B1 blogcsalád



Orwell megnyalná mind a tíz ujját: a pártállam monstre adatgyűjtés folytat a magyarok ellen

2019. január 24. - Mr Flynn Rider

Egy éven belül a kormány mindent tudni fog rólunk, még a zoknink méretét is. Létrejött az összeesküvéselmélet-hívők rémálma. megfigyeles_1.jpg

Nézzük csak, hol gyűjt rólunk adatokat az Orbán-kormány?

  1. Online a Facebook-tól kérnek ki adatokat rólunk;
  2. Rogánék egy magáncéggel figyeltetik a posztokat, blogokat, az egész internetet;
  3. Nemzeti konzultáció és aláírásgyűjtések keretében nézik, hány aktív szavazójuk van;
  4. Összekapcsolják a kamerákat és egy adatközpontba gyűjtik a felvételeket;
  5. Bejelentésre kötelezik a szálláshelyeket, így azt is tudják majd, hova utazunk belföldön.

Nem semmi kis adatgyűjtő rendszert hozott össze a pártállam. Ha megnézzük a fenti felsorolt listát, kiderül, hogy a magyarok minden lépését monitorozzák - akárcsak Kínában. A rendszer még nem annyira fejlett, hiszen például még nem osztályozzák az állampolgárokat, de egy év alatt gyökeresen átalakult az állam viselkedése és repertoárja azzal kapcsolatban, hogyan és mennyire figyeli meg az állampolgárait és mennyi adatot gyűjt velük kapcsolatban. Ha ezek a rendszerek összeérnek valahol - és miért ne érnének? - akkor a Fidesznek olyan fegyver van a kezében, aminek segítségével

állandóan update adatokkal rendelkeznek mind a 10 millió magyar állampolgárról, sőt, arról is, amit gondolnak. 

2017-ben 234, 2018-ban már 532 facebookozóról kért adatokat a kormány – adta hírül az Átlátszó. Ezeknek a megkereséseknek kicsivel több mint a felét teljesítette a Facebook. A lap úgy tudja: az is előfordul, hogy a felhasználóval kapcsolatos személyes információ után érdeklődnek, de az IP-címekre is rákérdezhetnek, illetve arra is, miket posztolnak az emberek a felületen. A kérés kiterjedhet még a céghez tartozó más szolgáltatásokra is, például az Instagramra, a Whatsappra és a Messengerre.

A Rogán-féle propagandaminisztérium egyébként folyamatosan figyeli a magyar internetet, derítette ki ugyancsak az Átlátszó. A Miniszterelnöki Kabinetiroda hírportálok, blogok, a YouTube, a Twitter, a Facebook, és az orosz közösségi oldal, a Vkontakte felületein megjelent cikkeket, posztokat, bejegyzéseket figyeltet egy magáncéggel.

A másik remek módszer a kormány támogatottságának mérésére (már a folyamatos közvélemény-kutatásokon túl), hogy újabb és újabb nemzeti konzultációkat, aláírásgyűjtéseket indítanak. A 444 írta meg a választások alatt, hogy a Fidesz már rég nem a jelöltjeinek gyűjt aláírást, hanem a Kubatov-listát bővítik. 

Általános megfigyelési eszköz és új fegyver a privát szféra ellen, hogy – még csak tesztüzem keretében -

a kormányzat összekapcsolja azt a közel 35 ezer közterületi kamerát, ami az utcákat figyeli Magyarországon.

A javaslat csak a felvételek közös tárolását írja elő, vagyis arról még nincs szó, hogy a kamerák képét folyamatosan figyelné bárki. Körülbelül

  • 4000 rendőrségi kamera van az országban,
  • majdnem 12 ezer közteres kamera
  • és több tízezer bankfiókba és bankautomatába beszerelt kamera,

ezek mind a közös rendszerbe mennének, és míg eddig 5-8 napig lehetett megőrizni a felvételeket, ez 30 napra emelkedne. Múlt év októberében vette észre a Népszava Pintér Sándor kezdeményezését a kamerák összekapcsolására. Ezzel egészül ki a kormányzat intézkedése, hogy egy adatközpontba gyűjtsék a polgárok adatait. (Ezt már a HVG írta meg.)

Elég sommás Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos hivatala, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) véleménye a kormány 50 milliárd forintos, központosított állami megfigyelőrendszeréről:

„A rendelkezésre álló információkból egy központosított, országos kiterjedésű, totális képi megfigyelőrendszer létrehozásának terve rajzolódik ki, amelynek nem lesz az adatkezelés jogszerűségéért felelősségre vonható adatkezelője, ugyanakkor a tervezett szabályozás elnagyolt felhasználású felhatalmazást adna a törvényben kijelölt szervezetek számára.”

Több gond is van ezzel a gigaberuházással:

„35 ezer kamera képfolyamainak folyamatos gyűjtése valósulna meg a Kormányzati Adatközpontban, 25 ezer terrabájtnyi megfigyelési adat folyamatos kezelése, ami központi szinten 50 milliárd forint közpénz elköltését jelentené, és erre még rájönne a településeknél megjelenő, megsaccolhatatlan összegű további költség.”

Továbbá:

„Egy ilyen hatalmas léptékű technikai megfigyelőrendszer nagyon erős adatvédelmi garanciákat kívánna, ám ezek teljesen hiányoznak a törvénytervezetből”

- írta a NAIH.

Ehhez már csak a cseresznye a habon, hogy Semjén és Rogán kezdeményezésére felállhat a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ, a rendőrség is tudni fogja, ki hol üdül. A 24.hu cikke szerint a magyar szálláshelyeket pedig köteleznék, hogy minden vendég adatait rögzítsék benne. Ha a javaslatot megszavazza az Országgyűlés, a 2019 januárjában induló tesztüzemben még csak néhány, önként jelentkező szálloda vesz majd részt, de később minden kereskedelmi szálláshelynek kötelező lesz regisztrálnia, ahol legalább 8 szoba és 16 férőhely van.

A jogszabály indoklása szerint ez azért szükséges, hogy minél pontosabb statisztikák születhessenek a magyar turizmus fejlődéséről, a Központi Statisztikai Hivatal mellett azonban a NAV, a rendőrség és a Bevándorlási és Menekültügyi (újabb nevén Idegenrendészeti) Hivatal is hozzáférhet.

A hamarosan felálló kormányzati adatbázisból tudja majd a kormányzat (és a Fidesz-közeli vállalkozók), hogy melyik szállodának megy jól, igy melyiket kell elzsarolni a tulajdonostól. De a rendszer tökéletes az ellenzéki politikusok es egyéb NER-ellenes, rendszerellenes személyek 'luxus' üdülési szokásainak kiteregetésére a propagandamédiában.

Orwell megnyalná mind a tíz ujját.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1814586478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lajos Csánó 2019.01.24. 16:46:56

Nemsokára a megfigyelés alapján,jöhet a fekete autó!

2019.01.24. 17:05:53

Szeretném biztosítani az engem megfigyelőket,hogy NYASGEM!

6.Lenin 2019.01.24. 17:50:22

@Lajos Csánó:

Miért kéne, hogy elvigyen?

Termeld a hasznot, itthon Mészároséknak, nyugaton Soroséknak.

Mindent megírsz magadról a facebookra, a kártyáidon ellenőrzik mennyi a pénzed, hányszor, és hol vásárolsz. A neten követik, mit nézel, követnek a reklámok, a telódon keresztül tudják merre jársz, kivel beszélsz, levelezel.

Bármikor, bármiben képesek téged kívülről befolyásolni.

Csak akkor visznek, ha robbantani szeretnél, bevisznek, és elmagyarázzák, ha kést használsz, az nem jár akkora zajjal, inkább azt használj, aztán kiengednek, kell a hely az újonnan jötteknek, néhány embert megkéselsz, azért még dicséret is jár lassan.

Mi a faszért vinne el a fekete autó. Már nem a hülye komcsik vannak hatalmon. Az utódaik már okosabbak.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.24. 18:27:19

@csulla: a Fekete Autó nem Elened jön, hanem Érted. Érted?

kunzoo 2019.01.24. 18:32:58

Nehéz itt megtalálni az egyensúlyt. Korábban az volt a baj hogy a hatóságok , a titkosszolgálatok nem adták össze az összes információmorzsát. Ez ugye egyéni adatok szempontjából gázos. Akinek van közösségi oldala, mobilja annak már mindegy.

paraszthajszal 2019.01.24. 18:43:57

@Lajos Csánó: „Nemsokára a megfigyelés alapján,jöhet a fekete autó!”

Aki nem rosszalkodik, annak nincs félnivalója.

Terroristáknak, adócsalóknak, az alkotmányos rend ellen szervezkedőknek, bűnözőknek persze lehet, de értük sem fekete pobjeda jön, hanem a rendőrségnél rendszeresített fehér-kék járgány.

taga20 2019.01.24. 18:53:14

@paraszthajszal:

"Aki nem rosszalkodik, annak nincs félnivalója."

cocializmusrulez fityeszretek!

bazdmeg, ha te nem lennél, akkor klónozni kéne téged!:)))

DeiFlagellum 2019.01.24. 19:07:03

Na és persze ez megint egy fincsi kis lehetőség egy kis közpénz lenyúlásra... lehet,, hogy lölő már szerverparkot is fog üzemeltetni??
Mi a retek kerül ebben 50 milliárdba???
25ezer terra? az kb. 6200 db 4 terrás szerver vinyó, négyszeres backuppal is 1,25 milliárd forint. Mondjuk felhúznak hozzá egy szervertermet a nulláról, légkondi, állandó páratartalom, szervergépek, személyzet, max összvissz 5 milliárd, de nem 50! Ez "csak" tízszeresen van már előre túlárazva? Ja, ha lölő vagy tyiborcka nyeri a tendert, akkor lesz 75 vagy 100 milliárd is a végére.
De persze ez megint a ballibák hisztiáradata, ez tulajdonképpen nekünk jó!

megamedve 2019.01.24. 19:07:40

Gondolom minden fidesz szavazó ilyenekre adta voksát.
CSAK A FIDESZ! (tne)

kunzoo 2019.01.24. 19:19:12

@DeiFlagellum:
Ha Tiborc nyeri, akkor még sötét is lesz abban a rohadt szerverszobában:)

Habony Árpád 2019.01.24. 19:39:31

@Lajos Csánó: A libsik kedveert, ertuk majd rozsaszinu es szivarvany szinu fekete autok fognak menni.

taga20 2019.01.24. 19:41:54

@Habony Árpád : mint váradi andrásért? mi fityesz szardarab?!

Kunhallmi Agnes 2019.01.24. 19:49:00

"Általános megfigyelési eszköz és új fegyver a privát szféra ellen, hogy – még csak tesztüzem keretében -
Orwell megnyalná mind a tíz ujját."

Sebaj, majd a szokásos heti népfelkeléssel is felérő ellenzéki GIGA tüntetésünkön, a népharag ugyis elsöpri ezt a fasiszta elnyomo bandát.

Kunhallmi Agnes 2019.01.24. 19:54:12

Pontosítanék, a fasisztákat, nem kell elsöpörni (nehogy véletlenül elsöpörjétek öket) mert velük, épp most akarunk összefogni, koalicíóra lépni, csak a fideszeseket kell elsöpörni, de öket nagyon.
És végül az egész liberális demokratikus ellenzék a HOROGKERESZTES zászló alatt fog
egyesülni és bekököszönt az 1000 éves liberális szabadság és béke.
HEJJJJJJ HITLER !!!!!!!!!!

morpho 2019.01.24. 20:25:11

@taga20: "ha te nem lennél, akkor klónozni kéne téged!"

A kommentekbe belenézve ez már megtörtént...

Kunhallmi Agnes 2019.01.24. 20:39:52

@Kunhallmi Agnes: "HEJJJJJJ HITLER !!!!!!!!!! "

Elnézést természetesen :: HEJJJJ SOROS !!!!!!!! -t akartam irni.

taga20 2019.01.24. 20:42:52

@Kunhallmi Agnes: te azért kérjél elnézést, hogy megszülettél, és azóta szennyezed a környezetedet!

Oxica 2019.01.24. 21:08:47

444.hu/2019/01/24/egy-18-eves-sziriai-menekultet-igazolt-a-menekultellenes-fidesz-alelnokenek-focicsapata

Ammar Ramadan, a Juventus 18 éves utánpótlás játékosa, egy szír támadó.

Na jó jó elvtársak, de mi lesz akkor így a kereszténységgel, meg az identitással, meg a fehérmagyarországgal.

Meg minden szír gól után a vadhajtásos keretlegényeknek, azt kell skandálni hogy Ramadan, Ramadan, elvtársak?

Ennyire nincs már magyar támadó, hogy kubaszov elvtársnak rá kell fanyalodni a gyűlölt szírekre elvtársak?
A szírek már a fradi pályán vannak elvtársak. Fegyverbe elvtársak.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

Oxica 2019.01.24. 21:08:47

444.hu/2019/01/24/egy-18-eves-sziriai-menekultet-igazolt-a-menekultellenes-fidesz-alelnokenek-focicsapata

Ammar Ramadan, a Juventus 18 éves utánpótlás játékosa, egy szír támadó.

Na jó jó elvtársak, de mi lesz akkor így a kereszténységgel, meg az identitással, meg a fehérmagyarországgal.

Meg minden szír gól után a vadhajtásos keretlegényeknek, azt kell skandálni hogy Ramadan, Ramadan, elvtársak?

Ennyire nincs már magyar támadó, hogy kubaszov elvtársnak rá kell fanyalodni a gyűlölt szírekre elvtársak?
A szírek már a fradi pályán vannak elvtársak. Fegyverbe elvtársak.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

Efhetven 2019.01.24. 21:24:40

Én speciel el tudom képzelni, hogy ezzel a központosított adattárolással valóban az a szándéka ennek az agyalágyult kormányzatnak, amiről a cikk szól. Abban viszont biztos vagyok, hogy ha valóban belekezdenek, akkor milliárdok fognak megint eltűnni viktorék zsebében.
De ne röhögtessen már engem senki azzal, hogy a banki automatákat meg az ilyen- olyan utcai kamerákat össze fogják kötni egy pontba? Az egyik a hogyan? Biztos van erre technikai megoldás, ez végül is tényleg csak pénzkérdés. De én ettől nem tartok különösebben azoktól, akik tiborclámpákkal sötétítették el a fél országot, akiknek a Moszkva téri óra beindítása két évükbe telt, és akik egy BKV jegyrendszert képtelenek beindítani? Nanemá, ez télleg röhejes. A másik kérdés viszont a minek? Láttatok már olyat, hogy ATM kamerája alapján bárkit is azonosítottak volna? Az objektív látószöge, képessége, a kép minősége, felbontása alapján néha még annak az eldöntése is komoly kihívás, hogy férfi, nő, esetleg egy UFO vett ki lóvét. Kicsit más tészta a különböző utcai kamerák kérdése, mert azok között van sok kiváló.
Szóval én különösebben nem aggódom a megfigyelések miatt, és mernék fogadni arra is, hogy ebből működőképes rendszer soha a büdös életben nem lesz, remélem, nem is lenne idejük ezt valóban kiépíteni, mivel ez egy hatalmas munka lenne. Szóval szerintem ez semmi más, mint egy újabb orbitális lenyúlás, azzal a felhanggal, hogy "ha mégis összejön valami, akkor legalább majd felhasználjuk, addig meg hadd rettegjen a sok libernyák tüntető. Féljenek csak!" Szóval, csak nyugi, már ha nem fáj a sok zsé!

Csanád Szentirmai 2019.01.25. 00:48:00

Mert eddig nem volt a szállásokon regisztráció? Nem kellett minden adatot megadni?
Csak kérdezem.

2019.01.25. 04:36:02

@6.Lenin:

"Az utódaik már okosabbak."

igaz, 1990 óta O1G sokat tanult, folyamatosan kimaxolja a gec.séget.

rovid 2019.01.25. 07:35:05

dajcstomi beléptető rendszere óta tudjuk, nincs az a rendszer amit képesek lennének működtetni!

rallus 2019.01.25. 07:47:15

@rovid: Nem tűnt fel, hogy volt egy kormányváltás és a beléptető rendszert betették egy raktárba, aztán folyamatosan cikkeztek, hogy nem működik... és ez gyönyörködtette a ballib szavazókat...

István Tamasi 2019.01.25. 09:40:04

A cikk téved: kubaszov eftárs már régóta osztályozza, csoportosítja a megfigyelteket.
Azonkívül: a NER olyan rendszert épített ki amiben a megfigyeltek eü adatai is hozzáférhetők.

Európai téridő 2019.01.25. 09:47:17

A médiamunkások is tudnak hülyék lenni. A politikusok is. Az aktivisták pláne.

rovid 2019.01.25. 10:33:33

@rallus: és az feltűnt, hogy volt egy kormányváltás 2010-ben? és az azóta felépített stadionokban lett volna lehetőség a beléptetés beépítésére? és mivel ez nem történt meg, joggal írtam, hogy nem működik!

2019.01.25. 11:36:34

Ahhh..hol van ez a világ első számú demokrácia exportőrének gyakorlatától, ahol már megelőző csapás keretében a saját állampolgáraikat is likvidálhatják :)

komlomedia.hu/9-kulfold/2669-engedelyeztek-amerikai-allampolgarok-dronokkal-valo-likvidalasat

Persze, ahol gyalulnak, ott hullik a forgács..

nincs1itt 2019.01.25. 14:42:50

@taga20: én mostantól az üldözött majmok sebességével szervezném a télakot onnan! baz+! haver ez már nem rémálom, hanem rém-valóság! pakojjá, azt indulj!

Lajos Csánó 2019.01.25. 16:10:21

@paraszthajszal: Sajnos nem mondasz igazat!Ugyanis már akkor,Orbán klán már régen börtönbe ülne!

taga20 2019.01.25. 16:47:46

@nincs1itt: mennék én, csak nem olyan egyszerű a dolog. de azért dolgozom rajta:)

www.youtube.com/watch?v=ZhJ7MCSkogI

mindbender2 2019.01.25. 23:22:47

Napi rettegésünket add meg nékünk...

Ami haszna van hallgasd és hazudd elm majd abszurd módon told túl.

Majd ismételd...

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.25. 23:50:55

Rólam gondolhatnak bármit a fideszfaszkalapok, gondoskodtam róla, hogy félre legyenek tájékoztatva. A facebookon álnéven, álképpel regisztráltam. A 10 interneteszközöm(3 laptop, 3 mobiltelefon, 2 asztali pc, 2 tablet) változó ipvel csatlakozik a netre és mindig másikat használom, a routert pedig minden nap este áramtalanítom, így naponta új ip-kap. A kommentekbe 15 névvel regisztráltam, naponta váltogatom őket. Emailem is van vagy tíz. Fideszes konzultációkkal a seggemet szoktam kitörölni mielőtt névtelenül visszaküldöm. No ezt bogozza ki a gülüszemű arrogáns antilopó, ha tudja.

morph on deer 2019.01.26. 00:05:37

@Csanád Szentirmai:
“Mert eddig nem volt a szállásokon regisztráció? Nem kellett minden adatot megadni?
Csak kérdezem.”

Most, hogy mondod...
Magyar útlevéllel szálltam meg pár éve itthon, és hökkenten néztem, hogy ugyanazt az arcbalökött kérdőívet tolták a pofámba, mint harminc évvel ezelőtt.
A4, szorgosan rubrikázva, pont ami hiányzik egy fél napos utazás meg a vacsorám, zuhanyozásom és ágyam közé..!

Az, hogy kell a nevem, útlevélszámom, rendben van. Az, hogy kérik a külhoni címem, telefonszámom, az érthető.
De hogy ezek után mi a bánatos lófaxért kell még anyám lánykori neve is, azt nem fogtam fel.
Az sem segített, hogy elárultam, anyám nem is ott szállt meg. Ebben többek közt az is akadályozta, hogy már vagy egy évtizede nem élt...

Nem segített, mint mondom.
- De minek?!!
- Hát ez az előírás..! - mondta a szerencsétlen recepciós.
Mondtam, hogy vagy elfelejti ezt az egészet, vagy megyek a bánatba máshová. Hát hogy azt ne.

A vége az lett, hogy előkerült az igazgató is, aztán mondta, hogy OK, (ha már ilyen hisztis faß vagyok) renben, nem érdekes, stb. Mai napig nem tudom, hogy mit írt oda, bár az kiderült, hogy van pár közös ismerősünk a 70-80-as időkből.

Akár fogadni is mernék, hogy pár helyen még mindig ez a módi szerte e hazában!
Közben a hajdani óvónőm általános iskolai padtársának cipőmérete is szépen be van csatolva az összes többi adatom mellé, ha netán szükség lenne rá, és akkor töltsd ki a kérdőívet, mert az a biztos..!

“Otherwise the terrorist winns” mondta G.W.Bokor. Ja.

Világít a torony 2019.01.26. 00:40:09

@paraszthajszal: Belőled is lehet bűnöző, csak szándék kérdése. Aztán haboghatsz, hogy te bizony semmit sem csináltál, ám hamar megmutatják neked, hogy dehogyis nem.

Spiritmonger 2019.01.26. 00:56:35

Flynn Rider, te nagyon ostoba nyomorult hazug féreg!
Miért hazudsz, miért hergelsz?

Tételesen, hátha megérted:

1, A Facebook az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett magáncég, és mint ilyen, nem köteles a mindenkori magyar kormánynak adatot szolgáltatni a felhasználókról.
A mindenkori magyar kormány és/vagy akármelyik magyar vagy éppen EU hatóság kérhet ki adatokat, de ez a kérés vagy teljesül, vagy nem, és nincs apelláta, a Facebook vagy odaadja a kért adatokat, vagy nem, ez egyedül rajtuk múlik. Általában nem adnak ki adatokat, az elmúlt években a magyar kormány és a magyar kormány felügyelete alá tartozó szervek által kikért és megkapott adatok száma nem érte el a három számjegyű nagyságrendet.
2, Az egész internetet figyeltetik Rogánék? Noooormális?
Mesélj, hol van erre a kapacitás, akár a humán, akár a technikai?
Amiről írsz, az sajtófigyelés, amit nem csak a magyar kormány csinál, hanem minden másik is, valamint a cégek nagy része is. Semmi törvénytelen nincs benne, ebbe nyugodj bele. Te is csinálhatod, ha van kedved/időd/pénzed/szakértelmed, senki nem fog benne akadályozni, sőt, az ebből az adatokból megírt összegzésedet/statisztikáidat el is adhatod legálisan, üdv a big data világában!
3, Mind az aláírásggyűjtések, mind a Nemzeti konzultáció során mindenki önkéntes választás során működik közre, hiszen nem kötelező visszaküldeni a kérdőíveket, nem kötelező aláírni egyetlen aláíróívet sem, sőt, szavazni sem kötelező. Mint politikai párt, a Fidesz így gyűjt releváns adatokat törvényes módon. Te is megteheted, ha csinálsz egy pártot, és elkezded ugyanígy a köz szondázását.
4, Ez valóban aggasztó lehet, ezt majd az idő eldönti.
5, Ha valaha voltál külföldön a Mariahilferstrassen túl, akkor tudhatnád, hogy mind a valóban autoriter rendszerekben, pl kína, mind a demokrácia fellegváraként számontartott USA, mind az ejrópéer haladó nemzeteknék az a törvény, hogy a szállások lejelentik a megszálló vendégeket, és ez nem mától van. Elkérik az útlevelet/jogsit, lefémyásolják, és rögzítik az ott lévő adatokat. Érdekes, ez nem szúrja a szemedet, csak az, ha ezt a gyakorlatot átveszik Magyarországon is.

Leülhetsz, elégtelen.

VT Man 2019.01.26. 01:06:07

Na, reméljük a B1 blog már nem sokáig fog mûködni.

De valahogy ezt az élvezetet nem adja meg nekünk a pártállam.

babbaba 2019.01.26. 03:13:02

@VT Man: Te nagyon beteg vagy, ha valamit ennyire utálsz és mégis olvasod. Annyi más lehetőség van, az M1-től, a megyei napilapokon á, az Origóig.

oassasa 2019.01.26. 05:05:46

"Halálos veszedelmet jelent a demokráciára nézve a Hszi Csin-ping vezette Kína azzal, ahogyan fejleszti és használja a mesterséges intelligenciát – ezt nem más mondta a davosi világgazdasági fórumon, mint Soros György."
index.hu/kulfold/2019/01/25/soros_davos_kina_veszelyere_hivta_fel_a_figyelmet/

Soros aggódik a kínai emberekért az itteni emberei pedig minket féltenek.

oassasa 2019.01.26. 05:07:55

index.hu/kulfold/2019/01/25/soros_davos_kina_veszelyere_hivta_fel_a_figyelmet/

"Halálos veszedelmet jelent a demokráciára nézve a Hszi Csin-ping vezette Kína azzal, ahogyan fejleszti és használja a mesterséges intelligenciát – ezt nem más mondta a davosi világgazdasági fórumon, mint Soros György."

szepipiktor 2019.01.26. 05:59:17

Ismét egy "nem semmi" írás.
Gyakorlatilag történik valami, ami vagy mindenhol létezik vagy eddig is létezett, de mert a "fudesz", ezért írunk hozzá egy fikciót.
Ugye most felmegy az 1 bites a facebookra, ott jól kiokádja magát, kiélvezi a magamutogatás vágyait - ez nem gond.
Pontosabban nem gond, hogy ebből egy amerikai sok milliárdos bevételt szerez! Mert ugye a facebook és a többi hasonló szemét ma is ebből él, gyűjt rólunk mindent és ezt elemezve teszi a következő lépéseket vagy adja el az adatbázisokat más multicégeknek.
Ez nem gond a bolsevik aktivistáknak.
Amikor kártáyval fizetünk, a bankok ma is gyűjtik az adatokat és a facebookhoz hasonlóan ezt az információt felhasználják vagy értékesítik.
Ez nem baj a bolsevik aktivistáknak.
Amikor az ő autójukat rongálják meg, jó ha van köztéri kamera!
De az ami a világon alap, az itt nem jó a bolsevik aktivistáknak - mert fidesz!
A bolsevik aktivisták harcolnak a jogokért, de ha a facebookon történik jogsértés, akkor ne lehessen megtudni az elkövető adatait - mert a fidesz!
Ma az aktivistáknak kizárólag akkor jó egy jog, ha őket védi!
Ha azonban felfedi a jog a galádságokat, akkor az nem jó.
A szerző gondolom nem tudatlanságból felejti el megírni, hogy a emailek és a többi dolog ellenőrzése sok éve alap, nem nálunk, hanem szrevezett formában a világon.
Azt is, hogy a nomrális országokban a köztéri kamerák összehangolása mára elfogadott, mert igazolódott, hogy a bűnözés ellen milyen hatékony.
Persze, amikor az aktivisták a terroristák jogaiért harcolnak, akkor káros a kamera...
Káros a gyorshajtóknak, a tilosban parkolóknak is.
Azonnal jogvédő aktivitává válnak a jogsértők.
Valamiért az nem is merül fel, hogy ha nem követsz el jogsértést, akkor a kutya nem foglalkozik veled.
A fidesz eddig is megtehetett bármit az emberek ellen, ez most nem változik, nem ettől lesz diktatúra hazánkban.
.
Engem például jobban zavar, hogy ha az otp-ben 5000 forintot ráteszek a gyerek számlájára, akkor az érvényes jogszabályokkal szemben, egy belső utastás alapján, az ÖSSZES adatomat rögzítik! Marketingokokból.
Jogsértően, de péterfalvy hivatala a jogszabályra hivatkozva hazudik!!!
Nem a fidesz, a korrupció alapján.
Na ez sokkal jobban zavar, mint hogy tudják merre jártam.
A poszt tehárt alap propaganda csupán, tényeket nem tartalmaz, a hű bázist hergeli csupán. De ez a forradalmárok alapja, ezt tudjuk a történelemből.

babbaba 2019.01.26. 06:37:26

@szepipiktor: És a Fidesz a kétharmaddal nem tud olyan törvényeket hozni, hogy ne legyen alapja a korrupciónak? Szóval? Nem jó a vakhit, nekem elhiheted, Én éltem a szocializmus alatt is és tetű egy rendszer volt, de annak is volt vagy hárommillió vakhitű követője. Ma egyre jobban közelítünk újra afelé. Igaz az Orbán is kommunista volt először (csak utána lett egy évtizedre liberális), a családja is, ahogy a legtöbb Fidesz vezetőnek, persze, hogy azt a módszert tanulták meg.

babbaba 2019.01.26. 06:38:00

@Hegyimеdve: Milyen jó, hogy az állami médiában fizetés nélkül dolgoznak.

taga20 2019.01.26. 07:06:16

@szepipiktor: ez szép idehányás volt bolsevik/fityesz aktivista. mehecc a kasszához, asztán húzzál farhátat venni!

Melee 2019.01.26. 07:23:59

@Spiritmonger: A cikkben az is benne van, hogy cikkíró a problémát elsősorban nem a rendszerekben, hanem azok adatvédelmi szempontból rendkívül hiányos törvényi szabályozásában látja. De ezt csak a nem Fidesz szavazók értik.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2019.01.26. 07:29:17

1. A Facebookos adatlekereseket a rendorseg vegzi, aktiv nyomozasok miatt. Ezt minden orszag rendorsege igy csinalja.

2. A nyilvanos blogokat, kommenteket rengeteg ceg elemzi. Mert NYILVANOS. Termeszetesen tobb part is foglalkozik ezzel.

3. A nemzetki konzultacio onkentes, es nem egyertelmuen hataroz meg partreferenciat a kitolzese. De amugy partok csinalnak hasonlot, eu-s ugyeszseghez valo csatlakozas alairasa, vagy az olimpiarendezes ellen vegzett alairasgyujtes kozben.

4. Szinten rendorsegi dolog, es pont, hogy a bunuldozesi hatekonysagot noveli. A kozpont allam- es partfuggetlen, az ott tarolt adatok kezelese tirvenyben eloirt modon tortenik majd.

5. Eddig is volt bejelentes, ezek az adatok eddig is statisztikak alapjat kepeztek.

8CyB4 2019.01.26. 08:02:48

@paraszthajszal: Ezeket az elkovetoket totalis megfigyekes nelkul is fel lehet deriteni mint az tortenik rengeteg orszagban. Amire a megfigyeles kell az a nem fidesz-csicskak osszeirasa es nyomonkovetese. Neked nincs felnivalod, ezt rogton latni, de te mar 90 elott is lelkes kiszolgaloja voltal a kommunistaknak.

rallus 2019.01.26. 08:04:31

@Hegyimеdve: A hatvan forintért vásárolt aranytojást tojó tyúk is rossz beruházás, ha bedobják a darálóba, vagy azonnal pörköltet főznek belőle...
A ballib kormányoknak meg rendkívül kifinomult érzékük volt az arany szarrá változtatására. (ld: ilalkimista)
Még az MNB is veszteséges volt...az országról meg nem is beszélve...

midnightcoder2 2019.01.26. 08:18:39

@taga20: "cocializmusrulez fityeszretek"

A szocializmusnak volt sok-sok árnyoldala, de egy dolog nagyon rendben volt: a közbiztonság.

midnightcoder2 2019.01.26. 08:21:09

Ami pedig a faszbúkos részt illeti, bizony a Nagy Testvér figyel téged. És nem csak a Patás, hanem kb. boldog-boldogtalan. Ha új helyre mész, és nem a Gipsz Jakabka pincebétéjébe akkor jó eséllyel a HR-es is megnézi azt is hogy hányas a gatyaméreted. Már ha fenn van. Ha nincs fenn, akkor Orbánék sem látnak semmit.

lenörd hofstadter 2019.01.26. 09:00:26

Ilyen a kangecigány új világa.

taga20 2019.01.26. 09:04:10

@midnightcoder2: "de egy dolog nagyon rendben volt: a közbiztonság."

meg nem volt munkanélküli, meg nem volt hajléktalan, stb.

hogy írhatsz le egy ilyen egyszerű faszságot? ilyen alapon észak-koreában még nagyobb a közbiztonság!

midnightcoder2 2019.01.26. 09:04:27

@8CyB4: Az a kétezer libbantat akik rendszeresen járnak tüntikézni szerintem már név szerint ismerik a rendfenntartók.

8CyB4 2019.01.26. 09:08:37

@midnightcoder2: Igen, es te mint elhivatott hazaarulo ezt teljesen rendben talalod.

Helga Beauty Salon. 2019.01.26. 09:14:34

1. Online a Facebook-tól kérnek ki adatokat rólunk;

Nyíltan hozzáférhető közzösségi adatok, a nem publikus részüket kétlem hogy a fácse kiadná kormányzati kérésre.

1.Rogánék egy magáncéggel figyeltetik a posztokat, blogokat, az egész internetet;

Van egy rossz hírem, ezeknek a figyelése világszerte bevett gyakorlat, nemzetbiztonsági kérdés mindenhol. Biztosan figyelik nálunk is, egyedül ez a Rogán+magáncég verzió nem hihető számomra.

3.Nemzeti konzultáció és aláírásgyűjtések keretében nézik, hány aktív szavazójuk van;

És? Rendre csináltat az ellenzék is közvélemény kutatásokat, meg hát a választások is sokat elmondanak, ezen sem sok múlik!

4.Összekapcsolják a kamerákat és egy adatközpontba gyűjtik a felvételeket;

Milyen kamerákat? A térfigyelők már most is össze vannak kapcsolva, néhány bűnöző már rá is fázott erre, amúgy meg ki a lófütty nézné végig ahogy Gizi néni az SZTK-ba botorkál, érdektelen, ha viszont közben nyakon veri egy erőforrás és elveszi a retikülét, kifejezetten hasznos .

4.Bejelentésre kötelezik a szálláshelyeket, így azt is tudják majd, hova utazunk belföldön.

Nagy kaland, kb. még két tucat módon tudják ellenőrizni és sokkal precízebben, külföldi esetében szintén hasznos lehet egyébként, a párizsi merénylő is kavart itt ugyebár, tehát van ennek létjogosultsága!

Nem tudom mi ez a baromság, ezeket az adatokat nagy részben az emberek önként adják meg elég balfasz módon, akkor nem kell sírni.
Az átlagemberről a reklámcégek sokkal többet tudnak mint az állam, az leszarja a zokniméretet, ha pedig felfigyelnek rátok az nem az O1g-zésért lesz és akkor nem is ilyen fentebb leírt piti módon történik!

Nincs közöttünk csicska 2019.01.26. 09:22:58

Arrol pofazz, mi a terv hogy tavasszal a Fidesz ne kapjon 2/3-ot az EP valasztason!

Sütemény1975 2019.01.26. 09:33:43

Ez a majom blogger már megint bebeaszott?

Tangooo 2019.01.26. 09:40:41

"Orwell megnyalná mind a tíz ujját"
Te tényleg ennyire együgyű vagy? Ha azt írtad volna, hogy Berija tenné ezt, annak lenne értelme, de Orwell?
Tudod kisöreg, hogy ki volt?

kvp 2019.01.26. 10:03:40

Az az 532 facebook-os adatkeres jellemzoen rendorsegi nyomozas miatt kell es az interpolon at megy. Magyarul meg kell magyarazni az amerikai rendoroknek, hogy miert is kellene az info es aztan eldontik kiadjak-e.

A kamerak osszekapcsolasa csak azt jelenti, hogy egy helyre mentenek minden videot, aztan lehet keresgelni benne ha valami kell. Az EU-ban is legalis, nyugaton jellemzoen mar megleptek. Aztan latjuk milyen sokat er a helyi terroristak ellen.

A szallashely informacios rendszer elso sorban a NAV-hoz lesz bekotve, hogy kiszurhessek a fu alatt airbnb-zoket meg a csak minden 10. vendegnek szamlat adokat. Ez inkabb gazdasagi intezkedes, mint az online penztargepek voltak. Arra viszont szerintem jo lesz.

A tobbit nem a kormany csinalja, hanem a fidesz mint part, de jellemzoen arrol szol, hogy a sajat szavazotaborukat probaljak a kozossegi mediaban es offline is elerni es frissen tartani, hogy kinek is kell kuldeni az uj reklamanyagokat. Ez nemcsak nem torvenytelen, de meg csak nem is erinti azokat akik nem regisztraltak mint szimpatizans.

A sajtofigyeles (belertve a kozossegi mediat) az meg az alap, nem csak a populista partoknak kellene nezniuk az emberek velemenyet. Ha a nyugati vezetok is jobban odafigyelnenek, akkor elkerulheto lett volna a francia sargamellenyes balhe is. Ezt egyebkent talan a Fidesz is kezdi hanyagolni, jobban kell figyelni arra, hogy mi az amit a nep is tamogat es mi az amit csak kivulrol nyomatnak (mind politikai, mind gazadasagi korok). A populizmus lenyege, hogy mindig a tobbseg akarata ervenyesuljon, akarmekkora hulyeseg is az. A valodi demokraciak egyebkent pont ilyenek. Nem tokeletes, de ugy nez ki, hogy hosszu tavon jobb mint az osszes tobbi alternativa.

Minden ballib bérretteg 2019.01.26. 10:18:31

EZ fantasztikus komolyan.. EGyre mélyebbre sűllyed ez a bog a bérrettegésben..

1. Online a Facebook-tól kérnek ki adatokat rólunk;
MInden ország kér ki adatokat. Magyarország a lakosságzám arányában a kikért adatok tekintetében az egyik legkevesebb felhasználóról ér információt.
Usa, Németek, Franciák, majd mindenki több emberről szerez információt.

2. Rogánék egy magáncéggel figyeltetik a posztokat, blogokat, az egész internetet;
Ezt egész konkrétan Soros Gyuri teszi, a Graphika nevű cégén keresztül. De régi komcsi szokás azzal vádolni az ellenfelet, amit ők maguk követnek el:
888.hu/article-soros-titkok-iv-internetes-megfigyelesen-dolgozhat-az-open-society

3. Nemzeti konzultáció és aláírásgyűjtések keretében nézik, hány aktív szavazójuk van;
Felháborító valóban. Demokráciában megkérdezik az emberek véleményét. Nonszensz.
:DDDD

4. Összekapcsolják a kamerákat és egy adatközpontba gyűjtik a felvételeket;
A kamerák és felvételek szabályozása minden országban létezik, és szigorúan szabályozva van.
Ismtlem minden országban.

5. Bejelentésre kötelezik a szálláshelyeket, így azt is tudják majd, hova utazunk belföldön.
Ezek az információk ugyanúgy védettek, mint mondjuk a lakcímed, személyi adataid, amiket szintén tud a kormány, és mégse mondja meg neked, hogy a többiek hol laknak.

Szóval ez a bérrettegés nagyon nagyon szánalmas.. :DDDD

Roan 2019.01.26. 10:27:10

@kvp: "
A szallashely informacios rendszer elso sorban a NAV-hoz lesz bekotve, hogy kiszurhessek a fu alatt airbnb-zoket meg a csak minden 10. vendegnek szamlat adokat. Ez inkabb gazdasagi intezkedes, mint az online penztargepek voltak. Arra viszont szerintem jo lesz." - a legalább 8 szoba, 16 férőhely kritériumot kötve hiszem, hogy rbnb miatt hozták volna, azok jellemzően lakások, nem panzió/szálloda méretű helyek. Gazdaságfehérítésre még nem tudom, miért lenne jobb, mint az online pénztárgép, mivel ha valaki csalni akar, ugyanúgy nem jelenti be a vendéget, mint ahogy az online pénztárgépbe sem üti be a fogyasztást.

steery 2019.01.26. 10:32:42

"Ha van egy kalapácsod, akkor minden olyan, mint egy szög."
Ha van egy informatikai hálózatod, biztonsági kameráid, adatközpontjaid, meg egy rakás rakoncátlankodó állampolgárod, akik imádnak mindenféle kihágásokat és bűncselekményeket elkövetni, akkor logikus, hogy használni fogod a rendszert a rend fenntartásához. Mert nem lehet minden helyszínre rendőrt állítani és 24 órában mindenkit megfigyelni.
Ez a totális megfigyelőrendszer majd akkor lesz igazán hasznos, ha az ország területének legalább a 99%-át lefedi. Az erdőket, mocsarakat, legelőket, termőföldeket is. Tehát nem teheted meg azt észrevétlenül, hogy megállsz egy mellékúton éjszaka és kirakod a kocsidból a szemetet az árokba, mert ott is lesz egy éjjellátós kamera, ami rögzíti ezt és a felvételt figyelő mesterséges intelligencia értelmezi a tetteid, majd másnap megkapod a sárga csekket (direkt nem írtam bankszámláról pénzlevonást, mert az okos állampolgárok csak készpénzt használnak az informatikai bűnözés virágzása miatt - és ez még nagyon sokáig így lesz) az okozott környezeti kárért és a hulladék hatósági begyűjtéséért, elszállításáért, ártalmatlanításáért.
Vagy eldobsz egy csikket, egy papírzsebkendőt, egy csokis papírt, egy sörös dobozt az utcán és még aznap kapsz egy e-mailt a városi köztisztasági vállalattól, benne egy videóval a tettedről és a fizetési felszólításról, hogy legyél szíves támogatni a vállalat működését x forinttal.
Vagy télen szeméttel, szénnel, fával tüzelsz és kojtol a kéményed, a szél meg ráfújja a városra és növeli a szmogot. És amíg ezt csinálod, minden nap kapsz erről egy értesítést, drónfelvételekkel. Vagy nem vagy hajlandó elektromos autót, motort használni, hanem ragaszkodsz a benzinüzeműhöz, szennyezve a levegőt...
A sort még hosszan lehetne folytatni.
Mert nem a technika a lényeg, hanem, hogy mire használjuk. Erre is lehetne használni a Nagy Testvért. Meg elnyomásra, üldözésre, vegzálásra és a polgárok ellenkezésének, gyűlöletének felszítására is. A mi dolgunk eldönteni, hogy ellenséget csinálunk a saját Nagy Testvérünkből vagy szövetségest.
Ti mit szeretnétek?

midnightcoder2 2019.01.26. 10:33:55

@8CyB4: Ezzel az ellenzékkel ezt lehet összehozni. A balfékek nagyon szeretik abba az illúzióba ringatni magukat, hogy a csúnya gonosz diktatúra miatt nem tudnak a húsosfazék mellé visszakerülni, de a keserû igazság az, hogy a szocik legutóbbi két ciklusa után épeszû ember nem akarja õket hatalmon látni, viszont az ellenzéki oldalon az MSZP és a DK megkerülhetetlen. Ergo, Orbánék még mindig a legkisebb rossz. És ezen kurvára nem változtat az, hogy most nézik-e a faszbúkodat (amit jó eséllyel Pl. a saját munkáltatód is megtesz) vagy nem.

8CyB4 2019.01.26. 10:37:41

@midnightcoder2: egy hibrid diktaturaban ahol a haszontalan fajtad trukkok szazaival foglyul ejtette az allamot, leepitette a jogallamisagot, kezi vezerles ala vette az ugyeszseget es a rendorseget, kulon birosagokat allit fel, illegalis adatgyujtessel listazza a nem-csicska polgarokat ott max 2000 ember mer utcara menni, es ebben az is benne van hogy eluldoztetek ~700k-800k polgart.

Helga Beauty Salon. 2019.01.26. 10:57:06

@8CyB4:max 2000 ember mer utcara menni, ...........

Nagyon ügyesen álltatod magad azt látom, de a választásokon miért vagytok ugyanolyan kevesen? Ott is féltek? :D

8CyB4 2019.01.26. 11:01:13

@Helga Beauty Salon: Peldaul mert elcsalod a gecibe azert? Vagy azert mert mig a roman haverom levelben szavazhat a szlovak haverommal egyutt a magyar valasztasokon (lol) addig elem es a nem-csicska honfitarsaim ele trukkok szazaival gorditetek akadalyokat nehogy gyakorolhassuk allampolgari jogaink.

taga20 2019.01.26. 11:06:58

@John Brennan: te még a fityeszpatkányok között is az egyik legpatkányabb vagy!

lac1 2019.01.26. 11:23:32

Ezt a facebookos dolgot nem vágom.
Ha kirakom, hogy elmentem a gyerekkel biciklizni azt csak nézegessék, a villámot érdekli.
De.
Ha táppénzesnek hazudom magam, illetve minimálbéresnek, közben a bérnek nem megfelelő autóval járok, illetve a táppénz ideje alatt a fénykép szerint valahol a seggem vakarom valami üdülőben vagy mulatóhelyen és ez alapján szétrúgják a seggeket, az már miért baj?
Nagyon helyes az, amit a kormány csinál mindaddig, amíg nem él vissza vele.

Orbán veje 2019.01.26. 11:39:59

@rallus: Haver már megint tövig szoptad a gazdád faszát. Eközben elfelejtetted, hogy az ország közel fele minimálbéren gályázik miközben a fideszes tolvajok milliárdosok lettek. Hogy te micsoda egy tetű alak vagy.

Orbán veje 2019.01.26. 11:42:13

@Helga Beauty Salon:

Helgácska haver! Rólad mindenki tudja, hogy egy szarházi fideszpribék vagy, aki állandóan itt rohad az indexen. Mi a kurva anyádért nem takarodsz az origóra, hiszen semmi olyat nem tudsz hazudni, amit a köztévé ne hazudna be naponta.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2019.01.26. 11:42:21

@Spiritmonger: "5, mind a demokrácia fellegváraként számontartott USA, mind az ejrópéer haladó nemzeteknék az a törvény, hogy a szállások lejelentik a megszálló vendégeket, és ez nem mától van." - forrás ?

yourmomtits 2019.01.26. 11:43:56

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: várjá várjá, te eddig azt hazudtad, h külföldön élsz, most meg kiderül, h kapod a konzultációkat??????

toszkána úr, már megint lebuktattad magad.

na, takarodjál és áramtalanítsd a rúúúútert :DDDD

Populista Pista 2019.01.26. 11:46:03

Adjon számot a Fidesz Kósáné Kovács Magda titkos megfigyeléséről!

Orbán veje 2019.01.26. 11:46:15

@steery: Haver te olyan hülye vagy, hogy ez ártalmasabb mint a radioktív sugárzás. Mi lenne, ha esetleg elolvasnád Orwelltől az 1984-et. Meg persze az állatfarmot.

És ekkor te magad is rájössz, hogy hatökör vagy. Még talán szégyelleni is fogod korábbi önmagad.

lac1 2019.01.26. 11:55:09

Az az érdekes, hogy ilyenkor mindenki okádja a tüzet, de amikor baja van, egyből a 911/112/007 számok egyikét hívja.
Szerencse, hogy nem lehet tudni a buzeránsok kilétét, ahhoz csak úgy- és olyan segítség menne, amilyent a fórumokon leírnak. Pl. nem lenne semmilyen kamerafelvétel, és amikor megugorják az anyját az elkövetők, akkor a rendőr csak húzná a vállát, hogy nincs meg a tettes, tessék a legközelebb még kevesebbet mosni a kedves néninek az alfelét és akkor talán elmegy a kedve az elkövetőnek.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2019.01.26. 11:56:39

kína, kína, kína. Azaz itt a kínaiak hatásáról van szó.

a főg*ci nagyon szereti kínát, mert kína mutatja az utat elnyomás és diktatúra terén, a vezetőjük tavaly leválthatatlanná vált, örök időkre (azaz élethosszig tartó) hatalommal ruháztatta fel magát csinovjikjaival, ez rendkívül imponál O1G-nek.

Továbbá kína mutatja az utat abban is, hogy megvalósítják Orwell 1984-ét, amivel valami elképesztő "minőségi" ugrást vihetnek végre a diktatúrájuk fokában, minőségében. Az elnyomó gépezet immár MI/AI, azaz a mesterséges intelligencián alapul. Ez jelenleg a világon egyedülálló, sehol máshol nincs még ilyen, egyedül kínában.

Totális lehallgatás, megfigyelés. Totális kontroll.

Ez is nyílván nagyon imponál O1G-nek. Ő is elkezdte ezt építgetni az ő autokráciájában, "királyságában"; - szóval csupán ennyi, erről van szó.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.01.26. 12:26:44

Hatházi most retteg: a diktatúra megtudja zoknilyuka méretét!

KissGecihuszár 2019.01.26. 12:28:20

Ami engem illet; sem a faszbúkon, sem az Instán nem vagyok fenn, többek köztött pontosan az ilyen és ehhez hasonló geciségek elkerülése véget. Persze, nyilván a különböző blogokon fenn lévő kommentjeimet egészen biztosan árgus szemekkel figyelik, (üdvözletem, tónikám! Remélem, jól szolgál a kedves egészséged, azért az alvásra, étkezésre fordíts több figyelmet, mert eléggé leharcolt a kis orcád! 40 felett már lassabban kell élni a zéletet, már amíg lehet...) mint ahogy a szépemlékű Lánchíd ráidóban, a LEcsóban adott interwieveimet is gondosan archiválták, így majd egy szép napon értem is jönni fog a lefüggönyözött TEK-es fekete VW caravelle, feltéve, hogy ez a regime képes lesz kihúzni akár 2022-ig, amire azért ne vegyünk mérget...

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.26. 12:29:51

@8CyB4: olyan kis aranyos, amikor a politikai uldoztetessel magyarazza a kulfoldon dolgozo a megelhetesi kikoltozeset :) tetszik beleulni a magas eletszinvolnalba mi? ha tetszik, akkor tessek a valosagnak megfeleloen aktualizalni a lakcimnyilvantartast aztan lehet levelben szavazni.

BiG74 Bodri 2019.01.26. 12:32:29

Kicsit túl van ez tolva!
A technológia fejlődik, az ember pedig felfedezte, hogy megoszthatja milyet kakkantott reggel, hogy 3 forintos vackot is rendelhet 1,20 -ért a nettről, hogy benézhet a bözsike udvarára a guglival, vagy hogyan hull a hó Karakószörcsök főutcáján. Közben elvárja, hogy legyen láthatatlan, sérthetetlen, és mélyen tiszteletben tartott.
Egy laza hekker boríthatja milliós nagyvárosok életét, kisbefektetők megtakarításait, nemzetvédelmi ügynökök évtizedes munkáit.
Az ősember talált egy letört ágat és rájött könnyen lecsaphat vele egy őzet. A fejlődés része lett az is, hogy az ággal aztán a szomszédot is lecsapta.
Emberek milliói bámulják a valóságshow műsorokat, miért?

taga20 2019.01.26. 12:33:19

@KissGecihuszár: azé remélem az iwiwen fenn vagy?

me ha ott sem, akkor egy senki vagy:)))

8CyB4 2019.01.26. 12:38:47

@droid_: tetszik ahogy a magadfajta hazaarulo pribekek igyekeznek szepiteni az aktiv populacio fejvesztett menekuleset es retorikai fordulatokkal megtobb adatot kinyerni a nem-csicska polgarokrol.

lac1 2019.01.26. 12:43:52

@droid_:

Magas életszínvonal, persze. Tömegszállás esetleg. A mama itthon elkurvul, a gyerek kezelhetetlen és nevelhetetlenné válik, az anya-apa meg belerohad a pelenkába, de ő büszke a külföldi tömegszálláson.

Nincs közöttünk csicska 2019.01.26. 12:48:08

Ha minden balos megdoglik attol nem lesz szegenyebb az orszag.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.26. 12:52:57

@8CyB4: kik a nemcsicska polgarok? a penzert fejvesztve menekulok?

8CyB4 2019.01.26. 13:02:02

@droid_: nem-csicska mindenki aki nem fideszes, a menekulok pedig azok akiknek elloptatok a jovojet es a hazajat.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.26. 13:12:48

@8CyB4: a fejvesztve menekulok a penz utan mennek, azt tudom, nem volt kerdes. szoval a nem fideszesekrol akarnak adatot nyerni es ezert nem jelented be a valosagot a lakcimnyilvantartoba? aztan a valotlan adat miatt megszivod es akkor valaki mas a hibas? :)

8CyB4 2019.01.26. 13:16:43

@droid_: Miutan te eladtal minket 30 ezustrubelert, par trafikert es nemi termofoldert, szerintem te vagy a legutolso aki barkinek a szemere vetheti hogy a sajat es csaladja megelheteseert menekulni kenyszerult a sajat hazajabol. Emelett mind tudjuk hogy exkommunista arulok vagytok es tudjuk mit muveltetek azokkal a honfitarsainkal akikrol eleg adatot gyujtottetek hogy megtalalhassatok oket.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.26. 13:47:17

@8CyB4: rettegjel csak nyugodtan. de latom, a penzert menekules nalad kifejezetten talalt, nemreg rohogtel a magyar minalberen, hogy a te eppencsak-tobb-mint-minimalbered negyszerannyi.

vicces, hogy ilyenek hangoztatjak, hogy a patas eluldozte oket, de szerintuk meg utanuk is menne, hogy ki tudja mit kezdjen veluk. na hat ennyit errol.

Helga Beauty Salon. 2019.01.26. 14:01:55

@Orbán veje: . Mi a kurva anyádért nem takarodsz az origóra, ...........

Bízd rám hogy hol vagyok. Egyébként is kifejtheted ellenemben az észérveidet mindenki nagy gyönyörűségére! Ez nem nagyszerű? :D

taga20 2019.01.26. 14:08:17

@Helga Beauty Salon: egyébként, mi a kurvaanyádért nem takarocc az origóra?

jogos felvetés fityeszdroid. nem?:)

Helga Beauty Salon. 2019.01.26. 14:13:45

@8CyB4: trukkok szazaival gorditetek akadalyokat nehogy gyakorolhassuk allampolgari jogaink.

Ja! Iskolákban rendezték a választást mert tudták hogy azt kerülöd!

PomberMaci 2019.01.26. 14:16:01

Roppant könnyű így kibaszni az orbándiktatúrával... NE FÉSZBÚKOZZÁL!!! :-)))

Helga Beauty Salon. 2019.01.26. 14:16:11

@taga20: Ha nem lennék itt, ki hallgatná meg a hülye kis vicceidet te torzszülött? :P

PomberMaci 2019.01.26. 14:18:58

@szorokin:
"Az elnyomó gépezet immár MI/AI, azaz a mesterséges intelligencián alapul. Ez jelenleg a világon egyedülálló, sehol máshol nincs még ilyen, egyedül kínában.

Totális lehallgatás, megfigyelés. Totális kontroll. "

Nyiiiihihihihihihihihiiii.....!!!
Az USÁról még nem hallottál ugye? Az egész technológiát ott találták fel és ott járatják csúcsra.

midnightcoder2 2019.01.26. 14:26:04

@szorokin: Lehet, hogy a kicsi kínaiaknál nem túl nagy a demokrácia, viszont 30 év alatt az egyik legcsóróbb országból a világ második vezetõ hatalmává váltak, ráadásul mindezt úgy, hogy nem tapad vér a kezükhöz mint az amcsiknak akiknek a hatalmát leginkább a hadseregük és a titkosszolgálatuk biztosítja. Nem mellesleg a demokrácia eme vitéz harcosainak az élén egy Trump ül, és még mindig õ volt a szerencsésebb választás a másik lehetséges jelölt Klingonné mellett.

midnightcoder2 2019.01.26. 14:27:08

@PomberMaci: Arról nem is beszélve, hogy az õ titkosszolgálatuk a Merkel nyanyát is lehallgatta, pedig õ elvben a szövetségesük volt (akkor még).

inteligencs elenzeki 2019.01.26. 14:31:59

"De a rendszer tökéletes az ellenzéki politikusok es egyéb NER-ellenes, rendszerellenes személyek 'luxus' üdülési szokásainak kiteregetésére a propagandamédiában."

Hát én nem tom, én egyfolytában a Zorbánék luxusozásáról olvasok itt, pedig még sehol sincs az a rendszer.

Egyébként már az interenet elterjedése előtt is millió lehetőség volt az adatok összegyűjtésére, és meg is tette minden kormány (pl. USA)

taga20 2019.01.26. 14:32:17

@Helga Beauty Salon: nem szoktam viccelődni.
pláne veled nem, aki az egyik legköcsögebb fityeszrohadék;)

8CyB4 2019.01.26. 14:36:16

@droid_: Igen te patkany, a magyar minimalber egy sertes, mig te lojalitasert es csicskulasert az adofizetok penzebol dozsolsz addig azok akik aktivan dolgoznak es valodi GDPt termelnek meg 300 euronyi penzt kapnak es az alapveto szuksegleteiket sem engedhetik meg maguknak. A honfitarsaim jelentos resze a nyomor es a hajlektalansag elol menekul kulfoldre.

Helga Beauty Salon. 2019.01.26. 14:39:52

@taga20: : nem szoktam viccelődni.
pláne veled nem, aki az egyik legköcsögebb fityeszrohadék;)............

Pedig meg mertem volna esküdni hogy ekkora hülyeségeket nem gondolsz komolyan! :D
Akkor hivatalosan is debilként kezeljelek? Rendicsek!

So No 2019.01.26. 14:40:37

Aranyos dolog errol cikket irni, csak felesleges. Mondhatnam, hogy engem nem erint a tema, mert mar ot eve a tropusokon hanyom a bitet egy cengnel, joval tobbert, mint amennyit odahaza kap egy fejlesztomernok 20 ev tapasztalattal.

De sajnos erint, csak nem a FITYESZ miatt.

Par napja az egyik mall kijaratanal vartunk a grab soforre a csaladommal. Kb. ot percet acsorogtunk ott egy Starbucks mellett. Negyed ora mulva otthon voltunk, es a telefonomon ott viritott egy Google uzenet, hogy ertekeljem a kavezot, ha mar ott voltam.

Ez erdekes modon nem zavar senkit, pedig borzasztobb, mint az, hogy OV megfigyel.

morph on deer 2019.01.26. 14:41:38

@BiG74 Bodri:
“Emberek milliói bámulják a valóságshow műsorokat, miért?”

Reménykednek benne, hogy esetleg a gyártó szomszédja is talál egyszer egy faágat, és hát jobb első kézből értesülni...

rallus 2019.01.26. 14:43:57

@Orbán veje
:"Az Eurostat legfrissebb adatai szerint Magyarországon növekszik legjobban, több mint négy százalékkal a háztartások reálértéken korrigált, rendelkezésre álló, egy főre jutó jövedelme."
Ebben természetesen a TI munkátok is benne van, mert rettenetesen szar bázisról indultunk 2010-től...

inteligencs elenzeki 2019.01.26. 14:47:50

@8CyB4:

"300 euronyi penzt kapnak es az alapveto szuksegleteiket sem engedhetik meg maguknak."

Ja. Mert ha a balliba eqrók kormányoznának, akkor itt már kánaán lenne, 3000 eurós fizukkal.
Ti tényleg hülyének néztek mindenkit.
Figyu van egy csomó ismerősöm, akik kimentek. Egyikük sem a hajléktalanság elől ment ki. De mégcsak nem is a "csalódtamzorbánékban, el kellett hagyni a hazám" szappanoperás kamudumára. Egyszerűen csak a több fizuért. Ami persze érthető nyilván.
Itt azért nem lesz soha 1500 euró fölött az átlagfizu, mert akkor nem érné meg itt fenntartani az autógyárakat. Az itt alatt keleteurópát értem.

Helga Beauty Salon. 2019.01.26. 14:49:34

@So No: Itt a lényeg! Sírnak hogy kormány meg fityesz, közben a saját telefonjuk, meg a guglizásuk és a fészezésük elárul róluk mindent a saját hibájukból és nem is pont a kormánynak! Persze nem is csak a reklámcégeknek, szerintem ha párszor 9/11 re keresel, meg bombakészítésre és arab oldalakra, akkor "valamiért" nem kapsz majd USA vízumot!

morph on deer 2019.01.26. 14:50:20

@droid_:
“vicces, hogy ilyenek hangoztatjak, hogy a patas eluldozte oket”

Miért, titkolni kéne?
Egyébként szerinted ki volt az az agyrokkant szerencsétlen, aki foggal-körömmel ragaszkodott hozzá, hogy Magyarországon alacsonyak maradjanak a bérek, mert

8CyB4 2019.01.26. 14:50:55

@Comte de Gippaud: egy feldiszitett sepru ket gombszemmel es egy piros orral jobb vezetoje lenne az orszagnak mint az exkommunista dagadt es a tobbi csatlos. 9 eve regnaltok es 9 ev alatt osszeomlott az orszagban gyakorlatilag minden kozszolgaltatas.

8CyB4 2019.01.26. 14:53:38

@Comte de Gippaud: Talan nem arra kene alapozni 2019ben az orszag gazdasagat hogy a nemetek teleszarnak minket vegosszeszerlo uzemekkel. Nyilvanvaloan nem szol ez semmi masrol mint nemet penzen fentartani a hibrid diktaturat.

morph on deer 2019.01.26. 15:05:40

@droid_:
“vicces, hogy ilyenek hangoztatjak, hogy a patas eluldozte oket”

Miért, titkolni kéne?
Egyébként szerinted ki volt az az agyrokkant szerencsétlen, aki foggal-körömmel ragaszkodott hozzá, hogy Magyarországon alacsonyak maradjanak a bérek, mert
————-
....valaki elvágta a zsinórt...? :)
————
... mert akkor leszünk “versenyképesek”!

Ezért sikerült a tankötelességet is levinni 16-ra, a lakosság alacsonyabban képzett, vagy csak kiszolgáltatott helyzetben levő - pl csak egy munkaadó van a környéken - rétegét belekényszeríteni a közmunkának nevezett cselédsorba, a többséget meg két nappal éhhalál feletti bérekért dolgoztatni!
Ó igen, cserébe egysávos a jövedelemadó!
Nagy kaland...

Szóval igen, orbán üldözi el azokat, akik úgy gondolják, hogy a tisztességes nyolc órai munkájukért járó munkabérből normálisan akarnak tudni élni, és így talán még a nyugdíjkorhatárt is megérik, mert nem 2-3 helyen kell túlmunkát végezniük a hét minden napján ahhoz, hogy tisztességgel élhessenek és egy normális életre nevelhessék a gyerekeiket, a tehetségük szerint, és nem attól függően, hogy a vezérnek hol kell éppen több szolga!

Na ezért nem itthon élnek egyre többen, - és ezért egyértelműen népünk csökött vezére a felelős!

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.26. 15:43:48

@8CyB4: jaja, gondolom csak a minimalberes az igazi munka :D es az o adojukbol dozsolunk mi mernokok. valszeg azert mert az o adojukbol szerzi a multi a bevetelet. az a multi, amelyik idejon, hogy dolgozzunk neki, nem pedig en megyek oda :)

@morph on deer: a minimalberrol volt egy vita par napja is, menjel nyugodtan vissza, aztan ismetelgessed a tobbi nagyeszuvel, hogy az orban kormanyok nem is emeltek a minimalbert.

de annak orulok, hogy mindenki egyetert abban, hogy a penz miatt menekulnek fejvesztve a "nemcsicskak".

8CyB4 2019.01.26. 15:52:36

@droid_: Egyaltalan nem allitottam hogy csak a minimalberes munka a munka. Azt mondtam hogy a magyar minimalber egy sertes. Te pedig egy ismert partfunkci vagy nem mernok. A versenyszferahoz annyi kozod van hogy az onnan leadozott penzt lopod.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.26. 16:02:05

@8CyB4: "azok akik aktivan dolgoznak es valodi GDPt termelnek meg 300 euronyi penzt kapnak"

ez a kijelentes pontosan azt jelenti, hogy azok akik aktivan dolgoznak es valodi GDPt termelnek meg 300 euronyi penzt kapnak.

ami teljesen azonos azzal a kijelentessel, hogy akik nem "300 euronyi penzt kapnak", azok nem "aktivan dolgoznak es valodi GDPt termelnek". A-nak reszhalmaza B ugyanaz mint B komplementerenek reszhalmaza A komplementere. ez szerintem altalanos iskola, bar elokerul kozepiskolaban sot egyetemen is, pl A -> B <=> !B -> !A. rajzold le magadnak, ha nem erted, amit kijelentettel.

antiinternáci 2019.01.26. 16:12:15

@8CyB4:

Te voltál az egyik csúcsagy Fletóék idején aki számtalan magyar high-tech céget alapított? Ahová felvételért pitiztek az MIT-n végtett legjobb mérnökök? Mert Fletóék idejében még számos magyar világcég volt, ugye? És reális esély volt rá, hogy az 1főre jutó magyar GDP duplája legyen a katarinak. Csak jött a Zorbán, és tönkretette mindazt, amit aszafeszmp létrehozott, a csodás kilátásainkat...

Ki akadályoz meg téged, vagy a többi ballib hőzöngőt, hogy alapítsatok egy-egy magas hozzáadott értékű biotechnológiai óriáscéget, vagy mondjuk egy űrrepülőgép-gyárat, esetleg a várható élelmiszeripari konjunktúrára alapozva a világ vezető fajtanemesítő cégét hozd létre, hogy ne az autóipar legyen a fő ipari ágazat? Megmondom: senki. Csak nincs hozzá tehetséged, nincs hozzá eszed, és nincs hozzá tőkéd. Ahogy a közel 10 millió magyar túlnyomó többségének, így nekem sincs.
Amíg viszont akár te, akár más ballibbant szarkeverő nem csinál ilyet, addig inkább jöjjenek német autógyárak, mint a SEMMI. Mert igaz, hogy lehetne autó helyett saját fejlesztésen alapuló robotokat is gyártani. De amíg az nincs, addig azt kell gyártani, termelni, amit lehet. Ha nincs jobb az autónál, akkor azt kell csinálni. Ha majd kitalálsz valamit ami jobb, akkor meg majd azt.

Baromságokat beszéltek, mint mindig. De ez természetes, ezért vagytok ballibbantak.

cso zsi 2019.01.26. 16:13:56

@Spiritmonger: "2, Az egész internetet figyeltetik Rogánék? Noooormális?
Mesélj, hol van erre a kapacitás, akár a humán, akár a technikai?"
Jobb, ha nem tudod.
A technikai többször is megvolt. Először, amikor a betárcsázós internet 21-esről 51-re változott.
Az elmúlt néhány évben viszont a saját alárendelt szervezeteikhez szereltettek be közvetlenül forgalomfigyelő eszközöket.
A szerverközpontokban viszont kevesen mondják meg, hogy melyik az "eggyel több" szekrény. Mindenesetre nem vicces konkurrens szolgáltatók, és bankok, stb... eszközeit egymás mellett sorbaállítva látni.

kocsisj 2019.01.26. 16:14:41

Jó lenne beszélni az eredeti témáról is. Tegnap vagy tegnapelőtt felszólalt a Soros (hajrá fizetett bloggerek) Davosban Kínára figyelmeztetve. És itt van a nagy baj! Valamelyikőtök írta, hogy ezek a cipőfűzőjüket sem tudják bekötni, nemhogy a hálózatokat összekötni. Majd a Nagy Testvér segít. Párthatározat van az MI extra fejlesztéséről. Majd a Zorbánnak is segítenek. Na nem önzetlenül, hanem jó pénzért, meg biztos hajlandóak vissza is osztani, meg közben az összes adatot el is lopni. Ebben is igen jók! Minden országban bent van már az Ötödik Hadoszlopuk különböző megoldásokkal. Mennyi információt küldenek ők haza szerte a világból? A fejlett világnak, ha egy kis esze volna holnap beszüntetne minden kapcsolatot velük. Lehet, hogy ez pár évig 50-60%-os visszaesést hozna, se még mindig jobb, mint 20 év múlva az egészet és egy orwelli (kínai) világban továbbélni.

kocsisj 2019.01.26. 16:32:15

@kocsisj: Az utolsó mondat vége helyesen: ...de még mindig jobb, mint 20 év múlva az egészet bukni...

steery 2019.01.26. 16:36:33

@Orbán veje: Most csalódást kell okoznom neked, mert bizony olvastam az 1984-et (sőt, filmen is láttam), ott van a polcon a kedvenc műveim közt. Nincs még egy ilyen depresszív létfilozófiai disztópia a piacon. Ettől függetlenül fenntartom a véleményem. És köszi, hogy 6-ő-kör-nek szólítottál, ami a misztikában az isten egyik titkos megnevezése. :-D Erre a dicséretre különösen büszke vagyok. Más egyéb kritika? Hozzászólás? Anyázás? Fogcsikorgatás? :-D

antiinternáci 2019.01.26. 16:39:48

@kocsisj:

Én nem értek hozzá, ezért megkérdezem.
Mennyivel rosszabb, hogy a kínaiak akarnak adatot gyűjteni mindenről és mindenkiről, mint amikor ugyanezt -sokkal régebb óta- az NSA teszi.
A kínaiak semmit sem akarnak ránk kényszeríteni. Az amerikaiak viszont a szélsőséges és erőszakos liberálfundamentalizmust akarták ránk kényszeríteni. (Most egy nagyon kicsit csökkent ugyan a nyomás, hogy a Clintonné féle eszementebb szárny megbukott, de sajnos előbb-utóbb visszajön majd a keményebb bolsevista élcsapat a bizonytalankodó Trump helyére...) Ha már lopják az adatainkat, akkor már inkább a kínaiak tegyék.

cso zsi 2019.01.26. 16:41:30

@Orbán veje: Azért nincs ott, mert a hazugsághiradón megszüntették a kommentlehetőséget, amikor eltemették a függetlenségüket.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2019.01.26. 16:54:11

Ezt a szálloda-problémát nem értem. Eddig nem volt ilyen? Egy időben már volt – külföldön is –, közben megszüntették?

Megjegyzés: ha elvárjuk, hogy a terroristákat időben azonosítsák, ahhoz figyelni is kell. Egyébként ha központi rögzítés van, és ennek az lesz a folyománya, hogy nem lesz annyi váratlanul elromló kamera és rögzítő, akkor tőlem mehet. Őszintén: nem mindegy, hogy a helyi örsön vagy valahol egy központban veszik fel, ahogy az utcán mászkálsz?

morph on deer 2019.01.26. 16:54:47

@oassasa:
“Soros aggódik a kínai emberekért az itteni emberei pedig minket féltenek.”

A tévedés (csak) ott van, hogy az AI alapú elemző adatgyűjtés NEM csupán a kínai emberekre vonatkozik, hanem rám-rád-őrá-stb, azaz bármilyen célból bármilyen célcsoportra alkalmazható.

Csak gondolj bele, hogy hány tíz-száz milló ember vásárol kici óccó ezt-azt Kínából, akik mindjárt hagynak is hátra egy marék adatot, a többit meg bízd rá nyugodtan a hozzáértő kínai IT “szakemberekre”, a népköztársaság szolgálatában, akár a beépített kiskapuk nélkül is.
Azok az emberek meg nyilván dolgoznak is valahol, vagy a kapcsolataik érdemesek figyelemre, tehát van mit- honnan előásnia az AI programoknak.

Szerintem erről beszélt Soros, és teljesen indokoltan. Róla meg mindent lehet mondani, de hogy buta lenne, az nem tartozik a tulajdonságai közé.

8CyB4 2019.01.26. 16:55:40

@droid_: Retorikai es nyelvi elemekkel nem fogsz kimosakodni.

8CyB4 2019.01.26. 16:56:38

@antiinternáci: Ki faszt erdekel Gyurcsany te patiany. 9 eve vagytok hatalmon es 9 ev alatt osszeomlott minden amire csak raneztetek.

Dzseem 2019.01.26. 16:56:45

@8CyB4: ez pontosan így van!

jajdehülyevagyok 2019.01.26. 16:59:34

Lemaradta hatos pont. Rogánék online vezérelhető óvszert fejlesztenek, hogy távirányítással növeljék a népességet!

antiinternáci 2019.01.26. 17:00:06

@morph on deer:

Te mi a szarról beszélsz, ember???
Orbán üldözi el? Mert előtte annyit kerestek itt az emberek, mint Németországban? Te nooormááális vagy? Az internáci gyűlölködés elvette az eszedet, ha valaha volt egyáltalán.

2011. május 1-e óta lehet teljesen szabadon munkát vállalni a mi szempontunkból fontis A-ban és D-ben. Nem ezért mennek el? És nem úgy van, hogy számos más, a korábbi hatalmatok által sújtott országból sokkal többen mentek el?
Az is a Zorbán miatt van?

Kapaszkodj meg ember, nem mondták a vezető elvtársak a pártban:
Németországban tervezik az orvosok röghöz kötését. Mert bizony onnan is elmennek az orvosok Svájcba, Norvégiába, GB meg USA-ba, mivel sokkal többet keresnek ott.
Ez is a Zorbán miatt van, mi?

Baromságokat firkáltok. Persze ezért kapjátok a fizetést.

cso zsi 2019.01.26. 17:00:40

@kocsisj: Vannak erre szakosodott cégek, elég jók benne. Nem a beléptető, meg a bkk-automata színvonala.
@antiinternáci: A kínaiak? Van egy-két cég, amiket nem néznek jó szemmel sem usákiában, sem nyugat-Európában. Elég nagy a hírverés az elmúlt hetekben.
Hazánkban szinte csak ezen gyártók eszközei kerültek beszerelésre nagy fontosságú helyekre. A gyártó ország szülötteiről nem is beszélve. Van olyan, akiről telefonon nem mondod meg, hová valósi, és mikor élőben kell vele találkozni, akkor esik le, hogy miért is "Sándor" a "Shan-Li", akit végig Sanyinak értettél. :)))

antiinternáci 2019.01.26. 17:01:48

@8CyB4:
Patkány az te vagy, te torzszülött gyökér.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.26. 17:06:24

@8CyB4: mibol kene nekem kimosakodnom? a szitkozodasod nem engem minosit, csak a lelkiallapotod kifejezese, nem nagyon izgat. mint ahogy az sem, hogy miket talalgatsz rolam. amugy logika a szo, amit kerestel.

8CyB4 2019.01.26. 17:07:49

@droid_: Hiaba terelsz, nem mosakodsz ki.

morph on deer 2019.01.26. 17:08:56

@antiinternáci:
“A kínaiak semmit sem akarnak ránk kényszeríteni.”

Gondolom, szerinted a Budapest-Belgrád vasútvonal Magyarország érdeke, ugye?

Amúgy a dolog lényege pont az, hogy az USA régóta gyűjt adatokat, mert akár fogadni is mernék, hogy a kínai technológia lényegesen korszerűbb is lehet, mint az amerikai.

De ahogy elnézem, nincs választási lehetőséged, szóval megnyugodhatsz: mindegy, hogy mit szeretnél..:(

8CyB4 2019.01.26. 17:10:32

@antiinternáci: jobb ha hozaszoksz hogy a birkanyajon tul minden fidesz-csicska neve patkany. Igy a 3. osszehekkelt ciklusban mar csak az tamogatja a Partot akinek ez anyagi erdeke vagy fosik a bortontol ha bukik a Csalad. (De leginkabb mindketto)

Bambano 2019.01.26. 17:17:12

"állandóan update adatokkal rendelkeznek mind a 10 millió magyar állampolgárról": béna bloggernek jelzem: a szó, amit keresel: up to date. az update mást jelent.

Bambano 2019.01.26. 17:24:24

@antiinternáci: "Ki akadályoz meg téged, vagy a többi ballib hőzöngőt, hogy alapítsatok egy-egy magas hozzáadott értékű biotechnológiai óriáscéget, vagy mondjuk egy űrrepülőgép-gyárat, esetleg a várható élelmiszeripari konjunktúrára alapozva a világ vezető fajtanemesítő cégét hozd létre, hogy ne az autóipar legyen a fő ipari ágazat": azok a ner tagok, akik komolyan hiszik, hogy nekik mindent szabad.

kérdezd meg például azt a fickót, akinek a cége kifejlesztette az eu-s támogatások kezelésére szolgáló szoftvert, és addig szekírozta a ner, míg el nem adta és bele nem halt.

magas hozzáadott értékű biotechnológia cég, fajtanemesítő cég: Kishantos megvan? mit gondolsz, mire kell a közigazgatási bíróság a fidesznek? arra, hogy a hagyományos bíróságok még a fidesz ellen döntenek bizonyos nyilvánvaló esetekben, mint pl. földforgalmi törvény végrehajtása, és ezt ki akarják küszöbölni. és akkor jön a totális zsellérélet, mert nem lesz értelme vállalkozni, ha két perc alatt elveszik azt, amit felépítettél.

taga20 2019.01.26. 17:25:33

@antiinternáci: mi van fityeszpatkány? a pofádba baszta valaki, hogy egy hulladék vagy? erre kiakadsz, és itt rinyálsz nekünk?

elmész a fityeszes tartótiszted picsájába hulladék!

és mék nőies is voltam:)

kocsisj 2019.01.26. 17:29:22

@antiinternáci: Nem tudom , hogy csak sima strucc vagy, vagy már a bloggereket is "támogatják", nem csak a Klasszik-rádiót. Még nem mi vagyunk soron. Most éppen Afrikát fosztják ki, mert onnan kell a nyersanyag. Talán olvastál róla, hogy szinte az összes kikötő kínai kézben van, gondolom Orbán-szerű, nagyívű politikusoktól megvették két zizi-ért meg három frutti-ért. Mi is szereplünk valahol a listán, de ez még későbbi történet. Majd, ha teljesen lakhatatlanná tették x meg y tartományt a környezet szennyezéssel, akkor majd jöhet a Kárpát-medence is. Hisz itt van föld is, víz is, ők meg 1,3 mrd-an vannak, valahol lakniuk kell...

VadMacs 2019.01.26. 17:37:30

@Comte de Gippaud:
>Ja. Mert ha a balliba eqrók kormányoznának, akkor itt már kánaán lenne, 3000 eurós fizukkal.

Nálatok mindenki gyurcsányt (a soros előtti sorost) akarja, aki nem a c*gányvajdátokra szavaz. Gyurcsótitól fostok, miközben pár nyuggeren kívül a kutya nem kíváncsi rá. Ott is őt látjátok, ahol a kutya nem írt olyat, hogy őt akarják.

Kb erről pofázik az összes narancskomcsi, aztán meg megy a visítozás, hogy rohadt propagandistának bélyegzik őket.

A 3000 'ajróról meg annyit, hogy lassan már csak a bolgárokkal kell versenyeznünk az utolsó helyért, mert 1-2 éven belül előznek is a románok. Gondolom meragyurcsány, meg bukottbaloldal...

cso zsi 2019.01.26. 17:38:41

@kocsisj: Verseny van. Kishazánkért.
Komolyabb termékekben nincs magyar nyelv, de a környező országoké mind szerepel.
Bizonyos kisázsiai ország európaiként akarja magát feltüntetni, indul (és többnyire elbukik, mindenféle európai megmérettetésen, informatikában, távközlésben, és hírszerzésben igen jók.
Valamint a "sárga veszedelem", ami 30 éve volt téma, de mára beérett.
Az "elmúltharmincévben" valamelyiknek mindig el lettünk adva.

kocsisj 2019.01.26. 17:42:29

Sajnos, tényleg beérett...

kocsisj 2019.01.26. 17:47:34

@antiinternáci: Arról nem beszélve, hogy nem tudok olyan amerikairól, aki a Rogántól vett volna letelepedési kötvényt (lehet, hogy ezért is támadod őket). A sok amerikai vendéglősbe meg kereskedőbe is ritkábban botlok bele. De biztos rossz helyen lakom.

ankica 2019.01.26. 17:49:44

Mr. Flynn Rider. Te most azt hiszed hogy újdonsággal szolgáltál az olvasóknak? Bizony mondom neked, NEM! Amióta van bank kártya, személyi igazolvány, internet "okos telefon" és sorolhatnám mennyi chippel ellátott okirat, azóta mindenkiről tudnak mindent.Nem tisztességes hogy az Orbán Kormánya jutott eszedbe mindezekről.Szerintem tanuljál még egy kicsit, sokat és lehet hogy ragad rád valami értelmes gondolat majd akkor írjál. Köszi

sutyerák 2019.01.26. 17:52:36

a telóba,ha politika szóba kerül véletlenül mindig bemondom,hogy rogán kapja be a fxm,a kis strici meg rohadjon meg,-ne kelljen annyit elemezgetniük.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.26. 17:54:28

@8CyB4: ez mar az "akkor is te vagy a huje bebee" szintje, gondoltam hogy eljutsz ide, de meglepoen gyors volt. legkozelebb kezdheted ezzel :)

sutyerák 2019.01.26. 17:55:31

a legszebb az lehet,hogy a kis stricire is mozdul már az automatiKUSS megfigyelő faxiSSta rendeszerük.

antiinternáci 2019.01.26. 17:57:11

@taga20:

Te mindig nőies vagy, férfi így nem viselkedik.

8CyB4 2019.01.26. 17:57:15

@droid_: Teljesen mindegy, nem mosakodsz ki. Elismerem hogy fogalmazhattam volna sokkal pontosabban es precizebben, de te csak az nem erti mit akartam mondani akinek a tereles es a dezinformacio az erdeke. Mint neked.

taga20 2019.01.26. 17:58:39

@John Brennan: mi van dzsoni, beakadt a tű? vagy félrenyelted a gecit?

vagy mi a fityeszeskurvaanyád van?

eszt a szart, amit ma toltál, aszt nem tudom igazolni a pártköszpontodban!

ebből kurvára nem lesz 400 óra!

taga20 2019.01.26. 18:00:39

@antiinternáci: te meg valami herélt lehecc, me állandóan ide dugod a redvás fityeszes picsádat, de senki nem akar meghágni!

na húzzál az origora kommentelni!

antiinternáci 2019.01.26. 18:02:48

@kocsisj:

Arról beszéltem, hogy a kínai nyomulásnál sokkal komolyabb közvetlen veszélyt jelent az amerikai bolsevisták nyomulása.
Ha dzsungelben vagy, előbb kerüld el a fáról már rád ugrani készülő leopárdot, utána kezdj el gondolkodni azon, hogyan kelsz át a tőled 400 kilómeterre lévő zuharagon

taga20 2019.01.26. 18:03:40

@droid_: te mi a kibaszott fityesz szaros seggedet vered itt a padlóla?

húzzál az origora fityeszretek!

BaGabi 2019.01.26. 18:04:42

És a sok köcsög fideszbuzi geciputtony idejön, és kimagyarázza a dolgot.

taga20 2019.01.26. 18:05:50

@antiinternáci: bazdmeg, téged megvettek a sárgák?

mi a kurvaanyádért ekézed az ország szövetségesét, egy retek bolsevik ország mellett?

te hülye vagy szardarab fityeszpatkány?

gyászhuszár 2019.01.26. 18:08:58

Nézzük a jo oldalát: hamarabb es nagyobb hatékonysággal lehet a lopasokat felderiteni, nyomozasban segitseg stb. Az 5. pont meg rólunk szol ugyan de nem igazan nekunk. Ez inkabb a ner-tagoknak uzenet hogy lehetőleg ne itthon dozsoljenek a nepunk penzen hanem inkabb kulfoldon

antiinternáci 2019.01.26. 18:09:22

@kocsisj:

Ezt a letelepedési kötvényt magyarázd már el.
Én nem értek hozzá...

antiinternáci 2019.01.26. 18:12:31

@taga20:

A Clintonné-féle neobolsevik terrorista neked lehet a szövetségesed, azt elhiszem.
Madarat tolláról...

Orbán veje 2019.01.26. 18:14:25

@steery: Haver előre tudtam, hogy hazudni fogsz. Aki ugyanis olvasta az ominózus Orwell műveket, az semmiképpen sem lehet akkora barom, mint te.

taga20 2019.01.26. 18:17:18

@antiinternáci: bazdmeg, annyira tele van a pofád gecivel, hogy nem is tudod, hogy mit röfögsz fityeszparaszt!

egy pöcegödör vagy, a gazdáddal együtt!

8CyB4 2019.01.26. 18:17:51

@antiinternáci: Egy kommunista allam mellet propagalsz. Igen, madarat tollarol.

taga20 2019.01.26. 18:19:19

@antiinternáci: mit nem értesz rajta te értelmi fogyatékos fityeszork?

mi a kurvaanyádat nem értesz rajta????

antiinternáci 2019.01.26. 18:22:15

@8CyB4:

Szövegértés, értő olvasás.
Tudom, nehéz dolog, de azért próbálkozz...

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.26. 18:23:52

ELTITKOLT HIREK!!!!! FONTOS!!!! KATTINTS!!!!
Fekete fideszes furgonok járják az országot és CIA/NSA felszereléssel mérik be az ellenzéki nickek IP cimeit!!!!! Helyszíni kivégzések is elképzelhetők!!!!! Fegyverbe, vagy legalább egy alufólia kalapot tegyél fel!!!!!

morph on deer 2019.01.26. 18:24:35

@antiinternáci:
“És nem úgy van, hogy számos más, a korábbi hatalmatok által sújtott országból sokkal többen mentek el?”

Kis kedves, a jelek szerint te összekeversz engem Vlagyimír Vlagyimírovics Putyinnal!
Ez nem csak azért hülye ötlet, mert nem is hasonlítunk, - vagy fél fejjel magasabb vagyok, - hanem mert pont pártunk és kormányunk jelenlegi vezére, a csökött csuti fősperma a KGB korábbi üdvöskéjének legodaadóbb szolgája!

Szóval miről ugatsz itt drásaságom, mesélj!

Szerinted ki a bánat határozott úgy, hogy Magyarország a saját fejlesztések és a lehető legképzettebb szakemberek kitaníttatása, és méltó bérezése helyett az üveggyöngyökért robotoló, alúlképzett milliók országává kell változtatni inkább, minden nyugati kizsákmányoló multi legnagyobb örömére!

Naná, hogy a pénzért mennek el innen!
Azért a pénzért, amit az az európai multi fizet, aki már régen megtanulta azt, hogy jól kell fizetni a dolgozóit, mert akkor neki is jobb eredményt produkálnak!
Azért a pénzért, amit mondjuk UGYANAZZAL a munkával keresnek meg, mint itthon, csak az ott elég a tisztességes megélhetéshez, itt meg dolgozz B+ még 400 órát, aztán még rohanj a másod- harmadállásodba, ha nem akarsz földönfutó lenni a saját hazádban!

És ez nem a szabad munkavállalás MIATT van így, hanem azért, mert egy idióta úgy döntött, hogy majd az ország munkaerejének áruba bocsájtásával generál bevételt mindenki rovására, mert nem csak többet lehet hülye stadionokra meg orbitális focista-fizetésekre költeni, de ha kiszolgáltatottab helyzetben vagy, akkor jobban kontrollálható is vagy!

Nézz körül, kis édes, hogy ahol jobb az élet, ott hogy néz ki a jövedelmi és adózási struktúra!

Ha magas a fizetés, akkor magasabb jövedelmi adó - sávosan többkulcsos rendszerben - folyik be az államhoz, többet keresel, többet vásárolsz, több forgalmi adót fizetsz, ami ugyancsak emeli az állam bevételeit.
Közben mivel a munkabérek - meg a járulékok is - magasabbak, az általuk előállított áruk ára is magasabb, ami viszonzás képpen nem csupán magasabb forgalmi adót generál, de több bevételt is az üzleteknek, vállalkozásoknak, stb, szóval jobban pörög a gazdaság!

Eközben az állam bevételei is magasabbak, több juthat infrastruktúra fejlesztésre, oktatásra, egészségügyre, meg ilyesmik.
Ja igen, a fociklubok/csapatok meg vagy el tudják tartani magukat, és megfizetni a játékosaikat, vagy meg nincsenek, mert miért lennének, ha nem elég jók, ugye.
Nyilván hülyék, mert nem tartak el ingyenélőket mindenki rovására...

De mint tudjuk, orbán ezt is “jobban” tudja. Meg is látszik az eredménye, ugye.

Polírozd vígan tovább a gazdi alfelét, hiszen a hozzád hasonló lelkes cselédnép biztosítja pártunk és kormányunk korlátlan hatalmát, csak így tovább, van mire büszkének lenned, valóban!

Gratulálok..

8CyB4 2019.01.26. 18:25:28

@antiinternáci: elolvastam megegyszer. Egy kommunista allam mellet propagalsz azzal hogy a fenyegetest realtivozalod.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.26. 18:36:03

@8CyB4: hat ja, ez nem a te napod. csinalj egy masik nikket, aztan allj be a taga melle, latod azzal nem lehet tevedni :)

taga20 2019.01.26. 18:40:56

@R.V.J.: anyádat erőlköcc fityeszretek! mennyé haza, igazolom, hogy éjfélig fityeszjobbágy voltál!

taga20 2019.01.26. 18:42:49

@droid_: te magyar vagy, vagy leningrádból tolod fordító programmal?

a tetves kibaszott fityeszes kurvaanyádat baszd telibe fityeszork!

morph on deer 2019.01.26. 18:47:59

@ankica:
“Nem tisztességes hogy az Orbán Kormánya jutott eszedbe mindezekről.”

Ezzel csak az a baj, hogy az orbán kormánya láthatóan Putyin kezében van.
Ezért is megy arra, amerre Vlagyimír Vlagyimírovics irányítja.

Sajnos az is lehet, hogy te közben Magyarország kormányára gondoltál...
Hát ja.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.26. 18:49:45

@taga20:
Frédikém nem áll neked jól kakastollas csendőrködés! Inkább ugorj be a lábbalhajtott szekeredbe és szaladj le az Ökörköri körbe! Ott aztán szívlapáttal kenhetitek egymásra a tesztoszteront!!!

cso zsi 2019.01.26. 18:50:36

@sutyerák: Óvatosan a teló melletti beszélgetéssel. A mai mobilok "hallgatóznak", a mikrofon folyamatosan megy.
Elég beszélgetned valamiről, vagy többször kimondani. Egy-két napon belül ott lesz a google-találatok, ill.a face hirdetések között, anélkül, hogy rákerestél volna.

cso zsi 2019.01.26. 18:52:44

@droid_: Ez nálatok szokás, hétvégén két-három nickkel nyomul ugyanaz a beosztott, aztán az a nick vagy nem tér vissza, vagy fél év múlva jön elő a sírból. Más meg itt van 15 éve.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.26. 19:09:28

@cso zsi: hehe, itt irta a csopi feljebb, hogy neki 15 nikkje van. o is velem van, barmit is jelentsen ez? telefonos kommentedre valami forrast adjal legyszi, beleolvasnek.

Hegyimеdve 2019.01.26. 19:19:29

@R.V.J.: Ekkora a pánik, hogy friss nickeket kell gyártani?

cso zsi 2019.01.26. 19:20:57

@droid_: A "hallgatózó" telefonra gondolsz?
Tapasztald meg magad. Működik.
A Philips (nevű) tv-gyár alegújabb tévéjét reklámozza (pedig tavaly óta vana hazai piacon ilyen készülék), hogy a távirányítóba épített mikrofonnal vezérelheted a tv-t, kereshetsz velejutyúbon, nem kell gépelni a hátoldali billentyűzettel.
ÉS!!! kihangsúlyozza, hogy csak a gomb megnyomása alatt megy a mikrofon.

Orbán veje 2019.01.26. 19:21:50

@droid_: Haver! Rólad aztán nehéz eldönteni, hogy melyik nickeden vagy a leghülyébb.

És azé, mert mindegyiken tövig szopod az orbán faszát. Mi lenne ha néhányon csak félig-meddig tennéd, vagy mondjuk úgy tessék-lássék módon. Hadd tudjon már dönteni a zsűri.

Hegyimеdve 2019.01.26. 19:24:08

@antiinternáci: Te faszkalap! Értelmes vállalkozó már nem fog semmibe, mert ha valami sikeres lesz rögtön megjelennek a fideszesek kitúrni az üzletből.

Hegyimеdve 2019.01.26. 19:26:44

@rallus: "Az Eurostat legfrissebb adatai szerint Magyarországon növekszik legjobban, több mint négy százalékkal a háztartások reálértéken korrigált, rendelkezésre álló, egy főre jutó jövedelme." -Aha, és akkor hogy lehet hogy Bulgária után mi vagyunk a második legszegényebbek?

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.26. 19:28:58

@Orbán veje: ne faraszd magad, te is scrollozos nikk vagy, nem olvaslak.

Hegyimеdve 2019.01.26. 19:30:21

@Helga Beauty Salon: Tényleg! Jogos taga kérdése, miért nem az origón vagy? :-D

Hegyimеdve 2019.01.26. 19:31:15

@droid_: Ááááá.. dehogy olvasod, csak reagálsz rá. Szánalmas vagy.

6.Lenin 2019.01.26. 19:31:21

@Hegyimеdve:

Ezek szerint a nem fideszes vállalkozók mind veszteségesek. A top 100-ban csak fideszesek vannak.

taga20 2019.01.26. 19:33:14

@droid_: a kurvaanyádat ruszki droid!
inkább pucold a járdát az ermitázsnál, annak lenne értelme. amit itt művelsz, az egy nulla!

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.26. 19:33:21

@cso zsi: eleg sokszor van mellettem a telefonom, sokmindenrol beszelek, megis mindig azokat a reklamokat kapom, amire korabban rakerestem, mar ami atmegy a szuresen. most kezd leszokni rola, hogy egy het bookingos pozsony utan szlovak reklamokat toljon, szoval en egyaltalan nem tapasztalok hasonlot. van valami modszer, hogy mit kell neki mondani, hogy odafigyeljen?

a tv dolgot nem ertem. hangsulyozza a gyarto, hogy a hangvezerles gombnyomasra mukodik, tehat nem? vagy hogy kell ezt erteni?

taga20 2019.01.26. 19:34:52

@6.Lenin: na má csak te hiányoztál és manduro!

ezek szerint, a fityeszes maffiózok, ha nem közpénzt zabrálnak, akkor végük van!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.26. 19:35:53

@Hegyimеdve:
Nem olvastad cikket???? Jön a feketeautó és belelőhetnek az árokba!!! Töröld te is azonnal a nicked, lehet éppen most mérnek be!!!! Ha bealufóliázod a géped, vagy a telefonod és újra regisztrálsz akkor biztonságban leszel!!!!! TERJESZD TE IS, DE NE OSZD MEG A FACE-EN, VESZÉLYES LEHET!!! MUSZÁJ LEMÁSOLNOD ÉS KIRAKNOD SAJÁTODKÉNT A PROFILODRA!!!!!!!

antiinternáci 2019.01.26. 19:36:40

@morph on deer:

Nem az állam feladata, hogy innovatív ágazatokba fektessen be. Neki a feltételeket kell biztosítani: infrastruktúra, képzett szakemberek, törvényi, adózási szabályzórendszer. Tehát a lehetőség megteremtése az állam dolga, beruházni, befektetni a vállalatoknak kell.

Légy szíves, mondd meg nekem, a fentiek közül mi nem áll rendelkezésedre, hogy holnap megalakíthass egy olyan high-tech céget, ahol a magas hozzáadott érték miatt havi 2-3 milliót fogsz fizetni az embereidnek, és meg magadnak is 10 milliót. Mert akkor a te 10-20-100 embered biztosan nem akar majd külföldre menni.

Most komolyan azt akarod mondani, hogy tudnál csinálni egy ilyen céget, de kicseszel a Zorbánbal, és nem csinálod meg, mert ez a szemét nagyon levitte az adót???
Vagy most akkor másokat fikázol, hogy miért nem csinálnak olyan cégeket, termékeket, szolgáltatásokat amit magad nem tudsz? Persze, ha mások tudnának, az is jó lenne, mert akkor tudnának neked jobb fizetésért munkát adni. De nem tudnak. Vagy titkolják.

De nézzük a másik oldalról.
Ha a vízvezeték-szerelő cég 1,5 milliót, tehát kb. "tisztességes bért", a jelenlegi háromszorosát fizet az alkalmazottjának, te majd ki fogod fizetni a csöpögő csap javításáért a jelenleginél 2x magasabb javítási díjat?
Nem. Illetve csak akkor, ha te is 3x többet keresel.

Megérted ezt? Bért jelentősen növelni a versenyszférában csak a termelékenység növelésével lehet érdemben. A vállalkozás akkor tud többet fizetni, ha a bevétele nő, vagy a költsége csökken. Ugyanannyi bevételből és költségből hogyan fizessen többet?
Olyan nincs, hogy a jelenlegi teljesítményért (=bevételért, profitért) legyen sokkal több pénz.
Ezért is érthetetlen, hogy Zorbánoztok a versenyszféra bérei esetében. Hiszen nem a kormány fizet, hanem a cégek. Az állami szférában tud a kormány emelni, illetve a minimálbéren és az adózáson keresztül tud hatni a magán szférára is. A mininálbér meredeken emelkedett, a bérhez kötődő adók csökkentek...

Nincs szó arról, hogy ez lenne a létező világok legjobbika. De az elvakult vagdalózás, amit csináltok, teljesen értelmetlen.
Az innvatív termékeket ne a kormány(ok)on kérd számon, az a mi feladatunk lenne. De nem tudunk olyat kitalálni, alkotni, mint a Samsung, az iPhone, a Tesla, Microsoft, stb... Ez a mi hibánk, nem a Zorbán hibája, de még csak nem is a Fletóé. (Na jó, ez azért fájt...)

taga20 2019.01.26. 19:39:17

@Hegyimеdve: itt szoktak az ilyen fityeszdroidok tátott szájjal rohangálni.

ezeket a fityeszesgazdáik gecinek se nézik. mi viszont itt szarnak nézzük őket, ezért hálásak:)

ez a mekfejtés:)))

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.26. 19:39:43

@Hegyimеdve: akkor tudjad jobban, hogy mit olvasok el. na mire valaszoltam abbol amit irt? ja semmire, akkor biztos olvastam. latod a tiedet elolvastam.

cso zsi 2019.01.26. 19:44:12

@droid_: Androidos a szerencsétlen tv-je, attól iskitelik bármi. Pont, mint fentebb néven nem nevezett gyártó mobiljaitól. (nyugi, a többi is olyan).
Kikapcsolható a funkció, de alapértelmezettként be van kapcsolva, hogy megtaláld a telót alakásban, ha szólítod. Angolul. Mégis érti a magyart, ha reklámot kell az orod alá tolni.

antiinternáci 2019.01.26. 19:44:18

@Hegyimеdve:

Bizonyíték?
Nem kellene minden faszságot beszopnod, amit a bolsevista hazugság és gyűlöletsajtó a szádba ad.
Vicces ez a rémhírnek szánt balféknyúz.

antiinternáci 2019.01.26. 19:51:03

@8CyB4:

Én a neobolsevista förtelem ellen vagyok, nem a kínai kommunista állam mellett.
(Ami mondjuk annyira kommunista egyébként, mint amennyire a ballib média igazat mond: 1%-ban esetleg.)

8CyB4 2019.01.26. 20:00:00

@antiinternáci: definiald a neobolsevista fortelmet, foleg a exbolsevistakal feltotott fidesz arnyekabol erdekel, megis mit jelent ez szamodra.

Hegyimеdve 2019.01.26. 20:02:19

@antiinternáci: Faszfej! vagy 20 vállalkozó ismerősöm mondja ugyanazt.

Hegyimеdve 2019.01.26. 20:04:03

@droid_: Ja hogy neked úgy kell kisilabizálnod néhány mondatot? bocs, nem tudtam, hogy dislexiás vagy. Ja, nem. Tudtam.

taga20 2019.01.26. 20:11:48

@antiinternáci: te most a fityeszmaffiát ekézed? nem lesz ebből bajod droid?

a végén még szétszerelnek!:)))

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.26. 20:14:35

@Hegyimеdve: mit is szeretnel tolem egesz pontosan? van valami mondanivalod?

@cso zsi: hat ez igen erdekes. csak akkor tud magyarul ha hallgatozni kell. mik vannak.

Bambano 2019.01.26. 20:15:02

@antiinternáci: "Nem az állam feladata, hogy innovatív ágazatokba fektessen be. Neki a feltételeket kell biztosítani: infrastruktúra, képzett szakemberek, törvényi, adózási szabályzórendszer."

kishantos kishantos kishantos kishantos

megvolt mindenük a világszínvonalú munkához. azután jött egy ner lovag, és szépen padlóra estek csupasz fenékkel. a kormány nekik miért nem biztosította a jogokat, amikről itt papolsz? és kishantos csak egy példa a sok közül.

mondok másik példát. csinálsz egy jó kis céget, de elköveted azt a hibát, hogy indulsz közbeszerzésen. meg is nyered, elvégzed a melót, majd nem fizetnek ki, így megy a céged meg mindened a levesbe. vagy amikor padlóztál, jön egy ner lovag és felvásárolja aprópénzért.

vagy például nem hitech dolgokban utazol, csak veszel egy nagy teherautót, és fuvarozni kezdesz. tisztességes kétkezi munka, megbecsülésre méltó. esetleg elköveted azt a hibát, hogy szerződsz az állammal. majd az állam a nyakadba sóz egy kilométer arányos úthasználati díjat, amivel a költséged több lesz, mint a bevételed, de a szerződést nem hagyja módosítani.

vagy például fél élet munkájával összeraksz egy internet szolgáltatót. és akkor jön egy barom nerlovag, aki kitalálja, hogy tök jó ötlet olyan mértékű adót kivetni az internet szolgáltatókra, amik többe kerülnek, mint az előfizetési díj. szerencsére ezt a verziót a népharag eltörölte, de ettől még ez a kormány az abszolút idióták között játszik azzal, hogy nagyobb adót vet ki, mint a bevétel. de ugyanez a banda megcsinálta azt is, hogy az internet szolgáltatási infrastruktúrára akkora adót vetett ki, amit nem lehetett megfinanszírozni, így sok helyen egyszerűen lebontották a hálózatokat. volt olyan hely is, ahol állami támogatással épített hálózatokat bontottak le, mert veszteségessé tették egy rendelettel.

az is nagyban "segíti" a vállalkozások beindítását és fejlesztését, hogy amikor az állam a megrendelő, sose lehetsz biztos, hogy egyáltalán valaha kifizetik-e a számládat. az áfát azonnal be kell fizetni, nincs mese, de a számládat vagy kifizetik, vagy nem. építőiparban, útépítéseknél hallani, hogy hosszú cégláncolat közepén levő céget becsődöltetik, a sok alvállalkozó meg hoppon marad. jobb esetben fizetnek 6-9 hónapra, de az áfát már rég behajtották, a banki hiteled meg ketyeg. na erre csinálj gazdasági tervet.

vagy törvény van rá, hogy ebben az országban mindenki bűnt követ el és meg kell büntetni. utána jön a nav, akinek teljesítenie kell a büntetési kvótát, erre előhúzzák a fordított bizonyítási kényszer nevű jogi ökörséget, és juss velük eredményre.

ebben az országban normális ember nem vállalkozik, mert túl magas az igazgatásból eredő kockázat. ennek egyik következménye, hogy azok a fiatalok, akik most tudnának vállalkozni, elhúznak a fenébe, és vagy kint dolgoznak, vagy kint vállalkoznak más államok javára.

szerintem két dolog megváltoztatásával lehetne ezen javítani:
1. törvényalkotás környékéről kitiltani a jogászokat. ezentúl törvényt matematikus írjon, formális logika szabályai szerint megfogalmazva.
2. döntéshozó csak olyan ember lehessen, aki dolgozott már munkahelyen.

rallus 2019.01.26. 20:16:45

@Hegyimеdve: Ez a hátránya, ha a kábelgyűjtő és égető kamara tagja vagy... Már nem megy a színesfém biznisz....

HaD 2019.01.26. 20:21:40

Ennél sokkal rosszabb a helyzet író úr:)

morph on deer 2019.01.26. 20:22:13

@antiinternáci:
“Vagy most akkor másokat fikázol, hogy miért nem csinálnak olyan cégeket, termékeket, szolgáltatásokat amit magad nem tudsz?”

Ezzel pár évtizedet késtél, mert ezen már bőven túl vagyok. Ráadásul pár ezer kilométernyire innen is, most képzeld.
Így aztán most mint nyugállományú szájtépő tevékenykedek, merő hobbyként. Mert megtehetem.

Amiről viszont én beszéltem az nem az, hogy a kormánynak cégrket kéne alapítani, hanem az, hogy a tudományos és technológiai fejlesztésekhez megteremtse a feltételeket, hogy az oktatást arra szintre emelje, ami szükséges ahhoz, hogy nagytudású, élvonalbeli szakemberek kerüljenek ki, akik az élet minden területén képesek magas szinten teljesíteni!

És itt nem a bibliai ismeretekre gondoltam, amiből ugyan a magyar diákok sokkal jobbak, mint a többi európai ország diákjai - az oktatási államtitkár szerint, - de ehelyett a szövegértést mérték a nyavalyás külföldiek, mert valahogy a biblia ismerete nem egy kurrens érték manapság..!
Hát ki a franc gondolta volna, nem?

És nem értelmetlen, kamu “futballakadémiákat” telepíteni határokon innen és túl, hanem mondjuk XXI. századi képzést adó informatikai oktatóközpontokat, nem lovardákra költeni a közpénzt, hanem tudkmányos fejlesztésekre, és még napestig sorolhatnám!

Amúgy a minimálbért SEM az állam adja, - tehát valóban lehet büszkén verni más farkával a csalánt, csak nem elegáns.

Amit pedig végképp nem fogtál fel az az, hogy a “legyünk a legolcsóbbak Európában” egy végzetesen téves elképzelés, - aminek sajnos már érik a gyümölcse, - többek közt azért is amit elmondtam!

Nézz jól körül, az úgynevezett jóléti államokban semmi sem olcsó, a munka pedig végképp nem az, és mégis jobban élnek mint mi, és ez a következő ötven is így lesz.

Az is igaz, hogy arra felé a politikusok és állami tisztségviselők és/vagy családtagjaik nem a hivatali idejük alatt szoktak milliárdossá válni.
Még a szomszédjuk sem, most képzeld!
Hát ki a franc érti ezt a hülyeséget itt a Kárpát medence környékén, mi?
Ilyen cudar az élet...

Oldfos 2019.01.26. 20:25:34

@antiinternáci: neobolsevikmint a rohadt házmester BajszosSzar Geci Laci ?
Vagy az exkommunista ujságíró (szocializmust dicsőitő)Bayer Faszzoó Zsótipatkány ?

taga20 2019.01.26. 20:30:00

@rallus: ha nem hagyod abba az ostoba faszságaidat, akkor akszelrözse haveromat rád küldöm fityeszdroid!

szét fok szedni, te retek fityeszdroid!

rallus 2019.01.26. 20:45:15

@taga20: Te annyira bájos esszenciája vagy a ballib szürkeállomány intellektusának, hogy még az ordenáré stílusod ellenére elolvasom néha értékes hozzászólásaidat.
Maradj meg ilyennek!

Helga Beauty Salon. 2019.01.26. 20:48:10

@Hegyimеdve: Tényleg! Jogos taga kérdése, miért nem az origón vagy? :-D.......

Miért? Ez nem az Origo?

taga20 2019.01.26. 20:49:39

@rallus: nem akarok viszont udvarolni, de néha fején találod a szeget.

csak az a bajod, hogy az erő sötét oldalára álltál.

zenét bírod fityeszork? akkor nesze:))))

www.youtube.com/watch?v=bojvCjxGtBY&list=RDbojvCjxGtBY&start_radio=1

taga20 2019.01.26. 20:53:24

@Helga Beauty Salon: te bazdmeg akkor is eszt kérdezed, mikor seggbe basznak?

most ne mondd aszt, hogy csak ilyen kurvák vannak a fityeszretekoldalon, mint te!

zenét bírod szripio? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=hqZGvkF00DI&start_radio=1&list=RDhqZGvkF00DI

rallus 2019.01.26. 20:58:23

@taga20: A te stílusbravúrjaid után a lélek megnyugtatására ajánlanám az utóbbi évek szerintem legjobb cd.jét: Mini Acoustic World - Bartók on Rock

ankica 2019.01.26. 21:04:24

@morph on deer: Szeretném ha be is bizonyítanád hogy Orbán Putyin kezében van, jobb ha tőlem tudod, sokkal magasabb rendű kézben van! Itt azért én is szeretnék tőled kérdezni valamit, az előző kormányok kinek a kezében voltak, ha tudod a helyes választ ne habozzál, írd meg kérlek.

]{udarauszkasz 2019.01.26. 21:13:42

Egy kis "osszeeskuves-elmelet":
Nemetorszagban, Ausztriaban is ez megy, Kinaban is, Angliaban, Ausztraliaban is.
Ennek kozponti hatalom szaga van.

antiinternáci 2019.01.26. 21:14:29

@8CyB4:

Erőszakos, baloldali liberális politikai szélsőség, amely a normalitás és tisztesség felszámolására törekszik, ennek érdekében terrorizálja a társadalmat, támadja a kulturális nemzetet, a családot, korlátozza a szólás- és véleményszabadságot, rágalmaz, hazudik, gyűlölködik, bomlaszt.
Erőlteti, támogatja a kártékony, törvénytelen, tisztességtelen, erkölcstelen, közösségeket romboló jelenségeket, mint pl. az illegális bevándorlás, a különböző aberrációk, a bűnözés.

Alick 2019.01.26. 21:21:06

Csak felzárkózunk az USA-hoz, Kínához és a többi úgymond fejlett országhoz. :(

8CyB4 2019.01.26. 22:23:47

@antiinternáci: tehat az orosz propaganda?

John Brennan 2019.01.26. 22:28:57

@taga20: hehe
hálás vagyok primitív hozzászólásaidért

antiinternáci 2019.01.26. 22:32:39

@8CyB4:

Nem tudom milyen az orosz propaganda, én csak az internácikat nézem, hallgatom, olvasom. Szóval csak a bolsevista propagandát ismerem, amit az ÁVÓ Rádió, a B1, a 444, stb... nyom.

Orbán veje 2019.01.26. 22:35:13

@antiinternáci: Haver! Gyönyörűen hazudsz, még a köztévé is megirigyelné. Szétbasztátok a gazdaságot, nincs termelékenységnövekedés, az állami szféra rohad, menekül aki tud, a fél ország minimálbéren gályázik, közben a rohadék fidesz vezetők meg milliárdosok lettek a strömanok által.

Haver, most komolyan! Te mi a retkes hazug fideszes kurva anyádért nem az origón dolgozol?

mgdé 2019.01.26. 22:44:31

@rallus:

Tájékozatlan vagy. Lett volna jó félévük üzembe helyezni. Csak hát ... Valamint, a hardware-t elég egyértelműen nagyjából dupla áron szerezték be, s ennek bizony nyilván volt oka ... Kérdezz meg pár emberkét négyszemközt azok közül, akik még évekig jártak emiatt bíróságra. Adjak pár nevet?

mgdé 2019.01.26. 23:00:33

@taga20:

Inkább küldd be művelődni a muzejba, nagyon jó képek vannak odabenn, ajánlom mondjuk Greco Péter és Pál-ját. Mondjuk egyikük képe se hasonlít egyetlen főkormányfőpártizé arcvonásaira sem. Vajon miért? :D

antiinternáci 2019.01.26. 23:51:22

@Orbán veje:

Hogy lehet, hogy ti ballibbantak mindig csak a pénzre lyukadtok ki?
Tegyük fel, hogy a fideszesek lopnak. Miért lenne az jobb nekem, ha nyernétek az "ezek is lopnak" kampány révén, és utána helyettük ti lopnátok?
Hiszen amikor a legutóbbi Gyurcsány-dúlást tartottátok, akkor még az országot is szétcsesztétek, nem volt elég az égig érő korrupció, meg a lopás...

LebensraumamOsten 2019.01.27. 00:01:07

@antiinternáci: Már számolhatjátok a hátralevő időtöket. Elárulom: 5 évnél kevesebb. Egynél több.
Addig is nézzétek szorgalmasan a venezuelai és ukrán híreket, hogy fel tudjatok készülni. Hehe.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2019.01.27. 00:18:07

@PomberMaci: "Az USÁról még nem hallottál ugye? Az egész technológiát ott találták fel és ott járatják csúcsra. "

NEM. ismétlem, nem. egy rakat "világújdonság" van kínában, értsd. olyan fejlesztések, technológiák valósultak meg, amelyek sehol máshol nincsenek (jelenleg) gyakorlatban, CSAK kínában (ill. bizonyos elemeket már elkezdett exportálni kína).

kiváló summa magyarul:
444.hu/2018/07/30/az-ai-alapu-megfigyeloallam-komoly-kihivoja-lehet-annak-a-vilagrendnek-amit-350-eve-ismerunk

angolul: az MIT újságjának cikke: www.technologyreview.com/s/611815/who-needs-democracy-when-you-have-data/

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2019.01.27. 00:33:16

@midnightcoder2: "nem tapad vér a kezükhöz" (mármint kínának).

Hát kínának is van elég sok piszkos ügye, csak általában az országon belül folyik a "vér":
"belügy"-ről szokás beszélni, azaz KÍNA BELÜGYE-iről van szó. Tehát, ha lágereket csinál kína, akkor az kína belügye, ha pár 1000 civilt megölnek (pl tűntetőket, stb, Tiennamen-tér valódi története pl. ezt nézzétek: www.theguardian.com/world/video/2018/jun/05/tank-man-what-happened-at-tiananmen-square-video-explainer ), az kína belügye.. stbstb...
nincs itt kérem miről beszélni, mindenki menjen szépen haza..

[ lágerek, újgúrok, stb: 444.hu/2018/05/21/tobb-szazezer-ember-lehet-kinai-atnevelo-taborokban
ill.: 444.hu/2018/08/10/ensz-akar-egymillio-ujgur-is-lehet-titkos-taborokban-kinaban ]

Törpvadász 2019.01.27. 02:19:24

@antiinternáci: Akkor a válasz. Nekem mindegy, h Gyurcsi v Orr bán lop. NE tegye Egyik Se!!!! És a mostani korrupt banda a sok száz milliárdos lopásával Semmivel nem szimpatikusabb, mint az előző ideológia csapatai a mérföldekkel kispályásabb sok száz milliók lopásával!!! NE lopjon Senki Sem!!! Aki meg igen az húzzon a retkes börtönbe, ahová való! Lesz..om hogy milyen a zászló meg a kicseszett idológia! Én dolgoztam meg azért a pénzért amit ő gusztustalanul kilop.

Törpvadász 2019.01.27. 02:24:10

Kína tragédia. Nem hiába ömlött a Rogán oly zseniális módszerével (letelepedési kötvény) a kínai hazánkba. És a megfigyelesekre: a gyáva és diktatórikus rendszerek sajátja ez, azok rettegnek folyton. Akkor most miért is kell, ha Orr bánék annyira biztosak magukban??? Ja, hogy mégsem azok....

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.01.27. 06:44:57

A kurva anyját ennek a kormánynak, de főleg a vezetőjének.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.01.27. 06:49:34

@LebensraumamOsten: Minden putyinbérenc illiberalokrata úgy jár. A heréjüket fogjuk a torkukon lenyomni, úgy hogy közben nem távolítjuk el a zacskójából.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.01.27. 06:50:34

Kifizették az IMF hitelt. Ja. Így. A sok hülye meg benyalja hogy Magyarország jobban teljesít. Na! Sok fideszes hülye! Most tapsoljatok! Gyere MICIMACI! Magyarázd meg!

index.hu/gazdasag/2019/01/26/orban_kormany_devizakotveny_allamadossag/

"Masszív, nagyjából 260 milliárd forintos kifizetéssel indult az év a magyar államnak. Lejárt ugyanis egy 1 milliárd eurós devizakötvény, méghozzá az első olyan, amit már a 2010-es választások után az Orbán-kormány bocsátott ki, még 2011 májusában. A kötvényt akkor 6 százalékos hozammal adták el – írja az mfor.hu.

Az euró árfolyama a lejárat napján, január 11-én 321,4 forint volt. Mivel azonban a kötvény egy részét már előtörlesztette a magyar állam, most 811 millió eurónyi fizetnivalója maradt, átváltva ez 260,6 milliárd forintnyi megfizetendő tartozást jelentett. Csak érdekesség, de a kötvény kibocsátásakor a forintot az euróval szemben a mostaninál nagyjából 20 százalékkal jegyezték erősebben: 2011. május 11-én az MNB által jegyzett árfolyam 263,36 forint/euró volt, vagyis akkor 263,36 milliárd forintot ért a kötvény, aminek csak az előtörlesztés után fennmaradt részéért majdnem ugyanennyit fizettünk vissza."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.01.27. 06:53:18

@antiinternáci: Nézzük csak a szigorú számokat! A többi duma.

2002
államadósság 44 milliárd euró
manyup 2 milliárd euró
valutatartalék 10 milliárd euró

mérleg -32 milliárd euró

2010
államadósság 78 milliárd euró
manyup 10 milliárd euró
valutatartalék 34 milliárd euró

mérleg -34 milliárd euró

2018
államadósság 91 milliárd euró
manyup 0
valutatartalék 24 milliárd euró
Eximbank adóssága 2 milliárd euró

mérleg -69 milliárd euró

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.01.27. 07:22:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Hát bizony a nagylábonélés, dőzsölés, korrupt pénzszórás ezzel jár, hogy az állam elszegényedik. Kádárék ugyanezt csinálták, láthattuk mi lett belőle. Orbán tulajdonképpen Kádár utódja annyi különbséggel, hogy orbán még feudális dzsentri uraságként is pöffeszkedik.

rallus 2019.01.27. 07:41:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ebben az a borzasztó, hogy hiába hagytak Bajnaiék egy ragyogó állapotban levő gazdaságot és hatalmas pénzt a kincstárban, Orbánék mégis külföldi hitelt vettek fel, hogy az IMF hitelt törleszteni tudják...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.01.27. 07:56:25

@rallus: Gyenge a iróniád. A leírt számokból cáfoljál csak egyet! Menni fog? A PR duma nem kell, csak a szigorú számok az érdekesek!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.01.27. 07:59:39

@rallus: Különben a hitel felvétel mutatja, hogy akkor Orbánék nem merték a valutatartalékot csökkenteni. 2011 még emelték a gázárat, 2012-ben csökkent 2 százalékot a GDP, a manyupból és az újabb hitelből fizették a kamatokat. Ez az ő gazdasági csodájuk. Meg hogy még előzzük Bulgáriát gazdaságilag.

Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön 2019.01.27. 08:01:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Orbánt a Eus ezermilliárdok tartják lélegeztetőgépen. Ez látszott, amikor december elején már semmire nem volt pénz, hozták a megszorító csomagokat, majd amikor utalt az eu nagy nehezen hónapok múltán, akkor megint elkezdték szórni a pénzt. Orbán retteg ezen források megszűnésétől, nemhiába kuncsorog putyinnal, kínánál. Ez a kretén még arra sem képes, hogy felfogja:a ruszkik szegényebbek, mint mi, kína meg szarik a pofájába, ha nem lesz haszna, az itt befektetett tőkéből. Ingyen egyik sem fog semmit adni, arra csak a liberális európa képes, mert azoknak van egyedül szívük.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.01.27. 08:08:17

@Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön: A liberális Európa azért ad pénzt hogy fejlesszünk infrastruktúrát az összeszerelő üzemeikhez.

midnightcoder2 2019.01.27. 08:16:02

@szorokin: Tény hogy házon belül vannak kevésbé szép dolgok, de ez mostanság azért messze nincs egy kategóriában egy-egy háborúval. Igazán durva dolgok Mao elvtárs idejében történtek, na akkor tényleg tízmillószám hullottak az emberek. Viszont ha nagyon visszamegyünk az idõben, az USA múltjában is vannak csúf dolgok, és itt nem csak arra gondolok, hogy Martin Luther King elõtt milyen volt ott a négerek helyzete, de Pl. arra is, hogy maga az USA is "jó" indiánok csontjaira épült.

Ami biztos: Kína a munkára épít, és nem afféle világméretû rablólovag mint az USA.

Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön 2019.01.27. 08:18:01

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ezeket honnan ollóztad össze? Így szépen, szaftosan még nem láttam együtt. Ezekhez még add hozzá az eus pénzt, mert az csak úgy ingyen van, minden évben. Akkor majd látszik mi a szummája az egésznek.

antiinternáci 2019.01.27. 08:19:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Az államadósságnak a gdp-hez mért aránya a lényeg, nem az abszolút értéke.
Ha az lenne fontos, akkor az USA 20 billió dolláros adósságát ajánlom figyelmedbe.

-52% volt 2002-ben
-78% volt amikor az Lqró átadta
-73,6% volt 2018 végén

A többi rizsa.

Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön 2019.01.27. 08:23:03

@midnightcoder2: Kína a saját nemzetének munkásainak halálra dolgoztatásával ér el sikereket. És azt is hagyja, hogy olcsón dolgoztassák polgáraikat más nemzet gazdasági szereplői. Ugyanolyan rabszolgatartó patkányok, mint orbán. A kommunista, autokrata Kínáért nem hozok örömkönnyeket. Akkor már inkább százszor az indiánok, mint a saját nemzetem.

midnightcoder2 2019.01.27. 08:24:30

@Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön: Orbán azt látja, amit a hazai baloldal nem igazán, hogy a jóléti liberális Európa napjai meg vannak számlálva. Már rég nem az a világhatalom ami még 30 éve is volt, és ami a nagyobb baj, hogy napról napra egyre kevésbé az. Ma két hatalom kezd körvonalazódni: a hadseregére építõ USA és termelésre építõ Kína. Mind a kettõ egyre fejlettebb technológiával. Mellette ott van még Oroszország akinek nem nagyon van technológiája az atomon kívül, viszont van energiája és hadserege, és itt van Európa ami egy kedélyes szociális otthon, ahol Pista bácsi kényelmesen termeszti a hátsó udvarban a gendersemleges biobarackot, miközben a szomszéban pár milliárd éhezõ kannibál feni a fogát a barackra és Pista bácsira.

Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön 2019.01.27. 08:27:54

@antiinternáci: A gdphez mért addósság szemfényvesztés. Ha nincs gdp, vagy mínusz lesz, egy válság pillanatok alatt bedöntheti a rátát, mint Gyurcsány idejében. Igy járt nagyon sok ország a válság alatt, mint az usa is. Kínát nem említem, mert ott mindent kozmetikáznak és manipulálnak, azt sem hiszem el, amit kérdeznek.

midnightcoder2 2019.01.27. 08:31:42

@Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön: Kínának - akárcsak Orbánnak - nem igazán volt mozgástere. Ma a gazdaság nem úgy mûködik, hogy a Párt elhatározza hogy akkor most ide építek egy szép nagy napelemgyárat, a sok szorgalmas proletár pedig nekiáll és felépíti vályogból, mert a gyár ugyan állni fog, de napelemet kurvára nem fognak tudni gyártani benne. Ahhoz, hogy ma neked gazdaságod legyen, leginkább tõkére van szükséged, illetve az abból vásárolható tudásra és technológiára. Az pedig sem a kicsi kínaiknál nem volt meg, sem nálunk. Ha van tõkéd akkor vásárolhatsz tudást és technológiát - így lett az amerikaiaknak atombombájuk - sõt, ha van egy megfelelõ háborúd akkor rabolhatsz is magadnak - így lett az amcsiknak ûrkutatásuk, de ugyanez igaz az oroszokra is. De ha semmid nincs csak egy rakás lelkes jómunkásember, akkor max. összeszerelõ üzemet tudsz csinálni, és reménykedni benne, hogy a beszállítók elõbb-utóbb elkezdenek önálló termékeket is gyártani. Ezt az utat járta be anno Japán, és ezt járják a kínaiak is. A másik megoldás a népi kohó, ezt is kipróbálták a kicsi kínaiak, de nem jött be nekik. Orbánnak sem hiszem hogy bejönne.

Helga Beauty Salon. 2019.01.27. 08:33:06

"2017-ben 234, 2018-ban már 532 facebookozóról kért adatokat a kormány – adta hírül az Átlátszó."

Ha meg ittasan vezetsz, akkor megszondáz és elveszi a jogosítványodat a KORMÁNY!
Idióta Átlátszó!

midnightcoder2 2019.01.27. 08:33:09

@Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön: " A gdphez mért addósság szemfényvesztés. Ha nincs gdp, vagy mínusz lesz, egy válság pillanatok alatt bedöntheti a rátát, mint Gyurcsány idejében."
Ez pontosan így van. És nem csak nálunk, hanem egész Európában. Azzal az apróbb pontosítással, hogy Fletó idején már a válság elõtt bedõlt a GDP.

antiinternáci 2019.01.27. 08:38:11

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Magyarország gazdasági eredményeit csak olyan országokhoz lehet hasonlítani, ahol szintén volt Gyurcsány-dúlás.
Könnyű azoknak, ahol nem volt szadeszmp, az égig érő ostobaság és mérhetetlen tehetségtelenség kormányzata. (Persze az elvtársaktól megszokott óriási lopás és korrupció mellett. A régi kommunisták a falcak tyúktolvajai, munkakerülői voltak. Az evolúció gyors volt, mert pár évtized alatt már gyárakat, bankokat, országok jövőjét lopták...)

Légy szíves, mutasd be mindazon országok gazdasági állapotát, ahol volt még Gyurcsány-dúlás.
Pl. Szlovákia: 2007 utso negyedév 13% gdp növekedés. Nálunk ugyanekkor 0,2%.

Ja, kicsit nézd meg Tsipras elvtárs eredményeit a mai napig, mert ők az egyetlenek, akik a miénkhez mérhető szarból indultak.

Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön 2019.01.27. 08:40:50

@midnightcoder2: Orbán nem jól látja. Orbán elköveti ugyanazt a hibát, mint a szocializmusban kádár. Szerintem személyes bosszú vezeti, amikor a kapitalizmust kiáltja ki bűnbaknak. A válság alatt súlyosan megégette magát anyagilag. Az biztos hogy a kapitalizmust nem ezek az eszmék fogják leváltani, még több száz éve van a kapitalizmusnak, és a változás a legfejlettebb kapitalista államokból fog kiindulni, nem a legcsóringerebbekből. A legcsóringerebbek úgy akarnak gazdagabbak lenni a leggazdagabbaknál, hogy rendszert váltanak. Ez így nem megy, a modernkori történelemben már láthattuk ezerszer(fasizmus, kommunizmus, most meg az illiberalizmus) . A leggazdagabb kapitalisták nem fogják hagyni, és mivel minden eszközük megvan arra, hogy ezt megakadályozzák, meg is teszik. Hamarosan bedől Kína, már csak évek választanak el ettől. És utána dől az egész illiberalista, kommunista domino vele együtt. Ez pusztítóbb lesz az előző válságnál is. Öveket kérem bekötni hölgyeim és uraim, mert rázós út lesz.

Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön 2019.01.27. 08:46:53

@midnightcoder2: No látod, hiszel te ha akarsz az első mondatodban. És még orbán sem kell hozzá, elég egy egyszerű megcáfolhatatlan matematikai képlet. A többi mondatod meg csak politikai duma, semmi lényeges gazdasági összefüggést nem tartalmaz.

Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön 2019.01.27. 08:46:53

@midnightcoder2: No látod, hiszel te ha akarsz az első mondatodban. És még orbán sem kell hozzá, elég egy egyszerű megcáfolhatatlan matematikai képlet. A többi mondatod meg csak politikai duma, semmi lényeges gazdasági összefüggést nem tartalmaz.

antiinternáci 2019.01.27. 08:47:21

@Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön:

Szemfényvesztés.
Mert kedvezőtlen az Lqró-ra nézve.
Mi az, hogy bedönti?

Ha keresel egymilliót, és van havi 300ezer kiadásod, akkor nem állsz rosszul.
Ha elveszted a munkádat (majd ha újra kormányra kerül a szadeszmp) a 300 ezres kiadásod nagy része megmarad, a helyzeted drasztikusan romlik.
És akkor nem azt mondod, hogy nyilvánvalóvá vált a tarthatatlan helyzeted, hanem azt, hogy ez szemfényvesztés? Hogy kiderült?

antiinternáci 2019.01.27. 08:52:11

@Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön:

Orbán a kapitalizmus ellen van?
Kína rövidesen bedől?

Vágyvezérelt badarságok.
Vagy valami új szerhez jutottál?

midnightcoder2 2019.01.27. 08:55:15

@Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön: Kína is kapitalizmus. Az, hogy a kormányát hogy hívják és milyen színekben tevékenykedik, túl sok vizet nem zavar. Az USA gazdagságát sem Trump vagy Obama biztosította, hanem a hadseregük és az iparuk, elsõsorban a high-tech. A két modell között az igazi különbség az, hogy a kínaiak jobban kézben tartják a gazdaságukat, illetve stabilabb a politikai rendszerük.

Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön 2019.01.27. 08:57:30

@midnightcoder2: Kína és Japán ég és föld. Semmi hasonlóság nincs köztük. Kína egy mesterségesen, a kommunista párt által felfújt, a saját népét rabszolgaságban tartó tolvajgazdaság, Japán meg egy piaci versenyre épülő kapitapista gazdaság. Kína ebből a mesterséges manipulációra épülő válságot soha át nem élő gazdaságból nem tud megújulni, Japán viszontca válságok által lesz egyre erősebb. A lényeg, hogy amikor válság van Japánban, vagy az usaban nem szabad odaengedni a mézesbödönhöz a tolvaj kínát. Trump és az eu ezt jól csinálja. Kínának kusst kell mondani, és nem szabad engedni, hogy nagynevű kapitalista vállalatokat felvásároljon kínai állami csináltpénzből válságok alatt. És a kínai termékeket ki is kell tiltani mindenhonnan, mert erkölcstelenül lopja más technológiáját.

midnightcoder2 2019.01.27. 09:02:05

@antiinternáci: Attól függ. Ha Pl. van egy házad amiben laksz, és van pár millió tartalékod, akkor nem akkora gáz ha elveszíted pár hónapra a jövedelmedet. Ha a házadat csak bérled, és a tartalékod úgy 2 hónapra elég, akkor a harmadik hónap vége után hajléktalan vagy. A magas GDP + magas adósság kombó tényleg durván vissza tud ütni ha hirtelen valamiért visszaesik a GDP. És mivel Kína a világ mûhelye, a szolgáltatója pedig egyre inkább India, és ma már az usákok sem szeretnek minket annyira mint a hidegháború idején, ez a magas európai GDP bizony hosszú távon veszélyben van. A nagy európai liberális békét és szeretetet pedig a nagy jólét tartja fenn.

2019.01.27. 09:05:22

Csak féljen az, akinek van miért.

midnightcoder2 2019.01.27. 09:09:54

@Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön: A kicsi japánok centire ezt csinálták anno, és így lettek nagyok. A kicsi kínaiak pedig már réges-régen fejlesztik a technológiát és nem lopják. Az innováció már régen nem az amcsiktól jön - ha jól megnézed a mai szuper high-tech amcsi cégeket, azt látod hogy sokkal inkább szociális jellegû cégek mint technikaiak. Lásd Pl. fészbúk. Technológiailag elég faék, eredetileg PHP-re és MySQL-re épült ami kb. a szoftvertechnológia alja, különösen akkortájt volt ez igaz amikor a fészbúk született. De jól eltalálták az istenadta nép igényét a magamutogatásra.

Nem mellesleg pedig nekünk európaiaknak az amcsik sem jobban barátaink mint Kína.

midnightcoder2 2019.01.27. 09:12:19

@Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön: Nem mellesleg, a japánok igazi problémája az elöregedés. És az a probléma itt van Európában is, az amcsiknál is, bár ott pótolja a népességet a sok latinó, de minden egyes latinóval egyre kevésbé USA az USA. És persze ugyanez gond lesz a kicsi kínaiaknál is, de addigra nekünk már régen annyi.

Pinabajusz 2019.01.27. 09:23:28

Nagyon izzadsagszagu ez a post.

Azert ezel meg nagyon le vagyunk maradva Nagy-Brittania, USA, Kina vagy Izraellel stb.szemben.

Londonban egy keruletben tobb kamera van, mint nalunk az egesz orszagban.

Bar en a 4000-res rendorsegre bekotott kameraban ketelkedem, mert csak a Liszt Ferenc repuloteren van valami 1000 korul. De lehet, miota ezt az infot hallottam, mar lenyegesen tobb.

Faszbukot konnyen lehet kerulni. Azt mar egy evtizede is is rebesgettek, hogy ez az amerikai titkosszolgalat tamogatasaval jott letre. Nem a kis hulyegyerek volt a zseni, hanem rengeteg penzt es reklam es mediakampanyt beletoltak ebbe. Volt tobb hasonlo kezdemenyezese, megis ez lett a legsikeresebb.

A google-t mar nehezebb kerulni, de lehet. Roluk miert nincs szo?

A szallast miota bankkartyam van (kb. 20 ev), ha tudom, bankkartyaval fizetem. Igy ez az adat ott van azoknal, akik ezzel kezdeni akarnak vmit.

antiinternáci 2019.01.27. 09:23:40

@midnightcoder2:

Persze, ebben az értelemben ez jogos.
A magyar helyzet nyilván törékeny, arról szó sincs, hogy ez lenne a létező világok legjobbika. És csekély súlyunknál fogva ki vagyunk szolgáltatva bármely nagyobb szélnek, békére, fejlődésre lenne szükségünk.

De a 2010-es reménytelen kiindulási állapothoz képesti pozitív kilátások egyértelműek. Az is némi optimizmusra ad okot, hogy a nagy eu tagállamok évek óta a recesszió felé tartanak, koránt sem teljesítenek jól, ami felfelé értékeli a magyar eredményeket. Hiszen a gyengülő nyugat kevésbé jelent felvevő piacot számunkra, kevesebbet tud beruházni nálunk, stb... Ez persze nem jó hír számunkra.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.01.27. 09:34:30

@midnightcoder2: "a kínaiak jobban kézben tartják a gazdaságukat, illetve stabilabb a politikai rendszerük."

Kína pont olyan véges órájú diktatúra te szerencsétlenm mint a Kádár rendszer. Pont annyira is stabil.

A legstabilabbak azok a társdalmak amelyekben nem mossák az emberek agyát, sokoldalúan tájékoztatják ő ket és így döntő többségben egészséges agyú állampolgárok mennek szavazni.

Na ebből nem teljesükl semmi Orbanisztánban meg az illiberált antidemokráciákban, ezért végzik ezek az országok rendre az utolsó helyen a történelemben.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.01.27. 09:44:03

@antiinternáci: "De a 2010-es reménytelen kiindulási állapothoz képesti pozitív kilátások egyértelműek. Az is némi optimizmusra ad okot, hogy a nagy eu tagállamok évek óta a recesszió felé tartanak, koránt sem teljesítenek jól,"

Te nagyon hülye vagy kis Takony´árpi slapaj. Less már r´á a nyugati na meg a keleti EU versenytársak növeked´ési számaira az elmúlt nyolc évben. Döbbenettel fogod látni, hogy Orbaniszt´án a fejlettségi meg fogyasztási statisztikában a legutolsó országok közé csúszott le. Ezt jelenti az illiberáltaknál a Jobban teljesítés, bruhahaha!

Ezenkívül kivándorolt lassan már a fél orsz´ág, na persze nem a nyuggerek, hanem a legnagyobb telejesítő képességű korosztály. A születések száma 2010 óta bezuhant, rendre 10%-kal a ballib korszak számai alatt van. Orbanisztánnak vége!

Akkora a Jobban teljesítés te fidióta troll, hogy még a tavalyi kar´ácsonyfákat se szállítja el a NER, ennyire nincs pénze a rendszenek rátok, kisemberekre. Persze a Pénztáros Lőrinc stróman meg a többi orbáni oligarcha persze naponta szakadatlanul gazdagodik.

Csak az ő bankszámlájuk teljesít jobban! Ti meg szoptok!

Helga Beauty Salon. 2019.01.27. 09:45:22

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: Kööszönjük az áttekintést! Nagyon vágod te ezt! A Kína jóslatod egyenesen szenzációs!

midnightcoder2 2019.01.27. 09:55:10

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: "Kína pont olyan véges órájú diktatúra te szerencsétlenm mint a Kádár rendszer. Pont annyira is stabil."

Mondjuk a Kádár-rendszer sem azért esett szét mert diktatúra volt, hanem mert az a gazdasági rendszer amihez tartozott (KGST) volt alapvetõen versenyképtelen, és az állt be a földbe. Politikailag Kádárék elég stabilak voltak, jellemzõ módon a 4 éves Antall kormány után a nép vissza is választotta õket a hatalomba. Más kérdés, hogy a 3.60-as kenyér ettõl nem valósult meg.

"Less már r´á a nyugati na meg a keleti EU versenytársak növeked´ési számaira az elmúlt nyolc évben. "

Ha megnézed a GDP számokat a térségben 2002 óta, akkor azt látod, hogy 2010 óta nagyjából együtt mozgunk a többiekkel. 2002 és 2010 között viszont tényleg szar volt a relatív helyzetünk a térséghez képest, ekkor húzott el mellettünk Pl. Szlovákia.

antiinternáci 2019.01.27. 09:56:46

@antiinternáci:

Még annyit, hogy az alacsony(abb) gdp-arányos hiány kedvezőbb egy recesszió/válság esetén is. Tehát nem az a megoldás, hogy a mutatót kikiáltjuk szemfényvesztésnek, hanem az, hogy a mértékét csökkentjük.
Márpedig a jelenlegi gazdaságpolitikára mindent lehet mondani, de azt nem, hogy ne jellemezné a szigorú költségvetési politika.

steery 2019.01.27. 10:12:24

@Orbán veje: Akkor, mivel a trollkodáson kívül nem értesz máshoz, most jól kitolok veled, mert nem válaszolok a provokációdra. Csak simán kinevetlek, kis butus! :-D

kocsisj 2019.01.27. 10:37:13

@midnightcoder2: Ez az egész világ nagy tévedése. Az elöregedés meg a népességszám csökkenés. Ez egyértelműen egy evolúciós folyamat és ha mai Földön nem a XI. század (Afrika, Dél-Amerika és Ázsia) élne együtt a XXI. századdal (Európa, Észak-Amerika, Ausztrália) nem is lenne gond. A technikai fejlettséggel együtt jár a népesség csökkenése. Egy Kárpát-Medence területen bőven elég lenne 2-3 millió ember. Jót tenne az embereknek, jót tenne a természetnek. A fejlett világnak egyetlen lehetősége van, valahogy a XI. századot eljuttatni legalább a XIX. századig, különben a Föld a katasztrófa felé halad. Ez a Föld 4-500 millió embernek adna jó megélhetést anélkül, hogy végzetesen lehasználnánk. Ez lehet a cél, ha ez nem sikerül, akkor úgyis mindegy.

midnightcoder2 2019.01.27. 10:44:31

@kocsisj: Ez azért alapvetõen technológia kérdése is. Más egy terület eltartóképessége égetéses és ásóbotos földmûvelés melett, más egy parlagolós/lovas/ekés technológia mellett és más egy modern mezõgazdasági technológia mellett. És nem biztos, hogy az elõzõek feltétlenül környezetbarátabbak.

midnightcoder2 2019.01.27. 10:47:12

@antiinternáci: Konjunktúra idején nincs baj a magas hiány de nagyon magas GDP kombóval, sõt kimondottan elõnyös ha ebbõl a polgár is részesül, és emiatt magas az életszínvonala. Sõt, így szépen vonzani is lehet a magasan képzett munkaerõt, ami további GDP emelkedéshez vezethet. A gond akkor van, ha megfordul a trend. Egy tartós válság durva dolgokhoz vezethet ilyenkor. És ez csak idõ kérdése.

antiinternáci 2019.01.27. 11:12:03

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!:

Figyelj, elvakult vagy, a trágár baromságod pedig téged minősít.
Németország 1,8% növekedést vár idénre, nálunk ennek a duplája még a bizottság előrejelzése is. Amivel az a baj, hogy mindig rosszindulatú volt, az elmúlt években is, és az idén is nagyon durván alulbecsülték a magyar mövekedés - persze véletlenül.
Az idei reális magyar növekedés 3,8-3,9%.
A németek meg csak álmodtak az 1,8%-ról, ma már csak 1%-ot várnak. Szóval, a magyar érték javuló tendenciát mutat évek óta, a német meg romlót évek óta. Akárhogy is fáj neked.
Olvass, tájékozódj, próbáld megérteni a dolgokat, még ha nehezedre esik is, még ha nem is illik a gyűlölet-koncepciódba.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.01.27. 11:25:42

@antiinternáci: A számokról is lesz valami? mert ez csak duma. Én az Orbán dúlást látom a számokon.

kocsisj 2019.01.27. 11:26:02

@midnightcoder2: Az a baj ezzel, mint a lentebb író antiinternáci gondolattal is, hogy mindegyik a fejlődést a többen látja. Ez az egész kapitalizmus rákfenéje. Ha idén nem tudtunk 100-zal több vackot eladni, mint tavaly, kirúgják a vezetőséget, mert a részvényesek elégedetlenek. Csakhogy a 100-zal több vacak, általában 100-zal több alapanyag is. De legyünk optimisták és "fejlődéspártiak", csak 80-nal több alapanyag, mert javult az anyagfelhasználás meg zsebzseb. De a véges alapanyagból az is 80! Ha ennek a szemléletnek nem lesz vége, nekünk lesz. És akkor nézhetjük a GDP adatokat, ha lesz még ki és hol.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.01.27. 11:27:52

@Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön: Gáláns voltam, az elpárolgott 14 milliárd euró eu-s pénzt nem tettem bele. Az adatokat könnyű. Államadósság Kezelő Központ, MNB netes oldala, euró árfolyam.

antiinternáci 2019.01.27. 11:28:19

@midnightcoder2:

Persze, világos, az adósság egy bizonyos szint fölött nem jó.
Csökkentése lehetséges megszorításokkal, ami visszavetheti a növekedést, a növekedés visszaesése növeli az adósság relatív súlyát, ami miatt további megszorítás kell. Ördögi spirál.
Vagy pedig ki kell/lehet nőni az adósságot, akkorára kell nőni, hogy ahhoz képest az adósság relatív súlya kezelhetőbb legyen. Ez az, amikor a gdp-hez mért adósság csökken.
Nyilván mindig amikor csak lehet, a gyakorlatban a kettő olyan ötvözetét kell alkalmazni, amiben a második van túlsúlyban. A megszorítást pedig optimális esetben a felelős költségvetési magatartás helyettesíti ilyenkor, alacsony hiányt kell tervezni, tartani.
Van más lehetőség?

antiinternáci 2019.01.27. 11:31:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Egysíkúan gondolkodsz, nem egy tényezőből áll a gazdaság.
A számokat fentebb leírtam, az a lényeg.

Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön 2019.01.27. 11:41:02

@kocsisj: Orbán nagy tévedése, hogy a kommunista kína a jövő, ahogy kádáré a kommunista Szovjetunió volt, horthyé meg a fasiszta németország. A jövő még vagy 300 évig a kapitalista liberális demokratikus nyugati jogállam. Abból fog kinőni egy új világrend, de az sem kommunista vagy fasiszta lesz, és különösen nem illiberális orbanisztáni diktatúra. Ezek mind bukott rendszerek lesznek, mert az elnyomás az alapjuk. Az elnyomást pedig az emberek többsége nem tűri sokáig.

Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön 2019.01.27. 11:57:10

@kocsisj: Az általad leírtak a varkapitalizmus jellemzői, illetve azok a kapital8sták csinálják ezt, akik nem megfelelő szakemberek. Ezek egy válság során elbuknak és jön a jobb. Ez a piaci verseny lényege, jobbat, maradandóbbat kell alkotni. Aki nem bírja a minőségi, innovációs versenyt, az elhullik. Kínát meg ki kell zárni a világpiaci versenyből mert lopja a szoftvert, az ötleteket, a technológiát meg úgy ánblokk mindent utánoz, mint egy orangután. A huawei az iphon, a kínai elektromos autó a tesla, stb, stb. Amivel befutottak, az tulajdonképpen egy nyutati innováció másolata.

midnightcoder2 2019.01.27. 11:57:41

@Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön: A világ nem fekete vagy fehér, ahol csak a liberális kapitalista rendszer van vagy a kommunista / náci haláltáborok. Az 50-es évek amerikáját a mai liberálisok simán lenáciznák, a mai kínai vezetést pedig Mao végezné ki.

Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön 2019.01.27. 12:00:31

Kína sose lesz innovatív állam. Egyszerűen nincsenek ott kreatív emberek, robottá változtatta őket a kínai állam. Innovatív és kellően kreatív emberek csak szabad, liberális társadalmakban termelődnek.

Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön 2019.01.27. 12:42:25

Egyesek kurvára el vannak telve ezekkel a kínai szutykokkal. Biztos ez a központi fideszpártutasítás, hogy ezt terjesszék, nem tudom. No, akkor végignéztem hogy is áll az én otthonomban a kínai árudömping. Hát nagyítóval kellett keresgélnem a kínai termékeket. Sorolom: mindkét autóm bmw, ami német, ha javítani kell csak gyári német alkatrésszel javítom. A kazánom Vaillant, német, a háztartási eszközeim Tefal francia, az autóimon Pirelli és michelin gumik vannak, ami olasz és francia. A fűnyíróm és minden kerti eszközöm bosch, a mosogatógépem bosch, a mosógépem siemens, amiket szlovákiában és magyarországon gyártottak. A tévém, házimozim, mobiltelefonom Sony ami japán, a monitorom Samsung, ami dél koreai. A laptopom Dell, ami USA. A házam bramac cseréppel, schiedel kéménnyel ytong falazóanyaggal, baumit vakolattal, kömmerling ablakokkal, hörmann garázskapuval készültek, amiket magyarországon, ausztriában, romániában vagy németországban gyártottak. A kávéfőzőgépem saeco, ami olasz. Eközben télen olasz, görög, spanyol déligyümölcsöket eszem, vagy a saját eltárolt zöldségeimet, gyümölcseimet fogyasztom. Egy, azaz 1 kínai terméket találtam, ami jó, a huawei tabletem. Találtam még a garázsban a szemétben kábeleket, kidobott pár hónapot használt kínai technikai szutykokat, csatlakozókat, régi dvdket, s más kínai hulladékot, amiket alig használtam, mert vagy hamar tönkrementek, vagy még az eredeti funkciójukat sem voltak képesek produkálni. Találtam még made in china feliratú büdös zoknikat és szaros alsógatyákat, piramis alakú fölül szűk derékben széles használhatatlan polókat, olyan szabadidőgatyát aminek a zsebe és az összekötőgumija is a seggén volt, három hét után levált talpú adidos tornacipőket. Ez lenne a kínai csoda? A technika császárai? Egy kommunista szutyok az egész ország tolvajokkal, akik a más termékeit utánozzák.

Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön 2019.01.27. 13:05:08

@antiinternáci: Már miért vesztenéd el a munkádat egy kormányváltás során, ha becsülettel dolgoztál? Azt aláírom, hogy akik a jelenlegi korrupt rendszert szolgálják, csak tőlük van bevételük, azok nullázódnak. De ők érdekelnek a legkevésbé. Mindig rühelltem a seggnyalókat, még akkor is ha főnök voltam. Tudom orbánnak az a kedvence, ha keresztbe kasul nyalogatják a kloákáját.

mgdé 2019.01.27. 13:15:34

@antiinternáci:

"Ja, kicsit nézd meg Tsipras elvtárs eredményeit a mai napig, mert ők az egyetlenek, akik a miénkhez mérhető szarból indultak."

No, nem egészen. Ez inkább csak felkapott propagandaduma.
A görögök a világgazdasági válság 3 éve alatt bukták a gdp-jük 20 %-át, mi meg a 6 %-át. (A számok csak fejből, hozzávetőlegesek, de nagyjából jók.)
Hol volt akkor még Tsipras (2015) ... ?

(Tsiprasz leginkább csak azért jöhetett, mert a görögök a válság befejeződése után is mentek tovább lefelé.

S ebben a saját balfaszságaik mellett azért jókora szerepe volt az EU-nak, az IMF-nek a Világbanknak - későn kapcsoltak -, no meg a németek példastatuálási ihletének lásd Schäuble (és kapzsiságának, és választási propagandacéljaiknak) stb. IS.
Valahogy a görögöknek korábban nagy kölcsönöket adó nagy német, holland, francia, stb. magánbankok mind "ki lettek mentve", a feléjük szóló adósság átkonvertálódott, IMF-re, Világbankra, német kormányra - akik azért sokkal jelentősebb érdekérvényesítők tudnak lenni Go.-val szemben mint egy-egy magánbank -, stb.
Azaz, a nagy nyugati országok elsősorban a saját cégeik érdekeltségeit mentették, s csak másodlagosan a görög államot.
S ebből a csalódott légkörből nőtt ki Tsipras.)

mgdé 2019.01.27. 13:34:28

@Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön:

"miért vesztenéd el a munkádat"

Azért gondolják így, mert azt hiszik, a "másik oldal" ugyanúgy listáz, mint ők.
Ezzel már csak az a bibi, hogy MElyik másik oldal :D

Valamint, valamiért elhiszik, hogy a széthullott szdsz kormányra jutása (???) esetén Kiszel Tünde lesz a gazdasági miniszter, az MNB elnököt Nigériából importáljuk, a pénzügyminiszter pedig Győzike lesz, s akkor aztán nekünk annyi. Végül is, ebben így teljesen igazuk is van. :D

Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön 2019.01.27. 13:51:45

@Én de genere Mi: Annak, hogy ilyen "nagy nevek" miniszterek legyenek, inkább most van esélye. Most áll politikai seggnyalókból a kormány. Csak rájuk kell nézni. Mindegyik ugyanazt ismételgeti, mint egy papagály amit a führere betanított neki. És ebben varga misike, és ragyásképű pintér maffiavezér sem különbözik a többitől. A többinek meg ráadásul még a tej is megalszik a szájában, a tarajos fejű petike kivételével, akinek kifut.

midnightcoder2 2019.01.27. 13:56:22

@Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön: "Innovatív és kellően kreatív emberek csak szabad, liberális társadalmakban termelődnek."

Marhaság. A Hilteri III birodalom sem volt szabad és liberális állam, ehhez képest az amcsi ûrkutatás a mai napig a német V2-bõl él, õk csinálták az elsõ sugárhajtású vadászgépet és még egy rakás olyan innovációt ami a mostani európai civilizáció alapja. A másik oldalon a számítógépet is az a Neumann találta fel, aki szintén nem a túltolt liberalizmusáról ismert akkori Magyarországról érkezett abba az USA-ba amit a mai európai liberálisok simán lenáciznának.

midnightcoder2 2019.01.27. 14:28:42

@Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön: "mindkét autóm bmw, ami német, ha javítani kell csak gyári német alkatrésszel javítom"
És mit gondolsz, a német autódba az elektronika honnan van ?

"fűnyíróm és minden kerti eszközöm bosch"

Ja. Nekem pedig Makita a kerti fûnyíróm, ettõl persze ez is Made In China. A másik kerti eszközöm egy elektromos sövénnyíró, az echte kínai de tökéletesen teszi a dolgát.

"az autóimon Pirelli és michelin gumik vannak, ami olasz és francia"
Ha lelõnének se tudnám megmondani, hogy a Ford Focusomon milyen márkájú gumik vannak...

"A tévém, házimozim, mobiltelefonom Sony ami japán, a monitorom Samsung, ami dél koreai. A laptopom Dell, ami USA"

A Dell laptopod sok helyrõl jöhet, de az USA-ból pont nem. Leginkább Szingapúrban és Indiában csinálják, de kis szerencsével Japánból is jöhet.

Nekem az üzeleti HP laptopomra nagy betûkkel van írva, hogy Made In China, ahogy anno a Microsoftos Natural Keyboard-omra is. És a Logitech egeremre. A monitorom szintén HP, ezen ugyan nincs származási hely, de meg lennék lepve ha nem kínai lenne. A mobilom Xiaomi Redmini Note 3 plus ami klasszisokkal jobb mint elõzõleg a hasonló árkategóriás LG L9-em, ami ráadásul ennyi idõs korára már meg is döglött alaplapi hibával, nem beszélve az utána vett LG Leon-om amit azért tartok hogy legyen egy lassú androidos eszközöm is tesztelni a programjaimat. Sony telefonja az asszonynak volt, de az is eléggé hulladék, olyan szinten hogy inkább visszatért a butatelefonra.

antiinternáci 2019.01.27. 14:36:41

@Én de genere Mi:

Igen, nagyjából olyan volt a szadeszmp teljesítménye, mint amit felvázoltál.

2008 végéig a mostaninál drasztikusan erősebb boom volt, akkor az egész világ száguldott felfelé (míg a mostani javuló fázisban Nyugat-Európa viszonylag gyenge teljesítményt nyújt, ami nekünk nem mindegy).
Ebben a környezetben tudott a szadeszmp csődközeli állapotot elérni 2006-2007-re. Miközben például Szlovákia néhány negyedévben 10-12% növekedést ért el ekkor.
Gyakorlatilag a teljes lemaradásunkat ekkor, illetve ennek következtében szedtük össze.

A butaság, tehetségtelenség óriási zuhanást okozott a válság beköszönte után. Vagy volt más térségbeli ország, amelyik ilyen tragikus helyzetbe került a válság előtti szörnyű gazdaságpolitika miatt?
És a borzalmas lopásokról, a háromszoros áron épített autópályákról, a metróról, a Strabag Demokraták Szövetségéről, stb... nem is volt szó.

Azzal, hogy ezek maradványait, meg mai alteregóit a hatalomhoz engednétek, olyanok vagytok, mint aki az ismert pirománt a lakásába engedi egy kanna benzinnel, megy gyufával a kezében.

orbántrollirtó 2019.01.27. 14:51:55

@antiinternáci: Takarodj innen te hitvány orbántroll. Az orbánista hazugságaidra senki nem kíváncsi te gerinctelen nyomorult fideszbérenc.

mgdé 2019.01.27. 14:54:00

@antiinternáci:

Azt hiszem, komoly tévedésben vagy mind velem, mind a lehetőségekkel kapcsolatosan. Magam részéről sem igehirdető erőszakos rablót, sem tolvaj ostobát nem szeretnék kormányra engedni. Az csak a te fixa ideád, hogy csak és kizárólag e kettő közül lehet választani. (Ha igazad lenne, kivétel nélkül minden egyes ország vagy a gyurcsányi vagy az orbáni Magyarországra hasonlítana. Pedig még náluk is van rosszabb, javaslom mondjuk Libéria tanulmányozását ... De jobb is, akár elhiszed ezt, akár nem. Nem a te hitedtől függ.)

orbántrollirtó 2019.01.27. 14:54:37

@midnightcoder2: Ne szennyezd a szabad sajtót te hazug fideszpropagandista. Takarodj a köztévére vagy a magyar időkre. Ki kíváncsi rátok? Mindenki tudja rólatok, hogy ócska hazug emberek vagytok. Menjetek a kurva anyátokba.

antiinternáci 2019.01.27. 15:01:29

@Én de genere Mi:

Mit javasolsz helyettük?
Én nem látok alternatívát, hiszen az ellenzék fő ereje a szadesz utódja, az ÁVOkratikus Koalició. De ha tudsz, meghallgatom.

antiinternáci 2019.01.27. 16:03:05

@Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön:

Mo.-n elvben illiberális demokrácia van.
Ki van itt "elnyomva"?

Az illiberális demokrácia kb. maga "A" demokrácia. Ahol a normális dolgokat nagyjából lehet, de a közösségi értékek, a haza, a (kulturális) nemzet, a család vannak a központban, nem pedig az egyéneknek a szélsőségesek által félreértelmezett, és negatívumokra végtelenségig kirerjesztett "jogai", pl. aberrációk, perverziók, kábítószer, stb...
E szemlélet szerint az egyének nem jó, ha olyan "jogokat" élveznek, kreálnak maguknak, amelyek a védendő értékeknek, közösségeknek kárt okoznak.

Ennyi tulajdonképpen az illiberális demokrácia. Ez nincs megmagyarázva az embereknek, pedig valszeg 80-90% ezt eleve így gondolja. A fogalom értelmezése, elmagyarázása helyett hagyjuk, hogy a bolsevista hazudozók és gyűlölködők már lassan negatív fogalomként használják.

paragrafus 2019.01.27. 17:00:26

Mondok még három területet, ahol a hatalom nagyüzemi módra gyűjti az állampolgárok adatait.
Az egyik az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér)jogintézménye

Ennek a rendszernek nagyon komoly adatvédelmi hiányosságai vannak. A rendszer, ebbéli oldalát tekintve rettentő sok sebből vérzik. Fordítva működtetik az adatvédelmet érintően: aki nem élt a digitális önrendelkezés jogával, annak hallgatását belegyezésnek tekintik és ezáltal gyakorlatilag az ő személyét illetően teljesen nyitottan kezelik a rendszert. Ez a körülmény viszont elfogadhatatlan, mivel egyrészt a társadalomnak jelentős része nem is tud minderről. Sem magáról az EESZT-ről, sem arról, hogy az ő személyes adatainak sokaságát tartalmazza ez a rendszer. Arról még kevesebben tudnak, hogy a rendszerben lévő adatainak láthatóságáról rendelkezhet, mert erről senki sem világosítja fel őket. És arról még kevesebben tudják, hogy ez a digitális önrendelkezési jog csak korlátozott, mert csak az egészségügy rendszerén belül rendelkezhetnek, de arról már nem, hogy az egészségügy rendszerén kívül mások láthassák-e, vagy sem. Vagyis az adatvédelem tekintetében a betegek tájékoztatása, különösen a saját adatvédelmi jogaikat illetően, gyakorlatilag sehol sincs.

A rendszer úgy működik, mintha a betegek hozzájárulásukat adták volna a teljes adatmennyiségben való tároláshoz, felhasználáshoz, keresgéléshez. vagy éppen a korlátok nélküli betekintéshez. Holott ez egyáltalán nem igaz, mert hozzájárulni csak ahhoz lehet, amiről az állampolgárt előzetesen tájékoztatták és adtak a számára esélyt, hogy kinyilvánítsa a szándékait. Elfogadhatatlan, hogy az EESZT rendszerében a közel tízmillió ember számára kvázi alapértelmezésként be van állítva a (szinte) korlátlan adatelérés, majd pedig arra apellálnak a felhasználók, hogy a betegek ezzel a hozzájárulásukat megadták volna. Pedig ez egyáltalán nem igaz. Az ÁEEK adta meg az orvosoknak és a gyógyszerészeknek a hozzájárulást arról és ahhoz, amiről csak a betegek nyilatkozhattak volna.

Ha az EESZT-ben lévő adatállományt KIZÁRÓLAG csak az egészségügy rendszere látná, tudna belenyúlni, akkor talán egy szavaim sem lenne. De az egészségügyön kívül más rendszerek is rá tudnak kapcsolódni, bele tudnak látni, az EESZT-ben lévő adatokat önkényesen, saját hatáskörben fel tudnak használni. Ilyenek pl. a rendvédelmi szervek. Pl. a rendőrség, vagy éppen a TEK.

Az adatvédelem, a személyes, de különösen az egészségügyi szenzitív adatok körében nagyon erősen védendő. Nem véletlen az sem, hogy alkotmányos alapokon nyugszik. És mivel a betegnek, mint minden állampolgárnak, alapvető alkotmányos joga, hogy a saját adatai felett személyesen rendelkezzen, ennek bármilyen korlátozása alkotmányellenes. Bárkinek alkotmányos joga, hogy a saját adatait, ha rögzítették őket bárhol, ellenőrizze, figyelemmel kísérje, meggyőződjön azok kezelésének helyességéről. Az EESZT ennek nem felel meg. A beteg nem tud meggyőződni arról pl., hogy kik látnak még bele ebbe az adatbázisba, kik férnek hozzá, kik használ(hat)ják fel az ő engedélye és beleegyezése nélkül. Mindezek alapján pedig az EESZT alkalmazása, abba a betegek bármilyen adatának feltöltése, rögzítése súlyosan sérti, korlátozza és kiüresíti a betegek személyes és egészségügyi adata feletti önrendelkezés alkotmányos jogát.

Az EESZT alkalmazásával – mégha csak áttételesen, vagy közvetett módon is, de valójában titkosszolgálati besúgóállomásokká változtak az orvosi rendelők, vagy éppen a gyógyszertárak. Hiszen az összes, mintegy ide bekötött számítógép folyamatos kapcsolatban áll egy központi adattároló rendszerrel, ahová adatokat továbbítanak a betegekről azok tudta és hozzájárulása nélkül. A megismert adatokat a polgárokról mindhalálig összegyűjtik. Mintha közprédává tennék ezeket az adatokat.

Az EESZT rendszerének és működésének jogi környezete olyan, hogy még a magyar adatvédelmi törvény előírásait sem tartja be, a létező összes emberi jogi egyezményt semmibe veszi, az Európai Uniós adatvédelmi normák egyikét sem tartja be. Ebből világosan láthatjuk, hogy Magyarországon megszűnt az alapvető jogok védelme, felesleges itt bármilyen bírósági igazságszolgáltatásban reménykedni, mert az nincs. Eleve az EESZT a jogorvoslati eljárásokat reménytelenné, lehetetlenné teszi, meghazudtolva ezzel a polgári jogból ismert társadalmi normákat. Egy végtelenül erőszakos, alantas megfigyelő rendszerrel állunk szemben. Amit alkalmaznak és használnak az orvosok is és a gyógyszerészek is.

Az orvosi és a gyógyszerészi területen személyes, köztük szenzitív adatokat is rögzítenek az EESZT-ben, ezzel és ezáltal aktívan elősegítik, hogy azok a szervek, amelyek az egészségügyön kívül vannak, hozzájussanak az emberek, a betegek legbizalmasabb személyes adataihoz. Az egészségügy rendszere már önmagában az adatrögzítéssel lényegében kiszolgálja azok illetéktelen és főleg súlyosan alkotmánysértő érdeklődését, amelyre nem jogosultak, amely nem tartozik rájuk.

paragrafus 2019.01.27. 17:04:39

2. Az új személyi okmány, az e-igazolvány. Amelynek kapcsán a hatalom nem győzte felvonultatni az érveket az mellett, hogy ez milyen jó és előnyös mindenkinek. Olyannak festette le, mintha ez tökéletes és hibátlan találmány lenne, minden létező szegmenst beleértve. Valójában pedig ez ezer sebből vérzik, de ezekről egy árva szót sem közöltek a közvéleménnyel. Talán ezért is lehetséges, hogy ezt az új igazolványfajtát viszik, mint a cukrot. Naponta százával igénylik.
Az e-igazolvány gyakorlatilag minden állami rendszerhez hozzáfér, ezáltal a különböző adatrendszerek, adatbázisok összekapcsolása mind újabb és újabb többletinformációval szolgálhatnak a polgárról az állam számára. Innen már csak egy lépés, ha a fideszes államhatalom az adatok összekapcsolásával személyiségprofilt épít minden egyes polgáráról. Egészségügyi állapot, vagyoni helyzet, költekezések, közlekedési szokások stb. alapján, amelyek immár egyetlen kártyachipből kiolvashatók lesznek. Mindez olyan mértékű adatkoncentrációhoz vezet, amely még jobban kiszolgáltatottá teszi az embereket az állammal és az esetleges visszaélőkkel szemben. Bár mindezt már cáfolták, de ez akkor sem eléggé megnyugtató e tekintetben.
Úgyhogy ez az igazolvány teljes mértékben tagadja az alapvető adatvédelmi elveket és ellentétes az Alkotmánybíróság korábbi döntéseivel. Szembemennek az adatvédelem egyik legfontosabb alapelvével, a célhozkötöttséggel, relativizálják a személyes adatok továbbításának és a különböző célú adatkezelések összekapcsolásának főszabályszerű tilalmát. A nagy mennyiségű összekapcsolt adat, amelyről az érintett legtöbbször nem is tud, kiszolgáltatottá teszi őt, egyenlőtlen kommunikációs helyzeteket hoz létre, amelyben az egyik fél nem tudhatja, hogy (adott esetben) az állam milyen információkkal rendelkezik róla. Az e-igazolvánnyal dolgozó állami adatkezelők hatalma így mértéktelenül megnő. Növeli az adatalanyok és az adatkezelők közötti információs egyenlőtlenséget. Egy olyan rendszerben, ahol a személyes adatokat automatikus adattovábbító és elemző rendszerek közreműködésével kapcsolják össze és dolgozzák fel, az emberek egyre kevésbé tudják átlátni saját adataik sorsát, megérteni a rendszer működését, és egyre kevesebb ráhatásuk lesz arra, hogy mi történik az adataikkal, miközben az adatkezelők egyre több lehetőséget kapnak az adatalanyok életének megismerésére, elemzésére, befolyásolására.
Ha pedig az e-igazolványt a nem állami szférában is használhatják, ez nemcsak az ottani adatkezelőknek ad az érintett felett hatalmat, hanem az állam további hatalomnövekedéséhez vezet: még messzebbre terjeszti ki az adatokon keresztüli ellenőrzés lehetőségét, megteremti az információs köz- és magánhatalom szoros együttműködésének technikai lehetőségét. Ezáltal az e-igazolvány a totális ellenőrzés eszközévé válhat. Hiszen lehetőség nyílik arra, hogy egy speciálisan képzett „összerendezési kóddal” egy adott személyről az összes adatot együtt láthassák. Nem nehéz ezáltal belátni, hogy az adat-összekapcsolás és a polgárok szabadságát veszélyeztető profilalkotás veszélye még mindig nagyobb az egykártyás rendszereknél, és akkor még nem beszéltünk az adatbiztonsági (adatlopás, adatvesztés) kockázatokról. Éppen ezért nem elég pusztán a kártya funkcióit és főbb működési elveit ismerni, hanem mindennek a technikai oldalát is látni kell, vagyis azt, hogy milyen eszközök és módszerek biztosítják azt, hogy az e-kártya birtokosai ne váljanak kiszolgáltatottá sem az állam, sem a magánszféra szereplői számára. Ugyanis az e-igazolványt valahányszor elkérik és leolvassák, arról egy ún. naplóbejegyzés rögzül. Ezáltal az állam nyomon tudja követni az állampolgárok életét, mozgását, ténykedéseit.
A személyiséglopás áldozatait leggyakrabban anyagilag károsítják meg: bankkártyaadatok segítségével könnyen hozzá lehet jutni a számlánkon tárolt pénzhez, főbb adataink, aláírásunk segítségével pedig akár hitelt is felvehetnek a nevünkre. A pénzlenyúlásnál vadabb dolgok is történhetnek, ha az adataink bűnözők kezébe kerülnek: a tényleges használó fényképével, de a mi adatainkkal ellátott hamis jogosítványokat lehet így készíteni, de a nemzetközi terrorszervezetek és maffiák számára is nagyon hasznosak lehetnek teljes lopott személyiségek. Úgyhogy ez a csodakártya remek célpont lehet a kiberbűnözőknek, az állam részéről ez direkt felhívás a keringőre. Épp ezért nem lehet véletlen az sem, hogy a lopás esetén ingyen kap az állampolgár másikat.
A kormány fő érve a kényelem, a retorikai hangsúlyt pedig érthetően az állampolgári kényelemre helyezték. Csakhogy egy többfunkciós, szinte valamennyi személyi azonosítónkat tároló kártya elhagyása esetén például joggal érezhetjük magunkat teljesen elveszettnek.

Egyébként is csak célhoz kötötten lehet a polgárokról adatot gyűjteni - ezt megteheti minden hivatal a saját területén -, ám a célhoz kötöttség már nem valósul meg, ha ezeket az adatbázisokat összekapcsolják.

paragrafus 2019.01.27. 17:12:08

3. És a harmadik ilyen jelentős terület a bankkártya. Amikor bármire használjuk, a benn lévő kis chip adatot szolgáltat a bankkártyával végzett valamennyi tranzakció minden kis adatáról valamilyen, a kártyabirtokos számára ismeretlen adatbázisba.
Amikor pl. a bankkártyával vásárolunk, akkor pl. a fogyasztási szokásainkról szolgáktatunk adatokat önként és dalolva. Anélkül, hogy tisztában lennénk azzal, hogy magával a kártyahasználatával mi magunk teszünk eleget az önkéntesség fogalmának.
És bármire használjuk a bankkártyát, amire alkalmas és/vagy való, akkor minden ilyen használat valahol rögzülni fog.
És ha ezeket az adatbázisokat valamilyen kóddal összekötik, e-személyi igazolvány, EESZT, stb., akkor valóságos személyiségprofilt tudnak bárkiről felállítani.
És ha ezek az adatok illetéktelen kezekbe kerülnek, pl. ilyen a kormány, akkor ezeket az adatokat (NEGATÍV értelemben) kiválóan fel lehet használni bárkivel szemben, bárki ellen, akár visszaélésszerűen is. Ennek következményeit nem szeretném ecsetelni, mert beláthatatlanok.

mgdé 2019.01.27. 18:22:37

@antiinternáci:
Mondjuk kezdjük úgy, ahogy Pokorni javasolta a Fidesznek:
Aki kormányon belenyúl a közösbe, vágjuk le a kezét.
Nos?

(Tehát szerinted az LMP is, a Momentum is, a Párbeszéd is, Bokros mozgalma is, a Zay-Mellár-Chikán-Jeszenszky-Urbán-Csaba László-Kádár-Tölgyessy-Bod-Sólyom vonal is, a Kutyák is kivétel nélkül mind-mind szdsz utód? Vagy bármi, ami 18-25 éves egyetemisták mozgalmaként esetleg felbukkan? Nem paranoia ez?)

6.Lenin 2019.01.27. 18:31:32

@paragrafus:

Csak meg kell nőzni valamilyen ócska amerikai sorozatot a tv-ben, amikor valakit szeretnének beazonosítani, hányféle adatbázisból dolgoznak. Teló, gépkocsi helyzet, DNS, különböző nyilvántartások, kamera felvételek , stb. Pillanatok alatt megvan a pacák teljes profilja, élete, rokonsága, baráti, üzleti köre, szokásai.
Nyilván van benne némi nagyképű túlzás is, de a jövő ez lesz.
Mindenkiről, mindent.
Ezekből lehet befolyásolni vásárlási szokásokat, választásokat, mindent. Intelligens gyurma, úgy alakítanak, ahogy ők szeretnék.

antiinternáci 2019.01.27. 20:07:16

@Én de genere Mi:

Bizonyítani kell, hogy nem szadesz utód, mert sajnos nagy a veszély, hogy az, vagy akár képes bandázni velük.

Aki hajlandó bármilyen apró engedményre, együttműködésre az ÁVOkratikus koalákkal, a maszoppal, a juhász kábszerész féle alakokkal, a fizetett külföldi ügynökszervezetekkel, vagy a szadesz bármely más maradékával, következményével, az húzzon el a közéletből azonnal.
Aki ezek után marad, az kötelezze el magát az illegális bevándorlás, a brüsszeli bolsevista terror, a szélsőséges liberálfundamentalista abuzus ellenében.
Ezek után tőlem nyerhet is.

Te kit látsz, aki megfelel e nagyon minimális elvárásoknak?

antiinternáci 2019.01.27. 20:18:36

@Én de genere Mi:

Egyébként az LMP-t Schiffer idejében elfogadható ellenzéknek tartottam. Ő még kimondta, hogy nem lehetséges semmilyen elnézés, félrenézés a szadeszmp felé.
Sajnos Szél, és különösen Hadházy performance alapú hőzöngésükkel lenullázták a pártot.
És még Fodor Gábor volt az, akitől soha sem hallottam a párttársaitól, szövetségeseitől megszokott rendkívül alávaló stílust.

Tehát lehet tisztességes is egy ellenzéki...

Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön 2019.01.27. 21:36:45

@Én de genere Mi: Az orbánszekta mindig azt HISZI, hogy a velük egyet nem értők olyanok mint ők. Jó példa erre a tévészékházas buli. Folyamatosan azon rinyáltak, hogy az ellenzék ugyanúgy szétveri a székházat, ahogy ők 2006-ban tették. Pedig dehogy. Senki nem akar semmit szétverni, utcaköveket hajigálni, ahogy ŐK TETTÉK annak idején. Csak egyszerűen demokráciát akarnak, hogy ne legyenek elnyomva.

Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön 2019.01.27. 21:36:46

@Én de genere Mi: Az orbánszekta mindig azt HISZI, hogy a velük egyet nem értők olyanok mint ők. Jó példa erre a tévészékházas buli. Folyamatosan azon rinyáltak, hogy az ellenzék ugyanúgy szétveri a székházat, ahogy ők 2006-ban tették. Pedig dehogy. Senki nem akar semmit szétverni, utcaköveket hajigálni, ahogy ŐK TETTÉK annak idején. Csak egyszerűen demokráciát akarnak, hogy ne legyenek elnyomva.

Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön 2019.01.28. 05:27:55

@Én de genere Mi: Olyannal ne vitatkozz aki belenyúl a közösbe, és nem vágják érte le a kezét. Az mindig örülni fog, hogy ezt büntetlenül megteheti, és tapsolni fog a rendszernek, akármit is mondasz neki. Szerintem az itt megszólaló orbánszektatagok mindegyike ilyen.
süti beállítások módosítása