B1 blogcsalád



Orbán oly mértékben beintett az USÁ-nak, hogy februárban jön Pompeo

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. január 28. - Szelestey
  • Életünket és vérünket, de zabot (Moszkvát és Pekinget) azt nem - üzente Orbán Washingtonba; 
  • A Fidesz erősen konfabulál, hogy kellő formában tudja tálalni híveinek a zsidók kiirtását;
  • Az FDP főtitkár asszonya kénytelen volt a nyílt színen, látványosan elhatárolódni nagy barátja, Orbán Viktor politikájától, csak kérdés, mennyire őszintén gondolta.

orban_putin.jpg

Wall Street Journal

wsj_logo_jo.jpg

Magyarország nem kíván engedni az Egyesült Államoknak és nem hajlandó korlátozni az orosz, illetve kínai befolyást. Orbán Viktor azt közölte amerikai diplomatákkal, hogy Ausztria mintájára mindkét ügyben semleges akar maradni, ez pedig ráerősít azokra a félelmekre, hogy Washington régi szövetségese eltávolodik a tengerentúli irányvonaltól. A kormányfő közvetlen munkatársai azt mondták, hogy a politikus továbbra is kiemelkedő mértékben szándékozik kivenni részét a NATO-akciókból, és nagyra értékeli a szervezet által nyújtott biztonsági garanciákat, ám Moszkva és Peking kapcsán elutasítja az amerikai nyomást.

Orbán ezt a múlt hónapban hozta Cornstein nagykövet tudomására, miután Trump arra próbálta rávenni a szövetségeseket, hogy lépjenek fel határozottabban a számítógépes kínai kémkedés ellen, valamint az ukrán válságban. A magyar vezető azonban egyikre sem hajlandó. Egyidejűleg kifogásokat emelt az ellen a megállapodás ellen, amely szabályozná az amerikai egységek és hadfelszerelések áthaladását Magyarországon. Egy magyar illetékes szerint a miniszterelnök üzletelni kíván Oroszországgal és lázadozik, amikor a meg akarják mondani neki, hogy mi a helyes magatartás Kínával szemben. Ő ezt belügynek tekinti.

Az ellentétek miatt, amelyekbe beletartozik a CEU elűzetése, valamint az is, hogy nem Washingtonnak, hanem Moszkvának adtak ki két orosz fegyverkereskedőt, Pompeo külügyminiszter azt tervezi, hogy a jövő hónapban Budapestre jön. A lap idézi, hogy hivatalos amerikai értékelés szerint Magyarország az utóbbi két évben még közelebb került Moszkvához, mint az USÁ-hoz. Emiatt a Fehér Ház kezd elbizonytalanodni, hogy mennyire is számíthat a magyar félre. De azért próbálja rábeszélni a politikust, hogy engedjen, kis és nagyobb kérdésekben egyaránt. Ennek kulcseleme lenne a már említett katonai egyezmény, amelynek jóváhagyása hónapok óta késik. Budapest különféle, időnként ellentmondásos módon indokolta a halogatást. Ez volt azután az oka, hogy Pompeo a múlt héten felhívta Orbánt.

 

Washington Post/Yahoo/AP

washington_post_1.jpg

Az egyik nagy nemzetközi jogvédő szervezet antiszemitizmus szakértője arra emlékeztetett a Holokauszt Emléknapján, hogy napjainkban az ilyesfajta veszélyeket nem csupán a politikai paletta szélén tapasztalni, mert pl. Magyarország és Lengyelország korábban a büszkén demokratikus nemzet volt, ám vezetőik napjainkban a tekintélyelvűség felé tartanak. Ira Forman a Human Rights Watch-tól hozzáfűzte, hogy a Fidesz, illetve a PiS eközben eltorzítja az igazságot, mert megfelelő mesével akar kirukkolni a történelemről és a vészkorszakról.  A jelentés megjegyzi, hogy a világban új erőre kap a gyűlölet vezérelte erőszak, ugyanakkor a jelek szerint a fiatal nemzedékek egyre kevesebbet tudnak a zsidók, a romák és mások kiirtásáról. Egyébként tegnap, az auschwitzi láger felszabadításának évfordulóján szélsőjobbos tüntetés volt az egykori haláltáborban. Ezzel szemben a német külügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy Európában a populisták a nacionalizmust hirdetik, és szélsőséges provokatőrök megpróbálják bagatellizálni a holokausztot.

 

Die Welt

die_welt.jpg

„Semmilyen rokonszenvet nem érzek az orbáni illiberális demokrácia, vagy akár a magyar miniszterelnök iránt”. Ezekkel a szavakkal határolódott el a német liberálisok főtitkárasszonya az FDP konferenciáján a magyar politikustól, miután a Spiegel a minap megírta, hogy őt és a férjét is szoros kapcsolat fűzi Orbán Viktorhoz. Nicola Beer a küldöttek megnyugtatására kiemelte, hogy az EU nem nézheti tétlenül, amint a jobboldal a többi közt Magyarországon és Lengyelországban a szabadságot fenyegeti. A politikusnő napok óta magyarázkodásra kényszerült, miután az ügy megkérdőjelezte a párt hitelességét. A liberálisok ugyanis kifejezetten a tekintélyelvű Fidesz európai ellenpólusaként hirdetik magukat.

A tanácskozáson a jelenlévők elfogadták a választ, legalábbis egyelőre. Mindenesetre 86 %-kal listavezetőnek választották Beert az EP-választás előtt. A pártelnök azt fejtegette, hogy a kampányt Macron oldalán kívánja megvívni, nem úgy, mint a CDU, amely Orbán Viktorral áll össze. Ugyanakkor feltűnő, hogy a párt nem jelölte újra azt az EP-képviselőt, aki nyilvánosságra hozta, hogy a múlt szeptemberben Beer arra próbálta rávenni: ne szavazza meg a Sargentini-jelentést. Mostani felszólalásában Hirsch erről azt mondta, hogy ő bizony a magyar kormány elleni jogállami eljárásra voksolt, mert az ember nem vágja csak úgy sutba az erkölcsi iránytűjét. Még akkor sem, ha ennek ránézve kedvezőtlen következményei lesznek. Amúgy pontosan ez következett be, a hatalmi viszonyok egyértelműek az FDP-n belül.

Viszont a pártvezér nyugodtabban alhat, mert elegáns módon sikerült megszabadulnia a főtitkár asszonytól, akivel nem túl jó a viszonya. Most Beeren a sor, hogy bizonyítsa: komolyan gondolta, amit Európának liberális álláspontról ígért.  

 

Spiegel

der_spiegel.jpg

A hetilap úgy értékeli, hogy az FDP elmarasztalta a bátorságot, ellenben megjutalmazta a megingást, noha a főtitkár asszony üres szavakkal nyugtatta meg a delegátusokat. Pedig a tagság éveken át hiába várt arra, hogy nyilvános beszédeiben Beer bírálja Orbán Viktor politikáját. Ellenben az utóbbi napokban nagyon is kritizáló hangra váltott át, ami azzal függ össze, hogy előzőleg sajátos módon próbálta befolyásolni több párttársát is Brüsszelben, illetve igen bensőséges a kapcsolata a magyar kormány több tagjával is. Ám a magyarázattal adós maradt. Azt sem világította meg, miért nem állt ki a CEU elleni támadások ügyében, illetve hogy ez a tartózkodó hozzáállás miként függ össze a Balog Zoltánhoz fűződő barátságával.

Ám a küldötteknek ez is elég volt, egyetlen kérdést sem tettek fel, talán azért, mert híre járta, hogy megbánhatja, aki sokat kérdezősködik. Pontosan ez lett a sorsa Nadja Hirschnek, pedig ő az egyetlen a pártban, aki már dolgozott Strasbourgban. Az FDP azon van, hogy megújuljon, és ennek érdekében véget akar vetni a belső intrikának. Csak éppen tanácsos volna, ha nem torolná meg a kényelmetlen kérdéseket. Továbbá kérdőre vonná azokat, akik haboznak az egyik legfontosabb európai kérdésben. Ily módon most a liberálisok helyzeti hátránnyal kezdik a választási hadjáratot. Azzal vádolják ugyanis a konzervatívokat, hogy azok nem foglalnak állást egyértelműen Orbán Viktorral szemben. Ám Beer esetében kétséges, hogy mennyire képes hitelesen képviselni ezt a kritikát.

 

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

A kommentár veszedelmesen alkalmatlannak tartja tisztségére az osztrák belügyminisztert, aki nagyra becsüli ugyan Orbánt és Kaczynskit, ellenben a demokráciát és a jogállamot nem sokra tartja. Mint az újság írja, Kickl olyan populista szélsőséges, aki a politikának kívánja alárendelni a jogot, azaz nagy ívben tesz a hatalmi ágak szétválasztására. Pedig a többségi döntések nem automatikusan felelnek meg a jogállami normáknak. A többségnek nincs helyből igaza, a demokrácia pedig több puszta statisztikánál. Vagyis nem szabad kapásból egyenlőségjelet tenni a többség és az alkotmányosság közé. Ha egy demokratikus rendszerben figyelmen kívül hagyják a jogot és az alkotmányt, akkor ott nem a nép, hanem a politikai önkény uralkodik.

A demokrácia értékközösséget takar, hogy ez így is maradjon, arról a jog gondoskodik. A politika arról dönt, milyen célokat milyen eszközökkel követnek. Hogy azután az az út jogilag járható-e, azt meg a jog szabja meg. Emiatt dühönghet egy politikus, de nincs más választása, mint hogy tiszteletben tartsa ezt a tényt. Az osztrák miniszternek is meg ezt tanulnia, vagy ha nem, hát, mennie kell.

 

Die Zeit

die_zeit.jpg

A legsikeresebb német politikai lap, a Die Zeit főszerkesztője úgy gondolja, hogy a populisták igen jól szerepelnek majd az európai választásokon, sőt lehet, hogy ott érik el a csúcspontot. Giovanni de Lorenzo szerint a politikai közép válságba jutott, a közbeszédet a jobb- és balszél határozza meg. Közben sokan visszatérnek a nacionalizmushoz, ami azonban semmi jóra nem vezet. Velük szemben állnak a globalizmus szószólói, akik le akarják bontani a nemzeti határokat, ám ez ellentétes sok ember alapvető felfogásával. Viszont akik cinikusan és szándékosan nyomatják a nacionalizmust, azok pontosan tudják, hogy az érzelmeket akkor lehet a legkönnyebben mozgósítani, ha az ellenőrzés elvesztésével, a külső befolyással összefüggő félelmekre játszanak rá. Nem szabad lebecsülni ezt a veszélyt, mert amikor a populizmus agresszív és nacionalista, megmérgezi a társadalmat.

Hogy azután egyes vezető politikusok nem figyeltek oda, mit akarnak az emberek, ráadásul a nemtörődömséget moralizálással, vegyítették, nos, az ugródeszka volt a populisták számára. Trumpnak és a többi igen tehetséges, manipulatív populistának az a nagy erőssége, hogy képesek teljesen hamis dolgokat tényként eladni, pont ezért annyira veszedelmesek. E cél érdekében igyekeznek uralmuk alá vonni a sajtót és meghatározni a vitákat a közösségi médiában. Mert nagyon hatékony tud lenni, ha állandóan szajkózzák a féligazságokat és hazugságokat. Az emberek szemében azok előbb-utóbb valóságként jelennek meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5114592716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paraszthajszal 2019.01.28. 07:57:59

„Velük szemben állnak a globalizmus szószólói, akik le akarják bontani a nemzeti határokat, ám ez ellentétes sok ember alapvető felfogásával”

Bizony, hogy ellentétes.

Európa külső határai semmiképpen nem lehetnek átjárhatóak, itt szigorú ellenőrzésre van szükség – Európa identitása a tét. Aki a tömeges muszlim bevándorlást támogatja, az azt támogatja, hogy az unokái már a saría törvényei szerint, muszlimként, esetleg elnyomott keresztény kisebbségként éljenek.

rallus 2019.01.28. 08:55:13

Azért lenne praktikus az egyszerű néppel tudatni, hogy mi a sz.rt keresett annyiszor hazánk és Európa elkötelezett barátja, Soros úr a súlyosan isiászos Juncker úrnál, mert akkor lepattanna rólunk a gonosz Orbán minden alattomos cselvetése!
A ballibek természetesen elfogadják, hogy vodka ízű rágógumit árul, de a lelkük mélyén érthetetlenül gyanakvóknak valamivel több kellene....

Európai téridő 2019.01.28. 09:00:34

A CEU nincs elűzve, a metró mozgólépcsőinek az alagútjában friss hirdetésüket lehet látni 2 egymás melletti táblácskán.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 09:45:37

@Európai téridő: "A CEU nincs elűzve"

OK. Akkor próbálj jelentkezni olyan képzésre, amivel egyszerre kapsz magyar és amerikai diplomát, mint Kovács szóvivő úr. Megsúgom, nem indul ilyen képzés, mióta a geci gazdád elüldözte az egyetemet.

(Persze az ilyen félanalfabéta szarrágókat a múltban se vették volna fel :)) )

rallus 2019.01.28. 09:53:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Érdeklődésed esetén és 50000 Euró megjelölt helyen történő elhelyezése után amerikai, angol, izraeli és kínai összevont diplomát kaphatsz tőlem a CEU mintájára alapozott melléküzemágamból!
Az első tíz jelentkező ajándék vizibiciklit kap!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 10:34:59

@paraszthajszal: "Európa külső határai semmiképpen nem lehetnek átjárhatóak, itt szigorú ellenőrzésre van szükség"

Ezt miért nem mondtad a geci gazdádnak, mikor 2015-ben beengedett 200000 illegális migránst az EU-ba?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 10:42:17

@rallus: "kínai összevont diplomát kaphatsz"

Az ilyen vásárolt diplomákkal ellentétben a CEU valódi oktatást, és értékes diplomát adott. A környező országokban sok helyen vannak vezető pozícióban volt CEU hallgatók, és ezek jó emléket őriznek Magyarországról. Ez az igazi országimázs, nem amikor a geci gazdád az asztalra szarik. :))

István Tamasi 2019.01.28. 10:43:49

@rallus: Azért lenne praktikus az egyszerű néppel tudatni hogy mi a sz-rt keresett a csüngőhasú suttyó annyiszor putyin cárnál mert akkor világossá válna hogyan adja el Mo-ot a cárnak.
A fideszbirkák persze elfogadják, hogy nemzeti színű szalaggal átkötött sz.rt ad nekik O1G.

Spiritmonger 2019.01.28. 10:52:42

Lajos pászmeh!

Miért baj, ha egy szuverén ország miniszterelnöke nem egy másik ország érdekeinek a kiszolgálójaként irányítja az országát?
Jöhet Pompeo, Szíjjártó majd eligazítja.

Oxica 2019.01.28. 11:18:32

Úgy néz ki, a tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigánynak végleg ugrott az amerikai meghívó.

Sőt, még ki is lesz tiltva, ha tovább szopja putyin faszát.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

Európai téridő 2019.01.28. 11:20:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Az idővel elválik, hogy CEU-s magyar diploma mennyt ér, Nagyokos.

2019.01.28. 11:47:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Ezt miért nem mondtad a geci gazdádnak, mikor 2015-ben beengedett 200000 illegális migránst az EU-ba?"

Mivelhogy szegény, általad (nyilván koncentráció hiány miatt) illegális migránsoknak nevezettek jogaiért aggódók akkora rikácsolással voltak és Merkel is minekutána elszívott egy vicces cigit, meghirdette a Wilkommenskulturt..* mit volt mit tenni.

*A fiatalabbaknak: társadalmi/ember kísérlet Németországban, mely elvezetett Merkel előnyugdíjához

Most meg jössz a 'vót sapka/nem vót sapka' dilemmáddal, miközben csak köpködni támadt ingered.
Mégis miként is képzelted el ekkora emberáradat priorálását? Még most is ott ráznák a kerítést Ahmedék. .. meg dobálnák át a dróton a gyereket..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 11:47:57

@Európai téridő: "Az idővel elválik, hogy CEU-s magyar diploma mennyt ér"

Már elvált. A környező országokban sok magyar és amerikai diplomával rendelkező volt CEU-s diák van vezető pozícióban. Az amerikai diploma jó ajánlólevél.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 11:51:06

@Womb Raider: "akkora rikácsolással voltak"

He? A schengeni határ védelméért ki a felelős? Az ország miniszterelnöke, vagy néhány rikácsoló???

Ez pont olyan nevetséges, mint mikor az elkúró azzal védekezett, hogy az ellenzék miatt nem tudott kormányozni. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 11:52:36

@Oxica: "a tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigánynak végleg ugrott az amerikai meghívó."

Valakit kérjünk meg, hogy egy Trump maszkban töcskölje meg jól a csüngőhasút, hogy egy időre megnyugodjon! :))

2019.01.28. 11:57:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Értem.. tehát akkor tanulság: nem szabad engedni a külföldi nyomásgyakorlásnak, mert úgyis te maradsz a fekete seggű!

Akkor ezt még jó, hogy Pompeo látogatása előtt tisztáztuk.

A másik fontos tanulság, hogy könnyű úgy belepofázni mások dolgába, ha a felelősséget távol tartod magadtól:)
Akkor innentől akár az összes megélhetési jogvédő véleményének lehet (az Alaptörvényhez hasonló módon) kialakítani egy sarkot, ahol akit éppen az érdekel, az megtekintheti ;)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 12:01:35

@Womb Raider: A schengeni egyezményt be kell tartania. Pont.

Illetve kellene, mert a geci mindent politikai haszonszerzésre használ, leszarja a törvényeket.

a nagy hohoohooo 2019.01.28. 12:05:10

@rallus: Jut eszembe hehehe...és télleg:"Azért lenne praktikus az egyszerű néppel tudatni,..." hogy mekkora nagyfäsz rallus hehe.....

a nagy hohoohooo
2019.01.27. 10:06:32
@rallus: Mindig meg akartam kérdezni, hogy igaz-e az, hogy akik elvesztik valamely végtagjukat vagy szervüket azok érzik sokáig, hogy mint ha még meglenne.
Te is szoktad érezni még az agyad?
Derága orbánseggszolgálatos "ÍKÚ"vitéz takonynáci baro...hehee...ezért nem kell az iskola Orbánnak,a tanulatlan hívőt könnyű az orránál fogva vezetni,miközben ő azt hiszi ő a sofőr, mimagyarnak vezér kell,aki helyette gondolkodik .

Orbánék kötötték az első PPP-beruházást.
b1.blog.hu/2019/01/26/a_ner-mediaban_eljutottak_hitler_es_szalasi_idezgeteseig

Jó is egy jól álló fäsz ...hehee..,de miért a nyakadon hordod?....hehee...amúgy semmi bajom vele...hehee...jól mutatja ki ,mi vagy höhöö...

zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt 2019.01.28. 12:05:50

Lassan 9 éve próbálják az USÁkok megpuccsolni a Zorbán- kormányt és csodálkoznak, hogy beintettünk nekik...

Mindegy, hogy B. Husszein, a demokrácia- exportőr vagy Trampli (aki egyébként, állítólag Putyin ügynöke, a lippsik szerint) az előretolt bábfigura.

Most, hogy a SZ R T Á J K is befuccsolt- pedig, hogy igekezett a CEU- hallgatóként fedett, hivatásos felforgató kislány a betűket helyes sorrendbe rakni, kicsit felbátorodhatunk.
Külföldről importált felforgatókkal (CEU- hallgatók, Otpor!- aktivisták, német antifák, ál-civil CIA- fedett NGO- k) és októberben Washingtonban felkészített FeGyőr, Szél- ügynökök csak tovább ártanak az amerikaiak hírnevének.
Be kéne fejezniük az áskálódást.

Magyarország pedig jól teszi, ha NATO- n belül is védi nemzeti érdekeit és aktív az elhárítás. A nemlétező iraki tömegpusztító fegyverekkel házaló nyugati titkosszolgálatok egyéb aljasságokra is képesek.

2019.01.28. 12:12:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Szemforgató vagy.

Akkoriban már az ajvékolók humanitárius katasztrófáról hadováltak, mandiner.hu/cikk/20150902_pm_engedje_at_orban_a_menekulteket_a_hataron

:)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 12:28:02

@zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt: "9 éve próbálják az USÁkok megpuccsolni a Zorbán- kormányt"

Az milyen módon jelent puccsot, ha az amerikai nagykövet nyilvánosan azt hazudja, hogy nincs korrupció Magyarországon?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 12:32:51

@Womb Raider: "a Keleti pályaudvarnál összegyűlt menekülteket"

Teljesen szenilis vagy? A schengeni határ NEM a Keletinél húzódik. Ezeket már bemigráncsolta a geci a Keletihez.

A schengeni egyezmény nem engedi meg, hogy a Keletihez vonatoztassa, buszoztassa a regisztrálatlan illegális migráncsokat.

zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt 2019.01.28. 12:52:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

A schengeni külső határ a görög- török határon van, őcsisajt.
Hacsak nem, a US Army hozta légideszanttal a katonakorú muszlim férfiak tízezreit Európába, mondjuk Camp Bondsteelbe. Ahogy az ISIS- es parancsnokaikat mentegették kifelé Szíriában.

Szilágyi Imre 2019.01.28. 13:11:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Így van, Pubika! Erről szólt a CEU története. Marad a csak magyar diplomát kibocsátó részleg és megy az USA diplomát kibocsátó. Mert nem felelt meg a magyar törvényeknek.
No de ebben mi a rendkívüli, Pubika?

Szilágyi Imre 2019.01.28. 13:15:05

@zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt:
Majdnem, Pubika!
De azért nyugodtan előveheted az általános iskolai földrajz könyvet, hiszen a schengeni külső határ a magyar-ukrán és a magyar-szerb határ is.
Ennyire ostoba vagy, Pubika?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 13:34:36

@Szilágyi Imre: "Marad a csak magyar diplomát kibocsátó részleg és megy az USA diplomát kibocsátó."

Hatalmasat tévedsz. A magyar/amerikai diplomát kiadó képzések mennek Bécsbe, olyan képzés maradhat csak Pesten, ami eddig se adott amerikai diplomát.

Viccesnek találom, hogy a fideSSfasszopók SEMMIT nem tudnak a CEU-ról, mégis tapsolnak és kéjesen sikongatnak örömükben, hogy a geci gazdájuk elüldözi az egyetemet.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 13:37:32

@zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt: "A schengeni külső határ a görög- török határon van"

:))

Szerintem beruháznod kéne egy Európa atlaszba, mert így nulla földrajzi ismerettel csak hülyét csinálsz magadból. :))

2019.01.28. 13:43:44

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Mán megen benn vagy a csőben..
Amikor a határon állomásoztatta szegény-szegény migriket, akkor is ugyanez volt a szöveg, másrészt hogy a retkes pics@ba képzelted el a pusztaságban őrizni az innen-onnan összefogdosott migriket? Mert ugye akkoriban gyakori volt a mélységi ellenőrzések/bejelentéseken alapuló elfogás. Ha táborokban szállásolták el őket (Vámosszabadi, Debrecen) akkor azon ment a hupákolás, hogy szegényeknek bejárónő, ingyen térerő és mislencsillagos halal menü dukál.
Lószart, Mama! A szokásos csikicsukit játszod, mindig az (és csak az ) a szar, amit a kormány tesz.

2019.01.28. 13:50:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Márpedig mivel Görögország aláírta a Schengeni egyezményt és van némi olyan határsazakasza, amii nem EU tag és nem a Schengeni egyezmény hatálya alá eső országgal határos..és ezek között Törökország is ott van, úgy nem mondott hülyeséget.. másfelől ugye arról is elég szép számmal érkezett EU területre 'menekült'.. tehát újfent te vagy a hunyó :)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 13:52:25

@Womb Raider: Ha a geci képtelen egy egyezményt is betartani, azt ne nekem számold fel. Általánosságokat meg ne pufogtass. Mondj egy konkrét példát, általánosságban nem tudom kijavítani a hülyeségeidet.

2019.01.28. 14:04:42

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Milyen konkrétumra gondolsz? A memória problémáid nem tisztem orvosolni..és nem is akarnálak megszégyeníteni ezzel mások előtt.
www.origo.hu/nagyvilag/20180919-a-nemet-kerkedest-be-kell-fejezni-merkel.html

"Amikor 2015 őszén a németek túlnyomó többsége azt gondolta, hogy egy gesztussal bizonyítják az emberségüket, a legtöbb európai tagország megzsarolva érezte magát. Gabriel önkritikusan elismeri, ezt akkor ő sem látta (Gabriel is „Refugees Welcome" feliratú kitűzővel ült akkor a Bundestag kormányzati padsorában). 2015. szeptember 4-én este Steinmeier külügyminiszterrel együtt Gabriel is támogatta Merkel kancellár javaslatát, hogy a Budapesten feltorlódott menekülteket Ausztrián keresztül Németországba engedjék. Seehofer bajor miniszterelnök bírálta a döntést. A szeptember 6-i CDU-CSU-SPD koalíciós csúcs határozatot hozott, miszerint egyszeri, egyedi döntésről van szó, amelynek kivételt kell képeznie – ez azonban illúziónak bizonyult. "

Éééérted? Merkel volt akkortájt az EU erős asszonya és ezen befolyásának eredménye a döntés, arról, hogy a felgyűlt menekült tömeget ÁT KELL ENGEDNI ... Finoman szólva, Merkel vastagon benne van az akkori káoszban, de ugyanígy az osztrákok is.. ha már..
Szeggyé' Bilobilt, talán még nem késő.

index.hu/belfold/2015/09/02/menekult_keleti_schengen_dublin_kerelem/

"Szinte lehetetlen olyan külföldi hírcsatornára kapcsolni, ahol előbb-utóbb ne kerülne adásba egy riport vagy bejelentkezés a magyar menekülthelyzetről. Ezek most körülbelül azzal a címmel futnak, hogy Magyarország nem engedi tovább a menekülteket. "
----

"Összességében tehát nem engedhetnénk tovább a Magyarországra érkező menekülteket, de nincs arra megoldás, hogy mindenkit ellenőrizzünk, és az országon belül tartsunk. Magyarországnak nem kötelező minden egyes vonatra szálló embert ellenőriznie, de nem is tiltja semmi, hogy megtegye."
Aláhúzzam a lényeget?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 14:18:06

@Európai téridő: Egyszerre kaptak magyar és amerikai diplomát. A magyar nem számít, azzal a WC-t is kitapétázhatják. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 14:25:50

@Womb Raider: ""Amikor 2015 őszén a németek túlnyomó többsége azt gondolta, hogy egy gesztussal bizonyítják az emberségüket"

A schengeni határ NEM a Keletinél húzódik. Ezeket már bemigráncsolta a geci a Keletihez.

"ne kerülne adásba egy riport vagy bejelentkezés a magyar menekülthelyzetről."

A schengeni határ NEM a Keletinél húzódik. Ezeket már bemigráncsolta a geci a Keletihez.

"Összességében tehát nem engedhetnénk tovább a Magyarországra érkező menekülteket, de nincs arra megoldás, hogy mindenkit ellenőrizzünk, és az országon belül tartsunk. "

A schengeni határ NEM a Keletinél húzódik. Ezeket már bemigráncsolta a geci a Keletihez.

A nemzetközi egyezmények alapján, amit Magyarország ÖNKÉNT vállalt:

1. A gecinek őriznie kell a schengeni határt.

2. A menekültek kérelmét el kell bírálnia.

3. Akinek úgy döntött, hogy menedéket ad, azokat be kell engedni, és menedéket kell adni. Nem uszítani ellenük, meg ilyenek.

4. Akinek úgy döntött, hogy nem ad menedéket, azokat nem engedheti be az EU-ba.

Mondj olyat, aki épeszű a fentiek ellen szólalt fel.

zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt 2019.01.28. 16:30:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Te, ha már gecinek hívod magadat,
kerítés NÉLKÜL, hogy akarsz napi 8- 10.000 embert ellenőrizni?
Magyarország déli határa 550 km hosszú.

Egyébként is, a CIA- csicskamédia minden nap ajvékolt, hogy engedjük a bociszemű agysebészeket, mert Ger- money- ba égető nagy szükség van az amcsik által kiképzett mérsékelt fegyveres lázadókra és terroristákra.

Egyébként pedig a regisztráció, ellenőrzés-a Dublini Egyezmény alapján, a belépési ország az EU- n belül- ami akárhogy is nézem- minimum Görögország.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 16:41:26

@zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt: "kerítés NÉLKÜL, hogy akarsz napi 8- 10.000 embert ellenőrizni?"

Részletkérdés. Nem az én dolgom a határvédelmet megszervezni, vannak, akiknek ez a foglalkozásuk, ezért kapják a fizetésüket. Az EU egyébként rengeteg segítséget ajánlott fel, mind pénzbeli segítséget, mind emberi erőforrást. A geci nem kért belőle. Egyébként is nem a kerítés őrzi a határt, hanem a határőrök.

"Magyarország déli határa 550 km hosszú."

Európa határa meg sokezer kilométer. Ebből 170 km-t véd a geci csirkerácsa. Bárki átvágja egy csípőfogóval. A geci nagy bánatára viszont nem jönnek azok a fránya migráncsok, Merkel mutti keresztülhúzta a geci számítását, Erdogannal egyezett meg róla. :))

Európai téridő 2019.01.28. 17:10:42

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ha ezt lépné meg Ignatyev gróf, azzal bizony magát lőné lábon CEU-stul.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 17:14:48

@balfaszokkal sáncoló: "Alkalmazhat velük szemben erőszakot?"

Az országhatárt szabad-e akár erőszak alkalmazásával megvédeni?

Trollkodsz, fideSSfasszopó.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 17:17:45

@Európai téridő: "Ha ezt lépné meg Ignatyev gróf"

Annyira fogalmatlan vagy. Már sok éve meglépte. A CEU sok éve egyszerre ad ki magyar és amerikai diplomát. Még pár fideSSes faszkalapnak is van, pl. Kovács szóvivő úrnak. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 17:20:47

@Európai téridő: "Kovács Zoltán a kormány szóvivőjeként az elmúlt hónapokban többször is élesen bírálta a CEU-t, többek közt azért, mert a Soros György által alapított egyetem versenyelőnyben van a többi felsőoktatási intézménnyel szemben, hiszen nem csak magyar, de amerikai diplomát is ad. A politikusnak korábban már szemére vetették, hogy maga is a CEU-n doktorizott, és amerikai PhD fokozatot szerzett."

alfahir.hu/2017/07/27/kovacs_zoltan_doktori_disszertacio_ceu_versenyelony

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 17:24:16

@balfaszokkal sáncoló: "a 4. pontod teljesüléséhez zárt táborokban kellene őket tartani"

És? Mi akadálya? Az EU rengeteg segítséget ad. Konkrétan kifizetné az egészet.

Gruevski óta tudjuk, hogy a menekültkérelmet pár óra alatt elbírálják. Azt a pár órát csak kibírják a menekülttáborban. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 17:29:05

@balfaszokkal sáncoló: "A zárt menekülttáborok ellen viszont ezerrel ajvékoltok."

Idézz engem, vagy bárki mást, aki a zárt menekülttáborok ellen szót emelt. (Bár a geci gazdádra nem jellemző, hogy bárki felszólamlását akár csak meg is hallgatná, ezzel a hülye érved megbukott.)

Börtönszerű fogvatartás nyilván sok normális embernek nem tetszik. Ugyanannyiba kerül normális körülményeket teremteni, barátságos környezet, éheztetés mellőzése, szabadidős programok, vetélkedők, filmvetítések, így hamar elrepül az idő. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 17:43:52

@balfaszokkal sáncoló: 10 nap alatt megkapta. :))

444.hu/2018/11/20/magyar-idok-gruevszki-megkapta-a-menekultstatuszt

"A zárt táborok ellen pedig ezerrel ajvékoltok."

Idézz engem, vagy bárki mást, aki a zárt menekülttáborok ellen szót emelt. És utána idézz fel néhány esetet, ahol a geci gazdád bárkinek az ajvékolását figyembe vette. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 18:05:11

@balfaszokkal sáncoló: "az illegális migránsok mozgásának korlátozása szükséges akár erőszakkal is"

És? Akkor most hol tartunk? Továbbra is ott, hogy a geci gazdád 2015-ben buszoztatott 200000 illegális migráncsot az EU-ba. Minden nemzetközi egyezményt megsértve.

Más evidenciát nem akarsz kihúzni belőlem? Sok unszolásra biztos töredelmesen bevallanám, hogy egy megy egy az kettő. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 18:08:52

@balfaszokkal sáncoló: "az USA hány óra leforgása alatt"

Kurvára leszarom az usát.

Hiába relativizálod a geci gazdád patkányságát. Azt más patkányság nem mentesíti.

"tíz nap alatt a migri már rég Németországban van"

Egy faszt. A befogadó táborban olyan jó a Gundel kosztja, meg az Andy Vajna filmek, hogy hatökörrel se lehet Németországba húzni. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 18:10:46

@Kubatov_apád_fasza: Küldjél már felkészültebb trollokat, ezek percek alatt beégnek. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 18:59:10

@balfaszokkal sáncoló: "Napi ötezer illegális migráns ömlött be az országba.Tíz nap alatt ötvenezer embert kellett volna zárt őrzött táborokban őrizni"

Úgy csinálsz, mintha hirtelen ránk törtek volna. Már hónapokkal korábban tudott a geci az áradat megindulásáról. Százszor is felkészülhetett volna, ha akar. De ő csak gyűlöletkampányt indított politikai haszonszerzés érdekében.

A katasztrófavédelem hirtelen százezrek ellátására fel van készülve.

Az EU minden segítséget megad pénzben, emberben egyaránt. A geci gazdád minden segítséget durcásan visszautasított.

"a nyugati sajtó "

Mikor befolyásolta a nyugati sajtó a geci gazdád cselekedetit? :))

"teljesen logikus lépés volt a busztatás "

Egy faszt. Legfeljebb politikai haszonszerzés érdekében. A geci gazdád már csak ilyen. :))

"Még autóval is jöttek értük az osztrákok"

Nem jól emlékszel. Nem jöttek autóval a déli határhoz beengedni a migriket. Az EU-ba már BEENGEDETT migránsokért jöttek Budapestre, a geci gazdád által szándékosan okozott károkat enyhíteni. Nagy köszönettel tartozunk nekik.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 19:01:42

@balfaszokkal sáncoló: "Egy-két nap pihi,aztán húzott volna tovább Németország Svédország felé"

És mégis hogy lépett volna ki a minden lehetséges kényelemmel felszerelt, őrzött befogadó táborból?

Spiritmonger 2019.01.28. 20:16:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
tudod, azért nem jönnek be azon a 170 km-en a migránsok, mert a GYODA és a folyamatos járőrözés együttesen elég a feltartóztatásukra.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 20:24:00

@Spiritmonger: "azért nem jönnek be azon a 170 km-en a migránsok"

... mert nincsenek. Merkel mutti lezsírozta Ergogannal.

De ha jönnének, akkor se érne semmit, hogy a 30000 km határból csak 170 km-en van határvádelem.

"a GYODA és a folyamatos járőrözés együttesen"

Na, bravó, fejlődtök! :))

Már egy ilyen vérfideszes is elismeri, hogy a kerítés egymagában semmit sem ér. A határt a határőrök védik, nem a kerítés. A kerítés segíthet, de nem biztos, hogy megéri az árát, és a károkat, amiket okoz.

Sir Bates dö Hól 2019.01.28. 20:25:50

most látom az itteni hírekben, hogy sztrájkolnak az audinál... állítólag megbénították a gyárat...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.29. 09:42:06

@balfaszokkal sáncoló: "Ha tudott volna róla"

Tudott róla, ez ténykérdés, a gyűlöletkampányt el is indította.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.29. 09:43:48

@balfaszokkal sáncoló: "Ha nincs korlátozva, őrizve"

Akkor őrizni kell. Mi a kérdésed?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.29. 10:05:34

@balfaszokkal sáncoló: "Ezt a "tényt" bizonyítsd már."

Neked meg mi bajod? Mit bizonyítsak a geci gyűlöletkampányán? Ott volt minden utcasarkon.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.29. 10:07:06

@balfaszokkal sáncoló: "hogy a te elvárásaid teljesüljenek"

A schengeni egyezmény betartása nem az én elvárásom. Az EU elvárása.

Helga Beauty Salon. 2019.01.29. 10:45:04

Nem tudom hogy a getzi USA miért panaszkodik, bebizonyították már ők hogy milyen jó gudfrendjeink tudnak lenni!
Be is kell nekik inteni ha úgy alakul , minden esetben, persze figyelembe véve a súlycsoportbeli különbségeket! :D

Helga Beauty Salon. 2019.01.29. 10:51:45

A Fidesz erősen konfabulál, hogy kellő formában tudja tálalni híveinek a zsidók kiirtását;.......

Egyrészt 75 év után már le kéne pattanni erről a rollerről mert kezd émelyítő lenni, másrészt az ezzel kapcsolatos fogalmazások is kezdenek túlzásokba esni, ugyanis a kiirtás az kiirtás maradék nélkül!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.29. 15:48:11

@Helga Beauty Salon: "ugyanis a kiirtás az kiirtás maradék nélkül"

A háborús bűnös hortinak és a kollaboránsainak sikerült a vidéki zsidóságot MARADÉK NÉLKÜL kiirtani.

Zokogok, ha csak egy eltékozolt magyar/zsidó életre gondolok. Radnótié különösen fáj. Most a faszkalapok a magyarság elfogyása felett búsonganak, de ünneplik a félmillió magyar zsidó kiirtásában közreműködő hortit.

Ó, hogyha hinni tudnám: / nemcsak szivemben hordom
mindazt, mit érdemes még, / s van visszatérni otthon;
ha volna még! s mint egykor / a régi hűs verandán
a béke méhe zöngne, / míg hűl a szilvalekvár,
s nyárvégi csönd napozna / az álmos kerteken,
a lomb között gyümölcsök / ringnának meztelen,
és Fanni várna szőkén / a rőt sövény előtt,
s árnyékot írna lassan / a lassu délelőtt, -
de hisz lehet talán még! / a hold ma oly kerek!
Ne menj tovább, barátom, / kiálts rám! s fölkelek!

Helga Beauty Salon. 2019.01.29. 15:52:34

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A háborús bűnös hortinak ........
Nem nyilvánították háborús bűnösnek! Ha még valamit nem tudsz, kérdezz nyugodtan. :D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.29. 15:55:00

@Helga Beauty Salon: "Nem nyilvánították háborús bűnösnek"

De, a történészek igen.

Az, hogy Sztálin valamiért megmentette a nyilvános megaláztatástól, akasztástól, nem csökkenti a bűneit.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.29. 16:36:09

@balfaszokkal sáncoló: "mit kellett volna csinálnia?"

Sok dolgot. És rengeteg dolgot nem.

Ha nem tudja kezelni a helyzetet, legjobb, ha lemond. Elég impotens vezető volt. Leginkább csak ártott. Ezer bűne volt. Csak a legszánalmasabb: mikor a fia és a hazája között kellett választania, a hazáját dobta.

Ungváry Krisztián: A Horthy-rendszer és antiszemitizmusának mérlege - Diszkrimináció és társadalompolitika Magyarországon, 1919-1944

Jelenkor Kiadó, 2016, 735 oldal, javított kiadás

"A gazdasági fejezet mellett az 1944-es eseményekkel foglalkozó rész bővült ki jelentős mértékben ebben a mostani kiadásban. A korábbinál is gazdagabb forrásanyag igazolja, hogy a kincstári hazugságokkal szemben Horthy Miklós nagyon jól tudta, hogy a zsidók deportálása a kiirtásukat jelenti. Ám azt is olvassuk, hogy Horthy alighanem magával is elhitette, hogy nem igaz, ami az auschwitzi jegyzőkönyvekben áll. Olvassuk, hogy Horthy 1938-tól igyekezett valamelyest visszafogni a zsidók jogfosztását. Ám 1944-ben tudatosan előidézte félmillió ember halálát azért, hogy megszüntesse Magyarország megszállását, melyet már amúgy is elért a front. Nehéz elképzelni azt a zűrzavart, amely Horthy fejében uralkodhatott.

Nehéz. De azért tudjuk és tapasztaljuk, hogy elég sokan vannak, akik nem mindig hajlandók tudomásul venni, amit tudnak. Horthy életében van egy korszak, amikor egyértelműen kimondja, hogy amit a németek kívánnak, az nem egyéb, mint a magyarországi zsidóság kiirtása. Még 1944. március 20-án, a német megszállást követő napon is erről számol be a Koronatanács ülésén. Aztán elkezd önmagának is hazudozni. Elhiteti magával, hogy nem úgy van, amiről tudja, hogy úgy van. Egy hetvenötéves, a szenilitástól nem nagyon távol álló emberről beszélünk, aki sohasem volt egy analitikus elme, akire nem volt jellemző soha, hogy logikus és ellenmondásmentes véleményalkotásra törekedett volna. Mondjuk, egy Bethlen Istvánról nehéz elképzelni, hogy megtűrjön a fejében ilyen rendezetlenséget, de, lássuk be, Horthy Miklós nem volt egy szellemi sasmadár. Wesen.mayer is meglehetősen lesújtó képet ad 1944-ben a kormányzó szellemi állapotáról."

konyves.blog.hu/2016/12/18/ungvary_krisztian_horthy_nem_volt_egy_szellemi_sasmadar

Helga Beauty Salon. 2019.01.29. 17:03:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: De, a történészek igen......

Azok nem történészek, hanem egy meghatározott oldal érdekeit képviselő történelemhamisítók! Bűnösnek találták? Nem! El lehet menni a büdös picsába innentől! Ennyike!

Helga Beauty Salon. 2019.01.29. 17:08:54

@balfaszokkal sáncoló: Szard már le, ezerszer végig lett rágva, idiótákkal képtelenség szót érteni! Ha szerinte egy Ungváry féle szarfaszú libsitörténész utólag felülbírálhat nemzetközi bírósági ítéleteket, akkor ott min akarsz vitatkozni?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.29. 17:18:05

@Helga Beauty Salon: "történelemhamisítók"

Miért hazudsz? Ungváry könyve elfogadott, sőt, a javított kiadásban figyelembe vette a jogos kritikákat is.

"felülbírálhat nemzetközi bírósági ítéleteket"

Nem is volt ilyen. Nem állították hortit bíróság elé, Sztálin valamiért kimentette. Talán a tömeggyilkosok egymás közötti szolidaritása dolgozott benne.
süti beállítások módosítása