B1 blogcsalád



AKK: Orbánnak adtak még egy esélyt a Néppártban, de tényleg nincs több dobása

Nemzetközi sajtószemle

2019. március 23. - Szelestey

akk.jpg

  • Vezető néppárti körök szerint egyértelmű, hogy Orbán engedett, mert csak így tudta elkerülni a kizárást, de a lecke java még hátra van számára. 
  • Macron szerint a törzsi logika fontosabb volt az EPP számára, mint a közös európai építőmunka.
  • A CEU nem hisz a krokodilkönnyeknek, megvan, hogy hol lesz az ideiglenes bécsi kampusz, amelyet 8,5 millió euróból tesznek alkalmassá az oktatás céljaira.

Spiegel

der_spiegel.jpg

A CDU elnökasszonya azt mondta, hogy az Európai Néppárt még egy esélyt adott Orbán Viktornak, de ez már tényleg az utolsó. Kramp-Karrenbauer védelmébe vette, hogy csupán felfüggesztették a magyar párt tagságát. Azzal érvelt, hogy valóban igen alaposak a kételyek, mármint hogy Orbán Viktor továbbra is az EPP érdekeit képviseli-e, és bár a kizárástól egyelőre tartózkodtak, a német kereszténydemokraták vezetője szerint így is jó példával jártak elöl. Most pedig a szociáldemokratáknak is lépniük kell a román tagpárttal szemben, tette hozzá. Mint emlékezetes Dragneát, a PSD vezetőjét autoriter politikával és korrupcióval vádolják.

Kurier

kurier.jpg

Az osztrák kancellár is jogosnak tartja, hogy csupán felfüggesztették a Fidesz tagsági jogait, mert úgy látja, hogy Orbán Viktor engedett. Kurz szerint Weber jó megoldást javasolt és helyesen cselekedett, amikor előterjesztette ultimátumát, éspedig a megfelelő követelésekkel. Erre válaszul a magyar kormányfő beadta a derekát, azaz bocsánatot kért, leállította a poszterkampányt és szavatolni kívánja a tudomány szabadságát. A Bölcsek Tanácsáról az osztrák politikus azt mondta, hogy az egy fél év múlva terjeszti elő jelentését. Kurz megjegyezte, hogy a migránsokkal szembeni igen kemény bánásmód miatt nem lehet kizárni a magyar pártot. A jogállam, a sajtó szabadságának korlátozása, a tudomány önállóságának csorbítása viszont már más tészta, itt nem lehet szó semmiféle kompromisszumról.

Die Zeit

die_zeit.jpg

A francia elnök elégedetlen a Fidesz ügyében kötött néppárti kompromisszummal. Szerinte a párt felfüggesztését a klánlogika diktálta, de az nem eredményezett egyértelmű döntést a vitában. Macron Brüsszelben, az EU-csúcs után nyilatkozott. Mint mondta, nem érti, hogy akkor most a májusi választás után a magyar EP-képviselők az EPP-frakcióhoz fognak tartozni vagy sem. De ő úgy értelmezi, hogy igen, akkor pedig érdemben nem változott semmi.

Politico

politico_1.jpg

A portál azt idézi a francia államfő nyilatkozatából, hogy a szerdai döntés kétségtelenül jó hír volt Orbán és a Néppárt számára, de nem volt az az európai terv szemszögéből. Macron szerint ugyanis nagyon olyan kép alakult ki, hogy a sokéves vajúdás után megszületett határozat nem az elveket tartotta szem előtt, hanem a bratyizást. Egyébiránt jelezte, hogy neki jó a kapcsolata a magyar vezetővel, de rokonszenve Junckeré és a többieké, akik sértve érezték magukat, és valami bizonyosságot akartak az ügyben. Továbbá neki az a véleménye, hogy nem változik semmi az EPP-ben a Fidesz kapcsán.

Die Welt

die_welt.jpg

A német liberális párt egyik vezetője nem tartja sokra, hogy a Néppárt felfüggesztette a Fidesz tagságát. Graf Lambsdorff, aki külpolitikával foglalkozik, úgy gondolja, hogy itt csupán a CDU/CSU trükkjéről van szó, mert leplezni igyekeznek a választás előtt, hogy a kereszténydemokraták teljesen hiteltelenek. Hiszen miként akarják megvédeni Európa alapértékeit, amikor az EPP egyik tagpártja rendszeresen megszegi azokat? Orbán Viktor lépésről lépésre tekintélyuralmi rendszerré alakította át Magyarországot. Korlátozta a sajtószabadságot, aláásta az igazságszolgáltatás függetlenségét, a hatalom külföldi cégeket diszkriminál. A pártcsaládnak legkésőbb a Juncker és Soros elleni kampány után ellentmondást nem tűrően lépnie kellett volna, de a választási taktika és Weber bizottsági elnöki terve láthatólag fontosabb, hangsúlyozta a politikus.

Úgy véli: a helyzeten az sem változtatott, a CSU menetközben elnököt váltott, mert a párt továbbra sem határolódik el Orbántól. Csak egyszerűen igyekszik kikapcsolni a témát, nehogy az befolyásolja az EP-választás kimenetelét. Weber ugyan a múlt szeptemberben megszavazta a jogállami eljárás megindítását a magyar kormány ellen, ám az összes többi bajor keresztény szociális képviselő nem csatlakozott hozzá. Azaz a többség változatlanul védőernyőt tart a magyar politikus fölé.  Lambsdorff közölte, hogy az FDP ezzel szemben a magyar ellenzék oldalán áll, külön is kiemelve a Momentumot.

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

A kommentár szerint a kb. 9 hét múlva esedékes választás a jó 60 éve fennálló unió legnagyobb próbatétele lesz. Érettségi vizsga a földrész számára, amely meg akarja menteni a szabad demokrácia és a sokoldalú nemzetközi együttműködés eszményét. Ellenfelei minden eddiginél inkább próbára akarják tenni az államok békés összefogását, a jogok és kötelezettségek rendszerét, ami az EU sikerének titka. És itt teljesen értelmetlen arról vitázni, hogy több vagy kevesebb Európára van-e szükség. A szervezet már teljesen természetesen beépült a mindennapokba. Persze a populisták próbálják elvitatni az integráció jelentőségét, polgárait pedig szeretnék bezárni a nemzetállamok csigaházába. A másik oldalon az Európai Egyesült Államokról álmodnak a fantaszták.

Magától értetődik, hogy mindkettő butaság. Az eltelt hét mutatja, milyen erők is hatnak. Mert pl. milyen értékeket képvisel a Néppárt? És milyen hatalmas nevelő hatással van a pártcsalád a populista Orbán Viktorra, akit egyedül és kizárólag a saját gazdasági túlélése érdekel, valamint az, hogy Magyarországot hozzákapcsolja az egységes piac csodafegyveréhez? Vagy ott vannak a britek, akik akár szeretnék, akár nem, kénytelenek mérceként igazodni az EU-hoz. Azon kívül Olaszország már-már bekapta a kínai csalit, de Brüsszel közbelépett. Vagyis látnivaló, hogy az unió egyre fontosabb, egyre erősebb. Hatalmi tényező, amelynek jelentősége annál nagyobb lesz, minél tovább marad hatalmon Trump, illetve Putyin.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Sehol sem fosztják meg értelmétől olyan módszeresen a szabadság és a szuverenitás fogalmát, mint Magyarországon. Ezt fejti ki vendégkommentárjában az irodalmár Schein Gábor. Az utcákon mindenütt hazugságokat és uszítást tartalmazó plakátokat látni, a kép a 20. század legrettenetesebb szakaszára emlékeztet. Az állapotok érintik az ELTÉ-t is, ahol a szerző tanít. Feleleveníti, hogy az egyik internetes portál jó ideje hecckampányt folytat, főleg a társadalomtudományi kar oktatói ellen. A CEU-t, az ország messze legjobb felsőoktatási intézményét már sikerült elüldözni. A tanárok tiltakoznak, de tudván tudják, hogy teljesen hiába. Nincs megfelelő eszköz a kezükben, nincs kapcsolatuk a társadalomhoz.

A már említett világhálós oldal, amely Orbán legbelső körének utasításait továbbítja, a diákokat az oktatók ellen hergeli, mondván, hogy utóbbiak baloldali provokátorok, ügynökök, agitátorok, akiket csupán az érdekel, hogy menedéket találjanak az egyetemeken. Nem lehet tudni, hányan ülnek fel ennek patetikus-agresszív szövegnek, de azért ennyi is sokat elárul az orbáni hatalomgyakorlás bizonyos vonásairól. Így arról, hogy állandóan viszályt szít, aminek csak szárnyakat ad, hogy választói szemében Orbán az egyetlen felkent vezető, aki arra hivatott, hogy megmondja Európának a tutit. A hatékony propaganda folytán a politika számukra is háborút és konfliktust jelent. A miniszterelnök nem azért vonul csatába, mert ellenségei vannak – azért vannak ellenségei, mert mindenkivel összeakaszkodott. A megegyezés, kompromisszum, párbeszéd nem az ő műfaja.

A harcias hozzáállás lehetővé teszi Orbán számára, hogy ő jelölje ki az ellenség pozícióit. Az üzenet egyértelmű: a másik fél gonosz, de majd én jól megvédelek. Mondja ezt az a hatalom, amely azonnal visszavág, ha bárki kérdezni merészel. Merthogy a politika csakis a párt dolga. A magyar társadalom nagyon is jól ismeri az ily módon keletkező félelmet. A miniszterelnök egyszerű, de törékeny nemzeti identitást nyújt táborának, ez a populizmus lényege. Azonban az uniónak végre meg kellene értetnie Orbánnal, hogy el a kezekkel a demokratikus értékektől, és ezen az sem változtat, hogy a migráció és a klímaváltozás közös megoldást igényel. Szembe kell szállnia a totalitárius irányzatokkal, ha nem akarja még jobban lejáratni magát, illetve rákényszerülni arra, hogy feladja az alapszabályokat.

Der Standard

der_standard.jpg

Egyre biztosabb, hogy ősztől megkezdi működését a CEU bécsi tagozata. Már megtalálták hozzá az ideiglenes helyszínt, mégpedig a 10. kerületben (ahol Lázár János migránsok tömkelegét vizionálta – a szerk. megj.), egy hatemeletes épületben, a Quellenstrasse 51. szám alatt.  De előtte még több millió euróért fel kell újítani az objektumot. Hogy azután meddig zajlik ott az oktatás, azt e pillanatban nem lehet tudni. A végleges helyszín az Otto-Wagner-kórház volt területe, a 13. kerületben, de még azt is rendbe kell hozni, és utóbbi a nagyobb feladat. Ám egyelőre csupán az egyeztetéseknél tartanak. Ugyanakkor mint ismeretes, hogy a Fidesz a Néppárt tagja maradhasson, ahhoz Weber a többi közt azt szabta feltételül, hogy zavartalanul folytathassa tevékenységét Budapesten a Közép-Európai Egyetem.

Politico

politico_1.jpg

A CEU kitart amellett, hogy a képzés jó részét elviszi Magyarországról. Az egyetem bejelentette, hogy hol lesz az új bécsi campus, ahol az ősztől – ideiglenes jelleggel - megindul az oktatás. Ignatieff rektor azt közölte, hogy az első menetben 8,5 millió eurót fordítanak a megfelelő feltételek kialakítására. A tanintézmény elképzelése az a Weber-féle kikötés után, hogy mind a két fővárosban működjön, habár ez nem befolyásolja azt, hogy 2020-ban több diák és tanár települ át Ausztriába.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6614709919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sZulamith 2019.03.23. 08:44:07

"A megegyezés, kompromisszum, párbeszéd nem az ő műfaja." Főleg az utóbbi, ha sorozatos tüntetésre gondolok.

élveteg 2019.03.23. 09:48:44

"Mint mondta, nem érti, hogy akkor most a májusi választás után a magyar EP-képviselők az EPP-frakcióhoz fognak tartozni vagy sem. "

Mi köze hozzá?

élveteg 2019.03.23. 09:59:16

" A CEU-t, az ország messze legjobb felsőoktatási intézményét már sikerült elüldözni. A tanárok tiltakoznak, de tudván tudják, hogy teljesen hiába. Nincs megfelelő eszköz a kezükben, nincs kapcsolatuk a társadalomhoz."

Mióta is van itt a CEU? Több mint két évtizede ugye ? Ennyi idő nem volt elég hogy kapcsolatot építsenek ki a magyar társadalommal ? Úgy láttszik nem, akkor meg ne csodálkozzanak hogy a magyar társadalom döntő többsége parabola ívben szarik arra hogy hova költözik a CEU

taga20 2019.03.23. 11:26:39

@élveteg:

egy ostoba fityeszes szardarab vagy. és ezt te is valahol érzed, ezért rúgsz bele mindenbe, ami értékes.

Anatolij Ubijca 2019.03.23. 14:01:26

@taga20: Becs szep varos, van ott minden, ami kell, schonbrunni kastely, metro, cukraszdak, kavezok (amiket akar magyarok is nyithatnak), Wiener Schnitzel, baratsagos migransok...

Szoval, akkor moert is nem tudnak ott vegre megmaradni a seggukon?

Miert kell meg mindig itt picsogni?

sZulamith 2019.03.23. 14:24:27

@élveteg:..." CEU? Több mint két évtizede ugye ? Ennyi idő nem volt elég hogy kapcsolatot építsenek ki a magyar társadalommal ?" Bizony, bizony Bözsi nénje sem törekedett a kapcsolat kiépitésére:)

taga20 2019.03.23. 14:40:22

@LIPPSIGEDDON 2019: ott van nektek moszkva. ugyanazt nyomjátok, mint a tróger putyin és bandája.

miért basszátok szét ezt az országot?

6.Lenin 2019.03.23. 14:51:14

@taga20:

Mert olyan jó, amikor látja az ember, hogy vergőcc. Ennyit megér ez a kis öröm nekünk is.

taga20 2019.03.23. 14:56:29

@6.Lenin: milyen rendes gyerek vagy!

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.03.23. 15:00:56

"A másik oldalon az Európai Egyesült Államokról álmodnak a fantaszták."

Az meg kisebbik baj lenne. Mert valojaban Europai ISZLAM allamot akarnak letrehozni.
Az Europai ugyeszseg is igazabol egy SARIA birosag lenne, ahol arab fundamentalistak itelkeznenek a hitetlenek felett, szigoruan vallasi alapon.

taga20 2019.03.23. 15:03:53

@Orbán 1 GÉNIUSZ: "Az Europai ugyeszseg is igazabol egy SARIA birosag lenne, ahol arab fundamentalistak itelkeznenek a hitetlenek felett, szigoruan vallasi alapon." is

mi van kisgeci, csak nem te is lopsz, mint mészaros, tiborcgyökér, és a gecigazdád,
és ezért hazudozol itt nekünk?

a kurvaanyádat tetvedék tolvaj geci!

6.Lenin 2019.03.23. 15:06:17

@taga20:

Látod, egy reteknek is van szíve.

Nesze köcsög...
www.youtube.com/watch?v=MertGGhl6xg

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.03.23. 15:15:42

"A hatékony propaganda folytán a politika számukra is háborút és konfliktust jelent. A miniszterelnök nem azért vonul csatába, mert ellenségei vannak"

Tehat nincsennek ellensegei mondja, majd par sorral lejebb tomeggyilkos rasszista diktatornak nevezi Orbant, nyilvan a szivejes baratsaguk kifejezesekent. :))

taga20 2019.03.23. 15:19:58

@6.Lenin:

luk, fiam, azé a szívedet még nem ragadta el teljesen a sötét oldal:)

egyébként, blörót már 2000 környéken se bírtam, amikor még motoroztam. szerintem egy kalap szar.

na nesze retek, ez tényleg patent:)))

www.youtube.com/watch?v=VyRxTTegjXM&list=RDVyRxTTegjXM&start_radio=1

taga20 2019.03.23. 15:50:20

@Orbán 1 GÉNIUSZ: @Orbán 1 GÉNIUSZ: "Az Europai ugyeszseg is igazabol egy SARIA birosag lenne, ahol arab fundamentalistak itelkeznenek a hitetlenek felett, szigoruan vallasi alapon." is

mi van kisgeci, csak nem te is lopsz, mint mészaros, tiborcgyökér, és a gecigazdád,
és ezért hazudozol itt nekünk?

a kurvaanyádat tetvedék tolvaj geci!

Nancsibacsi 2019.03.23. 16:00:15

Szóval nem történt semmi se - ahogy az várható volt. Mikor is lesznek a következő választások, mikor fogtok megint csúnyán megbukni? :-)

taga20 2019.03.23. 16:06:40

@Nancsibacsi: nem történt semmi.

csak.

190:2 és 2:0.

na meséjj szutyok, hogy vagy?:)))

Anatolij Ubijca 2019.03.23. 17:24:42

@Nekoashi2005: Ja, a nemetek mondjuk pont ugyanezt gondoltak a gorogokrol (inkabb: az osszes delirol), de altalaban a KKE-orszagokrol is. Mikozben a valosag az, hogy ha mar van az a love, akkor koszonik szepen, elkoltik, kilatokra, terkovekre, ledes lampakra; de valojaban az orszag jol meglenne enelkul is.

Viszont az az igazan jellemzo, hogy mire fut ki az egesz a kozteves musorban is:
">>Egyébként Orbán korrupt kormánya egy percig sem tudna életben maradni az EU lóvéja nélkül. Ezért cserébe mondjuk néhány menekültet átvállalhatna,<<
egészített ki Oliver Welke."

Azaz: Merkel neni hivasara a nemetek magukra zuditottak a szarabokat, de most mar nagyon szivesen szabadulnanak toluk. Mi viszont, koszonjuk szepen, de nem kerunk beloluk, kuldjek oket vissza Szarabiaba, allitolag az Iszlam Allamnak mar ugyis vege van, igy most meglenne az urugy is hozza.

Épüljön STADION a CEU helyére.. 2019.03.23. 17:27:04

@Nekoashi2005: Nyilvan mind 444 mind a nemet media rendkivul targyilagos, fuggetlen hirforras.

:)))))))))))))))))))))))))))))))
:)))))))))))))))))))))))))))))))
:)))))))))))))))))))))))))))))))

Nekoashi2005 2019.03.23. 17:40:19

@Épüljön STADION a CEU helyére..:

"Nyilvan mind 444 mind a nemet media rendkivul targyilagos, fuggetlen hirforras."

A fidess lop. Látom. A 444.hu és a német sajtó megírja. Ergo tárgyilagos hírforrások. Mennyi sajtópert is bukott a 444? És mennyit a prosti srácok, lokál, origo és a többi kormánypropaganda kiadvány!

Ti, fidesspatkányok, olyanok vagytok mint a viccbeli férj, aki rajtakapta a feleségét, és erre a felesége ráripakodott: "Te kinek hiszel, nekem, vagy a saját szemednek?"

A csuti g. is nap mint nap - ahányszor hazugságon kapják, úgy naponta néhány tucatnyiszor - felteszi nektek ugyanezt a kérdést. És ti sikítozva üvöltitek: "Neked, Kedves Vezetőnk!"

Anatolij Ubijca 2019.03.23. 17:46:31

@Nekoashi2005: Nem tudsz olvasni a sorok kozott.

A nemet kozmedia megrendelesre gyartott humorbonbonjanak nem az a fo uzenete, hogy ne lopjatok, hanem az, hogy ha mar kapjatok a penzt, akkor szolidaritasbol miert nem veszitek at a nalunk mar letszam feletti szarabokat.

6.Lenin 2019.03.23. 17:50:52

@Nekoashi2005:

Egy dologban tévedtek, de nagyot. Ha a másik mondandóját nem érted, az nem azt jelenti, hogy a másik hazudik. Hazugsággal vádolva a másikat, az értőket nem tudod hülyére venni. Mindenképpen a saját hülyeséged bizonyítod.
Azt elmúlt évtized erre a bizonyíték. (ha messzebbre megyünk, még inkább)

Nekoashi2005 2019.03.23. 18:19:47

@6.Lenin:
Bizonyítékot akarsz a csuti geci lopására? Nézd meg, mennyi vagyona volt pénztáros lölönek 2010-ben nézd meg, mennyi van most, és néz meg vele egy interjút! Nem tud egy bonyolultabb mondatot elmondani! Az nem az ő pénze, nem az ő vagyona! De ti inkább hisztek a csuti g.-nek, mint a saját szemeteknek!

Apropó, a csuti g. miért nem indít sajtópereket? Én tudom a választ! Azért, mert akik ellen pereskedne, a perben kitennék a bizonyítékaikat az asztalra, és a bíróság elutasítaná a keresetét! Ezt nagyon nem szeretné! Perelje be a német közszolgálati csatornát, és akkor a perben hivatalosan megállapítanák, hogy a magyar gazdaságot az uniós - elsősorban német - támogatások tartják a víz felett! De ettől fél a csuti, és csak sunyít!

FCUK5 2019.03.23. 18:28:42

@Nekoashi2005: le kellene már kattanni ezekről a perekről. A balfaszok azért nem buknak ennyi pert, mert nem perelik be őket, ugyanis annyit sem érnek. Szerinted, ha lenne jelentősége, és perelné bárki a b1-et, működne még? Na ugye.

elismert felhasználó 2019.03.23. 18:31:37

@Nekoashi2005:

ténylek, hamár bizonyíték, akor mos hoty ál asz a sztori, hoty a gyulcsán ferencz mekveszi pénzér valami külfődi csávótol asz orpán svájczi bankos papírosait, amivel bizonyíccsa, hoty asz orpán ösze-visza-szerte-szét lopta magát mega zországot?

6.Lenin 2019.03.23. 18:32:12

@Nekoashi2005:

Milyen lopás?
Mészáros cégei már külföldön is terjeszkednek (magyar cég!)
Te idézted a soros bérenceket, hogy összeomlana a magyar gazdaság az eu pénzek nélkül. Már lassan eléri, hogy nem fog. Miért szeretnék ezek a hülyék megvonni a pénzeket? (mellesleg már elkéstek erről) Már kevésbé tudnák padlóra küldeni Mo-ot gazdaságilag.
Politikailag nem tudják, hiszen a világ leghülyébb ellenzéke nálunk van. Egyedül gazdaságilag lehetne, de addig tököltek, hogy már ez se fog menni.

Miért nem perel Orbán? Mert ismeri a korrupt magyar igazságszolgáltatást. Arra várnak, hogy pereljen, aztán látványosan ellene ítélnének.

Írtam, hogy rossz taktika másokat hülyének nézni. Lehet, hogy ők értik is , hogy mi történik, és miért. Te vagy az, aki nem ért semmit, vagy azt képzeled, hogy mindenki más hülye.
Gondolkozz el az elmúlt 10 év eseményein.Hátha 1x beugrik, hogy kit is basznak át ebben az országban, és kik.

Anatolij Ubijca 2019.03.23. 18:39:42

@Nekoashi2005: "Perelje be a német közszolgálati csatornát, és akkor a perben hivatalosan megállapítanák, hogy a magyar gazdaságot az uniós - elsősorban német - támogatások tartják a víz felett!"

Ez tipikusan az az allitas, amit objektive lehetetlen lenne bebizonyitani vagy megcafolni.

Ahhoz, hogy be lehessen bizonyitani, hogy a magyar gazdasag osszeomlana unios penzek nelkul, le kellene tiltani ezeket, erre jogilag jelenleg semmilyen lehetoseg nincs. Barmilyen makromodell vagy szimulacio pedig szuksegszeruen egyszerusitesekre, feltevesekre epul, ami szinten meggatolja, hogy bizonyitekkent lehessen elfogadni.

Viszont, ami ebben az ugyben fontos, akar a nemet, akar a magyar birosag egy ilyen allitast szinte bizonyosan nem tenyallitaskent, hanem velemenykent ertelmezne, ami azt jelentene, hogy a bizonyithatatlansag ellenere nem marasztalnak el a tevest (a velemenynyilvanitas szabadsagara hivatkozva).

Nekoashi2005 2019.03.23. 18:47:22

@FCUK5:
Jaj de ostoba vagy! Ez a blog nem újság! Az index vagy a 444 már igen! Mondjuk leírják, hogy az uralkodó lánya egy műveletlen tahó, aki szó szerint szétdobálja a szart magakörűl! Rossz hírét keltik? Abszolút! Beperli ezeket a lapokat? A fenét, hogy egy perben foglalják ítéletbe, hogy mekkora tahó? Még mit nem!

Mindig azt mondjátok, fidesspatkányok, hogy tegyenek feljelentést az ügyészségen, ha bűncselekményt tapasztalnak! Minek? A "nemzet veje" ügyében az OLAF még a nyomozást is lefojtatta, csak vádat kellett volna emelni! És mi történt? Semmi! Ezért a normális újságírók megírják a központilag írányított lopásokról - pl. Tao, stadion építések, vizes vb stb. - az igazat, és a kormány nem perel...... Legfeljebb megveszik a sajtóterméket, és hazug, fake news-t terjesztő szenylappá silányítják - lásd origo - vagy beszántják - lásd Népszabadság!

Nekoashi2005 2019.03.23. 18:50:47

@LIPPSIGEDDON 2019:
Te ténykeg ostoba vagy, a saját szemednek sem hiszel, csak a csuti gecinek!

Nem én írtam, de ide kívánkozik:
"Nézzük csak egyben a fidesz gazdasági teljesítményét!
2010 óta bejött gdp arányos 46% eu támogatás és a gdp csak 17%-ot nőtt,
sőt 2011-12-ben azaz két egymást követő évben még csökkent is a gdp a támogatás és külföldi konjuktúra ellenére.
Hol a mani?? Ellopták!
Adósság 2010 óta többel nőtt mint a koalánál, - nem beszélve a felvett IMF kölcsön felét berakták az MNB-be a fidesz ezt is kilopta 10 után,- eközben 40 új adó vagy adóemelés. manyupot ellopták, olcsó hitelt drágára cserélték, ...stb.
2011- óta vagyunk 3x-os bóvliban.
Közgazdászok szerint 1000-1200 mrd, Pogátsa szerint mintegy 2000 milliárdot lopnak ki évente, ld pl. Mészaros és többi stróman gazdagodása, pár ezer fideszközelinél csapódik le.
Ha ilyen jól megy minden, miért nem adják vissza a 13. havi nyugdíjat, - FIDESZ 14. HAVIT IS IGÉRT,- amit a pü válság miatt vettek el, vagy hogyan van, hogy a nyugdíjak 2010-ben az átlagbér 78%-a mára csak 58%-a??
EU-ban már utolsó előtti MO a GDP-ben:
Versenyképességben 30 helyet estünk 2010 óta.
Varga: 2017-ben értük el a válság előtti szintet. Gyurcsányékét.
2008 ban a magyar gdp/ fő az osztrák 30,92 %-a 2017 ben a magyar gdp/ fő az osztrák 30,01%-a.
A német gdp 34 szerese a magyarénak, kb nyolcszoros népességnél, vagyis kb 4x termelékenyebbek.
A gazdaság 70%-át multik termelik a dolgozói létszám 18%-val, az export 80-át a multik adják.
Hol a magyar nemzeti gazdaság?
Hol az ellenzék, hogy ezt a szart a fideszre borítsa??
És a geci azt harsogja 2030-ra Austriát el kell érnünk.
Évi több mint 10% folyamatos gdp növekedést el tud valaki képzelni 10 évig???
Ausztia - MO. GDP 47,766, - 26,830
Azonos %-os növekedés -> az olló tovább nyílik az osztrák alap dupla a növekedés is dupla!!
van kérdés??
Na akkor erről ennyit!
hu.tradingeconomics......
a 3x -os bóvli így néz ki:
Magyarország BBB Baa3 BBB-
Bulgária BBB- Baa2 BBB
Románia BBB- Baa3 BBB-
Szlovákia A+ A2 A+ A (high)
Lengyelország A- A2 A- A
Ausztria AA+ Aa1 AA+ AAA
Az Európai Unió AA Aaa AAA AAA"

taga20 2019.03.23. 18:59:01

@FCUK5: le kéne pattannod a geciről, me kicsit rojtos a szád széle kis geci!:)))

taga20 2019.03.23. 19:01:18

@LIPPSIGEDDON 2019: a tetves kurvaanyád és a csuti geci folyamatosan hazudozik, utána ha beleverik a fejedet a saját szarodba, akkor itt hápogsz nekünk fityeszjobbágy!

Épüljön STADION a CEU helyére.. 2019.03.23. 19:27:13

@Nekoashi2005: "A fidess lop. Látom. "

Attol meg ez nem letezik, mert ez csak politikai tamadas, mint az elmult 30 evnyi fasisztazas. Mindenki tudja, te is, hogy kizarolag azert tamadjak az orszagot, mert nem engedtuk be az arabjaikat. Precedenst teremtettunk az ellenalasra, es arra, hogy szuveren orszagkent nem utasithatnak minket mint a gyarmataikat.
Valtozik a vilag, regebben tankokat kuldtek volna, egy ilyen bator ellenalas lattan, most csak fasiszta meg korrupcios vadakkal probaljak megbuktatni a kormanyt, es idegen erdekeket szolgalo kollaborans kormanyt a nyakunkra ultetni, mint az 1990-2010 kozotti liberalis diktaturaban.

Anatolij Ubijca 2019.03.23. 19:27:39

@taga20: Na mi van, lippsi, csak nem felkaptad a vizet? Pedig ezert igazan nem kene. A helyzet az, hogy a sajtoszabadsag XXI. szazadi ertelmezeseben a velemenynyilvanitas szabadsagaba nagyon sok minden belefer, mindaddig, amig nem teszel hamis tenyallitasokat. Ennyi.

@Nekoashi2005: "Nem én írtam, de ide kívánkozik"

Nem te irtad, de attol meg jo sok, nagyreszt irrelevans marhasagot sikerult itt osszelapatolnod.

"2010 óta bejött gdp arányos 46% eu támogatás és a gdp csak 17%-ot nőtt,"

Sikerult almat osszehasonlitani a kortevel: segitek, ha az egyik evben kapsz a GDP 4%-anak megfelelo tamogatast, az a szintet egyszer esetleg megdobhatja ugyanennyivel, de ha siman csak elfogyasztod vagy improduktiv beruhazas (pl. terkovezes) lesz belole, az utana beepul a bazisba (ti. a GDP szintjebe), es a kovetkezo evben osszegszeruen ugyanannyit kapsz, abbol nem lesz semmilyen szazalekban merheto novekedes. Az pedig eros korlatok koze van szoritva, hogy az unios tamogatasokbol mennyit es hogyan lehet produktiv beruhazasokra, meg leginkabb infrastrukturara es KKV-tamogatasra lehet kolteni, de nem az egeszet.

"sőt 2011-12-ben azaz két egymást követő évben még csökkent is a gdp a támogatás és külföldi konjuktúra ellenére."

Na, 2012-ben aztan baromi nagy konjunktura volt, baromkam, azert csokkent pl. fel szazalekot a teljes unio GDP-je is, meg 1%-ot az eurozonae: ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=tec00115&plugin=1

"Adósság 2010 óta többel nőtt mint a koalánál"

GDP-aranyos allamadossag speciel 80.2%-rol 73.3-ra csokkent 2010-2017-ig, mikozben tobb mas KKE-orszagban jelentosen nott (pl. Szloveniaban 38,4%-rol 74,4-re, Horvatorszagban 54,3%-rol 77,5-re): ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=sdg_17_40&plugin=1
(stb.)

Szoval, nem artana, ha esetleg nem hordanatok ossze olyan baromsagokat, amelyeknek az egyebkent barki altal lekerheto, publikus statisztikai adatok alapjan meg lehet cafolni (vagy amelyek ugyan igazak, de kozgazdasagi ertelemben teljesen tartalmatlanok).

Nekoashi2005 2019.03.23. 19:32:49

@Épüljön STADION a CEU helyére..:

IDIÓTA! Ide senki nem akar jönni, innen mindeki menekül! A csuti geci minden este migráncsokért imádkozik! Mivel fogja megvezetni a híveit, ha nem jönnek a migráncsok? Ja, és imába foglalja Soros György nevét, és matuzsálemi kort kíván neki!

Nekoashi2005 2019.03.23. 19:39:25

@LIPPSIGEDDON 2019:
Te tényleg csak a csuti gecinek hiszel, mert se eszed, se szemed....... Vedd ki az egyenletből az eu támogatásokat, a külföldön dolgozók hazautalásait, tedd vissza a Magyarországtól az eu-nak küldött befizetéseket, és már nem növekedésről, hanem csökkenésről beszélünk! Vedd ki az egyenletből a német autógyárakat, és Magyarország meg is szünt!

Idióta vadbarom vagy!

Anatolij Ubijca 2019.03.23. 19:54:42

@Nekoashi2005: "Vedd ki az egyenletből az eu támogatásokat, a külföldön dolgozók hazautalásait, tedd vissza a Magyarországtól az eu-nak küldött befizetéseket, és már nem növekedésről, hanem csökkenésről beszélünk!"

Mondd, te mi a faszrol beszelsz, megis? Milyen kurva egyenletrol?

Olyan nehez azt megerteni, hogy ha a tamogatas egyszer mar beepult a GDP szintjebe, es nem lesz belole produktiv toke, termelokapacitas (minthogy a kilatokbol meg a terkobol nem lesz), akkor a kovetkezo evben ugyanakkora tamogatas mar nem general semmilyen GDP novekedest?

Szerinted egy fizikatanar mit szolna ahhoz az atomhulye diakhoz, aki a sebesseget akarja kivonni a gyorsulasbol???

A hazautalasokkal meg az van, hogy azok ugyanugy, de inkabb nagyobb mertekben jonnek az osszes tobbi orszagba a KKE-regioban, a kivandorlassal aranyosan*; ezzel egyutt, akik kimennek dolgozni, azokat itt az allam/adofizetok penzen oktattak, mikozben ok kint dolgozva nem itt termelnek/fogyasztanak, nem itt fizetnek adot es jarulekokat (=a kovetkezo generacio oktatasat, az elozoek nyugdijat), azaz ez legfeljebb egy kicsit mersekli az agyelszivas, munkaero-elvandorlas karos hatasait.

* ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=738&langId=hu&pubId=8174&furtherPubs=yes
"All the countries that have an emigration rate higher than the EU average are in the EU-13 group, with Lithuania having the highest share (2.1%), followed by Romania (1.4%), Latvia (1.3%) and Estonia (1.2%). In all four countries, there was a slight increase compared to the previous year. Slovenia (0.6%), Hungary and Bulgaria (0.5% each) are also above EU-28 average, although only slightly." (Angolul nem tudoknak: a szegeny keleti orszagokbol vandorol a munkaero nyugatra, a nepesseg aranyaban ez a baltiakat, romanokat erinti a legsulyosabban, nalunk az elvandorlasi arany csak kicsit van az EU-28-ak atlaga felett.)

Nekoashi2005 2019.03.23. 20:00:46

444.hu/2019/03/23/elokerult-egy-video-amin-a-fideszes-pocs-janos-a-kazanba-zarja-egy-roma-alkalmazottjat

Az különösen tetszik, hogy ez a fidesses "grál lovag" egy kiskorú lányt akar berúgatni.....

Egyébként én ismerek olyan volt - ma állami céget vezető - fidesses országgyűlési képviselőt/polgármestert, aki a kisebbségi önkormányzat rendezvényén úgy berúgott, hogy áldott állapotba hozta a kisebbségi önkormányzat vezető (vajda) lányát......

Nekoashi2005 2019.03.23. 20:03:25

@LIPPSIGEDDON 2019:
Mondmár meg te idióta, miért nem használsz ékezeteket? Csak nem külföldre menekült magyar migráncs vagy?

Hamarabb utolérni a hazug embert.......

MTA rendes tagja 2019.03.23. 20:32:19

A dzsenderképzőnek mennie kell, boldogítsák az osztrákokat. Nem fogom megsiratni őket, ha majd az ausztriai török párt a török nyelvet teszi hivatalossá.

mindbender2 2019.03.23. 20:33:28

Mekkora gagyi hazugság ez a ceu-ról.
Ez a jaincsárképző, kádergyár vajon miért ragaszkodik ahhoz hogy itt legyen?

Olyan szempontok szerint áll az élen, mint diákokra jutó tanárok száma, meg külföldi hallgatók aránya. Menjetek már a picsába ezzel a faszsággal.

MTA rendes tagja 2019.03.23. 20:34:40

@Nekoashi2005:
ismerek olyan dekást, aki beosztottjának úgy szétkúrta a seggét, hogy össze kellett varrni a szerencsétlent
meg egy maszopost, aki a gyakornokokat szopatja és dugja (Szanyi Miklós)

Orbán veje 2019.03.23. 20:42:07

Orbánék felfüggesztett pártjára szavazni májusban, az valami olyasmi, mint mint aktus után gumit húzni! Csak a hülyék szavaznak fideszre!!!

Nekoashi2005 2019.03.23. 20:44:59

@MTA rendes tagja:
Júj de humoros! Most biztos elmész pihenni vagy félévre, ilyen szellemi megterhelő tevékenység után...

MTA rendes tagja 2019.03.23. 21:01:11

@Nekoashi2005:
Szanyi Tibor

Szanyi 2013. május 11-én ismét megházasodott: a nála csaknem harminc évvel fiatalabb feleségét a parlamentben ismerte meg, korábban ő is gyakornok volt az MSZP-frakciónál. Közben tehát gátlástalanul egy másik gyakornokot is kefélt Szanyi, hónapokon keresztül, míg menyasszonyával első babájukat várta. És még ki tudja, kivel kavar azóta is, el lehet képzelni az alábbi dokumentumok alapján.

A legpikánsabb mégis az a szopás volt, melyet Szanyi kezdeményezett egy plenáris ülés idejére az egyetemista lánnyal, stílszerűen épp a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosítása vitájának idejére. Flóra épp menstruált, ezért így válaszolt neki: „a számat fel tudom ajánlani e nemes célra, egyébként alul a havonta egyszer egy hétig tartó technikai problémám van. amennyiben megfelel, örömmel :-)”. Szanyi így válaszolt: „Aki a kicsit nem becsüli… :-)”

Nekoashi2005 2019.03.23. 21:08:17

@MTA rendes tagja:
Te, ez nem véletlenül d. tamás ep képviselő?

Tangooo 2019.03.23. 21:14:10

(AKK:) "Most pedig a szociáldemokratáknak is lépniük kell a román tagpárttal szemben,"
Ez egy őrület, hogy az EU pártcsaládjai az ellenfeleiknek akarnak megfelelni.
Akkor már miért nem egyesülnek?

illaim 2019.03.23. 21:33:46

A fidess EPP tagságának felfüggesztéséről szóló kommunikációja ordas hazugság!
Ami ellentmond a saját szervezeti szabályának! Egy ilyen komoly döntést a kongresszus, vagy a választmány hozhatott volna meg, és ilyen fórum hivatalosan nem lett összehívva!
Tehát a fidess a saját alapszabályát is képes felrúgni, ha a vezére úgy látja jónak! A fidess EPP tagságának felfüggesztésével elvesztette az érdekérvényesítő képességét, nem tudja képviselni a Magyar Köztársaság érdekeit az EP-ben! Aki ezek után a fidessre szavaz az a Magyar Köztársaság érdekei ellen szavaz, tehát HAZAÁRULÓ!

MTA rendes tagja 2019.03.23. 21:42:28

@illaim:
akkor fordulj a strassburgi bírósághoz, mert ha nem, bűnpártoló vagy

Lakatos Rodolfó 2019.03.23. 21:49:17

@illaim: "A fidess EPP tagságának felfüggesztésével elvesztette az érdekérvényesítő képességét, nem tudja képviselni a Magyar Köztársaság érdekeit az EP-ben!"

Ad 1.) Nincs olyan, hogy Magyar Köztársaság, Magyarország Alaptörvénye szerint hazánk neve egyszerűen Magyarország (miközben államformája: köztársaság)
Ad 2.) A Fidesz EPP-beli felfüggesztése nem jelenti azt, hogy tagjainak az Európai Parlamentben is felfüggesztették a mandátumát, egyelőre még a frakciónak is tagjai maradtak.
Ad 3.) A május végi választás után már a Fidesz és az EPP is tisztában fogja látni, hogy szükségük van-e egymásra, de a Fidesz, ha jónak látja, bármikor kiléphet és csatlakozhat egy másik frakcióhoz.

Az utolsó ponthoz egy kiegészítésként: Nem a Fidesz lenne az egyetlen jobboldali kormánypárt, amely nem a Néppárt frakciójában foglal helyet, pl. eddig sem ott volt a hazájában szintén domináns brit Konzervatív Párt vagy éppen a lengyelországi Jog és Igazság sem, ezek egymással és néhány kisebb párttal az Európai Konzervatívok és Reformisták frakcióját alkották.

Az Európai Parlamentben a magyar Országgyűléshez képest több frakció van és az erőviszonyok kiegyenlítettek, egyáltalán nem biztos, hogy valóban akkor lesz a Fidesznek a legnagyobb "érdekérvényesítő képessége", ha egy olyan, nagy pártcsalád/frakció tagja, aminek a politikájával csak részben ért egyet, és ahol olyan stratégiai kérdésekben, mint a migráció, jelentős a megosztottság, ahhoz képest, mintha egy kisebb, de egységesebb, a párt által képviselt politikai irányvonalhoz közelebbi európai pártcsalád tagja lenne.

illaim 2019.03.23. 21:59:45

@MTA rendes tagja@ Lakatos Rodolfó
A kutyaszarral ne vitatkozni szoktam, hanem átlépni! LOL

Lakatos Rodolfó 2019.03.23. 22:13:55

@illaim: Nagyon vicces libsikém, remélem majd akkor is ilyen vidám leszel, amikor május 26-án mi lépünk át rajtatok. ;-)))

Orbán veje 2019.03.23. 22:20:33

@Lakatos Rodolfó: "egyáltalán nem biztos, hogy valóban akkor lesz a Fidesznek a legnagyobb "érdekérvényesítő képessége",

Persze, haver. Ez valami olyasmi, mintha azt mondanád, hogy a KDNP-nek nagyobb lesz az érdekérvényesítő képessége, ha nem a fideszhez, hanem az ellenzékhez ül át.

Haver! Hogy valaki a csúfos bukásotokat sikernek igyekezzen beállítani, ahhoz legalább akkora veretes marhának, illetve hazudozó fideszes trollnak kell lennie, mint amilyen te magad vagy.

Haver! A gazdád telibeszarta az EU-s alapértékeket (jogállamiság, sajtószabadság, stb), ezért Európa ezt üzente orbánnak: "Repülj Geci".

Nekoashi2005 2019.03.23. 22:24:45

@Lakatos Rodolfó:
Az eu-s parlamenti szavazás nem igazán számít, legutoljára is a részvétel még a 30 %-ot sem érte el. Inkább nevezhető az önkormányzati választás előtt elvégzett nagymintás közvélemény kutatásnak.

Lakatos Rodolfó 2019.03.23. 22:30:54

@Nekoashi2005: "Az eu-s parlamenti szavazás nem igazán számít"

Ja, hogy már ez az új szlogen ellenzékieknél? Így próbáljátok kisebbíteni a vereség után jelentkező szégyenérzetet, a várható nyomást az ellenzéki vezetőkön?

Csak azt nem értem, hogy ha ennyire nem számít az EP, akkor ugyan mi a francért lovagoltok a Néppárt-ügyön? Ez érdemben szinte semmi mást nem befolyásol, mint azt, hogy melyik frakcióban ülnek az EP-képviselők. (Elvileg a Tanács ülései előtt is tartanak koordinációs értekezleteket, de az ottani alkukban a gyakorlatban inkább a tagállami kormányok vesznek részt, mint a pártok.)

Willkommenskultur 2019.03.23. 22:31:02

szerencse hogy nincs tobb dobasa zorbannak

a CEU azert koltozik

Willkommenskultur 2019.03.23. 22:33:01

@Nekoashi2005: Regen vartuk mar a Balaton fejleszteset, koszonjuk a Fidesz kormanynak hogy 40 ev utan ezt is megoldjak!

Lakatos Rodolfó 2019.03.23. 22:37:02

@Orbán veje: "Ez valami olyasmi, mintha azt mondanád, hogy a KDNP-nek nagyobb lesz az érdekérvényesítő képessége, ha nem a fideszhez, hanem az ellenzékhez ül át."

Baromira nem olyan.

De nézd a dolgot inkább úgy, hogy mit sikerült a Fidesznek elérnie, amíg nem volt felfüggesztve a Néppártban?

Sikerült elérnie, hogy az Európai Parlament ne szavazza meg a "humanitárius vízumnak" csúfolt migránsvízum-tervezetet? Nem, simán átment.

Sikerült elérnie, hogy az Európai Parlament ne szavazza meg a Sargentini-jelentést? Nem, néppárti szavazatokkal kapta meg a szükséges többséget.

Szóval, az az érdekérvényesítő képesség nem egyszerűen a frakció létszámának a lineáris függvénye, semmit nem ér a nagylétszámú frakció, ha az érdekeket az adott pártcsaládon belül nem lehet érvényesíteni.

Ezért is ült a brit Konzervatív Párt és a Jog és Igazság is egy kisebb, de választóik ízléséhez, az általuk vallott értékekhez közelebb álló politikát képviselő kisebb frakcióba.

Orbán veje 2019.03.23. 22:45:07

Több mint öt percet foglalkozott Orbán Viktorral a német közszolgálati adó, Orbánt mint az európai fasiszták hete egyik szereplőjeként konferálták fel.

Ezek után orbán érdekérvényesítő képessége az EU-ban kb. olyan erős lesz, mint egy lepke fing a hurrikánban.

teéjesenmindegy 2019.03.23. 22:46:35

@Nekoashi2005:
"Egyébként Orbán korrupt kormánya egy percig sem tudna életben maradni az EU lóvéja nélkül. Ezért cserébe mondjuk néhány menekültet átvállalhatna"
Te cica, elvittelek moziba, vacsizni is voltunk, még desszertet is kértél, haza is hoztalak a kocsival. Ezért cserébe mondjuk le is szophatnál...

Az úriember németek.

Willkommenskultur 2019.03.23. 22:49:30

@Orbán veje: Minden nemet tudja hogy hazudik a kozszolgalati TV, ezert bukott Merkel is.

Orbán veje 2019.03.23. 23:12:48

@Willkommenskultur: Haver! Mivel mindenki tudja, hogy te a Geci gazdád hazudozó trollja vagy, ezért nyilvánvaló, hogy amit állítasz, annak az ellenkezője igaz.

ember100 2019.03.23. 23:18:01

@LIPPSIGEDDON 2019:
Helló !

Ja , ja mind az 1395 menekülttől szabadulnának :)
Mert ugye ennyit kellene befogadni szolidaritásból .

teéjesenmindegy 2019.03.23. 23:26:53

@ember100: Figyi. Ezt az 1295 embert már senki nem erőlteti. A németek sem fogadták be a 160 ezer rájuk eső részét, meg a svédek sem. Lejárt lemez

Willkommenskultur 2019.03.23. 23:28:25

@Orbán veje: Kolni szilveszteri fiki-fiki partyrol mar beszamolt a nemet kozszolgalati TV, vagy varnak meg par evet?

Orbán veje 2019.03.23. 23:30:14

@Lakatos Rodolfó:

Haver! Ez a sok marhaság, amivel itt mentegeted a tolvaj gazdádat, semmi más, mint a savanyú a szőlő stroy.

Nem kellett volna telibeszarni az uniós értékeket, és akkor nem esett meg volna veletek ez a csúfság, hogy 190-3 arányban üzenik, hogy "Repülj Geci"

Willkommenskultur 2019.03.23. 23:32:39

@Orbán veje: Majustol Orban mondja meg az EPP-ben, mi az europaiertek. Nem birod kivarni, pedig mar nem kell sokat aludni...

Orbán veje 2019.03.23. 23:33:43

@Willkommenskultur: Haver! Jó nézni, hogy vergődsz, mint a kivert kutya.

De most megnézem, hogy himbálódzik az orbán! Bizonyára te is hallottál róla, szerdán felfüggesztette magát.

Orbán veje 2019.03.23. 23:38:04

@Willkommenskultur: "Majustol Orban mondja meg az EPP-ben, mi az europaiertek."

Igen. És ennek akkora a valószínűsége, mint hogy én vagyok a Teréz anya.

Willkommenskultur 2019.03.23. 23:38:56

@Orbán veje: 2/3rol is ezt mondtad aprilisban

Orbán veje 2019.03.23. 23:54:14

Azé ezek a németek értik mi az közszolgálatiság, aszongyák, hogy: "Orbán korrupt kormánya egy percig sem tudna életben maradni az EU pénze nélkül. "

Majd idézték Orbánt, hogy „szuverének akarunk maradni”, mire Weike visszaüzent:

"akkor maradjatok magatok, jó lenne ha megtanulnátok, hogy lehetne külföldi pénz nélkül kijönni."

Ez biz ám a lázadás éve a javából. Csak kicsit másképp, ahogy a Nemzeti Geci képzelte. Nem csoda hogy felfüggesztette magát szegény pára! Meg is nézem, hogy himbálódzik.

Épüljön STADION a CEU helyére.. 2019.03.24. 00:06:15

@Orbán veje: "hogy 190-3 arányban üzenik, hogy "Repülj Geci"

Tisztaban vagy vele idiota, hogy 190-ben a fidesz kepviseloi is benne vannak ? Mert hogy ok talaltak ki, azt, hogy szavazzak meg az onkentes felfuggesztesuket.
Es ez bennne is van a szovegben, hogy onkentes felfuggesztesrol szavaznak.
3 lehetseges mod kozul lehetett valasztani.
1. kizaras 2.felfuggesztes 3. onkentes felfuggesztes
Es az onkentes felfuggesztest, nem lehet csak ugy kijelenteni, hanem ugyan ugy mint masik kettot meg kell szavazni el kell fogadtatni.
Tehat pontosan az tortent, pontosan arrol szavaztak, amit Orbanek akartak, ok diktaltak a felteteleket. Es mindossze 3 liberalis idiota szavazott ellene, akik csak a kizarast fogadtak el.
Vagyis 190-en Orban Viktor mellett a fidesz mellett szavaztak.

Anatolij Ubijca 2019.03.24. 00:12:33

@Orbán veje: "akkor maradjatok magatok, jó lenne ha megtanulnátok, hogy lehetne külföldi pénz nélkül kijönni"

Maga a musor is bemutatta, hogy Magyarorszag szolgalatot tesz a nemeteknek (az autogyarto cegeiknek), mint olcso osszeszerelo bazis. Akkor hol vannak itt egyoldalu elonyok?

Egyebkent lehet mondani, hogy akkor maradjunk magunknak, de az meg nekik is fajna, ha kilepnenk, es azzal a lendulettel a nemetek elott bezarnank a piacot, kipucolnank innen a szaros szolgaltatoikat (a Telekomtol az EO.N-ig).

Az unios tamogatas sem konyoradomany, hanem elvileg a felzarkoztatasra adjak a szegenyebb regioknak, aminek az elonyeit kesobb ok is elvezhetik (gazdagabb orszag = jobb felvevopiac a draga, de minosegi nemet cuccoknak).

Egyebkent ezer evig eltunk itt a Karpat-medenceben EU-tagsag meg az ezzel jaro transzferek nelkul. Tuleltuk a tatardulast, 150 ev torok megszallast, a Habsburgok beolvasztasi kiserleteit, Trianont es 40 ev szocializmust (a barati szovjet csapatokkal az orszagunkban). Miert ne elnenk tul a dragalatos brusszeli/berlini faszjankok nelkul is?

Anatolij Ubijca 2019.03.24. 00:17:59

@ember100: "Ja , ja mind az 1395 menekülttől szabadulnának :)
Mert ugye ennyit kellene befogadni szolidaritásból ."

Elso korben.

Aztan, ha ezt mar lenyomtak a torkunkon, akkor jonne az ujabb kontingens.

Egeszen addig, amig azon nem.venned eszre magad, hogy Pecsett ujra imara hiv a muezzin, es az unokaid osztalytarsai mar arabul beszelnek.

Anatolij Ubijca 2019.03.24. 00:20:43

@Orbán veje: "Nem csoda hogy felfüggesztette magát szegény pára! Meg is nézem, hogy himbálódzik."

Csak ovatosan a "koteles" vagyaiddal, lippsikem.

Nehogy az legyen a vege, hogy az egyik lampavasra esetleg teged fuggeszt fel valaki.

chrisred 2019.03.24. 00:21:42

@Orbán veje:
Orbán szabad kezet kapott a kampányra, s mivel nincs beleszólása a Néppárt ügyeibe, Néppártnak sincs beleszólása a Fidesz ügyeibe.

chrisred 2019.03.24. 00:27:26

index.hu/gazdasag/2018/02/02/piketty_magyarorszag_multik_tokekivonas_eu-tagsag_megeri_rendszervaltas_privatizacio_neoliberalizmus/
A sztárközgadász kiszámolta, hogy rabolnak ki minket a multik és az EU
a francia Thomas Piketty: a baloldal világsztárja szerint nem is igazán éri meg Magyarországnak és a többi kelet-közép-európai országnak az európai uniós tagság, mert ezzel csak külföldi cégek bérmunkás kifizetőhelyévé váltunk, amelyek zsákszámra lapátolják ki tőlünk a pénzt

Bkkzol 2019.03.24. 00:28:41

Mi ez ? Ki ez a CEU? Miért kerül mindig elő a kérdése? Ha olyan frenetikus és pótolhatatlan világ első tudományos(?) szervezet akkor vigyék magukhoz!
Mi köze az EU-nak meg a néppártnak a CEU-hoz? Különben meg nyissanak vasútmodellező és homokszem számláló egyetemet is!

chrisred 2019.03.24. 00:35:02

@Orbán veje:
dr. Orbán Viktor miniszterelnök úr (áldassék a neve) megvédte az EPP-t attól, hogy a balliberálisok szétverjék azt két hónappal a választás előtt!

apro_marosan_petergabor 2019.03.24. 06:24:51

Mi a fene az a CEU, mit tett le az asztalra?
Egy n-ed rangú egyetem, Soros fehérgalléros anarchistáinak kiképzésére. Akik onnan kikerülnek, jelentős részben a társadalom atomizálásával foglalkoznak, hogy megfeleljenek a globalista nemzetszéttúrási eleképzeléseknek.
Ezek uán nem gondolom, hogy a CEU-nak egyedi szabályokat kellene készíteni... simuljon bele e magyar jogrendszerbe, vagy húzzon el bárhova, nem leszünk nélküle kevesebbek...
OV valóban ügyesen taktikázott, kivárhatja a FIDESZ az EP választásokat, ahol azután az új erőviszonyoknak megfelelően alakíthatja ki stratégiáját. Abban lehet az is, hogy villámgyorsan elgagyja a néppártot, meg az is, belülről próbálja meg reformálni.
Az első esetben a szabadságnak ára lesz, a második esetben a védett helyzetben rengeteg kompromisszumot kell kötni majd. Én a szabadságot választanám.

nincs1itt 2019.03.24. 09:10:00

@Nekoashi2005: csak halkan merek szólni, hogy az idézett remekmű nem a tagesschau volt, hanem egy politikai kabaré a zdf-en. nem igazán fedi le 100%-ban a "németeket".

enrikokaruszo 2019.03.24. 10:03:54

tudom, hogy off, de van itt olyan, akinek a CDU elnökasszonya rokonszenves arcú? érdekelne, valóban, van-e valami zsigeri a politikai és a személyes vonzás/taszításban

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.03.24. 10:24:42

@enrikokaruszo: "a CDU elnökasszonya rokonszenves arcú?"

Nabazmeg, Merkel muttit dugtad volna, mi? Biztosítalak, hogy AKK német mértékkel mérve édibédi, úgyhogy bátran hokizhatsz rá is.

A csúti geci is egy ocsmáy pofa, mégis minden fideSSfasszopó érte eped. :))

Blogolo Blogi 2019.03.24. 11:12:28

Az EPP nem zárt ki senkit, mert kell a szavazat, a Fidesz nem lépett ki, mert a választás utánra helyezkedik. Egyik formáció sem értékelvű, de mindkettő kihozta a helyzetből, ami saját politikája számára a legtöbb hasznot hozza.

putris72 2019.03.24. 11:14:54

Én csak az t nem értem,hogy a Balibek miért nem beszélnek arról,hogy a 2004-2010 között, Eu-s balib hátszéllel a magyar balibeknek csak csődig jutott a teljesítményük! Nem kértek soha számon semmit rajtuk! Hiány,törvények be nem tartása,a média még egyoldalúbbá való alakítása! 2010 után meg rögtön mindent amit hat évig csukot szemmel néztek,adtak 3-4 hónapot!mert ha nem teljesülnek akkor jönnek a büntetések!

enrikokaruszo 2019.03.24. 11:16:43

@teéjesenmindegy: ezt megnéztem, hülyeség volt, bakker

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.03.24. 13:38:53

@putris72: Nézd csak meg a számokat!

2010
államadósság 78 milliárd euró
manyup 10 milliárd euró
valutatartalék 34 milliárd euró

mérleg -34 milliárd euró

2018
államadósság 91 milliárd euró
manyup 0
valutatartalék 24 milliárd euró
Eximbank adóssága 2 milliárd euró

mérleg -69 milliárd euró

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.03.24. 13:40:30

Lajos vagyok a Csele patakból. Úgy döntöttem, hogy győztem!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.03.24. 13:42:43

index.hu/kultur/media/2019/03/23/a_nemet_kozteve_szerint_orban_kormanya_korrupt_es_nem_elne_tul_az_eu_penze_nelkul/

"A műsorban szóba került az is, miért csak felfüggesztette, és nem kizárta a Fideszt az Európai Néppárt: mert az Audinak, a BMW-nek és a Mercedesnek is van magyarországi üzeme, ahol alacsony bérekkel tudnak dolgoztatni, és kiélvezhetik Európa legalacsonyabb társasági adóját is.

Welke mindehhez hozzátette: Orbán még a túlóratörvény bevezetésével is kedvezett a három multicégnek.

Így működik a populizmus: a hülyék kimennek az utcára, hogy nem akarunk gazdasági bevándorlókat, erre a kormány azt mondja: jó ötlet, akkor ti fogtok 400 órával többet dolgozni."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.03.24. 13:44:10

Nem leszünk gyarmat! 400 plusz munkaórát! Előre a sztahanovi munkaversenyben!

Anatolij Ubijca 2019.03.24. 13:54:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ja, és a megoldás, a munkaerőhiány megoldására, na meg szolidaritásból mi is vállaljunk át egy-két szarábiai menekültet a Merkel Mutti által odahívottak közül:
„»Egyébként Orbán korrupt kormánya egy percig sem tudna életben maradni az EU lóvéja nélkül. Ezért cserébe mondjuk néhány menekültet átvállalhatna,« egészített ki Oliver Welke.”

Így új attrakciókkal gazdagodhatnának a mi karácsonyi vásáraink is, fejszével hadonászó, teherautókkal a tömegbe hajtó tevebaszókkal:
www.reuters.com/article/us-germany-truck-anniversary/security-tight-as-germany-marks-anniversary-of-christmas-market-attack-idUSKBN1E92PM

Nagyszerű ötlet!

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2019.03.24. 14:12:17

A populistát mostanában szitokszóként használják. Mint például ebben a lapszemlében is. Igazából mindez furcsa, hiszen a jelentése (többségi akaratával összhangban tett erőfeszítések) nem valami ördögtől való. A populizmus ellentéte az elitizmus, ugye. Ami szerintem azért mégiscsak kevésbé válallható, mint a populizmus.

Arra gondolok, hogy a populistát, populizmust szitkoszóként használók valójában inkább a demagógiára gondolnak. Igen, egy populista párt/vezető kommunikációjában lehet demagóg. Pontosan annyira, amennyire egy nem populista (tehát elitista) párt/vezető.

enrikokaruszo 2019.03.24. 14:19:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ...merthogy másutt a bevándorlók dolgoznak, erről szól ez a tréfa?

élhetetlen 2019.03.24. 16:41:11

@mindbender2: Sötétség atyja! Tudod, mi volt a janicsárképző? Úgy tűnik nem. 3-5 éves gyereket még lehet akármilyen irányba nevelni, de harmincas diplomások átneveléséről beszélni hülyeség. „Olyan szempontok szerint áll az élen, mint diákokra jutó tanárok száma, meg külföldi hallgatók aránya.”. És a QS rangsort elfogadja a világ, csak te nem, mert te tudod, hogy a világ összes egyeteme téved, nálad az igazság. Az egész világ hülye, csak te vagy okos. Ja.

MTA rendes tagja 2019.03.24. 17:00:20

@élhetetlen:
A QS rangsort nem fogadják el. Legfeljebb a legalja bulvársajtó.

John Brennan 2019.03.24. 17:16:26

@Fermentátor:
Jelenleg a demagógiát az európai elit képviseli.
Elég volt a cigány és zsidó betelepülés, nem kell több etnikai rombolás, ez az emberek döntő többségének a véleménye. Egy zsidót nem érdekli, ha kisebbségbe kerülne a magyar, az természetes, sőt, örülne neki.

élhetetlen 2019.03.24. 17:17:07

@6.Lenin: „Milyen lopás? Mészáros cégei már külföldön is terjeszkednek (magyar cég!)”. Komoly. Mészáros jól szerelt, és ebből többszörös milliárdos lett. Csak szorgalmasan dolgozott. Semmi olyan nem volt hogy Viktor mondta, hogy eladó egy húsüzem, vegyed meg,kapsz rá állami támogatást, ahogy a kempingekre is. Hülye-e vagy?

John Brennan 2019.03.24. 17:18:56

@élhetetlen:
A QS rangsort nem egyetemek készítik, hanem egy üzleti vállalkozás. Az egyetemek igazodnak hozzá, manipulálják az adataikat, hogy jobb helyezést érjenek el.

élhetetlen 2019.03.24. 17:25:30

@MTA rendes tagja: Persze, az a több ezer egyetem, aki értékelteti magát a QS-en, az nem fogadja el az eredményt. Legfeljebb a legalja bulvársajtó. Hülye-e vagy?

élhetetlen 2019.03.24. 17:41:56

@John Brennan: „A QS rangsort nem egyetemek készítik, hanem egy üzleti vállalkozás.”. Közlésed megrázott, erről eddig fogalmam sem volt. Ez vicc volt. „manipulálják az adataikat, hogy jobb helyezést érjenek el.”. Ha mindenki szépít egy kicsit, az nem változtatja meg a rangsort, de a totál szar hiába mond bármit magáról, ellenőrzik, erről szól a cég.

putris72 2019.03.24. 17:48:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Amiket te találtál ki? Már párszor meg irtogattad nekem! Nem tűnt fel,hogy hülyeségeket írsz? Kb 2 kattintással bárki megnézhető 15-20 évre visszamenőleg az összes adatot,és tud összehasonlítást tenni! Inkább ezt nézegessed mert ez hivatalos: hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_gazdas%C3%A1ga_1989-t%C5%91l www.ksh.hu/thm/2/indi2_3_2.html Mondj egy olyan adatot amiben jól teljesített a Balib oldal! Minimál bér 2002:50000/2010:73500 bruttó! Most meg bruttó 149000 ! Már ez sokat mond! Nem itt lennék ha a balib oldal is közel ennyit emelt volna!Csak sajnos ők az ár,áfa,és közüzemi díjakat emeltek,és iskolák,kórházak bezárásában jeleskedtek!És amit tudtak leépítetek! Mazochista lehetsz ha eszt szeretnéd viszontlátni!

élhetetlen 2019.03.24. 18:37:48

@Épüljön STADION a CEU helyére..: Ehhez mennyi ész kell? „Vagyis 190-en Orban Viktor mellett a fidesz mellett szavaztak.”. Akik megengedték, hogy önként lépjen ki az ajtón, ne kelljen a kidobóember, azok a Fidesz mellett szavaztak. Gondolod, ha a Fidesz nem vállalja önként, amit kiszabtak rá, akkor ez a 190 ember nem szavazza meg a felfüggesztést, mert Orbán mellett van, és mosolyogva elfelejtik, hogy miért vannak ott?

kutyás majmok (törölt) 2019.03.24. 19:05:50

O1G
Ettől a nemzetközi sajtószemlétől kapnak agyvérzést Orbán kommunista propagandistái, akik ide jönnek firkálni. Nyilván azért, mert angolul, franciául és németül nem tudnak, de amúgy sem lenne esélyük a nyugati olvasókkal szemben. Mekkora frusztráció eheti őket ezért... Persze, itt nyugodtan rombolhatnak, a blogger van olyan hülye, hogy megengedi nekik. Ettől még igazuk azért nem lesz és a nyelvük is szaros marad a geci seggétől, de valamiből meg kell élni az aljadéknak is.

kutyás majmok (törölt) 2019.03.24. 19:12:22

A németeknél van köztévé és nem engedik meg bármilyen csüngő hasú cigó hitlernek, hogy beleszóljon a nagyok dolgába. Meg hogy bármilyen Putyin csicska azt gondolja magáról, hogy számít valamit az EU-ban. Nem szeretik a fideszes tolvajokat.

kutyás majmok (törölt) 2019.03.24. 19:16:44

O1G
Nyilván a németek is elkönyvelték már, talán be is mondják a tévéjükben, hogy Fletó ugyan hazudott, de Orbán egy geci. Nem mintha ez eddig nem lett volna nyilvánvaló. Mindjárt átkapcsolok.

Anatolij Ubijca 2019.03.24. 20:20:01

@Anita Nagys: „a menekult menekulne innen”

Nyilvánvaló, hogy a menekült végső úticélja nem mi lennénk, hanem mondjuk Svédország, ahol kinyalják a feneküket is, de ha áttelepítik őket ide, és csak itt kaphatnának ellátást (ugye ez lenne a tervezett felállás), akkor aligha lenne más választásuk.

Bár biztos lenne olyan köztük, aki a tiltás ellenére megpróbálna visszaszökni oda, ahonnan áttelepítették (esetleg egy kisebbség visszamenne oda, ahonnan jött), de ez nem sokat segít rajtunk, ha közben a 80-90%-uk a nyakunkon marad.

John Brennan 2019.03.24. 20:39:27

@élhetetlen:
A nemmel szavazók nem értettek egyet a felfüggesztéssel, ők a kizárásra akartak szavazni. 190-en szavaztak a Fidesz maradása mellett.

BiG74 Bodri 2019.03.24. 20:48:24

Azért kicsit szagos az ájer itt. Nem csak a szokásos fidesznyikek miatt, hanem a demokratikus elvek nyugati védelme miatt is. Kac-kac, el a kezekkel a demokráciánktól! Otthon legyél autokrata, az belefér, itt csak csicska! Hát, szerintem jó helyen van a fityisz a néppárti szövetségben. Zsák a foltját!

PomberMaci 2019.03.24. 20:53:17

@kutyás majmok:
"A németeknél van köztévé és nem engedik meg bármilyen csüngő hasú cigó hitlernek, hogy beleszóljon a nagyok dolgába."

Mondja ezt az antirasszista, demokrata liberális...:-)))

0dzsud0 2019.03.24. 23:56:10

@teéjesenmindegy: a monitort leköptem, úgy röhögtem. :D te állat. :DDD

apro_marosan_petergabor 2019.03.28. 19:08:54

Ugye megnéztétek OV sajtótájékoztatóját a szavazás után?
Szokásos tömör, lényegre törekvő elemzés, helyzetértékelés.
Nem a vesztes sajtájékoztatója volt... egy realista politikusé.
A nyugati újságírók nincsenek szokva bizonyos kérdésekben az igazmondáshoz. A PC elmosta az önálló gondolkodási képességüket, s kialakította bennük a kommunizmusban dívó öncenzúrát - kétségtelen, jó ha szokják, a saria ugyanis mégkevésbé toleráns...
süti beállítások módosítása