem voltak kommunisták. Nem kaptak Szocialista Hazáért Érdemrendet. Tudod ez az a kitüntetés, amit azok a magyarok kaptak, akik segítettek nektek leverni 1956-ban a forradalmat. Ilyet kapott kövér lászló felmenője is. Na ő egy takonygerincű ávófattyú!

csüngőhasú norvégbáró 2019.03.29. 19:45:38

@Eli Gold:

nem tudod csuti cigányod seggét csendben nyalni? senki nem kíváncsi a strómanok vajdájára, sok már belőle.

Eli Gold 2019.03.29. 20:10:59

@Nekoashi2005:
Jaaa, hogy te valami lippsi seggnyaló jobbcsicska vagy? :-O (fúúú öcsém, ez a legalja :-/ )
Nehéz nektek, sajna fájdalomcsillapítókon kell élnetek annyit szoptok, ennyi jut nektek, hogy a facén meg egyéb fos blogokon írhatjátok a szánalom kommentjeiteket.
A társaságban, akikkel tüncizni jártok, minden bizonnyal így szólítanak a „tisztelőitek”, miközben csillogó szemmel isszák szavaitokat:
"A KÉT VELŐS".... "
Pontosabban: Kutyának való két cobák

(csak megjegyzem, hogy nagyapámat elvitték málenkij robotra és ott is maradt, a nagynénémet megerőszakolták az oroszok, a másik nagyapám hadifogoly volt 40 kilósan jött haza, a nagybátyám 56-ban disszidált, apám anyám értelmiségi volt mégis melósként kellett dolgoznia, engem még a honvédségnél is megfigyeltek. Emlékszem a "spontán privatizációra", és pontosan emlékszem ahogy Szűrös Mátyás kikiáltja a köztársaságot, és arra is amit a tetves szdsz csinál ebben az országban, kezdve a demokratikus chartával. Na és ott kezdődött az ÁROKÁSÁS de kibaszott nagy markolókkal. Csak szólok, hogy a tizedét nem kaptátok még vissza, és ha rajtam múlik, kaptok rá jó kis kamatot is, hogy ott rohadjon meg az össze hazaáruló tetves liberális ahol van.)

taga20 2019.03.29. 20:25:47

@Eli Gold: "hogy ott rohadjon meg az össze hazaáruló tetves liberális ahol van.)"

hogy rohadna meg, az összes olyan fityeszork, amilyen te is vagy.

egy kibaszott maffiát tartotok hatalomban, és még a pofátok is nagy!

elmész te a kurvaanyádba!

Eli Gold 2019.03.29. 20:37:34

@taga20:
na mi van öcsém, kialudtad a rozé fröccsöt?
jól megmenősödtél hallod e!
a frankót írom: szabolcsi vagyok, száz kiló, 20 év éjszakázással (is) a hátam mögött, fész tu fész megbeszélhetjük ezt az anyázást, és akkor majd kiderül mekkora egy "klaviatúra" huszár vagy pubi. ;-)
legyél vagány, lökj egy e-mail címet, beszéljük meg privátban, ülök az autóba és ott is vagyok ahol szeretenéd! (y)

taga20 2019.03.29. 20:47:40

@Eli Gold:

az a baj veled haver, hogy hülye vagy, mint a segg, és neked már ez se mond semmit!

beleszállsz pároslábbal mindenkibe, aki nem a csúti geci gazdád nótáját fújja, aztán ha valaki beleveri a pofádat a saját szarodba, akkor fenyegetőzöl.

te ostoba barom, ha rákattintasz a nicknevemre, akkor van ott egy fül, fentről a harmadik, hogy üzenet küldése.

tessék!

Eli Gold 2019.03.29. 21:13:41

Megtettem. A labda nálad pattog töki ;-)

Nekoashi2005 2019.03.29. 21:14:53

@Eli Gold:
Buta ember vagy! Azt se tudod, hogy mit jelent a "liberális" szó!
Jellemzői:

Általános választójog

Szabad választások

Többpártiság

A hatalmi ágak megosztása: törvényhozó, végrehajtó hatalom és igazságszolgáltatás elválasztása

A törvények kikényszerítésének állami monopóliuma (az állam erőszakmonopóliuma)

A fegyveres erők civil kontrollja: választott képviselők ellenőrző szerepe

Az ellenzék jogosítványainak tiszteletben tartása

Minden csoport pártot alapíthat, amelyik betartja az alkotmányos elveket.

taga20 2019.03.29. 21:27:11

@Eli Gold: azé egy köszönöm jól esett volna:)

egyébként, ment a válasz.

Eli Gold 2019.03.29. 21:48:24

@Nekoashi2005:
csúsztatsz.
Mert te is tudod, hogy a szocializmus idején, főként annak alkonyán, illetve a kinyíló világ hajnalán a liberalizmus határozta meg az egész rendszerrel való szembehelyezkedést, és ezek jegyében rakták le az új világ alapjait.
Épp ezért amiket felsoroltál én sem tagadom, én is ezek mellett török lándzsát.
Csak éppen a liberalizmus mára már nem ezt jelenti.Sajnos a mai értelemben vett liberális eszmék leggyakrabban a szabad drogfogyasztásra, a melegházasságra, a szexuális szabadosságra (értsd: vérfertőzés, transzszexualitás, horribile dictu! zoofília, nekrofília stb.), a feminizmusra, vagy a homogén nemzetek multikulturalizálására irányulnak, gyakorlatilag a káoszelmélet minden összetevőjét felhasználva, mely szemben áll a hagyományos értékrenddel, és még sorolhatnám.
Sosem fogjátok elfogadni, de még mindig csak a ti egykori túlhatalmatok - értsd alatta a 2010 előtti ballib és az az előtti komcsi hatalom - lebontása folyik. A módszereket tőletek tanultuk.
Csődbe és káoszba vittétek volna ezt az országot.
És mint írtam, a demokratikus chartával, meg a taxis blokáddal TI KEZDTLTEK az árok ásást.
Veletek nem lehetett szót érteni, és mindezt azért, mert az szdsz sosem törődött bele, hogy nem ők nyerték az első választás. Mert minden úgy volt rendezve. Aztán qrva szépen rátelepedtek a buta szocikra, és folytatták. Osztódással szaporodva a mai napig.

taga20 2019.03.29. 21:55:10

@Eli Gold:

"Csak éppen a liberalizmus mára már nem ezt jelenti.Sajnos a mai értelemben vett liberális eszmék leggyakrabban a szabad drogfogyasztásra, a melegházasságra, a szexuális szabadosságra (értsd: vérfertőzés, transzszexualitás, horribile dictu! zoofília, nekrofília stb.), a feminizmusra, vagy a homogén nemzetek multikulturalizálására irányulnak, gyakorlatilag a káoszelmélet minden összetevőjét felhasználva, mely szemben áll a hagyományos értékrenddel, és még sorolhatnám."

szerintem, te csúsztacc ezerrel. amiket leírtál, azokat a csútigeci gépezete terjeszti tíz éve.

ha nem lenne liberális a mai nyugat, akkor te nem írhatnád le ezeket a sötét gondolataidat pl.

ja és veled nem lehet szót érteni:)

Európai téridő 2019.03.29. 22:33:59

"Álmodik a nyomor", kedves Lajos, már ami ennek a lapzsemlének a címét illeti.

taga20 2019.03.29. 22:38:20

@Európai téridő: téged is ideevett a fene, fityeszparazita?

taga20 2019.03.29. 22:50:22

@Eli Gold: mi van nigger, megártott a kannás?:)

zenét bírod, te "szabolcsi"? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=Ajjk54IbSPA&list=RDAjjk54IbSPA&start_radio=1

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.03.29. 22:54:29

@taga20: Te bezzeg minden nap itt csövezel, mintha ez lenne a munkád. Vagy nem is mintha?

Csak a hozzászólásaidban többnyire csekély az értelem. Te lennél a hangulatfelelős?

taga20 2019.03.29. 22:58:10

@Kigyozo kigyok: "Te bezzeg minden nap itt csövezel, mintha ez lenne a munkád. "

te fityesz kígyó, mikor csövezek itt? meséjj!

szerintem, te keversz a több száz fityeszes kamunickeddel!

hogy rohadnál meg te bélsár fityeszesgeci!

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.03.29. 23:00:58

@Nekoashi2005: "Azt se tudod, hogy mit jelent a "liberális" szó!"

Amiket te ide leírsz, azok a demokrácia kritériumai (vagy "működő demokrácia" à la koppenhágai kritériumok), nem a liberalizmusé; ezekkel még egyet is lehetne érteni.

Más kérdés, hogy pl. a XIX. század liberálisai még valóban ezek mellett az értékek mellett álltak ki, de ezek megvalósítása után a nyugati liberális pártok kiüresedtek.

Az új szerepüket a szexuális deviánsok, valamint a drogosok és kisebbségi bűnözők melletti feltétlen kiállásban találták meg. Nem csoda, hogy szerte Európában egyre kevesebben kíváncsiak rájuk.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.03.29. 23:03:12

@taga20: "te fityesz kígyó, mikor csövezek itt? meséjj!"

Pölö most is?

Olyat még nem láttam, hogy a témához szóltál volna hozzá.

Ellenben a zenei videóajánló mindig tőled jön (ezé gondolom, hogy te lehetsz a hangulatfelelős).

Szar munkád van, remélem Feriék azé az udvari bolondokat is megfizetik.

taga20 2019.03.29. 23:04:18

@Kigyozo kigyok: "Az új szerepüket a szexuális deviánsok, valamint a drogosok és kisebbségi bűnözők melletti feltétlen kiállásban találták meg"

aszt ismered retek, hogy a papi cölibátus apáról fiúra száll?

a kurvaanyádat oktasd retek!

azé szép mék lehetsz!:)))

taga20 2019.03.29. 23:08:12

@Kigyozo kigyok: kígyó, neked van kábé száz nickneved.

szerintem inkább kussolj, me rezsiszilárd is el fok határolódni tőled:)

"Szar munkád van, remélem Feriék azé az udvari bolondokat is megfizetik."

a geci gazdád, hogy fizet. ha jól átállok!:)))

a kurvaanyádat fityesz nyomorék!

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.03.29. 23:10:58

@taga20: "a geci gazdád, hogy fizet. ha jól átállok!:)))"

Bocsi, de téged szerintem max. a lendvai uccai takarítóbrigádban vennének számba!

De majd megkérdezem a főnit, hogy esetleg a konyhában a mosogatóknál van-é üresedés?

taga20 2019.03.29. 23:15:27

@Kigyozo kigyok: tőlem kérdezed? az egyházban tömegével rohangáltok.

hülye vagy retardált fityeszork?

az, ahogy a gazdád a geci!

taga20 2019.03.29. 23:17:24

@Kigyozo kigyok:

kílgyó a kurvaanyádat etesd, a retardált fasz fityesz szaroddal!

összetévesztesz anyáddal, aki kitolt egy rossz pillanatában!

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.03.29. 23:20:14

@taga20: Én aztán nem vagyok pedofil, se egyházfi.

Ménár atyával keversz szerintem.

Nálunk ráadásul cölibátus sincs, a lelkészem nős, családos ember.

A belinkelt diplomamunkára nem is reagálsz? Vagy már nagyban bújod?

taga20 2019.03.29. 23:27:10

@Kigyozo kigyok: "Miért, szerinted a pedofilok nem deviánsok?

Te mit gondolsz pl. a pedofilokról?"

bakker retek, nálatok nincs valami csoportfőnök, aki nem ilyen full kretén mint te?

komolyan kérdezem!

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.03.29. 23:31:05

@taga20: Ne bújj ki a kérdés elől! Mit gondolsz a pedofilokról?!

És még néhány bónusz kérdés:

Miért csak a deviánsok, a kisebbségi bűnôzők fontosak a libsiknek?

Miért nem fontosak a magyar családok?

Miért szavaznak meg a libsi képviselők egy olyan jelentést, ami Magyarországot ítéli el, hazánk ellen kér szankciókat?

taga20 2019.03.29. 23:37:10

@Kigyozo kigyok: "Te mit gondolsz pl. a pedofilokról?""

aszt amit a gazdád 28 évvel ezelőtt!

csuhások térdre!

ja és!

"Miért csak a deviánsok, a kisebbségi bűnôzők fontosak a libsiknek?"

szerintem, a csúti geci és klánja a legnagyobb deviánsok kábé tíz éve.

"Miért szavaznak meg a libsi képviselők egy olyan jelentést, ami Magyarországot ítéli el, hazánk ellen kér szankciókat?"

te szerencsétlen állat! magyarország nem egyenlő a geci gazdád putriával!

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.03.29. 23:45:40

@taga20: "te szerencsétlen állat! magyarország nem egyenlő a geci gazdád putriával!"

Így van.

Újhülye és társai viszont egy olyan jelentést szavaztak meg, ami Magyarországot ítéli el (nem O.V. házàt, amiben amúgy semmi rendkívüli nincs), és hazánkra kér szankciókat.
www.europarl.europa.eu/doceo/document/A-8-2018-0250_HU.html?redirect

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.03.29. 23:47:14

@taga20: "szerintem, a csúti geci és klánja a legnagyobb deviánsok kábé tíz éve."

A diplomamunkára nem is mondtál semmit?

Vagy már javában hokizol rá?

Kinézted belőle az új keresőszavaidat a pornhubra?

taga20 2019.03.29. 23:50:11

@Kigyozo kigyok: te szánalmas csútikisgeci. a gazdád 2010 előtt ugyanezt tette!

ha vége lesz a gazdád rendszerének, akkor remélem a földel teszik egyenlővé a geci házát és stadionját.

jó érzésű ember okád a maffiádtól!

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.03.29. 23:56:41

@taga20: Juj, de kis aggresszív valaki!

Sok volt a tablettás bor, libsikém?

Attól "tartok$, még mielőtt erre a rendszervégre sor kerülne, te és a többi libsi már rég alulról szavoljátok majd az iboját!

Ja, és a betonba először titeket fognak bedolgozni, már most májusban.

taga20 2019.03.30. 00:05:37

@Kigyozo kigyok: nyuggerkígyó vegyél vissza, me nem lesz így ágyútalpasod!:)

csak szétszórunk a csúti hizlaldában tápnak.

és tovább élhetsz, mint heloröfi táp!

bakker, szerintem nektek retkek, nincs nagyobb nirváná!:))

Helga Beauty Salon. 2019.03.30. 08:26:42

@csüngőhasú norvégbáró: húbaszki, nagyon nyalod a lótolvaj csuti cigányod valagát, ma vajh mennyit lopott az ő kis lölőjével összefele?................................

Egyik sem volt érintett semmilyen tekintetben sem a posztban, sem a hozzászólásomban.
Az a baj hogy beorbánfóbiásított proliként, valamint primitivításod okán te nem is vagy képes ezt felismerni, illetve másképpen megnyilvánulni, amihez csatlakozott még két hozzád hasonló életforma.

csüngőhasú norvégbáró 2019.03.30. 08:39:17

@Helga Beauty Salon:

neked miért baj, hogy egy ki...ott tolvajt nem csipázok? ámbár te minden topikban ánuszon át a gyomorig nyalod neki? ezt mennyiért teszed?

épeszű ember látja, hogy a ciggányod mit művel.

Helga Beauty Salon. 2019.03.30. 08:47:39

@csüngőhasú norvégbáró: Ha neked nem baj hogy idióta vagy, akkor nekem pláne nem!

csüngőhasú norvégbáró 2019.03.30. 08:53:17

@Helga Beauty Salon:

az a baj veled, hogy értelmes ember számára felfoghatatlan, miért nyalod annak a csuti strómanbárónak a seggét.

ellopta a nyugdíjam, szétverte az alkotmányt, rommá csalt 2/3 ra veri, szívat a 27% os áfával, trafikmutyizik, kaszinómutyizik, letelepedésikötvény mutyizik, visz mindent pl. lölő haverjával amit ér.

ki a f@sznak kell ez?

nem érdekel fletó, de kinek kell ez az aljas rablás? épeszűnek nem.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.03.30. 09:00:33

Az volt már,hogy biztos a soros embere?:))

Lakatos Rodolfó 2019.03.30. 14:26:41

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Čaputová? Hát, ha megválasztják, az a szlovákok dolga.

Én nem akarnék magamnak ilyen államfőt (feleségnek még esetleg elmenne, ha jól főz), de ők tudják.

Nzoltan 2019.04.01. 07:09:28

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem inkább 3 kínai, mint egy arab. Ez igaz az összes afrikai sötétre is.

És akkor még nem voltam rasszistább a geronto francia elnöknél...
süti beállítások módosítása