B1 blogcsalád



Ha Orbán világbotrányt akart a Juncker elleni kampánnyal, akkor azt elérte!

Nemzetközi sajtószemle

2019. február 20. - Szelestey

eb_2.jpg

  • Juncker: Orbánnak semmi keresnivalója a Néppártban, és ezúttal nagy védelmezője, Daul is roppant dühös a magyar politikusra.
  • A jogállami eljárással rá lehet venni a Fideszt és a PiS, hogy ne sokat ugráljon, de a magyar miniszterelnök nem veszi észre, hogy sorozatban lövi az öngólokat az állandó provokációkkal, és most főként nem lehet nem túllépni azon, hogy odavágta a kesztyűt.
  • Magyarország különösen megszívhatja, ha Trump védővámokat vet ki az Európában gyártott kocsikra.

Yahoo/AFP

yah.png

Hatalmas botrány lett a bevándorlás-ellenes magyar kampányból, még az Európai Néppárt elnöke is elítélte a Sorost és Junckert ábrázoló plakátot, pedig ő általában védeni szokta Orbán Viktort.  Daul több twitter üzenetben is úgy foglalt állást, hogy az akció megtévesztő, félrevezető és nem a tényeken alapszik. A Bizottság elnökéről pedig azt írta, hogy igazi  kereszténydemokrata és európai vezető. Egyben emlékeztette az Orbán-kormányt arra,hogy a brüsszeli döntéseket a kormányok közösen hozzák, és ez vonatkozik migrációra is. Juncker maga úgy fogalmazott, hogy a Fidesz semmilyen formában nem képviseli a kereszténydemokrata értékeket, nincs semmilyen közös vonás közte és a magyar vezető között, ezért a magyar kormánypártnak nem az EPP-ben van a helye. Ezt megtoldotta azzal, hogy annak idején sem fideszes EP-képviselők, sem a Le Pen vezette francia törvényhozók nem rá voksoltak, de vannak olyan szavazatok, akire az embernek nincs is szüksége.  

Kovács Zoltán úgy reagált a fejleményekre, hogy az EU továbbra is támogatni kívánja az illegális bevándorlást, erről a magyaroknak tudniuk kell, ezért indult a tájékoztató hadjárat. Egyben cáfolta, hogy a poszterek az európai választási küzdelem részét képeznék. Szerinte a brüsszeli fiókokban továbbra is olyan tervek vannak, amelyek jelentősen növelnék a civil szervezeteknek nyújtott támogatást és különleges migrációs alapot hoznának létre. A Bizottság szóvivője fake newsnak minősítette a magyar állításokat. Hozzáfűzte, sokkoló, hogy egy ilyen nevetséges összeesküvés elmélet bekerülhetett a politika fő áramlatába, méghozzá ilyen mértékben. A magyarok tényeket érdemelnek, nem meséket.   

Reuters

reuters.jpg

Szokatlanul éles megjegyzésében Juncker nem csak arról beszélt, hogy a Fidesznek el kellene hagynia az EPP, hanem a szélsőjobbos Le Penhez hasonlította Orbánt. Azt is kiemelte, hogy ezek után Manfred Weber a konzervatívok bizottsági elnökjelöltjeként bizonyosan felteszi magának a kérdést, vajon szüksége van-e ilyen hangra a Néppárton belül. Közben egyre erősödnek a felhívások, hogy a pártcsalád adjon túl a nacionalista magyar párton annak makacsul bevándorlás-ellenes hadjáratai miatt. Csakhogy a Fidesz erős Magyarországon, ennélfogva sok képviselőt küldhet Strasbourgba, ám nélkülük veszélybe kerülhet a kereszténydemokraták vezető szerepe az Európai Parlamentben.

New York Times/Reuters

new_york_times.jpg

A Bizottság alelnöke személyesen Orbán Viktort támadta a bevándorlás-ellenes poszterekért, amelyek azt állítják, hogy az unió szándékosan meggyengítette a külső határokat, mert több migránst akar beengedni. Timmermans azt közölte, hogy amikor kiforgatják az igazságot, az olyan mintha azok egy egészen más világegyetemről érkeznének. Merthogy az EU és Juncker éppen azon vannak, hogy megerősítsék a külső határok védelmét. A Bizottság vezetője ezt megtoldotta azzal, hogy a hazugságokkal szemben nincs mit tenni, és megismételte, hogy a Néppártnak ki kell raknia soraiból a Fideszt.

FT

financial_times.jpg

Az európai választások közeledtével a nacionalista kormánypárt a régóta bűnbaknak számító Soros mellett új politikai célpontként megtalálta Junckert is. A migráció elutasítása Orbán Viktor programjának központi eleme, noha a kivándorlás és az igen alacsony születési ráta miatt nincs elég munkáskéz az országban. Krekó Péter úgy foglalja össze a lényeget, hogy Soros eredetileg meglehetősen ismeretlen figura volt a magyar politikai közvélekedésben, ám bármit rá lehetett kenni és ugyanez a helyzet a Bizottság vezetőjével is. A brüsszeli bürokraták tökéletes jelképét lehet csinálni belőle, vagyis úgy lehet beállítani, hogy kettős mércét alkalmaz és Magyarországot támadja. Verhofstadt, az európai liberálisok vezére már volt egy hasonló kampány szenvedő alanya.

A mostani hadjárat azt jelezheti, hogy Orbán felbátorodott az európai közvélemény kutatások eredménye láttán. Hiszen azokból az derül ki, hogy a Fidesz alkothatja a 3. legnagyobb csoportot a Néppárton belül. Vagyis a pártcsalád nagyon is rá van utalva a magyar kontingensre. Közben Timmermans elárulta, hogy egy tegnapi brüsszeli tanácskozáson megkérte Szíjjártó Pétert, ugyan már magyarázza el a kampány értelmét, de nem kapott választ. Az alelnök szerint azonban az akció nem méltó egy tagállamhoz. Ráadásul Magyarország úgy tesz, mintha az EU valami külön képződmény volna, és a magyarok nem lennének a részesei.

Daily Telegraph

daily_telegraph.jpg

A nacionalista magyar kormány többször is kirohant Soros György ellen, azzal vádolva meg a befektetőt, hogy illetéktelen, mégis nagymértékben befolyásolja az uniós politikát. Amúgy a kampányokat az a vád éri, hogy antiszemita felhangjuk van. Ám hogy most Juncker is a célkeresztbe került a bevándorlás kapcsán, az rávilágít, milyen mértékben lett ellenséges Magyarország Brüsszellel szemben az európai választások előtt, amelyek várhatóan a populista pártok megerősödését hozzák. Bár ugyanahhoz a pártcsaládhoz tartoznak, a Bizottság elnökének feszült a viszonya Orbánnal.  

Guardian

guardian.png

Hogy Junckerrel a magyar kormány új frontot nyitott Brüsszellel szemben, az új szintet jelent magyar részről az legfelső uniós vezetők elleni PR-háborúskodásban.  Egyúttal jelzi a törést a Néppárton belül. A Bizottság szóvivője szokatlanul éles hangon vágott vissza, kiemelve, hogy az EU harcolni kíván a dezinformáció és az álhírek ellen és ez alól a mostani eset sem kivétel. Továbbá, hogy nincs olyan, hogy „ők”, csak az unió létezik és annak az asztalánál ott ül Magyarország is. Az ugyanakkor nem világos, hogy a magyar kormány mit ért az új politikai hirdetésben szereplő „migránsvízumokon”. Van ugyan egy ilyen rendszer, de az a képzett munkaerő betelepítésére szolgál és a tagországok maguk döntik el, hogy hány unión kívüli kérelmezőnek adják meg.

Le Monde

le_monde.jpg

Orbán Viktor támadást indított Juncker ellen, noha az ugyanabba a pártcsaládba tartozik, mint ő, ám a fejlemény zavarba hozta a jobboldalt. A kérdés ezek után az, hogy a Néppárt meddig tűri meg soraiban a Fideszt, hiszen az legújabban újabb brutális kampányba kezdett, részben Soros ellen, bár ebben nincs semmi új. Viszont frontálisan nekiment a Bizottság első emberének is. Messze nem ez az első eset, hogy a magyar kormány az EU-t támadja, lásd két éve az „Állítsátok meg Brüsszelt!”- hadjáratot, a hozzátartozó nemzeti konzultációval együtt. Az igaz, hogy Juncker 4 éve szellemesen diktátornak nevezte Orbánt és szembehelyezkedett annak populista-illiberális vonalával. Ám Daul, az EPP rendkívül befolyásos elnöke többször is úgy foglalt állást, hogy nem kell bántani a „család neveletlen gyermekét”.

Csakhogy ezúttal olyan provokációról van szó, amit nehéz figyelmen kívül hagyni. Annál is inkább, mivel Brüsszel harcol a hamis hírek ellen, hogy a májusi szavazás a lehető legelfogulatlanabb lehessen. A magyar kilengések még kínosabb helyzetbe hozzák Webert, aki megszavazta Strasbourgban a jogállami eljárást, ám azt hangoztatja, hogy hidat igyekszik verni a magyar és a többi kormány közé. De ha a Bizottság elnöke akar lenni, akkor meg kell győznie a politikai közepet, sőt egy kicsit balra is kell tekintenie. Ezúttal megelégedett azzal, hogy átvette Daul dühös Twitter-bejegyzését.

Die Presse

die_presse.jpg

Jogilag ugyan megrekedt a jogállami eljárás Magyarország és Lengyelország ellen, politikai értelemben viszont annál hatékonyabb mindkettő. A vizsgálat állását tegnap ismételten napirendre tűzte a Külügyminiszterek Tanácsa, de csak meghallgatták a két kormány képviselőit, szó sincs arról, hogy egyhamar szavazni mernének és netán magasabb szintre vinnék az ügyet. Mindenki számára világos, hogy Budapest és Varsói kölcsönösen fedezné egymás hátát, vagyis megvétóznák a szavazati jogok felfüggesztését.  

Szigorúan jogi értelemben véve, a 7-es paragrafus alkalmazása mindkét esetben halva született ötlet. Ám politikailag egyre nagyobb jelentősébe van, mivel a nettó befizetők az eddiginél jobban meg akarják nézni, Brüsszel mire fordítja a pénzüket. Vagyis a nyomásgyakorlás eszközeként tudják bevetni a jogállami eljárást, miután már tele van a hócipőjük a magyarok és a lengyelek pattogásával, hogy mennyire nem szolidárisak főleg a migráció kapcsán. Több forrás megerősítette, hogy éppen ilyen megfontolásokból, ameddig csak lehet, addig takaréklángon tartják az ügyet.

Úgy tűnik, a magyar kormány nem fogja fel, hogy öngólt lő a provokációkkal. Erre utal az új kampány, miközben mindkét állam egyre inkább elszigetelődik.

AFP/Yahoo

yah.png

A csökkenő népességszám láttán  a hevesen bevándorlás-ellenes Orbán Viktor a baby boomra teszi a tétjét, ám a minap bejelentett hétpontos családösztönző program újabb vitát kavart. A nézetek erősen megoszlanak az ügyben, hogy a terv eléri-e a kívánt eredményt. Egyes bírálók zavaró történelmi párhuzamokat látnak. Akad, aki azt mondja, hogy a tízmilliós kölcsönnel már bele lehet vágni lakásvásárlásba. Az eddigi ösztönző intézkedések hatására a születések száma 8 év alatt felemelkedett az unió átlagára. Ugyanakkor statisztikusok – név nélkül nyilatkozva – borúlátóan ítélik meg a mostani csomag kilátásait. Nagyobb gondnak látják az elvándorlást és azt, hogy egyre kevesebb nő van szülőképes korban. Egyes nők attól tartanak, hogy az erősen konzervatív társadalomban erősödik a nyomás rájuk, mármint hogy vállaljanak több gyereket.

Egy újságírónő kijelentette, hogy nem akar szülni Orbán Viktornak, ráadásul, mint mondja, a gyerek nem egyszerűen pénz kérdése. Kell hozzá még jó oktatás és egészségügy, továbbá megfelelő kereset. Társadalomtudósok attól félnek, hogy a szegényebb emberek, közülük is elsősorban a romák, kimaradnak a kedvezményekből. Ám a felmérések arra utalnak, hogy bár a demográfiai hatások csak később jelentkeznek, a kormányfő máris profitál az akcióból. Ez jó hír a Fidesznek, amelynek támogatását megtépázta a rabszolga törvény.

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

Ha Trump tényleg vámot vet ki az európai autókra, azt igencsak megéreznék a kontinens keleti felének államai is. A legfőbb áldozat persze valószínűleg Németország lesz, de lehet, hogy a negatív hatás még inkább érinti a külföldi gyártókat, akik közül a populisták vezette Magyarország és Olaszország jó véleménnyel van az elnökről. A közép- és kelet-európai államok nagyon is beépültek a nemzetközi, így a német termelési láncokba. Karosszériát és motorokat gyártanak, ezek kivitele többet hoz nekik a konyhára, mint a kész autók exportja.

Nehéz kiszámolni, hogy milyen károkkal jár, ha valaki csupán gépkocsi alkatrészeket szállít Németországba vagy máshová. Ha a tengerentúlon bevezetik a 25 %-os büntető vámot, és emiatt Európában le kell nyomni a költségeket, az idővel még jól is jöhet Keleten. Rövid távon azonban valamennyi ország veszít, mivel csökkennek az eladások. Leginkább Magyarországra és Szlovákiára érvényes ez. Csaknem elkerülhetetlenné válnának az elbocsátások. Viszont egy ilyen fejlemény nem hatna jól az USA népszerűségére a térségben és ez vonatkozik arra is, miként viszonyulnak a populista vezetők Trumphoz. Mert ez esetben az „Amerika mindenekelőtt” azt jelentené, hogy az közvetlen veszteségeket okoz az „Először Magyarország”, „Először Szlovákia”, vagy az „Először Olaszország” hirdetőinek. Vagyis a Fehér Ház az Amerika-ellenességet hintené el ott, ahol az nemigen volt jelen. Vagyis  a keleti növekedés megrendítése nem bölcs dolog az USA részéről, bárhogy is érez elnök a német kocsik iránt.

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

A kommentár úgy veszi, hogy kudarcot vallott a Netanjahu által tervezett összefogás a Visegrádi Csoporttal. Pedig ha úgy hozzák az érdekei, az izraeli vezető hajlandó túllépni az antiszemita felhangokon és a történelemhamisító politikán is. És teljesen mindegy, hogy Orbán Viktor Hitler szövetségesét, Horthyt ajnározza, vagy hogy a varsói kormány törvényben irányoz elő büntetést mindazok számára, akik bűnrészességgel vádolják meg az országot a holokauszt ügyében. Számára a reálpolitika és szövetségek összekovácsolása a cél, annak rendel alá mindent. A Jeruzsálembe meghirdetett csúcstalálkozót jelzésértékűnek szánta az izraeli választások előtt, de az EU számára is. Merthogy a négy állam rendre az uniós határozatok ellen voksolt, ha azok bírálták a palesztinokkal szembeni izraeli bánásmódot. Ilyen partnerekkel a miniszterelnök bizonyosan éket ver az unióba.

Csakhogy most az újonnan kinevezett izraeli külügyminiszter azt állította, hogy a lengyelek az anyatejjel szívják magukba a zsidóellenességet és ez lehetetlenné tette a tanácskozást. Egyébiránt Katz nagy tetszést aratott a kijelentéssel saját pártján belül és ez figyelmeztetés Netanjahu számára, mármint hogy a lakosság nem hajlandó elfogadni, ha bárki figyelmen kívül hagyja a történelmet, még ha az politikailag ajánlatosnak is tűnik.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1914638338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2019.02.20. 07:25:50

Nem szép dolog egy sújosan isiászos emberbe folytani a szót!

FCUK5 2019.02.20. 07:58:03

érzékenyen érinti őket a dolog, tehát igaz. Junckerék tényleg semmi politikai vénával nem rendelkeznek.

paraszthajszal 2019.02.20. 08:13:11

„nincs semmilyen közös vonás közte és a magyar vezető között, ezért a magyar kormánypártnak nem az EPP-ben van a helye”

Még jó, hogy Orbán nem egy alkoholista roncs, aki az idegen népesség tömeges betelepítése révén oldaná meg a munkaerő-utánpótlás biztosítását. Azt, hogy ez mitől kereszténydemokratább, mint Orbán, már nehezen tudnám megmondani.

paraszthajszal 2019.02.20. 08:16:01

„A Bizottság alelnöke személyesen Orbán Viktort támadta a bevándorlás-ellenes poszterekért, amelyek azt állítják, hogy az unió szándékosan meggyengítette a külső határokat, mert több migránst akar beengedni.”

Ebbőlnlátszik, hogy félnek tőle.

Van, aki nem fél felrúgni a brüsszeli mutyik során kialakult „bevándorláspárti konszenzust”?

Remegjen csak a térdetek, ballibbantkáim, mert májusban eljön a népítélet, és az nem lesz kegyes veletek!

2019.02.20. 08:18:37

Szeretném felhívni a figyelmét az itt röfögő aparat csicskáknak,hogy 01geci már elterjedt a világban,míg Junckert még ,csak ök látják "részegen"!

paraszthajszal 2019.02.20. 08:25:03

„Szigorúan jogi értelemben véve, a 7-es paragrafus alkalmazása mindkét esetben halva született ötlet. Ám politikailag egyre nagyobb jelentősébe van, mivel a nettó befizetők az eddiginél jobban meg akarják nézni, Brüsszel mire fordítja a pénzüket. Vagyis a nyomásgyakorlás eszközeként tudják bevetni a jogállami eljárást, miután már tele van a hócipőjük a magyarok és a lengyelek pattogásával, hogy mennyire nem szolidárisak főleg a migráció kapcsán”

Köszönjük a beismerő vallomást, hogy az ún. „jogállamisági” eljárásban szó sincs semmiféle olyan problémáról, ami Magyarország jogállam voltát kérdőjelezné meg, kizárólag az a problémájuk, hogy nem fogadjuk el a kötelező betelepítési kvótákat, és csak ezért kekeckednek velünk!!!

De bizton számíthatnak arra, hogy amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten, Junckerrel és a többi levitézlett, Soros zsebében lévő brüsszelitával nem fogunk kesztyűs kézzel bánni az EP-kampányban!

paraszthajszal 2019.02.20. 08:30:59

@csulla: „01geci már elterjedt a világban,míg Junckert még ,csak ök látják "részegen"!”

Persze, szegény öregúr csak isiászos, miért bántja őt mindenki ???
mindenszo.hu/juncker-es-a-pia-ot-alkalom-amikor-kiujult-juncker-isiasza/

Amúgy annál jobb lesz nekünk, mennél jobban „elterjed” a „01geci” (valójában az ezen rejszoló lippsi hülyegyerekek) a „világban” (ti. addig se itt rontjátok a levegőt).

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.20. 09:19:30

" ... Közben egyre erősödnek a felhívások, hogy a pártcsalád adjon túl a nacionalista magyar párton annak makacsul bevándorlás-ellenes hadjáratai miatt. ... "

Mily érdekes, mindig kívülről mondják meg, hogy mit kellene az EPP-nek csinálnia, ez annyira ismerős, akár a magyar fotball, ez itt a 10milla szövetségi kapitány országa, mindenki jobban tudja mit kellene csinálni a pályán, mégis sz@r az egész...

Ami pedig azt illeti, elég durván hangolnak a pártok a kampányra, van aki nem hagy szót "folytani" van aki migráncsozik, és Junkerrel tapétáz. Lesz ez még durvább is, amikor beszállnak a későn ébredők is a kollektív anyázásba.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.20. 09:30:19

" ... Ha Orbán világbotrányt akart a Juncker elleni kampánnyal, akkor azt elérte! ... "

HA a "világbotrány" definíciója az, hogy a liberálfasiszta sajtótermékek megszokott publicistái írják a megszokott Orbánozós cikkeiket, akkor ez tényleg világbotrány.... Csak az vele a baj, hogy ezt kb minden ország lakosságának 95%-a leszarja. Néhány szájtépő külföldi liberálfasiszta politikus és hasonszőrű újságíró, valamint az itthon kivezényelhető néhányszáz bértüntető nem fog kormányváltást okozni...

Sőt, nevetségessé teszi az egész magyar ellenzéket az, hogy minden apró szarság miatt kivonul az a pár ember forgalmat megállítani, földhözverni magát, hogy vele mily csúnyán elbántak a gonosz kúrmánypártiak.... Gyakorlatilag elinflálják és nevetségessé teszik a tüntetést mint bevethető eszközt, aztán csodálkoznak, hogy lemondóan legyintenek rájuk még a saját párttagjaik is, amikor megy a körlevél, hogy szombaton milliós tüntetés lesz a Csuti Csüngőhasú Napóleon Országlása Ellen...

neko1967 2019.02.20. 09:43:35

Kocsis Máté:
"„Mindemellett valótlan, és ezáltal sértő is Varga István állítása, mert az igényesség és az intellektuális fölény már akkor is az Önöké volt, amikor létszámukban messze elmaradtak a posztkommunista és liberális kollégáiktól."

"ötnapos határidőn belül eddig a Figyelő tett eleget a felszólításnak:

Ripost alapján valótlanul híreszteltük, hogy Nagy Blanka három tárgyból is bukásra áll, illetve, hogy kifejezetten gyenge tanuló. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Nagy Blankának annyi hiányzása van, hogy az már meghaladta azt a mértéket, amit a törvény még egyáltalán lehetővé tesz."

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.20. 10:15:27

@neko1967:

Úgy látszik a "mocskosszájú" kiscsaj megkapja az elégtételt :-)

DE azért ez messze elmarad a Bayer tarifájától, ott Bayer fél millát fizet Hadházynak, itt a csaj kap egy sorry-t a sajtótól...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.20. 10:30:09

Érthető, hogy Junkerék kapálóznak a Csuti Rablóbanda plakátja ellen, de az ellenplakátok általában azt a hatást erősítik, hogy a Brüsszeli vezetés "kabátlopási ügybe keveredett". Lehet mosakodni, kikérni magának, de ez a fajta politikai hatásmechanizmus erősen működik, Erre építenek a Csuti Csüngőhasú Törpe Minoritás minden kampányában.

Ezt a hatást erősíti az összes ellenkezés, erre vannak a jó magyar közmondások:
nem zörög a haraszt.... az kiabál a leghangosabban... stb

...a szomszéd tehene... 2019.02.20. 12:01:18

"Juncker: Orbánnak semmi keresnivalója a Néppártban, és ezúttal nagy védelmezője, Daul is roppant dühös a magyar politikusra."

Mitől van az az érzésem, hogy Orbán ezt magas ívben lexarja?
Junker bármit tesz, az EU választás fog eldönteni mindent.

FCUK5 2019.02.20. 12:19:04

nos, ugye a Bizottság bizony ők, mert függetlenül működik, a biztosok nem az országuk érdekeit képviselik, ez a pont tehát megáll.

Az Eu támogatja a határvédelmet? ez nagyon nagy vicc, Olaszországba és Spanyolországba engedik be folyamatosan a csónakokkal érkezőket.

Ami a humanitárius vízumot illeti: azt nem állítják, hogy más néven vagy hasonló konstrukción nem gondolkodnak, csak konkrétan a humanitárius vízumot igyekeznek tagadni, nem véletlenül, valószínűsíthetően azért, mert nem akarják elárulni a valós szándékokat.

Ha a tagállamoké a döntő szó, hogy a migrációval mi a helyzet, akkor miért próbálnak erről uniós álláspontot kialakítani? semmi közük hozzá, tehát magukat cáfolják.

egyértelmű tehát, hogy a plakát igaz, és ez elég érzékenyen érint bizonyos személyeket. ez van.

2019.02.20. 12:22:08

A minap meg ilyet ír a Bloomberg:
"Az asztalon lévő indítvány értelmében viszont minősített többséggel el lehet fogadni a megtorló intézkedéseket, amivel a büntetés lehetőségéhez jut a senki által meg nem választott uniós technokrácia, valamint Németország és Franciaország."

Ööö... akkó itt most ki van kiért? Ejróppa a technokrata elitért és a nagytőkés Fro-No. tengelyért létezik.. vagy ez a Népek Európája? (Értékekkel, demokráciával, abból is liberálissal..

@neko1967: Akkor ennek alapján teljesen helyénvaló volt a jótanuló kislány szóhasználata? Olyan Ejróppai, ugye? ..és ha őt ennekutána le hülyepicsázza valaki, akkor mítú?

" Vagyis a keleti növekedés megrendítése nem bölcs dolog az USA részéről, bárhogy is érez elnök a német kocsik iránt.".

Mem akarja ő megrendíteni az EU autógyártást.. csak kellene valamit kezdeni az USA autóipari lobbijával.. egyik ujját csak meg kell harapni. Az EU meg az idióta emissziós normáival jól bemanőverezte magát egy zsákutcába..

István Tamasi 2019.02.20. 12:38:37

@paraszthajszal: A csúti suttyó valóban nem alkoholista roncs -noha fotó is van róla, hogy demizsonból töltik neki a bundapálinkát, ő egy skizofrén roncs.

István Tamasi 2019.02.20. 12:42:00

O1G nyilatkozta. ne azt nézzék ami8t mondok hanem amit csinálok. Mit is csinál a csúti suttyó: vadul nyalja Putyin seggét.

neko1967 2019.02.20. 12:44:13

@Womb Raider:
Buta buta fidesspatkány! A szóhasználat attól függ, higy kire mondják! A csuti geci és a bajszos szar megérdemli, mert már annyit loptak! De a sajtó helyreigazítás nem azért volt - te nagyon hülye - mert csúnyát írtak róla, hanem azért, mert hamisan állították róla, hogy rossz tanuló és sokat hiányzott! Nem tudom, felfogtad e a különbséget!

Az Európai Unió alapelveit meg nem magyarázom el neked, mert kiégnek az agysejtjeid - amelyek láthatóan még a Szovjetúnió alapeszméivel vannak tele - mind a kettő!

paraszthajszal 2019.02.20. 12:44:45

@István Tamasi: „fotó is van róla, hogy demizsonból töltik neki a bundapálinkát”

Nem abból lesz alkoholista, aki alkalmanként, mértékkel iszik szeszes italt (akár pálinkát), hwnem abból, aki nem tudja kontrollálni magát, elveszíti a mértéket. Ha egy magas pozícióban lévő politikus nyilvánosan jelenik meg részegen (ez nem ugyanaz, minthogy alkoholfogyasztás közben lekapják!), az már bőven ez a kategória.

„ő egy skizofrén roncs”

Haha, akkor nehezen lenne belőle sikeres, kétszer újraválasztott miniszterelnök. Ez csak egy egyszerű mese, amit a rosszindulatú, irigykedő újságírók találtak ki, hogy a rosszindulatú, irigykedő proliknak szóló sajtótermékeiket eladják.

rallus 2019.02.20. 12:53:20

@István Tamasi:" ő egy skizofrén roncs"
Örüljetek neki, mert hol tartana most a forradalmi ellenzék, ha Orbán teljes értékű politikus lenne?

2019.02.20. 13:09:43

@neko1967: "A szóhasználat attól függ, higy kire mondják!"

:)))) Én inkább valami gyerekszobára emlékszem ezzel kapcsolatosan... de hát ember legyen a talpán, aki képes a jelen kor változásainak követésére..és ugye az ellenzék deklarált szellemi fölénye is kikényszerítette egy szakzsargon létrejöttét, amit az eccerű emberek már nehezen értenek meg.

"Az Európai Unió alapelveit meg nem magyarázom el neked, mert kiégnek az agysejtjeid "
Nem is terhelnének ilyen kéréssel.. megyek, megrendelem a Libriben az Ellenzéki-Magyar szótár aktuális kiadását.

sZulamith 2019.02.20. 13:14:28

Genetika, vagy valami más, hogy mindig széllel szemben megyünk, aztán csodálkozunk amikor vesztünk. Ami biztos, hogy diplomácia készségünk "0" minden szinten.

Toportyán Zsóti 2019.02.20. 13:51:44

@rallus: Forradalmi ellenzéktől állandóan rettegtek,szar életetek van.O1G ha kell mennetek kell az ellenzék platáktjait rongálni,betiltani,nekik járó pénzt visszaszívatni mamelukjaitokkal,miközben ezerszeres pénzen szidjátok azt aki ferdén mer rátok nézni,birnbaumot kibéreltétek mocskot szórni másokra,tőletek lejjebb csak holnaoi tenmagatok van úgy rettegtek.

2019.02.20. 14:15:32

@Toportyán Zsóti: "Forradalmi ellenzéktől állandóan rettegtek,szar életetek van."

Ha megengeded, ezt itten én kinyomtatom és bekeretezem.

Forradalmi ellenzék! .. ahogy a kommented többi részét elnézem, szól a zene nálad rendesen ;)

morpho 2019.02.20. 14:33:37

Orbán azt hazudja a magyaroknak, hogy az EU elhatározta, hogy tönkreteszi az egyik tagállamát, Magyarországot. Betelepít egymillió gazdasági bevándorlót, akiknek migránsvízumot ad és megtiltja a magyar hadseregnek (hadsereg, muhaha), hogy részt vegyen a magyar határ védelmében. Ezt Soros pénzeli és Junker is támogatja, mert gyűlöli Orbánt és Magyarországot. (gyerekkorában egyszer majdnem belefulladt a Balatonba) Hogy miért pont Magyarországot akarják tönkretenni a 28 tagállam közül, azt nem tudjuk, de Orbán ezt írta a plakátra, tehát így van. Ha az EB elnöke mondja, hogy nincs így, akkor hazudik, mert ő Soros embere. Az ne zavarjon senkit, hogy nincsenek menekültek Magyarországon és nem is akarnak jönni. Orbán mást mondott.
Aki ezt az elképesztő faszságot elhiszi, az elmeroggyant, aki ezt terjeszti, az meg egy hazug gazember. Ez ugyanis olyan, mintha Idahoban, vagy Floridában azzal kampányolna a kormányzó, hogy Washington tönkre akarja tenni az USA egyik tagállamát. Szánalmas, nevetséges és primitív hazugság, szánalmas, nevetséges és primitív választóknak adagolva. A legjobb az, amikor Orbán az Indexet nevezi fakenews gyárnak, majd belekezd egy ilyen kampányba.
Egyébként nagyon egyszerű a megoldás: ha Brüsszel tönkre akarja tenni Magyarországot (muhaha), akkor ki kell lépni az EU-ból! Joggal kérdezheti meg az átbaszott fideszszavazó, hogy mi a faszért vagyunk mi tagjai egy olyan szervezetnek, ami tönkre akar tenni minket. Ki kell lépni a picsába, és bekaphatják. Ja, hogy akkor a pénzt is ugrik? ja az azért kell, azt adják csak ide, mert Mészárosnak kiszárad a bankszámlája! Orbán kollégának el kéne magyarázni, hogy baszni és szűznek maradni nem lehet egyszerre!

Helga Beauty Salon. 2019.02.20. 15:22:40

az Európai Néppárt elnöke is elítélte a Sorost és Junckert ábrázoló plakátot, ..............

Akkor ez már antialkoholoszemitizmus!

István Tamasi 2019.02.20. 16:34:31

@paraszthajszal: Igazi suttyóhívő létedre tudhatnád, hogy ő maga mondta magáról, hogy skizofrén.

István Tamasi 2019.02.20. 16:37:00

@rallus: Már a rómaiak megmondták, hogy SIMILIS SIMILE GAUDET. Tehát a skizofrén roncs hívei tartják a hatalomban O1G-t.

neko1967 2019.02.20. 16:39:52

Ha valaki szíveskedne kiszámolni, hogy ennyi pénzből mondjuk 4 évig mennyi újonc rendőr bérét lehetne kifizetni - már csak a hatalmas migráncs veszélyre tekintettel - megköszönném!

444.hu/2019/02/20/kicsit-tobb-mint-ket-ev-alatt-56-milliardot-koltott-a-kormany-sorosozasra

2019.02.20. 16:50:50

Abotrány igazából az hogy ilyen ember Európa élére kerülhetett. Nem kell csodálkozni az EU viselt dolgain hiszen fejétől büdösödik a hal.

paraszthajszal 2019.02.20. 16:58:55

@neko1967: „Ha valaki szíveskedne kiszámolni, hogy ennyi pénzből mondjuk 4 évig mennyi újonc rendőr bérét lehetne kifizetni - már csak a hatalmas migráncs veszélyre tekintettel - megköszönném!”

Sajnos aztat nem tudom, de a te kényszergyógykezelésedet akár száz évig is lehet fizetni belőle! És még lélegeztetőgépre át se számítottam…

@István Tamasi: „ő maga mondta magáról, hogy skizofrén”

Vagy tök mást mondott, és kiforgattátok a szavait (a skizofrén hajlamról ő egyértelműen nem orvosi, pszichiátriai értelemben beszélt, hanem képletesen).

morpho 2019.02.20. 16:59:19

@colly002: Orbán még nem került Európa élére és nem is fog. Ne álmodozz!

paraszthajszal 2019.02.20. 17:11:45

@morpho: Nagyon vicces vagy lippsikém, amúgy valóban szégyen, hogy egy ILYEN ember, ha nem is Európa, de az Európai Bizottság élére kerülhetett: www.origo.hu/itthon/20180715-juncker-botladozas-isiaszok.html

taga20 2019.02.20. 17:22:17

@colly002: az meg még nagyobb botrány, hogy egy ilyen szarházi maffiafőnök, mint O1G, aki szétkúrja az országot! egy kibaszott ocsmány disznó!

ujszo.com/image-gallery/135793/9?nid=596545

morpho 2019.02.20. 17:33:10

@paraszthajszal: Terelsz! Junker alkoholizmusának semmi köze Orbánék hazúg kampányához.

István Tamasi 2019.02.20. 17:33:40

@paraszthajszal: Tehát egyetértesz azzal, hogy O1G pszichiátriai kezelésre szorul. Köszi.

neko1967 2019.02.20. 17:49:31

@paraszthajszal:

Minden mondatod egy ön KO fidesspatkány!

Helga Beauty Salon. 2019.02.20. 17:51:46

@morpho: Terelsz! Junker alkoholizmusának semmi köze Orbánék hazúg kampányához....

És a te alkoholizmusodnak mennyi köze van hozzá hogy hosszú "ú"-val írod a hazugot? :D Vagy ez csak Kunfalvi szindróma? :DDDDDDD

neko1967 2019.02.20. 18:00:42

@colly002:

Ugye pénzért csinálod? Mert ennyi hülyeséget leírni......

FCUK5 2019.02.20. 18:08:28

@morpho: hazug. köszönöm a figyelmet, mindig örülök, ha segíthetek a balfaszoknak, különösen helyesírási kérdésekben, Pali bácsi óta. szóval hazug, így írjuk mi, magyarok.

taga20 2019.02.20. 18:08:28

@Helga Beauty Salon:

te szarházi fityeszretek!
a gazdád vejének 13 csilliárdjáról pofázzál, ne nyelvtannáciskodj rohadék!

rallus 2019.02.20. 18:09:52

@István Tamasi: Azok a rómaiak, akik nem betelepült barbárok voltak és tudtak latinul, a "Similis simili gaudet " közmondást alkalmazták... Természetesen Kunhalmik és Bangónék ott is előfordultak..., bár nem a ludus litterarius környékén...

neko1967 2019.02.20. 18:15:03

@colly002:

Orvosnál voltál? Sürgősen mutasd meg magad! Először is én nem gyűlölöm Orbánt! Ilyen vezetéknévvel élnek rendes, becsületes emberek is. Én a csuti tolvaj gecit gyűlölöm! Téged meg sajnállak, hogy beveszed ezt a hazafias maszlagot!

"Nem tőled lopunk, elvtárs, hanem érted!"

neko1967 2019.02.20. 18:16:38

@colly002:
Nem adósodtunk el te nagyon hülye? Paks 2? Letelepedési kötvények? És amiről még nem is tudunk!

rallus 2019.02.20. 18:33:17

@neko1967: Szerintem ha a Fitch is felminősíti az országot, akkor te, mint a hazáját szerető ember , tökön szúrod magad... Remélem...

taga20 2019.02.20. 18:42:24

@rallus: te szarházi! te fogod pinán szúrni magad, amikor a geci idolod elmenekül moszkvába!

lassan eljön az ideje. szerintem kezdj bepakolni a bőröndödbe!

Helga Beauty Salon. 2019.02.20. 18:53:13

@taga20: Mi lenne ha inkább befognád a hülye pofádat? Mindenki jobban járna!

neko1967 2019.02.20. 18:55:23

@rallus:

Buta fidesspatkány, most herélted ki magad! Ha felminősítettek, akkor "jól dolgoztunk", ha meg le, akkor a "gonosz spekuláns nemzetközi tőke"a hibás!

Mikor veszitek már észre, hogy jobb ha elkerültök, mert mindig a padlóba döngölöm az összes fidesspatkányt!

www.napi.hu/magyar_gazdasag/https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/megerkezett_szijjarto_kommentje_a_leminositesre.505762.html.505762.html

www.origo.hu/gazdasag/hirek/20111102-szijjarto-indokolatlan-lenne-egy-magyar-leminosites-de-megtortenhet.html

morpho 2019.02.20. 19:04:05

@Helga Beauty Salon: @FCUK5: Tereltek! Mi köze Orbánék hazúúúúg kampányának ahhoz, hogy én elírtam egy betűt? Ti is elírjátok néha, csak leszarós. Nagy zavar lehet nálatok, hogy csak egy elírásba tudtok belekötni. Orbánék hazudozása rendben van, csak az én helyesírásommal van gond. Ócska, buta trollok.

neko1967 2019.02.20. 19:06:05

@morpho:
Ne izgulj, amikor mobilról írok, néha nekem is sikerül mellé nyomnom, és már a szemem sem a régi......

morpho 2019.02.20. 19:06:35

@colly002: "Tényleg kiakarnak csinálni minket"
Milyen érdeke fűződik egy államszövetségnek ahhoz, hogy tönkretegye az egyik tagállamát és ez miért pont a jelentéktelen Magyarország? Szerinted ez tényleg életszerű? :))

neko1967 2019.02.20. 19:07:03

@morpho:
Ne izgulj, amikor mobilról írok, néha nekem is sikerül mellé nyomnom, és már a szemem sem a régi......

Helga Beauty Salon. 2019.02.20. 19:09:46

@morpho: Ti is elírjátok néha, csak leszarós. Nagy zavar lehet nálatok, hogy csak egy elírásba tudtok belekötni. ................

Persze hogy elírjuk, mi sem jártunk iskolába! :D
A második mondatod viszont aljas rágalom, én az élő fába is bele tudok kötni, nem kellene hogy analfabéta legyél! :P

FCUK5 2019.02.20. 19:09:52

@morpho: azért csak az elírásodról beszélünk, mert még annak van a legtöbb értelme:):)

morpho 2019.02.20. 19:11:24

@neko1967: Én is mobilról írok és egy elütés benne van, ezért az egész nem érdekel. Van olyan narancskullancs, amelyik ékezetek nélkül ír, az tettestárs, ezért nem zavarja őket. A kamukampányhoz meg nem szólnak hozzá. Milyen érdekes.

Helga Beauty Salon. 2019.02.20. 19:12:53

@neko1967: Ne izgulj, amikor mobilról írok, néha nekem is sikerül mellé nyomnom, és már a szemem sem a régi......

Persze seggarc, csak legyen olyan hülye aki ezt beveszi! A rövid és a hosszú u nem egymás mellett van.

morpho 2019.02.20. 19:14:06

@Helga Beauty Salon: Na lássuk azt az élő fát! Gyerünk pubi! Kiváncsivá tettél, nyomás!

@FCUK5: Gyengus terelés. Komolytalan.

morpho 2019.02.20. 19:17:04

@Helga Beauty Salon: " A rövid és a hosszú u nem egymás mellett van"

Te írtál már szöveget okostelefonról? Ha egy picit hosszabban megnyomsz egy magánhangzót, hosszúvá alakul. Ha nem figyelsz úgy marad.

Helga Beauty Salon. 2019.02.20. 19:18:14

@morpho: Na lássuk azt az élő fát! Gyerünk pubi! Kiváncsivá tettél, nyomás!.......

Élő fát mondtam, nem tuskót! :D Kíváncsi hosszú í, de nyilván elütötted! :P

Helga Beauty Salon. 2019.02.20. 19:27:30

@morpho: Te írtál már szöveget okostelefonról? ...............

Azt ritkán, de lehet magyar billt letölteni, amúgy ne vakíts, mert szerintem nem telóról írsz.
Amúgy nekem tökmindegy, nem szoktam soha ilyennel foglalkozni, mindössze a poénhoz kellett, mert tényleg ez volt az egyetlen használható az irományodban!

Helga Beauty Salon. 2019.02.20. 19:43:50

@neko1967: Bocs haver, ki sem nyitom, engem ez a bibsi vincent kitiltott.

morpho 2019.02.20. 19:43:57

@Helga Beauty Salon: Ezt sima kapitulációnak veszem. Nem tudsz hozzászólni a kamukampányhoz, ezért átalakultál helyesírás nácivá, majd leírod, hogy ez csak poén. Egyszer írj okostelefonról és rájössz, hogy milyen kurva könnyű egy rövid magánhangzóból hosszút csinálni, aztán nem fogsz ilyen faszságokat leírni, hogy a hosszú és a rövid u nem egymás mellett van :)) Ezen jót röhögtem:))

Ehhez kéne hozzászólni pubi, próbáljuk meg még egyszer: Orbán azt hazudja a magyaroknak, hogy az EU elhatározta, hogy tönkreteszi az egyik tagállamát, Magyarországot. Betelepít egymillió gazdasági bevándorlót, akiknek migránsvízumot ad és megtiltja a magyar hadseregnek (hadsereg, muhaha), hogy részt vegyen a magyar határ védelmében. Ezt Soros pénzeli és Junker is támogatja, mert gyűlöli Orbánt és Magyarországot. (gyerekkorában egyszer majdnem belefulladt a Balatonba) Hogy miért pont Magyarországot akarják tönkretenni a 28 tagállam közül, azt nem tudjuk, de Orbán ezt írta a plakátra, tehát így van. Ha az EB elnöke mondja, hogy nincs így, akkor hazudik, mert ő Soros embere. Az ne zavarjon senkit, hogy nincsenek menekültek Magyarországon és nem is akarnak jönni. Orbán mást mondott.
Aki ezt az elképesztő faszságot elhiszi, az elmeroggyant, aki ezt terjeszti, az meg egy hazug gazember. Ez ugyanis olyan, mintha Idahoban, vagy Floridában azzal kampányolna a kormányzó, hogy Washington tönkre akarja tenni az USA egyik tagállamát. Szánalmas, nevetséges és primitív hazugság, szánalmas, nevetséges és primitív választóknak adagolva. A legjobb az, amikor Orbán az Indexet nevezi fakenews gyárnak, majd belekezd egy ilyen kampányba.
Egyébként nagyon egyszerű a megoldás: ha Brüsszel tönkre akarja tenni Magyarországot (muhaha), akkor ki kell lépni az EU-ból! Joggal kérdezheti meg az átbaszott fideszszavazó, hogy mi a faszért vagyunk mi tagjai egy olyan szervezetnek, ami tönkre akar tenni minket. Ki kell lépni a picsába, és bekaphatják. Ja, hogy akkor a pénzt is ugrik? ja az azért kell, azt adják csak ide, mert Mészárosnak kiszárad a bankszámlája! Orbán kollégának el kéne magyarázni, hogy baszni és szűznek maradni nem lehet egyszerre!

neko1967 2019.02.20. 19:48:18

@morpho:

Minek ennyi karaktert pazarolni!

A csuti geci tolvaj gazember. Ennyi!

neko1967 2019.02.20. 20:22:45

Na most akkor mi van? "Küzdünk" Brüsszel ellen, de beengedjük a moszkvai elvtársakat?

index.hu/belfold/2019/02/20/nbb_orosz_kgst_bank_budapest_kozpont_kedvezmenyek/

morpho 2019.02.20. 20:26:27

@neko1967: Hogy elszaladtak a narancskullancsok. Most telepítik a helyesírás ellenőrző programot a mobilomra! :)

Helga Beauty Salon. 2019.02.20. 20:39:29

@morpho: Az ne zavarjon senkit, hogy nincsenek menekültek Magyarországon és nem is akarnak jönni. ..............

Ha így hiszed, akkor mi a jó anyádért pofázol erről?
Szerintünk be akarják őket tehát mi beszélünk erről. Azt meg hogy miről beszélünk nem ti mondjátok meg!
A kamukampányról pedig inkább kussolj a sok balfasz nagyformátumú pelenkagét, menzaügy, ajtónakrohanásos ökörség után!

kunzoo 2019.02.20. 20:50:00

Jó móka lesz az EP kampány. Juncker úr úgy viselkedett kamerák előtt mintha Soros felszopólánya lenne. Azt hitte ezt a magas labdát sose csapják le?

morpho 2019.02.20. 21:06:15

@Helga Beauty Salon: Terelés. Egyetlen értelmes hsz-ed nincs ma művésznő. Menstruálsz?

@kunzoo: "Juncker úr úgy viselkedett kamerák előtt mintha Soros felszopólánya lenne"

Láthatnám a videót erről? Köszi előre is.

paraszthajszal 2019.02.20. 23:25:05

@morpho: @neko1967: Így kell ezt csinálni, 2 az 1-ben – Deutsch csicskítja a piás Junckert, Szijjártó pedig az Euronews riporterét alázta bele a betonba:
mindenszo.hu/deutsch-tamas-peldasan-helyretette-az-alkesz-junckert/
mindenszo.hu/szijjarto-felmosta-a-padlot-a-magyarokat-gyalazo-euronews-riporterrel-video/

paraszthajszal 2019.02.20. 23:30:35

@neko1967: „»Küzdünk« Brüsszel ellen, de beengedjük a moszkvai elvtársakat?”

Ezt hívják diverzifikációnak lippsikém; vagy ahogy a művelt francia mondaná, „Don't put all your eggs in one basket"!

Amúgy abból, hogy az NBB itt működik majd, nekünk csak előnyünk származhat, ebből nem következik az, hogy bármilyen másik bank itt fog hagyni minket, vagy akár ne lehetne nálunk EIB-finanszírozta projekt is.

neko1967 2019.02.21. 05:09:02

@paraszthajszal:
Szóval a két hülye megint égette a magyarokat..... Nem is várok többet tőlük! De mondjuk a tomika igazán elmondhatná, hogy mi lett a beléptető kapuk árával.....

Az szovjet bankkal meg gyarmat leszünk, és ennek minden kommunista patkány örül. Te is!

paraszthajszal 2019.02.21. 06:49:25

@neko1967: „két hülye megint égette a magyarokat”

Égetni a magyarokat nem ők szokták, hanem egy másik társaság – szerencsére többnyire csak Magyarul tudnak (nem volt könnyű az a nyelvvizsga, igaz, Ágica?).
mindenszo.hu/igy-rohog-minden-magyar-az-ellenzeken-video/
mindenszo.hu/hoppa-kunhalmit-mar-a-sajat-szavazoi-se-tamogatjak/
mindenszo.hu/most-erkezett-ujabb-baki-karacsony-sem-tud-helyesen-irni/

„szovjet bankkal meg gyarmat leszünk”

Ja, persze. Ideje elővenned az ötödikes oroszkönyveidet, tovaris, holnap kikérdezzük!

neko1967 2019.02.21. 07:23:06

@paraszthajszal:
Elárultad magad - és a hazát - hogy tőrölmetszet büdös kommunista vagy! Ismét le KO-ztad magad, fidesspatkány!

neko1967 2019.02.21. 07:30:17

@paraszthajszal:
Egy fakenews fidess propaganda oldalra hivatkozol fidesspatkány? Te nagyon hülye vagy!

m.hvg.hu/itthon/20190204_A_mediahatosag_szerint_nem_sajtotermek_a_Minden_Szo

Se impresszum, se felelős szerkesztő? Így könnyű következmények nélkül hazudni!

paraszthajszal 2019.02.21. 07:57:01

@neko1967: „Se impresszum, se felelős szerkesztő? Így könnyű következmények nélkül hazudni!”

Pont azért nincs a MindenSzó blognak impresszuma, felelős szerkesztője, amiért a b1 blognak sincs ilyenje – mert nem egy sajtó-/médiatermék, hanem egy blog. Nem csak az lehet blog, ami az indexes lippsi blog.hu szolgáltatónál jelenik meg!

Ennek megfelelően „saját híreket” nem is közöl, csak a nemzeti sajtót szemlézi, és saját tartalomként véleménycikkeket jelentet meg.

De tudok tenéked más kötelező olvasmányokat is ajánlani:
„Kezd kivilágosodni a kép a bevándoroltatás körül, miért hadakoznak a ballibok a bevándorlás mellett, miért erőszakoskodnak és miért akarják kötelezővé tenni.”
libsifigyelo.hu/bukta-van-az-eu-illegalis-emberkereskedelmet-folytat-libiaban/

Európai téridő 2019.02.23. 10:37:51

Ez a sok nyugat-mucsaröcsögei xir-szar firkászati termék felfújt lufi, a firkásznyuszikák reszlegetik körmöcskéiket és hülyeségeket beszélnek. Pontosabban: Hülye politikusok hülye beszédeit szíves-örömest közlik.

Gato666 2019.02.25. 08:06:38

@paraszthajszal: na, most már alkoholista is? Akkor ezen a héten tuti megbukik... :)
süti beállítások módosítása