B1 blogcsalád



Weber elégedetlenül távozott Budapestről, pedig Orbán állítólag a színfalak mögött a maga módján kapitulált

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. március 13. - Szelestey
  • Ha Orbán gazsulál, megmentheti arcát és a Fidesz néppárti tagságát is;
  • Az európai konzervatívok frakcióvezetője a bajor kormányfővel együtt nyomást gyakorol Orbán Viktorra , hogy teljes egészében Budapesten működhessen a CEU; 
  • Lehet, hogy jövő szerdán nem lesz szavazás a magyar kormánypárt sorsáról az EPP-ben, sőt az is elképzelhető, hogy az egész ügyet elfektetik a májusi európai választások utánra, már ha a magyar miniszterelnök addig képes megmaradni a fenekén. 

russzelezos_plakat_weber_latogatasa.jpg

New York Times/Washington Post/AP

new_york_times.jpg

Manfred Weber azzal távozott Budapestről, hogy nem sikerült megoldani azokat a gondokat, amelyek kétségessé teszik a Fidesz néppárti tagságát, így változatlanul elképzelhető, hogy a pártot kirakják a konzervatívok. Jelezte is, hogy a kérdés napirenden szerepel jövő szerdán az EPP Közgyűlésének napirendjén, de mint mondta, addig még sok a teendő. A kereszténydemokraták strasbourgi frakcióvezetője kezdeti kis lépésnek nevezte, hogy véget ér a kampány az unió migrációs politikája ellen. De változatlanul várja, hogy Orbán Viktor bocsánatot kérjen az általa okozott gondokért. Azaz hogy elismerje: rossz utat választott. Azt is közölte, hogy garanciákat szeretnének, mármint, hogy a Fidesz ragaszkodik a Néppárt értékeihez, Magyarország pedig az európai értékekhez.

 

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

Orbán Viktor nem tudta meggyőzni a legnagyobb európai pártcsalád frakciófőnökét, noha alighanem ez volt az egyik utolsó esély, nehogy a Fideszt kizárják a Néppártból. Weber úgy foglalta össze a négyszemközti tárgyalások eredményét, hogy több kérdés változatlanul nyitva maradt, egyben megismételte a korábbi ultimátumot. A magyar politikust egyre kevésbé nézik jó szemmel a konzervatív párttársak, hiszen a nacionalisták zászlóvivője lett a földrészen, ideértve a bevándorlás elutasítását és a magyar liberális demokrácia korlátozását. Közben az idő egyre fogy, mivel a döntés éppen egy hét múlva esedékes a magyar párt tagsága ügyében, ami lehet kizárás és felfüggesztés is.

Egyelőre nem tudni, Orbán mennyire hajlandó eleget tenni a feltételeknek. Gulyás Gergely bejelentette, hogy a kampánynak vége és a miniszterelnök hajlandó kiengesztelni kereszténydemokrata bírálóit, amiért hasznos idiótáknak nevezte őket. Ám semmiféle ígéretet nem tett a CEU ügyében. A jelentés hozzáteszi, hogy az EPP-ben változnak az érzelmek Orbánnak szemben, miután a májusi választások előtt a kontinensen előretörnek a nacionalisták, ugyanakkor előreláthatólag kényelmes többséget szereznek a konzervatívok és a szociáldemokraták, ha bevonnak egy 3. tömörülést. De mind a három potenciális partner azt sürgeti, hogy a Néppárt legyen kemény Orbánnal.

 

Reuters

reuters.jpg

Weber megállapodást javasolt a CEU körüli vita megoldására, mert mint mondta, szeretné a Néppártban tartani a Fideszt. A terve az, hogy a müncheni Műegyetem, a BMW és amerikai felsőfokú tanintézmények új tanszékeket hoznának létre, és így Budapesten maradhatna az egyetem.

 

FAZ 

frankfurter_allgemeine.jpg

1. Legalább leszedték a gusztustalan plakátokat. Így összegzi a lap tudósítója a válságtanácskozás eredményét, miután nem sikerült megoldani a vitát a Fidesz kizárása ügyében. Ám hidat építettek a közeledés érdekében, és ebben központi szerep jutott a CEU-nak. Weber azt akarja, hogy az egyetem teljes egészében visszatérhessen Budapestre, a magyar párt pedig maradhasson a Néppártban, miután a kizárás fenyegeti. Orbán olyan jelzéseket küldött, amelyek úgy lehet értelmezni, mintha át akarna menni a vendég által felkínált aranyhídon. A lényeg egy együttműködési megállapodás a müncheni Műszaki Egyetem, illetve a Közép-Európai Egyetem között, a bajor állam és a BMW közreműködésével. A diákok ily módon német diplomát is kapnának, de a programba bekapcsolódna egy amerikai tanintézmény is.

Weber kijelentette: elvárják, hogy a magyar kormány a tartós rendezés mellé áll és a CEU folytathatja működését Magyarországon, különös tekintettel a külföldön akkreditált programokra. Egyelőre nem világos, Orbán mennyire kapható erre. Mindenesetre a posztereket átragasztották mindenütt, ahol a bajor politikus megfordult. Más kérdés azonban, hogy a néppárti bírálók elfogadhatónak tartják-e a hidat. A CSU tartományi csoportjának vezetője úgy nyilatkozott, hogy az EPP nagy érték, és jó volna azt megőrizni. A pártcsalád azonban nem bólint rá mindenféle külön útra, hangsúlyozta Dobrindt.

 

2. A Néppárton belül régóta nem lehet családi békéről beszélni, mert a konzervatív politikusokat zavarja Orbán, és az, hogy dicshimnuszt zeng az illiberális demokráciáról. Az ellentétek már tavaly novemberben napvilágra kerültek, amikor Webert bizottsági elnökjelöltnek választották, noha ott a magyar kormányfő a kereszténydemokrácia újjászületéséről, valamint arról beszélt, hogy a pártcsaládon belül lehetségesek eltérő vélemények, de a lényeg az összetartás. Csak éppen neki címezte szavait Tusk, amikor kifejtette, hogy ha elutasítod a jogállamot és az igazságszolgáltatás függetlenségét, akkor nem vagy kereszténydemokrata. Junkcer pedig már jó ideje a Fidesz kizárását szorgalmazza. 

Daul pártelnök sokáig ellenezte a Fidesz kizárását, mondván, hogy a neveletlen gyermeket könnyebb kézben tartani a saját berkeken belül. Ám mostanában úgy látszik, hogy a joviális elzászinak is véges a türelme Orbánnal szemben.

3. A lap a „Durvaság erőtere” címmel arról ír, hogy ugyan a Fidesz az évek során jobbra tolódott, de az igazodási pont mindig is Orbán Viktor volt. A pártot a vezérrel szembeni feltétlen hűség jellemzi, ez egyben alapfeltétel, ha bárki vinni akarja valamire a környezetében. Akivel kapcsolatban ez ügyben kétség merül fel, azt lenyomják. Ha valaki ezt nem fogadja el, annak mennie kell, és ellenfél, sőt ellenség lesz. Lásd Fodor Gábort vagy Simicskát. 

Orbán a durvaságra, a megosztó és konfrontatív politikára épít, ezzel aratja sikereit idehaza. Ehhez persze mindig újabb és újabb célpontra, egyre démonibb ellenfélre, több és több méregre van szükség, amint azt a Juncker vagy Soros elleni kampány illusztrálja. 2010 óta pedig látnivaló a gátlástalanság, amivel kihasználja hatalmi helyzetét. A miniszterelnök nyíltan meg is mondta, hogy most ők jönnek. Ennek megfelelően minden rendelkezésre álló eszközzel meg akarja tartani a kormányrudat. Olyan központi erőteret igyekszik létrehozni, ami a következő 15-20 évre lehetetlenné teszi a váltógazdálkodást a bal- és jobboldal között.   

4. A lett kormányfő, egyben az ottani konzervatív párt vezetője úgy ítéli meg, hogy Orbán Viktor magatartása olyan probléma, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Krisjanis Karins, aki a minap tárgyalt Merkellel, sokáig azon a véleményen volt, hogy a Néppártnak barátként kell viszonyulnia a magyar miniszterelnökhöz. Csakhogy az EU és Juncker elleni kampányok az agresszió új szintjét jelentik számára. Arra a kérdésre, hogy ezek után a Fidesznek el kell-e hagynia a pártcsaládot, úgy válaszolt, hogy Orbán Viktornak el kell gondolkodnia azon, milyen barátokat és szövetségeseket kíván magának. A döntés az ő kezében van, mert a hadjáratot csakis ő képes leállítani, illetve folytatni

Die Welt

die_welt.jpg

Az újság úgy értékeli, hogy Orbán beadja a derekát a Néppárttal szemben. Weber futott még egy kört, hogy utolsó esélyt adjon a magyar politikusnak. A cél az volt, hogy kiderítse: magáénak vallja-e még a Fidesz a kereszténydemokrata értékeket, illetve hogy a kormányfő mennyire kész ezt tettekkel is alátámasztani. A lap úgy tudja, hogy a próbálkozás eredményesnek bizonyult: alapvető egyetértés jött létre. Eszerint Orbán mégiscsak hajlandó teljesíteni az EPP három feltételét: haladéktalanul befejezi a plakátakciót, ez már meg is kezdődött. Kész bocsánatot kérni magatartásáért a szövetségesektől, pl. amiért hasznos idiótáknak minősítette őket. Végül pedig a magyarok erős embere nyitott a kompromisszumra a CEU ügyében. Itt arról van szó, hogy a Weber által felvetett új finanszírozási modell segítségével maradhat az iskola Budapesten. A részleteket a következő napokban nyilvánvalóan még részletesen megvitatják. De az mindkét fél számára lehetővé teszi, hogy megőrizze az arcát.

Így aligha lesz szavazás jövő szerdán a Fidesz jövőjéről. Jól értesült körök szerint Orbán röviddel a tanácskozás előtt hivatalosan is visszakozik. Balog Zoltán azt fejtegette a tegnapi megbeszélés előtt, hogy az egy hét múlva esedékes néppárti fórumon nem szabad a pártot élve boncolni. Ugyanakkor Weber látogatása után intenzív telefonálgatás kezdődött, részben a CDU elnök asszonyával, részben a Néppárt vezetőjével. A magyar kormány láthatólag azt akarta megtudni Kramp-Karrenbauertől, hogy neki mi a véleménye a dologról. Berlinből előzőleg olyan hírek érkeztek, hogy az uniópártok az osztrák ÖVP-vel együtt szakértőket akarnak Budapestre küldeni a helyzet felmérésére. Ily módon a döntés kitolódna a májusi választások utánra. Ez azonban semmiképpen sem lehet Weber érdeke. Mindenesetre a politikus azt láthatta, amikor a repülőtérről motoros rendőrök kíséretében a városba hajtatott, hogy a plakátok már nincsenek kint. Orbán szemmel láthatólag megértette, hogy az EPP részéről ezúttal komoly a dolog.

 

Süddeutsche Zeitung 

suddeutsche_zeitung.jpg

1. Weber és a bajor miniszterelnök támogatja a Közép-Európai Egyetemet és szeretne ott több tanszéket is finanszírozni, miközben eredménytelenül ért véget az EPP strasbourgi első emberének magyarországi útja. A bajor Szabad Állam vezetője, Söder nyilvánosságra hozta, hogy segíteni kíván a bezárással fenyegetett CEU-nak, miután a magyar kormány nem volt hajlandó jogi biztosítékokat adni az intézmény további működéséhez. A döntés fordulatot jelez Orbán eddigi müncheni megítéléséhez képest. A korábbi vezető, Seehofer mindig is kinyilvánította, mennyire szoros a viszonya a magyar politikussal.

A jelentés magyarázatként hozzáteszi, hogy Orbán ellenfelének tekinti a liberális Soros Györgyöt, ugyanakkor még nem tudni, hogy a bajor közbelépés hatására visszatérhet-e Budapestre az egyetem. Mindenesetre Bajorország két olyan tanszék felállításához kíván pénzt adni, amely a kormányzással foglalkozik, egy harmadikat pedig a müncheni egyetem közreműködésével alapítványi forrásokból létesítenének.

2. Úgy tudni, hogy a CEU megmentésének ötlete magától Webertől származik. A politikus ez ügyben megkereste régi barátját, a bajor tudományügyi minisztert. De hogy miként lehet kivitelezni az elképzelést, azt egyelőre nem tudni. És az sem világos, hogy ezek után az egyetem visszajöhet-e Budapestre. Mindenesetre a tartomány miniszterelnöke azt mondta, hogy kész felkarolni a kezdeményezést. Ugyanígy nyilatkozott a müncheni egyetem rektora is, de mindketten attól tették függővé a továbbiakat, hogy mit ér el Weber Magyarországon.

 

Frankfurter Rundschau

frankfurter.jpg

A bajor miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy a magyar vezetés elfogadja az ajánlatot a CEU ügyében. Söder szerint a lépés segítene javítani a helyzeten, hozzájárulna, hogy az ne legyen ennyire kiélezett. Weber ezt megtoldotta azzal, hogy a tudomány szabadsága alapvető az unió számára. 

 

Die Presse

die_presse.jpg

Webernek és Orbánnak nem sikerült kiküszöbölniük az ellentéteket, de van közeledés álláspontjuk között. Hogy a Ferihegyről a városban vezető út mellől egyik pillanatról a másikra eltűntek a poszterek, azt minden eddiginél egyértelműbben utalt arra, hogy a házigazda hajlandó engedni, mert szeretné elkerülni, hogy a Fideszt kihajítsák a Néppártból. (Másutt viszont mindenütt látni lehetett a plakátokat.) A vendég első számú célja éppen az egyetem megmentése volt. Javaslatának erősen kompromisszum szaga volt, noha előzőleg egy magyar forrás még azt közölte: elfogadhatatlan, hogy a politikus olyan megállapodást szorgalmaz, amelynek ő fogalmazza meg a szövegét. A magyarok ugyanakkor meg akartak győződni arról, hogy a CDU támogatja az ötletet és az nem egyéni próbálkozás. 

Közben Trócsányi László Strasbourgban felkereste a Néppárt elnökét, aki utalt arra, hogy nem okvetlenül kell a jövő szerdán a néppárti csúcson szavazni a magyar kérdésről, van más megoldás is, minden Orbán válaszától függ. És hogy ez mit jelent, arra nézve Weber azt fejtegette a budapesti sajtótájékoztatón, hogy nem tudtak az összes pontban megállapodni, de ultimátuma változatlanul érvényben van. Egy másik forrás szerint azonban jelentős közeledés történt, csak éppen ezt később hozzák nyilvánosságra, alighanem azért, hogy ne blamálják Orbánt. 

 

Politico

politico_1.jpg

Továbbra is kérdéses a Fidesz sorsa a Néppártban. Weber azt közölte a budapesti látogatás befejeztével, hogy további egyeztetésekre és vitákra van szükség a tagpártok között, mármint hogy milyen döntést hozzanak. Azt kedvezőnek nevezte, hogy kifut a plakátkampány, de jelezte, hogy továbbra is megoldásra várnak még ennél is fontosabb kérdések. Ideértve, hogy szavatolják: a magyar kormánypárt elkötelezett a konzervatív értékek mellett, Magyarország pedig EU-párti állam, amely ragaszkodik az európai normákhoz. A beszámoló idézi Gulyás Gergelyt, aki szerint az egész EPP-vita a migrációról szól. Azzal vádolta a bírálókat, hogy azok azért igyekeznek megszabadulni a Fidesztől, mivel az elutasítja a bevándorlást. Egyúttal azonban békülékeny hangot ütött meg. Így jelezte, hogy Orbán kész tudatni Weberrel: nem kívánt senki sem megsérteni, de ha mégis ez történt, akkor hajlandó bocsánatot kérne érte. 

A bajor vendég a sajtótájékoztatót a zsinagóga kertjében tartotta, ami gesztus kívánt lenni a magyar zsidó közösség iránt. Orbán ellen ismételten felvetődik a vád, hogy antiszemita kliséket alkalmaz és a kormány revizionista, amikor a holokausztról van szó. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6814685610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga Beauty Salon. 2019.03.13. 07:37:57

Az európai konzervatívok frakcióvezetője a bajor kormányfővel együtt nyomást gyakorol Orbán Viktorra , hogy teljes egészében Budapesten működhessen a CEU

Úgy rémlik hogy ellátogatott a CEU-ra tehát akkor az itt "működik"!
Ez a legfontosabb problémájuk, ezen múlik szerintük minden, de persze nem Soros csicskák ugyebár!
Van az EU-nak olyan része ami nem Sorosnak dolgozik?

Helga Beauty Salon. 2019.03.13. 07:40:02

• Lehet, hogy jövő szerdán nem lesz szavazás a magyar kormánypárt sorsáról az EPP-ben, sőt az is elképzelhető, hogy az egész ügyet elfektetik a májusi európai választások utánra, már ha a magyar miniszterelnök addig képes megmaradni a fenekén ...........

Kabaré! Szerintem jobb gyorsan kilépni ebből a kretén bagázsból!

rallus 2019.03.13. 07:45:42

Szelestey úr akár 45 májusában is képes lett volna összeállítani egy sajtószemlét, amely kristálytisztán bebizonyítja, hogy a nácik győztek!
Isten áldotta tehetség, de van honnan meríteni...

Lakatos Rodolfó 2019.03.13. 07:55:12

Ha Weber elégedetlen, az jó hír!

Nem tört meg a gerinc, a Fidesznek nem azért van 2/3-os többsége a parlamentben, hogy az első füttyentésre haptákba álljon.

Beszédes az is, hogy ezek szerint a magyar jogállamiság, a Fidesz néppárti tagsága szempontjából a legfontosabb kérdés a Soros-egyetem jövője, amelyet bármi áron Budapesten akarnak tartani.

Kérdezem én, miért? Bécs miért nem elég jó nekik? Vagy esetleg ott se lenne olyan szívélyes az a fogadtatás?

Toportyán Zsóti 2019.03.13. 07:59:40

@Helga Beauty Salon: Nagy szégyen o1g gazdádra nézve hogy Weber először a CEU ba ment.Magyar emberrel így még nem bántak mint ezzel a szutyokkal.

Helga Beauty Salon. 2019.03.13. 08:18:20

@Toportyán Zsóti: Nagy szégyen o1g gazdádra nézve hogy Weber először a CEU ba ment.Magyar emberrel így még nem bántak mint ezzel a szutyokkal.............

Mi a szégyen? Weber oda megy ahova akar, az eddigi ténykedése egyébként sem fajsúlyos politikusra utal, ugyanolyan nímand mint a többi nyolcosztályos alkoholista senki akit előretolnak idétlenkedni a háttérben tevékenykedők!
Visszakérdezek, hátha ezek után megérted.
Weber akar valamit Orbántól, először fölényeskedik, majd amikor ez nem jön be, ő jön Orbánhoz, de elkezd itt mindenkivel tárgyalgatni, meg mindenhol szerepelgetni. Ez sem politikailag, sem hétköznapi kapcsolatok szempontjából nem érthető cselekedet. Még rövidebben, úgy viselkedik mint egy hülye!

Ákos Weress 2019.03.13. 08:22:40

A magyar kampány és a magyarországi egyetemek működése magyar belügy, amihez Webernek semmi köze. A Soros-Juncker plakátban nincs semmi kivetniveló egyébként sem, mindketten nagyon csinosak, figyelmességől még az ördögszarvukat is kiretusálták.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.03.13. 08:35:20

@Helga Beauty Salon: "ellátogatott a CEU-ra tehát akkor az itt "működik"!"

Igen, még pár évig. A régi diákok itt befejezhetik a tanulmányaikat, de az újakat már Bécsben veszik fel.

Lakatos Rodolfó 2019.03.13. 09:15:23

@Toportyán Zsóti: "Nagy szégyen o1g gazdádra nézve hogy Weber először a CEU ba ment"

Ez sokkal inkább Weberre nézve szégyen, de legalább feltárja a valós szándékait – ő sem más, mint Juncker, Timmermans, Verhofstadt és Soros többi kijáró embere.

Nem lenne nagy baj, ha Orbán otthagyná végre ezt a bandát, mert ciki ilyenekkel egy frakcióban lenni.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.13. 09:17:18

Ajjajj! Megint valaki beleszart a ventillátorba....

Eddig Szelestey magiszter azt szemlézte, hogy a fideszt mindenképpen ki kell zárni, a fidesz nem maradhat, a fidesznek mennie kell... stb.

Valahogy a mostani szemléből már hiányoznak ezek a vérgőzös nyilatkozatok, hogy hogyan nem, valahogy ennek az egésznek megint csak egy ejnye-bejnye szaga van... Hirtelen felpuhultak volna az álláspontok, vagy csak a liberálfasiszta újságok víziói mentek tönkre (ismét)?

Sose feledjétek, az EPP-ben is csak politikusok ülnek, egyszerű pozícióféltő hitvány politikusok, ki a megélhetésért, ki a dicsőségért, ki a hatalomért hajt, és mindent megtesznek, hogy a "status quo"-t megőrizzék, átmentsék a választások utánra.
Hamarost kiderül, kinek fog sikerülni, közeleg a választás... tartok tőle, hogy a Csuti Törpe ezzel az afférral csak erősödött, főleg ha nagy kegyességében hajlandó lesz elfogadni a németek ajánlatát a CEU dolgában...

Lakatos Rodolfó 2019.03.13. 09:18:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Igen, még pár évig."

Működhetnének tovább is, ha hajlandóak lennének betartani a törvényeinket, és befejeznék a külön elbánás kizsarolására irànyuló üzelmeiket.

Bár Orbán helyében ezek után még így is meggondolnám, hogy ne akarjuk-é őket így is kifüstölni, mert hasznos tevékenységet nem végeznek, csak a fekáliát kavargatják.

werecke 2019.03.13. 09:45:53

@Helga Beauty Salon: Most akkor ha a CEU Bécsbe költözött de itt is maradt akkor nem megszűnt hanem terjeszkedett. Sűrű nyivákolás közepette.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.03.13. 10:07:40

@Lakatos Rodolfó: "Működhetnének tovább is, ha hajlandóak lennének betartani a törvényeinket"

A CEU betartja, és mindig is betartotta a törvényeket, még azt a fasságot is, amit a geci kitalált. A geci gazdád az, aki nem tartja be, ezért kellett egy világszínvonalú egyetemnek elhagynia aagyarországot. A fideSSfasszopók általános hiedelme ellenére nem Soros Györgynek volt jó, hogy Magyarországon működött a CEU, hanem a magyaroknak. A hazaáruló csúti geci örül, és dörzsöli a markát, ennyivel is szegényebbek lettek a magyarok. A gecinek nem elég, hogy a legszegényebb EU állammá tette Magyarországot, ő még jobban ki akar baszni velünk.

Helga Beauty Salon. 2019.03.13. 10:40:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nem Soros Györgynek volt jó, hogy Magyarországon működött a CEU, hanem a magyaroknak. ................

Roppant nagy veszteség, most lehetnek szarfaszú orvosok, mérnökök, tanárok, mert itt csak ilyen fos egyetemek maradnak! :P

Bravehearth 2019.03.13. 10:43:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A CEU betartja, és mindig is betartotta a törvényeket..."

Melyikre gondolsz? Arra, amit az a rágcsáló soros maga emlegetett 'lex-ceu'-ként az ún. 'magyarbálintnak', amikor egy rá szabott törvényt kért tőle...? Azt nyilván nem volt nehéz betartaniuk!

"ezért kellett egy világszínvonalú egyetemnek elhagynia aagyarországot."

Világszínvonalú, mi? Hát persze. Egy szaros kis janicsárképző a tetves gazdája kis seregének! Nyilván a minősítéskor semmi köze sincs annak a ténynek az egyetem megítéléséhez, hogy ki a gazdája és annak milyen politikai és pénzügyi befolyása van! Nyilván annak sincs hozzá köze, hogy milyen politikai irányvonalat képvisel. Hitesd ezt el anyáddal, kis fostos...!

"A gecinek nem elég, hogy a legszegényebb EU állammá tette Magyarországot..."

Tényleg! Te ugye már rég átmentél dolgozni Romániába!!!? Remélem onnan firkálsz, kis baktérium!

@Toportyán Zsóti: "Nagy szégyen o1g gazdádra nézve hogy Weber először a CEU ba ment.Magyar emberrel így még nem bántak mint ezzel a szutyokkal."

Mindig csak így bánjanak el velünk!

Egyrészt az már bizonyított, hogy ez a véber egy kis takonygerincű orrtúróbogár. Egy jelentéktelen kis senki. A politikusok söpredékéből való. Nagyjából így is árazzák már őt a politikai ellenfelei is. Másrészt ha tényleg odament ahhoz a másik liboldó patkányhoz a 'ceu'-ba, akkor hogy a toszba' lett az innen elüldözve? Akkor nem rossz gépre szállt föl ez a bajornak nevezett baromarcú? Csak kérdem...
B.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.03.13. 10:44:32

@Helga Beauty Salon: "Roppant nagy veszteség"

Sajnos igen. Például sok vezető a környező országokból tanult a CEU-n, ők pozitív élményekkel gazdagodtak, a döntéseikben is előnyt élvez Magyarország.

Még az az emberi hulladék hazug kovács szóvivő is ott végzett.

"fos egyetemek maradnak"

Ja, a Közszolgálati, meg ilyenek. Igazad van.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.03.13. 10:50:44

@Bravehearth: "a minősítéskor semmi köze sincs annak a ténynek az egyetem megítéléséhez, hogy ki a gazdája"

Így van.

"annak sincs hozzá köze, hogy milyen politikai irányvonalat képvisel"

Így van. A különböző egyetemi rangsoroknak ehhez semmi közük.

"már rég átmentél dolgozni Romániába"

Én nem, de sok magyar igen. Mikor 2010-ben a geci elkezdte az országrombolást, ez még elképzelhetetlen volt, a románok jöttek ide tömegével.

Bravehearth 2019.03.13. 10:56:24

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "...nem Soros Györgynek volt jó, hogy Magyarországon működött a CEU, hanem a magyaroknak."

Egyértelmű. Hiszen:

- ott kutatták ki a fúziós reakció gyakorlati megvalósítását
- ott fejlesztették ki az instant művért
- ott találták meg a higgs-bozont is
- a ceu-n oldották meg a lebomló műanyagok előállításának ipari módját is
- ott találták meg a rákos mutációk gyógyításának genetikai kulcsát
- kifejlesztették a szén kivonásának módját a szén-dioxidból
- kikutatták, hogyan lehet növelni az akkumulátorok kapacitását tömeg- és méretcsökkenés mellett
- megoldották a klímaváltozás kiváltó okainak globális szintű ipari és mezőgazdasági problémáit.

Oh, várj csak!!! Egy lóf@szt. Semmit nem kutattak ott ki, nem is találtak megoldást ezek semmire, csak a libsi agymenések propagálását, a politikai aknamunkát, a semmitmondás művészetét és a 'nyitott társadalom' agyament mételyét építgetik és persze a 179. típusú genderharcos buzit is föltalálták. Na, ezért biztos érdemes egy 'egyetemnek' működnie! Ja, nem.
Akkor nyer a magyarság, ha ezt a tetves bandát takarítónőstől kivágják innen, mint a szart, az épületet pedig fölgyújtják, ha fertőtleníteni már nem lehet!
Ti csak nyaljátok, támogassátok azt a libsi szemetet, de a következő 'április 9-én' sírás nélkül vegyétek ám tudomásul, ha ismét aszfaltot fog a pofátok!
B.

Bravehearth 2019.03.13. 11:08:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Így van."

Értem. Jól sejtettem. Egy fogyatékos vagy. Nem gond, a te problémád és anyádé.

"Így van. A különböző egyetemi rangsoroknak ehhez semmi közük."

És még tetézed is... :-) Hát persze, kis fostos. Persze. Ahogy az ejeb ítélete is pártatlan volt, igaz??? Épp csak a tanácsvezető bíró tanul a ceu-n, amiről a vita szólt. Nem baj. Jó látni, hogy ti tényleg annyira retardált ostoba barmok vagytok, aminek az értelmes ember mindig is tartott titeket!

"Én nem, de sok magyar igen."

Értem. Nyilván atombiztos és részletes adatokat is tudsz erről mutatni, igaz? Vagy várjam meg a csótányferencné konkrét igazolásait? Balf@sz...

"Mikor 2010-ben a geci elkezdte az országrombolást, ez még elképzelhetetlen volt, a románok jöttek ide tömegével."

Természetesen. A hozzád hasonló ostoba gyökereknek elképzelhetetlen volt. Az értelmes ember már '10-ben is tudta, hogy '11-ben megnyílik az európai munkaerőpiac a magyar munkavállalók előtt is. Tudod: a 7 év türelmi idő akkor járt le.
Te idióta...
B.

István Tamasi 2019.03.13. 11:10:14

@Lakatos Rodolfó:
Viszont Putyin első füttyentésére azonnal haptákba vágja magát ez a csüngőhasú suttyó és eladja neki Nemzetthy szotyilasita Mutyisztánt: PaksII , FSZB előretolt támaszpont /beruházási bank/

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.03.13. 11:11:34

@Bravehearth: "kifejlesztették a szén kivonásának módját a szén-dioxidból"

:))

Sőt, feltalálták a melegvizet. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.03.13. 11:13:57

@Bravehearth: "tudsz erről mutatni"

Ja, te még a guglit se ismered? A fideSSfasszopók mindig bebizonyítják, hogy nekik van még lejjebb. :))

https://www.google.com/search?q=magyarok+dolgoznak+romániában

"Kétszer annyi fizetésért inkább a szomszédos Romániában vállalnak munkát a határ menti településeken élők."

hvg.hu/kkv/20180726_Romaniaba_jarnak_dolgozni_a_magyarok_a_kozmunka_helyett

István Tamasi 2019.03.13. 11:14:09

@Ákos Weress: Hol volt az a fenenagy, mmiagyarok belügy amikor putyincsicska engedélyezte az FSZ előretolt bástyájának /fedőneve: beruházási bank/ működését mégpedig abszolút immunitással, mentesen bármiféle magyar hatóság, szervezet ellenőrzésének lehetőségétől????

Bravehearth 2019.03.13. 11:28:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Sőt, feltalálták a melegvizet."

Pedig inkább a forrót kellett volna! Hogy aztán szépen mindegyiket bele is 'installálják'! Kezdve azzal az 'ignatyeffel'.
Szerintem...
B.

Bravehearth 2019.03.13. 11:49:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Értem. Tehát te és az a nagyonművelt csótányné egy lokális (és temporláis) jelenségből vontatok le messzemenő és általános következtetéseket! Remek. Majd légyszíves nem meglepődni azon, ha esetleg a túlfűtött román helyzet miatt visszaforduló emberek ismét itt keresnek melót! A szaros haverod szervezetei jósolták!

index.hu/gazdasag/2019/01/11/nestle_temesvar_bezar_koltozes/
www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/fekete-het-romaniaban.678701.html
Továbbá ajánlott irodalom: román költségvetési egyensúlyi helyzet

Komolyan azt remélem, hogy ezt az ostoba vagdalkozást még te is és a fajtádbeli többi fostosmacska is töretlen és rendíthetetlen kitartással folytatjátok legalább '22-ig! Akkor pedig garantált az újabb betoncsók, kismacska. Remélem akkor is hallak majd bőgni! ;-)
B.

Greccsi Zsot 2019.03.13. 12:33:20

" hogy Orbán Viktor magatartása olyan probléma, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. "

Nem Orbannal van a elsosorban gond, hanem az emberekkel akik raszavaznak. Oket kene megrendszabalyozni, arab, ENSZ, vagy Nato csapatokkal. Es ravenni oket, akar erosszakal a demokratikus ertekrend megtartasara. Sajnos egyenlore a vermakt sem lepte at hatarokat, pedig Gyurcsany Ferenc mar tobb mint egy hete elkudte a levelet Merkelnek.

2019.03.13. 12:33:44

@Helga Beauty Salon:

"Roppant nagy veszteség, most lehetnek szarfaszú orvosok, mérnökök, tanárok, mert itt csak ilyen fos egyetemek maradnak! :P "

Nézzük csak.
A PTE a 127.
Az ELTE a 131.
Az SZTE a156.
A BME a 200.
A DOTE már csak az 1000-es csoportban fért bele.
A Corvinus szintén.

A SOTE az egyetlen, amelyik a bent van a 100-ban.

De máris jön a válasz: Soros! Brüsszel! Migráncs!
Idióta...

nemecsekerno_007 2019.03.13. 12:37:37

Próbálkoznak széllel szemben h@gyozni, pedig ez még senkinek sem sikerült.

Meglátjuk mi lesz. :)

Kivlov 2019.03.13. 12:49:47

B1 is távozhatna butapestről. Hogy elégedetlenül vagy épp hogy, az már édesmindegy...

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.03.13. 12:54:14

Ez is megvolt, fölényesen legyűrtük a Liberális Néppártot!Ez is megvolt, fölényesen legyűrtük a Liberális Néppártot!

Magyarország Europa jövője. 2019.03.13. 13:01:39

"Úgy tudni, hogy a CEU megmentésének ötlete magától Webertől származik. "

Ez tökéltesen mutatja Europa halálközeli állapotát. Miközben nyugateuropában 30 -as éveket megszégyenitöen a TOMBOL az antiszemitizmus, az arabok egymás után foglalják el az országokat. Sulyos demográfiai és gazdasági válság van, eközben Europa vezetöi semmi mással nem foglalkoznak, mint hogy Soros György janicsárképzöjének háboritatlan müködését szervezik.

Helga Beauty Salon. 2019.03.13. 13:02:46

@Látens Inszinuáció: De máris jön a válasz: Soros! Brüsszel! Migráncs!
Idióta...

Nem, Sorost Brüsszelt migráncsot kihagyom, marad az idióta! :D
Csak az érdekelne hogy miért szopod a libsik faszát minden kérdésben? Az összes magyar egyetem szar, de a CEU az élen van! Menj a kurva anyádba, gyógyítson téged egy CEU-s és ne magyar orvos! Játsszátok itt a hülyét a többi barommal állandóan! Költözzetek el a faszba innen ha olyan rosszul érzitek magatokat, mert arra esélyetek sincs hogy kisebbségként a ti idióta akaratotok érvényesüljön az országban! Ti tényleg illetek Junckerhez az idiótához, meg Soroshoz a mocskos csaló spekulánshoz, vegyetek egy szigetet és ott szopjátok le egymást meg költöztessetek oda akit csak akartok!

Willkommenskultur 2019.03.13. 13:22:43

Van aki nyer,
van aki veszit,
Zorban teli zsebbel tavozik

Épüljön STADION a CEU helyére.. 2019.03.13. 13:45:45

A soros egyetem erthetetlen vedelme, Europa elsoszamu problemai koze sorolasa vilagosan megmutatja, hogy ki iranyitja a jelenlegi eltorzult beteg Europat.
Nevetseges, hogy europa vezetoinek legfobb gondja egy Magyaroszagon mukodo kamu egyetem mibenlete.

Lesz még Magyar Köztársaság 2019.03.13. 13:50:40

Nincs meg a szabad választásokhoz való jogom, és nincs meg a szabad sajtóhoz való jogom. Ezek szart se érnek Webernek, csak a CEU meg a valóban undorító plakátkampány.

Magyarország nem demokrácia és nem lesz az akkor sem, ha mindenhonnan leszedik a Soros-plakátokat és végül még is marad a CEU.

Lakatos Rodolfó 2019.03.13. 13:52:49

@Látens Inszinuáció: "A SOTE az egyetlen, amelyik a bent van a 100-ban."

Hát igen, a CEU a komolyan vehető általános (értsd: nem szaktárgyi) rangsorokban nem is szerepel, így nem egészen érthető, hogy mire verik magukat.

Bár az igaz, hogy a gender szakjuk a magyar egyetemek házirangsorában folyamatosan a Top 2-ben volt.

Willkommenskultur 2019.03.13. 14:26:31

@Lakatos Rodolfó: "Bár az igaz, hogy a gender szakjuk a magyar egyetemek házirangsorában folyamatosan a Top 2-ben volt."

Sot ha az ELTEn beszantjak a genderszakot, akkor egyertelmuen a legjobb genderszak lesz az orszagban a CEUe.

a nagy hohoohooo 2019.03.13. 14:32:29

@Lakatos Rodolfó: Mérmindig a leghülyébb orbánseggszolgálatos takonynáci "ÍKÚ"vitézeket vezénylik ki trollkodni?...hehee...vagy te vónál a turulbas...zorultfejűek legjobbja?...akó'mekkora idióta azajja...hehee...Megpróbáltam beleélni magam az átlag mihígmélymagyar orbánseggszolgálatos szavazó bőrébe. Nem sikerült elsorvasztani az agyamat sajnos..gondolkodik...gondolkodik és gondolkodik tovább....hehee..

Öt tudományterületen is a világ száz legjobbja közé kerültek a CEU programjai a Quacquarelli Symonds (QS) ma nyilvánosságra hozott, képzési területekre lebontott rangsorában.
A CEU-t a világ 100 legjobb egyeteme közé rangsorolta a QS a politika, szociálpolitika, szociológia, történelem és filozófia tárgyakban. A tavalyi legjobb 101-150 közötti helyezéshez képest történelemből előrébb lépett az egyetem. A közgazdaságtan és jogtudomány terén a CEU megtartotta helyét a legjobb 200-ban - olvasható az egyetem közleményében.
A tágabban értelmezett tudományterületeket illetően a CEU 172. a bölcsészettudományok, és 202. a társadalomtudományok és menedzsment tárgyakban a QS ranglistán. A QS képzési területekre lebontott felsőoktatási rangsora (QS World University Rankings by Subject) évente 48 tantárgy szerint rangsorolja 151 ország 1130 felsőoktatási intézményét.
Hozzáteszik: a CEU a QS általános felsőoktatási rangsorában (QS World University Rankings) nem szerepel, mivel a rangsor olyan egyetemeket listáz, amelyek alapképzést is kínálnak, a CEU azonban kizárólag mester- és posztgraduális képzéseket indít. A QS képzési területekre lebontott rangsorára ez a feltétel nem vonatkozik.
Link: eduline.hu/felsooktatas/QS_rangsor_CEU_YVR38V#rss

Csaxólok a link azért van mert abban van az információ..mint a tojásban az élet ....heheee...ami nem uaz mint a fejedben lévő orbánseggszolgálatos szellemi sötétség ...hehee..

Aztán gyere máskor is ,jó röhögni az ilyen seggbuta orbáseggdugaszokon heheee...úgy szól a mondás:
"INKÁBB SZIDJÁK az EMBERT MINT SZERVILIS BUTASÁGA MIATT KIRÖHÖGJÉK"! höhöö...

Willkommenskultur 2019.03.13. 14:37:53

@a nagy hohoohooo: "A CEU-t a világ 100 legjobb egyeteme közé rangsorolta a QS a politika, szociálpolitika, szociológia, történelem és filozófia tárgyakban. "

Ezeket szoktak kamuszaknak hivni.

Hogy lehet osszehasonlitani az ELTE politologia, tortenelem szakjat a paraguayi politologia v. tortenelem szakkal?

Ok is tanitjak Hunyadit, vagy az Aranybullat?

Muuuuu ha ha ha

a nagy hohoohooo 2019.03.13. 14:56:47

@Willkommenskultur: Mindig széles mosoly szalad körbe az arcomon hehee...amikor egy segghülye orbánseggszolgálatos takonynáci a vezérimádattól bambán tátott szájjal feldobja saját szärát hehee..oszt aláll hehee.....
Kamuszakok:
Azt mondják a felsőoktatásról, hogy csökkent a minőség. Persze, hogy csökkent. Az 1990 után minden művelődési kormányzat által preferált létszámemelés azt eredményezte, hogy a felsőoktatásba a kevésbé tehetségesek is bejutottak. Ha ők tömegével benn vannak, akkor a felsőoktatás nem tud kiemelt figyelmet fordítani a nagyon tehetségesekre, holott éppen őmiattuk van felsőoktatás. (Kollégám meséli: a vezető bölcsészkaron feladatot adott egy hallgatónak, aki erre ezt válaszolta: igazából nem szeret olvasni és írni. Akkor pontosan ITT a helye! Nyugtatta meg a tanár. – L. a korábbi rendszerben nem végezhetett volna egyetemet, most azonban bejutott egy nem túl jelentős főiskola művelődésszervező szakára. Segítséget kért tőlem szakdolgozatához. Megkérdeztem, ki tanítja. Nem tudja. Egyetlen nevet mondjon. Nem tud, ő levelező hallgató, és nem kell bejárni. Egyetlen tanárt sem ismer. L. ma Hollandiában vegetál, persze művelődésszervező diplomával.) Az átgondolatlan voluntartista fejlesztés másik következménye: összevonni egy csomó össze nem illő intézményt, valamint minden városban legyen egyetem! Ha pedig nincs elég minősített oktató, akkor hívjunk meg másod-, harmadállásba külső oktatókat, akár nem oktatókat, tudományos és más intézmények minősített szakembereit, nem baj, ha életükben nem tanítottak. Felbukkantak az álláshalmozó „intercity-professzorok”. Tegyük hozzá sokan komolyan vették feladatukat, és egyedülálló szakterületükön valódi szakértelmet, tudományos közéletet vittek vidékre. Mások visszaéltek a lehetőséggel. Ekkor terjedt el a felsőoktatási folklórban a maga helyett videókazettát küldő professzor esete. Illusztrálja a helyzetet a következő a történet is: A kamuoktatás csúcsát egy pesti kutatóintézetben dolgozó kolléga tartja. A vidéki városba, ahol másodállásban tanított, 11-kor érkezett meg a vonata, megtartott nyolc órát, és 13 órakor már a visszafelé tartó vonaton volt… És képzeljék: közben még meg is ebédelt! Azonban az IC-professzoroknak sikerült gátat vetni. Elrendelték, egy egyetemi oktató akkreditációs eljárásban csak egy intézményben vehető figyelembe. Ez viszont más (tudományos, gazdasági, közművelődési, minisztériumi stb.) intézmények munkatársaira nem érvényes. A felsőoktatás illetékeseinek nézete szerint, ha valaki ilyen intézményben dolgozik, amellett nyugodtan taníthat teljes állásban egyetemen is, míg ha valaki egyetemen tanít (mert véletlenül még ért is hozzá), az nem taníthat másik egyetemen. Vagyis a történetben szereplő, pesti kutatóintézetben dolgozó, vidéki intézményben „kamuoktató” tudományos szakember nyugodtan folytathatja tevékenységét.

www.balazsgeza.hu/?p=4636
atlatszooktatas.blog.hu/2014/02/11/nem_az_ecserin_vettek_itt_a_nagy_kamudiplomas_lista

Nem olyan bonyolult a fidesz. Az aljától a tetejéig egy iskolázatlan, rasszista, xenofób közeg.
Azért olyan egyformák. Te is csak egy vagy a csőcselékből, ezért nem látod.
Te súlytalan identitászavaros vagy.

Willkommenskultur 2019.03.13. 14:57:54

@a nagy hohoohooo: Nem olvastam, leven semmi koze ahhoz, amire reagaltal.

a nagy hohoohooo 2019.03.13. 15:07:00

@Willkommenskultur: A hozzászólásokat elnézve, az elmúlt héten sem csökkent az ostoba tahók száma az országban.Minden alkalommal, mikor valaki azt írja, hogy innen már nincs lejjebb, ők ezt kihívásnak tekintik...
"Sot ha az ELTEn beszantjak a genderszakot, akkor egyertelmuen a legjobb genderszak lesz az orszagban a CEUe. "
Tuti valamék turulszaros ősöd fejtegette annak idején a fészbukon, hogy nem kell a nőknek
választójogot adni, úgyis lefoglalja őket a házimunka, és nem értenék a férfiaknak való politikát?A tények mindig zavarólag hathatnak a mihígmélymagyar tudati állapotokra.Erről szó a gender. A nemek társadalmi szerepéről
lövése sincs, hogy mi a gender studies szak.
Nem a nemi szerepekről szól a genderszak konkrétan, hanem a társadalmi szerepváltozásokat kutatják, a képzés azt vizsgálja tudományos módszerek alapján, hogyan változik a férfi női szerepmodell a társadalomban, ennek milyen hatása van a családokra, munkavállalásra, gyerekvállalásra, kivándorlásra, népesedésre.
A nők és férfiak bére között van különbség ha UGYANARRÓL a munkáról beszélünk?
A nők gyakran nem dolgoznak kevesebbet. Viszont sokszor azért nem kapnak meg egy állást, mert nők. Az pedig elképesztő igazságtalanság, hogy a nők az élet minden területén hátrányos helyzetbe kerülnek, és ez a férfiakat láthatóan nem is érdekli, pláne nem zavarja..
Szemléltető példa:
"Kunhalmi szerint a kormány negligálja például azt a problémát, hogyegy nő ugyanolyan diplomával kevesebbet keres, mint egy férfi. És egyebek mellett ennek az okait is kutatják a gendertudományok. Kunhalmi Kárász Róbert műsorvezetőnek így magyarázta ezt el.
A gendertudományok azzal foglalkoznak, hogy miért van az még mindig, hogy ugyanolyan diplomát végez ön is, én is, ugyanannyi éve dolgozunk egy adott munkakörben, de énnekem, mert két cicim van és nő vagyok, kevesebb a bérem. Tetszik érteni?
Kárász erre úgy reagált: „Értem. Ezt egyébként most mindenki megértette."
A tízmillió gendertudós országában élünk – Pető Andrea a gendervitákról:

mandiner.hu/cikk/20180910_peto_andrea_interju
Ba+még Kárász is megértette ...hehee..pedig ő se egy ....észlény.Hát mongyuk az éreccségi rádférne derága "ÍKÚ"vitéz orbánseggszolgálatos baro...hehee..A tények mindig zavarólag hathatnak a mihígmélymagyar tudati állapotokra.Erről szó a gender. A nemek társadalmi szerepéről
lövése sincs, hogy mi a gender studies szak.

Nem a nemi szerepekről szól a genderszak konkrétan, hanem a társadalmi
szerepváltozásokat kutatják, a képzés azt vizsgálja tudományos módszerek
alapján, hogyan változik a férfi női szerepmodell a társadalomban,
ennek milyen hatása van a családokra, munkavállalásra, gyerekvállalásra,
kivándorlásra, népesedésre.
Aki hülye hozzá ne babrálja heheee.....
Hány éves derága orbánseggszolgálatos baro..,és mi az iskolai végzettséged ,hogy nem tudod megkülönböztetni a fejed a seggedtőL?....hehee...a gondolkodást ugye sose űzted ,gondolom, hogy rátör a kisebbségi érzés, ha a libsiket ,ja meg a gendert hallod
Tisztázzuk: mi a gender-elmélet?szó sincs arról, hogy a „genderelmélet" szerint az egyik vagy másik nemhez tartozás választás kérdése lenne! Legfeljebb arról van szó, hogy fogadjuk el: ahogyan az emberek közt különböző egyéniségek vannak, akik nem szoríthatók bele két csoportba, a nőiességnek illetve a férfiasságnak is többféle formája létezik, és ezek egyenértékűek. A társadalom ne kényszerítsen rá egy életutat, egy sémát az egyénre, csak azért, mert az nő vagy férfi! A gyerekekre ne húzzák rá már óvodás korukban a társadalom által helyesnek vélt mintákat csak azért, mert kislányok vagy kisfiúk! A nemekkel kapcsolatos elvárások illetve a hagyományos nemi szerepek leszűkítik az egyén választási lehetőségeit; a „genderelmélet" ezzel kíván vitatkozni, nem azzal, hogy férfiak és nők léteznek! A „genderelmélet" tehát nem a biológiai nemet kívánja háttérbe szorítani, hanem az ehhez társított elvárásokat. Annyi igaz, hogy a hagyományos nemi szerepeket az egyén kibontakozása szempontjából valóban nem tartjuk célravezetőnek – bár én annyit fenntartok, ez egy opció lehet azoknak az egyéneknek, akiknek ez valóban megfelel, ugyanakkor nem szabad a többi életforma, kapcsolati forma fölé helyezni.nem is vagy képes másra mint orbitális butaságra,az mondjuk nem baj ha valaki seggbuta ,de akkor nem kéne még reklámozni is hehee...A jobboldali értelmiség krémjét tetszik látni.És értelmes is felettébb.Örvendek, hogy egy ilyen intelligens, magasan kvalifikált ember leereszkedett hozzám, agymosott paraszthoz.Meg persze azt is értem hogy a magadfajta IQ lightos némbereket miért zavarja annyira az értelem. Szeretnék a szintedre süllyedni, de sajnos nem megy...hehee.

Willkommenskultur 2019.03.13. 15:13:08

@a nagy hohoohooo: "Nem a nemi szerepekről szól a genderszak konkrétan, hanem a társadalmi szerepváltozásokat kutatják"

Helyes, kutassak otthon, a 4 fal kozott ha erdekli oket, de mi koze ehhez a magyaroknak, Magyarorszagnak?

a nagy hohoohooo 2019.03.13. 15:13:42

@Willkommenskultur: No problem,tuttam előre ,hogy a teféle végigszarosfarkú orbánseggszolgálatos takonynáciknak a 2 -azaz két -szó már meghaladja az értelmi képességét hehee....ez a tanítás most ingyen ment neked,kizárólag a segítségnyújtás vezérel ,de hát nekem is pénzbe kerültek a tefajta "ÍKÚ"vitézek kezelésére forgalmazott intelligencia-tabletták, amelyeknek csomagjáért száz eurót kérek. A tablettákból napi egy, különösen a tefélehülyegyerekeknél, napi két szemet ajánlott, étkezés előtt..néha furdal a kíváncsiság, honnan a francból szalajtották ezeket?? Nem mondja nekik a környezetükben senki, mekkora barmok? Anyja nem mondta még neki, hülye vagy, fiam? Vagy egyáltalán.
Nekem Lösimon "seggembe ragadt sok napos szaros vécépapirok" című keresztyényi eposza tetszett, jobban kifejezi a fidesz rezsim értékeit...Próbálj megszabadulni ettől a fóbiádtól, mert nem tesz jót lelki egészségednek,már úgy nézel ki agyilag mint egy pár hónapos büdöszokni...Végzetesen megártott az orbáni propaganda.
Belöled sem lesz már semmi.
Bátran magadra ránthatod a szemfedőt.

Willkommenskultur 2019.03.13. 15:19:54

@a nagy hohoohooo: "Nem a nemi szerepekről szól a genderszak konkrétan, hanem a társadalmi szerepváltozásokat kutatják"

Helyes, kutassak otthon, a 4 fal kozott ha erdekli oket, de mi koze ehhez a magyaroknak, Magyarorszagnak?

Lakatos Rodolfó 2019.03.13. 15:23:02

@a nagy hohoohooo: "ami nem uaz mint a fejedben lévő orbánseggszolgálatos szellemi sötétség"

Nézzük mit is írtam én:
"a CEU a komolyan vehető általános (értsd: nem szaktárgyi) rangsorokban nem is szerepel"

És mit ír erről az eduline-cikk, amit linkeltél?
"a CEU a QS általános felsőoktatási rangsorában (QS World University Rankings) nem szerepel"

Azaz: a linkeddel és a bekopizott kisregénnyel magad erősítetted meg azt, amit írtam.

Si tacuisses, philosophus mansisses!

a nagy hohoohooo 2019.03.13. 15:24:25

Megint győztünk ...hehee....najó még nem úgy mint Augsburg mellett Lech mezején ,de a Pozsonyi csata hehee...amiről csak a magyarok zengenek dicshimnuszt,a németek tanultak belőle és összefogva később a helyére tették a turulbasz...ületetteket hehee..
Magyarországon békülékenyebb hangot ütött meg Weber, de a német tévében már azt mondta: "nem engednek Orbánnak!"
Tegnapi, Orbán Viktorral folytatott budapesti megbeszéléséről először adott interjút a német köztelevízió, a ZDF Heute Journal című hírmagazinja számára a találkozó után kialakult álláspontját(Weber interjúja elején a Brexitről beszél, Orbán 3 perc 30 másodperctől kerül szóba)
Ebben Weber a délutáni, budapesti sajtótájékoztatótól merőben eltérő, konfrontatív hangot ütött meg Orbán Viktorral és a Fidesszel szemben.
Leszögezte:az Európai Néppártban „elfogyott a türelem” Orbánnal és a Fidesszel szemben a Soros-Juncker plakátkampány után, és emlékeztetett, immár 13 tagpárt követeli a Fidesz kizárását.
Éppen ezért Weber a stúdióban adott interjúban leszögezte: az alapjogok, mint az akadémiai és tanszabadság, nem alku tárgyai, azokat alapvetően be kell tartani, és Orbán Viktor ebben az ügyben be fogja adni a derekát, ha nem kívánja kívül találni magát az Európai Néppárton.
„Világossá kell tennie, hogy viselkedését hosszútávon is megváltoztatja, és bocsánatot is kell kérnie.”
Ehhez a bajor politikus, további kemény szavakat is fűzött német közönsége számára. Többek között úgy fogalmazott, a Néppártnak nem a mandátumok száma az elsődleges, hanem „értékeink alapvetései” amelyeket „szigorúan meg fogunk védelmezni Orbán Viktortól.
Weber: A Néppártban elfogyott a türelem Orbánnal szemben
merce.hu/2019/03/13/manfred-weber-orban-vagy-mindenben-enged-vagy-ki-lesz-zarva-a-neppartbol/?fbclid=IwAR2zYbsvNl0DedZITywC1j8uuv9-HsyREdDaA2x_b_zQbc-wEJcLC8NejPM
Weber azt mondta, Orbánnak be kell adnia a derekát, vagy kizárják a Néppártból.
hvg.hu/itthon/20190313_Weber_A_Neppartban_elfogyott_a_turelem_Orbannal_szemben
Aki politikára adja a fejét, annak tudnia kell olvasni a jelekből. A jelekből olvasás képessége a kormányzáshoz nélkülözhetetlen. Aki kormányoz, tudja, hogy mindennek rendelt ideje van.
Néppárt (jobbközép, konzervatív, a nép oldalán álló párt): erre elment az ultraliberális-neobolsevik-marxista, aranyfograbló multimilliárdos egyetemébe!! ???

Keresztény: erre elment a zsinagógába és egy idegen vallás jelképével a kipával hajbókolt a zsidók előtt!!

Rohadék, áruló féreg!!..höhööö.....

a nagy hohoohooo 2019.03.13. 15:29:18

@Willkommenskultur: Kicsit húzd ki a fejed orbángazdid valagából hehee...friss levegőőő...mehet?...na replay:
"Hozzáteszik: a CEU a QS általános felsőoktatási rangsorában (QS World University Rankings) nem szerepel, mivel a rangsor olyan egyetemeket listáz, amelyek alapképzést is kínálnak, a CEU azonban kizárólag mester- és posztgraduális képzéseket indít. A QS képzési területekre lebontott rangsorára ez a feltétel nem vonatkozik."

Ezt írtam....nem én tehetek arról ,hogy az evolúció -a tőle mexokott oly bölcs előrelátással -a nemzéskor a seggedre helyezte a fejed hehee...

Minden lipsi hazudik. 2019.03.13. 19:53:01

"Weber elégedetlenül távozott Budapestről, "

Nyilvan, mert itt egyetlen arabot sem tudott leszopni. De majd ha haza er, akkor lesz eleg arab az biztos.

eloi 2019.03.13. 19:53:58

@a nagy hohoohooo: Igen, és ezen kívül egyre jobban nyomatják az un. "társadalmi nemeket"!!! Ami ha nem volt eddig az országban, hát legyen, mert lesz mit kutatni.
Ha valóban csak annyiról szólna a gender, mint amit írtál SENKIT nem érdekelne!
De nem csak ennyiről szól. Hanem egy vérliberális propagandáról is. Amiben a két biológiai nem mellé becsempészik a bármilyen és bármennyi "társadalmi nemet"!!!
Értem, hogy ez a ballibeket nem zavarja, de a konzervatívokat igen. És most nem ballib kormány van, amely ezt az agymenést támogatná. Ennyi az egész.

Hari Seldon 2 2019.03.13. 20:07:12

Hát még mennyire elégedettlen lesz, ha elolvassa az 5-ös számú fideszes párttagkönyv mai blogbejegyzését:

168ora.hu/itthon/bayer-zsolt-farizeus-szarjankonak-nevezte-manfred-webert-164884

Na ezt elolvasva lesz igazán csak megengedő a fidesszel.
-> Azért gondolom eljut hozzá 20-áig, hogy még fel sem szállt vele a gép, és a nagy igérgetésből ennyi maradt.

eloi 2019.03.13. 20:19:42

@a nagy hohoohooo: Weberék ezt be fogják nézni májusban.
A Fidesznek meg ezek után ki kell lépnie! Aztán egy európai kampányban elmagyarázni európa népeinek, mi az, hogy konzervatív és keresztény politika! Mert amit ott nekik előad a sok konzinak látszó liberális, az nem az.

Weber ide jön és egy MAGÁNVÁLLALKOZÁS miatt baszakodik az EPP párttársával??? Normális????
Ezek tényleg nincsenek még azzal sem tisztában, hogy a CEU nem anyagi problémák miatt megy el! Akkor miért pénzt ajánlanak???
Szörnyen kilóg a lóláb, hogy semmi másról nem szól a dolog, mint a Soros egyetemet/üzletet mindenáron megtámogatni! HISZEN RENGETEG politikai és üzleti "aktivista" végzett már ott, akik most bevetik minden befolyásukat!!!
Hát ezzel Magyarországon nem fog nyerni. Mert csak nyilvánvalóvá tették ÚJRA, hogy a "Soros"/széllibsi hálózat nagyon is működik.
Különben mi a fene közük van egy ilyen oktatási vállalkozáshoz? (Ja, hogy a tudomány szabadsága... De akkor mi van a többi egyetemmel, hogy-hogy náluk nincs elnyomva a tudomány? Ők is ebben az országban vannak!!!) Szóval, amit csinálnak, az maga a BIZONYÍTÉK arra, amit Orbánék állítanak.

2019.03.13. 20:20:05

@Helga Beauty Salon: "Van az EU-nak olyan része ami nem Sorosnak dolgozik?" Vala amelyik "slepp"-be orbánis tartozik. Akkor ő is abba a bagázsba van amelyik Soros-nak dolgozik. Mert ugye azt sugallod, hogy mindegyik annak. Legalább is a te logikád szerint.

2019.03.13. 20:28:44

@Helga Beauty Salon: Igen, Weber idejött, mutogatta magát, kampányolt, tárgyalgatott mindenkivel aztán harmad sorban meglátogatta a kormányfőt. Gondolom nem vetted észre, hogy Weber konkrétan beleszart a kellős közepébe a nagy nemzetieskedő, fölényes és pökhendi, keseregve mulatós orbáni nagy, világ megmentő háborúba. Persze ezt még a nagy tudású és "mindenhez is értek" kormánytagok sem igen vették észre. Amúgy diplomáciai nyelven megmutatta, hogy hol van a helyük. Bár tényleg finoman csinálta. Diplomáciában minden, a tanyasi tsz. elnöknél kicsit is jártasabb ember biztosan csettintett egyet a nyelvével. Hát...ez van.

2019.03.13. 21:22:20

Az a helyzet, hogy a fidesz-féle gyíkemberes Soros-konteókat nagyban erősíti, hogy Webernek első dolga volt a CEU-ra szaladni a magyarországi látogatásán. Felmerül a kérdés, hogy vajon tényleg miért ennyire fontos és központi kérdés az eu-s politikusok egy részének ez az egyetem? Mikor annyi gebasz és probléma van Orbánnal, miért a CEU a legégetőbb probléma? És ezek után mesélje be valaki, hogy a Soros nem a zsebéből rángatja elő ezeket a figurákat :) Weber jól lábon lőtte magát ezzel.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.03.13. 21:26:13

@m54: Meglep, hogy írtak egy törvényt, ami egy adott szervezetre vonatkozik leginkább. Furán hat a meglepetésed, a geci naponta csinálja. :))

2019.03.13. 21:33:06

@a nagy hohoohooo: "A nők gyakran nem dolgoznak kevesebbet. Viszont sokszor azért nem kapnak meg egy állást, mert nők. Az pedig elképesztő igazságtalanság, hogy a nők az élet minden területén hátrányos helyzetbe kerülnek, és ez a férfiakat láthatóan nem is érdekli, pláne nem zavarja.." - azt azért tudod ugye, hogy ha a "nők" helyére berakod azt, hogy kövérek, szemüvegesek, 40 fölöttiek, barna bőrűek, sebhelyes arcúak, kopaszodók, hónaljszagúak, a "férfiak" helyére meg, hogy emberek, akkor ugyanúgy érvényes az állítás? Szerintem ez nagyjából rá is világít a gender tudományok lényegére - divatos lufihámozás. Mellesleg a napokban volt a híradóban, hogy Mo-on ugyanazon vezetői pozíciókban a nők 14%-kal kevesebbet keresnek, mint a férfiak. Hát baszki, erre tényleg kell egy komplett tudományág, olyan rettenetes. Halkan jegyzem, hogy szegény elnyomott nők csak a vezetői pozíciókban érzik a szörnyű hátrányokat, vájárként meg hegesztőként érdekes módon nem akarnak ringbe szállni az elnyomó férfiakkal.

2019.03.13. 22:07:00

@Thomas Grande: rosszul látod. Orbánt azzal próbálják semlegesíteni, hogy habókos összeesküvés-elmélet hívő, félrebeszélő zagyvafejű hülye, aki Soros-hálózatot meg Soros-tervet vizionál. Erre idejön Weber, és első útja a Soros egyetemre vezet, és az elsőszámú követelése, hogy a Soros egyetemet nehogymábáncsák. Nekem ebből nem az jön le, hogy Weber egy diplomáciai zseni. Sokkal inkább, hogy ezt alaposan elkúrta.

Fánkevő Fáncsi 2019.03.14. 01:26:56

@a nagy hohoohooo: én nem igazán értelek öregem. Értelmes srácnak tűnsz pedig.
Miért idegeskedsz itt meg indulatoskodsz azon hogy milyenek az emberek. Te választod meg hogy kivel társalogsz. Te 2019 komolyan azt hiszed, hogy az O.V.-t szerető, tisztelő emberek véleményét meg tudod változtatni, meg tudod őket győzni. Ők rajonganak Orbánért és csodálják és szeretik is. Tudvalevő hogy nem az értelmiségi magyarok adják a Orbán szavazatai zömét, hanem ellenkezőleg, az iskolázatlanabb, könnyen befolyásolható réteg. Ez a titka Orbánnak, ezért érti "magyar néplélek rezdüléseit".
A magyar emberek egy jelentős része a elmaradott keleti mentalitás jellemzi. Igénylik az erőskezű vezetőt, valaki akit az apjukként tisztelhetnek és aki zseniális, és megoldja az ő problémájukat és felvirágoztatja az országot. Hiszen nem rosszabbak butábbak ők a nyugati emberektől. Ők akarják Orbánt vagy Putyint vagy Kim Jong-unt, mégpedig szívből. Ők hisznek valamiben, imádnak valamit, nem pedig tudnak valamit. Miből gondolod, hogy te most itt érvekkel meggyőzöl valakit akármiről.
Az ahogy mi lesajnáljuk a koreai népet, hatalmas ember-tömegeket ahol emberek térdepelve tapsolva sírnak jajonganak az örömtől mert a vezető megjelenik a közelükben van. Őszintén sírnak, tényleg elalélnak, ez nem színészet. Ugyanúgy persze nyugaton is lesajnálnak bennünket, mikor látják, hogy milyen egyszerűen be lehet hülyiteni a egyszerű magyar embereket azzal, hogy az egész világ egy összeesküvés mindenki ellenük van főleg a nyugat, és vannak főgonoszok is mint a 90 éves Soros akik mindent kontrollálnak Európáéban.
A magyarok egy jelentős része is őszintén szereti Orbánt csakúgy mint az észak-koreai nők. Jong-unt. Miért vitatkozol velük, miért idegeskedsz azon hogy nem hisznek neked.
Meg tudnád győzni az észak-koreai nőket és embereket arról, hogy Kim-Jong-un egy szar semmirekellő diktátor csak ? Talán néhányukat, de a többség megölne téged ezért. Hogy lehetsz ilyen buta ?

havrilla 2019.03.14. 03:00:15

@Fánkevő Fáncsi:
Te vagy az élő példa arra, hogy hülyül valaki folyamatosan. Tényleg ilyen hülye vagy, geci? El is hiszed azt a sok baromságot, amit írtál? Na, akkor tényleg seggfej vagy.

2019.03.14. 06:40:45

@Fánkevő Fáncsi: most szépen felmdondtad az unalomig ismert butácska ballib mantrát. A helyzet valójában az, hogy minden karizmatikus politikusnak van egy elvakult rajongótábora, ahogy Orbánnak, úgy Gyurcsánynak is megvannak a csillogó szemű hithű rajongói, mondjuk a sor itt nagyjából véget is ér, mert kb ennyi karizmatikusnak nevezhető politikus van ma, de anno Kunczének, Hornnak, sőt még Mesterházinak is megvoltak a vak hívei. A Fideszt pedig nem az iskolázatlanok és az elvakultak tartják hatalomban (azért bukik a ballib, mert még mindig ezt hiszik) hanem az a többség, aki szerint a Fidesz jó, rossz, szükséges rossz stb, _DE_ még mindig jobb, mint bármely ballib párt vagy. A Fidesz titka az ellenzék tartós és mély elutasítottsága, nem más. A legtöbb Fidesz szavazó pontosan tudja, hogy Viktorék fullba' nyomják a kretént, de ezzel együtt még mindig vállalhatóbbak és hasznosabbak, mint a maszop-dk, lmp ésatöbbi banda.

Helga Beauty Salon. 2019.03.14. 07:52:47

@Thomas Grande: Igen, Weber idejött, mutogatta magát, kampányolt, tárgyalgatott mindenkivel aztán harmad sorban meglátogatta a kormányfőt. Gondolom nem vetted észre, hogy Weber konkrétan beleszart a kellős közepébe a nagy nemzetieskedő, fölényes és pökhendi, keseregve mulatós orbáni nagy, világ megmentő háborúba...............

Hiába gondolod, mert észrevettem, ennyit a "gondolataid" valóságviszonyáról. Az tényleg tök májer hogy Weber saját magát ülteti fel a szopórollerre az ultimátumával, majd amikor látszik hogy be fogja cumizni idejön, de valamiért még itt is olyasmiket csinál, ami után Orbán tuti beint neki! És be is intett! És neked marhára tetszik ez az okos ember! Hány ilyen zsenii is volt már ballib oldalon aki mára sehol sincs és örülhet ha nem emlékeznek a balfasz csetlés botlásaira? Weber is megy a levesbe hamarosan komám!

2019.03.14. 08:32:49

@Helga Beauty Salon: Nem mondtam (írtam, hogy tetszik) Csak itt az a probléma, hogy orbán nincs abban a helyzetben, hogy csak úgy be integessen. Most különösen nincs. Szar dolog a harag hatalom nélkül.

felső határ nincs 2019.03.14. 09:27:20

@Thomas Grande: Webernek sokkal nagyobb szuksege van Orbanra, mint forditva, azert utazott o ide.

A Fidesz szinte biztos, hogy tobb szeket kap majd az EP-ben, mint a legutobb, a Neppartnal ez nagy meglepetes lenne.

Helga Beauty Salon. 2019.03.14. 13:57:46

@Thomas Grande: "Van az EU-nak olyan része ami nem Sorosnak dolgozik?" Vala amelyik "slepp"-be orbánis tartozik. Akkor ő is abba a bagázsba van amelyik Soros-nak dolgozik. Mert ugye azt sugallod, hogy mindegyik annak. Legalább is a te logikád szerint..........

Ez az utolsó két mondat fájt! Ennyire még te sem lehetsz hülye hogy az én logikám szerint ezt jelenti, meg hogy én ezt sugallod, mert mi sem áll távolabb tőlem. Annyit jelent, hogy az EU minden pontján van Sorosnak néhány embere, vagy ha nincs is a fizetési listán, de mindenképpen agyhalott liberális!
Persze egy ilyen üveges szemmel bámuló nyáladzó bamba borjú mindenbe belelátja a vágyálmait! :D

2019.03.14. 15:17:39

@Helga Beauty Salon: Felsorolnád azokat a "minden ponton lévő Soros embereket" csak, vagy ha nincs is de "mindenképpen agyhalott liberális" hogy én is tudjam és akkor még jobban képben lennék eme emberekkel kapcsolatban? Persze nem szőrszálhasogató módon, elég lesz a nevük, politikai hova tartozásuk illetve az Európai Unióban betöltött szerepük, beosztásuk és politikai kapcsolataik, befolyásosságuk. Azt azért tisztázzuk, nem azokra gondolok akiket te azoknak tartasz, ha nem úgy tényszerűen. Mellékvágányosan megjegyzem, utolsó esélyed, hogy normális emberi hang nemben válaszolj mert nem emlékszem rá, hogy én valamikor is-abból a kevés párbeszédből amit folytattunk-sértő, bántó vagy negatív jelzőket rád aggató stílusban szóltam volna hozzád. Remélem értve vagyok. Mert lehet büszke vagy arra, hogy miszerint te aztán kertelés nélkül megmondod mindenkinek, hogy mit gondolsz róla mert nem bírod a szerinted hülyeséget és a hülyéket-mint ahogy ezt ki is nyilatkoztattad itt a B1-en-viszont biztosíthatlak róla, hogy ez az esetek 90%-ban taplóság. Szóval még a válaszod-ha ugyan akarsz válaszolni-előtt döntsd el, hogy tudsz-e normális emberi hang nemben megnyilvánulni mert ha nem, akkor jobban teszed ha nem is válaszolsz. Még ha oly ellenállhatatlan késztetést érzel is. Remélem ez irányúan is érthetően fogalmaztam.

2019.03.14. 15:20:24

@felső határ nincs: Azon is meglepődnék ha ugyan annyit kapna mint amit az előre jelzés jósol. Nem, hogy többet. Na, majd meg látjuk.

2019.03.14. 18:01:21

ideje volt, hogy a nagyképű ó-lábú szarfaszú focistát már rendbe rakják.
ez a köcsög, télleg azt hiszi, hogy ő hitler, vagy stalin?
arról nm beszélve, hogy asse tanulta meg, "nem szarunk oda ahonnan eszünk"
és ezt már másodszorra játssza el a kis sperma.
először sorossal, most meg...
na mindegy, előbb-utóbb csak picsán rúgják, ha nem veszi észre, hogy nem csak orbánisztán van a világon

vagy csak újra kivett valamit a hazugság-ládikójából?

"https://index.hu/kulfold/ep/2019/03/14/orban_levelet_irt_a_nepparti_ellenfeleinek/"

Helga Beauty Salon. 2019.03.15. 08:33:45

@Thomas Grande: Felsorolnád azokat a "minden ponton lévő Soros embereket" csak, vagy ha nincs is de "mindenképpen agyhalott liberális" hogy én is tudjam és akkor még jobban képben lennék eme emberekkel kapcsolatban? Persze nem szőrszálhasogató módon, elég lesz a nevük, politikai hova tartozásuk illetve az Európai Unióban betöltött szerepük, beosztásuk és politikai kapcsolataik, befolyásosságuk. Azt azért tisztázzuk, nem azokra gondolok akiket te azoknak tartasz, ha nem úgy tényszerűen. ........................

Hahaha! Van egy vicc, amiben a cigány azt mondja a feleségének, hogy ha jobban tudod, akkor basszál egyedül! :D Bár kicsi az esély hogy meg fogod akarni érteni! :P

Helga Beauty Salon. 2019.03.15. 09:15:18

@Thomas Grande: , utolsó esélyed, hogy normális emberi hang nemben válaszolj mert nem emlékszem rá, hogy én valamikor is-abból a kevés párbeszédből amit folytattunk-sértő, bántó vagy negatív jelzőket rád aggató stílusban szóltam volna hozzád. Remélem értve vagyok..................

Ja értve vagy. Általában leírom a témával kapcsolatos saját véleményemet és nem vágyom interakciókra. Ha valaki megtisztel a figyelmével, annak válaszolok, ha érdemes, vagy szórakoztató. Neked tényleg van okod bizonyos szintű önérzetre mert magasabb szinten adod elő mint az egyszeri libsiproli. Viszont ami nem tetszik az az amikor direkt félreértesz valamit és azon kezdesz lovagolni vagy mint a fentebbi manővered, amikor megpróbálsz irányítgatni. Sem az ócska demagógiát, sem a lekezelő stílust nem szeretem, így arra nem fogok túl udvariasan reagálni, pláne ha előtte már jelzem hogy abba kéne hagyni. Úgyhogy a normális hangnemnek vannak még kritériumai, nem te vagy rá a legjobb példa hidd el, de ha képes vagy tárgyilagos és komoly hangnemet is megütni, én abban partner tudok lenni hidd el.
süti beállítások módosítása