B1 blogcsalád



FT: Orbán folytatná a pávatáncot, de erre az USA azt mondja, hogy na, ebből most már elég!

Nemzetközi sajtószemle

2019. február 11. - Szelestey
  • A magyar miniszterelnök számára nagy elismerés, hogy ma Budapestre jön az amerikai külügyminiszter, de fel kell készülnie kellemetlen kérdésekre is, noha Pompeo várhatóan egyensúlyozni igyekszik majd a dicséret és az elmarasztalás között.
  • Az Orbán által bejelentett hangzatos családtámogatási program egyelőre nem több görögtűznél, amíg nem látni, hogy mennyibe is kerül majd a sok-sok kedvezmény.
  • Magyarország új koncepciót helyezett kilátásba Netanjahunak a Sorsok Háza ügyében, de az elképzelést aligha teszik közzé az áprilisban esedékes izraeli választások előtt.

mike_pompeo.jpeg

 FT

financial_times.jpg

A vezércikk megállapítja, hogy egyes európai vélemények szerint a meglepően orosz barát amerikai elnök ugyan több kárt okozott a transzatlanti kapcsolatokban, mint amennyiről az egykori Szovjetunió még legszebb napjaiban is legfeljebb csak álmodhatott, ám szerencsére nem eszik olyan forrón a kását. A szeszélyes Trump Twitter-üzeneteitől eltérően a washingtoni kormányzat egészen másfajta politikát visz Európával szemben. Így legalább annyira fontosnak tartja a földrész biztonságát, mint a korábbi elnökök. A Kongresszus jól tette, hogy korlátozta a Fehér Ház jelenlegi lakójának legbogarasabb külpolitikai ösztöneit. Ennélfogva az USA kitart amellett, hogy nagyobb NATO-jelenlét kell a balti térségben, Lengyelországban és a Fekete-tengeri régióban. Washington fontos szerepet játszott a macedón névvita rendezésében is. Ugyanígy igyekszik közreműködni Szerbia és Koszovó viszonyának rendezésében, továbbá erősíteni akarja Ukrajna helyzetét az orosz felforgatással szemben.

Az Egyesült Államok elveszti türelmét Orbán Viktor, a ravaszul illiberális magyar miniszterelnök pávatánca láttán. Washington joggal teszi egyértelművé, hogy Budapestnek Amerika hűséges szövetségesekén kell viselkednie, nem pedig úgy, mintha a Kreml valamiféle képviselője volna a térségben. Nem véletlen, hogy a legerőteljesebb amerikai lépések Közép- és Kelet-Európára összpontosulnak, hiszen itt vannak az USA legsérülékenyebb partnerei – legyen szó a geopolitikáról, az energiabiztonságról, a törékeny demokratikus hagyományokról, vagy a jogállamot érő fenyegetésekről.

Wess Mitchell külügyminiszter-helyettes, aki sajnos, pár napon belül távozik a State Departmentből, helyesen hirdette meg, hogy a nyugati szövetségnek meg kell erősítenie védelmét az orosz-kínai nyomulással, kémkedéssel és gazdasági nyomásgyakorlással szemben. Az európai biztonság nagyban függ attól, hogy Trumpot újraválasztják-e. Közvetlen környezetének megvetése Európa, illetve a nemzetközi intézmények iránt, súlyos csapás az öreg földrész számára, de nem változtat azon, hogy a kontinensnek fenn kell tartania az együttműködést az Atlanti-óceán túloldalával. Ehhez kemény munka, türelem és fokozott anyagi, illetve katonai hozzájárulás szükséges.

Politico

politico_1.jpg

Az EU bajkeverőit keresi fel az amerikai külügyminiszter, és bár Közép-Európában úgy veszik az utat, hogy azzal az USA jóváhagyja az érintett államok politikáját, Washington szemszögéből a tét az orosz és kínai terjeszkedés megállítása. Pompeo valójában azt akarja elérni, hogy a keleti országok mindenképpen legyenek tekintettel a Nyugatra. Magas rangú amerikai vezetők nem hagytak kétséget afelől, hogy erről esik majd szó a tárgyalásokon, vagyis, hogy véget kell vetni Moszkva és Peking erősödő befolyásának, az energiától a technológiáig. Csakhogy a vendéglátó kormányok, amelyek ellen a demokrácia visszaszorítása a vád, úgy állítják be, hogy a párbeszéd azt igazolja: az Egyesült Államok elfogadja, amit csinálnak.

Ha Pompeo nem akarja még jobban elvadítani a nyugati szövetségeseket, akik már amúgy is ki vannak akadva Trump külpolitikája miatt, akkor meg kell találnia a megfelelő egyensúlyt, azaz, hogy dicsérje a házigazdákat, ugyanakkor ne hagyja említés nélkül a bírálók aggályait sem.  Számítani lehet arra, hogy a vendég új kezdeményezést jelent be a régió számára, ideértve a harcot a korrupció ellen, mert azt zsilipkapunak tekintik az orosz és kínai nyomulás számára.

A látogatás mindenképpen lökést ad Orbán Viktornak, az unió neveletlen gyerekének. A mostani amerikai vezetés sokkal kevésbé tette szóvá az olyan kérdéseket, mint a sajtószabadság, ami pedig nagy hangsúlyt kapott Obama idején. Jelenleg a kétoldalú kapcsolatokban a „kölcsönös tisztelet” a jelszó - közölte Szíjjártó Péter. Ugyanakkor Pompeo találkozik majd olyan civil szervezetek vezetőivel, amelyekre az utóbbi években fokozódó kormányzati nyomás nehezedik. Az ellenzék kifogásolja továbbá az Oroszországhoz fűződő túl szoros viszonyt, valamint azt, hogy Budapest becsukja a szemét az orosz titkosszolgálat magyarországi ténykedése láttán.

A State Department egyik illetékes meglepődött azon, hogy a magyar főváros szerepel az úti programban, mert az ilyen látogatás általában jutalomnak számít. És hát az Orbán-kabinet keresztezte az amerikai törekvéseket, mind a CEU, mint Ukrajna támogatása, mint a kétoldalú katonai szerződés elfogadása ügyében. Bár utóbbi kapcsán állítólag van némi elmozdulás. Ami az ukrán kérdést illeti, diplomaták gyanítják, hogy Magyarország – orosz kérésre - ürügyként veti be a témát, nehogy szomszédja közeledhessen a NATO-hoz.

New York Times/AP

new_york_times.jpg

Az orosz és kínai veszélyt, valamint a demokrácia és a jogállam miatt aggodalmakat kívánja felvetni közép-európai körútja budapesti és pozsonyi állomásán az amerikai diplomácia vezetője. Ezt egy név nélkül nyilatkozó washingtoni illetékes erősítette meg. A Fehér Házat különösen az izgatja, hogy a térség még mindig erősen támaszkodik az orosz energiahordozókra, illetve, hogy a kínai óriás technológiai cég, a Huawei milyen mértékben terjeszkedik, főleg Magyarországon, ami nagymértékű információ biztonsági kockázatot rejt magában. A nyilatkozó elárulta, hogy az Egyesült Államok 10 év után ismét nagyobb figyelmet akar szentelni Közép-Európának, mert Moszkva és Peking agresszívan kihasználta, hogy az USA éveken át elfordult a régiótól. Ezért Pompeo a közös érdekeket igyekszik most megtalálni, hogy megzavarja a két riválist, amely hídfőállásokat épített ki.

A Trump-kormányzat közeledni akar a nacionalista Orbán Viktorhoz, aki osztja az elnök keményvonalas véleményét a bevándorlás ügyében, és mind inkább tekintélyelvű lépéseket tesz, ideértve hogy lecsap az ellenzékre, a szakszervezetekre, a független sajtóra, valamint a felsőoktatásra. A magyar vezetést az USA is bírálja a CEU kipaterolásáért. Szintén nyugtalanságot váltott ki, hogy a miniszterelnök milyen nyelvet használ a migránsokkal szemben, illetve hogy nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez.

Emberi jogi szervezetek kifogásolják, hogy az amerikai vendég találkozik Orbánnal, és arra próbálják rávenni a minisztert, hogy az foglaljon keményen állást az aggasztó magyar politika ellen. A Human Rights First közleménye úgy fogalmaz, hogy Pompeónak nem úgy kellene vennie a látogatást, mint szövetségesek közötti baráti egyeztetést, hanem nyíltan meg kell mondania, hogy a magyar vonal mind inkább szembemegy az amerikai érdekekkel és az ország által vállalt emberi jogi kötelezettségekkel. Nem beszélve a demokrácia visszaszorításáról, és arról, hogy összeszűri a levet Oroszországgal. Washingtoni részről azzal védték az utat, hogy személyes megbeszélés nélkül nem lehet érvényt szerezni a tengerentúli álláspontnak. Továbbá, hogy a vendég leül majd a civil társadalom képviselőivel is.

FT

financial_times.jpg

Pompeo ma kezdődő közép-európai utazása azt tükrözi, hogy az Egyesült Államokat igencsak nyugtalanítja a térségben a kínai behatolás, amelyhez üzleti megállapodások, illetve infrastruktúra fejlesztések szolgálnak eszközül. Vonatkozik ez elsősorban a Huaweire, mert azt a kínai titkosszolgálat felhasználhatja, hogy kifürkéssze az adott országokat, behatoljon a kulcságazatokba és ily módon befolyásra tegyen szert az EU-n belül. Ráadásul – teszik hozzá amerikai források – ezt csak elősegíti, hogy a régióban egy sor kis, illetve közepes nagyságú állam hajlamos a korrupcióra. Emiatt az USA sokkal jobban aggódik a kínai óriáscég keleti jelenléte miatt, annak nyugati tevékenységét nem tartja annyira súlyosnak.

A washingtoni felszólamlás komoly reakciókat váltott ki Lengyelországban, ellenben Prágában és Pozsonyban nem tekintik nyomasztónak a kínai veszélyt. Peking tagadja, hogy a 16+1-es kezdeményezést trójai falóként akarná használni, mármint hogy megossza az uniós államokat és a maga oldalára állítson bizonyos tagokat. Az USA ezzel szemben pontosan azt mondja, hogy a program rávilágít: mennyire fontos Közép- és Kelet-Európa a kínai stratégiai tervekben. Az amerikai politika épp ezért fordul most újra a térség felé.

Yahoo/AFP

yah.png

Évértékelő beszédével Orbán Viktor megkezdte a kampányt a májusi európai választások előtt. A politikus arra szólította fel a szavazópolgárokat, hogy védjék meg a keresztény értékeket a bevándorlással szemben, amely szerinte a terrorizmus vírusához vezet. Kijelentette, hogy az EP-választás történelmi válaszút lesz Európa számára, mert dönteni kell a Soros-féle pénzemberek befolyása alatt álló brüsszeli bürokraták migrációbarát internacionalizmusa, illetve hagyományok és a kereszténység mellett lándzsát törő független nemzet között. Hozzátette, hogy Magyarország ismét azokkal kerül szembe, akik el akarják söpörni a tradíciókat és a nemzetállamot.

Egyben hétpontos csomagot jelentett be, amivel a nagyobb gyerekvállalási kedvet kívánja ösztökélni, mert a másik lehetőséget, a bevándorlást megadásnak minősíti a csökkenő születési szám megállítására. Orbán, aki az európai nacionalista politikusok önjelölt illiberális zászlóvivője lett, azt hangsúlyozta, hogy a migráció több bűnnel jár együtt, főleg a nők ellen. A jelentés megjegyzi, hogy az EU-csatlakozás óta hozzávetőleg félmillió magyar vándorolt ki Nyugatra.  

New York Times/Reuters

reuters.jpg

Török Zoltán, a Raiffeisen elemzője úgy látja, hogy miniszterelnök által meghirdetett családtámogatási kedvezmények első ránézésre is több tízmilliárd forintba kerülnek majd, ezzel együtt nem valószínű, hogy jelentősen növelnék a költségvetés hiányát. Hogy a csomag mennyit fog kóstálni, arra nézve e pillanatban nincsenek elérhető hivatalos számítások. Orbán Viktor ugyanakkor kitart a bevándorlás határozott elutasítása mellett. A migráció egyik legnyíltabb bírálójaként hozzátette, hogy a következő években az európai átlagot 2 %-kal meghaladó gazdasági növekedéssel számol, miközben a világ globális lassulásra készül.

A Fidesz a tömeges tiltakozások dacára vezet a közvélemény kutatásokban. A tegnapi beszéd alatt több százan demonstráltak a Várban az elnöki palotánál, illetve szállták meg a Lánchidat. A kormánybarát Nézőpont Intézet azt mérte, hogy a hatalom népszerűsége változatlanul 39 % körül mozog, vagyis a rabszolgatörvény egyáltalán nem rontott rajta. A Medián 38%-ot hozott ki, de azzal, hogy a kormánypárt legalább félmillió támogatót vesztett október óta.

FT

financial_times.jpg

Szüljél több gyereket és nem kell többé személyi jövedelemadót fizetned. Ezt üzente a nacionalista Orbán Viktor a nőknek, mert ily módon igyekszik ellensúlyozni a lakosság számának csökkenését és a munkaerő hiányt, hogy ne kelljen bevándorlókat befogadnia. Orbán, aki ötgyerekes családapa, azt azonban nem árulta el, hogy a hatalom miből fedezi a csomag kiadásait. Ugyanakkor szocialistának minősítette Timmermanst, az európai szociáldemokraták bizottsági elnökjelöltjét, akit szerinte Soros tol előre, hogy migránsokkal töltse meg a földrészt. Ám arra figyelmeztetett, hogy ily módon vegyes lakosságú országok jönnének létre, és a keresztények a végén kisebbségbe szorulnának.

A tudósítás rávilágít, hogy Magyarország, de az egész térség rendkívül alacsony születési rátát tud csak felmutatni, miközben sok képzett munkás nyugatra költözött a magasabb fizetések miatt. ENSZ-adatok azt tanúsítják, hogy a népesség Kelet-Európában apad a legnagyobb mértékben, alig van ország, amely rosszabb értéket mutat. A magyarok száma várhatóan 15%-kal esik vissza az évszázad közepére, ami 8,3 millió embert jelent. A bajok láttán a lengyel kormány szintén ösztönzőket léptetett életbe, a terv a GDP jó 1%-át viszi el.

BBC

bbc.jpg

A holokauszt körüli vita egyelőre megálljt parancsol a Sorsok Háza múzeumi programnak. Pedig a terv már ott tart, hogy éjjelente ki akarják világítani a volt Józsefvárosi pályaudvar területén felállított Dávid-csillagot, amely ily módon navigációs pontként szolgál majd a repülőgépek pilótáinak. Maga a létesítmény már öt éve kész van, ám a felek nem jutnak dűlőre az egész koncepció ügyében, továbbá hogy mit állítsanak ki és ez késlelteti a megnyitást. A nacionalista Fidesz-kormány a legkisebb zsidó közösség, az EMIH, valamint a Schmidt Mária vezette központ kezébe adta az intézmény irányítását, ideértve hogy kidolgozza a megfelelő tartalmat. Köves Slomó úgy látja, példátlan, hogy a sokéves felfordulás után egy független zsidó szervezet kapta meg a megbízást, szerinte ez hősies és bátor lépés.

Heiszler András, a Mazsihisz vezetőjeként megkérdőjelezi mind az elgondolást, mind a Sorsok Házának szervezetét. Azzal érvel, hogy a holokauszt az egész magyar társadalom tragédiája volt, nem csupán a zsidóságé, ezért mindenkinek emlékeznie kell arra. Ilyen meggondolásból hibának tartja, hogy bármelyik zsidó szervezethez kerüljön a terv, mert ily módon virtuális gettóba zárnák a népirtást.  A másik gondja maga Schidt Mária, mert őt nem fogadják el hiteles történészként a témával foglalkozó nemzetközi intézmények.

Az ellentétek mögött a magyar zsidóság 20. századi történetének vitatott kérdései, valamint a bimbódzó Orbán-Netanjahu-barátságból fakadó politikai megfontolások húzódnak meg. Sok magyar zsidó attól tart, hogy mivel a múzeum az 1938-48 közötti időszakot mutatná be, azaz a záró év pontosan az, amikor megalakult Izrael állam, Rákosiék pedig uralomra jutottak Magyarországon, az üzenet az lenne, hogy a „jó zsidók” elmentek a régi-új hazába, a „rosszak” viszont itt maradtak és kommunisták voltak. Az újságíró úgy érzékelte a helyszíni bejáráson, hogy félig börtönben, félig pályaudvaron jár. Gerő András szerint a cél az, hogy érzelmileg hassanak a látogatókra.

Amikor Orbán és izraeli kollégája az év elején találkoztak a brazil elnök beiktatásán, Netanjahu azt kérte, hogy a Sorsok Háza folyamatként és ne egyetlen eseményként mutassa be a holokausztot, nevezzék néven a felelősöket és, hogy a múzeum vegye figyelemben a Yad Vashem, valamint a washingtoni Shoa Emlékkiállítás normáit.  A magyar vezető válaszul új elgondolást ajánlott, ám azt aligha hozzák nyilvánosságra az április izraeli választások előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2514619652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paraszthajszal 2019.02.11. 06:54:33

„Az Egyesült Államok elveszti türelmét Orbán Viktor, a ravaszul illiberális magyar miniszterelnök pávatánca láttán.”

A türelem FEJLESZTHETŐ ! Sok yóga, meditáció – sikerülni fog !!!

„Washington joggal teszi egyértelművé, hogy Budapestnek Amerika hűséges szövetségesekén kell viselkednie”

Ubul, hozod már ide azt az újságot ?! Ha nem hozod ide, nem kapsz kutyaropit !!!

„Nem véletlen, hogy a legerőteljesebb amerikai lépések Közép- és Kelet-Európára összpontosulnak, hiszen itt vannak az USA legsérülékenyebb partnerei”

ÍGY VAN !!! Nekem is bibbis lett a nagylábújam, remélem Popeye úr hoz rá leukoplasztot !!!

kunzoo 2019.02.11. 07:14:21

Az usa anno megígérte hogy magyar területről nem szállnak fel szerbiát bombázó gépek. Azt is ígérték nem bombáznak magyarlakta területeket. Minkét esetben hazudtak, már nato szövetségesként. Azért ezt felemlegetném nekik ha szóba kerül az elkötelezettség.

havrilla 2019.02.11. 07:30:47

Még itt sincs a nagykövet, de már tudjátok, hogy mit csinált és mit mondott itt Budapesten.
Eszitek a saját szarotokat, liberális gecik?

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.02.11. 09:16:10

A jó politikus mindig pávatáncol.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.11. 09:27:40

" ... A magyar miniszterelnök számára nagy elismerés, hogy ma Budapestre jön az amerikai külügyminiszter, de fel kell készülnie kellemetlen kérdésekre is, noha Pompeo várhatóan egyensúlyozni igyekszik majd a dicséret és az elmarasztalás között ... "

" ... Az Egyesült Államok elveszti türelmét Orbán Viktor, a ravaszul illiberális magyar miniszterelnök pávatánca láttán ... "

" ... A Trump-kormányzat közeledni akar a nacionalista Orbán Viktorhoz ... "

" ... A State Department egyik illetékes meglepődött azon, hogy a magyar főváros szerepel az úti programban, mert az ilyen látogatás általában jutalomnak számít ... "

" ... Emberi jogi szervezetek kifogásolják, hogy az amerikai vendég találkozik Orbánnal ... "

Azért azt végre jó lenne eldönteni, hogy ez a Pumpajó most hóhérként jön ide, kivégezni a Csuti Napóleont, vagy jutalomfalat lesz az évértékelés utáni banketton....

Hova lett nickgrabowszi elvtárs, aki azt vizionálta, hogy most Orbánnak pucsítania kell, mert a Pumpajó hozza az amerikai musztángok veretes f@szát Orbán seggibe? Hogy van az, hogy már jutalomként tüntetik fel egyes liberálfasiszta lapok a látogatást, nem pedig büntetés kiosztásaként?

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 09:28:59

A magyar miniszterelnök számára nagy elismerés, hogy ma Budapestre jön az amerikai külügyminiszter, de fel kell készülnie kellemetlen kérdésekre is, noha Pompeo várhatóan egyensúlyozni igyekszik majd a dicséret és az elmarasztalás között ..................

Dicséret és elmarasztalás? Mi a lófaszt képzelnek ezek? Egy nagy szart szövetségesek ezek, ne mondja senki, csak egy utolsó csatlósnak tartanak minket akiknek lehet pofátlanul parancsolgatni! Szerintem ennyire még a szovjetek sem ugráltatták Kádárékat a vége felé.
Persze a komcsiból átvedlett libsik kérik számon megint a szervilitást és pávatáncoznak debil módon!
Sokba kerülne, de kéne venni egy kis palagázt, meg pár amerikai vadászgépet és akkor az usákok szó nélkül hagynák hogy az összes libsit elküldjük Szibériába! Mindenki tudja, hogy a jó szövetséges még újságírót is darabolhat! :DDDDDDDDDDDD

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 09:35:00

@közíró MAXVAL bircaman: A jó politikus mindig pávatáncol..............

Egyedül Orbánnak nem szabad!
Merkel anyó meg Sárközy is pukedlizve lapított amikor kiderült hogy a kedves szövetségesbarát amerikaiak lazán lehallgatták őket, bár az már nem is pávatánc volt csak egy hülye majom bohóckodása a jutalom banánért!

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 09:40:46

@Magánvéleményem: Hogy van az, hogy már jutalomként tüntetik fel egyes liberálfasiszta lapok a látogatást, nem pedig büntetés kiosztásaként?............

Ugyan már, Don Corleone is elküldte családlátogatásra barátilag a bérgyilkosait és ha látták hogy jól él a páciens, az jó volt, mert fel lehetett emelni a védelmi pénzt!
Semmi személyes, ez csak üzlet!

Eli Gold 2019.02.11. 10:48:16

Ahogy az USA-ra, úgy Mo-ra is igaz, az országoknak nincsenek barátai csak érdekei.

zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt 2019.02.11. 10:54:15

Túl sokat nem fog kapni Pom- Pom- Pompejjó.

Rosszul teszi, hogy ex- CIA igazgatóként előbb találkozik a Dzsordzs papán keresztül fedett operatív beosztottakkal (Helszinki, TASSZ), akik rendszeresen Ahmed H.- ért és az illegális határátlépőkért aggódnak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.11. 11:01:12

@ElíG öreg: "Mo-ra is igaz, az országoknak nincsenek barátai"

Így van, a geci ocsmánykodásai mindenkit elidegenítettek.

Eli Gold 2019.02.11. 11:04:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Édes jó Istenem! Adjál ennek a marhának egy legalább egy kokit!
Utoljára reagáltam rád, te egy idióta ámokfutó vagy baszki.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.11. 13:34:22

@neko1967: Ezeknek? Információt akarsz átadni? Lehetetlen. Ha nem a geci mondja, nem hiszik el. Ezek olyan buták, hogy az negatív. Ezeknek még sokat kell tanulniuk, hogy azt mondhassák, hogy nem tudnak semmit. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.11. 13:36:12

@neko1967: Mindegy, a méreg már hatott, és az adófizetők pénzéből majd kifizetik az ügyvédeket és a bírságot.

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 14:25:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Mindegy, a méreg már hatott, és az adófizetők pénzéből ..........................................

Igen bazmeg, az adófizetők pénzéből csinálnak mindent, mint minden kormány a világon te szerencsétlen! És Orbánékban az a jó legalább, hogy nem vesznek fel IMF hitelt előre elköltve az adófizetők még meg sem keresett pénzét is!

Európai téridő 2019.02.11. 14:29:49

Ez a pávatánccal kapcsolatos fevetés hülyeség.

neko1967 2019.02.11. 14:55:55

@Helga Beauty Salon:
Idióta fidesspatkány! Az IMF hitel rendelkezésre álló hitel volt, nem felvett hitel, magyarul biztosíték volt.

"elköltve az adófizetők még meg sem keresett pénzét is!"

Hogy is van a TAO pénz? Nem közpénz, mi, nagyon hülye! Miből készülnek a stadionok?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.11. 14:56:03

@neko1967: Gondolod, hogy ez számít? Hadházy egy bukott politikus. Nyert egy sajtópert. Ettől nem bukik meg a fidesz! A kurcsányita és a maszopita bagázs a parlamentben biztosítja neki a többséget és várhatóan a 2/3-ot IS 2022 tavaszán. Amíg a 2006-os kurafik bent tanyáznak, élősködnek a parlamentben, addig a fidesz boldogan tapsikolhat, garantálják neki a kormányzás lehetőségét.

Vedd már észre te szerencsétlen, hogy az itt hájpolt maszopita és kurcsányita bagázs mérgezi az ellenzéket, meggátolja egy tisztességes és vállalható párt felemelkedését.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.11. 14:57:59

@neko1967: Sajnos az felvett hitel volt, mert át lett utalva a magyar kincstárnak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.11. 15:23:12

@Helga Beauty Salon: "Igen bazmeg, az adófizetők pénzéből csinálnak mindent, mint minden kormány a világon"

Az Univerzumban csak a fideSS kampányol a neki kiosztott közpénzen felül még sokmilliárd adófizetői pénzből.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.11. 15:25:22

@Magánvéleményem:
úgy gondolom, hogy ketten használjátok ezt a nicket, az egyik a fideSS szekerét tolja, a másik igazat mond. Ez most az utóbbi volt.

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 15:47:40

@neko1967: Miből készülnek a stadionok?......................

Valószínűleg nem levegőből mint a Gyurcsány féle kormányzati negyed!
Még igazad is lehetne valamennyire a stadionokkal faszfej, de rengeteg minden más is épült, pl. a Várkert bazár ahol tegnap az évértékelő volt és a város szégyene volt de a szocilibsik basztak felújítani, a Nemzeti Színház is csak egy gödör lenne még mindig, meg a metró is tervszerűen épülne a mai napig... soroljam az ellenzék meg nem valósított építményeit? Te meg buzulsz itt a stadionokkal!

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 15:51:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Az Univerzumban csak a fideSS kampányol a neki kiosztott közpénzen felül még sokmilliárd adófizetői pénzből......................

Csinálja csak, én leszarom, egy a fontos, hogy ez a mocskos degenerált hazaáruló ellenzék ott maradjon ahol most van, mert ha ezek hatalomra kerülnek, az országnak egy ciklusuk alatt vége lesz!

neko1967 2019.02.11. 16:06:09

@Magánvéleményem:

Seggnyaló fidesspatkány!

"Nyert egy sajtópert." Nem egyet nyert hanem mindegyiket! Persze amíg vannak olyan IQ negatív barmok, mint te, addig nyugodtan lehet hazudozni közpénz milliárdokból:

"hogy az itt hájpolt maszopita és kurcsányita bagázs mérgezi az ellenzéket, meggátolja egy tisztességes és vállalható párt felemelkedését. "

És az milyen párt lenne? Akinek a vezetőjét Viktor "csuti geci" Orbanov nevezi ki, mint ahogy a tartótisztje és szexpartnere Vlagimir Putin eltárs teszi Oroszországban? Aki tényleg ellenzéki, azt tönkreteszik, aki meg jó elvtárs az lehet udvari ellenzék?

neko1967 2019.02.11. 16:14:30

@Helga Beauty Salon:

Tényleg, fidesspatkányok, egymást múljátok alá!

Pont a Várkert bazárt hozni példának!

444.hu/2014/04/17/mit-gondolnak-mi-lesz-a-magyar-kronika-elso-szamanak-fo-temaja

444.hu/2014/09/09/lattak-mar-a-varkert-bazar-felujitasarol-keszult-legjobb-kepet

444.hu/2014/09/12/tovabb-csuszik-a-varkert-bazar-felujitasa-pedig-iden-mar-ketszer-atadtak

444.hu/2014/11/03/mar-javitasokat-is-kell-vegezni-a-tobbszor-atadott-varkert-bazar-kornyeken

444.hu/2017/11/29/harom-ev-alatt-488-garancialis-javitast-kertek-a-vartkert-bazarra

Biztos minden forint jó helyre ment! Egyébként indult sajtóper bármelyik cikkel kapcsolatosan? Vagy az "orbán 1 geci"-vel kapcsolatosan? Nem, mert tényekkel nem lehet vitatkozni, tényekkel szemben pert indítani

Te annyira hülye vagy, hogy hómezőn déli 12 órakor fekete ruhában, fekete arcfestéssel mennél csatába!

alöksz róz 2019.02.11. 17:19:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: hogy te mennyire sötét beszűkült agyú nyugger vagy, mami...
aki olyat mond, amivel nem értesz egyet, az rögtön más ember lehet csak, ha olyat mond, amivel egyetértesz? ej de szépen megmutattad, hogyan gondolkodsz :D

alöksz róz 2019.02.11. 17:24:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: képzeld, mami, az emberek különböző kérdésekről különböző dolgokat gondolnak

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.11. 17:25:46

@alöksz róz: "olyat mond, amivel nem értesz egyet"

Ez nem egyetértés vagy egyet nem értés. Ez hazugság vagy igazmondás. A fideSSfasszopókat kurva egyszerű felismerni, hazudnak, mint állat. :))

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 17:27:28

@neko1967: 444.hu/2017/11/29/harom-ev-alatt-488-garancialis-javitast-kertek-a-vartkert-bazarra.............................

Mondjuk ebben teljesen igazad van, mert a Gyurcsányék alatt egy garanciális javítást sem kellett csinálni! Hát hiába, aki nem csinál semmit az nem hibázik!
Kovács Kázmér nyilvánvalóan több selejtes darabot esztergál mint Rézműves Dzsekszon!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.11. 17:30:10

@Helga Beauty Salon: "a Gyurcsányék alatt"

Telelsz, a geciről van szó, nem az elkúróról.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.11. 17:30:50

@alöksz róz: Ezt már egyszer lejátszottuk, és akkor is beégtél. :))

alöksz róz 2019.02.11. 17:30:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: és természetesen ami egyezik a véleményeddel, az az igazság, ami nem egyezik, az a hazugság

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 17:35:16

@neko1967:
Te annyira hülye vagy, hogy hómezőn déli 12 órakor fekete ruhában, fekete arcfestéssel mennél csatába!.............

Te meg ha a hülyeségtől biciklizni lehetne, kontrázva mennél fel a Himalájára!
Isten barma!

neko1967 2019.02.11. 17:37:11

@Helga Beauty Salon:
Most komolyan, te élvezed, hogy a szádon kiömlő szart felnyalatják veled?

Hasonlitsd már össze, mikor épült több autópálya és mikor ürességtől kongó, de méregdrága stadion!

Akkor volt egy világválság, most meg egy világfellendülés, te nagyon hülye!

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 17:38:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:Telelsz, a geciről van szó, nem az elkúróról............

Eddig csak az elkúrót tudtátok felmutatni! :D Hidd el, nekem sem élmény ilyen hülyét szóba hozni.

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 17:39:44

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:Telelsz, a geciről van szó, nem az elkúróról............

Eddig csak az elkúrót tudtátok felmutatni! :D Hidd el, nekem sem élmény ilyen hülyét szóba hozni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.11. 17:42:02

@Helga Beauty Salon: "elkúrót "

Szó se volt az elkúróról, kevered a rémálmaidat a valósággal. :))

2019.02.11. 19:10:29

@Helga Beauty Salon: "csak egy utolsó csatlósnak tartanak minket akiknek lehet pofátlanul parancsolgatni! Szerintem ennyire még a szovjetek sem ugráltatták Kádárékat a vége felé." Aha, szóval akkor te is észre vetted, hogy a vezér és holdudvara csak itthon bátor. Nem felháborító? Valami nem kerek, valamit tenni kell.

Európai téridő 2019.02.11. 19:29:50

Az FT firkásza tévedett pávatáncilag.

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 20:23:20

@neko1967: És? Azóta mindketten megmutatták mire képesek, az eredmény közismert.

neko1967 2019.02.11. 20:48:08

@Helga Beauty Salon:
Igen, kettejük közül legalább Gyurcsány elmondhatja, hogy életében legalább egyszer igazat mondott! Hogy hazudott! A csuti geci még ennyit sem tud felmutatni, mert ő azt mondta, hogy politikusként soha nem hazudott!

Vadász, vadász, te szopni jársz ide!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.11. 20:57:14

@neko1967: Te utolsó, kurcsány faszán csüggő tetű! Korlátoltságod miatt vagy képtelen felfogni, hogy a szarevő kurcsányod ugyanolyan mocskos tolvaj féreg, mint a Csuti Fattyú. Amíg ezek e kretének foglalják a parlamenti helyeket, és elindulnak a választáson, addig a fidesz szekerét tolják az ilyen fröcsögő agyatlan barmokkal együtt mint TE.

Akkor lesz esély leváltani a fideszt, ha a hozzád hasonló elvtelen kurcsányita paraziták, elmennek a kurva annyukba a szavazás napján, leisszák magukat, és a közelébe sem mennek a szavazó helységnek. Ha a kurcsányita és maszopita senkiházi köcsögök mind egy szálig kiesnek a parlamentből, akkor végre fog támadni egy olyan politikai űr amit képes lesz egy hiteles ellenzéki formáció betölteni, akkor lesz lehetőség arra, hogy a rá következő választáson a fidesz is a padlóra kerüljön. Amíg a jelenlegi megélhetési politikus garnitúra tüntikés bohócot játszik, addig a fidesznek marad a többsége és a 2/3-a a parlamentben.

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 21:11:40

@neko1967: Igen, kettejük közül legalább Gyurcsány elmondhatja, hogy életében legalább egyszer igazat mondott! Hogy hazudott! .............

Ez egy szép értelmes gondolat volt, erre nem is kell semmit válaszolni.
Az 1967 nyilván az agysejtjeid száma.

Helga Beauty Salon. 2019.02.11. 21:12:30

@neko1967: Igen, kettejük közül legalább Gyurcsány elmondhatja, hogy életében legalább egyszer igazat mondott! Hogy hazudott! .............

Ez egy szép értelmes gondolat volt, erre nem is kell semmit válaszolni.
Az 1967 nyilván az agysejtjeid száma.

neko1967 2019.02.11. 21:12:37

@Magánvéleményem:

Mi van bögyörő, rájöttél végre, hogy annyi esélyed van vekem szemben, mint szódáslónak az Epsoni derbyn? Azért káromkodsz? Nem egy fidess savazóval beszélsz, akinek a fogai száma magasabb az IQ-jánál! A csuti geci és bandája minden hazugságára emlékszem, és szembe fordítom a fidesspatkányokkal!

Vadász, vadász, te szopni jársz ide!

neko1967 2019.02.11. 21:15:54

@Helga Beauty Salon:

Buta fidesspatkány! A csuti geci még ennyit sem mondhat el!

parameter.sk/rovat/kulfold/2011/09/06/orban-wikileaksen-ne-arra-figyeljenek-amit-mondok-hanem-arra-amit-teszek

Vagyis csak hazugságokat mond a csuti geci!

Hallod, egy bokszmeccsen már régen leléptettek volna!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.11. 22:02:39

@neko1967: "kettejük közül legalább Gyurcsány elmondhatja, hogy életében legalább egyszer igazat mondott! Hogy hazudott"

10/10 pontos. :))

Lakatos Rodolfó 2019.02.11. 22:16:06

@neko1967: "mikor épült több autópálya"

PPP-ben, azóta is fizetünk érte, sőt, egyre többet.

"Akkor volt egy világválság, most meg egy világfellendülés"

Persze lipsikém, 2002-2010-ig végig világválság volt, ahogy beiktatták Orbánt, megjött a világfellendülés!

Hallod-e, ezt az Orbánt szentté kéne avatni - ezt még én se gondoltam volna, hogy egymaga fellendítette a világgazdaságot!

a nagy hohoohooo 2019.02.11. 23:07:53

@neko1967: Ez hülyeség..Gyurcsány nem azt mondta,hogy hazudott,hanem azt:"hazudtunk....."....és ebben van az igazság,1990-től Antall mi kifizetjük az adósságot mint a katonatiszt ha beledöglik is a nép,a nyugat nem kérte,sőt azt kérték előbb erősödjön meg a gazdaság(hamár voltuk olyan hülyék a kapitalizmust választani)de nem ,privatizáció,kárpótlás,munkanélküliség,gyárak eladása,tsz-ek szétverése,kis üdítő kitérő volt Horn,Antall elba..sait helyre kellett hozni,ez volt a tűzoltás a Bokros csomag,és áldozatokat kívánt,a nép megszívatta magát amit az Antall megválasztásával magának okozott,de emelkedő pályára hozta a gazdaságot,csakhogy jött a 98 választás az MSZP megijedt az elégedetlenségtől,és leállította a Bokros csomagot,a hülye nép nem ismervén be saját elbaltázását,nyakára hozta 2001-ben az első orbánviktormihályt...hehee..Viktrka 98-01 között a Bokros csomag eredményeit élte fel,abból osztogatott,ismerős ugye koronaúsztatás,Happy End kft.,a 12 állami gazdaság,ekkor indult a FideSS nemzetty tőkésosztály kiépítése,Simi,APEH...stb...2001-ben látszott elfogy a lóvé,de jött a 2002-es választás,és jött a könnyenjöttpénzosztogatás az államilag támogatott lakáshitel,amiből Járai MNB elnök segítségével ,mert magasan tartotta a Ft.kamatait,így terelve a svájci frank felé a hiteleket,lett a devizahitelválság és eladósotta a költségvetést,a lakosságot,a FideSS meg az uszított önkorikat,aztán hiába fogta vissza Medgyessy,a hitel már mint az óceánjáró lendületből futott,és ebben az állapotában találta az országot az USA-ból induló ingatlanhitelválság 2008-ban,Gyurcsány ugyan a gyors IMF hitellel kivédte,de ráégett az öszödi beszéd,Bajnai 4%ra hozta le a hiányt(Viktor még dicsérte is Merkel-Barroso előtt Gyurcsány-Bajnai válságkezelését)egyensúlyba hozta gazdaságot,aztán megismétlődött 1998,a hülye nép a nyakára hozta afülkeforradalommal a liberális bőrt a hatalommal megszerezhető pénzért levető feudálhortyfasisztává lett ex KISZ titkárokat...Orbán megint osztogatni akart-éhes volt a FideSS banda-Merkel beintett,erre Szíjjártó-Kósa túlértelmesek bedöntötték a forintot ,aztán lenyúlták a manyup 3000 milliárdját ...innentől szabadrablás....

a nagy hohoohooo 2019.02.11. 23:14:41

@Lakatos Rodolfó: Mémindig a leghülyébb orbánseggszolgálatos takonynácit vezénylik ki trollodni?...hehee..a PPP -a FideSS kurmány indította el...hehee..a többit megtalálod a discusomban....már sok orbánseggszolgálatos fejét visszadugtam a seggébe ezzel,úgyhogy nem kell megköszönnöd,ez most ingyen ment neked..höhöö..

Lakatos Rodolfó 2019.02.11. 23:25:49

@a nagy hohoohooo: Miről hadoválsz itt össze? Az autópályás PPP is a "trükkök százai" részét képezte (tudod, amiről a főnidnek nem kellett tudnia), csak sajnos ezt Brüsszel még a lippsiknek se nézte el:
"Elsőként a 2003-as autópálya-építési kiírásoknál találkozhattunk a Public Privat Partnership (Köz és Magánszféra Partnerség) fogalmával. A szabad demokrata gazdasági miniszterek, valamint a kormányfő egyfajta csodaszerként emlegették a módszert, amely lehetőséget teremt a nagyvonalú építkezésekre anélkül, hogy növelné az éves költségvetési hiányt. Joaquín Almunia uniós pénzügyi biztos két évvel ezelőtti budapesti látogatása azonban jókora kiábrándulást hozott. Kiderült, hogy az autópálya-építések a magyarországi módszerekkel nem emelhetők ki a költségvetésből, vagyis hiába költ az állam 25-30 év alatt a beruházási összeg több mint másfélszeresére rúgó pénzt a létesítmények "visszabérlésére", azt burkolt államadósságnak minősíti Brüsszel. Ennek ellenére a kormány tovább erőlteti a PPP-projekteket. Nyolc kollégium, két börtön és további autópálya-építkezések készülnek a magántőke bevonásával, sőt PPP-konstrukciónak minősül a kormányzati negyed aktuális kiírása is."
www.demokrata.hu/cikk/ppp-kudarcok

a nagy hohoohooo 2019.02.11. 23:30:43

@Lakatos Rodolfó: Amúgy csak kérdem hány éves vagy és mi az iskolai végzettséged-kamuegyetem mellőzve-hogy nem tudod megkülönböztetni a fejed a seggedtől?..-hehee...najó..-költői a kérdés..höhöö...a teféle azt képzeli ő a legnagyobb fäsz....megengedem télleg...,de miért a nyakadon hordod?....hehee...amúgy semmi bajom vele,jól mutatja ki vagy...höhöö..

a nagy hohoohooo 2019.02.11. 23:42:50

@Lakatos Rodolfó: Telón vaok,mindjárt töltenem kell ,de még az orbánvalagától végigszaros farkad visszadugom a szádbahahaaa..
gugli:ppp hvg fidesz
úgy kezdődik az első ppp beruházást a fidesz...hehee...kellemes önorált hehee...mondtan szarfäszú ott van discusomba,nem a demoktata hazugsággyárban...hehee..különbrnis Varga megmondta nem figyeltél hülyegyerek..hehee..nem aljamédia szarságaiból kell osztani ami amúgy sincs höhöö..

Lakatos Rodolfó 2019.02.12. 00:00:58

@a nagy hohoohooo: Fidesz épített PPP-autópályát?

Nem.

MSZP-SZDSZ épített?

Igen.

Többszörösébe kerül az M6-os annak, mint PPP nélkül lett volna?

Igen.

Börtönben vannak a felelősök?

Nem.

Akkor?

káeurópaibankoló 2019.02.12. 08:09:45

@Helga Beauty Salon: Kedves Helga. 2000-ben vezettek be az elso orban kormany kedvezmenyes lakashitel programjat. A program eves szinten csak a kamaterhekben plusz 150 milliard kiadast jelentett. A 2010es evekre a kiadas osszessegen elerte az 1500 milloard forintot, de csak azert allt meg ennyiben, mert a kovetkezo kormanyok ketdtek belole visszafaragni. A program kezdetben az epitoipar fellendulesen keresztul bovelest hozott, es a lakasarak eroteljes emelkedeset. A kezdvezmemyes hitelbol sokan a tobbedik lakasukat vettek befektetesi cellal. Meg is erte, hiszen a megfelelo konstrukcioban a lakasvasarlas hitelkoltsegenek 40%-at lehetett visszaigenyelni az adobol fuggetlenul a hiteltorlesztoreszlet kamat es toketartalmatol. Ez a mestersegesen szitott fellendules valtotta ki a devizahitelezest is, amit szinten az elso orban kormany engedett utjara. Eredmenye a 2007-8-as subprime valsag miatt bekovetkezo valsag itthon. A minoszterelnok ur maga ismerte el Merkelenek, hogy a bajnai kormany nqgyszeruen kezelte a valsagot, es rantotta ki az orszagot abbol a nehez helyzetbol, melynek alapjait a hatalmas nyugdijkiadas miatt a 2000res evek hasonlo osztogatasa teremtette meg. 2011-ben amikor mar a kornyezo orszgokban helyreallt a rend, magyarorszag meg mindig vagy mondhatno egy ujabb valsaggal kuzdott a matolcsy minisztersege alatt torteneo hibas lepesek es kommunokacio miatt. A hibas lepesek, amonek eredmenyekeppen a csaladok eveben meg 2018-ban is 5000 csaladot tettek utcara. Konnyu a becezett intezkedesek hatasara a fellendules elejen meno gazdasagpolitusnak tunni, de a cechet fizetni kell. Egyszer mar ez a politika komoly valsagot eredmenyezett az orszagban, csak akkor a kormanyvalttas miatt volt kire mutogatni. A mostani kormany nem tervez soha valtani, ugyhogy majd maganak kell szembeneznie a fellendules utan a fizetendo koltsegekkel. A dolgok nem feketek-feherek, a kozgazdasagtan politikasemleges, tenyeken alapul. Neha nem art tanulmanyozni.

Lakatos Rodolfó 2019.02.12. 08:46:03

@káeurópaibankoló: "Ez a mestersegesen szitott fellendules valtotta ki a devizahitelezest is, amit szinten az elso orban kormany engedett utjara"

Ügyesen csúsztatsz, lipsikém. Tény, hogy az unióhoz való csatlakozás miatt el kellett törölni korábbi devizakorlátozásokat.

De milyen hitel volt az Orbán-kormány által bevezetett támogatott lakáshitel? Forinthitel!

Miért futott fel a devizahitelezés? Mert a szocik ezt megszüntették, és az áldásos tevékenységük (túlköltekezés) okán a sima forinthitelek kondíciói szarok voltak, és ezek után, hogy menjen az üzlet, a bankok is rátukmálták az emberekre a devizahitelt, homályban hagyva a hátrányait.

A devizahitelezés a szocik alatt futott fel, így nekik kellett volna időben behúzni a vészféket. Ha olyan okosak lettek volna, mint te most utólag.

Arról már nem is szólva, hogy a devizahiteles-probléma, aminek a megoldása a II. Orbán-kormányig váratott magára (tehát ez ennek a kormánynak volt tehertétel), csak a bajok egyik forrása volt.

A másik, legalább ennyire jelentős tényező, amit te eufemizálva csak a 2000-es évek felelőtlen osztogatásaként említettél, holott a felelősség itt még egyértelműbben a ballib kormányé, az igazi ősbűn a medgyessy-gyurcsányi felelőtlen fiskális politika volt, folyamatosan képződő óriási deficitek, növekvő államadósság, amelyek oda vezettek, hogy nem csak a háztartásokat, de az államháztartást is letolt gatyával érte a válság.

Tehát az a probléma, amelyet a Bajnai-kormány (valójában az IMF-recept végrehajtásával) kezelt, valójában az előző szoci kormányok elkúrásainak nyomán szükségessé váló tűzoltás volt.

"2011-ben amikor mar a kornyezo orszgokban helyreallt a rend, magyarorszag meg mindig vagy mondhatno egy ujabb valsaggal kuzdott"

Mondjuk 2012-ben az egész EU & az eurózóna is kisebb visszaesést (negatív reál-GDP-változást) szenvedett el; de erről ne nagyon akarj tudomást venni.

Meg arról se, hogy a környező országok 2010-ben regnáló kormányaira nem 80%-os államadósság, örökölt hatéves túlzottdeficit-eljárás, visszafizetendő IMF-hitel (a hozzávaló tudálékos, a magyar gazdaságpolitikába beleszólni akaró szakértőkkel), totálisan inkompetens jegybanki vezetés (Simor és bandája) maradt örökül…

Szerencsére ezt a szarkupacot 3-4 év alatt sikerült valahogy kezelni (teljesen megoldani nem, a magas államadósság és a maradék devizahitelek még mindig tehertételt jelentenek), és az első teljes matolcsy-s jegybankelnöki év, 2014 óta egészen tűrhetőnek mondható növekedési számokkal.

káeurópaibankoló 2019.02.12. 09:09:49

@Lakatos Rodolfó: Ne faraszz, majom. Jobboldali vagyok, ha a troll fejed ismerned a szo valodi jelenteset. Kozgazdasz vagyok, es volt bankszferas. Ezt a rizsat el sem olvasom, a kozgazdaszokat a mesemesematka nem erdekli. Koncentraljunk a tenyekre. Par kerdes, varom a valaszt. Tehat mekkora volt a kedvezmenyes tamogatott forinthitel eves kamatterhe, es mekkora osszegett tett ki a szumma 2010-re? Melyik kormany engedelyezte a devizahizelezest? Mekkora volt a kedvezmenyes tamogatott forinthitel a visszaigenyelheto szja terhe eves szinten, ami szinten hianyzott a koltsegvetesbol? Dicserte Bajnait a miniszterelnok ur Merkelnel vagy sem? Volt-e ujabb mini valsag 2011-ben vagy sem? Elszallt-e a forint a Szijjarto-Kosa bejelentesre 2010-ben tovabbi csaladokat dontve be vagy sem? Vannak- kilakoltatasok maig is emiatt vagy sem? Elszallt-e a forint a 2011-es kedvezmenyes 180 forintos chf arfolyamon torlesztheto devizahitelek miatt, ami tovabbi csaladokat dontott be vagy sem? Csak a tenyeket varom.

Lakatos Rodolfó 2019.02.12. 09:23:41

@káeurópaibankoló: "Jobboldali vagyok, ha a troll fejed ismerned a szo valodi jelenteset."

Jobboldali a ti szótáratokban = Olyan ballippsi, aki szégyelli.

"Kozgazdasz vagyok, es volt bankszferas"

Szóval te tevékenyen részt vettél a szarkupac összerakásában, és most még dicsekszel is vele? Szép!

"a kozgazdaszokat a mesemesematka nem erdekli"

Engem se a ti szánalmas próbálkozásotok arra, hogy a ballibbantak által összehozott szarrakás egy részét a másik oldalra kenjétek.

Na pá, aranyom.
süti beállítások módosítása