B1 blogcsalád



Orbán mindaddig hiába próbál törleszkedni Merkelhez, amíg nem változtat a politikáján

Nemzetközi sajtószemle

2019. február 08. - Szelestey

amv4.jpg

  • A V4-ek nagyobb beleszólást követelnek az európai ügyekbe, de közben Németország és az EU pénzügyi köldökzsinórján lógnak. 
  • Az Európai Néppárt politikai és gazdasági okokból megalkuszik, amikor szemet huny Orbán antidemokratikus randalírozása fölött.
  • A hasonló a hasonlónak örül: Netanjahu vendégül látja Orbán Viktort és Visegrádi Csoportot Jeruzsálemben. 

Die Welt

die_welt.jpg

1. Németországot és a visegrádi közösséget sok minden elválasztja egymástól, ám ettől még szükségük van egymásra. Utóbbi pontnál főként Orbán Viktorral vannak gondok. A pozsonyi útra a Fal leomlásának 30. évfordulója adott alkalmat és a négyek részéről rendkívül fontosnak ítélték a megbeszéléseket. Feltűnő volt, hogy Magyarországon az állami, illetve a hatalom közeli sajtó sokkal behatóbban foglalkozott a csúccsal, mint a független orgánumok. Ez azzal függhet össze, hogy a miniszterelnök – az ellentétektől függetlenül – mostanában azt hangoztatja: a régió jövőjét a németekkel folytatandó termékeny együttműködés jelenti. Pont itt van Orbán és lengyel kollégája dilemmája, mert ugyan mindketten élesen bírálják a berlini menedékpolitikát, ám gazdaságilag szükségük van a németekre.

A napirendre tűzött témák közül elsősorban a következő unió költségvetés ügyében lehetett nehéz dolguk a részvevőknek. Az EP ugyanis a jogállami elvek betartásához és a korrupció elleni hatékony harchoz kívánja kötni a támogatásokat, ami egyértelmű jelzés Budapestnek és Varsónak. Ennél a pontnál valóban Európa új rendjéről folyt a vita. A V4-ek növekvő befolyása, valamint a brit kilépés folytán megy a szkander az új kontinentális egyensúlyért. A birkózás középpontjában Németország áll, amelynek el kell döntenie, mi legyen: mélyebb európai integráció vagy több nemzetállam? Német-francia tengely vagy arccal Kelet felé? 

A másik oldal szögesen ellentétes nézetet képvisel a bevándorlás ügyében, ám gazdaságilag függ mind Németországtól, mind Brüsszeltől. Magyarországon és Lengyelországban egyes kommentárok úgy értékelték, hogy Pozsony lépés volt az új partnerség felé. Tehát hogy Merkel elment a tanácskozásra, hangzik az érvelés, az a négyek növekvő európai súlyát igazolja. De arról is árulkodik, hogy a kancellár Franciaország ellensúlyaként szán szerepet a térségnek, mondják ugyanezek a körök. Ám az is lehet, hogy a vendég igazából a keletiek összefogását igyekszik gyengíteni. Ide lehet sorolni a különtalálkozót a szlovák házigazdával. Úgy tűnik tehát, hogy a magyarok és a lengyelek számára egyelőre vágyálom marad a Berlinnel kiépítendő stratégiai partnerség. Legalábbis amíg elutasítják a több integrációt és a differenciált migrációs politikát.

2. A visegrádi államok nehéz szomszédok és már rég felkavarták az uniót. Pozsonyban a kancellár már annak is örülhetett, hogy találtak közös témát, és nem törték össze a porcellánt. Ebből a szempontból a látogatás valóban sikeresnek bizonyult, Merkel azt üzente a világnak: tudunk együttműködni. Gazdasági értelemben bizonyosan. Politikai értelemben viszont a V4-ek olyanok a kancellár számára, mint tüske a köröm alatt. Nem kérnek a menedékkérők átvételéből és saját terveik vannak az EU megreformálására. Erősíteni kívánják a nemzetállamot, ám megsértik a jogállami alapelveket. Ezen nem változtat semmit Marcon arroganciája, Berlin felemelt mutatóujja, de még a brüsszeli büntetés sem. Mert ahogy Orbán Viktor közölte: a négyek az eddiginél jobban bele akarnak szólni a közös dolgokba. Azon kívül határozottan elutasítják a német-francia uralmat.

Az EU erősebben változik, mint ahogy az sok régi tagállamnak kedvére való volna. A Brexittel új szövetségek válnak lehetővé. Az elmúlt években a német-francia tengelynek többet kellett volna foglalkoznia Kelet-Közép-Európával ahhoz, hogy érdemben bele tudjon szólni ezekbe a dolgokba. Akkor ugyanis nem érezné úgy a térség jó néhány polgára, hogy másodrendűként kezelik az unióban. És igazi lehetőség kínálkozna az elfogadhatatlan demokratikus hiányosságok megvitatására. Látnivaló, hogy az EU-nak sürgősen kell egy híd Kelet felé. Ausztria pontosan erre a szerepre van predesztinálva, Kurz kancellárral az élen.

3. A csúcskonferencia beharangozója azt emelte ki, hogy Magyarország és Németország között jó pár ügyben kemény ellentétek feszülnek, ideértve a menedékpolitikát, a jogállamiságot és a Magyarország ellen kezdeményezett szankciós eljárást. Berlinben különösen rossz néven veszik azt a módot, ahogyan Orbán Viktor a bevándorlás kapcsán visszatérően politikai támadásai célpontjává teszi a kancellárt. A másik fél azt hányja a kancellár szemére, hogy ő javasolta a jogállami eljárás megindítását. A színfalak mögött azonban a közeledés jelei mutatkoznak, amit Magyarország már nagyon szeretne.

Szeptember óta megy a „strukturált párbeszéd” a Fidesz és a CDU között, magyar részről Balog Zoltán, valamint Gulyás Gergely és Novák Katalin vezérletével. A volt miniszter óvott a túlzott várakozásoktól, mondván, hogy amíg Berlin nem hajlandó elfogadni, hogy a magyar oldal bizonyos kérdésekben teljesen más felfogást képvisel, addig nem lehet megállapodásra számítani. Budapest részéről a jóindulat jeleként lehet értékelni, hogy német páncélosokkal, valamint Airbus harci helikopterekkel korszerűsítik a magyar hadsereget. Az Orbán-kormány a Brexit és a közös védelmi politika kérdésében is igazodik a német vonalhoz. Talán ezért is csendesedtek le mostanában valamelyest a berlini bírálatok.

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

A kommentár „Nehéz partnerek” címmel bölcs dolognak véli, hogy Merkel elment Pozsonyba, mert rendkívül lényeges, hogy Európa ne törjön szét a seb mentén, amit a Vasfüggöny hagyott hátra. Ennek megfelelően az út leginkább azt szolgálta, hogy a kancellár legalább valamekkora teret nyerjen az egyre ellenségesebb terepen. Az elmúlt évek összeütközéseit alapul véve, kifejezetten barátságos gesztus volt a visegrádiak részéről, hogy meghívták a német kormányfőt. A csoporton belül a magyarok és a lengyelek adják meg a hangot, az EU értékkonszenzusával öntudatosan szembeállítják a maguk nemzeti-konzervatív társadalmi modelljét. Elnyomják a jogállamot és a polgári szabadságjogokat, tudván tudva, hogy miatt vita lesz Brüsszellel.

Hogy Merkel találkozott a négyekkel, az jelképes és egyben stratégiai fontosságú. Szlovákia és Csehország kevésbé problematikus Berlin és Brüsszel szempontjából, rájuk kevésbé jellemző a nacionalista ideológia, a bezárkózás és az EU-ellenes populizmus. Bölcs és nagyon is időszerű, hogy Németország most több figyelmet szentel nekik. Hiszen egyfelől a V4-eken belül kiegyenlítő erőt jelentenek azokkal szemben, akik ideológiai alapon ellensúlyt akarnak csinálni a csoportból a mag-Európával szemben. Másfelől egyáltalán nem biztos, hogy nem lesz velük is előbb-utóbb gond. Merkel egész munkásságának megítélésére kihat majd, hogy megtett-e minden Európa kettétörésének elkerülésére. És most kritikus időszakot élnek át a visegrádiak, beleértve viszonyukat az unió többi részéhez.

Frankfurter Rundschau

frankfurter.jpg

Csakis a kelet-európai uniós tagokkal együtt, nem pedig ellenükre lehet elkerülni, hogy tovább erősödjön a tekintélyelvűség, állapítja meg a kommentár. Majd úgy folytatja, hogy a barátságos pozsonyi hangnem, valamint a közös nyilatkozat sem leplezheti az eltávolodást egyfelől Brüsszel, Berlin és Párizs, másfelől a közép-európai kormányok között. A kancellár azonban jól teszi, hogy fenntartja a párbeszédet a négyekkel, mert csak ily módon lehet megakadályozni, hogy fokozódjon az intolerancia és autokrácia ezekben az államokban. Annak sincs értelme, hogy felüljön Orbán vagy Morawiecki provokációinak. Hiszen azokba belejátszik a félelem, mármint hogy Budapest és Varsó elveszti a kapcsolatot a német-francia irányítás alatt álló EU-val. A V4-ek gyanakodva figyelték, hogy Berlin és Párizs nemrégiben még szorosabb együttműködést irányzott elő. 

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

A lap meglepőnek nevezi, hogy a migráció erősen vitatott kérdésében békülékeny jelek érkeztek Merkel és a V4-ek pozsonyi találkozóján, de egy kényes téma azért szerepelt a napirenden. Pedig előzőleg úgy látszott, mintha a kancellár a pokolba látogatna el. Éles választóvonal húzódik a bevándorlás ügyében főként Magyarország, valamint Lengyelország, illetve az EU és Berlin között. A Nyugat úgy minősíti, hogy a Kelet nem tanúsít szolidaritást, miközben Budapest és Varsó éppen a menedékkérők ügyében elfoglalt álláspontjára hivatkozva büntetésnek véli, hogy jogállami eljárás van folyamatban ellenük.

Ilyen előjelek után fontos, hogy mindkét részről a közös fellépés, az együttműködés szükségességét hangsúlyozták. Még akkor is, ha a migráció ügyében leginkább abban értettek egyet, hogy nem értenek egyet. Ehhez képest igen lényeges és jelképes értékű, hogy elhatározták: infrastrukturális fejlesztésekkel segítik hozzá Marokkót az emberáradat feltartóztatásához. Merkel ugyanakkor feltűnően kerülte a jogállami eljárás vagy a korrupció kérdését. Hiszen az megzavarta volna a látványos harmóniát, azon kívül Berlinben pontosan tudják, hogy minden ilyen megnyilatkozás olaj volna a tűzre Varsóban, ahol éppen kemény belpolitikai csata zajlik a két témában.

A már említett kínos ügy az volt, hogy szlovák szervek, a belügyminiszterrel bezárólag tavaly – a hivatalos változat szerint akaratlanul - belekeveredtek egy bűnügybe, amelynek keretében a vietnami titkosszolgálat elhurcolt Berlinből egy vietnami férfit. Merkel erről azt mondta, biztos abban, hogy a szlovák fél mindent megtesz a történtek felderítésére.

Washington Post

washington_post_1.jpg

Egy magyar származású amerikai politológia professzor igencsak zavarónak tekinti az EU szempontjából, hogy a magyar demokrácia a rendszerváltás óta most először részlegesen szabad minősítést kapott a Freedom House éves értékelésében. Daniel R. Kelemen, a Rutgers Egyetem tanára, az európai ügyek szakértője megjegyzi, hogy Magyarországot sokan tartják választási autokráciának, illetve versengő tekintélyuralmi rendszernek. A Fidesz manipulálja a választásokat, zaklatja az ellenzéket és ezzel gyakorlatilag bebiztosítja magának a győzelmet. Mégsem valószínű, hogy az unió bármiféle komoly lépést tesz Orbán Viktor ellen.

A magyar demokrácia már egy ideje bajban van. Az évek során a rezsimnek sikerült megszilárdítania az ellenőrzést az igazságszolgáltatás és szinte az egész sajtó fölött, kiiktatta a hatékony fékeket és ellensúlyokat, a maga javára alakította át a választási rendszert, megfojtja a civil szervezeteket és száműzi az ország első számú egyetemét, a CEU-t. De nem a Freedom House az egyetlen, amely riadót fúj, lásd az EP kezdeményezését a jogállami eljárás megindítására. Az unió pártpolitikai okokból nem lép közbe, mert a Fidesz szállítja a szükséges voksokat Strasbourgban a Néppártnak, cserében az megvédi a magyar pártot a brüsszeli szankcióktól. Ráadásul Weber, Orbán nagy barátja és szövetségese lett a konzervatívok bizottsági elnökjelöltje és a frakció úgy döntött, hogy nem szabadul meg magyar tagszervezetétől.

Sokkolóan hathat, hogy az EU megengedi, hogy egy autoriter rendszer alakuljon ki a soraiban. Ám úgy tűnik, hogy a közösség beleesett a „tekintélyelvű egyensúly” csapdájába. Ugyanis a közösségben a pártpolitika már olyan szintre jutott, hogy a nemzeti autokraták védelmére ösztönzi a nagy pártcsaládokat. Az uniós tagság megakadályozza, hogy teljes tekintélyelvűségbe süllyedjenek az Orbán-féle hibrid rezsimek. Így amíg megvannak az erős szövetségesek és ezek a rendszerek nem folyamodnak erőszakos, nyíltan diktatórikus módszerekhez, addig Brüsszel a jelek szerint eltűri, sőt nagyvonalúan kistafírozza őket támogatásokkal.

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

A hírügynökség cseppet sem tartja meglepőnek, hogy Orbán Viktort meleg fogadtatás várja Izraelben, amikor Netanjahu 10 nap múlva kétnapos csúcstalálkozót tart a V4-ek vezetőivel. Sokan csodálkoznak, hogy Izrael miként állhat össze a négy illiberális demokráciával, sőt miként ünnepelheti őket Jeruzsálemben, pedig a magyarázat egyszerű. Az ország maga nacionalista demokrácia. Lényegét tekintve a cionizmus, vagyis a pártok által elfogadott doktrina, zsidó nacionalizmus. Mostanában a Netanjahu-kabinet egyre inkább szembekerül az EU-val, leginkább azért, mert az támogatja a független palesztin állam megteremtését és az iráni nukleáris megállapodás megmentését.

A Visegrádi Csoport nem osztja ezeket az aggályokat. Számukra Netanjahu szövetséges, hiszen azt mondja, amit ők, hogy ti. az Európában élő zsidókat fenyegeti a muzulmán bevándorlási hullám. De hogy az izraeli politikus kokettál a 4 állammal, abban azért az is benne van, hogy elégedetlen a nyugat-európai partnerekkel, mert azoknál, ahogy Merkel nemrégiben elismerte: erősödik az antiszemitizmus, és nem csupán a hazai lakosság, hanem a mohamedán menekültek soraiban is. Hiszen utóbbiak olyan társadalmakból érkeztek, ahogy normának számít a zsidóellenesség. És erre a kancellár sem figyelt oda, amikor kinyitotta előttük a kapukat.

Az igaz, hogy 2012 óta csupán 14 halálos merényletet követtek el a földrészen zsidók ellen, de a tettesek valamennyien muzulmánok voltak. Az is tény, hogy Kelet-Európában még mindig szintén jelentős az antiszemitizmus, és sok az ellentmondás Orbán Viktor politikájában. Ám családi és személyes okokból sok izraeli hajlamos alacsonyra tenni a lécet, amikor a térséget kell megítélni. És amíg az itteni kormányok nem tűrnek el pogromokat, nem működnek aktívan együtt Izrael ellenségeivel, továbbá támogatják az izraeli politikát, addig Jeruzsálemben tárt karokkal várják a visegrádiakat.

Le Monde

le_monde.jpg

A kiadatásra vár Ahmed S., a „terrorista”, akivel a magyar hatóságok olyan igazságtalanul bántak, hogy az még a Sargentini-jelentésbe is belekerült, ami azután elvezetett a jogállami eljáráshoz a magyar kormánnyal szemben. A szír férfi hivatalosan január 19-én szabadult, azóta vár arra, hogy áttegyék a határon. Ügye a biztonságra hivatkozó túlkapás jelképe lett az uniós tag Magyarországon. Az Amnesty International képviselője nem is érti, miért totojáznak még mindig a hatóságok. Annak idején Ahmeddel együtt még 10 embert tartóztattak le, a többiek már rég visszanyerték szabadságukat, ám őt a nacionalista magyar miniszterelnök továbbra is terroristának minősíti, mert annak idején, a röszkei zavargások során 3 követ hajított el a biztonsági erők felé. Ő az egyetlen, akit ilyen jogcímen ítéltek el a hatóságok. A szülei, akiket át akart kísérni a határon, jó ideje menedékjogot kaptak német földön. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6614614406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kunzoo 2019.02.08. 07:41:39

A sajtószemlét elolvasva úgy vélem, pont fordítva van mint amit a cikk címe állít. Merkel törleszkedett kicsit a v4 hez, gondosan mellőzve a kritikát.
A bloomberges cikk olyan mintha Viktor rendelte volna meg.

élveteg 2019.02.08. 08:06:14

" Ráadásul Weber, Orbán nagy barátja és szövetségese lett a konzervatívok bizottsági
elnökjelöltje és a frakció úgy döntött, hogy nem szabadul meg magyar tagszervezetétől."

Tééényleeeeg? Pedig nem másutt hanem itt a B1 -egyen ordította világgá a nickgrabowski nem is olyan régen :

"Úgy kivágják a Fideszt a Néppártból, mint a sicc
2018. szeptember 11. - nickgrabowszki"

b1.blog.hu/2018/09/11/ugy_kizarjak_a_fideszt_a_neppartbol_mint_a_sicc

paraszthajszal 2019.02.08. 08:11:56

„Orbán mindaddig hiába próbál törleszkedni Merkelhez, amíg nem változtat a politikáján”

Álmodik a nyomor, törleszkedésről szó sem volt.

Ami magát a felvetést illeti, való igaz, hogy Magyarországnak, a magyar gazdaságnak szüksége van Németországra, de ez nem azt jelenti, hogy magára a Muttira is, sőt, rá már a németeknek sincs!

Merkel gyakorlatilag már egy bukott politikus, ahogy korábban már itt is szó volt róla, utódja a CDU élén határozottan elhatárolódott Merkel bevándorláspárti politikájától, annak gyökeres reformját, a korábbi hibákból a tanulságok levonását szorgalmazza.
m.dw.com/en/angela-merkels-cdu-set-to-review-her-migration-policy/a-47062391

Nagy kérdés, hogy kancellárként meddig tűrik még meg, engedik-e akkor visszavonulni, amikor ő szeretne, de ha korábbi érdemeire való tekintettel nem is csapják el, mandátuma végéhez közeledve egyre inkább béna kacsának tűnhet majd.

Mindebből mi Magyarok, és az EU csak profitálhatunk, hiszen ez esélyt ad arra, hogy immár uniós szinten is megálljt tudjunk parancsolni a bevándorláspárti kurzusnak; bár sajnos ez iszonyatosan nehéz lesz, mert a Soros-hálózat nagyon sok megbízható embere épült be a Bizottságba és az Európai Parlament pártjaiba (köztük a Néppártba is).

Így aztán a jövőben, még a Mutti nyugdíjazása után is számíthatunk rá, hogy Brüsszelbőp továbbra is megpróbálják majd hol csellel, fondorlattal (mint az afrikai-, ACP- és arab-EU megállapodásnál), hol erővel (különböző „jogállamiságinak” csúfolt eljárások révén) visszacsempészni, lenyomni a torkunkon az ENSZ bukott migrációs csomagját és a kötelező betelepítési kvótákat, végrehajtani a Soros-tervet.

Ezért lesz nagy tétje a 2019 májusi EP-választásnak is, ahol világos üzenetet küldhetünk Brüsszel számára arról, hogy kit hová akarjanak betelepíteni…

Oxica 2019.02.08. 09:21:24

A tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigány nagyobb belepofázást követel uniós ügyekbe, miközben a tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigány a legnagyobb haszonélvezője az uniónak.

Közben lápi hülyemagyarországon a strómanvilág már az egeket verdesi, akkora a korrupció.

444.hu/2019/02/08/kosa-lajos-edesanyja-tovabb-terjeszkedik

Édesanyámnemstrómanjasenkinekse, csak a tökkelütött fiának.

Hát ekkora kibaszott nyomorék országot, Európa még nem látott az biztos.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.08. 09:56:18

@élveteg: Való igaz, ugyanúgy lelkesedett a liberálfasiszta csőcselék, mint 2018.04.08-án a részvételi adatok hallatára, aztán ismét arcra vették a flasztert.

A Csuti Vajdát úgy nem lehet legyőzni, hogy a 2006-os ártányok vezetik ellene a csőcseléket... Amíg a maszopiták és a kurcsányiták parlamenti erőt képviselnek, addig nem lehetséges az ellenzéki győzelem a parlamenti választásokon, azaz amíg a maszop és a dk nem kerül a történelem szemétdombjára, addig esélytelen a kormányváltás.

Európai téridő 2019.02.08. 11:29:19

@kunzoo: Érdekes, hogy a német médiában egyszerre mennyire sokszínűvé váltak a vélemények. A hamburgiak egy brosúrával mintha le lennének maradva, akárcsak a Lajos. A Bloomberg Izraelről, mint nacionalista demokráciáról beszél némileg elítélőleg. De ott az iszlamista-dzsihadista, ellenséges arabok lőnek ám! Na ja, a britek még a csibész Churchill idején fölbátorították őket, aztán otthagyták őket a problémával, a betelepült zsidókkal együtt, mondván: "nem ér a nevem, káposzta a fejem". Nincs mindig módjuk az izraelieknek békebeli módon okoskodniuk, mert hárítani, védekezni, "ellentámadni" muszáj. A WP-be firkálgató magyar származású egyén pedig síkhülye.

Helga Beauty Salon. 2019.02.08. 11:59:49

itt van Orbán és lengyel kollégája dilemmája, mert ugyan mindketten élesen bírálják a berlini menedékpolitikát, ám gazdaságilag szükségük van a németekre...............

Ez minden csak nem dilemma, a kettőnek semmi köze egymáshoz.
Undorító ez a genetikailag kódolt totális seggnyalási kényszer a libsiknél, ami miatt más szempontból nem is tudnak látni semmit! Berlin menekültpolitikájáról is túl diszkrét így nyilatkozni, hiszen nem a Német belügy a befogadás a vita tárgya, hanem a menekültek továbbosztása. A gazdaságot pedig ebbe a kérdéskörbe beleerőszakolni hülyeség, de persze libsiéknél a megfelelési kényszer ismét felülír mindent. Jó a németekkel gazdaságilag együttműködni? Akkor az a legkevesebb ha betelepítjük a náluk felesleges népséget, majd eltartják itt a hülye magyarok őket!
A nagy lófaszt!

Helga Beauty Salon. 2019.02.08. 12:41:13

@Európai téridő: A WP-be firkálgató magyar származású egyén pedig síkhülye.........

Csak a ballib véleményterror egyik katonája. Megmondja a frankót, arra lehet hivatkozni hogy íme az amerikai politika professzornak is ez meg az a véleménye Orbánról, cserében meg a faszi megtarthatja a szaros kis katedráját, meg segítik a karrierjében.

2019.02.08. 12:48:25

@Oxica: Ne idegeskedj,majd elmondják neki nem sokára, hogy majd akkor vauzhat az orsósgecó bele, ha legalább annyi pénzt tesz a közösbe, mint a németek, vagy a hollandok, netán a luxemburgiak vagy az osztrák sógorok. De meg lehetne emliteni a svédeket, a norvégokat és a belgákat, dánokat is.

De hát orsós megszokta, hogy ha valakinek kinyalja a seggét, letérdepel, kezet csókol, akkor jönnek a milliók --dollárban--mint sorosgyurikabácsikától--anno. Merkel mutti és a többi nettó befizető már ezt a kamuzást ismeri, mint ahogyan orsóst is. Bemondásra már nem adnak pénzt, mint ahogyan orsós adta a szavazatokért cserébe a 300 ezer ft feletti nyugdijat az ukránoknak, mert ők az igazi magyarok !

Lehet itt pampogni hogy de hát kiviszik a kapott pénzek 80 %-át, csak egy dolgot nem kell elfelejteni. Ők itt munkahelyet teremtenek, adóznak és ami kedvezményt kapnak, azzal élnek . És ebben az a nevetséges, amivel védekeznek--hogy kiviszik a nyereséget ! Hé ! Idióta fidióta seggfejek ! Ki is írta alá ezt a szerződést , a megállapodást és a kedvezmények mértékét, időtartamát , ami most már hátrányos az országnak ? Gondolom nem a keményen dolgozó kisember,hanem valamelyik seggfej, aki okosnak hitte magát. Csak halkan megkérdezem, még nincs börtönben az ilyen világhírű csodaközgazdász vagy titánminiszter ?

LebensraumamOsten 2019.02.09. 00:52:12

Az a fontos, hogy a fityuszt és tolvaj illibbant pártolóit teljesen kizárják, kiközösítsék a nemzetközi politikából és gazdasági életből. Meg kell tiltani, hogy az agymosottak országába fejlett technológiák jussanak, és el kell zárni a konvertibilis devizáktól, valamint a piacoktól hermetikusan.A határokat körülzárni és megakadályozni az áruk, személyek és tőke mozgását az országba és az országból. Ilyen módon néhány év alatt, sőt akár hamarabb meg lehet a rezsimet fojtani az idióta szavazóival együtt, akiknek két választása marad:
Vagy fellázadnak és ostorral verik ki a patkány illibbant csürhét, vagy éhen döglenek és az apparátus ott marad úgy, hogy szavazók és adózók híján egymást fogják kicsinálni. Mindkét megoldás kiváló és tökéletes a fejlett nyugati demokráciák számára.

AKI ZSIDÓKAT LISTÁZ AZ NEM NÁCI !! 2019.02.09. 01:04:09

"Orbán mindaddig hiába próbál törleszkedni Merkelhez, amíg nem változtat a politikáján"

Ki a franc akarna egy bukott politikushoz törleszkedni ??

darlacko 2019.02.09. 02:25:54

Orbán akkor is miniszterelnök lesz, amikor Merkel utódának utóda lesz a német kancellár. Ez nem értékítélet, nem jelenti, hogy Orbán jó arc. Csak az erőviszonyokat szeretném tisztázni. A német gazdasággal van összefonódva a visegrádi országok gazdasága. Merkel meg a német ipari és finánctőke ideiglenes helytartója, akit a német ipari konszernek és megabankok mozgatnak. Merkel ennyi és addig marad pozícióban, amíg a német tőkések nem találnak jobbat, fiatalabbat helyette. Orbán meg addig marad pozícióban, amíg akar. Lehet, hogy ez Magyarországnak nem túl vidám hír, de ezek a realitások.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.02.09. 04:49:50

hiába próbál a vén en-dk-ás vénasszony törleszkedni a Miniszterelnök Úrhoz, nem kap alamizsnát nyugdíjas öregségére

E1G ellenzék egy geci 2019.02.09. 05:07:17

"megfojtja a civil szervezeteket és száműzi az ország első számú egyetemét, a CEU-t. "

Na itt már nagyon röhögtem. Az "ország elsö számú egyeteme" :)))))))))))) MUHAAAAAAAAAHAAAAAAAAA :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
:)))))))))))))))))

Amíg ki nem robbant a ceu botrány, addig nem volt magyar ember, aki akárcsak halott volna erről a kamú egyetemről. Senki el nem tudta volna képzelni, hogy Soros György Budapesten tart fönn janicsár képzőt.
Ez kb olyan mintha Oszama bin Laden titokban terrorista kiképző tábort üzemeltetett volna a fehér ház kertjében.
:)

Nincs közöttünk csicska 2019.02.09. 07:51:41

Merkel idejott bekulni, de keson. Egy politikai hulla csak annyi figyelmet kap, mint pl. a hazai ballipsik....

2019.02.09. 08:25:12

Nekem úgy tűnik a cikkekből, hogy Németország egyre nagyobb szarban van. Sorra esnek ki a csontvázak a szekrényekből, és Merkel kezd visszavenni a nagyképűségéből, kezd törleszkedni a V4-hez.

nemecsekerno_007 2019.02.09. 08:40:31

Szánalmas vergődés amit csináltok :) Végre lassan elérünk oda, hogy ki lehet mondani: A király meztelen. Remélem egyre több témában meg lehet ezt tenni és nem a Sargentini-félék fingják majd a passzátszelet... Normálisabban működő, erős Európa jöhet létre...

Minden ballib bérretteg 2019.02.09. 09:43:53

EZ azért valahol beszarás. Migránsügyben Orbán szint az egyetlen, aki pontosan ugyanazt mondja mint 2015-ben.

Nevezetesen hogy a migrációt ott kell kezelni ahonnan kiindul, és hogy nem szabad beengedni őket számolatlanul.

Éppen Merkel volt az, aki a Wilkommenskultur-tól kezdte és ma éppen ugyanott jár mint Orbán. Azaz Merkel a politikáján 180 fokos fordulatot vett.

Erre a hírhamisító ballib seggnyaló gyűlöletkeltő napi bérrettegéséről híres B1, jön egy ilyen címmel:
"Orbán mindaddig hiába próbál törleszkedni Merkelhez, amíg nem változtat a politikáján"

Ismétlem: Beszarás... :DDD

2019.02.09. 09:45:11

Orbán tehetne egy gesztust a palesztinoknak és ellátogathatna Tel Avivba is.

Minden ballib bérretteg 2019.02.09. 09:46:13

@LebensraumamOsten:

Én értem, és pontosan tudom, hogy a magadfajta tetvek a magyarokat addig büntetnék, szívatnák, és nyomorgatnák, amíg az országot nem szolgáltatják ki a ballib hazaárulóknak, csak az a furcsa, hogy ezt így le is mered írni.

2019.02.09. 09:47:46

@darlacko: Orbán meg addig marad pozícióban, amíg akar.

Nos ez nem egészen így van. Hivatalos véleményem az, hogy ez Izraelben dől el. Nem hivatalos véleményem pedig az, hogy ez azoktól is függ, akik birtokolnak bizonyos videofelvételeket róla.

Exploiter 2019.02.09. 09:49:18

Most Merkel nem Putyin pincsije lett az új áramlattal?
Nehéz követni.

Helga Beauty Salon. 2019.02.09. 09:50:45

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: Orbán tehetne egy gesztust a palesztinoknak és ellátogathatna Tel Avivba is..................

Ez az és a magyaroknak is tehetne egy gesztust és odavinne azután otthagyna téged meg a hozzád hasonlókat!

2019.02.09. 09:51:24

@Minden ballib bérretteg: Azért az erős kérdés, hogy melyik a jobb nekünk. A ballib hazaáruló, vagy a jobbunorthodox hazaáruló. Akkor lesz itt változás, ha rájöttök, hogy ez egy mesterséges ellentétszítás, ami csak gyengít minket és ismeretlen volt Orbán előtt. Emlékszem arra, hogy tök jól megvoltunk bal és jobboldaliak egy társaságban és soha nem beszéltünk a politikáról. Ennek a cigánynak az agymenése tönkre tette a társadalmat és a fideszt nem véletlen nevezem nemzeti katasztrófának.

Minden ballib bérretteg 2019.02.09. 09:54:01

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember:

Izrael talán az egyetlen olyan ország, ahol Sorost és álcivil szervezetit, még nálunk is jobban utálják, és tiltják el kormányzati eszközökkel.

zsido.com/netanjahu-nem-antiszemitizmus-soros-kampany/
"ideje megakadályozni azoknak a szervezeteknek a támogatását, amelyek aláássák az ország és kormány működését, és megakadályozzák, hogy Izrael megvédje magát. Blokkolni kell forrásaikat és meggátolni, hogy ártsanak otthonunknak!"

Helga Beauty Salon. 2019.02.09. 09:54:14

Orbán mindaddig hiába próbál törleszkedni Merkelhez, amíg nem változtat a politikáján........................

Akkor most nem játszhat a mutti mellével amíg meg nem ígéri hogy nem viszi messzire? :D Szopás!

Minden ballib bérretteg 2019.02.09. 09:55:29

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember:

Lófaszt.. Éppen a ballibek azok akik agyatlanozzák a vidéket, és a permanens gecizés az egyetlen programjuk.
A ballibek elkúrták. Nem kicsit nagyon.
Orbán meg nem.
Ezért nyer.

2019.02.09. 09:56:37

@Helga Beauty Salon: Állítólag Tel Aviv egy legkevésbé sem vallásos, világi város. Nem biztos, hogy rosszul járnának velem.

2019.02.09. 10:02:15

@Helga Beauty Salon: Állítólag Tel Aviv egy legkevésbé sem vallásos, világi város. Nem biztos, hogy rosszul járnának velem.

@Minden ballib bérretteg: Azért az egy szép dolog, hogy az unorthodox jobboldalnak Irán, Erdogan Törökországa és Oroszország a szövetségesei. Amúgy az, hogy egymást utálják valaki a legjobban, rövid távú gondolkodás. Hosszabb távon mind belebukik. Ezt igyekszem veletek megérttetni, ám sajnos olyan a veletek való kommunikáció, mintha hittérítő óvodásokkal vitáznék, akik a központi utasításokat fújják. De azt elismerem, hogy jól bemagoltátok, de azt is, hogy nem túl bonyolult az érvrendszeretek. Amúgy as nevedben szépen ki van írva a taktikátok, a mondanivalód (elzárni őket a pénzügyi forrásuktól) pedig kőkemény cigány gondolkodás. Mint ahogy a fidesz és most már az ország működése is ezt tükrözi.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.09. 10:03:09

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: Minkket nem gyengit, Magyarorszag gazdasaga no a leggyorsabban az EU-ban.

Titeket gyengit, igy pontos, s ez a cel.

Minden ballib bérretteg 2019.02.09. 10:05:50

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember:

Látod-látod.. Ott baszod el, hogy te a önkontrol nélküli ballib propaganda szajkózásával próbálod meggyőzni az embereket.
De a valóság rendre felülírja a baromságaitokat, és ezokból rendre kudarcot vallotok.

Mondjuk én ezt magasról leszarom, csak röhögök mikor játszátok az értetlent közbe.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.09. 10:05:54

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: "Amúgy az, hogy egymást utálják valaki a legjobban, rövid távú gondolkodás. Hosszabb távon mind belebukik."

Ez igaz mind a komcsik, mind a szellemi utod lippsik megbuktak, annyi nekik.

Csakis nemzeti alapon lehet politizalni, ideologiai alapon nem.

2019.02.09. 10:06:07

@Minden ballib bérretteg: Az, hogy miért nyer, az biztosan meghaladja a látószögedet. Aztán eljön az idő, amikor veszít, de akkor nagyot. Ti meg majd mondhatjátok, hogy "jót akartam", meg "én ezt nem tudtam", csak egyet nem mondhattok, hogy "parancsra tettem", mert azt már lenyúlták előletek.

Helga Beauty Salon. 2019.02.09. 10:09:37

@Minden ballib bérretteg: . Éppen a ballibek azok akik agyatlanozzák a vidéket, és a permanens gecizés az egyetlen programjuk.
A ballibek elkúrták. ...................................

Örülj neki! Ők biztosítják az örökbérletet a Viktor ezeréves kormányzásához.
Én már úgy vagyok vele, hogy kormánypropagandát nem is olvasok, csak libsihíreket és amíg telepofával szitkozódnak, addig biztos vagyok benne hogy minden szép és jó.
Ráhel eldobálhat ezer pelenkát, az apja minden étkezésnél tarthatja fordítva a kést, a szavazatom az övék amíg csak ezek a töketlen libbantak akarnak váltani!

2019.02.09. 10:10:20

@Minden ballib bérretteg: A játsszátok helyesen írva ilyen, ahogy én írtam. Nem is értem, miért állok le vitázni fideszdroidokkal. Mert az, hogy én milyen elvek mentén haladok, azt nem biztos, hogy tőled szeretném olvasni kijelentő módban.

@Nincs közöttünk csicska: Helyesebb úgy, hogy elvek mentén lehet csak tisztességesen politizálni, bár tudom, hogy ez a kifejezés nálatok egyenlő a lúzerséggel.

Minden ballib bérretteg 2019.02.09. 10:11:28

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember:

Az emberek gyorsan felejtenek. És a ballib elkúrók csak ebben bízhatnak.
De ha valami csoda folytán hatalomra kerülnének mondjuk 4 év múlva, akkor a rá következő választáson a Fidesznek 70%-os támogatottsága lenne, mert az újszölöttek is megtudnák azt, amit ma csak a 40 évesek.
Nevezetesen hogy a ballib elkúróktól szarabb kormány nincs a világon.

Minden ballib bérretteg 2019.02.09. 10:13:42

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember:

Ismételem.. Magasról leszarom hogy mit szeretnél.
Próbálsz itt meggyőzni embereket, csakhát széllel szembe hugyozni baromi nehéz, és neked se megy.
A ruhád büdös, és csöpög róla valami sárga trutyi.

Helga Beauty Salon. 2019.02.09. 10:14:13

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: : Állítólag Tel Aviv egy legkevésbé sem vallásos, világi város. Nem biztos, hogy rosszul járnának velem.................

Jaj mert itt naponta imádkozásra kényszerítenek, vagy a pap szenteltvízzel kerget az utcán mert meg akar keresztelni? :DDDDDD Legfeljebb ördögűző tömjént gyújt ha meglát! :P
Amúgy a Telavivot nem azért írtam hogy menj oda mert rosszat akarok az ottaniaknak, hanem mert magunknak akarok jót!

Nincs közöttünk csicska 2019.02.09. 10:15:59

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: Elvek menten egyaltalan nem politizalnak ertelmes emberek, csakis opportunista alapon, erdekek menten.

Orban ebben messze a legkivalobb idotlen idok ota.

2019.02.09. 10:16:08

Felhívnám a figyelmet arra, hogy ha valakivel értelmes vitát nem lehet folytatni, egy darabig szórakoztató a velük való kommunikáció egy bizonyos pontig, amit ezennel elértünk. Meggyőzni egymást úgysem fogjuk, mert én ismerem az ő álláspontjukat, míg nekik halvány fingjuk sincs az enyémről. Ugyanis akik nem tapsolnak nekik mindenben kritika nélkül, azok ki vannak nevezve ennek meg annak, jelen esetben ballibnek. A további jó szórakozást! Még egy gondolat. A ballib blogokon imádnak ezek általában lógni, míg a jobboldali blogokról simán elzavarnak és törlik a nekik nem tetsző véleményt. Annak van igaza, aki ha jól emlékszem tegnap - mondta, hogy az anyagi károkat rendbe lehet hozni 10 év alatt, de amit ezek a lelkekben műveltek, azt nem.

2019.02.09. 10:18:21

@Helga Beauty Salon: Az, hogy mi a jó, nagyban függ a látószögtől. Egy idő után sajnos elég fárasztó agyhalottakkal vitázni, akik nem az érdemi témákra, hanem a másik személyére összpontosítanak és csak a saját vádjaikat hiszik el, amiben nem zavarja őket sem a másik véleménye, sem a tények.

Minden ballib bérretteg 2019.02.09. 10:19:08

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember:

A pofám leszakad. Sértegetsz mindenkit akinek más a véleménye, majd sértődötten behúzod a füled-farkad, mikor a marhaságaiddal szembesítenek.

Írnám hogy tipikus ballib, de azt hinnéd dícsérlek. :DDD

chrisred 2019.02.09. 10:20:04

@balfaszokkal sáncoló: Orbán és Merkel ugyanaz a politikusi generáció, a XX. század végének termékei, mára már atavisztikus jelenséggé váltak a XXI. századi Macronok, Kurzok, Weberek mellett. Akik ugyanúgy félre fogják söpörni öket, ahogy Orbánék tették ab68-as generációval. Merkel ezt látva már ki is vonul a politikából, Orbán viszont a korosztályának Brezsnyevje lesz, akkor is ragaszkodni fog a hatalomhoz, amikor már úgy kell kitolni az emelvényre, hogy integessen az ünneplő tömegnek.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.09. 10:25:00

@chrisred: Orban es a Makronok, Kurzok, Weberek nem is ugyanazt a sportot uzik, igy egymasra nem veszelyesek. Egyebkent egyikuket sem fenyegeti sajat hazajaban a veszely, hogy feleannyiszor ujravalasztjak mint Orbant.

Orbannak csak magyar ellenfelei lehetnenek, de most nincsenek. Nyilvan egyszer majd valamiko levaltja valaki aki velhetoen ifjabb lesz, de ma meg azt sem tudni hogy ez a valaki Fideszes, lippsi vagy valami ma meg nem is letezo partbol jon-e, vagy meg meg se szuletett.

Egyetlen europai politikusnak sem olyan stabil a tronja mint Zorbane.

rasztaszív 2019.02.09. 10:27:50

@Nincs közöttünk csicska: egyetlen más európai politikusnak sincsen trónja.

chrisred 2019.02.09. 10:37:32

@Nincs közöttünk csicska: Igen, és ha a választókat tekintjük a politikusok munkáltatójának, akkor a nyugati polgárok jobb teljesítményt várhatnak a sajátjaiktól, mert azoknak nap mint nap meg kell küzdeniük a pozíciójukért.

Helga Beauty Salon. 2019.02.09. 10:38:23

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: Ne sírj, küzdj! Gyáva népnek nincs hazája! Én pont azért baromkodok amit leírtál, a partner csak fújja a magáét, érdemi vita kizárt, tehát szórakozzunk ezen a beborult szombat délelőtt!

ember100 2019.02.09. 10:41:37

@Minden ballib bérretteg:
Helló !

Látom téged sem az eszedért és a memóriádért fizetnek :)
Gondolom A Fényességes Vezető szargyártója azért NEM szavazta meg az EU-Arab egyezményt :) mert ????????

chrisred 2019.02.09. 10:46:09

@Minden ballib bérretteg: Beszarás! Most már Merkel is tízezrével engedi be az Unióba a letelepedési kötvényes keleti bűnözőket?

Helga Beauty Salon. 2019.02.09. 10:55:01

@ember100: A Fényességes Vezető szargyártója azért NEM szavazta meg az EU-Arab egyezményt :) ....................

Biztosan nem akar velük közösen olajat fúrni!

Nincs közöttünk csicska 2019.02.09. 10:58:54

@chrisred: Larifari

Nem lehet osszevetni a nyugati meg a keleti orszagokat

Ok beleszulettek a gazdagsagba, gyakorlatilag stagnalnak, ezert cserelik a garniturakat 4 evente. Nekik a 20 oras munkahet meg a gyarmatok, bevandorlok kiszipolyozasa a cel a jovoben is.

Nalunk meg most van nemi felzarkozas, a Gyurcsany fele negyed-otod berek utan megkapjuk a nyugati ber harmadat. Ez mar eleg Orban hatalmon maradasahoz, mert 90 ota nem lattak az emberek meg ilyet se.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.09. 10:59:40

@chrisred: kusolsz, egy kotvenyes sem lett bunozo, nem ugy mint Mertkell menekultjei

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.09. 11:07:51

@Nincs közöttünk csicska: "egy kotvenyes sem lett bunozo"

Bizony, hogy nem lettek. Kémek, terroristák, maffiózók jöttek be letelepedési kötvényekkel, nem a kötvényesek váltak azzá.

chrisred 2019.02.09. 11:18:41

@Nincs közöttünk csicska: Akkor vessük össze magunkat az olyan balti országokkal, mint Finnország és Észtország. A rendszerváltáskori helyzetünket tekintve (geopolitikai elhelyezkedés, humán erőforrás) nekünk valahol a kettő között kellene lennünk, a gyakorlatban meg már az utóbbiaktól is nagyon el vagyunk maradva. Magyarországot a Balkánhoz mérni iszonyúan megalázó a magyar polgárokra nézve.

Helga Beauty Salon. 2019.02.09. 11:20:04

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Bizony, hogy nem lettek. Kémek, terroristák, maffiózók jöttek be letelepedési kötvényekkel, nem a kötvényesek váltak azzá............................

Ezt valóban meg lehet vitatni hogy kötvénnyel miáltalunk beengedett ellenőrzött személyekkel mi a helyzet, de kívülről lestrapált német tramplik, meg alkoholista EU-s balfaszok nem telepíthetnek ide senkit!

chrisred 2019.02.09. 11:20:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Egy putyinista szempontjából egy orosz ügynök bizonyára nem bűnöző, hanem hazafi.

chrisred 2019.02.09. 11:21:34

@Helga Beauty Salon: Ilyesmit megvitatni nem utólag kellene.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.09. 11:51:43

@balfaszokkal sáncoló: Merkel lemond, mert már túl sokáig volt kancellár. Jön helyette másik, ugyanolyan. Orbánt külpolitikailag közutálat veszi körül, nem veszi észre azt se hogy már demenciás. De korábban is hülye volt. Van 2,8 millió idióta, akire támaszkodik. Nem jó ez az országnak.

Helga Beauty Salon. 2019.02.09. 11:53:32

@chrisred: Ilyesmit megvitatni nem utólag kellene...............

Jé, tényleg! Mint ahogy az ellenzék vita nélkül a betelepítés mellé állt ugye?
Értelek én bazmeg, de nem lehetne ezt a kurvára egyoldalú szemléletmódotokat levetkőzni?
Határon túli magyarok nem, ellenőrizetlen papírok nélküli migránsok igen, kötvényesek nem! És ebben az a legszebb, hogy pont azok a legjobbak akik teljesen ellenőrizetlenek és azok közül is nyilván a legszarházibbakat küldik majd a willkommenes "barátaink" !
Az úgy kicsit érdekes hogy ezt illik megvitatni, de a migránsok esetében a legkisebb vita esetén is jön a xenofóbozás, nácizás, raszszistázás!

Nincs közöttünk csicska 2019.02.09. 11:55:32

@chrisred: Valo igaz, ha nem lettek volna ballipsik, most nem kene a szlovakokat kergetnunk, hanem veluk lennenk szintben, a csehek mogott, a romanok elott. De az elmult evekben mindenben jobban teljesitunk mint a szlovakok.

A baltiakat idekeverni marhasag, fogalmunk sincs milyen ott az elet, de ott kb. 10x akkora a kivandorlas, mint itt, ugyhogy lehet hogy megsem minden fasza.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.09. 11:58:10

@Helga Beauty Salon: A lippsimedia nem volt kepes 1 kotvenyest sem talalni, aki legalabb egy kiflicsucskot ellopott volna.

Mellesleg az EUban 10 orszag ad ki letelepedesi kotvenyt, szoval senkinek semmi joga ugatni. De kulonben is leallt a program.

chrisred 2019.02.09. 12:03:47

@Helga Beauty Salon: Nem tudom, mi mellé állt az ellenzék (ezt inkább neked kellene tényekkel bizonyítani), de mivel ebből a szempontból semmi cselekvési lehetőségük nem volt, lényegtelen is.

A magyar politikai szereplők közül mindenki nácizza és komcsizza a másikat, és ennek az égvilágon semmi következménye nem lett.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.09. 12:05:23

Ja es az USA is ad ki letelepedesi kotvenyt -nem is sokkal dragabb mint a magyar, most fel millio dollar-, de termeszetesen ok meg a jelentkezo belflorajat is lecsekkoljak, mielott zoldkartyat kap

Kiveve ha kifejezetten terroristat akarnak kepezni belole, mint pl. Osama bin Ladenbol...:)

ha ha ha

chrisred 2019.02.09. 12:08:00

@Nincs közöttünk csicska: Elég nagy baj, hogy a szlovákokkal lennénk egy szinten, egy olyan országgal, ami a rendszerváltás előtt nem is létezett.

A kivándorlás ténye önmagában semmit nem jelent, a lényeg, hogy a társadalom melyik rétege és milyen célbólteszi.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.09. 12:19:31

@Helga Beauty Salon: "kívülről lestrapált német tramplik, meg alkoholista EU-s balfaszok nem telepíthetnek ide senkit!"

1) nem tesznek ilyet
2) hazai paraszt, pszichopata gecik teszik ezt, és nem tudom, hogy te ennek miért örülsz

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.09. 12:27:41

@Nincs közöttünk csicska: á nem, ott van mindjárt Gruevszki, már akkor bűnöző volt, amikor idecsempészte a csuti geci.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.09. 12:31:51

@chrisred: Soha nem volt a mai Magyarorszag a szlovakoknal magasabb szinten, minimalisan eloztuk oket meg 2000 korul, most meg ok eloznek minimalisan, ez az egesz regio kisebb kulonbsegeket mutat, mint nyugat-europa

Mar csak azert se mert 100 eve a volt Magyar Kiralysag egyik iparilag legfejlettebb teruletebol lett Csehszlovakia szlovak fele. Igaz ebben a szlovak etnikum szinte nulla szerepet jatszott, a magyar azert igen, de a nemetek huztak elore Kassat, Besztercebanyat, Pozsonyt, amik fontosabb varosok voltak, mint barmelyik a mai Magyarorszag teruleten, Budapestet kiveve.
Utana a haboru alatt a szlovakok megszabadultak a zsidoktol, a haboru utan meg a nemetektol, a vagyont meg lenyultak. Ebbol lett 90ben Szlovakia.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.09. 12:33:16

@math0: Gruevszki itt nalunk jol viselkedik, a lippsi pletykakra meg nem adunk.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.09. 13:15:50

@Nincs közöttünk csicska: "Soha nem volt a mai Magyarorszag a szlovakoknal magasabb szinten"

Féknyúz.

A faszbokros csomagja hatására elindult egy évtizedes fejlődés keretében 2000-re ismét lehagytuk a Szlovákokat GDP-ben mérve. 2006-ban visszavették a vezetést, 2009-ben már 21%-kal vezettek, 2017-ben már 27%-kal.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.09. 13:16:54

@chrisred: "Egy putyinista szempontjából egy orosz ügynök bizonyára nem bűnöző, hanem hazafi."

Ja. :))

chrisred 2019.02.09. 13:23:13

@Nincs közöttünk csicska: Meg a magyaroktól is megszabadultak a háború után, azoktól, akik a Trianon előtti Magyarország az országrész ipari és gazdasági életében szerepet játszottak - hogy rá tudják tenni a vagyonukra a kezüket. A szocialista időszakban az ipar középpontjábana magyarhoz hasonlóan a gazdaságtalan és eladhatatlan nehézipari termelés állt.

Helga Beauty Salon. 2019.02.09. 13:28:31

@chrisred: Nem tudom, mi mellé állt az ellenzék (ezt inkább neked kellene tényekkel bizonyítani), de mivel ebből a szempontból semmi cselekvési lehetőségük nem volt, lényegtelen is........................

Látod hiányoltad a megbeszélést, én erre megpróbáltam emberi hangot megütni és egyből lazáskodsz hogy nekem kellene bizonyítani. Ezért nem érdemes veletek sem itt sem máshol semmit megbeszélni, jól látod hogy cselekvési lehetőségetek nincs, képviselőtök nincs, kevesen és kevesek vagyok.

chrisred 2019.02.09. 13:56:20

@Helga Beauty Salon: Elhiszem, nagyon megerőltető lehet számodra, hogy emberi hangot kellett megütni, de egy vitában érvekre és azt megalapozó tényekre can szükség. Előrántasz a semmiből (illetve a habonyi propagandából) egy állítást, miközben a napnál is világosabb, hogy a az elkenzéki pártok közül a másfél millió listás szavazatot begyűjtő XXI. századi pártok (Jobbik, LMP) semmiféle betelepítést nem támogatott, sőt, a kötvényprogramot is le skarta állítani, legalábbis állami szinten átvilágítani az bonyolító offshore cégek működését.

Igen, a lakosság nagy részének semmiféle érdekképviselete nincs, ezért lehet a nyakukba szabadítani minden további nélkül adóprést és rabszolgatörvényt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.09. 14:48:39

@Nincs közöttünk csicska:

"Gruevszki itt nalunk jol viselkedik"

honnan veszed? és egyébként is, miféle szaralak vagy, hogy ez neked már elég jó?! ennyi erővel ISIS terroristákat is befogadhatnánk, hátha itt jól viselkednének!

E1G ellenzék egy geci 2019.02.09. 15:12:16

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: "Az, hogy miért nyer, az biztosan meghaladja a látószögedet. "

A számtalan ok között például mindjárt itt vagy egy ::
index.hu/gazdasag/2019/02/08/ket_evtizedes_rekordot_dontott_januarban_az_allamhaztartas/
Két évtizedes rekordot döntött januárban az államháztartás

A libbantak idején társadalmi katasztrófa, összeomlás, gazdasági megsemmisülés volt. Most pedig sosem látott mértékü gazdasági és társadalmi fejlődés van minden nap, minden percben.
A liberális rendszert két szóban lehet összefoglalni:
ÁLLAMCSŐD ÉS SZEMKILŐVETÉS.
ÁLLAMCSŐD ÉS SZEMKILŐVETÉS
ÁLLAMCSŐD ÉS SZEMKILŐVETÉS.
ÁLLAMCSŐD ÉS SZEMKILŐVETÉS
ÁLLAMCSŐD ÉS SZEMKILŐVETÉS
ÁLLAMCSŐD ÉS SZEMKILŐVETÉS
ÁLLAMCSŐD ÉS SZEMKILŐVETÉS
ÁLLAMCSŐD ÉS SZEMKILŐVETÉS
ÁLLAMCSŐD ÉS SZEMKILŐVETÉS

E1G ellenzék egy geci 2019.02.09. 15:16:22

A liberálisok mindenütt egyformák. Macron most pont azt csinálja a Franciákkal, mint Gyurcsányék a Magyarokkal 2006-ban. Macron szétkurta a Francia gazdaságot, és most szemkilövetéssel probálja meg féken tartani a tömegeket.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.09. 20:16:15

@balfasz sáncoló: "Az, hogy Merkel kancellárként nem volt képes megtartani a CDU elnökséget példátlan. Ilyen évtizedek óta nem volt."

Valóban, mivel évtizedekig pont ő volt az elnök. :))

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.09. 20:59:03

@Nincs közöttünk csicska:

1) Megtanulsz magyarul, te hazaáruló, Fidióta selejt!
2) Kussolsz (sic) !

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.09. 21:01:57

@balfaszokkal sáncoló:

Hazudsz, tudatlan faszfej vagy.

1) Németország bevándorláspolitikájában lényegében semmi nem változott.
2) Németországban sok kancellár lemondott már, Merkel kb az átlagos, sikeres kancellárok közé tartozik. Igazából legutóbb sem akarta magát igazán újra jelöltetni, csak nem volt megfelelő utódja.

Minek reklámozod, hogy segg hülye és tudatlan vagy?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.09. 21:02:42

@Nincs közöttünk csicska: "Gruevszki itt nalunk jol viselkedik"

honnan veszed? és egyébként is, miféle szaralak vagy, hogy ez neked már elég jó?! ennyi erővel ISIS terroristákat is befogadhatnánk, hátha itt jól viselkednének!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.09. 21:14:25

@balfaszokkal sáncoló: nem változott, hazudsz. Mi a fasznak reklámozod, hogy ennyire tudatlan Fidióta vagy?!

Nincs közöttünk csicska 2019.02.09. 21:21:36

@math0: Kusolsz

Erre 2x valaszoltal te demens nyugger

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.09. 21:39:07

@Nincs közöttünk csicska: "Gruevszki itt nalunk jol viselkedik"

honnan veszed? és egyébként is, miféle szaralak vagy, hogy ez neked már elég jó?! ennyi erővel ISIS terroristákat is befogadhatnánk, hátha itt jól viselkednének!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.09. 21:39:15

@balfasz sáncoló: Aggódsz Merkel muttiért? Szükségtelen. Majd időben átadja a kormányrudat AKK47-nek. :))

A geci gazdáddal ellentétben Merkel mutti nem fosztotta ki az országát, nincsen stadionja a kert végében a budi mellett, nincsenek szállodái, kempingjei erőművei, kastélyai uradalmai. Nem csalja el a választásokat, nem kapaszkodik görcsösen a hatalomba, nem szít gyűlöletet, nem gyilkolja meg a honfitársait, és nem butítja el a gyerekeket, nem teszi tönkre az országát. Nem gyűlöli az ország népe.

"Ami pedig a jelenlegi életét illeti: Merkel férjével, Joachim Sauer kémiaprofesszorral egy berlini bérház negyedik emeletén lakik"

www.blikk.hu/aktualis/igy-nezett-ki-fiatalkoraban-angela-merkel/nj8350e

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.09. 21:40:06

@Nincs közöttünk csicska: 1) Megtanulsz magyarul, te hazaáruló, Fidióta selejt!
2) Kussolsz (sic) !

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.09. 21:41:24

@math0: "ISIS terroristákat is befogadhatnánk"

Nyitott kapukat döngetsz, több százat befogadott arogán. :))

antiinternáci 2019.02.10. 07:53:15

Mindig el tudok képedni a Szelestey-válogatta hazugság- és gyűlölet Himaláján.
Most a leghülyébb bolsevista címet az Ahmed Házó Le Mond-os firkász kapja. Ez a félkegyelmű Zorbánozik, miközben a terroristát nem a kormány, hanem a BÍRÓSÁG ítélte ám el...
Jellemző az internácikra, hogy megint a bűnözőt védik a tisztességgel és normalitással szemben.

antiinternáci 2019.02.10. 08:27:52

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ember, te tényleg ilyen hülye vagy? Eddig azt hittem, csak játszod az idiótát pénzért. De most bebizonyítottad, hogy nem.
Bokorító, a panamai zuggazdász több évtizedes épülést indított el.
Leépülést. Az agyadban.

Minden épeszű közgazdász egyetért abban, hogy a Bokros-csomag a szükséges megszorításnak pont a kétszerese volt, ezzel mélyhűtötte a magyar gazdaságot, hosszú távra rontva el az ország lehetőségeit.
Bokros a Gyurcsány-féle buta, tehetségtelen szadeszmp-s garnitúra előfutára volt, akik aztán csaknem véglegesen tönkre tudták tenni az országot, amit a Gyurcsány-dúlás után épp hogy meg lehetett menteni ennyire, mint ahol most tartunk.
Ahányszor a szadeszmp hatalmon volt, mindig lenullázták az országot, utánuk kivétel nélkül minden esetben csődöt kellett menedzselni.
Soha többé szadeszmp-hatalmat!

A román haverjaiddal mi van? Mintha most épp nem készülnének lehagyni minket, ahogy valamelyik agyrohamodban írkáltad itt...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.10. 08:44:49

@antiinternáci: "Bokorító, a panamai zuggazdász több évtizedes épülést indított el."

Minden épeszű közgazdász egyetért abban, hogy a Bokros-csomag megalapozta az elkövetkező egy évtized fejlődését. Sajnos nem többet, erről tett a geci, a meggyesi és az elkúró. Én jobban utálom a bokrost, mint te, én éltem akkor, és pénzt vett el tőlem, hogy a bankoknak adja. Nem a megszorítás mértéke volt a baj, hanem a módja. Fűnyíróelvszerűen mindenből levágott 10%-ot. Ezt akárki meg tudta volna csinálni, ehhez nem kell ész. Elefánt a porcelánboltban.

"A román haverjaiddal mi van?"

Gondolom majd küldi őket Kubatov, vasárnap van. Én eddig azt hittem, a fideSSfasszpók ruszki dezinformátorok, nem románok. De így több értelme van, igazad lehet.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.10. 08:46:24

@antiinternáci: "Mindig el tudok képedni a Szelestey-válogatta hazugság- és gyűlölet Himaláján."

Ezt írják a külföldi lapok. A geci gazdádnál panaszkodj, hogy ne szarjon már az asztalra, itthon tapsolnak a mutatványhoz a fideSSfasszopók, de külföldön ez nem divat.

Helga Beauty Salon. 2019.02.10. 11:47:57

@chrisred: Előrántasz a semmiből (illetve a habonyi propagandából) egy állítást, miközben a napnál is világosabb, hogy a az elkenzéki pártok közül a másfél millió listás szavazatot begyűjtő XXI. századi pártok (Jobbik, LMP) semmiféle betelepítést nem támogatott,........................

Anyád picsáját! Nem előrántottam és pláne nem a Habonyi propagandából, hanem ez a saját VÉLEMÉNYEM! Neked van sajátod és azt ki is fejted habonyozás nélkül? A listásod egy lófasz, egyéniben kellene nyerni, a Jobbik egy körzetben nyert, az LMP sehol! És vannak kérdések amiben nincs alku, ez a betelepítés is, ha az a két párt ellene van, akkor nem mutatkozik egy légtérben azokkal akik támogatják!

Helga Beauty Salon. 2019.02.10. 11:52:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ezt írják a külföldi lapok.........

Nem! Ezek válogatott libsi orgánumok, ti meg ezt a szart lobogtatjátok? A külföldi lapok tudják hogy itt mi van és megmondják hogy mi jó nekünk?
Nagy szopás hogy a magyarok bolsilibsi sajtón nőttek fel és megtanultak köpni az ilyesmire!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.10. 11:56:02

@Helga Beauty Salon: "válogatott libsi orgánumok"

Mert Soros György megvette őket. Idióta fideSSfasszopó. Teee, Kubatov szégyene. :))

antiinternáci 2019.02.10. 15:48:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Fűnyíróelvszerűen mindenből levágott 10%-ot. Ezt akárki meg tudta volna csinálni, ehhez nem kell ész. Elefánt a porcelánboltban. "

Talán még semmiben sem értettem veled egyet, de most majdnem.
De, bár jól ítéled meg Bokrost fentebb (majdnem szó szerint ugyanezt is írtam volna, csak aztán kihagytam).

De váratlanul visszafordulsz a helyes útról, és elkezded ismételgetni a kommunisták hülye mantráját, nem értelek... Végül is nem mondhatták azt, hogy hülyék vagyunk, buták vagyunk: azt kellett hazudniuk, hogy Bokorito csodát tett, vízen jár, a béna járni kezdett.

Magad írod, Bokros baromságot csinált, fűnyíró, nem kell ész...
Ez teljesen igaz.
Bokros semmit a világon nem alapozott meg, kivéve az ország hosszútávú leszakadását, mélyhűtötte a gazdaságot, elvette a hitet az emberektől, kivégezte az üzleti élethez nélkülözhetetlen bizalmat.
Annyi pozitívum történt, hogy felismerte azt, ami elől elugrani sem tudott volna. Ám, olyan ostoba, szart sem érő megoldással akarta kezelni, ami már bűn.
Nem strukturális átalakítással, nem a kiadások visszafogásával, hanem buta, értelmetlen megszorítással.
Olyan volt ő, mint a buszvezető, akinek rádión beszólnak, hogy egy kilométer után leszakadt a híd, vigyázzon. Erre ő, hogy ne zuhanjanak a szakadékba, nyolcvannal neki viszi a buszt egy méteres beton falnak.
Igaz, nem esett bele a szakadékba...

Bokros a mérhetetlenül buta és tehetségtelen szadeszmp-s garnitúra mintapéldánya, a Gyurcsány-dúlás előhirnöke volt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.10. 16:21:40

@antiinternáci: "Bokros semmit a világon nem alapozott meg, kivéve az ország hosszútávú leszakadását"

Minden fideSSfaszopó egy alternatív valóságban él, ahol minden fordítva történik. Ha nem csak a geci gazdádra hallgatnál, hanem kinyitnád a szemed, magad is láthatnád.

Szerintetek Bokros miatt leszakadt az ország. A valóság az, hogy a következő évtizedben nagyot fejlődött az ország, az élre törtünk, pl. Szlovákiát ekkor lehagytuk.

Szerintetek a geci felvirágoztatta az országot, a valóság itt is a propaganda szólamoknak pont a fordítottja, 2010-ben a középmezőnyben voltunk, mára sereghajtók lettünk, a geci 9 év alatt a legszegényebb EU tagállammá tette Magyarországot.

Bokros visszavágta a költségvetést. Szarul csinálta, egy hajléktalan alkesz is meg tudta volna ugyanezt csinálni, de végrehajtotta, és ez elengedhetetlen volt ahhoz, hogy az ország a fejlődés útjára lépjen, akármennyire is tagadja ezt minden fideSSfasszopó.

antiinternáci 2019.02.10. 16:32:04

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Hát igen, én sem vagyok tévedhetetlen: az értelem szikráját véltem felfedezni, de jól helyretettél, köszi. Hangsúlyoztad, hogy csak egy mocskos szájú, bolsimosdató barom vagy, akinek fogalma sincs semmiről.
Többé nem fogom elkövetni a hibát, hogy emberszámba veszlek, ali képes önálló, mérvadó véleményt alkotni. Gondolom, az egysejtű agyaddal felhívrad Fletóékat, hogy most mi legyen, és azt mondták, fröcsögd vissza az egysejtűek számára szóló propagandát.

Helga Beauty Salon. 2019.02.10. 16:44:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Bokros visszavágta a költségvetést. ............

Dekurvajó!!! Valahogy a nem Orbán kormányzások alatt mindig ez a "szakértői" gazdaságpolitika ment.

chrisred 2019.02.12. 05:50:53

@antiinternáci: "Bokros semmit a világon nem alapozott meg, kivéve az ország hosszútávú leszakadását, mélyhűtötte a gazdaságot, elvette a hitet az emberektől, kivégezte az üzleti élethez nélkülözhetetlen bizalmat."

A Bokros-csomag alapozta meg a rendszerváltás utáni időszakban azt az elvet, hogy abban az esetben, ha az állam érdekei és a polgárok érdekei összeütközésbe kerülnek, minden esetben az állam érdekei élveznek elsőbbséget. Ez nem volt új elv, a rendszerváltás előtt természetes volt, de az MDF a saját ciklusában bizonytalan volt abban, hogy alkalmazhatja-e. Azóta egyre természetesebb jelenség, hogy ha az állam vezetése hibákat követ el, azért a polgároknak kell fizetniük.
süti beállítások módosítása