B1 blogcsalád



A nemi dikiben minden gromek

2019. március 24. - jdesi

Most, hogy a nemzeti diktatúra alapjait leraktuk, s megkezdődik népünk bölcs zsebdiktátorának értő vezetésével a fejlett nemzeti diktatúra építése, elevenítsük fel, hogyan kell nemzeti diktatúrában élni. Lassan 30 évig punnyadtunk egy mégoly fogyatkozó demokráciában, ráadásul közben felnőtt egy új nemzedék, amely tagjai még nem tudhatják, hogy is kell ilyen viszonyok között túlélni. Tanfolyamunk tehát most elsősorban nekik szól, meg azoknak, akik ugyan rendelkeznek gyakorlattal a diktatúráról, de valószínűleg ismereteik az elmúlt évtizedekben megkoptak.

hungarian_bonsai_duce.jpg

Szóval.

A nemzeti diktatúrát helytelen nemi-diki-nek becézni, ahogy a falkavezér nevét is csak felállva, és a hosszú tapsorkán elülte után mondhatják ki az arra kijelöl érdemes férfiúk.

 Itt rögtön jegyezzük meg, hogy a diktatúra művelése alapvetően férfimunka, öltönyös-totyakos pocakos uraké, akiknek otthon gyakran eljár a kezük, előszeretettel mondogatnak afféle bölcsességeket, hogy magyar ember evés közben nem beszél, miközben birkafejet vagy fokhagymás kolbászt szelnek bicsakjukkal, majd rázendítenek a fehérvári huszárok hmmm az anyátok kezdetű slágerre. Aztán üvegből sört kortyolnak hozzá és a fal mellé hugyóznak. Ja és persze nem zötög a haraszt, ha nem fúj a szél és már megint a zsidók jártak jól.

A nők persze legyenek megtisztelve, hogy ilyen uraik vannak. Tessék hölgyeim begyakorolni az afféle mondatokat, amelyek így kezdődnek: „Az én uram …”

A nemzeti diktatúrában mindenki mást gyűlölni kell. Utálni, megvetni, lenézni. Azt, hogy ki a „más” a bonzai diktátor mondja meg. Tudják, kis ember, nagy nadrágban

„Más”: a brüsszelista, a sorosista, a civil, a cigány, a homokos, a fővárosi, a szemüveges, az ellenzéki valamint a biciklista.

A még másik diktatúrán edződöttek szerint a diktatúrában meg kell tanulni a sorok között olvasni. de ez a tétel a nemzeti dikire nem vonatkozik. Ugyanis itt nincs a sorok közé semmi elrejtve. Abban a régi kádári diktatúrában az újságírók jó része szerette volna elmondani az igazságot, ha nem engedték neki, akkor nagy ravaszul elrejtette a sorok közé.

Tanult ebből a nemzeti vagány és afféle embereket, akiknek gondolata lenne, esetleg azt még elrejteni is képes volna, még csak véletlenül sem enged a média közelébe.

( /  ) Harmadosztályú uszítók és ügyetlenke propagandisták nyomják a dicshimnuszokat, igyekezvén minél több durvaságot elhelyezni a szövegükben. S a győztesek Táncsics díjat, állami megrendelést, nagyobb hitbizományokat kapnak.

A nemzeti diktatúrában a legfontosabb érték a hűség. A nemzeti diktatúra sikerembereinek hajlékony gerinccel, kevés lelkiismerettel és rossz modorral kell rendelkeznie. Annyit érsz, amennyit megszereztél. A jobbágyokkal illik leereszkedően, megvetően bánni – amit a jobbágyok – ezek valánk mi – illendően levett süveggel, mély meghajlással fogadnak és minden napnak örülnek, amikor nem lőttek közéjük.

A nemzeti diktatúrában mindenki szem a láncban. Ez azt jelenti, hogy ahol te vagy, ott benned testesül meg a diktatúra. Iskolaigazgató vagy? Ne kíméld a dolgozóidat, zsarnokolj, hisz azért állítottak oda. Légy kiszámíthatatlan, igazságtalan, szeszélyes és durva. Pluszpontért alázz is. Hisz veled is ezt teszi a Klik a tanfelügyelet, a minősítő rendszer embere, na és a magas minisztérium.

Buszkalauzok! Tudjátok a dolgotokat. Durva hang, szájszag, érzéketlenség – és tiétek a fényes jövő.

Akadnak persze, akik otthon, a lehúzott redőnyök mögött, csöndben, hogy a hallgatódzó és feljelentést író szomszéd meg ne hallja, arról beszélnek, hogy szolgák vagyunk ugyan Egyiptom húsosfazekai mellett, de valahol van egy igaz, egy szabad élet. Nehéz, de érdemes talán megpróbálni kivonulni oda.

Érthető, hogy a nemzeti diktatúrának az így beszélők ősidők óta örök ellenségei. Amíg nem jön a tíz csapás rájuk, addig mindent megtesznek azért, hogy rabigába tartsák őket.

Papolnak arról, hogy csak nehogy ők nevessenek a végén – miközben persze a kasszakulcsra gondolnak, amit mindjárt meg is szereznek a gyerek játékmackójával együtt.

A nemzeti diktatúrában – ha bárki megkérdez – az elégedettség és a jóllakottság honol. Minden szép és jó és legfőképpen gromek.

A művészek nem győznek dicsőítő alkotásokat létrehozni, amelyben páros és bokorugró rímekben (darabja bruttó ötven milla és két hold föld, a zenét hozzá Ákos adja két belvárosi vendéglátóhelyért és egy százmilliós honorért6 strófa) azt fejezik ki, hogy téged uram csak hódolat illet meg s nem bírálat.

S akik mégis kicsit kritikusak lennének? Mi kérem szeretjük a kritikát, persze csak akkor, ha építő. És különben is, csak az kritizáljon, aki letett már valamit az asztalra. Hogy az asztalt is momentán elloptuk, ezért nincs mit hova tenni, hát az nem a mi bajunk.

A nemzeti diktatúrában mindenki szem a láncban.

Időben szólunk, pedig fényesebb a láncnál a kard.

Amúgy Mészáros Lőrinc köszöni jól van és I’tennek hála ma is szépen gyarapodik, pedig hétvége van.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4614713241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2019.03.24. 14:48:34

"minden napnak örülnek, amikor nem lőttek közéjük."
Mikor lőttek utoljára Magyarországon a tömegbe?
Ki volt a miniszterelnök?

Anatolij Ubijca 2019.03.24. 15:21:06

Csak egyet nem értek: Ha tényleg diktatúra lenne, akkor hogyhogy ez az agymenés így szabadon megjelenhet, és téged se visznek be érte a kóterbe?

Mi lett volna a Kádár-rendszerben, ha a kiválasztott, a haveri brancsban lévő szelepeken (lásd: Hofi) kívül bárki ilyen hangnemben írt volna Kádár Jánosról egy nyilvános sajtótermékben?

taga20 2019.03.24. 15:21:55

a jobboldali képen ki az a dagadt disznó?
remélem nem magyar, me elég durva lenne, ha az lenne!

6.Lenin 2019.03.24. 15:30:10

Jdesi! Van valaki a közeledben aki orvost tudna hívni, ha tovább romlik az állapotod?

Itt-ott beleolvastam, apám, ez a pacák már....izé....kész.

6.Lenin 2019.03.24. 15:36:51

Szinte éreztem, hogy ez lesz a vége. Már hónapok óta naponta 3x baszták ki a B1-en Orbánt az EPP-ből, aztán mivel nem jött össze, most meg náluk borult el a...

Ezért jobb, ha a Mikulásnak, vagy a Jézuskának írunk kívánságlistát, nem mutogatjuk előre, annak mindig sírás lesz a vége, ha más is olvassa, mit is kértük, aztán beszarik a röhögéstől. Értem én, hogy utána nehéz ezt feldolgozni.

Dickon 2019.03.24. 19:10:20

Látod János, milyen szar diktatúra a miénk! Régen, egy igazi diktatúrában a sorok közé kellett volna elrejtened a lényeg. Itt most nyugodtan leírhatod, hogy a lopós, pocakos diktátor mekkora sutyerák és nem jön érted a fekete autó. Akikkel anno az Újságíróklub című műsort csináltátok mesélhettek volna erről, hisz egyikül a 70-es években a Magyar Nemzet washingtoni, a másikuk pedig a Magyar Rádió new york-i tudósítója volt. Ugye mondanom sem kell, hogy "abban" a diktatúrákban ezek "bizalmi" állások voltak, és ezeket csak a megfelelően képzett és megbízható elvtársak tölthették be. Tőlük tanulhattál volna...erről is.
:))
"Abban" a diktatúrában mindenki szem volt a láncban. Újságíroklubbos "kollégáid" is. Az viszont igaz, hogy harmadosztályú uszító cikkekért, ügyetlen propaganda irományokért és gyengécske dicshimnuszokért nem osztogattak díjakat. Csak mostanság. Akkoriban, "abban" a diktatúrában elvárás, alap volt az, hogy a hatalom fenekét polírozzák. Díjazás, elismerés, megbecsülés nélkül.
A sötét szobában, lehúzott redőnyök mögött, csöndben hallgatódzó és feljelentést író szomszéd, vagy házmester is "annak" a diktatúrának az öröksége, "annak" a hagyatéka. De mostanság, egy komoly, géppel írott névtelen feljelentés után sem jön már a fekete autó. Mondom, szar egy diktatúra a miénk. Csak ez jutott... Még csak hős sem lehetsz, mert megírod az igazat, mert leleplezed a diktátort. Az esélyét sem adják meg, hogy mártírrá válj. Hagyják, hogy puffogj, morogj és diktátorozz.
A buszkalauzokat pedig ne bántsd! Ha jegy nélkül, sunnyogva, vagy akár büszkén, nagy arccal vállalva potyázol, akkor jár a durva hang és az érzéketlenség. A szájszag persze nem megbocsátható, de ez van. Egy diktatúrában nem lehet mindenki újságíró, és egy éhező, megvetett és elnyomott kalauznak nem biztos hogy telik fogkrémre.

Ahogy a nemzeti diktatúrában, úgy "abban" a régiben – ha bárkit megkérdezel– az azt mondja, hogy itt elégedettség és a jóllakottság honol. Így van ez.
:))))
"Abban" a régi diktatúrában sem győztek a művészek dicsőítő alkotásokat létrehozni. Díjazás és elismerés nélkül, mert ez akkoriban elvárt volt. Ugye...
:)
S akik mégis kicsit kritikusak voltak? "Mi kérem szeretjük a kritikát, persze csak akkor, ha építő. És különben is, csak az kritizáljon, aki letett már valamit az asztalra." Mondták "annak" a diktatúrának az üzemeltetői is.
:)
A nemzeti diktatúrában mindenki szem a láncban.
Te is János! Tudod hogy megy ez....
:)

morpho 2019.03.24. 19:33:11

@Dickon: Rejtsd el a lényeg János! :)

Dickon 2019.03.24. 20:10:05

:)))))
Látod János, milyen szar ez a nap is ebben a szar diktatúrában! Ezek a falábúak, ahelyett, hogy papírforma szerint kikapnának, véletlenül nyernek a horvátok ellen...és mindezt a pocakos, lótolvaj, pávatáncos, putyinpincsi diktátor előtt. Ezek a balfaszok is szemek a láncban.
:)
Sebaj János, holnap is nap lesz és lassan itt a kedd, amikor Orbán Viktor mindig megbukik. Már csak kettőt kell addig aludni.
Tarts ki János!

@morpho:
:)
És még mennyi elütés és hejesírási hiba van a kommentemben!
A legtöbb hibát megtaláló megfelytők között jegyeket sorsolunk ki az ellenzék következő tömegtüntetésére. További két megfelytő között kisorsoljuk az alábbi könyvet:

Varga Damm-Kunhalmi-Bősz-Vadai : A mai magyar progresszív hejesírás alapjai
:)

Dickon 2019.03.24. 20:47:00

@Nekoashi2005:

:)))))))))

Teljesen egyértelmű, hogy a christchurch-i terrorista Orbán Viktor hatására követte el szörnyű tettét. Megtalálták a lakásán több könyvét és rengeteg DVD-t Orbán beszédeivel. A diktátor egyik könyve, a legdurvább, a merénylet elkövetésekor is nála volt.
Nem is tudom, hogy az ellenzék miért nem követeli az Egyesült Nemzetek Szervezetétől, hogy vegyék őrizetbe Orbánt, és kezdjenek ellene eljárást, rasszista támadásra való felbujtás miatt.

Az áldozatok családjának pedig fel kell ajánlanunk, hogy kárpótlás és elégtétel okán egy szabadon választott magyarországi helyen robbanthassanak vagy lövöldözhessenek. Ez így fair!
Gondolom...
:)

Nekoashi2005 2019.03.24. 20:51:47

@Dickon:

Nyertek a horvátok ellen? Na és! 1980 óta járok meccsekre, és megtanultam, higy vak tyűk is talál szemet!

De azért ha arra gondolok, hogy milyen jó lehetne a magyar foci, ha egy forint se menne a profi sportra! Megszünnének ilyen közpénzből élősködő tanyasi csapatok, mint az alcsút, mezőkövesd vagy a kisvárda! Az megvan, hogy kövesden úgy kell vadászni az utánpótlás korú játékosokra, mert senki nem akar focizni, de kötelező indulni az utánpótlás bajnokságokban? Kisvárdára meg Kárpátaljáról hoznak gyerekeket, de ha megsérülnek, egyszerűen kidobják őket?

Nekoashi2005 2019.03.24. 21:02:30

@Dickon:
Ó, a csutit már régen őrizetbe kellett volna venni! Ha lenne egy becsületes főügyész...... De nincs! Nem is meglepő, hogy írtózik az európai ügyészségtől mint az ördög a szenteltvíztől! Pláne ha az a román ügyésznő fogja vezetni, aki nem tisztel se istent se embert ha lopáson kapja, pláne egy ilyen kövér hímivarsejtet!

anyadmajma 2019.03.24. 22:37:56

@Dickon: Mi van te hazaáruló bolsevik geci terrorista birka, már megint új nicked van? árat emeltek az arabok, már őket is csak drágán tudod leszopni? faszkalap

alöksz róz 2019.03.24. 23:20:43

@Nekoashi2005: "1980 óta járok meccsekre, és megtanultam, higy vak tyűk is talál szemet!" - na és minek jársz ki? köpködni, mi?

alöksz róz 2019.03.24. 23:22:34

@anyadmajma: ha fideszes troll lennék, pont ezt írtam volna ;-)

Mi van lipsik ? Már megint nem bukott az Orbán ? 2019.03.25. 02:45:24

Orbán Viktor magyar válogatotja megverte a világbajnok Horvátokat.
VAGYIS A MAGYAR CSAPAT, MÉG A VILÁGBAJNOKOKNÁL IS JOBB.
Hát hogy lesz ebböl keddre bukás lipsikék ????
Ne busuljatok, biztos csak azért történt, mert nem VONYITOTATOK elég hangosan a focira meg a stadionokra költött milliárdok miatt.

Mi van lipsik ? Már megint nem bukott az Orbán ? 2019.03.25. 02:53:14

"biztos csak azért történt, mert nem VONYITOTATOK elég hangosan"

Helyesbitek. Most jut eszembe dehogynem. Hiszen SEMMI MÁSROL NEM SZOL AZ ELLENZÉK ELMULT 9 ÉVE, MINT HOGY DEMAGOG MÓDON A STADIONOK MIATT RINYÁLNAK.
Akkor viszont nem tudom hogy történhetett. Biztos az Orbán lefizette, vagy megfenyegette a Horvátokat, hiszen diktátor, és mégis csak diktatura van.
Nehéz a lipsik élete, öszintén kiváncsi vagyok hogy lesz ebből keddre bukás.

HabonyArpi 2019.03.25. 04:03:46

"Abban a régi kádári diktatúrában az újságírók jó része szerette volna elmondani az igazságot, ha nem engedték neki, akkor nagy ravaszul elrejtette a sorok közé."

Na jo lassa a blogolo, hogy kivel van dolga. Kuldunk erte egy fekete autot. Azt nem igerjuk, hogy be is visszuk, de egy kicsit "megdolgozuk" , es nyitunk rolla egy aktat, valamint beszervezunk valakit a kornyezetebol.

HabonyArpi 2019.03.25. 04:13:02

@HabonyArpi:
Van egy kis problema, momentan nem talaltunk fekete autot, csak metal keket, es sotet bordot, remelem az egyik jo lesz. (ajanlanam a sotetbordot, ejszaka a kutya megnem mondja, hogy nem fekete)
Ha egyik sem felel meg, akkor sajnos varni kell a hetvegeig, mert csak akkor lesz szabad fekete auto.
Sajnos ilyenek ezek a diktaturak.

Tangooo 2019.03.25. 11:47:33

Ha Orbán mindent tönkre tett, akkor mi lenne ma itt, ha nem tett volna tönkre mindent? Azt hiszem az maga lenne a Kánaán.
(A posztolónak tartózkodnia kellene Csaba László tanulmányainak olvasgatásától, mert az nagyon eltávolít a realitásoktól, viszont neki nagyon jó, mert a CEU-n fizetésemelést kap minden ledorongoló megnyilatkozása után.)

A LIPSI UGAT AZ ORSZÁG HALAD 2019.03.25. 14:49:51

@Nekoashi2005: Hulye vagy bazmeg, a Franciak nem is jatszottak. Horvatorszag-Afrika donto volt.

John Brennan 2019.03.25. 17:47:43

Ócska gyűlőlködés, erre képes a sarokba szorított patkányént sivitó dési. Van rá néhány vevő, mint pl a taga.

John Brennan 2019.03.25. 18:01:22

Ócska gyűlőlködés, erre képes a sarokba szorított patkányént sivitó dési. Van rá néhány vevő, mint pl a taga.

John Brennan 2019.03.25. 18:06:18

Ócska gyűlőlködés, erre képes a sarokba szorított patkányént sivitó dési. Van rá néhány vevő, mint pl a taga.

Hungryhorse 2019.03.25. 19:01:53

Ócska gyűlőlködés, erre képes a sarokba szorított patkányént sivitó dési. Van rá néhány vevő, mint pl a taga.
Copyrigt by John Brennan 2019

kolomparlole1114 2019.03.31. 08:08:45

@Hungryhorse: A zsidókommunista fidesznyik elvtársaidra gondoltál?

Hungryhorse 2019.03.31. 20:29:22

@kolomparlole1114: nem nyertél cigó.
Az ávóslotyó anyádra gondoltam, aki a világra szart apád szégyenére.
süti beállítások módosítása