B1 blogcsaládMárcius 15-e: amikor az elnyomó orbáni hatalom a szabadságról szónokol

2019. március 15. - Mr Flynn Rider

A szabadságharc és a cenzúra eltörlésének nemzeti ünnepén az elnyomó hatalom papol a szabadságról – és cenzúráz.muzeumkert_unnepseg_2019_marcius_15.jpg

Orbán elképesztően zavaros beszédet mondott a Múzeumkertben: a liberálisok, meg Brüsszel nyomják el a magyarokat, a magyaroknak meg joga van a szabadsághoz.  

Már felépültek a bóvliárusok pavilonjai, huszárok mobiloznak lóháton, a Fidesz-közeli Valton biztonsági őrei döntik el, hogy kit engednek be a március 15-i ünnepségekre. Rendőri felvezetés mellett állnak a szervezett lengyel bértapsolók buszai, lengenek a lengyel zászlók a magyar nemzeti ünnepen. Viktoriánus "nemzeti" ünnepet ül az ország.

Az MTI eközben kicenzúrázta a Magyar Újságírók Szövetsége (MÚOSZ) közleményét, mondván, hogy az a szabályzat 14.2. pontjába ütközik. A hivatkozott pont szerint „a közlemény nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit.“ (Az MTI-nek ugyan már semmilyen jó híre nincsen, mint a fenti gyakorlatból is látszik.) 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen is győzött a cenzúra és a szervilizmus: Petőfi egyik költeményét cenzúrázták ki. A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar március 14-i ünnepsége alkalmából felkeresett egy általános iskolát, hogy két diák mondjon verset a nemzeti ünnep alkalmából. Az egyik nyolcadikos diáknak Petőfi Sándor Magyar vagyok című versét kellett megtanulnia. Az iskolaigazgató és a fiú magyartanára már ekkor jelezte, hogy előfordulhat: a vers utolsó versszakát nem kell majd elmondania.

 

Az 1847-ben írt versben Petőfi az első három versszakban a haza szépéségéről és dicső múltjáról ír, az utolsó kettőben azonban már komorabb lesz a hangvétel. A vers utolsó versszaka pedig így hangzik:

 

Magyar vagyok. S arcom szégyenben ég,

Szégyenlenem kell, hogy magyar vagyok!

Itt minálunk nem is hajnallik még,

Holott máshol már a nap úgy ragyog.

De semmi kincsért s hírért a világon

El nem hagynám én szűlőföldemet,

Mert szeretem, hőn szeretem, imádom

Gyalázatában is nemzetemet!

Hétfőn azonban egy ezredes telefonált a fiú szüleinek, és azt kérte tőlük a fiú mégse szavalja el a verset, mert a „tábornok“ nem akarja. Ajánlottak helyette egy másik verset, amit elég lett volna felolvasni. Mivel így a fiú hiába tanulta meg a verset, a szüleivel együtt úgy döntöttek, inkább lemondták a fellépést. 

2019_marcius_15_orban_muzeumkert.jpgAz Index megkereste az NKE-t, az egyetem nem tagadta le a történeket, ám azt írták, végül azért választották mégis A honvéd című verset, mert az jobban illeszkedik a tiszti tradíciókhoz.

Ezek után ma Orbán Viktor szokása szerint a Múzeumkertben mondott elképesztően beszédet a szabadságról és nemzeti egységről. Március 15. a nemzeti egység ígérete, arra emlékeztet, hogy "a hétköznapi könyöklés és a hétköznapi szócsaták fölött legyen egy közös cél, egy nemzeti, amely összetart bennünket" – mondta a beszédben, amit az MTI idézett.

"Az oly sokféle magyart, a milliónyi irányba húzó vágyakat ma is átkarolja az a közös akarat, hogy Magyarországon egy szabad nemzet élhessen a saját független államában"

- mondta a kormányfő, aki az egész politikai karrierjét arra építette fel, hogy a társadalmat megosztó témákat tűzött a zászlajára és terelgette össze híveit manipulációval, hamis hírekkel, félelem- és gyűlöletkeltéssel. Orbán olyanokat mondott, hogy 1848 óta az idő már eldöntötte, mi igaz, és mi nem az,

"kiszórta, ami könnyűnek találtatott, és a rostán csak az igazság maradt fenn. Az igazság az, hogy a magyaroknak joguk van a saját hazájukhoz, joguk van a saját magyar életükhöz, ahogyan a kedvük szerint való".

Orbán természetesen brüsszelezett is egyet: szerinte nem volt, nincs és nem lesz mégoly erős és agyafúrt birodalom sem, amely ezen változtatni tudna.

A miniszterelnök a saját, don quijote-i „szabadságharca” és az 1848-49-es szabadságharc közé tette egyenlőségjelet.  Szerinte hiába torkolltak a magyar szabadságharcok rendre újabb megszállásokba,

"valójában sohasem győztek le bennünket": "itt, a birodalmak árnyékában, a civilizációk útkereszteződésében a haza megmaradásáért, a nemzet megtartásáért és a keresztény kultúráért vívott háborúkat mi végül mindig megnyertük".

 "Voltunk, vagyunk és leszünk. A magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez. És így lesz újra és újra, amíg világ a világ. Ez a legnagyobb diadal, amit egy magunkfajta európai nemzet arathat a birodalmak felett"

- mondta a miniszterelnök.

Azt kívánjuk Európa népeinek, hogy "hulljon le szemükről a hályog, hogy lássák és értsék; keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában, keresztény kultúránk megvédése nélkül elveszítjük Európát, és Európa nem lesz többé az európaiaké”.

És jött a csattantó: a liberálisok – akiknek a nevében is a szabadság szó van – veszik el a szabadságunkat.

Nem ő, aki kiépítette az elnyomó, félelemre épülő diktatúráját Magyarországon. A miniszterelnök azt hangoztatta: "azt kívánjuk Európa népeinek, hogy szabaduljanak meg a farkasvakságtól és vegyék észre, hogy egy liberális európai birodalomban mindannyian elveszítjük a szabadságunkat!   

Mint mondta, "szabad ember csak az lehet, aki egy szabad nemzet fia, és nem egy birodalom alattvalója".

"Az európai ember csak akkor lehet boldog, ha maga dönthet saját és nemzete sorsáról" - fogalmazott Orbán Viktor a Legyelországból hozatott bértapsolói előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr714689856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

havrilla 2019.03.15. 13:09:59

Tényleg ilyen seggfejek vagytok, higy ilyen hánydék hazug cikket képesek vagytok kihányni magatokból?
Akkor miért csodálkoztok, hogy alig van szavazótok?
Apropos, mi van az országbénító 14.-i sztrájkkal? Észrevette valaki is?

GNDL 2019.03.15. 13:26:12

Mondjuk március 15-én a liberalizmus és multikulturalizmus ellen agitálni tényleg egy intellektuális és ideológiai mélypont. Arról nem is beszélve hogy az Új-zélandi terror miatt ezt a „keresztény kultúrharcot” is jegelhette volna egy ideig a főtitkár elvtárs...

De hát Orbán és az egész Fidesz-KDNP meg a híveik akkora suttyó műveletlen parasztok hogy arra tényleg szavak nincsenek.

morpho 2019.03.15. 14:27:57

Elképesztő sok hülyeséget hordott össze! Megmosolyogtató közhelyhalmazok, primitív, értelmetlen mondatok tömkelege. Az látszik, hogy semmi fontos mondanivalója nem volt.

Peter Götz 2019.03.15. 14:38:43

@havrilla: Moszkva,vagy Szentpétervár ?

taga20 2019.03.15. 15:44:31

@Peter Götz: szerintem leningrádból tolja a droid.

Harry Hole 2019.03.15. 15:55:52

@GNDL:

Mivel a csávó élőben közvetítette, és azóta a felvétel megállíthatatlanul terjed a neten....a folyamatos törlések és blokkolások ellenére....nyugodtan elmondhatjuk, hogy ez az eddig a legjobban "dokumentált" tömegmészárlás.

Döbbenetes az a hidegvér, amivel végigcsinálta....Semmi esélyük sem volt az áldozatoknak. Borzalmas.

Épüljön STADION a CEU helyére.. 2019.03.15. 16:19:20

Mar megint akkora az elnyomas es a diktatura, hogy az index kenytelen elo egyenesben kozvetiteni a ellenzek bohockodasat.
Biztos az Orban fegyverrel kenyszeriti oket, mert igy akarja eltorolni a sajtoszabadsagot.

Ellenzéki BOHOC kommandó 2019.03.15. 16:26:10

Hadházi nem normális, bejelentette hogy megint jukas zokniban fogja megrohamozni a tv székházat.

Harry Hole 2019.03.15. 16:28:16

@Ellenzéki BOHOC kommandó :

Nem a zokni a probléma, hanem az, hogy nagyon kevesen vannak egy "összellenzéki" tüntetésen.

taga20 2019.03.15. 16:28:56

@Ellenzéki BOHOC kommandó :

fityeszjobbágy, te élvezed, hogy ekkora szardarab vagy?

taga20 2019.03.15. 16:29:59

@Harry Hole: a fityeszmaffival semmi gondod nincs?

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.03.15. 16:40:29

ÉLJEN ORBÁN VIKTOR !!
HALÁL A LIPSIKRE !!
ÉLJEN ORBÁN VIKTOR !!
HALÁL A LIPSIKRE !!
ÉLJEN ORBÁN VIKTOR !!
HALÁL A LIPSIKRE !!
ÉLJEN ORBÁN VIKTOR !!
HALÁL A LIPSIKRE !!
ÉLJEN ORBÁN VIKTOR !!
HALÁL A LIPSIKRE !!
ÉLJEN ORBÁN VIKTOR !!
HALÁL A LIPSIKRE !!
ÉLJEN ORBÁN VIKTOR !!
HALÁL A LIPSIKRE !!

Ellenzéki BOHOC kommandó 2019.03.15. 17:06:01

Jellemzö a lipsikre, hogy a faszságuk végen, nem a Magyar himnuszt, hanem valami dzsihadista arab faszságot énekeltek el.

Zoltan Hazafi 2019.03.15. 17:18:19

@Ellenzéki BOHOC kommandó : Reméljük, nem hiszed el magad sem, amit hablatyolsz. Ha igen - sajnálunk mindannyian.

6.Lenin 2019.03.15. 17:26:00

I(zé....

Most melyik a NÉP? Ahol sokan voltak, vagy ahol több volt a szónok, mint a hallgatóság?

izé...

Csak ennyien vannak a kormány ellen? Ez most komoly?

Balfaszkáim nem unjátok még? Én már mosolyogni se tudok rajtatok. Ez már kurvára szánalmas.

taga20 2019.03.15. 17:32:30

@6.Lenin:

fater, azé valld be, hogy a cocializmusban volt neked a legjobb.
akkor még nem zavartak ilyen b1 blogok.

kurva szánalmas ostoba fityesznyugger!

6.Lenin 2019.03.15. 17:39:51

@taga20:

Most az 1x igazad van, akkor jobb volt nekem, 30 évvel fiatalabb voltam. Akkor még nem csókolommal köszöntek nekem a fiatal csajszik. Hiába mondom, ne csak ígérgessétek, tessék komolyan venni.
Sőt akkor még egy asztalos barátomnak segítettem üveget vágni a műszeremmel.

A B1 engem nem zavar, sőt önbizalom növelő, mindig emlékeztet, hogy nálam sokkal nagyobb marhák is vannak sokat szenvedett kis hazánkban. pl, ha téged olvaslak.

Nekoashi2005 2019.03.15. 17:42:47

A csuti emlegette az Európai Egyesült Államokat. Miért fél ennyire a megvalósulásától. Van egy tippem. Azért fél, mert akkor lenne egy Európai Szövetségi Nyomozó Iroda, egy Európai Szövetségi Ügyészség meg egy Európai Szövetségi Bíróság. És akkor őt nem "miniszterelnöknek" hívnák hanem elitéltnek!

Nekoashi2005 2019.03.15. 17:45:49

@6.Lenin:
"Csak ennyien vannak a kormány ellen?"

De ők legalább önként mennek, fidesspatkány!

Ellentétben a bértapsolókkal!

444.hu/2019/03/15/a-felcsut-es-mas-focicsapatok-ures-buszai-parkolnak-a-rakoczi-ut-buszsavjaban

Tangooo 2019.03.15. 17:47:40

A szokásos vergődés.

taga20 2019.03.15. 17:48:20

@6.Lenin:

"hogy nálam sokkal nagyobb marhák is vannak sokat szenvedett kis hazánkban. pl, ha téged olvaslak."

na ne szerénykedj, nem vagy te bástyaevtárs! a marhák top3-ban te is benne vagy!:)

zenét írod, te anyaszomorító? nesze, tegnap kaptam.
szerintem akkor készült, amikor még te vígan fényezted a bohócodat:))

www.youtube.com/watch?v=SPBfx4_WT-w

Nekoashi2005 2019.03.15. 17:52:09

@havrilla:

"Akkor miért csodálkoztok, hogy alig van szavazótok?"

2018 listás szavazatok:

fidess 49,27%
Nem fidess 50,73%

És a kormány/fidess többszörösét költötte, mint az összes többi párt!

taga20 2019.03.15. 17:56:19

@Tangooo: akkor minek vergőcc itt fityeszork?

A LIPSI UGAT AZ ORSZÁG HALAD 2019.03.15. 17:59:48

Mar megint beegettek magukat a libbantak 20 felszolalot igertek, de valojaban a kozonseg letszam volt kb 20 fo. SZANALMAS.

Lakatos Rodolfó 2019.03.15. 18:02:56

@Nekoashi2005: Hol lehetett a "nem fidess" listára szavazni? Az én szavazólapomon nem volt ilyen.

Ja, és ki is volt a lista élén álló miniszterelnök-jelölt?

Fekete-Győr Karucsány Vona Bernadett?

havrilla 2019.03.15. 18:03:10

@Nekoashi2005:
Kibaszott barom seggfej vagy! És a 90 %-os egyéni győzelem??? Menjetek a hazugságaitokkal a fenébe. Ennyire hülyék vagytok?

6.Lenin 2019.03.15. 18:05:22

@Nekoashi2005:

Mi a logója a nem fidess pártnak? Amivel a szavazólapon szerepeltek.

látjátok feleim szümtükkel 2019.03.15. 18:10:38

@havrilla:

Mivan nertárs? Talán hiányik a Kossuth tér teleszarása?

Gandosz 2019.03.15. 18:15:12

Egyfolytában meg tudják írni, hogy cenzúrázzák a szegény szarkavaró hazaárulókat.

2019.03.15. 18:43:36

Az idén legalább nem a határon túli diákokat használták biodíszletként. Számomra ez már nagy eredmény.

Épüljön STADION a CEU helyére.. 2019.03.15. 18:47:55

Uristen ekkora blamát. A 6 párti, összellenzéki gigatüntetésből, GIGAÉGÉS LETT, miután a megszolalók megint többen voltak, mint a tüntetők.

2019.03.15. 18:53:43

Busszal hozzák fel a népet ,
Hallgassanak szép meséket.
Egy kis soros, egy kis brüsszel,
Míg 600 lengyel körmöt reszel.
Viktor mondja: sok a jóból!
Lépjünk ki az unijóból!
A tömeg tapsol, nem is érti.
Micsoda egy államférfi!

/ Köszönet egy kreatív kommentelőnek. :D/

Ellenzéki BOHOC kommandó 2019.03.15. 18:54:39

Zsenialis, az ellenzeki bohockommando, megint akcioban. Hadhaziek elindultak a szekhaz fele.
Mar elore varom, most milyen modon egetik le, csinalnak megukbol komplett hulyet a libbantak. Tuti biztos, hogy a kovetkezo 2 hetben megint lesz min rohognunk.

2019.03.15. 18:57:24

nem láttam, de beszélt a csuti orsós cziggány a CEU ról, az ELIOS ról, a stadionokról és lölőről? esetleg a fofánvert 3000 milliárdról?
érdekel még kuszaszem mnb pénzek áttranszportálása alapítványokba is, talán a letelepedési kötvények bevételeiről is beszélhetett volna.

6.Lenin 2019.03.15. 18:58:22

@Ms.Cunnesburry:

Kannásbory!

Mire ez a büszkeség? Eddig nektek még nem jött össze semmi...
kommunizmus, fasizmus, liberalizmus belebuktatok mindig.

Miért olyan hihetetlen, hogy másnak is van, ráadásul más véleménye?

(mellesleg Orbán sehol nem beszélt arról, hogy ki kéne lépnünk az unióból)

2019.03.15. 19:14:28

@6.Lenin:

Jóvanna! Költői túlzás a kilépés, de a többi azért ül. A buszokról remek fotók készültek.
Úgy látom, a kinyilatkoztatást az első sorból hallgattad végig, mert a kommented első része ugyanolyan zavaros, mint maga a beszéd volt. :D

Azért Orbán többszörös kétharmaddal a zsebében egyszer igazán kipróbálhatná, milyen szónokolni NEM válogatott tömeg előtt. Ha már olyan erős a küldetéstudata.

6.Lenin 2019.03.15. 19:26:37

@Ms.Cunnesburry:

Kannásbory!

Ellenzéki gyűlésekre , tüntetésekre mivel szállítják a vidékről részt venni szándékozókat?
Én csak a végét hallgattam meg (kb 4-5 percet). Nem volt soha szokásom ilyen ünnepi beszédeket hallgatni.

Én 94 óta szavazok a Fideszre-önként. Soha senki nem kért rá. és nem is kényszerített.
Saját döntésem. Másnak miért ne lehetne hasonló?

A Gyurcsányra is talán önként szavaznak a hasonló gyagyások. Joguk van hozzá.

Mi az alapja, hogy csak nektek lehet igazatok? Mivel igazolható? Megbukott a kommunizmus, fasizmus, és most bukik az a liberalizmus, amit szintén kifordítottatok az eredetiből. Azt valóban kifelejtettem, hogy mindig az általatok eltorzított ideák buknak. Ez a mostani "európai értékek" nevezetű faszság is bukásra áll, ha nem vetted volna még észre.

2019.03.15. 19:43:30

@6.Lenin:

Néhány dolgot azért észrevettem. Pl azt, hogy mindig többes számot használsz. Ez valami echte fidesz szótár, esetleg egy régebbi sérülés hatása?
A többit nem kommentálnám, hisz jól ismerem a bukásfóbiád.

Engem leginkább ez a rész varázsolt el:
"Látványos közép-európai felemelkedésre készülünk, hajdanvolt nagyságunk megismétlésére."
Már csak azért drukkolok, nehogy megtorpanjon a német autóipar.

Eli Gold 2019.03.15. 19:50:45

Index (!) 15,20-kor EZER emberről írt.
Majd "néhány ezer fősre duzzadt" a szöveg.

Ez a Nagy Összellenzéki Kormányváltó Gigatüntetés.
MSZP+neoJobbik+DK+LMP+Momentum+Liberálisok+"civilek" = max. 2-3 ezer ember

ÉS MÉG AZ IDŐJÁRÁSRA SEM LEHET FOGNI. :)))

Kormányváltó hangulat, na...

Ez van nektek gyíkok (y)
:-D :-D :-D
gfycat.com/farflungplainanglerfish-champions-league-atletico-football

2019.03.15. 19:54:23

Remélem, a híveknek legalább egy köresemesben nyilvánvalóvá tett, hogy
Birodalom= Sorosbrüsszel.
Nehogy valakinek kétségei támadjanak. :D

Nekoashi2005 2019.03.15. 20:07:27

@Lakatos Rodolfó: @havrilla: @6.Lenin:

Buta fidesspatkányok! Most egyenként lepofozlak titeket!

"Hol lehetett a "nem fidess" listára szavazni? Az én szavazólapomon nem volt ilyen."

Ősszel sem lesz "nem fidess" párt az önkormányzati szavazólapon! De lesz xy városért egyesület, amely egy polgármestert fog indítani a fidessessel szemben és egy képviselőt minden választókerületben! Nézzük pl Egert! 2014-es önkormányzati választás:
Habis László fidess 38.3 % polgármester
Mirkóczki Ádám JOBBIK 26.0 %
Dr. Szalóczi Géza György DK-EGYÜTT-MSZP 19.07 %
Dr. Csarnó Ákos LMP 4.4 %

Az ellenzéki pártokra érkezett 49.47 %. És most csak Mirkóczki indul a teljes ellenzék támogatásával!
De ha a választókerületek nézzük, akkor Egerben a 12 kerületben 11 fidess győzelem született, de egyikük sem kapott 50% fölött sőt még csak meg sem közelítette azt! Konkrétan heten még a negyven százalékot sem lépték át! Az ellenzék meg tízben ötven százaléknál többet szerzett!

@havrilla:"És a 90 %-os egyéni győzelem???"

Istenem, miért kezdek egy ilyen buta és primitív egysejtű okításába! Na mindegy, vegyünk egy elméleti példát. Van tíz országgyűlési körzet, mindegyikben indul öt párt, köztük a fidess. 9 körzetben fidesses kapja a legtöbb szavazatot, konkrétan 20,1%. Vagyis ezekben a körzetekben a választók 79,9 százalékának tele van a töke a fidessel, és mégis a helyek 90 %-át megszerezték. Vegyük megint Egert, 2018-as választás:

Nyitrai Zsolt FIDESZ, KDNP (46.44%) képviselő
Mirkóczki Ádám JOBBIK (39.22%)
Kertészné Kormos Noémi DK (6.76%)
Komlósi Csaba LMP (3.25%)

Ez 49,23 %. Ha kétfordulós lett volna a választás, visszalépnek Mirkóczki javára, a fidesses meg ballaghat haza. 1998-ban a fidess is a második fordulóban nyerte meg a választást, a visszalépésekkel.

Most Mirkóczkinak komoly esélye van megnyerni az önkormányzati választást. Ha jól felépíti magát, akkor 2022-ben simán nyeri a választást. És hasonló a helyzet az összefogás tekintetében Szombathelyen, Pécset és Újpesten. Valószínűnek tartom, hogy a nyár elejére minden megyei jogú városban és nagyobb településen hasonló lesz a helyzet.

6.Lenin

"Mi a logója a nem fidess pártnak? Amivel a szavazólapon szerepeltek."

A múlttal nem foglalkozok. Az önkormányzatin meg minden szavazólapon más egyesület logója lesz!

6.Lenin 2019.03.15. 20:07:51

@Ms.Cunnesburry:
Kannásbory!
Miért ne használnék többesszámot, te is egy csorda része vagy. Te is azt az irányt képviseled.
Nincs semmiféle fóbiám, csak képes vagyok mindent kívülről is szemlélni. Nincs új a Nap alatt. Történelmi példák sokasága köszön vissza.

Az ilyen ünnepi beszédeknek megvan a maguk szerepe. Ezért nem nézem őket, esetleg részleteket, utólag.

Obama: meghallottam az ősök hangját (amikor a nagyfaterje ordítva kergette az elefántokat a szavannán, valószínűleg arra gondolhatott)

Amerika ismét nagy lesz, mondta lazán Trump, a jenkik meg kajálták ezerrel.

Mindenkinek megvannak az ilyenkor szokásos faszságai.
Gyurcsány meg az ő 50 drb gyagyás követője minden héten lázad, ellenáll valaminek, vagy valakinek, még erre nem jöttem rá, hogy minek, kinek.

Az üveges tót meg fél a hanyatt eséstől.

Azért a német autóiparnál már azért van több láb is. Szlovákia is majdnem bedőlt egy autógyár miatt anno.

De valamiért nagyon kerülöd a választ arra, hogy mi is az alapja, hogy csak nektek lehet igazatok. Mi is igazolja ezt?

GNDL 2019.03.15. 20:11:37

@Eli Gold: Gyurcsány ellen is voltak tüntetések, hónapokon át. Orbán hungarista söpredéke több milliárdos kárt okozott Budapest belvárosában. És, sikerült?! :)

Majd 2008-ban jött az IMF-EU és leváltották Gyurcsányt. Ennyi.

Orbán is hasonló helyzetben van most egyébként. Ilyesféle posztkommunista szemetet jellemzően nem választásokon szoktak leváltani... de rendre le szokták váltani. :)

6.Lenin 2019.03.15. 20:12:17

@Nekoashi2005:

Hallottál már arról, hogy a leadott érvényes szavazatok többségét elnyerő a nyerő?
Akik nem szavaznak, annak szavazatait kurva macerás összeszámolni, ugyanis olyan nincs is valójában.
Arra, hogy mi lesz ősszel ezzel az ellenzékkel, még nem innék mérget.

6.Lenin 2019.03.15. 20:17:14

@Ms.Cunnesburry:

Gondoltam , hogy agyrém ez a "mindenki hülye rajtunk kívül" hozzáállás.
Kösz.

vitéz Beverneky 2019.03.15. 20:20:55

ez a weber bácsi gyakrabban eljöhetne lecidáztatni a nagypofájú spermát...
ennyi.

taga20 2019.03.15. 20:27:16

@Ms.Cunnesburry: cica, úgy látom rád mozdult az öreg kecske:)

aztán csak óvatosan, nehogy szívinfarktust kapjon a fityeszzombi rajtad!:)))

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.03.15. 20:31:16

Mert a tények makacs dolgok. :-) Már persze a tenyek.hu tálalásában. :-) Amit a fidesz.hu mélyebb kapcsolati link bizonyít. :-)

24.hu/belfold/2019/03/15/tenyek-facebook-oldal-fidesz-hu/

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.03.15. 20:32:25

@vitéz Beverneky: :-) Ne reménykedj. Szerintem most volt utoljára.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.03.15. 20:36:00

@6.Lenin: Nertárs! Sokat foglalkozol az un. ellenzékkel. A dolog úgy fest, ha tavasszal nem lesz képes az un. ellenzék kiseperni az Eu-ból a fideszt (:-(), akkor ősszel az un. ellenzék a nertársaiddal együtt mehet a levesbe.

taga20 2019.03.15. 20:41:23

@Ms.Cunnesburry: :)))

nem ígérhetek semmit, de igyekszem, mint a geci a bocsánat kéréssel:)))

6.Lenin 2019.03.15. 20:41:51

@rdos:

Jönnek a NATO csapatok? Vagy ki a tököm?

Az EU-ból senki nem akarja kiseperni a Fideszt,sőt a Fidesz se szeretne kilépni.
Te is a gyagyás DK-ban állsz ellent valaminek? Csaknem a józan észnek?

Nekoashi2005 2019.03.15. 20:45:43

@6.Lenin:
"Akik nem szavaznak, annak szavazatait kurva macerás összeszámolni, ugyanis olyan nincs is valójában.+

Problémáid vannak az olvasással? Ki beszélt azokról, akik nem szavaztak? Én biztos nem!

6.Lenin 2019.03.15. 20:46:48

@taga20:

Ne akard a környezeted az őrületbe kergetni azzal, hogy esetleg megváltozol. Gondolom már éppen beletörődtek, hogy...Minek ezt még bonyolítani? Mindenki ilyennek ismer, nehezen, de én is beletörődtem. Nem vagy egyedül, ma is szaladgált vagy 1500-2000 hasonló Bp-en, oszt mégse bukott bele a Patás.
Csak nagyon kérlek a forgalommal szembe ne motorozz, még ártatlanok esnének áldozatul ennek a hobbidnak.

6.Lenin 2019.03.15. 20:49:29

@Nekoashi2005:

Akkor szerencséd van. Már csak azt kéne rögzítened magadban, hogy aki az érvényes szavazatok többségét kapja, az nyer.
Most mással ne foglalkozz, előbb ezt próbáld beégetni. Utána léphetsz 1et.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.03.15. 20:50:36

@6.Lenin: Akár. Tegnapi hír. Megent rázza moszkoVityád a pofonfát. Ezúttal ez már nem játék. :-( Egy atomerőmű az egyben egy piszkos bomba is. Nem mellékesen az orosz hadiipari komplexumot támogató beruházás lenne Paks2, mely valóban nemzetstratégiailag fontos, de ez a nemzet az orosz nemzet. :-(A kiborult cserno bilire lehetett mondani hogy egy barbár bolsevik rendszertől mit várhatunk? Fukusima óta láthattuk, ez biza nem játék (mondjuk azt sem hiszem hogy tizenkét aggregátort nem tudtak beindítani, de ez már messzebb vezetne).

nrgreport.com/cikk/2019/03/14/modositana-az-atomtorvenyt-es-tobb-klimapolitikai-torvenyt-a-kormany

Amihez eddig a nertársak nyúltak az szarrá vált. Nehogy már felgyorsítsák - okosba "megoldják" Paks2-t! Az Eu közepén!

Semper Fidelis 2019.03.15. 20:55:16

Kedden bukik a patás, csütörtökön államcsőd. Mint minden héten.

A hatalmat meg átveszi az ellenzék, és mind a 10 követőjük :)

6.Lenin 2019.03.15. 20:56:17

@rdos:

Azt is hallottad, hogy az Északi Áramlat (Németországba) gázvezetéken néha Putyin is elmegy a mamihoz keffenteni?
Hétköznap meg orosz katonák áramlanak Európába ( kisebb méretűek, de rendkívül veszélyesek. Képesek 3 napig élelem nélkül is áramlani)

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.03.15. 20:56:55

Ja? És ez a legújabb birodalmazás. Lehetne rá legyinteni, újabb beteges látomás. :-( Ha valaki akkor túl kedves vezetőnk tudhatja, hogy ki a báb és ki diktál. :-( Ja? Hogy elfelejtette nevén nevezni az orosz birodalmat? :-(

Az a benyomásom, kezdenek felgyorsulni az események.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.03.15. 20:58:55

@6.Lenin: Nertárs! Hogyé adják - váltják mostanság a rúbelt? Vagy rúbelen is élsz?

taga20 2019.03.15. 21:02:40

@Semper Fidelis: kassza, hálósipka, szunya!

köszönjük pistike, ma is értelmes voltál!:)))

6.Lenin 2019.03.15. 21:05:24

@rdos:

Ezt momentán nem tudom. Forintért hozzák Ukrajnából a gránátalma levet, meg kék-, és vörös áfonya levet (azerit ). Ezeket kedvelem.
Rubelt nem próbáltam még, de nem hiszem, hogy jó íze lenne.

6.Lenin 2019.03.15. 21:07:32

Jó volt itt ma veletek (na jó, most kamuztam)

Jó8!
Mindenkinek.

taga20 2019.03.15. 21:10:02

@6.Lenin: cukrostejet és a hálósapit ne felejtsd el fater!:)))

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.03.15. 21:11:09

Humorizáltok nertársak a szánalmas ellenzékkel (teljes joggal), de azt azért ne feledjük, ki ültette ezt a többpártállami bagázst a nyakunkba?

Igen, az amik.

Az megvan amikor az amik nagykövete (Robert Palmer ha jól emlékszem) 1988-ban? 89-ben? az ellenzéki vezetők buksiját simogatta? Igen, moszkoVitya buksiját is!

Szerintetek most gyengéd fejsimicot kapna, vagy férfiasnál "kissé" erősebb tockost?

Nagykörúton túli magyar 2019.03.15. 21:19:58

@Nekoashi2005:
"Na mindegy, vegyünk egy elméleti példát."
Ostoba a példád. Lásd legutóbb pl. Tolnát, pont hogy nem így működnek a szavazók.
2014:
Pirgi József (Fidesz-KDNP): 141 szavazat (45,78 %)
Berezi Sándor (TVE-MCE): 72 szavazat (23,38 %)
Merkl Zoltán (független): 59 szavazat (19,16 %)
Kiss Tibor (Jobbik): 36 szavazat (11,69 %)
Aztán most csak egy ellenfele volt a Fidesznek. A te elméleteddel bőven 50% felett kellett volna kapnia ennek az ellenfélnek. Az eredmény viszont:
Berta Zoltán (Fidesz-KDNP): 176 szavazat (81,11 %)
Keserü Gábor (független): 41 szavazat (18,89 %)

Ennyit a "lepofozásról" idétlen balfaszkám...
Senki, de senki nem kér már belőletek!!!

Willkommenskultur 2019.03.15. 21:46:52

@GNDL: "Majd 2008-ban jött az IMF-EU és leváltották Gyurcsányt."

Most meg gondolom isiaszos volt, azert ugrott be helyette Klara a nyuggerklubos tuntire.

Nekoashi2005 2019.03.15. 21:47:35

@Ma is mentek gecizni?:

Te nagyon hülye fidesspatkány! Egy önkormányzati időközi választást hasonlítasz egy megyei jogú város rendes országgyűlési és önkormányzati választásához! Hány szavazat is is volt az a 81.11 %? 176!

Na ez is KO volt, maradj is lent.....

Nekoashi2005 2019.03.15. 21:50:35

@6.Lenin:
"Már csak azt kéne rögzítened magadban, hogy aki az érvényes szavazatok többségét kapja, az nyer."

És ha egy ellenzéki ösztámogatású indul egy fidessessel szemben...... Mielőtt hülyeségeket írsz legalább gondold végig.... Maradj inkább a földön, jobban jársz.....

GNDL 2019.03.15. 21:51:42

@Willkommenskultur: Tehát nem érted mit írtam... pedig megpróbálhatnád megérteni, komoly pofánbaszás lesz nektek amikor nem is a királyotokat, de az utolsó parasztotokat lepöckölik a tábláról. :)

trabant 2019.03.15. 21:56:30

@morpho:
""szabad ember csak az lehet, aki egy szabad nemzet fia, és nem egy birodalom alattvalója"."

Az UK, az Egyesült - brit - Királyság büszke alattvalói ezért a mondatért a fejét vennék. Joggal, mert a brit birodalom büszke alattvalóinak vallják magukat.
(Se történelmi ismeretek, se a jelenlegi politkai éráé?)

trabant 2019.03.15. 22:02:38

@Lakatos Rodolfó:
Miniszterelnökre nem szavazott senki. Olyan rubrika nincs a szavazólapon. Nem tudtad?

Nagykörúton túli magyar 2019.03.15. 22:14:09

@Nekoashi2005:
"Hány szavazat is is volt"
141 szavazat volt a Fidesznek 2014-ben, most meg 176. Azaz a Fideszre jutó szavazatszám növekedésének aránya: +24,82%

"Egy önkormányzati időközi választást hasonlítasz egy megyei jogú város rendes országgyűlési és önkormányzati választásához!"
Hasonlítsuk akkor teljes eredményt is, ha úgy akarod:
Fidesz 2014:
2 264 780 listás szavazat
Fidesz 2018:
2 824 206 listás szavazat

Itt a szavazatszám növekedésének aránya: +24,7%, az előbb meg ugye +24,82%. Hát tényleg nagy a különbség, azt a mindenit...

Willkommenskultur 2019.03.15. 22:15:24

@trabant: "Az UK, az Egyesült - brit - Királyság büszke alattvalói ezért a mondatért a fejét vennék. Joggal, mert a brit birodalom büszke alattvalóinak vallják magukat. "

De mar nem sokaig.

teéjesenmindegy 2019.03.15. 22:18:06

@Ms.Cunnesburry:
"Már csak azért drukkolok, nehogy megtorpanjon a német autóipar."
Ja, azzal szlovákia is nagyot szopna, ugye? Aztán nem lenne segélyke.

A LIPSI UGAT AZ ORSZÁG HALAD 2019.03.15. 22:18:32

Beszarás !! Most láttam a Gyurcsány ünnepi beszédét, és ÚGY BE VOLT RÚGVA, hogy le kellett kisérni a színpadról mert leesett volna.

AZT A KURVA. Pont úgy mint Juncker, kisérgetni kell, mert nem áll a lábán.
Bazzeg és Ő akar baloldal vezetője lenni. HAJRÁ SIKERŰLJÖN neki, MEGÉRDEMLIK.

teéjesenmindegy 2019.03.15. 22:23:28

@GNDL: "Orbán hungarista söpredéke több milliárdos kárt okozott Budapest belvárosában. "
Aham. Kis történelemhamisító.

GNDL 2019.03.15. 23:05:26

@Willkommenskultur: „2040?”

Egyelőre 2012 óta már arról van szó hogyan éli túl a következő évet... elismerem, eddig némiképp megúszta, de ez nem lesz mindig így. :)

@teéjesenmindegy: Bocs, tényleg... több tízmilliárdos kárról van szó.

Spiritmonger 2019.03.15. 23:31:59

@Semper Fidelis: rosszul tudod. Orbán minden nap megbukik, kivéve kedden, mert akkor kétszer is. De akkora a diktatúra, hogy a bölcs ejrópéer ellenzék ezt nem tudja tudatosítani a lakosságban... :-D

Pop40 2019.03.15. 23:42:26

Szegény tolvaj cigányt jól befenyítette weber.
Megszólalni is alig mert, még úgy is, h a magyaroktól ellopott közpénzből odabuszoztatott lengyelei amúgy se értettek volna semmit belőle. :D

Pop40 2019.03.15. 23:44:04

@teéjesenmindegy:

Teljesen igaza volt.

Csak a magadfajta majmok agyi kapacitása 13 percre se terjed ki, nemhogy 13 évre.

A LIPSI UGAT AZ ORSZÁG HALAD 2019.03.16. 00:03:19

@teéjesenmindegy: Itt van
kepkezelo.com/images/qoay9r2pu2l5ja9acg7j.gif

Gyurcsány megint olyan matt részeg, hogy ugy kell lesegiteni a szinpadrol.

csakegyvalaszto 2019.03.16. 00:10:08

@Ma is mentek gecizni?:
A tolnai eredménnyel meg is van a a nyerő taktika. Ebben az esetben nyugodtan hátradőlhetsz, el sem kell menned szavazni. ;)

teéjesenmindegy 2019.03.16. 00:35:54

@GNDL: Óóó, hát több tízmilliárdos kár volt. Értem.
Nos, a Balettintézet asszem 700 millió forint volt akkoriban. Tehát 15-20 Andrássy úti ház semmisült meg akkoriban. Valami kép erről esetleg?

teéjesenmindegy 2019.03.16. 00:37:20

@A LIPSI UGAT AZ ORSZÁG HALAD: Ettől nem feltétlen részeg. Fájhat a háta, vagy a lába. A Himnusz alatt egyenesen állt. A beszédje enyhén furcsa, de inkább olyan emberé, akinek új koronája van, nem részeg.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.03.16. 01:31:03

@A LIPSI UGAT AZ ORSZÁG HALAD: ma megértette a csótány hány szavazójuk van, így nem fog az öregebbedő felesége nyugaton kampolni, hanem a nyakán marad
persze hogy jól bebaszott már megint
tanulság: nem szabad villáért és gubáért nősülni, akkor sem, ha tapló proli az illető

Pop40 2019.03.16. 02:09:21

@teéjesenmindegy:

Attól, hogy a magadfajta retardált, ostoba fasz nem emlékszik rá, még a hordád hónapokig tombolt és gyújtogatott Bp-n.
Nézz utána, te hülye fasz.

Nagyorrú Barbi 2019.03.16. 04:51:12

Jól van Fing Rájder! Megdolgoztál a fizudért!

Willkommenskultur 2019.03.16. 06:36:21

@teéjesenmindegy: "Fájhat a háta, vagy a lába. "

Isiasz lesz az.

Helga Beauty Salon 2019.03.16. 07:23:42

Elnyomó Orbáni hatalom alatt nyögtök picikéim? Melyik szabadságotokat sírjátok vissza? A Kun Béla tesótokat, Rákosi pajtikátokat a huncut kis szabósegéd-ávóstábornok kombó deli huszárral? Kádár langyi semmitevését, vagy a Horn idejébe felvirágzó szorgos privatizálós szabadságot? Esetleg a szemkilövetős elkúrós IMF hitel nyújtotta eufóriátokat? Hát az tény hogy most egyik sincs és nálatok ilyesmitől patent a komfortérzet, tehát el vagytok nyomva nyomottak!

seol 2019.03.16. 07:29:15

@Helga Beauty Salon:

Az azért rémlik, kedves félanalfabéta idióta, hogy az IMF-hitel nagyobb felét kedves vezetőd költötte, illetve lopta el?

2019.03.16. 07:30:35

@Helga Beauty Salon:

"Esetleg a szemkilövetős elkúrós IMF hitel nyújtotta eufóriátokat?"

hadd ne kelljen azért örülnünk a fasisztoid orsós zsákoló cziggányodnak, mert te rettegsz a múlttól, kotródj és told a cziggányod adta közmunkát primitív fidesstroll.

Ménár Atya 2019.03.16. 07:31:53

Tehát, ha orbán sorosozik,az a baj, ha nem sorosozik az a baj............
Értjük :)
-Inkább arról kellene írni, hogy az ellenzéki megmozdulásokra miért csak az ellenzék családtagjai járnak ?
Talán irányt kellene váltani és kevesebbet orbánozni, mert így még a végén király választáson is viktor győz, bocs :kiráj szrtájk! :D
Amúgy pedig gyalázat mind az összes fél részéről, egy nemzeti ünnepen az aktuál politikát szajkózni ,pillanatnyi politikai érdekből, ezért nem is nemzeti ünnep egyik sem, mert mindenki a maga szarát fújja.
Ez vonatkozik orbira fletóra vonára,meg az összes más politikus baromra.
Ugyan úgy utálom ilyenkor a soros brüsszelezést,mint az orbán despota diktatúrázást.
Ez nem nemzeti összetartozás,hanem széthúzás így.
Talán márc 15. én, vagy aug 20.-án egy napig békét köthetne mindenki mindenkivel, és nem azt kellene tolni,amit 365 napig tolnak.
Na mindegy utópia...............

2019.03.16. 07:32:02

@seol:

"Az azért rémlik, kedves félanalfabéta idióta, hogy az IMF-hitel nagyobb felét kedves vezetőd költötte, illetve lopta el?"

a 3000 milliárd nyugdíjpénzt is szeretik elfelejteni a csuti cziggánynak. nagyon feledékeny ez a fidesscsürhe.

2019.03.16. 07:33:49

@Ménár Atya:

"-Inkább arról kellene írni, hogy az ellenzéki megmozdulásokra miért csak az ellenzék családtagjai járnak ?"

a főcziggány nem a lengyelektől hozatja buszokkal a rajongóit? :D azok állnak a kordon mögött, ők a megbízható tábor, a többitől foshik a csuti.

Thomas Grande 2019.03.16. 07:56:19

Józef Piłsudski mint lengyel diktátor emlegetése, vele való példálódzás-főleg a nemzeti ünnepünkön-nem valami szerencsés dolog volt, szerintem.

Helga Beauty Salon 2019.03.16. 08:12:49

@seol: Az azért rémlik, kedves félanalfabéta idióta, hogy az IMF-hitel nagyobb felét kedves vezetőd költötte, illetve lopta el?...............

Nem rémlik egyáltalán, de ti azért vagytok, hogy az ilyesmit elmeséljétek!
Azt látom hogy felépítettetek egy alternatív valóságot, amiben minden csodálatos és hibátlan volt régen és minden el van lopva most, de nem gyanús hogy akkor a második ciklus elején már elkúrtukoltak, most meg a harmadikat nyomjuk kétharmaddal?
Persze szenvedjetek, az a jó, csomó vicceset csináltok kínotokban! :D

Helga Beauty Salon 2019.03.16. 08:16:56

@Thomas Grande: Józef Piłsudski mint lengyel diktátor emlegetése, vele való példálódzás-főleg a nemzeti ünnepünkön-nem valami szerencsés dolog volt, szerintem.............

Ugye? Inkább valami melegjogi aktivistát kellett volna! :DDDDDDD

Netuddki. 2019.03.16. 08:23:29

Azt a "megint jól átbaszlak benneteket" kaján vigyort szívesen letörölném a képéről... :/

2019.03.16. 08:25:11

@taga20:

majd a helga féle fidessbaromtroll elmondja nekünk, ez a manőver a csuti orsős és bandája zsebében, mennyi pénzt $$$$$$$ is jelent....

index.hu/gazdasag/2019/03/14/kihirdettek_a_torvenyt_ami_teljes_mentesseget_ad_a_budapesti_orosz_banknak/

szepipiktor 2019.03.16. 08:34:43

Kicsit kevés a csúsztatás és a kamu az írásban!
Szerintem egy-egy aktuális történetből általánosítani? Vajon az index, a 444 vagy esetleg az atv automatikusan hoz le bármit? Ott azoknál nincs szerkesztőségi cenzúra? A neoliberális demokrácia lényege, hogy csak nekik szabad bármi, mindenki másnak csak az, amit ők megengednek, jónak látnak.
Ma ezen az oldalon üzemelő média pontosan annyiora hazug, mint a habonyi kormánymédia!
Hogy ellenőrzések vannak egy olyan eseményen, ahol a miniszterlenöj vagy más alapból védett személy is részt vesz? Ez a gond? Az egész világon alap a dolog,főleg a mai terrorveszélyes időkben.
Ha résztvennék ilyen eseményen - természetesen nem veszek -, örülnék az ellenőrzésnek, nem szeretném ha a címlapokon olvasnának rólam a hozzátartozóim egy robbantás után...
Vagy az a gond, hogy megakadályozzák a ócska provokációkat?
Lengyel bértüntetők? Biztos? Biztos demokrata dolog a kollektív bűnösség hirdetése? Ami az ENSZ is tilt!
De ha trump mond valamit, akkor a fészbúkon szerveződő félmeztelen feministák tüntetése vajon mi? Az is bértüntetés, ahogy a ellenzék is teszi napi szinten.
Látható az ellenzék kétségbeesett taposása a futóhomokban. A csútiék még meg tudják mozdítani a híveiket, az ellenzék már alig, az 1-2000-es "tömeg" jelentős része a érintett pártok és hozzátartozók, mint egy magyar focimeccsen.
Erre jönnek ezek az írások, melyek még több átlagpolgárt fordít el a politikától, segítve ezzel orbán több évtizedes bebetonozását.
Vajon 1848-ban a mostani ellenzék beállt volna a sorba? Nem hiszem, hiszen a forradalom nacionalista, nemzeti alapú volt, ami meg az ellenzék számára elfogadhatatlan.
Akkor most nem is orbánrólszól a történet, hanem magáról a nemzeti ünnepünkről, annak jelentőségéről????

Ménár Atya 2019.03.16. 08:53:10

@az EU pénzek zsákolója: Na erről beszéltem, amint a valósággal szembesítenek máris valami baromságot tol a fajtád.
Okos tojás, nyugodj meg, tényleg csak lengyelek állnak orbi beszédein, meg putyin és erdogan.............
Ennyi ésszel hogy nem fulladsz meg?
Vagy neked is megy az Mp3 a füledbe mi? : kilégzéééés-belégzééés,kilég...... :D

2019.03.16. 08:57:04

@Ménár Atya:

erdogan, putyin, gruevszki és még sokan mások a csuti cziggány barátai, elég fura had nem?

mit szólsz ahhoz, hogy egy EU országba jött a kgb bank, ingyé, mennyit keresett ezen is a csutid cziggány és bandája, mint a letelepedési kötvényeken te geci?

index.hu/gazdasag/2019/03/14/kihirdettek_a_torvenyt_ami_teljes_mentesseget_ad_a_budapesti_orosz_banknak/

Ménár Atya 2019.03.16. 08:57:48

@taga20: Te is érezd magd jól :
www.origo.hu/techbazis/20190314-google-terkep-frissites-nepszeru-waze-funkcio.html

Na kb erről írtam, nemzeti ünnep, de te is csak a szarod tolod.
Nem érdekel márc 15.-én .

Ménár Atya 2019.03.16. 08:58:53

@az EU pénzek zsákolója:
Ismétlem a gyenge képességeid ellenére :
@taga20: Te is érezd magd jól :
www.origo.hu/techbazis/20190314-google-terkep-frissites-nepszeru-waze-funkcio.html

Na kb erről írtam, nemzeti ünnep, de te is csak a szarod tolod.
Nem érdekel márc 15.-én

Helga Beauty Salon 2019.03.16. 09:00:38

@az EU pénzek zsákolója:
majd a helga féle fidessbaromtroll elmondja nekünk, ez a manőver a csuti orsős és bandája zsebében, mennyi pénzt $$$$$$$ is jelent....

Elmondanám, de ti szombaton nem beszélhettek pénzről! :D

2019.03.16. 09:00:45

@Ménár Atya:

de miért az origó cziggánymédiát tolod a pofánkba fidessmajom?

egyáltalán, miért van a fidesscigányodnak ennyi média a kezébe, alapítványba zsugorodva? hmm?

2019.03.16. 09:02:53

@Helga Beauty Salon:

"Elmondanám, de ti szombaton nem beszélhettek pénzről! :D"

de a te fajtád minden nap lopja azt, nem? :D
köcsögfidessközmelós. :D

www.youtube.com/watch?v=pZkHvOJvHI0

benko 2019.03.16. 09:03:07

Egy elbaszot magyar társadalom egyik kutya másik EB

Ménár Atya 2019.03.16. 09:11:28

@az EU pénzek zsákolója:
Butuskám,mi a bajod a cigányokkal, talán rasszista vagy, mint a fasiszta fletó? :D
youtu.be/R4ctQ8zFfig.
Amúgy meg mi az hogy fidesz média?
Régen nem zavart, hogy csak maszop média volt?
Ha kicsit tudnál gondolkodni a személyeskedésen kívül is, (de belemegyek ha ezt akarod), akkor felfognád a csökött agyaddal, hogy akármelyik hatalom, igyekszik a tájákoztatást a kezében tartani bármi áron.
Ezért nem tudhattál a migráns támadásokról, az elhallgatott migráns erőszakról, a no go zónákról, stb a nyugati sajtóban........egy jó ideig, aztán kiborult a bili.
A fidesz sem csinál mást, mint a maszop anno, az ő hatalmukat is a "független" média
tartotta életben, aztán jött az őszödi böszme, és az már tarthatatlan volt.
A fidesz meg semmi mást nem csinál, másolja a maszop média politikáját, persze ez most nem tetszik,ezt megértem.

2019.03.16. 09:20:09

@Ménár Atya:

"akkor felfognád a csökött agyaddal, hogy akármelyik hatalom, igyekszik a tájákoztatást a kezében tartani bármi áron."

hja, és most természetes, hogy ezt a csuti cziggányod csinálja, zavar te fidesstetű, hogy sokaknak a lopásán kívül ez is csipi a szemét?

vidd el a kurv@@nyád és a csürhéd egy stadionba, biztos van a a közeledben vagy 5, viktoryt kiabálni, te agymosott barom.

Ménár Atya 2019.03.16. 09:35:32

@az EU pénzek zsákolója:
Na látod milyen sötét vagy?
Én próbállak emberszámba venni, de te hozod a sötét agyhalott fajtád színvonalát ismét.
Mit nem értesz azon hogy a mindenkori hatalom igyekszik a tájékoztatást a kezében tartani?
Tehát akkor minden kormány fideszes jelenleg a te észjárásod szerint.
Merkelék a fő fideszesek, akkor ugye? :D:D
De van egy jó módszer, viktor leváltására.
Jön a szavazás, és ellene szavazol.
Persze egy szín szerint, nem szivárványosan.
A kurva anyám nem ér rá amúgy, a te anyádat futtatja , de csak szopni engedi, nehogy még egy olyan idiótát szüljön mint e ! :D:D

Helga Beauty Salon 2019.03.16. 09:40:42

@az EU pénzek zsákolója: Köszi a linket, de messziről látszik rajtad hogy ez a te világod, hiszen tulajdonképpen ugyanazon a színvonalon vagy mint az a cigánygyerek! :D

2019.03.16. 09:57:57

@Ménár Atya:

"A kurva anyám nem ér rá amúgy, a te anyádat futtatja , de csak szopni engedi, nehogy még egy olyan idiótát szüljön mint e ! :D:D"

na látod te kis geci, te sem vagy különb. :D az úr a pokolban is úr.

egyébként nem látom, hogy hol vannak a közpénzből összelopott libsi-médiák, mert a főcziggány orsós azért szépen összeterelte magának a nyájat... M1 TV2 Origo milliónyi vidéki napilap, most már Magyar narancs Nemzet is...

ennyi mutyi sem volt, mint nemzeti trafik, nemzeti andy kaszinó... nemzeti lölő stróman művek, nemzeti ELios kompany. :D

nemzetinemzetvédelmilopásvédelminemzet

érdekes, ilyen fasiszta feeling nem volt fletó alatt. vagy nekem bűzlik a czigótok?

Helga Beauty Salon 2019.03.16. 10:03:59

@az EU pénzek zsákolója: ne cziggányozz te majom, .........................

Nem szégyen ez, a hülyeségedet nyíltan felvállalod, a származásodat pedig nem?

taga20 2019.03.16. 10:04:29

@Helga Beauty Salon: azé nem bírod ki? viszket a lelked, ha legalább a heti egy sunyi zsidózásod nincs meg, mi?

Anatolij Ubijca 2019.03.16. 10:05:53

@GNDL: "Egyelőre 2012 óta már arról van szó hogyan éli túl a következő évet... elismerem, eddig némiképp megúszta, de ez nem lesz mindig így. :)"

Hát, leginkább a lippsiknél van arról szó 2012 óta, hogy hogyan élik túl a következő évet, vagy hónapot.

A pénz kevés, mert az eredményeket a választáson nem hozzák, de amit állami támogatásként kapnak, azzal sem tudnak rendesen elszámolni.

Nem csoda, hogy így csak vegetálni tudnak, de már azt se sokáig.

Május utolsó vasárnapja után bezárhatják a boltot.

taga20 2019.03.16. 10:08:19

@Ménár Atya: "Mit nem értesz azon hogy a mindenkori hatalom igyekszik a tájékoztatást a kezében tartani?"

arról dumálj fityeszdroid, hogy 2010 előtt mikor voltak ilyen óriás plakátok? mikor költöttek 100 csilliárdokat propagandára?

erről pofázzál, ne a kibaszott képmutató arcodról!

remélem, azé nincs harag?:)))

Anatolij Ubijca 2019.03.16. 10:08:24

@GNDL: "Ilyesféle posztkommunista szemetet jellemzően nem választásokon szoktak leváltani... de rendre le szokták váltani. :)"

Posztkommunista szemét?

Csak nem az MSZP-PM-DK hármasra gondolsz?

Valóban, nálunk Magyarországon ma egyértelműen ellenzékváltó hangulat van.

Az emberek többsége ezt az ellenzéki csürhét szíve szerint azonnal szétkergetné.

Sajnos erre jogilag nincs lehetőség, de május utolsó vasárnapján beüthetik az utolsó szeget a koporsójukba.

taga20 2019.03.16. 10:12:02

@LIPPSIGEDDON 2019: te annyira kemény fityeszdroid vagy, hogy minden héten új nicknévvel szarod össze itt magad.

olyan bátor vagy, mint a geci gazdád!

Ménár Atya 2019.03.16. 10:14:43

@az EU pénzek zsákolója:
@Ménár Atya:

"A kurva anyám nem ér rá amúgy, a te anyádat futtatja , de csak szopni engedi, nehogy még egy olyan idiótát szüljön mint e ! :D:D"

na látod te kis geci, te sem vagy különb. :D az úr a pokolban is úr.
-
-Csak van egy lényeges különbség, én jeleztem hogy ha te ilyen alpári paraszt vagy, mint a buta fajtád általában, akkor most kivételesen lemegyek a bunkó szintedre, de még ezt sem voltál képes felfogni, mert akkora tapló vagy, hogy nem érted ,hogy kaptál egy lehetőséget a tisztességes viselkedésre.

egyébként nem látom, hogy hol vannak a közpénzből összelopott libsi-médiák, mert a főcziggány orsós azért szépen összeterelte magának a nyájat... M1 TV2 Origo milliónyi vidéki napilap, most már Magyar narancs Nemzet is...
_
Tudod butuskám, a libsi médiák szerencsére fidesz kézbe kerülnek közpénzből.
De gondolom eddig nem zavart, hogy mind libsi média volt, csak amikor fordult a kocka :D

ennyi mutyi sem volt, mint nemzeti trafik, nemzeti andy kaszinó... nemzeti lölő stróman művek, nemzeti ELios kompany. :D
_
-Száznapos elkúrás, várólisták,oktatás leépítése,autópálya mutyi, trükkök százai stbstb :)

nemzetinemzetvédelmilopásvédelminemzet

érdekes, ilyen fasiszta feeling nem volt fletó alatt. vagy nekem bűzlik a czigótok?
Fletó alatt az utcán vonulgattak a fasiszták, a melegeket kordonok között kellett védeni tőlük
-.
-A fidesz megszüntette ezt, büntethetővé tette ezt a viselkedést.
Fletó pedig jobbikos fasiszta lett .
Na bunkó ugye hogy milyen buta paraszt vagy?
Anyáddal nem tudsz ma beszélni, fülig telenyomták a roma barátaid 1G-vel :D:D

magyarparaszt 2019.03.16. 10:20:24

A csuti geci és az ő kis ruszkibérenc, hazaáruló, posztkomcsi siserahada...

taga20 2019.03.16. 10:22:59

@Ménár Atya: "Száznapos elkúrás, várólisták,oktatás leépítése,autópálya mutyi, trükkök százai stbstb :)"

száznapos program-a geciék megszavazták
várólisták-most hosszabbak
oktatás leépítése-a geci gazdád felpörgette
autópálya mutyi-mennyi épült akkor és az elmúlt 9évben?
trükkök százai- a geciék alatt trükkök ezrei voltak, utólagos törvénykezés, mészaroslölö, tiborctakony, és reggelig sorolhatnám!

margit atya, te szopni jársz ide, és még élvezed is!:)))

Ménár Atya 2019.03.16. 10:24:11

@taga20: 2010 előtt.............
Mindenhol.
Persze gondolom nem tűnt fel, mert az elvtársaid tolták a pofánkba.
Azért én emlékszem amikor Ron Werber idehozta a gyűlölködő megosztó kampányát.
Akkor démonizálták orbit, még az esőért is ő volt a hibás, meg ha szarba léptél a kertedben.
Szóval, nekem ne fényezd a szocialista szabadságot, akik talpig becsületesek voltak, igaz közben lerohasztották az országot és csődbe vitték :)
De nincs harag, tudod hogy én szeretem az egyszerű gondolkodásodat :D
Amúgy szerinted milyen lenne egy olyan nemzeti ünnep, ahol nem orbi-fletó stb-t kellene hallgatni, meg soros, diktatúra stb baromságot?
Én pl ezért nem megyek és nem viszem a gyerekeimet egy ilyen "ünnepre" sem, mert csak a napi politikát tolják ott is.
Nem érdekel.
De ma 16.-a van.
Úgy hogy ma már anyázhatunk , befejeztem az ünnepet :D

vitéz Beverneky 2019.03.16. 10:26:32

rosszindulatú libsik vagytok!
én minden nap ezért a szent emberért imádkozom.
ha ne adj' isten, hirtelen egyik nap keresőképtelenné válna, hogy tartaná el a sok gyermekét, és hogy fizetné a rezsit abból az egy millióból amit 30 év alatt nagynehezen megtakarított??

Blogolo Blogi 2019.03.16. 10:26:41

@Ms.Cunnesburry: "Engem leginkább ez a rész varázsolt el:
"Látványos közép-európai felemelkedésre készülünk, hajdanvolt nagyságunk megismétlésére."
Már csak azért drukkolok, nehogy megtorpanjon a német autóipar."

...esetleg a bolgárok elhappoljanak előlünk egy lökhárító fröccsöntő üzemet, mert máris oda az utolsó előtti hely:)

Blogolo Blogi 2019.03.16. 10:30:27

@vitéz Beverneky: "hogy tartaná el a sok gyermekét, és hogy fizetné a rezsit abból az egy millióból amit 30 év alatt nagynehezen megtakarított??"

Kölcsönkérne a szüleitől vagy a vejétől, hát úgy. Az ő köreiben így szokás.

Ménár Atya 2019.03.16. 10:32:21

@taga20:
@Ménár Atya: "Száznapos elkúrás, várólisták,oktatás leépítése,autópálya mutyi, trükkök százai stbstb :)"

száznapos program-a geciék megszavazták
-Ez egy jó politikai trükk volt,mindenki tudja, csak te nem. :)
várólisták-most hosszabbak
-Ne zavarjon, hogy anno a fidesz alatt nem volt, mszp alatt lett,mert kiloptak mindent az EÜ-ből, és csak az ATV-n hosszabbak, a valóságban nem, ez saját tapasztalat, tehát ne próbálj meggyőzni.
oktatás leépítése-a geci gazdád felpörgette
-Tehát akkor elismered, hogy ti építettétek le. Köszi
autópálya mutyi-mennyi épült akkor és az elmúlt 9évben?
-Láthatóan nem érted a kérdést, mennyit loptak ki belőle abban a nyolc évben.
Építek neked egy kutyaólat , 10000 ft, de ha mszp építi akkor 1000000 ft, és nincs teteje :)
trükkök százai- a geciék alatt trükkök ezrei voltak, utólagos törvénykezés, mészaroslölö, tiborctakony, és reggelig sorolhatnám!
Ma nem kell a Veres elvtársnak titkolni választások előtt a valós gazdasági helyzetet, úgy hogy ne beszélj mellé :)

margit atya, te szopni jársz ide, és még élvezed is!:)))

Lehet hogy én szopok, de akkor neked cica minden nyílásodban agy farok van attól zavarodtál meg ennyire :D:D

Helga Beauty Salon 2019.03.16. 10:36:21

@taga20: azé nem bírod ki? viszket a lelked, ha legalább a heti egy sunyi zsidózásod nincs meg, mi?.....................

Mitől sunyi tagácska? Nem titkolom hogy egyáltalán nem szeretem őket!
Ja, hogy csak magyarozni ér? Na persze!

taga20 2019.03.16. 10:44:31

@Ménár Atya: "De ma 16.-a van.
Úgy hogy ma már anyázhatunk , befejeztem az ünnepet :D"

bakker nigger, má aszt hittem, hogy besértődtél!:)

egyébként, ha nem lenne ilyen szelektív a memóriád, mék haverok is lehetnénk:)))

macskákat bírod? nesze!:)))

coub.com/view/xdr1q

gaston 2019.03.16. 10:45:11

A beszéd nem volt kicsit sem zavaros. Aki nem érti, annál van talán zavar.
Az írás rosszindulatú, de nem lep meg... nem is vártam mást a szerzőtől. Vajon az ilyen szerzőknek meg az ezres létszámú ellenzéki tüntetőknek kell-e magyarázkodnunk? Hát nem. Nem érzékelem,hogy ne lenne szabadság itthon, de egykor a kedvencetek, gyurcsány mondta: "ha nem tetszik, lehet menni Szlovákiába". Én nem mentem akkor sem, most sem készülök , de ha gyurcsi vezíretek felajánlja, éljetek a lehetőséggel! Most még a nácikat,a jobbikot is vihetitek,mert gyurcsánynak már az is belefér...

nemecsekerno_007 2019.03.16. 10:48:02

Asszem egyre csak zsugorodik a "ballib" elenzék és a híveinek tábora...

Az meg külön gyönyörű, hogy a DK listavezetje egy vérkomcsi unokája aki mellesleg milliárdos és lázadásra uszít.

Képzeljétek el ha Hermann Göring unokája indulna az EP választáson :)

Blogolo Blogi 2019.03.16. 10:48:49

@Ménár Atya: "oktatás leépítése-a geci gazdád felpörgette
-Tehát akkor elismered, hogy ti építettétek le. Köszi"

Belekavarodtál Drága Gyermekem...

Ménár Atya 2019.03.16. 10:50:34

@taga20:
Min sértődnék meg, azon hogy egy nulla vitatkozik egy másik nullával? :D
Ezt az ugrálós luvnyát már mutattad.
Na megyek, iszok egy pohár tejet........... :D:D

Ménár Atya 2019.03.16. 10:52:17

@Blogolo Blogi:
Dehogy fiam, csak te nem érted :)
Olvasd vissza és értelmezd.
Sok sikert, és jó szórakozást hozzá! :D

taga20 2019.03.16. 10:53:32

@Helga Beauty Salon:

"Mitől sunyi tagácska?"

ettől!

"Elmondanám, de ti szombaton nem beszélhettek pénzről! :D"

gondolom rejtőt se olvastál, kalmopirin se szedtélbe, és a guttmann arnold uszódába se tetted be a lábad soha.

hülye, ostoba fasz vagy, az a te bajod. pedig nem lennél hülye, ha nem lennél ekkora retek.

taga20 2019.03.16. 10:55:34

@Ménár Atya: én egy nulla vagyok, viszont te két nulla vagy:))

Blogolo Blogi 2019.03.16. 11:00:18

@Ménár Atya: Valóban jól szórakozok, kifejezetten élvezem, ahogy a magadfajta felköp és alááll.... mintha a szaros száj önmagában kevés lenne neked is. Grat, de tényleg! Írjál még sok ilyet, nekem abszolút bejön ahogy a Fideszt az MSZP-hez hasonlítod, kb. valóban ugyanaz a színvonal.

taga20 2019.03.16. 11:03:14

@nemecsekerno_007: képzeld el, ha egy maffia rátelepszik az országra.

a főgecinek hivatalosan csak aprója van. viszont a strómanjának alaphangon 400csilliárdja, az apja párttitkár volt, most milliárdos bányatulaj, aki a fia látja el megrendelésekkel.
akinek a veje több tízmilliárdot nyúlt le az eus pénzekből, és is nekünk kell kifizetni, ráadásul egy kalap szar, amit csináltak.............................

a kurva anyádba takarodjál a felcsúti disznó hizlaldába, te rohadt lelkű fityeszzombi!

Ménár Atya 2019.03.16. 11:13:12

@Blogolo Blogi:
Na, mondom hogy nem érted, de ez nem a te hibád, az oktatási rendszeré. :)
Mikor is tanultál te? :D:D
De azért ne legyél lusta visszaolvasni, ha már ilyen magabiztos vagy, és akkor rájöhetsz, hogy ki mit hasonlítgat mivel.
De a végén még meglepetés ér, és megint összezavarodsz szerintem :)

Ménár Atya 2019.03.16. 11:14:48

@taga20:
Tehát kétszer annyit érek.
Köszi!

Anatolij Ubijca 2019.03.16. 11:20:06

@taga20: "olyan bátor vagy, mint a geci gazdád!"

Kétségtelenül nem vagyok olyan bátor, mint Kunhalmi "Alytónindzsa" Ágnes, aki egymaga szembeszállt az MTVA gonosz tömörfa alytóival, de vigasztal a tudat, hogy 2019 május utolsó vasárnapján a választópolgárok VELETEK fogják feltörölni a padlót!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.03.16. 11:20:22

@nemecsekerno_007: gazdádnál már most ezerszer hitelesebb!
Bár nem nehéz megugrani a szintet!

Blogolo Blogi 2019.03.16. 11:21:24

@Ménár Atya: Drága Gyermekem, abban igazad van, hogy az iskola nem hazudik, épp ezért becsüld meg magad, hogy félig beleolvastam abba a katyvaszba, amit igaznak érzel. Magadat okold, hogy nem pazaroltam rá további 15 másodpercet.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.03.16. 11:23:07

@Ménár Atya: Úgy látom matekból is ötös voltál,nem csak helyesírásból!

Blogolo Blogi 2019.03.16. 11:30:26

@Ménár Atya: "Tehát kétszer annyit érek.
Köszi!"

Jahhhh, Te meg az oktatási rendszer. Nem hittem volna, hogy tényleg feldobod a napomat, de ez... Ellopták a jelszavadat és valaki helyetted ír baromságokat, ugye?

Helga Beauty Salon 2019.03.16. 11:32:37

@taga20: gondolom rejtőt se olvastál, kalmopirin se szedtélbe, és a guttmann arnold uszódába se tetted be a lábad soha...........

Ja kondenzátorozni is gyakran szokok, azt meg Kohn találta fel mi? Ez mire érv? Örök hálával tartozom érte mindegyiknek?
Porlasztós az autód? Ne magyarozz, tudod, Csonka!
Na menj a faszba, mert kihúzod a gyufát, az meg Irinyi!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.03.16. 11:35:14

@Blogolo Blogi: Asszem tényleg ellopták a nevét de ez az eredeti volt.
A szintjén láthatod.:))

Comte de Gippaud 2019.03.16. 11:36:14

A szokásos ballibsi picsogás. Ennyi.

Még ha igaz is lenne a legtöbb negatívum, amit próbálnak ráhúzni a kormányra, sem lenne elég, hogy én bármilyen formában szeretném őket a kormányzati pozíció közelében látni.
Sőt, most már a jobbikot sem.

A magyar történelembe a legutóbbi időszakig bezárólag beleégett a ballibsi szerviens kormányzás kártékony volta. Még vannak akik emocionális alapokon mellettük állnak, de épeszű pragmatikusan gondolkodó ember, már nem támogatja őket.

Comte de Gippaud 2019.03.16. 11:38:16

@Comte de Gippaud:
"Még ha igaz is lenne a legtöbb negatívum, amit próbálnak ráhúzni a kormányra, sem lenne elég, hogy én bármilyen formában szeretném őket a kormányzati pozíció közelében látni."

Ja, ha valaki nem értené, őket alatt nyilván a ballibsiket értettem.

Ménár Atya 2019.03.16. 11:41:08

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Jól látod, pont mint az ellenzéki szrtájkolók :D

taga20 2019.03.16. 11:41:46

@Ménár Atya:

ja!

bakker, azé matektanárnak ne menyé el, me nagyon át fognak baszni!:)))

Ménár Atya 2019.03.16. 11:43:04

@Blogolo Blogi:
Amit Tag20-al beszélünk, úgy sem érted, ne erőlködj.

Comte de Gippaud 2019.03.16. 11:46:25

@A LIPSI UGAT AZ ORSZÁG HALAD:

"Gyurcsány megint olyan matt részeg, hogy ugy kell lesegiteni a szinpadrol."

Pedig neki még innia sem kell, hogy ne legyen józan. :)

Ménár Atya 2019.03.16. 11:50:05

@Blogolo Blogi:
Hát, arról én nem tehetek, hogy nem érted, ez a te problémád.
A lényeg az, hogy orbán a hibás igaz? :D
B+ , hozzátok képest a fa ék egy bonyolult szerkezet.
Amúgy észrevetted okostojás, hogy lassan a kutyát nem érdekli a véleményetek, nehéz megmagyarázni, miért ment az ország csődbe a nagy liberális demokrácia alatt, ...már 2006-ra , mig a gonosz orbi diktatura alatt meg csak nem akar megbukni, és sorra kibaxnak az emberekkel, úgy mint adócsökkentés, családtámogatás stb stb..........
Na megyek, köszi jót szórakoztam a fajtádon, szerencsére még mindig az okostojáskodást toljátok, csak közben ez már senkit nem érdekel :D:D:D

taga20 2019.03.16. 11:50:53

@Helga Beauty Salon: "Porlasztós az autód? Ne magyarozz, tudod, Csonka!
Na menj a faszba, mert kihúzod a gyufát, az meg Irinyi!"

injektoros. ja és nem dohányzom.

ja, a bíró-tollról még nem is dumáltál.

ember, szerintem erről a zsidózásról szájjá le, me nem menő!

Ménár Atya 2019.03.16. 11:54:15

@taga20:
:D
Látom , megint topon van a humorérzéked :D:D:D
Kiszámíthatóak vagytok, már néha nekem kínos.
Úgy csaptok rá a baromságra, mint légy a szarra :D:D
Na most lépek, de nincs harag remélem.
Szorgos népünk győzni fog!
youtu.be/7dKUHlA-HM8

Ménár Atya 2019.03.16. 11:55:45

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
youtu.be/7dKUHlA-HM8

:D:D:D
Na pá, majd este talán még röhögök rajtatok kicsit!
Szép napot!

Blogolo Blogi 2019.03.16. 11:58:26

@Ménár Atya: "Amit Tag20-al beszélünk, úgy sem érted, ne erőlködj."

Drága Gyermekem, pusztán felebaráti szeretetből ajánlottam, hogy ne erőlködj tovább. Erre tessék, tovább szopatod magad.

Tényleg, mire fel örömködtél azon, hogy ilyen kis duplanullának nevezted magad? Ennyire nincs benned önbecsülés? Bántottak gyerekkorodban vagy ilyesmi?

taga20 2019.03.16. 11:59:13

@Ménár Atya: bazdmeg, fityeszes és a humorérzék?

te bazdmeg, egy benihil vagy!:)))

"Na most lépek, "

te úgy lépsz, hogy visszalépsz?

taga20 2019.03.16. 12:01:07

@Blogolo Blogi: ne báncsd a barátomat!

a fityeszesek így szállnak le a bicikliről:)))

Helga Beauty Salon 2019.03.16. 12:01:16

@taga20: injektoros.

ember, szerintem erről a zsidózásról szájjá le, me nem menő!

Nem kóser?

Orbán veje 2019.03.16. 12:07:29

Nahát! Ide jutottunk. A fidesz pribékek már Petőfit is cenzúrázzák. A fidesz a magyarság történelmének legsötétebb fejezetét írja. Gratulálok a fidesznek: így kell szembeköpni egy ezeréves országot a saját földjén. A fideszesekenél hitványabb figurákat nagyítóval kell keresni a magyar történelemben.

taga20 2019.03.16. 12:10:41

@Helga Beauty Salon:

"Nem kóser?"

nem tudom, nem vagyok zsidó.

egyébként, te csak csinálod, hogy ekkora retek fityeszesork vagy.

látom benned a jót, luk:))))

apafej1 2019.03.16. 12:11:22

@az EU pénzek zsákolója: Kedves kommentelőtárs! Úgy veszem észre, Téged főként a korrupció, az állami pénzek hűtlen kezelése zavar a közéletben. Sokan vannak ezzel így. De nem hagy nyugodni a kérdés, hogy miközben tisztább közéletre vágysz, hogy fér meg Nálad a rasszista gondolkodás. A "cigány" kifejezést főként szidalmazásra használod.
Tudnál erre az ellentmondásra magyarázatot adni?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.03.16. 12:13:47

@taga20: XD

@Orbán veje: Na ott a pont de nagyon!
Olyan vastag a bőr a pofájukon,hogy akár urán lőszerrel is képen lehetne ezeket lőni,de az is lepattanna róluk.És ez ezeket a tetveket a legkevésbé sem zavarja.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.03.16. 12:17:28

@apafej1: Nincs ebben semmi rasszizmus.De gondolom ezt te is tudod.
Legalább is remélem.

taga20 2019.03.16. 12:18:33

@apafej1:

"apafej1
0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2010.02.06. óta tag."

bakker, te eddig hol a kurvaanyádban voltál?

Blogolo Blogi 2019.03.16. 12:27:58

@Ménár Atya: Ménár Atyával a valami eltűnt erről a blogról.

Blogolo Blogi 2019.03.16. 12:28:40

@Ménár Atya: De tényleg, most mi baja lehet egy ilyennek? Mi készteti arra, hogy duplanullának érezze magát?

Blogolo Blogi 2019.03.16. 12:29:13

@Ménár Atya: ….pláne, hogy ezt a nyomasztó érzést az itt egybegyűltekkel is közölje?

Blogolo Blogi 2019.03.16. 12:29:54

@Ménár Atya: Az világos, hogy nem járatták rendes iskolába, de talán molesztálhatta is valaki?

Blogolo Blogi 2019.03.16. 12:30:25

@Ménár Atya: Nagybácsi lehetett vagy ministrálás közben csúszott bele félre valami?

Blogolo Blogi 2019.03.16. 12:30:57

@Ménár Atya: Megannyi kérdés, amire talán sosem derül fény. Lelépett, magára hagyta ezt a kis közösséget.

Minden ballib bérretteg 2019.03.16. 12:31:26

Szerencsétlen ballibek megint csúnyán beszopták a harci faszt.

Gyurcsány apjuk kiparancsolta a ballib csürhét forradalmisdit játszani, de még a Jobbikkal megerősített náci tagozattal együtt, az összes nyálverő bérrettegő gyíkarccal együtt is csak 2-3 ezren voltak.

:DDDD

Blogolo Blogi 2019.03.16. 12:31:26

@Ménár Atya: Pedig mennyi vidám percet szerzett, és most nincs tovább. Nehezen jön a szó, kicsit a lélegzet is elakad. Kár érte!

Minden ballib bérretteg 2019.03.16. 12:39:19

@Ménár Atya:

Ez szuper ez a videó.. :D

Tényleg ilyen a ballib csürhe.. Nagyon ott van !

:DDD

taga20 2019.03.16. 12:39:30

@Willkommenskultur:

mi van droid, megakadt a pacal a torkodon?

felhívom a figyelmedet, hogy ebben az országban csak egy geci van, a csúti gazdád!

Blogolo Blogi 2019.03.16. 12:41:16

@Willkommenskultur: Ez is jól hangzik, kár, hogy a brand már foglalt!

Thomas Grande 2019.03.16. 13:18:12

@Helga Beauty Salon: Annyit írtam, hogy a fent említett személy emlegetése nem volt éppen szerencsés, szerintem. Nem gondoltam semmiféle meleg jogi aktivistára. Meg miért pont arra? Pont én?

Willkommenskultur 2019.03.16. 13:29:27

@nemecsekerno_007: Ki kepviselhetne jobban a balllib osszefogast mint egy bolgar (zsido) kommunista?

vitéz Beverneky 2019.03.16. 13:43:23

jajj, hallotam egy jó coelhot.
"mindenki annyit ér amennyi vagyona van."
ezexerint a sperminátor barátunk a 40 milliós hitelével és a 30 év alatt összekuporgatott 1 millájával mészáros, lázwr és a többi maffiózó csicskája?!

taga20 2019.03.16. 13:44:33

@Willkommenskultur: te rosszabb vagy szardarab, mint az ausztrál terrorista, aki kinyírt 50
ártatlan embert!

és az egész fityeszes maffiád ilyen pöcegödör, mint te!

Comte de Gippaud 2019.03.16. 13:45:42

@Ménár Atya:

"youtu.be/7dKUHlA-HM8"

:))) :)))) Ott a telitalálat bakker.
Mi a sz.rt kellett ennyit várni erre a videóra ? 9 éve ez megy az ellenzéknél.

:)))))

taga20 2019.03.16. 13:47:03

@vitéz Beverneky: jók ezek a költői kérdések:)))

élhetetlen 2019.03.16. 13:55:36

@szepipiktor: „Lengyel bértüntetők? Biztos?”. Nem biztos, lehet, hogy csak potyán kirándulók. Komolyan gondolod, hogy eljönnek csak azért, hogy meghallgassanak egy beszédet, amiből egy szót sem értenek? (De azért tapsolnak). Vagy esetleg kiosztottak mindenkinek egy fülbe való tolmácsgépet, és akinek nem volt okostelefonja, azt is adtak hozzá?

Kivlov 2019.03.16. 14:29:20

B1, B1...te sz*pni jársz ide...

grainos1 2019.03.16. 14:42:18

Amikor az elnyomott ellenzék szabadon gyülekezhet, gyalázhatja a kormányt és buzdíthat államellenes bűncselekményekre...(és mégsem kiváncsi rájuk a kutya sem)

élhetetlen 2019.03.16. 15:09:05

@Ms.Cunnesburry: Ez olyan lehet a lengyeleknek, mint az okos nyugdíjasnak az árubemutatós út (okos, mert nem vesz semmit). Ingyen kirándulás, ebéd, (de a barátnőm volt már két napos, ottalvóson is), azt a két órát meg kibírja, amig eladni próbálnak. De azt a cég fizeti a bepalizottakon keresett pénzből. A kérdés csak az, hogy ezt ki fizeti?

Orbán veje 2019.03.16. 15:16:03

@apafej1: Kedves kommentelőtárs! Úgy veszem észre, Téged a korrupció, az állami pénzek hűtlen kezelése nem zavar a közéletben. Sokan vannak ezzel így. De nem hagy nyugodni a kérdés, hogy a fészkes fenébe tudsz szemet hunyni a torkunkat fojtogató orbáni korrupció felett, ha valóban normális ember vagy. Tudnál erre az ellentmondásra magyarázatot adni?

DFK 2019.03.16. 15:20:20

@élhetetlen: akkor fogalmad sincs arról, hogy kivetítőn ment a szöveg lengyel fordítása.

Orbán veje 2019.03.16. 15:26:40

Tudja esetleg valaki, hogy a sok, hülye, soknickű fidesztroll inkább mé nem a plakátokat vakargatja, amikor ez lenne a feladat?

Talán lemaradtak az eseményekről, hogy a geci gazdájuk immár becsicskult az EU-ban?

A sok mocskos trollnak is dogózni kéne inkább, vegyenek példát orbánról, aki már odáig fajult, hogy életében először bocsánatot kér, mert már akkora a balhé amiatt , hogy szokás szerint megint egy baromállat volt!

No, meg könyörgő levelekben kuncsorog a Néppárt tagjaihoz, hogy ugyan ne basszák már őt ki onnan, a világ csúfságára.
Szóval, jó vólna, ha a tetves orbán trollok is igazodnának mindehhez, mielőtt a magyar nép elküldi őket a retkes, fideszes, hazug kurva anyjukba.

taga20 2019.03.16. 15:35:20

@Kivlov: pucsiccsál fityeszszarházi!

VadMacs 2019.03.16. 15:40:56

@Ménár Atya:
>Azért én emlékszem amikor Ron Werber idehozta a gyűlölködő megosztó kampányát.

A 'ronverberi gyűlölködésről:

"Ha négy évre nyerni tudnánk, és (...) utána mondjuk az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni, és ők szavazhatnának, húsz évre minden megoldódna."

Orbán érvelése: a szocialisták és a Fidesz megegyezése nélkül nem lehet módosítani a kétharmados választójogi törvényt és az állampolgárságról szóló törvényt. "Ez jól van így, ezek olyan horderejű kérdések, amelyekről meg kell egyezni, már hogyha az ember változtatni akar a fennálló helyzeten" - a Transindex.ro portálról

Rogán Antal kampányfőnök pedig azt mondta: a Hajrá, Magyarország! című programban nem szerepel, hogy a Fidesz szavazati jogot adna a határon túli magyaroknak. Rogán szerint a Fidesz "azt adja a határon túli magyaroknak, amit a határon túli magyarok fontosnak éreznek". S miután az ő mértékadó politikusaik és szervezeteik nem kérnek választójogot, így a Fidesz sem akar adni nekik.

Most akkor ki hazudott? Orbán, vagy Ron?

taga20 2019.03.16. 15:48:04

@grainos1: zavar mi, szarházi fityeszes szardarab?

akkor miért nem húzol el a szovjetunióba?

Helga Beauty Salon 2019.03.16. 15:59:32

@Orbán veje: ---@apafej1: Kedves kommentelőtárs! Úgy veszem észre, Téged a korrupció, az állami pénzek hűtlen kezelése nem zavar a közéletben.---------------

Valószínűleg zavarja és ezért nem szavaz a libsikre!

Helga Beauty Salon 2019.03.16. 16:14:20

@taga20: Remélem építenek a szigetre egy Alcatrazt és odabasznak benneteket!

grainos1 2019.03.16. 16:27:36

@Thomas Grande: ott emlékeim szerint lövetett a hatalom a tüntetőkre, koncepciós eljárásokban komoly börtönéveket osztottak ki stb. Nem stimmel a párhuzam.

taga20 2019.03.16. 16:27:51

@Helga Beauty Salon:

:)))

bazdmeg, te hülye vagy?

taga20 2019.03.16. 16:30:00

@grainos1: áruld már el fityeszdroid, hogy az olyan nicket, mint te, hogy keltenek életre?

nem gecizés, tényleg érdekel.

grainos1 2019.03.16. 16:30:16

@taga20: A stílus maga az ember. ;-)

grainos1 2019.03.16. 16:32:27

@taga20: van az az ostobaság és rosszindulat, ami állásfoglalásra késztet. ;-) b1 nem először húzza ki a gyufát!

taga20 2019.03.16. 16:38:35

@grainos1: ezt elfogadom arspoeticának tőled!

szerintem, aki a fityeszmaffia szekerét tolja, az egy kibaszott féreg.

a gazdád a geci, egyszer kurvára kihúzza a gyufát, és eltakarodik a pöcegödörbe!

élhetetlen 2019.03.16. 16:38:57

@DFK: „kivetítőn ment a szöveg lengyel fordítása. „. Bevallom, fogalmam sem volt róla. Így már megértem. Ha a lengyel tv közvetítette volna valamelyik csatornán, akkor kimaradt volna az, hogy saját szemükkel láthatják, csodálhatják a nagy embert. Én megértem azokat is, akiknek sokat jelent, ha egy pápai áldásosztásnál ott lehetnek a Szent Péter téren. Nem tudom ezt sem, csak kérdezem, saját pénzen jöttek a lengyelek? Mert Rómába a hívők maguk fizetik az utat.

vitéz Beverneky 2019.03.16. 16:49:38

@taga20:
hát nem is tudott rámozdulni egy sem a seggnyalókból, mert még nem jött le a válasz a ner (az adónkból)fizetett hazugsággyárából.

taga20 2019.03.16. 16:58:19

@vitéz Beverneky: ráadásul a subba is döglődik!:)

pedig vénszivar és malac románca egy tündérkert:)))

nemecsekerno_007 2019.03.16. 17:03:22

@taga20: az akkor is gáz, hogy a vérkomcsi unokájával akarjátok elváltani a patást...

sok sikert hozzá...

nemecsekerno_007 2019.03.16. 17:04:54

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "gazdádnál már most ezerszer hitelesebb!
Bár nem nehéz megugrani a szintet!"

Ja persze, legalább úgy mint Göring unokája lenne neked.... Muhahahahaha...

Neked sem sikerült elfogadnod, hogy a rendszerváltás mekkora átverés volt...

taga20 2019.03.16. 17:06:23

@nemecsekerno_007: ernő! nemecsek forog a sírjában, hogy a nevét a kibaszott szádra merted venni, te fityeszes bűnöző!

a pata rohadjon bele a pofádba!

de ne vedd személyesnek szutyok!:)

nemecsekerno_007 2019.03.16. 17:06:42

@Willkommenskultur: Hát az itteni baloldalt valóban nem tudná más :))))

Esetleg meghívhatnák Jaruzelski unokáját is haknizni a tüntetésre :))))

nemecsekerno_007 2019.03.16. 17:13:41

@taga20: Egyszerűen nem megy. Kilenc éve nem megy. Ez már tendencia. Vagy az ellenzék ekkora balf@sz vagy ennyire jól csinálja a patás. Avagy mindkettő...

taga20 2019.03.16. 17:17:42

@nemecsekerno_007: ernő, te leszel az első patkány, mikor süllyedni fok a titanik, akarom mondani a csúti geci rendszere.

lásd venezuelát!

VadMacs 2019.03.16. 17:20:34

@grainos1:
>Amikor az elnyomott ellenzék szabadon gyülekezhet, gyalázhatja a kormányt és buzdíthat államellenes bűncselekményekre...(és mégsem kiváncsi rájuk a kutya sem)

Államellenes bűncselekmény itt utoljára akkor volt, amikor a haverjaid felesküdtek anno az alkotmányra, majd azt az első alkalommal megpuccsolták, az országra szabadították a "gránitszilárdságú" egypárti takony'kotmányt.

Orbán veje 2019.03.16. 18:05:31

A Duna-parti féleszű Napóleon felcsúton építi Szent Ilona szigetét. Úgy látszik ez a tolvaj gazfickó tanult valamit a történelemből. Bár az igazság az, hogy annyit lopott, rabolt, hazudott, hogy egy szimpla száműzetéssel énszerintem nem ússza meg.

Válasszuk BRETON TARRANT Európai Bizottság elnökén 2019.03.16. 18:44:26

"Március 15-e: amikor az elnyomó orbáni hatalom a szabadságról szónokol"

Mondjak ezt azok, akik at akarjak jatszani az orszagot es egesz europat az araboknak.

vitéz Beverneky 2019.03.16. 19:01:31

@Válasszuk BRETON TARRANT Európai Bizottság elnökén:
mondja ezt az aki jópézért árulja a bevándorlási kötvényeket a maffiózóknak, terroristáknak és naponta szopja le putyint cccp reloded.

Thomas Grande 2019.03.16. 19:11:22

@grainos1: Hát ha neked csak annyi jött le azokból az eseményekből, hogy az akkori hatalom lövetett a tömegre...akkor ez kicsit felszínes vélemény. Nem véletlenül említettem.

VadMacs 2019.03.16. 19:33:37

@Válasszuk BRETON TARRANT Európai Bizottság elnökén:
>Mondjak ezt azok, akik at akarjak jatszani az orszagot es egesz europat az araboknak.

Ne zavarjon a tény, hogy ez a baromság csak a vezíred fejében született meg. Az ő agyszüleménye a sorosterv, nem hiába tud mindent róla... :)

Ménár Atya 2019.03.16. 19:57:38

@VadMacs:
Ez így is van, mint ahogy az is, hogy egy amerikai spekuláns úgy jár az EB vezetőihez titkos beszélgetésekre, mint a papok gyóntatásra :)
Nincs soros terv, sőt soros sincs, sem bevándorlás, sem kötelező kvóták :D:D:D
Ha ez neked így könnyebb, hát legyen, de akkor miről is vitatkozik a bevándorláspárti politikus orbival? :)

VadMacs 2019.03.16. 20:14:11

@Ménár Atya:
>Ez így is van, mint ahogy az is, hogy egy amerikai spekuláns úgy jár az EB vezetőihez titkos beszélgetésekre, mint a papok gyóntatásra :)
Nincs soros terv, sőt soros sincs, sem bevándorlás, sem kötelező kvóták :D:D:D

Gondolom ott voltál ezeken a szeánszokon, mi meg úgy teszünk, mint akik jól elhiszik ezt. :)

Ménár Atya 2019.03.16. 20:24:09

@VadMacs: Nem kell ott lennem, elég ha megnézem a tv-ben amikor ölelgeti az isiászos juncker sorost, mielőtt eltűnnek szobára :)
Szerinted mit keres egy soros az EB-ban??
Jó, tudom, amiről nem tudsz, nem látod az nincs is, ember sem járt a holdon , és az oltás is kamu, a föld pedig lapos................. :D

élhetetlen 2019.03.16. 21:38:46

@Válasszuk BRETON TARRANT Európai Bizottság elnökén: „akik at akarjak jatszani az orszagot es egesz europat az araboknak. „ Maradjunk csak Magyarországnál. Csak kérdezem. Neked tényleg nem tűnt fel Pharaon, vagy a letelepedési kötvényesek, vagy a Klotild paloták, Párizsi udvar eladása az araboknak, de akár a fél belváros eladása? Ki játssza át pl. Budapestet az araboknak?

élhetetlen 2019.03.16. 22:04:21

@Ménár Atya: Most egy teljesen hétköznapi példa. Van egy munkahely, ahol vannak barátaid, és vannak, akik nem kedvelnek. Te kikkel szoktál beszélgetni? Nem a barátaiddal, vagy szerinted velük tilos? Vagy a barátaid, akikkel beszélgetsz, és esetleg egyetértesz, azok a fizetett zsoldosaid? Ez azért szánalmas. Mostmár csak azt kell megmagyaráznod, ugyanilyen logikusan, hogy a CEU-nak miért kell 25 év sikeres működés után mennie. Nyilván azt is tudod. És nem érvényes, hogy a negyed résznyi magyar akkreditációjú képzés marad. Az oktatói kart szélnek kell ereszteni, mert az még ment, hogy 10-kor az ELTE-n óra, tizenkettőkor a CEU-n, ez Bécs viszonylatban nem megy, és egy Bécsbe hívott vendégprof sem fog átugrani ide leadni egy órát. Például erről is vitatkoznak, de ez téged nem érdekel. Az sem, hogy, ha a CEU amerikai akkreditációjú képzése elmegy, akkor nem lesz mostanában semmilyen szakági bontásban magyar egyetem az első ötvenben. De nem számít, majd nyilazásban jók leszünk, bár ezt nem értékeli a világ. Ez mind nem számít, csak az, hogy miért jár Soros az EU-ba. Nem várom, hogy megérts.

Válasszuk BRETON TARRANT Európai Bizottság elnökén 2019.03.16. 22:08:58

@élhetetlen: Ezek marhasagok, meg nem letezo dolgok.
Az viszont feltunt hogy Europa vezetoi (junker makron merkel) Soros iranyitasaval megszakitas nelkul hordjak be az arabokat Europaba. Nevtelen bankkartyakat osztogatnak, milliard eurokkal tamogatjak az embercsempesz NGO halozatokat. Minden heten hoznak egy ujabb trukkos jogszabalyt, torvenyt, amivel konnyitik az illegalis bevandorlast, mikozben az ENSZ emberi alapjogga teszi az illegalis bevandorlast. Kotelezo kvotaval, meg migrans vizummal trukoznek mar evek ota. Es evek ota gyartjak a kifogasokat, hogy miert lehetetlen Europa hatarait megvedni. Es kozben azert kampanyolnak, hogy Nemetorszag kovetkezo kancelarja arab legyen.

vitéz Beverneky 2019.03.16. 23:34:38

@Válasszuk BRETON TARRANT Európai Bizottság elnökén: te agrárium szerény képességekjel megáldott gyermeke, hogy lehet névteken bankkqrtyára pénnzt felvenni?
egyáltalán volt már életedben bankkqrtya a kezedben kapán kívül?

Válasszuk BRETON TARRANT Európai Bizottság elnökén 2019.03.16. 23:59:30

@vitéz Beverneky: "hogy lehet névtelen bankkqrtyára pénnzt felvenni?"

Hat ez az, a fel vilag EZT KERDI, hogy lehet hogy barmifele azonositas nelkul illegalisan europaban tartozkodo emberek csak ugy bankkartyakat kaphatnak ??
Mikozben nalunk egy szar telefonkartyaval is minden evben baszakodni kell.

Ménár Atya 2019.03.17. 07:05:36

@vitéz Beverneky:
Beütöd a pin kódot B+ , és ennyi.
Téged sem az eszedért szeret az édesanyád! :D:D
De nagyon átlátod a problémát az látszik.
A tények ne zavarjanak nagyon.
Nincs bevándorlás, csak szír menekültek, akik egymillióan indultak el szíriából, és mind a 4 millióan megérkeztek biztonságosan európába, a maradék 13 millió az indulók közül még ott vesztegel a török -magyar határon a között a 40 millió között akik még nem jutottak be..................

Ménár Atya 2019.03.17. 07:14:26

@élhetetlen:
Köszi, most akkor megtudtuk, hogy Soros munkahelye az EB. ,és csak beszélget a legjobb barátjával junckerrel....................
Te, ez már szánalmasan hülyeség volt tőled.
Azért úgy elképzelem, hogy az amerikai kongresszus tagjai, csak úgy simán beszélgetnek a kongresszusban valami orosz spekulánssal , ahova úgy jár be, mintha munkahelye lenne.
Hát , kb olyan 10 mp alatt kellene lemondania annak aki ilyet tesz, főleg, hogy azt sem tudja az amerikai kongresszus többi tagja,miről is beszélgetett egy szarfaszú orosz senkivel...........
Te tényleg elhiszed amit írsz, vagy diktálják neked?

vitéz Beverneky 2019.03.17. 10:26:57

faszt kell irigykedni a következő választáson majd a fideszzombik is kapnak névnélkül, feltöltött bankkártyákat meg ingyen törköly pálinkát meg kétkiló rézkábelt.

vitéz Beverneky 2019.03.17. 11:20:40

ja, meg ingyen jegyet a felcsút meccsekre, az összes stadonba.

élhetetlen 2019.03.17. 12:08:08

@Ménár Atya: „Köszi, most akkor megtudtuk, hogy Soros munkahelye az EB.”. Nem ezt írtam. (Kezdesz közelíteni teéjesenmindegy szintjéhez).

VadMacs 2019.03.17. 12:39:12

TARRANT Európai Bizottság elnökén:
>Hat ez az, a fel vilag EZT KERDI, hogy lehet hogy barmifele azonositas nelkul illegalisan europaban tartozkodo emberek csak ugy bankkartyakat kaphatnak ??

Tudod van valami gyönyrűség abban, hogy idejártok az asztalra szarni (gy.k.: széttrolkodni a komment szekciót), de a csökevényes agyatokkal olvasni már nem tudtok - vagy nem akartok.

"Bár a Snopes cikke nem tér ki rá, de hasonló rendszer működik Görögországban is az UNHCR irányítása alatt. Név valóban nem szerepe rajta, de a kártyáknak egyedi száma van, és csak regisztrált menekültek kaphatják meg, akiknek havonta személyesen is jelentkezniük kell a hatóságoknál, hogy ezzel igazolják, nem mentek tovább az országból. Ha pedig az országon kívül próbálják meg használni a kártyát, az azonnal letiltódna."

Szar dolog, hogy van élet az origon, meg az eredeti takonyárpis hazudozáson kívül is. Regisztrált menedékkérő, aki legálisan tartózkodik görögországban, de persze szerintetek lehet valahol egyszerre legálisan, és illegálisan is tartózkodni egy személynek...

"Simon Ernő, az ENSZ menekültügyi főbiztosságának magyarországi szóvivője a lapnak elmondta, az UNHCR úgynevezett cash assistance (pénzbeli segítség) programjait az hívta életre, hogy a különböző válságövezetekben a menekültek szociális ellátását nem feltétlenül hatékony sok szervezéssel, szállítással, humán erőforrással központilag megszervezni, ezért már a nyolcvanas években volt, hogy készpénzzel támogatták azokat a menekülteket, akik hazatérhettek. A bankkártyás menekültellátás fő oka a hatékonyság és az emberi méltóság, valamint a választás szabadsága, de sok esetben a központilag szervezett egységes ellátás nem is megfelelő, például speciális étrend, vagy különböző vallású menekültek keveredése esetén.

A jelenlegi görög program igen kiterjedt, tavaly 17 ezer bankkártyán 33 ezer ember kapott segítséget, amely volumenben meghaladta az 56 millió eurót. A támogatottak elsősorban szír, afgán és iraki menekültek.

A kritikusok szerint a bankkártyák a "vándorlást finanszírozzák”, de az ENSZ szerint éppen ellenkezőleg, azokat segítik, akik szabályozottan kérik a menekült státuszukat és nem hagyják el az adott országot. Kártyát csak 18 év feletti, regisztrált menedékkérő kaphat, aki továbbra is az adott ország területén tartózkodik, és nincsen semmilyen egyéb jövedelme.

A kártya ugyan valóban nem tartalmazza az arra jogosult családfő nevét, de minden kártya tartozik valakihez, akinek a jogosultsághát az ENSZ munkatársai havonta ellenőrzik.

Görögországban 14 segélykategória van, a legkisebb juttatás havi 90 euró, míg a legnagyobb 550 euró lehet attól függően, hogy a regisztrált menedékkérő részesül-e szervezett ételellátásban. A nagyobb család több pénzt kap, de a családméret tetején van egy plafon a két felnőttnek és öt gyermeknek járó támogatásnál.

A kártyák csak Görögországban használhatóak, a vásárlás ingyenes velük, míg a készpénz-felvételnek meghatározott, de szintén nem túl magas díja lehet. A kártyák működtetésében az UNHCR globálisan a Mastercarddal működik együtt, a felhasználási feltételeket a Mastercard tudja beállítani.

A görög program kártyái mögött nincs bankszámla, inkább olyan, mint egy ajándékkártya, amely rendszeresen feltöltődik egy forrásból. A segélyezett maga, vagy a barátai nem tudnak utalni rá, de a szisztéma mégis takarékosságra ösztönöz, hiszen az el nem költött pénz nem tűnik el, felhasználható a következő hónapban.

Az Index hozzáteszi, egyébként az európai, de még a magyar piacon is nagyon sok olyan bankkártya van, amelyiken nincsen rajta a kártyabirtokos neve: ilyenek a fesztiválokon használatos, vagy más ajándékkártyák, akár banki és kártyatársaság-logóval ellátott pre-paid kártyák, de olyanok is, amelyek mögött egy adott bank számlaterméke áll."

vitéz Beverneky 2019.03.17. 14:56:47

@VadMacs: mit hisztizel
, nem kaptad meg lölötől a félsertésed, vagy nem tetszik a megkülönböztetés mert monnyuk vega vagy és nem akarsz húsevő lenni?

venszivar 2019.03.18. 08:02:38

@taga20: miről beszélsz?!? én ahhoz a kocsmatöltelékhez, ki egy összetett mondatot nem tud kifosni magából, 2018.jan.1.-óta nem szóltam. errefelé egy 4éves cigó gyerek jobban "nyomja", mint az a féreg...