B1 blogcsalád



Trócsányi szerint a kormány nem ismer kompromisszumot a korrupció ügyében és a plafon a helyén maradt

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. február 19. - Szelestey

• A nacionalizmus csak a civilizáció elpusztítását segíti elő

• Amit az Egyesült Államok Kelet-Európában akar, az  könnyen az unió végét jelentheti

• A magyar kormány hathatós munkálkodása nyomán nálunk mostanra már lehetetlenné vált a tisztességes tudományos kutatás 

Yahoo/AP

yah.png

Az izraeli miniszterelnök ezúttal is védelmébe vette Orbán Viktort, mondván, hogy az támadta Horthyt, sőt ennek kapcsán a magyar politikus ment a legmesszebb. A jelentés hozzáteszi, hogy Orbán is azok közé tartozik, akik érzékeny területre merészkedtek rá az ország 2. világháborús szerepe ügyében, hiszen dicséri az egykori kormányzót és támogatja a Sorsok Házát, noha szakértők azt mondják, hogy múzeum bagatellizálja a kollaboráns magyarok közreműködését. Ezen kívül antiszemita szóképeket vetett be a Soros elleni hadjáratban. Izraeli kollégája szerint azonban antiszemitizmus ma Nyugat-Európában van, de azért a jobboldal a felelős.

Mint ismeretes, a holokauszt körül kirobbant diplomáciai vita meghiúsította Netanjahu tervezett jeruzsálemi csúcstalálkozóját a V4-ek vezetőivel, pedig azt a házigazda mérföldkőnek szánta a négy országhoz fűződő kapcsolatok erősítésében, illetve azoknak a bírálatoknak az elhallgattatására, amelyek kormányát érik nemzetközi fórumokon. A terv odahaza is sok támadásnak van kitéve, az ellenfelek azzal vádolták meg a politikust, hogy olyan nacionalista vezetőkkel áll össze, akik eltorzítják a képet a népirtásról és becsukja a szemét a közép-európai antiszemitizmus láttán is.

New York Times

new_york_times.jpg

Netanjahu két éve udvarol a jobboldali, illetve egyre tekintélyelvű rendszereknek Európa középső részén. Ennek érdekében igyekszik kiaknázni azok ellentéteit az EU-val, mivel utóbbi élesen kifogásolja a palesztinokkal szembeni bánásmódot. A politikának meg is lett az eredménye, mert tavaly májusban Magyarország, Csehország és Románia közbelépett, amikor az unió közös nyilatkozatban akarta elítélni az Egyesült Államokat, miután az Jeruzsálembe telepítette át nagykövetségét. A négyeknek is megvan a maguk baja Brüsszellel, ám az ellentétek a migránsválság lecsengése után egyre inkább a demokráciaellenes lépések körül csúcsosodnak ki.

Az Európai Reformközpont nevű elemző intézet vezetője úgy látja, hogy Izrael és a visegrádiak viszonyában erősen jelen van a leplezetlen politikai opportunizmus. Netanjahu azon van, hogy minél több olyan államot állítson maga mellé, aki elégedetlen az EU-val és az külön jó neki, ha ez ingerel más tagállamokat. Orbán Viktort az vezérli, hogy állandóan kifogásolják az antiszemitizmusát, ám ő vissza tud kérdezni, hogy miről beszélnek, amikor az izraeli vezető rábólintott a politikájára. Beleérte azt is, hogy Soros a bűnbak a magyar belpolitikában.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Történelmi vakság címmel a kommentár arra figyelmeztet, hogy Netanjahu sokat áldozott a Visegrádi Csoporttal kialakítandó együttműködésre, függetlenül az antiszemita magyar felhangoktól és a revizionizmussal határos lengyel emlékezetpolitikától. Számára az a lényeg, hogy szövetség jöjjön létre olyan államokkal, amelyek megbízhatóan képviselik vonalát Brüsszelben. A lengyelekhez fűződő izraeli barátság fontos az USÁ-nak is, mert Washington hídfőállásnak tekinti a két országot a nyugati civilizáció védelmében, és csak örül, hogy emiatt feszültségek támadnak az EU-n belül. Csakhogy Varsó és Jeruzsálem szövetsége homokra épül, amint azt a mostani vita is alátámasztja. A történelem iránt vak nacionalizmussal éppen hogy nem lehet a civilizációt megmenteni.  

Die Welt

die_welt.jpg

Trócsányi László Magyarország következő uniós biztosaként azt sürgeti, hogy az unió ideológiailag legyen semleges, azt pedig ne politikusok, hanem a tények alapján jogászok döntsék el, mennyire felel meg a jogállam követelményeinek egy-egy ország. Az interjúban a miniszter elmondta: azt a megbízást kapta Orbán Viktortól, hogy a Bizottságban majdan egyszerre törekedjen kompromisszumra és a nemzeti érdekek érvényesítésére. Egyben vitatta, hogy az egész EU kétségbe vonná a magyar demokráciát, szerinte ez csupán az EP politikai véleménye. Úgy véli, az ilyen vitákat az állam- és kormányfők helyett az igazságügyi miniszterekre kellene bízni.

A politikus ezúttal is tagadta, hogy a közigazgatási bíróságok veszélyeztetnék az igazságszolgáltatás függetlenségét. De megerősítette, hogy figyelembe kívánják venni ez ügyben a Velencei Bizottság állásfoglalását. Emlékeztetett arra, hogy a magyar gyakorlatra van példa több nyugati államban is, és ha ott megfelel, akkor nem lehet kifogásolni az „új demokráciákban” sem. Szerinte nem lehet kizárni, hogy fontos bírói tisztségek betöltésébe ne játsszon bele a politika. A lényeg az, hogy az illető utána, munkája során önálló legyen. Azzal nem ért egyet, hogy a Főügyészség ne harcolna a korrupció ellen, ez ügyben szorosan együttműködik az OLAF-fal is. Itt nincs kompromisszum. És a maga részéről még sohasem hallott arról, hogy ilyen ügyekben a politika bárkit megvédett volna. Az Elios kapcsán a vádhatóság egyszerűen arra a következtetésre jutott, hogy itt bizony nem történt semmiféle bűncselekmény.

Trócsányi nem gondolja, hogy Magyarországon is meg kellene honosítani a korrupcióellenes ügyészséget, hiszen Romániában annak tevékenységébe beleszólt a titkosszolgálat is. Szerinte a bűnüldözés hatékonyságát rontja, hogy az unió az Eurojust mellett létrehoz egy párhuzamos intézményt, az Európai Ügyészséget. És itt belép a képbe az is – mondja -, hogy burkoltan kiterjesztenék a közösség jogkörét a nemzetállamok rovására. És azt sem írja alá, hogy az Európai Bíróság helyett más testület döntsön a magyar és a lengyel kormány elleni jogállamisági eljárásban.

Politico

politico_1.jpg

Soros György mellett Juncker lett a magyar kormány új EU-ellenes kampányának fő célpontja. A közpénzekből indult akciósorozat mindkettőjüket azzal vádolja, hogy olyan migrációs terveket szorgalmaznak, amelyek az ország biztonságát fenyegetik. A kabinet Facebook-oldalán közzétett plakát szerint a magyaroknak jogukban áll tudni, mire készül Brüsszel. Rögtön meg is adja a választ: az EU kötelező betelepítési kvótákat kíván elrendelni, és gyengíteni próbálja a tagállamok jogát azok saját határainak megvédésére. Emellett vízumokkal igyekszik megkönnyíteni a bevándorlást. A Bizottság elnöke, aki maga is az Európai Néppárthoz tartozik, most először került a hadjárat célkeresztjébe. A magyar vezetés az elmúlt időszakban sokmillió eurót költött politikai hirdetésekre. Bírálók szerint ezekkel a reklámokkal „közeli” sajtóorgánumokat finanszíroznak.  

Guardian

guardian.png

Hogy az amerikai külügyminiszter körbeudvarolta a kelet-európai EU-tagokat, az létében veszélyezteti az uniót és egy szélesebb ideológiai csata része – mutat rá az elemzés. A Trump-kormányzat arra törekszik, hogy szétrombolja a szervezetet. E célból rájátszik az európai belső ellentétekre. A másik oldal igyekszik ellenállni, Merkelt a hét végén felállva ünnepelték a müncheni Biztonsági Fórumon, amikor állást foglalt a nemzetközi intézményrendszer fenntartása mellett. De hogy az amerikai elnököt milyen EU-ellenes megfontolások irányítják, azt jól lehetett látni Pompeo budapesti, pozsonyi és a varsói látogatásán. A politikus szabadra állította a jelzőt a jobboldali-populista kormányoknak és a 3 úticélpont kiválasztásával ráerősített a megosztottságra az egykor Vasfüggöny két oldala között. Azaz olyan sebekbe nyúlt, amiket manipulálnak a demagógok, és amik megakadályozták az utóbbi években az európai egységet.

Washingtonban Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó számít az ideológiai főcsővezetőnek. Ő már 15 éve tanulmányban rohant ki a globalisták ellen, mert azok szerint a szuverenitást gátló nemzetközi normákkal és egyezményekkel próbálnak kötőféket rakni a nemzetállamokra. Egyben kirohant a civil szervezetek ellen. Az uniót úgy minősítette, hogy az fenyegeti az amerikai érdekeket. Azaz a mostani amerikai támadások mögött a világ kormányzásáért vívott csata húzódik meg. Nem mintha Európa tudna vetélkedni ezen a területen az USÁ-val, ám olyasvalamit testesít meg, amit Trump megvet.

Pompeo a múlt héten egyetlen szót sem vesztegetett arra, hogy az EU is segített megerősíteni a kelet-európai demokráciákat. Miközben az európai szövetség jobban kiáll az értékekért, mint a Nato. Ezzel szemben Bolton azt gondolja, amit a budapesti és varsói populisták, hogy ti. az emberi jogok azért kellenek a globalistáknak, mert azok ily módon is korlátozni igyekeznek a nemzetállamok jogkörét.

A tengerentúli vendég együtt vacsorázott Orbánnal, aki át akarja rajzolni a földrész politikai térképet és nem sok jele volt annak, hogy olyan sok kérdésben térne el a véleményük, leszámítva talán Oroszországot. Emellett a vendég összejött több NGO képviselőivel. Vagyis a politikus igyekezett a maga oldalára állítani az értékalapú unió ellenségeit. Azaz a szervezet többrétegű politikai offenzíva célpontja mind Washington, mind Moszkva részéről, amiért az olyan, amilyen. Minél előbb számot vetnek ezzel az európaiak, annál jobb.

Frankfurter Rundschau

frankfurter.jpg

Hogy a jobboldali populisták mennyire tudnak majd keresztbe tenni az új Európai Parlamentnek, az attól függ, hogy képesek lesznek-e együttműködni. Május végén összesen 705 hely sorsa dől el, és egyelőre nem lehet megjósolni, ebből mennyit képesek elhódítani a nacionalisták és szélsőségesek. De várhatóan növelik mandátumaik számát. A német kereszténypártok strasbourgi frakcióvezetője azonban nem gondolja, hogy erősödne a populisták befolyása. Hiszen az Európa-ellenesek már most is sokféle színekben ugyan, de jelen vannak az EP-ben, ám nem sok a közös bennük és nem járulnak hozzá a jogalkotáshoz, mondja Caspary. Ebben aligha lesz változás a jövőben, mivel a Brexit megmutatta, hogy az ő útjuk a nemzetállami elszigeteltségbe vezet, káoszt és gazdasági rombolást hoz magával.

Hasonlóképpen látja a helyzetet a szociáldemokraták parlamenti csoportjának első embere is. Bollmann úgy fogalmaz, hogy ha Salvini és Orbán katonái nem csak a balhéra utaznának, hanem a politikával törődnének a bizottságokban, akkor hamar kiderülne, hogy semmi sem köti össze őket. Hiszen rejtélyes, az miként fér össze, hogy az olasz kormány támogatást követel menekültügyben, ezzel szemben a magyar vezetés megtagadja a szolidaritást. A zöldek képviselője úgy ítéli meg, hogy a jobboldali populisták képtelenek a kooperációra. Olyannyira, hogy a mind inkább tekintélyelvű Orbán Viktor egyelőre hallani sem akar a menedékkérők elosztásáról. Pénzügyekben pedig végképp gyorsan vége a barátságnak az ilyen pártok között.  Viszont nagy kérdés, miként hat majd ki a Bizottság munkájára, ha ezek az országok EU-ellenes biztosokat delegálnak.

FT

financial_times.jpg

A legfrissebb előrejelzés szerint a szélsőséges olasz Liga szinte példátlanul jól szerepel majd a májusi európai választásokon, az euroszkeptikus pártok pedig a helyek több, mint egyötödét szerzik meg. Vagyis nő a befolyásuk. A konzervatívok és a szociáldemokraták ezzel szemben elvesztik többségüket. A felmérést maga az EP készíttette és a most először közzétett eredmény arra utal, hogy az EU-ellenes erők összefoghatnak, így fontos helyeket foglalhatnak el a bizottságokban, ezért azután gátolhatják a munkát Strasbourgban. Ám még messze nem lehet tudni, milyen csoportok kívánnak majd együttműködni, hiszen jelenleg nagy ellentétek vannak a Liga, a PiS, az 5 Csillag és a Le Pen vezette Nemzeti Gyűlés között. Viszont úgy néz ki, hogy most először bejut a parlamentbe a szélsőséges spanyol Vox és a holland Demokratikus Fórum.

Olaszországban e pillanatban Salvininek áll a zászló 32 %-kal, vagyis összesítésben a 2. helyre kerülne a CDU mögött. Az Európai Néppárt azonban az előrejelzés szerint az eddigi 217 helyett csupán 183 mandátumot tud majd felmutatni, miközben a szociáldemokraták búcsút inthetnek helyeik csaknem egyharmadának. Azaz a két nagy pártcsalád együtt sem éri el az 50 %-ot. De beszállhatnak melléjük a liberálisok és a zöldek. Hogy a Macron-féle En Marche hova áll, azt most még nem lehet tudni biztosan.

Spiegel

Az Orbán-kormány már eddig is ellenőrzése alá vonta az oktatás és a tudomány jó részét és most az a célja, hogy vitaklubbá fokozza le az MTÁ-t, az ország legnagyobb és legtekintélyesebb állami kutatási intézményét, a magyar tudomány szívét és gerincét. Az illetékes tárca maga akar határozni az Akadémia kiadásainak 70 százalékáról, arról nem beszélve, hogy leválasztaná a kutató intézeteket és azokat többnyire hatalombarát megbízottak felügyelnék. A reformmal a hatalom szeretne megszabadulni a számára nem kedves tudósoktól, illetve kutatási témáktól. Erre utal a Figyelő egyik tavalyi cikke (fekete listája). A kabinet már a múlt évben hozzálátott, hogy adminisztratív és ideológiai szempontból is mind inkább kiterjessze befolyását a szellemi életre, illetve a közszolgálatra, aminek nyomasztó légkör lett a következménye. Aki csak kicsit is függ az államtól, alig nemigen meri nyíltan elmondani a véleményét. Az őrületes központosítás sok intézmény munkáját egyszerűen megbénítja, mert túl nehézkes a rendszer.

Lőrinc György az MTA kutatója azt mondja, súlyos gond a hónapok óta tartó teljes bizonytalanság, nagyon sokat árt a káosz. Az ELTE tanára, Pásztor Liz arra panaszkodik, hogy nincs elég pénz, hiányos a felszereltség és sorra küldenek el embereket, miközben a kancellárok kinevezésével már hat éve jelentősen korlátozták az egyetemek önállóságát. Az ökológus, aki a rendszerváltás előtt a környezetvédő mozgalom egyik alapítója volt, úgy véli, hogy annak idején sok tekintetben szabadabbak voltak a viszonyok, mint napjainkban. Olyannyira, hogy ma már nem lehet tisztességes kutató munkát végezni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1414635248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paraszthajszal 2019.02.19. 06:43:03

„az izraeli vezető rábólintott a politikájára”

Ez így is van. Megkaptuk a kóser pecsétet, innentől kezdve a lippsiknek kuss!

„Trócsányi László Magyarország következő uniós biztosaként azt sürgeti, hogy az unió ideológiailag legyen semleges, azt pedig ne politikusok, hanem a tények alapján jogászok döntsék el, mennyire felel meg a jogállam követelményeinek egy-egy ország.”

Ez bármely tisztességes jogállami (nem jogállamisági!) eljárásban alapkövetelmény lenne, hogy független, jogilag képzett ítészek, jogi bizonyítékok alapján döntsenek. Nem így az EU-ban, ahol politikusok, politikai alapon ítélnének egy szabad választásokon hatalomra került kormányt, amelynek nem értenek egyet a politikájával!

Ez semmi más, mint a nép akaratának, a demokráciának a megcsúfolása, sárba tiprása!

2019.02.19. 07:01:50

@paraszthajszal:

" Nem így az EU-ban, ahol politikusok, politikai alapon ítélnének egy szabad választásokon hatalomra került kormányt, amelynek nem értenek egyet a politikájával!"

mert tolvaj gecik.

nemzeti akcióterv tervakció nemzeti stadionok trafikok kaszinók akcióterv nemzeti stadionok csak a soros csak a migráncs akciótervakció nemzeti trafikakció mutyiterv nemzeti lopásakcióterv nemzeti!!

rasztaszív 2019.02.19. 09:04:35

"Trócsányi László Magyarország következő uniós biztosaként azt sürgeti, hogy az unió ideológiailag legyen semleges"

én pedig magyar állampolgárként azt követelem,hogy a magyar állam ideológiailag legyen semleges.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.19. 09:19:11

Nemrég még az volt a leberófasiszták nagy reménye, hogy jön Pumpajó, és a Csuti Vízszintes Napóleon meg lesz fenyítve, és utána majd jól megbukik...
Úgy néz ki, hogy ez sem jött be:
" ... A tengerentúli vendég együtt vacsorázott Orbánnal, aki át akarja rajzolni a földrész politikai térképet és nem sok jele volt annak, hogy olyan sok kérdésben térne el a véleményük, leszámítva talán Oroszországot. ... "

@rasztaszív: Én pedig azt követelem, hogy a mai politikai elit (kúrmánypártostúl, kollaboráns ellenzékkel együtt) mártassék kátrányba, forgattassék tollba, és kergettessék végig mezítláb az Andrássy úton, úgy, hogy előtte királydinnyével szórják fel az utat!

Tisztában vagyok vele, hogy ez jót tenne a magyar közéletnek, de ugyanolyan hiú ábránd, mint azt elvárni egy politikusok által alkotott kúrmánytól, hogy ideológiailag semleges legyen.

" ... Azzal nem ért egyet, hogy a Főügyészség ne harcolna a korrupció ellen, ez ügyben szorosan együttműködik az OLAF-fal is. Itt nincs kompromisszum. ... "
Így van, nincs kompromisszum, csak az a korrupció, amiből a kormény kegyeltjei kimaradnak!
Nincsen itt semmi látnivaló, induljanak oszlásnak!

rasztaszív 2019.02.19. 09:21:28

@Magánvéleményem: ezt a trócsányinak is magyarázd el...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.19. 09:34:58

@rasztaszív: Magyarázd el Te, nekem semmi kedvem nevetségessé válni, erre ott van a jelenlegi maszopita és kurcsányita ellenzék. :-)

rasztaszív 2019.02.19. 09:35:59

@Magánvéleményem: már késő,már elkezdted mentegetni.

rasztaszív 2019.02.19. 09:43:01

@Magánvéleményem: akkor eltévedtél.de nem is vicces a félrebeszélés.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.19. 09:49:07

@rasztaszív: Már hogy tévedtem volna el, amikor itt mindenkit lenáciznak, olyanok, akiknek a pártja összefekszik a jobbikkal, aztán másnap lekomcsizzák, majd csak simán rasszistázzák ugyanazt harmadnap.

Ma épp, öööö nem is tudom mi vagyok, talán homofób... De nem hiszem hogy számít :-)

Térjünk vissza arra, hogy mivel mentegetem a Trócsányi falovat?

rasztaszív 2019.02.19. 09:54:05

@Magánvéleményem: térjünk vissza arra,hogy mennyivel több joggal követelheti trócsányi az unió ideológiai semlegességét,mint én állampolgárként a magyar állam ideológiai semlegességét?
azután esetleg tisztázhatjuk azt is,hogy neked miért csak az egyik esetben tűnik fel a dolog abszurditása.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.19. 10:02:44

@rasztaszív: Elolvastad, hogy mit írtam?

Gondolom elég fiatal vagy, és ezt az idézetet nem ismered:
„A korrupció az, amiből kihagynak” – Hofi Géza

Ezt fordítottam át többesszám 3. személybe, és helyettesítettem be a megfelelő környezetbe.

Hogy jön ide a mentegetés?

Más: Milyen jogon várjuk el, hogy a lokális politikusok mentesek legyenek az ideológiai semlegességtől, ha a kvázi felettes szerv sem mentes az ideológiától, és politikai alapon hoz döntéseket? Ez a dolog olyan csuka fogta róka dolog....

rasztaszív 2019.02.19. 10:12:57

@Magánvéleményem: melyik esetben is tűnt fel neked,hogy hiú ábránd az ideológiai semlegességet elvárni?
milyen jogon várja el trócsányi,hogy más politikusok ne politizáljanak?nincs itt semmi róka fogta csuka,más nem beszél ilyen hülyeségeket.

2019.02.19. 10:43:20

" A nacionalizmus csak a civilizáció elpusztítását segíti elő"

Nézőpont kérdése.. A nacionalizmus biztosíthat olyan társadalmi kohéziót, ami bőven elegendő lehet a túléléshez..persze nem mindenki számára.. elég, ha ezzel kiválasztjuk az arra érdemeseket. Szóval a nacionalizmus evolúciós szelekciós metódusnak is jó.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.19. 11:26:27

@rasztaszív: Milyen jogon várod el, hogy a Trócsányi faló ne politizáljon, és ne várja el, hogy mentes legyen a "felettes" szerv a politikától? Nem érdekel, hogy miért várja el, de ugyanúgy ne várja el tőle se senki, hogy ne a fidesz érdekeit képviselje.

Nekem senki se mondja azt, hogy csak és kizárólag a demokrácia féltése motiválja az EP felől érkező fasisztázó és diktátorozó cunamit. Kizártnak tartom, hogy politikai motivációktól mentes ez az egész dolog, ugyanúgy mint idehaza, ahogy a maszopiták és a kurcsányiták próbálnak mindenbe megkapaszkodni, hogy ne kerüljenek a történelem szemétdombjára, ahová valók a 2006-os kreténség után. Továbbá nem feltételezem, hogy politikai motivációtól mentes az, ahogy a fidesz bánik az ellenzékkel. Ez van, politikusok, tolvajok, korruptak, és rühellem őket, DE amíg a maszopiták és a kurcsányiták foglalják a parlamenti helyeket, addig nem tud felemelkedni egy vállalható és (egyelőre) hitelesnek és tisztességesnek látszó ellenzéki tömörülés, amelyik képes leváltani a fideszt.

Hidd el, hogy sokan, nagyon sokan nem szavaznának a fideszre, ha nem kurcsányiták és maszopiták azaz a 2006-os ártányok állnának vele szemben. Ez a két párt a magyar ellenzék riasztó hajléktalanja, amelyek a konkurencia ajtaja előtt koldulnak, így oda (az ellenzékhez) sokkal kevesebben mennek be vásárolni, mint a kormánypárthoz. És még municiót is adnak a Csuti Csüngőhasú Napóleonnak... lásd Kunhalmi 'alytónindzsa' Ágnes...

rasztaszív 2019.02.19. 11:42:25

@Magánvéleményem: hiába tekeregsz,nem én vártam el trócsányitól,hogy ne politizáljon,hanem ő más politikusoktól.mintha ez a fidesz kizárólagos joga lenne.ilyenkor hogy nem jut eszetekbe a kettős mérce...?
ha ellenzéki vagy,találsz pártot,akire szavazhatsz.de neked nyilván nem ez a fontos,hanem a megosztás.amihez persze jogod van,ahogy mindenki másnak téged mint fideszes provokátort felismerni.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.19. 12:09:10

@rasztaszív: " ... hiába tekeregsz,nem én vártam el trócsányitól,hogy ... "
ezt pedig korábban írtad: " ...én pedig magyar állampolgárként azt követelem,hogy a magyar állam ideológiailag legyen semleges. ... "

Lovagolhatunk még a szavakon :-) nem zavar, de tényleg ...

Találtam amúgyí egy menekülési utat, ez a MKKP, így nem kell lejáratott és hiteltelen ellenzékiekre szavaznom, csak azért mert élni akarok a jogommal, hogy szavazzak, és nem akarok a Csuti Rablóbandára szavazni.

És azt kell hogy mondjam, lehet engem fideSSpatkányozni, nácizni, komcsizni rasszistázni, antiszemitázni és homofóbozni is, nem nagyon izgat, megszoktam, itt ez a dolga sok fizetett maszopita és kurcsányita trollnak, akiket szívesen etetek, hadd kapják meg a bérüket :-) és a fideszita trollok is megkapják a maguk kajáját detto :-)

rasztaszív 2019.02.19. 12:14:09

@Magánvéleményem: nem kell lovagolni a szavakon,csak,eldönteni : vagy így,vagy úgy.ha nálam feltűnik,hogy abszurd,akkor tűnjön fel máshol is.úgy kicsit hihetőbb lenne,hogy te tulajdonképpen középen állsz:)

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.19. 12:25:47

@rasztaszív: Megszokásból törlöm erősebben a lábamat a maszopita és kurcsányita duóba, mert ők hozták a nyakunkra a NERitákat és a 2/3-jaikat, tokkal vonóval.

Ha annak idején 2006-ban nem október 23-ra gyúrtak volna, hanem a székház ostroma (gyújtogatás és fosztogatás) során szarrá és fossá verték volna azt a 30-40 agresszív tetűt, aztán ezt folytatták volna a kapitányságon és utána ez a 30-40 huligán kapott volna 20-25 évet, nem lett volna csak egy szimpla tolvajváltás, mint ahogy addig megszokott volt,

DE az akkor még egy pártként működő kormánynak érdeke volt szétverni a fidesz-naggyűlést ezért hagyták a székházi eseményeket eszkalálódni, és nem vagyok meggyőződve arról, hogy nem voltak a huligánok között kormány által fizetett provokatőrök...

rasztaszív 2019.02.19. 12:37:30

@Magánvéleményem: a ner-t a fidesz hozta a nyakunkra.aki mást mond,hazudik.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.19. 12:42:04

@rasztaszív: Ebben tévedsz, ha elquróék nem kúrják el ennyire, helyén kezelik a dolgokat, akkor nem lett volna a NER ekkora fölénnyel nyerőben, nem tudták volna a 2/3-os módosításokat megcsinálni, és 14-ben le lettek volna váltva valamely koalára... Én legalábbis így értelmezem a történéseket.

És ha úgy gondolod hazudok. legyen....

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.19. 12:47:44

@Magánvéleményem: "ha elquróék nem kúrják el ennyire, helyén kezelik a dolgokat, akkor nem lett volna a NER ekkora fölénnyel nyerőben, nem tudták volna a 2/3-os módosításokat megcsinálni"

Igen.

"és 14-ben le lettek volna váltva valamely koalára..."

Talán.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.19. 12:55:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Sajnos ez pont az az eset, ha a nagyanyám még élne és áramszedője lenne, Ő lenne a 6-os villamos.... de nem biztos :-)

rasztaszív 2019.02.19. 13:45:05

@Magánvéleményem: ha az mszp kormány kevésbé járatódik le,kevésbé nyer a fidesz.

de a ner-t egyedül a fidesz csinálta.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.19. 13:55:15

@rasztaszív: Azért az elkúró kicsiben utat csinált a fideSSnek, a geci patkányságai nem teljesen előzmény nélküliek.

rasztaszív 2019.02.19. 14:01:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: vannak hibái gyurcsánynak,és orbánnak is,de a szocik a ner-hez még csak hasonlót sem akartak csinálni.nem összemérhető a kettő.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.19. 14:40:52

@rasztaszív: Nem akartak vagy nem tudtak vagy nem mertek. Szerintem lényegtelen. Amúgy a NER-t nem a 2010-es választás után csinálta a fidesz, előtte kész volt a hálózat, és ezzel nyerte meg a 2010-es választást. Azt, hogy ez nekik összejött, nem lehet nem a maszop rovására írni, ha 2006-ban nem borul a bili, nem lett volna lehetősége Orbánnak kiépíteni a rendszert, mert nem lett volna elég elkötelezett támogatója.

DE, mondok mást is ami megkülönbözteti a 2006-2010 közötti fideszt mint ellenzéket a 2010-2019 közötti ellenzéktől, mégpedig az, ahogy a pártmédiájukat menedzselték és finanszírozták.
A fidesz virította a lóvét, a saját oligarchái finanszírozták az ellenzéki szócsövüket, míg a maszopiták (ami most maszopiták-kurcsányiták duett) leépítették a saját megjelenési lehetőségeiket, arra hivatkozva, hogy nem gazdaságos a fenntartása, mert a kúrmány... Inkább mennek panaszra a sajtószabadság miatt, minthogy fenntartsanak maguknak egyet-egyet minden médiatípusból.

Ez is azt jelzi, hogy gyakorlatilag a mostani ellenzék alkalmatlan a fidesz leváltására, mert az erőforrásait sem jól használja, és a saját oligarchái is smucig disznók...

Oxica 2019.02.19. 14:51:13

444.hu/2019/02/19/a-hir-tv-szerint-a-lakossag-nem-tud-mit-kezdeni-a-felhalmozodo-vagyonnal

Gondolom, a lápi hülyemagyarok, azóta is a felhalmozódott vagyonukat keresik, hogy hová a picsába gurulhatott el. Felcsúton nézték már?

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

rasztaszív 2019.02.19. 14:51:40

@Magánvéleményem: nem csináltak.a fidesz meg igen.

a nagy különbség az,hogy a fidesz az első pillanattól kezdve nem tud elszámolni a birtokába került média eredetével.de nehogy már az ő tisztességtelenségük legyen a mérce,netán a példakép...!?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.19. 15:00:06

@rasztaszív: A fidesz tisztességtelensége ezek szerint kormányképessé és tisztává és vállalhatóvá teszi a 2006-os kurafiakat? Az, hogy a fidesz kiépített egy kleptokrata kormányt, üzemeltet egy nert, és ahol lehet megszívatja az ellenzéket, az legitimálja mindazt a tisztességtelenséget és becstelenséget, töketlenséget és elkúrást amit a maszop összehozott amikor hatalmon volt?

Nemá, ez nem lehet érv arra, hogy rájuk kell szavazni. fidesz, maszop, kurcsánypárt bukjon mind a három, egyetlen tagjuk se kerüljön többet a parlament közelébe! Sittre velük!!!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.19. 15:05:38

@Magánvéleményem: "A fidesz tisztességtelensége ezek szerint kormányképessé és tisztává és vállalhatóvá teszi a 2006-os kurafiakat?"

Mindenesetre a fideSSmaffia mellett elsőáldozós szűzlánykáknak látszanak. :))

"fidesz, maszop, kurcsánypárt bukjon mind a három, egyetlen tagjuk se kerüljön többet a parlament közelébe!"

Egyetértünk.

Kéne egy igazi jobboldali párt. Egye fene, tőlem lehetne egy igazi baloldali is, győzzön a jobbik!

morpho 2019.02.19. 15:07:57

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Elquró kapott egy válságot is a nyakába. Ha nem zuhan be 7%-ot a GDP és nem veszik el a 13.havi nyugdíjat+közalkalmazotti zsetont, akkor nem nyer ekkorát Orbán 2010-ben. Erősen mázlija volt, hogy minden összejött. Szerintem Magyarországon senkit nem érdekel a gazdasági teljesítmény, akkor se ha szar. Most sem. Csak lóvé legyen oszt lehet diktatúra is, kit érdekel? Program sem kell! Itt az idő, Folytatjuk, Stop Soros. Ennyi kell! Ha az öszödi beszéd nem megy ki, azt se vették volna észre, hogy Fletó elkúrta! Vidéken milliók élnek szarul és azért szavaznak a fideszre, mert az "megvédi" a szar életüket a nem létező menekültek millióitól. Most is csak rákúrnak a plakátra egy Junkert meg egy Sorost, aláírnak három hazugságot és megvagyunk. Ennyi kell. Ezzel a társadalommal nincs mit tenni. Viszont segített megérteni azt a nagy adag búvalbaszottságot, ami a magyar történelmet végigkísérte. A Himnusz-Szózat kombón követhető le legkönnyebben. Ilyen ostoba nép idág jut. Azt mondjuk nem értem, hogy miként lehet még rajta Magyarország a térképen? Egyébként ha eltünne róla, senkinek nem tünne fel, hogy már nincs ott.

rasztaszív 2019.02.19. 15:08:40

@Magánvéleményem: a fidesz tisztességtelensége csak azt emeli ki,amiben ők még tisztességesek voltak,a többi a te belemagyarázásod.mivel pedig a ner-nek nem részei,ugyanolyan valós ellenzékei,mint a jobbik.aki pedig nem a fideszt akarja segíteni,az talál magának pártot,és nem a másikkal foglalkozik.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.19. 15:14:17

@morpho: "Ha az öszödi beszéd nem megy ki, azt se vették volna észre, hogy Fletó elkúrta!"

Akkor kellett volna az utcára menni gyújtogatni, mikor a választási győzelem után adót emelt az elkúró.

A többiben nem akarok velegy egyetérteni, de tartok tőle, hogy sok dologban igazad van.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.19. 15:21:21

@rasztaszív: " ... a fidesz tisztességtelensége csak azt emeli ki,amiben ők még tisztességesek voltak ... "
Lehet relativizálni a szerepüket, lehet kisebbíteni a bűneiket, lehet rájuk "szűzleányként" hivatkozni de ettől még nem lesznek szalonképesebbek mint a fidesz. Bukott népség a történelem szemétdombján a helyük!!

" ... mivel pedig a ner-nek nem részei,ugyanolyan valós ellenzékei,mint a jobbik. ... "
Valós ellenzék, de mint kifejtettem föntebb, ők az ellenzék hajléktalanjai, akik elüldözik azokat, aki szavaznának más vállalható baloldaliakra.

" ... aki pedig nem a fideszt akarja segíteni,az talál magának pártot,és nem a másikkal foglalkozik. ... "
Igen talál, de ami csípi a szemét azt megmondja, mint ahogy én sem rejtem a véka alá a véleményemet! És igenis foglalkozni kell vele, mert amíg az a két párt (maszopiták, kurcsányiták) rajta van a szavazó cédulán, addig a fidesznek nyert ügye van, amíg ezek el nem tűnnek végre a halál faszára furulyázni, addig soha nem lesz egységes koalaképes ellenzék, mindig büdös lesz valaki valakinek, mindig előtérbe helyezkednek, és csak a fidesz malmára hajtják a vizet.

rasztaszív 2019.02.19. 15:27:26

@Magánvéleményem: van x százalékuk,törődj bele.az az x százalék biztosan a ner ellen lesz,amit te csinálsz,az meg biztosan segíti a fideszt.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.19. 15:33:42

@rasztaszív: " ... van x százalékuk ... "
Ha nem lennének, akkor már a 2018-as választáson bukott volna a fidesz.

Nem akarlak meggyőzni semmiről, te hajtogatod a magad vélt igazát, én a sajátomat. Szerinted neked van igazad, szerintem meg nekem. Te valamelyik 2006-os érintettségű párt szavazója vagy, én pedig egyelőre a MKKP-re szavazok, mert a 2006-osok vállalhatatlanok szerintem.

morpho 2019.02.19. 15:45:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Én is utálom amit leírtam. Csak ez a szellemi sivárság, enerváltság és primitív, központilag generált gyűlölködés, ami a társadalom nagy részét jellemzi, egy jövő nélküli országot hozott létre.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.19. 15:54:43

@morpho: Ez szerintem a valódi 1989-es rendszerváltás hiányának tudható be, nem történt meg a múlttal való le- és elszámolás, így ugyanaz a garnitúra maradt a valódi hatalom birtokosa ami az előző érában volt. Megmaradtak a gennyedző sebek, büntetlenül megúszták a latrok, és mellesleg "spontán elprivatizálták" és kiárusították az ország javait. Hibát hibára halmoztak és a mai napig folyamatosan fosztogatják azt ami megmaradt, mellesleg köpködnek egymásra, amikor valamelyikük kiszorul a húsosfazék közeléből, de valahogy mégsem számoltatják el az elődeiket, amikor fordul a kocka....

Egy alomból származnak, egyszerre kellene bukniuk és a történelem szemétdombjára kerülniük!

morpho 2019.02.19. 16:08:13

@Magánvéleményem: Egyetértünk, leszámítva a szemétdombot. Ezek évtizedek óta mindent megúsznak. A rendszerváltást követő kormányok másik nagy bűne, hogy nem töltötték meg a demokráciát tartalommal. Magyarok milliói azt se tudják, hogy mi az és hogy miért jó? Ezért is ilyen könnyű átbaszni őket.

apro_marosan_petergabor 2019.02.19. 19:52:52

Valóban fölösleges az adófizetők pénzét
az MTA ernyője alatt marxista történészekre, filózofusokra költeni. Sé öregekre se újakra, akik anyatejjel szívták magukba a kommunizmust, az Andrássy 60 szellemiségét.
Másrészt valóban az sem baj, ha kicsit nyereség orientáltabban reszelik a tudósok a differeciál egyenleteket és igazgatják az elektronokat, fotonokat.
A FIDESZ-KDNP más területeken is megoldatta az - ellenzék szerinti lehetetlent - talpra állította, IMF és LASSAN külföldi kölcsön függetlenné tette a gazdaságot - remélem ezt is megoldja, nem lassan - gyorsan. Ezt Lovász is látja már hiába szűköl egy-két ősi libero-foxi-maxi kollégája, akiket megszokott. Viszont mivel Lovász matematikus, logikusan gondolkodik - és érti már Palkovics (akit jó mérnöknek tart) várhatóan jó irányba - a hatékonyság irányába kormányozza a lasan 200 éves intézményt, Széchenyi elégedetten fogja figyelni a boldog lóversenypályákról az események alakulását - valljuk be, ő sem rajongana a komcsi-libero internacionalista csapatért..

morpho 2019.02.19. 20:22:10

@apro_marosan_petergabor: Azt gondolom, hogy inkább a narancskullancsokra kár költeni a közpénzt! Az akadémiát meg békén kéne hagyni!

MrzNur 2019.02.19. 22:12:46

@Magánvéleményem:
Milyen Rendszerváltás? Magyarországon Rendszer változás történt. Kidöglött alólunk az addig megszokott világ. A Szovjetunió összeomlásával, elkerülhetetlen volt a Változás. Ha az akkori "Kerekasztalos" KISZ prolikon múlik, még vígan elvtársoznánk és várnánk a telefon bekötése meg Zsigára a Merkúrnál. Nem váltott itt rendszert SENKI...

Blogolo Blogi 2019.02.19. 23:36:31

@Magánvéleményem: hujjeseg. A szabalyok mindenkire egyforman vonatkoztak. Egyszeruen a tobbi partra kevesebben adtak a voksukat, mert benak voltak. Mint ahogy azota is csak benaznak. Ez a "folytani" eset is csak arra vilagitott ra, hogy mekkora amator csapat. Sajna.

citrix 2019.02.20. 08:33:10

Lássuk be, Soroson több tízmilliárdot keres évente a kormányközeli (sic!) média. Aranytojást tojó tyúkocska számukra ez a név és a rá épülő fideszpropaganda. Ezek a médiák ebből és az agyarország jobban teljesít "kormányinformációkból" keresik betegre magukat.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.20. 09:37:29

Nem kell olyan tudomanyos kutatas, ami Soros ujsagjainak tetszik.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.20. 09:48:32

@citrix: Arra szavaztunk, hogy ne Soros nevessen a vegen.

Lam, nem is nevet, mert amit ellopott volna az a kormanykozeli bizniszmenekhez kerul.

Problem?

Bkkzol 2019.02.20. 10:10:48

"EU palesztína politikája" arra gondolnak, hogy az EU eltekint és támogat terroristákat? Az eg teljesen egyértelmű és vitathatatlan, hogy Jeruzsálem Izrael fővárosa.

citrix 2019.02.20. 10:39:19

@Nincs közöttünk csicska: Hogy te mire szavaztál azt nem tudom csak azt hogy kire. A választásra jogosultak 2/3-a viszont nem szavazott rá. Ha arra szavaztál hogy az adófizetők és az általatok gyűlölt ám jó pénzt fizető EU pénzét Orbán és sleppje lopja el gátlástalanul és szórjon el százmilliárdokat a miniszterelnök személyes hobbijára akkor gratulálok. A párttal, a néppel egy az utunk, jelszavunk munka és béke... jó reggelt szocializmus.

konrada 2019.02.20. 11:31:01

@citrix:
Valahogy így.
...ahogyan 2/3 nem szavazott arra, hogy a másik oldalon összeállt ellenzéki loplya* ismételten el..

*;))

citrix 2019.02.20. 12:40:23

@konrada: A lopás az lopás. Akkor is lopás ha azt Orbán és sleppje, a Mészárosok és társaik nemzeti ügyként kezelik és maga Polt Péter asszisztál hozzá a fideszes ügyészséggel. A lopás az lopás akkor is ha Orbán törvényt alkot róla 24 órán belül és azt az úgynevezett kétharmad egyöntetűen megszavazza. Úgy megszavazza hogy azt se tudják a fogalmatlan marhák hogy mit is szavaznak aztá szó szerint futva menekülnek a sajtósok elől.

apro_marosan_petergabor 2019.02.20. 12:59:27

@morpho: Ez így kissé egyszerüen hangzik, úgy is fordíthatom: az akadémia Kádár(Rákosi) alatt is működött valahogy, most is működik, tehát békén kell hagyni.
Hát nem, változtatni kell a szerkezetén, modernizálni, gyomlálni kell.

mindbender2 2019.02.20. 13:11:11

@rasztaszív: Ja, a ner még nem lőtt és vert véresre tüntetőket,e z igaz.
Egyébként, azért mert az index meg a hvg nem írta meg, attól még loptak ott is serényen.

konrada 2019.02.20. 13:24:28

@citrix:
Ebben nincs vita.
Ezt írtam én is.
...s ha csak tolvajok láthatóak a szavazólapon, akkor a többség soha nem az alapon választ, hogy ideje, hogy a másik lopjon:
annak fele azokra szavaz, akikről egyébként azt gondolja, hogy más ügyekben azért az ők képviselik az érdekeit jobban,
a másik - apolitikusabb - fele meg egyikre sem, mert vagy elvből tolvajt nem támogat, vagy annyi esze sincs, amiből képes volna elvekre építeni...;)

Bambano 2019.02.20. 13:49:34

korrupció témában a kompromisszum az lenne, hogy van olyan közbeszerzés, ami tiszta, meg van olyan közbe szerzés, ami...
az, hogy nem ismernek kompromisszumot, egy dolgot jelent: az egyik végletbe állnak bele teljesen, a másikból nincs. tehát trócsányi 100%-ban igazat mondott. mondjuk lehet, hogy nem beismerő vallomásnak szánta...

rasztaszív 2019.02.20. 13:52:46

@mindbender2: de senki más nem csinált ner-t.ner-t csak a fidesz csinált.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.20. 14:12:41

Korabban ez ugy volt hogy ha eleged volt a zsidouralombol, akkor fasiszta voltal. Ha meg kulakkent nem csipted hogy kollektivizaltak a vagyonod, akkor szinten fasiszta voltal.

Ha ma nem akarod a globalista vilagot, akkor, meglepetes: fasiszta vagy, esetleg populista fasiszta

mu ha ha

Helga Beauty Salon. 2019.02.20. 15:45:46

@Magánvéleményem: ... A tengerentúli vendég együtt vacsorázott Orbánnal, aki át akarja rajzolni a földrész politikai térképet és nem sok jele volt annak, hogy olyan sok kérdésben térne el a véleményük, leszámítva talán Oroszországot. ... "

Ja! Mi már kétszer háborúztunk Oroszországgal, 1848, meg a 2. vh. 56-ot nem is számítva, plusz a "vendégeink" is voltak pár évig, úgyhogy az amerikaiakkal ellentétben nekünk az a véleményünk, hogy jobb őket nem baszogatni!

Európai téridő 2019.02.23. 10:47:00

A nacionalizmus-ellenesség pedig internácizmus.
süti beállítások módosítása