B1 blogcsalád



Bármi megtörténhet, de hiába drukkol: valószínűleg Orbán fejére nem Weber fog koppintani

2019. március 17. - Mr Flynn Rider

Miközben Szerbiában a kormánypárti propagandát lerohanták  az ellenzéki tüntetők és összecsaptak a rohamrendőrökkel, Magyarországon sokan azt várják, hogy majd a Néppárt megfegyelmezi a zsebdiktátorunkat. Nem fogja.

manfred_weber.jpg

Kevesen ismerik az Igenis, miniszter című sorozatot, amely a brit politikai életbe vezeti el a nézőit. Bár a sorozat lassan 20 éves, mai napig aktuális anekdoták és aranyköpések vannak benne. Többek között az is elhangzik:

„Ha nem szeretnéd, hogy egy ügy megoldódjon, nevezz ki egy bizottságot!”

Ezt az elvet minden politikus ismeri, évtizedek óta. Manfred Weber, miután jól megoldotta a CEU és a magyar demokrácia ügyét, illetve ezzel a húzással sikerült a néppárti jelöltek közül az esélyesek közé tornáznia magát (igen, lásd a 444 cikkét), most azt javasolja, hogy

álljon fel egy bizottság az EU-n belül,

amely tekintélyes jogászokból, a tagállami legfelső bíróságok és alkotmánybíróságok, és az Európai Unió Bírósága egykori tagjaiból áll majd és ellenőrzi a jogállami elvek érvényesülését az Európai Unió tagállamaiban.

Orbán Viktor azért nem kapott még a szívéhez, mert a bizottság kétévente az EU valamennyi tagországáról készít majd

a jogállamiság érvényesülését vizsgáló elemzést,

ha összeülnek egyáltalán. Hogy a cinizmusnak ez igazán a magasiskolája, nem bizonyítja semmi más, mint az új bizottság jogköre: miután elemeztek, tehetnének javaslatokat is.

Manfred Weber és Udo di Fabio szerint a testület úgynevezett

  • sárga lapot mutatna fel, ha a jogállamiság sérülésének alapos gyanúját állapítja meg
  • és pirosat, ha komolyan sérül a jogállamiság.

Sárga lap esetén (hogy Orbán is értse az analógiát, helló) az Európai Bizottság (EB) jogállamisági eljárást indítana az adott tagországgal szemben, piros lapnál az ügy az Európai Unió Bírósága elé kerülne, az EB pedig szankciókat javasolna az EP-nek.  

Vegyük észre:

még egy testületet toldanának oda a rendkívül hosszú és bonyolult EU-s eljárásrendbe, amitől az összes eljárás még hosszabbá, bonyolultabbá és átláthatatlanabbá válna.

Az új bizottságnak semmiféle jogköre nincs, csk javaslatot tehetne, amin aztán a különböző bizottságokban és az EP-ben tovább lehetne vitatkozni. Hogy legyen valami súlya is a dolognak, a két szerző (Webernek volt egy másik szerzőtársa) az elképzelést összekötötte az EU-s támogatások kifizetésével. Mint írták, az úgynevezett strukturális támogatási alapokból járó támogatások egy részét vagy egészét vissza lehetne tartani, ha az adott tagállam közigazgatásában korrupció mutatkozik, vagy ha nem tudnak szabadon dolgozni a médiumok.

Rogán Antal a hír hallatán valószínűleg a térdét csapkodta. A propagandaminiszter a közszolgálatinak mondott propagandarádióban, a Kossuthon migráncsozott egy nagyot, vagyis: minden ment tovább.

„A Fidesznek addig éri meg az Európai Néppártban maradni, amíg az nem áll át teljes egészében a bevándorláspártiak oldalára.”

- mondta.

Igaz, hogy az egész vitának semmi köze a (nem létező) bevándorláshoz, sokkal inkább ahhoz, hogy Magyarországon a demokrácia, a sajtószabadság lassan évrzik el, miközben Orbán és tsai magánrepülővel járnak Vidi-meccset nézni az adófizetők és az EU pénzén. De a Fidesznek esze ágában sincs erről beszélni, Webernek pedig esze ágában sincs ezt a problémát megoldani.

Nem idézzük hosszasan Rogánt, mert olyanokat mondott, hogy Juncker, a Bizottság elnöke kudarcot kudarcra halmozott (öt éve még a Fidesz kampányolt Juncker mellett, de ez senkit sem érdekel). A két legnagyobb kudarcként említette, hogy a britek kiléptek az unióból, a "migránsok, a bevándorlók pedig tömegével bejöttek".

"A mi célunk végső soron Európa megújítása"

– hazudta Rogán, aki más hazugságai mellett azt is állította, hogy a kormány március 15-én véget ért tájékoztatási kampányában azért mondták el, milyen titkos tervek lapulnak a brüsszeli fiókokban, mert attól tartanak, hogy ezeket a májusi EP-választás után elő fogják venni. "Így történt ez az elmúlt években is: a választók előtt nem beszéltek róla, ellenben egyszer csak törvények, intézkedések lettek belőle" - riogatott Rogán Antal, de közben elegánsan elfeldkezett arról, hogy a Fidesz-kormányok az elmúlt tíz évben ugyanezt a gyakrolatot folytatták. 

Rogán Antal közölte azt is, a kabinet a következő hetekben a családvédelmi akciótervre koncentrál, azzal kapcsolatos hirdetéseket jelentet meg, és a kommunikációjában is az lesz a hangsúlyos.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kormány elfelejtette volna, mit mondott az elmúlt hetekben, hiszen azt komolyan gondolta

 - hazudta. Megerősítette azt is, hogy Orbán nem hátrált meg Weber látogatásakor és "a politikai álláspontja változatlan". 

Hadd jegyezzük meg: Rogán hazudozásai és Weber ötletelése előtti este ellenzéki tüntetők törtek be a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) épületébe, így tiltakozva az ellen, hogy az állami televízió nem biztosít megjelenési lehetőséget az ellenzéknek, és kizárólag a kormány és Aleksandar Vucic államfő szócsöveként működik. Az Egy az ötmillióból elnevezésű tiltakozássorozat immár több mint három hónapja zajlik Belgrádban, és több szerbiai városban.

Lassan ott tartunk, hogy Szerbiában nagyobb az esélye egy működő demokráciának, mint Magyarországon.

Orbán hatalmát Weber kampánya egyáltalán nem veszélyezteti. Az veszélyeztetné, ha ellenzéki tüntetők történnek be a magyar közszolgálati televízióba, elfogulatlan tájékoztatást követelve. Várjuk a pillanatot tíz éve. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8914696090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élveteg 2019.03.17. 19:16:15

"Az veszélyeztetné, ha ellenzéki tüntetők történnek be a magyar közszolgálati televízióba, elfogulatlan tájékoztatást követelve. Várjuk a pillanatot tíz éve. "

Aztán ugyan miért vártok ? Miért nem törtél be te Rider öcsém például ma a magyar televízióba ? Jaaaa majd más majd más valakik

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.17. 19:37:00

" ... álljon fel egy bizottság az EU-n belül, amely tekintélyes jogászokból, a tagállami legfelső bíróságok és alkotmánybíróságok, és az Európai Unió Bírósága egykori tagjaiból áll majd és ellenőrzi a jogállami elvek érvényesülését az Európai Unió tagállamaiban ... "

Hát, még mindig jobb, ha egy szakértőkből álló bizottság vizsgálja a jogállamiságot, mint ha érdekvezérelt politikusok írnak jelentést, amire már láttunk példát... Főleg akkor lesz érdekes a dolog, ha egy ilyen ellenőrzés alapján szankciókat lehet életbe léptetni a tagországok ellen, mondjuk eccerü többséggel.

látjátok feleim szümtükkel 2019.03.17. 19:44:13

Szerintem ki kell lépni.
Az ajtón.
Azon, amit Orbán nyitott ki.

Oszt kívülről be kell csukni.
Így mindenki jól jár.
Az is, akinek nem eddig jutott uniós zsozsó, mert a jövőben sem kell félnie, hogy véletlenül ő is kap, meg az is, aki eddig csókos volt, és kapott zsozsót, mert a jövőben nem fognak rá irigykedni, és nem kell félnie, hoyg valami svindli miatt jön az uniós ügyészség.

látjátok feleim szümtükkel 2019.03.17. 19:49:41

Mellesleg az ellenzéki tüntetők nem szeretnek téren szarni, tv székházba betörni, utcakövet felszedni, tankot elkötni, autókat felgyújtani. Ellenzéki tüntetők hisznek abban, hogy békésebb úton is elérhető a demokrácia.

azigaziraptor 2019.03.17. 20:22:15

@látjátok feleim szümtükkel:
Ajjaj!
Mit fogsz te mindjárt kapni a FidessSA trolloktól!
Pedig igazad van! :-)

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.03.17. 20:47:42

ki kopog
mi kopog
ez tán a szarka?
nem, a harkályka
nagy a csőre
nagy ám az orra
csak előre
húzza newyorkba

felcsút mtk 2:1

HabonyArpi 2019.03.17. 22:31:22

" Az veszélyeztetné, ha ellenzéki tüntetők történnek be a magyar közszolgálati televízióba, elfogulatlan tájékoztatást követelve. "

A blogolo hiaba probalja hergelni, lazitani az embereket, ugysem olvassa senki sem ezt a blogot. A tobbseg nem internetezik, telefonja sincs, videkre meg a posta sem jar. Az egyeduli hirforrasuk az M1. Ezert szerencsere az ilyen hirek sosem jutnak el az emberekhez, akik semmit sem tudnak a kulvilagrol.

morpho 2019.03.17. 22:32:45

@Magánvéleményem: A bizottság jelentéséről ugyanaz a parlament szavaz, mint a politikus jelentéséről. Amit írsz, az irreleváns.

Anatolij Ubijca 2019.03.18. 00:21:25

@Ms.Cunnesburry: Idefigyelj, libbantkám, felhomályosítalak egy kicsit, hogy ne élj teljes sötétségben!

Kubatov Gábort vagy a Fideszt úgy általában baromira nem izgatja, hogy egy igen kevéssé olvasott, még kevésbé komolyan vett blogban ki mit írogat, pláne mit kommentel. Ez a mostani bejegyzés pl. e pillanatban 75 lájkot számlál – basszus ehhez képest Bódy Szilvy segge százszor ennyit gyűjt egy nap alatt, tök nyilvánvaló, hogy egy ilyen blog a közéleti véleményformálásban valahol a béka segge alatt van két grádiccsal.

Valamiért ezt a lapot ennek ellenére szeretik a blogketrecbe rakni az indexes szerkesztők/blog.hu-s gazdák, így ilyenkor egy picit megélénkülhet a forgalom, de a törzsközönségen felül ezek a napok se bérkommentelőket hoznak, hanem a portálról beeső, az itteni agymenéseken szörnyülködő netezőket (meg esetleg a hazai oldal erősítéseként pár dékás pártaktivistát).

Ami viszont a jobbos állandó olvasókat, kommentelőket illeti, ők velem együtt leginkább röhögni/szörnyülködni járnak ide, olyan ez, mint a Győzike-show blogváltozata. Itt is vannak „elképesztő” gegek; állandó, röhejes panelek (a Zorbán itt minden kedden megbukik, minden csütörtökön kilép az EU-ból, és az O1G tábor már csak egy hajszálra van a győzelemtől stb.); aztán az aktuális választásokon mindez szépen beárazódik, jön az újabb pofára esés, nekünk meg a káröröm.

Szerinted egy itteni komment miért érne meg bárkinek akár csak egy forintot is?

(Bár azt teljesen nem tudom kizárni, hogy a ballippsi kommentelők egy részét esetleg a Fletó vagy az MSZP pártiroda fizetheti, de ha ez így van is, hát ennél még ők is csak hatékonyabban fialtathatnák a pénzüket…)

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.03.18. 05:56:13

Weber, az ultraliberális másodpercember már vesztett.

látjátok feleim szümtükkel 2019.03.18. 08:35:19

@HabonyArpi: "Az egyeduli hirforrasuk az M1. Ezert szerencsere az ilyen hirek sosem jutnak el az emberekhez, akik semmit sem tudnak a kulvilagrol."

Önbevallás? Bevallod, hogy szándékosan félrevezetik a népet? Eltitkolják a lenyúlásokat? Tudod az olyan mordemor féleségeket, meg lámpásosakat? Mert te ugye tudod, hogy vannak?

látjátok feleim szümtükkel 2019.03.18. 08:37:42

@LIPPSIGEDDON 2019:

No, akkor maradjunk, vagy lépjünk ki az eu-ból, mint az angolok?

Lakatos Rodolfó 2019.03.18. 09:42:59

@látjátok feleim szümtükkel: Amíg megéri, addig maradjunk, ha meg majd már nem éri meg, akkor lépjünk ki. De addig is, amíg bent vagyunk, álljunk ki saját magunkért.

„Önbevallás? Bevallod, hogy szándékosan félrevezetik a népet? Eltitkolják a lenyúlásokat? Tudod az olyan mordemor féleségeket, meg lámpásosakat?”

Szarkazmusról hallottál már? Egyébként Simonkának és Mengyinek (Voldemort) nem védték be a seggét, mehetnek a levesbe.

Helga Beauty Salon. 2019.03.18. 09:54:27

Magyarországon sokan azt várják, hogy majd a Néppárt megfegyelmezi a zsebdiktátorunkat.......................

Mennyire sokan? Választásokon rendre kiderül hogy nem a létszámotok nagy, hanem a pofátok!
Persze ezt ti is tudjátok, azért vártok Weberre!

István Tamasi 2019.03.18. 11:09:00

Szerdán kiderül, hogy a néppártiak saját magukat köpik le vagy o1g-t köpik le.

2019.03.18. 12:29:27

@HabonyArpi: "A blogolo hiaba probalja hergelni, lazitani az embereket, ugysem olvassa senki sem ezt a blogot. A tobbseg nem internetezik, telefonja sincs, videkre meg a posta sem jar. Az egyeduli hirforrasuk az M1. Ezert szerencsere az ilyen hirek sosem jutnak el az emberekhez, akik semmit sem tudnak a kulvilagrol." Látod, ez egy nagyon helyt álló megállapítás.

2019.03.18. 12:31:31

@Lakatos Rodolfó: "Szarkazmusról hallottál már?" Azt hiszem, hogy a szarkazmusról valakinek nem igazán helyes a felfogása.

György Csaba Nagy 2019.03.18. 12:35:04

@közíró MAXVAL bircaman: Ha az élet véletlenül azt pörgi ki, hogy mégsem, hajlandó leszel végre törölni a nickedből a "birca"-n kívülieket?

2019.03.18. 12:37:45

@LIPPSIGEDDON 2019: Ez a legszörnyűbb és legröhejesebb oldal, blog? Nem is találsz ennél jobbat? Egyébként elég olcsó kifogás, hogy te csak azért jársz ide mert...lásd fentebb amit írtál. Hát persze...csak is azért. Rengetegen írják ezt, akik el akarják titkolni más szándékukat ezzel, nevezetesen, hogy, .....Akkor miért szólsz hozzá bármihez is? Röhögni és szörnyülködni anélkül is lehet.

Lakatos Rodolfó 2019.03.18. 12:42:22

@Thomas Grande: "Látod, ez egy nagyon helyt álló megállapítás."

Ahogy azt a lökött libbantkák elképzelik. Nem kéne ennyire lenézni a vidéki embereket.

Nem a '90-es éveket éljük. Vidéken is vannak helyi kábelszolgáltatók, ahol a tévén nemcsak az m1/tv2 jön be, és adnak netet is. De RTL Klub aztán tényleg mindenhol van, ahol legalább a MindígTV fogható.

"Azt hiszem, hogy a szarkazmusról valakinek nem igazán helyes a felfogása."

Az álomvilágban élő libsikéknek, akik maguk sose járnak vidéken, ez lehet maga a valóság. Csak ha egyszer a változatosság kedvéért nem Olaszba' mennétek nyaralni, hanem a magyar vidéket derítenétek fel, akkor látnátok, hogy ez nem így van. Ott is többfelé tudnak tájékozódni az emberek, ugyanakkor azt is látják, tapasztalják, hogy ki az aki csak a dögvészt hozta (a szocik), és ki az, aki a fejlődést (a Fidesz), és a pártszimpátiáikat ez határozza meg.

Nem a libbantkák hagymázas elképzelései a "migrációs emberi jogokról", meg arról a "jogállamról", hol mindig csak a libsiknek lehet igaza.

2019.03.18. 12:43:41

@LIPPSIGEDDON 2019: "(Bár azt teljesen nem tudom kizárni, hogy a ballippsi kommentelők egy részét esetleg a Fletó vagy az MSZP pártiroda fizetheti, de ha ez így van is, hát ennél még ők is csak hatékonyabban fialtathatnák a pénzüket…)" Hogy, titeket ki fizet (ha fizet egyáltalán) azt én sem, mi sem tudhatjuk. De csak a feltevés erejéig ha igen, ahogy nézem, eléggé kevés pénzt kapsz.

2019.03.18. 12:47:01

@Lakatos Rodolfó: Eszembe sem jutott lenézni bárkit is. Írásodban sok a feltételezés, az úgy gondolom, meg a szerintem, meg a lehetne. Így pedig marad az ami: amit te úgy gondolsz.

2019.03.18. 12:55:10

@Lakatos Rodolfó: Úgy mondanám, hogy Habony Árpi-nak nem igazán erőssége a fogalmazás. Legalábbis abban az esetben amire reagáltam. Eléggé kétértelműre sikeredett. Nem a bal vagy a jobboldali gondolkodás módom miatt, ha nem mert az ami: kétértelmű. Nos, én az egyik értelmére reagáltam. A másik értelmezésére reagálva, természetesen mind ezek rendelkezésére is állhatnának bárkinek.

Anatolij Ubijca 2019.03.18. 12:55:48

@Thomas Grande: „Ez a legszörnyűbb és legröhejesebb oldal, blog?”

Nem „a”, hanem „az egyik”, de közel van a legaljához.

„Akkor miért szólsz hozzá bármihez is? Röhögni és szörnyülködni anélkül is lehet.”

Mert miért ne? A LIPPSI kommentelők, meg az ő reakcióik pont olyan szórakoztatóak, mint a blogposztok.

„De csak a feltevés erejéig ha igen, ahogy nézem, eléggé kevés pénzt kapsz”

Csak a feltevés erejéig: neked valaki kioperálta az agyadat. Vagy csak simán LIPPSI vagy.

De a kérdés továbbra is áll: mi a fasznak fizetne bárki a kommentekért egy olyan blogon, amit csak DK-s pártaktivisták és trollok olvasnak, és kb. századannyian lájkolják az itteni posztokat, mint az instán Bódy Sylvy seggét. Szóval?

2019.03.18. 13:00:56

Egyébként életem egy részét városban, a folymatban lévőt pedig jelenleg vidéken töltöm. Így tartja úri kedvem. Nem azt mondom, hogy be mentem minden háztartásba, de...hidd el, hogy vidéken korlátozottabba lehetőség. Legyen az azért mert valakit nem érdekel, nem ér rá, nem engedheti meg magának vagy csak egyszerűen ódzkodik tőle. Legyen az utazás, tv nézés, számítógép, újság.

2019.03.18. 13:04:40

@LIPPSIGEDDON 2019: Csak feltételeztem amit írtam. De lám, igazam lett, pedig nem gondoltam volna. Feltettél egy nagyon egyszerű kérdést, amire nem tudsz válaszolni. Látod, hogy igazam lett?

2019.03.18. 13:09:11

@LIPPSIGEDDON 2019: "Nem „a”, hanem „az egyik”, de közel van a legaljához." Szerintem pedig nem az és nincs közel hozzá. Akkor most mit gondoljak arról aki ilyen "közel van a legaljához" oldalra jár? Értékrend és színvonal kérdése.

Lakatos Rodolfó 2019.03.18. 13:10:29

@Thomas Grande: "Írásodban sok a feltételezés, az úgy gondolom, meg a szerintem, meg a lehetne."

Nem, konkrétan tisztában vagyok vele, hogy a MindígTV alapcsomagban (pl. rTL Klub) és az Extrában milyen csatornák vannak, ahogy azzal is, hogy hogyan viszonylik a Tarr Kft + kiskábelek lefedettsége, előfizetők száma a lakosságszámhoz.

"Úgy mondanám, hogy Habony Árpi-nak nem igazán erőssége a fogalmazás. Legalábbis abban az esetben amire reagáltam. Eléggé kétértelműre sikeredett"

Nem kétértelmű, hanem a felszínen egyetért veletek, de a mondanivalója annyira abszurd, hogy leleplezi a szarkazmust.

Olvastad pl. Swifttől az A Modest Proposalt?

"vidéken korlátozottabba lehetőség"

Ja, nem fájber páuer van, hanem lassabb net, az 567 csatorna helyett meg kicsit kevesebb van a kínálatban, nincs bent a Fishing and Hunting, meg a Discovery Science. De az RTL Klub mindenhol benne van, a normális tányéros/kábeles csomagokban meg az ATV is.

2019.03.18. 13:11:54

@LIPPSIGEDDON 2019: "amit csak DK-s pártaktivisták és trollok olvasnak," Akkor melyik is vagy? Mert ugye azt nem kell mondanom, hogy erről a blogról beszélünk, ahová most írogatunk.

2019.03.18. 13:25:20

@Lakatos Rodolfó: Ja, kérdés volt, nem figyeltem. "Olvastad pl. Swifttől az A Modest Proposalt?" Nem olvastam. Valami véleményeket hallottam róla de csak azok alapján tudnék bármit is mondani róla, ha ugyan tudnék. Az író ismerős, az is lehet, olvastam már tőle.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.03.18. 13:44:05

@György Csaba Nagy:

Előrejelzésem ebben az esetben 100 %-os. Nincs olyan opció, hogy Weberék nyerni tudjanak.

A Néppárt ideje lassan lecseng. Az eddigi EU-politika módszerei nem fognak működni.

György Csaba Nagy 2019.03.18. 14:15:39

@közíró MAXVAL bircaman: Nem dicsexem jövőbelátással. Borítékoljuk májusig.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.03.18. 15:25:47

@György Csaba Nagy:

Min fog változtatni az eredmény? Valószínűleg a Néppárt lesz a legnagyobb frakció.

György Csaba Nagy 2019.03.18. 16:00:19

Én is így várom. De ha a Néppárt lesz a legnagyobb frakció, és csúcsjelöltjük, Weber az ET elnöke, akkor "nincs olyan opció" c. véleményed önként feladtad, jóval a meccs vége előtt. Mélyelemzés, oh!

lenörd hofstadter 2019.03.18. 19:07:12

Már megint túlagyaljátok a szitut.
A kangecigány hatalmát nem az EU-nak kell megdönteni, viszont a szerdai affér eredménytől függetlenül a tetves koszlott hazaáruló putyin kémszervezetét habzó nyelvvel támogató csúti tolvajt mindenképpen az EU perifériájára, a súlytalan kis taknyok közé helyezi. Aminek az ország is megissza a levét, de a fideSSbolsevikok értelme eddig nem terjed, amíg kapják a főtitkár elvtárstól az üveggyöngyöket, addig nyalnak, ha elfogy az üveggyöngy és a csúti koszlott cigányt lehúzzák a budin, keresnek másik nyalható segget.

nemecsekerno_007 2019.03.18. 20:01:40

Kínlódtok ám gyerekek! :))))))
Nem tudom van-e lejjebb?!
De végül is gondoskodnotok kell a jókedvről. :))))))

TSandor Toth 2019.03.18. 20:23:30

@lenörd hofstadter: azért nálad lejjebb nincs senki.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.03.21. 21:00:38

@nemecsekerno_007: Csak te és a fajtád kínlódik,hogy megmagyarázzátok a megmagyarázhatatlant!

antiinternáci 2020.07.21. 12:42:01

De hát már betörtek a bolsevik terroristák a köztévébe Ki mit tudot tartani...
Hadházy a pókemberes számat adta elő, a másik a pankrátor-bohócosat, Kunhalmi ajtótörő karate műfajban indult. Bangóné, Szél és még páran minősíthetetlen kategóriában vívtak méltán ki megvetést és közutálatot.
süti beállítások módosítása