B1 blogcsalád



Az Orbán-rezsim legnagyobb hazugsága

2019. február 01. - nickgrabowszki

Az Orbán-rezsim legnagyobb hazugsága nem a rezsicsökkentés, a Soros-terv, az apokaliptikus migránsinvázió vagy hogy ők képviselnék a magyar emberek érdekeit.

str.jpg

Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugsága az, hogy

úgy tesznek, mintha nem íratták volna a nevükre fél Magyarországot.

A hazugság első támasza a képviselői vagyonnyilatkozati rendszer, amelyre a Fidesz előszeretettel hivatkozik úgy, mint Európa legszigorúbbjára. Ami egyrészt nem igaz. Másrészt, ha igaz volna, az se számítana sokat.

Nem igaz azért, mert a vagyonnyilatkozatok tartalma felett nincs kontroll, és a valótlanság állítását nem kíséri szankció. A képviselő azt ír bele gyakorlatilag, amit akar, ha véletlenül lebukik vele, akkor legfeljebb majd pótolja.

  • Mint 2014-ben Rogán, amikor folyton nőtt a háza.
  • Vagy mint 3 éve Mészáros Lőrinc, aki elfelejtette, hogy van még 1 milliárd forintja.

De ezek sem azért derültek ki, mert az Országgyűlés mentelmi és összeférhetetlenségi bizottsága olyan alaposan vizsgálódott volna. Vagy hogy egyáltalán bármit is vizsgált volna.

Másnak meg egyszerűen nincs rá joga. Mivel magánokiratról van szó, az ügyészség sem gyakorol törvényességi felügyeletet. A NAV  vagyonosodási vizsgálatnak nevezett vagyonmérleg készítését meg egyetlen mozdulattal törölte el 3 éve a Fidesz-KDNP.

De ha még mindig vizsgálódhatna a NAV, az sem jelentene sokat, mert az elmúlt években

az Orbán-rezsim az intézményes strómanság egész hálózatát alakította ki.

Kezdetnek  ott volt az ún. családi összefogás, amit Orbán második országlásának elején előszeretettel alkalmaztak a Fidesz politikusai. Ennek csak akkor van jelentősége, ha a politikus bevallott jövedelme és látható vagyona feltűnően eltér egymástól. Akkor elég annyit mondani, hogy családi összefogásból épült a többszázmilliós villa

Aztán ott vannak a közvetlen családtagok, akiknek a nevére át lehet írni az inkriminált vagyonelemet. Aztán az vagy feltűnik a családtag vagyonnyilatkozatában, vagy nem. Ha nem, az a legtisztább. Ha mégis kiderül, legfeljebb pótolják, nincs szankció. De eleve nem is tud kiderülni, mert a családtagok vagyonnyilatkozata nem nyilvános.

Így kerülnek feleségek, gyerekek és unokaöccsök nevére cégek, uniós támogatások, házak és földbirtokok. De ez egy nagyon korszerűtlen eszköz, ma már köznevetség trágyává válik az a politikus, aki 80 fölötti nyugdíjas óvónő anyja nevére írat speedmotorokat és sertéstelepeket.

Jobb megoldásnak tűnt az offshore-cég és a stróman alkalmazása.

Az offshore-cégekkel azonban az a probléma, hogy kiderülhetnek valami Wikileaks-szerű kiszivárogtatással, rájuk akadhat egy olyan ország adóhatósága, ahol komolyan veszik a pénzelrejtés elleni küzdelmet, továbbá az offshore-cégeket kezelő ügyvéd is bizalmi ember kell legyen.

Azaz rá is ugyanaz áll, mint a strómanra: bármikor leléphet a vagyonnal. Nagyon meg kell bízni valakiben, hogy ráírassák a cégeiket, de még több évtizedes barátság után is előfordul, hogy a vagyonkezelő lelép a pártcégekkel és a komplett pártvagyonnal.

Zsebszerződésekkel ez elvileg kivédhető, de csak elvileg, azt bíróságon meg lehet támadni, és addig is a stróman marad birtokon belül, és simán elképzelhető, hogy majd - évek múlva - mellette dönt a bíróság.

Ugyanez igaz az informális arab bankárokra is, nem véletlen, hogy Gaith Pharaon halála után az örökösök összevesztek az informális magyar tulajdonosokkal.

Ha a stróman, az offshore és a család is kockázatos, akkor valamit ki kellett találni. Lehet a pénzt gyémántban, külföldi bankszámlán vagy ingatlanban is tartani, de ezek egyrészt pont olyan kockázatosan, másfelől nem hoznak hasznot.

És Fidesz ki is talált: országhatáron belülre hozta az offshore-t: már 2013-ban, az akkor elfogadott új Ptk-ban létrehozta az ún. bizalmi vagyonkezelők intézményét.

Gyakorlatilag hivatalossá tette a strómanságot.

A bizalmi vagyonkezelőre egy legfeljebb 50 évre köthető, de bármikor felmondható szerződéssel átruházzák a vagyont. A vagyonkezelő hivatalosan nem utasítható, de ellenőrizhető, és mivel a szerződés akár azonnal is felmondható, a vagyon nyilvánvalóan csak névleg kerül át a céghez.

A vonatkozó törvény legfontosabb kikötése, hogy a kezelésbe adott vagyont el kell különíteni a többitől, az át nem ruházottól. Azaz egy képviselőnek nemhogy nem kötelező bevallania éves nyilatkozatában, de akkor követne el törvénytelenséget, ha megtenné: a bizalmi vagyonkezelés elsőszámú célja a vagyon elrejtése, miközben az valójában az addigi tulajdonos birtokában marad.

Ezzel a trükkel próbálta például Ungár Péter kibújni az alól, hogy Mészáros Lőrinc üzlettársa: bizalmi vagyonkezelésbe adta a BIF-tulajdonrészét. Viszont ha ezt nyilvánosan bejelenti, akkor már nem teljesül az eredeti célkitűzés, a vagyon elrejtése.

Pont olyan, mintha azt jelentette volna be, hogy átruházta a tulajdonrészét egy strómanra.

Hiszen a bvk voltaképpen az: egy vagyonelrejtésben közreműködő cég, amelyiktől a vagyon bármikor visszakérhető. Szóval egy törvényes stróman.

Ha azonban a valódi tulajdonos azonban tőzsdére akarja vinni a cégeit, akkor be kell iktatni még egy szereplőt, a tulajdonrész elrejtésének szintén jogszabályban legalizált intézményét, a magántőkealapot.

Ez egy olyan társaság, amelynek tulajdonosi köre nemhogy nyilvános lenne, de olyannyira titkos, hogy törvénybe ütközik annak nyilvánosságra hozatala is. Ideális mód elrejteni a valódi tulajdonos kilétét.

  • A dolgok tehát úgy állnak, hogy vannak a látható vagyonelemek. Éttermek, szállodák, kastélyok, földbirtokok, cégek, etc.
  • Ezeket egy másik cég birtokolja, amelyik további 2-3 cég tulajdonában van.
  • A bonyolult cégháló végén egy vagy több bank áll.
  • A bankokat magántőkealapok birtokolják.
  • A magántőkealapok nem látható tulajdonosai magánszemélyek, de a tulajdont - formálisan - bizalmi vagyonkezelők forgatják.

Az egész rendszer arra épült ki, hogy az ország lenyúlását álcázzák, a vagyont elrejtsék. És mindehhez törvényeket is hoztak maguknak, tehát az a dolog teljesen hivatalos és legális.

Ehhez képest a politikusok vagyonnyilatkozatai teljesen pimf dolgok, abban csak pár sor szőlő, pár hold föl, néhány falusi ház, egy Trabantkombi, meg pár százezer forintnyi készpénz van. De a lényeg nem ez, hanem egy intézményes strómanságra épülő cégháló és összefonódott gazdasági birodalmak, amelyek mára már a magyar gazdaságnak mindazon részét befonják, amelyik nem a multik tulajdonában van.

Egy nagy polip, amelynek mindenhová elérnek a csápjai.

Mit számít ezek után, hogy Orbán Viktor mindössze 1,4 millió forint készpénz birtoklását tünteti fel a vagyonnyilatkozatában?

Hiszen ha van bizalmi kezelésbe adott vagyona vagy tulajdonrésze magántőkealapban, akkor azzal sértene törvényt, ha ezeket is belevenné a vagyonnyilatkozatába.

Néha megjelenik egy-egy személy, mint korábban Nyerges és Simicska, mostanában Garancsi, Mészáros és Szijj László, a látható strómanok. De ők csak arcai a cégeknek, nem a valódi tulajdonosok. Hogy mennyire nem azok, azt megmutatta a tavaly október is, amikor önként egy szóra és ingyen felajánlották a médiacégeiket egy nonprofit propagandaholdingnak.

A valódi tulajdonosokat magántőkealapok és bizalmi vagyonkezelők rejtik, az elmúlt 9 évben kiépült rendszer egyetlen nagy holdingba fonódik, amelynek tulajdonosát vagy tulajdonosait nem ismerjük, nem ismerhetjük. Csak erős sejtéseink lehetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9414601972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2019.02.03. 16:45:51

@Tomiko: Közös barátunk, a gugli segítségével megnézheted, hogy mikor húztak el mellettünk a sorstársaink... Talán azt is, hogy miért...

Orbán veje 2019.02.03. 16:46:25

@rallus: Haver! Te mi a faszról beszélsz? Leépítettétek a jogállamot, az orbán család meg százmilliárdokkal gazdagodott.
Takarodj a hazug fideszes kurva anyádba!

Dzseem 2019.02.03. 16:51:50

@hordalek: látod látod pont ebbe a hibába estél bele papi .. nem elhinni kell ezt ember! Merthogy amit math0 leírt, az bizony szóról szóra úgy van. Akkor is úgy van, ha rossz látni, vagy ha rossz elhinni. És igen tudat alatt a Pitagorasz tétellel jössz .. na jah .. annak az ellenkezőjét is nehéz lenne bebizonyítani. Szóval én azt látom, hogy Magad is belátod azt, ami ellen itt felszólalsz. De így van ez rendben. Egyre többen vagytok ebben a brigádban. Lesz olyan idő is, ami a kommunistáknál is eljött. Hogy utólag persze senki nem volt az. :-DD .. Viktor agyroggyant világától is majd olyan távol lesz mindenki, mint Coco Jumbo a villanygitártól.

rallus 2019.02.03. 16:52:17

@élhetetlen: Az egészségügy, az oktatás, a honvédelem is viszi a pénzt, mégis sokkal többet költünk rá, mint 2009-ben. Ráadásul nem hitelből... Már aranyat is vettünk, meg Seusó kincset és a Golgotát is...
Nem eladtuk az aranyat, a közműveket, a Malévot és bármit, amiért egy kis csúszópénzt zsebre lehetett tenni.. Van egy kis különbség....

rallus 2019.02.03. 16:56:27

@Orbán veje: A jogállam leépítésében igazad lehet, mert egy igazi jogállamban a hozzád hasonló rágalmazók csücsülnének a hűvösön, nem pedig trágárságokat üvöltöznének az éterbe...
Ps. Nem dicsérni akarlak, de téged felmentene a bíróság és csak a gyógykezelésedet rendelné el...

rallus 2019.02.03. 16:58:05

@math0: Megnyugszol, ha azt mondom, hogy győztetek és holnap reggel kezdhetsz a Parlamentben?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 16:58:23

@rallus: megnéztem, Orbán alatt húztak el mellettünk.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.02.03. 17:00:15

@math0:

Hogy jönnek ide az egyéni szavazatok?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 17:02:50

@rallus: te a "ne figyeljenek oda, amit mondok", a Kossuth tér lezárása, a tüntetők otthoni ellenőrzése, a képviselőkkel szembeni erőszak, a hamis szavazás a parlamentben, a könnygáz, a nyugdíjak ellopása, a 400 óra túlóra 3 év múlva kifizetve, a széteső kórházakat, és elbaszott oktatást szereted. te ezért szopod le Orbánt, mert idióta vagy.

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 17:03:55

@közíró MAXVAL bircaman: ennyien támogatták a Fideszes politikusokat. kisebbség. ennyikeh.

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.02.03. 17:04:39

@alöksz róz: "a múltkor még nem úgy volt, hogy az egész uniós pénzt ellopják orbánék?
döntsétek már el... "
Ja ez egy állandó feloldhatatlan ellentmondás számukra.
Egyik pillanatban : Nincs is semmiféle gazdasági fejlődés az ország 9 éve az EU segélyekből él. 5 perccel később már azt mondják, : Az Orbán meg az olihargái minden EU pénzt elopnak, az Olaf is megmondta.
Libbantkáim, akkor most elopják, vagy abból él az ország ??????
A KETTŐ EGYÜTT NEM MEGY !!!!!!!!!!!!!!!

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.02.03. 17:05:17

@math0:

A többieket ennél is kevesebben támogatták, vedd észre.

Eleve az egyéni körzet azt jelenti: 1 jelölt nyer, mindenki más veszít,

John Brennan 2019.02.03. 17:07:06

@élhetetlen:
a stadionépítése az éptőipari teljesítmény egy ezrelékét sem teszik ki, cica
agyhalottakat persze ez nem érdekli

zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt 2019.02.03. 17:08:00

@math0:

Ne hergelld magad túl sokat, Horváth Csacsi megbukott,
Károcsony pedig már meg is alakította a kormányát, Ádert felszólítva, nehogy mást merjen felkérni :DDD

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 17:08:22

@közíró MAXVAL bircaman: minket többen támogattak, mint titeket. ennyi.

John Brennan 2019.02.03. 17:09:06

@math0: "ne figyeljenek oda, amit mondok"
helyesen, Orbán ezt azért (olyan kontextusban) mondta, hogy ne annak higgyenek, amit a sajtó rosszindulatúan kifordítva neki tulajdonít; a tetteit figyeljék; és teljesen igaza van, még abban is, hogy ezt a mondását is kiforgattad

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 17:09:37

@hordalek: Németországban koalíciós kormány van. messze jobb, mint az Orbán rezsim.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 17:10:24

@John Brennan: Orbán ezt mondta: "ne figyeljenek oda, amit mondok"

hogy te mit hazudsz össze erről, az nem érv.

John Brennan 2019.02.03. 17:14:03

@math0: neméppen, még a cikk 2016-os záró adatai szerint sem, 2017-18 alapján pedig végképp nem, hiszen 2018-ban első helyen volt a magyar növekedés; Csehországnál pedig még ebben az időszakban is jobbak voltunk; 2012-es bázissal pedig még inkább
2003 és 2010 között mentek el mellettünk a szlovákok, lengyelek, baltiak

Kár a tények ellen hadakozni, hétköznapi emberek hétköznapi dolgokból tudják, hogy sokkal jobban élnek, mint 5-6 éve.

John Brennan 2019.02.03. 17:14:36

@math0: elmondtam, miért mondta, te meg egy ostoba fasz vagy

Orbán veje 2019.02.03. 17:51:10

@John Brennan: Hülye orbántalpnyaló. 2018-ra még nincsenek is adatok te agyatlan hazug barom.

John Brennan 2019.02.03. 18:01:20

@Orbán veje: vannak 2018-ra adatok
hahaha, jól megszivattad magad ezzel a hozzászólásoddal!

Orbán veje 2019.02.03. 18:03:04

@John Brennan: Haver nincsenek adatok. 2018- év egészére nézve nem tudjuk mi a helyzet növekedés ügyében. Ha te tudod linkeld ide, engem is érdekel.

élhetetlen 2019.02.03. 18:04:07

@rallus: Ja, először eladták, arról nincs szó, de most vettek. www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsyek-eladtak-a-magyar-aranytartalekot.242230.html. ” Már aranyat is vettünk, meg Seusó kincset és a Golgotát is...”. Értem. A Párizsi udvart eladtuk, a Klotild palotákat eladtuk, a Luxus áruházat eladtuk, (nem bérbe adunk akármit), pl. a Luxust 5 milliárdért vette meg a Pallas Athéné Alapítvány, keresett rajta bérleményként 750 milliót, és most eladta 5, 8 milliárdért. És itt biztosan nem ment semmi pénz zsebre. Ja. index.hu/gazdasag/2019/01/31/pallas_athene_alapitvenyok_kasselik_haz/
És közben megvettek egy festményt, amit éveken keresztül megpróbáltak inkább lenyúlni. Bravó. „Van egy kis különbség....”. És melyik előző kormány vásárolta fel a fél Fejér megyét, Tokajt, vagy a háromnegyed Balaton partot?

élhetetlen 2019.02.03. 18:20:51

@John Brennan: „a stadionépítése az építőipari teljesítmény egy ezrelékét sem teszik ki”. Ja, és akkor nem számít, hogy mit építünk? Az ország szempontjából hasznos dolgot, vagy valamit, ami csak viszi a pénzt? Mi hasznot hoz a sok stadion? Mi kára lett volna az országnak, ha tíz felesleges stadion ára, és fenntartása bement volna az egészségügybe? Te biztos azt is tudod, hogy abba tönkrement volna az ország. Abba is, ha a TAO bemenne az adóba, bár az tényleg nem segítene, mert a közpénzt sem szükség szerint, hanem találomra osztogatja Orbán. Csak képzeld el, bár nem leszel rá képes, hogy felmérik a városok igényeit, aztán egy tényleg hozzáértő bizottság eldönti, hogy kinek, mi a jogos igénye, és ez alapján osztanak. Most mi van? Orbán elmegy adott városokba, és ha jó ebédet kapott, akkor ígér egy sportpályát vagy uszodát, pedig lehet, hogy valahol csak egy tornaterem kellene a kötelező öt tesi óra mellé. Mint egy hülye amerikai milliomos nagybácsi, úgy osztogat, csak nem a saját pénzét. Tudom, ezt kár volt leírnom.

Raven! 2019.02.03. 18:27:25

@math0: De azert a Istenert sem valaszolsz arra a kerdesre, hogy akkor miert nem az 52% kormanyoz.

Gyorgy Nagy 2019.02.03. 18:31:59

@rallus: Laja megmondta:Orsos tolvaj G.CI !

John Brennan 2019.02.03. 18:38:16

@élhetetlen: az egészségügy feneketlen kút lenn, van ott már így is elég pénz, eszköz;
de még több kell, még több kell, még több kell, bármi áron, meg az oktatásba is, meg mindenhova - ez az agyhalottak mantrája

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 18:41:52

@Raven!: hogyne válaszoltam volna, te kis mongolidióta!

"Orbán csaló választási rendszerét"

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 18:43:09

@John Brennan: szerinted azért mondta, de ennek semmi igazolása, és semmi értelme. elmondhatod azt is, hogy szerinted sajtból van a Hold, akkor most erre mit vársz?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 18:46:24

@John Brennan: "2018-ban első helyen volt a magyar növekedés"

csak úgy elsőre, kapásból, Lengyelországban magasabb

Emmett Brown 2019.02.03. 18:46:29

@rallus: jaja, biztos véletlenül volt kiugró a magyar cukor export és import az adott időszakban xD

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 18:47:16

@John Brennan: reformálni is lehetne, rendbe tenni, de ahhoz Orbán hülye.

Raven! 2019.02.03. 19:02:16

@math0: Tudod, vegtelen nagy szerencse az internet nektek. Nagyon szivesen megneznem azt, amikor igy ismeretlenul, de szemtol szembe le "mongolidiotaznal" Igy viszont be is fejeztem a kommunikaciot veled, sajnos szinten aluli vagy es konnyunek talaltattal.

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.02.03. 19:04:45

@math0: Kedves "többség", most produkáltátok MINDEN idök legszánalmasabb választási eredményét. A két millios Budapesten mindössze 30 ezren mentek el a "többség" bohoc választására, az ellenzéki elöválasztásra. Még az emberek 2 százaléka sem támogat titeket, nem hogy a többség. Garantált, hogy az emberiség történetében ekkora égés még nem volt a földön. Ha volna a Guinness-rekordnak "A világ legszánalmasabb választási eredménye" kategoriája, akkor örökos rekordekerek lenétek az nem kétséges.
És mindezt ugy, hogy Országosan, még Budapeseten álltok a legjobban.

felső határ nincs 2019.02.03. 19:14:28

32 ezren szavaztak a szoci elovalasztason

De Zorbanra csak 3 millioan szavaztak, ezert egy fasiszta diktator

muhaha

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 19:26:44

@Raven!: te vagy a 123. Fidióta, aki, amikor ár nincs érve, akkor verekedni akar. ostoba, balkáni faszok vagytok. titőletek kell megvédeni Európát, ti barbár hordák!

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 19:27:33

@Orbán 1 GÉNIUSZ: a Fidesz előválasztására eddig nulla ember ment el.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 19:28:13

@Orbán 1 GÉNIUSZ: a Fidesz előválasztására eddig nulla ember ment el. ha valami, akkor ez a szánalmas produkció.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 19:30:04

@felső határ nincs: egy előválasztást a választással összekeverni, ilyet is csak Fidióta tud.

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

felső határ nincs 2019.02.03. 19:32:22

@math0: sirva rohogos mindennek a legalja a szocik teljesitmenye

a fellegvar Budapest 2%-at tudtak elvinni szavazni

muhaha

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 19:39:07

@közíró MAXVAL bircaman:

ezzel kezdted:

" közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org
2019.02.03. 13:42:48
@math0:

A kisember nem támogtaja gazdáidat... "

és ezzel fejezted be:

" közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org
2019.02.03. 19:30:10
@math0:

Ki az a ti? "

menj, és beszélgess magaddal, te elmebeteg! kérdezd meg magadtól, hogy kik azok a "ti", azaz kik azok a "gazdáitok", akikre gondoltál!

egy skizofrén elmebeteg vagy, aki azt se tudja, mit gondolt pár órával azelőtt, és tőlem kérdezi meg.

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 19:40:20

@felső határ nincs: a Fidesz 0 százalékot tudott előválasztáson elvinni szavazni. az ám az égés.

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

felső határ nincs 2019.02.03. 19:42:43

@math0: 2022ig a 2/3-a meghal a 30ezer bp-i szoci szavazonak

muszaj lesz a nacikra szavaznod

felső határ nincs 2019.02.03. 19:44:30

@math0: majd a bp-i valasztason felmossa a fidesz a padlot a hanuka gerivel, ne aggodjal

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 19:48:23

@felső határ nincs: egy előválasztást a választással összekeverni, ilyet is csak Fidióta tud.

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

nemecsekerno_007 2019.02.03. 20:14:18

@math0: Eredmények! Már mondtam.... :)

antika890 2019.02.03. 20:22:41

nem is az a kérdés, hogy mi a fityiszé ebben az országban, mert igen, nyilván már minden be van szépen csatornázva alájuk. (és nem azért mert kapzsik, hanem hogy ne maradjon semmi az ellenzéknek) A nagyobb kérdés, hogy a fityiszes seggnyaló vidék mikor veszi ki a fejét a saját seggéből, és mikor mondja azt, hogy elég volt basszátok meg. Hogy ne zsák krumplit osztogasson a fityisz választás előtt, hanem tegyen le egy választási programot, ami alapján el lehet számolni azzal, amit abból meg tud valósítani. Egy vicc az a párt, amelyik krumplilevessel és migránsozással nyer választást. Egy vicc bazdmeg! De a mégnagyobb vicc, hogy a magyar ember ilyen szinten van. Ez a kurva szomorú. És a sok fityisz seggnyaló még büszke is a kétmillió agyhalott szavazójára. . .

Orbán veje 2019.02.03. 20:25:11

@nemecsekerno_007: @felső határ nincs:

Haver! Énszerintem fogd mind a két nickedet, oszt takarodj vissza a tolvaj, korrupt, sorosösztöndíjas kisz titkár orbán gazdád seggébe.

dunántúli gyerek 2019.02.03. 20:26:36

@antika890: A valasztasi programnal a fejlodo videk es az emelkedo fizuk kisse nagyobb sullyal esnek a latba...

kulonosen a videket elqro, vagy a videken soha nem latott alternativaival szemben

Orbán veje 2019.02.03. 20:27:25

@közíró MAXVAL bircaman: Még mindig itt rohadsz te szarházi orbántalpnyaló? Azt hiszem elég világosan meg lett mondva neked, hogy takarodj a hazug, fideszes kurva anyádba.

élhetetlen 2019.02.03. 20:27:47

@John Brennan: Ja. „ az egészségügy feneketlen kút lenn, van ott már így is elég pénz, eszköz; De még több kell, még több kell, még több kell, bármi áron, meg az oktatásba is, meg mindenhova”. Nem, oda egész addig felesleges pénz önteni, amig te VIP ellátásban részesülsz. Ha majd, vamelyik családtagod hal meg a megfelelő eszköz, és kezelés hiányában, akkor másképp látnád. De te kivételezettként, akinek tellik magán klinikára, akár egy agyműtét költségére is, te feleslegesnek látod a gyalogok ellátására fordított pénzt. Ugyanez az iskolák. Minek bele pénz? Aki nem tudja megfizetni a magán sulit, annak a gyereke maradjon úgy, akkor is, ha sokkal okosabb a tiédnél, végülis nincs gond, ez sosem fog kiderülni, mert nem lesz lehetősége összemérnie magát a te fiaddal. Neked kerek a világ, a többi ember nem számít. És te nem vagy agyhalott, Ja. Csak erkölcsi halott.

Orbán veje 2019.02.03. 20:29:15

@John Brennan: Mi van haver? Még mindig keresed a növekedési adatokról a linket? Jól lebuktál, hogy egy szarházi hazug fideszes vagy. Olyan mint a geci gazdád.

John Brennan 2019.02.03. 20:31:55

@élhetetlen: hülye utópikus kommunista degenerált agyhalott vagy; ez van, nincs ezen mit szépíteni

John Brennan 2019.02.03. 20:45:00

@Orbán veje: ehhez kell ám pofa!

Közismertek a negyedéves növekedési adatok, a havi ipari termelésnövekedési adatok és jövedelemnövekedési adatok.
Csak az ilyen silány pondrók nem ismerik, mint te,

Orbán veje 2019.02.03. 20:54:27

@John Brennan: Haver! Nem negyedévesről van szó. Hanem 2018-as adatról beszéltél.

Szóval van adat 2018-ról? Van róla link? Nincs. Egy geci hazug fideszes vagy. Egy patkány mint a gazdád.

dunántúli gyerek 2019.02.03. 21:02:27

@Orbán veje: mind1, legyen eleg annyi, hogy a 2018as GDP novekedes uteme adossag torlesztes kozben 5XOS ahhoz kepest, amit a libbantak 2002-2010 kozott eladosodas kozben, atlagosan elertek.

Orbán veje 2019.02.03. 21:08:09

@dunántúli gyerek: @John Brennan: Haver! Miutál lebuktál, hogy egy geci hazudozó vagy próbálkozol egy másik nicken. Azt hiszed nem ismerni fel, te patkány.

apro_marosan_petergabor 2019.02.03. 21:15:01

Ismét élénk fantáziájú libero cikket láttunk. Levezette a semmit. Közben sok mindent sejtettet, avgyis semmit. Arról is elfeledkezik, mint általában az összeesküvés elmyélet gyártók - az merad csak titokban (esetleg), amit egy ember tud. Így pl. az USA/izraeli titkosszolgálat által felrobbantott ikertornyok tanúi sem jöttek még elő, a cikkben említett sok stróman sem...
A legkorruptabb magyar rendszer gazdasága egyre jobban virágzík, míg a szíb becsületes szadesz-maszop irányítású Mo majdnem csődbe ment...
További jó politikai maszturbálást kedves libero-bolsevik topiklakók.

dunántúli gyerek 2019.02.03. 21:28:06

@apro_marosan_petergabor: "Így pl. az USA/izraeli titkosszolgálat által felrobbantott ikertornyok tanúi sem jöttek még elő"

Dehogynem, tobb ex-CIA ugynok tanuskodott mar nyilvanosan, google, youtube, korul lehet nezni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 21:34:27

@apro_marosan_petergabor: még egy Fidióta, aki azt hiszi, hogy Gyurcsány csinálta a világválságot, és Orbán vetett véget neki.

John Brennan 2019.02.03. 21:37:21

@Orbán veje: szóval szerinted 2018 első 9 hónapjától van GDP növekedési adat, az nem érvényes; első 12 hónapról van ipari növekedési adat ezt is tagadod. Értem. Veled azt is el lehet hitetni, hogy a mohácsi csata Japánban volt.

Orbán veje 2019.02.03. 21:57:26

@John Brennan:

Haver! Látom még mindig nem sikerült 2018-ra növekedési adatot találni. Pedig korábban ezt mondtad: "vannak 2018-ra adatok"

Kurvára lebuktál, hogy egy hazug, geci orbántroll vagy. Épp olyan hazug, mint a geci orbán gazdád. Ritkán szopnak ekkorát az orbántrollok, pedig azért szoktak derekasan, de te most felülmúltad mindet.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.02.03. 21:59:25

Mikor lesz bevezetve a "Heil Orbán!" köszöntés a fidesz szekta tagjai között?

Orbán veje 2019.02.03. 21:59:45

@math0: Haver! Vigyázz! Nem még egy fidióta. Ez ugyanaz a geci, csak nicket váltott. Van neki bőven.

élhetetlen 2019.02.03. 21:59:48

@John Brennan: Persze. „hülye utópikus kommunista degenerált agyhalott vagyok”. Te viszont a Jővő Világító Csillaga vagy , ami demagóg dumát sugároz Orbánia egén.

Dzseem 2019.02.03. 22:07:35

@John Brennan: olvasd vissza papi, hogy hogyan sikerült ezt a gyönyörű körmondatot összehoznod. Beszédes .. olyan ... pont olyan, mint egy tükör. Frankó! Gratula!

Dzseem 2019.02.03. 22:11:35

@apro_marosan_petergabor: Így igaz Papi .. nézd csak a “csekettőt” hidd el, amit látsz. Kétféle ember van .. aki hagyja, hogy becsapják, meg aki nem. Na te az első brigadban dekkolsz. Majd rájössz.

John Brennan 2019.02.03. 22:23:06

@Dzseem: nézz utána a körmondat jelentésének, te salak

Dzseem 2019.02.03. 22:33:02

@John Brennan: Jogos .. bocsáss meg. Tényleg semmi köze a klasszikus értelemben vett “körmondathoz”. A Te becses esetedben pedig ez még hízelgő is lett volna. Úgyhogy marad a tükör. Ajánlom! Belenézel és Magadat látod benne. Minden szavadból süt az értelem. A salak frankó .. tetszik! :-D

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.02.03. 22:37:02

@Orbán veje: "Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok" - Churchill.
Amit orbán hamisít abban nem hiszek. Egyébként a választások előtt előre elköltöttek vagy 3 éves Eu segélyt, ami az építőipart jelentősen megdobta. A következő években jelentősen csökkenni fog ez miatt, akármit is kommunikálnak a fidesztolvajok.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.02.03. 22:40:01

Öröm lesz nézni, ahogy ez a lopott szajré a következő világválság alatt köddé válik a tőzsdén. Soros szépen leshortolja az összes mészaros vagyont 3 nap alatt, köszönetképpen a plakátokért.

John Brennan 2019.02.03. 22:44:15

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: hú de jól beégsz majd ezzel a jóslattal, mint Csaba László meg Petting Mária.

apro_marosan_petergabor 2019.02.03. 22:47:10

@Dzseem: Tudod, te vagy az autópályás, aki szerint mindenki (őrült) szembejön...

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.02.03. 22:57:14

@Dzseem: Ha tükörbe néz nem magát látja, hanem egy szarkupacot.

Orbán veje 2019.02.03. 22:58:21

@John Brennan: Haver! Úgy látom, még mindig nincsenek meg az adatok, amit ígértél.

Egy hazug geci vagy, mint az orbán gazdád.

dunántúli gyerek 2019.02.03. 23:07:23

Erdemes atmenni a 444re meg a tobbi libbant portalra

Ahol oriasi az orom, hogy a ballibbant kretenekben legerosebb fovaros 2%-at sikerult mexolitani a maszop elovalasztassal

ezert nincs szukseg ebben az orszagban politikai kabarera

bazmeg, ez kemeny

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 23:33:45

@Orbán veje: nyilán az is lehet. egy Orbán csicska csinál itt "tömeget".

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.02.03. 23:39:31

@dunántúli gyerek: "Ahol oriasi az orom, hogy a ballibbant kretenekben legerosebb fovaros 2%-at sikerult mexolitani a maszop elovalasztassal"

te kretén dunántúli hülyegyerek, ezt már a délutáni müszakos troll kolégád beírta. Annak is elmondták, hogy egy elöválsztásra tök mindegy mennyien mennek el, ráadásul te szlovák orbán farokszopója azt se tudod mi az az elöválasztás. Orbán gazdád elöválsztására meg kereken nullányian mentek el.
Igaz, egyszer a gyurcsány elment, aztán a földbe tapostó a felcsúti hordószónokot. Azóta a hájas kerül minden olyan helyzetet, ahol egy darab ellenfél és megjelenhet.

dunántúli gyerek 2019.02.03. 23:43:58

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: Melyik libbant bukta lesz hamarabb?

A budapesti vagy az EU valasztas? Nem vk most kepben.

Orbán veje 2019.02.03. 23:44:46

@dunántúli gyerek: Haver! Ezt már délelőtt egy másik nickeden is behazudtad.

Úgyhogy elmehetsz a hazug, tolvaj fideszes kurva anyádba.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.04. 01:26:51

@dunántúli hülyegyerek: "Erdemes atmenni a 444re"

Köszi! Tényleg érdemes, nagyon jók a kommentek. :))

Dzseem 2019.02.04. 06:33:38

@John Brennan: tök mindegy .. ki bocsát meg és kinek. Minden mondat szó és betű, amit leírsz rólad árulkodik. 16 - 17 éves koromban volt ez fain, hogy ráaggadtunk mindenféle gyökér csúfnevet a másikra. Ezzel nincs bajom. Téged minősít .. egyszerű vagy, mint egy lapát homok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.04. 07:29:33

@dunántúli gyerek: a Fidesz előválasztására eddig nulla ember ment el.

nektek tényleg kiadták parancsba, hogy most az előválasztást kell ekézni, vagy ti mind a hatan egy ember vagytok, akinek ez a rögeszméje?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.04. 09:28:37

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: naja, de akkor nagy idi´óta lehet, hogy hatszor rohan bele egymás után a faszerdőbe.

John Brennan 2019.02.04. 19:23:06

@Dzseem: ide jössz személyeskedni, témához nem szólsz hozzá, majd moralizálgatsz
egyszóval egy pöcs vagy

Dzseem 2019.02.04. 19:33:16

Na ugye milyen "pöcs" dolog ez az egész? Ugye milyen "pöcs" dolog érzelmi alapokon politizálni? Ugye mennyire ezzé vállt itt manapság minden? Én is ezt élem át nap, mint nap. Politika + érzelem ... főképp politikusra bármilyen szinten felnézni. Pöcs meg te vagy. Én köszi frankón vagyok.
süti beállítások módosítása