B1 blogcsalád



Három hét múlva pellengérre állítják a Fideszt a Néppártban?

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. február 28. - Szelestey
  • Orbán a politikai antiszemitizmussal végképp elvetette a sulykot, ezért nem lehet tovább halogatni, hogy kirakják az Európai Néppártból; 
  • A skandináv, balti, holland és luxemburgi konzervatívoknak végképp elegük van Orbán Viktorból, már a németek sem dédelgetik, de azért a szakítástól ők még visszariadnak;
  • Szíjjártó mintha nem venné észre, hogy fogy a levegő Európában a magyar és a lengyel kormány körül.

76760_orban_viktor_maltan.jpg

 

Guardian

guardian.png

Az európai konzervatívok fontoló veszik, hogy kirakják Orbán Viktor szűrét, miután a kormányfő EU-ellenes álláspontja mind inkább ellene fordítja a Néppártot. Az ügy március 20-án, az EPP politikai gyűlésében kerül terítékre, ahol a fő téma a pártcsalád politikai nyilatkozata lesz az EP-választás előtt. Ám beavatott források szerint megvitatják azt is, mi legyen a Fidesszel, habár nem indult hivatalos fegyelmi eljárás a magyar párt ellen. Csakhogy nem lesz könnyű kizárni. Az északi és a balti tagpártok úgy gondolják, hogy most már lépni kell, és ugyanezt mondják a dán, illetve holland kereszténydemokraták is. A finnek egyik európai képviselője úgy értékeli, hogy Orbánnak nem volna helye a pártcsaládban, mert nyilvánvalóan nem osztja a közös értékeket. Sőt, kifejezetten demokráciaellenesnek lehetne nevezni. Emellett megpróbálja belülről felfalni a Néppártot. Olyan, mint a trójai faló, látnivaló, hogy meg akarja rendíteni a frakciót Strasbourgban.

Az utóbbi napokban a korábbinál sokkal keményebben bírálták a Fideszt német vezetők is, és hasonló húrokat pengetett Daul  is, ám az egyre növekvő felháborodás ellenére sok párt, főként Közép-Európában egyetért a konzervatívok elnökével abban, hogy egy ilyen neveletlen gyermeket inkább a saját sorokon belül kellene tartani.  Manfred Weber környezetéből úgy nyilatkoztak, hogy még korai bármit is mondani arról, a frakcióvezető támogatja-e a magyarok eltávolítását szorgalmazó felhívásokat. De azt megerősítették a források, hogy a bajor politikus nem szeretné, ha Európa ezúttal kelet-nyugati törésvonal mellett hasadna ketté.

Corazza Bildt, a svédek egyik EP-képviselője kifejtette, hogy immár 10 éve próbálják megszelídíteni Orbánt, ám a helyzet nem javul, sőt egyre zavaróbbá válik. Ennek bizonyítására idézte a CEU sorsát, a független sajtóra és igazságszolgáltatásra nehezedő nyomást és Soros befeketítését a hozzá tartozó antiszemita felhanggal együtt. A svéd politikus, aki már korábban sem rejtette véka alá véleményét a magyar politikáról, hozzátette, hogy a szemünk előtt zajlik a jogállam lebontása, miközben a demokrácia nem egyenlő a választások megnyerésével, hozzátartoznak a fékek és ellensúlyok, a szabad médiaorgánumok. De most már végre le kell vonni a következtetéseket.

 

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

Erősödik a nyomás az Európai Néppárt északi szárnyán, hogy lépjenek fel Orbán Viktor ellen. A skandináv és balti tagok egységesen elutasítják a Fidesz EU-ellenes propagandáját és azt mondják, hogy a magyar vezető vagy módosít irányvonalát, vagy szedje a sátorfáját. Az EPP nyíltan megkérdőjelezi Budapest politikáját, képviselőinek többsége egyetértett a jogállami eljárás megkezdésével, ám a pártcsalád visszautasítja, hogy még az EP-választás előtt megváljanak a magyar párttól. Azonban az északi és balti tagszervezetek jelezték, hogy ha maradni akar, akkor vissza kell vennie a retorikából.

A finn pénzügyminiszter azt mondta, hogy a tavalyi csúcskonferencián hiába próbálták jobb belátásra bírni Orbán, ezt bizonyítja a Juncker elleni hadjárat. Megjegyezte, hogy ezúttal világos üzenetet akarnak megfogalmazni és azt mérlegelik, hogy milyen formában értékeljék a Fidesz tagságát, mert aggasztónak tartják a Bizottság elnöke elleni megnyilvánulást. Orpo ezt megtoldotta azzal, hogy Orbán a plakátokkal túl messzire ment. Véleményét osztja a svéd Mérsékeltek elnöke, valamint a litván tagpárt is. Kristersson rámutatott, hogy a miniszterelnöknek meg kell változnia, vagy magának kell döntenie arról, hogy veszi a kalapját. Litván kollégája, Landsbergis azt hangsúlyozta: az EPP nem kerülhet olyan helyzetbe, amelyben meg kellene alkudnia a populista retorikával.  

 

Die Zeit

die_zeit.jpg

A lap úgy véli, hogy ha másként nem megy, akkor az Európai Néppártnak Orbán Viktor nélkül kell folytatnia. Hogy az EPP jelenleg miként viszonyul a magyar vezetőhöz, azt az elemzés úgy érzékelteti, hogy a vezetők szerint jobb, ha kipisil a sátorból, semmint hogy kívülről befelé könnyítsen magán. Idáig bármit is csinált, számíthatott a CDU-CSU elnézésére, csak kérdés, hogy ez érvényes akkor is, amikor az antiszemitizmusról van szó? Mindazonáltal itt óvatosnak kell lenni, mert a magyar kormány sok pénzt áldoz zsidó intézmények megóvására és joggal hivatkozik arra, hogy a legtöbb zsinagógának, illetve zsidó étteremnek nincs szüksége biztonsági intézkedésekre. Ám Orbán ezzel együtt egyre leplezetlenebbül alkalmaz a beszédeiben és kampányaiban antiszemita kliséket és összeesküvés elméleteket.

Nem nevezi néven a zsidókat, de a klasszikus antiszemitizmus toposzait használja, pénzügyi spekulánsokat, hazátlan világpolgárokat emleget, akik fenyegetik a keresztény Napnyugatot. Orbán nem zsidóellenes, hanem cinikus hatalompolitikus, aki számára minden eszköz bevethető. Csakhogy a fegyvertár nem minden eleme egyenlő rangú. A Soros elleni támadások messze túlmennek a normális bigottságon. Államilag finanszírozott antiszemitizmust jelentenek olyan időkben, amikor a jelenség egyre nyíltabban tetten érhető egy sor európai országban.

Az uniópártok mégis azt akarják, hogy a miniszterelnök a Néppárt tagja maradjon. Nem mondják ki nyíltan, hogy az antiszemitizmus a gond. Arra hivatkoznak, hogy nem szabad felégetni a hidakat Közép- és Kelet-Európa felé. Ily módon azonban a ténylegesnél nagyobb súlyt kölcsönöznek Orbánnak és pont azokat az árkokat mélyítik el, amelyeket át akarnak hidalni. Miközben a politikus nem a térség, de még csak nem is az összes magyar nevében beszél. Ám minden támadással azok igazát tanúsítja, akik Nyugaton autoriternek, idegenellenesnek és zsidóellenesnek minősítik. A CSU sokáig udvarolt neki, a CDU elviseli. Csak éppen a sátoron belül már jó ideje nagyobb károkat okoz, mint amekkorára kívülről képes volna. Szóval, legfőbb ideje megszabadulni tőle.

 

New York Times/Washingto Post/Yahoo/AP

ap.png

A jelentés azt emeli ki Szíjjártó Péter és lengyel kollégája budapesti sajtótájékoztatójából, hogy a magyar külügyminiszter megismételte: kormánya megvétóz minden szankciót Lengyelország ellen. Hozzáfűzte, hogy a brüsszeli bürokrácia bosszúhadjáratot folytat a két ország ellen, de azok sohasem adják be a derekukat, ami vonatkozik a Budapest ellen zajló jogállami eljárásra is. Kifejtette továbbá, hogy Budapest és Varsó büszke, miután elsőként szállt szembe az ENSZ migrációs egyezményével. Azt hangoztatta: nem engedik meg a csomagot netán lopakodva nyomják keresztül.  A lengyel diplomácia vezetője ugyanakkor jelezte, hogy országa kész találkozóra V4-es keretekben Izraellel, miután a lengyel antiszemitizmus ügyében kirobban vita miatt a múlt héten elmaradt a tervezett jeruzsálemi csúcsértekezlet. Bár mint mondta, ahhoz izraeli részről még egyet s mást tisztázni kell.

 

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

Valóságos politikai krimivel ér fel a küzdelem az ügyben, hogy ki legyen a még csak ezután felálló Európai Ügyészség vezetője. Az EP a román Laura Codruta Kövesit akarja, a tagállamok a francia Bohnert mellett tették le a garast és most e két testületnek kelleneegymással zöldágra vergődnie. Közben a bukaresti kormány mindenképpen meg akarja akadályozni, hogy a román Korrupció-ellenes Ügyészség korábbi vezetője elnyerhesse  a tisztséget, miután teljesen átlátszó indokkal felmentették posztjáról, és most odahaza még eljárás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8114658991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.02.28. 03:47:59

a múltkor a pampaló állította kelengyébe mostan meg a péppárt
ez ugyan az a kegyenle vagy már egy másik?

havrilla 2019.02.28. 04:55:56

És ha nem állítják pellengérre Orbánt, akkor leszopod lajos?

rallus 2019.02.28. 06:44:06

Ez a "rejtett antiszemitizmus" már annyiszor elhangzott, hogy a legelszántabb cionisták is csak röhögnek rajta...

paraszthajszal 2019.02.28. 07:54:41

„Corazza Bildt, a svédek egyik EP-képviselője kifejtette, hogy immár 10 éve próbálják megszelídíteni Orbánt, ám a helyzet nem javul, sőt egyre zavaróbbá válik”

A helyzet nem javul – Svédországban és Németországban! Mára már kiderült, hogy az általuk imádott „multikulti modell”, a bevándorlók gyors és problémamentes integrációja („Wir schaffen das”) még a legfejlettebb államokban sem megy, sőt, ott különülnek csak el igazán a bevándorlók gettói, kultúrája a befogadó nemzetétől, mivel a bőséges jóléti juttatások miatt az élősködők megélnek munka és érdemk beilleszkedési erőfeszítések nélkül is.

Ez a jeles „svéd” asszonyság azt hiszi, hogy 10 év hosszú idő, és ennyi idő után Orbánnak már „meg kellett volna térnie”. Holott pont, hogy inkább nekik kellett volna belátniuk, hogy tévúton járnak, ami csak az önfeladáshoz, pusztulásához vezethet. De most már ha belátnák is,lehet, hogy késő lenne.

A következmények teljes súlyát viszont nem is annyira a ma, mint inkább a jövő keresztény, őshonos svédjei fogják érezni a bőrükön, elnyomott kisebbségként egy muszlim többségű, saríát alkalmazó országban, miközben Magyarországon még mindig Orbán Viktor kései utódai fognak törvéknykezni.

2019.02.28. 07:56:32

"politikai antiszemitizmus"... "államilag finanszírozott antiszemitizmus" ...meg "liberális demokrácia"..kéz a kézben..

Helga Beauty Salon. 2019.02.28. 08:11:52

Három hét múlva pellengérre állítják a Fideszt a Néppártban?...............................

Nem is kivágják, csak pellengérre állítják, nem is azonnal, csak három hét múlva és a tetejében mindezt csak kérdőjellel? :DDDDDDDDDDDDDDDDD
Nem baj fiúk, a remény hal meg utoljára!

Helga Beauty Salon. 2019.02.28. 08:21:12

Nem nevezi néven a zsidókat, de a klasszikus antiszemitizmus toposzait használja, pénzügyi spekulánsokat, hazátlan világpolgárokat emleget, akik fenyegetik a keresztény Napnyugatot...............

És vajon mi lehet az oka, hogy ebben az esetben senkinek nem a bunyevácok ugranak be?
Ezt tényleg nekünk kell szégyellnünk? Sorosra nem illik rá tökéletesen ez a leírás?

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.02.28. 08:43:14

Nemsokára kész lesz a Liberális Néppárt 187. határozata arról, hogy ki lesz zárva a Fidesz, ha legkésőbb 2041. február 29-ig nem szakít az antiszemitizmussal.

Helga Beauty Salon. 2019.02.28. 08:53:01

Nem nevezi néven a zsidókat, de a klasszikus antiszemitizmus toposzait használja, pénzügyi spekulánsokat, hazátlan világpolgárokat emleget,...................

Magas uzsorakamatot kérni üzlet. Ezért felelősségre vonni a tagot antiszemitizmus!
Ismerjük a témát! :D

Larry Silverstein 2019.02.28. 09:46:18

Emmeg azt hittem jovo kedden allitjak pellengerre...

2019.02.28. 09:47:51

@Larry Silverstein: Sajnos hosszú a várólista..

John Brennan 2019.02.28. 09:54:51

Valóban semmi helye a néppártban a Fidesznek, miután a néppártban többségben van a nemzetellenes, kozmopolita, migránseggnyaló, antiszemitázó söpredék, ugyanaz, mint a zöldek vagy a szocialisták.

John Brennan 2019.02.28. 10:00:04

Hetente jelenik meg írás arról, hogy x idő múlva kizárják, pl:

Úgy kivágják a Fideszt a Néppártból, mint a sicc

2018. szeptember 11. - nickgrabowszki

FAZ - Orbán Viktornak távoznia kell a Néppártból, ha nem kíván szép szerével menni, meg kell szabadulni tőle!
Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje
2018. szeptember 16. - Szelestey

Guardian: Az EP-választás után állítólag ki akarják zárni a Fideszt a Néppártból
Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje
2018. november 23. - Szelestey

F1 L M 2019.02.28. 12:32:19

És akkor megbukik.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.28. 14:18:12

" ... Három hét múlva pellengérre állítják a Fideszt a Néppártban? ... "

A válasz egyértelmű: NEM

Nem unjátok még a messiásvárást? Politikai érdekek mentén történik minden, és jelenleg a fidesz túl erős frakció, hogy csak úgy lemondjanak róla. Lehet, hogy feltesznek egy-két kényelmetlen kérdést majd a Csuti Napóleonnak, aztán abban maradnak, hogy ez kampány, és az meg mehet, majd talán visszavesz az arcából a választás után... nem fog, nem az a fajta, de a remény hal meg utoljára.

@paraszthajszal: " ... miközben Magyarországon még mindig Orbán Viktor kései utódai fognak törvéknykezni. ... "
Én ebben a helyedben nem igazán reménykednék, elegendő egyszer négy évre olyan kormány, aki betelepít ide 200000 arabot, utána lehet nézni mint a moziban....

AK76 2019.02.28. 14:58:03

Ezen a viccoldalon hetente bukik meg a fidesz, kéthetente megy csődbe az ország, félévente pedig mindent elsöprő győzelemről hallucinál nikkgrabovszki, vagy a másik lúzer, az épp aktuális bolha faszát sem érdeklő top eseményről, most is ki lesz baszva a fidesz, úgy 248-adjára, ha meg mégsem, majd megírják hogy le kéne váltani a népet, a néppártot, európát, az egész kurva univerzumot, mert a fidesz felszámolja a demokráciját'.
Ti itt végleg elvesztetek az alternatív univerzumotokban, basszátok meg..:D

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.02.28. 15:34:38

A skandináv, balti, holland és luxemburgi "konzervatívok" nem sok vizet zavarnak..:)

Che21 2019.02.28. 16:24:40

Szépen beakadt ezen a bogon a "Fideszt kizárják a Néppártból" című lemez.

Azért így, a 185. lejátszásnál, akarom mondani lelyátszásnál, kicsit uncsi már.

Che21 2019.02.28. 16:26:28

@Sexual Harassment Panda: Szerintem ez attól függ, hogy páros, vagy páratlan napra esik.

Ugyanis páros napokon bukika Zorbán, páratlanokon meg kiteszik a Fideszt a Néppártból.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.02.28. 16:45:04

@Sexual Harassment Panda:

A Néppártnak sokkal jobban kell a Fidesz, mint fordítva.

Ha kidobják a Fideszt, az mindenképpen a választások után lesz.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.02.28. 16:49:16

@John Brennan:

A valóságban mind a 3 nagy frakcióban (néppárt, liberális, szoci) a többség liberális, s mind a 3-ban vannak populista irányban tapogatózók is.

Ahogy a Fidesz disszidens a néppártban, úgy pl. disszidens a szociknál a szlovák szoci párt, vagy a liberóknál a spanyol liberó párt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.28. 17:01:25

@Che21: "kicsit uncsi már."

Kubatovnál panaszkodj, aki ide küldött.

conchita wurst 2019.02.28. 17:11:06

biztosithatom Orbant, hogy a csalad reszerol minden tamogatast megadunk

conchita wurst 2019.02.28. 17:13:07

@Sexual Harassment Panda: Remelem minden kedden kibasszak Zorbant a neppartbol, ha ez az ara hogy halalaig vezesse a magyarokat.

Gösser söralátét 2019.02.28. 17:14:27

@conchita wurst:

orbánkangecigány is biztosít téged, hogy a családodtól mindent el is vesz...

taga20 2019.02.28. 17:25:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

haver, este meló után mindig benézek ide, és minden nap aszt látom, hogy itt vergődnek a fityeszes szardarabok.

ma is itt baszta a rezet vagy tíz szargerincű rohadék.

már kommentelni sincs kedvem, ezek miatt a rohadék fityeszorkok miatt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.28. 17:29:54

@taga20: Ezek állatok. Kubatov minden reggel kihajtja a csordát. Fel kell jelenteni Kubatovot állatkínzásért.

6.Lenin 2019.02.28. 17:39:50

@taga20:

"már kommentelni sincs kedvem, ezek miatt a rohadék fityeszorkok miatt. "

Az emberiség most kétségek közt gyötrődik, hogy mi a lófasztól fosztja meg őket taga20.
Rajtad legalább lehet nevetni néha.

conchita wurst 2019.02.28. 17:39:54

vitatkoznek

Orban jo ember, jo allamferfi

Kubatov jo propagandista, de tobbet nem tudok elmondani

Polt jo ember, jo tanar, jo ugyesz, sot nagyon jo, csak dolgozhatna kemenyebben, a ballib mocsar lecsapolasan

Orbán veje 2019.02.28. 17:53:07

@conchita wurst: @6.Lenin: @csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: @közíró MAXVAL bircaman: @John Brennan: @paraszthajszal:

Mi a fasz történt itt? Csak ez a jól ismert geci orbántroll, nyalja a tolvaj orbán seggét. Kár hogy ez fideszpatkány, semmi újat nem tud mondani. Csak mentegeti a jogállamot szétveri geci gazdáját naphosszat.
Remélem a Néppárt kibassza a diktatúraépítő fideszt a soraiból a picsába, elvégre madarat tolláról, embert barátjáról....

Orbánék kártékonysága csak a kommunistákéhoz és a nácikhoz mérhető. Ki a fasznak kell egy ilyent tetves, hazug banda? Senkinek.

taga20 2019.02.28. 18:02:41

@6.Lenin: csak miattad nem ugrok a dunába, me te minden nap meknevettetsz:)

remélem te vagy a hegylakó!:)))

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.02.28. 18:32:39

lyaly dzsak nehoty kibaszák
állitcsak penlegénre

Ellenzéki BOHOC kommandó 2019.02.28. 18:46:31

"Három hét múlva pellengérre állítják a Fideszt a Néppártban?"

Ez csak a szokasos heti bukas, kizaras, allamcsod.

John Brennan 2019.02.28. 19:19:38

@taga20: mindig örülök a kommentjeidnek, amivel szénné égeted az ellenzéki oldali söpredéket, amibe tartozol. Kár lenne elveszíteni Téged.

taga20 2019.02.28. 19:24:48

@John Brennan: bumburnyák, hozzád képest páko egy polihisztor.

te agyatlan fityeszparazita, 0-24-ben égeted magad szénné itt, amit aztán másra projektálsz.

nem lenne kár elveszíteni téged, ahogy a geci gazdádat és a többi fityeszes bűnözőt sem!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.28. 19:43:58

@John Brennan: "mindig örülök a kommentjeidnek"

Énis. Végre egy igaz magyar a bolsevik fideSSfasszopó söpredék ellen.

taga20 2019.02.28. 19:53:42

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

haver, az se zavar, hogy én egy filoszemita libsi vagyok?:)))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.28. 22:58:40

@taga20: "filoszemita libsi"

Akkor se zavarna, ha tudnám, hogy az mit jelent. :))

Nekem elég, hogy szered a hazádat, a másodlagos dolgokról, hogy terézanya vagy, vagy baltásgyilkos, majd utána beszélhetünk, ha a haza állapota rendbejött. :))

Ellenzéki BOHOC kommandó 2019.02.28. 23:13:45

@John Brennan: Ja az indexes blogok Gyurcsanya. Pusztan a jelenletevel lejaratja azt az oldalt amit kepvisel.

BAZINGA2 2019.02.28. 23:20:55

Őszintén szólva, én várom! Valóban tarthatatlan ez a helyzet, ami itt az országban folyik. Épp ideje lenne, hogy valaki gátat szabjon ennek az eszement ámokfutásnak! Legalábbis én örülnék!

paraszthajszal 2019.03.01. 06:48:30

@Orbán veje: „Remélem a Néppárt kibassza a diktatúraépítő fideszt a soraiból a picsába”

Be careful what you wish for; you just might get it.

Ebben az esetben végre lendületesen végrehajthatnánk a mocsárlecsapolást, lippsimentesítést az oktatási-tudományos-kulturális szférákban is, keményen seggberúghatnánk az akadékoskodó lippsikéket.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.03.01. 08:14:29

@paraszthajszal: "lippsimentesítést az oktatási-tudományos-kulturális szférákban"

Ezt hogy gondolod véghezvinni, bolsevik náci fideSSfasszopó? Bélistáznál? Vagy mindenki tolja le a nadrágját, és tarkónlöveted a körülmetélteket?

paraszthajszal 2019.03.01. 08:31:18

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Már bocs, de ez az agyonlövetés mégis honnan jött?! Faji-vallási alapú megkülönböztetésről, zsidóüldözésről szó sem volt..Emlékeztetnélek arra, hogy mostanság éppen az „egyesült ellenzék”, köztük a balliberális pártok kokettálnak a korábban bizonyítottan neonáci (Sneider „Roy” Tamás), zsidólistázásra buzdító (Gyöngyösi Márton) politikusokat a frontvonalban tudó szélsőjobbal.

Amiről én beszélek, az csak annyi, hogy a továbbiakban nem szabad hagyni (a korábban rosszul értelmezett „autonómia” nevében sem), hogy az állami pénzből fizetett egyetemi oktatók, tudósok a tulajdonképpeni feladatuk (a nemzetgazdaság kiszolgálása képzett szakemberekkel, hasznosítható kutatási-innovaciós eredményekkel) helyett a katedrán pártpolitizáljanak; haszontalan, kökdöknéző „kutatásra” pazarolják az adófizetők pénzét. Teret kell adni a szolgáltatási szemléletnek: azt kutassák, azt oktassák, ami a kormányzat, a tudománypolitika irányítói szerint szükséges, ne azt, ami „jólesik”.

Aki meg ezt nem hajlandó elfogadni, hepciáskodik, a kormány ellen próbálja hangolni a hazai és nemzetközi közvéleményt, azt ki kell rakni, mint macskát szarni; hasznosítsa csak a „szakértelmét” a versenyszférában! (Ha akarod, nevezheted ezt B-listázásnak, én ezt természetesnek, alapvető elvárásnak gondolom.)

John Brennan 2019.03.01. 09:01:01

@paraszthajszal:
Azért ne általánosítsunk, folynak fontos kérdésekben színvonalas kutatások:
mandiner.hu/cikk/20190223_fajtalansag_a_tanacskoztarsasagban

Helga Beauty Salon. 2019.03.01. 11:26:28

@taga20:
már kommentelni sincs kedvem, ezek miatt a rohadék fityeszorkok miatt.........................

Kapaszkodj meg, de eddig sem kommenteltél, csak debil szinten mocskolódtál. Nem hagynál különösebb űrt magad után! :P

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.03.01. 11:50:12

@paraszthajszal: "a katedrán pártpolitizáljanak"

Ja, mert biztos ez megy. :))

A kormányt meg lehet hagyni, hogy közpénz milliárdokból pártpolitizáljanak. :))

Helga Beauty Salon. 2019.03.01. 12:11:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
A kormányt meg lehet hagyni, hogy közpénz milliárdokból pártpolitizáljanak. :)).......

Miféle kivetnivalót látsz ebben? Teljesen törvényesen teszik felhatalmazásra!
Hogy emlékeztesselek, tavaly a választásokat kétharmaddal a fidesz nevű párt nyerte, amivel azt fejezte ki a többség, hogy szeretné ha megvalósítaná a politikáját, mert az nekünk jó! És miután a közpénz arra van hogy mindez valóra váljon, csak költsék amíg van és nem kell IMF hitelt felvenni! :D

Le Orme 2019.03.01. 12:48:51

Normál esetben azokat kellene kizárni egy néppártból, akik a Fidesz kizárására szavaznak.

Hungryhorse 2019.03.01. 13:27:10

Én azt olvastam itt a b1g blogon, hogy buktor megbukott, már 2010 végén.
Sőt.
Azóta is bukik hétköznaponta kétszer, kivéve sabbathkor, mert akkor nem bukik, ellenben vasárnap négyszer is.
Sőt.
Azt is megírta ez a kiváló blog, hogy a magyar gazdaság összeomlik mert buktor és a bandája miondent ellop, a növekedést, a zemberek pénzét, a zeu támogatásokat. Mindent!
Erre a nagyságos magasságos eu. és oecd felfelé módosítja a szar előrejelzéseit?
Felminősítenek a 2008-ban is csalhatatlan és tévedhetetlen hitelminősítők?
Mi van itt kérem?
Már a bukást is ellopta a fidesz?
Hallatlan!
Azt is olvastam már két éve itt, hogy kizárják a néppártból sec perc.
Akkor most miért fogyna el a levegője ennek a szerencsétlen bukott embernek a NÉPPÁRTBAN, ha már kirúgták itt az eltelt két évben minden héten kétszer, vagy négyszer?

Ki az a sok fasz, aki ezeket firkálja Európaszerte?
Nem kérdezte meg tőlük a főnökük, feleségük, haverjuk, hogy nem égés ez a sok sok bukott jóslatuk?
Most komolyan?
Ennyire fontos naponta hazudni féltucatnyi ordas marhaságot?
9 éven át?
Folyamatosan?
Hát hülyék ezek?

Azok.
De aljasak is és becstelenek, mint a zsidó gazdáik.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.03.01. 13:29:57

Balyer Zsolt mondlyon le! Ő, izé..Mondlyon fel!

ankica 2019.03.06. 21:35:32

@paraszthajszal: Tökéletesen jól fogalmaztad meg. Az EU-ban ugyan az folyik mint itthon az ellenzéknél. Lassan már nem fogjuk ismerni azt a szót hogy ellenzék mert elfognak tűnni még a térképről is, az EU ugyanaz. Pedig itthon is és az EU-ban is szükség lenne a hazáért valóban tenni is akaró ellenzékre, az EU-ban pedig az igazságos támogatókra.
süti beállítások módosítása