B1 blogcsalád



Fidesz vs Néppárt – a propaganda már a kilépést készíti elő

2019. március 07. - ashwood

image_aspx_2.jpgÖnálló akarattal és gondolatokkal eddig sem vádolta senki a propagandatermékeket, így könnyű dekódolni a Völkischer Beobachter friss, szerkesztőségi vezércikkét, amely az Európai Néppárt haladéktalan elhagyására szólítja fel (!) Orbánt.

1849. szeptember 12-én látott napvilágot Kossuth Lajos elhíresült, vidini levele. Ebben írta le először, hogy a magyar szabadság ügyét elárulták: „...Szegény szerencsétlen hazánk elesett. Elesett nem ellenségeink ereje, hanem árulás s alávalóság által. ... Görgeit felemeltem a porból, hogy magának örök dicsőséget, hazájának szabadságot szerezzen. És ő a hazának gyáván hóhérjává lőn.” Tudjuk, Kossuth hazudott, de akkorát, amely évszázados távolból is hat, mind a mai napig. De azt is tudjuk: úgy gondolta, nem tehet mást. Segítséget akart a kor nagyhatalmaitól a szabadságharc folytatásához. És ha a valósággal, az osztrák és orosz seregek által legyőzött, gyenge magyar katonai erővel kezd házalni, biztos visszautasítják. Így arról kezdett fantáziálni, hogy nem a túlerő, hanem a belső ellenség ármánykodása vezetett a – reményei szerinti – ideiglenes fegyverletételhez. Azt is tudjuk: az idő nem őt, hanem Deák Ferencet igazolta.

Ma Orbán Viktor diktálja saját, vidini levelét az oligarcháinak kijátszott, majd egyesített propagandagépezet nyaloncainak. E verbális verőlegények pontosan tudják: adóforintokból származó bérükért cserébe szolgai pontossággal kell visszaadniuk a Vezér gondolatait, azokat véletlenül sem vegyítve sajátjaikkal – már ha lennének egyáltalán.

Így hát elképzelhetetlen, hogy ne a pártközpont utasítására – pontosabban diktálása nyomán – jelentette volna meg a csütörtöki Magyar Nemzet vezércikkét(!). Az Új szövetséget! címet viselő dekrétum szerint: „Elérkezett az idő egy új szövetség megkötésére. Új szövetséget pedig csak úgy lehet kötni, ha a régit felbontjuk. Elérkezett az idő, hogy a Fidesz befejezze a megalázó egyezkedést az Európai Néppárttal.” Egyenes beszéd, tiszta sor.

Ezt követi a kossuthi vonal:

  • A mai néppárt nem különböztethető meg sem a szocialistáktól, sem a liberálisoktól.
  • A néppárt mára a beteg liberalizmus kiszolgálója lett. 
  • A néppárt mára megtagadta Helmut Kohl örökségét, helyette Soros György lázálmát kívánja megvalósítani a „nyitott társadalomról”.
  • Ma Európa első embere egy mentálisan és morálisan is válságban lévő báb, aki Soros kitartottja. 
  • a néppárt vezetője, Joseph Daul és Manfred Weber is világossá tette, hogy kizárólag ezt az irányvonalat támogatja. 
  • A néppárt a szocialistákat és a liberálisokat választotta, nekik akar megfelelni. 

Mindezek után pedig senki számára nem lehet kérdéses a végső konklúzió: „Nincs mire várni tovább – pontosabban fogalmazva: tilos tovább várni! Így, és csak így lehet élére állni a bevándorlás elleni harcnak, megvédeni a nemzetek Európáját és benne Magyarországot. A magyar miniszterelnöknek muszáj lesz e harc élére állnia.”

„Tilos tovább várni!” – utasítja (!!!!!!!) Orbánt a Magyar Nemzet. Bár ha kétszer annyi végtelen párhuzamos valóság létezne, mint amennyit fantáziálunk, akkor sem képzelhető el egyikben sem, hogy a lakájmédia utasítja valamire a miniszterelnököt – már ha nem kapott erre egyértelmű utasítást.

Ahogy az is elképzelhetetlen, hogy Orbán bármiben is tévedni méltóztasson. Tehát aki nem ért egyet vele, az hülye/áruló/sorosista/migráncs – akkor is, ha tegnap még a legnagyobb puszipajtás volt. Könnyű ám kiesni a pixisből. Kérdezzék csak meg Simicskát, Spédert, Habonyt.

Nem kell sokat várni arra, hogy Manfred Weber és a Néppárt az antiszemitizmus melegágya legyen, szemben a befogadó, nyílt és toleráns osztrák FPÖ-vel, német AfD-vel, vagy a francia Marie le Pennel szemben.

Minden reális számítás arra mutat, hogy a Fidesznek, és személyesen Orbán Viktornak nem éri meg szakítani a Néppárttal, amely az EU legnagyobb és legerősebb politikai formációja, az EP-választások biztos nyertese volt és marad. Azonban itt helye nincs a racionalitásnak. Orbán ugyanis épp azt nyerné a kilépéssel/kizárással, mit itthon elvesztett harmadik, kétharmados győzelmével: az ellenzékiséget, a permanens harcot.

Orbán a NER tizedik évében is úgy kormányoz, csatlósai úgy kommunikálnak, mintha ellenzékben volnának, mintha akadna bárki, akit még ne győztek volna le ezerszer. A permanens fülkeforradalom fenntartásához ezért fiktív ellenségeket kell kerálni – NGO-k, Soros, az állítólagos ballib médiafölény és a kulturkampf.

Most végre valóban ellenzékbe kerülhetnek. Mégpedig egy olyan térfélen, amely cseppet sem befolyásolja belföldi szabadrablásukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr514675069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oxica 2019.03.07. 10:52:39

Csak hát, nem kilépnek, hanem kibasszák őket.

Aztán akkor már tényleg nem kell szarakodni a kereszténydemokratákkal, kereszténységgel.
Lehullik a máz és mehetünk nyíltan bele a nemzetiszocializmusba.
Akkor már nem lesz semmi akadálya a viktorjugend létrehozásának, ahogy GFG1G már meg is üzente a Völkischer Beobachterben.
Lehet nyíltan uszítani bárki ellen, lápi hülyemagyarországon és szerte Európában, mert már a néppárt sem tudja kontrollálni a tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigányt.

Szép új világ lesz, ahogy megint a fasiszták oldalára keveredett az ország, a történelemben már sokadszor és sokadszorra is egy jó nagy eltaknyalás lesz a vége.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

rallus 2019.03.07. 10:55:56

Orbánnak illett volna figyelembe venni azt az elegáns gesztust, hogy Weber ultimátumot adott neki!
Azt persze csak furcsán lehet megmagyarázni, hogy miért szívügye Webernek egy amerikai magánember kamu egyeteme, de nem azért tartjuk a ballib sajtómunkásokat, hogy ezt ne tudják kristálytiszta logikával megindokolni...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.07. 11:36:37

@Oxica: " ... Lehullik a máz és mehetünk nyíltan bele a nemzetiszocializmusba. ... "

Ha igazad lesz, akkor találkozunk Recsken vagy a fidesszékház pincéjében, ahol majd számonkérik rajtunk, hogy időnként Csuti Csüngőhasú Törpenapóleonnak és O1G-nek hívtuk őméltóságát a Fényességes Vezetőt.

Inkább ne legyen igazad, és follyon minden tovább a rendes kerékvágásban, ahol a néppárt megalkuvó, és előbb utóbb a maszopiták és a kurcsányiták eltakarodnak a közéletből, és végre felemelkedhet egy olyan ellenzék, amelyik hiteles, vállalható, kormányképes, és végre a földbe döngölheti a fideszt a NER-rel együtt.

FCUK5 2019.03.07. 12:02:41

a Nemzet cikke két célt szolgál: egyrészt jelzi kifelé, hogy van más választása a Fidesznek, másrészt alkalmat adtak, hogy a fidesz elmondja, hogy maradni akarnak. semmi többet nem kell belegondolni.

2019.03.07. 13:47:13

Nem fog kilépni a csúti pohos dakota ! Tudja hogy ha kibasszák , mint macskát szarni, akkor nem fog tudni lopni, mint ahogyan eddig tette a tónyóval, a kósamalaccal, a lölővel és a farkasflórival. Mert dolgozni nem szeret, a hazugságon és a lopáson kivül semmihez sem ért, de a pénzt azt nagyon szereti ! Főleg ha más keresi meg és ő csak elkölti !

A sorosgyurikabácsinak is csak addig tette a szépet, addig volt Liberális, amig pénzt kapott a főgecó. Mikor már nem jött a pénz--mert gyurikabácsika rájött hogy hazudik--akkor mocskos ellenség és migránssegitő lett a vén pénzeszsák. Ellensége lett mert nem adott potyapénzt, nem adott 100 milliókat és nem tartotta el tovább a kiccsaládot és a lakájok , seggnyalók hadát. !

Most ugyanezt játssza el a z eu-val . Eddig amig tudott lopni a kiccsaláddal az nemzethy aranyvővel és a haverokkal együtt--addig az eu volt a világ legjobb közössége. Nála a jelszó--" Az Isten, a Család és a Haza ! "--volt Azaz , ha kell, az Isten pénzét is ellopom a családnak, a haveroknak és a haza nevében mindenkinek hazudok és akinek ez nem tettszik az mehet amerre lát ! Mert a legfontosabb a pénz, amit az eu-tól is ellopott a főgecó .

Én lassan , elkezdem előkésziteni a fatestápolót és a lapátnyelet, mert jó az ha kéznél van. Hiszen most jönnek majd a kopogtatók és a propagandisták, hogy milyen jól élünk Magyarországon. Remélem a gfg " viktorjugendjei " is eljönnek az emberekhez, és én mivel nem vagyok kíváncsi a hazugságaikra, felkészülök. A kis nyomi gfg pedig remélem velük jön. Jut eszembe, az ilyen seggnyaló lakájok miért is nem nem a versenyszférában dolgoznak, miért a mi adóforintunkon élősködnek , a patkányok ? Mit tanultatok a sok lakájjal és román menekülttel a tehetséggondozó kollégiumban Miskolcon--gfg ? Mert a koszon és a lopáson kívül nem ragadt rátok semmi , kergebirkák !

Fideszkéim ! Térdre imához, mert ha nem is basszák ki a birkapártot az unióból, pénz, az egyre kevesebb lesz. Mert az lehet hogy járni járna, de nem fog jutni. Úgy mint az egykori prímás mondta a brácsás és bazseválós bandának a lakadalom után, amikor a pénzt osztották és a brácsásnak nem jutott--hogy tudom komám hogy járni járna, de hát ha nem jut, akkor nem jut !

És ezt ugye ami hiányzik, azt a kicsike píztet, aztat majd ti fogjátok összedobni ? Mert akkor farhátra sem fog nektek jutni, de a csontot majd a kedves, szeretett vezetőtök, kidobja nektek az ablakon. De lehet hogy inkább a kutyának !

Eli Gold 2019.03.07. 13:50:24

@Oxica: Nehéz lehet neked. Keserű vagy mint egy tál cigaretta csikk. Egyél egy zserbót.
Kibasszák? Nem basszák ki? Netán kilép nem lép?
Oly mindegy.
A lényeg hogy egy fikarcnyit sem lesztek vele közelebb a hatalomhoz hál' Istennek.
Ez a lényeg bébi!
Szóval ragozhatjátok ebben a virtuális kis szegletben, hányhattok epét is, ect, de lényeg a lényeg, neketek ennyi jutott.
Szóval hajrá!
:-*

Eli Gold 2019.03.07. 13:56:26

@jános515:
Pöcörő!
Ha ti csinálnátok itt a matekot, még farhátra sem jutna.
A bányászbéka segge alatt vagytok, akárhogy is szeretnétek osztani az eszet.
Lejárt, avítt, rinyagép vagytok egytől egyig, úgy mindennel együtt amit képviseltek.
Na pusza neked is. ;-)

Secnir 2019.03.07. 14:11:02

@Oxica:
"Csak hát, nem kilépnek, hanem kibasszák őket."
nézd, nekem oly mindegy, hogy a fidesz odakint melyik párt címe alatt lebzsel. a különbség az, hogyha kibasszák, az keményen belever orbán egójába (és odabent tovább fokozza a pszichés zavarokat). ha viszont ő lép ki, akkor ez várat magára 2-3 hónapot, ugyanis kacagva odapávatáncikál le penhez meg salvinihez, és onnantól kezdve két verzió van
a) közlik vele, hogy no koalíció. ekkor két szék között a pad alatt, a fidesznek megszűnik az érdekérvényesítése az EP-ben.
b) közlik vele, hogy koalíció, ekkor lesz egy X fős populista frakció az EP-ben érdekérvényítés nélkül (mert kevesek hozzá), ezenfelül a koala vezetőjének NEM orbánt fogják megtenni, bárhogy is fog brekegni. na ez lesz az a pont, amikor felháborodik, és jön az a) pont.

szerintem a vége így is, úgy is az, hogy a fidesz ott fog gubbasztani az EP-ben függetlenként. és ha valami fontos döntéshozatal van, akkor meg le sem szarják a véleményét.

morpho 2019.03.07. 14:20:58

@Secnir: Stimmel. Most akartam leírni ugyanezt.

6.Lenin 2019.03.07. 14:43:38

@Secnir:

Egy dolgot kifelejtesz. Néhány éve hány "nyagyfiú" szerette volna Orbánt kioktatni, és jelenleg már a nevükre se igen emléxik senki.
Néhány éve még Orbán egyedül volt, most már ez nem mondható el. van ahol már kormányon is vannak, máshol meg igen rezeg a léc.

A sorozatos migrik által elkövetett bűncselekmények miatt már egyre sikeresebbek a bevándorlás ellenes pártok, és ez csak sokasodni fog.
Mi van, ha ezt érzik ez EU-ban is, ezért próbálnak izmozni, megkésve? Majd május végén közelebb leszünk a megoldáshoz. A trend azért már ennél világosabb. Orbán van a nyertes oldalon. Talán most még nem lesz teljesen egyértelmű ez, de zászló neki áll.

2019.03.07. 14:49:05

@Eli Gold: Mi a tököm bajod van tádé ? A lopás az mióta is matek te agyhalott birka ?!
A bányászbéka segge, hozzátok képest értelmes és úri ülep ! Az én fenekem pedig hozzád képest úriember ! Tudod, az nem lop nem hazudik és nem nyávog. Ne ríjjál kistesvírem !
De ha meg akarod tudni milyen rinyagépek vagyunk, akkor gyere le ide hozzánk ! Szivesen megijedünk csak mondd el mitől kell félni. Talán a "viktorjugendtől tádékám ? Olyan kevesek vagytok, mint Kósa mama disznóinak felhalmozott szarcsomójában a sóhajtásotok ! Na ríjjál tovább tádékám ! Mást úgy sem tudsz !

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.07. 15:41:13

@jános515: " ... Tudja hogy ha kibasszák , mint macskát szarni, akkor nem fog tudni lopni, ... "

Ezt a baromságot honnan veszed? Állami péz ugyanúgy lesz, ami könnyen el tudja veszteni a közpénz jellegét... Lesz uniós támogatás is, talán egy kicsit kevesebb, de ez is el tudja veszteni a közpéz jellegét...

Eli Gold 2019.03.07. 15:49:02

@jános515:
hehe, hehehe
fúú bakker, valami eredetibb nincs? :-O
azé akárhonnan nézem kacagságos ez a sok hablaty, benne te is :-)))
de azé csöppet szánlak téged, titeket, mert ez a molyfingnyi erölködés, ez a penetráns lábaszag, hogy valami értelmeset kinyögejetek, és sehol semmi... azért ez végül is gáz. :-(
tolod itt a májert a nagy semmire, virtuálisan erölködsz a monitor másik oldalán, és...
és ennyi.
vagyis a büdös nagy semmi
piti kis senkik vagytok
ez van
na rákendroll
;-)
vazzeszakadokrajtad :-)))

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.07. 15:59:36

@Secnir: " ... vége így is, úgy is az, hogy a fidesz ott fog gubbasztani az EP-ben függetlenként ... "

Hát, eddig is lett volna hová mennie, legrosszabb esetben összeáll PIS-sel meg a többi hasonszőrűvel, aztán ha tényleg összejön amiért rinyáltak már a liberálfasiszta lapok, hogy akár 1/3-nyi náci is bejuthat az EP-be, akkor meg az EPP-nézhet, mert lesz egy másik kő kemény széljobb frakció, ami elviszi az EP legnagyobb frakciója címet, és akkor nyúl baszhattya, mert nem Weber lesz a góré, hanem mondjuk Salvini...

Az a baj, hogy jelenleg az EPP-nek van nagyobb szüksége a fideszre, mint a fidesznek az EPP-re.... ráadásul, ha sokat csuklóztatják a Csuti Rablót, akkor a fidesz még a választások után is kiléphet, és megcsinálhatja a széljobber frakciót a haverjaival.... Ezt azért Weber is érzi, és máris pengeti a békehúrokat: index.hu/kulfold/ep/2019/03/07/weber_epp_kormany_plakat/

Eli Gold 2019.03.07. 16:33:07

@Magánvéleményem:
Kérem szépen hagyjuk már ezt a szómágiát, amikor majd jó megvan mondva, kőbe van vésve, sőt ki van nyilatkoztatva, hogy mi a szélsőjobb.
Lejárt az az idő, amikor a szavak értelmét elkellett úgy fogadnunk ahogy azt a ballib oldal a vélemény monopolisták mondták álították.
Nincs erkölcsi szellemi fölény semmi, sőt, csak egy hazmázas, kesze kusza, tákolt "ideológia" ami egy merő siralom.
Az egészet távolabbról szemlálve, fel kellene már fogni, nem pontosan de Churchillt idézve: egy országnak nincsenek barátai, egy országnak érdekei vannak.
Tudom, hogy ezt majd mindenki a saját szája ízlése szerint "lefordítja", de az iagzság az, hogy ebben az a lényeg, Orbán igyekszik úgy csinálni, hogy nekünk legyen jó.
Bármilyen szűklátókörűen áltok is hozzá.

Tangooo 2019.03.07. 16:43:02

@Oxica: hát ha bejön a jóslatod, remélem az olyan kitételeket, hogy "tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigány", minimum 15 botütéssel fogja a rendszer díjazni. Te rasszista faszkalap.

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.03.07. 17:28:57

"A néppárt mára a beteg liberalizmus kiszolgálója lett. "

Ez a lenyeg, ki kell rugni a lipsiket, es vissza kell foglalni a neppartot. Aztan ugyanezt az Unioval is.

paraszthajszal 2019.03.07. 20:45:44

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Hali, speciel a melóval már végeztem, már csak kikapcsolódásképpen ejtőzöm és fórumozgatok kicsit. De honnan jutottam itt eszedbe? e
Ehhez a topikhoz hozzá se szóltam eddig (uncsi, elcsépelt téma, ezt már elégszer kitárgyaltuk).

John Brennan 2019.03.07. 21:55:18

Az orbánfóbiások újabb lázálmait, újabb gyűlölködéseit olvashattuk.
Igaza van a Magyar nemzet cikkének, a néppártban árulók ülnek.

John Brennan 2019.03.07. 21:56:39

@az EU pénzek zsákolója: magyarellenes uszító és gyűlölködő vagy

John Brennan 2019.03.07. 21:58:37

@Oxica:
Cigányozunk, cigányozunk, te rohadt fasiszta? Dögszagú anyád hogy van?

morpho 2019.03.07. 22:16:11

@John Brennan: "Igaza van a Magyar nemzet cikkének, a néppártban árulók ülnek"

Így van! Annyival egészíteném ki, hogy nem csak a néppártban! Mindenhol! Mindenki hülye és áskálódik, továbbá rosszul lát mindent! Az egész Világ (leszámítva néhány Orbánhoz hasonló populista széljobber pártvezetőt) Kizárólag Orbán Viktor látja jól! Ebben megegyezhetünk, egyetértek!

Greccsi Zsot 2019.03.07. 22:28:01

Kene mar egy rezsim buktato giga tuntetes, ha leszunk legalabb szazan, akkor mar rendorsegi biztositast is kapunk.

MrzNur 2019.03.07. 23:01:20

@John Brennan:
"Az orbánfóbiások újabb lázálmait, újabb gyűlölködéseit olvashattuk.
Igaza van a Magyar nemzet cikkének, a néppártban árulók ülnek."

Aztán, ha másik közösülésbe megy és ott sem értenek majd egyet vele, azok is árulók lesznek? Mindegy ki az, ha nem áll be a sorba, ellenségének válik? Ha Soros meghal, kit kell gyűlölni? Miért kell egymásnak uszítani a Magyar embereket 1998 óta?

MrzNur 2019.03.07. 23:05:59

@John Brennan:
"@az EU pénzek zsákolója: magyarellenes uszító és gyűlölködő vagy"
Nekem a vélemezett hozzászólásból nem jött le, hogy mitől lenne magyarellenes. Pont, hogy a migránssokkal van baja, az "ősmigránsokkal".
Az uszító és gyűlölködő pedig rád is áll, de vastagon...

morpho 2019.03.07. 23:13:10

@MrzNur: Te most komolyan elmagyarázod neki? Este 11-kor? Egy narancskullancsnak?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.03.08. 03:04:47

a Tisztelt Miniszterelnök Úr megtisztítja europát a libbant mocsoktól
hajrá Magyarok!

John Brennan 2019.03.08. 03:40:14

@MrzNur:
De, az illető egy mocskos uszító és gyűlölködő.
Az viszont nem gyűlöletkeltő, hogy egy plakáton ott van a Juncker meg a soros, aki ezt állítja, az maga a gyűlöletkeltő.

2019.03.08. 07:33:55

A ki nem lép egyszerre...

@morpho: "Az egész Világ "
ROTFL... fogalmazzunk kissé pontosabban.. a tudomány, a méréstechnika ezt már lehetővé teszi.. az egész Európa szerte visszaszoruló bal-lib káoszbrigádon kívül kb a kutyát nem érdekli a téma... és érzésem szerint a Naprendszeren kívül meg végképp senkit. Ezt gondold tovább ;)

chrisred 2019.03.08. 08:50:13

@FCUK5: Nagyjából. A Fidesz a szokásos jó zsaru, rossz zsaru felállást játszotta el egyedül. A névhámos magyaridők úgy csinált, mintha lehetne önálló véleménye, és nem azt írja le, amit a pártközpontban kiadnak nekik. Orbán meg higgadt, jó zsaruként lecsitította a kesztyűbábját. Szerintem megsértem az óvodásokat, ha a Fidesz tevékenységének nívóját hozzájyk hasonlítom.

2019.03.08. 08:59:18

@chrisred: " Szerintem megsértem az óvodásokat, ha a Fidesz tevékenységének nívóját hozzájyk hasonlítom."

..és most gondolj bele.. hol van ehhez az ellenzéki kiccsapat??? Valahol a mezoszférában...

chrisred 2019.03.08. 09:15:40

@Womb Raider: Jó, de ők legalább nem közpénzből élik ki az infantilizmusukat. Legalábbis csak annyiból, amit a Fidesz odavet nekik koncként.

2019.03.08. 09:19:16

@chrisred: " Jó, de ők legalább nem közpénzből élik ki az infantilizmusukat."

..és reméljük, ez egyelőre nem is változik. :) Minek is változna? Majd, ha minőségi csere reménye látszik...

2019.03.08. 09:20:28

..esélye..ehhhh

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.08. 09:32:06

@morpho: " ...a néppártban árulók ülnek .... Mindenhol! Mindenki hülye és áskálódik, továbbá rosszul lát mindent!... Kizárólag Orbán Viktor látja jól! ... "

Ennyi baromságot összehordani.... Vegyük észre, hogy az EP-ben is csak szarházi politikusok ülnek, akik mindent megtesznek a pozíciójuk megőrzéséért... Hazudik, helyezkedik, ígérget, visszatáncol, nyilatkozik, pofázik, de nem cselekszik.... Tipikus politikus megnyilvánulások, nem áruló, de úgy látja jónak, hogy ezért kap több szavazatot, akkor ezt csinálja, ha azért, akkor azt csinálja, mindeközben próbál mind több támogatót is szerezni az EP-n belül, hogy az ő véleménye legyen az amit törvénybe/határozatba/nyilatkozatba foglalnak.

Ha azt látja szükségesnek, akkor arról beszél, hogy mostmáraztán kiteszik a Csuti szűrét, DE nem fogják megszavazni a kizárást, mert túl sok a vesztenivaló.... Pávatánc az is, de ebben a műfajban a Csuti Csüngőhasú Napóleon a legnagyobb szakértő, ő járja a legcifrábban....

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.08. 09:34:29

@chrisred: " ... Legalábbis csak annyiból, amit a Fidesz odavet nekik koncként. ... "

Hát, elég durva az, hogy ezen a koncon még nekiállnak marakodni is...

chrisred 2019.03.08. 09:34:59

@Womb Raider: Nem is ennek kéne változnia, hanem annak az idiotizmusnak, ami az adófizetők ezermilliárdjaiból éli ki magát.

2019.03.08. 09:41:16

@chrisred: Ez szerintem nem feltétlenül ennyire egyszerű.. ha ez az ára, hogy a hatalomtól a ballibbantakat távol tartsák ..talán már inkább felfogható előrelátó gondoskodásnak is ;)

Mert hát a pénzpazarlás terén amazok sem mentek soha tanácsért másokhoz.. ráadásul ócska szervilis bagázs volt, akiknél minid másodlagos volt a nép érdeke.. csak az EU, csak az USA, hiszen a hatalmat tőlük remélték, remélik..

chrisred 2019.03.08. 09:52:22

@Womb Raider: Cseberből vederbe. A kormányzatnak a szolgálat a feladata, tehát a szervilizmus hozzá tartozik. És ha választani kell, hogy az egységes Európához alkalmazkodjunk, vagy a putyinista újszovjet birodalomhoz, szerintem a magyar polgárok jó néhányszor (1956, 1989, 1997, 2003) jelezték a hatalom számára, hogy melyik utat kell követniük.

2019.03.08. 10:03:14

@chrisred: A kormányzatnak NEM Európa/USA..akárki más szolgálata a feladata, hanem az ország polgárainak érdekében kell tevékenykednie..

Te összemosod (szándékosan?) az alkalmazkodást az alázattal, meghunyászkodással, alárendeltséggel. Csak a közös érdekek jelenthetnek kötődést, kötöttséget.. és kis államként nem érdekünk ellenséges viszonyt kialakítani egy kvázi szomszédos országgal..
(a gazdasági érdekek terén abszolút nem.. bár a szövetségesünk, akihez igazodni kötelező szerinted.. szankciókat foganatosít az oroszokkal szemben, tőlünk elvárja annak betartását, miközben ő vidáman kereskedik velük :) Nekünk okoz ezzel gazdasági hátrányt..Így (nekem) nehéz már eldöntenem, valójában ki van velünk és ki ellenünk...és még arra is emlékszem, hogy jelenlegi világraszóló barátunk miként lökött '56.-ban oda minket koncként az oroszoknak, csak , hogy a saját nagypolitikai érdekeit védje...
:)

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.08. 10:10:34

@chrisred: " ... a magyar polgárok jó néhányszor (1956, 1989, 1997, 2003) jelezték a hatalom számára, hogy melyik utat kell követniük ... "

És most mit jeleznek a polgárok? Melyiket kell most követni? Azt amit 2006-ban jeleztek pár százezren, vagy amit 2018 év vége felé jelzett az a kb kétezer fizetett maszopita és kurcsányita tüntikéző? Vagy azt amit a a B1 blog szerkesztői követlenek kb 6-an? Vagy azt, amit a fidesz láncos kutyái követelnek?

Valljuk be őszintén, ha a fidesz nem lopna ezerrel, akkor olyan méretű konszenzusa lenne a politikájának, amire hosszú ideje nem volt példa. Csakhátugye tudjuk, hogy lopnak, és sokunknak ez nagyon csípi a szemét. Ezért van csak kb 50%-nyi listás szavazatuk... ha nem lopnának, lenne 85% fölötti....

chrisred 2019.03.08. 10:30:52

@Magánvéleményem: Kimaradt a felsorolásból a kétmillió fős tüntetés a Kossuth téren. :)

Én még nem hallottam olyan tüntetésről, ahol azt követelték volna, hogy orosz vazallusokká váljunk. (Bár Thürmer néhány kivénhedt munkásőrrel simán megcsinálhatná.

De hát pont azért csinálnak az országból közép-ázsiai posztszovjet államot, hogy nyugodtan és következmények nélkül dézsmálhassák a közpénzeket. Lesz az a 85% valamikor 99% is, mint valaha a Hazafias Népfront idején. Bizonyára akkor is a hatalmas egyetértés miatt volt.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.08. 10:40:24

@chrisred: " ... Kimaradt a felsorolásból a kétmillió fős tüntetés a Kossuth téren ... "
Melyik? :-) volt több is, mikor, épp ki volt ellenzékben...

Tangooo 2019.03.08. 10:52:56

@az EU pénzek zsákolója: te nagyon frusztrált vagy. Menj pszichiáterhez!
Egyébként fingod nincs a szavak értelméről. A cigányozás nálam rasszizmus, ergo te egy szar, szemét rasszista vagy.

morpho 2019.03.08. 12:59:44

@Womb Raider: ".. az egész Európa szerte visszaszoruló bal-lib káoszbrigádon kívül kb a kutyát nem érdekli a téma..." Erröl papírod is van? Te is ilyen ballibkáosz forma vagy?
Momentán a néppártban van káosz. (ja, most az is ballib, kiment a felyemből)

@Magánvéleményem: "Ennyi baromságot összehordani.... "

Bravó!

John Brennan 2019.03.08. 22:18:01

@chrisred: baromság orosz vazalusságról írni. Teljesen hiteltelenitene ( agyrém) , ha nem lennél már régesrég egy hiteltelen hőzöngő fasz.

chrisred 2019.03.09. 05:40:13

@Womb Raider: Gondolom, a Magyarországgal kapcsolatban semleges és érdektelen USA azért lett idekeverve, hogy ne legyen nyilvánvaló, hogy itt az európai demokratikus hagyományok és az oroszázsiai despotizmus közötti választásról van szó. Az európai oldal alkalmazkodást vár tőlünk, a Kreml meghunyászkodást.

Senki nem lökött oda 56-ban senkinek, ezek a kérdések már 1941-ben eldőltek, amikor a magyar kormányzat beállt a katonai agresszió szolgalelkű kiszolgálójának. Akkor is dönteni kellett az európai demokratikus hagyományok melletti kiállás és egy illibsi katonabirodalom szolgálata között, és Horthy úgy döntött, ahogy most Orbán. Ezek után milyen elvárásaink lehettek 56-ban?

chrisred 2019.03.09. 05:42:45

@John Brennan: A tőled megszokott nulla érv, maximális személyeskedés. Senki nem szólt még, hogy az óvodás vitakultúráddal csak lejáratod magad a nyilvános fórumokon?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.03.09. 09:41:50

Az a jó a fideszbirkában,hogy kibaszott vastag a bőr a pofáján.

John Brennan 2019.03.09. 12:13:05

@chrisred:
Mirefel érv, te szarkavaró?
Annak cáfolatára, hogy egy agyhalott bedob valami baromságot? Érvelni értelmes és reális dolgokról kell, az orosz vazalusság a legócskább publicisztikai-nyelvi trükkök közé tartozik!

chrisred 2019.03.10. 09:04:09

@John Brennan: Oké, most már el is ismered, hogy érvek nélkül írogatsz.

John Brennan 2019.03.10. 09:18:34

@chrisred:
Az érvek nélküli szókiforgatás és szarkavarás nagymesterét leplezem le. Tessék, érvelj amellett, hogy Magyarország Oroszország vazalussa, és akkor megcáfolom az érveidet más érvekkel. Te ezt a baromságot érvek nélkül kinyilatkoztattad.
süti beállítások módosítása