B1 blogcsalád



Orbán spanyolfalként használja Netanjahut az antiszemitizmus vádja ellen

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. február 18. - Szelestey
  • A lengyel kormányfő fél szemmel már az idei választásokra sandít, ezért nem megy el Jeruzsálembe a visegrádiak és az izraeli miniszterelnök mai találkozójára, de hát Morawieckinek is tekintettel kell lennie a maga újnácijaira;
  • Trump azokat bátorítja EU -ban, akik a szervezet meggyengítésén dolgoznak, vagy netán ki akarnak lépni belőle - mondja egy tekintélyes német elemző;
  • Soros nem ördög, de nem is ma született bárány.

netanjahu_orban_mosolyognak.jpg


New York Times/Washington Post/AP

new_york_times.jpg

A négy visegrádi ország miniszterelnökei közül csupán három lesz jelen Jeruzsálemben a V4-ek és Izrael ma kezdődő kétnapos találkozóján, miután a lengyel kormányfő lemondta a részvételt. Morawiecki azért marad távol, mert vitája támadt a házigazda Netanjahuval az ügyben, milyen szerepet töltöttek be a lengyelek a holokausztban. Az izraeli politikus a múlt heti varsói nemzetközi értekezleten szólalt fel és szavait a sajtó egy része úgy értelmezte, hogy az egész lengyel népet bűnrészességgel vádolta. Később ezt hivatalos források módosították, mármint hogy csupán egyes lengyelek felelősségét vetette fel, ám Varsó nem fogadta el a helyreigazítást. A lengyel Newsweek egyik szerkesztője az elutasítás okát abban látja, hogy Lengyelországban az idén választások lesznek, azok kívül új képviselőket kell küldeni Strasbourgba is, így a hatalom kénytelen gondolni a szélsőjobbos, illetve antiszemita szavazókra is.

 

Guardian        

guardian.png    

A legújabb lengyel-izraeli diplomáciai viszály kapcsán a lap azt írja, próbatétel elé került Netanjahunak az a törekvése, hogy baráti kapcsolatokat alakítson ki a négy közép-európai állammal, miután azokat ellensúlynak szánja az EU többi tagállamával szemben Brüsszel közel-keleti politikájának befolyásolására. Bírálók szerint ugyanakkor a kormányfő a cél érdekében szemet huny a V4-ek országaiban tapasztalható történelmi revizionizmus, illetve antiszemitizmus fölött. Ám a politika nem eredménytelen, mert mint az ország ENSZ-nagykövete a minap elmondta: az unió több tagja is el akarta ítélni az USÁ-t, amiért az Jeruzsálembe költöztette nagykövetségét, ám ezt néhány keleti tagállam megakadályozta.

Az izraeli vezetőnek igen baráti a viszonya Orbán Viktorral, akit az újság szélsőjobbosnak minősít. Mindketten a kampányguru Finkelstein ügyfelei voltak. Krekó Péter arra hívja fel a figyelmet, hogy nagy hasonlóságok vannak a két politikai modell között, már amennyiben korruptak és tekintélyelvű rendszerként állandóan úgy érzik, hogy ostromolják őket. A magyar miniszterelnök tagadja a zsidóellenességet, ám dicséri Horthyt. És úgy tűnik, hogy a Soros elleni hadjárat is sokszor alkalmaz antiszemita utalásokat. Netanjahu fedezi magyar kollégáját. Az izraeli baloldali Meretz Párt vezetője nagyon sajnálatosnak tartja, hogy a zsidó nép hazájának kormányfője antiszemita és rasszista országokat mos tisztára.

 

Le Monde

le_monde.jpg

A Német Külpolitikai Társaság igazgatónője szerint még sosem volt ekkor a bizonytalanság a NATO jövője és akörül, hogy az Egyesült Államok milyen szerepet kíván betölteni az európaiak biztonsága érdekében, miután az utóbbi két évben példátlan módon destabilizálódtak a transzatlanti kapcsolatok. Daniella Schwarzer úgy véli, hogy Trump az „Amerika mindenekelőtt” jelszavával rövid távú előnyökre törekszik. A szemében minden rossz és hasztalan, ami pénzbe kerül országának. Ugyanakkor az elnök veszélyt jelent az unió szemszögéből. Először is roppant mód rokonszenvezik a keménykezű, nacionalista és tekintélyelvű vezetőkkel, mint amilyen Kaczynski és Orbán. Csak őket tiszteli, miközben ők azok, akik fenyegetik az európai egységet. A Fehér Ház azokat bátorítja, akik meg akarják gyengíteni az EU-t, illetve ott akarják hagyni. Támogatja a Brexitet, ugyanakkor igyekszik nyomást gyakorolni Európára a kereskedelmen keresztül. Célja a megosztás, miközben a mai világban hatalmas ütőkártya a közös politika.

A szakértő szintén hatalmasnak tartja az orosz fenyegetést, ami több formában is jelentkezik. Klasszikus katonai értelemben elég csekély, annál nyomatékosabb viszont a hibrid hadviselés, a világhálón végrehajtott támadásokkal, az álhírek tömkelegével – a szélsőjobb szolgálatában. Moszkva az európai demokráciákat szeretné megingatni politikailag, illetve az értékeket tekintve.

 

Die Presse

die_presse.jpg

Soros György sem nem sötét szuperagy, sem pedig nemes áldozat. Míg Európában politikailag semleges kezdeményezéseket támogat, addig a tengerentúlon kifejezetten a baloldalt pártolja. Így látja az emberbarát milliárdost az amerikai elemző, James Kirchik. Mint írja, az biztos, hogy Soros megosztja az embereket. Karitatív tevékenységéért egyrészt őt is tisztelik, illetve dicsérik, másrészt viszont ördögnek festik le és szidják. Ám egyben ellentmondásos személyiség, akinek adakozó hajlamát így is, úgy is lehet értékelni. Nem akarja szétrombolni a nyugati civilizációt, de nem is az az ártatlan bárány, ahogyan azt a szentek baloldali életrajzírói beállítják. Amerikában 32 milliárdot adott baloldali célokra, míg a sokat szidott Koch-fivérek össz-vissz két milliárddal segítettek republikánus jelölteket, illetve programokat. 

Hogy éppen Magyarországon lett mumus, annak komoly okai vannak, ezt tudjuk Birnbaumtól. Merthogy kitűnően megfelelt az új ellenségképnek. Az antiszemita képzettársításokat Orbán nagyon is számításba veszi a hadjárat során. Kirchik szerint ugyanakkor az USÁ-ban Sorosnak nem kis szerepe volt a társadalom megosztásában, a közviták szintjének süllyedésében. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1914633308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

havrilla 2019.02.18. 06:50:31

Azért mégis csak nagy államférfi ez az Orbán. Még egy zsidó politikust és rajta keresztűl Izraelt is a kezében tartja és ugráltat, zsarol, irányít.

paraszthajszal 2019.02.18. 08:35:02

„Soros György sem nem sötét szuperagy, sem pedig nemes áldozat”

Szuperagynak én sem nevezném, sötétnek azért elég sötét pl. a múltja és a céljai.

„Míg Európában politikailag semleges kezdeményezéseket támogat, addig a tengerentúlon kifejezetten a baloldalt pártolja.”

A jó francokat semlegeseket. A Nyílt Társadalom eszméje mi a franctól lenne politikailag semleges? Most mondjam el azt, hogy ezt nálunk a volt szadeszes elnök, Kis János dicsőitette a Soros Alapítvány 20 éves évfordulóján? Hogy ez a nemzetállamok, nemzeti kultúra helyett a multikulturalizmust festi le ideális állapotként, elérendő célként? Itt lehet utánaolvasni: www.origo.hu/tudomany/20170508-a-nyilt-tarsadalom-teoriaja-ideologiai-urugy-a-nemzetallamisag-elleni-politikai-harcban.html

„Mint írja, az biztos, hogy Soros megosztja az embereket”

Megosztja? Így is lehet mondani!

A pénzen vett zsoldosai, meg az idealista hülyék a dicshimnuszát zengik, míg a normális emberek viszolyognak azoktól az eszméktől, céloktól, amelyek szolgálatába állítja az egyébként görbe úton szerzett vagyonát. A sötét titkokról bővebben: www.origo.hu/itthon/20171202-soros-gyorgy-harom-videoval-jelentkezett-sok-minden-kimaradt-belole.html

„Nem akarja szétrombolni a nyugati civilizációt”

A nyugatit már nem, hiszen ott már sajnos igen sok helyen megvalósult az a fajta ideál, amely mellett kardoskodott; a bevándorlók által uralt városrészekbe a keresztény fehér európaiak – különösen a nők – számára nem tanácsos a belépés. 888.hu/article-no-go-zonak-es-a-valosag-avagy-igy-hazudott-eveken-at-az-ellenzeki-media

„de nem is az az ártatlan bárány, ahogyan azt a szentek baloldali életrajzírói beállítják”

De még mennyire, hogy nem! www.origo.hu/nagyvilag/20181029-soros-gyorgy-ket-ev-bortonbuntetesre-iteltek-bennfentes-kereskedelem-miatt.html

„Kirchik szerint ugyanakkor az USÁ-ban Sorosnak nem kis szerepe volt a társadalom megosztásában, a közviták szintjének süllyedésében.”

Hát abban nálunk is. Hogy mást ne mondjak, a bajszos szarozást, gecizést az elhülyült alkoholista Simicska mellett nálunk jellemzően az ő pártfogoltjai propagálják.

Európai téridő 2019.02.18. 08:44:38

A churchillországi brit napilap, a gazember Churchill kvázi szellemi örököseként csak ne nyomassa a hülye elvtársdumáit. Az osztrák kvázi-balfék napilap is jobban tenné, ha bölcsen hallgatna. Egykoron, a dualizmus idején, Karl Luegerék bécsi antiszemitái ellen Ferenc Jóska sem mert határozottan fellépni, csak "kezelni" tudta a "zsidókérdést". Akkoriban a magyarországi hazafias zsidók megkülönböztetett tiszteletnek örvendtek és urambátyámék javaslatára a király nemesi címeket is adott nekik. Ez a Lueger volt Hitler korai szellemi tanítómestere is, és a bécsi Ring róla elnevezett szakaszán is csak 2012-ben cserélték át másra az utcanévtáblákat.

Helga Beauty Salon. 2019.02.18. 10:07:35

"Orbán spanyolfalként használja Netanjahut az antiszemitizmus vádja ellen"

Netanjahut használja??????????
Bazmeg Lajos, szerinted az olyan használgatós faszi? Maximum ő használ másokat, hogy mást ne mondjak, az USA elnökök is palotapincsiként ugrálnak neki!
Az antiszemitizmus vádon is túl kéne lépni, természetesen mindenki antiszemita, nincs itt miről beszélni!

morpho 2019.02.18. 10:31:12

@Helga Beauty Salon: "az USA elnökök is palotapincsiként ugrálnak neki"

Ez jó! :)

Helga Beauty Salon. 2019.02.18. 10:58:05

@neko1967: Ezen meg sem lepődök.....

Te szerintem akkor lepődtél meg utoljára, amikor az MSZP majálison hátulról a nyakadba hánytak!

neko1967 2019.02.18. 11:02:52

@Helga Beauty Salon:

Tudod fidesspatkány, ezzel elismerted, hogy amit leírtam az mind igaz......

Helga Beauty Salon. 2019.02.18. 11:22:20

@neko1967:
Tudod fidesspatkány, ezzel elismerted, hogy amit leírtam az mind igaz.....

Lehet hogy te ezt látod bele, viszont én csak arra utaltam, hogy a lelkivilágod egy darab száraz kutyaszarhoz hasonlatos.

neko1967 2019.02.18. 11:33:30

@Helga Beauty Salon:

Akkor az én világom rózsaillatú a tiedhez képest, ha hétpróbás bűnözők mellé állsz!

De egy fidesspatkánytól miért várok el akárcsak minimális erkölcsi tartást.....

morpho 2019.02.18. 11:48:25

@Helga Beauty Salon: Az ő lelkivilágának mi köze ahhoz, hogy mások lopják a közpénzt? Lehet, hogy ez zavarja a lelkét. A tiédet nem?

Helga Beauty Salon. 2019.02.18. 12:00:02

@morpho: Az ő lelkivilágának mi köze ahhoz, hogy mások lopják a közpénzt? Lehet, hogy ez zavarja a lelkét. A tiédet nem?.......................

Az én lelkivilágomat a hozzátok hasonló büdös prolik zavarják, akik minden posztban a közpénzt siratják a fos 444 linkelgetésével.
Komám én láttam hogy mit művelt az ellenzék a közpénzzel és azt is eltudom képzelni hogy most mit csinálnának, úgyhogy elmehettek mindketten a sunyiba.

neko1967 2019.02.18. 12:09:50

@Helga Beauty Salon:

Láttad fidesspatkány, hogy az ellenzék mit művelt a közpénzzel? Regélj? Gyurcsány épített stadiont a kertje végébe? Vagy Bajnai? Ők vettek balatoni ingatlanokat, hogy majd jól megtámogassák közpénzből magukat?

24.hu/belfold/2018/03/15/a-nemzetkozi-mediaig-is-eljutott-hogy-orban-csaladja-es-baratai-felvasaroljak-a-balatont/

A csuti geci 1998-2002 között legalább azt mondta a "nem taggyűlés" taggyűlésen, hogy "ne mi nyerjük a legtöbbet"!

index.hu/belfold/orbankft0317/

Mostmár az a jelszó: Mindent ellopni, minden a miénk!

Helga Beauty Salon. 2019.02.18. 12:15:53

@neko1967: Láttad fidesspatkány, hogy az ellenzék mit művelt a közpénzzel? Regélj? ......

Nem regélek. A poszt teljesen másról szól, amennyiben másra vagyok kíváncsi, kikeresem anélkül, hogy hozzád hasonló féleszűek linkjeire lennék szorulva.

neko1967 2019.02.18. 12:23:00

@Helga Beauty Salon:
Értem, aki becsületes és látja a lopást, az féleszű.... Micsoda erkölcsi emelkedettség! Micsoda stílus! Tiszta bayer zsóti!

A lipsik egyre szarabbul teljesítenek. 2019.02.18. 13:19:21

@neko1967: Most jol all az orszag, nalatok meg ugy szetloptak, hogy ALLAMCSOD lett a vege.

neko1967 2019.02.18. 13:32:47

@A lipsik egyre szarabbul teljesítenek.:

Államcsőd akkor jött szóba, amikor kósa lali meg rogán tóni a forint gyengülésére játszottak a tőzsdén.... Így sikerült jó pár milliárdot kilopni a devizahitelesek zsebéből!

Helga Beauty Salon. 2019.02.18. 15:25:55

Orbán spanyolfalként használja Netanjahut az antiszemitizmus vádja ellen........

Ebben az esetben a siratófal stílszerűbb lett volna! :D

2019.02.18. 15:32:14

@morpho: "@Helga Beauty Salon: "az USA elnökök is palotapincsiként ugrálnak neki"

Ez jó! :)"

Jó hát.. most meg beigazolódott a Nagy Szelestey-sejtés.. mindenkit (is) Orbán rángat madzagon.

"Így sikerült jó pár milliárdot kilopni a devizahitelesek zsebéből!"

Még a svejci jegybank is az ő kottájából jáccik! Asszem, mégiscsak megéri jóban lenni vele! Hátha 'odaát' is vannak haverjai.

Helga Beauty Salon. 2019.02.18. 15:39:34

@Womb Raider:
Jó hát.. most meg beigazolódott a Nagy Szelestey-sejtés.. mindenkit (is) Orbán rángat madzagon..................

Valamint még ő a szakadék szélén tántorgó jelentéktelen figura is, akinek meg vannak számlálva a napjai! Ezért aztán Lajosunk erősen vizionál, hogy majd az összefogó ellenzék.... majd az EU...... majd az amerikaiak............ majd a piac............ majd a forradalom...... és így megy ez hosszú idők óta! :D

yourmomtits 2019.02.18. 15:43:38

@neko1967: elfelejtetted belinkelni a bukott matektanár blogját

morpho 2019.02.18. 15:51:32

@Womb Raider: @Helga Beauty Salon:

Nagyon szórakoztatóak vagytok, meg minden, de az megvan, hogy nem a Lajos írja ezeket? Vagy az a gond vele, hogy le merészeli fordítani a lipsi ármányt?

2019.02.18. 15:56:12

@Helga Beauty Salon: Lassan nem marad más.. be kell hívni az oroszokat. Azok legalább jöttek, amikor hívták őket. Az amcsik meg csak nyomatták a jótanácsaikat a SZER-en.. és persze buzgón imádkoztak.

yourmomtits 2019.02.18. 15:56:51

@neko1967: épp ez az, semmit nem épített belőle

2019.02.18. 16:00:00

@morpho: Persze.. de Lajosunk hiszi is mindezt. Amúgy tőlem akár Tolkient is fordíthatna..sőt.. Vátszjájana-t.. de hát neki valamiért csak eddig terjed a buborékja ;)

atomic power 1986DucaDuca 2019.02.18. 16:21:49

@neko1967:

"Államcsőd akkor jött szóba, amikor kósa lali meg rogán tóni a forint gyengülésére játszottak a tőzsdén.... Így sikerült jó pár milliárdot kilopni a devizahitelesek zsebéből!"

Az államcsőd az nem "szóba jön", hanem hosszab ideig tartó rossz kormányzás vagy háború következtében alakul ki és az állam fizetésképtelenségével jár.

Ez következett be 2008.ban, amikor a deviza tartalékaink nem voltak elegendőek a stabilitás megőrzésére. Normál esetben a deviza tartalékoknak fedezniük kell a 3 havi import mértékét. Magyarország devizatartaléka azonban 2008 októberében a 2,7 havi import fedezetére volt elegendő.

A másik nagy államcsőddel fenyegető probléma az volt, hogy az ország rövid lejáratú adóssága jóval meghaladta a devizatartalékainkat. 148%-on állt.

Ehhhez képest az említett személyek botlása kismiska volt.

A lipsik egyre szarabbul teljesítenek. 2019.02.18. 16:56:42

@neko1967: A kilopott tobbet csatat nem tudjatok megnyerni, mert annal tobbet nem lehet lopni, minthogy ALLAMCSOD lett vege 2010-re. Ugyhogy bizonyitottan ti vagytok az orokos tolvajok.

neko1967 2019.02.18. 17:21:38

@A lipsik egyre szarabbul teljesítenek.:
Te nagyon hülye bolsevik fidesspatkány! Azt hiszed hogy valamelyik 1 bites agyú haveroddal vitázgatsz, akinek az emlékezete 12 órára terjed?

Persze hogy ti nyeritek a "ki lopott többet" csatát, mert a baloldali kormányok elsőáldozó szűzlányok ebböl a szempontból a csuti geci és tettrdtársaihoz képest!

A 2010-s államcsőd olyan legenda, mint az, hogy alcsúton megjelent Szűz Mária! Csak a lali meg a tóni böfögött ilyen baromságot, de ők nem a téma szakértői, és akkor még enyhén fogalmaztam!
Válság volt, az tagadhatatlan - éppen akkor volt egy világválság, hahó! - de azt Bajnai jól kezelte! Erről a főgeci is pozitívan nyilatkozott, persze Németországban.

index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/14/zarszamadas/amp

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.18. 18:58:03

A Csuti Csüngőhasú Napóleon szétkúrta az oktatási rendszert, íme a bizonyíték:
b1.blog.hu/2019/02/18/alyve

Már a helyesírás se megy, pedig kijárta az általános iskolát ... (állítólag)

2019.02.19. 06:50:53

@neko1967: "A 2010-s államcsőd olyan legenda, mint az, hogy alcsúton megjelent Szűz Mária! "
Az akár még lehet is... viszont a 2008. évben annyira kritikus helyzetbe sodródott az ország, hogy helytálló az Azonnali megfogalmazása: az ország lábon hordta ki az infarktust.. mégpedig ezért:
"A „féltudású elit” technokrata világa 1989-re elviszi az országot odáig, hogy kiderül, GMK-val, maszekkal, fusival, háztájival se működik. Antallék nagyívű terveiről (különösen Kupa félreállítása után) pár év alatt kiderült, hogy semmit sem érnek. Medgyessyről és Gyurcsányról kiderül, hogy fogalmuk sincs hogy kell az országot kormányozni, üres szólamokra épülő politikájuk, a gazdaság világméretű válsága mellett az 1982-höz hasonló szituációt eredményez."

és Gyurcsány őszinteségi rohama:
"A forint megállíthatatlan zuhanásától tartott a kormány, és fennállt az államcsőd, illetve a szociális válság lehetősége is - mondta Gyurcsány Ferenc a Vasárnapi Híreknek adott interjúban. A miniszterelnök szerint azonban ezt sikerült a kormánynak megakadályoznia, így a pénzügyi válságot Magyarország nagy valószínűséggel elhárította."
Nekem ez egyértelmű beismerésnek számít.. bár nem enyhítő körülmény :)

ankica 2019.02.20. 16:41:36

@havrilla: Mivel zsarolja Orbán Izraelt? Szerintem semmivel. Izrael nekünk testvér népünk, ezért baráti kapcsolatot tartunk velük, mi ezzel a probléma?

havrilla 2019.02.20. 16:45:51

@ankica:
Nem nekem, a cikkírónak van problémája.

ankica 2019.02.20. 16:46:41

@A lipsik egyre szarabbul teljesítenek.: Így van, még egy félévet vitték volna és országunkat már nem Magyarországnak hívnák.

ankica 2019.02.20. 16:48:37

@havrilla: Oké, a cikk írója meg menjen a levesbe jó mélyre.

ankica 2019.02.20. 16:51:06

@Magánvéleményem: A helyesírás ne megy neki? Szerintem te össze kevered Orbánt Kunhalmi Ágikával, mert neki biztosan nem megy.

ankica 2019.02.20. 16:57:00

@neko1967: Nem is tudtam hogy Demszky és társai Fidesz közeliek lettek volna.

2019.02.21. 09:15:54

"Nem akarja szétrombolni a nyugati civilizációt, de nem is az az ártatlan bárány, ahogyan azt a szentek baloldali életrajzírói beállítják. Amerikában 32 milliárdot adott baloldali célokra, míg a sokat szidott Koch-fivérek össz-vissz két milliárddal segítettek republikánus jelölteket, illetve programokat. "

Most komolyan ... van ember, aki elhiszi, hogy létezik egy ember, aki vagyonának jelentős részét arra áldozza, hogy két kontinensnyi ember jövőjét a saját vízióinak megfelelően alakítsa??? Azé' hobbinak kicsit drága.. értem én, hogy küldetés, na, de ki küldte?
süti beállítások módosítása