B1 blogcsalád



Bajban lehet az Orbán-kormány, mert elhatárolódott Salvinitől és hűségesküt tett a Néppárt mellett

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. január 31. - Szelestey
  • A populisták az európai választás előtt még rátesznek egy lapáttal a (csörgedező) migráció elleni kampányra;
  • Orbán, a szorgos kleptokrata, aki legfeljebb csak saját háza táján tűri el a korrupciót;
  • Nagy kár, hogy az Európai Tanács nem hallgatta meg az EP aggályait a magyar jogállam ügyében - mondta Timmermans, aki persze Soros ügynöke - ezt megorbstras.jpgmondta Kovács Zoltán.

 

New York Times/Reuters

new_york_times.jpg

Magyarország nem kíván csatlakozni az olasz Liga által forszírozott euroszkeptikus szövetséghez a májusi európai választások előtt. Ezt a Miniszterelnökség EU-ügyekben illetékes államtitkára közölte. Takács Szabolcs a bejelentést kiegészítette azzal, hogy nincsen semmiféle titkos terv, a két politikust csupán az köti össze, hogy nagyon hasonlóan, bár nem teljesen azonosan ítélik meg a bevándorlást. Ettől függetlenül úgy tudja, hogy nincs napirenden találkozó közöttük a migráció ügyében. Emlékeztetett arra, hogy a Liga, valamint a lengyel PiS nem az európai konzervatívok tagja, a Fidesz viszont igen, és ez egyértelműen meghatározza véleményét. Ennélfogva a magyar fél azt szeretné, ha az EPP kitartana eredeti értékei, a kereszténydemokrácia mellett. Egyben jelezte, hogy a magyar kormány határozottan támogatja Manfred Weber jelölését a Bizottság elnöki tisztére.

Takács arról is beszélt, hogy a választás után remélhetőleg kevesebb ütközési pont marad az Orbán-kabinet és az európai intézmények között, bár szerinte jó volna, ha Brüsszel munkáját kevésbé hatná át a politika. Szerinte éppen elég, ha a testület ügyel a közös szabályok betartására. A jelentés emlékeztet arra, hogy az EP tavaly ősszel megszavazta a jogállami eljárást Magyarország ellen a demokratikus normák, a civil jogok megszegése, valamint a korrupció miatt. A példátlan lépés azután erős szövetségesektől fosztotta meg Orbán Viktort.

Reuters

reuters.jpg

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának vezetője arra számít, hogy az EP választások közeledtével erősödni fog a migránsellenes retorika, hiába esett vissza négyéves mélypontra a menedékkérők száma. Filippo Grandi kitért arra, hogy tavaly mindössze 116 ezer menekült jutott el a földrészre, ám mivel a kérdést a politika szabja meg, több ország még egy pár embert sem hajlandó befogadni és kevés a remény, hogy ez ügyben egyhamar bármi is változna, hiszen a populista és euroszkeptikus pártok jó eredményre számíthatnak. Ezért bármennyire is sajnálatos, a hang a következő hónapokban alighanem még keményebbre vált. Azonban abban azonban bízik, hogy május után kompromisszum alakul ki Strasbourgban, mert a populistáknak is az az érdekük, hogy a végén jussanak valamiféle megoldásra.

A hírügynökség rámutat: a populista és bevándorlás-ellenes erők azt remélik a többi közt Lengyelországban, Olaszországban és Magyarországon, hogy további helyekhez jutnak az Európai Parlamentben. Ugyanakkor idézi az UNHCR jelentését, miszerint kevesebb ember jött ugyan, de a korábbinál többen fulladtak bele a Földközi-tengerbe, mivel a civilek képviseletében a korábbi 10 helyett csupán 2 mentőhajó dolgozik a nemzetközi vizeken. Azon kívül az elutasító olasz álláspont miatt sokan egyre kockázatosabb módon próbálnak meg átkelni Afrikából.

 

Guardian

guardian.png

A lap azt emeli ki az EP esti vitájából, amit Sargentini mondott, hogy ti. Magyarországon egyre rosszabb a demokrácia helyzete, az európai vezetők mégsem lépnek a jogállam megmentése érdekében. A holland képviselőnő volt az, akinek a jelentése nyomán az EU az eddigi legkeményebb szankciós eljárást indította az Orbán-kormány ellen. Ugyanakkor Timmermans, a Bizottság elnöke nagyon sajnálta az ülésen, hogy a tagállamok miniszterei nem hívták meg a holland politikusasszonyt, így az nem ismertethette velük az elemzését arról, mi is fenyegeti a jogállamot magyar földön. A magyar vezetés részéről senki sem volt ott tegnap Brüsszelben, mert amint Kovács Zoltán megindokolta, az egész felhajtást Soros György szervezi és Timmermans gyakorlatilag az üzletember által támogatott civil szervezetek meghosszabbított karja.

Az újság felidézi, hogy a Transparency International legújabb jelentése szerint Magyarországon rosszabbra fordult a korrupció, amióta Orbán hatalmon van. Erre Kovács Zoltán azt mondta: nem gondolja, hogy Magyarországnak válaszolnia kellene az ügyben, hogy a kormányfő barátai és családtagjai állítólag törvénytelenül használtak fel uniós alapokat. Szerinte ez nagyon vonzó téma a bírálók számára, ám a hatalom betart minden közösségi szabályt.

 

Politico

politico_1.jpg

A Bizottság alelnöke további aggályokat vetett fel Brüsszelben a magyar jogállamiság kapcsán. Timmermans egyben azzal vádolta a tagállamok kormányait, hogy azok nem hallgattak az Európai Parlamentre, amikor az megfogalmazta kifogásait Magyarország kapcsán. A politikus kijelentette a magyar helyzetről rendezett vitában, hogy Brüsszel sok tekintetben osztja az aggodalmakat, így főként az alapvető jogok, a korrupció, a romákkal szemben alkalmazott bánásmód és az igazságszolgáltatás függetlensége ügyében. Külön is szóvá tette a CEU kiűzetését, miközben szerződésszegési eljárás folyik a történtek kapcsán. Nehezményezte továbbá a sajtó monopolizálását. Felidézte, hogy a „Stop, Soros”miatt az EU már a 2-ik fokozatba kapcsolta a szankciós eljárást. Az unió figyeli a rabszolga törvényt, a közigazgatási bíróságok felállítását és közbeszerzéseket is.

 

Frankfurter Rundschau

frankfurter.jpg

Az újság honlapja az első oldalon, vezető anyagként hozza, hogy Magyarországon széles összefogás harcol a rabszolga törvény ellen, egyúttal pedig meg akarja buktatni a kormányt. Gréczy Zsolt azt mondja, hogy már most példátlan tiltakozó hullám söpör végig az országon látszólag nagyhatalmú Orbán Viktorral szemben. És tényleg: legutóbb kereken 60 városban tüntettek a jobboldali-nemzeti politika ellen és újabb megmozdulások lesznek. Az ellenzéki polgári akaratnak ilyen látványos megnyilvánulására már évek óta nem volt példa magyar földön. 

Egyes elemzők már a francia sárga mellényesek mozgalmával vonnak párhuzamot. A kiváltó ok ez esetben is egyetlen jogszabály: a túlmunka meghosszabbítása volt. A miniszterelnök azonban Macronnal ellentétben nem látott okot arra, hogy engedjen. Valószínűleg nem számolt azzal, hogy a demonstrációk folytatódnak az újévben is. Közben Orbán azon dolgozik, hogy egyetlen alapítványba vonja össze valamennyi hatalom közeli sajtóorgánumot, ám ez csak fokozza a tömeges elégedetlenséget.  Itt már a nagyobb politikai szabadság a tét, hogy a végén elűzzék a politikust a hatalomból.   

 

Le Monde

le_monde.jpg

Egy harvardi professzor szerint napjainkban nagy veszély fenyegeti a demokratikus kormányzati rendszert. Yascha Mounk, akinek könyve magyarul is megjelent e témában, nagy gondnak nevezi, hogy egyre több ember fordul szembe a liberalizmussal. Jönnek fel a világban a tekintélyelvű erők. A négy legnépesebb demokráciát, Indiát, Brazíliát, Indonéziát és az USÁ-t már ilyen politikusok vezetik. Akik nem értenek egyet velük, azokat a nép nevében árulóknak minősítik. Ám a vizsgálatok azt igazolják, hogy a török, magyar és venezuelai kormány megsemmisíti a demokráciát, és ugyanez fenyeget Lengyelországban is. Nem vált be az az elmélet, hogy bizonyos gazdasági fejlettség esetén nem kell félteni a jogállamot, hogy a lakosság nem szavaz az erős emberre. A populisták mindenütt egyre népszerűbbek, ami példátlan.  

A bajok fő oka, hogy stagnál az életszínvonal. A bevándorlás okozta kulturális és demográfiai változások szintén kihatnak a politika megítélésére. És ha még azt is hozzávesszük, hogy a közösségi média révén könnyen mozgósítani lehet a félelmeket, akkor azt látjuk, hogy itt egy igen veszélyes keverékkel állunk szemben. Az elit már nem képes megszabni a fontos témákat. Azon kívül immár a tiltakozások is világhálón szerveződnek. És a kormányoknak fogalmuk sincs, miként kezeljék ezeket a spontán és kaotikus mozgalmakat, amelyek azonban nagyon is populista logika szerint működnek. Különösen nyugtalanító, hogy azt állítják: „ők a nép”.

Mindebbe persze belejátszik, hogy a liberalizmus túlzásokba esett és sokszor úgy tűnik, mintha a kormányok figyelmen kívül hagynák a közakaratot. Azon kívül ha valaki Franciaországban kevesebbet keres havi nettó 1500 eurónál, annak van oka a felháborodásra. Ám az megint csak szörnyű, hogy ezek a mozgalmak nem kínálnak semmiféle megoldást. A sárga mellényesek esetében az a különbség a Fideszhez vagy a Ligához képest, hogy egyáltalán nem biztos, hogy átalakulnak párttá. Viszont azt is látni kell, hogy az autokrata Kína az idén gazdaságilag leelőzi az európai országokat. Ennélfogva lehet, hogy felerősödik a vágy a tekintélyelvű hatalom iránt. De Európában az is igen kedvezőtlen, hogy a tömegek elidegenednek az uniótól és úgy érezhetik, hogy májusban kifejezhetik ellenállásukat az elitek és a szakértők uralmával szemben.

 

Der Standard

der_standard.jpg

Orbán Viktor humorban nem ismeri a tréfát, már ha a családjáról vagy a haverjairól van szó. Az persze közismert, hogy az autoriter politikusok értik a viccet, csak nemigen szeretik. Ez mutatkozik meg abban a magyar törvényben, amely a közelmúltban úgy rendelkezett, hogy egy évi börtönnel sújtható, ha bárki a koronával poénkodik vagy arról karikatúrát közöl.  Hegedűs István, Orbán volt fideszes párttársa azt mondja a tömegtüntetések kapcsán, hogy a kormányfőről brutális poénok vannak forgalomban, és ez veszélyes egy olyasvalaki számára, aki tekintélyelvű alapon próbál fellépni. Ily módon nem volna meglepő, ha élesen reagálna a róla szóló viccekre. Ez már be is következett, meglehetősen váratlanul. A politikus ugyanis az év elején tartott sajtótájékoztatón azzal a mókás kijelentéssel lepte meg a világot, hogy egyáltalán nem hajlandó eltűrni a korrupciót.

Ez úgy hangzik egy szorgos kleptokrata szájából, mintha Zuckerberg nulla toleranciát sürgetne az adóelkerülőkkel szemben és vitatná, hogy a Facebook ismeri a felhasználók adatait. Szóval jó poén, amivel Orbán akár alátámaszthatta volna, hogy kész az öniróniára. Ám leginkább az rajzolódik ki belőle, hogy nagy heccet akar csinálni. Példa erre az előző bécsi magyar nagykövet, aki nekitámadt a kommentár szerzőjének, miután az kifogásolta Orbán és a klán egynémely bűnös összefonódását. Nos, azóta már Perényi János ellen nyomozás folyik, mert kiderült, hogy Bécsben diplomáciai rendszámot szerzett egy osztrák üzletember méregdrága luxusautójára. Ez persze orbáni mércével mérve maximum bagatell, ám annál meglepőbb, hogy a diplomatát elbocsátották a Külügyből. Vagyis a miniszterelnök komolyan gondolja a nulla toleranciát – már a szűk családi és baráti körön kívül. Európa is jót nevethetne, ha ennek során legalább az unió csalásügyi hivatala által követelt 43 millió eurónak legalább egy részét visszaadná.

 

Yahoo/Bloomberg

bloomberg_1.jpg

A Transparency International és a Freedom House legfrissebb jelentésének összevetésével a kommentár egyértelműnek tartja, hogy az országoknak több szabadságot kell engedélyezniük, ha azt akarják, hogy kevésbé tartsák őket korruptnak. A TI eleve azt hangsúlyozta, hogy ott tapasztalni nagyobb korrupciót, ahol a tekintélyelvű és populista vezetők aláássák a demokratikus intézményeket. Erre erősít rá a FH felmérése arról, miként állnak a szabadságjogok az egyes államokban. A kettő ugyanis jelentős átfedést mutat, Törökországban pl 0,7 a korrelációs mutató, Magyarországon viszont 0,88, miután az országban sajnálatos módon lassan hanyatlik a demokrácia, viszont egyre inkább az az érzet, hogy mindent meghatároz az urambátyám rendszer.

Kínában ugyanakkor csupán 0,49, ami azt jelenti, hogy kevésbé demokratikus viszonyok közepette tisztább a közélet, vagyis némiképp ellentmond az általános irányzatnak. Ám mit sem változtat azon, hogy a politikusok tudhatják, milyen irányban kell menniük, ha azt akarják, hogy a nép kevésbé erkölcstelennek tekintse a rendszerüket.

 

FT

financial_times.jpg

A vendégkommentár úgy ítéli meg, hogy nacionalista fordulatot vett az Egyesült Államok Európa-politikája, és a Trump-kormányzat immár elutasít minden olyan nemzetközi intézményt, amelyről úgy látja, hogy korlátozza a szuverenitást. A szerző, a több mint 100 éves washingtoni Brookings elemző intézet munkatársa rámutat, hogy sorra válnak ki az elnöki stábból az öreg földrésszel foglalkozó munkatársak. Vette a kalapját a szilárdan transzatlantista Jim Mattis védelmi miniszter, majd a múlt héten bedobta a törülközőt Wess Mitchell helyettes külügyi államtitkár is, aki szintén a NATO, illetve Kelet-Európa elkötelezett barátja. Ugyanakkor az amerikai diplomácia vezetője még Karácsony előtt elhangzott Brüsszeli beszédében a nacionalizmus erényeit méltatta, és bírálta a nemzetközi diplomáciát, valamint az EU-t.

Közben Berlinben kiadták az izraeli Yoram Hazony tollából azt a könyvet, amely Mitchell szerint meghatározó volt az Egyesült Államok számára, mármint hogy miként viszonyuljon Európához. Nos, a munka elméleti alapot nyújt Trumpnak, aki szerint a nacionalizmus jelenti a gyógyszert a liberális imperializmussal szemben. Az elemzés szerint a háború után két nagy birodalom alakult ki: a liberális-beavatkozáspárti Amerika és az EU. Továbbá a németek uralta unióban gyarmati rend uralkodik, ami aláássa a nemzetállamok függetlenségét. Vagyis nagyjából azt mondja, hogy Berlin megcsinálhatja azt, amibe a nácik belebuktak.

Viszont immár egyértelműen látszik, hogy Washington által hirdetett nacionalizmus etno-soviniszta, a többségi nemzet uralmán alapul, megkérdőjelezhetetlennek tartja annak kulturális túlsúlyát. Továbbá teljesen hiábavaló bármiféle ellenállás vele szemben. Ez pontosan az, ahogyan Orbán Viktor, a Kreml, vagy az AfD gondolkozik. Ha tényleg ők az USA új szövetségesei a kulturális hadviselés korában, akkor a NATO valóban veszélyben van.

 

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Fellélegezhet a Volkswagen, miután Győrben lefújták a sztrájkot, amely már a konszern termelésének jelentős részét hátráltatta. Motorok hiányában leállt a munka Ingolstadtban, valamint Pozsonyban és Lipcsében is. A cég szerint azonban válságról messze nem lehet beszélni, a legtöbb helyen simán folyik az összeszerelés. Azt azonban nem tudni, hogy a három érintett üzemben mikor indulhatnak újra a szalagok.  

A beszámoló megjegyzi, hogy a győri dolgozók fizetésemelési követelése nem minden, az alkalmazottak felháborodtak a rabszolga törvény miatt is. A magyarok támogatást kaptak a német IG Metall szakszervezettől, amely elítélte az alacsony béreket. Mert ugyan a felzárkózás megkezdődött, csak nagyon lassú. Az átlagos bruttó havi jövedelem az autóiparban mindössze 1200 márka. Az egyik bécsi kutató intézet szerint a magyar GDP az európai átlagnak csupán 70 %-a, amivel jócskán elmarad még a cseh, illetve szlovák szinttől is.

 

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche.jpg

A lap szerint amit a magyar állam Kertész Imre hagyatékával csinált, az nem más, mint hogy elbitorolta. A jogok egy kormány közeli alapítványhoz kerültek, az fog dönteni arról, hogy bizonyos műveket egyáltalán kiadjanak-e. A cél az, hogy hatalombarát szerzőt csináljanak az íróból, akit pedig egy időben nem győztek ócsárolni Budapesten. Ily módon a berlini Művészeti Akadémia, amelyre a szerző még életében rábízta archívumának javát, körülbelül 35 ezer oldalt, most kénytelen tisztázni a viszonyát a magyar intézménnyel. Annál is inkább, mert egy magyar bíróság alig két hete jogerősen a Kertész Imre Intézetnek adta oda az irodalmi örökség gondozásának jogát. Függetlenül attól, hogy a Nobel-díjas művész még azt írta naplójába az elismerés átvételére készülve, hogy a magyar nácik, köztük sok zsidó is, pocskondiázzák őt.   

Viszont a mostani ítélettel a szerzői jogok elkerülnek a német archívumtól, minden további publikáció ügyében a magyar félé lesz a döntő szó. Még akkor is, ha Berlinben akarnak valamit megjelentetni az ott lévő anyagból. De ugyanez vonatkozik a Rowohlt Kiadóra is, amely annak idején az egész világra kiterjedően megszerezte a Kertész-művek kiadási jogát. Vagyis ha bármit terveznek, előbb be kell szerezniük a jóváhagyást Magyarországról. A lap azonban azt ajánlja, hogy a németek az együttműködés helyett egyelőre inkább helyezkedjenek a távolságtartás álláspontjára.  Merthogy a budapesti alapítvány egyértelműen a magyar kultúrpolitikát szolgálja, ezért próbálja az írót beleilleszteni a hivatalos emlékezetpolitikába. Viszont a kooperáció elismerést és felértékelést jelentene az alapítvány számára. Miközben félő, hogy a késői feljegyzések között találni olyanokat, amelyek azt a benyomást keltik, mintha az autoriter Orbán híve lett volna.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr614599558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.01.31. 06:14:59

csak hazánkban megy az ész nélküli !!!!!soros soros migráncs migráncs,!!!! és annak az árnyékában folyó féktelen lopás?

2019.01.31. 07:07:28

soros soros migráncs migráncs és lopás az van, magyar krumpli az nincs.

444.hu/2019/01/30/elfogyott-a-magyar-krumpli

John Brennan 2019.01.31. 07:07:36

Már megint bajban van Orbán.

2019.01.31. 07:19:14

@John Brennan:

"és? Ennyi termett."

ellopta ez a buzi fidess, arról nem beszélnek. a termőföldeken is stadion épült.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.01.31. 07:22:43

Magyarul: erősödik a populizmus mind a Néppártban, mind azon kívül.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.31. 08:55:29

"a magyar fél azt szeretné, ha az EPP kitartana eredeti értékei, a kereszténydemokrácia mellett."

Nem kurva mindegy? A geci mondta, hogy ezek már nem számítanak, 5 hónap múlva új képviselők lesznek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.31. 09:00:17

@John Brennan: Nem termesztenek, parlagon hagyják a földeket a fideSSmaffia oligarchái, csak a támogatást veszik fel.

2019.01.31. 09:03:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"parlagon hagyják a földeket a fideSSmaffia oligarchái"

ez igaz, fidess majom nem dolgozik, vagy kaszinót vagy dohányboltot üzemeltet, de túlnyomórészt inkább lop....

Európai téridő 2019.01.31. 09:04:17

Bár Lajos megint nem kazlazta fel rendesen a "hírszénát", a FT-kommentár ürügyén emlegetett Yoram Hazony meglátása az európai "német gyarmat"-állapotról több, mint elgondolkodtató. Bár az is igaz, Merkel anyónak hála most ők is megtapasztalhatják, hogy milyen az, ha "Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka". Ez így van, még ha muszáj-Herkulesként úgy csöppentek bele 2015-ben a "migránshelyzetbe", mint Pilátus a Krédóba, és Lutherrel monhatták, hogy másképp nem tehettek.

Helga Beauty Salon. 2019.01.31. 09:05:14

Takács arról is beszélt, hogy a választás után remélhetőleg kevesebb ütközési pont marad az Orbán-kabinet és az európai intézmények között, bár szerinte jó volna, ha Brüsszel munkáját kevésbé hatná át a politika...........................

Nyugi, fogják ezt követelni a libsik is, amikor kisebbségben lesznek!
Ugyanaz lesz mint a sajtóegyensúllyal, ha nem feléjük billen a mérleg, az jót tesz az erkölcsi érzéküknek, rögtön másképpen látják a világot! :DDDDDDDD

Helga Beauty Salon. 2019.01.31. 09:16:55

@az EU pénzek zsákolója: soros soros migráncs migráncs és lopás az van, magyar krumpli az nincs.............

Mit sír a szád te leszerepelt exmunkásőr nyuggerbolsi?
Majd átköltöd Kádár apád mondását és a "krumplis tészta üres tészta lesz!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.31. 10:11:33

"Ám a vizsgálatok azt igazolják, hogy a török, magyar és venezuelai kormány megsemmisíti a demokráciát, és ugyanez fenyeget Lengyelországban is."

A harvardi éceszgéber jól hohmecol!!! A hüpce sájgecok élükon orbánnal gajra teszi a demokráciát!! Európa meg csak kohlecol meg kaserol, ahelyett hogy fegyveresen oldaná meg a mahlajkát!!! Ojvé!!!!

zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt 2019.01.31. 10:34:15

Szar- dzsender- tiniék megint összevissza hazudoznak.

Hónapok óta tartó tömegtüntetésekről-
ja, esetleg Francia Afrikában, Macaroni elvtársuk ellen.

Az, hogy októberben, meg novemberben 3x kiment 1.000 ember a CEjU nevű CIA- fedőintézetért tüncizni, meg volt 4 párezres megmozdulás december- januárban- és egy kb 1.000 embert érdeklő általános SZ R T ÁJ K (sponsored by CEjU, Otpor!, Open Society, USAid) próbálják általános, meg szézezres elégedetlenkedésnek beállítani.
Derékmagasságból készített kamerafelvételekkel,
meg a belterjes fórumokon 10.000nyi kamu- profil és BOT egymás felszopásával...

Nagyon gyenge Foreign Agent PsyOp az egész- még a legegyszerűbb választópolgár is átlát a szitán.

felső határ nincs 2019.01.31. 11:49:06

Hogy az anyamba nincs ez a hir cimlapon?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.01.31. 12:12:53

zsorzsi csórós ezt adta ki mára témának?
gyenge

2019.01.31. 13:01:33

Nézegetem, olvasgatom a híreket, de bárhová kattintok, állandóan csak azt olvasom a második, harmadik mondat után, hogy ez is Soros embere, az is meg még azok is.....meg a migránsok jönnek. (ja, nem mert orbán megállította őket) Bárki bármit mond, vagy a legenyhébb kritikát meri megfogalmazni velük illetve ténykedésükkel kapcsolatban, az mindjárt Soros embere. Ha valami nem úgy alakul ahogyan ők szerették volna, vagy esély van rá, hogy nem úgy lesz, akkor mindjárt: Soros. Amelyik téma nem tetszik nekik, arra el sem mennek, meg sem hallgatják, nem is vesznek róla tudomást. Mert Soros. Nem akarom elhinni, hogy a fidesz pártiak nem unják még! Mert, hogy az ellenzékiek szerintem már oda sem figyelnek annyira unalmas. Nagyon nem szeretnék jelzőket írni ennek az állapotnak a leírására. Nem is teszem. Válaszoljatok már itt, ti fidesz-pártiak. Vagy nem azok de baloldal ellenesek. Komolyan vesztitek? Elhiszitek ti ezt? Az emberi türelem elvesztésének vannak fokozatai.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.31. 13:22:21

@Thomas Grande: "meg a migránsok jönnek. (ja, nem mert orbán megállította őket"

Favágó versenyt rendeznek a favágóknak, amit egy vékony kis fickó nyer meg. A verseny után megrohamozzák a riporterek.
- Hogy tudta megnyerni a versenyt?
- Nagyon sokat edzettem!
- Na és hol edzett?
- A Szaharában.
- De hiszen ott nincs is fa!
- Persze... MÁR nincs!

Migráncs megállító versenyt rendeznek az EU-ban, amit egy csüngőhasú zsebnaplóleon nyer meg. A verseny után megrohamozzák a riporterek.
- Hogy tudta megnyerni a versenyt?
- Nagyon sokat edzettem!
- Na és hol edzett?
- Magyarországon.
- De hiszen oda nem is megy migráncs!
- Persze... MÁR nem!

"Nem akarom elhinni, hogy a fidesz pártiak nem unják még!"

Ne is hidd el. Rohadtul unnak idejárni hazugságokat terjeszteni, napi rendszerességgel sír itt a szájuk, de hát Kubatov küldi őket, ezért kapják a kis pénzecskéjüket.

Populista Pista 2019.01.31. 14:42:44

@Thomas Grande:
Nem tudom mennyire tűnik fel az ilyesmi egy hírfalónak, de a sajtószemlék mindig ugyanabból az egy tucatnyi újságból idéznek.

Közülük több is olyan kiadók kezén van amik kötődnek a Projekt Syndicate-hoz (a kedvedért: Soros), mint a Die Presse, a Standard vagy a Süddeutsche, vagy egyértelműen demokrara párti (a kedvedért Sorospárti) elkötelezettek a kiadóik mint Washington Post, New Pork Times, vagy libsi pártok házi harsonái (Liberation), vagy balosok (Guardian).

A szájtáti népnek ez persze mind a fejlett nyugati független zsurnalizmus által megjelenített zsinórmérték.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.01.31. 14:48:24

@Populista Pista: én már csak a yeruzsálom postnak hiszek, de azt nem idézi a b1geci
remélem hamarosan változtatnak ezen

Populista Pista 2019.01.31. 14:49:24

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Olvasd el a sajtószemlét legalább. Pont azt kifogásolják, hogy több szerinted "nem létező" migrincs fullad a tengerbe mióta a populistafasisztamiegyéb jött.

Hazudni csak okosan, szépen.

azigaziraptor 2019.01.31. 14:51:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
-Kubatov: Írj ide valami migránsozó, Sorosozó lejárató kommentet

-Helga, birka, stb., stb. : Hülye vagyok én?

-Kubatov: És, ha megfizetem?
(fizetés nélkül is azok)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.31. 15:03:36

@Populista Pista: Guglizz már rá, faszfej, a Merkel-Erdogan paktumra, ami miatt nem jönnek azok az átkozott migráncsok.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.31. 15:04:25

@Populista Pista: ez még hagyján, de valószínűleg ugyanaz az 5-6 ember írja a cikkeket is, nem véletlen, hogy az újságírók neveit nem hozza le a Szelestey magiszter :-)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.31. 15:09:27

@Populista Pista: "Soros"

Igen, Soros György magyar patrióta irányítja a világot, övé az összes újság, az összes EU képviselő - kivéve a geci bandáját. Soros Györgynek köszönheti a magyarság, hogy soha jobban nem éltünk, mint most, a gecinek köszönhetjük, hogy az EU legszegényebb országa lettünk.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.31. 15:17:33

" ... Az újság ... (Frankfurter Rundschau) ... honlapja az első oldalon, vezető anyagként hozza, hogy Magyarországon széles összefogás harcol a rabszolga törvény ellen, egyúttal pedig meg akarja buktatni a kormányt. Gréczy Zsolt azt mondja ... Valószínűleg nem számolt azzal (Orbán), hogy a demonstrációk folytatódnak az újévben is. Közben Orbán azon dolgozik, hogy egyetlen alapítványba vonja össze valamennyi hatalom közeli sajtóorgánumot, ám ez csak fokozza a tömeges elégedetlenséget. Itt már a nagyobb politikai szabadság a tét, hogy a végén elűzzék a politikust a hatalomból. ... "

Jól sejtem, hogy ez a Gréczy Zsolt a DK szóvivő? Jópofán viccelődik a "tömeges" elégedetlenséggel... Ki van vezényelve a maszop és a kurcsányita párt nyugdíjas és diák tagozata hőzöngeni, de már a meghirdetett műsor végét sem várják meg, megunják és hazamennek...

" ... A Transparency International és a Freedom House legfrissebb jelentésének összevetésével a kommentár egyértelműnek tartja, hogy az országoknak több szabadságot kell engedélyezniük, ha azt akarják, hogy kevésbé tartsák őket korruptnak. ... "
Hát igen, az örök érvényű igazság: "Az a korrupció, amiből kihagynak." :-)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.31. 15:18:46

"Helyre kell igazítania a hazug közleményeket az MTI-nek

Ehhez képest a Helsinki Bizottság szerint az elmúlt időszakban az MTI OS bizonyos közlemények közzétételét mégis megtagadta. Gyakran arra hivatkozott, hogy a közlemény közzétételével sérülne valakinek a személyiségi joga. Erre került például sor, amikor a közleményben a közmédiát, a miniszterelnököt, Mészáros Lőrincet, Habony Árpádot vagy a miniszterelnök vejét, Tiborcz Istvánt érte volna az MTI szerint személyiségi jogot sértő kritika.

"Ugyanakkor a Helsinki Bizottsággal kapcsolatos képtelen vádakat tartalmazó közleményeket is simán átengedte az állami sajtószolgálat. Így tett tavaly december 8-án is, amikor a Kormányzati Tájékoztatási Központ kommünikéjét közölte, amit átvett az anyacég, az MTI is, és rá hivatkozva közölt számos más sajtóorgánum", írják."

index.hu/kultur/media/2019/01/31/mti_orszagos_sajtoszolgalat_magyar_helsinki_bizottsag_helyreigazitas/

Populista Pista 2019.01.31. 15:20:08

@Magánvéleményem:
Mekkora paláver volt amikor a Figyelő lehozta a listát róluk. Ezen kívül van még pár aki a nevét adja mint "vendégkommentár" nagyjából mind visszakövethető legfeljebb 2-3 kattintással Sorosig.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.31. 15:25:07

@Populista Pista: "nagyjából mind visszakövethető legfeljebb 2-3 kattintással Sorosig."

Mit erőlködsz, nulla kattintás lesz az, hisz Soros György kilóra megvett MINDENKIT. Ja, egyedül a geci gazdádat nem.

Egyébként 5-6 kapcsolaton keresztül mindenki Obama ismerőse.

A gazdád lebukott, ha nem tudnál róla:
"A Fidesz kampánytanácsadója elmondta, hogyan csináltak Sorosból démont"
index.hu/belfold/2019/01/14/elmondta_a_fidesz_kampanytanacsadoja_hogy_csinaltak_sorosbol_demont/

Populista Pista 2019.01.31. 15:26:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Állítólag mexűnt a magyar igazságszolgáltatás függetlensége, ehhez képest bárki pert nyerhet a kormányoldal ellen.

Persze fordítva is ugyanúgy pert lehetne nyerni, csak valahogy a fassisztaelnyomóorbáncos oldalon nem szokás beperelni a gecizőket, pedig szinte biztos hogy ugyanúgy megnyernék.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.31. 15:31:24

@Populista Pista: "Állítólag mexűnt a magyar igazságszolgáltatás függetlensége"

Még nem teljesen, de a geci gazdád ezerrel dolgozik rajta.

Populista Pista 2019.01.31. 15:32:35

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Nagy zseni lehet ez a Birni, ha másfél évre előre meg tudta jósolni hogy lesz majd tömeges migráciö a balkáni útvonalon, és ebbe szügyig bele fog majd állni a Soros.

Vagy inkább csak utólag akar sütkérezni Orbán sikerének a fényében.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.31. 15:35:19

@Populista Pista: A valósághoz semmi köze a féknyúznak, amit olvasol. Olvasd el inkább a cikket, ha már adtam linket hozzá.

Populista Pista 2019.01.31. 15:56:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Olvasni lehet hogy tudsz de értelmezni már nem vagy képes. Kritikusan értékelni pedig a hozzád hasonló szinten nem is lehet.

2019.01.31. 17:19:19

@Populista Pista:

"Vagy inkább csak utólag akar sütkérezni Orbán sikerének a fényében."

Szerintem is az irigység áll a háttérben. A sok impotens kalandor Orbán farvizén akar révbe jutni.

2019.01.31. 17:21:38

@R.V.J.:

Netán van néhány láda kalasnyikov a pincében, amit szeretnél piacra dobni?

6.Lenin 2019.01.31. 17:32:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Soros Györgynek köszönheti a magyarság, hogy soha jobban nem éltünk, mint most, a gecinek köszönhetjük, hogy az EU legszegényebb országa lettünk. "

Lölö és Soros összejátszik, és ő a magyarság? A vő is benne van?

Azta!

2019.01.31. 17:40:40

@taga20:

és te erre képes vagy nap mint nap rácsodálkozni :D

2019.01.31. 17:59:31

@6.Lenin:

"Lölö és Soros összejátszik, és ő a magyarság? A vő is benne van?"

nocsak lenin, rájöttél, hogy lölő és a vő is lop a többivel együtt, végre, a jókurv@@nyádat...

Sir Bates dö Hól 2019.01.31. 18:03:19

@közíró MAXVAL bircaman: nem a populizmus erősödik, hanem nő az azt használók száma, ettől várják befolyásuk nő ekedését, mellyel jobb érdekérvényesítési potenciállal rendelkezhetnek céljaik megvalósításához. így pontos;-)...

2019.01.31. 18:03:29

@taga20:

Próbáljuk meg, talán mégis.
Na kivel erősíti a fidesz EP kampányát?
Thürmer Gyulával. :D
hvg.hu/itthon/20190131_Uj_osszeborulas_orrbaszajba_migransozott_a_Hir_TVben_Thurmer_Gyula

taga20 2019.01.31. 18:06:35

@az EU pénzek zsákolója: most mit izélsz? lenyin ma annak örül, hogy kósamama ma újból szárnyal:)))

ráadásul ez a szerencsétlen demens fityeszjobbágy, szerintem még most is az endi sírját puszilgatja!

taga20 2019.01.31. 18:09:49

@Ms.Cunnesburry: nem lepődnék meg, ha manduro is feltűnne gruavszki mellett a westendben:)

döbbenet, hogy mekkora szargerincűek a fityeszorkok.

u.i.: remélem azé kárpátiát minden nap hallgatsz!:)))

Sir Bates dö Hól 2019.01.31. 18:10:44

@Európai téridő: ezzel a gondolattal nem nagyon lehet vitatkozni, én csak annyit tennék, hozzá, hogy inkább a német dominanciájú multik gyakorolják a gyarmatosítás ezen, mai formáját...

Sir Bates dö Hól 2019.01.31. 18:16:22

@Helga Beauty Salon: akkor mi hassa át? a keresztényi szeretet? politikai döntéseket hoz, takács mondhatta volna azt is, hogy a szerelmet ne hassák át az érzelmek;-)...
(bár ez a "hassa" így leírva elég furcsának tűnik.)

2019.01.31. 18:22:41

@taga20:

Kizárt, hogy nincs letelepedési kötvénye.
Még nem tértem magamhoz Pajor Atya patrióta kabriója óta.
Ha már mindenképp hánynom kell, inkább az infulenzát választom a Kárpáthia helyett.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.31. 19:14:26

@Ms.Cunnesburry:
Én nem nepperkedem ilyesmivel, csak herótom van ettől a ganef hevrától!!!! Óriási córeszban vagyunk, az ország már lassan csak kicvenyikekből áll!!! Már az olyan korábban ellenzéki klezmerek mint dopeman, vagy a kárpátia is a kormány samesza, vagy csacsenere lett!! De közeleg már a fityeszesek vége!!! Ahogy azt a pártunk és mozgalmunk vallásügyi tanácsadója szokta volt mondani: "A kloleh iz nit kain e-maileh; zi kumt nit on azoi gich!!!"
Szabadfordításban: Az átok ugyan nem e-mailben jön, de azért tartóstejet már ne vegyél!!

6.Lenin 2019.01.31. 19:28:10

@az EU pénzek zsákolója:

Nem értetted, hogy az a segg cicus mit is írt? Szövegértés?

6.Lenin 2019.01.31. 19:29:38

@taga20:

Te nem értetted azon nem csodálkozom.

taga20 2019.01.31. 19:38:05

@6.Lenin: te semmit nem értesz, azon nem csodálkozom.

lassan keljél fel endi parazita sírjáról, me a végén odafagysz fityesznyugger!:)

6.Lenin 2019.01.31. 19:51:24

@taga20:

Mit nem értek?
Vajna meg nyugodjon békében. Ő legalább hazajött és csinált is valamit az ország érdekében, még akkor is, ha esetleg a saját haszna is megvolt belőle. Én nem vagyok irigy.

taga20 2019.01.31. 19:54:36

@6.Lenin: mit nem értek?

vajnát meg remélem arcal lefelé temették el, amiért nyolc éve a magyarok vérét szívja ez a parazita.

"ha esetleg a saját haszna is megvolt belőle. "

ez nem az irigységről szól, te ostoba fasz!

6.Lenin 2019.01.31. 19:58:25

@taga20:

Mit szívott, te szerencsétlen? Ennyi díjat talán sose nyertek magyar filmek.
Olyanokat is támogatott sok száz millióval-díjat is nyert a film-aki utána nyíltan támadta a kormányt. Mégse lett baja belőle.

6.Lenin 2019.01.31. 20:07:51

@taga20:

Neked van bajod a jelenlegi helyzettel, neked kéne elmondanod, hogy miért is.
Szerintem a külső, belső körülményekhez képest aránylag jól mennek a dolgok. Ezért is támogatom a jelenlegieket.
Te titkolod a jobbat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.31. 20:09:24

@6.Lenin: "nyíltan támadta a kormányt. Mégse lett baja belőle."

Nabazmeg, lassan MTI hír lesz az ilyen.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.31. 20:11:13

@6.Lenin: "a külső, belső körülményekhez képest aránylag jól mennek a dolgok."

Ahhoz képest, hogy a geci irányít, örülhetünk, hogy csak az EU legszegényebb állama Magyarország, és MÉG nem vagyunk Banglades szintjén.

6.Lenin 2019.01.31. 20:18:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Nem olvastad? Berlinben díjat nyert a filmje a csajszinak, itthon meg szidta a kormányt, miközben sok százmilliós támogatást kapott a filmhez.

Akkor remélem már foglaltál jegyet a bangladesi gépre. Vagy a szőröstalpúakhoz, oda gyalog is elmehetsz.

De nem azt írtad, hogy soha nem volt ilyen jó nálunk, mint ma, hála Sorosnak?
Cicus te egy bazi nagy marha vagy.

6.Lenin 2019.01.31. 20:21:21

@taga20:

hvg, 444, 24.hu kamukázók. De ha így is volt, nem ismerem a részleteket, de mennyi is az ország költségvetése?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.31. 20:25:28

@6.Lenin: "De nem azt írtad, hogy soha nem volt ilyen jó nálunk, mint ma"

De azt is írtam, hogy az EU legszegényebb állama Magyarország.

Neked túl nehéz értelmezni a valóságot, maradj a geci propaganda féknyúz szinten, ott az üzenetek le vannak butítva az átlagszavazó szintjére.

taga20 2019.01.31. 20:27:25

@6.Lenin: kérdeztem valamit!
nem azt, hogy mennyi a költségvetés, és abból mennyit lopnak a fityeszes bűnözők.

azé látom a kommentedből, hogy amit mostanában csinálnak a geciék, az már neked is gáz.

megértelek:)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.31. 20:30:02

@taga20: "Dörgölődz az ellenséghez."

Arról szól, hogy a geci a Putyinhoz dörgölődzik? Ezek angolkisasszonyok? Nem tudnak rendesen fogalmazni?

6.Lenin 2019.01.31. 20:33:24

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Te köcsög, a kettő együtt csak akkor megy, ha Soros lölöéket támogatja azért vannak milliárdjaik. A nép meg nyomorog, ezért meg a geci a felelős.
Soros miért nem a népnek adta?
Ha meg a nép gazdag, mert nekik adott, akkor az Orbánék szegények.

Jársz te az országban?

De...miként lehetett volna 2010-ben egy eladósodott országból jobbat csinálni, ipar, mezőgazdaság, stb nélkül? Kik adtak el sok mindent, és mikor, kik adósították el az országot, és mikor?

Mindenki-itthon, és a környezetünkben-azért rágja a körmét, hogy nekünk jól menjen?
Magas ez neked cicus, te csak hőzöngeni tudsz, meg marhaságokat írni.

6.Lenin 2019.01.31. 20:37:13

@taga20:

Mit lopnak, te szerencsétlen. Tudod kik loptak? Akik kölcsönökből csináltak egy látszatot, és közben mindent tönkretettek maguk körül.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.31. 20:41:23

@6.Lenin: "a kettő együtt csak akkor megy"

A kettő úgy megy, hogy nálunk is a valaha volt legjobb, magunkhoz képest, de mindenhol máshol is a valaha volt legjobb, a saját múltjukhoz képest, csak ők sokkal gyorsabban javulnak, mint a többiekhez képest leszakadó Magyarország. Nem hiszem el, hogy egy fideSSfasszopónak a legegyszerűbb dolgokat is el kell magyarázni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.31. 20:42:35

@6.Lenin: "Mit lopnak"

Közpénzt közbeszerzésből. Csak egy stróman százmilliárdokat gazdagszik közpénzből évente.

6.Lenin 2019.01.31. 20:45:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Akkor nézd meg, hogy mi mennire4 vagyunk eladósodva, és a környező országok mennyire.
Ez mekkora kamatterhet jelent nekünk, mennyit másoknak.
Melyik szomszédnál adták el az aranytojást tojó tyúkokat, és ez miként zajlott nálunk, és kik alatt.

Mikor is volt nálunk jobb?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.31. 20:47:06

@6.Lenin: "Soros miért nem a népnek adta?"

Soros György patrióta a népnek adja. A kolontári/devecseri áldozatoknak egymillió dollárt adományozott.

A geci ellopja a néptől, a kolontári/devecseri áldozatoktól többmilliárd forintot lopott.

6.Lenin 2019.01.31. 20:52:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

És ez a stróman hány céget tett tönkre? Hányat Bajnai, vagy a füttyös peti?
A stróman sok ezer magyar családnak biztosít jövedelmet, itt épít, itt fizet mindent, a vagyon itt van, bármikor elvehető.
Hány eladott cukorgyárat romboltak le? Hány élelmiszer feldolgozó üzemet? Kiknek adták el a tokaji borvidéket, akik majdnem teljesen hazavágták azt? És sorolhatnánk sokáig. Cementipart, leszerelték kivitték a gépeket, megszűnt, gépipar, műszer ipar.
Hülye vagy ezekhez cicus.

taga20 2019.01.31. 20:54:34

@6.Lenin: döbbenet, hogy az ember vénségére mekkora egy gyökér lesz!:)))

hvg.hu/kkv/20190129_Marabu_FekNyuz_Korrupcio_De_szep

6.Lenin 2019.01.31. 21:00:20

@taga20:

Hagyjál már a hvg-vel, B+.

Hányszor esett már a szakadékba az ország, és bukott vele a kormány? Minden héten min. 2x. És? Közben hányszor nyert? Mindig kijön a szakadékból, nyer kétharmaddal, aztán visszaugrik. Esés közben kicsit emel a jövedelmeken. Meg épít ezt-azt.

Taga20, neked ezek onnan a béka seggétől nagyon magasan vannak, azért nem látsz tisztán.

6.Lenin 2019.01.31. 21:02:23

Na megyek inkább megnézem az Echon a Hírhátteret.
Pá, balfaszkáim. Erőlködjetek, majd Hadházy, meg Bangóné megment benneteket.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.31. 21:11:04

@6.Lenin: "Kaptak új lakásokat"

Ez nem jogosítja fel a gecit, hogy a magyar hazafiak által az áldozatoknak adományozott pénzt ellopja magának.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.31. 21:14:28

@6.Lenin: "És ez a stróman hány céget tett tönkre?"

Megszámlálhatalant. Nem csak a pénzt lopja el, de az innovatív cégeket, akik a munkát hatékonyabban tudnák elvégezni, kiszorítja a piacról. Rengeteg kárt okoz az intézményesített korrupció.

Bryan élete 2019.01.31. 21:52:52

azé ez már valami - mondaná erre Hofi.
Bayer Zsófi érdemei elismeréséül szobrot kapott. Igaz, hogy egy hozzá méltó kutyaszarató helyen, de kapott. Nem is akármilyet:

24.hu/belfold/2019/01/31/bayer-zsolt-szobor/

6.Lenin 2019.01.31. 22:02:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Soros egy jogerősen elítélt bűnöző, erről ennyit.

Ajánlom nézd meg te is a ma leadott Hírháttér-t. Pontosan ezekről van benne szó.
Magadat is megkímélhetnéd attól, hogy hülyeségeket irkálsz össze-vissza.

Bryan élete 2019.01.31. 22:12:30

@6.Lenin: és ki szerkeszti ezt a Hírháttért? Csak nem a Jereváni Rádió?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.31. 22:20:00

@6.Lenin: "Hírháttér"

Kurva unalmas a folytonos trollkodásod.

mgdé 2019.02.01. 01:09:04

@6.Lenin:

"Kiknek adták el a tokaji borvidéket, akik majdnem teljesen hazavágták azt?"

???

mgdé 2019.02.01. 01:10:03

@6.Lenin:

Helló, Ócsai bácsi! :P

E1G ellenzék egy geci 2019.02.01. 01:17:38

"az EP választások közeledtével erősödni fog a migránsellenes retorika, hiába esett vissza négyéves mélypontra a menedékkérők száma. "

Ezzel most jol lebuktattak magukat.
4 eve azt mondjak, hogy bevandorlas NINCS, nem is volt, es egyebbkent is mar reg megszunt, a nem is letezo alproblema. Most meg kiderult, hogy csak melyponton van. A nem letezo, alproblemanak, hogy lehet melypontja ??

E1G ellenzék egy geci 2019.02.01. 01:27:35

" Gréczy Zsolt azt mondja, hogy már most példátlan tiltakozó hullám söpör végig az országon"
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Na ezek is tudjak, kitol kell hiteles tajekoztatast kerni a magyar allapotokrol. :)))))))))))))))))))))))))

E1G ellenzék egy geci 2019.02.01. 01:36:59

"A lap azt emeli ki az EP esti vitájából, amit Sargentini mondott, hogy ti."

Hogy ez mekkora eges volt. A 700 fos parlamentbol, kb 25 -en voltak jelen. :)))))))))))))))
Ennyire edekelte Europat Soros ujabb hazugsagai.
Jo hogy az Orbanek nem mentek el, ciki es rangon aluli lett volna.

E1G ellenzék egy geci 2019.02.01. 01:55:54

"miután az országban sajnálatos módon lassan hanyatlik a demokrácia, "

A kurvaanyukat. Hat 9. eve fixen fasiszta diktaturarol uvoltenek, kulfoldon belfoldon. Akkor meg hogy az annyukba hanyatlik meg mindig, meg 9 ev utan is, plane lassan ???????????????????????
MEDDIG FOG EZ MEG HANYATLANI ???????????????????????????????
Hogyan hanyatlik valami, ami mar minimum 200-szor megszunt ??????????????????????
Ha meg mindig hanyatlik, akkor lehet hogy az elmult 9 evben csak hazudoztak a demokracia megszuneserol ?????????????????????
Es akkor mi a garancia, hogy most igazat mondanak ??????????????

2019.02.01. 07:06:22

Mikor cáfolja már valaki,hogy 01geci?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.01. 08:44:02

@E1G ellenzék egy geci: "Hat 9. eve fixen fasiszta diktaturarol uvoltenek"

Tudnál ilyen üvöltésüket idézni 9 évvel ezelőttről? :))

Egyébként pedig nehéz megmondani, mikor váltott át Magyarország demokráciából diktatúrává. Az egyik indikáció, hogy a zsarnok leválthatatlan. Ez alapján valamikor 2013 körül. Az, hogy néhányan vakok, és nem vették még észre, hogy diktatúrában élünk, nem menti fel a geci gazdádat.

6.Lenin 2019.02.01. 09:50:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Látom képtelen vagy védeni a saját álláspontod, ezért inkább megpróbálsz alaptalanul vádaskodni. Pedig ez az adás pont arról szólt, hogy mi is történt a rendszerváltásnak nevezett gazemberség folyamán. Olyanok mondták el, akik nem tagadták a saját szerepüket sem. Boros, Bogár.
Te nevezel hazafinak egy jogerősen elítélt bűnözőt, és másokat nevezel trollnak?
Szerencsétlen faszfej vagy.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.01. 10:21:43

@6.Troll: "Te nevezel hazafinak egy jogerősen elítélt bűnözőt"

Soros Györgyöt pénzbüntetésre ítélték, mert vett a SocGen részvényeiből. Annakidején az egész pénzügyi sajtó a SocGen részvények vásárlására öszönzött.

A csúti gecit sokkal jobban elítélték, a bevallott vagyona egyharmadára rúgó pénzbüntetésre ítélték.

Soros György patrióta egymillió dollárt ADOMÁNYOZOTT a kolontári/devecseri áldozatoknak.

A hazaáruló csúti geci sokmilliárf forintot LOPOTT a kolontári/devecseri áldozatoktól.

"másokat nevezel trollnak?"

Minek nevezzelek? Kiskacsának?

6.Lenin 2019.02.01. 10:30:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Melyik bíróság ítélte el Orbánt?

Soros adott 1 milliót, de simán lenyúlta volna az OTP-t. Közutálatnak örvend a világ sok országában. Pénzért vesz politikusokat, ügynököket.

Pufogtatsz hülyeségeket, semmivel alátámasztva, és még te nevezel másokat trollnak, szerencsétlen fasz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.01. 10:40:06

@6.Troll: Féknyúz. Ezt is valamelyik hírhamisító médiában hallhattad, ahonnan olyan lelkesen "tájékozódsz". :))

6.Lenin 2019.02.01. 10:50:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

www.youtube.com/watch?v=etBlIl_arqU

Ez a "hazafi" először lop, aztán a töredékéből "ajándékoz", igazi gazember.Csak ő nem a gazdagoktól lop, hanem a kisemberektől.

John Brennan 2019.02.01. 13:17:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Soros Györgyöt a Wiesenthal központnak kellett volna top10-es náci kollaboránsként börtönbe dugnia.

John Brennan 2019.02.01. 13:20:42

@E1G ellenzék egy geci: hanyatlik a demokrácia, mint a nyugati gazdaság haldokolt évtizedekig 1990 előtt

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.01. 13:30:48

@John Brennan: És milyen jó, hogy nem vétettek ekkora szarvashibát, mert így Soros György - a legnagyobb magyar patrióta Széchenyi óta - a vagyonával tudta támogatni az elmúlt 35 évben a magyar tudomány és demokrácia fejlődését. Minden magyar nagy hálával tartozik jótevőjének. A kontrasztot csak növeli, hogy a politikai-gazdasági "elit" ellenkező irányban ügyködik, az ország kifosztásán, elbutításán, megbetegítésén, elárulásán dolgozik.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.01. 13:35:32

"1962–1965 között filozófiával foglalkozott. Egy évtizeden keresztül egy tőzsdei cégnél alkuszként és értékpapír-elemzőként dolgozott. 1969-ben megalapította a Quantum Befektetési Alap nevű hedge fundot, 1983-ban pedig a Soros Alapítványt, amit a következő évben Magyarországra is kiterjesztett. Sikeres tőzsdei tapasztalatai alapján vitatta azt, hogy a pénzpiacok az egyensúly felé tartanának, és hogy az erre alapított gazdaságpolitikák sikeresek lehetnének. Kidolgozta és 1987-ben megjelent munkájában (A pénz alkímiája) közzétette közgazdasági elméletét a reflexivitásról. 1994-ben elindította a Global Power Investmentset. 1989-ben a Magyar Kulturális Kamara tiszteletbeli elnökének választották.

1988-ban Franciaországban a Quantum Befektetési Alap a Société Générale akkor állami bank részvényeinek befolyásolásra alkalmas részét (95 ezer részvényt 50 millió dollár akkori értékben) bennfentes kereskedelemmel szerezte meg. Egy 14 évig tartó vizsgálat Sorost vétkesnek mondta ki az ügyben 2002-ben, míg másokat felmentettek.[30] Ez ellen fellebezett, de 2006-ban a fellebviteli bíróság is bűnösnek találta.[31] Ez az egyetlen ügy amelyben valaha elítélték, ezért 2006-ban a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, mert szerinte az eljárásban nem a jogszabályoknak megfelelően jártak el.[32]

A Soros Fund Management befektetési alapkezelő társaság és a Nyílt Társadalom Intézet elnöke. A lengyel Szolidaritás és a csehszlovák Charta ’77 mozgalomnak nyújtott segítsége hozzájárult a Szovjetunió befolyásának gyengüléséhez, végül megszűnéséhez.

1992. szeptember 16-án a Black Wednesday(wd) során a brit jegybank által kibocsátott angol font árfolyama ellen spekulált, és a befektetői nyomás miatt a font kikerült az akkori európai átváltási mechanizmusból.[33][34]

1993-ban a német márka árfolyama ellen spekulált a Németország újraegyesítése miatti gazdasági terhek miatt. Londonban megjelent egy cikke Le a német márkával (Down with the D-Mark!) címmel, amelyben leírta véleményét, miért fog az árfolyam jelentősen csökkenni, ez azonban nem következett be.[35]
21. század

2002-től Budapest díszpolgára, amellyel egy „Civis Honoris Causa Budapestini” feliratú, három centiméter átmérőjű, 18 karátos aranyérme is járt.[36][37][38] 2004-ben Mádl Ferenc köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjének polgári fokozatával tüntette ki.[39]

Orosz és nyugati elemzők szerint a 2003-as grúz rózsás forradalom(wd) sikere az ő finanszírozása és szervezése nélkül aligha lett volna elképzelhető, bár szerinte ezek a vélemények messzemenőkig túlzóak. Az Egyesült Államok belpolitikájának alakításában is tevékenyen részt vett a 2004-es elnökválasztás során, a George W. Bush megbuktatására tett erőfeszítések nagy összegű támogatásával.

A 2006. évi ukrán „narancsos forradalom” az ő támogatásával érte el Ukrajna politikai irányultságának megváltozását. Fehéroroszországban az ellenzéki erők támogatása miatt persona non gratának nyilvánították.

Az amerikai jelzáloghitel-válságot a második világháború előtti nagy gazdasági világválsághoz hasonlította.[40] Korábban többször is figyelmeztetett a közelgő válságra, és előrelátását kamatoztatva jelentős haszonra tett szert. Az általa vezetett legnagyobb befektetési alap tíz százalékos profitot ért el 2008-ban, miközben vetélytársai óriási összegeket veszítettek.[41]

2008. október 9-én az OTP Bank részvényei 22%-ot estek egy, a kereskedés végén érkezett order következtében. Kiderült, hogy az OTP megtámadása mögött a Soros Fund Management[42] állt, amely a tranzakcióval 675 ezer amerikai dollárt nyert. A tőkepiaci tevékenysége során megsértette a piacbefolyásolás tilalmára vonatkozó jogszabályi előírásokat, ami miatt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete bírságot szabott ki rá.[43][44][45] Soros közleményében kijelentette, hogy nem ő adott megbízást az ügyletre, és sajnálja a történteket.[46]

2010-ben egy szervezeti leépítés után a Soros Alapítvány tervszerűen visszavonult és beszüntette nyilvános magyarországi adományozó tevékenységének rendszerét.[47]

2010 júniusában a bécsi Institute of International Finance nemzetközi pénzügyi intézet rendezvényén a pénzügyi válságról így nyilatkozott: „Nem zárható ki a kettős recesszió kialakulása. Tulajdonképpen a második felvonás csak most kezdődik, amikor a pénzpiacok kezdik elveszíteni bizalmukat az adósságlevelekben. A reflektorfény ugyan Görögországra és az euróra vetül, de a hatás világszerte érezhető lesz”[48]

2010 októberében a Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül egymillió amerikai dollárt adományozott az október 4-én bekövetkezett ajkai vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére.[49]

2011-ben megvádolta Izrael államot azzal, hogy a legfőbb akadálya a demokrácia kiépülésének a Közel-Keleten. Zsidó szervezetek sokszor támadják anticionista aktivitása miatt.[50][51][52] "

hu.wikipedia.org/wiki/Soros_Gy%C3%B6rgy

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.01. 13:37:58

"A másik elem Birnbaum elmondása szerint „a Magyarországot megtámadó finánctőke” motívumának továbbfejlesztése volt: kellett egy személy, aki nemcsak irányítja a veszélyes külföldi nagytőkét, de meg is testesíti azt – ő lett Soros György, a Magyarországot támadó és közben a háttérhatalmat irányító tökéletes ellenség."

index.hu/belfold/2019/01/14/elmondta_a_fidesz_kampanytanacsadoja_hogy_csinaltak_sorosbol_demont/

És ezt egy az egyben beszoptátok, fideSSgecik. :))

6.Lenin 2019.02.01. 13:46:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"2010 októberében a Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül egymillió amerikai dollárt adományozott az október 4-én bekövetkezett ajkai vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére.[49]"

Csak az OTP részvényesei több 10 milliárd FT-ot buktak egy nap alatt egy szándékos manipuláció miatt, ami mögött a magyar spekuláns állt.

Soha semmiben nem érez lelkiismeret furdalást, mert azt mondja, ha ő nem, akkor más megteszi, ennyi. Mit számítanak neki az emberek?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.01. 14:04:01

@6.Troll: "az OTP részvényesei több 10 milliárd FT-ot buktak egy nap alatt"

Mennyit buktál, trollgeci? Na, mégiscsak csinált valami hasznosat az öreg? :))

"Soha semmiben nem érez lelkiismeret furdalást"

Lelkiismeret-furdalást.

Hazudsz, fideSSfasszopó. Épp pár kommenttel feljebb van a cáfolat. "Soros közleményében kijelentette, hogy nem ő adott megbízást az ügyletre, és sajnálja a történteket."

A hazug fideSStrollt hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. :))

Én sem érzek befektetéskor lelkifurdalást. Miért kéne?

6.Lenin 2019.02.01. 14:24:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Nem érzel? Mert pontosan olyan gazember vagy, mint ő.

Sajnálja a történteket, de ő kérte kölcsön a részvényeket, amiknek a hirtelen eladásával pánikot keltett, megtévesztve a részvényeseket. Fél milliárdos büntetése bánja. Neki aprópénz.

Egy videójában elmondja-saját maga-, hogy az ilyen akcióknál soha nem érdekelte őt a társadalmi következménye, vagyis azok, akik esetleg elbukták mindenüket. Őt csak a pénz érdekelte, hogy mint önjelölt messiás, érvényesíthesse a hamis ideológiáját.
Mert ő messiásnak, istennek képzeli magát.

"A külvilág egy kis jelentéktelen, szegény, félszeg fiatalembernek látott. Én zseninek tartottam magam, messiásnak. Teljesen más volt a véleményem magamról, mint a világ véleménye. "

Mekkora hullahegyek keletkeztek az ilyen önjelölt messiások után, vagy a tevékenységük alatt?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.01. 14:34:47

@6.Lenin: "soha nem érdekelte őt a társadalmi következménye, vagyis azok, akik esetleg elbukták mindenüket."

Figyusz, vén munkásőr. A szoclizmusnak VÉGE! Ha valaki befektet, számol, kombinál, veszélyezteti a pénzét, az nem "feketéző", jogosan teszi el a tranzakció hasznát. Befektetők nélkül nem működne ez a szép új világ, a földet túrnád, nem embereket jelentenél fel.

Sosem érdekelt, hogy ha nyerek, azon esetleg más veszít. Én kombináltam jobban, így járt. Félőseknek nem való a tőzsdézés. A társadalmi következménye meg az lesz, hogy tudom néhány szegény gyerek tanulását támogatni. Bekaphatod faszkalap. :))

6.Lenin 2019.02.01. 14:58:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Több ezertől meg elveszed a lehetőséget. néhány fizetett ügynökkel meg sokakat arra kényszerítesz, hogy fulladjanak a tengerbe, vagy magukat felrobbantva öljenek meg másokat. Mi köze ennek a szocializmushoz?

Miért is téped a pofád, hogy Orbánék lopnak? Ők nyertek, megtehetik, te meg szívsz.
Ez a világ rendje, kapitalizmus van. Ki kell fosztani, aki hagyja magát, mert tehetségtelen ahhoz, hogy nyerjen.

Hogy te mekkora marha vagy, de legalább most beismerted. A többi most már érdektelen.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.01. 15:06:54

@6.Troll: "néhány fizetett ügynökkel meg sokakat arra kényszerítesz, hogy fulladjanak a tengerbe, vagy magukat felrobbantva öljenek meg másokat."

Neked ellopták a gyíkemberek az agyadat. :))

"Orbánék lopnak? Ők nyertek, megtehetik"

Nem jogosítja föl őket tolvajlásra az, hogy elcsaltak több választást.

"te meg szívsz."

Igen, mi magyarok szívunk. Te nem számítasz közénk.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.01. 15:18:22

@6.Lenin: "Több ezertől meg elveszed a lehetőséget."

Az a geci gazdád. Több tízezer szegény gyerektől elveszi a lehetőséget.

6.Lenin 2019.02.01. 15:20:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Miért ne tehetnék meg?
Miért nem gazdálkodtak jobban, mondja Soros, amikor bedönt.

Miért nem kínálnak jobbat, mondhatná Orbán- a te, és a másik gazember logikáját követve- akkor most ők lophatnának, mint a győzelmünk előtt is loptak, vagy akik kormányozni szeretnének, miért másért szeretnék a hatalmat?

Mi köze ezeknek a magyar nemzethez tatozásnak? A monori gyilkos is magyar volt.

Te írtad:
"Sosem érdekelt, hogy ha nyerek, azon esetleg más veszít. Én kombináltam jobban, így járt. "

Így jártál, szívsz. B+, csak mi a faszért pofázol?
süti beállítások módosítása