B1 blogcsalád



A gyűlölet permanenciája: Orbán meghátrált Juncker ügyében, de most Timmermanst veszi célba

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. március 03. - Szelestey

• Orbán is érzi, hogy túllőtt a célon, ezért hamarosan személyesen igyekszik leszerelni a CDU elnökének aggályait 

• Weber azt üzente a magyar kormányfőnek, hogy most már aztán tényleg elég! 

• Le Monde: amikor Közép-Európa belesüpped a korrupcióba, fontos volna, hogy az Európai Ügyészség első elnöke a román Codruta Kövesi legyen, mert a kinevezés állásfoglalás volna a jogállam mellett 

Die Welt

die_welt.jpg

A magyar kormányfő nem szeretné, ha a Fideszt eltávolítanák a Néppártból, viszont jelezte, hogy Juncker lekerül a kifogásolt plakátokról és helyette Soros György társaságában Timmermans lesz az új célpont. Orbán Viktor az szociáldemokraták bizottsági elnökjelöltjét Soros szövetségesének nevezte. A lapnak adott interjúban Lenint idézve azt mondta, hogy jobboldali bírálói a baloldal hasznos, naiv idiótái. Hiszen azt hiszik, hogy szellemi harcot folytatnak, ám valójában mások, az ellenfél hatalmi érdekeit szolgálják. Utóbbi szeretné megosztani a kereszténydemokratákat. Szerinte az ellene irányuló támadások is balról jönnek, és nem is Magyarországot, hanem az EPP-t igyekeznek meggyengíteni. Úgy vélte, hogy itt egyfajta szalámi taktikáról van szó, ennek megfelelően ha a magyar pártot eltakarították az útból, akkor az olaszoknak, majd az osztrákoknak mennek neki.

A lap itt megjegyzi, hogy a pártcsaládot azért fenyegeti törés, mert az Orbán-kabinet plakáthadjáratot indított Juncker ellen, mégpedig a bírálók szerint antiszemita utalásokkal. Úgy hogy immár Manfred Weber sem tartja elképzelhetetlennek a Fidesz kizárását. A miniszterelnök ezzel szemben úgy véli, hogy jó párbeszéd folyik a CDU-val. Két megbízottja a múlt héten arról állapodott meg Berlinben, hogy Orbán ebben a hónapban találkozik Kramp-Karrenbauer pártelnökkel. Arra ugyanakkor nem reagált, hogy a pártcsalád frakcióvezetője szerint bocsánatot kellene kérnie Junckertől, viszont azt már Kovács Zoltántól tudni, hogy a politikus elleni kampány véget ér a hónap közepén.

A politikus elismerte, hogy vannak feszültségek Budapest és Berlin között, és hogy ezért részben őt terheli a felelősség. Ám szerinte csupán a migráció állt a két ország közé, 2015-ig semmiféle gond nem volt az együttműködésben, de Magyarország ragaszkodik a nemzeti önvédelem jogához. Szerinte az emberáradat ki fog újulni. Viszont elismerte: a bevándorlás ügyében áthidalhatatlanok az ellentétek, de ettől még együtt lehet élni velük. Azonban felvetette, hogy a kérdéssel nem a Bizottságnak, hanem egy új testületnek kellene foglalkoznia a schengeni tagállamok belügyminisztereinek bevonásával.

Frankfurter Rundschau

frankfurter.jpg

A lap azt írja az Orbán-interjú kapcsán, hogy a politikus fennhatósága alatt Magyarország csakis a szüntelen kampányolást ismeri. Ebben visszatérően Soros György az amerikai milliárdosnak és a emberbarátnak jut a fő gonosz szerepe, de most a másodhegedűs posztján Timmermans váltja Junckert. Ő is rajta van a kormányfő brüsszeli gyűlöletlistáján. A mostani plakátok másfél hete lógnak országszerte, de idáig nem lehetett tudni hivatalosan, hogy az akció csupán március 15-ig tart. A dátum azután bukkant fel, hogy a német kereszténydemokraták új vezére Berlinben nem hivatalosan fogadta Gulyás Gergelyt és Balog Zoltánt. Mint emlékezetes, a kampány felháborodást váltott ki az Európai Néppártban. Most már mintegy 10 tagpárt követeli, hogy a Fideszt távolítják el a pártcsaládból.

Spiegel

der_spiegel.jpg

Európai választási kampányt én határozom meg és nem Orbán Viktor. Ezt Manfred Weber mondta a lapnak. A politikus, aki a kereszténydemokraták képviseletében szeretne Juncker örökébe lépni, nem szeretné, ha a jobboldali populisták kisajátítanák a haza fogalmát, és így ők mondják meg, ki tartozik egy nemzethez. Weber mégis ugyanannak a frakciónak a tagja, mint a Fidesz. Mint kifejtette, az olyan jobbos bajkeverők, mint Le Pen és Salvini szemében ellentétben áll az európaiság és a nemzeti hovatartozás. A magyar kormányfőnek pedig azt üzente, hogy ami sok, az sok. Orbán a stílus vagy akár a demokratikus rend alapkérdéseit illetően átfedést mutat a Ligával vagy a PiS-szel. És nem lehet csak olyan egyszerűen napirendre térni a plakátakció fölött. Ily módon nagyon gyorsan konkrét akciók következnek. A frakcióvezető ugyanakkor nem válaszolt egyértelműen arra a kérdésre, hogy támogatja-e a Fidesz kizárását. Csupán annyit árult el, hogy javaslatokat terjeszt elő az ügyben, miként járjanak el Orbánnal a Néppárt részéről.

Úgy értékelte, hogy a magyar vezető kiinduló pozíciója gyenge, mert a félelemkeltésre épít, és nem a saját kezdeményezései mellett folytat pozitív hadjáratot. Weber szerint a múlt szeptemberi EP-szavazáskor a konzervatív pártcsalád nagyon is egyértelműen kinyilvánította, mit gondol a magyar rendszerről, pl. a korrupciós vádak kapcsán. Az EPP egyszerűen besokallt, mert most már elég. Meg kell védeni a közös értékeket, Magyarországon kívül a lengyeleknél, románoknál, valamint Máltán is. Ehhez azonban hiányoznak a megfelelő eszközök, épp ezért Weber még az európai választás előtt tervezet tesz közzé. Egy testület szakmai és a politikai szempontból független módon értékelné, hol vannak gondok a jogállammal. És az ilyen kormányokat azután az Európai Bíróság elé idéznék. De a szankciók közé tartozna a brüsszeli támogatások megvonása is.

A Soros-Juncker-poszterről szólva a politikus egyetért azzal, hogy annak antiszemita felhangjai vannak, de a jelenség tetten érhető Európa sok más részén is. A zsidóellenesség erősen fokozódik a jobboldalon, de van baloldali antiszemitizmus is. Ugyanakkor kétségtelenül táplálja a muzulmán bevándorlás is.

Webert erősen aggasztja, hogy feljönnek Strasbourgban a jobb- és baloldali populisták. Ám a Brexit tanúsítja, hogy mi történik, ha követik a demagógok egyszerű válaszait. Nem szabad megengedni, hogy a brit tragédia az EU többi részét is megfertőzze és lovat adjon a populisták alá. Hozzátette, hogy a májusi választáson az is eldől, néppárt marad-e a CDU és a CSU, amit az eredmény mutat majd meg.


Politico

politico_1.jpg

Az Európai Parlamentben is felbukkantak a Juncker-ellenes plakátok. A Momentum rajta őket a hivatalos programok ismertetésére szolgáló hirdetőtáblákon, hogy mindenki lássa: miben mesterkedik a magyar kormány. Berg Dániel a párt nevében fontosnak nevezte, hogy az emberek tudják, az átszámítva több mint 31 millió euróba kerülő akciót az adófizetők pénzéből fedezik.

Le Monde

le_monde.jpg

A vezércikk szerint igencsak határozott kiállás volna a jogállam mellett, ha a román jelöltet választanák a jövő év végén megalakuló Európai Ügyészség élére, még a francia jelölttel szemben is. A testület arra hivatott, hogy a jövőben vezesse a vizsgálatokat az uniós alapok felhasználása, illetve az áfacsalások ügyében, éspedig abban a 22 tagállamban, amely idáig csatlakozott hozzá. Ez a kisebb fajta forradalom politikailag érzékenynek ígérkezik, mert legalább három ország vezetője: Orbán, Babis és Dragnea, illetve családtagjaik szerepelnek a brüsszeli támogatások elsikkasztásával kapcsolatos dossziékban. Az ő hazájukban az a jellemző, hogy megvan kötve az igazságszolgáltatás keze, egyébként pedig Magyarország nem is lépett be a szervezetbe.

Laura Codruta Kövesi mellett az szól, hogy szakmai pályafutása lenyűgöző. Egy sor politikust, köztük egy volt miniszterelnököt juttatott rács mögé egy olyan államban, amelyet áthat a korrupció. Ezzel persze magára vonta a Szociáldemokrata Párt konok gyűlöletét. A francia vetélytárs adottságai kétség kívül jobbak, miközben a román szakembert saját kormánya igyekszik lejáratni. Ám amikor aggasztó fejleményeket tapasztalni több közép-európai országban, a leendő ügyészség vezetőjének az lesz az alapvető feladata, hogy felügyelje, mire fordítják azokat a támogatásokat, amelyek fő kedvezményezettjei éppen ezek az államok. Vagyis hogy ne lehessen azokat rendeltetésellenesen felhasználni, illetve végre ne olyan politikusok gazdagodását szolgálják, akiknek pártja az unió aláásásán fáradozik.

Ha a posztra olyasvalaki kerül, aki egy volt szocialista országból jön és a 22 tagállamból hozzáértő, feddhetetlen jogászcsapatot állítanak mögé, az erős jelkép volna, mármint hogy az unió ragaszkodik a jogállamhoz.   

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

A magyar kormány hadat üzent a tudomány szabadságának, Németországban ez másként van, de azért ott is erősödik a burkolt politikai beavatkozás. Magyarországon pl. a Tudományos Akadémia autonómiájának korlátozását úgy akarják elérni, hogy az intézménynek versenyeznie kell(ene) az állami támogatásokért. Ez a módszer egyre gyakrabban fordul elő a német főiskolák esetében is. Természetesen a kettőt nem lehet egy lapon említeni, a két országban igen nagymértékben különböznek a viszonyok, ám a finanszírozás átalakítása, az alapkutatásoktól kezdve a projektekre odaítélt szubvenciókig, a németeknél is lehetővé teszi, hogy a politika beleszóljon a dolgokba.

A szakembereknek hatalmas bürokratikus akadályokat kell legyűrniük, ahelyett, hogy szakmai munkát végeznének. Az így keletkezett aktahalmazt immár nem minőségi szempontok alapján, hanem minden differenciálás nélkül bírálják el. Az államigazgatásnak és a politikának nincs hozzá szakismerete, a tudománynak viszont nincs ideje, ennél fogva utóbbi veszít eredetiségéből, minőségéből és önállóságából. Lehetne perszer másként is, ha  az alapjuttatások javára csökkentenék a projekt alapú finanszírozást. Jelenleg azonban úgy áll, hogy a tudománytól idegen feltételek teljesítésétől teszik függő a pénzek megszerzését. Ily módon erősödik a jobbágyság légköre, a tudósok befogják a szájukat. Az állandó versengés megfojtja a szolidaritást. Pedig ha a pályázatok helyett az alapfinanszírozást helyeznék előtérbe, az több szabadságot eredményezne.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8214664571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.03.03. 07:48:16

Orbán egyhén fogalmazott. A Liberális Néppárt zöme Soros-ügynök vagy szimplán őszintén idióta.

Helga Beauty Salon. 2019.03.03. 09:41:11

A lap itt megjegyzi, hogy a pártcsaládot azért fenyegeti törés, mert az Orbán-kabinet plakáthadjáratot indított Juncker ellen, mégpedig a bírálók szerint antiszemita utalásokkal............

Ténykérdés hogy támadják mindketten Magyarországot. Ténykérdés hogy az egyik egy agyalágyult részeges állat, a másik pedig egy kártékony zsidó spekuláns. Ha pedig egy pártcsalád plakátok miatt szakad, illetve emiatt a két moslék miatt, akkor szakadjon is, nem kár érte!

2019.03.03. 09:48:55

"Weber azt üzente a magyar kormányfőnek, hogy most már aztán tényleg elég! "

Én láttam, hogy már a szemöldökét is ráncolta!!! Ha a lábával is toppant, hát az már a vég kezdete..

paraszthajszal 2019.03.03. 10:09:08

„Magyarországon pl. a Tudományos Akadémia autonómiájának korlátozását úgy akarják elérni, hogy az intézménynek versenyeznie kell(ene) az állami támogatásokért. Ez a módszer egyre gyakrabban fordul elő a német főiskolák esetében is.”

Lám, a fejlett Nyugaton is egyre kevésbé tartják célszerűnek azt, hogy a tudomány felkent papjai ülnek az elefántcsont-toronyban; azt kutatnak, olyan eredményekkel, ami épp születik, de a markukat következetesen tartják a pénzért.

Az ilyedfajta luxust még egy gazdag nyugati állam sem engedheti meg magának, nemhogy Magyarország.

Igenis, ha a tisztelt tudósok azt várják az államtól, hogy rájuk áldozzák az adófizetők pénzét, akkor ezért cserébe elvárható, hogy olyan dolgokat akarjanak kutatni, amelyet a tudománypolitika irányítói fontosnak tartsanak, pályázaton méressék meg az elképzeléseik, kutatási terveik megfelelőségét, és a forrásokért cserébe prezentálják az eredményeket (publikációk, szabadalmak stb.) is.

Akinek meg ez nem tetszik, mert korlátozza az „önmegvalósítását”, az önmegvalósíthat nyugodtan a Meki vécéjében, amit éjszaka takaríthat!

2019.03.03. 10:34:40

@paraszthajszal: Egyet lenne célszerű eldönteni.. a tudomány önmagáért, az azt művelőkért létezik ( kell létezzen), vagy az azt finanszírozó közösségért?

Az meg rémesen csúnya, amikor egy magukat kimondva, kimondatlanul többre tartó közösség tagjai minden vitát, vizsgálatot, racionalizációs törekvést mereven elutasítva rögtön a fenyegetés-zsarolás eszközéhez nyúlnak: Ha nem az lesz, amit mi jónak tartunk, akkor majd mozgósítjuk a kapcsolatainkat .. magunk, az Akadémia megvédésért.. kerül amibe kerül az országnak :(
Ez a fogfehér vicsorgás hamar leviszi iszapbirkózás szintjére a problémát.. miközben elvileg léteznek intelligen módok a kérdések tisztázására. Nem.. izomból, mindkét térfélen.. ami Orbánéktól bár nem elfogadható, de megszokott.. viszont a tudás őrzőitől elég disszonáns..

Ellenzéki BOHOC kommandó 2019.03.03. 10:47:06

"mert az Orbán-kabinet plakáthadjáratot indított Juncker ellen, mégpedig a bírálók szerint antiszemita utalásokkal. "

Nem olyan rossz az a plakat. Mert Soros miatt, reszben antiszemita, ugyanakkor Juncker miatt meg ANTIALKOHOLISTA. :)))

2019.03.03. 11:14:11

@Csepp a tengeriben: Ennek emberhalál lesz a vége!

2019.03.03. 11:14:12

@Csepp a tengeriben: Ennek emberhalál lesz a vége!

megvagyhadnagy 2019.03.03. 11:23:26

"Ebben visszatérően Soros György az amerikai milliárdosnak és a emberbarátnak jut a fő gonosz szerepe, de most a másodhegedűs posztján Timmermans váltja Junckert. Ő is rajta van a kormányfő brüsszeli gyűlöletlistáján.'
Érdemes visszanézni a szargentini jelentés vitáját, és az ott felszólalókat. Na, az a gyűlölet, nem ez a pár plakát. Ott az EU politikusai láthatóan minden kontrollt elveszítve, fröcsögtek, gyűlölködtek, szinte csak személyeskedésből állt az egész vita. Na, visszanyalt a fagyi.

Helga Beauty Salon. 2019.03.03. 11:27:48

@Ellenzéki BOHOC kommandó : Nem olyan rossz az a plakat. Mert Soros miatt, reszben antiszemita, ugyanakkor Juncker miatt meg ANTIALKOHOLISTA. :)))

A két ember kiváltható lenne egy üveg kóserpálinka képével!

DeiFlagellum 2019.03.03. 11:34:00

Azért ez húsbavágó lehetett... Rögtön három szarosszájú fityisz-propagandista is azonnal rávetette magát a témára, és egymást túllicitálva röfögték be a fentről leadott, idevágó göbbelsi dumát.
Onnan lehet tudni, mi az ami fájó pont a rezsimnek, hogy mennyi nernigger ugrik rá azonnal, első kommentelőnek, mindenkit beelőzve, mielőtt bárki más írna kommentet.
Aztán délben elmennek a gundelmenzára, hogy miközben rohadó fogaik közül piszgálgatják a menzamaradékot, lehet ismét röfögni egy sort:
"sorosmigráncsbevándorláspárti-lippsiműbalhéhiszti-gyurcsányislopott", mindez "hiteles "linkekkel alátámasztva persze :)
Szánalmas csicskák.
Ezeket a nyomorultakat is mi fizetjük, mint a fityiSS hazug, aljas göbbelsi propagandáit.

rallus 2019.03.03. 11:46:56

@megvagyhadnagy: Csak részben van igazad, mert a Sargentini jelentés tárgyalásakor az a 797-es számú debella némber teljes joggal állíthatta, hogy nem látta Orbánt rózsaszín bőrtangában vonaglani a prájdon! Ez pedig tagadhatatlan!

2019.03.03. 11:57:07

@DeiFlagellum: "Ezeket a nyomorultakat is mi fizetjük, mint a fityiSS hazug, aljas göbbelsi propagandáit."

Stílusodból következtetve inkább az az érzésem, hogy te a saját számláid is más pénzéből fizeted...

Tangooo 2019.03.03. 12:29:23

Egyre kínosabb Orbánra nézve, hogy egy olyan pártcsaládban van, amit semmi nem különböztet meg az európai szociktól, zöldektől, vagy liberálisoktól.
Ideje lenne faképnél hagyni őket.

2019.03.03. 12:54:31

orbán mikor volt utóljára Grazban?
Papírt kapott mikor kell kontollra menni?
Épp ideje lenne.
Borzasztó ez az ember. Ellenséget látott és ezért kikergette a szovjeteket. Legalábbis ő állította magáról. Majd Magyarországon a vele egy oldalon jobb oldalon lévő pártokat tekintette ellenségnek és szalámizta fel. Majd az mszp-szdsz lett az ellenség amiben gyurcsány lett a főbűnös.
Eltelt egy pár év és a jobbik is a listára kerül.
Amikor az ember azt gondolná, már nem talál ellenséget -Magyarországon már nem- , akkor jött Brüsszel az EU (ahonnan milliárdok folynak az országba és orbán zsebébe mészároson keresztül) és jött soros.
Most azt láthatjuk, hogy az EU-ban már nem csak az európai ballibsi az ellenség, hanem már a néppárt is ellenség, Juncker, Timmermans stb.
viktor, biztos nem kell menni Grazba?
Te akarsz lenni a világ ura?
Majd ha esetleg az EU megváltozna vagy széthullana és győzedelmeskedne a viktori hanta, akkor ki lesz az ellenség?
USA?
Kína?
Oroszország?
Észak-Korea?
Az első három abszolúte lehetséges, mert vannak gazdasági befektetéseik kicsiny kis országunkban.
Ne feledd, neked mindig kell ellenség, hogy a hazai trágyadombon kapirgálhass és kukorékolhass.

Helga Beauty Salon. 2019.03.03. 13:35:47

@DeiFlagellum: Azért ez húsbavágó lehetett... Rögtön három szarosszájú fityisz-propagandista is azonnal rávetette magát a témára, és egymást túllicitálva röfögték be a fentről leadott, idevágó göbbelsi dumát........................

Húsbavágó?????? :DDDDDDDDDDDD Mit tudsz te a húsról csirkefarhát pusztító libbant sorosbérenc nyugger?
Siettél volna jobban, akkor te vagy az első és Gyuri bácsi is jobban fizetne, tellene húsra belőle, nem kéne emlegetni!
Néha már sajnálom az öreg Sorost a balfék ostoba alkalmazottjai miatt!

Toportyán Zsóti 2019.03.03. 13:51:31

@közíró MAXVAL bircaman: Idióta vagy birca,ezt kár volt ideírnod.

Toportyán Zsóti 2019.03.03. 13:53:50

@Helga Beauty Salon: Sorosfóbiád lehet szegényke,elég mucsaira sikeredett ez az elme akármid putin bérenc.

Toportyán Zsóti 2019.03.03. 13:55:55

@Ellenzéki BOHOC kommandó : Nicked mutassa szellemi kapacitásod szegény,fajtádnál lejjebb csak holapi tenmaga van.

Oxica 2019.03.03. 13:58:13

Elvtársak!

Pénz nem számít alapon elvtársak, újra nyomjuk a plakátokat. Junckert nyugdíjazzuk és egy másik fószert rakunk helyére és ismét odabaszunk egy 10 milliárdos plakát kampányt a lápi hülyemagyaroknak, hogy tudják, hogy kiakirály.

Csak focira és plakátokra jusson lóvé elvtársak és a haza fényre derül elvtársak.
Így aztán biztosan, kurvára utolérjük Ausztriát elvtársak. Európa 5 legélhetőbb országa lesz lápi hülyemagyarország, ha telebaszkodjuk plakátokkal elvtársak.

"Esztet" még a jó öreg megboldogult finki mestertől tanultam, hogy így kell "csinyányije".

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

Toportyán Zsóti 2019.03.03. 14:01:41

@paraszthajszal: Sajna gazdád mindenhez úgy ért mint a focihoz,ép elme nem kötne bele sajátjaiba nem szarik oda ahonnan a pénzt kapja míg keleten szopja le az összes kgb basit és tienammen téri gyilkost.

paraszthajszal 2019.03.03. 15:07:01

@Toportyán Zsóti: „Sajna gazdád mindenhez úgy ért mint a focihoz”

2015-ben 30 szűkös év után az első nagy válogatott tornára (eb, ahol a nyolcaddöntőbe is bejutottunk) jutott ki a válogatott; míg a gazdaságban rekordsebességű volt a növekedésünk. Ezek után érezhetően izzadtságszagú ez az erőlködés, amit előadtok.

Pampogás helyett inkább olvasgassál, művelődjél:
mindenszo.hu/most-erkezett-felminositette-magyarorszagot-a-standard-poors-az-ellenzek-mar-magzatpozban-bog/
mindenszo.hu/ettol-az-ellenzek-sirva-fog-fakadni-5-szazalek-folott-a-magyar-gdp/

rovid 2019.03.03. 16:18:02

ha jól látom a fenti hozzászólók a századvég retyijéből jöttek!

Helga Beauty Salon. 2019.03.03. 16:21:28

@rovid: ha jól látom a fenti hozzászólók a századvég retyijéből jöttek!............

Ott szoktál kukkolni hogy ilyen jól tudod? Kis ferde!

rovid 2019.03.03. 16:30:50

@Helga Beauty Salon: ilyen gyorsan nem kellett volna jelentkezni, a többi hányáshuszárnak már csak a 2., 3. hely jut

2019.03.03. 16:32:06

@paraszthajszal:
Édes jó Istenem. Most ezt fogjuk hallgatni 30 évig.
Több oka volt annak, hogy kijutottunk. Az első az, hogy emelték az EB keretét 16-ról 24-re. A harmatos selejtező csoportban csak a 3-ik helyet tudtuk megcsípni Észak-Írország és Románia mögött, ami pótselejtezőt ért. A pótselejtezőn a nagyképű ámde már nem a régi erőteljes norvégokat vertük ki.
Kijutottunk.
Hurrá.
Az EB csoportban nehéz kezdés után vertük az osztrákokat. Vért izzadtunk Izland ellen a döntetlenért. A portugálok a későbbi Európa Bajnok nehezen kezdte a tornát. 3 döntetlent játszottak köztünk velünk az egyiket és nekik az is jó volt nem erőltették, hogy megverjenek minket.
Aztán jöttek a belgák akik átgázoltak rajtunk.
Azt azért hozzáteszem, hogy a selejtező előtt-alatt elkezdődött valami, ami Dárdai nevéhez fűződött. Majd az EB után szép csendben abba is maradt.
Itt nem csak arról van szó, hogy kijut vagy nem jut ki a válogatott egy tornára.
Nincs utánpótlásunk, nincs egy épkézláb játékosunk aki hétről-hétre a 4 topliga egyikében játszana. Topligában lévő topcsapatban mikor volt utóljára magyar játékos?
Puskás, Kocsis, Czibor, Kubala stb. ?
Klubcsapatokkal mikor nyert magyar játékos európai kupát vagy topligát?
Nézd meg a horvát válogatottat, teli vannak topligás játékosokkal, akik nyertek topligát meg BL-t, EL-t.
Lehetne ilyet mondani több tucatot az elmúlt 30 évből cseh, lengyel, szerb, román, bolgár játékosokat.
A 2016-os EB után oda süllyedtünk vissza ahol voltunk, de lehet, hogy méllyebre.
Nem érdeke az senkinek, hogy jó futball legyen. Az az érdek, hogy stadiont lehessen építeni és kitömni a focistákat pénzzel.
Építik halomra a stadionokat. Kinek? Annak 500-800 nézőnek?
Vagy ott van az NB1 ahova olyan csapatokat tolnak fel, mint felcsút, Kisvárda, Mezőkövesd, Balmazújváros?
Ha a dakota feltolhatja a faluját, akkor a fideszes kiskirályok is feltolják a noname klubjaikat.
Szerinted ez jót tesz a hamvaiban lévő magyar focinak?
Ez kb olyan, mintha egy földönfekvő emberbe rúgna bele valaki.
Mit akar magyar szinten a felcsúttal?
Mit akar európai szinten a felcsúttal?
Ugye nem gondolod, hogy majd egyszer Barcelona, Real Madrid, Manchester UTD, Bayern lesz belőle?
A magyar focinak és az NB1-nek pont az ilyen kis klubok úgy hiányoznak, mint üveges tótnak a hanyatt esés.
Van 50-75 néző egy ilyen meccsen amit kozmetikáznak a sportújságok 500-700 főre.

2019.03.03. 16:55:22

Segítek. Bundesligát nyert Lisztes 2004-ben ami ér is valamit mert 30-szor játszott 34 meccsből. 1998-ban Kaiserslautern Hrutka, Szűcs Lajos de ők mindketten csak 3 meccset játszottak a 34-ből.
Na ez itt a probléma.
Nincs olyan játékosunk az elmúlt 30 évből aki La Ligát, Seria A-t, Premier League-t nyert volna.
Mondom ezt úgy, hogy le a kalappal Gera és Dárdai pályafutása előtt, mert ők ketten még huzamosabb ideig játszottak az egyik topligában. Az baj, hogy nem tudok több nevet írni. Lisztes és Gera, Dárdai. Kiöregedtek, visszavonultak.
Jó van egy közepes Szalai, Gulácsi aki folyamatosan kap játéklehetőséget.
Egy csapatot nem lehet 2-3 emberre építeni. Hol vannak a többiek? Mint a horvátoknál, szerbeknél, lengyeleknél.

sZulamith 2019.03.03. 20:10:53

".....a politikus fennhatósága alatt Magyarország csakis a szüntelen kampányolást ismeri." Egyetértek a Frankfurter Rundschau cikkével.
Svédekről a Határátkálőben irta a hazatelepülő, hogy ott nem téma a politika, pedig lenne miről beszélni.
Jól fizetett politikusaink vannak, végezzék a dolgukat, és hagyjanak minket békén. Nem kell plakát, nem kell konzultációs levél. Helyette legyen olcsóbb a kenyér.

(Kiakadtam ma, vettem 1 szem leveles pogácsát a Sparban, és fizettem 158 forintot, benne van a kampány, a plakát ára)

Helga Beauty Salon. 2019.03.03. 20:39:54

@sZulamith:
(Kiakadtam ma, vettem 1 szem leveles pogácsát a Sparban, és fizettem 158 forintot, benne van a kampány, a plakát ára)................

Ennyire nincs otthon kajátok, hogy pogácsa van vasárnap?
Akkor támogattad a Soros plakátot! Nem érezted antiszemitának magad amikor zabáltad?
És ha már itt tartunk, nem érezted hülyének magad amikor mindezt leírtad?

MTA rendes tagja 2019.03.03. 21:12:04

Mi a fasz gyűlöletkeltő van ebben a plakátkampányban?
Aki ezt írja (Szelestey elvtárs a címben), hogy gyűlöletkeltő, ő elkezdte gyűlölni Junkert?

taga20 2019.03.03. 21:15:49

@MTA rendes tagja: az vot már, hogy a kurvaanyádat baszd telibe?

ha volt má, akkor bocs retek!

MTA rendes tagja 2019.03.03. 21:17:43

@Pár dollárral többért:
Húzz el innen a hülyeségeiddel! Ráadásul ilyen nicknévvel, szégyelld magad!

taga20 2019.03.03. 21:26:18

@MTA rendes tagja: hát fityszes szardarab, bőr van a pofádon, mint a gazdádnak!

"0 bejegyzést írt és 307 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2015.07.20. óta tag."

A Helsinki Bizottság gyilkosok, bűnözők jogait véd 2019.03.03. 21:35:41

Ötletek a blogszerzőknek a színvonal javításáért:

Hány lélegeztetőgépbe került a plakátkampány?
A Gundel étteremben mennyi somlói galuskát lehet venni a plakátkampányon?
Orbán Ráchel mennyi pelenkát tudna eldobni a plakátkampány árából?
Heller Ágnes hány haspólót tudna venni a plakátkampányon?
A plakátkampány áráért mennyi szűlőiágyat lehetne venni a magyar gyerekkórházaknak?

taga20 2019.03.03. 21:41:15

@A Helsinki Bizottság gyilkosok, bűnözők jogait véd:

és még egy! hány kis gecit lehetne kilőni a marsra, amilyen te is vagy!

a kibaszott kurvaanyádat te szardarab, neked rendben van ez a plakát dzsungel?

uploads.disquscdn.com/images/7392e97c2d69ddaccd9f48b2120743ebde564d9e3c3309e9adbec54d2e4103b3.jpg?w=800&h=450

Helga Beauty Salon. 2019.03.03. 21:45:23

@taga20: Na az legalább istenhívő! Egy gyónás rád is rádférne!

sZulamith 2019.03.03. 21:47:37

@Helga Beauty Salon: Igen vasárnap eszem a bolti pogácsát:)

2019.03.03. 21:49:04

@MTA rendes tagja:

Húzzon el az orbánod a jó k.rva anyába, te meg utána és térdelj le elé te köcsög.
Te nem az MTA rendes tagja vagy, hanem a narancskommunista párt rendes tagja vagy, aki naponta oboázza le a viktort.

2019.03.03. 21:50:57

@MTA rendes tagja:

Miért nem jársz felcsút meccsre te orbán szarát evő majom?

2019.03.03. 21:51:49

@MTA rendes tagja:

Szégyelje magát anyád, amikor kipottyantott egy ekkora állatot amilyen te vagy!

taga20 2019.03.03. 21:53:33

@Helga Beauty Salon: hülye vagy margit? ki a kurvaanyád istenhívő a geciék bandájából?

maksz. te!
de te is romlott szarházi geci vagy!

én zsidó vagyok. szerintem nálunk nincs gyónás. persze lehet, hogy tévedek:)I))

Róbert László 2019.03.03. 21:58:32

Bármi is történik majd a tény az hogy szégyent hozott a fidesz a magyar népre. Valójában dedós módszerekkel kampányolnak, amit csak a nagyon együgyű emberek vagy alulképzettek vesznek már be. A nép nem ennyire lenézendő !

taga20 2019.03.03. 22:05:21

@Róbert László: "A nép nem ennyire lenézendő !"

DE!

sinus67 2019.03.03. 22:53:08

@paraszthajszal:

Tiszta szerencse, hogy a röntgen, vagy az izzó felfedezésekor nem léteztél és nem volt még fidesz!
Most nem tudnánk megállapítani, hogy melyik csontja tört el a kedves betegnek, vagy műtéteket csak gyertyafénynél lehetne végrehajtani!
Attól mert az állam pénzt ad a kutatasokra, nem bugrisoknak kell eldönteni, hogy mit "szabad" kutatni!

John Brennan 2019.03.03. 22:58:40

@sinus67:
fingod nincs arról, hogy mit jelent és hogyan folyik a műszaki kutatás (állami kutatóintézetekben sehol a világon nem jellemző iparba átkerülő felfedezés), meg az akármilyen kutatások állami finanszírozása.
Pl. ilyen kutatásokat ne finanszírozzon és reklámozzon az állam:
mandiner.hu/cikk/20190223_fajtalansag_a_tanacskoztarsasagban

taga20 2019.03.03. 23:08:03

@John Brennan: dzsoni, az olyan állatoknak, mint te, má az is nagy dolog, ha nem szarsz magad alá!

a telibebaszott kurvaanyádat kutasd te szar!

sinus67 2019.03.03. 23:20:25

@John Brennan:

Igazad van, fingom sincs! De nem is érdekel! Az azonban már érdekel, hogy nem bugrisok döntsenek kutatásokról párt(főnökseggnyalás)politikai érdekből arról, hogy az MTA milyen kutatásokat finanszíroz az államtól kapott pénzből.
Akkor a Te "pénztadokéselvárokértevalamit" elméletedből kiindulva kiírhatnánk egy népszavazást, hogy:

"Akarja-e, hogy a kormány "tájékoztató" reklámjai, plakátkampányai és nemzeti konzultációi helyett ezeket az összegeket a kormány az egészségügyre/oktatásra/szociális ellátásokra költse?"

Már csak azért, hogy akik fizetik az adót, beleszólhassanak, hogy mire költsék a pénzüket!

sinus67 2019.03.03. 23:25:53

@sinus67:

Mondjuk a "kormánytájékoztatáseznemfideszkampány" helyett írhattam volna focit is!

sinus67 2019.03.04. 00:31:56

@John Brennan:

A Te dumád! Csak a környezetet helyeztem át!
;)

bgp 2019.03.04. 13:01:35

Ez nem meghátrálás volt. A NER szempontjából nagyon jó, hogy ha 2-szer kell legyártani a plakátokat.

Kukubenko 2019.03.04. 13:52:48

@Tiktak58:

Anyádat lőjük ki előbb, te tetves proli.

Attilajukkaja 2019.03.04. 13:54:19

Azzal, hogy Orbán lecserélteti Junkert a plakátjain Timmermansra, nem javít a helyzeten, inkább csak olajat önt a tűzre.

@közíró MAXVAL bircaman:
"A Liberális Néppárt zöme Soros-ügynök vagy szimplán őszintén idióta."
Milyen alapon, milyen jogon irkálsz ilyesmiket sok ezer ember által megválasztott, tiszteletben álló képviselőkről?
Szerintem itt nem ők az idióták! Nagyon vigyázz, mert ha kihúzod a gyufát, szólok az óvónénidnek!

konrada 2019.03.04. 13:58:17

@sinus67: Vazze! Hogy most kell megtudnunk, hogy Edison, Röntgen állami finanszírozású akadémiai állásokban fedezték fel találmányaikat!

Magyarország jobban szaporodik! 2019.03.04. 14:01:22

Orbán Viktor most is fényes győzelmet aratott a libsik egyik beépített embere, Juncker felett. Mint mindig amikor az EU-ba kell mennie elszámoltatásra. Aztán a végén ezekről fényes győzelemmel tér vissza, de ezt a ballibsi sajtó elhalgatja, ezt csak a független médiában lehet olvasni, tehát az origón, a riposztban, a 888.hun meg az M1-en.

Juncker tehát kilőve, Orbán Viktor pedig nem henyél, hanem lő a következő liberális áldozatára.
Ha Orbán Viktor ilyen sebességgel likvidálja a Soros bérenc libsi EU parlamenti tagokat, akkor az év végére az EP-ben már csak Orbán Viktor fog egyedül ülni.

Ezzel megmentette Európát, indulhat megmenteni Amerikát, majd utána a Tejútrendszert.

Attilajukkaja 2019.03.04. 14:07:31

@Magyarország jobban szaporodik!:
"Ezzel megmentette Európát, indulhat megmenteni Amerikát, majd utána a Tejútrendszert."
:o))))))

2019.03.04. 14:10:21

@taga20: "@MTA rendes tagja: hát fityszes szardarab, bőr van a pofádon, mint a gazdádnak!

"0 bejegyzést írt és 307 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2015.07.20. óta tag.""

Bunkócska...ez nem úgy van, ahogyan te azt elképzeled és sugallod..

Az ecceri ember szép csendben olvasgatja gyűlöletkeltő B1 posztokat, alatta a gyűlölettől csöpögő barmok (taga20, Cicus, Kolompár Lolee, Toportyán..) kommentjeit ..és lassan elunja a fröcsögésetek, regisztrál egy nicket és kommentel.

Magyarország jobban szaporodik! 2019.03.04. 14:10:29

Aki még olvasta volna, itt van a libsi Juncker életrajza, hogy a Soros ügynöke volt:

Jean Claude Junkcker (Luxemburg, 1954 –) luxemburgi jogász és politikus. 1988-ban a egyik alapítója a Luxemburgi Liberális Néppártnak. 1993-ig a Luxemburgi Liberális Néppárt választmányának tagja. 1993–2000 között, illetve 2003 óta a Luxemburgi Liberális Néppártnak az elnöke. 1990-től a Luxemburgi Liberális Néppárt országgyűlési képviselője, 1990–1994 között a a Luxemburgi Liberális Néppárt frakcióvezetője. 1992 és 2000 között a Liberális Internacionálé, 2002-től 2012-ig az Európai Liberális Néppárt egyik alelnöke. 1998–2002 között és 2010-től Luxemburg miniszterelnöke.

1988 áprilisától a Soros Alapítvány támogatásával működő Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt. 1989 szeptemberétől 1990 januárjáig a Soros Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ban az angol liberális filozófia történetét hallgatta, de tanulmányait az 1990-es luxemburgi országgyűlési választás miatt félbeszakította.

2000-ben lemondott a Luxemburgi Liberális Néppárt elnöki pozíciójáról. 2000 őszén lemondott a Liberális Internacionálé alelnöki tisztségéről és egyéb vállalt posztjairól. Soros ügynökének azonban megmaradt.

Magyarország jobban szaporodik! 2019.03.04. 14:16:40

Ennek a liberális Timmermannak is elég elolvasni az éltrajzát, le se tudja tagadni hogy gyerek kora óta a Soros ügynöke volt:

Frans Timmermans (Hollandia, 1961 –) holland jogász és politikus. 1988-ban a egyik alapítója a Holland Liberális Néppártnak. 1993-ig a Holland Liberális Néppárt választmányának tagja. 1993–2000 között, illetve 2003 óta a Holland Liberális Néppártnak az elnöke. 1990-től a Holland Liberális Néppárt országgyűlési képviselője, 1990–1994 között a Holland Liberális Néppárt frakcióvezetője. 1992 és 2000 között a Liberális Internacionálé, 2002-től 2012-ig az Európai Liberális Néppárt egyik alelnöke. 1998–2002 között és 2010-től Hollandia miniszterelnöke.

1988 áprilisától a Soros Alapítvány támogatásával működő Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt. 1989 szeptemberétől 1990 januárjáig a Soros Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ban az angol liberális filozófia történetét hallgatta, de tanulmányait az 1990-es holland országgyűlési választás miatt félbeszakította.

2000-ben lemondott a Holland Liberális Néppárt elnöki pozíciójáról. 2000 őszén lemondott a Liberális Internacionálé alelnöki tisztségéről és egyéb vállalt posztjairól. Soros ügynökének azonban megmaradt.

Void Bunkoid 2019.03.04. 14:20:37

Bárki bármit mond, a legegyértelműbb az egészben az, hogy volt egy plakátkampány jó sok közpénzből (nemtudom mennyibe kerül amúgy egy plakát, meg a bérleti díj, meg satöbbi, de valahogy sejtem, hogy igazából sokkal kevesebbe, mint amennyi a költségvetése), amiből valaki megint jó sokat így eltett, SZÁNDÉKOSAN botránykeltőre dizájnolva, amiről tudták, hogy felháborodásba ütközik.

Nosza, akkor csináljuk meg még egyszer, megint ugyanannyi pénzből, mert abból bezony sosem elég, még akkor sem, ha már túl sok van.

Attilajukkaja 2019.03.04. 14:27:30

@Magyarország jobban szaporodik!:
"itt van a libsi Juncker életrajza, hogy a Soros ügynöke volt"
Vagyis liberális és Soros ösztöndíjas volt, akárcsak a Viktorka, csak Junckernek sikerült megtartania a gerincét, és kicsivel többre is vitte. :o)))

VT Man 2019.03.04. 14:29:09

"A Soros-Juncker-poszterről szólva a politikus egyetért azzal, hogy annak antiszemita felhangjai vannak"

Ha jol olvasom Juncker a Kereszteny Szocialista Part vezetoje volt 1990-95 kozott.
Wikipedia: "Leader of the Christian Social People's Party 1990–1995"

Ebbol hogy lehet kihozni az antiszemitizmust?

VT Man 2019.03.04. 14:40:03

@Magyarország jobban szaporodik!:
Ennek a Junckernek tobb oneletrajza van?

Mert en ezt talaltam. A "CSV" a "Christian Social People's Party" azaz Kereszteny Szocialiasta Neppart.

www.cvce.eu/content/publication/2011/5/11/83c1c326-f0d5-4a7d-be6b-39abd1c87d31/publishable_en.pdf

Political positions
• Member of the Christian Social People’s Party (CSV) (since 1974)
• Parliamentary Secretary of the CSV (1979–1982)
• Elected as MP for the CSV in the Chamber of Deputies (in 1984 and in all elections held
since, namely 1989, 1994, 1999, 2004, 2009 and 2014)
• Chairman of the CSV (1990–1995)

2019.03.04. 14:56:36

@Attilajukkaja: "Vagyis liberális és Soros ösztöndíjas volt, akárcsak a Viktorka, csak Junckernek sikerült megtartania a gerincét, és kicsivel többre is vitte. :o)))"

Ez nem feltétlen helytálló megállapítás.. az oké, hogy Juncker láthatóan hűséges típus... de ez önmagában még nem sokat mond a jelleméről.. főleg, hogy ugye azt sem tudjuk, pontosan mi a kötődés forrása ;)

Attilajukkaja 2019.03.04. 15:09:40

@Womb Raider:
"Juncker láthatóan hűséges típus... de ez önmagában még nem sokat mond a jelleméről."
Csak annyit, hogy hűséges az elveihez. Nekem ez már sokat elmond. :o)

"ugye azt sem tudjuk, pontosan mi a kötődés forrása ;)"
Nyilván a Soros. Ki/mi más lehetne a mai világban? Más forrás nem is létezhet, ... legfeljebb az önkéntes TAO. :o))))

konrada 2019.03.04. 15:18:29

Mindig öröm olvasni, mikor egy szarkaszta humorosnak szánt beírására többen ugranak azt készpénznek véve.

...ilyenkor megnyugszom, hogy nem én vagyok itt a leghülyébb .;))

John Doe3 2019.03.04. 15:25:14

@konrada: Pedig-pedig! Röntgen tudományos karrierje a würzburgi egyetemen teljesedett ki, ahol 1893- és 1894-ben rektorrá is megválasztották. És hát ez bizony nem magánegyetem volt már akkor sem.

nemecsekerno_007 2019.03.04. 15:28:13

"Soros György az amerikai milliárdos és emberbarát"

Ha ennyire "emberbarát" akkor tartson otthon néhány "embert" a saját birtokán....

:)

m54 2019.03.04. 15:28:52

@Ellenzéki BOHOC kommandó: imgur.com/a/vTrT0ic

Attilajukkaja 2019.03.04. 15:35:10

@nemecsekerno_007:
"Ha ennyire "emberbarát" akkor tartson otthon néhány "embert" a saját birtokán...."
Ezt hogy érted????????

apro_marosan_petergabor 2019.03.04. 15:57:59

OV jó érzékkel politizál, Weber figyelmezteti (legalább...), OV pedig jelzi:
1. Nehogy már a ballib csapat távírányítsa a néppártot (mint egyébként oly sokszor)
2. Ne tűrjük a szalámizást, ez 45-47-ben is kellemetlen volt a polgári oldalnak Mo-on?
lehetne belőle tanulni
3. Szükséges van a fideszes szavazatokra a néppártnak is, Webernek is
4. Juncker már a helyére került, most egy kicsit a szocikat fűrűszelejük, így van ez jól...
5. Majd az EP választás után ráérünk újra átgondolni a dolgainkat... (esetleg az is kiderül mit gondol a nép...)

Attilajukkaja 2019.03.04. 16:03:44

@apro_marosan_petergabor:
"Majd az EP választás után ráérünk újra átgondolni a dolgainkat... (esetleg az is kiderül mit gondol a nép...)"
Orbán folyamatosan "újragondolja" az álláspontját, de az eddig még soha nem érdekelte, hogy mit gondol a nép. Még esetleg sem. Nem az a fajta fickó.

VT Man 2019.03.04. 16:14:14

@Attilajukkaja:
"Orbán folyamatosan "újragondolja" az álláspontját, de az eddig még soha nem érdekelte, hogy mit gondol a nép. "

Azert eleg hiteltelen Orbant egyszerre "populistanak" nevezni ugyanakkor azt allitani, hogy "nem erdekli, hogy mit gondol a nep".

Akkor most populista vagy nem populista?

2019.03.04. 16:20:35

@Magyarország jobban szaporodik!:

Én ezt nem értem fityiszmajma.
Eddig az alkoholista Juncker volt az ördög, most meg hirtelen a szocialista Timmerman.
Döntsétek már el ott a pártszékházban, hogy kit kell utálni, mert a végén még ezt (is) beszopjátok!

Összevissza beszél ez a csúti takony, azt sem tudja már a skizoid agyával, hogy tegnap mit mondott.

De tudjuk, az ország jól teljesít. Kérdés, hogy miben?
Egészségügy, oktatás, lakhatás terén biztos nem.
Ellenben összeszerelő üzemként működve, a világon a legmagasabb Áfa-t tekintve, falu/stadion, korrupciós (11 kilátó egy sík területű faluban!) szinten viszont mindenképp!

Ennyi.

Emmett Brown 2019.03.04. 16:23:38

Ezt az antiszemitizmus vonalat kurva gyorsan dobni kellene. Orbán annyira ügyel rá hogy ezen a vonalon ne lehessen támadni, hogy az már elképesztő.

Egyallampolgar 2019.03.04. 16:26:10

@Attilajukkaja:
"mert ha kihúzod a gyufát, szólok az óvónénidnek!"
Kár a gőzért. Maxval nem óvodás. A világépe alapján persze úgy tűnik egy irogató ovis, de lassan évtizede fröcsögi az erkölcstelen suttyóságot a közéleti kommentfalakon, ebből tudható hogy csak egy frusztrált bunkó.

Ha Junker valóban veszélyes Magyarországra Orbánnak tilos változtatni. Ha nem akkor (megint) hazudott.

exterminador 2019.03.04. 16:29:18

@paraszthajszal: aztán kikaptunk Andorrától, Luxemburgtól és Kazahsztántól, ugye?

exterminador 2019.03.04. 16:31:47

@Emmett Brown: de lehet, csak addig, amíg Netanjahu haverját ki nem vágják Izraelben - amire jövő hónapban komoly esély mutatkozik.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.03.04. 16:40:01

@Attilajukkaja:

Nem mondtam senkiről semmi rosszat jellemét illetően, kizárólag politikusi szereplésüket kritizáltam. Lehet, hogy pl. Juncker a magánéletben kellemes ember, segít a kóbor kutyáknak, megsimogatja az árvagyerekek buksiját, s átvezeti a vak nénit a zebrán, ehhez nekem semmi közöm, én csak mint ultraliberális politikust kritizálom őt.

John Brennan 2019.03.04. 16:43:58

@Látens Inszinuáció:
nem kell utálni senkit, egyedül az orbánfóbiás salak utálja Orbánt

törppicur 2019.03.04. 16:57:55

Kedves Lajos
Láttál már ilyen plakátot?
Ha igen, nem kellett volna lektorálni, korrigálni 2. cikk megállapítását, miszerint a másodhegedűst cserélik a plakáton? a montázs szerint az EU primásai vannak elöl
soros a háttérből manipulál - a plakáton is ez van

Attilajukkaja 2019.03.04. 17:57:01

@VT Man:
"eleg hiteltelen Orbant egyszerre "populistanak" nevezni ugyanakkor azt allitani, hogy "nem erdekli, hogy mit gondol a nep""
Pedig a populistákat ritkán érdekli, hogy mit gondol vagy szeretne a nép, csak az érdekli őket, hogy mit akarnak hallani. :o)
Hiába tudják pl., hogy Nagymagyarországból már soha nem lesz semmi, őrjöngve tapsikolnak annak, aki azt ígéri, hogy holnapra még Magyarországhoz hozzácsatolja Hawaiit is. És egy nagy részük még el is hiszi.

@Egyallampolgar:
"Maxval nem óvodás. A világépe alapján persze úgy tűnik egy irogató ovis, de lassan évtizede fröcsögi az erkölcstelen suttyóságot a közéleti kommentfalakon, ebből tudható hogy csak egy frusztrált bunkó."
Egyetértek, .... ennek ellenére nem tudom komolyan venni. Ahhoz eddig kicsit kevésnek bizonyult. :o)

"Ha Junker valóban veszélyes Magyarországra Orbánnak tilos változtatni. Ha nem akkor (megint) hazudott."
Vagyis akkor kell megijednünk, ha Orbán egyszer igazat mond. :o))))

VT Man 2019.03.05. 08:31:02

Nincs új a nap alatt...

Miközben populistáta kerestem, az Amerikai Omahai Néppárt alapító okiratának eleje:
"„Olyan nemzetnek vagyunk tagjai, amely a morális, a politikai és az anyagi romlás határán van. Uralkodik a korrupció a szavazóhelyiségben, a törvényhozásban, a kongresszusban és még a bíróság sem marad érintetlen. A nép demoralizált (…) Az újságokat megvették, vagy szájkosár van rajtuk, a közvéleményt elhallgattatták, az üzlet a porban hever, az otthonokat jelzálog terheli, a munkásság elnyomorodott, a föld a kapitalisták kezében halmozódott fel (…) Milliók gürcölésének gyümölcsét arcátlan módon ellopják, hogy kevesek az emberiség történetében példátlan nagyságú vagyonokat halmozzanak fel belőle; ezeknek tulajdonosai megvetik a Köztársaságot és veszélyeztetik a demokráciát. A kormányzati igazságtalanságnak ugyanaz a termékeny méhe hozza a világra a két nagy osztályt: a csavargókét és a milliomosokét. (…)"
ligetmuhely.com/liget/kovacs-gabor-mi-is-hat-a-populizmus/

2019.03.05. 09:42:19

@Attilajukkaja: "Csak annyit, hogy hűséges az elveihez. Nekem ez már sokat elmond. :o)
"

..hááát.. ez a lojalitás inkább jelent elkötelezettséget, szervilizmust... láttad a puszilkózó vén trottyokat, nem? Számomra a hűség akkor értelmezhető, értékes tulajdonság, ha egyenrangú felek között biztosít kohéziót... itt erről szó nincs. Jó szolga, nem harap az őt etető kézbe.. de ez nem erény. Ennyit a kutyám is tud..

apro_marosan_petergabor 2019.03.07. 07:13:20

@Attilajukkaja:
Ezt eléggi rosszul látod. OV azon kevés politikus közé tartozik, akik gondolkodnak , s újra gondolnak. Az SZDSZ szárnyai alól nem kevés gondolkodás, fejlődés és küzdelem után a nemzeti-keresztény oldalt választotta. Könnyen lehet, hogy most is azt fogja - a néppárt helyett.

Attilajukkaja 2019.03.07. 19:01:30

@Womb Raider:
"ez a lojalitás inkább jelent elkötelezettséget, szervilizmust..."
Nem értelek. Azt írtam, hogy Juncker hűséges az elveihez. Mégis mi ebben a szervilizmus????

@apro_marosan_petergabor:
"Ezt eléggi rosszul látod. "
Meglehet.

"OV azon kevés politikus közé tartozik, akik gondolkodnak , s újra gondolnak."
Főleg újragondol. Hetente. Ez vele a gondom. Köpönyegforgató.

"Az SZDSZ szárnyai alól nem kevés gondolkodás, fejlődés és küzdelem után a nemzeti-keresztény oldalt választotta."
Én inkább opportunizmusnak nevezném ugyanezt. Oda áll, ahonnan a legtöbb hasznot reméli a hatalma megtartásához.

"Könnyen lehet, hogy most is azt fogja - a néppárt helyett."
Talán azért, mert nem lesz más választása. Ha van egy kis esze, kilép mielőtt csúfosan kirúgják. Én úgy látom, hogy már elő is készíti a talajt erre az esetre.

MTA rendes tagja 2019.03.12. 09:26:08

@Attilajukkaja:
"Juncker hűséges az elveihez"

minden nap elfogyaszt két liter bort
süti beállítások módosítása