B1 blogcsalád



Merkel: a nemzetközi együttműködés lerombolásával a populisták nyomorba taszítanák a világot

Nemzetközi sajtószemle

2019. január 25. - Szelestey

mt.jpg

  • A nagy testvér Kínában arra készül, hogy nagyon figyeljen - mondta Soros György, de említhette volna Magyarországot is.
  • Financial Times: épp itt volt az ideje, hogy Brüsszel fellépjen a letelepedési kötvények, illetve a hasonló konstrukciók ellen, mert azok ajtót-ablakot kitárnak a pénzmosás, a korrupció előtt.
  • A magyar miniszterelnök a magyar történelemre hivatkozva akarja megtartani a Tanácsköztársaság idején lefoglalt Esterházy-kincset.

 Basler Zeitung

 bz.png

A német kancellár arra figyelmeztetett a davosi Világgazdasági Fórumon, hogy a világ vagy összefog, vagy nagy baj lesz. Nem nevezte ugyan néven Trumpot és annak követőit, ám ezzel együtt bírálta azokat a kormányokat, amelyek számára a nacionalizmus fontosabb, mint a nemzetközi együttműködés. Merkel külön kiemelte, hogy a külpolitikában mennyire lényeges a kompromisszum, mert az mindig a felelősségteljes cselekvés eredményeként jön létre. Közölte: ő a maga részéről továbbra is arra törekszik, hogy összehozza a hasonló gondolkodású erőket, más út egyszerűen nincs, leszámítva az ínséget.

A politikus azonban nem csupán a megválasztott populistákat okolja a kialakult helyzetért. Úgy véli, hogy a nemzetközi intézmények nehézkessé váltak, nem elég gyorsan reagáltak a megváltozott világra. Ennek példájaként említette, hogy Kína különtárgyalásokat folytat 16 kelet-európai állammal és a fórumon a Nyugat nincs jelen. Mint mondta, ez olyan, mint egy figyelmeztető lövés. Ezért a nemzetközi szervezeteket úgy kell átalakítani, hogy tükrözzék az új erőviszonyokat.

FT

financial_times.jpg

Soros György éles támadást intézett a kínai elnök ellen, kiemelve, hogy az ázsiai országban kiépülőben lévő hatalmas megfigyelőrendszer halálos fenyegetést jelent a világ ellen. Davosban elhangzott beszédében a milliárdos emberbarát, aki a nyílt társadalom apostola, hozzátette, hogy vannak más tekintélyelvű rendszerek is, ám Kína a leggazdagabb, legerősebb és a technológiát tekintve a legfejlettebb. Éppen ezért gondolja úgy, hogy Hszi Csin-ping a nyílt társadalom legveszedelmesebb ellenfele. És ha működésbe lép a lakosságot érintő pontrendszer, amelyben a kamerák felvételei alapján egy mesterséges intelligencia dönt az érdemekről, nos, akkor az államfő ellenőrizni tudja az egész népet.

Az üzletember, aki Trump nyílt bírálója, egyben pedig mumus a világ populista vezetőinek szemében, megjegyezte ugyanakkor, hogy az amerikai elnök bármennyire is kiszámíthatatlan, Pekinggel szemben következetes politikát folytat, amikor stratégiai vetélytársnak tekinti az ázsiai nagyhatalmat. Egyben válaszra szólította fel Washingtont a Selyemút-kezdeményezés miatt. Soros támogatja, hogy korlátozzák az olyan nagy kínai telekommunikációs cégek külföldi eladásait, mint a ZTE és a Huawei, mert a berendezések és a programok elfogadhatatlan biztonsági kockázatot jelentenek.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Egy új tanulmány szerint a populizmus táptalaját azok a területek adják a világban, amelyek leszakadtak, és amelyekkel senki sem törődik. A London School of Economicson gazdaságföldrajzot oktató Andrés Rodriguez-Pose kimutatta, hogy ezeknek a körzeteknek a lakói a szavazó urnáknál állnak bosszút. A szakember és csapata az EU megbízásából több mint 63 ezer körzetben elemezte a választási eredményeket és arra jutott, hogy a csömör fellegvára Magyarországon Keleten van. A vidék, beleértve a kisvárosokat, mindig is kritikusabban áll hozzá az unióhoz, mint a nagyobb települések lakossága. Sőt, a Brüsszel-ellenes pártok támogatóinak derékhadát adja.

De itt nem egyszerűen a város és a vidék ellentétéről van szó. A meghatározó mindig az adott terület hosszú távú gazdasági fejlődése. Különösen jellemző ez ott, ahonnan kivonult az ipar. Adott esetben a kormány hiába nyomja le a helyi munkanélküliséget, az emberek a korábbi időkbe vágynak vissza, nem kérnek az új lehetőségekből, mert pótcselekvésnek tekintik azokat. Ezek a körzetek belekerültek a közepes jövedelmek csapdájába. A munkaerő nem elég képzett, ezért nem képes lépést tartani az ország fejlett részeivel, viszont a bérek túl magasak ahhoz, hogy a termelő ágazatok vetélkedni tudjanak a külföldi riválisokkal. Azon kívül a politika gyakran nem veszi kellőképpen komolyan az emberek vágyát, hogy nem kívánnak máshová költözni. A professzor ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a lemaradt országrészek csak rontanak a saját helyzetükön, ha a populistákra voksolnak, mert azoknak semmiféle épkézláb ötletük sincs, hogy miként lehetne javítani az ottani életkörülményeken. 

FT

financial_times.jpg

A vezércikk nagyon egyetért azzal, hogy az unió véget akar vetni az „arany vízumnak”, tehát annak a gyakorlatnak, hogy anyagi nehézségekkel küszködő államok tuti bevételi forrásként tartózkodási engedélyt, illetve útlevelet kínálnak gazdag külföldieknek. Merthogy elégedetlenséget vált ki a gyakorlat, hiszen ily módon oligarchák az egész EU-ban jogokhoz jutnak, de anélkül, hogy megkövetelnék tőlük a mások számára előírt feltételek teljesítését, nyelvtudást, satöbbit. De még ennél is rosszabb, hogy a rendszer alkalmas pénzmosásra, adókerülésre és korrupcióra. Szóval jól tette a Bizottság, hogy felszólalt, bár nem sok eszköz van a kezében, mert a kérdés nemzeti hatáskörbe tartozik. A 28 ország az eltelt 10 évben 25 milliárd eurós bevételhez jutott ezen a csatornán keresztül.

Málta, Ciprus és Bulgária állampolgárságot ad, másik 20 ország pedig a tartózkodást teszi lehetővé – befektetésekért cserében. Egyes hatalmak tépik ugyan a szájukat a bevándorlás ellen, ám nagyon is szívesen látják a kőgazdag kérelmezőket, nem sokat kérdeznek tőlük. Ám a szervezett bűnözés és a piszkos pénzek elleni harc, valamint az idevágó botrányok miatt fokozódik a nyomás, hogy most már legyen elég. Annál is inkább, mert hírek szerint egyes esetekben azok a hivatalos személyiségek húzták le belőle a sápot, akik közreműködtek benne. Így azután az EU elhatározta, hogy korlátozza a biztonsági és jogi kockázatokat, nem beszélve a hírnevéről. Ám egységes szabályozást nem kezdeményezett.  Úgy hogy most a tagoktól függ, történik-e valami. Épp ezért nem lesz könnyű. De a kormányoknak tenniük kell a jogállam érdekében, bármennyire is érdekükben áll befektetés-barát környezet kialakítása.  

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

Az Audinál kezdődött sztrájk rávilágít a kelet-európai bérfeszültségre, mármint hogy egyre nagyobb a bérnyomás az EU keleti felén, amely egykor mágnesként vonzotta a külföldi befektetőket az olcsó munkaerő miatt. Csak éppen az idősödő népesség, a kivándorlás, valamint a migránsellenes politika folytán a térségben egyre kevesebb lett a munkáskéz, ez pedig kiváltotta a keresetek robbanását, ami kihathat a VW eredményére is. Az Audi adja a konszern hasznának legnagyobb részét. Az emberhiány miatt a régióban az utóbbi három évben már egyharmaddal emelkedtek a jövedelmek, ezzel együtt az üres helyek száma megkétszereződött 2015 óta. A bírálók szerint Orbán Viktor éppen a munkaerőínséget akarta enyhíteni a rabszolga törvénnyel, amely ellen több mint egy hónapja zajlanak a tiltakozások. A Volkswagen helyzetét ugyanakkor nehezíti, hogy a cseh gazdaság ékköve, a cég ottani üzeme is munkabeszüntetést helyezett kilátásba.

Die Presse

die_presse.jpg

Orbán Viktor küzd, hogy a „nemzeti identitás” nevében megtarthassa az éppen 100 éve elkobzott Esterházy-vagyont. A 260 darabból álló, nagy értékű barokk kincs legjelentősebb darabjait jelenleg Fertődön őrzik, összesen 70-et. A család azonban nem ért egyet az elképzeléssel és formálisan vissza akarja kapni a műtárgyakat. A magyar kormány ellenben 10 körömmel ragaszkodik azokhoz. A tulajdonjog ügyében az elsőfokú ítélet a jövő hónapban várható. A nagyságrendet úgy lehet érzékeltetni, hogy itt nagyjából ugyanolyan értékű gyűjteményről van szó, mint amilyen a moszkvai Kreml Kincstárában van, csak éppen a fertődi kastélyban nem megfelelőek a feltételek, mert pl. nincs légkondicionáló a török időkből származó díszes ruhák tárolásához. A magyar sajtó 100 millió euróra becsüli az összértéket.

De itt nem csupán a pénzről van szó. Orbán szívesen hivatkozik a magyar történelemre, és azon belül az Esterházy-vagyon a legfontosabb jelképek közé tartozik. A miniszterelnöki hivatal szerint az ország kulturális örökségét testesíti meg, amely úgy került az államhoz, hogy a Tanácsköztársaság idején a nép nevében lefoglalták és Fraknó várából Budapestre hozták azokat. Illetékesek azt is közölték, hogy egyetlen darabot sem kívánnak visszaadni, mert szerintük ahhoz nincsen jogalap. A magyar fél attól tart, hogy a páratlan kincs a határon kívülre kerülhet. Az Esterházy-vagyon kezelője erre azt válaszolja, hogy legfeljebb csak egyes darabok és azok is csak átmenetileg, mert a terv az, hogy az alkotásokat egy budapesti magánmúzeumban állítsák ki, és ne Fertődön, a pincében tartsák azokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1714587412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.25. 10:36:33

@az EU pénzek zsákolója:
indulatodat jó irányba fordítva segíthetsz eltakarítani a rezsimet májusban !!!!!!!!
Csatlakozz tüntetésünkhöz!!!! Találkozunk az M0-ás körgyürü középsö sávjában!!!! Sárga mellény legyen rajtad!!!!!

Helga Beauty Salon. 2019.01.25. 10:43:08

Soros György éles támadást intézett a kínai elnök ellen, kiemelve, hogy az ázsiai országban kiépülőben lévő hatalmas megfigyelőrendszer halálos fenyegetést jelent a világ ellen......

És ha a Kínai elnök ezt a paraszt dumát visszautasítja és megkéri Sorost hogy ne ugasson bele hanem a saját dolgával foglalkozzon, akkor az pusztán azért lesz, mert Soros zsidó!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.25. 10:51:19

@Helga Beauty Salon:
drága tisztelt Szelestey újságíró úr, most biztosan elnézett valamit, mert a gimis nyílt napon a CEU-s prof azt mondta, hogy Soros csak a fidesz találmánya!!!! Valójában ö csak egy floridában élö kisnyugdíjas, azt sem tudja merre van a WC!!!

2019.01.25. 10:56:10

@R.V.J.:

"Sárga mellény legyen rajtad!!!!!"

ha a tolószékes anyádat, s az alkoholista iq 14 sánta apádat és az összes agysebész családtagod küldöd, én kiállok, hogy dögöljön ki a sötétség.... persze jöhetsz paraszt te is.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.25. 11:01:02

@az EU pénzek zsákolója:
te melyik dojo szájkaratemestere vagy????? Gyere hozzánk!!!! Az ilyen jó beszélökéjü, genderfluid fiúknak mindig testhez álló munkát találunk!!!! Ahogy a társelnök úr szokta volt mondani: "A jó orális képességekhez nem kell feltétlenül két X kromoszómával rendelkezni!!!"

2019.01.25. 11:11:26

@az EU pénzek zsákolója: Végezz légzőgyakorlatokat... Szívd le mélyen, tartsd lenn, sűrítsd.. aztán kipufoghatsz..

2019.01.25. 11:42:48

@R.V.J.:

akármennyit óbégatsz fidesspatkány egész nap, az országnak egy tolvajcigány vezér nem jó, nagyon nem, de legalább egy strómanja elpatkolt... :D

Helga Beauty Salon. 2019.01.25. 11:43:42

@Womb Raider: Tudatmódosító cigarettára gyanakszol? Szerintem öröklött terheltség lehet az oka a viselkedésének.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.25. 11:57:55

@az EU pénzek zsákolója:
Na ebben nem értünk egyet!!! Mi bevezetjük az 50%-os romakvótát az ország összes intézményébe!!!! Kihajítjuk a parlamentböl a micisapkát és egy cigánykereket teszünk a helyére!!!!! A határkerítést természetesen lebontjuk és egy mesterséges oázist építünk, hogy a közelkeleti menekült barátaink jól érezzék magukat!!!! DUDÀLJ HA NEM AKARSZ RASZOLGA LENNI!!!!

2019.01.25. 12:11:59

@R.V.J.:

mi az hogy mi? remélem azért vagy izgatott, mert ma végre felakasztod megad, hidd el fidessmocsok, jó lesz. :D

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.25. 12:21:51

@az EU pénzek zsákolója:
Csatlakozz hozzánk, akkor megtudod, hogy ki az a MI! Ilyen jónyelvü fiúkkal nem veszíthetünk és simán eltakarítjuk a fideszt májusban!!!! Ahogy a társelnök úr szokta volt mondani: "Mi lukra csak a gyözelmi buliban futunk!!!" Na ebböl te biztos nem akarsz kimaradni!!!! SZRTÀJK!!!!!!! FORADALON!!!!!!

mgdé 2019.01.25. 12:50:43

@Womb Raider:

Mamó, te oly bölcs vagy, válaszolj hát egyetlen apró kis kérdésre:

Timike - bár nem kedvelem, nincs miért, de ez nem jogforrás -, vagy esetleg az exfeleség, ha már egyszer élő leszármazott nincs, vagy valaki egyéb, jogilag közelinek ítélhető rokon az utolsó petákig(!!!) meg fogja kapni azt a média híresztelte 67-70 milliárdocska Vajna örökséget - hisz Andy állítólag oly nagyon megdolgozott érte ! -, közte természetesen a TV2-t és a kaszinókat is!!!,
vagy 'valahogy' ez a kis vagyonka túlnyomó részt igen hamar visszaszáll más fideszközeli vállalkozókhoz, alapítványokhoz, ilyesmikhez (személyesen a vezérhez persze nem ...), s bizony feketén-fehéren kiderül, hogy még Vajna sem igazi 'vállalkozó' volt, csak nagybani stróman?
(S persze - ami pl. Lölövel összehasonlítva egyértelműen Andy javára írandó - értő ügyvivő is.)

De ez utóbbi esetben ugye ugyanez a strómanság szerinted is bizony elég erősen vélelmezhető Lölöről, Garancsiról, Nyergesről, stb., stb. is ... ?

S ez esetben ugye, minden fennkölt duma ellenére, nem 'a magyarság nemzeti érdekeiért dolgozó versenyképes nemzeti tőkésosztály', vagy mifene is, épült-épül, pusztán csak egy ócska, primitív járadékszedő társadalmat építettek-építenek, potyaleső rokon- és kegyencréteggel, pont ugyanúgy, mint bármelyik hajdani, a török udvarban kupálódott középkori balkáni román rablóvezér-fejedelmecske ...

Nos, bár valóban csak egy irigyelt/lenézett celeb & gold digger, legyen Timikéé a teljes vagyon?

(Tudom, tudom, Andy egy valódi hazafi volt, '48-ban élen rohamozó hős huszár lett volna, és mindent, de mindent a Nemzetre hagyott. Mint Demján is a nem létező végrendeletében. Meg bizonyára Csányi is így tesz majd.)

//Amúgy a kérdésem alapvetően nem Vajnáról szól, legyen neki könnyű a föld,
ő - szvsz is - volt valaki, még mielőtt bárki érzelmi húrokkal akarna jönni,
hanem az itt a hazánkban kiépült társadalmi berendezkedésről.//

ui.:
Helgácska kiscsillag, te ebből kivételesen maradj ki, te sajnos a kicsit is komolyabb társadalmi-gazdasági témákhoz bizony még sneci se vagy. Cserébe kapsz egy alig használt szép színes Ablak-Zsiráf könyvet, hogy addig is a fényes jövődet építően foglalhasd el magad.

2019.01.25. 13:02:48

@Én de genere Mi: :) Mit akarsz ebből kihozni? A Vajna örökség sorsa szvsz egészen pontosan definiált..mondjuk erre alkalmas módon, végrendelet formájában.. bár ugye volt, amit nemrég offshore USA cégekre ruházott át. (ha jól olvastam..)

" s bizony feketén-fehéren kiderül, hogy még Vajna sem igazi 'vállalkozó' volt, csak nagybani stróman?"
Azé' lássuk be.. neki picirit nagyobb múltja (ha nem is szeplőtlen) volt, mint ML-nek.. tehát vagyonának egy részét lopta/vette gebinbe tőlünk, jelentős hányada még a Carolco idején keletkezhetett, az USA adófizetőinek bánatára.
Az arányokat sem tudnám becsülni.. de te biztosan , ugye?

"Nos, bár valóban csak egy irigyelt/lenézett celeb & gold digger, legyen Timikéé a teljes vagyon?"
Neki is biztosan jut.. de komolyan nem értem, mit is akarsz ebből kihozni? Köztudottan beteg volt, nyilván volt annyi szakértő-támogató ügyvéd körötte, akikkel mindezt egészen precízen kidolgozva elrendezhette. Egy szinte biztos.. (bár a kapcsolatotokról nem tudok semmit) Te nem fogsz abból egy petákot sem látni. A Vajna hagyatékból max a Rambót élvezheted..

Nem tudok..de nem is akarok tulajdonképpen ezzel foglalkozni.. de ha te erre izgulsz ,felőlem ...

mgdé 2019.01.25. 13:25:32

@Womb Raider:

Mamó, kivételesen semmit nem akartam kihozni, egyszerűen csak kíváncsi voltam a véleményedre (netán érveidre ...), s itt láttam meg a nicked. Illetve, még csak nem is teljesen kivételesen, képzeld, már máskor is történt ilyen ... :)

Rambo ... Ugyan minek nekünk Rambo, amikor nekünk van Árpink, aki - ráadásul nem is a sűrű, óvó, elbújtató áldott dzsungelban, hanem akár a zebrás nyílt terepen is - akár két nyugdíjast is le tud győzni egyszerre. Legalább is, ha legalább az egyikük nő ...
:P

2019.01.25. 13:37:06

@Én de genere Mi: Mégis, milyen érveket vártál egy olyan témában, amivel kapcsolatban egyetlen kérdésben sincs hitelesíthető infója az érintetteken kívül senkinek?
Nyilván stróman volt, ez kiviláglott a TV2-ügy kapcsán (is) és a Fidesz Zrt. egyik vagyonkezelőjeként alkalmazták. Emellett azért voltak némi elvitathatalan érdemei a hazai filmipar lendületbe hozásával kapcsolatosan.. és teccik vagy sem, ő azért nem kispályás suttyó nímandként került képbe.

...de akkor én is hadd kérdek valamit: Szerinted mi lenne a helyes eljárás? Szerinted mekkora a vagyon? Mekkora a saját és a 'kezelt' vagyonhányad? Honnan vannak az infóid?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.25. 13:54:13

" ... a lemaradt országrészek csak rontanak a saját helyzetükön, ha a populistákra voksolnak, mert azoknak semmiféle épkézláb ötletük sincs, hogy miként lehetne javítani az ottani életkörülményeken. ... "

Azért ez a húzós kijelentés azt vélelmezi, hogy a liberálfasisztáknak van rá megoldásuk... Láttuk azokat a megoldásokat már Kurcsány Fecó és Bajnak "libás" Gordon alatt is... akkor élte a virágkorát BAZ megye...

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.25. 14:05:03

@Magánvéleményem:
A mi pártunkak kész terve van a lemaradt országrészek felvirágoztatására!!! A keleti országrészböl egy Középfölde skanzent csinálunk, Vasudvarddal, Mordorral meg minden!! Csak úgy gereblyézzük majd a túrista eurókat az utcákon!!!!!! KORMÀNYVÀLTÀST!!!!!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.25. 14:21:05

@Magánvéleményem: "a liberálfasisztáknak van rá megoldásuk."

Azt nemtom, kik a liberálfasiszták. Azt viszont tudom, hogy a szocik alatt nem volt ennyire kettészakítva az ország. A geci azt csinálta, hogy a szegényeket még szegényebbé tette, a szegényektől elvett pénzt a középosztálynak adta. Csökkentette - illetve nem növelte az inflációval - a szociális segélyeket, az egészségügyet, az oktatást, és azt mind ellopta. Neoliberális gazdaságpolitikát valósított meg. Ha szegény lennék, biztos a szocikra szavaznék.

mgdé 2019.01.25. 14:53:43

@Womb Raider:

Némi van, akár még akár közelinek, hitelesnek is gondolhatóak, ám mind "irigyektől", tehát tudja a franc ... :)

2019.01.25. 15:09:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Azt viszont tudom, hogy a szocik alatt nem volt ennyire kettészakítva az ország."

Ez rém nosztalgikusra sikeredett.. felbüffent a kádár kolbász :)..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.25. 15:20:36

@Womb Raider: Horti alatt nem lehetett volna apámból, egy munkásból műszaki doktor. Ettől még persze utálta a kommunistákat, mint a szart. Párszor be kellett lépnie a pártba, de mikor bevágta rájuk az ajtót, hogy kiesett a keret a falból, mindig kirúgták. :))

A fideSSmaffiába legalább nem kötelező belépni. Sőt, felvételi követelmény is van. Aki nem patkány, és nem szopja le a vajdát, az esélytelen. :))

Én meghívásra utazhattam a 80-as években is külföldre dolgozni, számomra nincs különbség a kádári és az orbáni rendszer között. Akkor legalább nem a legszegényebb ország voltunk Európában. Jobban élünk, mint Kádár alatt, de ez nem a csúti geci vívmánya, hanem épp a geci ellenére van.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.25. 15:32:18

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Nagy rajongója vagyok a stílusodnak!!! Úgy repkednek az önellentmondások, meg az önéletrajzi könnyfakasztók, hogy alig várom a következö fejezetet!!!!! Ahogy a társelnök úr szokta volt mondani: "Ha az élet lócitromot ad, másnap már citromos teával kínálgatom a munkatársakat!!"

Dickon 2019.01.25. 16:07:43

:DDDDDDDDDD
Először leírjuk, hogy:
"Egy új tanulmány szerint a populizmus táptalaját azok a területek adják a világban, amelyek leszakadtak, és amelyekkel senki sem törődik. A London School of Economicson gazdaságföldrajzot oktató Andrés Rodriguez-Pose kimutatta, hogy ezeknek a körzeteknek a lakói a szavazó urnáknál állnak bosszút. ".

Majd leírjuk ezt:

"A professzor ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a lemaradt országrészek csak rontanak a saját helyzetükön, ha a populistákra voksolnak, mert azoknak semmiféle épkézláb ötletük sincs, hogy miként lehetne javítani az ottani életkörülményeken. "

Tehát a populisták helyett szavazzunk inkább azokra, akiknek biztos(?) van valami épkézláb ötletük, de szarnak ránk és/vagy nem törődnek velünk.
Nice...
:))

Dickon 2019.01.25. 16:12:29

"Az Audinál kezdődött sztrájk rávilágít a kelet-európai bérfeszültségre, mármint hogy egyre nagyobb a bérnyomás az EU keleti felén, amely egykor mágnesként vonzotta a külföldi befektetőket az olcsó munkaerő miatt. ... ... A Volkswagen helyzetét ugyanakkor nehezíti, hogy a cseh gazdaság ékköve, a cég ottani üzeme is munkabeszüntetést helyezett kilátásba."

Mi folyik a kelet-európai gyarmatokon? A helytartók miért nem intézkednek? Mi ez? Lázadás? A lázadás éve?
:DDDDDDD

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.25. 16:14:34

@R.V.J.: Talán a világban van a hiba, nem bennem. De ha értelmes példát tudsz mondani, szívesen nyitok vitát.

2019.01.25. 16:16:08

@R.V.J.:

Egyszer kihúzod a gyufát mind a két tábornál, aztán kereshetsz új blogot vagy új nicket. :D

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.25. 16:23:29

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
" ... Azt nemtom, kik a liberálfasiszták. ... "
Jonah Goldberg: Liberálfasizmus - A baloldal rejtett története Mussolinitől napjainkig

" ... A geci azt csinálta, hogy a szegényeket még szegényebbé tette ... "
Hát eztet nehéz elhinni, lakik BAZban néhány rokon, nem polgármesterek, nem fideszesek és nem koherók, csak eccerü prolik. Karácsony után jártam náluk családi látogatáson és beszélgettünk. Nem panaszkodtak, pedig szoktak, ha valami gáz van és levesznek szemérmetlenül pár tízezerre (mondjuk nem szoktam sajnálni tőlük), ha gondjuk van. Kb 6 éve már nem tettek ilyet, szóval, kimásztak a sz@rból. Nem érzékelik, hogy Orbán kilopta a szemüket, azt érezték meg inkább, amikor kurcsányék országlásakor létszámleépítés miatt egyik napról a másikra az asszony is és az unokaöcsém is uccára került... Elég nagy bajban voltak... Aztán jött az orbánita kúrmány közmunka programja, ami valamelyest normalizálta a helyzetüket, de mostanra már újra dolgoznak mind a ketten.

Szóval szerintem a "szegényeket még szegényebbé tette" nem más mint lózung, a szegénység csak a Lölő félék vagyonosodásához képest lett nagyobb....

Szerintem.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.25. 16:30:36

@Ms.Cunnesburry:
A nevető szmájlitól nem lesz vicces a mit írsz!!!!!! Várjál segítek:
Egyszer úgy kihúzod a gyufát mindkét tábornál, hogy hirtelen kiegyeznek és fogolycsere keretében átadnak Soros György Bécsnél állomásozó seregeinek!!!

taga20 2019.01.25. 16:33:04

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

haver, fityeszorkot nem etetünk, mert megmar, asztán téged is temethetünk a kerényi evtárs mellé!:))

taga20 2019.01.25. 16:34:59

@Ms.Cunnesburry:

szerintem enged el ezt a fityeszorkot, me csak magát szórakoztatja itt:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2019.01.25. 16:35:29

@Magánvéleményem:

Csak tudod, a Lölő-félék vagyonosodása egyáltalán nem ok. Mert ha azoknak a pénzeknek legalább a fele több céghez kerül, több ember részesedik a jóból.
Amennyiben axiómának tekintjük a "minde kormány lop" kijelentést, legalább többen lopjanak keveset, mint néhányan sokat.

2019.01.25. 16:37:05

@taga20:

Én meg magamat szórakoztatom.:D

2019.01.25. 16:38:53

@R.V.J.:

Ha kiegyeznek, senki nem fog elcserélni. Te leszel a bűnbak, hisz független troll nincs. :D

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.25. 16:39:28

@taga20:
Megjött Freddy Flintstone is!!!!! Fájront van a kőbányában!!!! Jábadabadú!!!!!!
Hogy ment a dínómarkoló?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.25. 16:46:50

@Ms.Cunnesburry: Hol írtam azt, hogy a Lölő-féle vagyonosodás rendben van? Személyes tapasztalatomat írtam le egy mostanság divatos liberálfasiszta dumáról hogy nem igaz. A szegény nem lett szegényebb. A gazdag lett aránytalanul gazdagabb, és sehol nem írtam azt, hogy ez rendben van. Ez a liberálfasiszta (a szegény szegényebb lett) lózung csak bűvészkedés a statisztikával.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.25. 16:51:23

@Ms.Cunnesburry:
"Ha kiegyeznek, senki nem fog elcserélni. Te leszel a bűnbak, hisz független troll nincs. :D"

Na, látom ez a szakma nem mindekinek megy. Ezért nem vagy te kiemelt órabérben!!!!!
Inkább dobj ide egy versed, úgy művelődnék kicsit!!!!!

taga20 2019.01.25. 16:54:17

@Magánvéleményem: ezzel a liberálfasiszta faszságoddal, ostobább vagy a legtöbb fiteszdroidnál, akik minden mondatukban soros és migráncs szavakat raknak.

taga20 2019.01.25. 16:55:32

@Ms.Cunnesburry: hát, a bagi-nacsát is nézik.

kinek mi a szórakoztató:)))

2019.01.25. 16:56:50

@Magánvéleményem:

Már megbocsáss, nem értelek. Konkrétan azt, miért a "liberálfasiszta" dumával foglalkozol. Szerintem inkább a nagyarányú vagyonosodással kellene.
Tegyük fel, a szegény nem lett szegényebb. De gazdagabb sem! Állapota konzerválódik, generációkon keresztül esélye sem lesz egy családnak kitörnie a szegénységből.
A társadalom szúk köre, nyilvánvalóan nem kimagasló képességei miatt viszont tovább vagyonosodik.

Sir Bates dö Hól 2019.01.25. 17:10:12

@paraszthajszal: eddig mindig a magántulajdon szentségét papoltátok;-)... visszanyal a fagyi, tajparaszt?;-)...

taga20 2019.01.25. 17:17:52

@Sir Bates dö Hól: haver, látom teccik a hely, amit küldtem:)

má előre várom, hogy a kedvencem, a quercus erdész idióta, hogy fog neked ugrani:))

2019.01.25. 17:24:37

@R.V.J.:

Az én hazám kopott kabátú,
de nékem zizzenő dzsoging,
szemében egy-egy szívlapát bú,
csuklik kicsit, kicsit meging,
a forma rácsán rendre átbú
(bár össze kéne tartanom)
a szertelóbált kezü-lábú,
de hazafias tartalom,
mit illenék kiköltenem:
hazám hazám te min – de nem.

parti-nagy.irolap.hu/hu/a-het-verse-parti-nagy-lajos-szivlapat

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.25. 17:39:36

@Ms.Cunnesburry:
Na látod ez igen. Vívódó lesajnálás, ez az igazi költészet!!! Kiráz a hideg, miközben a kinyúlt kardigánomba óvatosan megtörlöm az összeszigszalagozott szemüvegemet!!!

paraszthajszal 2019.01.25. 17:40:59

@Sir Bates dö Hól: Egy valódi, jól működő piacgazdaság mindenhol és mindenkor a magántulajdon primátusán alapul, de ez nem jelenti azt, hogy a Szent Koronát is visszaszolgáltatnám a Habsburgoknak. Szerintem viszonylag jól körülhatárolható a nemzeti erőforrásoknak, vagyonelemeknek az a köre, amelyek esetében a nemzeti érdek, a közérdek és a közösségi szükségletek az állami és önkormányzati tulajdonban tartást indokolják. Ha ezek a kincsek a nemzetközi műkincspiacon kötnének ki, azzal az ország lenne szegényebb.

Sir Bates dö Hól 2019.01.25. 17:44:42

@rallus: így van baribaszó, a transzparencia kívánatos voltában is egyetértünk;-)...

@Helga Beauty Salon: "Nem hajlandóak beengedni az agysebészeket magukhoz, akik már Németországban bizonyították hogy nőgyógyászati vizsgálatot a Kölni dóm tövében is lehet végezni!"
hájas testvér! anyádon is végezhettek volna küretet, neki is jobb lett volna, nekünk meg főleg;-)...

@Womb Raider: "(már tudom, hogy Kóka kakaóbiztos számítógépeiből kellett volna nekem is egyet választanom :( )"
mucikám, ahhoz kókát is torkoznod kellett volna, de inkább csak nem fértél hozzá, nem a szándék hiányzott;-)...

"Végezz légzőgyakorlatokat... Szívd le mélyen, tartsd lenn, sűrítsd.. aztán kipufoghatsz.."
sz'al ez a te torkozási technikád?;-)...

"Nyilván stróman volt, ez kiviláglott a TV2-ügy kapcsán (is) és a Fidesz Zrt. egyik vagyonkezelőjeként alkalmazták."

most, mint Womb Raider moi adófizetőt kérdezlek: miként tudod támogatni és legfőképpen miért támogatod szavazatoddal azt a rendszert, mely ilyen állapotokat hoz létre? melynél a state capture nem eszköz, hanem cél? az ún. "elqrók" csupán kifizetőhelyeknek használták az állami cégeket, sz'al az nem ugyanaz... most is, mint mindig - bár ezt úgysem hiszed el, hisz'úgy könnyebb! - valóban a te önálló véleményedre/indíttatásodra vagyok kíváncsi! (az előzőekben persze nyugodtan anyázhatsz, nincs gondom azzal, de ez valódi kérdés!)...

@Magánvéleményem: nyilván ezért is volt a '10-es protesztszavazás ellenük, de ez nem indok arra, hogy miért emeljenek hatalomba minimum ugyanolyan - szerintem még inkompetensebbeket - lásd a klímaváltozás, a migráció és atomfenyegetés kérdésekre adott semmilyen felelősséget nem vállaló válaszaikat! - csapatot?!... ugyanis jelenleg úgy áll a helyzet, hogy előreláthatólag a század közepére már a krumpli sem fog megteremni mo területén! jelenleg kiwi ültetvényeket telepítenek mo déli részén! ezen azért el kellene gondolkodni...

@Dickon: ;-)... kiművelt emberfők nélkül végülis inkább arra szavazzunk, akik a kuplerájt támogatják a lágerek helyett;-)... s tudod, hogy ezt komolyan is gondolom;-)...

@taga20: ez nem igaz! @R.V.J.: engem is szórakoztat, legalább látod, hogy nem minden ner-re ikszelő tök hülye, s kifejezetten jó látni a tükröt, melyet azok elé tart, kiknek politikai programja annyi, hogy a ner szar;-)...

"Megjött Freddy Flintstone is!!!!! Fájront van a kőbányában!!!! Jábadabadú!!!!!!
Hogy ment a dínómarkoló?"
baz'meg, azért ezt lehet értékelni;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.01.25. 17:50:43

@paraszthajszal: tajparaszt, se nem származékos, se nem eredeti szerzésmódon került az állam birtokon belülre, az külön pikantéria, hogy olyanok tevékenységének eredménye a birtokon belüliség, akiket semmiféleképpen sem ismer el a jelenlegi hatalom jogszerűnek, pluszban onnan került ide a vagyontárgy, amely területen nincs joghatósága a magyar államnak;-)... egyébként minden más ül, amit írtál:-DDD...

paraszthajszal 2019.01.25. 19:00:20

@Sir Bates dö Hól: Én egy büdös szót nem írtam arról, hogy az állam miként került birtokon belülre. Csak ki ne találjátok azt is, hogy az egész honfoglalás is illegális volt, és vissza kell adnunk a Magyar Anyaföldet Svätopluk kései utódainak…

2019.01.25. 19:01:03

@R.V.J.:

Ne nyöszörögj! Megkaptad, amit kértél. :D

taga20 2019.01.25. 20:20:14

@Sir Bates dö Hól: nekem erről a tükör dologról, mindig ez jut eszembe:)

www.youtube.com/watch?v=hVSzQBgcq28

Európai téridő 2019.01.25. 20:34:10

Bolond likból bolond szél fúj. Ez a lapszemlézőre és a szemlézett anyagra egyformán érvényes.

Sir Bates dö Hól 2019.01.25. 20:35:28

@paraszthajszal: dehogynem, erről írtál, csak még ahhoz is hülye vagy, hogy felfogd mit írsz le:-DDD... te, igazi tajparaszt;-)...

paraszthajszal 2019.01.25. 21:05:47

@Sir Bates dö Hól: Vagy csak te vagy hozzá hülye, hogy értelmezni tudd. :-)

Hát, azt mondjuk nem mondhatnám, hogy meglepődtem…

Sir Bates dö Hól 2019.01.25. 22:30:27

@paraszthajszal: ja, tudom, a te apukádnak nagyobb kocsija van, meg a faszod is hosszabb, igaz, hogy puha, de legalább a földig ér...

Sir Bates dö Hól 2019.01.25. 22:33:51

@taga20: ja tetszik;-)... elküldenéd mégegyszer a posztot, mert elvesztettem;-)...

taga20 2019.01.25. 22:39:43

@Sir Bates dö Hól: apád faszát szívasd! látom, hogy belelendültél:)

te, diggernek írd má meg, hogy az oldalkocsis üdvözli.

ezek után szeretni fog:)))

Sir Bates dö Hól 2019.01.25. 22:41:39

@taga20: a tegnapi poszt linkje nincs meg;-)... azt küldd el!...

taga20 2019.01.25. 22:51:57

@Sir Bates dö Hól: ott van jobb oldalon. gyerekiahóra, az a főpofázási helyszín.

engem ez a gané diggergyökér, kitiltott örökre. nem is értem miért:)))

paraszthajszal 2019.01.25. 23:16:13

@Sir Bates dö Hól: Szerintem egymás faszát méricskélni a buzeránsok szokták, így ezt a szabadidős tevékenységet inkább meghagynám neked és tagának. :-))

Azt pedig csak remélni tudom, hogy bármi lesz is az ügyben hozott ítélet, a magyar állam az Esterházy-kincsek ügyében a sarkára áll, és akkor kerülnek "vissza" Ausztriába, amikor a Rosette-i kő a British Museumból Egyiptomba… De csak azért, hogy ebben is a fejlett, liberális Nyugatot kövessük!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.25. 23:19:03

@taga20:
Frédikém, én a velem egykorú lányokat szeretem, de gondolom a Szilárd a kedvenc pap bácsidra emlékeztet, azért promózod itt ennyire!!!! Ahogy a társelnök úr szokta volt mondani: "Ha billiárdozni hívnak, ügyelj arra, hogy ne a másik dákójával kelljen játszanod!!!"

taga20 2019.01.25. 23:19:29

@paraszthajszal: te, mindenki velem ijesztgeti a másikat?:)

"Szerintem egymás faszát méricskélni a buzeránsok szokták,"

meséjj, látom érzed, hogy más vagy, mint aminek hazudod magad!

:))))

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.25. 23:36:40

@taga20:
Frédikém a mi dojónkban a te szájkarate formagyakorlatod még egy gyenge kettest sem érne. Mellesleg, aki nem most mászott le a dédi falvédőjéről, az nem kattintgat linkekre a blogon. Remélem összeszedtél egy jó trójai vírust miközben kutakodtál a vizuális poénjaid után.
Na, ennyi volt a mai nap dióhélyban, ha holnap nem kell felülnöd a dínómarkolóra, akkor a következő Szelestey szösszenet alatt találkozunk!!!!! SZRTÁJK!!!!!

taga20 2019.01.25. 23:45:15

@R.V.J.: álmodj bajszos kiszeltündékkel!:)

alöksz róz 2019.01.26. 02:07:47

@taga20: "te, mindenki velem ijesztgeti a másikat?" - mert? ismersz más buzit is itt a blogon?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.26. 06:30:19

@taga20: Ott mindig kurvajük a kommentek.

"Nem fogadtam volna nagy összegben, hogy Szilárd, meg Hawking professzor úr valaha is egy bejegyzésben fog szerepelni"

"Tutti feltörték az oldalát amíg keverte a konyhában a körömpörköltöt.
Nem, az oldalát keverte és a körömpörköltet törték fel.
Szerintem az oldalát körmölte, amikor feltört a pörkölt."

oassasa 2019.01.26. 07:38:18

@R.V.J.:
10/8 szórakoztató, humoros, van amikor mocskos szájú , de nem sértően.

oassasa 2019.01.26. 08:28:54

@Én de genere Mi:
Ez a stróman téma érdekes .

Régen , az elmúlt 20 évben a pártpénztárosok , a strómanok szedték össze a pénzt belekeverve a kormányhoz közeli vállalkozásokat.

FIDESZ Matolcsyval új szintre emelte az államosítást, MNB az alapítványaival és strómanokkal a kormány céljainak megfelelően a parlament felügyelete nélkül avatkozott be a gazdaságba- állampapírokat vettek-. Ez pár év után megbukott.
Maradtak a strómanok, offshore cégeken keresztül magánszemélyek bevonásával államosítottak, hoztak létre és működtek cégeket létrehozva ezzel az EU-s és állami pénzek "fekete lyuk-át".

Ez csak egy gondolat ébresztő, valójában nem látunk rá az eseményekre.

taga20 2019.01.26. 08:32:51

@oassasa: dákesün! végre egy értő, értelmes ember:)

ritka vagy, mint migráns a lendvai uccában:)))

mjuzik!

www.youtube.com/watch?v=_PDlGUdDF8Y

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.26. 08:59:02

@taga20:
"engem ez a gané diggergyökér, kitiltott örökre. nem is értem miért:)))"

És még én vagyok skizofrén!!!!!
Viiilmaaa engedj beee!!!
Jábabábadúúú!!!!!!

taga20 2019.01.26. 09:16:53

@R.V.J.: mi a fasz bajod van?
te érted a szavak jelentését, vagy csak idehányod őket?

mgdé 2019.01.26. 13:01:01

@oassasa:

Akkor a sakkozz mindennap blogon a mai feladványt oldd meg, első ránézésre az sokkal nehezebb :)

mgdé 2019.01.26. 13:28:53

@oassasa:
A mértéktelen és erőszakos strmnsággal a nagyon, a túlzottan nagybani lopás elősegítése
- ami, megengedem, részben egyben akár a gazdasági folyamatokba történő állami beavatkozás egyik (törvényes felügyelet alá nem eső) szándékolt eszközeként is szerepet játszott (mondjuk F. aki még Flóri is, biztosan nem gazdasági folyamat ...) -
mellett az a másik, s még nagyobb baj, hogy erősen gátolja a (talán) valóban akár önerőből is életképes magyar nagy- és középtőke kialakulását. A főstrmnok már túlontúl nagy, túlontúl torzító gazdasági szereplők - lásd korábban SimIicska és tsai, most Lölőzseni és tsai -.
Valamint súlyos probléma, hogy ez a 'modell' sajnos leszivárog egyre és egyre mélyebbe, az alacsonyabb szintű gazdasági környezetekbe. (Akár még elhatározott cél ez utóbbi is. Már csak tiltottkarakter előnevű Fodor gondolatmenetét a krrpcról követve is ...)
S ami végül folyamodványként a legeslegnagyobb bajjá lett, az, hogy mindez konzerválja Magyarország számára ezt az atavisztikus gazdasági ffccságot, mert a terepen mozgolódóknak már ez a könnyebb, eredményesebb út.

mgdé 2019.01.26. 13:41:39

@Én de genere Mi:
folyt.

Félfeudális - sógor-koma - még a legkisebb faluban is folyamatosan a köz pénzét magánosító - gőgös urambátyám ütődöttség, lásd mondjuk tekintetes Mikszáth Kálmán úr művei mélyebb rétegei, vagy, ha vizuális vagy, lásd a "Dllrpapa" c. film ...

Az, hogy a pártfinanszírozás megoldására kiötlött - talán-talán kényszerű, de mindenképpen sunyi, mert behatárolatlan, lekorlátozatlan - politikai sumákságból teljes gazdasági rendszerré nőhette ki magát ez az izé, az ... no meg minden egyebek.

mgdé 2019.01.26. 13:44:38

A Dollaarpapa - mármint rendesen írva -, tiltott szó. :DDD

exterminador 2019.01.26. 17:29:03

Merkel ismét krokodilkönnyeket hullat, közben pedig támogatja a magyar kormányt. Utálom ezt a képmutatót.

nemecsekerno_007 2019.01.26. 18:29:16

@Dickon: Jaja, okosak. Szobatudósok ezek! :))))

2019.01.26. 18:40:53

Ma nincs tüntike? A sok millió elégedetlen, elnyomott, nyomorba döntött ember ma sem tüntikézett? Hová jut ez a világ?
Megvárom a keddet. Jövőhéten is kedden bukik meg ez a kormány.

taga20 2019.01.26. 18:45:14

@valaki nagyon más:

viszont mikor bukni fog, mer fog, akkor te leszel a leggyorsabb patkány, az fiksz!

torró 2019.01.26. 19:34:21

Egy kis betekintés a hátsó udvarba! Ha nem nézed, ne köpködj rám!
www.youtube.com/watch?v=7jmlSz71oRc&list=PLmV2IabnixyQqsqI2OUQcHUGGB6Opa9uS
/ Az egész Magyar társadalom átverése és kifosztása/
www.youtube.com/watch?v=7NBfnZ8sDjg
/John Perkins Hogy működik az országok gazdasági bérgyilkosainak a tükrében./
Ez sok mindent megmagyaráz!

taga20 2019.01.26. 19:51:59

@torró: ez a fogyatékos nyugger te vagy? akkor mindent értek!:)))

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.01.26. 20:07:58

Mindenki láthatja, hogy a Nemzetközi Zsidó Maffia névleg különböző szócsövei mindig egymással összhangban ugyanazt hazudják. - Az is feltűnő, hogy a "nagy filantróp", (valójában köztörvényes szélhámos, spekuláns, kártékony hazudozó, manipulátor) mekkora összhangban működik az USA külügyével, CIA-val, - még véletlenül sem kerülnek soha összeütközésbe....

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.01.26. 20:10:42

Bungó Bangóné és Szelecske-Fingocska vagy Vadnai Vadulna ma sem buktatta meg a magyar kormányt? Mi lesz így az országgal?

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.01.26. 20:16:32

@exterminador: MehrKill neve sötét korszakot jelez majd a német és az európai történelemben. A kelekótya Stasi-Tehénke, aki Európára szabadította az iszlám inváziót. - Buktában össze-vissza hazudozik, értelmes gondolatai nincsenek, és szerencsére már hívei sem...A német gazdaság pedig önjáró. Hitler alatt is jól teljesített és MehrKill alatt is...Csak háborút ne csináljanak ezek a szélsőséges politikusok, akik szeretik túltolni a biciklit...

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.01.26. 20:22:41

Érdekes, hogy amikor a zsigeri magyargyűlölő maszopnyik rablógyilkos maffia kormányzott és minden állami vagyont, közbeszerzést az etnikai rokonság emberei, cégei, felügyelt államai szereztek meg, akkor a "nemzetközi sajtó" (mely ennek a rokonságnak a kizárólagos tulajdonában, hatalmában van) folyamatosan dicsérte a kormányt. - Most, amikor magyar emberek, magyar cégek nyerik a munkákat, a Magyar Állam visszaszerzi az elmutyizott állami vagyont, most nem telik el egy nap, hogy az etnikai hatalom médiája ne uszítana a magyar kormány ellen.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.01.26. 20:26:34

@Dickon: Ha nem sztrájkol a magyar, akkor "meg van félemlítve", ha pedig sztrájkol, akkor "túl magas a bére" - érdekes szemlélet.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.01.26. 20:32:46

@paraszthajszal: A magyar nemesség által az országból, a jobbágyságból húzott hasznon vett műkincseket magyar állami tulajdonba kell venni! - Figyelembe kell venni, hogy az ország 95%-át kitevő parasztságnak esélye sem volt arra, hogy műkincseket szerezzen! - Államosítani kell a nemesség műkincseit, műemlékeit!

Sir Bates dö Hól 2019.01.27. 02:01:20

@taga20: megtörtént;-)... az ott a blog hülyéje;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.01.27. 02:08:35

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: te azon kívül, hogy megszülettél, más értékelhető teljesítményt is fel tudsz mutatni? vagy csupán a vélelmezett "magyarságod" okán jár előny a részedre másokkal szemben?;-)...

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.01.27. 08:00:41

@Sir Bates dö Hól: Kedves Hól!
Azonkívül, hogy szinte mindig kiugrasztom a nyulat a bokorból, természetesen ugyanúgy becsületesen dolgozom, mint a többi ember. - Miféle előnyről beszél? - Én semmiféle előnyről nem beszéltem. Magyarságom nem vélelmezett. Magyar az anyanyelvem, magyar állampolgár vagyok és őseim döntő többsége is magyar volt. Becsületes, szorgalmas emberek voltak, akik megállták a helyüket a hétköznapokban és a a háborúkban is.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.01.27. 08:02:11

@Sir Bates dö Hól: Ön szerint Magyarország melyik nemzet hazája? Kiknek kell itt otthon érezniük maguknak?

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.01.27. 08:32:22

@Sir Bates dö Hól: Bármelyik állításomat igazolni tudom, nem a levegőbe beszélek. - Ön ezeket cáfolni szeretné? - Lássuk!

Sir Bates dö Hól 2019.01.27. 16:28:35

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: miért kívánnám cáfolni? miért kérdőjelezném meg? azt kérdőjelezem meg csupán, hogy moon bárkit is hátrány érne amiatt, mert magyarnak vallja magát...

Minden ballib bérretteg 2019.01.27. 16:54:51

"a nemzetközi együttműködés lerombolásával a populisták nyomorba taszítanák a világot"

Ez egyébként igaz. Micsoda mázli hogy senki nem akarja a nemzetközi együttműködést lerombolni.
Hanem éppenhogy a nemzetek szuverenitását elvenni kívánó brüsszeli diktátumok ellen kellnek fel nagyon helyesen a nemzetek.
Hogy a ballib gecik nehogymár terror alatt tarthassák egész Európát pénzügyi, és jogi zsarolással, migránsbehozatallal, stb, ....

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.01.27. 17:50:17

@Sir Bates dö Hól: Kedves barátom! Akkor egyetértünk. Nálunk minden honos nemzetiség, honos vallás jól érezheti magát. Azt szeretnénk, ha a hódoltságban is így lenne már.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.01.27. 18:10:19

@Minden ballib bérretteg: Az EU-t meghatározó Nyugat-Európa nemzetei belehülyültek a nagy jólétbe és ön- és világpusztító ideológiák rabjaivá váltak. Keresztényellenesség, kommunista imádat, nihilizmus, kártékony devianciák, bűnözés egyenjogúsítása, a hülyeség diktatórikus messianista vallása - MehrKill és Macronci, Verhofstadt, Sargentini, stb....Ezt a szellemileg legyengített EU-t ráadásul két rendkívül kártékony, járványt okozó vírus támadta meg. 1. Az etnikai hátterű Nemzetközi Rablókapitalista Maffia, mely Európából egy összekevert, legyengített öntudatú, atomizált fogyasztói robotok halmazát akarja előállítani. 2. A soha meg nem javuló, végtelenül kártékony Orosz Birodalom és a KGB-je által mozgatott álradikális, EU és NATO ellenes szervezetei, pártjai. - Európa oldalán egyedül a magyar és a lengyel konzervatív, keresztény kormány áll.

Spiritmonger 2019.01.27. 20:28:12

Merkel lejárt lemez. Már azzal sem törődik, hogy a látszatra adjon. Nyíltan belepofázik szuverén országok belügyeibe, mert pl. a Kínával való kapcsolatok során kimarad a rinyóból.

A FAZ által említett tanulmány is az egyik oka annak, hogy a libtard és libbantkomancs erők a mai napig nem értik, hogy miért szopnak folyamatosan. A tanulmányban leírt állítások hamisak, de ezt nem akarják felfogni, lesz is nagy óbégatás libbantéknál május 27-én...
süti beállítások módosítása