B1 blogcsaládOrbán visszautasítja, hogy bocsánatot kérjen

2019. március 06. - nickgrabowszki

Az egész a Weber hibája. orweb.jpg

Aláíratlan, ún. szerkesztőségi cikket közölt a félhivatalos kormánylap szerdán, amiben állást foglalnak az Európai Néppárt és a Fidesz, illetve Orbán Viktor közötti konfliktusban. Mivel az igen valószínűtlen, hogy a Magyar Nemzet a Fidesztől és a kormánytól független véleményt engedne meg magának az ügyben, a cikket joggal tekinthetjük a Központi Bizottság a Rogán-féle propagandairoda, így

a Fidesz és az Orbán-kormány hivatalos álláspontjának.

A Weber súlyos hibája című opusz visszautasítja Manfred Weber EPP-listavezető feltételei közül a másodikat:

nem életszerű, hogy a Fidesz bocsánatot kérjen azért, mert kiáll a konzervatív értékek mellett, és hangsúlyozza, milyen Európát képzel el, milyen út mellett kardoskodik. A migránsválság jelentette nagyon súlyos fiaskó és politikai térvesztés nem a Fidesz hibája, hanem az eredeti értékeket sutba vágó nyugati tagpártoké.

Valamint a harmadikat is:

Ezen érdekek és értékek közé pedig nem tartozhat az, hogy egy legalábbis gyanús hátterű amerikai magánegyetemet kiválasztanak, s arra szólítják fel a magyar tagpártot, egyben a magyar kormány vezető erejét, hogy azzal kivételezzen, a hazai törvényeket áthágva hagyja, hadd tevékenykedjen a CEU, ahogy akar.

Orbán Viktor tehát visszautasítja a bocsánatkérést, valamint a CEU működésének törvényesítését is.

Ezzel Manfred Weber 3 feltételéből csak egyet hajlandó teljesíteni: március 15-étől Timmermansra cserélik Junkerst a kormányplakátokon.

Most azon ne is akadjunk fel, hogy arra utalást se tett az újságcikknek álcázott kormányközlemény,

  • hogy nem a Néppártól a Fidesznek, hanem Junkertől személyesen Orbánnak kellene/kellett volna bocsánatot kérni,
  • hogy a plakátokat ezután nem közpénzből (ti. az ellenzéki szavazók befizetéséből) finanszírozzák,
  • hogy a sajtónak álcázott kormánypropaganda se fogja támadni az Európai Bizottságot.

Azonban a 3 feltétel kétharmadának elutasítása azt jelenti, hogy Orbán elutasítja a kompromisszumot (amire Weber is utalt már), és nem lesz védhető a Fidesz pozíciója a Néppártban. Immár semmi sem áll a kizárás útjába.

Ezzel végképp bedőlt Orbánnak a szélsőjobb fordulatot vízionáló stratégiája,

hogy az EPP-t majd ő viszi koalícióra a rasszistákkal, és az erősebb fél képviseletében ő lehet a közös nevező Juncker utódjának, a Bizottság következő elnökének megválasztásakor.

A MN-közlemény azonban nem tartalmaz arra nézve utalást, hogy a Fidesz az EP 3 szélsőjobboldali frakciójához csatlakozna, vagy hogy egyáltalán mi lesz a magyarországi állampárt stratégiája a következőkben.

Orbán egyelőre a felelőst igyekszik megtalálni, ez pedig (mint a már a cikk címe is utal rá): Manfred Weber. A listavezetőt Orbán a hétvégén még a mi emberünknek nevezte, most pedig azzal vádolja, hogy neki köszönhető a két fél közötti konfliktus, mert a nyilvánosság előtt is rögzítette az EPP tárgyalási pozícióit, amiből arcvesztés nélkül már nem lehet visszatáncolni.

Weber miatt így vagy a néppárti vezetés (ha mégsem zárják ki a Fideszt), vagy Orbán (ha meghunyászkodik) szenved jóvátehetetlen presztízscsökkenést. A Nemzet cikke arra utal, hogy

Orbán inkább a befolyását hajlandó elengedni, semmint az imázsát.

Csak azért mindenki mást tesz felelőssé.

  • Kedden az ún. Alapjogokért Központ kormányszolgái még azzal turnézták körbe a propagandafelületeket, hogy a Bizottság követett el nagy hibát (ti. hogy válaszolni mert a Fidesz kampányhazugságaira).
  • Szerdán már Weber a hibás.

Felkészül: Soros György.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5514671723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GNDL 2019.03.06. 17:51:21

@morpho: „A hatalomról és a pénzről szól.”

Ma már ennél jóval többről van szó Magyarországon... itt egy bármilyen kormányváltás után soha többé nem lesz olyan hogy Fidesz-KDNP, ráadásul a fideszes vezérkar és legfőbb oligarcháik valószínűleg az országban sem maradhatnak, legtöbbjük nem is maradna, ugyan oda fognak luxusrepcsizni ahol jelenleg a szintén muszkabarát Janukovics haverjuk van, akit az ukránok üldöztek el.

Már csak az a kérdés, hogy mennyire akarnak majd ragaszkodni az egyébként már ebül megtartott hatalmukhoz a fideszes elvtársak, ha a mára igencsak elvékonyodott jég elkezd megtöredezni is alattuk. Tartok tőle, hogy nem lesz túl békés a következő rendszerváltás, viszont piszok gyorsan fog összedőlni Orbán Patyomkin-gazdaságával együtt az egész tákolmánya amit ő NER-nek nevezett el... de mindenképp rendszerváltás lesz bármiféle változás a hatalomban.

Ezért szoktuk sokan mondani a fideszes apparatcsikoknak, hogy azért gondolkozzanak el azon, alattuk nincs luxusrepcsi, nekik nincsenek muszka kormányzati haverjaik, az ő számláikon nincsenek lopott milliárdok... ők itt fognak maradni, és rájuk lesz verve Orbán és tolvaj söpredékének összes szemétsége. Persze a büntetési tételük nagyban fog függeni attól is, hogy ők konkrétan mit tettek a Fidesz-KDNP önkényuralmának lebontásáért. :)

6.Lenin 2019.03.06. 17:53:16

@GyMasa:

Szerintem ez még a "nagyfiú" gőgje, de majd rájön ő is. Talán túlságosan is bízik azokban, akik " 3D-ben kinyomtatták", vagy elhitte nekik, hogy ő tényleg "nagyfiú". Nálunk is volt ilyen (Megyó) aztán kivágták, mint a macskát kakilni.
Minden esetre ez a nyár érdekes lesz.

GNDL 2019.03.06. 17:55:56

@GyMasa: „Szerinte ugyanis tovabbra is fenn kell tartani a keleti (es igazabol a deli) allamok masodrangu, gyarmati szerepet.”

Ezt honnan a francból szedted?! :D Semmi ilyesmi elképzelésük nincs, egyszerűen csak szorosabbra akarják fonni a jelenlegi gazdasági együttműködést, főleg az eurozóna országaiban, legfőképp annak érdekében hogy részben megelőzhetőek, vagy másrészt könnyebben kezelhetőek legyenek olyasféle ciklikus válságok, mint amilyen a legutóbbi 2008-as volt. De nem azt mondják hogy „ki kell zárni” bárkit is, hanem azt, hogy mi megyünk előre, aki nem tart velünk az le fog szakadni, és erőszakkal senkit nem lehet kényszeríteni arra hogy jöjjön... :) És szó nincs „kétsebességes” dologról, ez sokkal többsebességes lesz, lásd míg a régió tagállamai már igen szép eredményeket értek el felzárkózás kategóriában, addig Magyarország már azoktól a tagállamoktól is leszakadóban van akik utánunk csatlakoztak...

GyMasa 2019.03.06. 18:05:51

@GNDL:
Tokmindegy, hany sebesseges lesz!
Ha egynel tobb, akkor MINDENKI, aki NEM az elso sebessegben van, akkor az nem "egyenrangu" Europa tagja...
Pont ugy, mint az allatfarm--ban, ahol mindenki egyenlo volt, de voltak egyenlobbek is.

GNDL 2019.03.06. 18:09:53

@GyMasa: „Pont ugy, mint az allatfarm--ban”

Nem, ez pont olyan mint a léghajózás... ha magasabban és messzebbre akarnak jutni, akkor kidobják a nehezéket ami csak visszahúz. Ennyi. :)

Egyébként meg továbbra is egyenrangú marad minden tagállam... annyi különbség lesz, hogy csak azok a tagállamok részesülhetnek jobban az EU nyújtotta előnyökből, akik elkötelezték magukat abban hogy nem csak saját államuk de az egész EU sikeres projekt legyen. Ez így teljesen jogos és igazságos. Ha nem akarsz felzárkózni, vagy ha nem akarod elfogadni az EU alapértékeit, ha nem akarsz együttműködni az EU más tagállamaival, akkor jogod van hozzá... de akkor ne is tartsd a markod. :)

GyMasa 2019.03.06. 18:12:51

@6.Lenin:
Ja, eleve a franciak az nem az a bekesen tuntetgeto nepseg :-)
Es, mondjuk teljesen meg is ertem, hogy beragtak az elitista gögös makronra...
Merugye megy itt a hadovalas, hoyg "csak 9HUF emeles"-en megy a hoborges, de ez nem igaz!
Az egesznek akkor lett megagyazva, amikor ugye makron nagyszeru kozlekedesi minisztere levitte 80km/h-ra az orszagutakon a sebesseghatart, es ugyanazzal a lendulettel el is kezdtek, turelmi ido nelkul szenne birsagolni a sebessegtullepoket.
Persze az sem hasznalt a dolognak, amikor kepes volt kb. abban a hangnemben nyilatkozni, hogy " Barmilyen arat hajlando vagyok VELETEK (a neppel) megfizettetni, hogy az EN celjaimat elerjem!"
Es a nepnel meg ott szakadt el vegleg a cerna, amikor makron egeszen pontosan ugyanezzel a demagog, nagykepu szoveggel indokolta az adoemelest...
Hat, igen a franciak nem szeretik a a farkukkal mas veri a csalant...

morpho 2019.03.06. 18:18:11

@taga20: Küzd a faszom! Annyi az egész, hogy ne csak a propagandisták hazudozása legyen jelen a blogtérben. Undorodom tölük.

@GNDL: Egyetértek, de te is azt írtad le, hogy az egész a hatalmukról és a pénzükről szól. Egyébként soha nem fognak lemondani a hatalomról, nem számítok semmi jóra.

GNDL 2019.03.06. 18:21:49

@morpho: „az egész a hatalmukról és a pénzükről szól”

Meg arról, hogy ha elveszítik a hatalmukat, azzal több évtizedes szabadságvesztést kockáztatnak... fejenként... tehát a szabadságukról is szól a dolog... ráadásul nem olyan „fiatalok” már ezek a „demokraták”, sokuk már legfeljebb csak fekete zsákban hagyná el a börtönt. :) Tehát ennyivel komolyabb a helyzet, mint egy „hatalomváltás”...

morpho 2019.03.06. 18:21:56

@GyMasa: Ha fölvennének a borivók klubjába, ahol te folyamatosan a sörivás nagyszerűségét hirdeted, akkor előbb rádszólnak, hogy hagyd abba. Aztán, ha nem hagyod, kibasznak onnan. Ez ilyen egyszerű.

morpho 2019.03.06. 18:23:48

@GNDL: De ezt ők is tudják. Ezért nem adják a hatalmat oda soha többé. Legalább is ez a szándék. Az országról már rég nincs szó, vagy tán sose volt.

Tangooo 2019.03.06. 18:24:34

Úgy látszik beemelték az EU-s alapértékek közé a kinevezett vezetők bírálhatatlanságát és sérthetetlenségét és az EB elnökét egy abszolutista monarchia királyának tekintik, akit bírálni felségsértésnek számít, akiket megválasztottak, azok pedig az alattvalók.
Tényleg egyre jobban hajaz ez az ügy is a szovjet elvtársak stílusára, akik természetesnek vették, hogy kívánságaikat a "béke-táborban" parancsnak vették. Ilyesmiről ábrándoznak a mai EU vezetői is.

GyMasa 2019.03.06. 18:29:27

@morpho:
Mondjuk ez azert elegge tulegyszerusitett pelda am, mert csak erintolegesen all parhuzamban a jelenlegi helyzettel.

taga20 2019.03.06. 18:35:18

@Tangooo: te ostoba állat, hol a kurva anyádban van olyan európai ország, ahol ilyen plakát kampányt csinál a helyi kormány a saját pártcsaládja ellen?

gondolom putyintól elélvezel, te fityeszparazita!

paraszthajszal 2019.03.06. 18:55:07

@GNDL: „ne rázhatnátok ennél még jóval nagyobb rőssel is a pofonfát”

Rossz hírem van lypschykém, mert immár 9. éve nem a magadfajták vannak kormányon, ezért most már nem ti osztogathatjátok a pofonokat, nem lövethetitek ki a nemzeti oldal szimpatizánsainak szemét, mint az El Qró mesteretek és Gergényi nevű pribékje tette 2006-ban, most már nálunk van a kardlap és a gumibot.

Nektek a szerencsétek az, hogy mi itt a nemzeti oldalon többségében jámbor, türelmes emberek vagyunk; egyelőre tűrjük azt, hogy Ti és a pár százaléknyi támogatottságú idoljaitok (Fegyőr Bandika, Szél Bernike, Hadházy Ákoska, Varju Laci bácsi) provokáljanak minket, próbára tegyék a béketűrésünket.

De azért azt is megjegyezném, lypschykém, hogy ez a türelem azért nem végtelen. Jobb lenne, ha azért lassan moderálnátok magatokat, mert előbb-utóbb azért mégiscsak elcsattanhat itt-ott egy-két nevelő szándékú atyai pofon.

rallus 2019.03.06. 19:05:48

Manfred Weber csontra mart! Orbán támogatása nélkül a büdös életben nem nyeri el az áhított posztot, marad szürke, határozatlan hivatalnok, egy EU Bajnai Gordon...
Orbán meg bőségesen kap majd ajánlatokat, mert ha azok a brüsszeli balfékek tovább szívóznak vele, akkor akár 16 helyet is nyerhet a szavazáson...

6.Lenin 2019.03.06. 19:07:35

@GyMasa:

"Persze az sem hasznalt a dolognak, amikor kepes volt kb. abban a hangnemben nyilatkozni, hogy " Barmilyen arat hajlando vagyok VELETEK (a neppel) megfizettetni, hogy az EN celjaimat elerjem!"

Na, igen. Ilyenkor szokott jönni egy kis pöcs, és a többi sok kis pöccsel elzavarják a nagyfiút, mert telele lesz vele a pöcsük.

Mondjuk a hatalom váltáshoz mindig kell néhány alapvető dolog.

Helyzetnek kell lennie, és kell, hogy ezt a helyzetet valakik (általában a háttérben) megh szeretnék változtatni.

Kell egy olyan személy, aki ezt képes levezényelni (karizmatikus, hitelesnek tűnő vezér)
Kellenek lakájok is, akik ezt támogatják. ez ritkán szokott gond lenni. Pénzért mindig találni.

Kellenek olyan célok, amit sokan elhisznek. Vagy kurva sokaknak telel legyen a pöcse az előzőkkel.
ez lényeges szempont, a tömegek, akik elhiszik amit a vezér kínál.

Igaz, ez kisebb egységekre illik inkább, de nagy birodalmak esetében sok része elengedhetetlen, néhány speciális dologgal kiegészítve.

Egy jó politikusnak ezekkel tisztában kell lennie.

Van helyzet? Vannak tömegek? A többi részletkérdés. Ha a két fő dolog hiányzik, bukott a dolog.

Tangooo 2019.03.06. 19:19:31

@taga20: pipiskedj, mert már az orrodig ér a szar ott a pöcegödörben, ahonnan felböfögöd!

taga20 2019.03.06. 19:25:26

@Tangooo: erre elfelejtettél válaszolni fityeszombi, gondolom a geci gazdádtól nem tucc!

na még egyszer!

te ostoba állat, hol a kurva anyádban van olyan európai ország, ahol ilyen plakát kampányt csinál a helyi kormány a saját pártcsaládja ellen?

paraszthajszal 2019.03.06. 19:48:19

@GNDL: „»Manfred Weber 3 feltételéből csak egyet hajlandó teljesíteni«

Amennyiben valóban lesz egy Timmermans-kampány is, akkor igazság szerint egyetlen feltételt sem teljesítenek”

Azt a b1 cikke igen rosszul teszi, hogy egy szerkesztőségi cikkből próbálja meg kiolvasni a kormánypárt álláspontját – ez káros, sőt felesleges, hiszen ennél autentikusabb forrást is alapul vehettek volna:
„A Fidesz számára az európai keresztény értékek védelme és a migráció megállítása fontosabb a pártfegyelemnél, ebben nem engedünk - mondta Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója szerdán újságíróknak. (…)

Budapesten működik a Közép-európai Egyetem, megfelelően a magyar törvényeknek, az oktatás pedig nemzeti hatáskörben eldöntendő téma, így az ezzel kapcsolatos kritika nem megalapozott.

Megjegyezte: Magyarországon minden oktatási intézményre ugyanazok a szabályok és törvények vonatkoznak, és mindenkinek be kell tartania ezeket, még Soros György egyetemének is.”
888.hu/article-a-fidesz-nem-enged-a-neppartnak-a-bevandorlas-kerdeseben

taga20 2019.03.06. 19:52:29

@paraszthajszal: tőled is kérdezem fityesz parazita!

te ostoba állat, hol a kurva anyádban van olyan európai ország, ahol ilyen plakát kampányt csinál a helyi kormány a saját pártcsaládja ellen?

paraszthajszal 2019.03.06. 19:53:08

@cikk: „Ezzel végképp bedőlt Orbánnak a szélsőjobb fordulatot vízionáló stratégiája,
hogy az EPP-t majd ő viszi koalícióra a rasszistákkal, és az erősebb fél képviseletében ő lehet a közös nevező Juncker utódjának, a Bizottság következő elnökének megválasztásakor.”

Ez pedig egy ordas nagy kamu, egy egyszerű fantazmagória, amire saját magatokon kívül nem találtok, találhattok forrást. Orbán soha NEM jelentkezett be a Bizottság vezetésére, így nem is lehet kudarcként értékelni azt, hogy nem lesz a Bizottság elnöke.

paraszthajszal 2019.03.06. 19:57:09

@taga20: A kormánynak nincs pártcsaládja, max. a kormánypártnak. A kampány nem az EPP-ről vagy az EPP ellen szól, hanem a migrációról, nem pártok mellett korteskedik, hanem a bevándorláspárti törekvésekre hívja fel a figyelmet.

Persze nem lehet, nem is akarom azt a kérdést megkerülni, hogy a fő kormánypárt, a Fidesz mit gondol erről, de ezt Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója világosan elmondta: „A Fidesz számára az európai keresztény értékek védelme és a migráció megállítása fontosabb a pártfegyelemnél, ebben nem engedünk”
888.hu/article-a-fidesz-nem-enged-a-neppartnak-a-bevandorlas-kerdeseben

GNDL 2019.03.06. 20:07:28

@paraszthajszal: Gondolod engem érdekelnek a fasiszta/muszka álhírterjesztő propagandaszemeteitek mint a 888 vagy a mindenszo? Gondolod Webert érdekelni fogják?! :D

taga20 2019.03.06. 20:07:44

@paraszthajszal: "A kormánynak nincs pártcsaládja,"

akkor mi a tetves kurva anyátokért kampányoltok az epp ellen közpénzből szardarab fityeszbűnözők?

géefgé, húzzál vissza a pöcegödrödbe a 888-ra!

uploads.disquscdn.com/images/f82c87930cd5c1f1894fcc16ea50b45fec84911f575a02d43a3cfffc80e82489.gif?w=800&h=260

Oxica 2019.03.06. 20:12:50

A tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigány soha semmiért nem kért még elnézést. Nincs olyan élő és holt ember akitől bocsánatot kért volna és nem is lesz. A diktátorok nem kérnek bocsánatot.

Ez a weréb gyerek teljesen hülye, ha azt gondolja, hogy a tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigány majd meghátrál. Inkább az a valószínűbb, hogy március 20. án is odaszarik a néppárt asztalára.
Ha tegnap kibaszták volna a néppártból, már akkor is késő lenne, mert a tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigány már az észak olasz fasiszta ligába vágyik, salvini duce testvér mellé, akit a hősének nevezett a tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigány.

Hát ez van tisztelt európai kereszténydemokrata elvtársak, bizony önök már le vannak szarva, a kis sasfiók kibaszott önökkel rendesen, hiába melengették a keblükön.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

Toportyán Zsóti 2019.03.06. 20:22:06

@paraszthajszal: Még mindig azt hiszitek a farok csóválja a kutyát?,Nem kéne ennyit lopni oszt akko nem kéne rettegni a kézlevágástól.Tiborczgyerek örökre elintézett titeket,jobb lett volna magyar zsebből kistafírozni a családot oszt akkor nem lennétek világhírű kispályás maffiás unijós pénztolvajok barmok.

paraszthajszal 2019.03.06. 20:26:56

@GNDL:
„Gondolod engem érdekelnek a fasiszta/muszka álhírterjesztő propagandaszemeteitek mint a 888 vagy a mindenszo?”

Jelen esetben ez nem egy véleménycikk, hanem a Hidvégi-féle (Fidesz komm. ig.) sajtótájékoztatóról szóló MTI-hír nagyobb változtatások nélküli átvétele.

Ha neked jobban esik cicis nénis „hírek” között olvasni ugyanazt, akkor nesze egy blikkes link ugyanazzal a szöveggel:
www.blikk.hu/aktualis/politika/a-fidesz-reagalt-weber-ultimatumara-ebbol-nem-engednek/mrnebe9

@taga20: „akkor mi a tetves kurva anyátokért kampányoltok az epp ellen közpénzből szardarab fityeszbűnözők?”

Nem az EPP ellen kampányol a kormányzat, hanem a brüsszeli, veszélyes migrációs törekvésekről szól a tájékoztató kampány (amelyek részben a Bizottsághoz, részben a Parlamenthez kötődnek).

Toportyán Zsóti 2019.03.06. 20:29:59

@paraszthajszal: 888 az vajon mi,nem valószinű hogy baksisért magyar állampolgárságot áruló fajtád autentika lenne keresztény értékek ügyében,tőletek kell védeni leginkább öndícsérettől félájult félázsiai félállatok.

paraszthajszal 2019.03.06. 20:36:13

@Toportyán Zsóti: „888 az vajon mi”

Egy médiatermék. De a Hidvéghi-sajtótáj-ról szóló MTI-cikket máshol is lehozták ugyanúgy. Pl. itt www.blikk.hu/aktualis/politika/a-fidesz-reagalt-weber-ultimatumara-ebbol-nem-engednek/mrnebe9

„Tiborczgyerek örökre elintézett titeket,jobb lett volna magyar zsebből kistafírozni a családot oszt akkor nem lennétek világhírű kispályás maffiás unijós pénztolvajok barmok.”

Tiborcz és az Elios ügyében elavult infóid vannak, nem volt bűncselekmény:; pestisracok.hu/az-ellenzek-egyik-legszomorubb-napja-buncselekmeny-hianyaban-szuntette-meg-a-rendorseg-az-elios-ugy-nyomozasat/

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.03.06. 20:44:53

Ez a tapló paraszt cigány féreg azt nem ismeri.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.03.06. 20:46:48

ez a parasztgeci elég kitartó mostanában!
Vajon hányan nyomják a műszakot ezzel a névvel?

paraszthajszal 2019.03.06. 20:52:18

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Te nézzed inkább a cicis néniket az erotikus blogokon, az európai politikai játszmák túl bonyolultak egy ilyen egyszerű lélenek, mint te.

Róbert László 2019.03.06. 21:56:03

Nincs annyi IQ hogy önmagától kilépjen mielőtt felmondanának neki. Pedig most fog bekövetkezni. De van aki sajnálja ?

0dzsud0 2019.03.06. 22:07:17

@Róbert László: a helyzet az, hogy a fidesznek most tényleg mindegy. talán egy minimálisan jobb, ha benn marad (egyrészt nincs az, hogy őket kizárták, másrészt jobb a néppárton belül nyomnia a saját akaratát és gyengíteni a migránspárti erőket), de ha kizárják, abban a pillanatban jöhet Le Pen és Salvini, nem kis erőt jelentve. ez a naivitás, hogy itt Orbánnak van félnivalója, meg neki kellene elnézést kérnie, több, mint naiv és szánalmas. ő van nyerő helyzetben, 2015 óta mindig, és ez még így is marad egy darabig. a libtardoknak ideje hozzászokniuk, és erősen átgondolniuk politikájukat.

morpho 2019.03.06. 22:20:43

@rallus: "Orbán támogatása nélkül a büdös életben nem nyeri el az áhított posztot"

Ha mégis, akkor leszopod a Blahán reggel fél nyolckor a csúcsforgalomban?

@0dzsud0: "ő van nyerő helyzetben, 2015 óta mindig, és ez még így is marad egy darabig"
Sőt! Örökkön örökké! Mindig is ő lesz az igaz magyarok igaz megmentője. Lásd még: "Lenin a hős, ki csak népének élt!" Éjjenéjjenéjjenéjjen!!!!!

0dzsud0 2019.03.06. 23:26:49

@morpho: megértem, hogy nehéz feldolgozni. tényleg.

morpho 2019.03.06. 23:42:15

@0dzsud0: Már hogy kinek nehéz feldolgozni és mit?

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.03.07. 00:09:14

Ez a bocsanat keres, annyira nevetseges idetlenseg, hogy egyertelmuen viccnek szantak.

Libsik visítanak de az ország a miénk ! 2019.03.07. 00:18:12

Azoknak kéne Europától bocsánatot kérni, akik évek óta szervezik az illegális bevándorlást. Pénzzel és bankártyákkal csábítják ide az arabokat. Azoknak akinek minden héten van egy ujabb ötletük arra , hogyan lehet megkönnyíteni az illegális bevándorlást.
Azok kérjenek bocsánatot, akik 5. éve azzal hülyitenek, hogy nem lehet megállítani a bevándorlást miközben szándékuklban sem állt.

Minden lipsi hazudik. 2019.03.07. 00:35:04

@taga20: HAZUCC mocskocs sorosberenc HAZUCC !!!

Minden lipsi hazudik. 2019.03.07. 00:36:05

@GNDL: HAZUCC mocskocs sorosberenc HAZUCC !!!

Minden lipsi hazudik. 2019.03.07. 00:37:11

@Oxica: HAZUCC mocskocs sorosberenc HAZUCC !!!

Minden lipsi hazudik. 2019.03.07. 00:39:32

@morpho: HAZUCC mocskocs sorosberenc HAZUCC !!!

Sziralisa 2019.03.07. 02:56:52

@Szilágyi Imre: - Tökéletes összefoglalása a tényeknek.

István Tamasi 2019.03.07. 05:40:03

Tessék mondani hol volt amimagyaror fenenagy önérzete amikor putyincsicska abszolút területen kívüliséget adott az orosz titkosszolgálatok előretolt bázisának - fedőneve: beruházási bank - ahol az orosz titkosszolgálatok annyi lehallgató eszközt, fegyvert, mérget (novicsok és társai), bérgyilkost tárolhatnak amennyit csak akarnak????
Azonkívül
Tessék mondani hol volt a fenenagy nemzetthy szuverenitás amikor o1g engedélyezte, hogy amerikai tisztségviselők és katonák szabadon randalírozhatnak úgy, hogy rájuk nem vonatkozik semmilyen magyar törvény, jogszabály? Néger migráns büntethetetlenül erőszakolhat magyar lányokat, asszonyokat csak legyen rajta amerikai zászló???

0dzsud0 2019.03.07. 08:09:23

@morpho: mondanám, hogy szánnivalóan játszod a hülyét, de simán csak kínos.

István Tamasi 2019.03.07. 09:26:10

@John Brennan: Köszönjük az önkritikáját.

GyMasa 2019.03.07. 09:48:33

@Toportyán Zsóti:
"...Nem kéne ennyit lopni..."
Nem tudom, neked feltunt-e, de a lopas befejezeset semmilyen formaban nem tartalmazza ez a legutobbi ultimatum.
SOt, ha jobban belegondolok, a lopassal latszolag semmi baja nincs az EU-nak...
(Ami reszben ertheto is, hiszen valoszinuleg ok is tomik a zsebuket es mint tudjuk "hollo a hollonak...")

GyMasa 2019.03.07. 10:04:01

Es, kozben elcsendesedik a "rabszolgatorveny"-nyel kapcsolatos alhiszteria is...
ELjott Januar vege, meg mostmar februar vege is, es ugy tunik, mindenki megkapta a tulorapenzet ahonap vegen, es nem kell varnia az 1200 oranyi tulorajanak a kifizetesere 3 evet...
index.hu/belfold/2019/03/07/egymillio_ember_sullyedt_vissza_a_politikai_apatiaba/

chrisred 2019.03.07. 10:19:42

@GyMasa: Szerintem mindenki elhitte Deutschnak, hogy a magyar emberek nem a pénzért, hanem lelkesedésből dolgoznak, és még fizetnének is azért, hogy túlórázzanak.

MrzNur 2019.03.07. 10:28:40

@GyMasa: Azért remélem te is örömmel mész minden nap (szombaton is) túlórázni! Engem nem érint, nem is támogatom, mert családellenes! Ha téged sem érint, de mégis mellette pampogsz, akkor csak simán egy álszent féreg vagy!

MrzNur 2019.03.07. 10:30:48

@chrisred:
Deutsch-nak hinni kell, tapasztalatból beszél! Egész életében, összesen nem dolgozott 8 órát, nem hogy túlórázott volna. ;-)

6.Lenin 2019.03.07. 10:35:51

@MrzNur: @chrisred:

A túlóra törvény nem kötelező. Miért szeretnétek ti diktálni, és miért, a munkavállalóknak?
A kormány nem diktálni akart, hanem lehetőséget -átlátható- biztosított.
Ti miért szeretnétek ebbe beavatkozni?

chrisred 2019.03.07. 10:43:41

@6.Lenin: Nem a munkavállalóknak, hanem a munkáltatóknak. Azért, hogy ne kerüljenek hátrányos helyzetbe a családos munkavállalók a szinglikkel vagy a migránsokkal szemben, akik simán bevállalhatják a túlmunkát. Míg egy családos embernek két műszakja van, egy a munkahelyén, egy a gyerekei neveléséhez.

GyMasa 2019.03.07. 10:59:47

@chrisred: @MrzNur:
Latom, csak nem birtok leszakadni errol a gumicsontrol (sem)!
Egyertelmuen latszik mostanra, hogy nincs igazatok ezzel az egesz alhiszeteriaval, amit az ostoba ellenzek kerekitett emelle a torveny melle!
Vagy nem ertitek, hogy mirol szol a torveny, vagy egyszeruen ossze-vissza hazudoztok rola.
Azt meg foleg nem ertem, hogyha titeket nem erint, akkor mi a rakert kell panikot kelteni???

GyMasa 2019.03.07. 11:04:17

@MrzNur:
"Ha téged sem érint, de mégis mellette pampogsz, akkor csak simán egy álszent féreg vagy!"
OK, latom, te sem a megalapozott erveles hive vagy.
Eloszor legyel szives ertelmezni a torvenyt, vannak mar egeszen jo, - meg ellenzeki - elemzesek is ezzel kapcsolatban!
Egyszeruen nem igaz, amit leirsz, es ez mostanra bebizonyosodott, es nekunk lett igazunk, akik december kozepe ota ezt hajtogatjuk.
De latom, neked lapot kell huznod 19-re.
Amit termeszetesen nyugodtan megtehetsz, de ezzel csak te csinalsz hulyet magadbol.

6.Lenin 2019.03.07. 11:12:56

@chrisred:

Mire alapozzátok ezt az állandó " mi mindent jobban tudunk"-ot? Valójában ennek a gyakorlatban eddig soha nem volt cáfolhatatlan bizonyítéka.
A kormány adott egy lehetőséget, hogy ezt a két fél átláthatóan rendezze. Milyen jogon akar ebbe külsőleg bárki beavatkozni?
Az ellenzék már 2x bukott ezzel, miért erőlködik továbbra is?

chrisred 2019.03.07. 11:22:05

@6.Lenin: Már honnan veszed, hogy kívülálló vagyok?

chrisred 2019.03.07. 11:22:47

@GyMasa: Miből gondolod, hogy nem érint?

6.Lenin 2019.03.07. 11:28:49

@chrisred:

Mert semmi nem bizonyítja, hogy bennfentes lennél. Mert, ha pl munkaadó, akkor leírod hogy te nem fogod alkalmazni, és kész. Ha munkavállaló, nem vállalod, és kész, és nem avatkozol be mások döntéseibe, ha az választható a ő számukra is.
Majd ők is eldöntik.
Mi a picsa ebben olyan bonyolult?

chrisred 2019.03.07. 11:32:31

@6.Lenin: Leírtam. Attól, hogy én családos emberként nem vállalom, még jöhet a helyemre egy szingli, aki hajlandó vállalni.

GyMasa 2019.03.07. 11:33:40

@chrisred:
Csak abbol, hogy nyilvanvaloan nincs fogalmad rola, hogy mirol szol a torveny.
Ha erintett lennel, (Es itt tegyunk eles kulonbseget akozott, hogy a munkaadod betartja-e a torvenyeket, vagy egy sumak magyar kiscegnel dolgozol, ahol pont leszarjak a torvenyt keresztbe-hosszaba, azaz az olyan cegek NEM torvenykezesi hataskorbe tartoznak, hanem a vegrehajtasnak kell bortonbe zarni az olyan cegeket futtato BÜNÖZÖKET) akkor mostanra szamodra is egyertelmuen kiderult volna, hogy tevedett/hazudott az ellenzeki karogo korus es semmi nem igaz azokbol az armageddon-scenariokbol, amiket december kozepen felvazoltatok...
Ezen felul, amennyi idod van itt kommentelgetni, nem hiszem, hogy olyan nagyon agyon lennel terhelve munkaval. De ez csak egy szemelyes, erintoleges megjegyzes.
Vegil pedig a szavahihetosegedet nalam vegleg a multkori, a szabadsag kiadasaval kapcsolatos torveny beidezesekor elkovetett aljas csusztatasoddal veszitetted el vegleg.

chrisred 2019.03.07. 11:36:41

@GyMasa: "Ezen felul, amennyi idod van itt kommentelgetni, nem hiszem, hogy olyan nagyon agyon lennel terhelve munkaval."

Ne magadból indulj ki, a töredékét sem kommentelem annak, amit te.

GyMasa 2019.03.07. 11:39:38

@chrisred:
Ertsd mar meg, hogy egy munkaadonak NEM ERDEKE hosszutavon tuloraztatni az embereket!
(ISMET: felteve, hogy betartja az aktualis torvenyeket!!!)
A tulorat ki KELL fizetnie a megfelelo potlekokkal.
Azaz, ha hetvegere berendel tulorazni, akkor dupla bert kell fizetnie.
Ha ezt ,a hogy vizionalod, minden egyes hetvegen megteszi, akkor az 2 honapnyi plusz bertkoltseg a cegnek.
Ennel sokkal olcsobb megoldas felvenni egy kolcsonzott munkaerot, aki az alapbernel olcsobban fogja elvegezni ugyanazt a munkat, es amikor a hajtasnak vege van, akkor egyszeruen nem kell tovabb fizetni.
Ha pedig eppen egy olyan cegnel dolgozol, ahol valami idiota seggfej a fonokod, aki szarik a torvenyekre, akkor jobban tenned, ha keresnel magadnak egy olyan munkaadot, aki betartja a torvenyeket!
MINDENKI azzal jarna a legjobban!
Ugyanis az ilyen bünözök addig tudjak az aljas uzletuket csinalni, amig vannak olyan hulyek, akik szo nelkul hagyjak magukat kizsakmanyolni.

GyMasa 2019.03.07. 11:42:28

@chrisred:
"Ne magadból indulj ki, a töredékét sem kommentelem annak, amit te."
"GyMasa
0 bejegyzést írt és 4771 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."
"chrisred
0 bejegyzést írt és 11644 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."
Te TENYLEG ENNYIRE hulye vagy???

GyMasa 2019.03.07. 11:48:51

@GyMasa:
Ja, es meg mielott jossz itt a "deenregebbenvagyoktag" mantraval, csinaltam reszletesebb statisztikat is:
En 1968 napja vagyok tag, ami napi atlagban 2,42 kommentet jelent
Te 3621 napja vagy tag, ami napi 5,92 kommentet jelent.

6.Lenin 2019.03.07. 11:49:37

@chrisred:

És?
Ma már mehetsz dolgozni bárhová. A te döntésed. Ezt mások is el tudják dönteni.
Semmi nem kötelező.

chrisred 2019.03.07. 11:51:25

@GyMasa: Nem, te vagy nagyon egyszerű lélek. A lényeg az, hogy nekkora időintervallumon belül mennyi idöt tölt vele valaki. Te az elmúlt egy órában beirtál ide 130 sort, én meg 30 sort. És ez mindkettőnknél 7-7 hozzászólásként jelentkezik a statisztikában.

chrisred 2019.03.07. 11:57:29

@GyMasa: Nálam a 11644:3621=3,2

Erre az aljas csúsztatásodra örökké emlékezni fogok. :)

chrisred 2019.03.07. 11:59:11

@6.Lenin: Ne mások döntsenek arról, hogy én máshová menjek dolgozni, amúgy meg ez a hátrány egész Magyarországon jelen lesz.

GyMasa 2019.03.07. 12:05:53

@chrisred:
Most komolyan?
blog.hu/user/257802/tab/activity
Az lehet, hogy IDE beirtal 30 sort, de ahogy latom, vannak meg MAS blogok is, ahol kommenteltel...
Es csak az utolso 3-3 hozzaszolasod sorait osszeadva nekem 75 jott ki, es nem 30.
Ezzel szemben en 71 sornyit kommenteltem, csak ebben a blogban ma.
Szerintem most kellene megallni, bar igen mulatsagos, ahogy hulyet csinalsz magadbol rendre.

GyMasa 2019.03.07. 12:08:28

@chrisred:
Bocsi, teljesen igazad van, rossz ertekkel oszottam! Elnezest kerek toled!
MINDENKINEK: Chrisrendnek igaza van, es rossz erteket irtam be a hozzaszolasomba!
Kerlek arra is emlekezz, hogy bocsanatot kertem a hibam miatt!

GyMasa 2019.03.07. 12:10:46

@GyMasa:
Mindenesetre meg a 3,2 vs. 2,4 is cafolja a kijelentesedet, hogy en tobbszoroset kommentelnem annak, amit te komentelsz.

chrisred 2019.03.07. 12:15:17

@GyMasa: Láthatóan szenvedélyeddé vált a csúsztatás, nem tudsz leállni vele.

"Te az elmúlt egy órában beirtál ide 130 sort, én meg 30 sort. És ez mindkettőnknél 7-7 hozzászólásként jelentkezik a statisztikában."

Erre te jössz azzal, hogy hajnali öt körül milyen hosszú hozzászólásaim voltak...

MrzNur 2019.03.07. 12:21:25

@6.Lenin:
"És?
Ma már mehetsz dolgozni bárhová. A te döntésed. Ezt mások is el tudják dönteni.
Semmi nem kötelező."

Jellemző! "Ha nem tetszik, amit MI akarunk, elhúzhatsz a p...."

Köszönöm Magyarország!

GyMasa 2019.03.07. 12:23:05

@chrisred:
Nem ertem, mitol lenne relevans ez az egesz ertek, hogy eppen egy oraban ki-mennyit kommentelt?
Az volt az alapallitasod, hogy en a te kommentjeidnek a tobbszoroset kommentelem.
Ez nem igaz:
- a teljes tagsagi idotartamon belul szamszeruen (11664 vs 4771)
- A tagsaggal eltoltott idoszak napjaival elosztott atlagos kommentszam alapjan (3,2 vs 2,4)
- A beirt sorok alapjan sem (75 vs 71)
- Nem irtam be egy ora alatt 130 sort, mert EGESZ nap irtam addig 71 sort.
- Te kora reggel ota kommentelgetsz, en pedig fel 10 ota, ahogy az idom engedi.
Reszemrol ezzel le is zartam ezt az ertelmetlen szocseplest.

GyMasa 2019.03.07. 12:24:34

@GyMasa:
Egeszen pontosan 9:48 ota.

chrisred 2019.03.07. 12:38:10

@GyMasa: Az alapállítás az volt, hogy nyilvánvalóan nem érinthet a rabszolgatörvény, mert itt kommentelek. Erre irtam axt, hogy akkor téged se érinthet (bár pont te jöttél elő vele, mindenki más csak reagált rá), mert több időt töltesz a kommenteléssel. Az, hogy a te eszközöd hogyan tördeli a sorokat, lényegtelen, az arányoknak annál a 7-7 hozzászólásnál hasonlónak kell lennie, mint nálam. Azzal, hogy azt írod, hogy az én utolsó 30 hozzászólásom nagyjából ugyanannyi sor, mint a te 7 hozzászólásod, akaratod ellenére engem igazolsz.

6.Lenin 2019.03.07. 13:01:44

@MrzNur:

Jobb lenne, ha "ez van, ezt kell szeretned" lenne?
Már az is baj, ha szabadon választhatsz, hogy neked mi a jobb megoldás?
Érted amit írsz?

6.Lenin 2019.03.07. 13:11:23

@chrisred:

Te tényleg egy seggfej vagy. Van választási lehetőséged, nem jó. Ha kényszerítenének, hogy más lehetőséged nincs, mint elfogadni a diktátumot , az se jó.

Kinek másnak kéne abban döntenie, hogy hol, mennyiért, milyen körülmények közt képzeled el a munkádat?
Pl. nincs rabszolgatörvény, de méltatlanok a munkakörülmények, alacsony bérezés mellett, de kötelező lenne ugyanazon a munkahelyen a nyugdíjjogosult korodig olyan munkát végeznek amihez sose volt kedved?

Ennyire frontérzény vagy? Vagy valami más akadályoz az értelmes gondolkodásban?
Vagy ez valamilyen belső kényszer hatása, csakazért is mindig más a véleményed?

6.Lenin 2019.03.07. 13:26:08

@chrisred:

Szerintem azt kilejtetted, hogy GyMasa írás közben többször vett levegőt, valószínűleg ,mert nem ért veled 1et. Sőt talán a félelemtől, mert nem merte leírni az igazságot, fél, hogy a Fidesz ezt következő nap 06:32:23-kor meg is torolná, valamilyen aljas módon.

chrisred 2019.03.07. 13:45:10

@6.Lenin: Ha nálad valós választási lehetőségnek számít, hogy vagy a családoddal nem tudsz foglalkozni eleget, vagy a munkahelyedet veszíted el, az a szolgalelkűségnek olyan szintje, ami még tőled is meglepő.

A további fejtegetésed merő ostobaság. Attól, hogy a munkafeltételek egyikében (rendelkezésre állási idő) a munkavállalók kárára hoztak új szabályt, és ezt valaki nehezményezi, még nem jelenti azt, hogy a munkavégzés egyéb előnytelen feltételeibe beletörödik.

6.Lenin 2019.03.07. 14:15:10

@chrisred:

Én ezt nem értem. Mindig is önállóan dolgoztam. Igaz soxor napi 12-16 órát is. A ledolgozott 40 valahány évemből nem sokat -6-8 évet dolgoztam cégnél-könnyen váltottam, ha nem tetszett A többit egyéni vállalkozóként tengettem, családdal együtt.
Mindig volt megoldás.
Ebből a szempontból mások problémáit nem nagyon értem, pláne, ha adott a választási lehetőség. Igaz közben megismertem nagyon sok olyan embert, akiknek soha, semmi nem volt jó, vagy nem voltak képesek maguk dönteni, magukról.
Végre van olyan lehetőség, hogy szinte mindenben magam dönthetem el, mit is szeretnék, és ebben az állam csak lehetőségeket kínál, kényszer nélkül.
Macerás dönteni-főleg jól-ezt megértem. Azt is tudom, hogy pont ez sokaknak elég nagy problémát jelent, de ideje lenne megtanulniuk, szerintem.
Nekem bejött, másnak miért ne lehetne szintén jó lehetőség a szabad döntés?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.03.07. 20:32:53

@GyMasa: Hahahaha Látatok már magyar munkáltatót?:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.03.07. 20:43:07

@0dzsud0: Még a régi szép idők,amikor még nem kúrtatok szét mindent.

chrisred 2019.03.08. 05:23:50

@6.Lenin: Akkor végülis te vagy az, aki kívülről bele akar szólni más emberek életébe. (Mert az, hogy pár évig belekóstoltál az alkalmazotti létbe, nem hasonlítható össze azzal, mintha valaki az aktív életének egész korszakát így tölti.) Amivel nekem egyébként semmi bajom nincs, mindenkinek bármiről lehet véleménye. Éppen ezért nem illik más véleményalkotási jogát kétségbe vonni.

6.Lenin 2019.03.08. 09:19:37

@chrisred:

Hol vontam kétségbe, te köcsög.? Pontosan arról írtam, hogy ez a törvény a szabad választás lehetőségét adja meg. Mindenki szabadon döntheti el, hogy melyiket választja.
Macerás? Igen az.
Ne menj le már kutyába, hogy megpróbálod kiforgatni más mondandóját.

chrisred 2019.03.08. 10:20:49

@6.Lenin:
"6.Lenin
23 órája
@MrzNur: @chrisred:

A túlóra törvény nem kötelező. Miért szeretnétek ti diktálni, és miért, a munkavállalóknak?
A kormány nem diktálni akart, hanem lehetőséget -átlátható- biztosított.
Ti miért szeretnétek ebbe beavatkozni?"

Máskor kevésbé átlátszóan hazudozzál.

6.Lenin 2019.03.08. 10:33:44

@chrisred:

Mi van?

A túlóratörvény nem kötelező=szabadon választható opciókat tartalmaz.

Eleve választhat a munkaadó is, lásd Szuzuki gyár, stb.

Hol, és mit akartam én bárkire is ráerőszakolni? Ti szeretnétek visszavonatni, megszüntetve a munkaadó, és munkavállaló szabad választási jogát.

Baszki, kezd már gáz lenni, amit itt csinálsz.

chrisred 2019.03.08. 10:36:49

@6.Lenin: Ne add már az értetlent, tisztán leírtad, ez egy olyan téma, amibe nincs jogom beleszólni. Nem mintha olyan helyzetben lennél, hogy bárkinek bármit is megtilthatnál. Ezért csupán ordas parasztságnak tartom.