B1 blogcsalád



Orbán valószínűleg az újabb provokációt is megússza, legalábbis egyelőre

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. február 22. - Szelestey

• Aki számít a német politikában, az mind elhatárolódott Orbán Viktortól, még Weber és a CSU is, ami irányváltásra utal, merthogy ők is besokalltak 

• A Néppártban egyre sürgősebben vetődik fel a Fidesz kizárása, ám a pártcsalád az európai választások előtt nem mondhat le a várhatóan jó tucatnyi új magyar EP-képviselő szavazatairól 

• A világsajtó össztüzet zúdít a magyar miniszterelnökre a Juncker-ügy miatt - "ami nem tartozik össze, annak nem is szabad egyben maradnia"

orban_2.jpg

Foto: DPA/ Süddeutche Zeitung

                                                         Nemzetközi sajtószemle, 2019. február 22.

 

New York Times/Washington Post/Yahoo/AP

new_york_times.jpg

A német kancellár teljes szolidaritásáról biztosította a Bizottság elnökét a magyar kormánnyal szemben a plakátkampány miatt kirobbant vitában, amely csak fokozta a feszültséget Budapest és Brüsszel között. Merkel hozzátette, hogy álláspontját a magyar vezetőkkel is tudatják majd a soron következő tárgyalásokon. Arra azonban nem volt hajlandó válaszolni, hogy mikor fogy el a türelme Orbán Viktorral szemben. Ám a Néppárton belül felerősödtek a követelések, hogy szabaduljanak meg a Fidesztől. Maga Juncker azt mondta, hogy nagyon meglepték a magyarországi politikai hirdetések, de nem adja fel, mert ő nem olyan ember. Ám ami sok, az sok, és Európa nem jut előbbre, ha az országok egymás ellen harcolnak.

Megszólalt a konzervatívok bizottsági elnökjelöltje is, azt hangsúlyozva, hogy a jelenlegi hadjárat és Orbán más húzásai nagy értetlenséget, illetve felháborodást váltottak ki a pártcsaládban. Úgy értékelte: az nem megy, hogy a magyar kormányfő az EPP tagja, de közben fellép a szintén kereszténydemokrata Juncker ellen. Be kell látnia, hogy egyre jobban eltávolodik a Néppárttól.

https://news.yahoo.com/germanys-merkel-offers-juncker-solidarity-161850351.html;_ylt=AwrC1C7UQW9clnkAGSPQtDMD;_ylu=X3oDMTEyMjlraWswBGNvbG8DYmYxBHBvcwMzBHZ0aWQDQjY5NDVfMQRzZWMDc3I-

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

A német kereszténydemokraták elnök asszonya a Juncker-ügy miatt kilátásba helyezte, hogy pártja megszakítja a rendszeres párbeszédet a Fidesszel. Kramp-Karrenbauer hangsúlyozta, hogy az európai konzervatívok a földrész egységéért dolgoztak, ideértve, hogy semmilyen vita ne vezessen megosztáshoz. Ám ez a cél most veszélybe került a Fidesz semmivel sem igazolható, tarthatatlan vádjai folytán. Azon felül a magyar eljárás gyengíti az EPP-t és árt annak.

A német uniópártok egységesen elhatárolódtak a jobboldali-nemzeti Orbán Viktortól. A CDU-CSU sokáig visszafogta magát, ám most egyre több politikusnál szakad el a cérna. A bajor keresztény szociálisokat idáig kifejezetten jó viszony fűzte a magyar kormányfőhöz, de most vezetőjük, Söder kijelentette, hogy nem elfogadhatóak Orbán kijelentései és a miniszterelnöknek bizonyítania kell, hogy még a Néppárthoz tartozik-e.

A kizárást azonban sem ő, sem Kramp-Karrenbauer nem vetette fel, bár a parlamenti frakció elítélte a magyar kampányt. Javasolta viszont Frank Engel, a luxemburgi kereszténydemokrata pártvezér. Rámutatott, senkitől sem lehet elvárni, hogy a Néppárt Orbánnal a soraiban vívja meg a választási hadjáratot. A Fidesznek semmi keresnivalója az EPP-ben, távoznia kell, méghozzá azonnal, mert Európa-ellenes párt lett. Vezetője fixálódott Sorosra, és így gyűlöletpolitikát folytat.

https://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/kritik-von-kramp-karrenbauer-und-soeder-an-orban-16054276.html

Die Welt

die_welt.jpg

A CSU elnöke szerint a párbeszéd híve és nem is akarnak senkit sem kiűzni a Néppártból, de világosan meg kell jelölni, hogy mi az ami megy, és mi az, ami nem. Söder hozzáfűzte, hogy az Orbán által választott út, sajnos, rossz irányba mutat. A CDU-s vezetője ezt megtoldotta azzal, hogy a magyar vezetőnek megfelelő formában igazolnia kell: még úgy érzi, hogy az EPP-hez tartozik.

https://www.welt.de/politik/ausland/article189194033/Ungarn-Kramp-Karrenbauer-droht-Orbans-Fidesz-Partei.html?wtrid=onsite.onsitesearch

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

A legnagyobb német lap úgy látja, már régen esedékes, hogy Orbánt eltávolítsák az Európai Néppártból, mivel a magyar politika sem nem keresztény, sem nem konzervatív, hanem szabadságellenes. És ennek végre el kell vezetnie a megfelelő következményekhez. A kommentár kiemeli, hogy az EPP felfoghatatlanul hosszú ideig türelmes volt a miniszterelnökhöz, noha az a menekültek ellen uszít, romákat rekeszt ki és tüzeli a nacionalizmust. Vagyis határozottan nem keresztény, hiszen Krisztus kinyújtotta a kezét a szegények és az üldözöttek felé. Azon kívül minden volt, csak nem nacionalista. 

A Fidesz nem kívánja tartani magát az unió szabadságra, jogállamra, pluralizmusra, türelemre és együttműködésre épülő rendjéhez, inkább szét akarja rombolni azt. Amikor Orbán kiáll az illiberális demokrácia mellett, akkor ott az egykori szovjet birodalom tekintélyelvű, szabadságellenes gonosz szelleme nyilvánul meg. A magyar irányvonal veszélyezteti az igazságszolgáltatás függetlenségét, korlátozza a média, az oktatás és a kutatás szabadságát és sokszínűségét. Közpénzekből kampányol Juncker ellen, miközben sokmilliárdos támogatást zsebel be Brüsszelből. Ez ocsmány, így most ki kell hajítani a magyar pártot a konzervatívok soraiból

Az uniópártok sokáig visszariadtak ettől a lépéstől, ám most Weber is keményen nekiment a magyar populistáknak. Kimondta azt, ami nyilvánvaló: a magyar párt mind távolabbra kerül az EPP-től. Akkor most a szakításnak kell következnie. Ami nem tartozik össze, annak nem szabad egyben maradnia.  Hiába mondják azt, hogy akkor Orbán csatlakozik a Salvini vezette szélsőjobbos, euroszkeptikus fronthoz. Nem volna jobb a nyílt szembenállás, mint hagyni, hogy a saját berkeken belül lázítson? A Néppártnak és Webernek szüksége van a magyar voksokra, de az meg milyen, hogy az EU legfőbb vezetői olyasvalakitől függnek, aki megveti a szervezetet?   

Az igazság az, hogy jelenlegi állapotában sem Magyarország, sem Lengyelország nem léphetne be az unióba. Végtelenül lesújtó, hogy a két kormány ideológiai falat húz Kelet és Nyugat közé. Ez azonban az emberek életét veszélyezteti az egész kontinensen, és hosszú távra lehetetlenné teszi a szorosabb együttműködést az EU-ban. E politika veszélyeit és kihatásait világossá kell tenni mindenki számára. Már csak ezért is fontos, hogy kitegyék a Fidesz szűrét. 

https://www.sueddeutsche.de/politik/evp-orbn-weber-1.4339619

Frankfurter Rundschau

frankfurter.jpg

1. Erősödik az ellenállás Orbán Viktorral szemben, miután az aláássa a jogállamot, noha ugyanabban a pártcsaládban van, mint a CDU és a CSU. A Bizottság szóvivője ugyan a minap azt bizonygatta, hogy nem tört ki nyílt diplomáciai háborúskodás Magyarországgal, ám a viszony mélypontra került. Az EU alternatív tényeket, összeesküvés elméleteket és hazugságokat emleget. Juncker már egyáltalán nem olyan kedélyes, mint amikor 4 éve taslit adott Orbánnak és „Helló, Diktátor!”-felkiáltással üdvözölte. Már nincs kedve mosolyogni.

Mellé állt a viszályban a német kereszténydemokraták helyettes frakcióvezetője, aki kijelentette: a magyar támadás politikailag teljesen elfogadhatatlan, nem méltó és miniszterelnökhöz. A magyar eljárásmód ellentmond a Néppárt minden értékének, Orbánban azonban nincs meg a bátorság, hogy maga lépjen ki, ezért ki akarja provokálni, hogy kizárják. De odáig Merkel sem ment el. Pedig a magyar politikus évek óta tűz alatt tartja a Bizottságot és Junckert is. Közben odahaza lebontja a demokráciát és a jogállamot. Elemzők immár hibrid rendszerről beszélnek, vagyis ami van, az a demokrácia és a tekintélyelvűség között helyezkedik el. Kerítésekkel, idegengyűlölő hecckampányokkal, korlátozó menedékpolitikával – az ország egyre inkább bezárkózik. 

Weber hónapok óta próbál egyensúlyozni, mert még igencsak rászorulhat a magyar támogatásra. De most ő is jelezte, hogy elég volt az eddigi irányvonalból. Ugyanakkor a Bundestag CSU-s alelnöke azt mondta, hogy Juncker az EU szétesésének lehetőségére figyelmeztet, de a megválasztott magyar miniszterelnök elleni kampánnyal maga is a szakadást segíti elő. 

https://www.fr.de/politik/widerstand-gegen-viktor-orban-waechst-11789190.html

2. A kommentár egyelőre megjósolhatatlannak nevezi, hogy szakít-e a Néppárt Orbán Viktorral, de az biztos, hogy keresztezi a vita Weber törekvéseit, mármint hogy a Bizottság következő feje legyen. A bajor politikus most nagy dilemmában van, hiszen az EPP-tagságon keresztül próbálta semlegesíteni a magyar politikus embereit, ám Orbán semmi kétséget nem hagy afelől, hogy jobbra akarja tolni a kereszténydemokratákat. A pártcsalád azért került nagy gondba, mert ha most kirakja a Fideszt, akkor nem biztos, hogy a magyar EP-képviselők Weberre voksolnak majd. Azon kívül aztán tényleg azt csinálnák, amit jónak tartanak. A frakción belül azonban erősödik nyomás a bizottsági elnökjelöltre.

https://www.fr.de/politik/manfred-weber-unter-druck-11789588.html

Die Zeit

die_zeit.jpg

A lap azt ajánlja az Európai Néppártnak, ha nem dobja ki Orbán Viktort, hogy akkor legalább közösítse ki. Mint megállapítja, a magyar politikus jó okkal dolgozik azon, hogy az EPP túladjon rajta, mert szeretne mártírnak látszani, ám ezt az esélyt nem szabad megadni számára. Bármennyire is szeretné azt kiprovokálni az új plakátokkal. Amúgy egy egész sor ok magyarázza, hogy a Fideszt ki kellene zárni, hiszen autoriter államot alakított ki. Junckernek nagyon igaza van, amikor arról beszél, hogy Orbán már semmiképpen nem az európai értékeket képviseli. De ennél tovább kell menni, mert a politikus veszélyezteti a demokratikus, liberális és toleráns EU-t. Aki számára valamit is jelent a szervezet, az ezt nem tűrheti.

Ezzel együtt nem segítene, ha kiraknák a Fideszt, mert akkor Orbán úgy állíthatná be, hogy sötét erők áldozata, akit azért takarítottak el az útból, mert szembeszáll az európai nemzetek szétrombolásán ügyködő globalistákkal. A földrész vezérének tekinti magát és az összeesküvés elméletek tömegeket mozgósíthatnak, Magyarországon kívül is. Viszont az EU, a Néppárt és a tagállamok különböző területeken visszaszoríthatják a magyar miniszterelnököt. Csökkentik a mozgásterét, anyagilag rövidebb pórázra fogják, megfoszthatják a jelentős szereplési lehetőségtől.

Az már nem megy, hogy a CSU vagy más európai párt valósággal udvaroljon neki, immár a bajor párt és a CDU is távolságot tart tőle. De aki most a nehéztüzérséget sorakoztatja fel vele szemben, az biztosan elnyeri a nézőtér tetszését, ám egy ilyesfajta lépés nem csupán politikailag rövidlátó, hanem még az a klasszikusan populista igény is megjelenik benne, hogy egyszerű válaszokat kell adni. Ez esetben is bölcsességre, türelemre, kitartásra és határozottságra van szükség. Európa előtt még hosszú út áll és egy kis szerencse, illetve nagy ügyesség révén Orbán egy nap csak egy szomorú fejezet lesz. Egy kő az útszélén, amely halványan emlékeztet a nehéz időkre. 

https://www.zeit.de/politik/ausland/2019-02/viktor-orban-aechtet-ihn-kommentar

Spiegel

der_spiegel.jpg

1. Az uniópártok helyettes EP-frakcióvezetője úgy minősítette, hogy elviselhetetlen az, amit Orbán jelenleg művel. A CSU parlamenti alsóházi belpolitikai szóvivő ezt megtoldotta azzal, hogy elfogadhatatlan a hadjárat Juncker és Soros ellen. Ullrich szerint világossá kell tenni a néppárti képviselőcsoporton belül is, hogy mindenkire nézve kötelezőek az olyan értékek, mint a jogállamiság és az alapjogok tiszteletben tartása. A strasbourgi frakció március 6-án tárgyal a hogyan továbbról és alighanem foglalkozik a kérdéssel az elnökség is. Elméletileg el lehetne indítani a Fidesz kizárását még a májusi európai választás előtt. Pl. március 20-án, mert akkor ül össze a politikai gyűlés, vagyis az a testület, amely dönthet egy ilyen előterjesztésről.

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/annegret-kramp-karrenbauer-droht-viktor-orban-mit-gespraechsabbruch-a-1254516.html

2. Orbán Viktor ki akarja provokálni, hogy kitegyék a Néppártból, de az illetékesek egyelőre haboznak, viszont a CSU minden eddiginél egyértelműbben elhatárolta magát tőle. Pedig még jó egy éve díszvendég volt a párt kihelyezett frakcióülésén. EP-képviselői közül pedig csupán Weber támogatta Strasbourgban, hogy jogállami eljárás induljon a magyar kormány ellen. Ő pedig egyre nagyobb befolyáshoz jutott a keresztény szociálisok körében, ami kihat arra, hogy miként ítélik meg a Fidesz politikáját. Nos, a világos üzenet az, hogy nem lehet eltűrni az új plakátkampányt. Kizárásról azonban még nincs szó, de azt a bajor párt egymaga nem is tudná elérni. Amit Söder és Weber mondott, az inkább utolsó figyelmeztetésként, egyfajta ultimátumként hangzik. Az irányvonalat aprólékosan egyeztetik a CDU-val. Vagyis fordulatot jelez.

A kereszténydemokraták soraiban már egyébként is jó ideje egyre kritikusabban szemlélik Orbánt. De Seehofer idáig kitartott mellette és a tartományi csoport elnöke sem szólalt fel ellene. Ezért most érdekes volna tudni, Söder mennyire támaszkodhat a másik két vezető támogatására. De a nagy kérdés az, megkockáztatják-e a végleges szakítást a magyar kormányfővel, akarják-e hogy a Fidesz elhagyja az EPP. Weber és a CSU aligha, ellenben a brüsszeli konzervatív frakcióban eljuthatnak a kérdés megvitatásáig. A múlt októberi hasonló tanácskozás, amelyet Daul kezdeményezett, színtiszta alibi rendezvénynek bizonyult. Nem sokat segített, mert Orbán nem hagyja magát bekeríteni, azon kívül a Néppárt vezetése nem térhet egyszerűen napirendre a Juncker elleni kirohanás fölött.

A magyar miniszterelnök jó ideje átokként kísérti európai pártbarátait, ennek a következő fejezetét látjuk most.

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/ungarischer-ministerpraesident-csu-will-orban-in-die-schranken-weisen-a-1254257.html

Die Presse

die_presse.jpg

1. A lap azt kérdezi, ugyan mi keresztényi van még a Fideszben, majd úgy folytatja, hogy az EPP nem tűrhet meg soraiban egy olyan pártot, amely ilyen uszítást folytat. Merthogy az értékek oszthatatlanok. Nem lehet, hogy valaki csak egy részüket alkalmazza és a többiről megfeledkezik. Ez már akkor is roppant idegesítő volt, amikor a magyar kormánypárt a keresztény gyökerekre hivatkozva tagadta meg a segítséget a muzulmán menedékkérőktől. Most pedig Soros és Juncker ellen gerjeszti a hangulatot. Őket teszi felelőssé a tömeges bevándorlásért, noha tudván tudja, hogy a jelenség mögött sokkal összetettebb okok húzódnak meg. Ám a Fidesz rájátszik a zsidók és az EU elleni előítéletekre, arról nem beszélve, hogy durva összeesküvés elméleteket terjeszt. Ez a magatartás szöges ellentétben áll a Néppárt értékeivel. A pártcsalád érdekeinek szavahihetőségét azonban igen rövid időn belül megkérdőjelezi, ha nem válik meg a Fidesztől.

https://diepresse.com/home/ausland/eu/5583627/Was-ist-an-Ungarns-Fidesz-noch-christlich?from=suche.intern.portal 

2. Manfred Weber szűkebb környezetében immár csak malomkőnek nevezik Orbán Viktort, ám itt egy igen értékes malomkőről van szó. Az még csak tudomásul vették a Néppárt vezetésében, hogy évértékelő beszédében a magyar vezető azt taglalta: Európa történelmi útelágazás előtt áll, és ha nem vigyáz, kevert népek jönnek létre, továbbá vége az európai nép hagyományainak. De azt már nem nézik el neki, hogy most Junckert akarja lejáratni. A kereszténydemokraták irányítóinál megszólaltak a vészcsengők. Úgy tudni, hogy március 6-án többen is követelik majd a Fidesz kizárását. Az északi pártok, a Benelux-államok, a lengyelek és német képviselők is támogatják.

Ezzel együtt, józanul szemlélve a helyzetet, nemigen valószínű, hogy töréspontig jutnak a dolgok. A magyar párt májusban 13 mandátumot szerezhet, azaz az 5. legerősebb csoportot alkotná a pártcsaládon belül. És a térségből további 10 törvényhozó Orbánt támogatja. A szemben álló csoport ugyanakkor várhatóan csak 15 helyhez jut. Ilyen körülmények között háttérbe szorulnak a kereszténydemokrata értékek. Azaz valószínűleg marad a kettős stratégia: dorgálni, de nem kitenni.

https://diepresse.com/home/ausland/eu/5583628/Europawahl_Viktor-Orban-der-wertvolle-Muehlstein?from=suche.intern.portal

Le Figaro

le_figaro_1.jpg

Három hónappal az EP-választás előtt zavarba hozza a Néppártot a Brüsszel, illetve Juncker elleni magyar hadjárat, ám Merkel és Weber keményen visszaszólt a populista Orbánnak. A konzervatívok frakcióvezetője kétnapos hallgatás után törte meg a csendet. Magyarország egyre jobban elszigetelődik. Úgy viselkedik, mintha nem az EPP tagja volna, kötéltáncot mutat be. Ugyanakkor a német kancellár látnivalóan nem akarja szkanderozást. A viszonya egyébként is igen elmérgesedett magyar kollégájával a migrációs válság óta. Ám most Orbán elveszti utolsó német támogatóit, lásd Söder és Kramp-Karrenbauer nyilatkozatát. A kilátások egyértelműek, hacsak a magyar vezető nem változtat stratégiáján. Figyelembe véve azonban a Fidesz súlyát az európai jobboldalon, nemigen valószínű, hogy ajtót mutatnának a pártnak. Weber környezetében távolságtartást emlegetnek. Meg egyébként is a kizárás folyamata időigényes és jönnek az európai választások.

http://www.lefigaro.fr/international/2019/02/21/01003-20190221ARTFIG00301-droite-europeenne-merkel-et-weber-mettent-en-garde-orban.php

Politico

politico_1.jpg

Több néppárti hivatalos személyiség is azt közölte, hogy az EPP még nem döntött a Fidesz ügyében, de a kérdés napirendre kerül a frakció következő ülésén. Egy vezető úgy fogalmazott, hogy a rakéta immár a kilövő álláson van. A magyar párt sorsa leginkább az elnök, Daul kezében van, aki jó viszonyt ápol Orbánnal és korábban igyekezett megfékezni védencét. A pártcsaládban sokan osztják a magyar politikus véleményét a migráció kapcsán, de sokkolta őket, hogy mennyire nem lojális hozzájuk, hiszen nekiment Junckernek.

A Bizottság elnöke tegnap egy tanácskozáson jó barátjának nevezte Orbánt, majd amikor kitört a nevezés a teremben, elnyomta a mosolyát és megismételte, hogy a magyar vezető igenis jó barátja. Erre a beszélgetés házigazdája gúnyorosan megjegyezte, hogy Juncker igen udvarias, amire az volt a válasz, hogy ez igaz, de nem tud senkit sem gyűlölni és döbbenten látja ezeket a gyűlölettel teli plakátokat Magyarországon. Azonban nem nyugszik bele, mert nem olyan fából faragták. Orbán azonban nem adja jelét, hogy visszafogná magát. Egy néppárti politikus szerint nyilvánvaló, hogy azt szeretné, ha az EPP megszabadulna tőle, mert akkor azt állíthatná, hogy a konzervatívok Európa megsemmisítésére törekszenek, hiszen nincs szükségük a keresztény földrész megmentőire.

https://www.politico.eu/article/orban-faces-backlash-after-attack-on-juncker/

Le Monde

le_monde.jpg

A Sorsok Háza megosztja a magyar zsidóságot, történészek és más illetékesek attól tartanak, hogy a leendő Holokauszt múzeum úgy állítja be: csupán minimális volt a magyarok felelőssége a deportálásokban. Ez már a magyar politika tengeri kígyója. Az ötlet a nacionalista Orbán Viktortól származik, akit erősen bírálnak a Soros elleni antiszemita beütésű kampány miatt. Ezúttal óvatos, nem szeretné, ha a nagy történelmi munka bonyolítaná a viszonyt Amerikával és Izraellel. Azon kívül az emlékhely ügyében amúgy is átjátszotta a labdát a zsidó szervezeteknek. Közülük a legkisebb, az EMIH kapott megbízást, hogy az ellentmondásos Schmitt Máriával közösen kidolgozza a koncepciót, mi is legyen az egykori Józsefvárosi pályaudvar helyén.

De lehet-e egy ilyen helyet Sorsok Házának nevezni, amikor annak idején legalább 200 ezren működtek közre a magyar zsidók 80 %-nak kiirtásában?  Karsai László úgy látja, hogy a hatalom próbálja rehabilitálni a Horthy-rezsimet, miközben a kormányzó tisztában volt azzal, hogy a zsidókat meggyilkolják a táborokban. Ezért teljességgel elfogadhatatlan egy olyan múzeum, amely ezt nem mutatja be. Heiszler András megismétli, hogy az emlékhely kialakítása nem lehet csakis a zsidók dolga. Egyúttal utal arra, hogy Schmidt Mária igencsak kétes személyiségnek számít külföldi szakmai körökben.

https://www.lemonde.fr/international/article/2019/02/19/hongrie-le-projet-de-musee-de-l-holocauste-divise-la-communaute-juive_5425429_3210.html?xtmc=hongrie&xtcr=2

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr114642372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paraszthajszal 2019.02.22. 06:42:29

„Orbán valószínűleg az újabb provokációt is megússza, legalábbis egyelőre”

Megússza??! Nem lehet!!!

Hiszen a múltkoriba má azt írtátok, hogy mostmár tényleg nem úszhatja meg, túl sokat provokált; házi szerzőtök még az EU-ból való kilépésünket is vízionálta, erre ez???!

„Aki számít a német politikában, az mind elhatárolódott Orbán Viktortól, még Weber és a CSU is, ami irányváltásra utal, merthogy ők is besokalltak”

Hát ezek a percemberkék, ha most még valamit számítanak is, nemsoká már nem sokat fognak számítani. A németeknek is fogytán a türelmük, mindent ők sem tűrnek.

Különösen azt nem, ha a politikusok nem a német nép, hanem a migránsok érdekeit nézik. Az igazi, elemi felháborodást kiváltó hírek e héten erről szóltak.

Itt van pl. ez: Kiraknak egy német nyugdíjas házaspárt az önkormányzati lakásból, mert kell a hely a migránsoknak – azt ne mondja senki, hogy ezt a német nép akarja így!!!
mindenszo.hu/dobbenet-a-nemet-kormany-kilakoltat-egy-nyugdijas-hazaspart-mert-kell-a-haz-a-migransoknak/

rallus 2019.02.22. 07:45:06

Pavlov kutyájának a nyálelválasztása már évek óta nem indulna meg arra a "hírre", hogy Orbánt megszívatja az EU, de szerencsétlen ballibjeink libidója még mindig ennek a függvénye...

havrilla 2019.02.22. 08:50:43

A világ legnagyobb államférfija Orbán, hiszen a sajtó szerint mindenhol ,minden politikus naponta minimum 12 órát foglalkozik Orbánnal és a politikájával. És ez természetesen hozza, hogy Magyarország meghatározó világhatalom.

Európai téridő 2019.02.22. 09:08:59

"A Sorsok Háza megosztja a magyar zsidóságot, történészek és más illetékesek attól tartanak, hogy a leendő Holokauszt múzeum úgy állítja be: csupán minimális volt a magyarok felelőssége a deportálásokban." Inkább a németek "agyonrelativizált" felelősségét kéne a jelenleginél jobban firtatni. A lengyelek még a magyar felelősség beismerénél kevesbbtől is hogy kiakadtak! És a kollaboráció megítélését a jelenlegi moralizáló engesztelhetetlenség és "hamis alternatívák" bezzegkedő felemlegetése helyett, annak kényszer jellegét is figyelembe véve kellene megvizsgálni, országonként - azokban az országokban is, ahol ezeket jelenleg agyonhallgatják, vagy makacsul tagadják.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.02.22. 09:22:51

A liberálisok egyre gyengébbek, ez jó hír a népnek.

DeiFlagellum 2019.02.22. 09:33:42

Azért nem semmi, egyből két nercsicska is rárabolt a témára... Ennyire nagy a gáz? FUCKS haverotokat hol eszi a fene? Még másnapos egy kicsit? Vagy ez nem olyan nagy téma, két nernigger elég rá? na mindegy, jönnek majd a "lippsik", ráharapnak a két elsőnek kommentelő nerdorid fentről leadott mellédumáira, és akkor bizti bekapcsolódik még a többi szaroSSzájú fityiszcseléd is. Ahogy szokták. majd olvasgatok még itt napközben, jókat röhögve a szerencsétlen kommiszár elvtársak erőlködésein, ahogy mepróbálják "hiteles linkekkel, hiszen a PS is megírta" tovább mentegetni a gazdit. Fejük fölött lóbálja a lőcsöt a tartótiszt, kicsit cummantanak belőle, és kész a péntek, lehet menni a bözsicsekkért.
A fityiszniggerek ismét teljesítették az elvártakat.
Ja, a lényeg: nem azon kell vetyengeni, komisszár elvtársak, hogy "kiteszik, nem teszik?", hanem azon, hogy O1G és a fityisz már rég nem európai, rég nem keresztény és rég nem demokrata. O1G egy autokrata tolvaj, semmi több.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.22. 10:18:15

@DeiFlagellum: "FUCKS haverotokat hol eszi a fene?"

MOTHERFUCKS az annyát bassza, nezavard. :))

FCUK5 2019.02.22. 10:21:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a tiedet, de az övé is jön mindjárt. aztán meg a nejetekkel nyomunk hármast.

István Tamasi 2019.02.22. 13:04:45

Tessék mondani a Föld másik felén élő, a Föld másik felén kialakult kultúrában szocializálódott, Európában, Magyarországon soha nem járt emberek nem veszélyeztetik Magyarország kultúráját?? Ők nem veszik el a magyarok munkáját?

Helga Beauty Salon. 2019.02.22. 13:10:17

. Európa előtt még hosszú út áll és egy kis szerencse, illetve nagy ügyesség révén Orbán egy nap csak egy szomorú fejezet lesz. Egy kő az útszélén, amely halványan emlékeztet a nehéz időkre. .........................

Mi ez romantikus regény? Esküszöm befosok!

kunzoo 2019.02.22. 13:41:51

@István Tamasi:
Az tuti hogy egy venezuelai sem spekulál arról hogy teherautóval menjen az adventi vásárba. A muzulmán bevándorlók esetében szerintem senki nem aggódik azon hogy elvennék a melót, inkább a segíjkét szipkáznák el.

Eli Gold 2019.02.22. 15:49:26

@paraszthajszal:
Én sem értem ezeket a "zseniket"! :-O
Most akkor már nagyon-nagyon megy, vagy még mégsem megy, megúszta vagy nem úszta meg a fidesssss (vagy mik), vagy mi a fészkes fene van? :-O
Innen szedem az igaz (hihi) híreket, oszt össze-vissza zavarják a zembert!
Grrr
Tehetem vissza a pezsgőt a spájzba. :-(
Vagy szimplán csak egy tökkelütött hazudózó mihaszna lippsi portál lenne?
Ó jesz, az lesz az! (y)
Siralmasak

István Tamasi 2019.02.22. 16:17:32

@kunzoo:
Az tuti, hogy a kunzoo álnév alatt egy muzulmán bevándorló lapul hogy ilyen jól ismeri őket.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.22. 16:30:02

@István Tamasi: A Csuti Törpe tartja magát ahhoz, hogy csak nem muzulmánokat importál... Ebben legalább konzekvens. Venezuela lakosságának 85%-a római katolikus, így legalább nem kell dzsihadista veszélytől tartani. Gondolom akiket behoztak, azok be akarnak illeszkedni, nem úgy mint az eccerü arab, akinek csak gyaur kutyák vagyunk...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.22. 16:46:47

@Magánvéleményem: "nem muzulmánokat importál... Ebben legalább konzekvens"

Az elmúlt években több száz muzulmánt migráncsot hívott be az országba, gyakorlatilag ellenőrizetlenül.

A geci és a konzekvens szavak egy lapon nem említhetők. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.22. 16:47:50

Kéne a spermára egy új pejoratív szleng szót gyártani, mert a geci lefoglalta a gecit. :))

paraszthajszal 2019.02.22. 17:07:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „Az elmúlt években több száz muzulmánt migráncsot hívott be az országba, gyakorlatilag ellenőrizetlenül.”

Aha, persze lippsikém, kamuzzál még nagyokat. Persze, bizonyára mindenfajta ellenőrzés nélkül fognak nemcsak beengedni, hanem behívni is muszlimokat Orbánék!

Mondd, egész véletlenül nem tévesztetted össze Orbán nevét Merkelével vagy Junckerével?

Egyébként jelentkezhetnél a Guiness Rekordok Könyvénél, hogy nem is ez a 6 éves fiú a rekorder, hiszen te is agy nélkül születtél, de már 60 vagy: www.life.hu/drlife/20190222-hateves-lett-az-agy-nelkul-szuletett-kisfiu.html

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.22. 17:42:47

@paraszthajszal: "mindenfajta ellenőrzés nélkül fognak nemcsak beengedni, hanem behívni is muszlimokat Orbánék!"

Nem fognak a jövőben - persze lehet, hogy fognak, neked lehetnek fideSSgeci belső információid -, hanem beengedtek a múltban. A kötvényprogramban behívott arabok pontos számát tudjuk. "Ellenőrzés" nem volt. Már a saját gazdádnak se hiszel, fideSSfassszopó? Kubatov nem fog örülni, ha ezt megtudja. :))

neko1967 2019.02.22. 17:44:31

@paraszthajszal: @rallus: @havrilla: @közíró MAXVAL bircaman: @FCUK5: @Helga Beauty Salon: @kunzoo: @Eli Gold:

Talált, süllyed!

"Alapvető hiba, hogy
1, embernek tekinted
2, logikával próbálod
3, meggyőzni

azokat a bérkommentelőket, akik szimplán nem azért vannak itt.
Őket azért fizetik, hogy minden blogot összefossanak, ahol nem a tolvaj gazdi seggét nyalja a blogger. Eközben minél többször betolva a pártközpontban kitalált "véleményüket", hisz régi fideszes tapasztalat, hogy minden hazugság igazság lesz, ha sokáig ismételgetik sok nicken."

kunzoo 2019.02.22. 17:48:12

@István Tamasi:
A muzulmán lakosságnál soha nem lehet olyan foglalkoztatási ráta mint az európai lakosságnál. A nőknek náluk sokkal korlátozottabb lehetőségük van a tanulásra, munkavállalásra. Mondjuk úgy náluk az emancipációnak sokkal kisebb a hagypmánya. Emiatt fura hogy egy olyan tömegtől várják a németek a munkaerőgondjaik megoldását ahol vallási, kultúrális okokból korlátos a népesség munkára foghatósága.

kunzoo 2019.02.22. 17:51:55

@neko1967: ezt kikérem magamnak, nem vagyok fideszes. Azért mert egy kommentelő véleményével nem értek egyet, nem leszek fideszes. Nézd csak meg mit írtam az Elios posthoz.

rallus 2019.02.22. 17:54:47

@neko1967: Tévedsz, legalábbis velem kapcsolatban. Azért vagyok itt, hogy tőled és a hozzád hasonlóktól jó modort, intelligens, cizellált vitakultúrát és történelmi, politikai tisztánlátást tanuljak!
Igyekeznem kell, mert piszkosul fogytok és az a rohadt valóság sem igyexik visszaigazolni benneteket...

neko1967 2019.02.22. 18:02:05

@rallus:
Előbb járd ki az alsót.....

Helga Beauty Salon. 2019.02.22. 18:21:23

@neko1967: Előbb járd ki az alsót.....

Az neked sem ártana, állandóan szólni kell az avantgárd helyesírásod miatt! :D

neko1967 2019.02.22. 18:27:43

@Helga Beauty Salon:
És most milyen hibát ejtettem "álamelnök úr"?

Eli Gold 2019.02.22. 18:29:42

@Helga Beauty Salon:
Én szánom szegényeket. :-(
Ide meg az ehhez hasonló fostalicska blogokba vannak beszorulva (az sem kizárt, hogy politikusok) és ennyi van neki, meg a magas vérnyomás.
Megy a szájkarate.
Rosszmájúak, irigyek, plusz outsiderek mindenhez, mint ahogy ezt már bizonyították is.
Siralmas pitiánerek.
Ki kell őket kacagni
Ragozhatják, de minden tekintetben a bányászbéka segge alatt vannak.

neko1967 2019.02.22. 19:03:37

@Eli Gold:
És mesélj! Mennyiért nyalod bűnözők seggét? Mennyi a tarifád?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.22. 19:12:29

@rallus: "Azért vagyok itt, hogy"

Hogy a geci gazdád seggét nyaljad. Hiába takarózol azzal, hogy Kubatov küldött és csak parancsra tetted. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.22. 19:14:04

@kunzoo: "nem vagyok fideszes"

Hanem fideSSfasszopó vagy. Hasznos idióta. Ha valami úgy totyog, mint egy fideSSfasszopó, úgy hápog, mint egy fideSSfasszopó, és úgy néz ki, mint egy fideSSfasszopó, akkor az valószínűleg egy fideSSfasszopó. :))

kunzoo 2019.02.22. 19:41:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Nem, nem vagyok fideszes. Ez itt a fura világlátás, semmivel sem jobb mint a Kövérlászlóé. Csak a bólogatójánosok számítanak, mindenki ellenség. Ezért is monstam már korábban többször is hogy ez a blog-szándékosan vagy sem- a fidesz szekerét tolja. Afféle negatív reklám. Az is reklám. Pl.:
Nyilvánvaló képtelenségek állítása. "A kormány fegyvereket ad el az iszlám államnak" című poszt.
A vágyálmok tényként tálalása: "A fideszt kivágják a néppártból"
Ezek a cikkek teljesen kontraproduktívak, pont az ellenkező hatást váltják ki. Ez igazából egy darab szavazatot nem hoz a balos ellenzéknek, inkább a megmaradt szavazókban kelt bizonytalanságot azügyben hogy a balos ellenzék a világot úgy szemléli hogy az eseményekből a megfelelő, helyes következtetést képes levonni.
Például: Pompeo raportra hívja, megalázza Orbánt. Erre másnap Szelestey úr pont az ellenkezőjét szemlézi össze a sajtóból. Komolyan kezdem hinni hogy a huszadik ilyen durva benézés után ez nem véletlen tévedés hanem tudatos taktika.

Lakatos Rodolfó 2019.02.22. 20:01:49

"A lap azt ajánlja az Európai Néppártnak, ha nem dobja ki Orbán Viktort, hogy akkor legalább közösítse ki"

:)))))

Ez a vicc rovat akar lenni, ugye?

Szamárpadba ne ültessék őket esetleg?

Sajnos libsik, a Napnál is világosabb, hogy a Néppártnak az EP-ben a biztos elsőséghez, a többségi blokk összehozásához szükségük van Viktorra, így nektek továbbra is csak a reménykedés marad.

Ha meg odáig jutna a helyzet, hogy Viktor megunja, hogy Soros-csicskákkal van egy frakcióban, akkor ő maga fogja eldönteni, hogy kilép-e, átlép-e pl. az AfD-vel közös frakcióba. Én a magam részéről nem bánnám, mert az EPP-ben lévő pártok jelentős része se nem keresztény, se nem demokrata, hanem egyszerű libsi, aki csak a "kereszténydemokrata" kifejezés jobb csengése miatt került ebbe a frakcióba, de valójában az ALDE-ba illenének.

Lakatos Rodolfó 2019.02.22. 20:12:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "fideSSfasszopó"

Látszik, hogy nektek libsiknek igen erős orális fixáfiótok van, még a politikai vitákban se állhatjátok meg, hogy ne a ferde, buzeráns hajlamaitok határozzák meg a "vitastílusotokat".

Márpedig az a rossz hírem, hogy a "fasszopók" (buzeránsok) jellemzően nem nálunk, a nemzeti oldalon, hanem a libsik között találhatók meg; Guido Westerwellétől Ungár Kláráig.

Titokban szerintem te se vágyol másra, minthogy valaki végre betegyen egy szép lompost a szádba, csak sajnos egy ilyen fogatlan görénnyel még egy hajléktalan se szívesen áll szóba 10 ojró alatt, az viszont a magadfajta proliknak már túl soknak tűnik.

Lakatos Rodolfó 2019.02.22. 20:17:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "geci gazdád seggét nyaljad"

Fújj, bazmeg.

Neked miért egy politikai blogon, másokra projektálva kell kiadnod magadból az undorító buzeráns hajlamaidat, miért nem recskázol inkább a PornHub-on a homokos seggnyalós videókon?

Undorító vagy, vedd már észre, hogy ezekre az aberrált vágyképekre normális ember nem kíváncsi!

taga20 2019.02.22. 20:20:22

@Lakatos Rodolfó:

winetu, te ma is telibe szoptad a geci gazdádat. ügyes voltál, mennyé a pénztárhoz, asztán húzás fityeszork!

trabant 2019.02.22. 20:52:22

"A Néppártnak és Webernek szüksége van a magyar voksokra,"

Ha majd felébrednek, rájönnek, hogy a fideszes magyar voksokra ácsingózva annak hányszorosát veszítik el No.-ban és más országokban.

Aki Orbán EU-ellenes és megosztó politikájával nem ért egyet, biztosan nem a keresztény pártokra adja le szavazatát, mert azzal az unió megosztását támogatná. Ha ezt figyelembe vennék, és máris lépnének, határozpttan jobban járnának.

Lakatos Rodolfó 2019.02.22. 20:56:54

@taga20: "winetu"

Hát, basszus, te voltál az utolsó akitől ilyen "winetuzást" vártam.

Itt posztolgatod minden topikba a Gandhi suli kórusát meg a Romengót, erre itt meg winetuzol. Te kicsit skizo vagy, vagy simán csak hülye?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.22. 20:56:57

@kunzoo: "Nem, nem vagyok fideszes."

:))

Ezt ismételgesd, talán te elhiszed legalább. Hazafiakat ilyen büdös kollaboráns nem téveszt meg. :))

Lakatos Rodolfó 2019.02.22. 21:01:08

@trabant: "határozpttan jobban járnának"

Ja, te biztos jobban tudod, mint a német, európai testvérpártok profi közvéleménykutatókhoz, think tankekhez bekötött vezetése!

Szerinted, ha tényleg több mandátumhoz jutnának Orbán nélkül, akkor miért nem merték még mindig kizárni a Fideszt, holott a libsik már több éve ezzel zaklatják őket?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.22. 21:14:01

@Lakatos Rodolfó: "nektek libsiknek"

Nem vagyok libsi, jobboldali vagyok.

"a "fasszopók" (buzeránsok) jellemzően nem nálunk, a nemzeti oldalon"

Persze, hogy nem a nemzeti oldalon. Ti fideSSfasszopók, a hazaáruló bolsevik fideSSel kollaboráltok. Szervilis seggnyalók vagytok, nem mondtam rátok, hogy buzeránsok. De ha te úgy gondolod... Nálam jobban ismered a köreidet.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.22. 21:17:31

@Lakatos Rodolfó: "Fújj, bazmeg."

Fújj, bizony. Biztos azt monda a geci eddig, hogy csoki, te meg minden fasságot elhiszel neki. :))

Köszönd meg nekem, legalább most rájöttél, hogy szart lefetyelsz. :))

kunzoo 2019.02.22. 21:23:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Nem vagyok az, soha nem is voltam. Balos szavazó voltam mindig is. Most a balos pártoknak az a baja hogy otthon maradnak a szavazóik. Érdekes módon sosem azon agyalnak hogy mivel lehetne visszahozni őket a passzivitásból. Olyan ügyekbe állnak bele, foglalva vele a médiafelületeket ami a szavazóikat _tetszik nem tetszik_ nem érdekli. A politikusok helyett az újságírók politizálnak. Akkor az újságírókat indítsák a választásokon. A jobbikos összeborulás jó lehet a kétharmad megakadályozására de kormányváltásra nem. Ezt kommunikálni kéne mert ha élessé válik a helyzet akkor sok jobbikos szavazó inkább leszavaz a fideszre de nem állna a baloldallal össze. Sok vidéki korábbi szoci szavazó rászavazott a Jobbikra, erre a jobbik jobbszárnya Orbánra tett. A baloldal önként lemondott a vidéki szavazóiról. Pestről nem lehet választást nyerni. A baloldal ahelyett hogy összeállna egy néppárttá platformokkal, osztódással szaporodik miközben a választási rendszer pont az ellenkezőjét kívánja meg. Lehet rinyálni hogy ez Orbán műve, de ettől még ez feladat (lenne) amit nem oldanak meg. Azt persze elvárják hogy szavazzunk rájuk katonásan. Aki kritikát fogalmaz meg az náci, fityiszes, amúgyis minden vidéki hülye. Arrogáns bunkók oktatják ki a többieket, Az egyetlen valamiravaló szlogent (o1g) egy fideszes oligarcha adta a Jobbikból. Legalább ez lett volna saját teljesítmény, de nem.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.22. 21:39:26

@kunzoo: "Nem vagyok az, soha nem is voltam. Balos szavazó voltam mindig is."

Hiába tagadod. Kötve hiszem, hogy egy baloldali szavazó ilyen lelkesen tolná a fideSS szekerét. Azt elhiszem, hogy büdös gyurcsány seggnyalonc voltál, aztán az őszödi beszédkor kiábrándultál szerelmedből, és új szerelmed, a geci seggnyaloncának álltál. Sokan vagytok így.

taga20 2019.02.22. 21:41:38

@Lakatos Rodolfó: váradi jani, az új nicknevedet akartam a pofádba vágni, te szerencsétlen nercsicska!

zenét bírod droid? nesze!:)

www.youtube.com/watch?v=d4N8BafitOw

kunzoo 2019.02.22. 21:43:46

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Végül is, azt hiszel amit akarsz. Te is meg Taga is. (a kettő nem ugyanaz?) Ezzel a harcos bunkósággal ti is hozzájárultok s NER bebetonozásához. "Gratulálok."

taga20 2019.02.22. 21:49:04

@kunzoo: "Nem vagyok az, soha nem is voltam."

pedig kurvára úgy totyogsz ember!

na zene, me itt a víkend:)))

www.youtube.com/watch?v=F9sWzZUnV68&list=RDF9sWzZUnV68&start_radio=1

Lakatos Rodolfó 2019.02.22. 22:15:04

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "szart lefetyelsz"

Basszus ember, ez nagyon beteg!!!

A perverz, koprofil fantáziádat ne itt ereszd szabadjára, van erre épp elég alkalmasabb hely az interneten.

Én simán elhiszem, hogy mióta a hajléktalan buzeráns haverod Bécsbe költözött, azóta elvonási tüneteid vannak, hogy senkinek a seggéből nem tudod kilefetyelni a szart, de az Isten szerelmére basszus, ez nem egy meleg társkereső fórum!!! (Még ha tagával ti ketten úgy is csináltok, mintha az lenne.)

Lakatos Rodolfó 2019.02.22. 22:16:52

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "geci seggnyaloncának"

Fúj, bassza meg, mindjárt hányok, ez már tényleg beteg, hogy egyszerre nyalnád fel a gecit és a seggéből a szart, bazmeg, azért mindennek van határa!!!

taga20 2019.02.22. 22:20:10

@Lakatos Rodolfó:

azé van bőr a pofádon fityeszork, azt meg kell hagyni.

a csúti geci az istened, és van képed másokat baszogatni?!

szakadok rajtad droid!:))))

i2.wp.com/gifrific.com/wp-content/uploads/2012/06/Shaq-points-laughs-and-leaves-press-conference.gif?ssl=1

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.22. 22:23:51

@Lakatos Rodolfó: "Fúj, bassza meg, mindjárt hányok"

Ugye, ugye! Na, köszönd meg szépen, hogy felvilágosítottalak, hogy milyen szar fost eszel. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.22. 22:26:09

@kunzoo: "azt hiszel amit akarsz"

Nem vagyok babonás keresztény. Én csak a bizonyítékokat nézem. És magadról bebizonyítottad fideSSfasszopó mi vagy valójában, egy büdös hazaáruló kollaboráns vagy. :))

Grecsi Zsot 2019.02.23. 01:48:21

"Felminősítette Magyarországot a Fitch Ratings"
index.hu/gazdasag/2019/02/22/fitch_magyarorszag_hitel_minosites_bbb/

Basszák meg a kurvaanyukat, már megint egy felminösités.
Rohadjanak meg, hát hogy lesz ebbol éhhalál és dögvész ? ? ?

A lipsik egyre szarabbul teljesítenek. 2019.02.23. 02:29:24

Orban barmit meg tehet, nem tudnak vele mit csinalni mert szukseguk van ra. Ha midennap valagba rugna Junkert, akkor is csak hummognenek a kizarasrol, de nem tortenne semmi se.

Eli Gold 2019.02.23. 04:14:40

Minden szavatokkal tiszta egy csicska gyász vagytok

Habony Árpád 2019.02.23. 05:26:57

@taga20: Már megint föltettél egy videót, amin a kurvaanyádat keféled ?

Habony Árpád 2019.02.23. 05:29:35

@taga20: Elnézést nem akartalak megbántani, azt akartam írni, hogy a kurvaszülőegyedet, vagy kurvaszülőkettődet keféled.

Habony Árpád 2019.02.23. 05:34:23

Illetve, biztos ami biztos, a kurvaszülőhármodat. Általánosan írva kurvaszülő N-edet keféled. (N egy pozitiv egész természetes szám)

taga20 2019.02.23. 06:03:43

@Habony Árpád :

második árpi, tényleg sajnálom a nyavalyás életed.

te felkelsz szombat hajnalba, és egyből epét hánysz.

zenét bírod szutyok? nesze fityeszork!:)))

www.youtube.com/watch?v=cAnOt74e9_Q&list=PLcpBBg8UA1Oxz7973OVcCzyBR-caH7hCQ&index=11

Lakatos Rodolfó 2019.02.23. 10:06:37

@Grecsi Zsot: "Rohadjanak meg, hát hogy lesz ebbol éhhalál és dögvész ? ? ?"

A libsi táborban lesz a többségnek éhhalál, mert a túlnyomó többséget nem választják be sehová se májusban, se ősszel.

Szinte sajnálom őket! (Szinte.)

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "szart lefetyelsz"

Bazd meg, azt értsed már meg, hogy a többség veled ellentétben nem szexuálisan eltévelyedett ferde hajlamú koprofil buzeráns, a faszszopkodás, gecinyalás, foslefetyelés csak az aberrált haverjaid közt, a melegbárotokban szokás, ettől a magyar társadalom nagy része undorodik és viszolyog. De te nem csinálsz mást, csak a beteg fantáziádat vetíted ki ránk is; és itt nyomod a hányingerkeltő szövegeidet, ahelyett, hogy inkább csendesen kivernéd VV Jerzy melegpornós videóira meg a 2girls1cup-ra, mint a magadfajták többsége teszi.

Helga Beauty Salon. 2019.02.23. 10:55:37

@neko1967: És most milyen hibát ejtettem "álamelnök úr"?.............

Azt hülyegyerek, hogy sokszor írsz hibásan, egyébként is annyi eszed van mint egy vödör malternek és közben te javasolgatod másoknak a tanulást?

Tangooo 2019.02.23. 11:43:47

Most sok dolgom van, de feltétlenül szóljatok, ha végre kizárták Orbánt és újra megbukott.
Puszi!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.23. 12:05:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
" ... Az elmúlt években több száz muzulmánt migráncsot hívott be ... "
A különbség a talpas janicsár (aki a zöldhatáron sunnyog be, és embercsempészt fizet meg) és pasa ( Rogán féle boltból letelepedési kötvényeket vásárolnak, és ezzel a fidesz háttérgazdaságot finanszírozzák) az, hogy a pasa nem fog teherautóval behajtani a Vörösmarty térre, mert jobbára nem is tartózkodik az országban...

Aztán pedig értékeljük közösen a magyar közmondásokból levonható tanulságot:
"...A pénz beszél a kutya ugat... -> ... A kutya ugat, a karaván halad ... "
:-)
Tehát ha a karavánnal utazó arab kereskedő fizet a kúrmánynak, akkor Ő jó arab, nem jelent kockázatot, hiszen dellázott, DE amelyik arab nem fizet a kúrmánynak, az szarházi ingyenélő migráncs aki meg akarja b@szni a magyar hajadonokat és asszonyokat (korra, nemre, vallási hovatartozásra való tekintet nélkül), és megmerényelni mindazokat akiket nem akar megb@szni :-)

Remélem érthetően leírtam a Csuti Fattyú Napóleon motivációját.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.23. 12:07:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
" ... Kéne a spermára egy új pejoratív szleng ... "

Nesze itt van: Rudamoncsepp :-)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.23. 12:09:05

@Magánvéleményem: A különbség az, hogy a terroristák elől gyalog menekülnek 6000 km-t, a terroristáknak meg van sok pénze kötvényre.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.23. 12:25:24

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Az a terrorista, amelyik államkötvényt vesz, nem itt fog robbantani, és nem saját magát robbantja fel, hanem rávesz majd a 6000km-es talpasok közül néhányat, akik a túlvilági hurik kedvéért robbantanak majd valahol messzi nyugatországban....

paraszthajszal 2019.02.23. 12:30:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Természetesen mindkét állítás hülyeség.

Nem jönnek 6000 km-t gyalog: „90% of the migrants arriving in the EU use facilitation services at some point during their journey. In most cases, these services are provided by migrant smuggling networks. (…) These facilitation services include the provision of transportation, accommodation and fraudulent documents.” www.europol.europa.eu/publications-documents/migrant-smuggling-in-eu

A legtöbb terroristának pedig nincs pénze kötvényre, van néhány pénzes mecénás, aki részt vesz a terrorizmus finanszírozásában, de a terrorcselekmények elkövetését ők is a talpasokra hagyják.

Helga Beauty Salon. 2019.02.23. 13:48:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Kéne a spermára egy új pejoratív szleng szót gyártani, mert a geci lefoglalta a gecit. :))..........................

A

Helga Beauty Salon. 2019.02.23. 13:50:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Kéne a spermára egy új pejoratív szleng szót gyártani, mert a geci lefoglalta a gecit. :))..........................

A libsiprolit akartam javasolni, de azután eszembe jutott hogy a spermából még lehet ember, de egy libsiből soha!

István Tamasi 2019.02.23. 16:06:38

@Magánvéleményem:
Ma Magyarországon a gyakorló hívő katolikusok aránya kb 15-20 % azaz kisebbség.

István Tamasi 2019.02.23. 16:07:48

@Helga Beauty Salon:
Tehát szerinted sem lehet már ember O1G-ből.

István Tamasi 2019.02.23. 16:16:27

@kunzoo: Sohase mondd azt, hogy soha. Például Európában sem volt mindig szavazati joguk a nőknek ma viszont vezető államasszonyok lehetnek ( pl Thacher, Merkel)

kunzoo 2019.02.23. 16:28:59

@István Tamasi:
Ha hasonló utat járnak be mint a nyugati népek, akkor még várni kell két-háromszáz évet erre. Jelenleg ott tartanak mint mi a refomáció korában hisz a vallási irányzataik tűzzel vassal irtják egymást. Szunnita siíta és a többi. Ha hozzávesszük a dzsihádot akkor meg a keresztes háborúk kora. Akkor is volt egyházszakadás, felekezeti háború.

István Tamasi 2019.02.23. 16:38:42

@kunzoo: Ha egy kicsit jobban megnézi a háborúkat, Szíriában, Irakban, Líbiában akkor észreveheti, hogy a "művelt" nyugat nyakig benne van és valójában nem vallásháborúk hanem az olajért folynak.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.23. 17:14:16

@István Tamasi: " ... Ma Magyarországon a gyakorló hívő katolikusok aránya kb 15-20 % azaz kisebbség. ... "

Ez tény, de nem az a lényeg, hanem az, hogy a katolikusok nem hirdetnek dzsihatod és intifádát.... nem fogják megmerényelni a lakosságot. Ennyi.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.23. 17:29:21

@István Tamasi: Igazad van, és ennek az egésznek a legfőbb bűnöse az USA. Az óceán túloldaláról az arab államokba exportálták a liberális demokráciájukat, és ez lett belőle.

Érdekes módon a Földközi-tengerből kimentett nyomorultakat nem hozzájuk fuvarozzák az amerikai gyökerű NGO-k hanem ide Ájrópába hordják... Ne menjünk bele mélyen, de gyakorlatilag az történik, hogy a mindenféle USA kötődésű CIVIL SZERVEZETEK fellázítottak jónéhány arab országot, és ennek az "arab tavasz" nevű forradalom hullámnak a terhét Ájrópára rakták.

Magyarán az USA a saját érdekeit képviselve, minimális USA áldozat felhasználásával, csinált magának fegyver teszt terepet, és lejáró szavatosságú fegyver megsemmisítő övezetet, miközben mellékesen az EU f@szával elverte a csalánt. És vannak liberálfasiszták Ájrópában, akik ennek felállva tapsolnak! Milliók túlélhettek volna különféle diktatúrákban, de meg kellett halniuk, mert lebontották felőlük az országot, ezzel éhínséget, háborút, dzsihadistákat, és nyomort zúdítottak rájuk, mindenféle megbánás és segítség nélkül. Ez az USA ténykedésének a valódi eredménye a Közel-Keleten.

Szólj ha nagyot tévedek!

Helga Beauty Salon. 2019.02.23. 17:40:30

@István Tamasi: Tehát szerinted sem lehet már ember O1G-ből.................

Ne tehátozz butusom, mert szemmel láthatólag nem vagy képes felvenni a fonalat.
Akit te O1G-nek nevezel, negyedszer miniszterelnök!
ÉRTED PROLI? NEGYEDSZER! :)))))))))))))
Faszerdőben sétálni hűsítő dolog mi?

István Tamasi 2019.02.23. 17:42:31

@Magánvéleményem:
Az is tény, hogy a katolikus egyház és katolikusok még a XX. sz-ban is megáldották a fegyvereket és háborúskodásra buzdították az embereket. Hogy korábbi bűneikről - bennszülöttek irtása a kereszt jegyében, inkvizíció - már csak jelzésként beszéljünk.

István Tamasi 2019.02.23. 17:44:03

@Helga Beauty Salon: Igen, O1G - más néven csúti suttyó, putyincsicska - meghekkelt, magyarul elcsalt választásokon lett ismét min.elnök.

István Tamasi 2019.02.23. 17:48:05

@Magánvéleményem: Nem tudom, hogy tévedésnek vagy csúsztatásnak nevezhető. DE! A venezuelai válság alapvetően az USA-nak, az USA embargójának köszönhető vagyis az onnan menekülők Európába, Magyarországra hurcolásának sunyi demagóg populisták tapsikolnak.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.23. 17:49:43

@István Tamasi: Így van, és az is tény, hogy a katolikus egyház papjai közt elég sok a pedofil és a hatalommal visszaélő, zabigyerek-gyáros stb...

Ettől még a híveik nem fogják felrobbantani magukat egy sporteseményen vagy koncerten, még akkor sem ha full fanatik katolikusok, de ugyanez már nem mondható el biztosan a full fanatik muzulmánról. Sajnos.

István Tamasi 2019.02.23. 17:53:13

@Magánvéleményem: A katolikus papok szerettek a fegyvert viselő, forgató megtévesztettek mögött bujkálni.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.23. 18:04:41

@István Tamasi: Válasszuk szét a dolgokat!
A venezuelai válság IS az USA demokráciaexportjának köszönhető! Ezen nincs vita (gondolom)...

Az pedig, hogy a Csuti Törpe Napóleon alibinek behurcol néhány NEM muzulmán menekültet, akik HAJLANDÓAK akár asszimilálódni is, megint külön téma, és lehet kifogásolni azt is, hogy amit tesz ellent mond a kommunikációjának, DE nekem nem tisztem hogy védjem a Kelptokrata Kúrmány vezetőjét.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.23. 18:07:52

@István Tamasi: Igen, DE szerintem a nem a katolikus papság a lényeg, most nem a papok viselt dolgairól van szó, hanem a hívek vallási megnyilvánulásairól, amibe nem fér bele az öngyilkos merénylet.

Kapis?

István Tamasi 2019.02.23. 18:12:18

@Magánvéleményem:
Az USA, valamint a csúti suttyó viselt dolgait illetően egyetértünk.
A katolikus papokat illetően nem: még a jog is - hát még a morál - ismeri a felbujtó szerepét illetve fogalmát ami pontosan illik a klérusra és a papok döntő többségére. Persze a felbujtás vastagon jelen van a muszlimoknál is vagyis ezen a téren vajmi kevés a különbség a katolikus és a muszlim vallás között, többek között ezért is vagyok én ateista.

kunzoo 2019.02.23. 18:33:50

@István Tamasi:
Arra utaltam hogy a szunniták örömmel gyilkolják a siítákat és fordítva. Úgymond békeidőben is. Simán felrobbantják egymás mecseteit. Ilyen azért már a legelvakultabb katolikusok és protestánsok között sincs.

István Tamasi 2019.02.24. 08:53:43

@kunzoo:
Biztos benne, hogy Írországban-Északírországban annyira megbékéltek a katolikusok és a protestánsok, hogy csokitortával köszöntik egymást a szülinapjukon?

kunzoo 2019.02.24. 09:02:40

@István Tamasi:
Az nem vallási ellentét, te is tudod. Az egy függetlenségi harc volt talán a brexit után kiújul. Az IRA nem azért robbantott mert a protestánsok nem ismerik el a pápát. Az IRA tevékenységére nem volt jellemző a civilek elleni harc, a brit fennhatóságot megtestesítő személyek ellen irányult elsősorban. Ezzel szemben a szunniták besétálnak egy siíta mecsetbe és válogatás nélkük lelőnek mindenkit, vagy megvárják az ima végét és a mecsetből kijövőket legéppuskázzák. Az IRA ilyet soha nem tett és a brit protestánsok sem.

István Tamasi 2019.02.24. 09:24:42

@kunzoo:
Az ír katolikus- protestáns küzdelem is annyira vallási vagy nem vallási mint a siíta-szunnita.
Azonkívül: az írországi robbantások civil áldozatai hozzátartozóinak próbálja beadni, hogy nem jellemző az ő áldozatuk

kunzoo 2019.02.24. 09:45:59

@István Tamasi:
Nem az. Az írek azért maradtak katolikusok mert az anglikán egyjáz feje az angol-brit uralkodó. Az a nép amelyik függetlenedni akar angliától, nem lehet protestáns hisz azzal elismerné a brit uralkodó fennhatóságát. Ennek semmi köze a vallás megéléséhez vagy a biblia értelmezéséhez.
A függetlenségiharcoknak sajnos vannak civil áldozatai. Ilyen alapon minden függetlenségért küzdő szervezet szügségképpen terrorista? Kossuthék is? 56 nak tán nem voltak civil áldozatai? A szunnita siíta balhének viszont elsősorban civil áldozatai vannak, azok ellen irányul elsősorban. Kb. Mintha az angol protestánsok Rómában szétgéppuskáznák a pápai audienciát.

István Tamasi 2019.02.24. 10:52:10

@kunzoo:
Pontosan erre céloztam: ahogy az írek esetében sem igazán a vallási különbség az ok, hasonlóképpen a siíták- szunniták esetében sem a vallási különbség az igazi ok hanem mindkét esetben a hatalom.
Tehát - kb háromnegyed órával ezelőtti beírásával ellentétben - mégis csak elismeri, hogy az írek harcainak is voltak-vannak civil áldozatai.

kunzoo 2019.02.24. 12:45:38

@István Tamasi:persze hogy elismerem. Azt mondtam hogy az írek harcánál ezek a civil áltozatok a harc úgymond járulékos áldozatai, az iszlamisták harcában meg ez maga a cél, hogy rengetwg civil áldozat legyen. Kb. mint az inkvizíció idején.
süti beállítások módosítása