B1 blogcsalád



Szijjártó elment a BBC-be, és lebuktatta saját kormányát

2019. február 27. - nickgrabowszki

eb_2.jpgViktor korábbi szóvivője a BBC Hard Talk című műsorában szerepelt, amikor bakot lőtt. A riporter megkérdezte tőle, hogy miért vannak utcán a nemzetközi felháborodást kiváltó Soros-Juncker plakátok. Ő meg azt válaszolta, hogy hát azért, mert kampányidőszak van.

Ez egy választási kampány, úgyhogy nem kellene meglepődni azon, hogy plakátok jelennek meg közterületeken.

A probléma ezzel kettős:

  1. Szijjártó hazudott. Nincs kampányidőszak, az majd csak az EP-választás hivatalos kiírásakor, bő egy hónap múlva kezdődik.
  2. A kormány akkor se kampányolhatna, ha már hivatalosan kampányidőszak lenne. Ugyanis a kormány nem indul a választáson.

Az ún. tájékoztató kampánnyal nem az a legnagyobb baj, hogy hazugságokat tartalmaz. Hanem az, hogy a végrehajtó hatalom,

az állam nem folytathat politikai propagandát közpénzből.

A tavaly szeptemberben az Európai Parlamentben elfogadott, a magyarországi jogállamiság helyzetét kifogásoló ún. Sargentini-jelentéssel nem az volt a baj, hogy túlzott, hanem az, hogy nagyon (sőt: nagyon-nagyon) visszafogottan fogalmazott. Például az országgyűlési választásokkal kapcsolatban ezt írta:

a jelöltek egyenlő alapon való versengését azonban jelentős mértékben akadályozta, hogy a kormány túlzott mértékben költött a kormánykoalíció kampányüzenetét felerősítő nyilvános tájékoztató hirdetésekre.

Miközben nem a mérték volt a probléma, hanem az, hogy a kormány egyáltalán közpénzt költhet propagandára, amire semmiféle jogszabály nem hatalmazza fel. Gyakorlatilag az történt, hogy

a kormány kampányolt a Fidesz helyett - természetesen közpénzből.

És ez ellen semmiféle erre jogosult szervezet, például a Nemzeti Választási Bizottság, a Médiatanács vagy az ügyészség nem lépett fel. 

Miközben a kormány teljesen törvénytelenül százmilliárdokat költött, mert büntetlenül költhetett propagandára, az ellenzéket (például a Jobbikot, a Momentumot vagy  Párbeszédet) az elvileg független hatóságai ennek töredékéért, ehhez képest bagatell összeg miatt büntették meg súlyosan.

A kormány eddig azzal érvelt, hogy közérdekű tájékoztatásról van szó (ami persze hazugság: politikai propagandáról van szó, ami ráadásul teljesen megalapozatlan, nettó hazugság, teljes fikció), aminek semmi köze nincs az aktuális választáshoz.

Ennek vetett véget Szijjártó mostani BBC-s megszólalása, amiben elismerte, hogy a kormánypropaganda - ami szerinte nem törvénytelen - összefügg a kampánnyal és az EP-választással. 

Egy civilizált országban elképzelhetetlen volna, hogy büntetlenül maradjon a demokrácia és a jogállam szabályainak ilyen megsértése. Magyarországon erre senki fel sem kapja már a fejét.

  • Az NVB azt mondja majd, azért nem lehet ez kampány, mert hivatalosan még nincs is kampány.
  • A Médiatanács ugyanúgy nem tesz semmit, mint a 470 médiumból gründolt propagandaholding esetén nem tett.
  • Az ügyészség meg ismét arra fog hivatkozni, nem olvasnak újságot, nem néznek tévét.

Ennél fényesebb bizonyíték nem kell arra, hogy Magyarországon nincsenek független hatóságok, a hatalmat nem ellenőrzi senki és semmi, Magyarország már nem jogállam.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3814657833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2019.02.27. 15:39:50

A kormányt azért választottuk, hogy gondoskodjon az országról. Igyekszik is. Majd ha úgy látjuk, hogy nem a megválasztói érdekében cselekszik, akkor másik kormányt választunk!
Amikor a jelenlegi ellenzék és sajtó sivalkodik, akkor nyugodtak lehetünk, hogy jó irányba tartunk. A sivalkodást meg már mexoktuk....

paraszthajszal 2019.02.27. 16:00:49

Nincs igaza az elemzésnek.

Ez egy fontos választás lesz, és ezért egy a választókért és az országért felelősséget érző kormánynak fel kell hívnia a figyelmet arra, hogy mi is ennek az egésznek a TÉTJE, mert az nem kicsi. Megálljt kell parancsolni annak,hogy Brüsszelből (kötekedő libbantaknak: Brüsszelből és Strasbourgból) akarják megmondani nekünk, hogy hány és milyen migránst, milyen feltételekkel KELL befogadnunk, miközben a magyar nép erre nem hatalmazta fel ezeket a szervezeteket, intézményeket, szereplőket.

A plakátok nem bíztatnak senkit arra, hogy valamelyik pártra adja le a szavazatát, nem korteskedik a Fidesz-KDNP mellett (ez valóban jogszabályellenes és a pártok tisztességes versenyét sértő lenne), hanem tájékoztatni akarja a polgárokat. Erre természetesen VAN törvényes lehetősége egy felelős kormánynak, sőt erkölcsileg felelős azért, hogy állampolgárai tájékozottan, a tét ismeretében felelősen határozzanak a sorsukról, Európa sorsáról.

GNDL 2019.02.27. 16:22:02

@rallus: „Majd ha úgy látjuk, hogy nem a megválasztói érdekében cselekszik, akkor másik kormányt választunk!”

És amikor kilencedik évnyi fideszes kormányzás után újra és újra meg kell menteni a családokat, a gazdaságot és a versenyképességet, akkor nem úgy tűnik hogy elkúrták... nem kicsit, nagyon... és hogy nem csináltak semmit csak úgy tettek mintha kormányoznának?! :D

Közvetlenül a 2010-es kormányváltás után azt nyilatkozta Varga Mihály, hogy nem voltak szerencsések az államcsőddel kapcsolatos kijelentéseik a választási kampányban, és a „tényfeltáró bizottság” szerint a gazdaság konszolidált, a hiánycél tartható... ismétlem, ez 2010-ben volt, közvetlenül a kormányváltás után.

Aztán a 2014-es „választás” előtt tízmilliárdokból szétplakátolták az országot, hogy „jobban teljesít”... meg hogy „dübörgünk”... mindenfelé felfelé mutató nyilak, nő a gazdaság, nőnek a bérek, nőnek a nyugdíjak...

A 2018-as „választási” kampányban már több mint 50 milliárdot vertek el ugyanerre a fideszes kormányzati elvtársak, több ezernyi plakát, szórólap, több száz percnyi reklámidő a fideszesített médiapiacon...

Aztán itt van 2019 eleje, és csak úgy röpködnek az „akciótervek”... meg kell menteni a gazdaságot, meg kell menteni a családokat, meg kell menteni a versenyképességet...

Mikor rakjátok végre össze a sztorit? :)

morpho 2019.02.27. 16:22:35

Két ócska narancskullancs gyorsan benyal jó pénzért a meleg szarig! Bravó srácok! És most nem személyeskedni akarok, ugyanis kurva nagy károkat okoztok ezzel a hazátoknak. Már ha van nektek olyanotok...

A plakátok gyalázatos hazudozások. Maga a Fidesz is elismerte, hogy ez a buta szavazóiknak szól, senki másnak. Milyen kormányzat az, amelyik a saját hatalma érdekében szándékosan hülyeségben tart két millió embert? Milyen kormányzat az, amelyik a hatalma érdekében képes összeveszni a saját szövetségi rendszerével? Képes démonizálni azt, akitől a pénzt kapja. Az az ember, amelyik abba a tányérba szarik, amelyikből eszik, az egy szar ember. Ti is attól az EU-tól kapjátok a fizetéseteket, akit itt anyáztok nap mint nap. Undorodom tőletek!

morpho 2019.02.27. 16:25:06

@GNDL: A sztori rég össze van rakva. Simán hazudnak. Amit te most leírtál, azt nem veszi észre kétmillió szerencsétlen idióta. Őket basszák át a legjobban. A saját szavazóikat.

GNDL 2019.02.27. 16:40:12

@paraszthajszal: „plakátok nem bíztatnak senkit arra, hogy valamelyik pártra adja le a szavazatát, nem korteskedik a Fidesz-KDNP mellett”

De, egészen konkrétan a Fidesz-KDNP _politikai_ véleményét tükrözi a kampány, mivel ugye maga az Európai Bizottság cáfolta pontról pontra a kampányban megfogalmazott _politikai_ állításokat... és ezek hangsúlyozom _politikai_ állítások, abból is a legostobább, populista fajta, mivel gyakorlatilag tökéletesen szemben áll az ellenőrizhető, valós tényekkel... és ugye akkor itt jönne még egy kis kulturált vitakészség, amiről nektek fideszes trolloknak általában lövésetek sincs, hogy az Európai Bizottság cáfolatait kellene a kormányzatnak cáfolnia, ellenérveket felhoznia... de ez ugye máig nem történt meg. :)

Arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag lövésetek sincs arról (vagy szándékosan csináltok hülyét magatokból/adjátok a naiv tájékozatlant, döntsd el melyik de egyik sem túl pozitív), hogyan működik az EU, és annak intézményei, kezdve az Európai Tanácstól (és nem Európa Tanács, ahogyan a HírTV propagandistája többször is állította legutóbb), az Európai Parlamenten át az Európai Bizottságig... amelynek összetétele az általad megfogalmazott „a magyar nép erre nem hatalmazta fel ezeket a szervezeteket” ostobasággal tökéletesen szemben áll, ugyanis az Európai Bizottság tisztségviselőit az az Európai Parlament szavazta meg, amelynek összetételéről idén májusban is dönteni fognak, maguk az EU tagállamok választópolgárai.

Ugyan ez a rendszer a magyar kormányzat esetében is, annak összetételéről is a magyar parlament dönt, nem pedig választópolgárok.

Egyébként meg ha a kormányod tájékoztatni szeretné a Zembereket, akkor a francért nem hozzák nyilvánosságra az OLAF jelentéseket, a TAO százmilliárdok felhasználásáról szóló irományokat, amelyekre már egyébként jogerős bírósági ítélet is kötelezi őket... :)

rallus 2019.02.27. 16:50:24

@GNDL: 2010-ben úgy Gyurcsányéknak köszönhetően úgy állt a gazdaság, hogy az IMF és a Világbank azonnal megbuktathatta volna az országot, ha nyilvánosságra hozzák Orbánék a valóságos helyzetet tükröző adatokat. Varga Mihály máig nem közölte a karácsonyra ígért akkori tényszámokat, de egyszer ennek is eljön az ideje...
Nem sorolnám, hogy mi minden változott azóta jó irányba, mert ha a töredéke eljut a tudatodig, már tönkre van téve az estéd...

rallus 2019.02.27. 16:56:03

@morpho: Bennünket könnyű "átbaszni", mert még annyi eszünk sem volt, hogy Gyurcsányra szavazzunk.... Ebbe beletörődtünk...
Az viszont döbbenetes, hogy Orbán még a hitelminősítőket is "átbaszta"! Igaz, hol vannak azok tőletek észbelileg.... A béka fenekénél. Ti meg napról napra erősödtök...
Ps. Az " között alkalmazott szakkifejezés gyakoribb használatával talán elérem, hogy szinte magatok közé valónak fogadtok el...

GNDL 2019.02.27. 16:58:52

@rallus: „2010-ben úgy Gyurcsányéknak köszönhetően úgy állt a gazdaság”

Ja, nem is tudom miért gondoltam, hogy majd némi fény fog pislákolni a diónyi elmédben, és végre befejezed ezeknek a végtelenül ostoba, valamint tényszerű adatokkal egyszerűen nem alátámasztható fideszes kampányszlogenek szajkózását... :D

2010-ben már egy éve nem Gyurcsány volt a miniszterelnök, csak szólok... és 2009-2010 fordulóján már (bár igen alacsony bázisról) de közel 1%-os volt a gazdasági növekedés, az egyébként nem Gyurcsányék okozta nemzetközi hitelválság negatív hatásai után. :)

„az IMF és a Világbank azonnal megbuktathatta volna az országot”

A Világbankot gyorsan felejtsd el, mert Magyarország az EU-tól és az IMF-től kapott mentőövet 2008-ban, és igen, egyébként ők buktatták meg Gyurcsányt, ugyanis a mentőöv egyik feltétele elég nyilvánvalóan az volt, hogy Gyurcsány megy... a szemetek, te biztosan jobban örültél volna neki, ha marad, mi?! :D

„Nem sorolnám, hogy mi minden változott azóta jó irányba”

Pedig sorolhatnád, elég rövid lehet a lista... mondjuk a bankrendszer kissé stabilabb lett az elmúlt években, de ez is inkább maguknak a bankoknak és az EU-s szabályozásnak köszönhető, nem a magyar kormánynak amely csak hülyére adóztatja a banki- és biztosítási szektorit... is... :D Inkább nem akarod hogy pontról pontra cáfoljam, mert egyébként nem nehéz tényszerű adatokkal cáfolni azokat a „hülyeséglistákat” amiket a magadfajta trollok másolgatnak az ilyen és ehhez hasonló fórumokon meg a Facebook-on.

GNDL 2019.02.27. 17:02:15

@rallus: „Orbán még a hitelminősítőket is "átbaszta"”

Arra gondolsz, hogy a kormányzat által közölt adatok alapján már két éve el kellett volna kezdeni a „visszaminősítéseket”? :) Talán inkább olvasd el a hitelminősítők magyarázatát is, valamint jusson eszedbe hogy ha két szinttel minősítettek volna fel, akkor tartanánk ott ahol 2011-ben, amikor Orbánék „unortodox” ámokfutása miatt elkezdtek leminősíteni majd végül bóvliba vágni... ja, akkoriban még ezek a hitelminősítők nem értettek hozzá, legalábbis az akkori fideszes kommunikáció szerint. :)

paraszthajszal 2019.02.27. 17:07:07

@GNDL: „De, egészen konkrétan a Fidesz-KDNP _politikai_ véleményét tükrözi a kampány”

A tájékoztató kampány nagyrészt TÉNYEKET tükröz. Mire készül Brüsszel, mit szeretne csinálni. A cél az, hogy ezen tények, információk birtokában, felelős, jó döntéseket hozhassanak a polgárok.

„maga az Európai Bizottság cáfolta pontról pontra a kampányban megfogalmazott _politikai_ állításokat”

Nem cáfolta, hanem megerősítette (így nem egyszerűen politikai állítások, hanem tények):
„Brüsszel beismerte, hogy a kormány által bemutatott elképzelések léteznek, és beismerte, hogy ezek a tervek növelnék a bevándorlást Európába, ezért a kabinet szerint veszélyesek”
„Az Európai Bizottság megerősítette, hogy létezik egy jogi előterjesztés a bevándorlók kötelező szétosztására, és változatlanul szorgalmazzák az EU-n kívülről történő áttelepítéseket is egy egységes uniós keretrendszerben - fejtette ki [Dr. Kovács Zoltán] államtitkár.
A brüsszeli testület elismerte azt is - folytatta -, hogy a például Görögországban tartózkodó migránsok bankkártyákat kapnak, amire eddig több mint 110 millió eurót fordítottak. (…)
A bizottság »bevallotta« továbbá, hogy meg akarják erősíteni a Brüsszelből irányított határvédelmi rendszert - mondta Kovács Zoltán, emlékeztetve Angela Merkel német kancellár korábbi szavaira, miszerint ez csak a tagállami szuverenitás csorbulásával érhető el. Hozzátette: »elismerték azt is, hogy az Európai Parlament (EP) elfogadta a migránsvízumokról, az úgynevezett humanitárius vízumokról szóló előterjesztést, ez pedig gyakorlatilag az előkészítése annak, hogy a bizottság melléállhasson«”
www.origo.hu/itthon/20190226-kovacs-zoltan-europai-bizottsag.html

„az Európai Bizottság cáfolatait kellene a kormányzatnak cáfolnia”

Nincs mit még egy körben megcáfolni, ha az érdemi állítások valóságalapját a Bizottság elismerte vagy állításaival tartalmilag maga támasztotta alá.

„hogyan működik az EU”

A formális eljárásokról bárki, aki akar, a Szerződések révén tájékozódhat. Még ez sem egyszerű, így bárki, akinek a munkájához mindez nem szükséges, nem könnyen igazodhat ki ebben, illetve előfordulhat olyan tévedés, hogy valaki a sokszor zavarba ejtően hasonló nevek között megbotlik, persze egy újságírótól, tévéstől ez valóban csúnya hiba/tájékozatlanság, de mennyiben számonkérhető egy ilyen hiba a kormányon? Szerintem semennyire. (Pláne, hogy a HírTV nem a közmédia része.)

„az Európai Bizottság tisztségviselőit az az Európai Parlament szavazta meg, amelynek összetételéről idén májusban is dönteni fognak, maguk az EU tagállamok választópolgárai”

Terelsz barátocskám, hol és mikor hatalmazták fel a MAGYAR választópolgárok az uniós intézmények ilyen-olyan tisztségviselőit, tagjait, kiskutyafüléit arra, hogy kötelező kvóták alapján MAGYARORSZÁGRA telepítsenek be migránsokat? Az a fajta gyenge és közvetett legitimitás, ami a Bizottság Európai Parlamenti jóváhagyásából következik, legfeljebb arra érv, hogy májusban jól át kell gondolnunk,hogy kire adjuk a szavazatunkat, hogy a következő Parlamentben és Bizottságban már ne válhassanak dominánsá a bevándorláspárti politikai erők.

GNDL 2019.02.27. 17:23:23

@paraszthajszal: „tájékoztató kampány nagyrészt TÉNYEKET tükröz”

Mondom, hogy nem: index.hu/kulfold/eurologus/2019/02/21/kormany_plakat_kampany_soros_brusszel_eu_juncker_migransok_menekultek/

„Nem cáfolta, hanem megerősítette”

Ööö: ec.europa.eu/hungary/news/20180225_eu_migration_policy_facts_hu :D

Egyébként tényleg az Origót idézed meg Kovács elvtársat? Mennyire kell ehhez valóban egy ostoba megszállott fideszes propagandistának lenni? :D

Azt olvasd amit az Európai Bizottság maga hozott nyilvánosságra, valamint ami tényekkel bizonyítható.

„hol és mikor hatalmazták fel a MAGYAR választópolgárok az uniós intézmények ilyen-olyan tisztségviselőit, tagjait, kiskutyafüléit arra, hogy kötelező kvóták alapján MAGYARORSZÁGRA telepítsenek be migránsokat? ”

Egyrészt nincs kötelező kvóta, volt kísérlet a kötelező kvótára de azt az Európai Tanács szavazta meg, nem pedig az Európai Bizottság, amely ilyet nem is tehetne... egyébként arról az Európai Tanácsról van szó, amelynek Orbán is a tagja, bár a 28 tagállamból csak 1 szavazata van alkalmanként, és bizony van ez úgy hogy tudod, a többség szokott dönteni, még akkor is ha Orbánnak nem tetszik... :D

Másrészt meg csak ismételni tudnám magam, de alapjaiban kizárom hogy egy magadfajta ostoba propagandista szánalomhalmaz ezt bármikor is ép ésszel képes legyen megérteni: az Európai Bizottság összetételét az Európai Parlament szavazza meg, az Európai Parlament képviselőit pedig bizony az EU tagállamainak szavazópolgárai választják meg, ahogyan ez történt 2014-ben, vagy ahogyan erre idén májusban is sor fog kerülni. Tehát gyakorlatilag ugyan úgy választják meg az Európai Bizottság tagjait, ahogyan a magyar kormány tagjait is. Az Európai Tanács összetételét pedig az adott tagállamok kormányai adják, tehát azokat is az EU tagállamainak állampolgárai szavazzák meg.

Szóval tényleg, fogalmam sincs hogyan lehet ekkora pofátok a nagy büdös semmire, hogy olyan témákba szóltok bele amiről halvány lila fingotok sincs... :D

6.Lenin 2019.02.27. 17:37:33

Valaki hazudik, nem is kicsit. Mire ez a nagy beszarás?
Mo-on van 2 millió birka, aki benyalja Orbán hazugságait.
Az EU-ban meg van 500 millió kibaszott okos polgár.

Meg van néhány még tőlük is okosabb fizetett ügynök, akik most a látszat szerint nikotinos gatyávan szaladgálnak, visítva, Orbán ellen.

Mire fel?

paraszthajszal 2019.02.27. 17:41:56

@GNDL: „Pedig sorolhatnád, elég rövid lehet a lista”

Itt megnézheted a listát: mindenszo.hu/ime-igy-lopta-szet-a-fidesz-az-orszagot-7-ev-alatt-teljes-lista/

„»Nem cáfolta, hanem megerősítette«

Ööö: ec.europa.eu/hungary/news/20180225_eu_migration_policy_facts_hu :D”

Mégis min vigyorogsz? Cukormázba csomagolva ugyan, de ott van benne a megerősítés:
„Íme a tények:
Humanitárius vízumok? Az Európai Parlament korábban elfogadott egy határozatot, amelyben arra kéri a Bizottságot, hogy terjesszen elő javaslatot az úgynevezett humanitárius vízumok bevezetéséről”

Ezt mondta Kovács is? Ezt mondta Kovács is. www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+COMPARL+PE-630.712+01+DOC+PDF+V0//HU&language=HU

„Európai Unió Menekültügyi Ügynöksége? Az Európai Bizottság javasolta, hogy hozzanak létre egy európai Menekültügyi Ügynökséget”

Tehát van javaslat ilyen ügynökségre, ez is pipa.

„Bankkártyák a bevándorlóknak? A regisztrált menedékkérők minden országban bizonyos juttatásokat kapnak, hogy fedezni tudják alapvető szükségleteiket. Görögországban létezik egy olyan program, amelyben az Európai Bizottság ad ilyen támogatást, mégpedig nem készpénzben, hanem előre meghatározott összeggel feltöltött, mindenki számára sokkal biztonságosabb és ellenőrizhetőbb készpénzkártyák formájában”

Ezt mondtuk? Ezt mondtuk! stb.

„Egyrészt nincs kötelező kvóta”

Akkor biztos ez az ítélet is csak tévedésből született arról, hogy az olasz, görög migránsokat KÖTELEZŐ átvenni:
curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2017-09/cp170091en.pdf

„van ez úgy hogy tudod, a többség szokott dönteni”

Van ez úgy, de akkor meg ne is tessék itthon se pampogni, amikor a többség úgy dönt, hogy a muszlim migránsaitokból nem kérünk, EGY SE JÖJJÖN, fogadja be őket a Juncker meg a Verhofstadt, lehetőleg a saját házába!

„olyan témákba szóltok bele amiről halvány lila fingotok sincs”

De még mennyire, hogy van!

És ha mi Magyarok azt akarjuk, hogy az összes libsi a muszlim migránsokkal együtt takarodjon a halál faszára, akkor el is fogjuk érni, hogy eltakarodjanak a halál faszára. Aztán ott jogászkodhattok kedvetekre, mehettek még Strasbourgba is, itten nektek többet már nem osztanak lapot.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.27. 17:51:20

@rallus: "2010-ben úgy Gyurcsányéknak köszönhetően úgy állt a gazdaság, hogy az IMF és a Világbank azonnal megbuktathatta volna az országot"

Féknyúz. A valóság ennek az ellentéte, segítettek volna, ha a geci hagyja.

"ha nyilvánosságra hozzák Orbánék a valóságos helyzetet tükröző adatokat."

Féknyúz. A valóság ennek az ellentéte, a geciék szándékosan pánikot keltettek, a valóságosnál még sokkal sötétebbre festették az ország helyzetét, ezzel bedöntötték a forintot, és az árfolyamkülönbözeten nagyot kaszáltak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.27. 17:56:10

@paraszthajszal: "A tájékoztató kampány nagyrészt TÉNYEKET tükröz."

Nem tájékoztat, hanem propagandát szolgál, nem tényeket tükröz, hanem ordas hazugságokat.

A többi stimmel. Talán csak a névelőid és a központozásod nem ordas hazugságok. :))

FCUK5 2019.02.27. 17:58:34

megint nick, megint oltári lukra futások.

küldjétek már el szabadságra, mert tényleg közröhej tárgxává teszi a b1-et :D:D:D

Sir Bates dö Hól 2019.02.27. 18:01:43

"az állam nem folytathat politikai propagandát közpénzből"

szeretném, ha valaki megcáfolná ezt a kulcsmondatot...

Sir Bates dö Hól 2019.02.27. 18:05:30

@paraszthajszal: "És ha mi Magyarok azt akarjuk, hogy az összes libsi a muszlim migránsokkal együtt takarodjon a halál faszára, akkor el is fogjuk érni, hogy eltakarodjanak a halál faszára. Aztán ott jogászkodhattok kedvetekre, mehettek még Strasbourgba is, itten nektek többet már nem osztanak lapot."

kik azok a Magyarok? mi a tervük? elfoglalni az országomat, ahol magyarok élnek? te fenyegeted a hazámat? mert akkor egy vascsővel verlek agyon, a hasonszőrű pereputtyoddal együtt...

John Brennan 2019.02.27. 18:10:43

A cím alapján azt hittem, Szijjártó lebukott. Aztán kiderült, nem. Csak a szokásos hülyeségek.

GNDL 2019.02.27. 18:15:04

@paraszthajszal: „Itt megnézheted a listát”

Biztosan emlékszem, hogy többször is említettem már neked, de nem olvasom az orosz álhíroldalaitokat és a fasiszta propagandaszemeteiteket... :)

„Cukormázba csomagolva ugyan, de ott van benne a megerősítés”

Aha, itt ezen a ponton gondolom a magadfajta fideszes trollokra igen jellemző diszlexiád tehetett neked újra keresztbe. :)

„Az Európai Parlament korábban elfogadott egy határozatot”

Tehát nem az Európai Bizottság, hanem az Európai Parlament, ugye. Ennek ellenére a „tájékoztató” kampányban Junckert mutogatjátok, és az Európai Bizottságra fogjátok hogy létezne valamiféle titkos „mestertervük”... tehát ez egyértelmű hazugság.

„amelyben arra kéri a Bizottságot, hogy terjesszen elő javaslatot”

Amely felkérést az Európai Bizottság visszautasított. A történetnek itt van vége, Junkcerre kenni bármit is ennek kapcsán - ismétlem - hazugság.

„Tehát van javaslat ilyen ügynökségre, ez is pipa.”

Aha, elég komoly diszlexiád van. :D A fideszes elvtársak azt szajkózzák, hogy ki akarja venni a döntést a tagállamok kezéből az Európai Bizottság, ezzel szemben az EB azt hangsúlyozza, hogy a döntés továbbra is tagállami hatáskör... ennek megvonását vagy akár csak korlátozását az Európai Bizottság nem kezdeményezheti, jogi eszközei sincsenek (itt ön képbe hogy fogalmatok sincs az EU-s döntéshozás, jogszabályalkotás folyamatairól), ebben az Európai Tanácsnak és az EP-nek kellene határoznia. Megint csak szó sincs Junckerről... :D

„Ezt mondtuk? Ezt mondtuk!”

Lófaszt ezt mondtátok... a rossz buta posztkommunista viccet játsszátok el mint a jereváni rádió...
- Igaz, hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak?
- A hír igaz, bár azzal az apró különbséggel, hogy nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Mercedeseket, hanem Zsigulikat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak... :D

„Akkor biztos ez az ítélet is csak tévedésből született arról, hogy az olasz, görög migránsokat KÖTELEZŐ átvenni”

Nem ezt mondta ki a bíróság, csak azt, hogy a miniszteri tanács határozata jogszerű volt, ugyanis a kormányzat ezt kérdőjelezte meg: index.hu/kulfold/eurologus/2017/09/06/az_europai_birosag_dontese_a_kvotaperben_1294_menekult_befogadasa/

Ez a diszlexiának nálad olyan foka lenne, ami már inkább azt feltételezi hogy egy nagyobb részt szándékosan csinálsz hülyét magadból. :D

„akkor meg ne is tessék itthon se pampogni, amikor a többség úgy dönt, hogy a muszlim migránsaitokból nem kérünk”

Én személy szerint leszarom ezt a migránsozó rettegéseiteket, nektek kell a szánalmas hitvány ressentiment életeteket gyűlöletben és ökölrázásban leélnetek, legyen nektek így jó... a többség kapcsán engem inkább az érdekelne, hogy mikor döntött egy többség konkrétan arról, hogy beszántják a nyugdíjpénztárakat, eltörlik a lakástakarékok állami támogatását, vagy hogy százmilliárdokat ölünk a magyar fociba és még azt sem hozzuk nyilvánosságra hogy konkrétan és részletesen mire... vagy hogy az oktatástól és az egészségügytől megvonjuk a forrásaik negyedét-ötödét, és abból stadionokat húzunk fel amelyeket piaci kereslet híján továbbra is az adófizetők tartanak fenn... mert ezekre a többségi döntésekre nem nagyon emlékszem. :)

Egyébként meg Magyarországon pont nem kéne migránsoktól rettegnetek, mert azon a 40-50 ezer migránson akiket Orbánék telepítettek be az elmúlt pár évben nem hogy migránsok nem akarnak az országba jönni, de a fasiszta és tolvaj ámokfutásotok elől még a jó magyar emberek is kisvárosnyian menekülnek az országból éves szinten...

„ha mi Magyarok azt akarjuk, hogy az összes libsi a muszlim migránsokkal együtt takarodjon a halál faszára, akkor el is fogjuk érni, hogy eltakarodjanak a halál faszára”

Nyugodj meg, töki, a magyarok évek óta húznak előletek... inkább azon gondolkozz el, hogy ha minden munkára fogható magyart elüldöztök az országból, akkor mégis ki a lóhere fogja eltartani a magadfajta, állami gondoskodásra szoruló hitvány és életképtelen ingyenélő szardarabokat, hm?! :D

taga20 2019.02.27. 18:15:08

@Sir Bates dö Hól: haver, szerinted ez a faszparaszthajszál nem véletlenül a @Quercus erdész?

gyanús nekem a parazita. ugyanaz az agresszív primitívség lengi körbe a kommentjeit.

taga20 2019.02.27. 18:17:16

@John Brennan: levert a víz, mi fityeszrohadék, hogy a gazdád lebukott?

ne aggódj, a szíjjas melletti cella a tiéd lesz:)))

Oxica 2019.02.27. 18:33:57

A tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigány, most éppen 10 milliárdot kúr el a költségvetésből, hogy hatalmon maradhasson.

Amúgy ez egy nagyon érdekes emberkísérlet is egyben. Vajon meddig lehet közpénzből hülyíteni a lápi hülyemagyarokat? Ez a kísérlet célja hogy ez kiderüljön.

A tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigány tervei szerint 2030 ig mindenképp szeretné hülyíteni a lápi hülyemagyarokat.
Ez a tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigány terv és közben persze nem kicsit dézsmálja meg a költségvetést.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

6.Lenin 2019.02.27. 18:39:31

@Oxica:

Szerintem ma Mo-on senki nem veszélyezteti a hatalmát, pont ezért kampányol az eu jelenlegi vezetése ellenében. Ők se jelentenek veszélyt hiszen májusban mennek a sunyiba.

MrzNur 2019.02.27. 18:46:09

@paraszthajszal: Hülyeségeket írsz megint, mint általában szoktál.
Orbán meg, ahogy a mondás tartja, addig jár a medvéhez (EU.), míg meg nem kapja, hogy "Vadász, vadász te szopni jársz ide..."
Az EU. egy közösség, ahol a szabályokat be kell tartani. Mint általában a demokratikus rendszerekben, az van, amit a többség mond. Ha kinyitod a szemed, észreveheted, hogy a kormány ugyanezt teszi itthon, csak aljas, öncélú és a közösség többi tagját lejárató módon és magasról szarik bármilyen ellenkező véleményre. Visszanyalt a fagyi, ez most persze nem tetszik! Az óvodában az ilyeneket elég hamar kiközösítik, pontosan ez történik most is csak a kormánnyal! Észre kell venni, hogy Magyarország NEM meghatározó az EU.-ban, sem gazdaságilag, sem máshogy. Így Orbán is csak egy csicska marad, bármit is képzel magáról.

rallus 2019.02.27. 18:46:19

@GNDL: Nem visel meg, ha találkozol a valósággal?

Sir Bates dö Hól 2019.02.27. 18:46:46

@John Brennan: miért? te nem védenéd meg a hazád agresszió esetén?

2019.02.27. 18:49:43

@6.Lenin:

Miután letarolja az uniót, már csak a világuralom megszerzése marad.

GNDL 2019.02.27. 18:50:13

@Oxica: „Vajon meddig lehet közpénzből hülyíteni a lápi hülyemagyarokat?”

Közpénzből?! Volt amikor még ennyi sem kellett hozzá, nézd Magyarország utóbbi pár évszázados történelmét, mi önként és dalolva álltunk mindig a dákó legrosszabbik végére... :D

De egyébként van némi pozitív oldala is ennek, hogy megtudtuk, tulajdonképpen 2 év alatt és nagyjából évente 20-20 milliárdos kampányokkal magyarok millióinak lehet gyakorlatilag teljesen átmosni az agyát... képzeld el ha rasszista és gyűlöletkeltő kampányok helyett mondjuk pénzügyi tudatosságra „mosnák” a lakosság agyát, esetleg etikus fogyasztói szokásokra, toleranciát és elfogadást hirdetnének... megismertetnék az állampolgári jogaikkal... esetleg rákszűrések és egyéb egészségügy témák népszerűsítését... „hogyan ismerd fel a daganatos betegségeket”, például... pár év és EU-s szinten is a legtudatosabb magyar állampolgárokat lehetne faragni a most az ökleiket elvörösödött fejjel rázó emberszabású söpredékből. :D

Sir Bates dö Hól 2019.02.27. 18:52:22

@taga20: dehogyis, az a blog bikája jóval tájékozottabb a kommentelők nagy részénél, ez meg csak egy vizesnyolcas...

az agresszív primitívség meg a "⅔!"-ból ered, tipikusan akkor bátor, ha a hatalom támogatását érzi maga mögött;-)...

6.Lenin 2019.02.27. 18:54:17

@Ms.Cunnesburry:

Nem kell letarolni semmit, csak júniusban jól kiszellőztetni ezt a libsi bűzt.

2019.02.27. 19:00:05

@6.Lenin:

Na ne viccelj! Ennyi pénzt, paripát, fegyvert, energiát senki sem áldozna egy sima szellőztetésre.
Már csak arra vagyok kíváncsi, ki lesz a következő ádáz ellenség, ha a "libsiket" kipaterolják?

GNDL 2019.02.27. 19:02:55

@6.Lenin: Pffff... van pár dolog, amit meg kéne beszélnünk, mert egy ilyen rövid hozzászólásban ennyi tévedés, az elég komoly. :)

„ma Mo-on senki nem veszélyezteti a hatalmát”

Ezzel szemben inkább úgy tűnik, hogy Orbán még attól is összerezzen ha egy légy nekikoccan az ablakának. Különben nem csalná el a választásokat, nem akarná kirekeszteni a „nem fideszes” véleményeket az egész médiapiacról, nem bujkálna a „nem fideszes” újságírók és más politikusokkal való nyilvános viták elől... például nem bújna fekete lepel mögé hogy szűk baráti körben tartson valamiféle „miniszterelnöki” évértékelőt... :D Meg ha nem rettegne akkor nem szállta volna meg a hatalmi ágakat és a közigazgatást, és nem a korrupt posztkommunista bűntársait nevezte volna ki ügyészségek, rendőrségek élére, és nem akarná felszántani a még megmaradt független bíróságokat...

Orbán valójában retteg, mindentől és mindenkitől, ezért is tartja még saját talpnyalóit is igen rövid pórázon. De hát, megérdemli, senki nem kényszerítette hogy fasiszta és korrupt tolvaj ámokfutásba kezdjen 2010 után... :)

„pont ezért kampányol az eu jelenlegi vezetése ellenében”

Ez is inkább azt tükrözi, hogy fél. Mindig olyan ellenfelet választ, aki vagy nem tud visszaszólni (Nagy Blanka mondjuk), vagy nem veheti fel ezt a fajta kesztyűt (mint az EU-s intézmények, amelyek nem politizálhatnak).

„Ők se jelentenek veszélyt hiszen májusban mennek a sunyiba.”

Na, és akkor itt javítanám a fenti félreértést az „EU jelenlegi vezetésével” kapcsolatban... az ostoba fideszes hiedelmekkel és tévhitekkel ellentétben az EU legfőbb „vezetése” gyakorlatilag az Európai Tanács, amely a tagállami kormányokból (így az Orbán-kormányból is) áll, valamint az Európai Parlament, ahol a Fidesz-KDNP képviselői egyébként a szokásosnál nagyobb arányban vannak jelen.

Tehát ha az EU „vezetésének” távozását várod májustól, akkor ezek szerint bízol abban hogy a Fidesz-KDNP nem ugorja meg az EP választási küszöböt, majd rögtön utána bukik az Orbán-kormány is. Bár így sem az egész „EU-s vezetés” bukna, csak annak magyarországi része... :D

GNDL 2019.02.27. 19:04:55

@6.Lenin: „júniusban jól kiszellőztetni ezt a libsi bűzt”

Az a rossz hírem a számodra, hogy a „libsiket” minden bizonnyal beveszik majd az eddigi kétpárti S&D és EPP „nagykoalícióba”... :D Egyelőre nincs olyan forgatókönyve az EP választásoknak, hogy attól ne konyuljatok le teljesen...

6.Lenin 2019.02.27. 19:05:45

@Ms.Cunnesburry:

Már régen nincsenek ádáz ellenségek, mára már csak a söpredék része maradt, de sajnos az emberek könnyen felejtenek. Figyelmeztetésre még sokáig szükség lesz.

6.Lenin 2019.02.27. 19:11:28

@GNDL:

Ma Mo-on senki nem veszélyezteti Orbán hatalmát (főleg nem az elmúlt hónapok bohócai).
Miért vannak beszarva az eu-ban Orbántól? (vagy inkább az ottani bohócokat pénzelők)

2019.02.27. 19:13:28

@6.Lenin:

Ez az elmélet csakis a jelenlegi magyar közéletben eladható. Valóban kényelmes hitrendszer, egyszerű összefüggésekkel. De ha megpróbálod elmagyarázni az európai országok bármelyikében, hülyének néznek.

GNDL 2019.02.27. 19:16:42

@6.Lenin: Csak ismételni tudnám magam, mivel elég jó érveket hoztam fel a véleményeddel szemben, de te képtelen voltál venni az akadályt és saját ellenérveket megfogalmazni... szóval egyelőre állva maradtak az érveim. :)

„Miért vannak beszarva az eu-ban Orbántól?”

Most az EU kampányol hisztérikus szlogenekkel Orbán ellen, vagy fordítva? :D Nekem nem úgy tűnik, hogy be lennének szarva tőle, sőt, épp azon kapott össze a néppárt is, hogy most az ajtón rúgják ki páros lábbal, vagy elég lesz csak az ablakon kihajítani a pártból a fasiszta fideszes söpredéket... :D

2019.02.27. 19:17:19

@GNDL:

A párhuzamos valóságban nem értik a gondolatmeneted. Ők a mindent elsöprő győzelemre készülnek, és hidd el,megkapják.
Ugyanis bármi lesz a végeredmény, a propagandasajtó majd emészthetővé teszi számukra.

MrzNur 2019.02.27. 19:24:37

@6.Lenin: Orbánt nem Itthon döntik meg, ahhoz nagyon gyenge az ellenzék. Nem az Orbánnal egyet nem értő választók, hanem a gyerekesen viselkedő pártok!
Orbánt az EU. intézi el záros határidőn bellül, aztán jöhet haza az óljába nyüszíteni.

6.Lenin 2019.02.27. 19:24:59

@Ms.Cunnesburry: @GNDL:

Nem sikerült megakadályoznia a jelenlegi eu-s vezetésnek Orbán újabb kétharmados győzelmét, az olasz választási eredményeket, az osztrákot sem. Merkel már bukott. Macron is billeg. Sok más országban is billegnek a kormányok, de állandó a bukás veszély (Belgium, Svédország)
A V4-et se sikerült szétverni. Május pedig vészesen közeleg.
Már a nácikkal is összeborulnának.

Nem volt sikeres az utóbbi 2-3 év erőlködése az eu-nak. Ez már csak vergődés. Ahogy a B1 is jól mutatja, itt is már csak néhányan vergődnek még, de 1re unalmasabb már.

GNDL 2019.02.27. 19:50:43

@6.Lenin: „Nem sikerült megakadályoznia a jelenlegi eu-s vezetésnek Orbán újabb kétharmados győzelmét”

Hát erre sem eszköze, sem lehetősége, sem jogköre nem is volt soha a jelenlegi EU-s „vezetésnek”... és nem is lesz nagy valószínűséggel... de azért te örülj neki, hogy nem is sikerült nekik, amit nem hogy nem is akartak, de nem is tudtak volna. :D

Bár annyit jegyezzünk meg itt, hogy egyrészt az alaposan elcsalt 49% semmilyen matek szerint nem kétharmad (az ugyanis jóindulatúan felfelé kerekítve nagyjából 66.67% lenne), tehát semmiféle kétharmados győzelem nem volt soha, másrészt meg az OSCE jelentése szerint egy demokratikus szabad és tiszta választástól eltérően szokatlanul sok a kérdőjel Orbán állítólagos győzelme kapcsán: www.osce.org/odihr/elections/hungary/385959 Jelenlegi információink szerint alapjaiban lettek elcsalva a tavalyi „viccválasztások”, szóval győzelemről gyakorlatilag nem beszélhetünk. :)

„Merkel már bukott. Macron is billeg.”

Merkel nem bukott, hanem lemondott a pártelnöki tisztségéről, és egyelőre még mindig ő a kancellár. De ennek nagyon ne örüljetek, mert nála sokkal keményebb politikus lépett a helyére a pártelnöki székben, amennyiben esetleg kancellár lenne belőle annak a legkevésbé a magatokfajta korrupt fasiszta söpredék örülne, hidd el. :)

Macron támogatottsága mint elnök pedig jelenleg magasabb, mint két elődjéé ugyan ennyi idővel a megválasztásuk után... a franciák már csak ilyenek, jellemzően nem szeretik az elnökeiket Chirac óta. :) Macron pártjának a támogatottsága viszont rekord, pont a franciák fogják majd alaposan megduzzasztani azt a „libsi” ALDE-t az EP-ben, amitől titeket a hideg verejték lever... :D

Tehát látom, ezzel kapcsoltban is „képben vagy”... vagyis nem, de mindegy. :D

„Sok más országban is billegnek a kormányok”

Hát igen, Európában az a jellemző, hogy lehet kormányokat váltani. :) Érdekes módon jobban is megy nekik életszínvonal és átlagbér vagy gazdasági fejlettséget tekintve, mint Magyarországon ahol kilencedik éve nem lehet eltávolítani a hatalmat egyébként tisztességtelen és erkölcstelen eszközökkel bitorló fasiszta söpredéket... és lassan már a románok és a bolgárok is magasabb életszínvonalon fognak élni mint a magyarok, Orbánnal a nyakukon.

„A V4-et se sikerült szétverni.”

Mármint azt a V4-et ami sosem létezett, de legkésőbb a pár nappal ezelőtti izraeli csúcson hullott darabjaira? :D A V4 egy mítosz, töki, gyakorlatilag se programjuk, se szerződéseik, semmi nincs a V4 körül... posztkommunista populista pöcsök homokozója, ennyi.

„Május pedig vészesen közeleg.”

Bizony, Orbán is gyorsan elkezdte feltüzelni ressentiment híveit... egyelőre úgy tűnik, hogy Orbánnak van csak igazán veszíteni valója májusban. :)

„Már a nácikkal is összeborulnának.”

A Fidesz eddig is igen látványosan tolta a Mi Hazánk nettó hungaristáit, szóval ez már megtörtént... összeborultak a nácikkal. :)

„itt is már csak néhányan vergődnek még, de 1re unalmasabb már”

És akkor mi van, anyud még nem ért haza a második műszakból hogy kiverje neked? :D

taga20 2019.02.27. 19:51:32

@John Brennan: csibész hozd vissza!:)))

Toportyán Zsóti 2019.02.27. 19:59:16

@paraszthajszal: Az hogy nem érted nem jelenti azt hogy nem igaz tolvajok bértrollja.

Toportyán Zsóti 2019.02.27. 20:01:54

@6.Lenin: Vergodés és stvalkodás az amit muveltek,ennyi onreklámmal otharmadotoknak kéne lenni,nem 40 %.nak tolvajok bértrollja.

6.Lenin 2019.02.27. 20:05:30

@GNDL:

"És akkor mi van, anyud még nem ért haza a második műszakból hogy kiverje neked? :D "

????

GNDL 2019.02.27. 20:08:34

@6.Lenin: Látod, ezernyi karakterből ez ragadja meg a figyelmed... szóval ez a te témád, inkább tartózkodj a közéleti témáktól, azok nem a te témáid. :)

6.Lenin 2019.02.27. 20:08:54

@Toportyán Zsóti:

Ötharmad nem létezik, mindenhol van néhány % totál hülye, és ez így van jól. Te is bizonyíték vagy arra, hogy ma Orbán hatalmát kik is "veszélyeztetik". Vagyis senkik.

6.Lenin 2019.02.27. 20:10:11

@GNDL:

Mert néhány karakterrel lenulláztál sok ezer felesleges másikat. Ennyit érsz.

rallus 2019.02.27. 20:14:05

@GNDL: Az EU olyan, mint a vezetője! Ki a franc fél tőlük? Senki! Egyedül ti vagytok csodavárásra programozva, mert ép ésszel az ördög sem tart rátok igényt. Ami pusztítást el tudtatok végezni azt elvégeztétek, mehettek a lecsóba...

MrzNur 2019.02.27. 20:20:35

@rallus: "Az EU olyan, mint a vezetője! Ki a franc fél tőlük?"
Neked pl. kellene...
Magyarország a legrenitensebb tagállam, mely ráadásul a legnagyobb támogatást igénylő is egyben. Szerinted meddig tűrik a Törpehittler szájkaratézását?
Orbán ismét igazolja a magyar történelmi valóságot, mely szerint mindig a szopott fasz rossz oldalára kell állnunk.

2019.02.27. 20:22:18

@6.Lenin:

Mi lenne, ha lejönnél a szerről/Nerről és megpróbálnál tényszerű lenni?
1. Merkel nem bukott meg. Valódi államfőhöz méltóan időben bejelentette, hogy nem indul a következő választásokon, de kitölti hivatali idejét.
2. Macron billegése is kétséges. Újabban elég sok hír szól a támogatottsága erősödéséről.
3. A V4 bizonyos kérdésekben egységes. De ez nem a vállvetve együtt harcolunk szövetség, hanem egy sima együttműködés. Előreláthatóan kormányváltásra kerül sor 2019-ben Lengyelországban, 2020-ban Szlovákiában. A kormányváltó ellenzék mindkét országban erős, egységes és változtatni kíván a jelenlegi diplomáciai irányvonalakon.
A csehek pozíciója egyre erősebb a térségen belül. Erről árulkodik Trump meghívása is. Babis klasszisokkal jobb politikus, mint Orbán.

rallus 2019.02.27. 20:28:16

@MrzNur: Ha megtámadnák Európát az UFÓK, te nyugodtan aludnál, mert tudod, hogy Juncker és csapata hatékonyan fog intézkedni....
Nagyon elkeseredettnek kell annak lennie, aki ezekben a szerencsétlen irodakukacokban reménykedik...

GNDL 2019.02.27. 20:29:42

@rallus: "EU olyan, mint a vezetője"

Pont azt ecseteltem itt már párszor, hogy Orbán az EU egyik vezetője... na, ha nem tetszik az irány, már tudod hol kell reklamálnod. :D

6.Lenin 2019.02.27. 20:30:43

@Ms.Cunnesburry:

Igen valódi államfőhöz méltóan bejelentette, hogy többet nem indul, mert esélytelen.
Ez mindig így történik.
Gyurcsány is államférfi módjára mondott le, mert Merkel nem hallgatta meg az ő okos tanácsait (ezt írta nemrég a lökött bohóc).
A többi is elég vicces. Az álmaid nem igen érdekelnek.

GNDL 2019.02.27. 20:32:08

@Ms.Cunnesburry: "Babis klasszisokkal jobb politikus, mint Orbán."

Mondjuk ő pont nem. :D Babis olyasmi mint Gyurcsány, bevásárolta magát a pártba, aztán leszerepelt, most meg nehéz tőle szabadulniuk...

GNDL 2019.02.27. 20:35:13

@6.Lenin: "többet nem indul, mert esélytelen"

Legutóbb is ez volt a szöveg, mégis ő a kancellár. :) Pedig az összes kormányzó párt bukott a legutóbbi választáson... azért valamit tud a csaj. :D

2019.02.27. 20:38:28

@6.Lenin:

Látod, ennyit tudsz. Gyurcsányozni és nyomni a propagandát.
Ezek nem álmok, hanem tények. Utána lehet olvasni, több forrásból.

MrzNur 2019.02.27. 20:39:37

@rallus: Ugyanolyan nyugodtan alszom akkor is ha Orbán vezeti az EU-t, ugyanis egyedül őfelsége sem tud tenni semmit, támogatója pedig nem nagyon akad...
De az UFO-t gondolom nyugodtan helyettesíthetem a több milliárd terrorista migráncsra, akik egyetlen célja Magyarország megszállása. Miért is mennének a hanyatló nyugatra, hiszen itt van az orbáni kánaán...

6.Lenin 2019.02.27. 20:41:40

@GNDL:

Amint meglesz a megfelelő személy, megy. Németország túl "nagy" ahhoz, hogy csak úgy bukjon a kancellárja.

Mellesleg lenulláztad magad nálam néhány felesleges karakterrel. A továbbiakban ne erőlködj.

2019.02.27. 20:45:53

@GNDL:

Én másképp látom. Babis egy dörzsölt politikus. Bizonyos tekintetben hasonlít Orbánra, viszont sokkal okosabban helyezkedik. Jelenleg épp arra készül, hogy Lengyelország meggyengült szerepét kihasználva Csehország átvegye a térség vezető szerepét.
Ilyen gazdasági eredményekkel megerősíti pozícióját, bármilyen disznóságokat is követett el a múltban.

6.Lenin 2019.02.27. 20:46:45

@Ms.Cunnesburry:

Milyen tények, hogy a lengyel ellenzék mit tenne, ha esetleg nyernek? Vagy a szlovák új kormány?
Gyurcsány, Merkel bukása tény. A magyarázat meg olyan, amilyen. A lényeg, hogy elvesztettették a protkójukat, fogatlan oroszlánok a menhelyen. A Feri ráadásul gyagyás is.

rasztaszív 2019.02.27. 20:46:56

@6.Lenin: adekvát választ kaptál a patkánykodásodra,lépj túl rajta,neked itt semmi okod besértődni...:)hacsak az nem,hogy az könnyebb útnak tűnik.

2019.02.27. 20:51:04

@6.Lenin:

Úgy látom, csak a mátrixodban tudsz gondolkodni. Tőlem az elég távol áll.

6.Lenin 2019.02.27. 20:56:21

@Ms.Cunnesburry:

Te álmodozol, az meg tőlem áll távol, pláne a politikában. Ott érdekek vannak, nem mesék, és tündérek, rózsaszín álmok.

Bocs, de ezek már kezdenek igen unalmasak lenni. Ezerszer túllihegett dolgok.

Jó8!
Mindenkinek.

6.Lenin 2019.02.27. 21:03:45

@rasztaszív:

Bocs, de neked elfelejtettem válaszolni. Nem vagyok sértődős fajta.
De, ha valaki belekever a vitába egy kívülállót, akinek semmi köze a dologhoz, pl elküldi a másikat a retkes kurva anyjába, az nálam egy rendkívül primitív bunkó, ahogy te is.
Most már ez a négybetűs is.

rasztaszív 2019.02.27. 21:09:44

@6.Lenin: barátom,ha valaki rendre olyan patkány stílusban adja elő magát,mint te,az csak ne sértődgessen.különösen pikáns ez,ha rendre olyankor jön elő,amikor a témában már nem tudsz reagálni...:)

6.Lenin 2019.02.27. 21:17:56

@rasztaszív:

Ja, és ez a másik. Én nem is fogok hasonló módon reagálni, bármennyire is hiányolod.
Én megmondom mindenkinek a "szemébe", hogy mit gondolok róla, vagy főleg a véleményéről.
azt se szokásom "kihasználni", hogy elmegy a blogról, de én még járatom utána is a pofámat, hogy enyém legyen az utolsó szó.

Itt nem szokott téma lenni a hozzátartozók szexuális szokásai, beállítottsága, kivéve néhány bunkót. Azt se gondolom, hogy ilyesmikre reagálnom kéne.

rasztaszív 2019.02.27. 21:20:45

@6.Lenin: ja,ja,te aztán semmi ilyet nem tennél:)

John Brennan 2019.02.27. 21:36:24

"Magyarországi látogatása során találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel. Mi volt a találkozás célja?
Melkita pátriárka: Először is, engem lenyűgözött a magyar miniszterelnök személyisége. Széles rálátása van a Közel-Keletre. Megérti a mi problémáinkat és nyitott a közös megoldásra. Szerintem kitűnő politikus, aki nyitott a párbeszédre, pontosan tudja, hogy mit tegyen.
Sokat beszéltünk azokról a programokról, amik segítenék a keleti keresztények megmaradását. Mind a ketten egyetértettünk abban, hogy a segítséget oda kell vinni ahol a baj van, hogy a keresztények megmaradhassanak a szülőföldjükön. Ezt mondjuk el mindig, ha külföldre utazunk:
ha tényleg segíteni akartok rajtunk, akkor helyben támogassatok minket. Mert a Közel-Kelet a keresztények nélkül elvész.
A magyar kormány és a magyar nép hasonlóképpen gondolkodik, mint mi. Magyarország az egyike azon ritka államoknak, akik megértenek bennünket. A többi ország nem törődik velünk…"

FCUK5 2019.02.27. 22:03:51

@Ms.Cunnesburry: érdekes a világlátásod, mondhatni egyedi :D Merkel megbukott, de egyébként soha nem volt államfő. nem is lesz :D
a lengyel ellenzék meg azért áll össze, hogy egyáltalán valamennyire versenytársai tudjanak lenni a kormánynak. persze együtt kormányképtelenek, amit a lengyelek is tudnak.

a többi faszságodra már ki sem térek :D

John Brennan 2019.02.27. 22:25:32

@FCUK5:
nagyot ment ma este a szlovák nyanya

paraszthajszal 2019.02.27. 22:56:10

@GNDL: „Tehát nem az Európai Bizottság, hanem az Európai Parlament, ugye. Ennek ellenére a »tájékoztató« kampányban Junckert mutogatjátok” „ebben az Európai Tanácsnak és az EP-nek kellene határoznia. Megint csak szó sincs Junckerről”

A plakáton KÉT ember szerepel, Soros György és Jean-Claude Juncker, a képláírás pedig az „Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel!”, amely a figyelemfelkeltés céljával tömören, egy mondatban fogalmazza meg az üzenetet, ami TERMÉSZETESEN nem csak a Bizottságról, hanem más uniós intézményekről, döntéshozókról, így az Európai Parlamentről is szól, ahol szintén ott ülnek Soros György emberei (pl. Judith Sargentini)

Az, hogy ezen intézmények hivatalos székhelye nem feltétlenül Brüsszel, hanem Strasbourg vagy Luxemburg, egy irreleváns technikai részletkérdés, amin maximum a tudálékos libsikék szeretnek lovagolni (de ha akarjátok, akkor ti szapulhatjátok akár Strasbourgot is, ha az általatok most hőn szeretett nyugati „liberális demokráciák” egyikében a nyílt utcán erőszakolják meg a feleségetek vagy a lányaitok a most betelepített „menekültek”).

Viszont azt, hogy kormány kritikájának tárgya korántsem CSAK a Bizottság, hanem a többi uniós intézmény is, a lehető leghivatalosabb, legautentikusabb forrásból tudjuk:

„Az európai parlamenti választás tétje a bevándorlás, az embereknek pedig joguk van tudni, mire készül Brüsszel – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.(…)

Kitért továbbá arra, hogy az EP is több migrációt elősegítő döntést hozott, sok-sok milliárd forintot akar adni például a bevándorlást támogató civil szervezeteknek.”
www.origo.hu/itthon/20190222-orban-viktor-az-embereknek-joguk-van-tudni-mire-keszul-brusszel.html

„Amely felkérést az Európai Bizottság visszautasított. A történetnek itt van vége”

Helyett: egyelőre itt van vége. A Bizottság magyarázata is azon csúsztatások közé tartozik, ami technikai értelemben lehet igaz, de valójában nem a történet megnyugtató lezárása.

Az lehet, hogy a már „béna kacsa” fázisba lépett Juncker-bizottság a leköszönéséig hátralévő időben, az EP-kampány idején már nem tervezi a parlamenti kezdeményezés felkarolását, jogszabály-javaslat benyújtását, de mivel ez egy politikai jellegű döntés, egyáltalán nem lehetünk benne biztosak, hogy a még idén hivatalba lépő utódjaik sem fogják, különösen, ha netán nem a néppárti, hanem neadjisten, a szocdem vagy liberális jelölt kerül a Bizottság élére (ezért se mindegy az sem, hogy hogyan, kire szavaznak a Magyar és uniós választópolgárok).

„Nem ezt mondta ki a bíróság, csak azt, hogy a miniszteri tanács határozata jogszerű volt, ugyanis a kormányzat ezt kérdőjelezte meg: index.hu/kulfold/eurologus/2017/09/06/az_europai_birosag_dontese_a_kvotaperben_1294_menekult_befogadasa/

És tartalmilag miről volt itt szó? 1294 menekült kötelező Magyarországra telepítéséről, a kormány és a választók akarata ellenére, különben szarrá bírságolnak minket! És ezt maga az Index cikk írja:
„Az Európai Bizottság magyar tagja, Navracsics Tibor már majdnem másfél évvel előre figyelmeztett, hogy a testület az ilyenkor szokásos eljáráshoz nyúlhat, ami júniusban be is indult. Ez kezdetben oda-vissza levelezésből áll, ennek a szakasznak értünk június végén az utolsó lépcsőjéhez.

Ha egy hónapon belül nem érkezik kielégítő válasz, az Európai Bíróság elé kerül az ügy, azaz épp mostanában várható ez a lépcső. Utána pénzbírság lehet belőle, ha nem kezdünk el menedékkérőket átvenni Görögországból és Olaszországból.”

A veszély, amivel egy rossz összetételű, bevándorláspárti többségű Parlament és Bizottság járna, pontosan az, hogy az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések megfúrására csak a Tanácsban lesz lehetőség. (Pl. a kötelező kvótára tett javaslatot is újra felmelegítik.)

„Én személy szerint leszarom ezt a migránsozó rettegéseiteket”

Szerintem pont addig fogod leszarni, amíg nem a te rokonaidat fejezik le a karácsonyi vásáron vagy erőszakolják meg a nyílt utcán.
www.origo.hu/nagyvilag/20180909-mindennapossa-valt-a-migransok-elkovetett-szexualis-eroszak-europaban-rengeteg-not-eroszakoltak-meg.html
www.baon.hu/orszag-vilag/karacsonyi-vasarok-a-terrorfenyegetettseg-arnyekaban-1628521/

A KÉT MILLIÓ MENTI MEG EUROPÁT 2019.02.28. 04:27:13

@paraszthajszal: "Szerintem pont addig fogod leszarni, amíg nem a te rokonaidat fejezik le a karácsonyi vásáron vagy erőszakolják meg a nyílt utcán."

Ezek annyira idiota fanatistak, hogy mosollyal az arcukon halnanak meg. Orommel neznek amint a penge atvagja a nyakukat, mert az a legfontosabb szamukra, hogy megmutasak, hogy akkor is bejonnek az arabok, ha Orban nem akarja. Ennyire betegek.

havrilla 2019.02.28. 04:59:33

@GNDL:
Te tényleg ilyen segg hülye vagy?

havrilla 2019.02.28. 05:00:21

@morpho:
Te meg nyalj be az kurva anyádnak! Geci fasszopó !

havrilla 2019.02.28. 05:01:27

@GNDL:
Baszod anyád, ennyire hülye vagy?

havrilla 2019.02.28. 05:02:56

@GNDL:
A jó édes kurva anyád retteg és fél. Basszon meg egytaliga majom a baromságaiddal. Mire vagy ilyen beképzelt?

megamedve 2019.02.28. 06:05:28

Nagyjából pont.
De nincs itt semmi látnivaló.
Minden pont úgy működik, ahogy a harom millió üresfejű szerint kell.

Európai téridő 2019.02.28. 07:41:14

Miből gondolja a tisztel médiamunkás, hogy nem alapítványi, vagy pártpénzből, hanem közpénzből megy a kampány? Vagy mi a fenét írjon a feladó helyére "Magyarország Körmánya" helyett?

2019.02.28. 08:04:54

"Egy civilizált országban elképzelhetetlen volna, hogy büntetlenül maradjon a demokrácia és a jogállam szabályainak ilyen megsértése. Magyarországon erre senki fel sem kapja már a fejét."

Azé' éppen minap auditáltak minket és kaptuk meg a Nagy Pecsétet erre vonatkozóan a Világ Első Számú Demokrácia Ellenőrétől és főexportőrétől...

"Ugyanis a kormány nem indul a választáson."

Ahogyan "Az Ellenzék" sem ;)

2019.02.28. 08:21:17

@paraszthajszal: "Ez egy fontos választás lesz, és ezért egy a választókért és az országért felelősséget érző kormánynak fel kell hívnia a figyelmet arra, hogy mi is ennek az egésznek a TÉTJE,....." Erre pedig ez a legjobb módszer, a plakátolás? Nagyon tudom sajnálni azokat, akik csak ilyen módszerekkel tudnak valamit eljuttatni az állampolgárokhoz. Valamint azokat is sajnálom akik ilyen módon szereznek információt bármiről is. Biztosan nagyon objektív. Tulajdonképpen szépen megmutatja, hogy szellemi, tájékozódási szinten hogy áll az ország lakosságának egy része. De gondolom erre is készült egy felmérés, hogy mire és hogyan van szükség. Most ez van.

2019.02.28. 08:29:48

@paraszthajszal: "A plakátok nem bíztatnak senkit arra, hogy valamelyik pártra adja le a szavazatát, nem korteskedik a Fidesz-KDNP mellett (ez valóban jogszabályellenes és a pártok tisztességes versenyét sértő lenne), hanem tájékoztatni akarja a polgárokat. Erre természetesen VAN törvényes lehetősége egy felelős kormánynak, sőt erkölcsileg felelős azért, hogy állampolgárai tájékozottan, a tét ismeretében felelősen határozzanak a sorsukról, Európa sorsáról." Majd egy polgármesteri választáson én is kiplakátolom, hogy tudják-e az adott közösség tagjai, hogy xy pm. jelölt azért indul, mert szeretné magát kissé anyagilag jobban összeszedni, még pedig egy kis fejlesztésre szánt pénz lenyúlásával, pár, az adott település közösségi beruházásának túlárazásával. Eképpen nem biztattam senkit, hogy ne szavazzanak rá, csak kissé megpróbálom karakter gyilkolni, lejáratni. Úgy egyébként meg süt belőle, hogy rám szavazz, mert én aztán nem csinálnék ilyet.

John Brennan 2019.02.28. 08:36:01

@Ms.Cunnesburry:
Ezzel áltatja magát az a hülye is, aki szembemegy a forgalommal az autópályán.

2019.02.28. 08:47:47

@Thomas Grande: "Majd egy polgármesteri választáson én is kiplakátolom, hogy tudják-e az adott közösség tagjai, hogy xy pm. jelölt azért indul, mert szeretné magát kissé anyagilag jobban összeszedni, még pedig egy kis fejlesztésre szánt pénz lenyúlásával, pár, az adott település közösségi beruházásának túlárazásával. "

Miből fakad a hited, hogy rajtad kívül senki nem ismeri ezt a rettenetes titkot? Ti mindig annyira bölcsnek gondoljátok magatokat... nem gondoljátok, hogy ezt éreztetni (még ha adott helyzetben ez esetleg még igaz is) nem túl bölcs stratégia?

A "Hé, paraszt!" még navigációs kérdések esetében sem produktív.. a szavazatszerzések terén végképp kontraproduktív. Ha ezt sikerülne félretenni és végre a tömegek számára is adoptálható célokkal előállni, már nagy lépést tennétek a siker útján..
Ti viszont folyton átnevelni igyekeztek a tömeget..

2019.02.28. 11:18:41

@Womb Raider: Írásodban benne is van kérdésedre a válasz. Egyébként nem hiszem, hogy valami lappangó titkot osztottam volna meg. "tömegek számára is adoptálható célokkal előállni" "Ti viszont folyton átnevelni igyekeztek a tömeget.." Melyik oldalról is beszélsz? "Ti mindig annyira bölcsnek gondoljátok magatokat... nem gondoljátok, hogy ezt éreztetni (még ha adott helyzetben ez esetleg még igaz is) nem túl bölcs stratégia?" Nem is tudom, olyan ismerős ez a módszer. Várj, talán 2010 óta? Vagy nem is....kicsit össze zavarodtam most...segíts. (látod, még válaszadási lehetőséget is nyújtok)

rovid 2019.02.28. 11:28:31

@morpho: nagyon finom megjegyzés a "két ócska narancskullancs"! van ezekre nem finomkodó jelző is!

Épüljön stadion a CEU helyére 2019.02.28. 12:47:02

"A tagállamok döntenek arról milyen mértékben kivánják elfogadni a jogszerű migrációt."

Tényleg hiszen még csak 4 éve fenyegtik az országot kizárásokkal, pénzelvonásokkal, szavazatijog megvonással. Megy a folyamatos zsarolás nyomásgyakorlás, dezinformácio, lejáratás amiért ellenállunk és nem engedjük be az arabokat.
De ezeket leszámítva ""szabadon"" dönthetünk. :))))))
Ők meg egy nyikkanás nélkül elfogadják. :))))))

2019.02.28. 14:13:31

@Thomas Grande: "Vagy nem is....kicsit össze zavarodtam most...segíts. "

Hány választót tudnak az ellenzéki pártok _külön-külön_ mozgósítani??? Összesen ~annyit, mint a fidesz??? Azé' ez számomra nem azt jelzi, hogy az ellenzék témaválasztásaival telibe trafálná a társadalmi igényeket, preferenciákat.. illetve én is összekavarodtam.. nehéz kihámoznom, hogy az ellenzék leghangosabb (ott, a balszélen..) szárnya kinek is szeretne jobban megfelelni? A választóiknak.. vagy a kenyéradójuknak?

2019.02.28. 15:08:56

@Womb Raider: Kb. annyit, megkockáztatom, kevesebbet. A szavazásra jogosult állampolgárokat alapul véve. Hogy kinek szeretne jobban megfelelni...nyilván csak is egy jó válasz létezik. A kenyéradót most inkább nem elemezném mert akkor vissza kanyarodunk egy 2014 vagy 2015 óta tartó, a közvéleményt talán legjobban foglalkoztató témára. Társadalmi igények...sokszor megfoghatatlan dolgok, de persze kéznél kell, hogy legyenek ha csak egyszer is amikor szeretném kihasználni vagy élni vele. Az ellenzék összetartása vagy nem összetartása megérne egy külön értekezést. (összefogást ígértek a választásokra mint egységes európa parlamenti jelölteket, pár napja olvastam, 1-2 párt kivételével mindenki külön jelöltet állít)

2019.02.28. 15:31:56

@Thomas Grande: "Kb. annyit, megkockáztatom, kevesebbet."

Ha pedig négyzetre emeljük .. akkor talán még többet is!!!

"Társadalmi igények...sokszor megfoghatatlan dolgok"
Az ellenzék számára pl. azért megfoghatatlanok, mert a fidesz agytrösztjének egészen jó érzékkel sikerült..és naná, hogy nem ereszti.
"de persze kéznél kell, hogy legyenek ha csak egyszer is amikor szeretném kihasználni vagy élni vele. "
Vannak picit általánosabb, napi szinten is megjelenő igények.. csak súgok: a buzikérdés pl nem ilyen.. bármennyire is szomorú. És a romkat egyház kényszeres ekézése is visszafelé sül el. Hogy ez jó, vagy mégsem.. az lényegtelen. (Gonosz leszek.. : a konstans nácizás, antiszemitázás egyelőre csak immunizál.. de nehogy egyszer ez a kapanyél is visszafelé süljön el.. mert erre már volt példa ;) )
..és az ugyan nem társadalmi igény..csupán személyes elvárás, hogy aki a szavazatomért ácsingózik, az (akár csak a látszat kedvéért) ne hülyézzen le napi rendszerességgel.. ha másért nem, hát azért, mert nem a Kiskörút ölelte dzsungel a lakóhelyem...

És igen.. az ellenzék a legutóbb ékes bizonyítékát adta, hogy képviselőt, jelöltjeit ugyanúgy csak a hatalom izgatja, annak megszerzése, mint ahogy a hatalom megtartása elsődleges kérdés a fidesz részéről is. Senki érdeke, még a választóké sem lehet annyira fontos, mint az, hogy a kinek sikerül magát, meg a haverokat, anyut, vagy a lyuksógort bejuttatni 4 évre a Kánaánba.. Magasról tesznek ők a demokráciára, az 'európai értékekre (jelentsen az bármit is..) és hidegen hagyja őket az ország hosszú távú érdeke, a jövőnk. Előttük 4 év és a zsíros fizetés, a kapcsolati háló szövögetése és az abból fakadó lehetőségek lebegnek.

kolomparlole1114 2019.03.03. 13:07:19

Ezzel nem is lenne semmi baj, ha mindenki csak a saját kontójára lehetne hülye. Aki megszavazza a zsideszt, csak annak a pénzét lopják el, annak ne legyen nyugdíja - cserébe majd kaphat egy stadionbelépőt 65 évesen, meg egy hangos kiröhögést. Ha a többieknek nem kéne ezt a szart finanszírozni, nem lenne semmi probléma. De így van.

2019.03.03. 13:11:56

A stadionok azért épülnek, hogy legyen hol halomra lőni a felesleges nyugdíjasokat. A lelátó valójában golyófogó szerepet tölt be..

Nem lehecc akkora vidéki, hogy ezt nem tudtad... A nyugdíjasoktól elvett lakásokba meg beköltözik az Apró família egy-egy tagja ;)
süti beállítások módosítása