B1 blogcsalád



Te, tökfej! Magyarországnak a kivándorlás okozza a gondot és nem a képzelt migránshullám

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. március 28. - Szelestey

em_1.jpg

  • Orbán annyira el van foglalva a migrációs mantrával, hogy nem veszi észre: tömegesen vándorolnak ki a magyarok, és hogy vége a nagyarányú fellendülésnek. 
  • Ha májusban nyerni akarnak a nagy pártcsaládok, akkor meg kell győzniük a választókat a populista demagógiával szemben, továbbá épkézláb megoldással kell előállniuk. 
  • Líbiának is kedve támadt, hogy a nemzeti érdekre hivatkozva kövesse a közép-európai példát és túladjon a másfél millió szír menekültön. 

 Die Welt

die_welt.jpg

Az első szakértői vélemények szerint nemigen van esélye a sikerre Manfred Weber javaslatának, hogy ti. unióellenes pártok ne kaphassanak támogatást az EU költségvetéséből. A konzervatívok bizottsági elnökjelöltje meg is nevezte, hogy olyan erőkre gondol, mint a német AfD – utóbbi most tombol a kezdeményezés hallatán. Mindenesetre a politikus azzal indokolta a felvetést, hogy a világon nincs egyetlen intézmény sem, amely olyan naiv, hogy a saját ellenségeit finanszírozza. Márpedig az érintett pártok EU adófizetőinek zsebéből fedeznek olyan választási küzdelmeket, akciókat és plakátokat, amelyek célja a szervezet felszámolása.

A Düsseldorfi Egyetem egyik professzora azt mondja, hogy az elképzelés beleütközik az egyenlőség elvébe. A pártoknak nyújtott összegeket nem lehet ahhoz kötni, hogy azok milyen politikai programot követnek. A versengés jogát nem lehet tartalmi kérdésekhez igazítani. A rivalizálás igenis kívánatos, mert a polgárok az alapján tudják eldönteni, kire is voksoljanak. Így nem érdekes, hogy a meghirdetett célok pozitívak vagy negatívak, egészen addig, amíg az adott tömörülés nincs betiltva. A szakértő szerint politikailag érhető Weber elgondolása, csak éppen azt nehéz összhangba hozni az alkotmányos kikötésekkel.

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

A francia elnök által meghirdetett „Reneszánsz” célja, hogy teljesen új összetételű Európai Parlament alakuljon a választás után, csak kérdés, milyen kilátásai vannak a sikerre. Macron két éve odahaza már fejre állította a politikai viszonyokat, amikor partvonalra szorította a két nagy pártot, de az már fogósabb feladat, ha ugyanezt el akarja érni az EU-ban is. Az En Marche ad hoc alapon kíván koalíciókat kötni Strasbourgban, nem szeretne csatlakozni egyik nagy pártcsaládhoz sem. Illetve fontolóra venné, hogy saját frakciót alakítson. Többek közt a CDU-tól csábítana el támogatókat, ám szakértők szerint ez nem több vágyálomnál, mert az államfő nem fogja fel, hogy a bejáratott politikai szövetségek igencsak erősek. Mindenesetre Macron pár hete 22 nyelven hozta nyilvánosságra elképzelését az egész kontinensen a mélyebb integráció érdekében.

A francia párt stratégái azon vannak, hogy a liberális frakcióval kell összeállni, elhódítva a Néppárt, illetve a szociáldemokraták mérsékelt tagpártjait, valamint néhány zöldet. Ám szakértők szerint ennek nem sok esélye van, viszont a Fidesz felfüggesztése rávilágított arra, mennyire megosztottak a konzervatívok az ügyben, miként lépjenek fel az illiberális Orbán Viktorral szemben. A kormányfő rendszeres kirohanásai folytán egyesek kiválhatnak a csoportból. Az En Marche azonban mer nagyot álmodni. Európai igazgatója szerint a partnerek nagy része egyetért azzal, hogy Marcon lényeges szerepre tör az Unióban.

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

A lap úgy látja, hogy az Unió megadta magát a nemzeti önzésnek, amikor szinte teljesen leállította a bajbajutott menekültek megmentésére szolgáló őrjáratokat a Földközi-tengeren. Az EU kapitulált a politikai cinizmus és zsarolás előtt. Hiszen a hajók, amelyek az utóbbi jó három évben legalább 50 ezer embert húztak ki a vízből, már hónapok óta nem futnak ki. Populista politikusok akarták így, mindenekelőtt Salvini. Olaszország már korábban elűzte a civilek mentőhajóit. Továbbá a belügyminiszter nem engedi be azokat, akiket megmentettek. Ily módon tavaly 80 %-kal csökkent a migránsok száma. A demagóg vezető így akarta elérni, hogy több menedékkérőt vegyen át a többi tagállam. Csak éppen ezt keményen elutasítja a jobboldali populista Lengyelország és Magyarország, amivel igazolást adnak a hasonszőrű olasz erőknek. Ennél a pontnál a kör bezárul, az említett Sophia-művelet megbénult.

A következmények bizonyosan végzetesek, mert a tenger középső része évek óta a legrosszabb halálútnak számít. Hiszen a gyatra líbiai partvédelmet leszámítva nincs senki, aki segítsen a bajbajutottaknak. Tavaly csaknem 360-an vesztették életüket azon a részen – a jó 10 ezer próbálkozóból. Ez évben 160 áldozatnál járunk – 1400-ból. Itt nem csupán arról van szó, hogy Brüsszel gyenge és képtelen megoldani az ellentéteket a menedékpolitika kapcsán. A Sophia beszüntetését nyugodtan lehet humanitárius csődnek tekinteni.

New York Times

new_york_times.jpg

Orbán Viktor azt a hamis jobboldali narratívát hangoztatja, hogy Európát elárasztják a migránsok. Ez a képaláírás szerepel a magyar vezető fotója mellett abban a cikkben, amely azt ajánlja, hogy a nagy uniós pártok álljanak elő épkézláb történettel és igazi megoldásokkal, már ha meg akarják nyerni a „menekültválságot” a szélsőjobbal szemben. A szerző, John Dalhuisen, az Európai Stabilitási Kezdeményezés nevű elemző intézet szakértője a közelgő EP-választások nagy kérdésének nevezi, miként szerepelnek ott a szélsőjobbos populisták. Stratégiájukat éppen a magyar miniszterelnök vázolta a múlt nyáron Tusványoson, amikor a szélsőségesek zászlósfigurájaként amikor arról beszélt, hogy a választások nagy, közös témája a bevándorlás, és hogy az általa képviselt erők jelentik a jövőt.  

Európában ma az a közvélekedés, hogy a migrációs válságnak vége, ennél fogva a szélsőjobb túljutott a zenitjén. Ez az okfejtés arra a vigasztaló, de veszedelmes következtetésre épül, hogy a nyugtalanság alább fog hagyni, amint az emberek rájönnek a valóságra. Az érvelés  annyira közkeletű, hogy magyarázhatja a nagy pártok tétlenségét. Azok a jelek szerint feladtak minden érdemi próbálkozást, hogy megreformálják a menedékpolitikát. Ám tévednek, ha azt hiszik, hogy az érkezők csökkenő száma egymagán megállítja a szélsőjobbos populizmus erősödését. Erre májusban jönnek majd rá.  Mert amit az illiberális vezetők hirdetnek, az egyszerű, de erősen hat az érzelmekre: barbár invázió fenyegeti a földészt, és csakis a jobboldal kész azt feltartóztatni. Ha sokan jönnek, az csak igazolja a tételüket, ha meg kevesen, az meg arról tanúskodik, hogy beválik az általuk szorgalmazott gyógymód. Az nem érdekes, hogy szívtelen politikájuk igencsak hatástalan. A magyar kerítést jól lehet látni, de az igazi munka Líbiában és Törökországban folyik, no, meg a görög szigeteken.

A lényeg, hogy a populisták által előadott történet összhangban áll a politikájukkal. Ezt kell átvenniük a hagyományos pártoknak is. Azaz legelőször is teljesen új sztorival kell kirukkolniuk. Főként azt kell megértetniük, hogy szó sincs invázióról, a folyamatot lehet és kell is ellenőrizni. Fontos továbbá, hogy miként kezelik és csökkentik a migrációt. A józan politikusoknak azt kell mondaniuk, hogy emberséges módon ellenőrizzük a határokat. Azokat állítjuk meg, akik nem jogosultak a menedékre. Tiszteletben tartjuk az emberi jogokat, befogadjuk az üldözötteket. És lehetőséget kínálunk azoknak, akik dolgozni jönnek, attól függően, hogy hány emberre van szükség. A lényeg, hogy az európai értékekre kell összpontosítani, mert a demokratákat éppen azok különböztetik meg a demagógoktól. És az alapelvek mostanság sincsenek jelen a bevándorlással összefüggő európai gyakorlatban.

Az arra hajlandó kormányoknak össze kell fogniuk a kérelmek gyors és tisztességes feldolgozására, a határállamokban, fogadó központokban. És vissza kell fordítani mindenkit, aki nem tartozik a kedvezményezettek kategóriájába. Akik maradhatnak, azokat el kell osztani az érintett államok között.

Die Presse

die_presse.jpg

„Te, ostoba! A baj Közép-Európában nem a be-, hanem a kivándorlással van! És Orbán Viktor nagyot téved ez ügyben”. Erre hívja fel a figyelmet vendégkommentárjában a Bécsi Közgazdasági Egyetem egyik professzora. Karl Aiginger szerint ugyan a magyar miniszterelnök a végső harcra szólít fel a magyar lélek és a kereszténység megmentésére, mert úgy ítéli meg, hogy az országot fenyegeti a tömeges bevándorlás, amit Soros gerjeszt és az uniós vezetés hasznos idiótái támogatnak. Ugyanakkor a rendszer sajátságos barátai az oroszok, akik annyira szerették Magyarországot, hogy 56-ban a segítségére siettek.

Valójában az országot nem fenyegeti a bevándorlás, a problémát a hiányzó beruházások mellett az okozza, hogy a fiatal magyarok szeretnének magasabb béreket, csak éppen nem jutnak munkához. Az 56-os menekültek könnyen felboríthatták volna Ausztria etnikai szerkezetét, ám a segítőkészség előbbre valónak bizonyult. A magyarok tehetségét elismerték, az osztrák nemzeti egység nem szenvedett sérelmet. Ma is özönlenek a magyarok Ausztriába – ezúttal gazdasági okokból, mert jobb életet akarnak maguknak. Vagyis az igazi gond a kivándorlás, nem pedig a Soros ösztökélte migráció.

Ráadásul 2050-re a mostani 1,6 millióról egy millióra esik vissza a 20-30 év közötti magyar fiatalok száma. Vagyis nem nyílnak új üzemek, iskolákat kell bezárni, az egyetemeken romlik a minőség, már ha nem űzik el őket, mint a CEU-t. Külföldről nem jön utánpótlás, az emigránsok nem térnek haza. Az uniós szerkezeti alapokat vagy nem veszik igénybe, vagy elviszi a pénzeket a korrupció. A kilátások miatt meg kellene határozni a kiutat, csak éppen a populisták általában csupán azt mondják meg, hogy mit nem akarnak. Inkább külső ellenséget találnak és a régi, szép, homogén, keresztény és nagy Magyarországról ábrándoznak. A sokszínűség előny, erre az 56-os menekültek megtanították Ausztriát. De ki mondja ezt meg Orbánnak?

NZZ

neue_zurcher.jpg

Két év után végéhez közeledik a gazdasági fellendülés Közép- és Kelet-Európában. A növekedés üteme egyelőre ugyan továbbra is tekintélyes, ám hosszabb távon már kirajzolódnak a nagy gondok, bár a régió e pillanatban még boldog szigetnek számít a világ nagy részét érintő kedvezőtlen előrejelzések közepette. Európa jelentős területén már válság van, de Magyarország és Lengyelország továbbra is csaknem évi 5%-os fejlődési tempót tud felmutatni. Ám a Nemzetközi Gazdasági Összehasonlítások Bécsi Intézete szerint ennek immár vége. 2021-ig 3 %-ra esik vissza a gazdaság bővülése, aminek hajtómotorja a szakemberhiányból következő béremelkedés. Továbbá az alacsony kamat és az, hogy alapvetően jók a befektetési kilátások. Vagyis erőteljes marad a belső kereslet.

Ám a térség immár nem tud kimaradni a világgazdasági klíma általános lehűléséből. Magyarország, Csehország vagy Szlovákia erősen függ a kiviteltől. És jelentősen kihat rájuk, ha pl. az USA importvámokat vet ki az Európában gyártott kocsikra. Azon kívül a következő években fel kell készülniük az uniós támogatások csökkenésére. Arról nem beszélve, hogy az emelkedő bérek ronthatják a versenyképességet. A befektetők inkább másutt keresnek lehetőségeket. A hosszabb távú gondok közé tartozik a népesség nagyarányú fogyása. Aggodalmat keltenek a tekintélyelvű irányzatok, az állami intézmények függetlensége elleni támadások. És ebből a helyzetből nem lesz egyszerű kikeveredni – mutat rá a bécsi elemzés.

Yahoo/AFP

yah.png

Libanon a keményvonalas kelet-európai modellt kívánja követni a menekültek ügyében, hogy túljusson a saját válságán. Ezt az arab ország külügyminisztere jelentette be Prágában. A jelentés felidézi, hogy a populista Orbán, Kaczynski, Zeman és mások négy éve szembeszálltak Merkel nyitott kapuk politikájával, miközben a menedékkérők javarészt a háború sújtotta Szíriából érkeztek. A libanoni diplomácia vezetője szerint az érintett államokat a nemzeti érdekek vezérelték, és jól tették, hogy nem törődtek az uniós szankciókkal sem, amikor visszautasították a kvótákat. Mint kifejtette, országa most ebből szeretne ihletet meríteni, miután az az érdeke, hogy hazatérjen a másfél millió szír menekült, miközben a hazai lakosság összlétszáma 6 millió.

A sok idegen jelenléte megdobta a munkanélküliséget és a szegénységet, mert az állásokért nagy verseny folyik. A migránsok nagy részéről gondoskodó ENSZ szerint azonban Szíriában még nincsenek meg a feltételek az elmenekült emberek tömeges visszatérésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2014720729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neurotic 2019.03.28. 05:58:46

Hol van az a képzett migránsokból álló tömeg, amit a liberráltak és a komcsik hallucinálnak?
Az eddig érkezőkről kiderült, hogy nem agysebészek, ellenben majdhogynem analfabéták, tanulatlanok, képzetlenek, elutasítják a szekuláris társadalmat, nem hisznek a nyugati értékekben, nem akarnak integrálódni.
Az újonnan érkezők miért lennének mások?

Anatolij Ubijca 2019.03.28. 06:38:04

"Te, tökfej! Magyarországnak a kivándorlás okozza a gondot és nem a képzelt migránshullám"

Te tökfej, Magyarország majd eldönti, hogy SZÁMUNKRA mi jelent nagyobb problémát, a szarábiai agysebészek és terroristák tízezrei, vagy esetleg az, hogy a képzett, nyelveket beszélő magyar fiatalok egy része kipróbálja a szerencséjét Nyugaton is, egyébként hasonló vagy alacsonyabb számban, mint más KKE-országokból:
„When the outflows are analyzed as a share of the total national population of the sending
countries, the result is an 0.4% emigration rate for the EU-28 aggregate level. All the
countries that have an emigration rate higher than the EU average are in the EU-13 group,
with Lithuania having the highest share (2.1%), followed by Romania (1.4%), Latvia
(1.3%) and Estonia (1.2%). In all four countries, there was a slight increase compared to
the previous year. Slovenia (0.6%), Hungary and Bulgaria (0.5% each) are also above EU-
28 average, although only slightly.”
2018 Annual report on intra-EU labour mobility, ec.europa.eu/futurium/en/employment/2018-annual-report-intra-eu-labour-mobility

csüngőhasú norvégbáró 2019.03.28. 06:41:03

@LIPPSIGEDDON 2019:

"Magyarország majd eldönti"

igen, a Magyarországon élt fiatal magyarok eldöntötték (nem te), hogy nem kíváncsiak egy hazug fasiszta párt, tolvaj politikájára, nem kíváncsiak a tolvaj csuti czigányodra. :D

te sötét marha

Ákos Weress 2019.03.28. 06:45:34

Magyarország már évszázadokkal ezelőtt befogadott kreolszínű migránsokat, akik szorgalmasan dolgoznak a migrációs problémáink megoldásán. Részarányuk a lakosságban már közelíti a 10 %-ot és belátható időn belül túlsúlyba kerülnek . Szerintem nem kell izgulnunk, mert ők, miután az ország a kezükbe került, gondoskodni fognak rólunk is..vagy mi is odébállunk :) . Az idő minden problémát megold, éljünk lazán és élvezzük az életet !

Helga Beauty Salon. 2019.03.28. 06:58:54

Te, tökfej! Magyarországnak a kivándorlás okozza a gondot és nem a képzelt migránshullám...................

Líbiának is kedve támadt, hogy a nemzeti érdekre hivatkozva kövesse a közép-európai példát és túladjon a másfél millió szír menekültön........................

Szép munka.

rallus 2019.03.28. 07:00:07

Az például érdekes lehet, hogy mennyibe kerül " John Dalhuisen, az Európai Stabilitási Kezdeményezés nevű elemző intézet szakértője " cégének finanszírozása és miért éri ez meg valakinek...

csüngőhasú norvégbáró 2019.03.28. 07:13:55

@rallus:

"" cégének finanszírozása és miért éri ez meg valakinek... "

engem érdekelne ugyanez a probléma pénztáros löölö birodalmával kapcsolatban is. csak nem a csuti gazdagodik, de durván?

Ennyi volt lipsikék! Takarodó! 2019.03.28. 07:16:51

@csüngőhasú norvégbáró: igen, a Magyarországon élt fiatal magyarok” „nem kíváncsiak a tolvaj csuti czigányodra”

És mondd, lipsikém, a balti országokban és Romániában élt lett, litván, észt és román fiatalok is a „tolvaj csuti cigány” „fasiszta”, „tolvaj” politikája miatt menekülnek, arányaiban a magyar fiatalokhoz képest 2-3* akkora számban? (link l. @LIPPSIGEDDON 2019: )

Vagy csak simán több pénzt akarnak keresni, ami természetes törekvés bárhol a világon.

Szóval, maga az Európai Bizottság statisztikai kimutatása leplezte le a hozzád hasonló ostoba ballipsik hazug narratíváját, és nem hisznek nektek már a magyar választók sem.

Ezért törölték fel beletek a padlót tavaly április 8-án, és ezért lesztek a betonba beledolgozva idén május 26-án is. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

András L 2019.03.28. 07:24:02

@csüngőhasú norvégbáró: Intellektuális vitát nem folytathatsz szellemileg fegyvertelen személyekkel!

Ennyi volt lipsikék! Takarodó! 2019.03.28. 07:31:03

@András L: Még kevésbé, ha a képességeid és tudasod is hiányzik hozzá, mint tenéktek. :))))))))))))))))))

sZulamith 2019.03.28. 08:26:12

@LIPPSIGEDDON 2019: "....terroristák tízezrei, vagy esetleg az, hogy a képzett, nyelveket beszélő magyar fiatalok egy része kipróbálja a szerencséjét Nyugaton is, egyébként hasonló vagy alacsonyabb számban, mint más KKE-országokból:"

Demagóg, de megszoktuk.

F1 L M 2019.03.28. 10:23:47

"Orbán Viktor azt a hamis jobboldali narratívát hangoztatja, hogy Európát elárasztják a migránsok."

Mert nem így van?

Spiritmonger 2019.03.28. 10:27:00

Vajon mennyit kell ehhez dolgoznia a jó Lajosnak, hogy megtalálja az általa linkelt és fordított hazugsággyűjteményt?
És ki fizeti mindezt?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.28. 10:41:39

" ... Az 56-os menekültek könnyen felboríthatták volna Ausztria etnikai szerkezetét, ám a segítőkészség előbbre valónak bizonyult. A magyarok tehetségét elismerték, az osztrák nemzeti egység nem szenvedett sérelmet. Ma is özönlenek a magyarok Ausztriába – ezúttal gazdasági okokból, mert jobb életet akarnak maguknak. Vagyis az igazi gond a kivándorlás, nem pedig a Soros ösztökélte migráció. ... "

" ... Az 56-os menekültek ... "
Hát igen, osztrákiában is van némi idiotizmus, ami itt szinte az egész liberálfasiszta ellenzéket jellemzi.
Az 56-os magyar menekültek csak az etnikai egységet borították volna fel, HA nem akartak volna beilleszkedni, csak épp ez az apró tény különbözteti meg a mostani migráncsokat és az 56-os magyar menekülteket, hogy a magyarok akik itthonról elmentek, a befogadó országban be akartak illeszkedni és ezért mindent meg is tettek, míg a mostani arab és afrikai menekültnek mondott illegális bevándorlók, akik illegális útvonalakon, illegális eszközöket igénybe véve érkeznek ájrópába, azok jobbára nem akarnak beilleszkedni, a saját egykori életmódjukhoz ragaszkodnak, valamint a vallási törvénykezéshez. Hozzák magukkal a törzsi és egyéb szektás háborúikat, valamint prédaként tekintenek a befogadó államok őslakosaira...

" ... Ma is özönlenek a magyarok Ausztriába ... "
Így van, csak azért az rohadt nagy különbség, ezek az emberek oda dolgozni mennek, és ezt a fajta vándorlást minden EU ország támogatja, mert szükségük van a képzett munkaerőre, és amíg az uniós országok közti életszínvonalbeli különbség megmarad, addig érvényesülni fog ez a fajta lakosságelszívás, aminek az utólag csatlakozott államok a vesztesei, ennek ellenére azt a veszteséget a fejlettebb országok magasról leszarják, ezt semmi sem kompenzálja....
A liberálfasiszták által fennen hirdetett "menekült" muzulmán horda befogása ezt nem fogja nálunk megoldani a fentebb kifejtett okok miatt, mert ezek a migráncsok nem fognak beállni termelni, és még a honi törvényeket sem tartanák be, mert a saját törvényeiket istentől kapták... ÉÉÉÉÉÉÉS az sem mellékes, hogy ezek a migráncsok csak tranzitországként tekintenek Magyarországra, nem itt szeretnének segílyből (nem munkából!!!!) megélni, hanem a németeknél (svédeknél, hollandoknál dánoknál etc.), mert ott minden jobb... még az azonos csomagolású kaja is... :-)

2019.03.28. 10:51:39

"Orbán annyira el van foglalva a migrációs mantrával, hogy nem veszi észre: tömegesen vándorolnak ki a magyarok, és hogy vége a nagyarányú fellendülésnek. "

Könyörgöm... vegyük már észre, hogy -1 magyar kivándorló +1 arab bevándorló =/= 0
Velük nem többen, csak sűrűbben vagyunk. Térfogatra nem változik a népesség.. de a minőséget tekintve.. jelentős a visszaesés és sajnos a pozitív változásra se sok esély van.
Sőt.. valójában a -1+1=-1.5

élveteg 2019.03.28. 11:37:57

"Orbán annyira el van foglalva a migrációs mantrával, hogy nem veszi észre: tömegesen vándorolnak ki a magyarok, és hogy vége a nagyarányú fellendülésnek2

Jóóóvan Az Orbán ez ilyen

Csak akkor erre valami magyarázatot

"Jelentősen rontotta a német gazdaság növekedésére adott előrejelzését a Német Ipari és Kereskedelmi Kamarák Országos Szövetsége (DIHK), csütörtökön bemutatott prognózisa szerint az Európai Unió legnagyobb gazdasága a korábban várt 1,7 százalék helyett 0,9 százalékkal bővülhet 2019-ben."

www.portfolio.hu/gazdasag/hidegzuhany-nemetorszagbol-nagyon-lelassulhat-a-novekedes.313395.html

Ott nincs kivándorlás sőt odament a sok remek arab meg néger Akkor ugyan miért is lesz 0,9 százalék a bővülés ? Ha olyan pompás dolog ezeknek a beáramlása akkor annak nem úgy kellene jelentkezni hogy korábban várt 1,7 százalékos bővülés nagyobb lesz nem kisebb ?

A LIPSI UGAT AZ ORSZÁG HALAD 2019.03.28. 15:51:19

"Márpedig az érintett pártok EU adófizetőinek zsebéből fedeznek olyan választási küzdelmeket, akciókat és plakátokat, amelyek célja a szervezet felszámolása."

Es ezt azok mondjak, akik Europat iszlamizalni akaro terroristakat tamogatjak.
Ilyen kenyelmes dolga meg nem volt a terroristanak. Az unio altal fizetett embercsempeszek behajozzak oket Europaba. Ott rogton megkapjak a nevtelen bankkartyaikat, amivel problema mentesen intezhetik a terrorcselekmenyeket, szervezhetik Europa meghoditasat.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.03.28. 17:22:22

@csüngőhasú norvégbáró: "engem érdekelne ugyanez a probléma pénztáros löölö birodalmával kapcsolatban is"

Engem legjobban az üzlettársam, Klara Dobrev és férje, Franciszk anyagi helyzete érdekelne. Rászorultam egy kis kölcsönre, szerinted ki tudna segíteni? Meghàlàlnàm!

2019.03.28. 17:52:14

Ahol lakom eddig még nem láttam egyetlen egy migránst sem, pedig jó lenne legalább eggyel találkozni mert már nagyon félek tőlük.

2019.03.28. 18:05:24

@A LIPSI UGAT AZ ORSZÁG HALAD: "Az unio altal fizetett embercsempeszek behajozzak oket Europaba. Ott rogton megkapjak a nevtelen bankkartyaikat, amivel problema mentesen intezhetik a terrorcselekmenyeket, szervezhetik Europa meghoditasat." Az első állításodra kellene valami tényszerű bizonyíték. (pl. hová Európába) A második állításodat kissé pontosíthatnád, pl. melyik országban történik szervezkedés, milyen formában fog történni Európa meghódítása, illetve érdekelne az is, most úgy nagyjából melyik fázisban tart a nagy muszlim terület foglaló háború. Mert évek óta ezt hallom de sehol sem látom az inváziós erőket. Csak, hogy időben tudjak reagálni rá.

sinus67 2019.03.28. 19:25:43

@Thomas Grande:

Ilyen dolgokat nem illik kérdezni!
Főnci mondta! Akkor nincs kérdés!
Úgy van oszt kész!
Hová jutna ez a világ, ha mindent meg kellene magyarázni a hatalmon lévőknek?!
:))

2019.03.29. 06:27:49

@sinus67: Azt hiszem igazad van. Erre nem gondoltam. Pro meum irritum et inane.

bartospeeter 2019.03.29. 06:44:44

@Neurotic: Maradjunk abban, hogy nem a szocik engedtek át a határon ellenőrizetlenül 2015-ben vagy 400 ezer Délről érkezők, nem ők engedték, hoyg végig masírozzanak az országon, és nem ők voltak akik odabszták őket az osztrákok/németek nyakába. Úgyhogy miközben a kádárista jobboldal dumáját szajkózod, a saját gyengeségeteket ne akard más nyakába varrani.
Mindezek mellett nagy többségben igaz, hogy akik vonulnak nemakarnak beillszkedni, sőt akiknek a felmenőik itt élnek évtizedek óta (pl. Németeknél a Törökök), nos ők sem. Alapvetően igaz, hogy a Közel-Keletről, és Délről érkezőkkel komoly gondok vannak, de ez a rendszerek hibája, ami átalakítható, és át is fogják alakítani, mert minden engedékeny migrációs politika meg fog bukni.
A mocsokság Orbán migrációval kapcsolatos politikájában az a határtalan cinizmus, és képmutatás, sőt hazudozás pl. arról, hogy mi védjük a nyugatot.

www.youtube.com/watch?v=bDq4EH5yGQc&index=8&list=PL3CnllCt34lxalM-jdDznDHCvafE2TN6-&t=342s

2019.03.29. 09:05:57

@bartospeeter: "nem ők engedték, hoyg végig masírozzanak az országon, és nem ők voltak akik odabszták őket az osztrákok/németek nyakába."

Ohhogyne.. de ugye nem is Orbán hirdette meg a Wilkommenskulturt, nem ő szelfizett 'szíriai' 'menekült'-tel .. nem ő kézbesítette a szívélyes meghívást a nófingerprint nomádoknak..és nem ő volt, aki ideteleportálta őket..
Főként: nem ő hisztizett, hogy a rásszista magyarok útját állják az atomtudós-génsebészeknek.
Merkel kért..és megadatott.

csüngőhasú norvégbáró 2019.03.29. 15:14:16

@Cvetan Vaszilev:

"Engem legjobban az üzlettársam, Klara Dobrev és férje, Franciszk anyagi helyzete érdekelne. Rászorultam egy kis kölcsönre, szerinted ki tudna segíteni? Meghàlàlnàm! "

nem fizet eleget a csuti orsós cigányod papikám? rossz valagat nyalsz.

MTA rendes tagja 2019.03.30. 01:07:28

Ha a magyarok külföldön dolgoznak, az jó a dolgozónak és Magyarországnak is. Évente 3 milliárd eurót utalnak haza.

MTA rendes tagja 2019.03.30. 01:09:04

@bartospeeter:
egyszerűen hülye pöcs vagy, kár ezt tovább ragozni

bartospeeter 2019.03.30. 07:47:27

@Womb Raider: de én nem is mondtam, hoyg Orbán hívta őket, ahog yazt sem, hoyg Merkel jól csinálta. Ez azonban semmit nem von le közlésem helytállóságáról, hoyg Orbán engedte be a 400 ezer migránst, és terelte őket Bécs felé mint a marhákat, így viszotn az sem igaz, hogy megvédte Európát a migránsoktól.

bartospeeter 2019.03.30. 07:52:24

@MTA rendes tagja: Idézet tőled: "Ha a magyarok külföldön dolgoznak, az jó a dolgozónak és Magyarországnak is. Évente 3 milliárd eurót utalnak haza." ...Okoska! Nem voltál te valaha pártitkár. Mert azok mondtak ekkora butaságokat annak idején. Menjünk végéi kétféleképp a te logikáddal a kérdésen. 1. Miért van az, hogy azok a gazdaságok állnak jobban a nyugati világban ahova befelé igyekszik a munkaerő...szembe azokkal, ahonnanl elfelé igyekszik (pl. Magyarország)? 2. Ha a te logikádat vesszük alapul -nehezemre eső dolog- akkor Magyarországnak az lenne a legjobb, ha minden munkaképes kint dolgozna, mert akkor az mégtöbb hazautalt pénzt jelentene. Brávó......

bartospeeter 2019.03.30. 07:57:29

@MTA rendes tagja: Idézek tőled: "egyszerűen hülye pöcs vagy, kár ezt tovább ragozni"....... Hát komám, ez meg hogy jön a témához?...Nálunk úgy szokás, hogy vagy vitatkozunk érvekkel, vagy ha nincs érv, hallgatunk. A szellemi gyakorlatlanságot a vitakultúra területén ellensúlyozni lehet még, úgy is, ha odaállsz a falhoz és telibe fejeled, és akkor kemény voltál, mint a vidia. Hagyjuk szerintem ezt a témát, mert nem célom az időm mások alázásával tölteni. Szerintem te se próbálkozz. Vitatkozzunk, vagy kussoljunk.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.03.30. 08:59:42

@Lipsimentes Magyarországért Mozgalom: Ahhoz képest,hogy nem vagyunk egy mobilis nép,egész jól teljesítünk.

MTA rendes tagja 2019.03.30. 10:23:00

@bartospeeter:
egyszerűen hülye pöcs vagy és kész, ez a te bajod és a környezeted baja
vitatkozni érvekkel olyannal szoktunk, aki vitaképes
te nem vagy az

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.03.30. 11:00:03

@MTA rendes tagja: "vitatkozni érvekkel olyannal szoktunk"

:))

Vitatkozni??? A fideSSfasszopók csak a fideSSpropagandát tolják.

MTA rendes tagja 2019.03.30. 11:26:41

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
fideSSfasszopó
ez a legnagyobb érved: fideSSfasszopó
fideSSfasszopó
fideSSfasszopó
ugye milyen jó érv?: fideSSfasszopó

bartospeeter 2019.03.30. 11:59:33

@MTA rendes tagja: Idézek tőled: "egyszerűen hülye pöcs vagy és kész, ez a te bajod és a környezeted baja
vitatkozni érvekkel olyannal szoktunk, aki vitaképes
te nem vagy az"

Hát, ez a demokrácia! Neked is van szavazati jogod, pedig, ha....
Ahogy elnézem, te senkivel nem tudsz vitatkozni, csak azt nem értem mi a fsznak jössz akkor ide fel?

MTA rendes tagja 2019.03.30. 12:18:46

@bartospeeter:
na te kis pöcs, 2015-ben a déli határon kerítés nélkül az illegális migráció megállításához többszázezer emberre és a betolakodók lelövésére lett volna szükség; a kerítés ellen az index, az mszp, lmp, az osztrákok, a Helsinkiék, az Ensz, az EU és sokan mások tiltakoztak;
muszáj volt addig feszítened a húrt, hogy ennyire megalázzalak?? hiszen te ezt írtad:
"Maradjunk abban, hogy nem a szocik engedtek át a határon ellenőrizetlenül 2015-ben vagy 400 ezer Délről érkezők, nem ők engedték, hoyg végig masírozzanak az országon, és nem ők voltak akik odabszták őket az osztrákok/németek nyakába."

bartospeeter 2019.03.30. 20:25:32

@MTA rendes tagja: Na, evvel már lehet mit kezdeni. Ha 2015-ben valaki bejött ellenőrizetlenül a határon, akkor azt annak a kormánynak a nyakába lehet varrni, aki hatalmon volt. Ki volt hatalmon 2015-ben? Következő: most se, és korábban se mondtam, hogy nem kell a kerítés (úgy látszik nem nézted meg a fent hivatkozott Youtube anyagot, de hát ez van..), az viszont tény, hogy a kerítés azt követően épület, amikor a 400 ezer migráns átengedték ellenőrizetlenül a határon.
A határra a GYODA-t nyár végén kezdték el telepíteni, ezt követően jött a végleges kerítés. Az alábbi hivatkozásokon pontosan, érthetően le van írva mikor mi épült, mikor vonult a népség. (Csak megjegyzem, ahol be tudtak jönni, ott nem volt kerítés.)

hu.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9li_hat%C3%A1rz%C3%A1r_Magyarorsz%C3%A1gon#Els%C5%91_%C3%BCtem_(gyorstelep%C3%ADt%C3%A9s%C5%B1_dr%C3%B3takad%C3%A1ly,_GyODA)

index.hu/kulfold/2016/01/01/2015-ben_391_ezer_migranst_regisztraltak_a_rendorok/

Mindezek alapján úgy vélem, nem aláztál meg, sokkal inkább arról van szó az információk alapján, hogy nem folyamatában figyeled, és hozod az esményeket, és egyből indulatosan, és felületesen bírálsz.
Én alapvetően egyetértek a migrációs alap kérdésben Orbánnal, még akkor is, ha nem vagyok vallásos. Én a cinizmusával nem értek egyet ahogy a kérdést kezeli, és ahogy túlhangsúlyozza, és a migárciós kártyával akarja elfedni, eltakarni azt a bírálatot amit Európa nagyobb része megfogalmaz irányába a jogálalmiság sárbatiprásakor.
Mindeközben azt is tudjuk, hogy pénzért ellenőrizetlenül tízezreknek ad letelepedési engedélyt, igen is befogad ezer számra menekülteket, és tonna számra érkeznek a migránsok ma is Kelet felöl a gyárainkba, mert a Magyar fiatalok jelentős része a kilátástalanság, reménytelenség miatt elmegy innen dolgozni, vagy élni nyugatra. És ti, ezta kétkulacsos sumák politikát benyaljátok, s egyből annak a toroknak ugrotok, aki csak annyit mond, gondolkodjunk.

MTA rendes tagja 2019.03.31. 11:13:36

@bartospeeter:
Amíg nem volt tömeges bevándorlás, nem volt indokolt a kerítés. Amint tömeges lett, a kormány döntött a megépítéséről (sokan hitlerezték őket emiatt itthon és külföldön). Majd 3 hónap alatt elkészült az első rész a szerb határra, aztán a horvát határra. Onnantól kezdve lenullázódott az áradat.
Tehát az az értékelésed téves, hogy a kormány hibája volt átengedni az illegális megélhetési migránsokat. Amint fellépett a probléma, léptek és megoldották, addig meg kényszerhelyzet volt.
Aki meg dolgozni jön (mondjuk Ukrajnából néhány százan), vagy átvilágítva letelepedési engedéllyel néhány ezren, azokat ne keverd a megélhetési migránsokkal, mert ez egy szemét és ostoba egybemosás.

2019.04.06. 09:23:20

öregszik már a focigeci.
monták neki.
hé more újiccsámá valamit!
emmeg megtanáta az mszmp-s tagkönyve mellett a kisdobos könyvét és megírta sorossal kibővítve a
"EP-kampány: Orbán 7 pontos programot hirdetett, benne migránsok és Soros" című művét!
ha ezzel nem tarolja le a világot, akkor semmivel!
süti beállítások módosítása