B1 blogcsalád



A populisták európai vágyálmait májusban felülírja a valóság

Nemzetközi sajtószemle

2019. január 27. - Szelestey

salpen.png

  • Aki európai hazafi, az nem az Unió lerombolásán, hanem megmentésén dolgozik.
  • Siralmas látlelet a  revizionista magyar politikáról, miközben a hatalom ügyesen megosztotta a magyar zsidóságot a Sorsok Háza ügyében.  
  • A magyar közmédia módszeresen hazudik a nyugati migrációs helyzetről.

New York Times

new_york_times.jpg

A Nyugatot a szabadság köti össze és a hazafiság, illetve a nacionalizmus viszonya olyan, mintha a méltóságot a barbársággal vetnénk össze – állapítja meg a kommentár, hozzátéve, hogy a nacionalizmus önsajnáló és agresszív. Az illuzórikus múlt nevében igyekszik megváltoztatni a jelent, hogy egy minden tekintetben bizonytalan jövőt teremtsen, leszámítva a nagyságot. Erőszakkal terhes, a félelemre, illetve a tömeges megtévesztésre épít. A cikk idézi Mitterrand francia elnököt, aki egykor kijelentette: le kell győzni az előítéletet, mert annak alternatíváját a nacionalizmus jelenti, az pedig egyenlő a háborúval. A jog megvetése vadságot, kegyetlenséget hoz. Ám csaknem negyedszázad elteltével nyomul a nacionalizmus. Az ilyen erők Magyarországtól Franciaországig, Lengyelországtól Nagy-Britanniáig gyűlöletet szórnak az EU-ra, megpróbálják bedönteni az uniót.

Az európai hazafiak emlékeznek arra, hogy nem is oly régen, 1944-ben romokban hevert a földrész. A jelenlegi veszély láttán számuk egyre gyarapodik. Ezért írt alá közös kiáltványt többek közt Milan Kundera, Elfriede Jelinek, Ann Applebaum, Salman Rushdie, Bernard-Henry Lévi, Herta Müller, Adam Michnik és Orhan Pamuk. A felhívásban a kontinens kinyilvánítja, hogy cserbenhagyta két nagy szövetséges, az Egyesült Királyság és az USA, amely pedig a múlt században kétszer is megmentette az öngyilkosságtól. A kontinens sebezhető az egyre arcátlanabbul közbeavatkozó Kreml részéről. Európa, mint eszme a nyílt színen esik szét, ezért harcolni kell érte, máskülönben elpusztul a populizmus rohama alatt. A szerző megjegyzi, hogy a gyerekeink, de még az unokáink is megfizetik az árát, ha elhal a háború utáni időszak legszebb politikai elgondolása.

Libération

liberation_1.jpg

A populisták ugyan azzal riogatnak, hogy előretörnek az európai választásokon, mi több, hogy akár a többséget is megszerezhetik, ám nem kell semmi ilyesmitől tartani. Még ha az eddiginél többen is támogatják a szélsőjobbot, annak aránya stabil marad Strasbourgban. Hiszen a britek kiválása után kevesebb lesz a mandátumok száma. Azon kívül ezek az erők várhatóan megoszlanak majd a különböző frakciók között. Arról nem beszélve, hogy semmiféle veszélyt nem jelentenek, hiszen eddig is képtelenek voltak egyesülni, következésképpen teljesítményük a nullával egyenlő. Vagy ahogy egy illetékes megfogalmazta: szerepük kimerül a szájtépésben a plenáris üléseken, amikor jelen vannak a tévékamerák. A bizottságokban már nem vitézkednek, pedig ott folyik az igazi munka.

A demagógok képviselői helyeinek száma nemigen fog érdemben változni a mostanihoz képest. Valójában ezek a pártok már visszaesőben vannak, meggyengültek több államban is. De pl. a korábbi francia Nemzeti Front ennél ugyan jobban áll, ám aligha képes javítani az eredményén. Azonban a legfőbb az, hogy a Brexit miatt 26 fővel kevesebb euroszkeptikus törvényhozó lesz a parlamentben. Az előrejelzések alapján  a szélsőjobb ezúttal maximum 20-24%-ot tud szerezni, ami nem borítja fel az erőviszonyokat. Nagy kérdés viszont, hogy képes-e összefogni. Idáig csak az volt közös bennük, hogy megvetik az uniót és elutasítják a bevándorlást.

Teljesen bizonytalan, mihez fog majd a jobboldali-radikális Fidesz és PiS, az Öt Csillag és a többi demagóg, valamint a szélsőjobbon elhelyezkedő Le Pen és a hasonszőrűek. Egyelőre három frakcióban találtak helyet maguknak. Salvini igyekszik közeledni a magyar és a lengyel kormánypárthoz, valamint az osztrák FPÖ-höz, de egyelőre hiába. Továbbá az 5 Csillag aligha áll össze a szélsőjobbal, mert akkor elvesztené a saját identitását. Ily módon senki sem tudja, hány frakció lesz a Néppárttól jobbra. De az biztosnak látszik, hogy véget ér a konzervatívok és a szociáldemokraták túlsúlya. A többség érdekében várhatóan koalícióra kell lépniük a liberálisokkal, azt meg majd meglátjuk, hol lesz a zöldek helye ebben a felállásban. Ám az EPP számára mindenképpen véget érnek a jó idők. 

Politico

politico_1.jpg

Európa sok kormány rehabilitálja a háborús bűnösöket, illetve azokat, akik annak idején kollaboráltak a nácikkal, miközben minimalizálja a saját bűnrészességét a zsidók kiirtásában, ám a revizionizmus Kelet-Európában a legrosszabb, így Lengyelországban, Magyarországon, Horvátországban és Litvániában. Ezt állapította meg egy most megjelent tanulmány (pdf), miközben az Eurobarométer napokban közzétett felmérése arra világított rá, hogy erősödik az antiszemitizmus a földrészen. Ráadásul Izrael támogat egy sor nacionalista és revizionista vezetést. Közép-Európában azért nincs mindenütt ok a panaszra, a csehek és a románok szembenéznek az egykori tragikus eseményekkel.

Magyarországról szólva a dokumentum rámutat, hogy az Orbán-kabinet csak a lehető legkisebb mértékben ismeri az ország részvételét a népirtásban. Háborús bűnösöket ment fel, zsidóellenes írók munkáit kötelező tananyagként oktatják. A jelentés idézi a washingtoni Holokauszt Múzeum munkatársát, aki arra emlékeztetett, hogy az első világháború után Európán belül Magyarországon hoztak elsőként antiszemita jogszabályokat. A numerus clausus korlátozta a zsidó lakosság bejutását a felsőoktatásba. Később olyan faji törvényeket fogadtak el, mint amilyeneket a náci Németország 1938-39-ben. A háború alatt módszeresen elrabolták a zsidó vagyonokat, majd következett a tömeggyilkosság. 1944-ben a magyar rendőrség összeírta és begyűjtötte a zsidókat, java részüket Auschwitzba deportálta.

Napjainkban a magyar revizionizmust gyakran köríti a náci ihletésű gyűlöletbeszéd. Orbán Viktor méregnek nevezte a menedékkérők hullámát, kiemelve, hogy országa egyetlen migránst sem kíván befogadni. 

Yahoo/AFP

yah.png

A Sorsok Háza miatt ellentétek vannak a magyar zsidóság soraiban, miközben ma van a Nemzetközi Holokauszt Emléknap. Az egykori józsefvárosi pályaudvarból 3 évvel ezelőtt 24 millió eurós költséggel alakítottak ki emlékhelyet, de az intézmény azóta is zárva van, egyetlen emléktárgyat sem állítottak ki benne, az üres tárlókat belepi a por. Zajlik ugyanis a vita a koncepcióról, mert sok zsidó gyanakszik, hogy a hatalom tisztára akarja mosni a történteket, azok politikai összefüggéseit. A háború idején mintegy 600 ezer magyar zsidó halt mártírhalált, a legtöbbjük 1944-ben, miután a magyar hatóságok segítségével lágerekbe vitték őket.

A kormány tavaly szeptemberben nagy hirtelenjében az EMIH-re bízta a múzeum tulajdonjogát, azzal egyetemben, hogy Schmidt Máriával együtt véglegesítse az elgondolást. Köves Slomó úgy látja, hogy egy ilyen helynek meg kell ragadnia a figyelmet, érzelmeket kell keltenie, és az információn túl erkölcsi irányt kell szabnia. Hozzáfűzte, hogy a megnyitás aligha lehetséges a jövő év előtt. A fő irány az lesz, hogy fiatalok során keresztül érzékeltesse a tragédiát. Évente több mint 100 ezer főiskolás, egyetemista látogatóban gondolkodnak.

A Mazsihisz azonban aggódik, hogy a másik szervezetnek nincs kellő tapasztalata, Schmidtről pedig az a vélemény járja, hogy próbálja leplezni a holokausztot. Heisler András szerint a történész nem számít hitelesnek, és nem lehet tudni, hogy mi lesz a múzeum történelmi üzenete. Sok zsidó ugyanakkor vegyesnek tartja Orbán mérlegét zsidó ügyekben, amit alátámaszt a Szabadság téri emlékmű, valamint a Soros elleni kampány. Ungváry Krisztián az mondja, hogy a kormányfő kettős játékot űz a zsidókkal. Populistaként igyekszik minél több voksot begyűjteni, viszont éppen ezért jelzéseket küld a szélsőjobbnak.  Ami pedig a Sorsok házát illeti, a történész úgy ítéli meg, hogy jobb lett volna, ha a Páva utcában alakítottak volna ki méltóbb emlékhelyet, kettőre nincsen szükség.  

Kurier

kurier.jpg

Az orbáni média szerint Budapest nem juthat Bécs sorsára, ami ez esetben azt jelenti, hogy a kormány közeli magyar sajtó megint szinte naponta közöl tudósításokat arról, milyen szintre jutott migráció és a nyomában járó bűnözés Ausztriában, illetve annak fővárosában. A jelentések részben hamisak, részben ősrégiek. A helyzet megértéséhez tudni kell, hogy a mai Magyarországon a közrádió és –tévé számára a témákat a hatalom szabja meg. Azon kívül több mint 400 magánorgánum esetében a tulajdonos vagy a miniszterelnök barátja, vagy olyan üzletember, aki a kabinettől függ. Az uniformizálás csúcsa az volt, amikor egyszer egy Orbán-interjú teljesen azonos formában jelent meg az összes megyei lapban.

Német és svéd városokról is gyakran látni, hallani, olvasni olyan beszámolókat, mint Bécsről. Az egyik hamburgi riportalanyról, aki nem győzte hangoztatni felháborodását a sok idegen miatt, kiderült azonban, hogy az AfD egyik helyi politikusa. Ezt azonban a magyar köztévé nem tüntette fel. Ugyanakkor abban nincs semmi új, hogy a multikulti osztrák főváros rémképként szolgál Magyarországon, lásd a Lázár-sztorit.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9914591022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga Beauty Salon. 2019.01.27. 08:01:22

• Siralmas látlelet a revizionista magyar politikáról, miközben a hatalom ügyesen megosztotta a magyar zsidóságot a Sorsok Háza ügyében ............

Egyszerűen összevesztek a koncon. Persze ha nem jön a busz, az is a kormány hibája!

2019.01.27. 08:16:59

@Helga Beauty Salon:

kíváncsi lennék O1G fejére, ha pénztáros lölö megdöglene mielőtt a ge.i offshore számláira elutalná a jussát, bár már most se kell éheznie az ükunokáinak se...

mily szépen irtja a főge. az ellenfeleit... szerencse, hogy a fidesshez minden strómantól ömlik a pénz. a tisztességes kuvvaanyátok... helgácska.

index.hu/belfold/2019/01/26/mkkp_asz_megtalalta_az_allami_szamvevoszek_a_ketfarku_kutya_partot/

NemodaBuda 2019.01.27. 08:49:26

@Helga Beauty Salon: Ez a schmittmária nem a kormnány hibája ? A szakálysándor sem ? Miről kellene vitatkoznod ?

NemodaBuda 2019.01.27. 08:50:37

Rendben, ne küldjön ez az ország egyetlen képviselőt sem fidesz színekben. Nem lenne ez egy jó feladat ? Mekkorát emelkedne az ázsiónk a világban !

Helga Beauty Salon. 2019.01.27. 09:34:21

@az EU pénzek zsákolója: @NemodaBuda: Jól van két ügyeletes köcsög! A primitívebb egyből lölőzik, a kicsit okosabb smittmáriázik. Minkét jelenség valós, de ebben az esetben csak és kizárólag a megosztásról van szó, konkrétan hogy két állami pénzekre és egyéb juttatásokra vadászó, magát megkerülhetetlennek beállító nyilvánvalóan haszonszerzésre szakosodott az önfenntartás látszatát sem fontosnak tartó zsidó szervezet összeugrott a zsákmányon.
A Mazsihisz tudvalevően a baloldalhoz van bekötve, rendszeresen froclizta a kormányt, szót érteni velük nem lehetett, erre Orbán tett egy tétet a feltörekvő agilis Köves Slomóra. Ennyi, ezt látjuk most, ez több mint egy lölö smittmária történet, ez a nagy egész!
Ha egy lovat tanulmányoztok, ne dugjátok az orrotokat a seggéhez, mert akkor nem nyertek teljes képet!

Dickon 2019.01.27. 10:05:24

"Ezért írt alá közös kiáltványt többek közt Milan Kundera, Elfriede Jelinek, Ann Applebaum, Salman Rushdie, Bernard-Henry Lévi, Herta Müller, Adam Michnik és Orhan Pamuk. A felhívásban a kontinens kinyilvánítja, hogy cserbenhagyta két nagy szövetséges, az Egyesült Királyság és az USA, amely pedig a múlt században kétszer is megmentette az öngyilkosságtól."

:))))
Aláíróink túlságosan is megszokták már azt, hogy következmények nélkül lehet ötleteléseiket társadalmi kísérletek formájában kipróbálni, max ha nem sikerül, akkor az említett "szövetségeseik" megmentik a seggüket. Úgy néz ki, hogy szövetségeseiknek tele van a töke azzal, hogy az ő faszukkal verik a csalánt. Azzal is tele lehet hólyagjuk, hogy aláíróink, amikor épp nem Európa polgárait basztatják, akkor kioktatják megmentőiket.
:))))))))

"A kontinens sebezhető az egyre arcátlanabbul közbeavatkozó Kreml részéről."
És a javában zajló EP választási kampányban pont erről esik a legkevésbé szó...de nagyon jól mutat így leírva..
:DDDDDDDDD

2019.01.27. 10:11:57

@Dickon:

" Azzal is tele lehet hólyagjuk, hogy aláíróink, amikor épp nem Európa polgárait basztatják, akkor kioktatják megmentőiket."

Még szép! :D

Dickon 2019.01.27. 10:15:57

:DDDD
Már megint...
Mert ugye először magabiztosan leírjuk ezt:

"A populisták ugyan azzal riogatnak, hogy előretörnek az európai választásokon, mi több, hogy akár a többséget is megszerezhetik, ám nem kell semmi ilyesmitől tartani. Még ha az eddiginél többen is támogatják a szélsőjobbot, annak aránya stabil marad Strasbourgban. Hiszen a britek kiválása után kevesebb lesz a mandátumok száma. Azon kívül ezek az erők várhatóan megoszlanak majd a különböző frakciók között. Arról nem beszélve, hogy semmiféle veszélyt nem jelentenek, hiszen eddig is képtelenek voltak egyesülni, következésképpen teljesítményük a nullával egyenlő. ... ... A demagógok képviselői helyeinek száma nemigen fog érdemben változni a mostanihoz képest. "

Majd utána, kissé bizonytalanul, majdhogynem kétségbeesve ezt:

"Az előrejelzések alapján a szélsőjobb ezúttal maximum 20-24%-ot tud szerezni, ami nem borítja fel az erőviszonyokat. Nagy kérdés viszont, hogy képes-e összefogni. ... ... Teljesen bizonytalan, mihez fog majd a jobboldali-radikális Fidesz és PiS, az Öt Csillag és a többi demagóg, valamint a szélsőjobbon elhelyezkedő Le Pen és a hasonszőrűek. "

Hogy ezek után újra biztossá váljunk....miben is?

"De az biztosnak látszik, hogy véget ér a konzervatívok és a szociáldemokraták túlsúlya. A többség érdekében várhatóan koalícióra kell lépniük a liberálisokkal, azt meg majd meglátjuk, hol lesz a zöldek helye ebben a felállásban. Ám az EPP számára mindenképpen véget érnek a jó idők. "

Ha tele a gatyó, akkor miért nem írjuk meg nyíltan?
:)))))))))
És hát milyen fasza is a "stabil" többségi demokrácia, amikor nem kell alkudozni, megegyezni, kiegyezni és konszenzusra jutni.
:)

Dickon 2019.01.27. 10:25:14

"... a revizionizmus Kelet-Európában a legrosszabb, így Lengyelországban, Magyarországon, Horvátországban és Litvániában. Ezt állapította meg egy most megjelent tanulmány, miközben az Eurobarométer napokban közzétett felmérése arra világított rá, hogy erősödik az antiszemitizmus a földrészen."

EP választások lesznek...és ez fontos. Amikor ilyen fontos dolog történik, olyankor mindig erősödik az antiszemitizmus.
:)))

"Ráadásul Izrael támogat egy sor nacionalista és revizionista vezetést."

:DDDD
Már a zsidókban sem lehet megbízni. Mi folyik itt kérem?
:)

taga20 2019.01.27. 10:30:51

@Dickon: szava diki! má hiányoztak a faszságaid.

ürgepörkölt rotyog má a fazékban nálatok?:)))

Dickon 2019.01.27. 10:45:12

"A Sorsok Háza miatt ellentétek vannak a magyar zsidóság soraiban, miközben ma van a Nemzetközi Holokauszt Emléknap. Az egykori józsefvárosi pályaudvarból 3 évvel ezelőtt 24 millió eurós költséggel alakítottak ki emlékhelyet, de az intézmény azóta is zárva van ... ... zajlik ugyanis a vita a koncepcióról, mert sok zsidó gyanakszik, hogy a hatalom tisztára akarja mosni a történteket, azok politikai összefüggéseit. "

Zsidó barátaink csak megegyeznek egyszer majd abban, hogy az új emlékhellyel miként lehet alakítani és irányítani a jelen politikai összefüggéseit. Mi addig türelmesen várunk.
:)))

"Köves Slomó úgy látja, hogy egy ilyen helynek meg kell ragadnia a figyelmet, érzelmeket kell keltenie, és az információn túl erkölcsi irányt kell szabnia ... ... A fő irány az lesz, hogy fiatalok során keresztül érzékeltesse a tragédiát. Évente több mint 100 ezer főiskolás, egyetemista látogatóban gondolkodnak."

Csak főiskolások és egyetemisták? Az egyszerű pór nép le van...va?
:)

"A Mazsihisz azonban aggódik, hogy a másik szervezetnek nincs kellő tapasztalata..."

:)))))))))
Kellő tapasztalat? Miben is? Pénzköltésben? Az antiszemitizmus és a holokauszt bunkósbotként való használatában?
:)

"Sok zsidó ugyanakkor vegyesnek tartja Orbán mérlegét zsidó ügyekben... ... Ungváry Krisztián az mondja, hogy a kormányfő kettős játékot űz a zsidókkal."

:))))
Ó igen! Oszd meg és uralkodj. A több milliárdos támogatást most már nem csak és kizárólagosan a MAZSIHISZ kapja. Heisleréknek meg kell egyezniük Slomóékkal. És hát ahogy a vicc is mondja: Dobj Kohn és Grün elé egy negyeddollárost, biztos összeverekednek rajta.
:)

"Ami pedig a Sorsok házát illeti, a történész úgy ítéli meg, hogy jobb lett volna, ha a Páva utcában alakítottak volna ki méltóbb emlékhelyet, kettőre nincsen szükség."

Holokauszt emlékhelyekből sosincs elég....tehát a történésznek nincs igaza.
:)

taga20 2019.01.27. 10:49:06

@Dickon: te valami robot vagy, vagy egy kibaszott fityeszvírus?:)))

Dickon 2019.01.27. 10:49:48

@taga20:

Egész héten Orbánnak dolgoztam. Most szereljük össze a Halálcsillagot!
:)

Nem pöri lesz. Húsleves-rántott hús-krumlipüré kombó...

Dickon 2019.01.27. 10:50:54

@taga20:

Helgáék "robotolnak"....én csak hiba vagyok a mátrixban.
:)))

Helga Beauty Salon. 2019.01.27. 10:53:15

@Dickon: jobb lett volna, ha a Páva utcában alakítottak volna ki méltóbb emlékhelyet, kettőre nincsen szükség."

Holokauszt emlékhelyekből sosincs elég....tehát a történésznek nincs igaza."

Természetesen igazad van, minden utcában kéne egy, de nem ebből a szempontból nézte! Ha több helyről dől a zseton, többeket kell bevonni és többfelé kell osztani!

taga20 2019.01.27. 10:53:28

@Dickon: este meg misszionárius póz, mi?

nem vagytok valami fantáziadúsak:)))

taga20 2019.01.27. 10:55:19

@Dickon: na befutott a másik zsidószakértő!:)))

Dickon 2019.01.27. 10:56:37

@taga20:

Bevált dolgokon ne változtass. Pláne ne az asszonnyal, mert gyanakodni kezd.
:))

Helga Beauty Salon. 2019.01.27. 10:57:59

@Dickon: Nem pöri lesz. Húsleves-rántott hús-krumlipüré kombó...

Tipikus kispolgári csökevény vagy, bár a klasszik menü sültkrumplival van!
A karmelitás menzáról hoztad ételhordóban?

Helga Beauty Salon. 2019.01.27. 11:00:15

@taga20: este meg misszionárius póz, mi?.....

Köszöntelek az első jó poénod alakalmából!

taga20 2019.01.27. 11:00:35

@Helga Beauty Salon: az a mekdonálcba megy. a klasszik az krumplipüré közmunkás!:)))

Dickon 2019.01.27. 11:01:36

@Helga Beauty Salon:
Elhajlók vagyunk. Az ötvenes években elődeimet ki is telepítették a sültkrumpli mellőzése miatt.
De nem törtek meg minket!! Most is büszkén fogyasztjuk a pürét.
:))

taga20 2019.01.27. 11:01:40

@Helga Beauty Salon: kösz haver! azért te még adós vagy az elsővel!:)))

taga20 2019.01.27. 11:05:47

@Dickon: kutya pózt próbáltad má? bár helga a kecskére esküszik:)

nem vagyunk egyformák!:)))

Dickon 2019.01.27. 11:15:30

@taga20:

Az asszonnyal soha. De csináltam egy bakancslistát, ami felsorolja azokat a figurákat, amiket még kipróbálnék vele. Például ilyenek: Filterezés, mérges sárkány, rodeo, félszemű kutyakalóz...stb. De nem igazán érdekelte.
Múltkor szórakozottan a fenekére csaptam a konyhában, amiből azt a következtetést vonta le, hogy biztos valami új kolleginát dugok a melóhelyen.
:(((

Helga Beauty Salon. 2019.01.27. 11:19:23

@Dickon:" Múltkor szórakozottan a fenekére csaptam a konyhában, amiből azt a következtetést vonta le, hogy biztos valami új kolleginát dugok a melóhelyen."

Ilyet az enyém is mondott már, de én megnyugtattam hogy csak a régieket dugom!

Helga Beauty Salon. 2019.01.27. 11:43:26

@taga20: kutya pózt próbáltad má? bár helga a kecskére esküszik:)........

De csak azóta hogy bepucsítottál nekem vikingsapkában! :D

taga20 2019.01.27. 11:43:55

@Dickon: nekedse egyszerű az életed. ráadásul még fityeszes is vagy.

kezdelek sajnálni:)))

na egy kis zene!

www.youtube.com/watch?v=nT5ys7ziT7w&list=RDnT5ys7ziT7w&start_radio=1

taga20 2019.01.27. 11:47:50

@Helga Beauty Salon: én úgy emlékszem, hogy te voltál a fasz rossz végén:)

na nesze egy kis gyurmázás!:)))

68.media.tumblr.com/57bed897230f2c46bc9b7915f777f820/tumblr_ohuxa8YrNS1v4laano1_500.gif

DeiFlagellum 2019.01.27. 13:21:30

Nem szabad beleesni ugyanabba a hibába, mint a nercsicskák: nem helyes előrevetíteni bármiféle eredményt...
a fityisz "támogatási" kérelme a hívők felé (azért ezt minden értelmes ember tudja) nem arról szólt, hogy szüksége volna akár egy fillérre is... ez semmi más nem volt, mint egy előzetes felmérés -> mennyi a 100%-os hívő. akik küldenek, azok elmennek szavazni és nekik, mellettük...
ennek tükrében aztán lehet gyártani a különböző magyarázatokat, mindenre legalább 3 verzióban... előre, hogy már a választások estéjén már lehessen magyarázni ezerrel, vagy odamondani, vagy akármi... amivel majd el lehet árasztani a nersajtót.
elméletileg ezen a választáson nem tud csalni a fityisz... de ne feledjük, az elképesztő médiatúlsúly most is ott van mellettük, ugyanúgy szavazatot jelentenek nekik az uniós állampolgárságot kapott ukránok, ugyanúgy lesznek kamupártjaik is - ellenben nem tudják ellehetetleníteni a kint élő magyarok szavazatait.
sok verzió lehet... akár az is, hogy a magyarok belefáradva a szélmalomharcba, nem mennek el szavazni, és akkor tudjuk, mi lesz...
én csak remélem, hogy a pártok képviselőinek aránya kb. tükrözi majd, hogy valóban mennyi ember érzi magáénak a nert rendszert, a megfélemlítést, a diktatúrát, és mennyi nem hagyja magát félrevezetni...
meglátjuk...

werecke 2019.01.27. 15:10:46

@az EU pénzek zsákolója: Micsoda európai, toleráns, ároktemető hozzászólás! Tele van a másik oldal véleményének tiszteletben tartásával. Libsi demokrácia. Olyan "tégy a gyűlölet ellen!!! " jegyében fogant.

Róbert László 2019.01.27. 15:46:06

@Helga Beauty Salon: A náci pártocskáknak ás a diktátoraiknak ezennel befellegzett !

Róbert László 2019.01.27. 15:47:10

@Helga Beauty Salon: A náci pártocskáknak ás a diktátoraiknak ezennel befellegzett !

Sir Bates dö Hól 2019.01.27. 18:37:53

@Dickon: szevasz;-)...

"Zsidó barátaink csak megegyeznek egyszer majd abban, hogy az új emlékhellyel miként lehet alakítani és irányítani a jelen politikai összefüggéseit. Mi addig türelmesen várunk.
:)))"
azért korrektebb lett volna árnyalni, megemlíteni a másik oldalt is... mert csak az egyik sumákságára világítottál rá;-)...

Spiritmonger 2019.01.27. 20:19:05

Teli a pelus az ejrópéereknél...
Hiába na, a népet nem lehet lecserélni...
ellenben a senkiházi, senki által meg nem választott EU-s elitet igen. tudják, hogy ez jön, de még utolsó erejükkel ellentámadást indítanak, mint a németek az Ardennekben...
De hiába, a napjaik meg vannak számlálva.

Nincs közöttünk csicska 2019.01.28. 09:39:24

Itthon a legfontosabb hogy a lipsik tovabbra is az Uri szalonokon kivul, a nyirkos sikatorokban fognak visitani.

2030ig minimum

midnightcoder2 2019.01.28. 09:54:55

"A populisták európai vágyálmait májusban felülírja a valóság"

Azt hiszem, erre mondják hogy wishful thinking.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.28. 10:04:26

@Dickon:
Hàt ide figylelj, te okoskodó fityeszork, orbanofil nerlovag!!!! Kinek képzeled te magad????
Az európai szélsöjobb (elén orbánnal) olyan mint a rossz kisgyerek!!!!! Azt hiszi övé a világ, minden öróla szól, szemtelenkedik és nem köszön a szomszéd bácsinak!!! De majd a haladó baloldal jó megfegyelmezi!!!!! Olyan korszerü szankciókkal fogjuk kezelni a helyzetet, mint CSENDFOGSÀG, SZOBATAKARÌTÀS, KORAI LEFEKVÈS, JÀTKÈKELVÈTEL, ELBESZÈLGETÈS!!!!! Befognak állni a sorba!!!!
Teljes mértékben egyetértek az én kökorszaki-szaki kollégámmal @taga20 -szal amikor éleslátóan megfogalmazta, hogy
JÁBADÁBADÚÚÚÚ

Minden ballib bérretteg 2019.01.28. 10:20:27

Soros által listázott 224 darab EP-ben dolgozó, általa megbízhatónak titulált, migránpárti seggnyalónak a fele se fog bejutni májusban.

Ez a valóság, kedves ballib hazaárulók.

zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt 2019.01.28. 10:54:52

Lenin elvtárs is megmondta:

nem az számít, hogy ki kire szavaz, hanem, hogy ki számolja a szavazatokat.

444.hu/2017/01/17/amerika-szaz-eve-hekkel-szet-valasztasokat-vilagszerte

Nincs közöttünk csicska 2019.01.28. 11:11:30

Vagyalmai itt a libbantaknak vannak.

Orbane meg a hatalom. Amen.

HaD 2019.01.28. 12:08:21

Lfszt zsidó ellenes ez az orbán! A soros taníttatta(most a műbalhé a lecke) netanjahuval a legjobb haver(hatalomra jutása utáni második útja oda vezetett) finkensteinek rothschildek nusbaumok veszik körül de a hazai elit is tele van bibsivel....ne azt nézzük amit mond hanem azt amit csinál...hogy idézzem...az hogy ilyen kamu színpadias műsorokat ad elő az pávatánc hülyegyerekeknek...nem lehet igaz hogy ennyire bekajálják menő lapok hacsak nem az a céljuk hogy elfedjék a valós céljait orbicseknek...

eßemfaßom meg áll 2019.01.28. 12:58:10

"A populisták európai vágyálmait májusban felülírja a valóság"

b1.blog.hu/2018/04/08/rekord_reszvetel_a_szavazason_szinte_mindenhol_sorok_kigyoznak

neko1967
2018.04.08. 13:58:40
Grazban elkezdték kitakarítani a gumiszobát, biztos ami biztos alapon......
szociál
2018.04.08. 14:19:33
@neko1967:

:))))

Vissza kerül a diliházba Vitya apánk :))))

Heremóka 2019.01.28. 13:03:29

Teljesen nyilvánvaló, hogy a ma liberálisnak mondott politikai oldalnak csak egy célja van: minél abszurdabb módon rángatni a ténylegesen hatalmon lévő akármelyik oldalt azért, hogy a nemzetközi degeszek beteg és teljesen szürreális vágyaiból minél több valósulhasson meg. Nekik sohasem elég. Már a következő évezred növekedése is le van náluk könyvelve.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.28. 13:07:14

" A populisták európai vágyálmait májusban felülírja a valóság "
" ... a szélsőjobb ezúttal maximum 20-24%-ot tud szerezni, ami nem borítja fel az erőviszonyokat ... "

Érdekes menet lesz, főleg ha a populisták egy része nem is tartozik a széljobberek közé....
Májusban kiderül, hogy kinek a vágyálmát írja felül a valóság....

kvp 2019.01.28. 13:18:03

Sikerult oda eljutni, hogy a nyugateuropai globalista liberalizmus mar az europai zsidosag eletbenmaradasat veszelyezteti, plusz a politikai korrektseg miatt meg Izrael ellenes (jellemzoen fegyveres) csoportokat is tamogatnak. Ez szep es jo, de azert azt nem varhatjuk el, hogy a zsidok megint vegignezik ahogy kirtjak oket a vilag nagyobbik reszen.

Innentol gyakorlatilag az a szovetsegesuk, aki nem ellenuk dolgozik. Vicces, de a keleteuropai nepeknek (a haboru elotti nemetekkel ellentetben) alapvetoen nincs semmi konfliktusuk a vilag zsidosagaval, ellenben a globalista nagytokesekkel van, vallastol es szarmazastol fuggetlenul. Ez utobbi csoport azokat is tartalmazza akik anno megmenthettek volna az europai zsidosagot meg a vilaghaboru kitorese elott, de anyagi okokbol nem tettek.

Az europai populistak es a nacionalistak igy viszonylag sikeresen osszefogtak az izraeli populista nacionalista szovetseggel, mivel tenyleg azonos celjaik vannak, mindegyik nep csak siman eletben akar maradni. Vilagos, hogy ez nem mindig vezet humanista megoldasokhoz, de akkor sem vitathatjuk el a kozmopolita liberalizmus alapjan pl. az izraeli zsidosag elethez valo jogat.

Az igazi kerdes az, hogy a nyugati vilagban (egesz pontosan nyugat Europaban) a lakossag mekkora resze globalista vilagpolgar es mekkora resze szeretne (a sajat nepevel es kulturjaval egyutt) hosszu tavon eletben maradni. Valojaban ezen dol el a valasztas sorsa, nem a politikusokon vagy a keleteuropai szavazatokon.

Kuglóf. Az 2019.01.28. 15:11:17

Milyen jó, hogy a tolerofób ballib B1 blog megvonja a szót azoktól, akiknek a véleményével NEM tud vitatkozni!

Egyébként a visfúl thinking és az önbecsapás meg az annyirahittembenne-aszittem-ténylegúgyvan valósághamisítás kiváló mintapéldái.
Többet használnak ők az ingadozók Fidesz felé terelésében, mint ezer pártkatona!

Kuglóf. Az 2019.01.28. 15:15:06

@az EU pénzek zsákolója: Szerencsétlen, a Pénztáros Lőrinc a mai napig fizeti a Simicskát, AKI bevállalta hogy eljátssza a Nagy Törést a Vezérrel, aminek a hatására lassan MEXŰNIK a Jobbik (de legalábbis fojtogatják az adósságok) illetve kinyíródott a teljes orbánellenes ellenzéki médiasereg.
EZT a húzását Orbánnak még tanítani foghják. Vagyis hát igazából ez millió éves hadi taktika. Mikor az ELLENSÉGEDET is te irányítod.

Szerintem már Palpatine szenátor is ezt a forgatókönyvet valósította meg, FILM is készült belőle, de hát a balfaszok SEMMIBŐL sem tanulnak!

Kuglóf. Az 2019.01.28. 15:29:38

@Helga Beauty Salon: Én és a Dickon RENDSZERESEN bejárunk Orbánhoz és még a titkos pincéjébe is beenged. Legutóbb is ott mutatta meg az "Ördögi Terv" nevű SZÖVŐSZÉKÉT, és igen, annyit elárulhatok neked (a haver majd megerősíti), hogy Orbán épp DOLGOZOTT rajta.

Szóval a szopóroller megint jönni fog, csak meg ne lepődjetek, hiszen szóltam!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 15:35:16

@Kuglóf. Az: "megvonja a szót azoktól"

Mi van libsikém? Liberális értékrendet kérsz mástól számon? :))

Valószínűleg nem a szót vonták meg tőled, csak kimoderálták a fasiszta uszításodat. :))

Helga Beauty Salon. 2019.01.28. 15:45:39

@Kuglóf. Az: Én és a Dickon RENDSZERESEN bejárunk Orbánhoz és még a titkos pincéjébe is beenged. ........

Sehol se vagy! Én Mészáros pincéjét látogatom, az nem titkos, hanem boros!
Úgyhogy balfasz vagy! :D

ankica 2019.01.31. 19:55:46

@Helga Beauty Salon: Nagyon jó volt olvasni ezeknek a kevésbé értelmes emberek gonosz gondolataikat. Ember hiba nélkül nincsen gondolok itt Orbán Viktorra is, de ezektől bizony mentsen meg az Isten. A mai politikát ha végig nézem a világban, azt kell látnom talán az egyetlen vezető lehet Orbán közöttük, aki a legjobban vezeti az országot hála az égnek.
süti beállítások módosítása